oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. július 01. 06:30,  Akiknek megszűnünk létezni 57 komment

2018. július 01. 06:30 Határátkelő

Akiknek megszűnünk létezni

Nem feltétlenül kell ahhoz határátkelőnek lenni, hogy emberi kapcsolatok lazábbá váljanak, vagy megszűnjenek, de kétségtelen, hogy a távolsággal ennek megnő az esélye. Emellett elugrunk ma Japánba, ahol érdekes változások várhatók és családot látogatunk Új-Zélandon.

kez.jpg

Előfordul az, hogy valahogy egyes embereknek megszűnünk létezni, még akkor is, ha nem teszünk semmi rosszat – csak az élet így hozza. Ezen gondolkodott el egy eddig itt még nem szerepelt blog, a Szemünkben a világ Belgiumban élő szerzője.

„Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. 

Hát, így jártam. Talán azon, hogy ezen túl tegyem magam segít, hogy a gyerekek felnőttek. Ők maradnak, szeretnek minket, mellettünk vannak. Átalakult ez a szeretet mély, tartalmas szeretetté, ragaszkodássá, egymás tiszteletévé, kiállássá, stb. stb. 

Számomra mindig is az egyik legfontosabb volt a hűség mindenekfelett. Nem kell nekem magyarázni, hogy másfelé ment az élet, hogy új érdeklődési kör és ezzel együtt új barátok jöttek. Ez csak bla-bla. Ha igaz volt ez a barátság, akkor nem fog ki rajta semmi, még az idő vas foga sem. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. 

Pedig van ilyen! A mai napig ugyan úgy értjük meg egymást mint 10-15 éve. Hiába sodort el egymás mellől az élet, még mindig szeretjük és tiszteljük egymást. És hálás vagyok ezért. 

Az ember elgondolkodik, hogy érdemes-e beengednie embereket az életébe. Érdemes-e barátkozni, látogatni, beszélgetni, együtt sírni-nevetni. Minek? Engem akkor hagytak magamra amikor a legjobban kellettek volna a barátok. De azt is tudom, nehéz terhet hurcolok, aminek a cipelésére nem kérhetek meg senkit… 

Valami miatt nem érezte azt egyetlen sem, hogy segítenie kellene. Nem baj. Azt gondolom jobb ez így. Már bölcsebb vagyok (talán). Ha jönnek az új lehetőségek és kezd komolyra fordulni a dolog akkor már előre szólok, húzzon el akárhová, ne akarjon engem, minket. Védem magam, mert bele lehet „dögleni” a magányba, komolyan mondom. (...) 

Mégis volt valaki. Ő nem tudta, de belehasított az éjszakába, mikor 1600 km-ről jött most is a lélekmentő üzenet, hogy valami miatt nagyon sokat gondolok rád. Hát, volt miért … 

Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Eddig is így volt, ezután is így lesz, maradok magamhoz hű. Az elveimhez, az érzéseimhez. Ahhoz, ahogy én szeretek. Most nem jött össze, dobjunk ki azon a bizonyos ablakon 10-12 évet. Így jártunk. � 

De nem vagyok hajlandó feladni! Maradok, aki voltam, még mindig hálás vagyok minden kedves szóért, gesztusért, a reggeli kávézásokért, „eltűntél, mi a baj” jelzésekért, a ne légy hülye beszólásokért. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket.” 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el! 

Felnőtt vagy gyerek? 

Európában általában 18 évesen válik jogilag felnőtté valaki, ám nem mindenhol van ez így. Japánban most épp 20 év a korhatár, viszont a hírek arról szólnak, hogy ez változni fog – számol be a Tshabee in Japan blog.

japan_1.jpg

„A hír a polgári törvénykönyv módosításáról szólt, amiben 2022-től leviszik a nagykorúság határát 18 évre a mostani 20-ról, hogy ezzel ösztönözzék a fiatalokat a mihamarabbi társadalmi szerepvállalásra. 

És hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Kb. annyit, hogy 18 éves kortól nem kell majd szülői beleegyezés a házasságkötéshez. Merthogy most szülői beleegyezéssel a fiúk 18, a lányok pedig 16 éves koruktól házasodhatnak. A lányok esetében ez a kiskapu teljesen meg is szűnik, ők is csak akkor házasodhatnak majd, ha betöltötték a 18-at. Sok öreg úriember nagy bánatára... :D (...) 

Ezenkívül jelenleg, ha egy kiskorú szülői beleegyezés nélkül köt valamilyen szerződést, azt a szülei bármikor felmondhatják. Ennek a korhatárát is leviszik 18 év alá. 

Azon pedig még megy a vita, hogy a fiatalkorúak büntetésére vonatkozó törvények jelenlegi 19 éves felső korhatárát is levigyék-e 17 évre. Így 18 éves kortól felnőttként kellene felelősséget vállalnia a tetteikért a gyerekeknek. Állítólag ez a módosítás is hamarosan át fog menni. 

Egyvalami nem fog változni: az alkoholfogyasztás és dohányzás alsó határa. Az továbbra is 20 év marad.” 

A teljes posztot itt találjátok.

Családlátogatás Új-Zélandon 

Mindig nagy öröm, amikor a család meglátogatja az embert, különösen így van ez, ha olyan messze vetett valakit a sors, mint az Új álom blog Új-Zélandon élő szerzőjét és családját. Ami viszont nekem külön öröm, hogy a poszt mindenki számára érdekes leírásokat is tartalmaz, például a tömegközlekedésről vagy egy szuper autókiállításról.

uj-zeland.jpg

„Sokat gyalogoltak, és sokat használták a buszokat is. Péterrel odaadtuk nekik a Snapper kártyánkat, amit a buszokon tudtak használni. így egész Wellyt be tudták utazni busz segítségével. 

Ha valaki erre jár, és hosszabb időt tölt itt, akkor érdemes beszerezni a kártyát. Olcsóbb a tömegközlekedés vele. A kártyát magát a legtöbb élelmiszerboltban be lehet szerezni, majd pénzösszeget lehet rá tölteni, amit egy-egy utazás alkalmával levon a buszon található leolvasó. Wellington különböző zónákra van beosztva, amelyek más és más összegbe kerülnek az utazások alkalmával. 

Nagyon szerencsések voltunk az időjárás tekintetében, egy kezemen meg tudom számolni hány nap esett az eső... Nem sokszor, ami azt jelentette, hogy amit elterveztünk a három hétre, az teljesült is. Mindenhova eljutottunk, ahová szerettünk volna. 

Ha éppen esett, vagy nem voltunk biztosak milyen idő lesz, akkor vagy a városba mentünk a Te Papa múzeumba, vagy pl: egy csodás autókiállításra. 

Paraparaumuban található Új-Zéland egyik legnagyobb autókiállítása. Na nemcsak autókat, hanem motorokat is lehet találni, sőt egy repülő is van, ha pontosak akarunk lenni. Kész időutazás, olyan ritkaságokat lehet találni itt, amit máshol már nem nagyon látni. 

Péterrel már nem először voltunk, de még mindig tátott szájjal tudtunk végigsétálni az autók között. És hát Lili is imádja az autókat, így ő se unatkozott. 

Zealandia is nagy kedvenc, sokat járunk ide. Gyönyörű erdős rész, egy mesterséges tóval, és rengeteg madárcsicsergéssel. 

Aki a természetet és a madarakat szereti, annak kötelező. Nagyon vigyáznak rá, sok önkéntes van, aki jön és rendben tartja az erdei ösvényeket, kirándulásokat szervez, madarakat mutat be. Éjjel kiwi nézőbe is lehet jönni.” 

A teljes poszt jó sok képpel itt található, ne hagyjátok ki!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Új-Zéland Belgium

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8514084451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2018.07.01. 07:11:43

Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett...

Golf2 2018.07.01. 07:12:43

Volt ilyen valaha?

kronikas 2018.07.01. 07:58:07

Szerintem az igazi barátság nem távolságfüggő, sem nem időhöz kötött.

A távolság fényt derit sok mindenre..

Nekem megmaradtak a barátaim. Egy ismerősöm a reptérre még anno én is elkisértem s akkori legjobb barátnője is, aki sirt nagyon. Aztán addig éveken át nem kereste, mig babát nem várt s akkor is csak magáról beszélt neki, órákon át... egy másik barátnője viszont mindig érdeklődik, ő is keresi s figyel rá.

Több barátom külföldre ment korábban mint én de rendszeres a kapcsolattartás noha vannak uj barátok is.

Talán még jó is egy ilyen távolság-próba.

Shanarey 2018.07.01. 11:35:53

Barát, nagy B-vel, Magyarországon van három, Németországban egy, itt, szintén egy. Nekem ennyi elég, ha netán több lenne az sem lenne gond, de nem görcsölök azon miért nincs több.

Pár évente összefutok mindenkivel, s ez így elég, s a XXI. században aki akar megtalál a pofa csarnokban (facebook) avagy email, telefon. A magyar telefonszámom 21 éves, és eredeti, nem volt soha megváltoztatva. Az angol szeptemberben lesz 5 éves. Az email címeim, szintén nem változtak, s így aki akar megtalál.

Csodabogár 2018.07.01. 11:57:09

Az embernek mindig van egy csomó jó és kedves ismerőse, akikkel gyakran találkozik, együtt csinálnak programokat stb. Barát ritka mint a fehér holló. Ha kellően megöregszünk kihalnak mellőlünk az igazi barátok, ez úgy 70 felett kezdődik. Nekem már csak egy igazi barátnőm van Stockholmban és egy házaspár Berlinben. Az utóbbiakkal soha nem laktunk egy országban, de az igazi barátság 55 éve tart.
Posztoló kicsit zürös lelkivilágu, legalább is a posztból nekem ez jött le.
Japánoknál nyilván itt van már az ideje az új törvénynek, gondolom nem kapkodják el a dolgokat.

2018.07.01. 13:49:06

Amikor egy regi barat felbukkan, mi mindig azt hisszuk, hogy biztos jonni akar ingyen lakni, mert rajott, hogy new yorkban a szalloda nem annyira magyar zsebre van szabva :) Szoval csak tavolsagtartoan valaszolgatunk, illedelmesen visszakerdezunk, aztan igy eltunnek megint :)

tsabus UAE 2018.07.01. 13:51:29

Ha valaki azon nyekereg, hogy nem segítettek a barátai, olyankor mindig az az érzésem, hogy ő nem barátokat, hanem vésztartaléknak való segítőket gyűjt. Én soha nem várom el senkitől, hogy kihúzzon a bajból és nem zuhanok depresszióba, ha valaki nem ajánlja fel a segítségét. Biztos van oka és nekem semmi közöm hozzá. Az ilyen emberek azok, akik percre pontosan számontartják, hogy mikor mennyit segítettek, a pontos értékét annak, hogy mit adtak és hogy ezért te még mennyivel tartozol nekik. Undorodom az ilyen "barátságtól" és attól, hogy minden jótettemért valamit elvárjak másoktól.
Mindenkinek köszönettel tartozom, akit az életem valamely szakaszában a barátomnak mondhattam. Akkor is, ha már megszakadt a kapcsolat velük, vagy valamiben nem segítettek. Ennyi...

Csodabogár 2018.07.01. 14:49:08

Lépesméz
Mikor Zürichben laktunk sokan jöttek hozzánk néhány napra. Jó központi fekvése volt a városnak Europában. De nem bántam. Aki jött az tényleg jó barát volt, örültünk nekik és kész. Tisztában voltunk az akkori itthoni lehetőségekkel és jó volt segíteni és örömet szerezni.
Valószinű eleve jól válogattam meg a barátaimat.

gabors 2018.07.01. 14:59:26

"Amikor egy regi barat felbukkan, mi mindig azt hisszuk, hogy biztos jonni akar ingyen lakni, mert rajott, hogy new yorkban a szalloda nem annyira magyar zsebre van szabva :) "

ez jo ... :-)

OFF
persze a valasz meg mindig nem megy Linux/Firefox-on de iPad-on se se safari se chrome .... le a kalappal a fejlesztok elott .. mielott hazamentek az okos telon megneztek megy fasza ... mehetunk haza...

gabors 2018.07.01. 15:00:22

Na akkor nezzuk az Osztrak nagydijat ... Red Bull Ring

gabors 2018.07.01. 15:10:50

Ja amugy az Amazon Fire 7 tableten megy a valasz de JO!!!!

csak azon nem lehet olvasni megy irni ... :-) fejlesztok tovabbra is bekaphatjak

2018.07.01. 15:22:24

@gabors egy biztonsagi beallitasi problema. nehany regi browseren megy a valasz, mert azok meg nem ellenoriznek arra, ami most problema (same origin policy)

A problema, hogy ha megnezed, ha betoltod az oldalt, http-re dob vissza https-rol. viszont betolteskor az oldal csinal egy kerest egy https-es keressel, ami a normalis browsereken megbukik (mivel ez nem 'same origin')

elcsesztek egy beallitast

ha kilepsz, es visszalepsz, akkor lathatod, hogy http-n (azaz titkositas nelkul) kuldod el az email cimed/jelszod :)))) szerintem ez nagyobb gaz, mint hogy nem megy a valasz

2018.07.01. 15:23:00

@Csodabogár van, akit mi is szivesen latunk

2018.07.01. 15:25:21

@tsabus UAE> azert evek alatt feltunik az aranytalansag szamolgatas nelkul is. es itt nem allando szivessegekrol van szo, hanem pl

"beindult a szules, tudnal vigyazni a lanyunkra amig a parom vissza nem er"

"aahh, mar fektetem a gyerekeket…."

Golf2 2018.07.01. 15:29:57

@LepesMez: mindig azt hisszuk...de ugye erre nem vagy büszke

Shaktee 2018.07.01. 15:30:53

@Golf2: Volt. Anadalúzia még a mórok uralma idején...

Shaktee 2018.07.01. 15:30:55

Ipad/firefox, safari nem műx.

2018.07.01. 16:08:36

@Shaktee: "Isten megáldja ezt az új magyart, még sok ilyet"

kiralyak a kommentek a video alatt :)))))) azt a sok joindulatu embert...

2018.07.01. 16:10:05

@golf: "mindig azt hisszuk...de ugye erre nem vagy büszke"

nem, de azert jokat szoktunk rohogni ezen az asszonnyal. ("mit akar ez?, Biztos jonni akar potyazni….")

Shanarey 2018.07.01. 16:10:06

A válasz gomb Androidon működik, de csak bizonyos software verziótól felfelé. Nekem a telefonon, 7.1.2 van, azon megy.

2018.07.01. 16:14:41

elvileg bizonyos verziotol lefele kellene mukodjon, mert a regi bongeszokben meg benne van az a biztonsagi hiba, amit az uj bongeszok el akarnak kerulni, es amiatt uzemkeptelenek az oldal egyes funkcioi.

akinek mukodik a valasz gomb, annak biztonsagi lyuk van a bongeszojebe.

de ha valaki nagyon szenved, akkor parancssorbol inditva a chrome-ot igy:

Chrome.exe --disable-web-security

menni fog a "valasz erre" :)

Shaktee 2018.07.01. 16:16:11

Hajrá spamyolok!

vajon trotty viktor ott fog ülni putyin gazdája mellett a tribünön?

Shaktee 2018.07.01. 16:43:16

Amyátok, nem 11-es. Hol van a video bíró?????

gabors 2018.07.01. 16:52:00

"@gabors egy biztonsagi beallitasi problema. nehany regi browseren megy a valasz, mert azok meg nem ellenoriznek arra, ami most problema (same origin policy)

A problema, hogy ha megnezed, ha betoltod az oldalt, http-re dob vissza https-rol. viszont betolteskor az oldal csinal egy kerest egy https-es keressel, ami a normalis browsereken megbukik (mivel ez nem 'same origin')"

lattam en is hogy mindaz ami nem jon http-rol jonne ... (de miert???)

es valoban (eddig ezt nem neztem) az eredeti oldal header-je meg, nagyon helyesen amugy!!, ezt tiltja ... ezzel mi kb 2-3 eve harcoltunk ... :-((((

de azert abban remelem egyetertunk hogy ez nagyon elemi hiba foleg akkor ha ez valami change managment-en is atment ... ha valaki az en csoportomban csinalna ilyet nem sokaig maradna ..

Shaktee 2018.07.01. 18:07:03

Ja.

Franciák fogják nyerni a vb-t...iszonyat vacak ez a meccs.

gabors 2018.07.01. 18:32:24

na Dikusz ... itt van 11-esek mennek Putyin ellen ....

Viva la Espana !!!!

gabors 2018.07.01. 18:43:24

ooooops oroszok tovabb mentek ... hajra KGB ...Orban veheti a jegyet

Shaktee 2018.07.01. 18:53:35

Ehhh, nem érdemelték a spamyolok.

Dikusz 2018.07.01. 19:20:37

@gabors: vendégeim voltak, csak a végeredményt látom.
Az egyik ok ami miatt nem szeretem már a focit, az az, hogy már szinte azért húzzák az időt, hogy tizenegyesrúgásokkal dönthessék el a meccset.

Dikusz 2018.07.01. 19:21:56

@Shaktee: Jobbak voltak?

Dikusz 2018.07.01. 19:30:59

@LepesMez - ha az a barát, akit nem láttok annyira szívesen, de menni akar hozzátok ingyen lakni, az nem barát (vagy rokon).
De akkor hogy jön egyáltalán képbe, hogy felvetődjön a lehetőség egyáltalán, hogy hozzátok menjen potyázni?
Nem működik az oda-vissza kapcsolat, hogy valamilyen formában ő is viszonozza a szívességeteket?

Golf2 2018.07.01. 19:36:15

ruszki mázli antifocival.

gabors 2018.07.01. 19:51:48

IT Vitez ....

Na ez a gond ... ebbol lesz hamarosan autokracia (ja az mar van) es ebbol lesznek megint internalo taborok (is)

index.hu/belfold/2018/06/30/novak_katalin_mondjuk_ki_a_nyilvanvalot_akkor_is_ha_homofobnak_tartanak_majd_csalad_allamtitkar/

Shaktee 2018.07.01. 19:58:48

@Golf2: s egy kamu 11-el.

Olliék 2018.07.01. 20:10:16

@LepesMez: Basszus! Most,hogy mär megtehetjük, meg akartam lätogatni a rokonokat ämerikäban. De ezek utän fosok felhivni:))))

Olliék 2018.07.01. 20:11:34

Nekem mükszik a välasz gomb. Sima Microsoft telefon.

gabors 2018.07.01. 20:24:00

' Sima Microsoft telefon. "

ja mert abban 10 eves biztonsagi szabalyok vannak lehet a fejlesztoknek is az van azon ment minden ...hurra ...

Olliék 2018.07.01. 20:46:11

@gabors: Kéretik nem leszolni. Lumia 640 asszem. :D
Itt,ott törött, kopott, de mükszik. Amig meg nem hal, marad.

Dikusz 2018.07.01. 21:08:21

Olliék: Ez nem ér:)))
Tessen nem mobilról kommentelni, mert így előnybe vagy:)

Dikusz 2018.07.01. 21:10:34

Saját magamnak: előnybe helyett: előnyben (csókoltassa Lőrincze tanár úr)...

Olliék 2018.07.01. 21:15:27

@Dikusz: Az asztali gép nem enged bejelentkezni. Ugyan azt a felhasznälo-jelszot nem fogadja, mint a telefon. Ez van.

Csodabogár 2018.07.01. 22:30:53

Bejelentkezés nem probléma az asztali géppel, de válasz nem működik. A nyavalya se kinlódik telefonnal, ami ugyis a fiókban van, mert nem használom.
Lehet, hogy ezzel szűrik a hozzászólókat.:-)

2018.07.01. 23:15:47

@Olliék: nekem is lumia-m van, imadom. Es szomoru vagyok, hogy a Microsoft lemondott a telefonokrol. Van egy androidos is a csaladban, kb 5-szor annyiba kerult, de amugy sokkal benabb. Legtisztabb kezelofelulete a windows phoneoknak van. iPhone->sznob es semmivel nem jobb, Android->lulbonyolitott kezelhetetlen vacak.

Olliék 2018.07.02. 02:22:01

@LepesMez: Én is meg vagyok lőve, hogy mit vegyek, ha ez megadja magát. Szemezek a Google Pixellel, de basszus! Nem adok egy nyamvadt telefonért 1000€-t!!!! A zuram most valami üveges nyamnyungot vett, neki kell a mindenmentes telefon,mert kettő is a pára miatt ment tönkre. Az asszem 389€-volt. Hát nekem még az is sok. Ráadásul ma már nem is telefonokat csinálnak, hanem pingpong ütőket, amik akkorák, hogy egy kézzel nem is lehet használni őket. Hát ez van. :)

2018.07.02. 02:55:35

@Olliék: szivembol beszelsz. olcso, pici, egyszeru telo kell nekem, ami mellesleg birja kozel egy hetig toltes nelkul. naptar-mail-bongeszo-gps. kb erre a negyre van szuksegem. ok, spotify.

Olliék 2018.07.02. 03:27:35

@LepesMez: :))) mennyi az idő most arrafelé?

2018.07.02. 03:32:55

@Olliék: 9:30PM. US Keleti part

Olliék 2018.07.02. 03:56:28

@LepesMez: Itt hajnali 4. Kel a nap. Megyünk nyaralni, próbálom kelteni a családot, eddig nem jártam sikerrel.

2018.07.02. 04:09:44

hahha! igen, az mindig nehez csaladdal koran elindulni. Jo nyaralast!

Olliék 2018.07.02. 04:59:53

@LepesMez: Köszönöm. Kettőkor keltem. Szendvics, kakaó, átnézni mindent, és fél háromkor simi,puszi ki az ágyból. Na. Lassan függőlegesbe lesznek.

Golf2 2018.07.02. 05:51:00

@Olliék: Merre lesz a nyaralás? Hegy,város,tenger.

Olliék 2018.07.02. 09:44:37

@Golf2: Watt-See és körülötte minden be szeretnénk járni.

somlobodog 2018.07.02. 19:49:31

@LepesMez: nálunk is úgy van. Nem gyanakszom mondjuk csak jelzem hogy oké tök jó ha jöttök, szóljatok és elmegyunk majd vacsorázni:). Ezzel téma lezarva. KB 35 percre lakunk a gc-tol, így van pár ilyen érdeklődés mindig. Tudni kell nemet mondani szépen. 2 perc kellemetlenseg jobb mint 2 hét ;)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása