oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. október 14. 06:30,  Itt hun vagy ott hun 151 komment

2018. október 14. 06:30 Határátkelő

Itt hun vagy ott hun

Nagy lépés történt a Határátkelő történetében, hiszen 7 év, 2600 blogposzt és 9000 cikk után kiléptünk a virtuális térből, hogy személyesen is találkozzunk veletek. Az első Határátkelő Klub nagyon jól sikerült, nagyon jót beszélgettünk határátkelésről, hazatérésről.

Hazaköltöztél, vagy csak fontolgatod? Külföldre költöznél? Továbbra is várjuk a történeted a hataratkelo@hotmail.com címen!

kokuszgolyo_zaszloval.jpg

Magyarország immár lassan másfél évtizede az Európai Unió tagja, lassan talán mi, magyarok is megszokjuk, hogy a határátkelés nem valamilyen egzotikus kaland, hanem a mindennapok része. Szinte mindenkinek van családtagja vagy a közeli ismeretségéből valaki, aki külföldön él vagy élt egy ideig. 

Miként azt is érdemes elfogadni, hogy külföldre költözni nem hazaárulás és hazaköltözni nem kudarc – legalábbis szerintünk. 

A találkozó alapötlete is abból indult ki, hogy próbáljunk fórumot, beszélgetési lehetőséget adni azoknak, akik hazaköltöztek és szembesültek, szembesülnek ennek minden örömével és nehézségével, és szívesen találkoznának olyanokkal, akikkel beszélgethetnek minderről. Ami nem is biztos, hogy olyan egyszerű, mint gondolnánk. 

Miközben továbbra is tart a kifelé irányuló határátkelés, vissza is sokan költöznek (akik közül aztán lehet, hogy jópáran megint elmennek) – egyszóval az Európán belüli mozgás természetessé vált, amiről szerintünk érdemes és kell is beszélgetni, tapasztalatokat megosztani. Nem csak a blogoszférában, virtuálisan, hanem szemtől szemben beszélgetve is. 

Itt hun vagy ott hun 

Hét év sok idő, úgyhogy nem csak abban változunk, hogy elindítottuk (a többes szám indokolt, hiszen bővült a csapat) a Határátkelő Klubot, hanem abban is, hogy megváltoztatjuk a szlogent. 

Az új szlogen a játékosan komolynak szánt: Itt hun vagy ott hun. Amibe persze mindenki azt olvas és lát bele, amit akar, nekem / nekünk sok mindent jelent, benne van a magyarság, a határátkelők által oly sokszor megtapasztalt „itthonról hazamegyek” érzése és akár egy képzeletbeli kérdőjel is végén. 

A Határátkelő Klub céljaink és reményeink szerint nem egyszeri alkalom volt, hanem minél rendszeresebben jelentkező találkozó, ahol jókat lehet majd beszélgetni, élményeket, tapasztalatokat megosztani, kételyeket eloszlatni és kérdéseket feltenni. 

A vendégek 

Az első estnek három vendége volt. Corfmat Zsófiát már ismerhetitek a Határátkelőről is, ő a Fromázs blog elindítója és szerzője. Többszörös határátkelő, hiszen a húszas éveinek jó részét New Yorkban élte, aztán visszaköltözött Magyarországra, hogy egy szerelem megint külföldre vigye. Franciaországban élt közel 2 évig, pár hónapja költöztek ismét Magyarországra. 

Kolonics-Imre Zsófia egy magánéleti tragédia után költözött férjével és gyermekével Ausztriába, majd onnan vissza Magyarországra. (Ha ismerős nektek, akkor az azért lehet, mert a Menjek/Maradjak csapata legutóbbi, éppen a hazaköltöző magyarokról forgatott kisfilm-sorozat egyik epizódjának ő volt a főszereplője.) 

Végül de nem utolsósorban vendégünk volt Sz. Látó Judit mentálhigiénés szakember (az ő oldala a Lelkitámasz.hu), aki amellett, hogy élt Brüsszelben, egyik szakterületeként foglalkozik a határátkeléshez, külföldi letelepedéshez kapcsolódó problémák megelőzésével és kezelésével.

vendegek_1.jpgA vendégek (balról jobbra): Kolonics-Imre Zsófia, Corfmat Zsófia és Sz. Látó Judit

New York – Nantes – Budapest 

Corfmat Zsófi nem panaszkodhat a kalandok hiányára, hiszen a húszas évei elején egy szerelmet követve költözött New Yorkba. Ott hatan laktak egy lakásban, mert csak így tudták valahogy kifizetni a lakbért, és még ezzel együtt is több jutott az életre, mint Magyarországon, ahol pályakezdő nyelvtanárként akkor 46 ezer forintot keresett. 

A kinti 1000 dollár (akkor kb. 220 ezer forint) a helyi viszonyok között minden volt, csak sok nem, de azért meg tudott engedni magának olyan dolgokat, amik egy, a húszas évei elején járó nő számára fontosak. 

Az akkori barátja (akit követve Amerikába ment) építkezésen dolgozott, ő pedig hentesboltban húst csomagolt a hűtőkamrában. Hogy miként jutott ehhez a munkához? Teljesen véletlenül. 

Egyik nap vásárlás közben beszélgetésbe elegyedett a hentessel, szó szót követett és mire észrevette magát, másnap már ott állt kötényben, dupla pulóverben, dupla zokniban a hűtőteremben és csomagolta a hentes által feldarabolt húsokat. 

Mindez egészen addig tartott, amíg munkaadója szívinfarktust nem kapott. Amikor felépült, olyan kisegítő kellett neki, aki darabolni is tudja a húst, így elváltak útjaik. 

Ezt követően Zsófi egy görög virágüzletben dolgozott (a tulajdonos felesége egyébként magyar volt – nesze neked, Amerika…), intézte a megrendeléseket, megtanult virágot kötni, míg végül egy kis üzlethelyiséget az üzleti negyedben ő maga vezetett. Több mint négy év New York-i élet után, 26 évesen mégis úgy döntött, ideje hazaköltözni. 

Hogy miért? Egyrészt mert úgy érezte, még nem késő a szakmájában karriert kezdeni Magyarországon, másrészt nem akart belemenni egy névházasságba csak azért, hogy kint maradhasson. Ráadásul a kint szerzett magabiztosság elég volt ahhoz, hogy itthon beiratkozzon tolmácsképzőbe, amit korábban nem mert megtenni. 

A Határátkelő Klubban azt mondta, nagy tapasztalat volt a számára, hogy a párjával nem tisztázták előre, kinek milyen hosszú távú tervei vannak. Ő voltaképpen sosem akart végleg Amerikában maradni, míg a párja igen – márpedig nem szerencsés, ha külföldön, menet közben derül ki, hogy nem ugyanazt várjuk a határátkeléstől. 

A hazaköltözést követően ismerkedett meg Pécsett későbbi francia férjével. Akivel évekig Magyarországon éltek, majd együtt költöztek Nantes-ba, ahonnan nemrégiben tértek haza. A beszélgetésnek ezt a részét azért nem fejteném ki bővebben, mert a folyamatot nagyjából végigkövethettétek itt, a Határátkelőn. 

Az viszont érdekes, hogy Zsófi azt mondta, igazából most, Franciaország után érzi úgy, hogy már nem ijedne meg attól, ha ismét külföldre kellene költözni, szerzett annyi rutint, megismerte magát annyira, hogy képes lenne kezelni a helyzetet. 

Osztrák hegyek, mint rehab 

Kolonics-Imre Zsófi történetének legeleje sokak számára ismerős lehet: anyagilag nehéz helyzetben lévő család, ahol a férjnek nem nagyon van más választása, mint külföldre menni munkát vállalni. 

Az ő esetükben ez egy ausztriai hegyi szállodát jelentett. A helyzetet ilyen esetben nehezíti, hogy ugyan a kint dolgozó kap szállást és ellátást, de a család éppen ezért nehezebben tud utánamenni. 

Zsófiéknak másfél évig tartott, mire sikerült olyan körülményeket teremteni, hogy mehettek ők is. A kiköltözést egy családi tragédia előzte meg, hiszen elvesztették második gyermeküket. Az ausztriai élet így aztán kicsit olyan volt számukra, mint egy rehabilitáció: hegyek, hó, szálloda… 

A problémák akkor kezdődtek, amikor túljutottak ezen a szakaszon és háromnegyed év után elkezdtek nyitni a külvilág felé, elkezdődött a voltaképpeni életük. 

Kiderült, hogy a nagyobbik gyermek (mert közben született még egy baba) nehezen illeszkedik be az óvodában, aztán mikor sikerült, mert elsajátította annyira a nyelvet, akkor már otthon is németül beszélt a játékaihoz. 

Zsófi folyamatosan belső csatákat vívott magában, hiányzott neki a hazája, a családja, a barátai, ezzel párhuzamosan ugyanakkor élvezte az anyagi biztonságot, a kellemes életet. Mindehhez még hozzájött, hogy bár a nagyobb gyermek már jól beszélte a nyelvet, egyre többet mondogatta, hogy szeretne magyar barátokat, szeretne hazajönni. 

De közben Zsófi arra is rájött, hogy a külföldi élet nem az ő útja, így végül megszületett a döntés: hazaköltözik a gyerekekkel. A férje még kint maradt dolgozni, de közelebbi munkahelyet és olyan időbeosztást talált, hogy viszonylag sokat lehessen a gyermekeivel. 

A brüsszeli összekapaszkodás 

Az elsősorban mentálhigiénés szakemberi minőségében meghívott Sz. Látó Judit beszélt brüsszeli életéről is. Az ő esetében a férje kapott munkát a belga nagyvárosban, ő pedig követte gyermekükkel. 

Azt mondta, a brüsszeli terrortámadást követően érezte igazán, hogy befogadta a város. Ekkor olyan összekapaszkodás, egymásra utaltság volt az ott élők között, ami (a tragikus események ellenére) nagy élmény maradt. 

Judit szerint a külföldi életnek nagyon sok jó oldala van, ugyanakkor fontos, hogy ne csak ezeket lássuk, mielőtt nekivágunk a határátkelésnek. Muszáj lenne leülni és végigbeszélni, mi vár ránk, mert a „majd kint megoldódik” nem szerencsés hozzáállás. Szintén fontos, hogy valljuk be, merjük kimondani, ha valami nem jó, és ha szükséges, merjünk segítséget kérni. 

Ő például az előbb említett összefogódzkodás ellenére sem érezte otthon magát Brüsszelben, ráadásul úgy érezte, Magyarországon szakmailag több lehetősége lenne. 

Ami a hazatérést illeti (hiszen ez volt az egyik központi témája a beszélgetésnek), abban mindannyian egyetértettek, hogy a határátkelés sokszor csak egy állomás, más kérdés, hogy a környezet ezt nem így fogja fel. Fontos ugyanakkor tudatosítani, hogy a hazatérés nem kudarc. 

Corfmat Zsófi ehhez még hozzátette, hogy most már nem bántja, ha valaki nem érti, miért jött haza, egyszerűen nem érdekli az ilyen jellegű kritika, amiből akad elég. Ő most így jól érzi magát, fogadják el ilyennek – mondta. 

A közel kétórás beszélgetésnek ez persze csak egy rövid összefoglalója lett, de arra talán jó, hogy kedvet csináljon nektek arra, hogy ott legyetek a Határátkelő Klub következő rendezvényén is, hiszen terveink és reményeink szerint folytatódik majd a beszélgetés-sorozat.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Határátkelő Klub

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1414299603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.14. 12:46:34

Ma mindenki moderáción megy át, hogy nincs komment, amúgy kár, hogy nem lehettem ott eme színvonalas eseményen, ilyen prominens előadókkal :-)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.10.14. 12:56:46

Érdekes lehetett a tapasztalatcsere, személyesen. Jó, hogy összehoztad.

Férfiak mikor fognak beszámolni? Nem kötekedésböl kérdem, s a gender balance sem érdekel, csak kiváncsi vagyok. Vagy ök nem annyira beszédesek?

gabors 2018.10.14. 13:00:35

csak ketto abbol is egy a hinta ???

Nekem meg koran van majd elolvasom ...

Határátkelő 2018.10.14. 13:42:14

@kisrumpf: Lesz férfi vendég is, most így alakult. :)

@gabors: Nem Hinta, hanem egy vicces kedvű kommentelő.

Határátkelő 2018.10.14. 13:43:14

@Horhty Miklos cselídje: Elég megtévesztő ez a nick, nem is túl szerencsés...

2018.10.14. 13:52:17

Most gonosz leszek, mert olyanom van ... ja, bocs ... vagymi .. A fromázsos Zsófit pont ilyennek képzeltem el fizikálisan a picsogós posztjai alapján, alacsony, barna, madár-arcú ... van ez a típus, és ez picsog a legtöbbet .... (Mellesleg, hogy a jóistenben nem lehet megtanulni egy hentesüzletben húst darabolni - már a nemakaráson kívül?)
És hogy folytassam a napi geciskedést ... az új szlogen egyszerűen rémes (a'la Szomszédok :P).... A régi sem volt túl szerencsés, mert a 2 bites istenbarmai mindenféle politikai áthallást haluztak bele, de ez ...! Jézusmáriaatyaúristen ....! A HA csapat minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy létezik egy olyan társadalmi osztály, amely gyakorlatilag ezen a szinten beszéli a magyar nyelvet.
Egyáltalán, minek szlogen ... de oké, nem az én blogom, legyen szlogen! Egyszerűen csak rohadtul nem jön át az a "játékos komolyság" Ugyanis kevésbé iskolázott és művelt társadalmi réteggel való, értelmiségieskedő játékoskomolyságozni, eléggé gusztustalan. Már szerintem.

2018.10.14. 13:55:58

@Határátkelő:

Nem baj, “cirkusz és bulvár kell a népnek, mert az igazság senkit nem érdekel”.

Mondta volt egy nagyon bölcs ember :-)

Határátkelő 2018.10.14. 14:01:33

@Pink Petsch: Például úgy, hogy húst darabolni komoly fizikai munka.

Ami a szlogent illeti, nem is gondolta senki hogy mindenkinek tetszeni fog... :) A HUN itt értelemszerűen Magyarországot akarja jelenteni (egyebek mellett), de inkább nem kezdem el magyarázni.

gabors 2018.10.14. 14:01:41

@Határátkelő: most mar latom hosszu az i .... addig el sem jutott a szemem kora reggel :-)))) bocsika ...

amugy tenyleg ravasz a kollega lehet fanyuvo az ??

2018.10.14. 14:05:08

@Határátkelő:

“7 év, 2600 blogposzt és 9000 cikk után kiléptünk a virtuális térből, hogy személyesen is találkozzunk veletek.”

Szóval fény derült az igazságra, kiderült, hogy ti is csak emberek vagytok :-)

2018.10.14. 14:16:49

@Határátkelő: az kizárt dolog mert nem lehet, ilyen nincs :-)

Amúgy én is itt HUN vagyok most és pár hp után merek kommentelni :-)

2018.10.14. 14:34:09

@Határátkelő: Miért, egy hentesüzletben, mégis mire számít egy minimális realitás-érzékkel megáldott ember?
Lejött a HUN-nak az a jelenetése is, nyugi ;) Viszont számomra továbbra is meglehetősen gusztustulan felhangokkal rendelkezik az új szlogen .. persze, nem nekem kell tetszen, hanem nektek ... fene azt a "kifinomult, értelmiségi ízlést" .... Viszont, ha nem kötelező azonosulni vele (ein Reich ... :P), akkor felőlem, bármennyire is égő, egyébként.

Határátkelő 2018.10.14. 14:47:17

@Pink Petsch: Miért lenne kötelező? Semmi sem az. :)

Hari Seldon 2 2018.10.14. 14:51:50

@Pink Petsch:
Te tudod, hogy melyik lány (nő), melyik?
Nekem fogalmam sincs. Bár ez nem mérvadó.
Azzal szoktam szabadkozni, hogy az arcmemóriámnál már csak a névmemóriám a rosszabb.
És a posztokban, ha volt is kép róluk, az olvasás után pár másodperccel később nálam automatikusan törlődnek a képek.

2018.10.14. 14:57:00

@Határátkelő: Nah, halleluja! ;)
Egyébként, erről a "nehéz fizikai munka-jajistenem" témáról, eszembe jutott, hogy ad1, aki 40 kiló vasággyal, az miért vállal ilyet? ad2., Ha már elvállalta a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy 40 kiló vasággyal, ha fel kell darabolni azt a tetemet, akkor fel kell. Ha nem képes rá, akkor mehet... mint meg is történt. Szerinted, az én munkaszerződésemben benne van, hogy 50 kilós olaj-tartályokat mozgassak, vagy 20-25 kilós forró akármivel megpakolt egyéb konyhai szarokat? Hát nincs, viszont a munkafolyamatokban meg benne van ... Szívás, mi? ;)

2018.10.14. 15:02:36

@Hari Seldon 2: Mondjuk, a képalá sokat segített ;))), de már első blikkre kiszúrtam, hogy őleszaz!, mielőtt az oldaltörés miatt tovább görgettem volna a képalához....
Egyébként én sem szoktam különösebben megjegyezni a neveket, az arcokat inkább ... de a fromázsos Zsófi picsogásait annyiszor volt már itt alkalmam "élvezni", hogy óhatatlanul is kialakult bennem egy fizikális kép is a személyről, aki elkövette. Stimmelt ;)

Hari Seldon 2 2018.10.14. 15:13:12

@Pink Petsch:
Áh, bakker... - A megfigyelőképességem is rossz...

tanato 2018.10.14. 15:15:50

@Pink Petsch: TÁjszólásban használjuk a hun kifejezeést errefelé az ALföld közepén.Hun van a labda Pista.Ott van mögötted.Nem is öttem mög.

tanato 2018.10.14. 15:17:12

Ott voltam a találkozón,nagyon is jó volt.Kétségtelen most a női szakasz beszélt,de gondolom később majd mások is.Ha sorozat lesz belőle tényleg.

Határátkelő 2018.10.14. 15:17:59

@Pink Petsch: Semmi jajistenemről nem volt szó. Felvették arra, hogy csomagolja a húsokat. Amikor változott a helyzet, akkor megbeszélték, hogy ez nem megy tovább és váltott. Az égvilágon semmi picsogás nem volt benne, és én sem akartam ezt sugallni. Kár, ha ez jött le belőle. Változott a helyzet és vele a munkakör.

Benikuty 2018.10.14. 15:34:48

@Pink Petsch: Vannak helyzetek, (kényszerhelyzetek) mikor váltunk...például "sikeres" firkász így lehet madam egy kupiban, majd zöldségpucoló. Ebben semmi rossz nincs, viszont egy ember külsejével kapcsolatban megnyilatkozni, párhuzamot vonva verbális megnyilatkozásaival, az elég gusztustalan.

2018.10.14. 15:40:56

@Határátkelő: Oké, viszont tényleg ez jött le belőle, de akkor oké, értem.

2018.10.14. 15:44:15

@Benikuty: Téged megint akkor esz ide a fene, ha úgy érzed, nah, most aztán képes vagy belém rúgni egy nagyot .... :PPP Egyszer már kérdeztem tőled, de akkor őújra ... mondd nem tartod szégyenteljes magadra nézve, hogy nagyapa-korú férfiként, állítólagosan sikeres magyar vállalkozóként, itt köpködöt az idegmérget?
Mellesleg, a Four Seasons név, mondd neked valamit, mint vérbeli sznobnak? Nah, ennyit a "konyhalányságomról" ... :PPPP

2018.10.14. 15:52:05

@tanato: Igazad van, tájszólásban használják, de jellemzően nem az "agyoniskolázott" réteg, még azokon a tájakon sem ..., de ezt te is tudod. Ahogy én is, mert a romániai Szatmár megyében is eléggé elterjedt kifejezési forma a vót, bót és társaival egyetemben ... szerintem gáz ezt így szlogenként "értelmiségiesíteni", de hangsúlyozom, szerintem, és ez nem az én blogom, úgyhogy elfogadom, ha nem is tetszik.

Csodabogár 2018.10.14. 15:54:25

@Pink Petsch: Itt olyan gyönyörű napsütéses idő van és szerintem felétek is. Miért vagy ilyen rossz kedvű? persze ha dolgozni kell vasárnap szép időben, akkor megértem.:-)

tanato 2018.10.14. 15:58:41

@Pink Petsch: Így van,az iskolázottab réteg ritkábban használja ahun vagy gyerök, ögyé mán könyeret.

2018.10.14. 16:06:52

@Csodabogár: Itt is az van, de most enyhén kibírhatatlan-idegbeteg-bunkó-picsa üzemmódban vagyok .... de legalább beismerem ;), noh, ez nem mentség, tudom :DDD
Végeredménybden, csak levezetem most itt a feszültséget, amit egy tesztoszteron és mannlich-egos konyhában felgyűlt bennem pár hét alatt. Bár tegnap már üvöltöttem, és a séfnek is azt mondtam, hogy scheissegal, amikor jött a "világmegváltásával" szószerint 6 perccel a szervíz kezdete előtt .... most van 3 napom szabad, egyhuzamban (überstunden ... mert itt a szakácsok nyalják fel a padlót extra munkaidőben :PPP ) Szép ez a Fekete-erdő, de van még teljes 2,5 napom, hogy kitíláljam, hogyan legyek jövőre csak turista itt. És ahogy elnézem magam, roppant találékony vagyok ;)))

2018.10.14. 16:17:59

@tanato: Mifelénk az "í"-zés meg az "ou"-zás megy inkább, de a "hun", úgy tűnik alapelem mindenhol. Ezért is zavar ez az új szlogen, mondjuk nem is maga a szlogen, hanem a körítése, a "játékos komolyság"os upper-classos felhang. És ezt szerintem a HA csapata is érzi, hogy nem kóser egészen így, ugyanis az előző szlogenhez nem mellékeltek egy teljes magayarázó poszot ... pedig ahhoz sem ártott volna, mert istenbarmai számtalanok.

gabors 2018.10.14. 16:19:00

@Határátkelő: "Ami a szlogent illeti, nem is gondolta senki hogy mindenkinek tetszeni fog... :) A HUN itt értelemszerűen Magyarországot akarja jelenteni (egyebek mellett), de inkább nem kezdem el magyarázni.
"

ne is mert olyan kar az olyan szolgen-ert amit magyarazni kell

Ez meg elegge olyanra sikerult.... a mentseg az hogy "a Határátkelő történetében, hiszen 7 év, 2600 blogposzt és 9000 cikk " aki meg ideteved es elsore ezt veszi csak eszre az meg kit erdekel

de meg azert belefer ne a se-hun is valahogy ???

gabors 2018.10.14. 16:23:26

@Hari Seldon 2: "Te tudod, hogy melyik lány (nő), melyik?
Nekem fogalmam sincs. Bár ez nem mérvadó."

kep alairas nalad nem jelent meg ?

ide masolom hatha segit ...

"A vendégek (balról jobbra): Kolonics-Imre Zsófia, Corfmat Zsófia és Sz. Látó Judit"

meg ha gondod lenne a balrol jobbra akkor is OK mert eppen kozepen van ....:-)

Határátkelő 2018.10.14. 16:31:25

@Pink Petsch: @gabors: Speciel az előző szlogenről szólt az egész blogindító poszt, de az már régen volt. :)

2018.10.14. 16:36:49

@Határátkelő: Akkor még valszeg nem voltatok az Indexen, ami egy külön állatkert ... ;) Én csak azóta követem a blogot, és bevallom, az előző tárhelyeteken levő posztokat nem olvastam vissza, bár arra emlékszem, hogy eleinte voltak linkek hozzájuk ...

P.Elliot 2018.10.14. 16:37:36

@Pink Petsch: Az idegfeszultseget le lehet vezetni masban is mint hogy letamadod az eled kerulo embert.
Tudom, tudom hogy vannak ilyen napok amikor az ember belekot mindenbe mert a feszultseg ami kialakult benne kitorni akar a testbol, nem szabad elfojtani mert csak baj lesz belole az utjara kell engedni.
Nevetessel, mozgassal is lehet, akar kenyszeresen eloidezve, tehat kitoro nevetest produkalsz meg kimesz az utra edzocipoben rohanni egyet, addig amig alig maradt benned levego, nagy karlengeteseket csinalni, es magad ele mormolni a varazsszot hogy az "anyad izeje az"! Ezt az utobbit egy baratnomtol tanultam aki a feszultsegeket ezzel a szoval fejezi be, hehehe....Mivel nem hasznalok durva szavakat szinte soha, csak magamban mondom el...
Esetleg nem lehet a feszultseget eloidezo fonoknek, akarkinek nagy mosollyal es konokul kijelentve hogy NEm!

Ami a hus apritast illeti mint szakacs te is tudod hogy nem mindegy hogy mit es hogy apritasz, a husnak minden fajtaja mas apritast kivan, a teveben mondta egy szakacs hogy nem mindegy pl. hogy a szivet es mas husfeleseget is milyen iranyban vagod fel mert ha rossz irany akkor kemeny marad.
Hentesnel valoszinu hogy csak pl. egy disznot kellett volna felapritani de ahhoz is tudnod kell hogy hol kezdodik, vegzodik a karaj, honnan vagjak ki a tarjat, mennyi csontot lehet belevagni ebbe-abba.
Sajnalom hogy rossz napod volt, van ilyen mindenkinel, sajnos csak virtualisan tudok atnyujtani egy kavet, egy szeket hogy leulhess, egy olelest hogy tudd hogy szeretnek az emberek.

A balta tudom hogy jobb feszultsegoldo lenne, ....

gabors 2018.10.14. 16:37:58

@Határátkelő: azt sem tudtam eddig hogy VOLT szlogen meg eszre se vettem volna hogy van uj ... amugy hol van ez ?? hol talalom a blogon ?

Ezen az oldalon (ahol olvasok es irok) semmi ilyen nincs ... de lehet en vagyok ugyetlen ...

Eddig sem erdekelt a szlogan ezutan sem fog szerintem semmi gond vele egyedul a bloggazda ugye (szerintem). Nem is ertem miert veded/magyarazod ezt ennyit (az en kommnetemet is beleertve)

2018.10.14. 16:54:39

@P.Elliot: Igazad lehet, de szerintem, csak közepesen erősen voltam bunkópicsa, mint a legtöbb steak, amit a nagyközönség fogyaszt ;))
Viszont soha, soha a büdös életben ne javasold egy szakácsnak, aki naponta minimum 9 órát azzal tölt, hogy 5 kilótól a fél mázsáig terjedő cuccokat cipel, egész munkaideje alatt talpon van, jah és közben-úgy mellesleg főz, agyal, mit lehet, mit nem, mi a közízlés, megküzd az idióta tulajjal, sszervíroz ésatöbbi .... Jah, hol is hagytam abba? Jah, szóval soha a büdös életben ne javasold egy szakácsnak, hogy azt csinálja rekreációs tevékenységként, amit munkaidejében (fizikai megterhelés) ... Elhiszem, hogy ez egy szellemi munkát végzőnél beválik, mint stresszlevezetés, mert 8-9 óra a monitor előtt akkor is megterhelő, ha a kedvenc dolgaid csinálod közben .... de azért vigyázz, mert pl. egy szakmai fórumon egy ilyen komment után eléggé durván el lennél küldve.
Tudod, mi egy szakács legfőbb rekreaciós tevékenysége? Hogvy a déli és az esti menüztetés közötti szünetben, ledöglik a lábait felpolcolva, hogy ne legyen már 40 éves korára átszőve a vádlija viszerekkel .. Ha te egy iylen embernek azt javaslod, hogy inkább sportoljon, alküld a jó ... igen, pont oda ... Marad a pia.

Határátkelő 2018.10.14. 17:00:55

@gabors: Csak próbáltam udvarias lenni. :)

Benikuty 2018.10.14. 17:02:03

@Pink Petsch: Mellesleg, a Four Seasons név, mondd neked valamit, mint vérbeli sznobnak? Nah, ennyit a "konyhalányságomról" ... :PPPP "
Igen, mond. Te ott krumplit pucolsz, én oda beszállítok. (a budapestibe) Kérdezhetném, akkor most ki a sznob, de inkább azt mondom, mindkettőre büszkének kell lenni ;)
Mellesleg nem köpködtem, te lettél ideges, mivel megnyilvánulásodon némi kivetnivalót találtam, de ezt próbáltam kulturáltan a tudomásodra hozni. A másik korával jönni pedig szintén nem egy elegáns dolog...ha érted.

Benikuty 2018.10.14. 17:10:44

@P.Elliot: A hús bontását hajdan a konyhai hentesek végezték. Mára ez a szakma teljesen kihalt Mo.-n, ezért is van az, hogy a jelenlegi szakácsoknak ismeretlenek rendkívül kifinomult fogásokra alkalmas állati testrészek. Érdemes beleolvasni profi francia szakácskönyvekbe, érdekességképp ott találni jelenleg ismeretlen hozzávalókat. Persze ettől még ezek léteznek, és nem csak a sznobok használják... :)

Shanarey 2018.10.14. 17:11:04

Vicces nap a mai, a posztba én is beleköthetnék, mert van egy igen nagy hiányosság az itt megjelent okosságokat illetően, de vasárnap van, s itt az idő is pocsék, ám épp ezért ma visszafogom magam.

Hintából egy is sok, ki az aki őt majmolja?
Nem kell rá válaszolni, már csak azért sem, mert nem bizonyítható.

Szlogen? A szlogen szó a sluagh-ghairm szóból ered, amely a csatakiáltás skót megfelelője.

A hun mint rövidítés, az angol nyelvterületen, a honey rövidítése.
Magyarországon pedig csak tájszólásban működik.

@Pink Petsch:

A hús darabolás, tényleg fizikai munka, és kell hozzá némi tudás, mely része a disznónak, micsoda, és hogyan is kell annak kinéznie. A nagyobbik probléma vele az, hogy megfelelő éles kés kell hozzá, s az sokak számára veszélyes tud lenni. Nem mindenki tud bánni az igazán éles késekkel.

Hari Seldon 2 2018.10.14. 17:12:30

@Pink Petsch:
Más semmi. - Ez már viszont biztos!
- Izé... remélem, hogy biztos...

Benikuty 2018.10.14. 17:13:46

@Pink Petsch: fordulj egy érgyógyászhoz bizalommal, ír fel kompressziós harisnyát, és valszeg javasolni fog napi 2x1 Detralexet. Persze ez csak a lábak ereit tartja karban... :D

Hari Seldon 2 2018.10.14. 17:16:28

@gabors:
Aha, kis segítséggel rájöttem utólag.
Mentségem: először reggel néztem meg telefonon, és még nem nagyon figyeletme meg mindent. -> Ahogy fenttebb láthattad az "önjellemzésemet".
Most hogy átmentem a laptopra már végig tudom nézni kényelmesen görgetve a lapot.

2018.10.14. 17:17:14

@Benikuty: Khm, hogy is mondjam neked, hogy ne sértődj meg megint ... de a világ nemcsak Magyarországból áll. Most mondjam azt, hogy hülye vagy még Európa földrajzából is, hogy ezt nem tudod? Német Four Seasons, édesapa, német ... ami szintekkel felette van a magyarnak (tapasztalat) .... Ennyit rólad, meg az előítéleteidről. :P
Szóval, szerinted én krumplit pucolok a Greshamben, ahova te hozod a szentendrei "kézmves kolbászcsodáidat" ... legalábbis, te ezt állítod ...
Figyelj, jósnalk el menj, mert még ehhez is hülye vagy, de kormányszóvivőnek éppen jó lennél. Pont annyi igazság van a szavaidban,mint a "Tények" nevű viccműsor adásaiban. Good job, man, really good played! :PPPP

2018.10.14. 17:26:06

@Shanarey: Hm, hogy a jóistenbe ne lenne fizikai munka, hiszen azzal indítogttam z egészet, hogy egy hentesnél, mégis úgy kijafaszralehetszámítani? (De közben kiderült, hogy csak csomagolóbak vették fel eredetileg, így oké, ha nem tud megbirkózni vele, és páh!)
Khm, mellesleg, egy 100-150 kilós félmarha vagy sertés darabolásához nem késekre van szükséged, sőt késekre a daraboláshoz egyáltalán nincs szükséged (de imádom, hogy megin akadf valaki olyan, aki ki akar oktatni abból , amihez gőze sincs). Magához a daraboláshoz speckó fűrészekre és bárdokra van szükséged, aztán azt az eredményt finomíthatod tovább késekkel. Nem kell elhinned nekem, hogy ez tényleg így van, de azért hívj majd meg arra a performanszra, amikor te bejelentkezel egy hentesnél állásra, és viszel magaddal pár szakácskést . Rég röhögtem, szóval, szeretném látni :PPP

Hari Seldon 2 2018.10.14. 17:34:02

@Pink Petsch:
Máma elég paprikás hangulatban vagy. Inkább arról mesélj, mit tudsz hogy megy a választás a szomszédban (bajoroknál)?
Vannak exit pol-ok? Stb...

Shanarey 2018.10.14. 17:34:36

@Pink Petsch:

Nem hiszem hogy a posztban szereplő történetben pont olyan "darabolós" meló lett volna. Amiről én beszélek az egy kicsit más, de sebaj. Volt szerencsém, részt venni disznó darabolás, és kicsontozás témakörben, igaz csak háztáji környezetben, s ott bárdok voltak avagy éles kések. S az átlag hentes üzlet hátuljában talán mégsem fűrészgépekkel dolgoznak. De nyugodtan javíts ki ha tévedek.

Amúgy meg ha tényleg fel vagy húzva, akkor miért nem ott, s azokon vezeted le a feszültséget, aki, vagy akik felhúztak?

Benikuty 2018.10.14. 17:49:26

@Benikuty: nagyon indiszponált vagy. Írtam, én a budapestivel vagyok kapcsolatban, de ettől még ennek a láncnak bármelyik konyháján dolgozhatsz. A hülyézésed viszont elég szánalmas, önmagad savazod :D

2018.10.14. 17:50:44

@Shanarey: Azokon is levezettem tegnap, meg is lepődött a társaság, mert így még nem üvöltettem, hogy ne nézzenek teljesen hülyének.
Én vagyok ez egyetlen nő a konyhában aki végigviszi a déli és esti menüt (van még egy egyedülálló német anyuka, de ugye speckó helyzetben, csak 8 és 16 óra között, hétvégenként meg lófaszt). No, ezt a pasik kurvára nem bírják elfogadni, azt meg pléáne nem hogy nekem több tapasztalatom van már most nagykonyhai szinten, mint nekik valaha lesz, ha beleragadnak ebbe az állóvízbe. Szóval, nő vagyok, külföldi vagyok, és pályafőnök .... nem nyelik le. Nekem meg tele van a tököm azzal, ha hülyének néznek, és lekezelnek ... vagy legalábis megpróbálják. Velem ezt nem! Nem tudok mindent, nem én vagyom a Gordon Ramsay, de a mocskoskurvaanyjukat kezeljék le, aki nem tanította meg őket a tiszteletre. Ugyanakkor viszont a séf tök elégedett velem ... kár, hogy nem közvetlenül vele kell dolgoznom, hanem egy teljesen elcseszett stációt kell rendberaknom. Legalábbis kellene, ert a faszonkivan a sok elméleti okostojástól, aztán, ha szervíz kiözben gikszer van a rendeléssel, akkor a nagy kérdőjel van a pofájukon ....

gabors 2018.10.14. 18:23:23

@Hari Seldon 2:

vicc vot !!!

en reggel meg CSAK a kepet neztem meg a kommnet elott :-)

2018.10.14. 18:48:01

@Hari Seldon 2: Jah, gőzöm sincs, nem érdekelnek a bajorok, azok egy külön állatfaj ... ők határozrák meg magukat annak, és azt hiszik, tényleg komoly befolyással vannak a maguk 12,5 milliós lakosságú tartományával (uszkve, mert inbkább 12,4 lesz az ..) egy 80 milliós (oké, nélkülük "csak" 68 milliós) nemzet sorsára.
Nem csípem a a bajorokat, ahhoz képest amilyen alpári bunkó faszok átlagszinten, túl sokat képzelnek magukról ....

blackhairlady 2018.10.14. 18:57:24

@Pink Petsch: "de most enyhén kibírhatatlan-idegbeteg-bunkó-picsa üzemmódban vagyok .... "

Szerintem itt erosen tuloztal.
Nem most vagy abban hanem szinte mindig.

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:01:39

@Hari Seldon 2: Hát Harry, ajánlanám ilyen dolgokat olyantól kérdezni, aki érdembeli választ is tud adni.

2018.10.14. 19:03:23

@blackhairlady: Jah, ha te mondod .... mindenesetre annak azért örülök, hoogy sosem voltam annyira sóher, hogy a WC.papír gurigák lapját számolgassam , és magáncélra rendeljek seggtörlőt cégen kesztül. pláne, hogy én vagyok annyira "burzsuj", hogy a nedves változatot preferáljam :P

Benikuty 2018.10.14. 19:06:52

@Pink Petsch: bemásolva a címzettnek:
" nagyon indiszponált vagy. Írtam, én a budapestivel vagyok kapcsolatban, de ettől még ennek a láncnak bármelyik konyháján dolgozhatsz. A hülyézésed viszont elég szánalmas, önmagad savazod :D

2018.10.14. 19:07:59

@nyuszigonosz: Pontosan, erre nem én vagyok a megfeleleő személy, aki a teljes Bajorországból összesen két várost tart némileg élhetőnek, Regensburgot és Augsburgot .. ;)

blackhairlady 2018.10.14. 19:08:11

@Pink Petsch: Hm. Ezt nem tudom, hogy igazan nekem szantad-e?

Csodabogár 2018.10.14. 19:12:00

@Pink Petsch: Akkor csak sok sikert kívánok a kitaláláshoz. Szerintem hiányszakmában dolgozol, tehát éhen biztos nem fogsz halni a közeljövőben, max. nem lesz olyan a hely amilyet szeretnél. Viszont tökéletes hely nincs, ezt te is tudod.

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:22:28

@Hari Seldon 2: Megvannak az elsö eredmények, pont 18 órától.

Bajoroszág népessége amúgy 13 millió, abból 9,5 millió választópolgár van, hogy pontosan mennyien ßeltek állampolgári jogukkal és szavaztak, arra még nincs adat, csak arra, hogy jóval többen, mint a legutolsó - 2013-as - tartományi választásokon.

A Bajor miniszterelnöki posztot Dr. Marcus Söder ( CDU ) sajnos csak 6 hónapja vette át, és ennyi idö alatt nem lehet varázsolni.

Bajorország a leggazdagabb és legnagyobb tartomány - szabad állam. Csak a legutóbbi pár évben egymillió csak német! szóval a többi tartományból lévö német állapolgár költözött Bajorországba, mivel a legélhetöbb és a munkanélküliség elenyészö, ezen felül a legbiztonságosabb ország Németországon belül és nettó befizetö a német szövetségbe.

A CSU elvesztette az abszolút többséget, és kb. 35% - ot kapott, a második helyen a Zöldek 18 %, utána a Szabad válaszztók ( Freie Wähler ) 11 5-al és az AfD 10%. Munkáspárt ( SPD) 9% , de az SPD Bajorországban sosem volt tényezö, úgymint a baloldal sem vagy az FDP most 5%.

Hogy milyen koalíció alakul majd, na az kiderül.

Hari Seldon 2 2018.10.14. 19:29:25

@nyuszigonosz:
Akkor tőled... -> Egy kis gyors elemzést?

Hari Seldon 2 2018.10.14. 19:38:00

@nyuszigonosz:
OK. Miért mondtad, hogy a Söder sajnos csak 6 hónapja vette át a kormányt? Ez jobb miunt az előző (az elég barom volt, azt tudom).

A szabad választók miféle társaság? Mert ha ugyanaz mint a CSU csak pepitába, akkor nem volt nagy elmozdulás, csak átment egyik palackból a másikba a szavazó.

Mellesleg az AfD vel is ugyanez van CSU szempontjából:
Ha lement 48-ról 35-re, és közben megjelent a 10-en százalékos AfD akkor csak adtak a sz*nak egy pofont... (ha jól értelmezem)

Csodabogár 2018.10.14. 19:42:31

@Hari Seldon 2: Jelenlegi állás szerint, CSU 35,6, SPD 9, 7, FDP 5,1, Zöldek 18, FW 11,6, AFD 10,9

Sok változás már nem hiszem hogy lesz.

Hari Seldon 2 2018.10.14. 19:43:31

@nyuszigonosz:
Mellesleg eddig nem voltál itt, és Pinky kicsit felhúzta magát valami késeken meg fűrészen meg hasonlókon.
Gondoltam segítek neki és elterelem a figyelmét az ilyen veszélyes témáról mint a konyha. :-)

Csodabogár 2018.10.14. 19:44:40

Most látom, hogy mig a tv-t néztem Nyuszigonosz már megelőzött.

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:45:47

@Hari Seldon 2: Azért mondta, hogy sajnos csak 6 hónapja, mivel Seehofer nem birt elmozdulni onnan, és akkor végre elmozdult. Na akkor tudta Söder átvenni ezt a posztot de Seehofer nagyon sok kellemetlenséget okozott, és ennyi mindent nem lehet 6 hónap alatt újra rendezni.

A Szabad választók: nem tartoznak egyik párthoz sem.

AfD - sajnos meglett a 10 % náluk ami nem jó. Bár lehethogy annyiban nem olyannyira rossz, hogy: rájönnek a választóik, hogy ök csak uszítani tudnak, nincs konkrét megoldási javaslatuk majdnem semmire. Szóval kritizálni igen, de dolgokat rendezni - hát azt ezeddig nem tudtak, most majd kiderül.

2018.10.14. 19:46:07

@Csodabogár: Köszönöm ... és minden bizonnyal lesz olyan hely, de egy dolgot meg kell értened, hogy nehogy azt hidd, egy összeférhetetlen hisztérika vagyok. A szakácsszakma eléggé faszorientált, de szó szerint, még a pasik között is dívik a ki-é-a-nagyobb játék. Ez, számomra nevetséges, mert leszarom, hatékonynak kell lenni a szervízben és jó ételeket kell főzni, még akkor is, ha az ember mondjuk "csak" előételes". És ez a másik problem, a legtöbb konyhában a nőket vagy csak cukrászként, vagy csak hidegkonyhásként, előételesként tudják elképzelni, oké még bejön a reggeliztető szakács is, de az egy teljesen más műfaj, (én pl. alkalmatlan lennék rá, mert hosszabb távon képtrelen lennék naponta hajnali fél 5-kor kelni). Rohadtul meg kellett küdenem a melegkonyháért, és sosem felejtem el az akkori séfem arcát, amikor kiadtam a steaket., hogy ez "medium rare", mehet ... ő persze nem hitte, és lecsekkolta, aztán meglepett arccal mondta a szerviznek, hogy mehet. Ez egyszerre volt elismerés, és kurva nagy megalázás, mégis, miafaszt gondolt? Hogy nem tudok egy egyszerű steaket közepesen nyersre sütni, vagymiafasz? ... Ja, igen, nő vagyok ... szopjanak le! :PPP

nyuszigonosz 2018.10.14. 19:48:12

@nyuszigonosz: Javítás saját magamnál: Söder - CSU
és még pár kihagyott betü, és hasonlók.

Benikuty 2018.10.14. 19:57:21

@Pink Petsch: szerintem bevehetnéd már az esti nyugtatót, és az antidepresszánst. Nekem túl trágár vagy, persze az a kör, ahonnan jössz, ez alap.

puhacica 2018.10.14. 20:02:16

@Pink Petsch: szerintem igyal meg egy kicsit, hatha olyat talalsz mondani, ami eleri a @Határátkelő: ingerkuszobet is, aztan vegre kibasznak innen a picsaba. azt mar reg tudja mindenki, hogy rendkivul tajekozott vagy mindenben _is_, felesleges itt obegatni. csak az a kar, hogy muveltsegbol es igenyessegbol nem szorult beled egy fikarcnyi se. mindenki kreten, mindenkinek a kurva anyjat, mindenki leszophat bo nyallal, csak te vagy a helikopter... szerencsetlen hintanak is kotelet ajanlgatsz... nem bunko picsa vagy te aranyanyam, annal sokkal rosszabb. nem eg le a pofadrol a bor?

Határátkelő 2018.10.14. 20:23:51

@Pink Petsch: A múltkor már szóltam, hogy vegyél vissza. Most 3 napra leveszlek a whitelistről, hátha annyi idő alatt megnyugszol. Ez a stílus nem ide való.

gabors 2018.10.14. 20:32:48

@puhacica: "nem bunko picsa vagy te aranyanyam, annal sokkal rosszabb. nem eg le a pofadrol a bor?"

viccelsz vagy nem jartal errefele gyakran ? ez a stacio (nincs mi leegjen) nem hiszem hogy online nala ... szerintem tobben ezert is nem valaszolnak mar regen meg akkor sem ha pozitiv vagy akar negativ amit ir ... . (szerintem nem most vetted eszre eloszor ...)

gabors 2018.10.14. 20:35:23

@Határátkelő: mar bocs azt csinalsz amit akarsz de ennek nincs sok ertelme ..... mert ha minden szemelyeskedo posztot irtani akarsz akkor blognak hamar vege lesz ... (van aki pont ennek orulne )

Határátkelő 2018.10.14. 20:42:17

@gabors: Aki nem tud adott keretek között vitatkozni, az keressen olyan blogot, ahol nyugodtan lehet bárkit gyalázni, személyeskedni. Ez nem az a hely. Ha ettől vége lesz a blognak, akkor vége lesz - de nekem valami azt súgja, hogy inkább az ellenkező esetben lenne vége.

gabors 2018.10.14. 20:46:00

@Határátkelő: lehet igazad van de jo tudni hogy nem a komment szamra mesz ra :-))))))))

te blogod :-)

Határátkelő 2018.10.14. 20:48:49

@gabors: Arról nem beszélve, hogy természetesen kommentelhet addig is, de csak előszűrés után. Szóval ha normálisan szól hozzá, akkor továbbra is örülök annak, ha ír.

gabors 2018.10.14. 20:53:03

@kardio1: "@Határátkelő: te voltál a moderátor ? "

ez most komoly vagy csak viccelsz mint en ?

2018.10.14. 20:59:24

n@Benikuty: Hát, persze, az élet, mindig túl "trágár". Azóta utálsz, hogy a Blogkocsmán is leírtam, türdameként is dolgoztam. A te korlátolt agyadban ez egyenlő a stricivel az amcsi 70-es évekbeli filmekből.
Én meg eredendően irtozóm az ostoba emberktől, szóval kérlek ... hanyagolj ... És mielőtt kikérnéd magadnak, te szóltál hozzám először, tre jöttel ide, erre a fórumra ... Én sosem akartam "beszélni" veled, még a neten keresztül sem, mindoig te voltál a kezdeményező, aki megpróbált belém rúgni. Még azt sxem mondhatod, hogy én baszogatlak téged .... szóval, mi lenne, ha leszállnál rólam afaszbadekomolyan: Oké, megértettem, utálszés megvetsz ... bár szerinbtem a megvetésed az országod kirablóira kellen irányítanod hasonló dühvel, de mit tudhatrom én, ugye? :P

Határátkelő 2018.10.14. 21:00:45

@Benikuty: @Pink Petsch: Na, akkor szerintem ezt itt és most fejezzétek be. Nagyjából senki sem kíváncsi rá itt (én biztosan nem), vigyétek máshová ezt az egészet. Innentől az összes egymást ekéző megszólalásotokat kimoderálom.

Köszönöm.

2018.10.14. 21:03:35

@Határátkelő: Már bocs, de mikor a múltkor? Jó egy hete nem kommenteltem ....

kardio1 2018.10.14. 21:07:41

@Határátkelő: szóval akkor kiderült a nagy titok, hogy ki a Határátkelő...

Határátkelő 2018.10.14. 21:09:54

@Pink Petsch: Nekem az még múltkor...

gabors 2018.10.14. 21:12:17

@Határátkelő: @Pink Petsch: @Benikuty:

"Na, akkor szerintem ezt itt és most fejezzétek be. Nagyjából senki sem kíváncsi rá itt (én biztosan nem), vigyétek máshová ezt az egészet. Innentől az összes egymást ekéző m"

de en igen nekem nagyon tetszik ez :-) marmint hogy valaki nem veszi eszre hogy egy 'idiota' trollkodja :-) ott van az air quote is !!!

gabors 2018.10.14. 21:14:44

@Határátkelő: "bár szerinbtem a megvetésed az országod kirablóira kellen irányítanod"

ez peldaul mindent meger (including MasterCard) ha ezt kivetted volna sokkal szegenyebbek lennenk ... az otthunrol !!! :-)))

2018.10.14. 21:16:57

@Határátkelő: Őszintén szólva, én nem is értem a csávót, 3-4 havonta felbukkan, mint valami kibaszott hurrikán a semmiből, esküszöm, soha, semmilyen más fórumon nem beszélek vele, semmiről. Azóta utál, amióta itt megjelent az egyik posztom, azóta vannak ezek a pár havonti kirohanásai. Soha, a büdös életben egyetlen beszélgetést sem kezdeményeztem vele.
De ne akard már, hogy kussban maradjak, amikor aljasul, a semmiből, csak úgy betámad ...

2018.10.14. 21:17:06

@puhacica: Szerintem meg, nem tudom, mi a bajod velem, de biztos igazad van. Szerintem nem sértettelek meg semmivel, személyesen ... az meg hogy bizonyos dolgokról eltér a vélenényünk, és a te ízlésed szerint, én kurvaszar stílusban jelenítem meg a sajátomat ... nos, az megtörténhet ....
Tudod, én sem bírok itt egyes kommentelőket, de egyszerúen nem reagálok rájuk, pedig képesek oltári baromságokat írni. Jah, biztos, én is .... minek reagálsz rám, de komolyan?

2018.10.14. 21:21:58

@kardio1:

“szóval akkor kiderült a nagy titok, hogy ki a Határátkelő...”

Viccelsz, ezt már mindenki tudja ki a Határátkelő, a bukott Simi Lali exsajtósa :-)

2018.10.14. 21:26:26

@Határátkelő: Ahham, akkor ez megint olyan, amikor azért lettem kibaszva, mert megjegyeztem, hogy kurvára nem tetszik, ha egy arab faszi odatelepíti a családját a railjeten, ahova az én érvényes jegyem szól plusz még neik áll feljebb, , és akkor hirtelen én lettem a migráncsgyűlölő, aki nem állt szolidaritásból a Railjeten Münchentől Budapestig, miközben volt érvényes, kifezetett ülőhelye. De persze, én csak egy fehér kékszemű, vörös európai vagyok, jogok nélkül Szaud Arábiában .... oh, wait! :P

Határátkelő 2018.10.14. 21:28:43

@Pink Petsch: Nem, azért vettelek le a whitelistről, mert minősíthetetlenül trágárkodsz. Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni. Gondold végig, mint írtam, természetesen kommentelhetsz így is, de ha vissza akarsz kerülni a whitelistre, akkor a jövőben kerüld ezeket.

blackhairlady 2018.10.14. 21:47:03

@gabors: Miert vicces Kardio kerdese, hogy a Hataratkelo volt-e a moderator?

Benikuty 2018.10.14. 21:47:04

@gabors: azért van annak némi gyengéd bája, ha az ember véleményt nyilvánít, minden erős (nem hogy trágár) jelző, a másik fikázó címkézése nélkül, és a dolgok mégis idáig fajulnak. @Határátkelő: béke van, és elnézést kérek, a másik "fél" nevében is.!

Muscari 2018.10.14. 21:52:00

@puhacica: na látod ez nekem már egyáltalán nem hiányzik. Most is csak benéztem, hogy mi volt ez a nagy találkozó.

Hari Seldon 2 2018.10.14. 21:57:15

@kardio1:
Miért, pont Magyarországon voltál, és jelen voltál? Úgy látszik megint nem figyeltem, van kép is?

Muscari 2018.10.14. 22:00:09

@blackhairlady: jaj, te viszont hiányzol. Hogy vagy?

puhacica 2018.10.14. 22:01:18

@Muscari: megertem. :(
#regenmindenjobbvot

blackhairlady 2018.10.14. 22:13:39

@Muscari: Minden a legnagyobb rendeben :)
Milyn az uj haziko? Meg mindig szeresz ott lakni?

Muscari 2018.10.14. 22:20:10

@blackhairlady: még mindig szeretem. Sőt még jobban, tegnap óta van egy gyönyörűséges agaram, lehet, hogy láttad is a FB-n. Imádom, annyira jó kutya és nagyon gyorsan tanul ❤️

Nyugdíjas versenykutya, láttam, hogy nálatok is dívik sajnos az agárverseny

blackhairlady 2018.10.14. 22:25:47

@Muscari: Igen, lattam, tenyleg nagyon szep kis kutyus :)
Amugy fogalmam sincs az agar versenyekrol, bevallom.
Orulok, hogy jol erzed magad, akkor jol valasztottatok otthon :)

2018.10.14. 22:39:52

@Határátkelő: Úgy azért szerinted, mégis mit gondolsz? Vissza akarok-e vajon kerülni egy olyan "white-listre", aminek az egyik tagja, akit soha semmilyen formában nem sértettem meg (@puhacica) lealkoholistázott, és erre te engem tllltasz ki? Mi ez, az amcsi középsuli szurkoló-csapat- választása Zs kategóriás hollywoody méhkirálynővel? Idáig süllyedt ez a blog?
Mondd, ez egy kibaszott bohózat? De most komolyan.....

Határátkelő 2018.10.14. 22:41:00

@Pink Petsch: A te dolgod. Ezek a szabályok. Nem tetszik, nem kommentelsz.

kardio1 2018.10.14. 22:47:36

@Hari Seldon 2: nem, dehogy ! Továbbra sem tudom, ki ő. Csak emlékszem, hogy kilétét mindig balladai homály fedte, ezért érdekes, hogy most ő vezette ezt a programot.

puhacica 2018.10.14. 22:50:56

@Pink Petsch: ha le akartalak volna alkoholistazni, akkor azt irtam volna, hogy alkoholista vagy. nyugoggya meg, attol megnyugszol.

2018.10.14. 23:20:56

@Határátkelő: Igazad van, vesztett már ez a blog érdekesebb személyeket is, mint én, pl. mondjuk, Zollee-t, vagy Herr Geza-t, Hogy diggert már ne is említsem, aki ugye ,,,, de persze, ezt ti tudjátok jobban.:PPP
Figyelj, megértettem, nem hiányzok én innen, elvégre nem illek már bele a szivárványszínű "jaj-és a macsek-megszokott-már-az-új-helyen" stílusú "cosmo-csajos bájcsevelybe", gyakorlatilag mindig is fárasztott ez a bullshit, mert a ki a faszt érdekli a macsek, a tulaján kívül? Álszent, nyomi, small-talk .... De nektek ez az új irány, meg a "hun"-os végtrelenül sértő új szlogenetek. Szerintem, fel sem fogjátok, mint Marie Antoinetee - "Miért nem esznek kalácsot?", mi?
Nem, nem értitek, na hagyjuk.
De azért azt imádom, hogy más nick büntetlenül alkoholistázhat le engem... egen @puhacica, akit soha, semmivel nem bántottam meg, de most már mindegy
Remélem az összes macsek boldog lesz, amit a következő években örökbe fogadtok.
Ja, és köszönetem az eredeti HA-csapatnak,akik megajándékoztak, úgy kábén 2 nagyon jó évvel,

adg 2018.10.14. 23:40:34

@Pink Petsch: “mégis mit gondolsz? Vissza akarok-e vajon kerülni...”
Micsoda hiszti, tiszta ovoda. Nem is kell a hulye homokozovodrod, bebe.

Ugyes voltal ma. Gyepalod az egyik szereplot a posztbol, porogsz rajta ordenare utszeli stilusban, de a posztot nem sikerult elolvasnod es felfognod, pedig ottvan benne, amit nem ertesz.

Beszelsz tiszteletrol, mikozben a legkozonsegesebb modon kb mindenkit elkuldtel.

Iskolazatlansagrol??? Olvasd mar vissza magad! Az ilyen szoveg milyen iskolazottsagra vall?

Es akkor ilyen dedos, 3 eves szinten behisztizel, hogy tudod ki akar... Hat tenyleg nagy veszteseg lenne, ha nem akarnal visszakerulni a listara, netan eltunnel a banatba. Biztos vagyok benne, hogy joparan vannak ugy, mint en, pl fentebb is irtak, hogy ha te megjelensz, akkor nem kivannak tovabb itt irogatni.

@Határátkelő: lassan ket naponta elhangzik az igeny, hogy kiket kellene innen kitiltani, hintatol az it nightig, en pinkre szavazok. :D

adg 2018.10.14. 23:43:32

Mondjuk nem mintha szamitana, hogy en hova akarok irogatni, de azert van par enber, akit szivesen olvasgatnek...

gabors 2018.10.15. 00:26:39

@Benikuty: "@gabors: azért van annak némi gyengéd bája, ha az ember véleményt nyilvánít, minden erős (nem hogy trágár) jelző, a másik fikázó címkézése nélkül, és a dolgok mégis idáig fajulnak."

en ezert (is) olvasom a blogot es ezert is ignoralom a pocst ... :-)

gabors 2018.10.15. 01:20:56

" lealkoholistázott, és erre te engem tllltasz ki? "

ezt be-idezned kedves ??? [itt azt ertesz amit akarsz] posztolo ?

????

AA ?? nem rossz az

P.Elliot 2018.10.15. 01:34:44

@Pink Petsch: Szerintem csak egyszeruen ki vagy borulva mostanaban, regebben trefas, jopofa, jo humoru voltal, szebb szo kinccsel.
Lehet hogy szeretsz fozni de mintha nem lenne neked valo, tulsagosan kikesziti az embert fizikailag, mentalisan is, folyton faradt vagy mint irtad aztan ez van belole.
Nem kellene valtoztatni? Valami masfele? En mindig mondtam hogy privat sefnek kene lenni egy nyugodt helyen, en legalabbis nem olnem magamat egy ilyen tomeghelyen.
En reszemrol nagyon sajnalnam ha elmennel, mar tul sokan mentek el akiket szerettem, az a nehany troll aki van az szerintem megfer itt meg. Ha nagyon jar a szaja akkor az ember nem szol hozza amig le nem csillapodik aztan ennyi eleg is a kovetkezo piszkalodasig.
Probald magadat kipihenni, helyre razni, en reszemrol varlak vissza, illetve el se menjel, aludd ki a reggeli bejelentett mergedet. Ez az latod, be is jelentetted hogy fel vagy huzva, eppen ezert csak annyit mondok hogy tenyleg felhuztad magadat, holnapra kialszod. Ha ujra oke lesz minden, jelentkezz, azert biztosan akad mas is itt aki igy erzi mint en hogy volt egy rossz napod es kesz. Nekunk is van hogy van csak nem oltjuk szavakba , azt hiszem....

HA-ra se haragudj, neki se konnyu itt beket tartani....
Aludd ki a mergedet aztan gyere.

2018.10.15. 05:06:08

@adg: Nyugodj meg, ...nem fogsz itt már engem látni, ahogy sikerült pl, diggert vagy Zoleet is kiutálni ....
De egy dolgot azért mondok, ha te attól nem érezted itt "biztonságban " magad, hogy én átlag 6-7 naponta egyszer kommenteltem ide, feszültséglevezetésként, akkor keress fel valami jó pszichoterapeutát. Mert rád fér, meg az összdes többi nickre, aki hirtelen most így gondolta, 3-4 év után, hogy "bátor" lesz. Birka-effektus, de komolyan, szánalmas .....

2018.10.15. 05:06:18

@Határátkelő: Az azért tudod "fasza", hogy a személyemről szóló hozzászólasok mehetnek, míg az én válaszaim rájuk, nem .... pedig egyik sem kurvaanyázós ...
Jah, a vérszag, meg az éji vad ... de azért tök fasza ez, lassan előmásznak a sötétből a hiénák :PPP

Shaktee 2018.10.15. 05:07:00

Örülök hogy a homokozó nem változott itt.

Szeretem a konstans dolgokat.

kék madár 2018.10.15. 05:40:24

@P.Elliot: "a nehany troll aki van az szerintem megfer itt meg."
szerintem meg klasszisokkal szinvonalasabb es olvashatobb lenne a blog, ha az a par troll aki rendszeresen szetcincalja a hazugsagaival, fidesz propagandajaval es lipsizesevel a blogot, ki lenne moderalva. Ez lenne a moderacio lenyege.
Pink csak tragar es agressziv de erdemiek es tartalmasak es oszintek a hozzaszolasai, - nekem leginkabb zavarosak a stilusa miatt, de ez szubjektiv.
Sokkal egyszerubb lenne azzal moderalni, hogy obszcen szavak nem johetnek, (szerintem nem birna ki :)

Határátkelő 2018.10.15. 06:10:09

@kék madár: Pontosan ezért vettem le a whitelistről. Ha kibírja, akkor én örülök, ha marad, ha nem, akkor sajnálom.

@P.Elliot: És mi alapján kellene eldönteni, hogy melyik troll maradjon és melyik nem? Mióta kommentel? Akkor más, akit nem engedek be ugyanazért, joggal kérheti ezt számon.

Szerintem nagyon sokáig baromi toleráns voltam vele (is), de a múltkor, amikor kötelet ajánlgatott másnak, rászóltam, hogy ezt ne. Ehhez képest jött a mai. Csak a tisztánlátás végett.

puhacica 2018.10.15. 09:23:56

@P.Elliot: azert van annak egy baja, hogy a masokat magas lorol lenezest, a tudatlansagot, hatterben szarkavarast, mindenkit leoltast siratjatok, aki meg ravilagit a szepseghibakra, annak jar a szaja es nyilvan troll. :D

szakasz2 2018.10.15. 09:33:52

@adg: Teljesen egyetértek. :)
@puhacica: Tartalmilag talán érthető, formailag már kicsit erős és bántó volt ez, igaz nem rosszabb a stílus mint, amit Pink írt.

@Határátkelő: Szuper, hogy végre kimoderáltad, korábban kellett volna. Ne haragudj meg, de amikor pár napja Birca-t az első pár mondata után kimoderáltad, az kevésbé volt jogos, mint ez. Birca egy alapvetően ártalmatlan troll, akit szerintem még soha sem láttam trágárkodni. Az, hogy esetleg hülyeségeket beszél vagy nem értünk vele egyet, sokkal kisebb baj, mint az, hogy Pink Petsch az első hozzászólásától kezdve alpári, útszéli, másokat bántó stílusban írogat (ma különösen, de máskor is előfordul), és még akkor sem veszi észre magát, mikor rászólnak többen, még egy nap elteltével sem.
Ha számít a békés, többnyire csendes olvasói vélemény, akkor ezentúl az ilyeneket moderáljátok ki mihamarabb, leginkább csírájában, ha pl. engem vagy talán sok hasonlót meg akartok tartani. Benikuty hozzászólásaival pedig sem ilyen sem más szempontból (itt) szerintem semmi probléma nem volt, nem tudom, vele pontosan mi bajod volt.

@Pink Petsch: Neked meg egy tényleg jó tanács. Ha ezt (a minősíthetetlen stílust) hozza ki belőled a munkahelyed, akkor minél gyorsabban keress másikat. Voltam hasonló cipőben, tudom, miről beszélek.

puhacica 2018.10.15. 10:36:27

@szakasz2: egyreszt kivancsi voltam, hogy ha o talalja szemben magat a sajat stilusaval, akkor hogyan reagal.
masreszt pont ez a baj a valo eletben is, hogy ha valaki nem tud viselkedni, senki nem szol egy szot sem. es ez itt sincs maskent... szepen elnezegetjuk, hogy ongyilkossagot javasol masnak, mert az olyan kis helyeske, meg engem tulajdonkeppen eddig nem is bantott. vagy nem tudom mi a gondolat mogotte. az egyenes beszed meg nem tetszik. hat, evvan.
harmadreszt en nagyon szuper modon fel tudom venni barki stilusat, hogy ez jo-e vagy sem es hogy milyen vagyok valojaban, az mas kerdes. ;)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.10.15. 12:00:30

@puhacica: most olvasom ezt a vihart... wow... köszönöm.

puhacica 2018.10.15. 14:00:55

@kisrumpf: huha, hat ezt nem kell megkoszonni. mindenesetre orulok, hogy azok gondolkodnak hozzam hasonloan, akiket magam is ertekelek. a tobbi meg ugyse szamit. :)

kardio1 2018.10.15. 19:10:32

@kék madár: szerintem meg klasszisokkal szinvonalasabb es olvashatobb lenne a blog, ha az a par troll aki rendszeresen szetcincalja a hazugsagaival, fidesz propagandajaval es lipsizesevel a blogot, ki lenne moderalva.

Ez lenne csak az igazi pluralizmus, az eltérő vélemények tolerálása ! Ja, nem !

Csak ne hirdetnék a liberálisok folyton a toleranciát ! Mindig kilóg a lóláb.

Szerintem jobb választás a trágárságot kiszűrni.

kék madár 2018.10.15. 19:39:36

@szakasz2: "Birca egy alapvetően ártalmatlan troll, akit szerintem még soha sem láttam trágárkodni."
nezzel bele mas blogokba, mashol elereszti magat, itt csak az ordas hulyesegeit irja mikszáthi stilusban

kék madár 2018.10.15. 19:44:57

@kardio1: szerintem olvasd el amit irtam.
hazugsag nem egyenlo a velemennyel
fidesz propaganda ugyszinten
lipsizes - hatareset

Mindenkinek lehet velemenye es hirdesse is, de ha szandekosan hazudozik, annak az egvilagon semmi ertelme egy blogban, azon nincs mit megvitatni, a hitelessegen ragodni, stb.
De ha neked olyan sok idod es turelmed van a hazugsagokon fidesz propagandan porogni, az a te dolgod. Epp eleg, hogy ismet elcsaltak a valasztasokat, nem kene meg legitimalizalni azzal, hogy hazugsagokat velemennye nyilvanitunk.
Ez meg: "Csak ne hirdetnék a liberálisok folyton a toleranciát !"
vicc?
A jelenlegi konzervativ bekemenetes vonal a ketszinuseg csucsa

Dikusz 2018.10.15. 19:59:56

Ott voltam a találkozón (ha kívülállóként is), és meg kell, hogy mondjam, jól sikerült.
Én nem azzal mentem oda, hogy azt skubizzam, hogy a blogján milyen a stílusa, és a H.Á-n tetszett-e a posztja.
Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy az a három előadó, aki meg volt hívva, mit mesél, ő hogy élte meg az elmenetelt, milyen volt a hazatérés, egy kicsit mesélt az életéről.
Egy hölggyel beszéltem, aki azt mondta, hogy rendszeresen olvassa a blogot, de nem kommentel. Ő 4 évig élt külföldön, érdekelte az előadás, ahogy gondolom a többieket is.
Jobban sikerült a találkozó, ahogy egy legelső találkozónál szokás. Az ismerkedés, a beszámolók meghallgatása után csak az idő rövidsége volt a gond.

Nem tudok más példát írni -ugyanis ez jutott eszembe ott-, mint réges-rég volt gyerekkoromból előrángatni egyet:
Akkoriban szüleimmel gyakran kirándultunk a húsvéti ünnepek alatt (és máskor is) a Pilisben. Igen népszerű turistaház volt a természetjárók körében -fogadjunk senki még csak nem is hallott róla:)- a Lajos-forrási Ságvári Endre turistaház.
Mi három éjszakát (turistakedvezménnyel) töltöttünk ott. Játszottunk a nagyréten, barátkoztunk az erdész gyerekeivel.
Itt jön a lényeg: mire összebarátkoztunk a gyerekekkel, már jöhettünk is haza...

Ez az érzésem volt a blogtalálkozón is. Amikor igazán beszélgetni tudtak volna az előadók, és a résztvevők egymással, jönni kellett haza. Mégegyszer annyi idő kellett volna, mint amennyi az előadásra volt.

kék madár 2018.10.15. 20:10:29

@Dikusz: vesztettel, nemcsak, hogy hallottam rola, de altalanosban minden osszel egy hetveget vagy hetet ott is toltottem

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.10.15. 20:12:46

@Dikusz: (anyosomek odamentek naszutra. Az ajandekba keszult sutire felfestettem nekik a forrast.)

Dikusz 2018.10.15. 20:31:35

@kisrumpf: @kék madár:
Sok szép emlékem van arról a turistaházról. Órákig tudnék mesélni róla...
Amikor odavittek minket túrázni a szüleink, volt olyan lehetőség, hogy az igazolt természetjárók három napig kedvezményesen lakhattak a turistaházakban. Azt csináltuk, hogy három napig Dobogókőn szálltunk meg, aztán legyalogoltunk Lajosforrásig, és újabb három napig ott aludtunk. Mindez volt a 60-as években.

@kék madár: emlékszel?: Lajosforráson nagyon sokszor találkoztunk igen neves sportolókkal, oda jártak edzőtáborozni. A fociválogatott is, és Papp Laci is oda vitte fel fát vágni az ökölvívókat.
A gondnok (Iván bácsi) igen sokat tett a turistákért, sportolókért, a turistaháznak híresen remek konyhája volt. Aztán valami módon (sokért nem adnám, ha tudnám miért) kitúrták a turistaházból. Ma már csak romokban van meg, bár lakják, de a hátsó épület már régen életveszélyes állapotú.
Lakott az erdésznél egy Zsuzsi nevű őzike, volt vizslatenyészete, sok kis gyűröttfejű kölyökkel, meg ott ittam életemben először igazi, frissen fejt tehéntejet.:) Meg a forrás medencéjében tenyérnyi varangyok laktak:)

kék madár 2018.10.15. 21:22:07

en a hetvenes evek vegen, 80-as evek elejen jartam ott. Az ozikere emlekszem. A kaja akkoriban nem volt jo. Mindig volt ott valami nyanya aki uvoltozott velunk, ne csinaljuk azt amit epp csinaljunk, a tanaraink koran elkezdtek alkoholizalni, beken hagytak es varosi gyerekkent nem tudtunk sok mindent kezdeni magunkkal, ugyhogy "kenytelenek" voltunk a csajokkal beszelgetni

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.15. 21:38:31

Ha kidobjátok Pinket akkor engem itt többet nem láttok :)

Muscari 2018.10.15. 22:54:03

@szociál: nagyon sokan meg pont miatta és a hasonlók miatt nem jövünk már. Én még az origós időkben kezdtem el kommentelni, napi szinten olvastam és kommenteltem évekig, de aztán az elmúlt egy-két évben elmaradtam. Néha benézek, aztán megállapítom, hogy jól tettem. Pedig régen nagyon jó társaság volt itt.

kardio1 2018.10.15. 23:18:14

@kék madár: nem, sajnos nem vicc. A liberálisok mindaddig tolerálnak egy véleményt, amíg az az övékkel egyezik. Ha eltér, akkor megbélyegezzük a vitapartnert : helyzettől, korszaktól függően fasiszta, reakciós, klerikális vagy éppen troll, fideszbérenc és társai. Félreértés ne essék, a libsizés stb. is megbélyegzés, de ez semmit nem változtat a szabad szólás felkent lovagjainak viselkedését illetően.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.15. 23:18:38

@Muscari:

Néha elgurul nála, de egy élmény olvasni őt :))

kardio1 2018.10.15. 23:22:05

@Muscari: amióta én követem ezt a blogot, szinte teljesen kicserélődött a közönség. Sokan hiányoznak. Pl. te is.

kék madár 2018.10.15. 23:40:58

@kardio1: gondolom, hozzatehetjuk, hogy te ezt tapasztalod, en meg nem.
En barmilyen velemenyt toleralok, sot tanulni akarok belole, ha nem hazugsagokra, rosszindulatra epul.

kardio1 2018.10.15. 23:54:53

@kék madár: természetesen! Távol álljon tőle, hogy abszolutizáljak. De -hogy egy maxvali fordulattal éljek :) -vedd észre, hogy a hazugságot és rosszindulatot is szubjektíven ítéljük meg.
Nem egyszerű kérdés ez. Az is igaz, hogy mi most eszmét tudunk cserélni teljesen nyugodtan, noha sok szempontból nem egy platformon állunk. Mindenesetre a tiédtől eltérő vélemények kimoderálási igénye nem helyes.

kék madár 2018.10.16. 00:28:01

@kardio1:

" a hazugságot és rosszindulatot is szubjektíven ítéljük meg."
en meg probalom objektiven megitelni, amit es amennyire lehet, hogy legyen valami kiindulopont. Azt se tudom elfogadni, hogy minden szubjektiv, mert akkor a gravitacio is az, megsem ugralunk ki a 10-edikrol jokedvunkben soha

"Mindenesetre a tiédtől eltérő vélemények kimoderálási igénye nem helyes."
nem tudom, mivel keltettem ezt a hatast, hogy nekem erre lenne igenyem

kardio1 2018.10.16. 08:15:45

@kék madár: ezzel keltetted ezt a hatást:

P.Elliot: "a nehany troll aki van az szerintem megfer itt meg."
szerintem meg klasszisokkal szinvonalasabb es olvashatobb lenne a blog, ha az a par troll aki rendszeresen szetcincalja a hazugsagaival, fidesz propagandajaval es lipsizesevel a blogot, ki lenne moderalva. Ez lenne a moderacio lenyege.

Trollnak bélyegezzük a más véleményen állókat, majd az ő kimoderálásukat javasoljuk...

kék madár 2018.10.17. 01:08:08

@kardio1: nem azt irtam, hogy mas velemenyen allnak. Hanem azt, hogy hazudoznak, fidesz propagandat nyomnak es lipsiznek. Az nem velemeny, ha az lenne, lehetne veluk erdemi vitat folytatni. De meg soha egyszer, meg veletlenul se sikerult.

kardio1 2018.10.17. 21:58:02

@kék madár: ebben nem értünk egyet. Ezen a blogon is meglehetősen elterjedt a kommentelők körében, hogy aki a Fideszéhez közelálló véleményt fogalmaz meg egy kérdésben, rögtön megkapja a címkét: troll, fizetett bértollnok és társai. Innentől kezdve milyen párbeszéd lehetséges ? Csak a süketeké. Az sem csak őket jellemzi, hogy mindenkor ugyanazt mondják: pl. Max a nyugat hanyatlását és a kelet felsőbbrendűségét hirdeti, Lepesmez meg a vallást ekézi pl.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.18. 06:27:09

@kardio1: Ööö namost:"Fejlődik az ország csupa szép minden"

Na ilyenkor vagy anyázik az ember vagy röhög.
Én régen anyáztam ma már csak nevetek.

kardio1 2018.10.18. 21:41:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: vagy árnyalt gondolkozásra is képes: fejlődik az ország, de messze nem minden szép és jó.

London2009 2018.10.23. 13:49:54

@Pink Petsch: irtam privat kommentet, remelem atment.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása