oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 11. 06:45,  Lakásból otthon 430 komment

2013. október 11. 06:45 Határátkelő

Lakásból otthon

Vajon melyik az a pillanat, amikor egy lakásból otthon lesz? Érdekes helyzetet teremt persze az is, amikor külföldre kerülve meg kell barátkozni a helyi szokásokkal, például Svájcban azzal, hogy nincs függöny az ablakokon. Ma folytatódik Ildikóék svájci kalandja, melyben naplószerűen követhetjük nyomon egy beilleszkedés mindennapjait. (A sorozat első két részét itt és itt olvashatjátok el.)

cím_69.jpg

2013. május 28., kedd

Szofival az élet

Három csodálatos gyermekem van, akik a világ legboldogabb anyukájává tesznek nap, mint nap.

Meg ki is kergetnek belőle gyakran.

Sári és Barni már elindultak az útjukon, remélem, hogy szép lassan egyenesbe jönnek. Sok idő, türelem, kitartás és egy jó erős hát kell hozzá, aki az összes terhüket cipeli. Hogy milyen erős hátam van? – na, arról is mesélek mindjárt, de előbb visszatérek legkisebb gyermekemhez, akitől ezúton kérek bocsánatot, amiért eddigi beszámolóimban alig említettem.

Amikor a Svájcba költözés gondolata felmerült, elsőként az iskolával, óvodával kapcsolatos kutatómunkát kezdtük el. Az iskola „sima ügynek" tűnt, de mint megtudtuk, az ovi másképp működik kint.

Csak 4 éves kortól kezdhetik el a gyerekek, így egyértelművé vált, hogy míg Barni az ovi „első osztályát" tapossa, addig Szofi szépen otthon marad velem. Már akkor dilemmáztam, vajon mi lesz vele, velünk? Őt mennyire viseli meg a változás?

1. Játszótéri hangulat.jpgJátszótéri hangulat

Az otthon töltött 8 hónap alatt beszokott egy közösségbe, barátai (szerinte testvérei) lettek, nevén nevezte az óvó néniket, együtt barkácsoltunk Karácsonykor és Húsvétkor, majd egy megható Anyák napján is volt alkalmam részt venni és megtapasztalni, hogy milyen édes, de még mindig mennyire anyás is, ... és ezzel véget is ért a közösségi élet egy időre.

Május 13-a óta újra együtt töltjük a napjainkat. Együtt kísérjük el Barnit oviba, együtt intézzük el a hivatalos dolgokat, együtt főzünk, majd együtt megyünk délben Barniért az oviba, és ez így megy minden nap. Visszalépés? Sokat gondolkodom rajta, de bármikor, ha RÁ nézek, egyértelmű a válasz: NEM!

Egy vidám, kiegyensúlyozott, kedves, önálló kislányt látok körülöttem sertepertélni, aki iszonyúan élvezi és persze ki is használja ezt a remek helyzetet! Naná, hogy egyszer sem ejtette volna ki a száján, hogy esetleg ő is szeretne Barnival oviba menni!

Tudom, nagyon sok összetevője van annak, hogy egy anyuka mennyi ideig tud otthon maradni a gyermekével, de osztom azt a véleményt, hogy ezeknek a kis emberkéknek legalább 4 éves korukig otthon, anya mellett a legjobb, és a mai felgyorsult világban sem maradnak le semmiről.

1. Alkotás közben.jpgAlkotás közben

Visszakaptam Szofit újra, akit bármikor, ha már a 13 Barbie-baba és az 5. társas is unalmas, lehet puszilgatni, ölelgetni, gyömöszölni, mint egy „csecsemőt", ahogy néha nevezi is saját magát. S hogy meddig lesz ez így? Azt még nem tudjuk, ezzel a kérdéssel még nem mertem bombázni az óvónőket.

Az a vágyam hát, hogy mindhárom gyerkőc tanuljon németül, Szofinál továbbra is csak vágy, de nem lehetetlen. Szemfüles anyukaként hamar kiszúrtam az óvoda hirdetőtábláján, hogy működnek ún. Spielgruppék(=Játszócsoportok) is, ahol 2-3 éves kortól várják a kicsiket heti 1-2 alkalommal.

Azt hittem, ez amolyan gyermek-anyukás program, de mint kiderült, csak a beszoktatás idején maradnak az anyukák. Amikor a kicsi megszokja a környezetet, onnantól csak a vezetővel, egy segítő anyukával és a többi gyerekkel tölti a kb. 2,5 órát.

Egy csütörtöki napon belekóstoltunk a Játszócsoport életébe. A foglalkozásvezető sajnos arról tájékoztatott, hogy most nincs szabad hely egyik csoportban sem, várni kell. Szofi cuki volt, ahogyan félősen, 2 lépést előre, egyet vissza tempóban felfedezte a játszószoba minden kis szegletét: volt ott babakonyha, boltos pult, hercegnős és más ruhákat kínáló öltözősarok, kézműveskedéshez összetolt asztalok és székek, pihenőkuckó.

1. Spielgruppe.jpgSpielgruppe

Nagyon tetszett mindkettőnknek, így 1 óra után csak akkor tudtam a babakonyhából kiimádkozni, amikor a többiek tízóraihoz készültek. Hasonlóan, mint az oviban, az apróságok elővették a saját kis zsákjukat, abból pedig enni-, és innivalót.

És hogy lesz-e folytatás? Csak remélni tudjuk. Most várólistán vagyunk és bízom benne, hogy egyszer megcsörren a telefon és azt mondják, van egy szabad hely, mehetünk! Addig is élvezem Szofikám cseppet sem unalmas társaságát: a közös reggeli sétákat, a tevős-vevős, de nyugodt délelőttöket, a közös Zingózást a nappaliban, a napozást a teraszon, az ölembe bújást olvasás/írás közben, a cserfességétől hangos, vidám buszozást... és amikor azt kéri: „Anya, most énekeljük az Orgonyásat!" (értsd Orgona ága c. dal) és rázendítünk, akkor egyszerre még azt is elfelejtem, hogy séta ide vagy oda, néhány méter megtétele után az ölembe kéredzkedik, összeveszünk, végül mégis ő az erősebb és én csak cipelem, cipelem, cipelem... na, többek között ezért is ilyen erős a hátam!

1. Anyával összenőve.jpgÖsszenőve

2013. május 31., péntek

Egy csésze forró tea

Áztatok már úgy bőrig, hogy amikor kinéztetek reggel az ablakon és szakadt az eső, s bár tudtátok, hogy nincs semmi fontos, halaszthatatlan dolgotok, intéznivalótok, mégis kimentetek az utcára? Sőt, nem csak az utcára, az erdőbe, kirándulni? Na, velünk ma pont ez történt! Ezt hívom én tudatos bőrigázásnak!

Úgy kezdődött, hogy mint korábban említettem, Barniék órarendjében a péntek az erdei kirándulás napja. Frau Brütsch, az óvó néni ide is kért szülői segítséget, én erre is szívesen jelentkeztem! Szerdán már kérdezgettem, hogy mit gondol, megyünk-e pénteken az erdőbe, mire azt mondta, csak akkor nem megyünk, ha nagyon rossz idő lesz!

Tegnap este Barni már azon törte a buksiját, vajon lesz-e elég szerencséje, hogy a hét utolsó napját anyával töltse, vagy egyedül kell helyt állnia az oviban. Rendre kérdezgetett, én meg hárítottam, nem akartam megígérni semmit, mondtam neki, hogy várjuk meg a reggelt, akkor látjuk, milyen idő lesz és minden kiderül.

Reggel jött álmosan és újra kezdte: „Anya, megyünk ma kirándulni?" Rögtön rávágtam, hogy „Barnikám, nézd, szakad az eső, szerintem nem megyünk." Azért bennem csak ott motoszkált az a kijelentés, hogy „csak akkor marad el a túra, ha nagyon rossz idő lesz". Most rossz idő van, vagy nem eléggé? Nekem az volt, de Frau Brütschnek? Mit csináljak?

Biztos, ami biztos, előkészítettem hát a hátizsákokat, bele az elemózsiát, innivalót. Szofi még aludt, én vállaltam a kíséretet, az óra meg már 8.10-et mutatott, valamit lépni kellett. Felöltöztünk Barnival és átszaladtunk az ovihoz. Mindenki öltözött, készülődött.

2. Ovis kirándulás.jpgMár mindenki sorban állt

Megkérdeztem Frau Brütschöt, hogy mi a helyzet, mire közölte, hogy bár nincs jó idő, azért 3 perc múlva indulunk! Ha meggondoltam magam, semmi gond, van még egy kísérő, maradhatunk otthon nyugodtan. Hú, hidegzuhany. Egy perc alatt kellett eldönteni, mit csináljunk.

Megbeszéltem vele, hogy hazarohanunk, összepakolunk és utánuk megyünk. Úristen, ez most komoly? Szakadó esőben megyünk az erdőbe? Talán ott nem esik ennyire? Mi értelme van ennek? Te jó ég, vízálló nacim sincs! – futott át az agyamon számtalan gondolat, miközben Barnival szaladtunk haza.

Gyors öltöztetés, fényképező be a zsákba, magamra kaptam Gábor profi, M-es vízálló naciját, a derekánál tekertem egyet rajta és már kint is voltunk a szakadó esőben! Az erdőt egész gyorsan elértük, távolabb már láttuk felszállni a fehér füstöt, de persze nem azért, mert az eső elállt, hanem mert Frau Brütsch már a grillezéshez rakta a tüzet!

2. Esőben is tanulni.jpgNem számít, ha esik

Mentünk az emlékezetünk után és megtaláltuk őket! Sok kis ázott veréb, akiknek egy csoportja a tűznél melegedett, a vagányabb fiúk fogócskáztak, bújócskáztak, az érzékenyebb lelkű kislányok pedig pityeregtek.

Az óvó néni és a másik kísérő anyuka tüzet varázsoltak, majd esernyővel őrizték azt, hogy a kolbászok megsüljenek! Barni egy percre sem ment el mellőlem, Szofi pedig vigasztalhatatlanul sírt és azonnal haza akart menni! Ehhez csatlakozott még Lilly-Luna is, aki szintén nálam keresett vigaszt. Mit csináljak, mit csináljak?

Ösztönösen cselekedtem: 3 kisgyerek hideg kezecskéjét fogtam és mentünk jobbra-balra, ugráltunk, hol magyarul, hol németül énekeltem nekik, mindent bevetettem, ami eszembe jutott. Őrület, ez tényleg velünk történik?! – gondoltam.

Hát persze, SŐT, szakadó eső ide vagy oda, az óvó néninek még arra is volt gondja, hogy a szétesni látszó gyerekhadnak megtanítsa, hogyan lehet fűrészelni! Kisméretű fűrészt, vékonyabb fát vett elő, és bárki, aki akarta, fűrészelhetett egy kicsit!

2. Hogyan kell fűrészelni.jpgÍgy kell fűrészelni

A kíváncsiság, lelkesedés ki is tartott, míg a kolbik megsültek, aztán már mindenki a tűznél melegedett. Szofi is megnyugodott, vacogva majszolta a sült virslit az ölemben, majd jött Barni is, én meg nem győztem karolni, ölelni, melegíteni őket! Igaz, tiszta víz voltam én is, de az volt most a legkevesebb.

Közben nem hagyott nyugodni a gondolat, vajon miért kellett esőben kirándulni, miért nem lehetett elnapolni? Frau Brütsch erre haláli természetességgel azt válaszolta, hogy ők télen-nyáron, hidegben-melegben, esőben-hóban is kimennek, legfeljebb rövidebb időre.....

Ázva, fázva értünk vissza az ovihoz. Mindenki ruhájából, cipőjéből, hátizsákjából csöpögött a víz, a saras lé, ahogyan segítettem a gyerekeket vetkőztetni. Hálásan néztek rám, majd vidáman szökkentek be a csoportszobába. Frau Brütsch számára nem volt kérdés, hogy mi hazamegyünk, csak bólintott huncutul mosolyogva, majd nagyot kacagtunk, amikor elköszöntünk egymástól és megjegyeztem, hogy „ezt a napot soha sem fogjuk elfelejteni!"

2. Esőben fürészelni.jpgEsernyő alatt sül az ebéd

Otthon, édes otthon: jégcsapgyerekek bebugyolálása, ruhaszárítás, tej és vízforralás, ebéd előkészítése, közben folyamatosan kattogott az agyam: most jó anya vagyok vagy felelőtlen?

Egy csésze kávé és egy forró tea helyre tett.

2013. június 3., hétfő

Lakásból Otthon

Bármennyire is vártuk, a hétvége sajnos nem hozott nagy változást, már ami az időjárást illeti. De a lelkem mégis feltöltődött, mert jó dolgok történtek velünk!

Szombaton végre sokáig aludhattunk, aminek van előnye és persze hátránya is. Előnye, hogy nem kell automatikusan berögzött „tornagyakorlatokat" végezni, hátránya, hogy a délelőtt úgy elszalad, hogy egyből az ebédkészítéshez foghatok.

A hátam, vállam még mindig eléggé fájt, de nem rohantunk sehová, így a reggeli lustálkodásba egy jó kis masszázs is belefért! Közben megbeszéltük a napi programot, hogy a szakadó esőben nincs értelme kimenni, inkább turbózzuk fel picit a lakást, hogy hangulatosabb, otthonosabb legyen.

3. Gyerekszoba 2.jpg

A lakásunk 110 nm-es, 4,5 szobás, nagyon kényelmes. Sárának és nekünk külön szobánk van, a Kicsik egy szobában alszanak. A konyha pont elég nagy, elszeparált. Külön étkezőnk van, egy szép, tágas nappalink, ezekből 1-1 erkély is nyílik. Bár mi 80 nm-en is ugyanilyen jól meglettünk volna, az itteni szabályok szerint egy 5 tagú családnak min. 4,5 szobás lakás dukál, tehát kisebbet nem is bérelhettünk volna.

Míg tavaly egy rémálom volt a Zürich környéki lakáskeresés, idén olyan szerencsésen alakult, hogy az első megnézett winterthuri lakás összejött! A lakáskeresésben, megnézésben tavaly nekem is volt részem, el se akartam hinni, hogy itt így mennek a dolgok: az egyik lakást este 6 órakor lehetett megnézni. Mikor odaértünk, a ház előtt rengeteg ember toporgott, nem értettem az egészet.

Aztán Gábor megnyugtatott, hogy itt ez a normális, egyszerre jön minden érdeklődő, és akinek tetszik, az megpályázza a lakást. Hát, fura volt egyszerre 20 másik idegennel szobáról szobára sétálni, de nem volt más választás.

A bejárás végén az ingatlanos mindenki kezébe nyomta a jelentkezési lapot és a pályázáshoz már csak egy nagy adag szerencsére volt elsősorban szükség. Nekünk sokáig nem volt, nem értettük, mi lehet a gond, de ha nagyon meg akarom magyarázni, talán az, hogy a sors így akarta.

Ez a lakás viszont telitalálat egyelőre! A kert hiányzik ugyan, de cserébe sokkal többet kirándulunk, utazunk hétvégeken. Nekem, mint nőnek nagyon furcsa volt először, hogy a lakások többségének ablakán nincs függöny. Inkább letekerik félig a redőnyt, hogy ne lássanak be, vagy nem tesznek fel semmit.

3. szoba.jpgFüggönnyel azért más

Gábor a lakást szépen kifestve, de csontüresen vette át. Első dolgunk volt a méretek szerint megtervezni, hová mi kerüljön, majd jött a bútorkeresés. 1-2 bútort kivéve, mindent a ricardon vettünk, jó áron, jó állapotban.

Míg Gábor dolgozott, én Magyarországon munka és gyerekek mellett licitálási lázban égtem, hogy a miénk legyen a kinézett portéka. A legtöbb sikeresen összejött, ezt követően már Gábor bonyolította a szállítást, fizetést.

A függöny nálunk nem volt kérdés, mindenképp szerettünk volna. Gábor minden méretet megadott, fotókat küldött a karnisról, akasztóról, majd ezekkel jártam be az érdi üzleteket, hogy mindent megkapjak. A függöny Svájcban állítólag horrorisztikusan drága, ezért hiányzik sok helyen, de ha itthon vettünk volna az összes ablakra új függönyt, hát, az sem lett volna olyan olcsó!

Ezért anyósommal előszedtük az összes megmaradt, de szép függönyanyagot és ő ügyes kezével pár nap alatt nagyon szép ablakra-, és ajtóra valót varázsolt nekünk útravalóul. Két hét után elérkezett hát az idő, hogy ezek is elfoglalják méltó helyüket. Sőt, szombaton remek alkalom kínálkozott arra is, hogy egyúttal feltegyük a lámpákat és felfúrjuk az előszobaszekrényt, aminek a hiányát egyre jobban éreztük.

Mivel a gyerekek mindig az elsők, így most is az ő szobájuk készült el elsőként. A függönyöktől megváltozott a szoba, hangulatosabb, barátságosabb lett. A fúrással viszont megszenvedtünk, mert a mennyezet olyan kemény betonból van, amit Gábor eddig profinak hitt fúrója is csak kitartó munka és az én könyörgésem árán fúrt ár. De legalább a mennyezeti lámpák felkerültek!

3. Gyerekszoba.jpg

Szofi baldachinjánál már Gábor is feladta, már az sem volt hatásos, amikor rám nézett és látta a könyörgő, kérő tekintetemet: hisz már csak egyetlenegy lyuk kellene! Na, akkor én is beletörődtem, hogy várni kell addig, míg szerzünk valami hiper-szuper, erősebb fúrót. De vajon mikor és honnét?

Ugyanúgy elgondolkodtatott, mint az, hogy valahányszor kinéztem, még mindig szakadt az eső és nem értettem, hogyan bír el a svájci föld ennyi csapadékot? És mikor mehetünk már végre kirándulni? Mi lesz az én hegyeimmel? Mert akárhogy is van, hegyvidékről származom és egy idő után hiányoznak a hegyek."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr925562635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shanarey 2013.10.11. 22:26:17

@ilkafirka:

Zöldben is van némi választék
amelyikre az van írva Schlagbohrmaschine, az az igazi falfúró kategória, és úgynevezett SDS+ tokmánnyal rendelkeznek.
Annak azért a betont vinnie kell, persze ahogy mások is írták a betonvas és a kavics az macerás, de ehhez kell a tapasztalat.

BTBTBT 2013.10.11. 22:30:00

@Shanarey:
Az tényleg semmi pénz.
Ha egyszer hordozható vételére adod a fejedet, a Seagate meg a Western Digital eszméletlenül megbízhatóak. Hosszú távon is.

Egyszer elnéztem az Argos-katalógusban, és sikerült nemcsak kiválasztanom, hanem kifizetnem és hazavinnem is egy külsőt, pedig hordozhatót akartam.
A röhej, hogy a hordozható is külső, és a külső is hordozható, csak ugye a méret meg a táp a különbség. :)
Otthon gondban voltam, amikor kiderült, hogy rosszat vettem, és amikor visszavittem, még nagyobb gond volt, hogy az ügyfélszolgálatos lány nem akarta visszavenni, mondván: nem érintetlen a csomagoláson a zárjegy.
Ritkán kellett vagy 10 percig kötnöm az ebet a karóhoz, hogy ha nem bontom ki, akkor nem tudom meg, mi van a dobozban, de aztán mivel annyira hajthatatlan voltam, a lány feladta, és azt mondta: csak most az egyszer, csak magának, és ne hirdesse, hogy ilyesmit csináltam. :)
Azóta nagyon odafigyelek, hogy csak a portable címszó alatt keresgéljek.

@sodalisO:
A "farkas"-t átvitt értelemben, a fantáziád megmozgatásával képzeld el. :)))

@rezsoatya:
Nekem olyan portable-val még nem volt dolgom.

Mondjuk nem hiszem, hogy ugyanúgy össze lehet rakni, ha egyszer valaki szétszedte, mert csavar az nincs benne, és ha por ment bele, cseszheted a mágneses lemezeket.

Shanarey 2013.10.11. 22:31:11

@sodalisO:

Sajnos a kettő nem jár együtt.

Épp a napokban gondoltam rá hogy nagyon zabálhatnékom van valami otthoni féle sütemény, vagy egyéb kelt tészta kategóriára.

De errefelé a jóég tudja a hozzávalókat hol és milyen néven kell keresni. Mivel nem értek hozzá, ezért ez felejtős lesz.
De ettől a zabálhatnék nem múlik el:-(

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:32:16

@sodalisO: én tudok sütni, mégsem vagyok nagymama... :-P

(hogy is van ez? minden nagymama süt, de nem minden sütő nagymama, vagy hogy... ezt a bogár/rovarral ismerem...)

Shanarey 2013.10.11. 22:33:00

@Barátusz:

Az én olvasás vezérlő chip-em automatikusan javítja a szöveghibákat, így ritkán veszem észre ha efféle az utamba akad.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:37:04

@Shanarey: így van! A huszadik lyuk után már a 21-iket befúrni a mennyezetbe gyerekjáték! A fölösleges lyukakba meg virágot lehet akasztani!
Amire meg az van írva, hogy BOCTOK6, az a legerősebb!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 22:37:08

@Quercus58: :-))))
Lättad mär élöben? Honnan tudod, h hogy néz ki?
@Barátusz: Erröl nekem most az Austi Powers egyik jelenete ugrik be...
@tilmir: De azt csak akkor tudod, ha megfelelö méretü bizbaszt vettél. :-) Amugy az mär milyen, h a kék-särga äruhäz (meg az Aldi, Lidl és barätai) karnisra valo függönyöket ärul készen? :-)
@madscientist: A kockahäzépitészet a sporoläs miatt megy...a minöség sem az igazi az ujépitésüeknél. Gyorsan, olcson, olcsobol, és minél többért kiadni/eladni. :-( A fehér falak sztem amiatt vannak, h a lakäst ugy kell ätadnod, mint ahogy ätvetted. A fehér falnäl meg nincs mellébeszélés, h märpedig ilyen ärnyalatu volt akkor is amikor megkaptam a lakäst. :-)
@diggerdriver: Ma lättam egy tök jo megoldäst, és te jutottäl eszembe. :-) Markolokanäl virägcserépként funkcionält.
@rezsoatya: Don't panic! Barätusz mär el is foglalta a helyedet.

Shanarey 2013.10.11. 22:37:24

@rezsoatya:

Minden nagymama süt, csak nem mindegyiknek sikerül jól.

ilkafirka 2013.10.11. 22:38:04

@Shanarey: most nem tudom megnézni, de szerintem ilyenünk van. köszi :)

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:39:45

@Shanarey: receptet küldjek? :-)))
Sőt az Inverness-i boltokat is tudom fejből, ha közel vagy hozzá!
10 hónapig dolgoztam ott!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 22:40:03

@charlieharper: Nem én lättam, hanem az uram...amint hajnali fél 2-kor csokiért ment az ällomäsra. :-) Mondta is, h pfejj a perverz diszno pornot nézett. Én meg kérdeztem a részletekröl, de azt mondta, pasit nem kukkol. :-) Amugy is ilyen magasföldszint szerüségü a lakäs, és csak a TV-t lehetett lätni, mert az a falon van rögzitve.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:41:12

@Shanarey: az én nagymamám jól sikerült... :-P

BTBTBT 2013.10.11. 22:42:45

@Shanarey:
Én viszont nem bánom kijavítani magamat, ha hibázok. Vagy hibázom?

Cirkost is tud sütni az a nagymama?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Mellik AP-jelenet is? Nagyon régen láttam az első kettőt. Nem sokra emlékszem. Arra igen, hogy E. Hurley karaktere robotként hal meg a 2. rész elején.

Nem előfeltétel a nagy csöcs.
A testi harmónia fontosabb, mert kevésbé vicces látvány van annál, aki például vékony, de két felfújt dudát egyensúlyoz elől. :)))

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:43:30

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): hát most esküszöm, vissza kellett nézzem, hogy miben is... megnyugodtam... viheti... mindet!

Shanarey 2013.10.11. 22:49:38

@Barátusz:

Már 20 éve nem süt semmit.
She is gone.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 22:51:44

@Barátusz: Jajjj, értem, értem, de nem minden mozgóra ugrok :-)))
@rezsoatya: én meg sütni sem tudok, nagymama sem vagyok, most akkor mi van ? Nekem annyi??? :-DDD
@Shanarey: Nekem az a szerencsém, hogy a süteményekért nem megyek 1 lépést sem feleslegesen. Mondjuk meg is látszik a versenysúlyomon!! De egy jó kis szaroskörmös pacal, vagy kis cuccos halászlé, vagy bármi nehéz, zsíros,emészthetetlen igazi magyaros kaja jöhet hegyekben! :-)))))

Shanarey 2013.10.11. 22:52:14

@rezsoatya:

Nincs cirill betű a gépemen.
cpaciba

BTBTBT 2013.10.11. 22:52:49

@rezsoatya:
You are generous, sir.

@Shanarey:
És előtte tudott?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Kívánós voltál? :)))
Most komolyan: a férjedet kivéve ki megy hajnali fél 2-kor csokiért?
Éjjel-nappali nincsen felétek? Spájz, ahol nem kér kenyeret-alapon lehet felhalmozni az édességet?

Shanarey 2013.10.11. 22:53:25

@sodalisO:

Ne szivass, efféle kajákra gondolni sem merek, mert kilyukad a hasam.

BTBTBT 2013.10.11. 22:55:26

@sodalisO:
Ez a nagymamák sorsa. :)))

Mi van a cuccos halászlében?

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Ne vedd személyeskedésnek, de biztos, hogy ilyen esetben az asszony is annyira oda van a pasija közeledésedért?

Shanarey 2013.10.11. 22:56:15

@Barátusz:
Ha tudnám pontosan miféle is az, akkor válaszolnék.
Ezen a néven sose gyártott semmit. Bár az is igaz nem nagyon nevezte meg a kajákat csak csinálta.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 22:57:57

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Az apuka hatan, vagy a ferj hatan? :))))))))))))))))))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 22:57:59

@Shanarey: Hát én meg ilyenekre vagyok formattálva!
@Barátusz: Hát HAL, de rohadt sok, és first class piros paprika és olyan sűrű a sok cumótól, hogy megáll benne a kanál, ha van hozzá egy kis bajai halászlétészta is , külön, az már hab a tortán:-DDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 22:59:20

na joccakat! megyek bantom asszonyt, megiscsak ma van a szulinapja :)

holnap saman poszt legyen! emelkedjen a szinvonal helyett a vernyomas! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 23:00:17

@Barátusz:
Nem személyeskedés.
Nyilvánvalóan nem.
De ez nem változtat azon, hogy engem nem zavar (nyilván nem erőszak a disznótor).

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:00:39

@Mr. Long [wannabe Briton]: azért remélem nem csak kardvirágot kap ma, vettél egy jó parfümöt is ??:-DDDD

Shanarey 2013.10.11. 23:00:43

@rezsoatya:
Inverness nincs messze de azért közel sem.

kb 60Km.

Olyan recept jöhet, amit egy elektromos fickó sem tud nagyon elrontani. Na meg angol elnevzésű lista a hozzávalókról. Mert itt az ASDA ban elvileg mindent meglehet szinte venni, de én még nem láttam semmit ami a lisztre hasonlított volna. Van Aldi is errefelé, de oda még nem mentem el, jó nekem ez is.

BTBTBT 2013.10.11. 23:01:02

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Aztán nehogy meghallják a szomszédok. :)))
Mennyi? 25?

@sodalisO:
Tészta a halászlében? No fuckin' way! :)))
A sűrűséggel és a csípős paprikával egyetértek, de kenyérrel kell enni. Legalábbis nálunk.

A te anyukád csinált már olyat, amit Shanarey-nek linkeltem be picit följebb?

Shanarey 2013.10.11. 23:01:58

@Barátusz:

Csezd meg, éhes lettem.
:-(

Igen ilyet csinált.

BTBTBT 2013.10.11. 23:02:20

@sodalisO:
"nem csak kardvirágot kap ma"
De hülye vagy! :DDDD
Még hogy fogalmad sem volt a "farkas"-osról. :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 23:03:30

@sodalisO: rozsa, csoki, sal (o valasztotta) meg holnap ruhavasarlas...

@Barátusz: igazi angol hazban lakunk, szerinted? azert oregebb mar :) 27

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 23:04:10

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Lassan mondom:
Anyukát tolja a latin szerelő. Közben apuka (azaz a férj) hátán lovagol a gyerek. :)

De ez már egy ezeréves történet... most annak örüljünk, hogy csak 8-1 lett és nem 12-2 :)

A magyar footballra akár 1 Ftot is költeni kb. akkora baromság, mint engem beiratni gitárórára... a lényeg, hogy a kormány a helyén van, tudja merre van az előre... már csak az kellene, hogy a Viktor szobájában tárolt spanyol-viaszt felhajóztassák a Dunán egészen Visegrádig.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:06:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: Köszi,igyekszem ! :-))))
@Barátusz: Nézd meg neten a bajai halászlét, aztán ha egyszer arra jársz kóstold is meg ! ...:-DD Én voltam a legnagyobb ellenlábas anno, " pfúj, halászléhez tészta " ?? Tüntetőleg évekig nem ettem, direkt, demonstrálva mekkora baromság!!!!
Aztán egyszer csak rájöttem, hogy csak meg kéne kóstolni, nehogy már meghaljak, és nem is tudom ilyen ?! Na!!!!! Kurva jó, és azóta tolom is ezerrel amikor csak tudom! :-DD Csak nehogy vasárnap a búcsúebédem itthon ez legyen !?:-DD
Ja , és anyu? Persze, szakács a szakmája, meghát a hosszú évek alatt azért a 6 lány itthon meg a mindig éhes férj.....szóval főzött-sütött éjjel-nappal! :-D

BTBTBT 2013.10.11. 23:06:22

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Kapsz a pofádra, ha megtudja, hogy 27 évesen "öregebb"-nek tituláltad. Vagy ma nem hagyja, hogy "bántsd". :)))

@Shanarey:
A keresztapám tót származású nagymamája csinált ilyet. Mindig ott voltak neki a száraz kukoricaszárak, arra tekerte fel őket. Nagyon állat süti volt. Sajnos ő is meghalt már vagy 8 éve, úgyhogy éán is fenem rá a fogamat.
Ha tudnék k. szárat szerezni, még meg is csinálnám, annak ellenére, hogy a tapasztalt sütögető meg én - egyenlőre - két különböző világ.

Shanarey 2013.10.11. 23:08:28

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Na most nézem a hírkeresőn csak a főcímeket.
Szépek.

S ennek a csapatnak és a hozzá hasonló selejteknek épít az az idióta csuti dwarf stadionokat.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:10:31

@Shanarey: látod, erre jó a fúrógép! tésztát keverni! A lisztet meg nagyon egyszerűen fel lehet ismerni, rá van írva, hogy FLOUR! :-P
A Lidl-ös piros zacskós vált be, az hasonlít a legjobban a magyar liszthez...
(figyeled Kövérmadár? lesz itt mindjárt baba-mama-főzőcske poszt két pasitól!!! :D )

@Barátusz: with pleasure!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:10:45

@Barátusz: Na most lebuktam!!! Hát hiába teszem a hülyét ??? :-P
@Mr. Long [wannabe Briton]: Na jó, ezt a választ még elfogadom! És tedd oda magad, rendesen! Ja, hát, az asszony 27? Jól meg öregedett bakker ! :-))))

Shanarey 2013.10.11. 23:11:37

Ez az egyik cím:

"8-1: GYALÁZATOS TÖRTÉNELMET ÍRTAK DZSUDZSÁKÉK"

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:15:50

@rezsoatya: Úristeeeeeeeeeeeen! Ezt nézd , te nagy pókbarát !!!!!!!!!!!! És nehogy el kezdj érvelni!! Meg se szólalj!!! :-)))
www.dailymail.co.uk/news/article-2453833/Decorator-nearly-loses-leg-bite-UKs-poisonous-spider.html

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:15:51

@Barátusz: szerintem azt ő használja is... ezek nem hajcsavarók?

BTBTBT 2013.10.11. 23:16:53

@sodalisO:
Nem mondtam, hogy baromság tésztával enni a halászlevet, csak nekem kenyérrel az igazi. Baja vagy nem baja.

Hatan vagytok testvérek? Vagy többen, és abból 6 lány?

Nagyanyám szakácsnő volt. Senki nem tudott közel-távol olyan könnyű, lapos krumplis pogácsát csinálni, mint ő.
Még anyám sem, aki tőle tanult sütni-főzni.

Dehogy buktál le. Kezdettől fogva tudtam, hogy játszod itt az ártatlant. :)))

@rezsoatya:
My pleasure, sir. With all those tits, definitely my pleasure. :)))

Csatlakoznék a főzőcske-klubhoz, ha lehetséges.
Nekem a "Sainsburys plain flour" jön be, függetlenül attól, hogy palacsintát vagy nokedlit csinálok. Kerülöm ezeket a "self raising"-eseket. Az süteményhez jó lehet. Élesztőt meg errefelé nem igazán kapni.

Shanarey 2013.10.11. 23:19:24

@rezsoatya:
Nem a liszt szó az ami gond, hanem az hogy sehol sem láttam olyat amire ez volt írva.
Tésztát keverni, nem lehet nehezebb mint 40 kiló kolbászhúst összekeverni a fűszerekkel, és mindezt egyben. Az anno ment nekem valamikor régen amikor még disznóvágásra jártam minden évben.
De jó is volt az a tömény koleszterin zabálás.
:)
Utána 3-4 hónapig semmi efféle nem kellett
:-))

BTBTBT 2013.10.11. 23:19:32

@rezsoatya:
Nem.
Ez a süti. Kristálycukorral van meghintve a tészta, amit a sütőbe kerülés előtt csíkban rátekertek a kukoricaszárra.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:21:23

@sodalisO: hát elég szarul varrta össze a doki!

Shanarey 2013.10.11. 23:21:43

@sodalisO:

Diggerdriver a nagy pókbarát

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:22:35

@Barátusz: :-D Igen 6-n vagyunk tesók, és mind lány! :-))) A legjobb a világon amit kaptam a szüleimtől!

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:25:55

@Shanarey: ott volt a szmájli, feltételeztem, hogy nem a szó volt a gond... de hát ne is várd, hogy ráírják, hiszen senki nem eszi nyersen a lisztet! :-) bizony mindből tészta lesz... (jó, persze meg rántás!)
Én amúgy 40 km-re dolgoztam Invernesstől Beauly felé...

BTBTBT 2013.10.11. 23:29:13

@sodalisO:
Apuka csak lányokra volt kalibrálva?

Nem kell mindent elhinni, ami a Daily Mail Online-on megjelenik. Az egyik legaljább bulvárlap Angliában.

@Shanarey:
Lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok ismerős a weboldalunkon, de nem találtam lisztet - de még egy nyamvadt keresőmezőt sem! - az Aldi oldalán.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:30:06

@Shanarey: de reggel azt írta ide digger, hogy ma este hivatalos ügyben megy egy pubba. Ha nem lesz naszóval, hogy fogok elaludni? Tévémaci már nem játszik, erre meg már beálltam...

Shanarey 2013.10.11. 23:32:13

@rezsoatya:

Nem ok nélkül varrták olyan csúnyán össze.
A fickó inkább örülhet hogy megmaradt a karja.

Itt egy hasonló eset egy kígyóval, a túlélős madárijesztő tv show producerével történt.

www.ibtimes.com/bear-grylls-tweets-gruesome-picture-producers-snake-bite-photo-1227143

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:33:17

@Shanarey: most ez lesz az esti mese? mindenki mindenkit megrémít?

BTBTBT 2013.10.11. 23:36:24

@rezsoatya:
Akkor Chang, Long és utánam már te vagy a 4. :)))
Ki lesz a következő? Sodalis Idealis?

Shanarey 2013.10.11. 23:37:16

@rezsoatya:

Készülünk a Halloween-re vagy mi a rosseb.
:-)))
Hű ha most lennék gyerek itt ahol vagyok.......................

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 23:39:08

@DieNanny: Hivatalosan 14hét a szülési szabadsäg. Nälunk a cég "jofej", és még 2hetet ad pluszban. Az egyik barätnöm utäna olvasott, és az utolso 2honapban lehet büntetlenül (értsd nem szämit bele) elmenni täppénzre. Az 5.honap végéig lehet éjszakai munkät végezni, és egyes dokik szerint cigifüstben is lehet dolgozni. :-( Nagyon indokolt esetben irnak ki %-ba dolgozni, ahhoz h teljesen kiirjanak, ahhoz nagyon komoly indok kell.
Ältaläban ugy szoktäk megoldani, h az évi összes szabit nem veszik ki, ez nälunk brutto 5hét, és ezt csapjäk még hozzä a szülési szabihoz. Miutän letelt, a dolgozo köteles ugyan abba a %-ba visszamenni, mint amiben elötte volt. Ha nem, az szerzödésszegésnek minösül.
@micsoda?: Hät az öcsém mäst mesélt... Näla sincs függöny, és multkor fürödni készült...és a buszrol leszällo emberek megcsodälhattäk...remélem jol tudtak aludni. :-)
@mirx: Az elözö hsz-odbol kiderült. :-)
@Barátusz: Azzal is történhetnek balesetek...oszt mi lesz az 500GB pornoval? :-)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 23:42:23

@Barátusz: Én dolgoztam...ö volt a kivänos...és csokit kivänt. :-)
Itt nincs éjjel-nappali, mert lobbiznak ellene. St. Gallenben volt 24oräs benzinkut. Na addig lobbiztak, amig éjszakära be kellett zärniuk a shopot, és csak a büfé részéböl ärulhatnak...

mirx 2013.10.11. 23:46:23

@Barátusz: Svájcban* éjjel-nappal, ez jó, hehe!
Örülhetsz, ha este kilenckor még slozipapírt tudsz venni a benzinkúton.

nyuszigonosz 2013.10.11. 23:49:04

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Ugyanez van itt is. Amit nem veszel meg hétköznak vagy maximum szobaton este nyolcig, hát az aztán nem elérhetö.

BTBTBT 2013.10.11. 23:49:11

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ne viccelj. Ki az, aki a streaming korában lementi a cuccot? :)))

Mekkora az öcséd fürdőszobaablaka, hogy csodálói akadtak?

A KARDvirág nemcsak neked tűnt fel. :)

@mirx:
Kérdés volt.
Felénk meg Temzét lehet rekeszteni az ilyen üzletekkel.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 23:59:08

@Barátusz: Nem a fürdöszoba ablaka volt, hanem az 1etlen szobäja/nappalija ablak+erkélyajto komboja. Az benne a vicces, h ö elötte mär konstatällta, h ääää nem lehet belätni kintröl, meg amugy is bokor van elötte. (földszinten lakik) De, mint megtapasztalhatta, van az a szög ahonnan be lehet lätni, és van az a kiväncsi ember, aki be akar nézni. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.12. 00:00:20

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131011/2013-03-31_215842_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Turbó változat:))))))))))))))))))))
A reggel óta csordogáló eső már előrevetítette hogy a mai nap hihetetlen izgalmak várnak ránk.
A svájci óvodás csoport kirándulni indult a Radványi Söté bocsánat, az Alpok érintetlen rengetegébe.
A csapat esőruhákkal és elszántsággal felvértezve indult útnak.
Minden gyerek tudta hogy a mai nap a valódi, nagybetűs ÉLETBŐL kapnak ízelítőt.
Az erdőbe beérve félve bújtak egymáshoz mert az aljnövényzet vészjóslóan susogott bizarr árnyakat vetítve az ösvényre. A távolban farkasok üvöltöttek, vérmedvék keresték áldozatukat. Az elszánt kis felfedezők töretlenül folytatták útjukat.
Elcsigázottan érkeztek meg egy tisztásra ahol Frau Debella, McGivert megszégyenítő leleményességgel a nedves fából is tüzet csiholt.
Felfüstöltek egy paraplét megsütöttek egy kozákezrednek is elegendő virslit miközben kis hőseink magukba szívtak annyi füstöt mint láncdohányos Nagyapám negyven év alatt.
Most pedig elérkeztünk ahhoz a ponthoz ahol a gyengébb idegzetűek hagyják abba az olvasást.
Frau Brünhilda (tolnám mint a lopott biciklit) bemutatót tartott a gyerekeknek hogyan kell egy gallyat elfűrészelni.
Életveszélyes momentuma a napnak. Az óvodások körbeállják Frau Brünhildát.
Még a fenyők is kíváncsian hajolnak közelebb.
Az erdő félhomályában életveszélyes mutatvány készülődik.
Frau Brünhilda felteszi az ágat egy tuskóra majd a gallyat fogó kezétől kettő, mondom kettő centiméterre ráhelyezi a fűrészt.
Az izgalom a tetőfokára hág. A kis kalandorok retinájába szinte beleég a látvány.
Érzik hogy most, most jött el a pillanata a felnőtté válásnak.
A HA olvasói ideérve, a pillanat jelentőségének megfelelően reagálnak.
Charliharper lélegzetvisszafojtva mered a képernyőre. Homlokán ütemesen dobol egy kidagadt verőér. Az adrenalin zubogva száguld testében. Ujjai elfehéredve markolják a szék karfáját. Az ing átizzadva tapad a hátához. Még szeretett anyósáról is megfeledkezett a pillanat hevében.
Kövérmadár elképesztően felspannolt idegállapotban mindent elfelejtve hanyag mozdulattal dobja oda Muffinnak az öt gramm cannabist. Fű fű.
Pupillái kitágulnak, egeret markoló keze szinte összeroppantja azt..
Tilmírnél a feszültség hangos zokogórohamban tör a felszínre.
Rezsőfater emberfeletti önuralommal próbálja magába fojtani az indulatokat.
Megszűnik számára a külvilág, nem veszi észtre hogy a pattanásig feszült légkörben a biciklije álló helyzetben ledobta a láncot.
Egyedül Sodalis, a MI Sodalisunk nem érzékel semmit a megváltozott világból.
Békésen kötöget a hintaszékben, térdén kockás pléddel. Tisztességben megőszült tincsei két kötőtűvel feltűzve.
Miért e nyugalom, vagy ez csak álca és belül kitörni készül a vulkán?
Prózai az ok.
Elvesztette az olvasószemüvegét.
De térjünk vissza az erdőbe ahol a lét a tét.
Frau Brünhilda kezében szinte felsikolt a fűrész ahogy fogai belemarnak a fába.
Egyenletes mozdulatokkal mozgatja előre hátra. Az éles fogak szorgalmasan hordják ki a fűrészport, egyre lejjebb halad az acélpenge.
Egyszercsak hopp, kettéválik a gally a világ fellélegzik megint megmentette valaki.
Ujjongás tapsvihar az erdőben, a napsugár mosolyogva töri át a vékony felhőtakarót.
A gyerekek jóleső érzéssel térnek haza otthonukba és még sokáig nem tudnak álomba szenderülni.
NA DE KI ÖLTE MEG BÁRCI BENŐT???

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.12. 00:02:09

@Shanarey:
:D
Így van, dehát ezen már meg sem lepődünk, igaz?
A magyar nép tudja, hogy mi a jó, mi kell neki :D

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Vagyakár :)

mirx 2013.10.12. 00:04:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): a coop PRONTO van 23 óráig nyitva, de az nincs ám mindenütt. többnyire coop supermarketek vannak, ami 19-20-21.

van még a benzinkútba integrált migrolino 23-ig, sőt, egy egész extrémet is tudok, ami hajnali egyig van nyitva, persze kocsi nélkül felejtsd el, mert kint vann a pékben dübendorf felé félúton.

meg vannak a pályaudvaros dolgok, ami a főpályaudvaron tényleg éjjel-nappal. bár éjszaka nem a kedvencem a pályaudvari milliő, persze ott vannak csőstül a rendőrök, de valahogy akkor sem szívesen megyek oda.
múltkor hajnali háromkor voltam ott, és nagyon óvatosan kérdeztem, hogy nincs-e írható dvd, mert nagyon fontos lenne (dolgoztam), és néztek rám, mint borjú az újkapura.

mirx 2013.10.12. 00:06:08

@diggerdriver: Lebuktál, vazz! Elolvastad a posztot

BTBTBT 2013.10.12. 00:07:31

Azért eléggé segítettük a Facebook like-okat kedvelő poszterinát: ott bőven 100 alatt hozott csak össze (egyre kevésbé tetszik), itt meg 400 fölé csúsztunk.
Mindenkinek gratula! :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Miután elküldtem, éppen ilyesmire gondoltam.
Azért a függöny nélküli (csak sötétítős) 2. emeleti nappalimban mászkálva is feltűnne a szembe szomszédnak, ha hiányos öltözékben lófrálnék. A háló ablaka meg a kiskert mögötti általános iskolára néz. Komolyan. :)))

@diggerdriver:
Az utóbbi hetek legfaszább "naszóval"-ját hoztad össze ma. Elismerésem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.12. 00:07:46

@diggerdriver:
Köszönjük kedves diggerdriver! Ez, kivételesen komolyan mondom, bearanyozta az esténket! :)
:D

Hatalmas pacsi!

BTBTBT 2013.10.12. 00:13:08

@Shanarey:
És ennek mindenképpen Allinson-nek vagy teljeskiőrlésűnek kell lennie számodra?
Van ASDA a környékeden?
És Sainsburys? Kiszállítás?

www.sainsburys.co.uk/groceries/index.jsp

Shanarey 2013.10.12. 00:20:23

@Barátusz:

Fogalmam sincs, részemről ez még csak terv.
Asda van Sainsbury nincs, de mindkettő szállít az én címemre.
De részemről, gyalogolok inkább, mert kell a testmozgás.
10 perc az Asda.

BTBTBT 2013.10.12. 00:26:22

@Shanarey:
Értem, de mit akarsz csinálni a liszttel? Rántott húst? Kenyeret? Süteményt?
Csak mert az utóbbi kettő kivételével fölösleges élesztős lisztet venned.

Shanarey 2013.10.12. 00:29:43

@Barátusz:

Netán palacsinta, vagy süti, egyenlőre még csak tájékozódok.
Amihez nem értek oda gyűjteni kell az elszántságot:-))

Shanarey 2013.10.12. 00:31:32

A kenyér sem rossz ötlet, de ismerve magamat, felzabálnám a készterméket, és utána a sok kaja miatt rosszul lennék :-)

Van ebből nem élesztős is.

BTBTBT 2013.10.12. 00:32:26

@Shanarey:
A palacsintához kitűnő az úgynevezett "plain flour". Érdekesen is mutatna, ha megkelne ott neked a "self-raising"-től. :)
Sütihez pedig ahogy fentebb írtam.

Shanarey 2013.10.12. 00:40:18

@diggerdriver:
Ezt a kérdést, szerintem otthon tedd fel.
:-))

BTBTBT 2013.10.12. 00:41:47

@Shanarey:
Kenyeret csak sütőgépben csináltam, még otthon. Anélkül itt sem lennék rá képes.

@diggerdriver:
Ki tudja? Viszont ez túl összeszedett volt ahhoz, hogy pub UTÁN írd meg.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.12. 00:47:07

@diggerdriver: Mit adtak abban a PUB-ban? :-)
@mirx: Felénk (vidék b+ SH utvonal) csak 2Coop, 1BP és 1Landi benyakut van. Habzsidözsi Németorszägban a 22-ig nyitvatarto Real. És hétvégén a Mcdo ami 5-ig van nyitva. :-)
@Barátusz: Aha...ältalänos iskola...akarsz rola beszélni? :-)

Shanarey 2013.10.12. 00:54:03

@Barátusz:
A neten vannak receptek, gép nélkül is.
Azt anno én is gyártottam géppel, de nem mindig volt sikerélmény.
Ezért ebben nem is gondolkodok.

BTBTBT 2013.10.12. 00:57:56

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
De jó, hogy nem a svájci boltok rövidített nyitvatartásához kell igazodnom.

Nem hiszem, hogy az elsősöknek azon jár az esze, hogy felnézzenek a 2.-ra, de sose lehessen tudni aztat. :)
Amíg nem vagyok felöltözve, vagy csupasz nő van a hálóban, fel sem húzom a sötétítőt.
Ja, és az iskola mellett egy kisebb irodaház hátsó kijárata van, ahol a bagósok gyülekeznek. A fene se akarja, hogy egy szál pélóban lásson bárki odakintről. :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.12. 01:10:11

@Barátusz: Félsz, h az elsösök füstölt kolbäszt szeretnének enni? :-)

BTBTBT 2013.10.12. 01:20:26

@Shanarey:
Lövésem sincs, hogyan kell gép nélkül kenyeret csinálni. Sütőben? Tűzálló tálban?
Nekem se mindig sikerült. Leginkább akkor nem, amikor időnként elkezdtem variálni az összetevők mennyiségével. Mert mi van, ha az előzőnél is jobb kenyeret tudok csinálni?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Netán még fűrészt is adjak nekik hozzá, hogy kis falatokra karikázzák maguknak? :)

vazzup 2013.10.12. 06:15:18

@Shanarey: Aberdeenbe menőt már láttam. De gondolom még az is messze van neked. Mondjuk az igaz, hogy ritka az észak-skót járat.

@sodalisO: hát, azért egyrészt dailymail, ami a brit kacsamagazin, másrészt, egy egészséges felnőtt nem kap ilyesmiket ilyen póktól, még egy rendes fekete özvegytől sem, nemhogy egy false widow-tól.
Arról nem is beszélve, hogy ismeretlen pók hálóját nem bántjuk, vagy csak kellő óvatossággal. Ehm, mondom ezt arachnophobiásként. :)

Hatan lányok? :O Fú, hát, minden tiszteletem annak a pasinak, aki ezt így. :D Hét nővel egy házban. Argh.

DieNanny CH 2013.10.12. 07:10:11

@diggerdriver:

Most reggel, ebben az esős, nyirkos időben pont ez kellett! Köszi!
:-DDD

Chamroe 2013.10.12. 07:26:51

@diggerdriver: Basszasz.. nem kellett volna ilyen korán olvasnom, úgy elkapott a röhögés, hogy felébredt rá a lányom. Javaslom a pub-ba járást napi szinten :-D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.12. 08:15:27

@vazzup: :-DD Az öreg körzeti orvos bácsi, régen , mikor kicsik voltunk, járt hozzánk esténként kártyázni. Tudod, a régi klasszikus felállás volt, faluban az orvos, tanító, postahivatalvezető, stb egy társaság volt. Ő mindig mondta apunak:"Látom Gyurkám, mosott az asszony, 7 bugyi 1 gatya!" :-DD
Szegények voltunk, de isteni gyerekkorom volt, mikor a legkisebb tesóm született, ő készült fiúnak, /senki nem feltételezte, hogy ő is lány lesz/, meg is volt a neve, hogy György lesz, aztán mikor kiderült mégiscsak lány, anyukám kicsit próbálta tompítani a dolog élét és a Gyöngyi nevet választotta neki, de nem segített, Apu, mélységesen meg volt sértődve. Persze később ő lett a nagy kedvenc !!:-)

2013.10.12. 10:05:20

@diggerdriver: hat ez nagyon jo reggeli ebresztonek. Gratula

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása