oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 30. 06:48,  A por és mocsok városa 880 komment

2013. június 30. 06:48 Határátkelő

A por és mocsok városa

Egyiptomban megint (még mindig) feszült a helyzet, sok városban vannak harcok, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy gyorsan megoldódik a helyzet. Ám Bálint szöveggel is ellátott kairói képriportja nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert a város egy olyan oldalát is megmutatja, amit turistáknak érthető módon nem szívesen mutogatnak a helyiek.

14_kép.jpg

„Maria Golia Kairóról szóló remek és nagyon olvasmányos könyvének Cairo: City of Sand (Kairó: a homok városa) címet adta. A könyv kimerítő történelmi és társadalmi áttekintést nyújt Egyiptom fővárosáról – melegen ajánlom mindenkinek – de a szerzőnő a címadással tévedett, hiszen Kairó nem a homok, hanem inkább a por és a mocsok városa.

Szakmai ártalomból időnként Egyiptomban visz a sors, az évek folyamán így jó néhány képet készítettem, amikből összeállítottam egy sorozatot a fővárosról. Timi tapasztalatait kiegészítve, ezúton szeretném megosztani saját benyomásaimat. Előre is elnézést kérek, amiért Kairó úgymond rosszabbik oldalát mutatom meg.

Egyiptom lakossága tavaly elérte a 91 milliót, a népesség durván 15-25%-a Kairó környékére koncentrálódik. A főváros lakosságát nehéz megbecsülni, mivel Kairó az évek során magába olvasztotta a környező településeket is, például Gíza, mely egykoron egy külön város volt, gyakorlatilag mára már összenőtt Kairóval.

Így csak óvatos becslések léteznek, hogy Kairóban és környékén hányan is élhetnek, mindenesetre közel kétszer annyian, mint Magyarországon. Mit várhatunk egy ekkora metropolisztól, annak a fényében, hogy az országban 13%-os a munkanélküliség, az éves infláció 8,5%, valamint a teljes lakosság 20%-a a létminimum (azaz napi 1,5 dollár) alatt él?

Nos, Kairó a világ legszennyezettebb városai közé tartozik.

Összehasonlításképpen Kairó megközelítőleg százszor szennyezettebb, mint New York, a levegőminőség borzasztó, a szennyezettség sokszorosan átlépi az egészségügyi határértéket.

Ezen nem is kell csodálkozni, a városban 4,5 millió autó szeli az utakat és többségük 10 évnél idősebb. A várost így rendszeresen szmog borítja, kék eget ritkán látni. A szél sem segít, hiszen befújja a homokot, ami vegyül a szmoggal és csak elviselhetetlenebbé teszi a hétköznapokat. Ennyi bevezető után inkább a képek beszéljenek:

2_kép (cím).jpg

A képet még 2008-ban készítettem. Kairó rohamos ütemben terjeszkedik, a város már egészen ráhúzódott a piramiskörzetre. Annak érdekében, hogy a piramisok kevésbé legyenek kitéve a városiasodás negatív hatásainak, a körzetet fallal körbevették. Ennek ellenére a talajvízszint (szennyvíz) emelkedik, ami nem tesz jót a műemlékeknek, már a Kheopsz-piramis alsó kamrájában is lehet érezni a szennyvíz szagát.

3_kép.jpg

A kép fényes nappal készült. Ahogy látszódik is a fotón, aznap Kairóra ráült a szmog.

4_kép.jpg

Kairó belvárosának egyik legforgalmasabb és legkülönlegesebb csomópontja. Az ikonikus Tahrir tér mellett fekszik, az Egyiptomi Múzeum mögött.

5_kép.jpg

A bevezetőben említettem, hogy Egyiptomban nagy a szegénység. Kairóban is rengeteg nyomornegyed található, azonban a legérdekesebb a holtak városa, amely lényegében két temetőt takar. A mélyszegénységben élők – jobb híján – beköltöztek a sírokba.

6_kép.jpg

A holtak városának egyik utcája. A higiénia nem a legjobb, a szemétkupacban két kutya teteme is bomlásnak indult már.

7_kép.jpg

Az északi temető egyik főutcája. Az évek során bevezették az áramot, boltok nyíltak, valamint lakóépületeket is felhúztak.

8_kép.jpg

A mocsok és a nyomor ellenére Kairó tud szép és hangulatos is lenni. Sokat számít, hogy a helyiek nagyon kedvesek és barátságosak, így érdemes gyalog bejárni a történelmi városrészeket. Az óvárosban akár több napot is el lehet tölteni – pihenésképpen, a nagy melegben a mecsetekben sziesztázhatunk.

9_kép.jpg

Lakatosüzem az óvárosban.

10_kép.jpg

Egy portás a sok közül.

11_kép.jpg

Mohammed Ali utca, Kairó szebb napokat is látott zenei központja. Még a mai napig rengeteg hangszerüzlet található itt, sőt, pár hangszerkészítő üzem is fellelhető.

12_kép.jpg

13_kép.jpg

Ha autentikus élményre vágyunk, mindenképpen érdemes ellátogatni a kairói tevepiacra, amely a város nyugati szélén fekszik. Az állatokkal általában nem bánnak kesztyűs kézzel. Ütik, verik őket, sőt az egyik lábukat fel is kötik, hogy ne tudjanak elfutni."

Ha valaki további képekre kíváncsi Bálinttól, akkor látogasson el bátran a blogjára!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fénykép Egyiptom Kairó

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr125383967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2013.06.30. 07:13:52

Nekem nem gond, ha egy ország/város árnyékos oldalát is látom.
Köszi a posztot, bár túl kevés volt az írás. Igaz, egy kép többet mond minden szónál...

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.30. 07:52:00

nem gyengén van szmog meg szemét...

nyuszigonosz 2013.06.30. 09:09:14

Jó volt. Igen, minden városnak van árnyoldala is. Akkor teljes a kép, ha azt is látjuk.
És a képek itt kifejezöbbek voltak, mint egy esetleges leírás lett volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 09:17:16

Én egy dologra lenék kíváncsi.
Az úgynevezett régi nagy kultúrák mint az egyiptomi a kambodzsai a maja az inka, szóval ezeknek a közösségeknek milyen volt a higiéniai igényessége? Jó autó nem volt meg ipar de azért azokban a városokban is sok ember volt és a végtermékek gondolom ott is gondot okoztak.

csőcsere 2013.06.30. 09:25:58

Hú, Egyiptom. :-(((( Sokat utaztam, Egyiptom eddig az egyetlen hely, ahová nem akaródzik visszamenni. Szegénység, kosz, tömeg, zaj, köszi, nem. Még a műemlékek sem tudják ezt feledtetni.

Fekete Pestis 2013.06.30. 09:28:18

@Fekete Pestis:

Különösen az AIDS-tesztes rész aranyos a könyvben :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 09:31:35

@diggerdriver:

Sosem voltak akkoriban ekkora települések.

Mondjuk példaként: 5 ezer évvel ezelőtt a világ legnagyobb emberi települése Uruk volt Sumériában, s kb. 60 ezer lakosa volt.

Konkrét adatok vannak Rómáról, hiszen ez a legjobban dokumentált. Róma volt az első milliós település az emberiség történetében. Valamikor az i. e. II. században érte el a város az egymillió főt.

Nos, Rómában államilag kiépített csatornarendszer volt, neve Cloaca Maxima www.thehistoryblog.com/wp-content/uploads/2012/11/Domitian-Cloaca-Forum.jpg mely az egész várost behálózta, s a Tiberis folyóba ömlött a vége. Szóval Rómában nem voltak emiatt fertőzések, ez akkoriban csodának számított. Viszont ott is megesett, hogy szegény negyedekben nem volt minden ház rákötve a csatornára, így aztán a végterméket egyszerűen kiöntötték az utcára, így az valahogy belefolyt a legközelebbi csatornanyílásba.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.30. 09:33:03

Ez a baj a velünk magyarokkal, nem tudjuk kiaknázni, hogy szürkeállományban Poirot után mi vagyunk a legjobbak. Politikusokat kéne exportálnunk nagy pénzekért, Tarlós fél év alatt ráncbaszedné ezt a Kairó nevű falut.

venbanya 2013.06.30. 09:57:08

Igen, mind igaz amit Balint ir, nagyon jok a kepek. Hozzatennem, hogy gyakori, amikor egesz keruletekben lekapcsoljak az aramot egy-ket orara, par napja a benzinkutak zarva. A csapviz ihato, de valami rettenetes szaga van, ezert vizszuro beszerzese ajanlatos. Ma eppen unnepnap van, de mar 2-3 napja folyamatos tuntetesek vannak, amit az osszes TV csatorna kozvetit, kommental.

Amarante 2013.06.30. 10:17:06

Siman e lbirtam volna viselni meg jonehany kommentelt kepet:):):) De a mondanivaloja igy is atjott.
Egyiptom egyik legnagyobb gondja,hogy javareszt sivatag,gondolom ezert is ilyen zsufolt es tulnepesedett a fovaros.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 10:28:21

Az a legelszomorítóbb, hogy a piramisok az egyik legjelentősebb történelmi emlékei az emberiségnek és képtelenek rá vigyázni a mai emberek. :(

Ettől függetlenül is megvan a magam, tapasztalati úton szerzett, mérhetetlenül negatív véleményem az egyiptomiakról (pontosabban a hurghadai boltosokról). Még egy ilyen végtelen erőszakos, kellemetlen, értetlen népet nem láttam.

Itt kicsit visszakanyarodnék a múltkori thai poszthoz: ha Thaiföldön az utcán azt mondtuk egy árusnak, aki megszólított, hogy "No, thank!", akkor abban a pillanatban békén lettünk hagyva. Egyiptomban ezzel szemben elállták az utunkat, szó szerint próbáltk berángatni az üzletbe.
Lehet, hogy ott ez a vendégszeretet, de akkor ez még egy ok, hogy oda soha többet!
(a piramisokat még azért megnéznénk, de az egy villámlátogatás lesz, minél kevesebb időt töltve az országban).

A poszt egyébként nagyon jó! :)

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 10:30:43

remek képek, ez az újrahasznosított temető érdekes.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 10:32:10

@diggerdriver: a régi egyiptomi kultúra (piramisépítőék) meg a jelenlegi az nem ugyanaz.

De már nem lesz sokáig izgalmas a kérdés, ahol ekkora a szmog, ott egyre gyorsuló tempóban rohadnak el majd a műemlékek amik ötezer évet röhögve kibírtak :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 10:35:53

@pappito:
Mert az arab egy fejlett kultura :D
(sorry az általánosításért - bár ha nem lenne igazam, megvédték volna az emlékeiket)

Amarante 2013.06.30. 10:42:00

@pappito:

Es a fomufti:Zahi Hawass szerint a tortenelmi leletek 70% a homok alatt van!:)Mar a meglevoket sem tudjak megorizni,tarolni stb., hat a tobbit!!!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 10:43:56

@Amarante:
Ha a homok alatt van, akkor a leírás alapján nyakig áll bennük a szhar... :(

Amarante 2013.06.30. 10:45:33

@Kovermadar: Pedig hidd el,hogy az arab kultura igen fejlett vol!!!Aztan mikor a vallas beklyot tett a fejlodesre,minden megkovesedve maradt.
Nemely arab orszagban mekkora vivmany es liberalizmus ha a nok leveszik a csadort,tanulhatnak stb.

Amarante 2013.06.30. 10:46:42

@Kovermadar: Nemely helyen igen.De a Kiralyok Volgyet gondolom ez nem erinti polo:):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 10:47:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ok de azért egy "piramis" nevű projekt felszív néhány embert és az nem lehetett kicsi munkásszálló.

@pappito:
Lehet hogy nem ugyanaz de az emberi végtermék ugyanolyan büdös.

@Kovermadar: Megérne egy kis fejtegetést hogy mitől nagy egy kultúra vagy mitől civilizált egy nép. Szerintem mindenre lenne ellenpélda bőven.

Van egy arab közmondás:
"Az ember fél az időtől, az idő fél a piramisoktól"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 10:55:24

@diggerdriver:
Nyilván.
Attól függetlenül az arab világ által ma képviselt értékekkel valahogy nem tudok kibékülni... mindig azt mondom, hogy az általuk használt évszám pontosan tükrözi, hogy hol is állnak civilizáltság tekintetében.
Persze minden nézőpont kérdése, szerintük biztos és vagy vadember a kvázi liberális felfogásom szerint. De nem is én élek nyomorban, diktátorok és pöffeszkedő sejkek árnyékában.

Amilyük ma van, azt az olajnak köszönhetik.

Amarante 2013.06.30. 10:56:21

@diggerdriver:

Az okos europai ember mindeg hajlamos elfeledkezni arrol, hogy amikor pl. Egyptomban fejlett allamigazgatas mukodott,viragzott a kultura,jelentos tudomanyoknak tettek le az alapjait, Europaban a jonep kisebb-nagyobb torzsekben szervezodben elt es a kokorszakban sinylodott...szinte:):):)Aztan mire kezdtunk magunkhoz terni rankborult a kozepkor,amikot tuzzel-vassal irtottak a tudast es ujra visszaestunk nehany evszazadot:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 10:58:17

@Amarante:
Én elhiszem... a nagyapám meg a 40-es években fiatal volt. Ma meg már halott. Nem az számít, hogy mi volt, hanem az, hogy most mi van. A mai állapotból lehet továbbfejlődni vagy rombolni. A jövőt tekintve irreleváns, hogy mi volt akkor; annál is inkább, hogy a mai egyiptomi kultura már nyomokban sem tartalmaz mogyoró... illetve ókori egyiptomi kulturát.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.06.30. 11:00:47

@pappito: múltkor a tévében láttam egy dokumentumfilmet a Fülöp-szigetekről, ott is ezt csinálják.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.06.30. 11:02:35

@Amarante: annál nagyobb gáz, hogy azóta se jutottak előre, sőt, csak hátra.

Amarante 2013.06.30. 11:05:12

@Kovermadar:

Pedig szamit, mert a nagyapad oroksege nelkul(es most nem penzre gondolok)nem lennel az,aki vagy, esetleg nem is lennel...A jelen mindeg a multra epul es nem csak ugy lesz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 11:13:52

@Kovermadar:
Meggyőződésem hogy ha nem lenne olajuk akkor az egész arab világ Etiópia szintjén élne és a kunyhója előtt ülve várná mikor hozzák a segélyszállítmányokat.
A "ha" szócska viszont nem politikai tényező és az olajnak köszönhetően modernkori vallásháborút indítottak és erősen nyerésre állnak.
Én azt tippelem hogy olaj még sok száz évig van és ezalett az idő alatt olyan vallási hídfőállásokat építenek ki a nyugati világban hogy az olaj elfogyta után kell ezer év míg megint a józan ész irányítja majd a világot.

@Amarante:
Aztán száz év alatt a technikai forradalom okán leléptük őket piszkosul. Az európai demokráciákban a vallás visszaszorult a tudományok a fejlesztések pedig megteremtették a mai állapotokat.
Ott meg a vallás teret nyert és visszafejlődtek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 11:24:31

@Amarante:
Nem nagyon ismertem (sajnos) :(
Az biztos, hogy amit genetikailag örököltem tőle (és az anyai ágon lévő felmenőimtől), azért hálás lehetek és vagyok is.

@diggerdriver:
Remélem, hogy én azt már nem fogom megélni. Vagy ha igen, lesz lehetőségem elvonulni egy olyan helyre a szeretteimmel, ahol nem háborgat senki sem.

Amarante 2013.06.30. 11:24:36

@diggerdriver: Ezt mondtam en is:):):)A vallas miatt vannak ott, ahol.De ez meg nem ok arra,hogy ne ismerjuk el a multjukat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 11:32:29

@Amarante:
Hátbazmeg ha ez kell akkor ezen ne múljon.
Ezennel nyilvánosan kijelentem hogy elismerem az egyiptomi emberek és az egész arab világ múltját.
:))))))))))))
Ettől most megkönnyebbültem mert valószínűleg több jut a tányérjukra.

nyuszigonosz 2013.06.30. 11:37:30

@Amarante: Mondjuk úgy, hogy maga a középkor nem volt annyira sötét, mint ahogy évek hosszú során tanultuk.
Európában is volt már ezerben is egyetem, söt müvészet is és tudományok is.
Igaz az orvostudomány bölcsöje az az Orient.
Nem megyek most bele a nagy pontosításokba, inkább visszarugdosom magam az elvégeznivalómhoz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 11:40:47

Viszem a gyereket lovagolni majd estefelé benézek.

Prof. Dr. Simon Templar 2013.06.30. 11:53:23

@pappito: "De már nem lesz sokáig izgalmas a kérdés, ahol ekkora a szmog, ott egyre gyorsuló tempóban rohadnak el majd a műemlékek amik ötezer évet röhögve kibírtak :("

"Ami létezik, arra emlékeznünk kell,
Amire emlékezni akarunk, azt le kell írjuk.
Amit leírunk, arra emlékeznünk kell.
És amire emlékezünk, az él.
Egyiptom földjén Ozirisz lélegzik"

(Pert-Em-Heru - Hóruszhoz lépni - Egyiptomi Halottaskönyv)

Ezek a dolgok, amik az ókori Egyiptomból ránk maradtak, nem egyszerű műemlékek, hanem élő dolgok, pontosan mérhető hatással.
hu.scribd.com/doc/72142273/Piramis-tapasztalatok-1

Amit Hawwas mond, az igaz: az igazi titkok még a föld (a homok) alatt vannak.

Ezeknek a gyakorlati jelentőségét azért sem értjük, mivel az írásos emlékek, amelyek ezeket megőrizték, elpusztultak az alexandriai könyvtár többszöri felégetése során.
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nyv%C3%A9get%C3%A9s

Ha ez nem történik meg, az emberiség több évszázadnyi technikai fejlődést takarított volna meg magának.

Amarante 2013.06.30. 12:02:33

@nyuszigonosz:

Ahoz eppen eleg sotet volt,hogy a fejlodest tobbszazevvel hatrabb vesse:):):)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.30. 12:08:55

Ezek rosszabbak, mint az otthoni kisebbségi barátaink. Be nem tenném a lábam ebbe a mocskos országba!
Az itteni törököket is utálom, kivétel azt, amelyik rendesen dolgozik és adózik. De akkor is legyenek jó távol tőlem, nem bírom a bunkó stílusukat.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 12:12:07

@Kovermadar: de pont ez a lényeg, nem az ő emlékeik, csak most szeretik azt gondolni, hogy azokat a motyókat ők fabrikálták még régen. Frászot, a mai ottlakóknak túró köze nincs az ókori egyiptomi kultúrához. Ez amúgy látszik is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 12:13:17

@Tökfőzelék1:
Ritkán értünk egyet, de most nagyjából igen :)

Amarante 2013.06.30. 12:14:32

@Tökfőzelék1: Es nem beszelve arrol, hogy a tobbsegnek diplomaja sincs:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 12:14:55

@pappito:
Akkor ettől csak még alantosabb lények lesznek. Mert saját múltjuk ezek szerint nincsen, jövőjük sem nagyon lesz. Ami pedig ott volt és lehetne profitálni belőle (állagmegőrzéssel, a turizmusonkeresztül), azzal nem törődnek.
Mint a túlszaporodó patkányok... :(

2013.06.30. 12:17:35

@Amarante: Anélkül nem is vagy ember, csak valami alsóbb rendű véglény. :(

2013.06.30. 12:18:06

@Philosoraptor: Korrekció: alsóbbrendű

élhetetlen 2013.06.30. 12:19:28

@Kovermadar: A hurgadai árusok védelmében pár sztori. Itthon eszembe sem jut a piacon megkérdezni, hogy lehetne-e olcsóbban, ott ez a játék része. Lehet hosszú, lehet cirkusznak beillő, de ha megegyeztünk, nem csapnak be. Egyik este tizen-csomag negyed kilós hibiszkuszteára alkudtam az utcára kihelyezett árusnál. Kész, leszámoljuk. Nekem sem megy annyira a fejszámolás idegen pénzben, idegen nyelven, elég az hozzá, hogy a szállodában jöttem rá, hogy kettővel kevesebb zacskóm van. Na, majd holnap visszamegyek. A barátnőm szerint, csak nem gondolom, hogy… Másnap délelőtt, ráadásul nem az az ürge van ott, mint tegnap, mondom, mi történt. Felénél közbeszól, tudja, a kollégája mondta, hogy tegnap belekeveredtünk, tessék a két csomag, és bocsánat. Na, ezt add elő Pesten!
Másik év, szintén teagyűjtés. Ez az ember a saját boltja előtt ül, ott az előre csomagolt áru, és egy zsáknyi tea, kialkudjuk a kilónkénti árat, és én nem a már bezacskózott árut kérem, hanem kihozatom a mérlegét, és mérjük ki a zsákból. (a törmelék lemegy az aljára, fenn a tökéletes virágfejek vannak). Mondja a magáét, kihozza a mérleget, kimérjük a pár kilómat, aztán fizetésnél bepróbálkozik, hogy ez drágább, mert más minőség, én pedig, hogy megegyeztünk, ha nem jó neki, ott hagyom az árut. A szokásos „tönkreteszem őt” után, persze, hogy jó, és a végén látszik rajta, hogy élvezte, hogy nem adtam meg magam, jó kis csörte volt.
Az már külön futam, hogy minden boltban megkérdezik a nevedet (lehet, hogy csak a nőkét, ezt nem tudom), és megesett, hogy miután mondtam, hogy Mária, alkudnom sem kellet a kiválasztott sálra, mondta, hogy nekem féláron, mert ő keresztény, mutatta a keresztet a nyakában.
A másik, a közlekedés. Minden idegenvezető elmondja, hogy 10 LE-ért elvisznek akárhova. Ezt egyszer fizettem ki, aztán láttam, hogy a helyiek fél LE-t fizetnek, én mégis külföldi vagyok, 1 LE-t szoktam adni. És nem zavar, hogy ki ül mellettem, nem bántanak. (A hosszú útjaim a tengerparttól messze fekvő régi bazárba szoktak vezetni, mert a turista boltokban nem kapható a „handy bide”, és sajnos itthon sem fér be minden fürdőszobába a bidé, az ilyen funkcióval felszerelt ülőkék pedig érintik a százezres költséget. Ez ott 1000 ft, itthon is láttam ezt, ua, gyártmány 10 000-ért. Hiába vettem tizet, két hónap alatt „elfogyott” a készletem, mert nagyon praktikus, tehát már többször fordultam már, és nem veszélyes. Fel lehet ülni az ajtó nélküli iránytaxikra.)
Na, ez hosszú lett, csak azt akartam mondani, hogy imádom Hurgadát!

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.30. 12:21:11

Olvasgatom a tegnapi és a tegnapelőtti kommenteket és kiderült, hogy Jess is egy kitartott kurva akar lenni. Hát szép. Tipikus történet.
A férj részben eltartotta, volt mellette egy szar munkája, amiből a válás után nem tudott megélni, ezért kénytelen volt külföldre menekülni. Most pedig megint egy olyan pasit keres, akit függetlenül a pénztől megszerethet, de azért legyen neki sok pénze és tartsa el, hogy ő azt csinálhassa, amit szeret.
Szánalmas.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.30. 12:28:21

@Amarante: Diplomából sem mindegy ám, hogy milyen van az embernek. Ezek az új kommunikáció, meg kamuszakos bölcsészdiplomák sem érnek semmit, hiába nevezik őket diplomának. Csak a minőségi intézmények elitszakjai tekinthetőek igazi diplomáknak, mivel azokkal lehet magas hozzáadott értékű munkákat végezni. A többiek mehetnek mosogatni Angliába.

Amarante 2013.06.30. 12:31:09

@Tökfőzelék1:

Nem ertem miert nezed le a kitartott noket! Ok nehany hanyattesessel rogton elerik azt,amiert te eveket gurcolsz,egybol oda emelkednek ahova te olyan gorcsosen kapaszkodsz, mikozben ok virulnak, mint hurik a paradicsomban te szepen elveszited noi mivoltodat es egyre tobbszor bizonygatod magadnak es masnak, hogy milyen jo neked.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 12:32:55

@élhetetlen:
Na nekem pont ez a cigánykodás nem jön be. Európai ember lévén annyit fizetek, ami ki van írva. Ami ki van írva, annyi az ár.
De ez a kiírunk 300-t, hogy utána 150-ért elvihesse a vevő és meg jót röhögök, mert csak 50-et ér.
Maszlag.

Mikor mi voltunk, berángattak az üzletbe, szóval tartottak jó ideig, majd mikor már 120. alkalommal mondtuk, hogy nem vásárolunk, akkor szó szerint kidobtak.

Arról már nem is beszélünk, hogy az emlékbe vett kis, arany medál idő közben bezöldült, szóval ennyit a becsületességükről :D

Akkor inkább a birca által élhetetlen északi népek, ahol a megvett dolog pontosan az, amit kiírnak és pontosan annyiba is kerül.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 12:33:39

@Tökfőzelék1: te hol is szereztél melyik szakon diplomát?

Amarante 2013.06.30. 12:35:08

@Tökfőzelék1:

Oszinten szolva: ha egy ertekes diplomanak az az ara,hogy emberileg nulla leszek,akkor inkabb mosogatok:):):)

Amarante 2013.06.30. 12:36:12

@pappito:

az rejtely, mint a cosmodisk mukodesi elve:):):)

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 12:38:10

@Kovermadar: az alku az nem cigánykodás, az a kereskedelem alapja, csak ezt elveszi tőlünk a hipermarket meg a gyávaság, hogy nem mered megmondani valamire, hogy ez neked mennyit ér :)

a kiirt ár olyan alku amibe neked nem volt beleszólásod. take it or leave it - az elfogadásával kizárod magad a megállapodás rugalmasságából

DieNanny CH 2013.06.30. 12:39:11

@Tökfőzelék1:

Mondasz nekem minőségi intézményt, és elitszakot? Mármint olyat, ami szerinted az. Csak hogy képben legyek.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.30. 12:44:39

@pappito: igazad van, kis boltokkal még lehet alkudozni :)

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 12:50:18

@siskalaszlo: csak érdekességképpen mondom, hogy itt egészen nagy boltokkal is lehet alkudozni, pedig szerencsére az itteni állapotok igen messze vannak a levantei viszonyoktól. Csak példaképpen, de mondjuk az ágyainkat is egy elég komoly alku után vásároltam (az ágyboltban), meglehetősen szemérmetlen összeget takartva meg, de mondjuk bármi komolyabb beszerzés esetén érdemes rákérdezni a végösszegre. Mindneki a piacról él, a megegyezés a kulcs.

Egyébként megvan ez európai közegben is, csak példaképpen az autóvásárlás során se fizet senki listaárat...

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.30. 12:51:57

@pappito: egy budapesti elitegyetem elitszakján, gazdasági vonalon, nem akarom megnevezni, mert akkor könnyen felismernének, mivel kevés embernek van olyan életpályája, mint nekem

@Amarante: azért utálom a kitartott nőket, mert igazságtalanul élnek jobban annál, mint amit megérdemelnének.
Azzal kapcsolatban, hogy emberileg nulla vagyok: én azt vallom, hogy csakis magamnak kell megfelelnem, a többiek nem számítanak.

@DieNanny: én csak a gazdasági vonalat ismerem, ott pedig mindenki tudja, hogy melyik intézmény a legjobb. A vidéki egyetemek gazdasági szakjai pedig nagyon gyengék, nem érnek semmit sem.
Arról viszont biztosíthatlak, hogy a tanároknak és az óvodai felügyelőknek egy normális világban nem lenne szükségük diplomára, mert ezeket a munkákat anélkül is el lehetne végezni.

morsels (törölt) 2013.06.30. 12:52:54

@Tökfőzelék1:
Igen, befektetesii bankarok egy csomo erteket adnak hozza.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.30. 12:53:48

@pappito: igazad van, a hűtőt is úgy vettük. Valamiért csak a tesco jutott az eszembe :D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 12:57:01

@diggerdriver:

Az ókori szociális jóléti állam volt az. Az is belebukott.

Amarante 2013.06.30. 12:58:33

@Tökfőzelék1:

Ez igaz:elsosorban maganak kell megfeleljen az ember DE tarsadalomban elunk es ha bizonyos fokig nem tudunk megfelelni az elvarasoknak, minden penzunk,pozicionk ellenere is bizonyos fokig es ertelemben a pariak kasztjaba talalhatjuk magunkat....szerintem.

Mas: amitol megnevezel egy egyetemet meg nem derul feny az identitasodra.gondolom nem kizarolag a te kedvedert epitettek,nyitottak es utanad nem romboltak le es hintettek be soval a helyet....megintcsak szerintem:):)

morsels (törölt) 2013.06.30. 12:58:33

@pappito:
Egyetertek veled, de en is utalok alkudni. Nem is tudok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 12:59:15

@pappito:

Európában, még ot is ahol régebben az alku alapvető bolt, kezd megszúnni. Spanyolországban, Görögországban egyre gyakoribb a "fix ár" jelzés.

Amarante 2013.06.30. 13:00:19

@morsels:

En egy diplomahianyos,bunko am joindulatu ember vagyok.feltetelezem,hogy nyomokban meg van benne vmi(mint egyes termekekben a mogyoro:):):) )

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:00:31

@Tökfőzelék1: "egy budapesti elitegyetem elitszakján, gazdasági vonalon, nem akarom megnevezni, mert akkor könnyen felismernének, mivel kevés embernek van olyan életpályája, mint nekem"

bullshit
egy egyetemi szakon sokan végeznek, ebből nem ismerhet fel senki (pláne, hogy nem tudjuk mikor végeztél)
inkább egyszerűen nem igazán elit az a hely, az lesz a baj. De sebaj, Mo-n 3 értelmes, külföldön is jegyzett végzettséget lehet szerezni, ebből egyet biztos kilőttél (nem bp) a másikat én, mert a szókincsed alapján nem azt végezted, marad a harmadik... de az meg nem gazdasági. Szóval inkább az lesz a baj, hogy amolyan Mo-n világhírű végzettséged van :)

sebaj, csak akkor visszább kell venni a trollfészből kicsit

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:01:16

@Amarante:
Most kepzeld el az elit egyetemet, ahonnan egyedul o ert el ilyen magassagokat.

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:02:05

@Amarante:
Szerintem nem is volt. Anelkul szuletett.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:02:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: itt is kiveszőfélben van az ilyesmi egyébként, egyre gyakrabban futunk bele alkuképtelen helyzetekbe. kóros önfeladás, de hát ha ezt akarja a társadalom, akkor ezt csinálja magával

Amarante 2013.06.30. 13:03:32

@morsels:

Csak azt tudom erre mondani, amit Tobias,a tejesember mindeg mondogat: Kis ember vagyok en:):):):)

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:03:50

@morsels: azért utálsz, mert nem tudsz. azért nem tudsz, mert a boltosok sikerrel irtották ki ezt a világból. (ugyanezek a boltosok persze otthon számla nélkül festetnek ki ami ugyanez az alku csak mindenki kárára)

mirx 2013.06.30. 13:05:22

@Tökfőzelék1: Magyarországon semmiféle "elitegyetem" nincsen, a világ legjobb 100 egyetemében egyik intézmény sincs benne. Az ELTE, a BME és a SOTE a három viszonylag színvonalasnak mondható egyetem.
Gondolom, hogy közgázas voltál, ami még a magyar szinten is a futottak még kategória, már bocs. Egy hajszállal nyilván jobb a Budapesti Gazdasági Főiskolánál, de az elitista képzelgéseid szerintem ne reklámozd. Majd ha szakvizsgás orvos vagy doktoris fizikus leszel, majd akkor elitezzél. De te annyit a büdös életben nem bírnál tanulni szerintem, ami ahhoz kell.
Elit, besírok.

DieNanny CH 2013.06.30. 13:05:31

@Tökfőzelék1:
"én csak a gazdasági vonalat ismerem, ott pedig mindenki tudja, hogy melyik intézmény a legjobb."

Én nem tudom! Kérlek írd meg névvel, hogy mely iskolákra gondolsz.

Ami meg azt illeti, hogy 'pedagógus' bárki lehet - szerintem, ha a tanáraidnak nem lett volna diplomája, még ennyire sem tisztelnéd őket. Vagy téged esetleg a szüleid otthon tanítottak? Bár őket is tanította valaki...

élhetetlen 2013.06.30. 13:05:37

@Kovermadar: Amit ki van írva, annyi az ár. Itthon árleszállításnál, vagy akcióban megkapod egy hét múlva ugyanazt féláron, akkor nem ugyanez a játék megy, és nem merül fel benned, hogy a félárat sem éri meg? Ez nem cigánykodás?
Engem csak egyszer dobtak ki, de azt megértettem. Nem engem dobtak ki, hanem akárkit. Én itthon is elvagyok du. ötig úgy, hogy még nem reggeliztem, sok ember ezt nem bírja. Du. kettőkor megkérdeztem egy sálról, hogy mennyibe kerül, kint volt az utcán. A pasas elhajtott, aztán behúzta a kerekes állványát, és bezárt. Ramadan volt, és ő éhes, és kiborult. Számomra kifejezetten szórakoztató látvány volt, ahogy pl. a pézváltók természetesen nem ehetnek szolgálatban, de mikor a müezzin bejelentette a napnyugtát, a pult alá behajolva próbáltak pár falatot magukba juttani. Én ilyenkor közlöm, hogy csak nyugodtan, van időm, eszemben sincs a főnökénél reklamálni.
Az ékszer, vagy papirusz. Ott is vannak ékszerboltok, és vannak üzletek, ahol államilag ellenőrzött és lepecsételt papiruszképeket árulnak. Ha te a Blaha aluljárójában, vagy az utcán veszel aranyat, akkor mit vársz? Tisztességtelen az összes magyar, mert engem meglepett, de még két hónapja is előadta valaki a hatos villamoson, hogy most talált egy aranygyűrűt az ülésen. De semmi gond, menj északra, én maradok a délnél.

Theg 2013.06.30. 13:05:56

@Amarante:
Az araboknak sokat köszönhetünk a tudományok terén. Nagyon fejlett volt a matematikai tudásuk, ők fejlesztették ki a mai számábrázolást (Pedig milyen jó lenne római számokkal számolgatni), az algoritmus szó pedig egy arab matematikus, bizonyos al-Khwarizmi nevéből ered, aki lineáris és négyzetes egyenletek megoldásáról írt könyvet a 9. században.
Másrészt Európa sem itt tartana, ha nem lett volna uralmon ez az inkvizíciós-felnégyelős szeretetvallás.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 13:07:03

@pappito:
Lehet igazad van, de nekem az alkudozás akkor is egy felesleges (nem mindenképpen szükséges) interakció az emberekkel.
Szeretem a hipermarketeket és a multikat. Szeretem a személytelen északi világot.

Van, aki imádja ezt a fajta kereskedelmet (már az alkudozósat), de nekem az túl komplikált. Mikor tanítottam én sem hagytam választási lehetőséget. Ennyi az ára a szolgáltatásnak. Ha kell, fizetsz, ha nem, keresel mást.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 13:08:33

@pappito:
Melyik az a 3?
Az egyik talán az orvos... a másik kettőről elképzelésem sincs :)

mirx 2013.06.30. 13:08:47

@élhetetlen: neked ez a hobbid, hogy bazárokban vásárolgatsz, vagy kereskedő vagy?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.30. 13:08:59

Nagyon jók a képek.
:)
Minden országnak/városnak van rossz oldala is.
Ezzel sem árt tisztában lenni.

Köszi az írást, így teljes a kép.

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:10:12

@pappito:
Hat ezt irtam en is :-)
Hogy nem tudok alkudni es igy ertelemszeruen nem is szeretek.
Ha valamit draganak talalok, ugy ertve, hogy nekem nem felel meg, akkor egyszeruen otthagyom.

M. Péter 2013.06.30. 13:12:49

@mirx: Meg a SZTE. Egyes rangsorok szerint a legjobb magyar egyetem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:12:51

@Kovermadar:

Igen, ez egy gyakori emberi hiba.

Megfigyeltem, mint piacellenes, önsorsrontó magatartásformát.

Alapvetően 4 fő hiba szokott lenni:

1. Amikor a közelben megjelenik a konkurencia, pl. kis bolt közelében nyílik egy nagy, a reakció: elkezdi csökkenteni saját választékát, mivel úgysem tud versenyben lenni a nagy bolttal. Az eredmény: az sem fog jönni vásárolni, aki a nagy bolt ellenére is jött volna, kicsit magasabb áron, hiszen ki akar választékmentes boltban vásárolni.

2. Hosszú nyitvatartási idő kiírása, amjd annak be nem tartása. Elriasztja az embereket. Jobb kiírni rövidebb időt, s azt betartani.

3. Eszeveszett tukmálás. A vásárló igyekszik elkerülni a boltot, s ha véletlenül bejött, igyekszik gyorsan menekülni. Itt a központban van egy nagy nyitott könyvpiac. Az egyik sarkán, a legjobb helyen van egy árus. A legjobb helyen, mégis a legkisebb a forgalma. Miért? Mert folyton "miben segíhetek?" és "mit keres?" kérdésekkel zaklatja a vevőket, aztán folytatja a "ezt ajánlom" szöveggel. A vásárlók menekülnek a többi árushoz, aki hagyja őket nyugodtan válogatni.

4. Saját választék behatárolása. Bármit keers a vevő, a válasz mindig "holnap érkezik", pedig sokkal célszerűbb "x termékekkel nem foglalkozunk".

napvadászlány 2013.06.30. 13:13:07

@Tökfőzelék1: anyus, te nagyon kompenzálsz valami miatt...érdemes lenne szerintem inkább ennak utána járnod, kurvára fárasztó már az elit egyetemezésed. Szerinted itt csak neked van jó munkád, jó fizetésed, "elit" egyetemed? Szerintem nem, csak aki kulturált, az nem villog ezzel, és nem néz le senkit, akinek nincs 3 diplomája, 7 nyelvvizsgával...mert mindenkinek a munkájára szükség van. Szerintem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:14:56

@nyuszigonosz:

Pontosan. Ez az úgynevezett francia forradalom ködösítése. A sötét középkor egy mítosz.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:18:20

@M. Péter: te jársz közelebb a valósághoz, a sote nincs az első ötszázban világszerte és az SZTE-nek is csak egy szakját ismerik és értékelik a világban.

mirx 2013.06.30. 13:18:33

@M. Péter: Az én szakomon a pesti eltéről rendszeresen átiratkoztak a gyengébbek szegedre, mondván, ott kevesebbet kell tanulni, úgyhogy ebben annyira nem vagyok biztos. De lehet, más szakokon másképp van.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:18:57

@pappito:

Dehogy nincs közük.

Az arab hódítást nem úgy kell képzelni, hogy jöttek az arabok és mindenkit kiirtottak. Nem, ez nem így történt. Egész Észak-Afrikában nem ez történt. Jöttek az arabok és legyőztek az ottani államokat, majd a lakosságot asszimilálták évszázadok alatt. Genetikailag a mai észak-afrikai arabok alig 5 %-a lehet arab. Egyiptom lakosságának zöme ma is egyiptomi, s nem arab, származást illetően.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:19:17

@Theg: ez mind igaz, csak ne feledjük, hogy ezek az arabok nem azok az arabok.

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:20:32

@Theg:
A romai szamokkal az alapveto problema az volt, hogy nem ismertek a nullat.

Amarante 2013.06.30. 13:21:46

@morsels:

a nulla az iz indiaiak "talalmanya" de az igaz,hogy a terjesztesben az arabok mukodtek kozre:):)

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:25:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ezzel azert vitatkoznek. Descartes elott a tudomany katolikus fennhatosag ala tartozott, gyakorlatilag ok hataroztak meg, hogy mi elfogadhato.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:25:42

@Theg:

Igen, ez érdekes. A rómaiak sok tudománnyal foglalkoztak, de pont a matematika nem nagyon izgatta őket.

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:26:19

@Amarante:
En ugy tudtam, hogy foniciai talalmany.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:27:09

@morsels:

Tudósok használták azért, hiszen kellett esetenként. A jelen N volt (a nulla szóból).

Igényes 2013.06.30. 13:27:36

@diggerdriver: Nem ilyen. Mostanában érzékenylelkű lakótársaink a bolygón előszeretettel alázzák még a romjaikat is szarrá. Én meg úgy látszik öregszem, eddig valahogy megálltam szó nélkül, amit művelnek.
Majd lehet hogy baleset ér. Cest la vie.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:28:09

@morsels:

Mármint katolikus államokban. Mert máshol nemigen.

Alapvetően persze a tudósok többsége eleve pap volt.

Igényes 2013.06.30. 13:29:10

A 2., 3., 4. kép egyébként színesnek indult?

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:30:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem matematikai ertelemben hasznaltak, inkabb a semmi jelolesekent.

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:30:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hat europaban az orszagk tobbsege katolikus volt, nem?

Igényes 2013.06.30. 13:31:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Azért ha az egyszeri mogli életminőségét nézed, voltak ott elég gáz dolgok.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:32:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ezek feltevések. tudomány/kultúra vonalon a jelenlegi iszlám marháskodást megelőzte egy felvilágosult, vallási türelemmel jól irányított hódítás (déleurópa) tudományok, irodalom, építészet, közigazgatás, oktatás. A mostani cigánytelephez képest gyak. aranykor.

Egyiptomban ma élő arabok nem az egykor ott élő egyiptomiak, de gondolom erről semmiféle valós, tudományosan megalapozott vizsgálat nincs, úgyhogy simán csak eltér a véleményünk és jó eséllyal nem fog kiderülni kinek van igaza. (nem is számít igazán :))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:32:30

@morsels:

Ez igaz. A matematika az arab számok megjelenése után kezdett fejlődni Európában.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:34:50

@morsels:

Melyik korban?

Mert középkor eleje és vége nagyon más.

A középkor elején Európa 3 részre oszlott: katolikus, ortodox és iszlám. A vége felé meg már 4 részre: katolikus, ortodox, iszlám, protestáns.

Igényes 2013.06.30. 13:37:54

@Prof. Dr. Simon Templar: Tehát most nem lenne semmire sem jó agyatlan fogyasztásorientált barom? Borzasztó lenne.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:38:01

@Igényes:

Ez tény. A viszonyok egyszerűbbek lettek.

Ezt jól mutatja pl. a római jog. Az ókori római jog egyes részei teljesen feleslegessé váltak egy időben, mert az életviszonyoka egyszerűbbek lettek, miközben a jog meg bonyolult dolgokat írt le.

Viszont más dolgokban meg előrelépés történt. Pl. a folyamatos éhínségek aközépkorban szűntek meg, a mezőgazdaság pont a "sötét" korban fejlődött jelentősen.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:39:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

ha a katolkusokon múlt volna akkor máig se lett volna orvostudomány (amiben pl az iszlám elég sokáig élenjárt)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 13:39:56

@Kovermadar: hát én imádom, képes voltam Indiában egy vacak szárira, amiről először azt sem tudtam, h mi, mert egy vég anyagnak hittem, órákat alkudozni, végül megvettem kb 10 dollárért kb, majd másik 10-20 dollárért varrattam a hotel szabójánál alsószoknyát hozzá és egy blúzt, eszméletlenül jól néz ki, 2x fel is vettem szilveszterkor
ha itt kimegyek carboot salre, itt is mindig alkuszom, vettem porszívót 5 fontért, a mikróm 4 volt és új, csak a színe gáz egy kicsit
amikor Tunéziában vettem szőnyeget az óvárosban úgy alkudtam le felére h mondta a faszi, h csak ha kp-ban fizetek, de az nem volt, a férjemmel 1 órán keresztül járták automata után a várost a faszikám robogóján, de végül certificattal, pecséttel fél áron vettem a szőnyeget, ugyanaz bent az állami boltban 3x, 4x annyiba került
egyébként a legjobb az alkudozásban, h eszméletlen ismeretségeket lehet így kötni

Igényes 2013.06.30. 13:41:05

@Kovermadar: Gondolom éhenhalnak, ha nem adnak el elég lomot. A turista meg úgyis a pénzét költeni megy, nem mindegy neki, ha nála is hagy belőle egy keveset?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:41:47

@pappito:

De bizony vannak kutatások. Fajilag Egyiptom ma is kopt (egyiptomi), s a nyugatabbra lévő arab országok meg berber lakosságúak. Azaz származásilag nem arabok, de kulturálisan azok.

Pont mint a mai magyarság. A mai magyarság ősei között talán 5 % lehet a magyar, azaz az Árpádéktól származó lakosság. Mindenki más vagy később bevándorló vagy asszimilált eredeti szláv, avar, stb. lakosság.

élhetetlen 2013.06.30. 13:42:44

@mirx: Nem, csak túristaként voltam Marokkóban, Tunéziában, és Egyiptomban párszor. Mindegyik utat imádtam, bár Tunéziában megmart egy medúza, és egy hónapig vakaróztam. Csak ilyen a hozzáállásom, pl. Fez-ben az idegenvezető megmondta, hogy a szukban ne vegyünk ételt, én meg úgy gondoltam, hogy ott, a tűzön frissen megsütött daráltbáránnyal ugyan mi baj lehetne. Nem is volt semmi baj! (A helyiek, tevések, szamarasok, meg ott mutogatták a pozitív jelzést, hogy milyen vagány vagyok. Nekik jólesett, hogy meg merem enni a kajájukat.)
Szívtam is, ha belefér az idődbe, leírom. Marokkóban úgy voltunk, mint Magyarországon befizetett utasok, hárman voltunk egy csoport, kaptunk egy minibuszt egy sofőrrel egy hétre, aki nem beszélt angolul, én pedig nem beszélek franciául. Már ezt is elfelejtettem, de akkor még tellett a „je voudrais ” –val kezdődő félmondatokra, amit aztán gesztikulálva fejeztem be.
Fez-ből Marrakesbe menet azt találtam mondani, hogy most szeretnék vele ebédelni. Megálltunk az út szélén valahol, természetesen az útitársaim nem szándékoztak enni, (azaz én fizettem, de azért kóstoltak). Az útszéli vendéglős kitett magáért, raktak a pléhasztalra egy barna csomagoló papirt, azaz megterítettek. Kaptunk mentateát, nem lehetett átlátni a poháron, de úgy döntöttem, megiszom, egy életem, egy halálom. A sofőr pedig megrendelt egy teljes báránybordát roston, ami a roston nem sült át. (én valami darált bárányt reméltem). Nem baj, a szélei ehetőek voltak számomra is, a sofőr pedig degeszre ette magát, végülis én ajánlottam fel a lehetőséget. Ezek beleférnek!

Igényes 2013.06.30. 13:45:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én olyasmikre gondoltam, hogy élősködők, járványok, brutális verések az összes néposztálynál, gyakorlatilag undorító ennivalók ha nem gyümölcsöt vagy húst ettél, csapnivaló higiénia, aki okos volt, az nagyon okos volt, aki nem, az majdnem teljesen nulla, 11-12 éves gyerekek szülésbe kényszerítése, magas gyerekhalandóság (10-ből jó ha kettő megmaradt), semmit nem tudó orvosok... szóval olyan dolgok, amik elég kellemetlenné teszik az életet.

Igényes 2013.06.30. 13:45:34

@pappito: Meg a zsidók, ugye? :)

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:47:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Eloszor hatarozzuk meg a kozepkori europat :-)
De en automatikusan a jelenlegi nyugat-europara gondoltam, nem vettem ide mondjuk Bulgariat. A szellemi-tudomanyos-kulturalis kozpontok katolikus orszagokban voltak, mas vallasokkal rendelkezo orszagok elszigetelve voltak ezektol. Nem volt igazan koztuk nagy mozgas.
Es amit europai kulturanak tartunk, abban nem sok ortodox, iszlam felugyelet van. Hatasa ertelemszeruen volt, de azt is a katolikus egyhaz kontrollalta.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:48:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: persze, hogy volt, és a többség másolgatta meg ismételgette a görögöket

azért nem a kereszténység pörgette fel a tudományos kutatást Európában :)

Igényes 2013.06.30. 13:49:55

@pappito: Nem? Akkor ezek is az ufók lesznek?

Igényes 2013.06.30. 13:50:58

Vagy az élősködők. Ugye az élősködők? Patkányok, tetvek, ilyesmik?

Na hozok egy kávét.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:51:20

@Igényes: hogy jönnek ide a zsidók? a keresztényeknél vallási okokból nem lehetett még boncolni se, azt értelmezgették amiket a régi görög szerzők irkáltak, az iszlám világban ennél azért fényévekkel előrébb jártak az összefüggések felismerésében és a gyógyszerészetben is.
a zsidók tán el is voltak tilva a középkorban (sok egyéb mellett) az orvoslástól is.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 13:51:38

@Tökfőzelék1: ó, ebben drága nagyot tévedsz, Jess 16 éves volt, amikor elkezdett vállalkozni, s a férjével 17 év alatt egy több milliárdos céget épített fel, ugyanazt csinálta 17 éven keresztül mint a férje, néha többet is, néha igaz kevesebbet, de ugyanazt, majd ezt az egészet otthagyta és inkább kezdett mindent elölről
szóval Jess soha nem volt és soha nem is lesz kitartott
ettől függetlenül, jómódú férjet keres, aki képes támogatni, nem csak anyagiakban, hanem emberileg is
majd ha lesz akkora szerencséd az életben, h megtapasztald h ez milyen, akkor majd beszélgethetünk

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:52:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ahogy korabban irtad, papok voltak. Katolikus papok. Najo, voltak koztuk protestansok is, de azokat megegettek, mert nem kovettek az eloirast.
Most csak kirugnak a multitol.
:-)

(ez vicc volt, mielott barkinek elkezdene habzani a szaja)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 13:53:03

@Jess G:
"egyébként a legjobb az alkudozásban, h eszméletlen ismeretségeket lehet így kötni "

Akkor már látom a problémát :) Ugyan az a baj vele, mint ami számomra a lehető legtöbb dologgal. A kapcsolati tőkém gyakorlatilag nulla. Nem ismerkedek szívesen senkivel sem, vagy csak nagyon-nagyon korlátozott mértékben (pl. itt).

Ha vásárolni megyek, akkor a lehető legrövidebb idő alatt szeretek végezni, hogy utána mielőbb távozhassak az emberek közül. Számomra egy bazár maga a rémálom, mindenhol emberek, hozzám érnek, rám lépnek, meglöknek (nyilván nem szándékosan vagy rosszat akarva).

Az időm (szabad időm) többet ér annál, minthogy emberekkel üzekedjek valami dolog végett. Inkább töltök ugyan annyit a neten, boltokat keresve, értékeléseket olvasva, kiválasztva a legmegfelelőbbet, majd házhoz rendelve, neten kifizetve :)

Én már csak ilyen magamnakvaló, antiszociális lény vagyok :)

Igényes 2013.06.30. 13:53:32

@pappito: A zsidóknál nagyon fejlett volt az orvostudomány. Majdnem mindentől el voltak tiltva. :)

mirx 2013.06.30. 13:54:47

@élhetetlen: nekem már a gondolattól is feláll a hátamon a szőr, hogy vadidegenekkel fizetett útra menjek, pláne ahol az idegenvezető nem tud angolul :o
ráadásul ilyen arabus helyekre, ahol az orvosi ellátás azért nem a leghíresebb..

BTBTBT 2013.06.30. 13:55:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mettől meddig számolod a középkort? Európaira céloztál?

@Jess G:
"kimegyek carboot salre, itt is mindig alkuszom, vettem porszívót 5 fontért, a mikróm 4 volt és új, csak a színe gáz egy kicsit"

És mindezt "Area manager"-ként, mi? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:55:25

@morsels:

"Es amit europai kulturanak tartunk, abban nem sok ortodox, iszlam felugyelet van."

Ezzel nem értek egyet. A mai európai kultúra alapja a görög kultúra, majd annak rómaiak által átvett verziója. Még akkor, amikor egy szál keresztény nem volt. A kereszténység ehhez adta vallást, ez tény, de alapvetően nem az alapot jelentette. Aztán később mindezen az alapon alakult az egyes régiók kultúrája.

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:55:34

@Amarante:
A penz es matematika kozott szoros az osszefugges. Kerdezd csak charlieharpert :-)
De ettol meg igazad lehet... a foniciaiak terjesztettek el europaban, nyilvanvaloan kereskedelmi alapokon.

mirx 2013.06.30. 13:56:21

@Kovermadar: az antiszociális és az aszociális nem ugyanaz ;)

morsels (törölt) 2013.06.30. 13:56:23

@morsels:
Merthogy penz ugye letezett elottuk is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 13:56:40

@pappito:

Nem is ez volt a kereszténység feladata, azonban ennek ellenére tény, hogy a papok játszották a legnagyobb szerepet a kor tudományában.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 13:57:02

@morsels: azért voltak papok a tudákosok, mert olvasni nem volt divat és az egyház igyekezett is sötétben tartani az embereket. ami egyébként igen okos dolog volt, ahogy a biblia elérhető lett a latinon kívül más nyelven is, rögtön kiderüt, hogy másképp is lehet imádni az urat :)

Igényes 2013.06.30. 13:58:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ennyire erősen szerintem nem. Az ókor azért elég jól el volt látva mindenféle istenekkel, és nem próbáltak mindent egyféleképpen megmagyarázni. Mondjuk közlekedni nehézkes volt, szóval az egyszeri ember semmire nem ment vele. De mindenképpen jobb, mint egybefüggő keresztény európa, ahol még akkor is csak csöbörből vödörbe kerülhetsz, ha nem ért mindenki egyet abban, ki az éppen aktuális pápa. :)

@morsels: Neked meg szájhabzásmániád van.

Igényes 2013.06.30. 13:58:54

@pappito: Most meg csak angolul imádhatod a google-t. Nem miindegy? Vannak ugyan kisebb istenek, de azok nem számítanak.

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 14:00:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: dehogynem. de nincs mindenki egy vágányra zárva, mint te.

Igényes 2013.06.30. 14:00:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Te max, egy ideje motoszkál bennem valami, majd lehet hogy egyszer megkérdezem.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:00:38

@Barátusz: naná, majd nem leszek hülye kifizetni egy mikróért 50-100 fontot, szted hülye vok? ráadásul mondtam, h nincs annyi pénzem, h a párnacihát is azzal tömjem ki, ettől függetlenül persze vehetnék a currysban is mikrót, de nem akarok
meg igazság szt azt remélem, amikor évente 4x, 5x kimegyek, h vki lesz akkora marha, h egy kitchenaidet kínál mondjuk 20 fontért, amit lealkudhatnék mondjuk 15-re
te voltál már akár egyen is?

Igényes 2013.06.30. 14:01:07

@pappito: Miért ne?
Kiutáltok a kibucból? :)

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:02:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Es az egesz barlangrajzokkal kezdodott.
Vilagos, hogy mindennek volt valami alapja, de ez nem valtoztatja meg azt, amit irtam. Leginkabb azert nem, mert nem is irtam azt, hogy nem a gorog intellektualis alapokra epult az europai kultura. Azt viszont mondom, hogy a katolikus vallas egyszeruen az ellenorzese ala vonta a tudomanyos fejlodest, ami abban is tukrozodott, hogy a tudosok legnagyobb resze eleve pap volt, a tobbit meg eleg komoly megfigyeles alatt tartottak :-)

Es igen, Descartes elott ez igy volt. Ezert nem volt igazan tudomanyos fejlodes evszazadokon keresztul. A mezogazdasagi fejlodes nem tudomanyos kutatasoknak koszonheto, hanem a jozan paraszti esz diadalma :-)

Igényes 2013.06.30. 14:03:28

@Kovermadar: Szerintem ez így normális. Ilyen helyeken csak a reptereken érdemes szuvenírt venni.
De jó ez a poszt, így nyaralószezon közben. Egy csomó ember kedvét biztos elvette egyiptomtól.

Igényes 2013.06.30. 14:05:13

@morsels: Mert a katolikus egyház vezetői egész nap apácákat csöcsörésztek, meg a farkukat verték? Vagy miből gondolod, hogy semmit nem tettek a fejlődésért?

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:05:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Marmint mi nem volt jellemzo?

Egyebkent mondj meghatarozo tudomanyos felfedezest mondjuk a XVII. szazad elottrol.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:05:58

@Kovermadar: én imádok alkudozni, a volt férjem csinálta olyan módon, h még én is el szoktam vörösödni, de ő még arra is képes volt, h Mo-n vmelyik multi műszakinál lealkudja a laptopot 10e ft-tal, meg az OBI-ban a fűnyírót
egyébként sztem alkudni mindenhol lehet

Amarante 2013.06.30. 14:06:39

@morsels:

igen,de azert tudjak be nekik, mivel ok terjesztettek ill. vezettek be a kereskedelem reven.
Igazabol azx elso papirpenz az kinaban jelent meg.ott-a mai napig-szokas aldozatkent penztegetni.Gondolom a korabbi aldozati targyakat volt hivatott kivaltani,tehat bizonyos mertekig penz volt.

mirx 2013.06.30. 14:07:07

@Igényes: ők nem a ministránsfiúkat taperolják inkább?

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:09:03

@Igényes:
En nem mondtam ilyet. Bar az is igaz, hogy (ha mar igy felhoztad) peldaul a Borgia papa nem epp arrol volt hires, hogy celibatusban elt.
Es nem vagyok katolikus ellenes, vagy mit tudom en. Egyszeruen csak azt mondom, hogy a katolikus egyhaznak es vezetoinek komoly politikai ambicioi voltak, a tudomanyos, plane filozofiai kutatasok kontrol alatt tartasa meg pont a hatalmuk megtartasa miatt ertheto volt.

Amarante 2013.06.30. 14:09:04

@morsels: tokeletesen igazad van!!

élhetetlen 2013.06.30. 14:09:09

@Jess G: Pesze, nem tudja az ember, ha először jár ott, A marrakesi bazárban vettem réztélat, a szuper dr közgazdász barátbőm máig nem tudja, (én akkor dollárban voltam, ő angol fontban, hogy ugyanazt kétszeres áron vette meg, de még azt is belém akarta dumálni, hogy majd ő alkuszik, mert neki ez jobban megy. Mindegy én megvettem a magamét, a réztányért, a bőrtevét nem). másnap séta, találtam egy "állami" boltot, ahol minden olcsóbb volt, mint a piacon. Mikor viszzamentem az első vásárlás után (két nagyobb réztányér), hogy vennék még (ekkor jöttek a bőrtevék), automatikusan engedményt kaptam. Igen, játsszunk, és vagy nyerünk, vagy vesztünk, de ilyen "üzleteken" nem veszíthetünk sokat, de nyerhetünk egy életre szóló, nekünk fontos darabot (ezek a réztányérjaim, amik a mi éghajlatunkon zöldülnek, de sikerült lelakkoztatnom őket !

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 14:11:11

@mirx:
Akkor ma is tanultam valamit magamról :)

A közösségellenességet nem tudom hová tenni. Tőlem mindenki élhet olyan közösségben, amilyenben akar, csak nekem ne kelljen.

Vallásos sem vagyok, de ha valaki vallásos, az az ő dolga, felőlem csinálja. Vagy akkor vallásellenes is vagyok?

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:11:22

@mirx:
A rugo?
Mint tudomanyos felfedezes?
Ennyi erovel minden, ami a kerek felfedezese utan tortent, lenyegtelen. Egeszen a sliced bread korig :-)

Amarante 2013.06.30. 14:12:03

@Igényes:

Nem volt erdekuk,hogy tegyenek.Ezert van akkora jelentosege a vallasi reformoknak es ezert olyan fontos az is ,amit VIII henrik tett,amikor beintett a katolokus papanak:):)

a kozepkorban gyakorletilag semmilyen civil jogrendszer nem mukodott,minden az egyhaz jovahagyasaval tortent,meg a kiralyvalasztas is,mindenki a papanak volt a huberese

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 14:12:04

@Igényes:

Oké. Tőlem bármit lehet kérdézni. Legfeljebb nem válaszolok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 14:12:23

@tilmir: jo, de egyiptomnak melyik a jo oldala?
az , hogy ott maradt par suvegcukor?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 14:12:53

@Jess G:
Nekem az alkudozás kicsit az erőszakosságra emlékeztet. Az erőszakos embertől pedig irtózom, vajon miért? :)

Igényes 2013.06.30. 14:12:59

@morsels: Jó ezt hallani.

@mirx: Miért tettek volna ilyesmit?

Igényes 2013.06.30. 14:14:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ha nem válaszolsz, az lesz a benyomásom, hogy eltaláltam. :)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:14:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: akkor valakinek muszáj tévednie, úgy értem, katolikus, muszlim, buddhista mind-mind más istenhez imádkozik, nem?

pappito · http://pappito.com 2013.06.30. 14:15:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ez a te véleményed, annyit ér, mint másé, irreleváns a téma szempontjából

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 14:16:10

@Igényes:
Akkor kérdezz! :)

@Jess G:
Tudtommal a buddhista nem imádkozik semmilyen istenhez. De akár tévedhetek is :)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:16:29

@Kovermadar: erőszakosan nem lehet alkudozni, kizárólag barátilag, soha nem szabad megsérteni az alkupartnert, mondjuk azzal, h nem alkuszol és elfogadod az árat, v azzal, h rögtön 10-ot mondasz, sztem alkudozni egy klassz játék, szórakozás
persze, ha ez vkit nem szórakoztat, akkor ne csinálja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 14:16:36

@pappito: viszont ki merem jelenteni, hogy mosogatasban es szobatakaritasban szoros holtverseny van a magyar es a kozepamerikai melosok kozott /kiveve tildy, de neki gerincproblemai vannak/
es a diploma sincs megkovetelve hozza!!
nem art mondjuk

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:17:00

@Amarante:
A penz tortenete erdekes, egy idoben olvasgattam rola, szoval nem rendelkezem ertekelheto ismerettel :-)
De penz az gyakorlatilag nagyon regota letezik europaban is. Persze nem a mai ertelemben vett fizetoeszkozkent, Gyakorlatilag aranyat meg ezustot csereltek suly araban. A papir penz mint fizetoeszkoz mar 'fejlettebb' gazdasagi rendszert feltetelez, egyertelmuen a kereskedelem teruleti elterjedesevel szorosan osszefuggo jarulekkent.
A papir alapu fizetesi eszkoz egy 'igazolt' bizonyitek egy adott erteket jelolve. Ahogy manapsag :-)

Szoval igazad van, csak nem ugyanarrol beszelunk.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:17:41

@Kovermadar: hát mittom én, de biztosan nem Jézusban hisznek

mirx 2013.06.30. 14:18:12

@morsels: ez esetben mit értesz tudományos felfedezés alatt pontosan?

Amarante 2013.06.30. 14:18:50

@morsels:

a konyvnyomtatas pl. a XVII sz. elotti,hamarabb fedeztek fel ujra a puskaport es hasznaltak fegyverkent,epiteszet teruleten nagyott alkottak.voltak akkor is erdekes dolgog,de azok nem az egyetemes emberiseg javat szolgaltak,hanem az isten es az egyhaz dicsoseget-es persze a legfelsobb tarsadalmi reteget.

Toki milyen jol erezte volna ott magat:):):)csupa felsobbrenduseg es meg a kitartottak eletet is kozelrol ismerhetne:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 14:19:30

@Jess G:
Akkor megint előjött egy gond: barátilag kell alkudozni. Egy idegennel ez nekem nem benne (a barátilagság). Idegen, 1 (inkább 3) lépés távolság. És ne jöjjön közelebb, ne másszon az arcomba, ne érjen hozzám :)

mirx 2013.06.30. 14:19:47

@Igényes: én tudjam? de valamiért szeretik a fiatal srácokat, úgy tűnik
en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sex_abuse_cases

Igényes 2013.06.30. 14:19:57

@Jess G: Erre szokták mondani, hogy nem az számít, te kiben hiszel, hanem hogy benned ki hisz. Ha már jézus sem, megette a fene.

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:20:44

@Amarante:
Mondjuk VIII Henrik nem azert intett be a katolikus egyhaznak, mert nem birta elviselni a tudomanyos fejlodes elnyomasat, hanem azert, mert elege volt abbol, hogy mindig a Papaval kellett beszelnie, mikor uj feleseget akart. Ezert ugy dontott, hogy uj vallast alapit, aminek a mindenki angol kiraly lesz a feje.
Genius :-)

Igényes 2013.06.30. 14:20:48

@Kovermadar: Inkább hat. Én is rühellem ezt a nagy összeborulósdit mindenféle jöttmenttel. Csúnya rácsodálkozások szoktak lenni belőle.

Igényes 2013.06.30. 14:22:13

@mirx: Ezek elszórt, rendellenes esetek, és nem a valláshoz, hanem az emberi esendőséghez van közük. No meg a szülői hanyagsághoz, akik nem veszik észre, hogy gond van.

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:23:20

@mirx:
Ez jo kerdes.
Nade ha a kozepkorbol a rugo az egyetlen ertekelheto tudomanyos felfedezes, akkor az sok mindent elmond, nem?
Merthat az elv mar elotte ismert volt (ijjak peldaul), az alkalmazasahoz pedig szukseg volt igenyre, ami (mily meglepo) az eit kenyelmi elvarasainak kiszolgalasat jelentette :-)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:23:52

@Kovermadar: fura, én sem szeretem, h sorban állás közben a nyakamba lihegnek, v tapperolnak idegenek,de piacon az árus és köztem is megtartom a megfelelő távolságot, ellenben ha teával és hellyel kínál azt elfogadom, miért ne

Amarante 2013.06.30. 14:24:22

@morsels:

Nem a tudomany miatt,persze:):):) De az sem jott be neki,hogy elobb minden dontest a papa kollott lattamozzon:):)
Ha Aragoniai Katalin fiut szul neki es nem lanyt,akkor nem lett volmna szukseg annyi asszonyra:):)Fiukbol is min. 2-3-at,hogy ha barmi kozbejon netan...:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 14:25:26

@Kovermadar: hat en is rendeltem mar zoknit interneten, mert nem volt kedvem vasarolni
Maryvel ez a problemam megoldodott, O szeret vasarolni, viszont ha nagyobb dolgot veszunk, kocsi, agy, moso-szaritogep, akkor mennem kell vele, mert keptelen alkudni
marpedig ilyenkor kell, mert a "nagyobb" dolgokat a fejlett orszagokban is tularazva teszik ki
a kisebb balhek elelmiszer, ruhanemu, ilyesmi az a Mary dolga, kivagja a kuponjait, megnezi 4-5-6 boltban es ugy veszi meg
teljes a harmonia:)

mirx 2013.06.30. 14:25:38

@Kovermadar: az anti- (a latinból) a "ellen", míg az "a" pusztán a "-tlan, -tlen"
lásd az asszimetrikus sem azt jelenti, hogy szimmetriaellenes, hanem azt, hogy szimmetriátlan (nem szimmetrikus)

tehát ha nem vagy vallásos, attól még nem vagy vallásellenes.

Antiszociális a graffitizés, vandalizmus, erőszak, kegyetlenség, ilyesmik. Aszociális meg az, aki jobb szeret otthon ücsörögni, mint bulizni menni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 14:26:56

@morsels:

Oké, pár példa.

Kelet-Európában (az ortodox Európában):
- római tudósok találmánya a "görögtűz", mely a korabeli haditechnichnikában hatalmas fejlődést jelentett, gyakorlatilag a lángszóró primitív verziója,
- a boltíves építkezés felfedezése, mellyel hatalmas boltíves templomok épültek, évszázadokkal Nyugat-Európa előtt.

Nyugat-Európában (a katolikus Európában):
- az iránytű feltalálása,
- a mechanikus óra feltalálása.

Igényes 2013.06.30. 14:27:33

@mirx: Ha nem vagy vallásos, tagadod a vallás egységét és megfellebezhetetlenségét. Tehát vallásellenes vagy.

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:27:50

@Amarante:
A puskapor a kinaiaktol jott. Egyebkent meg a lenyeg az, hogy minden uj felfedezes altalanos elterjedese a katolikus egyhaz ellenorzesen ment keresztul. Nem azt mondom, hogy nem tortent semmi, hanem azt mondom, hogy ami tortent, az csak az o jovahagyasukkal tortenhetett.

Ezert hivjak sotet kozepkornak, ami persze tulzas, de egy adott korszak egyszeru jellemzeseket, leirasakent hasznalhato,
Peldaul a gorog demokracia sem olyan volt, mint amit ma ertunk alatta, de a koncepcio onnan van. Viszont ha azt kovetnenk, akkor azt most nem demokracianak hivnank :-)

mirx 2013.06.30. 14:28:26

@Igényes: nem értek egyet, nem azért van róla nyolc kilométeres szócikk, mert nincs összefüggés
még az én nagyanyám meg nagyapám is bentlakásos katolikus intézményben nevelkedtek, az egyház mindig igyekezett rátenni a mancsát a minél kisebb gyerekekre (akinek nem sulykolják elég fiatalon a jézuskát, az később nehezebben fog benne hinni)

mégis mikor tudtak volna a szülők "odafigyelni", ha az egyház végezte a nevelést? nagyanyámat ütötték-verték az apácák, ki is tért később.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 14:29:05

@Jess G:
Na én azt sem tudnám elfogadni :)
Valahogy azonnal a mögöttes szándékot feltételezem és azt, hogy ha már megitattak, akkor vásárolnom is kell.

"Az a bajom az emberiséggel, hogy nagyon nehezen jövünk ki egymással :) "

@hagyma:
Eddig még csak autóvásárlás esetén hallottam ilyesmiről (alkudozásról). Persze ott is vélhetően megvenném listaáron :)
A kommunikációs képességem valahol a leveli béka és a sárga varangy között lehet. Így ha nekiállok alkudni, az a vége, hogy fele annyi dologért adok 2* annyit, mint az ki volt írva :D
Nekem ez nem megy :)

mirx 2013.06.30. 14:29:21

@Igényes: jézusom, de be vagy szűkülve. inkább hagyjuk

Amarante 2013.06.30. 14:30:47

@morsels:

Akkor ugyanazt mondjuk mindketten:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 14:31:58

@mirx:
Köszönöm!
Akkor mától aszociálisnak nevezem magam és nem antiszociálisnak. Csak nehogy véletlen rosszul írjam és asszociációs legyen a vége :D

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Én azt szeretném tudni, hogy milyen autód van és hányas a lábad?!
(ragályos egyébként, hagyma óta tényleg érdekel, hogy kinek milyen autója van... szeretem az autókat :) )

DieNanny CH 2013.06.30. 14:32:20

@Jess G:

És az OBI-ban a fűnyírót hogyan ütötték be a kasszába? Mert én csak emiatt tartom elképzelhetetlennek a boltban alkudozást.
(Én nyuszi vagyok hozzá. Nagyon!)

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:33:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ezek mind olyanok (es nem mondtam azt, hogy nem voltak felfedezesek, csak hogy mondj peldat), ami nem befolyasolta a vallasi elveket. Amiket hasznosnak iteltek, ami nem hogy nem vonta ketsegbe, hanem nem is erintette a vallasi alapokat.

Amiket felsoroltal technikai jellegu fejlesztesek, nem tudomanyos, alapveto vilagszemeletet megrengeto, ketsegbevono dolgok. Ezzel nem kissebbiteni akarom oket, csak ramutatni, hogy amiket irtal, onmagukban artatlannak minosultek.
Nem ugy, mint Kopernikusz, vagy Galileo.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 14:33:49

@Jess G:

Abban nem téved egyik sem, hogy mindegyik tudja, hogy van Isten. Ezen túl persze nem mindenki ismeri fel az Egyházat.

mirx 2013.06.30. 14:33:53

@morsels: és az "előtte ismert" az azt jelenti, hogy az nem tudományos felfedezés volt a XVII. század előtt? kinőttek az íjak íjfán, és az ember csak leszedte őket?

az én szememben minden ilyen dolog (a lovak patkolása, a kovács üllője, a tetőgerendák, az üveg, az írás) tudományos felfedezés, amik mérföldkövek, amiken szépen lassan haladt az emberiség a mai technokrata jellegű világ felé.

Igényes 2013.06.30. 14:36:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Átküldtem.

@mirx: Ott még sokan hisznek a testi fenyítésben. Én is hiszek benne, egy bizonyos szintig.
A szülők meg gondolom néha látták azért a gyereket, meg megkérdezték tőle, mi van vele. Ha máskor nem, karácsonykor.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 14:36:16

@Kovermadar:

Lában eredetileg 45 és feles. De amikor kövérebb voltam 46 volt inkább, most meg inkább 45.

Nincs kocsim.

Igényes 2013.06.30. 14:36:58

@mirx: Ez bizony ilyen. :)
Beszűkülve? Ezt még nem mondták. :D

mirx 2013.06.30. 14:37:55

@Igényes: aha és aztán amikor a testi fenyítésbe a szíjjal lilára verés is belefér, mert bepisilt a gyerek álmában, meg egy kis kukimarkolászás is, úgyse tudja még, mi az.
ne áltassuk már magunkat

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 14:38:26

@morsels:

A technika fejlődése a legjellemzőbb, nem?

A csillagászat is fontos persze, de nyilván kevésbé gyakorlatias terület.

Kopernikusz, Galilei is ártalmatlan. Nyilván forradalmi elméletek, de önmagában ez nem vallási kérdés. A vallásnak ez mindegy.

mirx 2013.06.30. 14:38:28

@Igényes: Gondolom, azért véded az egyházat, mert hazabeszélsz. Ez bizony ilyen. :)

Igényes 2013.06.30. 14:40:33

@mirx: Hazabeszélek? Hm. Ez nagyon összetett, valamilyen szinten igen is, meg nem is. Te hogy értetted ezt pontosan?

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:42:37

@DieNanny: rém egyszerűen, a vezető adott hozzá egy új kódot, amit lehúztak a pénztárban

Igényes 2013.06.30. 14:43:47

@mirx: Kukimarkolászás? Egy apácától? Ezt nem tartom túl... életszerűnek. A szíjjalverést még esetleg, bár kicsit túlzás, de ki szeretné más kölykének a húgyos ágyneműjét mosogatni, miért nem szobatisztán adták be. Csak apáca, nem szent.

A gyerekek különben sokszor nem mondanak igazat, viszont ha eleget ismételgetik, nem csak mások hiszik el nekik, de ők maguk is.
Van erről egy nagyon jó svéd film, Vadászat a címe. Ott ugyan nem pap az áldozat, hanem egy tanár. Nézd meg. ;)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 14:44:44

@Kovermadar: az ilyen a legjobb kuncsaft egy értékesítőnek, amelyik kedvezményt akar venni és nem autót :-) imádtuk őket

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 14:45:04

@Kovermadar: akkor egy pelda amire emlekszem, vagyis ketto
mikor elso kozos agyunkat megvettuk, talaltunk egy fasza agykeretet, mondtam is, ez kell, dehat ugye kell matrac is, amit nekem ugy tunt kicsit dragan szamolnanak, mondtam, ennyiert nem kell, tul draga, az agyat visszuk de matracot veszek matracboltban:)
es majd jovunk vissza a keretert
erre mondta, varjak leult, utogette a hulye computeret es 5 perc mulva 200 dollarral kevesebb volt a matrac
nem volt semmi kufarkodas vagy ciganykodas, csak ragaszkodtam hozza, hogy szetnezek mashol is matracugyben....
a kocsi mas ugy volt, nem mennek bele, vegulis ez egyiptom
sosem ertettem a magyarok miert szeretnek egyiptomba meg tuneziaba jarni

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:45:38

@Igényes:
En nem vagyok vallasos, viszont nem vagyok vallasellenes sem.
Szamomra a vallas filozofiai kategoria. Nem tudomanyos.
Plane nem politikai :-)

Az viszont tagadhatatlan, hogy a katolikus vallas a kozepkorban uralta mindharom kategoriat. Azt is meg lehet nezni, hogy a mai vilagban azok az orszagok, amik nem szekularisak, hogyan mukodnek. Azon lehet vitatkozni, hogy melyik a jobb/rosszabb, mert mindegyiknek megvan az elonye es hatranya, de ez reszemrol nem vallaselleneseg, hanem egyszeru 'vizsgalat'. Termeszetesen az en korlatozott, informacio hianyos szintemen.

vörösbor(de)minőségi 2013.06.30. 14:45:59

most ezt illett igy?tökfözelék1 a feltett kérdések súlya alatt összeroppanva egy sarokban elájult miközben az elit diplomáját vette le a felső polcról,hogy itten bemutassa nektek.
nem lehetett volna kicsit szofisztikáltabban érdeklődni a mimerrehonnét...-felől?
én még hagytam volna arcoskodni-kimondottan jópofa volt amikor mindenkit osotbának nézve bepróbálkozott..
én sajnálom,hogy igy elszaladt-reménykedem,hogy csak erőt gyüjt és egy . okos :DDDD felütéssel folytatja.
ha másként nem hát egy uj nicknévvel.
:D

élhetetlen 2013.06.30. 14:47:00

@mirx: Csak gratulálni tudok, hogy van kivel utaznod. Nem minden ember ilyen szerencsés, és nem mindenki tehet arról, hogy egyedül él. Mikor egészséges voltam, akkor sem mertem egyedül nekivágni Afrikának. Ha belefér az idődbe, elmesélem, hogy milyen nehézségek vannak mások életében, amik ezek szerint neked eszedbe sem jutnak. Hűde ciki a társasutazás. Képzeld el, hogy valakinek még ez a megoldás sem jut. Hosszú leszek. Kb húsz éve a Benkó klubban dumáltunk egyik mozgássérült ismerősömmel (ah, csak két bottal botorkált), hogy a barátnőm befizetett a Gellért szállóba egy Neumann bálra, én pedig befizettem egy velencei karneválra. Ő: inkább a Velencét választanám! Agyamban beállt, hogy választaná, de nem tud befizetni egy társasútra sem, mert nem vállalják. Mondtam, ha el akar jönni velünk, elviszem. (Nem volt nagy kockázat, ha nem bírja, leteszem egy fűtött templomba, és érte megyek.) A buli végéig öt prcenként a megyek, nem megyek, és olyannyira félt, hogy a szüleinek nem merte megmondani előre, hogy milyen „kalandba” ugrik bele. Na, jó végigmászta a napot, én estére kicsit elfáradtam, mert akkor már az egyik vállamom a srác táskája, a másik vállamon a srác volt, de fantasztikus út volt. Mostmár én sem tudok elmenni egy társasútra sem, mert tíz éve elgázoltak, és a bal térdemet nem sikerült rendesen összerakni. Vannak számomra leküzdhetetlen akadályok, pl. a korlát nélküli lépcső, és egy társasútnál tutti van egy vagány csávó, aki beszól, hogy minek jött el, ha nem tudja venni az akadályt, miért tartja fel a csoportot, és eszébe sem jut segíteni.
De biztosan igazad van!

mirx 2013.06.30. 14:47:11

@Igényes: Láttam a filmet, szeretem nagyon a skandináv filmeket. A Jagten kiemelkedően jól sikerült. Ettől függetlenül a többszáz eset már nem lehet véletlen és gyerekhazugság.
A cölibátus a katolikus egyház legnagyobb ostobasága, majdnem olyan, mintha az evést tiltanák meg, annak is meglenne az eredménye.

A hazabeszélést úgy értettem, hogy amikor eléggé nyilvánvalóan vallásos valaki, akkor előre borítékolni lehet a válaszait.

mirx 2013.06.30. 14:48:34

@élhetetlen: Bocsi, nem értem, miért vetted támadásnak, én nem cikiztem le, csak azt próbáltam mondani, hogy én ehhez befosi lennék, ennyi.
:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:49:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Buddhizmus nem ertelmezi az Isten fogalmat. Legalabbis nem ugy, ahogy te. Szerintuk aki elerte a Nirvanat (aki elvileg barki lehet), az a jelen fizikai vilagtol fuggetlenul letezo, de ez nem felel meg a tobbi nagy vallas Isten kepenek.

Aztan vannak vallasok (hinduizmus), ahol tobb isten van, meg ha mar szoba kerultek a gorogok/romaiak, akkor ok is tobb istenben hittek ugye.

Igényes 2013.06.30. 14:50:47

@mirx: A cölibátus a katolikus vallás egyik alapja. Az a lényege, hogy a testiség (fizikai világ) helyett az spirituális igazságokat kutatod. Ez általában jobb-rosszabb hatékonysággal működik, amikor nem jól, akkor lesznek ilyen elhajlások. Ami persze sajnálatos.

Azt hiszem abban az értelemben ahogy Te használod ezt, nem vagyok vallásos.

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:50:58

@Kovermadar:
Ja, az en labam 42-es es Honda Civicem van.
:-)

Amarante 2013.06.30. 14:51:45

@mirx:

a colibatust keson-kb.1300-as evekben-vezettek be,megpedig azert mert a papok minden szinten,maguknak gyujtottek,az utodaik ultek a helyukbe stb.Bevezetesehez vajmi koze van a vallashoz csupan penz es hatalom kerdese miatt kerult ra sor.

mirx 2013.06.30. 14:53:29

@Igényes: Szerintem az elhajlás pedig pont nagyrészt ebből az egészségtelen elfojtásból jön létre. Börtön, légió, ugyanez történik.

Meg a magányos albán birkapásztoroknál :-)))

(jaj, csak a jani haverja el ne olvassa)

morsels (törölt) 2013.06.30. 14:54:05

@Igényes:
A buddhizmusban a szerzetesek colibatusban elnek, csak az alapja mas. Mig a katolikus vallasban a bunbeeses, a vilagi kisertes ordogtol szarmaztatott megkisertesenek elkerulese, addig a buddhizmusban a zavaro hatterzaj kizarasa a magyarazat :-)

Amarante 2013.06.30. 14:54:51

@Igényes:

ilyen elhajlasok mar a spartai hadseregben is voltak,nem ujdonsag:):):

DieNanny CH 2013.06.30. 14:55:06

@Amarante:

Én úgy tudom, Henrik genetikailag sérült volt, vagyis nem tudott életképes fiút nemzeni. (Ha jól rémlik, az egyetlen, amelyik megszületett, fiatalon meghalt. Most nincs kedvem utánanézni, lehet keverem.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 14:55:26

@Igényes:
Aszparágusz, aszpirin?

@hagyma:
Az nem ugyan az... ez így rendben van.
Én sem tudom, hogy miért ragaszkodnak hozzájuk. Biztos relatív olcsó és mégis Afrika.
De ha Afrikára vágyom, akkor szafari Kenyában és nem a Közel-Kelet észak-afrikai szekcióját választom, mert az minden, csak nem Afrika.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 14:55:31

@morsels: en nem elek nagy labon
9,5-es
egy lancer es egy grandAM

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 14:56:47

@Kovermadar: most volt a reggeli hiradoban, megint megy a cirkusz

mirx 2013.06.30. 14:57:02

@Amarante: hát pedig az egyház igen komolyan megideologizálja ezt
"The view of the Church is that celibacy is a reflection of life in Heaven, a source of detachment from the material world which aids in one's relationship with God. Celibacy is designed to "consecrate themselves with undivided heart to the Lord and to "the affairs of the Lord, they give themselves entirely to God and to men."

DieNanny CH 2013.06.30. 14:57:24

@Igényes:

Én azért nem vagyok vallásos, mert még nem döntöttem el, melyik vallás szimpatikus nekem... Egyelőre tanulmányozom őket.

Amarante 2013.06.30. 14:57:50

@DieNanny:

Nem kell ahoz semmilyen serules:):)vannak lanyos apukak es vannak fiusak:):)

Vannak ilyen teoriak de ki tudja?az egyetlen fia a 3-k felesegetol szuletett de o tizenevesen meghalt.Mindenkepp jobb lett volna,mint a novere,aki utanna jott es verbe boritotta az orszagot.

Amarante 2013.06.30. 14:59:48

@mirx:

Mi jobb egy ideologianal,hogy hulyesegeinket bizonyitsuk??:):):)

Igényes 2013.06.30. 15:00:24

@Amarante: Igen, ott egész kis trükkparádét kellett rögtönözni, hogy a hős spártaiak hajlandóak legyenek a nőkkel is összefeküdni, annyira megszokták a kisfiúkat.

élhetetlen 2013.06.30. 15:00:57

@mirx: Bocs, akkor félreértettelek, úgy értettem, hogy a társasútra menők a befosiak, mert nem mernek nekifutni egyedül a nagyvilágnak!

Igényes 2013.06.30. 15:01:10

@Kovermadar: Aszkorbinsav!

@DieNanny: Majd megtalálod. :) Istent keresd, ne a vallást.

mirx 2013.06.30. 15:01:37

@Amarante: "igényes" előbb azt írta, hogy a cölibátus a katolikus vallás alapja. te meg azt, hogy azt később vezette be a kicsoda is? akkor meccseljétek le egymás közt, hogy volt. :)

én csak a következményeire reflektáltam (gyerekmolesztálás ésatöbbi).

Amarante 2013.06.30. 15:02:35

@Igényes:

amire en gondoltam az a spartai hadsereg katonai voltak.nem a pedofilia viragzott,hanem a homosexualitas,de ez akarmelyik okori civilizaciora elmondhato.

morsels (törölt) 2013.06.30. 15:04:05

@DieNanny:
Neha az az erzesem, hogy Nikki Laura szorakozik mas nicken is :-)

Amarante 2013.06.30. 15:05:02

@mirx: bocsi akkor melle ment:):)

mirx 2013.06.30. 15:07:45

@DieNanny: én ma 2x is visszatekertem, hogy elolvassam a posztját... és azon gondolkodtam, hogy az mennyire gáz már, ha valakiről nem tudod eldönteni, hogy férfiként női nickkel trollkodik-e a blog.hu-n, mert nem akarod elhinni, hogy valaki tényleg ilyen?

DieNanny CH 2013.06.30. 15:08:28

@Amarante:

Apukám lányos. 3-an vagyunk lányok! Meg anyukám fiú unokatesójának is van 3.
Az én unokatesómnak 3 fiú után jött 1 lány...

Én Henriknél arra gondoltam, hogy sok felesége elvetélt.

DieNanny CH 2013.06.30. 15:09:29

@Igényes:

Isten egy van, csak minden vallásban máshogy hívják.

Igényes 2013.06.30. 15:10:02

@Amarante: Jó, nem 7 éveseket dugtak, hanem 12 éveseket. Nekem 25-ig taknyosnak számít az ember. :)

DieNanny CH 2013.06.30. 15:11:03

@mirx:

Van neki posztja??? (Vagy elírtad, és kommentjét olvastad.)

Igényes 2013.06.30. 15:11:56

@DieNanny: Igen, jó esetben.

@mirx: Optimális esetben egy papnál nincs mit elfojtani. Tudja kezelni. A katolikus papok ritkán optimálisak, de azért akad.

@morsels: Ugyanaz, más szavakkal.

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.30. 15:12:30

@Amarante: ahogy nézem, külön szakot indítottak, csak neki, ahova egyedül járt.
még az is lehet, hogy csak neki építettek egy elit egyetemet.

Amarante 2013.06.30. 15:13:15

@DieNanny:

A vetelesek inkabb arra utalnak,hogy a nokkel volt v.mi gond.Pl. tul fiatalok voltak.

az akkori idokben a kiralynak a legfontosabb kotelessege volt biztositani az utodlast mindenaron.Amennyiben ez nem sikerult az orszag belhaborukba sodrodott,legyengult es konnyen leigazhatova valt.Ez igaz nem csak az angolokra,hanem minden mas orszagra is.

Patrisha80's 2013.06.30. 15:13:20

Eleve utalom a nagyvarosokat, akkor sem mennek oda, ha fizetnenek erte. Vagyis de, latni a muemlekeket. A tobbi undorit.. Ahogy a tevekkel bannak, meg jol le is csapnam oket, itt is ra szoktam uvolteni arra, aki bantja a lovat a kutyajat.

Igényes 2013.06.30. 15:15:47

@morsels: Miért nem? Foglald össze kérlek, nekem most el kell mennem kicsit, ha visszaértem, megnézem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 15:16:53

@morsels: akkor nolt a labam, otthony 41-es volt
vagy le kene vagni a kormom??

Amarante 2013.06.30. 15:16:56

@Babette_:

A hozzaallasaban csak az a taszito szamomra,hogy ha-mint irta is-elsogeneracios diplomas,akkor a velemenye vonatkozik a szulokre,csaladra is...

Mondjuk az mas kerdes,hogy Bivalyrocsogen mennyire buszkek a szulok a taho lanyukra,mikozben kegyeskedik oket meglatogatni:):)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 15:18:22

@mirx:

"a cölibátus a katolikus vallás alapja"

Ez nem igaz. Eleve nem vonatkozik ez az egész katolikus egyházra. A katolikus papok 2-3 %-a manapság is nős.

Amarante 2013.06.30. 15:19:02

@Patrisha80's:

Kisertetiesen hasonlitasz arra a nagytudasu ismerosomre,aki, Romaba ment es visszaterve azt mondta, hogy szep volt, de szebb lenne ha azt a sok romot es tormeleket eltakaritanak,mert nehezen lehet magassarkuba jarni rajta:):):)

Amarante 2013.06.30. 15:20:57

@mirx:

Ugy latszik ma mindent neked cimzunk:):):)

mirx 2013.06.30. 15:21:58

@DieNanny: elírtam, csak megint akkora égi kinyilatkoztatás volt, hogy csak na :o)

hú, egy töki-poszt! az nagyon állat lenne. "Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, én ne legyek kemény?"

Amarante 2013.06.30. 15:22:05

@morsels:

Helikopater volt az:):):)A sajat teniszpalyan landolt mindeg:):)

Amarante 2013.06.30. 15:24:13

@mirx:

:):):):)

Nem merne irni:):):)Ide is csak beugrik oszt kiugrik.az ilyen nagypofaju egyenek tobbnyire ilyenek,ha nincs semmi komoly a nagy pofa mogott:):)

morsels (törölt) 2013.06.30. 15:24:19

@Amarante:
Igazad van, tenyleg helikopter. Egy elit egyetemen az a minimum.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 15:24:44

@Amarante: szilard meggyozodesem, hogy toki csak szorakozik, ha neha elfeledkezik a szereperol, meg jokat is ir
lehet nem is no

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 15:25:09

@Amarante:

Igen, a fő ok az egyházi birtok volt. Persze ez az ok megszűnt 250 éve, de maradt a cölibátus (legalábbis akatolikus egyház nagyobb részében). Manapság már más érveket hoznak fel a cölibátus mellett. Viszont ez sosem volt dogmatikai kérdés, hsizen eleve nem vonatkozik ez az egész katolikus egyházra. A katolikus papok 2-3 %-a manapság is nős.

Amarante 2013.06.30. 15:26:12

@hagyma:

A neten minden lehet:):):)

Mar banom,hogy miert nem krealtam magamnak 2 diplomat :):):)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 15:26:22

@Igényes:

"A cölibátus a katolikus vallás egyik alapja."

Ha így lenne, akkor ez kezdettől fogva így lenne és ma is minden papra vonatkozna, azaz nem lehetnének manapság katolikus házas papok.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 15:28:20

@hagyma: biztosan nem nő, és biztosan egy szerepbe éli bele magát, amikor benyögi a kinyilatkoztatásait, újabban érződik, h nagyon erőltetett, majd kifullad mind Niki

morsels (törölt) 2013.06.30. 15:28:34

@Amarante:
Nem kestel le semmirol. Uj nick es annyi es olyan diplomad lehet, amilyet es amennyit akarsz.

Amarante 2013.06.30. 15:29:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Angliaban 500 eve.Ugy szetkaptak a vagyont, hogy csak zugott. Mondjuk a sok gyonyoru epuletert kar(marmint az apatsagokra gondolok)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 15:29:26

@Amarante: eleg krealnod egy uj nicket uj avatarral es barki lehetsz

Amarante 2013.06.30. 15:30:41

@morsels:

Csak vicceltem. Mivel lennek tobb a szemetekben? Semmivel.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 15:31:59

@morsels:

Az iszlámban a szekularizáció értemezhetetlen fogalom, míg a kereszténységben nem az. A kereszténység ugyanis elsősorban szellemi tudás, nem gyakorlati, azaz a keresztény nem akar sem tudományt űzni, sem politizálni, sem állampot alapítani - ha ez meg is történik, az másodlagos, de nem feltétlen eleme a vallásnak. A legtöbb keresztény teológus ma hibának tartja a késő ókori és középkori keresztény államiságot, annak nyugati és keleti alakjában is (papocezarizmus és cezaropapizmus). Ellenben az iszlám nem vallás, hanem teljes életfilozófia. Így az ember vagy muzulmán vagy nem hívő, nincs harmadik út. Nincs olyan, hogy muzulmán vagyok, de nem akarok muzulmán államot. Ez kb. olyan abszurdum, mint az hogy keresztény vagyok de nem hsizek a feltámadásban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 15:34:48

@Amarante:

Alapvetően az tisztán politikai alapon indult. Kezdetben az anglikán egyház 100 %-ban katolikus tanokat vallott, csak a római pápát nem ismerte el. Kb. mint egy a mai lengyel vagy brazil nemzeti katolikusok. Aztán azonban, főleg I. Erzsébet alatt a hit szinte teljesen lecserélte a katolikus tanításokat a lutheri-kálvini tanokkal.

Amarante 2013.06.30. 15:39:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

akkor te meg nem hallottal a Henrik bibliajarol:):):)Leegyszerusitettek azt rendesen.Volt is erte felhaborodas,neheny fovesztes meg ilyesmi:):)

A koznepnek tetszett,mert erthetove valt(anyanyelvu biblia es istentiszteletek)es nem kotott olyan szoros beklyot az egyenre

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.30. 15:42:24

@hagyma: Nem feltétlen Egyiptomra gondoltam.
Általánosságban fogalmaztam meg ezt.
Sok esetben az író csak a szépet és jót látja az adott országból.
Szerintem azt az országot még nem találták fel, ahol minden tökéletes.
:)
Jó az ilyen is írás is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 15:43:06

@Amarante:

Az már későbbi dolog volt. Amikor Henrik haverja lett Thomas Cranmer, s az elkezdte a reformáció bevezetését. A röhej az, hogy fiatal korában Henrik még bősz írásokat készített a reformációs eretnekek ellen. Aztán meg Cranmer hatásár átvette eszméiket.

morsels (törölt) 2013.06.30. 15:44:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Azert ebbe egy kicsit belegabalyodtal, mint cica a gombolyagba :-)
A katolikus egyhaz sem akart szekularis allamokat es ezt eleg sokaig fenn is tarotta. Nem volt veletlen a papai jovahagyas az europai urolkdok kozotti hazassag eseteben, vagy a mindennapokra kihato allami szabalyrendszerek kialakitasaban komoly befolyassal rendelkezo hatter hatalom erdekervenyesitese.
Teny, a francia forradalommal szunt meg ez a befolyasuk, de a letezeset nem vonhatod ketsegbe.

A tudomany meg egyertelmuen a vilag katolikus ertelmezesenek a megkerdojelezese volt, legalabbis bizonyos esetekben, ami az o hatalmukat asta volna ala. Ertheto, hogy ez nem engedhettek.

Amarante 2013.06.30. 15:47:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Persze, mert hithu katolikus volt:):):)

Kesobb a sajat erdekei mast diktaltak,de ami a tiszteletremelto benne: merte egy huszarvagassal elintezni az egesz balhet:):)
A kor felfogasahoz hiven,ezzel kockara tette a lelki udvosseget es ez okozott neki maganemberkent nemi gondot, de mint kiraly ezt kellett tennie.
Nagyon muvelt ember volt es nagysaga eppen abban all,hogy felismerte a jovot es az orszag erdekeit idoben.

Amarante 2013.06.30. 15:51:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
kereszténység ugyanis elsősorban szellemi tudás, nem gyakorlati, azaz a keresztény nem akar sem tudományt űzni, sem politizálni, sem állampot alapítani -
Azert en vitatnam ezt:):):)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 15:55:03

@morsels:

Egyszerűen nem igaz. A katoikus egyház világi hatalma a XI. sz. második felében kezdődött, addig ilyen egyáltalán nem volt. S úgy a XVI. századig volt meg ez a hatalom. De még ebben az időszakban sem volt sosem teljes. A legtöbb esetben inkább egy volt a uralkodók között a római pápa.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.30. 15:59:30

@morsels: @morsels: egy apró különbség van azért...
ott többszintű fogadalmat tesznek, és a cölibátus önkéntes. van olyan fogadalomszint amiben nincs benne a szex és a gyereknevelés megtagadása.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 16:02:56

@tilmir: hat nem ertettel
a kerdesem az volt
egyiptomban mi a jo?
ugy gondolom nincs is jo oldala

morsels (törölt) 2013.06.30. 16:05:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hat sokkal korabban nem lehetett, mert a Romai birodalomban a katolicizmus nem volt igazan befolyasolo tenyezo, meg hat az europai orszagok igazabol nem is alakultak ki addig (megint a Romai birodalom lassu halalanak koszonhetoen az atmenethez ido kellet), viszont tokeletesen ertheto, hogy a romai iranyitastol elszakado reszek egy masfajta, hozzajuk kozelebb allo vallast vettek at. A katolikus egyhaz egy csomo pagan unnepet alakitott at, amivel gyakorlatilag terjesztette a befolyasat.
A teljes alatt mit ertesz? Mert elore mondom, hogy irhatsz olyan peldat, amire azt kell valaszolnom, hogy az tenyleg nem volt :-)

Sokaig a tarsadalmi szervezodesek esetlegesek voltak, ami pont a katolikus vallas erosodese utan valt bizonyos fokig szervezette. Mondhatnam azt is, hogy egymast erositettek, de a katolikus egyhaz politikai es tudomanyos befolyasa, pontosabban kizarolagos kontrollja egy letezo teny. Ennek kialakulasa, vagy hogy mi vezetett ehhez, az nem valtoztat rajta egy tapodtad sem.

Szoval (szerintem) amit vitatni probalsz, az pont azt bizonyitja, amit en irtam eddig :-)

morsels (törölt) 2013.06.30. 16:16:33

@FILTOL:
Hogy erted azt, hogy onkentes?
Az adott buddhista monk donti el, hogy dug vagy sem, vagy eleve nem is dughat?

morsels (törölt) 2013.06.30. 16:17:33

@hagyma:
North Carolinan kivul nincs is semmi, amit erdemes lenne latni.
Najo, Eger. De az sem igazan fontos.

Shanarey 2013.06.30. 16:39:33

A poszt, jó, de kevés.
Ez direkt van?
Ha a poszt sz*r akkor három oldal szöveg, ha nem akkor nyúlfarknyi.

@én már a fény gyermeke vagyok:

De szép is lenne amint Tarlós magyarázza hogy az előző kormány, mi mindent nem csinált és lenne emútt8+sok sok évezés is. A Monnyon le az nem játszik.
:-)

A kairói metró elérjen e Izraelbe, ez lenne a kérdés, na meg az ellenzék hogy hogy él még?

morsels (törölt) 2013.06.30. 16:42:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Egyebkent en inkabb ugy tudom, hogy a buddhizmusban a szerzetes onmegtartoztato. Persze a buddhizmusnak is van valtozata, a keleti filozofia bar feloszthato harom nagy reszre (taoizmus, buddhizmus, hinduizmus), rengeteg 'iskolaja' van, mint a katolikus-zsido vallasbol kialakult iskolak.
Igy termeszetesen lehetnek olyan szerzetesek, akiknel a coitus efgadott, de alapvetoen az elutasitas az alapjan (amennyiben) van, amit en irtam. A ket megkozelites mas, ennyi.

Persze konnyen lehet, hogy rosszul tudom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 16:43:04

@morsels: hohho
cinizmus
tengeteg dolog van
sot meg amerikan kivul is
en egyszeruen nem akarok algeriaba, egyiptomba, meg tuneziaba menni
nem erdekel
nem szeretem azt a kulturat
nem akarok tevegelni
es nem akarok a tengerparton dogleni
nem akarok alkudozni borkabatra meg ilyenek
igen, en egyszeruen nem vagyok kivancsi afrikara, kulonosen nem eszak afrikara
de megnyugtatlak kulonosebben pl californiara sem
es meg van sok orszag

eger mar regen nem fontos, de oda megyunk a kozeljovoben

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 16:45:36

@morsels:

Nem vagyok ekkora budhizmus-szakértő, nem tudom, sosem vonzottak a keleti vallások.

Shanarey 2013.06.30. 16:46:39

@Kovermadar:

Na ez az, a helyi vallással hogy fér össze ez a mocsok?
A disznó undorító dolognak számít arra felé, a fekália nem, de ha azt mondom hogy a vallás butít, akkor Birca újra kezdi a saját , nem kis mantráját.
Sokan elfelejtik, hogy Európának is megvolt ez a korszaka, plusz még a ruhacsere+fürdés érdekes időkorlátja, na meg a nem szabad ablakot nyitni, mert bejön a betegség és egyéb rossz dolgok. Ja és akkor éppen mélyen vallásos volt az akkori Eu.

Shanarey 2013.06.30. 16:48:29

@Amarante:

A műemlékek addig állnak, amíg egy agymentes vallásos főcsőgörény úgy nem dönt hogy ez nem passzol Allah-hoz.

morsels (törölt) 2013.06.30. 16:52:48

@hagyma:
MIndenki tudja, hogy te nem akarsz menni sehova.
Es ezt persze minden posztnal elmohatod, mert amerikabol nem irnak posztokat, valami miatt.

Ugyes :-)

morsels (törölt) 2013.06.30. 16:53:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
En sem vagyok szakerto. Sot konnyen lehet, hogy hulyeseget irtam.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.30. 16:56:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hagyományfüggő. a legtöbb rend megkövetelei a tartózkodást a szex-től, de van olyan ami nem. van olyan is, hogy az első szinten tartózkodik "a vagyon hajtásától" "elvenni olyat amit nem adnak oda" pl. de a teljes fogadalomban benne van a cölibátus is. viszont van egy csomó nagy tanító akik gyereket vállaltak, neveltek stb. tulkunak hívják ezeket

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:02:18

@morsels: mi mindig megyunk mindenhova
csak amerika nagy, szeretnek ezen tul lenni
es nem es nem
nem akarok afrikaba es azsiaba
nem vonz
elnezest erte
de toled is megkerdezem, miert erdemes pl holnap egyiptomba menni?
vagy jovo heten tuneziaba
hatha meggyozol

ha hianyerzeted van, irhatok amerikabol:)
mi erdekel?

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:03:42

@FILTOL:
A buddhizmusban kulonbozo tanitasok vannak, amiknek a fo tanitoit guruknak hivjak. Ezek a kulonbozo 'iskolak' megfigyelhetoek mas teruleten is, a legismertebb pelda a harci iskolak.

A kulonbozo szint, amire te hivatkozol meg egyfajta misztifikalasa a szellemi fejlodesnek, aminek a celja a Nirvana elerese... ezt a fajta spiritualis fejlodesi fokozatokat a legtobb vallas alkalmazza.

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:04:41

@hagyma:
Tudom, pedaul mentek 60 milest a tohoz.
Te, nekem mindegy, csaxolok :-)

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:05:44

@hagyma:
Engem minden erdekel amerikarol. Foleg te, meg Mary :-)

Shanarey 2013.06.30. 17:06:11

@pappito:

Teljesen fölösleges a kérdés, mivel a a várt válasz, ellenőrizhetetlen. A kérdezett személy eddigi működése alapján a diploma léte erősen megkérdőjelezhető.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:09:31

@morsels: ja meg 12 ora orlando, kansas city,, louisville, las vegas es most jon alaszka, a nagy tavak, hat inkabb mint hogy ostoba tevehajcsarokat bamuljak
a tohoz akkor megyunk ha van 2 offunk, csaxolok

ahh magunkrol nem irok, abban semmi erdekes nincs, egy atlagos amerikai elet
igaz, ritkan verem a tevemet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:10:43

itt van az elso kepen a ket turbanos
hat hianyzik ez nekem?
es meg fizessek is erte?
lofasztmama:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:12:50

@hagyma:
Te, az igazsag az, hogy minden poszt csak azert van, hogy magadrol (meg Maryrol) beszelhess. Csak a tobbiek meg nem jottek ra erre :-)

Amarante 2013.06.30. 17:13:18

@Shanarey:

azert talan ennyire nem fanatikusak az egyoptomiak.Foleg,hogy vilagszerte ez a reklamjuk es a fo beveteli forrasuk alapja:):):)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 17:14:32

@Shanarey:

A vallástalan ember olyan, mint a félszemű, aki azt hiszi, felesleges a két szem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:17:05

@morsels: ez igy ebben a formaban nem igaz, bar teny, en eleg nyitott vagyok es nem titkolozom
hidd el ha magunkrol akarnek beszelni, folytatnam a blogomat
de most nincs hozzaallasom

de tenyleg, miert is lenne jo nekem holnap egyiptomba utazni?
nem valaszoltal

Mrs. Clayton 2013.06.30. 17:18:12

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ennek a hasonlatnak inkább úgy van értelme, ha azt mondod, h aki eleve vaknak született nem is tudja elképzelni,h milyen látni
én vallástalan vagyok, és még csak elképzelni sem tudom miről beszélsz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:19:08

@morsels: ja de ha erdekel, ma es holnap Mary duplazik en offos vagyok, utana repul Kansas Citybe 1 hetre unokazni en valoszinuleg megyek 60 milesre horgaszni:)
holnap fozok egy marhaporkoltet

Amarante 2013.06.30. 17:19:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Azert ezt nem mondanam:):):)Foleg most,hogy nagyjabol minden politikai befolyasat elvesztette es ujra a spiritualis szuksegge lenyegult.Marmint a keresztenysegrol beszelek:):)
a megjelenese idejeben , viszont fontos szerepe volt a tarsadalom es civilizacio fejlodeseben.Az, hogy kesobb a befolyasosak a sajat hasznukra alakitgattak az nem maganak a vallasnak a hibaja.

rossz kezekben a legjobb dolgok is artalmassa vallhatnak

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:20:40

@hagyma:
Nadehat minek neked a blog, amikor itt egyfolytaban magadrol beszelhetsz?
Kezdve azzal,hogy miert utaznal barhova. Es ez jo kezdes, az osszes posztra alkalmazhato es maris rolad van szo. Amit szeretsz :-)

DieNanny CH 2013.06.30. 17:23:15

@Amarante:

Hú, lehet nekem kellett volna kiadnom magam egy kupiban recepciósnak... Természetesen legalább 2 diplomával és 3 felsőfokú nyelvvizsgával...

Shanarey 2013.06.30. 17:25:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Aztán miért is nincs?

Ha van akkor lehet több is, ha nincs akkor nincs.

Várom a cáfolatot, de nem tőled, mert az neked nem megy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:27:08

@morsels: rolam sosincs szo
hogyne beszelhetnek magamrol
mindenki magarol beszel
nem megyek 1 hetre
inkabb naponta mas folyohoz vagy tohoz
egyedul minek aludnek barhol, mikor itthon jobb

/szeretnem pontositani meg egyszer talan/ biztosan/ nem erted, szeretunk utazni, utazunk is, de nem akarunk se egyiptomba sem delafrikaba ( bar a fonok , most odarepult a csaladjaval, remelem marad is) se azsiaba
minden mas jatszik
eloszor azert amerika meg vissza europaba
utana meglatjuk

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 17:27:49

@Amarante:

Ami jó, az sosem lehet rossz, csak mert rosszra is használták.

Ami meg rossz, az sosem lehet jó, akkor sem, ha használták jóra is.

Measurer 2013.06.30. 17:28:15

@Shanarey:
A pogány idolok - és a turisztikai minisztérium- lerombolására, tavaly novemberben kiadta a fatvát egy egyiptomi dzsihádista hittudós , de szerencsére semmi sem történt azóta.
www.wnd.com/2012/11/fatwa-to-destroy-pyramids-sphinx-rejected/

BTBTBT 2013.06.30. 17:29:23

@Jess G:
40 fontért kapsz az Argosban tök jót, új, nem szépséghibás, és biztos a színe is megfelelne.

Voltam már ilyen vásárban, de haztartasi/műszaki cikkeket csak újonnan veszek üzletekben. Jó árfekvésben, mert a John Lewis-ben is lehetne például mikrót venni 500 fontért, de nekem elég a normális, amivel kaját meg italt tudok melegíteni.

Alkudni jó, sűrűbben is lehetne, csak ritka hozzá az alkalom.

" évente 4x, 5x kimegyek"
Hová? Most akkor hol is élsz?

Fahim 2013.06.30. 17:29:55

@Kovermadar: Nem tartom szerencsésnek hogy egy több mint 84milliós ország népéről úgy alkotsz véleményt hogy Hurghadában eltöltöttél egy hetet(feltételezem nyaraltál ott)

Félre ne érts, én magam is megküzdöttem a Tahrir tér melletti kölniárusokkal és a dahabi búvárszemüveg kereskedőkkel. Azok az egyiptomiak akik az idegenforgalomban dolgoznak kb 80%ban piócák. Sajnos a normális 20% szenvedi meg a piócák húzásait.

Ugyanakkor mennyire lenne helyénvaló ha egy skandináv az egész magyar népet egy balatoni nyaralás alapján ítélné meg, vajon egyenlőségjelet tehetünk egy siófoki vendéglős és egy békéscsabai között?

Ezt ne vedd támadásnak, pusztán szeretném árnyalni a képet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 17:29:58

@Shanarey:

Isten per definitionem egy. Hiszen Isten a végok, nem lehet több végok, mert ha egynél több van, akkor egyen kívül a többi nem végok.

Kb. mint ahogy egy háznak nem lehet egynél több legmagasabb pontja. Ha kettőt mondasz, akkor az egyik már nem az.

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:30:18

@hagyma:
En ertem, hogy nem akartok sem egyiptomba, se indoneziaba, se svedorszagba, se angliaba menni. Leirtad mar sokszor. Gyakorlatilag minden poszt utan azt irtad, hogy oda nem mennel. Ettol meg persze nem art, ha pontositod. Ujra es a kovetkezo posztnal is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:32:52

@morsels: megint tevedsz, szivesen meglatogatnam angliat, vagy svedorszagot
odakoltozni persze nem
ez ket kulon dolog turistaskodni vagy odakoltozni
elkoltozni mar nemigen akarok, viszont bizonyos orszagokba turistaskodni sem
es ha jon egy poszt akkor leirom, igen meg turistanak sem mennek egyiptomba
Te voltal mar?
es miert erdemes odamenni?
ezt kerdezem hetek ota

BTBTBT 2013.06.30. 17:35:48

@Amarante:
"Ok nehany hanyattesessel rogton elerik azt,amiert te eveket gurcolsz"
:DDD

@Tökfőzelék1:
"Olvasgatom a tegnapi és a tegnapelőtti kommenteket"
És milyen volt a csajszis bulcsi péntek este? :)

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:36:20

@hagyma:
En meg azt mondom, hogy szivesen olvaslak es olvasnam a beszamolodat, barhova is mesz.

:-)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 17:37:22

@Barátusz: most nem teljesen értem, mit nem értesz, v miféle hazugságon akarsz kapni, v mire jók ezek a hülye kérdéseid, ugyanis beugratósnak bugyuták

a carboot sale bármennyire is fura nem a John Lewis boltjában van, de még csak nem is a Tescoban, hanem nálunk jellemzően egy közeli kisváros füves területein, így oda ki kell mennem a városból, v szted Mo-ról mint unatkozó milliomosnő, felülök a magánrepülőmre és kiugrom UK-ba h alkudozhassak egy vízforralóra?
egyébként nem teljesen világos, h ha tudok venni 4 azaz négy fontért egy új, bármilyen, akár libafoszöld színű mikrohullámú sütőt, akkor miért vegyek az Argosban tetszőleges színű újat?

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:40:19

@Jess G:
Mindig lehet horgolt teritot tenni ra.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 17:42:10

@morsels: ja, mosógépet is azért vettem, h legyen mire tenni a teknőt, mert a hokedlink túl alacsony

na, most bementem a csőbe, mert múltkor meg még azt mondtam, h kézzel nem mosok

Fahim 2013.06.30. 17:43:47

@diggerdriver: Nem szerencsés hogy egyenlőségjelet teszel az olaj és az arab világ között.

Nézzük meg mely arab országok tagjai az OPEC-nek. Algéria, Irak, Kuvait, Líbia, Katar, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok.
Ezen országok összlakosságának a száma körülbelül 115millió ember.

Az arab országok TÖBBSÉGÉBEN nem folyik olajkitermelés, az említett 115millió ember maximum az arab világ 40%át fedi le.

Az arab országok lakosságának a nagy része egyáltalán nem részesedik az olajbevételből.

Fahim 2013.06.30. 17:44:47

Várom hogy mikor kapom meg a mocskosarabmosdatótevemániás jelzőt:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:44:51

@Jess G:
Az igazsag az, hogy eszembe jutott, hogy mikor gyerek voltam, akkor a szekek tamlajara gombostuvel tuztek fel ezeket a horgolt teritoket.
Meg nekem kellett smirglizni a kuszobot, 5 evesen. Dehat en ilyen proli vagyok es nem tudok szabadulni a regi emlekektol. Ezert is szeretem olvasni a vilaglatott, felvilagosult ertelmiseg tapasztalatait. Egy egeszen mas vilag nyilik ki szamomra, na.

BTBTBT 2013.06.30. 17:45:28

@Jess G:
Azt nem értem, hogy napokkal ezelőtt azt állítottad, hogy tavaly december óta vagy itt, most meg azt írtad, hogy "amikor évente 4x, 5x kimegyek". Ez csak nekem nem jelenti ugyanazt?
Úgy érzed, hogy hazugságon kell kapjalak, te unatkozó milliomosnő? :)
Azok szokták hülyének titulálni a kérdéseimet, akik nem akarnak válaszolni rájuk.

És ki mindta, hogy a carboot dale a John Lewis-ben van? Ne keverj. :D

"egyébként nem teljesen világos, h ha tudok venni 4 azaz négy fontért egy új, bármilyen, akár libafoszöld színű mikrohullámú sütőt, akkor miért vegyek az Argosban tetszőleges színű újat?"

Most akkor nagyigényű vagy, vagy beéred ócsó mikróval a karbútcszélből? :)

Bernik 2013.06.30. 17:48:06

@hagyma: Kedves hagyma! Régóta olvasgatlak és azt hiszem, még 1 x sem fordult elő, hogy ne szimpatizáltam volna azzal, amit írtál. Legfőképpen azonban irigyellek a lakhelyedért, az új útleveledért, hogy gyökeret tudtál verni egy normális országban. Ráadásul Európától távol Nyugaton, mert azért az európai mentalitás se 100-as. Bár erről keletközépen nincs értelme filozofálni, amíg az osztrák határtól nyugati irányban olyan, mintha egy időkapun lépnénk át annak ellenére, hogy meg sem kell állni.

No mindegy is - illetve dehogy mind 1 -, a lényeg, hogy én se vágyom Egyiptomba, meg az ilyen "poros" helyekre. Például Indiába se! Gondolom, neked se a szíved közepe India, a szent tehenek, legyek, meg a bottal büntető rendőrök világa.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:48:26

@morsels: legutoljara egy tonal voltam, de nem jott a hal, igy atmentem egy folyora
kis, gyorsfolyasu folyo volt, truthra mentem, de megjelent harom kacsa
kurvara nem zavartattak magukat, hogy ott vagyok
2 szines volt , ilyen sarga -kek, meg egy szurke, nem tudom milyen fajta de hapogtak, tehat nem liba
namost olyan 10 perc utan levagtam, hogy a masik szines lekarja nyulni a tojot, az egyik szines meg mereven vedte
az erdekes az volt, hogy a no kacsat is vedeni kellett, mert ugy tunt nincs ellenere a dolog, igy a ferj, nem engedte az udvarlo fele, terlgette ki a vizbol es erosen hapogott
az udvarlo csak allt egy sziklan es vart, nem lepett fel tamadolag
az egesz eltartott egy oran keresztul, en kozben dobaltam be a muhalat, meg mindenfele csalikat
azutan az udvarlo feladta es elrepult, azutan a hazaspar szepen eluszott lefele a folyon
persze, meg most sem tudom, nem az igazi ferj lett-e kisemmizve
fantasztikus volt
halat nem fogtam

nekem ez jobban bejon mint teveszaros homokot rugdosni

BTBTBT 2013.06.30. 17:50:26

@morsels:
"Mondjuk VIII Henrik nem azert intett be a katolikus egyhaznak, mert nem birta elviselni a tudomanyos fejlodes elnyomasat, hanem azert, mert elege volt abbol, hogy mindig a Papaval kellett beszelnie, mikor uj feleseget akart."

Tévedés. VIII. Henrik az 1. feleségétől való válásra nem kapott engedélyt a pápától, és akkor hozta létre az Anglikán Egyházat.

Ráadásul nem is kellett mind a 6 feleségétől elválnia. Kettőt kivégeztetett közülük, egy meg belehalt a gyerekszülésbe.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 17:50:30

@Barátusz: soha nem mondtam h tavaly dec. óta vok itt, de ezt magadtól is kikövetkeztethetted volna, ha már annyira foglalkoztat, h ki vagyok, mi vagyok

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:53:14

@Barátusz:
Egeszen pontosan miben tevedtem?
:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:53:36

@Bernik: kedves Bernik!
ha oszinten irtad soraidat, akkor koszonom, az elso vagy aki kedveli a hozzaszolasaimat a HA-n:)
nem-nem, Indiaba sem tervezek nyaralast

/ en mar itt akarom eldobni a kanalat, a csavargasnak vege/

morsels (törölt) 2013.06.30. 17:54:53

@Barátusz:
Tudod mit? Te tenyleg okosabb vagy, mint en Nem mintha ez eddig kerdes lett volna, csak gondoltam szolok, mielott nagyon bizonyitani akarnad azt a tenyt, ami nyilvanvalo.
Mert a vegen meg balul sul el.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 17:55:42

@morsels: van a goldfish amitől kívánni lehet, és van a truth, az meg megmondja, ha hazudsz, mit nem értesz, igaz van a pisztráng is meg egy csomó másik hal is, ami meg csak megenni jó :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 17:56:22

@morsels: termeszetesen trout
azert nehez leirnom mert naponta van az etlepunkon:)

amugy azt hiszem sugernek felel meg
meg sosem fogtam

BTBTBT 2013.06.30. 18:00:18

@Jess G:
Nem a fenét:

" Jess G 2013.06.28. 22:18:57
@Barátusz: ...majd közben csináltam otthon egy vállalkozást, amit tavaly bezártam, és sztem idén felszámolok belőle mindent, majd otthagytam az ügyvédi irodát és csak a vállalkozásomat csináltam, majd egy hirtelen gondolattól vezérelve Karácsony után kiköltöztem ide, ahová a gyerekeim nyáron követtek "

Tényleg sosem mondtad, hogy tavaly karácsonykor költöztél ki Angliába.
No comment. :)

@morsels:
Nem arról van szó, hogy melyikünk az okosabb. Valamiben én, valamiben meg te, és ez így van jól.
De azt állítottad, hogy "mindig a Papaval kellett beszelnie, mikor uj feleseget akart"
A "mindig" szón akadtam meg, ami teljesen átértékeli Henrik egyháztörekvéseit.

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:00:20

@hagyma:
Ja, ha trout, akkor mar nem is erdekes. Az van itt is :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:01:00

persze lehet pisztrang is, meg csak 2 honapja horgaszom itt, keverem a halakat, persze mas mint a salmon
a catfish megvan, leginkabb azt szeretnek majd jovo heten elkapni

Bernik 2013.06.30. 18:02:38

@hagyma: Miért ne írtam volna őszintén? Igen, úgy írtam!

Az viszont elszomorít, hogy az első vagyok, aki kedveli a hozzászólásaidat. Szerintem többen kedvelnek, csak talán inkább ők ugratnak, vagy nem vallják be. Ha viszont tényleg nem kedvelnek, akkor ez újabb lehangoló bizonyíték az abnormális magyarországi közfelfogásra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:04:22

@Jess G: najo de en nem is epitettem milliardos ceget
en csak kocahorgasz vagyok:)@morsels: legjobban szeretem, bar ritkan eszem halat
meg a rantott catfisht
most sem tudom igazabol mitol pisztrang, nekem sugernek tunik, a mellettem horgaszo fogott egyet
de O korabban kint volt a vizen:)
es kereste a halat
magyaran ment a vizben felfele a folyon
eppen mellettem jart mikor hirtelen ugy felkapta a botot es kicsit arrebb ugrott
mondom neki:
- kapas?
- nem, kigyo

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:05:12

@Barátusz:
Nem nem... Nem. Te mindenhez jobban ertesz.

Hat amig nem alapitott sajat vallast, dehat az is benne volt a hozzaszolasban. Valoszinuleg azt mar nem olvastad.
Teny, nem volt turelmes ember, dehat akkoriban az nem is szamitott erenynek.

Shanarey 2013.06.30. 18:06:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Én azért szeretném azt látni, hogy a különböző vallások jeles képviselői bebizonyítják hogy az ő általuk istennek hitt személy,akármi, az igazi.
mert roppant kényelmes azt állítani, amit te is, de a bizonyítása pont olyan lehetetlen, mint a cáfolata.
Na most jöhet Occam borotvája.

Mint már írtam a cáfolatot várom de nem tőled, akire te hivatkozol, pedig nem jelentkezik.
Az istennek se.
:-)))))))

DieNanny CH 2013.06.30. 18:06:38

@hagyma:

Jó ez a kacsa-sztori! :-)

Shanarey 2013.06.30. 18:08:38

@Fahim:
Iránnal mi a helyzet?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 18:09:06

@Shanarey:

Nem lehet bizonyítani azt, amit nem is kell bizonyítani.

Ez olyan, mintha azt mondaná a gyerek az iskolában nem fog matematikát tanulni, míg nem mutatnak neki egy pontot. S ugye pontot nem lehet sehogy se mutatni, mert axióma.

Patrisha80's 2013.06.30. 18:09:29

@Amarante: Pont hogy azt irtam, csakis a muemlekek erdekelnek, azokra kene vigyazni, de nem, ezek ratelepitik a varost a piramisokra. Az ertekek a multban vannak szerintem es azokat kene ovni. Ugyhogy szerintem felreertettel. Bocsanat, ha a mocsok, a buz , a szmogos nagyvaros nem tud erdekelni.

DieNanny CH 2013.06.30. 18:10:26

@Barátusz:

Igaz, a vállalkozását tavaly zárta be, de ez nem azt jelenti, hogy tavaly karácsonykor költözött ki. Mert ugye néhány vállalkozást lehet országhatárokon keresztül is igazgatni évekig.
De majd Jess válaszol.

Shanarey 2013.06.30. 18:10:43

@Fahim:
Ha lesz róla fénykép, hogy tényleg ezt csinálod.
Vagy oly módon közlöd a véleményed ahogy a helyi "diplomások diplomása" szokott megnyilvánulni, miközben épp lekászálódik a Parnasszusról.

BTBTBT 2013.06.30. 18:10:48

@morsels:
Végigolvastam a hozzászólásodat. Most már másodszorra is.
"Mondjuk VIII Henrik nem azert intett be a katolikus egyhaznak, mert nem birta elviselni a tudomanyos fejlodes elnyomasat, hanem azert, mert elege volt abbol, hogy mindig a Papaval kellett beszelnie, mikor uj feleseget akart. Ezert ugy dontott, hogy uj vallast alapit, aminek a mindenki angol kiraly lesz a feje.
Genius :-) "

Ebben hol is van benne az, amire hivatkozol?

Szerencsére nem tudok mindent, mert nem is akarok és nem is érdekel minden. Ezt az egyet biztos, hogy mindenkinél jobban tudom magamról. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:11:14

@DieNanny: nagyon nagy volt
ha lattad volna hogy terelgette a tojot es hogy hapogott, zavarta el a masik kozelebol
a masik meg csak ult a viz kozepen levo sziklan
eloszor nem is ertettem a storyt
egy kis sebes folyot kell elkepzelni
ilyenek voltak
t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrUSXZ_jnOrFnyzuy7Zz9zrQ4ocN0D-etkDCW_p8aaYa_Lvyew

DieNanny CH 2013.06.30. 18:11:55

@Bernik:

Nem vagy az első! Csak mi, többiek nem vagyunk ilyen nyíltak... Ráadásul a blogját is olvas..nánk...

BTBTBT 2013.06.30. 18:11:58

@DieNanny:
Lásd a fentebbi kommentemben lévő idézetet. :)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 18:15:51

@Barátusz: figyelj, én erre nem mondok semmit, te barátom még olvasni se tudsz, én ezt itt veled befejeztem, nyugodtan elemezgesd meg kutasd a hozzászólásaimat, de sztem, akinek itt több esze van csak egy kicsivel is mint neked az fölfogja, h ki beszél hülyeségeket
@hagyma: hát mé' nem építettél? mondjuk horgászni tényleg jobb, abban egy csöpp stressz nincs

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:15:55

@Barátusz:
A kerdes az lenne, hogy hol van az, amit kijavitottal.

Shanarey 2013.06.30. 18:16:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Hát persze hogy nem érted.
Na akkor még egyszer.
Nem tőled várom, mert értelmes magyarázat nincs se pro se kontra.
Még nincs.

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:17:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Nem lehet bizonyítani azt, amit nem is kell bizonyítani."

Ez nagyon elegans megoldas :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:18:33

@Jess G: nincs hozza tehetsegem
mind a szellemi/uzleti/ mind az anyagi hatter hianyzik
es egyaltalan
nem vagyok fonok tipus
tul jo a szivem

DieNanny CH 2013.06.30. 18:19:01

@Barátusz:

Ő csupán nem jó sorrendben írta. Merthogy: bezárta az ügyvédi irodát, és csak a vállalkozását csinálta. Aztán VALAMELYIK ÉV karácsonya után kijött, *** de a vállalkozást tovább csinálta***, aztán tavaly bezárta.
Én így értelmeztem.

Jess, légyszíves írj évszámot!
Autótípus, cipőméret nem kell!!

Shanarey 2013.06.30. 18:20:21

@morsels:

Ez olyan, mint a reklám az utcán pár hónappal ezelőtt.

Az ég kék a fű zöld, az RTL 2.

Pont annyi értelem van benne mint a birca féle verzióban.
Vagyis: Miért? Csak!

Mrs. Clayton 2013.06.30. 18:20:28

@hagyma: a helyzet az, h korábban alkalmazott sztem volna lenni, s most h az vagyok ez se jön be annyira

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:20:56

@hagyma:
A halakhoz en sem ertek, talan pont ezert keltette fel a truth hal a kivancsisagomat :-)

Shanarey 2013.06.30. 18:21:43

@Barátusz:

Ajajj mit ittál, hogy szövegértési problémák merültek fel?
Ráadásul ez már a második eset.

BTBTBT 2013.06.30. 18:22:26

@Jess G:
A legjobb védekezés a támadás, a pocskondiázás meg a kérdésre nem válaszolás.
Még csak kutatni vagy elemezni sem kell, amikor valaki ellentmondásokba keveredik. :)

@morsels:
A kulcsszó a "mindig" .
Rémlik? Esetleg figyelmesen újraolvasnád a kommentjeimet? Akkor talán leesne.
Látszik, hogy nagyon nem akarod meglátni, miről van szó.

Shanarey 2013.06.30. 18:24:08

@hagyma:

Na te meg nemértett zseni, közellenség még nem vagy nyugi.
Én elolvastam a blogodat, és általában a hozzászólásaidat is de ha nincs halleluja, attól még nem utál mindenki.
:-)

BTBTBT 2013.06.30. 18:25:54

@DieNanny:
Bocs, de nem rémlik, hogy az ő kommentjében szerepelt volna az a beékelt "valamelyik év".
Utólag meg, amikor ekkora vehemenciával hülyézett le, már akármilyen évszámot írhat.

@Shanarey:
Inni? Vasárnap délután? Nem az én világom.
Nem tudok második esetről. De melyik is volt az első?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 18:26:03

@morsels:

Axióma a neve. Még a természettudományokban is gyakori valami.

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:28:20

@Barátusz:
Ja, hogy a mindig.
Ok, szoval addig, mig meg nem unta, addig mindig.

:-)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 18:28:41

@DieNanny: 2011-ben jöttem ki, és az üzletből meglévő gépeimet akarom eladni idén, jövőre, de még meglátom, mert bármi lehet
a kocsimat is már írtam egyébként, egy saját rózsaszín Honda Jazzem van meg egy céges Ford S max, és 5,5 6-os cipőt hordok ruhaméretem 8, de amikor kijöttem akkor még 6 volt

Mrs. Clayton 2013.06.30. 18:30:06

@Barátusz: persze, hogyne, te egyébként 2 pár cipőn és egy tánciskolán kívül kijártál mást is?

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:30:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Naigen, az axiom egy rendkivul hasznos dolog, szo se rola.Persze a termeszettudomanyokban (amire hivatkozol) nem hasznaljak oket onmaguk bizonyitasara,
Amirol te beszelsz az inkabb dogma, ami meg megint mas jellegu, ahogy az multkor kifejtetted.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:33:02

@Jess G: nekem is a ketto kozott lenne az igazi
tehat ha magam csinalnek mindent
de a mostani szitu az megfelel 2 fonok van felettem
6-8 ember alattam
es sokszor tok egyedul melozok
megvan az egyensuly
@morsels: feltalaltam az igazsagos halat
az tart rendet a folyokban
@Shanarey: nem vagyok meg nem ertett:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:33:39

@Barátusz:
Egyebkent ha mar igy benne vagyunk, hanyadik felesege utan alapitotta eg az anglikan egyhazat?
(mert elege lett a papai beledumalasbol)

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:34:20

@hagyma:
Es megetted, vagy megdumalt, hogy engedd vissza :-)

Shanarey 2013.06.30. 18:35:43

@Barátusz:

Az a kettő amit most éppen felhánytorgatnak neked
:-)

Nos amit Morsels írt, én értettem, te nem. Ami Jess G. írt, azt is értettem, te nem.

Na most akkor te vagy, szövegértés problémával megáldva, vagy pedig én vagyok megáldva egy automatikus értelmező rendszerrel.

Morsels, tényleg elírt egy szót, de ez most miért is probléma?
Nyelvtan óra van vagy kommentelés?
Jess G-nél:
Miután egy hónapja van nyár, ha a gyerekek most jöttek volna utána akkor azt mondaná, a "múlt hónapban", nem pedig azt hogy a "nyáron" Figyelembe véve a Magyar iskola rendszert, még két hete sincs hogy a szünet megkezdődött. Persze ez is a gyerekek életkorától függő dolog, de nagyjából ez a helyzet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 18:37:09

Na megjöttem elkezdek visszaolvasni.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 18:37:50

@morsels: mé' a többivel mi a bajod?

zopilote 2013.06.30. 18:38:10

@hagyma:
" most sem tudom igazabol mitol pisztrang, nekem sugernek tunik "
Horgaszatnal meg elmegy ez a tevedes, de a fegyverrel vigyaznod kell, ilyen tevedes veg -
zetes lehet: beer can, puerto rican, mexican:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:38:13

@morsels: az axiomarol mindig a ket Bolyai jut eszembe

Shanarey 2013.06.30. 18:38:34

@morsels:

Mennyivel könnyebb volt ez régen, amikor a kétkedőket kinyiffantották, megkínozták. Akkoriban nem tolongtak erre a szerepre a delikvensek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:39:53

@zopilote: az elsot mar lovom is ki a huttobol, maris
mar elmult del
nade komolyan maskepp nez ki amit a medvek kapkodnak ki a vizbol alaszkaban, meg ezek a kisebb szurke peldanyok

zopilote 2013.06.30. 18:40:09

@Shanarey:
En sem utalom, inkabb sajnalom:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:41:45

@Shanarey:
Megcsak nem is irtam el, mert tenyleg azt unta meg, hogy mindig a katolikus egyhaz dontese szerint kellett cselekednie
Aztan hogy ebbol valaki a 'mindig' szoba akadjon bele, ahhoz mar egy olyanfajta szemellenzos nezopont kell, ami az adott szermelyre nezve karos is lehet. Egyfajta figyelemfelkeltes, mint amikor egy keteves gyerek a foldhoz veri magat, hogy foglalkozzanak vele.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:42:31

@morsels: nemm fogtam semmit
csak feltalaltam'
utolag
nade jovo heten....

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:43:37

@Jess G:
A tobbivel sincs, nade azt vegkepp nem szeretem, ha egy nonek nagyobb a laba, mint az enyem :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:44:53

@zopilote: annak orulok
nagyon sajnalatramelto vagyok es szeretem hogy sajnalsz
foleg Te vagy az egyetlen aki sajnal
ez megtisztelo
neha a sajnalat es az irigyseg kozos mezsgyen jar, erre vigyazz:)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 18:45:34

@morsels: sztem az nagyobb gáz, h a tenyere nagyobb, azt hiszen naomi campbell 42-es csónakban evez, és sztem páran bevállalnának v vállaltak volna miatta pár ajtócsapkodást

zopilote 2013.06.30. 18:46:29

@hagyma:
Nem sok kulonbseg van a salmon es a trout kozott, egy csaladba
is tartoznak.

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:46:51

@Shanarey:
Mindent meg lehet oldani egyszeruen. A moralitas tud bekavarni a racionalista megkozelitesbe, aztan persze abbol is csak a problemak szulettek. Az individualista megkozelites (Nitche, azbbol meg Sartre) addig jutott, hogy tok mindegy mit csinalsz, elbasztad mindenkepp :-)

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:47:44

@Jess G:
Najo, nekem sem a labmeret az egyetlen meghatarozo :-)

BTBTBT 2013.06.30. 18:48:51

@Jess G:
Ugye mondtam, hogy csak a pocskondiázás megy? :)
Mivel elég jó táncos vagyok, az általad említett "iskolák"-hoz nem volt szerencsém. Más, minőségibbekhez annál inkább.
De úgysem hinnéd el. Vetíteni meg nem szeretek.

@morsels:
Nem. Nem érted. :)
Nem volt alkalma mindig a pápa engedélyét kérni, mert csak egyetlen alkalommal fordult hozzá. Aztán megalapította a saját egyházát.

Már írtam korábban. Azt sem olvastad el rendesen? Az 1. feleségével való válása utáni évben, 1534-ben jött létre az anglikán egyház.
Guglizd meg, hogy jól tudom-e. :)

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:49:15

@hagyma:
Erre kerdeztem azt, hogy akar e beszelni rola.

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:49:50

@zopilote:
Szoval nem rad kerdeztem, persze ha barmirol beszelni akarsz, en szivesen olvasom :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:50:05

@zopilote: na ezt nem ertettem eddig
etlapon maskeppen nevezzuk
es a trout sokkal jobb amugy
/nekem/
de mar rajottem, hogy a bass-al kevertem, azt hiszem az a suger
mondom, meg csak tanulom az itteni horgaszatot
otthon pontyoztam szigethalomnal, meg a godolloi tavakon
hat az kicsit mas sport

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:50:35

@Barátusz:
Nem, nem egyetlen alkalommal fordult hozza.

Amarante 2013.06.30. 18:53:03

@Barátusz:

Jo nehany alkalommal volt kenytelen a papahoz fordulni:):):)PL. az egyhazi eloljarok kinevezesekor:) Neki olyan emberekre volt szuksege,akik ot szolgaljak es nem a papat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 18:53:08

@morsels: azt olvastam valakinek minnel nagyobb a labmerete, annal nagyobb a penisze, tehat labmeretbol lehet kovetkeztetni
mondjuk noknel ez nem igazaan mukodik, gondolom

Mrs. Clayton 2013.06.30. 18:53:15

@Barátusz: akkor viszont felmerül a kérdés, h miért nem sikerül értelmezned, azt amit írok
ugyanis itt kb 3-an konkrétan értették, h mikor hol voltam, te meg bemásoltál egy szövegrészt, amiből sehol nem derült ki, h azt mondtam volna, h 2012 dec óta élek itt, de neked még az annak ellentmondó szövegkörnyezetből is sikerült ezt kihámoznod
ebből számomra az következik, h direkt kötekedsz, v az h nem érted, amit olvasol és gondolkodni sem sikerül

zopilote 2013.06.30. 18:54:40

@hagyma:
a suger a perch angolul

Amarante 2013.06.30. 18:56:00

@hagyma:

Ha meg megis mukszik,akkor meg ette a fene az egeszet....a ferfi szem[pontjabol:):)

morsels (törölt) 2013.06.30. 18:58:20

@hagyma:
Egy no eseteben ez nem kimondottan elony.

zopilote 2013.06.30. 18:59:08

@morsels:
OK, semmi problema:)
Kb 2 oraja olvasom ezt a posztot, de nehez megallnom, hogy ne reagaljak nehany kommentre:) Sokszor le is irom, de nem kuldom el:) (szerencsere)

micsoda? 2013.06.30. 19:00:16

Valamikor álmom volt Luxorba menni. Ma már oda sem mennék. Egyébként érdekes kontraszt, a l3 % munkanélküliség /nem is annyira rossz/ meg a 20 % létminimum alatt élők. Azt olvasom ki a számokból, hogy van munkájuk, csak épp hogy élnek belőle.
Jók a fotók Bálint blogjában is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:00:23

@zopilote: OK de akkor mi a sea bass?
meg a river bass

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:01:58

mert keprol tok sugernek neznek ki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:03:32

tudom, hogy a szotar szerint sullo
de nalam inkabb suger es esetleg sullo is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:04:53

najo
fogok amit fogok
a botot tuti
es amugy is harcsazni megyek:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 19:05:33

@zopilote:
A lenyeg az, hogy meg lehet-e enni es milyen az ize :-)\
Pike, trout, salmon, perch... nem beszel, nem dobjuk vissza. Medvebocsot meg csak hagyni kell :-)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:07:19

@morsels: aztán süllőt lehet-e fogni arra?

morsels (törölt) 2013.06.30. 19:08:19

@Jess G:
Ja, en nem horgaszok.
De mar sutottem mas altal kifogott sullot :-)

zopilote 2013.06.30. 19:08:55

@hagyma:
Nem tudom magyarul, hogy mi a bass. Itt Kanadaban nem is nagyon horgasztam, de amikor hazamegyek Magyarorszagra, kimegyek a Tarnara horgaszni, ha csak tehetem:)

Amarante 2013.06.30. 19:09:30

@micsoda?:

Miert nincs kedved?
En egyszer el szeretnek menni es hajoval lecsorogni a Niluson.Ha kinezel a partra ugyanazt latod, amit a faraok idejeben lathattak, ugyanugy muvelik a foldet es ugyanazokat a szerszamokat hasznaljak. Szerintem erdekes. csak akkor ertheti meg az ember egy letunt kor es nep nagysagat,ha a valosagban latja a hatramaradt epiteszeti csodakat.Persze ez csak az en velemenyem:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 19:09:56

@Fahim:
Aláírom, hogy általánosítok. Biztosan vannak nem erőszkos és lehúzós emberek is ott, de ha igazad van és valós az a 80%-20% arány, akkor az azért ad némi képet a társadalomról, magáról is.
A magyar vendéglátósok is elég sok aljasságra képesek egy külföldivel szemben és ha globálisan megnézzük az országot, akkor az egésztől sem vagyok elájulva (függetlenül attól, hogy rengeteg rendes magyar ember is van).
Arról nem beszélek, hogy ha elmész mondjuk az USA-ba, Németországba vagy Svédországba, akkor ott nagyságrendileg kisebb számmal fognak próbálni átverni vagy erőszakosnak lenni (nyilván bárhol megtörtéhet).

@hagyma:
Azért rám sem lehetne mondani, hogy utálnálak... ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:12:52

@zopilote: en is most kezdtem
hianyzott a termeszet es leszarom, ha nem fogok semmit
sullo-suger amugy
otthon csak a dunan horgasztam, de az nagyon regen volt
a Tarna az kozel volt hozzank
de akkor meg nem volt idom ilyenekkel foglalkozni, mint horgaszat:)
most mar van es a kornyek adottsagaia adjak a hobbyt, raadasul Mary is szereti:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 19:13:25

@zopilote:
Azt hiszem a bass eszak-amerikai hal, nincs igazan europai megfeleloje. Vagy legalabbis nem volt, ha azota honositottak volna.
Viszont az teny, hogy a husa jo, van majdnem mindenhol, gyakorlatilag a nepszerusege olyan, mint Magyarorszagon a pontynak. A kulonbseg az, hogy tenyleg jo ize van a husanak.

Persze a bassban is van tobb fajta, nem egy tipust jelol a kifejezes.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:14:00

@Kovermadar: itt konkrétan senki sem utálja hagymát, max van, akinek nem jön be a stílusa, de sztem azok is legalább olyan kevesen vannak, akik itt imádatukról biztosítják
eléggé fura egy dolog, ha ismeretlenül olyanokat írunk a másiknak, h utállak/szeretlek csak mert elolvasott vkitől pár bejegyzést

BTBTBT 2013.06.30. 19:14:09

@Jess G:
"sehol nem derült ki, h azt mondtam volna, h 2012 dec óta élek itt"

Évszámot valóban nem mondtál, de még egyszer végigmegyek a kommenteden.

"csináltam otthon egy vállalkozást, amit TAVALY bezártam"
"sztem IDÉN felszámolok belőle mindent"
"MAJD otthagytam az ügyvédi irodát"
"MAJD egy hirtelen gondolattól vezérelve KARÁCSONY UTÁN után kiköltöztem ide"
"ahová a gyerekeim NYÁRON követtek"

Most akkor vagy nem időrendben írsz.
Vagy ha idén 2013 van, akkor a "tavaly-karácsony után-nyáron" alapján tavaly 2012 volt.

Persze szerinted akkor is én vagyok a hülye meg az iskolázatlan. :)

@morsels: @Amarante:

Akkor fussunk csak neki még egyszer, mert nem olvastátok el figyelmesen.
Morsel azt írta: "Mondjuk VIII Henrik nem azert intett be a katolikus egyhaznak, mert nem birta elviselni a tudomanyos fejlodes elnyomasat, hanem azert, mert elege volt abbol, hogy mindig a Papaval kellett beszelnie, mikor uj feleseget akart."

Tehát itt M. nem arról beszélt, hogy milyen más, például az egyházat érintő okokból kellett Henriknek a pápához fordulnia.
Szimplán a házasságával kapcsolatban említette, mint egy királyt, akinek elege lett abból, hogy új feleség szerzéséhez a pápának kellett könyörögnie, ezért szakított a római egyházzal.

Nem. Nem kellett ilyesmit csinálnia. Különösen nem mindig, hiszen már az 1. válását is simán lebonyolította a pápa nélkül, aztán játszott egy kis egyházasdit.

Ha M. azt írja, hogy
"VIII Henrik azert intett be a katolikus egyhaznak, mert elege volt abbol, hogy mindig a Papaval kellett beszelnie, ha egyházzal kapcsolatos változtatásokat akart eszközölni",
akkor egy szavam nincs, mert azt jól tudja.
De nem azt írta.

És én vagyok, aki nem tud szöveget értelmezni. :)

Amarante 2013.06.30. 19:14:33

@morsels:

A szotarba sugert jelent.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:15:51

@Kovermadar: az is tobb mint semmi
lassan meg kell alapitanom a HBK-t
/hagyma barati kore/
Moldovatol loptam:)

morsels (törölt) 2013.06.30. 19:17:57

@Barátusz:
Ok. igazad van.
Megveregetnem a vallad, csakhat igy nem lehet.
Az egyensuly fel sem borult, remelem sikerult helyreallitani :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:18:23

@Jess G: meg senki nem biztositott imadatarol, de ha tokfozelek tenyleg no, akkor nem lennek ellenere, ha megtenne
ugy megismernem
/persze csak Mary tudtaval:)/

Shanarey 2013.06.30. 19:19:57

@Barátusz:

Ez komoly?

Ha egy leírás nem csak és kizárólag időrendben halad az nem is jó?

Na akkor sose nézd meg vagy olvasd el a Cloud Atlas-t
www.imdb.com/title/tt1371111/

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:20:02

@Barátusz: és elmagyaráznád, h ebből hol következik h közben itt kint nem telt el egy év, ugyanis képzeld el, ha a sort folytatom, akkor az úgy hangzik, h és azóta 3-an 1 éve élünk Angliában
te mazochista is vagy egyben h nyilvánosan csinálsz magadból hülyét?

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:22:07

@hagyma: hát te is tudod, h erre a ma megjelent kommentelőre gondoltam
egészen irigy is lettem,mert napok óta én vagyok a téma, és közben egy jómódú pasi sem írt privit h szívesen elvenne, neked meg ma csontig benyaltak

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 19:22:34

@Jess G:
Perszehogy... de hagyma már régi motoros, nem ismeretlen (annyira).

@hagyma:
Simaliba! Majd like-ollak a facebookon :)

morsels (törölt) 2013.06.30. 19:22:45

@Amarante:
Hat en ehhez gyakorlatilag nem ertek egyaltalan, csak a truth hal erdekelt volna :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 19:25:14

@hagyma:
Beletörne a hancúrszerved, olyan egy rideg liba :)

@Jess G:
Rosszul közelíted meg a dolgokat :) Légy simulékonyabb és akkor menni fog :)

Amarante 2013.06.30. 19:26:11

@Barátusz:

Wolsey biboros eppen abba halt bele,mert nem sikerult a valast kieszkozolnie a papatol.Henrik megtartva A Hit Vedelmezoje-egyebbkent a papatol kapott cimet hatat forditott a romai egyhaznak.igaz mindezt elosegitette Morusz Tamas .a protenstantizmus szelei mar fujdogaltak akkorra.

zopilote 2013.06.30. 19:26:20

@hagyma:
En meg most untam meg a termeszetet, eletem 2/3 reszet ott toltottem, elegem lett belole. Ettol fuggetlenul a varost sem szeretem, csak kenyszerbol ( munka ) elek itt. Hetek ota azon gondolkodom, hogy telire lemegyek Californiaba, a Mojave sivatagba. Olcson lehet foldet venni ott most. Mexikorol lemondtam egyenlore, ugyanis lattam egy videot par napja, amin 4 not fejeznek le elve. Rettenetes volt:( (azota levettek a videot az internetrol)

Shanarey 2013.06.30. 19:27:14

@hagyma:

Te már foglalt vagy és amúgy sem tartanád el, ő pedig erre vágyik, ezért is ostorozza mindazokat, akiknek ez sikerült, még akkor is ha nem ez volt a cél. Na és ostorozza azokat is akik erre pályáznak.
Az az állapot amire ő tüzet köp, az két ember dolga, és nem az övé. Majd ha ő is bele kerül ebbe a helyzetbe, akkor beállhat a tükör elé és tolhatja a szokásos monológját, kitartottság diploma és egyéb magasröptű témában.
Nem igazán értem mi is az ő nyomora, de az biztos hogy több pszichológus is el éldegélne az ő bajának kezeléséből.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:27:42

@Kovermadar: a helyzet az h ez a pasifogó dumám csak olyan duma, jó lenne, jó lenne, de mégsem vagyok benne biztos, h itthonra kellene :-D

Shanarey 2013.06.30. 19:30:21

@zopilote:
Nofene miket nézel.
A Patyomkin páncélos lépcsős jelenete a babakocsival már nem is jó neked?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:30:32

@Jess G: nekem senki
kaptam par barati szot amit en is adok ide
semmifele csontrol es nyalasrol szo nincs
ez most nem volt szep
@Kovermadar: ritkan megyek fel, de kosz:):)
honnan tudod? mar megvolt?
@zopilote: en atmenetet valasztottem kisvaros, polgari munka, kozel a termeszet

BTBTBT 2013.06.30. 19:32:02

@morsels:
Tőled ennél azért többre számítottam. Idáig. :)

@Jess G:
Talán úgy következik belőle, hogy a kommentedben folytonosság van, és egy szóval sem említed, hogy akár csak 1 év is eltelt volna közben.
Kommentelgetünk már erről itt egy ideje, de érdekes módon eddig még egyszer sem folytattad úgy a sort, hogy már 1 éve itt is éltek, csak magyarázkodtál össze-vissza. :)
Nyugodtan hülyézz le, vagy szajkózd, hogy hülyét csinálok magamból.

@Shanarey:
Köszi a tanácsot, de a "The prestige"-t is nagyon jól megértettem, pedig ahhoz képest a CA kutyafüle. :)
Ha valaki kihagy dolgokat, aztán leugat mást, hogy nem érti meg félreértelmezi - az teljesen más.

@Amarante:
Hogy jön ez ide? Senki sem mondta, hogy sikerült volna kieszközölni a pápa váláshoz való jóváhagyását.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:33:03

@Shanarey: hat tuti nem tartanam el
sot hat az lenne a lenyeg
tartson el O engem
mint meg nem ertett zsenit
majd irok verseket, meg ilyenek

Amarante 2013.06.30. 19:34:45

@Barátusz:

hagyjuk mar ezt a szerencsetlent:):)Mindketten ugyanazt mondogatjuk:):):)Majd jobban figyelek ezutan:):):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:35:46

ideje reggelizni
az olaszok lottek egy golt:)

Igényes 2013.06.30. 19:36:30

Segítsetek, nem tudok bekapcsolódni. Történt valami érdekes, mióta elmentem?

@zopilote: Nyugodtan, itt mindenki leírhatja amit gondol. Legalábbis ha olyat gondol, amit mi is úgy gondolunk. :)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:36:53

@hagyma: jaj,maradj már, én nem megbántani akartalak, meg nem is sajnálom tőled, ha vki kedves veled, csak az illető kommentje nekem fura volt, ennyi

Igényes 2013.06.30. 19:37:25

@zopilote: Ha már meghaltak, nem sok értelme lett volna lefejezni őket. Mit követtek el?

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:39:54

@Barátusz: hú b+ de fárasztó vagy, ha beszélek mittom én a gyerekkoromról, akkor kötelező hozzátennem h és azóta eltelt 20-30 év v mi?
képzelegsz aztán meg kötekedsz végül meg már azért se szállsz le a témáról, olyan vagy mint a floki meg a lábtörlő
de örülök ha végre ma fogsz tudni aludni, h kiderült számodra h Jess mi a bánatos fenét és hol csinált 2012-ben

Igényes 2013.06.30. 19:40:48

@Jess G: Én változatlanul odavagyok érted, amint gazdag leszek, már viszlek is kávézni. :D

BTBTBT 2013.06.30. 19:43:37

@Amarante: :DDD

@Igényes:
Á, dehogy. Sőt, még hülyének is tartanak. :)

@Jess G:
A gyerekkorodról beszéltél? Nem. Tavalyról, meg karácsonyról meg idénről.
Ez nem kötekedés. Kérdeztem valamit az elején, ami feltűnt, aztán nem válaszoltál, csak támadtál. Kár a gőzért. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 19:44:48

@hagyma:
Micsoda volt meg? :)
Nem tudom a teljes nevedet, így esélyem nem lenne megtalálni az FB-n.

@Igényes:
1) voltunk túrázni, 14km, jó volt! Most kicsit el vagyunk pilledve;
2) lassan megalakul a HBK, azaz hagyma baráti köre.

Amarante 2013.06.30. 19:45:36

@Barátusz:

Nem tisztem vedeni senkit,de en is azt hittem,hogy kb.fel eve van kint Jess.

Vannak emberek,akiket nem az eszukert szeretunk:):):)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:47:46

@Igényes: ó, köszi, nem csak hagymát kedvelik, de miért is kellene egy kv-hoz gazdagság?
csak mondom h egyszer volt egy faszim, akit én vittem étterembe hetente többször és én fizettem a számlát, na nem azért mert neki nem volt, hanem ilyen smucig volt :-D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 19:49:11

@Igényes:

Amióta vannak keleti katolikusok (kb. a XIV. sz. vége), vannak házas katolikus papok is. Hiszen a cölibátus a katolikus egyházban csak a latin rítus esetében kötelező, a többi rítusban nem. Sőt, a többi rítusban az alap a házas pap.

Nézd meg pl. ezt www.gorogkatolikus.hu/index.html?muv=pap&pap_nev=&egyhazmegye=0 szinte az összes pap házas, s ez egy katoikus egyházmegye.

Sőt, manapság a latin rítusban is megesik. Az Anglikán Egyház reformjai miatt sok anglikán pap kilép az anglikanizmusból és jellemzően vagy ortodox lesz vagy katolikus. Aki katolikussá válik, az jellemzően megtartja papságát és engedélyt kap arra, hogy házas emberként (hiszen már van felesége) lehessen katolikus pap.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:51:25

hot dog lesz
namost akkor ki a akar egyiptomban letelepedni:)?

zopilote 2013.06.30. 19:51:59

@Shanarey:
" A Patyomkin páncélos lépcsős jelenete a babakocsival már nem is jó neked? "
Gyerekkoromban jo volt, szerettem az orosz haborus filmeket:) Miutan par evet lehuztam Mexikoban, erdekel a drog haboru, azert szoktam elolvasni az ezzel kapcsolatos blogokat, hireket.
Mas: azt hiszem, diggerdriver olvtarsunk erdeklodott regi civilizaciok tisztasagi szokasairol. Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy amikor a spanyol hoditok (Cortez) bejutottak Tenochtitlan - ba ( a mai Mexico City) ledobbentek a varos nagysagan ( 200 ezer lakos), szervezettsegen es tisztasagan. Tobb ezer kozalkalmazott naponta takaritotta a szemetet, hordta el a public WC - k termeket. Az ivovizet a kornyezo forrasokbol ket csatorna vezette a varosba. Voltak kozfurdok, ahol naponta tisztalkodtak az aztekok. Ezt a mai napig tartjak, meg a legszegenyebbek is legalabb naponta zuhanyoznak. A spanyol hoditokat leneztek, mert szabalyszeruen budosek es koszosak voltak, hiszen nem volt szokasuk a rendszeres tisztalkodas.

Amarante 2013.06.30. 19:52:41

@hagyma:

Nem is akart senki letelepedni csak megnezni akartuk nehanyan:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:53:38

@Jess G: engem nem is bantottal meg, esetleg gondolj azokra, akik mertek mondani, hogy nekik a hozzaszolasaim OK-k
na nekik mondtad a csontig benyalast
understand?
amugy erdekelne a milliardos ceged
megvennem:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 19:55:51

@hagyma:
Én semmiképpen sem, de a hotdogból jöhet :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:55:56

@Amarante: hat en megnezni sem akarom, de azt meg megertem
amugy van itt par holgy, aki az arab vilagban el
erdekes, hogy szinte sosem ferfi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 19:56:59

@Kovermadar: lofaszt
4-et sutottem
tomas mustarral
nemkapsz
legkozelebb szolj korabban, sutok tobbet

Mrs. Clayton 2013.06.30. 19:57:38

@hagyma: az nem fog menni, meg sztem, ha megtudnád mivel foglalkoztunk, foglalkozik az exem mindjárt nem is akarnád annyira, bár a férjem kiválóan elél azért belőle, mondjuk h most már dohánykoncessziója is lett...

BTBTBT 2013.06.30. 19:58:15

@Amarante:
Vigyázz, mert még te is könnyen lehülyéződhetsz ezért a nézetedért. :)

Ki az, akit nem az eszéért szeretsz?

Amarante 2013.06.30. 20:00:18

@Barátusz:

Mar megtortent nehanyszor:):):)

Csak egy szolas volt.:):):)

zopilote 2013.06.30. 20:00:51

@Igényes:
Elve fejeztek oket le, utana feldaraboltak mindet. A Zeta szerint egy rivalis cartelnak dolgoztak.

Igényes 2013.06.30. 20:01:23

@Kovermadar: Értem. Én meg rájöttem, hogy zsemlébe pöröltet pakolni rossz ötlet, és azt hiszem lett egy kidobnivaló nadrágom.

@Barátusz: Mitagadás, hobbinak kicsit furcsa. De ha téged szórakoztat...

@Jess G: Mert a földön akárhol lehetsz. Már kérdeztem hol, de nem válaszoltál. Hagymát nem viszem kávézni, nem érzem vele a lelki összhangot. Még akkor sem, ha azon a pár centi kis csúnyaságon túltenném magamat.

Igényes 2013.06.30. 20:02:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Akkor tényleg itt a vége. Kár, nekem szimpatikusak voltak.

@zopilote: Jah hát drogkereskedőéknél elég gyenge a szakszervezet.

Shanarey 2013.06.30. 20:02:56

@hagyma:

Egyiptomban senki, de a hot dog nem volt szép, már megint éhes vagyok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 20:03:20

@hagyma:
Őszintén szólva már annak is örülnék, ha itt találnék rendes virslit hozzá. Csabai kolbászból mégsem az igazi :)

Lehet bevállalom majd a legközelebb a legdrágább fajtát, hátha ehető. Azt már észrevettem, hogy sütve ehetőbbek, mint főve.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 20:03:51

@Igényes: Anglia, Londontól északra 70 mérföld

Amarante 2013.06.30. 20:04:01

@Igényes:

Jol kipihented magad:):):):):)

Nadragra ott a venissss:)

Shanarey 2013.06.30. 20:05:21

@zopilote:

A mexikói helyzet, nekem abból a szempontból érdekes, hogy a kormány mikor jön rá hogy a jelenlegi jogosítványaival ezt a háborút, soha nem nyeri meg, a drogbárók ellen.

Igényes 2013.06.30. 20:06:13

@Jess G: Az nincs vészesen messze.

@Amarante: Á, egész nap mászkáltam. Hullafáradt vagyok, pedig még rendet kéne rakni.

BTBTBT 2013.06.30. 20:06:27

@Igényes:
Nem tudja felvinni a vérnyomásomat, amikor nick-ek mögül hülyéznek le. :)
Egészen más hobbijaim vannak.

@Amarante: Ja, értem. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 20:06:47

@Shanarey: hat delutan 2 , csak ennem kell mar valamit
utana szieszta
@Kovermadar: hat hot dogban eleg erosek vagyunk, olyan 25 meteres a hutopult ahol sorakoznak
mar az "en" boltomban
ez most marhabol van

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 20:06:54

@Igényes:
Dícsértessék! :)

@Jess G:
Mimimimimi? Anglia Londontól 70 mérföld északra? Ott kezdődik vagy ott ér véget? És mi van akkor onnan délre vagy északra?

@Amarante:
Vagy az ecetes olló.

zopilote 2013.06.30. 20:08:18

@Shanarey:
Nem is akarja megnyerni, hiszen ok is reszesednek a profitbol. :)
(de az USA is)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 20:08:54

@Kovermadar: édes ne kezd most meg te
Angliában, Londontól északra 70 mérföldre lakom egy külvárosi kecóban :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 20:09:27

@Kovermadar: hat mar en is szinte mindig sutom
mikor eloszor dobaltam forro vizbe es foztem, Mary nem is ertette, mit csinalok:)

Shanarey 2013.06.30. 20:11:31

@Jess G:

Koordináták? szomszédok adatai, szomszédok furcsa szokásai?
Google fotók az utcáról vagy a házról költözés előtt és után.
Milyen autó stb.
:-))))))))))))))))))))))

Kíváncsiak itt a népek.

zopilote 2013.06.30. 20:13:04

@Kovermadar:
Nalunk majd' minden nagyobb elelmiszer aruhaz lancban lehet europai virslit kapni, kb 10$/kg.

Amarante 2013.06.30. 20:13:08

@Shanarey:

na lapozz csak vissza csoppnyit:):):)

Mrs. Clayton 2013.06.30. 20:15:50

@Shanarey: a szomszédaimat már említettem, ugyanis ezek itt olyan macskás népek és a nyamvadék macskáik összeszarják a házam melletti füves részt, amit természetesen nem takarít össze senki
múltkor megmentettem az egyiket a totál szétázástól, akkor gondoltam, majd lesz alkalmam szóba hozni ezt a macskaszar dolgot, de annyit se mondtak h bakfitty
viszont múlt szombaton kicseréltük a fiammal a Hondán a fékbetétet, meglátta a szomszéd gyerek majd olyan elképedt szemekkel nézett, amilyet én még nem láttam, azt kérdezte h mi tudjuk h hogyan kell? mondom már miért ne tudnám, az olajat is lecserélem a parkolóban, erre kölcsönadta a saját 3 tonnás emelőjét szóval vannak rendesek is

Fahim 2013.06.30. 20:16:10

@Shanarey: ,,Iránnal mi a helyzet?,,

Mi lenne vele a helyzet? Irán nem arab ország.

,,Ha lesz róla fénykép, hogy tényleg ezt csinálod.
Vagy oly módon közlöd a véleményed ahogy a helyi "diplomások diplomása" szokott megnyilvánulni, miközben épp lekászálódik a Parnasszusról.,,

Ne haragudj, de ezt nem értem.

Igényes 2013.06.30. 20:16:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A kereszténységnek. Állítólag mostanában lesz valamikor, hogy befellegzik nekik. Még egy pápa, oszt jónapot.

Persze ez csak amolyan légből kapott pletyka.

Igényes 2013.06.30. 20:17:24

@Jess G: Szerintem vegyél néhány kutyát.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 20:18:16

@hagyma:
Hogyan sütöd? Bevagdosva, kis liszttel, olajban? Vagy csak úgy simán?

@zopilote:
Itt is van csomó európai virsli, de ember meg nem eszi, olyan borzasztó :)
De az is lehet, hogy a főzés okozta a halálát és ha sütöm, akkor OK.
Amit a benzinkúton adnak hotdog-nak, az finom, de 1-et kpok annyiért, mint a boltban egy csomaggal (8-10 db).

Igényes 2013.06.30. 20:18:48

@Kovermadar: Béman.

@Barátusz:
Olyan ez itt, mint egy nagy, boldog család. Egy kis lehülyézés belefér.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 20:19:21

@Igényes:

A cölibátus sosem volt egyetemes keresztény szokás, azaz ez tök mindegy.

Nálunk a papok 95 %-a házas. Na és?

Mrs. Clayton 2013.06.30. 20:19:22

@Igényes: az nem jó,mert már ezt is mondtam, h se a gyerek se a kutyaszart nem szeretem, azontúl a macskák nem be az udvarba piszkítanak, hanem kerítésen kívül a házam mellé

Igényes 2013.06.30. 20:20:07

@Kovermadar: Én régen szerettem nyersen a virslit, de most már nem merném megenni. Viszont a sonkáknak teljesen olyan íze van, mint régen a parizernek volt.
Ami nem baj, mert szerettem, csak sosem erre számítok.

Amarante 2013.06.30. 20:20:22

@Kovermadar:

hat milyen orszag az,ahol nincs egyetlen lengyelbot??:):):)

Shanarey 2013.06.30. 20:20:44

@Amarante:
Koordináta nincs google maps link nincs, mi lesz így azokkal akik szeretnék tudni hol lakik ő.

Részemről rohadtul mindegy hogy akit nem ismerek, hol lakik, hogy él mikor ment ki stb.

Nem értem miért ez a görcsölés tárgya.
Hacsak nem egy NAV ügynök bujkál a nick mögött.

A kinek milyen kocsija van az sokkal értelmesebb, bár ebbe is bele lehet magyarázni ezt azt, mert sajna mindig van valaki aki verbál szex miatt van itt, vagy csak itt van és ehhez van kedve.

Igényes 2013.06.30. 20:21:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Legyen igazad. :)

@Jess G: Értem. Ez esetben kígyókat vagy skorpiókat. Attól a macskák is félnek. :)

Amarante 2013.06.30. 20:21:58

@Shanarey:

Csak azert szoltam, mert korabban mar nyilatkozott ezugyben J:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 20:22:17

@Kovermadar: kicsit bevagdosom 4-5 helyen /ezt meg Mary is tolem tanulta, ok egyben sutik/
ilyen olajsprej
regen sutottem fent is bovebb olajban, de ma mar inkabb a suto a a tepsibe es be a sutobe
ennyi
@Jess G: hat olajat itt nem cserelnel a parkoloban...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 20:22:46

@Kovermadar:

A virsli titka: minél drágább, annál jobb.

Múltkor vettem a Lidlben egy baromi olcsó akciós virslit. Hát, szar volt, a kutya is csak megszagolta és inkább távozott a konyhából.

Aztán vettem ugyanott másik márkájút 5-ször annyiért. Az még nyersen is tökéletes volt.

Fahim 2013.06.30. 20:23:51

@Kovermadar: Egyszer próbáld ki Alexandriát. Ha az sem fog tetszeni feladom:)

Alkudozás közben érdemes megemlíteni Hidegkuti nevét aki majd 10évig volt az al-Ahly nevű kairói focicsapat edzője, akárhányszor említettem hogy a nagy Hidegkuti hazájából származom 20-30%ot csökkent az ár.

Shanarey 2013.06.30. 20:24:01

@Fahim:
Irán? nem arab rendben de olajat termel, és imádják egymást Szíriával, mivel sok közös vonásuk van.

Örülj neki hogy nem érted, így nem is tudod milyen mélyre kellene süllyedned ahhoz hogy azt kapd amit az elején szóba hoztál.

A lényeg, eddig semmi esélyed rá .

Mrs. Clayton 2013.06.30. 20:24:13

@hagyma: itt is fostam h rám hívnak vmi hatóságot, de sztem a magánparkolóban azt csinálok amit akarok, a veszélyes hulladék sima szemétként való kezelése persze nem ment fel, de akkor éppen nem izgatott ez a dolog

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:28:43

@hagyma: Én biztosan nem, hagyma.
Meg te sem, gondolom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 20:28:56

@Igényes:
Ombudsman!

@Amarante:
Nem tudom, hogy van-é lengyel bolt, de én igyekszem lokálpatrióta lenni és svéd boltokban vásárolni (már mennyire ez lehetséges). :)

Igényes 2013.06.30. 20:29:02

@Jess G: Akkor ez bizony probléma. :(
Mérgezett macskatáp?

Igényes 2013.06.30. 20:29:48

@Kovermadar: Kettőt kérek, csomagolva.

Mrs. Clayton 2013.06.30. 20:31:20

@Igényes: hát az már eszembe jutott, h simán elütöm őket, de végül is nem a macska hibája, h a gazdája nem törődik vele, így elvetettem az ötletet

Igényes 2013.06.30. 20:31:30

@Kovermadar: Szerintem tudd meg honnan szerzik a virslit, és rendelj egy raklappal. Mondjuk pályázz meg egy hotdogsütői pozíciót, és az interjún kérdezz rá.

Fahim 2013.06.30. 20:32:03

@Shanarey: Milyen közös vonásokra gondolsz Irán és Szíria között? Én hirtelen nem sokat tudok mondani.

Szíria valóban fontos szövetségese Teheránnak, de ezzel nem mondtál nagy újdonságot.

Ezt a lesüllyedés dolgot továbbra sem értem, szerintem te se.

Shanarey 2013.06.30. 20:33:23

@nyuszigonosz:

Tudod, ez a dolog számomra rém egyszerű, Mindenki úgy él ahogy akar, amíg mások kárára nincs ezzel. Ezért ha valakinek ez lesz a vesszőparipája, akkor az gyanús, nagyon gyanús.

Aki nem mondja meg mely egyetemen végzett.
Aztán miért nem?
Van olyan egyetem, vagy főiskola Magyarországon amely benne van az elitben és amúgy egy az az egy db végzőse volt, és az a Töki?
Mert így tényleg lebukna, de egyébként semmi esélye nem lenne, kivétel ha nem is járt semmi efféle intézménybe, max takarítani.

Igényes 2013.06.30. 20:34:51

@Fahim: Előszeretettel szaladgálnak fegyverekkel?...

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:35:07

@Igényes: Kaktusz. Ki kell rakni pont oda, ahol a macskák piszkítani szeretnek. Nem meggyilkolni a mások házikedvencét.

Shanarey 2013.06.30. 20:35:23

@Fahim:

A diktatórikus üzemmód, az ellenzéket be kell csukni, de akár meg is halhat stb.

Te nem érted, de itt sokan értik.

Gondolom nem jársz ide minden nap.

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:36:26

@Shanarey: Ez sokkal hihetöbb, mint a Tökfözelék sok, de mindig egykaptafájú beszéde.

Igényes 2013.06.30. 20:37:01

@nyuszigonosz: Hát ha a kedvence, ügyeljen rá. A kaktusz mire jó? A macska hozzádörzsoli a seggét?

DieNanny CH 2013.06.30. 20:37:47

@Shanarey:

Hú, a lépcsős babakocsis még mindig előttem van! És mennyi ilyen nyomorgós szovjet háborús filmet meg kellett nézni a moziban!
Akkor már inkább a gyerekfilmek. Erre emlékeztek?:
www.imdb.com/title/tt0058022/?ref_=fn_al_tt_1

Gyerektábor a tó partján...

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:39:38

@Igényes: A kaktusz tüskéit nem szeretik a macskák. Éppen ezért nem fognak hozzádörzsölödni.

Fahim 2013.06.30. 20:41:23

@Igényes: Jártam több iráni nagyvárosban(Teherán, Tabriz, Mashhad, Zahedan), alig láttam fegyveres embert.

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:41:43

@Shanarey: A babakocsi a lépcsön az egy rémálom! Én már sok szörnyüséget láttam filmekben, de az nagyon szörnyü volt!
Na, és megint látom magam elött....

Shanarey 2013.06.30. 20:41:51

@DieNanny:

Hajajj, az nagyon jó film, kedveltem :-))

Amarante 2013.06.30. 20:41:58

@Igényes:

ezert koll kaktuszerdot telepiteni:):)

DieNanny CH 2013.06.30. 20:42:51

@hagyma:

Jé, ez tényleg így van. Pedig ott egy férfinak arany élete lenne. Mert ha csupán ázsiai a felesége, de Európában él, akkor csak otthon lehet kényúr. De Ázsiában bárhol az utcán is...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 20:44:57

@Igényes:
Meg kellene kérdezni. Majd legközelebb, csak ritkán megyek be a shopba... :(

Shanarey 2013.06.30. 20:45:31

@Igényes:

Ha én ott lennék, és ilyesmiről írogatnák, már rég letartóztattak volna, vagy pedig én robbantottam volna fel őket.

Magyarországon Budapesten.
Cipőméret 45,5-46(ez a gyártótól is függ)
Autó Chevrolet Lacetti 16 sw

Még valami ?

Igényes 2013.06.30. 20:45:33

@Amarante: @nyuszigonosz: Egy összefüggő kaktuszerdő a ház körül mennyivel jobb a macskaszarnál? :)

Igényes 2013.06.30. 20:46:29

@Shanarey: Személyi szám, adóbevallás záróegyenlege, vércsoport?

2013.06.30. 20:46:38

@Jess G: Én Kövérmadárt szeretem. :$ :D

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:47:34

Nem büzlik, nem csúszol el rajta, mint a banánhéjon és még szép is lehet. Vannak virágzó kaktuszok is.

Igényes 2013.06.30. 20:47:42

@Fahim: Ez kemény dió. Akkor marad az szőke kékszemű bennszülött emberek jellemző hiánya.

@Kovermadar: Hívd fel őket telefonon.

Igényes 2013.06.30. 20:48:52

@nyuszigonosz: Na de a kaktusz nem a száraz klímát szereti? London környéke nem tudom mennyire száraz.

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:49:09

@Shanarey: Jó, ha belegondolok, az a babakocsi úgyis üres volt a film felvételekor.... csak az emberben megfagy a vér, ha látja.

Fahim 2013.06.30. 20:49:57

@Shanarey: Gyakran olvasom a HÁ posztjait, de ritkán ragadok billentyűzetet.

Nincs sok hasonlóság Szíria és Irán között. Szíria arab ország, a lakosság többsége arabul beszél, a lakosság nagy része szunnita.
Irán perzsa ország, a lakosság többsége fárszi nyelven beszél és a világ egyetlen deklaráltan síita állama.

Kérlek hagyjuk a személyeskedést, én nem sértegetlek.

Shanarey 2013.06.30. 20:51:13

@Igényes:
A személyi szám nem publikus adat.
Adó: az utolsó két éve volt, és azóta semmi. Fizetem a saját tb-t ezen kívül nincs kapcsolatom az adóhatósággal
Vércsoport: 0 +

nyuszigonosz 2013.06.30. 20:52:16

@Igényes: Hát azt én sem tudom, csak néha itt beszélik az Angliában élök, hogy hiszen nem is esik ott annyit....
Vagypedig esöt szeretö kaktuszhibridet kell beszerezni.

DieNanny CH 2013.06.30. 20:52:41

@Fahim:
"Ezt a lesüllyedés dolgot továbbra sem értem, szerintem te se."

Sajnos mindannyian értjük. A profiloldaladon felül írd be a keresőbe 'tökfőzelék', és a találatok - mert több van - listáján olvasd el az illető hozzászólásait. És akkor te is megérted...

Shanarey 2013.06.30. 20:56:17

@Fahim:
Én sem téged, de ha mégis így gondolod, akkor rosszul gondolod.

Ha valakibe bele akarok kötni, belekötök de sértegetni itt csak egy személyt sértegettem, fentebb olvashatod hogyan, de az nem te vagy.

Shanarey 2013.06.30. 20:57:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Rémlik valami, de nem igazán emlékszem rá.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 20:57:03

@nyuszigonosz:

Nézd meg www.imdb.com/title/tt0095705/fullcredits a kezdő képsorokat, a leghülyébb paródiája a Patyomkin páncélos híres jelenetének. Most nem tudok YouTube linket adni, de szerintem könnyen megtalálható.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 21:00:00

Na szóval...

Végigolvastam. Semmi.
Azon viszont kúrvára fel vagyok háborodva hogy Rommel miatt habzó szájjal náciztatok tegnap (akinek nem inge...) de Tökfőzeléknél aki gyakorló náci ezt nem teszitek szóvá.

@Kovermadar: Téged tényleg érdekelnek az autók? Jókat beszélgethetnénk róluk. Motorokról még jobbat.
Veterán motorokról meg halálig.

nyuszigonosz 2013.06.30. 21:00:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Köszönöm.
Ezt már láttam, mármint a filmet.

Fahim 2013.06.30. 21:00:21

@DieNanny: Ha Tökfözelék nyomdokába szeretnék lépni, akkor megpróbálnám bebizonyítani hogy a posztoló egy kitartott luvnya még ha férfi is.

Hogy stílszerű legyek, én olyan messze vagyok Tökfözeléktől mint Makó Jeruzsálemtől:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 21:00:49

@Shanarey:

www.imdb.com/title/tt0095705/fullcredits zseniális tényleg, én nagyon szerettem Leslie Nielsent, nagyszerűen játszotta ezeket. Mellékes személyes okom: 95 %-ban úgy nézett ki, mintha anyai nagyapám lenne.

Röhej, hogy élete végéig bírta a hülyeséget. Amikor már kórházban volt, a halála előtti interjún is hülyéskedett. Megkérdezte tőle a riporter "használni fog-e dublőrt következő filmjében?", mire azt mondta "igen, az én koromban már a reggeli kávé megivásához is dublőr kell".

DieNanny CH 2013.06.30. 21:04:10

@Fahim:
"Ha Tökfözelék nyomdokába szeretnék lépni, akkor megpróbálnám bebizonyítani hogy a posztoló egy kitartott luvnya még ha férfi is."

Ez jó! :-)

micsoda? 2013.06.30. 21:11:28

@Amarante: Nem, nincs kedvem, még ha lenne is pénzem. Persze ha nagyon sok pénzem lenne, megoldanám, hogy elkerüljem a zavargásokat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 21:20:18

@diggerdriver:
Szeretem az autókat...
Itt van egy csomó veterán autó, nagyon jól néznek ki.

A motor nem az én világom :)

@Fahim:
Csillagos ötös! :D

Fahim 2013.06.30. 21:20:39

@Shanarey: Így már értem, nem tudtam hogy Tökfőzelékre utalsz.

Shanarey 2013.06.30. 21:20:49

@Fahim:
Na látod, csak le esett az a rohadt tantusz.
:-))

De ha most azzal jössz hogy nem érted a "tantuszt"...........................

BTBTBT 2013.06.30. 21:22:07

@DieNanny:
@nyuszigonosz:
És az a babakocsi, amit a Féktelenül/Speed-ben ütnek el busszal? Az nem volt üres.

Igényes 2013.06.30. 21:22:08

@Philosoraptor: Lebilincselően érdekes szerelmi sokszögeknek nézünk elébe.

DieNanny CH 2013.06.30. 21:27:51

@Barátusz:

Nem bizony. Abban egy szegény hajléktalan holmijai voltak...

nyuszigonosz 2013.06.30. 21:28:39

@Barátusz: Jól vágott film, de a felvételkor sosincsélö kisbaba ilyen helyeken.
Bár a Speed-ben nem emlékszem szétgyúrt babakocsira....
Igaz, régen láttam.

BTBTBT 2013.06.30. 21:36:42

@DieNanny:
Nem a holmijai, hanem sörösdöbözok.

@nyuszigonosz:
Pedig a busszal jól telibe kapták, amikor két nő elkezdte letolni a járdáról. Amikor először láttam, egy pillanatra bennem is megállt az ütő. :)

Amarante 2013.06.30. 21:39:36

@Barátusz:

Nekem az elso variacio jobban tetszett:):):)

BTBTBT 2013.06.30. 21:46:30

@Amarante:
Örölök, högy tötszött nököd. :)

BTBTBT 2013.06.30. 21:48:41

@Kovermadar:
Már piálsz? :)

Ez nem Hónaljmirigy-paródia volt?

nyuszigonosz 2013.06.30. 21:51:05

@Barátusz: Majd megnézem megint.. Valamelyik nap ment is valahol a tv-ben, de aztán mást néztem akkor.

BTBTBT 2013.06.30. 21:51:35

@DieNanny:
Most veszem észre, hogy azt írtad: "szegény hajléktalan". Szociálisan érzékeny vagy?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 22:01:03

@Kovermadar:
Na ha veterán autó akkor Anglia. Olyanok jönnek itt szembe hogy a szemem fennakad ráadásul a ház tulajdonosa az veterán motor és autó gyűjtő.
Ha tudnék ide feltenni képeket akkor csodákat látnál.

Amarante 2013.06.30. 22:06:05

@diggerdriver:

Itt,nalunk, a D-day napjan szokott lenni a veteran autosok talalkozoja. Gondolom a kornyekbeli autosok jonnek es egy kiallitasfeleseg szokott lenni.Meg persze rengeteg katonai jarmu.ki szoktunk mi is menni megnezni:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:06:08

@Igényes:
Vasarnap este? Mondjuk most augusztus vegeig hetvege van :)

BTBTBT 2013.06.30. 22:11:14

@nyuszigonosz:
Rengetegszer láttam, mert amíg ki nem mennek a reptérre, nagyon húzós film, és annó 94 dög meleg nyarán is ütött, amikor moziban láttam. Ráadásul kitűnő a magyar szinkron.
Persze itt már csak angol hang és felirat van rajta.

@Kovermadar:
Én is azt mondanám. Hukk? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 22:12:15

@Kovermadar:
Kösz Csoki sokat segítettél:)))))))))))
Részletesebben?
Hol van az hogy képfeltöltés?

Igényes 2013.06.30. 22:14:15

@Kovermadar: Folyton csak a kifogások. :)

nyuszigonosz 2013.06.30. 22:16:21

@Barátusz: Elöször mikor láttam, akkor volt fantasztikus. Meg másodszor is...
Magyar szinkronban sosem láttam. Valahogy el sem tudnám képzelni, az milyen lenne, megszoktam az amerikai színészek német hangjait.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:16:38

@Barátusz:
Ha hiszed, ha nem; valoban nem :)

@diggerdriver:
www.kepfeltoltes.hu (itt betallozod a kepeket, aztan feltoltes).
Ha kesz, akkor ide beirod a linkeket es rakattintva meg tudjuk nezni.

Es te leszel a barátuszom? ;)

Igényes 2013.06.30. 22:17:16

@Kovermadar: Ezt már kérdezted tőle. Kezdek komolyan aggódni értetek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:17:42

@Igényes:
Az hagyjan, de nyafogni meg nem is hallottal :)

Igényes 2013.06.30. 22:17:50

@Igényes: Jah mégsem, nem diggertől. Akkor csak érted. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:19:18

@Igényes:
Tole meg nem... Baratusztol igen, de o nem vallalta :(
Philosoraptor viszon igen. Lassan meglesz nekem is a Kovermadar Baratuszainak Kore :)

Igényes 2013.06.30. 22:19:49

@Kovermadar: És fuzionáltok a hagyma baráti körével?

Amarante 2013.06.30. 22:20:22

@Kovermadar:

Meghivasos alapon mukodik vagy onkenteseket is szivesen lattok?:):):)

Igényes 2013.06.30. 22:22:06

@Kovermadar: Ezt most hogyan értsem? :DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:23:00

@Igényes:
Nem vagyok semmi jonak az elrontoja :)

@Amarante:
Persze, de azert van egy minimum :) Focafkasaga I. Tokfozelek nem lehet tag :)

Igényes 2013.06.30. 22:26:52

@Kovermadar: Melegség tölt el, ha csak rágondolok.
Biztos nem ittál? :DD

Amarante 2013.06.30. 22:27:31

@Kovermadar: :):):)

Mert ez a klub coccialisan nem vagy nagyon erzekeny??:):):)

BTBTBT 2013.06.30. 22:29:34

@nyuszigonosz:
A magyar szinkron nagyon el lett találva: Rátóti Zoltán, Sinkó László és Für Anikó.
Otthon kétszer moziban, videokazettán számtalanszor, itt meg DVD-n. Azért az eredeti hangok is jók, bár a magyar poénok jobbak.
A bárányok hallgatnak itt magyar szinkront is tartalmaz. Sinkó ott is félelmetes mint Lecter.

@Kovermadar:
Nem mondtam, hogy nem vállalom, csak amikor ezt kiírtad, és válaszoltam, hogy nem is te, hanem a barátnőd kommentel, nem is pötyögtél vissza semmit.
Távkapcsolatról már hallottam. Ez most akkor távbarátság lesz? :)

@Amarante:
Meghívásos alapon is, de csak olyanoknak, akik kedvelnek minket. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:29:46

@Igényes:
Biztos. Viszont a fejem szetrobban :(
Maradt meg egy kis kodeines fajdalomcsillapitom, ami ugyan fejfajasra nem jo, de palinkaval felturbozva lehet segit :)

Amarante 2013.06.30. 22:32:24

@Barátusz:

Kedvellek benneteket:):)

az nem kizaro ok,hogy fia diplomam sincs es gazdag eltartot sem keresek???:):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 22:34:26

Próba

ww.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130630/20130217_102135_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 22:35:34

Mégegyszer

[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/130630/20130217_102135_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:35:37

@Amarante:
Nem hat. :)
Eddig meg nem talaltam ra minden igaz baratomra, hatha majd itt :)
Es neha elerzekenyulok :)

@Barátusz:
Tegnap a Chaplin filmet neztuk (RDJr-al) es belefeledkeztunk :)
O nem kommentel, de ha eppen hulye korszakomat elem, akkor gyengeden meglapogatja a fejemet :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 22:36:12

Na találjátok ki hogy mit nem csinálok jól

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:37:56

@Amarante:
Orulunk ennek!
Szeretnel Te is sajat baratuszi kort?

@diggerdriver:
Profi vagy!
Meg a sallangot az elejerol es vegerol vedd ki es maris kattinthato allapotba kerul.

Amarante 2013.06.30. 22:39:54

@Kovermadar:

Jobban orulnek ha ti lennetek a baratuszaim:):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 22:40:36

@Kovermadar:
Azért néztétek a Chaplin filmet mert én ajánlottam?

Igényes 2013.06.30. 22:43:13

@Kovermadar: Szerintem jelöld be facebookon, és írd meg mellé, hogy a MIB (Madár Internacionális Barátikör) a tiszteletbeli tagjává választotta. Biztosan örülni fog.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:47:04

@diggerdriver:
Igen.

A link remek, de a kep pici.

@Amarante:
Ki tudna nemet mondani egy nemes baratuszra?

@Igényes:
Hagymat? Nem tudom orulne-e neki, bar montroyal is az ismerose (nem tudom ralalkoztak-e)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:49:15

@diggerdriver:
Hibatlan, elso osztalyu aru!!!
Koszonjuk!

Nalunk a sportautok vannak tobbsegeben (Pontiac es Corvette), de van mindenfele mas is.

BTBTBT 2013.06.30. 22:49:32

@Amarante:
Nem áruljuk el Tökinek. Egyiket sem. :)
Kik a mostani barátuszaid, hogy nekünk jobban örülnél?

(A földiddel viszont nem jövök ki.)

@Kovermadar:
Szóval ver az asszony? :)

@diggerdriver:
Látni, hogy egy old-timer van a képen, de nagyon parányi. :)
Én még ennyire sem tudok képet feltölteni. Mert nem érdekel.

nyuszigonosz 2013.06.30. 22:50:58

@diggerdriver: Nagyon szép az a kocsi!
Nem kicsi a kép, rákanttintottam és akkor egészképernyös.

Amarante 2013.06.30. 22:51:49

@Barátusz:

Nem akarok kulon baratuszi kort,nektek orulok:):)

Apropo:hova tunt vajmi?

Igényes 2013.06.30. 22:52:13

@Barátusz: Bizonyosfajta barátuszok mellett ellenségek már nem is kellenek. Lehet hogy neki pont olyanjai vannak.

BTBTBT 2013.06.30. 22:53:46

@Amarante:
Szabin. De holnap már itt lesz, és teli torokból üvölti... :)

nyuszigonosz 2013.06.30. 22:57:33

@Amarante: Valamikor említette itt, hogy Párizsba szeretne menni, ha a szabad hete lesz.
Gondolom mászkál a Szajna parton, felmászott az Eiffeltorony tetejére bámulta a képeket a Louvre-ban, meg megnézett mindent ami ott szép és érdekes.

BTBTBT 2013.06.30. 22:58:46

@Igényes:
Érdekes, hogy ilyen sokára, 2 hónap után hozta fel valaki (Madár) ezt a szójátékos "barátusz"-dolgot.

@Kovermadar:
Gynegéden ver? Most is azt tette, hogy "erősen" helyett "gyengéden"-t gépelj? :)
"Domestic violence". Már Svédországban is. :D

@Amarante:
Nem egyszerű... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 22:58:59

@Barátusz:
Ezt te honnan tudod? Es mi az, hogy szabi alatt nem jon?
Hehehe, lehet tenyleg Szabin van es azert nem jon?
(Most szegyellem magam) :)

Amarante 2013.06.30. 22:59:35

@nyuszigonosz:

De jo neki:)en is elszenvednek egy hetet Parizsban:):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 23:00:02

Egyben nem megy megpróbálom egyenként. Már kétszer feltöltöttem mindet elküldtem kiírta hogy az elküldés sikerült aztán semmi nem jelent meg.
p://kepfeltoltes.hu/130630/20130318_095116_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

BTBTBT 2013.06.30. 23:01:17

@Kovermadar:
Ha most elmondanám, úgysem hinnétek el. :D

@Amarante:
Jó lesz az Pestnek is.

@diggerdriver:
A korábbi kép 22:48-nál jól működött.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:01:41

@Igényes:
Megprobalhatjuk :)

@Barátusz:
Nem, nem! Nalunk nincs eroszak, csak anyosom eroszakos neha, apos szerint :)

BTBTBT 2013.06.30. 23:02:53

@Kovermadar:
Azért, mert rád erőszakolta a lányát? :)

Igényes 2013.06.30. 23:03:38

@Barátusz: A jó ötletekhez idő kell. ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:06:52

@Barátusz:
Esetunkben en voltam az eroszakos, aki nem hagyta magat es kitarto munkaval megszereztem almaim nojet... :)

Ezek szerint te eroszak aldozata lettel... fajt is?

BTBTBT 2013.06.30. 23:07:08

@Kovermadar:
Akkor sem hinnétek el. :)

@Igényes:
Lehet, de ez annyira nyilvánvalóan hangzik, hogy azt vártam, már 1 hét után eszébe jut valakinek.

@diggerdriver:
Egy 300SE-s Merci már old-timernek számít?

nyuszigonosz 2013.06.30. 23:07:14

@Amarante: Párizsban én sem voltam még. Majd egyszer...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:08:06

@diggerdriver:
Jofelek, jofelek!

Kicsit elkanyarodtunk Egyiptomtol, de usse kavics :)

BTBTBT 2013.06.30. 23:08:33

@Kovermadar:
Erőszak áldozata? Mi van? :)

enrobag 2013.06.30. 23:09:04

@zopilote: a múltkoriban azt mondtad, hogy hazajössz az osztálytalálkozódra. Hogy áll a terv?

nyuszigonosz 2013.06.30. 23:09:53

@Kovermadar: Azok.
Mindig elkanyarodunk a poszt témájától. :))))
Ez az érdekes itt. :)

Amarante 2013.06.30. 23:10:15

@nyuszigonosz:

Addig is mig eljutok probalom felfedezni Angliat:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:10:52

@Amarante:
En voltam, de Roma nekem jobban tetszett. Mondjuk a Louvre szuper, az Eiffel torony is es a "perlasez" is (nincs kedvem kikeresni hogy irjak pontosan).
Na jo, van meg sok szep epulet...

Igényes 2013.06.30. 23:11:08

@Barátusz: Valld meg, hogy előre megfontolt szándékból lettél a blog Barátusza!

enrobag 2013.06.30. 23:11:10

@Amarante: úgy emlékszem, hogy Budapestre jött, írta, hogy a hónap végén itt lesz egy hetet.

Amarante 2013.06.30. 23:11:21

@nyuszigonosz:

VIII henrik a hibas!!!Miatta lett a kanyar:):)

Amarante 2013.06.30. 23:12:35

@Kovermadar:

Ismerve magam a hetet a Louvre-ban toltenem:):)

nyuszigonosz 2013.06.30. 23:12:52

@Amarante: Á, ha nem jött volna a VIII.Henrik, jött volna más. :)

nyuszigonosz 2013.06.30. 23:13:47

@Kovermadar: A temetöt gondolod? Én sem tudom hogy kell írni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.30. 23:13:48

@Shanarey: debit kartya szama
pin kod
/ne feledkezz meg a haromjegyu azonositorol sem
thx/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:15:05

@nyuszigonosz:
Naponta szuletnek orok baratuszsagok es halalos ellensegssegek. De igy szeretjuk egymast :)

@Amarante:
"Parduc, oroszlaaan, gorilla...
Makako!!!
Szavannaaak, fekete nooook, o-o-o Anglia"

Vagy valami hasonlo...

Amarante 2013.06.30. 23:15:16

@nyuszigonosz:

: pair lla chez Kigugliztam:):):)

Igényes 2013.06.30. 23:16:49

@Kovermadar: :D
Most hogy mondod, pont ma gondolkodtam, hol a fenében vannak a fekete nők. Csak férfiakat látok mindenhol. De akkor Londonban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:17:39

@Amarante:
El lehet ott idozni, szo se rola; de van mas neznivalo is.
Mi 1 napot voltunk, de a festmenyeket kihagytuk (Lizzy volt csak meg), mert az okor jobban erdekelt.

nyuszigonosz 2013.06.30. 23:18:14

@Amarante: Rosszul gugliztál. Père Lachaise - mondja a mindentudó bing nálam.

BTBTBT 2013.06.30. 23:19:10

@Amarante:
VIII. Henrikkel jött a szeksz is, nem? :) 6 feleség azért nem semmi. Bár az utolsónál már öreg volt. Kérdés, hogy látta-e tükör nélkül a micsodáját, akkora bele volt már. :)

@Igényes:
Légből kapott ötlet volt a nick. Néhány pillanat alatt ugrott be, amikor regisztráltam.

@diggerdriver:
Meglepő.

Amarante 2013.06.30. 23:19:20

@nyuszigonosz:

Mar a gugliban sem lehet megbizni manapsag!Matol nem a baratuszom:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:21:28

@Amarante:
Père Lachaise Cemetery
:)

@Igényes:
Vannak mar Pesten is sokan?

Amarante 2013.06.30. 23:22:32

@Barátusz:

55 evesen halt meg....most nem szamitana oregnek.

A mertektelen zabalas megtette a hatasat.talan cukros is volt....
A 6 asszonyon kivul volt nehany szereto is:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:24:47

Ha mar ilyen szepen osszejottunk, lehetne csinalni egy I. Hataratkelo talalkozot.
A leszervezese lehet embertprobalo lenne, de "Akim R. Az Nyer"

BTBTBT 2013.06.30. 23:26:11

@Igényes:
Jöttek a szép magyar lyányokat dugni a feka bácsik.
A szép feka nők meg megmaradnak nekünk Londonban. A többi náció szépségeiről nem is beszélve.

--- mondta "Akárki". :)

@Amarante:
Ma nem számítana öregnek, de király sem lehetne.
55 a középkorban igencsak kiemelkedő életkor. Igaz, nem kellett háborúban meghalni meg annyira az életére sem törtek. A kemény centralizáció megtette a hatását.

Néha eszembe jut, hogy ment-e az orálszeksz akkortájt? :)
Kurvák már akkor is voltak. Sok-sok szőrrel.

Amarante 2013.06.30. 23:26:26

@Kovermadar:

Nekem tetszik az otlet:):):)

BTBTBT 2013.06.30. 23:28:15

@Kovermadar:
Akkor kerekedj fel, és meg se állj Londonig. Ott lesz a találkozó. Kitaláltam a helyszínt.

@Amarante:
Kaja is lesz. Hozzátok a piát. :DD

Igényes 2013.06.30. 23:28:33

@Kovermadar: A sokan túlzás, de naponta látok belőlük 8-10 darabot, főleg a belvárosban. De nincs velük gond, vonulnak csendesen.

Bár a réti fajta is ilyen lenne. :(

@Barátusz: Mázlista. :)

Amarante 2013.06.30. 23:28:55

@Barátusz:

Szerintem sex teren nem sok ujat talalt fel a modern kor:):)

Igényes 2013.06.30. 23:30:38

@Barátusz: No, hol? Legalább megkávéztatom Jesst. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:31:13

@Amarante:
Remek!
Akkor ha mindenki elhozza a baratuszait es a csaladjat leszunk vagy 8-an :)

A kerdes igazan, hogy hol es mikor :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 23:33:02

@Igényes:
Az én fatornyos falumat most ellepték a feketék.
Az egyik legnagyobb menekülttábor ott van.

BTBTBT 2013.06.30. 23:34:22

@Igényes:
@Igényes:
Csendesek, mert tudják, hogy Mo.-on él a rasszizmus. :)

Még jó, hogy többesszámban fogalmaztam, mert ez nem azt jelenti, hogy mindegyik jó nő nekem jutna.
A fekete nőkkel egyébként az a baj, hogy a sötét bőrükön egyből meglátszik minden bőrhiba. Az meg rontja az esztétikus összhatást.

Nem vagy eléggé jópasi neki, hogy fizesd a kávéját. Meg hát nem genyóság, csak tény, hogy 2 gyerekkel nehéz is támogatót találni.

@Amarante:
Szerintem sem, legfeljebb könnyebben orvosolhatók a nemi betegségek.

A mennyiség attól függ, hogy hányan váltják be a szavukat, és mennyire lesznek éhesek-szomjasak. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:38:58

@Barátusz:
Minden baratusznak maga fele hajlik a keze? :)
Nekem az is OK.
De csak, ha Saman tartja a nyitobeszedet!

@Igényes:
Az eleg sok. Mikor en jartam arra meg nem nagyon voltak.

Igényes 2013.06.30. 23:39:24

@diggerdriver: Ott gondolom féken vannak tartva. Hol vagy?

@Barátusz: "A fekete nőkkel egyébként az a baj, hogy a sötét bőrükön egyből meglátszik minden bőrhiba" De amelyik szép, az nagyon szép. És az alakjuk is jó.
"Nem vagy eléggé jópasi neki, hogy fizesd a kávéját. " Nem szép Tőled, hogy erre emlékeztetsz. :(

Igényes 2013.06.30. 23:41:18

@Kovermadar: Jah kérlek, Bp világváros lett. :)

Igényes 2013.06.30. 23:42:33

@Barátusz: Amúgy nem hinném, hogy bárki bántja őket, a többség olyan egzotikumnak tekinti a jelenlétüket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:42:47

@Igényes:
Pedig meg csak 2 eve, hogy elvaltunk :) jot tesz a tavolsag ;)

Igényes 2013.06.30. 23:44:59

@Kovermadar: Egyre világiasabb, ha érted, mire gondolok. Lassan az ötödik meg a 12. kerületet leszámítva alig marad lakható része. Az egyik a túristák, a másik a nagykutyák villái miatt marad meg.

Off: A túrista nem hosszú ú? Mindig aláhúzza ez a szar.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:45:28

@Igényes:
Szemmel lathato gondot igazan itt sem okoznak, csak pokoli sokba kerulnek az allamnak.
Kartekonysagra messze elmaradnak egy masik nepcsoport egyes egyedei mellett (ez de polkorrektre sikeredett).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 23:46:06

Azt kérdezted hol vagyok. Londonban.
Egy szóval nem mondtam hogy a fatornyos falum az London.
Az egy kisváros Magyarországon ahol menekülttábor működik.
Semmiféle fékentartás nincs szabadon közlekednek mindenhol.

BTBTBT 2013.06.30. 23:46:39

@Kovermadar:
Á, dehogy, csak Londonról több poszt van, mint Svédországról. Annyit olvastál már róla, hogy szeretnéd a saját szemeddel is látni. :)
Egyébként lehet, hogy éppen Sámán az Anglia-országfelelős. Tarthat beszédet, de akkor őt egy másik helyre küldjük.

@Igényes:
A nagyon szép feka nők egy része ugyanolyan pökhendi, mint a fehérek. Mintha illatosat szarna. Mondjuk, ugyanolyan rózsaszín... :)

Nem kell fizilailag bántalmazni valakit ahhoz, hogy rasszizmus áldozata legyen.

Igazad van. Nem zavarom az álmodat.
Mondjuk azon eltöprengtem, hogy milyen "jó nő" valaki 2 gyerek után.

BTBTBT 2013.06.30. 23:49:08

@Igényes:
"A túrista nem hosszú ú?"
Nem az. A kiejtés ellenére sem.

@diggerdriver:
Ezt a motoros avatart mikor raktad fel?

Nevetséges - és a helyiekre nézve nem biztonságos -, ami ott megy.

Amarante 2013.06.30. 23:49:31

@Barátusz:

Mert te nem akarsz samanugyileg muvelodni!!!:):):)

vannak 2 gyerekes jo nok is es gyerektelen kevesbe jok:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 23:49:46

@Kovermadar:
Most olvastam valahol hogy minden menekült befogadása után eurótízezreket ad az unijó. Ezért épül hirtelen Győr mellett egy kúrvanagy menekülttábor. A biznic az biznic. Jaaa hogy a lakossággal mi lesz? A lőtéri kutyát se érdekli.

Igényes 2013.06.30. 23:51:45

@Kovermadar: Ma is tanultam valamit.

@diggerdriver: Debrecen, Bicske, vagy Békéscsaba?

@Barátusz: A rasszizmus általában nem úgy működik, hogy rasszista hordák bántalmazható külföldiekre vadásznak. Inkább valami olyasmi, hogy amikor a fehér pica hullajtja el a cigicsikket az utcán, legyintesz, hogy rohadjon meg a hülye kurva. Ha ugyanezt egy olyan teszi, akit amúgy rasszügyileg nem szeretsz, arra esetleg keményebben rászólsz, hogy ezt a putriban, kisangyalom. Aztán ha visszaszól, mert természetesen neki áll feljebb, és visszaszól, akkor megvan a baj.

Jess, mint álom? Hát nem tudom, a gyerek új momentum a tündérmesében. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 23:52:52

@Barátusz:
Most egy órája.
Zündapp K800
Ilyen volt az első veterán motorom.
Keress rá a guglin.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:54:01

@Barátusz:
Nekem OK :)
Lattam mar Londont... ;) de szivesen meghallgatnek egy Saman monologot. Szerintem siman tud 8 oran at beszelni, egy levegovetellel.

Tokit is meghivjuk? Majd mondjuk neki, hogy a londoni KBK HBK Co Ltd eppen IPO CIPOra keszul es kellene egy top CEO, aki IFA es otthon van a KKV-KNDK, NDK-BKV valamint a PRK-URH ugyletekben es hat ora gondoltunk.

Igényes 2013.06.30. 23:55:02

@Kovermadar: Az államnak minden sokba kerül. Ahogy néha elnézem, külön iparágcsoport épül arra, hogy még annál is sokkal többe kerüljön, mint amennyibe amúgy kerülne. Szóval ha ebből a plebsnek is jut valami, az tulajdonképpen pozitívum.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 23:55:39

@Kovermadar:
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Naggyon hülye vagy

Igényes 2013.06.30. 23:56:04

@Kovermadar: Ezt megpróbáltam értelmezni, de csak nyomokban sikerült...

Amarante 2013.06.30. 23:56:34

@Kovermadar:

Ha eljon biztositva lesz az emelkedett legkor.Szerintem Samannal jol ellennenek:mindketto szereti hallatni a hangjat es rendszerint nem figyel a mas velemenyere:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.30. 23:56:35

@Igényes:
Mit vagy valogatos?
Woody Allan is elvette a lanyat...

BTBTBT 2013.06.30. 23:57:34

@Amarante:
Az a helyzet, hogy szénné röhögném magamat, ha S. élőben előadná magát. Valószínűleg annyira röhögnék, hogy nem bírná folytatni, mert mindenki éppeszű velem röhögne. :)

Akadnak kétgyerekes jónők, persze, hogy akadnak. De azért keresni kell őket. És a kölkök még pluszban jönnek a csomagban. :)

@Igényes:
A rasszizmus kicsit más.

@diggerdriver:
Az a nyeregrugó brutális. :)

@Kovermadar:
Töki nem ereszkedik le a szintünkre. Pláne, ha Bulgáriából kell neki utaznia, nem Németországból. :)

Igényes 2013.06.30. 23:57:46

@Kovermadar: Az ő lányát én is elvenném. Olyan apóssal hallod...

Igényes 2013.06.30. 23:59:13

@Barátusz: Nálam ilyen. :) Hogy van-e a barátuszaim között olyan, aki keményebben nyomja, azt hirtelen nem tudom. Majd körbekérdezek. De általában szerintem megmarad mindenki szalonszinten.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.30. 23:59:36

@Barátusz: Mert hátul csak az rugózott. Teleszkóp nem volt csak az ülésrugó.

Igényes 2013.07.01. 00:01:50

@Barátusz: Rasszista témában ez például zseniálisra sikerült. :D

www.youtube.com/watch?v=979bwVhOhFM

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:01:52

hosszu ido utan neztem fel a facemre
ez volt az elso bejegyzes

"Sziasztok 4 hete jottem ki Londonba azzal a cellal h. munkat keresek de sajnos meg nem sikerult munkat kapnom pedig regisztraltam 3 Angency irodahoz es azt mondtak h. majd hivnak de azota semmi.Ha tudtok valami munkat pl. Mosogatas , takaritas vagy amihez nem kell nagy Angol nyelv tudas ,elore is koszonom !!!"

aki tud, segitsen neki, Eross Laszlonak hivjak

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.01. 00:02:11

Na menek aludni mert holnap tolni kell az Angol GDP-t.
Hogy ezek hogy ki tudják zsákmányolni az embert:))))))))))))))))

BTBTBT 2013.07.01. 00:04:38

@Amarante:
Töki semmi perc alatt leugatná Sámánt. Mi meg Tökit.

Komolyan kíváncsi lennék, hogy néz ki. Az biztos, hogy nem buta ahhoz a munkához, amit végez, és ha prezentálni kell, akkor csúnya sem lehet, mert ahhoz meg nem bányarémeket választanak.

@Igényes:
Már L-ban mondta egyszer valaki azt a nagyon-nagyon igaz mondást: "Deep down everyone is racist."
Ha nagyon PC vagy, akkor már az is rasszisumus, hogy nem veszel semmi kaját olyan helyen, ahol fehéreken kívül más is kiszolgál. Gyorséttermek kilőve.
Ettől persze még nem kell boldog-boldogtalannal barátkozni.

@diggerdriver:
Akkor az kirázta a lelkedet is, ha földútra merészkedtél.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:04:41

@Amarante:
Biztos vagyok benne :)

@Barátusz:
Ugyan! Majd meglevegtetjuk elotte a charlieharper interakcio (CHI) lehetoseget es ugrani fog.

@Igényes:
Azt nem tudom, hogy ha meghal az oreg, akkor az ozvegye lesz vagy az arvaja?
Es ha lenne gyerekuk akkor az gyerek/testver illetve gyerek/unoka lenne?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:05:00

@Igényes: a turista rovid u, meg a szalami is, a szerviz rivid i

Igényes 2013.07.01. 00:05:14

@hagyma: Tökinél próbálkozz be, hátha éppen házibarátot keres.

Igényes 2013.07.01. 00:06:14

@Kovermadar: A lényeg szerintem, hogy így vagy úgy, de örököl. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:06:26

@Kovermadar: csak akkor megyek el ha eszak ashevillebe szervezitek:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:08:06

@Igényes: en nem probalkozom be, a fooldalon volt, ma, hogy olyan ket honap utan, a HA utan, raneztem a facebookomra ez a nyilvanos uzenet fogadott
a srac melot keres
gondoltam felteszem ide, hatha segit neki valaki
itt van sok londoni

Amarante 2013.07.01. 00:09:23

@Barátusz:

Nem tudom milyen lehet, de ha allandoan ezt az ordenare stilust hasznalja,akkor mindegy is hogyan nez ki:):):)Nincs az a szepseg ami ezt kompenzalna:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:10:16

@hagyma:
A szamaliban nincs is u...

Szomoru, hogy lemondanal egy ilyen vilagszintu esemenyt.
Mi lehetnenk a Bündnerfleisch csoport :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:11:13

@Kovermadar: azt mondjuik nem tudom hogy lett a Londos/eskornyeke/Magyarok az ismerosom, de az lett
lehet tudat alatt megis londonba vagyok
ott lehet bal kezzel mosgatnak?

Amarante 2013.07.01. 00:11:53

@hagyma:

Miert?Ugyis keszultok Mo-ra!Gyertek London fele:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:12:30

@Amarante:
Ugyan. Egy Klicsko kaliberu bika mellett biztos megszelidulne :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:12:51

@Kovermadar: nem mondtam le, de kulonbozo velemenyek itt azt irkjak, hogy en ki sem teszem a labam ashevillebol /mert nem akarok egyiptomba menni:)/ ezert gondoltam feleljunk meg ennek es en eppen eszak ashevilleben elek

Igényes 2013.07.01. 00:13:15

@Barátusz: Én nem csak úgy, de nekem jó így. :) Bár nem hiszem, hogy érdekelne, ki kit mikor szolgál ki. Ebben inkább Jess véleményén vagyok, az olyan helyeket nem szeretem, ahová sok szegény jár.
Pl. az isten meg nem bírja nekik magyarázni, hogy ne fogdossák össze a mocskos kezükkel az árut, vagy hogy amit leszórnak a földre, azt ne tegyék a többi közé. Az eladó nem mer rászólni, engem meg bosszant.
Jobb ezt elkerülni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:14:41

@Amarante: az nem kerdes, ha megyunk Lufthansaval megyunk, kihaggyuk Londont
de jovo heten nosul Mary fia, hazvasarlas is a kozelben, nem tudom belefer -e iden
de gondolom egy 10 nap igen
meglatjuk

Igényes 2013.07.01. 00:15:00

Múltkor valamelyik állat _leköpte_ a kirakott zsemléket. Azt hittem, ott képelem fel.
Mindegy, szal van ahová csak akkor járunk, ha nagyon sietek és nincs másik bolt, és csak olyan kaját veszünk meg, ami be van csomagolva.

Amarante 2013.07.01. 00:15:11

@Kovermadar:

Meg hat! Talan a hirneve miatt:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:15:20

@hagyma:
Hehehe :)
Azon lepodtem meg, hogy Mary is irt magyarul. Aztan mikorr lattam, hogy az asszonyarol beszel egy pillanatra elbizonytalanodtam :) de mar minden vilagos :)

Montroyallal talalkoztal is vagy csak a kontinenstestveriseg miatt az ismerosod?

@enrobag:
Termeszetesen :)
Nekem is!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:15:58

@Kovermadar: szamaliban nincs de a turistaszalamiban van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:18:34

@Kovermadar: ritkan valtok profilt ha fel is megyek es akkor az O neve alatt garazdalkodom

nem talalkoztam vele, bejelolt amit orommel vettem es visszaigazoltam
most peldaul jo fotokat tett fel

bar nem vagyok nagy faces, eddig 1 embert nem igazoltam vissza
vagyis Ot is de toroltem
pedig nem is irt privatokat

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:18:43

@hagyma:
Hat igen, amikor mar masok jobban tudjak, nincs mit tenni :( :)

@Igényes:
Inycsiklandoan hangzik! Hogy tortent?

@Amarante:
En most a megregulazasara gondoltam :)

BTBTBT 2013.07.01. 00:19:33

@Kovermadar:
Szerintem eléggé tart ő a charlie-val való találkozástól. :)

@Amarante:
Tudod, hogy van ez a férfiak kíváncsiságával. Megnézni meg lehet. :)

@Igényes:
De ez nem a szegénység kérdése, hanem a neveltetéséé. Gondolod, hogy a gazdag kölök nem parasztkodik, csak a szegény, merthogy "neki nyilván nem volt gyerekszobája"? Baromság.

Tegnap vásárolgattam kicsit, és a Convent Garden-től egy sarokra van egy kis Tesco a sarkon. Beugrottam, mert marhára éhes voltam, és a bejárat közelében ott van a péksüteményes részleg, zacskók, csipeszek kirakva, hogy ne azzal fogdosd meg az ennivalót.
Éppen nyúlok az egyikért, amikor egy mellettem álló ázsiai srác mutatja a neki jutott csipeszt, amire valami péksüti-töltelék van száradva, és mondja: "Nézd meg. Mennyire gusztustalan." Röhög. "Legalább összeszedek egy kis bacilust."
Ezzel a kritizált csipeszt használva belerakja az almástáskát a zacskóba, és elsétál a pénztárhoz.

És ez belváros, és nem szegénység.

Igényes 2013.07.01. 00:21:04

@Kovermadar: Egy nyolcadik kerületi boltban. :)
De gondolom csak jókor mentem, ha megszárad, már nem látszik.
Egyszer kérdeztem egy eladót, hogy miért hagyják az ilyesmiket. Azt mondta, nem tehetnek semmit, de írjam be a panaszkönyvbe én, és hátha történik valami.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:21:15

@hagyma:
Jopofa a delfines kepe :)
Itt mindig tul piciben latom.

Amarante 2013.07.01. 00:22:21

@Kovermadar:

Mondtam is:meg hat!:):):)

Amarante 2013.07.01. 00:23:28

@Barátusz:

Ertheto:):)Mondjuk en is megneznem kibol folyik ki ez a nagy ego:):)

Igényes 2013.07.01. 00:23:55

@Barátusz: Szerintem a jólszituáltabbak nem úgy parasztkodnak, hogy önmagukkal is kikúrjanak közben. De végülis igazad van, elképzelhető hogy csak a véletlen műve, hogy folyton látványosan lepukkant emberektől látok ilyesmit. írnám azt is, hogy csak cigányoktól, de sajnos nem, akad köztük fehér is.

Igényes 2013.07.01. 00:24:42

@Barátusz: Tökit szerintem tableno is két és fél perc alatt nagyon megfogná.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:27:37

@Barátusz:
Rajottem, hogy nem jo Tokit elocsalogatni a banyabol, mert ha feljon, visszamegy a szen es nem lesz mivel futeni.

@Igényes:
Milyen megnyugtato :)

BTBTBT 2013.07.01. 00:28:01

@Amarante:
Engem az is érdekelne, hogy mi az a durva kompenzáció, ami megjelenik itt.

@Igényes:
Azért a szegényt embert nem mossuk már össze automatikusan a cigányokkal. Meg a szegényeket a zsömlét összefogdosókkal se.
Nyócker? Mire számítasz?

Nekem ahhoz elég lenne 2 perc is. Már mondtam is neki nemrég (Tökinek, ne tableno-nak), hogy ha nem a nick-je mögül osztana, szétcincálnám a magabiztosságát. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.01. 00:28:26

@hagyma: en egy helyet tudok mondani, de oda csak csajokat kerestek, takaritonak.

Amarante 2013.07.01. 00:32:47

@Barátusz:

Egy nick mogul barmit lehet:):):)

Igényes 2013.07.01. 00:33:26

@Barátusz: Nem szoktam. A cigányokkal sem az az elsődleges baj, hogy cigányok, hanem hogy ahogy és amiben felnőnek, az egy elég tipikus viselkedésmintát produkál. Ezt az is alátámasztja, hogy aki rendes környezetben nő fel, az nem lesz ilyen. A többiek... lehet őket áldozatoknak is tekinteni, de ha láttál már vonuló cigasszonyokat, pár körülöttük totyogó poronttyal, akkor nem ez az első, ami beugrik.
A szegények nem szocializálódnak megfelelően, nincs nekik hol. És egy idő után szükségét sem érzik.

Ez a nyócker már nem az a nyócker, ami volt. Plázák, lakóparkok, aránylag normális utcák... a nép egy része sajnos maradt.

BTBTBT 2013.07.01. 00:34:18

@Kovermadar:
Nem hiszem, hogy annyira csúnya lenne. Sőt, csúnya sem. Reprezentálnia kell pénzemberek előtt.
Te bányarémeket küldenél oda, ha azt akarnád, hogy nálad fektessenek be?

@hagyma:
Mekibe mindig van felvétel. 1 héten belül el is kezdhet dolgozni. A konyhán igazán nem kell sokat tudni angolul. Akkor sem, ha asztaltfelelős/takarító lesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:34:33

@tildy:): hat akkor egyet sem, mert a neve alapjan pasi
tenyleg van ilyen
London /es kornyeki/ magyarok
ajanlom figyelmedbe, hogy hozzam hogy kerult azt komolyan nem tudom

Igényes 2013.07.01. 00:36:14

@hagyma: Talán be tudja adni, hogy transszekszuális. Ha kifog egy buzi személyzetist, a szimpátia is meglesz. :)

BTBTBT 2013.07.01. 00:36:37

@Igényes:
"A szegények nem szocializálódnak megfelelően, nincs nekik hol."
Definiálnád azt, hogy "szegény"? Akkor lesz értelme ezt tovább vitatni.

@Amarante:
Ha már nick: Neked miért éppen Pumukli?
Vörös hajad van? Valamelyik gyereked kedvence volt?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:37:01

@Barátusz: mar belinkeltem, ott segitsetek neki, en nem vagyok munkaszrvezo:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:38:25

@hagyma:
Neha engem is megtalalnak hasonlo szervezodesek. Oda se neki (mondjuk en nem jelolom vissza oket).

@Barátusz:
En meg nem hiszem, hogy azt csinalja, amit. Maximum szeretne, de meg csak titkarno egy ilyen helyen. Vagy latta a TVben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:40:38

@Igényes:
Jah, a BMF (OE) kornyeke is egesz mutatos lett. Van egy kinai is a Baross utcaban, igy kobormacska/kutya sincs...

Igényes 2013.07.01. 00:40:38

@Barátusz: Persze. Olyan körülmények között felnevelődött emberi lény, akinek a szülei olyan komoly egzisztenciális gondokkal küzdenek, hogy nem jut sem elég pénz, sem elég energia arra, hogy a gyerekből társadalmi létre alkalmas felnőtt legyen. No meg általában hajlandóságból is lehetne több, a jó példát nem is említve.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 00:43:40

@Kovermadar: az a problema, hogy en sem:)
de ez itt van
kulonos:)
na nem mintha zavarna

BTBTBT 2013.07.01. 00:44:43

@hagyma:
Én sem úgy gondoltam. :)
A röhej az, hogy ma már a Mekinél is online jelentkezés van, amit már otthonról megcsinálhatna, beírva valami kamu címet meg egy nem magyar email-t (telefonszám persze jobb lenne), és mikor behívják, kiutazna.

@Kovermadar:
Bármi lehet.
Viszont ha nem az, akinek mondja magát, mi értelme időnként megjelenni itt, és fröcsögni a hanyatteső nőkre?
Miért én? legalább mindenkit ekéz, aki nem ért vele egyet. Mondjuk az meg a másik véglet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:47:52

@Barátusz:
Valoszinu azt kompenzalja ezzel, hogy ugy erzi ennel tobbre hivatott.

A miert te dolgot nem ertem :)

Amarante 2013.07.01. 00:49:56

@Barátusz:

Milyen boldog,amikor ezeket a talalgatasokat olvassa:):) Mert olvassa szerintem.:):):)

Enyhe kis megalomaniaja van a lelkemnek.Vagy elmulik vagy sulyosbodik:)

De miert volt annyi nickje?

BTBTBT 2013.07.01. 00:53:23

@Amarante:
Pedig nem is voltál gyerek, amikor bejött a tévébe. :)
Felnőttek ritkábban kattannak rá gyerekműsorokra.

@Igényes:
Részben igazad van. A példámra pedig esetleg azt mondhatod, hogy nem jó, mert nem a jelent tükrözi, de csak gondolj a szegény parasztokra a 20. század első felében. Volt köztük sötét, bunkó is, de legalább annyi normális jutott rájuk is.
Ha nem került be az iskolába egy gyerek, azt egyértelműen lehetett a nincstelenség számlájára írni, de rengeteg szegény rövid pórázon fogta a kölkét, és ha másra nem is volt lehetősége, de megtanította viselkedni.
Nem attól leszel paraszt viselkedésű, mert csórók vagytok, hanem mert a szüleidtől nem kapod meg azt a nevelést.

@Kovermadar:
Vörös orra nem annak van, aki piál? :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:54:05

@Amarante:
Oszinten szolva az is erdekes volt, hogy akkor valtott nicket, amikor maxval is. Egymasra meg sosem kopkodtek, talan nem is szoltak. Jo ez a kirakos :)
A Finge-ben volt talan ez: "minel tobb valaszt kapunk, annal tobb kerdes merul fel".

Megalomania? Miert?
Nem beteg szegeny... hulye szegeny! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 00:55:58

@Barátusz:
De.
Ki mondta, hogy nem? Ma en is le lettem alkoholistazva :)

---

780 komment, 760 nem a posztrol. Szepen tomjuk HA zsebet :)

BTBTBT 2013.07.01. 00:58:57

@Kovermadar:
Ha így van - remélem, olvasod ezt, Töki -, akkor értelmetlen az egész, mert nem csillapodik a frusztrációja azzal, hogy itt kiönti magából.

Tudom, férfi példa, de ha feszült/frusztrált vagy, keresel egy arra hajlandó nőt (ha esetleg nem áll eleve rendelkezésre), dugsz egy jót, és egy ideig rendben leszel. :)

Fordítsd már le azt, hogy "Miért én". :)

@Amarante:
Szerintem is olvassa. :)
Egyszer azt mondta, hogy a T1 után azért lett T123, mert az előzőhöz elfelejtette a jelszót.

Az nekem is feltűnt, hogy amikor Töki itt van, birca nincs.
A nick-je akkor is jó.

Shanarey 2013.07.01. 01:00:09

@hagyma:

Ha ébren vagy, ne álmodj.
:-)

Amarante 2013.07.01. 01:00:27

@Barátusz:

Amennyi gyerekmusort en neztem a TV-ben a gyerekekkel nem csoda,hogy rakattantam :):)
Azert Pumukli,mert tetszik a vigyora:):)Sok kozos vonas van bennunk:)

amennyi alkoholt en iszom,attol nem vorosoik be az orrom:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 01:02:22

@hagyma:
O miota van kint?
Sponzoraltad vagy magatol jutott ki?

Amarante 2013.07.01. 01:03:20

@Shanarey:

De jo!!!!Van meg egy baratuszom!!:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 01:05:13

@Amarante:
"Az igaz baratusz tobbet er a vilag minden penzenel." - na ki mondta ezt es melik filmben? :)

BTBTBT 2013.07.01. 01:08:19

@Kovermadar:
Angolra fordítás megy még? Miért én? :)

@Amarante:
A vörös orros nem neked ment.
Romániában is ment a 80-as évek közepe táján a Pumukli?

Igényes 2013.07.01. 01:09:15

@Barátusz: Én nem foglalkozom a történelemmel. Az 1984 óta nem is nagyon hiszek benne. ;)
Vannak emberi értékek és viselkedésformák, amik vagy mennek, és akkor minden oké, vagy nem vagy az adott közegbe való. Ez persze nem csak a szegénységen múlik, de az az, amikor majdnem biztosan valami defekt lesz. Ha azon görcsölsz miből adsz enni másnap a kölyköknek, nem az lesz a fő problémád, hogy odafigyelj, jól használja-e a salátásvillát. Még akkor sem, ha tudod, hogy mi az.

Egyébként gondolom a problémák abból lesznek, nála is, a többinél is, hogy az ő közegében megfelelő viselkedést gyakorolja. Ha másik környezetbe kerül, ezek már nem mindig stimmelnek.

Pl. hiába erény egy tanyasi kiskocsmában hogy ő milyen ügyesen és hosszant szellent félrészegen, ezért Pesten akárhonnan kivágják. Lehet hogy az én cigányom is azt tanulta, hogy a kaja kevés van, és akkora érték, hogy ha a földre esik sem dobjuk ki. Annyira meg volt élelmes, hogy ha már így alakult, nem ő fog fizetni érte, hanem vegye csak meg más.

De szerintem érted mi a gond. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.01. 01:09:33

@hagyma: oké, ahol anno Esm kapott munkát, az az extramen volt. www.extramanrecruitment.co.uk
De amúgy mit gondolt, ő adna magának Magyarországon munkát, ha egy mukkot se beszélne magyarul?

Amarante 2013.07.01. 01:09:48

@Kovermadar:

Nemtom:( Filmekben nem vagyok otthon annyira,hogy jeles mondasokat felismerjek.

BTBTBT 2013.07.01. 01:09:58

@Amarante:
Legyen akkor kettő... :)

@Kovermadar:
Most kamuzol. Ilyen film nincs is. :)

Shanarey 2013.07.01. 01:10:35

@Barátusz:
Jó ötlet, ám én csak kb augusztusban tudok arra járni, mert ha a terveim összejönnek akkor a szigeten leszek addigra, csak északon. De sebaj nélkülem is működik az élet.

Amarante 2013.07.01. 01:11:17

@Barátusz:

Romaniaban nem:):) Mi a hatarhoz aranylag kozel laktunk es fogtuk a magyar adot:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 01:11:18

@Shanarey: em teljesen ebren a kerdesedre valaszoltam
@Kovermadar: regesreg, az ember a gyerket egesz eleteben szponzoralja, azutan vagy visszakapja oregsegere vagy nem:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 01:12:23

@Barátusz:
Pedig de!

Leforditottam. De mit csinaljak vele?
Vagy arra celzol, hogy vajmi a tokfozi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 01:13:25

@tildy:): hjejj
felreertes ne essek nem is ismerem a sracot
ez az angol-magyar oldal valahogy felkerult hozzam
nekem semmi kozom az egeszhez

mondjuk en egy szo angollal talaltam itt munkat anno:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 01:13:58

@hagyma:
Ok :)
Kar, hogy nekem nem ilyen apa jutott (ezt mar mastol is hallottam). C'est la vie.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.01. 01:14:34

@hagyma: Az USA, es nem UK, es nem 2013-ban, hanem jó 15 évvel ezelőtt.

Igényes 2013.07.01. 01:15:04

@Kovermadar: Nem biztos, hogy kár. Aki szponzorál, az általában az életed elkúrására is jogot formál. Hogy szándékosan vagy nem, az tökmindegy.

Shanarey 2013.07.01. 01:15:18

@Amarante:

Ez így van. Van ilyen is és van olyan is.

BTBTBT 2013.07.01. 01:15:59

@Igényes:
Uszkve a magyar kulturtörténetre és történelemre utaltam azzal, hogy a szegénység nem feltétlenül egyenlő a neveletlenséggel.
Szociológus-e vagy?

A 84 kicsit más dolog. Ott múlthamisítás van egy totális rendszerben.

@Shanarey:
Az ilyesmik szoktak megmaradni az ötletek szintjén.
Most gondold el: ha mindenkiről kiderülne, hogy valójában kicsoda, akkor mekkorát lehetne röhögni. :)

@Amarante:
Bár nem orszgáhatár közelében laktunk, de nekünk is mindig érdekes volt, amikor más országok adói be-bejöttek, de egy szót sem értettünk belőle. :)

Igényes 2013.07.01. 01:16:28

@Barátusz: Itt is.
Nem, nem vagyok szociológus. :)

Shanarey 2013.07.01. 01:17:35

@diggerdriver:
Nem voltál te Kaposváron katona?

Ezt a "lőtéri kutyát nem érdekli" ezt én szabadalmaztattam ott amikor katona voltam.

Amarante 2013.07.01. 01:18:45

@Barátusz:

Nagy igazsag! Lattam en mar kogazdagban akkora tahot es szegenyben normalisan viselkedot nem is egyet.Es most nem Tokire celoztam:):)

Igényes 2013.07.01. 01:19:16

@Shanarey: Mert volt lőtéri kutya?

BTBTBT 2013.07.01. 01:19:55

@Kovermadar:
Nem arra céloztam, hogy ő ő, hanem hogy a másik véglet.
Ha elkezdi mondani, akkor szerinte hirtelen mindenki ellene van. És nem számít, hogy igaza van-e.
Holnap majd boldogíthatod. Már útban van vissza Pestről.

@hagyma:
De ha jól emlékszem, azért a chicago-i reptéren nem volt olyan egyszerű. :)

@Amarante:
Nincs mit. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 01:23:16

Leteszm a baratusz-lantot, nyugodjek...

A legkozelebbi viszont latasra!

BTBTBT 2013.07.01. 01:23:47

@Amarante:
Nem is kell gazdagnak lenni hozzá. Talán még neveletlennek sem.

10 éve, amikor turistaként jártam L.-ban, láttam a Bank környékén, a City-ben jól szituált, kosztümös, negyvenes nőt, aktatáskával, aki átlépve két parkoló autó között, először szétnézett, hogy látja-e valaki, aztán jó nagyot sercintett a betonra.

@Igényes:
A mo.-i még nem totális rendszer, és az emberek emlékeznek a múltra.

@Shanarey:
Te "szabadalmaztattad"? :)

Shanarey 2013.07.01. 01:27:03

@enrobag:

Ezt már láttam, nagyon jó, bár egy k... szót nem értek belőle, de ez akkor is jó.

BTBTBT 2013.07.01. 01:27:06

@Amarante:
A saját szememmel láttam. Meg is lepődtem, hogy akkor én ezt most tényleg láttam, vagy csak a szemem káprázik. :)

Igényes 2013.07.01. 01:27:46

@Barátusz: Talán nem volt nála zsebkendő, és visszanyelni nem akaródzott neki. :) Persze kereshetett volna egy kukát.
A gond szerintem azokkal van, akik nem is tudják, hogy ez problémás viselkedés, vagy hallották már, de leszarják.

Amarante 2013.07.01. 01:29:54

@Igényes:

Ha nem tudjak meg hagyjan . Az igazi gond,hogy tudjak de lekakkantjak:)

Amarante 2013.07.01. 01:32:17

@Barátusz:

Latod miket latsz ha mindeg csak a noket nezed???Ha a Bankot csodaltad volna kevesebbed lenne egy kiabrandito emlekkel:):):)

Igényes 2013.07.01. 01:32:38

@Amarante: Arra gondolsz, hogy ha tudod hogy "bűnt" követsz el, az súlyosabban számít? Igen, ez is egy értelmezés, morális szempontból egyetértek vele. A végeredmény szempontjából viszont mindegy. A végeredmény meg egy undorító csula az úton.

Igényes 2013.07.01. 01:34:06

@Amarante: @Barátusz: Mostanában pedig ezzel reklámozzák a szallas.hu-t, és egy rakás hülye reklámos meg marketinges el van tőle ájulva, hogy ez mennyire zseniális. :)

BTBTBT 2013.07.01. 01:34:53

@Igényes:
Errefelé elég ritka a kuka. Miért köp egyáltalán valaki?

@Amarante:
Igazából az épületeket fényképeztem, ez a nő meg beúszott a látómezőmbe. :)))

Igényes 2013.07.01. 01:35:11

Kíváncsian várom az összefosom magam, és széjjelkenem típusú reklámokat. Meg hogy hány barom tapsol majd annak is. Van ez még lejjebb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 01:35:35

@tildy:): ez teny itt sokkal nehezebb volt illegalisan, mint most az UK-ban legalisan
erre tennek nagyobb tetet

/ bar lehet mar anglia megtelt a menekultekkel es kivandorlokkal, nem ismerem a helyzetet/

de en csak segiteni akartam az ismeretlen sracnak, hatha tud neki valaki valamit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 01:37:05

@Barátusz: nem bizony, de rendesek voltak, kuldtek egy not aki beszelt nemetul
es akkor ugy...

Igényes 2013.07.01. 01:37:12

@Barátusz: Ha meg vagy fázva, nem kapsz levegőt a trutymótól az orrodba. Azt át tudod szívni a szádba. Azt szokták kiköpni, akkor egy ideig nincs gond a levegővétellel. Ennek a kulturált formája, hogy zsebkendőbe köpsz. A másik, hogy lenyeled, de az undi. A harmadik, hogy a szádon veszel levegőt, és esetleg a nyálad is elcseppen, amellett hogy idiótán nézel ki. :)

Shanarey 2013.07.01. 01:37:40

@Igényes:

A nyócker tényleg sokat változott és változik de a lakosság az maradt, legalábbis a beköltözők nagy része probléma mentes. Amelyik meg nem az köszönhető az önkormányzatnak, mert ők üzleteltek a beköltöztetéssel.
Van egy bizonyos társasház, amely pár éve épült. Az épületben egy nagy rakás lakást hoztak létre, kisebbeket, nagyobbakat. Átlag jó kivitelezésben. Az önkormányzatnak volt benne tulajdonrésze, így az első emeletet tele rakták a pirézekkel. A többi lakó is költözött be szépen, majd rájött hová keveredett.

Az építtető is amikor a lakásbejárati ajtók kilincsei kezdtek eltünedezni, mert hogy LED-es világítás volt benne, hogy könnyebb legyen a kulcslyukba betalálni.

Igényes 2013.07.01. 01:38:16

@hagyma: Hős vagy, egy valódi hős. Sokra vitted. Ezt senki nem vitatja el tőled. :)

Amarante 2013.07.01. 01:39:22

@Igényes: :):)

Fel a fejjel! Sosem lehet annyira rossz,hogy ne lehetne meg rosszabb:):):)

Igényes 2013.07.01. 01:41:05

@Shanarey: Én mondom hogy a gettók jó dolgok, de a liberális ismikéim folyton náciznak érte. Ami engem csak azért zavar, mert tudom hogy a fasorban sem vagyok egy nácihoz képest, meg azt is tudom, hogy nem tudják miről beszélnek. Az meg vicces hogy azt hiszik, hogy most milyen csúnyát mondtak rám. :)

Igényes 2013.07.01. 01:45:56

Mi az isten képes olyat csípni, hogy közben nem érzed, de utána a karodon szabályosan csorog a vér lefelé?

Shanarey 2013.07.01. 01:46:47

@hagyma:
Megnéztem.
Ez az oldal szépen tele van.
Aki beregisztrál agency-hez az miért vár a telefonra.
Azok annak adnak melót aki reggel ott toporog az ajtóban és aműgy megfelel a feltételeknek. A telefon idő és pénz, miért telefonáljon ha az ottlévők elvállalják a melót?

Shanarey 2013.07.01. 01:49:56

@Barátusz:

Angol SIM kártyát lehet venni a Vaterán.

Nekem is van pedig még nem vagyok ott.

Igényes 2013.07.01. 01:50:13

@Shanarey: Gondolom azt ígérték neki, hogy hívják. Ezek az emberek elég egyszerűek, egy időben be voltam regelve egy ilyen munkavállalós fórumba. Voltak furcsa dolgok.

Igényes 2013.07.01. 01:51:18

@hagyma: Egy krokodil nem fér el a karomon úgy, hogy ne vegyem észre.

Igényes 2013.07.01. 01:55:09

@hagyma: Aha. Na megyek lefeküdni, csak előtte megkeresem és agyonverem a krokit.

Shanarey 2013.07.01. 01:56:04

@Barátusz:

Engem nem zavarna, semmit nem állítottam magamról ami nem igaz.
Nincs szükségem rá hogy mást mondjak mint ami vagyok.
Amit fentebb poénból írtam az is igaz.
A neten nem osztok meg konkrét privát infót magamról, de személyesen ez más téma.

Ráadásul ha ismernél személyesen, vagy legalábbis a nevemet tudnád akkor rájönnél miért, hiszen te olyan okos vagy
:-)))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.07.01. 01:56:47

@hagyma:
Emlékszem, mikor mesélted.

@Igényes:
Ezek közül egyik sem ok arra, hogy turházzon az ember.

@Shanarey:
eBay-ezek. A Vatera nem működik, mert nem tudok fizetni a cuccért. De az állapot leírásának tekintetében nem is nagy szám az eBay-hoz képest.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 01:57:31

@Igényes: jo otlet
lodd le
amugy peldaula bed bug kegyetlen tud lenni es kiirthatatlan

Igényes 2013.07.01. 01:58:23

@Barátusz: Ha nincs szükséged folyamatosan levegőre, akkor nem.

@hagyma: Neked biztos több tapasztalatod van ebben. :)

BTBTBT 2013.07.01. 02:00:01

@Shanarey:
Most mi bajod van?
Te említetted az összejövetelt, és arra általánosságban írtam valamit. Ez olyan nagy baj? Ettől bárki is okosabb lesz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 02:01:08

@Barátusz: necces volt, hajszal hijjan visszaforditottak
@Igényes: tapasztalatom hala egnek nincs, de hallottam rola es csaxolok, eleg ha a szomszedod retekben el, atmegy a lakasodba
ha hazban laksz kisebb a veszely
kurva nagy gaz es nagyon csip

Shanarey 2013.07.01. 02:02:00

@Barátusz:

Ha nem is szó szerint, de én kezdtem használni, mert már untam hogy a sok primitív ugyanazokat a mondatokat tanulják meg egymástól és akkor mindenre ugyanazt mondják.

A kutyát nem érdekli-ből lett a lőtéri kutyát nem érdekli.
Kaposváron 1989 ben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 02:03:33

vagy kifogsz egy olyan motelt, ahova valaki behordta
fejtetum volt olyan 18-19 evesen es nem miattam
de az konnyen irthato

Shanarey 2013.07.01. 02:12:59

@Igényes: Nos a dolog kétoldalú

A gettó sem az igazi, de a teljes keveredés sem az.

Ha tetszik ha nem van egy réteg a cigányokon belül amely képes lenne kiemelkedni a mocsárból, de a többi visszahúzza. Persze van a másik véglet, szívják inkább egymás vérét, mint az enyémet.

Na lehet engem is rasszistázni. De a foteltudósokkal ellentétben nekem van tapasztalatom. Abból éltem sokáig hogy biztonsági rendszereket telepítettem mert sok a betörés, a lopás stb. Kamera rendszert telepítettem vidéken,egy gyár raktárában. Na most olyan leszek mint a diplomások diplomása: Nem mondom meg hol és mely cégnek mert akkor könnyen beazonosítható leszek. A lényeg annyi, hogy a dolgozók úgy néztek rám és az embereimre, mint gyújtogató a vizes szénára. Ja és a vállalat ahol ezek dolgoztak a fő foglalkoztató a környéken, és még a fizetés sem rossz, a munka úgyszintén nem, de akkor miért lopnak ?

Shanarey 2013.07.01. 02:14:13

@hagyma:

Miután én oda készülök, sokat olvasok ebben a témában.

Shanarey 2013.07.01. 02:16:14

@Igényes: sajna nem emlékszem, rég volt

Shanarey 2013.07.01. 02:17:09

@Barátusz:
Nincs semmi bajom csak válaszoltam, nem bántás volt. Ha az lesz tudni fogod a különbséget.
:-)

BTBTBT 2013.07.01. 02:26:59

@Shanarey:
Akkor mégis mit jöttél azzal a "te nagyon okos vagy"-szöveggel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 02:27:20

@Shanarey: hat itt komolyabb helyekre szinte kizarolag a netes jelentkezes majd interju mukodik
de lehet talalni ujsagban is + telefonszam
van meg a help wanted szisztema, jarkalsz kocsmagazdag kornyeken, szinte tuti talalsz, de az legtobbszor mosogatas, bar a pincerseg sem kizart, vagy ha etterem akkor szakacs
mondjuk meg nem voltam olyan mekdonalszban ahol nem lett volna kiirva, hogy vesznek fel embert....

Shanarey 2013.07.01. 02:28:58

@Barátusz:

Mert olyan névvel rendelkezem, amelyből csak egy van a világon.
A google pedig kidob rólam egy rakás dolgot, vagyis nincs miért meséket gyártani. lebuknék, se perc alatt.

Shanarey 2013.07.01. 02:31:33

@hagyma:
Angliában, de főleg Londonra írják a fórumozók, aki melót akar annak mennie kell utána mert ha nincs valami különösen jó szakmája akkor senki sem hívja fel csak ha már régóta ott van a cégnél, mármint az agency nél

BTBTBT 2013.07.01. 02:32:33

@hagyma:
Akkor a gyorséttermekben felétek is magas a fluktuáció.

@Shanarey:
Ja, azt hittem, hogy a délutánnal kapcsolatosan piszkálódtál.

BTBTBT 2013.07.01. 02:41:19

@Shanarey:
Ráadásul az ügynökségeknél meg kell mutatnod az arcodat, többnyire egy "regisztrációs" interjú erejéig. Tehát eléggé ott kell lenned az országban.
Az ügynökségnél bármiféle munka után menni kell, mert minél nagyobb az ü. annál kevesebb idejük/emberük jut arra, hogy tutujgasság a regisztrált jelentkezőket.
Azt viszont jó néven szokták venni, ha magától jelentkezik, tudakolózik rendszeresen az ember, hogy van-e munka.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 02:43:04

@Barátusz: bizony nagy
a meki az rabszolgamunka ehberert
bar sosem meloztam ott, de latom
itt a hotel mellett van egy, ugy hetente beterek, vagy ketto
a 2 supervisoron kivul egy ismeros arc van, aki 3 eve is itt volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.01. 02:44:20

vele viszont mar nevvel koszontjuk egymast:)
regota

Shanarey 2013.07.01. 03:15:15

@Barátusz:
köszi, tudom.

Van két elektromos szakmám, sőt kettő és fél, majd ebben szeretnék nyomulni, de ahhoz majd kell egy s más.

2013.07.01. 08:28:14

@Igényes: Nem hiszem, ő csak az enyém.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.01. 09:08:51

@hagyma:
És abból meg lehet élni rendesen?
Illegálist is felvesznek Mekibe?

@Philosoraptor:
Ne szomorkodj, mindig Te leszel szívem választott barátusza! :)

2013.07.01. 15:51:15

@Kovermadar: Jól van papa, sok a duma, most már küldhetnéd a repjegyet, csak oda! :D ;)

2013.07.01. 17:14:42

Megdobbento,de ugyanakkor nagyon jo cikk,koszonom

négyzet 2013.07.02. 09:14:02

utazós blog lesz a há, hurrá :)

mommmmo 2013.07.02. 09:25:57

@Amarante: hm, nem olvastm vegig 800 hozzaszolast, es nem tudom valaki emlitette~e, de az arab kulturat messze nem az iszlam kototte beklyoba.

A sztori a kovetkezo: az okori kozel keleti allamoknak valoban nem sok kozuk volt az arabokhoz, Egyiptom lakoi pl inkabb affele fekete, mai etiopokhoz kozelito emberek lehettek.
Aztan jott az iszlam a 6. Szazadban, es az arabok kiaramlasa az oshazajukbol, az arab felszigetrol, valamint z iszlam terjeszkedese.
Az iszlam azonban egyaltalan nem zarta beklyoba a kulturat, hanem epp annak koszonheto a felviragzasa.

Eloszor is, a sharia kozepkori szinten egy fejlett, normalis jogrend volt, az akkori europai allapotokhoz merve is.
Masodszor, ott volt a vallasi gyakorlat, pl hogy a mecsetekben Mekka fele kell nezni, es ugy epiteni a szoszeket es az egesz epuletet, ez nagyban segitette a matematika es a csillagaszat fejlodeset
Nem beszelve a mekkai zarandoklatot, amelynek kereteben muszlim tudosok az akkori ismert vilag felet bejartak, elosegitve az informacioaaramlast, es igy a fejlodest is.

Es ezt mar csak altalanossagban mondom, nem neked szanva: elkepeszto, hogy feluletes ismeretekkel rendelkezo embereknek, mekkora hatarozott velemenye van mindig arab temaban. Az utobbi 300 evben Europa jobban alakit, de nagy szo ez, basszus. Egyszer fenn, masszor lenn.
Szemelyes velemenyem az, hogy a vilag nagy resze hamarosan kabe 1 szintre asszimilalodik. A arabokban mi azt latjuk, hogy meg mindig mennyire kulonboznek tolunk, de azt a feluletes szemlelo nem latja, hogy mennyire kulonboznek a sajat 1 generacioval ezelotti mivoltuktol.

Amugy a poszt tetszett, ugy volt kritikus, hogy nem sztereotipiakat puffogtatott, mint a kommentelok jo resze.

Amarante 2013.07.02. 09:37:27

@mommmmo:

En a modernebb idokre gondoltam:)
Egyebbkent pont az volt a velemenyem,hogy sokat koszonhetunk nekik:)

mommmmo 2013.07.02. 09:53:55

@Amarante: ezert nem szantam a masodik reszt neked.

Amugy, hogy mondjak egy peldat, mi azt latjuk, az arab nok abajat hordanak, de sz@r nekik.

En kozelrol azt lattam, hogy bar az arab kolleganom abajat hordott, ugyanakkor diplomat szerzett, dolgozott, es bar rendezett hazassaga volt, a donteskor vetojoggal rendelkezett, es nagyon jo hazassagban elt a ferjevel.

Ehhez kepest az anyjat 14 evesen adtak hozza az 50 eves apjahoz, nem tudom hanyadik felesegnek es semmi mast nem csinalt egesz eleteben, mint szult.

Es hasonlo dolgokat tapasztaltam a legtobb ismerosomnel. Szoval lehet itt mondogatni, hogy meg mindig ilyenek, meg olyanok, persze, a mi nezopontunkbol. De meg 2 generacio, es nem lesznek lenyegbevago kulonbsegek. Az meg affele felelemkeltes, hogy Europa iszlamizalodni fog, ok veszik at a mi szokasainkat, es nem mi az oveket. Nehany marginalis szelsoseges csoporttol eltekintve ugye.

Amarante 2013.07.02. 10:01:43

@mommmmo:

Mas orszag: mas kultura.A legtobben a sajat mercejukkel mernek es ahhoz hasonlitanak mindent,meg sem probalnak megerteni dolgokat.
Szerintem is eljon az az ido,amikor nem igazan lesznek kulombsegek es fakobb lesz a vilag nehany arnyalattal:(Most meg csodasan szines es ha tolerancia erenyet gyakorolnank mennyivel erdekesebb hely lenne,mint majd amive valik!

A mai poszt is jo:):)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2013.07.02. 11:13:10

@Kovermadar: az egyiptomi piramisok egy másik kultúra termékei a mai, muszlim-arab kultúrában élők számára. Sokkal kevésbé értékelések nekik, mint az európaiaknak. Persze, felhasználják a turizmusban, de a muszlimon kívüli világ nagyságrendekkel kevésbé értékes számukra. Mivel a muszlim egy hittérítő vallás, tulajdonképpen mindent hajlandó lerombolni ami más, es a helyére a maga világképet állítani. Lásd a szikla mecsetet, amit a zsidók legszentebb szentélye helyre epitetettek, de ez közel sem egyedüli példa.

2013.07.07. 14:23:00

@Amichay: így pontos
Nem igazan vallas lelki ertelemben(hiszen a koran nehezen tud elvonatkoztatni a materialis vilagtol,keves lelki toltetet hordoz),csak egy kivalo tjeszkedesi politika,ami remekul mukodik.

2013.07.07. 14:29:13

@mommmmo: mert te mar ott tartasz,hogy az o nezopontukbol nezed oket?:))
Ha igen,akkor jo ,mert hamarosan ellensege leszel onmagadnak,ha az o nezopontjukbol magadra tekintesz:)

2013.07.07. 16:01:52

@Amarante: ez mar meg sem lep veled kapcsolatban:)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása