oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. november 12. 06:30,  Soha nem leszel egyenrangú 167 komment

2018. november 12. 06:30 Határátkelő

Soha nem leszel egyenrangú

Nem nagyon tudok mit írni Edith levele elé. Saját bevallása szerint Kanadában él több mint négy évtizede, én rengeteg keserűséget érzek ki a szavaiból, aminek persze nem tudom az okát – de talán ez az a helyzet, amikor jobb lenne máshol… Írását azért is adom közre, mert úgy gondolom, sokan élnek úgy (ilyen szempontból mindegy, hogy külföldön vagy Magyarországon), hogy nem boldogok ott, ahol éppen vannak. Szerintem amikor az ember már csak a rosszat látja meg egy országban vagy városban, akkor érdemes elgondolkodni a váltáson.

no_padon_foto_pixabay_com_publicdomainpictures.jpg

„Én már 43 éve Kanadában élek, nagyon jól megtanultam angolul, elsajátítottam a szokásaikat, de megmaradtam magyarnak. A saját házamban magyarosan főzök, magyar tésztából, paprikával, magyar bort veszek 43 éve. 

Persze ezeket itt nem könnyű beszerezni, mert a legtöbb üzlet nem árulja, csak kis kereskedők. 

Gyakran követem a magyarországi híreket, hozzászólásokat. Sajnos azt vettem észre, hogy vagy csak azt hozzák nyilvánosságra, amit a külföldiek NEM szeretnek Magyarországon, vagy csak a rossz van? Én ezt nem hiszem! 

Már többször hazalátogattam, nekem az igazi haza Magyarország! Igaz, szüleim már meghaltak, testvéreim nincsenek. 

De valójában Kanadáról szeretnék írni maguknak. Itt nagyon önteltek az emberek, még akkor is, ha nincs semmijük. Elég trehánynak, rendetlennek tartom őket. Ők kedvesnek gondolják magukat, de csak akkor, ha mindig dicséred őket és Kanadát. 

Nagyon jól sütök-főzök, mindig vittem is a munkahelyemre süteményeket és szétosztottam. Nagyon dicsérték, ettek, de soha nem viszonozták semmivel. Mindegy, milyen jól beszéled a nyelvet, ők a hátad mögött mindig kritizálnak. 

Soha nem leszel velük egyenrangú, mindig egy fokkal lejjebb állsz majd, különösen, ha kelet-európai országból jöttél. 

Én mindig ápolt vagyok és csinosan öltözködöm (67 éves vagyok), igaz, megvan a saját stílusom. Itt a nőktől még soha nem kaptam komplimentet, csak ronda tekintetet, mintha megpróbáltak volna megölni a szemükkel. 

Rengeteg kövér, rosszul öltözött, láthatóan beteg, zavarodott ember van. A gazdag elit (angol-francia származású) privát klubokba jár szórakozni, ahova a magamfajta bevándorló nem tud bejutni. Az alsó osztálynak nincs klubja. 

Minden nemzet (a világ minden tájáról) csak a saját nemzetével jár össze szórakozni. A magyar klub már sok helyen rég bezárt, vagy sosem volt. 

Az itteni nagy élelmiszer-üzletekben mindent árulnak, de szinte semmi sem „friss”. Állott, áporodott gyümölcsök, zöldségek, ízetlen almák, kenyér (két nap alatt megpenészedik), csak fel van fújva élesztővel és nincs idő, hogy megkeljen. 

Akkor eszek jó süteményt, kenyeret, ha magam sütök. A vaj, amit veszek, már nem is vaj, a tejfel olyan híg, mintha tej lenne, a 2%-os tej olyan, mint a fehér víz és még sorolhatnám. 

Mindezzel azt akartam mondani, hogy a külföldi állandóan ócsárolja a magyart, de ők se különbek, csak jobban csomagolnak, reklámoznak. Itt meg mindent el lehet adni, ha jól reklámozod és szépen becsomagolod.” 

(Fotó: pixabay.com/PublicDomainPictures)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr514364633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardio1 2018.11.12. 18:02:03

@Golf2: a kommunizmus gyerekszemmel se volt jó. Kinek jó a kettős beszéd ?
Vagy nálatok otthon is a kommunizmus meg az elvtársak dicsérete ment ?

Arthamyr 2018.11.12. 18:19:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ha szereted az édeset, a portokat mindenképp próbáld ki.

Arthamyr 2018.11.12. 18:22:58

@Hari Seldon 2: Lehet, hogy van az UK-ban, de onnan nem jut ki, azt megisszák. Én még nem láttam ilyet. :D

shakti rom 2018.11.12. 18:32:40

@Csodabogár: számít az is, igen.

Ismerek hasonlóan keserű, sikertelen embereket itt, nagy családdal, illetve egy ilyet tudok..

shakti rom 2018.11.12. 18:32:48

@tanato: a családom fele benszülött kanadai, arra célzott a bogi.

Ahogy másutt is, a szoros barátságok az iskolában kezdődnek..

De akkor se úgy működnek hogy előzetes megbeszelés nélkül beállítasz valahova, vagy szomszédolsz lazán.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.11.12. 18:45:20

@Dikusz: Jaja, a Homár az rulez volt, még a nagyon régi Edézős, baccpapucsos korszakban, végtelen vidámságot okozott nekem is az a sok f@sság, amiket összehordtak.

littke 2018.11.12. 18:59:34

49 éve élek Kanadában, (Toronto, majd Ottawa) nekem teljesen másak a tapasztalataim. persze én felkaroltam azokat a lehetőségeket amit a külföldön élés felkínál, más ételeket is szeretek és főzök mint magyart. Ha valaki magyar akar maradni, csak magyar kosztot enni, stb. jobb ha nem megy külföldre.

Egy csomó dolog amit a szerző írt meg nem ihagaz. kapsz friss zöldséget és gyümölcsöt bőven. A kanadai rendkívül befogadó, és nem különböztet meg.

Dikusz 2018.11.12. 18:59:54

@geegee: Most olvasom vissza azokat a kommenteket balkézről, amiket az edézős poszt alatt írtak.
Véletlen találtam meg, már az az oldal sem létezik, amire valami jótét lélek lementette. Kár azért a blogért..

Dikusz 2018.11.12. 19:03:34

@littke: Ami azt illeti, az itthoni hipermarketekben nemigen lehet kapni friss zöldséget-gyümölcsöt. A piacokon annál inkább.
Nem lehet, hogy a posztoló csak az élelmiszer-áruházakra gondolt?

gabors 2018.11.12. 19:10:13

@Golf2: "Bezzeg de jo volt az ...Jó volt....."

nem tudom ez mondjuk izles kerdese .. es tobb dologgal lehet vitatkozni is (pl kozveszelyes munkakerulo .... )

gabors 2018.11.12. 19:15:07

@geegee: "Edézős, baccpapucsos korszakban," az aldiban, meg ravatalon-t ne hagyd ki ...

meg a "fejlettebb orszagokban "....

Golf2 2018.11.12. 19:35:05

@kardio1: Gratulálok a kérdéshez! Marhára érdekel 1 gyereket a politika.Azt se tudtam hála Istennek mi a kommunizmus,meg a többi szemétség.Érdekes módon 2010 óta hallom a politikát addig egyáltalán nem tudtam róla semmit hála Istennek.Nem mérgezte az életemet.A kekeckedős övön aluli kérdéseket meg másnak címezd.

Csodabogár 2018.11.12. 19:43:16

@Szabinho: A posztban egy 67 éves hölgyről volt szó! Meg kellene tanulni a helyes magyar kifejezéseket. A méni az csak a néniikéd lehet, a többi nőnemű lény az vagy nő, vagy hölgy, vagy asszony és lehet ,még folytatni. Gazdag a magyar nyelv.

Csodabogár 2018.11.12. 19:51:29

@tanato: Ez igaz, bár mindenki dolgozik és ott rákényszerül. 56-os barátnőm, aki terhesen ment ki a férjével és rögtön szült, piszok rosszul tudott svédül. Az összes többi ismerős rögtön dolgozott és szépen megtanultak, mint ahogy később én is.
Most jut eszembe Kanadáról. Emberem ott élt 56-tól. Nemigen járt magyar társaságba, voltak jó ismerősei, akikkel teniszezett, kávézni jártak meg ilyesmi. Mikor én képbe kerültem mindenhova elvitt és az összes barátnak ismerősnek bemutatott. Persze különböző kávézókban, vagy ebédnél stb. Második kintlétemkor, mikor a haza költözésben segitettem, az utolsó héten szólt a telefon. Az egyik kanadai "barátja" hívta, akivel évtizedek óta együtt kávézgatott valahol minden héten. Legnagyobb meglepetésünkre meghívott minket vacsorázni. Nem mentünk nem volt időnk, de azért furcsa, hogy 40 évig nem hívták őt soha meg és akkor hirtelen mégis. Nem tudom persze, ez mennyire jellemző a kanadaiakra, régen volt és most hirtelen eszembe jutott.

littke 2018.11.12. 20:21:55

@littke: Vehetsz friss zöldséget nagy boltban, kis boltban, a piacon...mi itt a probléma. hacsak nem nagyon Északon laksz a sarkkörön túl kapsz itt mindent.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.11.12. 20:39:41

@Dikusz: Én is emlegettem, mikor a nejem vett magának Baccpapucsot (amúgy egy jó kis termék az), ő meg látványosan nem értette, hogy miről beszélek.
:D

szÖveges professzor 2018.11.12. 20:56:01

@Olliék:

"A franc se akar olyanokkal együtt lenni, akik többre tartják magukat másoknál."

Így van! Pont emiatt ugratom néhány arrogáns svéd szomszédunkat! :D

Taxomükke (UK) 2018.11.12. 21:04:28

Haza kell költözni, hölgyem.

kardio1 2018.11.12. 21:07:34

@Golf2: nem volt semmilyen kekeckedős, övön aluli kérdés. Ebből a kommentedből következtettem arra, milyen felfogású családban nőhettél fel :
"Jó volt.Nem voltak tele az utcák hajléktalanokkal,nem voltak drogos ámokfutók,meg lehetett élni 1 fizetésből,nem volt ennyi élősködő,rend volt, kussolt a törvényre szarók nagyrésze,még fostak a rendőrtől..."
Ebből nem az tűnik nekem ki, hogy a politikával 2010-ben találkoztál először.
A mi családunkban alap volt, hogy nem rokonszenvezünk a vérben fogant diktatúrával, függetlenül attól, hogy felpuhult a végére.

blackhairlady 2018.11.12. 21:19:18

@Zsuzsi65
Mi a helyzet feletek Zsuzsi? Nem tudom milyen kozel laktok az erdotuzhoz, remelem minden rendben veletek.

Dikusz 2018.11.12. 22:07:06

@gabors: Jól emlékszem, hogy te törzskommentelő voltál a Homár fénykorában?

Dikusz 2018.11.12. 22:21:16

@geegee: Azt tudtad, hogy magyar termék?
mondjuk a f@spunepás posztot sehol nem találtam, így nem tudom, miből maradtam ki.:)
Amikor már rendszeres olvasója voltam a blognak, különösen szétröhögtem magam két panziós poszton. Az egyikben tálcával csapkodták a vendég fejét, a másikban meg széttrollkodták a kommentelők a panzió vendégkönyvét. :)))
Mindkettőben voltam a
Kék-túrák során, és igaz volt a posztban megírt panasz. Ezért volt jó blog, mert voltak benne hasznos infók. Kár, hogy közös munkával taccsra tették. Azt hiszem @gabors: akkor törzstag volt ott.

kardio1 2018.11.12. 23:13:17

@blackhairlady: nem mindig jó közel lenni a tűzhöz...

blackhairlady 2018.11.12. 23:30:23

@kardio1: neha akaratunkon kivul kerulunk kozel :)

gabors 2018.11.12. 23:35:56

@Dikusz: igen de egy vita utan kitiltottak ... :-(( es/de nem akartam uj nickkel irni mint szinte mindenki ott (ja meg amiert kitiltottak szerintem semmi nem volt foleg masokhoz kepest ...

azota meg csak nem is olvasom a cikkeket sem (no click from me )

most akkor vege ???

Dikusz 2018.11.12. 23:44:13

@gabors: "most akkor vege ???"
Vége nincs, csak a népszerűségét, jelentőségét végérvényesen elvesztette.

Több, mint egy hónapig nem volt új poszt. Ma kitettek egyet, nem tudni, mikor lesz új. Eddig a kommentelők azt reklamálták, hogy nincs poszt. Ma már az a baj, hogy de sz*r. Nem csoda, hogy ide jutott az egész.

gabors 2018.11.13. 01:04:39

@Dikusz: "öbb, mint egy hónapig nem volt új poszt. Ma kitettek egyet, nem tudni, mikor lesz új. Eddig a kommentelők azt reklamálták,"

Koszi az infot megnezni nem fogom...

De ott az volt a gond hogy tenyleg volt cenzura (utolag) es nagyon kovetkezetlen volt... egyszerre eltuntek a posztok de a valaszok ara viszont nem .. akkoriban kezdtem el hogy amire en valaszolok reflektalok ... azt mindig ideztem a valaszomban mint most is

tenyleg kar erte mert nagyon szorakoztato volt (bar nekem nem sok gyakorlati tanaccsal szolgalt)

NemNick 2018.11.13. 02:59:09

Csak egy kérdés: miért nem jön haza? Élvezkedhetne a magyar rögvalóságban.

Egy megkeseredett ember elég lenéző posztját olvashattuk arról az országról, ami befogadta.
Hát igen.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.11.13. 05:40:26

@blackhairlady: koszu, mi rendben vagyunk szerencsere, de tegnap azert lehetett erezni a fustot.
Nagyon szomoru atni egy csomo kedvenc kirandulo helyunket Malibuban leegni (Malibu Creek State Park. Paramount Ranch, Reagen Ranch is odavan...jo par ev lesz, mire megint kino ott a novenyzet, legalabbis a faknak tobb ido kell.
RTL-tol felhivott egy no engem is, a Fokusznak csinal a tuzekrol anyagot, kivancsi leszek, mit sikerul osszehozna ;)

Olliék 2018.11.13. 06:09:47

@szÖveges professzor: :D mesélj.
Nekem is volt szerencsém "echte" némethez, Aki bár azt mondta nem szimpatizál a náci Németországgal, de mégis hazamehetnék én is a többi vendégmunkással együtt. És mindezt olyan kultúrált formában, hogy még rosszul se esett.
Azóta változott a helyzet, már várja a keddi kártyapartikainkat. :D

Olliék 2018.11.13. 06:11:14

@Zsuzsi65: olyan szörnyű ezeket a híreket minden évben olvasni. :(

TBlocker 2018.11.13. 06:57:24

A poszt írónak: Sajnálom, hogy ennyire savanyú a szőlő, bár 43 év még is csak hosszú idő, hogy ráébredjen Kanada nem önnek való hely. A “kanadai” egy gyüjtő fogalom mint ön is érzêkelte, ennek a szónak a hátterében, angol, francia, német, holland és az összes ázsiai, délkelet-ázsiai nemzetek lapulnak. Ha ezt a nagy katyvaszt összegyúrjuk akkor beszélhetünk kanadai kulturáról ami öszintên szólva elég semleges, így aztán az sem meglepő, hogy mindenki mindenki hátamögött összesug. Volt egy kultura azon a vidéken az már csak mutatóban létezik vagy csak azoknak akik egyáltalán kiváncsiak rá.
Így aztán szerintem a kanadai felsöbbrendüséget kár eröltetni ahhoz csak az őslakoknak lenne joguk, de kissebségben nem tudják érvényesíteni.
Élelmiszerek, friss zöldségek stb ? Nézzen szét, mit tudnak termelni Alberta, Saskatchewan prérijén, vagy Ontario lápos mocsaras vidékein, többnyire takarmány növényeket (a steak-re nem panaszkodhat) vagyis mindent importálnak és van is mivel megfizessék.
Nem ismerem önt de a kanadai “csinos” nökkel szerintem nem kellene, de ha kell is nem nehéz versenyezni, azt, hogy nem dicséri meg senki ott a világ legtermészetesebb dolga.
A közös süteményezést nem várja el senki így aztán kár csodálkozni ha nem viszonozzák.
Jó pár éve kijárok Kanadába dolgozni, hosszabb rövidebb időszakokra amiket ön leír minddel találkoztam de csak mindig az első alkalommal vágott mellbe aztán simán lepergett rolam vagy már észre sem veszem mert tudom, hogy leketyeg a kint töltött időm és már megint otthon lehetek olyan emberek között akikkel közös múltam van ês ha kell dicsérnek, vagy finomat főznek, ki csinosítják magukat, szeretnek, megölelnek ez az én otthonom az, hogy ez éppen Magyarországon van az mellékes, semmilyen más országgal nem cserélném el. Tényleg nagyon sajnálom a helyzetét az emlitett 43 évet azt hiszem ön is sajnálhatja.

TBlocker 2018.11.13. 06:57:32

@Csodabogár: Rendes nyugdij ? Az Kanadában nem valami fényes tudtommal, ha nincs megtakaritott vagy befektetett pénzed akkor elég nagy bajban vagy. Esetleg halálodig dolgozol.

kaqxar007 2018.11.13. 06:57:46

Nagyon fajdalmas iras, es azt meg meg sem emlitetted, h evente 5 honapon keresztul tel van....en csak 21 eve elek itt, es pont nem ertek egyet veled. Am mondjuk, h neked qrvara nem jott be Canada. Akkor csak egy kerdesem maradt.....mi a szarert maradtal itt 43 evig ??? siman el lehet koltozni mashova is, szabad orszag tudod, senki sem kenyszerit arra, h itt elj..... komolyan, ha enyire szar akkor MIERT ???

különvélemény 2018.11.13. 06:58:07

"Gyakran követem a magyarországi híreket, hozzászólásokat. Sajnos azt vettem észre, hogy vagy csak azt hozzák nyilvánosságra, amit a külföldiek NEM szeretnek Magyarországon, vagy csak a rossz van?"

Ezzel nem kell foglalkozni, a nyugati média nagy többsége ballib, így csak akkor fognak valami jót is írni, ha nekik tetsző kormány lesz.
Persze akkor sem sokat, mert mégis csak a negatív hírekre kattint mindenki.

"Soha nem leszel velük egyenrangú, mindig egy fokkal lejjebb állsz majd, különösen, ha kelet-európai országból jöttél."

Ezen sem kell csodálkozni. Hiába megy az agymosás 24/7 a fentebb említett médiumokban a multikultiról, csak a szavak szintjén lesz valaki az, belül mindig is a saját "kasztjához" fog húzni.

Ráhel a saját lábunkon áll 2018.11.13. 06:58:19

Egyszer voltam Kanadában,
de a határőrök valami elképesztő bunkó módon, arrogánsan viselkedtek velünk...nem is titkolták, hogy a szemükben te csak egy másodrendű valaki vagy...félreállítottak minket, feleslegesen várakoztattak, kiabáltak velünk, lökdöstek...
Kanada az a hely, ahova nem vágyok vissza.

Dikusz 2018.11.13. 07:09:09

@Olliék: Csapd le neki a snapszert, vagy kontrázd meg az ultiját!:)))

Olliék 2018.11.13. 07:23:26

@Dikusz: Hja kérem, egy jót zsugázni nem lehet. Ahhoz túl kimért a lelkem. Pedig úgy megismerném az embert, mert amúgy tök jófej, csak bár német lennék....

Golf2 2018.11.13. 08:44:35

@shakti rom: De jó helyre menekültek Eritriából.

Kispangit 2018.11.13. 09:07:28

@négyzet: A tej egy nagy szar, a 3,5-ös is, igazán jó tejet csak a skandinávoknál lehet inni, abban még a szénaillat is benne van!

kewcheg 2018.11.13. 09:09:23

Egyszer Brunswickban a magyar templomnál odajött hozzánk egy magyar bácsi hogy nem tudunk-e neki ajánlani jól főző magyart? Mondtuk hogy mi csak látogatók vagyunk. Elkezdett panaszkodni szegénykém, szidta a magyar házat, a templomot stb. Kb. az jött le öt perc alatt hogy semmi se jó neki, pedig már volt vagy 70+. Furcsa volt ilyet tapasztalni egy alapvetően mindig pozitív hozzáállású közösségben....

I-Work 2018.11.13. 09:51:13

Akkora marhaság a posztban leírt kínkeserv, ha elefánt bevenné, felfordulna tőle... Kanada nem a xenofóbiáról híres messze földön, sőt, egyike a legbefogadóbb országoknak, egyébként, aki öt év után nem tudja elfogadtatni magát egy közösségben, az magában keresse a hibát, vagy kövessen el harakirit.
100 kanadai magyar közül, talán ha 1-2 nem érzi jól magát, ők is , idősebbek, akik elveszítették ott élő közelebbi ismerőseiket.

I-Work 2018.11.13. 09:53:11

@Ráhel a saját lábunkon áll: szerintem senki nem kerget az asztal körül, hogy menjél vissza, nem is hiányzol ott annyira, így kívánságod teljesült.

I-Work 2018.11.13. 09:55:28

@különvélemény: Az, kiderül, hogy tulajdonképpen nem a befogadó országok előítéletesek, hanem a sok idióta magyar előítéletes azzal az országgal szemben, ahol élni, vagy letelepedni akar. Egyébként nem szégyelled magad?

I-Work 2018.11.13. 09:58:58

@Olliék: Mi a hír? Honfitársaink egy része hatalmas ökör, akik jó dolgukban nem tudják,mit csináljanak?!
Unalmukban 20-40 év után szidják az országot, ahol leélték az életüket.
Persze itthon élni és dolgozni még annyira sem tetszett.
Szerkesztő lennék, ezt a posztot a kukába dobtam volna, simán kinyílik a bicska a zsebben.

Hizdahr zo Loraq 2018.11.13. 10:05:55

Nekem ebben az egészben az a fura, hogy a levélíró nyíltan felvállalja, hogy esze ágában sincs asszimilálódni még 43 év után sem, és aztán meg van sértve, hogy ez az ottaniaknak nem tetszik. Van olyan nemzet, ahol ez másképp van? :-o

bontottcsirke 2018.11.13. 10:05:58

Magyarként nem fogsz beilleszkedni Kanadában, csak kanadaiként. Remélem érted.

the angel 2018.11.13. 10:06:01

Akinek ilyen negatív a világlátása, annak tökmindegy, hol él. Magyarországon ugyanígy rosszul érezné magát.

masada 2018.11.13. 10:06:05

Igenis beképzelt, kövér emberek akik elit klubbokban mulatnak. Teljesen egyetértek mindennel amit Magyarországról írt!

Nagyorrú Barbi 2018.11.13. 10:06:12

Hitet, hazát nem cserélünk!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.13. 10:06:15

@Ráhel a saját lábunkon áll: Sok amerikai viccnek tartja, hogy Kanada önálló állam..:)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.13. 10:06:19

@Kispangit: Azért az osztrák tejek is elég jók.

I-Work 2018.11.13. 10:12:42

@TBlocker: A magyar minimál nyugdíj alapvetően nulla forint, kicsit megengedőbb módon: negyvenezer.
10 év jogszerző idő után pedig mindenkinek jár nyugdíj, igaz, hogy több pilléres a rendszer más országokban és hangsúlyosabb az öngondoskodás.

I-Work 2018.11.13. 10:19:14

@tsabus UAE: Nem tudom miért jó a társadalmon kívüliség hamis érzetében élni?

I-Work 2018.11.13. 10:21:41

@gabors: Ez így konkrétan nem igaz, de ha elmegy 300 orvos, már az is tud zavarokat okozni, mert alapvetően kb. annyi orvost képeznek az egyetemek, amennyire szükség van.

I-Work 2018.11.13. 11:28:06

Egyébként úgy vélem, hogy Magyarországon, magyar állampolgárként sokkal nehezebb egyenrangúnak lenni, mint valamely más országban, külföldiként.
A magyar társadalom belső szegregációja, előítéletessége, intoleranciája kirívóan magas.
(Jelzem, él Kanadában ismerősöm, aki haza akart települni, ... inkább maradt.)

I-Work 2018.11.13. 11:31:27

@Nagyorrú Barbi: Nem arról szól az elvándorlás, hogy bárki, hitet, vagy hazát cserélne....
A Heimatsland, Vaterland, - nem változik.
Ezer oka lehet valakinek arra, hogy ne a szülőföldjén élje le az életét.

I-Work 2018.11.13. 11:35:12

@bontottcsirke: Gondolom ez elmés eszmefuttatás következő lépcsője az ősi kanadai nemzetség, a kanadai gyökerek igazolása.
Komolyan, - egy multinacionalista országban egyáltalán hogyan merülhet fel, hogy ne lenne befogadó?
Basszuskulcs: még a mélyen konzervatív svájci kantonok is el, -és befogadják az embert, - már ha arra érdemes.

Etniez 2018.11.13. 11:40:36

Ezt a nem viszonzást mi is megtapasztaltuk Londonban.
Angolszász kultúra része?

Régen vittem ételt, édességet ha hoztam vagy kaptam Magyarországról. Fáradt kollégának vittem kávét Costa-ból, ha vettem magamnam.

Kolléga órákat könyörgött, hogy cseréljünk el egy műszakot. Amikor viszonoznia kellett volna, elhajtott.

Én itt már senkinek nem adok semmit és nem is várok semmit. Így tiszta.

berry eater 2018.11.13. 12:58:51

El vannak nagyon állítódva. Hozzáállásuk függetlenül a province-tól - francia - ez eléggé meghatározó. Én a teljes beilleszkedés mellett döntve sem lettem a részük. Az első generáció idegennek van bélyegezve. A kirekesztés rájuk exclusive. Nem sok esélyt ad. Te egy tömeg része vagy nem individual. Fordulj fel. Menj segélyért. Látod hogy igazunk van? Szar vagy. Tíz év után is.

Szabványok 2018.11.13. 12:58:59

Édesapám gyerekkori barátja '56-ban disszidált Kanadába. a 80-s években hazalátogatott és beszélgettünk vele. Egészen hasonlóakat mesélt. Jól él, mindene megvan, de nem tudott beilleszkedni. Amikor a liftben megpróbált beszélgetést kezdeményezni a szomszédjával, az majdnem rendőrt hívott. Hideg, zárt világnak festette le Kanadát.

ati27 2018.11.13. 12:59:12

@Kispangit:
Bizony! A tej itt fasza. Ha a posztban előjött, a magyar tejfel akkor ki kell hogy ábrádítsam a posztolót. A magyar boltokban kapható tejfölök 80%-a ipari hulladék. Már a színe is olyan természetellenesen fehér, hogy kallibrálni lehet rá a színeket. Anyám kint volt először, és megkostolta az itteni tejfölt. Azóta emlegeti. Pedig a 15%-ost veszem mert 36-40%-os durva. Ugyanez a tejszínnel, van egy receptem amihez valódi kell. No magyar vidéki kisvárosban nem találtam normális minőséget, csak max 10 százalék zsírtartalmút agyonadalékolva. Árban pedig ugyanannyi volt, mint itt a 40%-os tejszín. Ugye skandináv ár.. Szar is volt.. A sajtokkal ugyanez a helyzet. Nagy része élelmiszeripari hulladék. De már egy jó péksütit sem nagyon lehet enni, mert szinte mindenhol a "költséghatékony" agyon állományjavitózott verziókat kapni. Persze van egy-két kivétel, de rohagtul utána kell nézni..

Szabványok 2018.11.13. 12:59:20

@I-Work: Szerintem kevered a dolgokat.
Igen, Magyarországon nagyobb a szegregáció.
De amiről szó van, az a szegregált közösségen belül meg van. A közösség. Igen, nem 10M-es közösség, hanem csak az adott társadalmi rétegnek megfelelő közösség. De az létezik, az megvan. A milliárdosok is együtt mulatoznak, meg a szabolcsi faluban a cigányok a kocsmában is.

BéLóg 2018.11.13. 12:59:27

Örülök, ha ŐSZINTE véleményekkel találkozom. Majdnem harminc éve MAGYARORSZÁGRÓL járom a külföldet és soha nem csalódtam abban a saját elvemben, hogy soha nem lennék képes elköltözni a hazámból, PONTOSAN az általam is tapasztalt UGYANILYEN példák miatt.
Amelyeket én egy vállrándítással elintézek, mondván, "holnap" már nem leszek itt, pukkadjatok meg!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.13. 13:23:21

@Szabványok: Kananda a kanadaiaké..Hogy nem haltak még ki? Tán on-line oldják meg a szaporodást? :)

Josagos 2018.11.13. 13:54:21

Laktam egy egyetemi félévet kanadában, nekem teljesen más emlékeim vannak. Mindenféle népekkel keveredtem, ismerkedtünk, barátságosak, nagyon jó bulikban voltam.
Azt lehet baszogatni a nyelvvel, aki vevő rá, a kinti oktatók közt is voltak magyarok, brutális kiejtéssel, mégis szerették őket a hallgatóik.
A boltok meg nekem a világ minden táján kb. egyformák, de nem is vágyom magyar ételekre különösebben _)

Rotoxis 2018.11.13. 13:54:27

@Nagyorrú Barbi: Hol a "haza"? Ahol születtél, vagy ahol dolgozol, ész a családoddal, amelyiknek a múltúságában kultúrájában létezel?

flashgordon. 2018.11.13. 15:22:56

@Csodabogár: A néni is helyes kifejezés. Hogy a nők mit zsonglőrködnék össze a korukkal az egy másik kérdés.

2018.11.13. 16:08:16

Én tökre megértem. Egy kanadai lány is mondta, hogy tök jó, ami ott van, ám itt minden sokkal finomabb, mert más a föld minősége. Mesélhetnék még, de a lényeg, amiért most írok az, hogy a magyar ember... de tudjátok mit? bestofstore.blogspot.com/2017/07/a-magyarok-problemaja.html Ez a magyarok baja és ha erre mindenki rájönne, azonnal egy sokkal jobb országban élnénk.

2018.11.13. 16:08:22

@Josagos: Azért egy egyetemi félévet (amiben mindenki tudja, hogy elmész és mikor) ne hasonlíts össze 40 évvel, mert más az élmény mélysége.

blackhairlady 2018.11.13. 16:21:37

@Zsuzsi65: Szornyu. Orulok, hogy ti jol vagytok, nem tudtam pontosan milyen iranyban helyezkedtek el a tuzhoz kepest, izgultam ertetek :)
Tavaly voltunk a Bastrop State Parkban ami jo par evvel ezelott leegett. Igen bizarr erzes volt kirandulni a leegett erdoben, a fekete fatorzsek kozott mar novogetett az uj ultetes de meg sok sok evnek kell eltelnie, hogy erdonek lehessen nevezni a helyet. Ami a legszomorubb volt, egyetlen allatot sem lattunk, hallottunk.
https://www.google.com/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x86448534f962ddf9%3A0x718b461274315782!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Ftpwd.texas.gov%2Fstate-parks%2Fbastrop%2Ffees-facilities%2Fcampsites%2Fcampsites-water-deerrun!5sbastrop%20state%20park%20-%20Google%20Search&imagekey=!1e10!2sAF1QipO_IdCJJXGfNKUmDfJTF2Awid9bXIBRzWTxobws&sa=X&ved=2ahUKEwiJ-8jp1NHeAhVGba0KHcUjCkIQoiowG3oECAYQBg

Csak a yamaha 2018.11.13. 19:06:40

Akkor nincs mese..Gyere haza te megrökönyödött.....

Krumpli Bogart 2018.11.13. 19:06:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Én is csak édeset és tokaji aszút, vagy szamorodnit. Azt hittem, ezzel egyedül vagyok a világon. Egyébként tokajin kívül más bort nem iszom.

Antal Jozsa 2018.11.13. 19:41:53

Pár éve, kimerítve a vámmentes keretet, koztam Moldovából Purcari vörösbort, édeset. Merem ajánlani mindenkinek.

lüke 2018.11.13. 20:35:33

ha nem akarsz , soha nem leszel
56- s amerikások tipusa

GOLAZ111 2018.11.14. 06:39:04

Szegény nő. Mondjuk amikor kiment még biztos voltak előnyei, de ez a Kanada már rég nem az a Kanada. Persze egy ideig lehet mondogatni, hogy de de az, csak aztán megérkezik a valóság.
Másoktól is hallottam, hogy elbaszott egy hely lett. Lehet, hogy régen is az volt, csak kisebb volt a lakosságszám és kevesebb volt az őrült is. Talán jobb lenne, ha megpróbálna elköltözni valami olyan helyre, ahol jobb az időjárás. Illetve van időjárás, mert ennyi erővel Omszkban is dekkolhatna, csak ott van kaja.

kardio1 2018.11.14. 08:03:52

@Krumpli Bogart: borzasztóan beszűkült spektrum, noha a tokaji aszú és szamorodni tényleg finom.

Dikusz 2018.11.14. 08:13:37

@lüke: Az lehet, de nem '56-os.
Nekem van '56-os ismerősöm, ő nem így gondolkodik. A hölgy minden valószínűség szerint egyedül van, és depressziós.

Dikusz 2018.11.14. 08:23:47

@Krumpli Bogart: Nem egyedül, már ketten vagytok.:)))

Egyéni ízlés kérdése, hogy ki milyen bort szeret. Nekem az aszú is, és a szamorodni is túl testes bor, én nem szeretem. Pedig ittam 6 puttonyos Tokajit is.
Nagybátyám Tolcsván nőtt fel. Enyhe kifejezéssel élve meglehetősen szerette a bort(is). Mi kedveltük a Tolcsvai Furmintot, manapság boltban nem lehet kapni.

Kis lazításként: a borkóstolás tudományos magyarázata Kazal Lászlótól: :)))
www.youtube.com/watch?v=KQeYYWGw0jI

adg 2018.11.14. 10:26:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szerintem ird le vilagosan, pontokba szedve, hogy mirol mit lehet irni, es mirol mit kell gondolni, mert nagyon elkanaszodnak itt egyesek, aztan nem megfelelo gondolatokat eregetnek ki a fejukbol.
Felhaborito, hogy nem ugyanazt gondoljak, mint te, es hulyesegeket beszelnek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.14. 10:31:08

@Arthamyr: Bízeom benne,hogy eljutok odáig.

@Krumpli Bogart: Szoktam mondani,hogy nekem csak a női piák jönnek be.:))
Édes bor édes pezsgő koktélok.

@Dikusz: Nekem volt olyan,hogy a 6 puttonyos nem jött át úgy,mint az 5 puttonyos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.11.14. 14:25:35

@Dikusz: Jaja, elképesztő sztorik voltak ott... :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.14. 15:35:10

@adg: Öööö..csak a hülye szövegek fárasztóak.
"Beezzeg a mi családunk mindig is utálta a komcsikat.."
"Aaaaa nagyapám megmondta a párttitkárnak,hogy.."
"Jaaj mi annyit szemnvedtünk a régi renszerben.."

Ahogy Hofi mondta:Jön az illető,hogy őt üldözték..!

Ez egyébként egy másik téma,lehet elemezgetni boncolgatni de nem ide illik.
Még ha van is benne valami.

kardio1 2018.11.14. 19:04:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: az a hülye szöveg, ami nem a te fejedből jött ki ?
Egyébként azt én legalábbis nem mondtam, hogy üldöztek volna, de persze ilyenek is voltak. Nehéz elhinni, hogy nem mindenki szerette a kommunistákat ?

kardio1 2018.11.14. 19:06:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hofi meg egyszerű szelep volt a rendszerben, hogy a feszültséget levezesse.

négyzet 2018.11.14. 21:15:46

@Kispangit: ne is mondd, ott lakom :-) Imádom a tejtermékeiket. Mind.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.16. 18:37:41

@kardio1: Hofi már akkor volt valaki,amikor viktorka még nem is álmodhatott soros pénzéről.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.16. 18:37:42

@kardio1: Nyilvánvalóan sokaknak nem tetszett a renszer.
Sokan akartak változást.
Csak nem ezt vártuk.
És ez bizony megszépíti a régi időket és kiemeli a pozitív tulajdonságait.
Úgy mint fecóéknál.
Szavztam rájuk,aztán megharagudtam rájuk,de viktorék sajnos megszépítik azt az időszakot.

kardio1 2018.11.17. 00:29:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nyilván. Jóval előbb született. Így nem nehéz :)

kardio1 2018.11.17. 00:35:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: én sem erre gondoltam, hogy ilyen lesz Magyarország 30 év múltán. De Európa és a világ sem olyan lett. Ettôl még nem sîrom vissza, ami rossz volt. A megszépítő emlékezet teszi, hogy az egyszer már elbukott rendszerek visszatérnek, hogy újra rájöjjünk, nem voltak jók.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.17. 10:52:20

@kardio1: Meg van és volt minden rendszernek a maga előnye és hátránya.
vikiék pont most hozzák vissza a rákosista kádárista rendszert.

kobold63 2018.11.18. 10:11:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mit tudsz te a rákosi és kádár rendszerről? Éltél benne gondolkodó ésszel? Én már sajnos 6 éves koromban értettem, mi a komunizmus.

Sütemény1975 2018.11.23. 21:00:08

@Hari Seldon 2: Miért kellene váltania spanyol vagy francia borra? Csak mert divat leszarozni a magyart?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása