oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. augusztus 16. 06:54,  A határátkelés két éve 478 komment

2013. augusztus 16. 06:54 Határátkelő

A határátkelés két éve

Napra pontosan két évvel ezelőtt indult útjára a Határátkelő. Azóta rengeteg minden történt (erről majd kicsit később) a bloggal és körülöttünk az országgal, Európával is. Születésnapi poszt, némi feltárulkozással.

Szavazz a Határátkelőre a Goldenblogon - egy kattintás ide és a Közélet kategóriában már voksolhatsz is!

férfi bőrönddel FB-s_1.jpg

Kezdjük talán azzal, miért is indult útjára a Határátkelő. A blog elindításakor semmilyen más cél nem vezetett, mint hogy megpróbáljam megfogalmazni magamnak, mi az, amiért úgy érzem, valahol Magyarországon kívül jobb lenne, (több volt ez érzésnél, de erről is egy kicsit később) és legyen hol elmondani mindazt, ami nem tetszik, ami bánt, és erre legyen lehetősége másoknak is.

Amit akkor írtam, azt ma is érvényesnek tartom, sőt, tartok tőle, talán érvényesebb, mint két éve. Emlékeztetőül a nyitóposztból pár sor: „nem látszik esély arra, hogy az elkövetkező években, ne adj' Isten évtizedekben értelmes, normális életet lehet itt élni, mindig előbbre és előbbre jutva.

Azért kell elmenni, mert ez az ország a Balkánon van. (...) A lehúzás, a másik átverése, a tisztelet és a kiszámíthatóság hiánya – mind-mind a Balkán felé löki Magyarországot. Én pedig nem akarok a Balkánon élni, és főleg nem szeretném, ha a gyermekeim a Balkánon nőnének fel."

Szerintem az elmúlt két évben sokat csökkent az esélye annak, hogy Magyarország ne a Balkán része legyen, mi több, az is egyre nyilvánvalóbb, hogy az emberek jelentős része jobban érzi így magát, mint Európában.

Jobb nekik a magyar történelmi hagyományok (legyen az Horthy vagy Kádár, hogy csak a XX. század két meghatározó politikai vezetőjét említsem) nyomán egy mindenre rátelepedő állam gondoskodása alatt élni, mint felnőtt, felelősségteljes döntéseket hozni, legyen az oktatás, devizahitel, vagy bármi más.

Európainak lenni egy gondolkodásmódot, hozzáállást, attitűdöt, életszemléletet (és még hosszan sorolhatnám) jelent. Így aztán az ember lehet európai a kontinensen kívül is, de akkor nap nap után meg kell küzdenie egy másfajta környezettel, ami könnyen felőrölheti. Sok száz poszt elolvasása és szerkesztgetése után biztos vagyok benne, sok ezer magyar van, aki emiatt a küzdelem miatt ment el Magyarországról.

Európa mellett

Ami engem illet (és akkor itt jöjjön egy kis személyes rész, ha már születésnap van), gyerekkorom óta szoros érzelmi és fizikai kötelék fűz Angliához (nem, ennek semmi köze a londoni posztok sokaságához). Én bennük találtam meg a hozzám leginkább közel álló életszemléletet, demokrácia-felfogást, humort és még sorolhatnám mindazt, amiben jól érzem magam.

Ez nem csupán elvi kötődés, az elmúlt bő másfél évtizedben éltem kint hosszabb-rövidebb időszakokat, mi több, most is ott élek – lélekben, világszemléletben, gondolkodásmódban mindenképpen.

Tisztában vagyok az angolok hátrányaival is, ismerem a vidéki élet zártabb világát és a londoni őrületes forgatagot, a sokszor bosszantó tömegközlekedést, a brutális árakat, azt az érzést, amikor nyáron úgy érzed, a mellkasodra telepszik a felhős, párás idő, de ez mind nem számít.

Ami fontos, az az, hogy miként látod a világot, és mi mellett teszed le a voksod. Én Európa mellett tettem le, még akkor is, ha tudom (nagyon sok esetben tőletek, a ti írásaitokból), hogy a hétköznapok gyakran nem könnyűek. De elvek nélkül nem lehet élni.

Néhány érdekesebb adat

Visszatérve az induláshoz, hihetetlen meglepetés volt számomra az, ahogyan a Határátkelőből nagyon gyorsan olyan fórum lett, ahol meg lehetett beszélni közös dolgainkat.

Döbbenetes volt, ahogyan megindultak a történetek, amikből mára több száz található már itt (a mai a 717. poszt két év alatt...), ahogyan megnyíltatok, hogy elmeséljétek a történetetek, és elképesztő volt a segítőkészség is, amivel támogattátok és támogatjátok egymást.

A tavalyi váltás (amikor az Origóról átkerültünk az Indexre) sok mindenben hozott változást, megváltozott a közönség (ez nem mindig volt öröm, de reményeim szerint a nemrégiben bevezetett új rendszerben a kommentek hangneme sokat változik, az első tapasztalatok mindenesetre nagyon bíztatóak), és rengeteg támogatást is kaptunk a blog.hu-tól, amiért ezúttal is köszönet.

Végezetül néhány statisztikát hadd osszak meg veletek, talán érdekes lesz, és jelzi azt is, milyen fontos a Határátkelő sok embernek.

A két év (és 717 poszt) alatt valamivel több, mint 3,5 millió egyedi látogató olvasta a Határátkelőt, ők (ti...) összesen 9,5 millió látogatás keretében közel 17 millió (16,9 millió) oldalmegtekintést generáltak. Ezek nekem elsőre elég komoly számoknak tűnnek. A Facebookon egy több mint 25 ezres közösség követi a posztokat, szól hozzá, vitázik és lájkol.

Mindez nem lenne nélkületek, akik megírjátok a történeteket (amiket továbbra is várok!), és akik kommenteltek. Hála istennek sokan vagytok itt az első pillanattól, ami nekem külön öröm, tilmir, bpetya75 (aki nekem már mindig Pedróatya marad), Tableno, tanato (akiket mindig összekevernek egymással), pappito, Amarante, mommmo, andaluzkutya, és még rengetegen (elnézést azoktól, akik kimaradtak) – ti tartjátok életben a Határátkelőt.

Boldog születésnapot, köszönök mindent és jöjjön a folytatás!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! Megváltoztak a kommentelési szabályok, a részleteket ide kattintva olvashatod el, ahol az is kiderül, mi kell ahhoz, hogy a jövőben is ugyanúgy hozzászólhass a posztokhoz, ahogyan eddig.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: születésnap Magyarország Anglia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr185462631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andaluzkutya 2013.08.16. 23:24:33

@Amarante: Lelki problémái annak lehetnek, akinek van lelke. A pszichiátereknek, így nekem is, olyan nincs, különben nem tudnák csinálni azt, amit csinálnának, mert pillanatok alatt belerokkannának.

@diggerdriver: Én nem beszélek. Csak hallgatok. Úgy, hogy megértsd:)

@charlieharper: tudom, de én is írtam egy sort a szabadságom alatt, hogy kérem. Érdekes, hogy pont aznap néztem meg, mi zajlik itt, egyébként három hétig ezen kívül a blog felé se néztem. Viszont ma meg lettem említve, ezen elérzékenyültem egy kicsit, már amennyire lélek nélkül ez lehetséges:)

@Barátusz: "Vil du snakke om det" (ejtsd: Vil dü sznákke om de?") vagy "Har du lyst til å snakke om det" (Hár dü lüszt til ó sznákke om det?)

Amarante 2013.08.16. 23:24:38

@Határátkelő:

Ha meg lenne,akkor az en idonkenti grafomaniam kiegyensulyozza a ritkaban kommentelok jelenletet:)))))))))

Amarante 2013.08.16. 23:26:46

@andaluzkutya:

Mindjart gondoltam en ezt rolad!Foleg,amikor a csaladodat emlited,latszik lelketlenseged:)))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:27:27

@Babette_: @tableno: @tilmir: Emlékeztek még hogyne, persze igazad van kommentelönkre? Aki aztän hirtelen nem tudott mär belépni a nevével, és lett belöle Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent ? :-)
Mert, ha nem, akkor ajänlom figyelmetekbe... kisérteties hasonlosäg van köztük és Sexual Harassment Panda kommentjei között... :-)

2013.08.16. 23:27:43

@diggerdriver: 'Azért mert a SOHO tele van kurvákkal és én családos ember vagyok.
Söt múzeumba se járhatok mert diggerdriver vagyok.'

??? Az illeto nyilvan nem jart meg Londonban; Soho csak egy varosresz, en egy idoben minden nap atmentem rajta munkaba menet es kb. egy kurvat lattam az egesz ido alatt, azt is egy emeleti ablakban. A muzeummal kapcsolatos megjegyzest meg vegkepp nem ertem.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:30:08

@Amarante: Ja, csak az elsö hsz megjelenése nem azonnal történt, ezért gondoltam, h megkérdezem mär, hätha elfeledett. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 23:33:06

@Mirjam2:
Persze én is tudom mi a Soho.
De azt mondta hogy furcsa hogy családos emberként oda járok mert ott kurvák vannak.
Meg az is furcsa hogy múzeumba járok.
Most mit lehet erre mondani?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:33:37

@Határátkelő: Pedig ärulhatnäd csomagban is. :-)
Ha napi 20=> hsz van, akkor azonnal megjelenik, ha csak 10=> akkor 10p värakozäs, ha kevesbb, mint napi 10, akkor 20p stb... win-win szitu... :-)

BTBTBT 2013.08.16. 23:34:02

@andaluzkutya:
Majd gyakorlom a kiejtést, ha kedvem támad pszichológust játszani. Bár a "Do you want to talk about it?"-et felénk jobban megértik. :)

@Mirjam2:
Próbálj arra járni estefelé vagy éjjel. Egyből többen lesznek a kurva nénik.

Aki leoltotta diggert a saját posztjánál, azt mondta, hogy ő nem hiszi el, hogy egy markológépkezelő múzeumba jár, és családos emberként a Soho-ba.

abaya-oman 2013.08.16. 23:34:40

Boldog születésnapot! Ugy tunik en leszek az utolsó a jokivansagommal. Nagyon jo a blog, sokat tanultam más országokról.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:35:27

@diggerdriver: Én ezt gyorsan egybeolvastam... és elgondolkoztam, h milyen az, amikor nem kell ahhoz faszbuk, h megdugj egy kecskét, mert ilyenkor (ilyen esetre) vannak a potlobuszok...

Amarante 2013.08.16. 23:37:29

@diggerdriver:

Na hallod!Jart erre olyan diplomas,akirol en sem hittem el,hogy az,de meg azt sem hogy no:)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 23:37:33

@andaluzkutya:
Vicces, hogy mennyire hasonlít a svéd és a norvég :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 23:37:49

@Határátkelő: ugye vasarnap jossz?
A gyertyat neked kell elfujni a tortan! Elsosorban tied az erdem!

andaluzkutya 2013.08.16. 23:44:15

@Kovermadar: Írásban kevésbé, a dán sokkal jobban hasonlít a norvégra (vagy fordítva). Volt egy svéd betegem, amikor beszélt, azt hittem, hogy norvégul beszél olasz akcentussal. A legjobb mondjuk egy finn beteg volt, aki elvileg norvégul beszélt finn hangsúlyozással, ezt írásban nem lehet visszaadni, de egy élmény volt:)
De mint írtam, írásban kb. 50%-ban értem meg a svédet és 90 %-ban a dánt, szóban kb. 80%-ban értem a svédet és 40%-ban a dánt. A norvégot sehogy se értem:)

BTBTBT 2013.08.16. 23:47:06

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Biztosan fáradsz már. Mondjuk elég rázós lehet buszon kecskét dugni. :)

@rezsoatya:
Mintha azt írta volna, hogy csak lélekben lesz ott.
Torta is lesz?

@andaluzkutya:
És ha nem érted a norvégot, akkor hogyan állítod fel a kórismét, illetve hogyan javasolsz gyógymódot a páciensednek? :)))

BTBTBT 2013.08.16. 23:47:45

@diggerdriver:
Beszervezed az összeset, aki eddig az avatarod volt? :)

puhacica 2013.08.16. 23:50:04

boldog szülinapot! egy élmény volt ma titeket olvasni!

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 23:50:16

@Barátusz: meee?! Milyen mar a szuletesnap torta nelkul? Perszehogy!

2013.08.16. 23:50:22

@diggerdriver: Erre tenyleg nincs mit mondani, talan azt kiveve hogy az illetonek nem kene idejarnia erre a blogra :) Lathatolag nem neki valo.

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 23:52:18

@Barátusz: ha a busz razkodasanak az amplitudoja kiegyenliti a kecske ugralasanak amplitudojat, akkor nincs baj!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:53:26

@Barátusz: Még van 5oräm hätra, ugyhogy friss vagyok és fiatalos. :-)
Abban viszont igazad van, h räzos lehet buszon kecskét dugni...föleg magyar utakon :-)

Amarante 2013.08.16. 23:54:12

@rezsoatya:

:))))))

Ime egy tudomanyos elme:))))

andaluzkutya 2013.08.16. 23:55:00

@Barátusz: Az egy vicckísérlet volt, értem a norvégot, nagyjából, főleg ami a szakmai nyelvet illeti. De az elején érdekes volt, hogy mennyire keveset kell érteni ahhoz, hogy pontos kórismét állítson fel az ember az egyéb jelekből.

2013.08.16. 23:56:42

@Barátusz: 'hogy egy markológépkezelő múzeumba jár'

No comment... Erre nincs mit mondani. Kicsit meglepo hogy a 20. szazadban meg egyaltalan eszebe jut valakinek ilyen baromsag.

Egyebkent sokszor voltam ejjel a Sohoban, nincsenek ott 'nyilvanosan' kurvak. Teljesen mas mint pl. Amszterdamnak vagy mas nagyvarosoknak azok a reszei ahol kurvak vannak. Nyugodtan vegig lehet a Sohon menni csaladostul ejjel, semmit nem fogsz latni, max. nehany transzvesztitat. (Bar egesz veletlenul ma egy 9 eves gyerekkel mentem vegig az Oxford Street-en es a szexbolt elott megallt es megkerdezte mit abrazolnak a kepek a kirakatban; kisse kellemetlen fel perc volt, de gyorsan elrangattam).

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.16. 23:58:25

@Kovermadar: Olyan is van. Dán sorozat, valamelyik műholdason. :)))

BTBTBT 2013.08.17. 00:00:46

@rezsoatya:
De hát miért kell tudománnyal lelohasztani a szenvedélyt? :)

Te hozod a tortát? Biciklivel?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Őőőő..., mire van még 5 órát hátra? Dolgozol?

Nem kellenek ahhoz magyar utak, a busz rázkódik anélkül is, és a kecske sem biztos, hogy egyből hagyná magát. :)

@andaluzkutya:
Pedig elképzeltem egy pszichológust (nem téged) nyelvi korláttal, ül a székén, hallgatja a pácienst, időnként bólogat, ühümözget, a beszélő pedig még jobban megnyílik, mert azt hiszi, hogy mennyire figyelnek rá. :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.17. 00:03:17

@Barátusz: tudod, a tudatossag! Ma mar volt szo rola!

BTBTBT 2013.08.17. 00:06:35

@Mirjam2:
Az Oxford Street felől nem igazán fogsz látni sokat.
Ha a Leicester Square felől, az Aberdeen étteremtől mész a Piccadilly felé késő délután, és elnézel jobbra, az O. S. irányába lévő kis utcák felé, ott álldogálnak a csajok az ajtókban, de nem járkálnak fel-alá az utcán.

Egyszer volt egy haverom, nagyszájú az istenadta, bizonygatta hogy ő elmegy kurvázni a Soho-ba. Hiszem, ha látom, mondtam, és együtt felkerekedtünk - de csak Leicester Square felől nézelődés lett a dologból. :)

Jó nagy képekkel hirdeti a nőiességet az az O.S.-i szexbolt a sarkon, már ha te is a Tottenham Court Road felőlire gondoltál.

Amarante 2013.08.17. 00:06:53

@Barátusz:

Igenyessel mi van?Nyaral vagy kilepett innen?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:06:53

@Mirjam2:
Itt a gond a mai világgal... naponta 5* leadják, hogy felrobbantottak 40 embert egy buszon; de a dugás tabu :)

Nem lehet, hogy inkább a szexet kellene naponta 5* leadni és az értelmetlen erőszakot elrejteni? Talán kevesebb lenne az erőszak és többen élveznék az életet...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:07:43

@Amarante:
Kilépett. Nem tetszett neki ez a cenzúrázott világ :)
Pedig őt is kedveltem :(

BTBTBT 2013.08.17. 00:10:23

@rezsoatya:
Amplitúdó, mi, fizikuskám? :)

@Amarante:
Kilépett. Nem tetszett neki a rendszer. Mindezt azután, hogy a másik rendszerellenzővel, az ámerikáival összeszólalkoztak egy másik blogban, és itt sértegették egymást.

Amarante 2013.08.17. 00:11:17

@Kovermadar:

Nem erzem ugy hogy barki cenzurazna!
Annak meg kifejezetten orulok,hogy nem kell ocsmanyul fogalmazott hulyesegeket latnom!
Szerintem a velemeny kinyilvanitasa nem kellene egyenes aranyban alljon a tragarsaggal es a hulyeseggel.Nem feltetlen annak van igaza,aki hangosabban ordit:)))

BTBTBT 2013.08.17. 00:11:28

@Kovermadar:
"inkább a szexet kellene naponta 5* leadni"
Miért? Felétek nem jön be elég internetes pornó? :)))

Amarante 2013.08.17. 00:12:54

@Barátusz:

Hagyma mar mashol csipi az emberek szemet??!!!
En meg azt hittem,hogy Eger korul turnezik Maryvel es pont azt dumalja ra,hogy ez mind-mind Europa:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:13:21

@Barátusz:
Gyerekek :)

@nezzazegfele:
Az kellene még! Egy dán sorozat társalkodónőkről. Napi 43 percben nézheted, ahogy végtelen kimértséggel megbeszélik az időjárást és a végén nagyon udvariasan egyetértenek benne :)

andaluzkutya 2013.08.17. 00:13:41

@Barátusz: Nekem még az utolsó magyarországi főnököm mondta, hogy jól tudok hallgatni. Ez ugye nem feltételezi, hogy értem is, hogy mit mondanak:) Amúgy alighanem azért megy ez jól, mert tényleg érdekel, hogy mit mond a másik, akivel éppen beszélgetek. Ühümözni én is szoktam, bátorítom a beszélgetőpartnert, hogy folytassa, itt vagyok, hallgatok:)

@Kovermadar: Ezt én se értem. Pl. az USA-ban az oké, hogy egy filmben rommá lőnek komplett városokat, de ha kivillan egy mellbimbó, akkor országos botrány van...

2013.08.17. 00:16:23

@Barátusz: Ooo... Most mennem kell ugyhogy nincs idom kifinomultnak lenni, roviden: az Oxford Street-en levo nagy szexbolt (Harmony?) ajtajan jelenleg van egy oriasi poszter amin vibratorok lathatoak kinagyitva. Ez nekem sem tunt fel, de a 9 eves kisfiunak azonnal :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:19:22

@Barátusz:
Nem erről van szó, csak vicces, hogy még mindig tabu a szex... mikor ártalmatlan és teljesen alap.
De a feldarabolta, leszúrta, elégette, felrobbantotta, 20 évig fogvatartott az belefér, attól nem fintorog senki.

Nekem mindegy, csak álszentnek tartom a dolgot.

2013.08.17. 00:20:22

@Barátusz: Ja az igaz hogy az ajtoban allnak a lanyok, de semmi olyan hangulat nincs mint pl. Amszterdamban ahol ugye meztelenul allnak, meg mas nagyvarosokban ahol voltam ilyen negyedekben es a prostitualtak agressziven probalnak kuncsaftokat felszedni az utcan, mindenki felmeztelenul van, bedrogozva stb. Soho bizonyara ilyen volt valamikor, de jelenleg nem.

BTBTBT 2013.08.17. 00:20:31

@Amarante:
Az én szememet nem igazán csípte, de lehet, hogy most másokat boldogít. Meg a Marit is.

Nekem feltűnt, hogy eléggé limitált lett a hozzászólók köre.

@andaluzkutya:
Az USA kulturája fegyvereken alapul (lásd: gyarmatosítás), tehát ez minden mennyiségben elviselhető, de a tetejébe nagyon prűdek, ha nyilvánosan kivillan egy cici.
Biztosan lehidalnának, ha látnák, ahogy felénk egy feka nő előkapja a mellét az internet-kávézóban, nekiáll szoptatni a babáját, és tojik arra, hogy mások megrökönyödve merednek rá.

Hogy tudsz éber és érdeklődő maradni a munkanapod végén is? Azért álmosító lehet a duruzsolásukat hallgatni, nem?

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:20:36

@diggerdriver: :))))

@andaluzkutya: A titkosügynökök is hallgatással keresik a kenyerüket.

@puhacica: Egy ujjal átfogott motringnak néztem az avatarodat. Itt az ősz. Vagy csak digger hatott így rám az angol klímájával... Ki tudja. :)))

@Mirjam2: ...és, mit ábrázoltak? :)

-------------------

@Határátkelő:

Örülök, hogy belekezdtél két éve a blogba. Nagyon sok ötletet adott a kezdetektől, és nemrég újraolvastam szinte minden bejegyzést. Már jegyzetelve.

Külön tetszik, mert tele van élettörténetekkel - ami a szívem csücske.
Minden jó és minden rossz példából rengeteget lehet tanulni.

16 év múlva hol szeretnék lenni?

Amikor délután belegondoltam a kérdésedbe, eszembe jutott, hogy pont 16 év, és kirepülnek a gyerekek.
Szabadidőm tömkelegével rendelkezhetek. Akkor pedig szeretnék bejárni minden arborétumot és gyűjteményes kertet a kontinensen, és könyvet írni róluk.
A majdani gépem, amin írok anno, egy hatalmas kertben fog állni, körben gyönyörű kert, az ország - nos, ez kérdéses még.
De meleg lesz, és azt sem bánom, ha sivatag közepén, vagy egy őserdő mélyén.

Csak a net... Lehet, hogy majd Kövérmadárékkal szövetkezünk és kókuszdió-hálózatot készítünk a férjemmel, és a benszülött törzseket tanítjuk az informatika és a kertészkedés rejtelmeire...
:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:21:41

@andaluzkutya:
Fura egy világban élünk, de éljen a hedonizmus, az még soha, senkinek sem fájt! :)

2013.08.17. 00:26:19

@Kovermadar: Nekunk ma kijutott a szexbol is meg az eroszakbol is :). Probalok bekesen eljutni a metroig a gyerekkel, erre eloszor szexbolt, aztan par meterrel lejjebb ket fiatal pasi pont mellettunk dontotte el hogy jo kis pentek esti verekedest kezdemenyez. Angol modra minden atmenet nelkul brutalisan verni kezdtek egymast, gyerek persze kimeredt szemekkel bamul, alig tudtam elhurcolni. Mozgalmas este...

BTBTBT 2013.08.17. 00:27:05

@Kovermadar:
Nem önmagában a szex tabu, hanem a nyilvános ábrázolása.
De most komolyan: Érdekelne téged, hogy a középkorú szomszédod hogyan hatol bele a feleségébe, illetve hogyan élveznek el? Nem hiszem. Engem sem.

Valakiknek az álszentség ad kenyeret.

@Mirjam2:
Ja, akkor már lecserélték a fekete cuccban feszítő dögös csajszit, mióta június végén arrafelé jártam. :)

Egy olyan hosszúkás valami simán feltűnik egy fiúnak. Képről is. :)

Persze, nem durván nyomják a lányok, nem is rámenősen - legalábbis ahogyan nem túl közelről láttuk. Meg nem is Rákóczi tér, ahol ha leszálltam a villamosról, hogy bemenjek az OTP-be, már jött is a krinolincombú, piától felpuffadt arcú, és - ezt elrejtendő - agyonsminkelt nőci, hogy "Helló, jössz egy menetre?"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:27:36

@Mirjam2:
Ezt ki mondta neked? Ugyan már kicsit több mint egy éve voltunk Amsterdamban, de egyetlen embert sem láttunk meztelenül. Sem férfit, sem nőt...

Thaiföldön láttunk "erőszakos" "masszőröket", de ők tiszteletben tartották azt, ha valaki nem volt egyedül, nem próbálkoztak.

@Barátusz:
A kultura is a szexen alapul... szex nélkül nincs ember, ember nélkül nincs kultura. Félremagyarázták ott a dolgokat, de nagyon :)

Úgy marad a nap végére is érdeklődés benne, hogy ha hasonló a rendszer a svédhez, akkor naponta jó, ha 5-6 beteget lát. A többi időben meg kiheveri őket és kávézik :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:27:37

@Barátusz: Volt egy film, kétféle címmel is futott. Kanapé New York-ban. A páciens átvette a sárga házba szállított doktornője betegeit. Volt kavarodás... :D

@Kovermadar: Abban a sorozatban mindenféle játékszereket mutattak be, próbáltattak ki a párokkal.
Egyre konkrétan emlékszem, amikor önmegtartóztatást kértek tőlük, elég vad körülmények között. Többen bűnbe estek. A tanító néni meg sokat sejtető vigyorral beszéltette őket, egy ostorszerűséggel a kezében.

@Mirjam2: :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:30:47

@Mirjam2: Na, ez az, amit egy szülő sem szeretne esti mese helyett a gyereknek. Jó, hogy vele voltál, könnyebb feldolgoznia, mintha csak a barátaival látna hasonlót.

@Kovermadar: A supervisio sem egy rossz találmány ilyen problémára.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:32:05

@Barátusz:
Nem érdekel... de ha jólesik neki az utcán (mondjuk éjjel egy parkban / tengerparton), akkor csinálja.
Az sem érdekel, hogy kinek, mi a vallása, mégis muszáj néznem a lepedős muszlimokat.
Meg az erőszakot a TVben... vagy a reklámokat.

Csomó minden van, amit tolnak bele az ember arcába, közben a legalapabb dolog még mindig tabu és takargatni kell.

BTBTBT 2013.08.17. 00:34:00

@Kovermadar:
Az USA kultúrája nem. Az a hódításon, fegyvereken, önmaguk megvédésén az ellennel szemben.
Nem hiszem, hogy a szex lenne a kultúra alapja, de jelentős mértékben gazdagítja azt. Szex nélkül valóban nincs ember, de attól, hogy az ember szexel (vágykielégításre célzok, nem szaporodásra), attól még nem születik kultúra, különösen akkor nem, ha valaki ösztönlényként funkcionál. Vagy csak szimplán nem kreatív. Mindkettőből van milliárd.

De majd kutya kolléga kijavít tudományos szemszögből.

@nezzazegfele:
Érdekes - esetleg humoros - helyzetek lehettek. Mi az a "sárga ház"?

andaluzkutya 2013.08.17. 00:35:59

@Barátusz: Olvastam egyszer egy tanulmány, még régebben, amiben az állt, hogy az USA-ban a gyerekek kb. 50%-a nem a férjtől származik, így különösen vicces ez a hozzáállás...
Amúgy mivel értem, hogy a betegek mit mondanak, így nem duruzsolásnak hatnak, hanem új információnak, ami izgalmas és éberen tart. A feleségem szerint én vagyok a legkíváncsibb ember a Földön... Szerintem még nem találkozott elég emberrel:)

@nezzazegfele: de itt kimaradt egy le- szócska:)

No, most már lassan én is megyek aludni, csak a születésnap miatt vagyok ilyen sokáig itt, én is élveztem:)

BTBTBT 2013.08.17. 00:38:07

@Kovermadar:
Ne dugjon az utcán. Nem vagyok rá kíváncsi. Más sem. Dugjon otthon.
Tudod te, milyen hideg van éjjel egy parkban? :)

Nem láttál még elég horrot a tévében? Azt akarod, hogy fellebbentsék magukról a muszlimok a lepleket? :D
Egyébként nem muszáj nézned őket. Ők nem fognak elmenni, de neked megvan a választási lehetőséged, hogy ha annyira nem bírod őket, elköltözöl tőlük mentes környékre.

Értem az utolsó mondatod lényegét, de ez olyasmi, amin nem tudunk változtatni.

Amarante 2013.08.17. 00:42:07

@Barátusz:

Azt hiszem,hogy a szex nem tabu,hanem inkabb egyik legintimebb cselekedetunk.Meg ha esetleg batoritanak is szerinten nagyon keves ember elne vele.a nyilvanossag sokat elvenne a tortenesek varazsabol,hiszen az emberek inkabb szeretkezni szeretnek,mint szexelni:)....szerintem

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:42:45

@Barátusz:
Annyiban változtathatunk rajta, hogy minél nyíltabban elmondjuk a gyerekeinknek, hogy ez nem az ördögtől való dolog, hanem a világ legjobb dolga. Hogy ne félve vágjon bele, hanem valami jó dolog megtapasztalásaként.

Inkább ezt csinálják kedvükre, nyakló nélkül, mint bagózzanak, igyanak, verekedjenek vagy millió más marhaságot. Persze fogamzásgátlással :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:44:37

Azt hiszem elvonulok :)
Jó éjt mindenkinek!

BTBTBT 2013.08.17. 00:44:48

@andaluzkutya:
Éppen azért, mert a nők nagy része nem vallaná be, hogy félrelépett, nem hiszem, hogy egy ilyen végkövetkeztetéssel operáló tanulmány komolyan vehető.
Viszont a hozzáállás nem a házasságtöréssel vagy félredugással kapcsolatos, hanem a szex és a nemiség nyilvános mutatásának ellenzésével.

Egy pszichológus - mondjuk jelen esetben te - meg tudja állni, hogy ne analizálja a kozvetlen hozzátartozóit, feleséget, gyerekeket?
Még a 80-as években szegezték egyszer Czeizel Endrének a kérdést, hogy ő mire gondol, amikor lefekszik a feleségével. Azt felelte, hogy nem a szexológus bújik ki belőle. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:46:38

@Barátusz:

Voltak benne fura dolgok, amiket nem is tudom, miért vállaltak be azok a párok. Az is felmerült bennünk, hogy fizetett statiszták lehetnek.

Sárga ház: a múlt rendszerben voltak a környékünkön sárgára festett "kórházak", ahová a fél országból szállítottak be idegileg tönkrement embereket. Azóta át is festették, el is költöztették, mással lakták be az épületeket, de maradt a helyi szlengben, mint a "Balkán" és mint a "Tanács" is.

@andaluzkutya: Igen, egy darab igekötő. :)

Azt a cikket az 50%-ról én is olvastam, elég régen volt már, de bennem is megmaradt. Akkor el is gondolkodtam rajta, hogyha tényleg 50%, akkor mekkora lehet a vérfertőzési arány... Jobb, nem belegondolni.

Amarante 2013.08.17. 00:47:20

@Kovermadar:

A gyerekeimnek,azert ezt nem mondanam. Legalabbis nem igy,hiszen a szeretkezesben a minoseg a fontos es nem a mennyiseg. A szexelesben lehet forditva igaz,de arra talan megsem buzditanam oket:)

Amikor vege lett a sulinak,mondta a kisebbik fiam,hogy valoszinuleg az egyik csaj kimarad a sulibol egy kis idore,mert terhes...14 evesek...
Nem kell a fiatalsagot buzditani,csinaljak ok nyaklo nelkul es ami rosszabb esz nelkul:(

2013.08.17. 00:47:49

@Kovermadar: En Amszterdamban lattam olyan noket a kirakatokban akik ugyan nem voltak teljesen meztelenek de teljesen atlatszo fehernemuben voltak. Ilyesmi a Sohon egyaltalan nincs - es kirakatok sincsenek embereknek -, a Sohonak nincs olyan resze aminek olyan kimondottan szex-in-your-face jellege lenne mint Amszterdam egyes reszeinek. A lanyok az ajtokban teljesen feloltozve allnak es eleg diszkreten. Ezzel nem azt mondom hogy jobb vagy rosszabb, de mas. Ez kb. olyan mint hogy Londonban is nagyon sokan fuveznek, de megsincsenek nyiltan 'kavezok' ahol szivni lehet. Megint nem arrol van szo hogy melyik jobb, csak mas.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:49:30

@Barátusz: @Kovermadar:

Megtaláltam. Szexakadémia volt a címe.

port.hu/szexakademia_sex_academy/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=105740&i_city_id=-1&i_county_id=-1

-----------

Elteszem magam holnapra, elég zsúfolt napom volt nekem is. Jó hétvégét Mindenkinek :)

BTBTBT 2013.08.17. 00:51:07

@Amarante:
De ki mondta, hogy tabu? A közszemlére tétele az.
Ami ellen viszont elegendő szégyenérzetet neveltek belénk a szüleink, és mi is (fogunk) a saját gyerekeinkbe.

Farkasházi Tivadarnak volt egy nagy dumája, évtizedekkel ezelőtt, amikor arról beszélt, hogy a hírekben volt, miszerint Amszterdamban az utcán dugott egy fiatal pár. Képzeljük el, mi történne Mo.-on, ha ugyanezt megtenné valaki? Hogy reagálnának az emberek? Fújolva elfordulnának? Nem, beleszólnának, hogy ezt ne így csináljátok, hanem úgy, stb. :)

@Kovermadar:
Te most összemosod a szex köztudatban élését azzal, hogy a magánéletben miként viszonyul hozzá két ember.

Megmosolyogtató, amikor apuka a fiának meg anyuka a lányának meséli, hogy "Hej, fiam/lányom, milyen kellemes is tud lenni egy jó kis kufirc." :)

2013.08.17. 00:54:14

@nezzazegfele: '...és, mit ábrázoltak? :)'

Fiatal vagy te meg ehhez a temahoz, majd ha nagy leszel megbeszeljuk! :)

Amarante 2013.08.17. 01:00:03

@Barátusz:

Madarnak ment volna,mert o beszelt arrol,hogy a szex tabu:))))

Szegyenerzet ide vagy oda en igy visszagondolva eletem legkellemesebb pillanataira ,nem osztoztam volna szivesen senkivel rajtunk kivul:)))Igaz en nagy hive vagyok az egy no egy ferfi semanak:)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 01:04:49

@Barátusz: Igen... vagyis ugy csinälok. :-)
Vizuälis tipus vagyok, és elképzeltem... tiszta rodeo! :-)
@Kovermadar: Ezt mär koräbban is hangoztattäk, nem? No war make love! :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 01:06:34

@Barátusz: Szerinted? Mennyire dolgoznänak pontosan a cnc-sek? Häny elrontott munkadarab lenne?:-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 01:16:27

@Amarante: Szerintem (meg ahogy hallottam) a tini fiuknäl a mennyiség a fontos. :-) Erröl gyözködheted a fiadat, ugysem fogja elhinni...räkap az izire, oszt' mindig csak "azt" akarja. :-) Aztän mikor mär benö a feje lägya räjön az 1-es pontra. :-)

kacce 2013.08.17. 01:37:59

Boldog szülinapot! :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 02:10:05

@rezsoatya: :-) Akkor mär értem, h miért ennyire elégedett a HA közönsége...

montroyal ( CAN qc) 2013.08.17. 03:40:13

@bpetya75: Kanadában '56-os magyarok "csinálták meg" a szervezett bűnözést.
ehhez hozzaszolni nem tudok mert 56-ban a legnagyobb bun amit elkovettem az a pelenkaba volt...
a szervezett bunozes inkabb az olaszok monopoliuma volt manapsag pedig legalisan maffiaskodnak az allami, varosi szerzodesekkel ... minden nagyobb epitessi vallalkozo olasz es a szerzodesek utan meg mindig jar 2-3% a maffianak...

most ertem haza most kezdek olvasni ..
boldog szuli napot HA... szeretek itt lenni de akkor a jobb ha nem vagyok mert akkor legalabb dolgozok..
udv mindenkinek ..

montroyal ( CAN qc) 2013.08.17. 04:08:17

@Qué-Béka: szia irtam ...vasarnap pic-nic.. leszunk..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.08.17. 04:23:03

@Kovermadar: Éhes makkal az ember disznókat álmodik! (nem olvastam még tovább, ha más is írta, akkor ismétlek... :-) )

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.17. 06:24:48

@andaluzkutya: akkor mégsem olyan nehéz az állatorvosok élete?

eddie1977 2013.08.17. 08:24:51

Akkor a Határátkelő az Oroszlán jegyében született, akárcsak én. Most már értem, miért ez a makacs kitartás. :)

Gratulálok a munkádhoz!

Eddie Lion

tableno 2013.08.17. 08:35:20

@montroyal: "a szerzodesek utan meg mindig jar 2-3% a maffianak" - csak 2-3%? Hiába, ezek uriemberek a magyar viszonyokhoz képest!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 09:37:22

@Mirjam2:

:D :D :D
Huszas éveim derekán egy volt kollégám megrendelt nekem egy többtízezres fiatalító arckrém-csomagot.
Egy dolog, hogy felhasználta az adataimat, engem meg beperelt a gyártó cég nemfizetés miatt.
Bementem az ügyészségre, egy hasonló korú ügyésznővel beszéltem, mint én voltam - leültetett, megírtam a beadványt, ahogy kérte, és belevettük, hogy huszonévesen nem szorulok ilyen komoly ránctalanítókra. :D
Kicsit morgott is az orra alatt, hogy hogy képzeli a pasas... :D

Nem mondom, azóta kicsit több az ősz hajszálam, de ha tudnád, milyen témákban írtam cikkeket már... Pirult a papír... :D

@rezsoatya: @cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Aki meg még nincs kint azért elégedett, mert tudja mi vár rá. :D
2:1-ben.

@tableno:

Nokiás dobozban?

puhacica 2013.08.17. 11:13:38

@nezzazegfele: pedig az bizony egy puhacicaorr. viszont hogy a motring szot mikor hallottam utoljara, azt nem tudom, de nem mostanaban volt, az biztos. :)

BTBTBT 2013.08.17. 13:12:48

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
A nicke-ed alapjan nemet nyelvteruleten lehetsz. Pentek ejszaka dolgozol?
Vagy a szele-hossza nincs Egybesult Allamokban lennel, ahol meg csak delutan van, amikor felent ejfel?

Nekem is eleg jo a fantaziam, de valahogy nem tartozik a kedvenc elfoglaltsagaim koze elkepzelni, amint egy pasi kivont karddal kozelit egy mekego kecskehez a mozgo jarmuvon. :)))

"Make love not war"

@Amarante:
Tinedzserkoban es a kapuzarasi panik alkalmaval szokott jelentosse valni a mennyiseg. :)

montroyal ( CAN qc) 2013.08.17. 14:20:47

@tableno: altalaban millios allami v varosi szerzodesek a maffianak csak 2-3% a polgarmesternek ugyan annyi a mernok vallalatnak aki elore betervezi a tulkoltsegeket ugyan ugy ... es ezek egyre jobban derulnek ki a kormanybizotsag vizsgalatanal ..
igaz a mi adonkbol megy de ez eddig nagyon titkos volt es nem nagyon erint bennunket , ma rmint az eletunk nem valtozik ,

macamuca [IHUN] 2013.08.17. 15:38:37

@Barátusz:
"De ki mondta, hogy tabu? A közszemlére tétele az.
Ami ellen viszont elegendő szégyenérzetet neveltek belénk a szüleink, és mi is (fogunk) a saját gyerekeinkbe."

Elég baj, ha bármilyen vonatkozásban/címszó alatt a "szégyen"-"szégyenérzet" szavak/fogalmak a szexhez kapcsolódnak.
A "szemérem" szó és jelentése teljesen más.
Hogy pld helyszínválasztáskor ne a szégyenkezés lehetősége tartsa vissza a párt attól, hogy mondjuk az utcán fogjanak hozzá, hanem a szeméremérzet.
Első variánsban szégyellnivaló dolgot akarnak tenni az utcán, másik felfogásban pedig nem az utcára valónak tartják azt, amit tenni készülnek.

Azt hiszem, akinél a szégyenkezés bármilyen oknál fogva összekapcsolódott a szexszel, annál kisebb-nagyobb görcsök/gátlások is jelen vannak. És az nagyon nem jó.

Inkább szeméremérzetet próbáljunk belenevelni a gyerekekbe.
:)

BTBTBT 2013.08.17. 16:42:33

@macamuca: Az utcan inkabb a szegyenerzet tartsa vissza oket attol, hogy egymasnak essenek - de ettol eltekintve a szemermesseg szot akartam hasznalni, csak mar faradt voltam.
Ettol fuggetlenul a szuleink nemcsak azt nevelik belenk, hogy ne mutogassuk a micsodankat nyilvanosan, hanem arra is, hogy ha megtesszuk, szegyen lehet a kovetkezmeny.

macamuca [IHUN] 2013.08.17. 17:29:44

@Barátusz:
Hááát, én csak azt mondom, hogy az indok, ami visszatart valakit a nyilvános szextől, az ne az legyen, hogy szégyellnivalónak tekinti a szexet (bárhol, bármilyen módon), hanem az, hogy önmaga legbelsőbb magánügyének tartja, amit önként nem tár a nyilvánosság elé.
Ezért nem a szégyenérzet, hanem a szeméremérzet az, ami visszatartja attól, hogy megtegye.
Ugyanez áll a micsodánk mutogatására is: nem azért kell eltakarni, mert szégyellnivaló, hanem azért, mert nem mutogatnivaló.

Mindkét esetben elmarad a nyilvános szex/mutogatás, de nem mindegy, hogy mi a visszatartó erő.
Megtenné, de tart a megszégyenüléstől (ezt nevelték bele), vagy nem is akarja megtenni, mert nem a nyilvánosságra tartozónak érzi.

(Ok, tudom, van, akinél nem érv a szemérem/illem és hasonlók, náluk a "büntetéstől" a megszégyenüléstől való félelem a lehetséges visszatartó erő, node ezt hogy lehet eldönteni egy gyerekről? Plusz amelyik családban a testiséghez semmilyen formában nem kapcsolódik a "szégyen" fogalma, ott valahogy kisebb az esélye annak, hogy szégyellnivaló vágyak alakuljanak ki, amelyek aztán később megfékezhetetlennek bizonyulnak: sarkított példával élve: naturizmust kedvelő család gyereke nemigen lesz mutogatós bácsi, míg a prüdéria kitermeli az elfojtásokat, majd azok kitörését.
No és létezik az a figura is, amikor a lehetséges rajtakapás -nyilvános helyen/bármilyen szituban- adrenalinbombaként hat az egyénre/párra, és erre a plusz löketre van szükségük a számukra teljes élvezethez = nem botránkoztatni akarnak, csak önnön élvezetüket fokozni. Ami aztán a rajtakapót nem érdekli, nem is tudja, ettől még simán megbotránkozik, netán rendőrért sikolt. Vagy elkezd kukkolni...
Kecske+káposzta esete, igaz, ritka, mint a fehér holló.
(ha már buszozott ama kecske..... meg amplitúdó is volt.....:D)
Az állatsereglet komplett, én meg nem. :)))))

BTBTBT 2013.08.17. 18:38:36

@macamuca:
Aktus eseteben nem csak az egyik (szemeremerzet) vagy csak a masik (szegyenerzet), hanem ahogy elozoleg irtam, mindketto. Mert neha a szemeremerzet nem elegendo - lasd izgalom kozteruleten valo fokozasa rajtakapas lehetosegevel egybekotve. Ebben az esetben ugyanis nem all szandekaban megmutatni a publikumnak, de ha rajtakapjak, hat akkor kivillan ott egy-ket dolog.

macamuca [IHUN] 2013.08.17. 18:54:02

@Barátusz:
az izgalom fokozásának okán közterületen elkövetett szextett részvevőit pont nem tartja vissza egyik érzés sem, szóval esetükben nem tudsz sem szeméremre, sem szégyenre apellálni.
Létezők, de nem mondanám tömegesnek a létszámukat.

Az átlagosnak tekinthető szexuális szokásokkal bírók szempontjai a mérvadóbbak, szerintem (csak lehetőségként említettem eme típust).

Magam részéről maradok a "semmi sem szégyellnivaló a szexben, de mindennek megvan a maga helye"-elvnél.
Ne szégyellje a főtéri szexet, hanem ne akarjon a főtéren szexelni.
Aki mégis akarni fog, az végképp nem fogja szégyellni = direkt azért ment oda, így a belénevelni próbált szégyenérzet nemigazán visszatartó.

blackhairlady 2013.08.17. 19:42:59

Boldog szulinapot kivanok en is a Hataratkelonek!

A legelso poszt ota olvasom a blogot, eleinte hozza is szoltam, de az idoeltolodas miatt mire este ideerek, mar tobb szaz komment van, igy nem nagyon erdemes semmit sem hozza fuzni, mert masnap mar ugy sem olvassa seki:)

Azert mindig elolvasok minden posztot, kis kesessel a hozzaszolasokat is, es nekem nagyon keves kivetellel mind tetszett, mindegyikben talaltam valamit amibol en is tanulhattam, megtudhattam uj dolgokat. Igen, meg a londoni mosogatosokbol is,
Szoval csak igy tovabb, remelem meg nagyon sokaig eletben marad ez a blog.

BTBTBT 2013.08.17. 20:09:25

@macamuca:
De hát nem mondtam, hogy bármelyik visszatartja őket. Hanem hogy ha rajtakapják őket, akkor lesz szégyenérzet.
Ami talán egyrészt óvatosságra inti őket, ha legközelebb is próbálkozni akarnak ilyesmivel, vagy pedig vagy az egyik, vagy mindkét felet annyira negatívan érinti, hogy megelőzendő a hasonlóan zavarbaejtő helyzetbe kerülést, inkább átteszik az intim együttlétjeik székhelyét a négy fal közé.

Az ember alapvetően nem szeret megalázó helyzetbe kerülni, tehát - bár kivétel mindenre akadhat - nem hiszem, hogy egy rajtakapás után ugyanolyan hévvel igyekeznek majd közterületen fokozni az izgalmukat.

Szégyellje a főtéri szexet, mert - ahogy mondtad - annak azért annyira nincsen meg a helye.

puhacica 2013.08.17. 20:47:18

@nezzazegfele: akkor mar ertem a "felrenezest"! :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 20:58:44

@Barátusz: Az elsö talält. És nem csak pénteken este. :-) Én Garfielddal ellentétben viszont nem utälom a hétfö reggeleket, mert az az én szombatom. :-)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.08.17. 21:50:07

@tableno: Így igaz!
Én is boldog születésnapot kívánok innen, a Balkán szívéből!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.18. 00:32:54

@Barátusz: Nem, bär eléggé sok beteg embert lätok. :-)

DieNanny CH 2013.08.18. 13:26:49

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Bár két napja írtad, de: Pont ez jutott nekem is eszembe!!!
A svájci csodaszálloda, meg a lelkendezése...

DieNanny CH 2013.08.18. 13:52:48

@Kovermadar:

Hát, igen. A szülők előbb engedik meg a gyereküknek, hogy gyilkolós/lövöldözős filmet nézzen, mint kettejük nemi aktusát... Pedig az utóbbi szebb.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása