oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. március 25. 06:30,  Újrakezdés és szenvedéspornó 39 komment

2018. március 25. 06:30 Határátkelő

Újrakezdés és szenvedéspornó

Az újrakezdés minden határátkelő alapélménye (akár többször is), de mi van, ha az ember bemagyarázza magának, hogy lusta? Ezt a kérdés járja körül az egyik mai írás. A másikban megnézzük, mi a helyzet albérlet-fronton Londonban, végül tolunk egy jófajta sztyeppei szenvedéstörténetet (nyugi, érdekes és vicces lesz!).

start.jpg

Akik régóta követik a blogot, tudják, hogy nagyon kedvelem a Szerelem Salvadorban blogot egészen sajátos hangulata és persze a nagyszerű írások miatt. Szerzője most azt a kérdést tette fel, hogy hogyan illik újrakezdeni.

„Lusta vagyok. Legalább is azzal vádlom magam hosszú évek óta. Vagy inkább évtizedek óta. Mama mondta először, olyan lekezelően és igazi megvetéssel, hogy szinte beleszédültem szürke szeme villanásába. Egy mozdulat nélkül tette, mégis az egész lénye eggyé vált a meggyőződésével rólam. (...) 

Lusta vagyok. Nem írok például. Pedig az írás, az aztán tényleg a mindenem, és sokan mondják, hogy jó olvasni egy-egy bejegyzésem. Mégis, meg-megállok. Mintha valami belső erő kényszerítene arra, hogy ne csináljam azt, amiben igazán örömöm lelem. 

Szégyenlem magam. Amiért lusta vagyok, és azért is, amiről írok. Csupa szomorú történet. Talán ha vidám ügyekről szólna a blogom többen szeretnék. Talán. Ki tudja. (...) 

Nincsen sok struktúra az életemben. Sosem ismertem a hagyomány követésének biztonságot adó örömét, vagy a szokásokat, amik különböző keretekbe foglalják az emberek életét. 

Mindent máshogy és más időpontban, elfelejtve, kihagyva, elengedve végzek, és örömöm lelem ebben a szabadságban. De írni így nem lehet. Küzdeni sem. Márpedig küzdeni az megy, hiszen itt vagyok, hiszen élek és mennyi siker van mögöttem. Azon gondolkodom, milyen volt a harcom sturktúrája, hogyan tartottam ki, miért nem adtam fel.  (...) 

Nem voltam lusta, csak tehetetlen, koncepció nélkül hagyott nyersanyag. Most újra gyúrom magam. Lemosom magamról a rámköpködött mantrákat. Most. Kezdem.” 

Én pedig sok sikert kívánok hozzá. A teljes posztot itt találjátok

Szobakeresés Londonban - a siker receptje 

A brit fővárosban albérletet találni nem egyszerű feladat, ezt az Életem morzsái blog szerzője saját bőrén tapasztalta. Az előzményeket itt olvashatod el mindenféle borzalmas tapasztalatokkal. A mélypont után viszont jött a happy end.

london_12.jpg

„Márc. 4-én este is két lakásban jártam. Az egyik inkább tűnt van hol aludnod helynek, mondjuk legalább tiszta volt, de nem otthonos. Annyira kihasználtak minden nm2-t a lakásban, hogy ott pl. egy mini étkezőasztal a lépcső alá volt berakva. Pont annyi hely, hogy gyorsan belapátolj valamit, funkcióját ellátta, de rendes étkezőnek nem tudnám nevezni. 

Az meg alap, hogy nappali alig akad, mert átalakították dupla szobának és jó drágán kiadják inkább, s éljen 4-6 ember egy 3-4 embernek épült lakásban. 

A lakbért készpénzben kérte volna a tulaj. Mondta, hogy ha kell a szoba, akkor másnap 1100 font kp-val leszek majd kedves visszafáradni hozzá. Annyira „alap” nem, csak úgy 1100 fonttal a pénztárcámban sétálgatni Londonban. (Max. 100 font körül szeretek magamnál tartani pénzt). 

Meg eleve büdös nekem, hogy minden hónap első napján kp-val járjak haza, mert a tulaj jön albérletet szedni. Mennyi pénzt csinálhat az a tulaj zsebbe, feketén, mert nyilván oka van, amiért nem akarja az adott összeget a bankszámláján látni. 

Belegondoltam, hogy 4 szobás kis panellakásában lazán beszedhet 2200 fontot hónap elején zsebbe. (Hogy nekem miért nincs ilyen örökölt lakásom Londonban – jól jönne nekem is a dugi pénz, zsebbe, tisztán.) 

Kp-s lakás mellett volt egy toronyházban a következő szobanézésem. Meg is tetszett. A bökkenő annyi volt, hogy a tulaj és a főbérlő is külföldön tartózkodtak. A csaj, aki költözött ki, az mutatta meg a lakást. Okésnak találtam. 

A csajnak utaltam a foglaló felét (ami tudom, hogy őrültség, sose tegyétek. Én nem jártam meg, a csaj átutalta később a tulajnak). Egy héttel később újra vissza kellett jönnöm, találkozni a többiekkel. Másnap írtak, hogy enyém a szoba. További 4 nap telt el, mire a szerződést megkaptam. (...) 

Közben, csak azért, hogy biztosra menjek. Még egy helyet megnéztem. Ami jobban tetszett, mint a toronyházas szoba, de addigra a foglalóm már ott bent volt. Ahh, most ilyenkor teszem fel a kérdést. Érdemes várni, vagy nem. 

Mert mi van, ha a toronyházas szobát bebuktam volna, mire a másik helyet néztem meg, ami meg lehet nem is tetszett volna. Jó, most jobban tetszett. De sok a mi lett volna, ha… kár, hogy nem vagyok jós, látni akarom a jövőt, mi a jobb x hónap távlatából visszanézve. 

Nem akartam több száz fontot bukni, így maradt a toronyház. 13. emeleten lévő lakásban egy szoba. Ketten lakunk benne. 

A régi hely és mostani hely 15 percre van egymástól gyalog. Annyi történt, hogy a Temze északi oldaláról visszaköltöztem a déli oldalra. (Továbbra is közel maradtam a folyóhoz.) (...) 

Többen írtak kommentet, hogy a jó szobák Londonban 800 fonttól indulnak. Ezt én is vágom… tudom, hogy 800 felett kinyílik egy „másik” ajtó. De legyünk őszinték, ahhoz, hogy én gond nélkül kiadjak 800-1000 fontot lakhatásra, 2500 font nettót kéne keresnem (évi bruttó 40.000 font fizetés). 

Illetve mondom, hogy az ingatlanpiac lassú. A szobakiadás is sokkal lassúbb, mint az elmúlt években volt. Egy – egy meghirdetett szobára, már nem jelentkezik 50+ fő, hanem jó, ha 10 ember, amiből 3-4 eleve meg sem jelenik a megbeszélt időpontban. 

A végén ott lyukadtam ki, hogy én válogathattam. Utólag írtak rám a tulajok, hogy mit gondolok – mert baromira senki sem vette ki a szobájukat. Sőt, az egyik tulajdonos hölgy eleve azt írta, hogy szeretné, ha kivenném a szobáját. Soha korábban nem tapasztaltam ezt! Brexit előszele érezhető.” 

A teljes posztot itt találjátok. Nektek mi a tapasztalatotok albérlet-keresés terén?

Szenvedéspornó a sztyeppén 

A Mindjárt jövünk blog ezúttal a kazah sztyeppére visz minket, egy nem akármilyen utazásra. Az is kiderül, mi a legfőbb hiba, amit ember elkövethet arrafelé.

almati.jpg

„Megérkeztünk a hajónkkal Kazahsztánba. Marha sokáig tartott a belépés az országba, mindenkinek átvizsgálták a táskáit a határőrök. Számunkra fura volt ez a fajta szigor, bár senkinél sem találtak semmi tiltott dolgot a kutyás őrök. Az is feltűnő volt, hogy szinte az összes határőrnek olyan babaarca volt, mintha most töltötték volna be a 18-at. 

Holtfáradtan, éjszaka egy-két órakor semmi másra nem tudtunk gondolni, mint hogy bármennyibe is kerül, de tiszta ágyban akarunk aludni, miután zuhanyoztunk egy jót. 

Ekkor már a hétfő első óráiban jártunk, mi meg csütörtök óta nem fürödtünk és aludtunk jól. Oké, a hajón volt zuhanyzó, de mivel a zuhanyrózsa hiányzott, így csak a csőből jött víz és egyébként is... 

A kikötő pár kilométerre van a belvárostól, tehát stoppolnunk kell. Le is intünk az éjszaka közepén egy fekete X5-ös BMW-t, maffiózó-jellegű utasokkal. Ők mondták, hogy bevisznek a városba, de csak pénzért.... (itt mélyet lélegeztünk) ...az összeg is hamar jött: 500 forintért. Ú, hát az tök jó. 

Táska bepakol, kocsiba beül, elindul. Elmondtuk, hogy mit is szeretnénk és tök segítőkészen elmondták, hol, milyen helyek lehetnek most nyitva, és ne aggódjunk, találunk valamit. 

És valóban 15 perc múlva már egy 3 csillagos hotelben zuhanyoztam, aztán jéghideg sört ittunk és élveztük az élet apró, egyébként minden más esetben tökéletesen magától értetődő örömeit. Még azt is megígérték, hogy ha kell, holnap is elvisznek minket a vonatunkhoz, ha nem találnánk taxit. Tök rendesek voltak. (...) 

Reggel felkeltünk és úgy éreztük, hogy életünk legkényelmesebb ágyában aludtuk életünk legpihentetőbb alvását. Mivel csak késő délután indult a vonatunk, egész napra annyi programunk volt, hogy megnézzük Aktau városát. Hát, álmodtunk már szebbet is, de volt pár ok arra, hogy a város emlékezetes legyen. 

Egyrészt a Kaszpi-tenger partján fekszik, de teljesen sivatagos a környezet, ami számunkra elég új, ugyanakkor megterhelő is volt. Forróság, homok, brutálisan széles orosz-jellegű utak mindenütt. Nagyjából egyórás séta után rájöttünk, hogy nem nagyon van itt látnivaló és a szervezetünk sem bírja. (...) 

Egyetlen említésre érdemes sztori maradt meg. Mászkálunk a városban, dumálgatunk magyarul és egyszer csak megállít egy öreg, mosolygós bácsi. Kedélyesen megkérdezi, hogy honnan érkeztünk. 

Ez egyelőre még egy tök kedves kis beszélgetés kezdete lenne, de amikor mondtuk, hogy Magyarországról, egyből közli (felcsillanó, barátságos szemmel), hogy „Jaj, Magyarország?! Hát ott én is voltam! Még 1956-ban, rendet csinálni!” (...) 

Kb. 2500 kilométeres vonatút állt előttünk Almatiig, ahova egy röpke, Turkesztánban eltöltött városnézés után érkeztünk el. A vonaton természetesen a térségben megszokott platzkartos helyen, azaz alvó helyen utaztunk, de nem kabinban, hanem egy közös nagy kocsiban. Itt kb. ötven ember utazott, aludt, evett, ivott, izzadt együtt napokon keresztül. A mi utunk nagyjából 60 órát tett ki. (...) 

A mosdó nagyjából a MÁV gyorsvonatéhoz hasonlít, azzal a kivétellel, hogy a leülős toalett helyett „egy lyuk, két hely a talpaknak és két kapaszkodó a kezeknek a falon” található. Talán azt hívják a kultúrsokknak, amit akkor éreztünk amikor ezt megláttuk. Pedig mi másra számítottunk? 

Egy viszont egyből biztossá vált: az a bizonyos, szilaj férfi-magányban eltöltött tízpercnyi felüdülés a fajanszon elhalasztódott (mint a kommunizmus eljövetelének ideje), egészen a beláthatatlan jövőbe. (...) 

Szürke egyhangúságban penészledett az élet a vonaton, melyhez a mozdony gépies kattogása szolgáltatta a talpalávalót. Éjszaka utaztunk keresztül a kiszáradt Aral-tó maradványain, szintén még sötétben robogtunk el az űrrakétákról ismert Bajkonur mellett is. De azon kívül, hogy próbáltuk kibírni a levegőtlenséget nem nagyon történt semmi. 

Volt némi infónk, hogy van büfékocsi, de úgy álltunk hozzá, hogy biztos drága és marha meleg van ott. Aztán végül mégis odaevett minket a fene, és akkor esett le, hogy azért valamennyire mégiscsak légkondicionált az a kocsi, a hideg sör 300 forint, egy spagetti kb. 800 és a nagyobb megállókban feltankolnak még jól hűtött görögdinnyékből is. Hááát amikor ezt megtudtuk, úgy örültünk neki, mint amikor az egyetemi vizsga előtti estén találtunk a neten vmi jó jegyzetet: hát megmenekültünk! (...) 

Kazahsztán lakóinak többsége muszlim hitű, de korántsem az a konzervatív jellegű, amit elképzelünk. Simán isznak alhokolt, vannak sör reklámok az utcán, népszerű a nyugati zene, sőt, még az un. forrónadrág (aka. picsanadrág) sem ismeretlen a kazah fehérnép körében, de olyan pletykákat is hallottunk, hogy a nagyobb városokban a Tindert is használják. 

No, de Turkisztán kivétel! A kazahok szerint Mekka és Medina után a harmadik legszentebb hely az iszlám világban, ha nem éppen a kelet Mekkájaként emlegetik, és erre büszkék is (jó, oké, majdnem a lakosok fele üzbég). 

A muszlimok életükben egyszer el kell, hogy zarándokoljanak Mekkába, de elvileg, ha ezt nem tudja megengedni magának, akkor kiválthatja azzal, hogy háromszor elzarándokol Turkisztánba. (...) 

És én mit csináltam? Na mit?! Az iszlám egyik legszentebb helyén? Úgy érkeztem meg, hogy már ki kellett sakkoznom, hogy legalább egy tiszta ruhám maradjon az utolsó vonatozós napra, így Turkisztánra is. És maradt is, persze: egy olyan póló, amin Homer Simpson önti magába a korsó sört. („Dó!”) 

Mikor tűnt ez fel? Amikor kb. 100 méterre voltunk a mauzóleumtól. Ha nem vettem volna ezt észre, simán megértettem volna, ha a jóízlés határain belül meglincselnek engem. Semmi baj, majd elől lesz a táskám és nem a hátamon, így nem lehet majd látni. 

Meg is állított minket egy kazah család és az angolul beszélő fiú csillogó szemekkel kérdezte, hogy „Lehet-e egy fotó csinálni?” Mondom persze, adják ide a gépet és álljanak össze. Mire a fiú: „Ja, nem úgy. Én Önökkel.” Ó, hogy mi itt ilyen VIP-k vagyunk, felőlem simán, csak Homer ne legyen rajta.” 

A teljes, ennél jóval bővebb posztot rengeteg fotóval itt találjátok. Ne hagyjátok ki!

HÍRMONDÓ 

Óra átállítva, jövő indul!

Magyarországon is megvolt az óraátállítás (bár állítgatni egyre kevesebb órát kell a digitális korszakban), szóval hivatalosan is itt a tavasz, ideje a jövővel foglalkozni.

Ausztria nem enged, sok magyart rosszul érinthet a döntés 

Az osztrák kancellár közölte, bármi is legyen a következménye, kormánya ragaszkodik a nem Ausztriában élő gyerekek után fizetett családtámogatási járulékok csökkentéséhez. 

Ezt várja Európa a britektől 

Az Európai Uniós állam- és kormányfői brüsszeli csúcstalálkozójukon elfogadták, milyen irányelvek mentén tárgyaljanak a jövőben a brit kilépésről, illetve megfogalmazták az elvárásokat is.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Magyarország Nagy-Britannia Kazahsztán

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr313776630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2018.03.25. 06:36:56

Na Borat het volt a HA-n ....

Kazahsztan ketszer azon a heten amikor otthon vertek a foci valogatottat nem masok mint a foci nagyhatalom kazahkok :-)

gabors 2018.03.25. 06:38:22

ja amugy elso meg masodik is ... . a Formula 1-nek koszonhetoen amit most eppen Melbourne-ből adnak

Golf2 2018.03.25. 07:09:21

"Rendet csinálni volt itt 56-ban"...

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2018.03.25. 08:41:11

@gabors: én is épp írni akartam hogy kazah hét volt .... egyre népszerűbb úti cél ez :D

SzZoole 2018.03.25. 08:47:39

@NomádMatyi: látod Dávidka, okosban/sok pénzért X5-el hoznak-visznek és vigyáznak rád, nem úgy mint fillérkúróTivi, akinek az ingyen is 2x kell :-))
Just kidding

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2018.03.25. 08:49:51

@Zoole Reloaded: :D :D

hát én inkább Air Astanával közlekedtem, mint vonat/X5 kombó :D

SzZoole 2018.03.25. 08:59:11

@NomádMatyi: és az AirPort-Hotel közt?:-))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2018.03.25. 09:00:41

@Zoole Reloaded: jaa, hát azok között amikor lehetett akkor tényleg fillérkúró módon, nagy tömegközlekedési busszal :D (60Ft-ért! :D )

SzZoole 2018.03.25. 09:05:34

@NomádMatyi: persze persze, nem mindenki gondolkodik úgy mint én, de amúgy csak gúnyolodok, ugye tudod :-))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2018.03.25. 09:10:02

@Zoole Reloaded: persze, hogy tudom, hát ismerlek mint a rossz pénzt :D

de tényleg én is tudok fillérkúró lenni, elismerem

Dikusz 2018.03.25. 09:41:24

@NomádMatyi: tiltakozom, óvást emelek! Zolit úgy ismerni, mint rossz pénzt? Ejnye, Matyi:)))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2018.03.25. 09:48:02

@Dikusz: :D jól van na, hát Zolival ilyen gúnyolódósan szoktunk eszmét cserélni

SzZoole 2018.03.25. 09:54:16

@Dikusz: @NomádMatyi:
Így van, a jóságos kisangyalokat is rólam mintázták :-)))

Dikusz 2018.03.25. 10:09:03

@Zoole Reloaded: Hiszen ezt pampogom én is, erősen tévedésben van az, aki mást gondol:)))

portugéza 2018.03.25. 11:10:40

"Még 1956-ban, rendet csinálni!”

A forradalom kitörése után behívott újabb szovjet csapatok főleg a közép-ázsiai köztársaságokból érkeztek. Tény vagy legenda, az addig nálunk állomásozó európai oroszokkal az évek alatt a körülményekhez képest "jó" személyes viszony alakult ki (az egyes emberek szintjén).

Ha lehet hinni a Wikipediának:

"November 2-án a Magyarországon állomásozó öt szovjet hadosztály mellé további tizenkettő vonult be. Az újonnan érkezett csapatok legénysége főleg közép-ázsiai volt, akiket a feletteseik úgy tájékoztattak, hogy a német nácik ellen fognak harcolni."

P.Elliot 2018.03.25. 13:14:01

Ez tetszett a rendet csinalni jottek es a bacsika buszke volt ra hogy o is ott volt, hehehe.
Hat Istenem, ezt mondtak nekik, eletem soran tobb orosszal talalkoztam akik azonnal testvernepeknek titulaltak minket es olelesre tartak a karjukat mert otthon igy hallottak hogy testverek vagyunk.
Az embernek persze nem volt szive felvilagositani oket akiket maguk is beetettek mindenfajta szoveggel, hat persze hogy azok vagyunk. Minket is, titeket is atvertek, beetettek mindenfajta mesevel.
Igazabol Hitler is azt csinalta, mindenfele hazafias, gyuloletkelto szoveggel kabitotta a nepet.
Milyen undorito a politika, jaj.....
Egyebkent szeretem az oroszokat, kozvetlenek, baratsagosak.

London2009 2018.03.25. 13:14:10

Miert kell eroltetni ezt az Eletem morzsait? Rettenetesen primitiv stilusban ir. Egyszeruen elviselhetetlen. Ne ez legyen mar a szinvonal, meg batoritani sem kellene az irasra ezt a not. Valamint annyira szuk latokoru a lelkem, hogy siralmas. Igen, ha babysitter vagy het eve es ha 1500 font korul keresel akkor ezt kapod a vilag egyik legdragabb varosaban. Mily meglepo...

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.25. 13:43:44

Háááát Londonba menni és ott lakni egy külön mise. De Kazahstán még inkább. Engem is hivtak Bakuabu-ba de nem mentem.

Herr Géza 2018.03.25. 13:53:09

@London2009: Jajjj, először nem is vettem mi a bajod vele, majd belenéztem a blogjába. Most már mindent értek. :D

London2009 2018.03.25. 14:14:45

@Herr Géza: koszi! : ) Elrohad az irasaitol az agyam...

SzZoole 2018.03.25. 14:28:36

@Dikusz: akkor mond ezt annak aki mást gondol :-))

SzZoole 2018.03.25. 14:31:53

@London2009: mazohista vagy, hogy ilyeneket olvasol?:-)

gabors 2018.03.25. 16:56:34

@NomádMatyi: :egyre népszerűbb úti cél ez :D "

ja madaraknak !!! (nekem azert meg nincs toll a hatamon)

gabors 2018.03.25. 17:00:00

@Zoole Reloaded: koszi a linket ... AliF filmet megneztuk de meg most is durva ... eroltetett humor .de diszko reszek nem rosszak :-)..

SzZoole 2018.03.25. 18:10:08

@gabors: hát nem egy Oscar díjas film az tuti :-)

Arthamyr 2018.03.25. 18:42:44

@Zoole Reloaded: Nem, annál jobb. :)
Volt szerencsém nemrég megnézni a shape of water illetve a revenant című alkotásokat, ha jól tudom, mind2 többszörös Oscar-díjas, ha azok nyernek, milyen lehet a többi?

SzZoole 2018.03.25. 18:49:00

@Arthamyr: elsőt nem ismerem.
DiCaprio egyik kedvenc, de azt a filmet egyszerre nem bírtam végignézni, meg úgy sem, hogy Tom Hardy a másik nagy kedvencem.
Másodszori nekifutasal a feléig sem jutottam, kikapcsoltam, ha kéred elküldöm neked, blueray disc :-)

Arthamyr 2018.03.25. 18:49:17

@Herr Géza: @London2009: Én sem értettem a kifakadást, de elolvastam az Otthoni kiruccanást. :)
Megnyugodtam, megerősített a hitemben, hogy van már elég szemét az interneten, így nekem felesleges lenne blogírásba fognom. Az viszont csodálatra méltó, hogy milyen dolgok tűnnek fel a szerzőnek, és képes róluk írni.

Arthamyr 2018.03.25. 18:53:07

@Zoole Reloaded: Elég volt egyszer, az az igazi szenvedéspornó. Mind1, alapműveltség, vagy mi. Esetleg nem látatlanban szídom. Csak lehet találni arra a pár órára valami igazolást. :)
A shape of watert sem tudom jóindulattal javasolni, bár gondolom ez nem fog senkit befolyásolni abban, hogy megnézi-e vagy sem, de én szóltam előre. :)

SzZoole 2018.03.25. 18:58:09

@Arthamyr: nézd meg Tom Hardy-tol a Legend című filmjét, abban nem fogsz csalódni, az is true story :-)

London2009 2018.03.25. 19:22:00

@Arthamyr: ne idegesitse’ fel fiam! Mi az, hogy csodalatra melto? :D Szerintem viszont kellene egy internetrendorseg. Ennek a nonek adnek minimum ot eg letoltendot. Ezt az ot evet szepirodalomnal meg helyesirasi kezikonyvvel kellene eltoltenie.

Dikusz 2018.03.25. 20:23:34

@London2009: Ahogy látom, rendesen kiakasztott:)

Arthamyr 2018.03.25. 21:06:40

@London2009: Bocs mama! Ez az internetrendőrség már bizonyos országokban működik, szóval reménykedhetsz.
Csodálatra méltó: hogy érdekes, meglepő, ezért rácsodálkoztam. :)

Szerintem túl nagyok az elvárásaid a nép egyszerű fiaival és lányaival szemben. Anyukámnak van egy kedves barátnője, egész életében alsótagozatos tanítónéni volt. Amikor beszélgetsz vele, akkor nem annyira "éles", látszik rajta, hogy ő mozdult a gyerekek felé. Nincs egyébként semmi baja, egészséges, és a szociális élete is rendben van (pl. anyuval egy kórusba járnak), csak alkalmazkodott a környezethez, ami az élete nagy részében körülvette. Aranyos, kedves néni, engem is tanított, és mégsem vert agyon, amíg még nem volt késő. :D
Ha egy egyetemet végzett emberre ilyen hatással vannak a 7-8 éves gyerekek, nem tudom, mit vársz 7 év babysitterkedés után (te írtad, ténynek elfogadtam :)), ami kevésbé változatos interakciókat eredményez, valószínűleg még "egyszerűbb" gyerekekkel.

Arthamyr 2018.03.25. 21:07:30

@Zoole Reloaded: Most egy időre letudtam filmnézési kötelezettségeim, de majd ha megint kvóta lesz, megnézem, köszi. :)

SzZoole 2018.03.25. 22:24:38

@Arthamyr: ezt érdemes megnézned, olyan cockney accent/slang hallasz, hogy az ír kutyafasza hozza képest :-))

IT Knight 2018.03.26. 00:25:23

"Az meg alap, hogy nappali alig akad, mert átalakították dupla szobának és jó drágán kiadják inkább, s éljen 4-6 ember egy 3-4 embernek épült lakásban. "

Felnőtt emberként állatkertben élni... ezt Budapesten is meg tudod csinálni minimálbérből.

kék madár 2018.03.26. 00:41:02

@IT Knight: Magyarorszagon minden jobb. Meg minimalberbol is.

London2009 2018.03.26. 10:30:48

@Arthamyr: ez erdekes, de az en anyukamon, aki pedagogus meg a 40 ev sem hagyott nyomott. Ugyhogy ez a no nem ezert ennyire ostoba mert evek ota gyerekekkel dolgozik.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása