oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. november 16. 06:45,  Kettészakadva 2.: árnyoldalak és egy szerelem 133 komment

2016. november 16. 06:45 Határátkelő

Kettészakadva 2.: árnyoldalak és egy szerelem

Akkor a tegnapi első rész után következzen a második felvonás (ha már kiköveteltétek), melyben hősünk, Norbert először visszaköltözik Magyarországra, elvégez egy főiskolát, majd ismét fogja magát és visszatér Londonba. Ahol aztán belülről tapasztalja meg a brit média (egy részének) a működését, aztán jön egy szerelem is… na, de a többit mesélje el ő!

Ha te is jártál már vagy jársz hasonló cipőben, költöztél már haza, vagy csak tervezed, esetleg többször is nekivágtál, írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre, vagy ha csak beszélnél róla, akkor jelentkezz ugyanott!

operator_foto_pixabay_com_niekverlaan.jpg

„Ezt az aránylag rövidre sikeredett „felvonást” (ami 2013 elejétől 2014 februárjáig tartott) valamivel több, mint négy év otthonlét előzte meg, ami nagyon nagy fordulópont volt az életemben! Elvégeztem a fősulit, igaz, nem a filmművészetit, de itt is filmkészítést tanultam, azaz tanultam volna, ha nem dolgoztam volna végig szinte az egész 3 évet.

Egy szerencsés találkozás és barátságkötés egy ismertebb magyar filmrendezővel rengeteg lehetőséget hozott, amíg Pesten a fősulit végeztem.

Eléggé jól mentek a dolgok, rengeteg dokumentumfilmet készítettem, bemutatófilmeket, egyebek… aztán valahogyan ahogy végeztem a fősulin, elkezdtek a filmes munkák is apadni, ráadásul egy 4 éves kapcsolatom is véget ért ebben az időben.

Ugyan voltak kísérleteim állandó, nem bedolgozós, nem művészkedős munkát találni Pesten, de sikertelenül. Berlinben még részt vettem egy kiállításon 2013 elején, mint kiállító alkotó, de onnan már nem repültem haza, hanem rögtön London Heathrow Airportra érkeztem.

Hozni a szintet napról napra

2013-ban, két héttel a második Londonba költözésem után sikeresen felvételt nyertem egy politikai TV-hez mint operatőr. A vezető operatőr, aki szintén magyar volt, azonnal felvett (nem csak a szimpátia és a közös gyökerek miatt természetesen, itt érteni is kellett a dolgokhoz, máshogy nem lehet ilyen munkát végezni).

Ez teljesen új közeg volt számomra, tv-nek soha nem dolgoztam korábban, teljesen a filmes szakmára voltam beállva. Volt mit fejlődni, tanulni, rengeteg szabály, nulla kreativitás, csak hozni a szintet napról napra, amit bevallok, sokszor nehezemre esett.

Fizikailag, agyilag is kemény meló volt. Tüntetések, parlamenti szavazások (pl. amikor azt szavazta az angol parlament, hogy bombázza-e Szíriát, vagy sem), vagy egyszerű riportok, interjúk.

Egy nehezebb vállkamerát végigcipelni a Temzétől a Notting Hill Gate Station-ig követve a párezres tömeget… érdekes volt, élveztem is egy ideig, azonban azt is éreztem, hogy megint ugyanaz van, mint mindig, valami nem jó.

Próbáltam kihozni a lehető legtöbbet

Az nem volt jó, hogy megint külföldön kell élnem ahhoz, hogy megéljek. Pedig nagyon szerettem otthon élni, de tényleg. És amikor az ember ott van valahol, de érzi, hogy lehetne ez jó otthon is, csak az a fránya pénz… na, ott nem sok tennivaló van, annak megint hazaköltözés lesz a vége!

Anyum mindig is azt mondta, hogy ezerrel dolgozni, mindent beleadni (sikerült is, 12 éves korom óta keményen dolgozom), de ha valami nem jó, ha valahol az ember nagyon nem érzi jól magát, akkor dönteni kell, és váltani mihamarabb.

Én ezt nem tettem meg. Mert ez hiába igaz, és szépen hangzik, nagyon sok embernek nem így működik az élet, hogy „oké, váltok akkor!” Én sosem szerettem a változásokat az életben, így is sokat toleráltam a kiköltözésekkor a saját rugalmatlan személyiségemhez mérten. Próbálkoztam kihozni a lehető legtöbbet.

Egy szerelem és a következményei

Közben egy nyári hazalátogatáskor megismerkedtem egy lánnyal, akivel egy 3 éves kapcsolat alakult ki. Távkapcsolat. Bírtuk egy ideig, nem akartam azonnal hazafutni miatta, nagyon szerettem volna, hogy Londonban tudjam folytatni a dolgaimat.

A filmmel, fotográfiával egyre kevesebbet volt időm foglalkozni, a monoton, de kemény tévés munka hatalmas árnyékot vetett rám. A szakmámnak egy olyan ágát végeztem, ami nem érdekelt. Nem szerettem a tv-s műfajt.

Pont ekkor a főnökség sem nagyon akart engem határozatlan idejű szerződéssel kecsegtetni, a freelancer posztot eléggé bizonytalannak éreztem már, pénzt sem sokat tudtam eltenni annak ellenére, hogy nem volt rossz, vagy „alja” munka, amit csináltam. (A korábbi, évekkel azelőtti munkáimhoz képest mindenképp nagyon jó volt.) Ealingben éltem, kaja, albi, és már azonnal kiadtam egy kisebb vagyont hetente.

A brit média és politika árnyoldalai

Az tévénél eltöltött majd egy év alatt megláttam a szakma és a brit politika árnyoldalait is, hogyan keverik a lapokat a „nagyok”, hogyan fizetnek le interjúalanyokat forgatócsoportok (nem a mi csoportunk!), hogy politikailag számunka „korrekt” propaganda anyagot gyárthassanak le.

Megláttam mennyire könnyen tudják vezetni a birka tömegeket, mennyire egyszerű gyűlöletre buzdítani a népet, vagy épp megutáltatni velük azt, ami amúgy jó, és vágyuk tárgyává megtenni azt, amit a hátuk közepére szeretnének egyébként.

Továbbá a nagyvárosi emberekből is elegem lett! Mindenki pörög, csak a pénz-pénz-pénz, semmi élet (amit én annak nevezek), szidni a többi nációt, hallgatni a sok buta embert és préselődni a Londonnak nevezett hatalmas sajtológépben!

Nem akartam ennek része lenni többé

Nem akartam több olyan honfitársat látni, akik hazautazva hencegnek a megkeresett „vagyonokkal”, miközben kint már korántsem úgy festett az a történet (tisztelet a hatalmas kivételnek, én most csak azt hozom fel, ami engem elborzasztott). Szóval Londonban nem éreztem magam embernek, csak egy undorító massza részének.

A vége az lett a kalandnak, hogy besokalltam. A tévénél jeleztem, hogy többet nem megyek, Londont talán minden eddiginél jobban sikerült megutálnom (a mai napig hányingerem van, ha át kell rajta utaznom).

Az utolsó 6 hétre vállaltam egy italraktárban munkát, ahová a karácsonyi, újévi és év eleji pörgésre kellett nekik ember. Napi 14 óra munka, megfizették, de hétfőtől hétfőig kellett menni, annyi volt a megrendelés. Aki ezt nem vállalta, mehetett haza.

Ekkor már tudtam a célomat, hogy mit fogok kezdeni ezek után magammal, célirányosan vállaltam ezt a 6 hetes munkát ebben az italraktárban egy kis plusz pénz reményében.

Tudtam, hogy visszatérek Angliába

2014. január közepén hazacuccoltam, immár másodjára. Örültem, hogy a barátnőmmel lehetek majd egy kicsit, de a hazaköltözés nem volt végleges, nem is terveztem annak.

Elképzeléseim szerint kiszálltam a filmes, tv-s szakmából, és azon gondolkodtam, hogy teljesen más szakmát kell választanom, ha normális életet akarok magamnak.

Anyum ápolónő, idősgondozást is vállalt korábban, és én nagyon szerettem iskola után vele lenni az öregek társaságában. Már a hazautazásomkor tudtam, hogy mint idősgondozó fogok visszajönni egy rövid idő után Angliába!”

Hogy ez a visszatérés miként sikerült, arról a csütörtöki harmadik részben olvashattok. Szóval folyt. köv.

HÍRMONDÓ

Már 350 ezres fizetésért sem maradnak

Magyar viszonyok között jól lehet keresni az autóiparban, de ez sem tartja Magyarországon a munkavállalókat. Főleg, hogy Szlovákiában is magasabb bérek vannak.

„Illúzió, hogy a béremelés leállítja az elvándorlást”

A szakszervezetek és a munkaadók is támogatják ugyan a kormány tervezett minimálbéremelését, de szerintük ennek megvannak a maga veszélyei is, ráadásul az elvándorlást szinte biztosan nem fogja megállítani.

Francia bölcsőde belülről

A francia bölcsődék általában jól felszereltek, ami talán érdekes, hogy büntetni szégyenszékkel szoktak, mert nincs joguk másképp fegyelmezni a rosszalkodó gyereket.

Így lehet kaliforniai jogosítványod

A folyamat nem bonyolult, kivéve, ha az ember belefut egy kekec vizsgabiztosba, akinek a szeme sem áll jól.

(Fotó: pixabay.com/niekverlaan)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3311964125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geeeteee 2016.11.16. 12:33:18

@Herr Géza: DNS-nek add meg a google-t. 8.8.8.8

Herr Géza 2016.11.16. 12:33:44

@Herr Géza: Lehet, hogy megint én vagyok a birka??
A nejem laptopján (Toshiba Satellite) megdöglött az egér, azaz nem működött a TouchPad. Az elmúlt két évben nemigen szarakodtam Windows-os géppel, mert nekem iOS van, a gyerek megoldja maga, a nejem meg olyanokra használja csak a gépét, ami nem nagy kihívás a Windowsnak. Szóval a beépített egér kimúlt, külsővel megy, hibakeresés ezerrel, Driver-, Windows-, BIOS-update oké, a TouchPad továbbra is élettelen. Anyázok ezerrel, hétvégi program nem kérdés, túrom a netet segítségért, tippért, mindent kipróbálok, semmi... Erre egy fórumon (ilyen hülyék adnak hülye tanácsokat hülyéknek..:D) egyszer csak találok egy írást, hogy "ellenőrizd, nincs-e kikapcsolva hardveresen a TP, felső sor balról a hetedik (funkció)billentyű". Ránézek, megnyomom, egér ficánkol ezerrel... :))))))))))))))))))) Baszdmeeeeeeeeeg......
Nettó két nap után rájönni, hogy olyan amatőr voltál, mintha a "döglött" porszívót kidobtad volna a szemétbe anélkül, hogy megnézted volna, hogy be van-e dugva a konnektorba...... Fájt.
:)))))

Herr Géza 2016.11.16. 12:41:02

@geeeteee: Úgy se megy... Országgal függhet össze? HÁ írt valami csúnyát a germánokra, oszt le van tiltva? :))))))))))))

Herr Géza 2016.11.16. 12:44:43

Beszarás, saját magamnak ötlete adva: szingapúri VPN szerveren keresztül megy....... Was ist los HÁ? Lecsúnyáztad Merkel mamát????? :))))))))

P.Elliot 2016.11.16. 13:11:30

@Csodabogár: Varjal csak ezzel a csend legyen koncertekkel, latom megint elkapott az amerikai utalat ami nagyban attol van hogy hiaba eltel itt, nem ismered a szokasokat, nem forogtal amerikai korokben, valahol az osidokben elsz hogy ugy kell viselkedni, azok a szokasok vannak amik regen voltak.Lehet hogy magyar muvesznel ugy van de kulfoldinel nem.
Erre erdekes peldat tudok.
Van ugye az operamozi amit te is, en is ismerunk, a Metropolitan Operahaz az evadja alatt havonta egyet kikozvetit, a delutani eloadast azoknak akik vagy messze laknak tole, mas varosokban es nem tudjak megnezni vagy nincs ra penzuk mert a mozijegyek ara csak toredek a belepohoz kepest , sot, remelem tudod hogy nagyon sok iskolaba is van kozvetites mert beetettek, nevelik az ifjusagot az operara, / a buta amerikai ugye/, es ugy tudja az ember nezni mintha az elso sorokban ulne, raadasul a filmvaszon aljan angoul ott a szoveg is ami duplan elvezhetove teszi.
Mivel rendszeres latogatoja vagyok ezeknek tudom hogy nem, nem tapsolnak bele a kozepen, ezt a mozi rendezosege nem is hagyna, felvonasok vegen van a taps, csakugy mintha a szinhazban lennenk. iIlik is mert a mozi fonoksege aki ektelen penzeket fizet ezert a kozvetitesi jogert nem szeretne ha megszokne a kozonseg es veszteseggel zarna.
Telefonokat ki kell kapcsolni az eloadas alatt es nincs cukorkapapir zorges, es mas zaj sem, egyszer a ferjemre raszolt valaki hogy ne szipogjon/ nagyon meg volt fazva es a jegy mar megvolt plusz nem is itt volt nalunk hanem new Yorkban a Symphony Space rendezeseben es eloadasaban, nem is mentem hozzajuk tobbet.
Az hogy az emberek kimennek eloadas kozbben wc-re, erre-arra, hat a nezok 60%-a oreg nyugdijas aki nem bir ki annyi idot es pisilni kell, vagy pelenkat cserel, ez van, aki ezt nem erti meg az menjen be csak a Metbe, de ott is van kivandorlas az idosek kozott, ezt felroni nagy illetlenseg.Ott eszukben sem jut felroni.
Ami meg az amerikai zajos tapsokat illeti koncerteken arrol is van kozolnivalom.
Amikor bejott ez az operamozi dolog, az elejen a Met kikuldott ket munkatarsat, illetve az egyik hivatalosan jott hogy megnezze es beszamoljon hogy mekkora a kozonseg es elbeszelgessen veluk a vetites elott, a masik is azert jott meg azert is mert itt lakik egy kozeli varosban es kivancsi volt hogy hogy fest mozivasznon az opera meg hogy kicsit helyzkedjen a fonoksegnel hogy ilyen szorgalmas. A helyezkedovel osszebaratkoztam/ kivel nem hehehe ha modom van ra/, nevet nem irok mert a Met nagyon harap arra hogy mint ez a szemely mondta hogy onnan semmi nem szivaroghat ki de azert hozzam boven jottek a belso hirek amit viszont nem mondok el pedig, josagos Isten, van ott eppen eleg fura dolog. A bizalom foleg abbol eredt hogy beszelgetesunk soran elmondta hogy varja a munkatarsait a Metbol akik kinnt is alszanak nala es hogy toltott kaposztat es paprikat foz nekik, abbol gyanut kaptam hogy honnan szarmazik, kiderult hogy a nagyszulok Gyor mellol vandoroltak ki valaha, magyarul nem tud, a kaposztat amivel a sikereit aratja meg a szuloktol tanulta.
A munkatarsai nagyon szeretik.Ot is meg a toltott kajait is.
Tehat, meselte hogy az egyik vilaghiru enekes akinek szinten nem irom le a nevet de ra lehet jonni amikor Magyarorszagon szerepelt az elso idokben ha mosolygott is de nagyon meg volt lepve, sertve mert a nagykoncerten nem volt zajos taps, helyeslo futyules, a tombolas es felugralas amit vilagszerte megszokott, elmaradt, mosoly, merev udvarias tapsok voltak / otthon ugy illett/ a muvesz mint meselte meg volt bantva hogy nem tetszett az eloadasa. Maskor is igy jart mas helyen is az orszagban. Az hogy otthon ez a szokas nem tudom mondta-e neki valaki, a helyezkedo igerte hogy meg fogja neki mondani ha ugyan elhiszi.
Megneztem utana youtubon egy eloadasat, hat nagyon szegenyesen festett. Partnere egy edes kis magyar operaenekesno megtett mindent de nem tudta potolni a nezoteri illedelmes reagalt, ez a muvesz meg kulonosen hiu mint egy kakadu magara. Persze vannak most is ott koncertjei de foleg azert megy oda szerintem mert mar nem igazan hivjak mashova, kioregedett de nem akar visszavonulni.
A tobbi barmely mufajban szereplo kulfoldi, barmilyen orszagbeli muvesznek a vastaps, a lelkendezes, tombolas a hizelgo, elismero manapsag, pokolba hogy mi illik a regi szokasok szerint ezek itt maiak meg szinten jo erzes nekik hogy ennyire oda vannak ertuk.
Ha a muvesz ur megy legkozelebb orvendeztessetek meg egy nagy tombolassal had oruljon, had erezze ugy hogy befurta a magyarok szivebe is magat, nem imitacio, valoban megszerettek.
Bocs hogy ilyen hosszu voltam...

P.Elliot 2016.11.16. 13:17:25

@Herr Géza: Ne hibaztasd magadat. Mi is jartunk igy es csak neztunk egymasra hogy nem vagyunk normalisak...

geeeteee 2016.11.16. 13:53:15

@szakasz2: Van egy vastag réteg, ami attól, hogy még te nem látod, igenis létezik. Talán miauttuk nem érződik kritikusnak a felháborodás. És nem is kell hozzá állami szférában dolgozni. Sok számot nem látni ám a statisztikában, Magyarországon meg főleg nem. Emlékszem, még a kilencvens években voltak olyan vendéglátós helyek, ahol százezret fizettél havonta, hogy ott dolgozol, ahol. Ez eléggé közimert. A négy-ötszöröse, amit haza tudtál vinni, az meg betakarta a háztartást. De nem csak jattos helyek vannak és nem magyar sajátosság a kenőpénz sem, németül fordíthatod szó szerint, nem csak ugynazt jelenti, hanem az is. Schmiergeld. Az az igazi joker.

geeeteee 2016.11.16. 14:27:29

@Herr Géza: Szerintem a saját IP-d rossz.

Marci János 2016.11.16. 14:27:35

Sziasztok!

Londonban élő magyarok véleményére vagyok kiváncsi.Mennyire érdemes most kiköltözni ,tényleg rossz a helyzet ahogy egyes emberek beállítják ? Egy hetet ott töltöttünk párommal és nagyon megtetszett a város . Két frissdiplomás könyvelőről lenne szó egy év német multinál szerzett tapasztalattal , aktív angol és német nyelvtudással és kb 4000 font tőkével .Mennyire könnyű szakmában elhelyezkedni? Külföldről érkezve lehetséges azonnal 1 studio lakást kivenni vagy az ügynökök nagyon bizalmatlanok ?

Köszönöm előre is

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.16. 14:40:21

off:
Pelikán József (a gátőr...) is határátkelő lett...Hadd ne mondjam, hogy migri... :D

index.hu/mindekozben/poszt/2016/11/16/fokozottan_vedett_madar_a_hortobagyon/

Majd lehet, hogy jön érte egy nagy, fekete autó...
:-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.16. 14:41:29

@Herr Géza: "Lehet, hogy megint én vagyok a birka?"
Nem tudjuk, Géza, de tény, hogy Max nagyon eltűnt...
:D

Pernilla 2016.11.16. 14:43:50

@geegee: hat, nekünk mar sikerült megtalalni :)))

geeeteee 2016.11.16. 14:55:04

@Marci János: A tett halála az okoskodás.

Golf2 2016.11.16. 15:11:06

@Marci János:Óvakodj a küld előre a tőkét várlak a reptéren felhívásoktól.

sellőlány 2016.11.16. 15:12:02

@Marci János: Szia, amit én tudok erről a területről (és majd pontosítja esetleg valaki, aki ezen a területen dolgozik), hogy különböző szakterületeken lehet könyvelőként dolgozni: adózás körüli tevékenységek, condulting, audit. A jogosultságokat a UK-ben elfogadott, modul rendszereken alapuló vizsgákkal lehet elérni (ACCA, ICAEW, CIMA vagy ICAS), alapmodult 2, a továbbiakban kb. 3-4 év alatt. De simán el tudom képzelni, hogy egy nagyobb cég vagy multi azonnal felvenné, miután elvegzel.par belső tréninget és egy alacsonyabb pozícióból gyorsan lépdelhetnél felfelé. A másik megoldás, hogy elvállalták bármi munkát és mellette megszerzitek a jogosultságokat. A legtöbb modul online elvégezhető, csak a vizsgákra kell bemenni egy regisztrált vizsgaközpontba. 4000£ elégséges az induláshoz, de jó, ha van hova mennetek és van már néhány ott élő kapcsolatotok a kezdetekre.

P.Elliot 2016.11.16. 15:15:20

Ez az idoskori apolas a posztolonak nem tudom hogy fog bejonni, hogy birna, el kellene menni elotte egy kis gyakorlasra.
Hogy a filmszakmat se hagyja abba probaljon valami szokatlan targykorben filmeket, filmecskeket kesziteni es eladni hogy megismerjek lassan a nevet.
Ha mar tudjak kicsoda akkor annak szentelheti az eletet.
Cuppanjon ra egyetlen temara amibol nincs sok, vagy semmilyen ami a kisfilmeket illeti vagy jarjon kisfilmezni interjuszeruen, arkon bokron at, probalja felolelni a sportot pl.egy mas szemszogbol, vagy menjen a pl. horgaszok nyomaban, a fanatikusok, maniakusok utan akik csak annak szentelik az eletuket. Kutassa ki a kulonleges embereket.
Barmirol lehet, dolgozzon ki egy sajat stilust. Ha en ertenek a filmezeshez es ez lenne a jovom bizony nem adnam fel a betegapolas miatt csak addig amig nem tudtam megtalalni az utamat... Sok szerencset neki.
Mikor lesz a befejezo resze az irasnak? Remelem holnap, igazabol jo lett volna egyben lehozni.

geeeteee 2016.11.16. 15:28:01

@geegee: Ez elég erőltettet. Nem fér el még egy gödény?

geeeteee 2016.11.16. 15:54:29

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: A szemérmesség mindig drága volt, most meg igazán felment az ára.

LondoniTódi · http://greenwichlakas.blog.hu 2016.11.16. 15:57:44

@P.Elliot: hm.... és milyen perverzió késztet arra, hogy egy teljesen ide nem vágó, lényegtelen hozzászólást tegyél egy olyan posztra, amit saját bevallásod szerint sem olvastál?

Ginix 2016.11.16. 16:05:56

@P.Elliot: á, távolról sem kell ehhez amerikainak lenni. egyetemen felvettem vmi tantárgyat, ami miatt kb hetente mentünk színházba és a csoporttársaim között volt, aki konkrétan kommentelgetett: "ott van a függöny mögött", "ú, vigyázz!" - leégett a hajam, komolyan, mintha vmi vitéz lászló bábjátékon lettünk volna.

ugyanez a moziban; felnőtt, egyetemet végzett, banki területen dolgozó bnő és elhűlve hallgattam, mikor a film végén a főhősnő az őt meggylkolni akaró csávót püföli, h kommentálja: "adjad neki, ez az!" köpni-nyelni nem tudtam.

más országok szokásain meg tudok lepődni, de ez otthon volt mind a kettő.

itt svájcban zavar az, h a filmek alatt szünet van, megszakítja a ritmust és utálom, h mindenki feltölti a csörgős zacsiját újabb adaggal, ráadásul nem is jelenethatáron állítják le a filmet, hn mondat közepén, ahogy esik úgy puffan alapon.

ecuadorban meg mindenki nagyon nagy tv-nek tekinti a mozit; dumálnak, telefonálnak, ki-be járkálnak az újabb adag popcornért, kajákért, stb. mondjuk én szeretk elöl ülni és nyilván nem nagyon volt teltház arra, szóval ki tudtam küszöbölni ezeket, de furcsa volt. meg vicces - még először mentünk moziba egy helyi sráccal és megkérdeztük, h ki kell-e kapcsolni a telefont v elég, ha levesszük a hangot, ő meg értetlenül bámult, h " de hát akkor nem hallod, ha vki keres" :)

P.Elliot 2016.11.16. 16:07:31

@LondoniTódi: Ne faradj mert nem fogok neked valaszolni, csakugy mint egy masik neved alatt sem amikor emailt kuldtel azzal hogy hatha igy ha valaszolok kiadom az email cimemet.
Ne aggodj, a nevednel alkalmazni fogom a szurest.
Ez az utolso reagalasom rad es minden nevedre amivel jossz, a stilust felismerem, ne aggodj.

P.Elliot 2016.11.16. 16:18:31

@Ginix: En az operafilm kozvetiteseknel irta a csondet aki kotelezo, lezart telefonokkal.
A normal filmeknel van cukrospapir zorges persze,beszologatasokat nem hallottam de nem zarja ki hogy nincs de szerintem foleg fiatalok koreben, akciofilmek meg ilyesmiknel el tudom kepzelni.
Szinhazban nincs, azt nem hagynak. Tombolni csak a felvonasok vegen lehet meg vastapsolni ha tetszik a nezonek a darab vagy a szinesz, enekes....
A telefont a moziban majd megkerdezem a lanyomtol hogy le kell-e zarni normal filmnel, mivel en a kocsiban tarololom a magamet fel sem jott mint tema.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.11.16. 16:23:30

@Ginix: várjál... szünet van a filmben?!? A moziban? Utoljára ilyet a Ben Hur alatt láttam, amikor angolul nem tudó kiskamaszként nem értettem, miért van kiírva a vászonra hosszú perceken át az hogy Intermission. (Ja és ez az eredeti Ben Hur, nem az új...)

Ginix 2016.11.16. 16:28:54

@kisrumpf: igen, én is emlékszem rá:)

otthon nekem az utsó gyűrűk ura filmnél volt ilyen, de meg is értem, majdnem 4 óra alatt kell az a wc meg nyújtózkodás.

itt svájcban az art mozikat leszámítva mindenütt ez van. nem tudom megszokni. izgalmas akciójelenet, adrenalinod az egekben és akkor bamm! az arcodba teszik a reklámokat...(és még feljebb megy az adrenalin:))

SzZoole 2016.11.16. 16:46:49

@kisrumpf: @Ginix:
Szunet a moziban manapsag?
Ilyen tenyleg csak a '80-as evekben volt a falusi mozikban,amikor a mozisbacsi tekercset cserelt a filmvetitogepen,de akkor 2 szunet is volt,mert egy film altalaban 3 tekercses volt,a Ben Hur-t meg alig birtam vegig ulni,anyamek meg a tobbi szulo ott sirtak a filmen.
Regi szep idok....:)))

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.11.16. 16:53:22

@Ginix: @Zoole[uk]: s ahhoz mit szólnátok, amikor némi, a nézőtérről jövő értetlenkedés után kiderült, hogy felcserélték a tekercseket, s olyan érdekes csavar van a történetben, amit még a "művészfilm" jelző sem tudott kellően megindokolni? Volt kavarodás!

Fura hely ez a Svájc

SzZoole 2016.11.16. 17:13:32

@kisrumpf: valoszinu jot rohogtem volna a hulye mozigepeszen;))

Muscari 2016.11.16. 17:35:36

@Marci János: gyertek nyugodtan, de inkább ne Londonba, hanem egy nagyobb vidéki városba. Szerintem.

Herr Géza 2016.11.16. 17:59:26

@LondoniTódi: Hát te meg csalánra pisiltél? P.Elliot kommentje az előző napi témához kapcsolódott még, a végén meg írta, hogy "most áll neki elolvasni".
Tolerancia?? Vagy értő olvasás? Mert valamelyikből hiány van nálad... :)))) De mindegy is, ha nem "tetszik", hát ugord át és ámen. :)))

Buchhalter 2016.11.16. 17:59:45

@sellőlány: köszi,ez még nekem is hasznos volt.

Herr Géza 2016.11.16. 18:01:12

@geeeteee: Milyen az a "rossz IP", pláne, ha minden más működik gond nélkül?

Ginix 2016.11.16. 18:02:20

@Zoole[uk]: több szünet is lehetett, egy tekercs általában 20 perces volt:)

@kisrumpf: igen, ilyesmi is többször előfordult:)

svájcban nagyon értenek a pénzcsináláshoz, nyilván nem a wc miatt van (nézők 2%-a megy oda a szünetben), hn az extra popcorn, csoki, üdcsi, stb miatt (nézők több, mint fele áll sorban értük egy újabb körre).
nekem legyilkolja a feelinget, mozibuziként eleinte bojkottáltam, de aztán elvonási tüneteim lettek. viszont tényleg van, amit nem lehet megszokni, mindig kiakadok, pedig 5 éve 1-2 hetente biztosan megnézek vmit nem art moziban.

Ginix 2016.11.16. 18:03:27

@Zoole[uk]: bár hülye vagyok, mert elvileg a tekercs cserét nem is kellett volna észrevenni, szal akkor lehetett csak szünet, ha béna volt a gépész.

SzZoole 2016.11.16. 18:13:14

@Ginix: nem volt bena,azert volt szunet a mert a regi iskola napkozijeben volt minden vasarnap a vetites es csak egy filmvetito volt az is egy iroasztalon elhelyezve:)))
80'-as evek 3200 kis falusi iskolaja.

geeeteee 2016.11.16. 18:16:20

Sophie Marceau jutott eszembe, aztán a Betty Blue, meg régebbről Polanskynak Che-je.

SzZoole 2016.11.16. 18:23:36

@geeeteee: a Betty Blue-ra nagyon jol emlekszem,Meg Lady Chatterley szeretoje,de a Postas mindig ketszer csenget sem volt Jack Nicholson-al,ja meg a regi klasszikus Emanuell Sylvia Crystal-al:)))

Főgebra 2016.11.16. 18:35:18

@Zoole[uk]:
Úgy is volt ám ez, hogy nagyvárosban félórával elcsúsztatva két mozi is játszotta és kerékpáros futárok szállították egyik moziból a másikba. Mert spórolni spóroltak, csak egy kópia volt! :-)
Aztán, ha a futár valami miatt elakadt, akkor addig amíg megérkezett, egymást nézegethettük! :-)

geeeteee 2016.11.16. 18:57:41

@Herr Géza: Tartományon kívül van. Ugye, hogy nem segítettem? Az IT-sek meg még ilyenebbek.

geeeteee 2016.11.16. 18:57:43

i, nem ypsilon, very sorry

SzZoole 2016.11.16. 18:59:41

@Főgebra: hajaj,addig ki mentunk szunetre es bagoztunk az eloterben.
A szofinak olyan volt a fustszuroje,hogy a felet a szivacsot letepted a masik feleben meg valami szenszuro volt es ha azt megnyalaztuk a csikket fel fricskaztuk a plafonra es az meg odaragaddt.
Az ez eloter plafonja ugy nezett ki,mintha gipsz stukkozava lett volna:)))

LittleG (uk) 2016.11.16. 19:12:09

Hat ez annyira bizar fordulat, hogy akar igaz is lehet... (Csak ne hivnak pont Norbinak...)

Csodabogár 2016.11.16. 19:25:25

@P.Elliot: Elég sok helyen jártam már koncerten és operában életemben, nem sorolom fel vagy elhiszed vagy nem. Az, hogy egy koncerten a közönség abszolut csendes az elvárás. MInt írtam a Carnegie hallban vagy a metben nem tapsoltak be semmibe és csendben is voltak. Clearwatherben iszonyat volt amit műveltek. Ha tetszik egy előadás, akkor bizony nagy taps van itt is a megfelelő helyen. Előfordult Münchenben egyszer, hogy az Aidába a nagy ária után beletapsoltak, karmester és énekes is elég iritált volt. Már nem tudom hol tanultam a helyes viselkedést operában és koncerten, de 7 éves koromtól járok rendszeresen és mindenütt a csendet és fegyelmet tapasztalom. Néha elgondolkozhatnál, hogy a világ nem Amerikából áll és nem biztos, hogy ott van mindig minden jól. Europában már akkor operába jártak az emberek, amikor Amerika még nem is létezett.

geeeteee 2016.11.16. 19:29:15

@Zoole[uk]: Raquel Welch A Latorból biztos meg van. Ismerem a szofi filtert is, nem szoktam babrálni, letéptem, amikor a rossz felét gyújtottam meg, az az akív szenes rész olyan volt, mintha mák lenne. Nem csináltam, csak láttam minden csikket fel lehetett ragasztani.

SzZoole 2016.11.16. 19:34:46

@geeeteee: a Lator,hogyne lattam volna,nem is egyszer:)
A youtube-on fent van meg is nezem hetvegen:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.16. 19:44:59

@Csodabogár: Nem olvastam Eliot kommentjet, amire reagaltal, csak annyit akarok hozzafuzni, hogy mi, europaiak - valljuk be - sokszor kultursznobok vagyunk...:)
Ne tegyuk. Rendben, hogy nincs mindenki tisztaban azzal, hogy nem "illik" mondjuk ket szimfonia tetel kozott beletapsolni, vagy a szindarabban egy szin utan tapsolni (multkor egy high school darab nezese kozben tapasztaltam ezt). De emiatt leszolni valakit - szerintem - kicsit sznobizmus...Az amerikaiakrol egyebkent is koztudott, hogy imadnak tapsolni, es kifejezni az elismeresuket: tapsolnak a pilotanak, amikor szepen leteszi a gepet; tapsolnak a moziban, ha tetszett a film...es igen, tapsolnak a darab/opera/koncert kozepen, ha tetszik nekik. Ezek kulturalis dolgok, es ilyen esetben nincs ""jo" vagy "rossz", csak kulturankent elfogadott v. kevesbe elfogadott dolog. Az, hogy a Carnegie Hall-ban v. a Metropolitan Operaban nem tapsolnak bele a darabba, annak koszonheto, hogy sokkal tobb az europai kulturan nevelkedett v. azzal szorosabb kapcsolatban allo ember, igy ok azokat a szokasokat kovetik....Ennyi :)
Eszembe jutott a Woody Allen szuper filmje az ujgazdag parrol, akik a new yorki (kultursznob) elitbe szeretnenek betorni...:))) Ismeritek? :)
www.youtube.com/watch?v=qBuUKRCskGA

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.16. 19:55:53

@Csodabogár: Talan nem vagyok egyedul azzal az erzessel, hogy ugy tunik, kicsit negativ iranyban vagy elfogult Amerikaval kapcsolatban :) ezert mi - helyreallitva az egyensulyt - megmutatjuk az erem masik oldalat is...igy fair :)

Mrs. Clayton 2016.11.16. 20:16:44

@Zsuzsi65: szerintem ez meg olyan alaptalan sertodes volt eliottol, mint ha barki azt allitotta volna, hogy o nem tud vegigulni tapsolas, szoszmoges, eves, ivas, pisiles nelkul egy darabot
miert ne lehetne azt altalanossagban elmondani az amerikaiakrol hogy ilyenek, ha egyszer ez jellemzo sokukra?
a nemetek meg napagyat foglalnak, a britek a sarga foldig lereszegedve verekednek es baromsagokat tetovaltatnak a hatsojukra, a japanok minden szirt-szart lefotoznak
es biztosan lehetne meg hozni mas nemzetet is peldanak a masok szamara irritalo szokasaikrol, ettol meg nem lesz minden egyes tagja a nemzetnek bunko/illetlen stb

geeeteee 2016.11.16. 20:18:38

@Csodabogár: Szórakoztatnak a mazochisták. És milyen előkelőek. Ha fizetnének érte, akkor se járnék operába. Van rosszabb, operett, revü.

geeeteee 2016.11.16. 20:18:40

@Zoole[uk]: Amikor le akarod tagadni, akkor azt kell mondani, hogy a művészetnél jobban érdekel a tudomány. Különösen a filozófia.

Dikusz 2016.11.16. 20:21:54

@P.Elliot: Csak most olvastam el a hosszú posztodat (nem azért mert hosszú).
Ilyen operamoziról még nem hallottam, de jó lehet. Tényleg nem kötözködésképpen, de engedd meg hogy megkérdezzem: miből gondolod, hogy itthon az operaházi-, vagy bármilyen színházi közvetítéseknél csak udvarias taps van? Be kell vallanom, hogy nem vagyok operarajongó, de én nem ezt tapasztaltam - soha. Régen is, és most is úgy van, hogy egy ária végén, ha befejezi az operaénekes, akkor megtapsolják (nagyon is), még időt is hagynak erre az előadók.
Viszont van egy olyan műfaj, amit meg én szeretek nagyon, talán neked nem olyan nagy kedvenced. Márpedig ez a dixieland. Különösen az itthon, és szerte a világon híres Benkó dixieland-bandet. Ott van úgy- hogy amikor egy-egy zenész szólót játszik, akkor a szám végén tapsolunk.
Az operaénekes személyéről van sejtésem ki az, nemrég volt itt (ingyenes)koncertje, de lehet nem jól gondolom::)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.16. 20:41:59

@Mrs. Clayton: Eliot valasza inkabb annak a tonusnak szolt (bevallom, nekem is kicsit ugy jott at), ahogy Csodabogar reagalt ("biztos amerikaiak") Eppen ezert irtam en is, hogy szeretnenk az amerikaiakrol altalaban alkotott negativ velemenyet kicsit arnyalni, es megmutatni az erem masik oldalat :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.16. 20:47:47

@Mrs. Clayton: "a nemetek meg napagyat foglalnak, a britek a sarga foldig lereszegedve verekednek es baromsagokat tetovaltatnak a hatsojukra, a japanok minden szirt-szart lefotoznak
es biztosan lehetne meg hozni mas nemzetet is peldanak a masok szamara irritalo szokasaikrol, ettol meg nem lesz minden egyes tagja a nemzetnek bunko/illetlen stb"

Igy van, a sztereotipiaknak minden esetben van valami alapja, ez teny:) ugyanakkor hozza kell tenni, hogy senki nem szereti, ha a negativ sztereotipiat ra is vonatkoztatjak. Eliot es en is amerikaiak kozott elunk, igy kvazi kozuluk valonak erezzuk magunkat bizonyos szintig, es latjuk az erem masik oldalat is. Az, hogy Csodabogar leginkabb a negativumokat veszi eszre, arra kesztet minket, hogy megmutassuk az erem masik oldalat is (persze most inkabb csak magamrol beszelek :) Majd jon Eliot, es megerosit, vagy cafol engem :)

Határátkelő 2016.11.16. 21:03:34

@szakasz2: Bocs, hogy csak most reagálok, de szerintem még csak nem is feltétlenül ez a lényeg (egykori matektanárom remélem, nem olvasta a kommented :D), hanem ez: "termelékenységüket figyelembe véve legalább 30 százalékkal marad el a környező országokban mért szintektől".

Herr Géza 2016.11.16. 21:50:05

Kedves @Határátkelő: Nem tudom olvastad-e a korábbi nyafogásomat, de továbbítanád ezt a jelenséget a hataratkelo.com üzemeltetőjének? Az én IP-címemről nem jön be az oldal. VPN-nel, szingapúri címmel viszont simán. Valami miatt tiltva lett a német címről való elérés? (Bár nem tudom, hogy más némethonban élőt is érint-e...) Vagy mi a szösz van? A hibaüzenet: ERR CONNECTED TIME OUT
Próbáltam a fenti linkkel, majd 3 különböző böngészővel direktben, FB-on keresztül, de kakukk.... :)))

szalka240 2016.11.16. 22:28:44

@Herr Géza: Nálam bejön, ha itt rákattintok a Hírmondóra.

szalka240 2016.11.16. 22:29:34

Szóval nem egész Németországot érinti.

Csodabogár 2016.11.16. 22:33:46

@Zsuzsi65: Két éve ülünk a milanoi Scalaban és előttünk 2 sorral jön befele egy 50-es pár. A nő nagyon feldíszitve a pasi kockás ingben és baseball sapkában, amit egész előadás alatt nem vett le a fejéről. Mondtam az Embernek, hogy ezek biztos az ő honfitársai. Szünetben melléjük sodródtunk, noná, hogy ékes amerikaiul beszéltek. Ehhez nem kell előitéletesnek lenni. Ez van és kész.

Csodabogár 2016.11.16. 22:36:15

@Dikusz: Van itt is. A müpában azt hiszem még bérlet is volt rá, de szokott lenni az Uránia moziban és tavaly a Vigadóban is volt, az idén sürü az egyéb program, igy nem is néztem.

FutureFry 2016.11.16. 23:13:06

Ha már az “Arrival” meg lett említve: Mi lehet az a magyar szó/kifejezés amire a filmbeli CIA ügynök utal? (kb. akkor amikor azt magyarázza, hogy a különböző nemzetek nem tartanak össze, a megszerzett információt mindenki a maga hasznára akarja megtartani).

Valami ilyesmit mond (emlékezetből): “The Hungarians even have a word for it”

(Persze lehet, hogy nincs mögötte tényleges elképzelés, csak valamiért "jól hangzott")

Taxomükke (UK) 2016.11.16. 23:30:16

@Zoole[uk]: Ezek a videkiek mar csak ilyenek...
Itt a varosban ez nem szokas.
:))))

Taxomükke (UK) 2016.11.16. 23:39:40

@Zoole[uk]: Jaja, de ez mar Staines-upon-Thames!
(Ali G. miatt mar nem csak ugy poriasan Staines)

P.Elliot 2016.11.16. 23:57:11

@Csodabogár: Nezd, felesleges bizonykodni. Isten tudja miert, neked voros poszto Amerika, legyen itt barmi, itt semmi sem jo, baromsag, te jobban tudod, mit mondjak, semmi kedvem vitatkozni mert meggyozni ugysem tudnalak, nem mintha meg kivannalak meggyozni , informacioid ami az itteni dolgokat illeti meglehetosen hianyosak, negativan felnagyitottak. Nem emlekszem hogy en irtam barmit barmelyik europai orszagrol vagy Magyarorszagrol ilyen negativan mint te az Usarol allandoan, ez valami rogeszme reszedrol hogy itt minden rossz.
Megertettem hogy keptelen vagy ebbol kilepni, maskor atlepem majd ezeket a hozzaszolasaidat...

P.Elliot 2016.11.16. 23:58:51

@Zsuzsi65: Nagyon jol, pontosan irtad le, nincs mit hozzatenni.

P.Elliot 2016.11.17. 00:09:25

@Dikusz: Vagy rosszul irtam/ nincs most idom atnezni mert sietek/ vagy te ertetted felre, nem ugy ertettem hogy csak udvarias taps van, hanem hogy udvarias, legyen akar vastaps is de nem olyan lelkes ahogy a mai eloadok elvarjak, illetve mivel masutt nagy tombolassal, ovacioval fogadjak oket minden orszagban, nekik ez igencsak gyengecskenek tunik mint a muvesz ur megbantva gondolta.
Egyebkent beletalaltal, igen, rola van szo.
Benko dixi az egy nagyon regi zenekar, nem? Lehet hogy rosszul emlekszek hiszen 73 ota elek itt de hallottam oket a radioban annakidejen otthon ha egyrol beszelunk. Meg megvannak? Jo oregek lehetnek ha zenelnek meg. A dixi zenet szeretem, ki nem? Nagyon hangulatos, igazi deli zene...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.17. 00:28:27

@Csodabogár: "A nő nagyon feldíszitve a pasi kockás ingben és baseball sapkában, amit egész előadás alatt nem vett le a fejéről. Mondtam az Embernek, hogy ezek biztos az ő honfitársai. Szünetben melléjük sodródtunk, noná, hogy ékes amerikaiul beszéltek. Ehhez nem kell előitéletesnek lenni."

Amerikaban en tul.kepp azt ertekelem, hogy az emberek nem akadnak fent ilyen dolgokon :) ha kockas ingben erzi jol magat, akkor vegyen fel kockas inget :))
Amikor a(z amerikai) ferjemnek a hazassagunk elejen (ugy 10 eve) mutattam, hogy a kest es villat a tanyer melyik oldalara "illik" tenni, akkor az o reakcioja az volt: "says who"? :)) es valoban - bar persze, hgy kovetunk bizonyos tradiciokat, es etikettet - de azon fennakadni, vagy megitelni valakit azert, mert az o szokasai, etikettje mas, nem igazan vall nyitott latasmodra. Erdemes kicsit tanulmanyozni az intercultural knowledge temakort, sok mindenre ranyitja az ember szemet:) Ajanlom mindenkinek (aki me'g nem ismeri) ezt a TED videot (a pasas egy norveg-angol-olasz keverek, ezt aztan elviselni egy testen belul nem semmi:))))
www.youtube.com/watch?v=YMyofREc5Jk

Herr Géza 2016.11.17. 00:28:42

@szalka240: Köszi. Akkor csak én vagyok kitiltva.... :))))

M. Péter 2016.11.17. 01:15:54

@Zsuzsi65: Azért a baseball sapkát levehette volna, az operában nem süt a szemébe a nap.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.17. 01:29:02

@M. Péter: haha, a baseball sapka ra van nove egyesek fejere, ez teny :)) etteremben, moziban is hordjak :))

geeeteee 2016.11.17. 07:04:43

@Herr Géza: Timestampos dolog is lehet, cseréljed ki a gombelemet. CMOS battery. Ilyen filléres hülyeségek is tudnak ám keverni.

Kvikveg 2016.11.17. 07:04:59

@Zsuzsi65: Heh, kes-villa temakor: egy texasival dolgozom ugyanazon a teman kulfoldi kikuldetesben, es vacsoranal ugy tartja a kes-villat, hogy sikitani tudnek. Nem emlekszem, pontosan hogy de eleg brutalisan esetlennek nezett ki. Van, hogy csikorog. Viszont azon meg en lepodtem meg, hogy az UK-ban az a lapatolas, amit mi a villaval muvelunk, az szamit nem elegansnak. Marmint ok a villa hatara rakjak a falatot. Masik kollega legalabbis ezt mondta regebben, es demonstralta is minden nap. :)

LyukasBogrács 2016.11.17. 07:38:28

@Zsuzsi65:
"ogy a kest es villat a tanyer melyik oldalara "illik" tenni, akkor az o reakcioja az volt: "says who"? :))"

Any civilized man.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.17. 08:11:43

@Kvikveg: @LyukasBogrács:

A skandinávok is a villa fonákjára pakolják az ételt: megszúrnak egy húsdarabot, arra késsel rizst/krumplit és egy kis mártást húznak - a salátát/savanyúságot az étkezés előtt vajas cipóval már megették - és hammm.

A villa fonákjára való rakosgatás első látásra ugyan szokatlan, hogy idővel rájöjjön az ember, hogy talán nem is olyan rossz ötlet. Nekik a mi módszerünk tűnik furcsának. (Sőt, úgy néz ki, hogy világviszonylatban mi vagyunk kisebbségben.)

Egyszer megpróbáltam egy posztravalót összegyűjteni a témáról, de konkrét, hiteles információforrás híján fel kellett adnom a tervet. Annyit megtudtam, hogy a villa az Újkorig nem szerepelt az evőszeközök között, mivel az ördög jelképének számított. Azt is, hogy _egyes források szerint_ az USA-ban nem számít illetlenségnek az, hogy a húst előbb felvágják, majd a villát jobb kézben tartva állnak neki az étkezésnek. Arra, hogy nálunk miért tartják illendőnek a "lapátolást", sem írásban, sem pedig szóban nem találtam elfogadható magyarázatot.

LondoniTódi · http://greenwichlakas.blog.hu 2016.11.17. 08:35:07

@P.Elliot: Hát akkor javíts a stílusfelismerődön, mert valakivel nagyon összetévesztesz. E-mail küldésekhez, meg fenyegetésekhez én lusta vagyok, az valaki más volt. A nevemhez jó szűrést kívánok!

Dikusz 2016.11.17. 09:11:07

@P.Elliot: nem értetted félre, inkább én nem vagyok tisztában azzal, hogy mi számít lelkes ünneplésnek. Tapasztalatom szerint itt tényleg vastaps van, ami egy idő után ütemes tapsba megy át. Az tetszik a legjobban. Mi hiányzik még belőle? :))

LyukasBogrács 2016.11.17. 09:52:04

@Hobbiszakács:
"az USA-ban nem számít illetlenségnek az, hogy a húst előbb felvágják, majd a villát jobb kézben tartva állnak neki az étkezésnek."

Na ez az! Az illemkonyvuk meg a tortenelemkonyvuknel is vekonyabb.

Ginix 2016.11.17. 09:53:32

@Zoole[uk]: jaaaa, úristen, ahogy ezt írtad eszembe jutott, h hozzánk is jött vetítősbácsi az oviba. igen, ez mindjárt más...rámtört a nosztalgia:) mindig vártuk, h vetítse a "no, megállj csak!"-ot. persze mi csak úgy hívtuk, h a farkas és a nyúl.

Ginix 2016.11.17. 11:28:25

@LyukasBogrács: ez butaság, van ahol nem oldalra teszik, hn középre, maguk felé. akkor ők most kevésbé civilizáltak, csak mert máshogyan fejezik ki, h befejezték az étkezést?

sellőlány 2016.11.17. 12:27:19

@Herr Géza: Hello Géza. Szakmai kérdés, hátha ismersz vkit vagy vmi fórumot, ahol ilyen arcok mozognak. München környékén keresnénk magyar kivitelező csapatot egy belvárosi utcai üzlet kialakítására, aki képes több szakágban mozogni és önállóan dolgozni. Ha van ötleted, folytathatjuk privátban. Köszi!

adg 2016.11.17. 12:59:45

@Zsuzsi65: ez a video tenyleg jo volt. Koszi :)

geeeteee 2016.11.17. 14:13:09

@adg: Biztos belekevertem volna Fellinit meg Ibsent. A profitot meg nem szabad kimondani.

Dikusz 2016.11.17. 15:49:43

@Zoole[uk]: amikor én voltam általános iskolás, ('60-as évek), akkor - legalábbis a mi napközink - nem az iskola osztálytermében volt, hanem háztömbön belül mentünk át (Bp.VII.Gorkij fasor - Damjanich utca) egy másik épületbe. Nekünk minden kedden délután volt filmvetítés, először híradó, utána többnyire a korszaknak megfelelő (nem feltétlen agymosó) film. A végén voltak a legjobban várt mesefilmek: Hagymácska, különböző szovjet mesefilmek (nagyon jók voltak), magyar rajzfilmek:)

Herr Géza 2016.11.17. 19:42:25

@sellőlány: Háát, akit azon a környéken ismerek, azt leginkább ellenségeimnek ajánlanám.... :)))) Otthonról valakit kivinni?
Mi mindenről lenne szó? Építés-bontás, festés, burkolás, gépészet (víz, fűtés, villany) kompletten?? És mekkora a bolt?

Herr Géza 2016.11.17. 19:44:26

@Ginix: Nu pakagyí..... :))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.18. 06:20:44

@geeeteee: Én nem mondtam, hogy nem fér el... És amúgy a tett halála az okos Skodás. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.18. 06:28:56

@Hobbiszakács: "az USA-ban nem számít illetlenségnek az, hogy a húst előbb felvágják, majd a villát jobb kézben tartva állnak neki az étkezésnek"

Ez most komoly?Miért, máshol illetlenségnek számít? De hát miért?
Én sosem eszem így, de eszembe nem jutna illetlennek gondolni ezért bárkit is...Ééérdekes... :-)

Herr Géza 2016.11.18. 10:45:15

@sellőlány: El is küldted? :)))) Mert még nem kaptam semmit.....

sellőlány 2016.11.18. 10:52:47

@Herr Géza: A blog.hu-s profilodon keresztül írtam (üzenetküldés), elvileg az ott megadott e-mail címeden kellett landolnia.

sellőlány 2016.11.18. 10:54:01

@Herr Géza: Egy freemailes feladót keress, lehet, hogy a junk mailbe került (?).

Herr Géza 2016.11.18. 11:33:46

@sellőlány: Hihi, gondoltam, hogy oda írtál, de sehol semmi, a junk-ban sem. Rádírok én....

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása