oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. augusztus 18. 06:30,  Vendégoldal 333 komment

2017. augusztus 18. 06:30 Határátkelő

Vendégoldal

Éttermi kalandozások következnek Magyarországról és Angliából, méghozzá Digger billentyűzetéből és képeivel. Tudom, sokan kezditek a napot a blog reggeli olvasásával, aminek ma lesz némi veszélye a kalóriák szempontjából. Én szóltam… Természetesen utána jöhetnek a vélemények a jó és rossz éttermi tapasztalatokról Magyarországon és bárhol máshol!

nyitokep_4.jpg

„Az éttermi tapasztalatainkról szeretnék most írni. Nyilván a vendéglátás az egy olyan nagy és szerteágazó terület, hogy az én rálátásom mértékét észlelni sem lehet, ezért most szeretném kihangsúlyozni, hogy a saját tapasztalatainkról írok. 

Magyarországon 

Amikor otthon éltünk jó esetben évente egy-két alkalommal jutottunk el étterembe. Általában a bicskei Báder Fogadóba. Itt álljunk meg egy percre. Maga a hely és előélete emblematikus helytörténeti érdekesség. Gyerekkoromban is vendéglő volt ott, a nádtetős Kolomp Csárda. Minden évben mellette rendezték meg a Búcsút. 

A családdal leballagtunk, felültem néhány ringlispílre meg a kőrhintára aztán betértünk ebédelni a Kolompba. sok emlékem nincs róla de arra e,lékszem hogy középen volt egy nagy akvárium tele pontyokkal és onnan lehetett kiválasztani az ebédnek valót. 

Aztán hosszú évek után Báder Antal épített a helyén egy éttermet néhány kiadó szobával. Szóval oda szoktunk lemenni a feleségemmel de volt ott néhány évzáró vállalati buli is. 

Kiváló hely, csodálatos környezet, külön lehet kérni kisebb termeket társaságoknak, mint például a Székelyterem vagy Vadászterem. Az étel nagyon finom, hatalmas adagok elfogadható áron. Kiemelném az erdélyi fatányérost, amivel még én is jóllakok, pedig azt kevés étterem tudja biztosítani. A Báder egy tök jó hely. 

Most már hogyha hazalátogatunk megengedhetjük magunknak, hogy többször látogassunk étterembe. A vendéglátás színvonala sokat javult az utóbbi években. Mégis vannak ellentmondások. A vendégért vagyunk, és a vendég kívánságát teljesítjük jelmondat nem mindig igaz a valóságban. A halásztelki Hermina vendéglőben történt az alábbi eset. 

Általában az éttermek tányérján van valami étteremre jellemző logószerűség valami salátakupac. Biztos van ennek szakszerű neve, de mindegy is. Az alábbi párbeszéd zajlott le apósom és a pincér között. 

- Elnézést, én nem kérem a salátát.

- De az jár.

- Én akkor sem kérem.

- De az akkor is jár.

- De én meg akkor sem kérem.

- De nem hozhatom ki anélkül.

- Miért nem?

- Mert hozzá jár.

- Vegye le róla.

- Nem vehetem. 

Ez a párbeszéd folytatódott tíz percig, mire megegyeztek, hogy mégse hozza a salátát. 

Másik eset, Trófea étterem. 

Rokonaink meghívására tizennyolcan mentünk oda vacsorázni. Ez olyan hely, ahol egy bizonyos összeg befizetése után korlátlan fogyasztás jár. Lefoglalták az asztal tizennyolc fő részére. A szabályzatban benne van, hogy aki nem tud elmenni, annak a részét is ki kell fizetni. 

Sajnos egészségügyi okokból nem tudott két fő eljönni. Kifizettették az el nem fogyasztott étel árát. Jogosan, hiszen ezt előre közölték, a szabályzat ezt tartalmazza. Mi mégsem megyünk többet a Trófeába. Mert a mi szabályzatunkban meg az van, hogy amelyik vendéglő nem tud gesztust tenni, oda mi nem megyünk. 

Mindettől függetlenül a magyar vendéglátással meg vagyunk elégedve. A korábbi szinthez képest. 

Londonban 

Teljesen más világ. Minden nemzet ezerféle konyhája vendéglátása.

Évekig jártunk Edmontonba, a heti bevásárlást ott ejtettük meg. Minden alkalommal beültünk egy ciprusi török család által üzemeltetett vendéglőbe. Ott már szinte családtagok lettünk. 

Ha tele volt a terem, képesek voltak két másik vendéget összeültetni egy asztalhoz, hogy bennünket le tudjanak ültetni. Az étlap szinte csak irányadó volt, mert bárki bármit kérhetett, amihez alapanyag volt. 

Itt minden vendéglőben a lehető legrugalmasabban alkalmazkodnak a vendég kívánságához. A feleségem mondta, hogy ő az angol reggelit kolbász nélkül dupla baconnal, a tojást a lehető legjobban átsütve kéri. 

Én mondtam, hogy az angol reggelihez gombát kérek és a tojást gyengén átsütve. Természetesen így kaptuk. 

Egyik kedvenc helyünk a közelben lévő Amaretto olasz vendéglő. Az olasz vendéglőkről tudni kell, hogy kétszer bemész és már családtag vagy. A kiszolgálás figyelmessége a baráti hangulat az olaszoknál a legjobb. 

Egyik kedvencünk a milánói makaróni, hatalmas rántotthús szelettel. Utolsó alkalomnál a feleségem csak a rántotthúst kérte sült krumplival. Úgy kapta. A rizottójuk tenger gyümölcseivel is istenkirályság.

A másik kedvencünk a török éttermek. Itt közel van hozzánk egy, meg egy másik Algate-ben, ahova járni szoktunk. A törökök, mikor leültél, azzal kezdik, hogy hoznak egy tál salátát egy tál fokhagymás és egy tál paprikás mártást valamint lepényszerű kenyeret.

4_76.jpg

Ezzel elvagy, amíg hozzák a rendelést.

Nyugodtan mondhatom, hogy az olasz és a török konyha valamint vendéglátás a legjobb a tapasztalataink szerint.

A kínai vendéglők nagyon népszerűek a világban, de mi nem nagyon preferáljuk. Camdenben van egy jó, hol szintén egy összeg befizetése után korlátlanul fogyaszthatsz és az jó ételeket kínál. Még kettőben voltam, ami után három nappal is az a kínai étel böfögött fel, úgyhogy inkább mellőzzük őket. 

Az angol éttermek közül a Harvester az, amibe járni szoktunk. Udvarias kiszolgálás, korlátlan és ingyenes előétel, finom főételek, középkategóriás árak. A karácsonyi partikat is ott tartjuk.

Ezen kívül még vannak a pubok. Ha nem is nagy választékban, de nagyon finom ételeket kínálnak kellemes környezetben. Az az extra hideg Guinness csapoltan mindennek a teteje.

Meg kell még említenem az angol reggelit, mint jellegzetességet. Sokféle változatban adják de a tojásrántotta vagy tükörtojás, a sült bacon, a kolbász és a paradicsomos bab alaptartozék. Igazi jó kiadós reggeli.

Indiai vendéglőben egyszer voltunk. Igaz, az a legexkluzívabb hely volt, ahol valaha voltunk. Fúrós Tibi barátom vitt el minket oda és hát nagyon tuti hely volt.

18_12.jpg

19_12.jpg

Néha kipróbálunk más nemzeti konyhákat is. Van a Nando's, ami egy portugál-dél-afrikai mix, de olyan csípős csirkemájat ettem ott, hogy igazán érdemes volt érte betérni.

20_9.jpg

21_9.jpg

Most ejtenék néhány keresetlen szót egy bizonyos ételről, ami inkább divatba jött, mintsem a benne lévő íz vagy tartalom miatt lenne népszerű. 

Előrebocsátom, semmi kifogásom a zöldségek ellen. Nagy zöldségfogyasztó vagyok, feltéve, ha van alatta fél kiló hús.

22_8.jpg

Ciklikusan lesz valami felkapott divatos zöldség. Most éppen a rukkola. Bár a lila karfiol most letaszítja a trónról. Manapság a madártejbe is rukkolát raknak már. Éttermi ételeknél kötelező tartozék. 

Milyen íze van? Semmilyen. Olyan szép zőőőd. Mint a gyep. Az íze pontosan olyan.

23_9.jpg

Ugyan nem vendéglátás, de külön posztot nem ér meg, viszont ide beteszem az angol farmerpiacokról készült képeimet. Tudni kell, hogy általában mindenhol minőségi zöldséget-gyümölcsöt kapni, amit már azt hittem, fokozni nem lehet. Pedig de. A farmerpiacok árukínálata minden képzeletet felülmúl. Az áruk is.

A desszertek

Befejezésül lássuk a desszerteket. A török édességek felejtősek. Egy tízdekás süteményükben fél kiló cukor van.

31_8.jpg

Az olaszok viszont tudják, hogyan kell a műfajt előadni. A tiramisu méltán az egyik legnépszerűbb édesség. Ez pedig a Harvester desszertje a hangzatos nevű Rocky Horror Show.

32_7.jpg

Ebben a szerszámüzletben pedig minden ehető, ugyanis csokiból van.

33_7.jpg

A poszt zárásaként egy londoni magyar vonatkozású helyről tennék említést. A minap a Frei kávézóban voltunk. Nagyon kellemes hely, remek kávékkal és nagyon stílusos berendezéssel. Én egy nagyon finom jegeskávét ittam.

34_7.jpg

Tudom, hogy vendéglőkről írni kényes téma. Mindenkinek más a tapasztalata, más dolgokat lát lényegesnek, más dolgokat vesz észre. Én a fentieket saját élmények alapján írtam, minden, ami más tapasztalatától eltér az a képzelet műve.”

Ha szívesen olvasnál még, Digger blogját itt találod.

HÍRMONDÓ 

Megragadnád a német munka végét? 

Ha igen, akkor érdemes végignézned az alábbi lehetőségeket (ha pedig inkább más országot választanál, akkor itt keresgélj), amelyek többsége tényleg szakértelmet és dolgozni akarást kíván.

Fico az út szélén hagyta Orbánt

A szlovák miniszterelnök a jelek szerint osztott, szorzott és rájött, hogy sokkal jobb az Európai Unió belső magjában lenni, mint a magyarokkal és a lengyelekkel közösen nekirohanni a falnak.

Rekordot dönt a brit gazdaság

A brit statisztikai hivatal közleménye szerint több mint négy évtizede nem volt ilyen kevés állástalan Nagy-Britanniában. Arányuk most 4,4 százalék, ugyanez tavaly ilyenkor 4,9 százalék volt.

Élni lehet majd, dolgozni szabadon nem

Egy készülő brit javaslat szerint az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése után is szabadon utazhatnának be, mi több, élhetnének is a szigetországban az uniós állampolgárok. Csak éppen... 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: gasztronómia Magyarország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012758092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.19. 00:34:44

@Swing Titán: Basszus, irj már egy memot az oldalnak, hogy a cimkékre figyeljenek, mert ebből, csak átfutva, az is kiovasható, hogy a miniszterelnök halt meg.
Mellesleg, minden ilyen elvesztegetett életért kár, tök mindegy, hogy milyen nemzetiségü volt. Még azért a szerencsétlen marha 18 éves kölyékért is kár, aki a jelek szerint elkövette, és aki olyan sokáig nem él már, hogy a következő szülinapjának is örüljön.

FutureFry 2017.08.19. 00:34:45

@Pink Petsch:

A Mickey Mouse szavazat nem érvénytelen, tudtommal a “write-in”-okat összeszámlálják (bár elsőre csak “egyéb” alá teszik az összes write-in-t, és csak akkor bontják le egyénekre ha az összesített így több mint az egyébként legtöbb szavazatot kapott “rendes” jelölté). Szóval jó “protest” szavazat, szerintem (az más kérdés, hogy jobb-e mint egy üresen hagyott lap).

Mondjuk, ha van “None of these candidates” a szavazólapon (mint Nevadában, ahol viszont write-in nincs) akkor szerintem kifejezőbb “protest” szavazat az ha elmegy az ember és aktívan azt az opciót választja. (Legutóbbi szavazáskor Nevadában a választók ~2.5% választotta ezt az elnöknek, ami számszerűleg több volt mint amennyivel végül Hillary nyert az államban). Igaz, ha ez az opció kapja a legtöbb szavazatot, akkor is az azt követő “igazi” jelölt nyer… (Viszont ez akkor is áll, ha a “None of these candidates”-re szavazók el se mentek volna).

2017.08.19. 00:53:23

@FutureFry: Mna, látod .. mást értettünk alatta ;) Kösz a magyarázatot.
Mindenesetre, Európában jellemzően az ilyen "poénok" éppen az ellenkező hatást érik el, mert nincs külön "Mickey-Mouse" vagy "None of these" rubrika, igy marad a faszrajzolás, vagy a szándékos rontás, hogy érvénytelen legyen. Ebből viszont az a kurvára téves következtetés vonódik le, hogy az embereket érdeklik az éppen aktuális politikai ara-papagájok, csak túl hülyék szegénykék, hogy szavazni tudjanak. Pedig éépen lófaszt! Igaz, annyira azonban nem értelmesek, hogy felfogják, ha valóban számukra "None of these" a jelöltek listája, akkor menjenke inkább kirándulni a családdal. Ugyanis az a legnagyobb pofon, amit politikus kaphat a nevetségessé váláson túl, ha le sem szarják. magyarán, ha érvénytelen lesz a szavazás az elégtelen részvétel miatt. Na, ez a proteszt-szavazat!

Shaktee 2017.08.19. 00:59:41

@Pink Petsch: Másold már be ide bitte ami felreertheto, en nem talaltam meg...
plz

2017.08.19. 01:01:32

@swing gitan: A cimkék a linkben .. ott van, nem kell bemásolnom

Shaktee 2017.08.19. 01:06:58

@Pink Petsch:
Jaaaa, az igaz. Gondolom eljut az olvaso a cim vegeig, s latja hogy nem Justinrol van szo.
De valoban jobban is figyelhettek volna...

2017.08.19. 01:07:48

@swing gitan: Jó, akkor kifejtem ... a prime-minister-death-canadian-barcelona szavakkal felcimkézni egy irást minimum tévedés, de leginkább faszság, mert a az első szón, a "statement"-en úgyis átsiklik az ember szeme ... Ha ezt nem tudják, akkor amatőrök, ha meg tudják, akkor a kurva anyjukat boldogitsák a blikk szintü bulvár szar-cimkékkel.
Röviden összefoglalva.

Világpolgár2012 2017.08.19. 01:10:13

@Pink Petsch: Donald kacsat meg is valasztottak tavaly :)

2017.08.19. 01:18:22

@Világpolgár2012: Nope, a kacsa-Donald fehér, ez meg narancssárga .... ;)

2017.08.19. 01:25:03

@Világpolgár2012: Akkor pirosas-barna lenne, mint valami "őszi falevelek" nevü hajfesték ;)

FutureFry 2017.08.19. 01:34:21

@Pink Petsch:
"ha érvénytelen lesz a szavazás az elégtelen részvétel miatt."

Nem tudom, hogy Magyarországon/Európában ez hogy van, de Amerikában nincs minimum részvételi arány ami meghatározná egy elnök- és képviselőválasztás érvényességét. Pl. Elnöknek elég ha annyi ember szavaz amivel összejöhet a minimum elektor-szám (270) és egy működőképes Kongresszus. Bizonyos számítások szerint (nem ellenőriztem) ez a minimum 218 [1]. Ad absurdum tehát ennyi ember is tud elnököt választani.
Az (állami/helyi szintű) népszavazások érvényessége más kérdés, bár tudtommal ott sincs mindig minimum részvételi arány az érvényességhez.

[1] www.quora.com/What-is-the-minimum-voter-turnout-so-that-the-US-presidential-election-is-legitimate

2017.08.19. 01:44:04

@FutureFry: Hát, errefelé még mindig tartja magát legalább a fele+1 elv (persze, országonként változik, de ez a minimum). Bár vannak országok Európán belül is, ahol pl. egy közvetlen elnökválasztáshoz 2/3 kell. Már a szavazásra jogosult állampolgárok létszámát tekintve, és nem holmi egyenként megvehető elektorokét.

2017.08.19. 01:55:00

@FutureFry: Te, ahhoz képest, hogy "land of freedom" meg minden hasonló maszlag, én kurvára nem lennék nyugodt, ha (amennyiben jól olvastam utána) 538 ember dönthetne az elnök személyéről egy vis major esetben (és vis major esetet a legkönnyebb előidézni, ha éppen arról van szó). 538 megvehető, zsarolható ember. Egy elnöki rendszerben ....

Shaktee 2017.08.19. 02:01:36

@Pink Petsch: Oda se bagozz a rusnya usákra.:-)

Marad a Merkel?

2017.08.19. 02:05:22

@swing gitan: Hm, hát ezek szerint csak tudtak szabadulni a "királynő-eszmétől" ;)))
Persze, hogy marad .. nagy szarban lenne Európa, ha a Mutti beintene, és árva gyerekek örökbefogadása lenne inkább az életcélja ;).

gabors 2017.08.19. 02:11:02

@Swing Titán: ma jo nap volt Bennon is out !!!

annyira elfoglalt voltam hogy nem is tudtam amig a radiot bekapcsoltam hazafele :-))))

most mar csak a mi (magyar) hazi nacinkat sebestyent kell kirugni remelem meg vannak szamolva a napjai ..

2017.08.19. 02:15:16

@swing gitan: Illetve, hát .. NEM tudtak szabadulni a "királynő-eszmétől" Teljes elnöki rendszer, agymenés! Oké, az USA megalakulásának és alapjainak megszilárditásának évtizedeiben szükség is volt rá. De mostanra ez például oda vezetett, hogy egy szélhámos, többszörösen csődbement média-bohóc lett az elnökük. Kellett ez nekik?
Ami meg a Muttit illeti, a németek nem hülyék, akármit is hiszterizál a média migráns-ügyben. És Merkelnek van tehetsége a politikához. Igen, elcseszte 2 éve a szirekkel. Igen, naponta emlékeztetik is rá. Ha más nem, az a pedo-nagybácsi kinézetü, SPD-s ellenfele, a Schulz. A büdös életben nem fogja még egyszer elcseszni. Erre viszont fogadok is, bármekkora összegben.

gabors 2017.08.19. 02:19:01

@Swing Titán: "
Két quebeci franciát is beazanosított az RCMP a charlottville-i náci menetelők között."

van Canadaban szabaly naci szimbolumok ellen vagy ott is van 1st amandment (free speech)

gabors 2017.08.19. 02:25:52

@zoldzeller: "@Pink Petsch: a tavaly novemberi valasztas akkora pofon volt a demokrata partnak hogy abbol muszaj levonni a megfelelo kovetkezteteseket. "

varjal mar egy pillanatra mire gondolsz itt, Trump 3 millioval kevesebb szavazatot kapott es a modern korban a legkissebb kulonbseggel nyerte meg az electoral collegot .. ne hidd el amit Trump mond a "landslide"rol az FAKE news vagy ahogy mosanaban hivjak alternative fact (teny)

Az igaz hogy nagyon elneztek valamit Pennsylvaniaban es Wisconsinban ...

Az igaz hogy meglepo volt de a Comey bejelentes elasta Clintont de mint lattuk ez sem volt eleg hogy Trump ne rugja ki :-)

2017.08.19. 02:31:31

@gabors: Te, én csak annyit mondok, ha ez a bohóc még jövőre is az elnökötök lesz, akkor a 9 éves IS által behülyitett kiskölyök is röhögőgörcsöt kap majd az amcsi egyenruha láttán ...
Nézd már meg, kivel szivózik ... azzzal a másik bóhoccal, a jóllakott koreai óvodással. Egy nap alatt lehetne rendezni a két Korea helyzetét, ha éppen az lenne a cél ... de nem az.

gabors 2017.08.19. 02:33:09

@FutureFry: "ahova be lehet írni valakit (aka “write-in candidate”)"

igy van igy lett republikanos senator "Lisa Murkowski" Alaskabol ugy hogy csak a "helyes" betuzes eseten ervenyes ....nem akarmi teljesitmeny (nepakarat)

NEM IS szavazta meg az ACA visszavonasat :-))

gabors 2017.08.19. 02:35:35

@Pink Petsch: nem tudsz eleget az usa valasztasi rendszerol de azert nyomod az eszt ... :-))) nem gond lasd mit irtam e folott BE LEHET KERULNI a szenatusba is ilyen modon (write in ) persze nem jellemzo ...

2017.08.19. 02:37:50

@gabors: Ezért kérdeztem, te nagyokos. Aztán megkaptam a választ. De előbb válaszolsz, mint tovább olvasnál ....

2017.08.19. 02:42:38

@gabors: Tudod, ha az arroganciádból lejjebb adnál, és nem képzelned azt, hogy a kérdezés a gyengeség jele, és nem a megismerés vágyáé, a szociális kapcsolataid is sokat javulnának. Irl is. Mert igy csak egy tipikus arrogáns amcsi faszkalap képe jelenik meg előttem, ha rád gondolok, aki túl jól alkalmazkodott a 27 év alatt. Pedig nem vagy hülye. Csak mondom.

gabors 2017.08.19. 02:45:09

@Pink Petsch: No comment latszik nem ertesz sokat az usa politikahoz ... csak megemlitem hogy az elnoknek NINCS teljhatalma mint egy kiralynak es emelett nem is al a torvenyek felett ..

az hogy elnok marad vagy nem ... erre is vannak kulonbozo forgatokonyvek .. de ha jovore a GOP elvesziti vagy a szenatust vagy az also hazat vagy mindkettot sokat nem szamit hogy Trump mit akar ...

Sot bar nem kivanok rosszat McCaine-nek de ha nem tud visszaterni es marad 51-48 akkor szinte SEMMI nem fog atmenni a szenatuson mert 2 senator mindig lesz aki megallitja a dolgokat eddig 3 kellet hogy ne legyen 50-50 es az alelnok (Pence) szavazott igennel mint a 101-dik

Shaktee 2017.08.19. 02:46:41

@gabors:
en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech_laws_in_Canada

Zundelt deportaltak, Szabolcsot csak egy napra engedték be, Irvinget is azonnal kirugták.
Trump se lenne itt sokaig szabadlabon.

gabors 2017.08.19. 02:48:22

@Pink Petsch: nem tunt kerdezesnek siman kijelentetted hogy ez a beiras egyezik a fasz rajzolassal ... (persze lehet nem igy ertetted csak ezt irtad mintha tudtad volna mirol van velemenyed :-(( nem gond

Shaktee 2017.08.19. 02:48:29

@Pink Petsch: Inkabb olvasd amit ir, ne a hogyanon ugrálj..:-)

gabors 2017.08.19. 02:52:33

@swing gitan: koszi ... erdekes ..

"Sections 318, 319, and 320 of the Code forbid hate propaganda."

ez azert egy tipikus gumi paragrafus mert ugye ki is donti el hogy mi "hate" es foleg mi "propaganda" .... ez igy rosszabb mint ami az USA-ban van ...

2017.08.19. 02:54:45

@gabors: Persze, rohadtul semmi fogalmam nincs az USA belső politikai berendezkéséről, csak 2 zéhám is volt belőle a 4 év egyetem alatt. Igen, mindkettőt jó értékeléssel vettem. (Egyben akkor döntöttem el, hogy én egy ilyen elcseszett, ennyire kevés ellensúlyt biztositó, az önbiráskodásnak nagymértékben teret adó, és ennyire a korrupcióra-bocs, lobbyra:P épülő rendszert még Ceau Romániájánál is kevésbé lennék képes tolerálni).
No, ennyit a személyes élményekről. :PPP
Az meg hogy a Szenátus a Képviselőházzal karöltve mit dönt otthon nálatok, te csak azt hiszed, hogy érdekli a világot. Mert leginkább az elnököd idióta tweetjein röhögik szét magukat, Igen, a képzeletbeli, IS által behülyitett 9 éves kölyök is.
Pedig állitólag nektek fontos az imidzs :P

Shaktee 2017.08.19. 02:56:44

@gabors: Ok, értekezzenek veletek a Tesok
:-)

Gnite! :-)))

gabors 2017.08.19. 02:58:15

@Pink Petsch: kar szemelyeskedni mert ez mar 30 eve is lepergett rolam mint vizcseppek a csemperol :-))

ha arra reflektalnal erdemileg amit irtam mint "teny" "valosag" akarmi elobbre lennenk ...

ja amugy koszi az infot az arugula-rol hogy ha szelei kezdenek pirsodni akkor mar nem friss. Eddig sem igazan szerettem de itt is minden "vegyes" zoldsalataban vannak ezek a levelek, en ha meg van a sima baby spinach-ot veszem :-)

Shaktee 2017.08.19. 02:58:20

@Pink Petsch: Nem szavazott Trumpra, nem vagy fair az elnokozessel sem..

gabors 2017.08.19. 03:02:42

@Pink Petsch: " az USA belső politikai berendezkéséről, csak 2 zéhám is volt belőle a 4 év egyetem alatt. Igen, mindkettőt jó értékeléssel vettem."

ez csak azt jelenti hogy a tanarodnak sem volt sok lovese hozza :-))) es amit sylabuszban olvastal az csak "vicc szintu dolog" volt

ezt konybol nem lehet megtanulni ... (persze a ZH-hoz talan igen)

ez azert igen magas labda volt nem arrogancia :-))))

2017.08.19. 03:05:14

@gabors: Ez a képem rólad. Jelenleg. Nulla személyeskedés nélkül. Ugyanis nem mondtam, hogy utállak, szeretlek, gyülöllek vagy imádlak emiatt. Ha majd mondom, na az a személyeskedés. Te számomra ezt a képet közölted. Ez van.
Egyébként, ami nem élénkzöld vagy legfeljebb enyhén sötétebb, azt ne vedd az aragulából. Azt sem, aminek a levelein apró lyukacskák vannak. Az legfeljebb pestonak jó. Ja, és a szárát vágd le. A virágok és bimbók meg ugyancsak nem túl faszák izre (de gondolom, ezt tudtad).

2017.08.19. 03:06:52

@gabors: Na, most kabd be a faszom! Amerikai angol irodalmunk volt ugyanis hozzá ...

2017.08.19. 03:08:19

@swing gitan: Elolvastam, amit irt .... és bekaphatod te is, ha szerinted nem egy arrogáns lófaszjóska!

gabors 2017.08.19. 03:09:20

@swing gitan: erdekes ... valaki quebec-bol lemegy VA-ba egy par oras "amuzment"ert ... give me a break ...

amit akartam kerdezni az ilyesminek van valami buntetojogi vonzata ?

de a masik link alapjan ez mar megy ott is ???

csak egy erdekesseg egy kanadai volt kollega (azsian lady) felhivott szerdan es mondta hogy nem erti ezt az egesz jews will not replace us ... dolgot .. eddig azt hitte hogy a zsidok is feherek :-()())(())()

nem voltam konnyu helyzetben elmagyarazni mint gondolod :-)))

gabors 2017.08.19. 03:12:23

"@Pink Petsch: "@gabors: Na, most kabd be a faszom!"

Nem tudtam hogy van ilyened :-)

" Amerikai angol irodalmunk volt ugyanis hozzá" b"

biztos de vagy az irodalom volt igen alapszintu vagy a megertes ezt nem tudom eldonteni (na ez most arrogans !!) ahogy te szereted

Shaktee 2017.08.19. 03:13:11

@gabors:

Vannak azsiai kollegaim, nemigen akarnak lemenni mint turisták..

Az hogy valaki a szvasztikat hordja, vagy kiteszi a hazara? Nem tudok ilyenekrol..neha be-be kennek zsinagogakat itt is, azert sitt jar.
Azert is ha muszlim templomokat csufitanak el..

2017.08.19. 03:14:17

@swing gitan: Khm, állitólag a demokrácia zászlóvivői, ahol a többség akarat szent. Vagy hogyisvanez? :PPPP

gabors 2017.08.19. 03:14:38

@swing gitan: "@Pink Petsch: Nem szavazott Trumpra"

egy nem szavaztam mert nem voltam allampolgar..
ketto nem is szavaztam volna trumpra de nem kellett eldontenem mert Clintonra sem tudtam volna fenntartasok nelkul szavazni (nagyon sok fenntartasom lett volna)

2017.08.19. 03:17:32

@gabors: Hát persze, a Yale-re is mind hülyék mennek. De tudom, te vagy az übermensch, mert a magyarságod kinos volt, és amcsibb lettél az amcsinál is. Ez a legrosszabb fajta. Láttam ilyet, amikor egy magyar annyira román akart lenni, hogy végül csak féreg lett gerinc nélkül ...
-Na, ládd, tudok én is a te szinteden, de ezt akarod?

gabors 2017.08.19. 03:19:01

@swing gitan: "neha be-be kennek zsinagogakat itt is, azert sitt jar.
Azert is ha muszlim templomokat csufitanak el.. "

ez amugy itt is illegalis hogy mi jar erte pontosan nem tudom, de valami "civil rights" elleni vetseg vagy valami hasonlonak szamit es az FBI kompetenciaja (szovetsegi allami szint)

2017.08.19. 03:25:10

@swing gitan: Ja, csak a csávó állitólag éppen az ellentétjében él. Szóval, nyelje be szépen a murokfejü-hernyóhajút elnökének, és legyen rá büszke. Elvégre amcsi, csillagok meg sávok .. tudod ... mi meg nem értjük az amcsikat, a könyveiket sem ... szerinte. Ne izgulj, te sem, mert ha úgy adódik, akkor csak egy kanadai lúzer leszel ... már, sorry ;))))

gabors 2017.08.19. 03:27:29

@Pink Petsch: " Hát persze, a Yale-re is mind hülyék mennek" nem tudom mi is a velemenyed Bush-rol csak szolok a Yale-re jart es vegzett ...

a Yale-re HULYEK is jarnak csak hogy tudd persze azok NEM INGYEN ... hogy a te tanarod mit es hogyan csinalt a Yalen nem tudom ...

mint mondtam szemelyeskedes nem zavar ... a tudatlansag es hulyeseg annal jobban ...

az arugula tanacsot koszonom venni nem szoktam direkt csak mikor ebedkor kell salatat valaszatani a dobozok kozott jon kepbe. De mint mondtam nem a kedvencem ha volt mas azt kihagytem eddig is most mar plane tudom hogy mikor abszolult NO NO ..

2017.08.19. 03:30:41

@gabors: Ha tudatlanság és a hülyeség zavar, akkor olyan nagyon gyakran ne nézz tükörbe azért ....
Oké, örülök, ha segithettem. Szerintem az aragula önmagában nem is fogyasztható, legfeljebb megszállottaknak ;)

gabors 2017.08.19. 03:37:21

@Pink Petsch: "@swing gitan: Khm, állitólag a demokrácia zászlóvivői, ahol a többség akarat szent."

remelem ezt nem az irodalombol idezed, ugyanis a mostani helyzet pontosan bizonyitja hogy az amerikai rendszer NEM igy mukodik az ugynevezett Constituonial Republic pontosan arra epul hogy a kisebb allamokat nem tudja elnyomni a tobbseg (ezt pont azert tettek bele) vagyis ha ugy lenne ahogy mondod tobbseg dont akkor lett volna President Gore es President Hillary Clinton ... de nem lett.. pont azert mert az amerkai rendszer nem siman a tobbseg dont elvre epul

ez kimaradt a Yale-en tanult tanarod anyagbol ... ??? akkor ez valami ovis course volt :-)))

gabors 2017.08.19. 03:46:10

@Pink Petsch: "nyelje be szépen a murokfejü-hernyóhajút elnökének" hogy ezt honnan veszed nem tudom ... meg mindig whisky-zel a vagas miatt ???

nemhogy a trumpot soha nem tamogattam (azon kivul hogy a presidency hogy mukodik) de a republikanusokat sem eddig ...

sot azt mondtam nem egyszer hogy szerintem az amerikai alkotmanyos koztarsasag siman tul fog elni egy Trump-ot is ... ezt tovabbra is fenntartom

ezt velemenyt arra alapozom amit az elmult majdnem 30 evben megtanultam az itteni rendszerrol (nem egy Yale-i sylabus ) es mivel latom es atelem

2017.08.19. 03:46:24

@gabors: A saját rendszered fail-je miatti frusztráltságot másokon levezetni??? Ejnye, hát való ez egy amcsi übermenschnek? :PPP Birkózz meg vele baszod, én sem téged cseszegetlek a román választási rendszer furcsaságai miatt :P
Ennyire sem vagy képes? Hogy feldolgozd? Magadban, mások basztatása nélkül?
Mellesleg a PR-otok hivatalosan még mindig a "demokrácia zászlóvivői", úgyhogy kár ezért engem cseszegetned ...

Shaktee 2017.08.19. 03:48:53

@Pink Petsch: Hugi, a csoro Tivi tobbett ertett amerikabol mint te :-)

@gabors: Bukik Gorka is hamarosan, mehet vissza jászkarafaszára a tesokat oltogatni..

www.cnn.com/2017/08/18/politics/gorka-credentials/index.html

2017.08.19. 03:52:02

@swing gitan: Ja, Amerikának egy bizonyos szeletéből tutira. Csak mondjuk az a szelet engem nem igazán érdekel. Embermeséket itt is hallok.

Shaktee 2017.08.19. 03:55:37

@Pink Petsch:

Amerika lelkét konyvekbol, yéles román profoktol nem lehet megismerni, megtanulni.

Igen-igen, vannak fontos konyvek amik segithetnek.. Montesquieu..etc, de emlekezz, meg Konrad is elismerte hogy amig nem elt ott huzamosabban, nem ertette a dolgokat, az embereket.

nu

2017.08.19. 04:01:14

@swing gitan: Nem feltétlenül kell belenyúlnom a tüzbe, hogy tudjam, megszivnám, ha megtenném.
Mellesleg, nem román prof volt. Szerintem echte magyarabb volt, mint te vagy én ;) Vagy, ha úgy gondolod, hogy én is román vagyok, akkor viszont igazad van ...
És Konraddal szemen álljon egy népi megfigyelés: Az okos emer más kárán tanul. Hm, én meg okos vagyok.

Shaktee 2017.08.19. 04:05:22

@Pink Petsch:

Látom nem birsz alunni, hozok egy kis amerikát olvasni..várj

2017.08.19. 04:06:54

@swing gitan: Megint lüktet az ujjam ... attól van az "álmatlanság". De amputáltatom a mocskot, ha nem hagyja abba! Most közöltem vele ;)

gabors 2017.08.19. 04:09:45

@Pink Petsch: "A saját rendszered fail-je miatti frusztráltságot másokon levezetni??? Ejnye, hát való ez egy amcsi übermenschnek? :PPP Birkózz meg vele baszod, én sem téged cseszegetlek a román választási rendszer furcsaságai miatt :P
Ennyire sem vagy képes? Hogy feldolgozd? Magadban, mások basztatása nélkül?
Mellesleg a PR-otok hivatalosan még mindig a "demokrácia zászlóvivői", úgyhogy kár ezért engem cseszegetned ... "

bocs de no comment ... kivetitesz valami velemenyt ami neked van szemelysen ram ... bocsi ez a butasag alapja

Latcho Rom 2017.08.19. 04:11:48

@Pink Petsch:

“MY MOTHER

I wake in the half-morning light to the sound of weight on the steps leading up to the small landing outside of my bedroom. A door creaks, a turn, a squeak, the running faucet, then the sound of water moving through the pipes in the wall between my room and our bathroom, a turn, then silence, a click, the sound of plastic on porcalaine, “my mother’s makeup case on the sink, time . . . then the last-minute rustling of garments before the mirror. These are the sounds that greet me every morning of my teenage life at 68 South Street. They are the sounds of my mother getting ready for work, preparing to present herself to the world, the outside world, which she respects and where she is confident she has duties to fulfill. To a child these are the sounds of mystery, ritual and reassurance. I can still hear them.

“My first bedroom was on the second floor, off the back of our house, over the kitchen. A lazy turn to my right in bed and through my window I had a perfect view of my dad “on fifteen-degree mornings down in the yard, back to the frozen ground, cursing and grumbling underneath one of our junkers, that he might get ’er running and make work . . . brrrrrrrr. I had no heat in my room, but there was a small iron grate on the floor I could open or close over the gas jets of the kitchen stove on the east-facing wall. As physics has taught us, heat rises. Hallelujah! For in our first years on South Street those four jets provided me my only warmth and salvation through many a cold New Jersey winter. A voice calling, two half notes, a step up and a rise to the whole note, shouting through the grate,
“Bruce, get up"

gabors 2017.08.19. 04:14:38

@Pink Petsch: @swing gitan: :Igen-igen, vannak fontos konyvek amik segithetnek.. Montesquieu..etc, de emlekezz, meg Konrad is elismerte hogy amig nem elt ott huzamosabban, nem ertette a dolgokat, az embereket."

ugy tunik valami kimaradt abbol a usa sylabuszbol es (szerintem) valami nagyon fals elkepzelesd van hogy az usa hogy is mukodik .... :-))) de emiatt legyszi ne engem vagy a Yale-t hibaztasd (azt aki a ZH-t irta es at is engedett abban a hitben hogy neked fogalmad van az usa politikai rendszererol .. uff)

gabors 2017.08.19. 04:19:00

@Swing Titán: :-))))) ehhez eveket (20-30) kell elni angol vagy inkabb usa nyelvteruleten ... (ok CA) hogy ebbol bami lejojjon

2017.08.19. 04:20:02

@gabors: Hátpersze, már mondtam neked, hogy te vagy a NAGY AMCSI ÜBERMENSCH. Én meg a buta román, aki azt hiszi lapos a Föld. Mondd, lehetne-e, hogy többé a büdös életben nem szólsz hozzám? Ugyanis eddig sem én szólitottalak meg jellemzően. Az arroganciád ugyanis kurvára idegesit. És nem akarom azzal tölteni a netes létemet, hogy egy no name nicknek bizonygatom, hogy ismerem az evidenciákat, amiket magyaráz, plusz az iróniát is, amit ő viszont nem.

2017.08.19. 04:23:48

@Swing Titán: és most mit vársz tőlem? általam irt hitelesitetett forditást a szövegről, hogy bebizonyitsam, megértettem a "néplelket"?

Shaktee 2017.08.19. 04:38:04

@Pink Petsch: Gondolom a gabor erti, hiszen a foldije irta :-)

Joccak!

Shaktee 2017.08.19. 04:40:32

@gabors: Pár Boss koncert se ártalmas :=:-)

Neha vigyorgok a buszon amikor olvasom, meg tudod fogni szinte a csaladjat, baratait..

szepen ir.

2017.08.19. 04:41:24

@swing gitan: Wow! Bruce Springsteen a földije?

2017.08.19. 04:45:22

@swing gitan: No, csak mert kétlem, hogy Magyarországon született volna a gyerek, Már Bruce.
Nektek, faszikáim, nem ártana 20-30 évet magyar földön töltenetek, te és a fennhéjázó barátod, hogy ismét helyesen használjátok a magyar nyelv kifejezéseit. Már, ha még mindig a magyar az anyanyelvetek!

Shaktee 2017.08.19. 04:47:03

@Pink Petsch: Cicafej, nem lehetnek mindenkinek szorostalpu foldijei :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

vicc!

gabors 2017.08.19. 04:50:12

@Pink Petsch: " Mondd, lehetne-e, hogy többé a büdös életben nem szólsz hozzám? "

no chance :-))

2017.08.19. 04:50:48

@swing gitan: Ja, de azok legalább értették miről beszéltek ... ellentétben, ugye ....
Szőröstalpú meg kábé a dédanyád, aki széttette az első oltyán parasztnak. Ennyire nem lehetsz érzéketlen fasz! (akkor sem, ha 10 ezer vigyorit raksz, meg odairod, hogy vicc, te tapló)

gabors 2017.08.19. 04:53:50

@Pink Petsch: @swing gitan: Wow! Bruce Springsteen a földije?

nem the boss is from New Jersey not from Hungary :-)

de ettol meg hidd el ertem
<arroganc on>
jobban mint te
<arrognace off>

de ez nem is lenyeges ..

gabors 2017.08.19. 04:55:29

@Pink Petsch: "hogy ismét helyesen használjátok a magyar nyelv kifejezéseit. Már, ha még mindig a magyar az anyanyelvetek!"

na ez jo most akkor a magyart hasznaluk/ertjjuk rosszul ... ???

na ne mar !!!

gabors 2017.08.19. 04:56:53

@Swing Titán: ugy tunik a hiba mashol van :-( SAD ! !

2017.08.19. 04:58:36

@Swing Titán: @gabors: Szórakozzatok egymással.

gabors 2017.08.19. 05:11:44

@swing gitan: remelem Trump megerkezett a forradalom megeszi a fiait ... ciklusba bar az amerikai forradalom soha nem jutott el eddig meg ... (ha szoszerint vesszuk a

biztos van jobb forditas franciabol ... en csak angolul tudom ...

The Revolution Devours Its Children

blackhairlady 2017.08.19. 05:16:28

@Zsuzsi65: Nezd csak a mi boltunkban (Kroger) mit arulank? Olyan isteni illata van:)

kephost.com/images/2017/08/19/IMAG13511f858.jpg

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.19. 06:33:57

@Swing Titán: Haha, Bruce Springsteen biography? :))
Latom, egyesek nem tudnak aludni, es ittt kukorekolnak :))))

karikaV43 2017.08.19. 12:40:36

Hát ez elég szar egy valami lett.Már elnézést,de három magyar éttermet összehasonlítani vagy húsz angollal,azt is rosszul.
Inkább ne írj ilyen posztokat,ennek semmi köze a gasztróhoz max. az általad tapasztalt dolgokhoz.

LittleG (uk) 2017.08.19. 12:46:30

@zoldzeller: ez jó, nincs etetőszék = anya meg apa felnőttek módjára vacsizhatnak :)

LittleG (uk) 2017.08.19. 12:58:43

@Pink Petsch: mikor tudat felett, mikor tudat alatt :) Nem vagyok kövér (mint ahogy sokszor mondom), csak mínusz 6-8 kilótól kva jól néznék ki (mint gyerek előtt, csak mostmár jobban értékelném). Csak ne lenne olyan finom sok kaja, meg ne lenne olyan vacak éhesnek lenni (tudom, tudom, egyél salátát, próbáltam)

Nem tudom, egy szép júliusi naptól fogva egyszer csak semmi értel nem maradt meg bennem. Egy ideig próbálkoztam itthoni módszerekkel, vény nélkül kapható szerekkel, mérsékelt sikerrel. Mihelyt abbahagytam, ugyanúgy folytatódott.

Az NHs malmai ugye lassan őrölnek, a teszteredményem, ami egy bő hete kellett volna megjöjjön valahol a Nirvánában vándorol.

Úgyhogy egy nap elkezdtem csak pirítóst enni, majd banánt is, majd főtt rizset is stb. úgyhogy rájöttem, "csak" a zöldség és a gyümölcs a ludas (mindkettőből sokat ette évek óta, hiányzik is mint állat). (meg lehet a tej is, azt még nem vezetem vissza).

Fogalmam sincs miért :(

Az orvosok valahogy nem tartják fontos infónak, hogy aznap kezdődött az egész, hogy hazaengedtek a kórházból (a lányomat műtötték, én csak mellette voltam). Pedig szerintem ott lehet az eredet.

Na, személyes fejezet off.

DieNanny CH 2017.08.19. 13:38:51

@karikaV43:

Nahát, nem mondod???

Feltűnt egyáltalán a bevezető szöveg?:
"„Az éttermi tapasztalatainkról szeretnék most írni. Nyilván a vendéglátás az egy olyan nagy és szerteágazó terület, hogy az én rálátásom mértékét észlelni sem lehet, ezért most szeretném kihangsúlyozni, hogy a saját tapasztalatainkról írok."

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

Latcho Rom 2017.08.19. 14:30:08

@Zsuzsi65: jaja, a brúsz..szereted, esetleg olvastad?

Latcho Rom 2017.08.19. 14:32:16

@gabors: hallgattam tegnap este a punditokat erről, csak találgat mindenki hogy mi lesz Bannon után..

Latcho Rom 2017.08.19. 16:03:03

@Cascabel:

Nem jól idézted Munch bácsi, ideteszem hogy ne sírjá az elmehunyt tesóknak :)
(I feel the same)

“It was a kindness I’ve never forgotten. Over the years as a St. Rose student I had felt enough of Catholicism’s corporal and emotional strain. On my eighth-grade graduation day, I walked away from it all, finished, telling myself, “Never again.” I was free, free, free at last . . . and I believed it . . . for quite a while. However, as I grew older, there were certain things about the way I thought, reacted, behaved. I came to ruefully and bemusedly understand that once you’re a Catholic, you’re always a Catholic. So I stopped kidding myself. I don’t often participate in my religion but I know somewhere . . . deep inside . . . I’m still on the team.”

Písz öregúr! Hogy melyik písz azt találd ki tenmagad :D

Shaktee 2017.08.19. 17:07:21

@gabors: sokkal kevesebb fenntartásod lett volna ha a tweeteket, a disznóvéres vakert, orosz dealt, stb stb tudtad volna, akkor. Nem?

Lehetett ezeket tudni, bőven..talán ennyire súlyos dolgokat nem.

gabors 2017.08.19. 17:52:15

@Swing Titán: most voltam a 7/11-ben es New York Post cimoldala egy nagy Bannon kep mellette jo nagy betukkel igy harom sorban

CTRL
ALT
DELETED

:-)))

gabors 2017.08.19. 17:54:59

@blackhairlady: errefele SZEGEDI szokott lenni de csak highe-end helyeken lehet talalni ... most meg van itthon mikor van veszek egy eroset egy edeset ....

gabors 2017.08.19. 17:59:57

@swing gitan: "sokkal kevesebb fenntartásod lett volna ha a tweeteket,sokkal kevesebb fenntartásod lett volna ha a tweeteket,"

nem jutott eszembe se Trumpra szavazni ... a Clinton dinasztival voltak fenntartasaim .... es green party-ra es masik kormanyzora szavazok tobbsege hasonlo indokok miatt tobb allamban ezen a "thrid party" szavazatokon mulott (Pink-nek ebben igaza volt hogy protest vote sokszor visszanyal )

amugy mndegy volt mert New York allamban Clinton talan 10 ponttal is nyert szenatort nem valasztottunk a Congresman az korzetemben egy demokrata siman nyert szoval nem az en szavzatomon mulott ...

Shaktee 2017.08.19. 18:29:41

@gabors: Mahert nézzük éppen :)) Having a field day on trampli

Burgermeister 2017.08.20. 17:03:01

Jó téma, összeállítás, remek fotok, kaják.
Egy valami, a paradicsomos babbal a világból ki lehet üldözni. reggelire? Nem bírtam megszokni mikor 8 hónapot külföldön éltem és minden reggel kirakták. Brrrr.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása