oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2022. július 05. 06:30,  Az utolsó út Zürichbe 193 komment

2022. július 05. 06:30 Határátkelő

Az utolsó út Zürichbe

Furcsa érzés lehet sok év elteltével visszatérni egy olyan városba, ahol az ember hosszú időt élt. Csodabogár esetében ilyen hely a svájci Zürich, ahová ráadásul azzal utazott el, hogy talán ez lesz az utolsó látogatás. Vajon hogyan sikerült a kiruccanás?

tonhalle.jpgA Tonhalle

„Jött a szokásos utazási irodától a csábító program Zürichbe. Ott éltem 23 évet, sajnos mióta az utolsó barátnőm is meghalt 6 éve, nem mentem többet oda. Azelőtt majdnem havonta ugrottam el néhány napra. Szóval elmondhatom, hogy jól ismerem a várost.

Mi volt a csábító? A Tonhalle elkészült renoválása. Olvastam persze róla, hogy csinálják és milyen szép lett, olyan ahogy én soha nem láthattam, mert valamikor modernizálták, tehát leszedtek a falakról mindent.

Ráadásul a program is ígéretes volt. Egy zenekari hangverseny Igor Levit közreműködésével, egy szóló hangverseny Igor Levitel és egy opera premier. Szóval elhatároztam, hogy még egyszer feltehetően utoljára elmegyünk Zürichbe.

Az út oda egyszerű, mert szerencsére a Swiss működik, ez volt a döntő érv az utazás mellett. Ráadásul Svájcban alapból elég lezseren vették a Covid-dolgot, így biztosra vehető volt már télen, hogy nem lesz teszt meg egyebek. Emberem sajnos alig tud járni, így asszisztenciával rendeltem a jegyeket. Ment is minden remekül, mondhatnám úri jó dolgunk volt.

Utazás előtt néztem az időjárást és döbbenten tapasztaltam, hogy 30-35 fokot jósolnak. Nos, ilyet én Zürichben soha nem éltem meg. A nyarakat többségében esősnek és hűvösnek éreztem.

Az első rossz hír

Szóval megérkeztünk és valóban kánikula volt. Hotelben fél kettőkor közölték, hogy kész a szobánk, mindjárt jönnek értünk. Leültünk vártunk. Tulajdonképen ebédelni akartunk menni, de ha már megvan a szoba, akkor azért kicsit lengébbe öltözünk mielőtt elmegyünk enni.

Míg vártunk, jött az idegenvezetőnk és kérdezte, hogy néztem-e ma már az e-maileimet. Nem. Nos akkor nem tudhatja még, hogy Igor Levit tegnap egy hangversenyt megszakított, aztán tesztelték, pozitiv lett a Covid-tesztje. Ez felért egy hidegzuhannyal. A zenekari koncertet azért megtartják.

Ő elment, mi vártunk tovább. Már jól elmúlt 2 óra, mikor kezdtem érdeklődni, hogy akkor mi is van azzal a szobával? Mindjárt itt lesznek a szerelők, mondta a recepción valaki. Szerelő? Minek? Rossz a lift.

A csomagunkat közben már két vidám éjfekete ember felvitte a szobába és én is felmásztam a 3. emeletre. Ember azt mondta, hogy ha muszáj, feljön, de lejönni már nem hajlandó. Szóval vártunk még egy kicsit.

Csalódás a svájci szállodában

Érdeklődtem, hogy van-e esetleg egy másik szoba az épület másik szárnyában, ahol működött a lift. Nincs szabad szoba, mondták. Végül 3 óra után felhívtam az idegenvezetőt, előadtam, hogy mi van és közöltem, hogy keresek valahol egy másik szobát, van elég hotel a városban és elmegyünk oda.

Ekkor ő felhívott valami fő főnököt, aki nem is tudta, hogy rossz a lift. Pár perc múlva megjelent valami főnökféle és a már ismert recepcióssal együtt felkalauzoltak a másik szárnyba az 5. emeletre egy körbalkonos tóra néző szobába.

Aggódva érdeklődtek, hogy megfelel-e. Kegyesen rábólintottam. Kinyitottam a minibárt, ami üres volt. Már nem csinálják, mondta a recepciós. A főnökféle meg azonnal intézkedett és 6 üveg lehűtött vizet hoztak a jégszekrénybe.

Áthozták a csomagjainkat is és nem győzték kérni a bocsánatot. Valószínű a fő főnök eléggé rájuk piríthatott. Én viszont szegényebb lettem egy illúzióval, ami a svájci szállodákat illeti. Ez ugyanis egy 4 csillagos szálloda volt, ami itt Európában egy komoly színvonalat jelent.

Nem tudom milyen kézben lehet ez a szálloda, de ott svájci németül senki nem beszélt. Kizárólag külföldi alkalmazottak voltak. Mindegy is végül. Örültünk a csodás szobánknak és a 6 üveg víznek.

Első programpont az ismerkedés volt, pezsgővel és finom falatokkal, majd indulás a koncertre. Nagy szerencsével találtak Igor Levit helyett egy igen jó zongoristát, Kirill Gersteint, aki igazán remekül eljátszotta a Tonhalle zenekarral Gershwin zongoraversenyét.

Műsoron volt még egy Bernstein és egy Hindemit mű. Számomra teljesen ismeretlenek voltak és egyértelműen a Gershwin volt a nyerő. No meg a terem, ami tényleg gyönyörű lett.

Városnézés és apácauralom

Másnap városnézés volt délelőtt, ahova mi nem mentünk, de a csoport nagyon élvezte. El is hiszem, a hírhedt zürichi apácauralomról lehet is érdekeseket mesélni. Vannak bőven nagyon öreg házak, az öreg-városban, no meg régi szép templom modern Chagall-ablakokkal. A szent Péter templomnak van a világon legnagyobb órája.

Az ebéd az ácsok céhházában volt. Ezek az öreg céhházak mind nagyon szépek teljesen eredeti formájukban maradtak meg és a 18. század végén épültek. Az ácsoké teljes faburkolatú termekből áll, az ajtókon ablakokon is még a régi formájú kilincsek vannak.

A céhek is megvannak, de már nem igazán a mesteremberek a tagok, inkább a high socialityból áll a tagság. Működésük nagyon hasonlít a szabadkőműves páholyokéra. Ez volt az én egyéni benyomásom, anno.

Az ebéd hagyományos „zürigeschnetzeltes” röstivel, desszertnek szintén helyi specialitás a karamell „knöpfli”. Minden nagyon jó volt.

A szabaddá vált estére a vezetőnk a csoport egy részének tudott szerezni valami modern balettra jegyeket az operába. A többiek hajókázni mentek a tavon Küsstnachtba, ahol vacsoráztak egy vendéglőben. A bátrabbak még úsztak is a tóban, ami állítólag 20 fokos volt. Mi meg a balkonunkról élveztük a lassú sötétedést, a tavat a kivilágított szökőkúttal.

Rendezői agymenés

Harmadik napon aki akart a Kunsthausba ment, mi meg egy remek olasz vendéglőbe ebédelni. Este 7-kor kezdődött az opera. Mozart Figaro házassága. Szeretem Mozartot, de ez az opera nekem mindig is túl hosszúnak tűnt.

Az operaházat is kidíszítették, mióta nem voltam ott. Olyan igazán szép most se lett. Ráadásul a székek irtó kényelmetlenek, még a magamfajta alacsonyabb embernek sincs elég hely a lábaknak. Arra pedig végkép nem számítottak, hogy ilyen meleg tud lenni Zürichben.

Nos, a rendezés igen modern. Volt persze felirat és ismertük is az operát, de igen zavaró, mikor más az énekelt szöveg és más, amit lát az ember. Az énekhangok remekek voltak, csupa, aránylag fiatal énekes.

Az első két felvonást egyben játszották és mikor végre szünet lett, már tudtuk, hogy ebből nekünk elég. A rendezők agymenése nagyon tud bosszantani. Mindketten totál elzsibbadtunk, alig tudtunk felállni.

Pedig tréningben voltunk, az utazás előtt egy héttel gond nélkül végigültük az Istenek alkonyát, a kényelmes, kellemesen klimatizált Müpában. Miután ez az utolsó este volt, még pezsgőztünk a később előkerült csoporttal egy kicsit a hotel bárjában.

Sajnáltam, hogy az abszolút utolsónak szánt utam ilyen semmilyenre se sikerült, de lehet, hogy tényleg öregek vagyunk már az utazáshoz.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8417874897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2022.07.05. 08:57:12

Sajnálom hogy nem olyan lett ez az utazás mint vártad. De próbálj arra gondolni hogy szerettél volna utoljára elmenni és ez végül sikerült. Láthattad a helyet ahová oly sok emlék köt. Tudom nehéz elfogadni, hogy már korlátozva vagy, de próbálj örömet lelni abban ami még sikerül.

littke 2022.07.05. 16:42:05

Hello. Nos, az utazással mindig rizikó jár, és stress. Örömmel olvastam posztodat, azért mégis elmentél.
Aktuális, mert mi holnap utazunk fiammal/nejünkkel és unokáinkkal találkozandó, Ők Hong Kongban élnek.
10 napig leszünk együtt, Val'Isere ben, ahol ők pár éve egy hegyi/sÍ condót vettek.
Genfbe repülünk Ottawaból Montreálon keresztül, van stress bőven, dacára hogy a Covid már nem nagy dolog de a repülő ipar nagyon akadódzik, késések, stb.
Fiamékkal és unokáinkal való találkozás után, ami 10 napig fog tartani két hetet Svájcban fogunk tölteni. És még a találkozó előtt Genfből 4 napra Annecy-be megyünk.
Nekünk nincsen semmi agent, én mindent az internetten intézek. Ha valami nem stimmel, csak magamat okolhatom, magunknak kell kikecmeregni, megoldást találni. Ez ritkán fordul elő, de nem kizárt.....

nyuszigonosz 2022.07.05. 17:26:16

Jó posztot írtál, Csodabogár.

És még az is lehet, hogy lesz még egy további utatok is Zürichbe.

Csodabogár 2022.07.05. 20:00:10

@littke: Jó utat kívánok! Nem akarok ijesztgetni de erre fele, a német tv-t nézem nagyon sok a baj a repülőkkel. Talán a tengerentúli járatokra jobban figyelnek.
Mi is magunktól utaztunk mindig, kivéve ezeket a koncert és opera utakat. De az út ott is a mienk volt, csak a helyi program volt szervezett.
Sajnos emberem nagyon nehezen mozog, de a repülőtereken az asszisztencia remekül működött. A szálloda pech volt, Igor Levit covidjáról már nem is beszélve.
Csak halkan jelzem, hogy jelenleg a svájci frank erősebb az eurónál, a kanadai dollár meg eléggé a béka seneke alatt van, már régen.:-(
Remélem lesz majd poszt a ti utatokból is..

fhdgy 2022.07.05. 20:49:02

Egyik oldalon van a valóság, a másikon meg a régi emlékek alapján valamiféle elvárás. Ahogy gyűjti az ember az évei számát, lehet, hogy a kettő úgy távolodik egymástól. Szerintem ez egy normális folyamat.

Egy példa: 2017-ben még Szolnokon laktam és úgy döntöttem, hogy elmegyek Szegedre, végül is ott jártam egyetemre és már régen voltam. Nem sok mindent terveztem be, csak egy kis séta a Tiszta parton, néhány parkban, néhány utcában, téren. A végére egy Öreg Kőrösi, szegedi halászlével, meg hasonlók.

Egyszer csak mélységesen megdöbbentem. Sok puccparádéba vágott ember, még több virággal.

Álljon meg a menet! Diploma osztók vannak.

Még inkább álljon meg a menet, alig tértem magamhoz a döbbenettől. Negyven éve volt Szegeden a diplomaosztóm.

Kb. napra pontosan. A tudat alatti vitt Szegedre?

P.Elliot 2022.07.06. 02:58:21

Tetszik a poszt meg az is hogy ilyen temaban is van.
Amig ketten vagytok addig meg el lehet azert kepzelni meg utazasokat, manapsag kituno es kenyelmes tolokocsik is vannak amik megkonnyitik a dolgot, utcankban van egy nagyon idos hazaspar, 90 folott, tudnak menni de mindkettjuknek van ilyen kezi iranyitasos elektromos kocsija is, es allandoan maszkalnak, utazgatnak ide-oda, nincs kedvuk otthon ulni es a tevet bamulni naphosszat, igazuk is van.

Autot is vezetnek.
A csaladnak nemigazan tetszik mert feltik oket de ezeket nem erdekli.

Egyebkent utazasaim soran lattam azokat az elkepesztoen idos es neha mozgaskorlatozott nyugdijasokat, van aki az oldalan viszi egy taskaban az oxigen palackjat aminek a csove az orraban, vezeti a kocsijat vagy a nagy lakokocsit es celja van, eszeben sincs a halal folott merengeni. Sut a nap, kek az eg, olyan szepen fut a kocsi az uton, vidaman nezelodik. Ok is hosszu eletet fognak elni hiszen maris nagyon oregek. Valoszinu hogy betegek is de nem torodnek vele.

Ha meg mar tenyleg nem lehet mar menni sehova, az operahazat meg a hangverseny termeket otthon is meg lehet talalni egy-egy estere, meg kell fizetni egy kiserot aki megszervezi, elvisz benneteket, minden kivansagot teljesit es haza is hoz.

Szerintem fogtok meg utazgatni.

P.Elliot 2022.07.06. 03:13:41

@fhdgy:
Vannak ilyen veletlenek, de azt sem tartom valoszinutlennek hogy tudat alatt benned volt hogy ilyenkor vannak a diploma osztok es hogy Szegeden vegeztel, el kellene menni korulnezni..

Az viszont hogy pont ezen a napon es 40 eve vegeztel valoban elgondolkodtato....

Valaki nyakonragadott lathatatlanul es odaig taszigalt.

Hogy van a szemed? teljesen rendbejott?
Mi van az afonyaval?
Mar a masodik hetvege hogy az afonyas farmon szedjuk, tobb mint 5 kilot szedtem mindket alkalommal hogy majd a fagyasztoba is teszunk.

Eddig meg nem sikerult mert nem tudunk leallni rola, reggeltol estig csipegetjuk.

Van vagy 300 bokruk, vagy 5-6 meteres halo halatt, nem tudom miert ilyen magas. Talan majd mast is termesztenek.

Golf2 2022.07.06. 17:33:41

Jó poszt,tetszett.

Csodabogár 2022.07.06. 19:06:00

Köszönöm az általános tetszésnyilvánítást.

dikusz. 2022.07.06. 19:55:58

@Csodabogár: Én is csatlakozom, nekem is tetszett a posztod.

P.Elliot 2022.07.06. 22:00:27

@Csodabogár: Hogy a temanal maradjunk, irj egy kicsit regi, valamiert, / barmiert/ emlekezetes zenei utazasokrol, eloadasokrol, lehet dramai, lehet humoros, szoval valamiert emlekezetes.

Nekem is van erdekes elmenyem ilyen szempontbol.
Humoros.

Meg a valahai-valahai idokben amikor idejottunk evekkel utana egyszer valaki elhivott egy nyari partira, ahol mint jelezte operaelodas is lesz a csalad es rokonsag jovoltabol mert szeretik a mindenfele eloadasokat, affale hazi amator muveszek de enekelni tudas nelkul.

A zenet is ok szolgaltattak, kepzelheted hogy milyen szinten de ezek a dramat kevertek a humorral, a humor az volt benne hogy enekeli barmilyen hangtudas nelkul lehetett, kiveve a hazaspar nagyon szep hangjat hasznaltak mint foszerepet.
A MEt-bol kizavartak volna vele de megfelelt a csaladnak.

Az eloadas / Bohemelet/ bovelkedett a humorban mert volt egy rokon nagybacsi fele aki abszolut nem tudott enekelni de ragaszkodott hozza hogy a szerepet eloadja. O volt a festomuvesz.
Nem tudta felvinni a hangot csak szakaszosan, kozben megallt, feljebb srofolta, kohogott, ujra srofolt, a nezokozonseg jobbjara rokonok szo szerint a foldon hevertek a nevetestol...

Ugy irigyeltem oket, a rokonsagot osszefogta a zene es az eloaadni vagyas szeretete, olyan jo kozosseg volt.

Pennsylvaniaban laktak, azota se hallottam roluk.

midnight coder 2022.07.07. 07:46:28

Picit olyan first world problem jellegűnek tűnik a post. Nekem a legutóbbi osztrák utunkon az volt a gond, hogy egyrészt rohadt meleg volt, másrészt a szálláson a reggelinél és a vacsoránál majd megettek minket a legyek. És nem csak minket... És persze nem volt légkondi - az alpokban eddig nemigen volt ilyen meleg. Az osztrákoknak is fel kell lassan készülni a globális felmelegedésre.

Relatív Articsóka 2022.07.07. 07:46:31

@Csodabogár: Toronto, Ottawa, Montreal - rengeteg járatot törülnek, fiam is repül nemsoká berlinbe. Sok szerencsét nekik!

Torony6 2022.07.07. 07:47:06

Mulatni kell, jól csináljátok. Mondjuk amikor esetleg eljön a point, hogy már semmi se okoz örömöt, akkor érdemes lépni. Addig meg bátran költekezni, nehogy úgy járjunk, öregségünkre, mint sok buta ember:

hold.hu/holdblog/a-penzt-nem-tudjuk-magunkkal-vinni-a-sirba-boomer-generacio-zentuccio/

Csodabogár 2022.07.07. 10:19:31

@P.Elliot: Már gondolkozom, pl. Bayreuthon vagy Milanon esetleg a MET-en. De nem tudom rajtad kívűl érdekelne-e ez valakit is.
No meg nem szeretnék úgy járni, mint a kanadai posztoló, aki régvolt útjaikról írt és többen nagyon untuk.:-(

@midnight coder: Ez nem first word probléma hanem az én személyes problémám volt, természetesen. És ha nem lett volna itt akkora uborkaszezon, mint volt, nem is írtam volna meg.

P.Elliot 2022.07.07. 16:54:21

@Csodabogár: Nem tudhatjuk hogy milyen tema kit erdekel.
Azt se hogy kik olvasnak es hanyan, sokan meg se mukkannak csak olvasok.

Bevallom hogy van nehany blog szerte a neten amit evek ota olvasok de meg nem szoltam hozza mert hova is jutnek idoben ha mindenhova hozzaszolnek de ez nem azt jelenti hogy nem erdekel.

Igen, nemigazan vannak mar itt hozzaszolok de nem tudhatjuk hogy mennyien olvassak mert erdekli oket.

En is ugy vagyok vele mint te hogy kuldok posztokat hogy ne tunjon el ez a topik ha lehet, egyebkent nem tudom hova tunhetett el az a sok ember akiket szerettem olvasni, a hozzaszolasaikat is, felsorolni nem akarom hogy nehogy kihagyjak valakit .
Volt koztuk akik piszkalodtak, nem igazan komolyan de okoskodtak, jo volt olvasni akkor is ha netan nem volt teljesen igazuk mert az emberek sokfelek, pont ez bennuk az erdekes.

Szoval mar szervezgeted a kovetkezo utat!

Igy kell azt!

Van egy baratnom aki kapott egy ajanlatot egy idos holgytol aki tolokocsis es szo szerint nyomorek, kisero kell neki egy 3 hetes utra Europaban aki kiseri, segiti, mindent intez korulotte, fizet is meg az o utazasat is fedezi, baratnom nagyon orult ennek mert regota nem volt sehol, folyik a valopere mar 3-ik eve.

Hat majd kiderul hogy hogy voltak egymassal megelegedve mert a neni allandoan menni akar, nem sok strandos hevereszes lenne benne, ezt mar meg is mondta.
Szoval nem kell begubozni egy oregnek se ha van mogotte egy kis penz vagy jo havi jovedelem.

Emlitetted azt a kanadai posztolot amit tobben untak, majd utananezek hogy melyik volt az.

En nem unom oket, legfeljebb nem szeretem ha rovid, nehany mondatot ideloknek aztan talaljuk ki a tobbit.

Egyebkent ujat en sem tudok mondani, feljegyzeseimet nezem at, naplomat hogy merre jartunk, mit lattunk es azokbol teszek fel, most nem jarok sehova!

Ezen persze fogok valtoztatni majd.

Egyebkent posztot lehet irni akarmirol ami erdekes, informativ vagy kulonleges helyen jatszodik.

Majd meg irok de rohanas a kozossegi kertbe ahol mar egy hete nem esett eso es preribeli forrosag van, locsolni kell....

Relatív Articsóka 2022.07.07. 17:00:32

@Csodabogár: Irjad csak őket, mondja ezt a másik kanadai posztoló ;)

nyuszigonosz 2022.07.07. 17:59:18

@Csodabogár:
Engem érdekelne mondjuk Bayreuth. Elég sokat voltam/vagyok ott és persze ismerem a Wagnernek épült csodás épületet - belülröl is, bár én tényleg sosem voltam nézö élöben a Wagner napokon.
Nemsokára lesznek, és olyankor az egész városban mindenhol exluzív és irtó drága édességeket is lehet venni - ugye jönnek a jómódú zene imádók. :-)

Úgyhogy, örülnék, ha lenne kedved írni róla.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.07.07. 18:03:13

Angliaban elok: most olvasom a hirt, hogy BJ lemondott...hova tovabb? Hogy latjatok a helyzetet?

SzZoole 2022.07.07. 18:11:34

@Zsuzsi65: őszig marad, mert senki nincs aki folytassa a munkáját, aztán majd új vezetőt fognak választani az eminensek. Ahogy nézem a híreket, még itt is csak találgatnak. Savid vagy Rishi az esélyesek, de ki tudja……

nyuszigonosz 2022.07.07. 18:26:01

@Zsuzsi65: @SzZoole:

No de nem a Premierminister posztról mondott le, csakis a párt vezetöi posztról.

Ott meg elörehozott választások lesznek kb, mivel a reguláris pártelnök választás az öszön lenne.

Úgyhogy Boris Johnson még mindig miniszterelnök.
Ma még az. :-)

fhdgy 2022.07.07. 18:42:18

@SzZoole: Ez a kettő név, amit bedobtál, milyen náció, vallás?

nyuszigonosz 2022.07.07. 18:42:45

@SzZoole: Kösz, akkor ez új. :-) Mikor kb. 2 órája jöttem haza kb egy órás út kocsival - akkor még csak a pártelnökségröl lévö lemondása volt téma.

Elemzök spekuláltak erröl is, na akkor lemondott. Mégis. Nagyon nem akart.

nyuszigonosz 2022.07.07. 18:46:38

@fhdgy:
Sajid Javid egy brit politikus, azthiszem egészségügyi miniszter tán egy éve és Nagybritánniában született.
A szülei voltak a bevándorlók. Azthiszem Pakisztánból.
A vallása másodlagos szerintem.

SzZoole 2022.07.07. 18:50:54

@fhdgy: angolok mindketten.

Sajid pakisztáni felmenőkkel rendelkezik és muszlim, de nem gyakorolja a vallást.

Rishi az indiai felmenőkkel rendelkezik.Hindu vallású és a felesége családja az egyik leggazdagabb család a uk-ban.

SzZoole 2022.07.07. 18:53:13

@nyuszigonosz: itt már reggel 09:20 óta ezt harsogják, folyamatosan szakítottak félbe a rádió műsort a “breking news-al”.

fhdgy 2022.07.07. 18:53:48

@P.Elliot: Bocs, olvastam a hozzászólásod, csak egy kicsit romos állapotban vagyok. A szemem köszönöm jól van. Most egy kicsit ( talán nem is kicsit ) az ízületeim, főleg a derekam szórakoznak.

Mondjuk, én balga lélek tettem is róla. Hétfőn még 34-35 fok volt. meg párás, meg minden. Este csináltam huzatot. Aztán elaludtam. Kedd hajnalra hideg front jött, amikor fölébredtem 15 fok volt. A hideg cúg megtette hatását.

Harmincadikán szedtem áfonyát. 457 gr. volt a termés. Talán még lesz ennyi. Az ízük sokkal jobb mint múltkor volt. Egy felfedezést is tettem. Ugye, megmostam őket. A helyzet az volt, hogy néhány úszott a víz tetején. Ezek savanyúak voltak. Amelyikek elmerültek, azok édesek. Ez véletlen volt vagy esetleg neked is van ilyen tapasztalatod?

fhdgy 2022.07.07. 19:02:22

@nyuszigonosz: Normális országban, normális körülmények között a vallásnak nem szabadna szempontnak lennie.

Nagyon ne legyen igazam, de eléggé kavarog a világ és egy idegen vallás a legmagasabb körökben elég nagy rizikófaktor is lehet.

Én nem alszom nyugtalanul, de Dodi Al-Fayed és Diana nekem nem tiszta ügy. Még ma sem.

Vagy 97 óta változott annyit UK, hogy tényleg nem probléma?

nyuszigonosz 2022.07.07. 19:09:32

@SzZoole:
Nem tudom, nem értem rá kora reggeltöl rádiót/híreket/akármit hallgatni vagy nézni - amikor meló van akkor az van. :-)

De látod, az itteni hírekben még mindig az van, hogy csak mint pártelnök lépett vissza, másképp még nem, majd hogy akkor, ha lesz helyette más.

www.zdf.de/nachrichten/politik/boris-johnson-parteichef-ruecktritt-100.html

SzZoole 2022.07.07. 19:44:14

@nyuszigonosz: igen, a sokan a lelépését követelték, csak senki nem akarja tovább vinni azt, amit Boris elkezdett, brexit, covid után a gazdaság fellendítése plusz az ukrán háború. Nem egy hálás feladat ez na.

nyuszigonosz 2022.07.07. 20:02:24

@SzZoole: Most éppen a tévében beszél a Boris. :-) Mindenki hibás, csak ö nem. :-)
És marad, míg nem lesz helyette más.

nyuszigonosz 2022.07.07. 20:19:53

@SzZoole:

Boris mondta azt is, (nemrég) hogy de most jönnek az arany idök. :-)

SzZoole 2022.07.07. 20:22:25

@nyuszigonosz: jaja, tudod, a remény hal meg utoljára :-)

nyuszigonosz 2022.07.07. 20:39:07

@SzZoole: Na most voltak a hírek plusz még csak erröl 15 perc.
A saját pártja fél attól, hogy addig húzza az idöt a távozással a Downing Street 10 -böl, míg a székén ragad, ahogy kb. tervezi, hogy kipakol megint valamilyen utcai büvésztrükköt.
Kiderül majd mi lesz.

Ja meg ez: a napokban írtad a téli villámos/mennydörgös viharokat.
Na azok itt is vannak, nem is olyan régen, tán tavaly elöször, ezen a télen is párszor. Ilyen itt sem volt, de mostmár van.

SzZoole 2022.07.07. 20:59:30

@nyuszigonosz: a saját pártja húzta ki a talajt alóla, most ezek a rebellisek közül egyik sem ül a helyére. Meg kell várni amíg párton belül választanak valakit, majd valamikor.

Most olvastam, hogy mielőtt bejelentette a lemondását, azelőtt a királynővel beszélt, aki elfogadta. Azt meg nem hiszem, hogy megtenné, hogy az időt húzza, szerintem.

Látod, én meg csak 48 vagyok, de én is csak ezen a télen láttam azt az időjárás jelenséget :-)

P.Elliot 2022.07.07. 21:15:18

@fhdgy: Nincs tapasztalatom mert az afonyat szitaban mostam meg de megnezem hogy hogy viselkedik a vizben, elobb viszont el kell menni szedni mert felfaltuk.

Jovore mar hatarozottabb tudasom es tapasztalatom lesz, egyelore csak annyit vettem eszre hogy ha a noveny es levelei igen szepek akkor nincs rajta vagy alig termes/ nalam/, ha alig van akkor tele gyumolccsel, van egy kis korcs vacak tovem ami ezt mutatja.

Az a par szem amit az itthoni termett az joizu volt, az utoja legalabbis, latszott hogy beszedett minden napot amit csak birt.

Majd meglatjuk jovore hogy mifele termes lesz.

Kivanok gyogyulast, itt azert ilyen homerseklet ingadozas egyelore nincs.
Rohadek tropusi meleg van, marmint paras is!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.07.07. 21:46:21

@nyuszigonosz: a téli villámos/mennydörgös viharokrol jutott eszembe: Netflixen akadtam egy sorozatra, ami talan Covid alatt ment. Manifest - nekem binge worthy...:) 3 evad, sajnos utana nem folytattak, de van rola szo, hogy lesz 4. evad...
www.youtube.com/watch?v=LjsFg7e-ffk

P.Elliot 2022.07.08. 00:48:08

Torony6

Hogy mekkora baromsag ez a link!

Eloszor is senkinek nincs hozza koze hogy az idos ember mire kolt es mennyit, nem szorja ki a penzet csak arra amire ugy gondolja hogy szukseges.
Miert kellene elkolteni az egesz nyugdijat? Micsoda dolog koltekezesre biztatni, szinte kihuzni a zsebebol a penzt, oruljon az allam es az orokosok hogy ezek nem kerulnek penzbe nekik mert megtanultak beosztani.

Had mondjam meg, en sem koltom el az egesz nyugdijamat, ezer dollar minden honapban bemegy a bankba, nincs ra szuksegem es eszem agaban sincs hulyesegekre koltenem csak azert mert azt tanacsoljak hogy ne vigyem a sirba.

Nem, nem viszem, ittmarad a foldon es konnyebbe teszem vele a leszarmazottjaim eletet, illetve ha ilyenek nem lennenek akkor valaki mast vagy egy szervezetet aki raszorul.

Nem ezek helyett inkabb a mai generaciot kellene arra biztatni hogy csak annyit koltsenek ami kifer a penzukbol es ne csinaljanak adossagot?

A mai fiatalsag nagyon nagy resze gatlastalanul kolt, na majd azok nem viszik a sirba,

P.Elliot 2022.07.08. 01:50:37

@Csodabogár:
Na csak irjad azokat a zenei posztokat, huzd elo az emlekezetedbol vagy ha volt feljegyzeseid hogy hogy volt, merre volt, kik szerepeltek.

Miert unnank?

Ezek az operak ha egy kicsit az ember belemelyed neha nagyon "sziven" tudjak szurni az embert, sokszor nem is kell hozza ott lenni az operaban.

Volt egy ezzel kapcsolatos elmenyem, egyetlen ilyen megrazo eletemben, valoszinu te olvastad amikor masoknak masutt leirtam de elmeselem itt a tobbieknek is.

Regi tortenet ez, van vagy 20 eves is talan.
Egy este az egesz csalad aludt mar, csond volt a hazban es en is keszultem lefekveshez de elotte bekapcsoltam a regi gyerekszobaban a tevet, vegighevertem az agyon es pont azon az adon a Puccini Pillangokisasszonya ment, akkor kezdtek, nem az opera hanem az operafilm amit azelott nem is lattam.. Jol ismertem az operat, az enekeket tehat nem volt idegen, de a filmet nem ismertem, pont akkor kezdtek, ejjel fel 12-kor. Tobb mint ket oras film, teljesen belemelyedve, mukk nelkul bamultam vegig, utana bementem a haloba, lefekudtem az alvo ferjem melle es a nagy csondben csukott szemmel meg a filmen, torteneten gondolkoztam, teljesen atitatott a zene, a tortenet, szivfajdito volt, moccanas nelkul fekudtem amikor ugy ereztem hogy kiment alolam az agy es lebegek. Nem en emelkedtem fel, az agy tunt el alolam, sulytalanul lebegtem, meg se mertem moccanni, legalabb fel percig tartott amikor lassan ujra kezdtem magam alatt erezni az agyat.

Mindig boduletes marhasagnak tartottam amikor arrol meseltek hogy ezek a fakirok vagy hindu papok, akarkik ki tudnak lepni a testukbol es lebegnek.

Attol fogva elhittem. Nem tudom mi kell hozza, ehhez az elmenyhez teljesen veletlenul jutottam es soha tobbet nem ismetlodott meg...
Tobbszor is lattam az operafilmet de semmi furcsa hatasa nem volt tobbet.

Egyszeruen el voltam rajta kepedve hogy a csond, a belefelejtkezes, a zene a tortenet, mit hozott elo.

Meg volt egy nagyon belefelejtkezo opera, Wagner; Tristan es Isolda ahol tatott szajjal bamultam moccanas/ de lebeges nelkul/ vegig az 5 oras, keves szunettel / azt hiszem annyi volt/ operat, amikor a Metropolitan kikozvetitette egyenesbol a moziba.
Nemcsak en az egesz mozikozonseg halalos csondben volt bar ezt szerintem a ket foszereplo tokeletes szineszi jateka hozta elo. Mindenkit belerangattak a tortenetbe.

Wagnernek csak a zenejet szeretem, az enekesek szepen elaltatnak es fraszt kapok toluk, de ott, az az opera, azzal a szereplokkel valami tokeleteset alkotott.

Talan az is szerepet jatszott benne hogy a tortenetet kisgyerek koromban olvastam eloszor affele meset es valoszinu hogy megragadott, nem felejtettem el.

P.Elliot 2022.07.08. 01:55:37

Itt az operafilm, ez volt az, valoszinu hogy van aki ismeri.
Ugy remlik hogy franciak rendeztek es kinai enekesno enekelte.

www.youtube.com/watch?v=3stgof-xyN0

fhdgy 2022.07.08. 06:59:20

@nyuszigonosz: Boris Johnson: "Fel kell adnom a világ legjobb munkáját, de ilyen az élet"

Nem lehet, hogy a világ legjobb munkáját is sz.rul csinálta?

Egyébként meg gondjaim vannak a kommenteléssel. Fire Fox alatt, hol lehet kommentelni, hol nem. Most egy speciális böngészőből írok.

fhdgy 2022.07.08. 07:01:11

@P.Elliot: A gyógyulással jó úton vagyok. Még nem tökéletes, lehet, hogy soha nem is lesz az, de már messze nem fáj annyira a derekam.

Ma már nem fog akadályozni a munkában, van is mit csinálnom.

nyuszigonosz 2022.07.08. 10:41:02

@fhdgy: Teatrális szavak B. JOhnsontól. :-)

És hogy miért is akar többek között továbbra is Premierminister maradni?
Hát azért, hogy a nagy lagzit, amit júlis 30-ra tervez, ott tarthassa meg, ahová tervezte; Chekers-ben a brit miniszterelnök hivatalos vidéki otthonában. :-)
A házasságkötés megvolt covid alatt még 2021-ben, na de a Downing Streetre akkor csak 30 vendéget hívhatott meg , de most óriási bulit tervez, és ha már nem lenne a hónap végén a székén? na akkor hol is gyorsan? :-)

Csodabogár 2022.07.08. 14:09:02

@nyuszigonosz: Német hírekben tegnap azt is mondták, hogy sok a jelentkező a helyére, így eltarthat még egy ideig, amíg lesz új. Pártnagygyűlés csak októberben lesz, Boris addig biztos kihúzza.

SzZoole 2022.07.08. 15:33:25

@Csodabogár: ki lenne az a sok jelentkező?

fhdgy 2022.07.08. 17:07:51

@SzZoole: Szerintem nagyobb lenne a túljelentkezés, mint mezőgazdasági munkára!

Csodabogár 2022.07.08. 19:18:01

@SzZoole: Ezt a német hírszerkesztőtől kellene megkérdezni, de tényleg azt mondta, hogy hosszú a jelentkezők listája, ezért még hetekig eltarthat, amíg megles a valódi.:-(

nyuszigonosz 2022.07.08. 19:21:54

@SzZoole:

"Eközben felgyorsult a verseny Johnson posztjának megszerzésére. Eddig csak Suella Braverman főtanácsos és Tom Tugendhat, a parlament külügyi bizottságának vezetője jelentette be jelöltségét. De ez valószínűleg hamarosan megváltozik. Ben Wallace védelmi miniszter vezeti a közvéleménykutatási felmérést. De először a családjával akar konzultálni – hangzott el. Várható, hogy többek között Liz Truss külügyminiszter és Penny Mordaunt kereskedelmi miniszter is bejelentse jelöltségét." Süddeutsche Zeitung

SzZoole 2022.07.08. 20:38:58

@fhdgy: nevetni fogsz, Charles felhívására 2020-ban több mint ötven ezren jelentkeztek mezőgazdasági munkára, abból alig ötszázan voltak alkalmasak a munka elvégzésére :-)

SzZoole 2022.07.08. 20:40:41

@Csodabogár: tegnap estig hét jelentkező volt a tory pártból, a többi az más pártból ácsingózik.

SzZoole 2022.07.08. 20:45:10

@nyuszigonosz: igen, Ben a legesélyesebb ezek közül. Dominic Raab, aki a deputi PM ő kategorikusan elutasította a munkát.

Liz Truss teljesen alkalmatlan lenne.

fhdgy 2022.07.08. 21:26:44

@SzZoole: Várj egy picit! Vigyünk egy kis matekot is a dologba!

Ha mondjuk meghirdettek 50 ezer spárgaszedőt ( a példának okáért ), jelentkezett 50 ezer, akkor nem volt túljelentkezés. Az, hogy csak 1 % volt alkalmas, elgondolkodtató, mert ész nem sok kell hozzá!

Ha igaz, amit Csodabogárnak írtál, hogy csak a toryktól eddig van hét jelentkező, az már hétszeres túljelentkezés. Szerintem lesz az nagyobb is.

Egy történet: Egy cég programozói állást hirdet. Van egy jelentkező, előadja a fizetési igényét. De, hát ez vezérigazgatói fizetés!

Igaz, mondja a programozó, de akkor keressenek vezérigazgatót, arra több jelentkező lesz! -:)

élhetetlen 2022.07.08. 23:27:14

@fhdgy: „Dodi Al-Fayed és Diana nekem nem tiszta ügy. Még ma sem.”. Tegyük fel, hogy igaz, amit feltételezel, csak nem tudom elképzelni. Megszállnak Dodi apjának a luxus lakosztályában, amit rendesen őriznek, a sofőrnek mondják, hogy vége a napnak, így az betütükézik, mert már nincs szolgálatban. Aztán meggondolják magukat, és elindulnak máshova a piás sofőrrel. Ezt kívülről hogyan lehet megszervezni? Kívülről hogyan lehetett rávenni őket, hogy menjenek máshova? Egy kis zűr a lakosztály mellett? Akkor a biztonságiak viszik őket, nem a sofőr.

élhetetlen 2022.07.09. 00:25:54

@P.Elliot: Nem a zenéről, csak a humor. Ahogy a lépcsőn járási képességem fejlődött vissza, kezdtem begyűjteni DVD-n a kedvenceimet, A ring, a Parsifal, a Kékszakállú, a Salome, stb. Hibátlan felvételek, de ott már nincs baki, mint egy élő adásnál. Egyik ilyen volt, még a régi rendezésben, itthon. Jönnek az óriások az aranyért. Egy prokrócra rakták, aminek a négy sarkát fogva vitték volna el. Az egyik csücsök kicsúszott az óriás kezéből, és az „aranyrudak szétterültek a színpadon. A darab már régen ment tovább, mikor szerencsétlen a lábára applikált sámlikkal próbálta kirugdosni őket.
A másik, Földanya menne vissza aludni, még egy ária, csak előbb indították a süllyesztőt, úgy fejezte be, hogy csak nyaktól felfelé látszott.
És egy próza, Napsugár fiúk, Haumann, Garas (sajnos mindkettő meghalt). Az a pont, mikor Garasnak elege lesz, na, ő hívja a lányát, hogy vigye haza. Haumann vágott egy olyan grimaszt, hogy Garas, aki öreg róka volt már, az előadás meg túl volt a századikon, de ez sok volt neki, még elért a telefonasztalig, leült, aztán ráborult a telefonra, és nyiltszíni röhögőgörcsöt kapott. Percekbe telt, mire összeszedte magát.
Az élő adások „varázsa”.

P.Elliot 2022.07.09. 01:57:45

@fhdgy: Diana balesete tiszta ugy volt szerintem, mikor Parizsban voltam lattuk a szinhelyt, tiszta veletlenul.

Nahat, olyan sebesseggel abban a baromi szuk alagutban az lett volna az isteni szerencse ha baleset nelkul at tudtak volna menni rajta.

Meg csak reszegnek se kellett volna lenni a vezetonek, az a sebesseg barki nyakat kitorte volna, sot kevesebb is eleg lett volna hozza.

P.Elliot 2022.07.09. 02:01:40

@élhetetlen: Hat ezzel felviditottal, tenyleg, elofordulhatnak dolgok komoly eloadasnal is.

En mondjuk nem lattam ilyet de a humorerzekemnek tetszett volna barmelyik sztori.

élhetetlen 2022.07.09. 02:05:56

@Csodabogár:
Nagyon jó a poszt.
A szálloda. Igaz, hogy ez Szicíliában volt, de hasonló. Csoportos út, beszállásolnak, elhúzom a függönyt, és egy betonfalat látok két méterre az ablaktól. Na, ezt ne! Recepció, nem tehetnek semmit, reggel jön a tulaj, vele kell beszélni. A többiek mentek a kisbusszal a strandra, mert ez egy hegytetőn volt, több kilométeres körzetben semmi. A tulaj, felárral tud jobb szobát adni. Mennyi? 2000 forintnyi összeg egy hétre (egy szendvics ára), Kaptam egy 40 nm-s szobát hatalmas terasszal, kilátással a tengerre.
A csoportos utak szervezése. Fő célom az Etna volt. Tehették volna első napra, hogy, ha rossz az idő, lehessen másik nap menni. Nem. Cataniából indul du. a hajónk, akkor Etna délelőtt. Ha rossz az idő, nem jutok fel, de véletlenül feljutottam.
A másik, az élet hol ad, hol elvesz. Tőled most elvett. Valamikor régen nekem adott ajándékot. Két éjszaka Milánóban. Csak nézelődtünk, a Scala falán egy plakát, hogy másnap egy napra jön Solti György. Húúúú. Este hattól lehet a maradék olcsó jegyeket megvenni, csak azt nem olvastam el, hogy azoknak, akik reggel kilenctől feliratkoztak. Este hat, sor. Barátnőm beáll, aztán jön ki, hogy az olcsó elfogyott, drágább még van, de nincs elég líránk. Nem gond, egyik kezedben egy jegy ára lírában, itt a másik ára márkában, vegyél két jegyet. Bevágott a sor elé, mert hogy ő egyszer már végigállta, megvette a jegyeket, aztán jött, hogy most meneküljünk, mert meglincselik. De bejutottunk.

Relatív Articsóka 2022.07.09. 08:11:25

@Csodabogár: sokan állnak sorban. Még azt is rebesgették hogy Blairt visszahívják,

Churchill óta ez nem fordult elő.

Golf2 2022.07.09. 08:26:11

@SzZoole: Valld be hogy te is jelentkeztél!

SzZoole 2022.07.09. 09:11:57

@Golf2: Persze, de csak akkor ha te leszel az udvari bohóc :-)

SzZoole 2022.07.09. 09:13:46

@Zulu4321: nem beszélni inglend :-)

Ezt már két napja olvastam.

SzZoole 2022.07.09. 09:14:51

Toni Blair hülyeség, sokan háborús bűnösnek tartják itt a ukban.

fhdgy 2022.07.09. 09:20:00

@élhetetlen: "amit őriznek". Szerinted az őrzők hány százaléka volt a brit titkosszolgálat beépített embere?

Ezt a kérdést felteszem Dianára vonatkoztatva is, csak kicsit másképp: a bizalmasainak hány százaléka volt a brit titkosszolgálat beépített embere?

Csodabogár 2022.07.09. 10:41:35

@élhetetlen: Biztos nagy élmény volt, mert a Scala csodálatos, régebben még biztos nem modern rendezés volt. Mit láttál?

SzZoole 2022.07.09. 12:23:26

@fhdgy: “ Vigyünk egy kis matekot is a dologba!”

Jaj ne, buktam matekból, csak százalékszámítás ment jól :-)

SzZoole 2022.07.09. 14:24:32

@Zulu4321: itt egy frissebb lista. Most néztem a hireket, azt mondták, hogy 14-en indulnának a pozícióért a tory pártból.

A legesélyesebb és egyben a legnépszerűbb Ben Wallace nem indul, mert a jelenlegi munkáját kívánja folytatni.

www.bbc.com/news/uk-politics-60037657

Golf2 2022.07.09. 17:22:24

@SzZoole: Kár hogy az orbán nem indul,pedig ott járt iskolába.Ott is maradhatna.

Csodabogár 2022.07.09. 17:26:01

@nyuszigonosz: Ilyen mennydörgős hatalmas villámos téli vihart, megéltem néhányszor Zürich mellett, mikor ott laktunk.
Szerintem csak kor kérdése a dolog. Olyasmi már nemigen van, amit én nem éltem meg.:-)
Ti még fiatalok vagytok lehet még min csodálkozni:-)

Csodabogár 2022.07.09. 17:28:05

@fhdgy: Az a Dodi dolog nekem is nagyon gyanús, csak nem szeretném ha rám fognák, hogy hülyeségeket beszélek.:-)

fhdgy 2022.07.09. 17:41:07

@Csodabogár: A királyi családnak elég kínos lett volna, hogy a leendő királynak arab, muszlim féltestvére(i) van(nak).

Még egy dolgot ne felejtsünk el: Károly addig nem vehette volna feleségül Kamillát, amíg Diana él.

Két legyet egy csapásra.

Egy komoly titkosszolgálatnak nem egy megoldhatatlan probléma.

A lehetőség is, az indíték is adott volt.

SzZoole 2022.07.09. 17:48:51

@Golf2: igen az oxfordi egyetemen tanult, de nem voltak túl büszkék rá az egyetem, így le is került a képe az egyetem faláról :-)

fhdgy 2022.07.09. 18:51:09

@SzZoole: Egyik nap volt egy kérdés a neten, hogy orbán alcsúti vagy felcsúti.

Szerettem volna válaszolni, de nem lehetett, hogy egyik sem.

Ugyanis szarházi!

SzZoole 2022.07.09. 18:53:19

@fhdgy: indiai ősökkel rendelkező félszerzet :-)

SzZoole 2022.07.09. 19:37:22

Máshol is ilyen meleg van? Itt már napok óta 30 fok körüli, vagy több, hőmérséklet van.

Pedig lehet, hogy szokni kellene, mert ez már a krematórium demóverziója………

élhetetlen 2022.07.09. 19:44:25

@fhdgy: Nem az alapfelvetésedet kétlem, csak azt, hogy ez nem baleset volt. Szerintem ez baleset volt. Nézzük. Ha egy beépített ember szól a végrehajtóknak, hogy elindultak, most menjetek, és rá is szorították őket a falra, még mindig kétesélyes. Vagy meghalnak, vagy nem. Ilyet profi nem csinál. Vannak biztosabb módszerek is.

Csodabogár 2022.07.09. 19:51:16

@fhdgy: Ugyanez volt az én gondolat mentem is. A józan ész és a meggondoltság elég messze álltak Dianától.

élhetetlen 2022.07.09. 20:26:15

@Csodabogár: Stravinskij Petrushka és Brams Sinfonia n.1 in do minore op.68 volt műsoron.
Nem úgy éltem, és nem úgy élek, hogy látok egy jó előadást, veszek egy jegyet, repülőjegyet, szállást foglalok, és kiugrok két napra. Évente egy-két olcsó tengerpart, néha egy kicsit drágább út, de nem luxus. El nem tudtam képzelni, hogy bejutok a Scalaba, plusz Solti, ehhez a véletlen kellett.
A másik téma, hogy ki mit látott már életében. Átéltem olyat, amiről a bennszülöttek is csak a nagyszüleiktől hallottak, hogy 50 éve már volt ilyen. Tunéziában buszoztunk a sivatagban, és leszakadt az ég. Olyan zuhét ritkán láttam. A száraz föld nem tudta elnyelni a vizet, kb 30 centi magasan állt, a busz szinte úszott. Elképesztő volt.

fhdgy 2022.07.09. 20:49:06

AZT ÁRULJA MÁR EL VALAKI, HOGY A QRVA ÉLETBEN, MITŐL FÜGG, HOGY MEGJELENIK A KOMMENTELÉS LEHETŐSÉGE VAGY SEM!!!

WINFOS, FIREFOX.

fhdgy 2022.07.09. 20:57:12

@élhetetlen: @Csodabogár: Egy ilyen volumenű feladatra nem egy beépített ember van, hanem egy hatalmas stáb!

Még arra is egy stábnak kell rendelkezésre állnia, hogy a nyomokat eltakarítsák.

Aztán elkészíteni a jelentést. Itt és itt írja alá, ilyen meg olyan lord, mert ha nem, akkor ...

Ne kispályásokat képzeljünk a feladat mögé!!!

Egy jó titkosszolgálat énnél komolyabb dolgokat is simán abszolvál!

Csodabogár 2022.07.09. 23:15:26

@fhdgy: Állandóan törölni kell az előzményeket. Minden hozzászólás előtt ezt teszem már jó néhány napja, de még így is kimegyek bejövök, újra törlöm, aztán most megy.

Relatív Articsóka 2022.07.10. 00:36:23

Csoda ahogy táncoltál Törő, isten nyugtasson.

Törőcsik András, élt 67 évet.

Zulu4321 2022.07.10. 00:37:23

@SzZoole: Majdnem egy nap napja kuldtem, haha. Csak szokas szerint ultetve volt.

fhdgy 2022.07.10. 11:06:31

@élhetetlen: @Csodabogár: Történt egy eset, már elég régen!

Valakit megfogott az úr lasszóval. Megfogják állapítani, hogy idegenkezűség kizárva. Még igaz is lehet.

Szegény ember volt, csak az első 100 magyarba fért be a családja.

Az esete előtt kb. kettő héttel az a pletyka járta, hogy kemény zsarolást kapott. Eltakarodik az országból ( kis zsebpénzzel ) vagy annyi neki.

Ezek után pletyka volt a pletyka?

Ja, már majdnem 24 órája történt az eset!

Csodabogár 2022.07.10. 15:58:28

@fhdgy: Elképzelésem sincs, hogy miről írsz. Nem olvasom el az összes hírt most visszamenőleg az elmúlt 24 órából.:-(

fhdgy 2022.07.10. 16:07:09

@Csodabogár: Sehol nincs róla semmi!

Akkor most a magyar abszurdtól lecsupaszítva:

Tegnap véget vetett életének egy, a 100 leggazdagabb közé, tartozó magyar.

2022 június 24.-én még Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott.

Kb. kettő hete jutott el hozzám a pletyka, hogy totálisan megzsarolták. Akkor még azt hittem, hogy csak pletyka.

Sajnos nem az, már itt tartunk.

A hír róla még semmi!

Személyesen ismertem, tévedés kizárva!

élhetetlen 2022.07.10. 19:15:35

@fhdgy: Még mindig másról beszélsz. Lehet, hogy útban volt Diana a királyi háznak, bár nem értem, miért. A féltestvérek nem örököltek volna címeket, nem kerültek volna fel a trónörökösi sorba, a botrány meg már megvolt a váláskor. „Károly addig nem vehette volna feleségül Kamillát, amíg Diana él.”. Ezt nem értem. Miért is nem? Elváltak, Diana férjhez mehetett volna Dodihoz, de Károly nem nősülhetett volna meg? Ha valamilyen vallási okra gondolsz, akkor vedd figyelembe, hogy az anglikán egyház feje a királynő, és annak ad házassági engedélyt, akinek akar, mint a pápa nálunk. De ezt hagyjuk. Csak azt mondtam, hogy profi csapat nem úgy öl, hogy a város közepén felhajtja a falra a kocsit, aztán várja, hogy meghaltak-e, vagy csak megsérültek, vagy megúszták. „Egy jó titkosszolgálat énnél komolyabb dolgokat is simán abszolvál!”, írod. Így van, nem megy bele ilyen kétes eredményű akcióba.

Csodabogár 2022.07.10. 19:52:24

@fhdgy: Nocsak. Eddig csak az orosz oligarchák haltak titokzatos módon.

Az ismerősöd meg.:-((((

fhdgy 2022.07.10. 20:14:55

@élhetetlen: Az anglikán egyház esetén a tróörökösre, királyra más szabályok vonatkoznak! Nézz utána!

fhdgy 2022.07.10. 20:18:44

@Csodabogár: Csak annyit írtam, hogy személyesen ismertem. Egyszer-kétszer tárgyaltunk, az ő szempontjából piti dolgokról.

Szervusz, Szervusz, jól vagy?

Hasonló kis udvariassági körök, így ismerősnek nevezni egy kicsit félrevezető lenne.

Eddig ennyi hír jelent meg:

www.sonline.hu/helyi-kek-hirek/2022/07/ongyilkos-lett-a-mezogazdasagi-nagyvallalkozo

élhetetlen 2022.07.10. 23:32:35

@fhdgy: Ez van. Utána néztem.
Világ: Egyházi igen Károly walesi herceg és Camilla házasságára | hvg.hu
„a trónörökös házassága ügyében azonban az 1772-es királyi házassági törvény alapján az uralkodónak - jelen esetben Károly édesanyjának, II. Erzsébet királynőnek - kell kimondania a végső szót.”. Ennyi. Kimondta.

P.Elliot 2022.07.11. 00:00:11

Ugyan mivel lehet valakit ugy megzsarolni hogy az ongyilkossagot valassza, foleg ha penze is volt.
Egyszeruen elhuz mas orszagba es ujrakezdi az eletet ha ugyan lehetseges az ilyesmi.

Nem lehet tul jo dolog mostanaban Magyarorszagon elni ha ilyen elofordulhat.

P.Elliot 2022.07.11. 00:09:25

@fhdgy: Ujabb 5 kilo afonyat szedtem, a fele lefagyasztva maris.

Vizbe tettem, az eretlen szemek usztak, az erettek lesullyedtek tehat normalis reakcio.

Itt baromi meleg van, eso semmi szet eg minden, egesz jovo heten ilyen lesz, csapadek nelkul, valoszinu hogy vizkorlatozas is lesz.
Ma voltam a kozossegi kertben, a locsolobol nagyon kicsi sugarban jott a viz, valaki kerdezte hogy mi tortent, mondtam hogy valoszinu hogy a pap felesege mos! Hehehe....

Bekapcsolta a mosogepet, a kertbe a viz ugyanabbol a vezetekbol jon ami a hazukhoz tartozik mert nem tudtak jobban megoldani a viz kerdeset, tul draga lett volna, Egyszerre nem tul sok ember locsolgat, eddig megfelet ez a modszer de ilyen melegben tobben eresztik meg a csapot.

P.Elliot 2022.07.11. 00:23:16

@élhetetlen:
Az biztos hogy az angol kiralyi haz tragedianak vette volna ha Diana felesegul meg D-hez es gyereket szul tole mert akkor az a gyerek vagy gyerekek maris feltestvere, verrokona a troborokos gyerekeinek, szepen beszivarog az angol csaladba.

Valahogy ugy erzem hogy D. nem igazi szerelemmel szette Dianat hanem hizelgett neki a gondolat hogy koze lesz a kiralyi csaladhoz ha felesegul veszi.

Egy olyan gazdag pasas valogathatott volna a szebbnel szebb, fiatalabb, okosabb nok kozott, de az apja is nagyon szorgalmazta ezt a viszonyt, hazassagot, benosulest..

Szerintem nerm tett volna jot az angoloknak. Nem most, nem igy, csodalkozok hogy Dianat el lehetett kabitani a gazdagsaggal meg gondolom nyalta a talpat a pasas es hazudozott.
Nem kovettem az eletuket, alig tudok rola valamit de nekem ez jott le!

Voltak kellemesebb angol pasasok is akikkel jo hazassagot kothetett volna, meg ma is elne.

fhdgy 2022.07.11. 07:26:47

@P.Elliot: A családjával lehet megzsarolni. Feleség, három gyerek! Van két testvére, plusz a szülők. Így egy nagy családi vállalkozás.

Annak idején Hitler is megzsarolta Rommelt. Vagy beveszi a ciánkapszulát, akkor szívroham lesz, díszes állami temetés, a családnak nem esik bántódása, stb.

Ha nem, akkor ...

Hatottak az érvek.

Mondjuk, a mostani esetben nem értem, hogy június 24.-én még magas állami kitüntetés, ami a nertársak támogatása nélkül elképzelhetetlen, majd kevesebb mint egy hónap múlva nertársak részéről öngyilkosságba kergetés.

SzZoole 2022.07.11. 13:30:16

A hülyeség nekem csípőből jön, nem kell gondolkodnom rajta, de amiket fentebb olvastam, az bőven túltesz rajtam!

Egyet mondjatok meg, de őszintén, ezek a zseniális gondolatmenetek az öregséggel jönnek? Vagy esetleg az egyedüllét szüli ezeket?

P.Elliot 2022.07.11. 15:32:51

@SzZoole: Mivel tobbfele dolog jott szoba mihez kapcsolod a hulyesegeket?

Egyet ne felejts el, mindenki a maga szemszogebol nezi a dolgokat, jomagad is.

Golf2 2022.07.11. 19:00:44

@fhdgy: Vajon ki zsarolta meg,a csányi köreit zavarhatta hogy sikeres?

élhetetlen 2022.07.11. 19:17:21

@P.Elliot: Másképp látom. Erzsébet, ahogy a családját szereti, még a fekete bárányokat is, nem tette volna ki az unokáit ilyen fájdalomnak. Ha történt is külső beavatkozás, az a tudta nélkül történhetett, és nem az alagútban, mert az hülyeség. .
„mert akkor az a gyerek vagy gyerekek maris feltestvere, verrokona a troborokos gyerekeinek, szepen beszivarog az angol csaladba.”. Annyi jutott volna a második házasságból született gyerekeknek, hogy néha meghívják őket is egy családi bővebb körű partira, több nem. Persze a sajtó Diana miatt foglakozott volna velük, de az semmiség lett volna Diana addigi botrányaihoz képest.
Az angolok? Rajtam kívül a fél világ imádta Dianát, és tapsikoltak volna, hogy végre boldog a szívek királynője.
Abban igazad van, hogy a pénz mellé sokan szeretnének rangot is, amit ugyan így nem kapnak meg, de a gyerekeiknek már lesz egy nemesi származású ősük.

fhdgy 2022.07.11. 20:21:01

@Golf2: Elhangzott egy név kb. kettő héttel ezelőtt, tehát még bőven az öngyilkosság előtt.

Én akkor el nem tudtam képzelni, hogy ennyire komoly a dolog. Tévedtem, hatalmasat tévedtem. Másik oldalról megbocsátható, hisz nem vagyok bennfentes.

A név természetesen nem publikus ( gyáva vagyok ).

Szerintem az élet úgy is megnevezi. Egy ekkora vagyonnak ki kell jutni valaki kezébe. Az a kéz majd rámutat a gyilkosra.

Golf2 2022.07.11. 20:58:17

@fhdgy: Hálát adok hogy majdnem 50 évet 1 normális országban élhettem,kár hogy a végét ezen a szemétdombon kell...Tudom el lehet menni...

fhdgy 2022.07.11. 21:07:12

@Golf2: B+ Judit, majdnem káromkodtam egyet, amikor ilyeneket mondasz!

50 év? Akkor ne panaszkodj! Én csak majdnem 7, de az is tartást ad!

A szemétdombot kicsit át lehet értékelni. Ezt az országot azok teszik ilyenné akik, meg azok, akik tapsikolnak nekik.

Örüljünk, hogy mi nem tartozunk közéjük!

Sok hasznunk nincs belőle, de a gerinc, a gerinc.

A tölgyfa inkább eltörök, de meg nem hajlik!!!

Arthamyr 2022.07.11. 21:19:38

@Golf2: Te majdnem 50 évig nem Magyarországon éltél? Annyi idő után miért jöttél vissza, de tényleg?

fhdgy 2022.07.11. 21:33:08

@Golf2: Egyébként, valamikor a 90-es években jöttek Mo.-ra és lettek magyar állampolgárok.

Otthon sem voltak szegények, de nem hiszem, hogy 30+ milliárdot abszolút törvénytisztelő módon össze lehet gereblyézni ennyi idő alatt.

Azt sem hiszem, hogy először rájuk kéne vetni azt a bizonyos követ!

Lennének jó páran, akik inkább megérdemelnék!

Arthamyr 2022.07.11. 22:22:59

@fhdgy: "30+ milliárdot abszolút törvénytisztelő módon össze lehet gereblyézni ennyi idő alatt" - Miért ne lehetne, kb. 30 év alatt? Nem azt állítom persze, hogy gyakori vagy egyszerű, de nem is lehetetlen.
Érdemes pl. megnézni egyes jobban sikerült techcégeket. Pl. nem tudom, h az ustream vagy a prezi alapítói elértek-e idáig Magyarországról, de máshonnan van rá példa, a tipikus (és ismert) amerikai cégeken kívül is.

fhdgy 2022.07.12. 07:23:25

@Arthamyr: Itt a gereblyézést majdnem szó szerint kell érteni, hisz mezőgazdasági tevékenységről van szó. Mezőgazdaságban nincsenek hatalmas pénzek.

Golf2 2022.07.12. 07:43:02

@fhdgy: Félreértettetek,itthon Magyarországon volt jó majdnem 50 évig.
Hál Istennek nem pesten hanem Szentendrén dolgoztam 20 évig kimaradtam a pesti őrületből.

Arthamyr 2022.07.12. 08:22:38

@Golf2: Ja, hogy szerinted a 20. században Magyarország "normális ország" volt, most meg már nem. Nincsen több kérdésem.

@fhdgy: "Mezőgazdaságban nincsenek hatalmas pénzek". Bayer AG: "így van, mi is éhezünk". :)

SzZoole 2022.07.12. 08:31:45

@fhdgy: “ Mezőgazdaságban nincsenek hatalmas pénzek.”

Ebben én személyszerint nem lennék biztos, szerintem :-)

BigeLacibá’-ról hallottál már?

fhdgy 2022.07.12. 08:32:31

@Arthamyr: A mezőgazdaság jövedelmezősége alacsony. Ugyanazzal a tőkével más területeken sokkal nagyobb profitot lehet termelni.

Ez "holnap" változni fog. Egyre több éhes száj lesz, a megművelhető föld meg nem fog növekedni.

fhdgy 2022.07.12. 08:33:49

@SzZoole: Igen, hallottam. Műtrágya gyártás. Meg ő is nagyon útban van valakinek.

SzZoole 2022.07.12. 08:38:04

@fhdgy: én személyes is ismerem évtizedek óta.

Csányinak és az elsőszámú prímásotoknak van útjában, mert nem hajlandó meghajolni a nagyságukat előtt! Ugyanis Lacibá a semmiből kezdte anno, és nem beleszülett, ezért nem hajlandó lemondani arról, amiért megdolgozott, lépésről lépésre!

Arthamyr 2022.07.12. 08:39:11

@fhdgy: Ezt nem vitatom, de azért valamiért beszállnak elég komoly emberek is (pl. a @SzZoole: által írt Bige, akinek talán ez az elsődleges tevékenysége?), és pl. a Bayerhoz hasonló gigamultik sem jótékonykodásból szálltak be. Lehet, hogy ahol a ugyanazzal a tőkével nagyobb profitot lehet termelni, ott nagyobb kockázatot is kell vállalni. Ritkán van ingyen ebéd normális gazdasági viszonyok közt...

Az meg kérdés, hogy a sok éhes száj mellé lesz-e vastag pénztárca is, mert most is van pár milliárd éhes száj, csak mellé üres buksza párosul, abból meg tényleg nem lesz profit.

fhdgy 2022.07.12. 10:20:44

@Arthamyr: A föld egy presztízs vagyon. Viszonylag keveset jövedelmez, de értékállóbb az aranynál.

fhdgy 2022.07.12. 10:22:25

@SzZoole: Én nem tudok róla, hogy mezőgazdasággal is komolyan foglalkozna. A műtrágyagyártás, meg hasonlók, nem mezőgazdasági tevékenység.

Vagy rosszul tudok valamit?

Golf2 2022.07.12. 14:03:02

@Arthamyr: Magyarország "normális ország" volt....nem az egész 20századról beszéltem hanem kb.50évről kb 1970től,sokkal jobb volt mint most.

SzZoole 2022.07.12. 15:25:18

@fhdgy: azért van pár négyzetméter földje, na, meghát azért a műtrágya is használatos a mezőgazdaságban valamennyire, szerintem :-)

2007-ben én/mi rendeztük neki a helikopter leszálló helyet a sóstói tölgyes erdőben, (meg még sokminden mást is) ha látnád azt a birtokot ami ott van, az állad leszakadna, már ha a birtok közelbe tudnál jutni :-)

SzZoole 2022.07.12. 15:28:22

@Golf2: hát hallod, ha neked az a korszak jobban teccet, akkor disszidálhatnál mondjuk a ruszkikhoz, Kínába, Fehéroroszországba vagy tán még észak Koreába is :-)

SzZoole 2022.07.12. 15:55:47

Mi faksz van már megint a blog.hu-val, folyamatosan kiléptet, belépni meg nem igazán akar engedni…@&£??;/,!!&£(;,?’km

Golf2 2022.07.12. 20:42:27

@SzZoole: Fogalmad sincs,mivel nem éltél soha pesten.Ráadásul az országban se 13 éve.A 70-80as években nézd már meg mennyi gyilkosság volt és most mennyi van.Hajléktalan az van.

fhdgy 2022.07.12. 20:44:03

@SzZoole: Egy dolgot nem értesz, de azt qrvára nem!

Egy történet, talán megvilágosodsz!

Búcsúztatják Kovács elvtársat, Kovács et. nyugdíjba megy, a régi párttitkárt! Ott van már az új is,a fiatal, akit most iktatnak be.

Mondják, hogy bezzeg, amikor Kovács elvtárs így, meg úgy!

Az volt meg s szép idő, mondja Kovács elvtárs. Az új meg csak csóválja a fejét, hogy mi volt az a qrva jó.

Aztán a másik búcsúztató, hogy így meg úgy, milyen volt Kovács elvtárs.

Az új párttitkár már nem bírta cérnával, letámadja Kovács elvtársat, hogy mi volt az a qurva jó?

Hát, édes fiam, akkor még úgy, de úgy fölállt ...

SzZoole 2022.07.12. 20:47:55

@Golf2: hát persze, hogy nincs fogalmam, végülis a ‘80-as években voltam tinédzser :-)

Akkor is voltak bűnesetek, csak a média nem publikálta olyan erősen mint most. Hajléktalanok is voltak, csak nem hivatásszerűen, hanem hobbiból, szerintem :-)

SzZoole 2022.07.12. 20:55:21

@fhdgy: ja hogy így, végülis igazad van :-)

A ‘80-as években a rendőr a nyílt utcán vert minket tomfával vagy gumibottal. Aztán a ‘90-es évek után ez megváltozott. Zárt szobába bukósisakot húztak a fejünkre, és úgy vertek minket gumibottal, hogy külsérelmi nyom ne legyen, de azért kellően fájjon. Azok régi szép idők :-)

fhdgy 2022.07.12. 21:06:13

@SzZoole: Örülök, hogy egyetértünk! -:)

Arthamyr 2022.07.12. 21:14:18

@Golf2: Nem gondolnám, hogy '85 előtt olyan sokkal jobb lett volna. És ezt nem csak azért mondom, mert a mostanihoz képest nagy szegénységben élt a családom, voltak egyéb "problémák" is. Pl. ahogy fent írtad, most legalább el lehet menni, na a 70-es években azt sem igazán lehetett, nagy ára és kockázata volt. Ugyanilyen szar urambátyám rendszer volt, a NER sikere részben a kádári rendszer iránt érzett nosztalgiának köszönhető. Szomorú, hogy mennyien vannak azok, akik szerint az egy jobb világ volt, főleg, hogy ezek közt olyanok is vannak, akik akkor még nem is éltek.
Amíg az ország tagja az EU-nak, addig mindenképpen jobb hely is marad, mint akkor volt, bár a technológiai fejlődés miatt valószínűleg egyébként is az marad, hacsak nem történik valami nagy katasztrófa.

SzZoole 2022.07.12. 21:14:22

@fhdgy: szerintem is :-)

Mondjuk azt nem értem, hogy gulfi miért sírja vissza azokat a békebeli, boldog régi szép időket, hiszen semmi nem változott szinte, csak “demokratikusabban” intézik a dolgokat, lásd a belga ismerősöd. Az is lehet, hogy segítettek neki, szerintem :-(

SzZoole 2022.07.12. 21:17:11

@Arthamyr: szerinted megfogja érteni, vagy csak kiragad belőle egy dolgot es azon fog lovagolni?

fhdgy 2022.07.12. 21:31:09

@SzZoole: A belga ismerősöm miatt beteg vagyok.

Ma voltam kint a birtokon. 35 hektárt bérelt belőle a Belga!

A cége kettő dolgozója kint volt és dolgozott. Megálltam, beszélgettünk. Fájt, valami nagyon fájt!

Hogyan mondjam el, hogy innét már semmi sem lesz az, ami volt?

Rohadt világ!

fhdgy 2022.07.12. 21:38:30

@SzZoole: Segítettek neki?

A kurva életbe, átparancsolták a másvilágra!

Rohadjanak meg! Rohadt világ!

Arthamyr 2022.07.13. 03:53:01

@SzZoole: Simán, nincs ebben semmi bonyolult, csak nem fog egyetérteni vele.

Golf2 2022.07.13. 08:40:35

@SzZoole: 80-as években a rendőr a nyílt utcán vert minket tomfával vagy gumibottal...Gondolom nem véletlenül,nyilván olyan körökben mozogtál...Itt pesten béke volt,és nyugalom.És 1 forint a fagyi.

SzZoole 2022.07.13. 09:48:25

@Golf2: hülyeségeket beszélsz…….

Golf2 2022.07.13. 12:44:26

@SzZoole: Pedig te estél fejre állítólag...
Szigeten élsz 13 éve mit tudsz te arról mi folyik pesten és mi folyt régebben? Ez 1 nagy büdös kupleráj lett,a belvárosban szinre csak mezitlábas,fejkendős,turisták.Vagy vidéki de legalja munkásbrigádok,azok a külcárost is elárasztották.Rendesen felöltözött pesti embert alig látsz.És csak a lehúzásról szól minden.Neked erről ott a nyakkendős jólétedben fogalmad sincs.De nem kell magyarázkodnom én élek itt,én se ugatok bele a brit dolgokba mivel soha nem voltam és nem leszek ott.Peace

élhetetlen 2022.07.13. 20:04:30

@SzZoole: A 80-as években harmincas voltam. Dolgoztam, színházba, koncertekre jártam, jól éreztem magam. Egyszer sem vertek meg a rendőrök. Mit kellett tenni ezért?

SzZoole 2022.07.14. 08:38:16

@Golf2: “ Pedig te estél fejre állítólag...”
Nem csak állítólag, orvosi papírom van róla :-)

“ Szigeten élsz 13 éve mit tudsz te arról mi folyik pesten és mi folyt régebben?”
Olvasok! 13 éve pedig többet jártam Budapesten, mint gondolnád, ismerek 1-2 embert :-)

Lehet többet kellene járnod a világban vagy csak egyszerűen többet tájékozódnod, és akkor kinyílnak előted a világ! :-)

De amíg ezt a strucc politikát folytatod, addig nem is fog változni a szemléleted, szóval húzd ki azt a buci fejed a sejhajodból és világosodj meg :-))

Golf2 2022.07.14. 18:17:33

@SzZoole: Most nézem a sky nyúzon hogy indiai lesz( a 41 éves sunak) lesz az angolok fönöke...Agyalágyultak.Kollegám menne angliába dolgozni mondja milyen szemét módon megnehezítik a bemenetelt eu-ból. Bezzeg a pakik mehetnek...

nyuszigonosz 2022.07.14. 19:35:32

@Golf2: Még egyáltalán nem biztos, hogy Rishi Sunak tényleg miniszterelnök lesz, mivel egyelöre csak az biztos, hogy ö vezeti a "versenyt" ezért székért. :-)

Miért is agyalágyultak? Rishi Sunak brit állampolgár, ott született, jó végzettségei vannak és már 2015-töl az ottani parlament tagja. Neked konkrétan mi a bajod vele?

Milyen szemét módon nehezítik meg a beándorlást oda?
Vagy csak abszolút normális bevándorlási elöírásoknak kell megfelelni?
Merthogy pont a Magyarországon a nemcsak a kórmány, de boldog boldogtalan szinte egyfolytában az EU-t szólja le, pedig az, hogy sokan az EU országaiban telepedtek le és vállaltak munkát, az pont az EU tagságnak volt köszönhetö.
Máshová, pl. USA Kanada, Ausztrália. Új Zéland és így - ott mindig is szigorúbb elvárások voltak a bevándorlókkal szemben, így most Nagybritanniában is ez van.
Aki megfelel, az mehet.

És igen, akik még Nagybritannia EU tagsága alatt mentek oda, azok közül is legalább a fele oda vándorló meg is felelt minden kritériumnak, ha akkor úgy lett volna.

Meg voltak a többiek, akik meg nem: akik a mai napig nem beszélik az ország nyelvét ott, akik semmit nem tudnak az ottani politikai/gazdasági/hétköznapi viszonyokról, és a mai napig egy buborékban élnek. De Angliában.
Nem olyan emberekre van szüksége egy országnak a briteknek sem.
Ha a kollégád megfelel a feltételeknek, akkor mehet. Ha meg nem, akkor nem.

SzZoole 2022.07.14. 19:49:23

@Golf2: annyira indiai, mint a te főnököd…..

Ne gondold, hogy a pakik könnyebben jöhetnek mint a magyarok, sőt….

Már megint a tudatlanságodból fakadó ostobaságokat beszélsz.

SzZoole 2022.07.14. 19:51:31

@nyuszigonosz: falra hányt borsó, szerintem

Golf2 2022.07.14. 19:52:48

@nyuszigonosz: Fiatal gyerek a mekibe ment volna dolgozni,tud angolul állítólag,de a mekit nem fogadják el munkahelynek.Aljamunkára nem lehet menni,vizummal,nyelvtudással se.

Golf2 2022.07.14. 19:56:57

@SzZoole: Te vagy ostoba ha a fejéről nem ismered fel az indiait.Ki nem szarja le hol született attól még sose lesz brit nem véletlen hogy indiába ment esküdözni indiai gádzsival...A vér a lényeg.

SzZoole 2022.07.14. 20:13:40

@Golf2: jaj gulfi, lyukas korsót nehéz megtölteni, menthetetlen vagy :-)

fhdgy 2022.07.14. 21:31:23

@SzZoole: Nem akarok kötözködni, csak egy kicsit!

Láttál Te már olyan korsót, amin nem volt lyuk?

Legalább egynek kell lennie, különben hogyan lehetne megtölteni?

SzZoole 2022.07.14. 21:34:40

@fhdgy: értelek, lehet is forgatni a szavakat, de szerintem te is értetted, hogy mit próbálok/próbálunk többen is mondani :-)

fhdgy 2022.07.14. 21:40:38

@SzZoole: Azért, mert értem, engedtessék meg egy kis szórakozás is! -:)

fhdgy 2022.07.14. 21:49:52

@SzZoole: Akkor most egy kicsit Gulfi védelmében is!

Lehet, hogy ő olyan szerencsés, legyen, hogy jogosan látja olyannak a világot, amilyennek mondja.

Szerencsére nem vagyunk egyformák, ami az egyik embernek tetszik, attól lehet, hogy a másiknak föláll a szőr a hátán.

Leírtam, hogy Kovács et.-nak miért volt jobb régen.

Apám a fiatalságát, ( 18-tól 25 éves koráig ) fronton, hadifogságban töltötte. Volt már közel 50, amikor kérdeztem tőle, hogy milyen volt.

Döbbenetemre azt mondta, hogy jó!

Bocs, most nem finomkodom: Mi a lófasz volt a jó, amikor voltál 38 kiló, voltál hadifogolytáborban, ahol a háromezer fogolyból alig 100 maradt életben???

Kapaszkodj! A válasz:

Akkor voltunk fiatalok!!!

SzZoole 2022.07.15. 06:53:09

@fhdgy: a nagy védelemben nemhogy felvennéd kecskepásztornak, akkor legalább tanulna valamit és nem nézné le a vidéki dolgos embereket :-)

“ Ha a paraszt nem szarik, akkor az úr nem eszik”

fhdgy 2022.07.15. 07:16:12

@SzZoole: Én csak arra akartam kilyukadni, hogy az egyes ember szempontjából más is lehet egy kor megítélése, mint a többségéből nézve.

Ehhez még a rendszer kegyeltjének sem kell lenni.

Ma, igazából, nincs mire panaszkodnom. Illetve mégis, de arról senki sem tehet. Reggel felkelek, kell vagy egy óra, mire magamhoz térek. Miért? Mert megöregedtem. Ez fáj, az fáj, amaz fáj!

Manapság lényegesen kevesebbet dolgozom, mint hajdanán, de ez a kevés van, amikor nagyon nehezemre esik.

Régen a több munka is könnyebb volt.

Nekem, akkor mikor volt jobb?

SzZoole 2022.07.15. 08:16:34

@fhdgy: “ Én csak arra akartam kilyukadni, hogy az egyes ember szempontjából más is lehet egy kor megítélése, mint a többségéből nézve.”

Ezt így látom én is, “ahány ház, annyi szokás”, de azt nem jelentenek ki kategorikusan, hogy anno nem volt bűnözés, mert ez nem igaz, te is tudod nagyon jól.

Na most, az ember a születéséről és a meghalásáról nem tehet, de a közte eltelt időszakot maga irányítja, ki sikeresebben, ki kevésbé.

Azt, hogy most kevesebbet bírsz, az a kornak tudható be, ebbe bele kel törődnöd, szerintem :-)

Golf2 2022.07.15. 08:30:33

@SzZoole: Attól hogy mi sose leszünk egy vélemenyen,még nem vagyok menthetetlen.

SzZoole 2022.07.15. 10:05:57

@Golf2: persze, hogy nem…..

Csodabogár 2022.07.15. 16:08:09

@SzZoole: Sajnos a szocializmusban, azoknak akik nem abba születtek, nem sok lehetőségük volt a sorsuk irányítására.:-(

SzZoole 2022.07.15. 16:11:11

@Csodabogár: te is tudtad irányítani, mert akartad, szóval nincs lehetetlen csak tehetetlen, szerintem!

fhdgy 2022.07.15. 20:33:38

@SzZoole: Azért óvatosan ezzel a kijelentéssel!

Nem mindig volt egyszerű az embereknek Kovács-olgatni az életüket.

Erre lehetne példa Kovács Erzsi, a táncdalénekes.

A szerelmével ők is kovácsolni akarták az életüket. Disszidálni akartak, de lebuktak. A férfit halálra ítélték, az ítéletet végrehajtották.

Halál ezért mert el akartak menni? Ezt a mostani nemzedék nem érti, nem is értheti. De jó nekik!

Megtanulok néhány segédigét, veszem a személyim és megyek!

Ja, igen, de ez nem mindig volt így!

SzZoole 2022.07.15. 20:46:16

@fhdgy: nagyon elment a téma. Az egész abból indult, hogy gulfi írta, hogy a ‘70-es ‘80-as években nem volt bűnözés Budapesten, amire én írtam, hogy akkor is volt, csak a média nem publikálta annyira, mint napjainkban es ez tény, nem vélemény különbség.

Pont, témát lezártam, sosem volt bűnözés Budapesten, mindig is a boldogság és béke szigete volt, ennyike.

fhdgy 2022.07.15. 21:00:51

@SzZoole: Volt sok bűncselekmény és írtak is róla!

KMK ( közveszélyes munkakerülés ), deviza-bűncselekmények, aztán megszűnt, mert nem lehetett elkövetni, üzletszerű kéjelgés stb.

Gyilkosság talán tényleg nem volt ennyi. Valahogy pedofíliáról sem írtak ennyit.

Zaklatás sem volt ennyi!

Soroljam még???

SzZoole 2022.07.15. 21:11:02

@fhdgy: nem nekem bizonygasd, gulfi írta, hogy nem volt! Ismertem az egyik legnagyobb valutázót, Sz. K. vállakozó és életművész. Több fedő cégei voltak, ahol tisztára mosta a pénzt.

De mint írtam ezekben a témákban vonakodok a további véleménynyilvánítástól.

fhdgy 2022.07.15. 21:22:59

@SzZoole: Vonakodni lehet, de attól még nem leszel ártatlan!

Én meg vonakodom ébren maradni!

Így kvittek vagyuk?

SzZoole 2022.07.15. 21:29:04

@fhdgy: megkaptam a magamét, még többet is, mint ami járt……

Két rendőr járőrözik az éjszakában. Az egyik fogja a másikat, behúzza egy sötét sikátorba és lecummantja.

Mennek tovább, mire a másik húzza be ez egyiket és úgyanazt teszi, mint az előző.

Járőröznek tovább, mire megszólalnak, mi most akkor buzik vagyunk?

Nem, mondja a másik, csak kvittek :-))

fhdgy 2022.07.15. 21:41:03

@SzZoole: No, jól van kvittek vagyunk, menjünk aludni!

SzZoole 2022.07.15. 21:44:03

@fhdgy: együtt vagy külön-külön? :-))

Jócak!

Dammiel 2022.07.15. 22:00:43

@Golf2: "És csak a lehúzásról szól minden." Most turistáskodtam Bp-n kanadai rokonokkal, cáfolnom kell ezt a túlzó sarkítást.Ettem kürtőskalácsot 600ft-ért körúton, mentem ingyen budai várba lifttel, vettem 700ft-ért magyar paprikát a Nagy Vásárcsarnokban.

Golf2 2022.07.16. 06:15:21

@Dammiel: Szerencséd volt,nem ez a jellemző.

Golf2 2022.07.16. 06:58:41

@SzZoole: 70-80as években nézd már meg mennyi gyilkosság volt és most mennyi van... ezt írtam úgyhogy ne ferdits!

Dammiel 2022.07.16. 08:20:06

@Golf2: Én is rühellem a lehúzást. De mindig vannak és (remélem) lesznek kivételek. Nem lehet abból kiindulni, hogy mindenki lehúzós. Sok fiatalos hely van pl. Balatonon is, ami jóllehet nem olcsó , de minőséget kapsz a pénzedért.

dikusz. 2022.07.16. 12:29:28

@Dammiel: De azt, hogy minőséget kaptál a pénzedért, csak akkor tudod meg, amikor már kijöttél arról a fiatalos helyről.:)))

Az a turista, aki megismerni jött Budapestet, nem fogja tudni, hogy a nagykörúton 600-ért kap kürtőskalácsot. Ő a belvárosban kolbászol, és megveszi a Vörösmarty téren három-, négyszeres áron.
A Nagycsarnokba sem a TV-paprika ára a lehúzós, hanem a díszes csomagolású pirospaprika, téliszalámi, és a csicsás terítők, fakanalak.

Dammiel 2022.07.16. 12:53:42

@dikusz.: Masodik résszel egyetértek, de attól még nekem ezek voltak a jó élmények.

Az összes éttermet értékelések elolvasása után látogatom, többszáz, vagy többezer ember véleménye alapján. Így a legkönnyebb elkerülni a rossz helyeket.

dikusz. 2022.07.16. 13:13:31

@Dammiel: Nem vitatom, hogy jó élményeid voltak, sőt örülök neki.

Az értékelésekhez tapasztalat híján (mert nem ez alapján választok) csak annyit kérdeznék: mennyire tartod hitelesnek ezeket a véleményeket? Mert ha az adott étterem oldalát olvasod, előfordulhat például az, hogy törli a negatív véleményeket. Néha beleolvasok pl a Tripadvisor véleményeibe is szórakozásból, és találok egymásnak tökéletesen ellentmondó értékelést ugyanazon időben.
Ha pedig igen magas értékelést adnak egy étteremnek, akkor az elvárások is igen magasak, látatlanban. Aztán vagy bejön, vagy nem.

Golf2 2022.07.16. 14:58:42

@Dammiel: Balaton....Most néztem gondolom neres szállodát Siófokon,3 éj reggelivel mennyi? 650000ft. A hülyének megéri.

Golf2 2022.07.16. 16:02:18

Lerohanták a tüzéptelepeket a vásárlók szénért és tűzifáért - írja három város tapasztalatait összegezve a Telex. Győr, Szeged és Pécs környékén is többszörösére nőtt az érdeklődés a már amúgy is megdrágult tüzelő iránt a kormány szerdai bejelentése óta....Vissza a jövőbe.

Csodabogár 2022.07.16. 16:25:38

@fhdgy: Bizony nem. Nekem 30 éves koromig kellett várnom, amíg nyílt egy pici lehetőség. Abból 15 év nem volt valami vidám, arról nem is beszélve, hogy 30 évesen minden tekintetben nulláról indulva, már nem volt annyira egyszerű bármit is kovácsolni.
Húsz évesen egészen másként csinálhattam volna és biztos jobban. Pl. tanulhattam volna valamit amihez talán volt tehetségem.

Csodabogár 2022.07.16. 16:43:03

@Golf2: Jó vicces lesz, mikor pl. Szegeden a régi bérházakban meg az új panelekben szénnel és fával fognak fűteni. Mi kipróbáltuk 1945-ben, nem működött még a gázgyár, így beállítottunk az egyik szobába egy sparheltet. A 4 szobás, központi fűtéses lakásban egyetlen kémény volt, az is tulajdonképen a központi fűtés kazánjának volt építve.
Szóval szerény véleményem szerint, sok hülyeséget összeírnak a magyar hírekben és sokan ráharapnak és terjesztik tovább a hülyeségeket.

Visszatérve a bűnözésre, pl. a zaklatás. Nem volt, mert nem voltunk olyan túlérzékenyek mint manapság az emberek. Pedofilia se volt, mert minden gyerek tudta, hogy vannak cukros bácsik, akikkel nem szabad szóbaállni. Ha találkoztunk ilyennek, elszaladtuk és kész.
Egészen másfajta élet volt, nem voltunk vattába csomagolva, a problémáinkat magunk oldottuk meg mert nem volt se iskola se egyéb psychologus aki megoldotta volna helyettünk.
Én nagyon sajnálom az ukrán gyerekeket, biztos nem vidám amit megélnek. Mi is átéltünk sok bombázást és ment az élet tovább. Nem lettünk traumatizált gyerekek. Pedig a bombázások után bejöttek az oroszok, ami aztán egy nagy trauma volt.

dikusz. 2022.07.16. 17:48:08

@Csodabogár: Ha már Szegedet hoztad fel példának, vannak szegedi barátaim, majd rákérdezek tőlük, mi a valóságtartalma ennek a hírnek, és hol tart a megvalósítása (geotermikus energiát használnának fűtésre):

index.hu/belfold/2022/07/12/szeged-termalviz-futes-olaj-foldgaz-atallas/

Arthamyr 2022.07.16. 21:45:09

@dikusz.: A turistának jó lesz az a kürtőskalács 5 ájronyi forintért is. :) Akinek az sok meg lehúzás, az ne turistáskodjon.

Zulu4321 2022.07.17. 15:44:33

@dikusz.: Ez szinte mindenutt igy van, ha kvazi ismeretlenul turistaskodik az ember:) Ezert erdemes elore tajekozodni.

Az elmult masfel honapban ketszer voltam otthon, es alapvetoen tok jo elmenyeim voltak nekem is.

Golf2 2022.07.18. 12:21:23

@Zulu4321: Havi 600eur fixből is jónak tűnne a magyar árszínvonal? Mert itt annyi az átlag.

Golf2 2022.07.18. 14:02:58

Mezőtúron Szűcs Dániel, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást.....mindez a kata és a rezsiemelés után....Sötét birkák.

fhdgy 2022.07.18. 15:08:13

@Golf2: Ugye, nem azt akarod mondani, hogy csodálkozol?

Golf2 2022.07.19. 05:00:30

@fhdgy: Nem is értem. Valaki gyújtsa már fel a villanyt ebben az országban!

Arthamyr 2022.07.19. 09:07:20

@Golf2: Ilyen energiaárak mellett?!

Dammiel 2022.07.19. 12:37:40

@Golf2: Nem tudom, ki az, aki ennyiért megy egy "rossz" Balatonra nyaralni, bár akinek ölébe hullik a közpénz, annak nem nagy kiadás.

Mi eleve tavaly foglaltunk és családi apartmanokban voltunk, vagy kempingben (6-10ezer/főért).

DieNanny CH 2022.08.20. 22:30:02

@P.Elliot:

Én kb 30 éve, középiskolás koromban néztem meg a Csongor és Tündét Mihályi Győzővel.
Színpadi kellékként volt ott egy magas faágon egy valódi sas/sólyom/ölyv - fogalmam sincs, de öreg madár lehetett, szép nyugodtan ücsörgött az egész előadás alatt. Még egy nagyot kakkantott is a földre, Csongorunk meg belesétált... És mezítlábas volt a szerep... Barátnőimmel végig azon tanakodtunk, ezt hogy bírta ki?
:-D

P.Elliot 2022.08.20. 23:07:29

Hat tudod, majd megfulladtam a nevetestol...
Oriasi lehetett.

Honnan szedtek vajon a bekes madarat aki eluldogelt ott es elnezelodott, dolgat vegezte hogy legyen mibe belelepni.
Gondolom hogy erre senki sem gondolt...
Kepzelem hogy hogy felelenkult a nezosereg, mar aki eszrevette a dolgot.
Jo hogy a szereplo nem csuszott el...

DieNanny CH 2022.08.28. 19:09:09

@Csodabogár:

"Visszatérve a bűnözésre, pl. a zaklatás. Nem volt, mert nem voltunk olyan túlérzékenyek mint manapság az emberek. Pedofilia se volt, mert minden gyerek tudta, hogy vannak cukros bácsik, akikkel nem szabad szóbaállni. "

De volt zaklatás, de annak idején még inkább jellemző volt az áldozathibáztatás, tehát akit zaklattak, őt ítélték el, vagy hazugnak nevezték.
Pedofília is volt, de mivel ezt nagyrészben családtagok követték el, így családon belül maradt a dolog, a gyereket hazugna nevezték, vagy azt mondták: "a nagybácsi nem is így gondolta, ne túlozz!"
Vagy elverték a gyereket, hogy miket képes kitalálni.
Ha tanár, vagy gyereknevelő követte el, ott a gyerek lehet, már felnőttként döbbent rá, ez helytelen volt.
Ha elmondta otthon, vagy pofonvágták, hogy mit hazudik, vagy kivették a csoportból; ha nem lehetett, csökkentették az ott töltött idejét.
Feljelentés szinte sosem történt. Csak utólag, ezért jelenik meg most ennyire sok. (Árvaházak, gyerekotthonok, cserkésztáborok - rengeteg kártérítési per van ezzel kapcsolatban.)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása