oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 08. 06:39,  Ausztria nem az álmom 501 komment

2013. november 08. 06:39 Határátkelő

Ausztria nem az álmom

Az elmúlt hetekben két részben már megjelent Nóri ausztriai története. (Az első részt itt, a másodikat pedig itt olvashatjátok el.) Noha szegény kapott hideget-meleget, megírta a harmadik, befejező részt is, amiért őszintén szólva nagyon becsülöm. Neki nem jött be a kinti munka, amiben sok minden közrejátszhat, de az szerintem nagy dolog, hogy szembe tudott nézni ezzel és végigcsinálja.

Ausztria tábla 2 leragasztva.jpg

„Mások a vágyaink: valakinek az, hogy Ausztriában dolgozzon, valakinek az, hogy otthon. Nem vagyok földhözragadt, éltem Pesten, Ausztriában, kicsit Németországban és kicsit Írországban is, ki tudja hova sodor majd a sors?! Még bárhol kiköthetek.

Viszont a távoli jövő, az most még titok. Előbb a jelenben kell azt csinálnom, amitől jól érzem magam. Nincs semmi baj a munkával. Sok helyen dolgoztam már és ebből kifolyólag tapasztalatom is van.

Az, hogy valaki szobalány nem szégyen, mert itt ezt a munkát is megbecsülik többnyire (fizetésre gondolok). Akkor van a baj, ha olyan emberekkel kell együtt dolgozni, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy megutáld azt, és a céljukat elérik.

Egy bizonyos pont után nem szabad hagyni magunkat. A sarkunkra kell állni és megvédeni az igazunkat legyen ez bármilyen foglalkozás, bárhol a világban.

Tudom, hogy nehéz elhinni, de Ausztria nem az álom! Biztos vannak olyanok, akik élvezik. Nekem ez a negyedév bőven elég lenne, De van még egy hónapom. 4 hónap, 16 hét után fogok hazatérni.. ami annyira nem sok, hiszen nem évekről beszélünk. De arra pont elég, hogy tudjam, én mást akarok az élettől.

Sok mindenben kipróbáltam már magam, és amibe belekezdek, azt végig is csinálom, mint ezt is. Viszont kitartónak és erősnek kell lenni. Tudni kell harcolni. Ha elhiszitek, ha nem. Itt keménynek kell lenni.

Nem akarok elriasztani senkit, de az tévhit, hogy itt minden laza. A pénzen kívül semmi egyéb nem jut eszembe, ami pozitív lenne.

Jó persze, a táj fantasztikus, gyönyörű hegyek, csodaszép a környék, de mégsem olyan, mint nekem a Balaton, vagy Budapest, vagy Szilvásvárad, vagy Kőszeg, vagy csak a Duna, vagy Szálka, vagy Sötétvölgy vagy a Mecsek és még sorolhatnám. Kis hazánk lélegzetelállító!

Én magyar vagyok, és szeretem Magyarországot, és ezt nem szégyellem. Az OTTHONOM és mindig az is marad. Nem értem azokat az embereket, akik elfelejtik, hogy honnan is indultak és itt bizony nagyon sok olyan ember van, aki fenn hordja az orrát. Csak azt nem tudom mire fel?

Vigyázni kell mindenkivel. Sajnos. Vannak nem segítőkész kollégák itt is, akik igyekeznek el lehetetleníteni a napokat, de nem szabad hagyni magunkat. Már megtanultam, hogy kiállok az igazamért, és ezt tudom javasolni mindenkinek, aki ki szeretne jönni.

Az itt eltöltött 4 hónap mindent egybevetve nem az volt, amit vártam. Tény, hogy olykor ezerszer rosszabbnak láttam a helyzetem, mint amilyen valójában és az is tény, voltak pillanatok, amikor jól éreztem magam. Úgy éreztem, hogy igen megérte elutazni.

Az megért, aki szintén kiment, és szintén voltak problémái. Aki elsőre megtalálta a számításait, szerencsés. Van ilyen is, olyan is. Csak át kell gondolni, mi az, ami számít és mi az, amire szükségünk van.

Ha az itthoni munka negyedannyi pénzért, akkor az. Ha külföld, akkor az. Egyik sem elítélendő. Sok minden történt velem kinn, jó és rossz is. Így utólag azt mondom, ki kell próbálni, ha erre vágyunk. Keresni kell, addig megtaláljuk, azt a helyet, amivel elégedettek vagyunk. Sok sikert Mindenkinek!"

Nóri blogját itt érhetitek el.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vendéglátás Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr545619118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.11.08. 06:53:34

Itt amikor kérdezik, honnan jöttem, mondom Ausztria mellett, Magyarország.
Jaaaa, Új-Zéland?! :-D

Bebbi 2013.11.08. 07:16:09

@www.aonang.hu: :-) ez nagyon nagy lehet! :-)

Bebbi 2013.11.08. 07:20:44

Nori! Biztos olvastad mar azokat a posztokat, ahol a hataratkeles fazisait boncolgatjak. Ezt a posztot (illetve az alapjaul szolgalo naplobejegyzest) melyik fazisban irtad?

Mert nekem nagyon ugy tunik, hogy ez volt az a pont, amikor hirtelen az uj orszag megsem olyan szep, mint gondoltuk, es hogy rajovunk, hogy megis milyen szep Magyarorszag.

Minden bantas nelkul, de szerintem Ausztria termeszeti kincsek tekinteteben nemcsak Magyaroszagnal szebb, hanem szinte minden mas orszagnal is. (Vagyis mondjuk Top 10 a vilagon.)

Egyebkent amiket irsz, hogy meg kell kuzdeni kollegakkal, fonokokkel, az szinte minden mas munkakorben is igy van. Eppen emiatt biztosan sokat tanultal ebbol a par honapbol es jol fogod tudni majd hasznositani a kesobbiekben. Sok sikert hozza!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.08. 07:37:49

befejezésnek elég nyúlfarknyi lett
tulajdonképpen ez egy komment
pedig amúgy nem lenne rossz, amit boncolgat

Norina07 2013.11.08. 07:49:13

@Bebbi: Szia, Jó reggelt! Tényleg, akkor írtam amikor az előzőeket is, kinn a szezon alatt. Nem nyúltam hozzá, azért mert kaptam véleményeket. Bár az igaz, hogy változunk minden nap. Valószínűleg valóban sokat tanultam ebből, hiszen valamit minden nap tanulunk. Budapest, a világ egyik legszebb fővárosa. Magyarországot, pedig akkor is szerettem amikor még nem jártam külföldön. Szép Ausztria is, de számomra egy idő után unalmasak a hegyek.

bpetya75 2013.11.08. 08:07:00

@Bebbi: @Nóri Novotni:

Szerintem kár belemenni abba, hogy Ausztria szebb, vagy Magyarország, esetleg Thaiföld. Ízlések és pofonok.

Én (gondolom nem meglepő módon) könnyen azonosulok Nóri álláspontjával. Egyrészt azért, mert erdészként pontosan tudom, hogy növényvilág tekintetében jóval nagyobb a változatosság nálunk, mint pl Ausztriában. Másrészt, és ez a része már jócskán szubjektív, annak ellenére, hogy sok helyen jártam már az országban, rendre találkozom olyan helyeket bemutató képekkel, élménybeszámolókkal, amiket nem ismerek, és szívesen megnézném őket.

Még a szűkebb pátriámon belül is ért nemrég meglepetés, amikor Fonyódon megmutatták a "parti" sétányt a fonyódi hegy oldalában. Akinek a sziklás hegyek tetszenek, a sziklákon megtörő hullám moraja vagy egy csendes lagúna, annak nem tud elég szép lenni ez az ország. Nekem, Nórinak, meg még pár embernek igen.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.08. 08:23:02

@Nóri Novotni: nem vagyunk egyformák, anyám a hegyektől van elájulva, én a végtelen síktól...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.08. 08:23:26

aki szerint nem Magyarország a legszebb, az fent hordja az orrát, vagy igyak mégegy kávét, hogy másképp értsem? (a posztot, nem a kommenteket.)

2013.11.08. 08:25:30

@Chang Yai: felreertelmezted. A hatrakopodesrol szolt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 08:27:49

@Nóri Novotni:
"Nem értem azokat az embereket, akik elfelejtik, hogy honnan is indultak és itt bizony nagyon sok olyan ember van, aki fenn hordja az orrát."

Pedig egyszeru: van, hogy az ember nem ragaszkodik dolgokhoz.
Tudom, honnan jottem, de nem erdekel. Most Svedorszag a hazam. Ha 10 ev mulva ugy alakul, hogy Thaifoldre koltozom, akkor majd az lesz a hazam es sem Svedorszag, sem Magyarorszag nem fog semmit sem jelenteni.

Van, aki szerint ez gyokertelenseg... szerintem pedig teljes szabadsag es fuggetlenseg.

Kinek mi, nemigaz? :)

@bpetya75:
Ez igy igaz. Mindenkinek mas az izlese.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.08. 08:31:37

Nori, szerintem tul koran dontottal. 4 honap az pont a leg"honvagyasabb" idoszak sok ember fejeben. Ezt a honvagyat erezni a te irasodbol is. Szinte sut!

En csak annyit javasolnek (lebeszelni ugysem tudna senki) hogy ugy menj haza hogy nem egetsz fol magad mogott minden kapcsolatot. Hidd el, akarsz te majd meg kulfoldon meloznis akkor ezek a referenciak jol jonnek majd. ;)

Felhozhatnek ilyen-olyan peldakat a magam vagy masok eletebol akik ugyanigy dontottek es kesobb megbantak (en is voltam ugyanebben a cipoben mint te), de folosleges lenne.
Az csak egy utopia hogy az okos ember mas karan tanul. :)
Mindenkinek sajat maganak kell belesetalni az elet adta pofonokba hogy kesobb rajojjon hogyan is tovabb.

Szoval en azt mondom, elvezd az otthon toltott honapokat es pihend ki magad, de 1-2 ev mulva varjuk a kovetkezo kulfoldi melos posztodat. :) Talan mar nem Ausztriabol es lehet nem is szobalany leszel. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.08. 08:32:39

@Nóri Novotni: elfeljtettek ratenni az elozore. Neked ment ertelemszeruen. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.08. 08:34:10

hát olykor úgy tűnik, egyeseknek az is hátraköpködésnek számít, ha az ember kb egy szót se szól Mo-ról éppen, mert mondjuk annyira irreleváns, annyira nem érdekli, vagy egyébként is jól érzi magát. de attól hogy az ember nem lelkendezik erről-arról, hogy de szép a Lánchíd meg a Szalajka, meg nem mond köszönetet mindenkinek otthon, "ahonnan elindult" (anyukám, angoltanáraim, stb....), attól még nem biztos, hogy elfelejtette vagy letagadná, hogy honnan jött. egyszerűen nem központi kérdés, nem állandó beszédtéma, nem ekörül forog a világ, ennyi.
azt egyébként megértem, ha az ember akkor is végigcsinálja, amit vállalt, ha ezzel mondjuk erősen felhasználja a saját lelki tartalékait. van, hogy az ember mások iránt is tartozik felelősséggel és nem hagyhat ott szó nélkül mindent, utánam a vízözön. (mondjuk egy szobalánynál ez inkább egyszerűen tisztesség és integritás kérdése.)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.08. 08:38:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: ez fura nekem, hogy hazának mondod (de egyszerűen csak fura, nem abba kötök bele, hogyan érzel), nekem egyszerűen otthon. próbálom megfogalmazni, mit is jelent nekem a szó, hogy haza, de nem megy, mert nekem nincs olyanom. talán a mélységen túl valami kölcsönösség is van benne, hogy az ország befogad-e téged vagy nem mint odatartozót. (és ez ázsiában akkor se fog megtörténni, ha 20 évig megmaradsz egy helyen, akkor is idegen leszel, és ez tulképp egyáltalán nem is baj.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 08:42:04

@Nóri Novotni:
"Aki elsőre megtalálta a számításait, szerencsés. Van ilyen is, olyan is. Csak át kell gondolni, mi az, ami számít és mi az, amire szükségünk van."

Ez pirospont! :)
Van, aki nem tud a baratai, kiscicaja, nagymamaja nelkul elni.
En elkepzelni sem tudom, de elhiszem, hogy letezik.

Sok sikert es boldogsagot a jovoben!

dradix [freibürger] 2013.11.08. 08:43:25

Hajjaj. A múltkori nyafka kislány ma durcás arcot öltött és jól megmondta mindenkinek.
Inkább nem is írnék, mert lesz itt ma nemulass a kommentekben. :)

Egy dolog viszont kiemelendő (szerintem):
"Ha elhiszitek, ha nem. Itt keménynek kell lenni."

Ha elhiszed, ha nem, az életben mindenhol keménynek kell lenni, bárhol is élsz. Ezt hívják felnőtt kornak. Mikor magadnak kell mindent elérned, elintézned, mert nincs ott apu-anyu, hogy fogja a kezed. Egyszer fel kell nőni...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.11.08. 08:44:30

@www.aonang.hu: ROFL
A post meg addig rendben volt amíg el nem kezdődött azoknak a fikázása, akik máshol is jól érzik magukat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 08:44:57

@Chang Yai:
Igazad van.
Otthonom.
Hazam nekem sincs, mert minek? :) A ket szot egymas szinonimajakent hasznaltam, tevesen...

Ha van munkam, dolgozhatok es ezzel vagy sok penzt keresek vagy gyonyoru kornyezetben elhetek, akkor nem nagyon erdekel, hogy befogadnak-e. Amire szuksegem van, azert fizetek. Ingyen itt sem adnak kenyeret :)

fhdgy 2013.11.08. 08:47:29

Szerintem nem kellene rugózni azon, hogy Magyarország szebb-e vagy valami más. Lehet más százszor szebb is, de mi van , ha nekem mégis Magyarország a sokkal, de sokkal kedvesebb?

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem a szépségről vitatkozunk, hanem a szubjektív érzelmekről.

Nekem ez az ország, mint táj, mint emberek, mint a múltam, mint a történelmünk kedves, csak azok az átkozott politikusok ne lennének!!!

2013.11.08. 08:48:11

@Chang Yai: write-only modeban vagy? Nem arrol szol, hogy a 6 eveseid mellett daydreamezni kell a Halasz bastyarol. Hanem, hogy ne felejtsd el honnan jottel. Ha lesz.rnad az egeszet, te sem lennel ezen a blogon. Ilyen egyszeru ez.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 08:49:47

@Zka:
Szerintem csak elore tamadott, mert az elozo ket posztjat szetszedtuk :)

Meghatralasra ez sem fogja kenyszeriteni a nagyerdemut...

Mindenki azt hiszi, hogy maga "talalta fel" a spanyolviaszt... pedig en voltam :D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.11.08. 08:59:22

@fhdgy: az átkozott politikusok a népből jönnek és pont olyanok, mint a nép, aki megválasztotta őket. Hogyhogy nem látják ezt az emberek?

nyuszigonosz 2013.11.08. 09:01:46

Hát ez a poszt Nóritól harmadszor az ugyanaz.
Azt hittem a bevezetö szöveg olvasása után, hogy ez talán egy mostani írása, de hát mint a kommnetjéböl látom, nem az, ezt is akkor írta, mint az elözö kettöt, így perszehogy ugyanaz.

csello70 2013.11.08. 09:03:58

Szerintem a poszterinanak tul sok ideje volt agyalni. Magamon is eszreveszem. Mostanaban probalok leszokni rola. Pl. reggel beszolt valamit neki a fonoke es egesz nap azon agyalt, mikozben dolgozott. Folosleges. A problema nem oldodik meg. Tenni kell. Ha eldontotte eleg volt, neki ez nem jo, akkor kezdje minden reggel ugy, hogy most mar csak x napig csinalom, a penzert es akkor vege, es legyen jokedvu es oruljon, hogy minden nap eggyel kevesebb...
Rugalmasan, pozitivan.
Minden jot !

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.08. 09:08:12

@dradix [wannabe bee]: hát az enyémek is sírnak néha, hogy jajdemilyen kemény, én csak annyit szoktam erre mondani: ez az a felnőttkor, amit annyira vártatok.

TWerkzeug (törölt) 2013.11.08. 09:18:24

Első két postot nem minősíteném, a végére lett valami tanulság alapja is, de szvsz soványka.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.08. 09:28:11

@charlieharper: pont azért (is) vagyok itt, mert nem akarom elfelejteni mégse, honnan vagyok, viszont ha már magyarul olvas az ember, akkor mégse az otthonmarado.blog.hu-t, hanem olyasmit, ami érdekel.
na ezt se szeretem egyébként, hogy ha valaki azt mondja, hogy mit lógunk itt, ha nem érdekel, mi van otthon.
ha annyire érdekelne, akkor nem maradtam volna távol 7 évig, például.
de ez most megint write-only, bocs, igazad van, nem feltétlen az itteni dolgokra reagálok konkrétan, hanem arra, ami a témával kapcsolatban bosszantani szokott általában.

Bebbi 2013.11.08. 09:35:37

@Babette_: Tegnap akartam kerdezni, de aztan este mar elfelejtettem. Szoval, a tegnapi posztolo kapcsan nem jelzett a "szenzorod"? :-) Mert nekem az az erzesem tamadt az iras meg a kommentek alapjan.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 09:52:48

Jo a poszt, nekem tetszett :D
"Én magyar vagyok, és szeretem Magyarországot, és ezt nem szégyellem. Az OTTHONOM és mindig az is marad. Nem értem azokat az embereket, akik elfelejtik, hogy honnan is indultak és itt bizony nagyon sok olyan ember van, aki fenn hordja az orrát. Csak azt nem tudom mire fel?"
Ezt kifejtened? Az mit jelent, hogy elfelejtjuk honan indultunk?

LyukasBogrács 2013.11.08. 09:54:04

” Itt keménynek kell lenni.”

En erre azt szoktam mondani: Legy ferfi ! Ha mar no nem tudsz lenni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 09:59:29

@Zka: Plusz a multat is politikusok irtak, igen 1100 evvel ezelott is! Persze ezt mindig elfelejtik...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 10:01:41

@Chang Yai: Pfffff... csak nincs ilyen blog!

Megnyugodtam, nincs! :D

VHB 2013.11.08. 10:04:06

@Bebbi: Szerepelt a "pasi" szó?

Bebbi 2013.11.08. 10:08:51

@VHB: Nem vagyok benne biztos, de valahogy nekem ez az erzesem volt. Hozzateszem, ez nem az en dolgom, es nincs is vele bajom. Egyszeruen csak probalom tesztelni, hogy az en "szenzorom" mennyire visz felre, hamar egyszer Babette azt mondta, hogy O ritkan szokott tevedni. :-)

bpetya75 2013.11.08. 10:12:41

@Bebbi:

Kire gondolsz? Az utazóra, vagy a rámpás srácra?

2013.11.08. 10:24:05

@nyuszigonosz: pontosan, egy ujabb neszesemmi. Majd jol megsertodik mint a multkor, es megmondja, hogy ha nem tetszik, ne olvasd - ahogy abba is hagytam az otodik mondat utan :)

rumitom 2013.11.08. 10:38:30

@Zka: a tarsadalompolitikai elmeletek kozul ez csak az egyik, a masik szemlelet szerint a politikusok, mint vezetok, egyben peldakepek is, igy a nep akaratlanul is oket kepezi le :)
a felulrol vagy alulrol magyarazo/megkozelitesen mulik

+ szeretnem hinni, hogy a magyarorszagi politikai elit nem reprezentalja a magyarok tobbsegenek a valos velemenyet es az elethez/masokhoz tanusitott hozaallasat, meg ha a kepviseleti demokracia szo szerint ezt is jelenti

BTBTBT 2013.11.08. 10:39:02

"Itt keménynek kell lenni."
Ja. A harmatgyenge kezdes es folytatas utan a vegere a 24 eves poszterinanak sikerult megmondoemberre avandzsalnia. :)

@dradix [wannabe bee]:
"Ezt hívják felnőtt kornak."
Csodalkozol? A multkor azzal vedtek meg, hogy "ne bantsd, meg gyerek." :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 10:42:32

Hát.....nekem csak simán az jön le, hogy mennyire különbözőek vagyunk . És ez jó. Ezért vagyunk pl. itt is. Idejövünk, olvasgatunk, véleményezünk, közben érzünk ezt-azt, van , hogy ugyanúgy, van , hogy teljesen máshogy, de szeretem, hogy ezer oldalról világítunk rá ugyanarra a dologra.
A felnőtt kor meghozza a súlypontozott tapasztalatokat.
Én meghagyom a jogot Nórinak, hogy ilyeneket érezzen.

BTBTBT 2013.11.08. 10:47:19

@macamuca:
Ezen mar nincs mit csodalkozni.

bpetya75 2013.11.08. 10:55:26

@Bebbi:

Talán észreveszi a szakértőnk, hogy szakérteni kéne, én most újraolvasva sem találok benne erre utaló jelet.

Bebbi 2013.11.08. 10:57:12

@bpetya75: Na, majd digger biztos talal. :-)

bpetya75 2013.11.08. 10:59:29

@Bebbi:

Ő is szakértő a témában? Azt hittem Babette az ;-)

Bebbi 2013.11.08. 11:01:56

@bpetya75: Ha mar ennyire szetoffoljuk a mai posztot, akkor nyugodtan beszelhetnenk akar Somogy megyerol is. :-) En is onnan jovok. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 11:06:10

@bpetya75: @Bebbi: Maxrol megfeledkeztetek, o a balkani szakerto!

M. Úr 2013.11.08. 11:06:22

A poszt címe lehetne inkább:
Nem jött be az élet szobalányként - avagy a 20 legnépszerűbb közhely a külföldi életről.

Apám erre azt szokta mondani, "jobban kellett volna figyelni az iskolában".

Ha végzettséget nem igénylő munkát végzel, akkor bizony leginkább végzettség nélküli emberek közt fogsz dolgozni. Ezek között pedig magasabb a hülyék, parasztok, "áldozatvagyok mindenkiutál" típusú emberek aránya. És persze a főnöknek sem kell visszafognia magát, mert bármikor felvehet valaki mást az ezer jelentkező közül.

Az átlag alatti fizetéssel meg akárhol is vagy, az átlag alatti színvonalon fogsz élni. Nem tudom mennyit keres itt egy szobalány, de kétlem hogy nettó 1000 eurónál többet. Abból még nem fogsz tudni igazán ráérezni az ausztriai (bécsi?) életstílusra.

bpetya75 2013.11.08. 11:12:18

@Bebbi:

Melyik részről? (Ha már off, legyen kövér :-))

nosuti 2013.11.08. 11:13:55

@M. Úr: "Ha végzettséget nem igénylő munkát végzel, akkor bizony leginkább végzettség nélküli emberek közt fogsz dolgozni. Ezek között pedig magasabb a hülyék, parasztok, "áldozatvagyok mindenkiutál" típusú emberek aránya."

ezzel azért vitatkoznék :)
sok év magasan képzettek közötti munka után mondhatom, hogy hülyék mindenhol vannak. a gonoszság, irigység és a többi nem intelligencia és végzettség függő. Sőt az első munkaéveimben alacsony végzettségűek között dolgoztam, így van mit összehasonlítanom.
Azért mert valaki még nem járt ki vmi elit sulit (lásd töki) még nem biztos hogy rossz ember, a "jóság" nem ettől függ.

Bebbi 2013.11.08. 11:14:51

@bpetya75: A kozeperol, Kaposvar. Te?

bpetya75 2013.11.08. 11:22:48

@Bebbi:

Dettó. Csak úgy 5 éve elhagytam a várost Bárdudvarnokért. Minőségi csere volt ;-)

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Ő csak fóbiás, nem szakértő.

Evain 2013.11.08. 11:23:32

@nosuti: ehhez még tegyük hozzá, hogy Magyarországon lassan a pénztárosi/rakodói/utcaseprői/akármilyen munkához is alamilyen számomra megmagyarázhatatlanul irreális okokból elvárják lassan a 2 diplomát meg 3 középfokú nyelvtudást. :P

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 11:24:03

@nosuti: Azért mert valaki kijárt vmi elit sulit (lásd töki) még nem biztos hogy jo ember, a "jóság" nem ettől függ. :DDDDDDD

Fahim 2013.11.08. 11:24:50

@Bebbi: Milyen szenzornak kellet jeleznie?

Shanarey 2013.11.08. 11:26:54

Ez nem tudom mi, de nem poszt az tuti.

BTBTBT 2013.11.08. 11:28:49

@sodalisO:
Azt hittem, valami jot foztel, es hagyod, hogy annak kepeben gyonyorkodjunk. :)

@Evain:
Egy nyelvvizsgat 10 eve is elvartak az ilyen allasokhoz.

Bebbi 2013.11.08. 11:29:41

@bpetya75: Megvan meg az a bisztro balkezfelol, ahogy az ember beer Bardudvarnokra Kaposvar iranyabol? Egyik volt osztalytarsam anyukaja volt ott sokaig a pincerno, tok jo gepi fagyit lehetett ott kapni.

bpetya75 2013.11.08. 11:30:19

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Már akinek. Nekem inkább a szakértőzés ;-)

Shanarey 2013.11.08. 11:32:09

@Bebbi:

Somogy megyéről csak rosszat tudok mondani.
Kaposváron voltam katona.

Bebbi 2013.11.08. 11:32:10

@Fahim: A multkor volt egy poszt, ahol paran kideritettek, hogy a posztolo meleg. Es erre aztan irtak masok, hogy nyilvan, mar az irasabol latszodott. Nekem meg ez rohadtul nem tunt fel. Erre irta Babette, hogy az o szenzora ritkan teved. Nekem meg egyaltalan nem mukodik az ilyen jellegu szenzorom, ezert erdeklodtem nala, hogy most mit jelet a kutyuje.

De ahogy irtam, ez egy nagyon sokadrangu kerdes, csak egyszeruen kivancsi voltam, hogy mennyire teved az en szenzorom.

bpetya75 2013.11.08. 11:32:40

@Bebbi:

Meg van, de most már csak mezei kocsma. Nincs már gépi fagyi. Nem is baj, kölykök szénné szopattak volna vele bennünket a nyáron.

Bár fene tudja. Jobban belegondolva mégis csak el tudnék viselni egy kis cukrászdát azon a placcon. Állítólag valaki szerzett is engedélyt ott ilyesmire, csak nem lett belőle semmi.

smile750 2013.11.08. 11:32:57

Inkább a tegnapi poszthoz kapcsolódik, de azért meg szeretném kérdezni, hogy miért nincs Emirátusok, illetve Katar menüpont az oldalon? Már annyi poszt született ezekből az országokból is, hogy igazán lehetne. :)

A mostani témához sokat nem tudok hozzáfűzni. Legfeljebb annyit, amit minap a facebook-on olvastam, miszerint "Ami nem öl meg az megerősít, kivéve a medve. Az megöl" :)

Magyarország pedig tényleg szép, és nagyon sajnálatos, hogy ennyi embernek el kell hagynia pusztán a megélhetés miatt, valamint a mindent szétromboló, mocskolódó politika miatt, ami mindenhová beeszi magát, és egymásnak ugrasztja az embereket.

Mint földrajzi hely nagyon szeretem Magyarországot, de minden alkalommal amikor hazamegyek látom azt a letargiát, és frusztrációt, ami az emberekben van, és egy idő után rám is átragad, ami nagyon nyomasztó, ezért nem is bírom sokáig otthon. Szívesen maradnék otthon, de ahhoz meg találni a módját, hogy hogyan függetlenítse magát az ember ezektől a negatív dolgoktól (na meg a politikától), ami nem könnyű feladat.

nosuti 2013.11.08. 11:33:48

@Evain: igen, ez van sajnos. Bár nekem szerencsém volt vagy én vagyok a kivétel, mert sokáig diploma nélkül végeztem ugyanazt a munkát (IT), amit a körülöttem lévők 1-2 diplomával a zsebükben.

bpetya75 2013.11.08. 11:34:05

@Shanarey:

Logisztikáztál vagy a híradósoknál voltál Jutában?

BTBTBT 2013.11.08. 11:34:23

@Shanarey:
Te mikor irod meg a tiedet?
Vagy szigoruan csak minimum 4 honap utan?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 11:38:34

@Mr. Long [wannabe Briton]: Hát de bizony, hogy nagyon nem!
Én vagyok az egyik olyan ember a nagyvilágban akinek kiverhetik a szemét a lobogtatott diplomával, sajnos akkor sem tudok bepisilni a gyönyörtől. Mert semmit nem jelent. Találkoztam rém tahó és bunkó és nagyon tapló pökhendi elitekkel......tehát egyáltalán nem garantál semmilyen fajta minőséget........
Aki meg ezt gondolja magáról, mert hogy diplomás vagy Dr. -al kezdődik a neve és emiatt pár szinttel fölé helyezi magát az emberiségnek...nahát az meg végképp , nálam már nem is játszik.....nekem az ilyen nincs is, zéro, nulla, nincs....

Shanarey 2013.11.08. 11:39:16

@bpetya75:

Híradós voltam.
R-142 mobil rádióállomás.

@Barátusz:
Lehet hogy még több.
Nem vagyok az a Lőrinc L. László kategória.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 11:39:18

@Shanarey: Igen, Hála neked meg Digger mackónak!:-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 11:40:37

@Barátusz: Igen, jót főztem@Mr. Long [wannabe Briton]: meg is dicsért kicsit, és be is linkeltem asszem tegnap valahova a képet, ami jó szar minőség volt, / hülye konyha, hülye fotós/, de a vacsi viszont bombázó full extra lett!..:-)))

Bebbi 2013.11.08. 11:40:59

@Shanarey: Hat, ezt szomoruan olvasom. De ebben a katonasagnak volt nagyobb szerepe vagy inkabb masnak?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 11:41:14

@Shanarey: "Lőrinc L. László kategória" Az milyen? Nem ismerem a munkassagat.

Shanarey 2013.11.08. 11:42:22

@bpetya75:

Voltak ott rakétások is. (akkor még)

Fahim 2013.11.08. 11:42:42

@Bebbi: Erről egy régi klasszikus jut eszembe: "Akinek rendben van az emésztése, az nem beszél a szarásról"

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 11:43:24

@sodalisO: En megdicsertelek, nem kicsit! :) Mellesleg most is jo az avatarod! :DDDD

andaluzkutya 2013.11.08. 11:44:25

Nem értem ezt a "keménynek kell lenni" dolgot...
A keménység azt jelenti, hogy igyekezni kell?
Mert szerintem bőven elég igyekezni (persze ha megfelelő képességek is párosulnak hozzá), nem kell chuck norrisi keménységet felmutatni ahhoz, hogy jól érezze magát az ember...
De itt mindenki azt írja, hogy felnőttnek lenni = keménynek lenni, miközben erről szerintem szó sincs.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 11:44:33

@Mr. Long [wannabe Briton]: Az első 20 oldalon meghalnak 423 millióan, krimi, sci-fi, romantika, igazi kommersz ponyva sorozatgyártásban, naponta képes megírni 6 könyvet tuti, szerintem kb ugyanaz mint anno az Evelyn Marsh, a nyálas, giccses sírós, romantikus, happy endes, gazdag pai beleszeret a szegény, elvált, árva...stb....szóval....rakat fos... bocs aki szereti egye, vigye..:-)))

BTBTBT 2013.11.08. 11:45:17

@Shanarey:
A, tudjuk, hogy igazabol meg nincs eleg elmenyed, amivel megtoltsd egy posztot. :)

@sodalisO:
Atkuldhettel volna egy keveset fenypostaval abbol a kajabol. Mit is rittyentettel ossze? :)

Es mi a helyzet azzal, amikor a munkajabol es a valaszaibol itelve intelligens (es nem feltetlenul diplomas) ember gorenykedik? Ott az erzelmi intelligenciaval vannak gondok?
Mert szerintem igen.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Jobb is, hogy nem. Bar nehany kezdeti konyve eleg jo volt.

lisandra 2013.11.08. 11:45:59

Fiatalnak,tapasztalatlanak lenni nem szégyen! Én 40 éves elmultam mikor el indultam vakon a világban.itthon(otthon) hagyva a gyerekeimet,1 éves unokámat.Olyan ostoba voltam hogy azt hittem semmi nem fontosabb a családnál,a hazánál.17 hónap mulva haza tértem,a honvágy,a család azt gondoltam semmilyen földi értéket nem kárpotol.Azóta el telt 14 év,ha tehetném gyalóg(ugye ez lehetetlen mint tudjuk) vissza mennék Israelbe,A gyerekeim miután el fogyott a pénzem,le sz@tak,mindenki élte a maga életét,észre sem vették hogy anyuk meg öregedet,segitségre szorul.Teszik ezt most is.De én nem az a feladós fajta vagyok.Most 60 évesen probálok Ausztriában gyökereket ereszteni-na látod ez a nem könnyü,mikor azt mondják mindenhol "zu alt" de te ugy érzed még küzdened kel hogy ne légy hajléktalan Mo-on-bármi csak az nem

Shanarey 2013.11.08. 11:46:33

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Írt pár jó könyvet, és később a nagy siker a fejébe szállt.
Utána pedig folyamatosan írta az újabb könyveket, és azok már nem voltak annyira jók.

fhdgy 2013.11.08. 11:46:58

@Zka: Igen, az átkozott politikusok is a népből jönnek! De!!!
Egy "Átlag Pista bácsi" vagy egy "Átlag Mári néni" ha jó ember, szeretem őket, ha rossz, akkor kikerülöm őket. Egy politikus, aki ott ül a Duna parti bolondokházában és törvényeket hoz, mert embernek hiszi magát, sőt okosnak, hogyan kerülhető ki?

Szerintem teljesen két különböző dolog szeretni az országot és útálni, gyűlölni azt hatalmi közeget, ami sajnálatos módon körül vesz bennünket. Éltem külföldön és most szenvedek, hogy itthon kell lennem, de nem azért, mert köpködöm, megtagadom a magyarságomat vagy a hazámat.

Csak egyet kérdezek: azoknak miért nem szent a magyarság, a Haza, akik ennyi szenvedést okoznak azoknak, akiknek szent?

tsabus UAE 2013.11.08. 11:46:58

Kedves Nóri !
A te korodban pont az a szép, amire kétszer ennyi idős korodban majd zavartan és pironkodva fogsz visszagondolni. Mindennek része az, hogy azt hiszed, megtaláltál valami nagy igazságot és azt most a világba kiáltod. Pedig még csak az utad elején jársz és ez a nagy igazság alakul még az idők során és akár az előjele is megváltozhat. Igaz ez a keménykedésre, a csak otthon jó, és az Ausztria nem jó című örökbecsű tapasztalatokra. Ahogy gyűlnek az élmények, majd átértékeled.
Sok sikert !

andaluzkutya 2013.11.08. 11:47:19

@sodalisO: nekem dr.-ral kezdődik a nevem... És pár szinttel az emberiség fölé helyezem magam. De ez szerintem elfogadható, ha már én találtam fel a spanyolviaszt :))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 11:48:04

@andaluzkutya: "nem kell chuck norrisi keménységet felmutatni ahhoz, hogy jól érezze magát az ember..." inkabb Nori kemenyseg(g)e legyen chuck norrisos, mint a szakalla :DDDD

@sodalisO: Uhhh, ismerek olyat aki szereti... Hal istennek nem kertem meg kolcson, de nem is fogok!

Evain 2013.11.08. 11:50:31

@sodalisO: nekem volt olyan kolléganőm (bp-i 5* szálloda), akinek beza elhangzott a szájából, hogy a közgáz diplomájával neki nem ezt kéne a hülye amcsi főnököt elviselnie. Asszisztens volt. Nem kicsit járult hozzá a diploma fontosságáról és értékéről alkotott véleményemhez. :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 11:53:39

@Fahim: ne nekem, nekik mond!

@andaluzkutya: gondolj bele, hogy aki mondjuk a 18. emeleten lakik egy hazban mennyivel van a tobbi ember felett! [lehet feletted is all :D ]

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 11:54:16

@andaluzkutya: Na jó jó, de csakis ilyen egyedi és speciális esetekben jár a felmentés. Ezt a választ még elfogadom!!! :-))))
@lisandra: Huhhh.........ez most kicsit odavert a szertelen jókedvemnek........ez most befájt.....és a kontraszt közted meg a Nóri közt......istenem....mindenkinek kanalazni kell a nagy tányérból....és kinek mi a nehéz....én csak sok erőt kívánok neked, de abból rengeteget...<3
@Barátusz: Nem maradt, megettem mindent, és a receptet és az ötletet @Mr. Long [wannabe Briton]: -tól loptam el, valamelyik este kommentelgetett és közben arcátlan módon főzött és ecsetelte a kaját....ami rém jól hangzott....és ennyi koppintottam...finom fűszerezett husi pecsenyésre sütve és köret meg izémizé..szóval cuccos és nagyon jó:-) Próbáld ki!

Shanarey 2013.11.08. 11:54:24

@sodalisO:

Jobb fényviszonyok kellenek a képhez.
Nem volt elég fény ott ahol a kaja fotó készült, vagy túl sok volt?

Shanarey 2013.11.08. 11:56:12

@fhdgy:

Van az a pénz, amely feledteti bizonyos emberekkel, azt hogy ők is emberek és ott születtek ahol a többi, akiknek az életét megkeserítik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 11:57:00

@sodalisO: Es mi van az uj lovagoddal? Remelem turi a konkurenciankat! :D

Evain 2013.11.08. 11:58:36

Drága külhonba szakadt honfitársaim help! Drámaian fontos ügyben van szükségem útmutatásotokra.

A probléma a következő:

anchovis = szardella?

M. Úr 2013.11.08. 11:58:39

@nosuti:
Amit én állítok, hogy
"magasabb a hülyék, parasztok, "áldozatvagyok mindenkiutál" típusú emberek aránya" közel sem egyenlő azzal, amit te cáfolsz ("biztos hogy rossz ember"). Ne tégy úgy, mintha ilyen végletesen fogalmaztam volna, mert tudom hogy nem lehet így általánosítani.
Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy némi korreláció van az egyének IQ+EQ-ja és a között, hogy végzettséget igénylő pozícióban dolgoznak-e. Olyan személyiségi jellemző pedig nem létezik, hogy "rossz" vagy "jó".

Véleményem szerint a stressz, a fáradtság és a saját élettel való elégedetlenség határozza meg leginkább, ki hogyan bánik a munkatársaival. Ezek pedig nyilvánvalóan jellemzőbbek a 8 általánossal (vagy akár anélkül) is betölthető álláshelyeken.

M. Úr 2013.11.08. 11:59:18

@Evain: Igen. De anchovies a helyes írásmód.

BTBTBT 2013.11.08. 12:00:46

@sodalisO:
Melyik posztban volt ez? Ha mar egy recepttel nem dobsz meg...

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Errol nagy a hallgatas. :)

@andaluzkutya:
Es az is elfogadhato, ha valaki a kerek feltalalasaval kapcsolatban mondja ugyanezt? :)

nosuti 2013.11.08. 12:01:39

@Evain: és hát azt is tudjuk, hogy némely diploma megszerzéséhez hihetetlenül kemény és nehéz éveket kell lenyomni a fősulikon, egyetemeken...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:03:06

@Barátusz: en a pattintott kovet talaltam fel es abbol szarmazik minden bibibiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!

lisandra 2013.11.08. 12:03:39

andaluzkutya-voltak évekkel ezelött tanár végzetségü vonat takaritó kolegáim,és van egy kedves barátom aki szintén tanár,igaz ember,kedves és alázatos-diplomája ellenére ,aki vagyonörként egésziti ki a nevteséges nyugdiját

bpetya75 2013.11.08. 12:04:35

@Shanarey:

Engem nem soroztak be, csak azért kérdeztem rá, mert most nyáron jártam be a jutai ojjektum melletti erdőket, tavaly meg a pusztaszemesinél jártam. Kicsit szomorú volt látni a lepusztulást.

@andaluzkutya:

Akkor ezt légy szíves meccseld le Madárral. Valahol följebb ő is nyilatkozott spanyolviasz ügyben. Igaz, neki nincs dr a neve előtt, de azért nem lefutott meccs ez szerintem.

nosuti 2013.11.08. 12:05:02

@M. Úr: oké, igazad van, nem általánosítottál, bocs.
Viszont továbbra is a saját tapasztalataimra hagyatkozva azt kell mondanom, hogy nem igaz hogy "magasabb a hülyék, parasztok" aránya.

Gizi06 2013.11.08. 12:05:32

Nem ertem miert a vita, hogy melyik orszag szebb?Apamat is szeretem, anyamat is szeretem, a testveremet is szeretem, a ferjemet , a gyerekeimet is.. annyifele szertet letezik... akkor most hasonlitsam össze öket?

Fahim 2013.11.08. 12:06:06

@diggerdriver: Jól megmondta a frankót!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:06:36

@bpetya75: "Igaz, neki nincs dr a neve előtt, de azért nem lefutott meccs ez szerintem." Newtonnak is csak Mr. volt a neve elott, maikor feltalalta a gravitaciot! :D

BTBTBT 2013.11.08. 12:07:22

@M. Úr:
"némi korreláció van az egyének IQ+EQ-ja és a között"
A tobbseg szamara nagyon sok osszefugges van a ketto kozott.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
A fenebe! Es mindezt egy doktori cim nelkul? Te vagy a legjobb! :DDD

2013.11.08. 12:07:46

@Evain: nezd, en ismertem olyan orvost, akinek tagoltan el kellett magyaraznom, hogy bar London nagyon draga lakhatas, kozlekedes szempontjabol, de ha egyszer annyit keresel, hogy a tobbszoroset rakod el a magyar berednek megtakaritaskent, akkor nem szempont, hogy draga-e a varos. Csak az szamit, hogy mi marad (persze ez szintisztan penzugyi beszelgetes volt, honvagyat meg ilyesmiket mellozve, amugyis Budapesten elo gorog volt az illeto). Csodalkozva mondta, hogy hat igen, ez nagyon okos gondolat, igy mar mashogy tekint az ugyre. Es en csak egy diplomatlan atlag-informatikus vagyok :)

A diploma nagyon sok esetben a hihetetlen magolasi kepesseg elismerese. Meg aztan, lehet attol valaki remek, szakmajaban elismert orvos, hogy annyira nem latja at a nagyvilag osszefuggeseit, vagy hogy nem "jo ember" es lenez masokat.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:08:09

@andaluzkutya: Viccet félretéve.....természetesen tudom, hogy a diploma nem garantál semmit...szakmámból adódóan és az ismeretségi körömben is van rengeteg diplomás, orvos, jogász, gyógyszerész, stb. Vannak köztük nagyon jó fejek, de vannak hihetetlen idióták is. Van olyan , aki magasról szarik a doktori címre, nem is használja, de remek, kiváló EMBER ettől függetlenül. És van aki, lépten-nyomon torokhangon hangoztatja, hogy ő bizony Dr.Lófasz.! És az is , valóban, közeli jóbarát, de ez nem akadályozza meg abban, hogy gusztustalan, tolakodó ajánlatot tegyen a barátja feleségének és minden alkalmat megragad, hogy tapogatni, nyúlkálni tudjon, és amikor rászólsz, kikéri magának, és megkérdezi, hogy tudjuk ki, hogy ki is ő ???? Na , ilyenkor szokott belőlem kiesni a kapanyél , a válaszommal!!!!! :-))))
Minden attól függ, hogy sikerült anno a szocializáció! Ennyi!!!!!!!!

lisandra 2013.11.08. 12:08:35

sodalisO -köszönöm igyekszem meltó lenni ahhz hogy ember vagyok még ha magyar is <3

2013.11.08. 12:08:36

@Mr. Long [wannabe Briton]: hogy rohadna meg Newton, ha nem emberkedik, most szabadon ropkodhetnenk!

Shanarey 2013.11.08. 12:08:51

@bpetya75:

Nem a Jutai erdő volt ahol én dekkoltam anno, hanem a Füredi 2
A Füredi út elején

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:09:32

@Barátusz: sot! se diploma, se technikusi, se erettsegi, se nyocosztaly, meg az ovi alatt volt. Az udvaron pattintottam es mutogattam apamnak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:12:04

@diggerdriver: Figyelj diggi idezek!
"Na , ilyenkor szokott belőlem kiesni a kapanyél"
/@sodalisO:/

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:14:38

@Barátusz: Másolom!

" @sodalisO: Delben dolgozom, nem jo! :D

A kaja csak siman sozom, borsozom a karajt es enny. Megsutom jenaiban a sutoben legkeveressel 180C 45 percig alufolia alatt, utana meg amig mindket oldala szepen meg nem pirul. A fine beanst meg megmosod, bedobod egy fazekba egy kis VAJJAL (igen digger, VAJJAL!!!) es neha kevergeted, amig meg nem puhul. Ha akarsz enni repat is hozza, akkor elozor csak azt tedd a fazekba, mert hosszabb ideig kell puhitani (nem nyereg alatt, mert ez nem tadzsik csaj atyam) es add kesobb hozza a babot. Meg csinalj tukortojat es azt is eszem hozza, de remelem az megy recept nelkul."

Shanarey 2013.11.08. 12:15:26

@Bebbi:

A katonaság nem zavart volna, az oda berángatott helyi lakosok annál inkább.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:15:27

@bpetya75: "(…) kizsákmányolása (…) kizsákmányolni (…) kizsákmányolásban (…) kizsákmányoltak (…) kizsákmányolásából (…) kizsákmányoló (…) kizsákmányoló (…) kizsákmányolás (…) kizsákmányoló (…) kollektív kizsákmányolásnak (…) zsákmányolta ki (…) kizsákmányolásának (…) gazdasági kizsákmányolás (…) kizsákmányolás (…) kizsákmányolók (…) kizsákmányoltak (…) zavartalan kizsákmányolás (…) kizsákmányolás (…) kizsákmányolására (…) zsákmányolták ki (…) .
23-50. oldal
Lőrincz L. László: Mongólia története"
izgi idezet :D

bpetya75 2013.11.08. 12:16:27

@Shanarey:

Na, ott még mindig van némi élet.

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Te félre vagy dezinformálva. Ő csak kifigyelte a dolgot ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:16:50

@Mr. Long [wannabe Briton]: "– Más állatot nem ölt meg? Gondolok egyéb négylábúra, macskára, tehénre, libára…
– A liba kétlábú.
– Két libára gondoltam egyszerre.
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas visszatér"
Azert ez kurva jo! :D

Pernilla 2013.11.08. 12:18:00

@M. Úr: hatalmas +1. Szinten becsikent eleg röhejesnek talalom, hogy par honap ausztriai szobalanykodas utan nyilatkozik, hogy szar hely Ausztria. Föleg, hogy ez a hotel Europa barmely pontjan lehetne, akkor is ugyanilyen elszigetelt lenne a vilagtol.
Es tudom, odairta, hogy lehet hogy masnak bejön, de akkor is ez a velemenyem.

BTBTBT 2013.11.08. 12:18:24

@bpetya75:
Attol az egytol eltekintve mindig is szorakoztato irodalomban utazott. Amit aztan - ahogy korabban irtak - abbahagyott, es nekiallt egykaptafas ponyvat irogatni.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Es hogyhogy nem apad talalta fel a kopattintos modszert? :)

Akkor most jo ember volt Newton a "dr" nelkul, vagy rossz?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:19:06

@Mr. Long [wannabe Briton]: Hahaaaaaaaaaa...ugye mondtam ???
És a cím is brutális ! :-P

Shanarey 2013.11.08. 12:20:19

@diggerdriver:

De azt is tedd hozzá, hogy ez nem a Tüskevár filmes verziójában hangzott el.

bpetya75 2013.11.08. 12:20:46

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Madre de Dios! Ilyen gyorsan kijegyzetelted ezt a 27 oldalt? Nem semmi vagy! :-D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:21:16

@Mr. Long [wannabe Briton]: Nálam a tyúxarban az X lett meg , több évi kemény tudományos kutatás eredményeképpen. De sajnos a szabadalmaztatást elutasították. ....:-DDd

Shanarey 2013.11.08. 12:22:34

@bpetya75:

A ponyvát, és később a szemetet Leslie L Lawrence néven követte el. Illetve írt néhány jó Sci-Fi-t is ezen a néven, azok speciel jók voltak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:23:29

@Barátusz: Nekem mindegy, nem vagyok doktor. Bar fentebb valaki megjegyezte, hogy most tudnank repulni nelkule :D

@sodalisO: Gondolom a kovetkezo kotet "A visszatero verfarkas visszater" cimen fut, az az utani pedig "A visszatero verfarkas ismet visszater"...

smile750 2013.11.08. 12:27:47

@bpetya75: Kétféle néven, és kétféle stílusban ír.
A dolog szépséghibája az, hogy például a legutóbbi, ha jól emlékszem, Dzsingisz kános könyve egy az egyben a filmváltozat koppintása volt. Pár évvel előtte láttam a filmet, és sok jelenet, sőt párbeszéd is teljesen megegyezett.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.11.08. 12:28:08

Számomra elég semmitmondó ez a bejegyzés. Lehet azon vitázni, hogy a Grossglockner vagy a Kékes szebb (őszintén, én szívesen cserélnék az osztrákokkal) de a munkavégzés és a mindennapok szempontjából nincs sok jelentősége. Mit számít a plusz egy tank benzin távolság, ha 10 tank benzin árával keresel többet? A Balaton meg ausztriától sincs messzebb, mint mondjuk Debrecentől.

Faszparasztok, bunkóköcsögök és egyéb állatfajták bőven akadnak Magyarországon is. Meg depressziós, mindenért mást hibáztató, savanyú prolik is - ezekből talán több is jutott a Kárpát-medencébe, mint máshova. Szóval miről is szól ez a poszt?

Muscari 2013.11.08. 12:28:12

@diggerdriver: Diggi, kuldtem neked emailt. Nezd majd meg, ha lesz idod :-)

bpetya75 2013.11.08. 12:29:09

@Barátusz:

Rákerestem a wikin, mert úgy emlékeztem, hogy a Lőrincz L. László néven írt könyvei sokkal vállalhatóbbak, mint a Lesliesek. Kiderült, hogy majdnem földim a fószer.

Találtam pár sztorit, ami szerintem nem ez a vérfarkasos szint. A Nagy Kupola szégyene, A föld alatti piramis, Üvöltő bika.

bpetya75 2013.11.08. 12:31:24

@Shanarey:

Stimmt :-)

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Ja, hát úgy könnyű!

@smile750:

Vannak emberek, akik nem ismerik fel azt a pontot, amikor abba kéne hagyni a dolgot. Ő is ilyen, meg pl Nemere is.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:31:34

@Mr. Long [wannabe Briton]: hehe...imádom ezeket, kicsi koromban a tesóimmal versenyt csináltunk, ki tud borzalmasabbnál borzalmasabb könyv és filmcímeket kreálni. Sztem még megvan a füzet valahol anyunál a padláson. A nyertes a " Gyilkos mosogatórongy" volt. De volt a Véreskezű Jo, vagy a a Félszemű Ragyás bicskája......hehe mekkora marhák voltunk istenem és egész nap képesek voltunk ilyenekre és persze zokogva, sikítva röhögtünk. Most meg 35-40 évvel később , mikor össznépi családi őrület van elővesszük és szintén zokogva röhögünk. :-DDD

nyuszigonosz 2013.11.08. 12:33:00

@Shanarey: Azthiszem még mindig gyártja öket.
Valamikor még olvastam töle olyat ami tetszett is, de a Leslie Lawrence-esek, hát azok közül egyet olvastam el, a második pár oldal után szinte ugyanaz volt.

BTBTBT 2013.11.08. 12:33:01

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ha tudna LLL, hogy mar a HA-n is beszelnek rola!

@sodalisO:
Koszi. :)
Tegnap olyan rakott makaronit rittyentettem jenaiban, hogy csak na.

nyuszigonosz 2013.11.08. 12:35:23

@bpetya75: Mert pénz van a dologban.
De nem egyedi esetek ezek, voltak kedvenc íróim, akik mai könyveit már nem ovlasom. Kiírták magukat, egyszerüen nincs már mondanivalójuk, de gyártják továbbra is évente a minimum egy ( vagy ké) könyvet.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:36:00

Najóvanakkóóó, szénné égett a bagettem!!!!!!!! :-))
@Barátusz: Jöhet a recept , mert imádom ! :-D

bpetya75 2013.11.08. 12:36:00

@sodalisO:

Hogy ilyen hülyeségek hogy meg tudnak maradni, ugye?

'96-ban egy nyaraláson azzal baromkodtunk, hogy átkereszteltük egymást. Én a Hekrüvác Ipriny nevet kaptam. Évekig gondolkoztam rajta, mire nemrég beugrott.

nyuszigonosz 2013.11.08. 12:37:36

@Barátusz: Szerintem örülne neki. A negatív reklám is reklám.
Beszélve van róla, páran utánéznek a könyveinek esetleg el is olvassák, mások nem szeretett rokonokat ajádnékoznak majd meg a velük .. :-))

bpetya75 2013.11.08. 12:38:25

@nyuszigonosz:

Eléggé gáz, hogy egy bejáratott névvel bármi szart el lehet adni. Közben fiatal tehetségek meg sorban kallódnak el, mert nem találnak kiadót.

BTBTBT 2013.11.08. 12:39:53

@bpetya75:
Engem nem tud elkapni ez a "uuuu, hires ember a foldim"-erzes. Latom, vele kapcsolatban teged sem. :)

A sci-fi-jei nekem nem jottek be.
Az elso 4-5 Lawrence-es konyvet olvastam. Mivel a 4. vagy 5. rem gyenge volt, mas iroktol kezdtem olvasni.

@nyuszigonosz:
Melyiket olvastad?
Csak mert az 500 oldalas "Sindzse szeme" is Lawrence alatt futott, es - bar szubjektiv, de - egy ejszaka kiolvastam.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
@sodalisO:
Ezek ismerosek? :)
"Ozvegy tehen bosszuja"
"Vak asszony visszanez"

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:40:24

@bpetya75: Hát, asszem elég ha azt mondom neked, mi 6-an vagyunk tesók, és mind a 6-an lányok. El tudod képzelni, hogy nőttünk fel, pedagógus család, szegényen, millió gyerek, szóval éjjel nappal állatkodtunk, játszottunk, bandáztunk.......Sejted mennyi elvetemült közös emlékünk van ???? A röhögés garantált örökre! :-)

Evain 2013.11.08. 12:41:24

@bpetya75: azért a föld alatti piramis a szivem csücske. meg az üvöltő bika is. Azt nem engedem bántani! :D

Köszi mindenkinek a szardellás segítséget. Alkottam itt egy kaját, és valakinek el kell küldenem a receptet magyarul, és erősen el kellett gondolkodnom, hogy sikerült-e magamtól beazonosítanom. Ja guglizhattam volna is, de akkor hová lenne az internetes közösségi életem?!?! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:44:50

@Evain: Fb-n indithattal volna szavazast rola :D Szabadon bovitheto alternativakkal :D

BTBTBT 2013.11.08. 12:45:39

@sodalisO:
Semmi kulonleges, hamar keszen is van:
75 deka disznohus
fel kilo makaroni
fel kilo paradicsomle
fel kilo reszelt sajt

Es persze egy nagy jenai. :)

@nyuszigonosz:
Vegul is ez itt nem is annyira negativ reklam, mert biztos, hogy a legtobben kozulunk olvastak legalabb egy regenyt tole.

Egyszer lattam a pasit, valami sci-fi-talalkozo volt a PeCsaban vagy hol, valamikor 2000 utan. Ott is dedikalt. Meg a Nemere is. Aki szinten hasonlo cipoben jar: eleinte jokat irt, aztan kaptafa.
De amikor egyszer buszken kijelentette, hogy "en 500nal tobb konyvet irtam", akkor csak nevettem.

BTBTBT 2013.11.08. 12:46:53

@bpetya75:
Mo.-on a piac meretevel van a legnagyobb gond. Ezert draga a konyvkiadas.
Uj tehetsegek? Hat nem is tudom...

nyuszigonosz 2013.11.08. 12:47:23

@Barátusz: Meg nem mondom neked melyiket olvastam végig, és melyikeket nem. Ugyanis a növéremnek szinte mindegyik megvan, rámsózta öket, mert milyen jók... na ezért is tudom, hogy feleslegesen hurcoltam öket ide, meg aztán vissza. Pontos címekre nem emlékszem, kívülröl a könvy borítója zöld és dzsungeles volt. :-))

Shanarey 2013.11.08. 12:48:02

@Barátusz:

Kihagytad ezt:
Szemelvények egy kuplerájból, avagy a négy durcás bárcás.

Evain 2013.11.08. 12:48:57

@Mr. Long [wannabe Briton]: de nekem nem van FB accountom. Akkor most térdeljek sarokba kukoricára? :D

bpetya75 2013.11.08. 12:48:59

@Barátusz:

Nem vagyok egy könnyen lelkesedő fajta. Fiatalabb koromban párszor megéltem, amikor közelebbről láttam valami híres embert, hogy "Hűha!!!" Aztán rájöttem, hogy nem volt benne semmi hűha.

@sodalisO:

6 lány? Azt a leborult szivarvégit! Le a kalappal édesapátok előtt. Én a háromtól is kaparom magam néha. Kicsit aggaszt is, hogy most, irodai időszakban hogy fogom viselni a folyamatos locsi-fecsit otthon. ;-)

@Evain:

Azokat én is szerettem. Sokkal többet meg nem olvastam tőle, mert hamar leesett, hogy az nem az én stílusom, amiket Lawrence néven követett el.

smile750 2013.11.08. 12:50:22

@bpetya75: Majd a végén ő is celeb lesz, aztán látjuk majd főzni bangómargittal meg vvakárkivel. :)

Siheder koromban sok könyvét olvastam, de aztán unalmasak lettek az egy kaptafára készült, semmi újdonságot nem tartalmazó, sok esetben pedig a valóság részét is pontatlanul feldolgozó könyvei.

Evain 2013.11.08. 12:53:48

@bpetya75: Én olvasgattam párat tőle, de mivel pont egy ponyva nyújtotta kikapcsolódásra volt szükségem, azt teljes mértékben kielégítette. :) Pl a Siva utolsó tánca is teljesen élvezhető volt ebből a szempontból. Szórakoztató a nyomozó minden csinos nőt megdöntő, fotelban hátradőlő, szivarfüsteregető arroganciája. :)
Nyilván nem 500 köteten keresztül. :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 12:54:57

@Barátusz: ok. de
disznóhús egészben bele?
makaróni megfőzve?
milyen sajt?
fűszerek, sorrend , stb?
csak a gyengébbek kedvéért:-)))))))

Evain 2013.11.08. 12:57:01

@Evain: ja a Stephen King könyvekkel voltam még így. Az első pár tetszett nagyon, aztán úgy a Rémkoppantók után egyszerűen nem kötött le. Bár én pont nem a horror, hanem a hiperrealisztikus amerikai kisvárosok közösségeinek leírása miatt szerettem nagyon.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 12:57:17

@sodalisO: Carbonarat szereted? Van egy basic receptem hozza, nagyon finom!

andaluzkutya 2013.11.08. 13:00:37

@bpetya75: De, lefutott meccs, és ezt ő is tudja, mint láthatod, azóta nem is nagyon szólt hozzá.
:))

@sodalisO: én együtt államvizsgáztam egy sráccal, akinek az eredményírdetés után az volt az első mondata, hogy "most már végre kitehetem az ajtóra az új névtáblámat!". Nem lettünk életre szóló barátok:) Nekem itt egyébként nagyon szimpatikus, hogy az orvosok neve előtt sincs dr., ill. hogy mindenki tegeződik, továbbá az orvosokat is leginkább a keresztnevükön szólítják.

@lisandra: többek között az ilyenek miatt is lettem határátkelő.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 13:01:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: B+, , most kóstolgatsz, célozgatsz?? 3 nappal ezelőtt írtam itt egy este Diggernek, hogy főtt vacsora híján megeszem az aktulás 14567. spagetti carbonarat és még mindig lemegy ! :-))
Igen, persze, hogy szeretem, és jöhet a recept is, de finom legyen ám ! :-)

bpetya75 2013.11.08. 13:02:36

@Evain:

Nekem ezt a ponyván kikapcsot gyerekként Nemere, fiatal felnőttként Molnár Éva (Vavyan Fable) adta meg. Most már egyiket sem vagyok képes elviselni a szánalmas kliséik miatt.

Fekete István is használt kliséket, mégis sokkal olvashatóbb számomra. Eredeti női íróként pedig Goldman Júlia (J. Goldenlane) az etalon nálam.

bpetya75 2013.11.08. 13:05:04

@andaluzkutya:

Fene vigye! Nem azt hittem jól beprovokálom a spanyolviszos küzdelembe, de úgy néz ki, kihívó nélkül maradtál. Nincs mit tenni, el kell ismerjem, tiéd a dicsőség!

bpetya75 2013.11.08. 13:05:48

@bpetya75:

Nem azt hittem... helyett Pedig azt hittem...

andaluzkutya 2013.11.08. 13:07:38

@bpetya75: semmi baj. Akinek nincs dr. a neve előtt, annak nyilván nehezebben megy a fogalmazás :)))))

Evain 2013.11.08. 13:08:00

@bpetya75: Goldenlane, igen, IGEN! Pont egy hónapja olvastam újra a herceg jósnőjét meg a Papírtigrist. :)
Látom hasonló lehetett a könyvtárunk. :)
Verne kétévi vakációja? Milyen jó volt utána olvasni a Legyek urát? :D

Chamroe 2013.11.08. 13:09:39

@bpetya75: életemben nem röhögtem könyvön annyit, mint Fable Mesemaratonján. De egy idő után nem tudott újat írni.

bpetya75 2013.11.08. 13:12:28

@andaluzkutya:

Formában vagy doki! Jól nyomod :-D

@Evain:

Tőle pont a Herceg jósnője és a Jósnő hercege, ami nem jött be. Viszont a Papírtigris zseniális. Vernét bírtam. A 15 éves kapitány, a Kétévi vakáció nagyon tetszettek. A Legyek ura épp most került elő, az a helyzet, hogy nem olvastam. Valamiért nagyon ki tudnak akasztani a "kölykök halálra szívatják egymást" sztorik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 13:13:45

@bpetya75: "Herceg jósnője és a Jósnő hercege" Ez remelem egy konyv cime es nem folytatasos regeny.

bpetya75 2013.11.08. 13:16:24

@Chamroe:

Így igaz. 2-3 könyvön át szórakoztató, szellemesek a szóalkotások, a párbeszédek. De elég hamar unalmassá válnak.

Az viszont tény, hogy én is jónéhányszor felröhögtem az első néhány könyv olvasása közben. Nem tudom hogyan, de Goldman Juli ezt sokkal ügyesebben csinálja. Talán nem olyan öncélú, egyénieskedő, mint Fable?

@andaluzkutya: Basszus doki! Miattad kétszer is átolvastam, hogy ne legyen benne akkora hiba, mint az előbb. Asszem el is megyek inkább bevásárolni .-D

bpetya75 2013.11.08. 13:17:42

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Fene a kukacoskodó fajtádat! Két könyv. Ésakkómiva'? Ha egy lenne, akkor is inkább a Papírtigrist ajánlanám tőle.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 13:19:06

@Chang Yai: "hát olykor úgy tűnik, egyeseknek az is hátraköpködésnek számít, ha az ember kb egy szót se szól Mo-ról éppen, mert mondjuk annyira irreleváns, annyira nem érdekli, vagy egyébként is jól érzi magát. de attól hogy az ember nem lelkendezik erről-arról, hogy de szép a Lánchíd meg a Szalajka, meg nem mond köszönetet mindenkinek otthon, "ahonnan elindult" (anyukám, angoltanáraim, stb....), attól még nem biztos, hogy elfelejtette vagy letagadná, hogy honnan jött. egyszerűen nem központi kérdés, nem állandó beszédtéma, nem ekörül forog a világ, ennyi."

Nem, itt a blogon aki hátraköpköd, az tényleg hátraköpköd, annak még a magyar szar is büdösebb mint más nációk végterméke. A csendes negligálás nem divat errefelé. (mármint a Határátkelőn, nem Mo-n, még mielőtt...)

andaluzkutya 2013.11.08. 13:19:44

@bpetya75: Basszus, olyan vagy, mint egy csaj:) Valamit elrontasz, és hogy nyugtasd a lelkiismeretedet, elmész bevásárolni:))))

(elnézést kérek mindenkitől, aki ebből arra következtet, hogy rossz véleménnyel vagyok a nőkről. Ez nem igaz, de másképpen nem tudtam beszólni fent nevezett személynek. Ez nyilván az én korlátoltságomat mutatja...)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 13:22:03

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "@Nóri Novotni:
"Nem értem azokat az embereket, akik elfelejtik, hogy honnan is indultak és itt bizony nagyon sok olyan ember van, aki fenn hordja az orrát."

Pedig egyszeru: van, hogy az ember nem ragaszkodik dolgokhoz.
Tudom, honnan jottem, de nem erdekel. Most Svedorszag a hazam. Ha 10 ev mulva ugy alakul, hogy Thaifoldre koltozom, akkor majd az lesz a hazam es sem Svedorszag, sem Magyarorszag nem fog semmit sem jelenteni.

Van, aki szerint ez gyokertelenseg... szerintem pedig teljes szabadsag es fuggetlenseg.

Kinek mi, nemigaz? :)"

Az oké, hogy te a hátranézésről kizárólag Mo-ra tudsz asszociálni (holott ugye tök közömbös vagy) de mi van, ha a poszterina nem egy adott helyre, országra gondolt, hanem egy helyzetre, élethelyzetre, ahonnan jött az, aki most fenn hordva az orrát, lenézi a magyar lányt, aki 'csak' szobalány?

Evain 2013.11.08. 13:22:46

@bpetya75: Önmagában nekem sem tetszett, pont emiatt (holott az a véres valóság). Viszont a kettő összehasonlítva, na az az igazi kontraszt. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 13:28:31

@andaluzkutya: Neked nem kell mondani, mennyire jó terápia egy kis laza vásárlás ! Kell, mint egy falat kenyér!!!A boldogság hormonokat mindig működtetni kell! Így vagy úgy!! :-DDD

BTBTBT 2013.11.08. 13:32:53

@Shanarey:
Ezt nem ismertem. :)

@bpetya75:
Valoban. Ilyenkor legtobbszor felmerul bennem, hogy a szinpadtol/filmvaszontol/konyvektol eltekintve "ez ugyanolyan hus ver ember, mint en". :)

@sodalisO:
Mivel azt irtad, hogy imadod, azt hittem, hogy szoktal is csinalni, es csak a hozzavalok mennyisege kell.

Szoval, kizarolag a gyengebbek kedveert: )))
A disznohus porkoltnek megfozve, kedved szerint izesitve, a makaroni - termeszetesen nem nyersen :)
Nekem ilyen kajak tetejere leginkabb a Sainsburys "basics grated" sajt mukodik a jo allaga miatt - holott nem vagyok hive az ilyen ocso dogoknak -, de kinek mi az izlese.
Egy reteg teszta, egy retegben a hus, paradicsomleval nyakon ontve, masodik adag teszte a tetejere, majd beboritod az egeszet sajttal, es 20 perc sutes ugy 200 fokon.

Csak aztan gyozzed enni, mert ez legalabb negyszemelyes mennyiseg. Annyian pusztitottuk el. Volt, aki repetazott is.

@Evain:
Pedig a legtobb King-kisvaros kitalalt. Maga Castle Rock is. Azokat a helyeket irta le, ami a lakhelye, Portland kornyeken illetve Maine-ben talalhatok.

@Chamroe:
Ez igy van. Mar hogy nala is beindult az egykaptafas uzemmod.

2013.11.08. 13:34:25

@zöldeketbeszélek: ezen a blogon csak egy valaki kopkod hatrafele. Babette. Ex-ferjere

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 13:37:33

@Nóri Novotni: Szia! Először is hatalmas elismerésem, hogy a blogodra kitetted a határátkelős kommentekből azokat is, amelyek nem éppen pozitív -vagy mondjuk inkább, bíráló - hangvételűek. Úgyszintén respekt, hogy harmadszorra is posztot írtál ide, holott tényleg kaptál hideget-meleget. Amit sajnálok, hogy ezt a posztot nem egészítetted ki olyan friss infókkal, amelyek sokkal érdekesebbé tették volna mind a posztot, mind a motivációidat. Gondolok erre a bejegyzésedre a blogodról:
"2013. november 4., hétfő
Ezért, úgy határoztam, 2 hete, hogy visszatérek Ausztriába. ... Most egy rövid időre újra egy ausztriai város lesz az otthonom. ...Nem gondolom, most sem másképp mint tavaly. Nehéz, főleg lelkileg. ...Még 16 napot vagyok itthon, de már elkezdtem csomagolni. ... Nagyon dilisnek néznek sokan, de már most a húsvétot várom, mert utána jövök haza és ha nem szenvedéssel töltöm el a következő 5 hónapot, hanem megpróbálom élvezni, akkor sitty-sutty el is repül ez a röpke 24 hét. "

Milyen munkát találtál, miért vállalod be a kellemetlenségek ellenére ismét Ausztriát és nem próbálkozol inkább angol nyelvterületen, amikor igazából az USA-ba készülsz?

A másik, a visszafele olvasásról. A blog nem regény és naplónak ugyan napló, de azért az írott formától lényegesen különbözik fizikálisan. Igen, mindenki a legfrissebb bejegyzéssel fogja kezdeni az ismeretlen blogot majd ha tetszik amit lát és kiváncsi lesz az író személyére, múltjára, hátralapoz. Egy könyv formátumú napló esetén meg eleve a múlttal kezdesz és ha nem érdekel hogy az író 6 évesen mekkorát hisztizett a piros nyalókáért, akkor előrelapozol.

Evain 2013.11.08. 13:38:21

@Barátusz: És ez miért is zárja ki a hiperrealisztikus leírást? :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 13:38:24

@charlieharper: A szeretet elvakít, vagy hogy is mondják :)?
Túrókat.

andaluzkutya 2013.11.08. 13:39:09

@sodalisO: Egy éppen depressziós ismerősöm mondta, hogy a pszichiátere azt tanácsolta neki vegyen egy iPhone-t, hogy elmúljon a depressziója. Némileg szkeptikus vagyok a terápiát illetően:)

BTBTBT 2013.11.08. 13:39:38

@bpetya75:
"A Legyek ura épp most került elő,... Valamiért nagyon ki tudnak akasztani a "kölykök halálra szívatják egymást" sztorik. "
Meg ha csak egymas szivatasa lenne ott a lenyeg. DE azert olvasd el, mert dobsz tole egy hatast.
Amitol meg nagyobbat dobnal - de nem tudom, hogy magyarul megjelent-e -, az Iain Banks-tol a "The wasp factory".
Azt meg Dr Kutya is elemezgethetne, annyi minden van benne, annak ellenere, hogy fikcio.

@andaluzkutya:
Mint pszichologust kerdezlek: a lelkiismeretuk megnyugtatasa miatt mennek ilyen esetben vasarolni az emberek, vagy inkabb a pillanatnyi - nem feltelenul tokeletes - lelkiallapotuk miatt?

SilentDreams 2013.11.08. 13:39:50

Beleolvastam kicsit Nori elözö két posztjába is, hogy képbe kerüljek, azt hiszem sikerült.

Ugy tünik, hogy pár hónap alatt kiderült, hogy nem neki való a külföldi munka, legalábbis egyedül nekivágva semmiképp sem. Szerintem nem magával Ausztriával van baja, s valószinüleg akkor sem lenne boldogabb, ha történetesen valamilyen más tipusú munkát végezne külföldön. Neki sokkal fontosabbak a megismert hazai tájak, emberek, barátok, azaz az otthoni élete.

Szóval nem egy világjáró típus, s honnan is tudta volna meg ezt magáról jobban, mint igy élesben kipróbálva. Igy a projekt mindenképp sikeres volt, még ha nem is folytatódik.
Talán majd egyszer késöbb más formában: társsal, családdal együtt még nekivághat, ha újra lesznek ilyen ambíciói.

Norina07 2013.11.08. 13:41:03

@Don Kartasch: Szia, az kimenetel csak a szezonidejére szólt, így is volt eltervezve. Jó volt most a nyarat itthon tölteni, mert így szerezhettem élményeket a számomra fontos emberekkel. De még egy szezonra visszamegyek. 5 hónapot leszek most, 10 nap és indulok. Izgatottan várom az új szezont, mert teljesen más környékre megyek.

BTBTBT 2013.11.08. 13:42:54

@Evain:
Nem mondtam, hogy kizarja, csak hogy maguk a varoskak, amikrol a konyekben azt hisszuk, hogy valosak, tulajdonkeppen nem azok, illetve azok, de a valosagban mas neven. :)
Voltak azert meg brutal jo regenyei "A remkoppantok" utan is. Igaz, mar nem olyan sok.

SilentDreams 2013.11.08. 13:43:22

@Nóri Novotni: Ez most egy kicsit felüirja azt, amit 1 perce írtam :))))

Akkor hogy is van ez, még sem sikerült megértenem a dolgot...?
Azt hittem, hogy világosan kiderült, hogy ez nem neked való...

BTBTBT 2013.11.08. 13:44:17

@andaluzkutya:
Lehet, hogy azert, mert inkabb iPad-et kellett volna tanacsolni a telefon helyett? :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 13:49:42

@Barátusz: Bocs a belekottyért, de olvasd ezt a Rémkoppantókról:

"Az író saját elmondása szerint szinte alig emlékszik a mű keletkezésére, mert ezekben az években súlyos alkohol- és kábítószerproblémával küszködött. Végül, tíz évnyi függőség után, felesége, barátai és egy terápia segítségével sikerült megszabadulnia betegségétől nem sokkal a regény megjelenését követően."

Azért ez sok mindent megmagyaráz :))).

Nálam a pálmát a Végítélet viszi.

Evain 2013.11.08. 13:50:04

@Barátusz: Érdekes, én a legtöbb esetben alapból nem feltételezem, hogy a történetben szereplő város valós, főleg nem egy horror, azaz eleve fiktív könyv esetén. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 13:53:22

@Mr. Long [wannabe Briton]: Köszönöm, ismerkedési fázisban vagyunk! Próbálunk beilleszkedni! :-))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 13:53:58

@Zka: "@fhdgy: az átkozott politikusok a népből jönnek és pont olyanok, mint a nép, aki megválasztotta őket. Hogyhogy nem látják ezt az emberek? "

Nem, az emberek azt hiszik, hogy ez a jó svádájú, jó beszédű ember különb náluk, a fellépése, a határozottsága sikerre predesztinálja. Aztán koppannak. Vagyis koppanunk.

Facer 2013.11.08. 13:54:04

@// Gery Greyhound: osztom véleményed!

Kérdés, hogy kinek "mi a cél" a szeme elött?, kinek mi az igénye és mit hajlando megtenni érte. Ha a "magyar optimizmussal" indulunk el, akkor van mit kinlodni és sajàt magunkkal harcolni!!!

Facer 2013.11.08. 13:54:04

@lisandra: tetszik iràsod! Sok sikert kivànok!

BTBTBT 2013.11.08. 13:54:06

@zöldeketbeszélek:
Bocs, de ez most hogy jon a valos/kitalalt varosokhoz?
Olvastam mindent Kingtol (dr. Kutya vadul jegyzetel: "nagy mennyisegben horrort olvas? eroszakos, verengzo szemelyiseg!" :DDD ), az eleterol is, es ami az idezetben foglaltatik, az mindenre ervenyes a 87-tel bezarolag irt konyveire.
Vagyis igazabol a palyafutasa elejen meg csak alkesz volt (mielott meg megjelent volna a "Carrie"), a drogok utana jottek.

@Evain:
Akkor sem, amikor valos varosokba van helyezve a tortenet? :)))
Vagy most csak Kingre celzol?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 13:57:12

@Barátusz: Csak a Rémkoppantókra, mint könyvre reagáltam, nem arra, hogy valós város a mintája vagy sem. Bocs, nem tudtam, hogy te SK függőségével tisztában voltál.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 13:58:07

@Barátusz: Igen, szoktam csinálni, de látod ? Teljesen máshogy, nem így !
De ezt is megcsinálom az tuti, mert jó kis cuccos. Köszi, majd jelzek milyen lett.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.08. 13:58:51

@Nóri Novotni: "Szia, az kimenetel csak a szezonidejére szólt, így is volt eltervezve. Jó volt most a nyarat itthon tölteni, mert így szerezhettem élményeket a számomra fontos emberekkel. De még egy szezonra visszamegyek. 5 hónapot leszek most, 10 nap és indulok. Izgatottan várom az új szezont, mert teljesen más környékre megyek."

Nagyon helyes! Igy is kell ezt! :)
Attol meg hogy elsore vagy masodikra nem sikerult... vagy nem pont ugy, ahogy elkepzelted, meg nem jelenti azt hogy ne sikerulhetne legkozelebb. :)

Szerintem a tripla leszurt cukahara-t sem elsore csinaljak meg a muugrok. Ez is ilyen, neha neki kell futni tobbszor mire osszejon a tuti. :) Szoval egy kalappal a kovetkezohoz! :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 14:00:34

@zöldeketbeszélek: "@Zka: "@fhdgy: az átkozott politikusok a népből jönnek és pont olyanok, mint a nép, aki megválasztotta őket. Hogyhogy nem látják ezt az emberek? "

Nem, az emberek azt hiszik, hogy ez a jó svádájú, jó beszédű ember különb náluk, a fellépése, a határozottsága sikerre predesztinálja. Aztán koppannak. Vagyis koppanunk. "

És akkor még a bevett praktikákról nem is beszéltünk, úgy mint hízelgés, ígérgetés, megfélemlítés, családtag befolyásolása stb. Minél kisebb egy település, annál nehezebb szabad döntést hozni. Mindenki ismer mindenkit, úgy is tudják, hogy mondjuk kik szabotálhatták Jóska Pista parlamentbe vagy polgármesteri székbe kerülését.

Norina07 2013.11.08. 14:03:49

@dradix [wannabe bee]: Nem hiszem, hogy magyarázattal tartozom, de úgy gondolom a nyafka kislány szó az minden, de nem rám jellemző.. Nem értem, hogy miért baj, amit írok, vagy írtam a múltban az nem egy tündérországról és az ámításról szól. A felnövés nem itt kezdődött.. és ez sem most íródott, hanem anno. Áprilisban ezt így zártam le, aztán eltöltöttem itthon pár hónapot, feltöltődtem stb és most újult erővel bizakodva vágok bele. Viszont a kerítés nem arany sehol se, pláne nem az Osztrákoknál.. (számomra, lehet számodra, az, ez egy teljesen magányvélemény.. ilyen lehet mindenkinek, max nem értünk egyet.. én se a Tiéddel, Te se az enyémmel..

Norina07 2013.11.08. 14:07:18

@SilentDreams: Az a hely nem volt nekem való.. és oda nem is mennék vissza.... de ki tudja, hogy a következő az lesz-e? Majd alakul a jövő.. de előre nem tudhatom, kérdezted meg januárban, hogy érzem magam kinn..

Norina07 2013.11.08. 14:10:57

@SilentDreams: Igen, jól láttad a hosszabb posztodra reagálva, nagyon fontos minden ami itthon van, de kíváncsi is vagyok, érdekel a világ, csak közben jó hazatérni...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 14:18:00

@sodalisO: Fustolt bacont osszekcskazod es felteszed egy nagy serpenyobe. Ranyomsz izles szerinti fokhagymat, teszel bele sot, feherborsot (jo a fekete is, csak a feher nem fog benne latszani, ha ez esetleg esztetikailag fontos). Amikor megpirult a bacon leontod fozotejszinnel, a zsirosabbal es teszel ra snidlinget izesiteni. Kozben megfozod a tesztet, amikor kesz leszurod es belekevered a szoszba. Raontesz egy tojas sargajat es gyorsan osszekevered az egeszet, hogy ne suljon meg egybol a tojgli. Sajtal megszorva talalod kis lenge ruhacskaban :D

"Próbálunk beilleszkedni! :-))" Erre inkabb nem mondok semmit :DDDDDDDDDDD

@andaluzkutya: Te csak azokrol a csajokrol vagy ezzel rossz velemennyel, akik hozzafernek a bankszamladon levo penzhez. :D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.11.08. 14:18:11

@fhdgy: nem kell őket megválasztani többé. Ki kell termelni egy új politikusi réteget. Ez sajnos nem fog menni, amíg az emberek feje meg nem változik (belülről).

Norina07 2013.11.08. 14:18:18

@zöldeketbeszélek: Oké, van ebben igazság, nem is kell a legelejére visszamenni, de 1-1 hónappal korábban érdemes kezdeni és úgy menni a jelenbe... de persze ezt nem szabhatom meg.. mivel az olvasókról sincs fogalmam se... látok élképeket és álneveket.. nem tudok semmit azokról akik véleményeznek, bírálnak... természetes, hogy az építőjellegű kritikát kiteszem.. azzal semmi bajom... Azért vállalom be ismét, mert szeretek úgy ítélkezni, vagy véleményezni, ha több oldalt tapasztalok.. nem tudni sosem előre, hogy alakul.. USA ugyanúgy tervben van.. és tervben is marad ha minden igaz, a nyáron belevágok, de előbb vannak itthon teendőim, ami miatt csak Ausztriáig tudok menni..

BTBTBT 2013.11.08. 14:18:35

@zöldeketbeszélek:
Oke, en sem voltam biztos, hogy mivel kapcsolatban kommenteltel. :)

@sodalisO:
"Próbálunk beilleszkedni! :-))"
Beilleszkedni? Hova is? Es hogyan? :)))
(Bocs, de ez magas labda volt.)

Te hogy szoktad csinalni? Csak azert, mert nalunk a rakott kajak mind igy keszultek a csaladban - mondjuk sokszor tepsiben, nem jenaiban : egy reteg valami, egy reteg masik valami, aztan a tetejere a legalso valami, es idonkent tejfollel is, de sajttal mindig beboritva.
A rakott kel a masik kedvencem.

Evain 2013.11.08. 14:21:12

@Barátusz: Nézd, ha nem kimondottan igaz történet a könyv, akkor igazából lényegtelen, hogy valós vagy kitalált városban játszódik-e, mivel egy jó író akkor is "testközeli" élményszerűen fogja leírni a környezetet, körülményeket, helyzetet, akár valós, akár kitalált a helyszín. :)
Kingben pont azt szerettem, hogy a szereplők/közösségek kimondottan nem szimpatikusra, hanem sokszor mocskosul emberire vannak megírva.
Vesd össze ezt pl a Molnár Éva féle kissé túlidealizált főhösökkel. Nyilván más élményigényért olvasod a kétféle írót. :)

lisandra 2013.11.08. 14:21:26

@Facer: köszönöm!!!!! :) reménykedem,én is sok kitartást,sérülés mentes éveket kivánok mindenkinek aki kalandvágybol vagy létfentartásbol vagy a Mo-helyzet miatt kényszerül külföldre-nem könnyü de talán a befektetés megtérül

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 14:22:38

@andaluzkutya: Biztos azert, mert van ra talan pszichologus app is, ami jobb nala...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 14:24:26

@Barátusz: @Mr. Long [wannabe Briton]: Szóval, még mielőtt azt hinnétek nem tudok főzni, tévedtek!!! Nagggyon nagggyon jól főzök, csak már ötletem nincs semmi! Ti meg oan de oan jó kis ötliket adtok ! Köszi!! :-)

Na , amúgy meg mi van ??? Most mi bajotok , tényleg ? :-D A beilleszkedés egy nagyon fontos dolog, szinte kihagyhatatlan, és fontos és izgalmas kihívás,:-DDDDD
Most meg ilyen kedvem van amúgy! De "szívküldi" van nektek is ! Hátha jó kedvet kaptok ehhez-ahhoz! :-D

Evain 2013.11.08. 14:26:05

@Mr. Long [wannabe Briton]: annyit még hozzátennék a carbonara leírásodhoz, hogy a végén a tojás hozzáadásánál nem a keverés gyorsasága a fontos, hanem a hőfok. Ugyanis ha túl magas a hőmérséklet, akkor rántotta lesz belőle. A jó carbonara meg nem rántottás, hanem tojásszósos, azaz besűríted a tojást, de nem megsütöd. :)

andaluzkutya 2013.11.08. 14:27:48

@Barátusz: szerintem idióta az a szakember, aki azt javasolja egy depressziósnak terápiaképpen, hogy bármit is vásároljon. Kivéve, ha az egy jó kis stratégiai/lövöldözős/autós PC/PS3 játék, mert az remek pillanatokat és így örömet okoz mindenkinek. Kivéve persze az asszonyt:))

Úgy érted akkor, amikor hibázik valaki? Nem tudom, gondolom hogy a kudarcért kárpótolja magát. A depressziós (egy bizonyos szintig) meg azért, hogy úgy tünjön, hogy kapott valamit, vagy hogy úgy érezze, hogy lett valamilye, amiért érdemes élni. De mások erre egész életművet építenek, úgyhogy nem én fogom itt kielemezni ezt három sorban:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 14:27:55

@Barátusz: Ez igy jo kis idezet lesz:

""Próbálunk beilleszkedni! :-))"
Beilleszkedni? Hova is? Es hogyan? :)))
(Bocs, de ez magas labda volt.)

Te hogy szoktad csinalni? " :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 14:30:55

@Evain: Igy igaz. Nem rantottas. Csak en mindig iziben csinalom, mert kajas vagyok ra allandoan. Az egyik kedvencem. A masik a jacket potato sajttal es babbal :D Na jo vannak meg masik kajaim is, de ezeket nem birom megunni.

BTBTBT 2013.11.08. 14:31:17

@Evain:
"a szereplők/közösségek kimondottan nem szimpatikusra, hanem sokszor mocskosul emberire vannak megírva."
Az autobalesete utani irasiban ez mar annyira nem igaz. Nem egy fohose/mellekszereploje egydimenzioju.

@sodalisO:
Dehogy hisszuk, hogy nem tudsz fozni. TUDJUK, hogy nem megy ez neked. :)))
De komolyan: akkor te hogyan is csinalod a rakott makaronit?

Semmi bajom. Csak ez a "beilleszkedes"-dolog vicces volt. Viragnyelven elmondani dolgokat. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 14:32:03

@andaluzkutya: "De mások erre egész életművet építenek," Meg birodalmakat!

andaluzkutya 2013.11.08. 14:32:33

@Mr. Long [wannabe Briton]: eszembe jutott az a karikatúra, ahol ott van a boldog család, mindenkinek a kezében valami kütyü, széles mosollyal mondják, hogy : "iPhone", "iPad", "iPod", stb. az apuka meg nyűgösen annyit mond: "iPaid":)

Ha jól tudom azért javasolták neki, mert teljesen rendszertelenül élt, szétcsúszott és hát ezen van ilyen ügyes kis rendszerező app, ami emlékezteti mindig, hogy mikor mit kell csinálnia:)
Gondolom a pszichiáter beprogramozta neki...

lisandra 2013.11.08. 14:34:40

@sodalisO: ezek az életed alapjai,hogy szép emlékek kötenek a családhoz,testvérekhez,akinek ez nincs meg mindig kalodni fog a világban még ha soha nem is lépi át a határát szülöhazájának,Mindazzal amit egykoron megvetettél találkozni fogsz még az életben,de ennek azt hiszem jó oldala is van mert igy leszel igazán jó,érző ember,jó szülő,jó nagyanyó/nagyapó

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 14:35:59

@andaluzkutya: Az a legnagyobb karikatura az apple termekekre! Mindig rohogok rajta, amikor latom:D

BTBTBT 2013.11.08. 14:38:49

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nem akartam direktbe kerdezni, mikor ugy is tudom, mirol van szo. Raadasul beilleszkedes csak az egyik fel reszerol tortenik. :DDD
(Bocsi, sodi, szeretunk teged.)

@andaluzkutya:
Altalanossagban erdekelt, nem pedig hogy mennyire hasznos depressziosok szamara a vasarlas mint "terapia"?
Szerintem ez a pillanatnyi lelkiallapot - es nem a lelkiismeret - megnyugtatasara szolgal. Es nem is feltetlenul kell depinek lenni az ilyesmihez. Persze a karpotlas fontos. Meg az idoszakos nyugalom is, ami utana kovetkezik.

Mikor jelenik meg a konyved a temarol? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 14:41:33

@rumitom:
Tul sok a buta szabaly :)
Nem nekem valo, bar nagyon szep orszag.

@M. Úr:
:)

@Barátusz:
Mennyire nagy jenai? Fel kilos?

andaluzkutya 2013.11.08. 14:44:53

@Barátusz: a kárpótlást meg a lelkiismeret megnyugtatását arra írtam, ha valaki, mint jelen esetben bpetya, hibázik.
A depresszió bizonyos fázisában azért tűnik fontosnak, mert azt hiszi az egyén, hogy valami új dolog kerül be az életébe, amitől jobb lesz neki. Súlyos depresszióban pl. már egyáltalán nem vesznek semmit, mert egyrészt nem érdekli őket, másrészt még átmeneti örömet sem okoz.

A grafomániámat kiélem abban, hogy írok egy csomó kórrajzot, jegyzetet, zárójelentést és még itt is idétlenkedek, úgyhogy egyelőre könyvre ne számíts tőlem:)

BTBTBT 2013.11.08. 14:51:12

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Meg nem mondom, milyen nehez.
Kb 45-50 centi hosszu, 25 centi szeles, 8 centi mely, ovalis alaku. Szoval fer bele cucc rendesen.

@andaluzkutya:
A depresszio szamomra egy furcsa dolog, mert nem tapasztalvan csak annyit tudok rola, amennyit olvastam ezzel kapcsolatban.

Pedig azt hittem mar, hogy kijon valami "Eletem a HA-sok kozott" cimmel. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 14:53:21

@sodalisO:
A szex a legjobb terapia :)

@andaluzkutya:
Depressziora mindenki kepes vagy van olyan tipusu ember, akinek az nem megy?
En pl. nem tudom elkepzelni magamrol, hogy valaha is az lennek... ugyanakkor a kornyezetemben ketten is voltak depressziosok.

andaluzkutya 2013.11.08. 14:57:39

@Barátusz: én se tapasztaltam magamon, de cserébe sokakkal találkozom, akik meg igen. Meg ugye nyakig úszok az empátiában, így nagyjából bele tudom magam élni ebbe.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: sok olyan depresszióssal találkoztam, aki el nem tudta képzelni magáról, hogy valaha is az lesz:) Én se tudom elképzelni magamról. Átmeneti rossz hangulatom persze lehet, de hogy belecsússzak egy depresszióba ez szinte kizárt. De ez azért lehet, mert elég jól ismerem maga, azt, hogy milyen vagyok, mit tudok és mit nem, mit birok és mit nem, és még önző is vagyok, így ha látom, hogy rossz irányba mennek a dolgok, akkor változtatok minden áron, akármekkora áldozatot hozva. De elképzelhető egy olyan helyzet, amin nem tudok változtatni...

andaluzkutya 2013.11.08. 14:59:18

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: amúgy természetesen van hajlam, meg ugye sokat számít a gyerekkor, stb., stb.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 14:59:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Ezt most a beilleszkedés vagy a vásárlás helyett javaslod ?? :-DDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 15:00:05

@Nóri Novotni: Én drukkolok, ha nem veszítetted el a kedved, Húsvét után is posztolhatnál.

rezsoatya (törölt) 2013.11.08. 15:11:44

@andaluzkutya: vagy a klasszikus (Kern Andrástól):
"Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!" :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 15:19:57

@bpetya75: "Én (gondolom nem meglepő módon) könnyen azonosulok Nóri álláspontjával. Egyrészt azért, mert erdészként pontosan tudom, hogy növényvilág tekintetében jóval nagyobb a változatosság nálunk, mint pl Ausztriában. Másrészt, és ez a része már jócskán szubjektív, annak ellenére, hogy sok helyen jártam már az országban, rendre találkozom olyan helyeket bemutató képekkel, élménybeszámolókkal, amiket nem ismerek, és szívesen megnézném őket. "

A nem erdész/kertész/botanikus stb. ember azt sem veszi észre, hogy a városi fák különböznek egymástól, nem ismernének fel egy tő krumplit, ha nem bezacskózva, mosva látják a gumóját a szupermarketben. Szóval marad az, hogy hol magasabbak a hegyek, hol vadabbak a folyók stb. :)

Nálunk a művelődési házban lehet jelentkezni önkéntes munkára, gondoltam összerakok egy előadás-sorozatot a növények szerepéről, hasznáról stb. az emberek életében (ipar, mezőgazdaság, gyógyászat, kozmetika, művészet, vallás, irodalom, népművészet stb.). De elbizonytalanodtam, vajon hány ember jönne el a lakótelepről???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 15:20:11

@rezsoatya:
Kern csak a szinkron.
Ez Pepin bácsi a Sörgyári Capriccióból:))))))))))

BTBTBT 2013.11.08. 15:20:43

@andaluzkutya:
En sem. Bar lelkiallapotnak nem ugyanaz, de unatkozni se nagyon van alkalmam. Vagy ez (lelki)alkati kerdes?

"Átmeneti rossz hangulatom persze lehet, de hogy belecsússzak egy depresszióba ez szinte kizárt. De ez azért lehet, mert elég jól ismerem maga, azt, hogy milyen vagyok, mit tudok és mit nem, mit birok és mit nem, és még önző is vagyok, így ha látom, hogy rossz irányba mennek a dolgok, akkor változtatok minden áron, akármekkora áldozatot hozva."
Eme altalanos, de lenyeges jellemzes nalam is igy mukodik. Lehet, hogy palyat tevesztettem? :)
(Mondjuk nem birnam, ha passziv hallgatonak kene lennem.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 15:22:03

@andaluzkutya:
Na igen, van helyzet, amivel nehez mit kezdeni. Mondjuk mindket lab amputacioja.
De gondolom nem minden depresszios toloszekes.

@sodalisO:
Buta kerdes... a szex mindenre jo.
Lehet venni rossz fazonu, rossz meretu ruhat. Fozni rossz etelt, inni rossz bort.
De hogy rossz orgazmus meg nem volt a vilagon, az is biztos :)

andaluzkutya 2013.11.08. 15:24:15

@Barátusz: egy felmérés szerint (amit egy korábbi főnökömtől hallottam) a férfi-pszichiáterek átlag 10 másodperc után szakítják meg először a beteget, a nők ennél jobbak, ők akár 17 másodpercet is hagyják szabadon beszélni. Úgyhogy nem elvárás, hogy passzív hallgató legyél:)
(a számok nem biztos, hogy pontosak, 1-2 másodpercet lehet, hogy tévedek)

rezsoatya (törölt) 2013.11.08. 15:27:05

@diggerdriver: igaz! En csak a Kernre emlekeztem... tudod, oregszem, dementia, egyebek... :D

(azt tudod, hogy miert jo, ha valaki egyszerre Parkison koros es Alzheimer koros? ELFELEJT REMEGNI! :D )

Evain 2013.11.08. 15:30:45

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: nem-eee? Pedig még mondás is van erre! :D Most nem írom le, mert ölég vulgáris, de ennek megfelelően ütős. :P

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 15:33:56

@rezsoatya: " tudod, oregszem, dementia, egyebek... :D" nem dementia, inkontinencia az! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

skye8 2013.11.08. 15:36:30

A poszt rendben van, csak nem kellett volna annyit bizonyitani, miert nem jo ausztriaban. masik, ha tarsasagi ember vagy, nem a legjobb otlet eltemetkezni egy eldugott faluban, mert a barati kor kialakitasanak eselye exponencialisan csokken.
szerintem a biztos munka/szallas/fizetes mar nagy elonyt adott neked masokkal szemben akiknek talan ezekert is naponta meg kell kuzdeniuk.
masreszt en elozo irasaidbol arra kovetkeztettem,hogy fokent a penzert mentel ki te is mint sokan masok, most meg jott a felismeres, hogy penzen kivul nincs mas jo dolog arrafele ? :)

BTBTBT 2013.11.08. 15:37:04

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Hallottal mar rossz szexrol? Kulonosen ha a nonek rossz?

@andaluzkutya:
Ja, ugy mas.
Meg persze ertheto is, hogy egy pszichologusnak/pszichiatetnek nemcsak a hallgatas es az odafigyeles, hanem a beszelgetes iranyitasa is feladata. Ha csak hagynak a pacienst dumalni es dumalni, lehet, hogy el se jutnanak a problema forrasahoz.

BTBTBT 2013.11.08. 15:37:51

@rezsoatya:
azt tudod, hogy miert jo, ha valaki Alzheimer koros?
Minden nap uj emberekkel ismerkedhet meg. :)

rezsoatya (törölt) 2013.11.08. 15:39:59

@Mr. Long [wannabe Briton]: ahh! Vizelni meg tudok! Igaz, kell egy negyed viagra, hogy legalabb a piszoarig betalaljak! :DDDD

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 15:42:49

@Barátusz:
"Attol az egytol eltekintve mindig is szorakoztato irodalomban utazott. Amit aztan - ahogy korabban irtak - abbahagyott, es nekiallt egykaptafas ponyvat irogatni."

Sci-fivel kezdett, ifjúsági regénnyel folytatta, majd következtek a krimik.
Sci-fi+ifjúsági regények Lőrincz L. László néven.
Krimik Leslie L. Lawrance néven. Utóbbiak 2 részre bonthatóak: az egyiknél Leslie. L. L. a főszereplő, aki professzor Londonországban (etomológus és Kelet-kutató), ezek a sztorik Tibetben, Nepálban, Kínában, stb játszódnak. A másiknál egy Frank Cockney nevű amerikai (ha jól emlékszem, detroiti) magánnyomozó ügyei-esetei adják a sztorit.
Jópár könyvét olvastam (mindenfélét), és valóban akad köztük gyenge (mennyiség kontra minőség), de ezzel együtt nem nevezném rossz írónak.
Kérdés persze, hogy kinek milyen az érdeklődése, illetve mely könyvével/könyveivel "találkozott" először: nyilván arról fogja megítélni. Érthető, ha a megismert (gyenge) kötet után nem lesz kedve újabbal próbálkozni, de tekintve a megírt sztorik mennyiségét 1-2-pár kötet alapján nehéz reálisan ítélni, illetve kijelenteni, hogy rossz író. (pld Jókaitól is nagyon könnyű elvenni a "kedvet", ha legelőször a Kőszívű ember fiai c. könyvét olvassa el valaki -márpedig ezzel a kötettel próbáltak "kedvet csinálni" hozzá, mint kötelező olvasmány.)

Amúgy a ponyva, mint kategória (ha lehetséges egyáltalán így kategorizálni, hisz anno Shakespeare műveit is ponyváról árulták, vásárokon....) nem lenézett kategória számomra. Könnyed, laza sztorik = és van, amikor pont erre van szükség. Utazáskor, strandon, egy fárasztó nap után nem a veretes-nek, komoly-nak tartott kötetek/szerzők után nyúlok. Pont, mint zene esetében...
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 15:46:14

@rezsoatya:
Tudod miért jó ha Parkinsonos vagy?
Ha pisilsz kétszer jó:)))))))))

bpetya75 2013.11.08. 15:46:19

@zöldeketbeszélek:

Harmadik félévben volt dendrológiánk. A következő tavaszon én is rácsodálkoztam arra, hogy mennyi virágzó fa van a városban, még a lakótelep is. Addig fel sem tűntek, pedig korábban is érdekelt a természet, de úgy, hogy tudtam melyik mi, jobban észrevettem őket.

BTBTBT 2013.11.08. 15:48:16

@macamuca:
"Sci-fivel kezdett, ifjúsági regénnyel folytatta, majd következtek a krimik."
De hat ez mind szorakoztato irodalom.

Ki beszelt "rossz irok"-rol? Nem remlik, hogy barki igy emlegette volna akarcsak LLL-t.
Shakespeare idejeben nem voltak (mai ertelemben vett) konyvesboltok. Vasarok viszont igen.
A 20-21. szazadban nem azt tekintik ponyvanak, de ezt te is tudod, csak most kotozkodsz. :)))

bpetya75 2013.11.08. 15:48:21

@andaluzkutya:

Mi ez a lazaság? Akinek dr van a neve előtt és még a spanyolviaszt is felfedezte, az csak ne nagyvonalúskodjon itt a másodpercekkel!

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.11.08. 15:52:14

Nagyon bájos a blogerina de én is egy kicsit kiforratlannak érzem ezt azt írást túl sok konkrét nincs benne.

bpetya75 2013.11.08. 15:52:51

@andaluzkutya:

Holnap megünnepeljük november 7-ét, oszt kellett egy kis ezt-azt beszerezni a bulira. Nem terápiás célú shoppingolás volt ;-)

bpetya75 2013.11.08. 15:57:14

@Barátusz:

Rákerestem, megjelent Darázsgyár címen. A kedvcsináló alapján ez most nekem nem aktuális. Jelenleg nem vagyok vevő a kegyetlenség naturális ábrázolására. Azért kösz a tippet ;-)

BTBTBT 2013.11.08. 15:57:21

@bpetya75:
Letezik meg ilyen unnep Mo.-on?
Vagy csak ti unnepeltek maszekba?

bpetya75 2013.11.08. 16:01:13

@Barátusz:

Szerintem biztos van néhány őskommunista, aki megünnepli. Meg a magunkfélék, akiknek valami rokonuk pont eme híres/hírhedt napon született. Nálunk a középső leányzó az.

Norina07 2013.11.08. 16:01:28

@zöldeketbeszélek: Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.11.08. 16:02:46

@andaluzkutya: Egy éppen depressziós ismerősöm mondta, hogy a pszichiátere azt tanácsolta neki vegyen egy iPhone-t, hogy elmúljon a depressziója. Némileg szkeptikus vagyok a terápiát illetően:)

Pedig első osztályú tanács. Gondolom Te is alkalmazod a családodban.
1. Az Iphone drága, sokat kell dolgozni érte (munkaterápia)
2. Ha felemészti a megtakarításaid - az életmód változást jelent, kimozdít a rutinból ami a depresszióhoz vezetett.
3. Nem egyszeri kiadás. Folyamatos másodlagos költségei vannak. Segít stabilizálni az új szokásokat (túlóra elvállalása)
4. Folyamatos összehasonlításra kényszerít az olcsóbb androidos telefonokkal (megérte/nem érte)
5 Fejleszti a technológia képességeket, újabb hasznos szokások.
6 Azonnali önbizalom/önbecsülés sokkot okoz. (Végre az aktív jómódú réteghez tartozom.)
7. Nem kell azokkal beszélgetni akik a depressziót okozták. Étteremben otthon utazás közben elegendő az Iphoneba temetkezni (Uj elfogadott társadalmi érintkezési forma)

Gondolom a többiek tudják folytatni az érvek felsorolását, ha még mindig nem vagy meggyőzve.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.11.08. 16:14:46

@rezsoatya: Csak a pontosság kedvéért, ez
a Sörgyári Capricco-ban (Postriziny) hangzott el.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.11.08. 16:19:54

@ctboy: Bocs digger az ismetlesert. Nem segit a hat ora elteres a kommentek olvasasaban (Ha ez elfogadható kifogás.)

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 16:25:19

@Whave:
"hogy rohadna meg Newton, ha nem emberkedik, most szabadon ropkodhetnenk!"

Hidd el, minden nő szidja bőszen, leginkább azok, akik életkorban érettebbekké lettek (huhh, ez a megfogalmazás... :D), és nem telik plasztikai sebészre :DDDD

@smile750:
"Kétféle néven, és kétféle stílusban ír.
A dolog szépséghibája az, hogy például a legutóbbi, ha jól emlékszem, Dzsingisz kános könyve egy az egyben a filmváltozat koppintása volt. Pár évvel előtte láttam a filmet, és sok jelenet, sőt párbeszéd is teljesen megegyezett."

A Dzsingisz kánról szóló könyvét (A sólyom kinyújtja karmait) 1973-ban adták ki először, a 2011-es kiadás a második...
Vagyis L. L. L. nem koppintott... vagy inkább nem L. L. L. koppintott...

BTBTBT 2013.11.08. 16:27:55

@bpetya75:
Az biztos, hogy a "Darazsgyar" nem egy konnyed olvasmany.
A szulinap az mas.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
En sem orgazmusrol beszeltem, hanem annak a hianyarol - a nonel? Vagy ha a pasi elszerencsetlenkedi az aktust. :)
Azert, mert egy pasi elmegy, a no meg gondolhatja, hogy "elmesz te a p...", mert o sajnos nem ment el.

@ctboy:
Arra az esetre mit tanacsolnal, amikor a paciens jol el van eresztve, es nem kozna gondot neki 2 Ajfon sem? :)

eagles 2013.11.08. 16:36:29

@Nóri Novotni:

Ugyan az jött le harmadszor is. Magányos voltál. Az nem ugyan az mint egyedül lenni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 16:41:16

@Barátusz:
Grrr...
Nincs is jobb, mint elbeszélni egymás mellett :)

Elszerencsétlenkedett aktus a férfi részéről kapcsolatonként kb. 1* történhet. Utána meg lehet beszélni, hogy hogyan és mimódon kielégítő a nőnek (egy pasinak kb. mindehogy az :) ).

Ha egy nő képtelen vaginális orgazmusra, akkor még mindig ott "a másik" lehetőség.

Ha a nő sem így, sem úgy, sem sehogy nem képes rá, akkor annak válás lesz a vége :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 16:42:00

@Barátusz: Egy hajo mindig jol jon :D haverom vitte a hajojukra a csajokat, persze szigoruan csak a kikotve hasznalhatta, mert az apja kinyirta volna. A hajo egy kis egykabinos vitorlaska volt a Balatonon, de a csajok odavoltak erte.

ffüttyfürütty 2013.11.08. 16:42:11

4 hónap alatt három poszt? Ez egyfajta rekord a határátkelőn, nem? Poszternek kitartást, ha ennyire vágja a centit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 16:42:47

@ctboy:
Az iPhone nem drága... :)

@Barátusz:
Vegyen egy Maseratit... ;)

nyuszigonosz 2013.11.08. 16:43:04

@Evain: Na én is így lettem a S. Kinggel, pedig de szerettem olvasni a könyveit!
Na és most megjelent a Shining folytatása töle, hát gondolkozom rajta...
Olvasta valaki esetleg már?

BTBTBT 2013.11.08. 16:46:05

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Erdemes elvonatkoztatni attol, hogy odafigyelunk a nore, akivel vagyunk.
Fogalmad sincsen, hogy mennyi bena balfasz van a vilagban, akik se megujjazni, se kinyalni nem tudjak/akarjak a nojuket - annak tetejebe, hogy a dugasban sem jeleskednek vagy gyorstuzelot jatszanak. :)

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Dugni meg navigalni nem is menne egyszerre, nem? :)

BTBTBT 2013.11.08. 16:48:00

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
De szigoruan csak reszletre, hogy tobbe keruljon, es nagyobb szenvedest okozva eluzze a depressziot! :)

@nyuszigonosz:
Azt irjak az olvasoi kritikak, hogy annyira nem jo. Meg hogy nem er fel az eredeti regenyhez.

nyuszigonosz 2013.11.08. 16:52:15

@Barátusz: Hát az eredetivel nehéz is lenne, az nagyon jó!
Meg a film is.

Azthiszem kimara, nem fogom megvenni. :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:04:03

@macamuca: "Érthető, ha a megismert (gyenge) kötet után nem lesz kedve újabbal próbálkozni, de tekintve a megírt sztorik mennyiségét 1-2-pár kötet alapján nehéz reálisan ítélni, illetve kijelenteni, hogy rossz író. (pld Jókaitól is nagyon könnyű elvenni a "kedvet", ha legelőször a Kőszívű ember fiai c. könyvét olvassa el valaki -márpedig ezzel a kötettel próbáltak "kedvet csinálni" hozzá, mint kötelező olvasmány.)"

Szerinted gyenge a Kőszívű ember fiai? Szerintem inkább nem a megfelelő korosztállyal olvastatják.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:08:16

@bpetya75: Jó, én már gyerekkoromban is mániákus voltam. Később meg csak romlott a helyzet :). Szerinted hányan szerették az évfolyamon a növényrendszertant?

Egyébként én nagyon furcsának tartom, hogy ennyire elszakadtak az emberek az alap biológiai környezetüktől, ami pedig szó szerint a legnagyobb befolyással van az életünkre. Az emberek a saját testük működését sem ismerik, mondjuk talán a nők jobban, de ezen túl minden homály.

blackhairlady 2013.11.08. 17:18:45

@Zka: "az átkozott politikusok a népből jönnek és pont olyanok, mint a nép, aki megválasztotta őket"
Ez nem igy van. Illetve az eleje igen, de a masodik resze nem.
En ismertem ket politikust, mar a megvalasztasuk elott is, majd a politikusi karrierjuk idejen is, mindketto miniszteri poziciot toltott be.
Annyira kedves, tolerns, nagy tudasu, segitokesz emberek voltak, hogy csuda. Aztan ahogy a politikaba beljebb es beljebb ertek, egyre magasabb poziciot toltottek be, ugy csokkentek es vegul szuntek meg ezek a pozitiv ertekeik.
Szerintem van valami mergezo por a papiron amit kinevezesukkor alairnak, es az szepen lassa (vagy nehanyuknal nagyon gyorsan) ez a boruk ala issza magat es teljes atalakulason mennek keresztul.
Tehat a nepbol jonnek, de aztan a nep ellensege lesz a legtobbjuk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 17:19:54

@ctboy:
Örülök hogy szóbakerült.
Nekem az a film a mindenekfeletti.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 17:21:54

@macamuca:
Pozíció kérdése.
Négykézláb jó iránybahat a gravitáció:))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 17:24:59

@Barátusz:
Való igaz, hogy fogalmam sincs...
De azokat a pasikat ott kell hagyni és keresni olyat, aki mindent megtesz, hogy jó legyen.
Csak ugye sokszor nem ez a döntő szempont, hanem inkább legyen kockás a hasa, legyen gazdag stb.
Persze ezek nem kizáró okok.

Nincs is jobb egy "Lessie hazatér"-nél! :)

Persze... részletre egy Maserati + a színben és design-ban hozzá passzolo iPhone autós töltő :D

@blackhair-lady:
Hát igen, szegény politikusok a körülményeik áldozatai :) Meg szakad a szíííííívem :)

bpetya75 2013.11.08. 17:25:53

@zöldeketbeszélek:

Szeretted? Akkor tényleg nem vagy normális. ;-)

Sajnos az ember nem együtt él a természettel, hanem le akarja győzni. Aztán van a meglepetés, amikor kiderül, hogy nem jött össze. De mivel erre nem utalnak még globálisan egyértelmű jelek, ezért lehet nem komolyan venni. Tartok tőle, hogy csúnya pofára esés lesz ebből a tudatlanságból, nemtörődömségből...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 17:26:16

@zöldeketbeszélek:
Egy szóval sem mondta hogy gyenge.
Viszont igaza van.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:28:56

@diggerdriver: Írt a gyenge ill rossz könyvekről majd egyedüli példaként Jókait hozta fel. Akkor mire gondoljon az egyszeri júzer:)?

Általában véve tényleg igaza van.

rezsoatya (törölt) 2013.11.08. 17:29:33

@ctboy: igen, koszi, Diggerdriver mar felvilagositott! :-)

2013.11.08. 17:29:42

@blackhair-lady: belecsoppennek egy olyan rendszerbe, ahol vagy felnyalsz a nagykutyanak aki mar joval regebbota ottvan, mint te, iszonyatos kapcsolati tokevel, vagy mesz a levesbe, ha nem vagy hajlando elkotelezni magad valamelyik takonygerincu batyamuramnak. S ha erre epited az eleted, hogy politikus leszel, es mar bennevan mondjuk tiz eved, akkor lehet, hogy inkabb benyalsz, minthogy elkezdj egy uj szakmat tanulni. Szepen elhalnak az elvek, a fiatalos vilagmegvaltas, es megy megszavazni, hogy a felettesei kozbeszerzeseit gond nelkul lehessen titkositani, hogy ki ne csukjak a partbol.

Nekem is volt egy ismerosom, aki elkezdett belefolyni a politikaba, csak o nem birta lenyelni, amit probaltak letomni a torkokon, es ezert inkabb hagyta az egeszet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:30:04

@diggerdriver: Egyébként mi a csoda van az avatarodon? Nem bírom kivenni. (A három fürdőző leányt páromnak is megmutattam nagyban, legyen egy jó napja:)))

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 17:31:29

@zöldeketbeszélek:
Nem, nem gyenge (sem Jókai, sem a konkrét kötet).
A példa a kedv-elvételről szól: ha nem a megfelelő kötettel kezd valaki, akkor könnyen úgy alakulhat, hogy szerinte az adott szerző nem jó.
A nem megfelelő kötet: lehet adott szerző gyenge műve (mint L. L. L. esetében, mert neki bizony vannak ilyen könyvei, nem is egy), de az ellenkezője is: jó könyv, de az olvasónak túl nehéz=élvezhetetlen (ilyenre példa a Kőszívű.... is, és pontosan azért, amit írtál: nem a megfelelő korosztály kezébe tuszkolják).
Akárhogy is, az eredmény ugyanaz: nem fogja olvasni adott szerző műveit, és "rossz"-nak fogja minősíteni a szerzőt/könyveit (akkor is, ha -mint Jókai példájában- nem a szerzővel, hanem az olvasóval, pontosabban annak életkorával van gond: más könyveivel kezdve tán megszerette volna, és később ilyen hozzáállással kezdte volna el a Kőszívű...-t, amit érdekesnek találhatott volna. Elvégre van abban minden: cselszövés, ölés-halás, szerelem, csata, romantika, politika, stb.)

2013.11.08. 17:31:36

@macamuca: nagyon igaz. Imadtam olvasni mar egeszen kicsi koromtol, de amikor kotelezo olvasmany lett a Koszivu, meg az Egri csillagok (10-12 evesek lehettunk ugyebar), na utana nagyon sokaig nem fogtam konyvet a kezembe...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:32:53

@bpetya75: Tényleg szerettem, sőt, szeretem. Valahogy úgy fogtam fel, hogy ha külső jelekről (vagy mondjuk a kémiai anyagai miatt) be tudom lőni, melyik rendbe, családba tartozik egy növény, még ha a nevét nem is tudom, olyan, mintha ismerném. Mintha beszélgetnénk valakiről, te megkérdezed, ismerem-e Lovász Marikát, én rákérdezek, hogy a felvégi Lovászéktól, te azt mondod, igen, én azt, hogy őt személyesen nem, de a szüleit igen és jóravaló népek :).

BTBTBT 2013.11.08. 17:33:31

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
A kockashasujopasikrol nem hallottam. A nok a kevesbe vonzo, es kevesbe technikas vagy jocskan nemtorodom kozepkoruakrol szoktak sirankozni. Neha nekem is. :)))

@nyuszigonosz:
Nemetul szoktad olvasni?
2 eve, a 11.22.66 vegen megfogadtam, hogy nehany evig semmi ujat tole, mert nem valtja be a hozza fuzott remenyeket, es csak vastagodnak a konyvei.
Iden megis kivegeztem a "Joyland"-et (nem tudom, mi a magyar cime, ha van neki egyaltalan), de elegge harmas alara sikeredett. Ugyhogy most mar tartom magam a korabbi fogadalomhoz.
Viszont a regiekhez, amiket 10-25 eve olvastam, tervezek visszaterni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 17:34:10

@zöldeketbeszélek:
Minden este van egy hozzászólásom ahol avatart cserélek.
Ott fent van a linkje:)))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:34:27

@macamuca: Na, reméltem, hogy így gondolod :). Szerintem az Egri csillagok is jó példája ennek.

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 17:34:32

@diggerdriver:
És ha kakukkolni is tud, akár ingaóra is lehet, mi???
Mindez a főtéren, másod(négykézláb)állásban: turistalátványosság + plusz jövedelem.

:))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.11.08. 17:36:17

@zöldeketbeszélek:
A tegapi avatarral kapcsolatban meg fogod banni, hogy ennyire kivancsi voltal. :)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:38:58

@diggerdriver: Rossebbe, nem találtam meg :(. Ha Ildikónak hívnának, azt mondanám, hogy a sors akarta így :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:40:11

@Barátusz: Ne kíváncsiskodjak? Valami szörnyű, szilikonos műnő csíkos frottírzokniban és dauerolt hajjal na meg szipkás cigarettával?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 17:41:09

@Barátusz:
Látod?
És akkor itt vagyok én, hihetetlenül lelkes és nálam csak az örgös kevésbé jóképű :)

BTBTBT 2013.11.08. 17:44:20

@zöldeketbeszélek:
A kepen lathato no fel van oltozve. Sokkal rosszabb. Hidd el. :)))

Tegnap 20:07-nel megtalalod.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Te vagy a legjobb! :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:45:28

@bpetya75: Lehet, hogy mégis meg kellene csinálnom azt az előadás-sorozatot. Szerinted egy leginkább paneles kerületben meg tudnék tölteni egy 20-30 fős termet a témával heteken keresztül?

Egyébként nem is azzal van a legnagyobb baj - szerintem - hogy le akarjuk győzni a természetet, hanem hogy nem egyáltalán nem ismerjük. A közvetlen környezetünket sem. Nem tudjuk, hogyan hatnak ránk a városban a fák, vagy azok hiánya, hogy be van-e építve egy folyó partja és betonkanálisként funkcionál vagy pufferzónaként természetes növényzettel és így tovább. Ha ezen lehetne változtatni, talán kevésbé akarnánk olyan nagyon legyőzni.

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 17:48:08

@Whave: @zöldeketbeszélek:
Nekem az volt a szerencsém, hogy nagyon hamar rákaptam az olvasásra (gyakorlatilag amint megtanultam :D), valahogy elvarázsoltak a könyvek. Faltam őket, a könyvtárban (iskolai+városi) hetente cserélgettem a könyveket, az éjszakába nyúló olvasás (meg pad alatt...) megszokott volt: ha elkezdtem, nem nagyon akartam addig letenni, amíg a végére nem érek. Így aztán mire 1-1 kötet kötelező olvasmányként megjelent a suliban, akkorra én azon már túlvoltam = nem muszájból olvastam el, hanem mert a kezembe került a könyvtárban.
Kb 12 évesen meg már Anyuék könyvespolcán kezdtem "turkálni", krimik, Merle, Cronin, Szilvási, Berkesi, Rejtő, Gerald Durrell, stb: igen vegyes volt a kínálat. A városi könyvtárban is engedélyezték, hogy a felnőtt részlegen válogassak...
Férjem is ajánlott pár szerzőt, újak is megjelentek, még tovább bővült a kedveltek listája.
Később lányom is "így járt".
Magyarán: kezdésként mindenfélét összeolvastam, később már válogattam is, de továbbra is igencsak sokfélét.
:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:50:35

@macamuca: Ugyanez :) Plusz 11 évesen elolvastam a szüleim könyvespolcáról Czeizeltől a Ki viszi át a szerelmet? című könyvet, a felvilágosításom gondját így levettem a vállukról :))).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 17:51:41

@Barátusz: Hát, tartottunk állatokat, annyira nem akadtam ki rajta :). Ellenben a csaj kalapja nem tetszik :))!

BTBTBT 2013.11.08. 17:55:07

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Mi a fene ez a "cukorborso" ebben a kontextusban?

@zöldeketbeszélek:
Lehet, hogy direkt tettek oda a Czeizel-konyvet a szuleid?

Most jol kivagtad magad! "Lattam mar ilyet" meg "nem tetszik a kalapja". Azert valld be, nem ilyesmire szamitottal. :)))
Kivancsi lennek, hogy a lanyod mit szolna hozza.

bpetya75 2013.11.08. 17:56:50

@zöldeketbeszélek:

Nem tudom mekkora munka, de ha meg sem próbálod, nem fog kiderülni. Én nem lennék meglepve, ha sikered lenne vele.

Ha van rá kapacitásod, nézz rá erre: www.sonline.hu/somogy/kozelet/mese-a-somogyorszagi-patakgorbitokrol-521888

Mármint a filmre. Nyilván kicsit elfogult Tömösváryékkal, de azért érdekes.

2013.11.08. 17:57:58

@macamuca: Igen, en is rakaptam eleg hamar... emlekszem, akkoriban nagyon negativ volt a kepregenyek megitelese, de halistennek ezt szuleim nem osztottak, es kaptam mindenfelet, na emiatt tudtam mar 3-4 evesen nyomtatott nagybetus dolgokat elolvasni :)

Es en is kb abban a 10-12 eves korban kaptam ra Gerald Durrellre meg Rejtore, Nemerere, ilyesmikre. A regi szep idok... :) Csaladom es egyeb allatfajtak, Bafuti kopok, Piszkos Fred sorozat...

Mostanaban H.P. Lovecraft-tel kinzom magam, bar joval kevesebbet olvasok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 17:58:01

@zöldeketbeszélek:
Na ugye. Nincs azzal baj.
Én már ettem is olyat amit a csaj tapogat.

bpetya75 2013.11.08. 17:58:08

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

örgös? Te Madár! Mivel turbózod magad?

nyuszigonosz 2013.11.08. 18:12:39

@Barátusz: Igen én töle is meg hát szinte mindent németül olvasok.
Néha még más nyelven.. Ezért sokszor nem is tudom, ha itt mostani könyvek címei magyarul vannak, hogy az pontosan melyik könyv is.
Jó, amiket még valamikor és magyarul olvastam az más. :-))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 18:19:29

@macamuca:
Még meleg? :)

Érdekes, hogy egy bármilyen ütközéstől ennyire könnyen ki tud gyulladni. A cikk szerint egy elkaszált vonószemtől is???

Kellene venni részvényt? :)

nyuszigonosz 2013.11.08. 18:22:50

@Barátusz: Ezt nem olvastam, német címe: Der Anschlag.
Akkor ne is olvassam inkább?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:22:55

@diggerdriver: Na azért meg nem enném. De hát a tenger gyümölcseit is messzire kerülöm...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:25:02

@Barátusz: A gyerek itt ül mellettem, nézi a Kung-fu pandát. Persze ha érdekes képet lát, idekukkant :). Persze, hogy kiszúrta Digger tökeit ;))! Kérdezte, mi az, én meg megint letojásoztam...és gyorsan bezártam.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:27:10

@bpetya75: Elmentettem a linket, majd nyugiban megnézem. Egyébként én az ártéri gazdálkodásról (Közép-Tisza) írtam a diplomamunkámat, szóval nem lehet meghökkenteni egy kis patakgörbítéssel :)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:30:31

@Barátusz: "Lehet, hogy direkt tettek oda a Czeizel-konyvet a szuleid?"

Áh, nálunk minden könyv közpréda volt, szépirodalom, krimi, ismeretterjesztő, minden együtt, nem zártak el semmit. Egyébként ha szándékos lett volna, akkor biztos nem ezt választják, annyira nem gyerekeknek - pláne nem 10-11 éveseknek - való.

BTBTBT 2013.11.08. 18:33:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Most lebuktál! :)))

@nyuszigonosz:
Tőlem aztán elolvashatod. Tiéd a döntés, nem meggyőzni akarlak, de olyasvalaki mondja ezt, aki az összes könyvet olvasta Kingtől, és az alapján mond véleményt.
Az első fele, amíg a merénylet készül, elég jó, de aztán átmegy az egész románcba.
Csodálkozom, hogy németben nem hagyták meg a dátumos címet.
Milyen más nyelven olvasok még tőle? Már a magyaron kívül.

@zöldeketbeszélek:
Szegény kislány. Ebben a korban tököket meg tojásokat lát. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:34:36

@Whave: Emlékszel a Füles szuper fekete-fehér folytatásos képregényeire? Én ott olvastam először a Notre-Dame-i toronyőrt, a Félelem bérét, a Fekete tulipánt stb.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:35:48

@Barátusz: Mostantól nagyon óvatos leszek és Diggerdriver linkjeit csak akkor nyitom meg, ha már alszik :)! (A gyerek, nem Digger;)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 18:36:01

Még nem olvastam el az összes kommentet, de ez nekem ugyanolyan picsogäsnak hangzik, mint az elözö kettö.
Gyönyörüszép klisék, amiket valahol olvasott, megtetszett neki, és berakta öket 3posztba. A nyavajgäson kivül nem tudtunk meg semmi, de semmi érdemlegeset....
Nori välaszol azoknak, akik virtuälisan simogatjäk, és puffog azoknak, akik kritizäljäk...akärmennyire is szeretné, még nem nött föl. (és az szerintem nem a munkahelyek / külföldi tapasztalatok szämätol függ)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 18:36:42

@Barátusz:
Nem baj az, szokja csak :)
Legalább nem lesz majd trauma, mikor nem csak látni fogja :D

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 18:37:20

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Azóta lehet, hogy kihűlt... fogyasztható... :)))
Ha van miből és van szándék, akkor vegyél.
Tegnap?-tegnapelőtt? volt téma itt, azért linkeltem, őszintén szólva kocsimárkákban-egyebekben nem vagyok túl járatos.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:38:01

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Nem egészen, az én kommentemet pld. a saját blogjába is betette, pedig igazán nem kíméltem! Van a lányban bátorság, csak nagyon fiatal még, ami nem baj, múlandó állapot :)).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 18:38:45

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nekem egyszer sem reagált a kommentemre :) Lehet nem voltam elég kedves?
Fene se érti, de ha egy komment vagy egy virtuális közösség ilyesmire készteti, akkor nem kicsit lesz vacak élete (és 2 havonta új munkahelye).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 18:40:43

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Arra gondolsz, amikor először lendíti rúgásra a lábacskáit :))?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 18:40:45

@macamuca:
Csak meg ne égesse a nyelvemet :)

Veszek egy Tesla S Model-t, a csomagtartóját pedig megtöltöm bitcoinnal :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 18:42:13

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: De te egy gyökér vagy, akkor hogy lehetsz gyökértelen? :-))))
(Remélem nincs harag, hamär a blog parasztjänak tartod magad, de ez adta magät)

BTBTBT 2013.11.08. 18:42:18

@zöldeketbeszélek:
Akkor ott volt kéznél "A gólya hozza", nem?

Végülis ha időnként lufikat akarsz mutogatni a lányodnak, nincs semmi baj azokkal az avatarokkal. :)

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Na, de kérem szépen! Te sem puncikat nézegettél hároméves korodban, hanem legóztál. :)

Egyébként ez a mai jobb, mint a gumicsizmás, ahol FB lájkokban mérte a hölgy a "népszerűségét".

nyuszigonosz 2013.11.08. 18:42:24

@Barátusz: Nem fogom elolvasni. :-))

A németek szinte mindennek megváltoztatják a címét. Filmeknek is, és azoknál van az a hülyeség aztán, hogy mondjuk egy amerikai vagy angol címet megváltoztatnak egy szintén angol címre, ami nem azonos az eredetivel. Mielött kérde, nem most nem jut eszembe példa pont erre, de nem egy film Volt már így. :-))

King könyveket olvastam még párat csehül.
Az angol címén: It, meg a Cujo, Shining - ezt elöször csehül késöbb németül is, meg még párat,

micsoda? 2013.11.08. 18:44:12

Az osztrákok olyanok, mint a hegyeik, hidegek. Tapasztalatom szerint hiába a sógorság nem komálnak minket. Aki ilyen indítatással megy hozzájuk, az még jól is érezheti magát:)

Elég sok ellentmondást olvasok ki a posztból. Gyönyörű Magyarország, mégis elmegy "Tudni kell harcolni.. ". Megjegyzem itthon bőven lenne erre lehetőség. Sőt még eredményes is lehet, és akkor itthon van.

nyuszigonosz 2013.11.08. 18:44:25

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): A legelsönél még válaszolt olyanoknak is, akiknek nem tetszett, pl. nekem, igaz már csak akkor, mikor azt írtam, hogy hát sok sikert a továbbiakban esetleg máshol. :-))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 18:55:11

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nincs... de utállak! :)

Én vagyok maga a gyökér... ahogy a kutya is maga a kutya, mégsincs kutyája.

@Barátusz:
Na jó, de a gumicsizmás legalább válaszolt, ráadásul egy idő után ő is poénravette a dolgokat, már ha jól emlékszem.
Ez itten viszont erősen sótlan fajta...

@micsoda?:
Te is birca vagy? :)

Akik nem azzal kezdik, hogy keblére ölelik a magyart, majd 3-4 nyelvkörzést végeznek a fennséges magyar ánuszon, azok rögtön hidegek, ridegek, lélektelenek és minimum homokospárti, liberális fertőben élnek.

Ez a sógorozás honnan jön egyébként? 1848-ban tuti nem ezt gondolták róluk a magyarok... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 18:56:32

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131108/2012-05-13_200605_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nóri.
Ne írjál több posztot. (bocs HA)
Minél jobban bíztatlak annál rosszabbakat írsz.
Gyere ide beszélgetni, értelmes vagy jó hozzászólásaid vannak de ezt a műfajt ne erőltesd.
" Viszont kitartónak és erősnek kell lenni. Tudni kell harcolni. Ha elhiszitek, ha nem. Itt keménynek kell lenni."
Ez egy afganisztáni veterán katonától jól hangzana de tőled hiteltelen.
Az egész írás egy ugyanarról szóló közhelygyűjtemény.
Az első jó poszt volt aztán a második már erős visszaesés ez pedig a mélypont.
Viszont kommentekben jól érvelsz itt a helyed. Van néhány szexista hülye itt de azokat majd szűröd:))))))))))
Maradjál még a pöttyös könyveknél.)))))))

BTBTBT 2013.11.08. 18:56:56

Mindenkinek jó hétvégét!

@nyuszigonosz:
Eléggé csehül állok a cseh nyelvvel.
Ha kitűnű regényt akarsz olvasni a Kennedy-merényletről, akkor meg se állj "American tabloid"-ig James Ellroy-tól.
Kell egy kis idő, mire hozzászoksz a direkt ebben a regényben alkalmazott rövid mondatokból felépülő stílusához, de amit és ahogyan sztori szinten lenyom, az valami eszméletlen.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 18:58:40

@diggerdriver:
Nem lehet mindenki annyira aszexuális, mint te...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 19:02:22

@Barátusz:
A való világot látja:)))))))))
Életem első és meghatározó élménye az volt mikor egy hatalmas puncin keresztül bújok kifelé:)))))))))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 19:02:44

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Úgy érted: digger, A szexuális ... (folytatás tetszőleges)
Így érted?
:))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 19:04:25

@zöldeketbeszélek:
Na azok szuperek voltak. A Rejtő regények különösen.
Meg volt az IPM magazinnak egy ifjúsági kiadása a Junior Alfa.
Asterix képregények voltak benne és szuper ismeretterjesztő cikkek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 19:06:35

@macamuca:
Mindenképpen. Különösen tigrismintás leggingsben :)

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 19:19:56

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Vizuális típus vagyok:
Acélbetétes barna bőrbakancs.
Színben harmonizáló tigrismintás leggings.
Laza póló, enyhén simulva....
Kobak.
Szemérmes pillantás.

Majd jövök, ha könnyeimet kitöröltem (klaviból+szememből).
:)))))))))))))))

(Bocs, digger)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 19:24:23

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Boldog Ausztria, te csak házasodj! - valahogy így szól az idézet, nem tudom kitől. Minthogy a Habsburgoknál elég bő volt a gyermekáldás, főként lányokból, mindenhová ki tudtak házasítani egy-egy kis békegalambot. Gondolom, kis hazánkba is jutott az áldásból, talán ezért lettünk sógorok. Vagy nem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 19:27:01

@Barátusz: Ez 'A gólya hozza' valami korabeli ismeretterjesztő, felvilágosító iromány? Kerestem a neten, nem találtam. Én nem láttam gyerekkoromban, az tuti.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 19:27:27

@macamuca:
Acélbetétes, rózsaszín bőrbakancs.
Tigris vagy leopárdmintás leggings.
Zöld, csőtop, ami köldök fölött 1 centivel végetér.
Narancssárga bőrdzseki.
Kopaszra borotvált fej, körszakáll, napszemüveg. A dzsekiről lánc lóg a bl oldalon, rajta egy sörnyitó.
Fülbevalókarika a jobb fülében.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 19:30:33

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Leírtad magadat a Szivárvány Testvériség felvonulásán: :) Uramatyám...én is vizuális típus vagyok :))).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 19:31:27

@zöldeketbeszélek:
Akkor a fél világ a sógoruk :)

A svéd királyi család is rokonságban áll a brittel. Ezekszerint a svédek rokonai (sógorai) az indiaiak is :)

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 19:32:36

@zöldeketbeszélek:
Mátyás király mondta, III. Frigyesre, aki ekként gyarapította országát.
A Habsburgok szívesen alkalmazták még (és hatékonyan) az Oszd meg és uralkodj-elvet (a rómaiaktól átvéve).
E kettővel valóban erős birodalmat építettek....

blackhairlady 2013.11.08. 19:33:43

@bpetya75: "Vannak emberek, akik nem ismerik fel azt a pontot, amikor abba kéne hagyni a dolgot"

Miert kene felismernie? Az egyik legnagyobb peldanyszamban adja el a konyveit jeleleg Magyarorszagon. Nem ellensege a sajat bukszjanak:DDD
Egyebkent en talalkoztam vele, az unokahuga a nagyobbik lanyom osztalytarsa volt a kereskedelmiben. Nagyon jopofa, jo humoru hapsi, nekem nagyon szimpatikus volt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 19:37:26

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Ez a sógorozás honnan jön egyébként? 1848-ban tuti nem ezt gondolták róluk a magyarok... :) "

Kicsit komolyabban, valószínűleg a kiegyezés hozta magával ezt a sógor-komaságot. A Monarchia berendezkedése lett olyan, hogy a magyar rész nagy súllyal vett részt a közös ügyekben persze az osztrák után, de minden más tag kevésbé volt fontos.

tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/az-ujkor-1492-1914/az-onkenyuralomtol-a-kiegyezesig/a-kiegyezes-osszegzes

blackhairlady 2013.11.08. 19:37:39

@blackhair-lady: Amugy meg olvastam vele egy interjut, ahol elmondta, hogy a kiadoval kotott szerzodeseben benne van, hogy evi hany konyvet kell irnia, es azt -ha nem akar fizetni,- akkor bizony meg kell irnia ha jon az ihlet ha nem.

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 19:41:21

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Alighogy magamhoz tértem, ismét visszaestem...
Megint törölgethetem a klavit+szememet (utóbbi olyan vörös, mint a nyúlé...)

A kompléd fantáziadús+színes.
E téren is van mit tanulnom tőled, én a fasorban sem vagyok.
Kérem ezeket is felvenni a képzési tervbe!!

:))))))))))))))))))))))))))))))))

@zöldeketbeszélek:
Testvériség, igen.... :))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 19:41:54

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
A seggeteket vernétek a földhöz ha 49évesen ennyi hajatok lenne:)))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 19:43:07

@macamuca: Köszi, nekem bizony nem jutott volna eszembe, keresni meg lusta vagyok. Meg egyébként is, megyek tejbegrízt főzni! :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.08. 19:44:53

@blackhair-lady: "Amugy meg olvastam vele egy interjut, ahol elmondta, hogy a kiadoval kotott szerzodeseben benne van, hogy evi hany konyvet kell irnia, es azt -ha nem akar fizetni,- akkor bizony meg kell irnia ha jon az ihlet ha nem. "

Nem hiszem, hogy sok ennél nehezebb, (kreatív) szellemi munka van. Ihlet nélkül...hát, nem irigylem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 19:46:57

@diggerdriver: "Van néhány szexista hülye itt de azokat majd szűröd:))))))))))" Akkor faszan nem fogja latni a te kommentjeidet es tanacsaidat sem...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 19:49:01

@zöldeketbeszélek:
Az avatarodon annak a csonkakontyos háznak a linkjét tedd már fel mert tetszik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 19:50:59

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Én vagyok a kivétel.
Az idős bácsi aki oltalmába veszi a fiatal lányokat. Önzetlenül. Csakis a jobbítás szándékával.
Olyan hihetetlen ez?
:)))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 19:54:46

@zöldeketbeszélek:
Megint okosabb lettem, köszönöm!

@diggerdriver:
Dúshajú családból származom, esélytelen, hogy kopaszodjak. A stressz sem a kenyerem.

De csak azokat a lányokat gyámolítod, akik hajlandóak kígyót melengetni a keblükön, nem?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 19:55:31

@diggerdriver: JAJ! Errol mar lattam filmet (veletlenul!)...

lüke 2013.11.08. 19:56:50

lári fári
mit?
hol?
miért?
mikor?
kivel?
hiányzik a blogból,
hogy ott rossz?
hát ´" hassm, alkoss ,gyarpíts" itt

-ki mint él úgy itél-

lüke 2013.11.08. 19:56:50

@SilentDreams:
"nem magával Ausztriával van baja"
nem; maga magával

a kollégák mindenütt emberek, ilyenek s olyanok, differálnak,
a munkahelyenn a munkával kell foglalkozni s nem a Grossglocknerrel vagy Fraknó várával ,s nem is a kollégákkal

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 19:57:17

Amúgymeg mondtam már hogy rohadjon meg a London Travel?
Tegnap egy óráig araszol a forgalomban és négy megállóval a végállomás előtt azt mondja hogy eddig jöttem.

Ma hat megállóval a végállomás előtt mondta itt a vége. Természetesen egy olyan megállóban ahol bódé nincs úgyhogy ott áztam 10percig míg jött egy ugyanolyan busz. A probléma az volt hogy az is csak addig jött. Néhány benga lengyel erős felindulásból ki akarta szedni a sofőrt a fülkéből de aztán jobb belátásra tértek.
A harmadik busz vitt el végül oda ahová mind a háromnak eredetileg menni kellett volna.
Amúgy is beteg vagyok taknyom-nyálam egybefolyik alig élek és még ezek a szemétládák is áztatnak az esőben.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 19:57:47

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Hmm... Ez max ruhatarabol van?
btw, hol van max? Bulgariaban elzartak a inte'netet?

nyuszigonosz 2013.11.08. 20:10:59

@diggerdriver: Nahát, Angliában élni és esernyö nélkül utcára menni...
Még a régi jó angol krimikben is minden úriember esernyövel mászkált.

De létezik kapucnis vízhatlan kabátféle is , nem? Nekem kutyus sétákra nagyon jól bevállik, mert itt is sokat esik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 20:15:33

@lüke:
Arra gondolsz, hogy 24 évesen kikerült a családi biztonságból és az addigi "tündibündimamipicilánya" burokból és szembetalálkozott a valósággal?
Az meg nem jött be...

@Mr. Long [wannabe Briton]:
A nyugati, kapitalista-liberális fertő össze fog omlani... a bolgár, balkáni-maffiózó rendszer pedig ma reggel összeomlott ;)

eagles 2013.11.08. 20:17:15

@zöldeketbeszélek:

Egyes vélemények szerint a Monarchia idején kezdtük el az osztrákokat sógornak nevezni. Valószínűleg azért mert egy család voltunk, de nem vér szerinti rokonok. Mint a sógorok.

Mások szerint, már a Monarchia előtt kialakult ez az elnevezés. Így hívták a német, osztrák embert. A rokon, atyafi kifejezésből alakult ki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 20:18:42

@diggerdriver:
Ezt a londoni közlekedést nem értem... hogyan lehet, hogy egy busz meggondolja magát?
Ezért a szarér még fizetni is kell? :)

Elképzeled, ahogy felszállok Nyköpingben a Stockholma tartó vonatra, majd Göteborgban leszállok, mert meggondolta magát a kalauz :)

Miért mi?

@nyuszigonosz:
Létezik! NZ-ből lehet rendelni, már gondoltam is rá Pappito cikke után!
Mi van Pappitoval???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 20:33:42

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Hátbazmeg pedig így van. Ráadásul mindennapos gyakorisággal.
Olcsónak se mondanám mert 20font egy hétre.
A metró is eljátsza néha.
Ülsz a buszon aminek tudod a végállomását és egyszercsak bemondja hogy "this bus terminal hire".

2013.11.08. 20:37:39

@diggerdriver: na ezt biztosan nem mondja be

eagles 2013.11.08. 20:42:02

@diggerdriver:

Azért felétek is tenyésztik ám a hülyéket ezerrel.

"A walesi Aberystwyth miniszélerőműve havi 5 font értékű áramot termel, 800 év alatt meg is fog térülni. A szélerőművet a walesi kormány építtette. Az igazi bravúr, hogy Nagy-Britannia legszelesebb partjaitól alig három kilométernyire sikerült megtalálni az épületekkel körülvett völgyet, ahol, ha fúj is néha a szél, csak nagyon gyengén. (Via The Daily Mail)"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 20:47:48

@Quercus58:
Jegyezd meg a nagy igazságot:
A világ IQ szintje állandó csak egyre többen vagyunk rá.
Vérfrissítésnek jöttünk ide hogy valami okosság is legyen ebben a beltenyésztett népben.
:)))))))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 20:49:26

@andaluzkutya: Ismered a mäsikat is?
Az egész egy iPhonnal kezdödöt...
Märciusban lett a fiam 13, és egy iPhone-t kapott tölünk ajändékba...nagyon tetszett neki...
Nekem mäjusban volt a szülinapom. A feleségem megajändékozott egy iPaddal...nagyon boldoggä tett ezzel.
A länyunknak Juliusban volt a szülinapja, és egy iPod Touch-t kapott tölünk...el volt äjulva töle...
És amikor a feleségemnek volt szülinapja én is megleptem öt...egy iRonnal...azota a kapcsolatunk kicsit hüvös lett...Amit a feleségem képtelen fölfogni, hogy az iRont tökéletesen be tudjuk illeszteni a häztartäsunkba az iWash, iCook és az iClean közé...

@zöldeketbeszélek: Nälam az örök kedvenc töle: Christine
@sodalisO: @Mr. Long [wannabe Briton]: És ne felejtsd ki, hogy megdug mindent, ami él és mozog, mint James Bond. :-) (Lätom, te is olvastäl töle :-) )
@Bebbi: És gondolod, hogy a poszt iroja majd bevallja neked? :-)))
@Barátusz: A következö megläsd az lesz, hogy tanäcsadooldalt nyit, mint Peter the great (aka Welsh)... :-)

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 20:54:29

@diggerdriver:
A lakásban nem férünk el többen, ezért a cél érdekében intelligens mosóport és okostelefont "vetek be".
A teljesítményértékelést dr. andalúz végzi.

Norina07 2013.11.08. 20:58:50

@diggerdriver: Nem egykét idegen hozzászólása alapján döntöm el, hogy írok vagy sem. :) Bocsi, de nem kötelező olvasni.Ez olyna, mintha én arra kérnélek, ne írj több kommentet.. milyen jogon tenném..???

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.08. 20:59:07

@lisandra: kitartás. Mo-n kívül csak kevesebb helyen lehetsz zu alt.
multkor no-na kerestek magyar gyerekfelugxelot, ha érdekel.

vazzup 2013.11.08. 21:05:33

@Nóri Novotni: ez nem jog kérdése, hanem tanácsé és annak esetleges megfogadásáé.
Őszintén szólva én csak azért nem tanácsolok ilyet, mert bármilyen posztot szét tudunk offolni. Az is igaz, hogy ha van valami tartalma is a posztnak, akkor el lehet rajta vitatkozni, ahogy tegnap is, meg annak előtte is, ehhez meg őszintén szólva sokat nem lehet hozzátenni, mert nincs is benne semmi.
Háromsoros bekezdések, hogy jajjdemagyarvagyok, jajjdeörülökneki, jajjdenemértemakimásképpengondolja, jajjderosszittosztrákiában. Ennek így se füle, se farka. De mint mondtam, engem nem zavar.

---

Srácok, drukkoljatok, holnap irány az óperenciás tengeren túl. Ahol a kurta farkú malac túr.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.08. 21:10:15

@bpetya75: o egy egyetemi tanár (volt?), akinek a szakjan néha csak egy ember vette fel. Saját szájával nyilatkozta,hogy azert kezdett ponyvat irni, mert szakmai könyveit kutya se vette.
viszont a ponyvaiban minden részlet történelmileg hiteles (marmint a környezet, szokások, es a történelem)

M. Péter 2013.11.08. 21:11:02

@diggerdriver: Volt itt egyszer egy buszvezető, aki elmagyarázta, hogy mért csinálják.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 21:11:21

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Az nem rossz.
...és a fájdalomcsillapítót hogy adtad be, orálisan vagy kúp formájában?:)))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:16:43

@diggerdriver:
Őszintén szólva az orális adagolású gyorsabb. A kúpos hatása viszont tovább tart.
A megfelelő sorrend kiválasztása után, a biztonság kevdéért, mindkettőt alkalmazni érdemes. ;)

@vazzup:
Drukkolni fogok!
Mit csinálsz és melyik malachoz mész? :)

nyuszigonosz 2013.11.08. 21:16:59

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Pappito nemtudom hol van, utoljára a múlt hétvégén járt errefelé.

nyuszigonosz 2013.11.08. 21:18:24

@vazzup: Jó utat és még több sikert, ott az Óperenciás tengeren túl.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:19:56

@Nóri Novotni:
Diggcsi már csak ilyen szarcsifoscsi stílcsiben tudcsizza a vélcsijét átadcsizni.
Pedig jófejcsi!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 21:20:25

@Mr. Long [wannabe Briton]: Erre is van egy viccem:
2barätnö talälkozik:
-Szia Klaudia!Rég nem lättalak! Miért nem mozdulsz ki néha-néha otthonrol?
-Szia Tanja! Kimozdulnélk én szivesen többször is, ha nem lenne olyan gyenge a hugyholyagom, és nem kellene mindig pisilnem.
-Voltäl mär ezzel orvosnäl?
-Igen, de ö sem tudott segiteni...ezért inkäbb lehetöség szerint otthon maradok.
-Te Klaudia! Menjél mär el pszichologushoz, hätha ö rendbe tudna tenni!
-Erre nem is gondoltam! Jo ötlet, köszönöm!
Pär héttel késöbb megint talälkoznak.
-Szia Klaudia! Na? Voltäl pszichologusnäl?
-Igen.
-És? Segitett? Nem pisilsz mär be többé?
-Dehogynem! De mostmär büszke vagyok rä!

Norina07 2013.11.08. 21:20:38

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nah, ez azért túl lőtt a célon!!!!

Soha, egyetlen sort sem lopok vagy másolok mástól!!! Ha idézek, az idézőjeles!!! A korrekt véleményekre válaszolok, nem a butaságokra.. lehet az kritikai is a megvan fogalmazva... ha leülök írni.. akkor gépelek, nem csinálok mást.. nem olvasok közbe.. csak ütöm a billentyűzetet...!! ja, és mielőtt azt hinnéd, most nagyon ideges lettem.. tévedsz.. nem fognak megviselni, névtelen, igazságtalan sorok.. nah asszem ennyi a reakcióm és ezzel befejeztem!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:21:10

@nyuszigonosz:
Már régóta foglalkoztat a kérdés, hogy milyen az az óperencia? Gondolom kell legyen valamilyen vagy valami, ha már a tenernek van belőle...

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 21:23:02

@vazzup:
Jó utat, várjuk a bejelentkezést a nagy vízen túlról is.
Nomeg a posztot!
:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 21:25:49

@M. Péter:
Ja. A Csige.
Azt mondta azért van mert egymás után több azonos számú járat torlódik és az elsőket visszafordítják.
Ezzel szemben az igazság az hogy mikor leszállított utána bevárta a másik járatot vagyis 10percet várakozott az ázó utasok mellett. Aztán megjött a másik ez elment és a második is leszállított mindenkit és várt a harmadik megérkezéséig. Eleve nem egymás seggében voltak mert 10 és 5perc távolságban követték egymást.
A másik.
4 vagy 6 megállóra a kiírt végállomástól mit számítana már az a néhány perc hogy bevigye az embereket?
Aztán.
Azt is mondta Csige hogy miért nem oldom meg én?
Például azért mert én a SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ vagyok. Aki FIZET.
Márpedig ha fizetek akkor korrekt szolgáltatást várok el.
Mindössze annyit hogyha annak a kibaszott busznak a homlokára az van írva hogy Golders Green akkor odavigyen.
Merthogy az van odaírva. Arra a szolgáltatásra fizettem be.
Nem arra amelyik West Hamsteedig megy.
A London Travel a szarnál is rosszabb mert a szarból még növekedés indulhat de ebből semmi.

Világpolgár2012 2013.11.08. 21:25:53

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Az óperenciát mintha Max már kifejtette volna. De ha rosszul emlékszem, biztos hogy megkérhetjük rá :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:28:50

@Nóri Novotni:
Valószínű már szűrtél, ha nem, akkor sem fogsz válaszolni, de az a helyzet, hogy a kritika, az egyet nem értés és a nemtetszés kifejezése nem igazságtalanság.
A probléma is, amit megéltél Ausztriában, vélhetően ennek a hibás megközelítésnek a számlájára írható.

Attól, hogy valami kizökkent a magszokott kis burkodból, még nem lesz igazságtalan.

2013.11.08. 21:29:31

Lattam ma egy 20-as vegei fele jaro not leggingsben a pubban. Ki volt festve latvanyosan es fulbevaloja is volt. Kb 160cm magas, ugyanannyi kilo. Maxvalnak bejonne? A fo 3 csapasvonal, leggings-festes-fulbevalo megvan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 21:30:28

@vazzup:
Sok szerencsét. Ne roggyál meg. Csak előre...

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 21:31:36

@Nóri Novotni:
A többszörös felkiáltójel, a szóhasználat mind arra utal, hogy felzaklattak a leírtak, rosszul estek.
Lehet, hogy mást szeretnél elhitetni, de bizony ez a válaszod (is...) igencsak durcásra sikeredett.
Nem bántani akarlak, nincs rá okom, de gondold végig: akár elismerő, akár kifogásoló 1-1 vélemény, a tartalma a lényeges, nem a konrét szavak, a stílus (persze, ezek is fontosak, de ezektől fontosabb a mondanivaló).
Digger is jószándékkal írt, te meg durcásan visszavágtál, kissé hegyesen.
Ha elhiszed, hogy nem piszkálni akarlak, jó, ha nem hiszed, úgy is jó.
Neked lenne jobb, ha végiggondolnád, és a nyersebben megfogalmazott véleményeket is megpróbálnád figyelembe venni, meg úgy általában azokat, melyek kifogásolnak valamit. Lehet, hogy nem jól látják, node ha mégis? Ha többen mondják ugyanazt, tán lehet benne valami....
További szép estét.

2013.11.08. 21:36:15

@Zka: Én nem voltam szavazni (szerintem nincsen értelmes alternatíva), de sajnos nekem is viselnem kell a választások következményeit. Mondjuk úgy, hogy a politikusok azokat az érdekeket elégíti ki, amit a nagyobbik többség szeretne. De aki nem tartozik bele a nagyobbik többségbe, arra sértő a kijelentésed, mert én nem vagyok olyan, mint a féreg politikusok.

Norina07 2013.11.08. 21:38:11

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: A kritika lehet korrekt, normális. És lehet semmitmondó. Miért kéne elfogadnom bármit is.. mindegy, h jó vagy rossz, ha nem úgy gondoltam.. nem azt éreztem.. és h "úgyse válaszolok", válaszoltam, ha úgy láttam, hogy van mire..

vazzup 2013.11.08. 21:47:09

@Babette_: holnap ~12:30 PST lesz a touchdown, ha a CBP beenged, akkor nyert ügyem van, akkor betoltam a szőrös pacskert a félig nyitott ajtón anélkül, hogy forróvizet a kopaszra-t játszanánk. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 21:48:37

@Nóri Novotni:
Nem te vagy itt az első aki nem érti mi a probléma.
Ez itt az arctalan tömeg. Ez nem baráti közösség a nappaliban akik szembedicsérnek.
Tudod az olyan mint mikor Puhacica megkérdi a vendégeit hogy büdös e a macska. Ááááá nem félórája nem vettünk levegőt de nem büdös.
Szóval ez itt nem erről szól.
Itt kimondjuk amit gondolunk.
Mert miért ne tennénk és miért udvariaskodnánk?
Ha bájolgunk itt a kedvedért akkor a poszt jobb lesz?
Kövérmadár a barátom mégis kiparodizáltam a posztját tegnapelőtt.
Nem sértődött meg.
Voltak már a tiednél rosszabbak is.
A Szíriai poszt egy csomó embernek tetszett én meg azóta alvászavaros vagyok. Vagy csak zavaros?:))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:59:49

@Philosoraptor:
Jelentem a második évad nagyságrendekkel jobb, mint az első volt! :)

@diggerdriver:
"Kövérmadár a barátom" - Menten elolvadok... :)

@Nóri Novotni:
Ebben teljesen igazad van. Lehet normális, lehet ízléstelen.
Nem tudom, hogy olvastad-e a korábbi posztok kommentjeit is, volt nem is egy, ahol már tényleg jócskán a minősíthetetlenségbe csúsztunk át.
Meglátásom szerint esetedben nem volt erről szó, de az is kétségtelen, hogy az én "tűréshatárom" nemnormálisan tág.

Változatlanul fenntartom, hogy sok sikert a továbbiakhoz!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.08. 22:00:04

@vazzup: irhattad volna bonyolultabban is:)))
szoval helyi idő szerint fel egykor la-ban?

micsoda? 2013.11.08. 22:01:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Nekem eddig, és ennyi a tapasztalatom, nem kell "felpörgetni" a véleményemet.

Különben meg hol élsz? A sógorság történelmi ismeretek nélkül is, mindennapi szóhasználat a magyaroknál. Bizonyára van alapja, itt is irtak róla.

______________ (törölt) 2013.11.08. 22:01:40

@Chang Yai:
a haza? a haza az, ahol az anyanyelvemen beszélnek, ahol ki tudják mondani a nevem, ahol a szüleim laknak, ahol a temetőben az őseim nyugszanak.
érzelmi kapcsolatom van és mindig lesz is vele, akkor is, ha - mint egy kedves ismerős családnak, akik 56-ban mentek ki - rokonaim már alig lesznek itt, gyermekeim csak törve beszélik az anyanyelvem, számukra külföld a szülőhelyem és majdnem minden praktikus szál, sőt emberi kapcsolataim nagy része is új lakóhelyemhez köt.
amúgy a "gyors" befogadás sehol sem divat. persze, nem budapestről beszélek, ahol semmiféle közösség nincs, nincs társadalmi szövet, amelybe be kellene/lehetne simulni. de faluhelyen, ahol még vannak efféle ódivatú dolgok, igenis évtizedekig "gyüttment" marad az ember - ha tetszik neki, ha nem.
amúgy épp a napokban olvastam ennek osztrák megfelelőjéről:
Die „Dosigen“. „Man muss wahrscheinlich 1000 Jahre hier leben, um als echter Einheimischer zu gelten.“ Der, der das sagt, urlaubt seit 1942 hier; trug schon als kleines Kind eine Lederhose; hat sich um die Gegend verdient gemacht, indem er bedrohte Industrieanlagen aufkaufte und trägt sogar den Ehrenring der Gemeinde Altaussee. „Einer“, erzählt Hannes Androsch, „hat zu mir gesagt: Jetzt bist a schon a halber Altausseer. Das war eine Auszeichnung.“ Gesagt hat er das erst vor einigen Jahren, als der ehemalige Vizekanzler schon seinen ungefähr 70. Sommer in der Ortschaft verbrachte.diepresse.com/home/presseamsonntag/1379838/An-der-Lederhose-sollt-ihr-sie-erkennen

lüke 2013.11.08. 22:01:44

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
is
én pl arra gondolok, hogy szókimondó orvosként mennyivel jobb dolgom- s nemcsak anyagilag- volt Ausztriában,( oszt. vez.-ig avanzsálhattam, ami MO-n soha nem lehettem volna)

vazzup 2013.11.08. 22:05:06

@Babette_: idő igen, hely nem. A Golden Gate-re fogom kitűzni a magyar zászlót! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.08. 22:09:33

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Már régóta foglalkoztat a kérdés, hogy milyen az az óperencia?"

A kalandozasok idejen ugy gondoltak oseink hogy az Enns folyon tul mar az ott a nagy betus Nyugat. Tudod, kolbasz-kerites, turo rudi hegyek, piros arannyal folyo Kanaan. Szoval az "Ober Enns" volt az "über alles", hogy enyhe kepzavarral eljek. :)

Az "uveghegyen is tul" kifejezes ugyanerre utal. Ez mas kelet-europai kulturak mesejeben is szerepel. Ugy gondoljak hogy egy Salzburg melletti Enns folyo toveben allo jellegzetes hegyre utal a kifejezes.

(Maxval uzent hogy nem er de helyettesitsem. :DDD)

puhacica 2013.11.08. 22:12:19

@diggerdriver: ha mar igy "meg lettem szolitva": csak es kizarolag olyan embereket engedunk be, akik oszintek velunk es mi is azok vagyunk veluk, nem mergezem az otthonom udvariaskodo, mellebeszelo senkikkel. bar rolad csak sejtem/gondolom, hogy nem vagy ilyen, egyszer, ha itthon jarsz, kanyarodj el Szentendre fele, meghivlak hozzank egy bambira, kozben meg beleszagolhatsz az atmoszferaba. :)
ettol eltekintve a hozzaszolasoddal melyen egyetertek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.08. 22:12:53

Oreg kontitnensrol Albionba szakadt fajtarsaim, gyors korkerdes: ti hordjatok a poppy-t? Es ha igen, akkor mit vettetek eszre, hogy viszonyulnak a tosgyokeres britek ahhoz ha egy nem szuletett brit is viseli a poppy-t?

mrsmihaly 2013.11.08. 22:14:22

A kommenteket nem olvastam el, igy nemtudom hogy irta -e mar valaki? A kivandorlas nem mindenkinek megy. Ahhoz 1 HATALMAS akaraterö es kitartas kell, hogy az elsö 5 ev nehezsegeit leküzdje az ember. Ha ez az akaras nincsen meg benned, sehol nem fogsz tudni a magad laban(csaladi mankok nelkül) megallni es boldogulni.
Azert ne legyel mar (hemmablind) annyira elvakult. Budapest szep, de azert nem ajulok el töle. Most jöttem meg Isztanbulbol. Hat nagyon kellemesen csalodtam. Gyönyörü varos, rengeteg törtenelmi latnivalokkal. Mindenütt tisztasag az utakon, pedig a nep hömpölygött az utcakon, es azt sem szabad elfelejteni hogy 13.5 millio ember lakik ott. Rajtuk kivül pedig meg a rengeteg turista, es megis megoldjak hogy nem csak a belvaros tiszta, es a hazak sehol lefujva sprevel. Szoval jobb ha hazaköltözöl es nyalogatod a sebeidet otthon. Majd csak akkor fogsz rajönni, micsoda hülyeseget követtel el a munkad feladasaval. Tudod, a penz nem minden, De hogy jol erezd magadat ahhoz pedig nelkülözhetetlen.

nyuszigonosz 2013.11.08. 22:17:01

@vazzup: Jé, itt van egy kellemesen dallamos régi sláger: " szeretnék szakadt farmerban San Francisco utcáin járni..."
Tedd meg helyettem, jó? :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 22:17:59

@Mr. Long [wannabe Briton]: Sajnos, tejszínt nem kaptam a rohadék lengyel boltban, és nem volt időm túrázni a városban így is péppé áztam, pedig volt esernyő , leggings, gumicsizma, esőkabát.......ugyhogy vasárnapig halasztott a carbonara, recept kimentve vágólapra....köszi

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 22:19:40

@vazzup: Szurkolok és minden földi jót és rohadt sok szerencsemagot...ja és vigyázz magadra...tudod, a mi korunkban már lassan , óvatosan de ügyesen:-))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:20:11

@diggerdriver: Cukrosbäcsi! :-))))
@macamuca: @zöldeketbeszélek: Na ezzel én is igy voltam! Egri csillagok joval koräbban megvolt, konkrétan 6x olvastam. :-) Amikor a suliban arrol tanultunk, és javitottam ki a tanärt folyton, hogy ez nem igy volt, az nem igy volt.
Én a Szexpiaci körsétät talältam meg, mint häzikönyvtär tartozékot...pedig jol el volt dugva! :-)
@vazzup: Hogy is mondjäk? Finger crossed?
1honap mulva megyek utänad...igaz, csak nyaralni. :-)

nyuszigonosz 2013.11.08. 22:30:01

Na, ha sikerül ideraknom, ez az, új feldolgozásban..

www.youtube.com/watch?v=uLdWq4vXlW8

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 22:33:06

@sodalisO: Te arva! :( Nezzed meg, hogy a single, vagy double cream jo-e hozza, valamelyik jo fozeshez. Asszonypajtinak epp pecsenyet sutogetek, igy ma mar nem jelentkezem! :DDDDDDDDDDDDDD

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Nem olvastam LLL-tol, igy nem tudom mirol beszelsz! Ellenben jo volt a vicc! :DDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 22:37:09

@puhacica:
Ok. Tudod hogy csak megkóstoltalak:)))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:38:51

@Nóri Novotni: @Nóri Novotni: Na ide figyelj, te kis mimoza! Tudod-é, hogy mit jelent a rengeteg fölkiältojel a mondat végén? Az, hogy egyätalän nem vagy ideges, az nem jön le a välaszodbol.
Ez nem az a blog, ahol buksisimit kapsz, ha valamit ideirsz. Mäsodszor: Nem tudom, hogy mondta-e mär neked valaki, gyanitom, hogy igen, hogy nem ärt elolvasni az iromänyodat mielött elküldöd. És ez räm is vonatkozik, mert nem voltam egyértelmü.
Nem arra gondoltam, hogy ellopsz szövegeket, hanem arra, hogy olvastäl valahol valamit, és nem szo szerint, de beemelted klisétengeredbe, hogy a témänäl maradjunk.
Az egész amit irtäl nem mäs, mint egy közhelypicsogäsfüzér. Ez jön le, és ha a többségnek ez jön le, akkor lehet hogy van benne valami. Bär ugye, mint tudjuk mindenki a hangulata alapjän olvas / reagäl.
Az, hogy leoltod az embereket, hogy ha nem tetszik, akkor nem kell olvasni! Na többek között erre is mondtuk, hogy gyerek(es) vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 22:40:10

@Don Kartasch:
Én nem hordom de találkoztam már mindenféle rasszba tartozó emberekkel akik hordják. Teljesen semleges a reakció.
Kutya se szól hozzájuk.

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 22:40:30

@Don Kartasch:
Az üveghegyen túl az alkoholista lakik, az ő neve pedig nem Túró Rudolf (Rudolfnak -túró nélkül- a Mikulás szánját húzó szarvast hívják, ezt még a gyerekek is tudják), hanem Esz Pál (magyarul, külföldiül Pál Esz-nek nevezik, rokona Johnny Walker-nek), nős, neje lánykori neve Sligov Ica.

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 22:41:20

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Anyu ápolónő volt, Apum mentőápoló = a felvilágosítás megtörtént szóban, időben, szégyenlősség nélkül. A test és annak működése nem volt tabu, sem szex, sem más témakör tekintetében. Esetleírás-gyűjteményként megkaptam Veres Pál könyveit, nomeg akadt otthon egyéb is a könyvespolcon, de szabadon válogathattam belőlük.
Lányom 8 évesen jött haza azzal a könyvtárból, hogy az éppen megérkezett új könyveket nézegette (még nem voltak katalogizálva, ezért nem kölcsönözhette ki), és volt egy, amiben képeke voltak, meg leírás arról, hogyan születik a kisbaba. Huhhh... Na, akkor beszélgessünk. Magyarázat, papír+ceruza=kissé suta rajzok (tőlem): testfelépítés, arányok, (A-vonal, V-vonal), pubertás, hormonok, szőrzet, mutálás, menstruáció, stbstb: minden szóba került, merthogy kérdezett rendületlenül. Kicsit későbbre terveztem, node a könyvtár új könyvcsomagja "beleszólt" :))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:42:37

És, csak hogy diggeresen földobjam a hangulatot:
Gyerekesek, csak szigoruan fektetési idö utän nézhetik meg!
www.sadanduseless.com/2013/10/the-married-kama-sutra/
www.sadanduseless.com/2013/10/brides-throwing-cats/

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:55:28

@puhacica: Ne kertelj! Büdös, vagy sem az a macska? :-)
@Mr. Long [wannabe Briton]: Az a mondat SodalisO-nak ment.
Amugy van egy tuti receptem, eddig mindenki a követömmé lett, amikor megkostoltäk. :-) Ha érdekel... :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 23:03:16

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nekem is leírhatód- i have no idea to cook- , ezért gyűjtöm a reciket.:-))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 23:05:25

@Don Kartasch: teszteld le a kollegakon :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): johet!

@sodalisO: Milyen kicsi!? :D Utolso kerdes a lovegodrol es hagyjuk a temat. O is hataratkelo? Vagy magan nyelvtanart kerestel angolhoz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 23:07:00

@Don Kartasch: kulonben nem viseltem, mert meg az angol tojashej a fenekemen van, de majd jovore kiprobalom!

puhacica 2013.11.08. 23:14:59

@diggerdriver: ajanlom is! ;P
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): ha mar kigondoltam, kimondom: budos a valagatok! :D
nem is ertem egyebkent, miert lenne az? ez olyan, mint amikor kivettuk ezt a lakast es mondtuk az ingatlanosnak, hogy van egy macskank, visszakerdezett, hogy "nem kaparja a falat"? :D

apropo, ha mar allatok. nemreg gondolkodtam, hogy milyen melot csinalnek szivesen, ha a jelenlegi nyelvtudasommal kellene szerencset probalnom. arra gondoltam, lennek kisallatszitter. es lass csodat, csomo hirdetest talaltam a temaban. de ebbol vajon meg is lehet elni?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:19:35

@sodalisO: Rokfortos spagetti néven fut. :-)
A recept, amikor kb 100éve olvastam valahogy ugy szolt, hogy kell 25dkg rokfort sajt, 1kupa tejföl, 4paradicsom, 4gerezd fokhagyma, olaj, so, bors. Namärmost nälam a sajt, mivel imädom mindig több. 4pari nincs mindig otthon, van amikor a tejföl is elöbb vändorol a bendömbe :-), ellenben paradicsompüré mindig van. (Ha mär olasszal élek együtt:-) )
Szoval az alaprecept: Sajtot lereszel (akinek 6anyja van),4fokhagyma megpirit olajon, aztän tüzröl levesz, fokhagyma kivesz (ezt én SOHA nem teszem...fokhagyma bennemarad). Tejföl beleborit, sajtbol annyi, hogy maradjon a végére a beszoräshoz. So & bors, összeröttyint (aka sajt elolvad), majd bele a földarabolt pari, vagy süritett pari, vagy parilé, és összeföz. Ha van benne pari, akkor addig, amig az puhära nem fö. Közben értelemszerüen spagetti megföz, sütö elömelegit (180fok körül). Tepszi / Barätusznak jénai elövesz. Egy sor tészta, egy sor szosz (én ezt ott összekeverem), és a maradék sajt a tetejére szor, majd be a sütöbe. Miutän räpirult a tetejére a sajt, kivesz, és azon nyomban magäévä tesz.
A sajtnak nem kell rokfortnak lennie, mert az kb aranyäron van. :-) Helyette bärmilyen akcios büdöszöldkékpenészes is megfelel. Van amikor gorgonzoläval csinälom (egy dolce, egy picante), akkor nem mindig rakok bele paradicsomlevet. Nem csak spagettivel, hanem pennevel is jo.
A mäsik, amit még szeretek csinälni, az a cukkinis / padlizsänos lasagne.
Bolognai / milänoi szosz, én szoktam bele fözöbort is tenni. :-)
Egy sor cukkini vagy padlizsän, egy sor szosz. Tetejére parmezän, és ugy be a sütöbe.
Neki szoktak jo ötletei lenni:
zsuzsifoz.blogspot.ch/

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 23:22:51

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): jonak tunik, de " és azon nyomban magäévä tesz"-es amerikai pites modszer helyett inkabb megennem :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:24:19

@puhacica: :-) Mert, ez nem bäntäs, de azoknak a lakäsoknak / häzaknak, ahol ällatok vannak jellegzetes szaguk van. Hugom mondta multkor, hogy amikor legutobb otthon volt, milyen ällat szag volt otthon, és hogy ö ezt anno, amikor ott lakott nem érezte. Ez nem zavaro, märmint nekem/nekünk nem. :-) Otthon a macskäk a vadiuj kertre nyilo konyhaajtot hasznältäk (még mindig sajna) kaparofänak... :-(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:27:40

@Mr. Long [wannabe Briton]: Ha vevö vagy rä, akkor hidd el, senkinek sem akarsz majd belöle adni, és degeszre tömöd magad vele. Anyäm, ha mostanäban csinäl, és többen vagyunk otthon, mint a mära otthon maradottak, akkor 2 qrvanagy tepszivel szokott csinälni, és még igy is ordibäläs van du, hogy a *%& ért nem tudtäl hagyni nekem? :-)

2013.11.08. 23:34:58

@Shanarey:
" Híradós voltam.
R-142 mobil rádióállomás. "
Me too:) Jakta-ra is volt kikepzesed?:)

puhacica 2013.11.08. 23:39:04

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): tudom am! :) egyebkent ez a jellegzetes szag azokban a lakasokban fordul elo, ahol nem ivartalanitott az allat, esetleg meg jelolget is. meg hat nagyon oda kell figyelni az alomra, mert ha valamitol buz van, akkor attol, az allat maga soha nem budos. kiveve ha goreny az illeto. :)
a kaparasrol: ha van sajat cucca, amirol tudja, hogy az ove es azt boszen kaparhatja, akkor nem piszkalja a tobbi berendezest. legalabbis nalunk. pont holnap kap uj, homemade, kaparos maszokat, foleg, ha nem furjuk szet a falban futo villanyvezeteket. :) pentek esti ismeretterjeszto blokkunkat olvastak. viszont most megyek aludni, mert elajulok. neeeeeem, nem a buditol! :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:52:10

@puhacica: Nälunk az az elsö, hogy a macskäk ivartalanitva vannak. (hugomnak pär ruhäja bänta...nyitva hagyta a szekrényajtot). Kinti / benti macskäk. Viszont az egyiknél valahogy nem sikeredet a vägyat elvenni, igy minden bagzäsi idöszakban "kelleti magät". :-)
Nekem nem büdös, hanem ällat szag. Vagy hogyismondjam.:-)
Jo éjt! Bär gondolom ezt a hozzäszoläst mär csak holnap fogod olvasni. Akkor meg jo ébredést! :-)

Shanarey 2013.11.09. 00:03:21

@Cascabel:

Igen Jahta-ra is.

Anyámra a frászt hozták, mikor emiatt utána néztek az előéletemnek. Anyám annyit tudott, én katona vagyok, hetek óta nem látott, és nem hallott felőlem. Ennek örömére egy este csengetnek és két kocka arcú marha áll az ajtóban, és rólam érdeklődtek.

Shanarey 2013.11.09. 00:05:56

@Cascabel:

Ekkor írtam alá életem első titoktartási nyilatkozatát, de nem az utolsót. Azóta volt még egy pár.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.09. 09:00:42

@sorsolo: örülök, hogy téged foglalkoztat ez a haza-dolog, engem nem, és akkor mi van?
őszintén, még az sem érdekel, ha a nevem nem tudják kimondani. választottam magamnak rendes nevet, amit ki tud mondani bárki, azon ismernek, az igazi nevemre rég nem hallgatok, csak ha nagyon muszáj (immigration, kórház).
lehet, hogy ott-hon ki tudnák mondani a nevem, de már nem élnék, ha ottmaradtam volna. ami lehet, hogy kényelmes és szép megoldás lett volna mindenkinek, akit zavart a létezésem.
az érdekel, hogy hagyjanak élni, ne szóljon be valaki valamiért lépten-nyomon, a kollégáim ne akarjanak kést döfni a hátamba, csak mert sokat dolgozok, legyen valami körülöttem, ami rímel arra, aki én vagyok, amit érzek, egy ünnep, egy vízesés, egy virág, egy hangszer, vagy egyszerűen a lágy decemberi napsütés. csak egy pár négyzetkilométer, ahol jól érzem magam és biztonságban érzem magam.
ez egyébként most hiányzik, és nem kicsit vagyok szétszakadva azért, hogy életem legjobb iskolája egy olyan városban van, ahol nem tudok otthon lenni.
nem értem, miért szokott bántani másokat, hogy másképp viszonyulok ahhoz, hogy haza, otthon, munka, lakás, anyanyelv, akármi.
emlékeim szerint soha nem szóltam be senkinek azért, mert szeret ott lenni, ahol van, ha ő sem bántott engem semmivel, ami miatt vissza kellett vágnom.
érdekes volt a minap a késsel-villával stb témakörben, hogy egyeseket milyen könnyen ki lehet akasztani azzal, ha az ember másképp viselkedik, mint a többiek, akkor is, ha ez senkit semmiben nem gátol, csak éppen más (a testnedvek nem ide tartoznak, attól tényleg beindul az ember hányásingere).
most nem vitatkozom, hanem csak egyszerűen írok.
a németet ha nagyon akarnám, meg tudnám érteni, de ilyen szép szombaton nincs kedvem ehhez a csúnya nyelvhez, még egy gugli copy-paste erejéig sem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.09. 09:27:30

@micsoda?:
Svedorszagban elek.
A szohasznalatrol nyilvan tudok, az oka erdekel. En ilyen kis buta vagyok, hogy mielott barmit is "elfogadnek", indoklas utan kialtok. Ha az megfelelo, akkor ok, ha nem, akkor lehet barmilyen regi hagyomany, nem erdekel.

@Don Kartasch:
Koszonom.
Nem engedtek ki a Capellabol? :)

@Chang Yai:
Fura mennyire hasonloan gondolkodunk "haza" es kornyezet temakorben?!
Pedig mindig azt hiszem en vagyok a helikopter. ;)

puhacica 2013.11.09. 10:10:34

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): koszi, jol ebredtem! egy szo mint szaz, nem budosek es kesz. :) viszont hogy tudnak qrvalkodni! :D

DieNanny CH 2013.11.09. 10:59:10

@smile750:

A Dzsingisz kános könyvét 1971-ben írta. A '65-ös filmre gondolsz, amit lekoppintott?

DieNanny CH 2013.11.09. 11:11:18

@Chamroe:

A Mesemaratonnal ugyanígy voltam!

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.09. 11:15:45

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: engem nagyon meglepett, váratlanul ért, amikor kb 2002 magasságában először lehazaárulóztak, pedig nem érdekelt semmi átpolitizált vonulat, éppen külföldön dolgoztam egy olyan időszakban, amikor ez még sokkal ritkább és nagyon furcsa volt sokak számára. akkoriban még egyáltalán nem foglalkotztam a dolog semmiféle elvonatkoztatásaival, aztán mégis megkaptam. asszem akkor tényleg elkezdődött valami.

BTBTBT 2013.11.09. 11:20:50

@sodalisO:
Mikor olvashatjuk a posztodat arrol, hogyan "illeszkedtel be" Angliaban? :DDD

Egy megjegyzes a rakott milanoihoz: daralt disznohusbol keszul.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
"Rokfortos spagetti néven fut."
Harry Potteres kajakat is csinalsz?

Baratusznak tepSibe vagy jenaiba, Cicalanynak tepSZibe? :)

Besenyo Pista bacsi jut eszembe, amikor a hurkamaradekos tepsibe szodat nyomott, es azt mondta: Tepsi-kola. :D

@Chang Yai: @Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Ezen a haza-dolgon tenyleg kar rugozni.
Amig otthon eltem, sosem gondoltam ra, hogy "hu, ez a hazam". Ott szulettem, noltem fel, eltem, es kesz. Egy eletter volt - ami egy ido utan egyesek hathatos tevekenysegenek "koszonhetoen" megkeseredett, es szamomra elhetetlenne valt.
Ettol fuggetlenul Angliara is ugyanugy eletterkent tekintek, nem hazara.

macamuca [IHUN] 2013.11.09. 11:52:03

@DieNanny:
Itt lapul a polcon (az újabb kiadás is, azt mint "új" könyvet kaptam ajándékba, és nem mondtam az ajándékozónak, hogy már megvan :)) ), emlékeztem, hogy elég régi, megnéztem, hogy mikor is adták ki pontosan.

Amúgy Fable-ra is "érvényes", hogy különböző stílusú/tartalmú könyveket ír, aki pont egy olyat olvas először, ami nem bejövős neki, könnyen elkönyveli magában, hogy ez az író neki nem tetszik (mármint ha nem tudja, hogy van másféle könyve is).
Pld a Nászjelentés és a A halál zsoldjában.

macamuca [IHUN] 2013.11.09. 11:53:54

@macamuca:
Pld a Nászjelentés és a A halál zsoldjában.

Jav: Pld a Nászjelentés és a A halál zsoldjában teljesen eltérőek.

2013.11.09. 12:01:08

@diggerdriver: :))) 'This bus terminates here. All change please!'

______________ (törölt) 2013.11.09. 12:06:17

@Chang Yai:
először is, elnézést az indiszkrécióért.
másodszor, nem írtam volna le, nekem mit jelent a haza szó, ha nem írod, hogy te nem tudod megfogalmazni, hogy neked mit jelent. ("próbálom megfogalmazni, mit is jelent nekem a szó, hogy haza, de nem megy, mert nekem nincs olyanom.")
ez azt jelenti, hogy hazátlan vagy (bár, ha hozzáteszem, hogy azt is írtad, hogy otthonod van, tehát interpretációmban "hontalan" nem vagy).
a "hazátlan" szerintem nem csak a mostanában eldurvult magyaro.-i diskurzusban bír negatív konnotációval.
de nekem személy szerint nincs azzel semmi problémám, hogy te annak tartod magad, ill. az vagy. max. titokban egy kicsit sajnállak, mert egy érzelmi kötődéssel kevesebbel rendelkezel, mint én. ;)

azt kérdezed: mi van akkor ha téged nem foglalkoztat a haza kérdése. abszolúte semmi! ettől még lehetsz sokkal értékesebb ember, mint én. sőt, akkor se lennél értékesebb, ha foglalkoztatna. (őszintén) örülök, hogy nem foglalkoztat, mert különben elképzelhető, hogy frusztrálna a megfosztottságod. (haza+fosztóképző: hazátlan).

szóval semmi gond, hogy nem foglalkoztat, sőt talán kívánatos is, hogy így legyen - tekintettel az említett kötődésed hiányára.

pragmatikus lépés volt az új névválasztás, gratulálok hozzá.
érdekes, én makacs módon ragaszkodom a saját, majdnem minden nem-magyar számára kimondhatatlan nevemhez. talán mert fontos része az identitásomnak? talán mert legalább jelezni akarom a környezetem számára (nem mintha nem lenne két szó után teljesen egyértelmű az akcentusom és a nyelvi botlásaim alapján a tény), hogy máshonnan származom (magyar vagyok)?
a te tökéletes integrációra irányuló szándékaiddal egybevág az új, ott-honos név, tehát logikus lépésnek tartom.

ha tényleg úgy van, ahogy hiszed, hogy a ragályos lég már rég Hádész lakójává tett volna, akkor örülök, hogy tettél ellene, s új otthont kerestél.

publikus, hogy miért nem tudsz otthon lenni életed legjobb iskolájának városában?
és mi hiányzik a biztonság-érzethez a mostani helyből?

@Mr. Long [wannabe Briton]:
ha lesznek gyerekeim, akkor a hazájuk nyilván ott lesz, ahol ők felnőnek.
furcsa, talán kicsit fájdalmas viszony lehet az, amikor az ember nem osztozik a saját gyerekeivel a hazában és az anyanyelvben.

a hazát egy elsősorban a korai életévek térbeli helye által meghatározottnak tartom. van persze a fogalomnak egy erőteljes kulturális rétege is (s ez a kettő többnyire egybeesik), de nem tartom kizártnak, hogy valaki mondjuk ausztriában felnőve magyarként szocializálódjon. ugyanakkor - talán mivel a szocializációs faktorok jelentős része a családon kívülről ered (iskola és egyéb gyermekmegőrzők, kortársak) - ez elég valószínűtlen. egy chinatown-szituációban vagy egy olasz negyedben, ahol zárványként, idegen testként, teljesen integrálatlanul van jelen a külföldi csoport egy országban, elképzelhető, hogy valaki kínaiként, olaszként, de az idegen országot hazájának tartva nőjön fel.

DieNanny CH 2013.11.09. 12:06:42

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Nálunk a könyvespolc hátsó sorában csak két, "nem-gyerekeknek" való könyv volt. Az egyik az Ezeregyéjszaka meséi (a valódi!), a másik az Újabb paraszt dekameron. De mivel elég gyorsan végeztem az első sorral, így ezekre is rátaláltam... :-)

2013.11.09. 12:07:57

@Don Kartasch: En evekig hordtam poppy-t Londonban, soha senki nem mondott ra semmit (se jot, se rosszat), az oreg bacsik akiktol altalaban vettem mindig nagyon kedvesek voltak, nem zavarta oket hogy eros magyar akcentussal kerem a poppy-t. Szerintem hordd nyugodtan ha szeretned (es foleg ha megy a piros a kabatod szinehez! :)).

2013.11.09. 12:16:06

@DieNanny: pipacs. Egy pipacs-kituzo segitsegevel tisztelegsz a haborus veteranok elott ilyenkor itten, amely egyben jelzi is, hogy adakoztal felejuk.

2013.11.09. 12:17:23

@zöldeketbeszélek: arra nem nagyon, mar akkoris geek voltam, pokembert es tarsait olvastam :)

DieNanny CH 2013.11.09. 12:20:51

@puhacica:

Szerintem jobban, mint egy gyerekszitter... És a 'nevelted', ha nem tetszik valami, nem fog visszabeszélni. :-)

2013.11.09. 12:25:29

@diggerdriver: Mondjuk ha arra gondolsz hogy kulonbozo borszinu emberek hordanak poppy-t, akkor azon tenyleg nincs mit csodalkozni, mivel mindenfele borszinu emberek harcoltak a brit hadseregben a vilaghaboru alatt. Konnyen lehet hogy a melletted ulo indiai / fekete stb. illeto kozvetlen felmenoi veteranok arrol az oldalrol. Mig ez a magyarok eseteben sajnos valoszinutlen. A mi felmenoink, nagyreszt persze akaratuk ellenere, de a britek / szovetseges hatalmak ellen kuzdottek annak idejen. Ettol fuggetlenul en hordtam poppy-t, mert azonosulni tudok azokkal az ertekekkel amiket kifejez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.09. 17:20:54

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Pont erre gondoltam én is.
Bár én a gondolatsort valószinűleg máshogy folytatnám:)))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.09. 17:22:42

@DieNanny:
Arra a filmre gondolsz amelyikben Burt Lanchaster a Dzsingisz Kán?
Ritka nagy röhej az a film:))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.09. 17:30:36

@DieNanny:
Gyakorlatilag ugyanaz a szerepe mint a kokárdának csak itt nincs lejáratva.
Műanyag pipacsvirág vagy fém kitűző.
Autók hűtőrácsán is gyakori.
A veterán katonák tiszteletére van akik minden évben felvonulnak a Királyi Lovastestőrség laktanyája mögötti térre.
A nemzeti büszkeséget fejezi ki.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.09. 18:16:28

@sorsolo: én nem integrálódok, én csak vagyok. pont az a jó a helyzetemmel, hogy nem várja senki, hogy integrálódjak, nem is lehet. illetve nagyon szépen lehet több világ között ide-ode slisszolva minden oldalnak kimazsolázni az előnyeit.

a nevem nem magyar, a vezetéknevem német, és olyantól kaptam, akit látni se szeretnék, a keresztnevem sem magyar, és soha senki nem szólított rajta egyébként sem, volt mindig becenevem, ami angolul viszont fiúnév. szóval a név csak egymás mögé tologatott random hangok sorozata. ha olyanom lenne, lecserélném simán a mostani becenevem is, egy másik iskolában.

többek között azért nem szeretem Yangont, mert csak taxival vagy busszal lehet közlekedni, a motorok be vannak tiltva, nem lehet csak úgy fillérekért céltalanul mászkálni. ráadásul sehol a környéken egy hegy, vízesés, vagy bármi, ami nem lapos semmi vagy nem maga a város (tulképp egy nagy falu). nagyon vidám, jókedvű, élettel teli hely, és simán értem azokat, akik szeretik (persze leginkább az igen jelentősen pezsgő expat social life miatt), de nekem nem jött be. viszont ezt tudtam előre, a "karrier" meg a pénz hozott ide, de attól még nehéz.

ez a hontalan vagy hazátlan is a szavakon lovaglás, és tényleg azt jelenti, mintha meg lennék fosztva valamitől, pedig nem, egyszerűen nem kérdés, ahogyan (kicsit profánul) az sem kérdés, hogy mondjuk legyen-e magassarkú cipőm vagy kutyám. komolyan nem szoktam érteni, hogy mit nem lehet ezen érteni. nem szerencse vagy nem szerencse, jó vagy nem jó, hanem egy állapot.
egyébként rettegek attól, hogy hét év után először megyek látogatóba "vissza". de szerencsére mondhatom, hogy nem volt választásom, menni kell.

mér van az az érzésem, hogy te tudod, én ki vagyok, mármint HÁ-n kívül is? azért jobb lett volna, ha a privátra privátban válaszolsz....

______________ (törölt) 2013.11.09. 19:32:33

a kommentek alapján többen is félreértettétek a cikk egyik állítását:
"itt bizony nagyon sok olyan ember van, aki fenn hordja az orrát"
az "itt" nem a határátkelőre vonatkozott, hanem Nóri ausztriai munkahelyére! ha valaki olvasta a cikk születésének körülményeit, akkor ez nyilvánvaló számára.
talán ezért volt némelyik reakció szokatlanul kritikus. :)

@Chang Yai:
meg vagy fosztva valamitől, nem kérdés. akkor is, ha nem hiányolod.
ha nincs magassarkúnk, akkor mindketten meg vagyunk fosztva a magassarkú cipők birtoklásától is (akkor is, ha bármikor vehetnénk egyet). a hazától megfosztottság esetében ráadásul nem is a döntésünktől függ dolog.
jelzem újra: nem vagy attól másodrendű polgár a szememben, hogy nincs hazád. (és jelzem azt is, hogy sokak szemében meg igen - de miért ne lépnénk át elegánsan a nekünk nem tetsző, általunk érvénytelennek tartott véleményeken?)
[ezért nem is értem, a mai cikk ürügyén miért vitatkoztok homofób keresztény nézetekkel. meg olyasmivel, hogy egy nő igénytelen, ha nem festi magát.
számomra olyannyira diszkreditálja magát az, aki ilyesmiket állít, hogy le sem állok vele a témáról vitázni. a röhögéstől nem bírnék gépelni. :)
jobb lesz attól a világ, ha ilyesmikről folytatunk párbeszédet? vagy mi sarkall arra, hogy vitázz? van olyan ember, aki szerint ilyen kérdésben meggyőzhető a másik???
ez persze nem azt jelenti, hogy az adott személyt nem tartjuk méltónak arra, hogy szóba álljunk vele (- bár tény, hogy az ilyen vélemény hangoztatása jelentősen megnehezíti, hogy partnerként, komoly embernek tartsuk a másik felet :) ). csak tudatosan átsiklunk az ilyen kijelentésein.]
talán azért nem vagy másodrangú, mert nem a te minőséged szenvedett csorbát, hanem max. a szocializációd.

attól, hogy engem nem foglalkoztat isten vagy a vallás vagy a szoláriumozás hatása, nem csodálkozom, hogy a hívők meg a szolisok azt gondolják, hogy ez a világ egyik fontos kérdése.

karrier és pénz - Yangon. hm. nem mondom, hogy nem hangzik különösen. :)
nem tudtam / gondoltam, hogy ez a két fogalom ilyen komoly szervezőerő az életedben - még ha idézőjelben is van.
de ha így is van, akkor is meglep, hogy ezt Burmában vél(t)ed megtalálni.
olvastam, amiket az angoltanárok mobilitásáról írtál. miért nem állsz tovább, ha mégsem jön be a hely?

és mi rettenetes a hazalátogatás gondolatában?

"mér van az az érzésed"? hát, mert felfedtem, hogy bennfentes információval rendelkezem... ;)

a publikus reakcióban szerintem semmit olyasmi nem volt, ami személyes üzenetet indokolt volna. vagy rosszul látom?

puhacica 2013.11.09. 21:07:36

@DieNanny: ez hamarosan kiderul, anyu mondta, hogy a szomszedban lakik egy no, aki egy idoben angliaban takaritott meg kutyara vigyazott, aztan majd jol megkerdezi, mi ujsag a temaban.

2013.11.09. 21:12:04

@diggerdriver: Ja es orulok hogy visszatertel az esztetikus kepekhez :). Ez a mai remelhetoleg meg Birca mercejevel merve is igenyes no - bar a sminkje sajnos nem lathato...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 21:52:17

@Barátusz: Nahh...:-)))) Most teljes erővel a beilleszkedésre koncentrálok itt Angliában, nem marad energiám most posztot írni róla,,,,:-P

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 21:55:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: Nahh, házinyúlra nem lövünk, ugye ?!
De úgysem hagyom magam kifaggatni....de nincs magán nyelvtanárom sem...:-))
Amúgy meg olyan izé vagy!!!! :-DDDDD Lazuljáááál leeee! :-)))

BTBTBT 2013.11.09. 22:46:49

@sodalisO:
Illeszkedjél csak ezerrel. :)))
Nem azt mondtad korábban, hogy köszönet a HÁ-nak, mert lett lovagod?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:02:03

@Barátusz: Nah! A HÁ-n aug. 9.-én kínomban és teljes padlótfogott állapotomban hangosan kikiabáltam a világba az összes bajomat....és egy csomóan próbáltak belém lelket önteni így-úgy. És volt , hogy ténylegesen kaptam megerősítést , bíztatást, amitől sikerült talpra állnom./Tehát ebből az aspektusból köszönöm a HÁ-nak!/ És az önbizalom, a megújult tartás segített sztem abban , hogy egyszer csak valaki észrevett! :-))))

BTBTBT 2013.11.09. 23:09:13

@sodalisO:
Ne mondd már, hogy ha (nemcsak a fodrászatban) írtad le magadat feltűnő jelenségként, akkor korábban nem vettek észre? :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:17:29

@Barátusz: Hát, ha most egy buta szőke lennék, akkor elkezdenék dicsekedni, hogy ja de, persze, meg izéééé....de nem, egyszerűen nem, gondolhatod, hogy észrevettem volna azért....azt észrevettem persze, hogy meg-meg néznek néha, de ennyi....azt mondják, egy nőn látszik, ha falakkal veszi magát körbe, épít magaköré egy bástyát, amivel mindentől meg tudja magát védeni...és állítólag ezt a pasik nagyon megérzik, ha valaki megközelíthetetlen, vagy bezárkózott.....szerintem én ilyen voltam hosszú-hosszú évek óta.....ennyi

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 11:12:49

"meg vagy fosztva valamitől, nem kérdés. akkor is, ha nem hiányolod."

engem nagyon bosszant, ha valaki próbálja definiálni, hogy én ki vagyok, mit érzek, vagy mi hiányzik.
megfosztás azt jelenti, hogy az ember nélkülöz valamit.
én nem nélkülözöm a hazát, gyerekkoromban is úgy éreztem már, hogy elcseréltek, soha nem volt olyan hazám, amilyet a nagyokosok megálmodtak ilyen nagy fogalomnak.
még az is hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor elkezdtem angolul beszélni és ezáltal elszakadhattam sokmindentől, aki voltam.

>[ezért nem is értem, a mai cikk ürügyén miért vitatkoztok homofób keresztény nézetekkel. meg olyasmivel, hogy egy nő igénytelen, ha nem festi magát.

szerintem van olyan szintű sötétség és butaság, amit nem szabad szó nélkül hagyni. akkor sem, ha úgyse lehet meggyőzni. mert ha mindenki hallgat, akkor cinkosok leszünk.

> karrier és pénz - Yangon. hm. nem mondom, hogy nem hangzik különösen. :)
nem tudtam / gondoltam, hogy ez a két fogalom ilyen komoly szervezőerő az életedben - még ha idézőjelben is van.

azért, mert az ember csak egy csórikám lenézett angoltanár, még lehet, hogy életében egyszer egy olyan iskolában szeretne tanítani, ahol a főnöke legalább látott már gyereket, és nem kell minden normális dologért megküzdenie. szerettem a thai iskolámat, lehetett normáli munkát végezni, nem kellett állandóan megalkudni és hülyeségeket megcsinálni, de túl sok lett a küzdés. mivel nem vagyok native, illetve nem tudok angol /usa útlevelet meglobogtatni, a legjobb iskolák nem fognak szóbaállni velem, tökmindegy, milyen tapasztalatom van. Yangon kivétel, itt még mindig lasszóval kell fogni a tanárokat (ennek is vége lesz hamar).
pénzkérdés érdekes, miért lenne meglepő akárkinek is, hogy az ember gyűjt ezerrel, akármire. nyugdíjra, gyerekre, házra, utazásra, biztonsági tartaléknak, valami álomra, amit senkinek nem mond el.
viszont nem csinálnék olyat, akármennyi pénz, ami alá nem tudom a nevemet adni. nem a pénz a minden. nagyon nem.
ezért se vagyok valami jól perpill.
a két tényező együtt, a jobb iskola ÉS a dupla pénz elég motiváció volt arra, hogy idejöjjek, és azt mondjam, akármi is lesz, az ember egy évet kibír. sajnos sodródásból aláírtam még egy évet, nem voltam olyan állapotban, hogy döntéseket hozzak, de a nemdöntés is általában döntés.

> olvastam, amiket az angoltanárok mobilitásáról írtál. miért nem állsz tovább, ha mégsem jön be a hely?

mondjuk mert egy tisztességes ember nem sétál ki egy iskolából tanév közepén, akármi is történik, ami nem közvetlen emergency. még 15 tanítási hét van (de ezt a nagyfőnök számolja minden egyes hétfőn assemblyn, egyébként én elveszteném a fonalat.)

> és mi rettenetes a hazalátogatás gondolatában?

minden.
például az a magyar szokás, hogy az égvilágon mindenki megítél és beszól.

>"mér van az az érzésed"? hát, mert felfedtem, hogy bennfentes információval rendelkezem... ;)

az lehetett volna simán szemfüles facebookolvasás is, de elhintettél még egy olyan infót, amit nem fogok megismételni, amit talán említettem itt futólag, de ahhoz mániákusan kell jegyzetelni, hogy az embernek minden megmaradjon.
mivel nincs errefele sok magyar, tökmindegy, vagyok aki vagyok, de nem akartam volna soha tálcán feltálalni, aki meg akar találni, ásson utána legalább három és fél percig.
szerintem nem tisztességes, ha olyan pozícióból beszélgetsz, hogy te tudod, én ki vagyok, nekem meg fogalmam sincs, és nem akarok a tetű lassú netemmel esetleg morzsákat bogarászni a hozzászólásaidból órákig, hogy rájöjjek :-(

Az Ingázó 2013.11.12. 12:03:38

Elolvastam mindhárom bejegyzést, de azon kívül, hogy a poszttoló csapongó lelkiállapotát sikerült kielégítö mélységig feltárni, nem értem igazán, hogy mi a probléma. Van böven munkalehetöség Bécsben is, miért nem próbálkozott inkább ott?
Mellesleg ez nem ingázás, hogy 3 hónapot dolgozik, majd 3 hetet itthon van... pont az ilyen bentlakásos munkák szoktak a leggátlástalanabb, legmegalázóbbak lenni.
Ha ennyire hiányzik mo. de az osztrák fizu bejön, akkor keressen munkát Bécsben vagy valahol a határ közelében, és lakjon magyarországon. Akkor majd megtudja, milyen ingázni...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása