oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 07. 06:42,  Barátságok Határ(átkelő)n innen és túl 444 komment

2014. április 07. 06:42 Határátkelő

Barátságok Határ(átkelő)n innen és túl

Mit is írhatnék a mai poszt elé? Talán csak annyit, hogy jó érzés azt olvasni, hogy ez a blog embereket tud összehozni, ismeretségek, barátságok alakulnak ki, és nem csak a virtuális térben, hanem néha a fizikaiban is.

Kerti parti Susan Rath 140407.jpg

„Naponta találkozunk statisztikákkal, és nézünk szembe a ténnyel, hogy egyre többen és többen élnek határainkon kívül. Személyes vagy másoktól hallott történetek cáfolják vagy erősítik a „csak magyarokkal ne barátkozz” elvet.

Az én történeteim az előbbi kategóriába tartoznak, és szívmelengetőek, nem csak azért, mert mindig jólesik valami pozitív dologról olvasni, hanem némelyik barátság egyenesen Határatkelőnek köszönhető!

A szereplők nem kitalált személyek, így a valósággal való bármilyen egybeesés nem a véletlen műve :) (a diszkréció érdekében neveket csak kezdőbetűkkel jelölök :)) A fenti képen én a felső sorban jobbról a második vagyok a fekete pulóverben, mellettem a kisebbik lányom.

Történet #1

Szóval egyszer volt, hol nem volt, voltam én, aki néhány posztot írtam a Határátkelőre az Egyesült Államokból (ezeket ide és ide kattintva tudjátok elolvasni - Határátkelő), azon belül is Kaliforniából. Köszönhetően a blog egyre nagyobb olvasótáborának és népszerűségének, az én bejegyzéseimet is elég sokan elolvasták, többen megkerestek emailben, tanácsokat kértek, vagy egyszerűen kíváncsiak voltak arra, milyen itt az élet.

Egy alkalommal kaptam egy hosszabb, bemutatkozó levelet A-tól, aki – kicsi a világ – kiderült, alig 2 órányira lakik tőlem, és Kaliforniába költözésének története sokban hasonlított az enyémre. Néhány email váltás után Facebook-on is megkerestük egymást.

A történet ezután olyan fordulatot vesz, amiről, ha nem történt volna meg, azt mondanám, ilyet csak nagy fantáziával rendelkező szappanopera-forgatókönyvírók szoktak kitalálni.

A. meglepetéssel fedezte fel, hogy van egy közös ismerősünk, aki mellesleg szintén az USA-ban él már évtizedek óta, és rákérdezett, honnan ismerem. Az illető általános iskolai barátnőm, akiről több mint 20 évig semmit nem tudtam, csak annyit, hogy az USA-ban lakik.

Amikor a következő emailt kaptam A-tól, alig akartam elhinni, amit olvastam. :) Kiderült, a közös ismerős az ő középiskolai legjobb barátnője, akiről ő sem hallott már időtlen idők óta!! Ezek után ők is boldogan egymásra találtak, és itt a vége, fuss el véle.... na, nem egészen, mert nincs vége a történetnek, és ez a legjobb benne.

A-val és SZ-el sikerült közös skype-olást megejteni, és annyi idő után „élőben” és beszélgetni. SZ-től hasznos lakberendezési tanácsokat kaptam, ugyanis ő időközben lakberendező lett, én pedig kapva kaptam az alkalmon, mivel építkezés kellős közepén voltunk.

A-val jó barátnők lettünk, együtt izgultam velük lélekben, amikor a zöldkártya-interjún voltak a férjével, gyakran beszélünk telefonon vagy FB-on, megvitatjuk a napi aktuális dolgokat, együtt tanultunk A. KRESZ-vizsgájára, vagy éppen telefonon együtt „sütöttünk” tortát. Mindezt közvetve Határátkelőnek köszönhetjük. :)

Történet #2

Szintén Határátkelőn keresztül keresett meg G., aki házasságkötés és Kaliforniába költözés előtt állt. Praktikus tanácsokra volt szüksége ügyintézéssel, papírokkal kapcsolatosan, így váltottunk pár emailt.

Néhány hónappal később örömmel újságolta, hogy megérkezett, és gyorsan sikerült akklimatizálódnia a dél-kaliforniai élethez, nem utolsósorban menyasszonyának és családjának köszönhetően. :)

Azóta is tartjuk a kapcsolatot, sőt az Állami Népi Együttes itteni fellépésére időzítettük személyes találkozásunkat. Azóta megszületett a kislányuk is, G. pedig már most megkezdte a nyelvi alapozást, így magyarul olvas meséket a kis Sienának, és tiszteletbeli tagja a Kaliforniai Magyar Anyukák (és Apukák) FB-csoportnak. :)

Történet #3

Akár az előző történet folytatása is lehetne ez, mert a közösségi médiához kapcsolódik. Tudom, hogy egyre több határontúli magyar csatlakozik különböző FB-csoportokhoz, nem kivétel ez alól az USA sem.

A különbséget abban látom, legalábbis azokban a csoportokban, amelyeknek a tagja vagyok, hogy sikerült egy aktív, segítő közösséget létrehozni. A több éves tapasztalattal rendelkezők szívesen adnak tanácsot az újonnan érkezetteknek hivatalos ügyek intézésétől kezdve nyelvtanuláson át sütés-főzési praktikákig.

Ami számomra különösen pozitív, hogy különböző generációk képviseltetik magukat ezekben a csoportokban, az 56-os nemzedéktől kezdve az alig pár hónapja érkezettekig.

Nem csak virtuálisan, de a valóságban is élvezetes beszélgetéseket lehet folytatni. Nemrég pl. remek kerti partin vettük részt, ahol több mint harmincan jöttünk össze Los Angeles környékéről. Voltak, akik 2-3 órát vezettek, hogy végre személyesen is megismerkedhessenek egymással, és persze a finom házi kenyér, a gulyás, a somlói galuska sem volt elhanyagolható tényező. :)

A jó hangulatú találkozó után eszembe jutott, hogy ezek az alkalmak milyen természetes módon és hatékonyan szolgálják a magyar identitásunk megőrzését. A fiatal családok, ahol a gyerekek napjaik nagy részét angol nyelvi környezetben töltik, ilyenkor ismét magyar szót hallanak, magyar családokkal vannak körülvéve.

A szülők nem csak tapasztalatot cserélhetnek, hanem praktikus megoldásokat is találnak arra, hogyan lehet a magyar nyelvet gyakorolni, hol lehet magyar nyelvű mesekönyveket találni, hol vannak magyar gyerekprogramok, stb.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a második generáció identitását nem (feltétlenül) a népi táncok, a népi kultúra, a népzene oktatásával lehet erősíteni, hanem pl. annak lehetőségével, hogy ezek a gyerekek több időt tölthessenek magyar (nyelvű) közegben.

Bár a diaszpórában is léteznek csoportok, egyesületek, de ezek a mesterséges kis „magyar szigetek” az amerikai (vagy egyéb külföldi) kultúrában elszigeteltek. 12 éves lányom, aki 7 éve él itt, mindig azt mondja nekem, furcsa neki magyarul beszélni másokkal, akár a saját kortársaival is.

Miért? Nem csak azért, mert kevés a lehetőség, hanem azért, mert angol nyelvi közegben van szinte állandóan (vegyes házasságok esetén gyakorlatilag a nap 24 órájában), ehhez van szokva, ebben szocializálódott, ez számára a természetes.

Ugyanakkor a magyarországi látogatások alkalmával, magyar nyelvi környezetben semmi problémát nem jelent neki (na jó, kicsit keresgélni kell a szavakat az első 1-2 hétben, de utána már nincs probléma).

Ha nekem nagyon sok pénzem lenne, akkor minden itt élő családot megajándékoznék egy repülőjeggyel, amelynek segítségével magyarországi nyaralásra küldhetnék a gyerekeiket.

Nem mondok újat azzal, hogy az Európán kívül élők számára egy-egy látogatás bizony nem zsebpénz, és nem csak anyagi, hanem logisztikai kihívás is. De addig is, amíg ez elérhető közelségbe kerül, próbálunk minél többet találkozni, barátságokat kialakítani, és segíteni egymást.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr105965706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sütemény1975 2014.04.07. 07:05:26

Jo ilyen sztorikat olvasni.

Sütemény1975 2014.04.07. 07:06:13

Jo ilyen sztorikat olvasni

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.07. 07:08:29

Szerintem minimum 5000 km+ kell az óhazától ehhez.
Itt is vannak FB közösségek, de kivétel nélkül dúl a magyar virtus és megy az anyázás.
Részemről irigykedés és gratula...
:)

VHB 2014.04.07. 07:53:48

@svájci sapka (ch): Egyetértek. A távolság mellé kell a sok napsütés is, lásd a kanadai frakció széthúzását. :-) :-)

TilosazA (UK) 2014.04.07. 07:55:48

@svájci sapka (ch): Szerintem is. Na persze vannak nagyon aranyos emberek itt is, de lepkehálóval kell összefogdosni őket. :) Oké, biztos az sem segít, hogy nem vagyok nagy dumás.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 07:58:37

Keveslem ezt.

Ez olyan történetet vártam, hogy X és Y kommentelőről kiderül, hogy valóban testvérek, de el lettek cserélve a kórházban születésükkör. Aztán erre 20 ezer km-re döbbenek rá, Polinéziában, ahová mindketten - egymástól függetlenül - kitántorogtak..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 08:02:48

Szep volt, jo ilyet olvasni!!!

@svájci sapka (ch):
Teljesen igy van!
Nalam a "magyar virtus" az utolso szog az ismeretseg koporsojaban.
Nem vagyok kivancsi a zsidozasra, jobbikos nezetekre, politikara, "mi minden rossz itt"-re, altalanos panaszkodasra, kurucinfora, magyar TVre. Ha ezek barmelyike elokerul, felallok es szo nelkul tavozok.

Igy nehez magyarokkal kapcsolatot tartani ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 08:04:22

@maxval a gondolkodó birca:
Kihagytad, szuletett 2 gyerekuk is ;)

@VHB:
Szethuznak a kanadai magyarok??? Ne mar! Kik? Hol? Miert? 8)

klappol 2014.04.07. 08:05:08

Tetszik a sztori. A barátság és a szeretet összehozza az embereket, mondjuk az erőszak is, de azt akkor háborúnak nevezik :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.07. 08:07:40

@VHB: Lehet, az időjárásra kell fogni... :D
@TilosazA (En/Mum): Én elég nagy dumás vagyok, mégse sikerül...
@Kövérmadár [swe]: Hozzátenném a "nem tudsz valami melót?" is.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:14:05

@Kövérmadár [swe]:

Na igen, túl későn feküdtem le a választások miatt és még nem elég friss az agyam...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:16:08

@Kövérmadár [swe]:

Pedig időnként mindez nem számít. Főleg a távolban. Mo-n véresen komolynak tűnő különbségek is apró csacskaságokká tudnak szelídülni távlatban.

brummama 2014.04.07. 08:37:17

Hajrá!!!Gratulálok!Kívánom,hogy minél több szeretetre méltó és összetartó kis csapat legyen,mert ha jó szándékkal fordulnak az emberek egymás felé az megerősíti a közösséget.Nagyon tetszett az írás!

2014.04.07. 08:38:56

@maxval a gondolkodó birca: :))) Ird meg a sztorit ha raersz, te vagy a megfelelo ember! En szivesen olvasnam.

**mimi** 2014.04.07. 08:39:32

Jó volt olvasni :))))
Most már tudom miért rakta ki HA április 2.-án a + 2 posztot...el is olvastam, köszi:))

Szóval...lehet így is :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:43:05

@Mirjam2:

Az egyik testvér egy homofób keresztény lesz, a másik meg homoklobbista ateista. Ez csak a nagyobb drámai hatás kedvéért. Eleinte nem is hajlandók egymással szóba állni. De aztán ráeszmélnek, mindkettőjük kedvenc étele a túrórudi, s ez összeköti őket örökre.

:-)

2014.04.07. 08:53:41

@maxval a gondolkodó birca: Tetszik a sztori-line, ha javasolhatok valamit, a homofob kereszteny testver felesege legyen legginset viselo feminista (sminkkel vagy anelkul). Az a lenyeg hogy a sztori mindenkeppen a Nyugat elkerulhetetlen bukasara legyen kihegyezve (ezert is koltoznek pl. Polineziaba!).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:55:08

@Mirjam2:

Igen, ez jól hangzik. Már csak valami csattanó kell.

Excsimóta (törölt) 2014.04.07. 08:56:57

Én például az osztrákoknál vagyok és azt látom, hogy rengeteg bevándorló van, de minden nép a saját fiaival-lányaival ismerkedik, az integráció nem történik meg a legtöbb esetben az első generációnál, fiataloknál és időseknél egyaránt, mindenki a saját nyelvén vegyül csak.

Ezt pedig kifejezettek károsnak tartom, ha valaki hosszú távon akar valahol letelepedni, mivel a helyiekkel fogja tölteni az életét, nem a pár magyarral, akikkel hetente egyszer találkozik.

Nálunk a gyakorlatban ez úgy néz ki a külföldiek és magyarok esetében, akiket ismerek, hogy közülük a legtöbben kvázi kibírják azt az időszakot, amíg németül kell társalogniuk, dolgozniuk, tanulniuk, azután mindenki megy haza gyorsan a saját hazájából származott barátaihoz, barátnőihez, párjához, illetve ha nem otthon van, akkor pedig új barátnak vagy ismerősnek az új munkahelyen, egyetemen, szabadidős rendezvényen 90%-ban a honfitársai közül választ.

Ebben benne van részben az osztrákok zárkózottsága, de nagyon vastagon az is, hogy az újkori bevándorlók nem igazán akarnak integrálódni, mert úgyis mindig honfitársba lehet ütközni, akkor meg minek.
Így megalakulnak a szerb, orosz, török, román és magyar csomópontok, akik azután szinte kizárólag csak egymással járnak össze, egymással házasodnak, a gyerekeik is egymással vannak. Az osztrákok pedig szintén csak egymással csinálnak mindent pár kivételtől eltekintve.

Nem tudom ennek mi lesz a következménye, de szerintem ez nem egy helyes út hosszú távon.

Excsimóta (törölt) 2014.04.07. 09:01:11

Látom nem jelenik meg azonnal a kommentem, akkor még beírok egy kérdést: nálatok mennyire történik meg az integráció, ahol életek, mennyire keverednek a bevándorlók a kötelezőkön (munkahely, egyetem) kívül a helyiekkel, illetve egymással?

adg 2014.04.07. 09:03:53

@maxval a gondolkodó birca: Csattano: a homofob leggingses felesege lelep egy masik novel.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.07. 09:03:54

Szép történet. :-) Mesébe illő. :-)
Mindannyiónknak van ilyen-olyan tapasztalata, azt hiszem ez is ember- és szerencsefüggő, hol, mikor , kiket sodor egymás útjába az élet.
Az én eddigi tapasztalatom szerint felállított aránypár úgy néz ki, hogy 65 % selejt-35% normális, értékes ember .

2014.04.07. 09:04:25

@Excsimóta: a UKben is gyakori, hogy az elso generacio inkabb a sajat "kulturkorevel" van, de hallottam mar olyat is masod-harmad generaciostol, hogy sok az angol baratja, de hazasodni csak a sajat kozegbol akar majd, ugy, hogy a nagyszulok nyelvet eleg rosszul beszeli es oltozkodesre/felfogasra mar britek.
Az okos kutatok azt mondjak, hogy a masod es harmad generacional van az identitas valsag. Az elso generacio meg az anyaorszag identitasa, o a "magyar idegen" az uj orszagban. A msodik es harmadik mar odaszuletik, ott no fel, de o nekik van a nagyobb identitas problemajuk. Sok ilyet latunk itt.
Ugyanez az USAban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 09:08:25

@maxval a gondolkodó birca:
Ebben igazad lehet.
Nalam az elvandorlasba (a nyilvanvalo gazdasagi vetulet mellett), hogy ezt nem akarom tobbe hallani.
Amig van lehetosegem valogatni es talalok olyan svedet/nemetet/nepalit/palesztint, akibol nem ez arad, addig csak azert, mert valaki magyar, nem fogom keresni a tarsasagat.

Termeszetes ha egy sved csinalja, akkor is otthagyom a fenebe.

@svájci sapka (ch):
Tenyleg!

Ezt meg lehet fejelni a:
"Szasz! Nem tudsz valami melot? Csako!" szinvonallal. Onmagaban, ha "melo", akkor nincs a tovabbiakban mirol beszelni ;)

2014.04.07. 09:09:43

@Kövérmadár [swe]: Madar, mennyi ido kell meg neked a sved allampolgarsaghoz? Kell majd vizsgaznod?

Evain 2014.04.07. 09:11:13

@Excsimóta: Felénk ugyanez a helyzet, mint amit te is vázoltál. Főleg a nagyobb városokban alakultak ki "gettók". De a saját városunkban is ezt látom a lengyeleken.

Részemről 5,5 év alatt kétszer találkoztam magyarokkal. :D
Pedig tudom, hogy van egy kis csoport, akik tőlünk nem messze bérelnek házat, de velük nem is akarok találkozni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 09:12:58

@adg [Au, Darwin]:

Nem, ez már homoklobbista írás lenne.

Én valami olyan történetet tervezek írni, ahol meggyógyul egy homokos és beleszeret egy nőbe.

klappol 2014.04.07. 09:14:19

@Kövérmadár [swe]: Te hol élsz jelenleg? ha szabad kérdeznem?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 09:14:54

Ha nem lennek kicsit tajekozottabb, akar azt is feltetelezhetnem a kep alapjan hogy Kaliforniaban csak nok elnek. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.04.07. 09:16:26

Nekem is jo tapasztalataim vannak, igaz nem veszek reszt szervezett magyar dolgokon, de az egyes magyarok, akikkel itt talalkoztam, mind roppant jo fejek voltak es jo baratsagok alakultak ki. Az egyetlen kivetel pont egy magyarhazas neni volt, aki erkezesem napjan irtozatos modon lehordott a sarga foldig, majd megszegve a korabbi igeretet gyakorlatilag az utcara kuldott. Na ezert nem jarok en magyarhazba, miegymasra. Kimazsolazom az arra erdemes embereket es veluk jol elvagyok :)

TilosazA (UK) 2014.04.07. 09:16:57

@svájci sapka (ch): Lehet, hogy az a baj, hogy "külföldön mindenki mosolyog. Nade miért, kérdem én?! Inkább legyen mindenki bunkó szemtől szembe, minthogy mosolyogva hátba szúrjon." Szóval úgy gondolják, ők inkább így viselkednek. Szerintem nagy problémája sokaknak, hogy egyből rosszindulatot feltételeznek a másikról, rettentően bizalmatlanok vagyunk egymással.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 09:22:09

Jaj ne. Most komolyan ma is homofóbiáról akartok értekezni Max-szal? Muszáj etetni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 09:24:48

@charlieharper [home, sweet home]:
Meg 782 nap, de ki szamolja? 8)
Akkor tudom megigenyelni, onnantol kb. 10 honap.

Jelen pillanatban nincsen vizsga csak egy nyomtatvanyt kell kitolteni.

@klappol:
Persze, hogy szabad :)
Ott van a nickem mogott is: Svedorszagban.

@Réka ‎:
Igen, ezt igy lehet csak. Nem konnyu feladat.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.07. 09:28:36

@TilosazA (En/Mum): Nem tudom az okát, én régebben "teszteltem" az embereket. Elég sz@r eredmények lettek.
:)

2014.04.07. 09:31:06

@Kövérmadár [swe]: le kell adni nalatok is naora pontosan, hogy mennyi ido voltal az orszagban (mikor hova mentel nyaralni/uzleti utra)? Mennyibe kerul?

TilosazA (UK) 2014.04.07. 09:36:18

@svájci sapka (ch): Mi alapján? :) Körbe jártál egy kérdőívvel? "Abban az esetben, ha szüksége lenne pénzre: a) tőlem kérne kölcsön de nem adná vissza, b) tőlem kérne kölcsön, és eltűnne mint a szürke szamár, c) tőlem kérne kölcsön, de mivel nem adnék, telekürtölné a facebookot milyen szenya vagyok." ;)

TilosazA (UK) 2014.04.07. 09:37:06

@sodalisO [eng]: Hogy értve? :) Nekem nem mumus, csak már unom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 09:41:09

@charlieharper [home, sweet home]:
A nyomtatvany megkerdezi, hogy tartozkodtal-e egyhuzamban 6 hetnel tovabb kulfoldon. Ha igen, akkor miert?

Nincs informaciom errol, de gondolom az indoklassal lehet bizonyitani, hogy pl. egy 8 hetes, ceges uzleti ut az nem vonodik le, mig egy 2 honapos "hazakoltoztem", mert nem volt munkam pedig igen.

Azt hiszem 1500 korona fejenkent (140 font, 230 usd, 170 eur, hogy mindenki ertse :) ).

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.07. 09:41:39

@TilosazA (En/Mum): Neeeeemmmmm. :D
Kíváncsi voltam, hogyan viszonyulnak hozzám idegenek különböző információk átadása után. :)
Ha azt mondtam, hogy épp munkanélküli vagyok, akkor a "távozz tőlem sátán" effekt lépett be (anélkül, hogy megemlítettem volna, hogy "bármilyen munkát elvállalok").
Ha azt mondtam, hogy vállalkozó vagyok, akkor egyből "barát" lettem, és szelíden fogalmazva benyaltak a meleg sz@rig...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.07. 09:43:45

@TilosazA (En/Mum): Épp azért írtam, én is unom....szarrá rágott téma, ráadásul engem sosem érdekelt, mindenki úgy buzul ahogy akar, csak ne az orrom előtt tegye......De nem is neked céloztam, arra értettem, hogy " állítólag mindenkinek van egy mumusa! Úgy látszik maxnak a buznyákok! :-)))

rezsöatya 2014.04.07. 09:51:21

"ez a blog embereket tud összehozni..."

Ez igy van.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 09:57:37

@sodalisO [eng]: Amúgy nekem pókfóbiám van, de sosem jutott eszembe, hogy ki kéne kúrálni a pókokat a pókságukból, mindig csak az, hogy magammal kéne kezdeni valamit, ha ez nem tetszik.

01234567 2014.04.07. 10:17:53

Nekem szabadidő eltöltés, haverkodás terén csak pozitív magyaros tapasztalataim voltak.
Ellenben munka, üzleti kapcsolat, munkahelyi kollegális viszonyok, esetleges karrier a munkahelyen, főleg amikor én léptem feljebb, szomszédság, ne adj isten együtt lakás, ha az ember kiszolgáltatott egy magyarnak, segítség kérés, vagy adás esetén bizony domináltak a negatív tapasztalatok.

klappol 2014.04.07. 10:18:20

@maxval a gondolkodó birca: Akkor a szereplőd egy bisexuell :)

klappol 2014.04.07. 10:18:25

@Kövérmadár [swe]: Közben már rájöttem, még korán van és vaksi vagyok. :) köszi azért.

adg 2014.04.07. 10:19:27

@maxval a gondolkodó birca: Na akkor mesélek egy ilyen történetet, csak hogy kicsit elkanyarodjunk a sztoridtól. :)

Szerintem ennek köszönhetem az állásomat most. Ahogy leírtam a történetünkben annak idején, elküldtem a kis életrajzomat egy itteni cégnek, hátha van munkájuk. Munka nem volt, de mivel a főnök ismert egy másik magyart, így behívott erről beszélgetni, és addig beszélgettünk, hogy végül csak lett munka is, ami azóta is tart.

A másik magyar története a következő volt. Igazi romantikus nyálas filmbe illő, ha nem első kézből hallom, nem hiszem el.
Szóval főnök Sydneyben vezetett egy irodát 1957-ben (ő 56-ot mondott, de szerintem 57 kellett legyen már), amikor egyszercsak betoppant egy magyar fazon, hogy munkát keres, legyen a neve Józsi. Mérnök volt, de mivel nem igazán beszélte a nyelvet, meg a helyi szokásokat, így rajzoló lett, és nagyon bevált. Már vagy két-három éve ott dolgozott, amikor egyszercsak megint beállított egy magyar, hogy munkát keres, modjuk Pali. Ahogy összetalálkozott a szemük, hirtelen lefagytak mindketten.
Miután összeszedték magukat, elmesélték, hogy ők legjobb barátok voltak otthon, és a forradalom után próbáltak átjönni a határon hármasban, Józsi, meg Pali a feleségével. Aztán elkezdtek lőni rájuk, ők pedig menekültek, ahogy tudtak, és Pali nem ért át a határon. Józsi és a Pali felesége biztosak voltak benne, hogy Pali halott. Bekerültek valami táborba, majd hamarosan Sydneyben voltak, és együtt maradtak, már csak a régi baratság miatt is. Ahogy a találkozáskor kiderült, Pali is átjutott, ő azt hitte, hogy a többieket lőtték le. Ő más utat járt be, de néhány évvel később szintén Sydneyben kötött ki, pont ahhoz a tervezőirodához jelentkezett munkára, és ott tudta meg, hogy a barátja is és a felesége is él, jól van. Természetesen a feleség is ekkor tudta meg, hogy mégsem özvegy. Még jó, hogy nem házasodott újra.

Szerintem nekik köszönhetem a munkámat. Mindenesetre ez egy nem teljesen hétköznapi történet.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 10:25:09

@adg [Au, Darwin]: Ez nagyon durva. Úgy tűnik az élet írja a legjobb történeteket.

Herr Géza 2014.04.07. 10:29:48

@svájci sapka (ch): Érdekes teszt, de gondolom nem is vártál más eredményt.....

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.07. 10:33:49

@Herr Géza: Elvárásom nem volt, csak kíváncsi voltam, és a saját bőrömön szerettem volna megtapasztalni, hogy milyenek is vagyunk. A miértre a választ nem tudom...

Herr Géza 2014.04.07. 10:33:50

@adg [Au, Darwin]: Már csak egy csavar kellett volna bele: a Józsi és a Pali felesége a nagy gyászban egymásba habarodtak és akkor feltünt ismét Pali... Kész a Bollywood-i kasszasiker. :))))

**mimi** 2014.04.07. 10:37:41

@Herr Géza:
én is erre gondoltam...olvasás közben már szívtam be a levegőt, hogy huhhh mi lesz itt :))))

Aye aye 2014.04.07. 10:42:04

Tudja valaki, hogy 56 környékén hányan hagyták el az országot (linkkel alátámasztva)? Én most nagy hirtelen rákerestem és 195-197 ezer körüli számokat találtam és nagyon meglepődtem. "Csak" ennyi lenne? De hiszen most csak az elmúlt években már a többszörösénél tartunk..

Herr Géza 2014.04.07. 10:43:52

@svájci sapka (ch): Dehogynem: a válasz az emberi (és azon belül elsösorban a magyar) lélektan nem is olyan mély bugyraiban keresendö. Nem akartam ma már a tegnapi eseményekre visszatérni, de nézve OV "gyözelmi" beszédének csillogó szemü (de gyakran már ránézésre IQ-hiányos) közönségét az a feeling kapott el, hogy ezek is csak az erösebbhez dörgölöznek (jobb a gyöztes oldalán állni...)

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.04.07. 10:44:23

Én nem sok magyarral találkozom, mióta eljöttem Magyarországról, ebből 2 olyan haverféleség lett, egy pár a köszönésen kívül meg semmi. Mondjuk annyira nem zavar, nem vagyok az a szociális típus. Persze voltak a "nem tudsz munkát", meg "mennyit keresel" típusúak is, de nem érdekel túlzottan. Úgysem mondom meg. :) Munkát meg nem tudok.
Jobban mondva van felvétel Client support, Software engineer, System engineer és Project manager pozícióra. Zürich.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 10:46:37

@svájci sapka (ch): Azért, mert már sokan tapasztalták azt a típusú embert, aki "helo, munkanélküli vagyok, bármilyen meló jól jönne, nem tudsz? nem? akkor tudnál adni egy 20-ast,csak hó végéig...? Nem? Ne, már neked van munkád, ne legyél már ilyen szemét." Ha pedig nem tapasztalták, hallottak róla. Ilyenkor egy lépést hátra, ha kiderül, hogy valaki munkanélküli.

Herr Géza 2014.04.07. 10:47:49

@**mimi**: A fene a mocskos fantáziánkat..... :)))))

Aye aye 2014.04.07. 10:48:32

@adg [Au, Darwin]: Jó sztori. Ilyenkor mindig elszégyellem magam, hogy itt rinyálok, és eltúlzom a dolgokat mikor másoknak úgy kellett menekülniük, hogy lőttek rájuk - és nekünk (még) nem. (csak én érzem úgy, hogy ez már a vég, ami itt folyik, pedig hú de mennyivel is van még lejjebb..)
Én is ismerek olyanokat, akik a zöldhatáron szöktek át egy 2 évessel, hát le a kalappal..

TilosazA (UK) 2014.04.07. 10:57:08

@Aye aye: Én olyat ismerek, aki szintén zöldhatáron, Iránból. Előtte bebörtönözték és megkínozták. Azóta majdnem minden rokonával megtették, lányával, anyjával, hogy megtudják hol van. És ő nő.
Összetehetem a két kezem.

Latcho Rom 2014.04.07. 10:57:55

@maxval a gondolkodó birca:

Akartam neked gratulálni Maxim, irtam is HA-nak a facebookon hogy majd ezt a kommentem engedje majd át - amikor úgy tünt hogy az LMP el tudja szedni a kétharmadot.

Nem így történt, minden elemző az én vélemenyemet irja ma, a Simon ügy majd 10% voksot hozott a fidesznek.

tucano 2014.04.07. 10:58:37

hű, de szerencsések vagytok ezzel a "tudsz melót" kérdéssel. Engem mindig búvalb. startupokkal találnak meg, de vagy heti 5-10-el. Figyelj tök jó ötletem van, teljesen kidolgozott, megvan hozzá tapasztalat és a pénz is....
És ezeket nem lehet úgy lerázni, hogy nem tudok melót. Végig kell hallgatni, meg elolvasni optimista projekt terveket. És közben a kezdeti lelkesedés első pillanatától tudom, hogy sosem lesz egyikből sem semmi. És nem azért, mert nem jó az ötlet, hanem azért, mert nemzeti sajátosságunk az, hogy semmit sem tudunk végigvinni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.07. 11:03:38

@Herr Géza: Nem láttam, de nem véletlen a mondás sem, hogy mindig az erősebb kutya... :)
@TilosazA (En/Mum): Hm... nem tudom, és a másik variáció? :D
@tucano: Én ezt a mondatot mindig elosztottam néhánnyal: "tök jó ötletem van, teljesen kidolgozott, megvan hozzá tapasztalat és a pénz is...." :)
A projektek általában (tisztelet a kivételnek), mindig a legideálisabb állapotra voltak kidolgozva. Egy vállalkozás meg... nem mindig ideális a piac, a gazdasági környezet és a többi.

tucano 2014.04.07. 11:11:02

@svájci sapka (ch): az a bajom ezekkel, hogy nemcsak ideális állapotra számítanak, hanem arra, hogy bárkit is érdekel egy "ötlet". Közben meg az alapigazság mindig az, hogy "pénzed komám van-e?"
Voltam a svájci "üzleti angyaloknál" (BAS), ott lehet rengeteget tanulni a témában. De a legfontosabb tanulság az volt, hogy valami jó és általánosan alkalmazható lerázó mondatot kell kitalálni. Ráadásul mivel se pénzember, se szakértő nem vagyok, ha engem találnak meg, akkor ott már kapásból nem stimmel valami.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 11:12:23

Valaki világosítson már fel, hogy lehet összegyűjteni tisztességes munkával 5 millió fontot? Mit kell ahhoz csinálni? Úgy értem böcsületes munkával, nem áruba adni a testem... :)

Herr Géza 2014.04.07. 11:14:41

@tucano: "Ráadásul mivel se pénzember, se szakértő nem vagyok, ha engem találnak meg, akkor ott már kapásból nem stimmel valami."
Na ez szépen megfogalmazott lényeg.... Ha már azt sem tudja belöni, hogy kit is kéne "megtámadni" (ill. kit nem), az már sokatmondó... :)))

Aye aye 2014.04.07. 11:15:07

@TilosazA (En/Mum): Hát ja, ez a nemsemmi. Megkeményedik az ember, ha van egy cél.
Én nem vagyok eléggé eltökélt ezzel a költözéssel, az a baj..

Evain 2014.04.07. 11:18:06

@tucano: Olyan duma nem jó ilyenkor, hogyaszondja:
Fúúú, de jó ötlet, hátha ez beválik, az előző (egy, kettő, három) üzletem nem jött be, buktunk is rajta csomó lét, még szerencse, hogy nem az én lém volt. De ez biztos be fog jönni. Beveszel?
:D

Evain 2014.04.07. 11:20:57

@TilosazA (En/Mum): hátöööö, úgy 80 évig dolgozni átlag fizetésből. Ha nem költesz semmire, és a teljes megmarad, akkor csak 45 évig! :D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.07. 11:21:50

@tucano: :)
@Herr Géza: Az a baj, hogy sokan azt gondolják, ha valaki OTT van, az már elég.
@Evain: :D:D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 11:25:27

Érdekes adatok a tegnapi választásokról megyei lebontásban:

A bejutott pártok sorrendje: 1. Fidesz – 2. ballib – 3. Jobbik – 4. LMP összesen 12 megyében (Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém) és Budapesten.

A bejutott pártok sorrendje: 1. Fidesz – 2. Jobbik – 3. ballib – 4. LMP összesen 7 megyében (Bács-Kiskun, BAZ, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala).

*

A Fidesz legerősebb Vas megyében (52,0 %), leggyengébb Budapesten (38,4 %).

A ballib szövetség legerősebb Budapesten (36,9 %), leggyengébb Hajdú-Biharban (20,1 %).

A Jobbik legerősebb Heves (30,5 %), leggyengébb Budapesten (38,4 %).

Az LMP legerősebb Budapesten (8,8 %), a leggyengébb Szabolcs-Szatmár-Beregben (2,3 %).

*

A 4 párton kívül a következők tudtak elérni 1 %-ot megyei szinten:

- a Munkáspártnak Békésben 1,1 %-a, Jász-Nagykun-Szolnokban 1,1 %-a, Nógrádban 1,3 %-a van,

- a Haza Nem Eladó Pártnak Békésben 1,7 %-a van,

- a német kisebbségi lista Baranyában 1,7 %-ot, Tolnában 1,2 %-ot ért el.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 11:25:55

@Evain: Ne már. Nálad mennyi az átlagfizetés? :) Itt 26.500 font/ év, (de ez nem igaz, mert ez már egy jobb fizetés, csak torzít a statisztika), adózás után kb 18.000/év, ez azt jelentené, hogy kb 178 évig kéne dolgozni érte úgy, hogy nem költöttél semmit.
Szóval? :) Kit kell kinyírni hozzá?

Evain 2014.04.07. 11:28:28

@TilosazA (En/Mum): Eh, hamu a fejemre, elszámoltam. :s 145 év az a 80.
Várj, öröklés kimaradt. :) Meg a lottó.
Amúgy honnan a kérdés? Kinek van 5 milla megtakarítása? :D
Ide vele, úúúúgy "befektetem", hogy csak na! :D:D:D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 11:28:30

@shakti_rom:

A külföldről beérkező szavazatokon múlik az egész.

Lásd azokat a körzeteket, ahol kicsi a különbség:
valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html

Az egyik budapesti választókerületben a Fidesz csak 22 szavazattal vezet. Ha ez átfordul, akkor a Fidesznek csak 132 mandátuma lesz, azaz nem lesz kétharmad.

Ha az LMP nem jutott volna be, mindenképpen meglenne a Fidesz kétharmada.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 11:29:42

@Aye aye:
Jó de ott néhány hét alatt ment ki 200ezer.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 11:32:03

@Evain: Már a pénzt, vagy a tulajdonosát? ;D Ja, elég kacskaringósan jutottam el idáig, a férjem épp üzleti úton, én meg szétnéztem a neten, merre is van épp. Na és ott Dubaiban abba a pálmafás mesterséges szigeten 5-6 millió font egy villa. De nem veszünk, mert van már villánk a fiókban elég úgyis, meg ha sivatagba akarok menni, van közelebb is. :D

TilosazA (UK) 2014.04.07. 11:33:46

@diggerdriver: Igen, ráadásul pár nap alatt kellett dönteniük, pakolniuk, és elindulniuk az ismeretlenbe.

Evain 2014.04.07. 11:42:47

@TilosazA (En/Mum): a pénzt a pénzt! Egyéb fektetnivalóm nekem is van :D:D:D
Ha már messzire kell menni, nekem a Karib tenger környéke jobban bejövős. Szerintem ott óccóbbé' isz van. :)

2014.04.07. 11:43:02

@TilosazA (En/Mum): focistaknak van ilyen fizetesuk. Se mas sportban jeleskedoknek is.
Ezt a osszeget a corporate vilagban is ossze lehet szedni C-s fizetessel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 11:43:51

@TilosazA (En/Mum):
Igen azért mondom hogy az akkor óriási szám volt.
Egy börönddel akár gyerekkel neki az ismeretlen démonizált világba. Pénz nélkül.
Na ahhoz kellett bátorság.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 11:46:13

@Herr Géza:

A levélszavazatok ebbe nem számítanak bele, levélben csak listára lehetett szavazni. Ezeket már össze is számolták.

Egyébként a leveles szavazatok hatása minimális lett.

Itt már csak a külföldi nem-leveles szavazatok számíthatnak. Ezek még nem érkeztek be mindenhonnan.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 11:46:27

@charlieharper [home, sweet home]: Miért is nem mentem inkább a Hufnágel Pistihez... :D Ja nem. Miért nem lettem focista... és angol... és férfi... Na jó, ez van ha az ember oda születik ahova. Lehet hogy meg kéne próbálnom megint bankban elhelyezkedni?

TilosazA (UK) 2014.04.07. 11:47:38

@diggerdriver: Kár hogy ezt az oldalát a történelemnek sosem tanítják iskolában. Olvastam egy regényt pár éve, egy családról szólt, ott volt, hogy Kanadába költözött a család egy része. Azóta tudom én is elképzelni, milyen lehetett.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 11:54:20

@Herr Géza: :) Szuper. Lehet menni akkor Mo-ra lakni és munkát keresni. Már annak a 63.000 embernek. Én pl. épp a napokban mondok fel, az én helyemre lehet jelentkezni...

Herr Géza 2014.04.07. 11:57:46

@maxval a gondolkodó birca: Tudom, persze. A lényeg, hogy szombaton van dead-line...

Mr Long 2014.04.07. 11:58:01

@charlieharper [home, sweet home]: Ez nem az otthon latott szituaciotol fugg az ide szuletett gyerekeknel? Ok egy kvazi kettos vilagban elnek, hisz a suli (jo esetben) angol, mig a magyarokhoz ragaszkodo szuleik magyar kozegben tartjak oket. Ellenben, ha a szulok beolvadtak az angol kozegbe, akkor a gyerek a sulin kivul is angol kapcsolatokat teremt, talan igy nem szenved valsagot.

Hetvegen felujjitottak az egyik mosdot a cegnel. Bementem kezetmosni majd kiverte a szememet a feny... Az anyjukat, mindenkinek faj a szeme tole.

radirpok123 2014.04.07. 12:05:21

@TilosazA (En/Mum): erre a matematikai valasz roppant egyszeru, es tulajdonkeppen trivialis. 5 milliot ugy kell szerezni, hogy szerzel eloszor 10 milliot, es aztan elkoltesz belole 5-ot. Mert azert elvezni kell az eletet is ;)

Viccet felreteve: tenyleg igy mukodik, ha kell X penz, kerj 2X-et, az egyik felet hasznald fel a celjaidra, a masikat pedig forgasd ugy, hogy megint 2X legyen belole. En persze sosem voltam olyan tokos legeny, hogy ezt meg is csinaljam... :(

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 12:06:08

@TilosazA (En/Mum): Sajat valallkozassal, jol futo cegnel menedzsment szintig jutva vagy valami kiemelkedoen fizeto agazatban csak siman magas beosztasban (penzugy, mernok, IT, magankorhaz). De most csak igy a hasamra utottem.

Vannak, akiknek az is eleg volt hogy vettek anno par bitcoint es egyszeruen elfeledkeztek rola egeszen mostanaig. :D

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:06:19

@radirpok123: Hű, mondasz valamit. Nincs véletlen kölcsön 10 millió fontod? :D

Herr Géza 2014.04.07. 12:08:55

@maxval a gondolkodó birca: Itt vannak a még kritikus választókörzetek:

444.hu/2014/04/07/16-korzet-ahol-meg-nem-dolt-el-a-valasztas/

Szóval arra még van esély, hogy legalább a 2/3 (min. 133 mandátum - most pont ennyi az állás) ne legyen meg....
Ha mégis, akkor elmondhatjuk, hogy bár a szavazók többsége nem a Fideszre szavazott, ennek ellenére kíváló (narancssárga börbe kötött) választási törvényünk jóvoltából "elsöprö" = kétharmados gyözelmet arattak. Tehát a szavazók "nagy többsége" öket támogatja... Ez be is fog kerülni hamarosan a matematikai paradoxonok közé. (vö.: a magyar paradoxon - híresek leszünk, hurrá... ). :)))))))

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:09:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Na a saját vállalkozást azt hiszem én nem fogom erőltetni, túl rossz tapasztalataim vannak vele, igaz másodkézből.Tudom hogy ez nem Magyarország, és itt más a helyzet, de... kiölték belőlem a vállalkozó szellemet. Egyébként azt hallottam, az orvosok is szemtelenül jól keresnek itt.

Herr Géza 2014.04.07. 12:10:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Söt, olyannyira elfeledkeztek róla, hogy ki is dobták (a winchesterükkel egyetemben). Szívás....

Mr Long 2014.04.07. 12:10:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nalatok ennyire jol fizetik a mernokoket?

Herr Géza 2014.04.07. 12:11:50

@TilosazA (En/Mum): Milyen címletekben kéred ??? :DDDDD

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:13:37

@Mr Long: Igen, ez nekem is szemet szúrt. :) Nálunk két mérnök van a családban, valahogy mégsem úszunk a pénzben.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:15:19

@Herr Géza: Kis címletekben, jelöletlen bankjegyeken... :) Of course. És egy helikoptert jeladó nélkül, valamint két margaríta pizzát, két kis adag sült krumplit...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 12:17:56

@TilosazA (En/Mum): Meg azert en itt sajat vallalkozas alatt inkabb valami innovativ, uj technologian alapulo cegre gondolok.

Nyilvan meg lehet elni egy n+1-edik etterem uzemeltetesebol is, de az ember nem igazan lesz belole milliomos ritka kivetellel. Szoval ha van valami talalmanyod vagy uj technologiad es arra ceget epitesz es meg a vallalkozashoz szukseges jellemed is megvan, akkor siman befuthat az 5. millio.

De egy jo otlet, technologia siman piackepes raepulo ceg nelkul is.

Baraton keresztul ismerek egy sracot Mo.-n, akinek az apja az egyik magyar (jellemzoen) muszaki egyetemen anyagtechnologia tanszeken dolgozott kutatasban. Azt hiszem valamilyen habositott fem alapanyagon dolgoztak es megvolt az attores. Gyarthato lett a cucc, az acel szilardsagat tudja toredek tomeggel. Nem tudom hogy az egyetem es a kutatasban resztvevok milyen aranyban es hogyan osztozkodtak, de ez az apuka HUF-ban szamolva 9 szamjeggyel szallt ki a bulibol (eladtak a technologiat egy kinai befektetonek), es nem egyes volt az elso szamjegy! :)

OK, ez nem 5 millio GBP, de azert magyar foldon csak elvegetal az ember par szazmilliobol elete vegeig... mondjuk ez pont nem a legszebb pelda, mert az edesapa ra 1-2 evvel meghalt rakban...

SzZoole 2014.04.07. 12:20:05

@charlieharper [home, sweet home]: mi a 4 ev 4honap itlet ota osszesen 2 magyar csaladal tartjuk a kapcsolatot szemelyesen az egyik a digger csalad,nagyobb reszt britekel van kapcsolatunk.
A gyerekeimre ez szinten elmondhato,magyarokkal szinte semmi,csak Brit barataik vannak,pedig a gyerekek csak 3 es fel eve vannak itt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 12:20:33

@Herr Géza:

A magyar választási rendszert DIREKT aránytalanra tervezték 1989-ben. 1989-ban a kerekasztal-tárgyalásokon a német rendszert vették át, KIVÉVE belőle a kompenzációt. Maradt egy részleges kompenzáció, mely csak enyhíti az aránytalanságot, de azt nem akarja teljesen megszüntetni. A mostani választási rendszer meg egy picit növelte is az aránytalanságot. Pl. ha a régi rendszer lenne, a Fidesznek most "csak" 60 %-a lenne 67 % helyett. De mindenképpen meglenne az abszolút többsége így is.

Egyébként máshol is van hasonló. Pl. Olaszországban megyei szinten a győztes párt kap annyi plusz mandátumot, hogy meglegyen egyedül a többsége. Ha Mo-n ez a rendszer lenne, a Fidesznek 75-80 %-a lenne most. Vagy Görögország, ott meg a győztes párt kap +50 mandátumot, hogy kényelmes többsége legyen.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 12:20:42

@Mr Long: @TilosazA (En/Mum): Nyilvan nem az en szintemen, meg meg nem is az en fonokom vagy az o fonoke szintjen, de nem hiszem hogy peldaul a Rolls-Royce director board-bol barkinek gondot okozna venni egy 5 millas ingatlant.
Mondom, en felsovezeto szintre gondoltam elsosorban, nem az egyszeru alkalmazotti poziciokra. :)

Mr Long 2014.04.07. 12:20:48

@TilosazA (En/Mum): Ezt a lovet vagy felso manageri, vagy penzugyi meloknal tudom elkepzelni (esetleg doki, lovesem sincs itt mit keresnek)

Herr Géza 2014.04.07. 12:22:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Amikor elöször olvastam a bitcoin-ról, csak felhúztam a szemöldököm: WTF? Na ez (is) különböztet meg engem egy tözsdecápától .... Bár volt már közelebbi élményem is: még a 90-es évek elején egy haverom agitált egy általa alapított cégbe. "Valami" internetes telefonhókuszpókuszról volt szó, órákon át magyarázta nagy lelkesedéssel a lényegét, amit az akkori gyatra internetismeretemmel nem igazán bírtam lekövetni. Na ebböl lett késöbb a VoIP (amit ma ezerrel használok én is). Bukta. Igaz ö sem bírta végigcsinálni (nem csak én voltam betonfejü), szóval sajna ö sem lett belöle gazdag.
Kis szerencsével (és több tudással), ma nem veletek blogolnék, hanem valahol a Cukorhegyes bácsi meg a Gates bácsi szintjén mozognék a világban, talán, esetleg..... Vagy ki tudja. :))))

Mr Long 2014.04.07. 12:24:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Nyilvan meg lehet elni egy n+1-edik etterem uzemeltetesebol is, de az ember nem igazan lesz belole milliomos ritka kivetellel."
Eljossz ide es megmutatom neked a Curry Mile-t. Na ott olyan kocsik vanak az ettermek elott (a tulajoke), hogy besirsz. (Bar lehet nem csak ezzel foglalkoznak, de az innovativ uj technolgiakat is ketlem)

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:25:24

@Herr Géza: Nekünk az utcánkban lakott az a bizonyos Gattyán úr, aki most milliárdos. Nagyim barátságban volt a szüleivel. Ha akkor tudom amit most tudok.... Mondjuk akkor sem lenne semmi. :D

Herr Géza 2014.04.07. 12:27:34

@maxval a gondolkodó birca: Jó, jó: ismerünk ugye olyan rendszert is, ahol tök mindegy kinek hány százaléka van, x.y.-é az abszolút többség.... Na meg olyat is, ahol 99,99 százalékot ér el egy párt, de ha kicsit nem figyelnek lesz abból 101,2% is... :)))

Mr Long 2014.04.07. 12:29:05

@Herr Géza: De mennyivel izgalmasabb velunk blogolni, mint allandoan az uj nyaralok alapterulette osszehasonlitgatni :DDDDD

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:32:14

@Mr Long: Szeretsz egyébként azon a környéken lakni?

2014.04.07. 12:33:10

@Zoole[uk]: oszinten szolva, elsosorban indiaiakra/tavol-keletiekre gondoltam, amikor a kommentet irtam.
Ahogy Long is irta, attol fugg, hogy a szulok hogyan viszonyulnak a kornyezethez.

Herr Géza 2014.04.07. 12:33:13

@TilosazA (En/Mum): Beeee, nekem meg az egyik legjobb gyerekkori haverom unokatestvére. És amikor G. még "kisfiú" volt, egy bazi nagy ötletre a haveromtól kért kölcsön 3 milkát. Ö meg nem adott neki. Mert nem találta benne a garanciát a visszafizetésre.... Vannak ilyen "nagy ballépések". :))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 12:34:01

@Herr Géza:

Nem, nincs ilyen rendszer.

Ha kommunista államokra gondolsz, ott eleve mindegy mennyi a választási eredmény, hiszen a legfőbb hatalmi szerv eleve nem a parlament.

Nézd meg a magyar alkotmányt, az 1989 előttit. Benne volt, hogy a vezető erő az MSZMP. Azaz az MSZMP vezetése dönt. Kész. Ezért nem is ülesezett a parlament, csak évente pár napot.

Herr Géza 2014.04.07. 12:34:19

@zöldeketbeszélek: Hát ilyen az, amikor a társadalom "java" kommentet ír... :))))

2014.04.07. 12:34:51

Egy amerikai csatornan fejtegette egy szociologus,hogy a nyelvi,kulturalis identitas 3- 4 generacio alatt teljesen eltunik,szerintem meg hamarabb is

Herr Géza 2014.04.07. 12:35:27

@TilosazA (En/Mum): Ezt a két utolsót máris küldöm, a többire egy "kicsit" várni kell... :DDDD

Mr Long 2014.04.07. 12:38:23

@TilosazA (En/Mum): Nem a Curry Mile kornyeken lakom (nem is akarok), de nem rossz ez sem. Szivesebben koltoznek valami jobb kornyekre, de anyagi okokbol most itt maradunk meg.
A belvaros kpzel van, melo kozel van, asszony meloja kozel van, igy elfogadjuk.

Herr Géza 2014.04.07. 12:39:51

@maxval a gondolkodó birca: De mellesleg volt szavazás akkor is....
Jaj már! Mindent komolyan veszel? :))))

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:40:52

@Mr Long: Miért hiszem azt mindig, hogy tudom melyik részen laktok? Lehet iszom még egy kávét. Vagy tízet.

Herr Géza 2014.04.07. 12:41:01

@Herr Géza: Gyorsan javítok: "szavazás", mielött jön postafordultával, hogy az nem is igazi szavazás volt... :))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 12:42:17

@maxval a gondolkodó birca: az összes szavazokepesre vetítve 27%bol csináltak ketharmadot.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:42:25

@Herr Géza: Hajaj. Apám mikor 18 éves lett, elhatározta, hogy ő ugyan nem megy szavazni. Ezekre?! Na jöttek is érte délután, hogy szíveskedjen az urnákhoz fáradni. :) Nagyim majdnem elhullajtotta a haját.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 12:47:20

@Mr Long: meg folyton ellenorizvetni,hogy egy ejjel nem nott e meg...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 12:47:24

Ahogy látom, még ezen a téren is problémák lesznek a parlament mostani felosztásánál:

444.hu/2014/04/07/alig-talalni-noket-az-uj-parlamentben/

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 12:51:06

@Herr Géza: Most több cikket is elolvastam és azt kell mondanom, nem csak habzószájú hülyék kommentelnek a 444en...

TilosazA (UK) 2014.04.07. 12:51:08

@Mr Long: Megnéztem a térképet, jártam már arra (Mancunian Way) . Nem rég világosítottak fel, hogy a manchesterben lakókat szokták úgy hívni, hogy "mancunian".

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 12:52:01

@Mr Long: most kotozkodsz? Kuhullik a hajam,olyanokra javit a telefon

Mr Long 2014.04.07. 12:54:23

@Babette_: Tudom, en is utlom es ez meg egy jobb weblap, van ahol belekattintani is lehetetlen a szovegbe telon.

@TilosazA (En/Mum): Ezt en is elmondhattam volna neked :)

Mr Long 2014.04.07. 12:56:12

@TilosazA (En/Mum): Nagy forgalmi csomopont. Olyan dugo szokott a korforgalomnal lenni, ami az Arndale Centre-ig visszadagad...
Alul meg megy a Ringroad kivezeto, az is folyamat dugo delutan 4-6 kozt.

2014.04.07. 13:07:49

@TilosazA (En/Mum): igy van, ha valaki meg liverpoolbol jon, azt meg ugy hivjuk, hogy scouse
Gyujtoneven (manchester es liverpool, leeds, stb) the northerners

A franciakat meg egyszeruen csak "frog"-nak. Ez igy fair, mert a franciak minket ugy hivnak, hogy "le rosbif", ejtsd lö rosbíf. Mert a roast-ot nem tudjak kimondani

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 13:09:45

@maxval a gondolkodó birca:
Pld:
A nyúl felborította a padlóvázát, erre felébredt a zíró, és megnyugvással vette tudomásul, hogy ismét az éjjelibe lóg a kacsója.
:))))

TilosazA (UK) 2014.04.07. 13:12:05

@charlieharper [home, sweet home]: Beszélgettem a szomszédommal egyik nap, és azt mondta, hogy úgy tartják az angolok, hogy északon sokkal barátságosabb emberek élnek, mint délen, ezért is szeretnek ide utazni. Korábban még nem hallottam ezt.
Számomra valószínű nem mérhető, annyira nagy a különbség szerintem Magyarország és Anglia között.
Na ugye, és mennyivel finomabb a roast mint a frog. :) Nem mintha utóbbit ettem volna valaha.

Mr Long 2014.04.07. 13:17:32

@charlieharper [home, sweet home]: " minket"
Marmint a magyarokat? Te csak ne tartsad magad angolnak, britnek! :DDDDD

Mr Long 2014.04.07. 13:19:55

@TilosazA (En/Mum): Allitolag delen onteltek es irigyebbek az emberek. Itt meg kedvesebbek. En ezt hallottam.

Herr Géza 2014.04.07. 13:22:13

@zöldeketbeszélek: Bocs, én meg mellénéztem, azt hittem az origós cikkre (és kommentelökre) vonatkozott a hsz.-ed... :))

Shanarey 2014.04.07. 13:22:22

Nekem még nincs efféle rossz tapasztalatom.
Bár az is igaz nem sok Magyarral találkoztam itt még.

@Herr Géza:

Ezt a filmet már megcsinálták Bollywood-ban.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 13:27:18

@Mr Long: Én is ezt próbáltam írni, csak szebben fogalmaztam. :D Illetve azt írtam amit a szomszéd mondott, és hát ő ugye angolosan körülírta szép szavakkal.

Mr Long 2014.04.07. 13:33:57

@TilosazA (En/Mum): Nekem a nigeriai ex-hazinenim mondta. Ot nem kototte a stilus :)

Hetvegen kiderult, hogy a csalad, ahol bereltem a szobat csak berlo volt a hazban... Nekem meg eloadtak, hogy tulajok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.07. 13:36:53

a minap összefutottam itt magyarokkal, igaz, turisták, mint én, de "vicces" volt. általában nem szoktam odaköszönni senkinek, vagy lebuktatni magam, de ez a pár el volt tévedve, nem találták az utat vissza az autóhoz, gondoltam, segítek. az asszony még csevegett volna, de a pasi elég durván elráncigálta, ja mert persze a nőnek volt igaza, hogy merre kéne menni, mert a nap északról süt errefele ilyenkor, és a pasi ezt benézte, ezért nem találta az irányt, és ezért rám volt ideges :-D
Thaiföldön van pár magyar ismerősöm, akikkel szoktunk találkozni, a neten ismerkedtünk meg. amit látok, hát egy pici gyereknek nagyon nem árt, ha az egyik szülőjén kívül mástól is hall magyart, meg olykor magyarul is játszik más gyerekekkel. szerintem enélkül egészen reménytelennek tűnik ez a magyartanítós vállalkozás hosszútávon.

SzZoole 2014.04.07. 13:42:17

@charlieharper [home, sweet home]: de el lehet mondani ezt romanokrol meg a lengyelekrol is,ok egy kozeget alkotnak mind az iskolaba(ezt a gyerekek mondtak)es a munkahelyen is,ja es a lakokornyesetukben is.
Akkor ezek szerint mi beilleszkedtunk,suburban lakoresz,3 szoba nappali 4 fore+1macska,ketto auto egy nagy nekem egy kicsi a nejemnek,ja es a sunday rost eleg sok hetvegen elofordul az asztalon
Akkor mar kezdunk angolosodni?:)))

Mr Long 2014.04.07. 13:55:47

@Zoole[uk]: Wllingtonod van? Anelkul semmit nem jelent a tobbi :DDDDD

SzZoole 2014.04.07. 14:06:04

@Mr Long: ahh,igy mar ertem,nem az sajnos nincs,de ha ez kell ahoz,hogy angola valjunk akkor gyorsan megyek es veszek mindenkinek a csaladba,meg a macskanak is:))))
Bar a macskat mar itt vettuk,O szuletett angol,de nagyon jol tud mar magyarul is:)))))

Mr Long 2014.04.07. 14:07:09

@TilosazA (En/Mum): Milyen mernokoket gyujtottel be, ha szabad megtudni? Itt praktizalnak MCR-ben?

**mimi** 2014.04.07. 14:08:14

@Mr Long:
nekem van...akkor most már én is angolosodom???:)))))

Mr Long 2014.04.07. 14:09:57

@Zoole[uk]: Nem tudom, de itt a kornyekunkon minden kutyasnak van, ebben setaltatjak a kutyakat a parkban (mondjuk nem hiszem, hogy a macskahoz ilyen celra kell ilyen).

SzZoole 2014.04.07. 14:19:38

@Mr Long: nem csak a Ti kornyeketeken,itt is,ez a jelenseg egesz UK-ra elmondhato.Mar egyszer irtam Skocia kivetelevel eleg sok helyen jartunk mar,de meg nem eleg helyen.
Skociara egy egesz hetet ra szertnenk szanni,vagy meg tobbet:)

Mr Long 2014.04.07. 14:35:44

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Air, Space Grey, 32Gb.

Ti miert Londonbol repultok? B'ham nem lenne kozelebb nektek?

TilosazA (UK) 2014.04.07. 14:57:58

@Mr Long: egy közlekedés- aki a bátyám, és egy villamos- aki a férjem. :) Csak utóbbi Mcr-ben.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 14:59:17

@Mr Long: Ez milyen durva... már a házinénis dolog. Végül most akkor kevesebbet kell fizetnetek?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 15:00:20

@Mr Long: Ket okbol:
1. Mert Birminghambol nincs kozvetlenul tul sok helyre jarat, tobbek kozott Bp.-re sem (tudtommal).
2. En a Norwegian-t kedvelem es nekik Gatwickrol mennek a gepeik (jellemzoen naluk szoktam megtalalni a legjobb jegyarakat, elvisznek szinte barhova Europan belul es en meg csak pozitivan csalodtam veluk kapcsolatban). :).

Amugy Gatwick meg mindig 100X jobb, mint Luton mert a St. Pancrasrol megy vonat es az rogton a repter bejaratanal tesz le, szoval eleg kenyelmes. (Masreszt meg elkerulhetem a WizzAir-t, amit gyulolok).

Herr Géza 2014.04.07. 15:01:12

@Mr Long: "Air, Space Grey, 32Gb." How much?? (UMTS/LTE ?)
Apropó: van már vkinek Samsungéktól a "nagy képernyös" ? (Galaxy Note Pro 12.2 vagy a kisebb 10.1 LTE 2014 Edition) Tapasztalat ?

Mr Long 2014.04.07. 15:01:51

@TilosazA (En/Mum): Nem, az az elozo lakasban volt. Az elso 3 honapomban. :) Csak ugyan abban ahazban lakom most es uj arcokat lattam jonni menni a lakasbol. Aztan megkerdeztem mi tortent a csaladdal. Ket honapja meg lattam oket a hazban, de azot a eltuntek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 15:03:17

@Mr Long: "Air, Space Grey, 32Gb."

Helyes. :) A 32GB meg aztan plane jo dontes volt. En anno 16GB-ot elegnek gondoltam 2 evvel ezelott, de hatalmasat tevedtem. Allandoan torolgetni kell valamit. First world problems...

TilosazA (UK) 2014.04.07. 15:07:31

@Zka: Úgy is lehet mondani...

Mr Long 2014.04.07. 15:25:38

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Aha, szoval a norveg hazafias erzelmeid miatt. :)
Mondjuk konnyen vagyok, tolunk kb 15-20 perc taxival a repter, ha nincs dugo. Plusz innen naponta van kb gep Lisztfreihegyre.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.07. 15:26:28

NA AKKOR MA MEGYEK VALASZTANI .. NEM HAGYOM KI ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 15:31:11

@Mr Long: Hat nekunk nem sikerult ilyen vilagvarosban letelepednunk. Valamit valamiert. :)

Jut eszembe, neked anno volt valami tamogatas/pluszpenz/relocation package a kikoltozeshez, ami vegett X evre a ceghez vagy kotve? Nem, nincs semmi ajanlatom a szamodra, csak erdeklodom. :D

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 15:34:49

@Zoole[uk]:
Nyelvzseniknek könnyű...
:))))
Jut eszembe, Madár, Muffin hogy áll a svéddel?

TilosazA (UK) 2014.04.07. 15:35:21

Én is választottam reggel. Fekete zoknit. Lehet jobban is jártam vele. :)

Mr Long 2014.04.07. 15:40:06

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Volt, de nem kot oda. Idoaranyosan (2 evre lebontva) kell visszafizetnem nekik. Meg kb £40 van vissza :DDDD
Anno csak a szallodamat fizettettem ki az elso harom napra, amig nem talaltam albit.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 15:45:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Ha nem lennek kicsit tajekozottabb, akar azt is feltetelezhetnem a kep alapjan hogy Kaliforniaban csak nok elnek. :) "

Haha, erősen agitáltuk a férjeket, de nem akartak kamera elé állni:)) azért van pár képen róluk is:))

Evain 2014.04.07. 15:49:25

@TilosazA (En/Mum): én is voltam reggel választani. A szennyest három kupacba. :D
De most megyek tömegközlekedni, mert még nem érkezett meg a járgányom. Hüpp hüpp...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 15:57:10

@Zsuzsi65: "Haha, erősen agitáltuk a férjeket, de nem akartak kamera elé állni:)) azért van pár képen róluk is:))"

Igen, sejtettem hogy a posztban szereplo ferjurak nem fiktiv figurak. :)

@Mr Long: Akkor ez sztenderd. Nalam is 2 ev alatt evul el, csak joval tobb van meg hatra mert anno en igenybe vettem vagy 2500 fontot a lehivhato keretbol. :) Nem mintha menekulnek innen. :P

Mr Long 2014.04.07. 16:01:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hmmmm...Nekem nem volt ekkora keretem. Te meg a kecot is kihoztad, hogy ennyit koltottel??? :)
Gyanusan a fonokunk lehuzta a kereteinket. Anno mondta lengyel kollegeam, hogy neki a hr £2k-t mondott, majd felhivtak, hogy fonokunk csokkentette neki £500-ra...
Szerintem nalam is ez volt.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 16:15:19

@Herr Géza: Nem ment mellé, nálam ugyanezt hozta ki.

SzZoole 2014.04.07. 16:19:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: miert gyulolod a wiz airt?
Luton-Debrecen,Debrecen -Luton £44 a legjobb ar eddig,de £70-80-tol meg sose fizettem tobbet.
Debrecentol nyiregyhaza 40 perc kocsival,kell ettol jobb?
Reggel 6:30-kor indulok ki Lutonra 6:45-kor mar a repteren vagyok,elszivok egy cigit es utanna be chekolok,7:35-kor indul a gep es 11:10-kor mar Debrecenben vagyok,delben meg mar otthon ebedelek:)))
En nem utalom a wiz airt.

Herr Géza 2014.04.07. 16:19:29

@TilosazA (En/Mum): :))) Akkor én vagyok a helikopter..... :)))

SzZoole 2014.04.07. 16:24:20

@macamuca [IHUN]: marmint,hogy en nyelvzseni,attol meg qrva messze alok:))))
You're so kind:))))

blackhairlady 2014.04.07. 16:27:34

Nagyon jo csoportkep, gratulalok, hogy igy egymasra talaltatok!:)
Gondolom LA is olyan szetterjesztkedett varos mint Houston, 3 ora egyik vegebol a masikba:(
En a mult honapban voltam eloszor magyar talalkozon.
A gyerekeim kijelentettek, hogy ok nem jonnek, mert mit csinaljanak ott. Ok. En elmentem, es meglepodve tapasztaltam, hogy milyen sokan osszejottunk. Igazabol ez marc. 15.-e korul volt, igy ennek unneplesere is sor kerult. Elenekeltuk a magyar himnuszt es az amerikait is, a masodikat sokkal tobben es hangosabban enekeltek. Talan mert az amerikai ferjek felesegek lelkesebbek voltak? Volt neptanc csoport is, a legfiatalabb tag 4 eves es szep ferde, mandula szemu kis kinai volt:) Fantasztikus musort nyomtak le, mar a nezesetol is elfaradtam, csardas, somogyi, es egyeb tancok, kozben enekeltek a nepdalokat. A meglepetes akkor ert, nem csak engem hanem nagyon sokunkat, amikor kiderult a musor vegen, hogy egy holgy kivetelevel senki a neptanccsoportbol nem beszel magyarul. Kozben meg ugy enekeltek a magyar nepdalokat, hogy senkinek fel sem tunt ez a kis csekelyseg:)))
Ja, es rengeteg finom kaja volt, nem csak magyarosak.
Szoval nekem jo elmeny volt, sokat beszelgettunk, mindenki mindenkivel. A munkahely is szoba kerult, de csak erdeklodes szintjen. Nekem szimpatikus volt mindenki:)

Herr Géza 2014.04.07. 16:27:46

Svájcba tántorgott honfitársaimnak:

likemag.com/sites/default/files/styles/large/public/bildschirmfoto_2014-04-06_um_21.16.12_0.png

Kreatív tud ám lenni az ember fia.... :))))

rezsöatya 2014.04.07. 16:29:42

@Evain: en holnap valasztok! Uj lakast. Ketto eselyes van, holnap nezem meg oket... :-)

blackhairlady 2014.04.07. 16:29:51

@Zsuzsi65: De lagalabb a ferjeitek elmentek a talalkozora, az enyem nem akart jonni:((

Sütemény1975 2014.04.07. 16:29:59

Off
Ma jartam Ascotban. Pont a lovaspalya elott mentem el. Gyerekek, hat az vmi gyonyoru! Persze megallni nem tudtam, mert se hely, se ido, de ketszer gurultam el a fobejarat elott! Pazar epulet!

Herr Géza 2014.04.07. 16:35:00

És a változatosság kedvéért még egy link:

hvg.hu/itthon/20140407_magyar_szavazas_london

Hol voltatok fijjug, leányok ????

Sütemény1975 2014.04.07. 16:35:31

@Zoole[uk]: Skocia utjaibol mar sokat lattam. Ez csak egyre jobban felcsigazza az erdeklodesemet! Anno meg 95-ben edinburgh es glasgow megvolt, most inkabb a taj erdekelne.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 16:46:21

@Herr Géza: Én itt voltam Mcr-ben. Először nem szavaztam. De valahogy nem volt kedvem egy kétévessel levonatozni Londonba, meg vissza. Fene tudja.

SzZoole 2014.04.07. 16:46:42

@Sütemény1975: en meg nem voltam,de nejem mar ketszer,meg janykoraban,van egy skot baratunk Edinburgh-bol jott ide 16 eve,most 63 eves es 14 evel ezelott nosult meg es van egy 12eves kislanya,na nem ez a lenyeg,mielot idekoltozott nagy kujon volt es ismeri skocia nagy reszet,O ad nekunk tippeket hogy hova menjunk.
Mar nagyon varom:)))

Herr Géza 2014.04.07. 17:03:47

@Kövérmadár [swe]: Én sem voltam. De imádkoztam. :))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 17:12:35

@Zoole[uk]:
neeem, nem te, hanem a macskusz.
Én?????
Just like a .......... öööööö..... nézz a "képemre"....
:))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.04.07. 17:17:51

@Evain: en tenyleg ma megyek valasztani .. a tartomanyi kormanyvalasztasra ...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 17:21:40

@Herr Géza: Melyik origós cikk volt az? Linkelnéd? Köszi :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 17:33:30

@Mr Long: Nalunk 8000 font a relocation package, persze nem lehet csak ugy felmarkolni a lovet, szamlaval kell igazolni mindent.

Nekem volt 3 het szalloda, repjegyek, ingatlankozvetitoi jutalek, csomagkuldes plusz egy nagyobb osszeg "furnishing"-re (butorokra es lakashoz szukseges muszaki berendezesekre lehet kolteni). Aztan igy gyult ossze. :)

@Zoole[uk]: A marhavagonozast mar onmagaban nevetsegesnek talalom, de eddig en barhanyszor akartam utazni, a Norwegian mindig klasszisokkal olcsobb volt (altalaban 2/3-a a Wizz arainak).

Lehet csak en fogtam ki pont rossz idopontokat, de nekem az a benyomasom a WizzAir-rol hogy sokszor csak nagyon olcsonak akar latszani a szolgaltatasok teren es kozben marhara nem az. Arrol nem beszelve hogy nem utaztam meg ugy WizzAir-el hogy ne lett volna benne legalabb 40 perc keses...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 17:35:07

@Zoole[uk]: En amugy sosem voltam meg Skociaban, de tervezem erosen mar egy ideje, foleg a Skot Felfold es a Hebridak miatt. :) De szerintem amugy 1 honap is keves arra az orszagra. :)

SzZoole 2014.04.07. 17:38:45

@macamuca [IHUN]: nem hiszed el,ha itt vannak az angol ismerosok es Ok hivjak hozzajuk is odamegy,pedig nem tanitottuk angolul:)))

2014.04.07. 17:41:47

@VHB: Ahhoz semmi köze a napsütésnek, személyiség tipus és világnézeti különbségekről van szó. De ezt gondolom te is jól tudod. ;)

SzZoole 2014.04.07. 17:46:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nos,kesesek teren valoban hagy nemi nemkivannivalot maga utan,de en mar tul vagyok 60 repulouton 60%idoben,30% kisebb keses,10% 2-3 oras keses es a repterek kozelsege miatt ez sokkal kenyelmesebb.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.07. 17:46:40

@adg [Au, Darwin]: Hahh, ez jó volt.Már csak egy olyan csattanót vártam, hogy mondjuk Józsi meg Paliné összeszűrik a levet és ezt látván Pali vajon mihez kezd...? :D Az élet nagy meseíró.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.07. 17:47:41

@Herr Géza: Óhh, bökje meg, csak tovább kellett volna olvasnom... :D

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 17:48:52

@Zoole[uk]:
Há'mondomén,hogy zseni!
:)))

SzZoole 2014.04.07. 17:49:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: skocia nekunk mar regen tervbe van,1 honap valoban keves,sokszor 1 honap mar igen,es ami kesik az nem mullik:)))

Herr Géza 2014.04.07. 17:54:17

@geegee: No problem. Te is beférsz a piszkos fantáziájúak közé.... :))))))

SzZoole 2014.04.07. 17:58:59

@macamuca [IHUN]: zseni egy fenet,ugyan olyan idiota macska mint a tobbi,nem fogod elhinni,ha kint van a kertben ez is fure szarik,nem a foldbe mint a tobbi normalis macska akik asnak egy godrot a foldbe,bele szarnak es utanna elassak,neeeeem,ez a fure,pedig a kertem korbe foldes terulet amibe viragok rozsabokrok palmafa es egyebb kulombozo fele bokrok vannak.

2014.04.07. 17:59:33

Örülök hogy hallottunk megint Zsuzsitól! Mit lehet ehhez hozzátenni? Ha van igény ilyen csoportra és ez még ráadásul jól is müködik, akkor csak gratulálni lehet ehhez. Láthatóan boldogok, jól érzik magukat a csajok....

Amikor "újonc" bevándorló voltam itt, olyan helyen éltem ahol nem voltak magyarok. Nagyon hiányzott, mit mondjak mert eleinte nagy honvágyam volt. De ahogy összebarátkoztam másféle nációkkal és helyiekkel, ez a hiányérzet fokozatosan megszünt.

A magyarságunk lehet egy kezdeti közös nevező a barátkozáshoz, de minőségi kapcsolatok kiépitéséhez ennél jóval többre van szükség. A saját tapasztalatom az hogy az új közegben idővel magam is sokat változtam, mert elvileg az ember ahogy idősebb lesz, remélhetőleg "fejlődik". Ezért részemről idővel igény volt új dolgok megtapasztalására. A sors iróniája hogy pont ezután találkoztam azzal a pár magyarral akiket barátomnak mondhatok. :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 18:15:33

@cougarcat: "Amikor "újonc" bevándorló voltam itt, olyan helyen éltem ahol nem voltak magyarok. Nagyon hiányzott, mit mondjak mert eleinte nagy honvágyam volt. De ahogy összebarátkoztam másféle nációkkal és helyiekkel, ez a hiányérzet fokozatosan megszünt. "

igen, ez egy erdekes dolog. En is arra gondoltam, hogy a csoportban foleg "ujoncok" lesznek, de teljesen vegyes a csoport, van, aki mar tobb mint 20 eve lakik itt, es vannak, akik nemreg erkeztek. Abban igazad van, hogy nagy altalanossagban elmondhato, ujonckent jobban keressuk honfitarsaink tarsasagat. En hasonlo helyzetben voltam, mint te:) az elso 3-4 evben gyakorlatilag nem talalkoztam magyarokkal, es most, 7 ev utan vagyok abban a helyzetben, hogy elmondhatom, vannak magyar barataim itt:)

radirpok123 2014.04.07. 18:15:52

@TilosazA (En/Mum): termeszetesen van, eppen most orokolt az egyik nigeriai ismerosunk egy banktulajdonos rokonatol, es kepzeld, valami tobb szaz millio fontot szeretne atutalni egy angol bankszamlara, csak neki nincs olyan. Atutalhat a szamladra egy nagyobb osszeget? 10%-at megkapod. Persze van egy kis elozetes koltsege a dolognak, eloszor is legyel szives 1000 fontot utalni nekem Western Unionnal a kovetkezo cimre:.... Ez egy oriasi lehetoseg, ne hagyd ki!

2014.04.07. 18:16:46

@charlieharper [home, sweet home]: "A msodik es harmadik mar odaszuletik, ott no fel, de o nekik van a nagyobb identitas problemajuk. Sok ilyet latunk itt.
Ugyanez az USAban. "

Ezt itt is igy látom, legalábbis elég sok olyan tizenévessel találkoztam már a munkám során akiknél volt ilyen probléma. Nem ritkán a szüleik ellen fordulnak, mert ebben a korban az egyik legfontosabb dolog a tizenévesnek a saját korcsoportjába való beilleszkedés, ami egyúttal a fősodorba való beilleszkedést is jelenti. Mindenféle nemzetiségről van szó persze, nemcsak magyarokról...

2014.04.07. 18:21:46

@Zsuzsi65: Szerintem ez már annak a jele is, hogy átestünk a beilleszkedés viharain és többé-kevésbé reálisan tudjuk értékelni a környezetünket és saját magunkat is. Beáll valami egyensúly.....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 18:22:12

@Excsimóta: "Látom nem jelenik meg azonnal a kommentem, akkor még beírok egy kérdést: nálatok mennyire történik meg az integráció, ahol életek, mennyire keverednek a bevándorlók a kötelezőkön (munkahely, egyetem) kívül a helyiekkel, illetve egymással? "

Nem tudom pontosan, nekem szantad-e a kerdesed, ha igen, en azt tapasztalom, hogy integracio 3 dologtol fugg leginkabb: ha vegyes hazassagban el az illeto, az integracio sokkal gyorsabb. Ha az illeto beszeli a nyelvet, ez szinten felgyorsitja a folyamatot. Amennyiben nagyobb szamu kozosseg lakik egy kisebb, koncentralt teruleten, az lassitani fogja az integraciot. Ezt itt leginkabb a hispan es az azsiai bevandorloknal latom.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 18:27:46

@blackhair-lady: "Nagyon jo csoportkep, gratulalok, hogy igy egymasra talaltatok!:)
Gondolom LA is olyan szetterjesztkedett varos mint Houston, 3 ora egyik vegebol a masikba:( "

Koszi :) igen, pontosan igy van, a tavolsagok miatt eleg nehezkes "csak ugy atugrani" egymashoz. Erre a talalkozora is volt, aki 2-3 orat vezetett, en "csak" atruccantam a varos masik vegere 1 ora alatt:)

2014.04.07. 18:27:51

@sodalisO [eng]: Azt hiszem te ösztönösen is érzed amit fentebb kifejtettem. :) Én barátkozom kanadaiakkal de rájuk se lehet mondani hogy illatosat kakilnak igy az általad leirt aránypárok talán rájuk is érvényesek. :) A velük való barátkozás és személyiség, stb. stb. függő. Hit and miss - próbálkozik az ember és vagy bejön, vagy nem. Amikor bejön, megszünik a jelentősége, hogy ki hol született, hogyan nőtt fel és pl. milyen a bőre szine. Egyszerüen csak egy embert látsz benne, mert kötődsz hozzá érzelmileg.

Herr Géza 2014.04.07. 18:29:18

@Zoole[uk]: Áááá... Egy fenét idióta. Az a macska, amelyik nem ássa el a végterméket annak vagy nincs konkurrenciája, vagy ö a fönök a környéken. Demonstráció: itt én vagyok a séf, oda szarok, ahova akarok...
Nekünk ex-kandúr testvérpárunk van, akik két-három havonta státuszt cserélnek a testvériség nevében. (Persze nem simán, az örségváltás általában éjjel történik a lakásban, ekkor arra ébredünk, hogy két örült fenevad repül keresztül-kasul a lakásban, nyomukban szörcsomók és csatatér, meg a nipp a földön összetörve... :))) A macska-WC-ben (hálistennek nem gyakran, mert alapvetöen lakáson kívül intézik) az egyik adag gondosan beásva, a másik csak úgy a tetején "díszeleg". Na az az aktuális fönöké......
Addig örülj (viselkedj ám), míg nem sértödik be rád valamiért, mert akkor nagy eséllyel az ágy közepére, vagy valami hasonló ("a k.. édesanyját" típusú) helyre fog szarni.... Föleg, ha kandúr (volt). :DDDDDDD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 18:29:28

@blackhair-lady: "De lagalabb a ferjeitek elmentek a talalkozora, az enyem nem akart jonni:(( "

:) az egyik ferj megjegyezte, hogy remeli, nem o lesz az egyeduli, aki az erosebb nemet kepviseli:) vegul aztan osszejottek paran:)

Shanarey 2014.04.07. 18:37:25

@radirpok123:

Ez én sem akarom kihagyni, légyszi írd meg az elérhetőségét, a
imstupid@imstupid.com címre.
:-)))

2014.04.07. 18:38:42

@TilosazA (En/Mum): ""Amúgy nekem pókfóbiám van, de sosem jutott eszembe, hogy ki kéne kúrálni a pókokat a pókságukból

Egy újabb HA "klasszikus", nagyon jó! :))

Herr Géza 2014.04.07. 18:41:35

@Shanarey(SCO): Nekem is! Nekem is!!! (Már ha német bankszámla is megfelel öfelségének...) :DDDDD

2014.04.07. 18:47:04

@Herr Géza: " Az a macska, amelyik nem ássa el a végterméket annak vagy nincs konkurrenciája, vagy ö a fönök a környéken. Demonstráció: itt én vagyok a séf, oda szarok, ahova akarok..."

Pontosan! :) Hozzánk jár két ilyen kandúr - a két mulya szobamacskám területére ácsingóznak és ezek is direkt úgy helyezik le az anyagot hogy szemet szúrjon. Turf war. :)

Bár semmi köze a macskákhoz, a fekete medvék ugyanezt csinálják, vagyis az ürülékkel jelzik hogy övék a terület (bár ők sohasem ássák el). Amikor kirándulsz és medve xart látsz, ajánlott megvizsgálni hogy milyen friss. :) Ha nagyon az, akkor ajánlott elhúzni a területről, főleg ha kutyával vagy...

SzZoole 2014.04.07. 18:49:04

@Herr Géza: nem,ez jany vot valamikor,a lakasban nincs vele gond a bilijet rendeltetes szeruen hasznalja.
Lehet az a baj,hogy amikor vettuk2011 szeptembereben akkor meg Londonban laktunk es csak bentartott macska volt,de 2013 juniusban ide koltoztunk(suburban resz)akkor jart kint eloszor a szabadban es nem tudja,hogy mit kell csinalni.
A ket macska egyut enyire bolondok?
Most akartam venni egy Brit kek kolykot,de igy akkor lemondok rola,neha ezt is eleg kibirni,pedig nyugodt macska tipusnak irjak mondjak mindenhol(Ragdoll a fajtaja)

eddie1977 2014.04.07. 18:53:07

Ha már szóba jött a választás...
nemhordodacipomet.wordpress.com/2014/04/07/ijeszto-butasag/

Szép napot mindenkinek!

Shanarey 2014.04.07. 18:53:22

@Zoole[uk]:

Egyszer-kétszer felkened a falra és rá fog jönni hogy nyugisan szép az élet.
:-)

Herr Géza 2014.04.07. 19:01:04

@Shanarey(SCO): Volt más gyöngyszem is praxisomban: egy másik blogon egy nyominger magyar bedobta, hogy mit sír itt mindenki a lakásbérlés drágasága meg nehézségei miatt, amikor egy halom frankó kérót talált ez egyik nagy netes portálon és linkelt is egy példát. Müncheni top helyen kétszobás, 65 nm-es kégli, új, parkra nézö, erkélyes, berendezve (többek között 12000 cm-es lapostévé a falon, dizájnerbútorok, stb.) , kaució és közvetítöi díj nincs, bérleti díj minden közmüvel (!) 450.-€/hó. (Elérhetöség: se név, se cím, se telefon, csak egy email cím). Na csináltam gyorsan egy eldobható címet és írtam neki. Válasz egy órán belül, "tört" németséggel, emlékezetböl idézve:
"Very gratulálok. Téged választani, mert Te nagyon szimpatika és lenni rendes ember. Én lenni holland anyuka, lakás volt fiaménak. Sajnos egy hónappal before motorbaleset, ö lenni halott. Járt müncheni egyetem. Emlékezet nagyon fontosnak lenni nekem, nem pénzt keres akarok. Lányom majd menni szintén München egyetem, addig te örizni meg lakás és emlékek. Holnap már költözni szabad, de én nem tudok menni München mert nagyon beteg. Küldeni egy havi lakbér Western Union én küldök kulcsot....." Stb., stb.
Stílszerüen: hülye ember elhinni végre ez lenni átb@szás a javából. :))))

SzZoole 2014.04.07. 19:02:09

@Shanarey(SCO): gondolod?Mar irtam,hogy idiota.A nejem mikor tetten eri es elkapja a fejet belenyomja es meg jol el is veri,szerinted hasznal?Egy par napig elfelejt a fube szarni,de utanna ujra kezdi.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 19:02:59

@Zoole[uk]: @Shanarey(SCO):
Mar javasoltam charlienak is, ha rosszalkodik a cicus csak egyetlen egyszer kell utolerni:

www.youtube.com/watch?v=T9TmmF79Rw0

Olcso megoldas es cserebe van egy fasza szobadiszed a lakasba. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 19:03:17

@Zoole[uk]:
"Egy par napig elfelejt a fube szarni,de utanna ujra kezdi. "

Mintha az apámról beszélnél... ismered talán? ;)

rezsöatya 2014.04.07. 19:05:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ez igy van. Keves.
Egy evig dolgoztam ott Loch-Ness kozeleben, a Felfoldon, minden szabadnapomon csatangoltam (kocsival, kozel, s tavol), de barmikor visszamennek...

Muscari 2014.04.07. 19:05:23

@TilosazA (En/Mum): azt hittem pedig, hogy ti voltatok a videon :-)

SzZoole 2014.04.07. 19:08:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ez nem opcio,en megcsinalnam vele,de akkor a gyerekek sirnanak,azt meg nem akarom.

SzZoole 2014.04.07. 19:09:46

@Kövérmadár [swe]: nem ismerem,de nehogy azt mond,hogy a Te apad egy macska?
Akkor a muffin a fel testvéred:)))))))))

nyuszigonosz 2014.04.07. 19:11:14

@Herr Géza: Ezt te gyüjtötted be? :-)) Csak nem te parkoltál olyan idióta módon, hogy elfoglaltál annyi helyet, ahová amúgy 20 szamár, 2 elefánt, 1 kecske és egy csoport Lilliputi elfért volna?

Nagyon jó cetli. :-))))

Shanarey 2014.04.07. 19:11:23

@Herr Géza:

Ha azt hallom Western Union, már röhögök, és még mindig akad aki ezt a mesét megeszi.
@Zoole[uk]:

A lakásban történő egyebekre gondoltam, mármint ha ész nélkül szaladgál, netán rajtatok keresztül, miközben épp aludnátok.

Velem anno ez történ, és a macsek egy párna és jó reakcióidő segítségével a falon landolt. Na onnantól kezdve nem érezte úgy hogy éjszaka rajtam keresztül kell rohangálni.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

:-)

rezsöatya 2014.04.07. 19:12:11

@Shanarey(SCO): mar elkestel! En mar elkuldtem WU-n a lovet, most mar csak varom a szamlamra a sok-sok piiizet! :-))))

klappol 2014.04.07. 19:13:22

Én mikor anno 1900 körül, kicsit előbb kimentem az NSZK-ba, a lágerezés után nem találkoztunk magyarokal. Az elején megvolt a tenni valónk a sok futkorászással, papírügyek stb. Az internet még akkortájt nem volt ennyire fejlett. Kemény munkám volt kint és csak németekkel voltam napi kapocsban. A nyarakat viszont 1990-tő mindig idehaza töltöttük előtte tilos volt, gondolom tudjátok miért?. Akkoriban sok levelet írtam, papírra, de más is volt, istenem, olyan személyes, nem úgy mint ma. Később se lett magyar társaság kint, de találtam jó barátokat, kik még ma is kapcsolatban vannak velem. Nem volt honvágyam, lehet nem is vagyok nagy Magyar? :)))))))

Herr Géza 2014.04.07. 19:14:27

@Zoole[uk]: Hát ha a lakásban beássa, akkor pontosan tudja mi a teendö. Egyébként ez ösztön náluk, pont a nagyobb ragadozók miatt ássák el egyébként (nem a tisztasági mániájuk az oka...). Hát akkor lehet, hogy a szabadban szarásért felelös génje defektes.... :)))
Vigyázz! Meglévö macska mellé másikat hozni a legrosszabb lépés lehet (nem törvényszerü, de...) Föleg ha nagy a korkülönbség. Egyszer mi is azt hittük, hogy jót teszünk a napközben "unatkozó" macskánknak. Hoztunk neki egy kismacska társat. Két hónap után az "öreg" szó szerint elköltözött (két utcával odébb)....Úgy érezte nálunk kiesett a pixisböl (na meg a kicsi állandóan bulizni akart vele) így talált magának egy családot három iskolás kislánnyal, akik reggeltöl estig csak öt ajnározták. Beletörödtünk a döntésébe, átadtuk a papírjait. Aztán elköltöztünk, de amikor 10 év után (!) arra jártunk meglátogattuk (él-e még egyáltalán?). Élt, söt felismert. Soha nem hittem volna....

nyuszigonosz 2014.04.07. 19:15:33

@Herr Géza: @radirpok123: Óriási lehetöség! :-)))

Ilyet ki hisz még el?

Herr Géza 2014.04.07. 19:16:02

@nyuszigonosz(D): Á, nem vagyok ilyen gyökér fajta. Egy svájci oldalon találtam....

SzZoole 2014.04.07. 19:17:35

@Shanarey(SCO): oooo,engem el kerul jo messzire gondolod mikor nem lattak nem tettem meg?Velem nem szemtelenkedik viszont a nejemel meg a gyerekekel mar igen,de ok viccesnek meg aranyosnak talaljak.

nyuszigonosz 2014.04.07. 19:18:13

@Herr Géza: Nagyon jó . :-)
Talán jobb, ha nem megyek kocsival Svájcba, azthiszem én begyüjtenék valami ilyet. :-))

rezsöatya 2014.04.07. 19:18:30

@klappol: tudom, csak melleutes lehet, de jopofa, hogy 1900-ban nem volt olyan fejlett az internet...
:DDD

M. Péter 2014.04.07. 19:25:26

@TilosazA (En/Mum): Nagyon jó test kell ahhoz, hogy 5 millió fontért tudjad eladni. :)

Muscari 2014.04.07. 19:25:52

@klappol: nem gondoltam volna, hogy ilyen ven vagy. Lehetsz vagy 150 eves, ugy saccolom ;-)

SzZoole 2014.04.07. 19:30:00

@Herr Géza: hat akkor inkabb kutyat veszek.En amugyis vilag eletemben kutyas voltam.

Muscari 2014.04.07. 19:31:11

@Zoole[uk]: mit csinaltok a cicaval, ha elutaztok? Kennelbe adjatok?

blackhairlady 2014.04.07. 19:33:08

@cougarcat: Az en kisebbik lanyom pl. ezert nem akar mar az iden hazamenni, mert a baratai itt vannak, az otthoniakkal nem beszel egesz evebn, itt meg a magyar latogatas miatt nem tud programot szervezni nyaron a tobbiekkel. ezert is maradunk tobbek kozott csak 3 hetig az iden. Ja es hat a repjegyek miatt, ami jun 26.-a utan fewjenkent 100ezer ft-tal megemelkedik a foszezon miatt:((

SzZoole 2014.04.07. 19:34:23

@Muscari: nem itthon hagyjuk,minden reggel es este fog jonni egy erre szakosodot holgy aki eteti,jatszik vele es tisztitja az almot.

blackhairlady 2014.04.07. 19:35:16

@Zsuzsi65: Jol latom, megnott a hajad? A kicsi lanyod nagyon szep nagy lany lett!:) A nagynak hogy tetszik az egyetem? Nem akarsz irni az egyetemi felvetelirol, szisztemarol irni valamikor?:)))

blackhairlady 2014.04.07. 19:36:30

@Zsuzsi65: Nekem is egy ora volt az ut a talalkozoig, illetve kiderult, hogy havonta egyszer osszejonnek egy gorog etteremben akik eppen rarernek, na az is kb 1 ora tolem, szoval nem a szomszedba megyunk kavezni:))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 19:37:50

@blackhair-lady: "ezert is maradunk tobbek kozott csak 3 hetig az iden. Ja es hat a repjegyek miatt, ami jun 26.-a utan fewjenkent 100ezer ft-tal megemelkedik a foszezon miatt:(( "

Mi is ezert megyunk jun. elejen haza :( (szerencsere a sulinak jun.1-jen vege van)...ti mikor lesztek otthon? a FB-os csoportbol tobben szoktak osszehozni otthoni nyari talalkozot...most eppen korkerdest inteztem mindenkihez, ki lesz elerheto jun. elso 3 heteben...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 19:42:02

@blackhair-lady: "Jol latom, megnott a hajad? A kicsi lanyod nagyon szep nagy lany lett!:) A nagynak hogy tetszik az egyetem? Nem akarsz irni az egyetemi felvetelirol, szisztemarol irni valamikor?:))) "

hat igen, a blog profil kepem mar eleg regi, azota ujitottam:))
Ja, szalad az ido, Noemi is mar 12, lassan lehagy magassagban (engem nem nehez:) a nagyobbiknak nagyon tetszik a college. Ennek reszben az is az oka, hogy egy kisebb foiskolarol van szo (kb. 1500-2000 fo), igy nagyon csaladias, a professzorokkal sokkal szemelyesebb kapcsolatot lehet kialakitani, me'g a nagy eloadasokon sincsenek 50-100-nal tobben.

DieNanny CH 2014.04.07. 19:43:07

Én az első pár mondat után - mielőtt a képet megnéztem volna -, azt hittem, Digger, zoole, Rezsőatya meg Muscari lesznek a szereplők...
De azért így is jó...
:-)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 19:44:26

@rezsöatya: Atyam, azon tul hogy termeszetesen az egyhaz szolgalataban all es hajnalban viszi a szent kenyeret a raszoruloknak a sajat autojat es szabadidejet nem kimelve, arulja mar el hogy mivel foglalkozik! :) Mar megesz a kivancsisag! :)

blackhairlady 2014.04.07. 19:44:33

@Zsuzsi65: Mi jun. 5.-en megyunk. nekunk ez meg sulinap, az utolso, early dismissal day, de elengedik, 25.-en jovunk vissza. Majd irjal ha lesz valami, szivesentalalkozok otthon itt elo emberekkel:)))))) (ez micsoda kepzavar)

2014.04.07. 19:45:33

@blackhair-lady: Úgy vettem észre Észak-Amerikában a tiniknél különösen nagy a kötődés a kortárscsoporthoz ahhoz képest amit én tapasztaltam a saját példámon amikor én voltam ebben a korban. De az is lehet hogy ez már Mo-n is igy van.

Ja, sajnos a repjegyek ára megy felfelé... Én többnyire szeptemberben utazom, de nem tudom hogy akkor olcsóbb-e.

DieNanny CH 2014.04.07. 19:47:32

@Aye aye:

Én is 200ezerről hallottam pár éve, 2006-ban, mikor Bécs rendezett '56-ról egy kiállítást.

2014.04.07. 19:48:27

@maxval a gondolkodó birca:

"Ha az LMP nem jutott volna be, mindenképpen meglenne a Fidesz kétharmada. "

Akkor most egy kicsit büszke vagyok magunkra. Az LMP-re szavaztunk.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 19:48:52

@M. Péter: "Nagyon jó test kell ahhoz, hogy 5 millió fontért tudjad eladni. :)"

Sosem lehet tudni. Allitolag Kiszel Tundiert is ajanlottak mar 5000 tevet a sivatagban. :D Bar szerintem a tolmacs nem forditott le mindent. Az arab arra gondolt hogy ha most azonnal visszamegy oda, ahonnan jott, akkor viheti az osszes tevejet cserebe. :)

Muscari 2014.04.07. 19:50:05

@DieNanny [SZ,CH]: Sodalist se felejtsd ki :-))))
Azt hiszem, igazabol csak Digger ismer mindannyiunkat, o eleg aktiv tarsasagi eletet el.

Azert jo a poszt, jo latni, hogy vannak, akik tenyleg osszetartanak.

2014.04.07. 19:50:25

@Zoole[uk]: Mi is ezt csináljuk, van egy fiatal kolléga nőm aki maga is macska buzi, ráadásul teljesen megbizható. Persze fizetünk érte igy is mert örülök hogy elvállalja. Nálam bevált hogy legutóbb egyszerre két kiscicát fogadtam örökbe méghozzá alomtársakat. Igy amikor nem vagyunk ott, tökéletesen elszórakoznak egymással. Úgy nézem váltogatják hogy ki a Top Cat, legalábbis ez tünik ki abból hogy éppen melyik szinü szőrből van több a szőnyegen (amit egymásból tépnek ki). :)

Szóval ezek a cicák olyan mulyák hogy nem tudják hogyan kell a dolgukat elvégezni a természetben. Csakis az almot használják a házban. Pedig már demonstráltam a kapirgálást de semmi - ennél nyilvánvalóbb demonstrálásra meg nem vagyok hajlandó. :)

TilosazA (UK) 2014.04.07. 19:50:58

@Muscari: melyiken? :) ami a londoni szavazáson készült, talán origós? Nem mi vagyunk... A mi lányunk nagyobb is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 19:51:38

@Herr Géza:
Na az ilyen macskáknak nálunk igen hamar rövid és dicstelen vége lett.
:))))))))))))))))

TilosazA (UK) 2014.04.07. 19:53:29

@M. Péter: Ki tudja, lehet a szervkereskedők többet fizetnének. :D Sőt, majdnem biztos.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 19:54:24

@Zoole[uk]:
Ragdoll?
Én a Rugdollt ismerem. Jobb külsővel lendületből:))))))))))))))))))))))

TilosazA (UK) 2014.04.07. 19:56:06

@Herr Géza: Hozzánk is jár egy ilyen macska, itt lakik a környéken, nagyon idegesítő. Nem rég vettünk egy ilyen macskariasztó cuccot, valami hangot ad ki, amit csak ők hallanak. Azóta csak átszáguldani láttuk a macskát a kertben. Most azt várom, hogy elmossa az eső az esetles fűben lapulókat... :/

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 19:56:28

@eddie1977: Itt nyugalom volt és béke. Egyébként most őszintén. A baloldal egy életre leírta magát, erkölcsi hulla mindegyik. A fidesz az elmúlt négy év alapján több, mint félmillió szavazót veszített nem véletlenül. Ha nem rájuk szavazol, akkor mondd még egy komoly pártot, aminek van némi elképzelése is a jövőről és labdába rúghat ezek ellen. És utána butázd le a jobbikra szavazókat.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 19:57:45

@cougarcat: Erre kiváncsi lettem volna, ahogy bemutatod a macskának a kapirgálást, ő meg néz rád a szokásos lekezelő arisztokratikus arcával... :D

Muscari 2014.04.07. 19:57:57

@TilosazA (En/Mum): csak vicceltem. Nyilvan sok magyar csalad el Manchesterben. Arra emlekeztem csak, hogy lanyod van.

Azert az egyik jobbikos srac eleg durvan nezett ki a hvg-s videon, azzal az egyetlen hosszu hajtinccsel a fejen. Meg mindenki haza akar majd egyszer menni, akiket en ismerek, a legtobb erdekes modon nem. Max nyugdijas koraban.

Muscari 2014.04.07. 20:04:41

@zöldeketbeszélek: en soha nem tudnek ilyen szelsjobbos ideologiaju partra szavazni, legyen akarmilyen a gazdasagi programjuk. Tudom, hogy sok embernek ez nem fontos, ha nincs meg a napi betevo. Mihez is kezdenek olyan elvont dolgokkal, mint emberi jogok vagy szolaszabadsag.
Nekem minden esetre fontosak.

Shanarey 2014.04.07. 20:06:00

@Muscari:

Ez a hazamenetel, süket duma, mert attól hogy teljesül a szívük vágya, még nem lendül fel a gazdaság, és nem lesz több munkahely, és magasabb fizetés. márpedig senki nem azért lépett le elsősorban, mert az van kormányon aki, hanem azért hogy a megélhetése biztosítva legyen.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 20:09:10

@blackhair-lady: "Mi jun. 5.-en megyunk. nekunk ez meg sulinap, az utolso, early dismissal day, de elengedik, 25.-en jovunk vissza. Majd irjal ha lesz valami, szivesentalalkozok otthon itt elo emberekkel:)))))) (ez micsoda kepzavar) "

:)) szuper, en is otthon leszek Jun.2-24 kozott! majdnem sikerult ua-n a napon visszajonni:) nagyon jo lenne osszefutni valahol! keress meg emailban (FB-n nem vagy fent, ha jol emlekszem?)

2014.04.07. 20:11:29

@TilosazA (En/Mum): "Erre kiváncsi lettem volna, ahogy bemutatod a macskának a kapirgálást, ő meg néz rád a szokásos lekezelő arisztokratikus arcával... :D"

Pontosan igy nézett ki a dolog. :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 20:11:46

Ugy latszik, mindenki a valasztas izgalmat piheni ki, nagy a csond ma:)) vagy nem volt semmi a posztban, amirol vitazni lehetne:)) de orulok, hogy igy van, nem kell mindig vitatkozni:))

2014.04.07. 20:19:27

@Zsuzsi65: Végre irtál megint a blogodon. :) Szóval már majdnem kész a ház - úgy nézem nagyon szép lesz, remélem majd berendezve is teszel fel képeket, én pl. nagyon szeretek ilyesmit nézegetni. A lakókocsiból már kiköltöztetek, vagy még mindig ott vagytok?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 20:20:48

Na szóval...

kepkezelo.com/images/ib8b5go7wdd6l2h0hh.jpg

Jó poszt volt bár nem értettem hogy az a kettő amire utalás van az másodikán hol és hogyan jelent meg.
A témához annyit fűznék hozzá hogy bár volt egy sikertelen HA találkozó amit meghirdettem de végül mégis sikerült négy magyarral személyesen megismerkedni itt annak ellenére is hogy a négyből kettő nem londoni lakhelyű sőt már három.
Egy biztos hogy nekem szerencsém van mert mindegyik normális(???:))))))))))))
jómunkásember.
Akik meg megkerestek HA-n vagy a blogon keresztül azoknak mindnek segítettem és udvariasan megköszönte mind. Tény hogy halat senkinek nem adtam de megmutattam hogy kell halászni.
Lényeg a lényeg nekem csak jó tapasztalataim vannak.

2014.04.07. 20:23:54

@diggerdriver: Nahát! Volt HA találkozó? Hol?

Shanarey 2014.04.07. 20:24:45

@zöldeketbeszélek:

Ha te úgy látod hogy nyugalom volt és béke, akkor szerencsés vagy, mert jó helyen élsz, és dolgozol. Én otthon rengetek embert ismerek akik nem beszélnek egymással, mert az egyik "balos, vagy jobbos vagy fideszes" a másik meg nem. Na meg a gazdasági életben ugyanez megy a mindenkori kormány és holdudvara él jól a megrendelésekből, és aki nincs ebben benne annak fizetnie kell ha hasonlóan szeretne részesülni azokból a munkákból.

Digger már leírta, Orbán kokárda mániájával kezdődött meg a társadalom szétszakítása, és ez az amit sehol a nyugati világban nem tesznek meg, ez az agyalágyult, viszont megtette, mert elveszítette a 2002-es választást.

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 20:28:33

@Zsuzsi65:
Jókor szólsz, hogy elfelejtettünk belekötni!
Mingyá' indulok dógozóba....

Hahó, mindenki!
Igény merült fel!

:)))))))))))))

eddie1977 2014.04.07. 20:30:16

@zöldeketbeszélek: Én nem mondtam, hogy tudok alternatív megoldást. Ettől függetlenül azt mondom, hogy a gyűlölet és a szélsőség nem vezet jóra.
Ezért írtam, hogy elképzelésem sincs, mi lesz otthon. Komolyan mondom.
Az elmúlt években minden csak szarabb lett.
Leszámítva annak a néhány ezer embernek az életét, akik közel ültek a tűzhöz.
Lehet ellenségképet gyártani [cigányok, EU, zsidók és a többi], és elhitetni az emberekkel, hogy a képzelt ellenség legyőzése mindent megold, de én csak remélni merem, hogy az emberek mondjuk négy év múlva nem lesznek olyan ostobák, hogy ezt a hitleri szöveget be is nyeljék.
Bár ahogy elnézem a hazai lakosságot, sajnos még ez is elképzelhető.
Nagyon szomorú dolog ez.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 20:30:42

@Pink Petsch:
Sehol :)
Lett volna a Sohoban, de digger evés közben nem ismerte fel a rejtőzködő Barátuszt. Rezsőatya lelkesedésében még tortát is sütött, majd hiába késett a találkozóról, mert mire odaért, digger már hazasétrődött.

Nagyjából ennyi a története az I. Londoni Határátkelő találkozónak 8)

klappol 2014.04.07. 20:31:05

@Muscari: Az nagy szám lenne, főleg az, hogy még az internetet is használom 150 évesen :):):):)

klappol 2014.04.07. 20:31:06

1990 akart lenni, de gondolom értettétek, elnézést. :)

klappol 2014.04.07. 20:31:06

@rezsöatya: ezt én is láttam amikor az oldalra került, nem volt mit tenni. ment a javítás.

klappol 2014.04.07. 20:31:06

@rezsöatya: néha a jópofa bakik azért még megmosolyogtatnak pár embert. :D

fancypants 2014.04.07. 20:31:58

Sziasztok, rolam illetve rolunk szol a 2. tortenet, es csak megerositeni tudom Zsuzsit: nagyon segitokesz csapatrol van szo. Bar az eddigi 1 ev alatt nem kerestem celiranyosan magyarok tarsasagat - na meg nem is talalkozol veluk minden sarkon, mint pl. Londonban -, de lassan mar erik, hogy valamilyen szinten bekapcsolodjunk az itteni magyar kozossegbe. Nemcsak miattam, hanem a kislanyunk miatt is, akit ketnyelvunek fogunk nevelni. Egyelore mondjuk meg egyik nyelvet sem beszeli, mert meg csak gugyog, de azt legalabb mar most ket nyelven teszi :), mivel anyu csak angolul, en meg csak magyarul beszelek hozza.

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 20:33:24

@diggerdriver:
Eddig sem volt idegen tőlem a "halászat", de egyre jobban érdekel...
Ha minden igaz, pár hónapon belül eldől, mi lesz a céggel.
Utána sanszos, hogy mehetek én is "halászni".
Várom is, meg nem is.... (dr Andalúz meg sehol.... :D )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 20:35:15

@macamuca [IHUN]: "Jókor szólsz, hogy elfelejtettünk belekötni!
Mingyá' indulok dógozóba....
Hahó, mindenki!
Igény merült fel!"

:))))))))))))) Bizony, bizony, jo kis vitak nelkul szinte ellaposodik itt a beszelgetes:)) mar csak macskakrol meg lakberendezesrol beszelgetunk:)))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:35:29

@Muscari: A jobbik ideológiája radikális, de nem szélsőjobbos - legalábbis én nem látom ennek jelét. Viszont nagyon sikeresen démonizálták mind jobbról, mind balról, mert ki mertek mondani olyan dolgokat, amit a nagy pc közbeszéd tiltólistán kezel. Én örülök, hogy egész szép eredményt értek el, de annak örültem volna még jobban, ha megakadályozzák a 2/3-ot. De ezt nem is nekik kellett volna igazából megtenni, hanem annak a nem elhanyagolható tömegnek, akik nem mentek el szavazni...

2014.04.07. 20:36:22

@Kövérmadár [swe]: Epic! :DDDD Kár, hogy nem láttam, nagyon röhögtem volna... :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:36:59

@eddie1977: Olvasd már el a programjukat, légy szíves, ha van egy kis időd. (elég hosszú és tudom, hogy senki nem olvas pártprogramokat, hanem a média által nyomott lózungokra támaszkodik.)

Shanarey 2014.04.07. 20:38:16

@Kövérmadár [swe]:

Jó sztori volt, Barátusz nem jött ki belőle jól, de az ő hibája volt.
Rezsőatya megoldotta és ő jól jött ki belőle.
:-)

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 20:38:31

@eddie1977:
"... de én csak remélni merem, hogy az emberek mondjuk négy év múlva nem lesznek olyan ostobák, hogy ezt a hitleri szöveget be is nyeljék."
Hitleri, vagy más, benyelték. És továbbra is kérik.
Vagy a tegnapi nap mást (is) jelenthet?
(abban reménykedtem, hogy ha ők nyerik is meg, pld 51-52 %-kal, vagy még kevesebbel = a legtöbb voks okán ők alakíthatnak kormány ismét, de nem kapnak /ismét.../ korlátlan hatalmat, netán koalícióra kényszerülnek /na, az lett volna még egy érdekes szitu.../. De ekkora fölénnyel nyerni = ez nem őket minősíti elsősorban, hanem a zembereket. Akár tetszik ez nekem-másnak, akár nem. Széllel szemben, ugye....)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 20:39:10

@cougarcat: "A lakókocsiból már kiköltöztetek, vagy még mindig ott vagytok? "
felig-meddig mar a hazban vagyunk, a konyha me'g keszul:)) (lassan, de biztosan:) a blogra is rafer mar egy kis frissites, majd csak utolerem magam:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:39:33

@Shanarey(SCO): Igen, azt hiszem többször is leírtam már, hogy én mintha nem is azon a Mo-on élnék, amit mások olyan borzalmasan elvadult helynek látnak. A családomban nincs politikai téren egyetértés, de igyekszünk a vitákat elkerülni. Mindenkinek megvan a saját elképzelése és tudjuk, meddig érdemes a győzködésben elmenni. Nem ér az egész annyit, hogy a család szétszakadjon miatta!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 20:40:28

@Pink Petsch:
Sehol. Senki nem találkozott senkivel.
Ne basztass pontosan tudod mi volt:))))))))))))))))))))))

2014.04.07. 20:40:41

@eddie1977:

Orbán egy rendkívül egyszerű, de a maga nemében zseniális ötlettel vezeti meg az országot már 4 éve. Ezt fogja működtetni a következő 4 évben is. Ennek nem igazán van alternatívája.

Shanarey 2014.04.07. 20:42:06

@zöldeketbeszélek:

A programjuknak a fele sem igaz amúgy jó politikus szokás szerint, na meg hol találnak hozzá szakembereket, mert az ha az illető a magánéletben sámán, és gond nélkül olvassa a rovásírást, az nem releváns tapasztalat.

Na meg nem az a lényeg, mit mondanak most hanem mit mondtak két évvel ezelőtt, és ez alapján ők sem jó választás.

Az LMP-vel az a baj hogy álmodozók.

**mimi** 2014.04.07. 20:42:25

@cougarcat:
ne is mondjátok....a mi cicánk amíg kertes házban laktunk, kint vadászott a bogarakra, meg egyebekre, de tojni szépen bement a házba az alomba...őrület :)))

2014.04.07. 20:42:47

@zöldeketbeszélek:

Én elolvastam. A Jobbikét is, meg az LMP-ét is.

blackhairlady 2014.04.07. 20:42:57

@Zsuzsi65: 25.-e volt az utolso nap alacsonyabb araon:)))
De fent vagyok, csak szemelyes ismerosoknek:) Mindenkeppen megkereslek majd valahogyan, ha mast nem itt a blogon kuldok privit.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:43:40

@macamuca [IHUN]: De az ég szerelmére, mekkora fölénnyel nyertek? Van 44,36 százalékuk. Ez hol többség? Az, hogy a választási matek alapján narancsszínbe borult a parlament, még nem jelenti azt, hogy a többség fideszre szavazott volna. Ellenkezőleg. A többség nem rájuk szavazott! Tele a hócipőm azzal, hogy lehülyézik a magyar választópolgárokat 'en bloc'. Ez kb. akkora csúsztatás, mint hogy a külföldi magyarok 95%-a fideszre szavazott. Ja, annak a pár ezernek a 95%-a. A többség el sem ment szavazni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:44:28

@lexrex: Na, végre valaki. Szerintem ritka madár vagy :)!

2014.04.07. 20:44:33

@Shanarey(SCO):

"Rezsőatya megoldotta és ő jól jött ki belőle."

Megette a tortát?

eddie1977 2014.04.07. 20:44:53

@zöldeketbeszélek: Én nem tudom, hogy te hol élsz [úgy értem, melyik országban], és azt sem tudom, hogy mennyit láttál eddig a világ működéséből, de azt remélem, hogy te sem gondolod komolyan, hogy 2014-ben a "Made in China" világban, ahol a Soros Gyurik döntik el, hogy bizonyos világrészek nyomorba dőljenek-e vagy sem, majd pont egy Hét vezér terv fog megoldást nyújtani a magyarok problémájára! Ugye nem tartozol azok közé, akik beszopják ezt a hülye maszlagot?
Meg EU-s zászlókat égetünk, és csendőrséget állítunk, aztán véresen komolynak tűnő egyenruhába bújva masírozunk az utcákon, hogy kiélhessük a frusztrációinkat.
Hagyjuk már!
Akkor inkább trollkodjunk a neten, azzal kevesebb embernek ártunk.

Shanarey 2014.04.07. 20:44:58

@lexrex:

Oszd meg és uralkodj.
Plusz mást mond itthon, és mást külföldön.

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 20:45:25

@zöldeketbeszélek:
olvastam: szépen hangzik, "mindössze" a miből és a hogyan kérdésekre nem ad választ.
Az általános elveik (ellenségkép kialakítása, mert ebben ők is vannak olyan jók, mint narancsék), melyeket nyíltan hangoztatnak, na azok meg nagyon nem tetszenek.
Akkor sem, ha a fészen kerengő képen az elnökük munkásruciban, kezén munkáskesztyűvel, vállán egy tömött zsákkal látható, a szöveg: érted dolgozom....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 20:45:38

@Shanarey(SCO):
Ehhez azért hozzáfűznék valamit.
Nem vagyok USA mániás e végtelenül tisztelem azt a TISZTA patriotizmust ami ott van.
Az amerikai zászló az amerikai álom az amerikai szabadság feltétlen tiszteletét ami nem párosul valakiknek a gyűlöletével.
Amit mindig példaként szoktam felhozni ha a kettészakítottság szóba kerül az az elnökválasztás utáni VESZTES jelölt beszéde.
AZ a demokrácia eszenciája és mindent elmond miért az USA a világ vezető hatalma.

Shanarey 2014.04.07. 20:46:16

@lexrex:

:-)

Diggert kérdezd, ez az ő története.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:46:22

@Shanarey(SCO): Én kormányzó pártként egyiket sem látnám szívesen, de igenis, ez a két szemléletmód is helyt kell, hogy kapjon, ahogy az életben is megvan mindkettőnek a saját bázisa. Sajnos az eredményeik arra nem lesznek elégségesek, hogy hatékonyan blokkolják a fidesz 'vadhajtásait'.

2014.04.07. 20:47:53

@diggerdriver: Nem tudom, de komolyan, naaa ... Nem voltam itt. Meséééééélj, lécccííííí ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 20:48:48

@eddie1977: En nem igazan kovetem a magyar politikat es nagyon nem is ohajtom (amig otthon eltem sem erdekelt tulsagosan), de amire felkaptam a fejem hogy rogton a valasztasok utan viktor azt nyilatkozta hogy az emberek akkor most az EU mellett szavaztak es koszoni szepen a lakossagtol mert o bizony Magyarorszagot hatarozottan az EU aktiv tagjakent kepzeli el, aki szorosan egyuttmukodik a tobbi tagallammal.

Ez mondjuk nekem uj volt es ha tenyleg igy gondolja, akkor meg egy picit pozitiv is a dolog, de az elmult par ev nem ezt a mentalitast sugallta. Majd meglatjuk.

Masreszt, en ugy vagyok vele, hogy nem kulonosebben repesek az oromtol hogy nyertek, de ha mar nyertek akkor ugyis mindegy. Ezen valtoztatni, sirankozni nem lehet. Akkor viszont legyen vegre tenyleg osszefogass es lassunk valamit.

Az elmult 4 evben sok radikalis valtozas tortent es en nem ugy latom hogy a tobbseguk a legjobb iranyba, de en nem is ertek hozza. Meg lehet ezek majd hosszu tavon fejtik ki pozitiv hatasukat? Nem tudom. Szoval most mar azt mondom hogy 2X4 ev az hosszu ido. Ha elkezdtek vegre valamit, akkor most mar fejezzek is be mert az elmult 25 evben eddig mindig az volt hogy valamelyik oldal elkezdett valamit majd jott a masik es az elozo munkajat porig egette.

Most mar itt a 8 ev, teljes szabad kezes 2/3-al (tudom meg nem 100%), lassuk hat akkor, elo a farbaval. Aztan ha allamcsod, akkor allamcsod, de legalabb akkor veghezvittek a nagy tervet es lehet nullarol tiszta lappal kezdeni. Ha meg mukodik, akkor menjen gozerovel.

En tenyleg nem ertek a politikahoz, de most mar azt mondom hogy ez van, akkor vegre legyen otthon osszefogas a partok kozott es probaljanak valami epeszu kozos celt kitalalni, amiert mindenki tud harcolni. Kolyok vagyok meg, de en picit ugy latom hogy az MSZP-vel ez a baj, a FIDESZ-el az a baj, a Jobbik-al amaz a baj, az LMP-vel emez a baj, de a legeslegnagyobb baj hogy nulla osszefogas van. Egyszeruen barmeddig er a szar addig terjed a fantazia hogy ha a masik A-t mondott, akkor nekem B-t kell mondanom anelkul hogy vegiggondolnam az A-t mert otthon az "ellenzeket" minden esetben szo szerint kell venni.

Igy alakult a valasztas, hat fatylat ra, assak el vegre a csatabardot es vegre fogja meg azt a petrences rudat az osszes kepviselo parttagsagtol fuggetlenul es huzzak mar az orszag szekeret egy iranyba. Ha Kanaan-ba indulnak, akkor oda, ha a szakadekba, akkor oda, de mostmar valami tortenjen konyorgom az egyhelyben toporason kivul.

Kikapcsoltam magam. :)

Shanarey 2014.04.07. 20:48:51

@diggerdriver:

Na igen de ezt sokan nem értik meg, mert ehhez országot kell váltani, hogy megtapasztalják, nem kell gyűlölni azt aki másra szavaz, más csapatnak drukkol stb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 20:50:07

@lexrex:
Gyanús vagy te nekem... akkor még itt sem voltál 8)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 20:50:18

@Shanarey(SCO):
Mert Rezsőfater egy ÚR (ilyen úrtól kaptam a buszon bolhát de egy ÚR).
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2014.04.07. 20:53:05

@zöldeketbeszélek:

Nekem azzal semmi bajom sincs hogy bekerültek a parlamentbe, a bajom az hogy az agyalágyult és csapata megint 4 éven keresztül szavazógépet fog játszani.

Kell a több párt a parlamentbe de ez a kétharmad csak arra jó hogy visszaéljenek vele ahogy azt már az előző négy évben tették.

Shanarey 2014.04.07. 20:54:33

@diggerdriver:

Az hogy úr azt nem tudom, de jó fejnek tűnik.

Legalább úri bolha volt, ne panaszkodj.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 20:54:41

Basszuskulcs, söralátét, harcsabajusz és bagolyhere!

Tegnap megúsztuk a politizálást... ma viszont már semmi okunk, még csak megemlíteni sem.

És most kezditek el?

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 20:54:43

@zöldeketbeszélek:
A 44,36 % a választásra jogosultak számát tekintve igaz.
Aki nem ment el szavazni, annak mindegy volt, hogy maradnak-e. Az "úgysem számít az én egyetlen szavazatom"-stbstb nekem nem érv, mert igenis számít: nem titok, hogy nem komálom a jobbikot, ugyanakkor ha pld olyasmi eredmény jött volna ki -jóval magasabb részvételi aránnyal!-, hogy mondjuk fidesz 40 %, jobbik 30 %, szocik 25 %, lmp 5 %, az jóval komolyabb jelzés lett volna. Esetleg szorosabb eredmény... netán a jobbik javára...
Node az, hogy aki elment, azoknak a döntő többsége kimondva a fideszt akarja, aki meg nem ment el, azok meg kimondatlanul (a hallgatás beleegyezés, ha tetszik, ha nem...)....
Nincs mit magyarázni: az ország többsége ezt akarja és kész.
Ha mást akarna (akarna, és nem csak "de jó lenne!", "bárcsak...", stb módon szeretné: a vágyakozás és az akarás 2 nagyon különböző dolog, bármiről legyen is szó), akkor tett volna érte.

Nekem is keserű a béka, de tetszik-nem tetszik, le kell nyelnem...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:56:13

@macamuca [IHUN]: Olvastam az LMP programját is. Nagyon szimpatikus elképzeléseik vannak, olyanok is, amit én szívügyemnek tekintek. (hajléktalankérdés megoldása, környezetszennyezés, nők képviselete, magáncsőd stb.) De ott sincs miből és hogyan...főleg a miből hiányzik. De ez nem a választási programok része.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.07. 20:56:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Mi rendszeresen wiccerrel megyünk és azt tapasztalom, hogy azért vannak olcsó jegyeik is.Multkorjában Stoki-Skavsta - Lisztferihegy kijött 258 koronából (kb 30 ojró). Jó, igaz, egy szál kézitáskával voltam, de akkor is röhelyes ár.Pesten Ferkóhegyről Óbudára meg vissza, drágább volt a midibusz, mint a repjegy a két város közt... :-o
A Norwegian valamiért jóval drágább lenne, bár korábban néhányszor repültünk velük, igaz a másik reptérről.Akkor még nem volt asszem a wizz...

SzZoole 2014.04.07. 20:56:35

@cougarcat: ez azert is jo mert a macska itthon maradhat meg olcsobb mint ha allatpanzioba adnank be,a csajszinak otthon 4 macskaja meg 4 kutyaja van,azonkivul egy allat korhazban dolgozik part timeban idos emberek kutyajat viszi setalni es hazakhoz jar a macskakat eteni tisztitani az almot,erre van szakosodva ebbol el es van is ra igeny.

DieNanny CH 2014.04.07. 20:57:00

@Herr Géza:

Hát, ez nem semmi! Lehet, így is meg lehetne keresni azt az 5 millió fontot... Szépen lassan..., de meg lehetne.

Shanarey 2014.04.07. 20:57:14

@Kövérmadár [swe]:

Mondták hogy igény van rá.
:-)

eddie1977 2014.04.07. 20:58:22

@Shanarey(SCO): Na ez meg a másik.
Az összes magyarnak el kéne onnan húznia legalább egy-két évre máshová [bárhová], hogy lássák, hogyan működnek [vagy éppen nem működnek] a dolgok például nyugaton.
Sok ember átértékelné az otthoni helyzetet.
Lenne, amit még rosszabbnak tartanának, mint addig, de sok olyan dolog is lenne, amit megbecsülnének.
És nem várom meg a kérdést, hogy mi lenne az utóbbi.
Például a budapesti tömegközlekedés szembeállítva mondjuk a dublinival. És ez most csak egyetlen példa volt.
Ha az emberek megértenék, hogy vannak otthon értékek, talán hajlandóbbak lennének egy irányba haladni ahelyett, hogy százan száz felé húznak.
De ez már akkora naivitás a részemről, hogy inkább abba is hagyom.

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 20:58:50

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
+1

Megyek és fenntartom a foglalkoztatásomat. Még valameddig...
Jóccakát!
:)

SzZoole 2014.04.07. 20:59:06

@diggerdriver: Te,ha ezt a nejem elolvasa nem sut neked tobb sutemenyt:))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 20:59:18

@macamuca [IHUN]: "Node az, hogy aki elment, azoknak a döntő többsége kimondva a fideszt akarja, aki meg nem ment el, azok meg kimondatlanul (a hallgatás beleegyezés, ha tetszik, ha nem...)...."

De macamuca, a 44 százalék az akkor sem a döntő többsége, ha fejen állsz!
Azoknak, akik elmentek szavazni, kevesebb, mint a fele akarta a fideszt!!!

Azt meg, hogy ki miért nem ment el, nem tudhatod, hacsak nem vagy gondolatolvasó. Én az utolsó pillanatig vacilláltam és a szavazófülkében döntöttem el, kire adom a voksomat.
A távolmaradás oka lehet egyszerűen a teljes csömör is, a totális bizalomvesztés magában a választási rendszerben, a politikusokban. Tudod, az egyik kutya, másik eb...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 21:01:51

@zöldeketbeszélek:
A létező legnagyobb hiba a matematikát ebbe belekeverni.
Ez nem matek.
Ez a Választási Törvény alkalmazása.
Hogy SZÁM szerint ki a többség az itt nem játszik.
A Választási törvény szerint kell a mandátumokat elosztani és az szerint a fidesz mindenkit letarolt.
Ez még mindig nem lenne baj.
A baj az ami kevésszer hangzik el.
Ez nem protest szavazás volt.
Ezt a fidesz TÁMOGATÓI döntötték el.
Mert az az üzenete hogy lehet ütni vágni a népet akkor is ránk szavaz.
Rossz duma az is hogy félmillió támogatót vesztett a fidesz.
Simán van annyi támogatója még az otthonmaradottak között.
Rághatjuk a gittet de Magyarország a fideszt választotta.
Ez van.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 21:02:29

@geegee: Amugy masok is mondtak hogy kifejezetten barati Spanyolorszagba es Olaszorszagba a WizzAir, szoval lehet Svedek fele sem rossz, de allitom hogy olyan mertekben raszalltak a Budapest-London arakra es a kinn dolgozo magyarokra hogy az mar egy vicc.

Raadasul lehet hogy neked poggyasz nelkul olcso volt, de sajna eddig majdnem mindig voltak csomagjaink es az meg buzidraga a Wizz-nel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 21:03:02

@eddie1977: Magyarországon élek. Nem vagyok világlátott ember, különösen a blog külfödön élő közösségéhez képest.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 21:03:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: én is azt mondtam mindig,hogy négy év semmire sem eleg
azta az MSZP megmutatta,hogy nyolc se.

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 21:04:33

@zöldeketbeszélek:
"... főleg a miből hiányzik. De ez nem a választási programok része."

Amíg nincs vázolva (legalább nagy vonalakban, a konkrétumok, módosítások, stb ráérnek -mármint közölni, bejelenteni, stb- a megnyert választás után is), addig nem választási programról, hanem választási ígérethalmazról lehet beszélni.

Én a magam részéről nem szeretek olyasmit ígérni, amiről tudom, hogy megvalósíthatatlan, vagy hogy fogalmam sincs, hogyan lehetne mégis kivitelezni.
Lehet ígérni, node fedezet nélkül? (abból kiindulva, hogy nem hülyék gyülekezete dolgozza ki egy párt /megnyert/ választás utáni teendőit = programját, vagyis többé-kevésbé tudják, mit lehet, és mit nem, vagyis tudván tudva, hogy X dologra nincs-nem lesz /jó darabig, nem feltétlenül soha/ fedezet, és mégis ígérik, ha üres szó, nem program).

Na, most már tényleg lépek :)

Shanarey 2014.04.07. 21:04:40

@Zoole[uk]:

Ha állandóan sütikről írsz, szűrni foglak.
Mióta kinn vagyok nem ettem normális süteményt.

Az lesz a vége, hogy délebbre költözök és bevásárolok.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 21:06:27

@macamuca [IHUN]: muci,szamszeruleg nem a többség.
ezért "zseniális" az új rendszer

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 21:07:39

@Zoole[uk]:
Vagy belesüti a macskát:))))))))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 21:09:02

@diggerdriver: Az emberek nem a választási törvény szerint szavaznak, éppen ezért olyan sunyi ez az egész.

Azon embereknek a többsége, akik vették a fáradságot és elmentek szavazni, nem a fideszt akarták még négy évig látni.

A fidesz támogatói kevesebben vannak, mint az ellenzőik.

Az, hogy aki nem ment el szavazni kit támogat, nem tudhatod te sem. Gyaníthatóan senkit sem támogattak, egy igazi támogató el is megy szavazni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.07. 21:10:08

@macamuca [IHUN]: De ilyen erővel bármelyik pártról mondhatod ezt...

Na megyek, jó éjt mindenkinek!

eddie1977 2014.04.07. 21:10:43

@zöldeketbeszélek: Akkor valószínűleg mindenkinél jobban megértetted, amikor azt írtam, hogy az én rokonom is be van zárva a saját világába.
Én elhiszem, hogy Magyarországon nagy probléma például a cigányság [köztük nőttem fel, ismerem a csordaszellemüket, szót értek velük, nem kedvelem őket túlzottan, bár problémám se volt velük soha].
De hidd el, ha az összes cigányt, zsidót kiírtanád, akkor sem lehetne nemzeti alapú országot létrehozni.
Egyszerű oka van: nincs nemzet.
A magyar soha nem az összetartásáról volt híres. Nézd csak meg, mi történik manapság. A egyik barát szó nélkül nekimegy a másiknak pusztán azért, mert nem értenek egyet. Nem közös nevezőt keresnek, hanem harcolnak egymással.
Az egyik nyer, a másik veszít. Aztán fordítva. És ez így megy a végtelenségig.
Ez az elmúlt 25 év gyümölcse is, ezt láthatod magad körül otthon.
Az embereknek kéne változniuk, mélyen belül. Amíg ez nem fog megtörténni, addig az összes politikai párt ki fogja használni a megosztottságot.
Nekem nagyon furcsa, hogy ezt sokan nem látják.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 21:11:46

@zöldeketbeszélek: Fidesz támogatói? Ah emberek nem a partra szavaztak,hanem ov-ra.
a magyarnak vszeto kell.
nem demokratikus elnök, hanem keménykezű vezeto.
ilysn egyszeru

SzZoole 2014.04.07. 21:13:17

@Shanarey(SCO): nem fogod elhinni en is unom,marmint a sutemenyeket.Mindig mondjak,hogy jo nekem,mert a felesegem cukrasz,erre en mindig mondom,hogy.ez olyan nekem mint a nogyogyasznak a pina:)))))))
Egyebkent mar regen tervezzuk,hogy megyunk feletek egy kicsit szetnezni majd viszunk neked,ha mar olyan edes ehes vagy:)))
Amugy ha en edes ehes vagyok akkor kinyalom a cukrasz .....:))))))

DieNanny CH 2014.04.07. 21:14:58

@Zsuzsi65:

Jún 1-jén van vége a sulinak? És mikor kezdődik?
Na, pl ilyen dolgok is nagyon érdekelnek a világból, a suli kezdete-vége, szünetek, hány órát vannak a gyerekek, stb
Itt júl 4-ig van suli, és aug 18-án fog kezdődni.

SzZoole 2014.04.07. 21:15:53

@diggerdriver: nem,abbol leggkozelebb hamis nyul paprikas lesz:)))

DieNanny CH 2014.04.07. 21:17:59

@Muscari:

Ja, már Sodalist-tal is találkoztatok? Nem volt nagy dobra verve! :-)))

**mimi** 2014.04.07. 21:18:58

@zöldeketbeszélek:
ez pontosan így van...
Az összes választásra jogosult szavazóból 39% nem szavazott, 34% nem a Fideszre szavazott, és a Fideszre 27% szavazott....
tehát azok közül aki elmentek szavazni, a többség nem a Fideszt akarta!!
Sajnos az a 39 % aki nem ment el, nem látott értelmes és érdemes jelöltet, a Fideszre szavazott azzal, hogy nem ment el. :(
Ez van...így jártunk, keserű, de le kell nyelni...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 21:19:30

@Shanarey(SCO): Single malt-okat iszol? Ha igen, akkor melyiket? :)

DieNanny CH 2014.04.07. 21:23:09

OFF

...Azt hiszem, le fogok bukni a családnál, hogy magyarul beszélek a gyerekekkel... Mind a három már magyarul hívja a macskákat ("cica-mica, cicc, cicc), a 21 hónapos meg olvasni hívta az anyját, húzta le maga mellé a földre: "cücc!" (Ez a "csüccs" akar lenni, mindig ezt mondom neki a csúzda tetején, hogy üljön le.) Még jó, hogy ezt átvitt értelemben lehet "sitz"-nek is érteni...
Amúgy semmi problémájuk nem lenne vele, szülők egymással franciául beszélnek, gyerekek egymással svícerdüccs, velem hochdeutsch...

Shanarey 2014.04.07. 21:24:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Ha tudnám miről beszélsz, akkor talán válaszolnék, de így....
:-)
Sorry

Shanarey 2014.04.07. 21:25:40

@DieNanny [SZ,CH]:

Hajrá, akkor lesz a gyerekeknek egy saját titkos nyelve amit a szülők sosem fognak érteni.
:-))

2014.04.07. 21:31:00

@Kövérmadár [swe]:

Te írtad, hogy az atya tortát sütött.

Latcho Rom 2014.04.07. 21:32:00

@eddie1977:

Hatalmas +1 eddikoma, mondjuk sorosgyurit lehetne vitatni, de meg azzal is.

A tobbi duma bájolgas a választásokrol ma, blackie-t mar nem is emlitem, annyira gyagya.

Vonulok vissza a gyapotfoldi fedezekembe.

2014.04.07. 21:32:38

@Shanarey(SCO): nekem a Zoliek sutise elegge kiesik az utvonalambol, de ami kozel van hozzam Londonban, az a Euphorium bakery. Keress ra, hatha szallitanak ki.
Nekik van rendes sutiuk, igazi normalis suti!
Ok azok: blog.euphoriumbakery.com/

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.07. 21:35:10

@DieNanny [SZ,CH]: "Jún 1-jén van vége a sulinak? És mikor kezdődik?
Na, pl ilyen dolgok is nagyon érdekelnek a világból, a suli kezdete-vége, szünetek, hány órát vannak a gyerekek, stb"

Ez nagyon valtozo, allamonkent, sot allamon belul is, meg attol is fugg, allami v. maganiskola. Az en lanyom maganba jar, nekik tavaly aug. kozepen mar kezdodott, igy hamarabb vege van. De most altalanosan elobbre hoztak az iskolakezdest mind a magan-, mind az allami iskolakban itt nalunk, es probaljak valahogy osszehangolni (tobb-kevesebb sikerrel).

SzZoole 2014.04.07. 21:42:56

@charlieharper [home, sweet home]: eleg sok uzletuk van,Te melyikbe jarsz?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 21:46:07

@Shanarey(SCO): "Ha tudnám miről beszélsz, akkor talán válaszolnék, de így....
:-)
Sorry"

Remelem ez komoly mert viccnek mondjuk kicsit durva lenne hogy Skociaban elve nem talalkoztal meg a snigle malt whisky-kkel. :) Tobb Skocia is van a Fold nevu bolygon? Lehet nem ugyanarrol beszelunk... :)

2014.04.07. 21:47:15

@Zoole[uk]: az tulzas, hogy jarok. Vettem mar toluk tortakat es kenyeret. A Royal Exchange mogott.

Shanarey 2014.04.07. 21:50:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Nem találkoztam vele, és ennek egy igen egyszerű oka van.
Nem iszok alkoholt, az esküvőmön 1997 ben is üdítővel koccintottam.
:-)

Egyébként, keresgélj rá a városnevekre sok olyan van amelyiket az USA ban szintén megtalálod.

Shanarey 2014.04.07. 21:54:43

@Zoole[uk]:

Az utolsó mondatodra vonatkozott.
TMI = Too Much Information

Shanarey 2014.04.07. 21:56:52

@charlieharper [home, sweet home]:

Köszönöm.
Szép, de nem hiszem hogy ilyen messzire is elszállítják.

SzZoole 2014.04.07. 22:04:45

@charlieharper [home, sweet home]: az Bank kornyeken van egy shopping city,az valoban nem esik utba mi felnek:)

SzZoole 2014.04.07. 22:07:16

@Shanarey(SCO): ne haragudj,nem akartalak meg bantani vele.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.07. 22:12:41

@Shanarey(SCO): Akkor felmentest kapsz az absztinenciad vegett. Feloldozlak gyermekem, elmehetsz. :)

Shanarey 2014.04.07. 22:12:56

@Zoole[uk]:

Miért bántanál meg vele, egyszerűen csak ez az a kategória amit én nem szeretek olvasni.

Nem vagyok prűd, csak amit az ember otthon a párjával csinál, az magánügy kategória, és én nem vágyom efféle információkra.

Van az a süti amivel ki lehet engesztelni.
:-))))))))))

Shanarey 2014.04.07. 22:13:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Sacc per kb én vagyok az öregebb, vagyis megbocsátok.
:-)

blackhairlady 2014.04.07. 22:19:11

@DieNanny [SZ,CH]: Nalunk junius 5.-ig, es aug 18-an kezdodik:)

SzZoole 2014.04.07. 22:21:09

@Shanarey(SCO): nem nem,felre ertesz nem informacionak szantam.
Felenk(Nyiregyhaza)van egy ilyen mondas,hogy ha valaki mondja,hogy edes ehes vagyok,akkor azt szoktak ra mondani,hogy nyald ki a cukrasz segget.
Egy masik pelda;ha azt mondjak,hogy eg a gyomrom akkor azt mondjak ra,hogy kapd be a tuzolto f...t.
Azert barmennyire szabad szaju vagyok,ilyen infokat en sem kommentelnek ki,ez valoban mindenkinek a maganugye.

blackhairlady 2014.04.07. 22:21:34

@DieNanny [SZ,CH]: Mar felsorolni is rossz ennyi nyelvet nem hogy hallgatni:))))

Muscari 2014.04.07. 22:29:56

@DieNanny [SZ,CH]: en nem, csak a Digger. O a nagy szervezkedo:-)))))))))))

En szivesen mennek ilyen talalkozokra egyebkent, de a ferjemet nem igazan lehet ravenni.

Shanarey 2014.04.07. 22:32:31

@Zoole[uk]:

Én ezekről lemaradtam.
Na meg valahogy nem áll rá a szám az effélékre.
Nálam még a b+ is meglehetősen ritka dolog.

Shanarey 2014.04.07. 22:34:24

@Muscari:

Én, mennék de jelenleg túl messze vagyok.
Persze ez még változhat, sőt lehet hogy változni fog.

Muscari 2014.04.07. 22:34:57

@DieNanny [SZ,CH]: ez olyan aranyos pedig. Magyar dalokat, mondokakat is tanitasz nekik? Itt tudok tobb nannyt itt mifelenk, akik szoktak, az anyukak meg nem banjak.

Muscari 2014.04.07. 22:37:31

@Shanarey(SCO): majd tudasd velunk, ha eljon az ideje. Nem jott be Skocia?

Shanarey 2014.04.07. 22:42:24

@Muscari:

Nem Skócia, hanem a távolság zavar, na meg a munkáltatóm is kissé furán üzemel, vagyis lehet hogy munkát kell kergetnem, vagy megyek délebbre és ott keresek, ez még a jövő zenéje.

Anyukám öreg és van két , (igaz hogy nagy) gyerekem, és ha valamiért haza kell sietnem akkor innen az nem egyszerű.

Délebbre meg van egy unokaöcsém, ő is örülne ha közelebb lennék.

SzZoole 2014.04.07. 22:45:09

@Shanarey(SCO): ertem,egyebkent milyen sutik a kedvenceid,ha esetleg arra jarnank,ami nem kizart,peldaul Rozamamiekal juniusban talalkozunk:)

Shanarey 2014.04.07. 22:53:15

@Zoole[uk]:

Jaj.
Nehéz kérdés.

Citromos, túrós (de mazsola nélkül) gesztenyés, csoki.
Mignon kategória is befér.

Na meg a kelt tészta kategóriában a lekváros túrós dolgok bejönnek. A gyümölcsös sütik sajna már nem játszanak, a gyerekkorommal elmúlt a gyümölcsös sütik szeretete is.
Diós mákos dolgokat nem szeretem.

Nem vagyok egy egyszerű eset.

SzZoole 2014.04.07. 23:17:06

@Shanarey(SCO): ezek egyszeruek,Te is meg tudnad csinalni
A citromos konnyu,piskota tesztat kell kesziteni es jo citromos kremet kikeverni ossze tolteni es kesz.
A csoki torta is konnyu,jo minosegu csokikat lehet kapni a bevonasahoz.
A turo na az nem annyira,azt nem tudom,hogy feletek lehet e kapni.
A gesztenye na az mar nehez dio:)
A mignom is konnyu ahoz is csak piskota es fondam kell.
A kelt tesztehoz nem ertek a tudoja meg mar alszik:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.07. 23:21:43

@TilosazA (En/Mum): :-DDD
Na pókfóbiám az nekem is van!!!!! De én már rájöttem magammal sem tudok mit kezdeni ez ügyben. Egyetlen egy lehetőség maradt a számomra: sikítani ahogy a torkomon kifér!!!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.07. 23:24:47

@diggerdriver: Figyu mókuscukor! Lassan lehet, hogy el kéne kezdeni a II. HÁ angliai tagozatának találkozójának a szervezését! Ha kell segítség szólj. Csak azért, hátha most sikerül is ! :-))))))

TilosazA (UK) 2014.04.07. 23:27:34

@sodalisO [eng]: Hehe. :) Nálam ez fejvesztett menekülésben, és egy "uáááá uáááá!" hang kíséretében mutatkozik meg. Esetleg "azt a *%+-*/%!+% neki" :) De ugyanezt el tudom játszani bármely (szerintem) pókszerű ízeltlábú láttán. Skorpió, rák, ilyesmi. Egyszer az arcomba tolt egy pincér egy félig kómás, félig fagyasztott homárt. Na az úgy döntött, integet nekem, ha már úgyis ott vagyok, vagy talán kezet akart fogni, nem tudom, na én helyből ugrottam hátrafelé egy dupla leszúrt ritzbergert, anyám lábára. Együtt sírtunk. :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.07. 23:33:37

@TilosazA (En/Mum): Hát de most, hallod, komolyan, ezek a 300 lábas ugró, mászó, csúszó, mászó, pattanó szőrös, nyálkás, utolérhetetlen gusztustalanságok .......a halálom mind.......Nekem végem van tőlük! Skóciában mikor szembejött velem az első 8 méteres pók, akkorát csaptam rá a folyosón a papucsommal, hogy majdnem nyílást csináltam a padlón!!!!!
Minden pillanatban vészvillogóval járok és élem az életem azért, hogy ha véletlenül megtámadna egy csótány vagy pók, vagy skorpió, stb , készen álljak az ádáz harcra.

TilosazA (UK) 2014.04.07. 23:36:25

@sodalisO [eng]: Skóciában?! Ne már...Az nincs ide olyan messze. Bátor vagy. Én abban az esetben merném lecsapni a papucsommal, ha ott lenne a lányom. Na érte még a tigrist is lecsapom a papuccsal. Lehet hogy utána egy kézzel kevesebb... :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.07. 23:46:52

@TilosazA (En/Mum): :-DDDDDDDDD
Voltam Skóciában is anno.
Hát ezen behaltam:" Na érte még a tigrist is lecsapom a papuccsal.
:-))))))))))))))))))))) Nem feltétlen a legjobb célszerszám mondjuk, de vészhelyzetben mindenképp tökéletes!!! :-)))))))))

2014.04.07. 23:58:14

@**mimi**: Igen arra van eszuk hogy elo bebi patkanyt es kigyot hozzanak be a hazba amit aztan a kovedermedesunk lekuzdese utan nekunk kell levadaszni es egy doboz es sepru segitsegevel eltavolitani. De pisi, kaki a kertben mar nem megy.... :)

rezsöatya 2014.04.08. 00:14:51

@sodalisO [eng]: szerintem ne hergeld ezzel... csaxolok...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.08. 00:40:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Elhiszem, ha aszondod, hogy Anglia felé drága.Mostanában nem nézegettünk másfelé jegyeket, talán majd jövőre.A wizzre meg azt mondanám, hogy csomag nélkül lehet nagyon olcsó is, de csomaggal is megtaláltuk eddig a Norwegianhoz képest 70%-os árakat.Illetve nekünk közelebb van, és egyszerűbb eljutni a wizzair-es reptérre, mint a másikra.
És van sokszor késés, szívás rendesen, ezt is elismerem.

adg 2014.04.08. 01:02:22

@Herr Géza: Haha, az elvárt csattano kimaradt a sztoribol. Van meg remeny... :)

(Ettol fuggetlenul lehet, hogy megtortent, csak homalyba vesz. Meg ugye, amit nem kerdeznek, arra nem valaszolunk. Ezt meg jobb nem kerdezni.)

klappol 2014.04.08. 04:36:13

@Shanarey(SCO): nagyon helyes, én se mondok b+- et, nem az én stílusom. Maradok így.

klappol 2014.04.08. 04:36:49

Én mindig Samoára akartam menni.

tableno 2014.04.08. 07:29:19

@shakti_rom: összefoglalom a cikket: fúj Jobbik, fúj Fidesz, fúj EU, éljen a UKIP. A kommentelők nagy része meg nettó náci szövegeket nyom. Nem is tudtam, hogy a Telegraph az angol Mandiner...

macamuca [IHUN] 2014.04.08. 08:02:43

@Babette_:
Igaz, így van...

@zöldeketbeszélek:
"De ilyen erővel bármelyik pártról mondhatod ezt..."
Pontosan. Ez mindegyik pártra vonatkozik.
Ha csak 1, vagy 2 dologról beszél forrásmegjelöléssel, kezdéssel-végzéssel-időtartammal, stb, akkor ennyi a programja, a "Kiemelt figyelmet fordítunk...", "Hangsúlyt fektetünk...", "Fontosnak tartjuk....", stbstbstb jellegű szééép szövegek csak rizsa. Szép, hangzatos, sokakat érintő-érdeklő dolgokat említő, de csak blabla. Nem konkrét, és nem ígéret = semennyire sem számokérhető, utóbb is nyugodtan mondhatják, hogy még mindig fontosnak tartják, node nem ígérték meg, hogy létrehozzák-megszüntetik-megváltoztatják.
Mo.-on program nélkük is lehet nyerni, elég szépet-jót-sokat ígérni: nem újdonság, nem mostani jelenség. Sőt, még ígéretek sem kellenek, elég a "személyes varázs". Sokaknak.... Az eredményt pedig mindenki viseli.

@**mimi**:
"Az összes választásra jogosult szavazóból 39% nem szavazott, 34% nem a Fideszre szavazott, és a Fideszre 27% szavazott....
tehát azok közül aki elmentek szavazni, a többség nem a Fideszt akarta!!"
Akik elmentek szavazni, azoknak a többsége a fideszt akarta, rájuk szavazott.
Az összes választásra jogosult közül pedig 27 % voksolt rájuk.
Ez két szám. Összes jogosult és tényleges résztvevő.

@TilosazA (En/Mum):
"Együtt sírtunk. :D "
A család, az tényleg nagyon fontos támasz!
:)))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.08. 08:23:42

@macamuca [IHUN]:
" elmentek szavazni, azoknak a többsége a fideszt akarta, rájuk szavazott."

esetleg, egy párhuzamos világban, nem lehetne, hogy akkor csak nekik legyen ov....?

Shanarey 2014.04.08. 08:39:02

@Zoole[uk]:

Elektromos ember vagyok nem pedig az a szakács-cukrász kategória.
:-(

DieNanny CH 2014.04.08. 08:53:26

@Muscari:

Mindig dúdolok valamit, a nagy meg megkérdezi mi az, mondom, egy magyar dal. És akkor megkér, hogy szöveggel énekeljem, utána meg, hogy fordítsam le, kb mit jelent. Szívesen hallgatják őket. A múltkor a pici jó erősen hasravágódott, nagyon sírt, erre elkezdtem a Mókuska, mókuska című dalt énekelni, két sor után abbahagyta a sírást, és ismételgette a 'huncut' szót belőle.
Meg pelenkázáskor jól belemarkolt a hasába, én meg: Hagyd már a pocidat!
Erre ő: Poci? Poci? - és vigyorog rám.
Van egy húsvéti nyulas mesekönyvük, a belső borítón vagy 50 nyelven le van írva a nyúl jelentése, meg fonetikusan is; ott volt magyarul is, hogy nyúl, de mondtam, mi becézni szoktuk 'nyuszi'. Erre kifogástalanul elismételték. Írva ugye így volt: "njul', mégis, az 'ny' hangot tökéletesen ejtették...

DieNanny CH 2014.04.08. 09:01:49

@Babette_:

"esetleg, egy párhuzamos világban, nem lehetne, hogy akkor csak nekik legyen ov....?"

Jó ötlet, valamit kezdeni kéne a Fringe-ben szerzett tudásunkkal...
(Amerikai sorozat, párhuzamos világokról).

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.08. 09:10:26

@DieNanny [SZ,CH]: ismerem, nagyon szeretem, itthon méltánytalanul csak kevés ment le belőle, az késő éjjel..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 09:16:00

@shakti_rom:
Ez butasag!

Aki mar ott van, azt nem rakjak ki. Nem vonjak vissza a tartozkodasi / munkavallalasi engedelyet. Onnantol pedig teljesen mindegy, hogy mi tortenik Magyarorszagon vagy az UK-ban. Ugyanez igaz minden mas orszagra is.
Hiaba lep ki So vagy Mo az Uniobol, korlatozza a letelepedest / munkavallalast, mi mar hazon belul vagyunk.

Vagy el tudnad kepzelni, hogy behiv a fonok es azt mondja: matol nem dolgozhatsz itt, mert OV es Fidesz es Unio? Hulyeseg!

Az eg-vilagon semmi tetje nincs a valasztasnak a hataratkelok szempontjabol.

tableno 2014.04.08. 09:42:31

@Kövérmadár [swe]: Ez nem egészen így van. A magyar munkavállalók EU-státuszban dolgozhatnak Nyugaton. Amennyiben vagy Magyarország vagy a fogadó ország kilépne az Unióból, ez a státusz megszűnne, és a magyaroknak munkavállalási engedélyre lenne szükségük. Na most VALÓSZÍNŰLEG megadnák azoknak, akik már kint dolgoznak, de egyrészt nem automatikusan, másrészt időről időre meg kellene újítani, ami szintén nem automatikus. "Házon belül" csak azok vannak, akik már helyi állampolgárok (is).

tableno 2014.04.08. 09:57:18

@Kövérmadár [swe]: "Vagy el tudnad kepzelni, hogy behiv a fonok es azt mondja: matol nem dolgozhatsz itt, mert OV es Fidesz es Unio? Hulyeseg!" - sajnos igen, elképzelhető, amennyiben a státusod változása miatt már nem alkalmazhat legálisan.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 10:12:15

@tableno:
Akkor azt mondod, hogy bar nincsen ra szuksegem, de jobb, ha beszerzek egy munkavallalasi engedelyt is?
Szerencsere mikor kijottunk, lefutottunk minden kort, ami eszunkbe jutott, meg a bevandorlasi hivataltol is kaptunk tartozkodasi engedelyt (igaz, ez pont az eu miatt automatikusan megadatik).

Futok meg par kort, bar egyik fel sem fog kilepni holnapra.

tableno 2014.04.08. 10:17:31

@Kövérmadár [swe]: Nem kell semmit csinálnod. Jól látod, az EU-ból való kilépés nincs Magyarországon napirenden. Majd ha lesz (nem valószínű), ráérsz ezzel foglalkozni. De addigra lehet, hogy már svéd alattvaló leszel (na ARRA viszont érdemes rágyúrni, amint lehet).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 11:04:05

@tableno:
Ezt en is igy gondoltam, eutol fuggetlenul.
Barmi megtortenhet es megiscsak jobb az, amikor 204 Gripen vigyazza az almomat, mint amikor csak 14 :)
Ennel mar csak 2100 db F-valami lenne jobb...

Legkorabban 2 ev es 1,5 honap mulva kervenyezhetem, utana meg 10-11 honap, mire megadjak. Mindenkeppen kerni fogom!
Sokan vannak 10-15 eve kulfoldon, akik nem kerik, mert... nem tudom miert. Erdekelne az oka. Kulonosen akkor, ha nem tiltja semmi a tobbes allampolgarsagot.

tableno 2014.04.08. 11:10:05

@Kövérmadár [swe]: Szerintem is hülyeség nem kérni az állampolgárságot, ha csak előnyöd származik belőle, hátrányod nem. Csak ezt sokan érzelmi kérdésként kezelik (én magyar akarok lenni, és kész!), meg ezzel is ellenállnak az asszimilációnak (a franc akar ezek közé tartozni, csak a pénzért vagyok itt!) ami óriási hiba. Igenis jó érzés, ha hivatalosan is az otthonod az ország, ahol élsz, a biztonságról nem is beszélve.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 11:42:59

@tableno:
Abszolut egyetertek 8)

Szerencses vagyok, mert az erzelmi kerdeseket a haloszobaban (ok, a lakasban) hagyom, azon tul mar egy masik vilag van :)

nál 2014.04.08. 15:05:21

@macamuca [IHUN]:
Bocs a belepofázásért, de az, hogy "akik elmentek szavazni, azoknak a többsége a fideszt akarta, rájuk szavazott" nem igaz, hiszen a jelenlegi állás szerint a szavazók 44,54%-a adta rájuk a voksát.

macamuca [IHUN] 2014.04.08. 16:59:21

@Babette_:
Jó tipp, ......................................................................
(inkább nem részletezem :)) )

@nál:
"... a jelenlegi állás szerint a szavazók 44,54%-a adta rájuk a voksát."
Pártlistán.
Egyéniben meg 44,23 %, a szavazatok száma alapján.
(egyéniben összesen 4.742.509 szavazat volt, ebből 2.097.882 a fideszre ment)
Pártlistán összesen 93 mandátumot lehet megszerezni, ebből 37-et kaptak. Ez az elnyerhetőek 39,78 %-a.
Egyéniben 106 mandátum van, ebből 96-ot nyertek = 90,56 %-ot.
Így az összes pozi 66,83 %-át bírják.
A leadott voksok száma szerint is lehet számolni, meg az elnyert mandátumok száma szerint is.
A voksok száma alapján a szavazók szűk fele akarta őket (egyéniben is, meg listán is), az elnyert mandátumok száma alapján már megosztottab a kép: listán az elnyerhető mandátumok bő harmadát szerezték meg, egyéniben pedig 9 tizedét.
Mindez a választási törvény előírt számítási módja alapján azt eredeményezi, hogy kb 2/3-os "felhatalmazással" (=ekkora döntési jogkörrel) kormányozhatnak (ok, tudom, még nem végleges a 2/3, még rezeg a léc).
Kb emiatt írta babette 20.06-kor azt, amit.... amivel egyet kell értsek, merthogy úgy van....

blackhairlady 2014.04.08. 17:20:42

@DieNanny [SZ,CH]: Nanny, en annyira el tudlak kepzelni ahogy a kis gyerkocoket, nevelgeted, odafigyelsz rajuk, szeretgeted oket. Szerencses az a csalad ahol te segitesz nekik. Olyan sok szeretet jon at mindig a kommentjeidbol amikor roluk irsz:)
Majd ha lesz unokam, eljossz hozzank nannynek?:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 18:46:15

@macamuca [IHUN]:
Az utopisztikus elkepzeles, hogy ha van 200 kepviseloi szek, akkor 1 szek erteke 0,5%-nyi szavazat?
Elmegy mondjuk 4m ember valasztani, akkor az lesz a 100%.
0,5% ezesetben 20.000 szavazat.
Ha a fidesz kap a 4mbol 1,6m-t, akkor lesz 80 szeke. Pont.
Az a part jut be, aki minimum 20e szavazatot kap (1 szek).

Esetleg lehet egy kalap, amiben van extra 5 hely, amit a toredekszavazatok aranyaban osztanak el.

"Pontosan annyi helyet kap mindenki, ahanyan rajuk szavaztak"

nál 2014.04.08. 19:04:39

@macamuca [IHUN]:
Figyelj, nem vitatkozni akarok. Egyik párthoz sem köt semmilyen érdek, és nem kívánom a választás eredményét kétségbe vonni, fentebbi kommentemet csupán a tényszerűség kedvéért írtam.
Te azt írtad, hogy "akik elmentek szavazni, azoknak a többsége a fideszt akarta, rájuk szavazott", de ez egyszerűen nem igaz, a mandátumok meg nem érdekelnek, hiszen a te állításod sem arról szólt.
Ellenben igaz az, hogy "a voksok száma alapján a szavazók szűk fele akarta őket (egyéniben is, meg listán is)".

Érted? Az összesített 44,54%-ot aposztrofálhatjuk úgy, hogy a szavazók "szûk fele", de úgy nem, hogy a "többsége".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.08. 21:22:57

@Kövérmadár [swe]:
Figyelj Madár, a Magyar választási rendszert azért csinálták ilyenre hogy minden egyes szavazat érjen valamit.
Kivéve ha olyan pártra adod ami nem éri el a bejutáshoz szükséges küszöböt.
Viszont a bejutottak között az összes szavazat számít.
Ha minden választókörzet egyéni körzet lenne és az jutna be aki akár eggyel több szavazatot kapott akkor a vesztesre adott voksok mind hiábavalóak lennének.
A törvényhozó szándéka az volt hogy mindenkinek a szavazata érjen valamit.
Aki ezt a rendszert törvénybe iktatta az is törvényesen volt megválasztva. Aki aztán a kétharmad birtokában úgy módosította hogy neki kedvezzen annak is törvényi felhatalmazása volt rá.
Magyarul, a választási törvény szerint zajlott le a választás.
Sokadszor mondom azoknak akik matekolnak hogy értelmetlen.
A választási rendszer nem úgy van kitalálva.
A választás lezajlott. A fidesz nyert. Nem kicsit, nagyon.
Nem másik párt ellen szavaztak hanem a fideszRE.
Matekolhatunk meg lamentálhatunk hogy mi lett volna ha...
Az eredményen nem változtat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 21:27:20

@diggerdriver:
Na várjál egy pillanatot :)

Nekem semmi bajom a fidesz mostani győzelmével, mert konkrétan tojok rá.
Az sem érdekel, hogy mi lett volna ha... mert annak sosincs értelme.

Én csak felvetettem egy olyan verziót, ahol annyi helyet kap minden párt, ahányan őrá szavaztak. Ennyi, nincs benne matekolás vagy elégedetlenség vagy ellendrukk. Csak egy felveték, mert a hétvégi eredénytől függetlenül értelmetlenül és követhetetlenül bonyolult a rendszer.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.08. 21:38:24

@Kövérmadár [swe]:

Nekem van vele bajom mert utálom a pökhendi stílusukat nagyon.

Véletlenül sem mondanám hogy amit felvetettél nem jó. Azt hiszem itt Angliában is olyan mint amit mondasz.
Meg sokfelé.
A Magyar rendszer bonyolultabb sokkal.
Na de nem mi ketten alkottuk meg.
Nem beszélve arról hogy mindig a vesztesek vetik fel hogy nem jó a rendszer.
Most őszintén Madár, tegyük fel hogy van egy párt ami neked elfogadható és szeretnéd hogy nyerjen.
Tegyük fel hogy nyer.
Beszélünk akkor arról hogy mi lenne ha....?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 22:25:11

@diggerdriver:
A rendszer akkor is bonyolult lenne :)
4 év múlva visszatérünk rá ;)

macamuca [IHUN] 2014.04.09. 09:56:55

@nál:
Én sem vitatkozni akarok :)
Leírtam, amit a számok mondanak (akár matekosan, akár a törvény alapján).
Hogy ez a két megközelítés más eredményt "mond", az más kérdés...
Igazad van, ahogyan Babette-nek is (ezért utaltam az ő bejegyzésére): lehet számolgatni (matekozni), hogy az összes választó x százaléka, meg a leadott szavazatok y százaléka, de ennek tényleg nincs jelentősége, mert nem ez számít.
Hanem az, hogy az elnyert mandátumok z százaléka... Ugyanis ennek alapján-segítségével alakíthatnak kormány és irányíthatnak (bárki nyerjen is).
Hogy ez miért-hogyan alakult így (mármint az, hogy a matekos és a törvény alapján történő számolgatás eltérő eredményt ad-adhat), azt digger leírta tegnap 21.22.-kor:
"Aki ezt a rendszert törvénybe iktatta az is törvényesen volt megválasztva. Aki aztán a kétharmad birtokában úgy módosította hogy neki kedvezzen annak is törvényi felhatalmazása volt rá.
Magyarul, a választási törvény szerint zajlott le a választás."

Törvényes volt, lezajlott, az eredménye az, ami (eredmény=x párt alakíthat kormányt).
:)

nál 2014.04.09. 11:06:53

@macamuca [IHUN]:
Nem igazán értem, hogy minek ennyi magyarázat. Engem nem érdekel az eredmény, nem vonom kétségbe azt, és nem is értem, miért kell idekeverni azt, hogy kik mikor hogyan változtatták meg a választási törvényt, és hogy ez így legitim.
Én ezeket NEM VITATOM. Nem érdekel a mandátumok száma sem, mert a tőled idézett eredeti mondatban nem szerepelt mandátum. Engem a pontatlanság zavart, és az, hogy ebből a pontatlanságból adódóan valótlant állítasz.
Már csak magamat tudom idézni:
>>Te azt írtad, hogy "akik elmentek szavazni, azoknak a többsége a fideszt akarta, rájuk szavazott", de ez egyszerűen nem igaz [, hiszen ] az összesített 44,54%-ot aposztrofálhatjuk úgy, hogy a szavazók "szűk fele", de úgy nem, hogy a "többsége".<<
Nincs szó mandátumról. Nincs szó különböző megközelítésről.

macamuca [IHUN] 2014.04.09. 13:31:33

@nál:
"Nem igazán értem, hogy minek ennyi magyarázat."

Beszélgettünk valamiről, a leírt vélemények (ahogy én értelmeztem, de lehet, hogy tévedek) a lényegben megegyeztek, a részletekről pedig megpróbáltuk pontosítani, hogy ki mit hogyan értett.

Ez szerinted fölösleges ("Nem igazán értem, hogy minek ennyi magyarázat."), ha jól értettem. Ha nem, akkor ismét bocs...

Engem érdekel a téma (az eredményt és legitimitását nem vitatom), ezért szívesen beszélgetek róla, akár egyező-hasonló a véleményem a beszélgetőtárséval, akár eltérő.

Magyarázat (bármivel kapcsolatban): feltételezések helyett jobban szeretem, ha a lehető legpontosabban sikerül megértenem a másik fél mondandóját, ill. megfogalmaznom a sajátomat.
Természetesen nem muszáj velem beszélgetni (akár az is bőven elegendő ok lehet erre, hogy a másik fél nem akar-nem szeret magyarázni, témától függetlenül).
Peace.

nál 2014.04.09. 14:19:03

@macamuca [IHUN]:
Nekem nem a beszélgetéssel van bajom, csak igazából nem gondoltam, hogy ebből beszélgetés lesz. Megjegyeztem, hogy egy állításod nem igaz, te pedig váltig állítod, hogy ha így-úgy tekerjük a dolgot, akkor megláthatjuk benne az igazság szikráját. Nem vagy te véletlenül politikus?

Egészen jól érted, a fölösleges az, hogy "a részletekről pedig megpróbáltuk pontosítani, hogy ki mit hogyan értett".
Amit nem értesz, hogy én ezt az egészet kizárólag a pontosság jegyében jegyeztem meg, arra reflektálva amit Miminek írtál. Engem nem kell semmiről meggyőznöd, és őszintén szólva sem a pártpreferenciád nem érdekel, sem pedig a véleményed a választási rendszerről.

A kérdés egyszerű:
Igaz volt Mimi állítása, miszerint "azok közül aki elmentek szavazni, a többség nem a Fideszt akarta"?
Igaz az a mondat, hogy "akik elmentek szavazni, azoknak a többsége a fideszt akarta, rájuk szavazott"?

Szó sincs mandátumokról, látod? Arról van szó, hogy az egyének hogyan fejezték ki akaratukat, pártpreferenciájukat szavazás útján. Nos, mivel Fidesz összesítve 44,54%, addig az elsô állítás helytálló, a második nem.

DieNanny CH 2014.04.09. 14:54:49

@blackhair-lady:

Hűűű... (pirulás...) Szívesen, úgyis tervben van az angol tanulás, mert a kedvenc sorozataimat mindig 1-2 hetes késéssel tudom csak nézni... Bár az olasz nyelv jobban tetszik. Vagy 20 év múlva hozzátok már inkább spanyol kell? :-)

DieNanny CH 2014.04.09. 14:59:27

@Kövérmadár [swe]:

Te, figyelj. Most már igazán, de nagyon-nagyon, de TÉNYLEG!!! meg kellene venni egy szigetet, mert már kitaláltad a legjobb szavazási rendszert, amit MI, külföldre-szakadtak használhatnánk a saját, privát kis szigetállamunkban...
:-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.09. 20:20:25

@DieNanny [SZ,CH]:
Ezt mondom én is!
Diggek kiásná az alapot a házainknak, charlieharper addig forgatná a pénzünket. Geegee felesége lenne az orvos, dr. andalúz pedig a lelkünket istápolná.
tanano vagy tableto válthatná geegee feleségét. Én összefércelném a szükséges szerszámokat és kezdetleges gépeket Kartash-csal, Long pedig megoldaná az áramellátást. Lenne angol tanár is és te vigyázhatnál a többiek egyerekére.
Quercus lenne a fűfelelős :)

Tökéletes munkamegosztás, ideális kommnuna.
Simán összeszednénk innen 50-100-150 embert, akikkel egy tökéletesen működő közösséget lehetne létrehozni.

blackhairlady 2014.04.09. 21:17:14

@DieNanny [SZ,CH]: Husz ev? A nagyobb gyerekeim mar akar msot is szulok lehetnenek, 23 es 25 evesek:))))
Lehet, hogy amerikaban spanyol nanny kell, de nekunk magyar, szoval miattunk ne kezdj el tanulni mast:))))

kovacs55 2014.04.10. 22:46:31

@charlieharper [home, sweet home]:

Itt mindenki megkapja az allampolgarsagot ha keri egy bizonyos idö utan, meg csak a nyelvet sem kell beszelnie...lehet akar buntetett elöeletu is, nincsen kulönösebb merce, kivanalom. A jogaikat nagyon hamar megtanuljak de a kötelesseguket sokan mar nem...Ne is menjunk bele melyebben (Malmö, Göteborg, kulönösen veszelyeztetett terulet, megis sokan kapnak allampolgarsagot arrafele...).

kovacs55 2014.04.10. 22:46:31

@Kövérmadár [swe]:
A nyomtatvany megkerdezi, hogy tartozkodtal-e egyhuzamban 6 hetnel tovabb kulfoldon. Ha igen, akkor miert?
egy 8 hetes, ceges uzleti ut az nem vonodik le, mig egy 2 honapos "hazakoltoztem", mert nem volt munkam pedig igen.
Azt hiszem 1500 korona fejenkent (140 font, 230 usd, 170 eur, hogy mindenki ertse

Regen mikor volt pecseteles a hataron akkor tudtak ellenörizni az orszag elhagyasat (sved, dan, nemet hatar) de ma mar nem erdekel senkit, persze azert lehet hogy ott van a kerdöiven es anno ingyen volt az allampolgarsag is.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása