oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. augusztus 16. 06:54,  A határátkelés két éve 478 komment

2013. augusztus 16. 06:54 Határátkelő

A határátkelés két éve

Napra pontosan két évvel ezelőtt indult útjára a Határátkelő. Azóta rengeteg minden történt (erről majd kicsit később) a bloggal és körülöttünk az országgal, Európával is. Születésnapi poszt, némi feltárulkozással.

Szavazz a Határátkelőre a Goldenblogon - egy kattintás ide és a Közélet kategóriában már voksolhatsz is!

férfi bőrönddel FB-s_1.jpg

Kezdjük talán azzal, miért is indult útjára a Határátkelő. A blog elindításakor semmilyen más cél nem vezetett, mint hogy megpróbáljam megfogalmazni magamnak, mi az, amiért úgy érzem, valahol Magyarországon kívül jobb lenne, (több volt ez érzésnél, de erről is egy kicsit később) és legyen hol elmondani mindazt, ami nem tetszik, ami bánt, és erre legyen lehetősége másoknak is.

Amit akkor írtam, azt ma is érvényesnek tartom, sőt, tartok tőle, talán érvényesebb, mint két éve. Emlékeztetőül a nyitóposztból pár sor: „nem látszik esély arra, hogy az elkövetkező években, ne adj' Isten évtizedekben értelmes, normális életet lehet itt élni, mindig előbbre és előbbre jutva.

Azért kell elmenni, mert ez az ország a Balkánon van. (...) A lehúzás, a másik átverése, a tisztelet és a kiszámíthatóság hiánya – mind-mind a Balkán felé löki Magyarországot. Én pedig nem akarok a Balkánon élni, és főleg nem szeretném, ha a gyermekeim a Balkánon nőnének fel."

Szerintem az elmúlt két évben sokat csökkent az esélye annak, hogy Magyarország ne a Balkán része legyen, mi több, az is egyre nyilvánvalóbb, hogy az emberek jelentős része jobban érzi így magát, mint Európában.

Jobb nekik a magyar történelmi hagyományok (legyen az Horthy vagy Kádár, hogy csak a XX. század két meghatározó politikai vezetőjét említsem) nyomán egy mindenre rátelepedő állam gondoskodása alatt élni, mint felnőtt, felelősségteljes döntéseket hozni, legyen az oktatás, devizahitel, vagy bármi más.

Európainak lenni egy gondolkodásmódot, hozzáállást, attitűdöt, életszemléletet (és még hosszan sorolhatnám) jelent. Így aztán az ember lehet európai a kontinensen kívül is, de akkor nap nap után meg kell küzdenie egy másfajta környezettel, ami könnyen felőrölheti. Sok száz poszt elolvasása és szerkesztgetése után biztos vagyok benne, sok ezer magyar van, aki emiatt a küzdelem miatt ment el Magyarországról.

Európa mellett

Ami engem illet (és akkor itt jöjjön egy kis személyes rész, ha már születésnap van), gyerekkorom óta szoros érzelmi és fizikai kötelék fűz Angliához (nem, ennek semmi köze a londoni posztok sokaságához). Én bennük találtam meg a hozzám leginkább közel álló életszemléletet, demokrácia-felfogást, humort és még sorolhatnám mindazt, amiben jól érzem magam.

Ez nem csupán elvi kötődés, az elmúlt bő másfél évtizedben éltem kint hosszabb-rövidebb időszakokat, mi több, most is ott élek – lélekben, világszemléletben, gondolkodásmódban mindenképpen.

Tisztában vagyok az angolok hátrányaival is, ismerem a vidéki élet zártabb világát és a londoni őrületes forgatagot, a sokszor bosszantó tömegközlekedést, a brutális árakat, azt az érzést, amikor nyáron úgy érzed, a mellkasodra telepszik a felhős, párás idő, de ez mind nem számít.

Ami fontos, az az, hogy miként látod a világot, és mi mellett teszed le a voksod. Én Európa mellett tettem le, még akkor is, ha tudom (nagyon sok esetben tőletek, a ti írásaitokból), hogy a hétköznapok gyakran nem könnyűek. De elvek nélkül nem lehet élni.

Néhány érdekesebb adat

Visszatérve az induláshoz, hihetetlen meglepetés volt számomra az, ahogyan a Határátkelőből nagyon gyorsan olyan fórum lett, ahol meg lehetett beszélni közös dolgainkat.

Döbbenetes volt, ahogyan megindultak a történetek, amikből mára több száz található már itt (a mai a 717. poszt két év alatt...), ahogyan megnyíltatok, hogy elmeséljétek a történetetek, és elképesztő volt a segítőkészség is, amivel támogattátok és támogatjátok egymást.

A tavalyi váltás (amikor az Origóról átkerültünk az Indexre) sok mindenben hozott változást, megváltozott a közönség (ez nem mindig volt öröm, de reményeim szerint a nemrégiben bevezetett új rendszerben a kommentek hangneme sokat változik, az első tapasztalatok mindenesetre nagyon bíztatóak), és rengeteg támogatást is kaptunk a blog.hu-tól, amiért ezúttal is köszönet.

Végezetül néhány statisztikát hadd osszak meg veletek, talán érdekes lesz, és jelzi azt is, milyen fontos a Határátkelő sok embernek.

A két év (és 717 poszt) alatt valamivel több, mint 3,5 millió egyedi látogató olvasta a Határátkelőt, ők (ti...) összesen 9,5 millió látogatás keretében közel 17 millió (16,9 millió) oldalmegtekintést generáltak. Ezek nekem elsőre elég komoly számoknak tűnnek. A Facebookon egy több mint 25 ezres közösség követi a posztokat, szól hozzá, vitázik és lájkol.

Mindez nem lenne nélkületek, akik megírjátok a történeteket (amiket továbbra is várok!), és akik kommenteltek. Hála istennek sokan vagytok itt az első pillanattól, ami nekem külön öröm, tilmir, bpetya75 (aki nekem már mindig Pedróatya marad), Tableno, tanato (akiket mindig összekevernek egymással), pappito, Amarante, mommmo, andaluzkutya, és még rengetegen (elnézést azoktól, akik kimaradtak) – ti tartjátok életben a Határátkelőt.

Boldog születésnapot, köszönök mindent és jöjjön a folytatás!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! Megváltoztak a kommentelési szabályok, a részleteket ide kattintva olvashatod el, ahol az is kiderül, mi kell ahhoz, hogy a jövőben is ugyanúgy hozzászólhass a posztokhoz, ahogyan eddig.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: születésnap Magyarország Anglia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr165462631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.08.16. 07:01:01

Nem is tudom, hogy ki írta, de találó. Mo.-n magyarországi állapotok vannak, a balkánon jobb a helyzet...

tanato 2013.08.16. 07:19:46

Gratulálok a szerkesztőnek a blogért,én sem gondoltam hogy ilyen hosszú életet fog élni,de most már úgy tűnik örök-életű lesz,mindig lesznek új belépők akik olvasni/és írni/i fogják.

pappito · http://pappito.com 2013.08.16. 07:27:27

impresszív látogatottsági adatok, gondolom egy-egy blogketreces (index címlapos) megjelenés bekarcol rendesen. Meg rémlik pár 1000+ kommentű poszt is.

ha már mindenki köszönget, én köszönöm a szerzőknek, hogy megosztották a sztorijukat

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.16. 07:43:55

Boldog Születésnapot!
Képzeljétek mekkora buli lenne, ha együtt ünnepelnénk a nagykorúságát!
:D
Ki, hogyan, hol élne 16 év múlva?

GrandMasterB 2013.08.16. 07:49:29

Örülök, hogy elindítottad annak idején a blogot, sok érdekes és inspiráló történetet lehetett olvasni. Köszönet érte a szerkesztőnek és a cikkek szerzőinek is.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.08.16. 07:51:38

@tilmir: 16 ev mulva?

Valoszinuleg eszak-Norvegiaban, egy fjord kozvetlen kozeleben, egy kis erdei fahazikoban leszek, 30 km-re a legkozelebbi szomszeddal. Hajokat epitek magamnak hobbibol a hatso kertben es szarvasokat simogatok a kerti ablakon kinyulva. :)

A Hataratkelonek hatalmas gratula es boldog szulinapot! Koszonjuk hogy renduletlenul viszed a blogot, szerekeszted a posztokat, toltogeted fel a bejegyzeseket! Legalabb meg 5X ennyit kivanok! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 08:01:03

@tilmir:
Egy teljesen onellato farmon, valahol a tropusokon. Don Kartasch-al ellentetben az en legkozelebbi szomszedom 300 tengeri merfoldre kell legyen ;)
De hogy internetem honnan lesz?! :)

tableno 2013.08.16. 08:06:29

Boldog szülinapot HÁ! Két év... Furcsa, nekem még annál is többnek tűnik, gondolom egyrészt a rengeteg poszt miatt (nem is ismerek más napi frissítésű (nem hír-)blogot, másrészt meg teljesen a napi rutinom részévé vált. Mindenesetre még mindig adós vagy a saját sztoriddal, bár most kaptunk egy kis teaser-t... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 08:06:46

Én viszonylag friss kommentelö vagyok, talán február óta de jól érzem magam itt.
Gratulálok munkásmozgalmi munkásságodhoz és további eröt, egészséget kívánok.
Elöre a XXI komgresszus határozatainak végrehajtásáért, a 13. Öt Éves Terv sikeréért.

A dolgozó nöket szolgálom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 08:07:47

Kicsit darabos a 'mozgasom' :) en is gratulalok a bloghoz!!!

tableno 2013.08.16. 08:07:53

@Kovermadar: Trópusokon? Te, aki 25 fokban már meg akarsz főni?!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 08:11:21

Amúgy a HA-nak és minden elérhető közelségben lévő hazaárulónak mondanám hogy vasárnap sörözhetnénk egyet valahol a Sohoban bár nekem ott nem illik megjelennem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 08:16:12

hát ez annyira némi feltárulkozás, hogyha nemi lenne, csak a bokádat mutatnád meg.

Boldog születésnapot!

2013.08.16. 08:16:27

@diggerdriver: hozhatom magammal Samant?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 08:19:40

@charlieharper:
Jó ötleeeet.
Menjünk oda a KFC-be és ö süti a csirkét.
Lehet kedvezményt kapunk egy püspökfalatra:)))))))))

andaluzkutya 2013.08.16. 08:50:44

Gratulálok! És természetesen köszönöm ezt a két évnyi olvasmányt, nekem, aki ennyire érdeklődik az emberek gondolatai/élete iránt, igazi aranybánya volt és remélem marad is. Itt ne gondoljon senki semmi rosszra:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 08:53:25

@andaluzkutya:
Baszod Te analizálni jársz ide?
:))))))))))

andaluzkutya 2013.08.16. 08:57:16

@diggerdriver: Ezért írtam, hogy ne gondoljon senki semmi rosszra:) Már amennyiben az rossz...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 09:03:51

@andaluzkutya:
Elszóltad magad. Már késö mentegetözni.
Tudjuk amit tudunk.
:)))))))))))))))))))

andaluzkutya 2013.08.16. 09:09:22

@diggerdriver: Persze, de én már sokkal előbb tudtam, hogy te mit tudsz, mivel már korábban meganalizáltalak, így nyílt titok minden, amit írsz, vagy írni fogsz:) Így persze kérdés, hogy minek vagyok itt, de van rá válasz, mégpedig az, hogy így tudom mondogatni, hogy "ugye én megmondtam":)

Bonjour 2013.08.16. 09:10:35

@andaluzkutya: ezzel en is hasonlóan vagyok!

nyuszigonosz 2013.08.16. 09:10:37

Két év. Hát azóta még nem olvasom,, de amióta igen, azóta szeretem olvasni. :-))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 09:11:51

Arra gondoltam, hogy ha ehes diszno makkal almodik, akkor az ehes makk disznosagokat almodik?

@tableno:
Persze!
Kulonbseg van a munka, illetve varosban 25 fok es a feherhomokos, hevereszos 35 fok kozott :)

Bonjour 2013.08.16. 09:13:40

En is akkor megkoszonom a blogot. Ismerjuk el, hogy ez nagy munkat, nagy kitartast igenyel. Egyertelmu, hogy ez egy nagy szenvedely, hiszen meg vasarnap is volt mindig poszt, meg most is, ha archiv is, azert is be kell kapcsolni a gepet, legalabb a klubsarkot moderalni.

Szoval le a kalappal.

Bonjour 2013.08.16. 09:15:14

@Kovermadar: igen van is az a mondas, hogy "ehes makkal disznokat almodik", ami annyira elterjedt, hogy egyszer veletlen igy mondtam, amikor az eredetit akartam. Csak kicsit volt ciki, nem ugrattak utana, aaa... Dehogyis.
:)

Len.Mag 2013.08.16. 09:26:57

Gratulálok!

Egyetlen dologról gondolom, hogy - az én értékrendem szerint legalábbis - nem passzol az európaisághoz: ez pedig a balkánozás.
A Balkán egy földrajzi térség. Hol, melyik szótárban találni olyat, hogy a Balkán szónak bármilyen negatív, vagy gazdasági, társadalmi, ne adj' Isten politikai vonatkozású jelentése van?
Ez így beskatulyázás, címkézés, ami egy bizonyos métrékig érthető és szükséges (hiszen valahogyan rendszereznünk kell), de sokszor káros.
Olyan, mint a "rossz gyerek" címke az óvodában: aki a címkét "ragasztja", használja, az nem teszi lehetővé a saját maga számára sem, hogy másképpen (is) lássa a címkézés tárgyát, vagyis előítéletes lesz, aki pedig viseli, annak megnehezíti, hogy kilépjen ebből az állapotból, hacsak nincsen kellő önbizalommal és kritikus szemlélettel felvértezve.

Mi van, ha megváltozik a helyzet, ha a Balkánon már nincsenek "balkáni" állapotok? Mi van, ha máshol már "balkánibb", mint a Balkánon?
Egyáltalán, amíg balkánnak hívod a rosszul teljesítő országokat, addig megengeded (mentálisan) a balkáni térségnek, hogy kilépjen ebből a skatulyából és fejlődjön? Vagy már leírtad őket?
Lehet, hogy ez így ülyén hagzik, de én hiszek abban, hogy a szavaknak erejük van.

pamut 2013.08.16. 09:34:25

akkor én is: hpybrzdy2u

Rengeteget tanultam ebből a blogból, főleg az engem érdeklő országokról. Úgy általában is, meg praktikusan, a kivándorlás szempontjából is. És ez majd nagyon jól jön akkor is amikor majd kimegyek.
Az Európát illetően igazad van, de a többség (90+ %) szerintem nem emiatt megy ki, hanem simán a pénz miatt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 09:42:31

@Len.Mag:
Abszolút igazad van, én is degradáló jelzöként használom a Balkán szót.
Az baj hogy ez így elfogadott és nem tudok jobbat.
Mihez hasonlítsam Magyarországot?
Voronyezshez?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.16. 09:44:25

A balkáni állapot és a közép-európai állapot az két külön kategória. Azt hiszem hinni lehet nekem, hogy pont én ezt nagyon jól tudom.

A közös kommunista sors persze rányomta a bélyegét mindkét régióra, sőt a keleti-szláv és a nyugati-európai régióra is (Csehország inkább Nyugat-Európa, a balti államok meg skandinávok inkább, stb.), s emiatt minden közösnek tűnik, de mára jól látható a közös dolgok felbomlása, az eredeti identitás újra előjött. S Mo. ma leginkább Horvátországhoz, Szlovákiához, Lengyelországhoz hasonlít ismét, ez a természetes régiója az országnak.

Egyébként mind a balkáni állapotnak és a közép-európai állapotnak vannak jó és rossz oldalai is.

nigara 2013.08.16. 09:45:28

@Len.Mag: abszolut egyetértek - én is gondolkoztam, hogy írok egy ilyen kommentet, de lusta voltam.
Jó lenne, ha nem használnának olyan negatív(nak szánt) jelzőt/cimkét valamirer, amiről fogalmuk sincs, hogy milyen.
A Balkán manapság magasan veri szinte minden szempontból pl. Magyaro-ot.

nigara 2013.08.16. 09:48:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: reméltem, hogy helyreteszed ezt a Balkán-kérdést, minta szakértő.
A Balkáni-állapot kifejezés úgy 20-30 éve még bírt tartalommal, mára már nem hiszem, hogy korrekt...

tableno 2013.08.16. 09:57:38

@diggerdriver: Már Ady kitalálta a Magyar Ugar kifejezést. Szerintem jobb megfogalmazás azóta sincsen.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.08.16. 09:58:03

Boldog Szülinapot! Én kb egy éve olvasom, eleinte csak véletlenszerűen, majd regisztráltam és utána írtam is.
Én 16 év múlva Kovermadar szomszedja szeretnék lenni valamelyik trópusi szigeten :) fehér homok, türkisz tenger, enyhe szellő, fix 30 fok. Veszek is ma egy lottószelvényt!

nigara 2013.08.16. 09:58:46

@diggerdriver: nem tudom... én gyakran azt mondom, hogy "minta Afrika" vagy más esetre "Észak-Korea"
Mindenesetre szerintem sokkal érthetőbbek és jobban definiáltak.

Len.Mag 2013.08.16. 10:01:36

@diggerdriver: Háát, a balkáni kifejezés ugye egy összehasonlítás révén jött létre, tehát az kérdés, hogy mit lehet behelyettesíteni abba a mondatba, hogy "Mo.-n ma olyan állapotok vannak, mint ______"

Vagy körül lehet írni, de az ugye hosszadalmas.
Vagy nevén lehet nevezni a gyereket, és meg lehet mondani, hogy Mo. ma ebből vagy abból a szempontból kevésbé élhető, mint más, mondjuk ny-európai országok,
vagy rossz a közhangulat, nagy a munkanélküliség, rossz a fizetések reálértéke... stb. stb. stb.

tableno 2013.08.16. 10:04:48

@Kovermadar: @zebralany: azért a trópusokon ÉLNI az nem egészen ugyanaz, mint ott NYARALNI, hacsak nem eleve dollármilliomosként megy az ember. Meg hát az a meleg sem egészen olyan, mint az európai nyár, még ha a hőmérséklet nem is feltétlenül magasabb. Inkább olyan, mintha egész nap és egész éjjel egy félig felfűtött szaunában csücsülne az ember. Engem mondjuk nem zavar, de aki alapból nem szereti a meleget, annak inkább pokol az, mint paradicsom...

nigara 2013.08.16. 10:07:21

@tableno: na ja, minek menne oda valaki, ha a légkondi a legjobb barátja :)

Vittore. 2013.08.16. 10:07:52

Hidd el, nagyon szép számok ezek. Az meg külön becsülendő, hogy van erőd blogot vezetni, mi monentán átmentünk Facebookra, mert havi 300.000 oldalletöltés sem hozott semmi hasznot, akkor meg ugye miért ne 1 kattintással adjuk közre a leveleket Facebookon, minek formázzuk és szenvedjünk vele blogként..

Külföldön élve meg kicsit furcsa lehet ez a magyar mocsár, a letargia, az, hogy a dolgozók mindig nyugdíjasoznak, a nyugdíjasok sértődöttet játszanak, ha meg akarnák őket szorítani, a politikusok meg csak röhögnek a két veszekedő táboron és tovább lopnak, mert úgysem történik velük soha semmi.

grimbusz 2013.08.16. 10:07:52

Hosszu ideje ez volt az elso iras, ami ujra tetszett itt a blogon.

Warlimont 2013.08.16. 10:07:52

Jo a blog, csak igy tovabb!! :)

almare 2013.08.16. 10:09:21

Gratulálok a szülinaphoz! Amennyire ritka kommentelő vagyok, annyira olvasom gyakran a HÁ-t (átlagban napi rendszerességgel). Sok olyan poszt volt, ami ilyen-olyan oknál fogva megérintett, vagy konkrét ötleteket, információkat találtam bennük, úgyhogy köszönöm az olvasnivalót (mindenkinek, aki hozzájárult). Ha lesz miről írnom (sikerülnek a terveim), én is mesélek majd.

kozmopolita 2013.08.16. 10:11:56

@diggerdriver: Semmit, A magyarországi helyzet egyedi.
Egyébként vannak a Balkánról jött kollégáim, és az ö elmondásaik és mentalitásuk alapján tanúsíthatom, hogy a Balkán most már inkább célként kellene, hogy lebegjen a szemünk elött :)

Amúgy boldog születésnapot! Ja, nem dicsekvésként, de annak idején én írtam az elsö kommentet (na jó, mi más ez, ha nem dicsekvés? :)

2013.08.16. 10:14:30

@tilmir: en az Eszaki 23.7 es a Deli 23.7 kozott. Az K-Ny meg nincs meg.

tableno 2013.08.16. 10:16:05

@zebralany: a másik dolog, amire nem szokás gondolni, az az ottani emberek kultúrája és mentalitása. Fogalmazzunk úgy, hogy a Balkán ahhoz képest Skandinávia. Ez sem feltétlenül rossz dolog, de megint csak olyan, hogy van akit nem zavar, sőt szereti, de van aki meg a falnak megy tőle. Én mindig azt mondom annak, aki a trópusokra akar költözni, hogy tessék előbb kipróbálni egy fél évre, aztán dönteni!

tableno 2013.08.16. 10:17:04

@kozmopolita: "a Balkán most már inkább célként kellene, hogy lebegjen a szemünk elött" - Jani haverja is tanusíthatja! :)

Len.Mag 2013.08.16. 10:18:29

@Bonjour: Bizony, erre már én is gondoltam, hogy mekkora elhivatottság kell ehhez! Volt a két év alatt egyetlen egy nap is, amikor nem került fel semmi? (Akár archiv poszt vagy bármi)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.08.16. 10:24:57

Gratula a Határátkelőnek! Ez az egyetlen magyar közéleti blog, amelyet mostanában követek, ennyi pont elég is. Még sok ilyen évet nekünk :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 10:29:42

@diggerdriver: hallod, ennél még én is többet árulok el magamról, pedig.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 10:31:39

@Len.Mag: alapvetően egyetértek. amiért én nem írtam hasonló tartalmú kommentet, annak az az oka, hogy a balkáni állapot ma már egy önállósult kifejezés, és semmi köze a Balkánhoz. főleg a mai Balkánhoz.

most nem jut eszembe hasonló példa éppen, pedig csomó van, de majd Max kisegít.

Shebelle 2013.08.16. 10:32:41

Gratulálok én is e szép szülinaphoz!
Én is inkább olvasó lennék, s mint kommentelő.
További sok sikert!

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 10:33:00

@tilmir: Új-Zélandon, de ennek vajmi kevés esélye van.
úgyhogy itthon, úgy, hogy békén hagy az állam.
nem politizálok!

Határátkelő 2013.08.16. 10:38:24

Először is: mindenkinek kösz a jókívánságot, de hát ez tulajdonképpen titeket illet és azokat, akik a történeteket írják. Úgyhogy én meg nektek, nekik köszönöm.

Ami a Balkánt illeti, lehet, hogy ez esetben kicsit pejoratívan hangzik, pedig nem feltétlenül akart az lenni, inkább csak egy életszemléletet, hozzáállást jelent, ami elsősorban a törvények adta keretek értelmezését jelenti, valamint az állam hozzáállását. Hadd hozzak egy angliai példát: Angliában az adóhatóság célja a kirótt adók beszedése, az államot megillető járulékok begyűjtése. Magyarországon (és a környéken még pár helyen) kvázi rendőrségként működik, amivel fenyegetni lehet, még akkor is, ha a legnagyobb jószándékkal csinálsz mindent, egyszerűen azért, mert betarthatatlanok a törvények.

Shebelle 2013.08.16. 10:39:49

Ja,h. hol szeretnék lenni 16 év múlva?! Valahol dél-nyugat Franciaországban saját birtokon 4-5 gyermekkel s esetleg egy társsal, néhány baráttal, kutyával, pár macskával, ménessel és rengeteg virággal, növénnyel körülvéve vízközelben s domb/hegy mellett..... :D
Kérdezzetek rá 16 év múlva...

Shanarey 2013.08.16. 10:41:22

O. M. G.

Csak nem a Sámán a HA gazdája??????????

Pont olyan ködösen beszélt a semmiről, oh bocs kitárulkozott
:-)
(hű de gonosz vagyok ma)

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 10:42:20

Haló!én most lázadok!én miért nem lehetek prémium kommentelő???
Mi okot adtam?
Hogy kedvenc költőm szavaival éljek:
"ha hegyes szögekel a húsomba téptek, én akkor sem fogom be a pofámat"

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 10:43:18

ja, bocsánat.Mégis befogom a pofámat.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.16. 10:43:55

@Határátkelő: " Magyarországon (és a környéken még pár helyen) kvázi rendőrségként működik, amivel fenyegetni lehet,"

Ez csak romlik. Minden információhoz megjegyzik, ha ezt meg azt nem csinálod, akkor ennyi a büntetési tétel.

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 10:44:10

Én szeretnék baknyúl lenni egy nyúlfarmon!

Shanarey 2013.08.16. 10:46:02

16 év múlva, egy nem túl hideg, nem túl meleg helyen, netán addigra lesz megint családom, a jóég tudja.

Trópusok, max két hét, hűvösebb helyek dettó.

London2009 2013.08.16. 10:48:19

@diggerdriver: Samanka!!! De jo, hogy eszembe juttattatok. Vajon a premium kommentelo? : )
Amugy a sorozesben en benne lennek, de most hetvegen eskuvore megyek : (

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 10:51:39

@London2009: Addíg nincs baj, amíg nem a sajátodra!

szept 3.-án utazom Guernseyre.
Tegnap írtam nekik, hogy én, mint eu-s munkavállaló, dolgozhatok-e Guernseyen.
És ma reggel jött a válasz, hogy igen.
Magyar hatóságoknak is írtam már, sosem, vagy csak nagyon sokára jött válasz.

tableno 2013.08.16. 10:52:47

@Sexual Harassment Panda: Guernsey-n fogsz dolgozni? Jól hangzik!

Len.Mag 2013.08.16. 11:01:31

@Babette_: " a balkáni állapot ma már egy önállósult kifejezés"
Pont ez az, ami nem szimpatikus.
Hiába szakadt el a szó az eredeti jelentésétől, a tudatunkban (vagy -alattinkban?) még mindig él a kapcsolat, önkéntelen asszociációk jönnek létre a szó nyomán, pláne hogy még nem telt el olyan sok idő.
De ezt már nem tudom jobban megfogalmazni anélkül, hogy sámáni mondatokba ne fussak (tessék, még egy negatív, ítéleten alapuló kifejezés :)), úgyhogy abbahagyom. :D

Elképzeltem, milyen érzés lenne ezt hallani negatív megítélésként: "Ott szinte már magyarországi állapotok uralkodnak".
Mintha kést forgatnának a szívemben, pedig nem vagyok egy nagy érzelgős hazafi. És ez még akkor is így van, ha okot szolgáltatunk rá, hogy negatív példa legyünk.
Ha pedig évek-évtizedek elteltével és a változások ellenére még mindig így emlegetnének bennünket, hát eléggé elkeserítő lenne.

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 11:03:46

@tableno: Háát, azér' kicsit be vagyok xarva.
Elég kicsinek tűnik.
Voltam ott mint túrista, és ha Svájc "steril", akkor Guernsey még inkább az.
Inkább úgy fogalmaznék, Svájc Guernseyhez képest egy fertő!:)
(persze viccelek)
De az tény, hogy mivel összesen 4 helyen lehet elhagyni a szigetet, (2légi, 2 tengerikikötő) mindent kontrollálnak.
Nincs bűnözés, nincsenek prostituáltak (sajnos, wehe)
nincsenek csövesek, semmi.
Na de majd +lássuk!

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 11:06:04

@Len.Mag: nekem is van egy csomó dolog, ami nem tetszik a magyar nyelv alakulásában. tenni nem sokat lehet ellene.

de értem, amit mondasz.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.08.16. 11:06:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: No ez szerintem baromsag.

"(Csehország inkább Nyugat-Európa, a balti államok meg skandinávok inkább, stb.)"

Nah, a balti allamok kb. annyira skandinavok mint amennyire en szirakez siugro olimpikon vagyok... se kulturalisan, se gazdasagilag, se mentalitasban nincs egymashoz semmi kozuk. (sok svedet, norvegot es dant ismerek, es jopar eszt csaladot is, nem a levegobe beszelek). Es kerlek, ezt nehogy elmond egy skandinavnak, mert borzaszto turelmes es megerto nep, de ez utan a mondat utan meg a mentoben is utni fognak a korhazig...

Szerintem pedig olyan fogalom hogy Kozep-Europa NINCS! Ezt nagyon szeretik a politikai vezetoink hasznalni hogy egy kicsit megkulonboztessek magukat Kelet-Europatol, pedig akar tetszik nekik, akar nem: Mo. az bizony Kelet-Europa. Vastagon!

Lehet a dolgot kozmetikazni, de a keplet egyszeru: Nyugat-Europa kontra ex-jugo orszagok. Persze, Nyugat-Europai orszagok kozt is vannak kulonbsegek, meg ex-jugo orszagok kozt is, de a ket oldal mentalitasa es kulturaja kozt egy akkora szakadek van, hogy a keleti blokkon beluli orszagok kulonbsege eltorpul.

Lepd at, az osztrak hatart es tobbi nem fogod azt a fogalmat hallani hogy Kozep-Europa. Evek ota kulonfele nyugati orszagokban elek, de soha nem hallottam meg. Kelet-Europa az bizony egy nagy blokk es pont.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.16. 11:11:13

@Don Kartasch: "Lepd at, az osztrak hatart es tobbi nem fogod azt a fogalmat hallani hogy Kozep-Europa. Evek ota kulonfele nyugati orszagokban elek, de soha nem hallottam meg. Kelet-Europa az bizony egy nagy blokk es pont."

Ez szerintem is így van.
Lányom tegnap kezdte az iskolát, amikor mondta honnan jött, a reakció : ja, te is balkán vagy?, vagy ja, az Ost-blokkból jöttél?
Lehet, ezt szépíteni, de felesleges.

tableno 2013.08.16. 11:15:54

@tilmir: Na ezért jó dolog Európán kívül magyarnak lenni. Ott csak azt tudják, hogy Magyarország az Európa, és úgy is kezelnek! :)

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 11:18:35

@tableno:
séfhelyettes egy 5csillagos szállodában
(sous chef)
Van egy régi kolleganőm, akivel már dolgoztam együtt, és van egy állásközvetítője.Ő szerezte.
És nagyon szívesen közvetít szakácsoakt, pincéreket, cukrászokat,

stb!@Babette_:
miért irigyelsz?

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 11:19:57

@Sexual Harassment Panda:
hogy csak így megkeresnek, meg ráadásul egy ilyen érdekes helyről:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.16. 11:21:55

@tableno: Igen, ez így van. :)
Mi az elején még igyekeztünk javítani őket, de rájöttünk felesleges. Egyrészt, nekik úgyis igazuk van, másrészt a csupa negatív hír kapcsán mindegy...

tableno 2013.08.16. 11:24:20

@Sexual Harassment Panda: Jól hangzik! Mindenesetre szerintem ne aggódj: a hétköznapokban úgyis főleg melózni fogsz, hétvégenként meg majd átugrasz Londonba lazulni!

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 11:24:51

@Babette_:
Mondom, én dolgoztam már sokat külföldön, és amikor Maidenhead-ben dolgoztam, volt ott egy lány,( Sarah) együtt dolgoztunk a köretpályán.
És eki most van egy állásközvetítője, asszem Orcinus recruitment.
És ő szerezte ezt az állást.
Vannak komoly refereciáim, képek, stb.
A szálloda asszem www.bellalucehotel.com/
a séf pár hónapja érkezett, és souschefet keres.

De mondom, kicsit hezitálok, nagyon kicsi sziget, 70.000lakossal.. hát. nem tudom.

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 11:26:14

@tableno: igen Sarah is mondta, hogy Ferry-vel nagyon közel van Franciaorszég, meg Anglia is.
Majd meglássuk.
Tenger mellett még nem éltem.(csak akartam)

tableno 2013.08.16. 11:30:47

@tilmir: Amúgy engem is többször megtaláltak már kollégák azzal, hogy magyarázzam már el, mi folyik nálunk, mert nagyon rossz dolgokat hallanak mostanában Magyarországról. Én megpróbáltam kifejteni és árnyalni a dolgokat, aztán rájöttem, hogy a részletekkel csak tovább rontok a megítélésünkön. Hiába mondják azt a turbómagyarok, hogy csúnya és hazafiatlan dolog külföldön rontani az ország renoméját, ha egyszer a tények önmagában elegek ehhez. :(

tableno 2013.08.16. 11:34:53

@Sexual Harassment Panda: megnéztem a szálloda honlapját. Na most már én is irígyellek! :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.16. 11:35:34

Gartulalok a ket evhez, igaz en meg nem olvasom annyi ideje a blogot, meg nincs egy eve sem, csak miota szembejott a kikoltozes lehetosege.

Kovermadar! Olvastam, hogy volt Roverod. Lenne par off-topic kerdesem a Roverekkel kapcsolatban.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.08.16. 11:40:09

@VHB: Nyilvan ez azert eros tulzas, de ennek a kepnek ez is a celja. :)

En azt mondom, hogy a "wannabe Kozep-Europan" kivul szerintem soha senki nem hasznalja azt a fogalmat hogy "Kozep-Europa".

Kicsit olyan feelingem van mindig ettol a fogalomtol, mintha en kikialtanam magam "ur-kaloznak", mert az tok jol hangzik. Es ezentul amikor barki kerdezne hogy en mit csalok, mondanam hogy az urben kalozkodok! :D Mindenki mas meg csak mosolyogan rajtam. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 11:43:42

@Sexual Harassment Panda: a csak úgy-gyal nem akartam kicsinyíteni az érdemeidet, de lássuk be, nem túl gyakran fordul elő egy ilyen ajánlat ilyen helyre:)

andaluzkutya 2013.08.16. 11:46:44

@Sexual Harassment Panda: "Van egy régi kolleganőm, akivel már dolgoztam együtt, és van egy állásközvetítője.Ő szerezte."
Nem olvastad a két nappal ezelötti poszt hozzászólásait? Tanulság: Soha, de soha ne bízz a közvetítőkben:))
(amúgy én is közvetítőceggel jutottam ki, és még csak nem is ismertem benne senkit)

Más:
A Közép-Európa kifejezés mellett még meg lehet próbálni elsütni azt is, hogy Magyarország ezer éve van Európa szívében:)

Alice in Wonderland 888 2013.08.16. 11:48:04

Gratulalok es boldog szulinapot kivanok, illetve sok sikert tovabbra is mindenkinek, akar olvas, akar kommentel! Akar atkelt a hataron, akar maradt, akar csak tervbe vette! Jo benneteket olvasni! Szep hetveget! :)

2013.08.16. 11:49:03

@tableno: UKban ilyeneket nem kerdeznek. Szerintem itt nem nagyon erdekli/ tudja az atlag embert Mo politikaja. Szerencses esetben a terkepen megtalaljak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 11:52:38

@charlieharper:
Hátja kúrvára nem érdekli őket Magyarország.
Miért is érdekelné?
Engem sem érdekel Bangladesh.

tableno 2013.08.16. 11:52:57

@charlieharper: mondjuk a kollégáim általában egy pár fokkal műveltebbek/érdeklődőbbek az itteni átlagnál.

andaluzkutya 2013.08.16. 12:00:54

@charlieharper: Nekem a főnököm nagyjából képben van (már amennyire bárki képben lehet) a magyar politikát illetően, szoktunk is beszélgetni róla néha, de hát őt azért is érdekelheti, hogy meddig számíthat rám...
Egyszer egy iskolai rendezvényen is egy akkor megismert szülő kb. tíz perc után a magyar politikáról kezdett el beszélgetni, ill. hogy mit is akar Mo. valójában.
De tény, hogy nagyon nem izgatja őket az egész.

Sexual Harassment Panda 2013.08.16. 12:08:04

@andaluzkutya: Ez egy marhaság.
Ha kapsz munkaszerződést, és minden eges részletet egtárgyalsz a munkltatóval, (nem a közvetítővel)
és nem fizetsz semmit, akkor miért ne?

2013.08.16. 12:10:36

@tableno: nekem a szuk kollegaim ket reszre oszthatok erdeklodesi kort illetoen:
1) geek squad
2) volt gyaramatokrol erdeklodnek

Van meg egy harmadik "spanning across" erdeklodesi kor; Arsenal.

Azert persze most tuloztam, de nagyjabol atjon gondolom a mondando. Meg tenyleg soha nem kerdezte meg senki tolem a jelenlegi magyar politikat. Inkabb a volt rendszerrol beszelgetunk es a hideg haborurol.
A felesegemtol viszont legalabb hetente megkerdezi valaki, hogy mi folyik SAban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 12:13:12

@Don Kartasch:
Eddig azt hittem, hogy Magyarorszag Nyugat-Europa tavolkeleti reszehez tartozik... ezek szerint leszakadtak :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 12:16:48

@tableno:
Az igazmondas nem johirnev rontas. Jo hirnev sosem volt.
Szlovakokat / romanokat / amerikaiakat lehet szidni / rossz hiruket kelteni?

Akkor a magyarok miert lennenek masok?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.16. 12:18:34

@charlieharper: itt sem erdeklodnek a magyar politika irant, pedig muvelt, tanult emberek.
ellenben a spanyol kollegat allandoan kerdezik, hogy merre erdemes nyaralni menni, ha eleguk van mar a megszokott turista paradicsomokbol.

2013.08.16. 12:18:53

@andaluzkutya: egyebkent a belga kollegamat honapokig sarga irigyseggel neztuk, amig nem volt kormanyuk. Allandoan az orrunk ala is dorgolte, hogy nekik milyen jo.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.16. 12:20:05

@Kovermadar: nem europaet szurja, csak egy nepcsoportet. legalabbis ezt hallani mindig.

tableno 2013.08.16. 12:23:16

@charlieharper: most, hogy belegondolok, akik tőlem érdeklődtek, azoknak általában volt valami kelet-európai kötődésük (Pl. lengyel szülők, üzleti kapcsolatok, esetleg járt már nálunk párszor). De végül is logikus, hogy az érdeklődik, akinek van némi köze a térséghez...

andaluzkutya 2013.08.16. 12:24:39

@Sexual Harassment Panda: "Ez egy marhaság."
Egyetértünk:) Én csak idéztem, hogy többen voltak ezen a véleményen.

@charlieharper: Gondolom ott azért is lehetett jó, mert az államigazgatás, vagy minek hívják, nincs 99%-ban (100?) a kormány alá rendelve. Így az ország működhet kormány nélkül is egy ideig.

2013.08.16. 12:33:09

@tableno: Az orosz kolleganomet viszont naponta nyaggatjak kerdesekkel. Lehet, hogy azert, mert ugy nez ki, mint Kournikova.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.16. 12:33:31

@andaluzkutya: @Sexual Harassment Panda: Itt nem is ilyen esetről volt szó. Rendszerint azok kerülnek bajba, akik vagy a nyelvet nem ismerik, vagy nincs annyi vér ott ahol kell, hogy maguk intézkedjenek.
Ez a szint, amiről ti beszéltek egész más.
:)
Megnéztem az oldat, nem egy kis "resti".
Gratula. Majd írd meg a tapasztalataidat.
:)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 12:37:24

Boldog szuletesnapot! Hova kuldjem a tortat?
A vasarnapi sorozest komolyan gondoltatok?
***
16 ev mulva en kipobalnam a forditottjat: marmint, hogy sok szep munka utan egy evre elmennek mosogatni Londonba. Meg soha nem csinaltam. Es ugy a nyugdijba. Milyen szep lezaras! Es nem sablonos.

purple ragdoll 2013.08.16. 13:00:46

Boldog szülinapot, HÁ! :) Én se túl régóta olvasom a blogot (kommentelni meg pláne nemrég kezdtem), de most már a napi rutin része lett...

16 év múlva hol szeretnék lenni? Néha ámodozom róla, hogy tenger mellett vagy erdős helyen élek, egy rusztikus berendezésű otthonban. Inkább hidegebb éghajlaton. Állatokat is szívesen tartanék, termesztenék zöldségeket, fűszernövényeket és otthonról dolgoznék. Hja, álmodozni lehet. :)

33621 2013.08.16. 13:05:08

@tableno: De hova lett Jani haverja? Már rég óta nem jelentkezik itt.

andaluzkutya 2013.08.16. 13:05:58

@tilmir: amikor megállapodtam a közvetítőcéggel én se beszéltem a nyelvet, sőt, megegyeztünk, hogy majd ők megszervezik nekem a nyelvtanfolyamot:) Ez azért kiszolgáltatottság, nem?:)
Egyébként amikor először láttam az ajánlatukat, meggyőződésem volt, hogy ez átverés, mert túl kedvező volt ahhoz, hogy igaz legyen...

andaluzkutya 2013.08.16. 13:07:27

@33621: Ő sokat volt a vastagbőr blogon is, de ott se láttam (igaz, nem is néztem olyan sokat). Lehet, hogy beváltotta álmát, és a választás után elment Iránba, ahol cenzurázzák az internetjét...

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 13:11:44

@diggerdriver: ok, talaljatok ki, hol, mikor es nem ismerem a helyeket, nem jarok, de a HÁ kedveert "felaldozom magam"... :-)))

Nekem a vasarnap 6 orai kezdes lenne jo mert kesobbre operajegyem van (ha meg kesoig ott lesztek, visszamegyek).

Tortat viszek!

(nem reggel hatra gondoltam!) :-)))

2013.08.16. 13:12:33

@andaluzkutya: egy orvost azert nem bernek at olyan konnyen remelhetoleg. Eleve min beszelsz valamilyen nyelvet a latinul kivul es van tapasztalatod. Egy orvost, ha atvernek gondolom eszkalalja, birosagra viszi, stb. Mig egy naiv, nyelveket nem beszelot, relevans tapasztalat nelkulit sokkal konnyebb atvagni. Gondolom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 13:17:29

@rezsoatya:
Szerintem kora délután jó lenne egy belvárosi PUB-ban.
Ki jön még?

andaluzkutya 2013.08.16. 13:21:19

@tilmir: azért angolul folyékonyan beszéltem (akkor még...), csak norvégul nem tudtam egy szót se. És az interjú meg minden angolul történt, úgyhogy tudtam, mi történik körülöttem.

@charlieharper: nemrég hallottam arról, itt a blogon is említették, hogy volt egy olyan Svédországba közvetítő cég, amelyik átverte az orvosokat, de ott asszem a céggel szerződtek az orvosok, hogy kiközvetítik őket és az egész adózás, bejelentés nem úgy alakult, ahogy lennie kellett volna. De a cikk svédül volt, úgyhogy csak kb. a felét értettem... De nyilván, ha egy állami munkahellyel van aláírt szerződésed még azelőtt, hogy bármi extrát belefektettél volna, akkor nagyon nagy meglepetések nem érhetnek.

2013.08.16. 13:31:41

@andaluzkutya: buztosan ilyen is van, de inkabb kivetel. Es ez sem az a fajta atveres, mint itt nehany posztban megjelent.
Az en szakmamban "csak" az a fajta atveres megy,hogy az egyik orszagbol a masikba athozaskor max "lefokoznak" eggyel, ha hagyod persze. Ennek ket oka van; nem tudod a helyi fokozatokat, ha total uj bankba mesz es ha UK vagy USbe mesz, ezekben az orszagokban specialis a bankszakma. Hiaba jon valaki Moszkvabol vagy Frankfurtbol, ott teljesen mas a volumen es a kompkexitas a banki termekekben. De ezt nem hivnam "atveresnek".

33621 2013.08.16. 13:38:13

@diggerdriver: Nagyon szívesen mennék csak egy kicsit messze van innen. Igaz van már közvetlen Luton-i járat innen. Én vasárnap talán ide megyek a családdal tőlünk vagy 50Km-re van és még nem voltunk.
www.sarkanyfurdo.hu/

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 13:40:13

Gratula, és sok-sok szülinapot még :))
Köszönet a blog létrehozásáéert, és köszönet a posztíróknak a történetekért. :))

@Kovermadar:
"De hogy internetem honnan lesz?! :) "
Műhódrull. Vagy kábelrull, tenger alatt lefektetett madzaghoz "kötve-csatlakozva". Vagy a fene tudja. :))))

@diggerdriver:
"... Sohoban bár nekem ott nem illik megjelennem"
Majd fedeznek, izé, takarnak a résztvevők. Szóval, vonulj illegalitásba: bézbólsapi, tükrös napszemcsi, leggings.
Tuti álca!! :)))))))))
(fotó-készítés és közlés !!!! :)))))))))) )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 13:40:50

@charlieharper:
Gondolom a fizu elore meg van targyalva. Igy aztan ha az elozo 30.000 fontos fizum helyett 38000 fontosat kapok mondjuk Nemetorszagban, akkor akar postamesternek is hivhatnak, nem?

Vagy az presztizs, hogy hany betu van a pozisiom roviditeseben? :)

bpetya75 2013.08.16. 13:42:47

Boldog Szülinapot!

Jól esett, hogy megemlítetted Pedróatyát. Épp a minap töltött el furcsa érzés, mikor Gombóc Artúr Rezsőatyát atyámozta ;-)

@VHB:

Nagyon jó kis térkép!

@Babette_:

Csatlakozom.

andaluzkutya 2013.08.16. 13:43:03

@Kovermadar: gondolom nem csak a presztizs miatt, hanem a későbbi előmenetel miatt lehet fontos, ill. egy bizonyos összeg fölött az embernek már lehet, hogy nem teljesen mindegy, hogy mit csinál. Már feltételezve, hogy válogathat.

nyuszigonosz 2013.08.16. 13:43:38

16 év múlva hol szeretnék lenni?

Nemtudom. De nem a trópusokon és nem az arktisz környékén.

Azthiszem valakivel, akivel jól érezném magam ott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 13:51:47

@macamuca:
Jobb ha nem fedeznek.
Arról talán lemondanék.
:))))))))))))))))

2013.08.16. 13:57:12

@Kovermadar: a szerzodesben minden le van irva, "legal mumbo jumbo" nelkul. Azt alairod es kesz. Alairt szerzodes nelkul nem kezdhetsz ebben a szakmaban. Itt nincs olyan, hogy majd kuldik.
Alairas utankb 2-3 het a vetting, amig az nincs kesz, addig nem is kezdhetsz dolgozni.
Sajnos most sok a munka es nem ma nem megy a multifunkci.

marczy 2013.08.16. 13:58:18

Néhány ponton (oktatás, devizahitel) túláltalánosítónak érzem az írást, de a nagyobb része ettől még sajnos igaz.
Van itt pénz, csak nem jó helyen...

A felsőoktatásról:
A felsőoktatásban alapvetően egy jó ösztöndíjrendszert kell kiépíteni: akinek van esze, az tanuljon, akinek nincs, az meg fizessen.
A diákhitel-rendszerek általában arra építenek, hogy a gazdaság növekedni fog, és a diploma után még 20 évig biztosan lesz munkád. Nos, ez az, ami óriási tévedés, még Angliában is törtek-zúztak főleg azért, mert ott is beütött a válság, a tandíjat meg triplájára emelték. Persze ettől még szükség van rá, de nem úgy, hogy ha jól tanulsz, akkor is ugyanúgy leszedi rólad az egyetem a gatyádat is tandíj címén.

Akinek esze van, de pénze nincs, annak is meg kell adni az esélyt, hogy tanuljon, és nem azon az áron, hogy egy életre eladósodjon. Ha most a legjobb X százalék kap mondjuk változó, a teljesítménytől függő összegben ösztöndíjat, és a többi fizet, az versenyt generálna, a hallgatók motiválva lennének, hogy jobban teljesítsenek. Mert most azt látom, hogy ez hiányzik (belülről látom...). És a tanároknak meg nem rászállni arra, aki dolgozni kénytelen az egyetem mellett.

Ettől még persze tarthatatlan az, hogy arra a szakra, ahova mondjuk 1997-ben 120 embert vettek fel, tíz évvel később 800-at. Ettől még nem lesz több olyan diák az országban, aki valóban alkalmas arra a pályára. De mérhető a felvételi pontszám, mérhető az átlag, és egyben számolható, bírálható az ösztöndíj/tandíj-szoctám-laktám. Ez alapján pedig lehet egy szakon mondjuk 400 "nettó befizető" és 100 olyan, aki végül is pénzt kap az egyetemtől. Persze ehhez jó átjárás kell az egyetem és pl. a helyi önkormányzatok adatbázisai között, hogy az elbírálás zökkenőmentes legyen (szoctám, laktám odaítélése).

A devizahitelről:
Itt ennél többről van szó. A fő baj az, hogy Magyarországon a pénzügyi kultúra a béka fenekéhez liften jár föl, ami még a II. világháború előtt úgy-ahogy működött, azt is kiirtotta a kommunizmus, és akik abban nőttek fel, sokuknak fogalmuk nincs, hogy működik egy bank, mik a főbb pénzügyi termékek, beleértve különösen a hiteleket. Vagy hogyan működik a tőzsde, a biztosítások, miegyéb. Ezekről Kovács 23 Jánosnak fogalma sincsen, ellentétben mondjuk Németországban Hans 23 Schmittel, mert arrafelé ma már az átlagember is tudja, mi az a részvénypiac, határidős piac, miegyéb. Egy némettel biztosan nem lehetett volna megetetni a frankhitelt hasonló feltételek mellett, ahogyan Magyarországon adták.
Itt annyi történt, hogy a bankok gátlástalanul kihasználták azt, hogy e téren a magyar embert meg lehet vezetni. Meg is tették.
Ezért jó, hogy ma már pl. az Indexről pár kattintással elérhető néhány gazdasági, pénzügyi oldal, és néhány alapvető információhoz hozzá lehet jutni a hitelekről, befektetésekről vagy mondjuk az adózásról. És ez az, ami nem mindegy, mert az iskolában szinte semmit nem tanítanak ezekről nálunk, Svájccal ellentétben.
Tehát alapból nagyon kevés olyan ember élt az országban, akik elegendő információ birtokában voltak ahhoz, hogy valóban felelős döntést tudjanak hozni. Persze tudom, hogy a 2008-as válság is beütött, viszont ennek lehetséges bekövetkezéséről is sokkal-sokkal többet tudhatott egy bank, mint a hitelfelvevő.

SzZoole 2013.08.16. 13:58:18

Eloszor is boldog szulinapot HA!!!

SzZoole 2013.08.16. 13:58:18

@diggerdriver: Hi,ha Charlieharper valoban hozza Samant akkor en is csatlakozom!!!Egyebkent ki tudja hogy mi van Samannal,nem mint ha hianyozna csak erdekel.En tudom hogy miert mond Ennyi szarsagot.Mint ahogy Saman irta O Nyirszolosben lakott ami Nyiregyhaza kertvarosi reszeA ket resz kozott helyeszkedik el Nyiregyhaza szenyviz telepe ahol oriasi buz terjeng altalaban a szeljarasnak koszonhetoen Nyirszolos iranyaba es ez biztos modositotta a gondolkodas modjat,ja es meg azt szoktak mondani a nyirszolosiekre hogy "En nyiregyhazi vagyok es nem szarhazi".

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.08.16. 13:59:06

"Azért kell elmenni, mert ez az ország a Balkánon van. (...) A lehúzás, a másik átverése, a tisztelet és a kiszámíthatóság hiánya – mind-mind a Balkán felé löki Magyarországot. Én pedig nem akarok a Balkánon élni, és főleg nem szeretném, ha a gyermekeim a Balkánon nőnének fel."

Aztán a legtöbben simán, csak a megélhetés miatt mentek.
Persze mostanra mindegyikük zsebében ott van a bölcsek köve. Vagy azt hiszi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.08.16 13:30
Magyarország

SzZoole 2013.08.16. 13:59:06

@purple ragdoll: hi,latom nevedbol hogy szereted ezt a fajtaju macskat,nekem van 3 eves seal point lany pontosan csak volt lany eleg idiota macska Igaz nagyon szep,szivesen neked adnam bar eleg dragan vettuk (300£) meg hat a gyerekek is szomoruak lennenek igy hat sajnos marad.Ha meg sem ebbol ered a neved akkor bocs.

SzZoole 2013.08.16. 13:59:06

@Határátkelő: szia irtam par kommetet az elsoket meg 10 ora korul angol Ido szerint meg sem jelentek meg,mi tortenhetett kimoderaltal?Olyan csunyakat azer nem irtam.Udv Zoole.

SzZoole 2013.08.16. 13:59:06

@diggerdriver: En mennek csak hat a biznisz az vasarnap is biznisz es jobban fizetnek,de hetfon,kedden es szerdan jobban ra erek,kedden pl. szinte egesz nap a cityben leszek nagy reszt.

Pernilla 2013.08.16. 13:59:07

@Don Kartasch: ez nem igaz. Ausztriában élek, és sokszor hallom, hogy Közép-Európa. Csak ők úgy gondolják, hogy ők tartoznak oda, mi meg Kelet-Európához :-)

SzZoole 2013.08.16. 13:59:07

@diggerdriver: hasonlithatod peldaul Feheroroszorszaghoz,a Zorbant ugyis mindig Lukasenkohoz hasolitgatjak vagy azt is mondak mar ra hogy kiss Napolon vagy mini Hitler.

yenoee 2013.08.16. 13:59:07

Boldogot!
Kb fél éve olvasgatom a blogot, sok hasznos infot szereztem itt.

A körkérdéshez: 16 év múlva eléggé pontosan tudom, hol szeretnék lenni és mit csinálni, csak az épp most következő pár év homályos egy kissé. Idehaza sötét és homályos, kint meg még... nem világos. :)

Erőt, jókedvet a folytatáshoz!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 14:01:18

@macamuca:
Osztan a muhod jelit lohot-e kaukuszdejoval fogni? ;)

andaluzkutya 2013.08.16. 14:15:54

@Kovermadar: Majd kapdosol a kókuszdióval a műholdjel felé én meg a szomszéd szigetről jegyzetelek:)

@marczy: a devizahiteldolog szerintem nem csak a sokat emlegetett alacsony lakossági pénzügyi kultúrának köszönhető. Nemrég kerestem rá példának:
www.cib.hu/cib_csoport/sajtoszoba/kamatcsokk
Ezzel szemben ott volt a devizahitel:
www.cib.hu/cib_csoport/sajtoszoba/devizaakcio
Azért az a kb. 12% kamatkülönbség elég jelentős ahhoz, hogy az ember ne a Ft hitelt válassza. De lehet, hogy én se értek hozzá:) Majd a bankárok felvilágosítanak:)

A 16 év kérdéséhez:
Még soha nem éltem 16 évet egy helyen. De ha elképzelem, hogy 16 év mulva ugyanitt leszek, nyilván a megfelelő helybeli fejlődéssel, az egy egészen vállalható dolog lenne.

2013.08.16. 14:28:58

@diggerdriver: miert nem illik a Sohoban megjelenned? :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.16. 14:35:29

@marczy: @andaluzkutya:
Devizához: Abban az időben nem is volt (!) minden banknak forint alapú hitele, másrészt amíg volt, központi utasításként megkaptuk, hogy az ügyfeleket rá kell beszélni a CHF hitelre.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 14:37:22

@andaluzkutya:
Rendben! :)

Norvegia szep, meg kellene nezni a fjordokat...

Neked ez a HA tenyleg jo kis tanulmany lehet. Ennyi bolondot egyrakason ;)

@Whave:
Mert a multkor osszeverekedett a kidobokkal... az osszessel!

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.08.16. 14:37:50

@marczy:
"Egy némettel biztosan nem lehetett volna megetetni a frankhitelt hasonló feltételek mellett, ahogyan Magyarországon adták."

Dehogynem.

Mér rég a devizapiacon kereskedtem, mikor vettem fel frankhitelt. Miért? Mert egyszerűen annyival jobbak voltak a feltételei, mint egy forinthitelnek. Sőt, a hitel összegének megfelelő forintbetéten nagyobb hasznot lehetett elérni, mint a frankhitel költségei.

Az pedig, hogy ennyire és ilyen gyorsan így beszakad a piac, még a szakemberek jó részének is meglepő volt. Utólag persze mindenki okos.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott
2013.08.16 14:11
Magyarország

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 14:39:24

@Whave:
Azért mert a SOHO tele van kurvákkal és én családos ember vagyok.
Söt múzeumba se járhatok mert diggerdriver vagyok.
Egy kommentelö mondta ezt kedden a posztomhoz.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.08.16. 14:39:55

@Kovermadar:
"Eddig azt hittem, hogy Magyarorszag Nyugat-Europa tavolkeleti reszehez tartozik... ezek szerint leszakadtak :) "

Le-le, azota mi vagyunk a tavol-kelet nyugatja... vagy a Baltikum mediterranja vagy Afrika skandinaviaja? A tokom se tudja mar kovetni... :D

A lenyeg ugyis az hogy Nyugat-Europa a kormany szemeben csunya-fuj-rossz-kopodki! Amit en nem annyira tudok hova tenni, tekintve hogy evek ota a nemet autoipar tartja lelegeztetogepen a magyar gazdasagat, dehat ok gondolom jobban latjak...

Ahogy Hofi mondana: "velemenyt nem szeretnek mondani, mert annyira nem ertek hozza, viszont szakerto sem lehetek, mert annal tobbet ertek hozza." :)

Határátkelő 2013.08.16. 14:40:18

@diggerdriver: feltétlenül kérek beszámolót a szülinapi találkáról, ha már nem lehetek ott! :-)

andaluzkutya 2013.08.16. 14:41:49

@diggerdriver: Az igazi polgápukkasztás akkor az lenne a részedről, ha kurvával mennél múzeumba:)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 14:44:21

@macamuca: @Whave: hogy nehogy ugy jarjon, mint a papagaj, akit bizonyos helyrol vettek meg es hazaerve a papagaj mindenkinek koszon,"jo napot madam, hello girl, szevasz Bela!"
:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 14:45:28

@Kovermadar:
Ja.
A 25 tonnás lánctalpassal beköszöntem a diszkóba.
:))))))))))))

BTBTBT 2013.08.16. 14:47:13

Boldog szuletesnapot!
Mikor hivsz meg minket egy sorre, HA? :)

@tilmir:
Miert eppen 16 ev?

@andaluzkutya:
En is szoktam a velemenyek alapjan analizalni, de ez "gyari hiba". Meg foglalkozasi artalom. :)

@Don Kartasch:
"Szerintem pedig olyan fogalom hogy Kozep-Europa NINCS!"
Foldrajzi ertelemben van. Nem meglepo, de tobbek kozott Ausztria is beletartozik.

Az mas kerdes, hogy egy nyugat-europainak, plane Angliaban, magyarazhatod, hogy "Kozep-Europa". Nekik minden toluk keletre levo orszag "Kelet-Europa lesz". :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 14:47:33

@Határátkelő:
Meg aztán még eddig egyedül tartom a szülinapi bulit.

tanato 2013.08.16. 14:50:21

16 év hú de nagy idő már nekem,hisz 54 vagyok.Ahogy elnézem a mai 70 éveseket változó lehetőségeim vannak,lehet hogy már exhumálnak,lehet hogy ágyba-vizelő magáról nem tudó öregember leszek.Szerencsésebb esetben még akár aktív dolgozó is lehetek,mint nagyon sok 70 és afölötti HO kollégám.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 14:50:48

@andaluzkutya:
Próféta szóljon belöled:))))))))))))))

Csak vicc volt.
Hüséges típus vagyok.
Csak nem írom ide naponta 18szor hogy szeretem a Mar...
Ja nem az Ildit.

andaluzkutya 2013.08.16. 14:50:51

@Barátusz: diggerdriver vetette fel, hogy én itt lopva analizálgatok, de ide kikapcsolódni járok, nem halmozni a munkát. Természetesen véleményem van mindenkiről, de ez nem szakmai vélemény:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 14:52:23

@Barátusz:
Valahonnan megtudta hogy 16 év múlva megyek nyugdíjba.

BTBTBT 2013.08.16. 14:57:50

@tilmir:
O, igen.

@andaluzkutya:
Ki tudja? Tan meg a klienteriadat is bovithetned nemelyikunkkel. :)

@diggerdriver:
Ennyire biztos vagy te ebben? :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 14:59:58

@Barátusz: "Nekik minden toluk keletre levo orszag "Kelet-Europa lesz".

Sot! Overseas! Ez a kedvenc szavuk. Minden overseas...

tableno 2013.08.16. 15:01:28

@rezsoatya: ha az ember egy szigeten él, ez nem túl meglepő...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 15:03:46

@tilmir:
Mint kiderül szép sorjában vanak itt anÀlizátorok böven:)))))))))))))))

2013.08.16. 15:06:06

@andaluzkutya: post-dictorit irsz rolunk? Te is a diplomamunkadat csinalod rajtunk?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 15:06:46

@Whave:
De jò neked.
Ha én mindent értenék....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 15:09:06

@Don Kartasch:
Ezt ugy olvastam, hogy csunya-fuj-rossz-krokodil! Nehez volt pontosan elhelyezni a dolgot :)

tableno 2013.08.16. 15:10:13

@régebb óta vagyok Subban mint te: "Aztán a legtöbben simán, csak a megélhetés miatt mentek. Persze mostanra mindegyikük zsebében ott van a bölcsek köve. Vagy azt hiszi." - na igen, ez egy elég gyakori vád, amivel a határátkelőket szokás illetni (a másik örök kedvenc a "hazaköpködés"). Persze kis gondolkodással rájöhetnél a titok nyitjára:

1, A magyarországi politikai és társadalmi viszonyok igen szorosan korrelálnak a megélhetéssel (illetve a hiányával)
2, Még ha valaki tisztán pénzkereseti céllal ment is ki (ami nem mindenkinek az esetében igaz), az is viszonylag hamar rácsodálkozik , hogy mi minden működik odakint másképp (jobban), mint az óhazában.

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 15:26:02

@tanato: Te halni keszulsz? En 57 es most kezdek csak komolyodni!

andaluzkutya 2013.08.16. 15:29:44

@rezsoatya: ha jól emlékszem egyetemi tanulmányaimra, az orvosok várható élettartama vastagon a nyugdíjkorhatár alatt van. A háziorvosok konkrétan nem tudom hol állnak, de arra emlékszem, hogy a pszichiáterek benne vannak a top3-ban, mármint ami a korai halálozást illeti a szakmán belül Magyarországon...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 15:32:52

@Kovermadar:
Én vénfasznak mondanám de ki hogy...
:)))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 15:33:31

@andaluzkutya: hát en juszt sem akkor halok meg, amikor statisztikailag kene! :D

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 15:35:27

@Kovermadar: Ja. Koran ven vagyok. Tudod, amikor az embernek a dereka merevedik reggel ... helyett, akkor mar venul...:D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.08.16. 15:39:25

@Kovermadar: A krokodillal is van ertelme... meg talan tobb is! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.08.16. 15:41:03

@rezsoatya:
"Tudod, amikor az embernek a dereka merevedik reggel ... helyett, akkor mar venul...:D "

Abszolut normalis. Ha 20 eves korod utan ugy kelsz fel reggel, hogy nem faj semmid, akkor meghaltal! Csak szolok! :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 15:45:57

Tudtam en, hogy nem vagyok normalis! (mondjuk ezt a csaladom es a korulottem levok igazolni tudjak! :-) ).
Nekem soha nem fajt semmim, sot nem is magamrol irtam. Es napi 20-30 km-t letekerek bringaval. Ezert is csodalkoztam ra, hogy egy tini 54 eves szamolja, mikor hal meg... :D

KanáriHajni 2013.08.16. 15:54:28

Boldog Szülit! Mi úgy ünepeljük, hogy épp nálunk vendégeskedik három "újmagyar", akik az itt elkövetett irományom alapján költöztek át a szigetre. Fagyi és gyümölcs-saláta a torta! Éljen soká, nőjön nagyra, füle érjen, satöbbi!
Ja, és tizenhat év múlva részemről én ugyanitt folytatnám...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 15:55:15

@rezsoatya:
Akkor meg pofatlanul fiatal vagyok :)

En 10-15 centiket szoktam tekerni... az is edzesben tartja a tudot, ereket es az izuletek sem ropognak. ;)

KanáriHajni 2013.08.16. 15:55:22

(Bár egy kicsit beleszerettem abba a fent emlegetett Csatorna-szigetbe is, de egy kicsit hűvös. Azért majdecer megnézem. Nyáron.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 15:58:34

@rezsoatya:
Én viszont nagytiszteletü Winston Churchill mondásával értek egyet.
NO SPORT

Amarante 2013.08.16. 16:04:24

Kedves HA!Koszonet a nevlegesen megemlitesert es csak igy tovabb!!!!

Hogy stilszeru legyek:Happy Birthday to us!!!!:)))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 16:06:15

@diggerdriver: el is ment koran az oreg... mindossze 90 evig es ket honapig birta...

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 16:07:53

@Kovermadar: az is minusz1200 kaloria... azt mondjak... ;-)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 16:14:37

Az a 10-15 cm-es tekeres...ami az ereket is tagitja...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.08.16. 16:24:19

@andaluzkutya: mennyire akarsz lakatlan szigetet a trópusokon? :-) ahol van ember rajtad kívül, ott térerő is lesz, ahol meg térerő van, ott van net. tudok ajánlani néhány szuper helyet lakatlan sziget témában, pl érdekel az, amit a hollandok Manhattannel cseréltek el a fűszerkereskedelem fénykorában? :-)

Magyarország meg nyugaton van, ezt még a harmadik A-ban is akármelyik tökfej meg tudja mutatni a nagy világtérképen :-)

morsels (törölt) 2013.08.16. 16:26:19

@andaluzkutya:
Azt hiszem hogy a feleseget jobban pukkasztana, mint barmilyen polgart :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 16:28:20

@Amarante: még egyszer megköszöni valaki a megemlítést, és tényleg fájni fog, hogy kimaradtam:)

Amarante 2013.08.16. 16:33:39

@Babette_:

Akkor en emlitelek mindeg,mindenhol!!!ha irom a posztot ott is es kulon megkoszonom ha akarod,hogy biztattal a megirasra!:))))))))))

Mindenkire gondolt a HA nem csak azokra,akiket megemlitett:)Mi,osszesen ,vagyunk a HA csipet-csapat:))

Amarante 2013.08.16. 16:36:51

@diggerdriver:

Azt vettem eszre,hogy miota tudatosabban elnek az emberek,hullanak,mint a legyek:))))

Ha mar ugysem elhetem tul a halalom,legalabb addig elvezzem az eletemet ugy,ahogy en akarom:))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 16:38:46

@morsels: még nem! mondom, hogy most kezdek csak...! :D

DaDirk 2013.08.16. 16:39:39

Happy Birthday HA! Legalább még tízszer ennyit! 2 éve olvasom, ha nem is napi szinten, de heti több alkalommal és rengeteget tanultam az itt megjelent cikkekből, külön köszönet azért, hogy anno az enyém is megjelent itt. :)

tanato 2013.08.16. 16:40:18

@rezsoatya: Most kezdesz komolyodni?Akkor te már a második gyermekkorodban vagy.

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 16:42:06

@tanato: ahhoz meg be kell fejezni az elsot, nem? :D

tanato 2013.08.16. 16:48:21

@rezsoatya: Mostanában egyre több felénk a 60-70 közti váratlan halál,valószínűleg a kánikula a tartós 40 fok az oka.Egyik jó ismerős két hete pl. Horvátországban nyaralt és a strandon a parton érte a halál.A felesége éppen úszott kifelé a tengerből amikor észlelte hogy a helyükön nagy a sürgés forgás,Nem tudta elképzelni mit keresnek ott a rendőrök meg a mentősök.Aztán amikor kiúszott megtudta sajnos.

tanato 2013.08.16. 16:48:57

@rezsoatya: Van akinél a kettő összeér,mert örök gyerek marad.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.16. 16:50:27

@tanato: én még élni akarok. ne beszéljetek a halálról.

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 16:52:02

@tanato: na latod, ez konnyen megeshet...

Es latod ezert nem fekszem a parton. NAGYON VESZELYES!!! Akkor mar inkabb capak kozt...!

Amarante 2013.08.16. 16:55:30

@tanato:

Azt olvastam valahol,hogy az ember nem azert felejt el jatszani,mert megoregszik,hanem azert oregszik meg,mert elfelejt jatszani:))))

tanato 2013.08.16. 16:55:54

@Babette_: Nem is csak a l6 év elteltén gondolkozunk hangosan,hogy mi jöhet addig meg akkor.

tanato 2013.08.16. 16:56:21

@Amarante: Ez jó,tényleg így van.

Amarante 2013.08.16. 17:00:14

@tanato:

Ha ez igy igaz,akkor attol felek,hogy az esetleges orokoseim vadaszpuskaval fognak keresni,amikor elbujok eloluk ugy 80 ev mulva:)))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 17:04:18

@tanato: mondjuk a sok brit megy Bp-re mosogatni... :D

Amarante 2013.08.16. 17:09:10

@rezsoatya:

Na azt megneznem magamnak!:)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 17:10:21

@Amarante:
Na ezért eszek én margarint:)))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 17:14:54

@Amarante:
Ettöl a tudatos szemlélettöl megyek a falnak.
Ezek még dugni is tudatosan dugnak.
Az olyan tudatos emberek a legbesavanyodottabb humortalan faszok.

BTBTBT 2013.08.16. 17:21:20

@rezsoatya:
Ez nekem uj. Aki nekem "overseas"-t mondott, az eddig mindig Amerikat ertette rajta.
Viszont ugy tunik, hogy vegre elmult az a baromsag, hogy osszekeverik Budapestet Bukaresttel.

Amitol viszont herotom van, az az, hogy a gyerekeknek szolo ismeretterjeszto konyvekben nem "Hungarian"-kent szereplunk, mint nemzet, hanem mint "magyars".

@diggerdriver:
Hogy 16 ev mulva nyugdijba mesz.

Amarante 2013.08.16. 17:23:17

@diggerdriver:

Nagy igazsagod vagyon kedves baratom!!!!:))))))

Mi oromuk lehet,mi teszi oket boldogga fel nem foghatom!Nyilvan a tudatuk:)))

Amarante 2013.08.16. 17:25:08

@Barátusz:

Vegulis magyarok vagyunk es nem hunok.:)

De arra megse fogadj,hogy Budapest es Bukarest nincs osszekeverve:)

Qué-Béka 2013.08.16. 17:25:15

Bár mostanában ritkán van időm olvasni a blogot ( értsd nyári szünet, gyerekek, programok ), de a jókívánságaimat küldöm és ha újra beszippantja a három kiskorút az iskola, megint rendszeres olvasó leszek. Mit és a reggeli kávé egy kellemes HA-s olvasmány nélkül :-)

rumitom 2013.08.16. 17:27:39

@Len.Mag: ezen nekem is fenn akadt a szemem. mar csak azert is mert rajongok a balkanert. es szerintem a balkan teljesen mas mint magyarorszag. ott tiszta, "balkani" viszonyok vannak. sokszor szokasjogon alapulva, de mindig minden helyzetben tudod mire szamits. vagyis nem all fenn az a bizonytalansag mint otthon.
otthon mindig minden helyzetben mas es mas eredmeny szulethet. ami tegnap meg jo volt ugy, ma mar nem az. magyarorszagon nincs jogbiztonsag.

BTBTBT 2013.08.16. 17:28:29

@diggerdriver:
Amolyan Churchill-esen, mi? :)

@Amarante:
Akikkel beszeltem errol, azoknal rendben van, es nem keverik. A tobbirol nem tudok nyilatkozni. :)

bpetya75 2013.08.16. 17:37:33

@Amarante:

Azért a hunokig elég sokan visszavezették már a vérvonalat. Pl Kölcsey a Himnuszban.

Persze ettől még tévedhetnek, de sose lehessen aztatat tunni ;-)

2013.08.16. 17:41:12

@bpetya75: ugy tudom, lehet, hogy total rosszul, hogy a Nat Geo Magyarorszagon genkutatast random embereken. Az eredmenyek szerint, nagy reszben mintha osztrakos genek lennenek ott tobbsegben. Nem googleztom, ugyhogy lehet, hogy ez amolyan kinai suttogas

Amarante 2013.08.16. 17:47:21

@bpetya75:

Csaxolok,hogy az igazi hun vervonal a szekelyekben van meg....szerintuk:)))Ok nem is magyarok....megintcsak szerintuk:))))

En magyarnak is eleg jol erzem magam:)))

BTBTBT 2013.08.16. 17:47:38

@bpetya75:
Miota a torokok 150 evig szortak a magjukat magyar termofoldbe, kizart dolog, hogy azota sok kozunk lenne genetikailag a hunokhoz.
Meg aztan itt vannak a szomszedban (mar Mo. szomszedjaban) a sogorok is. A keletebbrol a kozepkor 2. feleben betelepitettekrol nem is beszelve.

Amarante 2013.08.16. 17:48:34

@Barátusz:

es a nepvandolrasrol meg nem is tortent emlites:)

bpetya75 2013.08.16. 17:50:24

@diggerdriver: @Amarante:

No, Ángliusföldre szakadt felebarátaim! Ezt ajánlom a figyelmetekbe. 2:38-tól Besenyő tt István adja a tájékoztatást:
www.youtube.com/watch?v=1fdZmmdKpSY

rumitom 2013.08.16. 17:51:25

@Don Kartasch: egyetertek, balti es skandinavnak csak foldrajzilag van pici koze egymashoz es itt veget is er. az esztek/lettek/litvanok jobban hasonlitanak a magyarokhoz akarmilyen eszaki/nyugati nephez.

az osztrak magyar hatart atlepni meg mindenhol nagyon durva elmeny. kulonosen a kis hatarokon, mintha a vasfuggony csak tegnap hullott volna le. ausztriaban takaros kis falvak, jo utak odahaza meg... igen szembetuno a kulonbseg holott legvonalban csak par kilometer tavolsagrol beszelunk.

bpetya75 2013.08.16. 17:51:50

@charlieharper: @Amarante: @Barátusz:

Nem is reméltem ilyen hirtelensok reakciót finom kis provokációmra! Azt meg se kérditek, hogy hol írt ilyet Kölcsey? A sok tájékozott! :-D

bpetya75 2013.08.16. 17:54:36

@Amarante:

Jut eszembe! Egy erdélyi lagziban valami részeg székelytől hallottam egy rigmust, nem lopta bele magát vele a kis szívembe. Valahogy úgy szólt, hogy "Székely szarta a magyart, hogy baszta volna meg a szart!" Ismersz effélét, vagy a pillanat hevében ötlötte ki a marhája?

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 18:04:07

@Barátusz: nem keveres...
Ha mondjuk kifizetek egy eBay vasarlast, mondjuk Nemetorszagban, vagy feltoltok egy telefont a t-mobile.hu-n, bizony a bank felszamol "overseas transction fee"-t.
Es kerdeztek mar meg hivatalos helyen, hogy Mo. Europaban van-e...

Amarante 2013.08.16. 18:10:39

@bpetya75:

Ez igaz es nem a pillanat heveben szuletett.Hallottam sot jartam ugy,mint te csak nem lagziba,hanem egy baratinak velt beszelgeteskor vagta oda nekem a koma :))))

az eredeti csak az elso fele:Szekely szarta a magyart.En mindeg csendben folytatom:ette volna meg.....es a hozzaillo rim:)))

Ok tenyleg azt valljak,hogy az Attila Csaba nevezetu fianak es torzsenek leszarmazottai.Szamomra tok vicces,hogy a tiszta szivbol es tudobol enekelt,osinek titulalt himnuszukat 1823 kornyeken irta egy magyar zeneszerzo:))))

Sem lelki sem nemzeti kozosseget nem erzek veluk,persze mindeg vannak kivetelek,akiket tiszelek .

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 18:10:44

@Kovermadar:
"Osztan a muhod jelit lohot-e kaukuszdejoval fogni? ;)"

Azzal a legjobban!! Gondolj bele: 360 fokos jelfogás!
Utóbb meg borogathatod magad a kaukustéé'jjeee!

Egy lavórantenna ilyet sose tud!
:)))))

2013.08.16. 18:12:02

@rezsoatya: tudom, hogy te most nem errol beszelsz, de zarojelben: paypal van olyan jofej, hogy o maga csinalja meg az atvaltast, es mar eleve fontot terhel.

multkor google wallettel fizettem, gondoltam miert is ne, hat ok pl nem ilyen jofejek, jott az £1 overseas fee :)

szoval ebayen/ahol opcio fizess paypallal, s meguszod a koltseget :)

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 18:13:55

@andaluzkutya:
apropó, jegyzetelés.
Tegnap segélykiáltottam feléd, oszt azóta sincs válasz. Én meg csak tipródok és romlok, állapotilag.
Vagy már megkezdted az újabb vakációt?
:))))

purple ragdoll 2013.08.16. 18:15:39

@Zoole: Szia, most látom csak, hogy írtál nekem. (Most furcsa mód nem kaptam értesítést, de a napokban igencsak rosszalkodik a Gmail, szóval meg se lepődök.)

Igazából nem tudom, milyen agymenés szüleménye lett ez a név, talán benne van a macskafajta és a rongybaba is (bár úgy külön kellene írni). Mindenesetre szeretem a macskákat, kedvenceim a ragdoll, scottish fold, exotic shorthair.. A seal point is nagyon szép jószág! Kutyákból kedvenceim a border collie, husky, malamut, shiba inu, akita, dobermann.. De ha tehetném, akkor menhelyről is fogadnék be állatokat, nem csak fajtisztákat tartanék, mert egy kidobott állat pláne hálás és hűséges társ lehet. Egyelőre most nem tartok semmilyen állatot, de nagyon szeretnék. A macskák pedig nagyon makacsok tudnak lenni, viszont a tévhittel ellentétben nem csak a kaja motiválja őket :D, és taníthatóak, bár talán nem annyira, mint a kutyák. Nekem volt egy macskám, nem tudom, fajtiszta volt-e, de egy russian blue-ra hasonlított. Eléggé magának való volt, de rengetegszer a párnámon aludt. Volt egy plüssrépája, amit előszerettel püfölt, a mellső lábaival átkarolta, a hátsókkal pedig rugdosta. :) És az eldobott papírgalacsinokat visszahozta, szóval lehet, egy kutya volt macskatestben. :D

Amarante 2013.08.16. 18:16:52

@Amarante:

Javitok 1923 korul,ha jol emlekszem:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 18:17:52

@Barátusz:
Micsoda? Már "magyars"-ként tanítják? Ezt nem hiszem el! :) Még egy hülye szó, ami kezelhetetlen egy külfödli számára :D

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 18:19:41

@charlieharper:
"Te is a diplomamunkadat csinalod rajtunk? "

Eddig még csak belőlünk, de ez a "rajtunk" variáns felkeltette az érdeklődését....

:))))))

Amarante 2013.08.16. 18:20:45

@Kovermadar:

Testver te nem hallottal meg a madzsarokrol????:)))))))

bpetya75 2013.08.16. 18:21:20

@Amarante:

A Csaba királyfis nóta az nem a hivatalos himnuszuk, úgy tudom. A wikin megemlítenek egy Bartók éneket. Ismerős, mintha azt hallottam volna a székelyek himnuszaként.

Ettől függetlenül, mikor legutóbb itt jártak Csíkszetnkirályból a testvértelepülés képviselői, akkor mi is, ők is a Csanádí-Mihalik féle verziót énekeltük. (Egyébként 100 évet tévedtél, 1921-ben született a dal)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 18:22:00

@Whave: pelda volt. A PayPal a baratom....most nem lapozom fel a statementet, hogy mi volt... :-P A lenyeg az overseas... Innen nezve Mo egy tengeren tuli allam...

2013.08.16. 18:22:23

@Kovermadar: a The Wire sorozat masodik evadjaban volt, hogy vizsgaljak par kelet-europai import "baratno" elhalalozasanak korulmenyeit, es az egyik utlevelet nezve elhangzik: where the fuck is madjar? :)

bpetya75 2013.08.16. 18:23:07

@Amarante:

Majdnem jó :-D

(Én is csak a wikiből vagyok okos. Itten az egyetlen igazán okos ember a Max, aki mégis birca)

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 18:23:45

@Kovermadar:
"No sport, only whisky and cigar! ;) "

Szólok a családnak, hogy kezdjenek gyűjteni kalapácsra, amivel agyoncsapnak majdan...
Valami politikusi pozit kéne addig lőni (az egyezések fokozása végett :D )
:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 18:24:57

@Amarante:
Mádzsér? Há' mi áz, hogy a rock égyé kí á szíííívedet?!

Tezsvír-e? Mágás a tesszsírszájzalíkom... vágy á tezsvírszázálíkum?

Amarante 2013.08.16. 18:25:06

@bpetya75:

Javitottam utanna:)))))

Nincs semmilyen himnuszuk.Gondolom a Mihalik feleben a Csaba hitvonal es a mu szovegenek egybeesese miatt avanzsalt himnussza a dal.

Ez volt betiltva nalunk anno es ezt enekeltek az emberek ha kello mennyisegu alkohollal aceloztak meg lelkuket es batorsagukat.Ilyesmi leginkabb Uj Ev tajan fordult elo:)))

tableno 2013.08.16. 18:26:17

@Whave: Az semmi. Egy filmben egyszer azt mondta valaki Amerikában, hogy "I speak Flemish". Mire a válasz "there is a country called Phlegm?"

Amarante 2013.08.16. 18:26:55

@Kovermadar:

Tezsvirszazalik lesz az :))))))))

2013.08.16. 18:28:13

@tableno: tok oszinten, nekem se lenne fogalmam a flamand letezeserol/elnevezeserol, ha nem dolgoztam volna anno sok belga kollegaval :) lehet suttyo vagyok, de ez van :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 18:30:00

@macamuca:
Menjünk, lőjjünk politikust! :) Én majd a Viktorra megyek, úgyis rég vágyom egy jókis "polkorrekt" pecsenyére! ;)

(elnézést, de úgy bekúszott a gondolat, hogy már-már szégyellem magam :) )

@Whave:
Minden krimiben van legalább egy magyar maffiózó. :) Változik a világ... ma már nem Corleone és Tony a sablon, hanem Lazlo és Kovatsch :)

Amarante 2013.08.16. 18:32:47

@Kovermadar:

Valld be,hogy te nemzeti hos szeretnel lenni:)))

tableno 2013.08.16. 18:34:15

@Kovermadar: sőt, a Trónok Harcában is van Sandor meg Janos!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 18:35:50

@Whave:
Ne gondold :)
Csak akkor lennél tanulatlan suttyó, ha nem tudnál felsorolni minden ugandai törzset. De ilyesmi nem történhet meg, igaz?

Fura egyébként az a "hiszti", amivel az amerikaiakat "suttyózzák" a nem amerikaiak. Pedig valószínű semmi másról nincs szó, minthogy magasról tojnak a világ többi részére. Nincsen abban semmi. Én pl. nem tudom felsorolni a magyar megyéket sem. Miért? Mert leszharom őket :) Tudom ugyan, hogy Thaiföld Ázsiában van, Aruba a Karib-térségben, a grillcsirke a hűtőben, Magyarország gazdasága meg a béka feneke alatt... klasszikus műveltségre tettem szert :D

bpetya75 2013.08.16. 18:38:19

@Kovermadar:

Amennyire én tudom, Kanadában '56-os magyarok "csinálták meg" a szervezett bűnözést. Majd Montroyal vagy Zopilote korrigálnak, ha rosszul tudom.

szuperkrumpli 2013.08.16. 18:39:31

Minden nap elolvasom az aktuális posztot!
A Balkánról annyit, hogy ha továbbra is ez fog menni az országban, akkor azok az országok is lehagynak minket és kis országunk nem lesz más, mint egy pöcegödör Közép-Európában!

Amarante 2013.08.16. 18:39:41

@bpetya75:

Ha ez igaz,akkor erre most buszkenek kell lennunk vagy hevesen tiltakozzunk ellene?:)))

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 18:41:04

@diggerdriver:
"Ezek még dugni is tudatosan dugnak."

Létező figura.
Trevszerűen él, gyerekvállalás ráér, előbb feltételeket akar teremteni, meg élni/élvezni az életet/stb. 30 körül-fölött rádübben, ha tényleg akar gyereket, hozzá kéne fogni.
Miután ez nem megy azonnal, ez zavarja, hisz a kiszámíthatatlan dolgokat nem szereti, ezért utánanéz, mit tehetne. Majd elkezdi alkalmazni az olvasott okosságokat (tudatosan informálódva, tudatosan alkalmaz).

Hőmérőzik, peteérést számol, pozitúrákat selejtez le a minél több matéria benntartása miatt, redukálja az együttlétek számát a minőségi anyag "előállítódása" miatt, figyeli a hold állását+hasonlóakat. Közben elfelejti, mi is az az orgazmus, node a cél szent, az eszköz tudatos, majd később élvez, előbb legyen gyerek.
Majd krokodilkönnyeket hullat, ha a mindebbe beleunó-belégelő férfi lelép:
Merthát ő csak egy kisbabát akart, a mocsok meg otthagyta...

(a tudatos gyereknevelés is megér egy misét...
egyszer már linkeltem:
modoros.blog.hu/2009/06/03/modoros_notipusok_az_osanya?token=861e79fe65f3beb9de288aa9db24ef36

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 18:42:40

@Amarante:
Akar a fene nemzeti hős lenni :) Ha ennyi elég lenne a nemzeti hősséghez, akkor már régen új választásokat tartottak volna. :) Így adj magát, hogy:
- senki sem akar nemzeti hős lenni;
- nem függ össze a vadászat és a hősség (tehát szeretik a magyarok a királyukat).

Nincs itt semmi ördőngősség :)

Egyébként már Russel Crowe is megmondta a Gladiátor nyitójelenetének a végén: "Róma Viktor! Róma Viktor!" Csak a hangsúly nem volt teljesen jó helyen ;)

@tableno:
Komolyan? Nem ismerem a Trónok Harcát. Nem vagyok jó a szürrealizmusban, nem tudom elképzelni, ahogyan trónok egymásnak esnek és a végén a győztes kisszéket esztergál a vesztes trónokból. Nem értem...

bpetya75 2013.08.16. 18:44:08

@Amarante:

Én szégyellem. Szóval bízom benne, hogy valaki kiokosít, hogy ez baromság, mert már az irokézek is szervezetten bűnöztek.

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 18:48:21

@Kovermadar:
jövök és segítek "szégyenkezni".
Merthogy ilyen kis segítőkész vagyok...
:))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 18:49:01

@Amarante:
Te is az "ami a csövön kifér" elvet vallod? Úgy kell azt! :)

@macamuca:
Komolyan csodálkozik egy nő, amikor ilyen esetben ott van hagyva? Vagy van, aki tudatosan ostoba? :)

Amarante 2013.08.16. 18:49:36

@macamuca:

Elolvastam es jot rohogtem,de ennek ellenere igaz es elszomorito.

Hiaba:nem vagyok trendi:))))

Amarante 2013.08.16. 18:51:58

@bpetya75:

Ha ez igaz lenne,akkor a regi nagy olasz bunozocsaladok es a Don-ok meg nem is leteztek vagy ha igen csak szerencsetlen piti bunozok formajaban:))))

Vagyalom,nagymagyar vagyalom....:))))))

Amarante 2013.08.16. 18:54:14

@Kovermadar:

Na hallod!Mit er az elet elvezetek nelkul,bolondsag,tevedes,nagy erzelmek es nagy csalodasok nelkul??:)))

Azt hiszem Lincoln mondta valahol:nem az szamit hany ev volt az eletedben,hanem az hogy,mennyi elet volt az eveidben:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 18:55:24

@bpetya75:
Ez jól hangzik! :)
Teljesen mindegy, hogy igaz vagy sem, már pusztán a felmerülése is sok minden elárul :) Érdekes, hogy norvég maffiáról még sosem hallottam...

Persze, az irokézek is szervezetten bűnöztek! Ez köztudott, te! Csak akkor még nem irokéz, hanem enyveskéz volt a nevük.

@macamuca:
Gyerek, megalapítjuk a KSzNNSzBVE-t!
(Külföldre Szakadt Nép-Nemzeti Szégyenkező Barátuszok VilágEgyesülete)

Amarante 2013.08.16. 18:58:17

@Kovermadar:

Alapitsuk de talalj ki egy rovidebb nevet,mert aggodom magam megfele es elfelejtem:)))

Bonjour 2013.08.16. 19:03:49

@diggerdriver: ez nem volt szep. En komolyan aggodom az egeszsegedert :)))))))) (egyebkent csak utalom a margarint, egyszer volt szerencsem aroma nelkulit ennem, mintha muanyag szekbe harapnal, azota kierzem ezt az izt, barmit tesznek bele.)

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:04:38

@Kovermadar:
Létező figura, egyre magasabb esetszámmal.
Kitolódó gyerekvállalás életkor tekintetében (és itt nem azokra gondolok, akiknél alapvető feltételek hiányoznak, hanem azokra, ahol van munkahely/jövedelem, anyagi oka nemigen van a késleltetésnek. Inkább az, hogy élvezi az életét: nem feltétlenül nagy lábon élést jelent ez: nincs kötöttség, lehet programokat szervezni, van társaság, akikkel szívesen van együtt, stb, és úgy gondolja, hogy egy gyerek bevállalása ezt megszüntetné. Nem változtatna a lehetőségeken, hanem megszüntetné azokat, lehetetlenné téve eme kis kellemetességek további "használatát".
De ezt röstelli bevallani, így a "minek elkapkodni, van még időnk, fiatalok vagyunk, egyébként is előbb megteremtünk mindent ahhoz, hogy a megérkező utódnak mindent megadhassunk, mert mi felelősségteljesek vagyunk!" -érvelést használja.
Meg hát ciki azt mondani esetleg, hogy egyáltalán nem akar gyereket (mintha bárkinek joga lenne beleszólni, hogy lesz-e...), a környezet, család elvárásainak meg akar felelni.
Halogat, ködösít, majd kapkod, minden marhaságot elhisz, végül arcra zuttyan.
Az ostobaság-faktor magas, amennyiben a józan ész+gondolkodás duettjét értjük alatta (ha e kettő van, akkor az ismerethiány nem probléma, pótolható).

Amarante 2013.08.16. 19:11:00

@macamuca:

Legyunk oszintek:nem kotelezo es ajanlott mindenkinek szaporitani az ostobak szamat:))))

Van nehany ilyen tudatos anyatipus ismerosom es most inkabb nem reszleteznem a gyerekeik neveleset:))Csak egy pelda:bemegyek,koszonok-mert en mentem-a gyerek hallgat.Anyuka magyarazza,hogy nem bunko a lelkem csak o ugy neveli,hogy semmit nem kenyszerit a dragara,mert az frusztralta teszi.....

Neha komolyan aggodom a jovom miatt:))))

ffüttyfürütty 2013.08.16. 19:11:29

Érdekes egy blog szülinapja is automatikusan az elmúlás érzetét hozza elő, mint egy emberi szülinap? Andaluzkutya tényleg van mit analizálni. :)
HÁ rólad már megint nem sok derült ki. Szóval Mo.-n élsz, de Angliában szeretnél - én legalábbis ennyit szűrtem le.

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:11:39

@Kovermadar:
Jövök, alapítsuk. :))
Egy rövidebb név kellene.
Mondjuk: KOSzSz.
Külföldön Országukért Szégyenkezők Szövetsége/Szervezete.
Vagy KÖSzSz.
Külföldön Össznépileg Szégyenkezők Szövetsége/Szervezete.

Amarante 2013.08.16. 19:13:02

@macamuca:

Na ezt agg korom ellenere en is eszben birom tartani!:)
Jelenkezem tagnak:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 19:14:02

@macamuca:
Tudom, hogy létező figura, mert mi is pontosan ilyenek vagyunk :)
Talán azzal a különbséggel, hogy felvállaljuk mindketten, hogy a legkisebb mértékben sem érdekel mindet a gyerekvállalás. Ahogy azt is, hogy nem vagyunk hajlandóak feladni az eddigi kénylemes életünket, akár csak átmenetileg is egy kicsit kellemetlenebbre. Egész egyszerűen nem érdekel az a "plusz", miről így lemaradunk.

Természetesen szoktunk kapni "szemrehányást" az anyós részéről, hogy... nem is tudom már, mert nem érdekel ;) a csúcs, amikor kijelenti, hogy neki kell unoka, úgyhogy ugorjunk! Majd ugrik a kisebbik lánya, neki úgysincs semmiféle karriervágya, semmilyen célja azon kívül, hogy 7 gyereket akar... legalább szaporodik helyettünk is :)

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:14:14

@Amarante:
Később anyuka lesz frusztrált. ("én nem ilyennek akartam, én nem így neveltem!" Dehogynem. Nem a szomszéd miatt lett olyan, amilyen...)
A picimókusoknak is kell kliens-utánpótlás...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 19:16:13

@macamuca:
Az első jobban tetszik, +1 szavazat rá. :)

Épp az ősanyás cikket olvasom, eszméletlen :) Miben benne van, amit minden igyekezetem ellenére lenézek :) Az a fajta éteri sötétség, ami elszívja a reflektor fényét is a svéd éjszakában.

@Amarante:
Akkor megbeszéltük!

Bonjour 2013.08.16. 19:16:27

@diggerdriver: mindenesetre multkor csak viccnek szantam, elnezest, ha messzire mentem volna, nyilvan nekem tokmindegy ki mit szeret.

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 19:18:54

@Kovermadar: erre a kommentedre irtam (melle ment)

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:21:25

@Kovermadar:
Az említett különbség lényeges különbség!!
Aki akar, annak legyen/csináljon, aki meg nem, az ne csináljon.
Ez összesen 2 ember belügye.
Kérdés, hogy a saját elképzeléseit valósítja meg ezügyben is, felvállalva, hogy neki(k) ez kell, így jó, vagy sumákol, próbál megfelelni: ekkor tuti a konfliktus. Önmagáéval is, meg a (türelmetlen "mikor lesz már végre??") környezettel is.
Jobb a tiszta víz, mindenkinek.
Azt is megértem, hogy ha valaki unokára vágyik, csak hát ez nem rajta múlik: amint felfogja, hogy nem rendelés kérdése, meg nem az ő vágyai fogják eldönteni/meghatározni a gyereke további életét, a mindennapjait, nos, akkor tán lecsitul.
Ha nem fogja fel, nem enged vélt jogaiból (mert nem valósak...), akkor marad a tépelődés, meg a konfrontáció...
Netán az, hogy ezek kerülése miatt egyre ritkábban fogják rányitni az ajtót. A cseszegetésért senki nem megy helybe szívesen, ritkítja a lehetőségek számát.... (Esetleg erre is felhívhatná valaki a mama figyelmét...)

Amarante 2013.08.16. 19:21:40

@Bonjour:

Ugye-ugye?:)

Neha a nagy emberek is mondanak okos dolgokat(marmint Lincolnra gondoltam term.) :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 19:23:39

@macamuca:
Ritkán szoktam hangosan felröhögni, de most 2* sikerült. Mentségemre szolgáljon, hogy az egyik ebből hisztérikusra sikerült, amit minden 2. szó még tovább hergelt :D

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:25:43

@Kovermadar:
Az ősanyás poszt okán?
Vagy a 2 ember belügye-komment kapcsán?
Mivel hergeltelek így fel?
:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 19:26:52

@rezsoatya:
Akkor nincs miről beszélni :)
Köszönöm!

@macamuca:
Valóban, a nagyon pedálozik, akkor ez lesz a vége (ajtó rá nem nyitása).
Nem sokat szoktam vacakolni a témával, megmondom kerek-perec, hogy ne erőltesse a dolgot, mert a vége az lehet, hogy ha mégis szeretnénk, akkor már dafke nem lesz :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 19:33:49

Húhúúú... minden adott, hogy egy ősanya gyerekét nemtől függetlenül Sándornak hívják.
Mert akkor majd ha belőle is ősanya lesz, lehet mondani, hogy:
"Ő Sanya, az ősanya ;)"

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:36:26

@Kovermadar:
Ugye-hogy-találsz-érvet,-ha-keresel???
:)))))))))))))))))))))))))
Megy ez, nem nehéz...
:))))))))

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:37:38

(majd kap kari-ajinak leggingset... vagy leggingst... naszóval,értedugye....)

Amarante 2013.08.16. 19:39:00

@Kovermadar:

Volt egy ismerosom,akinek a lanyat Lili Villonek hivtak.A csaj is osanya:)Egy kozos ismerosunk a lilko viselkedeserol a kovetkezo rimet faragta:Lili Villo ,modorod a tehen seggebe illo:))))Na hogy miert azt a mai napig fol nem foghatom....:))))

Muscari 2013.08.16. 19:46:35

Kedves Hataratkelo, boldog szulinapot kivanok en is. Majdnem a kezdetektol olvasom a blogot, nagyon neha kommentelek is. Annyi hasznos informaciot kaptam, nagyon sok vidam pillanatot szereztetek nekem, nem utolso sorban pedig megismertem nehany igazan erdekes embert, nehanyukkal mar emailt is valtottam,

Ugy nez ki, az uj rendszer jol mukodik, bar nehany ember,aki abbahagyta a kommentelest, nekem kifejezetten hianyzik. Biztos tudjatok, kire gondolok...

Mindenesetre csak igy tovabb, en nagyra ertekelem mindazt a munkat, amit ebbe a blogba fektetsz.

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 19:47:02

Van olyan is, hogy képes normálisnak maradni a szülővé váló nő.
Tele kételyekkel, meg kérdésekkel (domináns: "vajon most jól csinálom?? vagy ártok???), de tudja ezeket kezelni.
Egyikük blogot is írt, amikor gyesre került, akkor kezdte, évekig csinálta, majd befejezte (visszament melózni, változtak a körülmények, stb).

lustanyu.blogspot.hu/
Ez a főoldal, értelemszerűen az uccsó bejegyzés az elköszönés volt (ill. volt még egy utóbb, az a tényleges uccsó poszt).

Ez meg az egyik legismertebb posztja (kering a fészen, meg szerte a neten):
lustanyu.blogspot.hu/2011/04/kapalas-elhozza-vilagbeket.html

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 19:49:57

@Amarante:
:)
Nem elég, ha az embernek hülye az anyja, de még a neve miatt is szív :)

Amarante 2013.08.16. 19:57:07

@Kovermadar:

De nem ok nelkul.A lanyomat elhivtak jatszani-kb.5-6 eve tortent-es ugy 15 perc utan megszolalt a kistehen,hogy most mar menjunk haza,mert unja es kulomben is miert az o babaival jatszik...na akkor ugy jottem el,hogy az ismeretseg is abbamaradt...

Amarante 2013.08.16. 19:59:51

@macamuca:

Kar,hogy abbahagyta az irast a csaj:)))A mama hatalmas fazon lehet es mekkora igazsaga vagyon!Szerintem is tul sok idejuk van az anyukaknak hulyesegeken gondolkodni:))

Sok idom nekem is van,ugyan,de en elvezem,mert oly sok even at nem jutott ido magamra .:)ezert vagyok itt is olyan sokat:))))

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 20:06:14

@Amarante:
Hát tényleg kár, ugyanakkor azt jól látta, hogy valaminek a vége (otthonlét, gyes) valami másnak a kezdete.
Mivel az otthonlét kapcsán kezdett el "kiakadni", meg amúgy is írogatott már előtte is, "kiírta" magából azt, ami szurkálta, elegyítve a friss, gyerekes-egyebes tapasztalatokkal.
Mindezt úgy, hogy élvezet volt olvasni (még akkor is, amikor az első gyerek beteg lett, és sokáig igen nagy volt a baj).
Kb 5 évnyi anyag, rengeteg bejegyzés, sokféle témát érintve.
Érdemes elolvasni, függetlenül attól, hogy van-e gyerek, meg mennyi idős. Lányom már bőven nagykamasz volt, amikor ráakadtam: visszaolvastam, majd követtem az új bejegyzéseket.
Nagyon tetszett, na. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 20:06:57

@Amarante:
Ugye?
Bár nem tudom hogyan van annyi idejük a gyerek mellett, ha:
- gondoskodnak a gyerekről;
- 2 órát minimum edzenek, hogy kívánatosak maradjanak a férfinak, aki éppen kettőjük helyett dogozik;
- karbantartják magukat;
- főznek;
- takarítanak;
- mosnak - vasalnak.

Nekem tuti nem lenne időm/erőm hülyeségeken gondolkodni :)

Chamroe 2013.08.16. 20:10:44

@Amarante: A távolabbi rokonságomban egy pár anyuka osztotta nekem is az észt... Szerintük nem álltam eléggé tudományosan a gyerekneveléshez, mert arra tudatosan kell készülni, könyvek, cikkek stb...
Mondjuk ha csak ők szaporodnának, hamar kihalnánk szerintem :)
Én úgy nevelem őket, hogy talpraesettek legyenek, kellőképpen önállóak, de tudják hogy hol a határ.

Amarante 2013.08.16. 20:11:35

@Kovermadar:

TTe nagyon felretajekozott vagy:))))

A legtobb osanyanak bejaronoje van(anno volt sok ilyen kliensem:)) )

Tornazik,egesz aldott nap netezik es tapasztalatot cserel a tobbi osanyaval,kutyul vmi fincsi papit a gyereknek a bioboltos biobebietelbol(mas szoval:felmelegiti),vasarolgat,hulye ferjet megjobban hulyiti.Ja es a gyerekre a dadus vigyaz:))))

bpetya75 2013.08.16. 20:11:42

@Kovermadar:

Persze, mert férfiból vagy. Egy nőnek reggel beindul az agya és megy benne a zsizsegés, amíg el nem alszik. Ebbe sok hülyeségen gondolkodás is beleférhet.

Egy jó szemléltetés a női és a férfi agy különbségéről: www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 20:23:24

@Bonjour:
Mi a problémád? Minden szeretkezés előtt avas margarinnal kenem le magam mert attól leszek fickós.
Nem értitek ti ezt:)))))))))))))))))))))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 20:24:01

(ok, tényleg sok marhaságra ráakadok. és még el is olvasom. + ajánlgatom....
:))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 20:26:09

@Bonjour:
Tudod mi az elnézés?
Hátulról kontaktusba kerülsz a kecskével és elnézel a szarva között
:))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 20:28:55

@macamuca:
Fogalma se volt idáig mi az a leggings. A lemminget azt ismertem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 20:29:18

@bpetya75:
Ez félelmetes! Nézem a videót és rájövök, hogy amikor a férfiról van szó, pontosan rólam beszél... de nem csak eltalál dolgokat, hanem tökéletesen leírja, milyen vagyok :) (felénél járok még csak :) ).

És tényleg, mind közül a kedvencem, a legtöbbet látogatott dobozom a semmi-doboz. És tényleg nem értik meg a nők... :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 20:30:25

@Muscari:
Igen, tudjuk kire gondolsz. Az az ember tényleg néhány:))))))))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 20:36:59

@diggerdriver:
ugye-hogy információk tömkelege lelhető fel eme helyen!
:))))))
Ki tudja, mikor és mire lesz jó még ez a tudás...
:))))

Amarante 2013.08.16. 20:39:27

@bpetya75:

Megneztem es tenyleg sok igazsag van benne:)))))

Azt is hozza koll tennem,hogy az en kusza agyszallaimban ott kell lennie a kovetkezo valaszoknak:
nem lattad a kocsikulcsot?
hol a szamla?
mikor is van a gyerek szulinapja?
mit mondtal,hogy mit vegyek a tejen kivul
stb.stb.stb.

Ti meg ultok a kenyelmes dobozotokban:))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 20:45:22

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/130816/2011-07-19_222228_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Azt kell mondjam a mai nap fergeteges volt.
Fantasztikus társaság fantasztikus hangulat igazán méltó egy születésnaphoz. Egész nap röhögtem. Mindenki hozta a formáját.
Szerintem HA maximálisan meg lehet elégedve.

Komolyra fordítva.
A Balkáni szó önálló jelentéstartalommal bír. Az eredeti jelentése már nem igaz de mégis mindenki tudja mit akar jelenteni.
Nem fog kikopni a közbeszédből sőt Magyarország teljesítményét látva egyre többször lesz emlegetve.
Ha holnaptól valami csoda folytán minden cigány német precizitással dolgozna akkor is tudná mindenki a cigánymunka szó jelentését.
Ezek a szavak már beleivódtak a köztudatba.

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 20:51:35

@Amarante:
pont ma mondta lányom, hogy jó, hogy legalább én észbentartom, merthogy ő elfelejti.
Hát, ha van miben tartani...
Párom dettó. Soxor volt/van olyan érzésem, hogy egyet szültem, de kettővel kell valamit kezdeni....
Ugye, ki millent szakajtott...
:))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 20:52:36

Nem is gondoltam, h ilyen régen megy a blog. :-) Mintha tegnap lett volna, h räkattintottam az Origo kezdöoldalärol. Kozmopolita cikke volt az elsö amit olvastam, és azota a szabikat / szabadnapokat kivéve naponta olvasom az iräsokat. Kommentelni ritkäbban szoktam, mert mire följövök, addigra mär vagy mindenki alszik, vagy mär teljesen mäsrol kommentelnek. :-)
Boldog szülinapot HA! (És mi van amugy a megigért történeteddel??? :-) )

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 20:52:36

@tableno: Ne is mondd! Nälunk most vendég van Braziliäbol... és hät ahogy itt mondjäk: Mäs orszäg, mäs szokäsok...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 20:57:38

Na szóval...

Kiirom ide a vasárnapi találkozó helyszínét.
Holnap este le kéne foglalni annyi helyet ahányan leszünk.
Majd jelentkezzen valaki aki vállalja.
Ezen az email címen lehet jelentkezni.
janoshorvath64@yahoo.com

Délután 3órakor lenne itt:
www.thegreenmansoho.co.uk/

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 20:58:25

Miközben itt trécselek, a fészen is lógok. (meg mosogatok, főzök, gyereket-férjet informálok, vendéget engedek be/ki, teregetés már kész = valami munka-szerűség is jelen volt/van :)) )

A hírfolyamban most ajánlgatta nekem a fész (mint esetleg lájkolható-követhető oldal) eme felhasználót, ill. konkrét posztját.

Tehát: A Relax Kuckó Természetgyógyászat friss-ropogós ajánlata:

Játék a "továbbiak" ikon után, a szöveg alján (érdemes kattintani)!
Szeretnéd te is egészségesnek tudni a gyermekeidet,
családtagjaidat, barátaidat - mindezt gyógyszerek nélkül, természetes módon?!
Akkor jelentkezz gyorsan az utolsó - a szeptember 1-jei áremelkedések és változások előtti - frissítő talpmasszázs tanfolyamunkra!

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetjük augusztus 29-ei kezdéssel kiscsoportos frissítő talpmasszázs tanfolyamunkat!
Tanuld meg profi oktatónktól, exkluzív környezetben ezt a nagyszerű szakmát!
A tanfolyam részleteit az alábbi linkre kattintva tekinthetitek meg:
relax-kucko.hu/csoportos-talpmasszazs-tanfolyam-budapest-ii-keruleteben
Amire nagyon figyelni kell:
A tanfolyamra jelentkezés akkor válik érvényessé, ha a Hallgató befizette a helyfoglalási díjat! Emiatt is célszerű minél hamarabb utalni, vagy személyesen - előre egyeztetett időpontban - befizetni!

És a játék!
Azok közül a játékosaink közül, akik a fényképet megosztják és lájkolják is egyúttal 2 főnek 1-1 alkalom talpdiagnosztikát sorsolunk ki 11.990,- Ft értékben!*
* csak azok vesznek részt a sorsoláson, akik mindkettőt megteszik!
A játék augusztus 29-ig tart, sorsolás augusztus 30-én!

1742 kedvelőjük van, plusz a "csak úgy" náluk tájékozódók.
Talpmasszázs is kell a helyes gyerekneveléshez. Tanfolyammal-egyébbel.
Természetesen.

2013.08.16. 21:05:36

@diggerdriver: nekunk az nagyon kiesik a vasarnapi tartozkodasunkbol, de jo szorakozast es kuldjetek majd a HAnak el a photot, hogy majd tegye ki

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 21:18:09

@diggerdriver:
álcázásról nem megfeledkezni!
Símaszk, álcaháló, arcfestés (oroszlános, vagy sima alapozó+pirosító+rúzs+szempillaspirál), valami.
Fő az óvatosság!!
:))

(képet ha kérhetnénk....)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 21:19:50

@macamuca:
Sok mindent nem kell álcázni alapból olyan vagyok mint az avatarod:))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 21:21:03

@macamuca:
Ha viszont Te olyan vagy mint az én avatarom akkor én is kérek fényképet:)))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 21:27:24

@macamuca:
Ezeken mindig elámulok :)
Vajon olyan tanfolyamok nincsenek, amiken azt oktatják, hogy hogyan okozzunk felejthetetlen, világra szóló orgazmust feleségünknek / férjünknek?

Talpmasszázs... muhaha! Mert pont arra van igény :)
Esetleg egy "Hogyan legyünk jó társalkodónők?" :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 21:29:31

@diggerdriver:
Igyál egyet nekem is... én is szívesen elmennék, de nekem is kiesik :(
De jövőre, ha lesz megint 4 hetes szünet a cégnél, mindenképpen jó lenne megülni a 3 éves születésnapot :)

BTBTBT 2013.08.16. 21:36:09

@bpetya75:
Hogy ez provokáció volt? :)

@rezsoatya:
A Budapest/Bukarestre mondtam, hogy keverés, nem az "overseas"-re.
Kell neked Németországban ilyen huncutságokra költeni a pénzt. :)
Még nem futottam össze olyan tudatlannal hivatalos helyen, ahol megkérdezték volna, hogy Mo. Európában van-e. De ha kérdezed, akkor te már biztosan.
eBay-en PayPal-lel kell fizetni, ami rögtön átváltja fontra a dollár/euró kombót, szállítási költséggel, és nincsen semmi extra díj, amivel levesznek.

@Kovermadar:
Nem "már", hanem hosszú évek óta "magyars"-ként van az idióta tankönyvekben, és ha a gyerekben benne ragad, terjeszti ezt a hülyeséget egész életében - merthogy ő ezt tanulta kicsiként.

A törökök "madzsar"-nak hívnak minket, ami érthető, mert a nyelvükön így ejtik ki. Na de az angolok?
Volt egy jó fej kebabos srác, az is csak egyszer jegyezte meg, nem sértőn.

@diggerdriver:
Szóval akkor mégis Soho? Pedig téged a minap felettébb eltanácsoltak tőle. :DDD

andaluzkutya 2013.08.16. 21:42:52

@macamuca: Lehet, hogy tényleg a munkám vagytok, mert többnyire csak munkaidőben írok, mivel a szabadidőm szent és az a családé. Most is csak azért írok, mert megindított a hozzászólásod:)
Amúgy nem tegnap segélykiáltottál, hanem tegnapelőtt, egész pontosan 19:40:29-kor, amikor én ugye családozok.
Remélem azóta visszatért a remény, a megfelelő helyre és már érted is, hogy mit miért teszel, vagy nem.
Remélem segítettem:)

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 21:44:46

@diggerdriver:

Van némi hasonlatosság: darabszám, méret, forma stimmt.
Arcra meg.... hát..... izé.... hmmm... egyedi vagyok, maradjunk ennyiben :D :D
Vagyis egymás avatarjainak a nézegetése a megoldás.
:)))))))))))

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 21:47:21

@andaluzkutya:
Köszönöm, doktor úr :))))
(és igen, tegnapelőtt segélykiáltottam :D )

Határozottan jobb.
Vagy valami.
Jó az, ha van szakszerű segítség!!
:))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 21:56:08

@Barátusz:
Valaki most már fejtse ki, hogy mi volt ez a Soho vs digger történet :)

A magyars dolog vajon honnan ered? Van, amikor X iskolában magyars, Y-ban viszont Hungarian? Vagy hogy?

BTBTBT 2013.08.16. 22:02:31

@Whave:
The Wire, bizony:

- Here's a letter though.
- A letter? What language?
- Who knows? Same backwards-ass writing, though.
- That's like Russian or something. I'm telling you.
- Can't figure the name or the address, but the stamp says "Magyar" on it.
- Where's Magyar?

@Kovermadar:
Lást a "The wire"-részletet fentebb.

A napokban, Digger posztjában egy nagyokos megjegyezte, hogy olyan nincs, hogy egy markolókezelő múzeumba meg a Sohoba jár. Onnan.

A "magyars" már legalább évtizede megy, ha nem régebb óta, és az ismeretterjesztő - tehát nem tan - könyvekben az van, hogy mi "Hungarians" vagyunk, de mi magunkat "magyars"-nak hívjuk. :Kész röhej! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 22:08:40

@Barátusz:
Értem :)
Érdekes, ezek szerint a svédekkel csak rokon nép vagyunk, mert ők "Swedish"-ek, dacára annak, hogy svenskar-oknak hívják magukat. :)
Mondjuk, ha az angol iskolában is azt tanítanák, hogy ők svenskar... vagy nem jól értem? :)

Amarante 2013.08.16. 22:09:04

@diggerdriver:

:(((((

Ez nekem most hirtelen jott.Ha hamarabb tudok rola .....
Na majd a kovetkezo korben!!:)))

reszint vendegeim vannak,reszint meg kell szerveznem a csaladot es harmadszorra:a szallasomat Londonban,mert en egy videki nember vagyok:)

BTBTBT 2013.08.16. 22:10:27

@Kovermadar:
Egy maffiózó? A "The usual suspects"-ben (ha jól emlékszem, "Közönséges bűnözők" volt a magyar címe) Keyser Söze a magyar maffia feje, és egyik életben maradt áldozata magyarul nyöszög a kórházi ágyban, mikozben a többiek ott morfondíroznak körülötte, hogy mi a fenét is gagyog. :)
És van még vagy tucatnyi magyar utalás ismert filmekben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 22:23:01

@Barátusz:
Ezt mondom én is :) híresebbek a magyarok, mint az olaszok :)
A Keresztapa is szerintem Don Kovács volt eredetileg, de a Corleone jobban hangzott :)

andaluzkutya 2013.08.16. 22:23:12

@macamuca: Nincs mit. Ahol tudok, segítek. Gyorsan, szakszerűen:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 22:23:50

De jó hogy nincs faszbukom.

"Facebook.

Csatlakoztam az "Eddig nem szexelt kecskével nevű csoporthoz" mert jó poénnak tűnt, de most már nem merek kilépni....... "

bpetya75 2013.08.16. 22:25:51

@macamuca:

Nem olyan vészes dolog ez. A nőből anya lesz, a férfiból meg apa. Több-kevesebb sikerrel. Nem kell túlspilázni ;-)

@Kovermadar: @Amarante:

Közel ennyire találó leírást nem találtam máshol, szerintem is nagyon pontos.

@Barátusz:

Csak úgy lájtosan. Gondoltam bedobom, hátha lesz belőle egy kis beszélgetés.

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 22:29:44

@Kovermadar:
és vannak a finnek (valami rokonságot velük is emlegettek egy időben...), aki suomi-ul beszélnek....
:)))

Amarante 2013.08.16. 22:31:09

@bpetya75:

Tenyleg nagyon talalo volt:))))

Azert tegyuk hozza,hogy vannak udito kivetelek is:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 22:33:37

@Amarante:
Jah. Nekem pl. különböző méretű és formájú üres dobozaim vannak :)

@macamuca:
Hátbizony!

Amarante 2013.08.16. 22:35:34

@Kovermadar:

Nekem is van egy picike ures dobozom,csak a korulmenyek miatt ritkan tudom elovenni:))))De amikor sikerul,azt nagyon elvezem:))))

BTBTBT 2013.08.16. 22:36:10

@diggerdriver:
Más is jelentkezett már?

A "Felpezsdül a szexuális életem - megbasz az unalom"-oldalhoz is csatlakoztál már FB-on? :)))

@bpetya75:
A nothing-box sokkal jobb volt. :)

@Kovermadar:
A 90-es években volt egy hullám, amikor regényekben és filmekben is emlegettél vagy a magyarokat, vagy Budapestet. Utóbbit az "Avengers - Assemble"-ben is.

bpetya75 2013.08.16. 22:44:11

Csatlakozom DD kollégához, tényleg kiváló hangulatú lett ez a szülinapi poszt. Jól esett. De most már hív az ágyikó.

Ja, képzeljétek, jövő nyáron repülünk családostul Helsinkibe, lagziba. Alig várom már! Finnország is érdekel, de az talán még jobban, hogy a csajok hogy fognak reagálni a környezetre :-D

Világpolgár2012 2013.08.16. 22:45:19

@diggerdriver:
Októberig én se leszek rendszeresen Londonban, de utána a következő körben szívesen részt vennék. Jó bulit, ha sikerül összehoznotok!

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 22:46:50

@diggerdriver:
:)))))

(egy netes oldalon összejött egy kommentelő-társaság, kb 8-10 fő, jól elvoltunk. Volták e-mail váltások is, ha nem akartunk a kommentek között kérdezni-válaszolni.
Aztán megszűnt az oldal, és egyikünk a fészen csinyákolt egy rejtett csoportot, miattuk regeltem be. Hónapokig sikerült titokban tartanom, aztán lebuktam: lányom meglátott, amint ott írkáltam-beszélgettem...
:)))))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 22:47:39

@Barátusz: ne izgulj, lesz ott mas is!
Amugy diggerdriver egy buzibart nezett ki a Sohoban... :-))))))

BTBTBT 2013.08.16. 22:49:55

@rezsoatya:
Szóval akkor a pub weboldalán lévő képek alapján nemcsak cicafiúk lesznek, hanem jó néhány leszbi is. :)))

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 22:51:10

Én is csatlakozom petyaatyához: jó volt ez a mai poszt (is!!), de már én is kezdek laposan pillogni.
Jóccakát!

ps: a következő szülinapi bulinál már tán én is Londonországot boldogítom... ezesetben csatlakozom majd a bulihoz!
(azért a mostaniról meséljetek majd!)
:))

2013.08.16. 22:52:06

@diggerdriver: Jo kezdemenyezes, szivesen csatlakoznek de sajnos vasarnap pont egesz napos csaladi programunk van. Ha esetleg atteszitek jovo vasarnapra vagy hetkoznap valamelyik estere, szoljatok lecci. Soho pont jo nekem.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 22:52:18

@Határátkelő: Szia HA! Anno jelentkeztem, h én is szeretnék bekerülni a kivältsägosok közé (aka premium kommentelö)... vagy csak azok "kerülhetnek be", aki minden nap / megfelelö mennyiségben irnak? :-)

Világpolgár2012 2013.08.16. 22:54:02

A blog nekem is napi olvasnivalóm lett egy pár héttel az indulás után, miután ketten is megkerestek otthonról, hogy szeretnének kijönni és a segítségemet kérték. Arra persze soha nem gondoltam, hogy ennyien fogják látogatni az oldalt és gratulálok, amit elértél és további kitartást kívánok a szerkesztéshez! Sajnos én is általában csak késő este (vagy korán reggel) olvasom, amikor már nincsenek itt sokan, pedig tényleg szuper beszélgetések szoktak kialakulni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 22:55:34

@Amarante: Wow! Ez aztän a gyorsasäg! :-) HA is dolgozik szombaton? :-)

Világpolgár2012 2013.08.16. 23:00:06

@tilmir:
Biarritz környéke vagy Porto Montenegro a legesélyesebb egyenlőre, de messze van még a nagykorúság!

Amarante 2013.08.16. 23:00:19

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

:))))Ha mar jelezted,amikor kellett,akkor mar persze,hogy itt vagy:))))

andaluzkutya 2013.08.16. 23:03:04

@Amarante: Ez nem feltétlenül igaz. Én jeleztem, aztán megint kellett jeleznem, mert el lettem felejtve. Ez komoly lelki sérüléseket okozott nálam, még egy pszichológust is fel kellett keresnem emiatt, de most már újra tudok nevetni dolgokon:)

BTBTBT 2013.08.16. 23:03:31

@diggerdriver:
Mire igen?
Hogy más is jelentkezett, vagy hogy csatlakoztál a FB-oldalhoz?

Count me in.
Azt láttam, hogy napközben ki mondta le, de ki jön? Atyán kívül?

Egyébként ha metróval jössz, a Northern le lesz zárva Golders Green-től délre. Vagy az ezerszer elátkozott buszon rázódsz majd?

Amarante 2013.08.16. 23:05:03

@andaluzkutya:

Ne is mondd!Szornyu lehetett!!!es mit mondott a szaki;lesznek maradando lelki problemaid vagy kihevered teljesen?:))))))))

2013.08.16. 23:08:02

@andaluzkutya: direkt kertem a felveteledet a Klubba, mig nyaraltal. Neked is kertem tagsagit es a blog masik orvosanak is.
Holnaptol meg mi nyaralunk!

BTBTBT 2013.08.16. 23:08:13

@andaluzkutya:
Tényleg! Hogy mondják azt norvégül, amit angolul már tudunk: "Do you want to talk about it?"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 23:08:28

@Barátusz: Én a faszbukra? A kecskét anélkül is meg tudom dugni hogy belépnék.
Ilyenkor vannak pótlóbuszok.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.08.16. 23:21:59

Én is gratulálok, és boldog születésnapot kivánok! :) Szinte a kezdetektől olvasom a blogot, pár posztot én is irtam még az origos időkben. Szinte hihetetlen - de egy nagyon kedves barátot pont a blognak köszönhetően találtam itt Kaliforniában:) Azt hiszem, hogy többen elmondhatjuk, kialakult egy virtuális baráti közösség, és köszönhetően a mostani új szabályoknak, a kulturált társalgást is élvezni tudjuk. Le a kalappal HA előtt, a sok energia és kitartás szerintem meghozta az eredményét. Csak igy tovább! :)

Határátkelő 2013.08.16. 23:22:45

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nem, nem, nincs kötelező komment penzum :-) még... :-)

andaluzkutya 2013.08.16. 23:24:33

@Amarante: Lelki problémái annak lehetnek, akinek van lelke. A pszichiátereknek, így nekem is, olyan nincs, különben nem tudnák csinálni azt, amit csinálnának, mert pillanatok alatt belerokkannának.

@diggerdriver: Én nem beszélek. Csak hallgatok. Úgy, hogy megértsd:)

@charlieharper: tudom, de én is írtam egy sort a szabadságom alatt, hogy kérem. Érdekes, hogy pont aznap néztem meg, mi zajlik itt, egyébként három hétig ezen kívül a blog felé se néztem. Viszont ma meg lettem említve, ezen elérzékenyültem egy kicsit, már amennyire lélek nélkül ez lehetséges:)

@Barátusz: "Vil du snakke om det" (ejtsd: Vil dü sznákke om de?") vagy "Har du lyst til å snakke om det" (Hár dü lüszt til ó sznákke om det?)

Amarante 2013.08.16. 23:24:38

@Határátkelő:

Ha meg lenne,akkor az en idonkenti grafomaniam kiegyensulyozza a ritkaban kommentelok jelenletet:)))))))))

Amarante 2013.08.16. 23:26:46

@andaluzkutya:

Mindjart gondoltam en ezt rolad!Foleg,amikor a csaladodat emlited,latszik lelketlenseged:)))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:27:27

@Babette_: @tableno: @tilmir: Emlékeztek még hogyne, persze igazad van kommentelönkre? Aki aztän hirtelen nem tudott mär belépni a nevével, és lett belöle Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent ? :-)
Mert, ha nem, akkor ajänlom figyelmetekbe... kisérteties hasonlosäg van köztük és Sexual Harassment Panda kommentjei között... :-)

2013.08.16. 23:27:43

@diggerdriver: 'Azért mert a SOHO tele van kurvákkal és én családos ember vagyok.
Söt múzeumba se járhatok mert diggerdriver vagyok.'

??? Az illeto nyilvan nem jart meg Londonban; Soho csak egy varosresz, en egy idoben minden nap atmentem rajta munkaba menet es kb. egy kurvat lattam az egesz ido alatt, azt is egy emeleti ablakban. A muzeummal kapcsolatos megjegyzest meg vegkepp nem ertem.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:30:08

@Amarante: Ja, csak az elsö hsz megjelenése nem azonnal történt, ezért gondoltam, h megkérdezem mär, hätha elfeledett. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.16. 23:33:06

@Mirjam2:
Persze én is tudom mi a Soho.
De azt mondta hogy furcsa hogy családos emberként oda járok mert ott kurvák vannak.
Meg az is furcsa hogy múzeumba járok.
Most mit lehet erre mondani?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:33:37

@Határátkelő: Pedig ärulhatnäd csomagban is. :-)
Ha napi 20=> hsz van, akkor azonnal megjelenik, ha csak 10=> akkor 10p värakozäs, ha kevesbb, mint napi 10, akkor 20p stb... win-win szitu... :-)

BTBTBT 2013.08.16. 23:34:02

@andaluzkutya:
Majd gyakorlom a kiejtést, ha kedvem támad pszichológust játszani. Bár a "Do you want to talk about it?"-et felénk jobban megértik. :)

@Mirjam2:
Próbálj arra járni estefelé vagy éjjel. Egyből többen lesznek a kurva nénik.

Aki leoltotta diggert a saját posztjánál, azt mondta, hogy ő nem hiszi el, hogy egy markológépkezelő múzeumba jár, és családos emberként a Soho-ba.

abaya-oman 2013.08.16. 23:34:40

Boldog születésnapot! Ugy tunik en leszek az utolsó a jokivansagommal. Nagyon jo a blog, sokat tanultam más országokról.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:35:27

@diggerdriver: Én ezt gyorsan egybeolvastam... és elgondolkoztam, h milyen az, amikor nem kell ahhoz faszbuk, h megdugj egy kecskét, mert ilyenkor (ilyen esetre) vannak a potlobuszok...

Amarante 2013.08.16. 23:37:29

@diggerdriver:

Na hallod!Jart erre olyan diplomas,akirol en sem hittem el,hogy az,de meg azt sem hogy no:)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.16. 23:37:33

@andaluzkutya:
Vicces, hogy mennyire hasonlít a svéd és a norvég :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 23:37:49

@Határátkelő: ugye vasarnap jossz?
A gyertyat neked kell elfujni a tortan! Elsosorban tied az erdem!

andaluzkutya 2013.08.16. 23:44:15

@Kovermadar: Írásban kevésbé, a dán sokkal jobban hasonlít a norvégra (vagy fordítva). Volt egy svéd betegem, amikor beszélt, azt hittem, hogy norvégul beszél olasz akcentussal. A legjobb mondjuk egy finn beteg volt, aki elvileg norvégul beszélt finn hangsúlyozással, ezt írásban nem lehet visszaadni, de egy élmény volt:)
De mint írtam, írásban kb. 50%-ban értem meg a svédet és 90 %-ban a dánt, szóban kb. 80%-ban értem a svédet és 40%-ban a dánt. A norvégot sehogy se értem:)

BTBTBT 2013.08.16. 23:47:06

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Biztosan fáradsz már. Mondjuk elég rázós lehet buszon kecskét dugni. :)

@rezsoatya:
Mintha azt írta volna, hogy csak lélekben lesz ott.
Torta is lesz?

@andaluzkutya:
És ha nem érted a norvégot, akkor hogyan állítod fel a kórismét, illetve hogyan javasolsz gyógymódot a páciensednek? :)))

BTBTBT 2013.08.16. 23:47:45

@diggerdriver:
Beszervezed az összeset, aki eddig az avatarod volt? :)

puhacica 2013.08.16. 23:50:04

boldog szülinapot! egy élmény volt ma titeket olvasni!

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 23:50:16

@Barátusz: meee?! Milyen mar a szuletesnap torta nelkul? Perszehogy!

2013.08.16. 23:50:22

@diggerdriver: Erre tenyleg nincs mit mondani, talan azt kiveve hogy az illetonek nem kene idejarnia erre a blogra :) Lathatolag nem neki valo.

rezsoatya (törölt) 2013.08.16. 23:52:18

@Barátusz: ha a busz razkodasanak az amplitudoja kiegyenliti a kecske ugralasanak amplitudojat, akkor nincs baj!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.16. 23:53:26

@Barátusz: Még van 5oräm hätra, ugyhogy friss vagyok és fiatalos. :-)
Abban viszont igazad van, h räzos lehet buszon kecskét dugni...föleg magyar utakon :-)

Amarante 2013.08.16. 23:54:12

@rezsoatya:

:))))))

Ime egy tudomanyos elme:))))

andaluzkutya 2013.08.16. 23:55:00

@Barátusz: Az egy vicckísérlet volt, értem a norvégot, nagyjából, főleg ami a szakmai nyelvet illeti. De az elején érdekes volt, hogy mennyire keveset kell érteni ahhoz, hogy pontos kórismét állítson fel az ember az egyéb jelekből.

2013.08.16. 23:56:42

@Barátusz: 'hogy egy markológépkezelő múzeumba jár'

No comment... Erre nincs mit mondani. Kicsit meglepo hogy a 20. szazadban meg egyaltalan eszebe jut valakinek ilyen baromsag.

Egyebkent sokszor voltam ejjel a Sohoban, nincsenek ott 'nyilvanosan' kurvak. Teljesen mas mint pl. Amszterdamnak vagy mas nagyvarosoknak azok a reszei ahol kurvak vannak. Nyugodtan vegig lehet a Sohon menni csaladostul ejjel, semmit nem fogsz latni, max. nehany transzvesztitat. (Bar egesz veletlenul ma egy 9 eves gyerekkel mentem vegig az Oxford Street-en es a szexbolt elott megallt es megkerdezte mit abrazolnak a kepek a kirakatban; kisse kellemetlen fel perc volt, de gyorsan elrangattam).

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.16. 23:58:25

@Kovermadar: Olyan is van. Dán sorozat, valamelyik műholdason. :)))

BTBTBT 2013.08.17. 00:00:46

@rezsoatya:
De hát miért kell tudománnyal lelohasztani a szenvedélyt? :)

Te hozod a tortát? Biciklivel?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Őőőő..., mire van még 5 órát hátra? Dolgozol?

Nem kellenek ahhoz magyar utak, a busz rázkódik anélkül is, és a kecske sem biztos, hogy egyből hagyná magát. :)

@andaluzkutya:
Pedig elképzeltem egy pszichológust (nem téged) nyelvi korláttal, ül a székén, hallgatja a pácienst, időnként bólogat, ühümözget, a beszélő pedig még jobban megnyílik, mert azt hiszi, hogy mennyire figyelnek rá. :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.17. 00:03:17

@Barátusz: tudod, a tudatossag! Ma mar volt szo rola!

BTBTBT 2013.08.17. 00:06:35

@Mirjam2:
Az Oxford Street felől nem igazán fogsz látni sokat.
Ha a Leicester Square felől, az Aberdeen étteremtől mész a Piccadilly felé késő délután, és elnézel jobbra, az O. S. irányába lévő kis utcák felé, ott álldogálnak a csajok az ajtókban, de nem járkálnak fel-alá az utcán.

Egyszer volt egy haverom, nagyszájú az istenadta, bizonygatta hogy ő elmegy kurvázni a Soho-ba. Hiszem, ha látom, mondtam, és együtt felkerekedtünk - de csak Leicester Square felől nézelődés lett a dologból. :)

Jó nagy képekkel hirdeti a nőiességet az az O.S.-i szexbolt a sarkon, már ha te is a Tottenham Court Road felőlire gondoltál.

Amarante 2013.08.17. 00:06:53

@Barátusz:

Igenyessel mi van?Nyaral vagy kilepett innen?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:06:53

@Mirjam2:
Itt a gond a mai világgal... naponta 5* leadják, hogy felrobbantottak 40 embert egy buszon; de a dugás tabu :)

Nem lehet, hogy inkább a szexet kellene naponta 5* leadni és az értelmetlen erőszakot elrejteni? Talán kevesebb lenne az erőszak és többen élveznék az életet...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:07:43

@Amarante:
Kilépett. Nem tetszett neki ez a cenzúrázott világ :)
Pedig őt is kedveltem :(

BTBTBT 2013.08.17. 00:10:23

@rezsoatya:
Amplitúdó, mi, fizikuskám? :)

@Amarante:
Kilépett. Nem tetszett neki a rendszer. Mindezt azután, hogy a másik rendszerellenzővel, az ámerikáival összeszólalkoztak egy másik blogban, és itt sértegették egymást.

Amarante 2013.08.17. 00:11:17

@Kovermadar:

Nem erzem ugy hogy barki cenzurazna!
Annak meg kifejezetten orulok,hogy nem kell ocsmanyul fogalmazott hulyesegeket latnom!
Szerintem a velemeny kinyilvanitasa nem kellene egyenes aranyban alljon a tragarsaggal es a hulyeseggel.Nem feltetlen annak van igaza,aki hangosabban ordit:)))

BTBTBT 2013.08.17. 00:11:28

@Kovermadar:
"inkább a szexet kellene naponta 5* leadni"
Miért? Felétek nem jön be elég internetes pornó? :)))

Amarante 2013.08.17. 00:12:54

@Barátusz:

Hagyma mar mashol csipi az emberek szemet??!!!
En meg azt hittem,hogy Eger korul turnezik Maryvel es pont azt dumalja ra,hogy ez mind-mind Europa:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:13:21

@Barátusz:
Gyerekek :)

@nezzazegfele:
Az kellene még! Egy dán sorozat társalkodónőkről. Napi 43 percben nézheted, ahogy végtelen kimértséggel megbeszélik az időjárást és a végén nagyon udvariasan egyetértenek benne :)

andaluzkutya 2013.08.17. 00:13:41

@Barátusz: Nekem még az utolsó magyarországi főnököm mondta, hogy jól tudok hallgatni. Ez ugye nem feltételezi, hogy értem is, hogy mit mondanak:) Amúgy alighanem azért megy ez jól, mert tényleg érdekel, hogy mit mond a másik, akivel éppen beszélgetek. Ühümözni én is szoktam, bátorítom a beszélgetőpartnert, hogy folytassa, itt vagyok, hallgatok:)

@Kovermadar: Ezt én se értem. Pl. az USA-ban az oké, hogy egy filmben rommá lőnek komplett városokat, de ha kivillan egy mellbimbó, akkor országos botrány van...

2013.08.17. 00:16:23

@Barátusz: Ooo... Most mennem kell ugyhogy nincs idom kifinomultnak lenni, roviden: az Oxford Street-en levo nagy szexbolt (Harmony?) ajtajan jelenleg van egy oriasi poszter amin vibratorok lathatoak kinagyitva. Ez nekem sem tunt fel, de a 9 eves kisfiunak azonnal :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:19:22

@Barátusz:
Nem erről van szó, csak vicces, hogy még mindig tabu a szex... mikor ártalmatlan és teljesen alap.
De a feldarabolta, leszúrta, elégette, felrobbantotta, 20 évig fogvatartott az belefér, attól nem fintorog senki.

Nekem mindegy, csak álszentnek tartom a dolgot.

2013.08.17. 00:20:22

@Barátusz: Ja az igaz hogy az ajtoban allnak a lanyok, de semmi olyan hangulat nincs mint pl. Amszterdamban ahol ugye meztelenul allnak, meg mas nagyvarosokban ahol voltam ilyen negyedekben es a prostitualtak agressziven probalnak kuncsaftokat felszedni az utcan, mindenki felmeztelenul van, bedrogozva stb. Soho bizonyara ilyen volt valamikor, de jelenleg nem.

BTBTBT 2013.08.17. 00:20:31

@Amarante:
Az én szememet nem igazán csípte, de lehet, hogy most másokat boldogít. Meg a Marit is.

Nekem feltűnt, hogy eléggé limitált lett a hozzászólók köre.

@andaluzkutya:
Az USA kulturája fegyvereken alapul (lásd: gyarmatosítás), tehát ez minden mennyiségben elviselhető, de a tetejébe nagyon prűdek, ha nyilvánosan kivillan egy cici.
Biztosan lehidalnának, ha látnák, ahogy felénk egy feka nő előkapja a mellét az internet-kávézóban, nekiáll szoptatni a babáját, és tojik arra, hogy mások megrökönyödve merednek rá.

Hogy tudsz éber és érdeklődő maradni a munkanapod végén is? Azért álmosító lehet a duruzsolásukat hallgatni, nem?

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:20:36

@diggerdriver: :))))

@andaluzkutya: A titkosügynökök is hallgatással keresik a kenyerüket.

@puhacica: Egy ujjal átfogott motringnak néztem az avatarodat. Itt az ősz. Vagy csak digger hatott így rám az angol klímájával... Ki tudja. :)))

@Mirjam2: ...és, mit ábrázoltak? :)

-------------------

@Határátkelő:

Örülök, hogy belekezdtél két éve a blogba. Nagyon sok ötletet adott a kezdetektől, és nemrég újraolvastam szinte minden bejegyzést. Már jegyzetelve.

Külön tetszik, mert tele van élettörténetekkel - ami a szívem csücske.
Minden jó és minden rossz példából rengeteget lehet tanulni.

16 év múlva hol szeretnék lenni?

Amikor délután belegondoltam a kérdésedbe, eszembe jutott, hogy pont 16 év, és kirepülnek a gyerekek.
Szabadidőm tömkelegével rendelkezhetek. Akkor pedig szeretnék bejárni minden arborétumot és gyűjteményes kertet a kontinensen, és könyvet írni róluk.
A majdani gépem, amin írok anno, egy hatalmas kertben fog állni, körben gyönyörű kert, az ország - nos, ez kérdéses még.
De meleg lesz, és azt sem bánom, ha sivatag közepén, vagy egy őserdő mélyén.

Csak a net... Lehet, hogy majd Kövérmadárékkal szövetkezünk és kókuszdió-hálózatot készítünk a férjemmel, és a benszülött törzseket tanítjuk az informatika és a kertészkedés rejtelmeire...
:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:21:41

@andaluzkutya:
Fura egy világban élünk, de éljen a hedonizmus, az még soha, senkinek sem fájt! :)

2013.08.17. 00:26:19

@Kovermadar: Nekunk ma kijutott a szexbol is meg az eroszakbol is :). Probalok bekesen eljutni a metroig a gyerekkel, erre eloszor szexbolt, aztan par meterrel lejjebb ket fiatal pasi pont mellettunk dontotte el hogy jo kis pentek esti verekedest kezdemenyez. Angol modra minden atmenet nelkul brutalisan verni kezdtek egymast, gyerek persze kimeredt szemekkel bamul, alig tudtam elhurcolni. Mozgalmas este...

BTBTBT 2013.08.17. 00:27:05

@Kovermadar:
Nem önmagában a szex tabu, hanem a nyilvános ábrázolása.
De most komolyan: Érdekelne téged, hogy a középkorú szomszédod hogyan hatol bele a feleségébe, illetve hogyan élveznek el? Nem hiszem. Engem sem.

Valakiknek az álszentség ad kenyeret.

@Mirjam2:
Ja, akkor már lecserélték a fekete cuccban feszítő dögös csajszit, mióta június végén arrafelé jártam. :)

Egy olyan hosszúkás valami simán feltűnik egy fiúnak. Képről is. :)

Persze, nem durván nyomják a lányok, nem is rámenősen - legalábbis ahogyan nem túl közelről láttuk. Meg nem is Rákóczi tér, ahol ha leszálltam a villamosról, hogy bemenjek az OTP-be, már jött is a krinolincombú, piától felpuffadt arcú, és - ezt elrejtendő - agyonsminkelt nőci, hogy "Helló, jössz egy menetre?"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:27:36

@Mirjam2:
Ezt ki mondta neked? Ugyan már kicsit több mint egy éve voltunk Amsterdamban, de egyetlen embert sem láttunk meztelenül. Sem férfit, sem nőt...

Thaiföldön láttunk "erőszakos" "masszőröket", de ők tiszteletben tartották azt, ha valaki nem volt egyedül, nem próbálkoztak.

@Barátusz:
A kultura is a szexen alapul... szex nélkül nincs ember, ember nélkül nincs kultura. Félremagyarázták ott a dolgokat, de nagyon :)

Úgy marad a nap végére is érdeklődés benne, hogy ha hasonló a rendszer a svédhez, akkor naponta jó, ha 5-6 beteget lát. A többi időben meg kiheveri őket és kávézik :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:27:37

@Barátusz: Volt egy film, kétféle címmel is futott. Kanapé New York-ban. A páciens átvette a sárga házba szállított doktornője betegeit. Volt kavarodás... :D

@Kovermadar: Abban a sorozatban mindenféle játékszereket mutattak be, próbáltattak ki a párokkal.
Egyre konkrétan emlékszem, amikor önmegtartóztatást kértek tőlük, elég vad körülmények között. Többen bűnbe estek. A tanító néni meg sokat sejtető vigyorral beszéltette őket, egy ostorszerűséggel a kezében.

@Mirjam2: :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:30:47

@Mirjam2: Na, ez az, amit egy szülő sem szeretne esti mese helyett a gyereknek. Jó, hogy vele voltál, könnyebb feldolgoznia, mintha csak a barátaival látna hasonlót.

@Kovermadar: A supervisio sem egy rossz találmány ilyen problémára.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:32:05

@Barátusz:
Nem érdekel... de ha jólesik neki az utcán (mondjuk éjjel egy parkban / tengerparton), akkor csinálja.
Az sem érdekel, hogy kinek, mi a vallása, mégis muszáj néznem a lepedős muszlimokat.
Meg az erőszakot a TVben... vagy a reklámokat.

Csomó minden van, amit tolnak bele az ember arcába, közben a legalapabb dolog még mindig tabu és takargatni kell.

BTBTBT 2013.08.17. 00:34:00

@Kovermadar:
Az USA kultúrája nem. Az a hódításon, fegyvereken, önmaguk megvédésén az ellennel szemben.
Nem hiszem, hogy a szex lenne a kultúra alapja, de jelentős mértékben gazdagítja azt. Szex nélkül valóban nincs ember, de attól, hogy az ember szexel (vágykielégításre célzok, nem szaporodásra), attól még nem születik kultúra, különösen akkor nem, ha valaki ösztönlényként funkcionál. Vagy csak szimplán nem kreatív. Mindkettőből van milliárd.

De majd kutya kolléga kijavít tudományos szemszögből.

@nezzazegfele:
Érdekes - esetleg humoros - helyzetek lehettek. Mi az a "sárga ház"?

andaluzkutya 2013.08.17. 00:35:59

@Barátusz: Olvastam egyszer egy tanulmány, még régebben, amiben az állt, hogy az USA-ban a gyerekek kb. 50%-a nem a férjtől származik, így különösen vicces ez a hozzáállás...
Amúgy mivel értem, hogy a betegek mit mondanak, így nem duruzsolásnak hatnak, hanem új információnak, ami izgalmas és éberen tart. A feleségem szerint én vagyok a legkíváncsibb ember a Földön... Szerintem még nem találkozott elég emberrel:)

@nezzazegfele: de itt kimaradt egy le- szócska:)

No, most már lassan én is megyek aludni, csak a születésnap miatt vagyok ilyen sokáig itt, én is élveztem:)

BTBTBT 2013.08.17. 00:38:07

@Kovermadar:
Ne dugjon az utcán. Nem vagyok rá kíváncsi. Más sem. Dugjon otthon.
Tudod te, milyen hideg van éjjel egy parkban? :)

Nem láttál még elég horrot a tévében? Azt akarod, hogy fellebbentsék magukról a muszlimok a lepleket? :D
Egyébként nem muszáj nézned őket. Ők nem fognak elmenni, de neked megvan a választási lehetőséged, hogy ha annyira nem bírod őket, elköltözöl tőlük mentes környékre.

Értem az utolsó mondatod lényegét, de ez olyasmi, amin nem tudunk változtatni.

Amarante 2013.08.17. 00:42:07

@Barátusz:

Azt hiszem,hogy a szex nem tabu,hanem inkabb egyik legintimebb cselekedetunk.Meg ha esetleg batoritanak is szerinten nagyon keves ember elne vele.a nyilvanossag sokat elvenne a tortenesek varazsabol,hiszen az emberek inkabb szeretkezni szeretnek,mint szexelni:)....szerintem

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:42:45

@Barátusz:
Annyiban változtathatunk rajta, hogy minél nyíltabban elmondjuk a gyerekeinknek, hogy ez nem az ördögtől való dolog, hanem a világ legjobb dolga. Hogy ne félve vágjon bele, hanem valami jó dolog megtapasztalásaként.

Inkább ezt csinálják kedvükre, nyakló nélkül, mint bagózzanak, igyanak, verekedjenek vagy millió más marhaságot. Persze fogamzásgátlással :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.17. 00:44:37

Azt hiszem elvonulok :)
Jó éjt mindenkinek!

BTBTBT 2013.08.17. 00:44:48

@andaluzkutya:
Éppen azért, mert a nők nagy része nem vallaná be, hogy félrelépett, nem hiszem, hogy egy ilyen végkövetkeztetéssel operáló tanulmány komolyan vehető.
Viszont a hozzáállás nem a házasságtöréssel vagy félredugással kapcsolatos, hanem a szex és a nemiség nyilvános mutatásának ellenzésével.

Egy pszichológus - mondjuk jelen esetben te - meg tudja állni, hogy ne analizálja a kozvetlen hozzátartozóit, feleséget, gyerekeket?
Még a 80-as években szegezték egyszer Czeizel Endrének a kérdést, hogy ő mire gondol, amikor lefekszik a feleségével. Azt felelte, hogy nem a szexológus bújik ki belőle. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:46:38

@Barátusz:

Voltak benne fura dolgok, amiket nem is tudom, miért vállaltak be azok a párok. Az is felmerült bennünk, hogy fizetett statiszták lehetnek.

Sárga ház: a múlt rendszerben voltak a környékünkön sárgára festett "kórházak", ahová a fél országból szállítottak be idegileg tönkrement embereket. Azóta át is festették, el is költöztették, mással lakták be az épületeket, de maradt a helyi szlengben, mint a "Balkán" és mint a "Tanács" is.

@andaluzkutya: Igen, egy darab igekötő. :)

Azt a cikket az 50%-ról én is olvastam, elég régen volt már, de bennem is megmaradt. Akkor el is gondolkodtam rajta, hogyha tényleg 50%, akkor mekkora lehet a vérfertőzési arány... Jobb, nem belegondolni.

Amarante 2013.08.17. 00:47:20

@Kovermadar:

A gyerekeimnek,azert ezt nem mondanam. Legalabbis nem igy,hiszen a szeretkezesben a minoseg a fontos es nem a mennyiseg. A szexelesben lehet forditva igaz,de arra talan megsem buzditanam oket:)

Amikor vege lett a sulinak,mondta a kisebbik fiam,hogy valoszinuleg az egyik csaj kimarad a sulibol egy kis idore,mert terhes...14 evesek...
Nem kell a fiatalsagot buzditani,csinaljak ok nyaklo nelkul es ami rosszabb esz nelkul:(

2013.08.17. 00:47:49

@Kovermadar: En Amszterdamban lattam olyan noket a kirakatokban akik ugyan nem voltak teljesen meztelenek de teljesen atlatszo fehernemuben voltak. Ilyesmi a Sohon egyaltalan nincs - es kirakatok sincsenek embereknek -, a Sohonak nincs olyan resze aminek olyan kimondottan szex-in-your-face jellege lenne mint Amszterdam egyes reszeinek. A lanyok az ajtokban teljesen feloltozve allnak es eleg diszkreten. Ezzel nem azt mondom hogy jobb vagy rosszabb, de mas. Ez kb. olyan mint hogy Londonban is nagyon sokan fuveznek, de megsincsenek nyiltan 'kavezok' ahol szivni lehet. Megint nem arrol van szo hogy melyik jobb, csak mas.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 00:49:30

@Barátusz: @Kovermadar:

Megtaláltam. Szexakadémia volt a címe.

port.hu/szexakademia_sex_academy/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=105740&i_city_id=-1&i_county_id=-1

-----------

Elteszem magam holnapra, elég zsúfolt napom volt nekem is. Jó hétvégét Mindenkinek :)

BTBTBT 2013.08.17. 00:51:07

@Amarante:
De ki mondta, hogy tabu? A közszemlére tétele az.
Ami ellen viszont elegendő szégyenérzetet neveltek belénk a szüleink, és mi is (fogunk) a saját gyerekeinkbe.

Farkasházi Tivadarnak volt egy nagy dumája, évtizedekkel ezelőtt, amikor arról beszélt, hogy a hírekben volt, miszerint Amszterdamban az utcán dugott egy fiatal pár. Képzeljük el, mi történne Mo.-on, ha ugyanezt megtenné valaki? Hogy reagálnának az emberek? Fújolva elfordulnának? Nem, beleszólnának, hogy ezt ne így csináljátok, hanem úgy, stb. :)

@Kovermadar:
Te most összemosod a szex köztudatban élését azzal, hogy a magánéletben miként viszonyul hozzá két ember.

Megmosolyogtató, amikor apuka a fiának meg anyuka a lányának meséli, hogy "Hej, fiam/lányom, milyen kellemes is tud lenni egy jó kis kufirc." :)

2013.08.17. 00:54:14

@nezzazegfele: '...és, mit ábrázoltak? :)'

Fiatal vagy te meg ehhez a temahoz, majd ha nagy leszel megbeszeljuk! :)

Amarante 2013.08.17. 01:00:03

@Barátusz:

Madarnak ment volna,mert o beszelt arrol,hogy a szex tabu:))))

Szegyenerzet ide vagy oda en igy visszagondolva eletem legkellemesebb pillanataira ,nem osztoztam volna szivesen senkivel rajtunk kivul:)))Igaz en nagy hive vagyok az egy no egy ferfi semanak:)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 01:04:49

@Barátusz: Igen... vagyis ugy csinälok. :-)
Vizuälis tipus vagyok, és elképzeltem... tiszta rodeo! :-)
@Kovermadar: Ezt mär koräbban is hangoztattäk, nem? No war make love! :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 01:06:34

@Barátusz: Szerinted? Mennyire dolgoznänak pontosan a cnc-sek? Häny elrontott munkadarab lenne?:-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 01:16:27

@Amarante: Szerintem (meg ahogy hallottam) a tini fiuknäl a mennyiség a fontos. :-) Erröl gyözködheted a fiadat, ugysem fogja elhinni...räkap az izire, oszt' mindig csak "azt" akarja. :-) Aztän mikor mär benö a feje lägya räjön az 1-es pontra. :-)

kacce 2013.08.17. 01:37:59

Boldog szülinapot! :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 02:10:05

@rezsoatya: :-) Akkor mär értem, h miért ennyire elégedett a HA közönsége...

montroyal ( CAN qc) 2013.08.17. 03:40:13

@bpetya75: Kanadában '56-os magyarok "csinálták meg" a szervezett bűnözést.
ehhez hozzaszolni nem tudok mert 56-ban a legnagyobb bun amit elkovettem az a pelenkaba volt...
a szervezett bunozes inkabb az olaszok monopoliuma volt manapsag pedig legalisan maffiaskodnak az allami, varosi szerzodesekkel ... minden nagyobb epitessi vallalkozo olasz es a szerzodesek utan meg mindig jar 2-3% a maffianak...

most ertem haza most kezdek olvasni ..
boldog szuli napot HA... szeretek itt lenni de akkor a jobb ha nem vagyok mert akkor legalabb dolgozok..
udv mindenkinek ..

montroyal ( CAN qc) 2013.08.17. 04:08:17

@Qué-Béka: szia irtam ...vasarnap pic-nic.. leszunk..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.08.17. 04:23:03

@Kovermadar: Éhes makkal az ember disznókat álmodik! (nem olvastam még tovább, ha más is írta, akkor ismétlek... :-) )

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.17. 06:24:48

@andaluzkutya: akkor mégsem olyan nehéz az állatorvosok élete?

eddie1977 2013.08.17. 08:24:51

Akkor a Határátkelő az Oroszlán jegyében született, akárcsak én. Most már értem, miért ez a makacs kitartás. :)

Gratulálok a munkádhoz!

Eddie Lion

tableno 2013.08.17. 08:35:20

@montroyal: "a szerzodesek utan meg mindig jar 2-3% a maffianak" - csak 2-3%? Hiába, ezek uriemberek a magyar viszonyokhoz képest!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.17. 09:37:22

@Mirjam2:

:D :D :D
Huszas éveim derekán egy volt kollégám megrendelt nekem egy többtízezres fiatalító arckrém-csomagot.
Egy dolog, hogy felhasználta az adataimat, engem meg beperelt a gyártó cég nemfizetés miatt.
Bementem az ügyészségre, egy hasonló korú ügyésznővel beszéltem, mint én voltam - leültetett, megírtam a beadványt, ahogy kérte, és belevettük, hogy huszonévesen nem szorulok ilyen komoly ránctalanítókra. :D
Kicsit morgott is az orra alatt, hogy hogy képzeli a pasas... :D

Nem mondom, azóta kicsit több az ősz hajszálam, de ha tudnád, milyen témákban írtam cikkeket már... Pirult a papír... :D

@rezsoatya: @cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Aki meg még nincs kint azért elégedett, mert tudja mi vár rá. :D
2:1-ben.

@tableno:

Nokiás dobozban?

puhacica 2013.08.17. 11:13:38

@nezzazegfele: pedig az bizony egy puhacicaorr. viszont hogy a motring szot mikor hallottam utoljara, azt nem tudom, de nem mostanaban volt, az biztos. :)

BTBTBT 2013.08.17. 13:12:48

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
A nicke-ed alapjan nemet nyelvteruleten lehetsz. Pentek ejszaka dolgozol?
Vagy a szele-hossza nincs Egybesult Allamokban lennel, ahol meg csak delutan van, amikor felent ejfel?

Nekem is eleg jo a fantaziam, de valahogy nem tartozik a kedvenc elfoglaltsagaim koze elkepzelni, amint egy pasi kivont karddal kozelit egy mekego kecskehez a mozgo jarmuvon. :)))

"Make love not war"

@Amarante:
Tinedzserkoban es a kapuzarasi panik alkalmaval szokott jelentosse valni a mennyiseg. :)

montroyal ( CAN qc) 2013.08.17. 14:20:47

@tableno: altalaban millios allami v varosi szerzodesek a maffianak csak 2-3% a polgarmesternek ugyan annyi a mernok vallalatnak aki elore betervezi a tulkoltsegeket ugyan ugy ... es ezek egyre jobban derulnek ki a kormanybizotsag vizsgalatanal ..
igaz a mi adonkbol megy de ez eddig nagyon titkos volt es nem nagyon erint bennunket , ma rmint az eletunk nem valtozik ,

macamuca [IHUN] 2013.08.17. 15:38:37

@Barátusz:
"De ki mondta, hogy tabu? A közszemlére tétele az.
Ami ellen viszont elegendő szégyenérzetet neveltek belénk a szüleink, és mi is (fogunk) a saját gyerekeinkbe."

Elég baj, ha bármilyen vonatkozásban/címszó alatt a "szégyen"-"szégyenérzet" szavak/fogalmak a szexhez kapcsolódnak.
A "szemérem" szó és jelentése teljesen más.
Hogy pld helyszínválasztáskor ne a szégyenkezés lehetősége tartsa vissza a párt attól, hogy mondjuk az utcán fogjanak hozzá, hanem a szeméremérzet.
Első variánsban szégyellnivaló dolgot akarnak tenni az utcán, másik felfogásban pedig nem az utcára valónak tartják azt, amit tenni készülnek.

Azt hiszem, akinél a szégyenkezés bármilyen oknál fogva összekapcsolódott a szexszel, annál kisebb-nagyobb görcsök/gátlások is jelen vannak. És az nagyon nem jó.

Inkább szeméremérzetet próbáljunk belenevelni a gyerekekbe.
:)

BTBTBT 2013.08.17. 16:42:33

@macamuca: Az utcan inkabb a szegyenerzet tartsa vissza oket attol, hogy egymasnak essenek - de ettol eltekintve a szemermesseg szot akartam hasznalni, csak mar faradt voltam.
Ettol fuggetlenul a szuleink nemcsak azt nevelik belenk, hogy ne mutogassuk a micsodankat nyilvanosan, hanem arra is, hogy ha megtesszuk, szegyen lehet a kovetkezmeny.

macamuca [IHUN] 2013.08.17. 17:29:44

@Barátusz:
Hááát, én csak azt mondom, hogy az indok, ami visszatart valakit a nyilvános szextől, az ne az legyen, hogy szégyellnivalónak tekinti a szexet (bárhol, bármilyen módon), hanem az, hogy önmaga legbelsőbb magánügyének tartja, amit önként nem tár a nyilvánosság elé.
Ezért nem a szégyenérzet, hanem a szeméremérzet az, ami visszatartja attól, hogy megtegye.
Ugyanez áll a micsodánk mutogatására is: nem azért kell eltakarni, mert szégyellnivaló, hanem azért, mert nem mutogatnivaló.

Mindkét esetben elmarad a nyilvános szex/mutogatás, de nem mindegy, hogy mi a visszatartó erő.
Megtenné, de tart a megszégyenüléstől (ezt nevelték bele), vagy nem is akarja megtenni, mert nem a nyilvánosságra tartozónak érzi.

(Ok, tudom, van, akinél nem érv a szemérem/illem és hasonlók, náluk a "büntetéstől" a megszégyenüléstől való félelem a lehetséges visszatartó erő, node ezt hogy lehet eldönteni egy gyerekről? Plusz amelyik családban a testiséghez semmilyen formában nem kapcsolódik a "szégyen" fogalma, ott valahogy kisebb az esélye annak, hogy szégyellnivaló vágyak alakuljanak ki, amelyek aztán később megfékezhetetlennek bizonyulnak: sarkított példával élve: naturizmust kedvelő család gyereke nemigen lesz mutogatós bácsi, míg a prüdéria kitermeli az elfojtásokat, majd azok kitörését.
No és létezik az a figura is, amikor a lehetséges rajtakapás -nyilvános helyen/bármilyen szituban- adrenalinbombaként hat az egyénre/párra, és erre a plusz löketre van szükségük a számukra teljes élvezethez = nem botránkoztatni akarnak, csak önnön élvezetüket fokozni. Ami aztán a rajtakapót nem érdekli, nem is tudja, ettől még simán megbotránkozik, netán rendőrért sikolt. Vagy elkezd kukkolni...
Kecske+káposzta esete, igaz, ritka, mint a fehér holló.
(ha már buszozott ama kecske..... meg amplitúdó is volt.....:D)
Az állatsereglet komplett, én meg nem. :)))))

BTBTBT 2013.08.17. 18:38:36

@macamuca:
Aktus eseteben nem csak az egyik (szemeremerzet) vagy csak a masik (szegyenerzet), hanem ahogy elozoleg irtam, mindketto. Mert neha a szemeremerzet nem elegendo - lasd izgalom kozteruleten valo fokozasa rajtakapas lehetosegevel egybekotve. Ebben az esetben ugyanis nem all szandekaban megmutatni a publikumnak, de ha rajtakapjak, hat akkor kivillan ott egy-ket dolog.

macamuca [IHUN] 2013.08.17. 18:54:02

@Barátusz:
az izgalom fokozásának okán közterületen elkövetett szextett részvevőit pont nem tartja vissza egyik érzés sem, szóval esetükben nem tudsz sem szeméremre, sem szégyenre apellálni.
Létezők, de nem mondanám tömegesnek a létszámukat.

Az átlagosnak tekinthető szexuális szokásokkal bírók szempontjai a mérvadóbbak, szerintem (csak lehetőségként említettem eme típust).

Magam részéről maradok a "semmi sem szégyellnivaló a szexben, de mindennek megvan a maga helye"-elvnél.
Ne szégyellje a főtéri szexet, hanem ne akarjon a főtéren szexelni.
Aki mégis akarni fog, az végképp nem fogja szégyellni = direkt azért ment oda, így a belénevelni próbált szégyenérzet nemigazán visszatartó.

blackhairlady 2013.08.17. 19:42:59

Boldog szulinapot kivanok en is a Hataratkelonek!

A legelso poszt ota olvasom a blogot, eleinte hozza is szoltam, de az idoeltolodas miatt mire este ideerek, mar tobb szaz komment van, igy nem nagyon erdemes semmit sem hozza fuzni, mert masnap mar ugy sem olvassa seki:)

Azert mindig elolvasok minden posztot, kis kesessel a hozzaszolasokat is, es nekem nagyon keves kivetellel mind tetszett, mindegyikben talaltam valamit amibol en is tanulhattam, megtudhattam uj dolgokat. Igen, meg a londoni mosogatosokbol is,
Szoval csak igy tovabb, remelem meg nagyon sokaig eletben marad ez a blog.

BTBTBT 2013.08.17. 20:09:25

@macamuca:
De hát nem mondtam, hogy bármelyik visszatartja őket. Hanem hogy ha rajtakapják őket, akkor lesz szégyenérzet.
Ami talán egyrészt óvatosságra inti őket, ha legközelebb is próbálkozni akarnak ilyesmivel, vagy pedig vagy az egyik, vagy mindkét felet annyira negatívan érinti, hogy megelőzendő a hasonlóan zavarbaejtő helyzetbe kerülést, inkább átteszik az intim együttlétjeik székhelyét a négy fal közé.

Az ember alapvetően nem szeret megalázó helyzetbe kerülni, tehát - bár kivétel mindenre akadhat - nem hiszem, hogy egy rajtakapás után ugyanolyan hévvel igyekeznek majd közterületen fokozni az izgalmukat.

Szégyellje a főtéri szexet, mert - ahogy mondtad - annak azért annyira nincsen meg a helye.

puhacica 2013.08.17. 20:47:18

@nezzazegfele: akkor mar ertem a "felrenezest"! :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.17. 20:58:44

@Barátusz: Az elsö talält. És nem csak pénteken este. :-) Én Garfielddal ellentétben viszont nem utälom a hétfö reggeleket, mert az az én szombatom. :-)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.08.17. 21:50:07

@tableno: Így igaz!
Én is boldog születésnapot kívánok innen, a Balkán szívéből!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.08.18. 00:32:54

@Barátusz: Nem, bär eléggé sok beteg embert lätok. :-)

DieNanny CH 2013.08.18. 13:26:49

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Bár két napja írtad, de: Pont ez jutott nekem is eszembe!!!
A svájci csodaszálloda, meg a lelkendezése...

DieNanny CH 2013.08.18. 13:52:48

@Kovermadar:

Hát, igen. A szülők előbb engedik meg a gyereküknek, hogy gyilkolós/lövöldözős filmet nézzen, mint kettejük nemi aktusát... Pedig az utóbbi szebb.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása