oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 11. 06:45,  Lakásból otthon 430 komment

2013. október 11. 06:45 Határátkelő

Lakásból otthon

Vajon melyik az a pillanat, amikor egy lakásból otthon lesz? Érdekes helyzetet teremt persze az is, amikor külföldre kerülve meg kell barátkozni a helyi szokásokkal, például Svájcban azzal, hogy nincs függöny az ablakokon. Ma folytatódik Ildikóék svájci kalandja, melyben naplószerűen követhetjük nyomon egy beilleszkedés mindennapjait. (A sorozat első két részét itt és itt olvashatjátok el.)

cím_69.jpg

2013. május 28., kedd

Szofival az élet

Három csodálatos gyermekem van, akik a világ legboldogabb anyukájává tesznek nap, mint nap.

Meg ki is kergetnek belőle gyakran.

Sári és Barni már elindultak az útjukon, remélem, hogy szép lassan egyenesbe jönnek. Sok idő, türelem, kitartás és egy jó erős hát kell hozzá, aki az összes terhüket cipeli. Hogy milyen erős hátam van? – na, arról is mesélek mindjárt, de előbb visszatérek legkisebb gyermekemhez, akitől ezúton kérek bocsánatot, amiért eddigi beszámolóimban alig említettem.

Amikor a Svájcba költözés gondolata felmerült, elsőként az iskolával, óvodával kapcsolatos kutatómunkát kezdtük el. Az iskola „sima ügynek" tűnt, de mint megtudtuk, az ovi másképp működik kint.

Csak 4 éves kortól kezdhetik el a gyerekek, így egyértelművé vált, hogy míg Barni az ovi „első osztályát" tapossa, addig Szofi szépen otthon marad velem. Már akkor dilemmáztam, vajon mi lesz vele, velünk? Őt mennyire viseli meg a változás?

1. Játszótéri hangulat.jpgJátszótéri hangulat

Az otthon töltött 8 hónap alatt beszokott egy közösségbe, barátai (szerinte testvérei) lettek, nevén nevezte az óvó néniket, együtt barkácsoltunk Karácsonykor és Húsvétkor, majd egy megható Anyák napján is volt alkalmam részt venni és megtapasztalni, hogy milyen édes, de még mindig mennyire anyás is, ... és ezzel véget is ért a közösségi élet egy időre.

Május 13-a óta újra együtt töltjük a napjainkat. Együtt kísérjük el Barnit oviba, együtt intézzük el a hivatalos dolgokat, együtt főzünk, majd együtt megyünk délben Barniért az oviba, és ez így megy minden nap. Visszalépés? Sokat gondolkodom rajta, de bármikor, ha RÁ nézek, egyértelmű a válasz: NEM!

Egy vidám, kiegyensúlyozott, kedves, önálló kislányt látok körülöttem sertepertélni, aki iszonyúan élvezi és persze ki is használja ezt a remek helyzetet! Naná, hogy egyszer sem ejtette volna ki a száján, hogy esetleg ő is szeretne Barnival oviba menni!

Tudom, nagyon sok összetevője van annak, hogy egy anyuka mennyi ideig tud otthon maradni a gyermekével, de osztom azt a véleményt, hogy ezeknek a kis emberkéknek legalább 4 éves korukig otthon, anya mellett a legjobb, és a mai felgyorsult világban sem maradnak le semmiről.

1. Alkotás közben.jpgAlkotás közben

Visszakaptam Szofit újra, akit bármikor, ha már a 13 Barbie-baba és az 5. társas is unalmas, lehet puszilgatni, ölelgetni, gyömöszölni, mint egy „csecsemőt", ahogy néha nevezi is saját magát. S hogy meddig lesz ez így? Azt még nem tudjuk, ezzel a kérdéssel még nem mertem bombázni az óvónőket.

Az a vágyam hát, hogy mindhárom gyerkőc tanuljon németül, Szofinál továbbra is csak vágy, de nem lehetetlen. Szemfüles anyukaként hamar kiszúrtam az óvoda hirdetőtábláján, hogy működnek ún. Spielgruppék(=Játszócsoportok) is, ahol 2-3 éves kortól várják a kicsiket heti 1-2 alkalommal.

Azt hittem, ez amolyan gyermek-anyukás program, de mint kiderült, csak a beszoktatás idején maradnak az anyukák. Amikor a kicsi megszokja a környezetet, onnantól csak a vezetővel, egy segítő anyukával és a többi gyerekkel tölti a kb. 2,5 órát.

Egy csütörtöki napon belekóstoltunk a Játszócsoport életébe. A foglalkozásvezető sajnos arról tájékoztatott, hogy most nincs szabad hely egyik csoportban sem, várni kell. Szofi cuki volt, ahogyan félősen, 2 lépést előre, egyet vissza tempóban felfedezte a játszószoba minden kis szegletét: volt ott babakonyha, boltos pult, hercegnős és más ruhákat kínáló öltözősarok, kézműveskedéshez összetolt asztalok és székek, pihenőkuckó.

1. Spielgruppe.jpgSpielgruppe

Nagyon tetszett mindkettőnknek, így 1 óra után csak akkor tudtam a babakonyhából kiimádkozni, amikor a többiek tízóraihoz készültek. Hasonlóan, mint az oviban, az apróságok elővették a saját kis zsákjukat, abból pedig enni-, és innivalót.

És hogy lesz-e folytatás? Csak remélni tudjuk. Most várólistán vagyunk és bízom benne, hogy egyszer megcsörren a telefon és azt mondják, van egy szabad hely, mehetünk! Addig is élvezem Szofikám cseppet sem unalmas társaságát: a közös reggeli sétákat, a tevős-vevős, de nyugodt délelőttöket, a közös Zingózást a nappaliban, a napozást a teraszon, az ölembe bújást olvasás/írás közben, a cserfességétől hangos, vidám buszozást... és amikor azt kéri: „Anya, most énekeljük az Orgonyásat!" (értsd Orgona ága c. dal) és rázendítünk, akkor egyszerre még azt is elfelejtem, hogy séta ide vagy oda, néhány méter megtétele után az ölembe kéredzkedik, összeveszünk, végül mégis ő az erősebb és én csak cipelem, cipelem, cipelem... na, többek között ezért is ilyen erős a hátam!

1. Anyával összenőve.jpgÖsszenőve

2013. május 31., péntek

Egy csésze forró tea

Áztatok már úgy bőrig, hogy amikor kinéztetek reggel az ablakon és szakadt az eső, s bár tudtátok, hogy nincs semmi fontos, halaszthatatlan dolgotok, intéznivalótok, mégis kimentetek az utcára? Sőt, nem csak az utcára, az erdőbe, kirándulni? Na, velünk ma pont ez történt! Ezt hívom én tudatos bőrigázásnak!

Úgy kezdődött, hogy mint korábban említettem, Barniék órarendjében a péntek az erdei kirándulás napja. Frau Brütsch, az óvó néni ide is kért szülői segítséget, én erre is szívesen jelentkeztem! Szerdán már kérdezgettem, hogy mit gondol, megyünk-e pénteken az erdőbe, mire azt mondta, csak akkor nem megyünk, ha nagyon rossz idő lesz!

Tegnap este Barni már azon törte a buksiját, vajon lesz-e elég szerencséje, hogy a hét utolsó napját anyával töltse, vagy egyedül kell helyt állnia az oviban. Rendre kérdezgetett, én meg hárítottam, nem akartam megígérni semmit, mondtam neki, hogy várjuk meg a reggelt, akkor látjuk, milyen idő lesz és minden kiderül.

Reggel jött álmosan és újra kezdte: „Anya, megyünk ma kirándulni?" Rögtön rávágtam, hogy „Barnikám, nézd, szakad az eső, szerintem nem megyünk." Azért bennem csak ott motoszkált az a kijelentés, hogy „csak akkor marad el a túra, ha nagyon rossz idő lesz". Most rossz idő van, vagy nem eléggé? Nekem az volt, de Frau Brütschnek? Mit csináljak?

Biztos, ami biztos, előkészítettem hát a hátizsákokat, bele az elemózsiát, innivalót. Szofi még aludt, én vállaltam a kíséretet, az óra meg már 8.10-et mutatott, valamit lépni kellett. Felöltöztünk Barnival és átszaladtunk az ovihoz. Mindenki öltözött, készülődött.

2. Ovis kirándulás.jpgMár mindenki sorban állt

Megkérdeztem Frau Brütschöt, hogy mi a helyzet, mire közölte, hogy bár nincs jó idő, azért 3 perc múlva indulunk! Ha meggondoltam magam, semmi gond, van még egy kísérő, maradhatunk otthon nyugodtan. Hú, hidegzuhany. Egy perc alatt kellett eldönteni, mit csináljunk.

Megbeszéltem vele, hogy hazarohanunk, összepakolunk és utánuk megyünk. Úristen, ez most komoly? Szakadó esőben megyünk az erdőbe? Talán ott nem esik ennyire? Mi értelme van ennek? Te jó ég, vízálló nacim sincs! – futott át az agyamon számtalan gondolat, miközben Barnival szaladtunk haza.

Gyors öltöztetés, fényképező be a zsákba, magamra kaptam Gábor profi, M-es vízálló naciját, a derekánál tekertem egyet rajta és már kint is voltunk a szakadó esőben! Az erdőt egész gyorsan elértük, távolabb már láttuk felszállni a fehér füstöt, de persze nem azért, mert az eső elállt, hanem mert Frau Brütsch már a grillezéshez rakta a tüzet!

2. Esőben is tanulni.jpgNem számít, ha esik

Mentünk az emlékezetünk után és megtaláltuk őket! Sok kis ázott veréb, akiknek egy csoportja a tűznél melegedett, a vagányabb fiúk fogócskáztak, bújócskáztak, az érzékenyebb lelkű kislányok pedig pityeregtek.

Az óvó néni és a másik kísérő anyuka tüzet varázsoltak, majd esernyővel őrizték azt, hogy a kolbászok megsüljenek! Barni egy percre sem ment el mellőlem, Szofi pedig vigasztalhatatlanul sírt és azonnal haza akart menni! Ehhez csatlakozott még Lilly-Luna is, aki szintén nálam keresett vigaszt. Mit csináljak, mit csináljak?

Ösztönösen cselekedtem: 3 kisgyerek hideg kezecskéjét fogtam és mentünk jobbra-balra, ugráltunk, hol magyarul, hol németül énekeltem nekik, mindent bevetettem, ami eszembe jutott. Őrület, ez tényleg velünk történik?! – gondoltam.

Hát persze, SŐT, szakadó eső ide vagy oda, az óvó néninek még arra is volt gondja, hogy a szétesni látszó gyerekhadnak megtanítsa, hogyan lehet fűrészelni! Kisméretű fűrészt, vékonyabb fát vett elő, és bárki, aki akarta, fűrészelhetett egy kicsit!

2. Hogyan kell fűrészelni.jpgÍgy kell fűrészelni

A kíváncsiság, lelkesedés ki is tartott, míg a kolbik megsültek, aztán már mindenki a tűznél melegedett. Szofi is megnyugodott, vacogva majszolta a sült virslit az ölemben, majd jött Barni is, én meg nem győztem karolni, ölelni, melegíteni őket! Igaz, tiszta víz voltam én is, de az volt most a legkevesebb.

Közben nem hagyott nyugodni a gondolat, vajon miért kellett esőben kirándulni, miért nem lehetett elnapolni? Frau Brütsch erre haláli természetességgel azt válaszolta, hogy ők télen-nyáron, hidegben-melegben, esőben-hóban is kimennek, legfeljebb rövidebb időre.....

Ázva, fázva értünk vissza az ovihoz. Mindenki ruhájából, cipőjéből, hátizsákjából csöpögött a víz, a saras lé, ahogyan segítettem a gyerekeket vetkőztetni. Hálásan néztek rám, majd vidáman szökkentek be a csoportszobába. Frau Brütsch számára nem volt kérdés, hogy mi hazamegyünk, csak bólintott huncutul mosolyogva, majd nagyot kacagtunk, amikor elköszöntünk egymástól és megjegyeztem, hogy „ezt a napot soha sem fogjuk elfelejteni!"

2. Esőben fürészelni.jpgEsernyő alatt sül az ebéd

Otthon, édes otthon: jégcsapgyerekek bebugyolálása, ruhaszárítás, tej és vízforralás, ebéd előkészítése, közben folyamatosan kattogott az agyam: most jó anya vagyok vagy felelőtlen?

Egy csésze kávé és egy forró tea helyre tett.

2013. június 3., hétfő

Lakásból Otthon

Bármennyire is vártuk, a hétvége sajnos nem hozott nagy változást, már ami az időjárást illeti. De a lelkem mégis feltöltődött, mert jó dolgok történtek velünk!

Szombaton végre sokáig aludhattunk, aminek van előnye és persze hátránya is. Előnye, hogy nem kell automatikusan berögzött „tornagyakorlatokat" végezni, hátránya, hogy a délelőtt úgy elszalad, hogy egyből az ebédkészítéshez foghatok.

A hátam, vállam még mindig eléggé fájt, de nem rohantunk sehová, így a reggeli lustálkodásba egy jó kis masszázs is belefért! Közben megbeszéltük a napi programot, hogy a szakadó esőben nincs értelme kimenni, inkább turbózzuk fel picit a lakást, hogy hangulatosabb, otthonosabb legyen.

3. Gyerekszoba 2.jpg

A lakásunk 110 nm-es, 4,5 szobás, nagyon kényelmes. Sárának és nekünk külön szobánk van, a Kicsik egy szobában alszanak. A konyha pont elég nagy, elszeparált. Külön étkezőnk van, egy szép, tágas nappalink, ezekből 1-1 erkély is nyílik. Bár mi 80 nm-en is ugyanilyen jól meglettünk volna, az itteni szabályok szerint egy 5 tagú családnak min. 4,5 szobás lakás dukál, tehát kisebbet nem is bérelhettünk volna.

Míg tavaly egy rémálom volt a Zürich környéki lakáskeresés, idén olyan szerencsésen alakult, hogy az első megnézett winterthuri lakás összejött! A lakáskeresésben, megnézésben tavaly nekem is volt részem, el se akartam hinni, hogy itt így mennek a dolgok: az egyik lakást este 6 órakor lehetett megnézni. Mikor odaértünk, a ház előtt rengeteg ember toporgott, nem értettem az egészet.

Aztán Gábor megnyugtatott, hogy itt ez a normális, egyszerre jön minden érdeklődő, és akinek tetszik, az megpályázza a lakást. Hát, fura volt egyszerre 20 másik idegennel szobáról szobára sétálni, de nem volt más választás.

A bejárás végén az ingatlanos mindenki kezébe nyomta a jelentkezési lapot és a pályázáshoz már csak egy nagy adag szerencsére volt elsősorban szükség. Nekünk sokáig nem volt, nem értettük, mi lehet a gond, de ha nagyon meg akarom magyarázni, talán az, hogy a sors így akarta.

Ez a lakás viszont telitalálat egyelőre! A kert hiányzik ugyan, de cserébe sokkal többet kirándulunk, utazunk hétvégeken. Nekem, mint nőnek nagyon furcsa volt először, hogy a lakások többségének ablakán nincs függöny. Inkább letekerik félig a redőnyt, hogy ne lássanak be, vagy nem tesznek fel semmit.

3. szoba.jpgFüggönnyel azért más

Gábor a lakást szépen kifestve, de csontüresen vette át. Első dolgunk volt a méretek szerint megtervezni, hová mi kerüljön, majd jött a bútorkeresés. 1-2 bútort kivéve, mindent a ricardon vettünk, jó áron, jó állapotban.

Míg Gábor dolgozott, én Magyarországon munka és gyerekek mellett licitálási lázban égtem, hogy a miénk legyen a kinézett portéka. A legtöbb sikeresen összejött, ezt követően már Gábor bonyolította a szállítást, fizetést.

A függöny nálunk nem volt kérdés, mindenképp szerettünk volna. Gábor minden méretet megadott, fotókat küldött a karnisról, akasztóról, majd ezekkel jártam be az érdi üzleteket, hogy mindent megkapjak. A függöny Svájcban állítólag horrorisztikusan drága, ezért hiányzik sok helyen, de ha itthon vettünk volna az összes ablakra új függönyt, hát, az sem lett volna olyan olcsó!

Ezért anyósommal előszedtük az összes megmaradt, de szép függönyanyagot és ő ügyes kezével pár nap alatt nagyon szép ablakra-, és ajtóra valót varázsolt nekünk útravalóul. Két hét után elérkezett hát az idő, hogy ezek is elfoglalják méltó helyüket. Sőt, szombaton remek alkalom kínálkozott arra is, hogy egyúttal feltegyük a lámpákat és felfúrjuk az előszobaszekrényt, aminek a hiányát egyre jobban éreztük.

Mivel a gyerekek mindig az elsők, így most is az ő szobájuk készült el elsőként. A függönyöktől megváltozott a szoba, hangulatosabb, barátságosabb lett. A fúrással viszont megszenvedtünk, mert a mennyezet olyan kemény betonból van, amit Gábor eddig profinak hitt fúrója is csak kitartó munka és az én könyörgésem árán fúrt ár. De legalább a mennyezeti lámpák felkerültek!

3. Gyerekszoba.jpg

Szofi baldachinjánál már Gábor is feladta, már az sem volt hatásos, amikor rám nézett és látta a könyörgő, kérő tekintetemet: hisz már csak egyetlenegy lyuk kellene! Na, akkor én is beletörődtem, hogy várni kell addig, míg szerzünk valami hiper-szuper, erősebb fúrót. De vajon mikor és honnét?

Ugyanúgy elgondolkodtatott, mint az, hogy valahányszor kinéztem, még mindig szakadt az eső és nem értettem, hogyan bír el a svájci föld ennyi csapadékot? És mikor mehetünk már végre kirándulni? Mi lesz az én hegyeimmel? Mert akárhogy is van, hegyvidékről származom és egy idő után hiányoznak a hegyek."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr335562635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bebbi 2013.10.11. 07:06:16

Nekem meg mindig nagyon fura ez a formatum, mert szerintem ezek a bejegyzesek nem feltetlenul a nagyvilagnak keszultek, annal sokkal "intimebbek". De ha mar itt vannak, akkor gondolom, hogy szabad kicsit hozzaszolni. :-)

Ezt irtad: "Tudom, nagyon sok összetevője van annak, hogy egy anyuka mennyi ideig tud otthon maradni a gyermekével, de osztom azt a véleményt, hogy ezeknek a kis emberkéknek legalább 4 éves korukig otthon, anya mellett a legjobb, és a mai felgyorsult világban sem maradnak le semmiről."

Tiszteletben tartva a velemenyed, ebben nagyon nem ertunk egyet. Szerintem se az Anyanak, se a gyereknek nem jo 4 evig kettesben otthon lenni. (Mondom ezt Apukakent, tehat kulso szemlelokent.) Arrol nem is beszelve, hogy kulfoldon elve szerintem rettentoen fontos, hogy mire megkezdi az iskolat (vagyis itteni viszonyokban a Kindergartent) a gyerek, addigra mar tokeletesen beszeljen a helyi nyelven, vagy legalabbis nagyon kozel legyen hozza.

Arrol nem is beszelve, hogy szerintem az Anyukanak sem tul jo 4 evre kiesni a "normalis" vilagbol. Nem kell ahhoz karrieristanak lenni, hogy valakinek fontos legyen a munkaja es egyszeruen szeressen dolgozni.

Persze mindezt ugy ertve, hogy nagyon is elismerem az Anyukak otthon vegzett munkajat, sokszor sokkal megeroltetobb es nagyobb kihivasokkal teli, mint egy atlagos munkahely. De ettol meg szerintem a felnott ember arra van beprogramozva, hogy a napi rutinjaban benne legyen a munkahely is.

Mi egyebkent 18 honaposan adtuk be bolcsibe a Picit, es szerencsere egybol nagyon megszerette az uj helyet. Igazabol azt lattuk rajta, hogy mar nagyon hianyzott Neki, hogy a sajat korosztalyaval tudjon jatszani, ismerkedni a hataraival es mint mar sokszor hangsulyoztam, elkezdeni megtanulni par masik nyelven kommunikalni.

A fuggony meg... tenyleg draga itt. Mi is Magyarorszagon vettuk meg, csomot tudtunk sporolni rajta. :-)

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 08:06:41

Kovermadar ujabb pihenonapja! :-)))

@Bebbi: Bar reg voltam "apuka" es akar kulfoldon, akar meg Mo-on elo csaladrol van szo, bizony osztom a velemenyed! Mert azon tul, amit leirtal visszautalnek a multkori reszre, az ovodaba valo beszoktatasra. A cikkben irt 4 ev alatt osszeno az anyuka a gyerekevel, ebbol lesz/lehet, hogy meg 14 eves korban is (iskolaba valo) kisergetes lesz a vege. Ott a gyerek mar nem sir ugyan, de onallotlan lesz... esetleg a felnott korara kihat. Ilyet lattam es latok nem egyet. Es pontosan: a pici sajat korosztalyaval nagyon jol erzi magat!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.11. 08:29:44

Azt kell mondanom hogy ujfent a történet legizgalmasabb pontja a poszt végi pont volt.
Sajnálom.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.11. 08:39:35

És most, hogy a férfiak elkapcsoltak, beszélgessünk a hüvelygombáról!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.11. 08:41:36

@charlieharper:
Jól van na.
Végigolvastam.
Kell egy kis izgalom az ember életében.
Most kezd visszaállni az adrenalinszintem.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 08:46:35

@diggerdriver: es melyik a kedvenc reszed? Gondolom tobb is van!? :D

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.11. 08:46:40

a gyerekeknek az ilyen kirándulások a legnagyobb élmény.
és nincsenek cukorból.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.11. 08:47:13

Erre kell azt mondanom, hogy a kevesebb több (lenne).

Egyébként meg minden elismerésem, hogy 3 gyerekkel nekivágtatok a 'nagy ismeretlennek', én egy kiskorúval sem merném.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.11. 08:51:25

@rezsoatya:
Vajon Frau Brünhilda lefürészeli az ujját vagy nem.

bpetya75 2013.10.11. 08:53:48

@Bebbi:

Tényleg nagyon sok összetevős ez a dolog. A 4 évet én is túlzásnak érzem, de a sajátjaink alapján a 3 év tényleg fontos lenne. A kicsi 2,5 évesen lett óvodás tavaly ősszel, de igazán most ősztől jár szívesen. A középső bölcsis volt 2 éves korától, nála ez nem okozott gondot, de a nagynál jó volt, hogy volt 3 évük együtt, és érzésem szerint a kicsinél is jó lett volna. Persze az is igaz, hogy nincs vége a világnak attól, ha máshogy alakult.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 08:59:08

@diggerdriver: hat szo-mi-szo (nem enekelek!), eleg furcsan all a kezeben... vedokesztyu nuku (Svajcban nincs munkavedelmis?), valamint, ha a trancsirozasban eler a gally kozepeig, akkor beszorul a fureszlap (hacsak nem fordit egyet a gallyon!). Ugyhogy jogos az aggodalmad!

Bebbi 2013.10.11. 09:00:57

@bpetya75: Svajcban egyebkent nagyon nem ritka, hogy 4-6 honaposan adjak be a Piciket bolcsibe, mert addig tartjak csak meg sok esetben az Anyukak munkahelyet. Ez nyilvan nekunk sem tetszett volna. Azonban az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy van jo par olyan csalad, akik igy cselekedtek es boldog csaladkent elig a mai napig az eletuket. Az biztos, hogy ez is egy olyan tema, ahol nincsen "egy" igazsag.

eagles 2013.10.11. 09:04:27

@rezsoatya:

Ha esőben az erdőben még tüzet is tudtak gyújtani....
Talpraesett leányzó.

bpetya75 2013.10.11. 09:09:31

@Quercus58:

Ha volt náluk alágyújtós, vagy egy kis gázolaj, akkor az sokat segíthetett ;-)

@Bebbi:

Nekem az az érzésem, hogy ez a pár hónap után lepasszolom a babát, mert vissza kell mennem dolgozni, könnyen visszaüthet. Nem begyere módszer. Abban persze teljesen igazad van, hogy ebben sincs egyetlen, nagybetűs igazság.

eagles 2013.10.11. 09:16:09

@bpetya75:

Csak az irigység beszél belőlem. Nagyon ritkán rakok tüzet az erdőn, még télen is. Volt úgy, hogy szalonnát akartunk sütni.
Vizes volt az anyag. Ellocsoltuk rá az összes benzint, haza kellett jönnünk. Se munka,se kaja.

Tudom, aki hülye,haljon meg.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.11. 09:16:19

Jó a tavas kép!

Nekem is van ilyen képem: www.flickr.com/photos/bircamax/8236922353/in/set-72157632153288830 - a képen az látható, hogy maxval, a gondolkodni igyekvő birca ellenőrző körűtat tesz a Genfi-tavon a tó állapotát ellenőrzendő, a háttérben Lenin elvtárs lakhelye látható, ahol 1917 előtt ette a határátkelők keserű kenyerét.

bpetya75 2013.10.11. 09:19:14

@Quercus58:

Benzint locsoltatok rá? Szomszéd kölyök azzal gyújtotta fel magát. Nagyon be akart gyújtani valamit az udvaron, ráöntöttek valami 4 liter benzint. Kb 3 méter repült, és elég durván megégett a karja. Piszok mázlista volt szerintem, hogy egyáltalán túlélte. Veszélyes dolog a benzingőz.

eagles 2013.10.11. 09:21:56

@bpetya75:

Mit locsoltam volna? Az láncolajat már rá öntöttem, mégsem gyulladt meg.

vazzup 2013.10.11. 09:23:42

@diggerdriver: szóval csak a képeket nézegetted... :D Ja, és már megint a horror-pornó, ejnye!

A poszthoz én sokat nem tudok hozzászólni, se Svájcot nem ismerem, sem pedig anya nem vagyok. Legalábbis eddigi biológiai ismereteim szerint. Szóval ez nekem is pihenő-poszt, avagy a trollkodás ideje.

bpetya75 2013.10.11. 09:27:24

@Quercus58:

Legközelebb vigyél alágyújtóst. Az biztonságosabb Egyébként meg csak a pofám nagy. Vizes fát baromira nem tudok meggyújtani én sem. ;-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 09:37:11

Aranyos kis életképek. Én bizony végigolvastam.:-D Kedves sorok, anyukaérzéseiről /öröm, aggódás, félelmek, bizakodás/, gyerekekről, hétköznapokról. Ügyesen keresik a helyüket és igyekeznek élni, boldogan, kiegyensúlyozottan. Az erdei kaland : élmény volt és lesz mindenkinek mindenestől. Tüzet rakni ? Falusi lányként nekem sem jelentene gondod, és még benzin sem kell a vizes fához, csak egy kis brain!!!
Lakás: kellemes, a méret tökéletes, a berendezkedés, tervszerű, okos, átgondolt.
Bár csak nekem is lenne lehetőségem ilyenre, nagyon élvezném én is biztos.....
Szóval: ügyesek vagytok, arra, hogy mindenki jól fogja magát érezni, ti vagytok a garancia, Ildikó te és a párod. Sok sikert nektek. :-)))))

cristallo 2013.10.11. 09:43:33

Lassan visszasírom az angol posztokat...:(

eagles 2013.10.11. 09:47:25

@sodalisO:

Akkor ezzel most azt akarod mondani kicsi lány, hogy még a tűzgyújtáshoz is hülye vagyok?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 09:49:21

Aztanemjojat, bitang egy iras! ;)

Ami viszont felmerult bennem (marmint az uveg whisky-n kivul): szerencsetlen Sarinak sem gumicsizmaja nincs, sem nem jutott neki sajat szoba a 4,5-bol.

Namost felmerul a kerdes, ha mar ilyen kozvetlen a stilus, hogy amikor apuka javaban tolja anyukat, akkor azt a Sari vegignezi (hallgatja)? Vagy a 4,5 szobabol az egyik lett berendezve gyerekmentes ba-szobanak?

Esetleg ennyi gyerek utan, ilyen korban mar mindenki maganak intezi ezeket a dolgokat es nem terhelik egymast vele?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 09:51:19

@Quercus58: hehe, én ilyet nem mondtam, ......:-D
azt mondtam, hogy nekem megy. /Tisza mellett az ártéri erdőben nőttünk fel, reggeltől-estig ott játszottunk, igazi túlélő kalandok voltak, de hasznosak voltak az biztos / !! :-D

bpetya75 2013.10.11. 09:55:37

@Quercus58:

Ez az Öregtölgy! Ne hagy magad kóstolgatni :-D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.11. 10:01:27

@bpetya75: Hú, a fene vigye, hogy mennem kell, ez a passzoljuk-ne passzoljuk le a babát jó kis vesszünk össze téma tud lenni :)!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 10:08:28

@cristallo:
Na ne mar?!
Arra mindig kell legyen ido!

Maskulonben nem csoda, ha anyuka a latin-szerelo karjaiban lel kielegulest, apuka meg a bordelyban...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 10:08:35

@Bebbi: azt nem mondanam, hogy mo-n olcso lenne! :) vagy csak leendo anyos valaszt mindig mocskosul dragat...

@diggerdriver: :) inkabb az uj bridget jones konyv, mint ez...

@Quercus58: egy hati langszoro minden rendes svajci haztartasba kell, olyan lehet, mint a flex!

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: neked mid nincs?! cuki a szemcsid! :DDDDDD

@sodalisO: jo is a brain, foleg rantva szeretem, majonezzel es sultkrumplival.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 10:09:18

@sodalisO: a brain az jobb, mint a benzin? Igaz, az enyem is neha eldurran!

eagles 2013.10.11. 10:10:15

@sodalisO:

Ja kicsi lány, mikor olyan idős voltam mint Te, Nekem is ment.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 10:10:37

@sodalisO: a tisza menti arter rossz esetben a fel alfoldet jelenti :)

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 10:11:04

@Mr. Long [wannabe Briton]: a svajci bicskaban alapbol be van epitve, mint ahogy a furesz is!

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 10:12:40

@Mr. Long [wannabe Briton]: kinek a panel melleti jatszoter, kinek a fel Alfold...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.11. 10:16:27

@bpetya75:

Egyszer csináltam ezt. Hatalmas mennyiségű vizes levelet, füvet akartam elégetni. Ráöntöttem kb. 1 deci benzint. Még így is szinte robbanás lett belőle. 4 liter már elmebeteg dolog.

eagles 2013.10.11. 10:16:48

@bpetya75:

Ízlelget a csaj. Szerinted ez azt jelenti, hogy jó vagyok nála?

cristallo 2013.10.11. 10:33:12

Egyébként tényleg nem értem, hogy miért kell ilyen magán jellegű írás ide. Erre valók a saját blogok. Ha valaki ide ír, az legyen egy kicsit kevésbé személyes jellegű. Kedves HÁ, nem lehetne úgy csinálni mint régebben? Kevesebb politika, a nyelv már lerágott csont, az identitás úgy szintén. Kérek szépen ismét több tényt, adatot tartalmazó érdekes írásokat azoktól, akik külföldre költöztek. Előre is köszönöm.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 10:41:51

@cristallo:
warbuttons feher kenyer 800g £1.45
mexican dobozos kaja (csirkemell,paprika, hagyma kell hozza es ilyen rizseshus szeru cucc lesz) £2.00
TESCO value toaster £4.50
vileda parfis £4.85
ale (elfelejtettem a markajat) £1.97
Crumpets (6pk) £0.90 2for£1.20 akciosan
hoegardeen malnas 0.75l £2.50
uncel bens sweet and sour kisuveges £1.39
3db kaliforniai paprika (1 zold, 1 sarrga, 1 piros) £1.75
1 tanyer (nem hollohazi mekk elekes, nem ikeas) £1.70

remelem kielegito poszt volt :D

cristallo 2013.10.11. 10:49:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: hááát, adat az volt benne, bár gondolom tudod, hogy nem erre gondoltam. Érdekes viszont kicsit sem volt, bocsi...:)))

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 10:50:28

@Mr. Long [wannabe Briton]: rossz típust (kinai piacos!)választottál!
íme:
oddstuffmagazine.com/wp-content/uploads/2012/02/design_ideas_creative_wow_640_14-580x580.jpg

@Mr. Long [wannabe Briton]:
béta verzió vagy? (az analfa app.-ból) :D
Cristallo érdekes írást kért! málnás partvis... menj máááá!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 10:55:59

@cristallo: akkor ma mar a masodik unalmas posztot olvastad! :) te kertel angol posztot!

@rezsoatya: milyen malnas partvis? :)))))) asszony szereti es ma van a szulinapja, estere vettem :))))))))))))))))

cristallo 2013.10.11. 10:56:10

@rezsoatya: málnás partvis??? teljesen felcsigáztál:)))

cristallo 2013.10.11. 11:00:10

@Mr. Long [wannabe Briton]: egyáltalán nem kértem angol posztot, azt írtam, hogy lassan visszasírom azokat.:) Egyébként érdekes írásokat kértem... bárhonnan.:)) Egyébként honnan nem jött még poszt, tudja valaki?

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 11:05:56

@Mr. Long [wannabe Briton]: Te mindig mellényúlsz? Az a seprű, amin utazni szoktak a boszik!

Amúgy hol vásárolsz te? Azt a trikolor paprikát 1 GBP-nél többért soha nem láttam!
A Lidlben 50 p darabja, de a sarki pakinál 1 Fontért 4 db-ot kapok!
A hétvégi romfordi farmer marketon meg filléres (penny-s) árak vannak! 3 kg fürtös pari 1 GBP, 12 db érett füge úgyszintén, gomba 2 kg 60 penny...

@cristallo: az előbb még telón néztem és ott néha összefolynak a sorok.... de az legalább ÉRDEKES, nem?

cristallo 2013.10.11. 11:07:22

@London2009: lemaradtál, Sodalis már jelentkezett.:) De azért húzhatsz sorszámot...:)))))

cristallo 2013.10.11. 11:08:24

@rezsoatya: nem tudom. Az attól függ, hogy mit láttál a sorokból. Mit mond a Rorschach?:))

London2009 2013.10.11. 11:12:46

@cristallo: Pedig remek otleteim vannak! Megirnam, hogy mikent sikerult repulojegyet foglalnom Londonba egy ugynoksegen keresztul akik MINDENBEN segitettek otthonrol. Aztan mire kierkeztem, eltuntek. Reszletesen leirnam, hogyan mukodik az Oyster kartya es mennyibe kerul egy csomag kenyer az Aldiban. Utana leirnam kalvariamat, hogy mikent kuzdottem fel magam kitchen porterbol befektetesi bankarnak. Aztan felhivnam Norbit. Anyone interested?

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 11:13:31

@cristallo: ne csüggedj! Tanga szigetek, Maszkat és Omán, Antartktisz, Dzsibuti, Szváziföld... és persze Anglia! :D

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 11:15:42

@cristallo: hát én mindig AZT! diggerdriver mesélhetne...! :-)))))))

cristallo 2013.10.11. 11:16:45

@rezsoatya: szóval akkor közhírré tétetik, hogy várjuk a jelentkezőket a fent sorolt helyekről.

cristallo 2013.10.11. 11:17:47

@rezsoatya: AZT?? Mi az az AZ?
(hát ha egy külföldinek el kellene magyaráznom, hogy miért is van három az egymás után...:))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 11:18:02

@rezsoatya: a tecsoban vettem, mert nem volot idom bemenni az aldiba

Dr. Panasz Muki 2013.10.11. 11:20:34

Nekem a személyes baba-mama részletek túl sok volt, nincs sok köze a kiköltözéshez.
A fúróhoz meg speciális fúrófejet kellene venni, nem? Vagy, ütvefúrót. Svájcban benne van a cement a betonban, ehhez mi nem vagyunk hozzászokva! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 11:20:55

@cristallo: oo pedig elkezdtem irni a maihoz hasonlo stilusban a reggelem, befejezem? mos jon, hogy elszaladok meglovagolni a fehet lovat reggel.

Chamroe 2013.10.11. 11:25:54

@cristallo: Egyik nap már kérdeztem, hogy volt-e poszt Horvátországból, de nem jött válasz.
Egyik mérnök ismerősünk Ukrajnában dolgozik egy ideje, majd megfűzöm, hogy dobjon össze onnan is valamit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.11. 11:32:13

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Madár el tudod képzelni azt a szituációt mikor tolod bringát és egyszercsak a hátadra ugrik egy gyerek és elkezdi verni a fejedet hogy ne bántsd Anyut?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 11:33:26

@diggerdriver: true story bro? megesett veled? :)))))))))))))))))

BTBTBT 2013.10.11. 11:37:01

Az elozo 2 posztot legalbb elolvastam, de azoktol sem voltam elajulva, meg a poszterina legutobbi nyafizasatol sem.
Nem az en dolgom, de mennyi ideig tartana atirni a szemelyes sztorit HA-sra, amig a gyerekek az oviban/isiben vannak?

@London2009:
Ennek legyszives minel hamarabb allj neki. Itt mindenkit erdekelnek az ilyesfele "rags to riches"-sztorik. :)))

cristallo 2013.10.11. 11:40:33

@rezsoatya: ez nagyon jó: Folttisztító?? :))))))
Köszi:))

cristallo 2013.10.11. 11:41:50

@Chamroe: úgy emlékszem, hogy volt már poszt Horvátországból, egy - ha jól emlékszem - művészeti vonalon dolgozó hölgy írta. De lehet, hogy tévedek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 11:45:51

@London2009: of course! leirnad azt is, hogy a magyarok miert jobbak a tobbi bevandorlonal is?

cristallo 2013.10.11. 11:48:04

@Barátusz: maximálisan egyetértek.

London2009 2013.10.11. 11:48:35

@Barátusz: Az előző kettőt átlapoztam, de ebbe bele sem kezdtem. Egyáltalán nem érdekel egy család magánélete. Ráadásul mindig is irigyeltem a háztartásbeli nőket. Legnagyobb luxusnak tartom. Nem véletlenül ír ennyi és ilyen hosszúságú posztot. Nyilván baromira ráér. A kommentekből értesültem csupán, hogy egy gyerekkel 4 évig kell otthon maradni. Mik ki nem derülnek? Kövérmadárhoz hasonlóan ez nem az én posztom, az biztos. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy van itt helye a Határátkelőn. Legalább van mit olvasnia a többi 4 éve otthon ülő anyukának. Valamint mehet változatlan formában a babamamaboldogság blogra is.

A Londoni posztot megírom ha majd otthon leszek a gyerekkel 4 évig! : )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.11. 11:54:10

@diggerdriver: @Mr. Long [wannabe Briton]:
:)))))))))))))

Este hivatalos látogatásra megyek egy PUB-ba de utána ha olyan állapotban leszek akkor egy kicsit felturbózom a mai posztot.

cristallo 2013.10.11. 11:57:34

@London2009: szerintem ne irigykedj. Hülyére unnád magad otthon ennyi, de még negyed ennyi idő alatt is. Vannak, akik alkalmasak arra, hogy tyúkanyóként éljenek, mások - többek között én is - halálra unják magukat tized annyi idő alatt is. Én nem cserélnék vele semmi pénzért. Te?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 11:59:49

@cristallo: nem talalom hozza a linket. egy ket kepkockas poenbol jott. az elso kepen fekszik az asszony az agban es kerdezi "hol van a hercegem?" a masodik kepen a fazon ul a wc-n ujsagot olvasva es felkialt "Epp a feher lovan!" kb ket napoig rohogtem rajta, amikor olvastam...

London2009 2013.10.11. 12:00:16

@Mr. Long [wannabe Briton]: Na jó…azért vannak akiknél jobbak a magyarok. De azt nem írhatom le, mert rámsütnék az idegengyűlölő jelzőt. Úgyhogy erről nem írhatok. Kérlek értsd meg.
A mai poszton felbuzdulva írjak a “Hogyan illeszkedtem be a barátom családjába és baráti körébe?” című posztot? Hosszan taglalnám megismerkedésünk történetét fotókkal illusztrálva. Majd vicces történeteket mesélnék arról, hogy miként értettük félre egymást és utána szerelmesen megpaskolta az orrom tetejét és fülem tövét és azt mondta, hogy jajj már! Aztán részletesen taglalnám, hogy miket tud már magyarul és a gyerekeink majd miként fogják elsajátítani mindkét nyelvet, mert az fontos legalább annyira mint a nemzeti identitás és a világbéke. Ma úgy érzem, hogy sziporkázni tudnék!

bpetya75 2013.10.11. 12:02:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Mondjuk a srác igazi hantabajnok, lehet, a fele sem igaz, de az biztos, hogy csúnyán megégett. Meg az esze után kinézem belőle, hogy tényleg jó sokat ráöntött.

@Quercus58:

Könnyen lehet. Ne légy szégyenlős, szegezd neki a kérdést! :-D

@zöldeketbeszélek:

Bizony! A BA-n eszembe se jutna felhozni, ha ugyan még benéznék oda.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 12:03:59

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ha @sodalisO bevallalja :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Akar :) Vagy vegsoesetben egy kelet-europai kan(dur) :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 12:08:38

@diggerdriver:
Aki olyan hulye, hogy erre lehetoseget teremt, abbol kinezem :)

Dehat felvilagosult, nyugati vilagban elnek, el lehet mondani, hogy:
- anyu szereti, amikor apu bantja;
- anyunak ilyenkor orgazmusa van, tobb is (apunak bezzeg csak egy, muhaha ;) );
- ha nagyobb leszel, majd teged is hulyere fognak bantani...

Chamroe 2013.10.11. 12:09:58

Az ilyen posztokat olvasva mindig úgy érzem, hogy nem vagyok éppen az anyák gyöngye.
Én képtelen vagyok mindent feladni magamból, és csak a gyerekekért élni. Szeretem, imádom őket, de úgy gondolom, hogy nem a családnak kell köréjük építeni a világát, hanem nekik kell integrálódniuk a családba.
Olyan rózsaszínű cukros az egész, de lehet, hogy csak azért látom így, mert túl sok használt pelenkával találkozom minden nap :D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.11. 12:10:41

@Mr. Long [wannabe Briton]:

"Crumpets"

Ezt mondják burgonyets alakban is, ha jól emlékszem...

prof. med.univ. doktor 2013.10.11. 12:11:04

A függöny-kanosszáig bírtam olvasni, aztán feladtam. Ritkán látok itt ilyen érdektelen és unalmas posztot.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 12:17:03

@rezsoatya: kuldtem neked egy kis angliat! :( csak kedves akartam lenni...

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 12:21:26

@Mr. Long [wannabe Briton]: hat ha ilyen lenne, menekulnek...

Azert egy "dal"-hoz illene legalabb enekelni megtanulni!

Határátkelő 2013.10.11. 12:22:25

Ahogy olvasom itt a hozzászólásokat, egy dologban vagyok egyre biztosabb: tovább kell feszegetnem (akár stílusban is) a blog határait. Én ugyanis kifejezetten örülök az (akár témában, akár formailag) a "határátkelőstől" eltérő írásoknak.

Leírtam már az első két poszt esetében is, de leírom itt is: ez egy más stílus, sokkal részletesebb, aprólékosabb a naplóműfajból adódóan is, mint egy olyan írás, amely 1-2-3 évet foglal össze. Én pont azt (az apró dolgokat, a hétköznapokat) szeretem benne, ami itt többeknek nem tetszik.

Aki akarja, az persze érdekes infókat is találhat benne, a maiban például az albérletkeresésről; arról, hogy az óvodában mennyire másként állnak a gyerekekhez (pl. akkor is mennek kirándulni, ha esik, nem csinálnak belőle ügyet); és nekem az is tetszett (mert nem tudtam), hogy Svájcban nem divat a függöny.

Na, mindegy, nem vagyunk egyformák, és persze nem kell, hogy mindenkinek az összes poszt tetsszen (rémes is lenne...), csak gondoltam, elmondom, én milyennek látom és miért tartom érdekesnek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 12:23:57

@rezsoatya:viccelsz! anno mindenki ezzel a dallal baszogatott az elozo irodamban, amikor kiderult koltozok es a felmondasom toltottem...

London2009 2013.10.11. 12:25:11

@cristallo: Nem tudom. Miután nincs gyerekem, így fogalmam sincs. De ha választani kellene akkor én inkább vele cserélnék, mint a nővéremmel. Két gyerek, saját vállalkozás. Telefonon elérni nem lehet, mert állandóan foglalt. Akkor inkább a blogírás és otthonülés, mint az állandó stressz és rohangálás…
Bár jobban belegondolva…nekem az önálló jövedelemmel nem rendelkező feleségek státusza aggasztó. Nem szeretnék soha ennyire kiszolgáltatott helyzetben lenni és függni valakitől. Nem csak arra gondolok, hogy lelép a férjem, hanem akármi történhet. Mit csinálna egy anyuka, aki 10 éve nem dolgozott ha valami történne a férjével?

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.10.11. 12:26:10

Már az első írásnál elmondtam, hogy szerintem ez a napló formátum nem erre a felületre való, ez a véleményem nem változott.
Most pusztán a címe miatt kattintottam ide, de csalódtam megint.
Mivel éppen mi is költözködünk egy üres házba, ezért azt gondoltam, hogy velem együtt mások is kapnak információt arról, hogy például ezeken a licitálós oldalakon milyen feltételekkel lehet licitálni, stb. Átgörgettem az egész írást a lakás berendezésének pillanatáig (bevallom, nem olvastam el először a többit), de nem igazán sikerült hasznos dolgokat olvasnom, pedig ez a fórum leginkább erre hivatott. Szeretem, ha keveredik bele személyes információ is, de ez így sok!
Valaki megfogalmazta már a kommenteknél, a kevesebb néha több...
A kommentek hatására beleolvasgattam a többi részbe is, de erre nem is tudok reagálni, mert nem érdemes. Az első írásnál kérdeztem Ildikót, hogy hol található a magán blogja, mert a bejegyzései apránként/naponként olvasva érdekelnének, de választ nem kaptam. Így viszont nincs energiám végigolvasni, sajnálom :-(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 12:27:25

@Határátkelő: Angliaban sem divat, de nem hivom fel anyamat, hogy karira legyen a fa alatt fuggony nekem... :)
Nem hinnem, hogy az informacioval lenne baj, hanem azt nem tudtuk meg, hogy akkor napi hany pelenkat hasznalnak el, es jobbrol balra, vagy balrol jobbra csokolgatja-e a kislanyat.
Abban viszont igazat adok, hogy hulye hozzaallas azert a szobaban gubbasztani, mert csopog az eso.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 12:35:32

@London2009: az evi fizetesem 3.5szeresere biztositott a ceg, csak feltalalja magat belole asszony. :) de azert a viccet felreteve azert csak van atmenet a sajat vallalkozas es az otthonules kozt. meg hogy lehet dolgozni ugy, hogy felvaltva ehesek, szomjasak, pisilni akarnak, stb. au pair (nem amelyik meggazdagodni jone ide) nem lehet megoldas? bar nem tudom merre lakik tesod, lehet nem "nyugaton", mert akkor ez nem opcio.

London2009 2013.10.11. 12:37:49

@Mr. Long [wannabe Briton]: Budapesten. Nővéremet nem kell félteni. Ő így érzi jól magát. De mi mások vagyunk. Egy hét alatt beleőrülnék. Csak erre írtam. itt Angliában szerintem a részmunkaidő, illetve az au pair a legjobb megoldás és mindenki számára elérhető.

cristallo 2013.10.11. 12:43:28

@London2009: Erre könnyű választ kapnod. Ha szeretsz dolgozni, ha szeretsz pörögni, ha érdekelnek a napi hírek, ha nem érzed tehernek, ha tovább bent kell maradnod a melóhelyeden, ha szereted a kihívásokat, ha szereted te magad beosztani az idődet, na akkor nem fogod jól bírni az otthonlétet egy kisbabával összezárva. Fizikailag ugyan elfárad az ember, arról nem is beszélve, hogy bármilyen okosnak is hiszi magát az ember lánya az első gyerek bebizonyítja, hogy sokkal hülyébb vagy mint gondoltad, DE ez szellemileg nem elégít ki.
Na igen, a függőség sem biztos, hogy jó dolog. Erről már beszéltünk valamelyik korábbi poszt kapcsán.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 12:43:54

@London2009: jaja, valaki itt kiszamolta par honapja, hogy kb £700 havonta egy aupair, persze normalisan tartva :) azt meg meg minimalberes meloval is kitermeli anyu vagy apu, magasabb fizetessel meg jobban megeri.

cristallo 2013.10.11. 12:46:41

@Határátkelő: ajánljak neked olyan blogokat, ahol napi lelki folyik?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 12:49:23

@cristallo: nok lapja cafe... regen olvastuk, hat meredek...

bpetya75 2013.10.11. 12:57:23

@cristallo:

Már miért ne lenne. Időzítés és/vagy logisztika kérdése ;-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 12:58:46

Gondoltam en is megosztom veletek a lelkem legmelyebb bugyrait:

06:00 - Az ebresztoorara riadok fel. Szerencsere egy szobaban alszunk, igy gyorsan sikerul kihuznom a meregfogat, ezzel hatastalanitva a gonosz vekkert. A gyorsasag azert kulcsfontossagu, hogy csak en ebredjek ra, Nori tudjon tovabb aludni (O egyebkent ket darab, sarga szinu, M-es fuldugoval alszik az agy bal oldalan (szembol nezve)).

6:10 - Legyozom a TGIF hangulatot es kimaszok az agybol. Nehezen tesze meg az elso centimetereket...

6:11 - A nyul mar reklamal, hogy nem kapott meg reggelit... elso utam termeszetesen hozza vezet, jo apuka ezzel kezdi a napot.

6:12 - Szokasos reggeli keszulodes, pisiles a fuggonytelen furdoszobaban, aminek egyebkent keks szinu a padloja es bezs a fala. Pisiles es az elmaradhatatlan kezmosas utan fogmosas kovetkezik a sarga szinu fogkefevel. Ennek legfobb oka, hogy az az enyem.

6:14 - Megerkezem a konyhaba. Mar sokkal jobb allapotban vagyon, a pisileshez osszeszedettnek kell lennem, mert nincs gumicsizmam es ha nem lennek kellokeppen friss... szoval ertitek, ugye?
Elkeszitem a reggelimet, ami 2 majkremes szendvics vajjal, sajtal es paprikaval. Vaj ma nem volt, tegnap este elfogyott... kis letargia...

6:23 - Kesz a ket szendvics. Kozben felforrt a viz, nekiallok a reggeli kavenak. A tej is elfogyott... a macska rugja meg, hinnye! Nem baj, van fozotejszin, jo lesz bele az is.

6:25 - Vegeztem a kaveval es a reggeli bepillantassal a tegnap ejjeli HA kommentekbe.

6:28 - Fozotejszin es kave nem volt jo valasztas... 2 perce fhosok folyamatosan.*

6:31 - 1 perce kellett volna induljak, de meg mindig a furdoszoba rabja vagyok!*

6:35 - Most mar indulni kell, nincs mese! Osszeszedem minden eromet es nekiindulok az utnak!

6:37 - Bevagodok az autoba, kitolatok a parkolobol, majd Bettna fele veszem az iranyt.

6:52 - Sikeresen megerkezem, leparkolok a ceg elott. BEsietek atvenni a munkasbakancsot, mert az kell.

6:54 - Becsekkolok a szamitogepen. Az iroda fele menet bekoszonok Gyulanak, megbeszeljuk, hogy milyen jot aludtunk ejjel. Mindkettonknek van fuggonyunk a haloban! Neki meg gumicsizmaja is!

7:00 - Bebugatom a gepet, kollegam mar az irodaban. Mind kettonk arcan ott a TGIF eleterzes.

7:08 - Elso kave a munkahelyen.

...

9:00 - Reggeliszunet. Megeszem a szendvicseket, iszom egy kavet hozza es kartyazom a kollegakkal. 3 jatekbol 2-szer utolso vagyok, egyszer utolso elotti. Nem baj, nem penzben jatszunk.

11:00 - Kiderul, hogy ekkor nincs szunetem. :(

12:30 - Ebedszunet, amit az irodaban toltom es ilyen hulyegeseket irok, mint ez...

*) ezek a valosagban nem tortentek meg, de valamivel fel kellett dobni a tortenetet, hogy versenyezni tudjak a csikos zoknikkal.

Koszonom a figyelmet!

@London2009:
Mindenkeppen!
Irj arrol is, hogy mint gyakorlo szulok, hogyan oldjatok meg, hogy ne a gyerek elott kelljen "biciklizni".

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 12:59:37

Nem olvastam el a hozzászólásokat, sorry.
Egy-két észrevétel.
Kedves Ildikó!
Gondolom, május óta már rájöttetek, hogy itt nincs olyan, hogy ne legyen a esőkabát vagy esernyő.
:)))
A lehető legszebbnek tűnő napsütésben képes pillanatok alatt beborulni. Ráadásul nem esik, hanem ömlik.

A gyerek nincs cukorból, ahogy írod. Valóban, de néha azért a mértéket hiányolom a felelősen gondolkodó felnőttektől, akikre az ember rábízza a gyerekét.
:(

"A függöny Svájcban állítólag horrorisztikusan drága, ezért hiányzik sok helyen, de ha itthon vettünk volna az összes ablakra új függönyt, hát, az sem lett volna olyan olcsó!"

Na, ezen jót nevettem.... a túrót, nem azért nincs, mert drága.
Azért nincs, mert igénytelenek. :D
Vagy szeretik a minimaldesign-t.
:D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:01:54

@Gilda66: Tök egyszerű! Az interneten beregisztrálsz, és már használod is. Hellyel-közzel úgy működik, mint a tesz-vesz, vagy a vatera.
:)
És tényleg megéri.

Evain 2013.10.11. 13:05:36

@London2009: szerintem meg lehet találni az egészséges egyensúlyt. Pl nálunk férjem is meg én is heti 4 napot dolgozunk csak, és heti 3 napot nem mi vagyunk a gyerekekkel. Irodában dolgozom, napi 8 órát, idén kértem és kaptam fizetésemelést, emellett imádom a gyerekeimet, és amikor otthon vagyok, akkor csak velük foglalkozom, de megzazulnék, ha 4 évig otthon kellett volna velük maradnom. ^^

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 13:06:09

@Határátkelő: nincs is baj, tartalmaz ez is infót, rendesen!

Ködös, esős Albion, persze, aztán Svájcban nem bírják kivárni, amíg kisüt a nap. Az esernyő alatti tábortűz még cristallonak is ÉRDEKES lehet! (hát még az esernyőnek!) Meg a csóró sváciaknak nem telik függönyre mert drága (sorok között olvasva meg még internetre sem futja, hiszen pl. eBay-en is lehetne függönyt rendelni, olcsón!)
Szóval, jó lesz ez, feszegesd csak! :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.11. 13:07:14

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Bocs, de kihagytad, hogy a nyúl milyen érzelmeket ébresztett benned miközben simogattad...érzelmeket, érzelmeket, kit érdekel a főzőtejszín :)))!

Evain 2013.10.11. 13:10:41

@zöldeketbeszélek: a BA az egy etalon. Aki oda írni mer, és túléli a hozzászólók stílusát, az mindent bír! :D

Evain 2013.10.11. 13:14:46

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: bammeg, ennyire fáradt lennék? Percekig filóztam, hogy milyen képtömörítő formátum lehet a T gif... arrrrrhg.....

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 13:24:43

@tilmir: bezzeganya.blog.hu/? beírtam, de "Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés..." lehet, h az összes Svájcban van?

cristallo 2013.10.11. 13:25:42

@rezsoatya: nekem elsősorban nem a tartalommal van problémám, bár ilyen részletességgel tényleg nem erre a blogra írunk a magánéletünkről, hanem inkább a stílussal. Miért kell csöpögnie?? Én is szeretem a gyerekem, de azért ez már lassan fetisizálás. Valszeg a bloggerina így kompenzálja az új helyzetét.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.10.11. 13:27:45

@tilmir: Na igen, de például bankszámlaszámot is meg kell adni, mint otthon? :-)
Csak arra akartam kitérni, hogy ezek fontosabb, pontosabban ide jobban illő információk...

nosuti 2013.10.11. 13:30:08

@tilmir: szerintem nem igénytelenségből...még nem fejtettem meg ugyan miért nincs, de itt északon a dánoknál és amikor Hamburgban laktam ott sem volt a házak legtöbbjében függöny az ablakon, de más német területeken is függönytelenséget tapasztaltam

cristallo 2013.10.11. 13:30:30

@Mr. Long [wannabe Briton]: jó ez a fehér lovas dolog:) De közben Madár megelőzött. Vagy még mindig a lovon ücsörögsz:))

Evain 2013.10.11. 13:30:49

@rezsoatya: mert postr.hu és nem blog.hu ^^

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:31:14

@Gilda66: Én a ricardot-t használom, ott nem kell.
:)
Ha van kérdésed ezzel kapcsolatban, írd meg FB-ob, szívesen segítek. :)
@rezsoatya: nemtom, én nem olvasom... :) ott még nem tartok...
:D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:33:05

@nosuti: persze, van erre mindenféle ideológia, hogy süssön be a nap, és a többi.
azért a svájci nem egy igényes nép.... (itt nem a milliomosokra gondolok).

Evain 2013.10.11. 13:33:06

@nosuti: A hollandoknál sincs nagyon. A legenda szerint azért, mert a legtöbb tengerparti településen, ahol a férj pl halász vagy tengerész volt, és sokat volt távol, akkor a falu népe szemmel tarthassa, hogy mit művel otthon az asszony. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:35:45

@Evain:
ez hozzánk nem jó... itt nincs se tenger, se halász... a svájci nők meg marha rondák. nem sok a vállalkozó szellemű...
:)

bpetya75 2013.10.11. 13:35:57

@zöldeketbeszélek:

Nem egészen. Inkább vérmes kismamák és spanjaik küzdőtere.

bezzeganya.postr.hu/

Nagyon durván megy ott az észosztás és a másik véleményének sárba tiprása. Amúgy érdekes is lehetne, de abban a stílusban inkább undorító.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 13:36:16

@tilmir: én sem. Sőt FB-om sincs... :D

csak mindennek alaposan utána szoktam nézni...annyi mindent hall az ember! :D

nosuti 2013.10.11. 13:38:21

@tilmir: mondjuk itt pont a csóróknak van függönye, voltam az itteni gettóban...hát még ilyen nyugis szép gettót nem láttam, de itt így hívják. nem voltak még angyalföldön vagy a 8 kerben :)
de azon a részen nem sok dán lakik így nem követik a süssön be a nap északi elméletet.

Evain 2013.10.11. 13:40:18

@tilmir: alkossunk rá valami jól hangzó teóriát akkor!
Mit is kell akkor ott szemmel tartani? Ötletek?

BTBTBT 2013.10.11. 13:40:25

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Hülye. :DDD

@Határátkelő:
Nem az a baj, hogy más stílus, hanem hogy senkit sem érdekel a túl sok magánjellegű rész. Az nem ránk tartozik.

Más: tegnap óta semmiféle üzenetértesítő email nem jön át nekem, pedig rendesen be van állítva. Tudnál segíteni ezzel kapcsolatban? Köszi.

@tilmir:
Londonban sincs függöny egy csomó helyen, és be lehet látni... a nappaliba. :)

Engem személy szerint zavar, mert az a privát szféram.

@cristallo:
Te nő vagy? Csak mert eddig sem voltam biztos benne.
És miben értesz egyet maximálisan?

@London2009:
Ebbe már én sem kezdtem bele. Engem sem érdekel ez a sok magánjellegű részlet.

Ugye, ugye, az irigység már anyukák iránt! :)))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:42:33

@nosuti: erről már korábban is volt szó, én nem tudnám elképzelni függöny nélkül...
a szomszédomban fiatal svájci pár lakik, nekik sincs. ha óvatlan pillanatban nézel be.... khm... hát a fene tudja...
:)

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 13:43:01

@bpetya75: na, kösz, kihagyom...

csak a címek:

Agyonszoptattam a gyereket - nem válik le rólam
A körülmetélés nem ugyanaz, mint a nők nemi szervének megcsonkítása
Minden reggel ordítok a gyerekeimmel
Háborítatlan szülés helyett oxitocin és hasba könyöklés
Megtalált egy vörös kandúr, de nem tarthat meg
A Piroska és a farkassal sokkolják a gyerekemet az oviban

ez utóbbiba beleolvastam:
"...másrészt viszont féltettem az ovitól, hogy majd miket hall/lát/tapasztal ott részben az óvó néniktől, részben a gyerekektől. Például ha csúnyán szólnak hozzá a nénik..."

Margit! Nooooormáááális?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:44:03

@Barátusz: tudom, mondják az ismerőseim.
de basszus én nem akarok látni meztelen szőrős pasikat, nőket... :D

nosuti 2013.10.11. 13:45:23

@tilmir: jajj hát én sem tudnám elképzelni, hogy ne legyen függönyöm, engem ne bámuljon senki se :) akármit is csinálok

nosuti 2013.10.11. 13:46:56

@tilmir: pláne szőrös nőket :))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:49:25

@nosuti: volt erre egy sztorim, hétvégén autózok egy faluban. jó korán volt. az út végén volt egy elágazás, lámpával. piros, megállok. a szemben lévő házban épp kávézgatott egy pár az ablakban. egy bugyi vagy gatya nem sok, annyi sem volt rajtuk....
egy kissé sokkolt a dolog...
:D

BTBTBT 2013.10.11. 13:49:37

@tilmir:
Én sem akarok látni szőrős nőket vagy férfiakat más lakások ablakában. :)))
Az, hogy látják őket, sokakat egyáltalán nem zavar.

@London2009:
Azt írtad, hogy mindig is irigyelted a háztartásbeli nőket/anyukákat.

@nosuti:
Fúj! :)))

cristallo 2013.10.11. 13:51:14

@Barátusz: tudom én már??:))
"mennyi ideig tartana atirni a szemelyes sztorit HA-sra, amig a gyerekek az oviban/isiben vannak?"
ezzel értettem egyet.

Igen, még mindig nő vagyok:))

nosuti 2013.10.11. 13:51:50

@tilmir: ez egy nagy ablak volt? vagy hogy láttad a lábukat ne adj isten más testrészüket is?

mondjuk engem nem sokkolna, max röhögnék, meg hát láttam már ilyet :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 13:56:50

@nosuti: teli ablak vagy ajtó volt. mindent láttam, azt is amire nem lettem volna kiváncsi...
:)

Evain 2013.10.11. 13:58:59

@nosuti: pedig van egy feelingje, amikor vacsora közben széles mosollyal intesz az ablak előtt elhaladó szomszédnak. :)

ilkafirka 2013.10.11. 13:59:27

Kedves eddigi Hozzászólók!
Először is köszönöm, hogy végigolvastátok vagy csak átfutottátok a posztot. Nem külön-külön, inkább itt szeretnék válaszolni az esetleg feltett, felmerült kérdésekre. Nem írok blogot, hanem naplót vezetek, de azt sem nap mint nap. Inkább valami nagyobb esemény/történés után írom le a gondoltaimat. Ettől lesz személyes. Tudnék változtatni a stíluson, át tudnám írni a posztot olyanra, mint amilyennek kb. megszoktátok, de attól pont az a személyesség veszne el, ami miatt pl. HÁ-t is megfogta 1-1 írás. Mint háziasszonynak, valóban sokkal több időm van, mint Nektek, akik dolgoztok, de azért az is irigylésreméltó, hogy ti munka mellett minden nap ennyit tudtok kommentelni!:) Hogy csináljátok? De visszakanyarodva hozzám: mióta kint élünk, úgy programoztam be magam, hogy nekem most az a feladatom, hogy nyugodt hátteret biztosítsak a gyerekeknek és a páromnak. El fog jönni az az idő, amikor én is beállok a sorba és újra felveszem a munkát, de addig is élvezem és kihasználom ezt az időt. Nem azért írok, mert unatkozok, hanem azért, mert jól esik kiírni magamból az itt megélt eseményeket. Már most is gondolkodom azon, vajon mit csinálhatnék, milyen esélyeim lennének itt munka terén, de ez akkor lesz legelőször aktuális, ha már Szofi is oviba jár. Nagyon jó lett volna, ha aug.ban már mehetett volna, de ha nem, hát nem. A Krippe (bölcsi) számunkra megfizethetetlen lett volna, ezért választottuk a Spielgruppét. A ricardo pont olyan, mint a magyar vatera, hasonló feltételekkel, módon működik, ezért nem tartottam fontosnak erről bővebben írni. Viszont az esőben kirándulás számomra extrém volt, és leginkább az tud hozzászólni, aki átélt hasonlót. :)
Kedves Kövérmadár! Nem írom, hogy olvasd el újra azt a részt, amit a lakással kapcs. említettél, mert abba belehalnál :) De, Sárának KÜLÖN szobája van, így semmifél problémát nem okoz, ha kettesben szeretnénk lenni a párommal. Én meg már attól tartottam, az a rész megy majd az idegeidre, hogy nincs vízállónacim! :) Na, az most már van, de Sárinak továbbra sincs gumicsízmája, mert nem akar! ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 14:09:08

@zöldeketbeszélek:
Basszus! Az erzelmekrol mindig megfeledkezem :(
Majd jovoheten! ;)

@Evain:
:)
Nem jarsz messze a valosagtol. TGIF valojaban egy jelentos veszteseggel biro keptomoritesi eljaras. Ket inputja van: a kep, amit latunk es a 'szem' interface-en keresztul taplaljak be. A masik a ciklikusan megjeleno (jellemzoen pentek estenkent) alkohol, amit a 'szaj' interfacen keresztul taplalnak be.

Sajnos eleg regi technologia, a tomoritesi eljaras nagyjabol 12-16 orat vesz igenybe, rendszerint csak szombat delben tekintheto meg a vegeredmeny. De ez fugg az operacios rendszer es az egyeb periferiak altalanos allapotatol is.

Az eredmeny: a betaplalt kepek kb. 25-75% elvesz, ezt kesobb a halozaton talalhato tobbi egyseg naplofilejabol reszlegesen vissza lehet allitani.
Noi rendszergazdak eseten a tomoritesi eljarast koveto 1-4 het kritikus, mert elofordul, hogy az eljaras soran biztonsagi mentes (reszleges masolat) keszul, amit a szolgaltato 9 honapon belul szallit.

@Barátusz:
Ezt nevezem megtiszteltetesnek!

tanato 2013.10.11. 14:11:30

@Határátkelő: Ne aggódj,jól csinálod a blogod,mindenfajta stílusú cikk kell ide,reális,gyakorlatias meg családi is mint a mai.Ha így halad a blogod,örökké fog tartani a megszűnés veszélye nélkül/Lásd pl. az Iwiwwel a világ körül és az Uton/.Mondjuk a kurvás multkori az nem annyira fogott meg,de csak azért mert az a "fogalakozás" ugye súrolja a bűnözés határait/Lásd aktuálisan,hogy a svájci prostiknál húzták meg magukat az ároktői gyilkosok pl./De mindent összevetve jól mennek a dolgok a HÁ.-n.

BTBTBT 2013.10.11. 14:14:29

@tilmir:
Semmikor sem akarok ilyesmit latni a mas ablakaban. Se intim, sem nem intim testreszeket. :)

@cristallo:
Koszi. Akkor ezt a "no vagy-e?" dolgot helyretettem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 14:17:36

@cristallo: a, en dupla fozovel ittam reggel :) nem, hanem elveszett. en farok ideirtam a kis ablakba es veletlenul rahnyomtam az f5re... pedig tetszett a stilusom, ahogy irtam (szeretek elegedett lenni magammal, ezert mindig az vagyok). na majd jovo heten.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 14:19:52

@tilmir: ugy rondak, min az angolok? csak mert van itt helyi (nem import) mocskosul jo felhozatal. Csak az etlapot nezegetem, nem kostolok!

BTBTBT 2013.10.11. 14:20:33

@tanato:
Az csupan veletlen es irrelevans, hogy a kurvas posztban is Svajcrol volt szo meg a gyilkosok rejtozkozesenel is.
Es akkor mi van, ha annak a boltnak az eladoinal huzzak meg magukat mas bunozok, ahol rendszeresen vasarolsz?

@tilmir:
"nem akarok látni meztelen szőrős pasikat, nőket"
Csak most tunt fel: Es nem szoroseket akarsz? :)))

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Hogy jot nevettem azon, amit irtal, es hulyenek neveztelek?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 14:22:40

@bpetya75: hatbameg beleolvastam az elso poszt elso kommentjebe. mi tenyleg uriholgyek, uriasszonyok, uriemberek es urieldonthetikhogymik vagyunk...

Herr Géza 2013.10.11. 14:22:57

Sziasztok! Még csak a posztot olvastam, de már a beharangozó megütött. Miért is kéne "megbarátkozni azzal, hogy Svájcban nincsenek függönyök" ? Akinek hiányzik, az tesz fel magának és kész (mint ahogy a poszter is tette volt - nagyon helyesen). A szöveg ugyanis azt sugalmazza, mintha nem is volna szabad függönyt tenni az ablakra, és ezért kell megbarátkozni a hiányával. De hát tudjuk, hogy Svájc nem Észak-Korea, mármint a demokrácia szemszögéböl - még mielött valaki jelzi, hogy ott meg kötelezö a függöny :-) .
Azt már a poszthoz füzöm hozzá, hogy N.o.-ban is horribilis árú a függöny (legalábbis nekem, aki szintén jól elvan nélküle), mégis minden lakásban mázsaszám lóg... Most akkor a svájciak szegények ???

GrandMasterB 2013.10.11. 14:23:08

Svájcban a függönyök használata magánházakon közel megegyezik a magyarországival. Akinek bármiféle kétsége támad, a maps.google.com street view-ja alapján maga is ellenőrizheti.

A poszt nagyon belterjes, intim (ahogy előttem is írták), nem ide való, hiába akarja kézzel-lábbal védeni a blog gazdája és utólag gyártani az elméleteket, hogy miért is tette ki ide az írást.

birdy-hoo 2013.10.11. 14:23:08

nagyon jó poszt, várom a folytatást :)

Evain 2013.10.11. 14:25:13

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: bammeg, szénné röhögtem az agyam ezen a leíráson. :D:D:D Ha megengeded, ezt elmentem magamnak :D

eagles 2013.10.11. 14:27:34

@Határátkelő:

Ahogy Én látom elég rendes mennyiségben járnak ide a népek hozzádumálni. Ha mindenkinek a kedvébe tudnál járni, Te lennél a Jézuska.

Ne vágyj erre. Sztem elég szarul néznél ki, keresztre feszítve.

Így jó ez a blog ahogy van.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 14:31:57

@Mr. Long [wannabe Briton]: még horgolom! Igényes (giccses) munkához idő kell!

BTBTBT 2013.10.11. 14:35:16

@Evain:
Es annak is van feeling-je, es intesz is az ablak alatt elsetalo szomszednak, amikor nem vacsora van, es nem is az ebedloben? :)

Evain 2013.10.11. 14:37:29

@Barátusz: Nem. Ha hollandoknál nyáron be van húzva a függöny, akkor ott biza eksön van. :D
Télen mindenki behúzza, mert ezzel is spórolnak (kevesebbet kell fűteni. :D:D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 14:38:16

@ilkafirka:
Nem hagyott nyugodni, mert akkor vagy en vagyok a hulye; vagy a helikopter.

Ujra elolvastam es igazam lett... hulye, helikopter vagyok ;)

Orulok, hogy kulon szobaja van, a gumicsizma fajo pont. Biztosan van valahol a vilagban egy, aminek a lelki tarsa Sari labacskaja. Igy az a csizma, a megnemszerzestol adodoan beteljesuletlen marad es egy idegen labon gyorsan elkopik.
Ez szomoru :(

@Barátusz:
Igen, mindharom ;)

@Evain:
Orulok, hogy boldogga tettelek!
Picit osszecsaptam, de azert megjarja.

Határátkelő 2013.10.11. 14:40:03

@tanato: @Quercus58: Kösz szépen, nem aggódom, csak rácsodálkoztam. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 14:40:47

@Mr. Long [wannabe Briton]: Hm... elsőre a Hunziker jutott eszembe, de ahogy megnéztem ő se echte svájci. Mást nem tudok..
@Barátusz: Svájcit ? Nem....
:D

Határátkelő 2013.10.11. 14:41:39

@GrandMasterB: Ezen nagyon jót nevettem. :) Hadd döntsem már én el, mi való ide. Elméleteket pedig nem szokásom utólag gyártani, ez már a 3. rész...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 14:43:07

@Quercus58: Anyám, borogass...
Ezt a bődületes baromságot....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 14:43:48

@rezsoatya:
Pedig ezek jo temak!

Korulmeteles utan sz@r lehet szoptatni...

@Herr Géza:
Ezen en is elgondolkodtam.
Arra jutottam, hogy bar nincsen epiteszmernoki diplomam, de egy fuggony felrakasa (kulonosebb agonizalas nelkul) nem igenyli az epulet mar meglevo statikajanak megbontasat, igy talan kivitelezheto.
Mondjuk kell hozza furo...

BTBTBT 2013.10.11. 14:45:27

@ilkafirka:
Kedves poszterina!
Gyulnek a facebook like-ok?

@Evain:
Raadasul be is lihegik a szobat ekson kozben, szoval az is segit a futes szempontjabol. :)))

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Irjal meg ilyen jokat, hogy masok is nagyokat rohogjenek. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 14:46:11

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: BTW gumicsmmaban inezni a reggeli faradt olaj leengedeset azert lehet veszelyes. a papucsbol meg kifolyik baleset eseten, de a kaucsukweszkoban biza benne marad es ki kell onteni...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 14:46:59

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: ha megbontjak a kupakot akkor elvileg ket hetig meg simogatni sem szabad...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 14:48:14

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Tévedés. Nem kell fúró. Itt a karnis se divat. :) Csak fel kell húzni a beépített tartóra :)

BTBTBT 2013.10.11. 14:50:33

@tilmir:
Szoval akkor itt a svajciakkal van a gond, nem a szorosseggel? :)))

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Szakerto vagy? :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 14:54:48

@Barátusz: nem. hulyen hangzik, de haver meselte. amikor neki vagtak belole a doki csak annyit mondott neki, hogy akkor most ket hetig kezek magastartasba, mert nem jatszhatsz...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 14:55:48

@tilmir: errol szolhattal volna a poszterinanak is. lehet akkor a mennyezeti vilagitast meg felfurtak a beepitett spotlampa melle? :D

eagles 2013.10.11. 14:59:00

@tilmir:

Mi magyarok mindenütt ott vagyunk. Armstrong is talált hun honfoglalókra utaló jeleket a Holdon, csak az irigy amcsik nem engedik nyilvánosságra hozni.

madscientist 2013.10.11. 15:02:54

Személy szerint nekem tetszenek ezek az írások is, érdekes végig követni apránként, ahogy beilleszkednek az itteni mindennapokba.
Néhány stílusbeli dolgon pedig simán túl lehet lépni, engem nem zavar, a lényeg megmarad.

Függöny ügyben: tényleg nem divat errefelé, inkább altbau házaknál van, de ott sem teljes ablakosat kell elképzelni, hanem olyat, ami két oldalra el van kötve, vagy csak egy kis csík az ablak alsó felén. Ezek amúgy elég csinos megoldások, jól mutatnak ezeken a házakon.
Mikor nálam aktuális volt a dolog, én néztem itt is függönyöket, árakat, annyira nincsenek túlárazva, simán ki lehet pengetni az árát, bár igaz, akinek van lehetősége az otthonról sokkal olcsóbban be tudja szerezni, a választékról nem is beszélve.
Ezért az enyém is otthonról van.
Szóval nem valószínű, hogy az ára miatt nincs, bár lehet azon is spórolnak, ők már csak ilyenek. Nekem azzal nincs bajom, ha belátok másokhoz, csak hozzám ne lásson be senki.

@tilmir:

Ahogy észrevettem nagyon sikkes itt a minimal design, otthon azért ennyire nem hódít, ami igen az is inkább a színesebb (mily meglepő :)), itt meg a fekete-fehér-barna-famintás kombinációk vannak túlnyomórészt.
Ugyanez a házakra, épületekre is igaz, mostanában rengeteg minimal stílusú kockaházat építenek, akár családi háznak, akár társasháznak.
Ahogyan a sima fehér fal is töretlenül menő (nem csak bérlakásoknál, mert az a legegyszerűbb), nem nagyon láttam még színes falat, csak jobbára külföldinél. Pedig elképzelni nem tudnám, hogy fehér falakkal legyek körbe véve...ahogy visszagondolok, otthon eddig akárhol laktam, max a konyha volt fehér, vagy még az sem.

GrandMasterB 2013.10.11. 15:02:54

@Határátkelő: Nyugodj meg, mindent te döntesz el a blogon, hiszen a tiéd, még ha más emberek is írják helyetted.
Azért talán a te véleményeddel nem egyező kommentek megjelenése nem kellene, hogy indulatot váltoson ki belőled. De ahogy már sokszor észrevettem, nem igazán bírod a kritkát, egyből ugrasz és nem ismered el, ha tévedsz. De ez a te blogod.

madscientist 2013.10.11. 15:02:54

@tilmir:

Egyszer épp lakásnézőben voltam, a fürdőszoba következett, s mikor befordultam az ajtón azt hittem, az állam leszakad...a fürdőből sima, teli üveges ajtó nyílt az erkélyre (csak onnan lehetett kimenni), de úgy, hogy a WC is az ajtóval szemben volt. Karnis híján, igaz nagyon hely sem volt neki, még egy függönyt sem lehet odavarázsolni, csak néztem nagyokat, hogy akkor itt most premier plánban lehet csak budizni, avagy wtf? És a magánszféra, vagy az nuku?
Ez egyébként jó lakás lett volna, de emiatt...inkább kösz nem.
Az, hogy a fürdőben is elég gyakran normál, nagyméretű sima üveges ablak van, már nem lep meg.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 15:10:26

@Mr. Long [wannabe Briton]: Na azért tudnék erről is mesélni. Van egy nagy nappalim. Össz-vissz 2 konnektorom van. És hol? Na, hol? Ahol nincs rá szükség...
Ahol kellene egy darab sincs... Svájci szakértelem....

tucano 2013.10.11. 15:13:20

Itt egy finom videó a spanyolokról, akiknek el kellett hagyniuk hazájukat a válság miatt, könnycseppmorzsis!
www.tabonito.pt/surpresa-um-video-dedicado-todos-os-que-estao-longe-do-seu-pais-e-querem-voltar/
A végén külön pont a politikus ábrázolásokért...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 15:13:40

@madscientist: És akkor tudod mi a legújabb trend?
A beton fal, se vakolás, se festés...
Hááááát....

Én itt már annyi mindent láttam.
:D
Semmin sem lepődök meg...

Határátkelő 2013.10.11. 15:18:14

@GrandMasterB: :)))))) Jól csinálod ám! :))))

tucano 2013.10.11. 15:19:29

@tilmir: nálunk kőfejtőből kivett kő egymásra rakva, általában van 0,2 cm cement, de az se mindig, no vakolás/festés csak a sárga mészkő. Igénytelen, mint a fene, de 7000 éve működik, nem ma fognak változtatni rajta :D

eagles 2013.10.11. 15:20:15

@Határátkelő:

Azért egyszer szívesen látnék egy olyan posztot is, hogy mondjuk nagycsöcsű Etelka kalandjai az Egyenlítőtől az Északi Sarkig.

Mert tudod hárman vagyunk itt, akik szeressük a nagytüdejű lyányokat.
Én, a digger, meg az atya, a Rezső. Bár az utóbbi nevében nem nyilatkozom. Még is csak egy szent ember.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 15:20:53

@tucano: elkepzelve jol nez ki. a vezetekezes hogy van megoldva? a koveken szabadon vezetve, mint a borospincekben?

kriosz 2013.10.11. 15:27:51

@ilkafirka: Nem maradsz le semmiről.
Nekem tetszett az írás,, na tessék a sima hétköznapok, egyébként is be lett harangozva a stílus.

BTBTBT 2013.10.11. 15:28:39

@Quercus58:
Azert biztos, hogy itt harmatoknal tobben is odavannak a nagycsocsu csajokert. :)

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ertheto, hogy egy sebeszeti beavatkozas utan van nemi "turelmi" ido.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 15:31:22

@Barátusz: na ja, a mutoasztalon egybol megsem lehet. :) de vannak filmek (veletlenul talaltam a neten oket) ahol a korterem ben az altatasbol ebredo paciens kepes. bar lehet ott masmiyen beavatkozas volt elotte.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.11. 15:32:38

Na most ha ez a poszt a nagyobb történésekröl szól akkor bele se merek gondolni milyenek lehetnek a kalandmentes szürke hétköznapok.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 15:36:01

@diggerdriver: ha esik az eso te hol pakolod a foldet? a nappaliban?

madscientist 2013.10.11. 15:37:51

@tilmir:

Ajjajj....na olyat még nem láttam, de nézd úgy, hogy az egyfajta újragondolt minimal :) Csak itt már maga építést is minimalizált ;)

Sadist 2013.10.11. 15:37:51

[sóhajt]
Nem, nem úgy kell fűrészelni :| A tuskó mellett sokkal könnyebb volna és a munkadarabot is nagyobb felületen lehet megtámasztani.

eagles 2013.10.11. 15:38:07

@Barátusz:

OK. Be vagy véve a csapatba.

BTBTBT 2013.10.11. 15:38:52

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nehogy belinkeld oket. Egyszer lattam kepeket mell-levetelrol. Latni is szornyu, hat meg megelni. :(

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
En is leirjam, hogy mit csinaltam iden majus 28-an, 31-en es junius 3-an? :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 15:41:28

@Barátusz: en nem olyanra filmre gondoltam FUUUUUJ!!!!!

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 15:45:18

@Quercus58: -1!!!
Én ugyan nem! Valaki félrevezetett téged!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 15:45:34

@madscientist: arrafele divat a konnyuszerkezetes haz?

most lattam a teveben egy musort, ahol egy nap alatt (kb) osszepattintottak a favazat, benne az elore belerakott szigeteles. persze az erdemi reszet nem mutattak, konkretan azt utana korbeveszik teglaval? mert persze az fontos volt, hogy az angol csaj (jol nezett ki) arrol beszelgesssen a musorvezetovel, hogy milyen erzelmeket valt ki az epulo haz...

BTBTBT 2013.10.11. 15:47:16

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ja, hogy olyan felnott filmek. Hat persze, hogy veletlenul talaltad oket a neten. :)))

@Quercus58:
Kosz.

@rezsoatya:
Nem kene ilyen latvanyosan vonakodnod. :)))

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 15:49:26

@Mr. Long [wannabe Briton]: az előbb beszéltem vele, dolgozik rendesen az esőben is. Hiába, látszik, hogy Svájcban volt óvódás!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 15:50:51

@tilmir:
Miert?

Amerikat is a hunoknak koszonhetjuk. Az ugy volt, hogy az elso hajokat a hunok epitettek. Aztan kihajoztak es felfedeztek Atlantiszt. De nem tetszett nekik, ezert elhordtak es felepitettek belole Amerikat.
Az ottmaradt hazaarulo, ballibsi zsido wannabe-emigransok leszarmazottai az indianok.

Igy hallottam...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 15:50:52

@rezsoatya: ebben a korban nem kell tobbesszamban? eleg mar csak egy? :)

eagles 2013.10.11. 15:51:18

@rezsoatya:

Na de atya! Akkor mi a ráké reklamáltál, mikor digger azt a detoxikálószökevényt rakta az avatarra, és nem a csöscsös csajokat.

Nyugodtan bevallhatod, legfeljebb meggyónod.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 15:51:40

@diggerdriver: a gonosz muvezeto bacsi igy vigyaz rad? asszony mit szol hozza? :))))))))))

eagles 2013.10.11. 15:54:46

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Ez pontosan így van. Az Isten különösen kedvel bennünket.

Amikor Isten megteremtette a nemzeteket, minden népnek két-két tulajdonságot adott. Sok lett a nép, elhúzódott a munka, a magyarokra csak késő este került sor. Amikor a Mindenható megteremtett bennünket, így szólt: - A magyaroknak az okosságot meg a becsületet adom, és azt, hogy a kommunistákra kell szavazniuk.

- Elnézést, Uram! - szólt ekkor Gábriel arkangyal. - Ha jól számolom, a magyaroknak három tulajdonságot adtál.

- Ejnye - mondta az Úr -, ezt aztán jól elnéztem, de most már vissza nem vonhatom. Hát most mit csináljunk? Rövid tanakodás után úgy döntött az Úr, hogy a magyaroknak adott három tulajdonság közül egy emberre csak kettő lehet igaz, a harmadik nem, s maguknak kell választaniuk az alábbiak szerint:

- Ha egy magyar okos, és a kommunistákra szavaz - mondá az Úr -, akkor nem lehet becsületes. - Ha becsületes, és a kommunistákra szavaz, akkor nem lehet okos. - Ha pedig okos és becsületes, akkor nem szavazhat a kommunistákra.

bpetya75 2013.10.11. 16:11:58

@rezsoatya: @Mr. Long [wannabe Briton]:

Látjátok megmondtam, hogy ez itten egy roppant kulturált banda ;-)

Persze elbizakodni azért nem kell, de az elmondható, hogy van itt egy színvonal, amihez érdemes ragaszkodni.

bpetya75 2013.10.11. 16:16:17

@Sadist:

Most megelégedtek annyival, hogy "Látjátok gyerekek?! Ezen a fadarabon húzgáljuk ezt a recés vasat, aztán valahogy majd csak ketté válik."

Később majd jobban kikupálódnak benne bizonyosan. Vagy nem. ;-)

eagles 2013.10.11. 16:19:13

@bpetya75:

Vághatnák motorfűrésszel is, de az meg reklámnak minősülne.

madscientist 2013.10.11. 16:19:16

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Láttam itt már olyat párszor, amiről írsz, de nem, utána nem szoktak még téglát is hozzáépíteni, ami faház, az faház, egyébként igazad van, az is nagyon kedvelt még. Nekem ezek (sem) jönnek be igazán. Viszont gyorsan megvannak, néhány hónap, utána költözhető.
Ahogy pl mi is otthon építkezünk, azt itt sok esetben nem is igazán tudják értelmezni. Kollégáim néha kérdezősködnek erről-arról és csak néznek nagyokat, mikor mondom, hogy a mi téglaházunk pl 50 cm-es válaszfalakkal és 80 cm-es főfallal rendelkezik. Sokuk leginkább faházban tud gondolkodni. Ugye ahány ház, ország, annyi szokás.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 16:19:54

@Barátusz: vonakodik a hóhér. Már csak tudom, mit szeretek és mit nem?!

BTBTBT 2013.10.11. 16:21:45

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Akkor majd igyekszem a tiednel jobbat kitalalni. Annal lejjebb mar ugysem erdemes adni. :)

@rezsoatya:
Jovanna. :)

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 16:26:47

@diggerdriver: Zártosztályon ülök, 25 fok van.
Mi a probléma? :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 16:30:54

@madscientist: egyik ismerosom a budapest es visegrad kozt epitett ilyet, de az nem tudom hogy keszult. elore gyartott konnyuszerkezetes haz volt. nem lehet rossz kulonben, bar a gyerekek hamar megtanuljak mikor bantja apa anyat estenkent :)

tanato 2013.10.11. 16:37:32

@Barátusz: Kizárt dolog hogy boltos gyilkosokat bújtasson,én sem bújtatnám őket.Na de mint mondtam a kurva az nem foglalkozás /szerintem,tegyük hozzá/hanem egy szürke zónában való pénzkereseti tevékenység,szoros szimbiózisban a szervezett bűnözéssel.Nem véletlen hogy hol kereskedtek és találtak a svájci rendőrök.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.11. 16:46:34

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Látod bazmeg ha kicsit belehúztál volna a 7-8ba Neked is lehetne ilyen fasza munkád:))))))))))))))

bpetya75 2013.10.11. 16:47:05

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Nem vagyok mazochista, csak érdekelt az a téma is. Kb 1,5 éve volt egy nekifutásom, de 3 nap alatt felismertem, hogy ez a sok vérmes picsa nekem sok. Így csak mint hivatkozási alap tartottam meg az emlékezetemben azt a blogot.

Evain 2013.10.11. 16:50:03

@bpetya75: szappanoperának pedig kiváló. Olyan vérre menő csörtéket olvastam már ott, hogy frankón tanulmányt lehetett volna írni belőle. :)

BTBTBT 2013.10.11. 16:51:20

@tanato:
Bar te biztosan nem bujtatnad oket, de nem tudhatjuk, hogy kizart-e. Nemcsak bunozo bujtat bunozot. Ez igy tulsagosan sztereotipikus.
Az mas dolog, hogy nem ertettunk egyet valamiben a kurvakkal kapcsolatban: hogy szerinted az nem munka/foglalkozas. Pedig ott is rendesen oda kell tennie magat annak, aki uzi. Nem egyszeru ugy dolgozni.

BTBTBT 2013.10.11. 16:52:17

@Barátusz:
kiegeszites: "nem tudhatjuk, hogy kizart-e, hogy mas (akar boltos is) megtenne-e. Nemcsak bunozo..."

tanato 2013.10.11. 16:55:45

@Barátusz: Azt nem mondtam hogy könnyű pénzkereset,de azt állítom hogy könnyebb szívvel bújtatnak, vagy segítenek más módon bűnözőket mint egy átlag boltos abban egészen biztos vagyok.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 16:55:53

@bpetya75: fogadni mernek, hogyok ugy gondoltak, hogy apanak is jobbak lennenek :D

@diggerdriver: kulonben itt kurvara nincsen 25 fok, csak 20. az angolok kezelik a legkondit :)

madscientist 2013.10.11. 17:00:07

@Mr. Long [wannabe Briton]:

"bar a gyerekek hamar megtanuljak mikor bantja apa anyat estenkent :) "

Hát ez az, az egyik fő problémám az ilyen építményekkel (a magánszféra ugye). :)
Amúgy a faház olyan szempontból tényleg nem rossz, hogy jól tartja a meleget, ellenben mégis jól szellőzik, mert mintha lélegeznének a falak (nem összekeverendő a huzatossal) :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 17:01:25

@Mr. Long [wannabe Briton]: Azért mi ezt iparosok úgy szoktuk mondani, hogy az a ház, ahova bemész egy stillel, az nem ház...
:D

bpetya75 2013.10.11. 17:09:21

@Evain:

Ha van hozzá idegzeted, hajrá. Nekem nem lenne. De a tanulmányodat szívesen elolvasnám ;-)

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Na, az tuti!

@tilmir:

Ez mekkora duma :-D

2013.10.11. 17:17:05

Hogyha ez a Gabor M-es gatyat hord, akkor nem egy Wannabe Briton magassagu ez a Gabor

Ugy dontottem, hogy kozkivanatra bemasolom nektek a Saman csirkes posztjat. Akkor legalabb lesz mirol beszelni a Sara gumicsizijan kivul. Sikok es keretek, mindjat jonnek

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 17:19:10

@charlieharper: ?
este csirket csinalok. irjak a darabolasrol? :DDDDDDDDD

BTBTBT 2013.10.11. 17:24:55

Ha valakit erdekel, ma vajmi posztja virit az Erotikus munka blogban. :)
"Hatranyos helyzetu kaviar"

@tanato:
Not for the sake of argument, but - azt mondtad, hogy kizart, hogy egy boltos gyilkost bujtasson. Most meg hogy kisebb esellyel teszi ezt meg a kurvaknal.

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Tenyleg minosegi volt a tied, ugyhogy majd igyekeznem kell.

DieNanny CH 2013.10.11. 17:25:55

@Bebbi:

A családnál, ahol nanny vagyok, az anyukánál 6 hónap a szülési szabadság. Az összes. Tehát ez nem a gyerek születésétől számít, hanem pl ő is 7 hónapos terhesen elment, aztán a pici 4 hónapos volt, amikor "megkaptam".
Szóval, igen, akinek fontos a munkája és anyagilag rászorul, az valóban ezt teszi.
Egy pillanatig nem tudom leszólni azt, aki visszamegy dolgozni! És nem csak azért, mert így van munkám. Attól, hogy valaki heti 30 órát nem a gyerekeivel tölt, a maradék időt még nagyon jól ki tudja használni.

A poszthoz: NEKEM (pedig hiszek a mesékben...) eléggé nyálas. De hajszálpontosan így mennek itt a dolgok.

DieNanny CH 2013.10.11. 17:29:58

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Félreolvastad.
1 szoba: Sárié
1 szoba: szülők
1 szoba: Barni, Szofi.
4. szoba: nappali.
A fél a konyhát/étkezőt jelenti.

tanato 2013.10.11. 17:31:00

@Barátusz: Na az a lényeg hogy sikerült a két gyilkost elfogni a ,svájciaknak,jó helyen kerestek.Ha egy otthoni boltosnál bújtak volna meg nagy valószínűséggel nem kapják el őket a magyar rendőrök.

tanato 2013.10.11. 17:31:00

@Barátusz: Na az a lényeg hogy sikerült a két gyilkost elfogni a ,svájciaknak,jó helyen kerestek.Ha egy otthoni boltosnál bújtak volna meg nagy valószínűséggel nem kapják el őket a magyar rendőrök.

BTBTBT 2013.10.11. 17:31:50

@tanato:
Szerencsere. Es ez jogos. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 17:37:54

@DieNanny:
Miert nem a ket lany lakik egy szobaba? ;)

Koszonom!

DieNanny CH 2013.10.11. 17:40:10

@Határátkelő:

Itt ebben a járásban kb 18 ezer ember él, jó sok ház van, de még egyik ablakot sem láttam függöny nélkül...
Szóval, hogy Svájcban nem divat a függöny, azt én nem mondanám.

cristallo 2013.10.11. 17:43:42

@Sadist: hejj fiúk, olyan vagytok ezzel a fűrészeléssel!
Tiszta Alul semmi feelingje van a dolognak, amikor a fiúk a Flashdancben a hegesztő csajt fikázzák....:)

cristallo 2013.10.11. 17:47:36

@cristallo: úgy értettem, hogy a Flashdance-t nézik és a benne szereplő csaj hegesztését fikázzák.:)

DieNanny CH 2013.10.11. 17:56:31

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

... TGIF valojaban ...

Hát, ez KÉSZ!!!!!
:-DDDDDDDDDDDDDDDDD

Latcho Rom 2013.10.11. 17:58:10

Kepeket a falakra ..az isten szerelmere :-))

madscientist 2013.10.11. 18:15:11

@tilmir:

Khm, valami hasonlót gondolok egyébként én is, csak nem akartam ennyire nyersen fogalmazni. :)

DieNanny CH 2013.10.11. 18:15:45

@tilmir:

Úgy gondolod, hogy aki gazdag, az a függönnyel ezt próbálja rejtegetni?
(Mert ez így logikus.)

Amúgy: milyen gyilkosok vannak itt? Meg kiket fogtak el? Nem jár semmilyen napilap...

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 18:30:33

@DieNanny: milyen nyomor van ott? Mar nem csak fuggonyre nem telik, hanem napilapra sem? :-)))))))))))

DieNanny CH 2013.10.11. 18:32:02

@rezsoatya:

:-)

De tényleg. Nincs kedvem most keresgélni. Meg amúgy is, minek? Mindenki tájékozottabb, mint én...

Szóval, mi történt?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 18:34:18

@DieNanny: Nem tudom, egyébként...
:)
vicc volt...
:)
Az ároktői gyilkosokat fogták meg a szomszédban, Oftringenben.
:(
Hála az itteni sajtónak nem érdekes, nem került be a hírekbe. Otthon öltek, raboltak.
:(((

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.11. 18:38:25

@tilmir: Pont most hallottam, prostikat futtató striciknél bujkáltak.
Biztos valamelyik "tezsvérnél.". :(((

TilosazA (UK) 2013.10.11. 18:58:40

@Barátusz: Nekem is gyanús volt, hogy hátha váj mi írta, aztán a stílusból láttam hogy valóban. Úgyhogy gyorsan abba is hagytam az olvasást...

Taxomükke (UK) 2013.10.11. 19:34:27

Ez most tényleg határátkelős poszt volt?

DieNanny CH 2013.10.11. 19:36:45

@rezsoatya:

Ez elkeserítő...
:-(((((((((((

Shanarey 2013.10.11. 20:11:09

Nekem nincs gondom ezzel az írással sem.
De, nem azért mert bármi jobb mint amit a Sámán ír.

Engem egy dolog érdekelne, miféle gyártmány volt az a bizonyos profinak tartott fúrógép?

Csak azért mert az amivel betont is lehet fúrni, az 20.000Ft-tól indul.
Amivel dolgozni is lehet (nem évente 10 lyuk, hanem sokkal több)
az 40.000Ft tól indul.

2013.10.11. 20:20:42

@Shanarey: nekem Bosch furom van. B&Qs. E-Amerikaban meg Home Depotbol volt.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 20:21:44

@Shanarey: az 84 CHF. Stimmel. Egy kb olyannal mar lehet. Elofordul, hogy egy kavicsot, vagy betonvasat telibe kap az ember. Olyankor erdemesebb (maskor is!) vekonyabb furoszarral kezdeni, majd a kovetkezo merettel tagitani a lyukat.

micsoda? 2013.10.11. 20:23:11

A függöny egy idő után biztosan lekerül. Mennél több fény jusson a lakásba, ezért is kerülik. Valamint nem szokás benézni az utcai járókelőknek a lakásba úgy, mint nálunk.
Az egész beszámolón érezhető a nyugalom, a derű, annak dacára, hogy sokat esik az eső. /nálunk mindegyikből kevés van/

Sadist 2013.10.11. 20:23:15

@cristallo: Ha az ember csinál valamit, csinálja rendesen.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 20:23:47

@charlieharper: Boschek is tobbfelet gyartanak. Tipus? (gyariszam?:-))))))) )

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 20:30:13

""Ugyanúgy elgondolkodtatott, mint az, hogy valahányszor kinéztem, még mindig szakadt az eső és nem értettem, hogyan bír el a svájci föld ennyi csapadékot? És mikor mehetünk már végre kirándulni? Mi lesz az én hegyeimmel? Mert akárhogy is van, hegyvidékről származom és egy idő után hiányoznak a hegyek.""

Gondolom nem indítok el eget verő nagy vitát, ha megállapítom, hogy sok határátkelős anyuka nagyon boldog lenne, ha ilyen és hasonló problémákkal kellene megküzdeniük. :-D
És ezt nem kritikaként, vagy gonoszkodásból mondom. Az Ildikó kérdései azt mutatták meg nekem, milyen klasszul is tudnak alakulni a dolgok olykor !!!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 20:33:15

@micsoda?:
Szerencsére mi nem vagyunk növények, hogy fényt együnk, így nem szükségszerű annak konstans jelenléte a lakásban.

A hálóban vastag, sötétítőfüggönyök vannak, a nappaliban meg reluxa, ami ugyan nem teljes sötétítésre van állítva, de állandóan le van engedve.

Utálom, amikor folyamatosan süti a nap a fejemet :)

@shakti_rom:
Azt még megértem, hogy a falakra képeket rakatnál, na de az isten szerelmére minek? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 20:39:33

@rezsoatya:
Nem semmi... az ilyeneka leveskonzervbe valók (nem, nem azért, mert történetesen cigányok, hanem azért, ahogyan viselkednek)

vazzup 2013.10.11. 20:40:02

@Quercus58: egyrészt vagyunk többen is, akik rajongunk az ilyen csinos pinup-csajokért, másrészt meg @rezsoatya: csak akkor, ha apácaruhában van. Bár én a magam részéről még nem láttam nagymellű apácát, legfeljebb felnőttfilmben, de valahogy nem hittem el, hogy igazi. Mármint a melle, meg az, hogy apáca.

@Mr. Long [wannabe Briton]: jó lesz az 4-6 hétnek is.

@rezsoatya: tényleg, hol a Szabó család akció-plakát? :D

2013.10.11. 20:43:37

@shakti_rom: svajc az ilyen steril. Latnad hogy neznek ki a munkahelyeik

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 20:44:33

@vazzup: korabban irtam mar, hogy horgolom... de belegabalyodtam a fonalba...

De ami kesik nem mulik, hetvegen tobb idom lesz (bar PC-t szervizelek)!

BTBTBT 2013.10.11. 20:47:40

@charlieharper:
Íme:
suisseproject.blog.hu/2013/10/11/recepios_egy_nemetorszagi_bordelyhazban?utm_source=kilepes&utm_medium=link&utm_term=2013_10_11&utm_campaign=inda_kilepo

Túl sok komment nem érkezett, pedig az index blogon hirdetik.

@TilosazA:
Nekem a címből jött le, meg ahogy megláttam a felhasználónevet.

vazzup 2013.10.11. 20:47:59

@rezsoatya: elnézést, ma nem volt türelmem végigolvasni a hozzászólásokat, TGIF van, meg minden.

mirx 2013.10.11. 20:51:07

@Taxomükke: Nem tudom, miért jön be a határátkelőnek ez az utyuli-putyuli, dezsőke és rózsika kézenfogva sétálnak az erdőcskében, majd arra jön a rókácska... stílus mostanában.
Biztos terhes. :D

micsoda? 2013.10.11. 20:51:07

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Igaz, hogy mi is élőlények vagyunk, de nálad ez nem tesz semmit. Egyébként ez a te bajod, vagy már az is, hogy így besötétítesz. /utálom az ilyen megjegyzéseket, de kivételesen most én is az vagyok:)

2013.10.11. 20:51:12

@vazzup: a hosszu hozzaszolast olvasd el Madarssontol. Erdemes, sokkal izgalmasabb, mint a poszt

eagles 2013.10.11. 20:51:44

@vazzup:

Arról tudod meg, hogy igazi apáca-é, ha dugás közben azt suttogja a füledbe:

-én most vagyok először férfival, de ilyen jó még soha nem volt.

Na akkor sínen vagy mint József Attila.

Shanarey 2013.10.11. 20:51:48

@charlieharper: @rezsoatya:

Részemről, a poszt írója által említett gépre lennék kiváncsi, mert az, nem az a bizonyos 20.000ft kategória az biztos.
20 ezertől indul az úgynevezett "zöld" Bosch, 40 ezertől pedig a "kék" Bosch, Makita DeWalt stb. A határ az párszázezer ft nál áll meg de azok akkus gépek, ugyanezen gyártóktól.
A zöld, a barkács kategória, de annak nagyon jó.
A kék, az ipari kategória amivel tényleg jól lehet dolgozni.
Ami nekem otthon maradt, az egy kék, és ha annyi 1 fontos érmém lenne ahány lyukat én azzal már legyártottam, akkor vehetnék itt Elginben egy új autót, és nem éppen a legolcsóbbat.

A francba de hiányoznak a vackaim......

2013.10.11. 20:56:33

@mirx: azt irta a HA, hogy feszegetni akarja a hatarokat

vazzup 2013.10.11. 20:58:27

@Shanarey: miért nem viteted ki a "vackaid"? Van ilyen telekocsi-szerű árufuvarozás is (mivel gondolom repülőn a súlya miatt esélytelen). Itt vki odaadja a fickónak, aki furgonnal kimegy, ott leadja, aztán megy dolgára.
Egyik ismerősöm ilyennel vitetett ki Amszterdamba maga után jónéhány holmit.

@Quercus58:
á, ha igazi, akkor folyton kalimpálna a kezével, csak úgy hányná a keresztet, tudod, bűnös perverziók, meg minden

@charlieharper: azt spec. olvastam. :)

@micsoda?: nem mindenkinél van belül napvilág, aki maga körül azt teremt, s fordítva is így vala, nem mindenki sötét belül, aki nem szereti a napfényt

s ezt úgy mondom, hogy én már most utálom a magyar telet, pedig még el se kezdődött, szubtrópusi-mediterrán éghajlatot akarok, most!

Shanarey 2013.10.11. 20:59:37

@charlieharper:

S a határ a csillagos ég, vagy az a hely ahol most a Voyager 1, és a Voyager 2 kószál

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 21:00:57

@micsoda?:
Nem értem az összefüggést a tagmondatok között :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 21:05:20

Úgy olvasom, a magyar labdarúgó válogatott parádés játékkal hozza a kötelezőt... a hollandoknak :)

Határátkelő 2013.10.11. 21:10:01

@mirx: @charlieharper: Egyszerűen arról van szó, hogy fontosnak tartok új dolgokat kipróbálni, mert ha minden poszt ugyanolyan lenne, akkor eljönne egy pillanat, amikor hirtelen mindenki megunja, és abban a pillanatban vége a blognak, amit meg nem szeretnék.

Ezért lett vasárnaponként a blogajánló, ezért próbálok meg más stílusú írásoknak is helyet adni. Nem cél, hogy az én személyes ízlésem, vagy akár világnézetem határozza meg a blogot, mert ez nem arról szól.

Maximálisan tiszteletben tartom, ha valakinek nem jön be egy stílus, sok írás volt már, ami nekem sem jött be, de attól még megjelent, mert egyébként érdekes kérdést feszegetett, vagy érdekes nézőpontot ragadott meg.

Ez kb. olyan, mint hogy a kommentelők egy részével (főleg stílus tekintetében) sem értek egyet, de az még nem ok arra, hogy ne lehessen beszélgetni.

Ja, és nem vagyok terhes. :))))))

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 21:13:23

@Shanarey: Neked is? Nekem is a teljes műhely! Szerencsére jó kezekben van, a fiam használja... Nekem meg, ha valamit meg kell szereljek, vennem kell itt újat... gyűlik is rendesen...

vazzup 2013.10.11. 21:14:24

@Határátkelő: oda se neki, szerintem, ha rám hallgatsz, azt teszel ki, amit jónak látsz, mi meg vagy elolvassuk és szétoffoljuk, vagy nem olvassuk el és úgy offoljuk szét. Mindenki jól jár! :D

33621 2013.10.11. 21:19:35

@diggerdriver: Nálam hasonló volt a helyzet de ott én toltam a kedves nejem, és a 13-hónapos lányom meg a hátamon lovagolt és élvezte ő is hogy ritmikusan úgymond lovagló tempóban hintázott!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 21:21:40

@Határátkelő:
"Ja, és nem vagyok terhes. :))))))"

Ez nagyon jóóó!!! :)

Egyébként nincsen semmi baj a poszttal. Nem pont az én stílusom ( :) ), de remekül el lehet beszélgetni a kapcsán a hüvelygombáról...

@rezsoatya:
Nekem minden áldott nap hátra kell hagynom a teljes műhelyt! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 21:23:11

@33621:
Pedig az az igazi, amikor valaki más tolja a kedves nejet és addig a kölök lovagol az apuka hátán :)

Egységes munkamegosztás :D

2013.10.11. 21:27:32

@Határátkelő: okok. Ez a poszt mondjuk nalam a "ki tud semmitmondobb posztot irni" kategoria. Inkabb Saman keretek es sikokat olvasok. De a te blogod.

nyuszigonosz 2013.10.11. 21:28:47

A poszt: elolvastam, söt végig és talán mert már ismertem a stílust, már bajom sincs vele. :-)
A plafonba fúrás: hát én kb. egy éve fúrtam a plafonba. Sikerült is, nem esett a fejemre a fél plafon.:-))
Elötte pár hónappal "csak" a falba pár helyen, na az akkor nem lett különösen szép. Sokat kellett utána kozmetikázni.
Ami nekem van,az egy zöld gép, szóval nem profi valami, de amikor igazi szakember kezében volt, akkor szépen is rendben müködött.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 21:31:26

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Azért arra kíváncsi lennék, mondjuk 10 év múlva mennyire lenne ez vicces , ha valaki "tolná" a nejedet és a még nem meglévő, de talán 10 év múlva már mégiscsakvalahogylegyártott gyerkőcöd lovagol a kedves bácsi hátán! :-))
Azé gondolom nem szakadnál bele a röhögésbe ?! Vagy de ??? :-))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 21:35:33

@sodalisO:
Mimimi? :)

Ott a :) a végén, innentől nyilvánvaló, hogy viccnek szántam.
Nem tudom, hogy beleszakadnék-e a röhögésbe, valószínű nem.

Hevességedből ítélve az elevenedre tapintottam :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 21:42:59

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Igen, én is odatettem a > :-)-t.
Csak próbáltam elképzelni a szitut, és hogy milyen arcot vágnál! Azért tettem oda a > :-))-t.

De el kell szomorítsalak, nekem nem találsz fogást az elevenemen! :-)) Én ennél " nagymamásabb" vagyok! :-DDDDDDDDDDDDD

Shanarey 2013.10.11. 21:45:36

@vazzup:

Mert nem tudok senkiről aki effélét vállal Skócia északi részébe is.

mirx 2013.10.11. 21:51:12

@Határátkelő: pedig akartam volna mondani, hogy szerintem vigyázz, mert úgy tűnik, a harmadik után az agy My Little Pony szintjére fejlődik vissza :p

Valójában az a véleményem, hogy a cukormázas, agyonfelkiáltójelezett, "csak az én kis családkám és lakáskám" bűvkörében/ködében létezni tudó és önmagukat értelmezni képes élőlények mind tartalmilag, mind stilisztakailag méltaltanok a bloghoz. A típus egyébként a házibulik, baráti társaságok és munkahelyi közösségek réme is egyúttal, bár egymás között remekül elvannak amolyan ÉN ZSÍRBAN SZOKTAM KISÜTNI szinten. Az anyósok többnyire kedvelik őket. Magabiztosságuk általában onnan származik, hogy többnyire észre sem veszik magukat. Általában becsületesek, jóindulatúak, és valami rettenet unalmasak. Fogságban szaporodnak.

Najó abbahagyom :)))

mirx 2013.10.11. 21:51:12

Most mi vanmá télleg könyörögni kell, hogy lécci hadd ne kelljen moderálni a kommentjeimet?
Lécci hadd ne kelljen moderálni a kommentjeimet!
:)

Shanarey 2013.10.11. 21:53:47

@rezsoatya:

Veszem az újat majd én is előbb utóbb.
Tegnap megdöglött a külső meghajtóm tápja. Na rögtön a gondolat hol is a szerszámos ládám és benne a két műszer? Otthon:-(
Nosza fel ebay.co.uk és már új táp rendel, 1 db multiméter rendel, na meg pár csavarhúzó desszertnek, ha már úgy belejöttem.

Fúrógép még nem kell, mert a lakáson belül nem lehet csakúgy effélét művelni. (pedig nagyon szeretném)

Shanarey 2013.10.11. 21:55:12

@sodalisO:

Nagymami, aztán tudsz e kürtös kalácsot sütni?
:-))))

BTBTBT 2013.10.11. 22:00:34

@Shanarey:
Ha külső helyett portable drive-ot vennél, nem lenne ilyen gondod. Ráadásul az kisebb/könnyebb is, mint a külső.

@sodalisO:
És a farkas ott ólálkodik már a nagymama körül? :)))

33621 2013.10.11. 22:00:58

@rezsoatya: te tudsz valamit a tágításról! Egyet értek veled.

2013.10.11. 22:01:09

@mirx: pedig rendkivul talalo, kulonosen a Woody Allen idezet benne. Nem hiszem, hogy a 4 ev ugyulu-bugyulestol lett ilyen a stilus. Default ertek lesz az.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 22:02:34

@Shanarey: Dehogy tudok, semmilyen süteményt, kalácsot , pogácsát...nem megy , egyszer próbáltam pogácsát, gyönyörűek lettek, mértani pontossággal, csodálatos alak és forma, majd anyukám beleborította egy mozdulattal egy kockás konyharuhába, és "majd jó lesz a gyerekeknek tavasszal megdobálni a verebeket" feltette a szekrény tetejére. / Mindez pár éve , karácsony szentestén történt, és én ,az előtte lévő nap reggeltől-estig a műremek pogácsákat sütöttem , nem keveset, csak biztonságból ,hogy ha véletlenül jól sikerül,biztos fogyni fog gyorsan legyen elég!!!/
Viszont főzni?! Bármit, bármennyi főre , extra minőségben ! És erre vannak tanúim is ! :-))))

33621 2013.10.11. 22:04:35

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Jó volt ez így akkor hidd el! Neked is kívánok hasonló szép emlékeket. Igaz te nem szeretnél gyermeket ha jól tudom, de hogy mitől fosztod meg magad az a te dolgod!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 22:05:00

@tilmir: Az elsö. :-)
Az elözö helyen ahol laktunk a szomszéd falu szélén volt 1 függönybolt. CHF 5/m-ért voltak a függönyök. Ez 235-tel szämolva is 1175Ft. Én ennél drägäbban vettem otthon a függöny m-ét...
Ja a szomszéd häzban lako multkor pornot nézett...és nem csukta be a spalettät. (ha mär függönye nincs) :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 22:05:39

6-1 és még van 25 perc... micsoda csata, gigászi kűzdelem!
2 gól lőttek eddig a magyarok: egy öngólt és egy 11-est. Utóbbi kész csoda :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 22:07:05

@33621:
Tolni az asszonyt, mindig, minden körülménytől függetlenül óriási élmény! :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 22:07:42

@Barátusz: Farkas ?? Hol ??
Ja , vagy úgy te a Piroska és a farka s mesére gondolsz ?

Shanarey 2013.10.11. 22:08:21

@Barátusz:
Ezt még otthonról hoztam, mert 500 Gbyte van benne.
A laptop tatyóm láttán a határőröknek is volt ám egy igen fura feje.
Ami az én tatyómban volt........

Shanarey 2013.10.11. 22:11:09

@sodalisO:

Költői kérdés volt.
:-))

Az én nagymamám, kürtös kalácsot nem de azon kívül szinte mindent képes volt legyártani, és tuti minőségben.
Az ő általa elkövetett sütemények (tepsi) felezési ideje 12 perc volt.
:-))

BTBTBT 2013.10.11. 22:12:46

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Akkor is, ha megjött neki?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Látod? Amatőrök még Svájcban is vannak. :)))

Válaszoltam arra, amit a tegnapiba írtál.

www.youtube.com/watch?v=AZhYCERJp4s :)))

@sodalisO:
Mesére? Én? A valóságra! :)))

@Shanarey:
Többet fizettél az eBay-es tápért, mint amennyibe a hordozhatók kerülnek?

http://www.argos.co.uk/static/Browse/ID72/33025533/c_1/1|category_root|Technology|33006169/c_2/2|33006169|Laptops+and+PCs|33007795/c_3/3|cat_33007795|Hard+drives%2C+USBs+and+data+storage|33017116/c_4/4|cat_33017116|Hard+drives|33025533.htm

micsoda? 2013.10.11. 22:13:34

@vazzup: Persze kivételek mindig vannak, és ugye a kivételek erősítik a szabályt.
Ahogy mondod, én is imádom a napot, ha lehet akkor a tengerparton:)

ilkafirka 2013.10.11. 22:18:39

@Shanarey: zöld Bosch, ezek szerint nem profi. itthon tökéletesen működött, mindent vitt :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 22:20:49

@Shanarey: Értettem a kérdést! .-)) Gondoltam egy igen érzékletes példával jellemzem a szakmai fogékonyságomat ez ügyben !
A másik kizáró tényező, hogy sajnos még nem vagyok nagymama, de gondolom ha majd odaérek, sütni is fogok tudni, mert a kettő együtt jár , ugye ? :-DDDD
@Barátusz: A valóságban farkasok ??? Mondjuk , igen , most , hogy így mondod, lehet, hogy valóban sok settenkedik a nagymamák körül.....De errefelé én még nem láttam egyet sem, vagyis......egyet igen, de az meg nem farkas volt ! .-)

mirx 2013.10.11. 22:21:10

@charlieharper: Csak azt nem tudom, az embörnek hogy nem hullik ki a haja.

ilkafirka 2013.10.11. 22:22:43

@sodalisO: köszönöm a kedves sorokat és a biztatást! :-)

mirx 2013.10.11. 22:22:54

Áhh! Approvolva vagyok. Menő lettem. Köszi

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:24:28

@Barátusz: esetenként azt is szerelni kell és ahhoz is kellenek szerszámok!

Shanarey 2013.10.11. 22:26:17

@ilkafirka:

Zöldben is van némi választék
amelyikre az van írva Schlagbohrmaschine, az az igazi falfúró kategória, és úgynevezett SDS+ tokmánnyal rendelkeznek.
Annak azért a betont vinnie kell, persze ahogy mások is írták a betonvas és a kavics az macerás, de ehhez kell a tapasztalat.

BTBTBT 2013.10.11. 22:30:00

@Shanarey:
Az tényleg semmi pénz.
Ha egyszer hordozható vételére adod a fejedet, a Seagate meg a Western Digital eszméletlenül megbízhatóak. Hosszú távon is.

Egyszer elnéztem az Argos-katalógusban, és sikerült nemcsak kiválasztanom, hanem kifizetnem és hazavinnem is egy külsőt, pedig hordozhatót akartam.
A röhej, hogy a hordozható is külső, és a külső is hordozható, csak ugye a méret meg a táp a különbség. :)
Otthon gondban voltam, amikor kiderült, hogy rosszat vettem, és amikor visszavittem, még nagyobb gond volt, hogy az ügyfélszolgálatos lány nem akarta visszavenni, mondván: nem érintetlen a csomagoláson a zárjegy.
Ritkán kellett vagy 10 percig kötnöm az ebet a karóhoz, hogy ha nem bontom ki, akkor nem tudom meg, mi van a dobozban, de aztán mivel annyira hajthatatlan voltam, a lány feladta, és azt mondta: csak most az egyszer, csak magának, és ne hirdesse, hogy ilyesmit csináltam. :)
Azóta nagyon odafigyelek, hogy csak a portable címszó alatt keresgéljek.

@sodalisO:
A "farkas"-t átvitt értelemben, a fantáziád megmozgatásával képzeld el. :)))

@rezsoatya:
Nekem olyan portable-val még nem volt dolgom.

Mondjuk nem hiszem, hogy ugyanúgy össze lehet rakni, ha egyszer valaki szétszedte, mert csavar az nincs benne, és ha por ment bele, cseszheted a mágneses lemezeket.

Shanarey 2013.10.11. 22:31:11

@sodalisO:

Sajnos a kettő nem jár együtt.

Épp a napokban gondoltam rá hogy nagyon zabálhatnékom van valami otthoni féle sütemény, vagy egyéb kelt tészta kategóriára.

De errefelé a jóég tudja a hozzávalókat hol és milyen néven kell keresni. Mivel nem értek hozzá, ezért ez felejtős lesz.
De ettől a zabálhatnék nem múlik el:-(

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:32:16

@sodalisO: én tudok sütni, mégsem vagyok nagymama... :-P

(hogy is van ez? minden nagymama süt, de nem minden sütő nagymama, vagy hogy... ezt a bogár/rovarral ismerem...)

Shanarey 2013.10.11. 22:33:00

@Barátusz:

Az én olvasás vezérlő chip-em automatikusan javítja a szöveghibákat, így ritkán veszem észre ha efféle az utamba akad.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:37:04

@Shanarey: így van! A huszadik lyuk után már a 21-iket befúrni a mennyezetbe gyerekjáték! A fölösleges lyukakba meg virágot lehet akasztani!
Amire meg az van írva, hogy BOCTOK6, az a legerősebb!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 22:37:08

@Quercus58: :-))))
Lättad mär élöben? Honnan tudod, h hogy néz ki?
@Barátusz: Erröl nekem most az Austi Powers egyik jelenete ugrik be...
@tilmir: De azt csak akkor tudod, ha megfelelö méretü bizbaszt vettél. :-) Amugy az mär milyen, h a kék-särga äruhäz (meg az Aldi, Lidl és barätai) karnisra valo függönyöket ärul készen? :-)
@madscientist: A kockahäzépitészet a sporoläs miatt megy...a minöség sem az igazi az ujépitésüeknél. Gyorsan, olcson, olcsobol, és minél többért kiadni/eladni. :-( A fehér falak sztem amiatt vannak, h a lakäst ugy kell ätadnod, mint ahogy ätvetted. A fehér falnäl meg nincs mellébeszélés, h märpedig ilyen ärnyalatu volt akkor is amikor megkaptam a lakäst. :-)
@diggerdriver: Ma lättam egy tök jo megoldäst, és te jutottäl eszembe. :-) Markolokanäl virägcserépként funkcionält.
@rezsoatya: Don't panic! Barätusz mär el is foglalta a helyedet.

Shanarey 2013.10.11. 22:37:24

@rezsoatya:

Minden nagymama süt, csak nem mindegyiknek sikerül jól.

ilkafirka 2013.10.11. 22:38:04

@Shanarey: most nem tudom megnézni, de szerintem ilyenünk van. köszi :)

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:39:45

@Shanarey: receptet küldjek? :-)))
Sőt az Inverness-i boltokat is tudom fejből, ha közel vagy hozzá!
10 hónapig dolgoztam ott!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 22:40:03

@charlieharper: Nem én lättam, hanem az uram...amint hajnali fél 2-kor csokiért ment az ällomäsra. :-) Mondta is, h pfejj a perverz diszno pornot nézett. Én meg kérdeztem a részletekröl, de azt mondta, pasit nem kukkol. :-) Amugy is ilyen magasföldszint szerüségü a lakäs, és csak a TV-t lehetett lätni, mert az a falon van rögzitve.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:41:12

@Shanarey: az én nagymamám jól sikerült... :-P

BTBTBT 2013.10.11. 22:42:45

@Shanarey:
Én viszont nem bánom kijavítani magamat, ha hibázok. Vagy hibázom?

Cirkost is tud sütni az a nagymama?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Mellik AP-jelenet is? Nagyon régen láttam az első kettőt. Nem sokra emlékszem. Arra igen, hogy E. Hurley karaktere robotként hal meg a 2. rész elején.

Nem előfeltétel a nagy csöcs.
A testi harmónia fontosabb, mert kevésbé vicces látvány van annál, aki például vékony, de két felfújt dudát egyensúlyoz elől. :)))

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 22:43:30

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): hát most esküszöm, vissza kellett nézzem, hogy miben is... megnyugodtam... viheti... mindet!

Shanarey 2013.10.11. 22:49:38

@Barátusz:

Már 20 éve nem süt semmit.
She is gone.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 22:51:44

@Barátusz: Jajjj, értem, értem, de nem minden mozgóra ugrok :-)))
@rezsoatya: én meg sütni sem tudok, nagymama sem vagyok, most akkor mi van ? Nekem annyi??? :-DDD
@Shanarey: Nekem az a szerencsém, hogy a süteményekért nem megyek 1 lépést sem feleslegesen. Mondjuk meg is látszik a versenysúlyomon!! De egy jó kis szaroskörmös pacal, vagy kis cuccos halászlé, vagy bármi nehéz, zsíros,emészthetetlen igazi magyaros kaja jöhet hegyekben! :-)))))

Shanarey 2013.10.11. 22:52:14

@rezsoatya:

Nincs cirill betű a gépemen.
cpaciba

BTBTBT 2013.10.11. 22:52:49

@rezsoatya:
You are generous, sir.

@Shanarey:
És előtte tudott?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Kívánós voltál? :)))
Most komolyan: a férjedet kivéve ki megy hajnali fél 2-kor csokiért?
Éjjel-nappali nincsen felétek? Spájz, ahol nem kér kenyeret-alapon lehet felhalmozni az édességet?

Shanarey 2013.10.11. 22:53:25

@sodalisO:

Ne szivass, efféle kajákra gondolni sem merek, mert kilyukad a hasam.

BTBTBT 2013.10.11. 22:55:26

@sodalisO:
Ez a nagymamák sorsa. :)))

Mi van a cuccos halászlében?

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Ne vedd személyeskedésnek, de biztos, hogy ilyen esetben az asszony is annyira oda van a pasija közeledésedért?

Shanarey 2013.10.11. 22:56:15

@Barátusz:
Ha tudnám pontosan miféle is az, akkor válaszolnék.
Ezen a néven sose gyártott semmit. Bár az is igaz nem nagyon nevezte meg a kajákat csak csinálta.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 22:57:57

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Az apuka hatan, vagy a ferj hatan? :))))))))))))))))))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 22:57:59

@Shanarey: Hát én meg ilyenekre vagyok formattálva!
@Barátusz: Hát HAL, de rohadt sok, és first class piros paprika és olyan sűrű a sok cumótól, hogy megáll benne a kanál, ha van hozzá egy kis bajai halászlétészta is , külön, az már hab a tortán:-DDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 22:59:20

na joccakat! megyek bantom asszonyt, megiscsak ma van a szulinapja :)

holnap saman poszt legyen! emelkedjen a szinvonal helyett a vernyomas! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 23:00:17

@Barátusz:
Nem személyeskedés.
Nyilvánvalóan nem.
De ez nem változtat azon, hogy engem nem zavar (nyilván nem erőszak a disznótor).

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:00:39

@Mr. Long [wannabe Briton]: azért remélem nem csak kardvirágot kap ma, vettél egy jó parfümöt is ??:-DDDD

Shanarey 2013.10.11. 23:00:43

@rezsoatya:
Inverness nincs messze de azért közel sem.

kb 60Km.

Olyan recept jöhet, amit egy elektromos fickó sem tud nagyon elrontani. Na meg angol elnevzésű lista a hozzávalókról. Mert itt az ASDA ban elvileg mindent meglehet szinte venni, de én még nem láttam semmit ami a lisztre hasonlított volna. Van Aldi is errefelé, de oda még nem mentem el, jó nekem ez is.

BTBTBT 2013.10.11. 23:01:02

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Aztán nehogy meghallják a szomszédok. :)))
Mennyi? 25?

@sodalisO:
Tészta a halászlében? No fuckin' way! :)))
A sűrűséggel és a csípős paprikával egyetértek, de kenyérrel kell enni. Legalábbis nálunk.

A te anyukád csinált már olyat, amit Shanarey-nek linkeltem be picit följebb?

Shanarey 2013.10.11. 23:01:58

@Barátusz:

Csezd meg, éhes lettem.
:-(

Igen ilyet csinált.

BTBTBT 2013.10.11. 23:02:20

@sodalisO:
"nem csak kardvirágot kap ma"
De hülye vagy! :DDDD
Még hogy fogalmad sem volt a "farkas"-osról. :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.11. 23:03:30

@sodalisO: rozsa, csoki, sal (o valasztotta) meg holnap ruhavasarlas...

@Barátusz: igazi angol hazban lakunk, szerinted? azert oregebb mar :) 27

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.11. 23:04:10

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Lassan mondom:
Anyukát tolja a latin szerelő. Közben apuka (azaz a férj) hátán lovagol a gyerek. :)

De ez már egy ezeréves történet... most annak örüljünk, hogy csak 8-1 lett és nem 12-2 :)

A magyar footballra akár 1 Ftot is költeni kb. akkora baromság, mint engem beiratni gitárórára... a lényeg, hogy a kormány a helyén van, tudja merre van az előre... már csak az kellene, hogy a Viktor szobájában tárolt spanyol-viaszt felhajóztassák a Dunán egészen Visegrádig.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:06:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: Köszi,igyekszem ! :-))))
@Barátusz: Nézd meg neten a bajai halászlét, aztán ha egyszer arra jársz kóstold is meg ! ...:-DD Én voltam a legnagyobb ellenlábas anno, " pfúj, halászléhez tészta " ?? Tüntetőleg évekig nem ettem, direkt, demonstrálva mekkora baromság!!!!
Aztán egyszer csak rájöttem, hogy csak meg kéne kóstolni, nehogy már meghaljak, és nem is tudom ilyen ?! Na!!!!! Kurva jó, és azóta tolom is ezerrel amikor csak tudom! :-DD Csak nehogy vasárnap a búcsúebédem itthon ez legyen !?:-DD
Ja , és anyu? Persze, szakács a szakmája, meghát a hosszú évek alatt azért a 6 lány itthon meg a mindig éhes férj.....szóval főzött-sütött éjjel-nappal! :-D

BTBTBT 2013.10.11. 23:06:22

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Kapsz a pofádra, ha megtudja, hogy 27 évesen "öregebb"-nek tituláltad. Vagy ma nem hagyja, hogy "bántsd". :)))

@Shanarey:
A keresztapám tót származású nagymamája csinált ilyet. Mindig ott voltak neki a száraz kukoricaszárak, arra tekerte fel őket. Nagyon állat süti volt. Sajnos ő is meghalt már vagy 8 éve, úgyhogy éán is fenem rá a fogamat.
Ha tudnék k. szárat szerezni, még meg is csinálnám, annak ellenére, hogy a tapasztalt sütögető meg én - egyenlőre - két különböző világ.

Shanarey 2013.10.11. 23:08:28

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Na most nézem a hírkeresőn csak a főcímeket.
Szépek.

S ennek a csapatnak és a hozzá hasonló selejteknek épít az az idióta csuti dwarf stadionokat.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:10:31

@Shanarey: látod, erre jó a fúrógép! tésztát keverni! A lisztet meg nagyon egyszerűen fel lehet ismerni, rá van írva, hogy FLOUR! :-P
A Lidl-ös piros zacskós vált be, az hasonlít a legjobban a magyar liszthez...
(figyeled Kövérmadár? lesz itt mindjárt baba-mama-főzőcske poszt két pasitól!!! :D )

@Barátusz: with pleasure!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:10:45

@Barátusz: Na most lebuktam!!! Hát hiába teszem a hülyét ??? :-P
@Mr. Long [wannabe Briton]: Na jó, ezt a választ még elfogadom! És tedd oda magad, rendesen! Ja, hát, az asszony 27? Jól meg öregedett bakker ! :-))))

Shanarey 2013.10.11. 23:11:37

Ez az egyik cím:

"8-1: GYALÁZATOS TÖRTÉNELMET ÍRTAK DZSUDZSÁKÉK"

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:15:50

@rezsoatya: Úristeeeeeeeeeeeen! Ezt nézd , te nagy pókbarát !!!!!!!!!!!! És nehogy el kezdj érvelni!! Meg se szólalj!!! :-)))
www.dailymail.co.uk/news/article-2453833/Decorator-nearly-loses-leg-bite-UKs-poisonous-spider.html

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:15:51

@Barátusz: szerintem azt ő használja is... ezek nem hajcsavarók?

BTBTBT 2013.10.11. 23:16:53

@sodalisO:
Nem mondtam, hogy baromság tésztával enni a halászlevet, csak nekem kenyérrel az igazi. Baja vagy nem baja.

Hatan vagytok testvérek? Vagy többen, és abból 6 lány?

Nagyanyám szakácsnő volt. Senki nem tudott közel-távol olyan könnyű, lapos krumplis pogácsát csinálni, mint ő.
Még anyám sem, aki tőle tanult sütni-főzni.

Dehogy buktál le. Kezdettől fogva tudtam, hogy játszod itt az ártatlant. :)))

@rezsoatya:
My pleasure, sir. With all those tits, definitely my pleasure. :)))

Csatlakoznék a főzőcske-klubhoz, ha lehetséges.
Nekem a "Sainsburys plain flour" jön be, függetlenül attól, hogy palacsintát vagy nokedlit csinálok. Kerülöm ezeket a "self raising"-eseket. Az süteményhez jó lehet. Élesztőt meg errefelé nem igazán kapni.

Shanarey 2013.10.11. 23:19:24

@rezsoatya:
Nem a liszt szó az ami gond, hanem az hogy sehol sem láttam olyat amire ez volt írva.
Tésztát keverni, nem lehet nehezebb mint 40 kiló kolbászhúst összekeverni a fűszerekkel, és mindezt egyben. Az anno ment nekem valamikor régen amikor még disznóvágásra jártam minden évben.
De jó is volt az a tömény koleszterin zabálás.
:)
Utána 3-4 hónapig semmi efféle nem kellett
:-))

BTBTBT 2013.10.11. 23:19:32

@rezsoatya:
Nem.
Ez a süti. Kristálycukorral van meghintve a tészta, amit a sütőbe kerülés előtt csíkban rátekertek a kukoricaszárra.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:21:23

@sodalisO: hát elég szarul varrta össze a doki!

Shanarey 2013.10.11. 23:21:43

@sodalisO:

Diggerdriver a nagy pókbarát

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.11. 23:22:35

@Barátusz: :-D Igen 6-n vagyunk tesók, és mind lány! :-))) A legjobb a világon amit kaptam a szüleimtől!

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:25:55

@Shanarey: ott volt a szmájli, feltételeztem, hogy nem a szó volt a gond... de hát ne is várd, hogy ráírják, hiszen senki nem eszi nyersen a lisztet! :-) bizony mindből tészta lesz... (jó, persze meg rántás!)
Én amúgy 40 km-re dolgoztam Invernesstől Beauly felé...

BTBTBT 2013.10.11. 23:29:13

@sodalisO:
Apuka csak lányokra volt kalibrálva?

Nem kell mindent elhinni, ami a Daily Mail Online-on megjelenik. Az egyik legaljább bulvárlap Angliában.

@Shanarey:
Lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok ismerős a weboldalunkon, de nem találtam lisztet - de még egy nyamvadt keresőmezőt sem! - az Aldi oldalán.

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:30:06

@Shanarey: de reggel azt írta ide digger, hogy ma este hivatalos ügyben megy egy pubba. Ha nem lesz naszóval, hogy fogok elaludni? Tévémaci már nem játszik, erre meg már beálltam...

Shanarey 2013.10.11. 23:32:13

@rezsoatya:

Nem ok nélkül varrták olyan csúnyán össze.
A fickó inkább örülhet hogy megmaradt a karja.

Itt egy hasonló eset egy kígyóval, a túlélős madárijesztő tv show producerével történt.

www.ibtimes.com/bear-grylls-tweets-gruesome-picture-producers-snake-bite-photo-1227143

rezsoatya (törölt) 2013.10.11. 23:33:17

@Shanarey: most ez lesz az esti mese? mindenki mindenkit megrémít?

BTBTBT 2013.10.11. 23:36:24

@rezsoatya:
Akkor Chang, Long és utánam már te vagy a 4. :)))
Ki lesz a következő? Sodalis Idealis?

Shanarey 2013.10.11. 23:37:16

@rezsoatya:

Készülünk a Halloween-re vagy mi a rosseb.
:-)))
Hű ha most lennék gyerek itt ahol vagyok.......................

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 23:39:08

@DieNanny: Hivatalosan 14hét a szülési szabadsäg. Nälunk a cég "jofej", és még 2hetet ad pluszban. Az egyik barätnöm utäna olvasott, és az utolso 2honapban lehet büntetlenül (értsd nem szämit bele) elmenni täppénzre. Az 5.honap végéig lehet éjszakai munkät végezni, és egyes dokik szerint cigifüstben is lehet dolgozni. :-( Nagyon indokolt esetben irnak ki %-ba dolgozni, ahhoz h teljesen kiirjanak, ahhoz nagyon komoly indok kell.
Ältaläban ugy szoktäk megoldani, h az évi összes szabit nem veszik ki, ez nälunk brutto 5hét, és ezt csapjäk még hozzä a szülési szabihoz. Miutän letelt, a dolgozo köteles ugyan abba a %-ba visszamenni, mint amiben elötte volt. Ha nem, az szerzödésszegésnek minösül.
@micsoda?: Hät az öcsém mäst mesélt... Näla sincs függöny, és multkor fürödni készült...és a buszrol leszällo emberek megcsodälhattäk...remélem jol tudtak aludni. :-)
@mirx: Az elözö hsz-odbol kiderült. :-)
@Barátusz: Azzal is történhetnek balesetek...oszt mi lesz az 500GB pornoval? :-)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 23:42:23

@Barátusz: Én dolgoztam...ö volt a kivänos...és csokit kivänt. :-)
Itt nincs éjjel-nappali, mert lobbiznak ellene. St. Gallenben volt 24oräs benzinkut. Na addig lobbiztak, amig éjszakära be kellett zärniuk a shopot, és csak a büfé részéböl ärulhatnak...

mirx 2013.10.11. 23:46:23

@Barátusz: Svájcban* éjjel-nappal, ez jó, hehe!
Örülhetsz, ha este kilenckor még slozipapírt tudsz venni a benzinkúton.

nyuszigonosz 2013.10.11. 23:49:04

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Ugyanez van itt is. Amit nem veszel meg hétköznak vagy maximum szobaton este nyolcig, hát az aztán nem elérhetö.

BTBTBT 2013.10.11. 23:49:11

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ne viccelj. Ki az, aki a streaming korában lementi a cuccot? :)))

Mekkora az öcséd fürdőszobaablaka, hogy csodálói akadtak?

A KARDvirág nemcsak neked tűnt fel. :)

@mirx:
Kérdés volt.
Felénk meg Temzét lehet rekeszteni az ilyen üzletekkel.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.11. 23:59:08

@Barátusz: Nem a fürdöszoba ablaka volt, hanem az 1etlen szobäja/nappalija ablak+erkélyajto komboja. Az benne a vicces, h ö elötte mär konstatällta, h ääää nem lehet belätni kintröl, meg amugy is bokor van elötte. (földszinten lakik) De, mint megtapasztalhatta, van az a szög ahonnan be lehet lätni, és van az a kiväncsi ember, aki be akar nézni. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.12. 00:00:20

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131011/2013-03-31_215842_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Turbó változat:))))))))))))))))))))
A reggel óta csordogáló eső már előrevetítette hogy a mai nap hihetetlen izgalmak várnak ránk.
A svájci óvodás csoport kirándulni indult a Radványi Söté bocsánat, az Alpok érintetlen rengetegébe.
A csapat esőruhákkal és elszántsággal felvértezve indult útnak.
Minden gyerek tudta hogy a mai nap a valódi, nagybetűs ÉLETBŐL kapnak ízelítőt.
Az erdőbe beérve félve bújtak egymáshoz mert az aljnövényzet vészjóslóan susogott bizarr árnyakat vetítve az ösvényre. A távolban farkasok üvöltöttek, vérmedvék keresték áldozatukat. Az elszánt kis felfedezők töretlenül folytatták útjukat.
Elcsigázottan érkeztek meg egy tisztásra ahol Frau Debella, McGivert megszégyenítő leleményességgel a nedves fából is tüzet csiholt.
Felfüstöltek egy paraplét megsütöttek egy kozákezrednek is elegendő virslit miközben kis hőseink magukba szívtak annyi füstöt mint láncdohányos Nagyapám negyven év alatt.
Most pedig elérkeztünk ahhoz a ponthoz ahol a gyengébb idegzetűek hagyják abba az olvasást.
Frau Brünhilda (tolnám mint a lopott biciklit) bemutatót tartott a gyerekeknek hogyan kell egy gallyat elfűrészelni.
Életveszélyes momentuma a napnak. Az óvodások körbeállják Frau Brünhildát.
Még a fenyők is kíváncsian hajolnak közelebb.
Az erdő félhomályában életveszélyes mutatvány készülődik.
Frau Brünhilda felteszi az ágat egy tuskóra majd a gallyat fogó kezétől kettő, mondom kettő centiméterre ráhelyezi a fűrészt.
Az izgalom a tetőfokára hág. A kis kalandorok retinájába szinte beleég a látvány.
Érzik hogy most, most jött el a pillanata a felnőtté válásnak.
A HA olvasói ideérve, a pillanat jelentőségének megfelelően reagálnak.
Charliharper lélegzetvisszafojtva mered a képernyőre. Homlokán ütemesen dobol egy kidagadt verőér. Az adrenalin zubogva száguld testében. Ujjai elfehéredve markolják a szék karfáját. Az ing átizzadva tapad a hátához. Még szeretett anyósáról is megfeledkezett a pillanat hevében.
Kövérmadár elképesztően felspannolt idegállapotban mindent elfelejtve hanyag mozdulattal dobja oda Muffinnak az öt gramm cannabist. Fű fű.
Pupillái kitágulnak, egeret markoló keze szinte összeroppantja azt..
Tilmírnél a feszültség hangos zokogórohamban tör a felszínre.
Rezsőfater emberfeletti önuralommal próbálja magába fojtani az indulatokat.
Megszűnik számára a külvilág, nem veszi észtre hogy a pattanásig feszült légkörben a biciklije álló helyzetben ledobta a láncot.
Egyedül Sodalis, a MI Sodalisunk nem érzékel semmit a megváltozott világból.
Békésen kötöget a hintaszékben, térdén kockás pléddel. Tisztességben megőszült tincsei két kötőtűvel feltűzve.
Miért e nyugalom, vagy ez csak álca és belül kitörni készül a vulkán?
Prózai az ok.
Elvesztette az olvasószemüvegét.
De térjünk vissza az erdőbe ahol a lét a tét.
Frau Brünhilda kezében szinte felsikolt a fűrész ahogy fogai belemarnak a fába.
Egyenletes mozdulatokkal mozgatja előre hátra. Az éles fogak szorgalmasan hordják ki a fűrészport, egyre lejjebb halad az acélpenge.
Egyszercsak hopp, kettéválik a gally a világ fellélegzik megint megmentette valaki.
Ujjongás tapsvihar az erdőben, a napsugár mosolyogva töri át a vékony felhőtakarót.
A gyerekek jóleső érzéssel térnek haza otthonukba és még sokáig nem tudnak álomba szenderülni.
NA DE KI ÖLTE MEG BÁRCI BENŐT???

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.12. 00:02:09

@Shanarey:
:D
Így van, dehát ezen már meg sem lepődünk, igaz?
A magyar nép tudja, hogy mi a jó, mi kell neki :D

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Vagyakár :)

mirx 2013.10.12. 00:04:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): a coop PRONTO van 23 óráig nyitva, de az nincs ám mindenütt. többnyire coop supermarketek vannak, ami 19-20-21.

van még a benzinkútba integrált migrolino 23-ig, sőt, egy egész extrémet is tudok, ami hajnali egyig van nyitva, persze kocsi nélkül felejtsd el, mert kint vann a pékben dübendorf felé félúton.

meg vannak a pályaudvaros dolgok, ami a főpályaudvaron tényleg éjjel-nappal. bár éjszaka nem a kedvencem a pályaudvari milliő, persze ott vannak csőstül a rendőrök, de valahogy akkor sem szívesen megyek oda.
múltkor hajnali háromkor voltam ott, és nagyon óvatosan kérdeztem, hogy nincs-e írható dvd, mert nagyon fontos lenne (dolgoztam), és néztek rám, mint borjú az újkapura.

mirx 2013.10.12. 00:06:08

@diggerdriver: Lebuktál, vazz! Elolvastad a posztot

BTBTBT 2013.10.12. 00:07:31

Azért eléggé segítettük a Facebook like-okat kedvelő poszterinát: ott bőven 100 alatt hozott csak össze (egyre kevésbé tetszik), itt meg 400 fölé csúsztunk.
Mindenkinek gratula! :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Miután elküldtem, éppen ilyesmire gondoltam.
Azért a függöny nélküli (csak sötétítős) 2. emeleti nappalimban mászkálva is feltűnne a szembe szomszédnak, ha hiányos öltözékben lófrálnék. A háló ablaka meg a kiskert mögötti általános iskolára néz. Komolyan. :)))

@diggerdriver:
Az utóbbi hetek legfaszább "naszóval"-ját hoztad össze ma. Elismerésem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.12. 00:07:46

@diggerdriver:
Köszönjük kedves diggerdriver! Ez, kivételesen komolyan mondom, bearanyozta az esténket! :)
:D

Hatalmas pacsi!

BTBTBT 2013.10.12. 00:13:08

@Shanarey:
És ennek mindenképpen Allinson-nek vagy teljeskiőrlésűnek kell lennie számodra?
Van ASDA a környékeden?
És Sainsburys? Kiszállítás?

www.sainsburys.co.uk/groceries/index.jsp

Shanarey 2013.10.12. 00:20:23

@Barátusz:

Fogalmam sincs, részemről ez még csak terv.
Asda van Sainsbury nincs, de mindkettő szállít az én címemre.
De részemről, gyalogolok inkább, mert kell a testmozgás.
10 perc az Asda.

BTBTBT 2013.10.12. 00:26:22

@Shanarey:
Értem, de mit akarsz csinálni a liszttel? Rántott húst? Kenyeret? Süteményt?
Csak mert az utóbbi kettő kivételével fölösleges élesztős lisztet venned.

Shanarey 2013.10.12. 00:29:43

@Barátusz:

Netán palacsinta, vagy süti, egyenlőre még csak tájékozódok.
Amihez nem értek oda gyűjteni kell az elszántságot:-))

Shanarey 2013.10.12. 00:31:32

A kenyér sem rossz ötlet, de ismerve magamat, felzabálnám a készterméket, és utána a sok kaja miatt rosszul lennék :-)

Van ebből nem élesztős is.

BTBTBT 2013.10.12. 00:32:26

@Shanarey:
A palacsintához kitűnő az úgynevezett "plain flour". Érdekesen is mutatna, ha megkelne ott neked a "self-raising"-től. :)
Sütihez pedig ahogy fentebb írtam.

Shanarey 2013.10.12. 00:40:18

@diggerdriver:
Ezt a kérdést, szerintem otthon tedd fel.
:-))

BTBTBT 2013.10.12. 00:41:47

@Shanarey:
Kenyeret csak sütőgépben csináltam, még otthon. Anélkül itt sem lennék rá képes.

@diggerdriver:
Ki tudja? Viszont ez túl összeszedett volt ahhoz, hogy pub UTÁN írd meg.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.12. 00:47:07

@diggerdriver: Mit adtak abban a PUB-ban? :-)
@mirx: Felénk (vidék b+ SH utvonal) csak 2Coop, 1BP és 1Landi benyakut van. Habzsidözsi Németorszägban a 22-ig nyitvatarto Real. És hétvégén a Mcdo ami 5-ig van nyitva. :-)
@Barátusz: Aha...ältalänos iskola...akarsz rola beszélni? :-)

Shanarey 2013.10.12. 00:54:03

@Barátusz:
A neten vannak receptek, gép nélkül is.
Azt anno én is gyártottam géppel, de nem mindig volt sikerélmény.
Ezért ebben nem is gondolkodok.

BTBTBT 2013.10.12. 00:57:56

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
De jó, hogy nem a svájci boltok rövidített nyitvatartásához kell igazodnom.

Nem hiszem, hogy az elsősöknek azon jár az esze, hogy felnézzenek a 2.-ra, de sose lehessen tudni aztat. :)
Amíg nem vagyok felöltözve, vagy csupasz nő van a hálóban, fel sem húzom a sötétítőt.
Ja, és az iskola mellett egy kisebb irodaház hátsó kijárata van, ahol a bagósok gyülekeznek. A fene se akarja, hogy egy szál pélóban lásson bárki odakintről. :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.12. 01:10:11

@Barátusz: Félsz, h az elsösök füstölt kolbäszt szeretnének enni? :-)

BTBTBT 2013.10.12. 01:20:26

@Shanarey:
Lövésem sincs, hogyan kell gép nélkül kenyeret csinálni. Sütőben? Tűzálló tálban?
Nekem se mindig sikerült. Leginkább akkor nem, amikor időnként elkezdtem variálni az összetevők mennyiségével. Mert mi van, ha az előzőnél is jobb kenyeret tudok csinálni?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Netán még fűrészt is adjak nekik hozzá, hogy kis falatokra karikázzák maguknak? :)

vazzup 2013.10.12. 06:15:18

@Shanarey: Aberdeenbe menőt már láttam. De gondolom még az is messze van neked. Mondjuk az igaz, hogy ritka az észak-skót járat.

@sodalisO: hát, azért egyrészt dailymail, ami a brit kacsamagazin, másrészt, egy egészséges felnőtt nem kap ilyesmiket ilyen póktól, még egy rendes fekete özvegytől sem, nemhogy egy false widow-tól.
Arról nem is beszélve, hogy ismeretlen pók hálóját nem bántjuk, vagy csak kellő óvatossággal. Ehm, mondom ezt arachnophobiásként. :)

Hatan lányok? :O Fú, hát, minden tiszteletem annak a pasinak, aki ezt így. :D Hét nővel egy házban. Argh.

DieNanny CH 2013.10.12. 07:10:11

@diggerdriver:

Most reggel, ebben az esős, nyirkos időben pont ez kellett! Köszi!
:-DDD

Chamroe 2013.10.12. 07:26:51

@diggerdriver: Basszasz.. nem kellett volna ilyen korán olvasnom, úgy elkapott a röhögés, hogy felébredt rá a lányom. Javaslom a pub-ba járást napi szinten :-D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.12. 08:15:27

@vazzup: :-DD Az öreg körzeti orvos bácsi, régen , mikor kicsik voltunk, járt hozzánk esténként kártyázni. Tudod, a régi klasszikus felállás volt, faluban az orvos, tanító, postahivatalvezető, stb egy társaság volt. Ő mindig mondta apunak:"Látom Gyurkám, mosott az asszony, 7 bugyi 1 gatya!" :-DD
Szegények voltunk, de isteni gyerekkorom volt, mikor a legkisebb tesóm született, ő készült fiúnak, /senki nem feltételezte, hogy ő is lány lesz/, meg is volt a neve, hogy György lesz, aztán mikor kiderült mégiscsak lány, anyukám kicsit próbálta tompítani a dolog élét és a Gyöngyi nevet választotta neki, de nem segített, Apu, mélységesen meg volt sértődve. Persze később ő lett a nagy kedvenc !!:-)

2013.10.12. 10:05:20

@diggerdriver: hat ez nagyon jo reggeli ebresztonek. Gratula

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása