oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2022. február 20. 13:10,  Két magyar, egy esküvő Skóciában 66 komment

2022. február 20. 13:10 Határátkelő

Két magyar, egy esküvő Skóciában

A múltkori barbadosi esküvős posztot sokan szerettétek, ráadásul és szerencsére megihlette Cinkapankát is, aki úgy döntött, megírja az ő skóciai esküvőjük sztoriját. A Covid sajnos nekik sem maradt ki, ennek ellenére szuper esküvőt sikerült kerekíteni, miként arról a képek is tanúskodnak. Emellett lesz némi csokis keksz és megjelennek rénszarvasok is.

cim_362.jpg

„Régóta nem írtam, de a múltkori esküvős cikk ihletet adott, hogy megírjam a történetünket. Mindketten magyarok vagyunk, párom 10, én 9 éve élek Angliában.

Valaki talán még emlékszik, ő a vonatos, én pedig az állatkertes. Ő még mindig a vasútnál dolgozik, én az állatkertet előbb egy pici kutyusboltra cseréltem, aztán manager pozícióra egy multinál (de a kutyusbolt maradt), lehet egy külön cikkben arról is írok majd, de ez most esküvő téma.

2018 februárjában történt az eljegyzés (nem Valentin-nap és nem Párizs, 19-e és Finnország). Már másnap kitűztük a dátumot 2020 augusztus 18-ra. Eredetileg 2021-et szerettem volna, de párom azt mondta, az túl messze van, legyen 2020-ban. LOL. Akkor még nem is sejtettük.

1_288.jpg

A következő döntés: hol legyen

Imádunk utazni, 100 százalék volt, hogy valahol külföldön lesz. Nem szeretnék bokáig süllyedni a homokban és 20 fokban már folyik rólam a víz, így tengerpart kizárt, viszont imádom az erdőt és a hegyeket.

Először Norvégiában gondolkodtunk, de oda a kutya nem tud velünk jönni (illetve tud, de nem szívesen tennénk ki egy repülőútnak). Majd jött az újabb helyszín: Skócia. Hegyek ott is vannak, legalább UK-n belül van, a közlekedés is több módon megoldható.

Mivel destination wedding, ezért tudtuk, hogy a legtöbb vendég úgysem csak arra az 1 napra érkezik, így keddi napra tettük a ceremóniát, mert 1, nagyobb a valószínűsége, hogy a szolgáltatóink ráérnek, 2, remélhetőleg kedvezménnyel kapunk néhány dolgot.

6_96.jpg

A szervezés

Nekem ez az első házasságom, páromnak a második. Mindketten kis esküvőben gondolkodtunk. Egyikőnk sem az a típus, aki szeret a figyelem középpontjában lenni, tényleg csak a családdal és közeli barátokkal szerettünk volna ünnepelni.

A szervezés elég könnyen indult. Megírtuk a vendéglistát (eredetileg 25 fő) majd több hoteltől is kértünk árajánlatot, végül a Coylumbridge Hotelre esett választás Aviemore-ban. Nagy merészen úgy lefoglaltuk, hogy személyesen meg sem néztük. Kicsit aggódtam miatta, de végül minden jól sikerült.

Nem vettünk igénybe esküvőszervezőt, én épp elég ocd vagyok hozzá, egy excel táblázat & nem kevés türelem, no meg kismillió email váltás és kész. Nagyon nem mennék bele az apró részletekbe, szinte mindent online rendeltünk vagy helyi kis butikokból szereztük be. Kivéve a menyasszonyi ruhát és a vőlegény öltönyét.

2_243.jpg

A fotóst már akkor kinéztem, mikor még meg sem történt az eljegyzés, szerencsénkre ráért és videóst is elég hamar találtunk.

Mázli, hogy Skóciában bárhol lehet házasodni, csak egy esketőt kellett találni. A Humanist Society Scotland oldalán csak beírod az írányítószámot és lehet válogatni az esketők közül. (Két éves tagsági díjat kell fizetni, ami kb. £50, illetve az esketőnek is van egy díja, ami fedezi a ceremóniát és az útiköltséget, a mi esetünkben ez kb £400 volt.)

Néhány levélváltás után meg is találtuk a számunka szimpatikus hölgyet, akivel későbbi látogatásunk során találkoztunk. Elmondta, milyen skót esküvői hagyományok vannak, ezek közül mik azok, amiket szeretnénk mi is a ceremónián, majd kaptunk házi feladatot: közösen írjuk le a megismerkedésünk történetét, illetve külön küldjük el neki, hogy mit jelent számunkra a házasság, három dolgot, amit szeretünk a másikban és egy dolgot, amin változtatnánk.

3_216.jpg

(Semmi komolyra nem kell gondolni, párom azt mondta, süthetnék több csokis kekszet, én pedig javasoltam, hogy gyakrabban elpakolhatna az étkezőasztalról, illetve értékelném, ha halkabban horkolna.)

A hivatalos része a dolognak szintén elég egyszerű volt. Anyakönyvi kivonat, családi állapot igazolás a londoni Magyar Nagykövetségtől beszerezve, válási papír hivatalosan lefordíttatva, valamint két nyomtatvány (M10 és tanúk adatai) kitöltve és mindez elküldve a helyi anyakönyvi hivatalnak az útleveleinkkel együtt.

A tényleges helyszínt megtalálni nem volt olyan egyszerű. Volt egy elképzelés a fejemben, de valahogy sehogy sem találtuk. Vagy túl messze volt a hoteltől, vagy nem lehetett busszal a közelben parkolni, nem fért volna el 25 ember, mert egy szakadék szélén volt, esetleg egy túraútvonal vágta ketté, vagy a legjobb... egy kettétört hídon kellett volna átmenni. Végül találtunk egyet, de úgy éreztem még mindig nem az igazi, de B tervnek jó lesz.

4_172.jpg

...és akkor beütött a Covid

Minden szépen ment egészen addig míg be nem köszönt Covid barátunk. Az elején még bizakodtunk... oh, hol van még augusztus, addigra biztos vége lesz. Aztán nem igazán akart eltűnni, ezért május végén úgy döntöttünk, halasztjuk egy évvel.

Az eredeti terv az volt, hogy ugyanúgy augusztus 18, csak 2021, viszont az esketőnk már foglalt volt aznap, így augusztus 17. lett, ami csodával határos módon mindenki másnak megfelelt (hotel, fotós, videós, torta). Értesítettünk mindenkit . . . és vártunk.

Eltelt egy év, még mindig elég bizonytalan volt a helyzet, pláne most már a mindenféle oltással kombinálva . . . ki milyet kapott, kell karantén, nem kell karantén, hány teszt kell, kit engednek el a munkahelyéről, hazaérve kell-e karantén.

Közben mi 2021 júniusában ismét ellátogattunk a hotelbe, megtörtént a menükóstolás, átmentünk a napirenden a hotel szervezőjével és reménykedtünk, hogy idén tényleg megtörténik.

Illetve tudtuk, mert lassan 10 év együttlét után mindketten úgy voltunk vele, hogy lehet csak a kutya lesz ott, de idén akkor is összeházasodunk. Az egyik kirándulásunk során pedig a tökéletes helyszínt is megtaláltuk 20 percre a hoteltől és még hegyet sem kellett mászni hozzá. Az csak később jött.

5_132.jpg

Két héttel az esküvő előtt adtuk le a végleges számokat (szerencsés 13), foglaltunk át pár repjegyet, mert kiderült, hogy mégsem három, csak egy embernek kell karantén, de végül szerencsésen mindenki megérkezett.

Mi is Skóciába Wokingból autóval, mert vonatjegyet elfelejtettünk venni és mire eszünkbe jutott, már mindet eladták. Úgyhogy autóbérlés, vőlegény & menyasszony & örömanya & labrador & 3 bőrönd & 1 TKMaxx szatyor és irány Skócia.

Az utat 2 részre osztottuk: Woking - Edinburgh, majd másnap Edinburgh - Aviemore. Hétfőn érkeztünk, még bementünk Invernessbe az anyakönyvi hivatalba felvenni a papírokat, aztán a hotelben vártuk a vendégeket.

Az esküvő

Az esküvő napja szerencsére tökéletesre sikeredett. Minden zökkenőmentes volt. Mindenki időben megérkezett, nem volt semmi dráma, csodálatos időnk volt, igazi skót nyár 17 fok, de napsütés. :)

A ceremonia a Cairngorm hegyen volt, a fenti parkolótól kb. 10 perc sétára, gyakorlatilag a domboldalon. A helyszíni fotózás után átmentünk a következő helyszínre, ami kb. 4 perc autózásra és 20 perc hegymászásra volt: Cairngorm Reindeers.

Az eljegyzés Finnországban volt, ahol egyik nap rénszarvas szánoztunk, itt pedig a Cainrgorm hegyen él egy rénszarvas csorda és naponta kétszer szerveznek sétát hozzájuk.

Mindketten elég nagy állatbolondok vagyunk, korábban már voltunk is itt, rögtön jött az ötlet, hogy ugyan magát az esküvőt nem tudjuk itt tartani (a rénszarvasok félnek a kutyáktól), de milyen jó lenne fotózásra feljönni. Szóval a délutánit lefoglaltuk csak nekünk és a vendégeinknek, szerintem nagyon jó élmény volt mindenkinek.

Nem szerettünk volna nagy bulit, csak egy meghitt vacsorát, így nem volt se zenekar, se DJ, a kis háttérzene bőven elég volt. A hotel nagyon szépen feldíszítette az asztalt és a menüvel is mindenki elégedett volt.

10_1.jpeg

Másnap még kirándultunk egyet, csütörtökön pedig mindenki ment haza. Mi még megálltunk útközben Cotswoldsban egy éjszakára, hogy ne kelljen a közel 900 km-es utat egyben megtenni, majd ké nap pihi után elutaztunk nászútra Antiguára. Azt hiszem, nagyon ránkfért 10 nap pihenés.”

 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: esküvő Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2517677078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2022.02.20. 13:27:26

Sok boldogságot!

Én emlékszem a vasútért bolondult srácra, azt hiszem Feri, talán, elég részletes posztot irt az itteni vasút működéséről, és akinek az volt az álma, hogy masiniszta lesz itt a UK-ban, remélem az is sikerült neki :-)

P.Elliot 2022.02.20. 15:10:34

Nagyon sok boldogsagot kivanok!

Tetszik a hely, dimbes-dombos a nagy kek eg alatt, egyebkent semmi de semmi nem tetszik annyira egy eskuvoben mint az hogy szabad eg alatt kotik, Istenke szeme es fule hallatara nem "elbujva", hehehe,/ most csak kicsit szorakozok/, szoval "Isten a tanum" hogy komolyan gondolom...

Szepek is vagytok, / egyebkent hol talaltad ez a jokepu pasast?, az allomason?/, igen, emlekszem a vonatos posztra tetszett benne az hogy valaki hogy vonzodik hozzajuk.

Kar lett volna ha kihagyod a poszt megirasat.

Gyerunk tobbiek is, egy eskuvo mindig erdekes tud lenni...

SzZoole 2022.02.20. 15:55:28

@P.Elliot: egy hete jöttem vissza Mo-i látogatásomról, gondoltam rád, csak eltűntél :-)

kepkuldes.com/images/d416932793ae1e6138d6935b4aed1e32.jpg

FrankyLon 2022.02.20. 16:29:34

Köszönjük. A vezetésről letettem, amilyen romantikus elsőre, a vasúton dolgozva beláttam, hogy nagyon monoton és unalmas. Egyedül ülni a vezetőálláson, nem szólni senkihez egész nap, ez nem nekem való. Így vonatkísérő letten, most pedig, magyarul talán csoportvezető a legjobb szó arra amit csinálok.

SzZoole 2022.02.20. 16:48:44

@FrankyLon: mit csinál egy vonat kísérő?

A közelmúltban történt tube sztrájkkal kapcsolatban olvastam egy cikket, hogy a vezetők átlag 40-50k közt keresnek évente heti 35-40 órával.

Az Eurostar vezetők 70+k, azért az már nem olyan rossz, szerintem :-)

FrankyLon 2022.02.20. 17:12:18

Vonatkísérő = Jegyvizsgáló = Kalauz. A fizetés jó mozdonyvezetőként, 70k+ nem csak a Eurostarnál lehet meg, bár tényleg nem fizet minden társaság ennyit. A pénz azonban nem minden, ha még vagy 30 évig azt kellene csinálnom amit nem szeretek. Akinek bejön a munka annak viszont javaslom tényleg, mert jól fizet és a munkahét négy napos.

Csodabogár 2022.02.20. 17:35:37

@FrankyLon: Megértelek. Nem is beszélve arról, hogy mekkora trauma lehet, ha valaki szépen ráfekszik a vonatsínre. Van ilyen, nem is nagyon ritkán.
Szerintem ma már kalauz nincs a vonatokon, csak jegy ellenőr és igen, vonat kisérő. Lényegesen változatosabb mint állni és a sinekre meredni magadban.

shak shak 2022.02.20. 18:31:11

Nem a vonat Mellett megy, teee :))))

Golf2 2022.02.20. 19:08:26

@Shaktee: Magyar Ház nyílik a Trafalgár mellett...Tudod mikor fogják beengedni a főleg kormányellenes kintieket...Majd a haveroknak lesz ingyenszállás.Így van Párizsban,Rómában is a Magyar Ház.
,,

Golf2 2022.02.20. 19:13:10

@Shaktee: Angliában mindössze három külképviseleten lehet majd szavazni, és hiába indult petíció, hogy további 12 helyen voksolhassanak az angliai magyarok, a Nemzeti Választási Iroda nem tesz eleget ennek a kérésnek...Az se igaz amit kérdez ez a bűnszövetkezet.

shak shak 2022.02.20. 20:11:08

@Golf2: majd másként lesz, nem örök a NER, ha nem ennék a népek a a csúti gnóm propahantáját akkor annyi nekik.

P.Elliot 2022.02.20. 21:19:22

@SzZoole: Nem tudtam belepni a Hataratkelore, ki tudja miert, orakig probalgattuk, talan most atmegy.

Azert a toportyuert majd jol fejbe csaplak!
Mit izgatod itt az embert!

Jol belaktal otthon, mi?

Nem, nem tuntem el csak az elozo poszthoz nem tudtam hozzaszolni. Jovore, aprilis 4-en lesz 50 eve kereken hogy beleptem ide az orszagba, nem tudom mi folyik otthon, melyik elnok vagy jelolt milyen, abban is biztos vagyok hogy ha valaki fennt van az elnoki szekben azt igen nehez lesz onnan lerangatni mert megvan a hatalma hozza hogy maradjon, azonkivul mi a biztositek hogy az uj jobb lesz?

Semmi a vilagon, ezert nem is szolok a politikahoz mert innen, kinntrol honnan tudjam?

Az tudja igazan aki otthon lakik.

A politika egyebkent sem az en vilagom...
Na, vege az olimpianak, hozott igazi oromet az aranyerem, azt az orosz kislanyt meg ugy sajnaltam!

Igazi tehetseg, az edzojenek inkabb vigasztalni kellett volna es erot onteni bele nem lemarni.
En a helyeben vagy edzovaltast kernek vagy teljesen abbahagynam a versenyeket.
Az orosz edzok eddig mindegyik olyan kedves volt es biztato a versenyzohoz, akkor is ha vesztettek, szegeny gyereknek ki kellett fogni ezt a tobb mint furcsa noszemelyt.

Shaktee 2022.02.20. 23:51:58

@P.Elliot: Fel kell hogy vigyék a korhatárt 18 évre.

P.Elliot 2022.02.21. 02:08:20

@Shaktee: A korcsolyaban?

Szerintem nem mert semmi baj nincs azzal hogy valaki fiatalabb ha tud.

Persze abban igazad van hogy pimaszsag ennyire gyilkosan nyomni egy ilyen fiatal gyereket.

Shaktee 2022.02.21. 14:56:55

@P.Elliot: Ott is, s más sportágakban is.

Golf2 2022.02.21. 17:41:47

@SzZoole: Közös repülőutat hirdet a londoni Kossuth Kör az angliai magyaroknak. A Repülővel Jöttünk akció szervezői azt szeretnék, hogy március 31-én megtöltsék a 15 órakor Londonból induló 200 fős járatot.Telex

SzZoole 2022.02.21. 18:01:54

@Golf2: és mi közöm hozzá?

Shaktee 2022.02.21. 19:06:57

@Golf2:

Repülőgéppel utaztatná Magyarországra Márki-Zay szervezete azokat a Nagy-Britanniában élő magyarokat, akik úgy érzik, nem jutnának el a választások napján időben a nagykövetségre. Több szakértő is kritizálta már a magyar kormányt, amiért indokolatlanul megnehezíti a külföldön élő magyarok számára a választójoguk gyakorlását. Különösen a határon túli magyarok szavazási lehetőségeivel összehasonlítva éles a kontraszt, Erdélyből ugyanis lehet levélben is szavazni, míg Londonból nem.

www.facebook.com/183813614983493/posts/5099316760099796/

taga20 2022.02.21. 20:29:11

@SzZoole: @Shaktee:

ebbe nem futottatok bele?
én ma hallottam a klubrádión beszélni az egyik civilt, láng balázst.

örvendetes fejlemények.

alfahir.hu/2022/02/06/kulhoni_magyarok_anglia_2022es_orszaggyulesi_valasztasok_adomanygyujtes_lang_balazs_olah

SzZoole 2022.02.21. 20:46:47

@taga20: nem futottam bele sehol, csak ti mérgeztek ezzel az egésszel :-)))

Amúgy kb. 50 percre lakom a követségtől autóval , tömegközlekedéssel meg 1 óra 15 perc lenne.

kepkuldes.com/images/92ce106cf00b4485eb6923cce046faaa.png

puhacica 2022.02.21. 20:49:23

@FrankyLon: nagyon jo poszt, most ujra megneztem a videotokat is, annyira szepek vagytok! :)

blackhairlady 2022.02.21. 21:33:51

@puhacica: Micsoda eskuvoi videot tudtatok volna itt forgatni ti is Cinkapankaeknak :)

@FrankyLon: Csodas helyszint valasztottatok, nagyon szep par vagytok :)

London2009 2022.02.22. 13:00:31

@Shaktee: @Golf2: Magyar Haz nem nyilik, hanem az evtizedek ota mukodo elkoltozik. Szuper volt mindig is, csodas programokkal, koncertekkel, nagyon igenyes szervezokkel, rendezvenyekkel. Remelem valoban csak a helyszin valtozik de minden egyeb marad a regi.

London2009 2022.02.22. 13:04:04

Nagyon szep kepek! Sok boldogsagot kivanok!

London2009 2022.02.23. 11:46:08

@hickey: jobban. Ismerem az egesz vezetest tobb, mint egy evtizede.
culture.hu/uk/london/articles/new-venue

hickey 2022.02.23. 16:20:20

@London2009: Úgy tűnik hogy a Liszt Institute csak egy része az új Magyar Háznak a Trafalgaron.

London2009 2022.02.23. 16:25:35

@hickey: igen, a tobbi ingyenszallas a NER-es haveroknak meg konnyen ki lehet majd a fiktiv szamlakat allitani es elszamolni.
Az erdemi resze, ami nekunk angliai mosogatoknak fontos nem valtozik.

hickey 2022.02.23. 17:34:24

@London2009: Zene örök, politikamentes, még Wagner is.

Rite?

Shaktee 2022.02.23. 18:14:03

Óriási hír: repülőt indítanak Angliából a választás napjára, Orbán legnagyobb félelmével a fedélzeten!
Bárhogy is döntesz a szavazásod helyét illetően, a Repülővel Jöttünk kezdeményezéssel azt szeretnénk elérni, hogy teljen meg egy teljes repülőgép járat azokkal az angliai magyarokkal, akik egy hosszú hétvégével és családlátogatással kötnék össze a 2022-es választást Magyarországon” – áll a valasztas22.uk oldalon.

Azt írják, a 2018-as tapasztalatok szerint sok angliai magyar nem jutott el időben a londoni nagykövetségre, ahol leadhatta volna a szavazatát, sokan órákat álltak sorba, sokakat elküldtek a szavazóhelyiségektől. Ezért 2022-ben sokan inkább Magyarországon szavaznának.

Az oldal ebben szeretne segíteni azzal, hogy magyarokat szervez egy Ryanair-járatra London és Budapest között. Az oldalon telekocsi is szerveződik azoknak, akik külképviseleten szavaznának, de nehézkes odajutniuk.

Több szakértő is kritizálta már a magyar kormányt, amiért indokolatlanul megnehezíti a külföldön élő magyarok számára a választójoguk gyakorlását. Különösen a határon túli magyarok szavazási lehetőségeivel összehasonlítva éles a kontraszt, Erdélyből ugyanis lehet levélben is szavazni, míg Londonból nem.

Orbánék legnagyobb félelme az, hogy az általuk diszkriminált, Nyugatra vándorolt magyar közösségek tagjai eljutnak szavazni, ezáltal több körzetet is bukhatnak az áprilisi választáson.

Ezen az oldalon bárki segíthet az angliai magyaroknak, hogy eljussanak voksolni.

www.valasztas22.uk/repulout

Golf2 2022.02.23. 20:30:33

@Shaktee: Ryanair-járatra...Jó hogy nem fidesznyik Wizzair!

Shaktee 2022.02.23. 20:41:29

@Golf2: neked semmi sem jó :)

Csodabogár 2022.02.23. 22:34:20

@London2009: Stockholmban a Magyar Házat az ott élő, főleg 56-os és régebbi magyarok adták össze, illetve kaptak valamit az államtól is. Igaz nincs a város közepén és nem is 7 emeletes. Egy valamikori paplak, szép.

Golf2 2022.02.24. 08:20:54

HÁBORÚ a szomszédban!!!

Golf2 2022.02.24. 08:22:59

Még könnyebb lesz elcsalni a magyar választást,nem fognak rá figyelni.

Golf2 2022.02.24. 12:18:54

Úgy látszik mindenki csomagol.

P.Elliot 2022.02.24. 12:51:41

@Golf2: Nem hiszem csak nincs kedve senkinek hozzaszolni a politikai helyzethez.

Tudnanak csak nem akarnak, hiaba is varod.

Vannak politikai topikok ott olvasgathasz...

dikusz. 2022.02.24. 13:15:36

@P.Elliot: Hogy valami kellemesebbről írjak: ezen a héten van az Idegenvezetők Világnapja. Egy kedves ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, amiért nagyon hálás vagyok neki.

Holnap két sétára jelentkeztem, amelyik azon a környéken lesz, ahol életem első 20 évét töltöttem: Rottenbiller utca - Rózsák tere - Bethlen Gábor tér - Csikágó. Lehet többet tudok róla (nem valószínű), mint az idegenvetető.:)

Vasárnap pedig egy buszos túrán, belváros, és egy hajós túrán, a Dunán.

Bárcsak mindegyik programon részt tudnék venni!:)))

P.Elliot 2022.02.24. 14:12:40

@dikusz.: Teljesen biztos vagyok benne hogy tobbet tudsz az utcarol mint az idegenvezeto de mindig vannak erdekessegek egy ilyen turan amit meg az ott szuletett sem tud.
En imadom a vezetett turakat bar en is voltam olyanon hogy neztem hogy csak ennyi?
Ennel en is tobbet tudok de altalaban jo turavezetok vannak.

Kellemes napot kivanok hozza!

Zulu4321 2022.02.24. 18:44:12

OFF:
Bar legtobben Ukrajnara figyelnek, nem semmi, ami Kanadaban zajlik. Nem ertek annyira hozza, de ugy tunik, a diktatorikus es jogtalan bankszamla zarolasokkal sikerult egy lavinat elinditania a kormanynak, az emberek veszik ki a penzuket a bankbol...?
twitter.com/jamesmelville/status/1494092820260532227

Persze, hogy most mar probal visszakozni Trudeau&Co, Emergency Act visszavonasa, szamlak ujrainditasa, stb. Ki tudja, merre alakul, pillanatnyilag eleg 'regime uncertainty' hangulatu a dolog.

Csodabogár 2022.02.24. 19:18:02

@dikusz.: Amíg fizikailag bírod, tiszta haszon egy ilyen túra és, szerintem, felettébb élvezetes tud lenni. Régebben én is sokszor mentem, volt egy összeszokott társaságunk erre a célra. Sajnos közerővel megöregedtünk.:-(

Zulu4321 2022.02.24. 19:30:54

@Zsuzsi65: Hat valoban, de ennek sajna eleg messzemeno kovetkezmenyei is lehetnek/lesznek:(

Shacktee 2022.02.24. 19:31:11

@Zulu4321: ezt a marhaságot :))

Én + arra leszek kiváncsi a GOP végre leadja e a donaldot, amiért benyalt Putinnak, tegnap is, ma is.

Hazaárulás amit csinál, mimt január hatodikán is…fujj.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.24. 21:27:59

@Shacktee: marhasag? marmint mi? Az biztos marhasag, amit Trudeau csinalt...;) a legviccesebb, hogy Trudeau ugy allitja ezt is be, mint gyozelmet a truckers felett, mert most mar minden rendben, fel lehet oldalni a bankzarlatot a szamlak felett :))
Termeszetesen nem azt mondja, hogy a bankok valoszinuleg kicsit az orrara koppantottak, hogy alljon meg a menet, az emberek tomegesen vonjak ki a penzuket.

Zulu4321 2022.02.24. 22:56:30

@Shacktee: Melyik resze a marhasag?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.24. 23:50:20

@Shacktee: "Én + arra leszek kiváncsi a GOP végre leadja e a donaldot,"

Ebben egyetertek, nem kell egy kozel olyan oregember,es ugyanolyan megoszto, mint Biden. En DeSantisnek drukkolok :)

Shacktee 2022.02.25. 00:44:19

@Zulu4321:

Trump még mindig megy az Orbán találkozóra? Lehet hogy előtte meglátogatja Putint is?

Viszi magával azt a foxos majmot aki ezeket a baromságokat firkálja Kanadáról? :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.25. 01:44:52

@Shacktee: umm...nem Fox firkal :)))
"Canadians are protecting their financial sovereignty. In a move planned in advance, Canadians have begun pulling all of their money out of bank accounts. This seems to be a natural reaction to the situation; the government has threatened to freeze bank accounts without the need for a court order."

beincrypto.com/canadians-withdraw-money-from-banks-in-astonishing-numbers/

FutureFry 2022.02.25. 03:58:47

@Zsuzsi65: Hacsak valami eü. probléma nem akadályozza meg, szinte biztosra veszem, hogy Trump lesz a republikánus elnökjelölt 2024-ben. És az sem esélytelen, hogy nyer is.
Viszont ami az “öregemberséget” illeti Bernie Sanders pl. szellemileg, retorikailag (de talán még fizikailag is) még most is kenterbe veri a mostani és az előző elnököt is, pedig mindkettőjüknél idősebb. Szóval szerintem nem érdemes kizárólag az életkor alapján megítélni egy jelöltet (de persze ő azért már nem fog újra indulni).

FutureFry 2022.02.25. 04:16:50

@Zsuzsi65: Mondjuk ez a “hírforrás” (már ahogy a neve is mutatja: “beincrypto.com” azaz “Be In Crypto” (!)) nem tűnik teljesen függetlennek (érdektelennek) ebben az ügyben, pl. ahogy a cikkük írja: “Canadians: Bitcoin as an alternative? According to social networks, many Canadians are exchanging their money for Bitcoin.”. Tetszik az “according to social networks” mint hírforrás.

A pénzkivételről pedig a cikk szerint idézett grafikon (ami szerintük “a graph showing the massive flow of money that has been withdrawn from Canadian banks”) nem is azt mutatja (hanem “bank outage”-ot)

Szóval ez egy Bitcoin “shill” oldal.

Golf2 2022.02.25. 06:17:36

@P.Elliot: Ez már nemcsak poltikai helyzet.

Zulu4321 2022.02.25. 10:10:55

@Shacktee: Ezeket miert tolem kerdezed? Es milyen foxos majom?

Az egyebkent jo, ha szamotokra megnyugtato a helyzet.

Shacktee 2022.02.25. 14:33:21

@Zulu4321: Ez már nemigen foglalkoztatja a kanadaiakat, ne erőlködjetek.

Másfél millió ukrán él itt, főleg a nyugati tartományokban, az én itteni családomban is van ukrán, odafigyel az ország, erősen.

SzZoole 2022.02.25. 17:04:57

Fasza, Csernobilban emelkedett a sugárzási szint, valószínűleg találat érte az egyik tárolásra használt raktárát. Ha ez így van, akkor óriási probléma lehet egész Európára tekintve…….

www.independent.co.uk/news/world/europe/chernobyl-update-nuclear-radiation-ukraine-b2023062.html

Zulu4321 2022.02.25. 17:17:21

@Shacktee: Mar bocsi, ki erolkodik? Te nagyon probalsz terelni, kerdesekre csusztatassal valaszolni, ez teny.
Pont az ellenkezojet olvastam egyebkent kanadai kommenteloktol, marmint arra biztatjak egymast, hogy fontos, ne veszitsek szem elol, ami tortenik a sajat orszagukban akarmennyire is terel a MSM.

Ngelina 2022.02.25. 18:38:45

@FutureFry: Erősen esett tegnap a Bitcoin árfolyam, persze ismét érdeklődést akarnak kelteni, hiszen az viszi fel az árfolyamot. És hát igen, a közösségi média nem hírforrás, csak pletyka, dehát a shill nem válogat, "kell a pénz kalácsra"

Shacktee 2022.02.25. 22:12:39

A profile in leadership at a time that the world is seeing the bad guys win. No bone spurs with these guys.

www.kepfeltoltes.eu/images/2022/02/25/217F54CED59_DC0D_4C10_88E.jpeg

taga20 2022.02.25. 23:15:01

@SzZoole: szójá szijjasnak, ő majd elfujja!:)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása