oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. április 24. 06:30,  Párizs a Notre-Dame-tűz után 51 komment

2019. április 24. 06:30 Határátkelő

Párizs a Notre-Dame-tűz után

A francia főváros pár nappal a Notre-Dame-ban pusztító tűz után éli megszokott életét, az emberek ugyan szomorúak, ha a katedrálisra terelődik a szó, de mintha kezdenének túllépni a sokkon. Helyszíni beszámoló Mme Seldon tollából.

cim_221.jpgNotre-Dame, a déli partról szemből. A képen jól látszik, hogy az oldalhajóhoz kapcsolódó tetőszerkezet hiányzik, és a hídon rendőrautók sorakoznak.

"Tudom, hogy a Notre-Dame az új Brexit (hír), és lassan csak Quasimodo nem mondta el a saját hozzászólását a témában, de úgy alakult, hogy pont a tűzeset után két nappal voltam Párizsban, és miután ott jártam, megnéztem a környéket is, és hogy mit lehet látni belőle. 

Sokan leírták már a gondolataikat, érzéseiket a Notre-Dame tragédiájával kapcsolatban. 

Két nappal a tűzvész után megnéztem, mi a helyzet a Notre-Dame-mal, leírom az én szigorúan szubjektív véleményemet. 

A Cité metrómegálló le van zárva, és természetesen a Notre-Dame-ot se lehet megközelíteni, az arra vezető utcáknál korlátok és rendőrök voltak, akik néhány embert (gondolom az ott lakókat) beengedték. 

A folyópartról vagy a hídról lehet fotózni, voltak is turisták szép számmal. A fotókon, a huszártorony hiányát leszámítva, nem is látszik, milyen nagy a kár. 

cikk_9.jpgA Notre-Dame oldalról. Jól látható, hogy a rózsaablak sértetlen, de a huszártorony, és  a tetőszerkezet hiányzik.

Híradások francia és magyar módra 

Néztem francia és magyar híradásokat is, és a különbség szembetűnő. 

Hétfő este a francia tv bemutatta a sokkoló látványt, a lángoló katedrálist, a leomló huszártornyot, az összegyűlt, síró vagy keresztény dalokat éneklő párizsiakat és turistákat. 

- 18.50 körül kezdték a tűz oltását (az első füstdetektor 18.25-kor jelzett, de akkor nem találták meg a forrást), a huszártorony 20 h körül omlott le, és 22.50 körül mondták, hogy a főszerkezetet sikerül megóvni. 

Macron éjfél körül jelentette be, hogy "újraépítjük a Notre Dame-ot". Az elnök optimista elképzelése szerint 5 éven belül elkészül. Az 5 évet vélhetően azért tűzte ki célul, mert 2024-ben lesz Párizsban az olimpia. Lehet, hogy a renoválás nem fejeződik be teljesen, de legalább már látogatható lesz. 

- A tüzet reggelre sikerült eloltani, 600 tűzoltó munkája eredményeként.

Megakadályozták a tűz tovaterjedését a környező, XVI.-XVII. századi házakra és a szerkezet nagy része épen maradt. A tető 1000 m2 felszínen leégett, beszakadt.

A francia híradások egy szóval nem említették, hogy szándékos gyújtogatásról lenne szó (utólag kiderült, hogy elektromos rövidzárlat okozta a tüzet), szemben a magyar hírekkel, ahol mindenféle találgatások és összeesküvés-elméletek voltak olvashatók (az égő épületben tartózkodó turbános férfitól a tömegben nevető muszlim fiatalokig). 

A kár hatalmas, nehezen felbecsülhető. A Notre-Dame a kereszténység, az egyetemes történelem, Európa építészetének meghatározó darabja. A 800 éve épült katedrális művészeti értéke felbecsülhetetlen, mindenki ismeri még akkor is, ha sosem járt Párizsban.

Példátlan összefogás - ellenhangokkal 

Néhány nap alatt rengeteg adomány érkezett az újjáépítésre Franciaországból és a világ minden részéről. Több, mint egy milliárd euró gyűlt össze néhány nap alatt,  az adományok  összegének 75 százaléka levonható az adóból Franciaországban. 

Vannak ellenző hangok: miért nem adakoznak az éhező gyerekeknek, a kórházaknak, a kihaló állatfajok megmentésére (a jangcei teknősfaj utolsó nőstény egyede a héten pusztult el, a három megmaradt hím nyilván nem fog tudni szaporodni, miért nem ezzel törődtök?), és így tovább. 

Miért kell a példátlan mértékű összefogás miatt is utálkozni, fanyalogni? Nem vitatom, hogy máshol is szükség lenne pénzre, összefogásra, de ha ez létrejött, miért kell lekicsinyelni? 

Vannak persze ügyeskedők, hamis internetes oldalak, amelyek adakozásra szólítanak fel, de a pénz a csalókhoz kerül és nem a katedrális újjáépítésére fordítódik. 

Más riogatók az európai történelem végóráiról beszélnek, különös jelentőséget tulajdonítva annak, hogy a tűzeset a nagyhéten történt. 

Eközben Párizs éli a megszokott életét, az emberek szomorúak, ha a Notre Dame-ra terelődik a szó, de egyébként nem tapasztaltam változást, mintha kezdenének túllépni a sokkon."

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Franciaország Notre-Dame

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2114781694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2019.04.24. 07:35:09

Annyit tennék hozzá, hogy a 75% adójóváírás magánszemélyeknek szólt, a vállalatoknak 60%.
És példul az Arnault család nem kéri az adójóváírást, pedig adtak 200 milliót:
www.bfmtv.com/economie/notre-dame-les-dons-de-lvmh-et-de-la-famille-arnault-ne-seront-pas-defiscalises-1675810.html

Golf2 2019.04.24. 07:54:35

@Hari Seldon 2: Arnault család ...Úriemberek.

Dikusz 2019.04.24. 07:59:51

A "magyar módra"-hírekhez hozzátennék: hallottam és cifrábbakat is, de ezek a feltételezések gondolom nemcsak Magyarországon hangzottak el, és igencsak általánosítóak.

Hari Seldon 2 2019.04.24. 08:05:57

@Dikusz:
Igen, valószínű, hogy mindenhol felbukkantak ilyen hírek, a facebookon, és más semi-fakenews terjesztő felületeken.
- és nem a hivatalos állami médiában, ahol szinte szuggerálták, hogy valahol erre kell keresni "az igazi választ".

arncht 2019.04.24. 09:23:41

az utobbi evek esemenyeit latva, nem ertem, hogy miert csodalkoznak az osszeeskuveselmeleteken :) az ember mar fel sem kapja a fejet lassan, ha megolnek par tiz jarokelot.

Golf2 2019.04.24. 10:27:35

Off. "Átadják" a Corvinust az "alapítványnak"...Kuratóriumi elnök! Hernádi a körözött mol vezér... ebben az országban már bármi megtörténhet.

takarék-láng 2019.04.24. 10:29:14

@Dikusz: "de ezek a feltételezések gondolom nemcsak Magyarországon hangzottak el, és igencsak általánosítóak."

- ugye nem zorog a haraszt, ha a szel nem fujja.

Csak iden, csak Franciaorszagban tobb, mint 1000 rongalas tortent kereszteny templomok ellen. Csak azok kevesbe hiresek.

Sorceress777 2019.04.24. 10:54:07

Részemről csak a német hírekről tudok beszámolni. Eleinte persze nem mondtak semmi az okokról, később valószinűsítették, hogy a renoválási munkálatok következménye, rövidzárlat. Aztán ez a hír lett megerősitve. Terrort, összeesküvést stb. sehol nem olvastam.

A német fórumokon, blogokon is voltak olyan hangok, hogy bezzeg ennek meg annak nem adnak ennyi pénzt, de nem ez volt a fő téma. Jómagam nagyon örülök, hogy adnak, akiknek van. Ha én adok valamire én is magam szeretem elhatározni, hogy milyen célra adok, még ha tudom is, hogy más jobban rászorulna.

Határátkelő 2019.04.24. 11:28:35

@takarék-láng: "In March 2019, France’s central criminal intelligence service, SCRC, reported that there were approximately 875 acts of vandalism against Catholic churches in 2018. The Ministry of the Interior came to a similar conclusion.

The Ministry of the Interior released a report in February 2019 that tallied the number of acts of degradation (or vandalism) against various religious establishments. The Ministry found that there were 1,063 anti-Christian acts in 2018 (approximately 700 of which related to property crimes and 100 of which related to violent acts), 541 anti-semitic acts (81 of which were related to violence, 102 related to property crimes), and 100 anti-Muslim acts.

The Ministry stated that one reason churches were targeted more frequently than the places of worship of other religions was that France simply had more churches."

www.snopes.com/fact-check/churches-destroyed-in-france/

takarék-láng 2019.04.24. 12:18:56

@Határátkelő: A masik, a multikulturalizmusrol irott kommentemet miert nem jelenteted meg?
Semmi olyat nem tartalmazott, ami sertes lenne barki mas ellen.
Csupan egy tenymegallapitast.

Nalatok ennyit er a szolasszabadsag.

Határátkelő 2019.04.24. 12:20:08

@takarék-láng: Neked tény, szerintem meg nem. Tegyél bele linket.

röf 2019.04.24. 14:01:50

"A francia főváros mintha kezdene túllépni a tűz okozta sokkon."
Hja... ilyenkor azt szokták mondani, hogy nem hátrálunk, nem engedünk. Nem ijedünk meg sem villamos zárlattól, sem gázolajos kannától. Kemények vagyunk.

never again 2019.04.24. 14:55:36

Mi utàn kellene magukra talàlni? Volt egy épülettüz, majd renovàljàk, osz jolvan. Lehet tovàbbhaladni. Most àlljon le ott mindenki hamut szorni a fejére meg ruhàkat szaggatni? Nem értem.

Shaktee 2019.04.24. 15:38:30

@never again: nem értem hogy nem érted

gabors 2019.04.24. 20:18:43

@takarék-láng: "Nalatok ennyit er a szolasszabadsag."

szolasszabadsagod csak a hatalommal szemben (kellene) hogy garantalt legyen a regi es a mostani alkotmany alapjan is

angolszasz jogban is ... amugy

kar ezzel jonni ez egy magan blog ahol NINCS es nem is kell hogy legyen szolasszabadsag ...

de gondolom Te ezt amugy sem erted :-)

gabors 2019.04.24. 20:21:54

amugy nem ertem mekkora "ugy" lett ebbol, a romaiak/katolikusuk/protestansok/mohamedanok/hinduk stb (meg mindenki mas is) sok ezer templomot egettek fel azt semmi gond az elet azota sem allt meg ...

kék madár 2019.04.24. 20:35:11

@takarék-láng: "A masik, a multikulturalizmusrol irott kommentemet miert nem jelenteted meg"
ugye az erzeseidrol irtal?

Shaktee 2019.04.24. 21:38:28

@gabors: ezt nem égették fel, barhogy szeretnel arra vizionalni...

Hari Seldon 2 2019.04.24. 21:43:47

@kék madár:
Csak szereti előadni a szokásos konteo-ját.
"jönnek a muzulmányok, mind férfi, és megerőszakolnak, és mindenki átalakul, és azonnal. Vége a világnak, és jön a szaharai viharos eső, az is a végitéletet jelzi, ami lecsapni készül a nyugatra. Most már aztán azonnal. - Ahogy az elmúlt 50-60 éveben is, és mostmár aztán azonnal vége lesz a nyugatnak. Szerencsére itt van nekünk Kádá... akarom mondani Orbán aki megvédi a népét."

- Na összefogaltam a kimaradt hozzászólását takaréknak.

gabors 2019.04.24. 21:49:51

@Shaktee: a lenyeg hogy leegett en csak erre "vizionaltam" mar a bibliai idokben egtek le templomok vagy ezert vagy azert es a vilag nem allt ... sot ! egyre tobb templomot emeltek mindenfele (mondhatnam sajnos)

annak kulonben nagyon orulok hogy valami hulye nyugati hibaljabol egett le es nem volt valami szandekos allah ihlette bekes celja ...

takarék-láng 2019.04.24. 21:58:57

@kék madár: Akik az oroszokat az amerikai elnokvalasztasba valo beavatkozassal vadoltak EVEKIG hamisan, azok is az erzeseikbol irtak. A teljes fosodratu media, beleertve ennek a blognak a gazdajat/tarhelyet ado media is tenykent irt le nyilvanvalo hazugsagokat. EVEKIG ismetlem.

Nem vedni akarom Trumpot, nem haverom, sot keresztbe tett nekem is a hulyesegeivel, de ne hazudozzunk mar nyilvanvalo dolgokat!!!

takarék-láng 2019.04.24. 21:59:23

@Határátkelő: jo regen volt, de egyszer leirtam az amerikai fegyverviseles engedelyezesenek alkotmanyos okat, nem ment at a szuron.
Ha most beszurok linket a new-yorki rendorseg honlapjarol, akkor az megjelenhet??

Mert azt garantalom, hogy az eloredefinialt vilagkepedet szetfesziti, sot darabokra reccsenti.

gabors 2019.04.24. 22:16:50

@Shaktee: miert te jobban erezned magad ha nem allah hanem Luther neveben egetnenek le robbantananak fel katolikus templomokat volt ilyen idoszak is .... most eppen allah/mohamed a divatosabb de mar eledeznek a feher keresztenyseg orzoi pl New Zealand vagy eppen nalatok nem is olyan regen ...

amugy nem is ertem ezt a nagy adakozast a vilag leggazdagbb cege mar tobb evezrede pont maga a katholikus egyhaz nincs eleg penzuk templomot epiteni... a nagy francia adakozok meg inkabb raszorulo oregeket vagy betegeket tamogassanak vagy csak fele ennyit adjanak a malaria elleni kutatasra peldaul 1000% tobb haszna lenne mint barmelyik templomnak (ja hogy az a szegeny fekete afrikaiak problemaja nem pedig francia katolikus buszkeseg .... tudom)

Shaktee 2019.04.24. 22:19:17

@gabors: baleset, nem tudom mit ragozol ezen, mint a kretén origósok.

gabors 2019.04.24. 22:22:53

@takarék-láng: "@kék madár: Akik az oroszokat az amerikai elnokvalasztasba valo beavatkozassal vadoltak EVEKIG hamisan, azok is az erzeseikbol irtak."

Ez mar bizonyitott teny tobb mint ket eve csak mindig van masok oldal is...(vannak akik a lapos foldben hisznek meg mindig azokat sem lehet semmivel meggyozni. Facebook/Twitter nyiltan bevalotta mi is tortent ... az oroszok allami apparatusi szinten mindent megtettek hogy Clinton ne legyen elnok ennyi,

Ezt meg maga a mindenhato Putyin is elismerte Helisinkiben milyen hamis vadakrol beszelsz ???????

es ezt csinaltak tobb mas allamban (valasztasokba avatkoztak be) ahol ez nem ment oda meg megszallo csapatokat kuldtek mint a regi szep idokben ..

De konteokban mindig jobb hinni :-)

gabors 2019.04.24. 22:24:13

@Shaktee: "@gabors: baleset, nem tudom mit ragozol ezen, mint a kretén origósok."

ezt mar leirtam .... itt :"annak kulonben nagyon orulok hogy valami hulye nyugati hibaljabol egett le es nem volt valami szandekos...."

kék madár 2019.04.24. 22:34:47

@takarék-láng: a kovetkezo modszert javaslom:
keress egy zseblampat, uv a legjobb
oltsd le a villanyt
terdelj le es minnel vizszintesebb iranyban vilagitsd meg a szonyeget, kis korokben haladj
az a feher kerek aminek olyan hosszu arnyeka van, az a gyogyszered
maskor egybol tedd a szadba, ne maszkalj vele, mert ujra elgurul

Hari Seldon 2 2019.04.24. 22:43:58

@gabors:
A Notre-Dame àllami tulajdon 1905 óta lényegében minden ilyet az àllam birtokol. Az egyhàz csak "hasznàlja".
Màsrészt, miutàn az ÀLLAM szàmàra jeletõs turisztikai bevetelt hoz, nyilvàn érdeke a felùjítàs.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.04.24. 22:47:38

@gabors: haha, nekem errol ez jutott eszembe:))

"Én eztet a Notredámot nem siratom, most mit sirassak rajta?
Hát az is valami paróka volt vagy ilyen szent tehén, pedofil papok sétáltak benne.
És mondták a vénasszonyoknak, hogy kókuszmókusz meg paprikász szalámisz meg ilyeneket.
De érted, öcsém, a huszonegyedik században!
A Sznikersz meg a Béel meg az Ikszfaktor évszázadában.
Hogy még van ilyen!
Meg levágták a sok turistát egy talicska lóvéra.
A Zegyetemes Kultúra, az másik lecsó, na aztat siratom.
Mer nem akart igaziból senki Notredámot, vágod?
Csak a papok megtiltották a Zegyetemes Kultúrának, hogy gördeszkázó rózsaszín dinót fessen meg bögyös csajokat faragjon bikiniben.
Ezér csinált Szüzmárját meg lepedőbe tekert szakállas favágókat mindenhová.
Azt most sirassam.
Ezeknek?
Leshetik, amíg én kiteszem, hogy Zsöszvi Notredám."
(Lackfi Janos)
Csak a gyengebbek kedveert: ez egy IRONIA kategoriaju vers, Lackfi stilusahoz illoen :)

kék madár 2019.04.24. 22:51:18

ehhez az egesz Notre-Dame temahoz, mert kicsit lemaradtam: a pupost idoben kihoztak vagy o is megegett?

gabors 2019.04.24. 22:58:23

@gabors: OK ezt nem tudtam ... ott is kommunista hatalom van akkor kisajatitottak az egyhazakat ?

"Az egyhàz csak "hasznàlja"." nem is fenntarto ? berleti dijat sem fizet ?

ez itt az usa-ba pl elkepzelhetetlen igaz adot nem fizetnek de ado penzt sem kaphatnak

gabors 2019.04.24. 23:06:58

@kék madár: "ehhez az egesz Notre-Dame temahoz, mert kicsit lemaradtam: a pupost idoben kihoztak vagy o is megegett?"

Mivel ha jol tudom aldozat nem votl (persze fel-takarek biztos ezt is jobban tudja) igy pupos is tulelok kozott van (mint en is) ha volt esze akkor az orgonaba bujt mert olyan "csodalatos" volt a tuz hogy az orgona nem melegedett 17C fok fole .... vagyis annak sem lett semmi baja

most hogy Hari Seldon felvilagositott (pun intended) marmint hogy allami tulajdon a templom (amugy mindegyik vagy csak ez az egy) kezd a gyanum lenni hogy ezzel a kis balesettel akart az allam lovet osszeszedni hogy nehogy mar megint adofizetok penzebol kelljen kistafirungozni ezt az osdi Nostredamot :-) es meg tobbet beszelhetett mindenfele hazafials balfaszsagokat Macron

gabors 2019.04.24. 23:12:17

off

Megfogadva es kovetve Orban elvatrs utmutatasat atjelenkeztem az itteni kulkepviseletre hogy mint EU-n kivul ello honfitars szavazzak az EU parlamenti valasztasokon...

egeszen siman ment igaz Chrome nem birkozott meg az oldallal igycsak Firefox-al ment keresztul (persze a Chrome-omon van egy csomo kiegeszito blokkolo dev tool stb lehet az kavart be)

on

kék madár 2019.04.24. 23:19:12

@gabors: mennyi bort le lehetne huzni szegeny orgonaban bujkalo puposrol

gabors 2019.04.24. 23:28:39

@kék madár: "@gabors: mennyi bort le lehetne huzni szegeny orgonaban bujkalo puposrol"

az attol fugg mekkora a pupja ...

nem mostanaba volt valami uj disney hunchback movie Brittney Spears-sel ???

ugyhogy van meg bort huzogatni

Hari Seldon 2 2019.04.24. 23:41:34

@gabors:
Itt valóban szét van valasztva az àllam és az egyhàz. Ez màr 1789 óta fontos szempont volt. Aztàn a 19-ik szàzadban egy két kitérõ utàn visszakanyarodtak a forradalom körüli elgondolàsok egyikéhez. Màra gyakorlatilag a francia identitàs része, hogy a vallàsok erõsen le vannak àllitva "tartaléklàng-ra"...

takarék-láng 2019.04.24. 23:47:41

@gabors: "Facebook/Twitter nyiltan bevalotta mi is tortent ... az oroszok allami apparatusi szinten mindent megtettek hogy Clinton ne legyen elnok ennyi,

Ezt meg maga a mindenhato Putyin is elismerte Helisinkiben milyen hamis vadakrol beszelsz ???????"

- te konteohivo, alhifogyaszto, a Muller jelentes az ellenkezojet ismerte el, mint amit allitasz. De nyugodtan linkeld be a facebook, twitter nyilatkozatokat is.

gabors 2019.04.25. 03:37:59

@takarék-láng: "- te konteohivo, alhifogyaszto, a Muller jelentes az ellenkezojet ismerte el, mint amit allitasz. De nyugodtan linkeld be a facebook, twitter nyilatkozatokat is." ez ugy ahogy baromsag !! Mit linkeljek Cambridge Analytica ennyi eleg is

a Muller jelentes pontosan azt mondta amit en mondtam tobb helyen bemutatja hogyan probalkoztak a kampanyba beepulni e az oroszok csak mivel amator idiotakkal voltak szembe lasd Trump Jr kozvetlenul a kampannyal nem tudtak mit kezdeni de magat az informacio haborut ezerrel nyomtak ez sem ketseges.

amit Muller valoban nem tudott bizonyitan az az igazsagszolgaltatasba valo beleturkalas volt de erre is tobb esetet hoz fel Muller de reszletekkel nem zavarlak ... amugy Trump a neki feladott kerdesek 32 szer azt valaszolta irasban hogy "nem emlekszem" ....

Te melyik Muller jelentest olvastad .... amit fox adott ki ? Tobb oldalon irjak le nevekkel hogy kik milyen modon manipulaltak a kampanyt NEM a valasztast magat ...

Ugy tunik fogalmad sincs hogy megy egy amerikai elnokvalasztas es

de ott van a wikileaks dolog, oroszok feltortek a DNC servereit es eleg strtategia pillanatban szepen nyilvanossagra hoztak hogy kicsit enyhitsenek a pina fogo ugyon (pont ugyanazon a napon) ... az Elnok tobbszor kerte az oroszokat hogy keressek meg a Clinton emaileket ...

Nalad ugy tunik az alternativ valosag jon be mindig rajovok hogy nem lehet hivoket meggyozni semmirol.

Maga Putyin mondta hogy "DA" marming hogy igenis mindent megtettek a kampanyban Trumpot segitsek de gondolom elo televizoban elhangzo dolog az nem lehet valosag....

Amugy nincs vege meg Trump ebbol

azert az valami hogy a szolasszabadsag mellett elsklottal vagy takarekra vetted mert az megzavarta a egy kicsit a kretakoroket.

takarék-láng 2019.04.25. 05:34:03

@gabors: "ez itt az usa-ba pl elkepzelhetetlen igaz adot nem fizetnek de ado penzt sem kaphatnak"

- valoszinuleg ott az usaba nem tartanak fent egyetemeket, elit iskolakat, idosek otthonait, hanem piaci alapon fizetsz mint a katonatiszt, ha van mibol.

takarék-láng 2019.04.25. 05:34:19

@Hari Seldon 2: "Ez màr 1789 óta fontos szempont volt. Aztàn a 19-ik szàzadban egy két kitérõ utàn visszakanyarodtak a forradalom körüli elgondolàsok egyikéhez. Màra gyakorlatilag a francia identitàs része, hogy a vallàsok erõsen le vannak àllitva "tartaléklàng-ra"...

- 1789ben kezdodott a totalis elhulyules, a "nagy" francia forradalom rovid ideje alatt tobbszor annyi embert vegeztek ki politikai okokbol, mint az inkvizicio tobbszaz eve alatt osszesen.

takarék-láng 2019.04.25. 13:57:33

@gabors: index.hu/kulfold/2019/03/24/nincs_ra_bizonyitek_hogy_trump_osszejatszott_volna_az_oroszokkal/

En csak ezt olvastam.
Arrol bezzeg nem indul vizsgalat, hogyan avatkoztak a kampanyba a wall-streeti bankarok, obama, vagy mrs clinton oldalan. Pedig ahonnan egy part kap finanszirozast az mar beleavatkozast jelent. A kampanyhoz pedig minden part felvesz bankhiteleket. Az Usaban horribilis penzek mennek el kampanyra (ezert nem sirsz csak a notre-dame- tol sajnalnad a penzt), tobb, mint a kozep-europai gdp.
Szoval a bankhitelek is beleavatkozast jelentenek, azt miert nem vizsgalja senki?

Tovabba, ez a "harc" trump ellen, oroszok ellen csak az orraig lato nagykozonseg hulyitesere valo. A hadiipari es urtechnologiai fejlesztesekben nagyon is egyuttmukodik usa es oroszorszag.

kék madár 2019.04.25. 18:48:46

@takarék-láng: akkor olvass el rola barmit pl. a Slate.com-on es rajossz, hogy Nixon Trumphoz kepest egy artatlan baranyka. Trump miota uzletel: csal es bunoz, es kijatsza a torvenyeket, egy atlagpolgar Trump barmelyik egyheti tevekenysegeert 10 evet ulne.

Illetve TE nem jossz ra, szovegertelmezesi problemak miatt

kék madár 2019.04.25. 22:25:03

@feketeeper: dehat ez a cikk egy baromsag, ez a mondat pl. egy ordas nagy hazugsag: " A demokrácia intézményei és a demokraták által uralt törvényhozás ugyanis sikerrel fogták vissza Trump elnököt"

Nzoltan 2019.05.02. 06:56:02

@gabors: Azoknak annak tűnik, akik nem ismerik a választási törvényt.

Nzoltan 2019.05.02. 06:56:06

@Hari Seldon 2: Más ideológiák mentén gyilkolják egymást.

Nzoltan 2019.05.02. 06:56:11

Valszeg Macron be volt szarva a tűz napján. Érdemes odafigyelni mit nyilatkozott az eső nap, aztán a másodikon....

Nzoltan 2019.05.02. 06:56:18

@takarék-láng: Kicsit olyan volt mint a kommunizmus, meg mint a nácizmus. A szomszéd küldte a nyaktilóra a polgártátsat, mert szemet vetett annak vagyonára, nőjére, stb....

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása