oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 23. 06:44,  Az utolsó szafari 232 komment

2014. március 23. 06:44 Határátkelő

Az utolsó szafari

A búcsúk posztja lesz a mai, hiszen búcsúzik egyik kedvenc blogom, az Eközben Afrikában, búcsúzik Uruguaytól Rita, és – hogy ne csak búcsú legyen – elnézünk egy kicsit Oroszországba is. Lássuk szép sorban!

szafari.jpg

Kezdjük az Eközben Afrikában bloggal, amelyet én nagyon szeretek, így aztán most nagy sajnálattal olvastam, hogy a jelek szerint vége a dalnak. Az okokat (melyek között azért nagyon örömteli is van) hadd mondja el a szerző, Kátya.

„Mikor készültünk ide költözni, tele voltunk szép ígéretekkel Béla munkáját és az én lehetőségeimet illetően, amiből pont semmi se valósult meg. A labor, ahova őt felvették, gyakorlatilag csak a profok fejében létezett, nem létező eszközökkel meg ugye nem nagyon lehet eredményeket kreálni. A dél-afrikaiak munkamorálját (avagy inkább annak teljes hiányát) meg nehéz nekünk megszokni.

Szintén nem javított a helyzeten, hogy realizáltuk hamar, az én esélyeim a munkavállalásra nullához konvergálnak, de még önkéntesnek se kellek nagyok, hiába a szaktudásom, inkább foglalkoztatnak olyan gazdag turistákat, akik heti ezer dollárokat képesek kicsengetni a kalandért. Így nekem maradt a háztartás, Bélának sok-sok küzdelem és idegeskedés, hogy legalább valamilyen színvonalon dolgozhasson- nem, nem így képzeltük.

Másrészt ez az ország elképesztően gyönyörű, és csodálatos helyeken jártunk, ahova másképp nem lett volna esélyünk (időnk, pénzünk) eljutni, ha nem élünk itt egy darabig. Nem bánom egy percig se, hogy ideköltöztünk, de most eljött az idő, hogy véget vessünk a kalandnak.

Nyárra már hárman leszünk, és nem kellett sokat gondolkodnunk rajta, hol kéne születnie a bébinknek. Így én jövő héten egy jó időre elköszönök Afrikától, és hamarosan Béla is követ majd.”

Mi mást is mondhatnék (szerintem mindannyiunk nevében), mint hogy köszönjük a sok érdekes posztot, történetet, a szuper képeket és sok boldogságot a családnak és a születendő gyermeknek. És ha Kátya esetleg írna egy jó kis posztot a fordított kultúrsokkról, annak nagyon örülnék… Ha szeretnétek a búcsúképeket megnézni (érdemes!), akkor ide kattintsatok!

Szieszta, szieszta

Kedvenc internetnomádjaink is búcsúznak Uruguaytól, búcsúként Rita öt pontban foglalta össze, mi idegesítette legjobban a latinos munkamorálban.

tengerpart_9.jpg

„1. Mindenki nagyon ráér

A megbeszélt időpont a legritkább esetben vehető készpénznek, minimum 10 perces késéssel szinte minden esetben számolni kell, legyen szó baráti találkozóról, boltnyitásról, hivatalos dolgokról vagy akár nyelvóráról.

A rekordot Montevideóban sikerült megélnünk, az ismerős srác a megbeszélt időpontnál pontosan másfél órával később érkezett a találkozóhelyre anélkül, hogy előtte egy mukkot szólt volna. (…)

2. Bürokrácia és fejetlenség

Semminek nincs felelőse, mindenki csak néz és sajnálkozik. Ezt többször tapasztaltam az eltelt pár hónap alatt, amint egy bevásárlásnál nagyobb dolgot szerettünk volna véghez vinni. (…)

3. Szieszta, szieszta

Montevideóban csak pár boltocska zár be délutáni szieszta idejére, vidéken és Argentína északi részein viszont abszolút bevett szokás, hogy délután egy- fél kettő és öt óra között egy árva lelket sem látni az utcán, minden zárva van, hiszen mindenki a jól megérdemelt ebéd-, alvásprogramban vesz részt éppen. Persze csak ráérősen, matét iszogatva térnek vissza az emberek a munkába szieszta után. (…)

4. Piacgazdaság egy kicsit másként…

Viszonylag nehezen szoktam meg a ritmust, és még az utolsó montevideói bevásárlások alkalmával is kicsit felforrt az agyvizem, mikor egy-egy bolti bevásárlásra került sor.

Az teljesen elfogadott, hogy a téged éppen kiszolgáló (vagy inkább elviselő) bolti alkalmazott a tegnap esti buli történéseit meséli telefonon a barátnőjének, és a legkevésbé sem zavarja, hogy elvileg éppen rád, mint vevőre kellene koncentrálnia. Ha esetleg nem telefonon beszél, akkor a biztonsági őrrel vagy egy ismerős vevővel cseveg, ahelyett, hogy dolgozna mondjuk pénztárban. (…)

5. Kicsit fordított rendszer

Van azért kivétel, de többnyire meg lehet állapítani, hogy a szolgáltatási és egyéb más szektor sem igazán igazodik a te igényeidhez, ez inkább fordítva kell, hogy történjen. Ezalatt értem például, hogy Karácsony vagy Szilveszter napján egyetlen nyitva lévő éttermet sem találtunk, hogy a négynapos karneváli hétvégén egész Uruguay szinte megáll, semmi sincs nyitva.”

Ennyi tehát a rövid részlet, akit részletesebben érdekel a latinos temperamentum és szívesen nézegetne még képeket, az kattintson a RiTravel blogra itt!

Sasliksütés mínuszokban

Végül, de nem utolsó sorban ugorjunk egy nagyot, egészen Oroszországig, ahonnan szerencsére megint hírt adott magáról a Káma-túra blog, így megtudhatjuk, hogy a hosszú téli szünet után milyen az élet ismét Izsevszkben.

„Visszaérkezésünk előtt egy héttel éppen az utóbbi évek hidegrekordjait döntögette az időjárás, állítólag -37 fok is volt itt. Szerencsére mire megérkeztünk, már csak -20 körül volt, de ez se tántorított el minket attól, hogy gyorsan elmenjünk síelni egyet az UdGU síbázisára.

Aztán a következő hétvégén is, de akkor már a Kirov-parkba. A parkban egyébként a tél során fejlesztéseket hajtottak végre, és kiépítettek két új sífutópályát, amelyek mellé világítást is telepítettek, így akár sötétedés után is lehetne síelni.

(...)

Szombat délután Nágya nevű barátnőnk születésnapját ünnepeltük a tó partján a Kirov-parkban. Mivel mással, mint sasliksütéssel, természetesen. Ugyan az idő nem volt már olyan nagyon hideg, csak -5 körül lehetett, és mi is alaposan felöltöztünk a tavalyi tapasztalataink alapján, azért csak átfáztunk a nap végére.

Hogy miért kell az oroszoknak télen is ezt a szabadtéri sütögetést erőltetni, azt nem tudjuk, de nem mi voltunk az egyetlenek a parkban, akik egy-egy kisebb tűz körül dideregtek.

bábu ég.JPG

Vasárnap egy másik társasággal találkoztunk, akikkel az Izsevszk közeli Ludorvajba mentünk, ami egy udmurt skanzen. Ezen a napon (illetve, az egész hétvégén) ünnepelték a maszlenyicát, ami az itteni télbúcsúztató népünnepély.

Kicsit talán hasonlít a mi busójárásunkra, ha másban nem, hát abban, hogy a végén elégetnek egy szalmabábut. Maga a rendezvény nem volt egy nagy durranás Ludorvajban, pláne annak tükrében, hogy tavaly is voltunk, és akkor is ugyanez volt ott. Egy nagy téli kirakodóvásár. Meg tülekedés a kajáért.”

Ha valakit részletesebben is érdekel, milyen lehet üvöltő mínuszokban sütögetni és hogyan lehet ilyentájt Izsevszkben eltölteni a szabadidőt, az kattintson a Káma-túra blogra, megéri!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Oroszország Dél-Afrika Uruguay

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr315867728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.23. 15:57:14

@sorsolo:
Sokszor jön elő az élet értelme, mint fogalom.
Szerintem nincsen az életnek értelme. Megszületünk, mert a szüleink ezt akarták. Próbálunk olyan életet élni, ami boldoggá tesz. Aztán meghalunk és ennyi. Ha vannak utódok, akkor még talán 2-3 generáció múlva lesz, aki emlékszik ránk, ha nincs, akkor kb. senki.

"De valaminek lennie kell!" - szerintem ez csak valamiféle mankó, hogy feldolgozzuk azt, amit nem nagyon lehet. Az én mankóm a közöny. Nem érdekel, hogy miért születtem, nem érdekel, hogy mi lesz utána. Csak a "ma" érdekel és az, hogy olyan életem legyen, amilyet szeretnék, azzal élhessek, akit szeretek. A többinek nincsen jelentősége a számomra.

Latcho Rom 2014.03.23. 15:59:14

Ugyan már, dobálod a linkeket s max valszeg a hello worldnel tart, vagy ott se. Slow the fuck down.

Okos vagy, vágod, látja mindenki.
Ugye.

@Kövérmadár [swe]: :) szeret ismételgetni, hagyd...

______________ (törölt) 2014.03.23. 16:00:23

@charlieharper: eszerint nagyon hiányosak az ismereteim, mert egyik se remlik. a torabol is kiderulnek ezek a scheme-k, vagy a talmud kell a felismeresukhoz?
isten nevét neked sem szabad leírni? azt hittem, ez csak jhvh-ra vonatkozik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.23. 16:02:15

@morsels:
Ez kétségtelenül így van. De lehet, hogy nem is ezzel kezdeném, ha ezt szeretném csinálni.
Minden tudás nélkül programot írni kb. annyira lehet sikeres, mint az NHL-ben játszani anélkül, hogy tudna korcsolyázni.

Szerintem mindennek van egy nagyjából univerzális menete. Azon érdemes végiglépkedni, akkor is, ha mondjuk a 3. és 4. lépcsőfok már baromi unalmas. És az "út" végén ott lesz a webes interface, adatbázissal, csoportosítható adatokkal és minden mással.

Latcho Rom 2014.03.23. 16:02:17

Irish yoga

Megintcsak eddie brickheadnek és Karel Gótnak dedikálva :)

kepfeltoltes.hu/140323/1283213018image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

morsels (törölt) 2014.03.23. 16:05:35

@shakti_rom:
Namost ha javat hasznal, akkor valoszinuleg Eclipse.
Az meg lehet komplikalt egy kezdonek, linuxon inkabb, mint windowson.

Aztan az Eclipse-hez is kell egy resource editor, ami nem alapja a csomagnak, hanem egy plusz plug-in, amivel konnyen lehet egyszeru app-ot csinalni.

Persze ehhez is erteni kell java message rendszert. Szoval nem okoskodni akartam, hanem kerdeztem, hogy konkretan mi a problema. Hol van elakadva.

morsels (törölt) 2014.03.23. 16:07:27

@Kövérmadár [swe]:
Ilyen egyszeru ez.

Nade kerdeztem maxet, te meg beleszoltal, hogy a neten minden megtalalhato.

Es igazad is van. Ha tudod, hogy mit keress.

______________ (törölt) 2014.03.23. 16:11:15

@Kövérmadár [swe]:
objektív értelme szerintem sincs. az én értelmezésemben mindenkinek magának kell megtalálni azt a célt, amiért értelmesnek gondolja élni. ez elég nagy kihívás.
de az alábbi kételemű halmaz biztosan nem tartalmaz általam érdemesnek tartott célt:
"Kérdés, mi az élet célja. A kellemes életérzés vagy embertelen szabályok betartása."

szerintem az élet egyszerre nagyon értékes és értéktelen. számomra túl értékes ahhoz, hogy pénzkeresésre, meg utazásra pazaroljam, és ne próbáljak óz a nagy varázsló függönye mögé nézni, és metafizikai kérdéseket megválaszolni. engem biztosan nem elégít ki az új fogyasztói élmények habzsolása. hogy ezt tudjam, persze ki kellett azt is próbálnom.

tényleg, charlie, tudtad, hogy óz, a nagy varázsló eredetileg gazdasági-pénzügyi pamfletként íródott? nagyon viccesek a megfeleltetések (aranysztenderd, nemzeti bank, farmerek, stb.).

KatRi 2014.03.23. 16:11:31

Sziasztok,

mielött én lennék a csúnya,mindenkit tönkretevö kapitalizmus legföbb támogatója, szeretném egy kicsit megvédeni magam.
A blogon a poszt alatt írtam is, hogy alapvetöen nem hiszem, hogy az érzelemmentes kapitalista robotolás alternatíva lenne a fentiekkel szemben. Vannak országok, -például Németországban ezt tapasztaltam- ahol a kettö között többnyire megtalálják az arany középutat. Nem kell napokat, órákat töltened egy hivatalban, ha valamit el szeretnél intézni, az ügyintézö/boltos/akárki figyel rád, ha éppen az a dolga, stb. Viszont, az tény, hogy ha 80-90 %-ban a fentiekben leírt hozzáállással találkozol mindenhol a környezetedben, az bizony egy idö után zavaró tud lenni..

Üdv,
Rita, a latinos cikk szerzöje

2014.03.23. 16:15:16

@sorsolo: nem vagyok benne biztos, de szerintem ez inkabb a talmud es/vagy a misztika (kabbalah) ala tartozik. Algeriaban nalunk a zsinagogaban osszemostak a kettot. A talmudi orakon eleg sok kabbalahi dolgot vettunk, amit tradicionalisan meg nem kellett volna.
A nevet sehol nem irjuk le. Amit te irtal, az csak az egyik neve. Van meg par, a kontextustol fuggo.

morsels (törölt) 2014.03.23. 16:17:27

@Kövérmadár [swe]:
Hat tudod haver, a te eletedre valoszinuleg tenyleg nincs szukseg. Mint ahogy az enyemre sincs :-)

Nade van ez a Fold bolygo, ahol kialakult egy rendszer, amiben minden elolenynek szerepe van. Nem az egyen szamit, hanem a rendszer.

Az, hogy ennek mi ertelme, az filozofiai kerdes, mert hacsak nem valami felsobbrendu hatalom hozta letre ezt az egeszet, mint valamifele ValoVilag/Big Brother fele musort sajat maga szorakoztatasar, akkor azoknak, akik valamifele ontudattal rendelkeznek, azokban felmerul a kerdes.
Hogy mi az ertelme.

Persze a valasz lehet olyan egyszeru, mint a tied. Hogy semmi.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 16:28:27

@morsels:

Fel van téve nekem az Eclipse és a NetBeans is.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.23. 16:29:11

@sorsolo: @charlieharper:
Ez most engem is meglepett. Igaz, sosem neztem kulon utana, de valamiert mindig azt hittem hogy a zsidok is a klasszikus pokol-purgatorium-mennyorszag vonalon mozognak.
A reinkarnaciot meg eddig kizarolag Tavol-Keleti vallasokkal kapcsoltam ossze. Erdekes.

morsels (törölt) 2014.03.23. 16:31:20

@maxval a gondolkodó birca:
Szoval akkor Windowson hasznalod az Eclipset?

Meg mindig nem mondtad meg, hogy konkretan mi a problemad :-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 16:32:47

@morsels:

Az hogy használom eléggé fölényeskedő túlzás lenne. Maradjunk annyiban: feltelepítettem és már párszor megnyitottam... :-)

morsels (törölt) 2014.03.23. 16:34:17

@morsels:
Ha egy window szerkesztot akarsz (resource editor), akkor toltsd le ezt: www.eclipse.org/windowbuilder/download.php
Ez egy Eclipse plug-in.
Ezzel viszonylag konnyen es gyorsagn tudsz egyszeru alkalmazasokat csinalni, legalabbis ami a GUI-t jelenti.

______________ (törölt) 2014.03.23. 16:35:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
a kabalában azért tényleg elég sok minden megfér, nem is nevezhető ez mainstream zsidó álláspontnak (már ha egyáltalán van a kifejezésnek bármi tartalma :) ).

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.23. 16:45:36

@morsels: fordítok: az a problémája, hogy nem talál egyszerű napocskarajzoló példát, amit kipróbálhat, így nincs sikerélménye. ő úgy képzeli, hogy kap egy alapot, amivel nagyon egyszerűt tud csinálni, majd ezt továbbfejleszti.
hanem ennek ellenére csak elmélettel tömik a fejét, ami nem túl érdekes és nem túl motiváló.

2014.03.23. 16:51:15

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: megkerdeztem az asszont es lanyomat (nemreg foglalkoztak ezzel a temaval). Mindenkinek igaza van. A Torah nem foglalkozik explicit a halal utannal, marmint, hogy mi lesz utana. A bunoknek jellemzoen az eltben lesz meg a buntetese (ezert nincs szo igazan pokolrol). Az eletere koncentral a Torah, azonban egyetertes van abban, hogy a halallal meg nincs game over.
Iskolatol fuggoen vagy az van, amit leirtam vagy mennyorszag-feleseg (nincs 100 no egy ferfira) van. Kemences-bogracsos-vasvillas purgatorium nincs, de letezhet valamifele lelektisztitas.
Talaltam egy leirast, ami talan segit www.jewfaq.org/m/olamhaba.htm

Don, nagyon sok motivum van a judaizmusban, ami sokkal inkabb Tavol-keleti, mint kereszteny.

morsels (törölt) 2014.03.23. 16:54:22

@Babette_:
Dehat programozni egyszeru.
Shakti is tud.
:-)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.23. 17:04:38

Max. A programozás nem olyan mint egy recept, hogy felütöd a könyvet, vagy a nosaltyt, elolvasod és utána meg is tudod csinálni. A programozó szemléletek elsajátítása nem egyik napról a másikra megy. Tudom, mert világ életemben erre a pályára készültem.

Hogyan cseréled ki két változó értékét harmadik változó segítsége nélkül? ez pl egy tipikus programozói véna alapkérdés. akinek már ki van alakulva a vénája vagy egyszerűen csak van hozzá vénája (tehetséges) az egyből rávágja hogy hogyan. ugye hogy nem tudtad rávágni egyből? na erről beszélek, meg még egy két arc itt rajtam kívül szintén erről beszél.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.23. 17:22:12

@házelőtthinta: "Tudom, mert világ életemben erre a pályára készültem."

Es miert fordultal el tole vegul? (marha publikus)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.23. 17:25:25

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Figyu, én világ életemben erdésznek készültem.
Kiderült hogy hülye vagyok hozzá.

Hinta???
:)))))))))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.23. 17:30:55

@diggerdriver: En meg amugy vadaszgep pilotanak keszultem, de ahhoz a palyahoz tul magas vagyok. Szerencsere ez mar 16 eves koromban kiderult, igy hatalmas torest nem okozott az eletemben. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.23. 17:34:59

@morsels: sajnos ez nem igaz,én is tanultam,mégse tudok.

morsels (törölt) 2014.03.23. 17:36:49

@Babette_:
Mi nem igaz? Hogy shakti nem tud programozni?

SzZoole 2014.03.23. 17:49:52

@diggerdriver: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: en meg gyerek koromban kompnak keszultem,de felnot koromban mar nem komplet:)))))

morsels (törölt) 2014.03.23. 17:49:59

@morsels:
Csak vicceltem, shakti fasza programozo, mindenki tanulhat tole.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.23. 18:50:40

@morsels:
"Nem az egyen szamit, hanem a rendszer."

Na, itt bukik az én szerepem a világmindenségben. Számomra csak az egyén számít, illetve a mikrokörnyezetem (családom). Lehet feszegetni, hogy a globális gazdaság mint rendszer, hatással van rám, mint egyénre és ebből a szempontból valóban fontos a rendszer. De számomra csak egy eszköz, hogy kielégíthessem az általa nyújtott javakkal az én mikrorendszerem igényeit.

Nem tartom fontosnak az emberiség további gyarapítását, illetve fennmaradását, ezért nem érdekel az utódnemzés kérdése sem. Ha ezzel (nyilván képletesen) az emberiség (mint rendszer) kipusztulásához járulok hozzá, akkor sem érdekel.

Latcho Rom 2014.03.23. 19:36:10

@maxval a gondolkodó birca:

Tedd vissza a fulemet maxi, az oroszod lebeszelte a szaunaban.
Yura, aszongya..az osszes baltik allamok oroszt vesznek/esznek, jonnek meg vissza sirva putyitnhoz. Ukranok is, uzbegek is, mindenki! :-) Nezd meg magatokat hogy jartatok europaval, most vegre megjott az eszetek..
Bologatok mint eperfa, izzadok. aztan elkezdte hogy milyen nagyszeru hogy MO-n sincs gay hazassag,..majd elkezdte taglalni hogy uzbekisztanban nem a vodka miatt halnak koran a ferfiak ..hanem a gennyes zsido orvosok miatt.
Ekkor doszvidanya, elmentem leuszni a penzumomat, de kesobb meg folytattuk az eszmecseret a bruggolben, ahunis oda vittem a szot hogy mit csinal..17 eve el itt, sajat truckot vezet le hetente amerikaba, jol megvannak..
Meg akartam tole kerdezni ha putyin nem diktator, s olyan az orosz elet akkor miert is van itt, de nem tettem :-)

A masik..ugy tunik elobbre vagy mar javaban mint azt sejtettuk, morsels tanacsai kivaloak, hasznald azokat az eszkozoket amiket irt..nem jarsz rosszul.

En nem vagyok jávás, .net, asp. php..ezekben irogattam amikor kodoltam..kb 17 evig. 2-3 éve egy sort sem irtam, neha segitek a fiamnak, akinek ez a szakmaja, ugyanazt a miki mouse sulit vegezte mint morsels, foleg grafikakkal foglalkozik..abbol el, de csinal mas dolgokat is.

Egy szo mint száz, maradunk a politikai dolgoknal facebookon :-)

Latcho Rom 2014.03.23. 19:38:19

@Kövérmadár [swe]: Nagyon akat téged ez a morsels csávo szaporitani, miert allsz ellen annyira? :-)))

morsels (törölt) 2014.03.23. 19:48:19

@Kövérmadár [swe]:
Nemnem.
Szamodra csak te szamitasz es nincs ezzel semmi baj.

Latcho Rom 2014.03.23. 19:49:53

Szeretem amikor ilyen kis megerto vagy :-) Laza :-)

Latcho Rom 2014.03.23. 19:52:17

@shakti_rom:

"r, s olyan az orosz elet "

s olyan JO az orosz élet

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.23. 20:32:30

@puhacica:
Jó autó használjátok egészséggel, problémamentesen.
Van egy barátom otthon aki évekkel ezelőtt vett egy Audi A6-ot 2,5 dízelmotorral.
Két napig a család nem akart kiszállni belőle.
Reggel beleugrottak és mentek estig.
:)))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2014.03.23. 20:44:13

@diggerdriver: köszönjük! mi se sokat ücsörögtünk itthon a hétvégén. meg tudom érteni a barátodat. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 20:51:20

Na csákó nekte! :-)
Attól, hogy nem ugatok bele a nagyok beszélgetésébe még vagyok ám, néha , a háttérből figyelek, olvasgatok amikor van időm! :-))) Remélem mind jól vagytok, ahogy olvasgatlak benneteket, úgy tűnik "eltengődtök" így vagy úgy ! Nagyjából jól!
Amúgy amikor csuklok, akkor emlegettek vagy mi rólam pletyiztek ?
HIányzik a kis Sodalis Trolli??:-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.23. 20:58:48

@sodalisO [eng]:
Neeeem, itt nincsenek pletykás egyének.
:))))))))))))))))))))))))))))))))

33621 2014.03.23. 21:01:07

@sodalisO [eng]: Hogyne hiányozna! Rezső atyával együtt! Engedd már őt is a géphez!

DieNanny CH 2014.03.23. 21:01:52

@puhacica:

Ez nem az Újvárosi híd?

Quercus a favágó 2014.03.23. 21:04:28

@33621:

Én valamelyik nap körbe írtam, Te meg kimondod, vaze!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 21:06:16

@diggerdriver: Óh te, hogy a mennyezet rád ne omoljon!!! :-DDD
@33621: Mi vaaan?? Mi köze lenne az én gépemhez már ??,:-D
Biztos túl jó dolga van a kolostorban, sok az apáca feltételezem!! De jó sora lehet az egyszer szent ! :-DDDD

33621 2014.03.23. 21:10:02

@QUERCUS(a favágó): Kedves erdész kommentelőnk most melyiket írtad te körbe, és mit mondtam én ki?

Quercus a favágó 2014.03.23. 21:15:24

@33621:

Hát mondtam én valamit? Hát írtam én valamit?
Namanamanam........csókolom Főorvos Úr!

morsels (törölt) 2014.03.23. 21:16:23

@33621:
Hat hogy a rezsoatya fodraszhoz jar.
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.23. 21:18:04

@sodalisO [eng]:
Ezt az avatarképet ha lehetne nagyobba...
Köszi.

Latcho Rom 2014.03.23. 21:19:00

@33621: @maxval a gondolkodó Postázd a Nellit s lesz itt szieszta meg fieszta is :))

Latcho Rom 2014.03.23. 21:20:38

@sodalisO [eng]: Nicsak a szoldaleány aki kis félénk :)
Hogy megy sorod??

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 21:21:26

@morsels: Mi vaaan ? Na mostmár avassatok be a részletekbe engem ? Miről lehet egy jót pletyizni ??? .-DDD
@diggerdriver: Jó van várjál már, nem vagyok én a technika ördöge! Csak arra gondóóótam hamán annyira hiányzok, akkor itt vagyok na , tessék zsírt mártani oszt kész! .-DDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.23. 21:21:49

@diggerdriver: "Jó autó használjátok egészséggel, problémamentesen.
Van egy barátom otthon aki évekkel ezelőtt vett egy Audi A6-ot 2,5 dízelmotorral.
Két napig a család nem akart kiszállni belőle.
Reggel beleugrottak és mentek estig.
:)))))))))))))))))))))))))))))))"

Errol eszembe jutott a luxembourgi cegigazgato aki a Maybachba tett bele 1,5 M km-et. :)

www.origo.hu/auto/20140311-masfel-millio-kilometer-egy-maybachban.html

Jelzem, egy ilyen auto szerintem erre valo! Es nem pedig arra amire 90%-ukat hasznaljak hogy havonta 3X legurulnak vele a Park Lane-tol a Harrods-ig meg vissza szombat delutan...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 21:24:14

@shakti_rom: Jól vagyok , köszi, leszámítva a napi 10 óra meló utáni dögrovást, halni készülök állandóan, eszek, alszok, dolgozom, " élvezem a külföldi jó soromat" .-D

puhacica 2014.03.23. 21:24:56

@DieNanny [SZ,CH]: de az, ha Dunaujvarosra gondolsz.

Quercus a favágó 2014.03.23. 21:25:25

@sodalisO [eng]:

Nyuszómuszó! Te mondtad karácsonykor, hogy az Isten f...szának is levágtad a haját. Na mi csak arra tippeltünk, hogy az atya nálad vágat. Namanamanam.....

Egyébként meg nekem hiányoztál. Nem kicsit, nagyon.

morsels (törölt) 2014.03.23. 21:25:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Errol meg ez jutott eszembe, a diggernek akartam multkor betenni:
www.caranddriver.com/features/volga-v-12-coupe

A cikk vegen van :-)
"Worth a half-million dollars? Shishkin recalls that acquaintances had informed Mr. D.Z., "You could have got two Bentleys for the money." But Mr. D.Z. replied in a way that offers insight into the type of customer A:Level will be dealing with, "I already have two Bentleys."

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 21:27:10

@diggerdriver: Na nesze , csak neked csak itt és csak most. 2014 jan. 11. a kicsit kipofozott nagyanya!
www.kepfeltoltes.hu/view/140323/background_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 21:30:36

@QUERCUS(a favágó): Hahaaaaaaaaaa

Ezek szerint az atya akkor az isten f........a lehet személyesen ????
Hahaaaaaaaaaaa, ez jó, de egy őrült vagy te, .....ezt nem hagyhattam ki. :-DDD
Őszintén, ti is hiányoztok, a jó röhögések, beszólások, egy kis fincsi szurkapiszka......de az utóbbi időben már túl sok volt a politika, a vita, azt meg rühellem , nyilván valamilyen szinten érdekel, de sosem hagytam , hogy befészkelődjön az életembe, és lopja a drága időmet, amiből már nem sok van, nem pazarolhatom hülyeségre!! :-))

Latcho Rom 2014.03.23. 21:36:15

@sodalisO [eng]: avatar alapján igen jol vagy :-)) melo ugyanott?

Quercus a favágó 2014.03.23. 21:37:45

@sodalisO [eng]:

Tudtam én! Erre a blogra kell befészkelnem magam, ahol ilyen pazar nők vannak! Tudtam én!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 21:43:08

@shakti_rom: :-D Köszi! Igyekszem a természetes amortizációt valahogy lassítani.
Meló ugyanott, igen, lassan 1 éve lesz. Szombaton és vasárnap nagyon rühellem, hogy fodrász vagyok, a többi nap ha nem túl busy, akkor meg imádom a munkám, élvezem minden percét. Hülye egy furcsa és ellentétes kettősség ez, heti rotációban, attól függően éppen melyik testrészem akar lerohadni! :-)) Elvagyok, igaziból ez a legjellemzőbb szó a jelenlegi helyzetemre. :-D Jobbat most jelenleg nem tudok ennél! :-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.23. 21:44:00

@sodalisO [eng]:
Mindig mondtam hogy egy jól tartod magad, látszik hogy most múltál 18.
Hatszáz hónappal de az mit sem von le a kép értékéből ahol ebből simán letagadhatsz két hetet.
:))))))))))))))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 21:48:02

@diggerdriver: Úgy is van!!!! Ez gondolom egy Diggeres bók vagy mi !? :-D
Tudod mit? Én ugyan nem "tagadgatok" le , semmit , se két hetet , se többet se kevesebbet. Én nagy ívben, tényleg magasról sza....k arra, ki , hány éves....sosem érdekelt....kategória, kor , évjárat, besorolás stb....baromság úgy ahogy van.....szerintem...:-P

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.23. 21:50:16

@morsels: Durva! :)

Duplan vicces mert nekem is Mr. DZ a monogrammom, pedig ez eleg ritka parositas. Lehet utana kene neznem, hatha a masik skizo enem rendelte anno? Bar hogy penzt honnan szerzett ra... :D

nyuszigonosz 2014.03.23. 21:55:26

@morsels: Jé!
Milyen régen láttam ilyen autót! vagyishogy ez már nem az az autó, csak úgy néz ki.
Mondjuk, ha már két Bentleym lenne, lehethogy én is vágynék valami ilyenre. :-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.23. 22:00:19

@sodalisO [eng]:
Tudom tudom...
Jól nézel ki na.
Úgy is mondhatnám hogy jó karban vagy...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2014.03.23. 22:05:17

@sodalisO [eng]: Oda se baszarints, később a fájások vándorolnak majd mint a jó rabbiban :)
De gondolom a futóművek vannak nálad érintve, egész napos shiftek után..

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 22:14:00

@shakti_rom: Hát, őszintén, a terhelés a lábon, a háton, a derékon, meg a vállon van, aztán ez vetésforgóban cirkulál hétről-hétre. :-D
Az egész nap felemelve tartott két kéz kényszertartásban, terhelés egész nap a lábon meg a gerincen.....de van kaffa gyógyszerem, azt azért be szoktam tolni hétvégén, mert máshogy nem megy le egy szombat.:-D

Latcho Rom 2014.03.23. 22:22:38

@sodalisO [eng]: vállam baszkódott két évig, zene miatt..kéz mindig fent...ez sokat segitett, izületekre jó, gyulladásokra: Boswelium, natural polcon megleled

na itt a vége a vének nyekergésének, zülljetek tovább :))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 22:28:44

@diggerdriver: ééénnnnn ? Dehogyis! :-)
@shakti_rom: Boswelium? Tabletta, kenőcs? Lehet kapni itt Angliában? Lloyd Pharmacy vagy Boost?

Latcho Rom 2014.03.23. 22:40:54

@sodalisO [eng]: Enyém tabletta..

várj megnezem ki gyartja..

Nature's Way: Boswellia

Biztos van ott a is csak más a gyárto cég.
Dokim annyit mondott ha segit szedjem, s felirta maganak a nevét :-) He is an asshole :D (nem vicc)

www.hollandandbarrett.com/HealthNotes-Search?search=%2Fassets%2Fnutritional-supplement%2Fboswellia%2F~default

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.23. 22:48:56

@shakti_rom: Okés, köszi, elmentettem, majd kitanulmányozom meg rákeresek pontosan.
De most én balra el, mert roncstelepszindrómám lett, kell némi aluszka.
Puszi nektek, jók legyetek!
Ha hiányzom emlegessetek bátran, majd jól elkezdek csuklani oszt aztán jövök !
Jó éjt.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.23. 22:50:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: megundorodtam a tudattól hogy nekem is be kell állnom versenyezni a versenylovak közé. Taszít a verseny. Tudod én vagyok Smith a hosszútávfutó magányosságából.. én lihegek ott a cél előtt és állok meg..mert belőlem nem fognak versenylovat csinálni...inkább megrohadok nulla versenyezéssel egy grillsütő mellett (már ott se)

Latcho Rom 2014.03.23. 22:50:26

@sodalisO [eng]: szió, gyakrabban roncsizz itt :)

Latcho Rom 2014.03.23. 22:51:18

@házelőtthinta: Neked milyen gyógyszert adjak? :)

Latcho Rom 2014.03.23. 23:19:51

Ezt nézd meg, most megy éppen, i had no fucking idea..:)

www.cbc.ca/doczone/episodes/love-under-cuban-skies

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.23. 23:35:10

@maxval a gondolkodó birca: Jó, oké.És akkor meg is lehet nézni, hogy a német és a spanyol közül melyik ország hol is tart... :-)

Én valahogy úgy vagyok/lennék a dologgal, hogy legyünk túl a munkán, üzleten és utána lehet dajdajozni, szórakozni...
Szóval részemről inkább a német stíl...

DieNanny CH 2014.03.23. 23:54:06

@házelőtthinta:

Tudod, hogy pontosan úgy beszélsz, mint a Felkelők ebben a sorozatban?:
www.imdb.com/title/tt1954347/?ref_=nv_sr_2
Szerintem nézd meg.

M. Péter 2014.03.24. 00:11:19

@nyuszigonosz(D): Meg más a klíma. Dolgoztál már valaha 40 fokban a tűző napon?

2014.03.24. 02:36:19

@M. Péter:
Bizony, sokan nem gondolnak az okokra, csak a lustasagot latjak a mediterran es tropusi eghajlatu orszagokban. Hideg ellen fel lehet jol oltozni, de hosegben az ember a boret nem vetheti le:(
(2 honapot dolgoztam tuzo napon,sivatagban, +48C-fokban, embertelen volt)

Quercus a favágó 2014.03.24. 07:17:52

@Cascabel:

Én már lenyomtam egy pár nyarat itthon az erdőn. Ezt sem egyszerű kibírni. Én legalább is nem nagyon bírom a meleget.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.24. 07:30:29

azért mondjuk egy légkondicionált irodában / bankban / üzletben stb nem kell megszakadni. az ok, megvan, hog ynem mindenki ilyen helyeken dolgozik, vannak útépítő munkások is, meg a földet is meg kell művelni, én sem szeretnék most kint lenni a napon (van vagy 38 fok, kezdődik a legmelegebb évszak mostmár)

Quercus a favágó 2014.03.24. 07:41:37

@Chang Yai:

Ezek a szokások több száz évesek. A légkondi meg jó ha tíz/húsz éves.

tableno 2014.03.24. 07:42:11

@házelőtthinta: tudod, abból a lóból, amelyik nem hajlandó futni, kolbászt csinálnak...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.24. 07:59:01

@QUERCUS(a favágó): a láblógatás mennyiben népszokás? :-)
egyébként itt nincs szieszta, habár mondjuk elmennek ebédelni ügyintézők, hivatalnokok váltva, de nem zárják be az egész kócerájt, és nem szokott azzal sem baj lenni, hogy sokkal korábban bezárnak hivatalok, üzletek, bankok, mint ki van írva. a hivatalos helyek sokszor szombat délelőtt vagy egész nap is nyitva vannak (pl posta, internetszolgáltató, régebben immigration is), az üzletek meg híresek arról, hogy kb soha nem zárnak be. (egyébként is hatnapos a munkahét minden "blue collar" beosztásban.) szerintem balhé lenne pl egy olyan húzásból, hogy a posta bezárt előbb egy órával, mert valakinek olyanja van. mondjuk megszakadni nem szoktak, de nincs olyan érzése az embernek, hogy kétnaponta felbosszantja magát, mert nem lehet elintézni valamit vagy fogalmuk sincs, miről beszélnek. habár pont most küzdök az internetbankkal egy hete, van valami technikai probléma, amivel nem tudnak mit kezdeni, de nagyon próbálnak segíteni (ráadásul ugye angolul)(telefonos ügyfélszolgálat éjjel-nappal van).
juteszembe, volt kollégám mesélte, hogy haverjával autóztak le Pestről Barcelonába, és ki voltak akadva, hogy mennyire nehéz éttermet találni "nem evésidőben", van ebéd meg vacsora, de ha du négykor akarnál enni, fordulj fel, ha vasárnap, akkor meg pláne így jártál. na én ilyeneken kiakadnék, de az én agyamban ugye egész GPS-térkép van az egész városról, hogy ha mondjuk hajnali kettőkor sültcsirkét szeretnél, vagy vasárnap este nyolckor tésztalevest, akkor hova menjél. (kaja mindig mindenhol minden mennyiségben.)
szóval azért a dögmeleggel nem jár mindenképpen együtt az, hogy nem kell semmit se csinálni fél nap :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.24. 08:03:33

jutszembe, engem munkavállaló oldalról is idegesítene, hogy elveszik az egész napomat. én szeretem azt (ha már muszáj dolgozni ugye) , hogy bemegy az ember nyolcra, negyed ötkor kiesik a kezéből a vakolókanál, és ennyi, kész, nem még két óra ebédszünet meg menjél haza kajálni meg csukd be a boltot majd nyiss ki újra, meg mittomén, aztán este 10, mire hazaérek.
Tajvanon dolgoztunk így, mivel óvoda, gyerekek aludtak, délelőtt 9-11:40, délután 2-3:30, este 5:30-6:30, délben a kollégáim hazajártak aludni, mert közel volt, én akkor rohangásztam vásárlás stb, meg neteztem, meg úsztam a gyerekmedencében, a fél kilenckor kelés az nagyon jó volt benne, de egyébként nagyon gáz, kb semmi magánéletre nincs idő, de persze a pénz az jó volt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.24. 08:04:50

(*este 4:30-6:30!! nem 5:30-tól, elgépeltem. még két óra cram school nagyobbaknak, akik egész nap az iskolában voltak, már mindenki zombi állapotban!)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása