oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. június 24. 06:55,  A függetlenség napja vagy a vég kezdete? 570 komment

2016. június 24. 06:55 Határátkelő

A függetlenség napja vagy a vég kezdete?

Amikor ezeket a sorokat írom (és ez magyar idő szerint péntek hajnal), immár biztos, hogy a Brexit hívei nyertek, azaz az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. A kilépés egyik legnagyobb híve, a UKIP vezetője már lemondásra szólította fel David Cameron miniszterelnököt, akit ugyanakkor saját, de szintén távozás párti párttársai maradásra ösztönöznek. A font viszont akkorát zuhant, hogy elképesztő.

Ha az Egyesült Királyságban élsz, írd meg, mit gondolsz a referendum eredményéről, mit vársz, mit remélsz, mitől tartasz! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.

leave_szavazas.jpg

Megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét, 16,8 millió szavazatot a kilépést pártoló tábor, azaz véglegessé vált: a britek többsége azt szeretné, ha országa nem lenne az Európai Unió tagja. Korábban a BBC és az ITV azt jelezte előre, hogy a Brexit hívei 52-48 százalékos arányban nyernek.

London és Skócia volt a leginkább maradás párti, de Anglia északi része, valamint Wales egyértelműen a távozás mellett voksolt.

És egy kép, ami elég sokat elárul... A fiatalok többsége EU-párti, a 65 fölöttiek pedig... hát nem.

hogyan_szavaztak_korcsoport_szerint.jpg

Ahogy az eredmények egyre inkább a távozást szorgalmazók sikerét mutatták, úgy zuhant a font több mint harminc éve nem tapasztalt mélypontra a dollárhoz képest. Magyar idő szerint reggel fél hat körül a fontot 1,35 dollár alatt jegyezték, legutóbb 1985-ben volt ilyen rossz a helyzet brit szempontból. (Jellemző, hogy a kereskedés kezdetén, amikor még inkább a maradást valószínűsítették, a font 1,50 dolláron állt.)

Sok brit nem is tudja, mire szavazott?

Legalábbis a Google keresési trendeket figyelő csoportjának Twitter-üzenetéből ez derül ki. A Google's Trends bejegyzése alapján helyi idő szerint éjfél körül, vagyis két órával a népszavazási urnazárás után 250 százalékkal növekedett a „mi történik, ha kilépünk az Európai Unióból?” kérdésre választ keresők száma.

A The Verge szerint a Google keresési adatai azt mutatják, hogy a tények hiánya nyilvánvalóan nem befolyásolta a szavazókat a döntésben.

google_trends_what_happens_if.jpg

Mit lép Skócia és Észak-Írország?

Ez az egyik nagy kérdés, hiszen ugye a skótok kifejezetten a maradás hívei (a 32 választókörzet mindegyikében a bennmaradás hívei kerültek többségbe), így nem meglepő, hogy a skót miniszterelnök már péntek reggel közölte, a brit EU-népszavazás eredménye nyomán Skócia újabb függetlenségi népszavazást tarthat.

Nicola Sturgeon, a kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője kijelentette: az eredményekből egyértelmű, hogy Skócia népe az Európai Unióban látja országa jövőjét.

A Sinn Féin, az Észak-Írországot kormányzó koalíció második legnagyobb pártja, a britellenes katolikus mozgalom vezető politikai ereje szintén népszavazást helyezett kilátásba „az ír sziget egyesítéséről”, miután Észak-Írországban 56 százalékos többségbe kerültek az EU-tagság hívei.

J.K. Rowling: ennek nem kellett volna megtörténnie

A Harry Potter-regények szerzője szerint David Cameron öröksége az lesz, hogy nem csak az Európai Unióból lép ki Nagy-Britannia, de Skócia is az Egyesült Királyságból. J.K. Rowling Twitter-üzenetében úgy fogalmazott: „egyiknek sem kellett volna megtörténnie”.

jk_rowling_twittere.jpg

Mi lesz David Cameronnal?

Eközben az EU-tagság feladásáért kampányoló legnagyobb brit politikai párt, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezetője azt mondta, június 23-a „Nagy-Britannia függetlenségi napjaként fog bevonulni a történelembe".

Nigel Farage egyúttal ütemtévesztés nélkül azonnali lemondásra szólította fel a maradás mellett kiálló konzervatív párti miniszterelnököt. David Cameront ugyanakkor 84 pártbéli képviselőtársa nyílt levélben kérte a maradásra, mondván, „ez a kötelessége".

Érdekes módon a levelet aláírók között van a kilépéspárti, sokak által Cameron-utódnak tartott Boris Johnson, London előző polgármestere és a szintén Brexit-hívő Michael Gove igazságügyi miniszter.

UPDATE: Közben a brit külügyminiszter azt mondta, David Cameron kormányfő nem mond le. Philip Hammond a Sky Newsban úgy fogalmazott, a kormányfő "világossá tette, hogy bármi is lesz a referendum eredménye, továbbra is ellátja feladatát. Az országnak folytonosságra és stabilitásra van most szüksége."

UPDATE 2: Lemondott... 

David Cameron a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt, a végén már könnyeivel küszködve felolvasott nyilatkozatában közölte: a következő hetekben és hónapokban miniszterelnökként mindent megtesz „a hajó stabilizálása” érdekében, de nem hiszi, hogy helyénvaló lenne, ha „kapitányként” ő akarná irányítani országát annak további útján.

A brit kormányfő közölte azt is, hogy távozási szándékáról péntek reggel tájékoztatta II. Erzsébet királynőt. Úgy fogalmazott, hogy az EU-társállamokban élő britek, illetve a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok életkörülményeiben nem lesznek „azonnali” változások, és „kezdetben” nem változnak azt utazási és az áruforgalmi feltételek sem. (További részleteket itt találsz.)

Mi lesz Európában?

Ez az, amit senki sem tud (még pontosabban: ezt sem tudja senki). Egyelőre annyi biztos, hogy szombaton Berlinben az Európai Unió alapító országainak külügyminiszterei összeülnek, hogy megvitassák a helyzetet és a következményeket – jelentette be a dpa német hírügynökség.

A német külügyminisztérium vendégházában, a Villa Borsigban rendezendő tanácskozáson Németország, Franciaország, Olaszország és a Benelux-államok diplomatái vesznek részt. 1957-ben ez a hat ország alapította az Európai Gazdasági Közösséget, az Európai Unió elődjét.

Mi lesz a magyarokkal?

Nyilván ez a minket egyik leginkább érintő és érdeklő kérdés. Az talán kevéssé valószínű, hogy a már Nagy-Britanniában élő uniós állampolgároknak bármilyen változásra kellene számítaniuk, azért bőven érheti fájó kellemetlenség az országban élő, vagy ott munkát vállalni kívánó magyarokat.

Az Index európai bizottsági forrásai sem tartottak pár napja valószínűnek komolyabb változást, Norvégia például úgy lehetett az EU-s piac résztvevője, hogy a szabadkereskedelem fejében szabad letelepedést és munkavállalást biztosít az uniós polgároknak.

Nem lenne meglepő, ha a britekkel szemben is ilyen feltételt szabna Brüsszel. Márpedig az uniós piachoz való hozzáférés még a kilépéspártiak számára is kiemelten fontos ügy, szóval nem zárható ki teljesen, hogy London nem lesz túl szigorú e téren.

Sokkal valószínűbb azonban, hogy jelentős változás lesz: a kilépéspártiak ugyanis azt akarják, hogy az uniós állampolgárok ne vegyék el a britek munkáját.

Bár gazdasági elemzések szerint a bevándorlás alapvetően jó Nagy-Britanniának, a döntés nem a száraz adatokon, hanem a közhangulaton fog múlni. Így tehát nehéz elképzelni, hogy a kilépéssel nem járna szigorítás.

Ez rossz hír, mert a nem európai uniós munkavállalókra vonatkozó brit szabályozás szigorú: a Nagy-Britanniában dolgozó uniós munkavállalók háromnegyede nem felel meg a vízumkritériumoknak, derült ki az Oxfordi Egyetem kutatócsoportjának számításaiból. Sőt, a jövő áprilisra tervezett szabályváltozásokkal ez az arány 81 százalékra nőne.

A mostani szabályok szerint egyrészt a munkaerőhiánnyal küzdő szektorokban, másrészt a felsőfokú végzettséget megkövetelő, és évi legalább 20 800 fontot fizető állásokra adható ki munkavállalói vízum.

Jövő áprilistól a „tapasztalt munkavállalókra” már 30 ezer fontos limit vonatkozik majd (ez alól a 25 éven aluliak és a friss diplomások képeznek kivételt). Emellett fix állásajánlat kell a vízumhoz, tehát nem lehet csak úgy kimenni szerencsét próbálni.

Sokan elbuknának a vízumrendszeren

A 20 és 34 év közti kelet-közép-európai gazdasági migránsok harmada a vendéglátásban, negyede a feldolgozóiparban vállal munkát. Jóval kevesebben dolgoznak a bankszektorban (13 százalék), az egészségügyben és oktatásban (7,5 százalék) és az építőiparban (5 százalék).

A vízumrendszer kiterjesztése pedig pont azokat a szektorokat érintené a legsúlyosabban, ahol a legtöbb kelet-közép-európai dolgozik. A vendéglátásban (hotelekben és éttermekben) dolgozó uniós munkavállalók 94 százaléka nem kapna vízumot, de az építkezéseken és az iparban dolgozóknál is 75 százalék fölötti, az egyéb szolgáltatok terén pedig 85 százalék az arány.

Még a bankszektorban dolgozó uniós polgárok háromnegyede sem teljesíti a követelményeket, pedig az eléggé jól fizető és magas végzettséget igénylő szakma.

"Félünk, nem tudjuk, mi lesz"

A Financial Times a napokban a legnagyobb közép-európai közösségnek számító lengyelekre koncentrálva írt a kérdésről. „A britek azt hiszik, hogy mi, a bevándorlók vesszük el az ő munkájukat. Pedig nem sokan dolgoznának olyan körülmények között, mint mi” - mondta például a lapnak a kiszállítóként dolgozó, 32 éves Arkadisz Madejski.

„Félünk, nem tudjuk mi lesz. Két gyerekem jár itt iskolába, itt fizetem az adót, nem dobhatnak csak úgy ki” – jegyezte meg az InfoRádió szerint a 32 éves Karolina Kula bolti dolgozó.

Bár a nagy-britanniai lengyelek kétharmada aggódik a lehetséges Brexit miatt, a lengyel kormány örülne annak, ha valamilyen okból hazamennének, mert, mint a miniszerelnök-helyettes elmondta: honfitársai egytizede vándorolt el az utóbbi évtizedekben

Mit mondott Orbán Viktor?

A magyar miniszterelnök a napokban kormánya nevében fizetett hirdetésben biztatta a brit szavazókat arra, hogy szavazzanak az Európai Uniós tagságra. Vajon mit gondol most, hogy kiderült, a többség mégis a távozás mellett tette le a voksát?

„A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként” - állt a hirdetésben, amely alatt Orbán Viktor aláírása, felette a magyar címer, mögötte pedig a magyar zászló volt látható a Daily Mail hétfői kiadásában.

Hiába az erőfeszítés, a brit szavazók a távozás mellett voksoltak. A Kossuth Rádióban péntek reggel a végeredmény kapcsán a magyar miniszterelnök azt tartotta a brit népszavazás legnagyobb tanulságának, hogy Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját.

Orbán Viktor szerint elemezni kell, milyen ügyek voltak meghatározóak a brit EU-tagság vitájában. A magyar miniszterelnök úgy látja, a meghatározó erejű kérdés a bevándorlás volt. A britek keresték arra a kérdésre a választ, hogyan tudnak ellenállni a modern kori népvándorlásnak.

Itt tartunk tehát most. Értelemszerűen a helyzet sokat változik és változhat még a következő órákban és napokban, de vitaindítónak talán elég ez a helyzetjelentés szerű poszt is. Most pedig ti jöttök.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia Brexit

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr568836306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 07:04:49

Az angolok nagyon pofára esnek, amikor látják, hogy a City kiürül. Persze az EU is megérzi de kevésbé.
Pár évig elég kemény lesz az UK-nak. Itt most aktuális lesz a tegnapi beírásom, hogy a vendégmunkásoknak végig kell gondolniuk mit akarnak. (igazából már egy éve el kellett volna gondolkozni ezen. Most még nagyjából van két évük erre.
(Igazából már azért is érdemes, mert most már tudják, hogy milyen légkör veszi körül őket.)

Tegnap ezt írtam, most már valóság:

Mit szeretnének?
Egy: Maradni hosszú távon, vagy maradni még egy kicsit pénz gyűjtés miatt. Ha maradni szeretnének, mit tudnak tenni? Tudnak-e pár éven belül állampolgárságot szerezni? – Ez lenne az első és legkézenfekvőbb lépés.

Kettő: Van-e másik nyelvtudásuk? Akarnak-e a kontinensre költözni? (mondjuk feltételezem, vannak olyan helyek a kontinensen, ahol kezdetben angollal is ellehet boldogulni, mint mondjuk talán Hollandia / Dánia) Nyilván ez csak akkor opció, ha idővel cél egyEU-s állampolgárság.

Harmadik eset: Nincs alap szinten sem más nyelvű ismeretük, és szeretnének nyugaton maradni. Ekkor a következő lehetőségek vannak: vagy elmegy Amrikába (ha tud), vagy marad a szigeten, csak kicsit feljebb. Lévén, hogy az UK kilépése esetén Skócia gyorsan kiválik az UK-ból, és maradnak az EU tagjai (már ha a kint dolgozónak fontos egy másik EU-s állampolgárság) Vagy ott van még Írország mint opció.

Negyedik eset, ami szintén megoldás lehet, hogy a már ott tartózkodók helyzete nem változik kilépés esetén sem, és minden marad a régiben. Viszont ebben az esetben is fel kell készülnie egy „élettervvel” arra az esetre, ha mégis változik.

tanato 2016.06.24. 07:09:50

Na erre volnék én rettentő kíváncsi,idézném Diggert van egy k-európai mondjuk magyar szakmunkás legyen Tóth Jóska,csúnyán beszél vele a főnök,nem emel fizetést 5 éve neki és a pofájába vágja hogy el lehet innen menni ha nem tetszik.Eddig ugye mint Digger,fogta magát és a jövő hónapban elment dolgozni Angliába minimál angol tudással,mert mondjuk a sógora vagy a komája már két éve kint van az építőiparban vagy egy szállodában,kocsmában stb.és segíti.A magyar főnöknek fityiszt mutatva.Szerinted,szerintetek ez ha mondjuk holnap landol TÓth Jóska LUtonban még menni fog?Vagy még két évig ez menni fog?Mikor lesz a ténylegesen nem látható de nagyon is valóságos vasfüggöny felhúzva??

Golf2 2016.06.24. 07:14:00

Az Illés szám jutott eszembe,by by London... Akik már rêg kinn vannak azok jól járnak.

DieNanny CH 2016.06.24. 07:23:45

Ejha! Szóval kilépnek. Kíváncsi leszek a következő 2-3 évre.

DieNanny CH 2016.06.24. 07:29:33

Ja, és ez már vissza nem fordítható folyamat? Tehát ha annyira megzuhan a gazdaság, olyan rosszul kezdenek élni (túlzok, tudom!), hogy újra népszavazni akarnak a bentmaradásról? Ez már nem lehetséges?

tanato 2016.06.24. 07:30:54

Leginkább a most még gyermek,vagy kamasz angolt tanuló magyar és kelet -európai fiatalok szívták meg akik esetleg kint próbálkoztak volna a saját sorsukon segíteni./KInt dolgozni és /vagy tanulni/

tanato 2016.06.24. 07:31:35

Nekik marad a kelet Európában való további boldogulás/nem lesz könnyű/ vagy másik /Német vagy franca /nyelv tanulása és oda való bepróbálkozás addig amíg még oda lehet menni/szerintem oda sem túl sokáig,a nagy tömeg miatt.
Szűrés Válasz erre

tanato 2016.06.24. 07:32:32

Nem tartott sokáig a pünkösdi királyság/tulajdonképpen csak 2011- 2016ig volt teljes hozzáférése a magyar és úgy általában a kelet európai lakosságnak a teljes nyugat európai munkaerőpiachoz/

Golf2 2016.06.24. 07:32:49

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Svájc megint jól jár szárnyal a frank még az arany.

Soros Putin Csarli (törölt) 2016.06.24. 07:38:32

@Hari Seldon 2: nem fog kiurulni a City.
A nemetek, franciak, es a spanyolok sem lesznk boldogok. Majd a francia es a spanyol budget mennyire fog orulni, amikor az EUs budgetet ki kell potolni a UK befizetessekkel?

Szemely szerint orulok. Merkel elso gyomrosa. Dominot josolok ezutan.
Hab a tortan, hogy valoszinu az uj skot referendum (quebec effect), addig szavaztatjak ojet, amig kilepnek vegre.
A Sinn Feinn meg az irish republic-ot akarja. Hajra, vegre Anglia elheto lesz. Lehet, vissza is koltozunk.

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 07:50:55

Az idosek dontottek a fiatalok jovojerol.
Egyebkent tegnap az EU-ban zuhogott, de ma Angliaban ragyogo napsutesre ebredtunk. :)
Na, most elolvasom, mit irtatok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 07:52:48

@tanato:
MINDIG menni fog.
Ausztráloknak megy? Igen. Usákoknak megy? Igen.
Szakember KELL.
Milyen indokkal utasítanának el? Túl sok a gépkezelő, a kőműves? Inkább túl kevés.

tanato 2016.06.24. 07:59:09

@diggerdriver: Szerinted mikor tudott volna, tudna menni USA-ba és Ausztráliába,KanadábaTóth Jóska alig angol tudásával mondjuk kőművesként a magyar cégtől való távozása után egy hónappal?
Na pont így lesz UK-val is.
Azért nagyon bízom hogy legalább belétek nem kötnek majd bele.

2016.06.24. 08:02:02

@tanato: Ennyire nem sötét a jövő. Azt sem lehet még tudni, hogy mit is akarnak pontosan bevezetni az angolok (lesz-e egyáltalán kvótarendszer például). Addig ez csak felesleges vészmadárkodás. Aki menni akar, az meg fogja találni a módot, hogy mehessen. EU v. országkerítés nélkül is. Ahogyan tették az EU előtt is, és ahogyan fogják majd az esetleges EU széthullás után is.

tanato 2016.06.24. 08:02:47

@Taxomükke (UK): Ez jó kérdés.Szerintem lelkileg jobb lesz nekik/nem pont CHarlie-ra gondolok hanem a sok milla kilépésre szavazó britre/nem fogja zavarni őket,az aurájukat a sok miliió lepukkadt kelet-európai látványa, közelsége

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:03:01

Én azt mondom hogy aki ki akar menni UK-ba dolgozni az ezután is ki fog.
MUNKAERŐHIÁNY VAN.
Az epítőiparban látom.
A vendéglátásról majd Puhacica nyilatkozik.
Gyakorlatilag válogathat az állások között.
Még egyszer mondom. Annyi történt hogy ezután szűrni fognak.
Talán a North Circular Roadon nem fog odaugrani két román cigány lemosni a szélvédőmet.

DieNanny CH 2016.06.24. 08:03:15

@Golf2:

Tényleg? Még nem néztem utána.

tanato 2016.06.24. 08:06:26

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: A mai posztban leírt százalékos adatok nem erre utalnak.

Furos 2016.06.24. 08:07:24

@charlieharper: Gyertek Charlie!
En is kifele szavaztam.

Golf2 2016.06.24. 08:07:41

Léptek a süllyedő hajóról.Egyértelmü hogy a bevándorlás+migráns áradatból lett elegük.Remélem Merkelt is elzavarják és akkor a hazai vérszívók is meggyengülnek.Fontot kell venni mert hamar visszamegy az ára.

tanato 2016.06.24. 08:07:51

@diggerdriver: Te tudod, te élsz ott,te ismered a közhangulatot mennyire k-európai ellenesek vagy k-európai barátok.De akkor miért győztek a kilépéspártiak?

Bredpitt Monika 2016.06.24. 08:08:30

Miert van olyan erzesem, hogy gyozott a butasag?

DieNanny CH 2016.06.24. 08:08:38

@Taxomükke (UK):

"Az idosek dontottek a fiatalok jovojerol."

Erről készült, vagy tervben van egy grafikon? Mert érdekelne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:09:52

Én maradáspárti voltam.
Mégis biztos voltam benne hogy kilépnek.
Miért?
Mert az angolnál kiszámíthatatlanabb szavazó nincs.
Teljesen mást mond és teljesen mást szavaz.
A közvélemény kutatás itt kidobott pénz.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 08:13:24

Bocs Ha, de nem akartam hinni neked het ora utan tiz perccel. Bekapcsoltam a tv t , mivel a magyar hirekben meg mindig foci laz van, ezert raneztem a CNN re.
Ez a mondat kattog az agyamban: 30 eve nem volt ilyen melyponton a font.

Azok akik kint elnek most, magyarok, hogy erint benneteket?
Tenyleg kivancsi vagyok.
este visszanezek.

tanato 2016.06.24. 08:13:57

@Bredpitt Monika: Nem a butaság győzött,a nacionalizmus és az idegengyűlölet,idegenellenesség győzött.
A kérdést úgy is fel lehetett volna tenni hogy akarod e hogy a sokgyermekes balkáni szegény családok legyenek a szomszédaid,lepukkant szegény k-európaiak miatt kevesebb időt tudjon szentelni rád az orvos,elvegyék e a munkádat a migránsok,élősködjenek e a szociális juttatásokon az idegenek stb.Sőt továbbmegyek,a kérdés valójában ez volt a papíron csak elegánsabb emészthetőbb kulturáltabb formában.

DieNanny CH 2016.06.24. 08:17:32

@tanato:

"nacionalizmus és az idegengyűlölet,idegenellenesség győzött."

Aha - és ez nem butaság???
:-)

Bredpitt Monika 2016.06.24. 08:18:16

Azt nem ertem, hogy azok akik a Calais ben levo menekulttaborokban eltek es az Eu tagsagtol fuggetlenul Jutottak at a szigetre azokkal mi van, mert ok tagsagtol fuggetlenul bovitettek azok listajat, akik miatt az embereknek elege lett es a kilepesre szavaztak.

tanato 2016.06.24. 08:21:58

@diggerdriver: Na DIgger,két valóságos példám,3 hónapja ment el Angliába egy rendkívűl jó képességű mentősápoló,empatikus szerény munkabíró,a mentők mellett rengeteget dolgozott háziorvosi ügyletekben is mert beleszaladt egy hitelválságba,tízmillión felüli adóssága van lakásépítés miatt a JÖVEDeLME MEG HA MEGASZAKAD AKKOR SEM ÉRI EL MÉG A NETTŐ 200-AT SEM forintban.Teljes csőd.Angolul persze nemigen tud,a komájához ment ki dolgozni egy étterembe,mosogat egyelőreSzerinted maradhat és ki tud mászni a hiteleiből.?Elmondása szerint ha kint marad 3 év alatt visszafizeti.
A másik egy betegem egy kislány most végzett bölcsészkaron,azt hiszem kommunikáció meg anglisztika.Persze itthon ilyen végzettségű nem talál semmilyen munkát.Ő is kiment 2 hónapja ANgliába szintén a vendéglátásba jobb híján a magyar munkanélküliség elől.
Szerinted ő is maradhat hosszabb távon?

tanato 2016.06.24. 08:23:13

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: na látod ebben teljesen igazad van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:23:27

@tanato:
A skótok szavazatai kioltották egymást.
A közel 50% függetlenség párti a kilépesre szavazott a későbbi elszakadás reményében meg ha amúgy EU párti is.
Londonban szerintem szintén közel fele felé az arány a sok már angol állampolgár bevándorló miatt.
Akik döntöttek azok a vidéki angolok akiknek a legkevesebb a tapasztalatom a bevándorlókkal.
Nem akarják hogy a kis falujuk, városuk London legyen.
Maximálisan igazuk van.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 08:24:26

@tanato: erre fogok valaszolni neked, mert a menekult ugy kapcsan megszolitva erzem magam,
most csak annyit, hogy sokszor kaptam mar magam az eletben kepmutatason,
nem vagyok a helyukben, en a gazdasagi helyzet miatt tartom butanak a lepest, de pont ezt nehez elmagyarazni illetve megertetni az emberekkel,
mint ahogy irtam mar, en sem tudom hogy a rezsicsokkentes milyen hatassal van a magyar gazdasagra, megis elmegyek szavazni
egesz nap nem leszek itthon de kivancsian olvasom este a hozzaszolasokat
a skotokat meg kulon sajnalom

DieNanny CH 2016.06.24. 08:29:02

@diggerdriver:

Tényleg, a skótoknál valóban ez lehetett. Ők ebben látták az egyedüli lehetőséget az Angliától való leválásra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:30:07

@tanato:
Nem. Az angolok meglépték azt amit meg kellett lépniük.
A te mondandódat fordítsuk meg. Hogy hangzott volna ez akkor mikor az UK elsőnek nyitotta meg a munkaerőpiacát?
Azt amit írtál ültsd át arra az eseményre.

tanato 2016.06.24. 08:30:47

@Bredpitt Monika: Ne keverd a menekülteket meg az illegális bevándorlókat az EU tagországok ANgliában hivatalosan élő dolgozóival,letelepedőivel.Teljesen más tészta.

Jossarian 2016.06.24. 08:31:42

Na digger, mehetsz haza...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:32:45

@tanato:
Mindkettő maradhat.
Nagy összeget tennék rá.

Golf2 2016.06.24. 08:33:06

Az angol nép az asztalra csapott elegük van az EU-s kuplerájból.Bár beindulna valami itt is!!!

tanato 2016.06.24. 08:33:54

@diggerdriver: Elegük lett az idegenekből még ha gazdasági hasznuk is származott belőle.Az idegenellenesség győzött a józan ész fölött.De ami engem érdekel;persze az egészből hogy mi lesz a kinti magyarokkal és mi lesz a még egyelőre nyugatra készülő magyarokkal?

tanato 2016.06.24. 08:35:07

@diggerdriver: Úgy legyen tényleg jó volna ha maradhatna mind a kettő fiatal magyar.de egy 5 év múlva ilyen helyzetbe kerülő fiatalnak nem tudom lesz e egérút valahová?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:35:24

@Jossarian:
Ja. Karácsonykor két hétre.
Azért köszi a jóindulatot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:40:07

@tanato:
Ha valakit been és kap NI számot az maradhat.
Persze hozhatnak olyan törvényt hogy ha fél évig nem talál munkát akkor kiteszik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:42:39

HA tisztelettel kérdem NEGYEDSZER hogy megkaptad a pályázati posztomat?

Jossarian 2016.06.24. 08:45:29

@diggerdriver: nem rosszindulat, de van allampolgarsagod? Ha nincs, hat akkor teljesen mindegy milyen "hianyszakmaban" dolgozol, barmikor kirughatnak. Ja es hianyszakma nincs, csak sokan nem dolgoznak szare'-hugye', tobbek kozott en sem.

DieNanny CH 2016.06.24. 08:47:13

@diggerdriver:

Szerintem írj a .com-os oldalára is.

Golf2 2016.06.24. 08:47:42

@diggerdriver: Lehet hogy már ő is a szárazföld felé úszik?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.06.24. 08:50:09

Férjemet hetek óta basztatják a gyárban dolgozó és többséget képviselő Sri Lanka-i emberkék hogy hát pakolhat, mehet vissza ahonnét jött. Mindezt nem kis kárörömmel. A mosolyuk akkor fagy csak le mikor mondja hogy bocs de már három éve állampolgár.
Szóval az idegengyűlölet nem csak az angolok részéről van ám, hanem az itt élő egyéb népek részéről is...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 08:50:16

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @Golf2:
Már három hete beküldtem. Az mindegy mikor teszi ki de legalább valami visszajelzést kapnék hogy megérkezett vagy nem.

Jossarian 2016.06.24. 08:50:21

@tanato: tevedsz, az idegenellenesseg az maga a jozan esz. Ha nem az lenne akkor az itt kommentelgetok tobbsege nem elne pl. a tatarjaras utan.

Határátkelő 2016.06.24. 08:51:26

@diggerdriver: Szia! Bocs, nem láttam a kommentjeidet, megkaptam, és majd jelzem, mikor megy ki.

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 08:51:34

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Most nem talalom, mert percrol percre valtozik a BBC oldala, de reggel ott olvastam az adatokat, miszerint a 18-24 ev kozottiek 75%-a a maradasra szavazott, a 25-49 kozottiek tobbsege ugyszinten, az idosebbeknel fordult ez at, es a legidosebb korosztaly (mar nem emlekszem pontosan, hany eves kor felett) szavazott legnagyobb aranyban a kilepesre.

Csodabogár 2016.06.24. 08:53:36

Nos nekem személy szerint mindegy, hogy mit csinálnak, sőt még nyerek is az ügyön. Ma reggelre nagyságrendekkel emelkedett a nyugdíjam. :-)
Különben sajnálatos, hogy a 60+ korosztály és a tanulatlanabb rétegek döntöttek a fiatalság sorsáról.
Késő estig néztem tegnap az ide vonatkozó műsort. Akkor, először, úgy gondoltam, hogy menjenek ahova akarnak. Sok bejátszás volt Tatcher akkori hisztijéről, nem lettek szimpatikusabbak nekem.

Sia 2016.06.24. 08:53:46

@charlieharper: örülhetsz neki, Merkel-gyomrosnak meg egyebek, d ha az unió esetleg összeomlik egy dominóeffektus alatt, akkor azt mi fogjuk megszívni leginkább, ugyanis Magyarország, meg a többi keleteurópai ország profitál a legtöbbet anyagilag és gazdaságilag az EU-tagságból. Az itthoni fejlesztéseknek gyakorlatilag a 100%-a EU-s pénzből történik. Nem nagyon van olyan építkezés, közlekedésfejlesztés vagy gazdasági fejlesztés, amit ne az EU finanszírozott volna, mióta beléptünk. Ha az országnak az EU nélkül kellene boldogulnia, csomagolhatnál, mert kva nagy xarban lennénk.

Csodabogár 2016.06.24. 08:55:48

@Taxomükke (UK): A legmagasabb arány a 60-65 korosztály volt de a 65+ se sokkal maradt el tőle.
Egy másik grafikon, az iskolázottság szerint, szintén érdekes volt.

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 08:56:11

@ChristineK: Az nem feltetlenul idegengyulolet (bar lehet persze), inkabb a kicsinyesseg, hogy orulnek mas bajanak, mert ettol tobbnek, jobbnak erzik magukat.

Mme.Brioche 2016.06.24. 08:59:23

Remélem ez nem csak a dominó első darabja. Nem irigylem most az angliai magyarokat, kitartás! Fura egy helyzet ez, mert ugyanakkor valahol megértem az angolok döntését is.

Netuddki. 2016.06.24. 09:00:44

„A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként”

Ezzel szerintem nem éppen a brit EU tagság mellett kampányolt a kis G. Sőt! Kilépni félnetek nem kell... az orbánék akkor is büszkén állnak mellettetek.

Sia 2016.06.24. 09:00:45

@Jossarian: azért egy tatárjárást ne hasonlítgassunk már ahhoz, hogy békés emberek munkát vállalnak egy másik országban...

chocco channel 2016.06.24. 09:01:15

Engem a dolog meglepett, de nem erint leven angol allampolgar vagyok, inkabb csak zavar a kaosz es az, hogy zuhan a font. Mivel senki nem tudja mi fog tortenni, sztem olyan rengeteg valtozas nem lesz, aki itt el x eve de nem allampolgar az is ugyanugy maradhat, max azoknak lesz nehezebb akik szeretnenek kivandorolni.

Ami mondjuk kavarodas lesz az a munkavallalas, ha valaki EU-s allampolgar annak eddig nem kellett semmifele vizumot bemutatnia, eleg volt az utlevel/szemelyi. Egyebkent innen nezve sztem az angolok elsosorban a muszlim bevandorloktol tartottak, pakik, arabok es hasonlok nem akartak ugy jarni mint Nemetorszag, amiert nem lehet elitelni oket.

A helyukben sztem lehet, h en is kileptem volna mas kerdes, hogy gazdasagilag ez ongyilkossagnak tunik igy hirtelen:-))Mindazonaltal ez inkabb azoknak szamit akik itt tervezik leelni a hatralevot, en viszont New Yorkba cuccolok hamarosan, vizumkerelem beadva es velhetoleg ott is maradunk a ferjemmel.

O angol es a kilepesre szavazott, de abban egyetertunk, hogy ez az orszag egyre kevesbe lesz elheto. Kivancsi vagyok mi lesz, es sajnalom azokat akik itt szeretnenek uj eletet kezdeni de a pont rendszer neheziti majd a bevandorlasukat, mindez azert mert Anglia eveken at keptelen volt normalisan kontrollalni a bevandorlast.

Most igy nem annyira szuper kulfoldinek lenni itt (allampolgarsag ide vagy oda:-))de ha igazan belegondolok, az o szemszogukbol nezve en is kileptem volna:-))

2016.06.24. 09:01:22

Győzött a világ legszilárdabb, legrégibb demokráciája. Nagy pofon ez Merkelnek és a brüsszelita diktátumokat lobogtatóknak, köztük Junckernek. Mindenki azt várta, hogy majd a visegrádi országok vernek oda az EU-nak, ehelyett nyugatról kapta a pofont a német-francia brüsszelita tengely. Amit meg lehet csinálni a kelet-európaiakkal, mert gyengék és gazdaságilag függnek az EU-tól, azt nem lehet megcsinálni a britekkel. Lesz vízumkényszer, kiutasított kelet-európaiak milliói. Az EU meg vagy még tovább sodródik a merkelista-junckerista diktatúra felé vagy a fejükhöz kapnak Brüsszelben, hogy ez így mégse lesz jó.

Szuper hír! Remélem a skótok hamar leszakadnak, az ír sziget meg egyesül végre. Nagy időknek vagyunk tanúi! Izgalmas évek következnek.

Golf2 2016.06.24. 09:01:31

1848... Most vagy soha! Most kéne elzavarni a vezetőket,Dávidkát,Francoist,Angélát,mert Európa szarban van.Nem véletlen hogy ennyi diktatúra virul putyin erdogan orbán és lassan a lengyel is.Mert érzik hogy meglehet csinálni MOST(de nem mindörökké!) a néppel.Nem lehet már ennél lejjebb!Nem véletlen hogy őrjöng a nép focitól,csak a sok elfojtott gőz tör fel.Most kell szikrát fogni!Ez így tovább nem mehet.

Exploiter 2016.06.24. 09:02:31

Egy dolog érdekes igazán: az uniós főparasztok belátják-e végre, hogy változtatni kell.
És olyan irányba kell mozdulni, ami a kontinensnek, meg az itt lakóknak jó. Tegnap.

M. Péter 2016.06.24. 09:04:02

@Jossarian:Bizonyos szakterületeken főorvos legalább 75000 font fizetéssel is van a hiányszakmák listáján, többféle mérnök is.

Bal 2016.06.24. 09:06:14

@Bredpitt Monika: mi már év elején kiszálltunk minden fontunkból. Azt kell mondjam, tökéletesen eltaláltam mi fog történni, és szépen felkészültünk rá.

Nehéz lesz ma komoly arccal bemenni, az összes kollégám az ellenkezőjét tippelte. De a legjobban a Cityn röhögök, letolt gatyával kapta el őket.

Golf2 2016.06.24. 09:08:01

@Bal: Most venni kell a fontot nem? Mert visszamegy.

Mme.Brioche 2016.06.24. 09:09:12

Mostmegmár jönnek itt a Frexitezéssel is, ajjaj...

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 09:09:38

Most olvasom, hogy a káeuropai valutak arfolyama is zuhan...
Habazmeg pedig most akarnam fontra valtani a forintomat.

2016.06.24. 09:10:05

@Taxomükke (UK): @ChristineK: ezt meg tudom erősíteni, lengyelektől hallottam, hogy a paki, bangladesi, indiai ezerszer jobban gyűlöli a lengyelt, szlovákot, magyart, mint a fajtiszta angol vagy skót. A harmadik világbeliek, ha egyszer brit gyarmat voltak, akkor kidüllesztett mellel járnak és lenézik a kelet-európait. Mert másra nem tudnak büszkék lenni, működik a rasszizmus náluk erősen. A muzulmánok meg csak úgy tekintenek a lengyelekre, mint gyűlölt keresztényekre. Biztos vagyok abban, hogy a brit állampolgársággal rendelkező muzulmánok majdnem mind az EU ellen szavaztak.

Skil9004 2016.06.24. 09:12:44

@charlieharper:
"...valoszinu az uj skot referendum (quebec effect)..." - Québec-ben többször volt népszavazás a kiválásról, mégis mindig a maradáspártiak győztek, én úgy tudom....

Mrs. Clayton 2016.06.24. 09:18:16

o, azt hiszem kezdodik, ma az itv-ben kerdeztek Nigel Faraget arrol hogy akkor garantalja e az NHS-nek a 350 milliot hetente, amit ugye a plakatokon igertek, mit mondott erre? ja hat az egy tevedes volt, minden esetre lesz felszabadulo x millio amit arra koltunk amire akarunk, es egyebkent ot csak belehuztak ebbe az igergetesbe, hogy mennyi fog jutni az NHS-nek
szep idok jonnek....

Bal 2016.06.24. 09:22:05

@Golf2: szerintem a mészárlás még csak el se kezdődött. A valutamozgások fő drivere az institutional flow, azaz amikor cégek operációs okokból valutáznak. Namost hirtelen itt áll a világ ötödik gazdasága úgy, hogy senki sem készült fel a brexitre - szerinted a következő hónapokban az irány fel vagy le lesz?

tanato 2016.06.24. 09:23:12

@Mme.Brioche (FR): Az angol kilépés az első szög,rosszabb esetben Frexit,Dexit,AXit stb követi és darabokra esik az UNIÓ,ami talaján a gazdag államok csinálnak egy újat maguknak nélkülünk keletiek nélkül.

Golf2 2016.06.24. 09:25:33

@Taxomükke (UK): Érdekes még mindig 410ért adják a fontot Pesten,tegnap is ennyi volt,viszont 15-tel olcsóbban veszik.Részvények is zuhannak a bátrak ma kaszálhatnak...-8% az OTP,stb.Kérdés meddig tart a káosz(para)?

Mme.Brioche 2016.06.24. 09:25:40

@tanato: az klassz lesz... :-/
kezdjem bedobozolni a motyónkat vajon? :-D

tanato 2016.06.24. 09:27:31

@karandash: Ez egy nagyon jó hozzászólás ,a munkaerőpiac egyértelmű győztesei az angolul jól beszélő néhai gyarmatokról érkezők lesznek.Abszolút fölényesen nézhetnek ezután a lepukkadt k-európaiakra.Ezután egy magyar vagy lengyel fiatal maximum au-pairnek,háztartási alkalmazottnak mehet majd egy angliai indiai családhoz mint régen/Sz-é,h-é persze/

M. Péter 2016.06.24. 09:28:43

@Sia: Charlie bankár, a zavarosban halászásból biztos sok haszna van és lesz, neki nagyon jó ez az eredmény.

tanato 2016.06.24. 09:29:31

@Mme.Brioche (FR): Bármi megtörténhet,persze nem pont veletek mert ott is ahogy mondják orvosi sivatag van,de egy ottani magyar melós/gipszkartonozókat ismerek néhányat meg vendéglátós alkalmazottakat/elkezdhet félni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 09:29:37

@Sia:
Most aztán jól megfenyegetted
Charlit.
:)))))))))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2016.06.24. 09:30:17

@tanato: "Nem a butaság győzött,a nacionalizmus és az idegengyűlölet,idegenellenesség győzött."

Nem azért, de ezek rokon fogalmak :)

Jossarian 2016.06.24. 09:38:03

@Mme.Brioche (FR): hat ha allampolgar vagy akkor ne. Maskepp igen.

Jossarian 2016.06.24. 09:38:08

@M. Péter: na oket nem fogjak kirugni, am tovabbra is fenntartom, annak a foorvisnak a munkaja mashol talan 100000 et er. Igy nem fog elmenni senki 75ert dolgozni egy bevandorlon kivul. Ilyen ez.

Jossarian 2016.06.24. 09:38:23

@Sia: en speci a napjaink ellenorizetlen muszlim invaziojara gondoltam, amit az eu nem kepes, nem akar vagy epp elosegit. Es ez nem az utodaim erdekeit szolgalja. Nem bonyolult ez, csak vegig kell gondolni, ha van amivel...

PonDrow 2016.06.24. 09:38:30

@tanato: ",elvegyék e a munkádat a migránsok," Ezzel Magyarországon is riogatnak. Pedig ha egy magyar nyelvtudás nélküli bevándorló elveszi egy magyar munkáját, akkor már régen rossz. :)

A Tyne folyó déli partja 2016.06.24. 09:38:37

@Jossarian: pl nekem nincs állampolgárságom.
Mégse aggódok.
A kirúgás miatt pláne, konkrétan megszakadunk, folyamatos túlóra van.

2016.06.24. 09:38:41

@chocco channel: pont a mohamedánoknak nem fogja útját állni az EU-s munkavállalók kipenderítése. A pakisztáni, indiai, bangladesi, nigériai csőcselék eddig se az EU-ból ment a UK-ba.

Az lesz, hogy még több nemzetközösségi söpredéket fognak beengedni, viszont a lengyelt, magyart, szlovákot kiszorítják.

Golf2 2016.06.24. 09:43:45

@Bal: Te mit csinálnál ha dollárban lennél Pesten,kivárnál még vagy átcserélnéd fontra,forintra,részvényre? Az OTP is zuhan,Csányi biztos köpköd a díszpáholyban.

Mme.Brioche 2016.06.24. 09:47:33

@tanato: a szakmunkásoknak nem biztos, belőlük is kevés van nagyon. Amikor kigyulladt a házunk mert a kandalló ilyen fusimunkában lett felépítve még az előző tulajok idejéből, akkor hívtunk egy rendes kandallóépítő céget, és az egy viszonylag nagy cég(nek tűnt) a régióban, minden városban van mintaboltjuk, a honlapjukon egy oldal tele volt a vezérigazgatókkal, ügyvezető igazgatókkal, osztályvezetőkkel és aszisztensekkel, és végül egy idősebb férfi jött ki dolgozni, egymaga építette fel az egész kandallót, a fal helyreállításával együtt (gipszkarton), és ő mesélte a férjemnek, hogy az egész cégben ő az egyetlen aki ténylegesen szakmunkás, aki a kandallókat építi, nem csak intézi, és ő már nemsokára nyugdíjba megy, és már évek óta könyörög a cégnek, hogy vegyenek már fel mellé egy fiatalt segítségnek, vagy akit betaníthat, mert hát ha nyugdíjba megy, akkor egész egyszerűen nem lesz senki, aki beépíti az eladott kandallókat, de nem találnak egy kósza emberkét sem, pedig ezer éve meg van hirdetve az állás, jó fizetéssel, de a fiatalok főiskolára mennek meg egyetemre, senki nem akar gipszkartonozni, meg téglákat rakosgatni, és momentán egész komolyan fennáll az esélye, hogy egy időre lehúzhatják a rolót, ha nem lesz új szakijuk. Vagy az egyik ügyvezetőnek kell beállnia, nincs mese :-D

Mme.Brioche 2016.06.24. 09:50:50

@Jossarian: addig nem megyek, míg nem küldenek :-)
( na nem mintha ez aktuális lenne, egyelőre az Angliában élőknek van okuk parázni, úgyhogy én be is fejeztem, és innnentől inkább csak együttérzésemet küldöm nekik)

Bal 2016.06.24. 09:53:42

@Golf2: ma dollárban ülni a legjobb, a továbbiak meg majd kiderülnek, mert senki sem tudja. Az ilyenekre amúgy sincs általános válasz, minden attól függ, mikor melyik országban tervezel élni. Az OTP bedőlésétől én nem tartok.

tanato 2016.06.24. 10:02:00

@karandash: Pontosan a3.-ik világbéliek fognak onnan kiszorítani minket k-európaiakat.

Golf2 2016.06.24. 10:02:23

@Bal: Már megy is vissza minden valuta,részvény,korrigálnak,ennyi volt? Még fel se téptem a matracot,már lemaradtam? Shit.

tanato 2016.06.24. 10:04:45

@Mme.Brioche (FR): Ez mindenütt,nálunk itthon is probléma,most pl. a légkondink szállt el,de csak ügyintézők meg cégtulajok vannak elérhetőségben,a szerelőjük az ország másik végében melózik momentán,jó ha egy hét múlva tud jönni,addig főlünk a 30 fokos szobában.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 10:08:49

@charlieharper:

Persze, hogy nem „ürül ki teljesen”. De biztos, hogy lesz elszivárgás. A HSBC már bejelentette, hogy bizonyos tevékenységét áthelyezi Párizsba. Párizs Frankfurt Luxembourg fog ezen nyerni. A pénz is olyan, mint a közlekedő edényben a víz. Valahonnan elfolyik, valahol megjelenik. És az a legvalószínűbb, hogy példát fognak statuálni. – Persze nem így fogják hívni, az újra tárgyalást, de az szinte biztos, hogy az UK lényegesen nagyobbat fog szívni, mint az EU.

Dehogy fogják bepótolni az UK kieső befizetését. (lehet, hogy majd megy a szájkarate, hogy persze, de nem fognak semmit befizetni) Igaz ezzel csak a keleti kiskirályok járnak rosszul: Orbán Kacsinszki féle banda. Ez meg áttételesen jó.

Szerintem pontosan nem gyomros, így Merkelnek elég Párizs-al egy gyors egyeztetés, és meg is lesz a Brüsszeli döntés. Ne erre vártunk? Hogy a „brüsszeli bürokrácia” gyorsuljon fel. (Ráadásul nálunk most végre megtörik a komcsi szakszervezeteket és módosítják a munkatörvénykönyvet, így Franciaország is hatékonyabb lesz.)

Abban igazad van, hogy Skócia valószínű kilép. – Történelmileg hagyományosan Franciaország szövetségese volt (na jó, 1560-ig).
Apropó mi lesz az Union Jack-el Skócia kiválása után? :-)

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 10:16:04

@Hari Seldon 2: Párizzsal.
Mar ha meg nem sertelek.

Jossarian 2016.06.24. 10:18:39

@Mme.Brioche (FR): persze, nem is kell menned :-) En csak azt akartam hangsulyozni, hogy az atlag keuropai melosna a prioritasokkal van a gond. Nem fogja/fogta fel, hogy ha egy masik orszagban akar dolgozni, ne adj isten elni akkor az elso es kizarolagosan legfontosabb cel az allampolgarsag megszerzese. Azok akik nem igy gondolkodnak, hat azoknak menniuk kell az elso hullamban. Es bennem semmi egyutterzes nincs irantuk, megkaptak a lehetoseget es nem eltek vele. Hat igy jartak/jarnak.

Buchhalter 2016.06.24. 10:18:48

@diggerdriver: veled értek egyet.Szerintem nem omlott össze a világ csak egyesek mint Tanato ebben valami Önigazolást látnak : én megmondtam,úgyis szar lesz.Idősebbik sógorom családostul van kint Doverben de nem érzi magát kétségbe esve.Igaz csak targoncás a felesége is árufeltöltő.de az ő munkahelyén ahol targoncás a 130 dolgozóból jó ha 15 az angol őslakos.Náluk sok a magyar ,cigány és lengyel.A többség angol minimálbért kap ,vagy attól 1-2 fonttal többet.Ha lehúztál 2 évet akkor kapsz egy kellemes emelést.Sógorom 5 éve van ott.Most már barátságos a fizuja is.Ahol a felesége van áruházban még a pénztárosok is bevándorlók.Talán a főnökeik angolok.Szerintem lesz egy kis hiszti és max a segély vadászok nem Angliába mennek hanem Németországba ,vagy Franciaországba.Emlékszem Kanadában is ment a hiszti a magyar cigányok miatt : pár év alatt több mint 20 ezer ment ki Kanadába.Jött a duma ,hogy majd mind haza lesz zsupolva. Érdekes,erről volt most tavasszal egy riport műsor.A 20 ezer emberkéből az elmúlt 4 évben alig pár száz jött haza.A többi roma érdekes módon feltalálta magát és esze ágában sincs hazajönni.Szerintem az Angliában lévő Magyarok se fognak tömegesen hazajönni.Hivatalosan 95 ezer dolgozó és 15 ezer kiskorú van Angliában,de ebben nincs benne Skócia és Írország.Vélemény erről?

William Kidd 2016.06.24. 10:21:02

En eltem kint, de hazajottem. Azt viszont nem ertem, hogy miert a kelet-europai, kereszteny, szakkepzett, fiatal feher bevandorlokkal van problemajuk a britteknek, akikkel csak nyernek, helyette a sok szar, szutyok afrikai, kozel-keleti, azsiai, muszlim szutykot kene kordaban tartani, a 3, vilag bevandorlasat korlatozni, mert o miattuk vesziti el Nagy-Britannia onmagat. Ellepik es teleszulik az orszagot fajilag, kulturalisan, vallasilag tok idegen nepek, nem beszelve az agressziv es primitiv, eroszakos iszlam nyomulasrol. Hat nem sok eszuk van ha a a kelet-europai feherekkel van gondjuk. Minden esetre menjen oda a szutzok, szerencsere Magyaroszagra meg egy nyugat-europai, feher migrans reteg erkezik, akik elhagyjak a hazaarulo politikusaik altal lakhatatlanna es elhetetlenne tett oszagaikat. En tart karokkal varom, az angol, nemet, francia, sved bevandorlokat. Nalunk is demografiai krach van, mi csak nyerhetunk ezekkel a nepekkel.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 10:21:16

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
"nacionalizmus és az idegengyűlölet,idegenellenesség győzött."

Aha - és ez nem butaság???"

Az attól szokott függeni, hogy az eseményeket távolról figyelve, csak a kirakatok vicces beveréséért vagy hétvégi harcos nacionalista, vagy a harmadik emelet egyik lakójaként merengsz azon, hogy nem is régen volt idő, amikor a lépcsőházban közlekedtek, a kukába pedig szemetet dobtak.

Nem kell ahhoz sok, hogy az ember egy kicsit intoleránssá váljék.
A nyugati kultúra férfija és nője 50%-os eséllyel elválik attól, akibe szerelmes volt és akivel szabad akaratából le akarta élni az életét, és a változás oka pusztán az, hogy tényleg élt is vele annyit, amennyit. Milyen távol áll ez attól, amikor olyasvalaki sorsolódik a szomszédba, aki mellé sose költöztél volna!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.06.24. 10:21:30

Senki nem gondolja hogy az agy es mubkaeri elszivas megszűnik majd....igaz?
A román es cigany szocialis rendszeren eloskodiket mosogatokat kepzetleneket hazabasszak a tobbi maradhat.szinte biztos.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 10:22:01

@diggerdriver: "Én azt mondom hogy aki ki akar menni UK-ba dolgozni az ezután is ki fog.
MUNKAERŐHIÁNY VAN. "

Azt azért tudod, hogy aki alapból tilt(hat), az egyben rontja is a másik tárgyalási pozícióit. Ez fontokban mérhető.
Még csak rosszindulat sem kell hozzá, csak egy kis látszattevékenység az 52% kedvéért.
Egyetlen példát mondok.

Jó fejek vagyunk, ezért jöhet a tehetséges ács. Feltétel, hogy a keresményét nem utalhatja külföldre, amit kp.-ben kivihet, azt maximáljuk. Már nincs kényszer a pénzt áramlását engedni, nincs kényszer azonos feltételeket nyújtani, ezért megtehetjük a brexit rajongóinak kedvéért, akik ettől gazdagabbak nem lesznek, de 15 percig elégedettebbek igen. Azt a 15 percet kell jól kihasználnunk.

Nem csak nálunk érdemes megvenni a csőcselék percnyi támogatását abban a percben, amikor éppen kell.

Jossarian 2016.06.24. 10:22:11

@A Tyne folyó déli partja: hat aggodhatsz. Lattam en mar ilyet mas orszagban. Vagy a szabalyozas nem fogja lehetove tenni szamodra, hogy tovabb dolgozz vagy a munkaltato elkoltozteti az egesz hobelevancot pl. Litvaniaba. Allampolgarsag nelkul meg mehetsz haza.

'it's cool to know nothing' 2016.06.24. 10:22:44

Azt gondoltam, hogy az angoloknak nincsen töke, most kellemesen csalódtam.
De: az EU példát fog statuálni, ezért a britek nem számíthatnak kedvezőbb elbírálásra, mint bármelyik EU-n kívüli ország. Ezért nem fognak olyan kedvezényeket kapni, mint a norvégok, vagy a svájciak. Magyarul nagyot fognak szívni, nem lesz korlátlan és közvetlen hozzáférésük ez EU piachoz.
Ez azt is jelenti, hogy az EU-s munkavállalókat a britek jó eséllyel ki is penderítik.
Már csak az a kérdés, hogy mi visszafogadjuk-e a hontalanokat? Aki köpködött az országra, nemzetre korábban, és azt mondta, hogy soha többé nem jön vissza, azokat semmiképpen nem szabad visszaengedni. Jobb ország ez nélkülük. Menjenek egy ajtóval tovább, sok szerencsét!

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 10:23:01

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: "Azt sem lehet még tudni, hogy mit is akarnak pontosan bevezetni az angolok"

Pontosabban: azt sem lehet tudni, mit akarnak a kilépéspárti politikusok azok kívül, hogy maguk mellé szegmentáltálták a társadalom picit több, mint felét, és most fogják a fejüket, hogy "bmeg, győztünk, most mi legyen!?"

Sok dolog bizonytalan, de annyi biztos, hogy lesz pár jó választási eredménye a munkáspártnak.

Alick 2016.06.24. 10:23:13

Lényegbevágóbb lett volna a brüsszeli eurokratákat deresre húzni, de a jelzést talán így is vették. Nem a vásárló a hibás, ha visszaviszi a rossz terméket.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 10:26:24

@Golf2:
Pontosan hogy nem.Csak meg kell nézni a térképet, hogy kik állnak össze most Berlinben: Majdnem pontosan a Nagy Károly birodalmának országai. Csak visszatért a történelem 814-be. Ezek voltak/lesznek a magországok, ahogy várható volt. A többi meg a periféria akiknek ez után egyel kevesebb politikai szövetségesük van.

Anglia kulturálisan persze, hogy Európa része.
Politikailag viszont az történik, hogy egy "különutas" leválik. Csak ennyit történik. - Ja és nem mellékes hozadéka, a keleti populisták (Orbán, Kacsinszki Fico félék) politikai szövetséges nélkül maradnak.

Persze, hogy a lengyel külügyminiszter már ezt mondta:

Amennyiben az Egyesült Királyság távozna az Európai Unióból, valószínűleg a francia-német kettős venné át Európa irányítását, ez pedig olyan irányt jelentene, amely kedvezőtlen lenne Lengyelországnak - jelentette ki csütörtökön Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

www.portfolio.hu/gazdasag/eldolt_kiszavaztak_magukat_a_britek_az_uniobol.233765-5.html

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.06.24. 10:27:23

Nahát, nem hittem volna...ez most "érdekes" a következő évekre kihatólag, pedig inkább nyugodt jövőt akartam volna...
Itt a svédeknél is a helyi "náci" párt (lásd UKIP, Jobbik, stb) egy egész oldalas agitációfélét jelentetett meg a Metro ujságban, hogy legyen nemsokára Swexit is...Hát, f@sza, mit ne mondjak.Szerencsére állampolgárok vagyunk már, de lehet, hogy hamarosan elindul a dominó-effekt...De ne legyen igazam...
Cameron meg már le is mondott...A font még csak kicsit csökkent.

Mme.Brioche 2016.06.24. 10:32:30

@Jossarian: ez azért nem ilyen egyszerű, legalábbis innen nézve. Mi például végül az állampolgárság ellen döntöttünk végül. Elkezdtük a procedúrát, aztán amikor megkaptuk a tájékoztató könyvecskét az új állampolgárok jogairól és kötelességeiről(!!!), akkor kissé elbizonytalanodtunk, és pont ebben az elbizonytalanodásban mondták le a tavaly nyári időpontunkat az elbeszélgetésre, azzal az indokkal, hogy épp akkor kezdik átszervezni az állampolgársággal kapcsolatos jogszabályokat, ezért majd 2015 őszén kapunk majd új időpontot, de végül nem hívtak azóta se, de már nem is bánjuk annyira, mert ami tavaly nyáron még csak elbizonytalanodást keltett bennünk, az őszre bizonyossá vált. Nem leszünk francia állampolgárok, legalábbis most eléggé így gondoljuk, de persze soha nem mondom hogy soha, de azért érdemes alaposan megfontolni, hogy mivel is jár nemcsak a jogok, de a kötelességek szintjén is, amivel az ember az új országának tartozik adott esetben (hogyaztnemondjam ott van rögtön a besoroztatás lehetősége is)

Jossarian 2016.06.24. 10:33:12

@geegee: hat nagyon remelem, hogy a svedek is kilepnek egy-ket even belul...

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 10:33:31

@Sia: "Az itthoni fejlesztéseknek gyakorlatilag a 100%-a EU-s pénzből történik. "

Az hagyján. Az a lófütty, amit saját erőből termelünk (értsd: nem eus cég, az eus tőkeáramlás lehetősége folytán) zömében szintén az euban köt ki.
Tkp. csak azért nem volna nagy baj, hogy elvész a piac, mert úgyse volna mit odavinni.
A termőföldön meg narancs terem.

Neo07 2016.06.24. 10:34:33

Örülök a döntésnek.
Az EU ugyanolyan elbukott kísérletnek fog bizonyul, mint kommunizmus volt annak idején. Meg kell érteni, hogy közös nyelv és kultúra nélkül ez életképtelen. Be is fog is indulni a dominó, más országokban is igen erős a euroszkepticizmus.

Hosszú távon az, hogy egy ország kevésbé öntudatos állampolgárai úgy döntenek, hogy saját egyéni jólétük növelése érdekében feladnak mindent és kivándorolnak, az az ország tönkremeneteléhez vezet. A kivándoroltak gyermekei, de leginkább unokái nem fognak majd magyarul tudni, és nem is fogják magukat magyarnak tartani. A első világháború előtt kivándorolt több milliónyi magyar is az egyik oka trianonnak.
A mostani EU-s tákolmány is egy újabb trianont okozhat, főleg, ha a félhülye brüsszeliták továbbra is erőltetik az arab, afrikai bevándorlást. A magyarok innen el, a helyükre arabok, afrikaiak. Jó lenne így? Kérdezem. A magyar gazdaság is gyengül a kivándorlással.
A fentek elmondhatók a cseh, lengyel stb viszonylatban is.

Felejtsük ezt a hülye egyesült államos fétist, az USA egészen más, mint Európa.

Egy új, teljesen más alapokon szerveződő új Európai Államok Szövetsége nem elképzelhetetlen, ha nem akarunk egy szuperállamot.

tanato 2016.06.24. 10:37:58

@Buchhalter: Bocsi nem én mondtam meg a tutit hanem Digger,aki ott él és mindig leírta ide hogy biztosan kilépnek.Én az utolsó pillanatig reménykedtem.Én mindig csak a következményektől féltem amiben részünk lesz.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 10:39:39

@Mme.Brioche (FR):
Most mi már nem fogunk kilépni.
Pontosan hogy az angolok nélkül fel tud gyorsulni a német francia vezetés. Ahogy írtam, a lengyel külügyminiszter nem véletlenül fél.
Akik az EU szétesését gondolják nagyon tévednek. Az egyik "különutas" távozott. A centrum államai most tudnak diktálni igazán.
És miután elég egy Berlin Párizs megbeszélés, hatékonyabb is lesz.

Az angolok kiesnek a döntésekből.
Világpolitikai jelentőségük csökken. Skócia kiválik. Gibraltár szintén. - Spanyolország régóta feni rá a fogát.
(Ha nem is hullarablás lesz, de bizony lesz itt egy két béka amit lenyeletnek az UK-val)

A európai vendégmunkások egy része szépen elkezd szivárogni vagy csak Skócia Írország irányába (ha nem akar más nyelvre átállni) vagy a képzettebbek Amszterdam irányába (ott is el lehet lenni egy ideig angollal, nem lennék meglepve, ha az élelmes hollandok kampányt építenének rá)

És miután az UK gazdaságát a City hozta, meg az új bevándorlók növekvő fogyasztása, bizony könnyen lehet, hogy pár év kemény recesszió lesz.

Én ettől függetlenül drukkolok nekik, mert fontos ország, és továbbra is szomszédok leszünk.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.06.24. 10:40:54

@Jossarian: Én még nem tudom, hogy miben reménykedjek, hogy mi mivel fog járni...Miből lesz több, az előnyből vagy a hátrányból...

Hari Seldon 2 2016.06.24. 10:43:23

@tanato:
Pontosan ezt mondtam. Összeáll a 814-es nagy Károly féle birodalom újra. Ez tartozik össze, a többi a periféria lesz.
Ez már be volt lengetve. Már most is Berlinben erről lesz szó.
Ez miért baj? Én nem tartom annak. Igaz én innen Franciaországból könnyen beszélek...

Hari Seldon 2 2016.06.24. 10:50:08

@Taxomükke (UK):
OK. Próbáltam úgy is írni, de kijavította a Word... :-)

Hari Seldon 2 2016.06.24. 10:57:38

@'it's cool to know nothing':
Ne aggódj nem is mennek vissza. Van még ország Ny Európában. Ha csak angolul beszélnek akkor is marad Írország és Skócia hamarosan. ha nem vállalkozóbb kedvű, és nyitottabb jön ide, vagy a németekhez, vagy Hollandiába. Van még ország akik felszívják az elszivárgó munkaerőt.

Gondolod, hogy most a kontinens országai nem készültek erre? Mindenhol megvan a projekt, hogy egy részét a képzett dolgozóknak átcsábítsák.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 11:01:01

@Mme.Brioche (FR):
Nekünk még két év. De mi mindenképpen meglépjük. Pont most lesz érdemes egy központi ország polgárának lenni. a további váratlan politikai felfordulás ellen is biztosít.

DieNanny CH 2016.06.24. 11:08:01

@dr. mesterseges szinezek:

"Pontosabban: azt sem lehet tudni, mit akarnak a kilépéspárti politikusok azok kívül, hogy maguk mellé szegmentáltálták a társadalom picit több, mint felét, és most fogják a fejüket, hogy "bmeg, győztünk, most mi legyen!?""

Pontosan, mint Cézár meggyilkolásakor: ott is a cél csak annyi volt, hogy haljon meg, utána viszont nem tudtak mit kezdeni a hatalommal...

Badeni_lakos 2016.06.24. 11:12:49

Kitalálta a média ezt a szót: BREXIT.

és a szó bekerült a köztudatba. Innentől mindent a BREXIT hez mértek: Brexit melletti, Brexit elleni... Brexit így, Brexit úgy.

és innentől fogva mindegy! Mert Fókuszba állították a : Brexit et.

Bevonzották! Fókuszba került. Ellene vagy, vagy mellette, teljesen mindegy! Mert erre fókuszálsz.

Ez pont ugyan olyan, mint aa drog elleni harc. vagy terr. elleni harc, vagy a háborúk elleni harc.
Akár mellette vagy, akár ellene, energiát teszel bele , és ...
így könnyebben megvalósul.

Az unió mint a béke, harmonikus boldog együttélés, fejlődés mellett kellett volna kampányolni nem csak a UK ben, hanem az egész unióban.

2.) a nyugdíjasok döntik el a brit fiatalok országgal kapcsolatos jövőképét?? na ne már... milyen önzők ezek a nyugdíjasok!
És mit szól ehhez a királynő?? Jaa, hogy ő is nyugdíjas!! :D

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 11:20:37

@'it's cool to know nothing': Es majd te dontod el, hogy ki mehet vissza?
Vagy a tolvajok fejedelme szemelyesen?
LOL

Mme.Brioche 2016.06.24. 11:24:19

@Hari Seldon 2: azért majd nézzetek utána, hogy milyen kötelességekkel járhat egy esetleges háború vagy komolyabb zavargás vagy a mostaninál magasabb fokozatú szükségállapot esetén az orvosi státusz. Nekünk is ez tette be a kaput. Egy dolog, hogy a férjem elvből segít önkéntes orvosként ha valami balhé van, de egészen más dolog ha hivatalból kihelyezik valahová. Márpedig az biztos hogy első körben nem a született francia orvosokat fogják beküldeni a dzsungelbe vagy háború esetén akár ki a külső területekre is, hanem a bevándoroltakat. És ennek a lehetősége benne van a tájékoztató füzetben. Nem mondom, hogy bármelyik pillanatban lehet baj, de a világpolitikai helyzetet elnézve nagyon is elképzelhető hogy x-év mulva a harmadik VH kellős közepén találjuk magunkat, és ki tudja mit hoz a jövő?
Azt a tavalyi gyűlöletkampányt elnézve, ami a magyar kerítés miatt ment a sajtóban (és amiben a teljes magyarságot cakkundpakk leszszemétfjagyűlölőnácizták)... hát nem vagyunk a nyugatiak szíve csücskei éppenséggel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 11:25:38

@Buchhalter:
3n azt nem 3rtem hogy egyáltalán hogy merülhet fel a gondolat hogy akik itt vannak azokat hazazavarják.
Normális epeszű emberben ez fel se merül.
Mégis hogy gondolják hónap kapok egy kiutasító végzest?
A gepkezelő kollégáim 70%a bevándorló.
Cameron nem fog beülni a gépbe dolgozni.
Még ilyen ostobaságot.

soad1221 2016.06.24. 11:26:02

@tanato: ugyan már, azért eléggé érthető döntés ez a Britek részéről... még ha nem is jó, és nem is értek egyet, nem az idegengyűlöletről szól ez. Mint minden döntésbe persze ebbe is belelehet magyarázni mindent, meg az ellenkezőjét, de hogy őszinte legyek, abból a szempontból még jó is, hogy kapott az EU egy olyan pofont, amitől talán magához tér és lényegi kérdésekben is hajlandó döntéseket hozni, majd a döntéseit végrehajtani/végrehajtatni... Ha nem, akkor meg hosszútávon mindenképp ez az érdekük...

Hari Seldon 2 2016.06.24. 11:28:54

Érdekes, hogy a kilépés párti politikusok is vereségre számítottak:

index.hu/kulfold/2016/06/24/hiaba_nyert_a_kilepesparti_farage_megis_beegette_magat/

Valószínűleg az zavarta meg őket, hogy az utolsó kutatások remain-t jósoltak.
Csakhogy volt egy nagy adag "bizonytalan" szavazó. És a status quo-t fenntartónak gondoltak.

Viszont utólag logikus hogy tévedtek. Sokan azt gondolták, hogy az erőteljes kormányzati nyomás miatt nem "comme il faut" a kilépés, ezért mondtak bizonytalant. - Pont mint Magyarországon 2002-ben.

soad1221 2016.06.24. 11:31:25

@diggerdriver: néhány emebrek kívül ezt nyilván senki nem gondolja... a segélyezésen és az újonnan érkezők néhány feltételén kívül ebben nem lesz változás, nem gondolom, hogy egy teljesen hivatalosan és legálisan érkező adófizető munkavállalót csak azért ki akarnának baszni, mert más az állampolgársága.
Azt el tudom képzelni, hogy adott szakmákhoz kötnek feltételeket, vagy bizonyos szakmákhoz elsőként brit állampolgár vehető fel, de nyilván nem küldenek haza, ha nincs aki ellássa azt a munkát... :)

Csodabogár 2016.06.24. 11:35:55

Azért kiváncsi leszek milyen lesz a hangulat Angliában. Végül is a fiatalság és a tanultabbak nem akartak kilépni. Durván az ország fele maradni akart. Ezután utálni fogják egymást is? Nem úgy alakul az életük ahogy várják, akkor a kilépők lesznek okolva? Szóval lesz még buli ebből az biztos.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 11:35:58

@Mme.Brioche (FR):
Pont most mondtad, miért kell állampolgárság. Könnyen lehet, hogy Magyarországot kivágják pár év múlva. A belső körbe már most sincs bent.
A 3-ik világháborútól meg ne félj. Nem lesz belőle semmi. Az ember mindig rosszabbra készül, de reálisan nincs esélye.
Mme Seldon gyerekorvos, gondolod, hogy tűzvonalban pont az kéne? :-)
Másrészt meg az EU-ban a francia a legerősebb hadsereg. - És ez nem változik a jövőben sem. Repülőgép ipar is itt van döntően, meg hadiipar is. Ha valahol, akkor pont itt nem kell félni külső támadástól.

tanato 2016.06.24. 11:37:53

@Hari Seldon 2: @soad1221: Hát hogy miből lesz baj/nekünk/ meg miből nem az a jövő zenéje.Ugyanilyen kérdés hogy marad e az unió vagy szép lassan erodálódik darabjaira.Majd meglátjuk,isten kezében vagyunk.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 11:39:12

Leminősítették Nagy-Britanniát

http://index.hu/kulfold/2016/06/23/brexit_most_dol_el_minden_mi_lesz_a_kint_elo_magyarokkal/leminositettek_nagy-britanniat/ű

Nyilvánvaló, hogy nem fog megállni a dolog csak itt.

Muscari 2016.06.24. 11:51:55

Itt van a kampany legnagyobb hazugsaga. Mar le is leplezodott Farage, azt a bizonyos heti 350 milliot nem az egeszsegugyre fogjak kolteni, holott ez volt a kampanyuk kozponti temaja: www.independent.co.uk/news/uk/politics/eu-referendum-result-nigel-farage-nhs-pledge-disowns-350-million-pounds-a7099906.html

soad1221 2016.06.24. 11:52:57

@tanato: az EU-nak ebben a formában vége, ebben biztos vagyok...
2 lehetőség van, vagy az egyik, hogy reformok lesznek és egy valódi kérdésekkel is foglalkozó EU lesz belőle - tény, hogy ez csak szorosabb integrációval hozható létre.
másik, hogy kompletten megszűnik....

hogy melyikből ki jön ki nyertesnek, arra nem mernék fogadni :)

Mme.Brioche 2016.06.24. 11:55:13

@diggerdriver: nyilván nem így történne, de hosszútávon ellehetetleníthetik az ott élők életét is, akármennyire is szükség lehet rájuk. Például bevezethetnek olyat, hogy három havonta meg kell újítani munkaválallási engedélyt. Nekünk ilyen az elején még úgy is volt, hogy akkor már Magyarország uniós tag volt. És oké, hogy a munkahelyek kiadják az igazolást ha kell, mint hónapban, ha ennyire kellenek nekik a munkásaik, de ez attól is függ mennyire esik vissza a gazdaság. Lehet hogy egy idő után nem tudják majd megtartani őket, nem pedig nem akarnák.
Vagy nem tudom ez Angliában hogy van, de itt Fr.-ben uniós polgárnak ha nem feketén dolgozik, akkor elvileg annyit kell fizetni, mintha francia lenne, bár ez lehet hogy nem minden terüeltre igaz, van minimálbér meg bértábla és még így is trükközni próbálnak, nekünk is az elején hiába volt a férjem már szakorvos, akinek elfogadták a diplomáját, beszámították az otthon eltöltött éveket stb, eleinte a rezidensfizetést adták, de ezt csak két évig tehették, csak mert megtehették, utána a rendes francia orvosbért kellett adniuk, viszont ott volt a szomszédban egy afrikai radiológus szakorvos, neki még 5 év után is kiszúrták a szemét 1200 euróval, pedig ugyanazt a felelősséggel járó munkát végezte önállóan, mint a francia vagy más uniós kollegája, aki ugyanazért kapott 4-5-ezer eurót.
Szóval oké, hogy kellenek a munkások továbbra is, de ha mondjuk Franciaország lépne ki, akkor lehet hogy annyira alacsonyra esnének a nemfranciák fizetései, hogy nem biztos hogy olyan nagy kaland lenne kijönni vagy maradni, családdal meg pláne nem. És ahogy ismerem a francia munkaadókat, azonnal élnének is ezzel a lehetőséggel, és levinnék a béreket de ízibe.

tsabus UAE 2016.06.24. 11:55:46

A környezetemben lévő angol szavazók többsége pont olyan, mint a magyarok. Bedobnak a politikusok valami marhaságot (jönnek a törökök, az EU-s bevándorlók elveszik a munkádat, stb.) és gondolkodás nélkül elfogadja, összeáll a többi hasonlóval és csoportban bőgve azt hiszi, hogy milyen menő is ez a jelszó, hogy "vote out". Semmi gondolkodás, vagy kétely nincs, csak közösségi érzés, "majd mi megmutatjuk", "mekkora spílerek voltunk, de az EU leigáz", és egyéb "fennkölt" baromság. Néha olyan, mintha egy Fidesz, vagy MSZP rendezvényre esne be az ember.
Tulajdonképp, ez a legnagyobb csalódás az egészben...
Az, hogy kilépnek, csak annyit jelent számunkra, hogy néhány tervünket meg kell változtatni. Talán nem is maradunk itt, vagy maradunk, de más stratégiával.
A személyes érzésem az, hogy az angolok gyávák voltak és sunyi módon a K-európaiakat tették a kampány középpontjába. Az afrikaiakról, arabokról alig volt valami, mert féltek, hogy a rasszizmus bélyegét sütik rájuk. Ráadásul, ezekből az etnikumokból egy jólfejlett szavazói réteg is van, amely rendesen büntetne, ha beszólnának nekik. A maradáspártiak se merték érvként felhozni, hogy a teljes migráció fele jön csak a régiónkból, míg a többi a volt gyarmatokról. Ha tőlünk le is állna a beáramlás, a többi is még bőven sok lenne ahhoz, hogy pl. jelentősen csökkenhessenek a lakásárak. Az egyetlen rétegbe rúgtak bele, amelyik védtelen.

tanato 2016.06.24. 11:56:48

@soad1221: Szerintem MO. ebből csak rosszabbul fog kijönni.

soad1221 2016.06.24. 12:08:39

@tanato: miért?

de most komolyan, nem feltétlen jön ki rosszul sem az egyik sem a másik verzióban. A kérdés, hogy hogyan helyezkedik, és tudom erre lehet rögtön mondani, hogy "mi mindig a rossz oldalra állunk", de ez egyrészt nem igaz, másrészt meg a jövőről beszélünk, ami még nem történt meg...

Mme.Brioche 2016.06.24. 12:26:39

@Hari Seldon 2: nem is külső támadástól, nem arra gondoltam. De ha Franciaország lép hadba valahol máshol, akkor is kellenek oda orvosok, ahol a harcok mennek. Nyilván nem egyből, attól függ mekkorára nő a háború és meddig húzódik el.
Arra pedig ne fogadj, hogy nem lesz 3.vh. Az első kettőre is ezt mondták. Miért ne lenne? kettő már volt, és abból se tanult az emberiség.
Ha pedig kivágják Magyarországot és netán ellentétes oldalra kerül, hát nem tudom... nem biztos hogy olyan országban akarnék élni, ami ellensége az én országomnak :-) tudom ez szentimentálisan hangzik, és ha mondjuk lenne francia családunk, vagy gyerekeink, akik itt születtek vagy itt nőnek fel, és itt fognak élni, akkor másképp érezném biztos, sőt, akkor biztos már rég megszereztük volna a polgárságot, de érzelmileg nem köt ide minket semmi. Itt a munkánk, ennyi. Olyan a munkánk amit itt nagyon kell, és ezt megfelelően meg is fizetik, amiből megélünk mi és még két családot tudunk támogatni otthon, és ezért a lehetőségért cserébe megfizetünk minden adócentet becsülettel, és egy percig sem szorultunk semmiféle segélyre vagy szociális támogatásra itt, úgyhogy úgy tekintjük, hogy kvittek vagyunk az országgal. De az érzelmek nem ide kötnek :-)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.06.24. 12:39:19

@Badeni_lakos: "Kitalálta a média ezt a szót: BREXIT, és a szó bekerült a köztudatba. Innentől mindent a BREXIT hez mértek".

Kiváló példa a (véletlenül) sikeres marketingre...

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:41:20

@Sia: "örülhetsz neki, Merkel-gyomrosnak meg egyebek,"

Azért Merkelnek tényleg észre kell vennie, hogy ha demokráciát játszunk, akkor annak vannak olyan mellékhatásai, amelyeknek Churchill sem örült, de elfogadta azokat.
Nyilván kukoricára térdepelteti a párt támogatóinak az a fele, amelyik szívesebben alkalmazna még olcsóbban bárkit (és hidegen hagyja, hogy a bárkik mekkora része teszi pokollá bárki másnak az életét munkaidő után), de még az előtt kéne elfogadnia, hogy itt már veszített, és ideje a stop lossnak, mielőtt késő.

Neo07 2016.06.24. 12:41:56

Ha azt figyelembe vesszük, hogy a hírek szerint sok -- friss -- brit–magyar, brit–lengyel, stb kettős állampolgár is szavazott (a helyükben nem tettem volna), és sok indiai, pakisztáni, arab gyökerekkel rendelkező lakos is szavazott, akkor a valódi tősgyökeres brit kilépéspárti tábor a valóságban a közölteknél akár lényegesen is nagyobb lehet, akár kétharmad is...

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:42:16

@karandash: "Szuper hír! Remélem a skótok hamar leszakadnak, az ír sziget meg egyesül végre. Nagy időknek vagyunk tanúi! Izgalmas évek következnek. "

Igen, éppen ideje, hogy valamilyen belső válság menedzselése okán végre újra kitörjön egy helyi, aztán eszkalálódó háború Európában, mert olyan régen volt ilyesmi, pedig olyan cuki meg izgi volna, hogy csak na!
Putyin is megmondja, pedig ő még a tigrist is kiszagolja 10 km-ről, szél ellen.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:42:29

@Mme.Brioche (FR): Semmi közöm hozzá, de ha egy ponton egy civil magyar orvost hadi célokra elkapnak Franciaországban, akkor az civil magyar orvos Magyarországon még annyi esélyt sem kap az eseményektől távol maradásra.

Profánul azt is mondhatom, hogy egy francia gyerekkórházban felrobbanni nagyobb esély van, mint sorozottként, intervenciós erő részeként érvarrás közben.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:42:59

@soad1221: "nyilván nem küldenek haza, ha nincs aki ellássa azt a munkát..."

Mivel még aki a kampányt hirdette, az se tudja, mi lesz, én se tudhatom, de azt tudom, hogyan volt Mo.-on 20 éve, amikor munkám volt a külföldi munkavállalók dolgait (is) intézni.

Nem az volt a kérdés, hogy adott munkát sikerült-e betölteni, hanme hogy az adott munkára kiközvetíthető (volna-e) munkanélküli.
A kodifikáció szintjén logikus, ahol végrehajtják, ott meg van x fő, aki az adott pénzért nem tudja/akarja elvégezni a munkát. Zakson.

Naivitás a politikától kapkodásban racionalitást várni. Mármint akkor főleg naivitás.

Szóval én azért kéznél tartanék egy magyar/akármilyen nyelvű önéletrajzot is.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:43:08

@tanato: "Hát hogy miből lesz baj/nekünk/ meg miből nem az a jövő zenéje"

Megnyugtatlak: mindenből. A szabadjára engedett Orbán Viktornak nyilván Orbán Viktor örül (és a nyáján kívül csak ő), de a helyére parancsolt Orbán Viktort sem Orbán Viktor szívja meg igazán.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:43:16

@Csodabogár: "Ezután utálni fogják egymást is?"

Nem hiszem, hogy Londonban egy választás másnapján bárki kapható arra, hogy lezárjon egy hidat.

Megvan a haszna annak, ha valahol már 400 éve elkezdték nyírni a füvet.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:43:27

@soad1221: "az EU egy olyan pofont, amitől talán magához tér és lényegi kérdésekben is hajlandó döntéseket hozni, majd a döntéseit végrehajtani/végrehajtatni."

Közös külpolitika nélkül legfeljebb gyorsabban árusíthatjuk ki egymást.
Az viszont nincs leszerződve.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.06.24. 12:43:36

@Golf2: "Az angol nép az asztalra csapott elegük van az EU-s kuplerájból.Bár beindulna valami itt is!!!"

Még neked is fájna az eu-s pénzek hiánya, de nagyon. Ezek tartják el jóformán a magyar gazdaságot.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:44:05

@diggerdriver: " Cameron nem fog beülni a gépbe dolgozni.
Még ilyen ostobaságot. "

Legyen igazad, de a "kényszerpálya" nem véletlenül a politikára applikált szó.
A népszavazás ugyanúgy a torykkal kapcsolódik össze, függetlenül attól, hogy a most kiszavazó milyen szimpatizáns volt, mint a "szociális népszavazás" a Fidesszel.
Az eufória utáni következményeknek az 52%-ból sem fog mindenki örülni, muszáj nekik adni valamit ma, aztán majd holnap is lesz valahogy. Lehet, hogy ott a demokrácia 400 éves, de a választási ciklus ott is csak 5.

Nekem meg ne legyen igazam!

'it's cool to know nothing' 2016.06.24. 12:44:13

@Taxomükke (UK):
Mégis ki döntene, ha nem én? Egy EU-n kívüli államból most sem jöhet bárki. Kell majd valami állampolgársági teszt, hogy eldöntsük ki újíthatja meg az állampolgárságát azok közül, akik életvitelszerűen évek óta külföldön tartózkodnak. Végre elment sok olyan, aki nem kell ide, nehogy már hagyjuk visszajönni őket.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:44:24

@Hari Seldon 2: " Ez már be volt lengetve. Már most is Berlinben erről lesz szó. "

Az a kérdés, hogy AZ a Berlin ez a Berlin marad-e, miközben a terveket szövögetik, és Párizsra ugyanez a kérdés áll.

Brüsszel felköpött és aláállt, abban a reményben, hogy ennyi meg se kottyan, csak azzal nem számolt, hogy jégeső jön vissza.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:45:09

@Neo07: "Egy új, teljesen más alapokon szerveződő új Európai Államok Szövetsége nem elképzelhetetlen, ha nem akarunk egy szuperállamot. "

Ellenkezőleg. Mindent lehet, akárhány nyelvvel, akárhány kultúrával, csak eleinte sok vér az ára. Az EU magja volt annyira naiv, hogy azt higgye, Európában AZ az út mindenkinek túl ismerős ahhoz, hogy ne vágyjon rá, és azt is észrevette mindenki, hogy egyedül lepkefing, ezért képes lesz vér nélkül is ugyanarra az egységre, kierőszakolt közös külügy nélkül, a józan ész által vezérelve.
Tévedtek.
Huszonéves bakancsosok vélik tudni, hogy milyen volt az aranykor (érdekes, hogy minden országnak volt olyanja, párhuzamosan, a franc se érti, mi volt akkor mégis a bajuk), és mitől volt az éppen aranykor. A nagyszüleik meg bólogatnak rá... miután elmagyarázták a dédunokáknak, hogy bezzeg az ő idejükben azt nem tehették meg, hogy...
Kár, hogy nincs írói vénám. Pár többgenerációs regény beleférne.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:45:19

@PonDrow: " ha egy magyar nyelvtudás nélküli bevándorló elveszi egy magyar munkáját, akkor már régen "

Pont annak a rétegnek a munkáját - kis szervezés árán - el is lehet venni, amelyiket ezzel meg lehet szólítani. Szóval van az a kontextus, amelyben nem kamu.

Jossarian 2016.06.24. 12:45:35

@Mme.Brioche (FR): ertem. Tehet a jogok azok kellenek, a kotelessegeket elutasitjatok. Ilyen allampolgarokra amugy sincs szuksege egyetlen orszagnak sem, beleertve a szulohazadat is. Mindent elmondtal magatokrol amit kellett. Nehezen sikerult visszafognom magam, hogy leirjam amit ugy igazan gondolok...

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:45:51

@Golf2: "Most kell szikrát fogni!Ez így tovább nem mehet. "

Az eus gondolat magja annyi volt, hogy Európában ne kölljön többé éhen dögleni, mint a II. vh után.
Ez kipipálva.
Valószínűleg könnyebb szilánkokra szétverni az egészet, mint hinnénk, de aki azt hiszi, hogy a forgácsok fölött majd a megfontolt konstruktőrök mondják meg, hogy hogyan kéne valamit összerakni, az kihagyta az egész életet, nem csak a történelemórákat.

Alick 2016.06.24. 12:45:59

@geegee: "helyi "náci" párt (lásd UKIP"

Az szerintem nem nácizmus, amikor valaki az eurokraták háttéralkui helyett a szabadkereskedelem híve.

Buchhalter 2016.06.24. 12:46:25

@tanato: okés,de annyira azért nem félnék.2 év a kilépés és szerintem Norvégiához hasonló státuszban lesznek.És szerintem max a segélyek lesznek megnyirbálva .Arra egy élősködő iparág épült ki sajnos.Te most itthon vagy külföldön vagy?Ebben bevallom elvesztettem a fonalat.Különben most egy baráti házaspár ismerősünk Kanadába ment szerencsét próbálni.A srác kamion sofőr volt,de berágott,hogy havi 25 nap távollétre nettó 300-akat vágtak hozzá és abból persze a kinti kaja vásárlást is fedeznie kellett.Amiket elmondott az alapján nem csodálkozom,hogy idehaza sofőr hiány van.Tavaly még csak 6000 sofőr hiányzott és ennek kompenzálására beindult az állami sofőr képzés.1000 embert képeztek,de a vigyor tárgya az ,hogy ennek ellenére a sofőr hiány tavasszal nem hogy csökkent volna hanem emelkedett.Most már 6500 fő hiányzik.Pedig az újak 2 évig röghöz vannak kötve ahhoz a céghez amelyik szerződést kötött az állammal.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:46:41

@Mme.Brioche (FR): " Mostmegmár jönnek itt a Frexitezéssel is, ajjaj... "

Nekünk itt Kelet-Európában nem kell annyira megdöbbennünk a politikai termékeket árulókon.
Itt ahol a vagyonszerzés alapja az alteráló államosítás-magánosítás-államosítás...

Most éppen a ...xit lesz a trendi, az hazai közpénzeknél könnyebben zsebre vágható eus apanázsok lenyelése után.
Majd csak lesz valahogy.
Legfeljebb a koffein végez Putyinnal, annyi kávét kér.

Jossarian 2016.06.24. 12:46:48

@geegee: elonybol lesz tobb. Ha osszehasonlitod az eu elotti es a mostani helyzetet, nyilvanvalo. Talan a hasznaltautok ujbol europa legdragabbjai lesznek :) de hat ezzel szerintem egyutt lehet majd elni...

Buchhalter 2016.06.24. 12:47:10

@'it's cool to know nothing': ezt a kipenderítést mire alapozod?Van egy Tory haverod az angol parlamentben?Igaz pont a toryk 80%-a eu párti.Fentebb már írtam és mások is írták,hogy az angol gazdaságban nagy arányokban támaszkodik bevándorlók munkájára.Szerinted egy angol elmegy piszkos munkára minimál bérért?Hol élsz?Vagy ilyen kárörvendi emberke vagy?Nem lesznek haza ebrudalva ,mer ennek azért van egy folyamata.2 év minimum és valószínű ez az egész hiszti kis vonalakban az élősködő segély vadászokról szól nagy vonalakban meg a felsőbb réteg kavar valamiért ,de azt úgyse kötik se a te se az én orromra.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:47:22

@diggerdriver: Nem konkrétan Charlie kapcsán (akiről semmit sem tudok), de az úgy szok lenni, hogy a zavaros egy ideig/szintig tényleg manna a pénzvilág affinjainak, de a szint után pont őket érik ablakon kiesős balesetek.

Szóval valahol én status quo rajongó vagyok.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 12:47:37

@Muscari:

"Mar le is leplezodott Farage,"

Legjobb az eufóriában elvégezni a kötelező szemen köpéseket.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.06.24. 12:53:38

@dr. mesterseges szinezek: "Kár, hogy nincs írói vénám. " Szerintem - az eddigiekből ítélve - van.

tsabus UAE 2016.06.24. 12:53:59

@'it's cool to know nothing': "Végre elment sok olyan, aki nem kell ide, nehogy már hagyjuk visszajönni őket."
Na, akkor egy hazaköpködés: Az a hely már milyen bűzös mocsár, amiből ilyen undorító buborékok jönnek a felszínre, mint ez a mondatod ?

Mme.Brioche 2016.06.24. 13:02:49

@Jossarian: azt se tudod miket beszélsz, de gratulálok, máris bepaszíroztál a kis előítéletes kukadobozodba. Elárulom neked, hogy most bevándorlókként több a kötelességünk mint a jogunk, és sokkal kevesebb jogunkkal élünk, mint amennyi kötelességnek eleget teszünk, úgyhogy nem tudom milyen alapon ítélsz meg, miközben semmit nem is tudsz rólunk.
Az egyetlen olyan kötelesség, amivel kapcsolatban meggondoltuk az állampolgársági kérdést az az esetleges hadkötelezettség volt, mint az alább leírtam, semmi más, és abban meg hadd legyen meg már a szabad választásunk, hogy melyik ország mellett állunk egy esetleges háború idején, bocsika.

P.Elliot 2016.06.24. 13:05:23

@diggerdriver: Szo sem lesz arrol hogy elkuldenek a szakembereket foleg azokat akik folyamatosan dolgoznak es nem az allam nyakan elnek. Azoktol akarnak megszabadulni akiket eltartani kell, meg nincs kedvuk ahhoz hogy a fel vilag Angliaba koltozzon es ott keresse a joletet munka nelkul, magaval hozza az otthoni szokasait, modorat es atformalja az orszagot. Igaza van Anglianak. Valahol hatart kell szabni....
Tegnap mondta Obama hogy 5 millio illegalist deportalnak innen az Usabol, , megszavaztak. Itt nem felhordules volt hanem inkabb banat, ugy sajnaltam az embereket akiknek haza kell menniuk. Vannak itt magyarok is, epitkezesen dolgoznak foleg. Ma meg ez az EU dolog. Szerintem fel van ez epitve hogy melyik nap, melyik idoben ki mit mond, melyik orszag milyen torvenyt hoz, szepen sorra veszik az osszeset. Meg van ez szerintem elore beszelve a nagyobb orszagok vezetoi kozott, figyeld csak meg.
A dolgozo embereket nem hiszem hogy egyhamar elkuldenek csak a logosokat, mindjart tisztabb lesz a levego es igenis tobb a penz, talan meg a munkaberek is feljebb mennek ha nem lesz annyi felesleges ember. Na meg az angol kozsegelyest is megtanitjak dolgozni a hozott uj torvenyek.
Egyebkent akarkit kerdeztem senki nem hitte hogy az angolok kilepnek, volt nagy meglepetes hogy de megis.

2016.06.24. 13:07:22

Az EU ott bukta el, hogy eltavolodott az emberektol. Aki nem foglalkozik vele napi szinten mondjuk a munkaja miatt, azok szamara egy tavoli, megfoghatatlan tavoli erthetetlen valamive valt. A fo vivmanyai, mint a szabad mozgas, vagy a szabad munkavallalas, vizummentesseg mar nagyon beepultek a mindennapokba es nem tunik fel, mert termeszetesse valt, hogy leugrunk Horvatba uszni egyet a tengerben. A bejovo fejlesztesi penzek nem lettel lekommunikalva, igen, kint van a tabla, de hanyan olvassak el, hoy mi mibol mikor epul, besimul a tajba, az epitkezes latvanyelemi resze es kesz. Nem tudatosodik,hogy ez ennyi vagy annyi penz, es enelkul az adott beruhazas nem vagy csak kesobb keszulne el. A sajtoba csak a botranyok, es az ostoba tulszabalyozasok kerulnek be, azok nem, amik az emberek eletet es egeszseget vedo jogos es hasznos es szukseges intezkedesek. Aprosag, de en meg emlekszem, hogy gyerekkoromban nem volt mindig zoldseg, gyumolcs telen, es nagyon vartuk a tavaszt, hogy lehessen epret es paradicsomot kapni. Ma, az aruk szabad mozgasa miatt egesz evben bejon a paradicsom es gyumolcs. Tehat az EU sok pozitiv valtozast hoz a mindennapi eletbe, de nem torodik azzal, hogy ezt el is mondja. Sokakhoz hasonloan sajnalnam, ha szetesne, mert nelkule sok orszagra nagy szegenyseg es sok problema var. Globalis vilagunk problemait ugyanis egyedul nem lehet megoldani, mindenkeppen targyalni kell a szomszedos es nem-szomszedos orszagokkal, es ez valamivel konnyebb, ha egy oldalon allnak, egy klubba tartoznak. Ha mindenki arra megy, amerre lat, akkor a mindenkit erinto pl kornyezetvedelmi problemakat meg nehezebb lesz kezelni. Az Unio bonzolultan es igen, sokszor nehezkesen mukodott, de pont azert, hogy a kis es kozepes meretu orszagoknak legyen beleszolasa a folyamatokba es nem a nagyok dontsenek mindenrol. Egy szetesett Europaban a nagyok mennek majd elore, es dominalnak mindent, a kicsik pedig vag szenvednek egyedul vagy behodolnak, nem lesz meg tobbe az egyenlosegnek meg a latszata sem. Remelem ez a legrosszabb forgatokonyv nem tortenik meg, hanem vegre a fejukhoz kapnak az europai vezetok es szeteses helyett inkabb kijavitjak a mukodesi hibakat. A baj az, hogy ha a UK nem bukik most el egyedul eleg latvanyosan, akkor jon a domino, es aszeteses, es az nekunk, magyaroknak, nem lesz jo akar otthon, akar kulfoldon eljunk is.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 13:07:46

@Jossarian: " Ilyen allampolgarokra amugy sincs szuksege egyetlen orszagnak sem"

Nem túl sokkal a verduni csata megindulására emlékezve az is érdekes hozzáállás, ha az ember csak innen tudja nézni a dolgot.

Nem erről jut eszembe: volt egyszer egy névrokonod, Yossarian, akiről kiderült, hogy civilben Bayer Zsolt a neve. Rá a haza, sőt HAZA mindig számíthat (sőt ő mondja meg, hogy ki dolgozik a hazájáért és ki ellene) és aki az adója optimalizálása érdekében szlovák rendszámos járgányt hajtott, mert tradíció, hogy életünket és vérünket (lehetőleg a másét, kiterjesztett többes egyesben beszélve), de pénzt azért mégse.

P.Elliot 2016.06.24. 13:19:15

@Mme.Brioche (FR): Az allampolgari eskukben benne van az hogy baj eseten meg kell vedeni az uj hazat. Szerintem mindenhol.
Itt az Usaban nincs katonai kotelezettseg amig baj nem tortenik, akkor viszont van es mindenki koteles menni.
Szerintem ez a legkevesebb amit az ember az uj orszagaert tehet aki befogadta hogy megvedje.
Amikor letettuk az allampolgarsagi eskut teljes szivunkbol ugy ereztuk hogy megvedenem ha baj lenne. Ma is ugy erzem hogy amit meg meg tudnek tenni megteszem mert ez tolem kijar mert idetartozom.
Az esku szavaiban benne volt hogy uj es a valasztott hazamat megvedem ha kell de mondani sem kellett volna. Ez csak termeszetes hogy ha ide tartozok, az enyem is ez az orszag, nem csak az elonyoket fogadom el hanem a hatranyaiban is reszt veszek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.24. 13:21:43

@P.Elliot:
Szokás szerint egyetértünk megin.
Jó hogy itt vagy.

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 13:23:03

@tsabus [UK]: "A környezetemben lévő angol szavazók többsége pont olyan, mint a magyarok. Bedobnak a politikusok valami marhaságot (jönnek a törökök, az EU-s bevándorlók elveszik a munkádat, stb.) és gondolkodás nélkül elfogadja..."

Az átlagember a világon mindenütt egyforma: hülye, mint a segg.

soad1221 2016.06.24. 13:26:49

@dr. mesterseges szinezek: persze, sok minden elég bizonytalan, fogadást nem kötnék rá én sem.
A kapkodásban nincs racionalitás, de azt gondolom innentől van rá 2 év. Nem kell kapkodni....

Igen, a közös külpolitika az egyik aminek változnia kellene. ilyen még a hadügy és a pénzügy. Ha ezek nem kerülnek ki a nemzeti hatáskörből, akkor nem lesz hosszútávú az EU. Ha kikerülnek akkor már egyesült államokról beszélhetünk - ezt nyilván nagyon leegyszerűsítve írom...

2016.06.24. 13:27:42

Annyi történt,hogy Uk csak jogokat óhajt ( hozzáfèrès az uniós piacokhoz) a kötelezettsègeket köszöni szépen nem kéri.

Következmény: a harmadik világból érkezök fokozódó ütemben tódulnak majd a szigetre ès gyorsuló ütemben teszik harmadik vilagbeli minösègüvé a kiralysagot.

Munkaero alapu bevandorlasra tovabbra is szuksege lesz a kiralysagnak,hiszen a britt fiatalok elvandorlasa is nagy.

Magasan kepzettbol es alacsonyan kepzettbol is hiany van. Nem ertek egyet azokkal a kommemtekkel,ahol csak az egyik vagy a masik maradasara tippeltek.

A brittekben erosebb az idegengyulolet,mint mas europai orszagok lakoiban. Ez gyözött most.

A britt a tovabbiakban is elveheti a te munkadat a kontinensen,csak te nem veheted el az övét mostantól a szigeten.(sajnos a britt munkavallalok elvehetik a munkadat tovabbra is sajnos Belgiumban,Svajcban vagy Luxembourgban stb..)

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 13:27:50

@Kishableany: "A baj az, hogy ha a UK nem bukik most el egyedul eleg latvanyosan, "

Nem lesz annyi idő, hogy kiderüljön.
Politikai kalandorok úgy csapnak le rá, mint gyöngytyúk a takonyra, dehogy fognak ők arra várni, hogy lássák az eredményt, mikor most lett hirtelen kereslet.

P.Elliot 2016.06.24. 13:34:34

@diggerdriver: De mar megyek is a hobbikertembe, majd delutan visszanezek.

Mme.Brioche 2016.06.24. 13:41:07

@P.Elliot: igen, az _új_ hazát. És ha új hazaként gondolnánk Franciaországra, akkor ezzel is számolnánk, de mi nem új hazát választottunk, mi magyar állampolgárok vagyunk ami egyben uniós állampolgárságot is jelent, és uniós állampolgárként élünk és dolgozunk itt. Minket nem befogadtak, hanem az uniós törvények értelmében uniós állampolgárként szabadon munkát vállalhatunk (ráadásul olyan munkát, amire itt borzasztó nagy szükség van), amiért cserébe itt fizetünk adót mindenféle sumákolás nélkül, és eleget teszünk mindenféle egyéb jogszabálynak és kötelezettségnek, ami itt elő van írva, és egyszer sem vettünk igénybe szociális jutattásokat, mindig mindenért megfizetünk. Ez egy tiszta és fair üzlet szerintem, és uniós állampolgárként vannak bizonyos jogaink itt, de kevesebb, mint egy francia állampolgárnak, és a(z esetleges) hadkötelezettségen kívül minden más kötelezettség ránk is érvényes, ami egy francia állampolgárra, és ezekenek is eleget teszünk, sőt még rigorózusabban, mint egy francia, nem engedünk meg magunknak semmi sumákolást és magyaros ügyeskedést, részben mert nem természetünk, részben mert ezzel rójuk le a hálánkat, amiért lehetőséget kaptunk az unión belüli szabad munkavállalásra, és nem óhajtjuk tovább rontani a magyarok renoméját, ami amúgy sem fényeskedik sajna.
A haza megvédése viszont más kérdés, attól meg, hogy uniós állampolgárként itt élünk momentán, ez nem lesz a hazánk, a szűkebb hazánk Magyarország, és egy háború esetén érzésünk szerint inkább oda kötne a hazavédelmi kötelesség (és itt megjegyzem, hogy uniós állapolgárként ebben az esetben sem hagynánk cserben Franciaországot, hiszen ugyanúgy uniós tag)
Mivel ahhoz hogy itt éljünk és dolgozzunk - ismétlem, uniós állampolgárként - , nem kötelező letenni a francia haza iránti védelmi esküt, így élünk azzal a jogunkkal, hogy lemondjuk sok jogról, és erről az egy kötelességről, azzal, hogy továbbra se vesszük fel a francia állampolgárságot. Mi így döntöttünk, mert így érezzük helyesnek.
Van ebben valami erkölcstelen vagy kivetnivaló?

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 13:44:28

@Muscari: Miért is nem csodálkozom ezen...? Manipulál, hazudik, ferdít... és sok ember vevő rá.
Húzzunk párhuzamot?

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 13:48:57

@'it's cool to know nothing': "Mégis ki döntene, ha nem én?"
Bruhahahaha :))))))))))

Az apokalipszis lovasa 2016.06.24. 13:53:51

Ez a szavazás lehetetlen, mert itt naponta 10x leírták, hogy a britek mennyire örülnek az idegeneknek meg a szorgalmas munkavállalóknak. Most akkor mégse?

Hari Seldon 2 2016.06.24. 13:54:02

@Mme.Brioche (FR):

„De ha Franciaország lép hadba valahol máshol, akkor is kellenek oda orvosok, ahol a harcok mennek. Nyilván nem egyből, attól függ mekkorára nő a háború és meddig húzódik el.”

Franciaország simán kordában tudja tartani a mali és csádi gyarmatait pár ezres hadsereggel. Pár éve is pár hónap alatt sz@rrá verték a lázadó fanatikusokat.

„Arra pedig ne fogadj, hogy nem lesz 3.vh. Az első kettőre is ezt mondták. Miért ne lenne? kettő már volt, és abból se tanult az emberiség.”

De tanult. Arra lett a válasz pont az EU. Ki nem mondott munkamegosztás is volt: a németek fejlesztik a autógyártást gépipart,franciák az atom technológiát hadiipart.

„Ha pedig kivágják Magyarországot és netán ellentétes oldalra kerül, hát nem tudom... nem biztos hogy olyan országban akarnék élni, ami ellensége az én országomnak :-) „

Ok. Ezt másképpen látjuk. Egyrészt Franciaország nem fog Magyarországgal foglalkozni mint ellenséggel. Nincs is vele dolga. Másrészt, miután a gyerekeink itt nőnek fel ebbe a kultúrába, nekik már ez lesz a hazájuk. (provokatívnak hangzik? Pedig ha látom, hogy milyen mondókákat és szokásokat tanulnak, nem az. Nekik ez lesz a természetes.)

2016.06.24. 13:54:40

Az lesz a szép, ha a skótok és az írek lekoccolnak :D
Én nem látom tragikusan a helyzetet, sőt, szerintem kellett ez a felrázás az EU-nak, Merkel is kissé a fejéhez kapott, az EU döntéshozása felgyorsul a sokszor csak dafkéból ellenkező angolok nélkül. Ők meg majd ellesznek, amúgy sem tekintették magukat soha európainak.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 14:01:56

@dr. mesterseges szinezek:
Nehogy azt hidd, hogy nincsenek kész forgatókönyvek a Ecole des Hautes Etudes Politiquesnél a kilépésre. (ahogy nyilván van ez Berlinben is)
Sokkal inkább, mint azok fejében, akik kitalálták ezt a Brexites kampányt.
Már most hallottam olyan elemzést, hogy lesznek negatív és POZITÍV hatások is. Már pedzegették, hogy bizonyos autógyárak áttelepülése elképzelhető.

Mme.Brioche 2016.06.24. 14:05:44

@Hari Seldon 2: egyáltalán nem hangzik provokatívnak, sőt nagyon is természetes :-) Mondom, ha lennének gyerekeim itt, vagy francia családtagjaim, akkor én is így gondolkodnék, igyekeznék minél előbb felvenni az állampolgárságot, és letennék bármilyen esküt, és be is tartanám boldogan, csak hogy egy országban maradhassak velük, vagy legyen lehetőségem a biztonságosabbik országban tartani őket, ha baj van, de mi más helyzetben vagyunk, ha nagy baj van, akkor a családunk mellett akarunk lenni, az meg csak otthon van, itt nincs senkink, csak mi ketten vagyunk egymásnak, és úgy tűnik már nem is lesz gyerekünk. Ha meg valami csoda folytán mégis, akkor biztos újragondoljuk a kérdést :-)

(nem úgy gondoltam természesen, hogy Franciaország és Magyarország egymásnak esnének valaha is konkrétan, de kerülhetnek ellentétes oldalra háborúban, mint ahogy az elmúlt két világháborúban is történt. és továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy előbb-utóbb brutális 3. vh lesz, és csak reménykedem benne, hogy azt én már nem érem meg)

Hari Seldon 2 2016.06.24. 14:08:19

@Pink Petsch:
Egyetértek. Pont ezt mondtam. Szerintem is gyorsulni fog a döntéshozatal.
Eddig mindig azért ment a nyavalygás, hogy "Brüsszel lassú, bürokratikus"- Hát most megkapják a gyorsulást. Elég lesz egy egyeztetés, és a keleti kiskirályoknak (Orbán, Kacsinszki, Fico, és hasonlók) pofa takarékra. Elbukták az UK politikai támogatását.

Most inkább az angliai magyaroknak van dolguk. Meg kell tervezniük a jövőjüket. Mit kezdenek magukkal. Van rá pár évük.
Drukkolok, hogy viszonylag jól el tudják rendezni dolgukat. Kinek kinek mi a lényeg, van aki most gyorsan állampolgárságra hajt, van aki tájékozódik más ország felé. Mindenkinek sikerüljön amit eltervez. DE ha arra is számít, hogy nem változik semmi, akkor is kell csinálnia B tervet.

Mme.Brioche 2016.06.24. 14:10:18

@Hari Seldon 2: "De tanult. Arra lett a válasz pont az EU. Ki nem mondott munkamegosztás is volt: a németek fejlesztik a autógyártást gépipart,franciák az atom technológiát hadiipart."

Azért mert az első két vh Európából indult, még nem biztos hogy a harmadik is innen fog, nagy ez a világ Európán túl is, elég nagy hatalmak fenekednek egymásra.

2016.06.24. 14:23:54

@Hari Seldon 2: Igen, ez a legszebb az egészben, és nem kis kárörömmel mondom, hogy Orbán alaposan megszívta. Rohadt szarul érezheti most magát, áttételesen ő is benne van ebben a Brexitben, amikor bevezette a nemzetközi porondra a populista-demagóg xenofób dumáját. És látta Cameron, hogy a magyaroknál ez működött, és kipróbálta, csak éppen sikerült aláállnia a felköpésnek.
Ami meg az angliai magyarokat illeti, valóban, akinek nincs még állampolgársága, és tényleg ott akar maradni, az a B-n kívül C-terveken is gondolkozhat. Uszkve 2 éve van rá, vagy hát mehet haza is, éppen beesik a parlamenti választásokra ;) (Hogy fog nekik Orbán örülni! :DDD).

2016.06.24. 14:24:16

@P.Elliot: Jo latni itt teged, remelem minden rendben veled es a ferjeddel! Maximalisan egyetertek azzal amit az allampolgarsagrol mondtal: tudom hogy nem leszek nepszeru itt a forumon ezzel a kommentemmel (sem :))) de aki nem erzi ugy hogy szukseg eseten megvedene az orszagot, annak szerintem sem kene felvennie az allampolgarsagot. Ez olyan mint a hazassag: nem csak azt vallaljuk hogy a jo idokben egyutt leszunk, hanem a nehez idokben is. Akinek ezzel problemaja van, az nem igazi hazassagot kot, maximum erdekhazassagot... Persze erre is van sok pelda, mint ahogy arra is hogy csak az elonyok miatt vesz fel valaki uj allampolgarsagot, nem azert mert hazajanak erzi az orszagot.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 14:26:26

@Hari Seldon 2: Amikor Berlin és Párizs aktuális helyzetét említettem, csak arra gondoltam (miközben fogalmam sincs, hogy milyen lehetőség van ott népszavazást kezdeményezni), hogy ha előállnak a berlini és párizsi orbánviktorok egy migráns népszavazás ötletével, akár xites körítéssel, akár nem, nem biztos, hogy a vezérlő pártok elsődleges prioritása lesz megmutatni, hogy akkor ki is az úr Brüszelben.

Nem merem feltételezni azt, hogy olyan stabil bástyák maradnak ezek, mint tegnap reggel voltak.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 14:26:57

@Mme.Brioche (FR): Még egyszer erről a háború kérdésről.

Nem nagyon van év, hogy ne folyna proxy háború, amelyekben az atomhatalmak kizárólag hivatásos állománnyal vesznek részt, és nagyon-nagyon-nagyon vigyáznak arra, hogy egymással ne kerüljenek lőtávolba (már az orosz gép lelövése Törökország felett/mellett is túlment a szokásos határon). Mert atomhatalmakkal nem jó ujjat húzni, még atomhatalmaknak sem.
Amikor valaki elkezdi, lehet bárki bármilyen állampolgár, sok problémája nem lesz az azzal járó kötelességekkel.

Franciaország pont az a hely, ahol ha belső háború van, akkor abból idővel részt kap egész Európa, a külsőre meg megvannak a szakemberek.

Magyarország nem dicsekedhet ilyen pozícióval.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 14:26:58

Ezért is fontos most angliaiaknak, hogy végiggondolják a következő idejüket. Drukkolok, hogy jól használják fel ezt az időt, és jól tervezzék meg dolgokat.

index.hu/gazdasag/2016/06/24/kaosz_a_brit_gazdasagban_a_brexit_utan/

Ha csökken a növekedés, vagy akár visszaesés lesz: Csökken a fogyasztás. Csökken a fogyasztás, kevesebb munkavállalóra van szükség.

Kiutak angollal Skócia, Írország, aki mobilis(abb) és van lehetősége rá megpróbálkozhat az USA-val, aki a kontinensre gondol, akkor kezdhet nyelvet tanulni.

Persze mindenkinek azt kívánom, hogy maradjon mindenki ahol van, DE mostantól az van, hogy fel kell készülni egy B tervvel!

2016.06.24. 14:27:05

A mai kommentek nagy resze, hat... No comment. Nem vagyok mazochista, inkabb nem olvasom tovabb.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 14:28:02

@soad1221: Erről van szó - sajnos.
Azért sajnos, mert nem tudok róla (örülnék a korrekciónak), hogy (polgár)háború nélkül bárhol sikerült volna szövetségi államot létrehozni.
Ironikus, hogy Európában, amely a szürkeállományára büszke, a biztos kudarc tudatában kísérlet sem volt így kiterjeszteni a megállapodást. Tudjuk, hogy így nem megy, tudjuk (jó, van aki az ellenkezőjét véli tudni), hogy egyedül szintén nem, és elvonulunk mellet döngetni a sarokba. Meg lopni.
Mohács a sokadikon.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 14:31:30

@dr. mesterseges szinezek:
Igen. Pont ezért gondolom, hogy példát statuálnak a mainstream pártok az UK-n.
És azért teszik, hogy a saját közvéleményüknek jelezzék, hogy nagyon meg lehet szívni a kilépést.
És nem is bosszú miatt, hanem csak hideg politikai számítás miatt. Igazából nem is tehetnek szemrehányást a britek ezért, így működik a politika logikája.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 14:37:31

@Pink Petsch: " Uszkve 2 éve van rá, vagy hát mehet haza is, éppen beesik a parlamenti választásokra "

Azannya, erre nem is gondoltam.
De ő valószínűleg.
Ha jövőre egymilliárd szavazóképes állampolgárunk lesz és a legnagyobb kisebbségünk a kínai lesz, akkor biztos.

2016.06.24. 14:39:02

@dr. mesterseges szinezek: Németországban eléggé valószínűtlen, hogy Bundes-szintű orbánviktor labdába rógjon. A Pegida bohóckodik Drezdában és Lipcsében. Ez utóbbi sosem volt egy toleranciájáról híres város, az előbbi meg már csak annyira "Kelet Svájca", mint Bukarest "a kis Párizs".

2016.06.24. 14:45:33

@dr. mesterseges szinezek: Mit gondolsz, miért kampányolt a bennmaradás mellett az angliai sajtóban? Közpénzből, of course :P

Herr Géza 2016.06.24. 14:48:58

@dr. mesterseges szinezek: Te honnan kerültél elö, ember? A mai szartengerben (ld. pl. Jossarian) üdítö színfoltként tüntél elö a semmiböl, remélem maradsz is egy darabig... :))))

Herr Géza 2016.06.24. 14:52:29

@Pink Petsch: :)))) A "Sachse" még az NDK-bam is negatív jelzö volt (dialektusuknál kevés szörnyübbet tudok elképzelni), aztán tessék: kinyílt a csipájuk, most meg már ök a legnagyobb nacionalisták..
Abszolút elrettentö példa arra, amikor a kis ember nagyot álmodik. :))

Herr Géza 2016.06.24. 14:54:24

@Pink Petsch: Röhögögörcsöt kaptam, amikor megláttam a hirdetést. Mint amikor a szúnyog odaáll az elefánt mellé, hogy "ne félj haver, én is itt vagyok". :))))))))))

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 15:01:28

@Hari Seldon 2: Logikus, amit írsz. Az a kérdés, van-e Merkelben annyi szufla, mint egy éve. Hogy mögötte már féltik a seggüket az ezerfejűtől, az látnivaló.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 15:01:28

@Pink Petsch: Arra nincs affinitásom, hogy lássam a német farokhosszúsági verseny állását, de láttam már beosztott által a pillanat hevében megpuccsolt főnököt.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 15:01:28

@Pink Petsch: Tényleg nem voltam annyira észnél, hogy erre gondoljak. Mondom, "neki úgyis hozzá kell szólnia mindenhez, befelé így, kifelé úgy, hogy bármi történik, a végén mindenképpen naugyézhessen", de tényleg, pont úgy hiányzik neki a nappali tagozatra járó szavazó, mint a túloldalon a levelező.

'it's cool to know nothing' 2016.06.24. 15:01:28

@Buchhalter:
Nem igazán érdekel, hogy maradhatnak, vagy nem. A lényeg az, hogyha nem maradhatnak, ne is jöhessenek vissza. Tele a hököm a sok opportunista szeméttel, akik csak a krémet akarják lenyalni a tortáról. Maradjanak ott, ahol vannak, vagy menjenek bárhová, de ide vissza ne!
Olyan emberekkel akarok egy országban élni, akikre számíthatok jóban-rosszban, és nem olyanokkal, akik egy kis nehézség láttán egyből megpattannak. (mint ahogy most sokan Angliából is már mennek majd tovább: ki a fenének kellenek az ilyen emberek?)

2016.06.24. 15:03:05

@Herr Géza: Én egyáltalán nem értem a szász dialektust. Komolyan. Amikor hoch-deutsch-ul nyomják, azt nagyjából, bár vannak érdekességek "Bahnsteig zwo" -hogy mi a búbánatos istenöröme? Aztán rájöttem, mert én ilyen okos vagyok :DDD

2016.06.24. 15:03:52

@Herr Géza: "Hallod, hogy dübörgünk?" :DDD

2016.06.24. 15:06:59

@dr. mesterseges szinezek: Mno, igen, csakhogy a tartományok hagyományosan ilyen-olyan-amolyanok, a pillanat hevében legfeljebb CDU esik pár ponttal, de orbánviktoroknak sok esélyük nincs. Legalábbis, én így látom.

Herr Géza 2016.06.24. 15:08:33

Na az éjjel már láttam, hogy "baj" lehet, de akkor még nagyon gyér volt a feldolgozottság. Amikor reggel ránéztem az eredményekre, azt hittem, csak nem frissítettem az oldalt...:((( Mellényúltam a tippemmel én is nagyon, bár tegnap hablagyoltam itt arról, hogy ismervén az emberi gondolkodást, én remain-re számítok, mert a szájkaratézók egy jó része úgyis a maradjunkra fog szavazni, mert akkor nem kell csinálni semmit, pláne nem kell gondolkodni, hogy hogyan tovább...
Csak azt a kurva lényeges tényt hagytam figyelmen kívül, hogy az angolokról van szó. :))))))
Szóval szórom a hamut a fejemre.
Azért a "politikai néphülyítés" tárgyban egyetemen lehet mutogatni a szavazási térképet. pont ott a legtöbb remain, ahol a legtöbb "elüzendö" él. Lásd nagy-London egységességét.
Gibraltár meg megmosolyogtatott. Olyan kis aranyosak voltak a 96-4-es maradási arányukkal.....

2016.06.24. 15:10:00

@dr. mesterseges szinezek: Igaz, az is benne van, hogy kényszeres a szófosása, és mindenbe belepofázik, mert neki lehet, csak Brüsszel kussoljon magyar vonatkozásokban. Viszont jó pár tízezer dafke-szavazó úgy kell neki, mint mókusnak az erdőtűz.

Mme.Brioche 2016.06.24. 15:11:09

@Mirjam2: azért sántít ez a házasság hasonlat, mert a házasságnál feltételezhető, hogy két független fél köti össze az életét, és összetartoznak onnantól, így az eskü áll és kizárólagos. De állampolgárságnál ez csak akkor jó hasonlat, ha az aki új hazát választ, az egyben le is mond az előzőről, ahová addig tartozott, különben ez csak bigámia. Számomra ez csak afféle kiskapu keresés, hogy felveszek egy másikat is az eredeti mellé, és ha baj van, akkor majd odamegyek, ahol biztosabban túlélem. Ne legyünk naívak, a legtöbb kettős állampolgár így gondolkodik. Szerintem éppenséggel ez az érdekházasság. Jogilag megtehető, de ha már ilyen erkölcsi síkra tereljük a kérdést, hogy meg kell védeni az új hazát, aki befogadott, akkor úgy tiszta, hogy a másik hazával felbontja az ember a szerződést. Ha meg nem teszi, akkor nincs mese, kettős házasságban él, és ha ég a lába alatt a talaj, akkor úgyis oda fog menni, ahol biztonságosabb, mert ilyen az emberi természet, vagy pedig meghasonlik magával ha a két állama egymás ellen fordul. Én az országok helyében az előzőről való lemondáshoz kötném az új állampolgárságot, akkor van is értelme az eskünek.
De az EU még így is sajátságos, mert itt az országok államok az államban, és nem kötelező a helyi állampolgárság megszerzése, hiszen az itt dolgozóknak anélkül is 99,99%-ban ugyanazok a kötelességeik mint állampolgárként, csak a joguk kevesebb valamivel, és még csak nem is vár el ilyet az adott ország, sőt, inkább terhére van, ahogy én látom és tapasztalom. Így ne haragudjatok, de továbbra se fogom EU-s állampolgárként egy házasságtörő szemétládának érezni magam, amiért inkább lemondok a lehetőségről, hogy extra jogaim legyen, és védelmi kötelezettségem, pont mert nem akarok bigámiában élni.

Még ha arról lenne szó, hogy x év után kötelező lenne megszerezni, különben nem maradhatnék itt, és azért trükköznék, hogy kibújjak ezalól, vagy felvenném ugyan az állampolgárságot a plusz jogok miatt, de közben nem venném komolyan az esküt, akkor még lehetne mit a szememre vetni, de pont azért nem akarom az állampolgárságot, mert rohadt komolyan veszem az esküt, és az a már meglévő állampolgárságomhoz köt.

Ursus Arctus 2016.06.24. 15:12:06

Érdekes kérdés, hogy mi várható ezek után. Az szerintem borítékolható, hogy az EU -ban gazdaságilag visszaesés lesz a brit befizetések kiesése miatt.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 15:12:06

@Herr Géza: Ööööö... köszi! Nem vagyok ám én elsőbálozó, csak mostanában ritkán ütközöm a nyájjal, de itt nem tűnt vészesnek a helyzet, kíváncsi meg vagyok piszkosul. :)

Herr Géza 2016.06.24. 15:12:51

@Pink Petsch: "Leipzcs, leipzcs hóptbánhóf " :))))

Jossarian 2016.06.24. 15:13:04

@Herr Géza: koszonom, hogy elolvastad eszreveteleimet, remelem tanultal beloluk valamit, hisz rad ferne...

Határátkelő 2016.06.24. 15:13:45

@Herr Géza: @Jossarian: A személyeskedést jó lenne, ha mellőznétek. Köszönöm.

Herr Géza 2016.06.24. 15:17:45

@dr. mesterseges szinezek: :))) Hát részemröl maradj, vagy gyere máskor is, mert nekem nagyon bejön a stílus és a tartalom is. A kettö együtt meg nem túl gyakori. :)

2016.06.24. 15:19:19

@Herr Géza: Mint egy kissé debil Ödönke .... és az az állandó "no"-zás, minden egyes nyomorult mondatuk végén. És ahogy énekelve elhúzzák a végét. Ha érteném is egyébként, így már tuti nem értem.

DieNanny CH 2016.06.24. 15:22:05

@Mme.Brioche (FR):

Hát, egy esetleges háborúban vagy kötelezik a Fr.o-ban élő orvosvégzettségűeket, hogy menjenek a frontra, ha pedig megtagadják, visszapaterolják őket a saját országukba - lehet, Mo ez esetben ellenség lesz -, és ha visszajöttök, akkor pedig Mo fogja az orvosvégzettségűeket a frontra vezényelni.

És van egy olyan érzésem, ez esetben mindegy, hogy gyerek-, vagy állatorvos, gipszelni mindegyik tud... (Tudom, ez Sheldonéknál van így.)

Szóval, ha ez az egyetlen visszatartó erő, akkor szerintem válasszátok a fr. Áp-t, amíg lehet...

Herr Géza 2016.06.24. 15:23:23

@Határátkelő: Sorry, de nem öt, hanem a kommentjeit minösítettem, amik szerintem mellesleg alulról sem súrolják az itteni minimumot, de hát ez a te dolgod. Egyébként meg nem is hozzá szóltam, így nem értem a "személyeskedést". Engem meg ne félts, megbírkózok a problémával.
De tudomásul vettem a kérésed.

Herr Géza 2016.06.24. 15:25:34

@Pink Petsch: A mai napig feláll a ször a hátamon, amikor meghallom a sächsischt. :)))))

Ginix 2016.06.24. 15:26:01

@Mme.Brioche (FR): sztem tök érthető az álláspontod és semmiképp sem kell rosszul érezned magad ettől.
én egy csomószor a felvetődött gondolatokat 5 másodperc alatt elviszek a fejemben a végletekig és az jutott eszembe ahogy olvastalak titeket (nagyon demagóg lesz), hogy milyen lehet konkrétan szembenállni vmi harctéren az új hazád egyenruhájában egy magyar katonával szemben. csak az érzésen gondolkodtam, nyugi, de azt akartam mondani csak, h értelek.

2016.06.24. 15:30:04

@Herr Géza: Nem kellemes ... a svábok is tudnak produkálni, de ez a túltengő "o", meg az, hogy sokszor úgy érzem, valami szláv nyelven beszélnek, mert besűrítik a mássalhangzókat ... brr! Túl közel van Csehország :DDD

Golf2 2016.06.24. 15:31:42

@Herr Géza: Szerintem semmi baj a szászokkal én ott tanultam a németet,jobb mint a bécsi affektálás,vagy a bayerisch. Pl: fufcs,shábkénemé,nő... (fünfzig,ich habe keine mehr,nein.)

Mme.Brioche 2016.06.24. 15:31:48

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: de hát nem az a cél, hogy kiügyeskedjük a frontszolgálatot (bár nem hiszem, hogy egy mostani modern háború frontokon zajlana, ahol sátrakban kell sebeket kötözni ópium nélkül, de mindegy :-)) Hanem, ha már menni kell, akkor a magyarokkal menjünk, mert ott nagyobb lenne a szükség a segítségre, mint a csilivili francia hadseregnek. Nem megtagadnánk a frontszolgálatot, hanem még azelőtt visszamennénk, minthogy paterolnának, érted?

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 15:33:44

@Mirjam2: De te most amugy orulsz, nem?

2016.06.24. 15:34:46

@Mme.Brioche (FR): Nyugi, én is értelek (bár ez nem biztos, hogy jó fényt vet rád ;) ). Tőlem is n+1-szer kérdezték már, miért nem vettem fel a magyart, pláne, most, amikor postafordultával kaphatom. Hát, mert már van egy, mi a francot kezdjek egy másikkal? Ja, igaz, levelezhetnék a NAV-val évente, hogy miért nem adózom az országban :DDD

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 15:41:18

@'it's cool to know nothing': "Olyan emberekkel akarok egy országban élni, akikre számíthatok jóban-rosszban"

Én itt vagyok, oszt rám mégse számíthatsz (a fuldokolsz, azért kihúzlak, ha megígéred, hogy nem terjeszted).
Most mi legyen?
Esetleg költözz Szicíliára, ott fontos a feltétlen összetartás. Alcsút se rossz.

Jossarian 2016.06.24. 15:41:18

@Mme.Brioche (FR): en barmikor meghalnek a fogadott hazamert, a regirol meg lemondtam, hivatalosan is, amint lehetett, hisz nem en valasztottam. Az, hogy nem tartozom a tobbseghez, nem lep meg, de a tobbseggel ellentetben en Itthon vagyok.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 15:41:18

@Kovács Péter dr: "Az szerintem borítékolható, hogy az EU -ban gazdaságilag visszaesés lesz a brit befizetések kiesése miatt."

Az semmi. Abba fog belepusztulni az EU, ha mi kilépünk, és kiesik a befizetésünk. Szerencséjük van a nagyköveteknek, hogy hétvége jön, így van idejük hétfőig felkészülni, amíg Szijjártó berendeli őket, hogy átadja a követeléseket.

Golf2 2016.06.24. 15:44:45

@Taxomükke (UK): Nem hiszem hogy örül a lakása kevesebbet fog érni,az ingatlanpiac+bérlés megtorpan.

2016.06.24. 15:45:51

A Morgan Stanley már lelép: Dublin és Frankfurt köszönik.

2016.06.24. 15:50:51

Az Airbus "felülvizsgálja a befektetéseit" a szigetországban. Ez meg általában tudjuk, mit jelent: nem számíthatnak újabb befektetésekre.
De hogy legyen jó hír is: a fapadosok bizakodóak (mondjuk, nekik más választásuk nemigen van).

Mme.Brioche 2016.06.24. 15:52:46

@Ginix: @Pink Petsch: köszi :-)

@Jossarian: ha neked úgy jó, akkor rendben van, az a te döntésed. Az enyém meg az én döntésem, és úgy is jó. De nincs jogod olyan minősíthetetlen stílusban megalázni engem mindenki előtt, csak mert te másként gondolod, pláne nem úgy, hogy nem is ismersz.

2016.06.24. 15:58:29

A Nissan és a Toyota sem örülnek, a befektetések befagyasztásáról beszélnek, mert az EU-s piacra termelnek az angliai gyáraik.
Egy éven belüli gazdasági recessziót tartanak valószínűnek a londoni elemzők.

puhacica 2016.06.24. 15:59:22

en csak az indiai boltoson akadtam ki reggel, aki fennhangon ecsetelte, hogy o milyen boldog az eredmeny miatt, mert o biztonsagban van a ferje kapcsan, de legalabb ez a sok segelyes eltunik innen. hozzateszem, az utcankban egyetlen haz van, ahol segelyen elnek, ok mind angolok es kb. ketnaponta, menetrendszeruen jonnek hozzajuk a rendorok/mentok.
ja, a "holgy" nekem nem koszont, konkretan levegonek nezett. :D

Herr Géza 2016.06.24. 15:59:42

@Golf2: Ízlések és pofonok ugye.. Ha az ember ott tanulja a "németet" akkor meg nincs más választása. :)))
Azért (nekem) nem kell lefordítanod, értem én, csak nem szeretem :))))))

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 16:01:12

@Pink Petsch: "A Morgan Stanley már lelép"

Most dőlt el, hogy békemenet lesz a kilépésért.
Hacsak Orbán le nem tudja itatni Bayert, ami azért cselendzs a maga módján.

2016.06.24. 16:02:11

A németek két év múlva társult státuszt adnának Londonnak, gazdasági megszorításokkal, az EU-s piachoz nem lenne korlátlan hozzáférésük.
Ja, és sürgetik a hivatalos bejelentést is, hogy akkor menjetek-viszlát-mivan-elkapott-a-nosztalgia?

2016.06.24. 16:04:26

@puhacica: Miért vásárolsz akkor nála? :DDD Paraszt kereskedőhöz Pesten sem megyünk ...

2016.06.24. 16:05:25

@dr. mesterseges szinezek: Vitya sok mindenre képes ám ... :DDD

Hari Seldon 2 2016.06.24. 16:13:13

@Pink Petsch:
Ez annyit tesz, hogy Bristolnak annyi. - Köszöni szépen Nantes.
És ez tényleg nem bosszú, ahogy Mirjam képzeli (gondolom ezt gondolja) hanem csak racionális lépések.
Easyjet lelép. HSBC lelép. - Ó persze hivatalosan csak pár részlegük áttelepítését tervezték Párizsba, majd most az a pár részleg kicsit több lesz....

DieNanny CH 2016.06.24. 16:24:39

@Mme.Brioche (FR):

"hadd legyen meg már a szabad választásunk, hogy melyik ország mellett állunk egy esetleges háború idején, bocsika."

Ja, akkor én félreértettem: azt hittem, úgy általánosságban nem akartok fontvonalra kerülni. Közben meg inkább ha muszáj, akkor magyar frontvonalra.
Akkor tekintsd legutóbbi kommentemet tárgytalannak.
:-)

Hari Seldon 2 2016.06.24. 16:25:36

@Pink Petsch:
Ezt meg Valenciennes (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) köszöni.

Azért van valami jelzésértékű, hogy az reggel még ment a pánikozás, most meg csak a hírek alapján látjuk fél nap (!) alatt, hogy mennyire szét fogja szedni az Unio az UK-t.

Már reggel mondtam, hogy itt kőkemény politikai leszámolás lesz, csak nem így fogják csomagolni. A németeknek és franciáknak már belpolitikai okok miatt is meg kell lépniük.
És az a vicc ebben az, hogy nem volt szükségszerű.

Ezért mondom, hogy utolsó felhívás, (azzal együtt, hogy minden fórumozónak drukkolunk hogy megoldódjanak a dolgai), készüljenek fel a B meg C tervvel.

Herr Géza 2016.06.24. 16:32:14

Még egy téma néphülyítés ügyben: ma reggel a UK-jel kapcsolatos UK-ből érkező leggyakoribb Google keresések között a negyedik helyen mi áll: What is Brexit?
Good Mornig UK!!!!! :))))))

Hari Seldon 2 2016.06.24. 16:37:55

J. K. Rowling:
Scotland will seek independence now. Cameron's legacy will be breaking up two unions. Neither needed to happen.

DieNanny CH 2016.06.24. 16:39:55

@'it's cool to know nothing':

"Olyan emberekkel akarok egy országban élni, akikre számíthatok jóban-rosszban,"

Nem gondolod, hogy akkor a Parlamentben ücsörgőktől kellene elsősorban megszabadulnod???

DieNanny CH 2016.06.24. 16:54:49

@Mme.Brioche (FR):

"rohadt komolyan veszem az esküt, és az a már meglévő állampolgárságomhoz köt."

Jól gondolom, hogy nem magyar Áp-nak születtél?
Látod, nekem még esküre sem volt szükségem, hogy az legyek, talán ezért hagynám el könnyedén...
:-(

(Lehet ekézni...)

DieNanny CH 2016.06.24. 16:57:10

@Ginix:

"milyen lehet konkrétan szembenállni vmi harctéren az új hazád egyenruhájában egy magyar katonával szemben."

Ez kicsiben már évek óta megy a foci (vagy egyéb sport) világában...

2016.06.24. 16:57:26

@Mme.Brioche (FR): Ennek egyaltalan nem kell ilyen kizarolagosnak lennie szerintem; kotodhet az ember egyszerre ket vagy akar tobb nephez, orszaghoz is (a hazassagi peldanal maradva, nemcsak monogam kapcsolatok vannak, es nem csak ezek mukodhetnek jol; egyes orszagokban illegalis a tobb kapcsolat / hazastars, masokban nem). Minimum egy allampolgarsag (neha tobb) adott a szuletes jogan, ezt nem valasztja az ember. Hogy kesobb megtartja-e ha masikat kap (ha ez jogilag lehetseges), illetve hogy elete soran milyen allampolgarsagra jelentkezik, az mar az o tudatos valasztasa. Semmi rosszat nem latok abban ha megtartja az eredetit, bar azt is megertem hogy vannak akik lemondanak rola. Ha nektek erzelmileg sokat jelent a magyar allampolgarsag, es nem akartok masikat, az teljesen ertheto, de vannak akik pl. Mo.hoz es egy vagy tobb masik orszaghoz is kotodnek erzelmileg es hajlandoak adott esetben vallalni az ezzel jaro kotelezettsegeket; nincsen ezzel semmi gond, nem vagyunk egyformak.

DieNanny CH 2016.06.24. 17:02:16

@Herr Géza:

"Még egy téma néphülyítés ügyben: ma reggel a UK-jel kapcsolatos UK-ből érkező leggyakoribb Google keresések között a negyedik helyen mi áll: What is Brexit?
Good Mornig UK!!!!! :))))))"

Nem inkább: :-((((((((((( ?

puhacica 2016.06.24. 17:04:34

@Pink Petsch: ez a poen, meg sose vasaroltam nala. es mar nem is fogok.

2016.06.24. 17:05:40

@Ginix: Ha jol ertem, itt arrol van szo hogy valaki orvoskent segitene a sebesulteknek, nem arrol hogy gyilkolaszna a magyar katonakat... Bizonyos koron felul ki sem kepzik az embereket aktiv harcra, ez nem ugy megy hogy hirtelen odaallitanak egy puskaval aztan lovoldozzel az ellensegre :). Ha lenne egy ilyen valos helyzet, szerintem megbizhatatlannak minositenenek valakit aki az ellenseges orszag allampolgarsagaval (is) rendelkezik, es kizart dolog hogy kikuldenek harcolni ellenuk. Az elozo vilaghaboruk alatt is igy volt.

2016.06.24. 17:13:41

@'it's cool to know nothing': @Jossarian:

"Maradjanak ott, ahol vannak, vagy menjenek bárhová, de ide vissza ne!"

illetve,

"Ilyen allampolgarokra amugy sincs szuksege egyetlen orszagnak sem, beleertve a szulohazadat is."

Ott félreértésben vagytok, hogy állampolgárság az egy jogi kérdés, együtt jár mindenféle előnyükkel meg hátrányokkal, amik ráadásul viszonylag dinamikusan (nem napról napra, de 5-10 éves távlatban mindenképp) változnak. Nincsen benne semmi misztikus vagy emelkedett, és nem is az a célja.

Nem értem, miért gondoljátok, hogy számít, hogy szerintetek kire van szükség hol. Kicsit felfuvalkodott álláspont, nem?

És félreértés ne essék, én nem vagyok érintett a brexitben, de mégis hogy van az, hogy idejöttök pusztán azzal a szándékkal, hogy rosszindulatúskodjatok meg személyeskedjetek? Ilyen vacak az élet amúgy? Ki is veritek közben legalább? És ha igen, küldtök róla videót? Meh.

Mme.Brioche 2016.06.24. 17:16:12

@Mirjam2: én is ezt mondom, hogy nincs gond semelyik választással se (egészen addig, míg az egyik nem minősíti le a másikat), mégis én lettem itten elmondva minden utolsó szemétnek, akinek csak a jog kell, bezzeg a kötelesség nem, és egyik országnak sincs szüksége ilyen söpredékre mint én. Nem én tereltem erkölcsi útra a kérdést, csak annyit mondtam a legelején, hogy átolvastuk az állampolgársággal járó kötelezettségeket és jogokat, úgy találtuk, hogy van egy olyan kötelesség, amit nem vállalnánk be, ezért lemondunk a jogokról, és maradunk abban a státuszban, mint eddig. na bumm, szerintem ez így fair, erre azt kapom, hogy pedig meg kell védeni az új hazát, ami befogadott ésatöbbi.

2016.06.24. 17:16:53

@Hari Seldon 2: Jaj de jo hogy te tudod hogy en mit gondolok :). Irjal helyettem kommenteket. Semmi ilyet nem gondolok, k*ra nem erdekel hogy melyik ceg vonul ki UKbol es miert. Teged, meg masokat, akik soha nem is eltek UKben, miert erdekel ez?

2016.06.24. 17:20:47

@Mme.Brioche (FR): Oke, ez teljesen rendben van, nem en tamadtalak le... Oszinten szolva nem olvastam a legtobb kommentet, csak P. Elliotot olvastam es onnan ugrottam at a tiedre. Semmi gond nincsen az allaspontoddal, sot teljesen egyetertek veled. Azokkal meg ne torodj akik szerint sopredek vagy stb., ma kulonosen sokan irnak itt 'furcsa' kommenteket :)

agent007 2016.06.24. 17:22:39

Evekig tarto recesszio lesz a UK-ben, mert a kilepessel kapcsolatos targyalasok es az utana kovetkezo gazdasagi egyezmenyekkel kapcsolatos huzavona bizonytalansagot okoz a reszveny piacon. A recesszio pedig annyit jelent, hogy leallnak a projectek, leepitesek lesznek. Nem lesz munkaerohiany, mert nem lesz munka, igy rosszabb feltetelekkel targyalhatnak berekrol a kelet europai munkasok. Meg olcsobb munkaero utan fognak nezni, pl. a Commonwealth fejlodo orszagaibol, es az EU helyett az USA piacra fognak kacsingatni, ami egy oriasi piac. Aki arrol almodozik hogy mint allampolgarsag nelkuli ideiglenes munkavallalo tovabbra is habzsi dozsizni fog, hihetetlenul naiv. Nezzetek mar meg hogy hogyan erintette a Brexit a piacokat - ennek direkt hatasa lesz az allasokra, berekre. A sors ironiaja hogy a magyarok leginkabb a 2008 utani recesszio miatt vandoroltak el, es aki epp a UK-be ment, annak ujfent ez lesz a sorsa. Annak lesz jo akinek van biztos tartaleka kivarni az elkovetkezo kb. 5 evet amig elsimulnak a dolgok vagy kivaloan eros a helyzete a munkaero piacon.

Jossarian 2016.06.24. 17:22:45

@Mirjam2: igy van, ezert szabadultam meg a regitol amint lehetett

Muscari 2016.06.24. 17:24:11

@Mirjam2: ezzel speciel egyetértek

Mme.Brioche 2016.06.24. 17:25:21

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: dehogyisnem magyarnak születtem :-)) jó persze, magyar állampolgári esküt nem kellett tenni, és én sem magam választottam, nem úgy értettem, hogy az esküm a magyarhoz köt, mert olyan nem volt, hanem az eskü tartalma vagy szelleme, ha úgy tetszik, ami létezik attól függetlenül, hogy nem kellett felesküdnünk rá nagykorúságunk idején. És ez nekem fontos, de azt is teljesen megértem, akinek nem az, és le tud róla mondani :-)
Csak annyit mondtam, hogy a házassági analógia nem áll rá.

2016.06.24. 17:25:44

@Th's child: Na erre mondom, hogy 'furcsa' kommentek vannak... Joreszt olyanoktol akik nem is UKben elnek es nem erintettek. Valamiert erdekes egyenisegeket vonz ez a tema :)

tanato 2016.06.24. 17:28:34

@Buchhalter: Magyarországon élek már 57 éve.

Mme.Brioche 2016.06.24. 17:33:24

@Muscari: amúgy milyen a közhangulat? felfokozott, mindenki erről beszél vagy inkább csak teszik a dolgukat, amit nap mint nap szoktak?

2016.06.24. 17:33:32

@Muscari: Elhiszem. Remelem sikerul megnyugtatnod! Utolag is elnezest kerek, ugy latom nem fogok tudni masodik karriert kezdeni mint josno... Vegig gyozkodtelek teged hogy ugysem fognak kilepni, aztan megis. Viszont igy is biztos vagyok benne hogy minden rendben lesz, foleg veletek, akik mar regota ott vagytok. Recesszio miatt szerintem ne aggodj. En ateltem a 2007-2008-as recessziot UKben, persze nehez volt, en konkretan amiatt vesztettem el a munkamat (csodbe ment a cegunk), aztan talaltam egy meg jobbat, tuleltem en is meg sokan masok is. Akinek keresett vegzettsege van mint neked, nincs mitol tartania.

Muscari 2016.06.24. 17:36:28

@dr. mesterseges szinezek: akárhol is élsz, az értelmes embereket szívesen látjuk ezen az oldalon. Üdv Londonból.

2016.06.24. 17:39:12

@Muscari: O vegig a kilepes ellen kampanyolt.

tanato 2016.06.24. 17:40:39

Több mint 100 ezer brit írta alá azt a parlamenti petíciót, amely szerint a brexitszavazást addig kellene ismételni, amíg legalább 60 százalékkal nyer valamelyik oldal, legalább 75 százalékos részvétel mellett. A parlamentnek ennyi aláíróval már kötelezően döntenie kell arról, hogy vitára bocsájtja-e a petíciót. A beadvány annyira népszerű, hogy sokáig elérhetetlen volt, az aláírók száma másodpercről másodpercre nő. Az Egyesült Királyságban főleg a fiatalok elégedetlenek a népszavazás eredményével, a nemazénnevemben és a mittettünk hashtag elárasztotta az internetet.

ORIGO
16:32

Muscari 2016.06.24. 17:42:06

@Mme.Brioche (FR): én ma szabad vagyok, de a lányom dolgozott. Azt mondja hogy mindenki erről beszél bent és mindenki ki van akadva. A barátai szintén, ma politikai témájú vacsorát fognak tartani. Még a fiam is erről beszél a barátaival, pedig ők aztán sosem politizálnak.

Muscari 2016.06.24. 17:43:23

@Mirjam2: tudom, már van ezért is a szívembe zártam.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 17:46:22

@Mirjam2: "ki nem erzi ugy hogy szukseg eseten megvedene az orszagot, annak szerintem sem kene felvennie az allampolgarsagot."

Ez mind rendben van, de ki támad, ha mindenhol csak a haza védelmére esketnek?

Jossarian 2016.06.24. 17:46:56

Nem gondoltam volna, hogy a hozzaszolasom ekkora vihart kavar, de nem baj. Persze nehez allast folglalni es kenyelmesebb billegni ket vilag kozott es mindig a "jobbat" valasztani de en nem teszem. Es hogy ne legyek off, a Brittek sem ez tettek. Es az en Oseim sem ezt tettek. Ha elkoteleztek magukat valami mellett azt teljes szivvel tettek. Persze, lehet szivas lesz a vege de azt tettek/teszem ami helyes, amit annak tartok. Es ha mas nem igy tesz, az nem baj, mindenki a sajat eletet eli, de elobb utobb a tukorbe kell nezni. En nem felek belenezni.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 17:46:56

@Herr Géza: Kár, hogy annak idején nem tudtuk meg, hogy a "reálhozam" kifejezésre hány keresés érkezett a .hu-ról a manyup betétek megvédésre átadása UTÁN.

agent007 2016.06.24. 17:46:56

@Muscari: Nem kitiltani fognak, ez emberi jogok szempontjabol nonsense. Nem lesz mindenkinek munnka, es ideiglenes tartozkodassal nem jar majd annyi benefit mint allampolgarnak, igy majd maguktol fognak az allas nelkuli emberek csomagolni. Pont ez a cel. Attol hogy szivesen lat meg nem fogja tudni a recessziot helyrehozni senkinek. A polgarmester nem tudja elintezni hogy barkit alkalmazzanak, a vallalkozok pedig megprobaljak majd csokkenteni a koltsegeiket hogy tovabbra is profitot termeljenek, kulonben a reszvenyeik zuhannak. A reszvenypiac reagalasat figyeld - ha szarul mennek a dolgok az mindig a dolgozokon csattan.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 17:46:56

@Muscari: :)

Én az a hazardőr vagyok, aki ráhagyta az asszonyra, hogy döntsön, hová menjünk, ő pedig a nyíregyházi lakás után egy másik nyíregyházi lakást választott.
Majd mosom is a kezeimet, amikor elég nagyok lesznek a gyerekek ahhoz, hogy megkérdezzék, hogy "DE MIÉRT?"

2016.06.24. 17:47:01

@Pink Petsch: Itt az ideje hogy a nemetek felfogjak, semmi kozuk hozza hogy UK mit csinal. Most majd a brit politikusok, akiket a brit nep valaszott, eldontik hogy mikor es hogyan lepnek ki, a brit nep erdekeit figyelembe veve. Senkit nem erdekel hogy Merkel mit szeretne :). Felolem nyugodtan kiallhat egy szinpadra hisztizni, tepkedheti a hajat, parancsolgathat, nem erdekel senkit, legalabbis UKben nem az biztos.

2016.06.24. 17:50:07

@Muscari: Nekem is nagyon szimpatikus egyelore, aztan majd meglatjuk - early days yet.

2016.06.24. 17:56:32

@Hari Seldon 2: Egen, az EU az erősebb kutya, így ő használja a nemi szervét. És természetesen nem bosszú, mi a fenét bosszulnának meg? Sima üzlet és politika.
A populizmus szépen hangzik bizonyos rétegek számára, csak rohadtul nem éri meg gazdasági szempontból. No, majd a recesszió éveiben, belátják. Ha meg a skótok és az írek is otthagyják őket ... de ez már a belügyük.
Mellesleg összejött a 100 ezer aláírás a petícióra, amelyben újrázást kérnek míg 75%-os részvételi arány mellett legalább 60%-os nem lesz valamelyik oldal eredménye.

2016.06.24. 17:58:36

@Mirjam2: Jó utat! Eddig is csak a kerékkötők voltak az anglok, sokszor csak azért vétóztak, hogy ellenkezhessenek.

macamuca [IHUN] 2016.06.24. 17:59:21

@'it's cool to know nothing':
Izé, mióta kell "megújítani" az állampolgárságot???
Vagy előbb majd erről lesz egy új (unortodox) törvény?
Mert Tudtommal NEM kell megújítani.
Rosszul tudom?

2016.06.24. 18:02:50

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Nem, ez tényleg a röhej kategória. A parlamentnek döntenie kell, hogy vitára bocsátja-e az újraszavazásról szóló petíciót. Kíváncsi vagyok, hogyan döntenek?
Mindenesetre az instagram tele van a notinmyname hashtagekkel.

Muscari 2016.06.24. 18:05:04

@tanato: a Facebookon azt vetette fel valaki a polgármester oldalán, hogy London váljon ki a UK_ből, mert itt a többség maradni akart. Több százezer lájkot kapott már

2016.06.24. 18:09:28

@Pink Petsch: Jaj annyira zavar hogy te nem szereted az angolokat, teljesen osszeomlottam lelkileg :)))

2016.06.24. 18:10:25

@macamuca [IHUN]: Hagyd már turbómagyar troll. Jött kárörvendeni azokon, akiket érint a kilépés.

Muscari 2016.06.24. 18:12:06

@puhacica: basszus :-( Olyan szar érzés, ugye? Az én néniim és a rokonok szerencsére nagyon aranyosak voltak. A főnököm tisztára stresszelt, nagyon haza akart érni a szavazásra, de a vonatkésések miatt nem tudott. Kétszer is felhívott este, hogy még mindig vár és nem fogo neki sikerülni. Pedig ő jamaikai.
Tegnap én ott ölelgettem mindenkit, aki a remain_re szavazott, tudom, hogy nem miattam tettek így, mégis jól esett. A főnököm viszont kifejezetten engem kérdezett meg : akarod, hogy menjek? Sajnos nem sikerült neki.

nyuszigonosz 2016.06.24. 18:12:06

@macamuca [IHUN]: Nem tudod rosszul. :-)
Egy meglévö állampolgárságot sosem kell megújítani. :-)

2016.06.24. 18:15:05

@Mirjam2: Nem arról van szó, hogy nem szeretem, hanem arról, hogy igaz, amit írtam. Most nyugodtan folytathatják tovább a belszaporulatot,, bár sanszos, hogy a skótok és az írek n élkül, de ez már az ő dolguk.
Az EU kasszából, persze, hiányozni fog a befizetésük, de ezért leginkább Vitya és atöbbi V4-ers rablóvezér-oligarcha igazán szomorú. Ha továbbra is kereskedni akarnak majd az EU-val, akkor meg majd szépen vámot fizetnek. Vagy összeborulhatnak az USA-val is, ha ki tudnak sírni tőlük egy vámmentességet.
Mellesleg, én is összeomlottam, hogy te meg a németeket rühelled.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 18:20:00

@Pink Petsch: Azért a Monty Python hazájából többet néztem ki.
Mondjuk egy "költözzünk Skóciába még a kiválásuk előtt!" mozgalmat előbb elképzeltem volna reggel.

Jó sok 1-es számú borítékot adtak most Cameronék az őket váltó kormány kezébe. Pár hazánkfiának minden esetben lesz munkája. Ők fogják angolra fordítani, hogy "a zelmútnyócév".

nyuszigonosz 2016.06.24. 18:20:02

@Mirjam2: Nézd, annyi igaz, hogy a németeknek mint olyanoknak semmi közük Nagybritánia belpolitikájához, hiszed vagy nem, nem is érdekli öket. :-) Merkel asszony még eddig sosem állt ki sehová hisztériásan hajat tépkedni.

Viszont az, hogy miután bejelenti Nagybritánia kórmánya az EU-.nak, ahol eddig még tag, hogy ténylegesen kilép, na onnantól lehet a kilépést gyorsított eljárásban kettö év alatt lebonyolítani.
Ebben az eljárásban Nagybritánia az egyik fél a többi tagország meg a másik fél, és millió megállapodást kell majd átdolgozni, szerzödéseket felbontani és/ vagy másképp megkötni vagy egyáltalán nem, Egy hosszú és bonyolult folyamat.
Szóval az nem úgy van, hogy Nagybritánia csak azt csinál amit akar: a szerzödések kétoldalúak.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 18:20:23

@Mirjam2: " Itt az ideje hogy a nemetek felfogjak, semmi kozuk hozza hogy UK mit csinal. "

Én úgy tudom, az UK-ben tudják igazán, hogyan kell viselkedni egy klubban, amíg annak a tagjai.

Mme.Brioche 2016.06.24. 18:20:49

@Muscari: ahha, nem is csodálom. pont azt figyeltük majd a rádióban, hogy ez szinte jobban kicsapta a biztosítékot még itt is, mint a novemberben a lövöldözés, mindenhonnan ilyen élőközvetítést kapcsolnak, és teljes elképedéssel nyilatkoznak mindenféle szakértők, meg találgatják mi lesz az Angliában dolgozó francia munkavállalókkal. Egész föl van mindenki zaklatva.
Arra is kiváncsi leszek mi lesz majd a státuszuk az itt élő angoloknak is, itt a környékünkön van olyan falu, aminek szinte a teljes lakossága angol. (mondjuk többnyire nyugdíjasok)

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 18:20:57

@nyuszigonosz: Vicces volna: korábban lemondva a korábbi állampolgárságról, aztán később meg nem erősödve az újban.
Tom Hanks in The Terminal Strikes Back

nick066 2016.06.24. 18:21:02

Cameron: "...the British people have made a very clear decision..."

Ha az 51.9% neki a 'very clear', akkor mit mondott volna 61.9%-re ? Vagy ezt gúnynak szánta ?

2016.06.24. 18:23:39

@agent007: Most mit paraztatsz embereket? Recesszio nem egyenlo a vilag vegevel. A gazdasag neha jo, neha rossz idoszakokon megy keresztul, ez az elet rendje. Nem tudom te hol voltal 2007-2008 korul; en Angliaban, ahol a valsag miatt osszeomlott a ceg ahol dolgoztam es mindannyian elvesztettuk a munkankat. Aztan talaltunk masik munkat, senki nem halt meg, az elet ment tovabb, tultettuk magunkat rajta. Kozhely, de igaz, hogy a penz nem minden. Nem kell parazni, foleg azoknak nem, akik nem erzik Angliat a hazajuknak es csak a penzert vannak ott. Ok majd keresnek masik orszagot ahol magasabbak a berek, vagy tobb a munka - ennyi.

2016.06.24. 18:27:32

@dr. mesterseges szinezek: Még összejöhet, hogy hirtelen felértékelődik Skócia, ha rendeznek egy UK Kilépés-napi partyt ;)
Mindenesetre rohadt sz.r lehet azoknak az angoloknak, akik a maradás mellett voksoltak, és akiket a nyugdíjas-segélyen élő kommandó elsöpört. És ez mondjuk, nem 4,8%, hanem 48%.
Bár igaz, ha el akarnak húzni, neki Ausztrálival könnyű dolguk van.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 18:30:51

@Mirjam2: Én kifejezetten anglomán vagyok, de a demokrácia csorbáit nem célszerű a bohózattá tételével kiköszörülni.

2016.06.24. 18:31:11

@Mirjam2: Ja, csak akkor EU-tag volt az UK, most meg már nem lesz az. Sőt, éppen azért következik be a recesszió, mert már nem az.
Különbség.

nyuszigonosz 2016.06.24. 18:32:25

@dr. mesterseges szinezek: Én is gondoltam erre a filmre is. :-)
Az ember akkor mond le egy állampolgárságáról, ha már megvan egy másik. Vagy, adott esetben nem is, és több állampolgársága van.

Igaz. vannak olyanok, akiket megfosztanak az állampolgárságuktól, különbözö okok miatt és nincs másik.

2016.06.24. 18:33:38

@Pink Petsch: Te hoztad fel a temat hogy a nemetek mit akarnak az angoloktol, en erre reagaltam. Bocsi de egyaltalan nem erdekel hogy szerinted mi lesz a brit gazdasaggal stb. :)

Muscari 2016.06.24. 18:35:04

@agent007: sajnos abszolút egyet kell veled értenem, én is ettől félek.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 18:37:27

@nick066: Mi egyebet nyilatkozhatna?
Nyilván az őszintébb volna, ha azt mondaná, hogy elkúrták, nem kicsit, nagyon, de most fut az 52%-nak azon része után, akik amúgy is megtudják.

gabors 2016.06.24. 18:37:32

"Félünk, nem tudjuk mi lesz. Két gyerekem jár itt iskolába, itt fizetem az adót, nem dobhatnak csak úgy ki” "

dehogynem ... peldat vesznek Orban-rol vagy Trump-rol azt annyi ...

2016.06.24. 18:37:59

@dr. mesterseges szinezek: Nyugodtan irjal nekem, csak gondoltam szolok hogy nem ertem a kommentjeidet, valami masik dimenzioban vagy mint en, igy valaszolni sem fogok de irjal nyugodtan :)

Taxomükke (UK) 2016.06.24. 18:38:40

@tanato: Persze hogy elegedetlenek a fiatalok. Az oregek a kilepesre szavaztak, aztan mire minden vegbemegy, a kovetkezmenyek mar csak az orokoseikre lesznek hatassal.
Ez persze igy nagyon le van sarkitva, de...

2016.06.24. 18:42:57

@Pink Petsch: Es akkor most mi van? Megmondom oszinten, nem ertelek teged, meg a tobbi kommentelo nagy reszet. Nem elsz UKben, nem tervezel ott elni, nem vagy erintve. Mit erdekel az teged ha mondjuk a teljes brit lakossag foldonfuto lesz, ehezni fog, stb.? Komolyan nem ertem. Persze azt irsz vagy gondolsz amit akarsz, csak viccesnek talalom hogy mennyien tartjak fontosnak bejelenteni hogy most mekkora gazdasagi valsag lesz, mikor kozuk nincsen az egesz temahoz. Engem pl. oszinten szolva nem erdekel hogy neked lesz-e munkad a kovetkezo evekben Nemetorszagban, mennyit fogsz keresni stb.

2016.06.24. 18:44:32

@Mirjam2: Basszus, nem szerintem a németek, mit akarnak az angoloktól, hanem a német külügyminiszter szerint. Hírek. Olvasod-e?
Annyira elszállt meg még te sem lehetsz, hogy ne jöjj rá, az UK-ben nem lesz olyan külföldi cég, amely ha nem pakol most, mint a Stanley, akkor befagyasztja a befektetéseit, míg ki nem derül, milyen feltélekkel kereskedhet majd az ország az Unióval. Nulla befektetés, nulla új cég ... igen ez a recesszió.

2016.06.24. 18:46:04

@Mirjam2: Hja, nem mindenki lehet szociopata ...

2016.06.24. 18:46:54

@Taxomükke (UK): Tudom hogy ezzel megint nem leszek nepszeru (mar megszoktam...) de mi azt mondtuk a csaladunkban levo, kozvetlenul erintett 18 evesnek, hogy erte, az o jovojeert szavaztunk a kilepesre. Es igy is erezzuk. Lehet ram dobalni a koveket virtualisan, de ez a mi nezopontunk es biztosan nem vagyunk vele egyedul.

2016.06.24. 18:50:00

@Pink Petsch: Jaaaj, es akkor most mi van? Mondom, miert erdekel ez teged mikor nem elsz UKben, es nem is fogsz? Annyira megijedtem :). Nyilvan mindenki, aki nem ijesztgeti itt a tobbieket vilagvegevel meg gazdasagi osszeomlassal (mikozben koze nincsen a UKhez) az szociopata :)))

SzZoole 2016.06.24. 18:57:12

Ennyi okosagot ritkan lehet itt olvasni.En mar ugy meg ijedtem,hogy egy filler/penny nem maradt a zsebembe.
Ennyien tudjak a tutit?
Szexualisan fogom fel,baxok az egeszre....

2016.06.24. 18:58:02

@Mirjam2: Nem mondtam, hogy mindenki szociopata, azt mondtam, hogy nem lehet mindenki szociopata. Különbség.
Nos, személy szerint a te sorsod nem érdekel, de mivel nem vagyok egy szociálisan érzéketlen egoista, érdekel, hogy mi lesz azokkal, akiket akaratuk ellenére kiraktak a "családból", azzal a 48%-al.

Jossarian 2016.06.24. 19:00:12

@Pink Petsch: miert szociopata? Mert nem erdekli egy tokismeretlen (es raadasul ellenseges beallitottsagu) "ember" sorsa???

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 19:00:40

@Mirjam2: "csak viccesnek talalom hogy mennyien tartjak fontosnak bejelenteni hogy most mekkora gazdasagi valsag lesz, mikor kozuk nincsen az egesz temahoz."

Ez biztosan nem így gondoltad, ahogyan írtad.
Az EU-ban és az EU nélküli UK-ban _mindenkinek_ köze lesz hozzá, így vagy úgy.
Aki itt ír, azt meg még érdekli is, és gondolatot ad-kap, mint a sarki pubban.

Nem értem, mi ebben a rendkívüli. Business as usual.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 19:00:58

@Mirjam2: Egy érvényes népszavazás másnapján ellennépszavazást kezdeményezni komolytalan.
Még nem hídlezárás szintű, de már nem is 400 évnyi demokrácia örököseihez méltó.
Persze, a hülyítéssel kiléptetés sem.

agent007 2016.06.24. 19:01:10

@Mirjam2: Te a UK-ben elsz egyaltalan?

agent007 2016.06.24. 19:02:34

@Mirjam2: Ez nem paraztatas, ez realitas. A "vilagveget" meg te hoztad fel, en 5 eves recessziorol irtam, ugyhogy ez ongol. :) latszik te nem vagy ismeros a reszveny piacon, nem vagy tisztaban vele hogy milyen volatilitasra kepes. 2008-al meg ne gyere, mert akkor a UK benne volt az EU-ban, ami segitette az atveszelesben, most meg nincs. Ertelmes ember felkeszul a b tervvel, mig te ostoba optimizmussal hulyitened oket. Vannak bizonyos munkavallalok akik jobban kiszolgaltatottak es oket negativan fogja ez a dolog erinteni. Lehet hogy te nem tartozol kozejuk, de masokat attol meg erinteni fog.
@Muscari:

Nem felni kell, felkeszulni, helyezkedni. A legrosszabb az a mentalitas hogy "majd ugyis lesz valami" vagy hogy "semmi nem fog tortenni". Hidd el a britek ertik ezt es mar kezdik is atertekelni a dolgokat.

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 19:03:12

@nyuszigonosz: Nem is ismerek olyat, aki lemondott volna az eredetiről, pedig sok erdélyi KÁ kollégám/ismerősöm van.

De majd szólok nekik, hogy a jogsival együtt újíttassák az állampolgárságokat is, nehogy közúti ellenőrzésen kiderüljön a jogsi még jó, de az állampolgárság már lejárt, vagy a NAV büntesse meg őket, mert külföldivé válva magyarként adóznak.

Hari Seldon 2 2016.06.24. 19:05:23

Franciaország visszavette 5-ik helyét, fél nap alatt. Mi ez, ha nem a recesszió előjele:

444.hu/2016/06/24/a-brexit-nepszavazas-utan-par-oraval-mar-nem-nagy-britannia-a-vilag-otodik-legnagyobb-gazdasaga-hanem-franciaorszag

Mondjuk személy szerint nem vagyok meglepve. Az UK jelentős részét a pénzügyi szektor adta. 2015-ben megelőztek minket, és nagyon nyomatták, hogy ők a világ ötödik gazdasága, és mi baj érheti őket, a kilépéssel? Ja, csak nem termelnek semmit. A pénzügyi szektor adta a bevételek jó részét, és ez most összecsuklott. Nem is értem, mire számítottak?

2016.06.24. 19:09:18

@Jossarian: Ooooh, új vagy te itt. Inkább ne nézd telefonnak.

nyuszigonosz 2016.06.24. 19:09:27

@dr. mesterseges szinezek: Mondjuk az mindig attól függ, milyen az eredeti.
Van az is, hogy mikor az ember kérvényez egy állampolgárságot, amelyet eleve azzal a feltétellel kaphat csak meg, hogy az elözöröl lemond.

nyuszigonosz 2016.06.24. 19:10:50

@nyuszigonosz: Bár úgy tudom, sem a román sem a magyar állampolgárság nem "jár le". :-)

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 19:21:02

@nyuszigonosz: Én azért csak szólok nekik - valami durván citromos tea után, hogy tudjam mire fogni az ugráló arcizmokat.

agent007 2016.06.24. 19:21:17

Akkor storno a bloggazdahoz irt kommentem :) Nem sorrendben jonnek be a kommentek, ki erti ezt?

agent007 2016.06.24. 19:21:41

@dr. mesterseges szinezek: Vicces ez az illeto. :) A Business News televan a recesszioval kapcsolatos elorejelzesekkel, ugy latszik nem olvassa. Igy van, mindenkit erinteni fog, de a UK-t fogja a legjobban erinteni.

2016.06.24. 19:26:42

@agent007: Ki mondta hogy nem kell felkeszulni? Minden ertelmes ember keszul B tervvel, nemcsak a Brexit miatt, hanem mert barmikor johet munkanelkuliseg, betegseg. Ezert ertelmes ember probal felretenni, a lehetosegeihez kepest legjobb vegzettseget megszerezni, stb. Ha valaki most kezd keszulni egy B tervvel, az regen rossz. En es a ferjem pontosan 5 nehez evre szamitunk a brit gazdasagban. Erre mondom, hogy nem a vilag vege, ez most egy nehezebb idoszak lesz valoszinuleg, de nem ertem miert kell ilyen dramaian felfogni. Egyebkent nekem mindegy, felolem mindenki parazhat amennyit akar.

2016.06.24. 19:28:31

@tanato: Pff. Te többet aggódsz, mint azok, akiket ténylegesen érint. Igen, tudjuk, mindenkit deportálni fognak jövő héten, jah meg mostantól kezdve senkit sem fognak beengedni, hiszen a világ negyedik legnagyobb gazdaságának nincsen szüksége munkáskezekre. Nagyon helyes, hogy elvárják, hogy aki odavetődik, az beszéljen legalább alapszinten angolul, és ne makogjon, meg ne tolmácsért könyörögjön, ha el kell intéznie valamit. Meg elvárható az is, hogy dolgozni menjen ki, ne pedig élősködni. Ilyen oldalról abszolút érthető, hogy ezeket beakarják szüntetni, a külföldről érkezettek nélkül is épp elég parazitájuk van. Az, hogy a retek média meg a retek politikus mit mond, az csak egy dolog. Sosem abból kell kiindulni.

2016.06.24. 19:30:00

@Pink Petsch: Hat nem lehet mindenki ilyen szocialisan erzekeny mint te vagy :)

2016.06.24. 19:31:08

Többieknek: csomagoltok már? :D

2016.06.24. 19:34:48

@Zoole[uk]: Ezzel szerintem kovetendo peldat allitasz sokak ele :)))

2016.06.24. 19:38:44

@Mirjam2: Pedig nem ártana. Meg az sem ártana, hogy felébredj, a volt gyarmatbirodalmi állampolgárok ugyanúgy a nyakatokon maradnak, segélyen.

tanato 2016.06.24. 19:39:35

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Mondjuk most egész Európa aggódik,mert nem lehessen tudni a következményeket.

SzZoole 2016.06.24. 19:40:11

@Mirjam2: melik reszere gondolsz?

Bredpitt Monika 2016.06.24. 19:44:08

Jo sok hozzaszolas van.
nekem meg gyomorgorcsom,
sajnos en, mint "buta"szavazo
valahogy azt erzem, hogy tenyleg jonni fog az a hullamvasut , es igen, csak birjak ki a sinek
latom volt mar egy ket joindulatu hozzaszolas

En tenyleg remelem hogy aki kint van es nem allampolgar, az tudjon kint maradni

2016.06.24. 19:47:21

@'it's cool to know nothing': "Aki köpködött az országra, nemzetre korábban, és azt mondta, hogy soha többé nem jön vissza, azokat semmiképpen nem szabad visszaengedni. Jobb ország ez nélkülük. Menjenek egy ajtóval tovább, sok szerencsét!"

Abszolút támogatlak!!!!!! Mo.-ra csak agymosott, segghülye emberek kellenek, akik semmit sem kritizálnak, mindenre bólogatnak, és a legfontosabb, nem gondolkoznak egy percig sem!!!! Minden jó Mo.-n úgy, ahogy van, semmin sem kell változtatni. Jah, várjál. Ez a réteg már most is adott. Hahaha. :DDD

2016.06.24. 19:48:41

@Zoole[uk]: Arra hogy lazan allsz hozza, nem kezdesz el rettegni hogy jajjjaj most mi lesz. A te csaladod peldaja mutatja szerintem hogy ha valaki felkeszult, jo szakmaja van, tanul, torekszik, tajekozodik stb. akkor nem fog hirtelen ketsegbeesni hogy jaj most osszeomlik a brit gazdasag, mindennek vege stb.

Ginix 2016.06.24. 19:48:43

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @Mirjam2:
a sport az más, ott azért nem múlik az életük rajta, de minimálban igazad lehet.

amúgy valszeg az lenne, amit mondasz, csak ez jutott eszembe.

2016.06.24. 19:52:48

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Lesz egy jo magas kerites Mo. korul es csak azokat a magyarokat fogjak beengedni akik ennek a pasinak szemelyesen szimpatikusak :))). A tobbiek hontalanok lesznek. Ebben az esetben viszont menedekjogot kerhetnek kulonbozo EU orszagokban, es jo esellyel meg is kapjak :)

2016.06.24. 19:57:17

@Pink Petsch: Nagyon koszi hogy raebresztettel erre, nyilvan sokkal tobbet tudsz a UKben elo volt gyarmatbirodalmi polgarok helyzeterol mint en :). Nem akarlak cikizni, de annyira magas labdakat dobsz fel hogy muszaj lecsapnom oket. Tenyleg ne haragudj, nem bantani akarlak. Ma van az utolso napom itt a Hataratkelon, amennyire lehetseges, bekeben szeretnek tavozni.

2016.06.24. 19:58:28

@Pink Petsch: Jaj, olyan negatív vagy. Mo.-n a NÉP megválasztotta azt, aki uralkodhat felettük, és fog is még nagyon sokáig.... :)

2016.06.24. 20:03:42

@tanato: Rettegni kell, meg félni. Pedig valójában holnap is fel fog kelni a Nap, meg azután is... :)

DieNanny CH 2016.06.24. 20:04:01

@Mme.Brioche (FR):

Ja, oké. Akkor totál mellékvágányra vittem a dolgot... Bocsi!

2016.06.24. 20:04:59

@Mirjam2: A mocskos eurókurvákat én sem csípem. Szarban hagyják a HAZÁT pár üveggolyóért.... :(

Pernilla 2016.06.24. 20:05:17

@Mirjam2: miért, vote to leave szavazók holnaptól feketelistások a HÁ-n? :)

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: látom még mindig nem érted.
VÉGE A DALNAK!!!!444!!négy!!

2016.06.24. 20:06:09

@Pernilla: Bizony, csomagolni fogsz te is. Megérdemled. (Az nem baj, hogy te nem ott élsz, ilyen apróságokba ne köss bele).

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 20:09:35

@Shanarey: Ha a kormány nem propagálná éppen teljes gőzzel a saját népszavazását, valószínűleg Szijjártó ezt idézné, hogy példával alátámassza, miért nem szabad SOHA népszavazást tartani műkörömépítésnél fontosabb kérdésben.
Valószínűleg olyan mozdulatot tett, amikor rájött, hogy most nem sütheti ezt el, mint Ronaldo a 3. magyar gól után.

SzZoole 2016.06.24. 20:10:00

@Mirjam2: mert racionalisan gondolkodunk,mert a felig toltott vizespoharat felig telinek latom,es nem felig uresnek:))
A ma itt kommentelok 80%-a olyan meg gyozodessel irta a demagog agymeneseit,mintha kozel lennenek a tuzhoz es tudnak a tutit.

2016.06.24. 20:11:23

@Zoole[uk]: Te gazdag vagy, úgy könnyű....

Bárcsak én is gazdag lehetnék.

2016.06.24. 20:11:54

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Hazaarulok!! Ezek azok akik csak nyugati pasira hajtanak?!

SzZoole 2016.06.24. 20:13:58

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: hogyne lennek mar gazdag!!!
6 jo huzas es milliok verik a markom:)))

2016.06.24. 20:14:25

@Zoole[uk]: Orulok neki hogy nem csak en latom igy...

DieNanny CH 2016.06.24. 20:15:52

@Mirjam2:

"csak viccesnek talalom hogy mennyien tartjak fontosnak bejelenteni hogy most mekkora gazdasagi valsag lesz, mikor kozuk nincsen az egesz temahoz."

Öööö... ez egy fórum, szerintem mindenki elmondhatja a jóslatait... Fura is lenne, ha csak az Angliában élők szólhatnának itt hozzá. Nem?

M. Péter 2016.06.24. 20:16:08

@Jossarian: Gondod van a szövegértéssel. 75000 kb. a főorvosi bérskála legalsó foka. Arról van szó, hogy egy kórház akárhonnan toborozhat főorvost, ha legalább ennyit fizet, nem kell bizonyítani, hogy nem volt megfelelő unió jelentkező, hanem simán megadják a munkavállalási engedélyt.

SzZoole 2016.06.24. 20:17:06

@Mirjam2: fogd fel te is szexualisan,baxal ra:))

M. Péter 2016.06.24. 20:26:45

@Muscari: Micsoda meglepetés! Egy populista politikus hazudott!

Bredpitt Monika 2016.06.24. 20:30:29

@tanato: de jó, hogy ezt beraktad, most kicsit megnyugodtam

(na jó, hogy most hogy visszaolvastam kicsit félreérthető...Zolee, Digger maradjatok távol)

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 20:33:15

@Zoole[uk]: "mert racionalisan gondolkodunk,mert a felig toltott vizespoharat felig telinek latom,es nem felig uresnek"

Ha azt nézzük, hogy tegnap még több volt a pohárban, és csak reggel kezdett el monoton csepegni belőle, akkor ez a racionalizmusnak egy unortodox (szeretem ezt a szót a magyarban kapott többletjelentése miatt) értelmezése.

Jossarian 2016.06.24. 20:33:15

@M. Péter: nincs gondom a szovegertessel. Az, hogy 75e a berskala also foka, nem azt jelenti, hogy a munka ennyit er. Hanem azt, hogy min. ennyit kell fizetni erte (csak hogy te is megertsd). Am ennyiert normalis ember megfelelo vegzettseggel rohadtul nem vallalja el. Ezert kell egy keuropai aki szamara hatalmas penz a 75e, akinek az oktatasat a szulei es az allam fedezte, nincs tanulmanyi kolcsone es a vagyai non plusz ultraja az, hogy haza legyen gorenyfalvan vagy a XIV kerben nyugdijas eveire. Na ezekbol nem kernek sok helyen. Erted mar?

tanato 2016.06.24. 20:42:48

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Az a különbség kettőnk között hogy te feleannyi idős vagy mint én és nem éltél más rendszerben.Én viszont több mint fél életemet egy szocialistának nevezett diktatúrában éltem,konkrét gyarmati államban idegen katonai megszállás alatt,ahol nem volt szabad utazás,kinti munkavállalás.,szólásszabadság.
Nekem van veszélyérzetem én tudom mit veszthetünk.neked nyilván nincs ilyen.Az a gyerek fél csak a tűztől aki már megégette magát.

2016.06.24. 20:43:23

@Jossarian: Az Origoról ideszabadult troll vagy, ugye? Náluk dívik az anyazás, ha egy egyszerű mondatot sem képesek értelmezni.

SzZoole 2016.06.24. 20:44:58

@Bredpitt Monika: "de jo,hogy ezt beraktad"
En is beraknam,de hogy ha azt mondod maradjak tavol:)))

Bredpitt Monika 2016.06.24. 20:45:15

@fasor6: furcsa dolog ez, mert én azt gondolom, hogy Orbán Viktor amit jól csinált az volt, hogy kerítést húzott fel és igenis nem átjáróház vagyunk, a menekülttáboroknak csúnya vonzatai vannak, bár sokan azt mondják, hogy azt kellett volna inkább építeni, nem kerítést (nyilván a kerítés olcsóbb is volt)

mégsem veszek részt abban a kampányban, amit a Fidesz folytat a kvóták ellen, nem szavaznék arra, hogy ide ne jöhessen senki, mert borzasztó képmutatóvá válnék hiszen engem is befogadtak egy másik országba

vajon hol az igazság?

Ami engem most elkeserít, az, hogy egyre jobban belemászva az álláskeresés örömeibe, látom, hogy milyen nehéz jó munkahelyet találni, néha már a sírás kerülget.

Mivel ezt látom nagyon sajnálom azokat, akiktől most elveszik a lehetőséget. Azt meg őszintén remélem, hogy azok akik már kint vannak most nem lesznek hazazavarva, főleg a gyerekeik miatt, akik már ott jártak évekig iskolába. Ha ezt megcsinálják akkor lehet menni az Európai Bíróságra (gondolom én, én biztos mennék valahová panaszt tenni).

Szerintem ez kegyetlen lenne. Magyarországnak meg azért lenne nagyon rossz, mert igenis vannak olyanok , akik hazajönnek más országokból és hoznak magukkal jó szemléletet más kultúrákból és erre óriási szüksége van Magyarországnak.
ÓRIÁSI SZÜKSÉGE!!!!!

2016.06.24. 20:45:53

@Mirjam2: Mondd azt, hogy tévedek, és több a segélyen élő a kelet-európaiak között, mint az egykori gyarmatbirodalmi polgárok között. Nem mondhatod, mert nincs így.
Ég veled!

tanato 2016.06.24. 20:46:30

@Pernilla: Igen a dalnak ami részlegesen 2004-ben kezdődött és 2011-ben teljesedett ki annak 2016 6.24.-én reggel vége van.Most valami új dal kezdődik./vagy egy retro inkább/

Pernilla 2016.06.24. 20:46:55

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: @Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: hát pedig igazad van, holnaptól minden fiatalnak Kelet-Európában kell boldogulni. (a UK-n kívüli 8-10 nyugati eu-s országot nyugodtan hagyd számításon kívül, említésre sem méltóak)

DieNanny CH 2016.06.24. 20:47:54

@Pernilla:

Hát persze! Haldoklik a Nyugat! Fél szeme már csukva van!

2016.06.24. 20:48:48

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Meg is bánták, alaposan. De az meg az ő dolguk.

tanato 2016.06.24. 20:49:25

@Bredpitt Monika: Pontosan így érzem én is.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 20:50:46

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: megpróbáltalak szűröre rakni, de nem sikerült, szóval látlak ám!!!!

Meg kell, hogy mondjam egyet is értek, de mióta van neked ilyen cinikus éned? Vagy a kezdetektől ilyen vagy? Bántott valaki? De most komolyan. A kirohanásaidból arra következtetek.

A focinak meg örülj. Nagyon jó érzés, hogy ennyi boldog ember van az utcán. És igenis a Sándor Máriák meg a Pilz Olivérek és Pukli Istvánok csinálnak forradalmat. Csak melléjük kell állni.

HOl van Babette?

SzZoole 2016.06.24. 20:51:12

@Bredpitt Monika: na de Monix,ne beszelj igy velem mert kiveszem beloled a reszem,tudod egy rugora jar az agyunk:)))

2016.06.24. 20:52:07

@tanato: Ez jogos, csak ez sem jogosít fel arra, hogy károgjál. Már most. Amikor még azt sem lehet tudni, hogy miről fognak megállapodni a felek. Majd ráérsz akkor, amikor kiderülnek a tényleges feltételek, addig meg minek ezen ennyit agyalni? Valószínűleg káosz lesz, mindenkinek szar lesz, blablabla.... :)

2016 van, nem 1950. A bezárkózás és a szögesdrót kerítés öngyilkosság a globalizált világban.

DieNanny CH 2016.06.24. 20:53:32

@Bredpitt Monika:

"borzasztó képmutatóvá válnék hiszen engem is befogadtak egy másik országba"

Azért azt ne felejtsd el, hogy te dolgozni mentél az új hazádba, és alkalmazkodtál az ottani szabályokhoz.
Akik ellen a kerítés lett emelve, ők nem akarnak dolgozni, sem pedig törvénytisztelően élni.
Úgyhogy ez nagy különbség.

agent007 2016.06.24. 20:53:59

@dr. mesterseges szinezek: En pont ezt hivom ostoba optimizmusnak, vagy akar deluzionak, lol. A piaci "verfurdo" is pont azert kovetkezett be mert annyira biztosak voltak abban, hogy Bremain gyoz, hogy nem keszult fel a piac a Brexitre. Most mindenki kapalozik hogy minimalizalja a veszteseget; nem csoda hogy az EU minel elobb meg akar szabadulni a britektol, ha mar igy dontottek. A bizonytalansag oriasi karokat tud okozni es Mo-ra is hatassal lesz. Persze itteni merce szerint ez "parazas" es "retteges" :))))) Akkor "minden natyon szep, minden natyon jo"....

Jossarian 2016.06.24. 20:54:15

@Pink Petsch: nem tudom, hogy troll vagyok-e, de elkovettem azt a hibat, hogy beszedbe elegyedtem veletek, nem volt jo otlet. Hat nem is folytatom, amugy sem erdemlitek meg. Jo ejt

2016.06.24. 20:54:59

@Bredpitt Monika: A buta ember ellen kétféleképpen tudsz védekezni: kiröhögöd v. cinikus vagy. De úgy a legjobb, ha mind a kettőt egyszerre tolod. Igen, borzalmasan sértett vagyok, el nem tudod képzelni (miért is kellene amúgy annak lennem? :D).

Igen, forradalom lesz! Érzem a levegőben! Már csak évek kérdése, és minden meg fog változni! 2018-ban ne felejtsük majd el megnézni a szavazási eredményeket. :))))

2016.06.24. 20:55:10

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Persze hogy mindenki hozzaszolhat, de ha mondjuk a spanyolok ugy dontenenek hogy kilepnek az EUbol, en tutira nem toltenem azzal az idomet hogy veszjosloan figyelmeztetem oket a kovetkezmenyekre :). Elfogadnam hogy igy dontottek es kesz. Mindenki azt ir amit akar, igy remelhetoleg en is leirhatom hogy nekem furcsa ez a reakcio sok olyan embertol akik maximum latogatoban jartak Angliaba.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 20:55:57

@Bredpitt Monika: "Szerintem ez kegyetlen lenne. Magyarországnak meg azért lenne nagyon rossz, mert igenis vannak olyanok , akik hazajönnek más országokból és hoznak magukkal jó szemléletet más kultúrákból és erre óriási szüksége van Magyarországnak.
ÓRIÁSI SZÜKSÉGE!!!!! "

Értelmesebben fogalmazva: az lenne rossz az Magyarországnak, ha nem mennének sehová a fiatalok, akik aztán visszajöhetnek és hozhatják a jó dolgokat magukkal a fejekben.

puhacica 2016.06.24. 21:01:21

amugy meg eleg sokfele elnek meg az emberek a vilagban az eu-n kivul, aztan megse halnak bele tomegesen, szoval remelem, hogy mi is tuleljuk valahogy.

2016.06.24. 21:06:03

@Bredpitt Monika: Menthetetlen vagyok, beismerem. Mentálisan mindig is az voltam. A nemzeti maszlagból meg már kinőttem. Nem szájalás kell, hanem eredmények. Vannak eredmények? Nem, nincsenek. Akkor marad a szájalás. Hogy majd egyszer jobb lesz, meg össze kell fogni, meg blablabla. De ezt látod a környezetedben? Tudod, hogy én mit gondolok? A magyarok többségének tökéletesen jó az, ami van/volt/lesz, akinek nem jó, az kussol és tűr, vagy pedig lelép külföldre, és onnan szemléli, hogy hova süllyed jobb sorsra érdemes országunk. Én így látom. Ezért sem hiszek abban, hogy az elkövetkező 20-30 évben drasztikus változások következnének be. Nem érted, hogy kisebbségben vagy a véleményeddel? Hogy mindig is kisebbségben fogsz maradni?És hogy a széllel szemben akarsz pisilni? "Ez Mo. itt ez nem működik". Ez nem lehet, mert.... blablabla, kifogás, kifogás, kifogás. Kinek van erre ideje? Én most akarok jól élni, nem 100 év múlva. Most akarok kiszámítható jövőképet, nem 100 év múlva. Elfogyott a türelmem, hiú ábrándok kergetésével még senki sem lépett előrébb az életben. Amíg 10 magyar 10 különböző irányba húz, és lehetőleg úgy, hogy a másik 9 szarabb legyen, addig nincsen miről beszélni. Befejeztem ezt a témát, a továbbiakban ignorálj, ha ennyire irritál a valóság.

DieNanny CH 2016.06.24. 21:07:54

@Bredpitt Monika:

Nehogy szűrőre rakd! Csak poénkodik!!! De tényleg!
:-))))))))

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:08:27

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Biztosan nem mindegyik elvetemült bűnöző.

Sajnos alapjáraton egy nagy probléma van azokkal akik jóval melegebb éghajlatról jönnek Északra. A hidegebb helyeken élő embereknek meg kellett tanulni egy csomó mindent, ahhoz, hogy az élet elviselhető legyen. Meg kellett dolgozniuk a melegért, a házért, amire ablak kell, amibe fűtés kell, stb.

A mentalitásbeli különbség ezért is óriási. Ez az ami miatt nem igazán lehet normális az együtt élés. De vannak sokan, akik már azért jönnek, mert nincs ivóvíz a földjükön. Van e jogunk ahhoz, hogy tőlük megtagadjuk az életet.

Szép téma ez, és itt jön mindig az, amit már elmondtunk itt egy párszor, hogy ez a probléma a világé kell, hogy legyen, nem csak Európáé. Elkanyarodtam a Brexittől?

Én nem tudom milyen szólamokkal vették rá a LEAVE- re szavazókat, de azért is irtam tanato nak a menekültekről, mert ők azok igazából, akik nem férnek bele az idilli képbe nem az albán málnaszedők. Szerintem.

2016.06.24. 21:08:53

@puhacica: Nem fogjátok. Mind meg fogtok halni és/vagy pakolhattok. Az ország össze fog ömleni, jöttök ide vissza (nagyon is helyesen, ott kell építeni az országot, ahová születtél és ahová TARTOZOL.

2016.06.24. 21:09:25

@Jossarian: És most mindenki, aki csak egy kicsit is egyetértett korábban veled, rohadt szarul érzi magát, mert kiderült rólad, hogy mekkora p.cs vagy.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:11:39

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: ez a szűrő nem működik egyébként sem, szóval muszáj lesz kapcsolatban lenni csakhogy valaki felébresszen néha Csipkerózsika álmomból,

DieNanny CH 2016.06.24. 21:14:04

@Bredpitt Monika:

"Hol van Babette?"

Még él.
:-)

2016.06.24. 21:14:37

@Bredpitt Monika: Működik az. Viszont annyira már nem, hogy minden oldalbetöltésnél újra meg kell keresned az embert, és újra rá kell nyomnod. (Próbáltam már, nekem elhiheted :D).

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:15:51

@M. Péter: egy korábbi megjegyzésed láttam a bankárokkal kapcsolatban,

én dolgoztam egynek Amerikában és hiába volt ő bankár, először jött az Enron, aztán meg egy dátum : 2001.09.11.

Aztán jól megcsappant a bankszámlájuk.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:16:34

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Mi az, hogy még él? Remélem jól van.

DieNanny CH 2016.06.24. 21:19:09

@Bredpitt Monika:

Persze, persze! Semmi baja nincs!
Majd jelentkezik, ha akar. Vagy írj neki pm-et.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 21:19:34

@Taxomükke (UK): "Most olvasom, hogy a káeuropai valutak arfolyama is zuhan...
Habazmeg pedig most akarnam fontra valtani a forintomat"

osszes USA-beli (magyar) ismerosom orommel latja, hogy az idei nyaralasa alatt tobb forintot fog kapni a dollarjaert :)

SzZoole 2016.06.24. 21:21:16

@Bredpitt Monika: jol van,mit akarsz tole?
Email-ben tudsz vele beszelni.

Jossarian 2016.06.24. 21:22:01

@Pink Petsch: Ja, joejt. En megyek bulizni, nyari napfordulo van. Nektek is :)

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 21:22:10

@agent007: Nem tudom, hogy a kifejezés létezett-e korábban is ilyen kontextusban, de az egyik olyan megbeszélésen, amikor néhány érintett a sokadik alkalommal állt elő egy best case scenarioval, mint a tervezés alapjával, az egyik, amúgy pókerarcú német kollégából kibukott, hogy "sunshine engineering".

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:22:20

"Hiába az erőfeszítés, a brit szavazók a távozás mellett voksoltak. A Kossuth Rádióban péntek reggel a végeredmény kapcsán a magyar miniszterelnök azt tartotta a brit népszavazás legnagyobb tanulságának, hogy Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját."

Egy csomószor látom a nagy plakáton mostanában ezt a szlogent (nem szó szerint): Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék.

Az álláskeresős projektem közepén egy piros festékszóróval ezt szeretném a plakát alá írni: HELP ME (igy angolul, hogy tényleg megértsék).

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:24:10

@Zoole[uk]: jaj, istenem, hogy te nem birsz tágítani (most komolyan mondom, hogy ezek a szavak kijönnek belőlem aztán jövök rá, hogy te ezt is félre fogod érteni, de mindegy, most már igy hagyom)

2016.06.24. 21:28:05

@Zoole[uk]: Koszi a tippet, megfogadom! :)))

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:30:55

@Zoole[uk]: kezdesz már úgy hangzani, mint a L'art pour L'art társulat

puhacica 2016.06.24. 21:33:36

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: azt varom mar, amikor majd meghalva pakolunk. olyat meg ugyse csinaltunk. :D de ha deportalnak is, azert van am meg par orszag Anglian es Magyarorszagon kivul, usd csak fel a gugli mepszet!

2016.06.24. 21:34:49

@Pernilla: Remelem hogy nem :). Onkentes alapon dontottem ugy hogy nekem ennyi volt. Szep volt, jo volt, evekig irogattam ide es van egy par kommentelo akikkel szivesen beszelgetek, de ugy erzem hogy a legtobbel nem vagyok mostanaban kompatibilis - ha folyton vitakba keveredek, nincs ertelme. A jovoben csak Digger blogjan tervezek rendszeresen kommentelni, veled remelem talalkozunk ott :)

tanato 2016.06.24. 21:35:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Én nem azt mondtam hogy biztosan minden rosszul alakul majd,csak azt hogy a kilépés okozhatja a rossz dolgokat is.Egyet nem szabad:Becsukni a szemünket és nem gondolkodni azon mi jöhet,vagy feltétlenül elhinni,elfogadni hogy nem lesz semmi változás,minden megy tovább.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 21:35:25

@Mirjam2: nekem egyetlen egy B tervem van: kipróbálni Zolee mire képes, üdv,
most megint rájöttem, hogy nem vagyok értelmes

Hari Seldon 2 2016.06.24. 21:36:12

@Mirjam2:
A spanyolok? majd hülyék lesznek. Az EU tagsággal megtámogatva most jelentkeztek be Gibraltáért. Valami kis szigetországhoz tartozik, egyenlőre csak fele akkora mint Franciaország, de ha az északi része megy, harmad akkora lesz. Tudod melyik országról van szó? :-)

SzZoole 2016.06.24. 21:40:53

@Bredpitt Monika: azt Te csak szeretned,Monix,csak szeretned,ha Te kiprobalnal engem,utana egy hetig nem kivannad a szexet:)))

2016.06.24. 21:45:52

@Zoole[uk]: Miért, olyan szar a technikád, szépfiú? ;)))

SzZoole 2016.06.24. 21:51:47

@Pink Petsch: kézzel-nyelvel nagyon jo vagyok:)))
De egy Pinki @Bredpitt Monika: szendvics közt soha nem menne le a nap:)))

2016.06.24. 21:52:31

@Hari Seldon 2: Nem tudom eldonteni hogy ez poen akart lenni, vagy tenyleg azt hiszed hogy en azt hiszem hogy Sp. ki akar valni az EUbol.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:00:08

@Mirjam2: jaj, most nem értem, azt írtad a múltkor, hogy ez nem a való élet, ide csak szórakozásból jár az ember,

De, ez a való élet szerintem és dög unalmas lenne, ha mindenkivel kompatibilis lenne az ember.

Milyen szar lenne nekem pl. ha olyan oldalon lennék, ahol mindenki imádja Magyarországot , mint én. Kivel vitatkoznék azon, hogy de igenis érdemes próbálkozni és igenis jó itthon?

Herr Géza 2016.06.24. 22:01:11

@Mirjam2: Úgy rendesen elbeszéltek egymás mellett.:))

2016.06.24. 22:03:03

@Zoole[uk]: Mnaaa, a duma már megy ;)))

SzZoole 2016.06.24. 22:06:51

@Pink Petsch: inkabb ez mint a brexit:(
Emlékszel meg a régi szép időkre?:)))

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:07:54

@Zoole[uk]: A lexikális tudásodra gondoltam. Pl melyik a legnagyobb állama az USA-nak? Ne csalj, kapásból válaszolj.

2016.06.24. 22:08:15

@Bredpitt Monika: Persze, hogy jó itthon. Ha van elég pénzed, ha szarsz a politikára, ha nem veszed észre, hogy minden szép lassan, de fokozatosan szétrohad, ha építesz magadnak egy buborékot. Ki meri azt állítani, hogy nem lehet boldog itthon az ember? Miért ne lehetne? Szimplán kellenek hozzá bizonyos feltételek.

2016.06.24. 22:10:14

@tanato: Ahogy az sem jó, ha mindennap rettegéssel a gyomrodban kelsz és azzal is fekszel le. Mindig van mi miatt rettegni, meg aggódni. Csak közben az igazán fontos dolgok meg elrepülnek az életben. Élvezni kell az életet, amennyire a lehetőségeink engedik.

Pernilla 2016.06.24. 22:11:37

@Mirjam2: ja értem, azt hittem, hogy esetleg a HÁ-s háttérhatalmi blogokat is elhagyod :D
De akkor örülök :)

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:13:53

@diggerdriver: "Van olyan? "

A múltkor Demján Sándor azt nyilatkozta, hogy a rezsicsökkentés pozitívan hat a gazdaságra. Ő többet ért hozzá mint én. Neki elhittem.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 22:14:28

Tudom, Europabol nezve mindenki kicsit a sajat boren erzi a valtozas szelet, es vermerseklettol fuggoen mar most aggodik, vagy festi az ordogot a falra...Innen az ocean masik oldalarol - egy kicsit kivulallokent - nekem szinte szorakoztato latni (es most nem akarok arrogansnak, v. nemtorodomnek latszani) - ahogy hirtelen mindenki tozsde-, politika-, es makrogazdasai szakerto lett, es elemzi a varhato helyzetet :)
De persze ez alapveto emberi termeszet: egy bizonytalan v. teljesen uj es varatlan helyzetben az ember megprobal valamilyen magyarazattal eloallni, es kapaszkodot keresni. Masreszt tenyleg egy felbolydult vilagban elunk, az elozo evtizedek viszonylagos nyugalma utan most olyan valtozasok zajlanak, amelyek sokakban aggodalmat keltenek.
Mar szinte kozhely, hogy a szemunk elott irodik a tortenelem, es benne lenni a sodraban neha nyomaszto...De ahogy Tanato is irta, Isten kezeben vagyunk :) No worries :)

2016.06.24. 22:14:39

@Bredpitt Monika: Hogy te miert jarsz ide arrol fogalmam sincs. En kikapcsolodasbol jartam eddig, de a mostani formajaban mar nem jelent szamomra kikapcsolodast, ennyi.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:14:39

@Zoole[uk]: Aszta. Sokan hiszik azt, hogy Texas. Most már nyugodtan alszom.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:16:04

@Mirjam2: De miért ennyi? Azért , mert nem értenek veled egyet mások. Most komolyan nem értelek ? Digger oldalán minden szuper? Ott mindenki ugyanúgy gondolkodik, mint te.

Nagyon uncsi lehet.

2016.06.24. 22:17:12

@Zsuzsi65: Ezt megszavazom a nap kommentjenek! :)

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:19:17

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: nincs pénzem, nem szarok a politikára, észreveszem, hogy milyen szar a helyzet, mégis a legszerencsésebb embernek érzem magam, amikor bármelyik hídon, amelyikről látni a Budai Várat, áthaladok.

Imádom Budapestet az összes rossz dologgal együtt......
Hiszek abban, hogy lehet változtatni a dolgokon, tényleg.

Boldogok a lelki szegények????

2016.06.24. 22:24:20

@Bredpitt Monika: Na latod, pont az ilyen kommentek miatt ennyi. Mert irok valamit 'light hearted' es erre te meg masok ilyen hosszas fejtegetesbe kezdenek, meg magyarazatokat kovetelnek, stb. Megmondom oszinten el se olvastam a felet az elozo kommentednek, nincsenek felesleges agysejtjeim arra hogy vegiggondoljam hogy egyaltalan mit akarsz mondani, nem erdekel, bocs. Kozben a BBCt nezem meg beszelek valakihez, nincs erre szuksegem hogy bonyolult fejtegetesekbe kezdjek online. Ha neked erre szukseged van akkor csinald.

2016.06.24. 22:25:40

@Zoole[uk]: Amikor még fiatalok voltunk és bohók, hajajjaajjj ....!

SzZoole 2016.06.24. 22:27:42

@Zsuzsi65: erről beszéltem fentebb,itt mindenki közel van a tűzhöz es szakértő diplomás docense mindennek;(
Nem baj,ha innen mennünk kell megyünk hozzatok a napfényes Californiaba:)

SzZoole 2016.06.24. 22:30:29

@Bredpitt Monika: ki sem nézted volna belőlem,mi?:)))
De en benezznek neked valamit:)))

dr. mesterséges színezék 2016.06.24. 22:31:19

@Mirjam2: Azt hallottad már, hogy John Cleese beállt a spanyol inkvizícióba?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 22:31:34

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: "Rettegni kell, meg félni. Pedig valójában holnap is fel fog kelni a Nap, meg azután is... :) "

Ez a veszmadarkodas itt nalunk ugyanigy jellemzo :)) emberi termeszet...Trump gyozelme eseten tobb celeb kilatasba helyezte, hogy elkoltozik az USA-bol...Micsoda tragedia lesz!! :))))
es persze sok "halando" is felult erre a vagonra, es ugyanezt szajkozza...En ilyenkor csak azt szoktam mondani, hogy ha Obamat tuleltuk, akkor mast is tul fogunk elni ;) Barmi lesz is a vegeredmeny, a gyonyoru hegyek, az oceanok, a csaladunk, a barataink es meg annyi minden akkor is itt lesz, es annak akkor is lehet orulni :)

SzZoole 2016.06.24. 22:31:57

@Pink Petsch: az ilyenek mint mi örökifjak maradunk:)))

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:32:08

@Mirjam2: hiányozni fogsz, azért a WC papírt ne szégyelld, csak bátorság, nem szégyen az, gondolj bele milyen szar lehet a fiatal srácoknak condomot vásárolni, főleg ha olyan termékenyek , mint Zolee

Azért ne húzd így fel magad, mert ez már tényleg nem szórakozás így. Kíváncsi vagyok meddig bírod HA nélkül. Én is azt hittem, hogy el tudok vonulni. Jól besértődtem, aztán tessék.......még a végén azt is el kellett olvasnom, hogy a WC papír ciki........csak viccelek, tudod, ezt hívják humornak.........

Most ne gondold , hogy cikizlek, mert nem.

tanato 2016.06.24. 22:35:08

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nyilván hogy meg kell találni az élet örömeit,de ahhoz egy stabil,tervezhető környezet kell..Na most a környezet kissé labilis lesz.

2016.06.24. 22:36:14

@Zoole[uk]: Ja, amíg az asszony jól kupán nem vág. Rögtön megérzed a korodat :DDDD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 22:36:42

@Zoole[uk]: Gyertek, szeretettel varunk benneteket! :) kell tobb europai, mar mindent ellepnek a mexikoiak :)))))))) (a lanyom mondana rogton, hogy "wow, you ARE rasist" :)))))
Nem vagyok, sok kedves mexikoi (szarmazasu) kollegam, ismerosom van :) es nalunk lehet a legjobb autentikus mexikoi kajat enni :))

Hari Seldon 2 2016.06.24. 22:38:13

@Mirjam2:
Hát nem volt valami nagy poén, de ez van...

SzZoole 2016.06.24. 22:38:58

@Pink Petsch: nem fog,ő is csak röhög a sok 'szakértőn':)
Amúgy olvassa:)

SzZoole 2016.06.24. 22:40:27

@Zsuzsi65: hat ott feletek tenyleg el tudnék lenni;)

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:41:35

@Bal: úgy látom ma nagyon sokan meglepődtek, még Amerikában is, kíváncsi leszek hogy fog még alakulni a valuták sorsa,

borzasztó az, amit ilyenkor a tőzsdén művelnek, a dollár most mindenesetre jól áll

Bredpitt Monika 2016.06.24. 22:43:20

@Zoole[uk]: most én is szívesen lennék pl San Diegoban, ahol szinte minden nap kb. 20 fok van, bezzeg itt Budapesten, utálom a nyarat

na, jó éjt szupermen

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 22:43:44

@Zoole[uk]: elnezve az angliai idojarast, meg tudom erteni :))
Ez a mi 10 napos elorejelzesunk :)
weather.com/weather/tenday/l/USCA0638:1:US

2016.06.24. 22:45:59

@Bredpitt Monika: Nem tudom. Én csak azt mondom, hogy Mo.-n is lehetsz boldog, ha adottak hozzá bizonyos feltételek, és -khm- bizonyos dolgokat nem veszel fel, politikát nem nagyon követed a saját egészséged érdekében, rosszindulatú és irigy embereket ignorálod, mindennapi emberi butaságot és rosszindulatot ignoráld, meg azt is, hogy hova vezet ez így összeadva. Hát nem nyugat-európába, az is biztos. Miért is akarnál bármin is változtatni? A többségnek jó minden úgy, ahogy van. Én elfogadtam már, tudomásul veszem, viszont akkor nagyon fogok röhögni, amikor megtapasztalják a végeredményt. Mert megérdemlik.

@Zsuzsi65: Pontosan.

@tanato: Mo.-n mondjuk a rendszerváltás óta mióta volt stabil v. tervezhető bármi is? .... :)

tanato 2016.06.24. 22:46:08

@Bredpitt Monika: Le lehet mászni a blogról csak erős akarat kell hozzá.Lásd pl.Petya,ANDALÚZKUTYA ,mOMO,Kövérmadár,babette,Tucano, stb.Enike stb.
Ja meg nem szabad előre bejelenteni mert úgy nem fog menni.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 22:46:09

@Bredpitt Monika: 20 fok? az telen van:) a mult heten 40c folott volt :) de mar visszament a normalis 30c korulire :)

SzZoole 2016.06.24. 22:47:03

@Bredpitt Monika: joejt Monix,de a kezeket a paplan felett tartsd:)))

tanato 2016.06.24. 22:48:07

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: 2004,de főleg 2011 óta stabilan tervezhető volt a kinti munkavállalás és kitelepülés/főleg ANgliába/

SzZoole 2016.06.24. 22:49:24

@Zsuzsi65: basszus,ez mar túl meleg,mondjuk vizpart mellet elviselnem egy horgász bottal a kezembe,a másikban meg egy hideg moyitoval:))

2016.06.24. 22:49:27

@Hari Seldon 2: De, poennak kimondottan jo volt! :) Csak mar annyi komoly dolgot irkalt itt mindenki, kezdek osszezavarodni.

2016.06.24. 22:51:25

@puhacica: Jaj, hagyjuk már, hogy van élet Anglián kívül is... Miért csinálsz úgy, mintha már nem érdekelne Mo. sorsa?! Miért nem jöttök vissza? Értem én, hogy a pénz az Isten, meg jobban éltek, de nektek nem jelent semmit a hazaszeretet, meg a magyaros összetartozás? Nem akarjátok visszafizetni azt a rengeteg jóságot, amit kaptatok az országtól, meg az adófizetőktől? Azért remélem, hogy nem itthon csináltatod a fogadat, meg mész tüdőrák szűrésre! Könnyű beleülni a készen kapott jóba, meg megenni a kikapart gesztenyét.

2016.06.24. 22:52:06

@tanato: Ez remek, de a kérdésemre nem válaszoltál.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 23:01:10

@Zsuzsi65: én arra emlékszem , hogy 2002 ben nyáron, amikor én Arizonában az 50 fokban szenvedtem, akárhányszor megnéztem a San Diego hőmérsékletet, szinte mindig 72 fok volt, az kb 20-21 fok , azóta vágyom San Diegoba.

Bredpitt Monika 2016.06.24. 23:03:22

@tanato: már bocsánat, de a felsorolt nevek közül láttam itt mostanában valakit, én sem vagyok itt minden nap és nem olvasom el az összes posztot sem, de attól még nem szoktam le róla

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 23:04:54

@Bredpitt Monika: hat mondjuk az ocean parton lehetseges, ott tenyleg mindig min. 5-10 fokkal kevesebb van, nalunk is. Ha az ember kb. 5-10 merfolddel beljebb megy, maris sokkal melegebb van. Ezert is "menekultunk" mi is le a partra mult het vegen, amikor 40c felett volt itt LA-ben...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.24. 23:06:36

@Zoole[uk]: a part kozeleben mindig huvosebb van :) (lsd. @Bredpitt Monika-nak irt valaszom:)

tanato 2016.06.24. 23:08:37

@tanato: Dehogynem válaszoltam,egy biztos pont volt/van/a kinti élet lehetősége,a blog lényege.

agent007 2016.06.24. 23:11:19

@Zsuzsi65: Ha az USA-ban elsz egyaltalan nem vagy kivulallo, az USA nagyon is erdekelt a UK-ben. Nyugodtan donthetsz ugy hogy nem hiszel a gazdasagi es penzugyi elemzoknek, szakertoknek, de ettol meg ok ertenek jobban hozza.

2016.06.24. 23:53:56

@Mirjam2: Köszönöm, igyekszem.

@puhacica: Ezt a reakciót vártam. Ilyenkor megy a terelés, meg a ködösítés. Amikor kész tények elé állítják az embert, akkor sajnos nincsen menekvés. A környezetednek hazudhatsz, de önmagadnak nem tudsz!

2016.06.24. 23:59:07

@tanato: A retek index pont annyira hülyíti az embereket, mint az összes többi. Van bőr a pofájukon butításról beszélni. :DDD

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 00:12:43

@Mirjam2: Igen, úgy történt.
Megkérdezték, hogy a Hülye Járások Minisztériumának szellemében ma is volna-e valami közéleti alapú ötlete, és volt.

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 00:12:55

@tanato: No, valami hasonlóra gondoltam, amikor pár órával ezelőtt megemlítettem, hogy az EU magjának a motivációja az volt, hogy többé ne kelljen ezen a kontinensen (legalábbis az érintett felén) éhezni. Sikerült.
De nekünk ez túl jó.

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 00:13:07

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Szó sincs benne butításról. Önkéntes, önsorsrontó hülyeségről van szó a cikkben.

M. Péter 2016.06.25. 00:16:09

@Hari Seldon 2: Franciaország gazdasága: mezőgazdaság 1.9%, ipar 18.7%, szolgáltatások 79.4%, Egyesült Királyság: 0.7%, 20.5%, ill. 78.9%.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.25. 01:05:37

@agent007: "Nyugodtan donthetsz ugy hogy nem hiszel a gazdasagi es penzugyi elemzoknek, szakertoknek, de ettol meg ok ertenek jobban hozza. "

Azt nem is vitatja senki, hogy ok ertenek hozza :) De egyelore meg ok is csak tapogatoznak, mivel a hosszutavu hatasat ennek az egesznek valoszinuleg ok sem tudjak pontosan, max. teoriakat lehet gyartani, ill. az elkovetkezo ev(ek)ben hozando megallapodasok alapjan elorejelezni a trendet.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.25. 01:12:49

Pont a bizonytalansag es kiszamithatatlansag az, amit nem szeret a nemzetkozi gazdasag, igy ertheto a mostani panikhangulat.
""Nobody knows at this point how the world would look like with the U.K. out of the E.U.," said Emanuel Adam, head of policy and trade for BritishAmerican Business, which represents companies in New York and London. "This alone creates an uncertainty that businesses don't wish to see."
www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-eu-referendum-how-would-affect-us-economy-pound-dollar-single-market-trade-investment-a7090256.html

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 01:19:55

@Zsuzsi65: "az elkovetkezo ev(ek)ben hozando megallapodasok alapjan elorejelezni a trendet. "

Az túl egyszerű és fájdalommentes volna.
Te mit gondolnál, ha azt mondanám, van két évem, hogy rendezzem a cégem piacát, beszállítóit, alkalmazottait, amelyek most egy kicsit kérdőjelessé váltak, nyugodtan betársulhatsz, rendben lesz minden?

montroyal ( CAN qc) 2016.06.25. 01:24:50

@Zoole[uk]: Te kiprobalnal engem,utana egy hetig nem kivannad a szexet:)))ezt nem tudom kihagyni ... lehet nem egy hétig hanem orokre megutalna ..-

Muscari 2016.06.25. 01:31:17

@Mme.Brioche (FR): na ok is nagyot szívhatnak. Láttam a tévében, hogy azok az angol nyugdíjasok is be vannak tojva, akik a spanyol tengerparton tengetik napjaikat. Eddig ugyanis az orvosi ellátás is ingyen volt nekik például, most félnek, hogy mi lesz majd a későbbiekben.

montroyal ( CAN qc) 2016.06.25. 01:33:15

egy gondolat
ha lehetne olyan kimutatas is az eredeti (v tobb generacios ott szuletett ) szavazok es az uj bevandolok (uj allampolgarok ) szavazatainak aranya
gyanitom nem lenne ilyen szoros eredmeny ..

meg azt is gyanitom ezzel a kezdodo bomlassal tuggyukkik gonoszhatterhatalmak fognak nyeri ...

Muscari 2016.06.25. 01:45:46

@M. Péter: ugye?
Már a migráció visszaszorításával kapcsolatban is visszakoznak, hogy ők nem ígérték, hogy mennyivel, meg mikorra csökken majd...

montroyal ( CAN qc) 2016.06.25. 01:51:48

@Skil9004: Québec-ben többször volt népszavazás a kiválásról, mégis mindig a maradáspártiak győztek,
én úgy tudom..2x volt a 95-os on en is szavazhattam csak ott tized szazalek volt a kulombseg meg ugy is hogy megteveszto szemet kerdesre valaszoltak igennel (kivalas)v nemmel .
Do you agree that Quebec should become sovereign after having made a formal offer to Canada for a new economic and political partnership within the scope of the bill respecting the future of Quebec and of the agreement signed on June 12, 1995

tehat nem vilagos igen -nem kerdes volt
igen pl a partnershipra Canadaval . megtartani a canadai dollart kezbe venni a canadai federalis dolgokat (pl vasut hidak utak posta ) holott errol szo sem volt hogy Canada bele fog egyezni ..

montroyal ( CAN qc) 2016.06.25. 02:06:48

@Buchhalter: A többi roma érdekes módon feltalálta magát és esze ágában sincs hazajönni

igaz rengetegen eltuntek, maradtak feketen a kiutasitas ellenere .. de azert az necces feketen evekig itt elni .. mondjuk lehet az iskolaba jaras es a munkaengedely hianya zavarja oket a legkevesbe ..:-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.06.25. 05:50:54

@Alick: Jó, én sem mondtam komolyan, azért is volt az idézőjel...

Taxomükke (UK) 2016.06.25. 06:17:40

@M. Péter: Ja, ha te tényeket hozol fel, úgy könnyű...
:))

Golf2 2016.06.25. 06:37:35

@Bredpitt Monika: Szép lehet a budai várat nézni ha szerencséd van integethetsz is a vezírnek a 100nm terasz felé.

Hari Seldon 2 2016.06.25. 07:10:49

@M. Péter: Ja, és mennyi ebből a saját tulajdonú gyártás? - Merthogy gyakorlatilag saját tulajdonú iparuk nincs:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_manufacturing_companies_by_revenue

Csak keresd a Union Flag-et. Nem nagyon látsz...
Ami iparuk van, az külföldi és most lassan leépítik, ahogy csökken a fogyasztás. Rossz lesz nézni.

DieNanny CH 2016.06.25. 07:33:33

@montroyal ( CAN qc):

Jól értem - a 0 angol nyelvtudásommal -, hogy ennek a lánynak fogalma sincs, miért úgy szavazott, ahogy????

DieNanny CH 2016.06.25. 07:37:57

@Hari Seldon 2:

Most megnéztem a magyart is:
de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_gr%C3%B6%C3%9Ften_Unternehmen_in_Ungarn
A baj az, itt nincsenek zászlók... Esetleg tudsz olyan oldalt, ahol vannak?

Hari Seldon 2 2016.06.25. 07:39:57

@M. Péter:
Természetesen a számok tekintetében igazad van, de ez nagyon sebezhető pozíció.
Még annyit, hogy amíg, Franciaország a saját iparát helyezte külföldre, addig az UK-nak nincs mit "visszahozni", amikor a külföldi tulajdonú cégek visszafogják a termelést. - Persze, most az Airbus, Toyota, Nissan, VW, BMW hivatalosan azt kommunikálják, hogy "felülvizsgálják" terveiket.
De ez virágnyelven azt jelenti, hogy almás nekik.

DieNanny CH 2016.06.25. 07:41:59

Ja, és még egy korábbi kérdésemre tudja valaki a választ? Hogy miért hétköznap vannak a szavazások, nem mondjuk vasárnap? (És akkor Muscari főnöke is elmehetett volna...)

SzZoole 2016.06.25. 08:25:01

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: valószínű azert vannak hétköznap a választások,mert az emberek a hétvégét pihenésre használják:)
A szavazó irodák reggel 6-tol este 10-ig nyitva voltak,ha akart volna szavazni.

2016.06.25. 09:15:42

@dr. mesterseges szinezek: Mindegyik média hülyít, attól függően, hogy honnan kapják a lóvét.... :)

2016.06.25. 09:32:30

@tanato: A hozzászólások most is remekül leképezik, hogy miért kell innen addig dobbantani, amíg még lehet... :D

Igen, tudom, aggódni meg rettegni kell. Minden nap, minden órában. Az angolok nem lesznek olyan hülyék, hogy a gyereket is kiöntsék a fürdővízzel. Nyilván úgy akarják ezt az egészet megoldani, hogy NEKIK a lehető legjobb legyen. A legkomolyabb, leghozzáértőbb emberek sem tudják, hogy mi lesz, de már megy a riogatás. Mondtam már korábban is, hogy a médiát csak addig érdekli valami, amíg van benne szenzáció, meg hisztériakeltés. Minden napra brexit hírt! :)

Buchhalter 2016.06.25. 09:34:45

@montroyal ( CAN qc): most megint fel van kapva a fehér magyarok körében Kanada.Igaz, a fele visszafordul fél egy év után.Az ismerőseim közül csak egy asztalos srác és a felesége maradt végleg.Ők már 4 éve ott vannak és boldogulnak.A visszatérésre mindenki mást mondott.Egy olajmérnök apuka a hideget nem bírta egy programozó srác a kollégái mentalitására panaszkodott(állítólag az átlag Kanadainak a motoros Yacht a fő életcélja)2 hölgynek a betegápolásdi nem jött be hosszabb távon.Kanadában mennyi magyar lehet kint?Kormányunk szerint 30-40 ezer .Nem sok ez egy kicsit?

Ginix 2016.06.25. 11:21:10

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: nekem a skót másik felem azt tippeli, h ne kelljen egy egész napnyi túlórát fizetni, hn így ez egy rendes munkanap valamennyi túlórával.

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 14:34:54

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Ahhoz túl régi motoros vagyok, hogy ilyen:
- konkrét példára hivatkozom,
- nem jön be,
- akkor elkezdek általánosságban handabandázni
koreográfiát megkajoljak.
Majd küldöm valamelyik gyereket magam helyett, hogy nekem se kelljen meghasonulni, de ez az egyébként szép tánclépés se vesszen kárba.

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 14:35:16

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: "Nyilván úgy akarják ezt az egészet megoldani, hogy NEKIK a lehető legjobb legyen."

Bízzunk benne, hogy minden más szereplő is pont azt akarja, saját érdekei ellenében is!

Let the sunshine in!

agent007 2016.06.25. 16:17:30

@Zsuzsi65: Mit nem lehet tudni? Mar most jeleztek multik hogy tobbezer munkahelyet mas orszagba visznek es garantalt hogy az EU jol megszivatja a UK-t hogy egyszer s mindenkorra peldat statualjon veluk. Az EU teljes szetesese a tet, gondolod hogy majd csak allnak es hagyjak, egymas vallara borulva? Ehhez jon minimum ket ev politikai bizonytalansag az elhuzodo targyalasok miatt, amelynek direkt hatasa lesz a piacokra.

Az igazi para az amikor valaki nem mer szembe nezni a tenyekkel es ugy tesz mintha tovabbra is minden rendben lenne. Az elmult evekben rengetegen elhessegettek azt a lehetoseget hogy brexit lesz. De most itt van.

Taxomükke (UK) 2016.06.25. 16:34:28

@macamuca [IHUN]: Majd o szemelyesen eldonti, ki mehet vissza es ki nem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.06.25. 17:20:34

@agent007: UK ha nem marad benn az unioban, akkor szetesik. Skotok kivalnanak, Eszak-irek szinten. De en ezt mar korabban is mondtam, nem tudom, hogy nem merult fel sokaknak a fejeben , akik a leavere szavaztak. Mi a ferjemmel a maradasra. Recesszio jon, ha a parlament tenyleg a kilepest szavazza meg, es a kiralyno is rabolint.

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 17:52:53

@tildy[UK]: Könnyen dumálok, mert fogalmam sincs, hogy milyen formális és informális lehetőségei vannak a királynőnek, de a helyében most azt forgatnám a fejemben, hogy:
- meghívom teára az aktuális kormányfőt és pártvezéreket, UGYANAZON asztalhoz,
- elmondanám nekik, hogy kapnak 48 órát arra, hogy felkészítsék a zembereket egy direkt politikai bejelentésemre,
- a direkt politikai bejelentés címén beszédet tartanék arról, hogy a birodalom sokszázados demokráciájában még nem volt arra lehetőség, hogy egy döntést a következmények kiteljesedése előtt, de már a biztos előjelek tudatában felül lehetne vizsgálni, de most minimálist áldozattal lehetőség van a kegyelem állapotára. Ezért én az aláírásommal, és ezzel a beszéddel támogatom a megismételt szavazás gondolatát. Ha az ország a csütörtökön megkezdett utat szeretné tovább járni, ám legyen, de ha mégsem, inkább a politikai elit veszítsen az arcából, mint hogy emelt fővel, de többet.
... jó lesz ha mindenki így akarja én nem ellenzem.
God save me.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.06.25. 18:03:06

@dr. mesterseges szinezek: Van ra lehetosege, de eddig meg ugy tudom nem elt vele. Amiota kiralyno, politikailag mindig neutralis probalt maradni.

2016.06.25. 18:04:55

@dr. mesterseges szinezek: Ki fognak mindenkit baszni Angliából, az lesz. Ez van, nincs mit tenni ellene. Legalább szépen visszajönnek építeni Mo.-t azok a retek köpködők is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.06.25. 18:07:52

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hagyomany + ezen a napon volt a varosokban piac, ahogyan a ceruzaval szavazas is hagyomany ( bar vannak praktikus okai, amivel en nem ertek egyet, pl, az, hogy a ceruza nem ut at apapiron, a tol meg atuthet - es megoldasi javaslatot kinalva - BORITEK- first world problemnek mondtak egyesek)

The reason why British General Elections are held on Thursdays is because this day of the week was, in most cases, the traditional market day. As a result of this, most people would be in town and, therefore, be able to vote in addition to purchasing their wares.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.06.25. 18:10:16

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: ezt nem tehetik meg, hogy kirakjak oket.Az ujonnan erkezoknek lesz majd szivas, meg akik mondjuk szabadsagrol jonnek vissza , hogy ugyanmar igazoljak akkor, hogy mi jot csinalnak itt.

ismerosi korben magyarok kozul rajtunk kivul csak 2 embert tudok, akinek megvan a brit utlevel. A tobbiek ugy voltak eddig vele, minek, elvannak a magyarral is.

Pedig en mar miota karogom, hogy jobb felni, mint megijedni, mar evek ota azt mondom, benne van a levegoben akar a magyar akar a brit kilepes.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.06.25. 18:15:15

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: en Magyarorszagon csinaltatom a fogam maganorvosnal. Szabad piac van, megtehetem, hogy ott fizessek erte, ahol jol esik. Es neked ez miert faj?

A tobbire inkabb nem is reagalok. Nem csak a penz miatt vgayunk kinn, es szerintem puhacicaek sem.

Egyszeruen szabadabbnak erzem itt magam, ennyi. Ez az otthonom.

2016.06.25. 18:39:34

@tildy[UK]: Persze, hogy nem fogják. Az angolok nem hülyék, bármit is akarjon most beállítani a sok nagyokos.... :)

Mo. nem fog kilépni, túl sok ellopható pénzt buknának a húsos fazék körüli körök.

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 19:17:52

Fletónak persze meg kell szólalnia, direkt fel nem fogva, hogy a kormány már meg is nyerte az itthoni népszavazásosdit, és pont ugyanazzal a riogatós technikával, amelyikkel Fletó hozta a 2005-öst.

A kormánynak meg persze rögtön fel kell vennie a kesztyűt és napi brüsszelezéssel tartania a tétet.

Őszig még el fognak jutni egymás bibircsókjainak a felemlegetéséig, amely bibircsókok persze pro- és kontrabrüsszel bibircsókok, a hülye is láthassa aztat.

2016.06.25. 20:47:23

@dr. mesterseges szinezek: Miért, baj az, ha a Fidesz nyer megint? :D

dr. mesterséges színezék 2016.06.25. 21:44:02

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ez nem ide tartozik, de elárulom, hogy az én jellemhibám az oka: nem tudok rokonszenvezni a maffiával. És rest is vagyok. Lelkesedni.

2016.06.25. 21:45:05

@dr. mesterseges szinezek: Nagy hiba. Remélem, hogy nem Mo.-n élsz. (:DDD)

tsabus UAE 2016.06.25. 21:47:01

@tildy[UK]: Lassan majd GB helyett SB lesz a rendszámon.
Már ha az EU-s rendszámokat lecserélték...

Golf2 2016.06.26. 00:22:35

@dr. mesterseges szinezek: nem tudok rokonszenvezni a maffiával
Akkor úgy jársz előbb utóbb mint Cattani...

Golf2 2016.06.26. 00:30:18

@Buchhalter: a fehér magyarok körében... Van más színű is? Ja hogy papíron!

2016.06.26. 03:22:03

@dr. mesterseges szinezek: a britek EU-ból való kilépése se vezetett háborúhoz, a skótok és északírek is simán békésen leválnak majd. A világ legrégebbi demokráciája nem Kelet-Ukrajna. Megnépszavazzák és simán távoznak a skótok és írek. Nem lesz itt semmi háború.

DieNanny CH 2016.06.26. 06:53:08

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

"úgy akarják ezt az egészet megoldani, hogy NEKIK a lehető legjobb legyen."

Ami azt jelenti, hogy teljesen eu nélkül akarnak élni, mint a régi szép időkben.
Vagyis, ha nekik is pontosan annyi joguk és kötelességük lesz az euval szemben, mint Mo-nak volt mondjuk 1990-ben, akkor mondhatják büszkén, hogy tudnak az eu nélkül élni. Mert, ha itt egy kedvezmény, ott egy megegyezés, emitt egy kivételezés - akkor csak a szájuk járt, és igazából csak a jogokat akarták, a kötelezettségeket nem.

2016.06.26. 08:37:36

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: úgy,mint a règi szèp idôkben? Úgy érted, még több harmadik világbeli bevándorlóval,immár kevesebb európaival?:)

Annyi változott,hogy a britt segélyekért az európai népek helyett a harmadik világ nèpei folyamodnak majd egyre növekvö számban

Ja és mostmár Franciaország nem fog menekülttáborok fenntartásával magára vállalni egy csomó harmadik világbeli fehérgyûlölö embert,hanem ráengedi az angolkákra:)

2016.06.26. 08:38:44

En Belgiumban èlek,itt a Brexit masnapjan 29000 britt adta be a belga allampolgarsag iranti kerelmet. Mondjuk az eselytelenek nyugalmaval indulnak,mert itt három nehèz nyelv a hivatalos àllamnyelv ès ezek közül egyik sem az angol:)

Eddig minden országban megkönnyītettük a dolgukat,hiszen a könnyû kis angol nyelv elsajàtītàsa egyszeru feladatnak bizonyult mindenki számára,de lehet,hogy hètfötöl csak franciául,hollandul ès nèmetül tudunk majd válaszolni a felmerülö kèrdèseikre..

tanato 2016.06.26. 09:23:45

@Mmj Drtmmj: Valószínű az általad említett nyelvek lesznek hosszabb távon a K-európi,köztük magyar fiatalok részére a tanulandó favorit nyelvek/Már akik kifelé fognak ácsingózni persze/.Az angol is marad persze dobogós,csak az éppen arra nem lesz alkalmas amiért tanulják.

dr. mesterséges színezék 2016.06.26. 14:07:14

@dr. mesterseges szinezek:

Idézném a klasszikust: "neki úgyis hozzá kell szólnia mindenhez, befelé így, kifelé úgy, hogy bármi történik, a végén mindenképpen naugyézhessen"

ami persze nem erről jutott az eszembe:

"Orbán: A britek nem kérnek többé a kioktatásból
Bár a kormányfő a Brexit ellen kampányolt, most megértően beszélt azokról, akik ki akarnak lépni."

Ha egyszer összefut egy izmosabb varjúval, az pálcára szúrva fogja kipiszkálni a páncélkocsiból.

2016.06.26. 16:42:17

Az angol egy lingua franca volt. Összekotott szamos kulturat, az angol egyetemek mértékadók voltak,ez hosszú távon meg fog valtozni a brexit miatt

2016.06.26. 16:42:50

@tanato: megprobalkozhatnak ugyan vele,de ezek a nyelvek kulon- kulon sem es egyuttesen pedig plane nem olyan konnyuek,mint az egyszeru kis angol nyelv,ezert gatjat fogjak szabni sok fiatal boldogulasanak majd Europaban

Kulonos tekintettel arra,hogy szamos nyelvpáron megfelelo szotar sem letezik. Arrol pedig nem is beszelve,hogy egyik fent emlitett nyelvet sem tanitjak olyan jol atgondolt tematika menten,mint az angolt

2016.06.26. 16:57:14

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: EU nélkül nem fognak tudni megélni, viszont a "kötelezettség" alatt, remélem nem azt érted, hogy be kell engedniük minden selejt embert az országukba, csak mert.

tanato 2016.06.26. 18:37:24

@Mmj Drtmmj: Nem lesz más lehetőségük a ká-európai fiataloknak,ha emigrálni akarnak.Úgy látszik angol nyelvű államokba mindenhol behajtani tilos táblát raknak,raktak ki.

2016.06.26. 21:56:00

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Meg fognak,tudni elni az Eu nelkul,csak nem ilyen szīnvonalon,mint most es fel fog gyorsulni a britt fiatalok kiaramlasa ,valamint a selejt emberek bearamlasa a harmadik vilagbol,ennyi..

2016.06.27. 06:21:21

@tanato: ez van:)
Nem baj! Kezdjetek neki a sokkal nehezebb francianak! Az angolt felejtsétek el! Europaban nem lesz jelentôsège a jövöben, usa- ban idövel a spanyol lesz a fo nyelv,ausztraliaban pedig az ázsiai nyelvek hódītanak majd! Franciaorszag szebb es többet is tudtok keresni!

2016.06.27. 06:32:18

@Mmj Drtmmj: Igen, hirtelen mindenki önjelölt szakértő lett a témában. Pár nap telt egy népszavazás óta, már is mindenki ért hozzá, előre látta, blablabla. Össze fog omlani, meg fognak halni, világvége következik. Pontosan még nem lehet tudni, hogy milyen egyezményeket fognak tudni kötni az angolok, addig persze mehet a riogatás, a brexit várható hatásainak szétcincálása naponta ötszázszor, és így tovább.

Mo. immáron a 10 millió sofőr/politikus/fociedző/brexit szakértő országa... :D

Bredpitt Monika 2016.06.27. 12:07:42

@Mirjam2: szeretnék azért elnézést kérni tőled, mert azt írtam, hogy győzött a butaság, bár továbbra is buta lépésnek tartom

mindenkinek joga van arra szavazni, amit jónak lát, ettől szép a demokrácia, én is megkapom sokszor, hogy bezzeg te is a Fideszre szavaztál, egy voksot adtam nekik, nagyon féltem a 2/3 tól és most persze én is felelős vagyok a kialakult helyzetért,

azt meg külön értékelem, hogy be mertél jönni ide az ellenvéleményeddel

a szombati poszt nagyon jó volt, azután elgondolkoztam én is egy két dolgon, de ettől még mindig nem érzem jobban magam

dr. mesterséges színezék 2016.06.28. 00:06:44

Kalapot emelek azon kartácsak előtt, akiknek rögtön lejött, ami nekem nem, hogy az EU keleti mitugrászai be fognak csinálni, ha azt látják, hogy oda a nyugati mitugrász, és nem értenek könnyet érte.

index.hu/kulfold/2016/06/27/brexit_nepszavazas_utan/kaczinsky_a_brexit_az_unios_politika_borzaszto_veresege/

dr. mesterséges színezék 2016.06.29. 19:03:10

@dr. mesterseges szinezek: " Rámenne a Brexit lepattanójára a magyar kormány

Az indiai sajtó szerint Szijjártó Péter külügyminiszter a jövő heti indiai látogatásán arról próbálja majd győzködni az indiai cégeket, hogy az európai székhelyüket költöztessék Londonból Budapestre. "

Annyira tipikusan fidesz: befelé az EU-t basztatni, kifelé az előnyeivel házalni".

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.06.30. 15:28:26

Brexit

Britek elhagyják az EU-t!
Hová vezet nekik e út?
Meddig zuhanhat még a font,
S mikor ver majd újra plafont?

Szürkül Monty Python-i Grál?
Sok-sok magyar hazamigrál?
CBA lesz Tesco helyett,
S the cow nem ad szabvány tejet?

Magyarország ugye marad?
Vagy kilépünk s jön új Arad,
Rigómező, Mohács, Muhi,
Megint vesztes csihi-puhi?

Honnan dőlne ránk a zseton,
S stadionokba a beton?
Miből lenne kaja-pia,
S megalomán olimpia?

EU kell, mint falat kenyér,
Nélkülük minket csak genny ér:
Jön az orosz medve s benyel!
Jaj, ne múlj lokális menny el!

Hogyha nálunk is lesz brexit,
Akkor nem marad sok steksz itt!
Bár… mindegy is, hat-e e jel,
Népnek e hon úgyse tejel.

Már hogyne tejelne e hon a népnek?! Én is a nép része vagyok és rendelkezésemre áll a kiváló magánrendelői szakellátás, van egyre bővülő kertes-uszodás kacsalábon forgó villám és minden évben nyaralhatok a Bahamákon, pedig én háztartásbeli vagyok és csak az uram fizetéséből élünk! Magyarország jobban teljesít!” /Mélyzseb Menyhértné Pálazacica Paula, háztartásbeli műkörmös/

„Jaj, Paulina, tartsd a szád! Miattad most teljesen át kell írnom a vagyonnyilatkozatomat!” /Mélyzseb Menyhért, országgyűlési képviselő és a Céltámogatás Uniós Népektől Alapítványi Magán Intézet (CUNAMI) EU-pénzcsap ügyi szakértője/

„Van jó szakmánk, tudunk angolul és a volt brit birodalom minden táján tárt karokkal fogadnak minket! Miért migrálnánk haza?!” /sok-sok magyar/

Politizálunk, költő elvtárs, politizálgatunk?! És ha én ezzel a gumibotnak látszó érvrendszerrel a kezemben nyomatékosan óva intem, hogy eszébe ne jusson?! Vagy üssem meg a másik bokáját is?! Ugye, hogy jobban jár, ha visszatalál az európai keresztény értékrendhez?!” /Csávás Kálmán fő s/s, az Ájtatos Manókká Egyelt Nép (ÁMEN) félcivil szervezet ideológiai ökle/

„Brumm-brumm! Brit oroszlán kiválni, Európa gyenge lenni, én megenni egész EU reggelire, lenni ócseny harasó! Magyarka igyi szudá! Hamm! Brumm! Böff!” /az orosz medve/

„Nem kell félni a medvéktől! Én is addig püföltettem magam eggyel, míg ki nem verte végre belőlem az Oscar-díjat! Előtte évekig csak vajúdtam vele. Mármint az Oscarral és nem a medvével.” /Leonardo DiCaprio, filmszínész/

„Jaj, ne emberkedj Leó, az csak egy műmedve volt! Különben már halott lennél, te bájgúnár!” /Alejandro González Iñárritu, mexikói filmrendező/

„Jaj nekem! Most, hogy ki kell lépnünk az Unióból, a magyarok már nem rólam fogják elnevezni legnagyobb gazdasági sikerüket, az Erzsébet utalványt!” /II. Erzsébet, angol királynő/

„Stupid poet, what’s your problem with my milk?! I’ll kick you over the ocean!” /the cow/

„Tanárnő kérem, akkor az angol kettesem már nem számít bele az év végi átlagomba, ugye?” /Szemes Szilárd, szemtelen kölök/

„Te jó ég, nem elég, hogy a suttyó britek bedöntötték anyám megtakarított fontszámláját, ráadásul nekem munkaköri kötelességből még ezen a zsigeri rímgennyezésen is végig kell öklendeznem magam! Anyám most indult a bankba, hogy rubelszámlára tegye a pénzét, úgyhogy gyorsan muszáj lesz névtelenül odatelefonálnom, hogy elintézzek egy bombariadót! Frady Endre meg mikor lép már ki az EU-ból és iratkozik ki végleg a Világegyetemről?! Aznap pezsgőt fogok bontani! Szovjetszkoje Igrisztojét!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Hé, ti britek, ha Texasba jöttök, be kell tartsátok a törvényeimet! Ha nem, akkor hibernállak benneteket a kardió kocogásom menetszelével!” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2016/06/brexit.html

dr. mesterséges színezék 2016.07.04. 14:35:18

index.hu/kulfold/2016/07/04/ujabb_fordulat_lemond_nigel_farage_a_ukip_vezetoje/

A pozitív olvasat szerint a királynő alattvalóit olyan politikusok vezetik, akik a közért teszik, amit tesznek, és amikor sikert érnek el, szerényen a háttérbe húzódnak, hogy ne a személyük legyen fontos, hanem az ÜGY - nem úgy, mint pl. Magyarországon.
A negatív szerint szarnak, bajnak nincs gazdája - pont mint Magyarországon.

dr. mesterséges színezék 2016.07.05. 13:43:28

@Frady Endre:

Come-pain

Ne adjunk nekik több pízt,
Angolnából angol ízt!
Exitus: a plan áll is,
Legális, nem letális...
úgy reméljük mi, at least.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása