oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. augusztus 18. 06:30,  Vendégoldal 333 komment

2017. augusztus 18. 06:30 Határátkelő

Vendégoldal

Éttermi kalandozások következnek Magyarországról és Angliából, méghozzá Digger billentyűzetéből és képeivel. Tudom, sokan kezditek a napot a blog reggeli olvasásával, aminek ma lesz némi veszélye a kalóriák szempontjából. Én szóltam… Természetesen utána jöhetnek a vélemények a jó és rossz éttermi tapasztalatokról Magyarországon és bárhol máshol!

nyitokep_4.jpg

„Az éttermi tapasztalatainkról szeretnék most írni. Nyilván a vendéglátás az egy olyan nagy és szerteágazó terület, hogy az én rálátásom mértékét észlelni sem lehet, ezért most szeretném kihangsúlyozni, hogy a saját tapasztalatainkról írok. 

Magyarországon 

Amikor otthon éltünk jó esetben évente egy-két alkalommal jutottunk el étterembe. Általában a bicskei Báder Fogadóba. Itt álljunk meg egy percre. Maga a hely és előélete emblematikus helytörténeti érdekesség. Gyerekkoromban is vendéglő volt ott, a nádtetős Kolomp Csárda. Minden évben mellette rendezték meg a Búcsút. 

A családdal leballagtunk, felültem néhány ringlispílre meg a kőrhintára aztán betértünk ebédelni a Kolompba. sok emlékem nincs róla de arra e,lékszem hogy középen volt egy nagy akvárium tele pontyokkal és onnan lehetett kiválasztani az ebédnek valót. 

Aztán hosszú évek után Báder Antal épített a helyén egy éttermet néhány kiadó szobával. Szóval oda szoktunk lemenni a feleségemmel de volt ott néhány évzáró vállalati buli is. 

Kiváló hely, csodálatos környezet, külön lehet kérni kisebb termeket társaságoknak, mint például a Székelyterem vagy Vadászterem. Az étel nagyon finom, hatalmas adagok elfogadható áron. Kiemelném az erdélyi fatányérost, amivel még én is jóllakok, pedig azt kevés étterem tudja biztosítani. A Báder egy tök jó hely. 

Most már hogyha hazalátogatunk megengedhetjük magunknak, hogy többször látogassunk étterembe. A vendéglátás színvonala sokat javult az utóbbi években. Mégis vannak ellentmondások. A vendégért vagyunk, és a vendég kívánságát teljesítjük jelmondat nem mindig igaz a valóságban. A halásztelki Hermina vendéglőben történt az alábbi eset. 

Általában az éttermek tányérján van valami étteremre jellemző logószerűség valami salátakupac. Biztos van ennek szakszerű neve, de mindegy is. Az alábbi párbeszéd zajlott le apósom és a pincér között. 

- Elnézést, én nem kérem a salátát.

- De az jár.

- Én akkor sem kérem.

- De az akkor is jár.

- De én meg akkor sem kérem.

- De nem hozhatom ki anélkül.

- Miért nem?

- Mert hozzá jár.

- Vegye le róla.

- Nem vehetem. 

Ez a párbeszéd folytatódott tíz percig, mire megegyeztek, hogy mégse hozza a salátát. 

Másik eset, Trófea étterem. 

Rokonaink meghívására tizennyolcan mentünk oda vacsorázni. Ez olyan hely, ahol egy bizonyos összeg befizetése után korlátlan fogyasztás jár. Lefoglalták az asztal tizennyolc fő részére. A szabályzatban benne van, hogy aki nem tud elmenni, annak a részét is ki kell fizetni. 

Sajnos egészségügyi okokból nem tudott két fő eljönni. Kifizettették az el nem fogyasztott étel árát. Jogosan, hiszen ezt előre közölték, a szabályzat ezt tartalmazza. Mi mégsem megyünk többet a Trófeába. Mert a mi szabályzatunkban meg az van, hogy amelyik vendéglő nem tud gesztust tenni, oda mi nem megyünk. 

Mindettől függetlenül a magyar vendéglátással meg vagyunk elégedve. A korábbi szinthez képest. 

Londonban 

Teljesen más világ. Minden nemzet ezerféle konyhája vendéglátása.

Évekig jártunk Edmontonba, a heti bevásárlást ott ejtettük meg. Minden alkalommal beültünk egy ciprusi török család által üzemeltetett vendéglőbe. Ott már szinte családtagok lettünk. 

Ha tele volt a terem, képesek voltak két másik vendéget összeültetni egy asztalhoz, hogy bennünket le tudjanak ültetni. Az étlap szinte csak irányadó volt, mert bárki bármit kérhetett, amihez alapanyag volt. 

Itt minden vendéglőben a lehető legrugalmasabban alkalmazkodnak a vendég kívánságához. A feleségem mondta, hogy ő az angol reggelit kolbász nélkül dupla baconnal, a tojást a lehető legjobban átsütve kéri. 

Én mondtam, hogy az angol reggelihez gombát kérek és a tojást gyengén átsütve. Természetesen így kaptuk. 

Egyik kedvenc helyünk a közelben lévő Amaretto olasz vendéglő. Az olasz vendéglőkről tudni kell, hogy kétszer bemész és már családtag vagy. A kiszolgálás figyelmessége a baráti hangulat az olaszoknál a legjobb. 

Egyik kedvencünk a milánói makaróni, hatalmas rántotthús szelettel. Utolsó alkalomnál a feleségem csak a rántotthúst kérte sült krumplival. Úgy kapta. A rizottójuk tenger gyümölcseivel is istenkirályság.

A másik kedvencünk a török éttermek. Itt közel van hozzánk egy, meg egy másik Algate-ben, ahova járni szoktunk. A törökök, mikor leültél, azzal kezdik, hogy hoznak egy tál salátát egy tál fokhagymás és egy tál paprikás mártást valamint lepényszerű kenyeret.

4_76.jpg

Ezzel elvagy, amíg hozzák a rendelést.

Nyugodtan mondhatom, hogy az olasz és a török konyha valamint vendéglátás a legjobb a tapasztalataink szerint.

A kínai vendéglők nagyon népszerűek a világban, de mi nem nagyon preferáljuk. Camdenben van egy jó, hol szintén egy összeg befizetése után korlátlanul fogyaszthatsz és az jó ételeket kínál. Még kettőben voltam, ami után három nappal is az a kínai étel böfögött fel, úgyhogy inkább mellőzzük őket. 

Az angol éttermek közül a Harvester az, amibe járni szoktunk. Udvarias kiszolgálás, korlátlan és ingyenes előétel, finom főételek, középkategóriás árak. A karácsonyi partikat is ott tartjuk.

Ezen kívül még vannak a pubok. Ha nem is nagy választékban, de nagyon finom ételeket kínálnak kellemes környezetben. Az az extra hideg Guinness csapoltan mindennek a teteje.

Meg kell még említenem az angol reggelit, mint jellegzetességet. Sokféle változatban adják de a tojásrántotta vagy tükörtojás, a sült bacon, a kolbász és a paradicsomos bab alaptartozék. Igazi jó kiadós reggeli.

Indiai vendéglőben egyszer voltunk. Igaz, az a legexkluzívabb hely volt, ahol valaha voltunk. Fúrós Tibi barátom vitt el minket oda és hát nagyon tuti hely volt.

18_12.jpg

19_12.jpg

Néha kipróbálunk más nemzeti konyhákat is. Van a Nando's, ami egy portugál-dél-afrikai mix, de olyan csípős csirkemájat ettem ott, hogy igazán érdemes volt érte betérni.

20_9.jpg

21_9.jpg

Most ejtenék néhány keresetlen szót egy bizonyos ételről, ami inkább divatba jött, mintsem a benne lévő íz vagy tartalom miatt lenne népszerű. 

Előrebocsátom, semmi kifogásom a zöldségek ellen. Nagy zöldségfogyasztó vagyok, feltéve, ha van alatta fél kiló hús.

22_8.jpg

Ciklikusan lesz valami felkapott divatos zöldség. Most éppen a rukkola. Bár a lila karfiol most letaszítja a trónról. Manapság a madártejbe is rukkolát raknak már. Éttermi ételeknél kötelező tartozék. 

Milyen íze van? Semmilyen. Olyan szép zőőőd. Mint a gyep. Az íze pontosan olyan.

23_9.jpg

Ugyan nem vendéglátás, de külön posztot nem ér meg, viszont ide beteszem az angol farmerpiacokról készült képeimet. Tudni kell, hogy általában mindenhol minőségi zöldséget-gyümölcsöt kapni, amit már azt hittem, fokozni nem lehet. Pedig de. A farmerpiacok árukínálata minden képzeletet felülmúl. Az áruk is.

A desszertek

Befejezésül lássuk a desszerteket. A török édességek felejtősek. Egy tízdekás süteményükben fél kiló cukor van.

31_8.jpg

Az olaszok viszont tudják, hogyan kell a műfajt előadni. A tiramisu méltán az egyik legnépszerűbb édesség. Ez pedig a Harvester desszertje a hangzatos nevű Rocky Horror Show.

32_7.jpg

Ebben a szerszámüzletben pedig minden ehető, ugyanis csokiból van.

33_7.jpg

A poszt zárásaként egy londoni magyar vonatkozású helyről tennék említést. A minap a Frei kávézóban voltunk. Nagyon kellemes hely, remek kávékkal és nagyon stílusos berendezéssel. Én egy nagyon finom jegeskávét ittam.

34_7.jpg

Tudom, hogy vendéglőkről írni kényes téma. Mindenkinek más a tapasztalata, más dolgokat lát lényegesnek, más dolgokat vesz észre. Én a fentieket saját élmények alapján írtam, minden, ami más tapasztalatától eltér az a képzelet műve.”

Ha szívesen olvasnál még, Digger blogját itt találod.

HÍRMONDÓ 

Megragadnád a német munka végét? 

Ha igen, akkor érdemes végignézned az alábbi lehetőségeket (ha pedig inkább más országot választanál, akkor itt keresgélj), amelyek többsége tényleg szakértelmet és dolgozni akarást kíván.

Fico az út szélén hagyta Orbánt

A szlovák miniszterelnök a jelek szerint osztott, szorzott és rájött, hogy sokkal jobb az Európai Unió belső magjában lenni, mint a magyarokkal és a lengyelekkel közösen nekirohanni a falnak.

Rekordot dönt a brit gazdaság

A brit statisztikai hivatal közleménye szerint több mint négy évtizede nem volt ilyen kevés állástalan Nagy-Britanniában. Arányuk most 4,4 százalék, ugyanez tavaly ilyenkor 4,9 százalék volt.

Élni lehet majd, dolgozni szabadon nem

Egy készülő brit javaslat szerint az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése után is szabadon utazhatnának be, mi több, élhetnének is a szigetországban az uniós állampolgárok. Csak éppen... 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: gasztronómia Magyarország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr812758092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kék madár 2017.08.18. 07:07:09

csak arrol a keprol nem irtal ami a legobszcenabb es legizgatobb, az elsorol

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.18. 07:12:28

@kék madár: Mert fogalmam sincs hol ettük. Azért küldtem nyitóképnek:)))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.18. 07:13:39

@kék madár:
MEGVAN.
A Trófeában. Merthogy úgy van összeválogatva.

2017.08.18. 07:46:01

Csak egy zárójel. A rukkolának van ize, ráadásul eléggé markáns, kesernyés. Én speciel nem is szeretem. Ezért is jó pesto-alapanyag, ellentétben, például a jégsalátával, ami tényleg csak zöld.
Az a Rocky Horror Show úgy néz ki, mint egy nagy pohár diabetesz ;))))

kék madár 2017.08.18. 08:05:21

@diggerdriver: akkor megse minden Trofeas emlek rossz

kék madár 2017.08.18. 08:07:32

@Pink Petsch: a tofunak is van ize. Csak ne rukkolaval probaljuk kiemelni :)

2017.08.18. 08:18:19

@kék madár: Hááát, végül is a préselt farost-lemez is egy iz ... ;)))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.08.18. 08:32:21

A rukkolával engem is ki lehet kergetni a világból. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.18. 08:40:17

@kék madár:
Egy szóval nem bíráltam az ételüket.
Kiváló konyhájuk van.

szakasz2 2017.08.18. 08:55:23

@diggerdriver: Köszönjük a posztot, még ha az ételekben elég más az ízlésem is.
A Trófeába mi nem szoktunk előre foglalni, csak aznap mikor megyünk pár órával előbb. Eddig mindig volt hely, igaz nem 18 embernek és mondjuk jó ha 3 évente egyszer megyünk.

Főgebra 2017.08.18. 09:10:56

A rukkoláról:
Részletek az "alimento" blogból:
"Egy kis történelem: A rukkolát Olaszországban hagyományosan nem nagyon fogasztották, egyszerű erdei gyomnak tekintették. Aztán a második világháború utáni ínséges időkben ráfanyalodtak, hogy azt egyenek, amit találnak, így került be a rukkola az ehető növények sorába, és divatot is csináltak belőle."
"A rukkola fogyasztása nem rossz dolog, hozzátartozik az egészséges táplálkozáshoz, számos értékes tápanyagot tartalmaz, DE... alapvető tulajdonságait tekintve nem emelkedik ki a vele azonos kategóriába sorolható zöldségek közül, azoknál kedvezőbb egészségügyi hatást nem vált ki."

tsabus UAE 2017.08.18. 09:27:20

Mindig mondtam, hogy az olaszok fifikásak ! A parlagfüvet feletetik a külföldiekkel és azt mondják nekik, hogy "ruccola". :-D

Pernilla 2017.08.18. 09:28:23

@Pink Petsch: szerintem inkább erős, fűszeres. Bár mivel én nagyon szeretem, valószínűleg máshogy értékeljük ugyanazt az ízt :D

Én mondjuk nem vettem észre, hogy az lenne a divat, hogy mindenbe azt tesznek. Mindenbe tényleg nem illik :D

A farmerpiacos képek tetszenek a legjobban.

Taxomükke (UK) 2017.08.18. 09:30:33

Volt egy tippem, hogy a mai gumicsont a ruccola lesz.
Eddig bejott.

verkagrafomanka 2017.08.18. 09:36:55

Rukkola for president, nekem a kedvenc saláta-alapanyagom, szerintem nagyon finom, markáns íze van, de pl. anyukám se érti, mit eszek rajta (ha-ha), neki teljesen ízetlen.

Amúgy a Trófea velünk speciel tök jófej volt, ott volt az esküvői ebédünk, és bár azt mondták, csak 50 fő fölött adnak ajándék tortát, mégis kaptunk - 49-en voltunk ;) (Nem kellett volna, a mi tortánk sokkal finomabb és igényesebb volt, de a gesztus jólesett.)

LittleG (uk) 2017.08.18. 10:05:17

@Pink Petsch: epp ezt akartam irni, hogy a rukkola nem izetlen, hanem az en izlelobimboimnak iszonyuan keseru.

szakasz2 2017.08.18. 10:05:27

@verkagrafomanka: Ja igen, és ha valaki épp a szülinapját megy oda ünnepelni és jelzi, akkor ingyen adnak egy tortát, meg egy rövid zenei köszöntést is aláfestésként. Mi volt, hogy ott helyben jeleztük, és úgy is kaptunk. Ennyit a gesztusokról...

@diggerdriver: Egyébként valahol érthető, hogy ha lefoglalsz valamit, és aztán időben történő lemondás nélkül nem mész oda, akkor részben vagy egészben ki kell fizetni. Ez ugyanis konkrét veszteség lenne az étteremnek, hotelnek, orvosnak, bérautó-kölcsönzőnek, stb... hiszen az adott időre az utolsó pillanatban már nem tudja esetleg odaadni a portékáját, és ha kajáról van szó, akkor már esetleg akkora mennyiséget is sütött, főzött, ami esetleg mehet a szemétbe. Más kérdés, hogy 18 helyett 16 ember esetén lehettek volna nagyvonalúbbak. Azért kiváncsi lennék, hogy ez Angliában hogy működne egy hasonló éttermi foglalás esetén...

verkagrafomanka 2017.08.18. 10:18:52

@szakasz2: egyetértek a Trófeára vonatkozó résszel, de annyi, hogy mivel ők csak svédasztalos alapon működnek, nem fix mennyiséggel (pl. két szelet rántotthús/fő) kalkulálnak, és ekkora létszám esetén eltekinthettek volna lovagiasan a két hiányzó főtől.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.18. 10:53:19

@szakasz2:
Persze, természetesen érthető jogos és mindenben szabályszerűen jártak el.
Reklamációnak helye nincs, eszünkben sincs bármit is kifogásolni.
Mindössze élünk a döntés szabadságával és a választás jogával.
Hogy úgy mondjam szabály szerint.

London2009 2017.08.18. 11:37:14

@diggerdriver: Nagyon jo otlet ez a cikk, de sajnos ez tenyleg csak egy apro szelete az ettermeknek. A Nando’st en nem is tettem volna bele, hiszen az egy emlitesre sem melto gyorsetterem. Talan annyi koszonheto nekik, hogy az atlag gyorsetteremnel egy fokkal egeszsegesebb etelt (csak csirket arulnak) lehet kapni alacsony aron. A pubokrol szinten nem ejtettem volna szot, hiszen a legtobben mikrozott, pocsek minosegu akarmit adnak, nem keves penzert. Ez alol kivetelt kepeznek a gasztropubok, illetve a kivalo minosegu videki pubok, ahova inkabb enni es nem inni jar az ember. Ha torok etterem, akkor Wood Green. Ott van egy utca, ahol csak torok etterem van es eszmeletlenul jok. Az indiai, pakisztani, nepali, bangladeshi stb. ettermekrol kar, hogy nem esett tobb szo, hiszen az egy elegge londoni sajatossag, kulonosen Brick Lanen, amit nem veletlenul hivnak Banglatownnak. Aztan persze megerdemelt volna a fine dining is emlitest. London tele van exkluzivabbnal exkluzivabb ettermekkel. Uj etel iranyzatok es divatok bolcsoje ez a varos. Ugyhogy kicsit hianyerzetem van, de jo pap is holtig tanul, folytassatok csak a tesztelest!

Demi78 2017.08.18. 11:51:06

@Pink Petsch: az nem rukkola, az bazsalikom

Pernilla 2017.08.18. 11:52:19

@London2009: nincs kedved inkább neked erről egy posztot összerakni? :D

P.Elliot 2017.08.18. 12:12:45

Disznosag ilyen kepeket tolni az ember orra ele amikor mar ket napja dietazik es ragja a salatat, rukkola is van benne, en szeretem.
En a tofuval nem tudok mit kezdeni, izetlen gumiszeru vacak, igaz nem sokszor probaltam enni de en fuszerekkel sem erzem hogy elfogadhato ize lenne. A japan miso levesbol is kipiszkalom holott a leves nagyon finom ott ahol enni szoktam.
Mindjart lenne is egy kerdesem mindenkihez. Ki hogy talalja, a gulyasleves elore egy nappal megfozve es hutobe teve jobb izu-e felmelegitve vagy veszit az izebol?
Holnap parti lesz nalam, gulyast is igertem, ez az egyetlen magyar etel amit szinte minden amerikai ismer es szeret de partira nem szoktam fozni, most megtennem de ha lehet elore fozni, lesz mas dolgom eppen eleg.
Vannak etelek ami felmelegitve jobb, de mi van a gulyassal? Gyanitom hogy frissen az izesebb de hatha nem, mi a tapasztalatotok? A topikszakacs Pinkyt kulon is kerdezve...

Jo kis etvagygerjeszto poszt Diggikem, / mar tegnap kerdeztem feloled mert nem lattalak, nyaralgatsz/?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.18. 12:14:11

@London2009:
Ejj ha erte én most válaszolhatnék...

A bicska kinyílt a zsebemben.

London2009 2017.08.18. 12:14:59

@Pernilla: Pont ezen gondolkoztam, hogy ez igy nem fair, hogy csak itt belevauzok (ahogy Dikusz mondana). Aztan tovabbgondoltam es rajottem, hogy errol egy cikk nem lenne eleg. Valoszinuleg lehetne egyet a Nando’s tipusu lancettermekrol. Ezzel lehetne kezdeni. Aztan folytatni a kulonbozo nemzetkozi konyhakkal. Majd pedig befejezni a fine dining ettermekkel.
Egyebkent most jottem vissza a Balatonfelvidekrol amit vegigettunk es ittunk 5 nap alatt. Ezt minden evben megtesszuk es lehetetlenseg raunni. Az is megerne egy cikket… Raadasul vittuk az anyosomekat, igy aztan plane lenne mirol irni. No majd egyszer… : )

London2009 2017.08.18. 12:15:59

@diggerdriver: nem bantasbol irtam Digger. Csak olyan felemas erzetem volt. De tudom, hogy azzal kezdted, hogy ez a ti tapasztalatok. Ugyhogy inkabb zard be a bicskat kerlek.

Pernilla 2017.08.18. 12:20:51

@London2009: a balatoni (gasztro)élményekről is mesélhetnél, ha nem is posztban, de kommentben érdekel. Nekem most csak 2 nap jutott belőle :)

Azt meg tudhatnád, hogy diggernél a fájndájning és társai vörös posztó :D

LittleG (uk) 2017.08.18. 12:23:05

@London2009: A csirkehus lehet, hogy elmeleti sikon egeszsegesebb a tobbi negylabuenal, de a valosagban nem biztos.

Attol fugg, honnan szerzik be az alapanyagot. Egy hormonokkal, antibiotikummal meg ki tudja mivel telepumpalt szardiniacsirke (ahol sok csirket tartanak kis helyen, mint a szardinias konzervben) valoszinuleg nem egeszsegesebb, mint egy free range, rendesen taplalt sertes. Annak is van alig zsiros resze is :)

Latcho Rom 2017.08.18. 12:26:27

@London2009: @Pernilla: Irjátok a balatont mind a ketten...
Pretty please :)

LittleG (uk) 2017.08.18. 12:26:29

@P.Elliot: Csatlakozom, mostanaban minden nap dietazom, de csak kb este 7-ig, akkor elojon Mr Hyde, aki nem emlekszik Dr Jekyll elhatarozasara.

Most egyszerre kivanom a tiramisut meg egy jo pizzat. Vagy rantott hust szalmakrumplival. Mindegy, csak izletes legyen, ergo hizlaljon.

London2009 2017.08.18. 12:29:44

@LittleG (uk): igen, ez igy van. Ezt a Nando'st rengeteg kritika erte es folyamatosan eri pont emiatt. Olcso es rossz minosegu csirket arul tonna szamra. Az egyik kollegam nagyon szereti igy neha vele szoktam ott ebedelni. Irto nepszeru mert tenyleg finom, csak nem szabad belegondolni, hogy mit eszik az ember...

www.dailymail.co.uk/news/article-2362445/Why-Nandos-chicken-isnt-wholesome-think-Celebrities-love-To-middle-classes-guilt-free-fast-food-If-knew-story-.html

LittleG (uk) 2017.08.18. 12:30:57

@P.Elliot: Szerintem masnap finomabb a gulyasleves. Addig osszeernek az izek, allitolag, de lehet, hogy csak kepzelem.

Olvastad a Gastrophysics-et?

www.penguin.co.uk/books/295794/gastrophysics/

Nagyon erdekeseket ir, pl arrol, hogy milyennek erzekelunk egy kajat pl. a talalas de meg sok mas minden miatt is.

Meg az elejen vagyok, Heston Blumenthal irta az eloszavat, a szerzo kis egyetemi mokus, erdekes nagyon.

Azt meg, hogy mennyire nem bizhatunk meg abban, hogy hogy emlekszunk, valami mennyire volt finom (vagy barmilyen), egy masik konyvben boncolgatjak, az is nagyon erdekes (Stumbling upon Happiness).

Napi konyvajanlo rovatunkat olvashattak :)

P.Elliot 2017.08.18. 12:32:19

@London2009: Szerintem nem minosegi fokozatok szerint kell nezni a beszamolokat, kinek mit bir el a penztarcaja meg ettem en nagyon draga etteremben is olyan kozepes etelsort hogy megfogadtam, / nem egyszer ettem es nem ketszer/ hogy ezert a vacakert csak azert mert a talalas szep es ket pincer zavar allandoan hogy jol erezd magadat es kiszolgaljon holott jobb lett volna ha nem hallotavolsagban van, hogy a legkozelebbi unnepleseket nem ezeken a helyeken fogom lebonyolitani csak azert mert elokelobb ettermek.
Utazasaim soran meg plane azt tapasztaltam hogy mennyi minden finomat lehet talalni kicsi, akar csaladi helyeken.
A teve szakacsversenyein latni olyan diplomas szakacsokat akiknek ez volt az alma, food truck-osnak lenni az o felsofoku tudasaval.
Tapasztalatom hogy amelyik elott hosszu sor all oda erdemes beallni es a teve etelkritikusai is oda zavarjak ki a filmeseiket meg olyan kis akar csaladi etterem ele ahol kigyozik a varakozo sor mert az sosem veletlen, onnan is szoktak behajtani a tevehez versenyre meg mas dolgokra a szakacsokat...
Nem, nem az elokelo ettermek az elsok ha jo etelrol van szo, egy jo szakacs szuksegeltetik aki nem sajnalja az etelbol a nyersanyagot amit ha jo az etel mukk nelkul megfizet mindenki...
Nem is a talalas, a vele jaro ceremonia, komedia hanem az etel ize.
A ferjem a mai napig emleget egy ettermet ahol evett egy csodalatos szaftos birkahusbol keszult akarmit valami mentas rizzsel/ utalja a mentat es a rizst sem szereti/ de az utolso cseppig befalta es kovetelte hogy irjuk fel az etel nevet az etteremnek, a varost, a helyet, fel is irtam, valahol Illinoisban volt, remelem nem jarunk arra mert fogalmam sincs hol a papir, talan a terkepek koztt, ki nem dobtam az biztos.
Nekem is van emlekem nehany nagyon finom masutt nem evett dologrol...

skye8 2017.08.18. 12:34:51

en nagyon szerencsesnek erzem magam, a szomszedsagban 5 km-Es kornyezetben sokfele vendeglo van. Kedvencem a sushi Es a bulgogi, koreai husleves, koreai BBQ. Ha nagyon sietunk haza gyorsan bekapunk egy 'pho' levest ((Vietnam). Ha vendegek jonnek es el akarjuk oket kapraztatni (na nem az en foztommel pedig en is tudok gulyast fozni), elmegyunk egy draga seafood vendeglobe az ontario to partjara. Ott a kedvencem a seafood bouillabaisse, isteni. kislanyomnak multkor rendeltunk a gyerekmenubol fish and chips-et, nagyobb adagot kapott mint mi :)))
Ha desszert akkor csakis demetris, fagyi+crepe+csokiontet. Igaz ide ovatosan aka ritkan jarunk mert a desszertjeik kaloriabombak.

London2009 2017.08.18. 12:38:02

@canuck madár: @Pernilla: Mi a Kali-medenceben illetve Balatonfured kornyeken, Paloznak, Csopakon jartunk szamos borteraszon, etteremben, borkostolon vettunk reszt. Minden evben ez a tura, mert imadjuk. Evrol evre jobb es elkepeszto tempoban fejlodik. Ti merre jartatok?
Szegeny Digger. Akkor csalodott lesz mert a fine dining mar a Balaton kornyeken is felutotte a fejet. Azert ez meg nem jelenti a langosozok es halsutodek halalat. Ugyhogy aggodalomra semmi ok meg egyelore.

P.Elliot 2017.08.18. 12:41:32

@LittleG (uk): Szoval holnapra jobb lesz a gulyasleves. Koszonom, nagy segitseg lesz ha megcsinalhatom ma mert lesz mas dolgom meg boven holnap, mindjart megyek is a dolgom utan, elokeszitem.
Meg elotte magyar pirospaprikat is kell keritenem mert mar regebben elfogyott, a magyar hentes 3 het szabadsagra bezart, a nemzetkozi boltban arulnak ugyan, egyszer vettem de a paprika barna volt es szerintem romlott a dobozban de valamelyik magyar baratnomnek lesz, ha megsem, / elegge leszokott mindenki itt a csak magyaros etelekrol/ akkor bizony abbol a pirospaprikabol fogom csinalni ami akad a fuszereim kozott es az nem magyar, talan nem tolja el az izet....koszi megegyszer...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.18. 12:43:11

@London2009:
Aztán rájöttem hogy igazad van.
Te egy teljesen más világban élsz.
Te akaratlanul Mária Antonaett vagy aki azt mondja a népnek hogyha nincs pénzetek kenyérre egyetek kalácsot.
Nem bántásból.

London2009 2017.08.18. 12:47:19

@P.Elliot: Ezt en is igy gondolom, de nem is ez volt talan a lenyeg. Jottem mar el en is csalodottan draga etterembol is. A Duck and Waffle-rol peldaul mindenkit lebeszelnek. Egy vacak gofrin adnak egy kacsacombot es ez az etterem nevet ado etel. Nem is tudtam mit kezdeni vele, de legalabb szep a kilatas. :D Viszont ez is Londonhoz tartozik es sajnaltam, hogy ez teljesen kimaradt. Ennyi.

Virago_1000 2017.08.18. 12:50:04

Blogfonok! latom, mar az a hozzaszolasom sem jelenhetett meg, amelyben a businessinsider, valamint a wikipedia linkekeket szurtam be. Eme honlapok nehezen vadolhatok szelsoseggel, rasszizmussal.
A te szurodon megis fentakadtak.

Engedd meg hogy "gratulaljak", ilyen merteku korlatozas a kommunizmusban nem volt!!!

LittleG (uk) 2017.08.18. 12:51:40

@London2009: :( ez van, nem cask lenyomnak a torkunkon minden szemetet, de meg be is csapnak..

Határátkelő 2017.08.18. 12:52:51

@Virago_1000: Nem tudom, ki vagy és miről beszélsz, de biztosan igazad van.

Nagy általánosságban azt tudom mondani, hogy attól, hogy Wikipedia- és Business Insider-linkeket szúrsz be, a te szöveged még lehet olyan, ami miatt nem megy át a moderáción. Vannak mások is, akik ebbe a hibába esnek és utána jön a kommunista-sorosbérenc-liberálfasiszta szöveg.

Határátkelő 2017.08.18. 12:54:31

@Virago_1000: Ja, most már tudom. Te vagy az, aki egy hónapja azt mondta, elhúz innen. OK.

LittleG (uk) 2017.08.18. 12:56:01

@P.Elliot: Ha lenne fenyposta, kuldenek neked finom pirospaprikat :)
Remelem tenyleg jo lesz, majd szamolj be :)
Es otletet is adtal, ezer eve nem csinaltam gulyast. Ha elfogy a babfozelek, amibol tul sokat csinaltam, az lesz a kovetkezo :)

A tied milyen?

Az enyemben nincs csipetke es nagyon leves (nem suru fozelek)

London2009 2017.08.18. 12:56:12

@diggerdriver: Azert lehet, hogy meglepodnel, hogy milyen helyekre szeretunk jarni vacsizni. Ha igazan jo kajat szeretnel enni, akkor csaladostol uljetek be a Brick Lanen levo pakisztani menzara. A neve Lahore. Nando’s aron kapsz olyan kajat, hogy meg fogod csokolni a szakacs kezet. Ne is rendelj semmi mast csak lamb chopst. Ha torok, akkor tenyleg Wood Green, Gokyuzu. De ha mar lancetterem, akkor legalabb legyen Burger and Lobster vagy Big Easy es ez mind megfizetheto. A Big Easyben BBQ Ribst kerj es majd varjuk a kovetkezo cikket. : ) Aki igy szeret enni mint te, annak ez egy kotelezo kor.

Latcho Rom 2017.08.18. 13:07:18

@London2009: imádom a Kali medence környékét, barátok vettek ott házakat, és istentelenül jó kis bejzlik vannak arrafe, tudod Mme Antoinette?
;)

S pernilla mit látott?

P.Elliot 2017.08.18. 13:27:00

@London2009: En nem banom ha valami kimarad, etterembe akkor jarunk ha ugy erezzuk hogy kedvunk van most ra meg ha unneplunk valamit es utazaskor, soha nem volt cel hogy vegig kell oket kostolni mert vannak.
Van baratnom aki minden uj helyet szamontart, felirja, elmegy, nekik ez elmeny, en nem vagyok annyira evos hogy igy mondjam.
Meg eddig a legmergesebb egy francia etteremre voltam aki nagy huhoval hirdette magat es elmentunk mert szeretjuk a francia konyhat, egyszeru volt a kaja, borban parolt fuszeres birka, ha 1-10 szamolom akkor 4-es es felhaboritoan magas szamla ehhez a szarhoz kepest, nem is mentem tobbet.
Nalam a vacsorazohelyek nemigazan szamitanak, en kaveivo vagyok egy finom, finom, finom sutemennyel es azert hajlando vagyok jo messzire is elmenni es fizetni annyit amennyit kernek....
Sajnos ebbol keves van.....

P.Elliot 2017.08.18. 13:31:23

@LittleG (uk): O de kedves vagy, el is fogadnam azt a pirospaprikat, majd megirom hogy talaltam-e a magyar baratnok konyhajaban.
Ebben a kulfoldit magyar etellel etetoben az a jo hogy nem tudjak hogy milyen az igazi gulyas es ezert nem szamit a fuszerezes igazabol, hehehe...
Itt is kapsz neha ettermekben de megcsak nem is emlekeztet a gulyasra, se izben, se kinezetben.
Azt hiszem en is hosszu lere eresztem mert a tobbi etel suru, nem leveses, teszek bele picike tesztakat, illetve melle egy kis talban hogy mindenki tegyen bele ha akar...

2017.08.18. 13:35:37

@London2009: a Nando's vetekszik a KFC-vel a scrapfood kategóriában, igénytelen szarok......

London2009 2017.08.18. 13:37:16

@P.Elliot: Egy akkora varosban mint London lehetetlenseg a teljesseg hianya nelkul cikket irni az ettermekrol. Ugyhogy nyilvan nem is ez volt az elvaras. De ha valaki megis erre vetemedik, akkor csak erdemesebb jobban korbejarni a temat. Bar tudom, hogy azzal kezdte, hogy ez az o tapasztalatuk es emiatt irtam is, hogy valoszinuleg nem fair a kritikam. Viszont ettol fuggetlenul bennem hianyerzetet keltett a cikk es errol meg en nem tehetek, hogy igy ereztem. Tudod, sokan szidjak az angolokat, hogy jajj itt nem lehet egy normalisat enni. Ezt elhiheteted, hogy mar mennyire meguntam. Ugyhogy uton utfelen hirdetni szoktam, hogy milyen kivalo eteleket lehet itt kapni es a vilag minden tajarol. Nekem fajdalmas londoni ettermekrol szolo cikkben a lancettermekrol meg az olasz etteremben kapott rantott husrol olvasni, amikor tele van a varos jobbnal jobb helyekkel. Viszont tisztaban vagyok vele, hogy ha nem tetszik valami akkor vagy nem olvasom, vagy irok helyette jobbat, vagy kommentben leirom az ellenvelemenyemet. Ez pedig az en szivem joga ha igy teszek. : )

Shaktee 2017.08.18. 13:57:27

@KőcsögŐdön: +10
:-)
Te vagy a quatorze lajos inkognitoban? :P

Mrs. Clayton 2017.08.18. 14:08:34

@szakasz2: a jobb ettermeknek ugy szol az altalanos szerzodesi feltetele hogy ha x idon belul lemondod vagy nem jelensz meg akkor a depositodat bukod, de ilyen csak kizarolag dragabb ettermeknel jellemzo, a kicsik nem is kernek depozitiot
nekunk volt tavaly foglalasunk egy hotelba, sajnos nem tudtunk menni, mert annyira beteg voltam, termeszetesen lett volna orvosi igazolasom, de meg csak ezt sem kertek, egyszeruen nem terheltek meg a szamlankat, pedig megtehettek volna, mert nem volt mar lehetoseg dijmentes torlesre

2017.08.18. 14:17:47

@Demi78: Illetve hát, te csak a bazsalikom-pestot ismered, és minden zöld pestoról azt hiszed, abból van. De majd szólok a hidegkonyhás pályafőnöknek, hogy többé ne készitsen rukkolából pestot ;)))

2017.08.18. 14:24:24

@P.Elliot: Ahogy Little G is javasolta már, nyugodtan készitsd el ma, vagy akár tegnap a gulyást. Az "állás" jó tesz neki, mert valóban összeérnek a zöldségek izei. Viszont arra ügyelj, hogy ha levesnek szános, ne nagyon "tömd meg", mert egytálétel lesz belőle. Bár úgyis finom :D Igaz, fel lehet ereszteni vizzel, de inkább ne.

P.Elliot 2017.08.18. 14:33:27

@Pink Petsch: Koszonom neked is, nagy segitseg ha ma mar el tudom kesziteni.
Hogy van a kezed?

2017.08.18. 14:33:43

@P.Elliot: Ami meg a porpaprika-kérdést illeti ... azt valóban nem tudom, milyen a helyzet felétek ezen a fronton, de azokra mindig nagy, csodálkozó bociszemekkel nézek, akik ide hozzák vagy hozatják otthonról. Ugyanis, ha egy vakteszten valaki 10-ből 10-szer is megmondja, hogy melyik a magyar és melyik a német porpaprika, azelőtt én földig hajlok (vagy lottózzon, mert rohadt nagy mákja van :DDD).

2017.08.18. 14:35:40

@P.Elliot: Gyógyulgat, most jöttem a klinikáról (meg a melóhelyről). Kiirt keddig, újra .. meg fogok bolondulni!!!!

2017.08.18. 14:45:34

@London2009: Hm, nem inkább az angol konyhát szidják? ;))) No csak kérdem, mert attól, hogy Londonban egy nepáli étteremben irtó finomat eszel, az egy dolog. Viszont köze nincs az angol konyhához ...

Shaktee 2017.08.18. 14:48:38

@Pink Petsch: maybe later mucika, korán van még ehhez :P

London2009 2017.08.18. 15:22:20

@Pink Petsch: nem is az angol konyharol irtam. Hanem azt irtam, hogy panaszkodnak, hogy itt szar a kaja. De szivesen kiallok az angol konyha mellett is. Ha valaki elmegy egy Wetherspoonsba es abbol levonja azt a kovetkeztetest, hogy az angol konyha ehetetlen, annak lenyegeben igaza van. De ha ram hallgat akkor inkabb menjen el a Plough Innbe Eynsfordba, egyen a kedvemert egy Steak & Ale piet aztan nyilatkozzon ujra! : )

2017.08.18. 15:24:14

@London2009: Hm, én inkább egy átlagos angol családhoz látogatnék el ebédidőben, nem éttermekbe ;)

London2009 2017.08.18. 15:29:54

@Pink Petsch: jonak mondod. :D Raadasul nalunk aposom foz. Nem is akarhogyan!!
Ezek mar reg lejart sztereotipiak. Persze nyilvan vannak sultkrumplit meg csirke falatkakat zabalo csaladok, ugy, mint ahogy Mo-on is vannak krumplistesztaval jol lako csaladok. De ez egyszeruen nem igaz, hogy itt csak szemetet esznek az atlag csaladok.

Pernilla 2017.08.18. 15:32:51

@London2009: én is Csopakon voltam, de ezek a felkapottabb éttermek most kimaradtak (nem is volt cél), pedig amúgy kíváncsi lettem volna rájuk, ha tovább maradunk.
Ami nagyon tetszett, hogy pl. már a strandon is mindenki megtalálhatja a kedvére való helyet, ha enni-inni akar, annyi étterem van.
Ott is nyílt már egy csomó színvonalas hely, ha nem is fine dining, de rendes éttermek és street food helyek, minőségi alapanyagokkal és nagyobb választékkal, illetve kibővített borválasztékkal pl. a környék híres boraival. Ahova be lehet ülni, kényelmesen megvacsorázni, nem a sörpadon vagy a fűben, papír-műanyagból enni-inni.
De aki a szokásos lángos-hekk-palacsinta vonalon akar maradni (teljesen érthető módon), annak is van legalább 4-5 bódé, ami pont ugyanazt kínálja, mint 20 éve. Szóval minden igény ki van elégítve szerintem :)

2017.08.18. 15:40:34

@London2009: Én nem tudom, hogy mit esznek .. éppen azért látogatnék el hozzájuk ;)))
Mellesleg, a krumplis tészta király kaja, pláne joghurttal vagy aludttejjel! :DDD

Virago_1000 2017.08.18. 15:44:04

@Határátkelő: nem,rosszul tudod. En az alkatresz nagykereskedo vagyok, mar europa minden pontjaba raktarrol szallitunk Monteverdi, Iso, Ac, Detomaso alkatreszeket is.

Na, akkor a hulyeseget felreteve.

Arrol ertekeztem ami bantotta a blog altalanos iranyvonalat, hogy nincs szolasszabadsag nincs demokracia mert a "mertekado" mediumok 95%-a egy kis csoport kezeben van,

en.m.wikipedia.org/wiki/Concentration_of_media_ownership

www.google.co.uk/amp/s/amp.businessinsider.com/these-6-corporations-control-90-of-the-media-in-america-2012-6

tehat az o velemenyuket fogjak harsogni az ujsagirok, mert toluk kapjak a fizetest.
Es az o velemenyuk totalisan inkompatibilis az atlag oslakos velemenyevel. Nyugaton is. Es ez nem valamifele velt vagy valos propaganda hanem az oslakossagban nyomokban meg fellelheto igazsagerzet eredmentye.

Virago_1000 2017.08.18. 15:44:12

@canuck madár: "imádom a Kali medence környékét, barátok vettek ott házakat,"
- hogyhogy, edig magyarorszag egy elhetetlen szar hely, diktatura van, csuszunk a 3. vilag szintjere. Vagy megsem?

Virago_1000 2017.08.18. 15:44:17

@Pink Petsch: a migracionak vannak pozitivumai is. Pl a kajak.

London2009 2017.08.18. 15:47:24

@Pink Petsch: gyere, akkor meg vagy hivva. : ) Megcsinalom neked a kedvenc angol desszertemet is.
A krumplis teszta egyedul akkor eheto amikor anyam direkt leegeti nekem jo ropogosra es rakok ja jo sok tejfolt. Nyammm.

2017.08.18. 15:48:49

@Virago_1000: A politikai berendezkedését tekintve ez igy is van. De ez a földrajzra nincs hatással. Csak mondom ...

2017.08.18. 15:53:19

@London2009: Oké, köszi :))) Hm, bár ti nem vagytok egy átlagos angol család, hmmm ... :DDD
De azért mondd, hogy nem a bread and butter pudding az a desszert .....
Naná, perszehogy "leégetve", és direkt krumplis tésztának készitve, nem a maradék paprikáskrumpli "temetőjeként". Jó sok borssal, és nekem már a tejföl túl sok, igy 1 liter joghurtot vagy aludttejet meginni mellé ;)

London2009 2017.08.18. 15:55:16

@Pernilla: a strandokert en nem vagyok oda. Egy napon mentunk a gyerekek miatt, de amugy en valtozatlanul nem szeretem igazan oket. Viszont az nekem is feltunt, hogy mennyit valtoztak a bodek. Valoban megjelentek a tradicionalisak mellett a kemences langost arulok, froccs teraszok, BBQ helyek. Megvettem a 2017-es balatoni gasztrokalauzt. Most lattam eloszor az ujsagosnal, de minden evben kiadjak mint megtudtam. Csomo jo helyet talaltam abban is. Egy honapig is el tudnek azon a kornyeken csellengeni... : )

London2009 2017.08.18. 15:58:18

@Pink Petsch: mar miert ne lennenk egy atlagos angol csalad? Bar ma megtudtam, hogy en vagyok Marie Antoinette. :D
Mindenesetre aposomek egy igazi atlag angol csalad.
Nem az es nem is sticky toffee pudding. :D

London2009 2017.08.18. 15:59:10

@Pink Petsch: most virago = takareklang = alkatresz kereskedo?
Csak, hogy kepben legyek lajhar letemre...

Pernilla 2017.08.18. 16:07:03

@London2009: persze, értem, tök más indíttatásból mentünk oda. Nekem ezúttal direkt 2 nap laza strandolás volt a terv, ti meg inkább a "magyar Toszkánát" akartátok felfedezni.
Az ilyen szinten tömött strandoktól már én is elszoktam, és nem is a fürdés volt a nagy élmény, de nosztalgia-szempontból meg valahogy nagyon tetszett, hogy lám, a Balaton még mindig milyen népszerű :)
És egyszerű strandolóként is mennyivel többet nyújt már a Balaton, ezt akartam fentebb kifejteni.

2017.08.18. 16:20:10

@London2009: "mar miert ne lennenk egy atlagos angol csalad? Bar ma megtudtam, hogy en vagyok Marie Antoinette."

Az hagyám, hogy Marie Antoinette vagy, de a legnagyobb sznob is :-)

A tesók kórusban röhögnek rajtad :-)

London2009 2017.08.18. 16:25:30

@MjúzikKanlú: legalabb szereztem akkor nekik egy jo napot! : )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 16:30:10

@Pink Petsch: pesto rukkolaval?? :) nalunk jofele friss bazsalikommal keszul, probald azzal, nagyon finom!:)

London2009 2017.08.18. 16:32:56

@Pernilla: Most mar negyedik eve jartunk pontosan ugyanoda vissza es nem is igazan miattam, hanem a ferjem imadja. Azert termeszetesen mi is langosoztunk, meg voltunk egy tradicionalis halaszkertben is. De igen ez most egy kicsit mas volt igy, hogy vendegeink is voltak. Nem biztos, hogy kulonben vegigjartuk volna majdnem ugyanazokat az ettermeket, mint tavaly. Ami uj volt iden, az a Homola borterasz. Az nagyon kis egyszeru. Raklapokbol van osszetakolva az asztal. Nagyon hangulatos es gyonyoru a panorama.
Ami viszont meg feltunt, hogy tenyleg lehet ebben valami, hogy nehez munkaerot talalni. Szinte mindenhol azt ereztem, hogy legalabb ketszer annyi szemelyzet kellett volna, mint amennyi volt. Egy felszolgalora jutott sok helyen vagy 10 asztal.

2017.08.18. 16:38:02

@London2009: Ja, te vagy az .. az a Marie nevü nőszemély, aki béhatolt egy tisztes angol családba :DDD (viccvóut...)
Akkor megnyugodtam, mert mindkettő legfőképpen édes, egyébként meg kb. semmi ize.

2017.08.18. 16:38:52

@London2009: Jaja... mindez ő, egyszemélyben ;)

London2009 2017.08.18. 16:40:29

@Pink Petsch: ettem somloit is mult heten. :D :P

2017.08.18. 16:41:16

@Zsuzsi65: Jajjmáááár .. a bazsalikom-pesto a legismertebb, legelterjedtebb zöld szinü pesto. Ha valaki meglát egy üvegnyi zöld pesto, rávágja, hogy bazsalikom. Igen, olyat is csinálunk. De zöld szinü pesto más növényből is készül, igen, például, rukkolából. És olyat is csinálunk.

2017.08.18. 16:44:00

@London2009: Hm, én abból jót csak olyat ettem, amit én csináltam. Ugyanis a diós piskótában a diót előszeretettel helyettesitik a "dejó" nevü förmedvénnyel. a csokiszószról nem is beszélve, ami legtöbször nem lát csokipasztillát, leginkább valami kakaópor-féleséget. És akkor a tejszinhabot potló növényi szarokról még nem szóltam ;)

London2009 2017.08.18. 16:47:06

@Pink Petsch: meg szaritott paradicsombol, paprikabol is keszul pesto...meg kulonbozo magvakbol, mandula stb stb. Amugy a rukkola pont, hogy mar inkabb kiment a divatbol. No sebaj.

LittleG (uk) 2017.08.18. 16:50:25

@Pink Petsch: hm, erdekes. itteni paprikaport cask olyat lattam, amit kaliforniai paprikabol csinaltak. Gondoltam, az cask masabb kell legyen, mint a "mienk", de lehet egyszer kiprobalom.

LittleG (uk) 2017.08.18. 16:52:04

@LittleG (uk): a lokott autokorrekt hogy megorulhet mikor meglatja a "csak" szot, valszeg ez az egyetlen magyar szo, amit ki tud javitani angolra.

Most pedig utananezek, hogy lehet Edgeben kikapcsolni ezt az idiotasagot....

London2009 2017.08.18. 16:52:08

@Pink Petsch: jolvanna! Ez finom volt es addigra mar annyira bort ittam, hogy ilyen aprosagokra mar ki ad! :D De amugy teljesen igazad van es tenyleg legjobb abbol is az otthon keszult...

LittleG (uk) 2017.08.18. 16:53:31

@LittleG (uk): hahh, megvan a bastard.
csak csak csak csak csak csak

es nem havit tobbet ki!!!!

LittleG (uk) 2017.08.18. 16:55:38

@Pink Petsch: valoszinuleg senkit sem talalnal otthon sok csaladban :) lehet meg hetvegen se, szeretnek elmenni valahova.

London2009 2017.08.18. 16:57:17

@LittleG (uk): a gondolbol is mindig gondola lesz! :D A leszbol less, a kisbol kiss stb. stb. :D

LittleG (uk) 2017.08.18. 16:58:41

@London2009: es melyik az? (a kedvenc angol desszerted) (csak nem a sticky toffee pudding? csak mert azt nagyon szeretem)

2017.08.18. 17:00:43

@London2009: Perszehogy, az én kedvencem a diós-ricotta pesto. De most a zöldekről volt szó ;) Nos, e téren készülhet még medvehagymából, vagy isten-segits-! kaporból is ;)))

2017.08.18. 17:02:56

@LittleG (uk): Az tuti másabb, mint a füszerpaprikából készült. Első tippem, hogy édes (mármint nem az édes-nemes szintjén, hanem kicsivel jobban). No de, a fritzeknél van füszerpaprika, és ők meg abból ... akkor meg minek hozatni a marakkói paprikából készült "szegedit"?

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:03:05

@London2009: ja tenyleg, a less-eimet is atirta...

2017.08.18. 17:06:08

@London2009: Jah, hát a bor sok mindenre válasz ;))))
Nayaps ... már axióma, hogy étteremben hortobágyit ne! És tényleg ne.
Ja, a rukkoláról még ... az most "ért le" a tömegkajáldákra szintjére. Most az a trendi ....

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:07:11

@Pink Petsch: az semmi, a romanban meg teglaporral is talalkozhatsz allitolag :)

kar hogy nem vagyok "haziasabb", mennyi klassz dolgot eloallithatnek magam. Persze ha nem lenne mellette meg egy reggeltol-estig munkam is. Vagy idomilliomos lennek. Vagy leginkabb mindketto.

2017.08.18. 17:07:30

@LittleG (uk): No de, ha egy forgatócsoporttal mennék? ;)))

London2009 2017.08.18. 17:09:58

@Pink Petsch: meg spenotbol is van zold pesto! Dios ricottasat megkostolnam. Ha jossz hozzank, hozz mar legyszives. Koszi. :D

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:12:50

@Pink Petsch: hat ha szolnal nekik elore :))

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:13:48

na, ma is okosabb lettem, rawikiztem az angol desszertekre es megtudtam, hogy olyan is desszert is van, hogy Spotted Dick :)

London2009 2017.08.18. 17:14:00

@LittleG (uk): nekem a kedvenc angol sutemenyem a trifle. Anyosom tanitott meg ra, ugyhogy mindig eloszedem a kezzel irott receptet es szepen nekiallok. Irto egyszeru elkesziteni, ha nincs idom piskotat sutni, akkor egy sima swiss rollt teszek az aljara. A variaciok pedig szinte vegtelenek. Ket napja egy marcipanos csokitortaval szivok az uram szulinapjara keszul, ami ma van. Erre reggel mondom neki, hogy varja mar a tortat? Mire mondja, igen! Milyen trifle lesz??? Na mondom kiraly, mert nem az lesz... De csinaljak triflet is! Ugyhogy az tutifix, hogy maskor nem fogom magam szivatni, csinalok egy triflet aztan mindenki tancoljon reggelig.

2017.08.18. 17:14:15

@LittleG (uk): Biztosra veszem, hogy van olyan gyártó is. Nagy ország ;)
De egyébként, emlékszel még a 90-es évekbelei nagy paprikapor-hamisitási botrányra?
Hm, hát rád alapozták a bio-organikus-termelői (azt hiszem, most ezek a hivószavak ;) ) piacok a létüket ... ;)))

London2009 2017.08.18. 17:15:48

@LittleG (uk): ez benne van az angol allampolgarsagi tesztben!! Mi a Spotted Dick? Helyes valasz: sutemeny. :D

2017.08.18. 17:17:03

@London2009: Ja, abból is ;) Persze, feltétlenül viszek, de az csak bolti lehet, mert a home-made meggárgyul a célállomásig ;) Inkább majd csinálok :DDD

montroyal ( CAN qc) 2017.08.18. 17:18:02

szeretem ezeket a hazi szabalyokat Mo-on valszeg mert a torvenyek birosagok nem ugy mukodnek mint pl észak -amarikaban ... egy buffetben meg csak nem is elore elkeszitett special rendeles van , mint pl egy eskuvon ... kifizettetni valamit amit nem fogyasztott el ha 16 . fo megy 16 fizet ..nalunk meg se mernek ilyeneket csinalni hazi szabalyokat hozni ,mert birosag lenne a vége , csak jo példa amikor rairjak a szamlara hogy nincs garancia ... a birosagon raébrednek hogy van, a torvény szerint es nem a haziszabaly szerint .. es meg a garancia sem mindig jar le a meghatarozott idoban, foleg a tartos fogy cikkeknel .. sokan nem tudjak a garantie gyarto 1 év de ha 1 év 1 honap utan meghibasodik egy keszszulek ,
auto gyari hibabol a birosag elott van garancia amit itt garantie legalnak hivnak . igaz én is a médiabol tajekozodok nem vagyok mindentudo ..

2017.08.18. 17:23:36

@LittleG (uk): @London2009: Hát csajok, nekem a desszertek a mumus. Nagyon rühellem őket. Már késziteni. Amikor felvettek, végig azon imádkoztam, hogy még véletlenül se oda kerüljek (mert ugye hivatalosan nem cukrász vagyok, de azért desszert-készitést mi is tanultunk, ha nem is oly mélyreható részletességgel ...)
Viszont a trifle bejön :D Gyümölcsös-csokis ... na jó, lehet karamellás is, de a gyümölcs feltétlenül savanykás legyen. Ja, és a piskóta-alapot, ha lehet, manulalikőrben megáztatva. Csak úgy mondom .... ;)))

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:24:30

@London2009: en meg csak bolti trifle-t ettem. Nem volt rossz, de az agyam se dobtam el tole.
Az anyosod receptje titkos? Ha nem ,megkaphatnam?

London2009 2017.08.18. 17:27:03

@LittleG (uk): dehogy titkos! Nagyon szivesen atkuldom a hetvegen valamikor.

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:28:06

@Pink Petsch: enram ugyan nem, nagyon ritkan veszek biot vagy organikusat, s akkor is ha csak nincs mas vagy veletlenul, mert nem veszem eszre.

Es foleg nem azert, mert nem hiszem, hogy az jobb, hanem foleg, mert a) a gyartok ugyis atvernek , b) nincs olyan hogy teljesen bio, ugyanaz a szennyezett talajviz kerul minden novenybe, allatba, ugyanazt a levegot szivjak (na persze utdom, hogy nem mindegy, hogy Hong-Kongban vagy az Alpesekben van az a levego), c) attol hogy almabol biot veszek, meg az osszes tobbi minden, ami belem jut, nem bio...

London2009 2017.08.18. 17:28:59

@Pink Petsch: vagy amarettoban! Az mostansag az egyik befuto. Amarettos, csokis, szedres trifle. Na jolvan, egye fene, csinalok meg egy trifle is. :D

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:29:18

@London2009: jippi :) koszi
egyszeru megcsinalni? (vagy legalabbis nem telik orakba?)

London2009 2017.08.18. 17:33:57

@LittleG (uk): viszont egy valami kell a triflehoz mert nelkule nem lesz az igazi! A trifle bowl! Minden charity shopban altalaban lehet loni egyet. Kaptam egyet anyosomtol amikor elkezdtem kesziteni ezt a sutit. Evtizedek ota a csaladban van a bowl es ugy orul, hogy valaki ujra hasznalni fogja. Egy gond volt vele, hogy baromi nehez volt. Igy az elso alkalommal valahogy sikerult elejtenem es szinte szetrobbant a padlon. Ugyhogy nekialltam trifle bowlt vadaszni a charity shopokban, ami hasonlitott ra, nehogy itt kitorjon a panik. Azota sem tudja senki, hogy az a trifle bowl, nem az a trifle bowl... hahaha. De pssszt.... :D

2017.08.18. 17:34:27

@London2009: És hogy ezt a kettőt mennyien egynek gondolják! ;))) Oké, legyen amaretto, csak ne valami narancs ... ;)
Hm, a szeder mellé még csaphatsz bogyósokat, ha szeretitek ... csak ne a mélyhütőből ;)

London2009 2017.08.18. 17:38:06

@LittleG (uk): borzaszto egyszeru megcsinalni es meg sutni sem kell feltetlenul hozza. Kell hozza blancmange, ami lenyegeben puding, jelly (talan a legjobb a malnas), gyumolcsok izles szerint, valamilyen likorszeruseg es ha van kedved akkor sutsz egy piskotat hozza, ha nincs, akkor jo lesz a swiss roll. Erdemes elotte valo este elkesziteni az alapot es betenni a hutobe, hogy szepen osszealljon. Aztan masnap johet a tetejere a cream. Nagyon mutatos. Vegyel tenyleg hozza egy szep trifle bowlt. : )

2017.08.18. 17:38:07

@LittleG (uk): A világ legegyszerübb desszertje. Egy piskóta-alap, vaniliás krém, és az izlésed szerinti hozzávalók gyümölcsökből és más édességekből. És ne dőlj be a "lajhárnak" a speckó bowlt illetően ... öblös poharakban is bepakolhatod a cuccokat, az izén semmit sem változtat, és az esztétika sem szenved csorbát ;) Persze, nem lesz autentikus a tálalás ;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 17:39:51

@Pink Petsch: "De zöld szinü pesto más növényből is készül, igen, például, rukkolából. És olyat is csinálunk."

OK:) mindig van valami uj a nap alatt, ma is tanultam valamit :)

2017.08.18. 17:41:29

@Zsuzsi65: Ne izálj már, hogy nem tudtad ....

London2009 2017.08.18. 17:43:14

@Pink Petsch: kepzeld itt most er lassan veget a szeder szezon. Bar ezt lehet, hogy mar meseltem. Annyira jo termes volt iden, hogy hetekig csak a szedret szedtuk. Mikor azt hittuk, hogy na most mar vege a szezonnak meg mindig csak nottek a szedrek. Ugyhogy beraktam 12 kg szedret jamnek, lett egy csomo szorp is, tele lett vele a fagyaszto is. De csinaltunk szeder marinade szoszt. Azt nem tudom szavakba foglalni, hogy milyen eszmeletlen finom. A ferjem meg csinalt szeder likort. Mondjuk a vegere rohadtul meguntam, ugyhogy egy darabig most nem szeretnek szedret latni... :D
Lassan meg kezdodik az almaszezon... :D

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 17:47:50

@Taxomükke (UK): "a mai gumicsont a ruccola lesz.
Eddig bejott."

:)) Akkor itt egy masik...mit szoltok a cilantro-hoz? (koriander - de a zoldjet, nem a magjat hasznaljak) mexikoi etelekben szinte elengedhetetlen...eleinte ki nem allhattam az izet, mostanra kezdem megszokni...

2017.08.18. 17:48:19

@London2009: Ohó, jön az apple-pie korszak! ;)))
Oké, ez igy tényleg túl szederből ;) Valami más gyümölcs talán jobb lenne a szülinapi triflehez ....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 17:49:43

@Pink Petsch: guilty...mondom, hogy szamomra a pesto az bazsalikom alapu volt eddig...nem szegyen bevallani, ha az ember nincs mindennel tisztaban...Tudod, jo pap holtig....:)))

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:51:05

@London2009: hehe, sikerult pont ugyanolyat talalni??

Hat az van, hogy a konyham elkepesztoen kicsi, ugyhogy legtobb hasznalatban levo edenyem fem vagy muanyag, ugyhogy egyelore nem volna hova tenni.

De valamit kitalalok :) A talalas szerintem sokat dob minden kajan, marha nem ehetetlen, akkor mindegy neki :)

London2009 2017.08.18. 17:51:29

@Pink Petsch: most volt 10 nap szeder off. Ugyhogy most johet ujra. :D
Apple crumble! A rebarbarat mar lelegeltuk. Az viszont eleg gyer termest hozott az iden, nem tudom miert. Tok jo nyar volt. Na mindegy.

Latcho Rom 2017.08.18. 17:52:03

@Virago_1000: akarsz erről beszélni drága 888as blogfi? :)

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:53:13

@London2009: tenyleg benne van? Ha most tolem valami hivatalos helyen megkerdeznek (azaz kb fel oraval ezelottig), akkor zavarodottan neztem volna azon morfondirozva, hogy biztos nem jol ertettem :)

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:56:55

@London2009: piskotat sutok szivesen, es meg ossze is szokott jonni (kiveve Lidl-es lisztbol, na abbol soha tobbet, meg a teszkos vagy sainsburyses sajatmarkas is bejott amugy)

En Swiss roll-t csak feltekerve, kremmel benne lattam. Azt teszed az aljaba piskota helyett vagy van valami ures/nature swiss roll is?

2017.08.18. 17:57:47

@Zsuzsi65: Persze, oké ... bocsi, csak fura volt ... Igaz, irtam, hogy a bazsalikom alapú a legelterjedtebb zöld-pesto, de azért még a oltban is lehet kapni, mondjuk, medvehagymásat is zöldben. Legalábbis itt ...

LittleG (uk) 2017.08.18. 17:57:59

@Pink Petsch: kivancsi vagyok a hazi mennyivel lesz masabb a boltinal

Latcho Rom 2017.08.18. 17:58:07

@Cascabel:

Olcsóbbak ám a veretes lópikulát drága Munchausen bácsi a kanadai farmer marketek, minden kétszer annyiba kerül mint a nagy üzletláncokban, de megéri a középosztályos sznoboknak, mert jó áruik vannak, semmi Nando, KFC garbage...

Peace :)

2017.08.18. 17:59:46

@London2009: Szülinapja van, elnéző lesz, még ha túl sok is volt neki a szeder az utóbbi időben ;)

London2009 2017.08.18. 18:00:23

@LittleG (uk): ne hallgass pinkyre, kell a tal! Nekem ilyen hagyomanyos van, mint itt az elso kepen. Vegulis egy salatas tal is jo. De legyen mindenkeppenn atlatszo, hogy latszodjanak a retegek.

en.wikipedia.org/wiki/Trifle

Benne van am! Raadasul tudtam is, de csak amiatt mert egyszer egy Legyen on is milliomosban is volt es emlekszem, hogy akkor tanultam meg. Nagyon sok etelekkel kapcsolatos kerdes van. Igazuk is van, ez tenyleg a mindennapi elet velejaroja.

2017.08.18. 18:02:36

@LittleG (uk): Mert nem az én világom. Alapból nem vagyok egy sütis, vagy különösebben édesszájú, szóval az érdeklődés is csak mérsékelt. Azonkivül a halálba bir kergetni, hogy 1 grammnyi akármi elmérésével, tönkrevágtad az egész cuccot. Ez a patika-mérlegen való ezredgrammra való kiméregetés nekem olyan nagyon nem jön be ...

2017.08.18. 18:05:01

@London2009: :DDDD De érted, kicsi a konyhája, nincs 8 fős családra való edénykészlete mindenre speckó cuccal, erre megvetetnél vele egy plusz tálat, amit jó, ha havonta egyszer használ? Amikor pohárban is is jól néz ki, és az ize nem változik ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 18:06:24

@Pink Petsch: "Legalábbis itt ...".

Na, akkor valoszinuleg te is tanultal valami ujat, mert nalunk CSAK bazsalikomos van :)) ezert is jok ezek a diskurzusok, mert tagul a latokorunk, nem igaz? :)

London2009 2017.08.18. 18:08:24

@LittleG (uk): Aldiban lehet kapni egy swiss rollt kb 79 p ert amit en szoktam venni es abban minimalis kis lekvar van, ami meg megy is hozza. Csak ne legyen cukormazas persze. Na es azt szoktam felvagni szeletekre es a nelkulozhetetlen tal aljaba szepen egymas melle helyezni.

London2009 2017.08.18. 18:11:54

@Pink Petsch: jo, de akkor meg poharankent epitgeted a triflet? Az egy csomo plusz melo. Eleg ezt egyszer osszepakolni. Dobja ki szerintem a csaladi edenykeszletet inkabb! :D
Na leptem, ugyhogy ciao mindenkinek!

2017.08.18. 18:12:17

@London2009: "... a nelkulozhetetlen tal" ... :DDD

2017.08.18. 18:14:10

@London2009: Na oké, ha minden héten készitené, akkor oké, jobb egy tál. De ha csak kéthavonta egyszer, akkor meg minek? Plusz 5 perc, legfeljebb ... ;)

London2009 2017.08.18. 18:14:55

@Pink Petsch: megmondtam, hogy nelkulozhetetlen. :DDD Punktum! Mostantol uj idok jonnek. Kell a tal! :DD

2017.08.18. 18:20:14

@London2009: Oké, Trifle Őfelsége! :DDD

LittleG (uk) 2017.08.18. 18:29:41

@London2009: De en meg egy uzletben sem lattam, kiirva, hogy spotted dicket vegyenek :)
Az elobb olvastam, hog valamelyik kaja-ceg at is nevezte Spotted Richardnak, mert annyi beszolast kaptak :)

A talon elgondolkodom, a furdobe se fer, lehet a haloba teszem, bar az is tele van. Vagy megvarom, mig nagyobb helyre koltozunk :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.08.18. 19:22:54

Na szóval...
Nagyon köszönöm mindenkinek a kommentjét és külön üdvözlöm körünkben Zolikát alias @MjúzikKanlú: -t régi barátomat, külön megtisztel hogy szorgalmasan olvassa a blogomat.
Mindenesetre több dologban megerősítést nyertem. Igen, abban is...
De másban is, például hogy eddigi étteremlátogatási szokásaink igen kiváló csapásirány. A Nando's-t viszont gyakrabban fogjuk felkeresni mert amiről ilyen sokan írják hogy szar az csak jó lehet.
A KFC-s vegyihormoncsirkés vonal is megy tovább hiszen egyre több ember szemét csípi.
Mindent összevetve azt hiszem jó nap volt a mai, mindenki azt adta amit vártam.
Köszönöm mindenkinek.

Latcho Rom 2017.08.18. 19:46:30

@Pink Petsch: tejfelt soha a grenadirmarsra, fene az elrománosodott izlelőbimbóidba ;)

Csak vicc, ne csinálj hátraszaltót :)

zoldzeller 2017.08.18. 19:49:51

@Zsuzsi65: Nehez kezdet utan (elso aklaommal azt hittem petrezselyem es belefoztem a huslevesbe), mara mar imadom. De en amugyis nagy baratja vagyok a mexikoi es del-amerika eteleknek. Cevichen szerintem siman le tudnam elni az eletem. (meg sushin.)

2017.08.18. 19:50:39

@diggerdriver: rossz az informátorod tesó, nagyon rossz :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2017.08.18. 19:50:53

@lajos kátorz: Nem én eszem tejfellel, hanem a "lajhár". Ezt benézted cicus :DDDD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 19:52:52

@LittleG (uk):" hm, erdekes. itteni paprikaport cask olyat lattam, amit kaliforniai paprikabol csinaltak. Gondoltam, az cask masabb kell legyen, mint a "mienk", de lehet egyszer kiprobalom."

Haha, en meg multkor mexikoi pirospaprikat vettem itt Kaliforniaban :) el is szegyelltem magam titokban, hogy a jo magyar porkoltet (ok, kb. 1x csinalok havonta) nem szegedi paprikaval csinalom, hanem itteni helyettesitovel, mivel epp kifogytam anyukam altal kuldott autentikus magyar edes-nemesbol :))
Nem vettem eszre kulonbseget a vegeredmenyben, bar en nem vagyok egy nagy porkolt-szakerto :)) Ha tuzetesen megnezi es megszagolja az ember a magyar es a mexikoi paprikat (egyebkent itt is "paprika" nev alatt fut), akkor icipici kuonbseg van szinben es illatban a ketto kozott, a magyar kicsit edesebbnek tunik.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 19:55:47

@zoldzeller: igen, valahogy en is igy vagyok :)) mexikoit en is megszerettem :) fish tacos, ceviche - na meg minden, ami tengeri herkentyu (kiveve oyster), johet :))

zoldzeller 2017.08.18. 20:01:53

@Zsuzsi65: World Marketben eddig mindig siman tudtam venni szegedi paprikat. (nem veszek tul surun, nalunk egy doboz siman kitart egy evig.)

LittleG (uk) 2017.08.18. 20:04:03

@Pink Petsch: ezt megértem, nekem is a halálom, hogy valamit nem elég trükkösen csinálsz és máris a kukának sütöttél. Na de enni sajnos szeretem őket :)

Latcho Rom 2017.08.18. 20:05:08

@Pink Petsch: de ki a bráner az a lajhár??? :)

zoldzeller 2017.08.18. 20:08:19

@Zsuzsi65: grillezett osztriga? En mondjuk tengeri herkentyuket gond nelkul megeszek akar nyersen is.
Eleg sokfelek nemzeti etelhez volt mar szerencsem es altalban szeretem is oket, kiveve az "al" nemzeti kajakat mint pl burrito, vagy panda express stb amiket atalakitanak az europai, amerikai izvilaghoz.

LittleG (uk) 2017.08.18. 20:08:29

@Pink Petsch: hát, lehet hogy évente egyszer :) poharam sincs nagy, üveg csak ilyen másfél decis van.

Hazaúton végig csorgott a nyálam, de nem baj, vettem ilyet:

www.sainsburys.co.uk/shop/gb/groceries/sainsburys-large-chocolate-trifle-500g

Van jénaim, az üveg, de nem kerek és nem is túl mély.

Ami átlátszó műanyag tálam van, na abba inkább nem :)

www.wilko.com/baking-utensils+gadgets/wilko-mixing-bowl-polypropylene-medium-clear/invt/0941140

LittleG (uk) 2017.08.18. 20:11:36

@Zsuzsi65: éljen a nemzetközi magyar konyha! :)

LittleG (uk) 2017.08.18. 20:14:06

@Swing Titán: hát akinek a profilképén lajhár van :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 20:15:09

@zoldzeller: burritot kis mexikoi ettermekben kell enni, ott jol csinaljak (ja, igaz, gabors szerint ezek sem "autentikusak", csak azert, mert mexikoiak foznek bennuk :)) nekem mindenesetre izlenek :) igaz, a ferjemmel egyutt mindig szolunk, hogy nekunk ne adjanak hozza csipos salsat :)) a lanyom meg cikiz minket, hogy nem birjuk az eroset :))

Latcho Rom 2017.08.18. 20:16:06

@LittleG (uk): londonka? Tenisz ide vagy oda, én azt mindig pingvinnek gondoltam :))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 20:16:50

@zoldzeller: Pandat hanyagoljuk, mert tocsognak az eteleik az olajban...

Latcho Rom 2017.08.18. 20:23:27

@Zsuzsi65:
Off, bréking 3 perce

www.cnn.com/2017/08/18/politics/steve-bannon-white-house/index.html

Lehet hogy visszaveszi a helyére a patkányjellegű Moochot? :)

Bármi történhet ezzel a pacákkal, lásd be végre..

On or Off On

zoldzeller 2017.08.18. 20:26:25

Nekem ket halalom van amugy ettermekben: az egyik az oriasi adagok (tudom, hogy van aki ennek orul, de en 50kg vagyok egyszeruen nem tudok nagy mennyiseget enni).
A masik azok az amerikai szendvicsek amikor a ket kenyer koze rengeteg sonkat tesznek.

zoldzeller 2017.08.18. 20:29:14

@Swing Titán: En szerettem a Moochot, kicsit olyan volt mint egy karakter a Breaking Bad-bol.

Never a dull moment.

Latcho Rom 2017.08.18. 20:30:44

@zoldzeller: Igen jobb lett volna ha hagyják kibontakozni az új SNL szezonra ősszel :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 20:33:53

@Swing Titán: micsoda megtiszteltetes, kedves Luis the 14h, hogy a "szomszedban" elo honfitarsaid kozul en vagyok a "kivalasztott", akivel megosztod mindig a friss hireket :)))) nagyon szoros figyelemmel kisered az itteni esemenyeket :)))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 20:36:04

@zoldzeller: "Nekem ket halalom van amugy ettermekben: az egyik az oriasi adagok (tudom, hogy van aki ennek orul, de en 50kg vagyok egyszeruen nem tudok nagy mennyiseget enni)."

Oh, mi ezt megoldjuk (en is a fel mazsa alatt vagyok:)) egyszeruen 1 adagot rendelunk, es ketten esszuk :)) win-win, a szamla is kisebb, es mi sem pukkadunk ki, sot, neha meg haza is viszunk belole :)))

LittleG (uk) 2017.08.18. 20:36:41

@LittleG (uk): naná :) van barna pingvin is?

Latcho Rom 2017.08.18. 20:38:11

@Zsuzsi65: látsz itt most más amerikait aki trumpos? :)

Közben eldobtam a koronámat, mint viktor grácban a dilibogyót :)

De maradjunk az offnál, mindenki eltünt a kezdeti fehér ház emberekből.....jaj nem!!

Omarosa még mindig ott van :))

LittleG (uk) 2017.08.18. 20:38:32

@Zsuzsi65: nem néznek ferde szemöldökkel rátok, hogy ezek ketten mit spórolnak egy adagon? :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 20:40:23

@LittleG (uk): miert neznenek? ez a szokas mifelenk eleg megszokott...fel vannak ra keszulve, sokszor direkt megfelezve, 2 tanyeron hozzak ki az etelt, ha mondod, hogy "we're going to share it"...par helyen felszamolnak split fee-t, de a legtobb helyen nem...

2017.08.18. 20:40:39

@LittleG (uk): Mna, és ezt képzeld el meló-szinten, hogy mondjuk 300 adag kell jó legyen, és nem ilyen trifle-féle "egykezesekből" ;)

zoldzeller 2017.08.18. 20:41:02

@Zsuzsi65: Igen, mar mi is rajottunk erre a trukkre!:)) Vagy ha o nem kivan osztozni, akkor masnap elviszem magammal ebedre. Ferjemeknek full ellatas van az irodaban, ugyhogy a maradek az enyem.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 20:41:27

@Swing Titán: honnan tudod, hogy en "trumpos" vagyok? :)))) mondjuk ugy, mersekelt independent, aki szereti latni az erem mindket oldalat :))))

2017.08.18. 20:45:49

@LittleG (uk): Uhh, az nekem túl csokis, minimum 2 hónapra fedezné a csoki-vágyamat, de inkább többre ;)
Hm, hát végülis abban is elmegy, elvégre az iz a fontosabb ;))))

zoldzeller 2017.08.18. 20:46:42

@LittleG (uk): szerintem nem. Fine dining etteremben biztos furan neznenek, de ott nincs gond a nagy adaggal, ugyhogy ott nem osztozkodunk... na nem mintha ket gyerek mellett tul sokszor eljutnanak fine dining helyekre.... ahol idealis esetben meg etetoszek sincs.:)

2017.08.18. 20:49:57

@Zsuzsi65: Ez igy tök jó elmélet, de kire szavazol (Már nem név szerint, mert nem érdekel, hogy a bohócra vagy a banyára-e? Ha meg a bohócra, azóta te is megbántad már tuti, mint egyszeri angol a Brexitet) Ugyanis az elméletet nem jegyzik ....

Latcho Rom 2017.08.18. 20:50:01

Nu ezt még ideoffolom a bircafircámnak, s elhúzok a délutáni siktába :/

lifequide.com/2017/08/18/putin-west-controlled-satanic-pedophiles/?t=life

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 20:53:02

@Pink Petsch: nem kotelezo szavazni egyikre sem...volt olyan ismeros, aki nem tudott volna egyikre sem tiszta lelkiismerettel szavazni, igy kihagyta azt a rubrikat...Gordiuszi csomo atvagva :))

Szerencsere tavaly me'g nem kellett ezt a dilemmat megoldanom, mert az allampolgarsagi kerelmemet csak iden adtam be :) (vegre, 10 ev utan :))))

Latcho Rom 2017.08.18. 20:54:03

@Pink Petsch: aki nincs kiborulva a trumpon, a totál káoszon, a polgáháborús hangulaton, akár itt is kanadában, az szimpatizáns valahol..

Két quebeci franciát is beazanosított az RCMP a charlottville-i náci menetelők között.

gabors 2017.08.18. 20:55:39

bocs de meg kell kerdezzem mi ez a "rukkola" mondjuk angolul mert ilyet 30 eve meg nem arultak magyaroszagon a kep alapjan arra hasonlit amit itt arugula-nak hivnak de azok altalaban kicsit sotetebbek es voroses barnak is

2017.08.18. 21:43:42

@Zsuzsi65: Hm, hát igen, lehet faszt is rajzolni ... megtették jó páran a magyar választásokkor is ... csak érelme nem sok van.
Mellesleg, mondtam is, hogy nem érdekel, te személy szerint kire szavazol vagy szavaznál, ha lehetne. Ez személyes kérdés lenne, ami már durván magánügyi probléma. Csakhogy jelenleg nálatok nem jegyeznek olyan pártot, ami megfelelne az elméletednek ;)

2017.08.18. 21:45:04

@Swing Titán: Az a liberalizmus nagyszerüsége, hogy a hülyéknek is van esélye. Legfeljebb elcseszik ...

2017.08.18. 21:45:50

@gabors: Ha vöröses barnák, akkor már inkább ne edd meg őket ....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 21:47:26

@Pink Petsch: engem a helyi (state) helyzet jobban erint vmilyen szinten (pl azert, mert state agency-nel dolgozom) ezert valasztasokkor inkabb arra koncentralok (majd ha mar szavazhatok:)

zoldzeller 2017.08.18. 21:50:35

@Pink Petsch: a tavaly novemberi valasztas akkora pofon volt a demokrata partnak hogy abbol muszaj levonni a megfelelo kovetkezteteseket.

2017.08.18. 21:54:12

@Zsuzsi65: Persze, az USA felépitéséből adódik, hogy az állami érdekek az átlagpolgárban felülirják a szövetségit. Mondjuk, ez érthető is. Már mindkettő, a felülirás, és a szövetségi berendezkedés.

2017.08.18. 21:59:38

@zoldzeller: Mno igen, számolhattak volna azzal, hogyha egy nő és egy média-bohóc áll szemben egymással, akkor a bohóc nyer. Én amikor, anno meghallottam, hogy a nagysásasszony lett végül a jelölt, le is mondtam a demokratákról. Azt hitték, mert Obamánál bejött a "néger-húzás", már szabad a pálya.... Nem ismerik a saját országukat ...

LittleG (uk) 2017.08.18. 22:00:26

@Pink Petsch: hehe, nekem felkopna az állam, akárcsak pincérként (két poharat alig tudok elvinni Aból Bbe, ha nem üresek..)

NorthPier 2017.08.18. 22:05:36

@Pink Petsch: @Zsuzsi65: És a pesto prezzemolo? Valami isteni íze van! Jó sok parmezánnal. Mmmm...

2017.08.18. 22:06:49

@LittleG (uk): Mna, pincérként nekem is ... mellesleg, rövid úton kapnék idegbajt az idióta vendégektől ;))) -nem, nem minden vendég az, még mielőtt, ugye ...-.
Egyébként, ahány már legalább 3-4 éve a szakmában dolgozó pincért ismerek, annak mind van valami krónikus vagy akut izületi problémája az ujjaitól a felkarjáig. Kösz, de inkább levágom még egyszer a negyed ujjam ;))))

zoldzeller 2017.08.18. 22:10:13

@Pink Petsch: szerintem Hillary nem azert vesztett mert no. Marmint biztos ez miatt is vesztett szavazokat, de inkabb azert mert tenyleg nem hiteles, az emberek a kozepso allamokban jogosan erezhettek ugy, hogy Hillary es a demokratak nem oket szolitjak meg.

En speciel orulok, hogy nem nyert, mondjuk nem ezen az aron. En nagyon szeretem Bernie Sanders es az amit vele muveltek az azota is nagyon duhit. Es az plane duhit, hogy HC szerint mindenki mas hibas a veresegeben, kiveve ot.

2017.08.18. 22:12:04

@NorthPier: Na, látod, ez még eszembe sem jutott! Ha túl sok a petrezselyem raktáron valamiért, és már jön az új szállitmány, akkor rendszerint tabbouleh-et készitünk a "régiből".

2017.08.18. 22:15:40

@zoldzeller: Hilary egy picsa, az volt már akkor is, amikor a férje elnök volt.
Na igen. Bernie. Ő lenyomta volna fél kézzel ezt a bohócot. Mondjuk, én, nem USA-polgárként, nem bánom, mert legalább kapott egy pofont a "büszke sas" azzal, hogy a világ értelmes része rajtuk röhög teli pofával. Trump meg szerintem nem tölti ki az idejét. Ha megéri az év végét, az egy kisebbfajta karácsonyi csoda lenne ...

zoldzeller 2017.08.18. 22:24:27

@Pink Petsch: Tudod, az a baj, hogy Trump annyira vegtelenul ostoba es narcisztikus, hogy fel se ismeri, hogy kirohogik.
Neha arra gondolok, hogy talan van valami nagyszeru terv a hatterben ami majd lassan kibontakozik, mert halalra remit, hogy ha most meg 3.5 evig ez fog menni ami az elmult 8 honapban zajlott.

2017.08.18. 22:29:50

@zoldzeller: Ja, nem Trumpra értettem ... ő természetesen van annyira idióta, amennyire pont látszik. Hanem a "népre", az istenadta népre, a "büszke sas fiaira" ... akiket ugyan valszeg nem érdekel, hogy a világ többi része mit gondol éppen róluk (milyen "világ többi része", mi?), de Trump az ország határain belül is közveszélyes, mert az idiotizmusa nemcsak nemzetközi szinten nyilvánul meg.
Hm, szerintem meg azóta tüzoltás folyik, amióta sikerült ezt a majmot megválasztatni. Szerintem, a republikánusok nem hitték el, hogy a demokraták annyira bénák legyenek, hogy pont Hilaryval álljanak ki. :DDD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 22:36:34

@NorthPier: en eleve parmezannal csinalom a hazi pestot...az osszes receptnek, amit eddig neztem, ez az alapja. Lehet mas is? Akkor megint tanultam vmit :)) hiaba, na, van me'g mit...:))

2017.08.18. 22:38:36

@Zsuzsi65: Nem, nem, nem ... a parmezán elengedhetetlen a pestohoz. Viszont NorthPier "jó sok"-ról irt ;) Szóval, a mennyiségről lehetnek eltérőek az elképzelések ;)))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 22:39:57

@Pink Petsch: "akiket ugyan valszeg nem érdekel, hogy a világ többi része mit gondol éppen róluk"
Igy van, szerintem az atlag amerikait ez abszolute nem erdekli, van eleg onbizalma, hogy ne masok velemenyetol fuggjon. Pont ezt sijerult nekem is megtanulni, es levetkozni ezt a "mit szolnak masok" mentalitast...:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 22:42:25

@Pink Petsch: ok, akkor parmezan maradhat:) tenyleg jo sok kell hozza, en legalabb 2 bogrenyit teszek bele, es food processorban keverem ossze a bazsalikommal, kis olivaval es fokhagymaval...

2017.08.18. 22:44:07

@Zsuzsi65: Hm, de feltételezem, ezt csak a nemzetközi porondon sikerült levetkőzni, azaz már nincs "kisebbségi érzésed" amiatt, hogy te "csak" egy magyar, szerb, szlovák, cseh vagy éppen román, azaz kelet-európai vagy. Az ottani mikroközösségedben azért, szerintem számon tartod, hogy "mit gondolnak mások". (Bár, ha nem érintkezel a Lila-Akác-Közzel, akkor ezt is elkerülheted, az igaz ;) ).

zoldzeller 2017.08.18. 22:47:09

@Pink Petsch: Ebben nem vagyok biztos.... en szarul erzem magam Trump miatt, es sokan vagyunk igy. De akikre te gondolsz azok nem igy gondolkoznak. Hanem ugy, hogy most vegre megmutatjuk a vilagnak milyen fasza gyerekek vagyunk;(

Nem tudom mit gondoltak a republikanusok mikor besoroltak Trump moge, de inkabb izgat, hogy mit gondolnak mostansag? Ugy oszinten mit gondolnak a fejetlensegrol, a napi tweetekrol, es hogy az elmult 8 honapban a nagy igeretek mind elszalltak?

2017.08.18. 22:49:23

@Zsuzsi65: Nalunk "robotcop"-nak hivják a szerkezetet, és ez nem vicc :DDD (bár én röhögök rajta ;) )
Szóval, nálunk kerül még belé a parmezán, olivaolaj, minimális fokhagyma (ne felejtsd, alaphangon 200 fő igényeit kielégitő konyha) és a jellegét adó "zöld" mellett, némi repceolaj, kapribogyó, citromlé- és héj, illetve, ha éppen van idő és kedv, akkor piritott fenyőmag is.

2017.08.18. 22:55:20

@zoldzeller: Egy vérbeli "rednecket" ugyanúgy nem győzöl meg, mint egy fidesz-hivőt, úgyhogy a népesség ezen része, mondhatni nem számit, ilyen szempontból. Bááááár, a "redneckek" is ismerik és használják a tweetet, és Trump naponta produkál még számukra is égőt.
Az meg hogy a republikánusok mit gondolnak most? Már a minimum 100-as IQ-val rendelkezők? Isten tudja, de erősen remélem, hogy ég a pofájuk ...

zoldzeller 2017.08.18. 23:01:23

@Pink Petsch: Gondolom nem veletlenul nincs redneck ismerosom es elek eszak kaliforniaban;)) Valoszinuleg hamar a vegere jutnank a temaknak beszelgetes kozben. ;)

2017.08.18. 23:05:21

@zoldzeller: Hm, állitólag, az időjárásról percekig lehet pofázni ;)

zoldzeller 2017.08.18. 23:07:09

@Pink Petsch: es a kukorica hogy nott ma?

2017.08.18. 23:10:41

@zoldzeller: Na látod! Ellennél te Iowában ... ;)))))

LittleG (uk) 2017.08.18. 23:14:23

@Pink Petsch: nálunk inkább a férjem a csokis, csak most nem bírok gyümölcsöt enni, azért vettem csokisat. Nem is bontottam még meg, bezzeg a gyümölcsös felét már megettem volna :)

2017.08.18. 23:17:32

@LittleG (uk): Ja, hogy tudat alatt fogyózol ... ;)))
De miért nem birsz gyümölcsöt enni?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.18. 23:21:13

@Pink Petsch: "Az ottani mikroközösségedben azért, szerintem számon tartod, hogy "mit gondolnak mások"
az en mikrokornyezetem annyira nemzetkozi, hogy azzal, hogy ki honnan jott, senki nem foglalkozik (pl. munkahelyem, ami egy state agency, es mint, buszken lobogtatja az "equal opportunity" zaszlot :) Annyira nemzetkozi, hogy nemelyek kedveert a mosdoban ki kellett irni, hogy ne alljanak fel a wc-ulokere, mert veszelyes, es eltorhet, ami balesetet okoz :))) (nemelyik azsiai orszagban, ti. ugye nincs angol wc, es az onnan szarmazo kollegak nemelyike nincs hozzaszokva az angol wc hasznalatahoz :)))
Az teny, hogy az europai letem (legalabbis itt LA-ben) elonyosebb, mint ha mondjuk hispanic lennek, akikkel szemben - legyunk oszintek - van egy kis eloitelet...

2017.08.18. 23:26:23

@Zsuzsi65: Hm, nem annyira a nemzetiségedre gondoltam, hanem inkább arra, hogy úgy egyébként emberileg hogyan itélnek meg mások, a mindennapi cselekedeteit alapján, amikor felhoztam a Lila-Akác-Közt. És perszehogy, onnan nézve Kelet-Európa is Európa ;)))
(Egyébként, nálunk az van kiirva és piktogrammozva a női budiban, hogy ne kend a turhát a wc-ülőkére, mert rohadt gusztustalan-köszönettel a takaritók. Szóval, ez a brancs is eléggé nemzetközi ... A férfi budiban akkor el tudom képzelni, mi lehet ;)))) ).

FutureFry 2017.08.18. 23:36:16

@Zsuzsi65: @Pink Petsch: @zoldzeller:

“nem kotelezo szavazni egyikre sem...volt olyan ismeros, aki nem tudott volna egyikre sem tiszta lelkiismerettel szavazni, igy kihagyta azt a rubrikat...Gordiuszi csomo atvagva :))”

Nevadában külön van “None of these candidates” a szavazólapon. És sok államban van “üres hely” ahova be lehet írni valakit (aka “write-in candidate”), pl. Bernie-t :) (Kaliforniában közel 80 ezren szavaztak rá így). Igaz a legtöbb államban a write-in jelölteknek is regisztrálniuk kell előre, hogy a rájuk adott szavazat érvényes legyen. De az is amerikai hagyomány, hogy sok szavazatot szerez így “Mickey Mouse”.

2017.08.18. 23:50:50

@FutureFry: Jah, és kb, egyenértéküek a faszrajzolással ... ugyanis érvénytelen szavazatok, és szevasz! Persze, poénnak jó, hogy elmegyek és Donald kacsára szavazok, ha éppen az államom azt preferálja a Miki egér helyett, csak tök felesleges időpazarlás.

2017.08.18. 23:57:49

@FutureFry: Na szóval, azt akartam ebből kihozni, hogy proteszt-szavazni (már ha kinőttél a ovis korból, és nem "poén" a lényeg), nem igy kell. Hanem úgy, hogy a közelébe sem mész annak az épületnek, ahol szavaznod kellene. Mert a sok miki-egeres, fasz-rajzolós, egyik-semes poén között épp a lényeg veszik el. Az, hogy teljes mértékben elutasitod a választékot. Mint egy szar étteremnél -hogy valamennyire a posztnál maradjunk-, aminek a közelébe sem mész, igy "szavazva" a kinálatra és szolgáltatásra.

FutureFry 2017.08.18. 23:59:47

@Pink Petsch: "ugyanis érvénytelen szavazatok"

Nem feltétlenül. Oregonban pl. nem kell semmiféle előregisztráció a write-in jelölteknek.

2017.08.19. 00:03:09

@FutureFry: Nem értelek, hogy függ össze a szavazásra jogositó elő-regisztráció a miki-egeres, érvénytelen szavazattal? Vagy mást értünk elő-regisztráció alatt? Te például, mit?

2017.08.19. 00:34:44

@Swing Titán: Basszus, irj már egy memot az oldalnak, hogy a cimkékre figyeljenek, mert ebből, csak átfutva, az is kiovasható, hogy a miniszterelnök halt meg.
Mellesleg, minden ilyen elvesztegetett életért kár, tök mindegy, hogy milyen nemzetiségü volt. Még azért a szerencsétlen marha 18 éves kölyékért is kár, aki a jelek szerint elkövette, és aki olyan sokáig nem él már, hogy a következő szülinapjának is örüljön.

FutureFry 2017.08.19. 00:34:45

@Pink Petsch:

A Mickey Mouse szavazat nem érvénytelen, tudtommal a “write-in”-okat összeszámlálják (bár elsőre csak “egyéb” alá teszik az összes write-in-t, és csak akkor bontják le egyénekre ha az összesített így több mint az egyébként legtöbb szavazatot kapott “rendes” jelölté). Szóval jó “protest” szavazat, szerintem (az más kérdés, hogy jobb-e mint egy üresen hagyott lap).

Mondjuk, ha van “None of these candidates” a szavazólapon (mint Nevadában, ahol viszont write-in nincs) akkor szerintem kifejezőbb “protest” szavazat az ha elmegy az ember és aktívan azt az opciót választja. (Legutóbbi szavazáskor Nevadában a választók ~2.5% választotta ezt az elnöknek, ami számszerűleg több volt mint amennyivel végül Hillary nyert az államban). Igaz, ha ez az opció kapja a legtöbb szavazatot, akkor is az azt követő “igazi” jelölt nyer… (Viszont ez akkor is áll, ha a “None of these candidates”-re szavazók el se mentek volna).

2017.08.19. 00:53:23

@FutureFry: Mna, látod .. mást értettünk alatta ;) Kösz a magyarázatot.
Mindenesetre, Európában jellemzően az ilyen "poénok" éppen az ellenkező hatást érik el, mert nincs külön "Mickey-Mouse" vagy "None of these" rubrika, igy marad a faszrajzolás, vagy a szándékos rontás, hogy érvénytelen legyen. Ebből viszont az a kurvára téves következtetés vonódik le, hogy az embereket érdeklik az éppen aktuális politikai ara-papagájok, csak túl hülyék szegénykék, hogy szavazni tudjanak. Pedig éépen lófaszt! Igaz, annyira azonban nem értelmesek, hogy felfogják, ha valóban számukra "None of these" a jelöltek listája, akkor menjenke inkább kirándulni a családdal. Ugyanis az a legnagyobb pofon, amit politikus kaphat a nevetségessé váláson túl, ha le sem szarják. magyarán, ha érvénytelen lesz a szavazás az elégtelen részvétel miatt. Na, ez a proteszt-szavazat!

Shaktee 2017.08.19. 00:59:41

@Pink Petsch: Másold már be ide bitte ami felreertheto, en nem talaltam meg...
plz

2017.08.19. 01:01:32

@swing gitan: A cimkék a linkben .. ott van, nem kell bemásolnom

Shaktee 2017.08.19. 01:06:58

@Pink Petsch:
Jaaaa, az igaz. Gondolom eljut az olvaso a cim vegeig, s latja hogy nem Justinrol van szo.
De valoban jobban is figyelhettek volna...

2017.08.19. 01:07:48

@swing gitan: Jó, akkor kifejtem ... a prime-minister-death-canadian-barcelona szavakkal felcimkézni egy irást minimum tévedés, de leginkább faszság, mert a az első szón, a "statement"-en úgyis átsiklik az ember szeme ... Ha ezt nem tudják, akkor amatőrök, ha meg tudják, akkor a kurva anyjukat boldogitsák a blikk szintü bulvár szar-cimkékkel.
Röviden összefoglalva.

Világpolgár2012 2017.08.19. 01:10:13

@Pink Petsch: Donald kacsat meg is valasztottak tavaly :)

2017.08.19. 01:18:22

@Világpolgár2012: Nope, a kacsa-Donald fehér, ez meg narancssárga .... ;)

2017.08.19. 01:25:03

@Világpolgár2012: Akkor pirosas-barna lenne, mint valami "őszi falevelek" nevü hajfesték ;)

FutureFry 2017.08.19. 01:34:21

@Pink Petsch:
"ha érvénytelen lesz a szavazás az elégtelen részvétel miatt."

Nem tudom, hogy Magyarországon/Európában ez hogy van, de Amerikában nincs minimum részvételi arány ami meghatározná egy elnök- és képviselőválasztás érvényességét. Pl. Elnöknek elég ha annyi ember szavaz amivel összejöhet a minimum elektor-szám (270) és egy működőképes Kongresszus. Bizonyos számítások szerint (nem ellenőriztem) ez a minimum 218 [1]. Ad absurdum tehát ennyi ember is tud elnököt választani.
Az (állami/helyi szintű) népszavazások érvényessége más kérdés, bár tudtommal ott sincs mindig minimum részvételi arány az érvényességhez.

[1] www.quora.com/What-is-the-minimum-voter-turnout-so-that-the-US-presidential-election-is-legitimate

2017.08.19. 01:44:04

@FutureFry: Hát, errefelé még mindig tartja magát legalább a fele+1 elv (persze, országonként változik, de ez a minimum). Bár vannak országok Európán belül is, ahol pl. egy közvetlen elnökválasztáshoz 2/3 kell. Már a szavazásra jogosult állampolgárok létszámát tekintve, és nem holmi egyenként megvehető elektorokét.

2017.08.19. 01:55:00

@FutureFry: Te, ahhoz képest, hogy "land of freedom" meg minden hasonló maszlag, én kurvára nem lennék nyugodt, ha (amennyiben jól olvastam utána) 538 ember dönthetne az elnök személyéről egy vis major esetben (és vis major esetet a legkönnyebb előidézni, ha éppen arról van szó). 538 megvehető, zsarolható ember. Egy elnöki rendszerben ....

Shaktee 2017.08.19. 02:01:36

@Pink Petsch: Oda se bagozz a rusnya usákra.:-)

Marad a Merkel?

2017.08.19. 02:05:22

@swing gitan: Hm, hát ezek szerint csak tudtak szabadulni a "királynő-eszmétől" ;)))
Persze, hogy marad .. nagy szarban lenne Európa, ha a Mutti beintene, és árva gyerekek örökbefogadása lenne inkább az életcélja ;).

gabors 2017.08.19. 02:11:02

@Swing Titán: ma jo nap volt Bennon is out !!!

annyira elfoglalt voltam hogy nem is tudtam amig a radiot bekapcsoltam hazafele :-))))

most mar csak a mi (magyar) hazi nacinkat sebestyent kell kirugni remelem meg vannak szamolva a napjai ..

2017.08.19. 02:15:16

@swing gitan: Illetve, hát .. NEM tudtak szabadulni a "királynő-eszmétől" Teljes elnöki rendszer, agymenés! Oké, az USA megalakulásának és alapjainak megszilárditásának évtizedeiben szükség is volt rá. De mostanra ez például oda vezetett, hogy egy szélhámos, többszörösen csődbement média-bohóc lett az elnökük. Kellett ez nekik?
Ami meg a Muttit illeti, a németek nem hülyék, akármit is hiszterizál a média migráns-ügyben. És Merkelnek van tehetsége a politikához. Igen, elcseszte 2 éve a szirekkel. Igen, naponta emlékeztetik is rá. Ha más nem, az a pedo-nagybácsi kinézetü, SPD-s ellenfele, a Schulz. A büdös életben nem fogja még egyszer elcseszni. Erre viszont fogadok is, bármekkora összegben.

gabors 2017.08.19. 02:19:01

@Swing Titán: "
Két quebeci franciát is beazanosított az RCMP a charlottville-i náci menetelők között."

van Canadaban szabaly naci szimbolumok ellen vagy ott is van 1st amandment (free speech)

gabors 2017.08.19. 02:25:52

@zoldzeller: "@Pink Petsch: a tavaly novemberi valasztas akkora pofon volt a demokrata partnak hogy abbol muszaj levonni a megfelelo kovetkezteteseket. "

varjal mar egy pillanatra mire gondolsz itt, Trump 3 millioval kevesebb szavazatot kapott es a modern korban a legkissebb kulonbseggel nyerte meg az electoral collegot .. ne hidd el amit Trump mond a "landslide"rol az FAKE news vagy ahogy mosanaban hivjak alternative fact (teny)

Az igaz hogy nagyon elneztek valamit Pennsylvaniaban es Wisconsinban ...

Az igaz hogy meglepo volt de a Comey bejelentes elasta Clintont de mint lattuk ez sem volt eleg hogy Trump ne rugja ki :-)

2017.08.19. 02:31:31

@gabors: Te, én csak annyit mondok, ha ez a bohóc még jövőre is az elnökötök lesz, akkor a 9 éves IS által behülyitett kiskölyök is röhögőgörcsöt kap majd az amcsi egyenruha láttán ...
Nézd már meg, kivel szivózik ... azzzal a másik bóhoccal, a jóllakott koreai óvodással. Egy nap alatt lehetne rendezni a két Korea helyzetét, ha éppen az lenne a cél ... de nem az.

gabors 2017.08.19. 02:33:09

@FutureFry: "ahova be lehet írni valakit (aka “write-in candidate”)"

igy van igy lett republikanos senator "Lisa Murkowski" Alaskabol ugy hogy csak a "helyes" betuzes eseten ervenyes ....nem akarmi teljesitmeny (nepakarat)

NEM IS szavazta meg az ACA visszavonasat :-))

gabors 2017.08.19. 02:35:35

@Pink Petsch: nem tudsz eleget az usa valasztasi rendszerol de azert nyomod az eszt ... :-))) nem gond lasd mit irtam e folott BE LEHET KERULNI a szenatusba is ilyen modon (write in ) persze nem jellemzo ...

2017.08.19. 02:37:50

@gabors: Ezért kérdeztem, te nagyokos. Aztán megkaptam a választ. De előbb válaszolsz, mint tovább olvasnál ....

2017.08.19. 02:42:38

@gabors: Tudod, ha az arroganciádból lejjebb adnál, és nem képzelned azt, hogy a kérdezés a gyengeség jele, és nem a megismerés vágyáé, a szociális kapcsolataid is sokat javulnának. Irl is. Mert igy csak egy tipikus arrogáns amcsi faszkalap képe jelenik meg előttem, ha rád gondolok, aki túl jól alkalmazkodott a 27 év alatt. Pedig nem vagy hülye. Csak mondom.

gabors 2017.08.19. 02:45:09

@Pink Petsch: No comment latszik nem ertesz sokat az usa politikahoz ... csak megemlitem hogy az elnoknek NINCS teljhatalma mint egy kiralynak es emelett nem is al a torvenyek felett ..

az hogy elnok marad vagy nem ... erre is vannak kulonbozo forgatokonyvek .. de ha jovore a GOP elvesziti vagy a szenatust vagy az also hazat vagy mindkettot sokat nem szamit hogy Trump mit akar ...

Sot bar nem kivanok rosszat McCaine-nek de ha nem tud visszaterni es marad 51-48 akkor szinte SEMMI nem fog atmenni a szenatuson mert 2 senator mindig lesz aki megallitja a dolgokat eddig 3 kellet hogy ne legyen 50-50 es az alelnok (Pence) szavazott igennel mint a 101-dik

Shaktee 2017.08.19. 02:46:41

@gabors:
en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech_laws_in_Canada

Zundelt deportaltak, Szabolcsot csak egy napra engedték be, Irvinget is azonnal kirugták.
Trump se lenne itt sokaig szabadlabon.

gabors 2017.08.19. 02:48:22

@Pink Petsch: nem tunt kerdezesnek siman kijelentetted hogy ez a beiras egyezik a fasz rajzolassal ... (persze lehet nem igy ertetted csak ezt irtad mintha tudtad volna mirol van velemenyed :-(( nem gond

Shaktee 2017.08.19. 02:48:29

@Pink Petsch: Inkabb olvasd amit ir, ne a hogyanon ugrálj..:-)

gabors 2017.08.19. 02:52:33

@swing gitan: koszi ... erdekes ..

"Sections 318, 319, and 320 of the Code forbid hate propaganda."

ez azert egy tipikus gumi paragrafus mert ugye ki is donti el hogy mi "hate" es foleg mi "propaganda" .... ez igy rosszabb mint ami az USA-ban van ...

2017.08.19. 02:54:45

@gabors: Persze, rohadtul semmi fogalmam nincs az USA belső politikai berendezkéséről, csak 2 zéhám is volt belőle a 4 év egyetem alatt. Igen, mindkettőt jó értékeléssel vettem. (Egyben akkor döntöttem el, hogy én egy ilyen elcseszett, ennyire kevés ellensúlyt biztositó, az önbiráskodásnak nagymértékben teret adó, és ennyire a korrupcióra-bocs, lobbyra:P épülő rendszert még Ceau Romániájánál is kevésbé lennék képes tolerálni).
No, ennyit a személyes élményekről. :PPP
Az meg hogy a Szenátus a Képviselőházzal karöltve mit dönt otthon nálatok, te csak azt hiszed, hogy érdekli a világot. Mert leginkább az elnököd idióta tweetjein röhögik szét magukat, Igen, a képzeletbeli, IS által behülyitett 9 éves kölyök is.
Pedig állitólag nektek fontos az imidzs :P

Shaktee 2017.08.19. 02:56:44

@gabors: Ok, értekezzenek veletek a Tesok
:-)

Gnite! :-)))

gabors 2017.08.19. 02:58:15

@Pink Petsch: kar szemelyeskedni mert ez mar 30 eve is lepergett rolam mint vizcseppek a csemperol :-))

ha arra reflektalnal erdemileg amit irtam mint "teny" "valosag" akarmi elobbre lennenk ...

ja amugy koszi az infot az arugula-rol hogy ha szelei kezdenek pirsodni akkor mar nem friss. Eddig sem igazan szerettem de itt is minden "vegyes" zoldsalataban vannak ezek a levelek, en ha meg van a sima baby spinach-ot veszem :-)

Shaktee 2017.08.19. 02:58:20

@Pink Petsch: Nem szavazott Trumpra, nem vagy fair az elnokozessel sem..

gabors 2017.08.19. 03:02:42

@Pink Petsch: " az USA belső politikai berendezkéséről, csak 2 zéhám is volt belőle a 4 év egyetem alatt. Igen, mindkettőt jó értékeléssel vettem."

ez csak azt jelenti hogy a tanarodnak sem volt sok lovese hozza :-))) es amit sylabuszban olvastal az csak "vicc szintu dolog" volt

ezt konybol nem lehet megtanulni ... (persze a ZH-hoz talan igen)

ez azert igen magas labda volt nem arrogancia :-))))

2017.08.19. 03:05:14

@gabors: Ez a képem rólad. Jelenleg. Nulla személyeskedés nélkül. Ugyanis nem mondtam, hogy utállak, szeretlek, gyülöllek vagy imádlak emiatt. Ha majd mondom, na az a személyeskedés. Te számomra ezt a képet közölted. Ez van.
Egyébként, ami nem élénkzöld vagy legfeljebb enyhén sötétebb, azt ne vedd az aragulából. Azt sem, aminek a levelein apró lyukacskák vannak. Az legfeljebb pestonak jó. Ja, és a szárát vágd le. A virágok és bimbók meg ugyancsak nem túl faszák izre (de gondolom, ezt tudtad).

2017.08.19. 03:06:52

@gabors: Na, most kabd be a faszom! Amerikai angol irodalmunk volt ugyanis hozzá ...

2017.08.19. 03:08:19

@swing gitan: Elolvastam, amit irt .... és bekaphatod te is, ha szerinted nem egy arrogáns lófaszjóska!

gabors 2017.08.19. 03:09:20

@swing gitan: erdekes ... valaki quebec-bol lemegy VA-ba egy par oras "amuzment"ert ... give me a break ...

amit akartam kerdezni az ilyesminek van valami buntetojogi vonzata ?

de a masik link alapjan ez mar megy ott is ???

csak egy erdekesseg egy kanadai volt kollega (azsian lady) felhivott szerdan es mondta hogy nem erti ezt az egesz jews will not replace us ... dolgot .. eddig azt hitte hogy a zsidok is feherek :-()())(())()

nem voltam konnyu helyzetben elmagyarazni mint gondolod :-)))

gabors 2017.08.19. 03:12:23

"@Pink Petsch: "@gabors: Na, most kabd be a faszom!"

Nem tudtam hogy van ilyened :-)

" Amerikai angol irodalmunk volt ugyanis hozzá" b"

biztos de vagy az irodalom volt igen alapszintu vagy a megertes ezt nem tudom eldonteni (na ez most arrogans !!) ahogy te szereted

Shaktee 2017.08.19. 03:13:11

@gabors:

Vannak azsiai kollegaim, nemigen akarnak lemenni mint turisták..

Az hogy valaki a szvasztikat hordja, vagy kiteszi a hazara? Nem tudok ilyenekrol..neha be-be kennek zsinagogakat itt is, azert sitt jar.
Azert is ha muszlim templomokat csufitanak el..

2017.08.19. 03:14:17

@swing gitan: Khm, állitólag a demokrácia zászlóvivői, ahol a többség akarat szent. Vagy hogyisvanez? :PPPP

gabors 2017.08.19. 03:14:38

@swing gitan: "@Pink Petsch: Nem szavazott Trumpra"

egy nem szavaztam mert nem voltam allampolgar..
ketto nem is szavaztam volna trumpra de nem kellett eldontenem mert Clintonra sem tudtam volna fenntartasok nelkul szavazni (nagyon sok fenntartasom lett volna)

2017.08.19. 03:17:32

@gabors: Hát persze, a Yale-re is mind hülyék mennek. De tudom, te vagy az übermensch, mert a magyarságod kinos volt, és amcsibb lettél az amcsinál is. Ez a legrosszabb fajta. Láttam ilyet, amikor egy magyar annyira román akart lenni, hogy végül csak féreg lett gerinc nélkül ...
-Na, ládd, tudok én is a te szinteden, de ezt akarod?

gabors 2017.08.19. 03:19:01

@swing gitan: "neha be-be kennek zsinagogakat itt is, azert sitt jar.
Azert is ha muszlim templomokat csufitanak el.. "

ez amugy itt is illegalis hogy mi jar erte pontosan nem tudom, de valami "civil rights" elleni vetseg vagy valami hasonlonak szamit es az FBI kompetenciaja (szovetsegi allami szint)

2017.08.19. 03:25:10

@swing gitan: Ja, csak a csávó állitólag éppen az ellentétjében él. Szóval, nyelje be szépen a murokfejü-hernyóhajút elnökének, és legyen rá büszke. Elvégre amcsi, csillagok meg sávok .. tudod ... mi meg nem értjük az amcsikat, a könyveiket sem ... szerinte. Ne izgulj, te sem, mert ha úgy adódik, akkor csak egy kanadai lúzer leszel ... már, sorry ;))))

gabors 2017.08.19. 03:27:29

@Pink Petsch: " Hát persze, a Yale-re is mind hülyék mennek" nem tudom mi is a velemenyed Bush-rol csak szolok a Yale-re jart es vegzett ...

a Yale-re HULYEK is jarnak csak hogy tudd persze azok NEM INGYEN ... hogy a te tanarod mit es hogyan csinalt a Yalen nem tudom ...

mint mondtam szemelyeskedes nem zavar ... a tudatlansag es hulyeseg annal jobban ...

az arugula tanacsot koszonom venni nem szoktam direkt csak mikor ebedkor kell salatat valaszatani a dobozok kozott jon kepbe. De mint mondtam nem a kedvencem ha volt mas azt kihagytem eddig is most mar plane tudom hogy mikor abszolult NO NO ..

2017.08.19. 03:30:41

@gabors: Ha tudatlanság és a hülyeség zavar, akkor olyan nagyon gyakran ne nézz tükörbe azért ....
Oké, örülök, ha segithettem. Szerintem az aragula önmagában nem is fogyasztható, legfeljebb megszállottaknak ;)

gabors 2017.08.19. 03:37:21

@Pink Petsch: "@swing gitan: Khm, állitólag a demokrácia zászlóvivői, ahol a többség akarat szent."

remelem ezt nem az irodalombol idezed, ugyanis a mostani helyzet pontosan bizonyitja hogy az amerikai rendszer NEM igy mukodik az ugynevezett Constituonial Republic pontosan arra epul hogy a kisebb allamokat nem tudja elnyomni a tobbseg (ezt pont azert tettek bele) vagyis ha ugy lenne ahogy mondod tobbseg dont akkor lett volna President Gore es President Hillary Clinton ... de nem lett.. pont azert mert az amerkai rendszer nem siman a tobbseg dont elvre epul

ez kimaradt a Yale-en tanult tanarod anyagbol ... ??? akkor ez valami ovis course volt :-)))

gabors 2017.08.19. 03:46:10

@Pink Petsch: "nyelje be szépen a murokfejü-hernyóhajút elnökének" hogy ezt honnan veszed nem tudom ... meg mindig whisky-zel a vagas miatt ???

nemhogy a trumpot soha nem tamogattam (azon kivul hogy a presidency hogy mukodik) de a republikanusokat sem eddig ...

sot azt mondtam nem egyszer hogy szerintem az amerikai alkotmanyos koztarsasag siman tul fog elni egy Trump-ot is ... ezt tovabbra is fenntartom

ezt velemenyt arra alapozom amit az elmult majdnem 30 evben megtanultam az itteni rendszerrol (nem egy Yale-i sylabus ) es mivel latom es atelem

2017.08.19. 03:46:24

@gabors: A saját rendszered fail-je miatti frusztráltságot másokon levezetni??? Ejnye, hát való ez egy amcsi übermenschnek? :PPP Birkózz meg vele baszod, én sem téged cseszegetlek a román választási rendszer furcsaságai miatt :P
Ennyire sem vagy képes? Hogy feldolgozd? Magadban, mások basztatása nélkül?
Mellesleg a PR-otok hivatalosan még mindig a "demokrácia zászlóvivői", úgyhogy kár ezért engem cseszegetned ...

Shaktee 2017.08.19. 03:48:53

@Pink Petsch: Hugi, a csoro Tivi tobbett ertett amerikabol mint te :-)

@gabors: Bukik Gorka is hamarosan, mehet vissza jászkarafaszára a tesokat oltogatni..

www.cnn.com/2017/08/18/politics/gorka-credentials/index.html

2017.08.19. 03:52:02

@swing gitan: Ja, Amerikának egy bizonyos szeletéből tutira. Csak mondjuk az a szelet engem nem igazán érdekel. Embermeséket itt is hallok.

Shaktee 2017.08.19. 03:55:37

@Pink Petsch:

Amerika lelkét konyvekbol, yéles román profoktol nem lehet megismerni, megtanulni.

Igen-igen, vannak fontos konyvek amik segithetnek.. Montesquieu..etc, de emlekezz, meg Konrad is elismerte hogy amig nem elt ott huzamosabban, nem ertette a dolgokat, az embereket.

nu

2017.08.19. 04:01:14

@swing gitan: Nem feltétlenül kell belenyúlnom a tüzbe, hogy tudjam, megszivnám, ha megtenném.
Mellesleg, nem román prof volt. Szerintem echte magyarabb volt, mint te vagy én ;) Vagy, ha úgy gondolod, hogy én is román vagyok, akkor viszont igazad van ...
És Konraddal szemen álljon egy népi megfigyelés: Az okos emer más kárán tanul. Hm, én meg okos vagyok.

Shaktee 2017.08.19. 04:05:22

@Pink Petsch:

Látom nem birsz alunni, hozok egy kis amerikát olvasni..várj

2017.08.19. 04:06:54

@swing gitan: Megint lüktet az ujjam ... attól van az "álmatlanság". De amputáltatom a mocskot, ha nem hagyja abba! Most közöltem vele ;)

gabors 2017.08.19. 04:09:45

@Pink Petsch: "A saját rendszered fail-je miatti frusztráltságot másokon levezetni??? Ejnye, hát való ez egy amcsi übermenschnek? :PPP Birkózz meg vele baszod, én sem téged cseszegetlek a román választási rendszer furcsaságai miatt :P
Ennyire sem vagy képes? Hogy feldolgozd? Magadban, mások basztatása nélkül?
Mellesleg a PR-otok hivatalosan még mindig a "demokrácia zászlóvivői", úgyhogy kár ezért engem cseszegetned ... "

bocs de no comment ... kivetitesz valami velemenyt ami neked van szemelysen ram ... bocsi ez a butasag alapja

Latcho Rom 2017.08.19. 04:11:48

@Pink Petsch:

“MY MOTHER

I wake in the half-morning light to the sound of weight on the steps leading up to the small landing outside of my bedroom. A door creaks, a turn, a squeak, the running faucet, then the sound of water moving through the pipes in the wall between my room and our bathroom, a turn, then silence, a click, the sound of plastic on porcalaine, “my mother’s makeup case on the sink, time . . . then the last-minute rustling of garments before the mirror. These are the sounds that greet me every morning of my teenage life at 68 South Street. They are the sounds of my mother getting ready for work, preparing to present herself to the world, the outside world, which she respects and where she is confident she has duties to fulfill. To a child these are the sounds of mystery, ritual and reassurance. I can still hear them.

“My first bedroom was on the second floor, off the back of our house, over the kitchen. A lazy turn to my right in bed and through my window I had a perfect view of my dad “on fifteen-degree mornings down in the yard, back to the frozen ground, cursing and grumbling underneath one of our junkers, that he might get ’er running and make work . . . brrrrrrrr. I had no heat in my room, but there was a small iron grate on the floor I could open or close over the gas jets of the kitchen stove on the east-facing wall. As physics has taught us, heat rises. Hallelujah! For in our first years on South Street those four jets provided me my only warmth and salvation through many a cold New Jersey winter. A voice calling, two half notes, a step up and a rise to the whole note, shouting through the grate,
“Bruce, get up"

gabors 2017.08.19. 04:14:38

@Pink Petsch: @swing gitan: :Igen-igen, vannak fontos konyvek amik segithetnek.. Montesquieu..etc, de emlekezz, meg Konrad is elismerte hogy amig nem elt ott huzamosabban, nem ertette a dolgokat, az embereket."

ugy tunik valami kimaradt abbol a usa sylabuszbol es (szerintem) valami nagyon fals elkepzelesd van hogy az usa hogy is mukodik .... :-))) de emiatt legyszi ne engem vagy a Yale-t hibaztasd (azt aki a ZH-t irta es at is engedett abban a hitben hogy neked fogalmad van az usa politikai rendszererol .. uff)

gabors 2017.08.19. 04:19:00

@Swing Titán: :-))))) ehhez eveket (20-30) kell elni angol vagy inkabb usa nyelvteruleten ... (ok CA) hogy ebbol bami lejojjon

2017.08.19. 04:20:02

@gabors: Hátpersze, már mondtam neked, hogy te vagy a NAGY AMCSI ÜBERMENSCH. Én meg a buta román, aki azt hiszi lapos a Föld. Mondd, lehetne-e, hogy többé a büdös életben nem szólsz hozzám? Ugyanis eddig sem én szólitottalak meg jellemzően. Az arroganciád ugyanis kurvára idegesit. És nem akarom azzal tölteni a netes létemet, hogy egy no name nicknek bizonygatom, hogy ismerem az evidenciákat, amiket magyaráz, plusz az iróniát is, amit ő viszont nem.

2017.08.19. 04:23:48

@Swing Titán: és most mit vársz tőlem? általam irt hitelesitetett forditást a szövegről, hogy bebizonyitsam, megértettem a "néplelket"?

Shaktee 2017.08.19. 04:38:04

@Pink Petsch: Gondolom a gabor erti, hiszen a foldije irta :-)

Joccak!

Shaktee 2017.08.19. 04:40:32

@gabors: Pár Boss koncert se ártalmas :=:-)

Neha vigyorgok a buszon amikor olvasom, meg tudod fogni szinte a csaladjat, baratait..

szepen ir.

2017.08.19. 04:41:24

@swing gitan: Wow! Bruce Springsteen a földije?

2017.08.19. 04:45:22

@swing gitan: No, csak mert kétlem, hogy Magyarországon született volna a gyerek, Már Bruce.
Nektek, faszikáim, nem ártana 20-30 évet magyar földön töltenetek, te és a fennhéjázó barátod, hogy ismét helyesen használjátok a magyar nyelv kifejezéseit. Már, ha még mindig a magyar az anyanyelvetek!

Shaktee 2017.08.19. 04:47:03

@Pink Petsch: Cicafej, nem lehetnek mindenkinek szorostalpu foldijei :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

vicc!

gabors 2017.08.19. 04:50:12

@Pink Petsch: " Mondd, lehetne-e, hogy többé a büdös életben nem szólsz hozzám? "

no chance :-))

2017.08.19. 04:50:48

@swing gitan: Ja, de azok legalább értették miről beszéltek ... ellentétben, ugye ....
Szőröstalpú meg kábé a dédanyád, aki széttette az első oltyán parasztnak. Ennyire nem lehetsz érzéketlen fasz! (akkor sem, ha 10 ezer vigyorit raksz, meg odairod, hogy vicc, te tapló)

gabors 2017.08.19. 04:53:50

@Pink Petsch: @swing gitan: Wow! Bruce Springsteen a földije?

nem the boss is from New Jersey not from Hungary :-)

de ettol meg hidd el ertem
<arroganc on>
jobban mint te
<arrognace off>

de ez nem is lenyeges ..

gabors 2017.08.19. 04:55:29

@Pink Petsch: "hogy ismét helyesen használjátok a magyar nyelv kifejezéseit. Már, ha még mindig a magyar az anyanyelvetek!"

na ez jo most akkor a magyart hasznaluk/ertjjuk rosszul ... ???

na ne mar !!!

gabors 2017.08.19. 04:56:53

@Swing Titán: ugy tunik a hiba mashol van :-( SAD ! !

2017.08.19. 04:58:36

@Swing Titán: @gabors: Szórakozzatok egymással.

gabors 2017.08.19. 05:11:44

@swing gitan: remelem Trump megerkezett a forradalom megeszi a fiait ... ciklusba bar az amerikai forradalom soha nem jutott el eddig meg ... (ha szoszerint vesszuk a

biztos van jobb forditas franciabol ... en csak angolul tudom ...

The Revolution Devours Its Children

blackhairlady 2017.08.19. 05:16:28

@Zsuzsi65: Nezd csak a mi boltunkban (Kroger) mit arulank? Olyan isteni illata van:)

kephost.com/images/2017/08/19/IMAG13511f858.jpg

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.08.19. 06:33:57

@Swing Titán: Haha, Bruce Springsteen biography? :))
Latom, egyesek nem tudnak aludni, es ittt kukorekolnak :))))

karikaV43 2017.08.19. 12:40:36

Hát ez elég szar egy valami lett.Már elnézést,de három magyar éttermet összehasonlítani vagy húsz angollal,azt is rosszul.
Inkább ne írj ilyen posztokat,ennek semmi köze a gasztróhoz max. az általad tapasztalt dolgokhoz.

LittleG (uk) 2017.08.19. 12:46:30

@zoldzeller: ez jó, nincs etetőszék = anya meg apa felnőttek módjára vacsizhatnak :)

LittleG (uk) 2017.08.19. 12:58:43

@Pink Petsch: mikor tudat felett, mikor tudat alatt :) Nem vagyok kövér (mint ahogy sokszor mondom), csak mínusz 6-8 kilótól kva jól néznék ki (mint gyerek előtt, csak mostmár jobban értékelném). Csak ne lenne olyan finom sok kaja, meg ne lenne olyan vacak éhesnek lenni (tudom, tudom, egyél salátát, próbáltam)

Nem tudom, egy szép júliusi naptól fogva egyszer csak semmi értel nem maradt meg bennem. Egy ideig próbálkoztam itthoni módszerekkel, vény nélkül kapható szerekkel, mérsékelt sikerrel. Mihelyt abbahagytam, ugyanúgy folytatódott.

Az NHs malmai ugye lassan őrölnek, a teszteredményem, ami egy bő hete kellett volna megjöjjön valahol a Nirvánában vándorol.

Úgyhogy egy nap elkezdtem csak pirítóst enni, majd banánt is, majd főtt rizset is stb. úgyhogy rájöttem, "csak" a zöldség és a gyümölcs a ludas (mindkettőből sokat ette évek óta, hiányzik is mint állat). (meg lehet a tej is, azt még nem vezetem vissza).

Fogalmam sincs miért :(

Az orvosok valahogy nem tartják fontos infónak, hogy aznap kezdődött az egész, hogy hazaengedtek a kórházból (a lányomat műtötték, én csak mellette voltam). Pedig szerintem ott lehet az eredet.

Na, személyes fejezet off.

DieNanny CH 2017.08.19. 13:38:51

@karikaV43:

Nahát, nem mondod???

Feltűnt egyáltalán a bevezető szöveg?:
"„Az éttermi tapasztalatainkról szeretnék most írni. Nyilván a vendéglátás az egy olyan nagy és szerteágazó terület, hogy az én rálátásom mértékét észlelni sem lehet, ezért most szeretném kihangsúlyozni, hogy a saját tapasztalatainkról írok."

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

Latcho Rom 2017.08.19. 14:30:08

@Zsuzsi65: jaja, a brúsz..szereted, esetleg olvastad?

Latcho Rom 2017.08.19. 14:32:16

@gabors: hallgattam tegnap este a punditokat erről, csak találgat mindenki hogy mi lesz Bannon után..

Latcho Rom 2017.08.19. 16:03:03

@Cascabel:

Nem jól idézted Munch bácsi, ideteszem hogy ne sírjá az elmehunyt tesóknak :)
(I feel the same)

“It was a kindness I’ve never forgotten. Over the years as a St. Rose student I had felt enough of Catholicism’s corporal and emotional strain. On my eighth-grade graduation day, I walked away from it all, finished, telling myself, “Never again.” I was free, free, free at last . . . and I believed it . . . for quite a while. However, as I grew older, there were certain things about the way I thought, reacted, behaved. I came to ruefully and bemusedly understand that once you’re a Catholic, you’re always a Catholic. So I stopped kidding myself. I don’t often participate in my religion but I know somewhere . . . deep inside . . . I’m still on the team.”

Písz öregúr! Hogy melyik písz azt találd ki tenmagad :D

Shaktee 2017.08.19. 17:07:21

@gabors: sokkal kevesebb fenntartásod lett volna ha a tweeteket, a disznóvéres vakert, orosz dealt, stb stb tudtad volna, akkor. Nem?

Lehetett ezeket tudni, bőven..talán ennyire súlyos dolgokat nem.

gabors 2017.08.19. 17:52:15

@Swing Titán: most voltam a 7/11-ben es New York Post cimoldala egy nagy Bannon kep mellette jo nagy betukkel igy harom sorban

CTRL
ALT
DELETED

:-)))

gabors 2017.08.19. 17:54:59

@blackhairlady: errefele SZEGEDI szokott lenni de csak highe-end helyeken lehet talalni ... most meg van itthon mikor van veszek egy eroset egy edeset ....

gabors 2017.08.19. 17:59:57

@swing gitan: "sokkal kevesebb fenntartásod lett volna ha a tweeteket,sokkal kevesebb fenntartásod lett volna ha a tweeteket,"

nem jutott eszembe se Trumpra szavazni ... a Clinton dinasztival voltak fenntartasaim .... es green party-ra es masik kormanyzora szavazok tobbsege hasonlo indokok miatt tobb allamban ezen a "thrid party" szavazatokon mulott (Pink-nek ebben igaza volt hogy protest vote sokszor visszanyal )

amugy mndegy volt mert New York allamban Clinton talan 10 ponttal is nyert szenatort nem valasztottunk a Congresman az korzetemben egy demokrata siman nyert szoval nem az en szavzatomon mulott ...

Shaktee 2017.08.19. 18:29:41

@gabors: Mahert nézzük éppen :)) Having a field day on trampli

Burgermeister 2017.08.20. 17:03:01

Jó téma, összeállítás, remek fotok, kaják.
Egy valami, a paradicsomos babbal a világból ki lehet üldözni. reggelire? Nem bírtam megszokni mikor 8 hónapot külföldön éltem és minden reggel kirakták. Brrrr.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása