oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. március 12. 06:42,  A hátizsákos fényölelés 193 komment

2016. március 12. 06:42 Határátkelő

A hátizsákos fényölelés

A mai posztot kéretik nem komolyan venni, hiszen egy paródiáról van szó, melyet Marci küldött, én pedig arra gondoltam, egy tavaszi szombatra jó móka lesz. Az írás a manapság rendkívül népszerű travelbloggereket csipkedi meg kicsit, és persze akinek nem inge… Jó szórakozást!

backpacker_foto_pixabay_com_lisaredfern.jpg

„Napjaink rohanó világában szabadságunkon is átrobogunk! Élményeinket nem ízlelgetjük, hanem habzsoljuk, s halmozzuk a picasa és a dropbox lélektelen gépezete számára, tonnányi fotó formájában.

Szerencsére azonban, főként a fiatalok körében, bontakozik ki a slow-turizmus, és a hátizsákos, low-budget élmény-travelling, olyan gyorsasággal, hogy e jelenségnek már avatott szakértői is vannak, akik fiatal koruk ellenére félelmetes magabiztossággal szörfölnek e forradalmi jelenség hullámtaraján.

Következzék hát két hátizsákos utazás-szakértőnk személyes története!

Szabi (backpacker és stoppos tanácsadó)

Szabi, alig huszonöt éves kora ellenére egy jógi bölcsességével válaszolgat kérdéseimre. Egy epikus belvárosi romkocsma teraszán találkozunk, Szabit már messziről felismerem: a korlát felett lebeg, lótuszülésben – félmeztelenül, a tízfokos hideg ellenére - miközben angolul tart előadást egy svéd és egy szingapúri lánynak legújabb zarándokútjáról.

„Amikor életemben először stoppoltam Inárcs és Jászfényszaru között, már éreztem, hogy egy olyan szabad lélek lakozik bennem, aki egy napon majd más lelkeket is kalauzol a szabadság felé.

A főiskola elvégzése után egy reklámcégnél helyezkedtem el, ahol a materiális bőséget volt szerencsém megtapasztalni jó fizetés formájában - természetesen nem a pénz miatt vállaltam el, az mindössze mellékterméke volt lélekfejlődésemnek.

Életem megvilágosodásának nagy dobbanása akkor volt, amikor búcsút mondtam a cég nyújtotta biztonságnak, s elstoppoltam Franciaországba, Toulouse-ba, ahol egyesültem az óceán végtelenségével, s az a megérzésem támadt, hogy neki kell vágni a Santiago de Compost Ellának.

A Pireneusok felé vettem hát az irányt, s a zarándokutat egy izlandi-réunioni lánnyal együtt végig végigcsináltam, dacára annak, hogy megérkezett a monszun és bőrig áztunk.

Időnként azért Magyarországon is vagyok, Csillebérc és Kóspallag között szervezek ún. pszeudo - Santiago de Compost Ella zarándokutakat, amelyre várlak TITEKET: ezeken az egynapos minizarándoklatokon az élményzuhatag s az anyatermészet mellett tapasztalat - esszenciákat is csöpögtetek követőim lelkébe; a túra ára mindössze 15 euro, s a tudás, amit NEKTEK átadok, valós tapasztalatokon alapul.

Hogy miért éppen Csillebérc és Kóspallag között? A kövek kisugárzása szinte 99%-ban hasonló a spanyolországihoz! Ezt az üzenetet egy 136 éves nénitől kaptam meg, akivel a Pireneusok egyik érintetlen völgyében találkoztam. A néni épp egy gyógyfüvekkel megrakott szekeret vontatott felfelé a dűlőúton. (Lehet, hogy csak 120 volt, mert nem kértem el a születési bizonyítványát.)

Ő azt mondta, hogy a Pireneusok testvérsziklái a Dunakanyarban és Nepálban találhatóak, mert azonos a rezgésük. Amint kimondta e szavakat, lelki szemeim előtt megjelent a Dobogó Kő, és a nepáli Raama-szakadék.

A kickstarteren egyébként jelenleg a nepáli utamra gyűjtök, hogy minél előbb kincset érő tudással tudjak szolgálni NEKTEK (itt lehet adományozni, még kb. 1100 euro hiányzik).

A szédületes spirituális fejlődés, amelyet átéltem, természetesen nem csak az enyém, szeretném megosztani: az álmom az, hogy TE is megéld ezt a transzcendens rezgésszint-emelkedést, amellyel akkor ajándékoz meg az univerzum, ha veszed a bátorságot, s belevágsz!

Ennek hatására döntöttem úgy, hogy stoppos-zarándokút tanácsadó leszek, s kiszabadítom minél több kortársamat a munka - pénzkeresés – saját lakásra gyűjtés sehova sem vezető mókusháromszögéből.

A blogomat itt találjátok, ahol friss projektemről olvashattok bővebben (én leszek az első, aki lótuszülésben, azaz kézen járva végigmegy a Santiago de Compost Ella egy szakaszán, a projektet itt tudjátok támogatni) emellett számtalan hasznos bölcsesség vár TITEKET s az elérhető díjú személyes konzultációmra is itt tudtok jelentkezni! Csáó, Aloha, Peace, Namasté!!!

Noémi (travelblogger)

Vérpezsgető élmény volt szemezgetni Noémi blogjából - ő sajnos nem tudott jelen lenni az interjún, mert haladéktalanul Berlinbe kellett repülnie, ahol előadást tart indiai önkénteskedéséről. Most a blogjának indító oldaláról másolunk be egy részletet, avagy hogyan indult a nagy kaland!

„A kommunikációs főiskola után nem igazán találtam a helyem, elvégeztem még egy újságírói-, filmproduceri-, kirakatrajzoló és egy romkocsma-belsőépítészet akadémiát, azonban zsigerileg éreztem, hogy valami hiányzik kényelmes, nagyvárosi, valós kihívásokat nélkülöző életemből.

Az első kilépést a komfort zónámból egy szicíliai utazás adta meg. Mivel mindig is érdekeltek a környezetvédelmi dolgok, egy konferenciára repültem Palermóba, amely a légiközlekedés káros-anyag kibocsátásával foglalkozott.

Ekkor már éreztem, hogy utazni fogok, de utazásaim sohasem lehetnek öncélúak: önmagamat a világ jobbításának kontextusába kell illesztenem, önmagam csodájának csakis az önzetlen segítség és a megosztásos gazdaság lehet az alapkőletétele.

Maradva Olaszországnál, a kedvesemnek, aki kanadai, és jávaprogramozó, vannak a szülei, akiknek Szicíliában van ökokecskesajt-ökogazdaságja. Így éppen ő is arrafelé bukkant fel, és együtt stoppoltuk be Szicíliát motorral. Így lyukadtunk ki Portugáliában, ahol Lanzarote mellett egy csirkemenhelyen önkénteskedtünk.

Itt sorsszerű találkozásban volt részem egy 65 éves, de 40-nek sem tűnő, dán hölggyel, akinek alapítványa a csirkék humánus kivégzését advokatálja! Kevesen tudják ugyanis, hogy a csirkék nyakát balra tekerik ki a vágóhídon, amely sokkal fájdalmasabb, mint a jobbra tekerítés, mert útban van egy ideg! Sajnos azonban a vágóhidakon a gépek a balratekerésre vannak beállítva.

A dán hölgy példaképem s mentorom is lett valamilyenképpen, mert ő kompromisszumok nélkül a saját álmait követi, igaz, elég későn jött rá, már 50 éves volt, amikor elvált unalmas, befektetési bankár férjétől, s Provance-ba költözött, ahol megtalálta önmagát: kitépett szőlőtőkékből kézműves levendulakifacsaró gépeket kezdett építeni egy 400 éves parasztházban.

Az igazi nagy ugrás, otthagyni a komfortos Európát, Ázsia meghódítása volt. A kedvesem, aki kanadai és jávaprogramozó, szintén úgy döntött, hogy elkísér, őneki kicsikét könnyebb dolga van, mert bárhonnan dolgozhat.

A Maldív-szigetekkel kezdtük, amelyet alaposan bestoppoltunk. Innen egy halászhajóra kérődzködtünk fel, amellyel az Andamán-szigeteken kötöttük ki, ahol helyi bantu bennszülöttek vettek fel parasztszekereikre, és elindultunk, de előtte még az esküvőikre is meghívtak, amelyek éppen akkor kezdődtek véletlenül, de véletlenek, mint tudjuk, nincsenek!

Amikor vége lett, egy ashramba költöztünk, ahol a falon egy ősi hindu mandalát láttam, amiről az ashram vezetője azt mondta, hogy a párja egy laoszi kolostorban található. Ott és akkor éreztem, hogy el kell mennem abba a kolostorba.

Másnap felültünk egy helyiek által vezetett traktorra, amely, miután elindult, elvitt minket. Így lyukadtunk ki Phuketen, melynek romlatlan ősvadonja megbűvölt mindannyiunkat. A kedvesem nagybátyjának véletlenül éppen itt van háza, ahol pár napot rápihentünk a következő utazásra.

Így lyukadtunk ki Laoszban, miután feleveztünk a Mekong folyón, ahol a másik kolostorban sorsszerű találkozást éltünk meg egy csodálatos emberrel: Shri Sai Shu Guru ausztrál származású megvilágosodott mester, az önzetlen s végtelen szeretet sugárzik belőle, éppen esti megtisztuló rituáléja közepette merült el a Mekong folyóba a mester, amikor kitoltuk belőle a csónakot.

A felvilágosodott mester életének fő célja a tantrikus szerelmi tudományok összekötése a permakulturális gazdasággal. Párokat oktat arra, hogy szeretkezés közben vizualizálják a kertjüket s ettől gyorsabban nőnek a növények. Sajnos a felvilágosult mester tanítására nem jutottunk el, mert ekkor nagyon sok utazó, főként lányok várakoztak a kolostor előtt, volt, aki már hetek óta ott sátorozott…

Utazásaim gazdag élménytárát úgy döntöttem, blogban örökítem meg, minthogy az egyik diplomám újságírói, s eddig csak íróasztalnak író írói vénám feldúsításának is kiváló pályája lesz, de az örök cél az marad, hogy útmutatásommal, szakértői ázsiaiutazás-bloggerként szeretném kortársaimat kiszabadítani az unalmas munka világából, s rávenni arra, hogy INDULJON EL!

…S az élete olyan lesz, mint az enyém, nem tudja, álmodik-e, vagy ébren van (most Indiába készülök, ahol egy pávatoll –regeneráló gazdaságban leszek önkéntes a kedvesemmel, akit egészen véletlenül Bangalore-ba hívtak szakértőnek egy IT - projekthez, így ő csak hétvégéken fog csatlakozni.)

Az első lépés nagyon egyszerű, amit most megosztok Veletek: add ki a budapesti lakásod!  Még ha egy kicsinkis garzonlakásod is van, az is havi 300 eurót hoz, amiből, plusz a megtakarításaidból a világ olcsóbb részein szerényen, de meg tudsz élni. Tudom, anyagi kényelmetlenségekkel s lemondással jár, viszont az élményeidet senki nem veheti el tőled!!!

fényölelés,

Noémi”

(Fotó: pixabay.com/LisaRedfern)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: humor paródia backpacker

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr48465308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2016.03.12. 15:17:59

@Mirjam2: nem,nem tudom miaz.
Es mit csinalsz a tengerparton, jogazol vagy meditalsz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.12. 15:28:37

@Zoole[uk]:

" a korlát felett lebeg, lótuszülésben "

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.03.12. 15:34:01

@diggerdriver: ezt ugy mondjak,hogy;levitation.
Ne legyel mar Te is tudatlan:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.12. 16:02:22

@Zoole[uk]: Aha.
Ez körülbelül olya szó mit ami NB 3-as focimeccsen hangzott el mikor a bíró a hazaiak ellen fújt.
"Mititété?" "Átátá?"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2016.03.12. 16:09:31

@Zoole[uk]:
Csak tipp:
Mititete - mit iteltel?
Atata - atalltal?

Taxomükke (UK) 2016.03.12. 16:32:07

@Kövérmadár [swe]: Tack bra. Jobbar idag trots att det är lördag då...

Taxomükke (UK) 2016.03.12. 16:41:24

@Zoole[uk]: En nem rohogok.
Sirok.
.
.
Csak vicc volt!

**mimi** 2016.03.12. 17:07:59

Szerintem is vicces volt :)
Irigylem azokat akik tudnak levitálni...

geeeteee 2016.03.12. 17:22:45

Birds flyin' high, you know how I feel
Sun in the sky, you know how I feel
Breeze driftin' on by, you know how I feel
It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me.
Yeah, it's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me, ooooooooh...
And I'm feelin' good.

Fish in the sea, you know how I feel
River runnin' free, you know how I feel
Blossom on the tree, you know how I feel
It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me,
And I'm feelin' good

Dragonfly out in the sun, you know what I mean, don't you know,
Butterflies all havin' fun, you know what I mean.
Sleep in peace when day is done: that's what I mean,
And this old world is a new world and a bold world for me...

Stars when you shine, you know how I feel
Scent of the pine, you know how I feel
Yeah, freedom is mine, and I know how I feel..
It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me
[scat]
And I'm feelin'... good.

geeeteee 2016.03.12. 17:22:52

Durván hangzana, ha azt mondanám, akár 130 tonnával levitálok?
Hétköznapi eset.

geeeteee 2016.03.12. 17:23:07

Érintgeti ezeket az embereket a spiritualizmus, nem kérdés. Ahogy elkapott, hallgatsz. Mondjad, úgy sem hiszi senki:D Shoulda coulda woulda..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2016.03.12. 17:26:54

@geeeteee:
Ha maradt meg a cuccbol, kuldesz nekem is? Ezt ki kell probalnom :)

2016.03.12. 17:37:07

@Kövérmadár [swe]: Ebbol en sem szeretnek kimaradni :)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.12. 17:53:18

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Ez tény. Ha nem lenne folyamatos lerabolva az országban megtermelt haszon, jóval magasabb lenne az életszínvonal.

2016.03.12. 18:02:16

@BircaHang Média: Nyilván sokkal egyszerűbb másokat hibáztatni, mint önkritikát gyakorolni. Ha nem az EU, vagy a multik a hibásak, akkor a zsidók, a buzik, meg a cigányok. Vagy a Soros! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.12. 18:08:06

@**mimi**:
Fölötted? Bármikor...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2016.03.12. 18:33:59

@BircaHang Média:
Az is teny, hogy ha a nagyanyamnak thoke lett volna, o lett volna a nagyapam.

Ezek a franya gyikemberek nem tisztelnek sem istent, sem embert, mindig csak lerabolnak mindent. Saskajaras, jajj istenem, dogvesz es pusztulas, ver-ver-halal-romlas-matekfuzet-fedaksari.

De mi, batran gyavak, gyavan batrak, nyulkent futunk, elszaladunk, tan' meg a gyikembernyelvet is megtanuljuk.

Felkeszultem a legrosszabbra, reggel rendeltem chemtrail-es tusfurdot es hajkondicionalot. Durva, de a Hatterhatalom Co Ltd arulja... hmm...

Nezek egy plasztikai sebeszt, hatha megcsinalja a nyelvem villasra, ne legyenek gondjaim a beilleszkedessel. A pikkelysomor, tomor gyonyor, mar megvan. Madar letemre tojassal szaporodok, az legalabb nem lesz gond.

SzZoole 2016.03.12. 18:45:46

@Kövérmadár [swe]: Te badar,mar megint bemariskaztal

Virago_1000 2016.03.12. 19:15:01

Ez a poszt feldobta a napomat :)

Virago_1000 2016.03.12. 19:20:04

@Mirjam2: nyugodtan eld az utazgatos, "onkenteskedos" stb eleted. Nem zavarsz senkit vele, ha fedezi a lakasod kiadasabol szarmazo penz. Vagy barmilyen penz. Tepj is be a tengerparton, ha ugy esik jol.
Addig mi termelunk.
De ha megbetegedsz, ne adj isten kronikusan, kezeltesd magad ott ahol adoztal, es eszedbe se jusson hazajonni nyugdijert kuncsorogni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2016.03.12. 19:22:46

@Zoole[uk]:
Dehogy :)

Es most enekeljuk el egyutt, hogy
"Az a szep, az a szep, a gyikember feje szep..." kezdetu pikkelyzold slagert :)

SzZoole 2016.03.12. 19:25:48

@Kövérmadár [swe]: mikor jarsz erre megint?
Leugrunk a tengerpartra es lebegunk egyett

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2016.03.12. 19:29:57

@Virago_1000:
Szerintem o mar tul van azon, hogy a neki juto 5.000 forintos jo, magyar nyugdijert kuncsorogjon ;)

Nekem is jutna vagy 1/40-ed resz a minimal nyugijbol , 2 gombot fagyiert meg minek kuncsorogni?

Nehanyan nagyon el vannak tevedve. Tobbsegunk sem az egeszsegugyet, sem a nyugdijat, sem a vasarnapi zarvatartast, de meg az erkolcs- es hittan orat sem akarjuk elszeretni a magyar adofizetok elol ;) Tavol aljon tolunk, hogy romlast hozzunk ra.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2016.03.12. 19:34:17

@BircaHang Média:
De igen, igazad van!
Hibaztatom a lusta es roghozkotott embereket.
Hibaztatom a folyton sirankozokat.
Hibaztatom az elegedetlenkedo, de "raerunk arra meg" embereket.
Hibaztatom azokat, akik nem latnak messzebb az orruknal.
Hibaztatom a gyikembereket.

De leginkabb a hangokat hibaztatom a fejemben!

Herr Géza 2016.03.12. 20:15:02

@Virago_1000: Te nagyon el vagy tévedve kispajtás ezzel az okos dumával. Ő pont nem az a hippi fajta. De ne zavarjon, lényeg az, hogy jól beszóltál neki....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2016.03.12. 20:16:33

@**mimi**:
Ez ilyen beepitett cucc, agylagyulasnak nevezik a napkeleti bolcsek :)

Herr Géza 2016.03.12. 20:23:45

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Tudod mit álmodik Birca, amikor rosszat álmodik? Leggingsbe bújt zsidó-buzi multimanager viszi a napi hasznot zsákban a postára, hogy elküldje Soros bácsinak az USA-ba......
:)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.12. 20:29:28

Semmi baj a parodiakkal általában, csak az, ha az adott témáról csak a parodiakbol tájékozódik az ember. Pl ha a Borat megnézése után úgy gondolja mi dent tud az Isztanokrol.

2016.03.12. 20:33:14

@BircaHang Média: Úgy, ahogy mondod. Mennyivel egyszerűbb így az élet!

2016.03.12. 20:39:52

@Kövérmadár [swe]: "Nehanyan nagyon el vannak tevedve. Tobbsegunk sem az egeszsegugyet, sem a nyugdijat, sem a vasarnapi zarvatartast, de meg az erkolcs- es hittan orat sem akarjuk elszeretni a magyar adofizetok elol ;) Tavol aljon tolunk, hogy romlast hozzunk ra."

Az az igazság, hogy aki veszi ahhoz a bátorságot ahhoz, hogy elhúzzon, az már alapból sikeres ember nem lehet. Hiszen csak a gyávák hagyják el a hazájukat. Az igazi magyar itthon marad, és itthon tesz azért, hogy jobb legyen mindannyiuknak. Nagyon könnyű ám osztani az észt kintről, pedig csak beleültetek a készen kapott jóba, nem kellett hozzá vért és verítéket nem kímélve valamit hozzátenni a dologhoz. Meg amúgy is, kint mindig idegen maradsz... :(

:DDD

geeeteee 2016.03.12. 20:50:14

@Kövérmadár [swe]: Well, I know my banana is older than the rest,
And my hair is a tangled beretta.
When I leave my pijamas to Billy Budapest,
And I don't get the gist of your letter

SzZoole 2016.03.12. 21:02:41

Hol vagy digger,Bones kezdodik a teveben

DieNanny CH 2016.03.12. 21:11:28

@Mirjam2:

Megértelek. Nekem pl nagyon tetszik a Magyar vándor c. film.
Jártam egy fórumon, ahol felháborodottan tiltakoztak ellene, hogy hogyan lehet a Honfoglalásból viccet csinálni!
Úgyhogy, megértelek.
Van kazah, aki felháborodik Cohen filmjén, van meg aki az hátizsákos turisták parodizálásán háborodik fel.

DieNanny CH 2016.03.12. 21:16:14

@Virago_1000:

Mo-on ő egy napot sem dolgozott, úgyhogy nyugdíjat amúgy sem kapna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.12. 22:22:37

@Kövérmadár [swe]: Az esze meg Tompa...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.12. 22:23:51

@Zoole[uk]: Most jöttem haza a kávézóból. Találkozó volt.

33621 2016.03.12. 22:31:13

Határátkelés 56-ban, majd letelepedés az USA-ban fotókkal dokumentálva!

index.hu/nagykep/2016/03/12/amikor_a_menekultvalsag_a_magyarokrol_szolt/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.12. 22:42:46

@Zoole[uk]: A szomszédokkal.Meg egy pártfogoltammal.

33621 2016.03.12. 22:44:56

Ezzel csábítják haza a fiainkat, és lányainkat a rothadó nyugatról!:-)

index.hu/index2/#bloghu/benderik/2016/03/12/kavepenz

SzZoole 2016.03.12. 22:48:18

@diggerdriver: Es engem ki hagytal,megint,szep egy barat vagy mondhatom...

blackhairlady 2016.03.12. 23:39:19

@Mirjam2: szerintem nem az eletformat parodizalta ki a szerzo hanem a bloggert/utazot ahogy eloadjak a blogjaikon az utazasaikat.

blackhairlady 2016.03.12. 23:42:01

@Mirjam2: Egyeblent meg kirohogni valakit vagy nevetni valakin, ket kulonbozo dolog, en pl. jot nevettem mindket parodian, de a szituacion es nem az egyenen.

SzZoole 2016.03.12. 23:45:48

@diggerdriver: tudom mar,ma Gergely napja van,ezért voltal a pub-ban:)))

2016.03.13. 00:47:13

Uristen, ez kurvajo volt!!! A teljes ingyenelo travelblogger kolonia csimboraaszoja benne van :D

2016.03.13. 05:19:34

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Oke, ket dolog: 1, A Borat nem a kazahok kifigurazasarol szol. Aki szerint igen, az nem erti a filmet. 2, Nem a hatizsakos turistak parodizalasan haborodtam fel. Egyebkent nem haborodtam fel semmin, mindossze csalodottan konstataltam hogy ez a szerintem nagyon gyenge szinvonalu 'parodia' a blog gazdaja es kozonsege szerint vicces. En magam belinkeltem, az elso hozzaszolasomban, egy parodiat a temarol ami szerintem vicces (es mellesleg meg sok szazezer ember szerint, mert nagyon kozismert es nepszeru).

2016.03.13. 05:43:55

@ladyamerica: Lehet hogy igy van, mindenesetre meglep hogy itt rajtam kivul mindenki ennyire ismeri ezeket a travel blogokat, mikor lathatoan en vagyok az egyetlen a kommentelok kozott akihez kozel all ez az eletforma es meg soha egy ilyen blogot sem olvastam. Aki pedig nem ismeri ezeket (szerintem a tobbseg), az nem hiszem hogy a blogokon nevet, hanem inkabb jo magyar szokas szerint azt talalja viccesnek hogy van akit mas is erdekel mint napi 8-10 ora munka, lakaskolcson stb. Tudom hogy a magyarok tobbsege ilyen, eddig meg ezen a blogon nem szembesultem vele de nyilvan logikusan nem lehet elvarni hogy az itteni kommentelok masok legyenek mint a tobbseg.

Ahogy mar irtam, vannak nagyon jo, szinvonalas parodiak ebben a temakorben. Ezek kozott van olyan ami vicces de egyben nagyon tanulsagos es elgondolkoztato is, mint pl. a Kumare cimu film (kumaremovie.com/). De ezeket azok tudjak igazan ertekelni akiknek eleg hatterismeretuk van. Ez minden humorra igaz szerintem: ha valaki nem ismeri a temat, akkor nem tud igazan nevetni rajta, maximum tudatlansagbol kineveti a szereploket akik valamilyen szamara fura, ismeretlen dolgot csinalnak.

Tipikus pelda a zsidovicc: ha valaki maga nem zsido es nem ismeri a zsidosagot, akkor nem tudja ertekelni a szinvonalas zsidovicceket amik tele vannak utalasokkal kulonbozo szokasokra / jellegzetessegekre amit kivulallok nem ismernek, igy maradnak neki a rasszista zsidoviccek amik a zsidokrol kialakult, kozismert sztereotipiakra epulnek. Erre az utobbi kategoriara mondom hogy szerintem alacsony szinvonalu, de hat tenyleg izlesek es pofonok.

2016.03.13. 05:53:01

@Dragonlady (Bp, Hun): Na ez az, koszi! Ket mondatban osszefoglaltad amit egy napon keresztul probaltam magyarazni :)))

2016.03.13. 05:59:05

@Virago_1000: A 'haza' az neked Mo.? Ne aggodj, nem fogok Mo.on nyugdijert kuncsorogni, brit allampolgarkent a brit allamnak fizettem adot kb. 15 evig es a mai napig onkentes alapon fizetem nekik a nyugdijjarulekot es tarsadalombiztositast, igy egeszen biztos hogy nem fogom a Magyar Hazat anyagilag megkarositani azzal hogy a Magyar Adofizetok penzen kezeltetem magam a Magyar Allami Egeszsegugyben :)))

swfla 2016.03.13. 08:32:50

tetszett.
egyik kedvenc cikkem jut errol eszembe, bar a tema kicsit mas:

www.huffingtonpost.com/kelly-maclean/surviving-whole-foods_b_3895583.html

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.13. 08:32:59

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Így igaz. A világ akkor a legegyszerűbb, ha igyekszünk a problémákat elfogulatlanul elemezni.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.13. 08:33:01

@Kövérmadár [swe]:

Azaz folyton azokat hibáztatod, akik nem felelősek a helyzetért. Na, erről beszéltem pont,

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.03.13. 08:59:03

@Mirjam2: nem te vagy az egyetlen. Engem is azért bántott mert rengeteg olyan embert ismerek, aki így él, és mindig is jól éreztem magam velük. De itt a HA- n többször le lettek már hulyezve Pl az a llány aki búvár oktató volt Malajziában, és nekem is mondták vmikor 3 éve itt (yangonban voltam) h semmi értelme (!!!)így az életemnek. A határátkelő is legyen egységre szabott és különben is jó magyar szokás belemaszni mások életébe és jobban tudni mi van velük. Azért a kommentelok itt már csiszolodtakde meg mindig túl sok az egymás minősítése lenezese. Viszont bármi más online felületen meg SOKKAL rosszabb is még.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.13. 09:37:25

@Zoole[uk]:
A szexuális életemben nem akarsz részt venni?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.03.13. 09:39:13

@diggerdriver: miert,neked van olyan?:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.13. 09:40:00

@Zoole[uk]: Nem voltam PUB-ban pontosabban csak benéztünk aztán kerestünk csendesebb helyet.
A Gergelyeket meg Isten Éltesse Sokáig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.13. 09:40:52

@diggerdriver: Nincs. Azért kérdem. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.03.13. 09:43:26

@diggerdriver: Gergely nem a Te oribarid?:)))

Csodalkoznek is,ha Te a szexualis eleted a szomszed janyal meg a mentoraltadal elned:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.13. 09:44:03

@Mirjam2: Angolul. Egy magyar blogra. Kösz Csoki sokat segítettél.

puhacica 2016.03.13. 10:02:06

@Mirjam2: "Aki pedig nem ismeri ezeket (szerintem a tobbseg), az nem hiszem hogy a blogokon nevet, hanem inkabb jo magyar szokas szerint azt talalja viccesnek hogy van akit mas is erdekel mint napi 8-10 ora munka, lakaskolcson stb. Tudom hogy a magyarok tobbsege ilyen, eddig meg ezen a blogon nem szembesultem vele de nyilvan logikusan nem lehet elvarni hogy az itteni kommentelok masok legyenek mint a tobbseg." - nezd, igy beszelni egy blog teljes kozonsegerol, csak azert, mert mast talalnak viccesnek, mint te... es hogy ebbol kovetkeztetni, hogy _szerinted_ milyenek a magyarok, mit is mondjak. szerintem ez egy kifejezetten altalanosito es hatarozottan buta hozzaszolas. kb. olyan, mint a korabbi "en vagyok tengerparton, nem ti" hozzaszolasod. orulunk neki, hogy te ennyivel magasabb minosegu eletet elsz.
(a Boratrol: a legprimitivebb, legundoritobb film, amit valaha lattam, es nem a kazahok kifigurazasa vagy nem kifigurazasa miatt.
a posztrol: nem tudtam vegigolvasni, mert nem tetszett. traveller blogokat se olvasok.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.13. 10:05:04

@Mirjam2: Te figyu, tudod mit nem értek? Miért kell a humort megmagyarázni? Megideologizálni, skatulyázni, szintekre bontani, elemezni, belemagyarázni.
Miért nem lehet önfeledten röhögni rajta egy jót, vagy nem. Ha viszont nem, akkor nem próbálom megmagyarázni hogy miért nem.
Sokan leírták hogy nekik ez a humor nem jön be. OK. Na de kiragadni egy részletet belőle és azon rágódni nem szerencsés.
Folyamatosan azt sulykolod hogy másnak azért humoros mert...
Nincs "mert". Azért röhögünk rajta mert ingerenciánk támadt röhögni. Minden mélyelemzés nélkül csak úgy röhögünk bele a világba. Mert röhögni jó és kitaláltak rá különböző (eléggé elnem ítélhetö) praktikákat hogy röhögjünk. Eszünkbe sem jut hogy kiadó lakás. Részemről nagyon örülök neki hogy nem úgy működik a világ ahogy te elképzeled.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.13. 10:09:49

@Zoole[uk]: Mivel már megbeszéltük hogy nincs akár élhetem velük is.
Arra vigyázz hogy nehogy veled éljem mert akkor ha fingasz csak annyi hallatszik hogy páhhhhhh...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.03.13. 10:16:51

@diggerdriver: pahhh?
Most ezzel azt akarod mondani,hogy buzogany vagyok,vagy azt,hogy a babot fuzve eszem?Es meg rohogsz is rajta?
Hat toled alparibb embert nem ismerek.Fujj.

Tessek,kiragdtam egy szot az egeszbol es jol megsertodtem))))
Csak vicc volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.03.13. 10:18:39

@Zoole[uk]: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2016.03.13. 10:26:06

@puhacica: Jogod van a velemenyedhez, mint ahogy nekem is az enyemhez - ha szerinted az enyem butasag, hat ez van. En nem az itteni kommentekbol vontam le kovetkezteteseket a magyarokra altalaban, hanem mar eszrevettem az elmult tobb mint 30 ev soran hogy a magyarok nagy resze szerint minden ami meditacioval, Azsiaban utazassal, zarandoklattal, kolostorral stb. kapcsolatos az automatikusan rohejes, anelkul hogy valojaban tudnanak valamit a temarol. Eppen ezert, kerulom az ilyen temakat amikor magyarokkal talalkozok (tisztelet a kivetelnek) mert nem erdemes veluk errol beszelgetni.

Azt pedig sehol nem mondtam (es egyaltalan nem is gondolom) hogy a tengerpart 'magasabb minosegu eletet' jelent, annyit mondtam hogy en (es meg sokan masok akik ezt az utat valasztottak), ha akarnek (de nem akarok) pont annyira rohoghetnek azokon akik a sotetben, hidegben varnak telen egy nyugati orszagban a reggeli buszra hogy munkaba vigye oket, mint amennyire ok rohognek esetleg rajtam azert mert en nem vegzek 'termelo munkat' es olyan rohejes dolgok erdekelnek mint az onkentes munka, meditacio, stb.

2016.03.13. 10:30:11

@diggerdriver: Tehat te tudod hogy en hogy kepzelem el a vilagot, illetve azt is hogy valojaban hogy mukodik? Hat onbizalmad van, az biztos, bar ezt eddig is tudtuk :)

2016.03.13. 10:32:54

@diggerdriver: Ezen a blogon kivul szinte semmit nem olvasok magyarul (bar ha ez a szinvonal marad akkor ezt sem fogom), ezert nem tudok magyar peldakat hozni. Ha valaki mas tud es akar, akkor hozzon nyugodtan.

2016.03.13. 10:40:06

@Dragonlady (Bp, Hun): Igen, teljesen igazad van, es egyetertek hogy mas online kozossegekben meg sokkal rosszabb a helyzet ilyen szempontbol.

2016.03.13. 10:41:54

@Dragonlady (Bp, Hun): De tenyleg ertelmetlen volt az eleted, hiszen nem termeltel, sot nyugdij-jarulekot sem fizettel! :))) (Joke.)

2016.03.13. 10:53:36

@Dragonlady (Bp, Hun): Kuldtem neked egy uzenetet Skypeon...

puhacica 2016.03.13. 11:15:13

@Mirjam2: nem ertjuk egymast.
ezt a rohogest most pont ugy adod elo, ahogy tudjukki eloadja. hogy allnak az ausztralok arccal Europa fele es rohognek rajtunk. pedig ez a rohoges nem kirohoges volt. de probaltak mar ezt paran tegnap elmagyarazni, en nem erolkodok.

es megint jossz a szinvonallal. nem csak a tengerpartos megjegyzesedre ertettem, hogy magasabb minoseget ereztetsz velunk, proli magyarokkal. en elhiszem, hogy nem akarattal dongolsz a foldbe egy csomo embert, ettol fuggetlenul azert sikerul idonkent.
mindegy, nem ez az elso eset, hogy nagyon mas a nezopontunk, ez van. :) szep napot!

2016.03.13. 13:54:52

@Mirjam2: Az nem jutott meg eszedbe, hogy esetleg, ha a travelblog es a te eletmodod allitasod szerint nem keresztezi egymast vagyis meg egyet sem olvastal, akkor esetleg, nem is a te eletmododrol szol a parodia, tehat teljesen felesleges volt magadra erteni es megsertodni rajta? :D Csak kerdem.

Ez a parodia ugyanis nem minden onkenteskedo, vilagra nyitott, spiritualitast kereso hatizsakos fiatal utazokrol szol, hanem csak azokat hivatott kiparodizalni kozuluk, akik az utazas soran nem vegtelen kicsinysegukre dobbentek ra a vilagegyetemben, hanem ellenkezokepp hatalmas arcot novesztettek es megvilagosodott profetakent masokat gyozkodnek a mokuskerek elhagyasarol es a nyugati ertekrend elutasitasarol, csakhogy ezek a masok tobbnyire irtozatos nyugati mokusteperessel sem biztos, hogy valaha is eljutnak oda, hogy javaprogramozoi allasuk, vagy pesti lakasuk legyen, mikozben ezek a rendkivul bolcs blog irok ezeket a dolgokat alapvetesnek kezelik.

Ok lehet nem minden olyan hu de vicces benne es tenyleg vannak benne eroltetett dolgok, de attol meg ez nem egy egesz eletmod kiparodizalasa, hanem egy bizonyos attitude, amely tobbnyire blogokon olvashato, illetve az ebben a fogalmazasmodban talalhato ellentmondasoke, ami, ha neked nincs meg, akkor nem is rolad szol... illetve, ha meg igen, akkor hat ez van, engedd meg, hogy nevessunk, esetleg kuldjel be a Hataratkelonek egyet rolunk, tipikusmagyarprolikrol egyet, es akkor azon is nevetunk majd, es akkor 1-1.

En szoktam nevetni a "rolam" irt parodiakon, mert van olyan, amiben magamra ismerek, peldaul a tipikusmuvesz/kreativszakmas luzerek kifigurazasaban. :D Szoktam rajtuk nevetni, meg akkor is, ha esetleg izlestelen humorral irjak olyanok, akiknek fogalmuk sincs, milyen kemenyen tudok en dolgozni, es esetleg tenyleg lenezik amit csinalok. Ettol en meg pontosan tudom, hol a helyem a vilagban, es az, hogy nem a tobbsegben, az nem a tobbseg hibaja, tehat nem akarok megsertodni, vagy haragudni rajuk, hogy akkor kapjatok be, ti vagytok a luzerek akik ezt nem ertik... pedig milyen sokszor nem ertik, istenem. :D Viszont kepes vagyok kilepni a sajat fejembol es latni, hogy ez kivulrol milyennek tunik es akkor nevetni rajta, de ez a kepesseg nem jelenti azt, hogy kinn is maradok es meg is valtozok, vagyis a magamon nevetes kepessege nem feltetlenul jar azzal, hogy fel is adjam amit csinalok, azt soha :) Szoval erted, ez nem egy ilyen komoly dolog es nem erdemes miatta a tobbseget ekezni. Szerintem.

nemor 2016.03.13. 14:03:48

@mojyo: mert te tudsz nevetni :)))
az pedig nagy adomány.

blackhairlady 2016.03.13. 16:20:04

@swfla: Ez nagyon jo es milyen igaz :))))

nemor 2016.03.13. 18:28:59

@swfla: nagyon jó... köszi:)

2016.03.13. 21:34:18

@BircaHang Média: A világ és az élet akkor a legegyszerűbb, ha mindig másokat hibáztatunk, és igyekszünk semmiféle felelősséget vállalni az életünkért. Így már nem nehéz megérteni pl. a fidesz népszerűségét Mo.-n.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.14. 08:48:26

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

A Fidesz népszerűségének egyik oka: elkezdte keresni a VALÓDI felelősöket.

Virago_1000 2016.03.14. 13:27:34

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: mindenbol szabad parodiat csinalni, kiveve a zsidokkal kapcsolatos dolgokat.

Virago_1000 2016.03.14. 13:28:24

@BircaHang Média: sajnos pellengerre nem fogja allitani oket, mert nincs meg a hataskore, ereje hozza.

Warlimont 2016.03.14. 13:51:47

Az ötlet jo, hogy parodizalni akarja a sok nagykepuen irogato hatizsakos semmittevöt, de szerintem az iras tul modoros lett.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása