oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. április 07. 06:30,  Torz valóság - igazi szégyen 323 komment

2018. április 07. 06:30 Határátkelő

Torz valóság - igazi szégyen

Vajon mennyire csapódik le az, ami Magyarországon történik, illetve ami az országban történik a határátkelőkre? Mennyire látszik Magyarország külföldön és főleg: mi látszik belőle? Ezt a kérdést járja körül Zsó posztja, aminek persze a vasárnapi választás is ad némi aktualitást.

magyarorszag_budapest_rakpart_foto_pixabay_com_charlemagne_1.jpg

„Immáron néhány éve távol élve Magyarországtól arra gondol az ember, hogy a magyar közhangulat - ami elől részben menekülve lépett le - eléggé távolinak tűnik ahhoz, hogy mindössze egy hangosabb, dühös szusszantás után bezárja a magyar híroldalakat, vagy a Facebookot. 

Viszont mostanában kicsit más a helyzet. Az otthonról érkező hírek már-már segélykiáltásként jelennek meg angolul, németül vagy egyéb más nyelveken. 

Sajnálatos és egyben szomorú is, hogy nap, mint nap jön velem szembe a különböző magyar politikusok gazemberségeinek krónikája, a seftes letelepedési kötvényektől a miniszterelnöki focimánián át egészen a legelképesztőbb gyémántcsempészős, EU-milliárdokat elsíboló stróman gengszter sztorijáig. 

Neves lapok, komoly médiumok számolnak be erről, hangsúlyozva, hogy ezek az eddig is ismert információk most öltöttek kellően elérhető formát, most volt, aki épkézláb módon lejegyezze őket más nyelven is. 

Mitől szörnyű ez? 

A hazádtól távol nem túlzottan jó a ezekkel a sztorikkal szembesülni például egy Uberben, amikor a sofőr teljesen képben van a hírekkel. Hogy milyen érzés? Körülbelül olyan mintha azt érezned, hogy rólad is ítéletet mondanak. 

Szörnyülködnek azon, hogy Te milyen országból jössz. És ha megkérdezik, hogy tényleg ilyen rossz-e a helyzet, akkor kénytelen vagy azt mondani, hogy nagyjából Oroszország és Törökország nyomdokain haladunk. 

Szégyelled magad. Nem csak azért, mert Te ezen nem tudsz segíteni már, hanem azért is, mert külföldön élve akkor és ott egy ilyen társalgásban Te vagy maga Magyarország. Te képviseled, nem az a politikus, akiről a hírek szólnak. És így egy teljesen torz valóság miatt kell kvázi magyarázkodnod. 

Magyarnak lenni külföldön presztízs. Magyarnak lenni külföldön büszkeség, magyarnak lenni külföldön jó. Ezt sajnos aláássa, elrontja, torzítja egy olyan őrült propaganda, egy olyan eszement harácsolás, ami már nem csak határokon belül szúr szemet, hanem azon kívül is. 

Szégyellem magam - amúgy a mindenkori - politikusok miatt, akik kishitű, önző, hatalom- és pénzéhes mániái elüldözik az embereket és nem mellékesen kellemetlen helyzetbe hozzák őket választott hazájukban. 

P.S.: Mielőtt a kommentekben arra buzdítana bárki, hogy akkor jól menjek el szavazni, azokat szeretném megnyugtatni: elmegyek, de valójában azok döntenek, akik otthon élnek.”

HÍRMONDÓ 

„Jó lenne olyan országba hazamenni, ahol…” 

„Van egy negyvenéves ismerősünk, aki két gyerekét és a feleségét hagyta nemrég otthon azért, mert pénzt kell keresnie. Ezek olyan jelzések, amik világosan megmutatják, hogy nem jó irányba mennek otthon a dolgok. 

Mekkora részét keresik a magyarok a német fizetéseknek? 

Az elmúlt egy-két évben megindult a bérnövekedés Magyarországon (legalábbis bizonyos szakmákban), a nagy kérdés azonban az, hogy ez arányaiban mit jelent és nem jött-e későn. 

(Fotó: pixabay.com/charlemagne)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4913814898

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz sírvers 2018.04.08. 19:24:59

"Amit itt látsz: dolomit Agyonverte a Vikit Nem képezte vita tárgyát Mellé temettük a pártját Kifaragtuk rá a képét: Ő, ki meglopta a népét."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shanarey 2018.04.07. 07:44:12

Néhány éve,az angolok, még azt kérdezték tőlem, miért jöttem Angliába. Ma már azt mondják sajnálják hogy ilyen lett Magyarország.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.07. 07:45:44

A valóság pont fordított.

Európában a külföldlek zöme a magyar kormányt támogatja. Valójában sose volt ennyire ismert és népszerű külföldön Mo., mint manapság.

Még ballib elkötelezettségű magyar ismerősöm Németországban is azon panaszkoidk, hogy amikor megtudják róla a nemzetiségét, elkezdik dicsérni neki Orbánt, ő pedig nehezen tudja elmagyarázni, hogy miért ellenzi Orbánt.

kék madár 2018.04.07. 07:49:54

en mar regota nem azt valaszolom, hogy magyar vagyok, hanem, hogy kelet-europai, es tobbnyire bekenhagynak. Orbanrol ma is volt egy cikk a cnn-en, le volt megint diktatorozva, aminel sokkal rosszabbat erdemelne. A legtobb diktator tanulhatna tole, ahogy letarolta es atvette par tv ado es web site kivetelevel a mediat es ahogy ontja a propagandat es az eszement hazugsagokat, az mar-mar szurrealis.
Oszinten sajnalok mindenkit, akit megvezetett.

kék madár 2018.04.07. 07:53:11

gratulalok a HA-nak, hogy beengedi ennek a Putyin trollnak az agyament hozzaszolasat, megint szet fogja offolni a napot.

sörm 2018.04.07. 08:37:47

Nem értem miért jó politikai propagandával megtölteni a blogot. Egyébként is kampánycsend van. Nem lehet valami értelmes témáról beszélgetni ma a poszt helyett?

Na jó, nem trollkodom, nektek jó vitatkozást. :)

Határátkelő 2018.04.07. 08:53:24

@sörm:

1. Március végén volt egy poszt, amire ezt esetleg rá lehet fogni, meg ma van egy. Azért erre azt mondani, hogy "megtölteni a blogot", az szerintem túlzás. Amúgy is minden a választásról szól ezekben a napokban, szerintem ennyi belefér. Egyébként szándékosan nem volt ilyen típusú poszt.

2. Egyébként már jó ideje nincsen kampánycsend Magyarországon, azt ugyanis eltörölték.

De elfogadom, ha ez téged zavar, ugyanakkor nem lehet 100 százalékosan kizárni egy olyan horderejű eseményt, mint egy választás.

Határátkelő 2018.04.07. 09:02:07

@kék madár: Amíg normálisan fejti ki a véleményét, és nem sérti a moderálási alapelveket, addig leírhatja. Nem kell vele foglalkozni, ha idegesít.

wuaaa 2018.04.07. 09:15:52

@Shanarey: Az angolok helyében inkább azt sajnálnám, hogy milyen lett Anglia.

sörm 2018.04.07. 09:16:35

@Határátkelő: Persze, értem, meg egyébként is a Te blogod, azzal töltöd fel amivel akarod. Én valóban úgy érzem hogy egy egyébként színvonalas blogon sokat rombol ez a téma ilyen igénytelen megközelítéssel. Egy ilyen megosztó kérdést alaposabban érdemes közüljárni - vagy inkább sehogy. De ez csupán az én véleményem, ami vajmi keveset oszt vagy szoroz itt. A kampánycsendet nem tudtam hogy eltörölték, látod máris okosabb lettem :)

Na érezzétek jól magatokat, én meg visszanézek majd holnap. Remélem érdekeset és gyümölcsözőt beszélgettek ma is!

Bredpitt Monika 2018.04.07. 09:22:57

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: amikor a parlament elott alltam, a kulfoldi turistak azt sem tudtak ki az az orban Viktor, olyan orszagokban, ahol az emberekenek nem kell szembesulnie a szegenyseggel minden nap az emberek szerintem nem politizalnak olyan szinten mint mi

Shanarey 2018.04.07. 09:31:24

@wuaaa:

Majd sajnálják, amikor a BREXIT névre hallagtó időzített bomba felrobban, s rájönnek, mit veszítenek.

Soulimerika (törölt) 2018.04.07. 09:42:11

@Határátkelő: Koszonom a munkad, jo hogy itt vagy.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 09:46:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ez itt a nagy baj, a szégyen és gyalázat, nyolc év terméke, egy könyv tartalom jegyzéke a teljesség igénye nélkül a gyalázatos kormányunk korrupciós ügyeiről:

Vadaspark jatszoter szeged
Fina Vizes Világbajnokság
Tarsasagi ado kedvezmenyekbol juttatott támogatasok
Romai parti mobilgat
Kun Mediator ugy
1956 os Emlekev
Hid a munka vilagaba
Oveges program
Provital zrt onkormanyzati tanacsado munkai
Az AROP program eselyteremto palyazatai
Simonka ugyek
Batonyterenyei es bicskei logisztikai kp ok
Turr Istvan Kepzo es Kutato Intezet
Szechenyi program iroda EMET koltsegek
A klik unios tamogatasa
Kaszino koncessziok, adokedvezmenyek vajnanak
Online penztargepek
Kishantos
Tv 2 eladasa
Trafik mutyi

Liget project
Kitiltasi botrany
Mnb alapitvanyok
Hatarvedelem koltesei
Questor ugy
Paks II
Minden gyerek lakjon jol alapitvany
Fauszt Zoltan cegeinek allami megbizasai
Kisvardai latvanyberuhazasok
MVM tamogatasok a cofnek
Eiffel palace
Letelepedesi kotveny
Az mkb eladasa
Voldemort ugy Mengyi Roland
Pollack Mihaly teri melygarazs
Nav botrany
Dorottya u 8 szam
a milanoi expo magyar pavilion ja
Uj nemzedekek Kozpont
Budapest szive project
Magyar nemzeti kereskedohax zrt

Cider alma kft
Esztergom bp vasutvonalak
Del balatoni vasutvonalak
Jeremie alapok
Pharaon ugy
Varkert bazar
A Nepszabasag felfuggesztese
A Margit hid felujitasa
Balmazujvarosi kenopez ugy
Met ugy
Kamupartok kampanyfinanszirozasa
Lanchid palota
Korhazi gep kartell
CBSZ es Valton megbizasok
A Budapesti Kereskedelmi es Iparkamara
(BKIK )ugyei
Vesztegetesgyanu az INA privatizaciojakor
Origo ugy
Visszaelesek a kozbeszerzesek ellenorzesere adott unios penzeknel
V ker ingatlanugyek
Fovarosi hirdetooszlopok
M4 autopalya Abony-Fegyvernek

Bredpitt Monika 2018.04.07. 09:49:28

A könyvet ajánlom mindenki szíves figyelmébe:

transparency.hu/hirek/elkeszult-korrupcio-fekete-konyve/

FEKETE KÖNYV

Korrupció Magyarországon
2010-2018

A dátum elárulja a lényeget.

Arthamyr 2018.04.07. 09:50:32

"A hazádtól távol nem túlzottan jó a ezekkel a sztorikkal szembesülni például egy Uberben, amikor a sofőr teljesen képben van a hírekkel. Hogy milyen érzés? Körülbelül olyan mintha azt érezned, hogy rólad is ítéletet mondanak. " - Leszarom az uberes véleményét. Sőt, igazából bármilyen, szolgáltatást nyújtó emberét. Neki egy dolgot kell tudnia, és aszerint kell viselkedni: én vagyok az ügyfél. Másik meg, hogy ahelyett, hogy egy nevenincs, jelentéktelen ország politikai életéről tájékozódik felületesen, lehet, hogy inkább a saját helyzetével kellene foglalkoznia, hogy ne uber sofőr legyen.

"Szörnyülködnek azon, hogy Te milyen országból jössz." - Soha nem szörnyülködött senki, akivel beszéltem.

"Szégyelled magad. Nem csak azért, mert Te ezen nem tudsz segíteni már, hanem azért is, mert külföldön élve akkor és ott egy ilyen társalgásban Te vagy maga Magyarország." - Miért szégyellném magam? Én ugyan nem képviselem Magyarországot, és amúgy is, mitől szégyenkeznék mások viselkedése miatt?

Bredpitt Monika 2018.04.07. 09:59:30

@Shanarey: mindeközben ez történik az USA ban:

családomhoz nagyon közel álló ember története:

férjeméknél nagy buli volt, valaki egy Trumpot gúnyoló polóban volt, az érintett ránézett (tudtuk róla, hogy Trump szavazó)és azt mondta: my mistake

mindenki kerek szemmel nézett rá és elmesélte mi történik velük, három gyereket fogadtak örökbe Dél Amerikából, a 19 éves kapott egy levelet, hogy visszaküldhetik abba az országba ahol született ( a részleteket nem tudom, kérdeztem férjemtől, hogy lehet, hogy nem állampolgár, állítólag most derült ki, hogy neki csak zöld kártyája van.......tök mindegy, a lányuk és most ezzel riogatják őket)

bocs, hogy neked írtam, csak a Brexitre reagáltam,

és még azt is hallom férjemtől, hogy már panaszkodnak vállalkozók, hogy be kell zárni a boltot, mert nincs aki felszedje a földekről a termést.....

Bredpitt Monika 2018.04.07. 10:07:01

@Arthamyr: "- Miért szégyellném magam? Én ugyan nem képviselem Magyarországot, és amúgy is, mitől szégyenkeznék mások viselkedése miatt? "

Ezzel én is egyetértek. Szerintem sem kell, hogy bárki is szégyellje magát. Sőt, ha ilyen kormányod van, akkor mindenképpen valahogy szembe kell szállni velük. A poszt írója is megteszi, elmegy szavazni.

Most mesélte valaki nekem , aki itt él a XX. kerületben, hogy felhívta pár napja egy önkormányzati dolgozó, aki arra akarta biztatni, hogy a Fideszre szavazzon.

Barátnőm mesélte, hogy a helyi fideszes polgármester felesége odalépett hozzá az utcán (ismerik egymást személyesen) és közölte vele, hogy írd alá (az ajánlószelvény volt nála), barátnőm nem írta alá. A lényeg, hogy nem megkérte, hanem ráparancsolt szó szerint.

Arthamyr 2018.04.07. 10:07:03

@Bredpitt Monika: "és még azt is hallom férjemtől, hogy már panaszkodnak vállalkozók, hogy be kell zárni a boltot, mert nincs aki felszedje a földekről a termést..... " - Ilyenkor mindig elmorzsolok egy könnycseppet szegény vállalkozókért. :D

Bredpitt Monika 2018.04.07. 10:10:27

@Arthamyr: te írtad, hogy szegény, én szimplán vállalkozót írtam,

ez hatni fog a vásárlókra is, akik nem tudják megvenni a zöldséget, mert elrohad

látom a lényeget megértetted

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.07. 10:13:32

@Bredpitt Monika: Ez szörnyü a Tramp féle hisztéria is pont ahogy Orbán teszi

Arthamyr 2018.04.07. 10:26:03

@Bredpitt Monika: "ez hatni fog a vásárlókra is, akik nem tudják megvenni a zöldséget, mert elrohad" - Akkor majd a szegény vásárlókért is hullajtok pár könnycseppet. :D

Csodabogár 2018.04.07. 10:26:25

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ismrősöd rossz társaságba keveredett. Tőlem mindig azt kérdezik a németek, hogy hogy tudom elviselni Orbánt.

Csodabogár 2018.04.07. 10:32:44

@Bredpitt Monika: Trump pontosan úgy árt az országának, mint Orbán nekünk. Közös gumiszobában lenne a helyük. Nekem személyesen tök mindegy melyiket hallgatom beszélni. Mindkettőtől felmegy a vérnyomásom.

Csodabogár 2018.04.07. 10:34:54

Tegnap a Süddeutsche Zeitung egy teljes oldalon foglalkozott velünk. Kicsit túl optimisták szerintem, de ezt az újságot rengetegen olvassák Németországban. Nem csoda ha tudnak rólunk.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 10:39:58

@Csodabogár: mit írtak, hogy optimistának tűnnek?

Bredpitt Monika 2018.04.07. 10:53:52

@Csodabogár: igen, a gumiszoba találó szerintem,

azért gondolom, hogy van egy nagy adag őrültség ezekben az emberekben, mert pl Orbán múltkori óvodai látogatásánál simán látszik, hogy golyóálló mellényben van,

kíváncsi lennék, hogy Merkel is golyóálló mellényben sétálgat e

akin mellény van az fél, nem tudom mi a protokoll, de azt el tudom képzelni, hogy az USA elnökének kötelező mellényt viselnie, mint ahogy olvastam Hillary Clinton könyvében, hogy nekik még most, a mai napig is úgy kell élniük, hogy biztonsági emberek vannak a házukban,

a lényeg, amit mondani szeretnék, hogy egy ilyen kicsi ország miniszterének miért jó, az, hogy félelemben kelljen leélni az életét, miért kell harácsolni, miért kell felépíteni egy maffiaállamot?

az ilyen emberek, az ilyen államfők valahol tényleg nem komplettek, Kéri László szerint Orbán Viktor még a 2002 es vereséget nem heverte ki, az egoja nem bírja elviselni, hogy legyőzték (ráadásul hogy.....) egyre jobban félnek, annyira látszik a nyilatkozataikból , meg a cselekedeteikből,

pl: az az Orbán aki Vonát lebuzizza, felrak egy posztot a FB ra, hogy lement Lázár Janikához és nála aludt (ez véres Hódmezővásárhelyi vereség után jött ki) és minden megy tovább, dolgozunk, jó magas labda, én a helyében nem reklámoznám, hogy egy férfinél aludtam

most beszéltem a barátnőmmel egy pár napja arról, hogy ismer egy srácot, aki annak idején benne volt a Fidesz magban, még ült is Orbán Viktor mellett autóban, azt mondta, nem lehetett nemet mondani neki, nem bírja elviselni ha nem neki van igaza,

ez a srác aztán ki lett dobva a Fidesz közeli társaságból, mert valami gond volt a vállalkozásával és akkor azt m ondták neki, hogy köztük csak olyan ember lehet, aki feddhetetlen és minden rendben van a személye körül.......érdekes, nem ?

Bredpitt Monika 2018.04.07. 10:59:58

Orbán Viktor egyszer azt mondta: bolond lyukból bolond szél fúj, én erre azt mondtam nekik, hogy nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél,

erre kaptam egy levelet, hogy a karaktergyilkossággal vigyázni kell (a kabinetirodából jött a levél)

most meg azt írom, ha már Orbán szereti odavetni a bölcs mondásainkat, íme egy bölcs, igaz mondás a korrupt hazudozóknak:

A HAZUG EMBERT KÖNNYEBB UTOLÉRNI, MINT A SÁNTA KUTYÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bredpitt Monika 2018.04.07. 11:08:04

@sörm: csak hogy ne csak politika legyen, nagyon érdekes dolgot láttam egy pár napja, a Karib szigeteknél egy természetvédő búvár azzal foglalkozott, hogy azoknak a cápáknak, akik illegális cápavadászat áldozatává váltak kihúzkodta az állából a horgot,

aztán még azt is csinálta, hogy kinyitotta az állkapcsukat, hogy lássa belül milyen sérüléseik lettek, egy idő után a cápa odaúszott hozzá és magától kinyitotta neki az állkapcsát, hihetetlen, nem is tudjuk mennyire értelmesek ezek az állatok,

most ne nézz ide, ez az üzenet nem neked megy

AZ EMBEREK NEM OSTOBÁK, ÁTLÁTNAK A SZITÁN, NEM KELL MINKET HÜLYÉNEK NÉZNI

na, szép napot mindenkinek
csak még annyit, tegnap még nem volt a postaládámban választási értesítő, elég érdekes lenne, ha nem szavazhatnék emiatt, mondjuk nem lennék meglepődve.........

Hari Seldon 2 2018.04.07. 11:19:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Valójában megint a sajàt kis vilàgodban élsz. Senki nem tàmogatja. Ki ment neki kampànyolni? A félhulye Kacsinszki, meg à nàlunk épp börtönbe vonuló Sàrközy. Hàt bakker, tényleg tàmogtjàk à jobboldali politikusok. Az, hogy à fórumokon à trollok tàmogatjàk ès felül vannak reprezentàlva az egy dolog. A màsik, hogy pl az AfD kapott 13%-ot...
Ettöl függetlenül ez à köztörvényes bünözö valószínüleg nyer. Minösíti à választàsi rendszert, és à szavazók jelentös részét. De nekem mindegy nem az én adómat lopjàk...

Shanarey 2018.04.07. 11:20:49

@Bredpitt Monika:

"Még azt is hallom férjemtől, hogy már panaszkodnak vállalkozók, hogy be kell zárni a boltot, mert nincs aki felszedje a földekről a termést"

BREXIT ügyben ez már itt (UK) is aktuális probléma

Shanarey 2018.04.07. 11:29:32

@Bredpitt Monika:

Bircának hiába írod, ő az a fickó aki csak akkor foglalkozik a tényekkel, ha az ő igazát erősítik, egyébként negligálja a témát s válaszra sem méltat. Ő egy olyan "igaz" ember, aki ha bevallaná hogy téved, akkor meg is halna, vagy legalább is azt hiszi. Láttam már többször, más fórumokon, tényekkel bizonyították hogy butaságot beszél, s azonnal néma levente lett belőle.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 11:46:33

@Shanarey: most is eltűnt, remélem elolvassa a könyvet

Mrs. Clayton 2018.04.07. 11:51:06

Azert aki Londonban fog szavazni ne a kovetsegre menjen mert a helyszin a westminster cathedral hall lesz Ambrosden Avenue, SW1P 1QW, mivel majdnem 10000 ember akar ott szavazni.

Shanarey 2018.04.07. 11:55:46

@Bredpitt Monika:

Talán ha fizetsz neki az olvasásért, akkor van rá esély, de kétlem.

Shanarey 2018.04.07. 11:56:46

@Mrs. Clayton:

Pedig mekkora poén lett volna a követség előtt kígyózó sor.
:-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2018.04.07. 12:05:41

hát ez vicces, hogy az ember három évet kihagy, és mikor idenéz, Birca ugyanúgy tolja a full kretént :-D nap mint nap, gondolom, húsz más portálon is. még belegondolni is fárasztó :-)
csak azt akartam mondani, hogy oké, Európában nem túl praktikus ugyan, de rólam kb senki nem tudta, honnan jöttem, csak hogy Európa, ennyi. taxisnak, stb meg mi a faszér az orrára kötni a szokásos csicsergés közben.

gabors 2018.04.07. 12:09:30

jo reggelt mindenkinek en mar ma megyek szavazani !!!

a poszt erdekes es nagyon szomoru a valosag .... meglatju holnap hogy az hazai csapat mit csinal ... van meg egy csomo falu stadion nelkul :-)

Latcho Rom 2018.04.07. 12:57:27

Megkérdik kollégák, barátok..hogy lehet mindez, már rég kimentek az oroszok..vagy mégsem?

Elszomorít sok kinti “migráncs” apolitikussága, lustasága, értem azért őket én én..az első 5-10 évben annyi dolgod van kint, tanulni nyelvet, kulturát, szülni, élni..eljöttél onnan mert nem hagytak élni..megélni.

De ha az a tét hogy végleg bebetonozza az országot, a putyini, erdogáni fekália, s nem lesz meg az esélye sem hazatérni egyszer...

Hát....

Latcho Rom 2018.04.07. 12:57:27

@Mrs. Clayton: Igen, s vigyen kaját..vizet, mert sokat kell majd várni.

Menjetek, szavazzatok.

Latcho Rom 2018.04.07. 12:57:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

A koszos fideszre egyértelműen a felső- közép osztálybéliek szavaznak. A nagy keresetű disznók. A rendszer csókosai. Az egykulcsos adó nyertesei. Akiknek a kölykeik részesülnek a családi adókedvezményekből, holott nem szorulnának rá. Az értelmiségi, diplomás, jól pozícionált talpnyalók. Még a tudatlan " marinénik", akik a kiegyensúlyozott M1 csatornán szocializálódnak. A fidesz üzenete: soros, migráns, ENSZ, Brüsszel, akik ellen folyamatosan harcolnak. Ez egy választási program. Gyalázat. Mégha győznek is ezek a mocskok, 2020-tól megszívják.

Kevés, nagyon kevés lenyúlható EU-s pénz fog jönni.

Jogosan

Arthamyr 2018.04.07. 13:14:05

@latcho drom: Ez saját kútfő most, vagy megint csak szokásod szerint elfelejtetted jelezni a forrásod?

"A fidesz üzenete: soros, migráns, ENSZ, Brüsszel, akik ellen folyamatosan harcolnak."

A tied meg:
"A nagy keresetű disznók. A rendszer csókosai. Az egykulcsos adó nyertesei. Akiknek a kölykeik részesülnek a családi adókedvezményekből, holott nem szorulnának rá. Az értelmiségi, diplomás, jól pozícionált talpnyalók."

Mindenesetre gratulálok a kiváló alternatívádhoz, nem tudom, hogy a birca világ, vagy a tied lenne a rosszabb. Szerencsére mindkettő várat magára, és talán nem kell megélnem egyiket sem...

Golf2 2018.04.07. 13:17:40

@latcho drom: Azért kiváncsi lennék itt pár nagyokosra hogy megy e szavazni...Nagy a csend,sőt.

lapetiteparisinne 2018.04.07. 13:18:38

@Hari Seldon 2: Szia!! Mentek / jöttök szavazni ( vagy levélben?) pont gondolkodtam, h azert ugye amit az USA rol+Ausztraliarol irnak a tavolsagok kapcsan, azert nalunk is megvan.. ( persze kicsiben.. )

puhacica 2018.04.07. 13:36:51

@Mrs. Clayton: fel kene allitani egy fasza kis sorsatrat, kipattintani par bogracsot, kis halaszle, birkaporkolt, mindjart jobban telne az ido :D

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.07. 13:43:10

@Bredpitt Monika:

Ezek egy rész pozitívum, más része nem igaz, harmadik része valóban negatívum.

Latcho Rom 2018.04.07. 13:43:18

@Golf2: kellene pedig, elég rizikós most az angol migriknek, brexit..ha esetleg kivágják orbánt az euból, de õk tudják mi a jó nekik..

Mrs. Clayton 2018.04.07. 13:54:32

@libslobsi fuszal: uhh, ez annyira jol hangzik h a kovetkezo valasztasra meg kellene szervezni @Shanarey: 10000 ember soha nem szavazna le 10 ora alatt abban az egy szobaban

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.07. 14:03:25

@Bredpitt Monika:

Mégis, Kádár óta Orbán az első magyar vezető, aki közismert a határokon túl is.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.07. 14:03:57

@latcho drom:

Nem olvasom az Index Fórumot évek óta, s linked meg nem vezet sehová.

Shaktee 2018.04.07. 14:04:17

@Golf2: csendben reméljük hogy a 10.000 londoni szavazatot nem fogják elsumákolni..

Shaktee 2018.04.07. 14:04:24

@libslobsi fuszal: csinálja a Londoni Magyar egyesület..akik a szép március 15 ünnepet is összehozták.

puhacica 2018.04.07. 14:33:32

@swing gitan: ja, azok, akiknek nem volt 300 fontjuk azt a szep unnepet megorokito filmre? sok sikert nekik!

@Mrs. Clayton: ha ilyen ido lesz, mint amit igernek, meg disznot is lehetne vagni :D

Golf2 2018.04.07. 14:33:35

@swing gitan: Talán lemondanak a 2/3-ról,akkor legalább ráfoghatják az ellenzékre a 2020 utáni nép megszorításokat.

Golf2 2018.04.07. 14:36:01

@libslobsi fuszal: disznót is...csak nehogy meglássa 1 muszlim mert akkor sicc.

Mrs. Clayton 2018.04.07. 14:39:37

@latcho drom: szerintem nem kell sokat varni, direkt irjak h fel vannak keszulve lesz eleg szavazofulke meg minden, en nem keszitek kolbaszos szenyat egyebkent, gyereknek szulinapja lesz amugy is, igy inkabb elviszem valami franszia csén resztorantba
@libslobsi fuszal: ne viccelj mar itt olyan meleg van h napok ota nyitva ajto ablak kulonben megsulunk, viszont a disznovagasban is benne vagyok

gabors 2018.04.07. 14:41:18

na megvolt ! 54 perc oda 53 perc vissza autoval es kb 10 perc a konzulatuson ... igen fenykepezni nem lehetett de nem is eroltettem azutan hogy a kapuban allo mondta hogy nem lehet ..

itteni ido szerint kb 7:30 kor voltam ott eppen ketten voltunk szavazok ez ido alatt mindketten Pest megye ..

a konzulatus es nagyon szep epulet van ket jo nagy eloado terem ez eggyik kb 150-200 fos itt voltak a megyek ha jol szamoltam 8 fulkevel es kb 6 asztallal ahol a nevek volt a masik eloado az kissebb kb 80-100 fos lehet ott voltak a Budapesti korzetek de oda nem mentem be ...

elottem is lehettek mar jo paran mert a legkozelebbi szemetesben minimum 15-20 kidobott papircsik volt amit boritek hatarol kellett leszedni amikor leragasztja az ember ...

en 8-10 embert lattam akiknek valami valasztasi iroda feliratu nevtablajuk volt de ugy tunt hogy nem kovetsegi emberek ... vagyis jottek Mo-rol

szerencsere majdnem a konzulatus elott tudtam parkolni.. a rendorok pont akkor erkeztek meg amikor kjottem nagy bazi SUV a bejarat elott gondolom 7:30-ra kertek oda oket .. Az epulet elott persze csak diplomata rendszammal lehet megallni de az utca masik felen illetve kozvetlenul az epulet utan mar lehet parkolni de kesobb valoszinuleg nehezebb lesz annak aki kocsival megy. (subway a sarkon van vagyis aki akar az tomegkozlekedhet)

Mrs. Clayton 2018.04.07. 14:45:39

@libslobsi fuszal: persze h vicc is meg komoly is, a ferjem osszeveszett valami tavoli rokonaval, aki alairast gyujtott az interneten h az iskolakban ne legyen halal meal, mert a rokon szerint a muszlimok ezt akarjak. Kozben meg tudsz linkelni rengeteg sztorit amikor muszlim gyerekek katolikus iskolaba jarnak es szerintuk ezzel semmi gaz nincs, meg nem akarjak beszuntetni a karacsonyt se meg a husveti nyulat se, sot a ramadant sem akarjak kotelezove tenni, de ezt olyan kurva nehez civilizalt aggyal elhinni, hogy meg ennel vadabbakat kell kitalalni, amit valami kokorszaki civilizalatlan dzsungellako se hinne el egyebkent, csak a hulye modern ember.

gabors 2018.04.07. 14:53:52

@latcho drom: mar keso de mindegy is mert az en korzetem nem volt benne .... de ha ez az 53 bejon akkor nincs 2/3 !! ami az egyeduli cel szerintem most hogy legalabb kirallya ne koronazzak mint Elso Szent Victorius az osszes magyarok kiralya

Shaktee 2018.04.07. 14:54:55

@libslobsi fuszal: nem tudom a sztorit, a film fent van a facebookon..nem nagy truváj igaz, de megcsinálta valaki

Mi a gond?

Shaktee 2018.04.07. 14:54:55

@Golf2: hehe, olyan kis lemondósok a ner motherbuggers, talán még rogánt is beáldozzák, vagy a vőt..
:))

Shaktee 2018.04.07. 14:54:55

@Mrs. Clayton: cool, örülök hogy mész..

gabors 2018.04.07. 14:59:57

@Golf2: "
@latcho drom: Azért kiváncsi lennék itt pár nagyokosra hogy megy e szavazni...Nagy a csend,sőt. "

jelzem hogy voltam szavazni 1 ora oda 1 ora vissza de megtettem amit a haza megkovetel mint a mor ! (moore... nem tudom)

most meg nezem a Forma Egyet ... udv mindenkinek es aki tud menjen szavazni hogy valamivel csokkenjen a fidesz bircak elonye es hogy vegre Rahel a sajat labara allhasson es Meszaros megint szereljen mar gazt !!!

Mrs. Clayton 2018.04.07. 15:02:11

@swing gitan: megyek, de mondtam h nem szavazok, a fiamat viszem, o akar. En mar resztvettem egy csomo szavazason, sose az nyert akit en akartam, igy elment a kedvem, ratok bizom inkabb

gabors 2018.04.07. 15:02:44

@swing gitan: remelem mesz !!! rad is szukseg lehet meg amugy is parking lot :-)

Shaktee 2018.04.07. 15:10:38

@Mrs. Clayton: Nem vagyok adófizető magyar polgár, nem szavazok.

Neked sem létkérdés, angol a férjed, ahogy a lajhárkának is, biztonságban vagy ott.. történjen bármi is a magyar eu tagsággal.

Hari Seldon 2 2018.04.07. 15:17:38

@lapetiteparisinne:
Feljöttünk kirànduni. (Elsödleges)
Màsrészt, holnapig maradunk. Szavazàs, aztàn talàn még belefér valami, talàn Rodin mùzeumot megmutatjuk à gyereknek.
Most épp Versailles-ben pizzàzunk. -(Ilyenkor màr kisebb a tömeg)

Golf2 2018.04.07. 15:29:29

@gabors: +1 Nem rád gondoltam.A mészáros ne szerelje, hanem szívja a gázt!

Golf2 2018.04.07. 15:31:33

@Mrs. Clayton: sose az nyert... ez nem lottó,vagy ki nyer ma.De végül is passzol a képbe.

Shaktee 2018.04.07. 15:33:29

@Arthamyr:

Birka világa, én világom, lárifári..bs ez koma.

Ha nem szavazol, az a bolseviktor szavazata.

gabors 2018.04.07. 15:42:37

@swing gitan: ez jo ez lehet mokodhet is annyi az egybites ...

gabors 2018.04.07. 15:46:40

@swing gitan: "@Mrs. Clayton: Nem vagyok adófizető magyar polgár, nem szavazok."

nem egeszen vilagos mire kell a NEM-et erteni

csak szolok hogy a fidesz nyugdjas sem fizet adot ... sot sok egyetemista sem meg vannak haztartasbeli plaza cicak (timea hallasz) akik nem adofizetok

de ha nem magyar vagy vagy nem vagy allampolgar akkor tenyleg ne szavazz :-)

2018.04.07. 15:47:15

en tegnapig azon a velemenyen voltam, hogy bar eleinte szegyeltem a magyarsagom, de ugy tunt, hogy a kulfoldieknek nem a politikai dolgok jonnek le, mivel majdnem mindenki azzal jott, hogy hogy tetszett neki Budapest, vagy azt hallotta, hogy Budapest szep.

aztan tegnap a munkahelyi sorozesen az uj kollega:
- ohh, magyarorszagrol vagy, mit szolsz hozza, hogy milyen hirek jonnek most onnan? Aztan elmondta, hogy a baratnoje ott tanult fel evig, ment tuntetni a diakokkal, teljesen kepben volt.

kozben a masik kollega odafulelt, vette, hogy mirol beszelunk, es igy probalt becsatlakozni "nalatok valami diktator van, nem?"

a lenyeg, hogy most megint szegyenlem magam....

gabors 2018.04.07. 15:48:18

@Hari Seldon 2: respect ez angolul es franciaul is ugyanaz :-)))))

somlobodog 2018.04.07. 15:49:37

@latcho drom: hamis általánositas. Nekem szinte csak " nagykeresetu disznó" barátom és ismerősöm van és egyik se szavaz a Fideszre. Az értelmiségi része sem. A sötét barom adja a tömeget akiket a migransokkal lehet hulyiteni. Na az szavaz

Virago_1000 2018.04.07. 15:50:02

"Szégyelled magad. Nem csak azért, mert Te ezen nem tudsz segíteni már, hanem azért is, mert külföldön élve akkor és ott egy ilyen társalgásban Te vagy maga Magyarország. Te képviseled, nem az a politikus, akiről a hírek szólnak. És így egy teljesen torz valóság miatt kell kvázi magyarázkodnod. "

- buszken vallalom, hogy ennek a nepnek a fia vagyok. Buszke vagyok, hogy az europai nep velemenyet a magyar kormany kepviseli egyedul, PROGRESSZIVEN.

Idezek:
It's strange why Hungarians, Poles and Slavic people seem well aware of this globalization agenda and how damaging it will be, yet once great countries like Britain, France, Germany, Sweden seem to be going full tilt and destroying their own nations. These are very dtrange times we are witnessing."

gabors 2018.04.07. 15:50:37

@Golf2: "A mészáros ne szerelje, hanem szívja a gázt! " ha jol tudom azt is megvette mar a gaz is rajta keresztul tagul ....

gabors 2018.04.07. 15:55:54

@LepesMez: nekem is jelenlegi es volt kollegak (eu-s) kuldik a kulonbozo cikkeket Retueters/AP/ BBC/Guardian stb foleg a korrupcios ugyekrok es kerdezik hogy ez tenyleg ??

es csak azt tudom mondani hogy sajnos igen ellopjak a te adodat magyarorszagon es billiardosok lesznek

Hari Seldon 2 2018.04.07. 15:58:21

@gabors:
Mire gondosz, mi ugyanaz?

(Egyébként nem meglepö, az Angol szòkincsének 50-60@%-a à franciàbol került bé, meg à normann hóditàs, és à Plantagenet kiràlyok idejéböl)

gabors 2018.04.07. 16:00:08

@Virago_1000: "Idezek:

.. direct ures mert nem erdemes ujra betenni..."

ez igy LOFASZ !!! kit idezel nagytudasu ???? mert KU..RA nem mindegy ...ki irta ezt a torpe naci Sebastian Gorka ?

gabors 2018.04.07. 16:01:35

@Hari Seldon 2: ha jol tudom a "respect" szot pont ugyanugy kell irni mindket nyelven ... de lehet rosszul tudom

amugy trademark AliG

gabors 2018.04.07. 16:13:33

most beszeltem valakivel otthonrol aki szerint a visszalepett jelolteket ki kellett volna huzni a szavazolaprol ...

itt New Yorkban a helyi lapon SENKI nem volt kihuzva bar en mar tudtam hogy legalabb egy de lehet tobben is visszaleptek !!!

ha valaki tud errol valamit (Monika ????) hogy mi is tutti irja meg mert foleg BP-i korzetekben jo sokan visszaleptek ... el tudom kepzelni hogy ezek itt ataludtak mindezt ..

DE legalabbis az en korzetemben legalabb egyrol mar tudtam aki visszalepett de nem volt athuzva igy akar (egybites valasztokent akar el is baszhattam volna )

2018.04.07. 16:31:51

@Virago_1000: majd ha nem az interneten nyomod, hanem valami levalasztott magyar halozaton, valami modositott primo vagy ht szamitogepen, amiben magyar chip ketyeg, es nem kinai abidas tornacsukaban teszed mindezt, majd hiszunk neked, hogy nem birod a globalizaciot (ja, illetve nem, mert nem fogjuk latni mit irsz. de jo is lesz...)

gabors 2018.04.07. 16:50:23

@LepesMez: hagyad mar ugysem erti mert emiatt kibaszott globalizacio miatt KELL neki londonisztanban elnie (a piszkos kapitalistak kozott)

emiatt a kibaszott globalizacio miatt kellett neki egy szar hazat vanni ahova a sza kocsikkal be sem lehet allni

emiatt a kibaszott globalizacio miatt buszke magyar :-) mer ha nem lenne ki sem latna fejebol pusztaputri felson

Shaktee 2018.04.07. 16:53:50

@gabors: ne gubancold, ha ott élsz akkor adózol, áfát, tenger dolgot, a nyugger is.

Virago_1000 2018.04.07. 16:54:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Európában a külföldlek zöme a magyar kormányt támogatja. Valójában sose volt ennyire ismert és népszerű külföldön Mo., mint manapság."

- igy van. Europa terkepen eloszor lett jelentos tenyezo hazank. Nekunk van ugyanis olyan kormanyunk, akik ugyan tesznek sok rossz dolgot. Viszont a mi kormanyunk megkerdezte a velemenyunket hogy akarunk-e tomeges kulturaidegen bevandorlast. Nyugat eu egy kormanya sem kerdezte a nepet.

Golf2 2018.04.07. 17:02:06

"A sötét barmok adják a tömeget"...Meg a rokonaid. Mert vannak idős emberek is akik még, vagy már hiszékenyek, és nem olyan jól értesültek,mint 1esek jó messziről.

puhacica 2018.04.07. 17:02:19

@Mrs. Clayton: hülyék mindenütt vannak. főnököm mesélte a minap, hogy a lánya osztálykiránduláson van Sorrentoban és Rómában, és az egyik osztálytársa bőgve hívta a szüleit, hogy sétálniuk kell és kényelmetlen az ágy, az anyja meg nekiállt variálni, hogy az ő gyereke 5*, mit képzelnek, hogy így bánnak vele. :D

@swing gitan: nincs gond. a HCC ingyen kért egy egész napos forgatást és egy rövid határidős vágást. valaki megcsinálta. hogy én erről mit gondolok, az más kérdés.

@Golf2: szóval vicceltél vagy komolyan gondoltad?

Csodabogár 2018.04.07. 17:03:08

@Bredpitt Monika: Heller Ágnest kérdezték, de ő mindig optimista. A hivatalos újságíró szerint valami megmozdult és van remény, hogy nem nagy többséggel győznek.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.07. 17:10:21

@Bredpitt Monika: "még azt is hallom férjemtől, hogy már panaszkodnak vállalkozók, hogy be kell zárni a boltot, mert nincs aki felszedje a földekről a termést....."
Hat szerencsere nalunk ilyen problema nincs ;) most hallottam a radioban, hogy 1 millio (!) illegalis (persze ezek nagy resze evek-evtizedek ota CA-ban elo, es dolgozo ember) kapott jogositvanyt az uj CA torvenyek alapjan. Ez valahol ut lehetne az amnesztia fele. A legtobb embernek itt nalunk nem is a szorgalmasan dolgozo es normalis eletet elni akaro illegalisokkal van a baja, hanem az illegalis bunozokkel, akiket mar tobbszor kitoloncoltak pl, de mindig megtalaljak a modjat, hogy visszajojjenek.
Na, vissza a magyar helyzethez, bocs a kicsit OFF-ert:)

Csodabogár 2018.04.07. 17:12:22

@Golf2: Természetesen megyünk holnap szavazni. Ha ez mindenkinek olyan természetes lenne mint nekem volt és lesz is, akkor talán nem így néznénk ki.

2018.04.07. 17:17:12

"Szégyelled magad. Nem csak azért, mert Te ezen nem tudsz segíteni már, hanem azért is, mert külföldön élve akkor és ott egy ilyen társalgásban Te vagy maga Magyarország. Te képviseled, nem az a politikus, akiről a hírek szólnak. És így egy teljesen torz valóság miatt kell kvázi magyarázkodnod. "

Azért álljunk már meg egy pillanatra,basszus!Magyarnak lenni állapot.Nem teljesítmény,nem érdem,nem szégyellnivaló.Hitlernek kék szeme volt,nekem is az van,most szégyelljem magam?!Hordjak kontaktlencsét?!Az országot külföldön a nagykövet képviseli,ha valakit számon akarnak kérni,vonuljanak a konzulátus elé tüntetni!Nehogymár valaki azért magyarázkodjon,mert ezt a szánalmas országot egy ********** ********* vezeti!

Shaktee 2018.04.07. 17:17:43

@libslobsi fuszal: amatőr de lelkes meló, szerintem, hát nincs pénzük..

Shaktee 2018.04.07. 17:17:49

Ha terror akkor ez nagyon kapóra fog jönni a szotyiéknak holnapra..

www.rt.com/news/423479-germany-car-drives-into-people/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.07. 17:36:57

@swing gitan:
Meg az is lehet, hogy ok rendeltek meg... ;)

Egyebkent el tudod kepzelni, hogy milyen cirkuszt csinalnanak a Fidesz szavazok, ha valami csoda folytan nem a Fidesz alapitana kormanyt? Mint 2006-ban kb. vagy meg durvabbat... nem tudna feldolgozni a megvezetett nep, hogy nem a Kedves Vezeto adja az utemet a tam-tamhoz.

@gabors:
Kulfoldon elok nem csak partlistara szavazhatnak? Arrol nem kellett kihuzni senkit. Vagy van magyar cimetek es mint eppen kulfoldon tartozkodok szavaztatok?

@stilleman:
Vegre! +1

Shaktee 2018.04.07. 17:40:34

@Kövérmadár [swe]: el, a harci fidesznyuggerek csapatát vezetné a takony Bayer Putyu :))

gabors 2018.04.07. 18:05:20

@Zsuzsi65: " hanem az illegalis bunozokkel, akiket mar tobbszor kitoloncoltak pl, de mindig megtalaljak a modjat, hogy visszajojjenek."

azert remelem tudod hogy ez trumpian myth !!! a bevandorlok kozott a bunozes jelentosen alacsonyabb mint a benszulottek kozott ... ne hidd el amit ismerosok mondanak nezz utanna ..

mexican rapist caravan !!! TRUMPISM

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.07. 18:14:45

@gabors: hat, en itt SoCal-ban azert kicsit maskent latom, mint te ott NY-ban ;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.07. 18:16:23

@gabors: gyere es elj itt par evig SoCal-ban, kicsit arnyalodni fog a velemenyed:)

Shaktee 2018.04.07. 18:18:23

Brit bukmékerek :))

“BREAKING!
Az angol fogadóirodák szerint Április 9.-e hétfőtől NEM Orbán Viktornak fogják hívni a magyar miniszterelnököt!

Már nem lehet fogadni a Fidesz győzelmére! Ezek pedig el szokták találni!!!”

Shaktee 2018.04.07. 18:18:35

@Zsuzsi65: számokat, statisztikákat nézz, nézzetek...

gabors 2018.04.07. 18:21:42

@Zsuzsi65: "
@gabors: hat, en itt SoCal-ban azert kicsit maskent latom, mint te ott NY-ban ;) "

megis Jerry monshine Brown a kormanyzo es sancutary state ... es a legtobb varos is ... mar bocs mi a f@szt csinalnatok a "mexicoiak" nelkul ott rohadna az osszes zoldseg/szolo/mandula meg minden mas tejet sem szivnak le a bocikbol a benszulottek ezt mar 40 eve nem csinaljak ... csak kerdezem ha van ket a fuvet tutti nem fekete helyiek vagjak hanem salvadorbol valok

na most ezt mind a VERY CONSERVTIVE repiknek lehet kosszonni olyan mint Nunez !!!

gabors 2018.04.07. 18:22:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"
A BBC szubjektív, nem beszámítható."

Ja gondolom RT-hez es Pravdahoz merten valoban

kék madár 2018.04.07. 18:24:14

@Zsuzsi65: azert Iowatol Georgiaig eleg idegesek a farmerek, hogy a mexikoiak nelkul ki fogja leszedni feldolgozni a termest, ami valahol ironikus, ok szavaztak be Trumpot. Most meg a tarifak legnagyobb vesztesei is ok lesznek

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.07. 18:26:16

@swing gitan:
Ez igy viccesen hangzik, de emlekszel meg ra, hogy mennyire szetvertek a varos? Felszedtek a macskakoveket, autokat gyujtottak fel / rongaltak meg, kirakatokat tortek be.

Gondolom nem a nyugdijasok csinaltak.

Elkepzelesem sincs, hogy mi lesz holnap, jovo heten, a kovetkezo 1-4 evben, de ideologiatol es partoktol fuggetlenul nem biztos, hogy szep lesz.

Ez talan a Fidesz legnagyobb bune. El lehet lopni ezt-azt, el lehet sumakolni milliardokat (tettek ezt mindket oldalon). De az a tarsadalmi kar, amit baratsagok-csaladok szetveresevel, emberek felhergelesevel csinaltak, rettenetes bun. Es ez a feszultseg mar benne van az emberekben, ezt hogyan lehet "kiirtani" beloluk? Ezen nem segit, ha egyszer elszamoltatas lesz (ugysem lesz).

Orban, Gyurcsany, Szel, Vona... csak epizodszereplok. Lehet, hogy 10-15 ev mulva egyik sem lesz mar sehol. Es a zsigeri gyulolet?

kék madár 2018.04.07. 18:28:12

@Zsuzsi65: amit gabors irt az statisztika, a bevandorlok kozott kevesebb a bunozo, mint az allampolgarok kozott, szazalekosan. A bunozo bevandorlok kozott 100% :)

Shaktee 2018.04.07. 18:28:22

@gabors: hagyd, nem ért angolul

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.07. 18:30:10

@gabors: ahogy irtam fent, senkinek nem a dolgos illegalisokkal van a baja. A bunozo meg nem fog epret szedni vagy fuvet nyirni, ezzel biztos te is tisztaban vagy :) kozeli ismerosom prison ministry-t vezet, pontos statisztikat nem tudok, de az inmate-k legalabb 70-75%-a illegals. De meg egyszer hangsulyozom, a dolgos illegalisokkal semmi baja az itt lakoknak.

Csodabogár 2018.04.07. 18:32:24

@swing gitan: Erre azért nem pocsékolnám a pénzem. Ezek nincsenek itt nem vegyűlnek el az istenadta nép közé.:-(

A mai International New York Timesben nagy cikk szól rólunk, a német újságokban meg már tegnap is, de ma is benne vagyunk. Nem bocsátkoznak persze jóslatokba, ők nem boomakerek.

kék madár 2018.04.07. 18:34:44

@Határátkelő:
"A BBC szubjektív, nem beszámítható."
ha en leirom, hogy a fold lapos, annak van barmi erteke a blog szempontjabol vagy csak az ertelmi korlataimat bizonyitom vele? Szerintem nem a diggerblognak kell megfelelned, hanem annak ami neked jol esik, a te blogod.

Shaktee 2018.04.07. 18:40:25

@Kövérmadár [swe]: a Momentumos fiú okosan játszik. Majd...

Én is félek hogy csúnya balhé lehet ha bukik a kormány.

gabors 2018.04.07. 18:50:43

@Zsuzsi65: gondolod hogy itt kevesebben vannak ??? ne vicceljel mar trump az itt mellettem levo county miatt nyomja ezt az egesz rapst/gang/ms13 tudom mi van mindenki tudja DE EZT a szorgalmas LLC/kisvallakozo reteg alakitotta ki igy ... nekik kurva jo az szabaly (pl) hogy ha a nap vegen kifizeti a "dolgozot" neki semmit nem kell jelentenie ... DE levonja mint daily workers !!!

a kornyeketeken ki csinalja ?? itt mindenki EZERT mondtam le a kerteszt es rugtam ki az elso lakas felujito "vallakozot" ezert nem mosatom a kocsimat SEMILYYEN kocsi mosoban (ott mindenk "daily" workers)

nezz korul ...

MINDEN hotelban igy csinaljak Lar-a-Mago ban is !!!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.07. 18:54:02

@gabors:

Minden média szubjektív, csak egyes médiák ezt elhazudják.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.07. 18:54:06

@swing gitan:

Ez van, nem sikerült a nyugatnak letörnie a kelet-európai népek lelkét. Törődj bele...

Shaktee 2018.04.07. 19:01:49

Két mondás jutott eszembe arról, hogy az LMP végül a szükségesnél sokkal kevesebb helyen léptette vissza a jelöltjeit. Megtörténhet, hogy ezzel 2014 után, amikor ugyanezt tették, ismét ezen múlik majd, nyer-e kétharmaddal a Fidesz, vagy hogy nyer-e egyáltalán.
Az egyik Churchillé, aki így méltatta a második világháborús brit légierő pilótáit: Még soha ilyen keveseknek nem tartoztak ilyen sokan. Arra utalt ezzel, hogy a pilótái sikeresen harcoltak Hitler fölényben levő légiereje ellen, s megvédték Londont és Angliát.
Az LMP viszont visszautasította, hogy megmentse az országot, holott csupán plusz ötven emberrel ez szinte egész biztosan sikerült volna.
A másik meg Arthur Milleré, aki szerint „az árulás az egyetlen igazság, ami rád ragad.”
És ez is pontosan ül, az LMP soha többet nem fogja tudni lemosni magáról az árulás bélyegét.
Schiffer, Szél Bernadett és a párt többi döntéshozója, fohászkodjatok, hogy nélkületek is veszítsen a Fidesz, és ne kelljen örökre viselnetek annak a bűnét, szégyenét, hogy Orbán a ti segítségetekkel volt képes végképp sötétségbe borítani az országot.

Bruck András

gabors 2018.04.07. 19:01:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

" nem sikerült a nyugatnak letörnie a kelet-európai népek lelkét"

mi faszrol beszelsz azok ahol elsz tokeletesen megvoltak a torokokkel 500 evig milyen lelkuk van nekik?

most meg 10 even belul beleultek putyin "shithole"-jaba veled egyutt ... smells good I hope

gabors 2018.04.07. 19:10:51

@Zsuzsi65: "pontos statisztikat nem tudok, de az inmate-k legalabb 70-75%-a " ezt arra a csoportra ahova az ismerosod bejar (semmi ertelme a te adodbol fizetett baromsag az egesz)

de ez meg a Te allamodra sem igaz foleg nem az orszagra ... megegyszer javasolom hogy ne az "ismeros mondta" "tenyeket" told se itt sem mashol hanem nezz utanna ... barmelyik statisztikat szinte barmelyik evre evtizedre megnezheted az elmult 50 evben a bevandoroltak jelentosen kevesebbet bunoznek ... szinte minden szinten mint az itt szuletettek ... !!!

pls ne hidd el nekem NEZZ utanna

abban persze nem tudok vitatkozni hogy eppen nalad a te korzetedben gond van az illegelis bevandorlokkal ... abban lehet igazad van (de ezt azert ne a szomszed trumpistatol hallottad... remelem)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.07. 19:11:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Szep egy lelek, amilyik halalbuntetest kovetel az ellenzekre egy demokratikus orszagban, 2018-ban... :D

Dehat tudjuk mar reg, a nyugat hanyatlik, a keleti orszagok duborognek! Sorban mondanak fel a nemetek/svedek/franciak, hogy napi 5 dollarert dolgozhassanak embertelen korulmenyek kozott Ukrajnaban es Bulgariaban :D

Ja, megsem...

Habzsi-dozsi meg bozsi utalvany :) fizetes helyett kajajegy? Havonta ketszer lehet majd tejet venni, egyszer hus es 2 havonta ananaszt? Termeszetesen ananasz jegyre...

Par napja mar azt is tudjuk, hogy Svedorszagban kommunizmus van (ok, legyen), de akkor az Erzsebet-utalvany mi? Az mar maga Kuba!

Shaktee 2018.04.07. 19:17:30

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: talán tényleg fáradj át a zavaros ökörségeiddel a szomszédba, ott áhitatosan isszák a bornírt dumádat.

gabors 2018.04.07. 19:32:57

@Bredpitt Monika: " @maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hitler is ismert volt "

a TIME magazine az ev emberenek is megtette 1938 ban es tobbszor is volt az elso oldalon (talan tobbszor is mint f. TRUMP)

ja ... es ettol meg egy kibaszott diktator mindketto

2018.04.07. 19:38:12

@Kövérmadár [swe]: ket havonta ananaszt?? en gyerekkoromban (80-as evek) nem is hiszem, hogy lattam ananaszt, banan es narancs csak karacsonykor volt, (Neha 1-2 hetig elotte vagy urana, ha jo helyen volt ismerosod)

nem ertem, hogy ezek az emberek nem emlekeznek arra, hogy ha a tanar utalta valakinek az arcat, vagy az igazgato szemet vetett egy anyukara de az nem volt vele "eleg kedves", akkor egy eletre elintezhette a gyereket azzal, hogy rossz jellemzessel nem engedtek megfelelo iskolaba. es ennek a vilagnak tapsolnak, ami amugy mar lassan itt van megint?

Mrs. Clayton 2018.04.07. 19:42:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ez egy barmsag, az emberek nem azert szavaznak megint a fideszre mert a nyugatnak nem sikerult megtorni oket. Az emberek egyik fele azert szavaz a fideszre mert van csaladtamogatas, meg kisvallalkozoi tamogatas, meg mert felujitottak a videki korhazakat, meg volt iskola, tornaterem, uszoda, utak a tokom tudja h mi meg epites. A masik fele meg azert mert nem akarja bukni a trafikjat, az allami megrendeleseit, a kozigallasat, kozmunkajat. Az hogy a beruhazasoknak 15-20%-a ment a haveroknak a kutyat nem erdekli, meg a soros se meg a migrancsok se. Ha majd elapad az osztogatas akkor majd levaltjak a fideszt, ha a nyugat a fejere all akkor is.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 20:13:13

@Kövérmadár [swe]: "par napja mar azt is tudjuk, hogy Svedorszagban kommunizmus van (ok, legyen), de akkor az Erzsebet-utalvany mi? Az mar maga Kuba! "

Van e még ilyen demokratikus kormány a világon, aki azt mondja a postásoknak: "ha kiviszik a 10ezer forintos utalványokat a nyugdíjasoknak a szavazás ELŐTT , akkor bonuszt kapnak

döbbenetes, mi van akkor ha utána viszik ki, az is extra munka, akkor nem kapnak bonuszt ?

ez egyébként megint a sarokba szorított állat szindróma, be van ez a kormány szarva, nagyon is, már ezt is élvezet látni amúgy....

Bredpitt Monika 2018.04.07. 20:23:39

@swing gitan: Bruck András az újabb megmondóember? Már idéztél tőle, szerintem nem kéne. Vagy ha annyira odavagy érte, akkor legalább csináld a szavazás után.

Most már tök mindegy, a lényeg, hogy menjen el mindenki szavazni.
Tudom, hogy ez utópia, de ha mindenki elmegy, aki szavazásra jogosult, akkor annyi a tolvaj bandának.

Én is kivagyok attól, hogy az LMP nem akart nagyobb együttműködést, de ott van pl Hadházy körzete, ahol egyértelműen ő a legesélyesebb jelölt (nem tudom mikor volt frissítve ez a link, ma nem néztem híradót sem, de úgy látom, hogy végül ő lesz az induló a Jobbikos mellett)

taktikaiszavazas.hu/to1

Tehát, amit mondani akarok, hogy lehet szidni az LMP-t, de lehet szidni a Jobbikot is lásd fenti link, ők sem akarnak visszalépni, pedig tudják jól, hogy egyedül nem fogják elvinni a szavazatokat,

Bredpitt Monika 2018.04.07. 20:36:33

@latcho drom: "A koszos fideszre egyértelműen a felső- közép osztálybéliek szavaznak. A nagy keresetű disznók. A rendszer csókosai. Az egykulcsos adó nyertesei. Akiknek a kölykeik részesülnek a családi adókedvezményekből, holott nem szorulnának rá. Az értelmiségi, diplomás, jól pozícionált talpnyalók. Még a tudatlan " marinénik", akik a kiegyensúlyozott M1 csatornán szocializálódnak. A fidesz üzenete: soros, migráns, ENSZ, Brüsszel, akik ellen folyamatosan harcolnak. Ez egy választási program. Gyalázat. Mégha győznek is ezek a mocskok, 2020-tól megszívják."

Ezt azért megcáfolnám. Nem csak ők szavaznak a Fideszre. Hanem például (sajnos úgy látom mégis igazam lett) a szomszédaim, akiknek annyi elég volt, hogy Orbán nem engedi be a migránsokat. Pont.

Vagy a legjobb fiú barátom, aki egész életében azt hallgatta a szüleitől, hogy büdös komcsik és soha nem szavazna a balra vagy liberálisra (nem tartozik a felső közép osztályhoz). És neki is elég volt látni a migránsokat a Keleti pu-n. Igaz, hogy már három éve nincs ilyen probléma, de hat a propaganda.

"Kevés, nagyon kevés lenyúlható EU-s pénz fog jönni."

Ebben sincs igazad feltétlenül. Most volt kint egy pár magyar politikus Brüsszelben és arról tárgyaltak, hogy az EU s pénzeket úgy küldjék ide, hogy átlátható legyen az ellenzéki politikusoknak is, hogy mit csinálnak vele, ne a Fidesz dönthessen a pénzek sorsáról. Ne a magyar emberek szívják meg azt, hogy a fejük felett nyílt harácsolás megy.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 20:38:47

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Ezek egy rész pozitívum, más része nem igaz, harmadik része valóban negatívum. "

Kérlek szépen sorold fel, melyik a nem igaz.

Shaktee 2018.04.07. 20:41:27

@Bredpitt Monika: mennek az emberek szépszámmal, látod itt is csak 1-2 ember maszatolja el a dolgot, s olyan is van akivel kibaszott a ner, s nem kapott szavazócédulát.

Bruck is csak egy vélemény, hasonló az enyémhez. Ha sokkol akarsz hozom az amerikai népszavát, ott már hátasokat dob a bartus :)

Nepszava.us

Bredpitt Monika 2018.04.07. 20:44:43

@gabors: "Ezek egy rész pozitívum, más része nem igaz, harmadik része valóban negatívum. "

Én nagyon reménykedem. Azt szokták mondani, hogy vidéken az emberekhez az M1 jut el, meg a Kossuth rádió.

Eljut a közmunkásokhoz a lényeg a köztévé nélkül is, akik látják az ország keleti felében pl, hogy milyen mocsok módon bánnak velük, érdemes a Célpont c. műsort nézni a Hír Tv-n, ezek az emberek egyedül fognak állni a szavazófülkében és ahogy a hódmezővásárhelyi maffiaváros lakói is egyedül álltak és voksoltak, úgy sokan meg fogják tenni holnap is.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 20:48:28

@gabors: bocs, nem is figyeltem, hogy végül fáziskéséssel dolgozik a klaviatúrám, ez előző idézet nem tőled jött, íme, amire reagáltam az előző hozzászólásban:

" a poszt erdekes es nagyon szomoru a valosag .... meglatju holnap hogy az hazai csapat mit csinal ... van meg egy csomo falu stadion nelkul :-) "

erre írtam ezt:

Én nagyon reménykedem. Azt szokták mondani, hogy vidéken az emberekhez az M1 jut el, meg a Kossuth rádió.

Eljut a közmunkásokhoz a lényeg a köztévé nélkül is, akik látják az ország keleti felében pl, hogy milyen mocsok módon bánnak velük, érdemes a Célpont c. műsort nézni a Hír Tv-n, ezek az emberek egyedül fognak állni a szavazófülkében és ahogy a hódmezővásárhelyi maffiaváros lakói is egyedül álltak és voksoltak, úgy sokan meg fogják tenni holnap is.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 20:57:26

@Zsuzsi65: "A legtobb embernek itt nalunk nem is a szorgalmasan dolgozo es normalis eletet elni akaro illegalisokkal van a baja, hanem az illegalis bunozokkel, akiket mar tobbszor kitoloncoltak "

Trumpnak mi az Isten baja van azzal a lánnyal, akit örökbe fogadtak 17 éve, és most kap egy levelet, hogy lehet, hogy visszaküldik oda , ahol született?

Őrület, amit művelnek. Hozzanak egy döntést, és mondják azt, hogy mától szigorúak leszünk, de olyan embereket miért küldenek haza, akik negyven éve orvosként dolgoznak az USA ban, olyan embert, aki az életét kockáztatta Afganisztánban? Nem a kaliforniai emberekről van szó, hanem erről a kretén bohócról !!!!!!!!!!!!!!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.07. 21:03:43

@gabors:

Ilyen a történelem. Ha az ellenség erős, nem ütközünk meg vele nyíltan.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 21:12:48

@gabors: láttam a dilemmádat,

erre most néztem rá

taktikaiszavazas.hu/bp1

úgy tűnik, hogy ez a link frissítve van, az LMP s javára most léptek vissza nemrég a többiek, de bizony ez probléma, amit írsz, ma 11 ig kellett mindenkinek megegyeznie, így még itt is egy kicsit sanszos, hogy nem lesznek pontosak az adatok, nem tudom ez hogy lesz megoldva, ez jó kérdés

2018.04.07. 21:22:00

@Bredpitt Monika: Az ellenzék dala Zorán tudta előre?

DK: Ahol szikrázóan kék az égbolt
Ahol szárnyalhat a szabad szél
Ahol kéznyújtásra már a csillag
De csak annak, aki égig ér

LMP:Ahol megverekszünk minden szóért
És már senkivel sem alkuszunk
Ugye jó barátom jól emlékszem
Nem is régen oda indultunk

MOMENTUM:Ma már neked is van címed, számod
Mi már sínen vagyunk, azt hiszem
Ugye alattad is autó berreg
Talán mindenkinek lesz ilyen

MKKP:Ma már novemberben sem kell fáznod
És a fejed fölött tető áll
S hogyha jó idő van, át sem ázik
És a hírlapíró megtalál

MSZP:Mi a győzelemről megtanultuk
Hogy a részvétel a fontosabb
Hogy a vereség is fizet szépen
És a győztes sokkal fáradtabb

EGYÜTT:Hát minek törjük össze kezünk, lábunk
Ha már menet közben ülhetünk
Kár, hogy alig-alig vesszük észre
Hogy már nem megyünk, csak érkezünk

Mindenki:De nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Döcög a gép
De nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Langyos a sör
De nekünk így is jó

JOBBIK:Én még emlékszem az első dalra
Amit olvasatlan dobtak el
Aztán kitanultuk hogyan szóljon
Így már egész más, de megfelel

PÁRBESZÉD:Megy a bicikli, ha jó a lejtő
Te csak kapaszkodj a nyeregbe
És ha ráz egy kicsit, ne szólj semmit
Hiszen rosszabbul is mehetne

MLP:Hogyha találkozunk, el ne fordulj
Velem emelt fővel rázz kezet
Én majd megértem, ha nem is mondod
Hogy a széllel szembe nem lehet

Mindenki:És nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Döcög a gép
De nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Langyos a sör, de nekünk így is jó

Ország:Ahol szikrázóan kék az égbolt
Ahol szárnyalhat a szabad szél
Ahol kéznyújtásra már a csillag
De csak annak, aki égig ér
Oda nem visz el se HÉV, se metró
Lám a bérkocsi sem arra jár
És mert nem hiszem, csak azért mondom
Kicsit hangosabban másoknál

Hogy nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Jobb nem is jár
Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Langyos a sör
Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Döcög a gép
Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
Hamis a harmonika
De így is jó, így is jó, így is jó
Vizes a bor
Ha nekünk így is jó
Jobb nem is jár
Ha nekünk így is jó

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.07. 21:25:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Itt akkor valami ellentmondas van. A magas eletszinvonal es a hanyatlas hogyan fer meg egymas mellett? Vagy erkolcsi az a hanyatlas?

Persze hallottam mar itt is, hogy regen minden jobb volt, de ez otthon is slager volt, biztos mindenhol az.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 21:30:57

@stilleman: nem az en dalom, az biztos , igy nem jo

En hiszek abban, hogy vannak becsuletes politikusok, akik tenyleg valtozast akarnak, akik most visszaleptek be is bizonyitottak,

azt, hogy megy a toketlenkedes, az uj valasztasi torvenynek koszonhetjuk

Shaktee 2018.04.07. 21:46:55

@Bredpitt Monika:

Itt egy kommentár a Bruck irásra: (lapozd át ha nem szereted)

Az LMP kétségkívül a baloldal (?...) legvisszataszítóbb pártjává süllyedt, de a borítékolható vereséget hiba lenne csak az ő nyakukba varrni. Abban ugyanis vastagon benne lesz az _összes_ úgynevezett demokratikus ellenzéki párt a magát elképesztően leamortizáló, teljesen hitelét vesztett MSZP-től kezdve a baloldalt bosszúszomjtól lihegve tudatosan megosztó Gyurcsány Ferencen át egészen az innen-onnan kiszakadt utódpártocskákig. Az LMP csak a kegyelemdöfést adja meg annak a demokráciának, amely a teljes baloldal tétlen asszisztálása mellett agonizál nyolcadik éve, és amely holnap emiatt végleg jobblétre szenderül. :-(

Shaktee 2018.04.07. 21:47:02

@Bredpitt Monika: Ha nem is holnap lesz, akkor holnapután..

youtu.be/dFb4FqNgo7M

2018.04.07. 21:47:07

@LepesMez: ennek a vilagnak tapsolnak, ami amugy mar lassan itt van megint?

Gondolkodni fárasztó és szokatlan.Önállóvá válni kényelmetlen és riasztó.Hisznek a fideszben,hisznek a csodában,hisznek Kádár János feltámadásában....Szomorú,de ez van.

Dikusz 2018.04.07. 21:48:27

@LepesMez: Ahogy látom, a Te gyerekkorod a fiam gyerekkora.
Erős túlzás azért azt állítani, hogy csak karácsonykor volt banán, vagy narancs, hozzátenném a teljesség kedvéért, hogy citrom is.. Hidd el tudom, hiszen én álltam sorba érte. A lényeg inkább a sorban álláson van, mert tényleg nem lehetett kapni minden kis zöldségesnél úgy, mint most.

A karácsonyi banán-, narancsevés inkább az egy korosztállyal idősebbekre volt jellemző.

2018.04.07. 21:52:19

@Bredpitt Monika: azt, hogy megy a toketlenkedes, az uj valasztasi torvenynek koszonhetjuk

Az előző 4-8 év töketlenkedését minek köszönhetjük?Mondjuk ez is van olyan jó,mint a Sorosozás...(Bocsánat,cinikus vagyok.)Biztos vannak becsületes politikusok is,nem csak a parlamenti helyekért marakodó megélhetésiek,de nem vagyok meggyőzve.
Abban egyetértek,hogy ez így nagyon nem jó,csak annyira idevalónak éreztem a dolgot.Remélem,neked lesz igazad,és tényleg változás lesz,nem fidesz-jobbik/lmp/akármi koalíció...

2018.04.07. 22:08:58

@Kövérmadár [swe]: Köszönöm.:)))Most nem indultam,de majd megalapítjuk a Deprimált Pártot!Lehetne a jelmondatunk:Ne a mienk legyen a jövő!:)))

Shaktee 2018.04.07. 22:09:01

@Dikusz: a hetvenes evekben voltam tobbek között zodseges reszortos is, ha havonta egyszer jott a banan 10 perc alatt szétkapkodták a népek.

Csodabogár 2018.04.07. 22:20:11

@swing gitan: Azt inkább ne hozd. Ritka ócska egy lap. Mi előfizettünk mikor kint voltunk, de mélységes undorom lett tőle 3 hónap alatt.
Egyébént úgy tűnik a németeknél semmi terror. Egy 50-es német pasi, akinek már voltak régebben is psychés panaszai. Egyből agyon lőtte magát és csak saját magát lőtte le. Hasonló kicsiben a lasvegasi esethez.

somlobodog 2018.04.07. 22:29:41

@Golf2: bár láthatóan próbáltál okoskodni és kötekedni sajnos igazad van. Egyes rokonaim is. De már nem vitatkozom velük. Ez van. Nem lehet megvalogatni őket így elfogadom. És a 92 éves nagyapám pár éve azt mondta: aki öregen hülye, kisfiam az fiatalon is pont olyan hülye volt. Szóval az hogy valaki idos és hiszékeny nem osszekotendo dolog. Van sötét öreg és sötét fiatal. Ez van. De ha neked ennyire fáj hogy mi, külföldre költözöttek véleményt mondunk Magyarországrol (ahova sztem sokan rendszeresen járunk) akkor mond már el nekem minek jársz ide? Hiszen itt kB rajtad kívül mindenki külföldre költözött posztolo es véleményezi Magyarországot így vagy úgy. Szóval ezt bírtad rám olvasni hogy én ugyan mit tudok erről? Lehet többet mint te. 35 évet otthon éltem és a mai napig kB 2 hónapot az évből ott töltök. Es te is meg én is a hírekből vagyunk jól értesültek. Mert nem hiszem te az utcán osszefutsz Viktorral vagy szél bernadettel aki elmondja a gondolatait neked. Vagy bejarsz az olaf-ba jelenteseket olvasni. Szóval az "1esek messziről" kitétel irreleváns mert ugyanazt a sajtót olvassuk és ugyanonnan informalodunk. Nem? Szóval ha mindenáron be akarsz szólni akkor nyiss egy értelmes vitát, mert ez így nem ért semmit

Shaktee 2018.04.07. 22:29:48

@Csodabogár: 48 éves, igen, germán.

Irnak oda is jó emberek néha, para-kovács, kopácsi jutka, stb..

Bolond Bartus váteszi dolgaiban is van sok gógyi, amit te ott élve észre sem vehetsz...

Shaktee 2018.04.07. 22:29:51

@Csodabogár: m1,m2 terrorról beszélt egész este - s nem fogják korrigálni a hírt.

Arthamyr 2018.04.07. 22:52:44

@swing gitan: Tudod mi a lárifári, meg a bs, "koma"? Ez:

@latcho drom:
A koszos fideszre egyértelműen a felső- közép osztálybéliek szavaznak. A nagy keresetű disznók. A rendszer csókosai. Az egykulcsos adó nyertesei. Akiknek a kölykeik részesülnek a családi adókedvezményekből, holott nem szorulnának rá. Az értelmiségi, diplomás, jól pozícionált talpnyalók. Még a tudatlan " marinénik", akik a kiegyensúlyozott M1 csatornán szocializálódnak. A fidesz üzenete: soros, migráns, ENSZ, Brüsszel, akik ellen folyamatosan harcolnak. Ez egy választási program. Gyalázat. Mégha győznek is ezek a mocskok, 2020-tól megszívják.

Az egy dolog, hogy valaki a magyar társadalom legproduktívabb rétegét (csak azért, mert a jó döntéseik, kitartásuk, szerencséjük, tehetségük valamilyen kombinációja miatt nem nyomorognak) egybemossa a NER-lovagokkal (akik alapvetően csalnak és az összes adófizető pénzét teszik sajátjukká), vagy a zombikkal, akik benyelik a Fidesz propagandát (akik annyira hülyék, hogy bármit el lehet nekik adni). Ez úgy tűnik, hogy csak sima tahóság, de ez több annál, mivel még kontraproduktív is: vajon mennyi embert erősít meg a hitében, hogy menjen el, és pöccentsen oda 2 x-et a Fideszre? Mennyit vesz rá, ha látja, hogy ilyen irigy prolik alkotják a felkínált alternatíva támogatóinak jelentős részét?

Na, "koma", ez a bs, nem az, amikor valaki ezt finoman szóvá teszi.

Dikusz 2018.04.07. 22:56:42

@swing gitan: Valóban így volt, de a nyolcvanas években azért már nem csak karácsonykor lehetett kapni banánt.

Arthamyr 2018.04.07. 22:59:09

@somlobodog: +1111 Nekem sem szavaznak a nagy keresetű disznó, egykulcsos adó nyertes ismerőseim a Fideszre.
Sőt, sokan veszik a fáradtságot, hogy elmenjenek szavazni a reménytelen ellenzékre, úgy, hogy tisztában vannak vele, hogy a reménytelen ellenzék, és ha valami csoda folytán nyer is, jó eséllyel beszopatja őket anyagilag. Nem tudom, miért gondolják úgy, hogy bárki megérdemli ezt tőlük, de ez csak elismerésre méltó, erre valami nyomorult proli nagy keresetű disznózik, diplomás talpnyalózik, kölykezik, egykulcsos adó nyertesezik. :/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.07. 22:59:10

Ez egy fasság, majd biztos még beállok ezért is szégyenkezni, mi?Melyik másik banánköztársaság állampolgára szégyenkezik a hazája miatt?
Max annyit kell mondani, ha egyáltalán kell; hogy igen, sajnos ez van, én is ezért (vagy másért) jöttem el, kész.De hogy még pironkodjak is, ki van zárva...

Csodabogár 2018.04.07. 23:01:39

@swing gitan: Jónekem, hogy én csak a németeket hallgatom. Te mazochista vagy, hogy ezeket a híreket olvasod és hallgatod?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.07. 23:08:12

@Bredpitt Monika: Én úgy ismertem ezt, hogy a hazug embert könnyebb utolérni, ha sánta...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.07. 23:11:06

@Bredpitt Monika: És hogy vissza is kanyarodjunk a témához: én egy átlag cápában annyira tudnék megbízni csak, mint egy magyar politikusban, vagyis sehogy...
:D
Főleg, ha mind a ketten (cápa is, meg én is...) közös víz alatt vagyunk...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.07. 23:12:08

@Bredpitt Monika: Az mindenhol elofordul, hogy bionyos esetekben tulkapas/tulbuzgo intezkedes tortenik. De ne feledd, hogy azert ez nem az esetek NAGY szazaleka, hanem a media altal kiragadott egyedi esetek. (lsd. meg fent a cimet: Torz valosag - itt is ugyanugy ervenyes, mint nagy altalanossagban a mediaban mindenhol mostanaban). Tobbszor volt, hogy a szereny, dolgos csaladapanak beallitott emberrol mondjuk kiderult, hogy nem buntetle eloeletu stb. A dolog masik oldala, ami szamomra mindig furcsa, hogy ha mondjuk valaki itt el 20-30 eve, csaladja van, akkor az 2 dolgot jelenthet: vagy a hazastarsa is illegalisan van itt, igy ezert nem kaphat zoldkartyat, vagy 20-30 ev alatt nem vette a faradsagot, hogy legalissa tegye magat hazassag reven?? ez az utobbi a legsimabb ugy, ha valakinek USA allampolgar v. zoldkartyas a ferje/felesege. Szoval a dolgok nem mindig azok, mint aminek latszanak. Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek tulkapasok, de NE altalanositsunk.

Arthamyr 2018.04.07. 23:12:30

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Szerinted mikorra hanyatlik annyira le, hogy pl. a feltörekvő Bulgária életszínvonala verje a hanyatló Svédországét?

Arthamyr 2018.04.07. 23:17:08

@stilleman: "Gondolkodni fárasztó és szokatlan.Önállóvá válni kényelmetlen és riasztó.Hisznek a fideszben,hisznek a csodában,hisznek Kádár János feltámadásában....Szomorú,de ez van. " - Még nagyobb baj az, hogy ez nem csak a Fidesz szavazókra jellemző. Simán van, aki berakja az x-et a "jó helyre", de ugyanígy gondolkodik. És persze nem is minden Fidesz szavazóra jellemző.

Bredpitt Monika 2018.04.07. 23:18:05

@geegee: a cápákat most hagyjuk inkább, most néztem meg a Cage Dive c filmet, nagyon brutális

Bredpitt Monika 2018.04.07. 23:23:28

@Zsuzsi65: a fenti mondataid inkább ne közöld azzal az emberrel, aki Trumpra szavazott és most az örökbefogadott lányát akarják kitenni, ez nem túlkapás, hanem elmebetegség,

ne magyarázd meg Zsuzsi, ezen nincs mit magyarázni, Trump egy barom, és ezt nagyon is lehetett látni, hogy is mondta: Grab them by the pussy, ez gondolom rád is vonatkozott , mint nőre, ez Ő, a nagy fehér Trump...................

Arthamyr 2018.04.07. 23:28:28

"aki Trumpra szavazott és most az örökbefogadott lányát akarják kitenni" - Biztos, hogy Trump itt a legnagyobb barom? :D

Bredpitt Monika 2018.04.07. 23:29:44

@Arthamyr: "Sőt, sokan veszik a fáradtságot, hogy elmenjenek szavazni a reménytelen ellenzékre, úgy, hogy tisztában vannak vele, hogy a reménytelen ellenzék, és ha valami csoda folytán nyer is, jó eséllyel beszopatja őket anyagilag."

Nem a reménytelen ellenzékre szavaznak, hanem a becstelenség ellen, az arcul csapás ellen, a hazudozás ellen, a gyűlölködés ellen.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket:

magyarnarancs.hu/publicisztika/a-sziv-es-az-esz-harcol-bennem-110207

Egy rész belőle arra a kérdésre, hogy szavazna e a Jobbikra:

Alföldi Róbert rendező-színész

Nehéz és félelmetes kérdés, amire anélkül nem tudok válaszolni, hogy nagyon nehezen, de átlépjem önmagamat. Olyan kérdés, ami arra kényszerít, hogy felelős állampolgárként félretéve saját érdekeimet úgy döntsek, hogy legalább valami esély legyen egy másmilyen jövőre. Hogy tudjak valami nagyobb cél érdekében csikorogva, de igent mondani valamire, ami személyesen nekem különösen fájó, de igenis szükség van rá ahhoz – mert nincs más lehetőség –, hogy esély legyen – talán – egy másik Magyarországra.

Arthamyr 2018.04.07. 23:31:57

@Bredpitt Monika: Mondá egy igazán nagy keresetű, egy kulcsos adó nyertes disznó...

gabors 2018.04.07. 23:37:50

@Bredpitt Monika: "ezek az emberek egyedül fognak állni a szavazófülkében és ahogy a hódmezővásárhelyi maffiaváros lakói is egyedül álltak és voksoltak, úgy sokan meg fogják tenni holnap is."

nem tudom remelem igazad van de vannak faluk kozmunkasokal ahol 4 eve is CSAK a fideszre szavaztak masra nem megfelelemles csalas barmit amit akarsz MOST is igy lesz sok szaz akar sok ezer kis faluban ez pont eleg lesz (sajnos)

Arthamyr 2018.04.07. 23:43:33

@Bredpitt Monika: Érdekesebb lenne, ha az ellenzék nyerne. Kétharmaddal nem fog kikapni a Fidesz (ez persze igazán örömteli lenne, de nagyon kicsi rá az esély), viszont rengeteg emberüket, akik különböző fontos ellenőrző szervekben ülnek, nem lehet mozdítani kétharmad nélkül, és a választási rendszert sem lehet megjavítani. Érdekes lenne látni, mit kezd az ellenzék a győzelem esetén. Ha a Fidesz nyer, kb. borítékolható, mi lesz, bár Orbán a puttonyából mindig előhúz kisebb-nagyobb meglepiket, nagy irányváltás nem lesz.

2018.04.07. 23:44:43

@Dikusz: lehet attol is fugg, ki hol lakott. delmagyarorszagi kisvarosban en nem emlekszem, hogy lett volna. persze ott olyan bejaratott csatornak voltak, hogy ha tenyleg jot maskor is, akkor a 10 perc elkapkodas helyett azt azonnal a megfelelo csokosoknak szallitottak.
arra viszont emlekszem, hogy 1984-ben mentunk nyaralni jugoszlaviaba, es a tengerparton arultak mindenfele gyumolcsot (narancs, ananasz, stb), es egyszeruen nem tudtam osszerakni a kepet, hogy ez meg hogy a fenebe lehet - ennyi deligyumolcs egy helyen, es nyaron??

gabors 2018.04.07. 23:45:23

@Bredpitt Monika: "úgy tűnik, hogy ez a link frissítve van, az LMP s javára most léptek vissza nemrég a többiek, de bizony ez probléma, amit írsz, ma 11 ig kellett mindenkinek megegyeznie, így még itt is egy kicsit sanszos, hogy nem lesznek pontosak az adatok, nem tudom ez hogy lesz megoldva, ez jó kérdés "

ez semmi de mar tegnap penteken tudni lehetett hogy a korzetemben pl a DK-s visszalepett CSUTORTOKON ... de itt New Yorkban senki nem volt kihuzva az egyeni lapon ... vagyis az hogy en tudtam az egy dolog (nem is ra akartam szavazani de mivel szemelyesen is ismertem meg a szokesem elottrol vagy 15 evig igy a hirt tudtam...)

most hany helyen fogjak holnap ezt megcsinalni igy sokan akik nem nezik az alternativ "fake" nemTV-ket honnan fogjak tudni hogy esetleg ketto vagy harom jelolt visszalepett ??? koltoi persze a kerdes

Arthamyr 2018.04.07. 23:51:10

@LepesMez: Én is emlékszem, hogy kiskoromban egyszer ettem ananászt, addig azt sem tudtam milyen íze volt, és furcsálltam, ahogy kinéz. De a kókuszdió is ritkaság volt, meg a mandarin, narancs szintén.
Viszont az, hogy most "minden kapható mindig", erősen köszönhető a technológiai fejlődésnek és a globalizációnak is, nem csak a kommunizmus (egyébként örvendetes) bukásának.

gabors 2018.04.07. 23:52:17

@swing gitan: ezt a nyenyerezo almagyar szart minek likelted ...:-((

kék madár 2018.04.07. 23:52:39

@FutureFry: sokan szavaztak Trumpra is Californiaban (a 30% is 10 millio), meg nem koltozott el mind Idahoba, csak a szuleik. Oket meg meguti a guta Jerry Browntol.

gabors 2018.04.07. 23:56:15

@Dikusz: nem tudom de en is ugy emlekszem hogy ilyen "deli" gyomolcsok csak karacsony tajan voltak pedig ha gazdagok nem is voltunk de joval atlag felett a 80-as evek elejen (egy darabig) ...

anananszt is "szerzett" apam eloszor kb 1978-79 lattam

gabors 2018.04.08. 00:00:11

@Csodabogár: "@swing gitan: Azt inkább ne hozd. Ritka ócska egy lap. Mi előfizettünk mikor kint voltunk, de mélységes undorom lett tőle 3 hónap alatt. "

ritkan de ezzel egyetertek bar utoljara azt az ujsagok kb 1995-1996 korul vettem nem volt draga es minden "magyar" helyen nyomtak "illett" megvenni ... szoval akkoriban pocsek volt ....

ja akkoriban volt NY-i magyar tv ami rendszeresen a kovetsegi esemenyeket is mutatta na az is pocsekul amator volt

Shaktee 2018.04.08. 00:06:58

@gabors: szalonna húzza Bródy alá te tökéletlen :)

Shaktee 2018.04.08. 00:06:59

@Arthamyr: Hány éve is élsz kint?

Mintha úgy emlékeznék hogy azt írtad hogy IT céged van?

gabors 2018.04.08. 00:08:38

@Bredpitt Monika: "de olyan embereket miért küldenek haza, akik negyven éve orvosként dolgoznak az USA ban, olyan embert, aki az életét kockáztatta Afganisztánban? "

van ilyen de ha nem vette a faradtsagot hogy legalizalja magat vagy nem tudta mert valami ugye volt amit persze nem mesel el neked vagy a medianak ... gyerekporno pl akkor ez van

amugy ezek nagyon egyedi es ritka esetek DE csak ez erdekes annyira hogy te is halljal roluk ... emlekszel meg hagymara ??? 10+ evig volt illegalis irt rola semmi baja nem lett belole a vegen megoldotta meg allampolgar is lett ... szoval nem volt lehetetlen

azt a mai napig nem ertem hogy a fia hogy kerullt ki mar tobbszor volt letartoztatva amugy

gabors 2018.04.08. 00:14:56

@Zsuzsi65: " 20-30 ev alatt nem vette a faradsagot, "

Vannak mas esetek is. Persze ez is csak a kivetel rublika, de en pl 28 eve elek itt 100%-osan legalissan es csak tavaly lettem allampolgar de nem kellett ezt meglepnem csak valasztoi jogot is akartam (tul keso volt trump iranyaban) (sot 7000 dollarom banja evente) ...

gabors 2018.04.08. 00:18:33

@FutureFry: ez jo ...

the card says moops !!!

nem lattam ezt :-)

Arthamyr 2018.04.08. 00:19:31

@swing gitan: 6 éve, és valóban IT cégem van. Ez miért is releváns?

gabors 2018.04.08. 00:27:46

@Arthamyr: "egy kulcsos adó "

ez az egykulcsos ado a leheto legrosszabb tarsadalmilag

ugy tunik te penzugyileg es szocialissan sem vagy analfabeta ... nem ertem miert tolod ezt ... lathatod hogy csak banankoztarsasgoban csinaljak igy .. ez MO-nak sem jo csak az eppen jobban keresoknek jo de ez nagon rovidtavu megkozelites. nem lesz ez maskepp Mo-n sem.

vallakozasokat nem egykulcsos adoval lehet a legjobban tamogatni vannak erre sokkal jobb modszerek ez arra jo hogy azok akik (sokna vannak) gazdagok akarnak lenni ezt tamogatjak hogy majd OK se fizessenek tobbet majd amikor (soha) a meszarosi savba ernek ...

amugy van ahol nincs semmi jovedele ado miert nem ott elsz (ja azok igazan pocegodor orszagok ez lesz MO is hamarossan)

Virago_1000 2018.04.08. 00:33:56

@Bredpitt Monika: a momentum vezetojerol is lehetne egy ilyen listat irni, pedig meg kormanyon sem volt!!

Viszont nem esett messze a fajatol, a nagyapja a heves megyei tanacselnok (vervoros kommunista) volt.

2018.04.08. 00:34:07

@Arthamyr: Igazad van,elnézést kérek.Az ilyen általánosításokból született a poszt is.(Magyarországot lassan át lehet nevezni Rasszistánnak=aki magyar az fajgyűlölő,stb.) Természetesen,minden pártnak megvannak a maga fanatikusai.Ide vezet a tekintélyelvűség,nem számít mi hangzott el,a lényeg,hogy ki mondta...

Shaktee 2018.04.08. 00:52:42

@Arthamyr: tehát már nem tudnak a brittek kimeszelni.

2018.04.08. 00:52:50

@Bredpitt Monika: Taktikai szavazás szerint,a Jobbikra kell voksolnom.Szóval választhatok Kolima és Auschwitz között.(Igen,továbbra is cinikus vagyok...)Ok,legyen meg aminek lennie kell,a szebb jövő reményében szavazok Vonáékra.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.08. 00:53:14

@gabors:
"van ilyen de ha nem vette a faradtsagot hogy legalizalja magat vagy nem tudta mert valami ugye volt amit persze nem mesel el neked vagy a medianak"

Na latod, pont ezt mondom en is! :)

gabors 2018.04.08. 00:56:41

@swing gitan: tudom hogy tekerolant de ez soha nem volt "magyar"nepzene most sem az es sajnalom hogy hova sullyedt a Brody

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.08. 00:56:57

@gabors: pl 28 eve elek itt 100%-osan legalissan es csak tavaly lettem allampolgar"

En 11. eve, es en is most leszek :) gondoltam magamban, minek fizessem 10 evente az egye emelkedo ZK dijat, helyette egyszer megcsinalom ezt, es le van tudva a dolog:) Raadasul lesz egy szep kek utlevelem, amivel meg a ZK-nal is egyszerubb es gyorsabb haza(ide haza) fele belepni a hataron :)

Arthamyr 2018.04.08. 01:02:00

@gabors: "ez az egykulcsos ado a leheto legrosszabb tarsadalmilag " - Ezzel nem értek egyet. Viszont ennek ellenére korábban már kifejtettem, hogy nincs gondom a többkulcsos adóval, ha mondjuk 0%-tól 30%-ig vannak a kulcsok (és ez a teljes elvonás, nincs mellé nyugdíj meg tb meg minden szar, ami a 1x%-ból 50%-ot csinál), és ugyanaz vonatkozik a vállalkozókra meg a tőkejövedelemre meg mindenre és nincs 5000 kiskapu, amivel ki lehet bújni alóla.

Olyan modell sehol sincs, amilyet én szeretnék: nem lop, csal senki. Az emberek nagytöbbsége vallásosan hisz a becsületes és meritokratikus előrejutásban. Nem várják el, hogy az állam gondoskodjon róluk, és nem is azon törik a fejüket, hogy kinek a seggébe kell csontig benyalni vagy miféle trükközéssel lehet a szabályokat kikerülve előrejutni.

Lehet, hogy a pöcegödör Magyarországra költözünk hamarosan, nem rosszabb ám semmivel, mint Nyugat-Európa vagy az USA, ha ugyanannyit keresel, sőt, az olcsóság miatt még jobb is...

Magyarország nem lesz vállalkozások melegágya, egyszerűen nincs meg hozzá a kultúra és a mentalitás. Tök mindegy, milyen anyagi motivátorok vannak az adórendszerbe építve, legalább egy generációnak ki kéne halni nyomtalanul, hogy megszűnjön a mutyikultúra. Egyébként sem drága Magyarországon a vállalkozás, vannak olyan konstrukciók, amik kb. adóparadicsomi állapotokat teremtenek, de ettől még nem lesz mindent átható startup-láz, mert ha 0% az adó, akkor is dolgozni kell, akkor is ötlet kell, akkor is kockázatot kell vállalni, akkor is tőke kell, akkor is el kell adni a terméket stb., nem erre van nevelve a magyar nép, és nem is ezt látják a közéletben sem.

Én kiiratkoztam a társadalmakból, már olyan szempontból, hogy nagyon nem invesztálok egyikbe sem, majd ha lesz olyan, amit erre érdemesnek tartok, esetleg többet invesztálok bele, jelenleg egyikkel sem vagyok elégedett. A jelenlegi EU-s és globális szabályozás szerencsére rengeteg menekülési útvonalat biztosít, ha valahol túlságosan kedvezőtlenre fordulnának a dolgok. :)
Persze szívesen beszállnék valahova komolyabban is, de ahogy látom, sem látnak szívesen, és mindenhol kisebbségben vagyok. :) Inkább csak tartsak el még pár embert, és fogjam be a pofámat. Kösz, de inkább nem, amíg el tudom kerülni.

Arthamyr 2018.04.08. 01:03:46

@swing gitan: És az miért lenne releváns?

gabors 2018.04.08. 01:05:29

@Zsuzsi65: nem tudom nalatok hogy ment a szavazas vagy lemondtal mar errol ??

amugy mondjal mar peldat arra hogy illegalis migrancsok bunoznek .. mert pont ott volt (nem?) hogy a fickot felmentettek gyilkossagi vad alol mert vegul is nem volt az gyilkossag... az hogy valaki illegalis vagy nem teljesen mas kategoria..

sajnos a mostani fox/trump fele media ezt probalja egybegyurni ... en evek ota ellen vagyok az illegalis munkavallaoknak nem szemelyesen a Jose/Millaflores nek hanem azoknak a "tisztesseges kereszteny repi" kisvallalkozoknak akik alkalmazzak oket ... (feletek ezt a NAGY vallalkozok muvelik kcsit jobban az H1B vizumokkal)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.04.08. 01:11:19

@FutureFry:" Azért ez árnyalja a képet:
http://www.npr.org/2018/04/06/600211565/conservative-california-cities-revolt-against-states-anti-trump-policies"

Ez nem mond ellen egyaltalan annak, amit irtam. Ugyanis a sanctuary cities-ben (ha jol tudom,nem CA-ban elsz, tehat valoszinuleg nem jutnak el hozzad a helyi hirek) gyakorlatilag az tortenik, hogy - mivel MINDEN illegalis eg kalap ala van veve - minden illegalist, beleertve a bortonoket mar tobbszor megjart, majd elengedett bunozoket is "vedenek". Ez odaig fajult, hogy valamelyik varosban a buzgo liberalis honanya elore figyelmeztette ezeket az embereket, hogy x napon jon az ICE...

"A tip from the Democratic mayor of Oakland, Calif., may have helped illegal immigrants convicted of crimes evade law enforcement, further endangering their communities.

After Mayor Libby Schaaf got word of an impending Immigration and Customs Enforcement raid in the Bay Area, she tweeted a warning to help potential targets of the operation prepare. "I know that Oakland is a city of law-abiding immigrants and families who deserve to live free from the constant threat of arrest and deportation," Schaaf said at the time. "I believe it is my duty and moral obligation as mayor to give those families fair warning when that threat appears imminent."

But as Schaaf well knows, her tip to "law-abiding" immigrants was public, meaning every potential target of the raid had access to the information. According to ICE, the operation was specifically aimed at capturing "public safety threats." Thus, by announcing the raid, Schaaf theoretically helped public safety threats remain in her community or escape to other communities.

And that's exactly what ICE says happened. "What she did is no better than a gang lookout yelling 'police' when a police cruiser comes in the neighborhood, except she did it to an entire community.
According to ICE, while the raid targeted roughly 1,000 people, it led to the arrests of 232 illegal immigrants, 180 of which “were either convicted criminals, had been issued a final order of removal and failed to depart the United States, or had been previously removed." One-hundred-and-fifteen of those arrested "had prior felony convictions for serious or violent offenses, such as child sex crimes, weapons charges and assault, or had past convictions for significant or multiple misdemeanors."
www.washingtonexaminer.com/ice-says-oakland-mayors-warning-to-illegal-immigrants-protected-convicted-criminals

gabors 2018.04.08. 01:12:35

@Zsuzsi65: "Raadasul lesz egy szep kek utlevelem, amivel meg a ZK-nal is egyszerubb es gyorsabb haza(ide haza) fele belepni a hataron :) "

es ha valami tortenik ezzel mar nem kuldhetnek haza ...

valoban alig dragabb mint a ZK tobbieknek zoldkartya/letelepedesi engedely meghosszabitasa ..

meg nem utaztam az uj utlevellel de egy regi ugyem miatt minden esetben mikor jottem vissza orakat vartam hogy beengedjenek a ZK-val mikor sorra kerultem akkor mar csak par perc volt de volt hogy 3 orat vartam a sok "balkani sunnyogo" miatt :-) ezert is dontottem az allampolgarsag mellett

gabors 2018.04.08. 01:15:22

@Arthamyr: ertem amit irsz csak tovabbra sem "ertem" de lehet igy van jol ...

udv and respect :-)

Arthamyr 2018.04.08. 01:17:56

@gabors: Bonyolult, hosszú, és felesleges lenne (megpróbálni) elmagyaráznom, ez is az volt, és csak a felszínt karcolgatta, láthatólag semmit sem ért.

gabors 2018.04.08. 01:20:10

@Zsuzsi65: azert remelem ezt nem hiszed .... ez propganda meg akkor is ha a polgi tenyleg ezt tette ....

nezd meg azert az alkotmanyt is hiszen allampolgar akarsz lenni hogy ki es mit kell hogy csinaljon vis a vis police ...

USA es CA NEM rendorallam (egyelore) ... de nagyon afele hajazunk

Shaktee 2018.04.08. 01:21:23

@gabors: Nem akarsz te velem magyar folkról, népzenékről, hangszerekről vitatkozni lecsófi :)

Shhhhhh, unokáim először nézik Mary Poppinst :)

Virago_1000 2018.04.08. 01:21:33

@Arthamyr: "Szerinted mikorra hanyatlik annyira le, hogy pl. a feltörekvő Bulgária életszínvonala verje a hanyatló Svédországét? "
- oriasi baj veled is, hogy mindent penzben mersz, penzre probalsz atvaltani.

A kozbiztonsag feltetelezem, maris jobb Bulgariaban, mint a sved nagyvarosokban,

gabors 2018.04.08. 01:27:58

@Arthamyr: mint mondtam ertem is meg nem is ...

tovabbra is azon a "kommunst" allasponton vagyok hogy az egykulcsos jovedelem ado a legigazsagtalanabb .. pont ezert nincs ilyen a "kommunista " nyugaton"

de mi (te is) ugy noltunk fel hogy az ado az a kulakok elleni fegyver

vagyis most akkor rossz ...

en kizarolag a jovedelem adorol beszelek nem pedig egy kis/kozep/vagy nagyobb vallakozoi szinten az teljesen mas kerdes.

De nem latom hogy miert jo az hogy "vallalkozok" adozatlanul tudnak jovedelemhez jutni legyen az csak az okostelefon vagy "ceges" auto vagy vallalkozas altal tulajdonolt haz/lakas vag barmi ...

az hogy az osztalek nem jovedelem csak hab a tortan .....

nem ?

TB meg onkentes ?? akkor ki fizetne en soha az eletemben nem fogok meghalni :-)

kék madár 2018.04.08. 01:28:24

@Virago_1000: az az atkozott penz, amibol az ennivalot is vesszuk, milyen kicsinyes dolog is ezzel merni a fejlodest - mondta Meszaros Lorinc, es mire a mondatot befejezte, 40 ezer forinttal tobb allt a szamlajan.

London2009 2018.04.08. 01:34:07

@gabors: miert tartod az egykulcsost a legigazsagtalanabbnak? Pont forditva gondolom. Minel tobbet keresel, annal jobban buntetnek? Ez igazsagos?

gabors 2018.04.08. 01:36:34

@swing gitan: miert akarnek veled vitatkozni "folklor" az egy kummista armany volt Kodaly egy jo kis puppet lett ebben a jatszmaban ...

de hiszel amit akarsz DE a tekerolant-nak hivott dolog minden csak nem magyar nepzene ...(ami megint egy fikcio volt amugy)

kék madár 2018.04.08. 01:37:39

@Zsuzsi65: csakhogy akikre az ICE rament, nagyreszt annyira voltak bunozok, mint te vagy en. Egy illegalis bevandoronak vagy H1B vizumosnak mar akkor priusza lesz, ha gyorshajt, vagy ittasan vezet, vagy a szomszed rahivja a rendort, mert hangosan szol a zene. Tudom a barataimon es azon az 5 even keresztul amit a rendorsegnek dolgoztam. Egy indiai baratom ittasan gyalogolt haza es ezert lecsuktak. Szoval a dolog ennel sokkal arnyaltabb, az ICE valoban mindenkit vinni akart akit Trump elott beken hagytak volna. Masfelol az ICE-nak a hataron kene ezzel foglakoznia, nem varosokban.

gabors 2018.04.08. 01:58:01

@London2009: "@gabors: miert tartod az egykulcsost a legigazsagtalanabbnak? Pont forditva gondolom. Minel tobbet keresel, annal jobban buntetnek? Ez igazsagos? "

tobbek kozott azert mert a kozosbe ugy illene beleteni ahogy keresunk.. itt munka jovedelemrol van csak szo az hogy a befektetok plane nem fizetnek semmit az egy masik kerdes ott siman lehetne adoztatni a tulajdont es a ki-be jovo tranzakciokat (ez meg a penzmosas ellen is mukodne)

szerintem minimum 3 sav kellene hogy legyen
1 minumum ber/szegenysegi kuszob semmi ado
2. atlag jovedelem kb 15-20% ahogy eppen jo
3. atlagon joval feluli 30-35%

Miert ? mert a kozosbol is igy vesznek ki ... nem a minimalberes nyomja szet az utakat a Maybech-el, nem az atlagberesnek kell repulesi igazgatosagot fenntartani ...

nem a szegenyeknek kell cegnyilvantartast fenntartani cegbirosagokkal pl

a bortonekben meg szegeny es gazdag is penzbe kerul de ha nincs rendorseg es borton ki sziv nagyobbat az akitol jo sokat lehet elrabolni ...

gabors 2018.04.08. 02:03:39

@kék madár: hm ... en is tudnek meselni hogy is lehet priuszt szerezni egy eletre ... a rendor SOHA nem a baratod....

foleg nalatok ott Texasban ... most majd fizetitek a national guardot evekig !!!

ennek amit most csinalnak igy SEMMI ertelme nicns es sok BILLIO-ba fog fajni Texaban es szovetsegi szinten is ...

London2009 2018.04.08. 02:04:53

@gabors: ezt ugye te sem gondolod komolyan? A minimalberes a melle, hogy fizet egy evben annyi adot, amit en egy het alatt meg kap igen gyakran ingyen lakast, csaladi potlekot meg jo nehany ilyen olyan benefitet. Ezzel most nagyon nem ertek egyet, ne haragudj.

gabors 2018.04.08. 02:12:58

@London2009: minnel jobban keresel annal inkabb kell hogy vedjen a rendorseg ..

mit gondolsz amit most ratok koltott a rendorseg (sajnalom ami szemely szerint veletek tortent) azt miert a csoro paki fizesee akitol nem tudnak egy fasza mercit rabolni, mikor te joval tobbet keresel erted ... teged JOBBAN ved az allam (bar ez is mar bummer de teny) ezert is illene tobbet fizetni nem csak nominalisan de % ban is vagyis magasabb adosav !!!

most a teniszcourt-rol nem akarok irni de tutti ott is van hogy a gazdag osztaly jobban jar

gabors 2018.04.08. 02:20:11

@London2009: bocs de kevered a szocialis juttatasokat az adokkal ..

csak annyi a kozuk egymashoz hogy az elobbibol fizetik ...

nyilvan te el sem tudod kepzelni (ez OK) hogy te ilyen helyzetbe keruljel ezert gondolod hogy mindez valosag ...

csak megegyszer megkerdezem hogy erzed magad hogy a rendorseg (adopenz) Xezerszer hivott hogy mi van... nem latod hogy az adok (mindenkie amugy) NEKED a JOBBAN eloknek JOBBAN dolgoznak bocs nem vetted eszere ??? kapiszh

persze hogy az adodbol ezert illik TOBBET fizetni ezert is fizetsz tobbet mint a hobby aki felhivott 25x szor

kék madár 2018.04.08. 02:29:42

@gabors: ez mind biztos igy van, de en nem vagyok Texasban, be se engednenek

gabors 2018.04.08. 02:32:01

@kék madár: bocs ... sokszor keverm a nickeket ..

London2009 2018.04.08. 02:32:42

@gabors: nem ertek egyet. Pont azt vettem eszre, hogy mindig azok jarnak jobban, akik nullaval egyenlo mertekben jarulnak hozza a kozos kasszahoz. Eletemben eloszor volt dolgom a rendorseggel hala az egnek. A kis benefit Bandikhoz egy heten ketszer jarnak ki a rendorok, amikor epp tul hangosan uti az asszonyt es a szomszedok megelegelik. Ugyhogy ez az erved nem allja meg a helyet.

London2009 2018.04.08. 02:35:40

@gabors: a teniszpalya private. Ugyhogy ez az erved sem relevans.

gabors 2018.04.08. 02:52:06

@London2009: "@gabors: a teniszpalya private. Ugyhogy ez az erved sem relevans"

hulyeskedsz ??? mit gondolsz nem kell adot fizetniuk ?? es ha nem MIERT ?

viccelsz ??? remelem .... mert ennel okosabbnak latszol

a gazdabbak JOVAL tobbet szakitanak az allamotol szinte minden "nyugati demokraciaban" mint amit befizetnek ... ha jovedelem aranyosan nezzuk plane persze azt hiszel amit akarsz

de gondold vegig mibe is kerult CSAK ez kis aprosag hogy eloszor osszetortek a kocsidat utanna meg ez ... MENNYIT koltottek rad kozpenzbol l....

ha csak egy 20 eve suzuki lett volna mi lenne e kulonbseg ..

a gazdagabbakra aranytalanul tobbet kolt az allamod es a legtobb masik allam is EZERT jogos hogy tobbet adjal ...

ez igy igaz MINDEN fejlett nyugati allamra

de ne hidd el amit mondok nezzel utann ...

London2009 2018.04.08. 02:58:16

@gabors: nyilvan akik a karomat okoztak azok tisztesseges adofizeto allampolgarok voltak. :D

Jo, szerintem mindketten hihetunk azt, amit szeretnenk. A nagyon gazdagok vilagara lehet, hogy igaz amit irsz, azt a vilagot nem ismerem.
De az teny, hogy egy atlag/atlag folott kereso munkavallalo, aki meg nem gazdag, sokkal jobban meg van szivatva, mint az aki eleteben alig dolgozott.

gabors 2018.04.08. 03:00:59

@London2009: "De az teny, hogy egy atlag/atlag folott kereso munkavallalo, aki meg nem gazdag, sokkal jobban meg van szivatva, mint az aki eleteben alig dolgozott. "

MYTH !! de nem tolem hallotad remelem

gabors 2018.04.08. 03:29:04

@London2009: semmi gond ugy tunik megteheted hogy egy kutyat vagy macskat elhozal a menhelyrol foleg ha killng shelter ...

ha mar nem szavazol tedd ezt .ha belefer ....

Golf2 2018.04.08. 07:46:18

@gabors: +1 Szemétség az 1 féle adó, persze gazdagék szeretik...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.08. 08:10:15

@Arthamyr:

Ez eleve rossz kérdés.

Ha csak az életszínvonalt tartod az egyetlen ismérvnek, akkor gondolom az iszlám diktatúrát tartod bevezetendőnek, hiszen Katarban a svéd életszínvonal kétszerese van.

Shaktee 2018.04.08. 08:10:16

@Arthamyr: sw, hw, networks, coding?

Shaktee 2018.04.08. 08:10:16

@gabors:

en.m.wikipedia.org/wiki/Hurdy-gurdy

Namost a Bródy nóta, az egy klasszikus magyar toborzó formátim, akkor írta meg amikor a Tákolmány megjelent.

Minden Bródy koncerten elhangzik, az emberek állva, sírva éneklik vele. Nem fideszesek.

Amúgy meg az édesatyád fütyköse volt a kommi puppet, nem Kodály Zoltán

Shaktee 2018.04.08. 08:10:16

A 106 esélyes ellenzéki jelölt:

taktikaiszavazas.hu/106

somlobodog 2018.04.08. 08:10:16

@Arthamyr: igy van. Van akinek szúrja a szemét ha a másiknak egy fél disznóval tobbje van. De ezen frusztraciok kielesere tökéletes a net. Itt kiutalkozza magát mindenki és a való életben meg hátha képes onkontrollt gyakorolni:)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.08. 08:10:16

@Bredpitt Monika:

Erre nincs időm, de adok mondjuk 3-3 példát:

Pozitívum:
Tv 2 eladasa
Fina Vizes Világbajnokság
Paks II

Nem igaz:
A Nepszabasag felfuggesztese
Origo ugy
Letelepedesi kotveny

Valóban negatívum:
Trafik mutyi
Kaszino koncessziok, adokedvezmenyek vajnanak
Questor ugy

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.08. 08:10:20

@Kövérmadár [swe]:

A nyugat magas életszínvonalának fő oka a világ kirablása. Na most, ez erkölcsileg rendben van? De ha igen, akkor is: mi kit raboljunk ki?

A nyugat zuhanásának egyik oka éppen az, hogy folyamatosan csökken a rablás lehetősége.

puhacica 2018.04.08. 09:22:19

@London2009: ha mindig azok jarnak jobban, akik nem adnak bele a kozosbe, akkor miert nem mondasz fel, koltozol be valami council flatbe es elsz mindenfele benefiten? olyan jo lehet, viszonylag egyszeru is, csak jobban jarnal. :D

@Golf2: na latod, ez a baj veled.

Arthamyr 2018.04.08. 09:42:35

@gabors: "
De nem latom hogy miert jo az hogy "vallalkozok" adozatlanul tudnak jovedelemhez jutni legyen az csak az okostelefon vagy "ceges" auto vagy vallalkozas altal tulajdonolt haz/lakas vag barmi ...

az hogy az osztalek nem jovedelem csak hab a tortan ....." - Kb. ezt írtam én is. Egyébként ennek vannak társadalmi előnyei, én látom, de ennek ellenére igazságtalanabbnak tartom, mint amennyire hasznos (annak ellenére, hogy magam is élek ezekkel az előnyökkel).
Azt is írtam, hogy nincs gondom az ésszerű többkulcsos adóval, ahogy szerintem a "gazdag" ismerőseimnek sincs, amíg a legfelső kulcs is ésszerű és elfogadható. Az 50% nem az.

tanato 2018.04.08. 09:43:05

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: AZ Orosz Brirodalom is kirabolta a fél világot tündöklése során, a hódító cároktól egészen Brezsnyevig.A laKOSSÁG mégis nyomorgott,a diktatúra,meg a közpénzek így a lopott,rabolt javak egy szűk körű elit családjainak vagyonában landolt.A muzsik,meg később a szovjet főleg vidéki ,falusi egyszerű ember meg rongyokban járt,éhezett.

Arthamyr 2018.04.08. 09:46:55

@Virago_1000: "A kozbiztonsag feltetelezem, maris jobb Bulgariaban, mint a sved nagyvarosokban, " - Bár nem voltam egyik helyen sem, de én jobban biztonságban érezném magam Stockholmban, mint Sofiában. Lehet, hogy hibásan, nem fog kiderülni, mert egyik helyre sem fogok elmenni, és ha el is mennék, valószínűleg a 2 hely közül a veszélyesebb is elég biztonságos.
Nem mérek mindent pénzben, nekem a svéd közhangulat, mentalitás és viselkedés is jobban bejön, mint a bolgár, és legalább olyan betűkkel írnak, amit el tudok olvasni.

Arthamyr 2018.04.08. 09:47:36

@London2009: Válaszoltam, csak ültem rajta kicsit...

Arthamyr 2018.04.08. 09:58:06

@gabors: A maybachos az egykulcsos adóval is sokkal többet fizet, és ugyanaz az orvos látja el, ugyanabba az iskolába jár a gyereke, és nem mehet hamarabb nyugdíjba. Legalábbis ha nem nyúl a zsebébe.
Viszont ha mindenkinek max. 30% lenne az adója, és ez csak jóval az átlag felett ütne be, azok sem panaszkodnának, akiknek "csak" 30%-ra csökken az adója a jóval átlag feletti jövedelemrészükre. A többségük nem kezdene el hisztizni, hogy miért csökkent csak 25%-ra, ha a Csóró Józsinak meg 10%-ra csökkent. A probléma, hogy van ahol ez 60%+, az már van, aki számára nyomasztó, én annak érzem, sajnálom.
Egyébként ha a Csóró Józsi tisztelne, és értékelné, hogy eltartom, nem pedig pofánverne a kocsmában, mert másik focicsapatnak szurkolok, valamint a befizetett adót Csóró Józsi gyerekeinek _felzárkóztatására_ fordítanák, nem pedig Csóró Józsi életminőségének javítására, ezen kívül nem lopnák el a pénz egy részét a politikailag jól fekvő emberek, az is javítana az adózási kedvemen, és feltételezem, hogy másokén is. Viszont az 50-60%-os adót akkor is nehéz megemészteni.

Arthamyr 2018.04.08. 10:00:02

@gabors: Azért keveri, mert azt nézzük, hogy ki mennyit rak be, és mennyit vesz ki.

Arthamyr 2018.04.08. 10:03:57

@gabors: "a gazdabbak JOVAL tobbet szakitanak az allamotol szinte minden "nyugati demokraciaban" mint amit befizetnek ... ha jovedelem aranyosan nezzuk plane persze azt hiszel amit akarsz" - Nem tudom, ki a gazdag. Mészáros Lőrinc többet szakít, sőt, még a kevésbé/nem lopós Jeff Bezos is, de hogy én, akit a világ minden kb. részén sújtana a legfelső adósáv, ha alkalmazott lennék, semmit sem szakítok, azt tudom, ahogy azt is, hogy nem költ rám többet az állam, mint a Benefit Bandikra...

Arthamyr 2018.04.08. 10:07:54

@somlobodog: Ha már ennyit elér, megéri. Tény, hogy jobb, mintha pubban körbenállnak és összevernek, mert nem tartom őket elég jól. :)

tanato 2018.04.08. 10:40:11

@Arthamyr: nem ismertek a bolgár közbiztonsági adataok,majd BIrca megmondja.Egy biztos a muzulmánok, meg a romák meg a kettő keveréke azaz az iszlám hitű bolgár cigányok aránya,jóval magasabb mint a svédeknél.

gabors 2018.04.08. 11:14:58

@Arthamyr: "Azt is írtam, hogy nincs gondom az ésszerű többkulcsos adóval,"

Nem nem ezt irtad .... most nem keresem meg de tobbszor is irtad hogy azert is nem szavazol (tobbek kozott) mert minden ellenzeki part a tobbkulcsos adot vezetne be amit te nem tamogatsz ...

orulok hogy valtozott a velemenyed.:-)

itt a rohado nyugaton (birca) szinte mindenhol tobbkulcsos az ado az usa-ban csaladi amit most trump elegge szetbarmolt pont ugy hogy a tamogato egybites feher munkas rosszabul jar de meg orul is neki..

De egyre tobb gazdag (nem en hanem nagyon gazdag) ember mondja hogy az nem igazan igazsagos hogy a titkarnoje kb 2X es savban adozik mint o (Warren Buffet) ....ez ezt az uj ado "reform" meg novelte is .. lesz itt is forradalom trump utan ...

London2009 2018.04.08. 11:18:27

@libslobsi fuszal: mondasz valamit. Egyszer mindent ki kell probalni az eletben...

Shaktee 2018.04.08. 11:45:56

29.9 % most.

Lehet hogy a NER rettegését hozza ide az északi szél birkuci? Sóhajokat s láncok csörgését hallom? :)

Shaktee 2018.04.08. 11:45:59

Rekorrdszám otthon, 17.5 9 oraig...

Lehet?

Arthamyr 2018.04.08. 12:08:30

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Egy kérdést tettem fel, amire azt mondtad, hogy rossz: "Szerinted mikorra hanyatlik annyira le, hogy pl. a feltörekvő Bulgária életszínvonala verje a hanyatló Svédországét? "

Ha megtisztelsz a válaszoddal, én is válaszolok a későbbi felvetéseidre az iszlám diktatúrával és egyebekkel kapcsolatban (már ha érdekel), de fontosnak tartom tisztázni, hogy mit gondolsz erről.

Arthamyr 2018.04.08. 12:18:26

@gabors: Nem változott a véleményem, valóban ez az egyik ok, amiért nem szavazok.
Ha azzal kampányoltak volna, hogy eltörlik a munkaadói járulékot, és mondjuk a mindenkori átlag jövedelemig megszüntetik az szja-t (így progresszívvá téve az adót), és ezt el is hiszem nekik, mert megmondják, mit szűntetnek meg a kieső bevétel miatt, akkor szavaztam volna rájuk (már amennyiben nem érzem elfogadhatatlannak a megszűntetett szolgáltatást).
Arra, hogy minden marad a régiben, de kicsit eltoljuk a "gazdagok" felé a közteherviselést, csak egy középső ujjat tudok nyújtani, nem a szavazatomat.
Nem tartom a rothadó nyugaton lévőt az optimális és lehető legigazságosabb adórendszernek, és nem gondolom, hogy a mostani nyugati adórendszer az oka, hogy esetleg kevésbé rothad, mint a kelet.
Ráadásul Magyarországon teljesen más a gazdasági realitás, nem lehet bevezetni pl. egy skandináv jóléti modellt, még rövid időre sem, mert nincsen rá erőforrás.

Arthamyr 2018.04.08. 12:20:45

@London2009: Majd csinálj belőle reality-t, van olyan, aki tirpákrealityből gazdagodott meg. A címe lehetne pl. Thugs of Greenwich vagy The benefit babies of Greenwich. :)

Arthamyr 2018.04.08. 12:24:32

@tanato: Teljesen irreleváns, mert mindkettő elegendően biztonságos, nem gondolom, hogy akár Bulgária, akár Svédország veszélyes. Persze ott is biztos van "no-go zóna", ahogy mindenhol. Most lehet mondani, hogy Magyarországon nincs, de ha lehet, én kihagyom az életemből az Olaszliszkához hasonló településeket, az általam elvárthoz képest túl sok ott az olasz...

tanato 2018.04.08. 12:26:59

@Arthamyr: Így van,egyik sem a 3. világ.

London2009 2018.04.08. 12:31:17

@Arthamyr: ismered a Trailer Park Boyst? Inkabb olyasmi tipusut csinalnek! :D

Arthamyr 2018.04.08. 12:32:58

@London2009: Nem, de tuti minden szemétre-szarra van igény, ha van elég hype...

2018.04.08. 12:34:14

@Arthamyr: Lehet, hogy a pöcegödör Magyarországra költözünk hamarosan, nem rosszabb ám semmivel, mint Nyugat-Európa vagy az USA, ha ugyanannyit keresel, sőt, az olcsóság miatt még jobb is...

Ez jó poén volt,köszi.!:D Ne költözzünk inkább Szomáliába?Állítólag NAGYON olcsó az élet... :)))
Ami az egykulcsos adót illeti,részben igazad van.(lopnak,etc.)Viszont,ha bebetonozzuk a jelenlegi helyzetet,Csóró Józsi esélyt sem kap a fejlődésre,mivel leköti az életben maradás.Hosszabb távon jobban megtérül,ha Józsi továbbképezi magát,többet keres,többet adózik=többet lehet(ne) visszaforgatni.
(Most legyünk optimisták,és tételezzük fel,hogy igénye/belátása van a fejlődésre.)

Amerikát üveggyöngyökért vásárolták meg,azután irtották ki az őslakosságot.Magyarországot erzsébet-utalványért.Ez is egyfajta fejlődés...

Shaktee 2018.04.08. 12:34:27

@Arthamyr:

p.coldline.hu/2018/04/08/2809338-20180408-mGyX8t.jpg

Londoni magyarok szavaznak. Azért hogy egyszer majd hazaköltözhessenek..

Golf2 2018.04.08. 13:07:15

@somlobodog: a sötét barmok adják a tömeget szerintem erős volt. Mert az idősek közūl is sokan benne vannak akiknek nincs annyi lehetőségük tájékozódni.Miért fájna hogy véleményt mondtok kinntről hisz erről szól a blog.Tökmindegy hol van az ember.

Shaktee 2018.04.08. 13:23:37

@London2009: szerintem az Arti olyan kis bubbles szerü sysadmin ;)

Arthamyr 2018.04.08. 14:00:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Köszi, akkor nincs okom kiigazításra, az a papírforma szerint engem már nem fog érinteni. :) Majd az unokáim Bulgáriába mennek, ha lesz hozzá elég eszük.
Mennék én is, mert olcsó, meg jó idő van, csak sajnos nem tudom elolvasni a betűiket.

Hogy én is hasonlóan kimerítő választ adjak a felvetésedre: nem jobb az életszínvonal az iszlám diktatúrában, és a gazdagság a sem diktatúrának köszönhető.

Arthamyr 2018.04.08. 14:21:48

@stilleman: "Most legyünk optimisták,és tételezzük fel, hogy igénye/belátása van a fejlődésre." - Sajnos nem hiszek benne, hogy ez a Cs. Józsik többségében megtalálható. És még ha van is igénye/belátása, egy fontos dolog még jó eséllyel hiányzik: a tehetség és az előélet. Sajnos Józsi már 20-25 éves korára akkora hátrányt halmoz fel (főleg, ha helyzetét szaporodással súlyosbítja), hogy az pont kimaxolja a hasznosságát, hogy ott van, ahol van. Ha egy kormány hangzatos jelszavakkal képes pacifikálni (ezt eddig jól ment mindenkinek, mert a Józsik többsége nem okos), az optimálisan kezeli Józsit, még annyit kéne megoldani, hogy ne szaporodjon. Pl. ingyen óvszert, fogamzásgátlót osztogatni nekik. :) És ha már megtörtént a baj, a gyerekeit valahogy kirángatni onnan, hogy ne jussanak hasonló sorsra, de az nem triviális dolog.

Van rokonom, aki 45 éves, és portás, meg mellékállásban kőműveskedik. Hülye videókat posztol a facebookra, szeret horgászni, kocsmába menni. Szeretem, én is lemegyek vele néha a kocsmába, étterembe is el szoktam vinni, ha feléjük járunk. De belátható, hogy belőle nem lesz 21. században piacképes ember, ő már elveszett. Azzal, hogy önmagát úgy-ahogy képes fenntartani, nem szaporodik ("elegem volt már a hülye nőkből!" - mondja mindig, bár azért facebookon bepróbálkozik ennél-annál) már pont annyira hasznos tagja a társadalomnak, amennyire csak lehet. Ha több pénzhez jutna, mert pl. megszűnne az adója, akkor többet horgászna, többet menne kocsmába, és kevesebbet kőműveskedne. Nincs egyedül, sok ilyen ember van.

Ha valakiben megvan a képesség, persze, szálljon be, van még hely a "gazdagok" közt, én is keresek embereket, akik majd "nagy fizetésű disznók" lesznek. Ehhez a segítséget is meg kell adni annak, akiben megvan a képesség és az akarat a változtatásra. Viszont fontos belátni, hogy nagyon sok emberből valami hiányzik ehhez.

Arthamyr 2018.04.08. 14:27:29

@swing gitan: Emlékszem, amikor Írországban megszavazták az azonos neműek házasságának legalizálását, egy baromi nagy dupla szivárvány volt az égen. :)

Shaktee 2018.04.08. 14:35:27

@Arthamyr: kocsmázó kőműves később megy ki a divatból mint egy IT titán :)

Arthamyr 2018.04.08. 14:42:31

@swing gitan: Tudom, már most is divatosabb.

somlobodog 2018.04.08. 14:49:37

@Golf2: igazad van. Inkább az egyszerű, nem széles ismeretekkel rendelkező könnyen manipulálhato emberek szerkezet lett volna helyes. És megcsak nem is tehetnek róla egyébként mert a mindennapi tuleles és munka mellett egyszerűen se ideje se energiája nincs nekik arra hogy differenciáltan gyujtsenek infókat :(( így baromi egyszerű eladni nekik a propagandat ha az a megszokott forrasaikon jön kellő mennyiségben

2018.04.08. 16:03:22

@Arthamyr: Persze,a társadalom a munkamegosztásra épül,valakinek a kevésbé jól fizető melót is el kell végezni.A gond az,hogy ha nem tud kijönni a fizetéséből ÉS fejlődésképtelen,akkor frusztrált lesz.Egy idő után nem fogja beérni jelszavakkal/ígéretekkel,aztán jön az ellenség keresése...Ezt használja ki Orbán is.Nem azt mondom,hogy biztosítsunk nekik Kánaánt az életképesebbek rovására,de ha tovább ássuk a társadalmi szakadékot,akkor a Józsik megindulnak "igazságot tenni",az meg nem hiányzik...A rokonod,úgy tűnik elégedett a jelenlegi életszínvonalával.Csak ennyit kell elérni a többieknél is.
a gyerekeit valahogy kirángatni onnan, hogy ne jussanak hasonló sorsra, de az nem triviális dolog.

Egyetértek,de ehhez pénz is kell.Az állam ugye csak azt tudja visszaosztani,amit kap.

Arthamyr 2018.04.08. 17:03:48

@stilleman: Nem keverném az elégedettséget a beletörődéssel.

Érdemi javulás a helyzetükben nem várható (ez a magyar valóság, akár elfogadja valaki, akár nem), így a kérdés, hogy mit kajálnak be, ki, milyen célokra akarja őket felhasználni, milyen ellenséget tud számukra találni.
Kíváncsi vagyok megindulnak-e igazságot tenni.

somlobodog 2018.04.08. 17:16:26

@stilleman: +1. Ezért (is) kéne az oktatásra elkepeszto mennyiségű pénzt fordítani. De nem meglepő módon ezt 30 éve egyik kormányunk sem tette meg, sőt..

Visceroid 2018.04.08. 18:37:43

"Vajon mennyire csapódik le az, ami Magyarországon történik a külföldön élő magyarokra? Mennyire látszik Magyarország a határokon túl?"

Hát, gondolom aki már elhagyta kurvaországot, az jól érzi magát, és megpróbálja elfelejteni az egészet.

2018.04.08. 18:38:06

@Arthamyr: Nem keverném az elégedettséget a beletörődéssel.

Nem úgy értettem,hogy szerinte minden oké.Ha komolyan zavarná a helyzete megpróbálna tenni ellene/segítséget kérne,vagy valami...(Igen,tudom,tanult tehetetlenség.)Persze én nem ismerem.

kérdés, hogy mit kajálnak be

Jót aligha.Aki ideges,az ütni akar.Nem nézi merre-hova,csak elevenbe vágjon.Ezért tudják a gyűlöletkeltők rávenni a tömeget,hogy a nekik tetsző célponton vezesse le az indulatait.

Kíváncsi vagyok megindulnak-e igazságot tenni.

Maguktól? Nem.Kell valaki,aki megszervezi a dolgokat.Tényleg kíváncsi vagy egy zavargásra?Franciaország 2005?Magyarország 2006?Rosszabb esetben gründolnak hozzá egy eszmét.Melyik tetszik:nácizmus,kommunizmus?(Csak viccelek,ennél te okosabb vagy.)

Arthamyr 2018.04.08. 18:55:58

@stilleman: "Nem úgy értettem,hogy szerinte minden oké.Ha komolyan zavarná a helyzete megpróbálna tenni ellene/segítséget kérne,vagy valami...(Igen,tudom,tanult tehetetlenség.)Persze én nem ismerem. " - Ez pont így van másokkal is, azokkal is, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak.

"Maguktól? Nem.Kell valaki,aki megszervezi a dolgokat." - Pontosan így gondolom én is.

Arthamyr 2018.04.08. 18:58:49

@somlobodog: Magyarországon nincsen "elképesztő mennyiségű pénz" és nem is lesz.

pocaklakó minimanó 2018.04.08. 19:34:18

Így jár az, aki külföldön élve az ottani szorgosan szelektált, médiajobbágyok által összegányolt "cikkekből" tájékozódik csupán.

Tessék tájékozódni, utána erdogánozni.

nemecsekerno_007 2018.04.08. 19:34:49

Ez ugyanolyan melodráma mint ami az itthoni közéleben zajlik.

Jobb lenne inkább a piszkos anyagiakról beszélni.

- A külföldön dolgozó 600 000 magyar kb. 1000 Mrd Ft-ba kerül az itthon maradottaknak, a kieső adó- és járulékbevételek miatt.

- Persze lehet teli pofával szidni a politikusokat, meg az itthoni közállapotokat (sokszor tök jogosan) de ezeket a kieső járulékokat nem Orbán v. Gyurcsány fizeti hanem én.

- Lehet emlegetni a hazautalt kb. 1000 Mrd-ot, de abból nem tudjuk mennyi jut a költségvetésbe. Valszeg nem sok.

- Ezekre az anyagi kérdésekre kéne választ találnunk, nekünk választóknak. Majd utána lesznek esetleg új politikusok akik képviselnek valami valóban újat anélkül, hogy visszaállítanák ezeket a közteherviselési anomáliáka.

- Ha ez a szemlélet nem igazán tetszik, akkor a többség nem akar új politikai elitet és erről nem a politikai elit tehet.

Szóval valóban nagyon megosztott a magyar társadalom és valszeg a válaszokból amit erre a posztra kapok kiderül, hogy milyen törésvonalak mentén.

Komolyan beszélek, nem trollkodni akarok. Ha mi választók ezt nem tudjuk józanul, normálisan megbeszélni magunk közt, akkor lényegében minden marad a régiben.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.04.08. 19:35:34

Fidesz sírvers

"Amit itt látsz: dolomit
Agyonverte a Vikit
Nem képezte vita tárgyát
Mellé temettük a pártját
Kifaragtuk rá a képét:
Ő, ki meglopta a népét."

erkolcstan.blog.hu/2018/04/08/fidesz_sirvers

Shaktee 2018.04.08. 20:16:56

@TanNé: nyugtával dicsérjük napot..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.08. 20:59:01

@Arthamyr: Így van, plusz százezer.
De annyit minimum elvárnának azok (és itt még véletlenül se magamról írok...) akik csilliárd adókat fizetnek be, hogy egy választásnál a szavazatuk is annyival többet érjen, amennyivel több az adójuk.Mint ahogy asszem az ókori Rómában is volt, bár ezt nem tudom biztosra, mert még kicsi voltam akkor...

2018.04.08. 21:05:06

@Arthamyr: - Ez pont így van másokkal is, azokkal is, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak.
Nyilván,különben ott nem lennének,ahol.Itt jönne a képbe a társadalmi felelősség vállalása.Aki magasabb hozzáadott értékkel bír=többet keres=többet adózik(egykulcsos adónál is).Ezért szeretnék egy arányosabb/ésszerűbb adórendszert.

Megértem az opportunistákat is,nekik így jó,aztán utánuk az özönvíz.Van az a pénz,amennyiért "korpásodik az ember haja",de ahogy te is mondtad,érdemi javulás nem várható a helyzetben.Ez így egy hosszútávú halál-modell az országnak.Mi lesz utána?Mindenki elindul nyugatra,vö. migránsválság?

"Nincsen elképesztő mennyiségű pénz"-megint előjött a cinikus énem.Putyin valószínűleg fog hitelezni,amíg Orbán cserébe belülről bomlasztja az EU-t.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.08. 21:16:47

@nemecsekerno_007: "- A külföldön dolgozó 600 000 magyar kb. 1000 Mrd Ft-ba kerül az itthon maradottaknak, a kieső adó- és járulékbevételek miatt."

ember, ez most remélem komoly volt, mert viccnek durva lett volna...
:D
Az nem baj, hogy cserébe esetleg akár 2000 Mrd is lehet az az összeg, amit nem kell ezekre a magyarokra ráköltenie az államnak??
Szerinted azt kéne, hogy a sok diiszidens a helyi adókon felül még fizessen Magyarországra is adót a semmiért...?

Arthamyr 2018.04.08. 21:24:28

@stilleman: "Putyin valószínűleg fog hitelezni,amíg Orbán cserébe belülről bomlasztja az EU-t. " - Óó, hitelezni bárki szívesen fog, csak azt vissza is kell egyszer fizetni, vagy lehet magunk előtt görgetni. Most is ez megy, az államháztartás kamata elvisz egy növekedéssel összemérhető összeget. Az a kamat lehet, hogy több, mint amennyit Magyarország az oktatásra költ.

"Nyilván,különben ott nem lennének,ahol.Itt jönne a képbe a társadalmi felelősség vállalása.Aki magasabb hozzáadott értékkel bír=többet keres=többet adózik(egykulcsos adónál is).Ezért szeretnék egy arányosabb/ésszerűbb adórendszert. " - Ez van, én nem szeretnék szerinted arányosabbat, max úgy, hogy mindenkiét csökkentik, és a szegényekét jobban (akár 0-ra). Megmondom őszintén, amíg el tudok előle menekülni, addig leszarom, csak szerintem nem vinné előre az országot, ha növelnék az átlag felett keresők adóját, és mondjuk visszaállítanák a 2010 előtti rendszert. Ha szerinted ez visz előre, legalább nem volt gondod belőle, hogy kire kell szavaznod. :)

Szerintem az ország hosszútávon halálra van ítélve, a kérdés csak az, hogy mennyire hosszú távon, és mi lesz az emberek sorsa az ország halála után. Nem mindegy, hogy az EU-ba vagy az orosz, esetleg a török birodalomba olvad majd be.

Arthamyr 2018.04.08. 21:33:46

@geegee: Naa, ne adj ötleteket! :D

nemecsekerno_007 2018.04.08. 21:40:53

@geegee: egyáltalán nem viccnek szántam.

- De nyugdíjas családtagjuk lehet itthon, az ő nyugdíját szerinted ki fizeti?
- Illetve 2000 Mrd-nál többet költöttünk rájuk, míg oda eljutottak, hogy külföldön dolgozhassanak.

Ezekről szemérmesen hallgatunk. Ezek tabuk.

Arthamyr 2018.04.08. 21:45:44

@nemecsekerno_007: "De nyugdíjas családtagjuk lehet itthon, az ő nyugdíját szerinted ki fizeti?" - A nyugdíjas családtag fizette.

nemecsekerno_007 2018.04.08. 22:00:26

@Arthamyr: A nyugdíját csak mi fizetjük most. Ilyen a felosztó-kiróvó rendszer.

Egyébként aki itthon dolgozik annak is ugyanúgy a nyugdíjas szülei fizették. Csak ők fizetnek itthon járulékot is.

De küldhetünk mindenki után egy nyugdíjast, nyílván nyugdíj nélkül.

stilleman (törölt) 2018.04.08. 22:00:31

@Arthamyr: A hitellel csak poénkodtam(mondjuk nem vicces,tudjuk hova vezet).Az országnak annyi,ez sajnos tény.A sorsáról mindenki maga dönt,elmegy (amíg lehet) vagy alkalmazkodik(ha képes).Szinte mindenben egyetértünk,kivéve az adózást.Az oktatást,egészségügyet,infrastruktúrát,etc. csak fent kell tartani valamiből.(Ok,lophatnának kevesebbet.)Azért ezen nem veszünk össze.:)

Arthamyr 2018.04.08. 22:21:02

@nemecsekerno_007: A szülők a befizetett járulékért nyugdíjjogosultságot kaptak. Amit aztán a mostani járulékfizetők befizetéséből osztanak szét. Ebből következően az is nyugdíjat kap, akinek nincs gyereke, az is, akinek 6-ot legyártot, az is akinek a gyerekei sokat keresnek és nagyon sok járulékot fizetnek, az is, akinek a gyerekei közmunkások, és csak pénzbe kerülnek, és azok is, akiknek a gyerekei leléptek külföldre.
A szétosztandó összeg függ a bevételektől (befizetők, meg amivel kipótolja az állam az adófizetők pénzéből), az, hogy ki mekkora részt kap, attól függ, hogy mennyit fizetett be, mennyi idő alatt, van erre valami képlet.

Nyilván a helyes az lenne, hogy a befizetett pénzt befektetik, és aztán ami lesz belőle, azt adják vissza nyugdíjként, így kevésbé lennének kiszolgáltatva a nyugdíjasok a demográfia, a társadalom és a mindenkori kormány szeszélyeinek, de sajnos nem ez a rendszer van, mert nem erre van igény, meg mert az akkori befizetéseket ellopták és felélte/elpazarolta az állam, ahogy történik ez most is.

Arthamyr 2018.04.08. 22:24:08

@stilleman: Tudjuk, ott vagyunk. :) Az meg, hogy nem értünk egyet, ne aggasszon, ti (a magas újraelosztás hívei) vagytok többen, mi (a magas újraelosztás ellenzői) meg igyekszünk elmenekülni előletek, amíg tehetjük.

stilleman (törölt) 2018.04.08. 22:56:31

@Arthamyr: Nyugi,én nem üldözlek.:D Egyébként,nem magas újraelosztást szeretnék,hanem ésszerűt.(Az általad említett 60% pl. irreális.)A jobban keresőket kizsigerelni kontraproduktív. Viszont,az általad favorizált modell(a szegények adóját akár 0-ra csökkenteni),egyből a tízmillió koldus országát eredményezné papíron.Hisz ismered a magyar mentalitást...:)))Ja,meg ésszerű felhasználást is szeretnék...Végülis,ez is van annyira reális,mint az ingyen sör,örök élet.Kezdem bánni,hogy nem szavaztam az Mkkp-ra.:)

Arthamyr 2018.04.08. 23:09:24

@stilleman: Nézd, ha már azt megoldod, hogy ésszerűen használják fel (pl. oktatásra, hogy ne sok Cs. Józsi legyen, hanem alkalmazkodóképes, okos életrevaló emberek), elmegyek, és szavazok rád, ahogy már korábban írta itt valaki.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.08. 23:24:29

@Arthamyr: felesleges köröket futsz vele, bár én is futottam pár hónapja...

somlobodog 2018.04.08. 23:35:13

@Arthamyr: dehogynem. Csak mi sose láttuk:) euró vagy rubel...

stilleman (törölt) 2018.04.09. 08:14:02

@Arthamyr: Sajnos,nem vettek fel az isten képzőbe.:)

2018.04.09. 08:15:42

Ide Ázsiába nem jut el Orbán híre. Magyarországról tudják, hogy egy csóró ország valahol Oroszország mellett, viszont olcsó, úgyhogy egy Csehországgal és Ausztriával összekötött körutazáson két napot el lehet tölteni Budapesten. Az ország többi részét élő ázsiai ismerősöm még nem látta. Budapest nem szép szerintük, de olcsó. Csak sok a lehúzás, még WC-t se lehet ingyen használni, a város koszos, de hát kelet-európai ex-kommunista országról van szó. A közbiztonság nem kifejezetten rossz, Barcelonában, Athénban, Párizsban már rabolták ki ázsiai ismerőseimet, Budapesten MÉG nem.
Mindenki tudja, hogy Magyarország egy elég jelentéktelen ország Európában. Ezért senkit se igazán érdekel, hogy Orbán és maffiája mennyit lop.
Amőg Németországban és Ausztriában erős a gazdaság, addig a magyaroknak is le fog esni egy-két falat az EU-s asztalról. Ezen az EU-s csecsen tudja eltartani magát Orbán, a Fidesz és a keresztény-biznisz törpepárt. Magyarország ennyi. Egy pattanás az RU fenekének keleti szélén és így a magyarokon kívül senkit se igazán érdekel, hogy Orbán uralkodik továbbra is.
Lengyelország sokkal fontosabb tényező az EU és Amerika számára is.

nemecsekerno_007 2018.04.09. 11:11:19

@Arthamyr: Kár volt leírni, ezzel tisztába vagyok.

Ez maga a rendszer amin változtatni kéne :)

De az nem megy fájdalom nélkül.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása