oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 25. 06:41,  Elérkezett a kiugrás ideje 525 komment

2014. június 25. 06:41 Határátkelő

Elérkezett a kiugrás ideje

A mai poszt szerzője, Eszter, párjával együtt nyáron indulna el Németországba. Tisztában van azzal, hogy az elején nem lesz egyszerű, ugyanakkor az elszántság (és a fiatalság) meg van bennük. Most tanácsot kér tőletek, merre és hogyan érdemes elindulni.

bőröndök 2.jpg

„Évek óta tervezgetjük már a kiugrást, s most érkezett el az ideje, mi pedig itt állunk, egy hónappal a tervezett költözés előtt, rengeteg kérdéssel a fejünkben. Jelen írásommal először is körvonalazni szeretném a terveinket, illetve segítséget kérni pár, számunkra nem tiszta kérdésben.

A cél Heidelberg / Mannheim, a végleges pedig az egyetem. Addig rengeteg kitaposni való ösvény áll előttünk. 22 éves fiatalok vagyunk, én idén fejeztem be az ELTE-n a tanulmányaimat orosz szakon. Kezemben van egy kitűnő érettségi, egy német és egy orosz B2 nyelvvizsga, illetve egy orosz diploma.

A német nyelvtudásomból nagyon sokat felejtettem sajnos, de egy konyhanyelvet egészen jól bírok – a vőlegényem német öccsével egészen jól elkommunikálok például, de a bajorokat még mindig nem értem meg egyáltalán, a lakás- és munkahirdetéseket viszont egyedül is tudom szortírozni.

Vőlegényem négy évet tanult idekint általános iskolában, így nagyon jól bírja a nyelvet – a született bajor Opa-val kötetlenül beszélget, kitűnő érettségivel és B2 német nyelvvizsgával rendelkezik, tanulmányait Magyarországon kezdte meg, de nem fejezte be.

Most adjuk be neki a jelentkezést a Heidelbergi Egyetemre, egyelőre még függőben van, hogy felveszik-e, mivel a teljes képzés létszámának 8%-át tehetik ki a külföldi hallgatók.

Augusztusban indulnánk

Magyarországon nincs maradásunk, ezt ecsetelhetném, hogy miért, de szerintem nincs értelme egy ilyen bejegyzésben. Nagyvonalakban csupán annyit, hogy a páromnak kilátása sincs rendesen az egyetemet befejezni – egyéb okok miatt, én a diplomámmal elhelyezkedni nem tudnék, aláírni a felsőoktatási szerződést nem akarom, s Budapestből – ahogy a nagyvárosokból – is elegünk van egy életre.

Augusztusban költöznénk ki, s rengeteg minden nem körvonalazódott még. Van félretett pénzünk, amiből egy 400-450 (warm) eurós lakás/szoba és egy-két havi megélhetés megoldható lenne.

Első kérdés a lakás

Vőlegényemnek van németországi bejelentett lakcíme, számlája, dolgozott már idekint több hónapot diákmunkában, ezek alapján szeretnénk lakást kivenni. Mindenképpen olyanra lenne szükségünk, ahová engem be tudnánk jelenteni, s így elkezdhetnék én is munkát keresni.

Nagyon szeretnénk elkerülni a Provision-t, mert nincs a kezünkben csillagászati összeg, és találtunk is egypár olyan oldalt, ahol kimondottan egyetemistáknak pro. nélkül adnak ki. Plusz persze a helyi apróhirdetéseket, szuperinfó szintű újságokat bújjuk.

Gondoltunk a WG-re is – első lépésként talán a legjobb megoldás lenne, hiszen amíg kivészeljük a kezdeti időszakot, bárhol meg tudnánk húzni magunkat, s árban is ez lenne a legmegfelelőbb –, kérdés, hogy ide bejelentkezhetek-e.

A WG azért is lenne első lépésként a legjobb megoldás, mert ezt biztosan találunk, rengeteg ajánlat van egy egyetemvárosban. Egyáltalán, tapasztalatok alapján mennyi időt szánjunk lakás- / szobakeresésre, jöjjünk ki rögtön mind a ketten, vagy egyelőre csak az egyikőnk, míg talál valamit?

Aztán a munka

Páromnak egy 450 eurós bázismunkára lenne szüksége – ezt még a legkönnyebb megoldani –, mert a magyarországi egyetemét nem függesztjük fel egyelőre, ha nem vennék fel Heidelbergbe, megmaradjon egyrészt a diákstátusza, illetve a TB-je.

Nekem egy teljes állásra lenne szükségem, hogy a TB-vel ne legyen nagyobb gond, az első időszakban bármit bevállalok, amit a német nyelvtudásommal – ami ugyebár némi kívánnivalót hagy maga után – és az orosz középfokommal megkaphatok, Küchenhilfe, Zimmermädchen és Pflegehilfe körökben gondolkodom egyelőre (az utolsónak örülnék leginkább, a szociális kapcsolatok, és a nyelv gyakorlása miatt).

Szétnéztünk, és Heidelberg-Mannheim körzetben lenne is munkaajánlat, kérdés, hogy mennyire vagyok alkalmas.

Hosszú távú terveink

A hosszú távú tervekről is írok pár sort, bár ez már a megkapaszkodás utáni mese. Az első egy évben fel kéne húzni a német nyelvtudást, egy német érettségi-szintre, majd mindkettőnknek következne az egyetem.

Magam a Pädagogische Hochschule-t venném célba, tehát egy pár hónap nyelvtanulás után akár gyerekfelügyeletet is vállalnék idekint. Párom, mint már említettem, már ebben az évben megpróbálkozik a felvételivel, ha összejön, akkor egyenes az út, ha nem jön össze, akkor van egy éve csiszolni a pályázati anyagán – akár újra is érettségizni pár tárgyból, magasabb szintű nyelvvizsgát letenni, stb. Közben számításaink szerint egy teljes állás, illetve egy bázismunka elég lenne a megélhetésünkre.

Hogy miért írtam mindezt le? Egyrészt, hogy saját magunk előtt is körvonalazódjon, mit tudunk és mit nem, illetve, hogy tőletek, kedves blogolvasók, és Németországot már megjártak, adjatok nekünk tanácsot, vagy átadjatok akármilyen tapasztalatot, mindent szívesen elolvasunk-meghallgatunk.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr76407183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Túlképzett szakképzett 2014.06.26. 21:16:06

  A komment itt >>>   A válasz ott túl hosszú lett volna, így itt:   Az idegrendszer fejlődéséhez szükséges a folyóírás megtanulása. 17 évesen egy ujjal gépeltem a Robotronon, ma sem tudok tíz ujjal, de 9-cel vakon gépelek. :)))Ha ezt nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 07:10:36

Ha a pasidnak vannak német gyökerei akkor nem kapnál több informáciòt tőlük?
Nem mérném a nyelvtudást érettségi szintben meg hasonlókban, inkább a valós tudás számit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 07:42:58

Tanacsot adni nem tudok, a schnitzelnel nem is tudok tobbet nemetul :)

Mindenesetre sok sikert kivanok a tervekhez!

firg_firg 2014.06.25. 07:45:05

Elso tanacs hogy felejtsd el a kitunoerettsegizest.
Masodik gondolat hogy ne pont Heidelbergben lakjatok hanem van ott mellette sok falu kisvaros. Ugy hallotam Heidelberg draga az egyetem meg par nagy ceg miatt.

NIKI LAURA 2014.06.25. 07:53:34

Ahan...gavarityparuszki,de nemetbe szeretne...miert nem a Lomonoszov egyetem?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 07:56:20

Elolvastam. Tanácsot nem tudok adni.
A fejleményekről olvasnék.
Sok sikert!
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 07:59:25

Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 08:02:42

Volt ismerösöm akit kiröhögtünk mert a 80as években különórákat vett oroszból.
Aztán a rendszerváltás után véresre kereste magát a sima prfekt orosz tudásával.
Nem tudom most mi a helyzet ezen a téren.

NIKI LAURA 2014.06.25. 08:02:53

Amugy a posztrol a kovetkezo vicc jut eszembe:

Ovodasok beszelgetnek:
- en atusztam a Balatont!
- ez semmi,en anyukammal atusztam a voros tengert!
- aaaa,mi apukammal az oceant!

A hatterbol egy ferfihang: gyerekek,irany a kismedence,mar az elso uszasoktatasrol is elkestek?

nyuszigonosz 2014.06.25. 08:04:27

Szerintem érdemes lenne legalább elmenni Heidelbergbe - környékére, és lakásügyben ( vagy már munka-ügyben is ) körülnézni. Mert egyetemi városokban drága a lakhatás, és soha nem annyi a a kiadó lakás, szoba, akármi, mint amennyien keresnek ilyet. És mivel augusztusban vannak az elsö értesítések az esetleges felvételröl, hát ott akkor még egy egy kiadó kutyaólra is lesz 5-10 jelentkezö.

nyuszigonosz 2014.06.25. 08:14:15

@diggerdriver: Oroszul szerintem érdemes tudni, mert rengeteg az orosz mindenfelé. Persze tolmács szintet elérni, ahhoz már igazi nyelvtudás kell.

2014.06.25. 08:25:54

Nem tudom, hogy mi a B2, de az orosz jol fog jonni.
A nagy orosz utalatban, ugy tudom, hkgy a nemetek gyarai az orosz gazzal mennek.

Voltam Heidelbergben, jo sok eve, de nekem nagyon tetszett. Amerikai tamaszpont is van ott. Konnyu kitalalni, hisze sok a Hummer.

Arrol a nemet reszrol meg annyira emlekszem, hogy a paradicsom uletveny pontosan derekszoget irt le a kaposzta ultetvennyel (a kocsibol lattam). Akkor mar biztosan tudtam, hkgy nemet teruleten vagyok. Minden nagyon preciz es steril volt.

OFF
@Nyuszi, igaz, hogy a nemeteknel ujra bekapcsoltak a szeneromuveket?
ON

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 08:27:09

@firg_firg:
A kitunoerettsegizes szerintem valamilyen szuloi kenyszer hatasara alakul ki a legtobb elkovetonel. Amikor a fiatalok es azt hiszik, hogy a kituno bizonyitvany barmit is er (hatvanyozottan igaz az altalanos es kozepiskolara).

Szuloktol kerdeznem, hogy sokan miert nevelnek versenylovat, amikor nevelhetnenek gyereket / vilagra nyitott embert is? Nem feltetlen zarjak ki egymast, alairom. De kozepiskola kornyekere azert jobbara kialakul, hogy valaki real vagy human beallitottsagu es a 'nem-bealkitottsag' tantargykort is szigorral megkovetelni emberkinzas (szerintem).

Altalanos iskolaban volt egy osztalytarsam, aki egyszer 3-ast kapott egy dolgozatra. Sirva konyorgott a 4-esert, mert kulonben otthon megbuntetik (talan verik is, ezt nem tudom). Normalis dolog ez vajon?
Igaz, sikeres ember lett a srac, de... en is annak tartom magam, igaz neha en is kaptam 3-ast (zomeben kettest ;) ).

Vagy ez ilyen 'bezzeganya' dolog, hogy utana paradezni lehessen a tobbi anyuka elott a bizonyitvannyal?

Tenyleg kivancsi vagyok.

tanato 2014.06.25. 08:34:43

@charlieharper: A B2 nyelvvizsga a belépő egy németországi felsőfokú végzettséghez kötött álláshoz pl. orvosoknak is.Anélkül erre nincs lehetőség,ez az alap.

tableno 2014.06.25. 08:35:18

@Kövérmadár [swe]: nekem általánostól az érettségiig bezárólag szinte mindig kitűnő vagy jeles volt a bizonyítványom, mindenfajta otthoni kényszer nélkül. Egyszerűen csak szerettem tanulni, és eszem is volt hozzá. Van ilyen is.

verkagrafomanka 2014.06.25. 08:36:34

Kedves Eszter! Nem tudom, az angollal hogy állsz, de nekem van egy ismerősöm, egy amerikai lány (26 éves), aki Heidelbergben él kb. 3 éve, oda ment feleségül egy német sráchoz (aki ott jár egyetemre). Lehet, hogy tud Neked segíteni. (Németül is tud már valamennyire.) Ha érdekel az elérhetősége, írj e-mailt: dormirsouslesarbres@gmail.com
Amúgy nagyon sok sikert kívánok, jól hangzanak a tervek. Kíváncsian várom a folytatást.

Mr Long 2014.06.25. 08:39:24

@Kövérmadár [swe]: Nekem egy baratom ebben latta a kitoresi lehetoseget (mondjuk biztosra ment es focizott is mellette :) es vegig jeles-kituno volt. Most sikeres ennek hala.

2014.06.25. 08:41:59

@tanato: jah, ertem. Akkor tud nemetul.
@tableno: soha nem volt kituno bizonyitvanyom. A magatartas (mert nalunk osztalyoztak), enek es technika mindig lehuztak. Gimnaziumban pedig a magyar irodalom es nyelvtan huzott le, ami gondolom az 5 ev kihagyasnak es a sajat lustasagomnak koszonheto.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 08:42:25

@charlieharper: B 2- erős középfok.
@Kövérmadár [swe]: Kikérem magamnak. ;)
Soha nem volt téma, hogy a gyerek milyen jegyet kapott.
:)

Mr Long 2014.06.25. 08:43:17

@Kövérmadár [swe]: Mondjuk most fejezette ve a sajat hazanak epiteset Mon, szoval lehet nem tartanad eszesnek :DDDDDDDD

Mr Long 2014.06.25. 08:44:53

@svájci sapka (ch): " Soha nem volt téma, hogy a gyerek milyen jegyet kapott."
Amig az nem volt otosnel rosszabb :D

tanato 2014.06.25. 08:47:17

@charlieharper: Én sem voltam soha szinötös,de a 4,5-4,8 közti értéket sikerült tartanom általánostól az egyetem végéig.

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 08:49:43

B2 az középszint.
Én igazán nem értem, hogy ha csak oroszt tanul valaki 4-5 éven át egy egyetemen, az hogyan lehet csak középszint. meg mit gondolt közben, hogy mire lesz az jó? Azt gondolnám, hogy ha ezt tanulom évekig, akkor minimum felsőfokon beszélni kellene.
A német érettségire sehol a világon senki sem kíváncsi.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 08:53:02

@Sesamelmo: A múltkor volt egy lány, aki angol szakon végzett és nem beszélt angolul.
Az oktatási rendszer csodái.
:D
Ne firtasd, nem fogod megérteni.
;)

verkagrafomanka 2014.06.25. 08:53:04

@Sesamelmo: Nem 4-5, hanem 3. Bologna van. És nulláról kezdik az elsőév első napján. Általában a lektor is gyengus, nem várja el, hogy rendesen megtanuljanak (tisztelet a kivételnek). Csak azért mondom, mert én lengyelszakos (is) voltam az eltén, és a végzéskor az évfolyam alulról súrolta a középfokú nyelvtudást. Volta, aki még annyit se.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 08:57:17

Egyébként egy kérdés: ha valaki tanul valamit, akkor nem az lenne a cél, hogy azt megtanulja? Ne alap, ne közép, hanem felsőfokon.
Vicces lenne, ha a fogorvos nem tömne fogat, mert azt nem tanulta meg...vagy a pilóta csak kicsit tanult volna meg leszállni...
Hm?

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 09:00:47

@svájci sapka (ch): @afranciasvera: nekem ez óriási rejtély akkor is. ha eldönti valaki, hogy egy nyelvet akar tanulni az egyetemen, akkor feltételezem, hogy ez érdekli. és akár önszorgalomból, külföldi ösztöndíjakkal vagy valahogyan a végére tökéletesen kellene tudnia. lehet, hogy az oktatás nem jó, de akkor meg szorgalom kell hozzá meg akarás. nem lehet csak a rossz oktatást hibáztatni.
Az évek alatt is érezheti, hogy semmi nem fog menni, ha 4-5 év után annyit tud felmutatni, hogy középszinten beszélget jelen esetben oroszul. ezt el lehet érni egy nyelvtanfolyammal is sokkal gyorsabban és közben meg lehet tanulni valami mást.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 09:02:50

@afranciasvera: ezt most így hogyan, valaki másnak az emailcímét kihajítani nyilvánosba, szabad prédának minden erre járó őrült vagy elmebeteg, plusz a keresőrobotok számára is?! privát üzenet??!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 09:06:37

@tableno:
Ehhez en lusta voltam. Volt, amit nem kellett tanulnom soha (matek, fizika) es volt, ami akkor sem erdekelt, ha az eletem mulik rajta (magyar, tortenelem). A toltelektargyak pedig ahogy epp sikerultek :)

@Mr Long (UK):
Dehogy tartom bolondnak. Ha erre vagyott, akkor a leheto legjobb dontest hozta. En egy lakas araert fogok autot venni, ez is jo dontes lesz, mert erre vagyom. :)
Butasag az, amit azert csinalunk, mert mas akarja, hogy csinaljuk. Nem? :)

Hari Seldon 2 2014.06.25. 09:11:00

@nyuszigonosz(D):
Szerintem is. Irány az internet. Lakásokat már most kivenni.

Egy két hónap plusz bérleti díj megéri, hogy legyen egy biztos hely, ahová mennek.
(Mi is most ezt csináljuk, azért nincs sok időm hozzászólni a témákhoz)

Egy hétre kijönni, mondjuk Július elején. Arra a hétre lebeszélni legalább tíz helyet. Megnézni, és egy héten belül dönteni.

Ha kell útiterv, tudok adni, most írtam meg a barátainknak, akik autóval jönnek. Csak mi kb 150 km-el arrébb lakunk Mannheim-től. :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 09:13:25

ja vagy ez a saját emailed. bocs. akkor megérdemeled az összes viagrás szemetet, amit kapni fogsz.

Hari Seldon 2 2014.06.25. 09:14:02

@charlieharper:
Heildelberg tényleg szép.

Egyébként nem lennék meglepve, ha be kéne kapcsolni a szénerőműveket. Amilyen ökör módon hirtelen állították le az atomot. (ott sok a nagyon-sötét-zöld)
Persze, jó a megújuló energia, de azt nem szabad a sötétzöld párt zsarolása miatt drasztikusan bevezetni.

Hari Seldon 2 2014.06.25. 09:17:48

@Chang Yai:
Akkor viszont amatőrség volt. Az az a minimum, hogy egybeírni kiírni a kukacot, stb... Bár lehet, hogy lassan már ez sem lesz megoldás.

verkagrafomanka 2014.06.25. 09:22:08

@Sesamelmo: Ez már kezd off lenni kicsit, de azért megkísérlek, mint volt nyelvszakos, válaszolni. Először is az a baj, hogy sokan azért mennek nyelvszakra, hogy ott tanulják meg a nyelvet, és ez az olyan nagy nyelvek (angol, francia, német, olasz, talán kínai is) esetében is így van, amikből emelt szintű érettségi ( (= B2 nyelvvizsga)) kell a már a bekerüléshez is. De pl. franciaszakon, amikor én 6 éve "felvételiztem", a 480 pontból 280 volt a ponthatár, és sokan ki is hullottak az első egy-másfél évben, mert ők úgy gondolták, a nyelvszak a nyelvtanulásra való.
Más a helyzet a kisebb nyelvszakokkal, mert ott a képzés egyik része tényleg a nyelvoktatásról szól, mivel ezeket a nyelveket akkor kezdik nulláról. De ide meg sokan pont azért jelentkeznek, mert nincs semmi követelmény, nem kell semmiből emeltezni ahhoz (vagy elég egy gyenge emeltszintű bármilyen humán tárgyból), hogy bőven bekerüljenek. Ebből sejthető a motiváció. Kevés az olyan nyelvszakos, aki ne "kényelemből" választotta volna.
Nyilván tisztelet a kivételnek, hallgatónak és tanárnak egyaránt, de az én tapasztalataim elég rosszak a tanári és a hallgatói motiváltság terén is (és persze ezek kölcsönösen befolyásolják egymást). A külföldi ösztöndíjakról annyit, hogy a nagy nyelvszakokról Erasmussal csak az tud kimenni, akinek eleve van pénze. Most kb. 450 euró/hónap az Erasmus Párizsba, ebből a lakbér /koli SE jön ki a legtöbb esetben, nemhogy bármi más. Szóval ide meg nem elég a motiváció.
Szóval összességében egyetértek, a legnagyobb baj a szorgalom és az akarás hiánya (de tanári oldalról is), de ha ezek megvannak, az se garancia semmire.

verkagrafomanka 2014.06.25. 09:23:01

@Hari Seldon 2: @Chang Yai: Köszi, hogy így aggódtok értem. Megható, de mi lenne, ha inkább a poszttal foglalkoznátok? Ha már.

firg_firg 2014.06.25. 09:28:06

@charlieharper: a B2 az usa legiero szupermodern lopakodo bombazoja, heidelberg, kozeli amcsi tamaszpont , kezd osszeallni a kep... :)

2014.06.25. 09:29:55

@svájci sapka (ch): en mar semmin sem lepodom meg. UKban is jonnek ki ugy az egyetemrol, hogy csak pislogok milyen kerdeseket tesznek fel.
Igazad van az orvosi oktatas kapcsan, de realisan azt varod el, hogy az osszes SOTEs voros diplomaval vegezzen?

2014.06.25. 09:31:52

@firg_firg: rosszul tudod. Brit tengeralattjaro, 1912-ben sullyedt el.

LyukasBogrács 2014.06.25. 09:34:50

Szerintem te olyan szinten vágod a témát, meg a nyelvet (a poszt felét németül írtad), hogy neked nem is kell tanács.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.25. 09:34:51

"ami ugyebár némi kívánnivalót hagy maga után – és az orosz középfokommal megkaphatok, Küchenhilfe, Zimmermädchen és Pflegehilfe körökben gondolkodom egyelőre (az utolsónak örülnék leginkább, a szociális kapcsolatok, és a nyelv gyakorlása miatt)."

Irány az első meki. Ha van egy kis szerencséd holnap már van munkád. Jó móka!

Kaksi Kapitány 2014.06.25. 09:34:51

Latatlanba elindulassal ket havi koltopenzzel a kituno erettsegi es orosz diploma helyett inkabb olyan tulajdonsagok fontosak, hogy eros e a kezed es birod e a koplalast.

En annyit gondolnek ujra hogy nem sajat lakassal kezdenek, hanem eloszor szobaval. Sok sikert a rovid es hosszu tavu terveitekhez.

Tigerwill 2014.06.25. 09:34:51

Ha provisiont nem is, de a lakaskivetelnel tessek belekalkulalni a kauciot, ami ha szerencsetek van ket havi kaltmiete, ha nincs szerencsetek akkor tobb. De ezt visszakapod a kikoltozeskor, de ennelkul, sajnos nem nagyon van lakashirdetes/lakasberles.

WG tenyleg jo, itt is elkernek kauciot, ugyhogy erre azert szamoljatk itt is. A WG megnezesekor vagy ha skypon folyik a szobaert az interju meg kell kerdezni, hogy bejelentkezhetsz-e. Nalam sokszor volt olyan, hogy azonnal vege lett a lakasnezesnek, mert sajnos mar a lakasban lakhato embermennyiseg bejelentkezett oda es különbözö okok miatt nem is akartak kijelentkezni. A hivatal egy lakasba valo bejelenteskor megnezi, hogy hanyan vannak oda bejelentve es ha mar a megengedett mennyiseg, akkor Te mar nem jelentkezhetsz be. Vinned kell a szerzödesed is, ugyhogy annelkul ne vegyetek ki semmit, de itt ez mindenhol szokas, nem hinnem, hogy erre külön kell figyelni.
Paroknak WG-be bekerulni nehezebb, de meg kell probalni. Nehez döntes, hogy egyutt, vagy kulon nekivagni, de szerintem egyutt, igy legalabb van tamasza az embernek, de ez a Ti dontesetek.

Az orosz az talan keresett nyelv, miert nem probalsz meg ezzel elhelyezkedni? Diplomad van belole, nem lobogtatnam a közepfoku nyelvvizsgat, mert az inkabb mar akkor felsöfok, nemde?
Egyebkent: Senkit nem erdekel a nyelvvizsga, csak hogy mennyire beszeled a nyelvet. Tölem a ket ev alatt senki nem kerte, pedig irodai munkas vagyok.
Az egyetem mas, oda kell a nyelvvizsga, de az a fajta, amit Nemetorszagban teszel le.

Miert nem kezditek a kinti rokokonoknal az elindulast?
Biztos, hogy jol kalkulaltatok az allasokkal kapcsolatban, marmint hogy eleg a bazis munka es egy teljes allas? Arra is gondoltatok, ha valami extra dolog tortenik, lesz-e ra keret, ne csak a zsömle legyen a listan, amit minden nap vesztek...

pirateBunny 2014.06.25. 09:35:03

Nekem volt szerencsém egyetemi városban csúcsidőben lakást keresni, és annyit mindenképp hozzátennék, hogy időben el kell kezdeni. Mi augusztus-szeptember-október hónapokban kerestünk, a végefelé a legintenzívebben.
A legnagyobb ütőkártya nálunk valamiért a szülői "Bürgschaft" (kezesség) volt, azt nagyon szeretik. Nem tudom, hogy Mo.-on random emberek által aláírt papírfecni miért jobb mint az igazolás fix havi ösztöndíjról és diákmelóról, de ezt mindig kérdezgették - lévén diákok vagyunk.
Az én általános benyomásaim a külföldi diákként lakás keresésről (nyilván nem mindenki így éli meg):
- mindenki jobb versenyző, aki nem külföldi
- mindenki jobb versenyző, aki pl már nem diák hanem dolgozik
- mindenki jobb, aki nem a párjával akarja kivenni az adott lakást
- néha még a 2 szobás lakás is csak egy személynek kiadó, egy diákpárnak kicsi az
- szülői kezességvállalás nagy bónusz. A mi esetünkben elég volt egy papír, senki nem kért semmilyen igazolást, hogy ténylegesen van-e annyi pénze apának, anyának.

Bejelentkezés lakcímre: Tőlem senki semmilyen papírt / bérleti szerződést nem kért amikor bejelentkeztem lakcímre.

Nyelvtudás és érettségi: Hogy a te adott egyetemeden hogy van azt nem tudom, de nálunk lehetett akár 0 / nagyon kicsi nyelvtudással is felvételizni, max fél év kényszernémettanulásra ítéltek az egyetem berkein belül, mielőtt kezdhetnél. Barátom így tanult fél évet németül. Mi Masterre jöttünk, nem tudom ez él-e Bachelor képzésekre is. Az egyetem általában megkövetel vmiféle nemzetközi nyelvvizsgát (tehát a rigó utcai B1 és társai nem jók általában). Ha van ilyened akkor jó, ha nincs lehet hogy van lehetőség csinálni egyet az adott egyetemen.
De ezek a dolgok / lehetőségek egyetemfüggőek, érdemes utána nézni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 09:44:41

óóó kérek engedélyt kúszva-mászva kussolni az offolásért. mert itt csak a posztról szabad beszélgetni, kéremszépen.
muhaha.

tanato 2014.06.25. 09:48:39

@Chang Yai: OFF:Balatoni fertőzésmno.hu/belfold/megvan-hogy-mi-fertozte-meg-a-balatoni-uszokat-1233845
Illegálisan a tóba folyamatosan ürített emberi ürülék volt a tettes.
Hajrá Magyarország!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 09:52:02

@tanato: király. hajrá balatoni főszezon. az eszem megáll :-(

2014.06.25. 09:57:00

@tanato: es az urulek olyan, hogy csak es kizarolag Balatonfureden marad vagy esetleg terjed az a toban? Ez mi? Ecoli?

@afranciasvera: ezen a blogon a minimalberrol, rothado kapitalizmusrol, Putyinrol, Meki/hamburgersutes relytelmei, epitkezes, rasszizmus à la Mirjam es a keresztenysegrol szoktunk beszelgetni. A kulfoldi eletrol a kiskegyed blogon van szo.

Skog 2014.06.25. 10:02:42

A provisiot ki lehet kerülni, de csak ha ott vagy. Elöször szobát béreljetek, mint már írták, rövid távra. Aztán iszkiri lakást és melót keresni, én is Heidelbergtöl kijebb keresgetnék, vagy erösen külvárosban. A B2 kezdésnek elég, ha az Goethe. Az ÖSD-s B2 már nem mindig elég. Az orosz nyelv meg egy igen jó elöny lehet, ha az is egy erös középfok. A két havi tartalékot én is szüknek érzem. A legfontosabb, hogy keresni jól kell tudni a neten(eszméletlen mennyiségü idö, ha nem jól szükítesz keresést és ezért szar lakásokra pazarolod el az idödet) és ott kell lenni hozzá élöben és nem árt ha van likvid töke, ha tetszik egy lakás. Ja és elöször alaposan adjatok le abból ami nektek a minimum. Az otthont nem szabad összekeverni egy elsöre bérelt kis lakással. Egyébként én is egy WG-t keresnék elsöre.

Hari Seldon 2 2014.06.25. 10:07:45

@afranciasvera:
Foglalkoztunk azzal is, ne aggódj értünk.

Mr Long 2014.06.25. 10:10:06

@charlieharper: Multkor en is belefutottam ilyenbe. En magyaraztam el a gepeszmetnok sracnak, hogy kellene szamolni a terhelest az acelszerkezeten. Pedig 1st class vegzett...

Hari Seldon 2 2014.06.25. 10:13:19

@Chang Yai:
:-)
Ha tudná, hogy mi itt mennyit OFF-olunk, legkésőbb délutántól.
(bár nálad az még délelőtt, ha jól tévedek...)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 10:21:32

@charlieharper: Nem, nem várom el. De ha elmegyek, hogy lyukas a fogam, akkor be kell tudni tömnie.
:)
A használható tudásról beszélek. Ha elvégzi az angol, vagy akármilyen szakot, akkor ne nézzem, mint Rozi a moziba, ha elvetődik az adott országba.
Az elvégezte (van diplomája) szó feltételezi, hogy van hozzá köze.
Vagy rosszul gondolom?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 10:25:04

@Hari Seldon 2:
Nala az mar este, hacsak nem koltozott at nyugatabbra. :)

Mr Long 2014.06.25. 10:25:26

@charlieharper: Na a vegen meg harpom reszre szakad Anglia. Londonorszag, Eszakiorszag es Anglia. :DDDD
Jojjenek csak az uj mosogatok, nincs konkurenciank!
www.bbc.co.uk/news/uk-england-27971552

Herr Géza 2014.06.25. 10:25:55

Huhh, jó sok elvarrásra való szála van még a poszterinának. Kezdeném a rossz hírekkel: az orosz nyelvtudás ma N.o.-ban nem nagy elöny, hiszen tele az ország orosz ajkú bevándorlókkal, akik közül nagyon sok diplomás is van, viszont az ö diplomáikat nem igazán ismerik el (szakmája válogatja). Ezek a jól képzett emberek szakmájuk elismerése híján leginkább mind a nyelvtudásukból próbálnának megélni, gondolom nem kell mondani, hogy a poszterina velük nem tud vetélkedni egy-egy ilyen állásért... Az eü állások szintén igényelnek legalább közepes nyelvtudást, a Pfelegehilfe meg legtöbbször "bentlakásos", általában nem túl jól fizetö, de sokszor 0-24 órás tevékenység. Nagy a mobilitás, a fluktuáció, erre alapozni itt két ember életét nem lehet. Maradnak a klasszikus vendéglátós, mekis, takarítós, árufeltöltös stb. állások, ilyeneket könnyü találni, de túlnyomórészt nem teljes munkaidös állások ! Reális lehetöség teljes munkaidös állásra leginkább az egyszerü, betanított munkás esetekben van (klasszikus szalagmunka, csomagolás például). Jellemzö nettó fizu valahol 800-1200 euró között. Emellett persze még bevállalhat az ember (ha marad energiája) akár egy 450 eurós Minijobot is, ekkor azonban a tanulás mellette már gyakorlatilag ki van löve (de átmenetileg jó lehet !). Nem tudom a fiú mit tanul és mennyi ideig fog, neki a suli melletti Minijob nem lesz gond, kelleni is fog. Így már lehet valamit kezdeni a dolgokkal.
Másik rossz: Heidelberg az egyik legfelkapottabb egyetem, egyetemistaként a város igencsak drága (Mannheim már egy fokkal olcsóbb). 450 euróért viszont lakást (rezsivel együtt!) egyik városban sem fogsz találni.... Ha Mannheim-be járna az egyetemre, akkor még adódik a lehetöség Ludwigshafenban, Frankenthalban, Neustadt-ban lakást keresni, lényegesem olcsóbb a Rajna másik oldala és a közlekedés is még bevállalható (S-Bahn, villamos, helyközi vasút). LU-ból csak a hidakon kell átsétálni és máris Mannheim belvárosában vagy. Cserébe rém ronda iparváros, de olcsóbb és úgyis csak aludni kell odajárni.
Lakáskeresés: na ez az, ami ebben az árszegmensben nem megy interneten. Az olcsó lakásoknál, szobáknál, WG-nél olyan a túljelentkezés (egyetemi városokban aug.-szept.-ben föleg), hogy mire otthonról felhívod a hirdetöt már le vagy késve....
Ehhez egyikötöknek ki kell jönnie (célszerü vmi B&B-t nézni neten) és a neten, faliújságokon, helyi újságokon lógva azonnal bemozdulni a megjelenö hirdetésekre. (Az ingatlanosokon keresztül meghirdetett lakásoknál kisebb a tolongás, de akkor nem úszod meg a min. 2,38 havi Kaltmietének megfelelö províziót...)
Szóval én minimum elgondolkodnék azon is, hogy célszerübb lenne esetleg egy kevésbé patinás, esetleg néhai keleti területen lévö egyetemben gondolkodni... A megélhetés nagyságrendekkel kerülhet kevesebbe arrafelé. Persze nyilván számít az egyetemi szak is, de bármit is akar tanulni a srác, kötve hinném, hogy csak Heidelberg/Mannheimben lenne olyan szak.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 10:33:13

@svájci sapka (ch): es meg soha nem is hallottal olyan orvosrol, aki ugy elcseszi a fogadat h orulsz, ha csak a rosszat kell kihuzni es nem a mellette levo masik kettot is, esetleg ugy belidokainoz, h kicsit belehalsz
nincs olyan szakma jelzem, amit mindenki kivaloan meg tudna tanulni, vannak benak, jok es kivaloak, a legtobbunk valahol a bena es a jo kozt tevekenykedik

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 10:37:19

@Jess G: Nem, remek fogorvosom van.
Lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva, de én azért tanultam, hogy értsek az adott szakmához.
Ez gáz?
Bocs.

Mr Long 2014.06.25. 10:42:16

" aláírni a felsőoktatási szerződést nem akarom"
Mar megint ez a hulye papir akadalyoz meg valakit, hogy tanuljon? Toredekeert kaphat egy diplomat, a kulfoldi araknak es elfogadjak. Nem egy ember dolgozik itt magyar diplomaval es nincs kulonbseg (tudom, hogy belekot mindenki, de nincs). Tudni kell, nem a diplomat lobogtatni, bar nyilvan vannak a nagy bankok, ahol ragaszkodnak a tradicionalis angol diplomahoz.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 10:47:44

@svájci sapka (ch): nem gaz, de azt azert csak nem hiszed, h te vagy a legjobb es naladnal senki nem ert jobban hozza, ugye? vagy aki megis jobban tudja mint te, akkor szoljon rad, h mi a szart kontarkodsz ossze es menj inkabb mosogatni?
ezzel nem azt mondom, h adjunk teret a kontaroknak, de azert ha valaki megtanult kozepfokon egy nyelvet, azt ne hivjuk mar benanak

2014.06.25. 10:51:28

@svájci sapka (ch): nem. Az elvarasod nem tukorzi az eletet.
A legtobben befejeznek egy egyetemet es nem kitunore, hanem szeles a skala.
Ettol fuggetlenul nekem is furcsa, hogy a nyelvszakos kozepfokon beszeli a nyelvet. Emlekeim szerint a kozepfok nem volt egy huuu de jo tudas.

2014.06.25. 10:52:13

@Lex D'Arquebus: mar nincs Eddie, vagy tevedek?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 10:54:11

@Mr Long (UK):
Tanulmanyi szerzodes: tessek mondani, honnan tudja az allam, hogy nem Mon vagyok munkanelkuli?
Sehonnan.
Akkor megis mivegre ez a cirkusz a papir korul?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 10:55:54

@Jess G: Teljesen félreérted és kiforgatod, amit írtam. :(
Ha figyelmesen olvastad volna, akkor lejött volna, hogy nem a poszterináról írtam, hanem korábbi olyan esetekről, amikor az író ugyan elvégezte az adott nyelvszakot, de egy kanyit sem beszélt az adott nyelven.
Én ezt értem nagy gáznak.
@charlieharper: Ok, ez igaz. Nem azt várom, hogy mindenki summa cum laude legyen, de hogy egyáltalán köze sincs hozzá...
:)

2014.06.25. 11:00:31

@charlieharper: En testnevelesbol kaptam kettest kozepiskolaban, mert nem tanusitottam tiszteletet a tornatanar irant :) - vagyis hivatalosan nem ez volt az indoklas, de tenyleg kettest kaptam, minden masbol meg otost. Meg az osztalyfonokom is kulon megkerte a tanerot hogy fontolja meg a dolgot, de nem tagitott.

Herr Géza 2014.06.25. 11:04:47

@Mr Long (UK): Te lehet, hogy félreértesz valamit ? A "röghöz kötési" szerzödést nem akarja aláírni, azaz azt, hogy ha x éven belül lelép, vissza kell fizetnie a tanulmányainak költségét...
Vagy én értettem rosszul ?

tanato 2014.06.25. 11:07:15

@charlieharper: Nyilván más helyiségekben is ugyanez a helyzet,csak ez most az úszás kapcsán jött ki.

Igaz Barát 2014.06.25. 11:12:29

@Kövérmadár [swe]:
Szerintem Long azt nem érti, miért nem köti meg a szerződést.
Hisz ha talál vele kint munkát, akkor simán vissza tudja fizetni, feltéve ha egyáltalán vissza akarja fizetni valaha is.
Vagy tévedek?

2014.06.25. 11:15:58

@Mirjam2: nem rossz. Minket havonta osztalyoztak magatartas es szorgalombol. Egyenkent fel kellett allni es mindenkinek vegighallgatni, hogy a masik ebben a honapban mi,yen jegyet kap es miert. Csuszkaltal a korlaton vagy kettessevel szedted a lepcsot, akkor magatartasbol 3-as.

Mr Long 2014.06.25. 11:16:14

@Herr Géza: @tanato: Tudom mi van abban a szerzodeesben, mert en is alairtam (igaz nem kezdtem meg a tanulmanyaim) 20 ev alatt kell ott dolgozni a kepzesi ido ketszereset. Ha husz ev alatt kulfoldon dolgozva nem tudja visszafizetmni, akkor folosleges volt kimennie. Mesterszakon 320e/felev a tandij. Ez mennyi? 1045 euro mostani arfolyamon. Ezt meg hagyma is osszetudna sporolni a noverevel lakva es pogit forgatva. Sot egyedullakva 20 ev alatt siman... Es, ha nem nyelvszakon, meg irodalom-tori vonalon vegez, akkor meg kulfoldon is hasznalhatja es akkor siman kifizeti.
Osszehasonlitas kepp itt egy diploma evi £9000 a gyenge egyetemeken is...

Herr Géza 2014.06.25. 11:16:44

@Kövérmadár [swe]: Ha akarja, semmi perc alatt kideríti. Bocs, de most nagyon nem értek veled egyet. Azért egy esetenként többmilliós visszafizetési kötelezettség elöl Európában "elbújni", ill. arra alapozni, hogy úgysem veszik észre, hol vagy: enyhén szólva is felelötlenség. Sokkel kisebb kaliberü ügyekben is meg lehet bukni egy véletlenen is, nem is kérdés az, hogy akarnak-e utánad nyúlni, vagy sem. Otthon kiadják a fizetési meghagyást, nem reagálsz, jogerös lesz, egy sima közúti ellenörzésen bukhatsz... Nyilván nem alapozhatsz arra egy életkezdést, hogy hátha nem csípnek meg....

Mr Long 2014.06.25. 11:17:23

@charlieharper: Ha meg lattak pisilni a Kiraly utcaban, akkor meg megbukott? :DDD

Mr Long 2014.06.25. 11:19:31

@Herr Géza: Egy alapszak eseten kb 1.8millio a tartozas. Husz ev mulva kell viszafizetni! Egy haz torlesztoje fut ki ennyi ido alaltt, most meg egy diplomarol beszelunk.

Igaz Barát 2014.06.25. 11:20:41

@Mr Long (UK): Jól értem, hogy ha öt évig járok egyetemre, akkor van tíz évem rá, hogy teljesen szabályosan dolgozzak külföldön az itthon megszerzett diplomámmal?

bpetya75 2014.06.25. 11:20:45

@Kövérmadár [swe]:

Én egyszer voltam kitűnő hetedikben. Abban az évben mindenki rontott a korábbi eredményein, kivéve engem. Annyira zavart a dolog, hogy direkt összeszedtem egy osztályfőnöki intőt ;-)

Nagylány az ötödiket végezte, húga a másodikat. Mindkettő kitűnő volt az összes tanévben. Sosem stresszeltük őket vele, egyszerűen csak jók. Hogy később mi lesz, nem tudom, de a kitűnőség nem feltétlenül jelenti azt, hogy fantáziátlan magológép a gyerek. Az mondjuk igaz, hogy nyugodtabb lennék, ha középsulira elmúlna ez a kitűnőség. A középsőnél szerintem hamarabb el fog, de a nagylány eléggé erős megfelelési kényszerrel küzd. De talán kiserdüli magából.

Mr Long 2014.06.25. 11:23:37

@Igaz Barát: Igen. husz ev alatt a kepzesi ido ketszereset kell Mon ledolgozni.
Plusz szerintem siman tamadhato, mivel hatarontuli magyarokra ez a szabaly nem ervenyes. Vagyis egy felvideki csoporttarssal elvegezve a szakot mindketten pozsonyban dolgozva nekemm majd kellene fizetnem, neki nem. Ez szerintem siman tamadhato.

Herr Géza 2014.06.25. 11:24:45

@Mr Long (UK): Tehát egy ötéves sulit feltételezve 20 évböl 10-et otthon kell reszelni, különben kb. 10.500 € ugrik vissza? Plusz kamat ? Tehát minimum 10.500 € mínuszról indítsam az életemet ? Hát.... Ok, nálad más a képlet az említett tandíjjal, de itt pl. alapágon nincs tandíj. Akkor már csak jobb itt tanulni, és soha nem lesz kérdéses a diplomád elismertsége ???
Jó, abban igazad van, hogy 20 év alatt akármi is lehet (meg az ellenkezöje is), tehát ezen az ember huszonévesen még nem fog akkorát agyalni. De aztán milyen huss eltelik az a rohadt húsz év.... :)))))

gyengetölcser 2014.06.25. 11:25:52

@Sesamelmo: a nyelvszakokon nem nyelvtant, azaz a nyelvet tanuljak, hanem irodalmat/tortenelmet/kulturat/nyelveszetet, az ezekhez kapcsolodo szakszavakat tudni fogja az illeto, de ettol meg lehet hibas a nylevtana. En az ELTE-re jartam, a diplomahoz kellett egy alap-, es egy kozepfoku nyelvvizsga, es nagy kegyesen az ott eltolott 5 evet elfogadtak kozepfoku nyelvtudasnak (bar a felvetelihez felsofoku kozeli tudas kellett...), lehet, hogy ezert irja a poszt-tolo a kozepfokot?

2014.06.25. 11:25:52

@Mr Long (UK): a King St-et nem fogom magamrol leszedni ezen a blogon. Nem a 7-kerben nottem fel, csak ismerem a kornyeket. Szoval, ott nem nagyon pisiltem az utcan. Massal elkaptak, de pont ezzel nem :))) Az Uttorovasut remei voltunk.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.25. 11:25:53

@Herr Géza:

Nem teljes idősek a mekis állások nagyrészt? Akkor hogy éljen meg belőle az ember? :DD 20 óra mekizésből társbérletben se élsz meg...

bpetya75 2014.06.25. 11:25:57

@tableno:

Biztos volt azért 1-2 jó tanárod is a jó képességeid mellé ;-)

Igaz Barát 2014.06.25. 11:27:12

@Mr Long (UK): Akkor jól értem. Viszont aki ilyen feltételek mellett nem lát magában annyi erőt, hogy szükség esetén visszafizesse a tandíjat, az nem tudom, hogy mer abban gondolkozni, hogy külföldön dolgozzon.

Herr Géza 2014.06.25. 11:28:23

@Mr Long (UK): Ez hogy jön ki? 320e/félév x 10 = 6.400.000 HUF? Vagy hány szemeszterrel kell számolni ?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 11:33:54

@Herr Géza:
Ott a hiba a rendszeremben, hogy en nem szamolok azzal, hogy akar turista(szalami :) )kent is visszanezzek. Igy aztan nehezen kapcsolna le az allam.

Hogy innen kiadnak-e vagy vonnak-e a fizetesembol a magyar allam keresere, azt nem tudom.

Azt nem tudod veletlenul, hogy a diakhitel kozpont mit es hogyan csinal, ha nem fizetek? Mennyi ido, mig az elso felszolitastol eljutunk egy ingatlanra terheleses eladasig?

@bpetya75:
Nekem minden evben volt intom. Nevetseges dolgokert adtak :)

Egyszer lekuldtek, hogy tegyem a kabatomat a szekrenybe. De engem nem zavart, hogy a szeken log. Lazadtam.
Masodszor engedtem a terrornak, de visszafele eszrevettem, hogy ismerosok fovmciznak a tornaorajukon. Ahelyett, hogy visszamentem volna osztalyfonoki orara, beszalltam focizni. Onnantol vagy 2 honapig minden heten :)

Aztan szoltak, hogy kicsit sok lesz az igazolatlan, kaptam egy igazgatoi intot. Gondolhatod, hogy mennyire megrazott... dehat a sport szeretete... :))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 11:35:14

@házelőtthinta:
Iskola melle jo munka, de ha egy felnottben nincs ennel tobb, az meg is erdemli a sorsat :))

Mr Long 2014.06.25. 11:39:31

@Herr Géza: Nyilvan, ha ott ingyenes, akkor jobb ott csinalni. Nekem csak az battya a csorom, hogy ezt a roghozkotest felfujjak! Nem tamogatom (bar teljesen megertem az okat!), de ezen aggodni ilyen szinten tenyleg fura.
Itt mondjuk a magas tandij es a jarulekos koltsegek (£60-os jegyzetarak alsohangon, lakhatas, stb) teljesen mas vegzettsegi elvarast alakitott ki. Gyakorlattal azzal is megkeresheto mondjuk £30k also hangon evente. Igaz mamar nincs annyi lehetoseg a tovabblepesre (nagyon megszigoritottak a chartership kovetelmenyeket par eve es korabban HNC/HNDvel es sok ev gyakorlattal is meg lehetett kapni, az oregek igy szereztek meg meg), de tervezni lehet azzal is.

tanato 2014.06.25. 11:41:12

@Mr Long (UK): Már csak a képzési időt kell ledolgozni nem a kétszeresét,enyhítettek a törvényen.

Mr Long 2014.06.25. 11:43:30

@Herr Géza: Az oteves szak 10 felev (bar van akinek kell a 20 is :D)
Az alapszak, az elso 3 ev az olcsobb, legutoljara maikor neztem meg 180e volt felevente, vagyis 1.08 millio es arra jon meg a 2 ev mester (1.28 millio), ha akarja.

Mr Long 2014.06.25. 11:45:13

@tanato: Koszi, akkor meg lazabb lett. Utoljara 2.5 eve lattam ilyen papirt, amikor alairtam.

Badeni_lakos 2014.06.25. 11:45:57

Tudjátok, h miért olyan sótlanok, visszafogottak, és kimértek ott kint Németo. a helyiek? én ma rájöttem.
Mert ott kint állandóan esik eső (úgy mint ma egész Magyaro.on), vagy legalábbis sokkal gyakrabban, mint idehaza magyarföldön. saját tapasztalatból emlékszem, 2011 nyarán Berlinben végig zuhogott az eső, egyetlen nap nyaruk volt az ottaniaknak :D emlékszem tiszta depi volt a helyi nép.. még jó h csak rövid ideig voltam. De Stuttgartban is tavaly, meg '12 ben nagyon sokat esett mindig az eső, még télen is, sőt alig volt tél, mindig csak esett. De Heidelberg ben, Mannheim ban is ugyanúgy.
Jah, a poszt író Eszternek: Hát ilyen "általános tanácskérés" ben mit lehetne írni? Általánosságban Van már erről rengeteg poszt-bejegyzés, meg még több komment, azt kell átolvasgatni, abból tájékozódni, és kész.

bpetya75 2014.06.25. 11:46:05

@Mr Long (UK):

Egyetértek! Szerintem is fölösleges ezen a nem is létező röghöz kötésen agonizálni.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 11:51:34

@svájci sapka (ch): ja persze, egyertelmu, de majd te megmondod kiket kell levetni a tajgetoszrol, csak nehogy egyszer valaki teged kritizaljon, csak ugy altalanossagban, mert meg megsertodsz

Hari Seldon 2 2014.06.25. 11:52:07

@Mr Long (UK):
UK-ban kell fizetni a felsőoktatásért, ezért gondolod, hogy jó biznisz Magyarországon diplomázni akkor is ha vissza kell fizetni. Viszont sok európai országban nincs tandíj. (igaz nem mindenhol és minden szakon, de Európa elég nagy csak lehet találni valami érdekeset akár Németországba akár Franciaországba stb...)

2014.06.25. 11:53:27

@tanato: @bpetya75: en ezt a tandij hisztit nem ertem. Nekem termeszetes, hogy az egyetemen van tandij, kiveve a jo tanulokat. En mar ovodatol fizetek a gyerekek utan es a teljes altalanos/felso iskola idoszak alatt vegig fizetunk, ugyanis nem bizok abban, hogy az allam "ingyen" megfelelo oktatast ad. Tudom, ezzel nem vagyok nepszeru.

Tanato, te biztosan emlekszel, a cuclizmusban is volt tandij az egyetemen, kiveve a jo tanuloknak (3.5 felett?).

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 11:54:04

@Jess G: Csalánra pisiltél? Semmi ilyet nem mondtam és meg sem sértődtem. Félreértettél és megpróbáltam elmagyarázni. Ennyi.
:)

Mr Long 2014.06.25. 11:55:36

@Hari Seldon 2: Viszont beszeled-e annyira a nyelvet, hogy csinalj egy diplomat? En csak az angolt beszelem valamennyire, mas nyelvet nem tudok. Eselyem sem lenne nemetben diplomaznom, vagy franciban. Amenni penzbe lenne a nyelvatnulasom arra szintre, abbol visszafizethetnem a magyar diplomam :DDDDD

Hari Seldon 2 2014.06.25. 11:56:49

@Badeni_lakos:
Megint ez az eső! Ettől falnak megyek. Magyarországhoz képest tényleg sokat esik. Magyarok azt szokták meg, hogy porzik a levegő, ezért ha két nap esik, akkor az világvége. De Chang Yai tudna mesélni más esőkről. Ott egy kicsit több van. Minden viszonyítás kérdése.

Mr Long 2014.06.25. 11:57:48

@charlieharper: Nem te mondtad, hogy a fizetos sem sokkkal jobb? :) En is fizetnek a gyerekeimnek magasulit, csak kerdes tudnek-e. Jelenleg nem es nem latok ra eselyt, hogy kesobb tudnek.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 11:58:53

@svájci sapka (ch): nem hinnem h felreertettem barmit is, de az igaz h nagyon nem tetszik, h egyesek, es nem feltetlen csak te, vagy te megmondjak, h vannak olyan emberek, akik befejezik az egyetemet es nincs kozuk ahhoz, amit tanultak, ezt honnan talalod ki? meg egyaltalan itt ujabban mindenki annyira tudja a tutit, h felelmetes, mindegy mi az, aki meg kerdez, az el lesz kuldve a francba, h tanuljon meg egy kicsit, aztan nem kell kerdeznie se, mert itt vannak akik mar x eve elnek valahol es ettol mar naluk a bolcsek kove, a tobbi meg ne ugraljon

inkabbb dolgozom, annak tobb ertelme van mint itt olvasgatni

Mr Long 2014.06.25. 11:59:03

@Hari Seldon 2: Tegnap tokre meglepodtunk, hogy esik az eso. Ket het ota eloszor, mar kellett, mert nagyon meleg volt a levego (21C).

Hari Seldon 2 2014.06.25. 11:59:14

@Mr Long (UK):
OK.

Ahogy a róka mondta a Kis Hercegbe, amikor meghallotta hogy Kis herceg a bolygóján nincsenek vadászok, és utána azt is megtudta hogy tyúkok sincsenek: "hiába, semmi sem tökéletes"

nyuszigonosz 2014.06.25. 11:59:40

@charlieharper: Szén erömüvek: nem tudom. Mármint azt sem, hogy azokat -is - lekapcsolták volna, mint anno olyan meggondolatlanul az atomerömüveket.
Inkább olyanokat hallottam róluk, hogy: le kellene kapcsolni a higany-kibocsátás veszélye miatt.
Meg olyat, hogy Norvégiából és Ausztriából jön majd áram, pont azért, hogy a szénerömüveket le lehessen majd kapcsolni.
Kiderül majd.

Mr Long 2014.06.25. 12:01:28

@nyuszigonosz(D): Ahhhh, sotetzoldek... Remelem azert van koztuk olya is, aki ert a villanyhoz, nem csak magyaraz rola.

bpetya75 2014.06.25. 12:03:27

@charlieharper:

Itt (is) a kiszámíthatatlanság a legnagyobb baj. Én sem tudom, hogy mi lesz, ha a lányok diplomát akarnának szerezni. Abban bízom, hogy talán addigra eljutunk odáig, hogy ne akarjon több tehetséges fiatalt veszteni az ország és kidolgoznak ilyen-olyan ösztöndíj rendszereket. Nekünk még van pár évünk, amíg törlesztünk, csak utána tudunk majd (reményeink szerint) komolyabban félretenni a jövőre.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 12:05:27

@Jess G: Most komolyan. Tényleg nem érted?
A poszt írója anno saját maga vetette papírra, hogy "tanultam x évet, van róla papírom, de nem értek hozzá".
Már bocs, de ezt nem én találtam ki, nem én állítottam.
Idéztem egy írást, és elmondtam a véleményem.
Ennyi.
:)

nyuszigonosz 2014.06.25. 12:06:16

@Mr Long (UK): Söt nagyon sötét zöldek.
Nem szoktak azok a villanyhoz érteni.
Néha az az érzésem, ha valamelyik beszél valahol, hogy petróleumlámpát kellene venni....

2014.06.25. 12:07:39

@Mr Long (UK): messze nem tokeletes. Ugyanugy van (fel)alkoholista tanar, mint az allami iskolaban. Amit fizetsz a maganiskolanal az a (i) remenyeim szerint egy fokkal jobb oktatas (ii) a tobbi gyerekkel valo szocializacio, networking mar fiatal korban, (iii) a magabiztossag, amit a maganiskolasok hoznak magukkal az elethez.
Mint irtam, a kovetkezo tanev joval dragabb lesz a kontinens valtas miatt.

Muscari 2014.06.25. 12:08:07

@diggerdriver: nem sok. Tolmacsolni kulon meg kell tanulni, ha valaki azt akarja, mert az egy kulon "szakma", nem eleg jol beszelni a nyelvet. (Dragamnak van ugyan tolmacsvizsgaja, de mar sokat felejtett)
A forditas meg egy belterjes piac, nem lehet bekerulni, csak kapcsolatokkal, valaki irt mar errol itt asszem.

Mivel fiatal lanyrol van, az idegenvezetes lehetne meg alternativa, sok orosz turista megy Magyarorszagra. Mashoz
onmagaban a magas szintu nyelvtudas nem eleg, kell hozza mas vegzettseg es/vagy tapasztalat is.

bpetya75 2014.06.25. 12:09:47

@svájci sapka (ch):

"A poszt írója anno saját maga vetette papírra" Erről beugrott egy korai Irigy Hónaljmirigy szövegrészlet:

"A következő mű szerzőjét a kankószöllősi szennyvíz-ülepítő telep átemelőszivattyújának duruzsolása ihlette meg, miközben a kelő nap első sugára lágyan verődött vissza a pillangókkal táncoló repcebecő ormányos hátán megcsillanó hajnali harmatcseppekről. Ekkor vetette papírra művét, melynek címe: Megtisztulás." (Éktelen orrfújás hallatszik)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 12:14:01

@bpetya75: Jóvanna.... :D
Jobb kifejezés nem jutott eszembe. A tegnapi nap sokkolt, kicsit (nagyon) le vagyok lassulva.
:D

nyuszigonosz 2014.06.25. 12:14:08

@Badeni_lakos: Fenét sótlanok meg kimértek. :-)))
Ja, hát most is éppen esik. :-)
De csak most. :-)

nyuszigonosz 2014.06.25. 12:15:30

@Muscari: Ahhoz is kell végzettség.

Muscari 2014.06.25. 12:24:05

@Kövérmadár [swe]: nekem egyik gyerekem sem (volt) kituno tanulo, de en sokaig az voltam. Emlekszem, kisiskolas koromban allando fej-es hasfajassal kuzdottem, nyilvan nem veletlenul. egyszer kaptam kettest, azt sem mertem otthon elmondani. Jol emlekszem, mikor valaki sirva fakadt egy egyes miatt...

A lagdurvabb eset az utcankban tortent, meg a szuletesem elott: egy 11 eves kisfiu felakasztotta magat, mert megbukott. Bocsanatkero levelet irt az apjanak, az volt a bucsulevele. Nagymamam meselte el, mert vele jartam sokat a temetobe, a kisfiu sirja az ut mellett van, en pedig rakerdeztem, mert eyg oreg neni (a nagymama) allandoan ott ult a sir elott.

Hala egnek a lanyom nem stresszel, jol is teljesit, de hat o mar angol suliba jar.

Ennyi ev tapasztalat utan en azt mondom, hogy fontos valamennyi kovetelmenyt tamasztani a gyerekekkel szemben, de nem szabad oket stresszelni. Ugyanakkor a kiegyensulyozott csaladi hatter legalabb ennyire fontos: rengeteg tehetseg elkallodik, mert lazad, menekul, nem arra fokuszal, amire kellene.
Gondoljatok csak Pinky-re, aki egy nagyon okos es tehetseges ember, megis kiegett es megkeseredett es hat hol dolgozik egy jol meno ujsag szerkesztosege helyett.

Taxomükke (UK) 2014.06.25. 12:26:16

@házelőtthinta: Na, egy pozitív hozzászólás!!! Csak így tovább!!!
:)))))

Muscari 2014.06.25. 12:26:21

@nyuszigonosz(D): ja igaz, de azt talan nem olyan nehez megszerezni, gondolom, van OKJ-s tanfolyam, de most lusta vagyok utana nezni. Nekem tobb volt osztalytarsam volt idegenvezeto, az egyikojuk pl. igy ismerkedett meg a gorog ferjevel es most Gorogorszagban el.

bpetya75 2014.06.25. 12:33:05

@svájci sapka (ch):

Mi volt tegnap? Miről maradtam le?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.25. 12:34:49

@Kövérmadár [swe]:

Miért nem fizeted vissza a diákhiteled egyszerűen? Itt nem arról van szó hogy megtalálhatnak e hanem hogy kaptál pénzt és azt illik visszafizetni.A diákhitel még csak nem is rablóhitel.Az álomszerű nyugati béredből ilyen nehéz visszatolni?

Badeni_lakos 2014.06.25. 12:35:11

Géza írt a kinti oroszok ról.
Ezt csak megerősíteni tudom, (saját tapasztalatból) pl. a Kirill haverom Uni Stuttgart elméleti fizikus PhD angolul, egy nagyon szerény és nagyon szorgalmas fickó, de nagyon segítőkész is volt, persze én is segítettem neki...
vagy a Vladi, aki matematikusként jött ki ( vagy szökött ki) Németbe, vas-szorgalommal tanulta ki a perfekt németet, és sokat beszélgetett a szerbekkel,

Jah, a szerbek is sokan vannak, és mind jól beszél oroszul.

De általában ezekre az oroszokra/ukránokra vagy szerbekre elég nagy a nyomás, h tanuljanak mint gép, németül, meg ösztöndíjért, stb. mert különben nem hosszabítják meg nekik a vízumot.

Badeni_lakos 2014.06.25. 12:35:11

Egyetemi tandíj: Erről évente döntenek a Bundeslandi parlament ben, hogy legyen-e, vagy sem.
Szerintem erre nem lehet alapozni, h 1-2 év múlva nem vezetik-e vissza, és mekkora mértékben. Mi van, ha kitalálják, h 2015 -től legyen újra?

pl.: Uni Stuttgarton 2011 ben (úgy tudom még volt) kötelező 500 EUR tandíj mindenkinek.
forrás:
studieren.de/studium-studiengebuehren.0.html
www.uni-stuttgart.de/studieren/studium/admin/studiengebuehren/index.html

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 12:35:19

@bpetya75: Itt semmi. :) Privát történés. Lakást keresünk, kevés sikerrel. :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 12:39:19

@Muscari:
Azt gondolom, hogy reszben egyetertek. :)

Szerintem egyreszt tul sok szemetet tanitanak az iskolaban, masreszt kozel nulla a tehetseggondozas.

Nem tudom, hogy elottem vagy utanam milyen volt a rendszer, de "az en idomben" mintha mindenhez erto, oriasi muveltsegu embereket akartak volna nevelni. Kozben pedig kioltek ezzel azt az igenyt, hogy valaki "raketatudos szakbarbar" legyen.

Egy gyuloltem tanulni. Mindig. Amit szerettem, azt sosem kellett megtanulnom, raereztem es ment.

Vajon hany hozzam hasonlo gyerek van, aki egy idiota magyar vagy matek tanar miatt vesziti el az erdeklodeset a tanulas irant?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 12:42:46

@Kövérmadár [swe]: "Vajon hany hozzam hasonlo gyerek van, aki egy idiota magyar vagy matek tanar miatt vesziti el az erdeklodeset a tanulas irant?"
SOK!
A lányommal már ált. isk elsőben elhitette a "tantónéni", hogy hülye. Nem szeretett suliba járni, nem volt jó tanuló.

Már itt jött rá, hogy nem az. Szeret tanulni, és jók a jegyei.
:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 12:47:24

@svájci sapka (ch):
Mar altalanos iskola ota dolgozni akartam. Dolgozni, mert azert penzt (pozitiv elismerest) kap az ember.

Az iskolaban nem volt ilyen soha, csak mindenert a buntetes es nyilvanos megalazas.

bpetya75 2014.06.25. 12:52:41

@Kövérmadár [swe]: @svájci sapka (ch):

Csatlakozom Tilmirhez, szerintem is sok ilyen gyerek van. Még csak nem is kell hozzá feltétlenül idióta tanár.
Osztálytársam volt egy srác, aki az általam ismert emberek közül a legközelebb volt a zsenihez. Az apja egy kretén volt, a gyerek meg viselkedészavaros. Nem tudtak vele mit kezdeni, mert a tanárok közül senkinek nem volt energiája arra, hogy bizalmi viszonyt alakítson ki vele. Kivágták a gimiből, végül szakmunkásképzőt végzett, estin érettségizett és így ment Szegedre matek-fizikára.

Muscari 2014.06.25. 12:53:03

@Mirjam2: en egyszer majdnem megbuktam kozepiskolaban tesibol, mert tobb honapig fel voltam mentve egy betegseg miatt, igy nem lettek leosztalyozva a kulonbozo gyakorlataim. Lehetoseget sem adott ev vegen a bepotlasukra, hanem beirt vagy negy egyest. Kicsit hulyen nezett ki, hogy felevkor otos voltam, ev vegen meg kettes. Ez azt hiszem az o szegenysegi bizonyitvanya, nem az enyem.
Vesszenek a tornatanarok! ;-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 13:17:11

@bpetya75: Kevés az ajánlat. Ami van, az megfizethetetlen (illetve, van egy határ, amit nem akarok átlépni).

Herr Géza 2014.06.25. 13:20:05

@házelőtthinta: Most mondhatnám azt is, hogy senki sem abból akar megélni... Szimplán azért van, mert szaktudást nem igénylö a munka, ergo az emberek tömege cserélödhet benne akár nagy frekvenciával is. Így klasszikus "ugródeszka", kisegítö fél napos állás gyerekes/gyerek nélküli feleségeknek, diákoknak, más állás melletti másodállásnak, stb. Rádásul itt van ez a 450 eurós Minijob (bruttó=nettó), direkt ilyen tevékenységekre találták ki. 8-9 eurós minimálórabérekkel havi 50-60 órát dolgozhatsz úgy, hogy adót te nem fizetsz, betegbiztosításod viszont van és ha akarod, akkor egy minimális levonás ellenében idöarányosan még a nyugdíjadba is beleszámít az idö. A munkáltató is csak egy csökkentett bizt-adó-nyugdíj átalányt fizet ez után, tehát neki is megéri, hogy egy föállású helyett két ilyen Minijobost vegyen fel...Cserébe elfogadja azt, hogy az ilyen állásokból gyakorlatilag máról-holnapra mindenki leléphet, és meg is teszik sokan.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 13:23:45

@Herr Géza:
Meg mindig nem erted?
Hintusz Palintusz a Mekis hambiforgato allassal akar Lexus LS600h-t es egy budai villat.
Nulla munkaval, nulla befektetett energiaval szeretne jol elni. Nem erti, hogy ez 89 ota nem annyira megy...

tanato 2014.06.25. 13:39:28

@charlieharper: Volt bizony,de minimális összegű,3,5 felett viszont kaptunk ösztöndíjat,igaz az is jelképes volt.

Herr Géza 2014.06.25. 13:39:53

@Kövérmadár [swe]: Dehogynem értem. Csak nála úgy látszik sokszor kell mindent a fülébe duruzsolni....talán egyszer kinyílik a kiskapu.... :))))

Herr Géza 2014.06.25. 13:43:12

@Kövérmadár [swe]: Na meg még ha Hintának a kérdésére is írtam, azért kapcsolódik a mai poszthoz. Ez az a posztban emlegetett "bázismunka"....

Muscari 2014.06.25. 13:44:07

@svájci sapka (ch): ja latom, valszoltal Petyanak. Nem lehet egyszeru a helyzet, raadasul tudom, hogy nem is lehet mindig koltozni, csak megadott idoszakokban. Miert kell elkoltoznotok a mostani helyrol?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.25. 13:55:50

@Muscari: Nincs parkolóhely. :( Esténként a "látogató" parkolóba kell beállnunk, és állandóan cetlit kapunk a kocsira. :(

Hari Seldon 2 2014.06.25. 14:00:17

@Muscari:
Újság szerkesztőség? De gondolom nem a "magyar médiára" gondoltál?

bpetya75 2014.06.25. 14:03:50

@svájci sapka (ch):

Építsetek magatoknak egyet ;-P

Vagy a telekár is brutál?

@tanato:

Én 94-ben az első féléves 4,00-s átlagomra kapott ösztöndíjból meg a húspénzből egész jól kihúztam a második félévet. De az egész egyetemet végig tudtam úgy csinálni, hogy szüleim kéthetente küldtek a busszal egy csomagnyi kaját, pénzzel nem kellett támogatniuk. És dolgozni is csak alkalomszerűen dolgoztam.

bpetya75 2014.06.25. 14:07:35

@Kövérmadár [swe]:

Azért erre a kérdésére: @házelőtthinta: válaszolhatnál. Szerintem jogos felvetés. Hm?

bpetya75 2014.06.25. 14:18:27

@svájci sapka (ch):

'sztaleborult! Vannak ám árak!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 14:21:39

@Hari Seldon 2: persze elég sokat esik monszun évszak alatt, de olyan nincs, hogy hetekig csak esik, szürkeség, csöpög, szitál, és nem látni a napot és tiszta depresszió minden! szakad néhány órát, aztán süt a nap. nagyon más.
ésmivanittkéremszépen, offolunk, offolunk??!

2014.06.25. 14:34:23

@charlieharper: 'Minket havonta osztalyoztak magatartas es szorgalombol.'

Minket is! Nekem az volt a nagy szerencsem, hogy 'otthon' megfelemlitettek, is nem mertem semmi rosszat csinalni es mindig 5-ost kaptam ebbol a ket 'targybol'. Ja de az iras 'kulalakjat' is osztalyoztak, es arra mindig rossz jegyeket kaptam. A testneveles meg remenytelen volt, annyira meg engem sem lehetett megfelemliteni hogy a 'Csaba bacsit' komolyan vegyem. Nem szabadott volna fiatalkoruak kozelebe engedni azt a f*szt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 14:40:48

@Kövérmadár [swe]:
Teljesen egyetértek.
Aztán ha leírom hogy hányok a magyar általános iskolai oktatási rendszertöl akkor köpködök hazafelé.
Pedigár otthon is hánytam töle.

2014.06.25. 14:41:53

@Muscari: Na ez egy jellemzo tortenet. Nem lenne bajom a tornatanarokkal, ha a helyukon kezelnek az ilyen dolgokat, pl. felfognak hogy a tornaora lenyege a kikapcsolodas es a testmozgas. Egyaltalan mi ertelme van osztalyozni? Ha valakit komolyan erdekel a sport, majd eljar kulon edzesre profi edzokhoz. Ugy tudom pl. Angliaban olyanok vannak tornaoran hogy aerobik, tanc, jatekok, stb. Na ennek lenne ertelme.

Mondjuk az biztos hogy minden jobb mint az ami Szaudiban van, ahol lanyoknak tilos a tornaora vagy barmifele testmozgas az iskolaban. Akkor mar inkabb a magyar tornatanarok... De azert a ket veglet kozott lenne a legjobb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 14:45:07

@tanato:
Volt olyan osztálytársam aki minden hónapban 2 azaz kettö forint ösztöndíjat kapott.
Kiment a katedrához aláírta a papírt és felvette a réz bélást.

2014.06.25. 14:59:02

@Kaksi Kapitány: +1, en is mindenkeppen szobat berelnek eloszor es nem lakast. Ami a 'Küchenhilfe, Zimmermädchen és Pflegehilfe' munkakoroket illeti, azt kene atgondolnia a posztolonak hogy vegzett-e mar ilyen munkat? Ha igen akkor nem szoltam, de ha nem, en a helyeben nem lennek ilyen magabiztos hogy alkalmas vagyok ezekre a munkakra, kulonosen a Pflegehilfe-re. Nem mindenki alkalmas ra, en pl. nem birnam csinalni. Ha o igen, akkor szuper.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 15:00:48

@bpetya75:
Hiaba kattintok a nickre, nem tortenik semmi.
Mi volt a kerdes?

@diggerdriver:
Ez azert van, mert a hataratkelessel lemondtunk a szabad velemennyilvanitas jogarol is.

Mig Magyarorszagon eltunk, erre az volt a valasz, hogy mutass jobbat. Most mar tudunk jobbat (de minimum mast) mutatni, most ez visszafele kopkodes.

2014.06.25. 15:05:50

@Tigerwill: Az orosz keresett nyelv, csak az a gond hogy Nemetorszag tele van anyanyelvi beszelokkel, es sokan kozuluk nemetul es angolul is folyekonyan beszelnek az anyanyelvi orosz mellett. Egyebkent nem mindig kell szerzodes a bejelentkezeshez, nekem bemondasra elfogadtak a lakcimet. De elvileg kerhetnek szerzodest vagy valami bizonyitekot hogy milyen alapon laksz ott.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 15:06:22

@házelőtthinta: @bpetya75:
Megvan a kerdes :)

Vegtelenul egyszeru oka van: ameddig az allam asszisztal ahhoz, hogy az oroksegemet nem tudom eladni, addig csak a minimalis havi reszletet fizetem.
Ha majd vegre eladhatom azt, ami az enyem, abbol ki lesz fizetve.

Kifizethetnem a nyugati berembol is, de nem akarom. Innen, oda nem vagyok hajlando penzt utalni (a minimalisan szuksegesnel tobbet). Ez elvi kerdes.

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 15:08:44

@Mirjam2: par hónapja volt az újságban minálunk, hogy van egy iskola szaudiban, ahol a lányok kosárlabdázhatnak és fontolgatják a hoki bevezetését is. Megmosolyogtuk a cikket.

Mr Long 2014.06.25. 15:10:28

@Kövérmadár [swe]: Azt tudod, hogy azzal egy feneketlen kutba toltod a penzt. Nem baszodatas, de jobban jarsz, ha kifizeted, mint a kamatfizetes. Nem ugatok bele, csak tanacs.

2014.06.25. 15:13:44

@Chang Yai: Szerintem meg kellett volna koszonnie hogy figyelmeztetted, ne posztolja mar ki nyilvanosan az e-mail cimet (es tenyleg ugy lehetett ertelmezni hogy a baratnoje e-mail cime). De hat nem lehet halat varni manapsag senkitol. Nem tudom kovetted-e az elmult napok magyar belpolitikai esemenyeit, de a lenyeg az hogy a Napi Gazdasag szerkesztoje sem halas amiert megprobaltak neki elmagyarazni mi a kulonbseg a millio es a milliard kozott :)

bpetya75 2014.06.25. 15:14:27

@Kövérmadár [swe]:

Nem tudod eladni? Valami rémlik. Haszonélvezettel terhelt az ingatlan?

Egyébként @Mr Long (UK):-nak igaza van szerintem.

Mr Long 2014.06.25. 15:16:04

@bpetya75: En egy evig kaptam, az 27e*10, utana a minimal fizuval arra volt eleg, hogy a kamatot, meg parezret a 270-bol kifizettem. Nem volt jo buli...

2014.06.25. 15:16:34

@Sesamelmo: Igen, ugy tudom hogy ez az elso allami iskola ahol engedelyeztek ezt iden. Maganiskolakban azt hiszem tavaly engedelyeztek eloszor. Miert mosolyogtatok, Qatarban van lanyoknak testneveles az iskolaban?

Mr Long 2014.06.25. 15:17:04

@Mirjam2: "mi a kulonbseg a millio es a milliard kozott " par nulla a kuklonbseg, problem? :DDDDDD

bpetya75 2014.06.25. 15:17:22

@Mirjam2:

Az elég ciki ügy. Mondjuk azt hiszem a RTL-esek is kicsivel finomabban küldték volna el a barmot a búsba, ha nem a boszorkányperük folyna éppen.

NIKI LAURA 2014.06.25. 15:18:34

OFFFFFF
Tessenek mondani,az miert van,hogy pl a hataratkelo blog pillanatok alatt bejon,de pl digger blogja van,hogy 3-4 percig toltodik,ha egyaltalan bejon.

Hiaba csereltem a gepeket,szolgaltatot,kapcsolatot...ez a tendencia mindig megmaradt.
Talan a kiszolgalo szerver ?
ON

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 15:22:23

@Mirjam2: akkor ez úgy hangzik, hogy ő sokkal nagyobb dolgot nézett be, mint én :-)

FutureFry 2014.06.25. 15:29:34

@svájci sapka (ch) @charlieharper: Egyébként SZVSZ - már csak a nevéből is adódóan - felsőoktatásban felsőfokú tudást (kellene hogy) szerezzen az ember. Középfokút a középiskolában, alapfokút meg az általánosban... No persze kinek mi az alap-, közép- és felsőfok...

2014.06.25. 15:30:04

@Herr Géza: Hat ezert nagyon halas lehet neked a posztolo, leirtal mindent amit tudnia kell. Meg a keleti orszagreszben valo tanulashoz hozzatennem hogy ott viszont sokkal nehezebb munkat talalni es alacsonyabbak a berek.

FutureFry 2014.06.25. 15:31:56

@Mirjam2: Én sohase értettem (már megint valami amit nem értek :)): Ha a tornatanárok a "kötelező körök", meg egyéb szintérő futások helyett csak odaadták volna nekünk a focilabdát nem csak a többszörösét futtotuk/mozogtuk volna az "előírtnak", de még élveztük is volna...

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 15:33:45

@Mirjam2: nem tudom, hogy van-e, de szerintem a nemzetkozi iskolákban van. Az a része volt megmosolyogtató, hogy ez a Doha News címlapján volt.

FutureFry 2014.06.25. 15:34:17

Határátkelő: Csak én vagyok olyan béna, hogy nem tudomm "visszatekerni" a kommenteket? Hiába böködöm a "Szeretném látni az összes kommentet! (...)" linket, nem mutatja. Ez a múltkor még ment...

2014.06.25. 15:34:32

@Chang Yai: Ne vadaskodj mar alaptalanul! O nem BENEZTE, hanem NYOMDAHIBA tortent. Kesobb kiderult hogy TECHNIKAI HIBA.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.06.25. 15:35:11

@NIKI LAURA: mert digger blogjáért nagyon mélyre kell ásnia a szervernek :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 15:39:09

@Mr Long (UK): @bpetya75:
Tudom.
Ezert keresem a lehetoseget, hogy a hazra terheljek es akkor azzal ki is van fizetve. Mar ha elarvereztek... a haz fele az enyem, ha nyomott aron is adjak el, ugy 6m kiesne belole. Annak kb. a felevel tartozom.

bpetya75 2014.06.25. 15:40:59

@FutureFry:

Nekünk így volt a gimiben. A ruszki tesitanárunkkal hóban, fagyban is mentünk ki focizni. Akkor volt baj, amikor Misa nem volt, mert a lányok tesitanárnője olyankor jól meghajtott minket. Szerencsére ilyen évente max 1-2 alkalommal volt. Meg néha Misán tört ki az elmebaj, ilyenkor "Na fijjúk, megyünk ájula, lesz zsámolykomandó!".

2014.06.25. 15:43:50

@Sesamelmo: Ja ertem, bocsi, kezdem elveszteni itt a perspektivamat... Tenyleg nagy dolognak szamitott ez a hir itt nalunk, bar szerintem nem ad okot optimizmusra, csak egy iskolarol van szo. Az ilyen intezkedeseket arra hasznaljak hogy 'leszereljek' azokat akik folyamatosan panaszkodnak pl. hogy tilos a testmozgas. Sajnos nagyon negativan befolyasolja a lanyok eletet hogy nem mozoghatnak, az atlagos huszoneves ugy vonszolja magat errefele mint egy oregasszony mas orszagokban. Nagyon sulyos problema az elhizas, cukorbetegseg, stb. Ez kulonosen azert gaz mert a lanyok nagy resze 5-6 gyereket fog szulni legalabb, mikor mar fiatal korukban, az elso gyerek szuletese elott is alig tudjak neha vonszolni magukat. Ha csak a sziluetteket latnad az egyetemunkon, azt hinned oregek otthona, pedig a legtobb lany 18-20 ev kozotti.

bpetya75 2014.06.25. 15:44:37

@Kövérmadár [swe]:

De mivel akadályozza magyarálllam, hogy eladd? Gondolom a másik fele nővéredé. Ő nem akar megszabadulni tőle? Vagy más a gebasz?

bpetya75 2014.06.25. 15:46:01

@Mirjam2:

Ez azt jelenti, hogy privátim se sportolhatnak semmit? Miért?

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 15:48:42

@Mirjam2: itt is nagy gond az elhízás és a cukorbetegség, de egy ideje igyekeznek az embereket sportra bírni, most is lesz, ramadan alatt.

Kár, hogy a poszt irója nem jött válaszolni a kérdésekre. :(

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 15:53:00

@33621: ha tengerparton van, mindenképpen. az árát kicsit sokallom egyébként, nem tudom, hogy jött össze.

2014.06.25. 15:53:37

@Mr Long (UK): Neked is azt uzenem mint Changnak, ne tiszteletlenkedjel a Magyar foszerkesztovel. Foleg azert maradjal csondben, mert ahogy a Foszerkeszto Ur is megmondta, barmikor Magyarok segitsegere szorulhatsz (azert biztos ami biztos, ha matekkal kapcsolatban van szukseged segitsegre, fordulj mashoz!).

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 15:55:48

@bpetya75: katarban sokaknak van komplett edzoterme a hazacskajában és személyi edző jár hozzájuk. Egy magyar barátnőm is ezt csinálja. csoportos órára, vagy parkba futni nem járnak. meglátják mások....

2014.06.25. 15:59:54

@Sesamelmo: Itt a pasik jo resze sportol, foleg mivel nincs nagyon mas szorakozasi lehetoseg - sokkal jobb kondicioban is vannak atlagban mint a nok. Rengeteg fitneszterem van ferfiaknak, es reggel-este mindenhol latni hogy futnak, fociznak. Fiuknak van testnevelesora, sot pl. nyaron ingyen fociedzes a varosban ahol lakunk.

Mr Long 2014.06.25. 16:00:31

@Mirjam2: Hat, ahogy a villamos-energia-ellatas (hol van benne a szunet) tanarom mondta, ha a nagysagrend helyes, mar jo uton vagy, a reszleteket meg majd kiszamolod. Mondjuk o ragaszkodott a nagysagrendhez...

2014.06.25. 16:04:38

@Sesamelmo: Nekem 2 kolleganom probalt futni a compound-onkon kivul, egy csapat ferfi majdnem megtamadta oket, mert elhagyatott hely. Ezutan probaltak a parkban futni, erre kihivta rajuk valaki a vallasi rendorseget, akik hazakuldtek oket azzal az indoklassal hogy nem volt rajtuk fejkendo. Most probalj meg fejkendoben futni (mar igy is abayaban voltak termeszetesen...). Par masik kollega meg en minden nap egy orat setalunk az egyetem falain belul. Futni nem lehetne mert beleutkoznel az emberekbe (azon felul hogy hulyenek neznenek...).

Hari Seldon 2 2014.06.25. 16:07:02

@Chang Yai:
Hú, bakker, majd jön a tanítónéni és kapunk egy intőt.
Pedig tanító néninek jelentem, én hozzá is szóltam.
Na, jó nem piszkálom tovább, elvégre új vendég itt nálunk.

2014.06.25. 16:07:24

@Mr Long (UK): Ezt nem ertem ebben a Napi Gazdasagos sztoriban, hogy laikuskent is nyilvanvalo szamomra, az ember eloszor meggyozodik rola hogy a nagysagrend oke-e mielott kiad a kezebol egy ilyen anyagot. A reszletek valoban nem fontosak, lenyeg a nagysagrend, hogy 1.5 vagy 1.6 az majdnem mindegy.

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 16:10:27

@Mirjam2: ooo, na itt sokkal liberálisabb a helyzet. megtámadás amúgy sincsen. 4-5ször futottam a parti sétányon futóruhában, de zavart, hogy bámulnak, utána egy kisebb parkba mentem. van viszont egy nagyobb park, ahol rekortán futósáv is van.
Nagyon divatos most a bootcamp, azokat az órákat is parkokban tartják. Most is, a nagy melegben , csak inkább este.
A másik népszerű dolog a paddle akármi, amikor szörfdeszkán gyakorlatoznak a vizen.
van, hogy a muszlim csajok abayában jet skiznek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 16:11:47

@bpetya75:
A haz kezdetben 50%-ban az enyem, 50%-ban anyue volt. Apamnak van haszonelvezete anyu reszen.
Anyu reszet ugy orokoltuk, hogy 25% apame, 12,5-12,5% pedig a mienk a noveremmel.

Apam mar be is koltozott, ott akar elni. Viszont sem en, sem a noverem nem akarjuk az ingatlant. Apam meg eladni nem akarja.

Lehetne pereskedni evekig, vagyonokert, hogy kozos tulajdon megszuntetese cimen eladhassuk.

Errol nem az allam tehet, jogos eszrevetel, de egy vicc, hogy kenyszeritve vagyok arra, hogy legyen tulajdonom. Ami utan adott esetben fizethetek is (allagmegorzes, ado (ha lesz) stb).

A megoldason mar gondolkozunk, a kevesbe tisztesseges, bar jogszeru lehetoseg meg is van. Szepen bekoltozik egy ciganycsalad az en reszembe, az tehermentes. Igy vagy eladjuk vagy hasznalhatatlan lesz apam szamara.

2014.06.25. 16:13:55

@bpetya75: Hogyan sportolhatnal privat? Ha gazdag vagy es nagy kerted vagy hazad van pl., akkor esetleg, bar akkor is kerdeses hogy mennyire vagy motivalva arra hogy egyedul sportolj a szabadidodben. Nyilvanos helyen nem lehet a ruhak stb. miatt, es a kozelmultig fitneszcenterek is be voltak tiltva noknek, most mar van egy par de nehez odajutni (egy ferfi kell hogy elvigyen kocsival) es draga.

A masik problema pedig az hogy azert nem akarjak hogy lanyok sportoljanak, mert attol felnek hogy atszakad a szuzhartyajuk es igy nem fognak tudni ferjhez menni. Kimondottan azt mondogatjak folyton a lanyoknak hogy ne fussanak, ne mozogjanak tul sokat. Pl. tilos nadragban jarni meg a noi egyetemre is, csak nok vannak, de megis kotelezo hosszu szoknyaban lenni. Ha pedig fiatalon azt szokja meg valaki hogy nem mozog, akkor kesobb, kisgyerekek mellett stb. nem hiszem hogy aktivan el fog kezdeni sportolni. Nyilvan vannak kivetelek, de nem sok.

2014.06.25. 16:19:48

@Sesamelmo: Na mondom hogy liberalis fertoben elsz :). Nalunk nemreg volt az ujsagban hogy a vallasi rendorseg hazakuldott egy csapat fiatal not akik a parkban HINTAZTAK! Egyszeruen gyanus nekik ha egy no barmifele fizikai dolgot csinal, sajnos mindenrol a szex jut eszukbe egyeseknek. Ha mar mindenkeppen muszaj egy nonek nyilvanos helyen lenni, akkor az elfogadhato magatartas ha tetotol talpig le vagy takarva egy nagy fekete zsakkal es nem mozdulsz...

Nalunk is vannak ilyenek akiknek fitneszgepeik vannak otthon meg szemelyi edzok, de ezt csak egy nagyon vekony tarsadalmi reteg engedheti meg maganak. Tenyleg nagyon gazdagok lehetnek a qatariak ha ez elterjedt naluk. Meg nagyobb szegyen ennek a tukreben amit a 'rabszolgakkal' csinalnak az epitoiparban; nekik bezzeg nincs szukseguk szemelyi edzore, igy is kijut nekik eleg testmozgas...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 16:25:26

@Mirjam2: semmi gond, majd Longhoz fordulok, ha már muszáj valakihez, és pont Magyarhoz. (Long, ugye te Magyar vagy?)

Mr Long 2014.06.25. 16:27:39

@Chang Yai: Hat, ha mondat elejen van, akkor Magyar, ha mondat kozben akkor magyar, ha kurucZon, akkor meg MAGYAR.
Valaszthatsz! :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 16:31:51

@Mr Long (UK): nincs neked identitászavarod egy kicsit így a nagy határátkelésben, messzi idegenben? kellene egy pszichiáter, janem, egy sámán, hogy helyretegye a szíved-lelked.
tudodmit, ha megszorulok, asszem másik Magyart fogok kérni, hogy segítsen rajtam :-D

Mr Long 2014.06.25. 16:47:55

@Chang Yai: Hataratkele! Egy szigetre vagyok bezarva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.25. 16:52:40

@Mr Long (UK): és? úszni nem tucc?!
(ha nem jön vissza az áram 5 percen belül, akkor eltűntem, a wifit rátolják ugyan a generátorra, de a konnektorokat itt pont nem :-( )

tanato 2014.06.25. 16:53:43

@bpetya75: Persze nem jött az rosszul nekem sem.Otthonról persze én is vittem mindig a jó kajákat,meg akkoriban a kollégium nagyon olcsó volt és ebben benne volt már az ebéd és a vacsora díja is.

tanato 2014.06.25. 16:55:47

@diggerdriver: Néhány db.zsemle ára volt akkoriban ez az összeg.de tényleg úgy volt,3,5 alatt tandíjat kellett fizetni,3,5 felett viszont a hallgató kapott ösztöndíjat,Igaz mindkét összeg csekély volt,de azért volt némi ösztönző ereje is.

2014.06.25. 17:18:06

@charlieharper: Ha nekem penzem meg gyerekem lenne, mar csak a 3. pont - magabiztossag - miatt azt gondolnam hogy megeri maganiskolaba kuldeni. Minden penzt meger, szerintem.

pontiustolpilatusig 2014.06.25. 17:18:27

@FutureFry: Nekem sem ment eleinte az "összes komment". Bezártam az oldalt, az egész "historytô töröltem a gépen, újra beléptem, és láss csodát, ment az "összes komment megtekintése".

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.25. 17:18:35

@Kövérmadár [swe]:

3 milliót hogy lehet összehozni diákhitellel? Az kb 60 hónapnyi diákhitel.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.25. 17:18:45

@bpetya75:

Igazából a kutya itt van elásva mindig. Adott helyen élve nem tudsz egyszerűen semmit venni ha egyszerű melós vagy. Én is csak arról álmodozhatom hogy esetleg otthon tudok venni idővel valami gettógarzont Budapesten amit esetleg ki lehet adni, vagy ott élni benne.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.25. 17:19:00

@Kövérmadár [swe]:

A 180 órás havi hamburgersütés miért nulla befektetett energia? Nem kell hozzá energia? Én máshogy éreztem..főleg műszak végére.Annyira idegel ez a korszellem,hogy az egyszerű munkának nincs értéke. Miért nem lehet megérteni hogy de van? Nagyon jó érzés ám ilyeneket olvasgatni hogy én nem fektetek be energiát a melómmal. Akkor mégis mit csinálok? Maguktól készülnek el a hamburgerek?

pontiustolpilatusig 2014.06.25. 17:19:06

@Herr Géza: Tökéletesen igazak, amiket írtál. Nem azért, hogy annyira otthon lennék Némethonban, de viszont Bécs vonatkozásában nagyon otthon vagyok, és az osztrákok mindenben nagyon követik a németeket. Itt a Minijobot "geringfügige Beschäftigung"-nak hívják, de egy az egyben ugyanaz érvényes rá, mint amit te írtál a Minijobról. Ami az apróhirdetéseket illeti, itt Bécsben a portálokon előfizethetsz, hogy a ingatlan (bérleti vagy más) hirdetéseket prioritással kapjad meg, tehát még azelőtt néhány órával, mint ahogy nyilvánosan megjelennek. Nem olcsó, de megéri, mert enélkül nincs túl nagy esélyed pl. diákként megfelelő lakást találni, és ha szerencséd is van, a prioritás ára is visszajön. Tudni kell, hogy Bécsben legalábbis, nem csak olyan ingatlanosok vannak, akik kiénekelnek ingatlanokat a piacon, hanem olyanok is, akik megbízás alapján keresnek, és nem is kevés van ilyen. Ők nagyjából mind előfizetnek a prioritásra. (Mondjuk az nem fordul elő, hogy internetről levadászott ingatlanokat kináljanak kamuból, megbízás nélkül, mint pédául a "Balkánon", miért is tennék, ugyanis nincs értelme, továbbá vonatkozik rájuk az elég szigorú ingatlanos kódex.). Ezt csak azért írtam, mert a 3-4 vezető ingatlanos portál Ausztriában országos (én csak a bécsi hirdetéseket nézem meg időnként), tehát nem gond például grazi vagy linzi prioritásra előfizetni. Ez gondolom, Németországban is így van, tehát a vezető portálokon Heidelberget be lehet lőni. Persze teljesen igazad van, hogy ott kell lenned helyben, hogy elcsípd a dolgokat.
Még van egy trükk, amire magamtól jöttem rá. Van egy kínálati réteg, aki inkább csak átmenetileg, meghatározott időre adná ki az ingatlanját. Én megbíztam valakit, hogy keressen nekem lakhatást a megadott paraméterek szerint, egy hétig semmi, aztán felhívtam, megérzés alapján próbálván belőni az érzésem szerinti optimális időtartamot, hogy akkor keressen nekem bérletet fél évre. Egy héten belül fél tucat kínálat volt... Ez akkor jó, ha később majd nem fáj majd a szíved otthagyni, de átmenti megoldásnak megfelel, és sürget az idő. Volt tehát fél évem, és fél év múlva már a svéd nagykövetség közelében, a kambodzsai nagykövetséggel szemben vettem ki lakást, mert volt időm keresni (megjegyzem, megint csak fél évre kaptam meg, itt már mondjuk fájt egy kicsit a szívem, mikor letelt a bérleti idő. Egy orvosé volt, igaz néhány napra kétszer is ki kellett költöznöm egy "telekre" Bécsen túlra, mert kellett neki átmenetileg a lakás, de nem haragudtam, mert szeretem az osztrákokat, és a telekre piát is kikészített diszkréten (Jägermeister, sajnos nem iszom) de egyébként is szuper volt az a félév, és nem drága a bérlet).

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.25. 17:19:08

@Herr Géza:

Nem csak mérnökök,szakmunkások és egyéb felkapottabb emberek élnek Nyugaton.A többieknek is élni kell valamiből,akiknek mondjuk csak valami egyszerű meló jutott. Ha pedig eljön az idő,mikor már Nyugaton se lehet megélni egyszerűbb melókból(szerintem az évtized végéig elfog, mert a megélhetési költségek növekedését egyszerűen nem követi a bérek növekedése) akkor bizony ki kell menni majd az utcára.És ki fognak menni az emberek.Az osztrák kurafi nem fogja eltűrni hogy nem tud megélni. Szerintem rengetegen fognak akkor hazamenni...és ugye nagyon fel fog erősödni a nacionalizmus...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 17:19:47

@tanato:
Nálunk nem.
A bukottak kaptak 2forintot.
3.5 átlaggal 150ft járt.

2014.06.25. 17:22:42

@Mirjam2: de hogy mondjak jo dolgot is a magyar regi oktatasrol, nalunk nem volt olyan, hogy bunko modon beszelt volna barki is a tanarokkal. Egyszeruen nem letezett a jelenseg. Ha atanar bejott, vigyazzban alltunk.
A botranyok, amiket itt meselnek a barataim vagy amiket UKban hallani iskolakrol (tanart szembe kopik, stb), nem leteztek. Ha tiszteletlen lettem volna a tanarokkal, szerintem akkora pofont kaptam volna otthon, hogy a fal adta volna a masikat.

2014.06.25. 17:23:51

@diggerdriver: szerintem ez iskolankent valtozott. A SOTEn es a BMEn volt 3.5 a hatar. Azalatt fizettel. A bukasnal nem is keveset.

Mr Long 2014.06.25. 17:32:39

@charlieharper: Multkor volt a teveben, hogy tortat vagott a gyerek a tanar arcaba, volt is belole balhe.
Mondjuk alapban gaz, hogy mar olyan kerdesek vannak allasinterjunal, hogy "Hogyan elozod meg azt, hogy molesztalassal legyel vadolna?" A helyes valasz erre, hogy nem vagy a gyerekkel egyedul egy olyan teremben, aminek be van zarva az ajtaja. WTF??????????

tableno 2014.06.25. 17:43:17

@bpetya75: azért ez nem ilyen egyszerű. Kevesen tudják elképzelni, milyen nehézségekkel jár, ha egy fiú "eminens". Nem csak a diákok, de a tanárok részéről is rengeteg atrocitás ért emiatt. Sokkal egyszerűbb lett volna az életem, ha belesimulok az átlagba. Nagyon megszenvedtem én azokért a kitűnő bizonyítványokért, még ha maga a tanulás nem is esett nehezemre... Nem viccelek, néha direkt csináltam valami balhét, hogy legalább a magatartásom ne legyen 5-ös. Aztán meg mégis 5-öst adtak, hogy "ne rontsák el azt a szép bizonyítványt" - én meg viselhettem a stigmát, hogy "stréber" vagyok. A nagy helyzet az, hogy a magyar rendszerből felfelé kilógni legalább olyan rossz, mint lefelé.

tableno 2014.06.25. 17:44:22

@charlieharper: nyugi, manapság ez már Magyarországon is így van...

2014.06.25. 18:46:30

@charlieharper: Persze, teljesen igazad van. En ezert nem lettem tanar UK-ben. Ha ez nem igy lenne ahogy mondod, kozepiskolai tanar lettem volna, erdekelt is es a vegzettsegemmel osztondijat is kaptam volna annak idejen tanarkepzesre, de ilyen korulmenyek kozott en semmi penzert nem tudnam csinalni. Az osszes volt evfolyamtarsam aki megprobalta, abbahagyta, vagy meg a tanarkepzes alatt, vagy az elso par evben.

2014.06.25. 18:51:53

@tableno: Hat nem hinnem. A legjobb baratnom tobb mint tiz eve kozepiskolai tanar Londonban, nem hiszem hogy olyan elofordul Mo.on mint amik vele tortennek.

2014.06.25. 19:13:15

@Mr Long (UK): Mondjuk szerintem common sense hogy ne legyel egyedul a diakkal zart ajto mogott. Nekem ezt explicit soha nem mondta senki, megsem maradnek zart ajto mogott egyedul diakkal, sot probalom elkerulni hogy csak ketten legyunk a teremben. A molesztalas tanarok reszerol nagyon is valos lehetoseg, sajnos.

A tortadobalas valoszinuleg a 'vicc-ertek' miatt kerult bele a hirekbe. Pl. mikor a baratnomet olloval tamadtak, lefejeltek, szeket, kukat dobtak ra, megharaptak (15 eves fiu - hetekig latszodott a harapasnyom), az nemhogy nem kerult be a hirekbe, de az igazgato rendort sem akart hivni, nehogy az iskolanak rossz hire legyen. Karomkodas mindennapos, 'normalis' dolognak szamit naluk.

Taxomükke (UK) 2014.06.25. 19:21:59

@Mr Long (UK): Nemhogy bezárva ne legyen az ajtó, becsukva sem.
Azonkívül tilos egy ujjal is hozzáérni a gyerekekhez.
Mondjuk ezt elég nehéz betartani, amikor a kicsik (itt Angliában ugye előbb kezdik a sulit, tehát 4-6 évesekről beszélek) odaszaladnak és megölelnek.
Inkább a nagyobbakkal, 12-13 évestől fölfelé kell vigyázni, mert azok neadjisten megvádolhatnak valamivel, az eszük (ehhez legalábbis) már megvan hozzá. A rosszabbik, amikor viszket az ember tenyere... nem írom tovább, nehogy valaki elkezdjen kioktatni.

bpetya75 2014.06.25. 19:22:37

@tableno:

Középsuliban nem kerültem színötös közelébe, de általánosban semmi hátrány nem ért, amikor kitűnő lettem. Igaz, az a suli akkor is, most is gyerekközpontú, családias iskola hírében állt/áll.

Ezek szerint nem olvastad, de én is csináltam hülyeséget, hogy ha kitűnő leszek, legalább intőm is legyen mellette, ismerős az érzés. Biztos. hogy felfelé is rossz kilógni az átlagból, de azért több az alternatíva, mintha lefelé lógnál ki. Ahogy a példád is mutatja.

Taxomükke (UK) 2014.06.25. 19:28:34

@Mirjam2: És a barátnőd miért nem megy másik iskolába tanítani? Én csak supply teacher vagyok, de néhény alkalom után közöltem az ügynökkséggel, hogy akkor innentől csak általános iskolába vagyok hajlandó menni, majd később azt is, hogy csak alsóbb osztályokba. Sosem szerettem fegyelmezni, nem is tudok, küszködjön velük, aki akar. A kicsik legalább nem gonoszak, csak zajosak.

M. Péter 2014.06.25. 19:32:54

@Mirjam2: Az autóvezetés meg a petefészket károsítja.

bpetya75 2014.06.25. 19:35:14

@Kövérmadár [swe]:

Nem tudjátok apádat kivásárolni a házból? Vagy irreális árat mond?

M. Péter 2014.06.25. 19:44:30

@Mirjam2: Nincs mindenkinek pénze profi edzőre. Ezn kívül, ha valakinek nincs alkalma kipróbálni mondjuk a röplabdát, akkor soha nem fog kiderülni, hogy van tehetsége hozzá, és érdemes lenne edzésre járnia.

M. Péter 2014.06.25. 19:51:23

@charlieharper: Ma már létezik Magyarországon is. Itt egy válogatás: hvg.hu/cimke/tan%C3%A1rver%C3%A9s

bpetya75 2014.06.25. 19:54:59

@házelőtthinta:

Egy gettógarzon árán vidéken egész ígéretes házat lehet ám venni.

Ami a hamburgersütésbe fektetett energiát illeti. Az is tisztességes munka, nincs azzal baj. Azzal van baj, hogy folyton elégedetlenkedsz, de abba nem fektetsz energiát, hogy továbblépj. A hamburgerest hamarabb elküldik, mint a műszerészt, mert előbbi helyére sokkal könnyebb új embert találni, mint utóbbiéra. Ez egy alapvetés, ezen nem tudsz változtatni. Vagy alkalmazkodsz hozzá, vagy belerokkansz az elégedetlenségbe.

Mr Long 2014.06.25. 19:55:32

@Taxomükke: @Mirjam2: Nem kulcsrazart, becsukott. De nekem akkor is bizar ez az uldozesi mania itt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 19:58:23

@házelőtthinta:
3 millió, kamatokkal. Összesen 10 félév (1 év Szegeden, utána 4 év Pesten) termése. Nem ennyit vettem fel, ennyi a tartozásom :)

Tényleg, ha koronában kapom a fizetésemet és forintban vagyok elasodva, akkor devizaadós vagyok? :D

A munka és az értéke: a munkának annyi az értéke, amennyit fizetnek érte. Pont. Ha a te munkád ennyit ér a munkaadódnak, akkor az ennyi.

Tudod, az igazság az, hogy téged nem a munkahelyed miatt szánlak és nézlek le. Semmi kifogásom ellene. Az én bajom az, hogy naphosszat osztod itt az észt, kifogásolsz dolgokat, kifejezed nemtetszésede egy olyan dolog ellen, amiről csak és kizárólag te tehetsz! Mint amikor az alkoholista otthon dühöng, hogy de szar az élete... hopp, ismerős helyzet? Na, ez szánalmas dolog.
Én sem vagyok rakétatudós, sem mérnök csak egy utolsó senki CNC-s. De vettem a fáradtságot azért, hogy idáig eljussak. Te, ezzel szemben mégis mit tettél a szánalmas nyüszítésen kívül, hogy "jajjdeszarnekem", "senkisemszeret", "rohadaviláááág"?

Gondolkozz már egy kicsit... tanulj valamit, keress munkát és kezdj el végre élni... és szakadj ki a gettópanel bűvközéből, mert a világ annál sokkal többet is adhat. Csak tenni kell érte... másoknak is sikerült.

@bpetya75:
Be akar költözni + feltett szándéka, hogy szívasson minket azért, mert anyánk mellé álltunk, amikor ő gerinctelen módon viselkedett.
Én annyira a szíves csücske vagyok, hogy már többször kijelentette, soha az életben nem akar látni mégegyszer (szerencsére az érzés kölcsönös).

Reálisabb az esély arra, hogy ő vásároljon ki minket, ha be akar költözni. Nyilván nyomott áron, de az is több, mint a semmi.

M. Péter 2014.06.25. 20:02:14

@Taxomükke: Legenda, hogy nem szabad hozzáérni a tanulókhoz.

Taxomükke (UK) 2014.06.25. 20:03:53

@Mr Long (UK): Persze, én is azt mondom, csukott. Bizarr ide vagy oda, abból indulnak ki, hogy a legrosszabb is megtörténhet, és ezt meg kell előzni. Valószínűleg te is felfoghatatlannak találod, ahogy én is, hogy miként képes valaki szexuálisan molesztálni egy gyereket, de sajnos, tudjuk, ez valós probléma, és egyrészt meg akarják védeni a gyerekeket, másrészről meg akarják óvni a hamis vádaktól a tanárt.
Számomra az is abszurd, hogy szinte minden egyes apró karcolásról jegyzőkönyvet kell felvenni (tehát ha pl. a gyerek elesik, és lemegy a plezúr a lábáról).

Taxomükke (UK) 2014.06.25. 20:04:43

@M. Péter: Te miről beszélsz? Benne van a szerződésünkben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 20:07:05

@charlieharper:
Igen így volt.
A szakmunkásiskolákba toborozták a tanulókat az egyetemeken meg túljelentkezés volt.
Mi kaptunk 250ft ösztöndíjat amiből 70ft volt a kok llégiumi ellátás és 30ft vagyis napi egy ft az étkezés.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 20:15:57

@Kövérmadár [swe]:
kérjétek a közös tulajdon megszüntetését (bíróságon)
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300005.TV
5:84. § [A közös tulajdon megszüntetése]

Sesamelmo (Q) 2014.06.25. 20:16:34

@Mirjam2: ahogy en látom a katariak nagyon tehetősek. Kevesen vannak, a pénzük meg rengeteg. Lehet, hogy tévedek persze, de eddig nem találkoztam olyannal, akinek hozzám képest ne elképzelhetetlenül sok pénze volna,

2014.06.25. 20:21:54

@diggerdriver: ja, de akkor 10 filler volt egy zsemle es egy masik 10 filler a tej. A napi 1 ft szukosen, de valamire eleg volt, gondolom.

@M. Péter: @tableno: @Mirjam2: a kulonbseg az, hogy a tanar megtamadasa mindennapos vagy egyszer egy evben tortenik. UKban a szuloket most akarjak felelosse tenni a gyerekeik tetteiert. Vagy legalabbis a radioban errol volt a vita elozoheten.
Too little too late, szerintem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 20:30:09

@charlieharper:
Na azért 78-81 között már más árak voltak de ennyit fizettünk hogy jelképesen fizessünk valamit.
Minden héten kaptam anyámtól 50ft-ot.
Ebből 33ft volt a retúrjegyem.
Volt az ösztöndíjam meg a heti 17ft.
Elég volt.
Apám amikor először mentem a kollégiumba azt mondta hogyha pénzre van szükségem nyugodtan kérjek tőle.
Volt amikor kellett volna de soha nem kértem.
Nem mertem.

bpetya75 2014.06.25. 20:35:33

@charlieharper:

Egyetértek. Azért a tanárok megtámadása messze nem mindennapos Magyarországon.

2014.06.25. 20:42:33

@Taxomükke: Az altalanos iskola sokkal kevesebbet fizet. En utananeztem az altalanos iskolai fizeteseknek es ugy ereztem az mar nekem nem erne meg, akkor inkabb mas munkat csinalok. Gondolom a baratnom is igy van ezzel. Egyebkent 3 allami kozepiskolaban tanitott eddig, mindegyik ugyanolyan volt.

2014.06.25. 20:46:49

@bpetya75: van errol egy elmeletem. A UK gyerekek azert viselkednek ugy, ahogy, mert egy jo reszuk gyakorlatilag a szuloktol nem kap semmilyen nevelest. Eleg egy alicantei vagy amllorcai repteren vegigsetalni. Nem kell nezni a kepernyot honnan indul a Uk jarat. Meg kell nezni hol ordit kontrolalatlanul a legtobb gyerek csapkodva es hol repulnek a fu...-ok a levegoben. Onnan indul a UK jarat.
Tisztelet a kivetelnek. Nem azt mondom, hogy a kek-zoldde vers a jo, a ketto kozott van egy arany kozeput.

2014.06.25. 20:47:33

@M. Péter: Nem azt mondom hogy nem lehet kiprobalni a roplabdat, de ha valaki nem jo roplabdabol vagy egyszeruen csak nem erdekli az egesz es nem kompetitiv, miert kell a tanarnak uvoltoznie hogy 'te hulye, bena' stb. es miert kell ugy viselkedni mintha ez elete mulna valakinek azon hogy ki nyeri a roplabdaversenyt a Mora Ferenc Gimnazium 2B-ben? Mert velunk kb. ezt csinaltak. Ha valakinek nincs penze edzore es tehetseges, es a testnevelotanarnak megvan hozza a tapasztalata hogy edzokent funkcionaljon, akkor foglalkozzon kulon azokkal akiknek edzore van szuksege es hagyja a tobbieket bekesen focizni vagy rohangalni vagy akarmi.

Papagály (törölt) 2014.06.25. 20:48:57

@Muscari:
"rengeteg tehetseg elkallodik, mert lazad, menekul, nem arra fokuszal, amire kellene.

mire kellene főkaszálni? fókusz pókusz. szerintem az kallódik el, aki nem lázad. aki egy csinos csavar lesz a gépben. hatszögletű...

"Gondoljatok csak Pinky-re, aki egy nagyon okos es tehetseges ember, megis kiegett es megkeseredett es hat hol dolgozik egy jol meno ujsag szerkesztosege helyett. "

hogy kiégett-e meg megkeseredett-e azt nem tudom, meg nem is akarnám megítélni. karcos a stílusa, ez biztos. de a munkahelye lehet, hogy több tiszteletet érdemel, mint némely jól menő újság szerkesztősége. számomra szimpatikusabb, emberibb, ha valaki a testét adja el, mintha a szellemi képességeit (esetleg: "a halhatatlan lelkét") váltja aprópénzre.

aki lázad és menekül az elől, amit a "sikeresek" szó nélkül, szolgamód követnek, végrehajtanak, reprodukálnak; mna ;), esetleg ők azok, akiknek se a testét se más alkotórészét nem kell az ecserin árulniuk.

[nem gondolom, hogy minden ojságíró gazember, sőt, még azt se, hogy a nagy részük az. de hogy van egy jelentős rétegük, akiket a sarki kurvánál sokkal rosszabbnak, kártékonyabbnak és veszélyesebbnek tartok, az biztos. hasonlót mondhatnék el az elit és az értelmiség díszes köreiről, a diplomások seregéről, akik - mamelukságból, kényelemszeretetből, bornírtságból - ellopják a gyerekeitek jövőjét.]

Mrs. Clayton 2014.06.25. 20:49:08

@Babette.: ezt mar ket eve mondtam neki, ha tenyleg van ugyvedje felteszem valami oka lehet, ha nem tette meg meg, ha jol emlekszem az apja vitatta Madar tulajdonjogat es forditva, bar akkor is gyanus h egy tulajdoni per ennyi evig huzodik, ha igy van akkor az mar biztos h nem elso fokon van, vagy szuneteltettek v hasonlok

Mrs. Clayton 2014.06.25. 20:51:35

@Papagály: Pinky, leglabbis amit o allit aszerint, nem a testebol el, hanem a nyelvtudasabol, mivel recepcios, igaz kupiban

2014.06.25. 20:52:29

@Mr Long (UK): Igen, ezt mondom, en osztonosen nem csukom be az ajtot ha kettesben vagyunk egy diakkal. Szerintem nagyon is van ra realis esely hogy valami 'inappropriate' tortenik diak es tanar kozott egy bizonyos eletkoron felul, akar nem feltetlenul molesztalas formajaban, de mindenkeppen common sense elkerulni hogy kettesben legyenek olyan helyen ahol mas nem lathatja oket.

2014.06.25. 20:54:48

@Sesamelmo: Statisztikailag ugy tudom a qatari allampolgarok a leggazdagabbak a vilagon (atlagban).

Papagály (törölt) 2014.06.25. 20:58:16

@Jess G: igen, tudom, de köszi a kiigazítást, félreérthetően fogalmaztam.
gondolom, muscari nem a recepciósságot találja cikinek, szégyenletesnek és alávalóbbnak az újságírásnál, hanem a műintézményt, aminek a recepcióján dolgozik. vagy lehet, hogy ezt is félreértem?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 21:03:19

@Jess G: hogyan lehet vitatni valaki tulajdonjogát, ha örökölt?

2014.06.25. 21:04:53

@charlieharper: Egyertelmuen igy van, nem nevelik oket egyaltalan abban az ertelemben ami neked vagy nekem 'nevelesnek' szamit. Kivetel van mint mindig, de altalaban igy van. Nannykent dolgoztam feher brit es indiai brit csaladnal, ossze sem lehet hasonlitani a ketfele hozzaallast, pedig masodik generacios indiai volt a csalad. A feherek gyakorlatilag nem fegyelmeztek. Engem nem zavart, csak annak orultem hogy nem en leszek ott mikor kamaszok a gyerekek, mondjuk a szulok sem voltak ott mert annyi eszuk volt hogy boarding school-ba kuldjek oket addigra :)

Mrs. Clayton 2014.06.25. 21:11:10

@Papagály: nem, nem hinnem, h felreertetted nyilvan kevesen vannak, akik ujsagiras helyett kupirecepciosok szeretnenek lenni, persze a penz sokat szamit nyilvan, de nem gondolnam h akkora a kulonbseg,
mondjuk a ribiseg es az ujsagiras kozott mar lehet jelentos, foleg ha a NY Timesnal rovatvezeto/foszerkeszto az ember lanya/fia, ugyanakkor ribancnak is lehet lenni dubaiban mint ugye hallottuk mar innen-onnan errol-arrol
viszont ha a helyi superinfo firkasza volt korabban, ertheto h miert inkabb kanos nemeteknek osztogat idopontokat
@Babette.: ja Babett ne butaskodj, pl felmutat egy vegrendeletet, amiben Madar nem szerepel, de 1000 mas modja is lehet
de ahogy visszaolvastam, ma mar nem ugy all teljesen a dolog mint 2 eve, ezert igy virtualisan leszoktam a jogi tanacsok osztogatasarol

2014.06.25. 21:15:03

@Muscari: Ha ram hallgatsz, koveted a peldamat es nem kezdesz bele egy teljesen felesleges vitaba Papagallyal arrol hogy miert gazabb a prostitucio az ujsagirasnal. Majd ha o lesz egy olyan no akit naponta sokszor penzert meg*nak idegenek, akkor rajon a kulonbsegre. Addig meg hadd elvezze ezt a szerepkort hogy osztogatja az eszt arrol, mennyivel jobb a testet eladni mint a lelket, stb.

Papagalynak uzenem, ha nem lenne vilagos: nem, nem azokat a noket nezem le akik ebben a munkakorben dolgoznak, hanem azokat az embereket akik fizetnek egy nonek azert hogy a testet hasznalhassak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 21:17:19

Ugye abban egyetértünk hogy az informatika fergeteges sebességgel fejlődik.
Az oktatási rendszerek ezt a fejlődést nem tudják követni.
Végletesen elavult és idejétmúlt dolgokat tanítanak még mindig rögeszmésen.
Meg tudná nekem valaki mondani hogy miért kell még mindig folyóírást tanítani?
Először is kétféle ABC-t kell megtanulni. Másodszor a folyóírás tízből kilenc embernél olvashatatlan.
A kézzel folyóírással írt levelezés ritka mint térdkalácsban a mazsola.
Tudomásul kéne venni hogy elavult és kihagyni az oktatásból.
Miért nem lehet helyette már 6-7éves kortól a klaviatúrával történő írást oktatni?
Az egyik elavult jött helyette a másik, akkor átállunk rá.
Kevesebb lenne az olyan hülyegyerek mint én hogy még mindig egy újjal pötyög.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 21:18:08

@Mirjam2: miert kell barkit is lenezni, ez nem vilagos, ha ferfiak ugy erzik jol magukat h noknek fizetnek a szexert es vannak nok, akik ebbe belemennek, amig a jog ezt lehetove teszi, ellenorzik es betartjak a szabalyokat, akkor neked mi kozod hozza, persze lehet vele nem egyet erteni, na de lenezni valakit, akit eleve nem is ismersz

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 21:23:04

@Jess G: ilyesmiről nem beszélt madár, azért kérdem.

2014.06.25. 21:23:48

@Jess G: Hadd dontsem mar el en hogy kit nezek le es kit nem. Igen, lenezem az olyan ferfiakat es noket (nok is vannak) akik fizetnek azert egy masik emberi lenynek hogy belenyulhassanak a testreszeikbe stb. Annyi kozom van hozza kb. mint a pedofiliahoz. Arrol is van egy velemenyem, anelkul hogy szemelyesen ismernek pedofilokat. Szerintem undorito, szanalmas dolog a pedofilia is, meg az is hogy valaki penzert szexel egy novel. Es nem a gyerekek vagy a prostitualt nok a hibasak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 21:23:53

off
egyszer volt róla szó, de nem figyeltem:
külföldön (német nyelvterület) milyen ápolói szakképzettséget fogadnak el? okj-s jó?

nyuszigonosz 2014.06.25. 21:24:05

@diggerdriver: Ezt most nem gondolod komolyan, hogy ne kelljen megtanulni kézzel írni.

Valamikor gépírást tanultak sokan - iskolában tantatrárgyként, vagy akár egyedül otthon, mint pl. én is.
Neked is ajánlom, hogy tanuld meg a gépírást, tíz ujjal, és akkor nem kell egy ujjal pötyögtetned. :-)

Mrs. Clayton 2014.06.25. 21:26:23

@Babette.: ket eve meg vmi ilyen is volt az ugyben, akkor azt mondta h per is van meg ugyved is, de ezert mondom, h ami felinformacionk van, abbol nem erdemes semmi kovetkeztetest levonni, tanacsolni meg meg ennyire sem erdemes
jogaszkent egyet tehetsz ketelkedsz es kerdezel :-)

Mrs. Clayton 2014.06.25. 21:30:33

@Mirjam2: mig a pedofilia illegalis addig a prostitucio altalaban nem az, es ami a lenyeges kulonbseg, h felnottek belegyezesen alapul
persze te dontod el, h kit nezel le, es kit nem csak epp nem tul szep tulajdonsag masokat a szexualis szokasuk alapjan megitelni, foleg h nem hinnem, h neked barmi elonyod szarmazik abbol, h magas lorol tekintesz barkire is, raadasul hatranyod sincs belole, szoval igy csak szimplan csunya tulajdonsag, de ha teged nem zavar, akkor engem sem, csak megjegyeztem, h nem nagy a kulonbseg kozted es a szexert fizetok kozott

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 21:31:40

@bpetya75:
Ha csak a felét tudnád :)

Én még egészen jól jártam, de 83-ban 3 kisfiát hagyta ott és lépett le (anyámhoz, bár senki sem hívta, egyszer csak beállított 3 szatyorral) és egy fillér gyerektartás sem fizetett, nem is látogatta őket egy idő után, nem volt rájuk sem kíváncsi.
Engem lehet utálni, de három, úgy maximum 10-12 éves gyerekeden mégis mit?
Sosem felejtem el, hogy "apás hétvégén" (eleinte voltak) a nővérem és anyám vigyázott rájuk, míg apám otthon sem volt.

Érdekes fazon, az biztos.

@Babette.:
(6) A bíróság nem alkalmazhatja a közös tulajdon megszüntetésének olyan módját, amely ellen valamennyi tulajdonostárs tiltakozik.

Biztos vagyok benne, hogy apám minden lehetséges módon tiltakozna ez ellen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 21:32:31

@nyuszigonosz(D):
Dehogy is. Természetesen fontos megtanulni kézzel írni. Kézzel, nyomtatott betűkkel.
Én a folyóírásról beszéltem.
Mi haszna van?
Ki tud olvashatóan folyóírással írni?
Meg minek?

Papagály (törölt) 2014.06.25. 21:35:05

@diggerdriver:
az a gyanúm, hogy erősen félreérted az iskola szerepét. tudod, hogy miért tanulunk például matekot? nem, nem azért. :)
ha azt hiszed, igen, olvasd el, mit gondol róla egy matematikus:
www.vtamk.hu/magyar/oldalak/mero/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 21:36:09

@Jess G:
Most lett vége az elsőfoknak (úgy 2 év után), elveszítettük.
Tulajdonjog is necces, bár itt a per minket igazolt (az én 50%-om tehermentes, anyué volt haszonélvezve).

Érdekes egyébként, hogy március 5-én lett volna ítélethirdetés, senki sem jelent meg. 15 napra rá kellett volna postázni az ítéletet a bíróságnak, múlt héten kaptuk meg, röpke 82 napig tartott a dolog :)

Vannak érdekességek a perben, ez kétségtelen. Nagyon hosszú és elég OFFtopic lenne kifejteni :)

nyuszigonosz 2014.06.25. 21:37:16

@diggerdriver: Vannak akik tudnak, söt szépen írnak kézzel, folyóírással. Hát ezért.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 21:38:15

@Mirjam2:
"hanem azokat az embereket akik fizetnek egy nonek azert hogy a testet hasznalhassak. "

Minden férfi ezt csinálja. Ki kedvességgel, megbízhatósággal, férfiassággal. Van, aki pénzzel.
Semit sem adnak ingyen, nemigaz? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.25. 21:39:18

@diggerdriver:
Én sem tudok szépen írni kézzel. Folyóírást csak akkor használtam, amikor kötelező volt.
Ha jól tudom, akkor Svédországban nem is tanítják.

Szerintem is felesleges, de azért lelki törést nem okozott a "2" abc megtanulása.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 21:40:08

@Kövérmadár [swe]: a birosagi titkarnok lassan gepelnek sajnos, ilyen van :-(
sejtettem, h valami nem kerek ebben a peres ugyben

2014.06.25. 21:43:47

@Kövérmadár [swe]:

Morbid kérdés, de várhatóan meddig él még a fater? (Már úgy értem, az idő úgyis nektek dolgozik, nem?)

Mrs. Clayton 2014.06.25. 21:43:49

@Kövérmadár [swe]: nem helyes emberi kapcsolatokat ennyire leegyszerusitve szemlelni, mert teljesen felreertelmezel dolgokat, lass kicsit arnyaltabban is neha :-)

2014.06.25. 21:45:22

@Mirjam2:

"Szerintem undorito, szanalmas dolog a pedofilia is, meg az is hogy valaki penzert szexel egy novel."

Ez elképesztő szögletes gondolkodás szvsz... bár igazad van, teljesen jogod van hozzá.
Mondjuk szexuális orientáció miatt undorodni valakitől elég bircás, nem?

2014.06.25. 21:47:25

@Jess G: Miert kell rogton azt mondani hogy 'magas lovon' ul valaki aki szerint nem oke penzert beledugdosni dolgokat egy no intim testreszeibe? Nincs nagy kulonbseg koztem meg a prositualtak kuncsaftjai kozott szerinted - persze, koztem meg a pedofilok kozott sincsen nagy kulonbseg, attol fugg mit tekintesz nagy kulonbsegnek. Az hogy mi legalis meg mi nem irrelevans. Egyebkent teged nem zavarna ha pl. a lanyod prostitualt lenne? Dehogynem, akkor meg mirol beszelunk. Es hiaba jossz ezzel hogy az is zavarna ha pl. tuzolto lenne a lanyod vagy valami; persze hogy meg zavarhat egy csomo minden mas, de ne mondd mar hogy ugyanolyan.

nyuszigonosz 2014.06.25. 21:47:42

@Babette.:
Németországban elismerik a más EU országokban szerzett szakvégzettséget.
Megtörténhet, hogy a próbaidö alatt, de akár utána is, egy pozícióval lejjebb kezd valaki az egészségügyben, pl. ápolónö, de kezd mint ápolónö-segéd és továbbképezheti magát még munka mellett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 21:48:51

@Papagály:
Nabazmeg ezzel a cikkel aztán jól megmagyaráztad az iskola szerepét.
A cikk minden sora az én álláspontomat támasztja alá.
Arról szól hogy a matematika semmi másra nem való mint megállapítani ki a hülyegyerek meg ki az okos gyerek. Gratulálok.
Ez fasza.
A matematikus szépen levezeti hogy tök fölösleges egyébként a matek tanulása körülbelül olyan mint a testnevelés.
Körülbelül én is ezt ugatom évek óta.
Mindenki azt tanulhassa amihez tehetsége van.
Tornaóráról senki nem fog olimpiai bajnokságig jutni. Ahhoz menjen egy egyesületbe ahol az Achilles inát odáig fejlesztik hogy olimpiai bajnok legyen.
Aki meg tudja oldani a 18ismeretlenes egyenletet az menjen oda ahol olyanokat KELL megoldani de ne gyötörjék vele azokat akik D-Day történéseit akarják kutatni percre lebontva.
Nem vagyunk egyformák és a magyar oktatási rendszer következetesen egyformára akar szabni bennünket.
Lófaszt mama...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 21:50:50

@nyuszigonosz(D):
Ez komoly érv volt.
Vannak akik tudnak ékírással szépen írni.
Miért nem kötelező oktatni?

2014.06.25. 21:52:23

@Th's child: Ugy erted hogy a 'pedofilia' es a homoszexualitas csak ket kulonbozo szexualis beallitodas, ennyi a kulonbseg? Ez Birca kedvenc erve, en termeszetesen melyen nem ertek egyet vele. Ha szerinted 'szogletes' az a gondolkodas amit felvazoltam, akkor hogy erezned magad ha a lanytestvered prostitualtkent dolgozna? Rogton szogletesse valna a gondolkodasod, nem? Hiaba mondod hogy teged aztan nem zavarna, ez egyszeruen nem igaz. Mindenkit a vilagon zavarna ha a lanya, testvere, felesege, anyja stb. prostitualtkent dolgozna. Es joggal. Nem a tarsadalmi megiteles miatt, hanem mert nem jo erzes arra gondolni hogy emberek penzert a szeretteid testuregeibe dugdosnak dolgokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 21:52:33

@Kövérmadár [swe]:
Idővel az ember rájön hogy az ingyenszex volt a legdrágább...

Mrs. Clayton 2014.06.25. 21:54:22

@Mirjam2: en egy szoval nem mondtam, h a prostitucio szep dolog, sot szerintem lelek rombolo, a szervezett bunozes melegagya, drog, fegyver, emberkereskedel hadd ne soroljam
sot azt sem gonolom, h akik oda jarnak azokkal szeretnek baratkozni, vagy egy asztalnal ebedelni nap mint nap, legfokepp pedig nem szeretnek sem en prosti, de meg csak recepcios sem lenni, es leginkabb nem szeretnem, ha a lanyom az lenne
ugyanakkor nem gondolom es leginkabb nem mondom egyik erintettrol sem, hogy lenezem oket, mert nem szep senkit sem lenezni, de sztem te is tudod ezt
en a magam reszerol, azt itelem el, aki a torvenyes utrol lelep, kapja meg a buntetest, ha azt erdemel es ennyi, de lenezni ra, az azt jelenti, h en jobb vagyok, pedig lehet nem, hiszen ha csak a szexualis szokasa miatt alsobbrendunek ereznek barkit, akkor nem lehetek en sem jobb, hiszen semmi kozom hozza h ki mit csinal ilyen teren
egyebkent mar megfigyeltem veled kapcsolatban, h mindig csak egy iranyban vagy nagyon pc, de masik iranyban meg pont olyan kirekeszto vagy, mint akiken szamonkered a pc-seget

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 21:55:17

@Kövérmadár [swe]: "valamennyi"
de te nem fogsz tiltakozni, nem?

2014.06.25. 21:56:30

Ma csak veletlenul neztem meg a blogot es nem is akartam kommentelni, de...

@Kövérmadár [swe]: ...ezen megakadt a szemem heja. :D Jotanulo = versenylo, nemaaar :D Depersze "nem zarja ki" a vilagra nyitottsagot! Megjohogy... :D Ha erdekel a vilag, es tobbet olvasok rola es ismerkedem vele mint amit az iskolaban tanitanak, akkor tokre vili, hogy (legalabbis a normalis tanaroktol), jo jegyeket kapok, nem? :D Amugy biztos van olyan szigoru szulo is akik konkretan megkovetelik a jo jegyeket, es vannak olyan diakok is akik maguktol frusztraljak magukat, de azert csak nem olyan ritka dolog az, hogy valakit ertelmes, szereto szulok egyszeruen erdeklodesre, gondolkodasra nevelnek es a diak magatol motivalt es dolgozik? :D

A real/human skatulyazasrol is megvan a velemenyem amugy de annak kifejtesere mar inkabb nem is pazarlok energiat... :D

Mar tobbszor olvastam ilyen furat itt amugy csak mostanaban meg merek szolalni mert a foci temaban otthon ereztem magam, es igy tobbet beszeltem, de lehet inkabb ritkabban kene blogokat olvasgatnom, nyihaha. Bocsanat, neha meg nyeritek, a szuleim versenylonak neveltek. Naszevasz. :D

2014.06.25. 21:56:41

@Kövérmadár [swe]: Persze, mert pl. a kapcsolat a ferjem meg koztem ugyanolyan mintha idejonne egy vadidegen pasi akitol undorodom es szaz fontert belemtenne dolgokat. Tenyleg, alig van valami kulonbseg. Nem is ertem miert vannak meg olyan nok akik nem prostitualtkent dolgoznak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 21:56:55

@Kövérmadár [swe]: mit jelent, hogy veszítettetek? mi volt a kérdés?

Papagály (törölt) 2014.06.25. 21:58:14

@diggerdriver:
szerintem túl erősen próbálod a szövegbe belelátni a saját véleményed. :)
az interjúalany - veled éppen ellenkezőleg -, azt mondja, hogy igenis gyötörjék vele az embert, hogy megtanulja, hogy ő is csak egy kicsi krumpli:
"Ahhoz, hogy az ember szocializálódjon, szükség van bizonyos mennyiségű frusztrációs gyakorlatra. Erre optimális a matek meg a torna. Kiválóan alkalmasak arra, hogy a szükséges frusztrációmennyiséget szállítsák."

miért, nem mindenki azt tanulja, amit akar, s amihez tehetsége van?
vagy úgy gondolod, hogy az írni-olvasni-számolni tudás is legyen opcionális, hátha valaki máshoz érez tehetséget?
azért némi közös alap nem árt az emberek között. :)

mondjuk, a gyerekem én se szívesen íratnám be egy iskolába. de azért olvasni biztos megtanítanám.

2014.06.25. 22:04:28

@diggerdriver: Azt tudod hogy Angliaban nem tanitanak folyo irast? Legalabbis ugy tudom nem tanitanak. 'Nyomtatott' betukkel irnak kezzel. Ennek szerintem is tobb ertelme van mint a folyo irasnak. Mikor angolt tanitok es egyuttal latin betus irast is, nem tanitok folyo irast, es ez a bevett gyakorlat azok kozott a tanarok kozott akiket ismerek - csak a nyomtatott betuket tanitjuk meg a diakoknak. A folyo iras szep meg minden, de lassan ki fog menni az altalanos hasznalatbol, szerintem.

nyuszigonosz 2014.06.25. 22:06:15

@diggerdriver: Igen, nagyon komoly érv volt. :-)
De most komolyan: a kisgyerek, mikor kezd írni tanulni, betüket rajzol. Még nem ír, rajzolja öket. Ezzel fejleszti a kéz, ujjmozgását, a finommotorikát ( ezt most tényleg nem tudom másképp magyarul).
És megtanul írni. Folyóírással, de megtanul nyomtatott betüket is írni és szöveget nyomtatott betükkel is írni.
Hogy a késöbbiekben melyik írásmódot használja majd, az rajta múlik, de megvolt a lehetösége megtanulni.

Aztán van az ékesírás a kalligráfia. Van, ahol ez is tantárgy.
Meg vannak, akik késöbb, már felnött fejjel kalligráfia tanfolyamokra járnak, mert tetszik nekik.

Szerintem egy kisgyereknek a tudás lehetöségét is meg kell adni gyerekkorában. Így a folyóírás elsajátítását is.
Természetesen ez az én magánvéleményem.

2014.06.25. 22:06:28

@Mirjam2:

Pedofília témakörben: szerintem ez egy olyan érve volt bircának, amivel nem volt itt foglalkozva eléggé, mert addigra már leverte a lécet az ember más megnyilvánulásaival.

De a pedofília csakis annyit jelent, hogy valaki a gyerekekhez vonzódik. Hogy fog-e gyerekekkel erőszakoskodni, az egészen más kérdés. A pedofilok valószínűleg sokan vannak (értsd: biztos legalább 1-2 százalék), és valószínűleg a nagyobbik részük bír uralkodni magán (és egész életében boldogtalan, ez van). Még egy párhuzam a melegekkel, hogy a melegellenes propaganda is mindig az volt, hogy aki homár, az mindjárt erőszakos is. Én ezt nem hiszem.

Természetesen ha valaki gyerekhez nyúl, az szerintem is főbűn, ezt szeretném leszögezni, de amúgy például mit ártana, ha mondjuk lenne rajzolt mangapornó, és szegény csórikám legalább kiverhetné rá otthon? (És ugye Japán példájából tudjuk, hogy a bizarr pornó fogyasztása inkább csökkenti a szexuális bűnözést, mint növeli.) Szerintem tök nagy gáz, ahogy a pedofilokkal bánunk.

Prostitúció: természetesen nem szeretném, ha a lánytestvérem prosti lenne. Vagy akár táncosnő, vagy pornós, vagy aki szeret swinger klubba járni. Amire ki akartam lyukadni, hogy van itt egy böszme nagy szürkeárnyalatos skála, amiben tényleg benne van minden a magukat kellető nőktől a táncosnőkön át a nyílt kapcsolatban élőkig, a pornószínészeken át a masszőrnőkig, és egészen a prostikig. Nem tudom, te egész pontosan hol szúrod le ennyire határozottan, hogy "tessék, eddig belefér, innen szánalmas", de szerintem ez egy sokkal szürkébb kérdés.

Például a teljesen természetes masszázzsal nincs baj, gondolom. De ha a pélómhoz ér, az már gáz. Miért? Mert felizgultam tőle? Akkor a táncosnők is gázak? És a bikinis lányok? És az utcán szoptatás? ... és meg is érkeztünk oda a skála másik végére, amit te sem szeretsz, hogy zsákot húzunk a nőkre, és megkövezzük, aki nyúlkál.

És bocs, nem csúsztatni meg ferdíteni akartam most, csak tömören fogalmazni. Pls. próbáld jóhiszeműen érteni, hogy mire gondolhattam... tehát hogy van egy skála, és én nem mernék ennyire határozottan rábökni benne dolgokra, hogy márpedig ez-meg-ez undorító vagy szánalmas.

2014.06.25. 22:06:39

@diggerdriver: mar meseltem az izraeli rendszerrol, ugye? Amikor 17 eves voltam es egyertelmuve valt, hogy nem fogok tudni Magyarorszagon tovabbtanulni, mert a magyarbol kapott osztalyzataim lehuztak a pontjaimat, bementem a Szochnuthoz (zsidoknak intezi az izraeli kivandorlast). Kerdeztek, hkgy mit akarok tanulni, miben vagyok jo. Mondtam, hogy matematika. Erre felajanlottak egy tengerbiologusi egyetemi kurzust. Igy nem lettem izraeli.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 22:09:20

@Papagály:
Szerintem az a baj hogy többet akarnak belezsúfolni a gyerek fejébe mint amit lehet vagy amihez tehetsége van.
Én a magam részéről a négy alapműveletnél meg mondjuk az átlag és százalékszámításnál véget vetnék a matematikai oktatásnak. Viszont sokkal nagyobb súlyt fektetnék a mértanra és a fizikára. Azok életszerűbbek és inkább az éltre nevelnek.
Emberek tömegei nem tudják mennyi egy köbmilliméter.
Nem tudják hogyan kell egy kör területét kiszámítani.
Fizikából nem tudják például hogy a víz az istennek sem folyik önszántából felfelé.
A matematikát is el kéne vinni az életszerűség felé.
Hol tanítanak például olyat mint a fiamnak itt hogy az a feladat hogy 63font 56pennyt hányféleképpen tudna kifizetni.
A mai világban az iskolának egyik legalapvetőbb feladata lenne hogyan kell önéletrajzot írni.
Egy élet milyensége múlhat rajta. Helyette megtanítják az Iridium vegyjelét.

2014.06.25. 22:10:22

@Mirjam2:

"vadidegen pasi akitol undorodom es szaz fontert belemtenne dolgokat"

Ez egy nagyon fontos dolog, amit mondtál. Szerintem a legtöbben így vagyunk: általában undorodunk a mások testétől. Például én nem tudnék pornószínész sem lenni, nekem nem áll fel minden nőre. De helló, van, akinek meg igen. És tényleg vannak nők, akik swingerezni járnak. Élveznek mindent, amit beléjük dugnak, bárkitől.

Nem állítom, hogy a kurvák többsége ilyen lenne, de van ilyen is, és a maradék is, ha már egyszer csinálja, valószínűleg sokkal elfogadóbb az emberi testtel meg a testváladékokkal, mint te meg én.

És ha egy felnőtt nő a szabad akaratából úgy dönt, hogy swingerezik, pornózik, vagy pénzt kér a szexért, akkor én (ha épp kedvem van hozzá), miért ne üzekedhetnék vele? Mi ebben a gáz?

Papagály (törölt) 2014.06.25. 22:10:49

@Mirjam2:
"Ugy erted hogy a 'pedofilia' es a homoszexualitas csak ket kulonbozo szexualis beallitodas, ennyi a kulonbseg?"

az ő szájába adod, de pontosan te mondtad azt, hogy számodra mindkettő hasonlóan megítélt dolog.
ha azt mondom, hogy helytelen dolog böfögni, meg géppisztollyal lelőni az utcán az embereket, akkor azzal azt sugallom, hogy a két cselekményt erkölcsileg hasonlóan ítélem meg (miközben nyilvánvalóan mindkettő helyteleníthető, de messze nem azonos súlyúak). amikor azt írtad, hogy:
"Szerintem undorito, szanalmas dolog a pedofilia is, meg az is hogy valaki penzert szexel egy novel. " - akkor két, véleményem szerint erősen különböző súlyú és megítélésű cselekményről állítod, hogy hasonlóak (hasonlóan helytelenek).

"nem jo erzes arra gondolni hogy emberek penzert a szeretteid testuregeibe dugdosnak dolgokat. "

főgonosz: a fogorvos - különösen magánpraxisban. ;)

2014.06.25. 22:11:00

@Mirjam2: az izraeli rokonai, aki ott nottek fel, nem tudjak elolvasni az irasunkat, amikor folyoirassal irunk. Ugyanez az arab orszagokban felnott ismerosok. Gondolom csak nyomtatottal tanulnak irni/olvasni.
Egyebkent tuloztam, mert persze felismernek sok betut, de nem termeszetes nekik es nem megy folyekonyan annak az olvasasa.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 22:14:00

@nyuszigonosz(D):
Az én fiam folyóírás nélkül is megtanult írni. Nem kellett egy közbenső állomás.
Valamikor a folyóírásnak jelentősége volt.
A levelezés azon folyt.
Ma már egy elavult dolog.

2014.06.25. 22:15:08

@Jess G: Nem ertem a kirekesztessel kapcsolatos ervedet. En abban hiszek hogy van jo meg rossz. Ebben nem mindenki ert velem egyet. Pl. nem azert nem itelem el a melegeket mert PC vagyok, hanem mert szerintem ha ket barmilyen nemu ember tiszteli, szereti egymast es kapcsolatot letesit, az egy jo dolog. A penzert novel szexeles meg a pedofilia pedig rossz dolog. Nem erdekel hogy ezek kozul melyik legalis meg melyik PC, az erdekel hogy szerintem erkolcsileg jo vagy rossz. Miert ne nezhetnek le valakit, aki egy szerintem erkolcstelen dolgot muvel? Pl. azokat is lenezem, ismeretlenul is, akik megeroszakolnak egy not, es sokszor nehez vagy lehetetlen meghuzni a hatart koztuk meg egy prostitualt no kliensei kozott.

Lehet hogy az zavar meg teged hogy beskatulyaztal engem egy ilyen balliberalis PC embernek aki nem kirekeszto, de en nem felelek meg ennek a sztereotipianak, nem utolsosorban azert mert egy alapvetoen konzervativ ember vagyok. Szerintem nagyon is helyes dolog bizonyos embereket 'kirekeszteni' a tarsadalombol es csak akkor visszaengedni oket ha hajlandoak bizonyos erkolcsi normak szerint viselkedni.

Papagály (törölt) 2014.06.25. 22:17:18

@Jess G:
"egyebkent mar megfigyeltem veled kapcsolatban, h mindig csak egy iranyban vagy nagyon pc, de masik iranyban meg pont olyan kirekeszto vagy, mint akiken szamonkered a pc-seget "

:)
van néhány üresedés, de nem a megmondóember-szerepben... ;)))

2014.06.25. 22:17:41

@charlieharper: Micsoda sztori, pedig mekkora karriert futhattal volna be tengerbiologuskent! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 22:20:24

@charlieharper:
Miért nem vállaltad? Te lettél volna Custo kapitány utóda.
:))))))))))))))))))))))))

2014.06.25. 22:21:54

@Th's child: Te tenyleg nem erted a kulonbseget a swingerezes meg a penzert szex kozott??? Akkor mirol beszelunk? Nem foglak en itt teged szexualisan felvilagositani, beszelgess el egy novel errol. Nagyon-nagyon nagy kulonbseg van. Fel kene vegre adni ezt a tevhitet hogy a prositualtak azert szexelnek rengeteg emberrel mert elvezik. NEM. Hanem penzert. Van aki elvezi a swingerezest, az teljesen, teljesen mas.

Papagály (törölt) 2014.06.25. 22:22:06

@Mirjam2:
csak hogy - szokásomtól eltérően - a konszenzus irányába vigyem el a témát, jelzem, hogy az alábbi állításoddal szerintem jess és én is egyetértünk:
"A penzert novel szexeles meg a pedofilia pedig rossz dolog."

ezzel együtt arra próbálta felhívni a figyelmed, hogy attól, hogy rossz dolognak tartod a prostitúciót, még nem kellene az ebben résztvevő feleket (SZEMÉLYEKET), de még a kapcsolatot uraló, kezdeményező és fenntartó kuncsaftot sem elítélned.

de talán nem is az embert ítéled el, ha jól sejtem, hanem a tettet. (vagy ez már túl píszí? ;)) )

Mrs. Clayton 2014.06.25. 22:23:58

@diggerdriver: minden kornak megvolt a jellemzo irasa, ami tukrozta a kor elvart szokasait az emberekkel szemben, pledaul a az 1800-1900 as evekben a ferfaiknak kalligrafikus szepirast tanitottak, mig a noknek zsinor irast, ennek megfeleloen a ferfiak voltak a tudomany ismeroi, akik igazan nagy kanallal elveztek az eletet, addig a zsinoriras egy folyamatos megszakitas nelkul vegigvezetett vonal, huen tukrozi, h a nonek csond, otthon lehet tenni venni, gondolkodni tilos
aztan 1970 korul bevezettek a 90es evekben visszahozott doltbetus irast ami mar engedi a gyerek egyeniseget kibontakozni, de pl 1950 es 1980 korul az allo irast tanitottak szinten toll felemeles nelkul, ami a mindenki egyforma, senki se gondolkodjon fogadja el a part utasitasait es akkor nem lez baj
a ma oly divatos nyomtatott iras, a tarsadalomban az egyen teljes elszigetelodese, kapcsolatok nelkuliseg, es foleg senki ne tudja a masik igazi arcat, mert nem biztos h jora vezet, ezt jelenti

2014.06.25. 22:25:01

@diggerdriver: Igy van, de azt hiszem a legtobb embernek aki tanult folyo irast erzelmileg nehez feldolgozni hogy egyszeruen kimegy a divatbol. Pedig igy van, olyan lesz lassankent mint a kalligrafia. Persze azt is lehet tanulni, de miert lenne kotelezo?

bpetya75 2014.06.25. 22:26:40

@charlieharper:

Piszkosul kíváncsi vagyok a mieinkre a repülőút kapcsán. Igaz, éjszaka megyünk és este jövünk, elvileg nem lesznek csúcsformában, de a fene tudja. A két nagy tud viselkedni, de a kicsi nagyon tűzről pattant menyecske ;-)

@diggerdriver:

Egyetértek. A fizikára szerintem is nagyobb szükség van, mint amekkora figyelmet szentelünk neki.

@Papagály:

Nekem furának tűnt ez a Mérő-interjú. Az az érzésem, hogy túl sokat akart mondani, és kicsit össze-vissza lett az egész. Digger értelmezése teljesen helytálló szerintem, miközben valószínűleg inkább azt akarta mondani, amit Te írsz.

bpetya75 2014.06.25. 22:29:44

@mojyo:

"A real/human skatulyazasrol is megvan a velemenyem amugy de annak kifejtesere mar inkabb nem is pazarlok energiat."

Nabazzz! Pedig pont érdekelne ;-)

Mrs. Clayton 2014.06.25. 22:33:07

@Mirjam2: amit itt mondasz az rendben is van, en a lenezesre nzek butan, lehet nem erted a szo jelenteset, ami azert oszinten nem hiszek, meg azt sem h ne ismerned fel, h valakit szexualis iranyultsaga miatt, es ne keverd ide a pedofilokat, meg az allatokkal szexeloket, epp annyira nem helyes lenezni, nem egyeterteni a szokasaval rendben van, de megvetni, az tulzas, es mint mondtam legalabb annyira elitelendo tulajdonsag, mint penzert szexet adni-venni
nincs bajom azzal, h ellenzed a prostituciot, de masok ellen negativ kampanyt szitani legalabb annyira helytelen
en nem skatulyaztalak be sehova, pusztan az itt elmondott velemenyed alapjan szamomra egy olyan ember kepe rajzolodott ki, aki egyes esetekben teljesen kirekeszto egyesekkel szemben, ha padig az altalad favorizalt csoportot illeti valaki negativ kritikaval, akkor ott meg kikered az illetok neveben is es rogton kardot rantasz
es itt hangsulyozom, h nyilvan azokat ideiglenesen lehet h tenyleg ki kell rekeszteni a tarsadalombol, akik a torvenyeket megszegik, de nem hinnem h a most szoban forgo nok/ferfiak ilyenek lennek, ezert a kirekesztesuk minden alapot nelkuloz

bpetya75 2014.06.25. 22:33:40

@Papagály:

Miért ne ítélhetné el, vagy nézhetné le a pénzen szexet vevő embereket? Nem azt írta, hogy kiirtaná őket, az tényleg gáz lenne. De ha egyszer a gyomra kifordul tőle, pont mint a pedofiloktól, akkor miért ne írhatná ezt le?

Papagály (törölt) 2014.06.25. 22:34:05

@Jess G:
grafológus vagy, vagy mindent ilyen holisztikusan szemlélsz? :)

Mrs. Clayton 2014.06.25. 22:34:50

@diggerdriver: mit es? a 21. szazadban az emberi kapcsolatok mindinkabb leepulnek, nincs igazi kapcsolat embrek kozott, ami van az is hamar felbomlik mert jon masik, uj, s a nyomtatott betus iras pont ennek a mentalitasnak felel meg, de ezt irtam fent

2014.06.25. 22:35:00

@bpetya75: megeloztel. Pont reagalni akartam ra, hogy en sem ertem ezt a real-human skatulyazast. A legtobb ember nem fekete vs feher erdeklodesi koru, meg akkor sem, ha a tanaroknak ez lenne a tokeletes.

Papagály (törölt) 2014.06.25. 22:35:09

@bpetya75: elítélheti, lenézheti. én nem ezt tanultam jézustól. :)

2014.06.25. 22:35:36

@Jess G: szerintem ez mar belemagyarazas.

bpetya75 2014.06.25. 22:35:49

@Jess G:

Lenézi őket, nem kirekeszti. Nem vonja kétségbe emberi mivoltukat. Tőled is megkérdem, amit Papagálytól. Miért ne tehetné ezt? Miért akadtatok ezen fenn ennyire?

2014.06.25. 22:36:43

@Papagály: Oke, konszenzus, szuper! :) Igen, egyetertek, nem az embert itelem el hanem a tettet. Es ha arrol van szo hogy felnott prostitualtert fizet az illeto, akit kozvetlenul nem kenyszeritenek, akkor az bar elitelendo szerintem, de pl. sokkal kevesbe elitelendo mint a nemi eroszak vagy egy pedofil cselekedet.

Azt is hozzatennem, hogy ha en kerulnek olyan helyzetbe hogy fizetek szexszel kapcsolatos dologert, azert abban a helyzetben magamat is elitelnem. Ez elofordult mar valamilyen szinten, pl. voltam olyan barban a Sohoban ahol egy ferfi 'asztaltancolt' es en nagyon rosszul ereztem magam, ugy ereztem hogy a ferfi megalazott abban a helyzetben es nem nezett ki tul boldognak az illeto, hiaba volt ott 'onkent'. Ki is mentem es nem jartam tobbet ilyen helyen. A masik eset, mar elmeseltem ezen a blogon: jopar evvel ezelott jelentkeztem egy recepcios allasra Londonban, pont olyan helyen mint ahol Pinky dolgozik. Fel napot toltottem ott, azutan ugy dontottem en nem veszek reszt a lanyok kihasznalasaban. 'Onkent' voltak ott a lanyok, de nagyon egyertelmuve valt szamomra par ora utan hogy ez messze komplexebb ennel mint hogy nem kenyszeriti senki fizikailag, nem tartanak pisztolyt a fejehez, akkor onkent csinalja tehat semmi gond. Nekem ez az egesz szemely szerint nem volt vallalhato, nem tudtam volna tukorbe nezni ha elvallaltam volna a munkat.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 22:37:08

@Papagály: ja, van papirom errol is, meg szeretem csinalni, de ilyen hokuszpokuszokban azert nem hiszek, igy a holisztikus grafologiaban sem, az mar csak belemagyarazas

Mrs. Clayton 2014.06.25. 22:39:24

@bpetya75: mondtam h teheti, csak akkor ne sertodjon meg rajta, ha azt mondom, h nem szep tulajdonsag
nem nehez belatni, h olyandolgok miatt ami rank kivulallokra semmilyen hatassal nincs legalabb annyira karos a kirekesztes az uszitas, a gyulolet keltes, egyaltalan a negativ megnyilvanulas, h az legalabb olyan karos, mint maga az a tulajdonsag, aminek ellenere van

bpetya75 2014.06.25. 22:42:04

@Papagály:

Jogos észrevétel. Nem azt mondtam, hogy helyes, viszont emberek vagyunk, tehát tökéletlenek. Mindenkinek joga van hozzá, hogy legyen 10-20 "bogara". Nála az egyik ez. Nem érzem komoly defektnek.

@charlieharper:

Ahogy itt olvasgatlak benneteket, meg időnként máshol másokat, az a benyomásom, hogy a fejlett országokban (itthon is) egyre erősebb a nyomás a korai specializálódás irányába. Mintha az lenne a cél, hogy minél keskenyebb legyen a Papagály által említett közös alap, és minél szűkebb szegmensben szerezzen mély ismereteket az ember. Vagy ez már conteo? Kartács! Merre vagy? ;-)

2014.06.25. 22:43:26

@Mirjam2:

Ümm, ez a válaszod most nem tett boldoggá, mert A) nem voltál jóhiszemű B) úgy érzem, kiforgattad a szavaim.

(És természetesen nyugodtan világosíts fel szexuálisan. :wink:)
(Btw. ilyen leereszkedőnek lenni ér? Tök szívesen beszélgetnék erről nőkkel, ha lenne aki szóba áll velem... ingyen, haha. Ez a jó válasz erre?)

Mindegy, úgy érzem, itt most nem csak az van, hogy a világlátásunk különbözik, hanem hogy te objektíve tévedsz ezzel kapcsolatban. Nem hiszem, hogy volna értelme tovább ragoznom, ha van nyitottságod a témára, pls nézd meg ezt (vagy legalább az első 2 percet, és ha az alapján érdekel a többi, akkor a maradékot):
www.youtube.com/watch?v=7D7nOh57-I8

Illetve:
"Half of the prostitutes in a new survey say they became prostitutes because of sexual curiosity, and 68 percent consider their line of work as part of their sexuality."
sciencenordic.com/what-drives-prostitute

(És továbbra sem állítom, hogy itt van a zsebemben az igazság, csak hogy árnyaltabb a kérdés, mint sugallod/gondolod.)

Papagály (törölt) 2014.06.25. 22:48:42

@Mirjam2:
"jelentkeztem egy recepcios allasra Londonban, pont olyan helyen mint ahol Pinky dolgozik. Fel napot toltottem ott, azutan ugy dontottem en nem veszek reszt a lanyok kihasznalasaban. 'Onkent' voltak ott a lanyok, de nagyon egyertelmuve valt szamomra par ora "

hát igen, komplex. mert ha van 4 gyereke, akiket egyedül nevel, és nincs iskolája, piacképes szakmája, akkor elég nehezen fogja őket "tisztességes" munkából eltartani. (oké, lehet, hogy angliában a benefitek miatt pont nem igaz.)

én is pont erre kérdeztem rá pinknél, hogy mennyiben oké neki, hogy aktívan résztvesz a bizniszben. de amikor én összemosom az irodista munkáját a kurváéval, akkor ugyanez az analógia működik: ha egy autógyártó cég fejlesztőmérnöke vagy a kokakóla "marteking" menedzsere vagyok, akkor aktívan résztveszek egy olyan bizniszben, ami számomra kicsit, közepesen vagy nagyon gyomorfordító. a sötét oldal katonájává válok (valamely elvakult, a többség szerint "nagyon sötét zöld" szemlélet szerint).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 22:50:17

@Jess G:
Te most ezért a nagybetűs írást teszed felelőssé.
Ok.
Én meg az internetet a mobiltelefont a panellakásokat az úttörőmozgalom hiányát. meg az Ottót a Tóth Ottót teszem felelőssé.
Ennyiben maradhatunk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 22:51:41

@charlieharper:
Száz éve ezt ugatom már hogy nem vagyunk egyformák és az iskola egyformára szab minket.

bpetya75 2014.06.25. 22:52:16

@Papagály:

Oké, ez koherensebb gondolatmenet. Ezzel csak simán nem értek egyet :-P

Vagy pontosabban csak részben. A frusztráció-szocializálódás összefüggést még el tudom fogadni, de a mateknak szerintem nagyobb jelentősége van ennél.

2014.06.25. 22:53:38

@Jess G: Torvenyek erkolcsi szempontbol irrelevansak, folyton valtoznak, van amelyik allam engedelyezi bizonyos korulmenyek kozott a prostituciot, homoszexualitast, hazassagtorest, tobbnejuseget stb., ez az en velemenyemet nem befolyasolja. Nem hiszek a 'liberalis' stilusu ertek-semlegessegben. Abban hiszek, hogy van jo meg rossz. Azokat vedem akik szerintem jo dolgokat csinalnak, es azok ellen 'rantok kardot' akik szerintem rossz dolgokat csinalnak. Ezt akar ugy is hivhatnank hogy kiallok azert amiben hiszek. Ha neked ez nem tetszik, akkor bocs.

Herr Géza 2014.06.25. 22:54:04

@pontiustolpilatusig: Köszi! Ezt a VIP-státuszt itt nem hallottam, persze ez nem zárja ki, hogy legyen. Jó ötlet egyébként, csodálkoznék is, ha még nem jöttek volna rá, hogyan lehet egy ingyenes portálból is pénzt csinálni.... Utánanézek, mert mostanában nemigen kerestem kiadó kégliket. :))))

Még egy dolgot akartam hozzátenni a korábbiakhoz: valaki tanácsolta a poszterinának, hogy szervezze le a kéglinézéseket egy-két napra. Gondolom az tiszta, hogy az adott ársávban, egy erősen keresleti piacon ez felejtős ötlet....

Mellesleg hova lett a poszterina ? Csak én nem láttam errefelé?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 22:55:26

@bpetya75:
Szerintem az a jó út igen.
Szűkíteni a közös alapokat és a hajlandóság esetleg tehetség irányába orientálni az embereket.

bpetya75 2014.06.25. 22:57:34

@Jess G:

Szerintem nem ennyire súlyos a helyzet. Maximum rá nézve lehet negatív a hatása, ha egy más felfogású, amúgy jó embert leír, mert kurvázik. Ez olyan, mint amikor Max homofóbiáját egyesek úgy kezelték, hogy szíve szerint kiirtaná a homokosokat, vagy hogy le lettem rasszistázva, mert szerintem a magyarországi cigányság nem tudna egy önálló országot működtetni. Túlreakció.

bpetya75 2014.06.25. 22:59:29

@diggerdriver:

Na ezzel nem értek egyet. A szakbarbárságot nagyon káros dolognak tartom. Márpedig ez a tendencia oda vezet.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:00:44

@Mirjam2: ez rendben is van, el is tudom fogadni, azt is h te ha tehetned betiltanad a prostitociot, ez egy teljesen vallahato allaspont, de alsobb rendunek belyegezni olyanokat, akik egy ma legalis dologban vesznek reszt nekem nem elfogadhato, pont azert mert a torvenyek alapvetoen a tobbsegi tarsadalom igenyeit, elvarasait tukrozik, es ha helyes lenne a szexualis szolgalttasokat nyujtok es igenybe vevok "uldozese", akkor a te elved menten en/mi most lenezhetnenk teged es kovetelhetnenk, h folytsak beled a szot de rogton, hiszen nem felel meg a mi elvarasainknak

en azt gondolom, h a prostitucio olyan regi dolog mint az emberiseg, ahol probaltak nem sikerult betiltani, mert lesz mindig jelentkezo is meg kuncsaft is, igy folosleges probalkozas, penzpazarlas, idopazarlas, sokkal fontosabb a vele jaro negativ hatasok kikuszobolesere forditani ezt a rengeteg energiat, eleve az erintett retegnek kel megfelelo oktatast, egyebet biztositani, a tuzzel-vassal irtas, ugyan oda vezet, mint a drog eseteben, zsakutcaba

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:02:25

@bpetya75:
"Jogos észrevétel. Nem azt mondtam, hogy helyes, viszont emberek vagyunk, tehát tökéletlenek. Mindenkinek joga van hozzá, hogy legyen 10-20 "bogara". Nála az egyik ez. Nem érzem komoly defektnek."

hogyne! elismerem mindenkinek a jogát arra, hogy ne legyen tökéletes. :)
na de ettől még a tökéletlenségeire nem fogom azt mondani, hogy tökéletesek. (elfogadás: igen, tapsvihar és bősz helyeslés hozzá: nem.) :)

"az a benyomásom, hogy a fejlett országokban (itthon is) egyre erősebb a nyomás a korai specializálódás irányába. Mintha az lenne a cél, hogy minél keskenyebb legyen a Papagály által említett közös alap, és minél szűkebb szegmensben szerezzen mély ismereteket az ember. "

nem hinném, hogy ez a "cél". a célhez aktorra lenne szükség. no meg, szerintem van bőven ellenpélda, hogy nem csak így - szakbarbárulással - lehet "sikeres" valaki.

murphy szerint:
"SZAKÉRTÕ AZ, AKI MIND TÖBBET TUD MIND KEVESEBB DOLOGRÓL, MÍGNEM VÉGÜL MÁR TÉNYLEG MINDENT TUD A SEMMIRÕL."

"Vagy ez már conteo? Kartács! Merre vagy? ;-) "

készül a fracking revíziójára. biztos nemsoká' vizsgázik.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:03:58

@bpetya75: lehet h tulreagalom a kerdest, de ugy erzem, h az en tulzott reakciom kevesbe rossz, mint a masik oldal tulreagalasa, mert en annak erdekeben lepek fel, h valakit ne erjen hatrany, mig o, azert protestal, h de igen is erje negativ diszkriminacio

lentebb irtam Mirjamnak, h nalam a prostitucio ugyanazt a problemat jelenti mint a drog, tiltassal tobb ezer eve nem megyunk semmire
oktatas, szablyozott keretek, felugyelet es ilyesmikre van szukseg, nem pedig megvetesre
negativ erzelmek meg senkit nem vittek elore

Muscari 2014.06.25. 23:07:00

@charlieharper: kezdem azt hinni, hogy az en gyerekem valami kiveteles iskolaba jar. Ott nem szoktak balhek lenni, a legtobb tanart szeretik, legalabb is a lanyom igen, szeret is oda jarni. Ez egy katolikus iskola, lehet ez a titok nyitja, nem tudom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:08:37

@bpetya75:
Szerintem meg pont ellenkező irányba.
Szerintem szar dolog ha az embernek sok szakmája van. Egyikhez sem ért.
Egy legyen de azt profi szinten csinálja.
Ha valakinek valamihez tehetsége van mégha az szalmaegérgyártás is akkor azt csinálja.

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:09:21

@diggerdriver:
nem szab egyformára, ennyire azért nem nagyhatalmú az iskola. de szerintem is káros. gyújtsuk fel! ivan illich már a 70-es évek elején iskolátlanítani akarta a társadalmat. bár sikerült volna!

Igaz Barát 2014.06.25. 23:11:06

@Muscari: Az én lányom is szeret iskolába járni, szuperek a tanárok, odafigyelnek rájuk. Talán az a titka, hogy bár városi iskola, de mégse a felkapottak közül való. Nincs túl sok gyerek se, évfolyamonként egy osztály, osztályonként 16-18 gyerek van.
Amikor a tanárnénik megtudták, hogy külföld felé kacsintgatunk, épp csak meg nem siratták a lányt.

2014.06.25. 23:12:41

@diggerdriver: Az iskolanak az a feladata, hogy egyforma kezdokeszletet adjon mindenkinek tobbe-kevesbe abbol a tudasbol, ami az elethez, munkavallalashoz, vilagban ervenyesuleshez szukseges. Ez nem egyformara szabas, kivalaszthatod, hogy mi kell belole es mi az aminek kevesbe akarsz megfelelni, az iskola csupan azt szeretne, hogy legyen egy minimumod mindenbol, ami alapjan donteni tudsz magadrol.

Ezt lehet kritizalni, hiszen valoszinuleg egyik iskolanak egyik orszagban sem sikerul teljes mertekben, sot, van ahol kifejezetten rosszul van megszervezve ez az egesz, de folosleges, es egeszen elkepeszto frusztracio szerintem az iskolara, mint intezmenyre haragudni ezert :D Le vagyok dobbenve.

Deinkabbtenyleg leptem (felido volt! :D)

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:13:08

@Jess G:
szerintem mostmár kétféle dologról beszéltek. te a dolog pragmatikus oldaláról, gyakorlati kezeléséről, szabályozásáról, ő pedig kizárólag az erkölcsi megítéléséről.

Muscari 2014.06.25. 23:14:07

@Papagály: karcos a stilusa? O maga jellemezte magat pszichopatakent, aki nem kepes normalis erzelmekre. Szamomra nem tunik boldog es kiegyensulyozott embernek, enyhen szolva.

Mondjuk amit egyes szerkesztosegekrol irtal, azzal egyet ertek.

Valahol a teveben hallottam, hogy a tehetsegek 90%-a elkallodik, nem en talaltam ki. Sok oka lehet, a nem megfelelo csaladi hattertol a rossz iskolaig. Sokszor egy tanar is eleg, jogy a gyereknek egy eletre elvegye a kedvet, ugyanugy, ahogy egy jo tanar meg szarnyakat adhat a tehetseges gyereknek.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:14:28

@diggerdriver: peldaul orvosi szakjogaszokra semmi szukseg, mind hulye kontar, se nem orvos, se nem jogasz, tudsz valmit :-)

2014.06.25. 23:15:28

@Th's child: En a helyedben nem felmeresekbol tajekozodnek ezekrol a temakrol hanem valodi emberektol. Ugy latom kicsit tobb szemelyes tapasztalatom van prostitualtakkal, illetve azzal a folyamattal kapcsolatban hogy hogyan lehet valaki esetleg prostitualt, mint neked - pedig nekem sincsen sok, szerencsere.

Tok jol hangzik a sexual curiosity resz, csak mondjuk teljesen eletszerutlen. Ha egy no szexualisan kivancsi, rengeteg lehetosege van arra hogy kielegitse a kivancsisagat, semmi szukseg ra hogy emiatt prostitualt legyen. Vannak erdekes dolgok a szexben, de hidd el, az hogy bejon egy pasi es atad egy koteg penzt azert hogy beled dughassa, nem tartozik ezek koze. Ha csak siman kivancsi vagy ra hogy milyen vele, miert kersz tole penzt? Es miert vagy hajlando pl. ovszer nelkul szexelni egy csomo vadidegen emberrel - azert mert igy tobbet fizetnek, vagy mert arra is kivancsi vagy hogy milyen gyorsan fogsz igy AIDS-t kapni? Csak egy pelda, es akkor meg nem beszeltunk a bantalmazas veszelyerol, a fizikai fajdalomrol, a karrier, tarsadalmi megbecsultseg es normalis csaladi elet hianyarol, ami mind a prostitucioval jar. Nem beszeltunk drogokrol, stb.

Visszaterve a swingingre: tenyleg nem latod a kulonbseget a prostitucio kozott meg akozott amikor valakit szexualisan felizgat a helyzet, onkent odamegy - altalaban nem egyedul hanem egy vagy tobb olyan emberrel akiket ismer, akikben megbizik - egy no egy partira, teljesen onkent donti el kivel szeretne barmit is csinalni es pontosan meddig mehetnek el, teljesen biztonsagos az egesz szituacio, szexualis vonzalom / izgalom miatt csinalja es nem penzert?

Pl. gondolj azokra a nokre (vagy barki masra) akikkel egyutt voltal korabban. Ugyanolyan lett volna, ugyanaz az erzesed lett volna az elmennyel kapcsolatban ha ugy kezdodott volna a 'kapcsolat' hogy az illeto odajon hozzad es megbeszeli hogy mennyiert vagy hajlando vele lenni, mennyi extra penzert csinalnal mit, mennyi idot fogtok egyutt tolteni azert a penzert stb.? Tenyleg ugyanolyan elmeny lett volna neked? Tovabbra is a szexrol szolt volna, vagy inkabb a penzrol?

Nem tudom jol emlekszem-e hogy te eltel Thaifoldon? Ha igen, ott gondolom rengeteg 'dolgozo lanyt' lattal es ugy dontottel, ebben szeretnel hinni hogy a lanyok nagy resze azert csinalja mert elvezi a szexet. Errol sok ferfi probalja magat meggyozni, de szerintem sajnos nem igaz. Meg ha valoban elvezi is valaki a szexet egy csomo idegennel, az sem ok arra hogy prostitualtkent dolgozzon az illeto. Arra mas ok kell.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:17:28

@bpetya75: érdekes, hogy mindig a férfiak veszik védelmükbe a kurvázást

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:17:35

@mojyo:
Kiválaszthatod mi kell belőle?
Magyarországon vagy a Holdon élsz?
Hubazmeg.

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:18:01

@diggerdriver:
"Szerintem szar dolog ha az embernek sok szakmája van. Egyikhez sem ért.
Egy legyen de azt profi szinten csinálja."

hát, ez elég unortodox vélemény az élethosszig tartó tanulás, az új szakmák kialakulási sebességének fokozódása korában.

"Ha valakinek valamihez tehetsége van mégha az szalmaegérgyártás is akkor azt csinálja. "

magyarul a teknyővájó cigány gyártsa szorgalmasan a teknyőket? ne törődjék vele, hogy manapság okostelefont akarnak a mosónők és mosóférfiak?

bpetya75 2014.06.25. 23:18:31

@Jess G:

"oktatas, szablyozott keretek, felugyelet es ilyesmikre van szukseg, nem pedig megvetesre
negativ erzelmek meg senkit nem vittek elore "

Korrekt. Egyetértek.

@Papagály:

"elfogadás: igen, tapsvihar és bősz helyeslés hozzá: nem"

Oké, elfogadom.

A szakbarbárulással kapcsolatban nem győztél meg. A szakértőséggel kapcsolatban meg Alan O'Connor (Pálinkás Imre) egyik figurája jutott eszembe. Egy gnóm karakter volt A halál hét arca című novellában. Hajaz erre a Murphy idézetre, bár ő tényleg tudott hasznos dolgokat ;-)

M. Péter 2014.06.25. 23:18:46

@Mirjam2: Velünk nem üvöltöztek.. Alapvetően háromféle tornaóránk volt, vagy a tornateremben gyakorlatoztunk, vagy futottunk, vagy kicsaptak minket az udvarra focizni. Ez utóbbit persze szerettük, de utólag úgy gondolom, hogy jobb lett volna, ha tanítottak volna technikát és taktikát.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:19:22

@Papagály: igen, mivel az erkolcsi oldalt nem igen tudom kifogasolni, hiszen ez megint csak mindenki maganugye, viszont kirekesztoen fellepni sem erkolcsos, de ezen is lehet vitatkozni,
talan Kant elmelkedett az erkolcsrol egy egesz konyvben, szoval jo hosszu tema

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:19:27

@Jess G:
Diggerdriverekre se. Vagy digger vagy driver.
Kókler mind.
:))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:21:31

@Babette.: nem igaz. például én is ellene vagyok (azaz: nem vennék részt se eladóként, se vevőként ebben az üzletben, mert mindkettőt megalázónak tartanám magamra nézve).
de nem hiszem, hogy a véleményem törvénnyé kéne emelni. meg azt se gondolom, hogy a tiltás a kívánt eredményhez vezetne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:23:24

@Papagály:
Korántsem biztos hogy a teknővájó cigánynak teknővájáshoz van tehetsége.
Lehet hogy a hegedűhöz.
A tehetség nem zárja ki a piacképes tudást.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:24:10

@Papagály: akkor te vagy a kivétel.
eddig minden alkalommal, ha előjött a téma, a férfiak védték. azok is, akik nem járnak kurvákhoz.
azt pedig, hogy ez miért jó, egy ember tudta megfogalmazni a többi nem

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:24:12

@diggerdriver: csak megegyezunk, bar arra azert felhivnam a figyelmed, h markolot vezetes nelkul nehezen kezelnel, viszont az orovs es a jogasz elegge nem rokon dolgok, megis szukseg van rajuk
nekem van egy ismerosom, az annyira elvetemult, h meg kozgazdasz is a masik ketto tetejeben

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:24:49

@Papagály:
Nekem például egy szakmám van és élethosszig tanulom.
Egyik nem zárja ki a másikat.

bpetya75 2014.06.25. 23:25:07

@diggerdriver:

Na és a lifelonglearning? Mennyire korlátozottak a szalmafonó 5-7-10 évenkénti pályamódosítási lehetőségei mondjuk 30 évesen, ha 10 éves kora óta a csak a szalmával foglalkozik?

@Babette.:

Was? Jess tutira nő. De szerintem Papagály is az. A tévedés jogát fenntartom!

Ha meg rám gondoltál, én Mirjam fogadatlan prókátora vagyok. Illetve voltam eddig, de most befejezem ;-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:25:28

képzeljétek, az emberem ma beleegyezett Ausztriába.
el se hiszem.
meglátom, mi sül ki belőle.

2014.06.25. 23:25:56

Egy kerdes a poszttal kapcsolatban: nem-e lenne jobb, esszerubb es hasznosabb, ha peldaul a fiatal par megprobalna elosszor valami foallasu munkat vallalni egy-ket evig a nemeteknel? (nyelvkeszseg fejlesztes, anyagi fuggetlenseg, jobb ralatas a dolgokra, kapcsolatkiepites, stb) Azt nem is merem feltetelezni, hogy budos a munka egyeseknek) :)))@diggerdriver:
Ugye abban egyetértünk hogy
-a szamitogepek kettes szamrendeszert hasznalnak, hulyeseg a tizes szamrendszer oktatasa
-a szamologepek koraban hulyeseg osszeadni, kivonni, szorozni, osztani, kar tanitani
-vannak hangoskonyvek, kar is az olvasast eroltetni
-angol a vilagnyelv, kar mas nyelven oktatni, mas nyelvet hasznalni
-tortenelmet is kar oktatni, ugysem tanul belole az emberiseg, ugyan azokat a hibakat koveti el evezredek ota
-testneveles, enek-zene is felesleges, nem lesz mindenkibol olimpikon, rock zenesz
Folytassam?:))) (en is egy ujjal gepelek, amiert nem az iskolat hibaztatom, hanem magamat)
Kurvakrol, tancosnokrol:
Alkoholista eveimbol ismertem parat, altalaban azert fizettem, hogy ne kelljen hozzajuk ernem:) Meg vacsorazni is elvittem nehanyat, bar ez kolcsonos volt:)
(banom, hogy azt a kis penzt, amit a hazassagba invesztaltam, nem kurvakra koltottem-kajaztatasukra, jotekonysagi celokra, stb.) :))

2014.06.25. 23:26:46

@diggerdriver: A Holdon, de Magyarorszagrol szarmazom, ott ugy volt, hogy 1-tol 5-ig volt osztalyzas, ezert altalaban azokat akiket valami nem igazan erdekelt nekik a 2-es volt a cel... mar nem igy van?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:26:48

@bpetya75: belőled, szívem nem lehet kiindulni, a tolerancia, diplomácia és PC kulcsszavaknál a te neved szerepel a lexikonokban.
mindben.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:27:27

@bpetya75: az igaz h no vagyok, de nem kardoskodom a prostitucio mellett, abban Babettnek igaza van, h tenyleg csak ferfiak szoktak kialln a szuksegessege mellett
nok szerint inkabb csak betilthatatlan, de semmikepp nem kivanatos

m.l.eszter 2014.06.25. 23:27:46

sziasztok, köszönöm a kommenteket :) sajnos nem volt (fizikailag) időm ma átrágni magam rajtuk, de holnap mindenképpen válaszolok. Aki hasznos infót írt, annak külön köszönöm :)
az utolsó beszélgetésekben felmerülő reál-humán skatulyákról meg csak annyit, hogy magam humán (mint a posztból ki is derült), párom meg reál (amúgy Biowissenschaftenre adja be Heidelbergbe) beállítottságú, és abszolút megfér egymás mellett / kiegészíti, támogatja egymást, ill olyan dolgokra világít rá a hétköznapokban is akár amire a másik egyszerűen nem is gondol (és ez ne mcsak a férfi-női gondolkodáson múlik) a két különböző gondolkodásmód, világlátás. nincsen elsőbbrendű és nincsen második. :)

bpetya75 2014.06.25. 23:29:35

@mojyo:

Szemétláda! Tessék kifejteni a reál/humán témát! Hagyjuk már a focit!

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:29:43

@Babette.: és miért jó? lemaradtam róla. de remélem nem valami bornírt érv lesz. :)

embertelennek tartom a kurvaságot, mert lefokozza, tárgyiasítja az embert. de lehet, hogy csak rosszul szemlélem a dolgot. :) végül is egy csomó viszonylatban csak egy szolgáltatást várunk a másik embertől, és nem egészlegesen tekintjük, mondjuk, a bolti eladót. bár, a méltósághoz való jogát talán nem kérdőjelezzük meg. érdekes, hogy a kurvaságnál miért érzi ezt az ember.

logikailag nem tudom megindokolni, miért, de úgy érzem, hogy helytelen a prostitúció.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:30:49

@Babette.: ugy erted h kecskestul ferjestul kikoltoztok? v csak kirandulni hajlando oda?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:33:14

@Papagály: neem, azt mondta, hogy sallangmentesen, gyorsabban és biztosan kap szexet, ráadásul korántsem biztos, hogy drágábban, mintha egy nőnek napokig udvarolna, virág, vacsora, stb.

a többinek gőze sem volt.

bpetya75 2014.06.25. 23:33:57

@m.l.eszter:

Te tisztán humán, Ő tisztán reál? Furának tűnik ;-)

@Babette.:

Kedves tőled, de ezt nem mindenki gondolja így ám :-P

Egyébként mi volt az az elfogadható indoklás?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:33:57

@Jess G:
csak dolgozni. kiköltözés tabu, napi ingázásra hajlandó.
legalábbis ma.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:34:29

@Papagály: pedig egesz jol megindokoltad fentebb h miert helytelen, embereket, azok testreszeit, azzal egyutt a lelket nem szokas penzert aruba bocsatani, ez alol a szexualis szolgaltatas, az egyeduli kivetel

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:34:51

@Babette.:
Azt szeretem ezen a blogon hogy itt annyi szent ember van és mindenkinek a párja is szent.
Itt nincsenek házastársi viták itt mindenki halálosan szerelmes a férjébe-feleségébe itt nincsenek félrelépések ez itt a szent emberek blogja.
Jó hát a többség már elvált vagy 23szor de természetesen önhibáján kívül.
A kurvák meg egyébként szociális segélyen tengődnek mert az itt jelenlevők el nem tudják képzelni hogy fizessenek érte vagy hogy a párjuk fizet.
Hogyan is történhetne meg hogy a férjük fizet hiszen mindenki Michaelle Wildet megszégyenítő lepedőakrobata és a szexualitásnak olyan változatait tálalja minden este hogy a férjnek eszébe se jutna kurvázni.
Ugyanmár hölgyeim...
Le kéne szállni a fellegekből.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:35:53

@Babette.: o, es mi lesz a kecskekkel? jut eszembe fejed van elado? vevo lennek, nalunk a kecskefarmon mar probaltam szerezni, de nem lehet, mondjuk nagyon nem eroskodtem, az igaz

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:36:12

@Cascabel:
gépelés durván 3 hét alatt megtanulható alkalmas programmal, napi 2 óra gyakorlással, antitalentumoknak is.

bpetya75 2014.06.25. 23:36:15

@Babette.:

Úgy látszik, nem csak engem érdekelt a dolog ;-)

Mármint hogy mindketten ingáznátok? És az állatok? Meg mit dolgoznátok?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:36:43

@bpetya75:
Fonjon kábelkorbácsot a Teslához.
:)))))))))))))))))))))))))))

2014.06.25. 23:38:19

@Jess G: Most mit nem ertesz? A jog egy 100% szubjektiv dolog, ami erkolcsi / vilagnezeti iteleten alapul, annak a formalis kifejezodese hogy egy adott tarsadalomban az elit - akik donteshozoi helyzetben vannak - mit tart erkolcsosnek, jonak. Annak alapjan amit mondasz, a jog pl. kirekeszti a gyilkosokat szinte minden orszagban. Az hogy gyilkolni 'rossz', az egy szubjektiv erkolcsi itelet.

A jog nagyon valtozo orszagonkent. Szerinted nekem ne legyen velemenyem semmirol? Pl. tavaly olyan orszagban laktam ahol van homoszexualis hazassag akkor fogadjam el ezt jonak, iden olyan orszagban lakom ahol homoszexualitasert kivegzes jar, akkor fogadjam el most ezt jonak? Ne legyen velemenyem, mert az kirekeszto? Ezt te se gondolod komolyan.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:38:33

@Jess G: @bpetya75: ezekre nem válaszolok nyilvánosan.

2014.06.25. 23:39:14

@Mirjam2:

Abszolúte látom a különbséget a swinger meg a prostitúció között, mindig is láttam, eleve csak annyit mondtam, hogy van egy skála például abban, hogy ki mit tart kívánatosnak/elfogadhatónak.

Azt most nehéz lesz összemérnünk, hogy melyikünknek van több személyes tapasztalata a témában, de 1) jól emlékszel, tényleg éltem thaiföldön, és ha jól értem, ebből mindjárt feltételezed, hogy azért van ottani tapasztalatom, ugye? (amit semelyik irányba sem kommentelek), 2) mindegy, személyesen mennyi tapasztalunk van, egyik sem lehet reprezentatív. főleg nem egy olyan világszerte jelen lévő "szakmára", mint a prostiság. erre (lennének) valók a felmérések.

Mondok azért egy személyes élményt: a lány romániai magyar volt, és imádott ágyba bújni bárkivel, aki kicsit is tetszett neki. Budapestre ment, ahol nem nagyon talált munkát, _és a saját baratai_ javasolták neki, hogy ha már úgy is mindenkivel szexel, miért nem kér érte pénzt? A kuncsaftjait a neten szedte fel, először találkoztak egy nyilvános helyen, és csak akkor ment el velük, ha rendben voltak. Ezt onnan tudom, hogy én is fizettem neki érte (és értem, hogy szerinted ez szánalmas és undorító, és együtt tudok élni ezzel).
Mondanék viszont pár dolgot:

1) 25 voltam és ápolt és sportos alkatú. nem gondolom, hogy minden egyes nő megkívánt volna engem, de garantáltan nem voltam visszataszító
2) nem tartozom azok közé, akik azt szeretnék hinni, hogy ez a lány(ok)nak fizikai örömöt okoz, de rajta látszott, hogy akkor is eljött volna velem, ha a 7-es buszon találkozunk (és aztán voltam vele máskor is, és _akkor is_ fizettem)
3) azért választottam ezt a megoldást (és fogom választani a jövőben is, ha erre lesz kedvem), mert én viszont az egyéjszakás dolgoktól meg a swingerezéstől meg a részeg szextől viszolygok jobban.
3) semennyire sem állítom, hogy akár ő, akár én általános példák lennék. a probléma az, hogy eleve kevés felmérés készül erről, ráadásul te azt is discardolni szeretnéd -- szóval hogyan tudunk akkor (te meg én, vagy bárki) erről érdemben beszélni?

És még valami: az embernek (nekem) sokkal rosszabb élményei is vannak "normális" nőkkel, mint a hivatásosakkal, és még egy dolgot nagyon-nagyon aláhúznék: az én személyes tapasztalatom szerint _lényegesen_ biztonságosabb szakmabeliekkel lenni, lévén azokon látszik, hogy odafigyelnek, az ember kalandjai meg (sőt maga az ember is, amikor ha részeg) (meg persze az úgymond tisztességes barátnők is), háááát....

És még egyszer, továbbra sem akarom a földbe döngölni a véleményed, de ez igenis árnyaltabb dolog, szvsz.

bpetya75 2014.06.25. 23:41:49

@Babette.:

Oké. A címemet tudod, ha gondolod ;-)

@diggerdriver:

Elpoénkodod, mikor szegény ember lassan családot alapítana, de nincs miből eltartani őket, mert már a kutyának nem kell a szalmaegér, a Tesláról meg azt sem tudja szegény, hogy eszik-é avagy isszák!

2014.06.25. 23:42:42

@bpetya75: Ertekelem a szarkazmust, befogtam, elismerem, fellengzos volt a "kifejteni" szohasznalat :D

(Ha megse szarkazmus volt, akkor sincs benne igazan sok kifejteni valo, csak nem ertek egyet azzal, hogy szukre kell venni a human/real fogalmat, es hogy aki eldonti magarol, hogy az egyik, azt mar egy csepp sem erdekli a masikbol, pedig az eletben szuksege lehet ra boven meg akarhol. Persze ebben a beskatulyazasban a tanarok is "segitenek", de aki kamasz es mar baromira azthiszi, hogy tudja magarol, hogy kicsoda es mi erdekli, az hajlamos konnyelmu iteleteket hozni, ezert inkabb terelgetni kellene, hogy ne utalja meg egyiket se. Ez igy eleg jo kifejtos valasz? :D

A foci fontosabb mostmarneisharagudj, az ecuadoriak csak 10-en vannak, de a franciak igy se torik magukat, hogy betalaljanak pedig igy elkerulhetnek Argentinat a kovetkezo korben, bar azt jo lenne nezni, hogyha pont ok ejtenek ki :D)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.25. 23:43:03

@diggerdriver: bizonyos szempontból igazad van.
de hogy engem találtál meg vele, az baklövés.
mi 10 éve vagyunk együtt, és még sosem veszekedtünk.
és megállapodás volt (mint már írtam, de pinki lehurrogott), hogy "engedélyezett" az egyalkalmas szex mással (mondván, inkább, minthogy titokban (a titok által felnagyítva) nőjön valami kezelhetetlenné. erre sem volt még példa, sőt, fel sem merült soha a gyakorlati megvalósítása, még elméletben sem.

szóval nálam rossz helyen keresgélsz, mi megtaláltuk egymást, szeretetben, érzelmekben, megbecsülésben, szövetségben, és nincs szándékunkban ezt megváltoztatni, és remélem, így is lesz, mert úgy ápoljuk a kapcsolatunkat, hogy működjön.

2014.06.25. 23:43:28

@Babette.:

" érdekes, hogy mindig a férfiak veszik védelmükbe a kurvázást "

Whoa, ki mondja ezt? neked is linkelem, amit mirjamnak:
www.youtube.com/watch?v=7D7nOh57-I8

2014.06.25. 23:44:16

@diggerdriver: Szerinted ugyanaz a megcsalas, tehat talalkozol egy masik ferfival / novel mikozben kapcsolatban vagy, es osszejottok egy alkalomra vagy tobbre a masik fel hata mogott - ez szerinted ugyanaz mintha fizet valaki szexert (fuggetlenul attol hogy kapcsolatban van-e az illeto vagy nem). Egyebkent senki nem allitotta itt hogy nincs megcsalas, illetve hogy az itt jelenlevo emberek hazastarsai nem kurvaznak. Nyilvan van aki igen, van aki nem. Mellesleg nem kene a ferfi-noi temara kihegyezni, mivel nok is csalnak meg ferfiakat termeszetesen, illetve nok is fizetnek szexert.

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:45:02

@Mirjam2: es te mit nem ertesz? en is leirtam mar 100x ugyanazt, nincs bajom azzal, h szerinted nem helyes prostinak lenni, ilyenert fizetni, sot ezt a velemenyedet nyilvanosan, akar roplapokon is elmondhatod, de azt mondani, h ezek az emberek megvetendoek, lenezni valok, magyarul kikozositendok, megbelyegzendok nem helyes, mert egyreszt az erintetteknek csak meg rosszabb lesz, es ugye van enelkul is eleg bajuk, foleg a noi resztvevoknek, masreszt pedig ha bortonbe zarod, sarga negyzetet ragasztasz a mellukre es a gyerekek kovel dobaljak majd oket, nem hogy megoldod, de meg rontasz a helyzeten, szoval nem ertem, miert jo neked, ha lenezed a kurvakat, meg a kurvazokat, es erre eddig nem is tudtal te magad sem valaszolni, szerintem nem is akarsz

Papagály (törölt) 2014.06.25. 23:45:17

@Babette.:
" sallangmentesen, gyorsabban és biztosan kap szexet, ráadásul korántsem biztos, hogy drágábban, mintha egy nőnek napokig udvarolna, virág, vacsora, stb."

hát, pragmatikus, az biztos. meg árulkodik róla, hogy a nyilatkozó számára mit (és mit nem) jelent a szex. :)

az antipszichiátria atyjának (a manapság sztárrá celebült, amúgy kimondottan értelmes feldmár andrás tanítómesterének) egyik opusza jut róla eszembe:

Tényleg szeretsz...?

te csak tombolj köpök rád
nem vagyok a rabszolgád
egy lyuk amit kitömsz és kész

úgy jó a szemétláda
ha az ember néha váltja
és mindig másba édes az ürítés

R. D. Laing: Tényleg szeretsz…? – Gubancok

Mrs. Clayton 2014.06.25. 23:46:52

@Babette.: ok, ha otthon leszek jovo heten es lesz idom kecskefejjel foglalkozni, akkor megkerdezem priviben :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:47:06

@Babette.:
Neked volt címezve de úgy mindenkinek szólt, és abban is biztos vagyok hogy MINDENKI ugyanezt a választ adta volna.
Mert szentek vagyunk.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

bpetya75 2014.06.25. 23:48:37

@Th's child:

Én baromira kínosan érezném magam egy prostival. Soha fel sem merült bennem, hogy kipróbáljam, pedig 27 évesen vesztettem el a szüzességemet ;-)

Ahol ilyen jelet használsz: "_", azzal hangsúlyozni akarod a mondanivalódat?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:49:10

@Mirjam2:
Minden tiszteletem a tied de ebben a témában ez nem a te napod. Ne erőltesd.
Ne legyél szentebb a szenteknél.

2014.06.25. 23:50:19

@bpetya75:

Igen, a "_" hangsúly volna. Nem tud ez a blog dőlt betűket [i]vagy de[/i]?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.25. 23:52:36

@bpetya75:
Na az ilyen hozzád hasonlók miatt halnak éhen a prostik az út szélén.
Nem szégyelled magad?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

bpetya75 2014.06.25. 23:53:08

@mojyo:

Nem szarkazmus volt. A kifejtés elég szűkre szabottra sikerült, de legalább érthető. Meg még egyet is értek vele.

A franciáknak nem hótmindegy, hogy 7 vagy 9 ponttal nyerik a csoportot? ;-P

bpetya75 2014.06.25. 23:57:24

@diggerdriver:

Nézegettem a "lányokat" a 61-esen erdőbe menet vagy erdőből jövet. Háááááát! Sosem voltam annyira elkeseredett, hogy eszembe jusson. Oké, lehet, hogy tesztoszteron alultermeléses vagyok :-P

@Th's child:

Nem biza. Mondjuk a módszered szimpatikusabb, mintha capslockkolnál ;-)

2014.06.25. 23:59:40

@bpetya75:

Nyehehe, olvasok a sorok közt: ez a módszer sem szimpatikus. Mi a kívánatos módja akkor a hangsúlyozásnak? Úgy értem: a HANGSÚLYOZÁSNAK? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.26. 00:02:06

@Th's child:
64 éves. Simán lehet 20 éve.

@Babette.:
Félreolvastam :)

Mit veszítettünk? Megírom valamikor PÜben, ha érdekel, de itt túl hosszú lenne.

@Jess G:
Túl egyszerű lélek vagyok, ha nem egyszerüsítek, nem értem. Vagy azért egyszerüsítem, mert nem értem? Fene se érti...

@mojyo:
Nem sikerült rendesen elolvasnod... semmi baj.

@Mirjam2:
Nem ugyanaz.
De semmi kivetni valót nem látok abban, amikor a kereslet találkozik a kínálattal.

2014.06.26. 00:04:13

@Th's child: Oke, en nagyon ertekelem hogy ezt leirtad. Teljesen tiszteletben tartom a velemenyedet es bocs, ha ez eddig nem igy hangzott volna a vita heveben. Nyilvan kulonbozik a velemenyunk, szamomra a swinging es a prostitucio nem egy spektrumnak ket kulonbozo pontja hanem ket teljesen kulonbozo dolog, de ez en vagyok, elfogadom hogy te maskepp latod. Azt is elfogadom hogy szerinted pl. a swinging valamilyen szempontbol undorito, bar szerintem egyaltalan nem es nem tudom elkepzelni hogy mas szerint miert, de ez arrol tanuskodik hogy en nem tudom magam eleg jol beleelni masok lelkivilagaba.

Amit a lannyal kapcsolatban leirtal az szamomra nagyon erdekes volt, es teljesen vallalhato szerintem mindket reszrol, komolyan ha minden prostitualt ilyen lenne, nekem semmi bajom nem lenne az egesszel. A nagyon limitalt tapasztalataim alapjan ugy gondolom hogy a prostitualtaknak csak nagyon kis resze ilyen, de siman lehet hogy tevedek. Felmereseknek tovabbra sem tudok hinni ezzel kapcsolatban, mivel nem hiszem hogy ez alkalmas eszkoz egy ilyen kerdes koruljarasara. Pl. azok a prostitualtak akiket kenyszeritenek szerintem eleve nem fognak reszt venni semmilyen felmeresben.

Amit a biztonsagrol mondasz az elgondolkoztato, de gondolom belatod hogy mig a te szempontodbol egy prostitualt valoban biztonsagosabb lehet, addig egy prostitualt szempontjabol eppen forditva. Pl. egy nem fizetos talalkozas eseten sokkal nagyobb esellyel gyozi meg a no a ferfit (vagy a ferfi a masik ferfit, stb.) hogy hasznaljon kondomot, ne csinaljon bizonyos dolgokat, mint egy olyan helyzetben ahol fizet az egyik fel a szolgaltatasert. De elismerem hogy neked mint 'felhasznalonak' a szempontjabol biztonsagosabb lehet egy prostitualt, es azt is elismerem hogy ez egy fontos szempont, tehat nem lekezeloen mondom, tenyleg.

Ami az alkoholt illeti, en nem iszom a magam reszerol tehat az alkohol szereperol nem tudok nyilatkozni. Abban igazad van hogy nem feltetlenul gusztusos latvany mikor barokban reszegen szedik fel egymast az emberek, fuggetlenul attol hogy 'ingyen' csinaljak-e vagy sem.

2014.06.26. 00:10:38

@bpetya75: Ja az ki is esett most igy nekem, hogy amugy is ok nyernenek :D Nem is tudom miert izgultam ugy ra, talan mert nemszeretem Argentinat :D

@Kövérmadár [swe]: En aszittem Te kerdeztel, vagyis mintha azt irtad volna, hogy kivancsi vagy... En csak megprobaltam valaszolni, bar az elkepedtsegemet nem sikerult leplezetten tartani ezuttal, ez teny. :D

bpetya75 2014.06.26. 00:12:33

@Th's child:

Hogy mi a kívánatos módszer, azt nem én fogom meghatározni :-P

Nekem kicsit fura volt, bár már több helyen találkoztam vele, így gondoltam rákérdezek. Egyébként egy-egy szó nagybetűs írását is simán el tudom fogadni. A több mondatnyi nagybetű nem szimpatikus.

2014.06.26. 00:14:40

@diggerdriver: Digger, nem vagyok szent. Szerencsere nem ismersz (!), de nagyon-nagyon nem vagyok az, komolyan. Szerintem nem erted mit akarok mondani. Tok egyszeru, te sem orulnel ha a lanyod prostitualt lenne. Nem kell ehhez szentnek lenni. Ha meg akarja csalni valaki a hazastarsat, vagy mind a ketten swingerezni jarnak egyutt vagy kulon, vagy mittudomen, az engem nem zavar. A prostitucio zavar, mivel eddigi elettapasztalatom arra engedett kovetkeztetni hogy a resztvevoket, kulonosen noket, valamilyen szinten kenyszeritik arra - vagy a korulmenyek kenyszeritik arra - hogy egy szamukra megalazo dolgot csinaljanak. Hangsulyozom, szamukra megalazo. Hogy ki mit gondol roluk az engem itt nem erdekel.

Ez olyan kicsit mint amit te a melegekrol irtal: azt irtad hogy szamodra valahogy zsigerileg undorito annak a gondolata hogy ket ferfi egyutt van. Szamomra semmi undorito nincs ebben, viszont hanyok a gondolattol hogy egy ferfi vagy no penzt adjon nekem szexert. Ezzel nem csak en vagyok igy, hanem a legtobb no, es nem azert mert prudek vagyunk vagy szentek, hanem ennel sokkal melyebb okok miatt.

bpetya75 2014.06.26. 00:15:26

@Mirjam2: @Th's child:

Na ezért (is) szeretem ezt a blogot :-D

@mojyo:

No és melyik csapatot szereted? Én a chileieket kedvelem, olyan szépeket írtak itt róluk ;-)

De olyan nagyon nem izgat a dolog, csak az eredményeket követem nagyjából.

2014.06.26. 00:18:08

@Th's child: Oke. Bocsi mindenki, most mennem kell, rendeltem egy transzvesztita part a sarki bordelyhazbol es csengettek, azt hiszem ok lesznek! Persze ez szigoruan az en titkom, nehogy mar megmondjatok valakinek lecci, a ferjemnek meg vegkepp ne szoljatok, koszike! Tovabbi kellemes estet.

2014.06.26. 00:24:50

@bpetya75: Hat en eleg sokat szeretek, de ugy tunik nincs valami pozitiv karmam, mert foleg a japanokat es az olaszokat eddig, de hat ez mar kampo, nemigaz :D

Meg a franciakat is, oket mar nagyon regota, azt hiszem altaluk kedveltem meg az egesz jatekot. De szeretnem ha Costa Rica jol szerepelne, az aktualis underdoggal en mindig szimpatizalok. :D Ilyen szempontbol a Chile is ilyesmi :)

En igyekszem megnezni amit meg tudok, de en a klub ligakat is igyekszem kovetni, csak az tovabb tart es neha meg nekem is unalmas lesz :D

2014.06.26. 00:46:13

@Papagály:
Jo 20 eve probalkoztam keyboard programokkal, meg penzt is adtam ertuk:) (Mavis, stb) Nem ment, 2 nap utan feladtam:) Egyujjas ember vagyok, ex tavirasz: 100 szam,120 betu/perc volt az atlagom.

Badeni_lakos 2014.06.26. 00:52:26

+infó: Ráírtam Vladi-ra hogy mi a steisz az Uni-n, egyetemi ösztöndíj, stb. és hát igen, bejött neki az élet, végre.
Már eltelt 1 év, docens lett. 4000 EUR fizu kézhez!

Neurális hálók, mesterséges intelligencia, hogy a big data ra modellezzenek, masszív előrejelzés stb. hát most jól megfizetik az öreg Vladót, eljött az ő ideje. megszenvedett érte, az is igaz.

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 00:54:17

@Jess G: "a 21. szazadban az emberi kapcsolatok mindinkabb leepulnek, nincs igazi kapcsolat embrek kozott,"

wut? ez azért kicsit erős állítás egy olyan helyen ahol a poszttól függetlenül többszáz gondolat, vélemény jelenik meg az olvasóktól, mindenféle tárgykörben. ez leépülés? nekem inkább úgy tűnik, hogy a technológia kiszélesíti az elérhető emberek körét, és lehetővé teszi, hogy olyanokkal is eszmét cserélj, akik korábban áthidalhatatlan (vagy legalábbis élő beszélgetésre alkalmatlan) távolságra élnek tőled. Nekem nem jön át ebből a leépülés.

(az meg, hogy mikor milyen írást tanítottak az iskolában a kölyköknek az _szerintem_ olyan messze van bármiféle politikai mögéképzelésektől, mint Marokkó Jeruzsálemtől. Már ne is haragudj, de az '"azért tanultunk álló zsinórírást mert a párt egyenagyakat akart képezni" - hát ez szerintem baromság. Ráadásul már tudtam írni-olvasni mire áltisibe mentem és kétlem, hogy anyám otthon amikor tanított, a párt titkos utasítására cselekedett volna. )

2014.06.26. 01:00:11

@diggerdriver: csak megerositeni tudom. Meg a papok is eljarnak kurvazni.

Mrs. Clayton 2014.06.26. 01:04:50

@pappito: az emberi kapcsolatok elertektelenedeset ugy ertem, h ma mar nincs az h dedi, nagyi, gyerek unoka egyutt lakik, a faluban mindenki ismer mindenkit es ha kell segit a masiknak, ma mar mindenki lemegy mindenki mellett, felgyorsult a vilag, a kapcsolatok is ilyenek, ezzel lehet vitatkozni, lehet te nem igy latod sztem ez van

az irasrol is lehet vitatkozni, de ha egyszer a part, a hatalom, a kor a ferfiaknak kedvezett es nem a noknek a noket a tuzhely moge kuldtek, meg max ruhat varrni, akkor nem nehez belatni, h ez az oktatasban is megjelent, a ferfiaknak volt szukseges, h minel esztetikusabban irjanak, hiszen ok vittek hivatalt nem a nok, a noknek egy egyszeru, cirkalmaktol mentes iras a receptek lejegyzesehez pont jo volt, kesobb az atkosban is arra torekedtek, h mindenki egyforma legyen, ennek a celnak pedig a kotott allo iras felelt meg a legjobban, hiszen semmi egyenieskedes nem megengedett benne, egyforma zonaaranyok, hurkok meg ivek kotese volt elvart
nincs ebben akkora csoda am mint hiszed, csak nem ismered sem a pschilogiajat, sem magat aziras fiziologiajat
telejesen logikus, h mikor miert epp olyan irast tanitottak
egyebkent velemenyem szt az angol iskolakban azert nem tanitanak folyamatos irast, mert a gyerekek 4 evesen mar irni tanulnak, viszont a keztocsontok 6 ev korul fejlodnek ki annyira h finommotoros tevekenyseget hatekonyan tudjanak vegezni, szoval fizikai keptelenseg korabban folyamatos irasra megtanitani oket, szoval ez sem olyan nagy talany am

2014.06.26. 01:04:54

a cikkiro miert nem Luganoba megy a nemet-orosz komboval?

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 01:19:27

@Babette.: ennek lehet h csak az az oka, hogy több férfi ír ide, mint kurva :)

egyébként tudtommal van férfi prostituált is, azok se lennének, ha nem lenne igény ilyesmire.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.06.26. 01:20:51

@diggerdriver: Választ itt írtam, túl hosszú lett :)

nezzazegfele.blog.hu/2014/06/26/tulkepzett_szakkepzett

@Babette.: Izgalmasan hangzik. :) Mi volt a végső lökés?

2014.06.26. 01:35:25

@pappito: van, de aranyaiban joval kevesebb. A nok rettenetesen finnyasak ilyen teren es a diszkrecio az maximum level.

ferfinal: kinez a csaj valahogy, mar ok.
nonel: a ferfi mindenkeppen jol nezzen ki, legyen sportos alkatu, legyen jo szovege, erkezzen normalis autoval ha hazhoz jon stb stb...

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 01:52:49

@Jess G: "az emberi kapcsolatok elertektelenedeset ugy ertem, h ma mar nincs az h dedi, nagyi, gyerek unoka egyutt lakik, a faluban mindenki ismer mindenkit es ha kell segit a masiknak, ma mar mindenki lemegy mindenki mellett, felgyorsult a vilag, a kapcsolatok is ilyenek, ezzel lehet vitatkozni, lehet te nem igy latod sztem ez van"

ne már, ötven éve városok se voltak és mindenki együtt lakott az összes rokonával? kicsit erőltetettnek látom ezt a megfogalmazást. sose laktam faluban, a szüleim se, a nagyszüleim meg meglehetősen korán leléptek onnan ilyen-olyan okokból. azért mesélték anyámék milyen volt a zuglói panelban együtt lakni a nagyival friss házasként, egy gyerekkel... még tinédzserkokormban is röhögtek magukon, hogy milyen idegesítő szituk álltak elő, de nem tűnt fel, hogy elértéktelenedett volna a kapcsolatuk. A szomszédnak köszönök, ő is nekem, ez száz éve se volt másképp. Komolyan érdekel, mert nem te vagy az első akitől látom ezt leírva, hogy rohanó világunk meg mittudomén. Anyémék világa is rohanó volt, folyton dolgoztak. Nagyszüleimé pláne.

"e ha egyszer a part, a hatalom, a kor a ferfiaknak kedvezett es nem a noknek a noket a tuzhely moge kuldtek"

ez pont nem igaz, ez max az urambátyám világában volt, a kommer időkben lett vége annak, hogy anyus otthon a konyhában mókol, mentek a nők tanulni, dolgozni, egészen komoly propagandája volt ennek, a párt pont nem akarta a kispolgári világ háztartásbeli nőjét, épp ellenkezőleg.

", csak nem ismered sem a pschilogiajat, sem magat aziras fiziologiajat"

ez bizony lehet, nem ismerhetek mindent, csak a jelenlegi ismereteimnek ellentmondani látszik az amit szegény írásoktatásra akarsz erőszakolni utólag. Arról nem is beszélve, hogy a zsinórírást 1937/38-as tanévben vezették be, és ezt az időt azért nehezen lehet a kommunisták meg a pártállam számlájára írni. A zsinórírás újnak és modernnek számított, (reformírásnak is hívták) aztán 45 után lett ez az álló zsinórírás izé (folyóírás?), amit mi is tanultunk még a nyolcvanas évek elején. (gondolom 45 után mindenképpen mindent cserélni kellett az új világrendhez és kidobáltak/megváltoztattak mindenfélét, közte a Luttor-féle írást is)

"viszont a keztocsontok 6 ev korul fejlodnek ki annyira h finommotoros tevekenyseget hatekonyan tudjanak vegezni, szoval fizikai keptelenseg korabban folyamatos irasra megtanitani oket"

akkor én biztos valami csodagyerek vagyok polipszerű csápokkal, mert, mint említettem mire iskolába mentem már tudtam írni és a tesóm is. mondjuk világéletemben rondán írtam kézzel, az igaz.

Ettől függeltenül azt nem tudom eldönteni, hogy a folyóírás oktatása szükséges-e vagy sem, engem semmiféle hátrány nem ért soha, mert tudtam így írni. A gyerekkel is szoktunk így írni, neki tetszik, mert olyan cirkoványos, de csak játszik vele, nem használja.

Taxomükke (UK) 2014.06.26. 01:53:39

@Mirjam2: Azt gondolom, kozepiskola sem csak az az egy van egesz Angliaban. Ha a baratnod ott marad, az o dontese, de akkor nem er panaszkodni... Szerintem.

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 01:56:01

@zseketto: hát én igen tapasztalatlan vagyok prostitúció terén, sose voltam kurvánál, szóval mittomén :)

2014.06.26. 02:04:54

@pappito: :D befizesselek? Amugy en se...

vannak sorozatok pl. Satisfaction (ncore-n fent van, Asszem Bordelyhaz cimen)

www.ferfihang.hu/2014/06/24/az-emberkereskedok-tobbsege-no-de-aggodalomra-semmi-ok-ok-az-aldozatok/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.26. 03:10:32

@Sesamelmo: Ááá, végre valaki tudja.Már nézegetem egy ideje ezt az idióta sportot, egy szörfdeszkán egyensúlyozva, egy kajakevezővel állva(!) evezgetnek, ezáltal olyan gyökkettő/saccperkábés tempóval "haladnak" a vízen.Már ha jól értem, ez az, ugye? :D
Ki találta ki ezt a baromságot? :-))))
Csak röhögni tudok rajta... :D
De köszi, hogy beírtad a nevét, most már tudom.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.26. 03:17:13

@Mirjam2: Mondd nekik meg, hogy egész Európában az összes nőnek sikerül szűzhártya nélkül is férjhez menni.Tulajdonképpen semmi köze sincs egymáshoz a két dolognak...
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

De most komolyan: volt már olyan, hogy egy nőnek szétszakadt a szűzhártyája mondjuk sportolástól?Létezik ilyen biológiailag/orvosilag?El nem tudom képzelni...
Azért az ember esze megáll, hogy egyes országokban hol tart a gondolkodás, vagy inkább annak hiánya... :-(((

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 03:23:02

@geegee: SUP (stand up paddleboard) jó móka, különösen, ha van egy kis hullám is, jókat lehet csúszkálni. persze te röhöghetsz rajta azért :)

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 03:25:02

@geegee: "De most komolyan: volt már olyan, hogy egy nőnek szétszakadt a szűzhártyája mondjuk sportolástól?Létezik ilyen biológiailag/orvosilag?El nem tudom képzelni..."

van iyen, még ha te nem is tudod elképzelni.

(és európában sem megy minden nő szűzhártya nélkül férjhez. ők is hülyék és lenézendők/kiröhögendők?)

"Azért az ember esze megáll, hogy egyes országokban hol tart a gondolkodás, vagy inkább annak hiánya... :-((("

ahogy mondod...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.26. 03:28:17

@Mirjam2: Rettenetes, amiket írsz a szaudiakról?Te hogyan bírod ezt, én fejvesztve menekülnék egy ilyen országból...Csak a pénz tart ott?Írtad már jó párszor, hogy szereted a kurv@meleget... :D Éghajlat nem oldható meg máshol?

(Ne értsd félre, nem b@szogatásból írom, csak érdekel.De csak ha publikus a dolog)

Az a baj, hogy én hiába nem költöznék oda, azok ott (nem pont szaudiaktól, hanem általánosan a közel keletről..) egyre többen költöznek ide.És persze hozzák magukkal a "gondolkozásmódjukat" is.Nagyon tartok attól, hogy lassan Európában is elérnek egy mennyisági szintet, és ezáltal tudják majd befolyásolni a dolgok alakulását, ne adj isten, helyenként át is veszik majd a hatalmat.
Marh@ naívak ezek a svédek, mindent megengednek nekik, támogatások, segélyek, lakáskiutalás szinte alanyi jogon.
És ahogy látom, nem is csak itt létezik ez a probléma.

Amit még szintén nem értek, hogy hogy a 'csába bírja egy közel-keleti ember az észak-skandináv klímát.Nyelviskolában mondták az iraki nők, hogy náluk nyáron simán van 50 fok, télen meg 5-15.Ehhez képest itt van nyáron 20-25 télen minusz 10 - mínusz 35...Döbbenetes különbség.Hogy bírják, hogy nem vadulnak meg a hidegtől?Vagy a segélyért bevállalják?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.26. 03:33:01

@pappito: sup: köszi az infót.Mondjuk nekem gyakorlatilag semmivé vált az egyensúlyérzékem, és folyton elképzelem, hogy mekkora gyalogbéka-eséseket produkálnék.Ami persze nem roszz dolog, de nem kell hozzá szörfdeszka...:-)

Szűzhártya: és mekkora százalékban?Kimutatható?
Tudom, és persze túloztam azzal, hogy minden nő Európában.De tény, hogy nem divat már megőrizni.És természetesen nem nézem le azt, aki mégis így gondolkodik, magától.De hogy ez legyen a társadalmi elvárás, és ezért ilyen szintű tiltások legyenek; azt elég elborultnak gondolom.

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 04:14:58

@geegee: az egyensúlyérzék az szépen visszajön ám, másrészt meg azok a deszkák bazi nagyok, valami bődületes űrtartalmuk van, szóval nem olyan, mint a szörfdeszka, sokkal stabilabb. plusz van egy evező a kezedben, amivel egyensúlyozol, szerintem meglepődnél, hogy mennyire nem esnél le kis gyakorlás után

"Szűzhártya: és mekkora százalékban?Kimutatható?"
hát nemtom, túlvagyok a szűzhártyás korosztályon rég :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.26. 04:41:06

@diggerdriver: Nagyon egyetértek.Plusz még csatolnám a pénzügyi dolgokat, hitel, kamat, stb.Persze nyilván nem kisiskolás korban, de még általánosban.Nagyon szép dolog, ha tudja valaki, hogy mikor volt a karlóczai béke (én csak azt tudom, hogy hol volt... :-))))) ), de ezért kenyeret nem adnak a boltban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.26. 04:45:13

@pappito: nekem spec nagyon töredéke jött vissza.Biciklin, ha hátranézek, még 40-es tempónál is simán el tudnék dőlni...Pedig ugye a fizika is ellene tart... :D

Paddling: Igen?Na, ezt nem tudtam.De valahogy akkor se látom sok értelmét.Persze poénnak simán lehet jó... :D
Tényleg, ez vajon sportnak számít, vagy inkább csak testmozgás?

pappito · http://pappito.com 2014.06.26. 04:55:26

@geegee: attól függ mennyire sport, hogy mekkora hullámokon csinálod. ahova szörfözni járok, ott sokszor vannak kinn a SUP-os csávók és iszonyú jókat mennek, plusz ők a kis hullámokon is hasítanak, mert nagy a deszkájuk. eléggé nyűzottnak tűnnek mikor kijönnek, szóval csak van benne izommunka...

a vitorlázásnak mi értelme van? csak ülsz oszt fú a szél... vagy a görkorinak? ritka hülye egy módja a helyváltoztatásnak... próbáld ki és meglátod miért jó

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.26. 05:32:11

@pappito: :DDD Jó, oké, rendben, rá lehet fogni azokra is... :-))

Nem láttam még ilyen suposokat csak tévében, meg fotón.De egyszer megnézem majd, ha lehet...

Ami viszont nagyon tetszik, és "hülyesport" az az aszfaltsí, vagy nem tudom, mi a neve.Egy méteres körüli "léc", és a két végén van egy nem túl nagy kerék.És frankón síelnek vele a 30 fokban, aszfalton.És haladni is lehet vele.Meg marha hülyén is néz ki...
:-)))
Néha szoktam látni a környéken, egyszer majd elkapok egy ilyen delikvenst és jól kifaggatom.
Lassan megyek is, itt már reggeledik erősen, már nem késő van lefeküdni, hanem korán... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 07:02:40

@Mirjam2:
Akkor egy humorbonbon:
Azt mondid megveted azokat akik pénzért különböző dolgokat dugdosnak a nök intim testrészébe.
Szegény nögyógyászok.
:))))))):)))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 07:05:49

@Mirjam2:
Nem mondjuk meg neki.
Ö lesz a pár egyik tagja.
:)))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 07:10:11

@zseketto:
Akkor mégsem szoc segélyen tengödnek a kurvák?
Már kezdtem aggódni értük :)))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.26. 07:34:34

@diggerdriver: engem a mindenki nem erdekel, csa a magam neveben beszelek,
es az sem erdekel, ki hiszi el, es hogy elhiszi- e.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.26. 07:42:27

@nezzazegfele: az utolso csepp? az ugye altalaban valami legtelen dolog szokott lenni. nalunk az volt, hogy ismet toroltek a hazbiztositasunkat. ertesites nelkul, es utolag szolt az ugynok is.

az elozmenyeket nem sorolom...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.26. 08:33:46

@mojyo:
Valoban kerdeztem. De nem azt, hogy miert nevel minden szulo versenylovat.
Azt kerdeztem, hogy vajon egyes szuloknek miert fontosabb a gyerek eredmenye, mint maga a gyerek. Amiket te leirtal, azokkal nincs semmi gond.

Azzal viszont szerintem van, ha egy 3-asert apuka elveri a gyereket.

@Babette.:
Nem igerem, hogy ma, de talan holnap irok rola.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.26. 08:40:15

@diggerdriver:
:)

En egy szornyu ember vagyok. Rossz tars, rossz szereto. Cserebe viszont az ocsmany pofamert es a hajas testemert, "megajandekozott a sors" egy megcsonkitott kezzel.

Nincs ebben semmi titkolnivalo.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 09:21:09

@charlieharper: jelentem, ez is a múlté. mármint hogy magyarországon tisztelettel beszélnek a diákok a tanárral. ez már 12 éve is téma volt, amikor én utoljára ott tanítottam, de ahogy olvasom mindenfele, egyre súlyosabb probléma. de hát lejjebb, illetve feljebb erről biztos mások is beszámoltak már, bocs, megint nem olvastam végig a kommenteket.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 10:00:14

@Papagály: na ez érdekes. valamikor nagyon régen én kiakadtam egy olyan barátnőmre, akinek az volt a munkája, hogy nyugati cégeknek szerezzen Magyarországon és Romániában olcsó bedolgozó munkaerőt. minél olcsóbban legyártani valamit. vagyis, jól leszorítani a béreket és minél jobban kizsákmányolni a munkásokat. aztán a húgom, aki olyan helyen könyvelt, ahol az volt a feladat, hogy mindenféle félig legális kiskapukon, ide-oda utalásokkal, fiktív számlákkal stb a külföldi kliensek számára gyakorlatilag adót csaljanak (ki a magyar állam zsebéből). coca-cola marketingmenedzser szerintem akár kb tömeggyilkosnak is tekinthető, végsp sorban, ha belegondolunk. és ezért tituláltam a minap a hamburgerforgatást is cinikusan társadlomra ártalmas foglalkozásnak. aztán meg te is a fejemhez vágtad már többször, hogy én is csak egy brick in the wall vagyok, a gyereket agymosásával és kockásításával, ami ugyanígy erkölcstelen. nehéz meghúzni a határt.
szerintem kevés nő önszántából prostituált. vagy önszántából CNC-s, vagy tanár, vagy mérnök. vannak olyan boldogk, mint Digger, akik tán még ingyen is dolgoznának.
ááá, fogalmam sincs, mit akarok mondani.
jaigen, azokat a férfiakat én is elítélem, akik fizetnek egy nőnek azért, hogy használhassák. sajnos ez nekem is egyértelmű.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 10:04:01

@diggerdriver: juteszembe, iskola, tetszett a blogodon, amit írtál.
egyébként minden határátkelőtől jókat hallok 90%-ban az angol iskolákról - kisiskolásokról. hogy hogyan jut el minden a székdobálásig, és akkor mit mondanak a szülők, na azt nem tudom, mert ilyesmit ritkábban olvasni. hazahúz mindenki, amint nagyobb a gyereke? magániskolák drágák. vagy azért vannak sokkal jobb körzetek is?

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.06.26. 10:04:27

@Babette.: Sajnálom... Az előzményeket le nem író három pontod sokat elmond. :(
Sok sikert Nektek kint! :)

Taxomükke (UK) 2014.06.26. 10:08:04

@M. Péter: Köszi a linket.
Amúgy te tanár vagy?

DieNanny CH 2014.06.26. 10:17:20

@diggerdriver:

"Meg tudná nekem valaki mondani hogy miért kell még mindig folyóírást tanítani?"

Hát mert szép!

Részlet a 8 évvel ezelőtti naplómból, a 9 éves kislány szülinapjáról egy élménybeszámoló:
kepfeltoltes.hu/140626/20140626331_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tsabus UAE 2014.06.26. 10:19:20

Csak így hirtelen...
- Oktatás: Örülök neki, hogy a számrendszerektől (70-es évek!!!) a pneumatikán át (80-as évek), számítástechnikáig és filmesztétikáig annyi mindent tanultam az iskolában. Fociztunk, gyalugép mellett álltunk, programoztunk, verset elemeztünk. Némelyiket nagyon utáltam, de azóta is keresem a változatosságot és az újat. Ebből következik az is, hogy nagyon eltérő munkakörökben is mindig meg tudtam állni a helyem, függetlenül attól, hogy egy CNC megmunkálóközpont mellett voltam, fóliát extrudáltam, koszorút kötöttem, savanyúságot árultam, vagy integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetésében vettem részt.
- Prostitúció: Azokkal értek egyet, akik nem fekete-fehérben gondolkoznak. Példa: Stephen Hawking "kurvázik". Elítélem ? Nem. Még abban a megnyomorodott testben is férfi és a természetes igényei kielégítésére semmi esélye máshogy. Elítélem a prostikat ? Nem ! Ebben a speciális esetben, minden tiszteletem az övék. Példa2: Elnézve a magyar (és egyéb európai) utak szélén látott felhozatalt, soha nem jutott eszembe, hogy egy prosti kívánatos lehet számomra. Makaón viszont, egy kaszinóban, olyanokat láttunk, hogy még a velem lévő hölgy is azt mondta, neki (nő létére) is nehéz döntés lenne, ha valamelyik ajánlatot tenne. Szóval, vannak helyzetek, mikor az ember nehezen gondol bele a prostitúció hátterébe.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 10:24:10

@Papagály: ez egy fontos különbség. szerintem lehetetlenség megszabadulni a prostitúciótól, ahogyan az abortusztól is, akkora igény van rá. és ha már muszáj, akkor inkább lehessen rendezett körülmények között, legálisan, az előbbit megadóztatva, stb. tagadással csak illegalitásba vonul a téma, és sokkal nagyobb veszélyt rejt mindazokra, akik résztvesznek benne (emberkereskedelem, rabszolgaság, betegségek egyik oldalon, a másik oldalon veszélyes körülmények között elvégzett beavatkozások, sokszoros szövődményi és halálozási mutatók stb).

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 10:37:07

@diggerdriver: részemről, ha mással akar dugni, menjen, csak ne hazudjon róla (na itt volt a bukta), és akkor már keressen valakit, aki önszántából, és élvezi, nemár egy kurva, aki tetteti magát. de mondjuk én nő vagyok, és nem is értem a dolog érzelmi oldalát. ja, mert nektek nincs is olyan oldala :-))) nekem meg csak az van. pedig szeretnék egyébként érzelmek nélkül egyéjszakázni, de sajnos nem megy. hát részemről ilyenek. :-) nincsenek illúzióim, vagy nagyon kevés.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 10:44:08

@Cascabel: nekem a gyűrűsujjaim és a kisujjaim reménytelenek, mire bármit leütnének, már vége lenne a mondatnak egyébként. finommotorikám kritikán aluli, egy gombot alig tudok felvarrni. hat ujjal gépelek vakon, elég gyorsan, nekem így jött ki. utáltam volna, ha ezért még külön rámszállnak az iskolában.

Mrs. Clayton 2014.06.26. 10:49:01

@pappito: epp azt mondtam, h a kommerek elott volt a nok helye a konyhaban es epp akkor nekik kulon zsinorirast vezettek be, mig a ferfiaknak kalligrafikusat tanitottak, majd jottek a kommerek es mindenkinek az allo szepirast tanitottak, ha jol emlekszem, akkor vmikor a 70es evekben jott a Virag fele dolt iras, mint kiserleti modszer, amikor mar puhult a rendszer, ma mar ugy tudom tobb helyen tanitjak ezt mint az allot irast, nem csak mert jobban engedi a gyerek egyeniseget kibontakozni, hanem mert fiziologiailag kedvezobb

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 10:53:12

@pappito: nekem érdekes volt, hogy az erdélyi magyar iskolákban megmaradt az a dőltbetűs folyóírás, amivel a nagyszüleim generációja tanultak írni a háború előtt. akik értenek hozzá, azt szokták mondani, hogy sokkal jobban kézreáll, és sokkal kevésbé lesz belőle macskakaparás felnőttkorra, mint abból az írásból, amit mi tanultunk. nem tudom. azt se tudom, hogy most a magyarországi magyar iskolákban mi a módi.
nekem felnőttként kellett megtanulnom nyomtatott betűkkel írni, mármint hogy gyorsan és szépen menjen, mert ugye más nem tudja elolvasni a magyar macskakaparást. és sajnos elég sokat kellett kézzel írnom (pl hetente többször üzenőfüzetbe szülőknek, plusz az összes havi, félévi stb szöveges értékelés, óravázlatok, összes hivatalos izé a thai iskolámban papíron, kézzel írva ment. aztán az óravázlatokat elkezdtem macskakaparni direkt, mikor rájöttem, a hülye főnök nem tudja elolvasni. amikor reklamált, én csak megvontam a vállam, hogy bocs, ha nem tudja elolvasni, az ő baja, én el tudom olvasni magamnak. akkor leszállt rólam).

enrobag 2014.06.26. 10:53:33

@diggerdriver:
Idézlek:
„Körülbelül én is ezt ugatom évek óta.
Mindenki azt tanulhassa amihez tehetsége van.
Tornaóráról senki nem fog olimpiai bajnokságig jutni. Ahhoz menjen egy egyesületbe ahol az Achilles inát odáig fejlesztik hogy olimpiai bajnok legyen.
Aki meg tudja oldani a 18ismeretlenes egyenletet az menjen oda ahol olyanokat KELL megoldani de ne gyötörjék vele azokat akik D-Day történéseit akarják kutatni percre lebontva.”

Érdekelne engem, hogy hogyan is képzelnéd mindezt praktikusan?
-Hány éves korban dőlne el, hogy a gyermeket mi érdekli, miben tehetséges?
-Ki döntene? Szülő? Tanító? Független szakértő? Vagy a gyerek?
-Hogyan lehetne megvalósítani a teljesen egyénre szabott tanítást gyakorlatilag ?
Attól tartok, nem gondoltad te ezt végig. Egyébként az általános iskola, vagy a középiskola után már lényegében ebbe az irányba mennek a dolgok: mindenki azt tanulja, amihez kedve, lehetősége van. Az első 8 év meg pont arra jó, hogy a tehetségesebbek többet magukba szívjanak és tovább léphessenek, a kevésbé tehetségesek meg legalább a saját kapacitásuk szerint megtanuljanak alapvető tudnivalókat, és a képességeiknek, lehetőségeiknek megfelelően éljenek, boldoguljanak.
Ezt is írod:
„Nem vagyunk egyformák és a magyar oktatási rendszer következetesen egyformára akar szabni bennünket.”
„Száz éve ezt ugatom már hogy nem vagyunk egyformák és az iskola egyformára szab minket.”
Az iskola nem szab egyformára bennünket, nem is „akar”, igyekszik megtanítani a tantárgyi alapokat, továbbá a viselkedés, fegyelem, önfegyelem fontosságát is. A szocializáció mibenlétét. Sok gyereknek egyedül az iskola jelenti az efféle tanulásra a lehetőséget. Más gyerekek szerencsésebbek, őket a szüleik, családjuk is neveli.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 10:57:37

@nezzazegfele: az jó, mert még én se értem magam többnyire :-)

DieNanny CH 2014.06.26. 11:18:55

@zseketto:

Luganoban szinte senki sem tud németül! (Egy hónapja voltam, tapasztaltam!)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 11:37:34

@Kövérmadár [swe]:
Na akkor megmondom neked.
Minden szülő azt várja el a gyerekétöl ami neki NEM sikerül amihez tehetségtelen hülye volt.
Ha öneki nem sikerült akkor majd a gyerekéböl kiveri ha addig él is.
A sok ostoba gyökér.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 11:43:49

@Chang Yai:
Az a baj hogy könnyebb elítélnetek mint tenni ellene.
Pedig a kurvázó féj ax a feleség legnagyobb kudarca.
Ti, igen ki merem mondani ti vagytok az elsöszámú okai.
Csak sokkal kényelmesebb axt mondani hogy minden férfi egy perverz disznó és egyébként is fuj.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 11:45:53

@Chang Yai:
Nem tudom de majd beszámolok róla ha odajut a gyerekem.
A belét taposom ki ha olyan lesz mint amit itt írtak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 11:48:26

@DieNanny [SZ,CH]:
Azért kell tanítani valamit mert szép?
Tanítani kell akkor virágkötészetet. Goblenhímezést.
Nekem tetszik a hindi írás. Követelem hogy oktassák. Mert szép.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 11:58:40

@diggerdriver: de hát pont azt mondtam, hogy tőlem aztán menjen és szexeljen. de nemár egy olyan nővel, aki pénzért tetteti, hogy élvezi. akkor inkább dugja meg a Marikát a könyvelésről, mert tetszik neki, meg a Marikát is érdekli a dolog, és annyi. nem vagyok hülye. de valahogy a nők (férfiak, gyerekek, akárkik) ilyen jellegű kihasználását, az egész ego trip-et, ami mögötte van, nekem azt nem veszi be a gyomrom. ennyi.
vagy ez tényleg olyna normális és elterjedt dolog, hogy akkor miért nem vesszük be abba a bizonyos országonként excel-táblázatba, hogy egy középkategóriás kurvával dugás, 20 perc, gumival?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.26. 12:07:37

@DieNanny [SZ,CH]:
@nezzazegfele:
koszi.
eloszor osszevakarjuk magunkat nemetbol.

2014.06.26. 12:10:20

@Kövérmadár [swe]: Aham, de ugy irtad mintha ez lenne az altalanos, vagyis ugy emlekszem az elso mondatod volt, hogy a kitunok szuloi nyomas miatt alakultak ki, en pedig csak kikertem magamnak :D Lehet amugy, hogy boven nincs igazam, es kicsit erzelmileg tulfutottre sikerult a reakcio, de erzekenyen erint (nyilvan azert csekkolom meg ma is es valaszolok ra :D), hogy mar megint arrol van szo, hogy ember-e a jotanulo :D

Itt amugy is az a szokas ahogy eszrevettem, hogy mindeki megirjak a regi serelmeiket... Hat gondoltam enis, bar nekem csak ilyenem van :D Elnezestkivanok, mentem dolgozni :D

enrobag 2014.06.26. 12:31:58

@diggerdriver:
Na ne. Ne vidd már túlzásba az orákulum szerep játszását. Vannak ilyen szülők, de hogy minden szülő ilyen lenne, azt miből gondolod?

2014.06.26. 12:38:06

@Chang Yai:

Milyen ego trip van mögötte szerinted?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 12:44:11

@Th's child: a kurvázásban? kétfélét is el tudok képzelni, de lehet, hogy már megint velem van a baj.
vagy azt, hogy a pasi azt hiszi, ő mennyire ellenállhatatlan, és a nyöszörgő vergődő nő mennyire élvezi.
vagy hasonló, mint az erőszakot elkövetőknél, ahol a másik feletti hatalmat élvezi ki.

Mr Long 2014.06.26. 12:48:05

@diggerdriver: A felredugo feleseg kinek a hibaja?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 12:53:38

@enrobag:
Rosszul fogalmaztam.
Minden szülö aki túlzott elvárásokat támaszt súlyosbìtva némi testi fenyítéssel.

2014.06.26. 12:53:57

@Chang Yai:

Ezek biztos létező dolgok szerintem is, de meglepne, ha ez volna az általános. Ahogy az is, ha a kliensek komolyan vehető része azt hinné, hogy a nő ezt élvezi, vagy hogy a prostik tényleg tettetnék, hogy élvezik... de persze mind a ketten ködszurkálunk.

Kérdezted, hogy a jelenség milyen gyakori, bele kellene-e venni a táblázatba. Itt egy statisztika (thaiföld is benne van):
prostitution.procon.org/view.resource.php?resourceID=004119

Muscari 2014.06.26. 12:57:19

@diggerdriver: el is lehet am valni, kerem szepen. Aztan keresni megfelelo partnert, vagy alkalmi kapcsolatot, ha valaki arra vagyik. Senkinek nem tartanak piszolyt a fejehez, hogy prostihoz menjen.

Muscari 2014.06.26. 13:01:14

@diggerdriver: szerinted a felesegnek "kotelessege" kielegiteni a ferjet?
Leirtam mar szazszor: ha nem mukodik a szex, akkor igen erosen el kell gondolkodni a kapcsolat jovojerol. Mert nincs neki.

Ha meg valakinek fontosabb a kozos ingatlan vagy mittudomen, az igy jart. Azon kivul egy kapcsolat tonkremeneteleben altalaban mindket fel hibas, ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni.

2014.06.26. 13:07:24

@Muscari:
Mindkét hozzászólásodra +1.

Muscari 2014.06.26. 13:09:25

@diggerdriver: ja az elobb meg erre is akartam valaszolni. Kisse cinikusnak erzem a hozzaszolasodat. Minket lattal a ferjemmel, nekunk elhiszed-e, hogy boldogok vagyunk?
Nem vagyunk szentek, ahogyan azt is tudom en is, hogy nem ez az altalanos.
Van, aki itt a blogon is bevallotta, hogy nem jo a hazassaga, volt, aki elmondta, hogy volt melypont, de tullendultek rajta. Aki pedig azt mondja, hogy boldog a hazassaga, annak en elhiszem. :-)

@Babette.: sok sikert, en szurkolok nektek!

Mr Long 2014.06.26. 13:27:02

Na most leszek rendesen lehurrogva, de nincs ez a szex dolog egy kicsit tulspirazva? Marmint, hogy az tartja egyben a kapcsolatokat.

Muscari 2014.06.26. 13:37:46

@Mr Long (UK): nem csak az tartja egyben, de anelkul milyen mar egy hazassag? Fiatal emberekre gondolok, nem az oregekre 70 folott, mert ott mar el tudom kepzelni.
Termeszetesen rengeteg mas dolognak is klappolnia kell, kezdve az alapvetoen kozos ertekrenddel es elkepzelessel a jovorol, gyerekrol (legyen/ne legyen), sot ma Magyarorszagon meg a politikai meggyozodes is szamit. De a szex is egy nagyon fontos resze a hazassagnak :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.26. 13:45:43

@Mr Long (UK):
Ne haragudj meg ram ezert, de ilyet is csak az tud kerdezni, akinek rendben van a szexuakis elete :))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 13:49:44

@Th's child: akkor egyszerűen csak annyi az ego trip, hogy "ÉNÉNÉN ez nekem jár, és nem kell tennem semmit", és vesz egy lyukat, amibe beleüríthet.

Mr Long 2014.06.26. 13:55:15

@Kövérmadár [swe]: Nyugi, rendben van, kulonben nem lenne eleg sok eve ugyan az a baratnom. De nagyjabol hulyet kapnek, ha AZON kivul mast nem tudnank egyutt csinalni.

tsabus UAE 2014.06.26. 14:18:51

@Mr Long (UK): A jó szex össze tud tartani egy rossz kapcsolatot, míg a rossz szex felrobbanthat egy jót...

Muscari 2014.06.26. 14:48:31

@DieNanny [SZ,CH]: ezt te irtad? Nagyon szep. En soha eletemben nem tudtam igy irni, es ahogy telnek az evek, egyre rondabb lesz sajnos :-(

Raadasul valami okbol kifolyolag egyik nap viszonylag szepen megy, maskor meg kifejezetten olvashatatlan. A fiam meg a mai napig nyomtatottal ir a diszgrafiaja miatt, azt legalabb el lehet olvasni :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.26. 14:58:23

@Mr Long (UK):
Akkor nincs rendben a tied sem ;)

Nekem jo mesterem volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 15:05:46

@Muscari:
Ugy látom kár volt ebbe megint belemásznom mert az isten se mossa le rólam hogy szar a házasságom és kurvákhoz járok.
Este majd bövebben kifejtem.
Midössze arról van szó hogy az égadta világon semmi okunk elítélni embereket mikor nem tudjuk a hátteret.
Mit látunk.
Kurvanénik szolgáltatásának piaca van.
Ki a hibás természetesen a kurva meg aki hozzá jár.
Az okokat eszünkbe se jut vizsgálni.
Azt mondod nálatok minden rendben.
Nincs okom kételkedni.
Láttam már néhány házasságot ahol minden rendben volt...
Egyébként elgondolkodtál már azon hogy a jó házasságnak egyáltalán nem feltétele a jó szex?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 15:12:01

@Chang Yai:
Teljesen tévúton jársz.
Ha valaki kurvához megy annak hiányzik valami amit cegy profival pótol
Miért gondolod hogy Marika könyvelésröl pont azt tudja megadni amit a feleség nem?
Nem Marika kell neki hanem amit nem kap meg.
Mert neki éppen a gumibugyis szex hiányzik.
Ettöl még kiváló házassságban élhet valaki.
Homoszexuális férfiak élnek mintaházasságban.
Leszbikus nök még többen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 15:16:20

@Mr Long (UK):
Dehogynem.
Nem tudtad hogy az együttlétek 90%-szexel telik?

2014.06.26. 16:06:27

@diggerdriver: En soha nem voltam ferfi nogyogyasznal es nem is mennek soha :).

Muscari 2014.06.26. 16:09:18

@diggerdriver: mar miert ne lenne a jo hazassagnak feltetele a jo szex? Mar irtam Longnak is, hogy kell persze sokminden mas is, de szex nelkul (JO szex nelkul) max. nagyon oreg korban tudom elkepzelni.

Tudom persze, hogy vannak frigid nok, akik megvannak nelkule, meg vannak, akik elnezik, ha felrekur a ferjuk mert van mondjuk haz, meg auto meg nyaralas, de hadd ne ez legyen a kivanatos.

2014.06.26. 16:12:44

@diggerdriver: Szerintem ez egy nagyon kis szegmense a klienseknek aki kimondottan azert megy mert van egy konkret dolog amit mas partnerrel nem tud vagy nem akar megprobalni. Nyilvan egy csomo mas ok is lehet arra hogy szexert fizet valaki.

Mr Long 2014.06.26. 16:17:15

@Mirjam2: En ismerek egy sracot, aki jar lanyokhoz. Havi egy-ket alkalommal. Azt mondja nem kerul igazan tobbe, mintha probalna csajokat felszedni, nem csak lemenni egy klubba es valakit hazavinni, hanem amikor mar vacsora stb lenne elotte. No meg egyszerubb. Durvabban szolva megnezi az etlapot es azt eszik, amit akar, nem azt amit talal.

Muscari 2014.06.26. 16:17:39

@diggerdriver: "Homoszexuális férfiak élnek mintaházasságban.
Leszbikus nök még többen."

Na de ez sem jo, mert meg akarnak csak feleni a taradalmi elvarasoknak es probaljak elfojtani a vagyaikat.
Kivalo hazassagban elnek? Latszolag lehet, valojaban azonban vegtelenul boldogtalanok. Ha Joska Pistaval szeretne igazabol elni, nem lesz Marcsaval boldog soha.

Ha meg valakinek valami extra perverzioja van, az sem lehetetlen, hogy megtalaja azt, aki szinten ugyanazt elvezi. Persze lehet, hogy egyszerubb a prostihoz menni, akkor nem kell felterkepezni a masik hozzaallasat a kerdeshez, hanem ugy tenni, mintha o is "atlagos" lenne, de en azt sem neveznem jo kapcsolatnak.

2014.06.26. 16:19:32

@diggerdriver: Egyreszt szerintem egyetlen egy kommentelo sem volt itt aki a prostitualtakat hibaztatta. Olyan kommentelore sem emlekszem aki azt hibaztatta aki megcsalja a masikat egy kapcsolatban; tobbe-kevesbe egyetertettunk hogy ilyenkor mindket fel 'hibas' lehet valamilyen mertekben (akit megcsalnak es aki megcsalja). Kimondottan arrol beszeltunk, hogy vannak olyanok, mint pl. en, akik szerint nem oke penzert kiberelni egy masik embernek a testet. A 'megcsalas' egy masik tema.

2014.06.26. 16:22:10

@Mr Long (UK): Es? Nyilvan tudom hogy ezert hasznalnak az emberek prostitualtakat, ezen mi az ujdonsag? Teljesen vilagos szamomra hogy a kliensnek miert jo hogy vannak prostitualtak, de szamodra mi nem vilagos azon hogy a prositualtak szamara viszont nem jo hogy vannak kliensek?

2014.06.26. 16:27:51

@geegee: Sajnalom ha ugy hangzott hogy ez egy 'rettenetes' orszag, egyaltalan nem rettenetes, minden orszagban vannak jo es rossz dolgok. Angliarol is irhatnek nagyon rossz dolgokat. En sok mindent szeretek itt. Ami a szuzhartyat illeti, teny hogy atszakadhat sportolas kozben, errol rengeteg informacio van online, nezz utana ha erdekel. Es nagyon sok tarsadalomban fontos meg mindig hogy a no szuzen menjen ferjhez, nyilvan te meg en maskepp gondolkodunk, de a realitas az hogy ez sok embernek egy nagyon fontos tenyezo.

2014.06.26. 16:33:38

@Taxomükke: Nem igazan tudom hova tenni a megjegyzesedet. Te magad mondtad hogy nem vagy hajlando kozepiskolaban tanitani mert annyi problemad volt. Most akkor ki panaszkodik? A baratnom nem panaszkodik, tobb mint tiz eve kozepiskolai tanar Londonban, 3 iskolaban tanitott eddig, mindenhol hasonlo problemak voltak es nem panaszkodik, csak elmondja nekem hogy mik tortennek, en meg leirtam itt. Nagyon is stramm no, es ketszobas lakast vett maganak, egyedulallokent, Londonnak egy jo reszen abbol a penzbol amit keresett ezzel a munkaval, tehat megerte neki. Sok mas kozeli ismerosom, baratom is van akik dolgoztak kozepiskolaban, es mindenkinek nagyon rossz tapasztalatai voltak. Nyilvan vannak kevesbe gaz iskolak, kevesbe gaz osztalyok, de teny hogy az allami iskolakban sok problema van a diakok magatartasaval.

Muscari 2014.06.26. 16:34:54

@Mr Long (UK): eleg sivar elete lehet a sracnak. Nem zavarja, hogy a masik nem elvezi a dolgot? Annyi faradsagot is sajnal, hogy felszedjen egy lanyt?

Mr Long 2014.06.26. 16:52:12

@Muscari: Nem hiszem, hogy sivar elete van, neki gondolom megfelel, mert valtoztathatna rajta siman. Vagyis nem testi hibabol adodoan csinalja, vagy mert randa, mint a bun. Neki ez az eletstilus megfelel, jol elvan.

Quercus a favágó 2014.06.26. 20:10:58

@Mirjam2:

Van egy mondás. Az ember csak azt csalja meg, akit szeret. Akit nem szeret, azt egyszerűen elhagyja.

Papagály (törölt) 2014.06.26. 20:24:07

@Chang Yai:
"vannak olyan boldogk, mint Digger, akik tán még ingyen is dolgoznának. ááá, fogalmam sincs, mit akarok mondani."

talán azt, hogy ha valaki tud markolós állást, gondoljon rád? ;)

Papagály (törölt) 2014.06.26. 20:25:06

@QUERCUS:
ez amolyan férfi-apologetikának hangzik... (de lehet, hogy csak az én fülemnek)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 20:28:41

@Papagály: autót azóta nem vezetek, hogy kishíján leromboltam a nagyapám garázsát, mert annyira nem éreztem soha, hogy hol van a rohadt dög hátulja, eleje, közepe, vége.
sőt, tulajdonképpen felpróbálás nélkül nadrágot se tudok venni magamnak, mert azt sem látom, hogy túl kicsi vagy túl nagy.
szerinted mekkora esélyem lett volna valaha is egy markolóval? :-D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 20:34:17

@Papagály: juteszembe, valaki felvetette a vitában feljebb, hogy lehet, hogy nő vagy igaziból, de még nem tiltakoztál. hogyhogy?

Papagály (törölt) 2014.06.26. 20:45:57

@Chang Yai:
"mekkora esélyem lett volna valaha is egy markolóval?"

nos, jól megválasztott célhoz gondosan válasszunk eszközt! szerintem a garázsrombolásra sokkal alkalmasabb lenne egy markoló, mint egy autó vagy egy nadrág. ezt tán még digger is megerősíti.

"lehet, hogy nő vagy"

miért kéne tiltakoznom? szerintem is lehet, hogy nő vagyok. a yin és a yang folyton változó mennyiségekben van jelen bennem. örülök, ha mások is így érzik. :)
no, meg, a nők nekem alapból szimpatikusabbak. miért tiltakoznék, ha a jobbik oldalra sorolnak?
s a legfőbb: tökmindegy, ki és mi vagyok. egy nick vagyok, folyamatosság és identitás nélkül. egyetlen dolog számít: a gondolataim, amiket leírok. itt ez vagyok és nem is akarok más lenni.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.06.26. 20:47:08

@Chang Yai: :)

@Babette.:
tudasodajovod.hu/web/guest/erdeklodok
www.duolingo.com (angolul tudok, németül tanulok opciót válaszd - akkor is, ha ránézésre nem tudsz - a végére fogsz...)

:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 20:48:35

@Papagály: mindkét válaszodat borítékolni tudtam volna előre :-)

2014.06.26. 20:49:55

@Chang Yai:

"vesz egy lyukat, amibe beleüríthet."

Dzsííz, még mindig hideg.
Fura egyébként, hogy abból indulsz ki, hogy a férfiak ilyen alantas motivációkból mennek örömlányokhoz, vagy hogy így akarnak (vagy szoktak) bánni a nőkkel.

Ugyanazt mondom neked is, mint Mirjamnak, nekem ez meghökkentően szögletes (és valahol mélyen egészen férfigyűlölő) gondolkodásmódnak tűnik.

@Mirjam2:

"de szamodra mi nem vilagos azon hogy a prositualtak szamara viszont nem jo hogy vannak kliensek?"

Azért elképesztő mondatokat tudsz leírni. Elhiszem, hogy a te világlátásod szerint a prostik számára nem jó, hogy vannak kliensek, a pornószínésznők számára nem jó, hogy van felnőttipar, a playboy nyusziknak meg nem jó, hogy vannak szexmagazinok, de szerintem ez a te magánutópiád. Ráadásul mindezt azzal a körítéssel leírni, hogy "de számodra mi nem világos", szerintem elég meredek.

Ez a nagy paradoxonja egyébként a nőjogoknak: harcolunk érte, hogy a nők olyan életet élhessenek, amilyet akarnak, és teljes önrendelkezési joguk legyen a testük felett -- de csak addig, amíg a nekünk tetsző módon döntenek.

Mindegy, nem tűnik úgy, hogy akármennyire is nyitottak lennétek erre a témára, úgyhogy részemről a védelem visszavonul.

Papagály (törölt) 2014.06.26. 20:54:10

@Chang Yai:
eszerint már talpig ürítetted a méregpoharat.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 20:58:30

@Th's child: részemről nincs kifogásom az ellen, hogy legyen legalizálva a prostitúció olyan módon, hogy a résztvevő nők önrendelkezési joga nem sérül - nem kiskorúak, nincs emberkereskedelem, rabszolgaság, stb. továbbá rendesen adózik a műintézmény, és megfelelő egészségügyi ellátást és normális munkakörülményeket biztosít. egyszerűen mert tudom, hogy az alternatíva, a tagadás, tiltás ennél rosszabb.
ekkora mértékben nyitott tudok lenni a témára, az erkölcsi kifogásaim ellenére. szerintem nincs mit számonkérni rajtam.
ha a nők (férfiak, gyerekek, prostituáltak) kihasználásának és lealacsonyításának elítélése férfigyűlölet, akkor férfigyűlölő vagyok.

Papagály (törölt) 2014.06.26. 21:00:05

@Th's child:
rengeteg megfontolandót írtál, nagyon jók voltak a linkek is. kösz, hogy leírtad, mert ezzel teljesebbé vált a kép. biztos, hogy sok kurva kiszolgáltatott, de az is biztos, hogy sok olyan van, mint a svéd szexmunkás (polgárjogi harcos).
ha csak olyanok lennének, mint a 21 éve iparos svéd néni, én teljes mellszélességgel a prostitúció mellett lennék (persze, a magam részéről akkor is máshol és másfajta élményeket keresnék, de jónak tartom, ha a zsákok megtalálhatják a foltjaikat, akkor is, ha a magánvéleményem szerint helytelen gyakorlatot folytatnak).

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 21:00:54

@QUERCUS: asszem ez az a pont, amikor véleménynyilvánítás helyett visszavonulok, és inkább megnézek egy részt valamelyik gyilkosos sorozatból :-)

2014.06.26. 21:00:55

@Chang Yai:

Nem, dehogy az a férfigyűlölet, és nem akartam olyasmit a szádba adni, amit nem mondtál (csak nekem így volt érthető).

A többivel szóról szóra egyetértek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 21:03:17

@Papagály: @Th's child: szerintem ugyanarról beszélünk nagyjából, és nincs hatalmas nagy véleménykülönbség.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 21:15:18

Naszóval ti hárman olyan dolgokat hordtatok itt össze hogy megáll az eszem és ácsorog.
Ne haragudjatok érte de nem tudom eldönteni hogy a való világ teljes nemismerete, tájékozatlanság, üvegbúra alatti felnövés vagy egyéb ok miatt írtátok amit, de mintha nem e világban élnétek.
@Chang Yai:
Figyu NEM a Marika kell neki a könyvelésről hanem egy profi. Miért zavar téged hogy kivel kúr félre ha már félrekúr?
Ezt az eszmefuttatást értelmezni sem tudom mert olyan szürreális.
"Amikor a pap gyónás után megkérdezte a Gróf urat ugyan Gróf úr miért jár még 60évesen is minden héten be a városba a kurvákhoz, a Gróf úr eképpen válaszolt. Nézze Atyám negyven éve vagyunk házasok a feleségemmel. Ma is ugyanúgy szeretem mint akkor. Ő a világ legcsodálatosabb teremtése, elképzelni sem tudnám nélküle az életem.
Szült nekem 7 fantasztikus gyereket, de a 40év alatt egyszersem láttam a köldökét és minden szeretkezés előtt keresztet vet. Na ezért járok a kurvákhoz. "
Miből gondolod hogy a Marika a könyvelésről megmutatná a köldökét?
Gondolkodj el ezen a párbeszéden.

@Mirjam2:
Na most ez a hozzászólásod tökéletes tájékozatlanságról tanúskodik.
Vázold már légyszíves hogy milyen egyéb okból mennek a kurvákhoz a pasik?
Ha otthon minden frankó és jó akkor miért?
EZÉRT:
"Amikor a pap gyónás után megkérdezte a Gróf urat ugyan Gróf úr miért jár még 60évesen is minden héten be a városba a kurvákhoz, a Gróf úr eképpen válaszolt. Nézze Atyám negyven éve vagyunk házasok a feleségemmel. Ma is ugyanúgy szeretem mint akkor. Ő a világ legcsodálatosabb teremtése, elképzelni sem tudnám nélküle az életem.
Szült nekem 7 fantasztikus gyereket, de a 40év alatt egyszersem láttam a köldökét és minden szeretkezés előtt keresztet vet. Na ezért járok a kurvákhoz. "

@Muscari:
Rajtad csodálkozom a legjobban. A gombhoz varrod a kabátot.
Dehogy, semmiképpen sem kötelessége kielégíteni a férjét. Pont erről beszélek. Ennek hiányában még lehet jó a házasság. Amit a férj nem kap meg azt megveszi. Ilyen egyszerű.
De most gondolkodj el a következőn.
Mikor írtam egy szösszenetet a szerelemről te két kézzel jelentkeztél hogy neked aztán első látásra villámcsapásszerűen és hűha, halleluja csodálatos szerelembe estetek.
Halkan kérdezném meg ha később kiderül hogy minden a legcsodálatosabb de a pasi nem jó az ágyban...
Na akkor mi van?
Kidobod életed szerelmét?
Esetleg van egy perverziója vagy csak egy furcsa szexuális szokása amit e nem tudsz elfogadni.
Asztalavisztabébi. Szeretlek de nem tudsz jól kefélni elválnak útjaink.
Két ember életét számtalan közös szál tudja egybekötni. Azt kellene felfogni hogy ha szexualitás is egy ilyen közös szál annak örülni kell de nem feltételül szabni.
Az emberek nem a lepedőn végzett teljesítmény alapján választanak párt.
Hiszen ha CSAK az számít akkor el kel venni egy kurvát.
Főzni nem tud mosni nem mos beszélgetni nem lehet vele amúgy semmit nem csinál de csodálatosan baszik.
Megbeszéltük már hogy a nők az alfahímet próbálják becserkészni.
Valami olyasmit keresnek ami nekik a legjobban megfelel.
Elmondom neked hogy a dominák kuncsaftjai a legtöbb esetben hatalmi pozíciót betöltő férfiak akiknek az okoz örömet ha megalázott, alárendelt szerepet játszhatnak.
Aztán hazamennek és újra felveszik a nagyember az alfahím szerepét.
Na de ezt a feleségnek nem lehet bevallani mert pont a dominanciát árulná el amiért a felesége hozzáment.
Mint mondtam rengeteg homokos él boldog férj-feleség párkapcsolatban.
VALÓBAN boldogan. Mert a házasság jó a felek meg a kielégülést megtalálják máshol.
De ettől még a házasság lehet jó.
Az egész folyamatot gondold végig.
Megismerkedik egy pár. Szép lassan haladva előre rájönnek hogy az isten is egymásnak teremtette őket.
Aztán eljutnak az ágyba és az egyiknek ez hatalmas csalódás.
Még az is lehet hogy nem. Csak később válik azzá.
Mi legyen?
Mindenki tesztelje először a másikat egy egyéjszakás kalanddal aztán ha jól baszik akkor mehet tovább?
Hogy gondolod ezt?
Egy jótanácsot fogadj meg. Soha senki nem tudja mit gondol a másik.
Van neked fogalmad róla hogy hány nő áradozik a szuper szexuális életéről miközben a férje szopat egy útszéli kurvát? Természetesen fordítva is igaz.
A nők elkövetnek egy hibát. Mivel a férfi kelégülésének látható jele van abban a tévhitben leledzenek hogy a férfi egyúttal ki is van elégítve. Hátnem.
Nem előny ha egy nő hanyattfekszik és úgymarad mintahogy az sem mikor a férfi ráfordul és lefordul.
Mindegyik alapvető hiba.
Jaa jut eszembe ezt már olvastad?
"Amikor a pap gyónás után megkérdezte a Gróf urat ugyan Gróf úr miért jár még 60évesen is minden héten be a városba a kurvákhoz, a Gróf úr eképpen válaszolt. Nézze Atyám negyven éve vagyunk házasok a feleségemmel. Ma is ugyanúgy szeretem mint akkor. Ő a világ legcsodálatosabb teremtése, elképzelni sem tudnám nélküle az életem.
Szült nekem 7 fantasztikus gyereket, de a 40év alatt egyszersem láttam a köldökét és minden szeretkezés előtt keresztet vet. Na ezért járok a kurvákhoz. "

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 21:18:44

@Chang Yai:
1,5 a személyi száma, nem tudtad?
:)))))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 21:25:28

@diggerdriver: menjen. csinálja. lehetőleg egy olyan nővel, aki önszántából van ott. de ettől még erkölcsileg olyan ez, nekem, szerintem, mint mondjuk önvédelemből leszúrni valakit. ott vannak az enyhítő körülmények, teljesen érthető bizonyos szempontból, de attól még végülis leszúrtál valakit.
és azt továbbra is tartom, hogy ha nagyon áll a farka és csinálna valamit vele, akkor keressen inkább egy olyan nőt, aki önszántából, kalandvágyból, kíváncsiságból van vele, és nem pénzért eljátszik egy szerepet.
lehet, hogy nagyon nem értek valamit, de valahol van egy rész, amit meg te nem értesz nagyon, ahonnan én nézem.
de ettől szerintem még ne hülyézzük le egymást.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.26. 21:29:10

@Chang Yai:
Ne haragudj meg érte de valóban nagyon nem értesz valamit.
eszemben sem lenne lehülyézni de ebben a témában megdöbbentően naív vagy.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.26. 21:36:10

Te se haragudj meg érte, de nagyon nem értesz valamit te sem.
És ahogyan én nem akarom érteni, ami hiányzik, valszeg te sem akarod inkább érteni, ami neked hiányzik. Mindketten elvagyunk a saját kis világunkban így.

Muscari 2014.06.26. 23:14:50

@diggerdriver: "Mert a házasság jó a felek meg a kielégülést megtalálják máshol.
De ettől még a házasság lehet jó."

Nekem ezt nem tudod megmagyarazni, mar mondtam, hogy szerintem ezek az emberek nem boldogok, ez csak a latszat.

A fenti peldadban meg az az ember akkor nem az eletem szerelme es nem megyek hozza, maximum jo baratok leszunk.

A ferjem is elolvasta es egyetert velem, ez nem csak egy "noi" nezopont :-)

Na jo ejszakat te nagy macko :-)

2014.06.27. 00:45:59

@geegee: az a sifutok nyari edzese. Gondolom ezert latod oket, mert eszakon gyakori. Felenk is szoktak nyomni, mert bar hobiztos terep vagyunk, tavasztol karacsonyig itt sincs ho :D

A SUP szinten ismert a hegyen(!!), mert a hegyi tavakban szoktak vele paddling-elni. Silvaplana eleg nagy vizisportos kozpont, van itt minden amit a szel fuj (vitorlas, windsurf, kite, meg olyan ami kiemelkedik a vizbol es hasonlit egy vitorlasra, csak palcakon all, mert a viz alatt vannak a talpai. Egy fizikai csoda) meg kajak, kenu stb.

@pappito: durva, h ezzel ilyet is lehet :o en azt hittem, h ez a nyugodt vizhez valo nyugdijasoknak :DDD

@diggerdriver: az oromlanyok, ha legalisan csinaljak, jol keresnek. Itt Svajcban pl. kisebb helyen 3-4ezer frank/ho (adok stb. minden utan) nagyobb helyeken 6-8ezer...Ezek a sima lanyok. A BDSM (a koznyelvben a korbacsos :D ) az alapol 6-8ezer kis helyen, nagyobb helyen 10-12...Low season-ben ertendo ezek. A szeptembertol januarig tarto high seasonben ezeket a szamokat 1.5-2x szorozhatod....

@DieNanny [SZ,CH]: ez igy van, ha te vagy a turista. Nyomatjak az olaszt, elvegre olasz kanton. De a nemet-orosz tudavasal 2 legyet utne egy csapasra. En vallakozasban gondolkodom, meg a turistak penzenek megcsapolasaban :D

@Th's child: es az agyban orgazmust szinlelo feleseg/baratno mennyivel jobb? :D

@Chang Yai: A rengeteg erdekkapcsolatban elo nokrol mit gondolsz, ahol a ferfi oldalarol nagy a szerelem, forditva viszont...? Szerintem a legsunyibb kurvak. Az oromlanyok meg profi szakmunkasok.

M. Péter 2014.06.27. 01:08:32

@Taxomükke: Nem, de több ismerősöm is középiskolai tanár, és ez a téma is felmerült már. Az egyikük felesége önkéntesként segít, ő azt mondta, hogy neki tényleg nem szabad a gyerekeket megérinteni, de a tanároknak igen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.27. 21:50:41

@pappito: Ja ja, sakál.De én valahogy akkor is inkább ülnék rajta, valahogy logikusabbnak tűnik számomra.Láttam már ilyen cuppanós lábú műanyag székeket, teljesen olyan vele a deszka, mint egy kajak.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.27. 22:16:09

@Mirjam2: Köszi a válaszod.Lehet, csak én reagáltam túl a dolgot, vagy nagyon eltérő a gondolkodásom az ottaniakhoz képest.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása