oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. október 17. 06:46,  Fél év után Angliában 48 komment

2016. október 17. 06:46 Határátkelő

Fél év után Angliában

Ákos fél évvel ezelőtt költözött ki a szigetországba, és akkortájt havi rendszerességgel jelentkezett itt videós posztjaival. Aztán (ahogy az már lenni szokott) beindult az élet, a munka, amivel párhuzamosan egyre kevesebb lett a szabadidő, ám most ismét felvesszük a fonalat. Lássuk tehát, hol tart most! (Aki lemaradt volna az eddigiekről, az itt, itt és itt kerülhet képbe.)

bringas_161017.jpg

„Sok idő telt már el azóta, hogy utoljára jelentkeztem itt, bevallom, egyre kevésbé érek rá, a videókkal azonban nagyjából tudtam követni az eseményeket. Arra gondoltam viszont, hogy ne lógjon a levegőben az itt elkezdett történet sem, gyorsan összefoglalom az eseményeket.

Elsőként is szerencsésen találtunk egy lényegesen jobb lakást, valamivel persze drágábban, mint terveztem, de igazából ez a különbség elhanyagolható (£30 havonta).

Mivel úgy hiszem, hogy az átlagos Határátkelő-követő jobban tisztában van az itteni lakáskeresés kérdésével, mint jómagam, annyi poszt született már a témában, így ezt nem is részletezem.

A történet követése és az esetleges érdeklődők kedvéért viszont hivatkozom az ide tartozó három epizódot 

Amire rá kellett, hogy ébredjek, az a megfelelő környezet és lakás fontossága az életemben. Nem hittem volna előzőleg, hogy ha egy legalább elfogadható szintet megütő élettérbe kerülök (az első lakás is teljesítette ezt a kitételt), attól függetlenül is még komoly életszínvonalbeli és lélektani fejlődést tud előidézni egy megfelelőbb környezetre történő váltás.

Az, hogy rendesen el tudtam helyezkedni és a magaménak éreztem azt, ami körülvesz, a 66 körüli nyugalmi pulzusomat levitte egészen 58-ig, ezt megfigyelve vált nyilvánvalóvá számomra a változás.

Munkakeresés és -találás

A következő terület a munka megtalálása volt. Az előző bejegyzésekben már felvázoltam a rendelkezésre álló lehetőségeket, melyek közül a választás korántsem volt egyszerű. Mindegyik kecsegtetett előnyökkel, de egyik sem volt tökéletes.

Ami még megnehezítette a dolgokat, hogy öt különböző fejvadász is próbált abba az irányba terelgetni, hogy az általa szervezett lehetőséget válasszam, hiszen az után kapják ők is a részesedésüket.

Módszereik a napi telefonhívásoktól egészen a már zavaró, szinte fenyegetőző e-mailekig terjedtek, így téve még nehezebbé a döntést.

Végül egy aránylag nagyobb céget választottam, ahol meglepő módon elég kreatív és szabad mozgástérrel rendelkező pozíciót töltök be, ami természetesen azért rengeteg kezdeti buktatóval jár, (egy teljesen új szolgáltatási területet kell elindítanom a nulláról) a jövőben viszont kellően nagy megtérüléssel számolhatok egy sikeres felépítési fázist követően.

Egy gyors összefoglaló epizód és egy pár felvétel az első napokról a következő videóban található.

Összességében egy sok lehetőséget tartalmazó pozíciót választottam, egy számomra már nagynak mondható vállalatnál (500 fő), amihez egy olyan fizetés társul, amivel számoltam a tervezgetés szakaszában, szóval összességében nincs okom panaszra.

Egyelőre lazább a munkatempó, mint amihez az otthoni munkahelyeken szoktam, valamint kisebb sikereket is nagyobb eredményként könyvelnek el, szemléletmódom ugyan nem változott meg ennek hatására, de azért mindenképp jól esik az elismerés.

Bringázz munkába!

Ami még ide kapcsolódik és véleményem szerint említésre méltó, az a munkába való biciklizés támogatottsága. Létezik ugyanis egy Cycle to work scheme elnevezésű program, melynek keretében a munkáltatók különböző formában biztosíthatnak részletfizetési lehetőséget, valamint adókedvezményt a biciklivel munkába járó alkalmazottak számára kerékpár vásárlás esetén.

Az eszközre fordítható összeg £100 - £1000 között alakul és szerencsére kiegészítőkre is felhasználható. Így én elköltöttem a teljes keretet, amiből sikerült minden kelléket és a biciklit is megvásárolnom, a nettó fizetésemből pedig havonta £48 kerül levonásra, így egy év alatt £580-ot fizetek az eredetileg 1000 fontos vásárlásért.

Az egy évnyi befizetést követően pedig cége válogatja, hogy mi történik. A törvényi szabályozást figyelembe véve vagy egy amortizált értéknek megfelelő végtörlesztési összeget kell még megfizetni, vagy pedig aláírható a hosszabb időre történő igénybevétel, melynek végén teljes mértékben elveszti a piaci értékét az eszköz és a munkavállaló birtokába kerül.

Eddigi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a munkáltató sok esetben már nem szórakozik a fölösleges további papírmunkával és az első évet követően leírja 0-ra a kerékpár értékét, ami így aztán a végső tulajdonoshoz kerülhet.

Kíváncsi leszek, hogy hogyan alakul ez az én esetemben, mindenesetre a mostani vásárlásom vizuális bemutatása, valamint a városban található kerékpár utak rövid jellemzése a következő videóban látható.

Köszönöm annak, aki elolvasta ezt a bejegyzésemet is, talán voltak benne érdekes/hasznos részek.”

HÍRMONDÓ

Boris Johnson és a köpönyeg megforgatása

Alig pár nappal azelőtt, hogy az uniós távozást népszerűsítő tábor egyik vezéralakja lett, Boris Johnson jelenlegi brit külügyminiszter még a tagság előnyeit ecsetelő (végül meg nem jelent) cikket írt. Ő azzal védekezik, hogy ez inkább parodisztikus írás akart lenni. Nem akármilyen történet ez, melynek fordulatait itt és itt olvashatjátok el.

„Meg kell állítanunk a kivándorlási hullámot!”

Komoly problémát jelent a visegrádi országoknak a fiatalok elvándorlása, ezért meg kell állítani a hullámot. Ötlet is van rá, hogyan...

A streetfood mennyországa

Elképesztő divat lett mostanság a street food, más kérdés, hogy utcai kaják mindig is léteztek, maximum nem volt körülöttük ekkora felhajtás. Aki jót akar, az próbálja ki Olaszországban.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2511808467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.10.17. 07:56:10

"Még kell állítani a kivándorlást" Kerítês vagy még jobb a politikuskivándorlás lenne...Bár kinnt éhenhalnának a lopott pénz nélkül.

Taxomükke (UK) 2016.10.17. 08:20:08

Johnsonnal kapcsolatban: ujra es ujra megdobbenek, hogy a politikusok milyen szemrebbenes nelkul tudnak osszevissza hazudozni, es szinte kovetkezmenyek nelkul hulyenek nezni az embereket.

fhdgy 2016.10.17. 09:02:50

Hol az ötlet a kivándorlás megállítására, mert a cikkben semmi sincs róla.

DieNanny CH 2016.10.17. 09:05:42

Jó volt, Ákos!

A V4-ekről: a beharangozóban az van, hogy "ötlet is van, hogyan állítsák meg a kivándorlást".
Kétszer is elolvastam a cikket. Ötletet nem találtam.
???

DieNanny CH 2016.10.17. 09:08:06

@fhdgy:

Látom, nem vagyok egyedül. :-D

Hari Seldon 2 2016.10.17. 10:08:10

Ez most egy jól olvasható poszt.
Egyúttal most először megnéztem a biciklis video-t is, mert kíváncsi voltam.

Hari Seldon 2 2016.10.17. 10:19:58

A kivándorlás megállításához tartozó posztról:

„A csúcson természetesen a négy ország (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország) Európai Unióhoz fűződő viszonyáról is szó esett. A lengyel elnök előzetesen hangsúlyozta: a V4-ek nem a gyengébb és erősebb, hanem az egyenlő államok Európáját akarják.”

A mesében miért van az, hogy amikor az erdőben az állatok összegyűlnek, akkor a nyúl javasolja, hogy minden szavazat egyenlő legyen, és nem a medve?

A lengyeleknek van valami mániákus késztetésük, arra, hogy kormányozhatatlanná váljanak. A nemesi köztársaságukat (ami a 18-ik században a bukásukat okozta) akarják az EU-ra erőltetni.

A nemesi köztársaságlényege ez volt: Minden nemes szavazhat, és ha bárki nem ért egyet, akkor nincs döntés. (nem csoda, hogy Orbán is beáll mögé)

Határátkelő 2016.10.17. 10:26:23

@fhdgy: @DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Mert véletlenül rossz linket tettem be... :)

Ez a jó:

hataratkelo.com/kozosen-lepnek-fel-v4-ek-az-elvandorlas-ellen/

No nem mintha a startupok támogatása, meg családalapítási segítség, stb. olyan nagy ötlet lenne...

HungrishAkos 2016.10.17. 10:45:14

@Hari Seldon 2: orommel hallom/latom, remelem tetszett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.10.17. 11:04:45

@Hari Seldon 2:
Aki pedig nem értett egyet az kiugrott az ablakon mert a többi agyonverte volna ha marad.

fhdgy 2016.10.17. 11:46:42

A fiatalok támogatásához: a startup-ok meg családalapítás támogatása nekem alamizsnának tűnik. Mindenki kapjon rendes fizetést, majd mindenki eldönti, hogy mire használja. Persze, ha a havi megélhetés után egy, azaz egy forint marad, akkor döntés nem arról fog szólni, hogy mire költse az egy forintot, hanem arról, hogy hova húzzon el. Oda fog elhúzni, ahol nem alamizsnát fog kapni. Ennyire egyszerű ( lenne ).

FlybyWire 2016.10.17. 13:22:05

"(egy teljesen új szolgáltatási területet kell elindítanom a nulláról) a jövőben viszont kellően nagy megtérüléssel számolhatok egy sikeres felépítési fázist követően."

MLM itthon is van.... :P

Hari Seldon 2 2016.10.17. 13:29:59

@diggerdriver:
Hát igen, ilyen ez az erdei demokrácia...

Csodabogár 2016.10.17. 13:45:57

Jó poszt, csak így tovább!

HungrishAkos 2016.10.17. 14:28:51

@FlybyWire: :D :D :D nem tudod, hogy most mennyit nevettem ezen. Koszonom, jo volt! ;)

Golf2 2016.10.17. 14:31:58

Off.orbán nagy hadsereget akár,az iskolában kötelező lesz a katonai alapismeret,stb.Reszkess Világ!(Index)

montroyal ( CAN qc) 2016.10.17. 17:01:56

@Golf2: van nekik boven kint is penz amit kiloptak befektettek kulfoldon ...

blackhairlady 2016.10.17. 17:28:27

@HungrishAkos: Ez nagyon klassz volt, koszi:) En nem emrnek bringazni sem Londonban sem Budapesten, halalfelelmem lenne.
Varom a kovetkezo posztot a big big huge bejelentessel, kivancsiva tettel:))

HungrishAkos 2016.10.17. 17:57:59

@blackhairlady: koszonom :) es amugy pedig sajnalom, de mivel van egy szignifikans eltolodas a Youtube es az itteni posztok kozott, ezert a big,big,big,huge bejelentes mar megvolt :/ Repjegyet lehetett nyerni tolem Londonba es mar a sorsolas is megtortent :(

Csokáv 2016.10.17. 18:03:47

Heh. A Cycle to work-öt az én cégem szolgáltatja. Vegyél sokat! :D

blackhairlady 2016.10.17. 18:17:26

@HungrishAkos: oh, hat ezt nem tudtam. Bar nem hiszem, hogy orultel volna ha en nyerem meg a repjegyet, azert Houstonbol kicist tobbe kerult volna:D

Shanarey 2016.10.17. 18:45:59

A poszt jó, itt egy fickó, aki fiatal, akinek céljai vannak, és akar is tenni valamit ezért.

Ám azért magyarul sem kellene elfelejteni beszélni, még akkor sem ha hű de jól megy az angol.

A youtube videóban láttam néhány furcsa magyartalan kifejezést.

HungrishAkos 2016.10.17. 19:13:22

@Shanarey: a feliratra gondolsz? Amugy nem azert valtottam angolra, mert az hu de trendi, hanem mert ugy egyszerubb azert mutatni videokat itteni embereknek is. Az mindenkepp bonyolit rajta, hogy hajnal 3-4 korul alltam neki a felirat keszitesnek es a forditasnak, ez lehet meglatsizk rajta :) De ha elkuldod a magyartalan kifejezest az megkoszonom, nincs kizarva, hgoy van, foelg azert mert mar Magyarorszagon is neha eleg magyartalanul beszeltem.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.10.17. 19:26:48

Bocs a kicsit OFF-ert, de nekem uj volt, es nagyon jokat nevettem rajta :))
www.youtube.com/watch?v=I5HmWmKbL_M (Bodocs Tibor Londonban)

Shanarey 2016.10.17. 19:51:04

01:20 biciklit magunkévá tenni.
04:47 Indi film, netán inkább Indy
05:35 Építés alatt, telejsen
05:50, az a "bukkanó" amit nem értesz, a gyalogosoknak van, és az akadálymentes közlekedés miatt.

Szövegírás hiba az akad még benne, de ami engem "szíven" ütött:
08:52 priorizálni.

HungrishAkos 2016.10.17. 20:07:42

@Shanarey: eloszor is koszi, hogy vetted a faradtsagot, ertekelem.

01:20 ezt normal esetben is hasznalom, mint egy (szamomra) viccesebb formakent, szoval ez velem jar :/

04:47 jogos, javitom
05:35 jogos, javitom
05:50, nem akartam tulnyujtani ezt a reszt, de nem azt a reszet nem ertem (bar azon keresztul menni hebe-hoba latok valakit), a kivitelezest nem ertem, hogy miert kell egy foleg szurkuletben alig lathato modon ennyire meredeken megoldani ezt az atjarot. Gynaitom az volt a logika mogotte, hogy na majd akkor most jol lelassitanak a biciklisek, viszont aki tudja, hogy ott van ugyanannyival megy at rajta, aki meg nem... A minap lattam, hogy egy srachoz mentot kellett hivni, mert gyanitom benezte. Na ez az amit nem ertek.

08:52 ahol en szocializalodtam, a BME-n szamos targybol hasznaltuk a szot es rengeteg mindent priorizaltunk, nekem ez teljesen beepult, sajnalom, hogy igy megerintett :/

Koszi megegyszer!

Shanarey 2016.10.17. 20:19:52

@HungrishAkos:

Nincs mit.

:-)

Félre ne érts, nem vagyok nyelvtan náci, ezt meghagyom másnak.
Ám ha feliratozott filmet látok, még ha csak egy youtube video, akkor jobban zavarnak az efféle hibák, mint egy átlag komment. Volt is emiatt már pár csörtém anno a feliratok.hu oldalon.

DieNanny CH 2016.10.17. 20:25:12

@Shanarey:

Jól teszed, de oda még nívósabb tudású feliratozók dolgoznak; sok van, akinek a feliratában a szavakat értem külön-külön, de mondatban nem. Az ilyenekkel egyéb oldalakon találkozok.

HungrishAkos 2016.10.17. 20:30:25

@Shanarey: megertem, csak sajnos pont a feliratra marad a legkevesebb idom es akkor vagyok a leginkabb faradt is :/ Mindenesetre igyekszem valahogy a feliratkeszitest kiszervezni masnak, hogy javuljon a minoseg. :)

takarék-láng 2016.10.17. 20:52:11

Na Akos? Minden jobb, mint otthon, ugye?
Szerintem is.
Itt az egrszsegugy kituno, telitve a magyaroknal jobb orvosokkal; az oktatas is, nincs korrupcio es mindenki mosolyog.
Bezzeg otthon, diktatura van!

takarék-láng 2016.10.17. 20:52:11

@Taxomükke (UK): "Johnsonnal kapcsolatban: ujra es ujra megdobbenek, hogy a politikusok milyen szemrebbenes nelkul tudnak osszevissza hazudozni, es szinte kovetkezmenyek nelkul hulyenek nezni az embereket."

- biztos felrenezte vagy elirta a szerkeszto. Az angol politikusok nem hazudnak es nem is korruptak.

takarék-láng 2016.10.17. 20:52:11

@fhdgy: "A fiatalok támogatásához: a startup-ok meg családalapítás támogatása nekem alamizsnának tűnik. Mindenki kapjon rendes fizetést, majd mindenki eldönti, hogy mire használja. "
- a menekultekre pocsekolt penz helyett.

Shanarey 2016.10.17. 22:35:59

@HungrishAkos:

Arra a bizonyos bukkanóra visszatérve, a megjelölése tényleg nem az igazi, de az oka hogy úgy van kiépítve, az az hogy a gyalogosok és a kerekes székkel közlekedők is átmehessenek, és ehhez az is kell hogy a bicajosok pedig át is engedjék őket.
Sajnos a bicajosokra itt is jellemző az, ami Budapesten is tapasztalható, mégpedig az hogy nagy százalékuk leszarja hogy milyen tábla lámpa és egyéb jelzések vonatkoznak rá, csak megy mint a mérgezett egér.

PannonBoy 2016.10.17. 23:09:26

Akos viceoit szívesen nézem, mert tényleg izgalmasak, viccesek és megvan a saját hangulatuk. Kiemelten azért is örülök neki, hogy így mindenki látja, Londonban nemcsak mosogatnak az emberek, hanem szép számmal dolgoznak a szakterületükön.
Akosnak sok sikert kívánok, remélem még hallok felőle.

HungrishAkos 2016.10.17. 23:13:26

@takarék-láng: szerencsere az egeszsegugyet meg nem teszteltem, bar itteni kollegak nincsenek elragadtatva tole, szoval majd meglatjuk, de remelem nem derul ki :)

Az oktatast sem tudom meg egyelore :) Aminek orulok, hogy a korrupciot nem kovetem a mosolygas az egy nagy plusz mondjuk, meg ha az szerintem sok esetben csak felszines, de azert mas az ember kozerzete tole.

HungrishAkos 2016.10.17. 23:14:25

@PannonBoy: Koszonom szepen, igyekszem meg hirt adni magamrol es a minosegen csak javitani :)

HungrishAkos 2016.10.17. 23:25:46

@Shanarey: ezzel teljesen egyetertek, viszont 3 dolog:
- szerintem foleg Westminster kornyeken, de barhol ahol turistak vannak, ott aztan mindenki megy mindenkor mindenhol gyalog, szoval az alapbol eletveszely.

- aki orult modjara kozlekedik biciklin, azt pont nem lassitja le, maximum egyszer amig meg nem ismeri

- ha nagyobb kifutasa lenne (nem lenne ennyire hirtelen emelkedo, hanem lankasabb) valamint latvanyosabb festese lenne ami este pl visszaveri a fenyt, nem lenne vele problemam.

Shanarey 2016.10.18. 02:11:33

@HungrishAkos:

Bukkanó ügyben egy véleményen vagyunk.
Netán valami közösségi (bicajos) csapatnak rá kellene erre ugrani és közösen piszkálni az önkormányzatot hogy oldja meg.

Gyalogosokkal, itt ahol én élek (nem London) nem nagyon van gond.
Gyalogosokkal a leghajmeresztőbb élményem még Magyarországon volt amikor elindultam a zöldhullámmal és a Délinél egy nagyobb csapat úgy döntött, mit neki a piros lámpa ők akkor is átmennek az úton......

Itt inkább az autósok igen idegesítőek, mert a többségük itt született, és mégsem érti hogy működik a körforgalom, és hogy az index, nem esztétikai okok miatt van az autón. Na meg főleg az idősebbek, nem a forgalom ritmusát követik hanem ex has sebességet választanak és emiatt több ráfutásos balesetet láttam amelyben ők voltak a belerohanók.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.10.18. 06:33:39

itt most ajandek repjegyet lehet kapni Londonba ha jol latom.

GQ 2016.10.18. 09:39:40

érdekes, nekem a C2W-ben felvett összeget nem a nettómból vonták, hanem a bruttómból, így lett adómentes. csak mondom.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.10.18. 10:14:25

@HungrishAkos: most tudtam csak megnézni a videót, tetszett pedig nem is vagyok (már) biciklis. S hallod, jót nevettem, mert a Westminster előtti percben, mikor a szépen sávokra, szembesávokra osztott bicikliutat mutatod, egy fickó éppen akkor suhan el melletted a kijelölt biciklis forgalommal szemben... "örök lázadók" mindenhol vannak.

HungrishAkos 2016.10.18. 10:17:19

@GQ: en sem irtam ,hogy a nettombol vontak le, csak a vegen kiemeltem, hogy mennyi kerul elvonasra a netto fizetesembol, csak mondom. :)

HungrishAkos 2016.10.18. 10:20:17

@kisrumpf: koszonom, hogy megnezted :) Orok lazadok, nomeg turistak mindig lesznek, foleg ott...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása