oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 06. 06:54,  Van B-terved katasztrófa esetére? 722 komment

2014. április 06. 06:54 Határátkelő

Van B-terved katasztrófa esetére?

Ma maradunk Európán belül, keresünk lakást Svájcban, továbbtanulunk Dániában és szó kerül arról is, hogy akad-e B-tervünk, ha valami igazán rosszul sülne el külföldön.

cím_99.jpg

Kezdjük rögtön is az utóbbi témával, egyúttal egy új blog, a Három gyerekkel irány Anglia! bemutatkozásával! Mint szerzője, Marcsi írja, az ember, amikor valami baja van, hajlamos azt hinni, hogy teljesen egyedül van vele. Hogy soha, senki így még nem érzett. Pedig a külföldön élők számára a gondok nagy része közös.

„Vannak dolgok, amikre jobb még tiszta fejjel felkészülni és megtervezni, mit csinál az ember, ha baj történik. Nem azért, mert várja, hogy baj történjen - inkább, hogy akkor se legyen a baj nagyobb, mint amilyen. Ahhoz, hogy az ember komoly bajba kerüljön, nem kell feltétlenül valami tragédiának és halálesetnek történnie. Maradhat egyedül úgy is egy nő, hogy a férje kilép a kapcsolatból. (...)

Külföldön az átlagosnál is sérülékenyebb az ember. Egyfelől, mert nagyon sok esetben csak egy ember keres pénzt. A másik (általában a feleség) otthon van, vigyáz a gyerekekre, viszi a háztartást. (...) ha baj van, akkor bizony ez problémát okozhat. Ahogyan az is, ha az egyik fél nem tudja, hogy hová és milyen számlákat kell fizetni (mert mindig a másik csinálja) vagy nincs saját bankszámlája.

Ez különösen akkor fordul elő, ha csak az egyik, dolgozó ember beszéli a nyelvet - a másik meg, aki otthon van a gyerekekkel, nem tud elmenni nyelvet tanulni, és így egyre kiszolgáltatottabb helyzetbe sodródik, ami nyilván sem az önbecsülésének, sem a kapcsolatnak hosszú távon nem használ. (...)

Nem találtam olyan magyar blogot, ahol erről a témáról esne szó - ezért külföldi expat nők blogjait nézegettem át arról, hogy milyen óvintézkedéseket érdemes megtenni, és hogyan készülhet fel az ember arra, amire nyilván nem lehet. De mégiscsak muszáj.

1. Kit kell értesíteni?

A bloggerinák szerint a legjobb megoldás, ha a hűtőre teszel egy nagy papírt, ráírva a baj esetén OTTHON értesítendő emberek telefonszámát, Skype nevét, egyéb elérhetőségét, ezzel a felirattal: "if anything happens ring my mother/brother..."

2. Mi legyen a gyerekkel?

Vannak országok, ahol ha bármi történik a szülőkkel, a gyerek automatikusan gyámság alá kerül. (...) Érdemes egy jó barátnál (akinek a száma mindenhol le van adva) hagyni egy nyilatkozatot arról, hogy baj esetén hozzá kerülhet a gyerek ideiglenesen, ameddig az a rokon, akit gyámul kiszemeltünk megérkezik otthonról. Érdemes erről egy papírt otthon is biztonságba helyezni, a kinti barátnál is és az otthoni rokonnál (barátnál) is - mindkét nyelven! (...)

3. Van pénzed?

Felnőtt ember vagy - legyen saját bankszámlád, saját pénzed. Akkor is, ha nincs saját kereseted és akkor is, ha macerás ezt elintézni és úgy érzed, nincs is rá szükséged. Bármi, de tényleg bármi történhet egy kapcsolatban, vagy a pároddal. Tudd, hogy hol van a pénzetek, melyik banknál, milyen bankszámlán (vagy bankszámlákon) és legyen hozzáférésed. (...)

4. Mindig legyen B-terved!

Nem számít, hogy milyen jó az élet - annyi pénzed mindig legyen, hogy haza tudj menni a gyerekekkel együtt. Azt is döntsd el, hogy hová mész haza ebben az esetben. Kibírsz anyádéknál akár fél évet is - vagy inkább laknál a testvérednél? Amikor az ember pánikba esik, vagy gyászol, nem gondolkodik tisztán. Ezért ezeket a dolgokat most gondold végig, tiszta fejjel. (...)

5. Gondolj a legrosszabbra is!

Na, mondjuk ez az a téma, amivel aztán végképp senki nem akar foglalkozni, de sajnos nincs ehhez túl fiatal életkor. (...) Ahol az apa engedélye kell ahhoz, hogy a gyerek átlépje a határt, ott bizony előfordulhat, hogy az anya ott ragad egy idegen országban, ahol nem szeretne. De bizony még a legcivilizáltabb országban is fennakadást okozhat, ha eddig apa nevére érkezett a gyerektartás vagy az adó-visszatérítés és ő most már nincs. (...)”

Eddig tehát röviden az 5 pont, amiket természetesen a blogon részletesebben is kifejt Marcsi, ide kattintva érhetitek el a posztot, érdemes!

Költözés Svájcban

A mai második ajánló az Ugrás Svájcba blogról származik, melynek szerzője most Svájcon belül ugrott egyik lakásból a másikba. Nem lévén sok holmija (gondolta ő…), az autóbérléses megoldást választotta, ami önmagában megér egy misét. Nézzük!

autó_3.jpg

„Nem gondoltam volna, hogy 1 éven belül 2 költözésem is lesz. Vagyis valahol persze, hiszen volt egy terv a fejemben, mikor idejöttem, és egyelőre tartjuk is magunkat hozzá.

A másik, amit nem gondoltam volna, hogy ennyi cuccom van. 15 négyzetméteres szobában éltem eddig, és most vakarom a fejem, hogy ez a rengeteg holmi mind itt volt eddig is? És én hol fértem el?

Kezdjük az elején!

Az egész költözés a közösségi autóbérlésre épült. Ez, esetemben úgy működött, hogy neten megrendeltem egy autót, amit előre ki kellett fizetni, majd besétálni egy, a prospektusban megjelölt vasútállomásra, ahol is kiállítottak, egy chipkártyát, amit ezentúl a szolgáltatásra tudok használni. Létezik belőle előfizetési díjas konstrukció, én viszont az ad hoc-jellegű használatot választottam. (...)

A dolog gyakorlatban úgy működik, hogy a kapott kártyát odateszem az ablakban lévő checkpoint-hoz, ami nyitja az ajtókat, és az indítókulcs meg benn van a kesztyűtartóban. Benzinkártyával lehet tankolni, az a szabály, hogy legalább harmadáig kell lenni a tanknak, mikor leteszed végleg a kocsit. (...)

Amikor megláttam az összekészített halmot, komolyan elgondolkodtam azon, hogy be fog-e férni a C3-ba? Végül sikerült, de plafonig pakolva, hátsó ülések lehajtva és még az anyósülésre is került. (...)

A lakással persze nem ment minden simán, valamilyen oknál fogva az utolsó pillanatig halasztotta a régi lakó a távozást, emiatt még most festik a falakat, ennek köszönhetően csak a minimális dolgokat vittem be, a többit meg lehordtam a pincébe, újabb cipekedés. Ahonnan meg persze fel is kell hozzam, ha kész a festés. Nem baj, edzésben maradok.”

Így néz ki tehát egy svájci költözés kicsiben és röviden, ha hosszabban is kíváncsiak vagytok rá, akkor kattintsatok az Ugrás Svájcba blogra és ott elolvashatjátok a teljes posztot!

Miért éppen Dánia?

Végül még egy új bemutatkozó itt, a Határátkelőn, a Hova-tovább blogot két lelkes ifjú működteti és a ma idézett posztban arról van szó, miért éri meg éppen Dániában egyetemistának lenni.

egyetemi jelentkezés.jpg

„Van jó pár diákközvetítő cég Magyarországon, ami arra van specializálódva, hogy a magamfajta friss érettségiseket segítség abban, hogy Dániában folytathassák a tanulmányaikat.

Nem véletlen, hogy ez jó biznisz, ugyanis abban az időben a jelentkezéshez el kellett küldeni az érettségis dokumentumokat, kellett írni egy ingyenes nyelvi tesztet (azoknak, akik nem rendelkeznek bizonyos nyelvvizsgákkal, amiket elfogadnak Európa-szerte), hogy lássák beszélsz-e angolul és még persze a jelentkezési íveket kellett kitölteni.

Igaz, hogy a szolgáltatásukért ezek a közvetítőirodák elkérnek egy bizonyos összeget, ami cégről cégre változik legjobb tudomásom szerint, de ezt az összeget az első félév sikeres befejezése után visszaküldik neked.

Jelen pillanatban, ezekhez a pontokhoz még hozzácsaptak a dánok egy felvételi portált is az interneten, amin keresztül figyelemmel lehet követni a jelentkezésünket. (...)

Lényeges különbségek vannak az itteni továbbtanulás és az otthoni között, ez nem vitás. Először is a Dániai egyetemek INGYENESEK! (...)

Amiben Dánia különbözik az otthoni tanulmányoktól: kezdjük a listát azzal, hogy angolul tanulsz. Ehhez az opcióhoz (legalábbis azon a szakon, amit én néztem még anno) otthon felárat kell fizetni. Itt ez alap, mivel ugye nagy valószínűséggel nem tudtok dánul. Mivel rá vagy kényszerülve arra, hogy angolul beszélj és használd a nyelvet minden nap, fejlődni fog az angoltudásod. (...)

Otthon megszokhattuk, hogy könyvekből kell magolni és minél jobban meg tudod tanulni szó szerint, annál jobb az eredményed a vizsgákon. Ezzel ellentétben itt arra próbálnak felkészíteni, ami a való életben is várni fog. Az év nagy részében csoportos projecteket kell kidolgozni. (...)

Továbbá számítani lehet arra is, hogy minden héten kell valamiből prezentálnotok. Ez a módszer nagyon furcsa lehet azoknak, akik megszokták otthon, hogy mindent szóról szóra megtanulnak. Voltak olyan osztálytársaim, akik azt mondták, hogy így nem tudnak egyszerűen tanulni.

Szerintem ez az egyik legjobb dolog az itteni egyetemeken, ugyanis nekem elegem volt abból, hogy az én ötleteim és véleményeim egyáltalán nem számítanak az órákon, mert az nincsen leírva a könyvbe. Én felszabadítónak tartom ezt a fajta oktatási rendszert. (...)

Egy másik dolog, amiből nagyon nagy hasznunk származhat a jövőben, hogy nagyon sok országból ismerünk meg embereket. Ezek a kapcsolatok otthon is meglennének, de valószínűleg országon belül. (...)

Ha csak azt nézzük, hogy mit tanultam eddig, már biztosan ki merem állítani, hogy életem legjobb döntése volt, hogy nem otthon mentem egyetemre, hanem vállaltam a dániai kalandot minden jó és rossz oldalával együtt.”

Ennyi tehát röviden a Hova-tovább blog dániai egyetemekről szóló bejegyzése, a teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el, szerintem érdemes, és nem csak azoknak, akik éppen továbbtanuláson gondolkodnak!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Itt a hétvége, amikor a legtöbben otthon főzünk. Arra gondoltam, osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel ahataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Dánia Anglia Svájc Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr725957137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2014.04.06. 07:31:12

Jó reggelt és jó szurkolást mindenkinek! Hogy minek szurkoljunk ma ? Gondolom mindenkinek a fejében van egy elképzelés a választás eredményéről, na annak lehet szurkolni, hogy bejön e ez az eredmény. Az első blogban említett elővigyázatosság teljesen jogos nem csak határátkelésnél, hanem otthon is sajnos adódhatnak az említett problémák.

Muscari 2014.04.06. 07:48:01

@33621: bizony. Az ember nem szivesen gondol ilyesmire, pedig kellene.
Nagyon sokszor elofordult mar pl. hogy a vallalkozo ferj halala utan penz nelkul maradt a csalad, mert senki sem fert hozza a bankszamlahoz.

Ez egy fontos tema, igenis gondolni kene ra. Ez hatvanyozottan igaz kulfoldon, ahol az ember meg kiszolgaltatottabb.

Emlekeztek meg Zuzimama posztjara? O sokat tudna meselni.

33621 2014.04.06. 07:57:34

@Muscari: Ö az aki ha jól emlékszem Hollandiában járt úgy, hogy a párja hirtelen meghalt és ott maradt talán két kislánnyal.
Egy kis érdekes és vicces így reggelre! Ilyen szexis defektet még nem láttam.
toochee-foto.postr.hu/furcsa-defekt/

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.06. 08:27:44

Mondtam, hogy nem egyszerű lakást bérelni, költözni...
:D

rezsöatya 2014.04.06. 08:28:37

Nekem ez szurta a szememet: " ...aki otthon van a gyerekekkel, nem tud elmenni nyelvet tanulni..."
Ismerek olyat, aki otthon (meg)tanulta a nyelvet, aztan kijott, allasa van, dolgozik es BESZEL! a nyelvtanulashoz nem tanfolyam kell elsosorban, hanem kitartas, szorgalom. Gyerek mellett is arra van ideje az embernek, amire akarja (tudom, mert anno harmat neveltem fel egyedul).

Koltozes tema: Svajcban nem lehet kis vant berelni? Mert az azert praktikusabb erre a celra egy C3-asnal...

rezsöatya 2014.04.06. 08:31:51

Ez a szokasos vasarnap reggeli csend, vagy ma mindenki sorban all a konzulatusnal? :-)
(csak hogy OFF is legyen! Csokolom, Reka van? :D - de gonosz vagyok!!!)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.06. 08:32:25

@rezsöatya: De lehet, csak nem "óccsó". Meg, ahogy a szerző is írta, nem gondolta, hogy ennyi cucca van.
Ezzel mi is mindig így vagyunk... :D
Pedig, már nem vagyunk amatőrök.
:D

**mimi** 2014.04.06. 08:38:20

Teljesen igazatok van, az első rész, kicsit ijesztőnek tűnik, de fel kell készülni mindenre.
Én nem olvastam Zuzimama posztját, de elolvasnám, ha belinkelné valaki..

Megvárom míg a lányom felébred, és megyünk szavazni, neki ez az első szavazása....

**mimi** 2014.04.06. 08:39:23

@rezsöatya:
:))))))))))))

vagy még mindenki ágyban :)

Sütemény1975 2014.04.06. 08:40:06

Jo reggelt, jo s(z)avazast! :) Belgiumban varom az eredemenyeket!

rezsöatya 2014.04.06. 08:42:18

Nem tudom az arakat, itt is csak a hirdetesekbol, de £29-ert mar Ford Transitot lehet berelni (aztan, hogy ebben mi van benne, meg nem neztem utana!). Meg mondjuk ketszer is lehet fordulni a kis autoval, ha sok a cucc...

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.04.06. 08:44:31

@rezsöatya: Persze lehet otthon is tanulni a nyelvet, tanfolyam vagy tanár nélkül. De ha nincs gyakorlási lehetőséged akkor egy bizonyos szintnél tovább nem tudsz jutni. Mert ott már kéne az hogy használd is. De ha nincs kivel beszélgetni, gyakorolni akkor a tanultak gyorsan elillanak.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.06. 08:44:38

@rezsöatya: Én nem megyek szavazni. Reggel bekapcsoltam a tv-t, és elég gáz, hogy a királyi tv-n prominens személyiségek épp a lelkiismeretre apellálnak. :(((

rezsöatya 2014.04.06. 08:45:12

@**mimi**: ja, tudom... mozgo urna...! :-P

2014.04.06. 08:48:18

@svájci sapka (ch):

"prominens személyiségek épp a lelkiismeretre apellálnak"

A miénkre. Mert nekik nincs.

rezsöatya 2014.04.06. 08:49:11

@svájci sapka (ch): en sem... egyetlen nap, amikor nem a munka miatt kelek koran, azonkivul a B tervemben sem szerepel visszamenni Mo-ra. A benzin Londonig £ 20, abbol szebb helyekre is eljutok... kiralyi TV-nem nezek, csak a "kiralynoit" :-)

Chamroe 2014.04.06. 08:50:39

Reggeli után én is elindulok, már ha addig sikerül anyut felébreszteni :)
Kellemesen csalódtam. Én azt hittem, hogy az átjelentkezés lassan megy, és hogy el is késtem vele, de csütörtök este (éjszakás előtt) regisztráltam, és másnap délelőtt jött az e-mail, hogy hova kell mennem.
Már csak a térképen kell belőnöm.

rezsöatya 2014.04.06. 08:53:16

@ChristineK: gyakorolni mindig lehet. Amikor kijottem mindenkivel szobaalltam, hogy gyakoroljam a beszedet. Penztarosssal a boltban, kutyasokkal a parkban es "aki otthon van a gyerekkel" is elviszi oket a suliba... Latom mindig traccspartizni a mamakat az iskolak elott...

Chamroe 2014.04.06. 08:53:48

@svájci sapka (ch): Hát akkor rácsellóztak, mert az én lelkiismeretem mást mondd, mint amit ők szeretnének :)

Sütemény1975 2014.04.06. 08:54:13

En szavaznek, de a kamionparkoloba nem hozzak a mozgo urnat :))

rezsöatya 2014.04.06. 08:54:20

@svájci sapka (ch): nem hiszem! Svajcbol nem £ 20 Londonig! :-)

TilosazA (UK) 2014.04.06. 08:57:25

@Muscari: Sajnos egy haláleset után a banknak kötelessége zárolni a számlát addig, amíg a hagyatékról nem jön papír, mert olyan arányban kell elutalnia az összeget ahogy örökölték. Ezt csak az védi ki, ha az embernek saját számlája van, ill. ott lehet még érdekes, ha ténylegesen közös a számla (mindkettőjük nevén rajta van, tehát nem csak rendelkezik rajta a házastárs).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 09:10:21

Ugy ma nem fog a csapbol is a valasztas folyni?! :)

Erdekes a B-terves blog.
Nekunk a huto helyett a telefonban van egy-ket olyan contact, hogy ICE 1/2 ("in case of emergency).
3 szamla, mindenki hozzafer mindhez.
Es ugye az elsosegelytanfolyamra is elkuldott Muffin...

@ChristineK:
Akkor megprobalhat a szomszedokkal vagy a mar beszelo parjanak segitsegevel fejlodni.
A tanulas/fejlodes lehetosegenek hianya 99%-ban kifogas.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 09:12:55

@svájci sapka (ch): engem csak az zavar, hogy egyoldalú a tájékoztatás. (Akkor is zavarna, ha az a másik oldal lenne)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 09:16:13

B terv nem kell. Ezen az alapon kell C terv is, meg D terv, stb.

Felesleges a dolgokat pontosan számolgatni, elegendő a nagy vonalakban való gondolkozás.

A dolgok ezernyi módon ágaznak szét, nem lehet semmit előrelátni. Ennek felméréséhez elég saját eddigi életünket visszagondolni. Életünk sok mai esemény valószínűsége minimális a múltat figyelembe véve. Na, ugyanez a jövőre is igaz.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 09:17:20

@33621:

Én nem szurkolok. Kiszámoltam az eredményt. Ha jelentősen nem jön be, maximum meglepett leszek. De nincs saját pártom, nincs kinek szurkolni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 09:19:21

@Sütemény1975:
Viszont ott ehetsz egy jo hotdogot es ihatsz kavet. A szavazokorben nincs etel, rosszabb a csabitasi faktora :)

@TilosazA (En/Mum):
Ezert is jo, ha van vegrendelete az embernek, akar 30 evesen is. Azzal el lehet rendezni minden ugyet, meg kizarni is valakit az erdemtelensege miatt.
Nekem is kellene, mert sajnos az egyenesagi orokosom az apam, igy ot ki kell zarnom.

A bank itt megkerdezte, hogy ha barmi tortenik, akkor ki es hogyan orokolje a szamlamat. Olyan lehetosegek voltak, hogy:
A) gyerek -> (ha nincs) -> hazas/elettars;
B) hazas/elettars -> (ha nincs) -> gyerek;
C) valaki mas

Hazas/elettars eseten nyilvan az, aki a halal pillanataban a halottal el. Nem kell minden kapcsolat eseten ujat megadni.

2014.04.06. 09:33:44

Igen, a B terv nagyon fontos. Nalunk tobb verzio is van.

A svajci autos dolog, ugy mukodik, mint a zip car NYCban. Nem lehet kivalasztani a kategoriat, amit berelni akarsz?

Daniaban angolul oktatnak az egyetemen? Jo tudni. Ez acsoportos dolog, olyan lehet, mint az eletben. A 8 fos csoportbol, jo, ha 2-3 ember huzza igazan az igat. Csoportdinamika. Elobb-utobb ugyis bekovetkezik. Van ra egy szakszo, "social spoofing" neven, roviden azt jelenti, hogy nem csinalok semmit, majd a masik megcsinalja helyettem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 09:38:35

@charlieharper [home, sweet home]:
Svedorszagban a BSc joreszt svedul van, de lattam mar angol kurzust is. Az MSc viszont angol.
Ezert szeretnek majd MScre felvetelizni idovel (kerdes, hogy milyen szakra, erdektlne pl. a matematika / fizika es gepeszet is)

Szakdolgozatot is van, amikor kozosen irjak paran.

Morgo1229 2014.04.06. 09:38:50

@maxval a gondolkodó birca: kiszamoltad ?elmondod? engem erdekel.

nyuszigonosz 2014.04.06. 09:40:22

Nem úgy mondanám, hogy B-ternek kell lenni, inkább úgy, hogy beszélni kell a dolgokról és házastársak esetében megbeszélni sok mindent.
Váratlan haláleset megtörténhet, és bizony tudni kell lépni, intézkedni. Még akkor is érhetnek váratlan meglepetések.
Pl. Németországban a bankszámla tulajdonos halála esetén ezt a számlát 3 hónapra zárolják. Még akkor is, ha közös számláról van szó.
Ez azt jelenti, hogy ez eddigi állandó fizetnivalókat továbbra is utalják, ahová eddig, de: készpénzt nem lehet erröl a számláról felvenni, söt új utalásokat sem intézni.

Nyelvet tanulni meg tényleg nem csak nyelvtanfolyamokon lehet, az utcán az üzletben, a rádióból, kisgyerekes anyukáknak a játszótéren....

A kocsikölcsönzés: biztosan van Svájcban is, mint itt is.

2014.04.06. 09:44:03

@Kövérmadár [swe]: es ingyenes? Barmely EU allampolgar jelentkezhet? Mi a felveteli kovetelmeny?

Morgo1229 2014.04.06. 09:50:23

Erdekes blogdinamika volt tegnap. Lexrex megjott, Shakti meg le lett leptetve. Hinta immar a szuleivel el nem pedig az anyukajaval. Max allitja o nem hinta. Es Charlie nem a HA. Cougar visszajott de hol van Petya?

Morgo1229 2014.04.06. 09:51:39

@maxval a gondolkodó birca: jo de ugy irdd le lecci hogy hany listas es hany egyeni.

klappol 2014.04.06. 09:51:52

Szép jó reggelt:)

Érdekesnek találom a posztot, elgondolkoztató.

Esik az eső itt keleten, az embernek nincs kedve, de szavazni megyek majd.

Mivel tegnap jöttem ide és sokan szeretettel fogadtatok, ezért köszönet mindenkinek.

Chamroe 2014.04.06. 09:51:58

@Kövérmadár [swe]: Ti csak a lakásban engeditek szabadon Muffint vagy ki is mehet?
Nálunk sokszor volt kint Musu levegőzni, de egy idő után már csak így tudtuk megoldani:

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/140406/Cham_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

Azt hiszem érthető, hogy miért :D

nyuszigonosz 2014.04.06. 09:52:31

@charlieharper [home, sweet home]: Az autós dolog:
Az szerintem úgy lesz, hogy mivel regisztrált ebbe a személygépkocsi kölcsönzöbe, így bármikor ugyanígy igénybe vehet személykocsit tölük a továbbiakban is. Áll a kocsi valahol, nyitja a chipklártyával és megy vele, majd máshol leparkolja.

Ezek nem költözésre vannak, hanem olyan carsharing alapon.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 09:52:44

@charlieharper [home, sweet home]:
Igen, ingyenes.
Barki, aki EUs.
Kovetelmeny? Ezt az iskolatol kellene megkerdezni. A BSc-re meg kell lennie a SAS2-nek (ez kb. egy itteni sved erettsegi lehet), MSc-re vagy egy nemzetkozi nyelvvizsga kell angolbol (ielts vagy hasonlo) vagy egy itteni angol erettsegi.
Mi megcsinaltuk az utobbit, mert a tobbi elevul, ez pedig ha megvan, akkor irany az MSc.

A felveteli modjarol annyit tudok, hogy:
A) felvetelit lehet irni
B) vinni lehet pontot
C) mindketto

Ennel pontosabbat sajnos nem tudok :(

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 09:55:21

A mi cegunknel sztenderd (tehat kvazi kotelezo, nem valaszthato) fizetesen feluli tamogatas az eletbiztositas.

Raadasul ha alulrol szagolom az ibolyat, parom annyi penzt kap utanam hogy siman lekoltozhet a karibi tersegbe es koktelt csurcsolhet elete vegeig... Most igy jobban belegondolva lehet hogy erdemes lenne odafigyelnem ra milyen szag- es izmentes mergezo vegyszerek vannak a haztartasban mert tobbnyire o szokott fozni. :DDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 09:56:56

@Morgo1229:
Mostanaban izgalmas napokat elunk. Biztosan parzasi idoszak van ;)

@Chamroe:
Persze, csak a lakasban.
Regebben (Mo-n) volt kennelje is a kertben. Szabadon nem eresztjuk, mert nehez lenne hazacsalni vagy ha megijedne, lehetne rohanni utana. :)

A kepet nem tudom megnyitni :(

Morgo1229 2014.04.06. 09:58:18

@maxval a gondolkodó birca: nekem van miert szurkolnom. Nalam vannak olyanok, akiket a felcsuti stadionepitoktol is ezerszer jobban GYULOLOK.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 09:59:07

@Chamroe:
Nalunk is ekkora a ketrece, ebben alszik ejjel vagy van nappal, ha senki sincs itthon. Egyebkent ove a lakas :)

tanato 2014.04.06. 10:03:06

@maxval a gondolkodó birca: Nem B terv kell hanem előre meg kell beszélni mi legyen a metódus ha valamelyikőnk,kórházba kerülne,kiesne a munkából ,netán a legrosszabb bekövetkezne.A különböző számlákhoz mindkettőnknek hozzáférése van,éppen ezért.Nyilván elhagyás,válóper,az meg olyan amire nem lehet előre felkészülni.Ez már nem B terv ez Vis Maior.
Az biztos hogy nem szerencsés ha mondjuk csak az apuka beszéli az illető ország nyelvét,a gyerekkel otthon lévő anyuka meg nem veszi a fáradtságot a nyelvtanulásra külföldi környezetben.Itt akár betegség,baleset,akár haláleset,akár "egyszerű" elhagyás harmadik fél miatt,hatalmas problémát okoz.

nigara 2014.04.06. 10:06:51

@Kövérmadár [swe]: valami weboldal nincs a felsőoktatási dolgokról, ahol vannak infók?

Chamroe 2014.04.06. 10:07:17

@Morgo1229: Nekem még az elejéről úgy rémlik, hogy Hinta a "szüleit" emlegette, csak valaki rácuppant a "hintaazanyukájávalééééél" témára, és onnantól nem volt megállás..

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 10:09:44

@charlieharper [home, sweet home]: @Kövérmadár [swe]: Dania egy jo 6-7 evvel ezelott nagyon rafekudt erre a nemzetkozi oktatasra. Folyamatosan szippantjak fel a diakokat szerte Europabol. Tavaly mar valami 45% korul volt a felsooktatasban a kulfoldiek szama.

Annyira komolyan veszi a dolgot a dan kormany, hogy ezeknek a toborzocegeknek, amik Europa szerte megtalalhatoak, fizeti az alkalmazottait hogy hozzanak minel tobb diakot. Meg sorra nyitjak az ujabbnal-ujabb intezmenyeket.

Tekintve hogy ingyenes az egesz hajciho, csak arra tudok gondolni, hogy a dan allam ugy kalkulal, hogy ha valaki idejon es elvegzi az egyetemet, akkor az osztalytarsak es az eltoltott 3-4 evnek koszonhetoen megfelelo szinten integralodik. Raadasul ugye az egyetem miatt magasabban kepzett munkaerorol van szo. Vegulis, hosszu tavon mukodhet.

DieNanny CH 2014.04.06. 10:09:51

@rezsöatya:

"kiralyi TV-nem nezek, csak a "kiralynoit""

Ez jó! :-)))

2014.04.06. 10:12:58

@maxval a gondolkodó birca:

A Fidesz szavazóbázisa határolható be a legegyszerűbben.

2014.04.06. 10:19:57

@Kövérmadár [swe]: oszinten szolva, azt sem tudtam, hogy az IELTS elevul.
@nyuszigonosz(D): jaja, ez az USAban is igy van, de ki kell valasztanod, hogy kilyen kategoriat kersz aznapra/arra az ido intervallumra.
Majd mi is ezt tervezzuk hasznalni NYCban, autovasarlas helyett.

@tanato: UKban bonyolult az orokolesi jog. Ha gyerekek vannak, sokkal egyszerubb a vegrendelet. A penzugyi szektorban, a vegrendeletirast fel szoktak ajanlani, mint plussz benefit a fizetesi csomagban.

2014.04.06. 10:20:05

@Morgo1229:

Eddig is beleolvastam a blogba, ha volt időm-ritkán van-, de miután a blog alapbeállítottsága liberális, én meg nem vagyok az, nem akartam-akarok fölösleges konfliktusokat generálni.
Cougarnak én is örülök, kivívta a tiszteletemet. Szerintem eddig is volt, csak arra várt, hogy egy bizonyos személy eltűnjön innen.

"Charlie nem a HA" Hiszem, ha látom.

DieNanny CH 2014.04.06. 10:21:20

@Morgo1229:

Hinta neked is feltűnt? Fura ez az egész, mit ne mondjak... Merthogy ilyeneket is írt:
blog.hu/user/283237

2014.04.06. 10:23:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: lehet, hogy a singaporei modellt karajak kovetni? Magasan kepzett, angolul beszelo munkaero magneskent huzza be a befektetest, R&D (most Singbe megy jo sok penz evben), stb. Olyan munka, ahol "repeatable process", vagyis csirkefarhat vallogatas vagy dvd osszeszereles mehet az alulkepzett orszagokba. Dania ugy latszik az elobbibe teszi magat.

tanato 2014.04.06. 10:23:05

@charlieharper [home, sweet home]: Köszi az infót,ez már tényleg speciális ,országfüggő./Ezért is nem tud egy itthon végzett jogász munkába állni azonnal kint szemben pl. egy orvossal vagy mérnökkel/

2014.04.06. 10:24:10

@klappol:

Esik hál' Istennek. Tegnap néztem a búzát,nagyon kell rá.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 10:25:55

@lexrex:

Nem, nem. A Fideszre szavaz a legtöbb független, határozatlan, passzív szavazó. Pont ezzel nyernek. A kemény mag nem lenne elegendő választásnyeréshez.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 10:31:32

@Kövérmadár [swe]: "Leszel a felesegem? 8)"

Csak igy? Semmi korites? Vacsora, gyuru, udvarlas, esti fenyek? Hat ennyire konnyuverunek nezek ki?

2014.04.06. 10:33:30

@maxval a gondolkodó birca:

Fidesz szavazók:

1, magas jövedelműek> egykulcsos adó
2, nagycsaládosok> családi adókedvezmény
3, nyugdíjasok jelentős része> rezsicsökkentés
4, cigányság> rettegnek a Jobbiktól
5, templomba járó katolikusok> a mise után hazafelé szavaznak, arra akit a misén a pap ajánl( Fidesz)
6, vállalkozók> akiknek a Fidesz holdudvar adott munkát

2014.04.06. 10:34:11

@tanato: UKban a szemelyi jogok, biztos rossz jogi szot hasznalok, specialisa. Ezalatt, azt ertem, hogy a munkaszerzodesi jog vagy a jog, ami a kirugast szabalyozza vagy, oroklet szabalyozza, az mind elter a kontinensen megszokottol. Gondolom minden orszagban vannak kuriozumok, ug vettem eszre, hogy itt tobb az ilyen. Persze, limitalt a mintam.
Ezert bodorsag a "nem kell B terv", ha kiskoru gyerekeid vannak.
En mondjuk ilyenben a veglet vagyok es akkor is lesz, ha mar nem kiskoruak.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 10:35:22

@charlieharper [home, sweet home]: "oszinten szolva, azt sem tudtam, hogy az IELTS elevul."

Maga az IELTS/TOEFL vizsga eredmenye nem is evul el, de az egyetemek csak maximum 2 evvel ezelotti vizsgaeredmenyt vesznek figyelembe.

Ha nem egyetemre kell, akkor kesobb is ugyanolyan jo az IELTS/TOEFL eredmeny.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 10:36:59

@lexrex:

Nem hiszem, hogy ilyen módon le lehetne a dolgokat egyszerűsíteni.

Minden választást Mo-n a bizonytalanok döntenek el. S a fő szempontjuk: ki a kisebbik rossz.

2014.04.06. 10:37:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: igen, ezt a toeflrol tudtam. Teljesen logikus egyebkent. Annyit tudok, hogy peldaul egy ausztral kivandorlashoz is ielts kell es meg az anyanyelvu briteknek is. Nem tudom, hogy ahhoz mennyire friss kell.

2014.04.06. 10:39:28

@lexrex: ez igy fair. Rolad meg azt hiszik, hogy te vagy a Trebitsch (vagy Trebics, mar nem emlekszem hogyan irta).

Chamroe 2014.04.06. 10:39:32

@diggerdriver: Áááááááá! Digger b+! :D

Sajnos Musu már az örök nyuszimezőkön dobálja a fél kilós porcelán itatós tálját hajnali 2-kor :(

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 10:42:21

@nigara: "valami weboldal nincs a felsőoktatási dolgokról, ahol vannak infók?"

Altalaban letezik az adott orszagra az a honlap (legalabbis Europaban) hogy "studyin.../orszagnev angolul/./orszagkod/".

Szoval igy:

studyinsweden.se
studyinnorway.no
studyindenmark.dk
studyinfinland.fi
www.studyiniceland.is

A fenti orszagokat ismerem oktatas szemszogebol. Mesterszinten szinte mindenhol a szakok eleg szeles skalaja erheto el angol nyelven, de alapszinten angol oktatast inkabb csak Dania es bizonyos finn egyetemek biztositanak. Ingyenesnek mindegyik ingyenes.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 10:42:25

@Chamroe:
Egyem azt a kis nyuszszivét(paprikásban)
azért jó ötlet nem?

tanato 2014.04.06. 10:43:05

@charlieharper [home, sweet home]: Nyilván azért a gyerekekre mindenképpen gondolni kell,bármi legyen is.

nyuszigonosz 2014.04.06. 10:43:52

@diggerdriver: Ez jó, ilyet még nem láttam. :-)

2014.04.06. 10:44:14

@diggerdriver: parosujju patas & kerodzik?

Chamroe 2014.04.06. 10:46:12

@diggerdriver: Az ötlet, az jó. Kár, hogy ezt nem akkor láttam, amikor még élt, és kertesben laktunk :)

Apám is szerette a nyulat. Gyakran készítette fokhagymásan szalonnával tűzdelve :))

2014.04.06. 10:46:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a Ha csinalhatna majd egy olyat, hogy Europan belul
- hol ingyenes a felsooktatas
- hol milyen nyelven van (angol)
- mik a bekerulesi feltetelek

Onzo modon, a sajat gyerekeimre gondoltam....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 10:52:58

Na szóval...

kepkezelo.com/images/38biv1qqn62skkuima0i.jpg

Én most keresek biztosítást baleset esetére.
Olyan kell ami törés vagy kórházi kezelés esetén fizet.

A költözés.
Idejöttünk két bőrönddel.
Költöztünk az első hónapokban négyszer.
Mindig több bőrönddel.
Aztán egy évre megállapodtunk.
Onnan már a Nissan Primera kombival lehajtott ülésekkel plafonig rakva ötször fordultam.
Egy év telt el.
Már teherautó kellene.
Hozzáteszem az én cuccom még mindig beférne két bőröndbe.

Tanulás gyerek mellett.
A feleségem nyelvtanfolyamra jár. Beteszi a gyereket iskolába és megy.
Napi három órát tanul. Három hónap egy kurzus.
Ez a Barnet főiskolának a tanfolyama. Ingyenes.
Szintfelmésés után az Entry3-al kezdte most sikeres vizsga után megy Level1-ra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 10:54:35

@charlieharper [home, sweet home]:
Szőrös és kopoltyúval lélegzik.
:)))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 10:55:51

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Annyit még hozzátennék, hogy AUS/CAN bevándorláshoz is elévülnek ezek.

Annak nem néztem utána, hogy ez valós elévülés-e vagy sem, de a gyakorlati használhatóságát erősen korlátozza ez a felsőoktatási/bevándorlási korlátozás.
Mi másra kellhetne még? Van munkaadó, amelyik kérheti?

Házasság: a mai rohanó világban mire várjunk?

@charlieharper [home, sweet home]:
Valóban, ez nagyon jó ötlet!

@diggerdriver:
Profi! Apósom álma :D

@lexrex:
Ez így korrekt hozzáállás, szerintem.
Nem kell ugyanazt gondolnunk, ugyanabban hinni vagy ugyanazt támogatni. Élhetünk egymás mellett békésen, kuturáltan és primitív bégető állatok módjára.
Te jól választottál! ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 10:58:42

@charlieharper [home, sweet home]: Hasznos lenne amugy, igen.
En anno itt, Europan belul az eszaki regiot alaposan megismertem mert circa 2 evig kerestem/palyaztam a megfelelo egyetemekre.

Majd lehet legkozelebb, ha valami irgalmatlan bacilus ledont a labamrol es itthon fekszem egy hetig betegszabin, akkor utananezek a maradeknak is es legalabb Europat le lehetne fedni egy poszttal.

2014.04.06. 11:02:06

@Babette_: ez egy nagyon aranyos foto.
@diggerdriver: nekem olyan biztositasom van, a munkahelyen keresztul. Halalom eseten meg az eves fizetesem 4*-eset kapja az asszony (a munkahelytol). Nezted a comparethemarket.com-on?

Muscari 2014.04.06. 11:04:04

hataratkelo.postr.hu/tragedia-kulfoldon

Itt van Zuzimama posztja a regi Ha-rol. Neki a ferje halt meg Hollandiaban.

nigara 2014.04.06. 11:04:18

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: köszi szépen! amúgy a masters érdekel, angolul, ingyen, pénzügy :) majd bogarászom köztük

Chamroe 2014.04.06. 11:06:43

@Babette_: Nagyon aranyos! A kép is jó, szinte érezni, hogy milyen puha lehetett a bundája.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 11:08:23

@Chamroe: cuki kis szobanyuszi volt:)
(ha összeszedem magam, egész tűrhető képeket csinálok:))

2014.04.06. 11:09:24

@nigara: jeeee, eddig azt hittem gyogyszeresz vagy

DieNanny CH 2014.04.06. 11:10:02

@Babette_:

Észrevettétek? 3 nyúl, azonos kezdőbetű: Musu, Manci, Muffin...

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 11:11:00

@Chamroe: én az udvarra hámmal és pórázzal engedtem ki, a pórázt kikötöttem
(a képen látszik a hám jobboldalt)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 11:11:45

@DieNanny [SZ,CH]: ő eredetileg Nancy volt a Weeds-ből, de magyarosított Mancikára.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 11:14:03

jó téma, ok, nálam "utánam a vízözön" állapot van, lehet, hogy tényleg nem ártana megkérdezni a bankban, hogy akkor mi lenne. a húgom tudja a számlaszámaimat, pin-kódokat, de internetbankos belépést már nem.
meg amikor utazok, arra figyelek, hogy mindig kint legyen facebookon, hol vagyok, vagy legalább egyvalaki legyen, aki pontosan tudja, hol keressen, ha eltűnnék.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 11:15:14

@charlieharper [home, sweet home]:
Charli később visszatérünk rá most mennem kell Northampton mellé Sywell-be a könyvelőhöz.

**mimi** 2014.04.06. 11:18:37

@Muscari:
köszönöm....
elolvastam, nagyon szomorú és tanulságos...

Mrs. Clayton 2014.04.06. 11:20:48

@tanato: munkába lehet állni, mint európai jogász, és a jogban sincsenek akkora különbségek, legutóbb egy szavatossági ügyem volt, szóról-szóra egyezett az angol szabály a magyarral, de a munkajogot is nézegettem már, ott sem találtam lényeges eltérést
gyanítom az eljárásjogot kellene megtanulni illetve a kialakult szokásjogot
ugyanakkor szokásjog Magyarországon is él és azt is meg kell tanulni, még ha nem is olyan erős, mint UK-ban
Európán belül pl magánjogban mindenhol a római jog az alap és a rómaiak óta még senki nem talált ki jobbat, így a mai napig azt használjuk, ha megtanulod a római jogot ismered az európai magánjogot
nem néztem utána az angol öröklési jognak, de a magyart ismerve nem hinném, hogy a bonyolultságot tekintve meglepődnék
ugyanis a magyar is nagyon bonyolult ági örökléssel, kötelesrésszel, hagyománnyal, meghagyással, betudással egyebekkel

DieNanny CH 2014.04.06. 11:21:10

@Muscari:

Hát, megkönnyeztem ezt a posztot... :-(((

nyuszigonosz 2014.04.06. 11:21:13

@Babette_: Nagyon szép nyuszika.

@Chamroe: A myuszi mellett a kutyus is nagyon jó.

DieNanny CH 2014.04.06. 11:22:38

@diggerdriver:

Ott általános, hogy a könyvelő vasárnap is dolgozik?

SzZoole 2014.04.06. 11:30:23

@diggerdriver: akkor vissza fele jovet beugorhatsz egy kavera,ugyis utba esik,mert gondolom az M1-en mesz oda.
Varlak ha van idod:)))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 11:36:59

@Kövérmadár [swe]: "Mi másra kellhetne még? Van munkaadó, amelyik kérheti?"

Peldaul IELTS-t 7.0 folott honosithatod Mo.-n felsofoku, allamilag elismert nyelvvizsgakent. Ne mondd hogy nem ez az almod! :D

"Házasság: a mai rohanó világban mire várjunk?"

Jo, akkor igen! De a mennyasszonyommal te kozlod ezt a hirt! :)

Mrs. Clayton 2014.04.06. 11:40:51

@Muscari: van egy litván alkalmazottunk, akinek most halt meg az apukája, amikor szabadságra ment, akkor megemlítette, hogy repülővel viszik haza, hogy a koporsót vagy urnát azt nem tudom, de mondta h az egész temetés 8000 font, mivel alig keres 200-at havonta, megkérdeztem h és miből fizeted ki, mondta h szerencsére 8-an vannak testvérek, így megoszlik a költség

tanato 2014.04.06. 11:48:26

@Jess G: A jog mindenhol nagyon bonyolult.De azért minden országban kicsit különböző.

Aye aye 2014.04.06. 11:50:26

Elolvastam Zuzimama írását :(

A Mo-i Házassági Anyakönyvi Kivonat nemzetközi másolatát hol lehet intézni?
(erre nem is gondoltam, pedig logikus, sok minden máshoz is kellhet..)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 11:53:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Átkeresztelkedünk muszlimnak és akkor megtarthatod őt is :)

Nyelvvizsga: szerintem jobbára csak Magyarországon dili ennyire a nyelvvizsga. Még a főiskola miatt megcsináltam egy angol középfokút, de azóta sem kérték sehol. Itt nem fogadták el továbbtanuláshoz, mert nem ismerik el (bár nemzetközileg elismertet csináltunk, azt hiszem - TELC). Az itteni érettségi szint viszont felkészülés nélkül lett meg. Az is igaz, hogy azóta sokat utaztunk és itt is eleinte angolul kommunikáltunk, ami aktiválta az egyébként nem nagyon használt tudásunkat.

Arról nem is beszélve, hogy ez ingyen volt, az IELTS viszont fizetős.

Morgo1229 2014.04.06. 11:56:30

@maxval a gondolkodó birca: ok. Akkor majd este ertekelem a szamitasaidat. Nekem ok. Bar azert egyenit szerintem a jobbik is nyer. Bar lenyegtelen.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 11:56:35

@tanato: pontosan :-)

épp olvasom h Halmai Gábor értetlenkedik, h miért nem szavazhatott NY-ban egy nő amerikai jogosítvánnyal?
érdekes jogelméleti kérdést vet fel egyébként
mert ha a nőt amerikai címmel vették fel a nyilvántartásba, akkor az amerikai jogsijával képes volt magát és a címét igazolni
viszont a magyar hivatalnoknak vajon ismernie kell ilyen esetben az amerikai igazolványt, így el kell fogadnia, egyáltalán a választási törvény csak a magyar igazolványt ért igazolvány alatt?
hiszen ha vezetek külföldiként Mo-n, akkor jó az amerikai jogosítvány, ellenben ekkor nem állampolgári jogot gyakorlok,
hm...
szerintem mindenki számára jobb lenne, de gondolom majd elvitatkozgatnak rajta

Aye aye 2014.04.06. 11:57:07

Zuzimama posztjához még annyi jutott eszembe nekem is, ami a kommentekben is megjelenik, hogy bizony itt Mo-on sokszor az empátia teljes hiányát tapasztalom. Nekem pl az itteni egészségüggyel ez a legnagyobb bajom. Letojom, ha nem a legmodernebb eszközök vannak, azt is, hogy a Jánosban az összes kismama ugyanabba a kávéspohárba adja le a vizeletmintát, amit aztán a nővérek elöblítenek (nem vicc!!), de hogy a legutolsó senkiháziként viselkednek az emberrel, mikor amúgy is teljesen kilátástalannak érzi a helyzetét önhibáján kívül, az túlmegy minden határon.
Alulfizetettség ide vagy oda, azért egy minimális emberi szintet lehetne tartani.
Panaszkodás vége, szorry.
Várom a mai nap csodás, mindent megváltoztató eredményeit :))))

Aye aye 2014.04.06. 12:01:10

Nemtom mások is tapasztalták-e, hogy pl az érettségi is elévül?
Legalábbis az idegennyelvi érettségimet 2005-ben még elfogadták a diplomához, 2012-ben már nem (mondjuk nyilván nem ért az semmit már frissiben sem, csak lógni akartam megint. de nem jött be:)

Aye aye 2014.04.06. 12:03:53

Tehát az érettségin belüli idegennyelv részről van szó, nem pedig egy egész érettségiről idegen nyelven, természetesen.

2014.04.06. 12:14:17

@Aye aye:

Akinek nem tetszik a munkahelyi légkör, vagy a fizetése, az mondjon föl. De amíg ott dolgozik, addig végezze tisztességesen a munkáját.

Aye aye 2014.04.06. 12:16:12

@lexrex: Én is így gondolom. Sajnos az empátia, mint olyan, nem mérhető objektívan, így annak hiányában (nálunk legalábbis) nem is szoktak felmondani.

Ha egyáltalán bármiért felmondanak az egészségügyben ekkora munkaerőhiány mellett...

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 12:29:12

@Chang Yai: tobb halott ismerősöm maradt fenn közösségi oldalakon,mert senki nem tudja a jelszavát...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 12:35:24

@Babette_: nekem is van ilyen :-( de jelszót nagyon nem szeretek megadni senkinek ilyesmihez. internet bankba előbb adnám meg a tesóimnak, mint facebookra :-(
nem készülök meghalni, de pl 3 éve majdnem sikerült, úgyhogy lehet, hogy nem ártana elgondolkozni a dolgokon, szóval köszi, hogy előkerült a téma :-/

Aye aye 2014.04.06. 12:36:51

@Babette_: Igen, nekem is van pár. Szomorú, mikor egyesek boldog szülinapot kívánnak neki, mert nem tudják, mi történt közben (pedig már tele van az oldala gyertyával, fekete rózsával, szomorú idézetekkel..)

Morgo1229 2014.04.06. 12:39:51

@DieNanny [SZ,CH]: ja latom. Pokerface... lehet orrunknal fogva vezet minket hinta? De legalabb jo vitaforras. Ha mas nem is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 12:45:17

@Babette_:
Írni kell a szolgáltatónak és törlik a fiókot. Mi is ezt csináltuk anyu FB és iWiW accountjaival.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 12:53:12

@Morgo1229:
Az a baj, hogy nem vitaforrás, szerintem.

Minden posztnál konzekvensen elmondja ugyanazt, majd burkoltan célozgat arra, hogy mi mind rosszul gondolkozunk.
Ez nem vita, ez provokálás.

Vita az, ha vannak érvek, amik mentén mérlegelni lehet és a végén van lehetőség a konszenzusra vagy a másik fél meggyőzésére.
Pl. milyen autót vegyünk? Nekem is van elképzelésem, neked is van. Meg tudjuk beszélni, tudunk érvelni és lehet, hogy ezzel egy harmadik félnek tudunk segíteni.

Felesleges vita pl. a nemzeti érzelmekről vagy a vallásról szokott lenni. Nincs olyan érv, amivel egy ateista vagy egy hivő meggyőzhető a másik igazáról. Ez hitbeli dolog, ugyanúgy, mint a hazaszeretet. Nekem nincs. Másnak van. Kinek van igaza?

De ha azt mondom, hogy bármit, feltéve, hogy az a bármi egy Mercedes, akkor erre lehet mondani, hogy drága (az) vagy van modell, ami gyorsabban rohad, mint a napon felejtett hal. És máris meg vagyok győzve, hogy bár szeretem, de nem igaz, hogy minden modellje tökéletes. Ezzel jutottunk valahová, többek lettünk.

Hinta nem ezt csinálja. Neki a nyugat rohad, a verseny rossz, olyan világban akar élni, ami nem létezik. Vagy csak szórakozik (ezesetben egyáltalán nincsen miről beszélni). Ezért szűröm élből és akkor nincs probléma.

Megint róla beszélünk ;)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 13:17:29

@Babette_:

A Google megoldta ezt. Nekem úgy van beállítva, hogy ha 6 hónapig nem lépek be, hallottnak nyilvánít a rendszer.

DieNanny CH 2014.04.06. 13:30:09

@rezsöatya:

Hűha! Na, ilyet itt nem látni. Februárban, iskolai szünetben akartam a neveltjeimmel egy építkezéshez menni, nézelődni - senki nem dolgozott. Hétköznap!

wuaaa 2014.04.06. 13:33:32

@Kövérmadár [swe]:
Hinta (szerintem is) egy képzeletbeli személy. Mikor a megvalósult norvégiai szocializmust idealizálta megírtam neki mi a fizu a norvég mekiben.
hataratkelo.blog.hu/2014/04/03/igy_talaltam_allast_angliaban/fullcommentlist/1#c22077333
Szerintem ha valaki ennyire rugózik a témán és ennyire pontos infót kap, aminek köszönhetően a sejtése konkrét számokra változhat, lehetetlen, hogy ne vakkantson valamit.

rezsöatya 2014.04.06. 13:35:28

@DieNanny [SZ,CH]: kerd meg Diggert, talan hazhoz megy! :D

Mrs. Clayton 2014.04.06. 13:54:58

@wuaaa [nor]: tehát 287k az éves brutto? nem sok az egy kicsit? a gugli szt 35k az átlag fizu,
vagy valamit erősen félreértek a számaidban?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 13:58:02

@wuaaa [nor]:
Igen, emlékszem rá. Még én is elgondolkodtam, hogy szakmát váltok :D

Morgo1229 2014.04.06. 14:15:13

@Kövérmadár [swe]: az nem eleg, hogy hinta bedobja a temat ? Elinditja a gondolkodast masokban. Anelkul hogy alatamasztana a dolgait megy elobbre a fejlodes , mert altala atgondoltunk egy total masik nezopontot.

Muscari 2014.04.06. 14:18:06

@Jess G: Egy ismerosnek a testvere halt meg nemreg. Haromezer font a temetese, itt Londonban.
Azt nem tudom, lehet-e valami onkormanyzati segelyt kerni ilyen esetekre, de nyilvan sokan nem tudjak kifizetni

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 14:21:48

nem volt jó ötlet a családdal választási napon szkájpolni ÁÁÁÁÁÁ.
egyik: hát, annak ellenére, hogy nő, ha már egyszer jobbikos, kénytelen vagyok rá szavazni ÁÁÁÁÁÁÁÁ
bocsánat, kiborultam :-/ hülye vagyok.

Muscari 2014.04.06. 14:24:36

@Babette_: Na ez meg a masik. Nagyon szomoru lehet nap mint nap latni oket.
Nem torlodnek a profilok x ev inaktivitas utan?

Morgo1229 2014.04.06. 14:26:44

@Chang Yai: :-) ismerem az erzest. Hiaba vagy x ezer kilometerre toluk. A hatas garantalt. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 14:31:52

@Muscari: ezek eddig nem törlődtek.
az egyiket igen fájó látni:(

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 14:33:43

@Chang Yai: nehéz ez a szavazás dolog. mondjuk egyik oldali szavazó vagy, de a másik párt jelöltjét ismered az egyéni listáról, és mondjuk el is ismered a tevékenységét. ha rá szavazol, akkor is erősíted a pártlistát, csak éppen nem azét, amelyikkel szimpatizálsz.
eldöntheted, melyik ujjadat harapd meg.

morsels (törölt) 2014.04.06. 14:37:17

@Babette_:
Szerintem itt arrol volt szo, hogy a jobbikra szavaszott volna mindenkepp, de mivel noi volt a jelolt, igy komoly problemat okozott neki a dontes :-)
(mondjuk megertem, hogy Chang Mai ezen kiakadt, mert hat miert van annak jelentosege, hogy a jelolt no)

2014.04.06. 14:41:09

@Chang Yai:

Szerintem Te nagyon egyedül vagy. Persze lehet,hogy tévedek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 14:43:28

@Jess G: "tehát 287k az éves brutto? nem sok az egy kicsit?"

Nem, az eves brutto atlagfizu mostansag olyan 500 000 NOK korul mozog arrafele.

"a gugli szt 35k az átlag fizu"

Ez inkabb havi, es abbol is egy regi statisztika. Vagy ha eves, akkor nem NOK a valuta.

Sütemény1975 2014.04.06. 14:44:30

@Kövérmadár [swe]: ez igaz, kaja van dogivel :) bolognait csinaltam, iment faltuk fel :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 14:44:42

@Morgo1229:
Sajnos ő már eljutott arra a szinte nálam, hogy nem gondolom át, amit ír, hanem automatikusan bekerül a fejemben lévő hulladékgyűjtőbe.

Ha lenne is értelme átgondolni, annyira távol áll tőlem az ő szemlélete, hogy egyszerűen nem tud érdekelni.

Egy példa pl. a nyugat hanyatlása lemez. Sokáig csak szájkarate ment róla, részletek nélkül. Aztán maxvallal megbeszéltük a dolgot.
Rosszabb ma a nyugatnak, mint 15 éve volt? Igen.
Lehet olyan "rossz" nyugaton 35-40 éven belül, mint amilyen ma Magyarországon? Nem.
Innentől hiába rothad és zuhan a nyugat, a döntésem jó volt, mert a saját életemet bebiztosítottam.
Ettől még lehet, hogy 20 év múlva én is azt mondom, hogy ma jobb volt a helyzet, de vajon az akkori szint hol lesz az akkori magyarországi szinthez képest? Ugyanott? Fentebb? Lentebb? Szerintem még mindig fentebb, tehát az idő megintcsak az én döntésemet igazolta.

Ezért nincsen értelme meghallgatnom őt vagy átgondolni a mondanivalóját. Neki is van egy értékrendje (feltételezve, hogy valós személy, valós gondolatokkal) és nekem is van. Neki fontos a haza, az anyanyelv, a lángos... nekem pedig a megkeresett és elköltött pénz és a biztonság. Mindenki feláldoz valamit, valamiért, ami neki fontosabb.

Azt rühellem csak, amikor erőltetve van, hogy ennek és annak kell fontosnak lennie és szenvedni fogsz, amiért nem ez vagy az a fontos. Mert mi van, ha nem? Mi van, ha így jó nekem? Ezek a dolgok egyéni szinten dőlnek el és nem nemzeti vagy közösségi szinten. Így nekem az egyéni szint a fontos, illetve a családom szintje. A nagyobb egység pont nem érdekel.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 14:45:53

@morsels: igen, ezt akartam mondani :-/

@lexrex: ez igaz. de hogy jön ide? :-) családdal két évig alig tudtam beszélni, mert Burmában nem volt stabil net. most meg bosszantanak :-) de megnézték streetviewn, hol vagyok, megszakértettem az öcsém cégének új honlapját, húgom dühög a főnökére, szóval most töményen :-)

Muscari 2014.04.06. 14:47:59

@Chang Yai: nalunk a szulokkel ilyen gond nincs, sogornom jobbikos csak, meg osszeeskuves-elmelet hivo, de vele nem igazan vagyunk beszelo viszonyban.

A csalad ellenkezo "erzuletu" tagjaival meg ugy orizzuk meg a jo viszonyt, hogy keruljuk a politikat. Bar van, akivel nem lehet sajnos, es mar nem hajlando tobbet betenni s labat a szuleimhez. A nagybatyamrol van szo, ami nagyon szomoru meg benne az az, hogy emlekszem, gyerekkoromban rendszeresen jottek es apuval sakkoztak.

Aztan, nem sokkal tobb, mint tiz eve, mar nem beszelnek egymassal :-(

Sütemény1975 2014.04.06. 14:48:15

@lexrex: tolem is tavol allnak a liberalis nezetek, de ettol fuggetlenul jo arcok vannak itt. Madarral kb semmiben sem ertunk egyet, megis birom :))

PannonBoy 2014.04.06. 14:50:41

A B terv megléte mindig, minden esetben hasznos, sőt az sem árt, ha több terv is van.

Viszont ezzel nem tudok egyet érteni: "Tudd, hogy hol van a pénzetek, melyik banknál, milyen bankszámlán (vagy bankszámlákon) és legyen hozzáférésed"

Nem hozzáférés kell, hanem saját bankszámla. Egy ember -> minimum 1 saját bankszámla. Így biztos nincs azon vita, hogy kinek a pénze és mennyi pénzéről van szó.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 14:55:53

@Sütemény1975:
Eddig egészen választásmentesre sikerült a nap, nekem tetszik :D

A bolognaiért jár egy halálos fenyegetés!!! Az egyik kedvencem, csak tészta nélkül valahogy nem az igazi, azt pedig most nem lehet :(

"Madarral kb semmiben sem ertunk egyet, megis birom :)) "
Pedig hogy utáltuk egymást eleinte, de szerelmünk magja szépen szárba szökkent ;)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Hűűűűhaaa... az 500k NOK a Mekis fizetés?

@Muscari:
Itt vonnak a fizetésemből havi 20-30 koronát, cserébe ha beadom a kulcsot, az állam ingyen eltemet. Szerintem jó dolog, nem kell ez a teher a családnak.
Nem tudom milyen temetés jár érte, de igazából ha már meghaltam nem is nagyon fog érdekelni.

2014.04.06. 14:56:09

@Chang Yai:

Nem akarok a magánéletedben vájkálni, csak régóta ez az érzésem.

@Sütemény1975:

Madár egy kuriózum.

morsels (törölt) 2014.04.06. 15:00:51

@Kövérmadár [swe]:
A temetessel az a gond (bar nem ismerem a sved viszonyokat), hogy kurva draga :-)
Itt also hangon is olyan 10-15 ezer dollar egy temetes, ami azert elegge be tud kavarni a csaladi koltsegvetesbe.

2014.04.06. 15:02:12

@morsels:

Szerintem birkát provokálja. Ha már nem téma a választás,legyen homoklobbi. D.

morsels (törölt) 2014.04.06. 15:03:55

@lexrex:
Madar nem provokal senkit, o egyszeruen csak van es ez sokszor onmagaban provokalas :-)
Ami valahol ertheto is, merthat nem all ki senki es semmi mellett egeszen addig, amig van fu a nyulnak, meg neki es Nori ott szuszog mellette ejjel :-)

wuaaa 2014.04.06. 15:06:19

@Jess G:
" tehát 287k az éves brutto? nem sok az egy kicsit? a gugli szt 35k az átlag fizu, vagy valamit erősen félreértek a számaidban? "

Nem, az nem sok. Egyébként nem az én számaim, ezek hivatalos adatok a meki oldaláról, csak lefordítottam és hozzátettem a pótlékokat hogy teljes legyen a kép.
www.mcdonalds.no/no/jobb_og_karriere/McDonalds_som_arbeidsgiver.html

@Kövérmadár [swe]:
Neked barátom hülyeség lenne szakmát váltanod, mint cnc-s hozzátehetnél egy százast óránként a mekis órabérhez :)

2014.04.06. 15:06:54

@morsels:

Azért azt megnézném, ha egyszer összekeverné, melyik füvet kinek kell adni......

Na fölveszem az ünneplő öltözőt, és elmegyünk szavazni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 15:08:52

@Kövérmadár [swe]:

Ez jó, toleráns hozzáállás. Én is így vagyok ezzel. Semmi gond számomra, ha valakinek furcsa nézetei vannak.

Különbséget kell tenni az elfogadhatatlan nézet és annak hangoztatója között. Semmi bajom, ha valaki homoklobbista, ateista, náci vagy más elfogadhatatlan nézetet hangoztat, míg magukkal a nézetekkel meg közben erősen bajom van.

nyuszigonosz 2014.04.06. 15:10:31

@morsels: Hát ez sajnos így van. :-(

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 15:11:44

@Kövérmadár [swe]: "Hűűűűhaaa... az 500k NOK a Mekis fizetés?"

Neeem, annak picit durva lenne, ez a teljes orszagos atlag. :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 15:11:53

@Babette_:

Megesik ez.

Pl. 2002-ben az MSZP-es jelöltre szavaztam polgármester-választáson a községben, ahol akkor éltem, míg listán meg a Fideszre.

Vagy 2006-ban Budapesten meg Tarlósra, s listán meg nem a Fideszre.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:12:03

@morsels:
Az súlyos...
Mondjuk én ezt is praktikus oldalról közelítem meg: az emlékezéshez nem kell szép temetés. A búcsúztatást is meg lehet oldani otthon, családi/baráti körben.

Maga a temetés (halott, koporsó, gödör, betemet) nem kellene, hogy sokba kerüljön.
Hamvasztás és szétszórás párti vagyok (ha odaadják az urnát, akkor lehet tengerbe/folyóba/tóba is).

Hogy ezen mi kerülhet 10-15e dollárba... huhh! :(

morsels (törölt) 2014.04.06. 15:13:21

@Kövérmadár [swe]:
Mondom, nem is szep temetesrol van szo. Talan 8ezer dollar a legolcsobb megoldas es elhiszem, hogy teged akkor mar nem erdekel, de a csaladnak lehet komoly problemaja.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 15:15:03

@Kövérmadár [swe]:

Én szerény, szürke harcos vagyok Isten hadseregében, altiszti rangban, Az internetes frontra vagyok beosztva.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 15:16:25

@morsels: csak azt ne mondd neki, hogy cuki, azt nem szereti:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:16:30

@morsels:
Köszönöm, rávilágítottál a lényegre! :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Pedig hogy örülhetett volna neki palinta :)

@lexrex:
Egyszer a lakásbn szívtunk és a nyúl is a szobában volt. Nem tetszett neki a dolog, de szerintem ott a nyúl mivolta és a füst között lehetett összeférhetetlenség. :)

Apósomék kutyája is járt már így, utána kicsit furán viselkedett, szemlátomást jobb kedve volt. De lehet, hogy csak azért, mert a mi jókedvünk ragadt át rá.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:20:37

@morsels:
Félreértettél... engem az nem érdekel, hogy gránitkoporsóban földelnek-e el egy tengerre néző kriptában vagy kidbnak a csirkeaprólékkal a szemétbe.

A családnak nyilván problémát jelent, hogy 8e a minimum, de ha csak 4e lenne, az is egy olyan dolog, amire ott és akkor semmi szükségük nincsen.

Ezért vagyok a lehető legolcsóbb temetés híve, aztán a különbözetből meg tartsanak tort és emlékezzenek (ha akarnak). De odaadni egy temetőnek / temetkezési vállalkozónak azért, mert mégiscsak valamit kezdeni kell a jóemberrel, nagyon feleslegesnek tartom.

Aztán akinek meg fontos, az fizesse ki, ha szeretné, nincs ezzel sem baj.

2014.04.06. 15:20:46

@Kövérmadár [swe]:

A legjobb üzlet a születés, meg a halál. Egyik sem választható, de mindkettőnek meghatározott keretei vannak.

wuaaa 2014.04.06. 15:21:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
" Nem, az eves brutto atlagfizu mostansag olyan 500 000 NOK korul mozog arrafele."

Jaja, mindenki magából indul ki... :))
Az olajosok átlaga 1M+ bruttó évi, ami azért nagyon megdobja a többiekét is ha az átlagot nézzük.. 500-ért azért egy átlagembernek sokat kell dolgoznia.

nyuszigonosz 2014.04.06. 15:21:30

@Kövérmadár [swe]:
Csak sajnos a temetkezési vállalatok szolgáltatásai méreg drágák és nélkülük ugye nem megy.
Szállítási költségek, a kremációhoz is köteles vagy arra való koporsót fizetni, kremációs költségek... mindenféle illetékek és aztán Németországban mondjuk temetkezési kötelezettség van, urnát sem adnak ki.

Egyszóval: a halál, az egy végtelenül drága dolog.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:27:39

@nyuszigonosz(D):
Na igen, ez így nem jó.
Majd megkérem a családot, hogy dobjanak a tengerbe. Az ingyen van, a halak csak megesznek, nincs hulla.

Itt szerencsére az állam eltemet, elvileg térítésmentesen. Erről talán Réka tud felvilágosítást adni, de ha már így előjött a téma, holnap rákérdezek a kollégáknál.

Morgo1229 2014.04.06. 15:27:53

@nyuszigonosz(D): lehet majd azt is ujrafelosztjak ki lehet temetkezesi vallalkozo. Pont ugy, mint a trafikokat.

Morgo1229 2014.04.06. 15:30:23

@lexrex: mi is most megyunk szavazni. Plusz az autot is le kene mosni amivel megyunk. Tiszta homok. Allitolag megint Afrikabol jott a cucc.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:30:36

@lexrex:
Erre mondhatnám, hogy a kettő kombinációja lenne az ultimate pénzkereseti lehetőség, de az morbid lenne...

Morgo1229 2014.04.06. 15:33:03

@Kövérmadár [swe]: engem is eltemetne a ceg. Majd megnezem hany eyro ez a juttatas. Azt hiszem van egy ceilingje.

nyuszigonosz 2014.04.06. 15:34:10

@Kövérmadár [swe]: A méreg az, hogy itt is volt egy temetkezési hozzájárulás a betegbiztosítóknál. Sokáig. Szóval olyan, hogy a legolcsóbb temetési költségeket egy az egyben átvették. Valamikor.
Aztán egyszercsak pár éve eltörölték, akkor mondjuk még lehetett volna gyorsan temetkezési biztosítást is kötni, már aki akart.
Csak ugye nem mindenki akart, mert voltak akik hasonlóan gondolkodtak erröl mint te: akinek fontos az majd kifizeti...
És akkor még nem lehetett más személyre ilyen biztosítást kötni. :-(
Már lehet.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 15:38:01

morbid, de Indonéziában a keresztény vidékeken egy-két helyen, nem mindenhol, a saját kertben, saját földön van a sír, kb a konyhaablak alatt, nem is jól hátul a végében. aztán ott ülnek rajta az emberek beszélgetni, meg labdáznak körülötte a gyerekek, kereszt, Mária, Jézus, ahogy az "kell", csak a kertben. engem kiráz tőle a hideg nyilván, nekik meg fontos. gondolom, a földrajzi mobilitás nem szokott felmerülni túl gyakran amúgy sem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:40:40

@nyuszigonosz(D):
Na várj, megint félreértés lehet a levegőben :)

Azt próbáltam meg elmondani, hogy a szerintem jó megoldás az, hogy az állam átvállalja a legolcsóbb temetést (akár az általad említett biztosítás formájában is) és akkor a családnak ez nem kerül semmibe. Ha valaki (vagy a család) drága temetést szeretne, azt meg kifizetik maguk.

Így a Bélabá' is el lesz temetve a karakószörcsögi temetőben, állami pénzen, urnával vagy szétszórással (amit meghatározunk minimumként) és a rózsadombi Fuxos Mókus is megkaphatja az aranykoporsóját, de azt a család fizesse neki.

Így az állam, optimális esetben a 40 évi munkáért cserébe gondoskodik az övéiről. Ankinek pedig több kell, az fizeti magának. Mindenki jól jár, senkit sem hagynak az út szélén és a családra sem ró olyan terhet, amibe belerokkanhat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 15:44:17

@Kövérmadár [swe]: és írjál belőle posztot.

vagy a HÁ csinálhatna tematikus posztot több ország temetkezéseiről.

nyuszigonosz 2014.04.06. 15:47:11

@Kövérmadár [swe]: Azthiszem, hogy nincs félreértés. :-))

Ez lenne a legjobb megoldás: alap költségek átvétele, államtól vagy betegbiztosítól és aki aranyport is akart hinteni meg tudomisén milyen drága dolgot, az fizesse a többletet.

Na de már alap sincs. És sokan el sem hitték, hogy tényleg nincs.

rezsöatya 2014.04.06. 15:48:49

@Kövérmadár [swe]: @nyuszigonosz(D): @Morgo1229: es a tobbiek: Jo tematok van!
Azert mert ma valasztas van, mindenki halni keszul? :D
Ennyire nem tragikus a helyzet!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 15:51:36

nem saját képek, ahhoz lusta vagyok, de így egyszerűbb :-)
Sulawesi, itt a protestánsok sziklába temetnek, és az elhunyt képmását kifaragják. iszonyú sok vizibölény áldozatot mutatnak be, kb erre költik a vagyonukat, egész életükben spórolnak rá, még mindig, nemcsak régen. egy albínó vizibölény 20 ezer dollárt is érhet, "alkudtunk" rá a piacon tavaly :-)
thumbs.dreamstime.com/z/indonesia-tana-toraja-ancient-tomb-londa-very-extensive-burial-cave-base-massive-cliff-face-entrance-to-34229387.jpg
de ugyanitt a fogzás előtt meghalt kisbabákat fába vájt üregekbe temetik, minden faluban van egy ilyen fa
www.dontpaniconline.com/media/magazine/body/2013-01-30/images/burial%20tree.jpg
befejeztem nyugi :-)

rezsöatya 2014.04.06. 15:51:56

@nyuszigonosz(D): en egy olyan piramist szeretnek, meg szarkofagot, meg szfinxet... abbol, ha lehet kettot is... :D

Mrs. Clayton 2014.04.06. 15:52:55

@Muscari:
mióta kint élek nagyon sokszor kapok asztma szerű rohamot, általában ha eszem valamit, amire úgy gondolja a szervezetem épp, h mától allergiás rá
nem szoktam vele törődni,mert gyerekkorom óta van
de pl a volt férjem lehet 1 rohamot nem élt át velem, mert akkor épp nem fulladtam
viszont múltkor egy kisfiú volt az újságban, utána meg egy lány, mindketten megfulladtak
eddig nekem fél óra alatt mindig kitisztult a tüdőm, nem szoktam pánikolni
viszont a cikk szt komolyan károsítja az ilyen roham a szívizmomat meg egyebeket, szóval nem vicces
akkor azonnal kötöttem életbiztosítást, meg itinert írtam a gyereknek, h mit csináljon, ha itt találna egyszer a földön

Sütemény1975 2014.04.06. 15:54:20

@nyuszigonosz(D): szerdan temettuk kedves baratom edesapjat. Urnas temetes 475 e volt mindennel egyutt.

rezsöatya 2014.04.06. 15:55:30

@Chang Yai: az a babszinhazas sir az tetszik!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:56:02

@Babette_:
Nem tudom, hogy mennyire lenne kimerítő a téma, de rendben.

Köszönöm a kiegészítést :)

@rezsöatya:
Érdekesebb a téma, mint a választás... és láss csodát, békésen, megvitatva a dolgot tudunk beszélgetni róla.
Nem jobb ez, mint a Narancsos Kacsa - Vörös Ördögök pankrációt nézni?

@nyuszigonosz(D):
Ez igaz.
A legrosszabb megoldás (szerintem mindenre), amikor valami kötelező és még drága is. Pl. a német temetés ezek alapján a horror kategória. :(

Sütemény1975 2014.04.06. 15:56:08

Shakti merre van? Azt hittem egyutt drukkolunk a fidesznek :))))

Shanarey 2014.04.06. 15:57:01

@rezsöatya:

Én speciel éhes vagyok, és a távolság okán, szavazhatnékom sincs.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 15:58:12

@Sütemény1975:
Huhh...
3 éve anyukám hamvasztásos-szétszórós temetésen "esett át". Szerintem az mindennel együtt megállt 250-300e-ben (nem én intéztem).

Sütemény1975 2014.04.06. 15:58:21

@Kövérmadár [swe]: es milyen jol sikerult! Hagymat piritottam, gombat tettem bele, daralt husi, olasz paradicsomszosz.... :))) abbahagytam :))

rezsöatya 2014.04.06. 16:02:04

@Kövérmadár [swe]: tokeletesen igazad van! Egyetertek!

En, ha lehet, valami donorsag utan nezek (baleseti donor kartyam mar most is van!), nyugodtan apritsanak, toltsenek kolbaszba, mittudomen, keressek a hulyeseg genjeit... igy legalabb kampec utan is segithetek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 16:03:20

@Sütemény1975:
Ja igen, már kérdezni szerettem volna, hogy ezt a főzést ti hogyan oldjátok meg? Van a kamion parkolóban főzési lehetőség is vagy a kocsiban tudsz ilyesmit is csinálni (mondjuk szivargyútjóról működő főzőlap és hasonlók)?

Sosem láttam ilyen gépet belülről...

rezsöatya 2014.04.06. 16:04:52

@Shanarey(SCO): az megvan? Kannibaleknal, vasarnapi ebed: "anyuuu, de finom ez a husleves!"
- jol van, szeressetek csak szegeny apatokat!"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 16:06:11

@rezsöatya:
Ezen már én is gondolkoztam, de nem tudom hogyan lehet ilyenre jelentkezni és mik a feltételek...

Ha vége, akkor már teljesen mindegy, hogy mi lesz a maradékkal. Illetve olyan romantikus elképzeléseim vannak, hogy majd Nórival együtt, közös urna, hasonlók, de ahhoz nem kell minden alkatrész.

nyuszigonosz 2014.04.06. 16:09:34

@rezsöatya: Elegem van a temetésekböl. :-)

rezsöatya 2014.04.06. 16:13:34

@nyuszigonosz(D): jon egy szakad ruhaju ferfi a temetobol, szembejon a baratja, s kerdi: mi van veled?
- most temettuk el szegeny anyosomat!
- de mi tortent a ruhazatoddal?
- hat nem akarta, szegeny...!

rezsöatya 2014.04.06. 16:22:58

@Kövérmadár [swe]: amikor itt regisztraltam az NHS-hez, megkerdeztek, akarok e donor lenni (gondolom, mindenkitol), adtak egy tobb lapos kerdoivet, be lehetett jelolni, hogy melyik szervemet adom, en meg nem vagyok irigy tipus, mindet beikszeltem. Van egy plasztikkartya vonalkoddal, ez bent van a tarcamban, gondolom, az arra illetekes ki tudja szedni az adatokat.
De ez balesetre ervenyes. En meg nemreg voltam onkenteskent egy teszten, ott kivizsgaltak es a fenebe, meg mindig egeszseges vagyok, de valamikor csak meg kene halni, szoval a tudomany oltara jo lesz nekem.

Chamroe 2014.04.06. 16:23:03

@nyuszigonosz(D): Köszi! :-) Mártonka igazi utcai vegyes, de ő a legjobb házőrző. Remélem hamarosan utánunk költözhet.

wuaaa 2014.04.06. 16:24:27

@Sütemény1975: "Shakti merre van?"

Tegnap kicseréltük cougarcat-re.

rezsöatya 2014.04.06. 16:25:20

@Kövérmadár [swe]: ez a kozos urna jo otlet! Van ilyen (double, king size, family), vagy te talaltad ki?

nyuszigonosz 2014.04.06. 16:25:33

@Babette_: A zenét hallgatni szeretem. :-)
Mások jobban értenek hozzá.

Shanarey 2014.04.06. 16:28:19

@rezsöatya:

Két munkaruhába öltözött férfi egymás mögött magasba tartott kézzel
megy az úton. Odalép egy harmadik fickó:
- Uraim, magunk meg miért mennek ilyen furcsán?
- B*zmeg Józsi! A gerendát otthagytuk!

rezsöatya 2014.04.06. 16:28:20

@nyuszigonosz(D): esetleg tegyel fel egy Requiemet... :-P

Shanarey 2014.04.06. 16:29:07

@wuaaa [nor]:

Minőségi csere volt.
:-))

Sütemény1975 2014.04.06. 16:31:04

@Kövérmadár [swe]: kocsiban, vagy a potkocsi platojan fozunk altalaban. Gazos melegitoink vannak. Az elektromos sokat zabalna, akksi nem igazan preferalna. Van akinek mikro is van a kocsiban, de eleg komoly befektetes a draga aramatalakito miatt. Ilyenkor osszejovunk 3-4en, korbeulunk, beszelgetunk, fozocskezunk.

Shanarey 2014.04.06. 16:31:24

@rezsöatya:

S ha már ebéd,
Ez a vicc Madárnak is szól:

Az anya nyulat készített az újévi ebédre, amelyet az apa saját maga
vágott le. A gond csak az volt, hogy a gyerekek nagyon szerették a
nyuszikat, így nem mondták meg nekik az igazat. Ebéd közben a kisfiú,
aki nagyon jóízűen eszi a nyulat, megkérdezi:
- Apa, milyen hús ez?
Az apa büszkén mondja:
- Találd ki... adok egy tippet... az anyátok néha szokott így becézni
engem!
Ekkor a kislányuk mindent kiköp a tányérba, és azt mondja a testvérének:
- Úristen, nehogy megedd, ez egy f....!

nyuszigonosz 2014.04.06. 16:33:03

@rezsöatya: Nem fogok. :-)
Vagyishogy: nem azt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 16:39:38

@rezsöatya:
Közben megtaláltam az itteni adatbázist és fel is iratkoztam rá. Mától én is donor vagyok.

Urna: nem tudom, hogy ez így működik-e. Szerintem ez sokmindentől függ, országonként eltérő lehet a szabályozás.
Csak egy gondolat, majd beleírom a végrendeletbe és ha működik, akkor majd valaki megcsinálja, ha nem, akkor legalább megpróbáltam.

Vagy fizetek valakinek, hogy lopja el és keverje össze a hamvakat... végülis minden megoldható.

@wuaaa [nor]:
Paff neki! :)

Engem mikor dobtok oda Tökfőziért? :)

Shanarey 2014.04.06. 16:45:01

Május 32-én ez még bekövetkezhet

M. Péter 2014.04.06. 16:46:32

@Jess G: Meg kell nézni, hogy mit ír a törvény, de szerintem fordított esetben egy amerikai se menne sokra egy magyar jogosítvánnyal.

rezsöatya 2014.04.06. 16:47:02

@Kövérmadár [swe]: ebbol az urnas otletbol jo filmet lehetne forgatni...
Romantika, vegrendelet, halal utan megkezdodik a hajsza a hozzatartozok es a szerv-kereskedok kozott... Zarokep: lemeno nap, kozos urna... zenet majd @nyuszigonosz(D): szerkeszti hozza. Vago: Puhacica. Az urnat Digger assa jo melyre... bucsubeszedet mond: Saman...

Shanarey 2014.04.06. 16:50:22

@rezsöatya:

Na akkor egy hosszú.

Egy manager hajótörést szenved egy lakatlan szigeten. Fél évet
eléldegél kókuszon és kókusztejen, és egész nap a tengert
kémleli. Egyszer csak egy csónakban kiköt egy gyönyörű nő. Managerünk
megörül:

- Remek, végre valaki megment!!!
- Sajnos én is csak hajótörött vagyok, a sziget túlsó felén lakom.
- Milyen szerencsés, hogy a csónakkal jutott el a szigetre, talán
megpróbálhatnánk eljutni innen.
- Nos a csónakot én építettem, bambuszból háncsból és levelekből. Ahogy
a nap járásából és a csillagokból kiszámítottam,
legalább 2 hétre vagyunk a legközelebbi lakott szárazföldtől, és ennyi
ivóvíz nem fér a csónakba. Nincs kedve átjönni hozzam,
biztos régen volt már társasága.
Át is eveznek a sziget másik felére. A manager teljesen le van
nyűgözve, kikövezett út vezet egy csodálatos bungalóhoz.

- Iszik valamit? - kérdezi a nő.
- Köszönöm nem, elegem van a kókusztejből.
- Van egy saját lepárlóm. Egy Martinit?
A férfi teljesen döbbenten ül és kortyolgatja a Martinit.
- Gondolom szívesen megborotválkozna, amíg én átöltözöm.
A manager szó nélkül átmegy a fürdőszobába, ahol két kiélezett
kagylót talál. Mire megborotválkozik, a nő mindössze
néhány liánba öltözötten fogadja:

- Gondolom, régóta egyedül van...
- Igen. - feleli bizonytalanul a férfi.
- És biztosan szeretne olyasmit csinálni, amit mar régen nem tett
meg.....
- Nem mondja, komolyan! Akkor felnézhetnék a Facebookra?

Sütemény1975 2014.04.06. 16:54:04

Most nezem, hogy a brusszeli magyar nagykovetsegehez be tudtam volna menni kamionnal :) Gps szerint nem vagyok kitiltva. Neztek volna egy nagyot :)

2014.04.06. 16:55:01

@wuaaa [nor]:

Ezt hívják úgy, hogy minőségi csere.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 16:57:21

@M. Péter: a törvény azt mondja, hogy igazolni kell magadat és a címedet vagy a személyi azonosítódat
azt nem mondja, hogy mely állam által kiállított igazolvány fogadható el erre a célra
Halmai Gábor egész nagy koponya, engem történetesen tanított, történetesen az egyetemről is azért ment el, mert nem Fideszes, de ez m1
az ügy szerintem érdekes jogelméleti kérdéseket vet fel
mert miért ne igazolhatnám magamat amerikai jogosítvánnyal, ha rajat a címem, mint az angolon is
nyilván külföldön élő magyarként az amerikai címét vették nyilvántartásba, nyilván a külföldi konzul ismeri az adott országban hivatalos dokumentumokat, de lehet hogy nem, nem tudom, lehet nem is kell ismernie
a magyar állam elismeri az amerikai vezetői engedélyt, ha azzal Mo-n vezetsz, tehet itt alkalmas arra, hogy téged azonosítson, illetve ekkor téged vajon az okmány azonosít? nyilván, nem?
tehát akkor miért nem azonosít akkor, ha a nyilvántartásban azzal a lakcímmel szerepelek és szavazni akarok?

2014.04.06. 17:02:55

@Babette_:
" vagy a HÁ csinálhatna tematikus posztot több ország temetkezéseiről. "
A mexikoi temetkezesi szokasok leirasat szivesen vallalnam, de lusta vagyok irni:) Kepekkel szolgalhatok, igaz, nem egy atlagos temetorol:
indafoto.hu/zopilote/jardines_del_humaya/page/1

@rezsöatya:
" en egy olyan piramist szeretnek, meg szarkofagot, meg szfinxet... abbol, ha lehet kettot is... :D "
Nem lenne olcso mulatsag, a Jardines Del Humayaban a legdragabb sir 500 ezer peso (420 ezer US$) Egy atlagos halottak napi megemlekezes 3000 US$-ba kerul a csaladoknak: zenekar, kaja, pia, dekoracio, stb.

www.vice.com/en_ca/read/here-lies-a-bunch-of-mexican-drug-dealer-761-v18n4

2014.04.06. 17:25:19

Marcsi nagyon jól összeszedte a dolgokat, később majd a blogjába is benézek.

Én akkor jöttem rá hogy milyen fontos a végrendelet, amikor elvesztettem a férjem és nekünk nem volt. Abban a lélekállapotban rohangálni, intézkedni, de leginkább görcsölni és aggódni - nem kellemes. Nem találtam meg a férjem születési anyakönyvi kivonatát sem, ami nélkül szinte semmit nem lehet elintézni. Tudtam hogy valahol volt de eltünt és sohasem lett meg - kérni kellett újat és addig nem tudtam kormány hivatalokban intézni semmit. (A bürokrácia világában az hogy meghaltál még nem jelenti azt hogy valaha meg is születtél, világos, nem?)

Egy kis városkában éltünk akkor és szerencsére a bankigazgató nagyon rendes volt - átengedtek minden kifizetést amig a biztositó társaság kifizette a jelzálogkölcsönt (kb. három hónap és addig fizetni kell a részleteket),pedig nem volt rá fedezetem.

A CPP állami nyugdijalap 3000 dollárt fizet a temetésre - egy temetés akkor kb. 20 ezer dollárba került. A 3000-ért gyakorlatilag egy hamvasztást kapsz - mi úgy oldottuk meg hogy privát megemlékezést és egy kis családi wake-et szerveztünk.

Akkor 36 éves voltam és a CPP özvegyi nyugdij összege kerek 25 dollár volt. Azóta felment 32-re. :)

A mostani férjemmel gondolhatjátok hiper szuper módra be vagyok biztositva minden irányból. :)

A válás talán még nehezebb, főleg akkor ha huzakodni kell a másik féllel. Előfordul itt hogy bevándorló nőket zsarol az ex a gyerekekkel,pl. nem engedi hogy az anyánál legyenek. Ilyenkor nem szabad kétségbe esni mert az ilyesmit el lehet intézni a biróságon keresztül és akinek nincs jövedelme annak jár ingyen ügyvéd is. Ha nem beszéled a nyelvet, akkor a multicultural society-hez kell elmenni és ott segitenek - pro bono ügyvédektől és forditóktól kezdve van sok minden.

tanato 2014.04.06. 17:26:15

@Cascabel: cimetieresdumonde.com/
Egyszer már fölraktam halottak napja alkalmából ide.

2014.04.06. 17:27:32

@Jess G:

A nemzetközi vezetői engedélyt köteles elfogadni a konzulátus. Annak formátumát a Bécsi Közúti Közlekedési Egyezmény tartalmazza. Magyarország ezt aláírta(1980. évi törvényerejű rendelet). Az USA nem.

2014.04.06. 17:28:25

@lexrex:

1980. évi 3. törvényerejű rendelet.

tanato 2014.04.06. 17:30:08

@tanato: 4 éve láttam ezt a fotó kiállítást a világ temetőiről Párizsban a Pere Lachaise-ben halottak napján.

2014.04.06. 17:30:08

@Chamroe: Cuki. :) A kutyáról nem tudom eldönteni hogy most azt mondja hogy "jaj de szeretlek" vagy "jaj de megkóstolnálak". :)

2014.04.06. 17:32:29

@lexrex: A tisztelet kölcsönös. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 17:34:48

@lexrex:
Quercus??? Gyanús vagy te nekem... ;)

Mikor autót béreltünk az USA-ban volt svéd jogsim és nemzetközi is, de már sajnos nem emlékszem, hogy melyiket fogadták el. Szerintem odaadtam mindkettőt.

2014.04.06. 17:36:50

@diggerdriver: Nice pussy!

Természetesen az avataron látható szőrgombócról van szó. Vagyis izé.... a macskáról, na. :)

2014.04.06. 17:40:59

@Babette_: Ez mega cuki, a fotó se kutya. :)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.06. 17:43:36

kanadaihirlap.com/2014/04/06/valasztas-2014-875-szazalekos-reszvetel-kanadaban/

megosztva egy baratom gondolatait

Engem mindig meg lep a KMH.minden irasa.Lehet magyarorszagon meg el lehet adni hireket de aki itt el annak mar nehezebb.Hogyan jott ki az ujsagnak es annak irojanak szazalekos Arany?????????????ha senki se tud pontos adatot, hogy hany Magyar el Torontoban?Saccolni lehet de nagyon hozzavetolegesen.Itt meg nem saccolnak hanem meg felszazalekot is kifejeznek.Akkor meg nagyon pontos szamitasrol lehet szo.Hozzavetolegesen 40000 Magyar elhet torontoban.Tehat akkkor Adam K,szerint 330000 el is mentek szavazni, es az irasa szerint kire masramint az MSZP-re.Az itteni Magyarok nagyon keves kivetellel meg a kommunizmus vagy az utana ................elol menekultek ide.Aki a Fidesz elol menekult az utolso 4 evben azokat vissza is kuldtek.Ide is eljutott Sukkoro es mas milliardos csalas az elozo kormanytol.Megkoszonnem Adam K. nek ha pontosan es szamszeruen kozolne hogyan jott ki neki 87.5%Reszvetel Torontoban.Hany Magyar el ott es abbol hanyan szavaztak.De az FEL ZSAZALEK IS JOJJON KI MERT NAGYON PONTOSAN SZAMOLTAK.

2014.04.06. 17:44:37

Nem tudom ki hozta fel (kicsit körülményes visszakeresni dolgokat) azt hogy van ahol végrendelet nélkül az állam lesz a gyerekek gyámja. Ez BC-ben is igy van, ha mindkét szülő meghal. Az ezt követő eljárás hónapokig elhúzódhat, mert ha a gyerek gondozásba kerül akkor az elhelyezési kritériumok jóval szigorúbbak mintha pl. privát úton, családon belül intéznéd el. Ezért kell végrendelet a gyámságról ahol gyerek van.

Muscari 2014.04.06. 17:46:47

@Babette_: erdekes lenne. Vegul is ez is az elet resze.

@Jess G: mi is gondolkodunk az eletbiztositason, sot valami baleseti sem artana, majd megkerdem Diggert, hogy ha talalt valami jot, irja meg.

@wuaaa [nor]: :-))))

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 17:47:30

@Kövérmadár [swe]:
Tarthatom a gyertyát?
:DD

(második nejnek Sütit választottad? Még van 2 lehetőséged -mohamedánkén, vagy min. látens mohamedánként... :DD)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ne kéresd magadat, nem "hazakísérni" akar! Komoly ajánlat-komoly szándék, lényegretörő kivitelezés.
:DD

Hofi-klasszikus:
Forgalomirányító rendőr áll az útkereszteződésben, arra megy az anyósa biciklivel.
- Hova megy, mama?
- Megyek a temetőbe.
- És a biciklit ki hozza vissza???!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 17:50:07

@Zoole[uk]: Köszi a meghívást de már nem olvastam csak most.
Beültünk egy pubba és a könyvelő hölggyel elbeszélgettük az időt.
Mi volt ma?

2014.04.06. 17:50:13

@lexrex: "nyugdíjasok jelentős része> rezsicsökkentés"

Lófaxt. Minden évben volt nyugdíjemelés.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 17:51:12

@lexrex: na most ezt nem értem, ha usa nem írta alá, akkor magyarország miért ismerné el az ottani jogsit, nem csak a részes államokra vonatkozik az egyezmény?

2014.04.06. 17:55:02

@Kövérmadár [swe]:

Trebitsch, Quercus? Még kivel hoztok hírbe? Nem. Csak egyszerűen lexrex.
Egyébként az USA-ban nem szükséges a nemzetközi jogsi, de jó ha van. Az ominózus eset pedig nem arról szól, hogy a delikvens a vezetői alkalmasságát akarta igazolni, hanem a lakcímét.

2014.04.06. 17:55:17

@Muscari: Köszi a linket, ezt később én is szeretném elolvasni. Gyerekekkel az ilyen dolog még nehezebb lehet. :(

@Kövérmadár [swe]: A temetés itt sima rablás. Újabban népszerü a Celebration of Life dolog - ezt meg lehet szervezni egy közösségi házban (ha sokan jönnek). Nincs semmi ceremónia, hanem bemutatják az illető életét, képekben, kedvenc zenéit játsszák,stb. Volt egy barátunk aki tudta hogy már nagyon beteg és ő saját maga tervezte a müsort.

@Shanarey(SCO): :)

Mrs. Clayton 2014.04.06. 17:56:19

@Muscari: gocompare v vmi hasonló oldalon beírod a kritériumokat aztán kiadja h melyik mennyi

montroyal ( CAN qc) 2014.04.06. 17:56:34

@Morgo1229: lehet majd azt is ujrafelosztjak ki lehet temetkezesi vallalkozo. Pont ugy, mint a trafikokat
.ugy tudom ez mar megtortent legalabb is egy olyan intezkedes hogy nem lehet hazavinni az urnat szetszorni otthon elhelyezni ( Anyam a szekreny tetejen volt) igy mindenkepp a haver temetkezesi vallalkozok kaszalnak

2014.04.06. 17:57:34

@M. Péter: ez jo, koszi. Valoszinuleg Kanadaval kevertem, ahol az utobbi idoben kerik vagy azt kerik, hogy mutass be, hogy az iskolat angolul/franciaul vegezted (fuggetlenul attol, hogy milyen utleveled van),
www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/CIT0002ETOC.asp#language

2014.04.06. 18:00:55

@Jess G:

Legjobb tudomásom szerint az USA-ban is vezethetsz magyar jogsival egy évig. De itt a lakcím igazolásáról szól a történet. Tehát csak a nemzetközi jogosítvány számít közokiratnak. Persze ez szerintem is szőrszál hasogatás.

SzZoole 2014.04.06. 18:01:22

@Muscari: a Barclays-nek jo ajanlatai vannak,olyan is van amit Digge keres,ha csak egy szalka megy az ujjadba,vagy akar tores valamelyik veg tagodon vagy ha munkanelkuli leszel fizet abban az estben is,nezz utanna:)

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 18:03:04

Ha egy országban a jogsi személyazonosság igazolására IS elfogadott irat, ebből még nem következik automatikusan az, hogy egy másik országban is az.
Mo.-on a jogsim szem.azonosságom igazolására is jó, de a szomszédos Szlovákiában nem fogadják el, csakis a személyi ig-t és/vagy az útlevelet. Kb ez lehet a szitu USA-val is: az ottani jogsi az ottani szervek számára szem.azonosságot igazoló irat ÉS járművezetésre feljogosító irat, de a magyar szervek (=konzulátus) számára csak egy járművezetésre jogosító irat. Persze, hogy kérnek valami olyat, ami számukra is elfogadható = útlevél.

SzZoole 2014.04.06. 18:03:09

@diggerdriver:hu,sok minden,szokas szerint:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 18:04:38

@Chamroe: mert sokunknak lassan is ment. En pl ket hetig semmit nem kaptam rola, se emailben, sem levelben. Rakerdeztem, akkor nem is tudtak az atjelentkezesemrol. 3 het, meg mindig semmi, raneztek,oke ott van naluk, na akkor kaptam meg emailben. KEresem ellenere kulfoldre nem tudtak postazni.
Londonban amugy jo ha 10 percet kellett kinn varni,a sorok jol haladnak, kiveve a budapestit, ott kb 20 perc odabenn a varakozas. Sajnos ket megye veluk egyutt "sziv" , Jasz-Nagykun-Szolnok ( azaz mi) , meg Tolna. Sajnos e ket megye a budapestiekkel egy sorban van. :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 18:04:47

@lexrex:
Pletykásak vagyunk, nah :D

@cougarcat:
Ez is érdekesen hangzik, de üzletet csinálni a halálból, szerintem nem jó dolog. Van a hozzátartozóknak pont elég baja ilyenkor.

Utánanéztem, egy svéd hivatal szerint úgy 20.000 korona körül lehet számítani a költségekre. Kérdés, hogy mindig vagy csak ha speciális dolgot akar az ember?
Ha mindig, akkor mire fel kell fizetni a temetkezési hozzájárulást?

Mrs. Clayton 2014.04.06. 18:06:30

@lexrex: de sztem a probléma forrása az nem az általad idézett tvr, hanem a választási törvény, ami nem mondja, h csak a magyar igazolvánnyal lehet és a konzulátuson nem fogadták el egy leafletre hivatkozva, de az meg ugye nem jogforrás
ezt már csak azért sem hiszem, mert pl európai úniós illetve az önkorm-i választáson a Mo-n élő német, spanyol stb áp-ok részt vehetenek és gondolom útlevéllel meg lakcímkártyával igazolják magukat
nem hinném, h igényelhetnének magyar személyit, bár nem néztem utána
szóval?

Chamroe 2014.04.06. 18:07:05

@cougarcat: Amíg kölyök volt, sokat játszottak együtt, később már nem mertem összeengedni őket, mert egy durvább harapás játékból, és Musunak reszeltek..
Most épp egy kis tóparti kecóra csorog a nyálam nagy udvarral, oda jöhetne utánunk a kutyó is. Számolgatunk, hátha összejön.
Anyu a kert végében pecázhatna :-)

2014.04.06. 18:12:54

@diggerdriver: haaaat, Nanny belinkelt dolgokat Hinta eleterol. Allitasa szerint 7 eve online pokerezik es, mint HA kommentjeibol tudjuk egy borsodi falubol jon.
Probalom osszetenni a kepet, hogy egy pici borsodi faluban 16 evesen online pokerezik az ovono picifia. Meg nem sikerult.

@lexrex: NYCban tudsz autot berelni europai jogositvannyal, meg a zipcar-tol is, igaz plussz papirok kellenek a UK jogositvanyra, mint pl igazolas a DVLA-tol (a UKben a hivatal, ami a jogositvanyt es az autos papirokat allitja ki).

SzZoole 2014.04.06. 18:28:28

@diggerdriver: Digge,vald be,hogy szavazni voltal es nem a konyvelonel:)))

Muscari 2014.04.06. 18:30:36

@Zoole[uk]: szuper, koszi. a fiamnak is kene valami, tudod, o is vallakozokent dolgozik az epitoiparban, mint Digger.

Nekem fizet a ceg sickpay-t, de csak egy meghatarozott szamu hetet, ami az evek elteltevel novekszik. Szoval egy komoly betegseg igen csak odavagna.

Neked is van valami betegbiztositasod?

Muscari 2014.04.06. 18:31:17

@Jess G: neked is koszi, majd megnezem.

2014.04.06. 18:31:38

@Kövérmadár [swe]: Hat ahogy itt mondjak, "nothing personal, it's only business". Hozza vagyunk szokva hogy ez itt ilyen. Pragmatikus vagyok, ha zavar hogy tul sokat kernek akkor minden tovabbi nelkul a minimalista opciot valasztom. Sokaknak a temetesi koltsegekre van biztositasa, de nekunk nem volt ilyen.A vallalkozo tudja pontosan hogy mit bir ki a tobbseg es ehhez mert a szolgaltatas dija.

@Chamroe: Ilyen helyen en is szivesen elnek, remelem osszejon nektek!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 18:32:07

@Zoole[uk]:
:)))))))))))))
OK. Megtörtem.
Ott voltam
Adtak fish & chipset is.
Nyomtam egy xet a fideszre.
:)))))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.06. 18:39:05

@lexrex: épp ez az, a törvény, a választásról szóló, azt mondja, hogy igazolnod kell magadat és a lakcímedet vagy a személyi számodat
számomra csak azért érdekes a dolog mert Halmai aki egyetemi tanár azt mondja, h el kellene fogadni a külföldi arcképes jogosítványt, amibe gondolom bele van írva a lakcíme, mint személyazonosításra szolgáló okmányt
ettől persze ez még nem biztos, hogy tényleg így van
mert lehet hogy van egy másik törvény, ami meghatározza, hogy milyen okmányok fogadhatók el személyi azonosítóként
lehet hogy csak útlevél
ha a magyar állam hivatalosan nem fogadja el személyazonosításra az usa jogsit, akkor lehet halmainak nincs igaza, csak mert inkább balos, ezért kötekszik, nem tudom
passz, csak érdekes az elméleti része
meg az hogy a konzulátuson egy brossúrára hivatkozva nem engedték a nőt szavazni, egy brossúra meg nehogy már hivatalos jogforrás legyen

SzZoole 2014.04.06. 18:39:13

@Muscari: nekunk mindenre van biztositas,szoszerint,meg a macskankra is:)))

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 18:55:13

@Jess G:
Mo.-on a személyazonosságot és a lakcímet kell igazolni a voksoláshoz, ehhez 2 irat kell
- lakcímkártya
- szem.igazolvány, vagy jogsi, vagy útlevél.

Gondolom/tippelem, hogy az USA-beli nőnél lakcímigazolásként elfofadták volna az ottani jogsiját, ami tartalmazza a lakcímét is, de a szem.azonosság igazolására nem fogadták el.
Mivel az ott egyben van, és sacc/kb megszokta, hogy ez így okés, mindkettőre jó (plusz még vezethet is vele), így nem érti, miért nem jó ez másnak/máshoz is.
Hogy Halmai véleménye (el kellene fogadni) arra vonatkozik-e, hogy jó lenne/praktikus lenne, ha így lenne, vagy arra, hogy hivatalosan mit kell/lehet elfogadni (és itt aztán bőven lehetnek variációk, különböző országok különböző iratai, stb), azt nem tudom. Gyanítom, hogy utóbbival azért csak tisztában van/annak kell(ene) lennie, így tippelem csak, hogy inkább az első értelmezés "érvényes". De ez csak tipp.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 18:55:20

emlékszem, négy éve Burmában egy internet-caféban próbáltunk meg kicsiholni választási híreket a világhálóból, de nem sikerült, és napokig (!) rágtuk a kefét.
a vége nem lesz jobb most se, de legalább majd gyorsan megtudom, mikor reggel felkelek :-/

Herr Géza 2014.04.06. 18:56:12

OFF!
1st: LOUIS HAMILTON
K. nagy verseny volt... :))))))
ON.

2014.04.06. 19:03:22

@Jess G:

EGT tagországokba utazhatsz útlevéllel, vagy személyigazolvánnyal. Csak jogosítvánnyal azonban nem. A magyar jogosítvány csak Magyarországon alkalmas a személyazonosságod igazolására. Ez értelem szerűen fordítva is igaz. Csak jogosítvánnyal EGT állampolgárok sem igazolhatják személyazonosságukat. Ez az USA jogsira is érvényes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 19:06:22

@lexrex:
Látod? Ezért nagyon jó nekem :)
Van svéd jogosítványom, ami országon belül jó, de nem utazhatok vele.
Van svéd "bevándorló" személyim. Ez szintén országon belül jó, külföldön nem fogadják el.
Nincs viszont se magyar személyim, se magyar jogsim.
Utazni csak a magyar útlevéllel tudok.

Így aztán vicces, amikor külföldön egy igazoltatás alkalmával a svéd jogosítványt és a magyar útlevelet tudom csak átadni :)

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:14:42

@lexrex: a nő az USAban akarta az USA jogsiját személyazonosításra használni, Ok a konzulátus nem tudom jogilag magyar területnek számít-e

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.06. 19:16:16

@charlieharper [home, sweet home]: Minden igaz ahogy van. Tényleg régóta játszom, de online csak pár éve. Mondhatjuk úgy hogy ez a legjelentősebb szenvedélyem. Az italt sikerült letenni. Pár évig alkoholista is voltam. Igen, meló mellett is. Nem egyszer mentem be másnaposan, sőt ittasan dolgozni. Vérben forgó szemekkel, másnaposan sose menjetek burit sütögetni! Kegyetlen.

Egyébként ma már reagáltam Madárra is, egy 3 ezer karakteres eszmefuttatással. Úgy látszik nem kerül ki. Sajnálom. Pedig leírtam benne hogy nincs nekem bajom azokkal akik úgy gondolkodnak, meg akik szívesen versenyeznek, de én szeretnék kimaradni a versengésből. Nem akarok olyan versenybe beállni ahol több méteres tigrisekkel kell versenyezni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 19:16:23

Na mi van?
Mindenki az indexen kattintgat a frissítés gombra? ;)

@Jess G:
Nem vagyok benne biztos, de szerintem az magyar területnek számít.

Sütemény1975 2014.04.06. 19:19:04

@Kövérmadár [swe]: en majd 10 korul megnezem a tv-ben az addigi eredmenyt. Vmikor aludni ks kene. Hajnal 2 kor indulok.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:25:19

@Kövérmadár [swe]: mondjuk a választási törvényt tekintve mindegy, mert abban csak az van, hogy igazolnod kell magad és a lakcímedet vagy a személyi számodat
és most megnéztem a videót a nőnek volt csak 10 napja lejárt, magyar személyije is, a választási törvény viszont azt sem zárja ki hogy lejárt igazolvánnyal igazold magadat
szóval kivi vok, ha jogorvoslatért fordul a nő, akkor mint mond a választási bizottság

Sütemény1975 2014.04.06. 19:27:38

@nyuszigonosz(D): angolba :) szokas szerint. Most maidstone, ascot, westbury es bristol lerakoim lesznek.

Muscari 2014.04.06. 19:28:37

@Jess G: szeretnek kerdezni valamit. Ha valaki le akar mondani az oroksegerol, megjelolheti, hogy kinek a javara mond le, ha tobb orokos is van rajta kivul? Koszi

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:35:10

@Muscari: a kérdés jó, de az sztem már öröklési szerződés
az biztos, ha lemondasz akkor azt az örökhagyó életében lehet megtenni, különben már csak visszautasítani tudod
ha akarod megnézem, mert öröklési joggal csak egyetemen foglalkoztam

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 19:37:46

@Jess G:
"kivi vok"???
Milyen igényesen fogalmazol.
:)))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:38:51

@macamuca [IHUN]: Halmai véleménye egyértelmű volt, mivel a jogszabály nem mondja meg milyen igazolvánnyal magyarral, usa által kiállítottal, érvényessel, vagy érvénytelennel szavazhatsz, ezért a konzulátuson dolgozók nem tehetnek mást, mint alkalmazzák a jogszabályt, tehát elfogadják az amerikai jogsit, mint személy és lakcím azonosításra szolgáló okmányt
de mert már nem ő az OVB elnöke, ezért a véleménye csak egy a sok közül

Muscari 2014.04.06. 19:40:00

@Jess G: nagyon megkoszonnem, a csaladunkban van sajnos egy ilyen eset es teljesen tanacstalanok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 19:41:43

@Jess G: ellenben a kikuldott papir igen:

m.cdn.blog.hu/ti/tildy/image/kulkepviseleti.png

Csak magyar hatosag altal kiallitottal lehet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 19:42:22

Nagy a részvételi arány.
Ez a fidesznek nem jó.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:42:25

@Muscari: lemondhatsz és a szerződésben ki is kötheted, hogy kinek a javára
de mint mondtam ezt az örökhagyó életében vele kötött szerződéssel teheted meg, viszont ha te előbb meghalnál mint az örökhagyó, akkor értelem szerűen nem fogsz az illető után örökölni, így lemondani sem fogsz tudni miről

SzZoole 2014.04.06. 19:43:06

@Sütemény1975: akkor a szokasos ut vonal,Dover M20 Maidstone,majd ra az M25,csak alul,nem dartfordi fizetos kapu:).
Ascot itt van tolunk fel orara.
Bristolban meg mindig epitik az M4-es be vezeto szakaszat?

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:43:10

@tildy[UK]: egy kiküldött papír nem jogforrás, abba azt is bele lehet írni, hogy csak Mikiegeres álarcban lehet szavazni

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 19:43:42

@macamuca [IHUN]: nem hiszem, hogy elfogadtak volna, a kikuldott papiron tisztan rajta van, hogy magyar hatosag altal kiallitott:
-utlevel
-szemelyi
-jogsi lehet.

Az amerikai jogsit nem magyar hatosag adta ki, vagy tevednek?

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:48:50

@Muscari: szerződésbe kell foglalni, ha ti írjátok arra figyeljetek, h az alakiságon ne bukjatok meg, így lehet jobb egy ügyvédet felkeresni, bár legyen öröklési jogban járatos
ismertem olyan ügyet, ahol nem vette figyelembe, h a pecsétje nem helyettesíti a tanúkat a végrendeleten, s elbuktak az örökösök, a Magyar Állam vitte a házat
szólhat a teljes örökségre és annak egy részére is, sőt kiköthetitek hogy minden a jövőben az örökhagyó tulajdonába kerülő vagyonról is lemondasz, nem csak a szerződéskötéskor fennálló vagyonról

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:51:22

@tildy[UK]: tök m1 egy leaflet nem jogforrás
egyébként a német Hans Harkányban, amikor elmegy szavazni szerinted mit mutogat? szerintem a német személyijét esetleg útlevelét, de abban cím nincs, viszont gondolom neki van lakcímkártyája, mint ahogy a nőnek is volt

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 19:51:54

@charlieharper [home, sweet home]: @nyuszigonosz(D): Carsharing, abszolute nem költözésre lett kitalälva: www.mobility.ch/de/privatkunden/kunde-werden/kampagne/eine-idee-veraendert-die-schweiz/?gclid=CLCu95G2zL0CFTHItAodpQIAVQ
@TilosazA (En/Mum): Pär éve az egyik ismerösünknek hirtelen meghalt a férje. (Sväjci néni magyar férjjel Mo-on.) A férj neve alatt futott minden, a nyugdijukat is az ö szämläjära kaptäk...Sväjcban ilyenkor a lakbért, a közüzemi szämläkat engedi kifizeti a bank. Mo-on semmit. December elején halt meg a férj, hagyatéki tärgyaläst meg januär végére tüzték ki...
@Kövérmadár [swe]: Nälunk van häzassägi szerzödés. Plusz itt van egy olyan szerzödésünk is, hogy ha cselekvöképtelen lesz az egyikünk, akkor ki intézkedhet a nevében, halälesetnél szervfölhasznäläs stb. Mikor mi összekerültünk, akkor nekem muszäj volt hivatalos ügyeket egyedül intézni, pont azért, hogy ha történne vele valami, akkor legaläbb legyen vmi kapaszkodom. Utältam öt ezért, mert ugye neki mindig is könnyebb. :-)
@Muscari: Nekem is egyböl ö jutott eszembe...
@rezsöatya: Szerintem ez az otthon van ez azt jelenti, hogy külföldön van és ott htb.
@svájci sapka (ch): Ezt soha nem értettem. Lehet, hogy én vagyok az extra szerencsés, de nälam a költözéssel soha nem volt gond. A lakäskereséssel annäl inkäbb...
Amugy meg, mär irtam egy pärszor, ha beszéled a nyelvet, akkor beljebb vagy. Mindent meg lehet oldani, és ez nem csak pénz kérdése. Bernben 2hetet késett a lakäsom ätadäsa... A cég ki akarta fizettetni az egész honapot. Irtam egy meghato levelet, amiben közöltem, hogy én nem vagyok hajlando fizetni az egész honapot, max a felét. Elengedték az egész honapot, nem kellett kauciot fizetni, és nem volt 1éves szerzödésem sem. :-) Az elözö lakäsban a 3häztömbböl csak nälunk volt a konyha és a fürdö kivételével parketta. Férj közölte, hogy ö nem akar linoleumot, az ingatlanos csajnak meg kellett egy uj laptop...:-) A mostani lakäsunknäl meg közöltük a föbérlövel, hogy kell a lakäs, de csak ugy, ha uj lesz a fürdöszoba (mondjuk ezt akarta is), falakat ujra festi (ezt nem nagyon akarta) + az ajtokat és a beépitett szekrényt is. Cserében mi mindenhovä lerakjuk a sajät magunk ältal kivälasztott laminätot. Ja és ezért cserébe nem emel lakbért. :-) 1honappal elöbb megkaptuk a kulcsokat, 2héttel elötte becuccoltunk. 2db IKEA-s kocsit béreltünk, ami ingyen volt, mert ott väsäroltunk. Az egyiket aztän CHF 100-ért éjszakära is kibéreltük, és még szällitottunk vele cuccokat.
A Mobility költözés szempontjäbol hosszabb tävra felejtös.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 19:53:09

@Jess G:

Külföldi igazolvány nem igazolja a magyar állampolgárságot, azaz Halmai félrebeszél.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 19:56:29

@Jess G:

Rosszul tudod. Eleve csak akkor szavazhat EU-állampolgár az önkorményzati választásokon Mo-n, ha állandó lakos, s így mndenképpen van magyar igazolványa.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:56:35

@maxval a gondolkodó birca: ő már nyilvántartásba lett véve és volt magyar személyije is, szóval annyira nem beszél félre
ettől még lehet hogy nincs igaza, de jogos a felvetés
téged is megkérdezlek
a német Jürgen amikor Mo-n önkori választáson választ, vagy Eu-s szavazáson, akkor mit használ? a német papírját
én is a magyar papíromat használnám, ha elmennék jövőre az eu-s választásokra

Mrs. Clayton 2014.04.06. 19:58:15

@maxval a gondolkodó birca: miért kellerne lennie magyar igazolványának?
mondjuk ezt épp nem tudom, ha a Jürgen állandóra odaköltözik kap magyar személyit? sztem nem, de lesz lakcímkártyája, azt gondolom

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 19:59:23

@Jess G: jogos, a "176. § A választópolgár igazolja személyazonosságát, valamint lakcímét vagy személyi azonosítóját. A szavazatszámláló bizottság megállapítja, hogy a polgár szerepel-e a kinyomtatott szavazóköri névjegyzékben." pont nem irja irja, hogy magyarnak kell-e lennie az okiratnak, ellenben :

"93. § (1)25 A választási iroda a névjegyzékkel kapcsolatos kérelemnek csak abban az esetben adhat helyt, ha a választópolgárnak a kérelemben szereplő adatai megegyeznek a polgárok személyi és lakcím adatait tartalmazó nyilvántartás, illetve a magyar állampolgárságát igazoló okirata nyilvántartásának adataival." Marpedig az amerikai jogsi nem igazol magyar allampolgarsagot.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 19:59:24

@montroyal ( CAN qc):

A regisztráltak 87 %-a százaléka szavazott. Követségen csak előzetes regisztrációval lehet szavazni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:00:53

@Jess G: A nemet Hans alapesetbena parlamenti valasztason nem szavazhat, csak az unioson. Ahogyan en sem szavazhatok a UK parlamenti valasztasan.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 20:01:33

@Jess G:

Akkor miért nem vitte magával a személyijét???

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:03:38

@Jess G: De ez nem eu valasztas, arra tok mas szabalyok vonatkoznak!

Maxvalnak igaza van. Nemet Jurgen magyar parlamenti valasztason csak Magyarorszagon kiallitott szemelyazonossagot igazolo okirattal szavazhat.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 20:03:47

@Jess G:

Kap személyit minden letelepedett külföldi. Sőt személyi számot is.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:04:30

@maxval a gondolkodó birca: az előző kommentem eltűnt így leírom megint
miért tudnám rosszul nem mondtam h minden Jürgen szavazhat
én arról a Jürgenről beszéltem, aki szavazhat, ne értsd már direkt félre, csak h ellentmondhass
és még fenn is van a választók névjegyzékén, megvan ez a Jürgen?
na, akkor ő mivel szavaz, persze tudom tollal, meg egy x-el
de mivel igazolja magát
sztem nincs magyar személyije mert nem magyar áp, van viszont lakcímkártyája, meg német személyije
én mivel szavaznék, ha a jövő évi eu-s választáson szavaznék? na mivel, a magyar személyimmel, miért mert angol személyi nincs, a névjegyzéken én is rajta vagyok, na?
gondolom a nőnél még értesítő is volt, szóval nem olyan hülyeség, amit Halmai feszeget

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:04:54

@Jess G: az onkormanyzati valasztas is tok mas tema. Az sem parlamenti. Ott hasznalhatja a nemet iratait. A parlamentin nem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:06:03

@Jess G: Olvass kicsit vissza, leirtam minimum haromszor:) Amin o szavazhatsz, meg amin te is, arra mas szabalyok vonatkoznak, mint a mai szavazasra. Ennyi.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:06:25

@tildy[UK]: jaj tildy, ugyanaz a választási törvény vonatkozik az eu-s választásra is, és a parlamenti választáson részt sem vehet külföldi

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 20:07:47

@tildy[UK]:

Viszont a brit parlamenti választásokon szavazhat minden ott élő ír és nemzetközösségi állampolgár. Ez egy speciális brit szabály. Ehhez hasonló az EU-ban még Írországban és Luxemburgban. A többi 25 tagállamban nem szavazhat külföldi a parlamenti választáson.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:07:53

@maxval a gondolkodó birca: vitte, de lejárt 10 napja, elvileg az is jó lehetne, mert a tv ezt sem zárja ki, h lejárt személyivel nem igazolhatod magad

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.06. 20:08:43

@morsels: Jéézusom, mi a franc kerül azon annyiba?Nincs egy sima temetés, mindenféle firlefranc nélkül párszáz-max egy ezresért?

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:08:49

@tildy[UK]: persze tildy, ne idegelj már hülyeséggel

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:09:41

@maxval a gondolkodó birca: ebben biztos vagy? én nem tudom, csak furcsa, amitől még lehet

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 20:10:47

@Jess G:

Személyije nem csak magyar állampolgárnak lehet. Feleségem nem magyar állampolgár, de van magyar személyije és magyar személyi száma is.

nyuszigonosz 2014.04.06. 20:12:58

@Naschkatze (Mostindien / CH): Tudom ezt, írtam még valamikor ma reggel. De jó, hogy leírtad, söt részletesen, és mivel te élsz ott, annyival hitelesebb is. :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:13:24

@Jess G: Nem idegellek. Ha ugyanaz lenne mindkettonela szabaly , akkor ma Hans is szavazhatott volna, hiaba nem magyar allampolgar.

**mimi** 2014.04.06. 20:13:51

@rezsöatya:
:))))))))))))))))

elképzeltem.....:)

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:14:00

@maxval a gondolkodó birca: no m1, ha lehet, akkor lehet, meg az is m1, h én itt mivel fogok szavazni, de attól még a választási tv szt nem kizáró ok, h lejárt személyivel, más állam által kiadott igazolvánnyal igazold magadat és a címedet
kivi vok bele kerül-e később a tv-be h csak magyar és érvényes igazolvánnyal szavazhatsz
látod Babett ez egy joghézag :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 20:15:36

@Muscari: lemondásnak nem jelölheted meg.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.06. 20:15:41

@rezsöatya: Na figyu! Akkor fokozzuk!
Én megmondtam a rokonaimnak, tesóimnak, ha én meghalok a következők lesznek a teendőik!
Hamvasztás nem lesz! Engem nem gyújtogatnak, égetgetnek egy tepsiben! Leég a hajam meg a bőröm...szóval nagyon gáz.
Eltemetni sem engedem magam! Rohadt sok a bogár, a pondró, a giliszta, rengeteg undorító féreg van lent, rohadt hideg és sötét, én ott biztos nem fekszem örökké. Szétnyom az a rohadt sok föld, és amikor beszakad majd a koporsó, az összes föld rámomlik majd, tele lesz szemem-szám...fujjjj
Mint lehetőség , egyetlen egy elfogadható létezik számomra.
Építenek egy fasza kis kriptát, csak egyszemélyeset, szép, tágas, mindkét oldalán ablakos bélelt, /párna,paplan stb/ koporsószerűségbe beletehetnek. A kriptába kell kis asztal meg szék, kis magnós rádió, virág helyett nekem elemet hozzanak a rádióba. Le tudunk majd ülni, kicsit beszélgetni, aztán mehetnek haza. :-))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 20:15:53

@Jess G:

Mi ebben a furcsa? Mindig így volt.

Nagymamám 65 éven keresztül élt Mo-n magyar állampolgárság nélkül. Gcndolod, nem volt magyar papírja? :-)

Muscari 2014.04.06. 20:16:19

@Jess G: Sajnos a helyzet az, hogy a nagymamam most halt meg es az egyik nagynenem nem akar orokolni, mert vegrehajtas folyik ellene. Akkor mar csak visszautasitani tudja az orokseget? Vegrendelet nem volt, sem semmilyen szerzodes, mert homokba dugtak a fejuket, most meg nem tudjak, mit csinaljanak.

puhacica 2014.04.06. 20:16:29

@Babette_: b@sztal mar zongoran? ;D

@rezsöatya: megvagok en barmit, csak olyan erzelmes hulye vagyok, hogy ha szomoru tema van, kepes vagyok elbogni magam munka kozben. :)

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:17:33

@tildy[UK]: nézd, kiforgathatod, amit írok, de attól még nem mondtam azt, hogy minden szabály ugyanaz, ugyanaz a választási törvény szabályozza mindkettőt
esetleg ha jogi érveket mondanál, akkor tudnék tovább vitatkozni

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 20:18:20

@Jess G:

Igen, ez nem lett minden kétséget kizáróan tisztázva.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:20:09

@Muscari: így van, halál után nem lehet lemondani, azt visszautasításnak hívják, és egy esetben lehet részleges, akkor ha termőföld és ehhez kapcsolódó termelési eszközök is a hagyaték része
ha az esetleges új Ptk kibővítette a kört azt nem tudom, de épp lehet

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.06. 20:22:51

@Naschkatze (Mostindien / CH): Én csak azt írtam, hogy könnyű abba a hibába esni, hogy "nincs sok cucc". :)))

Én most nem találok megfelelő házat. :(
Ha már eljutok az aláírt papírig nincs probléma. Költözésben nagy gyakorlatunk van, ráadásul teherautó is akad.
Csak idáig jussak el.

Muscari 2014.04.06. 20:23:47

@Babette_: koszi, gondoltam, csak megigertem, hogy megkerdezem.

2014.04.06. 20:23:58

@Naschkatze (Mostindien / CH): te, mit kezdjek egy nemet nyelvu oldallal? Annyit ertek belole, hogy login

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 20:28:41

@Muscari: Ööö,ez hogy ment el? El se küldtem,nem is ezt irtam,de lefygott a mobilverzio....
kozmeg lattam is,hogy nem is lemondás kell.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:31:47

@Jess G: @tildy[UK]: pontosabban szavazhatott volnairtam fentebb :
""93. § (1)25 A választási iroda a névjegyzékkel kapcsolatos kérelemnek csak abban az esetben adhat helyt, ha a választópolgárnak a kérelemben szereplő adatai megegyeznek a polgárok személyi és lakcím adatait tartalmazó nyilvántartás, illetve a magyar állampolgárságát igazoló okirata nyilvántartásának adataival." Marpedig az amerikai jogsi nem igazol magyar allampolgarsagot."

Mivel magyar parlamenti valasztas volt, a lakcimkartya pedig onmagaban nem azonositja a szemelyt ( kell magyar utlevel avgy szemelyi is ) , szerintem siman helybenhagyjak a korabbi dontest.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:32:34

@Babette_: ezt nem értem, miért ne nevezhetné meg?

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:33:47

@tildy[UK]: a nőt felvették a névjegyzékbe, szerintem nem ez a szakasz vonatkozik az esetre

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.04.06. 20:34:50

Hűha, 375 komment. Na mindegy, most jutottam géphez. Csak annyi, hogy azért C3 lett a bérlés, mert úgy gondoltam, hogy bőven elég lesz. Egészen addig, amíg meg nem láttam, mennyi az a cucc, ami a szobámban van. De azért szerencsére minden oké volt. Amúgy lehet kombit (megane vagy octavia), családi autót (ford s-max), meg van-t is bérelni (ezt nem tudom, milyen típus). Szóval van választék.

Chamroe 2014.04.06. 20:35:04

"LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
Ne rajzolj f***t a szavazólapra, mert még estére megválasztják!"
KAP

XD

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.06. 20:36:36

@Jess G: Halmai Gábor egy válogatott exfutballista...jártál hozzá focizni? :D

nyuszigonosz 2014.04.06. 20:38:25

@charlieharper [home, sweet home]: Nem olyan érdekes az az oldal, csak az van rajta, hogy a Mobilty carsharing egy óriási ötlet, amelyik megváltoztatja Svájcot, mert saját kocsi helyett másokkal közösen is lehet a mobilitáshoz szükséges személygépkocsit használni, ami nemcsak kevesebb CO2 kibocsájtást jelent a környezetre, de 4000 scájci frank megtakarítás is évente - a saját kocsi fenntartási költsége ugyanerre az egy évre - és így több hely marad mindenkinek az igazán fontos dolgokra az életben.
:-)))
És aztán már csak a jelentkezés a carsharing-re. :-))

puhacica 2014.04.06. 20:38:59

@sodalisO [eng]: te! mi tenyleg retyerutyasagban lehetunk. a sotet utcakon felve eneklos sztori utan most megint magunkra ismertem. pontosabban anyukamra. :)

2014.04.06. 20:39:40

@Muscari:

A hagyatéki tárgyaláson ingyenesen átengedi az örökrészét az örököstársaknak. A közjegyző ezt bele foglalja a hagyatéki végzésbe, már úgy, hogy az átengedett hagyatékot öröklési hányad arányában elosztja. De átengedheti csak meghatározott örököstársnak is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:40:50

@Jess G: es a szavazasnak nincs koze a nevjegyzekhez? Attol fuggoen, hogyan ertelmezik, szerintem elkepzelheto, hogy nevjegyzekkel kapcsolatos kerelem lehet az, hogy ellenorizzek a szemelyazonossagot a nevjegyzekkel. De nem vagyok jogasz.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:41:42

@lexrex: nem, nem engedheti át, főleg h v lemond, v visszautasít, átenged nincs
mint mondtam lemondani még életben, visszautasítani az örökség megnyíltával lehet, az meg akkor nyílik meg pontban, amikor az örökhagyó meghal
szóval nevezett személynek biztosan nem lehet örökséget átengedni

Mrs. Clayton 2014.04.06. 20:45:01

@tildy[UK]: na, örülök, h megértetted miről próbálok beszélgetni :-)
mivel a jogalkotó nem mondta meg ki által kiállított, érvényes vagy érvénytelen igazolvány fogadható el a névjegyzékben felvétel után a szavazat leadása előtt, ezért Halmai értelmezése szt el kellett volna fogadják Amerikában az amerikai arcképes jogsit és a magyar lejárt személyit is, de ehhez képest teljesen jogellenesen egy leafletre hivatkoztak
mi a nagyobb hiba, egy nyilvánvalóan beazonosított nőt elutasítani vagy azt mondani, h egy fecnin más van, mint a jogszabályban
szerintem az első

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.06. 20:47:08

@puhacica: Na akkor majd összehozunk egy jó kis dumcsi partyt oszt jól kitárgyaljuk, hogy is van ez!! :-))))

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 20:47:34

@tildy[UK]:
A felsorolt iratok a személyazonosság igazolására valók/alkalmasak (=egyben azt is "igazolják", hogy magyar állampolgár az illető, hisz ezeket/valamelyiket/mindet csak számukra állítják ki).
Tehát a személyazonosság igazolására ezek egyikét fogadják el, az amerikai jogsi erre nem alkalmas/elfogadható.

"Az amerikai jogsit nem magyar hatosag adta ki, vagy tevednek?"
HA kérik a lakcímet igazoló iratot is (és nem tudom, hogy külföldön történő szavazáskor kérnek-e efféle iratot), akkor mo.-i lakcímkártya nem játszik (hisz külföldön csak az szavazhatott, akinek nincs mo.-i bejelentett lakcíme, ennek hiányában pedig lakcímkártyája sem lehet...), szóba jöhet viszont olyan irat, amit adott ország állított ki és tartalmazza a lakcímet = erre megfelelő az amerikai jogsi.

@zöldeketbeszélek:
Hát nem semmi...
Én is/mi is átjelentkezéssel szavaztunk, múlt héten kedden postán küldtük el a kérelmet, és múlt héten pénteken már itt volt a válaszlevél, hogy ok, rendben, és hogy pontosan hova kell mennünk (kb 2 perc séta tőlünk :) ). Ja, és mi is egy kis faluban lakunk "állandóan", vagyis ott van az állandó lakcímünk=ott intézték pikk-pakk. Szóval, finoman szólva is balfax volt az ügyintéző....

@diggerdriver:
Ebben a percben szólt férjem, hogy a választási iroda vezetője most mondta a tv-ben, hogy egyetlen egy szavazókör van még nyitva, "bvégleges" részvételi arányszám majd csak annak zárása után lesz, de nagyon úgy néz ki, hogy 80 % körüli lesz a végső szám....

rezsöatya 2014.04.06. 20:48:24

@puhacica: akkor a te kezed alol jonnek ki a "csopogos" filmek?

rezsöatya 2014.04.06. 20:51:13

@sodalisO [eng]: uvegkoporso nem kene, Hofeherke?!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 20:54:34

@rezsöatya:
Miért? A Kovinál dolgozik?
:))))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 20:54:48

@macamuca [IHUN]:
jav: a külképviseleteken szavaztak 80 % körüli részvétellel.
Pardon-bocs, félreértés volt :)

Az itthoniról még nincs adat.

2014.04.06. 20:55:07

@nyuszigonosz(D): igen, a carsharing szerintem is jo otlet, foleg egy tomott varosban, ahol nem erdemes autot tartani

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.06. 20:55:28

@rezsöatya: A lényeg, hogy tartós legyen, ne költözhessen bele a szúú és legyen rajta ablak, hogy kilássak belőle. Úgysem fogok örökké a hátamon feküdni, néha majd azért oldalra is fordulnék és csak úgy nézgélődnék. Ja azt nem írtam, hogy kis tv is kell majd, jó lesz Junoszty is, csak majd jöjjenek minden héten tölteni az akkut.:-)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.06. 20:55:42

@macamuca [IHUN]:
"HA kérik a lakcímet igazoló iratot is (és nem tudom, hogy külföldön történő szavazáskor kérnek-e efféle iratot), akkor mo.-i lakcímkártya nem játszik (hisz külföldön csak az szavazhatott, akinek nincs mo.-i bejelentett lakcíme, ennek hiányában pedig lakcímkártyája sem lehet...),"

En is szavaztam ma. Kulfoldon. Van magyar bejelentett lakcimem. Amire te gondoslz az a levelben szavazas.

nyuszigonosz 2014.04.06. 20:57:25

Nagyobb városokban mindenképp jó ötlet.

puhacica 2014.04.06. 20:57:27

@sodalisO [eng]: jol van. :)

@rezsöatya: csopogosek, de maskepp. :) a sors fintora, hogy 2 evig vagtam egy babas musort, mikozben a gyerek tema total hidegen hagy. viszont mindent tudok a hozzataplalasrol. :)

Herr Géza 2014.04.06. 21:00:00

@Sütemény1975: Ugye? Az utóbbi idök legnagyobb versenye volt (és nem csak azért, mert Hami-fan vagyok...).

puhacica 2014.04.06. 21:00:07

@diggerdriver: ooo, te nagyon nagyon...! :D volt olyan kollegam, aki dolgozott felnott filmekben. meselt gusztustalansagokat.

33621 2014.04.06. 21:02:36

@Herr Géza: Neked mint Német hazafinak örülni kellene a Mercedes győzelmének! Ha Vettel győz így rajt cél győzelemmel a Redbullal az akkor jó lett volna? Már unalmas volt mindig az a fölény. Ezt meg majd meglátjuk hogyan alakul. csokinyuszi hogyan teljesít továbbra is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 21:05:46

@macamuca [IHUN]:
Az előzetesen regisztráltak közül.
Vagyis azok közül a külföldön élők közül akik AKARTAK szavazni, szavazott 80%.

2014.04.06. 21:10:09

@Jess G:

A hagyaték átadását a közjegyző végzi. Ha több örökös van, de az örökösök a közjegyző előtt, vagy a hagyatéki tárgyalást megelőzően nyilatkoznak teljes bizonyító erejű magánokiratban, vagy közokiratban, hogy az örökhagyónak kizárólagos törvényes örökösei és a hagyaték átadását a törvényes öröklés rendje szerint kérik, a közjegyző tárgyalás nélkül adja át a hagyatékot.
Van azonban lehetőség az örökösök közötti úgynevezett osztályos egyezségre. Ez a hagyaték megnyíltára visszamenőleges hatályú élők közötti jogügyletnek nem minősülő egyezség. Ebben bármelyik örökös a teljes örökségét, vagy annak egy részét az örökségben érdekelt személyre átruházhatja. Az ilyen egyezséget a közjegyző hagyatékátadó végzéssel hagyja jóvá.

De meg kell kérdezni a közjegyzőt.

Shanarey 2014.04.06. 21:15:38

@Kövérmadár [swe]:

Amit írt magáról, az nagyon hiteltelen.

A fogalmazása alapján egy értelmes fickó, aki nettó ökörségeket beszél itt, és nem tudja hogy az anyjával, él vagy a szüleivel, mert egyszer így írta egyszer úgy. Na meg azt sem tudja a szülők ugyan miért mentek ki Ausztriába, viszont akkor kérdem én ő hogy került oda?
Féregjárat?
:-)))))))

Ha az ember együtt él a szüleivel akkor majdnem mindent tud róluk és amit nem tud az max. a hálószobai kategória lehet.

A saját aktivitása szerint online pókerezik, és ott nem ezt a "hű de depis vagyok" műsort tolta.

Vagyis igen hazudik összevissza, de hát erre jó a NET és az arctalanság.
:-(

Tegnap meg is írtam neki hogy hiteltelen a mondanivalója.

Muscari 2014.04.06. 21:16:19

@lexrex: koszonom szepen neked is, meg Jessnek es Babette-nek. A tobbiektol meg elnezest az offert.

Sütemény1975 2014.04.06. 21:17:53

@Zoole[uk]: igy van. M20, M26, M25, M3, M4, stb :) ket honapja epitettek meg, azota nem voltam :)

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 21:17:55

@sodalisO [eng]:
:DDDDDDDDDDDDDDDDD
Viszek valami jóféle itókát (hangulatfokozás okán, kizárólag), meg valami olvasnivalót is (mifélét kérsz?), hogy utóbb legyen mivel elütni az idődet, jó lesz?
:DDDDDDDDDDDDDDDDD

@tildy[UK]: akkor bekevertem :)

@diggerdriver:
Igen.

Mrs. Clayton 2014.04.06. 21:18:42

@lexrex: ebben nem olvasok átengedést, az a szabály amit én írtam, a közjegyző majd el is fogja elvileg mondani
az osztályos egyezség az megint más ügy, az sem átengedés, hanem átruházás, de ezt olvashattad is

rezsöatya 2014.04.06. 21:20:53

@puhacica: ezt miert nekem irod? Digger poenkodott! En az igazi erzelmes filmekre gondoltam...

33621 2014.04.06. 21:23:50

@macamuca [IHUN]: Akkor nem a kis fatornyos falvadban szavaztál! Mikor jártál arra-erre?

2014.04.06. 21:26:10

@Kövérmadár [swe]: Persze, hiszen előre lehet tudni az eredményt. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 21:26:20

@Shanarey(SCO):
Ez, azt hiszem, az "olcsó játék, hülye gyerekeknek" kategória.

Páran vállalunk magunkról mindent, ami nem feltétlen jó, de így legalább lehet értelmesen beszélgetni.

Kreálni egy nicket azért, hogy utána egy kitalált életet élő valaki nevében provokáljam az emberekt annyira értelmetlen, hogy nincsenek rá szavak sem :)

Sütemény1975 2014.04.06. 21:26:49

@Herr Géza: en kb 18 eve nem neztem futamot. Nem sokkal Senna halala utan elvesztettem az erdeklodesemet. Most ugy alakult, hogy a kollegam nezte es en is csatlakoztam. De tenyleg elveztem! :) Nalunk a lanyom Hamilton fan :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 21:27:14

@rezsöatya:
Te meg az érzelmes filmek...
Hogy nem szakad rád az ég...
:))))))))))))))))))))))))))))

rezsöatya 2014.04.06. 21:27:18

@diggerdriver: ott elola rendszam helyen a CD-t lehet berakni? :D

rezsöatya 2014.04.06. 21:28:20

@diggerdriver: miert? Hofeherket megsirattam!

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 21:31:56

@33621:
Nem, most nem lett volna idő hazamenni (lányom is szavazott -első alkalommal, be is volt sózva rendesen, várta nagyon :)))-, és ő hétvégenként diákmunkázik), de az eredménye ugyanaz, mintha ott ikszeltünk volna (az ottani jelöltekre -egyéniben- szavazhattunk itt is).
Huhh, már jóideje nem voltunk otthon, most megyünk majd májusban, osztálytalálkozóra, aztán júniusban, ballagás okán. A többi még bizonytalan.
A heti telefon nem ugyanaz, de azért "képben vagyunk" :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 21:36:53

@Aye aye: Nekem anno elég volt az OFFI-s hivatalos forditäs. (nem haläleset miatt, még mielött...)
Mäs. Férjemnek meghalt az apja Olaszorszägban. (Szülök visszatelepedtek, a gyerekek meg maradtak Sväjcban.) Az ügyvédnö gusztustalanul beszélt velük, lebaszta öket, mert nem tudtäk, hogy mi az a codice fiscale. (Adokärtya, olaszban enélkül kb létezni sem lehet.) A férjem legidösebb bätyja majdnem räboritotta az asztalt akkora paraszt volt a nö.
@wuaaa [nor]: Én Sväjccal kapcsolatban vezettem le neki a Mekit, de arra sem reagält... :-)
@Kövérmadár [swe]: Kicsit maceräs, de hätha. Cukkinit spirälschneiderrel (mi a magyar neve? :-) ) spagettivé varäzsolsz, és megpiritod (?). Kb al dente lesz. Erre rakod rä a bolognai szoszt, és ha ehetsz sajtot, akkor azt is. :-) www.google.ch/search?q=spiralschneider&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AaNBU5_hNaeV7AbekYDwDA&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1920&bih=939#facrc=0%3Bspiralschneider%20zucchini&imgrc=_
Kajaügyben kérdezz bätran sorstärs! :-)
@morsels: A temetés sajnos mindenhol nagy biznisz...
@nyuszigonosz(D): Ez biztos? Mert az egyik kedves ismerösömnek az apukäja 2012-ben halt meg. A kivänsäga az volt, hogy a hamvait az Északi-tengerbe szorja szét a länya. Amikor mesélte, hogy hogy történt az egész, nagyon meghato volt.
@Morgo1229: Ez azért morbid...
@charlieharper [home, sweet home]: Rengeteg ingyenes oldal van, ahol online pokerezni lehet. Ettöl függetlenül nekem sem kosher a gyerek. :-)

puhacica 2014.04.06. 21:36:59

@puhacica: persze hogy o! en halal komolyan irtam a babakat. ok eleg erzelmes tema, mar annak, aki szereti oket. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 21:40:38

@rezsöatya:
Aha, volt egy olyan film.
Valami Hótehénke ha jól emlékszem.
Megsirattad? Azt elhiszem.
:)))))))))))))))))))))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 21:41:30

@nyuszigonosz(D): Azért is linkeltem be, mert ez tényleg nem költöztetésröl szol, de gondolom a nagy ätlagnak nincs kedve utänanézni, hogy mi is ez. :-)
@charlieharper [home, sweet home]: Kérdezted, hogy mi az, én meg leirtam nektek, hogy mi. :-) Tény és valo, nem hangsulyoztam ki, hogy az oldal csak és kizärolag nyuszinak megy, mert ö tud németül. :-)

2014.04.06. 21:42:12

A dolgok jelenlegi állása szerint a magyar liberális baloldal végérvényesen megbukott. Érdekes 4 év vár az országra.

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 21:52:38

@lexrex:
???
Van már valahol valami részeredmény (mármint arról, melyik párt kb mennyi voksot kapott)?
Mert eddig csak arról leltem adatot, hogy mekkora volt a részvételi arány:
A szavazókörökből erre vonatkózóan beérkező adatok 35,92 %-os feldolgozottságánál 60,09 %.

valasztas.hu/hu/ogyv2014/858/858_0_index.html

(amúgy akárhogy lesz is, mindenképpen "érdekes" 4 év lesz... és sajna nem pozitív felhanggal értve....)

Latcho Rom 2014.04.06. 21:54:02

@lexrex: Never say never.

Majd berúgnak ma este ahogy kell, s kezdik új arcokkal előről.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.06. 21:54:44

@Shanarey(SCO): Ez egy régi cikk, még az előző oldalról.(postr)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 21:54:55

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Ez nagyon-nagyon jól hangzik!
Még sosem láttam ilyen szerkezetet, kellene valahonnan szerezni.

Sajnos a svéd konyhaművészet nem a széleskörű eszközhasználatról híres, nokedliszaggatót sem találtunk sehol, így importálni kellett :(

Kérdés: miért pont a cukkinit?

Shanarey 2014.04.06. 21:56:36

@svájci sapka (ch):

Akkor meg minek??

Felmelegített téma.

**mimi** 2014.04.06. 21:56:55

@Shanarey(SCO):
nahát...télleg...
hogy találtad?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 21:57:57

@lexrex:
Igen, úgy tűnik az emberek beleverték az utolsó szöget Magyarország koporsójába.
Uramisten, de jó hogy innen nézem.

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 22:05:44

@Shanarey:
Fura...

A te linkedet megnyitva (a konkrét posztot nyitja meg) ápr. 02.án, 10.26-kor, és a felvezető szövege:
"Mai úticélunk Kalifornia, kalauzunk pedig Susan, aki interneten ismerkedett meg a férjével, és legyőzve a nehézségeket (például a családi ellenkezést), ma már Kaliforniában él. Írásából kiderül, hogy melyik gyereksztár ül a lánya mögött az iskolában, és hogy mennyire vigyázni kell a sztereotípiákkal."

A főoldalon nézve meg 9.35-kor, a felvezető szövege:
"Kisebb szünet után visszatérünk az amerikai iskolákba, ezúttal azonban az általános után jöjjenek a gimnáziumok! Kalauzunk ismét Zsuzsa, aki saját tapasztalatból is ír, és egy egészen részletes tájékoztatót állított össze – nem csak érintetteknek."

Aznap volt a hó-végén-is-van-még-pénzem-poszt, 6.41-kor.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.06. 22:08:48

@macamuca [IHUN]: :-DDDD Hát ne zombis könyvet hozzál, mert sötétben nagyon fosós vagyok, félek az élőhalottaktól. Ja és ha jössz majd hozzál vagy zseblámpát vagy sok gyertyát meg gyufát ne felejts ....:-DDDDDDDDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.06. 22:09:45

@macamuca [IHUN]: Pálinka lenne a legjobb, attól hullarészeg leszek!! :-DDDDDDDDD

nyuszigonosz 2014.04.06. 22:09:58

@Naschkatze (Mostindien / CH): Az Északi- tenger megoldás az megengedett, de nem úgy, hogy megkapnád az urnát és privát odamész, hanem ott egy további temetkezési vállakozás kapja, akik megszervezik a hajóutat az urna tartalma tengerbe szórására.
Nagyon szép ceremónia amúgy, de nem is olcsó.

2014.04.06. 22:10:04

@diggerdriver:

Hát nem tudom. Ez most egy magyar hógolyónak tűnik. Félő, hogy európai lavina lesz belőle. Majd figyeld meg a UKIP reakcióját.

**mimi** 2014.04.06. 22:13:52

@macamuca [IHUN]:
akkkor április 2.-án 3 poszt került ki, nem is láttam...azt hittem 1 nap 1 poszt ...hmmmm

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.06. 22:15:49

@Shanarey(SCO): Jó..egyszer úgy írtam hogy anyámmal egyszer meg úgy hogy a szüleimmel..szinte mindegy..mamahotel..ennyi. Hazudni nem szoktam..nem értem miért vagyok hiteltelen..kiugrottunk tesómmal, pontosabban én utána, utána meg anyámék. Tényleg nem tudom hogy anyámék miért jöttek. Unták magukat. Leginkább ez történt. Ennyi a sztori. A pókert se értem miért hozod össze a depis kirohanásokkal. Mi köze a kettőnek egymáshoz? Nem lehet depisen pókerezni?

wuaaa 2014.04.06. 22:15:55

Na, most már értitek miért lett pont a mai poszt címe "Van B-terved katasztrófa esetére?" ??

Határátkelő 2014.04.06. 22:16:30

@wuaaa [nor]: :)))))) Pedig esküszöm, hogy eszembe sem jutott.

wuaaa 2014.04.06. 22:18:02

@Határátkelő:
Na neeee, ne szerénykedj ! Nekem ezt nem adod be... :))

SzZoole 2014.04.06. 22:18:36

@Sütemény1975: en leggkozelebb juniusban megyek arra remelem addig kesz lesz,bar szemely autoval nem annyira veszes:)
Kinek dolgozol?Vaberers?oket sokat latok az M1-en hetente 4-5 alkalomal.

2014.04.06. 22:18:48

@wuaaa [nor]:

Puhacica már egy pár napja a B terven dolgozik. Csomagol.

SzZoole 2014.04.06. 22:21:19

@diggerdriver: rosszul emlekszel.
A pontos cime;hokefelke es a farkalok:)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 22:21:26

@Határátkelő:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ebből már nem jössz ki jól...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 22:25:39

@Zoole[uk]:
Zolikaaaaa
Engem akarsz megcáfolni pornóügyben???????

Zolikaaaaaaaaaaaaa
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kepkezelo.com/images/9yztxc6nay4z3otxulw.jpg

tucano 2014.04.06. 22:26:30

Ezúton szeretném jelezni Határátkelőnek, hogy bevásárolnék a projektbe :D, úgy tűnik, hogy legalább még négy évig nagyon menni fog a bolt.

puhacica 2014.04.06. 22:26:48

@házelőtthinta: sajat bevallasod szerint fontos neked a csaladod, jol erzed magad, felnottkent is szeretsz a szuleiddel elni. es nem tudod, miert hagytak ott Magyarorszagot. soha meg se kerdezted oket azzal kapcsolatban, ami miatt vadidegeneket naponta baszkuralsz. na ez peldaul hiteltelen.

@lexrex: meg csak gondolatban. :)

Taxomükke (UK) 2014.04.06. 22:29:29

@diggerdriver: Figyelj, a többség úgy ítéli meg, hogy most a jó nekik.
Én ezen kurvára csodálkozom, de talán én tévedek, és Orbán és bandája tényleg jól végzi a dolgát. Hála Istennek rám és a családomra már nincsenek közvetlen hatással az otthoni történések.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 22:30:16

@macamuca [IHUN]: A poszt zsuzsi65-é.
@Kövérmadár [swe]: Jo kérdés. :-) Mert az jol megy a bolognai szoszhoz? :-)
Amugy szoktam ugy is csinälni, hogy cukkinit, vagy padlizsänt hosszäban szeletelek és mintha lasagne-t csinälnék, csak a zöldség a tészta. Érted, ugye? :-) Persze a legjobb részek kimaradnak (fehérszosz, tészta), de sajtot lehet a tetejére szorni.
Ezzel a szerkezettel étvägygerjesztöbbé lehet tenni a fogyokuräs cuccokat. :-)
@nyuszigonosz(D): Sejtettem, hogy szervezett, de az anyagiakba és a részletekbe azért annyira nem akartam belefolyni... Amit mesélt, az nagyon szép volt. Köszi a fölvilägositäst!

33621 2014.04.06. 22:32:53

@Shanarey(SCO): Ez meg mi? Egy fantom cikk? Ezt be kellene tennie a HA nak főoldalra mostanában reggel. Valamelyik szerkesztő mellényúlt?

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 22:33:23

@lexrex:
Ja, ez a napközbeni telefonos közvéleménykutatós adat (amit csak 7 után közölhettek), erről én is olvastam, node ezek csak becsült adatok = pont olyanok, mint az összes többi, eddigi, közvéleménykutatós tipp.
(ez itt a remény hangja volt....)

@sodalisO [eng]:
A zombisat én is rühellem (bár ha ilyet kértél volna, akkor lányomtól tudtam volna kunyizni...), node akkor mégis milyet?? Krimit, kalandregényt, romantikázósat, útleírást, sci-fit, történelmit, kortárstól vagy "kollégádtól" (:DDDD) származót???
Milyet???
Vagy inkább valami magazint kérnél? Rejtvényújságot? Recepteset? Kötős-horgolósat? Autósmagazint? Playboy-t? Lakberendezőset? (kis lakod tovább-csinosításához tippek...hmmm?)
Zseblámpám van, de ha hangulatvilágításra vágysz, vihetek gyertyát, mécsest is (bagósként önkéntes gyújtogatóm van).
Ha alulról világítom meg a képes felemet, akkor tutkó a szívbajt hozom rád.... :DDDD
Mongya,mirevágyikamája! :DDD
Pálesz-igény rögzítve (tudok egy jó kis 3-emberes fajta beszerzőhelyet!) :D

@wuaaa [nor]:
Felkészülés indul.... :(((

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 22:33:36

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Persze, hogy értem :)
Ki fogom próbálni, mert jó lenne már valami bolognai szerűséget enni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 22:33:52

@tucano: :-)
Mäs.
Lättad A visszavägot? Eddie Bravo vs Royler Gracie. Férj mutogatta nekem, de én kb a Laokoon szoborcsoportot tudtam kivenni belöle. :-))))

nyuszigonosz 2014.04.06. 22:37:13

@Naschkatze (Mostindien / CH): Meg vannak olyan erdörészek, ligetek is, urna tartalma elszórására, de az is csakis temetkezésin keresztül és persze megintcsak nem olcsó.

Természetes, hogy nem kérdi az ember másoktól mennyibe is jött végülis a temetés a minden ilyesmi, mert hát elég hülyén jönne ki, hogy "izé, de most akkor mennyibe is került?"

Na aztán amikor meg váratlanul haláleset történik, és ott állsz és nézel és kezded az intézkedést, akkor látsz árakat is. Söt, nem is azonnal, mert a temetkezésiek ugye csodálatos ajánlatokat mondanak, színes katalogusokból válogathatsz, és a végén egy vagyonba kerül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 22:37:50

@Taxomükke:
Persze teljesen igazad van.
Ez azt mutatja hogy a többségnek jó.
Ezen nincs mit vitatkozni.
Most majd kihozzák az okosok a számokat hogy de szám szerint nem is úgy...
Ez már eső után köpönyeg.
Van egy választási törvény amit törvényesen kétharmadot kapott párt törvényes alkotmánymódosítása teremtett és most ezzel törvényesen nyeretek.
A többi csak duma.
Nekem sajnos van otthon elég nagy család akiket érint.
Ez van.

SzZoole 2014.04.06. 22:38:39

@wuaaa [nor]: @Határátkelő:
Ez nagyon gyanus nekem,ahogy wuaaa ir egy kommentet utanna kicsivel mindig meg jelenik HA is es valaszol neki,ez mar tobszor elo fordult a par nap alatt.
Szoval en lennek paranoid?:))))

TilosazA (UK) 2014.04.06. 22:38:40

@Naschkatze (Mostindien / CH): Sajnos az van, hogy a bankok is jogszabályok által léteznek. Semmi olyat nem tehet amit nem enged meg neki a pénzforgalmi törvény. Ha meg mégis, akkor anyagi felelősséggel tartozik érte. Nekünk is volt hasonló ügyfelünk, és ott az egyik osztályvezető vállalta érte az anyagi felelősséget, így lett valamennyi összeg átutalva az özvegynek, hogy ne haljanak éhen. Ha ott nem fizette volna vissza a pénzt a néni/bácsi, akkor az oszt.vez. a saját zsebéből tette volna bele. (Nyilván nem ilyen durván, de levonták volna a fizetéséből.)

nyuszigonosz 2014.04.06. 22:39:19

@Kövérmadár [swe]: Amit fentebb írt neked a Naschkatze, az nagyon finom úgy.

tucano 2014.04.06. 22:39:38

@Naschkatze (Mostindien / CH): sőt, kommentáltam is :)
Ma nyert a profom 2 másodikat no gi EB-n Rómában, a felesége meg meg 2 EB aranyat ugyanott, elfogytak a körmeim. Egyébk. a kifejezetten online közvetítések közöl az Eddie B-Royler meccs volt a valaha mért legnézettebb, bitang nagy biznisz lett ebből is.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 22:40:19

@Kövérmadár [swe]: Ja, a cukkinit -padlizsänt elötte fél oräval sozd be. Kieerszti a levének a nagyjät, de a sütöben igy is kissé leveses lesz. - én szeretem igy is. A hagymät zsir / olaj nélkül piritsd meg, ha darält marhahussal csinälod az elég zsirt ad le hozzä. De sztem a csirke is. :-) A szoszba rakjäl még 1kockacukornak megfelelö mennyiségü cukrot / 5dl paradicsomszosz. Ösi olasz szokäs. :-)

SzZoole 2014.04.06. 22:43:00

@diggerdriver: igazad van en csak felteteleztem,de mig en gyakorlom addig neked csak a latvany jut mar :))))))))

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 22:45:30

Nézegetve a hvg-s oldalt: mit keres Lázár Csongrádban??
Merthogy ott indult, erősen nyerésre is áll = az ottaniak (4-es választókörzet) nagyon a magukénak érzik.....

2014.04.06. 22:48:32

@macamuca [IHUN]:

Nem egészen. Tedd rá a nyilat a térképre. Mutatja a részeredményeket. A legtöbb helyen behozhatatlan Fidesz előny. És második a Jobbik. Még a dunántúli körzetek egy részében is.

TilosazA (UK) 2014.04.06. 22:48:41

@Zoole[uk]: asszem úgy van, hogy wuaaa nem kérte a vip-hozzászólást, és ezért minden szövegét el kell olvasnia mielőtt jóváhagyja. Ebben meg is egyeztek, és boldogok. Ezért van utána itt a HÁ, mert sokszor meg is van szólítva általa.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 22:49:39

@tucano: :-) Hogy a viharba ne lett volna ez nagy biznisz? :-)
"Mindenki" erre värt!
Férj nem szereti a versenyeket. Ö egyébként a "hagyomänyosat" nyomja, és nem a pozolj 3mp-ig amiért kapsz 2pontot versenyt... Olyan verseny meg manapsäg nem igazän van, hogy kifulladäsig (=az aznapi "jobbik" gyöz) megy.

2014.04.06. 22:50:19

@TilosazA (En/Mum): hogy kell ejteni a nick-et, a wuaaa-t, mint, ahogy irom?

SzZoole 2014.04.06. 22:51:58

@TilosazA (En/Mum): viccnek szantam nem kell komolyan venni:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 22:53:19

@Zoole[uk]:
Mi van?
Kívülről nyalod a lekvárosüveget?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tucano 2014.04.06. 22:54:32

@Naschkatze (Mostindien / CH): olyan nincs, hogy hagyományos :) Sokféle szabályzat van, de a közös nevező az IBJJF, ami meg pozícióra is ad pontot. Ez van. Nagyon érdekes, hogy mindenki keresi az új utakat, de ezek csak addig működnek, amíg kihívásos vagy meghívásos meccsek mennek nagy pénzért. Amint a népnek kellene résztvennie, rögtön megbukik az összes kezdeményezés. Minden versenyszabályzat egyébk. jobb-rosszabb kompromisszum és amíg a legjobbak (minden szempontból) az IBJJF-nél versenyeznek, addig nem kérdés, hová kell menni versenyezni. HA valaki versenyezni akar.

SzZoole 2014.04.06. 23:00:11

@diggerdriver: azt is szoktam,de nem lekvaros uveget,meg mast is:)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 23:05:48

@tucano: Tradicionälis BJJ-nél nincs idökorlät, vagy tévedek? Addig küzdenek, amig az egyik föl nem adja. Erre gondoltam. Nyilvän ez egy versenyen nem müködik. Märmint a korlätlan idö. Nyilvänvalo, hogy be kellett vezetni vmi pontrendszert is, mert valahogy el kellett dönteni, hogy ki a jobb. :-) Viszont az egyre jobban elterjed a csak meccsekre edzö, pozolos tipus. És mär az edzö sem tudja a nem tudom én häny technikät, csak azokat, amik sok pontot érnek... Férj profja mesélte a legutobbi feketeöves vizsgän aszisztält. Mondta, hogy szeretne lätni 40db dobäst...hät szerette volna, de nem lätta. A vizsga felénél ö közölte a mesterével, hogy felöle itt abba is hagyhatjäk, mert neki ez nem elégséges...

klappol 2014.04.06. 23:09:40

diggerdriver: érdekes avatárokat raksz be, de a cicis pengébb volt ::):):)

klappol 2014.04.06. 23:10:01

@Naschkatze (Mostindien / CH): A padlizsánt azért jó megsózni, mert a keserű mérge is kicsurog. Imádom ezeket a töltött cuccokat. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 23:10:52

Hol van Cougar?
remélem nem vonult megint vissza.

Mr Long 2014.04.06. 23:16:05

Na mindenki izgatottan varja az eredmenyt?

Mr Long 2014.04.06. 23:17:08

@charlieharper [home, sweet home]: Na latom Alabamaba koltoztel! Jo lesz az neked? :DDDDDDD

Herr Géza 2014.04.06. 23:17:40

@33621: Most mi van?? Miért kellett volna a Vettel Majomnak örülnöm??? Amióta Hami a Forma 1-ben van, neki szurkolok....

Herr Géza 2014.04.06. 23:19:05

Most beszél a góré .... Adjatok egy szívlapátot !!!!!!!!

2014.04.06. 23:22:35

@Mr Long: @Herr Géza: Hamilton egy arrogans alak, soha nem szurkolok neki

Mr Long 2014.04.06. 23:24:27

@charlieharper [home, sweet home]: En egy kevesbe izgalmas futamra gondoltam. ;)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 23:25:10

@klappol: Én valahol azt olvastam, hogy ez nem igaz csak bizonyos fajtäkra. Én mindenesetre mindig megizzasztom öket. :-) Legutobb viszont sütöbe, sütöpapirra tettem a padlizsänkarikäkat, és ott sütöttem aranybarnära öket.
@Kövérmadár [swe]: Tudom, itt szitokszo a BA, de neki jo receptjei vannak: bezzeganya.postr.hu/cimke/Zsuzsi+f%C5%91z Van blogja is.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 23:26:18

@Herr Géza: Ki nyert? (Hogy én is up to date legyek...)

klappol 2014.04.06. 23:26:52

@diggerdriver: az avatárjára gondoltam :)

Herr Géza 2014.04.06. 23:29:59

Na, mennek az aranyköpések:
Vona: " A célunkat nem sikerült elérni, mert az elmúlt 24 év folytatódik..." Aha. :)))))))))))))

2014.04.06. 23:30:59

A választási eredményeket (már ami eddig látható) nézve lehet hogy tovább leszünk Szudánban mint terveztem :-( , bár én semeddig se terveztem, de annál biztos tovább leszünk.

klappol 2014.04.06. 23:33:27

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ha karikákat csinálok, akkor muszály ízzasztani, de én olajban sütöm, majd pirítóssal fokhagyma zuzalékkal, vagy krémmel egy kis tejfeles megzavarítással. Előkajának klappol :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 23:42:45

Kérem szépen, ez a választás egy valamit bebizonyított.
Az előző az a szocik ELLEN hozta vissza a fideszt.
Ez viszont egyértelműen a fidesz MELLETT tette le a voksot.
Ez azt mutatja hogy Magyarország többsége a fideszt akarja.
Tévedtem.
Bíztam a magyarok kuruc vérében.
Hiba volt.
Mostantól nincs erkölcsi alapunk bírálni a fideszt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 23:42:51

@klappol: Mindenféle zsiradék szigoruan tilos fogyokuränäl. :-))))
Kivéve a kokuszolaj, de ha mär probältäl bunda nélküli padlizsänt olajban sütni, akkor tudod, hogy miröl beszélek. :-))))
@Herr Géza: :-))))
A legutolso magyar munkahelyemen kötelezö volt a vasärnapi Forma1. Én meg vasärnap ällandoan nappalos müszakban nyomtam, igy kénytelen voltam, még ha nem is néztem, hallani. Hamiltonrol kb annyit tudok, hogy Nicole Scherzingerrel volt/van/ lesz együtt. :-) És a fiukrol zusammen: seggdugok. :-)

Shanarey 2014.04.06. 23:47:01

@házelőtthinta:

Hiteltelen vagy, és ezt most is tartom.

Sebaj, nem kell nekem megfelelned, sem a többieknek, de ha összevissza beszélsz, az nem segít. A pókeres poszjaidon furcsamód nem az a depis "szar az élet hanyatlik a nyugat" ment.

A nyugat hanyatlásához még annyit hogy amikor a te szüleid voltak ennyi idősek mint te, ők is ezt hallották állandóan, és mégis ott kötöttek ki. Szerinted hanyatlik a nyugat, de te is ott akarsz pénzt keresni.

Herr Géza 2014.04.06. 23:47:05

@Naschkatze (Mostindien / CH): Az már meg milyen munkahely volt, hogy kötelezö a Forma 1 ??? :)))

klappol 2014.04.06. 23:47:35

@macamuca [IHUN]: Nyugodjon békében.

Odaát is jó, vagyis gondolom, mert sokan ezt állítják, de nem tudom honnan veszik. Még nem vagyok az odaátra kíváncsi. :)

klappol 2014.04.06. 23:47:35

@Naschkatze (Mostindien / CH): Természetesen, de nekem nem kell a diéta.....még nem:):):):)

A kókuszolaj zseniális, abban a sültkrumpli isteni.

klappol 2014.04.06. 23:47:35

Én ma, most is az ágyam választom :D Jó éjt :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.06. 23:50:37

@Herr Géza: http://i.ebayimg.com/t/Tropicana-Casino-1-Euro-Rack-Chip-Budapest-Hungary-/00/s/MTYwMFgxNTk5/z/OLcAAOxyKh5R8igo/$T2eC16dHJGQFFhwB4fJKBR8igoLNPQ~~60_35.JPG

Herr Géza 2014.04.06. 23:53:02

Eddig a szakadék szélén álltunk. Ma nagy lépést tettünk elöre.

R.I.P.

Shanarey 2014.04.06. 23:53:33

@tucano:

Csak nem RT. lesz a határátkelő?
:-)

tucano 2014.04.06. 23:54:17

@Naschkatze (Mostindien / CH): Az nem bjj, ahol nincs időkorlát, amióta van verseny, azóta van meccsidő. Régen, kihívásos versenyeken nem volt, de az is inkább mindent szabad (vale tudo jellegű meccseken), de akkor még nem is bjj-nek hívták. Nálunk nincs is vizsga, sőt asszem sehol sincs bjj-ben, legalábbis a Gracie-féle vonalban biztosan nincs :) Egyébként nagyon érdekes a dolog, meg rengeteg szempontból lehet nézni. Pl. a feladásig menő/időhatár nélküli küzdelem teljesen érthető felnőtteknél, gyerekeknél viszont nem. Az is tök egyértelmű, hogy bizonyos technikákat tiltani kell, régen viszont nem így volt, rengeteg olyat lehetett csinálni, amitől ma már égnek állnak mindenki haja. Rendes dolgozó ember keményen edz, elmegy bunyózni és egy életre nyomorékká válik, hááát nem tudom. De a bjj nagyon szabad dolog, rengeteg minden belefér.

Herr Géza 2014.04.06. 23:58:08

Vazze, egy jobbikos képviselönek (Miskolc) kell drukkolni, hogy ne legyen meg a 2/3 ???

Egylabu Esernyomadar 2014.04.06. 23:59:17

Minden bizonytalankodónak ajánlom:
muszaly.hu/
muszaj.hu/

Nem, nem vagyok Eddie rokona, magam is a bizonytalankodók táborába tartozom. :-)

tucano 2014.04.07. 00:00:32

@Shanarey(SCO): Hát, nem hiszem, hogy bevenne a tuti bótba', de ha lenne részvény jegyeznék :), holnapi börzenyitástól megint száguldana felfelé az árfolyam.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.07. 00:01:00

@diggerdriver: hajra HA ! tobben leszunk tobb comment ..

Shanarey 2014.04.07. 00:01:20

@Herr Géza:

S az ország temetéséről (csak hogy témánál maradjunk) később intézkednek.

Shanarey 2014.04.07. 00:07:04

@tucano:

Pedig szívesen lennék felügyelőbizottsági tag.
:-)

Hja és megvesztegethető vagyok grill csirke és egyéb sültek kategóriával

2014.04.07. 00:11:58

@diggerdriver: Itt vagyok, most jöttem vissza a kertből.

Most fedeztük fel hogy carpenter ant problémánk van a házban. A magyar nevét nem tudom - ez olyan hangya ami rágja a fát és ugye nekünk is az a könnyüszerkezetes fából épült ház van. Le kell az egész ház környékét fújatni, méghozzá sürgősen. Nem emlékszem hogy Magyarországon lett volna ilyen gonosz hangya?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.07. 00:19:14

@tucano: Férj vonalän van vizsga, de ö nem Gracie-s. :-) Ismered a brazilokat. Addig rägjäk a füledet, amig nem kapnak feketeövet. :-)))) Kb ezért.
Nem a rendes dolgozo ember nyomorékkä välik-ra gondoltam. De azért aközött és a pozoljunk egyet 3pontért is van mozgäsi lehetöség, nem gondolod? Mert azért gondolom te sem szeretsz ugy küzdeni, hogy a mäsik befekszik aläd. :-)
Nyilvänvaloan a leg lock-ot pl nem lehet "tudatlan" kezébe adni. (Ettöl függetlenül én, a tudatlan 3x nyertem igy, viszont fogalmam sem volt, hogy mit csinältam. Nem BJJ-zek, voltam pär edzésen, én az otthoni dummie szerepét töltöm be. :-) ) Meg egy fehérövestöl nem is lehet elvärni azokat a technikäkat, mint mondjuk egy barnaövestöl.
Az én véleményem csak annyi, amennyit lätok. A professzora évekig dolgozott a könyvén, amiben összegyüjtötte és övekre bontva leirta a technikäkat. Hogy ne vesszenek el, és legyen egy mindenki szämära tiszta követelményrendszer. Aztän hogy a palettäbol mit fog a delikvens magäévä tenni, mely technikäk lesznek a kedvencek, milyen lesz a stilusa, az mär rä van bizva.
Amugy näluk ilyen iratlan szabäly, hogy övenként 2x minimum versenyre "kell" menni. Ezzel pl a férjem nem ért egyet, többek között azért is, amit irtäl. Viszont vannak olyanok, akiknek meg pont azért amit irtäl nem kell menni. Mert pl csalädfönntarto. Vagy a férjemnél vagy egy sebész is, ö pl nem is älmodhat a versenyröl.

kovacs55 2014.04.07. 00:25:18

Felveteli kerelmem nem talalt meghallgatasra + ket hozzaszolasom sem jelent meg... ??? hat ez van...

tucano 2014.04.07. 00:25:29

@Naschkatze (Mostindien / CH): fene se tudja. A mi cspatunkban van jelenleg 6 db. világbajnok a 2013-as évből. 3 pont ide-oda az egész világot megfingatják és ezt nem lehet kétségbe vonni, illetve lehet, csak ki kell hívni őket :D A mesteremtől csak az kap fekete övet, aki megérdemli. Megteheti, pl. én 8 évig voltam fehér öves és a kék is megvan már 5 éve. Nálunk nincs siettség, aki szeretne övet bizonyítson. Nemzeti bajnokság vagy földrészbajnokság vagy vb első helyért jár a következő öv vagy nem :D

2014.04.07. 00:31:28

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ezt nem tudtam a kókuszolajról, le fogom csekkolni. Ezek szerint nem az oliva olaj a legegészségesebb?

@klappol: Itt még csak du. van, nagyon messze vagyok tőletek. Jó éjszakát. :)

tucano 2014.04.07. 00:35:32

@cougarcat: olívát csak salátára önteni, sütni sosem szabad vele! Ezt múltkor elemezték nekem órákig, azóta vagyok benne biztos, pedig azt sem tudom merre van a konyha a lakásban :D

artbrigitta 2014.04.07. 00:37:29

@tucano: miert ne lehetne sütni az olivaolajjal?

Herr Géza 2014.04.07. 00:38:32

@cougarcat: De bizony. Én is küzdöttem vele, de közben eladtuk a házat. Ez volt a bónusz (háziállat)... :))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.07. 00:43:42

@tucano: :-) Näluk sincs siettség. Van viszont minimum värakozäsi idö, és vizsga. Én 1x vettem részt 1ilyen kéköv vizsgän. 130technikära emlékszem, hogy be kellett mutatni jobbrol balrol, hibäzäsi lehetöség 10technika volt. A lila öves vizsga az 130 kék öves és 130 lila öves technika egyben prezentäläsa. A barna öv az még plusz 130 technika. Természetesen jobbrol balrol. Ennyit tudok.
Csapat? Ha arrol beszélsz, hogy brazil csapat, akkor passzolok. Férj ugyan be van jegyezve Pernambucoban, versenyezhetne brazijuban is :-), az itteni sulija pedig regiszträlva van az IBJJF-en, tehät mehetne nemzetközi versenyre is. Én noszogatom is. Mär el is képzeltem, hogy milyen jo lenne: ö versenyezne, én meg htb-ként vele utazgatnék. :-))))
Ismerek olyat, aki ugy lett EU bajnok, hogy ö volt az 1etlen a kategoriäjäban... (és ez az ember tényleg ugy megy el versenyekre, hogy elötte sasolja, hogy ki jelentkezett, és csak akkor jelentkezik ö is, ha tuti 3näl nem lesznek többen...)

2014.04.07. 00:45:57

@tucano: Ez komoly? De akkor mivel süssek? :)

@Herr Géza: Kb. 3-4 évente el kell végezni az irtást. Tavasszal, amikor látsz egy pár hangyát a házban tántorogni a kimúlás előtt, még jó. De amikor 3-4-esével nyomulnak és nagy sebességgel rohangálnak fel alá - rossz. Nekünk is el kell majd tünni a fújás alatt és a cicákat is kennelbe kell addig vinni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.07. 00:47:47

@cougarcat: @tucano: Oliva az ugy van, ahogy tucano mondja. A görög olivaolaj a legjobb minöségü. Az olaszban tunéziai van kb 90%-ban, csak olaszban csomagoljäk, és igy lesz made in Italy belöle.
A kokuszolajjal vigyäzni kell, sütésre szerintem kis mennyiségben nem alkamas, mert borzasztoan füstöl. A padlizsän és a cukkini egyböl beissza. :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.07. 00:48:25

@cougarcat: Magyarorszagon nem faszerkezetes hazak vannak :D Ellenben regi valyogepuleteknel ott a vizesedes .

Herr Géza 2014.04.07. 00:49:57

@macamuca [IHUN]: Per pillanat. De a feldolgozottság még jónéhány kritikus körzetben gyér... Végleges eredmény itt igazából csak a jövö héten lesz (pl. a külföldi szavazatok is csak akkor kerülnek bele a pakkba). Éppen most lett a 134 mandátumból megint 133. (A 132 már nem 2/3). Van olyan vk. ahol 5 (!) szavazat a különbség... Nyugtával dícsérd.....

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.07. 00:50:41

@artbrigitta: Te a hust abban szoktad? Én max ha nem volt otthon mäs, akkor a hagymät azon futtattam, és közben szivtam a fogam, mert qrva dräga salätaolaj volt.

2014.04.07. 01:02:33

@Naschkatze (Mostindien / CH): Kösz, ezt se tudtam. Akkor ezek szerint ezért vannak jó drága oliva olajak a delikben. Kókuszolaj mire jó akkor?

@tildy[UK]: Igen, éppen azért nem voltam biztos hogy vannak-e ott ilyen fát rágcsáló hangyák. A vizesedés problémára emlékszem, alföldi faluban ahol nagyszüleim éltek nekik is vályogház volt és mindig jött fel a talajviz. Ja és előfordult hogy egerek szaladgáltak a falban. :)

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 01:08:01

@Herr Géza:
Igaz.
Ezzel együtt a lényeg nem változik: rommá nyerték magukat. Úgy tűnik, a zembereknek ez kell... Gondolom, jobban élnek, mint 4 éve.... és még jobban akarnak élni....
Az nem mindegy, hogy sima (=jókora) többséggel, vagy 2/3-dal uralkodhatnak (=ismét bármit megtehetnek), de részemről már nem hiszem, hogy sima többség lesz a vége.
Ev'van.
digger 23.42.-kor leírta a lényeget....

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.04.07. 01:11:35

@cougarcat: Én ältaläban akkor hasznälom, ha valamit nem kell sokäig sütni. Vagy pl a rizst én meg szoktam piritani mielött fölöntöm vizzel. De nem vagyok nagy konyhatündér. :-)
wellnessmama.com/5734/101-uses-for-coconut-oil/
www.freecoconutrecipes.com/coconut_oil_recipes.htm

Sütemény1975 2014.04.07. 01:14:57

@Zoole[uk]: nem, kis cegnek dolgozom. 15 autonk van, csak magyar-angol gyujtofuvar.

2014.04.07. 01:21:03

@Naschkatze (Mostindien / CH): Nekem úgy látszik továbbképzésre van szükségem, kösz a linkeket. :)

Sütemény1975 2014.04.07. 01:27:15

@diggerdriver: illetve azt is bevizonyitotta, hogy ezek a balos arcok mehetnek a sulyesztobe. Hala Istennek!
Olvastam a reakcioikat! Fenomenalis volt :) Bohocok a kobon!
Shakti! Akkor most mi lesz a vacsival?
Maris jobb kedvvel indulok el dolgozni :))

Mrs. Clayton 2014.04.07. 01:28:31

@tildy[UK]: ez nem zárja ki, hogy farágó hangyák ne lehetnének, mondjuk szú az épp van Mo-n is
mivel nekem például könnyűszerkezetes házam van, hirtelen mg is ijedtem, h ez a hangya pl rám veszélyes-e, de majd utána nézek, h pl lehet-e kezelni a fát ellenük, v mi a szitu

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.07. 01:30:27

@Jess G: Jogos, egy szo ( pl. a "tobbnyire") hianya felreertesekre adhat okot. Azert jellemzoen nem konnyuszerkezetesen vannak tobbsegben, es konnyuszerkezetesben is van fempaneles.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.07. 02:27:21

ez már a B-terv volt. akkor most jöhet a C.
ja, vagy nem a választásokról volt szó katasztrófa címszó alatt?
:-/

Chamroe 2014.04.07. 06:36:37

@Chang Yai: Hát én teljesen paff vagyok a tegnapi nap után.. Ennyire nem lehettek téves benyomásaim erről a 4 évről. És b+ lehet, hogy 2/3 lesz megint. Lesújtó...

Sütemény1975 2014.04.07. 07:01:53

@Chamroe: mennyivel jobb lett volna, ha visszajonnek azok az arcok, akik mar egyszer tonkretettek az orszagot.....

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 07:05:56

@Taxomükke: én csak azt nem tudom, hogy hol vannak ezek az emberek? Mert az én ismerőseim között oszzesen ketto van. Szo szerint ketto.
meg azok se,akik multkor jobbra szavaztak..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 07:20:12

@diggerdriver:
Sosem hittem volna, hogy ennyire lehet orulni 2.000 kilometernek 8)

Magyarorszagnak erre van szuksege. Nincs ezzel semmi baj, egeszen addig, ameddig nekem nem kotelezo ebben reszt vennem.
Az ido (es ez a valasztas) a mi dontesunk helyesseget igazolta.

Kivancsi vagyok, hogy leszunk-e szivatva...

Chamroe 2014.04.07. 07:21:59

@Sütemény1975: Tudod igazad van, én ezt nem is vitatom, ha most leváltották volna a Vityáékat, az első 2-3 év a harácsolással telne el meg a politikai boszorkányüldözéssel. De azért az én véleményem továbbra is az, hogy : boaaaahhhhh

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 07:24:24

@Sütemény1975:
Ez szemleletbeni dolog.
Szerinted az MSZP tette tonkre. Szerintem a Fidesz.
Vegulis teljesen mindegy! Most meg 4 evig biztosan Viktora lesz az orszagnak. Ha a nepnek megint tetszik, kap majd meg 4-et.

Akinek nem, az majd megpattan es kesz.

Nincs ezzel semmi baj.

Egy keresem van (nem csak hozzad): ne gyilkoljuk egymast itt. Szavaztak, dontottek, ennyi.

Chamroe 2014.04.07. 07:31:46

@Kövérmadár [swe]: +1

"Akinek nem, az majd megpattan es kesz."

Hát azért ez ad nekünk is egy lökést most az induláshoz.

nosuti 2014.04.07. 07:52:14

@Kövérmadár [swe]: én már csomagolok is... irány a haldokló nyugat

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 07:53:07

@diggerdriver:

Éppen a Fidesz és a Jobbik melletti kiállás a kurucság szerintem,

bpetya75 2014.04.07. 07:54:19

@Chamroe:

Azon filóztam, hogy mennyire ügyes emberek vannak a soraik között, hogy így ki tudták számolni a választási törvény szükséges módosítását! A szavazásra jogosultak harmada sem nyomott rájuk. A szavazáson részt vevők több, mint fele máshoz húzott, mégis 2/3-uk lesz. Adná az Ég, hogy mégsem!

Ha ennek a képességnek csak egy kis részét tényleg az ország szolgálatába állítanák, nem itt tartanánk.

2014.04.07. 07:55:48

@Chamroe: Mna, hát ez a jó oldala az egésznek ;).

Azért én Vitya helyében csak óvatosan örömködnék. Alig 4 év alatt több mint félmillió szavazót veszítettek el. Ez eléggé intő jelnek szokott számítani úgy, amúgy, pláne egy annyira kis országban. A győzelmük, az alacsony részvételi aránynak, illetve az alternatíva hiányának köszönhető. Természetesen győztek, de értelmes politikus, miután jól kikárörvendte magát az ellenfélen, elgondolkodik az okokon is ...

bpetya75 2014.04.07. 07:59:15

@diggerdriver:

te digger! A választók 60%-ának 44%-a milyen matek szerint lesz többség?

Chamroe 2014.04.07. 08:03:41

@bpetya75: Ha nem is szó szerint, , de ezt mondta reggel a férjem is.
Már-már kezdek némi tiszteletet érezni, ennyi gógyi láttán.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 08:05:16

@diggerdriver:
Eladasra varo ingatlanom nekem is van.
Remelem senki sem fog szivni es akkor mindenki boldog lehet. Az ideologia mar mas kerdes, de akinek az okoz fajdalmat, azzal nincs mit csinalni.

@Chamroe:
Szerintem ha indulni akar az ember, akkor nem erdemes varni a kulso ingert ra (legyen ez fidesz vagy mszp kormany). Ha erzed az erot, hogy mashol ujbol nekifuss, akkor csinald.
Maskulonben ott lesz a ketseg, az pedig nem jo, sem igy, sem ugy.

Eloszor ulj le es gondold vegig. Ha valoban szeretned, akkor csinald (szervezd, keress infot, tanulj stb). Ha kiderul, hogy megsem, akkor csak kinlodnal kulfoldon. Ha kiderul, hogy megis, akkor az elszalasztott perceket es lehetosegeket fogod banni.

Eddigi rovid eletem es a semennyi tapasztalatom alapjan arra jutottam, hogy az emberek 99%-a nem tudja, hogy valojaban mit szeretne. Nem tud donteni. Ezert jut nehezen egyrol a kettore.

tucano 2014.04.07. 08:07:36

@cougarcat: napraforgóval :) Extraszűz olívával sehol sem főznek pl, csak saliöntetnek jó. De még a nem szűz olívát sem ajánlják az orvosok a mediterrán országokban, mert bitang nehéz ételek készülnek belőle. Nálunk a házibácsinak volt egy bypass műtéte és a házidoki mondta, hogy mekkora hiba az a szigeten, hogy mindenki az olcsó olívával süt, mondtam neki a disznózsírt, elhűlt csúnyán :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 08:13:00

@bpetya75: @Chamroe:
Nezzetek, hiaba kapott a fidesz 60%-os reszvetel mellett 45%-ot es igy 2/3-ot, ebben nem sok csalas volt.
Diggernek tokeletesen igaza van, az emberek dontottek igy.

Ha az emberek nem akartak volna a fideszt, akkor
1) nem csak 60% megy el szavazni;
2) a szavazok nem 45%-a szavaz rajuk.

Lehetett volna barmilyen lejtos a valasztasi torveny, ha a valasztopolgarok 90%-a szavaz es ezek 80%-a az mszpre voksol. De nem igy tortent, tehat a nep, lejtes meglete vagy nemlete ellenere a fideszt valasztotta.

Mert azt nem feltetelezem, hogy a szavazatszamlalast elcsalva, a baloldali szavazatokat jobboldalira csereltek. Minden mas esetben az van, amit a tobbseg szeretett volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 08:16:54

@bpetya75:
A választási matek szerint.
Az felülír minden egyebet.
TÖRVÉNYESEN nyertek?
Igen.
A többi esti fing.

tableno 2014.04.07. 08:18:58

@Sütemény1975: azért attól jobbkedvre derülni, hogy "de legalább a ballibsik még nálam is nagyobbat szívnak" - hogy is mondjam... Igencsak "magyaros" lélekre vall. De nekem végül is hót mindegy, ha 20 évig Viktor kell a magyaroknak, legyen meg az akaratuk. Demokraták lennénk, vagy mi...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 08:19:15

@maxval a gondolkodó birca:
Dehogy.
A mindenkori hatalommal szembeni kiállás a kuruc vér.
Elfogyott az is.

tableno 2014.04.07. 08:22:02

@diggerdriver: az kellemetlen. Én minden otthoni érdekeltségemet felszámoltam az utóbbi években. Otthon a szüleim vannak, de ők nyugdíjasként "érinthetetlenek". Úgyhogy nekem tényleg szinte mindegy ki ámokfut otthon a kormányrúdnál.

bpetya75 2014.04.07. 08:25:07

@Kövérmadár [swe]: @diggerdriver:

Törvényesen nyertek, ez nem kérdés. Többségi támogatásra sem volt szükségük hozzá, ez sem kérdés.

Jó tanácsadóik voltak, vannak. De sajnos csak a hatalom megtartására jók a képességeik.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:28:39

@diggerdriver:

A kuruc az IDEGEN hatalom ellen harcol, nem minden hatalom ellen. A szavazók többsége számára a ballib egy "idegen" hatalom képviselője, míg a Fidesz és a Jobbik "magyar", saját hatalom.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:30:07

@Kövérmadár [swe]:

Igen, a vesztes mindig a választási rendszert hibáztatja.

A Fidesz is ezt tette, amikor vesztett.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:33:39

@Pink Petsch:

Akik nem akarták Orbánt, azok a Jobbikra szavaztak tömegesen, ez a fő tanulság. A Jobbik országos párt lett, már nem csak a cigány vidékeken és Budapesten erős.

Nem kizárt, hogy ha a dolgok így maradnak, a Jobbik lesz a Fidesz fő ellenfele 2018-ban.

2014.04.07. 08:36:17

@maxval a gondolkodó birca: Igen, ez is egy lehetőség. Vagy el sem mentek szavazni, erre utaltam az alacsony részvételi aránnyal és az alternatíva hiányával.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 08:39:44

@Pink Petsch: hát majd módosítják a választási törvényt, hogy legközelebb is sikerüljön.

2014.04.07. 08:42:21

@Babette_: Hát, még nem dőlt el a 2/3, ugye? Mna, akkor lehet drukkolni ;)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:45:58

@Pink Petsch:

A magyar mindig passzív volt, most is ez van.

Mindig volt egy erős réteg, aki MINDEN pártot egyformán utál.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 08:46:38

@Pink Petsch:

Az én választókerületemben a ballib szövetség vezet 1 %-kal.

**mimi** 2014.04.07. 08:47:43

@Kövérmadár [swe]:
madár megint megmondtad...

Akinek nem, az majd megpattan es kesz.

csomagolok....

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 08:49:17

@Pink Petsch: olyamindegy. amihez kelett a kétharmad, már megcsinálták.
a pofátlanság még nagyobb lesz. kaptak olyan visszaigazolást, hogy a magyarok elviselik a pofánköpést. úgyhogy innentől le is fognak hugyozni bennünket.

nincsenek illúzióim.

2014.04.07. 09:03:30

@maxval a gondolkodó birca: Akkor ott már tele lett az embereknek a hócipőjük ..

Muscari 2014.04.07. 09:03:40

@bpetya75: en is azt neztem, hogy 45% az hogy lesz ketharmad.

Azt vagjatok, hogy a levelben erkezett szavazatok 95%-at a Fideszre adtak le? Ugy tudtam, hogy ez lesz, a hataron tuliak szepen meghalaltak az allampolgarsagot.

AJobbik meg nagyon feljott, de hat ez sem meglepetes.
Nekem tovabbra sincs kedvenc partom.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 09:04:40

@Pink Petsch:

Nem, eleve a egyik hagyományosan balos körzet.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 09:06:27

@bpetya75: @Muscari:

Én kiszámoltam nagyjából.

Ha ezt a választást az előző választás szabályai szerint rendezték volna, akkor a Fidesznek csak 60-62 %-a lenne.

2014.04.07. 09:07:09

@Babette_: Nos ez esetben, annál nagyobbat fognak bukni 2018-ban. És ha addig a ba-liberális oldal nem fog megerősödni, és a már leszerepelt arcok helyett, újakat kiállítani, valamint némi gazdaság programot összegrundolni, akkor jön a Jobbik. Az pedig nem lesz jó .. nagyon nem ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 09:07:22

@Muscari:

Tegyük hozzá: a legtöbb határontúli nem regisztrált, azaz leszarta az egészet.

2014.04.07. 09:08:26

@maxval a gondolkodó birca: Ja, vagy ez a másik magyarázat..

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 09:09:34

@Pink Petsch:

Lengyelországban hasonló lett. Ott a ballib oldal teljesen tönkretette magát, így a két fő rivális két jobboldali párt: egy konzervatív párt és egy Fidesz-féle populista párt. A magyar helyzet annyival rosszabb, hogy Mo-n a másik párt egy szélsőjobbos párt.

Chamroe 2014.04.07. 09:11:11

OFF
Szerintetek lehet úgy arcüreg gyulladásom, hogy nincs lázam? Napik óta erős fejfájásom van (homlok és orr környékéről sugárzik mindenfelé), csak nagyon rövid időre csillapítja gyógyszer.
ON

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.07. 09:11:33

@Pink Petsch:

Budapesten szinte mindig a "baloldal" nyert eddig. Csak 2010-ben nyert a Fidesz, de még akkor is lett két "baloldali" körzet. Most meg kb. patthelyzet lett: mindkét oldalnak kb. fele-fele körzet van.

2014.04.07. 09:12:53

@Muscari: Édesjóstenem, ne kezdjétek már megint ezt a határontúlizást! Persze, a határontúliak miatt nyert a Fidesz, hogyne! Még véletlenül sem azért, mert a határon belül élők 40%-a le sem szarta a választásokat. Azzal az országgal komoly baj van, ahol pár tízezer határon túli eldönthet egy országos választást. Teccik érteni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 09:13:05

@diggerdriver:
A haz "csak" egy targy. Probald meg eladni.

A gyerek szerencsere mobilis, koltozhet.

Azert olyan helyzet nincsen, hogy pisztolyt fognak a fejukhoz es vagy fizetsz vagy megolik oket.
Munkat vallalhatnak az EUban barhol. Te is segithetsz nekik valahogy.

2014.04.07. 09:13:34

@maxval a gondolkodó birca: Ó, akkor kezdődhet a kötélhúzás ...

2014.04.07. 09:16:19

@maxval a gondolkodó birca: Felrémlett előttem a múltból Corneliu Vadim Tudor képe. Hát, nem egy kellemes emlék :(.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 09:18:29

@**mimi**:
Azert csomagolj, mert menni akarsz. Ne a Viktor, a Kozgep vagy a Juli neni miatt, mert akkor csalodas fog erni.

Azert csomagolj, mert jobb eletet akarsz magadnak es a gyerekeidnek. Akkor nem lesz mit megbanni!

Nem mindegy, hogy a negativ dolgok elol menekulsz vagy a pozitiv dolgok iranyaba mesz (ez nem menekules).

Kuldjek listat, hogy mit pakolj be? ;)

2014.04.07. 09:21:18

@Kövérmadár [swe]: Leginkább a családot meg a bankkártyáját ;).

bpetya75 2014.04.07. 09:21:46

@Chamroe:

Lehet! Egyik barátomnak is volt ilyenje pár hete. Asszem a harmadikféle gyógyszer használt neki és megúszta a bökdösést.

tanato 2014.04.07. 09:21:52

@Chamroe: Melléküreg RTG kell hozzá,na meg egy gégészeti vizsgálat,az eldönti a kérdést.

bpetya75 2014.04.07. 09:25:23

@Babette_:

Pont nem mindegy! Igazad van, amit nagyon akartak, már megoldották, de ha most megúsznánk a 2/3-ot, akkor legalább odáig eljutnánk, hogy nem lehetne minden egyes nem szimpi AB-döntés után Alkotmányt módosítani. Pölö. Kicsivel talán stabilabbá válhatna a jogszabályi környezet. Úgyhogy szerintem marhára nem mindegy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 09:33:27

@Chamroe:
Nekem csak nagyon ritkan van lazam. Ilyen-olyan gyulladasaim voltak mar laz nelkul (pl. torok).

Tehat elkepzelhetonek tartom.

@Pink Petsch:
Pontosan :)

bpetya75 2014.04.07. 09:34:32

@Muscari:

Nem azon a 60e szavazaton múlott. A "baloldal" a szánalmasnál is szánalmasabb volt, minimális mozgósítás, a kampányban pitiánerkedés, negativizmus. A Jobbik meg mintha még lapulni akarna négy évet. Megnyerték a narancsosoknak, bár ők is beletették a magukét a választási törvény kiókumlálásával.

@maxval a gondolkodó birca:

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz a melldöngetés ezután a "fényes" győzelem után. Ahogy ismerem őket, nagy...

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 09:45:25

@Chamroe: nekem volt így, igaz, nem fájt, csak köhögtem. véletlenül jöttek rá.

Chamroe 2014.04.07. 09:45:34

@bpetya75: @tanato:
Köszi! Déltől rendel a doki, remélem gyorsan bejutok hozzá, mert 2-re megyek dolgozni :-(

@Kövérmadár [swe]: Általában láz nélkül úszom meg a legtöbb betegséget, de jellemzően tovább is tart kiheverni, mint másoknak.

**mimi** 2014.04.07. 09:45:52

@Kövérmadár [swe]:
ahammmmm...bár bakancs listám már van :))

**mimi** 2014.04.07. 09:46:48

@Pink Petsch:

bankkártya van, bár nem fullos :))))))))

tanato 2014.04.07. 09:47:19

@Chamroe: Szívesen,kérdezz bármikor ha gondod van.

Muscari 2014.04.07. 09:49:09

@Pink Petsch: tudom, hogy nem amiatt, a hataron tuliak nelkul is nyertek volna, en csak a 95%-ra hivtam fel a figyelmet. Valaki egyszer azt mondta itt, hogy nem mindenki fog kozuluk a Fideszre szavazni. Es tenyleg, ot szazalek nem azt tette :-)

2014.04.07. 09:49:11

@**mimi**: Az mit jelent? Már, hogy nem fullos?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 09:52:33

@maxval a gondolkodó birca:
Max ki beszél itt kurucokról?
A protest kuruc VÉRRÖL beszéltem.

2014.04.07. 09:52:54

@Muscari: Khm, azt felejted csak ki, hogy azok közül, akik egyáltalán akartak szavazni. Hány határon túli magyar is van? És ebből mennyi is szavazott egyáltalán? Arányok ... érted, nem?
Ezért hülyeség azt írni, hogy határon túliak "megháláltak" a Fidesznek bármit is. Kurvára általánosító, és nem igaz.
(Azon kívül, engem személy szerint felbasz ... )

**mimi** 2014.04.07. 09:53:16

@Pink Petsch:
nincs tele lével :)))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 09:54:57

@Babette_:
Teljesen lgaz.
Nem kell nekik 2/3.
Már nem.

2014.04.07. 09:58:28

@**mimi**: Ha félig van már okés ;)

2014.04.07. 10:00:53

@diggerdriver: Ó, dehogynem! Szerintem most azon drukkolnak ezerrel, hogy meglegyen, mert akkor Hawaii! 4 év múlva s lesznek választások, és a törvényt csak 2/3-al módosíthatják, azon kívül bármikor beinthetnek az Alkotmány Bíróságnak.

bpetya75 2014.04.07. 10:10:39

@Pink Petsch:

Egyetértünk...

Én még reménykedem benne, hogy bukják a fölényes győzelmet.

2014.04.07. 10:22:11

@bpetya75: Ha meglesz a 2/3, az nagyon gáz lesz az országra nézve, akkor tényleg a Fidesz játszótere lesz az egész. Amit eddig műveltek, csak előjátéknak fog számítani.

**mimi** 2014.04.07. 10:26:28

@Pink Petsch:
nem rossz az az előjáték.....:))))

tableno 2014.04.07. 10:27:42

@Pink Petsch: Ha egy szavazat híján lesz kétharmaduk (ez most a lehető legrosszabb forgatókönyv nekik), akkor szerinted mennyi idejükbe fog telni, amíg mondjuk átcsábítanak egy jobbikos képviselőt a Fidesz-frakcióba?

2014.04.07. 10:29:03

@**mimi**: Tudod ugye, hogy a szopás a legfőbb alkotóeleme? ;)))

2014.04.07. 10:38:50

@tableno: Jobbikost? Hm, azt nem hinném, inkább függetlent (van olyan?), mivel a szakadék a jobb és a szélsőjobb között nagyobb, mint a jobb és bal között. De igaz, megtörténhet. És akkor két forgatókönyv lehetséges. Szerintem, persze.
A bal- és liberális oldal évtizedekre letehet a kormányalakításról, a nép, az istenadta végleg bebirkul, betonva foglalva a Vitya gyereket, a rendszerét, a haverjait és minden sleppjét rokonaikkal és szomszédaikkal együtt. Közben az elvándorlás egyre nagyobb méreteket fog ölteni, mert, aki nem lesz a haver kör tagja, azt gyakorlatilag "megfojtják". Már a vállalkozását, kezdeményezéseit.
A másik lehetőség, hogy a nép mégsem birkul be, ez esetben viszont 2018-ban a Jobbik alakíthat kormányt. Hacsak a liberális és a baloldal nem ébred fel valahogyan mégis. Ha a Jobbik alakít majd kormányt, akkor viszont, aki tud, csomagoljon.
Én személy szerint várom a csodát, hogy 4 év múlva a baloldal és a liberálsok összeszedik magukat ...

bpetya75 2014.04.07. 10:49:27

@tableno:

Kétlem, hogy összejönne. Aki ilyet meglép, az leírta magát.

@Pink Petsch:

Nem lesz független. Majd menet közben, akik kilépnek innen-onnan.

Bár az egy érdekes helyzet lesz, ha éppen megcsípik a 2/3-ot, akkor mi van, ha valaki kilép a frakcióból? Bár sejtem, hogy ilyen nem lesz. Fegyelem van, elftárasak! Bár Kaszás testvér végzi a dolgát, szóval lehet még érdekes szitu, ha egy időközin nem a kormánypárti nyer, ami azért elég gyakran megesik.

nosuti 2014.04.07. 10:50:58

@**mimi**: hát igen, sokaknak ez lesz a megoldásuk

mondjuk én nem emiatt megyek el, csak jól időzítettem :)

2014.04.07. 10:53:00

@bpetya75: Ahham, akkor most nincs független jelölt. Ment közben kiugrók azonban mindig akadnak, és hát az időköziekkel s számolni kell, mint írtad.

tableno 2014.04.07. 11:01:14

@bpetya75: ugyan már. Van az a pénz...

puhacica 2014.04.07. 11:09:14

ma reggel beszélgetünk a kollégákkal, hogy számítani lehetett erre az eredményre, de egész egyszerűen nem értjük, miért jó ez a rendszer bárkinek is. mesélem, hogy az egyik jó barátom és a barátnője ma reggel írták facebookon, hogy még 4 évig biztos nem jönnek haza. erre felkapja a fejét az egyik hithű kollegina, hogy aki egyszer kiment, az ne is akarjon többé hazajönni. és nekem pontosan ez a bajom az egész jobboldallal: a kirekesztés. :(

most mondja az egyik új kolléganőm, hogy vannak Amszterdamban tv-s ismerősei, vágók, 50-60ezer forintos órabérben dolgoznak. :O

bpetya75 2014.04.07. 11:14:42

@tableno:

Nyilván van, de ki is fizetik? Mert "az a pénz" szerintem nem tízmilliós nagyságrendű.

@Pink Petsch:

Egy teljesen új erőnek kéne fölébrednie 2018-ra. Az mszp alkalmatlan, a liberálisok nem lesznek elég erősek. Marad a jobbik. Egyelőre.

tableno 2014.04.07. 11:16:15

@bpetya75: Ezt komolyan kérdezed? Ma Magyarországon kábé minden pénz a Fideszé.

tableno 2014.04.07. 11:17:03

@bpetya75: Egy képviselő megvásárlása nem tétel.

bpetya75 2014.04.07. 11:17:15

@puhacica:

"most mondja az egyik új kolléganőm, hogy vannak Amszterdamban tv-s ismerősei, vágók, 50-60ezer forintos órabérben dolgoznak. :O "

És ezt hogyan termelik ki? Ez qrvára elszállt számnak tűnik innen nézve.

bpetya75 2014.04.07. 11:19:18

@tableno:

Tudod mit? Szeretném, ha a következő hetekben ki kellene derüljön, melyikünknek van igaza. Azt se bánnám annyira, ha neked lenne, csak ne legyen meg kapásból a 2/3-uk. Azt már biztató jelnek tudnám venni. ;-)

puhacica 2014.04.07. 11:21:06

@bpetya75: fogalmam sincs. de az egyik operatőrünk is nemrég mondta, hogy egy haverja hülyére kereshette volna magát Londonban a vágással, csak egy lusta farok volt és inkább hazajött. szóval biztos nem 2e forintos órabérek vannak a rothadó nyugaton.

tableno 2014.04.07. 11:30:47

@bpetya75: szerintem nem sok jelentősége van, de inkább legyen neked igazad.

M. Péter 2014.04.07. 11:35:36

@Jess G: New Yorkban a biztos tudják, hogy néz ki egy New York-i jogosîtvány, de ha egy alabamait mutatok, arról hogy tudják eldönteni, hogy egyáltalán úgy néz-e ki, mint kell, vagy csak egy olcsó hamisítvány, amelyet azért vettem, hogy tudjak alkoholt vásárolni? Mi van, ha Burmában lakom, és Thaiföldön szereznék szavazni? Elvárható, hogy a bangkoki választási bizottság tudjon burmaiul?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 11:47:06

@diggerdriver:
Aaa, en csak elni akarok. A tobbi maszlag nem erdekel :)

macamuca [IHUN] 2014.04.07. 11:57:16

@Babette_:
+1

4 éve sem voltak illúzióim, de reménykedtem, hogy hátha "bérrettegő" vagyok (akkortájt gyakran használták ezt a szót azokra, akik gátlástalanságtól tartottak a korlátlan hatalmat elnyert fidesz részéről).
Tegnap este a maradék reményem is elszállt (pedig 4 év alatt igencsak megkevesbedett...).

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.07. 12:34:55

@puhacica: persze, 35 ezer dollár havonta vagdosásért. nagyon életszerű.

Sütemény1975 2014.04.07. 12:44:16

@Kövérmadár [swe]: korrekt, amit irsz! Egy kerdest engedj meg, es igetem utana lezarjuk.
Ha szerinted nem az mszp tette tonkre az orszagot 2002 es 2010 kozott, akkor miert volt folenyes fidesz gyozelem 4 eve? Ha szocik 8 ev alatt gatyaba raztak volna az orszagot es megindult volna nemi fejlodes, akkor ki a tokom szavazott volna a fideszre?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.07. 13:01:29

@Sütemény1975: az országot nem pártok tették tönkre hanem a hőn szeretett, sokat dícsért, ajnározott nyugat rakta félperiféria státuszba. Ezért élünk leginkább nem nyugati módon. A fidesz azért tudott győzni 2010 ben mert előtte omlott össze a világ 08-09 ben és az emberek bármire képesek voltak szavazni csak az aktuális kormányra nem.

2014.04.07. 13:14:46

@bpetya75: Hát, ha 1,5-2 év alatt nem lesz jele annak az új erőnek, vagy a baloldal, liberálisok gatyába rázódásának, akkor én helyedben elkezdenék csomagolni .....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 13:15:04

@Sütemény1975:
Elso blikkre ket dologra gondolok:
- 2006 es az oszodi beszed;
- 2008 es a valsag.

Mindkettonek olyan hatasa lehetett, hogy "mindegy, csak barki mast!"
Nem emlekszem a kampanyra, de azt tudom, hogy 2006-ban es 2010-ben is az mszp-re szavaztam (korabban meg nem szavazhattam, utana mar nem erintett a dolog).

Ugyanakkor meltan felrohato az mszpnek az, hogy eloszor 89 utan kapott egy part 8 evet es nem sikerult vele elnie.

Nem titok, hogy a fidesz ideologiaja nekem nem fekszik, de ha jo, amit csinalnak, az igazolja oket az unszimpatiam ellenere is.

Az is igaz, hogy az elvarasaim magasak, valoszinu magasabbak, mint ami potencial az orszagban van 4-8-16 eves tavlatban. Igy nehez lesz meggyozni, hogy jol csinaljak (ha mas csinalna, akkor is). Dehat ezert vagy itt es ezert nem megyek vissza.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.07. 13:39:09

@Sütemény1975: ez a bajom, hogy ha mentem is volna szavazni, mégis kire?!
én a Jobbikon döbbentem le, nem voltam képben, hogy annyire ilyen a helyzet.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.07. 14:01:23

@Pink Petsch: Érdekes, ha Magyarországról van szó a politikával jöttök csak, mintha annak kellene varázsütésre nyugati életszínvonalat csinálni, ha külföldről van szó akkor pedig nem is érdekel titeket a politika. Szerintem a többség azt se tudja hogy mi történik az új "hazájában". Miért menjen ha otthon is jól el van? A többség otthon is megél. Nem mindenki 70 ezerből él. És főleg nem a pénz motiválja a legtöbb embert. Mert akkor tényleg kivándorláshullám lenne. Talán meglepő de a legtöbb ember elégedett azzal hogy meg tud élni. Persze pl Madár erre is azzal jött hogy de hát élhetetlen a 175 ezer mert nem tud 800 ezres hajóútra menni belőle. Engem ez nagyon kiakasztott. Mintha nem lehetne megélni belőle, tökre úgy van beállítva.

2014.04.07. 14:18:26

@házelőtthinta: Akkor lennél hiteles, ha ezt a szöveget otthonról nyomnád.

**mimi** 2014.04.07. 14:29:05

@Pink Petsch:

höhöjjjjjj...:)))))))))))))))))))))

**mimi** 2014.04.07. 14:31:04

@nosuti:
én nagyon be vagyok gyöpösödve....nehezen indulok be, de akkor nagyon...:)

**mimi** 2014.04.07. 14:32:05

@puhacica:
mire vártok akkor??? :)))

**mimi** 2014.04.07. 14:35:59

látom magamra maradtam...L is megyek dolgozni

blackhairlady 2014.04.07. 15:10:45

@Chamroe: Lehet, mert nekem is az van, az orvos megallapitotta. Most antibiotikumon vagyok, a szemem kiesik, a homlokom fejem faj, lazam nem volt. Szoval irany az orvos, mert komoly gond is lehet.

blackhairlady 2014.04.07. 15:12:55

@Kövérmadár [swe]: Madar, tudod te milyen oriasi valtozason mentel keresztul miota a Hataratkelore irsz? Neked is feltunt, vagy csak nekem, olvasonak?

blackhairlady 2014.04.07. 15:21:29

@puhacica: Szerintem ez kontraktori allas. Vagyis ha van munka ennyit kap orankent, ha nincs akkor pedig semennyit. Nincs szabadsag, tappenz, semmilyen juttatas.

blackhairlady 2014.04.07. 15:27:52

@Sütemény1975: Egyertelmuen az oszodi beszed es Gyurcsany szemelye miatt szavaztak az emberek a Fideszre anno. De ne felejtsd el, hogy kozel sem olyan sokan, csak a valasztasi rendszer "erdekessege", hogy sikerult ketharmadot szerezniuk.
En orulok, hopgy a Fidesz nyert. Most megmutathatjak, hogy 8 ev alatt mit lehet csinalni. Ha sikerul nekik az orszagot rendbe rakni akkor hajra, ha nem akkor pedig enm tudnak tobbet "elmultnyocevezni", telejsen az o hibajuknak rohatjak fel az emberek, es 4 ev mulva levalthatjak oket. persze ha letre jon addigra egy uj ellenzek akire majdnem nyugodt szivvel adhatjak le a szavazataikat az emberek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 16:14:12

@blackhair-lady:
Nem tudom, en nem olvasom a hozzaszolasaimat, szurom magam ;)

Sütemény1975 2014.04.07. 16:18:35

@Kövérmadár [swe]: koszonom a valaszt! Hagyjuk a p***ba a politikat! :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.07. 16:19:45

@macamuca [IHUN]: ahogy elnézem a nemzetközi listát, szaudiban is több nő van a parlamentben :-/ azért ez "vicces". még ha csak mondjuk dekorációnak raktak oda néhány nőt, akkor is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 16:51:17

@Sütemény1975:
Ez a beszéd, barátom!
Merre mész legközelebb?

Olyanra van (vagy lenne) lehetőség, hogy párod is veledmegy az utakra? Vagy ilyesmit tilt a szerződésetek?

2014.04.07. 17:15:19

Sokan nem mentek el szavazni ami azt jelzi hogy a magyar baloldal a jelenlegi felállásában és programjával végérvényesen megbukott. A választási eredmény jelzés hogy az emberek nem fognak bárkire szavazni csak azért, hogy kibuktassák a fideszt. Gyurcsánnyal közösködni óriási taktikai hiba volt - ez elriasztotta azokat akik Bajnaira szavaztak volna pl. Akik meg már eleve nem láttak alternativát a baloldalban, azok a jobbikra szavasztak.

Mig az baloldali ellenzék rettenetesen gyenge és kaotikus kampányt csinált addig a fidesz a demagógia és populizmus Mount Everest-jét mászta meg. A fidesz kampány vezetők megértették hogy gazdasági recesszió idején, a világon mindenhol erőskezü pártok felé sodródnak a szavazók. Miért - azért mert amikor bőség van akkor az egyszeri ember is nagylelkübb embertársával szemben, de amikor szükösebb idők járják akkor Mari néni és Józsi bácsi a saját érdekeire szükiti le a kivánság listát.

Sztem a választás azt is jelzi hogy igény lenne Mo-n egy progressziv konzervativ, vagyis jobbközép, de mindenképpen demokrata jobboldali pártra. Persze lehet hogy tévedek, és haza is beszélek mert én ilyen beállitottságú szavazó vagyok itt.

Most sokan csalódottak de én abban reménykedek hogy igy a választások után a fidesz rá lesz kényszeritve hogy érdemben foglalkozzon az utóbbi években jelentkező gazdasági és társadalmi problémákkal. Végül is ez olyan hogy most a saját xarukat kell majd eltakaritani, mert ha nem, akkor folytatódik a leépülés.

Csak az én 2 centem, don't kill the messenger...

2014.04.07. 17:17:50

szavasztak - szavaztak ..... szevasztok! :)

2014.04.07. 17:22:46

@blackhair-lady: Igen orvoshoz kell menni, nehogy valami baktérium okozta gyulladásról legyen szó. Jobbulást! :)

2014.04.07. 17:28:49

@puhacica: Na ez jól hangzik! Ez már majdnem olyan ajánlat amire a férjednek is nehéz lenne nemet mondani?? Fiatalok vagytok, tele vagytok energiával, világot lehet látni - a cica bárhol végig tudja aludni a napot, és persze bármikor vissza lehet menni. Amióta ezen a blogon vagyok már én is elfogadom hogy ilyen ma a világ, és hogy ez jó dolog. A világ leszükült, a lehetőségek pedig végtelenek.

blackhairlady 2014.04.07. 17:55:45

@cougarcat: Koszi. Nem latok, nem hallok , nem beszelek:)))) Mint a 3 kismajom:) Elment a hangom, bedugult a fulem, csorog a konnyem a takonytol, csupa csipa vagyok, egy nagy gusztustalansag. Ezer eve nem voltam beteg, de elegalabbis miota itt lakunk 4 eve. Most aztan bepotoltam. Melle jott meg egy holyag gyulladas, soroljam meg?:DDD Annyi fele vitamint szedek es eszek, es megis sikerult beleesnem. Azert mar bekukkantottam ki hogy latta a tegnapi napot. Nagyon orulok, hogy ilyen ertelmes diskurzus folyik itt.

2014.04.07. 18:06:47

@blackhair-lady: Engem kb. 4 évente ér el influenza, bár minden évben elmegyek oltásra - nálunk a munkahelyre hozzák mert gyerekekkel dolgozunk. Én is örömmel látom hogy normálisan lehet beszélni ellentétes véleményekről és remélem ez igy is marad. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 18:12:47

@blackhair-lady:
Hjajj :)

Mégis hogy a fenében lehet Texasban megbetegedni? :)

2014.04.07. 18:34:27

@cougarcat: "Most sokan csalódottak de én abban reménykedek hogy igy a választások után a fidesz rá lesz kényszeritve hogy érdemben foglalkozzon az utóbbi években jelentkező gazdasági és társadalmi problémákkal. Végül is ez olyan hogy most a saját xarukat kell majd eltakaritani, mert ha nem, akkor folytatódik a leépülés. "

Eddig sem tették, ezután sem fogják. Ez az én személyes prognózisom a következő négy évre.

bpetya75 2014.04.07. 18:36:29

@cougarcat:

"Sztem a választás azt is jelzi hogy igény lenne Mo-n egy progressziv konzervativ, vagyis jobbközép, de mindenképpen demokrata jobboldali pártra."

Egyetértek. Pláne, ha némi zöldenergiát is be tudnának vonni. Régóta hiányolok egy épkézláb Zöld pártot a palettáról...

Off
kaposvarmost.hu/galeria/olvasoink-fotoi/2014/04/06/csilla-is-a-temesvar-utcaban-jart_512.html

Tud nagyon szép is lenni az én kis szülőföldem :-)

2014.04.07. 18:37:45

@Pink Petsch: Lesz még több kivándorló, ez borítékolható.

Sütemény1975 2014.04.07. 18:54:24

@Kövérmadár [swe]: magyar es angol kozott jarok folyamatosan. unalmasnak hangzik de en szeretem ezt az esos szigetet :) most is szakad :)
johet velunk barki. Lanyom, ocsem, haverjaim szoktak velem jonni. Parom most epp nincs, eleg nehez randizni ilyen melo mellett, de rajta vagyok a teman! :)

2014.04.07. 19:03:28

@Philosoraptor: Sajnos lehet hogy neked lesz igazad. Viszont ha a többség életszinvonala jelentősen romlik a következő négy évben akkor könnyen óriási bukta lehet, ezt ők is tudják. A felső tizezer a fidesz alatt gazdagodni fog, de ez leginkább az alsó rétegek rovására megy. A kérdés hogy hány ember fog a középosztályból lecsúszni. De a kulcs ehhez talán ott van, hogy mi lesz a nyugdijas szavazó bázissal, vagyis fenn tudják-e tartani erre a célra a költekezést. Meg persze hogy hogyan reagál minderre a piac...

A kivándorlás szempontjából sajnos nem fognak fiatal emberek a végtelenségig várni és eltékozolni az életüket egy bizonytalan jövő reményében....

@bpetya75: Pedig vannak ilyen beállitottságú emberek, akik demokraták, mégis jobboldaliak - gondolod hogy nehéz lenne egy ilyen párt mögé mozgósitani?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 19:05:50

@Sütemény1975:
Ne a témán! A nőn!!! :D

Ez klassz lehet, szerintem.

puhacica 2014.04.07. 19:12:10

@házelőtthinta: vagdosni, mi? hülyegyerek! :D inkább arra válaszolj, amit tegnap kérdeztem! hogyhogy a bensőséges szülő-gyermek viszonyotokba nem fért még bele, hogy megkérdezt őket, miért élnek külföldön? minden nap mindenkit ezzel vegzálsz, a saját jóanyádról meg nem tudod, miért...

@**mimi**: a jelre. :D

@blackhair-lady: persze. de ne fejejtsd el, szabadság, táppénz és juttatások most sincsenek.
gyógyulj meg mihamarabb!

@cougarcat: igen, kinyílt a világ. sok minden elérhető. ma számolgattam, hogy kb. 14 éves korom óta külföldön szeretnék élni. lassan 19 éve. talán jövőre sikerül. :)

DieNanny CH 2014.04.07. 19:15:54

@puhacica:

Irány Amszterdam!!! Még mindig haboztok?

blackhairlady 2014.04.07. 19:22:33

@Kövérmadár [swe]: Hat most mondd meg, en sem ertem. Mindenesetre annyi minden osszejott egyszerre, hogy szerintem letudom az elkovetkezendo 4 evere megint:)

puhacica 2014.04.07. 19:24:28

@DieNanny [SZ,CH]: ma amúgy az agyvérzés határán voltunk mindketten, de még maradnunk kell. viszont ami késik... :)

blackhairlady 2014.04.07. 19:26:14

@puhacica: Miert nincsenek?
Koszi, azon vagyok:)

blackhairlady 2014.04.07. 19:27:35

@bpetya75: Egy nagyon kedves ismerosom iebben az utcaban lakik, tegnap tett fel fotokat a FB-ra. Minden evben lehet gyonyorkodni bennuk:)

2014.04.07. 19:37:00

@puhacica: Fura dolog az ábrándozás, lehet hogy pont ez kell ahhoz hogy valami valóra váljon. Már gyerekkoromtól kezdve itt akartam élni, főleg a nagymamám történeteinek hatására, akit állandóan nyaggattunk hogy meséljen az itteni kalandjairól. Aztán egy nap váratlanul jött egy lehetőség, és kapva kaptam rajta. Igaz a körülményeim is rosszak voltak, de ha nincs ez az alap vágyakozás, kiváncsiság ami a lehetőséggel párosult akkor lehet hogy maradok.

puhacica 2014.04.07. 19:49:26

@blackhair-lady: hát nem nagyon. szabadság nyáron van 2, maximum 3 hét illetve karácsonykor 1. nemzeti ünnepeken meló van. ha kell, akkor korábban megyünk és később jövünk. gyakrabban kell mint nem. ez 12-14 órát jelent naponta. lecsúsztatni nem lehet. beteg nem lehetsz, ha mégis, akkor úgy kell dolgozni. van 1-2 kifejezetten beteges kolléga, ősszel és tavasszal úgy kerüljük őket mint a pestisest, mert általában végigfertőzik az egész céget. juttatás nincs, fix fizetés van. 2012-ben még kaptunk ajándék szállodautalványokat, mára már ez sincs. :(

@cougarcat: a nagymamád mikor ment ki? és mikor jött vissza? és főleg: miért? (ha nem kérdezek túl személyeset.) jókat mesélhetett. én is szerettem a tatát hallgatni kiskoromban. :)

blackhairlady 2014.04.07. 19:55:21

@Kövérmadár [swe]: Valsztas-virus- hat a humorod az nem valtozott:))))))))))))))

blackhairlady 2014.04.07. 19:56:58

@puhacica: Ja hogy van, csak meg sincs. igy mar ertem es ismerem a helyzetet sajnos, vannak otthon dolgozo rokonaim

2014.04.07. 20:03:47

@puhacica: 1926-ban, amikor 11 éves volt. A dédapám elkártyázta, elváltózta a földjeit - az unokatestvére akkoriban már Kanadában volt búzatermelő és az ő biztatására jöttek ki. Először csak a dédapám jött és később küldte a pénzt a dédmamámnak és a két gyereknek a hajóúthoz. A gazdasági válság után nagyon szegények voltak és a nagyim, aki fiatal lány volt, az itt született öccsével visszatért Mo-ra, ahol rokonoknál éltek. Aztán ő ott férjhez ment és ott alapitott családot. A kisebbik öccse a háború kitörése után visszajött Kanadába és a másik öccse is itt alapitott családot.

2014.04.07. 20:06:57

@cougarcat: Még annyit hogy a család kettészakadt, a nagyim soha többé nem találkozott a szüleivel, csak leveleztek. Az idősebb öccsét 89-ben látta viszont - igy jutottam én ide ki,az ő segitségével.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.07. 20:19:00

@blackhair-lady:
Teljesen logikus következtetést vontam le!
Most vagy beteg és állításod szerint, várhatóan 4 év múlva leszel legközelebb... a közös nevező a választás éve.

Mennyivel valószerűtlenebb, mint egy spontán megfázás, ami bármely év, bármely napján történhetne, de neked "véletlenül" pont a választás napjára időzítődött?

puhacica 2014.04.07. 20:25:02

@blackhair-lady: igen, ez olyan mint a mesebeli lany, aki hozott is ajandekot meg nem is.

@cougarcat: a '20-as evekre tippeltem. :) nagyon szeretem az ilyen eletmeseket. milyen nehez lehetett neki, hogy elszakadt a csaladjatol. fotoitok vannak ebbol az idobol? mondjuk a hajorol vagy ilyesmi. a fortepan.hu-n szoktam nezelodni, mennyi elet, mennyi sors! nem akarsz konyvet irni? egy csaladregenyt?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.07. 20:31:45

@puhacica: Írtam már. Azért jöttek ki mert unták amiben éltek. Nem volt semmi különösebb oka. Nem nélkülözött senki. Bár nekem tény hogy jó ideje nem volt akkoriban melóm és jó lett volna már valami. Ennyi a sztori. Nem mindenki azért húz ki külföldre mert otthon majd éhen hal... És nem azért élek velük mert én annyira hozzájuk vagyok nőve hanem mert rohadt kényelmes. Szeretem. A nők mindig kinevetnek érte, de leszarom azt is.. Én nem fogok egyedül feszítgetni magányosan miközben itt élnek a szüleim is...csak azért hogy jobban mutassak a húspiacon...idegen makikkal összeköltözni meg kösz nem. Nem véletlenül nincsenek barátaim se..nem bírom túlságosan az embereket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.07. 20:37:45

Na szóval...

kepkezelo.com/images/ib8b5go7wdd6l2h0hh.jpg

A választásról.
Nem jött be a tippem.
Először is azt hittem hogy a magyar ember annyira megcsömörlött a politikától hogy nem lesz 40%-nál nagyobb részvételi arány.
Amikor láttam hogy 59% akkor meg voltam győződve hogy fidesz bukik.
Nemhogy bukott hanem mindent vitt mint a piros hetes.
Hiába bíztam a kuruc vérben.
@maxval a gondolkodó birca:
A kuruc vér nem a kurucokról szól.
A magyar embernek van egy tulajdonsága, mi több én is ilyen vagyok.
Hagyja magát terelgetni bárhová de ha észreveszi hogy HAJTJÁK abban a pillanatban betámaszt és egy lépést sem megy tovább sőt ellenkező irányba indul meg.
Na ez a virtus már a múlté.
Nem gondoltam volna hogy ennyi emberel tett jót a fidesz és ennyit tud maga mellé állítani ilyen politikával.
@cougarcat:
Ezen hozzászólása pontos helyzetelemzés és nem sok mindent lehet hozzátenni.

blackhairlady 2014.04.07. 20:38:07

@Kövérmadár [swe]: Raadasul kb 4 eve voltam utoljara beteg, szoval van valami a kovetkeztetesedben:))) Nekem megfelel!:D

2014.04.07. 20:43:15

@puhacica: Nagyon kevés fotó van sajnos és még ennél is kevesebb van nálam. A dédszüleim többé-kevésbé kudarcnak élték meg ezt az egész kivándorlás dolgot. A részletek is homályosak - én pl. soha nem láttam a régi leveleket, amiból sok mindent meg lehetne tudni. A nagyi generációja pedig már elment, nincs kit kérdezni már. Sokszor gondoltam hogy regénybeillő ez a dolog, de marha nagy kutatómunkát kéne ahhoz végezni hogy ez összeálljon. Irói fantáziám meg nincs. :)

morsels (törölt) 2014.04.07. 20:50:53

@diggerdriver:
A magyar politikaban az a baj, hogy gyakorlatilag senki nem fogja abbahagyni.
Ugy ertem, hogy mifelenk ha egy part vezetoje elveszti a valasztast, akkor lemond, keresnek mast, merthat ha egyszer nem valasztottak meg, akkor a kovetkezo alkalommal miert tennek?

Orbannak 2002 utan kellett volna lemondania, akkor lehetett volna lehetosege a Fidesz megujjulnia. Ugyanez ervenyes a mostani baloldalra, Gyurcsanynak ki kellett vonulnia a politikabol (persze nem csak neki), ugy vert kellett volna behozni, de nem Mesterhazy kepeben. Komplett valtas kellene.

Na ez az, ami a magyar politikai eletben nem fog megtortenni. Az emberek nem igazan valtasra szavaznak hanem arra, hogy ezekbol eleg volt, aztan mindegy, hogy ki jon.
Es ezt hasznaljak ki ezek az emberek (akiknek mar regota semmi keresnivalojuk nem lenne), merthat arra jatszanak, hogy a jelenlegi vezetoket annyira megutaljak, hogy ok kapjak majd a szavazatot. Kivaras, ami azt jelenti, hogy egyre csak rosszabb lesz.

Mondjuk ha valaki ezt mondja nekem 25 eve, akkor nem hittem volna el.

2014.04.07. 20:53:49

@diggerdriver: Nálam is csak most kristályosodott ki ez a vélemény, utólag ... :)

Einsteinnek tulajdonitják a mondást hogy az őrültség definiciója az hogyha ugyanazt csinálod újra és újra miközben más végeredményt vársz el. Épp ezért remélem hogy a jövő politikusai levonják a megfelelő következtetéseket és valami mással próbálkoznak....

morsels (törölt) 2014.04.07. 20:59:34

@cougarcat:
Emlekszel, amikor itt a toryk kaptak vagy ket szeket a parlamentben? Vagy amikor a liberal csak par szeket kapott? Na, akkor valtanak.
A liberal meg mindig nem talalt igazan magara. Viszont amig nincs igazan kihivas, addig a toryk sem fognak valtani, ami szinten nem jo. Ugyanugy, mint ahogy Chretien sem tudott valtani, aztan mi tortent veluk utana.

Egyszeruen nincs frissules a magyar politikaban. Es ez nem a valasztok hiabaja. Az MDF-et, meg az SZDSZ-t meg tudtak szuntetni a valasztok, de azok meg hozzacsapodtak az MSZP-hez, ami eleve hiba volt az MSZP reszerol.
Ez a mostani baloldali osszefogas eleve eselytelen volt...

Ja, egyebkent en is inkabb konzervativ beallitottsagu vagyok :-)

puhacica 2014.04.07. 21:07:23

@cougarcat: kar, en biztos megvennem a konyvedet. de tenyleg, olyan keveset tudunk a multunkrol, de mire rajovunk, hogy milyen fontos, nincs kit megkerdezni. unokatesomek nemreg talaltak egy naplot, a deditata irta, aki anno otthagyta a csaladjat es sokaig azt se tudtak, el vagy hal. most probaljak kisilabizalni es gepre vinni. illetve tavaly nyaron elvittuk az uram anyukajat az Alfoldre, abba a faluba, ahol a gyerekkorat toltotte es ahol 57 eve nem jart. megtalaltuk a szomszed "fiut", mikor kiderult, hogy ki kicsoda... hat en ugy bogtem mint a marha. es meg a bacsi anyukaja is el, o vigyazott anno az utcabeli gyerekekre. majdnem 100 eves, csont es bor, akkora mint egy vereb, de kepben volt, alig akartak minket elengedni. orakig tudnek ezekrol beszelgetni. pl. hogy honnan indult a mamadek hajoja, hogy eltek meg az utazast, hogy tanultak meg angolul, milyen volt a hazuk, stb. de egyreszt nem akarlak felkavarni, masreszt meg irtad is, hogy nem maradt sok emlek.

@házelőtthinta: azt mondtad, nem tudod. talan untak. az nagy ketto. nezd! nekem nincs azzal bajom, hogy a szuleiddel elsz. az en uram is otthon lakott, mikor megismerkedtunk. nekem azzal van bajom, hogy fikazod azokat, akik viszont fiatalon elkoltoznek otthonrol a "palotaba". vagyis kirekeszto vagy. ami viszont - szerintem - nagyon nagy baj.

2014.04.07. 21:07:46

@morsels: Pontosan. Mert itt a szavazók is váltanak könyörtelenül ha vakvágányra fordul a szekér, nem béklyózza őket le ideológia. De ez meg azért van mert nem állnak olyan messze egymástól a pártok, nem kell magad szembeköpni, ha ezt teszed. Elképzelhető hogy a toryk ellen szavazok majd, mert talán egy időszakra nem ártana nekik is, ha ellenzék lennének, de azért majd megnézem hogy kinek mi a programja.

morsels (törölt) 2014.04.07. 21:10:42

@cougarcat:
Magyarorszagon sem alltak olyan messze egymastol a partok... egeszen addig, amig nem lett az kerdes, hogy ki viselhet kokardat, meg aki nem velunk van, az ellenunk.

Igy van, en is ugy vagyok vele, hogy ha nem tetszik a tory politika (es mostanaban kezd elegem lenni beloluk, kezdenek tul kenyelmesek lenni), akkor semmi problemam nincs a liberalra szavazni, amennyiben ertelmes elkepezelesuk van.
Egyelore az, hogy a Trudeau fia a jelolt, onmagaban nem er semmit szamomra.

2014.04.07. 21:13:46

@puhacica: Ha lehetőséged van a családi történelem dokumentálására, tedd meg - ez hihetetlen nagy kincs lesz a következő generációknak!

Ja, még fiatalabb koromban elképzeltem hogy hogyan csinálnak filmet a családom történetéből! :) Mondtam már hogy álmodozó tipus vagyok? :)

2014.04.07. 21:19:16

@morsels: " Magyarorszagon sem alltak olyan messze egymastol a partok... egeszen addig, amig nem lett az kerdes, hogy ki viselhet kokardat, meg aki nem velunk van, az ellenunk.+

Ez tényleg igaz. A "mi" és "ti" kihangsúlyozásával sikerült egy "elit klubot" alakitani. Vagyis sokan szivesen tartoznak ide mert igy különlegesnek érzik magukat...

" Egyelore az, hogy a Trudeau fia a jelolt, onmagaban nem er semmit szamomra. "

Hát Justin nem Pierre az biztos. :) Kicsit olyan "flake"-nek, komolytalannak tünik de még csak fél szemmel figyelem. De lehet hogy ez csak generációs bizalmatlanság a részemről. :)

morsels (törölt) 2014.04.07. 21:20:55

@cougarcat:
Egyebkent meg... tudod, nekem aztan tok mindegy, hogy ki alakit kormanyt Magyarorszagon. De amikor az emberek 'birkaznak', merthogy a 'birka magyarnak az jo', akkor azert nyugos tudok lenni.
Ha egy csomo ember most az MSZP-re zavazott volna, akkor ok nem birkak? Vagy majd 3 ev mulva lesznek azok?
Birkazni konnyu, de egy demokraciaban mindig lesz tobbseg. Akiket aztan persze lehet birkanak hivni, de pont ez az, ami miatt ma Magyarorszag megosztott.
Marpedig egy megosztott orszagban tok mindegy, hogy ki lesz hatalmon.

morsels (törölt) 2014.04.07. 21:31:00

@cougarcat:
Hat, szerintem a sracnak tul nagy az apja cipoje, dehat gondolom a brandet akarja kihasznalni, ami azt is jelenti, hogy nincs sok mas lehetoseguk :-)
En egyaltalan nem vagyok meggyozodve arrol, hogy a fiatal Trudeau alkalmas lenne.

bpetya75 2014.04.07. 21:33:26

@cougarcat:

Ha hiteles tudna lenni, akkor nem. Sok embert ismerek, aki hasonló értékrendet vall magáénak.

@blackhair-lady:

Ezek díszcseresznyée fák, ugye?

bpetya75 2014.04.07. 21:38:04

@morsels:

A birkázástól nekem is föláll a szőr a hátamon. Azzal viszont nem értek egyet, hogy "egy megosztott orszagban tok mindegy, hogy ki lesz hatalmon.". Mert van, aki mélyíti a szakadékot, van, aki hagyná betemetődni, és tán még olyan is van, aki maga is temetné. Bár ez utóbbiak nem jutnak a hatalom közelébe.

morsels (törölt) 2014.04.07. 21:42:45

@bpetya75:
Biztos vagyok abban, hogy vannak olyanok, akik tudjak, hogy a megosztottsag egyreszt nem jo senkinek, masreszt azokra az a jellemzo, hogy csak melyul, de altalaban nekik van a legkisebb eselyuk a hatalom kozelebe jutni.
Pont a megosztottsag termeszetebol adodoan. Ilyenkor mar egy 'kisebbseg' hangja konnyen elveszik.
Nezd csak meg a partokat. Az LMP epp hogy bejutott a parlamentbe, a tobbiek meg egymas torkat akarjak atharapni.

Maga a szituacio olyan, ami ezt lehetetlenne teszi.
Mint mondjuk egy kocsmai tomegverekedesben. A jozan hangnak semmi jelentosege nincs egeszen addig, amig bele nem farad mindenki a bunyoba es kezdenek elsosegelyt osztani :-)

bpetya75 2014.04.07. 21:44:47

@diggerdriver:

"Nem gondoltam volna hogy ennyi emberel tett jót a fidesz és ennyit tud maga mellé állítani ilyen politikával."

"Hagyja magát terelgetni bárhová de ha észreveszi hogy HAJTJÁK abban a pillanatban betámaszt és egy lépést sem megy tovább sőt ellenkező irányba indul meg."

Nem áll mellettük 2,1M ember. Az elkötelezett támogatóik talán ha a felét kiteszik. A maradék egymillió számára nem volt más választható alternatíva, mert az lmp-t gyengének, a jobbikot szélsőségesnek, a vörösöket meg vállalhatatlannak találták. Szerintem.

bpetya75 2014.04.07. 21:50:23

@morsels:

Ami a szomorú, hogy nekem ebből a "baloldali összefogásból" az jön le, hogy ők nem is a fidesz vagy a jobbik, hanem az állítólagos szövetségeseik torkát szerertnék végre átharapni.

Tőlük semmit nem várok. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy Vonáék hogy gondolják a konstruktív ellenzékiséget. Nem bánnám, ha képesek lennének többet, és előrevivőbbet mutatni, mint az előző 4 évben.

morsels (törölt) 2014.04.07. 21:52:06

@bpetya75:
Igy van. Az LMP alapvetoen nem alternativa a Fideszre (normalis korulmenyek kozott sem lenne az), a balos osszefogas egy vicc, a Jobbik meg azert tul meredek a legtobb embernek.
Legalabbis egyelore.
Nem lepodnek meg azon, hogy tovabb 'finomitana' Vona es hat jelen pillanatban egyedul o van abban a helyzetben, amikor valodi 'el es leszamolast' igerhet, mivel o nem volt resze az elmult 25 korrupcios halozatanak. Persze ehhez meg kell szabadulni a popularis szelsojobboldali retorikatol, meg olyanoktol, mint Novak Elod, meg hasonlok. Szoval az sem mostanaban fog megtortenni, ha megtortenik.

De ha a baloldal ilyen marad, akkor nem is lesz alternativa. Mert hat ok mennyivel jobbak, mint a Fidesz?
Ugyanugy bebetonozott poziciok, vezetok, korrupcio, 'old man's club'.

morsels (törölt) 2014.04.07. 22:02:05

@bpetya75:
A baj az az, hogy Magyarorszagon meg az ideologiai megkozeliteseket is sikerult osszekutyulni, raadasul a gazdasag-politika meg leginkabb otletszeru. Marpedig pont ott lenne a konzervativ, liberalis megkozelitesnek.
Fiszkalis konvzervatizmus, kapitalizmust erosito politikaval, vagy libralis ujraosztas, ami persze alapvetoen nem akarja a gazdasagi alapok valsagat.

Ami ma Magyarorszagon megy, az leginkabb popularis retorika, nulla gazdasagi elkepzelessel.

A Fidesz centralizal, kozponti iranyitas ala von mindent, az Mszp meg egyszeruen kolcsonoket vett fel mindenfele igazi elkepzeles nelkul.
Szerintem :-)

morsels (törölt) 2014.04.07. 22:11:39

@morsels:
Mondjuk ebben az Eu-nak es jelentos szerepe van, de az mas kerdeskor.
Megint, szerintem :-)

blackhairlady 2014.04.07. 22:29:17

@bpetya75: japancseresznye, azt hiszem. Gyonyorusegesek ilyenkor amikor nyilnak.

Mrs. Clayton 2014.04.07. 23:19:05

@M. Péter: hát abból kiindulva, hogy ha a burmai jogsival valaki külföldön vezet, ha venezuelai útlevéllel igazolja magát külföldön, akkor azt gondolom, hogy igen, elvárható, hogy az adott hatóság férjen hozzá egy nemzetközi nyilvántartáshoz, amelyből meg tudja állapítani, hogy nem egy burmai könyvtárjegy, de egy jogosítvány, egy útlevél hogy néz ki
főleg, hogy ebben az esetben XY cím alatti lakos felett véve a választási névjegyzékbe, vele volt a 10 napja lejárt magyar személyi igazolványa és egy ugyanazokkal az adatokkal kiállított amerikai jogosítvány, meg mintha a magyar lakcímkártyája is ott lett volna, ez nem biztos
szóval szerintem igen egyszerűen meg lehetett volna állapítani, hogy tényleg a névjegyzékbe felvett nő jelent meg szavazni
főleg, hogy Mo-n ha az értesítődet bemutattad már engedtek szavazni nem egyszer-nem kétszer
amennyiben pedig később kiderül, hogy a nő hamis igazolványt használt egyszerűen fel kellett volna jelenteni és majd egy csomó bűncselekmény elkövetése miatt megütötte volna a bokáját
a baj az hogy Mo-n soha senki nem meri semmiben sem vállalni a felelősséget, mert mi lesz, ha Mesterházy Attila egyel több szavazatot kap
nem mer egy hivatalnok sem se igent se nemet mondani, csak azért hogy mentse a saját kis székét,mert még a végén kirúgják
ez a baj

2014.04.07. 23:52:45

@morsels: Szimpatikus, jot akar, nagyon PC, modern is, meg jokepu, de hogy ezen tul van-e ott meg valami?

2014.04.08. 01:40:05

@morsels: @bpetya75: Igen a birkazas valszeg nem a legjobb motivacios strategia, inkabb elidegeniti az embereket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.08. 06:19:13

@Jess G:
Meg tudjak nezni.
Mar nem emlekszem pontosan, hogy hol, de lattam valahol egy listat a jelenleg forgalomban levo utlevelekrol. Meg a regi, kek, magyar utlevel is benne volt.
Hivatalos helyen, talan egy hatarellenorzesnel.

2014.04.08. 07:50:58

@cougarcat: Már eléggé régóta romlik az életszínvonal, mégis vannak hívőik, akik sohasem fognak kihátrálni az adott párt mögül...

DieNanny CH 2014.04.08. 08:08:55

@cougarcat:

A levelekről jut eszembe: Pár hete otthon voltam, és anyukámat nagy munkában találtam: a nagybátyja leveleit szkennelte - 1914-ből!!!! Ő akkor katona volt, és nagyon sokat írt haza. Meg megvannak a felesége válaszlevelei is. Hogy milyen gyönyörű írásaik voltak!
Csak sajnos ceruzával írták, úgyhogy anyukám pluszban még le is írja, mielőtt továbbmosódna. Pl egyik levélből derült ki, hogy megsebesült, a Balassagyarmati kórházba vitték, és a felesége innen közép-Mo-ról a két éves kisfiukkal télvíz idején meglátogatta...
Szép történetek vannak, bizony...

2014.04.08. 08:09:25

@morsels: "Birkazni konnyu, de egy demokraciaban mindig lesz tobbseg. Akiket aztan persze lehet birkanak hivni, de pont ez az, ami miatt ma Magyarorszag megosztott.
Marpedig egy megosztott orszagban tok mindegy, hogy ki lesz hatalmon."

Akik hívők (mindegy, melyik pártot és vezért favorizálják), azok birkák most is, és azok is maradnak, mert hagyják magukat megvezetni. Sajnos a magyar még nem jutott el odáig, hogy döntéseket kritizáljon, ne pedig hívő legyen. Ha ígérgetéssel lehet választást nyerni Mo.-n, akkor bizony itt súlyos problémák vannak az emberek fejében. Kezdem úgy látni, hogy Mo. pontosan olyan politikusokat érdemel, amilyenekkel jelenleg rendelkezik. Mert a politikusok mindig azt nézik, hogy az embereknek mit tudnak eladni, hogy abból szavazat legyen majd 4 év múlva. Igazából három csoportra tudnám osztani az embereket ilyen szempontból. Vannak a hívők, nekik tök mindegy, hogy mit mondasz, 10 év múlva is ugyanazt az embert fogják imádni, az sem baj, ha közben kilopták a szemét. Vannak azok, akik utálják mindegyiket. Végezetül vannak olyanok is (ebből bizonyára rengeteg van), akik teljesen belefáradtak már ebbe az egészbe, és magasról tojnak az egészre. A politikusoknak pedig ez a két dolog felel meg a legjobban a céljaiknak: hívők és passzivitás.

A megosztottság a politikának is köszönhető. Aki nem velünk van, az ellenünk, ugye. Erre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem kirekesztő a többiekkel szemben.

Mrs. Clayton 2014.04.08. 10:47:21

@Kövérmadár [swe]: megnézni sem kellene, egyszerűen nem dolga egy választási bizottságnak senkit sem bűncselekménnyel megvádolni, azt feltételezni sem
vitt egy nyilván valóan eredetinek tűnő igazolványt ráadásul azt a nőt ábrázolta a rajta levő fotó, mint aki ott megjelent, a benne lévő adatok megegyeztek a választási nézvjegyzékben szereplő adattal
engedni kellett volna szavazni
ehelyett inkább feltételezték, hogy biztosan csalni akar, mert nem olyan igazolványt mutatott, mint amilyet ŐK, nem a törvény, elvárt volna
nem azért nem tudták a nőt beazonosítani, mert az lehetetlen volt, hanem mert eszük ágában sem volt
érted?
ez a szánalom
nem a fidesz győzelem
majd ha a tisztviselők tudnak és mernek is gondolkodni, felelősséget vállalni, akkor lesz jó világ

2014.04.08. 18:43:21

@DieNanny [SZ,CH]: Jól teszi anyukád, és egyben jó ötletet adtál, mert eszembe jutott, hogy mi lenne ha valami történne pl. az anyukám leveleivel amit gyerekkoromban irt nekem. Digitálisan elmenteni jó ötlet! :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása