oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 15. 06:45,  Hogyan kezdjünk új életet? 417 komment

2014. június 15. 06:45 Határátkelő

Hogyan kezdjünk új életet?

A címben feltett kérdésről persze könyveket és nem posztot szoktak írni, úgyhogy annyiban pontosítanám saját magam, hogy az új élet kezdése ezen alkalommal elsősorban Dániára és az egyetemistákra vonatkozik. Emellett konferenciázunk egy nagyon vicceset Amerikában és Balin kiűzzük a gonosz szellemeket.

cím_104.jpg

Kezdjük tehát Dániával és az egyetemekkel, amelyek kapcsán az ott tanuló Balázs ad blogján, a Balázs in the World címűn ad tanácsokat a tervezgetőknek.

„Mivel nyakunkon a 2014-es őszi félév kezdete, rengeteg új magyar diák kezdi meg a tanulmányait Dániában. Ebben szeretném a segítségemet nyújtani. (...) Hatalmas álmokkal érkeztem ide, lelkesedéssel és ez az, ami átsegített azon, hogy szinte a lehető összes hibát elkövettem, amit el lehetett.

Kiutazás

A legolcsóbb megoldás, ha az északi országrészben élsz, hogy Budapestről Billundba repülsz Rynairrel, és onnan busszal utazol az adott városba. Nagyjából 5-30.000-ig terjed a repjegy ára.

Dánián belül érdemes a stoppolás egy új verzióját használni: a www.gomore.dk
nevű oldalon találhattok különböző útvonalakat, ahova autóval megy egy-egy ember és egy jelképes összegért az utastársa lehetsz. (...)

Szállás

Arra készüljetek fel, hogy egy egyszobás lakás, vagy inkább egy szobabérlés 90 ezernél indul/hónap, és nagyjából az átlag az 140ezer forint/hónap. Ehhez hozzá jön többnyire az első három hónap foglalója, tehát 3×140.000 és az első hónap kifizetése is, szóval félmilliónál indul a buli.

Én azt tanácsolnám, hogy ahogyan én is, kiutazáskor az első pár napra/hétre, használjatok Couchsurfinget. Ezen az oldalon tudtok keresni szállást itt élő embereknél, ami ingyenes, ugyanis a hostelek méregdrágák. Mellesleg nagyon jó mulatság tud lenni, új embereket tudtok megismerni.

Emellett érdemes regisztrálni az iskolátok honlapján kollégiumra is, hátha kaptok ajánlatot tőlük. Ha ez megtörtént, akármi van, fogadjátok el, ugyanis ha elutasítjátok, a várólista aljára kerültök, tehát akár egy év is eltelhet, mire új ajánlatot kapnátok.

Ügyintézés

Nyilván felmerült benned, hogy mivel is kezd az első napodat, amikor kiérkezel. A legfontosabb, hogy a residence permit-et elintézd. Ehhez kelleni fog egy szerződés a már meglévő lakásodról és az iskolától egy papír arról, hogy felvettek és persze az útleveled/személyid.

Ezekkel a papírokkal szépen el kell battyogni a helyi önkormányzatba, nevezetesen Skatba, és jelentkezni a letelepedési engedélyért. Ha ez meg van, akkor a következő 2-8 hétben megkapod postán ezt a helyes kis nyomtatványt, aminek a segítségével megkaphatod a CPR-számot, vagy másnéven sárgakártyát. Ezt is legjobb tudomásom szerint a Skat-ban kell intézni, de ennek az átfutási ideje már csak egy hét.

Ez azért fontos, mert CPR-szám nélkül nem nyithatsz bankszámlát, nem igényelhetsz telefon előfizetést. A bank azért fontos, mert amint munkát kezdesz keresni, a munkahelyi szerződéshez CPR-számot, és dán bankszámla számot fognak kérni, külföldi nem jó.

Én a Nordeát választottam, arról hallottam a legtöbb jó visszajelzést. Tehát, a másik fontos dolog a telefon. Az első napokban a munkakereséshez elengedhetetlen, hogy dán telefonszám legyen az önéletrajzodhoz. (...)

SU

Erről az ösztöndíj-dologról már írtam korábban, de még mindig elég sok legenda övezi a témát. Tehát, ez egy olyan támogatás, ami egyaránt minden dán és EU-s diáknak jár, aki valamely dán felsőoktatásban részt vesz. Az összeg mindenkinek ugyanannyi, 5640 dkk, adó előtt.

Ugyanakkor a külföldieknek legalább heti 10-12 órát bejelentve dolgozni kell azért, hogy ez járjon. Ami nagyon fontos, hogy amint tudtok, kezdjetek el dolgozni, mert az ösztöndíjra való jelentkezéshez szükséges egy munkahelyi szerződés, és legalább egy havi bérszámfejtés. (...)

Anyagiak

Sokan kérdezték, mennyi pénzzel érdemes nekivágni az új életnek. Nem tudnék pontos számot mondani, de azt tudom, minél többel indulsz neki, annál több ideig tudsz kényelmesen, biztonságban élni.

Van, aki 1-1,5 millió forintot mond ehhez, valaki többet. Én 400 ezer forinttal váltottam meg a világot, de rettegés is jutott nekem az elején, hogy mit fogok másnap enni. Szóval, ezt nem tanácsolom senkinek.

Az élet alapvetően itt elég drága, főleg ha az ember bulizni megy. Egy doboz cigi 2000 forint, egy sört általában 800 és 2500 forint között mozog. Egy hónapban, ha az ember nem bulizik, szerintem 50-60.000 forint elegendő kajára, így tervezzetek.

A legfontosabb, hogy minél hamarabb legyen munkahelyetek. Amennyiben az megvan, a minimálbér, óránként 4400 forint nagyon nagy segítség lesz, már az is, ha csak heti 2-3 délutánt dolgozol. Emellett természetesen az SU is nagy segítség.”

Szokás szerint ez csupán egy részlet volt a posztból, amit ide kattintva olvashattok el teljes egészében, szerintem akkor is érdemes, ha éppen nem terveztek dániai egyetemi létet.

A vadászoktól a bölcsekig

Egyik nagy kedvencem a Legfrissebb Hawaii Hömbölgések, nem utolsósorban a humora miatt. Ez a ma ajánlott posztból is kiderül, hiszen szerzőnk egy amerikai konferencia tapasztalatait írja le.

konferencia vadászok.jpg

„Konferencián / tréningen voltam Atlanta szitiben (höhö), Georgia államban, ami annyi új élménnyel látott el, hogy egy ideig lesz miből csemegéznem. Mivel először csöppentem olyan ízig-vérig igazi amcsi konferenciázásba, nem tudtam nem rácsodálkozni pár dologra, amit most papírra vetek. (...)

Miután felvettem a harci díszt (konferenciás névtábla - Bedzs) és mű „valóban érdekelsz, és tényleg szeretnék Veled beszélgetni, sőt mindent megtudni Rólad és a gyermekeidről, sőt még a macskádról is” mosolyomat, a gongferanszijé dzsungelébe merészkedtem.

Igazából, miközben próbáltam az előadókra is figyelni, nem tudtam nem a környezetemet szemlélni, mert annyi minden érdekes történt, hogy csak na. Aztán egy idő után a saját magam szórakoztatására próbáltam gyűjtő kategóriákat készíteni a konferencia nép jellemzésére. A lista nem tökéletes, és ha bárkinek van javaslata, szívesen veszem.

Négy nagy családba soroltam a résztvevőket a vadászok, az áldozatok, a kívülállók és a Bölcsek. Van egy ötödik titkos család is, akik a dzsungel karbantartói, annak rituáléinak szervezői, de róluk most nem szólok.

Mindenhol ott vannak, kivéve akkor, ha épp szükség van/lenne rájuk, akkor hirtelen megérezve az ember késztetését felveszik álcahálójukat és ivókútnak vagy prospektus hirdető műanyag állványnak álcázzák magukat.

A vadászok

Ebbe a családba sorolandók azok az egyedek, akik sajátos indíttatásból minél több áldozatot próbálnak ejteni a dzsungelbeli kalandjaik során. Legyen ez apró pici papírfecni személyes adatokkal, vagy mobiltelefon szám, twitter azonosító, vagy ott a helyszínen facebook barátnak jelölés és addig a másik mobiljára meredés, amíg az előtted el nem fogadja a barátságot. (...)

Az áldozatok

Akik nem elég gyorsak ahhoz, hogy elfoglaltnak/mentális betegségben szenvedőnek tűnjenek, így a vadászok martalékává válnak.

A kívülállók

Ők azok, akikkel igazából senki nem foglalkozik. Vagy mert nem veszed észre őket, vagy mert nagyon is, és attól tartasz, hogy netán ők is észrevesznek érted (ezt az alfajt nevezhetjük akár „szadista vadásznak” is, aki meglátja az áldozatot / vadászt, letámadja és a másik fizikai jólétével nem foglalkozva, azt a halálba untatja a dumájával, ahol általában valami nagyon fontos témát, pl. a különböző ceruzahegyező pengék pengeélszögének mértékét tárgyalja ki).

A bölcsek

Ők azok, akik a csoportos rituálékat szervezik, és a résztvevők szellemi fejlődéséért felelősek. Ahogy láttam itt már nem a kor számít, hanem az írásos publikációk száma, és a közösségi oldalakon minél aktívabb jelenlét. A saját honlapot nem számítom, mert az KÖTELEZŐ mindenkinek. A szokásos agyonphotoshoppolt képpel, a „kattins ide, hogy megvehesd a könyvemet” linkkel, ahogy azt kell.”

Ennél a posztnál kénytelen voltam jelentősen kurtítani a nagyon szórakoztató tartalmon, úgyhogy aki megismerkedne a Kobakusz Ingazusszal vagy a Tomporicus Lefetyelusszal, az ne habozzon, kattintson ide!

Kiűzni a gonosz szellemeket

Talán emlékeztek még, hogy párszor ajánlottam már a Zol-Indonézia blogot, amelyet aztán egy időre elért a blogok oly gyakori végzete, avagy kicsit elfogyott a lendület. Ezért is örültem, hogy sok hónap hallgatás után ismét új posztot találtam, részben összefoglaló jelleggel is. Íme!

Bali.jpg

„Éltem fél évet Kelet-Jáván, majd visszaköltöztem a jó öreg Yogyakartába. Ezt mind Jáva keleti oldala, mind Jogja nehezen viselte, ki is tört egy vulkán, egy héttel azután, hogy átbútoroztam, a Gunung Kelud, pont a két település közt félúton, hamuesővel szórva be a fél szigetet, főleg Yogyakarta városát. (...)

Ezen kívül mi volt még? Többek közt orángutánokkal karácsonyoztam Borneón, elefántok hátán márciustizenötödikéztem Szumátrán, a nyílt tengerből kibúvó, fél világot majdnem elpusztító Krakatau vulkán gerincén szaladgáltam az... ööö... nyílt tengeren, kénbányászokkal és érdescápákkal bratyiztam Jáva keletebbik csücskén, szörfözni tanultam meg vadvízi kanyonba pottyant szemüveget kerestem a nyugatabbikon.

Levezetésképp meg elmentem egy tucatszor Balira, arra a Balira, ami Indonézia legismertebb része, mégse írtam róla még jóformán semmit itt – na, eme hiány pótlásával fogom kezdeni az élmények írásos feldolgozását, azt hiszem.

Mondják, Ázsia egyes részein megállt az idő. Szerintem meg épp, hogy túl gyorsan telik. Indonéziában például 365 nap alatt vagy négy-ötféle újévet is ünnepelhetünk.

Van ugye a „hagyományos”, Gergely-naptár szerinti, amiből most a 2014-et rójuk. Aztán itt van a kínai év, vagy a holdújév erről már regéltem csodálatos vietnámi látogatásom kapcsán, itt most épp a Ló éve van. A buddhistáknál már 2558 van, a Buddha megvilágosodásához képest számított újéveiket pedig egy látványos lampioneregetős rendezvénnyel ünneplik, épp a Borobudur mellett.

A jó muszlimokról se feledkezzünk meg, akik minden évben bősz imádkozással köszöntik az újesztendőt, ami náluk október környékén jön el, most épp 1435-öt írnak. Na és persze itt vannak a nem akármilyen tradíciókkal rendelkező balinéz hinduk, akiknél jelenleg 1936 van. (…)

A pángalaktikus egyensúly érdekében évente nagytakarítást kell tartani, és ki kell porszívózni a gonosz szellemeket – erről szól a Nyepi, a balinéz újév, illetve az e köré kialakult néhány napos ceremónia.

Az események sorozata a Melasti rituáléval kezdődik, ennek keretében a hinduk szentelt vizek nyernek ki az óceánbúl (a vízbűl meg kinyerik a zoxigént, ugye). Ezt nem sietik el, egy jó délutánon keresztül ücsörögnek a parton síppal, dobbal, nádi hegedűvel, miközben jókora oltárokra felajánlásokat helyeznek el, amit később együtt a tengerbe vetnek – lévén a tengerben laknak a rossz szellemek, nem olyan egyszerű téma ám a szenteltvíz kinyerése. (...)

Ha a szenteltvíz megvan, jöhet az egyik legmókásabb része a sorozatnak, az ogoh-ogoh készítés. Az ogoh-ogoh tulajdonképpen a démonok, bubusok, rossz szellemek, busók, zsákos cigók, orkok, adóellenőrök, szóval mindenféle földi rosszakat megtestesítő bábukat takar, ezek általában több méter magas rémek, amiket bambusztalapzatra rögzítenek. Nyepi előtt pár nappal már rendre ott állnak a balinéz templomok udvarán, vagy az utca sarkán, és rémkedik a jónépet.

Az újév előestéjén – miután a fehér ruhába öltözött tömeg egész délután a vízpartnál imádkozott – aztán az ogoh-ogoh bábukat a helyi fiatalok csapatostul a vállukra veszik, körbeviszik a faluban, majd levonulnak vele nagy csatakiáltások keretében a partra (ha nincs a közelben part akkor a templomhoz), ahol dobszóra körbetáncolják, kicsúfolják, majd szétverik, végül fel is gyújtják (a sorrend az esemény hevében változhat illetve összeolvadhat) a bábukat. Ezáltal ugye képletesen le lettek győzve és el lettek űzve a gonosz szellemek Baliról, meg úgy általában a világból.”

Aki ennél is többet szeretne tudni erről a varázslatos világról (jó sok képpel és videókkal), az ne habozzon ide kattintani!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Dánia Indonézia Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr336301228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 08:06:50

Bali újév nagyon szép volt.
de ez a stílus, lábrázást kapok az erőltetett jópofizástól meg a cinikus lenézéstől. ja meg persze jöjjenek a pucér nők ezerrel, az kell a népnek.
áááá.

DieNanny CH 2014.06.15. 08:09:18

Mind a három egész jónak tűnik.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 08:26:31

engem a lamoionok erdekelnek, hogyan kell csinalni oket

2014.06.15. 08:30:41

@Chang Yai: +100 Azt hittem csak en vagyok tulerzekeny. De figyeld meg hogy mindenki meg fogja vedeni itt a kommentekben hogy milyen jopofa. Egyebkent az ilyen emberek mit csinalnak Balin? Mindjart bele is nezek a blogba hogy megtudjam...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 08:38:31

@Mirjam2: előző alkalommal mikor belinkelték, úgy tűnt, tanul, de nem emlékszem biztosan, és most nem megyek utána.
te meg én vagyunk a hülyék Mirjam, hogy ha valamit nem értünk, vagy nem tudunk átérezni saját spirituális negatívságunk miatt (hopp mit fogok kapni), akkor legalább nem írunk róla művicces izét.
vagy írjak én is ilyet Varanasiról?

DieNanny CH 2014.06.15. 09:13:29

@Mirjam2:

Én tekergettem jobbra-balra a blogot, de nem találtam, hogy mit csinál ott. Te jobb eredménnyel jártál?

rezsöatya 2014.06.15. 09:14:00

@Chang Yai: Ne irj! Nem kell lemenni egy bizonyos szint ala...

@Mirjam2: akkor en leszek az egyik kivetel... :-)

Mrs. Clayton 2014.06.15. 09:36:35

@DieNanny [SZ,CH]: elnyert valami djarmashishna v mi a banat osztondijat es a yojakartai egyetemen indonez v milyen nyelvet es kulturat tanul elnezest ha rosszul irtam a neveket, de a lenyeg kb az h tanul

nyuszigonosz 2014.06.15. 09:41:28

@Mirjam2: @Chang Yai: Nos, tévedtek: én sem szeretem az eröltettett müvicces "jópofaságot".

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 10:21:56

egyébként a Dharmasiswa egy jó kis ösztöndíj, és bárcsak tudtam volna, amikor még belefértem a korhatárba. elég sok fiatallal találkoztam mindenfele Indonéziában, akik kint tanultak, aztán meg utaztak. magyarok is, Balin is vannak jónéhányan. aztán vannak, akik ottragadnak.

2014.06.15. 10:29:35

@DieNanny [SZ,CH]: Tanul a helyi egyetemen, feltetelezem hogy osztondijjal, szoval en a helyeben duplan vigyaznek hogy lehetoleg ne irjak lenezo stilusban a helyiekrol, ha mar a kormanyuk megdobott engem egy kis ingyenes tanulasi lehetoseggel... De nem akarok okoskodni, nem tudom ki mit fizetett, az biztos hogy az egyetemen tanul sok mas kulfoldi diakkal egyutt. Lasd zolindonezia.blog.hu/2012/10/07/lakashelyzet_yogyakartaban_es_kornyeken

Oke, nem olvasom tovabb, biztos velem van a baj, nekem nem jon be a stilus. Peldaul lakaskereses: rendben van hogy o nem akart a helyi kollegiumban lakni, de miert kell egybol cikizni meg viccet csinalni abbol hogy pl. kulon van fiuknak es lanyoknak kollegium es este tizkor bezarjak a kaput - ezek teljesen normalis dolgok vilagszerte sok helyen, ertem hogy inkabb lanyokkal akar egyutt lakni, de miert kell hulyenek nezni az indonezeket mert ok nem erre vannak berendezkedve?

Mrs. Clayton 2014.06.15. 10:30:32

@Chang Yai: a srac irta, h amikor o ment 35-en mentek Mo-rol, szoval eleg nepszeru

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 10:47:48

@Jess G: igen, emlékszem, múltkor is mikor előkerült a blogja, sajnálkoztam, hogy már kiöregedtem :-)

juteszembe, írtam Határátkelőnek 2-3 napja a fényképes posztok témájában, és még nem jelentkezett vissza - nem tudom, ez mit jelent, csak gondoltam, beszámolok, nem én adtam fel a dolgot.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 10:53:14

@Mirjam2: öööö, a szállodában is láttam ma, hogy 10-kor bezárják a kaput, szerinted mit vizionáljak? :-)

2014.06.15. 11:03:57

@Chang Yai: Mutasd meg ezeknek a tudatlan indiaiaknak, hogyan buliznak a meno europaiak! Masszal at ejjel kettokor reszegen a kapun!! Ha valaki esetleg eszrevesz, mondd azt hogy 'what are you looking at, mate?'

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.15. 11:21:57

4400 huf minimálbér és 800 forintos sör a kocsmában. Nekem ez valahogy falsnak tűnik.Ausztriában olyan az arány hogy 6 eurós minimálbér,3 eurós sör.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 11:28:29

@Mirjam2: nincs kapu. fal és rajta ajtó van. szerintem én húznám a rövidebbet :-) btw, aki szét tudja magát csapni Khajurahoban low season alatt, szerintem tehetséges. még a curry is problémákat okozott. de, sose lehet tudni :-)

Határátkelő 2014.06.15. 11:31:24

@Chang Yai: Bocs, kicsit el vagyok havazva (bármilyen hülyén is hangzik ez júniusban), de válaszolok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 11:38:35

@Határátkelő: ok, köszi, ennyit jó tudni, hogy nem vagyok láthatatlan, csak közbejött a havazás :-)

DieNanny CH 2014.06.15. 11:41:43

@házelőtthinta:

Itt egy közeli Pub-nak megnéztem a csapolt söreit:
Feldschlösschen (CH) : 2,5 dl - 4 sFr
5 dl - 7 sFr
Guiness Stout (IRL) : 2,5 dl - 5,5 sFr
5 dl - 9 sFr

Ha nem is a minimálbér, de az emberek nagy hányada 20 sFr-t, vagy többet kap óránként, úgyhogy ez az arány kb háromszoros.
Bár, nem tudjuk, milyen mennyiség kerül 800 Ft-ba (Vagyis annak megfelelő dán pénzbe.)

Taxomükke (UK) 2014.06.15. 11:42:34

@házelőtthinta: Az feltűnt, hogy másik országról van szó?
Te ha épp nem panaszkodsz, akkor kritizálsz vagy megkérdőjelezel dolgokat.
Nem irigyellek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 11:58:34

@házelőtthinta:
Hogy te milyen kib@szott unalmas vagy már!
Mondd, nem húznál már végre el a búbánatos p1csába?

Ha csak szenvedni meg elégedetlenkedni tudsz, akkor, ahogy mondtam már, keress magadnak egy hidat és hopp!

Mi pedig valahogy csak túléljük azt a szörnyű hiányt, amit magad után hagysz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 12:16:35

@pappito: @Philosoraptor:
Mint azt mindenki tudja, nagy tisztelője vagyok a holland hagyományoknak, így az euthanasianak is. Hinta esetében ez kiemelt jelentőségű dolog lenne, csak ajánlani tudom neki. Ha ennyire nem képes némi boldogságot találni az életben, akkor ez a legjobb megoldás.

Végstádiumú, gyógyíthatatlan hülyeségben szenved. Nincs már remény a gyúgyulására, csak a csoda segíthetne rajta, de sajnos nem vagyok vallásos, így csak a 'kegyes halál' segíthet.

Tevékeny részvételt vállalok!

Leveleiket "Segítő szárny, a gyógyító madár" jeligére várom...

Sütemény1975 2014.06.15. 12:17:04

@Kövérmadár [swe]: siman csak ignoralni kellene, elhuzna egy ido utan.
Quercust se latom napok ota. Ennyi melo van az erdoben? ;)

Sütemény1975 2014.06.15. 12:18:58

@Kövérmadár [swe]: nem rolad fogjak mintazni a szocialis erzekenyseg szobrat :))

Shenella 2014.06.15. 12:39:44

Sziasztok! Meg nem irtam eddig kommentet, de regota kovetem a bolgot. Jelenleg Daniaban elek, es szerettem volna par dolgot hozzafuzni a daniai letelepedeshez.
A Skat az itteni adohivatal, es igazabol az utolso helyen van a hivatalos inteznivalok kozott.
Eloszor a Statsforvaltningen-hez kell menni tartozkodasi/munkavallasi engedelyt intezni, ez 2-4 naptol 3-4 hetig tart megkapni, utana a Borgerservice-hez kell menni CPR-szamot igenyelni, amivel kesobb bankkartyat lehet nyitni (ezt helyben megkapod), majd mindezutan kell a Skathoz bejelentkezni.
Eddigi tapasztalatok alapjan a tartozkodasi engedely kezhez vevese utan felporognek a dolgok, es par nap alatt mindent el lehet intezni.
Azt is hozzafuznem, hogy itt szinte minden mast el lehet interneten intezni, viszont minden hivatal tud rolad mindent.
Ha valaki nem szeretne internetes bankolasnal mindent danul intezni erdemesebb a Nordea helyett a Dankse Bankhoz menni, nekik van angol honlapjuk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 12:41:57

@Sütemény1975:
Mondtam, hogy nincs lelkem :)

Volt szerencsém egy alkoholista, világszerencsétlenje anya mellett felnőni, korán megtanultam érzéketlenné válni. De ettől még irritál, nagyon.

Ha lenne végleges szűrés, már réges rég rajta lenne, de a környezet nem támogatja ezt a kezdeményezést :)

Imre apó 2014.06.15. 12:48:26

Hali:)))

Ma csak ezeket találtam jónak:

Chang Yai 2014.06.15. 08:06:50:
Taxomükke 2014.06.15. 11:42:34
Kövérmadár [swe] · fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 11:58:34

Határátkelő 2014.06.15. 12:50:28

@Kövérmadár [swe]: Én értem az indulatod, de ez azért erős volt. Még ha nem is úgy gondolod, akkor is. Szerintem inkább szűrd ki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 12:54:25

@Határátkelő:
A csúnya szavakért elnézést kérek.

Ha az ugrásösztönzésre gondolsz, akkor azzal az egy főre jutó, egyetemes boldogsága nőne az emberiségnek, még szép, hogy komolyan gondolom! ;)

Majd keresek a Coursera-n egy bullying tanfolyamot :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 12:57:42

@Kövérmadár [swe]: azért ugye nyugtass meg, ha egy közeli ismerősöd lenne depressziós vagy reménytelen valami ok miatt, vagy simán ok nélkül, látszólag, azért őket nem piszkálnád, hogy ugorjanak?
mert hogy Hinta műhisztizik, az egy dolog.
köszi előre is :-)

DieNanny CH 2014.06.15. 12:59:31

Szerintem inkább beszélgessünk Baliról.

Chang, Mirjam, ti jöttök!

Rebarbaraa 2014.06.15. 13:00:09

A mai post elso resze nagyon informativ, keezdesben resztvevoknek jo kiindulopont.
A masodik resze a mai postnak....nos nem tetszik ha enyhen akarok fogalmazni.
"és mű „valóban érdekelsz, és tényleg szeretnék Veled beszélgetni, sőt mindent megtudni Rólad és a gyermekeidről, sőt még a macskádról is” mosolyomat"
Ez a mondat annyira de annyira nagykepu es undormany, hogy a cimkek aggatasaval egyutt mar igazi pofatlansagszamba megy. Ilyen emberrel en 1 mondatot nem valtanek. Aki meg nem veszi eszre, hogy a post iroja milyen nagykepu, alszenteskedo, albaratsagos es szoba all vele azt nagyon sajnalom. Nem erdemel egy "jo reggelt"-et sem.Mindig is undorodtam az ilyen emberektol. Hala istennek nagyjabol 5 perc utan mindig rajottem ha ilyen emberrel talalkoztam. Volt egy hasonlo emberke egyszer egy partyn ahol en is ott voltam baratoknal. Kb 1 oran belul ugyanazokat a kerdeseket tettek fel nekem a partyn levok: "Te is eszrevetted micsoda mu-baratkozo ez az egyen? Leri rola h jopofaskodik de kozben untatjuk." A buli hatralevo reszeben ide-oda csapodva de mindenhol a beszelgetesbol kirekesztve talalta magat. :)

A post harmadik, egyben befejezo resze nagyon erdekes taglalasa a szokasoknak, hayomanyoknak.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 13:00:15

Szep jo reggelt, napot, estet mindenkinek!

Nem olyan rosszak ezek a posztok, bar a konferencias fenyeben a harmadik valoban egy kicsit eröltetetnek tünik.

@Kövérmadár [swe]: te a Proteinen kivül meg mit szedsz?:D abbol kerek szepen en is. Vagy csak szimplan kidurrant a biztositek?(egyebkent igen, igazad van)

Papagály (törölt) 2014.06.15. 13:06:27

@Kövérmadár [swe]:
na de madaram! moderáld magad! bal lábbal léptél a kutyagumiba?
butaságot is szabad mondani, meg unalmast is. nemdenem ilyen világot kívánunk magunknak?
ahogy maxval esetében, hintánál is javaslom nem reagálni az unalmas felvetéseire. ilyen egyszerű lenne.
sokféle ember van a világban, nem mindegyiknek egyezik a tiéddel az értékrendje, de ettől még megférhettek egymás mellett.

@házelőtthinta:
népszerűbb lennél, ha tényeket állítanál, ahelyett, hogy lazán hazugnak állítod be azt, akinek nem hiszed el a kijelentéseit. tudjuk, hogy a gondolkodásod centrumában a minimálbér és a sör ára áll. a magam részéről ezt elfogadom és tudomásul veszem.
2 perc alatt kikereshetnéd, mennyi a dán minimálbér.

lényegesen szimpatikusabb, ha azt mondod:
a dán minimálbér nem 4400 Ft, hanem x Ft.
mellesleg: (The Scandinavian countries of Sweden, Norway, Finland and Denmark don’t don’t have a minimum wage at all because they are so highly unionized.
www.forbes.com/2009/08/31/europe-minimum-wage-lifestyle-wages.html)

viszont ebből kiolvasható, hogy a cikk szerzője tudja jól, nem te:
negotiated between unions and employer associations; the average minimum wage for all private and public sector collective bargaining agreements was approximately DKK 110 ($20) per hour, exclusive of pension benefits.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_by_country

ha néha olvasnál is (mások egyszerű lehazugozása helyett), még számodra fontos dolgok is kiderülhetnének a világról:
THE DENMARK EXPERIENCE: Highest Fast Food Wages In The World
"Across the world, McDonald's employees are paid vastly different wages -- from as low as roughly 50 cents per hour in India all the way up to $20 per hour in Denmark.
... Though there is no formal minimum wage, Denmark boasts one of the highest wages for fast food workers in the world. Unions secured a collective bargaining agreement with McDonald's in 1989 that has allowed workers to negotiate pay ever since, and all workers currently make about $21 per hour in U.S. dollars."
www.huffingtonpost.com/2014/05/15/global-mcdonalds-protests_n_5324938.html

rezsöatya 2014.06.15. 13:14:39

@Der echte Weinachtsmann: @Kövérmadár [swe]: most az egyszer nem ertek "gyogyito madarral"(mar bocs!).

Mindenkinek van valami flugja (nekem plane), el kell fogadni. Sikerult mar sokakat kiutalni innen, miert teszunk ugy, mintha ez egy zart kozosseg lenne? Mindenkinek, igy Hintanak is megvan a joga, hogy hozzaszoljon. A negativ gondolkodasu embereket szerintem megertessel ra lehet vezetni, hogy lassak meg a szepet is a mindennapokban.

Az orszag, ahova koltoztunk, befogadott. Miert nem tudjuk ezt tenni masokkal? Szerintem szinesitik a palettat es ez igy van jol...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 13:19:31

@Chang Yai:
Azt gondolom, hogy tobbsegeben nincs olyan helyzet (godor), amibol ne lehetne valahogyan kimaszni.

Ha valakinek semmi orome nincsen az eletben es meg sem probal kimaszni a godorbol, az jobban jar, ha kiszall a bulibol. Igy a kornyezetet sem mergezi tovabb.

Ugy 13-14 lehettem, mikor anyam ongyilkos akart lenni. Miutan hazaengedtek, megkerdezte, hogy mit gondolok errol. Azt valaszoltam, hogy mindenki azt kezd az eletevel, amit akar.

@Papagály:
Igazad van, torveny nem tiltja a folyamatos nyafogast. De azt sem, hogy mint lehetseges megoldast, a hidrol leugrast javasoljam neki.
Igy tehat mindenki azt allit es szorgalmaz, amit csak akar.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 13:24:50

@rezsöatya:
Ezesetben szeretnem, ha birca is visszajonne es feloldanank a tilalmat a nemszeretett temakrol is.

Hintanak nincs velemenye. Velemenye es gondolatai Cascabelnek es Quercusnak van. Hinta csak egy hiszterikus bolond, aki nem tud kiszakadni a sor-kocsma-minimalber szentharomsagbol.

Imre apó 2014.06.15. 13:29:36

@Sütemény1975: Már sokszor lett Hinta ignorálva, most is. Magától elmenne??....hehe ezt Te se gondolod komolyan:D:D

Mi tartjuk benne a lelket, ez kell neki, hogy kisírja magát, remélem eccer elmúlik majd az a nagy baja:)))))))))))))))

rezsöatya 2014.06.15. 13:30:07

@Kövérmadár [swe]: te adtad meg a valaszt: "Azt valaszoltam, hogy mindenki azt kezd az eletevel, amit akar"

Vannak keson ero tipusok. Nekem konnyu (?), eleget eltem es tapasztaltam.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 13:31:46

@Kövérmadár [swe]: na mondjuk annak fényében, ami gyerekként történt veled, megértem a hozzáállásod. ennek ellenére a depresszió igazi betegség, és sajnos nem olyan egyszerű, hogy " de hát meg se próbál kimászni belőle...."
ezt csak úgy azért mondom, mert kötelességemnek érzem mondani, tudom, hogy neked blabla.

@DieNanny [SZ,CH]: .
szerintem Mirjam nem járt még Balin :-) meg én se voltam tucatszor, mint a fenti szerző, tehát inkább kussolok, mert mit tudok én.
(múltkor elküldtem a blogomat a címedre, írtam a fenti újévről, március 28-31 magasságában találhatod meg őket.)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 13:32:47

@rezsöatya: rendben, persze hogy mindenkinek van (es kell is hogy legyen) sajat velemenye. En ezeket respektalom is. Lehet ertelmesen is vitazni. Hinta reszeröl az a benyomasom hogy ö nem veszi figyelembe masok velemenyet, azokat nem fogadja el. Sokszor pedig nagyon jo hozzaszolasai vannak es realisan latja a vilagot csak kicsit lenne toleransabb masok velemenyevel szemben. De azert szerintem kar Lenne ha vegleg lelepne.

Igy Digger összefoglaloi is hianyoznak. Hat azokon sirva szoktam röhögni.

rezsöatya 2014.06.15. 13:43:39

@Der echte Weinachtsmann: mint mindent, az ertelmes vitat (vita: nem egyenlo veszekedes!) is tanulni kell. Hinta siman lehazugoz barkit, nem nez utana dolgoknak (pedig ott van elotte az internet tarhaza), indulatbol "beszol" es persze melysegesen negativ. Ettol meg az ove is egy velemeny, tudni kell kezelni.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 13:49:56

@Imre apó:
"Már sokszor lett Hinta ignorálva, most is."

hát, ha neked ez az ignorálás, akkor mi ketten nagyon mást gondolunk e szó értelméről. :)

Papagály (törölt) 2014.06.15. 14:01:24

@Kövérmadár [swe]:
"Igazad van, torveny nem tiltja a folyamatos nyafogast. De azt sem, hogy mint lehetseges megoldast, a hidrol leugrast javasoljam neki.
Igy tehat mindenki azt allit es szorgalmaz, amit csak akar. "

neked tényleg nem tűnik fel, hogy ma hinta egy állításról fogalmazta meg a véleményét, míg te ordenáré módon elkezdtél személyeskedni vele? az ő mai véleménye csak unalmas és közismert volt, de nem személyeskedett. a te mai, ellene irányuló kirohanásod sokkal inkább kifogásolható.

tudjuk, hogy nincs lelked, nem is várjuk el tőled. de azért annyi belátást elvárnék az eddigi megszólalásaid alapján tőled, hogy megértsd: ha csak 1% az esélye, hogy egy ember halálához aktívan hozzájárulj, az is túl sok - és bőven elég indok ahhoz, hogy tisztességesen, moderáltan viszonyulj MINDENKIHEZ (beleértve a számodra irritáló nickeket is). nem tudjuk, hogy ki van a nick mögött. találgathatunk, de nem tudjuk. nem hiszem, hogy jól aludnál, ha utólag bebizonyosodna, hogy rajtad is múlott.
és azt se hiszem, hogy megalapozott tanácsot tudnál adni bárki az életére vonatkozóan blogos kommentjei alapján. ezért kérlek, hogy ne ossz ilyen tanácsokat.

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:03:06

@Kövérmadár [swe]:
Azert mast ongyilkossagra buzditani, vagy azt javasolni, not cool.

Imre apó 2014.06.15. 14:03:13

@Papagály: Valahogy de, mélyen magunkban:))) ha nem kap választ akkor csendben van.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 14:03:25

@rezsöatya: valami ilyesmit akartam en is kifejezni.
Sajnos viszont a negativ beallitas magaval tud ragadni es ezert vannak sokan felhaborodva. Hozzateszem jogosan.
Ezt a blogot azert szerettem meg, mert jokat lehet beszelgetni, egymasnak segiteni es mindezt nemi humorbonbonokkal megspekelve.
Na most mar en se ertem amit irtam. Madaram küldjel abbol a szerböl sürgösen:D

Imre apó 2014.06.15. 14:07:06

@Der echte Weinachtsmann: Van olyan, hogy "Leckmich Tablette" na abból nyomsz amennyi kell, aztán mindjárt jobban érzed magad:D:D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 14:08:06

@rezsöatya:
Ha megfigyeled hintát, akkor mintha kereszteshadjáratot folytatna azok ellen, akik boldogok az életükkel.
Hányszor hallottuk, hogy hazudunk, mi is bérrabszolgák vagyunk, semmivel sem jobb nekünk, mint neki.
Módszeresen próbálja lehúzni az embereket a saját szintjére, hogy ne csak neki legyen szar.

Ehhez viszont nincsen joga. Joga ahhoz van, hogy otthon, a konyhában, magányában felvágja az ereit és kussoljon. Nincsen joga 7/24-ben világgá kürtölni a fájdalmát. Arra ott a pszichiária, be kell ballagni, azt kell mondani, hogy öngyilkos akar lenni, segítsenek neki, hogy ne tegyen kárt magában. Meghallgatják, kap gyógyszert és idővel lejön a depresszióról (tudom, volt ilyen is a csládban).

DE, ha valaki nem akar észhez térni, az hülye és semmiféle sajnálatot, szánalmat nem érzek iránta.

@Chang Yai:
Fenti neked is szól.
HA valóban depressziós (szerintem csak szórakozik), akkor vajon miért nem segít neki a családja? Miért nem viszik orvoshoz?
Bár Kartasch szerint létező valaki, de szerintem az, amit itt előad nagyon messze van a valódiságtól.
A képzeletbeli barátom pedig akár le is ugorhat arról a hídról... :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 14:12:02

@Kövérmadár [swe]: ne húzd fel magad. annyit nem ér a téma.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 14:13:59

@Papagály:
Az ordenáré kirohanásom egy jó fél éves múltra tekint vissza.
Ha ő kifejtheti ugyanazt a negatív véleményt minden egyes nap, naponta többször is, akkor én is megtehetem, hogy ordenáré vagyok.
Ha majd vissza lesz vonva a prémium tagságom és előmoderálva leszek, na onnantól nem tehetem meg.

@morsels:
Ha valaki azért lesz öngyilkos, mert én azt mondtam neki egy blogon, arctalanul, ráadásul úgy, hogy az eddig előadott 30 éves férfi helyett egy 40 éves nő is lehetek akár, akkor az meg is érdemli.

Nem vagytok egy kicsit puhányok? :))))

Imre apó 2014.06.15. 14:17:33

@Chang Yai: Nem is olyan, de nem árt ha megmondja a véleményét, igaz már többször hallottam, hogy Hinta le lett húzva.

Van amikor baromságokat beszél(Hinta), nemhogy javítana az életvitelén, mint sír rí:)))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 14:18:38

@morsels: most sül. Kicsit kesön eszünk mama. Az illata mar jo, meg csinalt a jobbik felem egy kis petrezselymes burgit hozzaja.
Na most lettem igazan ehes:D

Imre apó 2014.06.15. 14:21:32

Volt egy szomszédom, aki mindig öngyilkos akart lenni, többször megpróbálta, mindig hívtuk a rohamkocsit. Valamikor mondtam neki, hogy lassan döntse már el, hogy mit akar. Sajnos a sors csak kegyes lett vele, de nem lett öngyilkos, máshogy halt meg, Nyugodjon békében.

Imre apó 2014.06.15. 14:26:22

@Der echte Weinachtsmann:
burgi = sültkrumpli
sali=saláta
pari=paradicsom,

plázacicás tini duma, ehh.

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:28:01

@Kövérmadár [swe]:
Ez nem puhanysag kerdese madar.
Szerintem is mindenki azt csinal az eletevel, amit akar (mondjuk ha valaki bombat kotoz magara es felrobbantja magat egy zsufolt bevasarlokozpont kozepen, az azert kifogasolhato), nade javasolni, az nem cool.

Hinta elemzesebe meg inkabb nem mennek bele, mert tok mindegy. Ilyet javasolni barkinek nem cool.

adg 2014.06.15. 14:29:38

Ha már itt tartunk, mi lett a geológus/geodéta (? nem emlékszem) Majré barátunkkal, aki afganisztántól csádig járja a vidéket? Hiányzik. Csak kilépett a civilizációból dolgozni és nincs internettye, vagy kiutáltuk őt is? :)

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:30:07

@Der echte Weinachtsmann:
En szemely szerint nem szeretem a petrezselymes krumplit. Az nekem mindig a sult krumpli es a krumplipure kozott levo valami, amit petrezselyemmel tesznek ehetove :-)

Jo etvagyat :-)

rezsöatya 2014.06.15. 14:30:20

@Imre apó: Hinta nem akar ongyilkos lenni, nehogy mar ezt bebeszeljuk. Talan most hullamvolgyben van, de ebbol is lehet tanulni, tole fugg. Sokszor egy kicsi is eleg, hogy valtoztasson, de nem ismerjuk, mint ahogy senkit itt.

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:30:53

@adg [Au, Darwin]:
Szerintem hazament a negyedik felesegehez :-)

Imre apó 2014.06.15. 14:31:08

@adg [Au, Darwin]: Szerintem valahol szabin, élvezi az életet.

rezsöatya 2014.06.15. 14:31:45

@morsels: talan mert a petrezselyem izet nem szereted. En pl. imadom! Kepes vagyok legelni egy egesz koteggel magaban...! :-)

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:33:17

@rezsöatya:
En meg alatalaban azt eszem meg, ami a petrezselymet legeli :-)

2014.06.15. 14:34:58

Huha, valakinek nagyon nem palya a "networking" :D Szerintem nem csak a balis poszt sikerult eroltetten jopofizos helyett cinikusra, hanem a konferencias is... :D Persze en meg a kinosabbnal is kinosabb vagyok ha tarsasagi eletrol van szo (a nicknevem is ebbol van), de en nem hinnem, hogy jopofizos posztot irnek ilyenekrol, inkabb csak otthon sirnek a parnamba, hogy egy k*rva nevjegyet se tudtam osztogatni /__\' ... Bar lehet, hogy pont az amcsik segitenenek a sajat nyomulos extrovertaltsagukkal, ki tudja, nem voltam meg Amerikaban. :D Na mindegy, mindenesetre erdekes volt. :D

A balis is az volt tulajdonkepp, az ove is egy szemszog vegulis, en mindenkiet elolvasom hiszen en sose jartam ott, csak szeretnek, szoval nekem a kepek a lenyeg, a stilustol elvonatkoztatok. :)))

Imre apó 2014.06.15. 14:35:19

@rezsöatya: Jogos, de a blogját is olvasom, épp úgy mint másokét is, hát elég depressziós egy valaki.

Dehogy beszélünk bele a rosszat, de már mehetne dokihoz is lassan. Ez is az ő dolga.

2014.06.15. 14:35:22

@Kövérmadár [swe]: Kellene végleges szűrés. Vagy tényleg ignoráld. Őt az izgatja fel, hogy másokat felhúz. Ha egyáltalán létező személyről van szó, és nem másodregje valakinek...

rezsöatya 2014.06.15. 14:35:45

@morsels: igen... neha kozbe kell iktatni egy atalakitot... probalkoztam a kaveba fuvel, de jobb, ha a tehenen is keresztul.megy...

Sütemény1975 2014.06.15. 14:36:15

@Kövérmadár [swe]: a puhany szot helyettesitsuk be a szocialis erzekenyseggel. te felhuztal magad kore egy falat. ez a gyermekkorod alapjan ertheto. azonban ezt a falat neked kell szepen lassan lebontani. szerintem jobb lesz neked nelkule.

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:38:47

@rezsöatya:
Azt ugye tudod, hogy nem a fubol lesz a tej, hanem szerencsetlen azt hiszi, hogy borjuja van. Allandoan :-)
A fu csak azert kell, hogy eletben maradjon :-)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 14:38:49

@Imre apó: ah, ha megegyszer tini lehetnek.

@morsels: azert jo az a BURGI! (Csak IMI bacsi kedveert :D)

Ja es az idöjarasra valo tekintettel, mint eszünk a kertben. A kicsi meg egy takaron az um füvön randalirozik :D

rezsöatya 2014.06.15. 14:41:18

@morsels: ne szolj neki, de @Der echte Weinachtsmann is azt hiszi... :-)))

Papagály (törölt) 2014.06.15. 14:41:29

@Kövérmadár [swe]:
"Ha ő kifejtheti ugyanazt a negatív véleményt minden egyes nap, naponta többször is, akkor én is megtehetem, hogy ordenáré vagyok."

ez a gondolkodásmód nekem arra hajaz, hogy ha ő megteheti, hogy pofonvág, akkor én is megtehetem, hogy egy sorozatot beleengedek az ak-47-esemmel. ezt már a mózesi törvények is tiltották.
szerintem rosszul látod. ha ő kifejtheti ugyanazt a negatív véleményt naponta, akkor te is kifejtheted a sajátodat naponta (bár, mint mondtam, hatékonyabb lenne, ha inkább figyelmen kívül hagynád). az ő véleménynyilvánítása azonban nem jogosít fel téged a személyeskedésre.

"Nincsen joga 7/24-ben világgá kürtölni a fájdalmát. "

miért ne lenne hozzá joga? neked is jogod van világgá kürtölni az örömöd és a fájdalmad - függetlenül attól, hogy épp melyik van soron.
szánalmat és együttérzést nem vár tőled senki. pusztán annyit várnánk, hogy ne személyeskedj, és főleg, hogy ne javasold neki az öngyilkosságot.

Muscari 2014.06.15. 14:41:46

@Kövérmadár [swe]: figyi, en sose olvasom el , amit ir, kiveve ha csak egy sor az egesz, azt gyorsan atfutom esetleg. Tegyel te is igy, mindenkinek jobb lenne.

Aztan meg ott a szures gomb is, de kezdem azt hinni, hogy mazochista vagy.

Nem szep dolog ongyilkossagra buzditani valakit meg akkor sem, ha nem biztos, hogy letezo szemely. Ahogy Morsels irta, nem cool.

2014.06.15. 14:44:19

@Kövérmadár [swe]:

Nekem semennyire sem tűnik hinta depressziósnak. Költözget, pierre cardin nadrágot vesz, munkát vállal, szeretne sörözni menni, nézgeti a svájci minimálbért... nekem úgy tűnik, hogy a maga által kijelölt szűk határokon belül tök tesz érte, hogy boldogabb legyen. A depressziósok ilyet nem csinálnak. (ezzel együtt lehet, hogy totál depi, és ide a maradék kis életenergiáját sziporkázza, nem tudhatjuk)

Nekem semmi bajom a véleményével, sőt, bizarr és érdekes látásmód, bár azt én sem szeretem, hogy nem lehet vele párbeszédet folytatni, mert ignorál minket.

Viszont amit írsz:
"Ehhez viszont nincsen joga. Joga ahhoz van, hogy otthon, a konyhában, magányában felvágja az ereit és kussoljon. Nincsen joga 7/24-ben világgá kürtölni a fájdalmát."

Hát már hogy a csába ne lenne joga hozzá?
Tök sajnálom a HÁ-től, de párhuzamot kell vonnom a melegekkel például. Van az a vélemény, ugye, hogy csinálják csak a kis dolgaikat a négy fal között, és hát nem, nekik is pont annyi joguk van (és azért hozom fel, mert tudom, hogy ezzel itt most egyetértesz), és ugyanígy: a depressziós, energiavámpír, fájdalom-a-seggben embernek is pont annyi joga van exponálnia magát, mint nekünk.

Egyébként igazából nem értem, miért húzott fel ennyire.:)

Ami pedig az öngyilkosságra való felszólítást illeti, ezt hívják cyberbullying-nak, as seen on TV, és szerintem totál udvariatlan dolog. Tényleg nem cool.

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:44:35

@rezsöatya:
Persze hogy azt hiszi, mert kiskoraban agymostak. Neked meg a krumpli csak petrezselyem-hordozo, hisz anelkul is megenned, ezzel igazolva azt az allitasomat, miszerint a petrezselymes krumpli eleve oxymoron, egy fatalis tevedes nyomokban lathato oroksege :-)

adg 2014.06.15. 14:44:47

@rezsöatya: "talan mert a petrezselyem izet nem szereted. En pl. imadom! Kepes vagyok legelni egy egesz koteggel magaban...! :-) "

@morsels: "En meg alatalaban azt eszem meg, ami a petrezselymet legeli :-) "

Húha, ez is felvet egy-két kérdést. :-DD

Wilhelmus80 2014.06.15. 14:45:22

Nem Hinta az egyetlen, akit érdekel a minimálbér és a sör ára:
qz.com/174700/how-many-hours-of-minimum-wage-work-it-takes-to-earn-a-beer/
Ebben Dánia nem szerepel, van viszont indonéz adat.
i.imgur.com/dhAZupM.png
Dániai adat itt sincs.

2014.06.15. 14:46:03

@Határátkelő: Szerintem meg torold. Marmint a posztot. Valaki mas is mondta neki ezt, meg regebben es azt is eltuntetted, ugy emlekszem, nem mintha nem olvasta volna mar el, de azert ne maradjon ott szerintem.

Amugy pedig most pont csak irt 2 sort erre ezt kapja... unprovoked, imho.... persze en nem vagyok mindig itt, szoval fogalmam sincs mi volt itt elotte... sot, szerintem mar megyek is megint, csak beneztem...

adg 2014.06.15. 14:48:11

@rezsöatya: A fűből más lesz, ha kersztülmegy a tehénen. Nem tenném a kávéba. :)

Imre apó 2014.06.15. 14:48:32

@Der echte Weinachtsmann: Ha így van akkor írd úgy, legalább gondolatban olykor az lehetsz :D:D:D

nem sértésből írtam, megjegyzem:)))))) Kopf hoch:)))

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:49:48

@adg [Au, Darwin]:
Kerdezz nyugodtan, nem birnam elviselni, ha miattam gyotorne barmi is :-)

2014.06.15. 14:49:49

@Th's child: Lajk. Vagy +1 vagyhogyszoktakeztitt.

2014.06.15. 14:50:28

@Th's child: Lajk. Vagy +1, vagyhogyszoktakeztitt.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 14:51:18

@morsels:
végülis csak a fűből lesz a tej. előbb a fűből tehenet épít, a tehén meg tejet választ ki.

2014.06.15. 14:53:08

Nu, ez 2x ment, elnezestkivanok, viszont elhasznaltam igy a mai napi blogos kommentkvotamat, szevasztok.

adg 2014.06.15. 14:55:06

@mojyo: Azt hiába törli, hinta megkapta imélben.
Amúgy lassan lehet, hogy meg lett a téma vitatva eléggé... :)

morsels (törölt) 2014.06.15. 14:55:29

@Papagály:
"előbb a fűből tehenet épít"
Ki? :-)

Persze, a tehen tejet valaszt ki, de nem azert, mert fuvet eszik. A tehen fuvet eszik, mert fuevo :-)

rezsöatya 2014.06.15. 14:59:06

@morsels: van ugye a csapatepito trening, meg a tehenepito fu... mit lehet ezen nem erteni??? :-))))

adg 2014.06.15. 15:00:24

@rezsöatya: Ja, semmi gond, én tök elfogadó vagyok, de tényleg. Ha azzal szereted, akkor azzal. Vagy legelhetsz hozzá egy kis petrezselymet, csak vigyáz, Morsels ne legyen a közelben. :))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 15:02:20

@Imre apó: nem vettem sertesnek. De tenyleg jo Lenne megegyszer tininek menni ha csak egy par napra is:D

@Papagály: aztan oda sz@rik a legelöre es az segiti az uj füvet növekedni:D Ime a termeszet körforgasa. (Tudom ma mar ne igyak többet)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.15. 15:02:26

@DieNanny [SZ,CH]:

A sarki kiskocsma nem multi. Ott ki kell termelni a béreket a söreladásokból. Egy ócska svájci sörözőben is ezért 8-9 frank egy korsó sör.Éppen az ausztriai kocsmaárszínvonal 2,5 szerese.Akárcsak a bérek.Na most ha ezt összeveted a 800 forintos sörrel meg a 4400 forintos minimálbérrel..valahogy nem jön ki a matek.Én nem akarok állandóan kötekedni,de 800 forintos sörárral nem lehet kitermelni 5,5ször akkora órabéreket.Úgyhogy szerintem inkább a boltban kapsz annyiért sört ott. Egyébként a 20 frankos kulibér is sántít szerintem, tilmir bevallása szerint a kulibér vollzeitban 2500-3000 körül mozog.Ha 3 ezerrel számolsz máris gyönyörűen kijön ugyanaz az arány mint pl Ausztriában.

Elnézést hogy ezeken pörgök sokat, de szeretem ha tisztán vannak tálalva a dolgok!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.15. 15:02:26

@Papagály:

Na most, én csak annyit állítottam hogy nehezen hiszem hogy 800 forintos sörárak vannak ilyen minimálbér mellett.Nem kérdőjeleztem meg a minimálbért,mert én is tudom hogy arrafelé magasabb a bérszínvonal.A 800 forintról meg : a boltban lehet hogy annyi, de a kiskocsmában egészen biztos hogy nem. Vagy északon máshogy működik a kapitalizmus? Szerintem hasonlóan működik. Ennek pedig nincs ahhoz köze hogy kisebb arrafelé az olló a jövedelmek között. Adott egy koszos krimó és ki kell termelni az álomszerű 20 dolláros pultoslánybéreket. Na most, elhiszed azt hogy 4 dolláros sörökkel fogják ezt kitermelni?

Egyébként nem értem miért voltam most negatív...csak megkérdőjeleztem egy számomra furcsa állítást. Nagyjából olyan mintha azt mondanám hogy Magyarországon 500 forintos minimálbér van és 100 forintokért ihatsz már sört a krimókban.Mennyire életszerű ez?

Vannak olyan területek ahol nagyon másak is lehetnek az arányok országonként, de a sarki kiskocsma/fodrász/bármi hasonló pont nem ilyen.Ha helyben történik a "termelés",helyi munkaerő által,akkor annak bizony meglesz az ára.

Az meg nem izgat hogy 20 dollár ott a mekis bér. Nem a bér a lényeg,hanem hogy mennyit tudsz fogyasztani belőle adott helyen.Lehet Dániában is többet tud egy mekis mint Ausztriában, nem tudom,de erre meg mondhatom azt,hogy és?Itt meg jó meleg van nyáron.Amíg meg tudok élni,addig nem zavar hogy a dán mekis "dőzsöl".

Shenella 2014.06.15. 15:02:26

A sor uzletben tenyleg kb. 800-1000Ft, de barban 2000 Ft felett van.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 15:02:41

@morsels:
ki? hát mondhatnám, hogy a Nagy Tervező, vagy a télapó, vagy i.ten, ahogy charlieharper írná viccesen.
de mondhatom azt is, hogy a tehén épít. ahogy madár is építi a musclebirdöt a proteinos palacsintaporral.
igazad van, a tejkiválasztáshoz a tehén fűevése nem elégséges, de szükséges feltétel. ha nincs fűevés, nincs tej se. (persze, ha a természetes tehenet vesszük, nem a gmo-s brazil szóján hízlalt géppé lefokozott lényt.)

rezsöatya 2014.06.15. 15:03:39

@adg [Au, Darwin]: en meg megmondalak a hataratkelos neninek, hogy kannibalizmusra uszitod Morsels-szet...!
:DDD

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 15:04:08

De hat meg nem ert ide madarunk különleges szere ugyhogy marad a Whisky: D

rezsöatya 2014.06.15. 15:04:56

@Der echte Weinachtsmann: kivancsi vagyok, mit csinalnal abban a nehany napban...?

morsels (törölt) 2014.06.15. 15:09:34

@házelőtthinta:
Nezd haver, egy McDonaldsos burger suto a vilag minden tajan ritkan engedheti meg maganak, hogy barokban sorozzon. A fejlett nyugat barmelyik orszagaban ugyanugy, mint a kevesbe fejlett, felzarkozo orszagokban, nem beszelve a harmadik vilagrol.

Ez van. Ezen persze kesereghetsz, de attol meg nem fogjak a te (volt) munkadat jobban ertekelni, mert a McDonalds uzleti politikaja nem arra epul, hogy gourmet burgereket csinaljon sztar szakacsokkal.

Amit esetleg megtehetsz az az, hogy csinalsz egy gourmet burger helyet, ahol 50 euro/oraert forgathatod a cuccot :-)

adg 2014.06.15. 15:11:52

@rezsöatya: Csak azt ne! Én csak téged védelek, ő mondta, hogy olyanokat eszik, akik petrezselymet legelnek. :)

Honnan tudod, hogy néni? Mondjuk a stílusa olyan általában.
Azt hiszem, ennek utána kell járjak ha lesz egy kis időm. :))

Imre apó 2014.06.15. 15:12:40

@Der echte Weinachtsmann: Mai fejjel, tudással?? ...tini, így gondolod? :)))))

Ja az klassz lenne, de akkor már 1 év,...nem pár nap :D:D:D

rezsöatya 2014.06.15. 15:14:39

@Der echte Weinachtsmann: pl. nem ihatnal whiskyt. Hat kell ez neked?

Imre apó 2014.06.15. 15:17:52

@rezsöatya: gondolom olyan 18 éves tini :)))))

rezsöatya 2014.06.15. 15:19:08

@Imre apó: 21 eves kor alatt nem szolgaljak ki...

DieNanny CH 2014.06.15. 15:20:39

@házelőtthinta:

Na, várjál, a posztban az volt, sör: 800-2500 KÖZÖTT! Nem csak 800.
Tehát, van olyan hely, ahol 2 sörre éppen elég a min.bér. Vagyis az arány hasonlít az osztrákhoz.

Imre apó 2014.06.15. 15:20:54

@házelőtthinta: neigyámánannyit:)))))) sörhasad van már? :)))))

Imre apó 2014.06.15. 15:21:49

@rezsöatya: mert úgy néz ki mint a 14 éves, akkor nem:D:D:D

2014.06.15. 15:21:52

@mojyo: +1, szerintem is legjobb lenne torolni ezeket a megjegyzeseket es lehetoleg nem ismetelni oket. Ertem hogy nem direkt provokal Madar de ez akkor sem oke.

DieNanny CH 2014.06.15. 15:22:33

@házelőtthinta:

Igazából azt sem tudom, milyen árfelvésben vannak Mo-on a sörök, és mennyi a magyar órabér.(minimál.)

Papagály (törölt) 2014.06.15. 15:22:41

@házelőtthinta:
elnézést, akkor félreértettem. egyébként a cikk szerzője így fogalmaz:
"egy sört általában 800 és 2500 forint között mozog"
tehát gyanítható, hogy a sáv alja nem a kocsmai ár, hanem a bolti.

amúgy dánia szerintem korántsem olyan hideg, mint hinnéd. pár éve október közepén voltunk malmöben (igaz, az már svédország, de csak egy fél óra volt koppenhágától), ahol fürödtünk az északi tengerben.
(mondjuk, a helyiek utána kérdezgették is, hogy honnan jöttünk, mert hogy ott nem annyira gyakori szokás a 12-14 fokos tengerben úszkálni, ők csak szauna utána mentek bele, megmártózni. :)) )

2014.06.15. 15:23:56

@adg [Au, Darwin]: En sose kapok emailt, de lehet, hogy azert mert nekem sose valaszol senki haaaaaa! /___\"

Igen, meg lett vitatva, de csak 2 perccel kesobb reagaltam en a tobbihez kepest, mert kesobb olvastam el a kommentet, eloszor csak a posztra reagaltam, de az bezzeg senkit se erdekel :DD Fura egy blog ez, na.... leptem is mara. :D

adg 2014.06.15. 15:24:55

Ma olyat tettem, amit évek óta nem. Bementem egy mekibe. A kölyköt fagyit óhajtottak, itt meg nem nagyon divat a fagyis, csak egy pár fagyis van bent a CBD-ben, de csak nem autókázunk 20 km-t egy fagyiért, jó lesz a mekis is. Az a fehér izé, olyan, mint egy fagyi, csak nincs íze. Szóval 30 centért adják, így négyünknek kemény 1,20-at fizettem. Ha bemegyünk a fagyishoz, otthagytam volna egy 50-est kb.
Hogy ebből hogy termelik ki a ~16 dolláros minimálbért, azt nem tudom, pedig biztos megoldják valahogy. Gondolom kb minden alkalmazott diák volt a főök kivételével, nagyon fiatalok voltak mind, ők olcsóbbak, de akkor is.
Mindegy, élmény megvolt, pár évig megint kibírom meki nélkül. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 15:26:16

@Kövérmadár [swe]: a depressziorol nem lehet lejonni. ez a csunya igazsag.

morsels (törölt) 2014.06.15. 15:26:49

@DieNanny [SZ,CH]:
Ezt kivetelesen tudom, mert mostanaban par helyen kiprobaltam :-)
Szoval a sorok (legalabbis Pecsett) olyan 400 forint korul vannak, persze van dragabb es olcsobb hely is.
A palinka (marmint a jo minoseg) meg olyan 1200-1400 forint korul van, a 4cl mennyiseg.

morsels (törölt) 2014.06.15. 15:28:53

@Babette.:
Ez meg a masik, de ahogy eszrevettem, a depressziot itt is valamifele uri huncutsagnak gondoljak sokan.

Imre apó 2014.06.15. 15:28:56

@adg [Au, Darwin]: Fagyi idehaza 170 -200 ft 1 gombóc, lehet van drágább is.
Az órabérek 300-tól 1200 ft, lehet van több is?!

DieNanny CH 2014.06.15. 15:30:23

@adg [Au, Darwin]:

Házilag lehet csinálni! Banánt - jó érettet - pürésítesz, hozzá tejszín vagy tej, meg vaníliás cukor, és bele a jégkrémformába. Ikeában szokott lenni, de most már máshol is lehet kapni. Gondolom, nálatok is. Banán helyettesíthető bármivel, mag nélkül. Akár tömény málnaszörppel is, stb.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 15:34:56

@Imre apó: par nap vagy egy ev. Az is lehet megbannam. Ki tudja.

Imre apó 2014.06.15. 15:36:25

@Der echte Weinachtsmann: De ugye kizárólag csak a nejeddel együtt???? :D:D:D:D

adg 2014.06.15. 15:36:30

@morsels: :) Az a vicces, hogy a foster itt nem divat. Nem is láttam még a boltban, az inkább export márka. Sőt, ha jól tudom, a negyrészét licensz alapján gyártják európában. De a saláta az jól nézett ki, ez vitathatatlan.

@Imre apó: Itt nem gombócolnak, hanem pohárba adják. Kis, közepes meg nagy pohár, olyan 8-15 dollár közt szór. Iszonyat drága, nem járunk ilyen helyekre. Ha mind a hatan elmegyünk, nem elég az 50-es. De 50 dollárért jobbfajta jégkrémből is annyit veszek a boltban, hogy nem fér el a fagyasztóban. Kenjék a hajukba a fagyit.

Imre apó 2014.06.15. 15:38:20

@DieNanny [SZ,CH]: dió is jó, vagy a mákfagyi:)))))))))))))

Imre apó 2014.06.15. 15:41:29

@adg [Au, Darwin]: :D:D:D mi is ezt tesszük, bolt fagyasztó kész. na jó azért néha fagyizunk is, néha, vagy is ritkán:))))

Ja persze a jó fagyi is ritka, sajna.

adg 2014.06.15. 15:41:41

@DieNanny [SZ,CH]: Sajnos nem tudom megcsinálni, mert nincs IKEA itt. :DD
Szoktunk egyébként házilag is csinálni néha, hasonlóan. Az én "specialitásom" meg, hogy felverem habnak a tojásfehérjét kis cukorral, és elkeverem passionfruittal. Erre eléggé rá vagyunk izgulva.
De a tejszínes sem rossz, csak tojás mindig van itthon.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 15:47:19

@rezsöatya: atyam, most nem halljak odafenn:D valld be nyugodtan azert neha te is:D

Imre apó 2014.06.15. 15:49:12

Ha nincs fagyi géped, legyen szárazjeged, vagy poroltód:))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 15:49:16

@rezsöatya: te , egyebkent tudni mar hogy az unoka fütyis vagy nunis? Tudom mindegy csak egeszseges legyen. De megis!

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 15:51:33

@Imre apó: eleg egy flaska r134a is:D minden lefagy körülötte:D

2014.06.15. 15:51:37

@adg [Au, Darwin]: 'Az a fehér izé, olyan, mint egy fagyi, csak nincs íze.'

Hazudsz - a multkor megszavaztuk hogy a mekis kaja finom es kesz! Nem azert veszik az emberek mert olcso es konnyen elerheto, de nem am...

rezsöatya 2014.06.15. 15:53:44

@Der echte Weinachtsmann: nem tudom. Az segit, ha elmondom, hogy Conchita Wurst lesz a neve??? :-))))

Imre apó 2014.06.15. 15:54:06

Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. De olyannyira le vagyok maradva, hogy valószínűleg örökké fogok élni:)))

Na mentem is, csőváz:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 15:54:55

@Babette.:
Akkor tompítsa el gyógyszerekkel. Nekem mindegy, hogy mit csinál, csak ne kelljen már a folyamatos nyekergését hallgatni a nyugatról, kapitalizmusról, sörről és arról, hogy milyen szar az élete.

Mindenkinek volt már rossz időszaka, nem? Nincs szánalmasabb annál, mint ezt másokra testálni.

@Th's child: @Muscari: @Papagály:
Nézzétek. Anyám depressziós volt és alkoholista. Egy éjszaka, miután benyakalt egy jó adag whiskey-t (egy üres üveget találtak a szobában) leesett a lépcsőn. Állítólag nem volt szép látvány. Mégis ez volt a legjobb dolog, ami az életében történt. Nem szenvedett tovább.
Előtte 27 évig mérgezte az én, valamivel még több évig a nővérem életét. Az eredmény esetemben önmagáért beszél. Ez van, nincs ezzel probléma, de ne mondjátok meg nekem, hogy mi az, amit cool vagy nem cool mondani.

Pont annyira, amennyire én is kaptam az okos tanácsokból (szűrjem hintát), itt a remek lehetőség, ti is szűrhettek engem. Okkal állok ki a véleményem mellett.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 15:56:03

@rezsöatya: ugyanott vagyok mint a kerdesem elött. : D
De azert köszi

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 16:02:07

@morsels:
Elmondtam máskor is: létezik depresszió, de könnyű összetéveszteni a lustasággal.

Aki valóban depressziós, az látogasson meg egy pszichiátert, amit a legtöbb országban fizet a TB (nem pszichológust, akinek órákon át lehet mesélni Pamacskáról, a kiscicáról, akit a nagypapa megerőszakolt).

Ha valóban gond van és nem csak a fent nevezett lustaság, akkor majd kap rá gyógyszert. Megoldani nem fogja a problémát, de kinyitja a lehetőségét annak, hogy megoldja saját maga ezeket a doglokat. Volt szerencsém végignézni a környezetemben a hatását. Csak ehhez értelmesnek is kell lenni és ameddig valaki leragad ott, hogy sör meg kocsma, nincs az a gyógyszer, ami segíteni tud rajta. Annak először agyat kell ültetni a fejébe. Aztán ha levetkőzte ezt a 13 éves szemléletet, hogy haverok-buli-kocsma, akkor kezdhet bármit az életével.

A legnagyobb probléma hintával, már ha igaz az a sok hülyeség, amit elmond magáról, hogy nem akar tudatosan élni. Sodródni akar. A sodródásnak a vége pedig a lábtörlő alatt való kúszás. Sokan csinálják, a világ minden országában nagy divat. De ezeket az embereket nem tudom sajnálni, sem megérteni. És semmi köze a depresszióhoz.

rezsöatya 2014.06.15. 16:03:24

@Der echte Weinachtsmann: hat bevallom, ha a misebor nem 2010-es evjaratu Chateau Margaux, akkor pancsolok egy kis koktelt a kehelybe '58-as Glen Gariochbol...

rezsöatya 2014.06.15. 16:04:05

@Der echte Weinachtsmann: az ultrahangos kepen mar latszik a szakall...
:DDD

rezsöatya 2014.06.15. 16:08:21

@Der echte Weinachtsmann: szedem a bogyokat, de egy nap alatt nem javul latvanyosan...!
:-)

rezsöatya 2014.06.15. 16:11:03

@Mirjam2: "hazudsz"

elkaptad? (H1nTa-virus)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 16:11:13

@rezsöatya: akkor megint a zöldet vetted be es nem a sargat. Arra oda kell am figyelni:D

montroyal ( CAN qc) 2014.06.15. 16:12:05

sziasztok! olvasok de gyonyoru ido van es ki kell mozdulni ..

szép napot kivanunk ..

www.polarbearsclub.ca/fr/photos-et-videos.html

rezsöatya 2014.06.15. 16:12:51

@Der echte Weinachtsmann: meee? Szinvak grafikusrol meg nem hallottal???

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 16:18:18

@Kövérmadár [swe]: szerintem nagyon leegyszerűsíted a dolgokat....

Jól gondolom, hogy a pszichológusok munkáját alulértékeled, nem becsülöd?

rezsöatya 2014.06.15. 16:21:52

@montroyal ( CAN qc): jegesmedve klub?

miert nem az extrem valtozatot valasztjatok? :-)

youtu.be/jCz6OLV7qHk

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 16:22:45

@rezsöatya: akkor ma a hosszukasat ne a kereket: D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 16:24:34

@Kövérmadár [swe]:
Milyen botrányt csináltak egyesek belőle mikor ugyanezt javasoltam néhány hónappal ezelőtt.

morsels (törölt) 2014.06.15. 16:27:52

@Kövérmadár [swe]:
Madar, engem nem zavar hinta annyira, mint teged.
Most elemezzem azt, hogy vajon te miert igy reagalsz?

Egyebkent en nem hiszem, hogy hinta depresszios lenne, azt csak te sugalltad, aztan ekore csavarodott a beszelgetes, de szerintem vakvagany. ezt elemezni.

Hinta igy latja a vilagot, te meg mashogy. Az o latasa egy hajszalnyit sem vesz el a te vilagodbol, raadasul a tied sem altalanos ervenyessegu. Tromfolni is lehetne, hogy masnak meg rosszabb volt, mint neked.
Meg nyula sincs senkinek rajtad kivul :-)

morsels (törölt) 2014.06.15. 16:34:58

@diggerdriver:
Talan azert, mert ongyilkossagot javasolni nem cool.
Nezd, velemenye lehet barkinek, vitatni lehet barmit, ellenkezo allaspontra helyezkedni is popec, nade ongyilkossagot javasolni nem cool.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 16:38:54

@rezsöatya:
Talán most?
Miért volt már a csúcson is?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 16:39:45

@morsels:
Ismered a dumát nem?
Nehéz az élet? Dobd el.
:))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.06.15. 16:39:58

@DieNanny [SZ,CH]: masik recept: fagyasztott epret tejszinnel es porcukorral bele a robotgepbe, ket perc porges es kesz. Mindketto isteni lehet. Nekem most van a melyhutomben Hagen Dazs pezsgos es truffeles jegkrem, az sem kutya am...
Ritkan eszunk fagyit itt , mert jo draga es nem is olyan finom, igy marad a jegkrem.

Tenyleg, tudja valaki, hogy hogy kell kiejteni ezt a fura nevet?

adg 2014.06.15. 16:40:27

@Mirjam2: Aha, igen, el is felejtettem. Szóval finom, és akkor is ezt választottam volna, ha a másik fagyis mellett lett volna, és sokkal drágább lenne. Mert finom, tápláló, szép, tartalmas és nyelvcsiklandó katarzisba torkolló. Minden pénzt megér.
Most nem hazudok, ugye?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 16:41:09

@morsels:
Na te is vega vagy? Én is.
Növényevő állatokat eszünk.

Muscari 2014.06.15. 16:42:55

@rezsöatya: en is gratulalok az uj jovevenyhez! Addig meg elvezd a fiatalsagot, mig meg nem erkezik az unoka, mert egybol ven nagypapa leszel:-)

montroyal ( CAN qc) 2014.06.15. 16:44:13

@rezsöatya: OK lehet hogy megprobaljuk jovo heten megyunk Alaskaba ha talalkozunk igazi jeges macikkal ..

montroyal ( CAN qc) 2014.06.15. 16:46:00

@DieNanny [SZ,CH]: es meg lehet oldani fele arbol a Grupon-on vettenk jegyeket ...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 17:03:53

@adg [Au, Darwin]: uhhh, tanusíthatom. az ember reménykedik ráadásul, hogy tehénszar volt, amibe lépett, nem emberszar.... (bocs.... muszáj volt.)

egyébként én is depressziós vagyok. tényleg. aljas egy dolog. ez van. de ha valaki nekem azt mondaná, ugorjak le a hídról, felpofoznám.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 17:06:22

@rezsöatya: ez egy Balin (is) specialitás. luwak kávé. nem kóstoltam, annyit nem ér biztos, mint amennyit kérnek érte. vannak helyek, ahol demonstrálják a procedúrát. érdekesnek érdekes.

Muscari 2014.06.15. 17:16:14

@Chang Yai: azt olvastam, hogy ezeket a cibetmacsekokat elegge nyomorusagos korulmenyek kozott tartjak. En etikai okokbol nem vennek ilyen kavet, vagyis azt mondom, igy nem kell bevallani, hogy dragallom es undorodom is tole ;-)

Az elozo kommentedet szomoruan olvastam viszont. szerintem te nagyon maganyos lehetsz, amit nagyon sajnalok, mert igazan ertekes ember vagy. En is voltam depresszios, hal Istennek elmult, de sosem fogom elfelejteni.

rezsöatya 2014.06.15. 17:17:44

@Chang Yai: vizualis tipus vagyok. Szoval a demonstracio ugy zajlik, hogy ul a cibetmacska a kavegep folott... es...?
:DDD

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 17:17:58

@Muscari: most mennem kell, remélem, senki nem fogja éjjel azt javasolni, hogy ugorjak én is.

puhacica 2014.06.15. 17:19:11

@házelőtthinta: na Hinta, akkor Esztergomban megnyilt a mennyorszagi nagykovetseg. A kozpontban van Trafo Cafe alneven, 150 HUF egy korso sor.

Muscari 2014.06.15. 17:21:56

@diggerdriver: na mi lesz a szamitogeppel? Dontottel mar?

Muscari 2014.06.15. 17:23:24

@Chang Yai: ha valaki megprobalna, megvedelek, ne felj. Jo szorakozas!

@rezsöatya: Atyam, maga de hule ;-))))

Shanarey 2014.06.15. 17:40:58

Nos az első poszt, nekem érdektelen, a sör ára meg pláne az.
:-)
A második, ez az "írok posztot mert valaki csak elolvassa" kategóriába sorolom.
Nos én nem.
Akinek nem tetszik a konferencia, az minek megy oda? Na meg szerintem ott is meg lehet találni a jó dolgokat, bármi is a témája az adott konferenciának.

Hintáról jót vagy semmit.
Tényleg, tud valaki valami jót róla?
:-))

@Chang Yai:
A depresszió, egy létező dolog, de aki tényleg az az nem írja le hogy ő depressziós. Elhiszem hogy időnként van rá okod hogy ezt gondold magadról, de ettől még nem leszel az.
Én ezekkel a dolgokkal úgy vagyok hogy majd ha a megfelelő doki mondja azt hogy x y depressziós, akkor elhiszem. Az öndiagnosztizálásnak nem vagyok a híve, főleg nem efféle fórumokon.
Ahogy a "Tudjukki" is meghatározta magáról hogy milyen baja van és erre később hivatkozott is nem egyszer, ez is csak arra volt jó hogy legyen hivatkozási alapja ha valaki a szemére hányta a viselkedését.

Vicces hogy Kövérmadár így meg lett találva, amiatt amit mondott Hintának. Ezt a mondatot más verzióban már többen előadtuk vele kapcsolatban. Mellékesen, az a bizonyos kérdés, amelyet szinte minden gyerek kénytelen meghallgatni és válaszolni rá, hogy is hangzik?

-Ha X Y azt mondja, ugorj a kútba, bele ugrasz?

Nem mondom azt hogy amit Kövérmadár mondott, az PC és semmi baj vele, de könyörgöm, vegye már észre az akinek ez nem tetszik, miért is mondta ezt.

Ha nincs előzmény, akkor "utózmány" sem lesz.
:-)

Ide is lehet lőni.

Muscari 2014.06.15. 17:44:38

@Chang Yai: Akarom modani jo szorakozasT!

Shanarey 2014.06.15. 17:50:34

@rezsöatya:

Tölcsér, amibe öntik a kávét, Cibet macsek akinek a szájában van a tölcsér szűkebbik vége, és utána a kávégép.

Muscari 2014.06.15. 17:51:54

@Shanarey(England): ennek is van elozmanye, nagyon sokszor elmondta mar ugyanezt. Ismerjuk az egesz elettortenetet, en szemely szerint nagyon sajnalom ot a gyerekkora miatt.
De nem ertem, miert nem lehet Hintat szurni vagy atgorgetni, es miert kell ugyazat meghallgatni szazadszor. Hinta is eszrevehetne magat, de az hiu abrand, igy az okosabbnak kene engednie.

Most en is elkezdtem azon gondolkodni, hogy hanyagolom a blogot egy idore, mert ez az irany nekem nem tetszik. Nem akarom egymas anyazasat olvasni minden nap :-(

2014.06.15. 17:57:41

@Shanarey(England): Eleg vicces, vagyis inkabb nem az, ahogy itt kioktatod Changot hogy o igazabol nem is depresszios, mikozben azt mondja magarol (egyebkent fogalmad sincs hogy ez diagnosztizalva van-e vagy nem). Hadd dontsek mar el az emberek magukrol hogy micsodak, hadd ne te dontsd el roluk egy blogon keresztul, oke? Ami az ongyilkossagra buzdito megjegyzeseket illeti, nezz mar utana kicsit a cyber-bullying temakornek mielott itt osztod az eszt.

2014.06.15. 17:57:48

Akkor ez most a Határátkelő blog, vagy a Depressziós blog?

Shanarey 2014.06.15. 18:01:40

@Muscari:

Anyázás kategória, nagyon ritkán fordul elő, emiatt lelépni felesleges, na meg ahogy írtad, átgörgethető.
S ha már Angliában élünk, akkor használni kell az Angol hidegvér kategóriát. Persze hogy az Angol hidegvér hol és milyen kiszerelésben kapható, azt nem tudom.
:-)
Nekem nincs rá szükségem, én gyárilag nyugis vagyok.

Ez a blog még mindig a "legnormálisabb" a blog kategóriában, ha az a szempont hogy megy e itt verbál szex és csúnya beszéd.

puhacica 2014.06.15. 18:03:11

miutan ugyis szet lett barmolva a mai poszt, elmeselem, mitol van jo kedvem. eloszor is a heten vagom az evad utolso reszet, halleluja! masodszor: 3 het mulva elrepulunk Zakynthosra. aztan pedig augusztusban lekocsikazunk Vodicebe. es ha mar ott vagyunk, meg szeretnem nezni Sibeniket es a Krka Nemzeti Parkot. ha valaki jart mar ott, szivesen vennem, ha irna par sort, mit, hogy, merre erdemes, netan ez a 2 program belefer-e 1 napba?

2014.06.15. 18:03:22

@Muscari: Ne csinald mar... Kezd egyre unalmasabb lenni a tarsasag amugy is miota Charlie es Max leleptek.

puhacica 2014.06.15. 18:05:45

plusz engem erdekelne, ki, merre utazik nyaron. van kedvetek errol irni?

2014.06.15. 18:09:47

@adg [Au, Darwin]: 'Szóval finom, és akkor is ezt választottam volna, ha a másik fagyis mellett lett volna, és sokkal drágább lenne. Mert finom, tápláló, szép, tartalmas és nyelvcsiklandó katarzisba torkolló. Minden pénzt megér.'

Na vegre bevallottad, fo az oszinteseg!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 18:14:55

@Muscari: @Mirjam2: köszönöm. (közben visszajött a net.)

@puhacica: Sibenikben emlékeim szerint nem nagy az óváros, és nem kell rá egy egész nap. nagyon szép és hangulatos. hajóval lehetett menni Vodicéből (de ez ezer éve volt, múlt évezred). a nemzeti parkban szerintem nem voltunk.
majd Mr Papagály hozzászól, ha erre jár, mert emlékeim szerint ő is volt ;-)
én valamikor a héten megnézem a Taj Mahalt, ha az ég is úgy akarja. hogy most hol vagyok (Khajuharo), arra meg a női keblekre beindult férfibandának érdemes rákeresni képkeresőben (világörökség, ezeréves templomok némi nemi csavarral). Digger itt aztán találhatna nekivaló avatart.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 18:15:47

@Muscari:
Még nem.
Ma voltam a PC Worldban más ügyben de gondoltam megnézem a számítógépeket.
Én két dolog miatt akartam építtetni gépet.
Egyrészt mert úgy tudtam hogy csak a Windows7 ultimate van magyar nyelven.
Aztán kiderült hogy a PC Worldban minden gép Windows 8,1-es és csak be kell állítani a magyar nyelvet rajta.
Vettem is volna de SSD-vel nem árulnak gépet.
Szóval most keresek olyan lehetősége ami vagy Windows 7-es magyar nyelvű vagy windows 8,1-es és van bennük SSD I5-ös processzorral.
Itt tartok most.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 18:20:12

@házelőtthinta: itthon 500 a minimalber, 300 a sor. mit szolshhez, kis matematikus?

2014.06.15. 18:20:46

@Muscari:

Ez a blog már ott tart,mint egy virágvasárnapi körmenet, ahol kizárólag szentes nótákat énekelnek. Már mindenki önként, vagy erőből ki lett szórva, aki mást mert dalolni. Az úri közönség többsége indulhatna a szép magyar beszéd országos versenyen.
Persze kezd az egész ellaposodni. Na de napról napra arról értekezni, hogy Hegyeshalmon túl minden hapy, Hegyeshalmon innen meg egy trágyadomb, nos az egy idő után unalmas.
Főleg akkor, ha azok akik ezt másképpen látják, zsigerből hülyék(max, hinta, quercus, süti, stb.)

De hát valamit valamiért.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 18:21:01

@puhacica: ja és az kimaradt, hogy útközben persze Plitvice vízesések, nem? :-) gyönyörű hely.

Shanarey 2014.06.15. 18:22:26

@Mirjam2:

Öndiagnózis? Ez ügyben te is futhatnál egy kört, mennyire szeretik az orvosok az ilyesmit, és mennyi kárt okoz, mert rendszerint téves.

Tudom mi az a cyber bullying, de ez közel sem az.
Jó dolog a PC kategória, de azért még nem kell átesni a ló másik oldalára.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 18:22:27

@tildy[UK]:
Ha komoly a baj, akkor ott nem a pszichológus segít, hanem a pszichiáter.
Persze minden egyéni "vérmérséklet" kérdése, de ha saját magamból indulok ki, akkor a pszichológus csak piszlicsáré dolgokban tud segíteni. Nem gondolom véletlennek, hogy a TB jellemzően a pszichiátriai kezelést állja (komoly probléma esetén) és a pszichológusokét nem.

Ha az emberek túlbonyolíthatják a dolgokat, akkor én is leegyszerűsíthetem őket, nem? :)

@diggerdriver:
Ezt már én is javasoltam neki. Ennyien nem tévedhetünk ;)
Valld be, hogy neked sincs lelked! 8)

@morsels:
A lényeg nem az, hogy rosszabb volt vagy sem. A lényeg az, hogy mióta itt van, képtelen bármiről is elismerően nyilatkozni. Folyamatosan dől belőle a keserűség, pedig semmi olyan nem történik vele, amiért nem ő a felelős.

Ráadásul minen egyes poszt esetén az első és utolsó kommentje arról szól, hogy a melós és a sör. Kár, hogy nem mindenki olyan melós, mint ő és nem mindenkinek áll az élete a sörből. Én még az életben nem vettem sört, inni is talán egyszer ittam, utálom. Majd leírom minden alkalommal én is + folytatom a magyargyalázó megnyilvánulásokat is, mit szólsz?
Kiváncsi vagyok, hogy az hányakat fog zavarni, de végülis mindegy, hiszen a véleményemet jogom van leírni, nem? ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 18:25:39

@morsels: ooo, nekem van. mondjuk mancika, a szobai mar meghalt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 18:26:57

@Muscari: ahogy irod. egyebkent nevevel ellentetben amerikai, a belga hangzas reklamfogas.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 18:27:57

@Kövérmadár [swe]: Nem gondolom, hogy csak a komolyan bajban lévő embereken kell segíteni. Átéltem egy smást, testközelből és saját tapasztalatból is. Igen van, mikor a gyógyszer segít csak (triregol, tegretollal risperdallal kapcsolatban láttam testközelből pár dolgot), de olyan emberként, akit pszichológus húzott ki a szarból (konkrétan azon a szinten voltam, amit a hintának javasoltál) , bocsánat de nem értek veled egyet.

Ha már a nagy őszinteségnél tartunk, nemte nem leegyszűríted, egyszerűen nem kezeled problémának. Semmisségnek , piszlicsáré dolognak kezeled, és ez nagyon nem jó.

Sajnálom, hogy ennyire feketén-fehéren gondolkodsz, ennél okosabb embernek tartottalak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 18:28:30

@Muscari: a depresszio nem mulik el. :(
csak elbujik...

2014.06.15. 18:29:27

@Shanarey(England):

A hiszti és a depresszió nem ugyan az. Az első veleszületett rendellenesség, a második szerzett.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 18:31:19

@puhacica: nem. foleg ha a parti uton mentek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 18:32:50

@lexrex:
Ez kérlek a "rohadó nyugaton minden szar és a sör is drága" blog.

A más véleményűek kiutálásában nincs igazad.
Süteményt, Quercust és ide lehet sorolni Cascabel-t is, senki nem utálja ki. Azt is megbeszéltük már ezerszer, hogy az alapvető probléma, amit feszegetnek valós, csak sokakat nem érint, nem vagyunk érzékenyek rá.

Maxval esetén sem azzal volt senkinek baja, amit a nyugati életről írt, hanem azzal, amit erőszakosan minden alkalommal belemagyarázott. És igen, marha unalmas minden egyes poszt esetén a melegekről olvasni.

Hinta is egyetlen nótát fúj, képtelen belátni azt, hogy valamit rosszul csinál.

Érted? Kétlem...

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.15. 18:33:09

@puhacica: az attol fugg, mire marad penz a konyha felujitas utan. gorogorszagba van meghivasunk, vagy horvat tenger.
vegso esetben atmegyunk egy napra a sarvari furdobe:D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 18:33:10

@Shanarey(England): Erről eszembe jut , hogy munkahelyen minap megkérdeztem, hogy tán szégyenlős a munkatársam, hogy nem meri mondani, hogy zavarja a klíma (ami persze rám fúj, direkt én ültem alá, imádom, sosem voltam még tőle beteg , és ráadásul így végre nincs is melegem, de a srác mellettem ül, épp egy picit éri a klíma huzata). Erre másik munkatárs, nem, nem szégyenlős, ámde úriember. :)

Na erre nem tudtam mit mondani.

Shanarey 2014.06.15. 18:34:00

@lexrex:

Nem emlékszem arra hogy ezt vitattam volna.

Nos akkor itt ki a hisztis, és ki a depressziós, a te véleményed szerint?

Shanarey 2014.06.15. 18:42:25

@tildy[UK]:

Ahogy a hasba lőtt indián mondja:
-Nem fáj csak ha nevetek.

Ha én lennék a fickó helyében én sem reklamálnák, de keresnék egy "klíma huzat" mentes pozíciót, mert az én nyakam és karom az utóbbi tizenévben nem szereti az efféle dolgokat.
S nem szeretek nyakfájós állapotom miatt fura testtartásban sétálni.

Valahogy úgy ahogy eme film főszereplője tette annak idején.

www.imdb.com/title/tt0064146/?ref_=nm_flmg_act_20

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 18:43:03

@tildy[UK]:
Sem okos, sem szociálisan érzékeny nem vagyok :)
Én csak egy, a saját mikrovilágomban élő szerencsétlen vagyok, akinek semmi gondja és problémája nincsen az életben. Soha nem ért semmi csapás, semmi kudarc, még egy fránya baleset sem. Egészséges vagyok, életerős, bár lelkem nincsen. Ráadásul mint egy hülyegyerek, ülök a homokozómban és buta vigyorral konstatálom a sors által adott minden ajándékot. Ráadásul érdemtelenül kaptam mindent, egy szalmaszálat sem tettem keresztbe értük.

Rossz ember vagyok na!

Shanarey 2014.06.15. 18:44:53

@diggerdriver:

Ha windows 7 angolnyelvűt kapsz az sem gond, az is át állítható Magyarra, csak egy pár kattintás és egy nyelvi csomag letöltése.

Gondolom akad a környezetedben valaki aki megoldja neked a Magyarítást.

33621 2014.06.15. 18:51:36

@puhacica: Ha összejön akkor Észak Erdély, Dunántúl a Bakony környéke és ha még majd belefér akkor Cserkeszőlő egy kis pancsolás meg széjjelnézés a környéken.

puhacica 2014.06.15. 19:03:03

@Chang Yai: oooo, pikans hely ez a Khajuharo. :) na es a Taj Mahal! O.o
az eszembe se jutott, hogy hajoval menjunk Sibenikbe, koszi a tippet. Plitvice csak akkor esik utba, ha nem autopalyan utazol. :(

@Babette.: legalabb szep lesz a konyhatok! :D de azert a tengert se hagyjatok ki!

@Sütemény1975: toled az nem mutatvany! ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 19:04:10

@Shanarey(England):
Ha most megint keresek valakit aki átalakítja magyarra akkor megépíttetem vele.
Most olyan lehetőséget keresek hogy megrendelem idehozzák bekapcsolom kiválasztom a nyelvet és hajrá.
I5-ös procival 128 Gb SSD-vel.

puhacica 2014.06.15. 19:05:01

@33621: mozgalmas! Erdelybe visszaterok vagytok, vagy most mentek eloszor?

2014.06.15. 19:08:58

@Shanarey(England): Sok mas embertarsunkkal egyutt futottam egy par kort ebben az ugyben; az meg hogy egyes orvosok mit gondolnak a legkevesbe erdekel, nem az orvos eletminosegerol van szo hanem a betegerol. Te meg a legkevesbe sem vagy arra hivatott hogy itt a neten eldontsd ki a depresszios es ki nem a kommentelok kozul.

Ha szerinted ultra-PC az hogy nekem nem tetszik amikor valaki nyiltan es ismetelten ongyilkossagra szolit fel egy mentalisan zavart embert, akkor vallalom, hogy ultra-PC vagyok.

Muscari 2014.06.15. 19:09:07

@puhacica: szerintem Krka-ra kell egy egesz nap, foleg, hogy lehet hajokazni is a folyon, fefele, ott egy volt vizimalomban isteni kolbasszal es sonkaval kinaltak meg minket. Persze meg lehet nezni reggeltol monduk keso delelotti, deltan meg Sibenik, az nem tul nagy varos, de nagyon szep.

En nem Vodicebe mennek a helyetekben, hacsak nincs valami ismeros apartmanos/elore lefoglalt szallas mar elrendezve. Illetve Vodiceben egy hosszu, zsufolt kiepitett strand van, jet-skivel, ettermekkel meg mindennel, ha azt szeretitek, akkor jo.

Sokkal inakbb ajanlanam azonban Murter szigetet, igaz, hogy egy kis sziget, de van hid, amin meg lehet kozeliteni. Sibenik nagyon kozel van, akar minden este be lehet menni, de maga Murter varoska ofalui resze is nagyon szep. A legjobb a kornyekben a rengeteg kis sziget, lehet motorcsonakot berelni es felfedezni a kornyeket. Innen indulnak hajokirandulasok a Kornati szigetekre is, az szinten a kihagyhatatlan kategoria.

Jok a strandok is, van nagyon sok eldugott kis obol, mi meg osztrigat is szedtunk, ha szerettek sznorkelezni, idealis. Voltunk mar ott haromszor.
Iden Hvar szigete van betervezve, minden horvat sziget leggyonyorubbike, szerintem.

Sokat jartunk Horvatorszagban, ha van valami kerdesed, irj priviben, szivesen valaszolok.

2014.06.15. 19:09:41

@Mirjam2: Mentalisan zavart helyett igazabol 'serulekenyt' kellett volna irnom.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 19:12:16

@puhacica: sibeniknek csak a nevére emlékszem, vodicéből még a névre sem.
viszont plitvice nagyon megmaradt. türkizkék, egymásbafolyó tavak, mini vízesések. jó eséllyel világörökség is.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 19:17:06

@puhacica:
felfrissítettem az emlékeim, már emlékszem sibenikre (google helps you ;) ). tényleg hangulatos, bájos hely, bár a turistáktól olyannyira túlterhelt, ami számomra erősen ront az élvezhetőségen.
de egy esti sétát mindenképp megér.

2014.06.15. 19:17:47

@Shanarey(England):

Mindenki depressziós. Az egész világ. Volt már itt fönn a blogon, de ha vannak akik nem látták:

www.youtube.com/watch?v=_VCc_HZytKg

Papagály (törölt) 2014.06.15. 19:18:33

@Mirjam2:
van ez így, amikor az ember már saját maga számára sem elég píszí. ;))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 19:19:19

@Mirjam2: mindegy, sérült, sérülékeny, érzékeny, hisztis, vagy csak egy kicsit más, kuka.
és majd mások, okosok, megmondják, mit érzünk, amikor bántalmaznak, megerőszakolnak, elnyomnak, kirúgnak, átnéznek rajtunk, körberöhögnek, megaláznak, beszólnak, leszólnak, belénkrúgnak, satöbbi.
és most tényleg elmegyek aludni, kész vagyok, feldobtam holnapra egy posztot Varanasiról millió képpel, de nem sikerült még cinikusnak se lennem, egyszerűen tehetségtelen vagyok (még ehhez is). :-/

Papagály (törölt) 2014.06.15. 19:21:47

@lexrex:
így van, lépj be a szcientológia egyházba, azonnal megoldódik minden problémád! sőt, többé kérdéseid sem lesznek... :(

(ezúton is köszönjük a népszerűsítő reklámfilmet. l. ron hubbard dianetika könyvet is küldesz kéretlenül a címemre?)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 19:29:52

@Shanarey(England): Az a Home változatnál nem működik. Persze feltörhető, de az meg nem szép dolog.

Muscari 2014.06.15. 19:31:03

@diggerdriver: miert fontos, hogy magyar legyen?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 19:33:00

@diggerdriver: Jonak tunik, 128üas SSd van benne, az nem túl sok, de ellenben gyors. 4. generációs i5, 3 év gari. Igaz refurbished, de a gyártó garanciát vállal. Nem tűnik rossznak, bár én kicsit sokallom az árát, lévén alaplapi videókártyával jön.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 19:35:10

@diggerdriver: windows 8.1-ben már automatikusan van magyar nyelv, nem kell átalakítanod.

DieNanny CH 2014.06.15. 19:36:37

@diggerdriver:

Igaz az, hogy a win8, 8.1 inkább érintőképernyős dolgokra praktikus, a normálhoz semmi haszna, sőt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 19:36:51

@tildy[UK]:
A videókártya mihez kell?
Csak a dvdhez vagy máshoz is?

morsels (törölt) 2014.06.15. 19:37:29

@diggerdriver:
Vannak it olyanok, akik nalam jobban ertenek hozza, de szerintem a 4GB RAM keves, a 128GB harddrive is. Persze vehetsz hozza kulso tarolot, de szerintem nincs neked szukseged SSD-re.

RAM-bol meg minimum 8 legyen..
Szerintem draga ahhoz kepest, hogy mit tud, en nem vennem meg. De majd tildy megmondja.

morsels (törölt) 2014.06.15. 19:40:11

@diggerdriver:
A videokartya arra van, hogy ra tudd kotni a monitorra a gepet :-)
A boardon levo video (mint ezen a gepen is) altalaban gyenge minosegu, de valoszinuleg neked nincs szukseged gaming hardwarre.

2014.06.15. 19:40:33

@lexrex: Nem ertem, hogy miert olyan csoda, hogy a ketto fedi egymast? A hataratkeles, eszkepizmus (igy hivjak-e ezt magyarul?), teljesen racionalis, elfogadhato psziches valasz az eletben ert serelmekre, traumakra, boldogtalansagokra, elegedetlensegekre, vegulis az utazas, a vilag megismerese, uj elet kezdese, uj kulturakba beilleszkedes, az onmegismeres egyik legjobb formaja, nem? Vagy te nem ezert mentel ki? :D En azt hittem mi mind ilyenek vagyunk - ha nem is mind feltetlen klinikai ertelemben vett depressziosok, de a serelmekre peldaul erzekenyebbek, hiszen valami miatt mind elvagyodtunk, utra keltunk, nem? Szerintem okesnak kellene lennie, hogy ezekrol is lehessen beszelni, meg egymas heppjet a helyen kezeljuk, itelkezes nelkul peldaul, meg ilyenek... de mindegy, ez nem az onmegvalosito hippik csoportterapiaja es en tevesztettem el a hazszamot, megyek is mar, csak visszacsekkoltam hatha irt valaki meg a posztrol :D

morsels (törölt) 2014.06.15. 19:44:47

@DieNanny [SZ,CH]:
Ez igaz, bar nem egeszen igy van :-)
A laptopokon, PC-ken at lehet allitani a GUI-t Win 7-es desktopra, gyakorlatilag ki lehet kuszobolni a Win8 feluletet. Nem teljesen, de meg lehet csinalni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 19:45:21

@morsels: az emberek azt hiszik, nincs szukseguk ssd-re. Aztán egyszer kipróbálják, és soha többet nem vágynak vissza a hdd-re.

8GB ram és ssd csodákra képes. Én szimplán drágállom az árát, www.dell.com/uk/p/inspiron-3847-desktop/pd?oc=cd84726&model_id=inspiron-3847-desktop ez szerintem jobb vétel, igaz fájó pont az ssd hiánya.

nyuszigonosz 2014.06.15. 19:46:35

@lexrex: Igen, ez volt már itt egy ideje, söt egy hosszabb verzió is.
Óriási profitszerzés a gyóygszeripartól.

Es a másik dolog: az emberek szeretik felfújni a saját apró fájdalmacskáikat.
Levert vagyok? Szomorú? Nem, dehogy! A depresszió egy menö kifejezés lett az utóbbi években.
Ezért ma már nem szomorú az ember, ha becsapták, kihasználták, megcsalták vagy a házastárs, családtag halt meg. Hogyne. Akkor ugye "depresszív" lesz az ember. Mert milyen jól hangzik!
A szomorúsággal nem tudná sajnáltatni magát, depresszió kell ide, az mindent megmagyaráz,
A hisztériát, a sértödékenységet, mindent.

Egy igazán depresszióban szenvedö ember nem ilyen. Sose árulná el, ha nem kimondottan valami miatt szükséges, hogy tényleg ez a baja.

puhacica 2014.06.15. 19:48:05

@Muscari: a szallast mar lefoglaltuk. korai indulassal akkor belefer 1 napba, ez jo hir! ez a motorcsonakazas erdekel. hogy megy ez? kell hozza valami kulon engedely, jogsi? Zakynthoson is tervezunk hajos kirandulast, forumokon olvastam, hogy erdemes a helyieket megkerni, olcsobban elvisznek mint a hivatalos csonakaztatok. Hvar is gyonyoru lehet. tavaly Orebicben voltunk, szerettuk, de az 1. horvat utunkat eddig nem uberelte semmi. Vrbnik csodaszep volt. Baska tengerpartja pedig olyan szinu, amitol majdnem leraktam a hajam. :)

Orebic
drive.google.com/folder/d/0B4Q1RWLzb2VAQ21oNjZScnNKbG8/edit

Vrbnik/Baska
drive.google.com/folder/d/0B4Q1RWLzb2VANnliaUc1N3RxZ2c/edit

morsels (törölt) 2014.06.15. 19:49:16

@tildy[UK]:
Hat, ha lehet valasztani 128 GB SSD, meg 1T harddrive kozott, en az utobbit valasztanam. Az SSD meg mindig aranyarban van, persze nem vitatom azt, hogy gyors.
A legjobb az 500 GB SSD, de az jelentosen megnyomja a gep arat.

Namost digger nem fog programozni, filmeket kesziteni, vagni, adatbazist futtatni, vagy barmi olyat csinalni, amihez muszaj, szukseges, elengedhetetlen az SSD.

puhacica 2014.06.15. 19:52:53

@Papagály: lehet, hogy nem a palyan kellene mennunk? annyian mondjak a plitvicei tavakat.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 19:56:22

@morsels:
a válasz: is-is. egy SSD a rendszernek (érzékelhető sebességbeli ugrás bekapcsolásnál, programindításnál), meg egy 1 vagy 2 TB-os - akár külső HDD (60-100 eurótól már kapható).

diggernek egy valami volt fontos: hogy gyors legyen. egyetlen olyan eleme sincs a konfignek, ami olyan meghatározó lenne a sebesség szempontjából, mint az ssd.

egy 50 eurós celeron is gyorsabb lenne vele internetezésre, mint a vadiúj i5-ösöd. :)

33621 2014.06.15. 19:56:27

@puhacica: Nagyon sokfelé egészen a Román tengerpartig!
Visszajárók vagyunk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 19:57:05

@diggerdriver:
Ha érdekel egy szar ember véleménye, akkor neki tetszik. A Win8.1 nem tudom milyen, a sima 8-tól rángatózott a homlokomon az ideg, de talán fel lehet rá kűzdeni egy 7-est. Vagy ha te szereted, akkor úgysem szempont.

Miért pont asztali?

Papagály (törölt) 2014.06.15. 19:58:25

@puhacica: olvass utána, nézz róla képeket. szerintem megéri azt az 1 plusz napot - akár visszafelé is beugorhattok. vagy alhattok valahol útközben kétfelé bontva, s akkor nem kínhalál az utazás nemautópályán sem.

Shanarey 2014.06.15. 20:03:12

@diggerdriver:

A windows 8.1, az egy kissé fura lesz neked, de ahogy gondolod.
Gépet összerakatni jó dolog, főleg ha arra optimalizálja az ember amit rendszeresen csinálna vele.

Windows 7-el előre telepített gépeket elvileg még lehet kapni.

@Mirjam2:

Nem az a baj hogy hűű de PC vagy, engem nem zavar. A baj az hogy ez nálad mindig csak egy irányba működik.

@lexrex:

Nos én nem tudok róla hogy az lennék.

Alaplapi videokártyával drága.
Ha adnának hozzá valami rendes videokártyát akkor jó ár ez.

Az a 3 év garancia nem rossz, de az nem csak azt jelenti hogy lesz aki ingyen javítja, hanem azt hogy amíg javítják, addig nincs számítógéped, az pedig hetekig tart vagyis az a garancia nem annyira fontos hogy emiatt az ár magas legyen.
A software pedig sok helyen beszerezhető.

Egy gépet ha jó anyagokból és jól rakják össze akkor az a gép 4-6 évig nem fog elromlani. Legalábbis magától nem.
Nem vagyok az a rettentő nagy szakértő ebben a témában, de raktam már össze pár gépet életemben és egy sem ment tönkre, csak úgy magától. Amelyik igen annak sajnos segítettek ebben. De raktam össze olyan gépet amelyen egy távfelügyeleti rendszer 5 évig kikapcsolás nélkül ment, majd amikor átköltöztették egy másik szobába, akkor megállt. De én már akkor nem voltam a cégnél.

@tildy[UK]:

Ó igen ezt nem tudtam, nekem 64 bites ultimate van.

morsels (törölt) 2014.06.15. 20:03:57

@Papagály:
Tudom milyen az SSD, a Macbook pro gepemen egy 500GB-os SSD van, 15GB RAMmel :-)

En csak azt irtam, hogy 126GB SSD kevesnek tunik, amihez persze lehet venni kulso tarolot (ezt is irtam), de a gep amit digger betett, tularazottnak tunik szamomra.

Kozben rakerestem, megy le az SSD ara. De szerintem 500GB akkor is kell a gepbe, aztan lehet hozza kulso HDD-t venni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 20:04:03

@morsels: nekem egy 256-os ssd van a laposban, 80-85 fontért már kapni (Samsung 840). Mindenre elég. Egy régi dell laposból is sprintert csinált.
@diggerdriver: de bele lehet rakni, csak épp akkor lehet bukod a garanciát.
Nem csak programozásnál látszik meg az ssd, hanem bármilyen program indításánál.

nyuszigonosz 2014.06.15. 20:04:24

@Kövérmadár [swe]: A Win 8.1 jó.
Win 8 volt, meg lehet szokni, a 8.1 a felhasználónak kedvezöbb verzió.
Mivel nem vagyok szakember, ez csak egy felhasználó-vélemény. :-)

Shanarey 2014.06.15. 20:05:35

@diggerdriver:

A videokártya, a játékokhoz kell majd a fiadnak.
:-)

Shanarey 2014.06.15. 20:06:23

@Shanarey(England):

Bocs ennek a végét Diggernek szántam

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 20:06:53

@Shanarey(England): Ultimateben benne volt a nyelvválasztás. Én anno itt kinn home premiumot vettem, abban nem.

A tárhelyre - ha engem kérdez valaki: rendszernek ssd, adattárolásra -főleg ha sok van - normál hdd.

morsels (törölt) 2014.06.15. 20:09:23

@tildy[UK]:
Akkor megyegszer (es utoljara)
A 128GB-ot keveslem, raadasul a gep valoszinuleg azert ilyen draga, mert SSD van benne.
Igen, az SSD gyors, de ez nem jelenti azt, hogy egy atlagos HDD hasznalhatatlanul lassu es SSD nelkul nem is erdemes elni.

Shanarey 2014.06.15. 20:10:11

@diggerdriver:

SSD is beépíthető utólag de akkor ne előtelepített gépet vegyél.

SSD-re általában a rendszert pakolják, és minden más mehet a normál HDD-re, vagy több HDD-re

2014.06.15. 20:10:21

@nyuszigonosz(D):

"Egy igazán depresszióban szenvedö ember nem ilyen. Sose árulná el, ha nem kimondottan valami miatt szükséges, hogy tényleg ez a baja."

Mármost miért mondod ezt? Extrovertált emberek is lehetnek depressziósok, és például az öngyilkosságról kifejezetten szoktak beszélni, akik ezt fontolgatják (nyilván nem mindenki).

Az már egy másik dolog, hogy ez pont akkora stigma, mint egy kiadós nemibetegség, mondjuk, és az ember idővel esetleg megtanulja, hogy sokkal jobban jár, ha nem beszél róla.

@Egy rossz madár [swe]:
"Ha érdekel egy szar ember véleménye,"

Ez viszont marhaság, nem hiszem, hogy bárki ezt gondolná itt rólad.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 20:10:59

@tildy[UK]:
ezért kell ssd-s konfigot venni és hozzá külső hdd-t. azzal garantáltan nem bukja a garanciát.

@morsels:
internetezéshez tök fölösleges 500 gigás ssd. még a 64-es is elég lenne. viszont a rendszerdrive mindenképp ssd legyen, ha már annyira számít a sebesség.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 20:11:40

@morsels: egy 45 fontos alkatrésztől még nem kéne, hogy drága legyen. Annaka gépnek reális ára, csak mert refurbished is kb valahol £300 körül kéne, hogy legyen.

btw, 128 gigás ssd mellé még be lehet tenni egy terrás hdd-t.

Muscari 2014.06.15. 20:13:00

@puhacica: nem kell semmi a csonakberleshez, csak szemelyi igazolvany vagy utlevel.

Menjetek le Trogirba vagy Splitbe is egy napra, ha tudtok, mindketto besz@ras, olyan gyonyoru.

Shanarey 2014.06.15. 20:13:01

@tildy[UK]:

Benne van de nem annyira egyszerű, legalábbis annak aki nem igazán ért az ilyesmihez, mert van aki csak felhasználó.

Muscari 2014.06.15. 20:15:00

@Babette.: en otthagytam a volt ferjemnel, nem jott velem :-)

morsels (törölt) 2014.06.15. 20:16:05

@tildy[UK]:
Persze hogy bele lehet tenni (ezt is irtam), de akkor meg tobbe kerul az a gep, ami igy is tul draga :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 20:16:22

@nyuszigonosz(D):
Én sem vagyok szakember, csak nehezen váltok a megszokottról. A Win7 anno nagyon tetszett, a 8-at csak anyós gépén láttam és mindig felidegesített :)
Az is lehet, hogy ha a sajátomon lenne 8 vagy 8.1 és megtanulnám használni, akkor nem lenne ellenérzésem.

Momentán nem fenyeget a vész, hogy másik gépem legyen, így marad a 7. Mire újat veszek már lehet, hogy a Win12.3-t adják ki :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 20:16:45

@Shanarey(England): khm, amire te utalsz, azt kb töréssel stb. ) vistalizitor és társdai) lehet megcsinálni, ugye nem kívánunk senkit ilyesmire buzdítani?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 20:17:59

@diggerdriver:
A francba most látom hogy ez nem magyar nyelvű.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 20:18:16

@diggerdriver:
Te digger, miért kell neked az SSD?
Vagy csak meguntad, hogy a régi gép lassú és megpróbálod az SSDt, hátha?

nyuszigonosz 2014.06.15. 20:18:33

@Th's child: Hogy miért mondom?
Az én véleményem egy privát vélemény, és lehet, hogy neked van igazad.
Nem vagyok pszichiáter. Igaz, néha dolgozok olyannal. Ettöl sem lettem a témában szakertö. :-)

nyuszigonosz 2014.06.15. 20:19:48

@Egy rossz madár [swe]: Nekem Win 7 nem volt, az XP után lett a Win 8.
Hát belejöttem valahogy de pár hete aktualizáltam Win 8.1-re.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 20:20:32

@Muscari:
Erről beszélek én is, csak fáraszt a finoman fogalmazás :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.15. 20:21:13

@Egy rossz madár [swe]: hidd el, jó az az ssd. Még anyum 8 éves gépébe is azt raknék, annyit jelent sebességben. Egy 256-osat rendszervinyónak, a többi lehet bármi. 80 font, sebességben viszont hatalmas ugrás. Aki nem hiszi, járjon utána, próbálja ki.

@diggerdriver: ezt ne.

2014.06.15. 20:22:40

@nyuszigonosz(D):

Félreértés ne essék, nem akartam ledorongolni a véleményedet, és én sem vagyok szakértő. Písz. :)

Muscari 2014.06.15. 20:22:51

@lexrex: erdekes Bpetyat meg senki sem szolta le, o is szeret Magyarorszagon elni. Vajon miert? Talan a stilusa miatt?
Ez csak koltoi kerdes volt.

Shanarey 2014.06.15. 20:30:11

@tildy[UK]:

Eszemben sincs, ilyesmit másoknak ajánlani.

Nem is tudom mik azok amiket említettél.
Én csak a loader-ről hallottam.
:-)

puhacica 2014.06.15. 20:31:34

@Papagály: egyszer tuti sort keritunk ra. most viszont csak 5 napra megyunk, mert ez a 2. nyaralasunk lesz es csak ennyi szabadsagot sikerult kialkudni. :(

@Muscari: ez gyonyoru! azok a hazak! ugy megneznem egyszer belulrol is oket.

most lehet, hogy butasagot kerdezek. ha semmifele hajos multunk nincs, akkor is tudunk csonakot berelni? honnan tudjuk, merre szabad menni es hol szabad kikotni? a tengeren is vannak "legifolyosok", ha jol logikazok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 20:33:56

@tildy[UK]:
Nem vonom kétségbe. Sosem volt, sosem láttm működni, biztosan leesne az állam a gépindítás sebességétől. Ha majd veszek gépet és lesz benne, nem ellenkezek, de csak azért sokat fizetni érte nem tudom, hogy nekem érdemes lenne-e. Jelenleg nem nagyon modellezek vagy tervezek, így jóformán csak netezésre, filmnézésre és időszakosan (unalmas pillanatimban) olyan ezeréves dolgok nyomkodására használom, mint a Diablo2 vagy régebben a GTA:SA (az újabbak már nem futnak a masinán :) ).

@diggerdriver:
És hogyhogy asztali?
Notebook annyival drágább vagy olyanod van vagy kifejezetten asztalit szeretnél?

Én valamiért már idegenkedek az asztali gépektől, nem tudom bevinni őket a hálóba, a hasamra tenni és filmet nézni rajta :D Bár nem is próbáltam 8)

Shanarey 2014.06.15. 20:35:57

@diggerdriver:

Ez tetszett benne:

Paper licence not included but a full recovery image is included to allow the system to be restored back to the same state as it is when shipped.

Vagyis a fickó egy feltört win 7-et pakol a gépre.

puhacica 2014.06.15. 20:36:01

@33621: en egyszer voltam, nagyon szep es kulonleges elmeny volt. de sose szantam ra magam, hogy ujra elmenjek oda. nekunk a nyar=tenger. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 20:36:24

Ha már IT.

Az informatikai hozzáértésemről tanúskodik, hogy egy percig küszködök, a végén már az aprószenteket is emlegetem, mire rájövök, hogy a HDMI csatlakozóba nem fog belemenni az USB csatlakozó.

Pedig olyan egyformák :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 20:37:16

@Kövérmadár [swe]: Madär! Szerintem letelt a 3ora...egyél valamit! :-))))
Amugy meg. Te nem ismersz olyan embereket, akik ha nem olyan hangulatban vagy "leszivnak" mentälisan? Akiknek az a bizonyos pohär MINDIG félig üres?
@Imre apó: Nem vetted még észre, hogy vannak olyan emberek, akiket qrvära nem érdekel a véleményed / segitö szändékod? (Ältalänosan irtam, nehogy besértödj! .-) ) Öket az élteti, hogy sirjanak-rijanak. Hinta nem hülyegyerek. Viszont, ha megfogadnä az itt leirt tanäcsok csak 1%-ät, akkor mijafaxrol sirna-rina itt nekünk??? :-)
@morsels: És mit szolsz a zöldfüszeres parmezänos sültkrumplihoz? :-)
Az elözöddel meg nagyon 1et értek!
@rezsöatya: :-))))
@adg [Au, Darwin]: :-)))
@házelőtthinta: A CHF 20 az az alja, és netto. A munkahét alja meg 45ora + ebédidö. Matekozz kicsit oszt' kijön! ;-)
@DieNanny [SZ,CH]: Én mostanäban parasztnäl veszem a fagyit. Igaz drägäbb, mint a bolti (1/2 l attol függ, hogy milyen CHF 6-9 között van. A kicsik, asszem 1dl CHF 3-5közötti ärban vannak.)
@Muscari: Azt elöször szäritogépnek olvastam... :-)))
@Mirjam2: Azt ugye tudod, hogy ezzel magadat is minösitetted? :-)
Apropo! Kérdeztem töled valamit pär napja. Nem kapsz értesitést, vagy nem akarsz välaszolni?
@puhacica: Magyarorszäg. A férjem mär alig värja.:-))) Bonuszként, hogy ne csak mindig Szegedet lässa, el akarom vinni Miskolcra (és környékére) valamint Debrecenbe. Mert neki valami miatt fixa ideäja ez a 2väros...
Nyaralni majd decemberben megyünk. :-)
Amugy meg nem értem miért akadtak ki egyesek a posztokon. Az amerikaisat meg el kell olvasni elejétöl a végéi egészben, és akkor meg lehet érteni.
Az én véleményem a sväjciakrol mär az elején az volt, és tartom a mai napig is: Ha 1sväjci utazott mär buszon, akkor ö ugy gondolja, hogy ö mär tud buszt vezetni... (pluszban még kib@szottul älszentek, és elöl vigyorgo hätbadöfösek...) Viszont csak jo pär évet itt élve, és "helyi" tärssal megfüszerezve tudom, hogy miért ilyenek. Most akkor én is p@raszt vagyok, mert a "befogado" orszägom polgärairol ez a véleményem?

Shanarey 2014.06.15. 20:37:44

@Egy rossz madár [swe]:

Próbáld meg és a párod kidob mint macskát ...ni.
A hálószoba nem filmnézésre hivatott.
:-)

puhacica 2014.06.15. 20:38:02

@Egy rossz madár [swe]: az, hogy 20 masodperc alatt felall a rendszer, megfizethetetlen! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 20:38:09

@Egy rossz madár [swe]:
Ragaszkodom a 22colos monitorhoz és a magyar billentyűzethez.

morsels (törölt) 2014.06.15. 20:40:48

@diggerdriver:
A laptopot fel lehet tenni monitorra, a billentyuzetet is be lehet dugni a laptopba :-)

puhacica 2014.06.15. 20:43:55

@Naschkatze (Mostindien / CH): Szeged! oda is mindig keszulunk par napra, es termeszetesen mindig csak 1 lesz belole. pedig ocsem es a legjobb baratnom is ott lakik. :) miert Miskolc? olvasott rola valahol? :D inkabb Koszeg, Sopron...

Shanarey 2014.06.15. 20:44:42

@diggerdriver:

Ezzel én is így vagyok, pedig nekem nem igazán gond az angol számtech szöveg.

@puhacica:

Hmm.
:-)

Papagály (törölt) 2014.06.15. 20:45:37

@Naschkatze (Mostindien / CH):
"Szegedet lässa, el akarom vinni Miskolcra (és környékére) valamint Debrecenbe. Mert neki valami miatt fixa ideäja ez a 2väros..."

ózd, kazinbarcika kimarad? szerintem ott olcsón kapnátok hotelt.
esetleg 1-2 nap répáshuta és tokaj pihenésképp.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 20:46:14

@puhacica:
20másodperc?
Ebben a korban?
Már az is elég lenne ha a gép felállna nem hogy a rendszer...
:))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.06.15. 20:47:29

@Papagály: en kivancsisagbol elolvastam. jo regen volt mar, reszletekre nem emlekszem, csak arra, hogy hogy szornyulkodtem egyre jobban, ahogyan haladtam elore a "muvel".

Mi egy picit kapcsolatba is kerultunk veluk egy uzleti talalkozon, amit egy dunai hajon tartottak. Tobben voltak ott a magyar WISE-bol. Hat ott konkretan voltak agymosott emberek, olyanok is, akik atestek a Karibi hajouton tortent "kikepzesen". Hanyatt-homlok menekultunk, mikor vege lett :-)

Shanarey 2014.06.15. 20:47:54

@morsels:

Egy hasonló kategóriás laptop kb kétszer annyiba kerül.
Na meg nem mindenki akarja vonszolni ide oda a gépet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 20:48:07

@morsels:
Akkor meg tök mindegy.
Miért vegyek egy drágábban javítható laptopot ha asztalinak akarom használni?

Papagály (törölt) 2014.06.15. 20:50:07

@diggerdriver:
nyugdíjas "gép"-kezelőknek ott a viagra. gyors és hatékony.

Muscari 2014.06.15. 20:50:53

@diggerdriver: en is:-)
Egyebkent mindenre van megoldas, meg ha nem "elegans" is. Nekem most az Office veletlenul magyar a gepen, de rendkivul zavar, mikor az van, "masolas" aztan meg "paste".

morsels (törölt) 2014.06.15. 20:51:04

@Shanarey(England):
Nemigazan, majdnem egy arban vannak mar.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 20:52:17

@Muscari:
akkor te - szerencsére - többet tudsz róla, mint én. :)

Shanarey 2014.06.15. 20:52:45

@morsels:

Na igen, de mihez képest.
Szerintem az angol árakon ez nem igazán látszik.

morsels (törölt) 2014.06.15. 20:55:07

@diggerdriver:
Nem en ajanlottam a laptopot, csak mondtam, hogy azt is ra lehet kotni a monitorra, meg a keyboard/mousera.

A laptopnak annyi elonye van, hogy kisebb helyet foglal, konnyebb mozgatni. Vagy peldaul ha valakinek nincs egy kulon helyisege, asztala a szamitogepnek, akkor a laptop elonyt elvez.

Ez utobbit anyosom peldaja miatt irtam, mikor neki neztem egy gepet, a PC nem johetett szoba.

2014.06.15. 20:56:56

@Papagály:

"l. ron hubbard dianetika könyvet is küldesz kéretlenül a címemre?) "

Te nyertél. Én nem tudom ki ez a hubbard. Te igen. Lehet, hogy neked is szedned kéne a gyógyszert?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 20:56:57

Tegnap egy nagy magyar bulin voltunk, egy házavatóval egybekötött születésnapi partin.
11kor jöttünk el.

kepkezelo.com/images/k80bcq5204yagbur12kv.jpg

morsels (törölt) 2014.06.15. 20:56:58

@Shanarey(England):
Jogos kerdes. Igaz, hogy en Asust szoktam venni, abbol is vettem mar refurbished, meg open box item-et, igy eleg olcson megusztam.

Valoszinuleg egy izmos uj Dell joval tobbe kerul, de en sajnalok annyi penzt kifizetni erte :-)

puhacica 2014.06.15. 20:58:49

@Shanarey(England): @diggerdriver: na! annak a rendszernek 10 is eleg, ssd nelkul, de ez ugye fugg a geptol es a kezelojetol is. ;)

komolyra forditva a szot, kell az ssd. en is vernyogtam anno, hogy mar megint a gepre koltunk, de igy utolag semmi penzert nem adnam vissza.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 20:59:02

@Papagály:
Tényleg?
Én azt hittem az SSD-vel kiválthatom.
:))))))))))))))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 20:59:40

@puhacica: @Papagály: Miskolc: Asszem a legelsö sörplakät kapcsolata az a Borsodi Bivaly volt... :-)))) (A mäsodik meg a Soproni, ugyhogy Sopront is emlegeti...) Valahol egyszer hallott EDDA-t, és hät muszäj megismerni azt a värost ahonnan ök jöttek! :-))) Meg ugye É-Mo-rol mindig csak annyit hallott, hogy Miskolc, meg hogy bünözés. Lillafüred meg Tapolca tuti benne lesz. Lillafürednek mär örül, mert az 1ik ismerösünk länyät Lillänak hivjäk, és nagyon tetszik neki ez a név. :-)
Debrecen meg még prozaibb: Szegeden a Jozsef A. sgt. nem egészen elején van egy ilyen täbla: Debrecen 222km... és hät ez a sväjci utakat / autopälyäkat ismerve nem täv. Én meg mondtam neki, hogy dehogynem. És nem hiszi el. :-)))
Kb 6napunk van minderre, mert utäna vissza kell mennünk a SZIN-re. Imädja ezt is, és nagy bänatära idén nem lesz EDDA.

Muscari 2014.06.15. 21:01:36

@nyuszigonosz(D): figyi, ha a haziorvos Frontint ir fel, meg altatot, azt szerinted a nathara irta fel? Es ha az ember az ejszaka kozepen felebred, aztan nem tud visszaaludni hajnali negyig, mert kozben azon tepelodik, hogy mit tudna kezdeni a kilatastalan eletevel? Es ez igy megy minden ejszaka? Ha nincs etvagya, nem eszik es lefogy 45 kilora? Az is csak szomorusag?

Ez mind megtortent, nem kivanom, hogy ateld, sot senkinek sem.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 21:03:21

@diggerdriver: Miért lenne drägäbban javithato egy laptop?

Imre apó 2014.06.15. 21:03:44

@diggerdriver: Hát meddig tart 1 win7 instalácója, fél óra, törlöd a gagyi win 8-at azt kész. Ez nem lehet akadály:)))))

@Naschkatze (Mostindien / CH): De hát ezt mondom én is, persze.:))))))))))))))))

puhacica 2014.06.15. 21:04:06

@Naschkatze (Mostindien / CH): de helyes! nagyon szimpatikus embered van! :)

Muscari 2014.06.15. 21:05:48

@puhacica: gyonyoru kepek! Most teljesen beindultam, de mi sajnos csak augusztusban megyunk, meg ket honap van addig.
Nem tudom, hogy fogom kibirni :-)

Shanarey 2014.06.15. 21:07:21

@lexrex:

Ne is akard megtudni, egy ritka elvetemült ember volt.
S mint minden "vallás" ennek a "papjai" is még nagyobb gazemberek lettek mint elődjeik.

2014.06.15. 21:08:20

@Naschkatze (Mostindien / CH): Figyelj ha leirnam hogy mit gondolok a Ronald McDonald Houserol, orokre kitiltananak errol a blogrol, sot lehet hogy a Foldrol is kitiltananak es Moszkvaban kene menedeket vennem a CIA elol! :) Mindenki dontse el maga, hogy mit gondol rola. Egyebkent nagy sulytol szabaditottak meg az evek soran, mindig mikor osszegyulnek a taskamban a penny-k, beviszem az egeszet egy McD.-ba es a R.M.House gyujtoperselybe dobalom. Erre kivalo.

2014.06.15. 21:13:34

Re: Win 7 / 8, nekem most Win 8 van (nem 8.1) egy nem-touch screen laptopon es elegge szenvedek vele, illetve kezdem megszokni de a legelso nap mikor megkaptam meg kikapcsolni se tudtam a gepet :). A Win 8 jobban nez ki, de szerintem ha valakinek nincs tul sok erzeke a szamitogepekhez (mint pl. en) akkor a Win 7 jobb mert konnyebb kezelni (bar lehet hogy a Win 8.1 is jo, ezt nem probaltam).

Muscari 2014.06.15. 21:16:02

@puhacica: mi azt csinaltuk, hogy reggel indultunk vissza, letertunk az autopalyarol es akkor neztuk meg Plitvicet. Eltoltottunk ott egy fel napot, keso estere meg hazaertunk (jo keson mondjuk)

nyuszigonosz 2014.06.15. 21:18:45

@Muscari: Nézd, nekem már nem kell a rosszat nemkívánni, ugyanis a rossz nem hagyott ki eddig sem.

Egy háziorvos meg felír gyógyszereket, ha az ember elégszer elmegy hozzá. De ez is egy magánvélemény.

Az évekig tartó álmatlánságot - aludni nemtudást .- meg úgy "kezeltem", hogy megváltoztattam az elérhetöségemet heti 7 nap/ 24 órára, és egyszerüen többet dolgoztam/ dolgozom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 21:19:19

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Biztosan ismerek, de az ilyen emberre nem vagyok kíváncsi és az első ilyen "félig üres" dolog után nem erőltetem tovább az ismeretséget.

@diggerdriver:
Értem, így világos.

@puhacica:
Egy friss rendszer még igen, de digger OS-e már elavult. :)

@Shanarey(England):
Együtt nézzük a filmeket a hasamon lévő laptopon :D

@morsels:
Majd körülnézek :)

morsels (törölt) 2014.06.15. 21:20:44

@Mirjam2:
A desktopba kell bootolni, nem szabad a tiles feluletet hasznalni :-)

A desktopra meg van egy third party program, a 'Classic Shell' (vannak masok is, teljesen ingyen letolthetoek), ami gyakorlatilag a Win7 start menujet adja. Igy mar tisztara olyan, mintha Win7-ed lenne :-)

Imre apó 2014.06.15. 21:21:06

Már rég rájöttem, hogy Digger csak ökörködik itt a számítógép nem ismerésével:)))))))))))))))))))

nem kell hinni neki:D:D:D

2014.06.15. 21:21:29

@Muscari:

Petya megpróbálja úgy élni az életét, hogy nem konfrontálódik. Az Ő dolga.
De. Nem fog menni, és nincs értelme.
A konfliktusok kerülése a gyengeség jele. A gyengéket eltapossák.

Muscari 2014.06.15. 21:24:30

Hataratkelo, te kivetted egy kommentemet? Miert?

Muscari 2014.06.15. 21:25:28

@lexrex: szerintem o nagyon is jol boldogul es meg boldog is. Nem hiszem, hogy gyenge lenne.

33621 2014.06.15. 21:26:29

@puhacica: A Román tengerparton is van tenger!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 21:26:32

@Muscari: Nälunk a hugom masirozik belefelé, én meg a partvonalrol nézhetem... :-(

Shanarey 2014.06.15. 21:26:48

@Mirjam2:

A win 8.1 az nem próba kérdése, hanem szükséges, mert a mezei win 8-at a picipuha cég nem frissíti már, csak ha megvolt az upgrade a 8.1-re.

@Egy rossz madár [swe]:

Ez a félig üres, félig teli,dolog sokszor hangulat függő, ebből messzemenő következtetést levonni nem jó ötlet.

"Együtt nézzük a filmeket a hasamon lévő laptopon :D"

Na igen, ez is egy gyerek gyártás elleni megoldás.

2014.06.15. 21:26:48

@Shanarey(England):

Az idő a legnagyobb érték. Én nem pocsékolom az időmet felületes ismeretek megszerzésére, ellentétben Papagály(sorsolo) úrral.

Muscari 2014.06.15. 21:27:38

@nyuszigonosz(D): en ugy kezeltem a dolgot, hogy otthagytam a volt ferjemet. Bevalt :-)

33621 2014.06.15. 21:28:50

@puhacica: Nem csak nyáron lehet oda menni.

nyuszigonosz 2014.06.15. 21:28:52

@Muscari: Na látod! Megoldást kell találni, nem szenvedni. :-)

Imre apó 2014.06.15. 21:31:22

@Egy rossz madár [swe]: Érezni, hogy gyúrsz:))))))))))))))

Nem alias "Kövérmadár":D:D:D

nyuszigonosz 2014.06.15. 21:32:01

@Mirjam2: Muszáj lesz pedig aktualizálnod 8.1-re. Gondolom már párszor figyelmeztetett a gép.
Én is a többedik figyelmeztetésre csináltam csak meg, és most örülök, hogy megvan.
Ezenkívül: @Shanarey(England): írta a lényeget.

Imre apó 2014.06.15. 21:32:17

@33621: A találka meg lesz? jó lenne:) értesítsetek majd!!!!

Shanarey 2014.06.15. 21:32:23

@lexrex:

Önmagában az ismeretszerzéssel nincs baj, csak tudni kell elválasztani a jó dolgokat, a szeméttől.

33621 2014.06.15. 21:32:35

@Naschkatze (Mostindien / CH): Jó ízlése van a férjednek ha tetszik neki Debrecen!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 21:39:32

@33621: :-)
Még nem voltam én sem soha ott. Szegediként ugye a hegyek voltak eröltetve az osztälykiränduläson... :-)))

**mimi** 2014.06.15. 21:40:14

@Muscari:
bizony bizony...mindkettő gyönyörű, én még Omis és Makarska szerelmese is vagyok....:)))

bpetya75 2014.06.15. 21:40:19

@lexrex:

A virtualitásban igyekszem nem konfrontálódni, mert nincs értelme. De még itt sem mindig sikerül elkerülni. IRL még kevésbé. Egy Prosectura idézet passzol ide:

"nem vagyok náci
nem vagyok elvtárs
nem vagyok girnyó
nem vagyok deltás
nem vagyok gyáva
nem vagyok bátor"

A folytatás már nem ;-)

@Muscari:

Korrekt. Köszi .-)

Imre apó 2014.06.15. 21:45:34

@bpetya75: ez maradt csak le:) lusti:))))))))))))))))))

nem vagyok ember
se terminátor

nem vagyok rendôr
nem vagyok gyilkos
se gyilkos rendôr
se rendôrgyilkos
nem vagyok álmos
nem vagyok éhes
de mégsem vagyok
semmire képes

2014.06.15. 21:49:58

@nyuszigonosz(D): Ja ez az a figyelmeztetes ami folyton feljon a kepernyomon, en meg kikapcsolom? Legkozelebb elolvasom, koszi a tippet!

Muscari 2014.06.15. 21:50:30

@Naschkatze (Mostindien / CH): azt sem konnyu, azert probalj meg segiteni neki, ha tudsz.

@33621: azert en azt nem hasonlitanam az Adriahoz. Eg es fold.
Annak jo, aki egesz nap csak hevereszni akar, kicsit bevizezi magat meg eszik. Aki latni is akar valamit, akar a vizben, akar a parton, az szerintem ne menjen a Fekete tengerhez.

2014.06.15. 21:53:09

@bpetya75:

Pedig a virtuális konfliktust a legegyszerűbb kezelni. Ki kell kapcsolni a gépet.

2014.06.15. 21:53:34

@morsels: Koszi a tanacsokat, ha lesz idom, megprobalom ezt szepen lassan leforditani egy szamomra ertheto nyelvre :). Emlitettem mar hogy bena vagyok a szamitogepekhez?

Muscari 2014.06.15. 21:54:50

@nyuszigonosz(D): de azert nem mondanam, hogy konnyu volt, meg hogy gyorsan ment. Igazad van, valamilyen megoldast talalni kell, sot a legjobb nem elodazni a problemakat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.15. 21:55:37

@Naschkatze (Mostindien / CH): @Shanarey(England):
Biztosan, de mivel nincsen ismerős-függőségem, mint pl. anyósomnak, aki kényszeresen barátkozik mindenkivel, így egyszerűbb leépíteni vagy fel sem építeni az ilyen ismeretséget.

Abban igazad van, hogy ez lehet hangulatfüggő, nálam az első benyomás sokat számít (sajnos vagy sem, majd hosszú távon kiderül). De van, akinél a pohár még sosem volt félig teli, csak félig üres. Vele nincs mit kezdeni.

@Imre apó:
:)
Hintával sosem bírtuk egymást, nem újkeletű a dolog.

Egylabu Esernyomadar 2014.06.15. 21:55:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): Hű, és elmondod, miért ilyenek? Én csak néha találkozom velük, de mindig megdöbbenek...

NorthPier 2014.06.15. 22:03:46

@puhacica: Szia, írtam neked, légy szíves ránézni!
Köszönöm.

puhacica 2014.06.15. 22:03:53

@Muscari: mi is szamoljuk mar a napokat. :)

@Egy rossz madár [swe]: azt nem vettem figyelembe, igaz. :)

@33621: valo igaz! :D

@Naschkatze (Mostindien / CH): :)))

Muscari 2014.06.15. 22:04:12

@puhacica: mi egyszer megszallunk egy ilyen regi hazban, iszonyu pici volt minden, meg a belmagassag is. Ket napra mondjuk oke volt, Split belvarosaban, de hosszabb idore szerintem kenyelmetlen lehet. Azert meg volt a hangulata.

Ez nagyobb elmeny volt, kilatas a szobabol Rovinjban:

kepkezelo.com/images/aossxupfcrvrkdergiv.jpg

En imadom ezt a hangulatot.

bpetya75 2014.06.15. 22:04:22

@Imre apó:

Mert az már nem illik rám ;-)

@lexrex:

Megugtom, amit akarok, aztán elhúzok a balfenéken? Az nem kezelés. Ha nem akarok vitatkozni valamiről, akkor visszafogom magam és nem szólok hozzá a témához.

Imre apó 2014.06.15. 22:05:40

@Egy rossz madár [swe]: Az elején, és mikor elolvastam a blogját, sajnáltam, de már nem, már csak lépem át az írását.

Minket se kedvelnek sokan, de ez így van jól. Nem sokan tudják, hogy ki kicsoda, ez is jól van. :))))))))))

Egylabu Esernyomadar 2014.06.15. 22:05:44

@Muscari: Csak nem Angliában élsz? ;-)))

Muscari 2014.06.15. 22:07:12

@**mimi**: Azokat is szeretem, az a var Omisban lenyugozo. Mi mar bejartuk egesz Dalmaciat, de nem tudjuk megunni. Montenegroba kene meg elmenni, csak eleg messze van :-(

Imre apó 2014.06.15. 22:09:03

@bpetya75: neszerénykedjél:)))))))))), jó,... a terminátor, meg a rendőrös, gyilkos nem illik rád oksa igazad van, és atöbbi?? :)))

bpetya75 2014.06.15. 22:12:03

@Imre apó:

Éhes nem vagyok, de álmos igen. Továbbá képességesnek érzem magam. Szóval apó, pont az emeltem ki, amit kellett :-P

Jóccakát!

Muscari 2014.06.15. 22:12:38

@Egylabu Esernyomadar: de, miert? Mindig is imadtam a mediterran hangulatot, ha megoregszunk, valahova oda akarunk visszavonulni. Az angol idojaras, hogy is mondjam, nem a kedvencem.

Muscari 2014.06.15. 22:13:37

@Imre apó: ki nem kedvel teged???? Megyek es kepen verem :-))))

Muscari 2014.06.15. 22:17:03

@bpetya75: nagyon szivesen. Nem hizelges volt hanem tenykozles :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 22:17:15

@Muscari: Sajnos nem tudok eléggé. :-((( Sok minden együttes hatäsa az amiatt ezen a "szép" uton halad. :-(
@Egy rossz madár [swe]: Te tudod. :-)
Nekem van egy ilyen barätnöm. Nagyon jokat el lehet vele beszélgetni szinte mindenröl. Okos, értelmes. Mindenki tudja, hogy milyen, hogy miért lett még ilyenebb, mert szerintem ez született, és elfogadjuk ugy, amilyen.
@Egylabu Esernyomadar: Az a baj, hogy ezt nem lehet csak ugy 2mondatban leirni. :-) Komolyan. Benne van a neveltetéstöl kezdve a nemzeti büszkeségen keresztül ez A sväjci minöség-ig minden. És ök is szentül meg vannak gyözödve, hogy Europa közepe az ö orszäguk. :-)
Ezekre a gyöngyszemekre tegnap bukkantam rä:
http://www.watson.ch/!132671545
alphadesigner.com/mapping-stereotypes/

puhacica 2014.06.15. 22:21:41

@Muscari: :) nekem tobbnyire eleg, ha van egy agy es furdoszoba, mindez zarhato ajtoval. csak tiszta legyen. es igen, ezek a hangulatok elengedhetetlenek, amikor nyaralunk. de elni nem tudnek egy ilyen hazban. tul kicsik az ablakok es tul kozel vannak az emberek.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 22:23:47

@bpetya75: +1
Mi értelme van vitatkozni "ismeretlenekkel"? Ugysem tudom / akarom meggyözni.
Véleménykülönbségek kulturält tälaläsät én is jobban szeretem. ;-)
A baj ott van, hogy mindenki az éppen aktuälis hangulatäban olvassa és reagälja le a mäsik kommentjét, holott a mäsik lehet, hogy nem ugy szänta ahogyan olvasodik. Nekem is volt mär olyan, hogy személyes sértésnek vettem a mäsiktol a reagäläst. Ilyenkor jol jöhet a 2komment elküldése között värnod kell, vagy a rendszer kidobott, de még egy elterelö telefon is. :-)

Sütemény1975 2014.06.15. 22:26:58

@Mirjam2: hinta nem mentalisan zavart.
Ha meg valaki egy ilyen komment hatasara lesz ongyilkos, az meg is erdemli.

Sütemény1975 2014.06.15. 22:33:19

@Muscari: en is szeretek, engem se szoltak le erte...

Muscari 2014.06.15. 22:47:07

@Naschkatze (Mostindien / CH): +1
Vannak, akik virtualis farokhossz-meregetesre hasznaljak a blogokat, presztizst csinalva belole, hogy kie az utolso szo. Ok elszorakoznak vele, en meg csak olvasom es szorakozom. Neha azonban nalam is elszakad a cerna, foleg akkor, ha van valamilyen szemelyes erintettsegem a temaban.
Ma el is tunt egy kommentem, nem tudom, miert. En mindig igyekszem vigyazni, hogy ne bantsak meg masokat, nem tudhatjuk, kinek milyen a hattere, multja, az erzekenysegrol vagy erzeketlensegrol mar lehet nemi fogalmunk.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 23:02:23

@Muscari: Ezt mondjuk mär autoban sem értettem. :-)
Amugy én tipikusan az vagyok, akinél mindig az utolso szo van... nem tudom, hogy miért. :-) A férjem egyszer dühösen meg is kérdezte: Muszäj, hogy mindig tiéd legyen az utolso szo? Én välaszoltam rä automatikusan, hogy nem. :-)

Papagály (törölt) 2014.06.15. 23:25:37

@diggerdriver: ebben már sajnos nem tudok segíteni, ezt a feleségeddel kell egyeztetned... :)

Papagály (törölt) 2014.06.15. 23:29:35

@lexrex: döntsd el végre, hogy a gyógyszeripar mellett vagy ellene kampányolsz! a kettő együtt nem túl hiteles kombináció... :)

Papagály (törölt) 2014.06.15. 23:40:51

@Naschkatze (Mostindien / CH):

és még mondják, hogy a nők szín alapján választanak autót! :)
ennél impulzívabb vakációs-uticél kiválasztási metódusról még nem is hallottam. de tetszik! :)

a falusi vendéglátást is ki kéne próbálnotok. szerintem annál élménygazdagabb szálláskalandot lehetetlen találni.

ha új kulturális ízekre is vágytok, feltétlen ajánlom a völgyet (kapolcs).
www.muveszetekvolgye.hu/
ott is rendkívül hangulatos szálláshelyek közül lehet választani (pl. szénapadlás! - nem vicc! :) ), és nagyon pezsgő az élet, rendkívül sokrétű, színvonalas a program ("összművészeti").

rezsöatya 2014.06.16. 00:05:54

@Naschkatze (Mostindien / CH): az egyszeri ferj is azzal kerkedett, hogy otthon mindig ove az utolso szo:
- "igen, dragam!"

:D

morsels (törölt) 2014.06.16. 00:11:21

@Mirjam2:
An other good deed today.
I'm on fire :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.16. 00:33:11

@Papagály: Köszi! :-)
Nälunk ez kb igy megy.
Ezzel örjitjük meg a sväjciakat, mert ök fél-1évvel elöre terveznek. Megkérdezi most, hogy mit csinälok november 30-än... hät honnan tudjam? Meg no go nekik a spontän fölhivlak, és ha otthon vagy fölugrok. És nem, és nem tudjäk fölfogni, hogy én 7végén is dolgozom ( =Szegény te! B+ a rendört / tüzoltot / korhäzi dolgozot stb nem sajnälod? ), valamint dél elött hiäba hiv, nem tud elérni....
Autovälasztäshoz: ezüst szinü nem lehet! Azon belül kb mind1 milyen.;-) Amugy meg amikor lätunk vmi extrémebb szinüt, nekem bejön, férjem meg fujol. De mär ismeri a välaszomat: Ezt legaläbb meg lehet talälni egy parkoloban... :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.16. 00:34:07

@Papagály: Ja Kapolcs 1ébként azért nem vonzott idäig, mert eléggé tul volt häjpolva mindenütt...

pappito · http://pappito.com 2014.06.16. 01:16:11

OFF

1. senkinek sem kúl javasolni, hogy legyen öngyi

2. hintával (akár kitalált identitás akár igaz amit ír) nem az a baj amit ír elsősorban, hanem a közösségrombolás.
Hozzáteszem önmagában az offolás nem rombolja a közösséget, tök sok téma előjön és a kommentelők szívesen cserélnek véleményt egymással, vitáznak, stb. Ez építi a közösséget, a véleménykülönbségek ellenére is. Meg vagyok győződve arról, hogy más bloghus helyeken már rég kivágták volna a francba, de itt kivételes banda gyűlt össze.
De amikor sokszázadszorra van a képünkbe vágva, hogy hazudunk, mert nem is igaz amit nem is mondott senki (mármint, hogy nyugaton minden jobb), akkor szépen elkezdenek elmaradozni azok, akiktől ez a közösség ilyen, amilyen.

Sajnos a tartós szűrésre nincs mód. Más megoldás kell.

ON

pappito · http://pappito.com 2014.06.16. 01:38:26

ja, és még valami.
A junkfood ugyan valóban nem túl egészséges (főleg a sok só és zsír miatt) de azért keresztes hadjáratot folytatni ellene elég fals. Egyrészt a közép-ojrópai kajakultúránk is atomzsíros és fűszeres, plusz rántások meg lisztes mindenfélék, sózva a végtelenségig, az utolsó vitamin is kifőzve mindenből, kerül, mibe kerül. A töltöttkáposzta, vajkrémes torták és a rántotthús, abáltszalonna, cukros-zsíros kenyér felől nézve azért a mekire nem sok rossz szavunk lehet. Nem véletlen, hogy a szív, magas vérnyomás, keringés dolgok viszik el a nép nagyobb részét. Meg a koleszterin. Pedig a nép nagyrésze nem jár gyorsétterembe.

Egyvalami viszont mindenképpen a meki javára irandó (legalábbis Mo-n) hogy messze tisztább, mint egy átlagos étterem, nincsenek "megmentve" a tegnapi, múlt heti maradékok és újra felhasználva, kicsit megvarázsolva frissnek eladva, ráadásul a frencsájz kontroll elég erős, úgyhogy kicsi hibákért is nagy bünti van. Meg az n perce készült motyókat simán kidobják, stb. Persze nem túl finom, de hát gyorsétterem.

Tudom, hogy nagy divat fikázni a mekit meg azt mondani a kajájukra, hogy műanyag, de ahhoz képest mit vesznek a fikázók általban a boltban, kicsit furának találom, hogy a 80% szója virslit meg a 70%víz bacont, a fene tudja miből készülő kenyeret , margarint, egészségesebbnek gondolják, mint a meki "műanyagját".

Ettől függetlenül persze, ha másfél hónapig csak mekis kaját eszel, jó eséllyel ugyanolyan károkat okozol magadnak, mintha másfél hónapig töltöttkáposztát zabálsz. Csak a tőtikápihoz nincs társítható brand, nincs mit démonizálni, nincs mihez kötni a gyűlölködést.

tisztkiv.

M. Péter 2014.06.16. 01:51:55

@Naschkatze (Mostindien / CH): Nekem egy német kollégám van, aki szintén egy évre előre tervez mindent.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.16. 01:58:28

Latta mar valaki valamelyik mediterran orszagban a hajdu grill sajtot?:D:D:D
www.hajdusajt.hu/index.php/component/content/article?id=20
Most láttam, ez szerintem egy az egyben halloumi.

Muscari 2014.06.16. 06:01:05

@tildy[UK]: en meg nem lattam, de tenyleg hallouminak nez ki. Szerintem ez az "evszazados recept" csak marketing duma, bar lehet, hogy ugy vettek valami oreg ciprusitol. Hloumi jellegu sajtot egyebkent nem lattam mas mediterran orszagban (Cipruson sem, azert mert ott meg nem jartam), a gorogok ugye a fetat nyomjak, az olaszoknal is van sok minden a parmezantol a pecorinoig. A horvatoknal, bosnyakoknal pedig az ut szelen arult juhsajtot erdemes kiprobalni.

Morgo1229 2014.06.16. 07:34:07

@Egy rossz madár [swe]: en mar a te kommented utan nem olvastam tovabb tegnap. Azert vagy rosszfiu mert mar annyiszor meg lett eggyetertve, hogy senkit nem buzditunk ilyesmire. En nagyon birlak teged. Bocs. De szerintem kokemenyen el kene jarnod pszihologushoz. Amennyi ganyad van evekig fog tartani de erdemes.

tanato 2014.06.16. 07:45:07

@pappito: Hinta létező személynek tűnik.Írt ide egyszer az exbarátnője és jól kioktatta.

2014.06.16. 08:07:37

@tanato: Hinta egyertelmuen letezo szemely.

2014.06.16. 08:11:20

@tildy[UK]: Nem tudok mediterran orszagokrol nyilatkozni, de az biztos hogy itt a Kozel-Keleten mindenhol lehet Hajdu sajtot kapni, egzotikus 'tehensajt'-kent hirdetik a hozzank kozeli szupermarketben ('cow cheese').

2014.06.16. 08:13:17

@pappito: Csak a magad neveben beszelj, en pl. vegan vagyok es eletemben nem ettem toltott kaposztat, azt sem tudom hogy keszul es nem is akarom tudni.

pappito · http://pappito.com 2014.06.16. 08:49:15

@Mirjam2: mivel Mo-ról írtam, ahol te nem laksz, szerintem a tisztkiv rész szólt rólad.

Mivel Mo lakosságának pár ezreléke vegán (nagyvonalú becslés) nincs jelentősége, hogy ők nem isszák a langyos zsírt.

egyébként a magam nevében beszéltem, mint mindig.

pappito · http://pappito.com 2014.06.16. 08:51:18

@Mirjam2: darálthús meg kápi meg fűszerek, nincs benne semmi különös. de pont annyira egészséges, mint egy bigmak

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.16. 09:00:02

@Morgo1229:
Semmi baj, tudom, hogy nem passzolok bele a vilagba. Szerencsere en sem leszek orokeletu, hordott a vilag mar nagyobb terhet is a vallan.
Koszonom, hogy aggodsz ertem!

Pernilla 2014.06.16. 12:04:45

@tildy[UK]: Nem tudom, hogy ilyet ettem-e, de kostoltam valami hasonlo magyar grillsajtot 1-2 eve. Kinezetre tenyleg tök olyan mint a halloumi, de izre, összehasonlithatatlan. Konkretan semmi ize nem volt (ugyan lehet persze füszerezni), a halloumiban pedig - szamomra - az a lenyeg, hogy semmi füszerrel is isteni sos ize van.
Ha megsem ilyen a Hajdusagi, akkor elnezest.

2014.06.16. 14:28:58

@pappito: Oke bocsi, nem tudom miert fogalmaztam tamadoan, arra utaltam hogy en is csak a magam neveben beszelek mikor elitelem a Mekit. Teljesen igazad van abban hogy hazilag is lehet legalabb olyan egeszsegtelen kajat fozni mint a Meki kaja.

Papagály (törölt) 2014.06.16. 19:14:35

@Mirjam2:
a vegán nem egészségtelen? úgy tudom, hiányos táplálkozást jelent.

Papagály (törölt) 2014.06.16. 19:16:47

@Naschkatze (Mostindien / CH):
hype ide vagy oda, a program és a hangulat szerintem remek.
(és vannak nemezüstszínű autók is. ;) )

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása