oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. február 01. 06:46,  A hazámon kívül keressek lehetőséget? 399 komment

2016. február 01. 06:46 Határátkelő

A hazámon kívül keressek lehetőséget?

Egy értelmiségi egyedülálló anyuka álláskeresési útvesztői – akár ez is lehetne a címe a mai posztnak, melynek szerzője, Zsuzsa mostanra jutott el odáig, hogy nem marad más lehetősége, mint külföldön megpróbálni boldogulni. Lássuk, hogyan jutott el eddig a pontig!

Te is hasonló helyzetben vagy? Írd meg a történeted a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

repuloter_borond_foto_pixabay_com.jpg

„Alapinformáció: három szakmám (1 középfokú + 2 felsőfokú képesítés) + egy diplomám van, az angolt tárgyalóképes szinten beszélem, és még van két másik nyelv alapfokon, valamint már 40 fölött vagyok, azaz lassan „értéktelen a munkaerőpiacon”.

Folyamatosan a túlképzettségem és kimondatlanul a korom és az ebből adódó tapasztalatom a gátja a 3 hónapnál hosszabb időre való elhelyezkedésnek, illetve még közrejátszik a munkahelyi etikáról alkotott véleményem is, mint egyedülálló anyuka.

2012 februárjáig folyamatos munkaviszonyban voltam - a cégtől csoportos leépítés keretében váltam el, mez volt az első találkozásom a munkanélküliség, álláskeresés mizériájával!

Sajnos egybeesett a (most már volt) férjem elköltözésével és a válóperrel. Nem volt egyszerű időszak, közben még a főiskolai tanulmányaimat is folytattam – és egyedül neveltem tovább tini lányomat.

Eltökélten akartam dolgozni

Gondoltam külkereskedelmi ügyintézőként, egy importra elég rendesen támaszkodó országban szükség van, és könnyen találok másik munkahelyet. Nos, ez 2012-ben egyáltalán nem sikerült, de 2013-ban is csak márciusban (nyílván közrejátszott, nem túl jó lelkiállapotom is), amikor is egy vendéglátóipari cégnél kezdtem.

Már a betanítás is munkaszüneti napon kezdődött (márc.15.), ami intő jel lehetett volna, de én eltökélten akartam dolgozni. Sajnos ebben az évben csak olyan cégekkel hozott össze a sors, akik nem akartak bejelenteni, vagy még a fizetésemet sem akarták egyáltalán vagy részlegesen odaadni - erre én felháborodottan vertem ki a patáliát, elérve, hogy legalább a pénzemet megkapjam – a 2013. évi mérleg: három ilyen típusú cég.

2014-ben új lehetőség adódott szakmai vonalon – majdnem 6 hónapig tartott, ami sajnos már rekordnak is mondható a „nem létező munkanélküliség” világában, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy főnököm próbaidő lejárta utáni (!!) közeledését elutasítottam és csak csináltam tovább a dolgomat.

Természetesen ez nem maradt retorzió nélkül; hiszen mikor a cég problémás időszakba került – gyakorlatilag látható volt, hogy nagy ellenőrzések és botrányok elé nézünk – csak nálam okozott gondot a fél nap szabadság, mely alatt természetesen „rengeteg” hibát véltek felfedezni, pl.: nem elég gyors kommunikáció, nem voltam kellőképpen aggódó, nem megfelelő íráskép és a dossziéban nem megfelelő helyre való rögzítés, lefűzés. Elváltunk egymástól, aránylag normális hangvitellel.

Szuper lehetőség – vagy mégsem

2015-ben az előzetes önéletrajz küldéseim meghozták a gyümölcsüket, mert végre egy nagyon nagynevű és múltú céghez kerültem újabb szakmai területen. Megnyugodtam, hogy igen, végre itt a szuper jó lehetőség – jó fizetés, jó munkaidő, szakmai kihívás (ami közben kiderült, hogy mégsem olyan szép és jó…).

Nos, pár héten belül szembesültem egy a szakmának csak kis részét ismerő, pár éves szakmai gyakorlattal rendelkező szerető „hatalmával”; aki hatására kivitelezhetetlen és értelmetlen munkafeladatok és munkafelosztások kezdtek kialakulni.

Ezután a szakmailag kompetens vezetőt elküldték és több, szakmailag jó hírnevű kollégát is válaszút elé állítottak. A vevőkör érzékelte a problémát és csökkent a megrendelések száma, „így hát természetesen” a megmaradt kollégákat kellett szigorúbban fogni a jobb teljesítmény érdekében.

Szinte már természetes, hogy én is benne voltam ebben a csapatban, már csak azért is, mert még a próbaidő lejárta előtt voltunk, amikor is még indoklás sem szükséges az „elbocsájtó szép üzenet”-hez.

Két munkakör egy fizetésért

Ezt az évet egy újabb nagynevű és múltú cég inkorrektsége zárta, 2 munkakör egy fizetésért + lelki támogatás a pánikba esett, kiabáló, hisztiző kolléganőnek – segítség zero.

Fentiek összegzéseként még megemlítem, hogy több állásbörzén voltam, ahol szinte korlátlan lehetőségeim lettek volna, ha végzős diák, vagy legalább max 30 körüli vagyok és hajlandó vagyok gyakornokként fele fizetésért a teljes munkát megcsinálni. Vagy esetleg plusz 1 órát utazni valamilyen találkozó ponttól a vidéki munkalehetőségekre.

Egyik állásbörzén leadott jelentkezés után sem kerestek meg!!!

Rengeteg álláshirdetésre jelentkeztem – egyik időszakban ez elérte a 350 db-ot, közben természetesen adatbázisokba is küldtem általános jelentkezést – sokszor még válaszra sem méltattak. Volt, hogy 4-6 hetes interjúztatási körökön mentem át és az utolsó szűrőnél derült ki, hogy mégsem kell ilyen mértékű tudás, ilyen áron – ilyen határozott életcéllal és véleménnyel bíró „nem gyakornok”-tól, nem 30 évestől... stb.

Marad a határátkelés?

És igen eljött az idő, amikor is – számomra eddig bármilyen idegennek tűnt az ötlet, de felmerült, hogy esetleg szeretett hazámon kívül keressek lehetőséget, ahol talán nem gond a 15 éves szakmai tapasztalat, az optimista hozzáállás, a kiforrott egyéniség.

Vagy egyszerűen csak egy újabb szakmát elsajátítsak, hiszen számomra a folyamatos tanulás, önképzés egy teljesen természetes folyamat. Számomra nyilvánvalóan elsősorban az angol nyelvet használó országok jöhetnek számításba, de csak akkor mernék lépni, ha minimum egy aláírt munkaszerződés lenne a kezembe – mert azért mégsem olyan könnyű itthagyni a szülőhazát.

Ha pedig mégis megtörténik –mint ismerőseimtől hallom, illetve látom a körülményeiket – akkor a „rosszabbra” nem igazán szeretnének visszajönni, talán ez is magyarázza azt az 57-es számot, a meggyőzött visszaköltözők terén.

Hiába van a cégek 77%-nál munkaerőhiány, nem akarják megfizetni és megbecsülni a magyar szakembereket!! Nem számolva ennek gazdasági következményével sem - lehet, hogy a cégeknek ez több költség (mert megfizetnék az európai szintű munkáért, az európai szintű árak mellett az európai szintű béreket!!!!???!!! ), azaz csökkentenék a kizsákmányolási metódusukat; de ezáltal nőne azok száma, akik a pénzüket vásárlásra, költekezésre fordítanák, tehát végső soron visszaáramoltatnák a pénzt gazdaságba, azaz nőhetne a vásárlóerő.

Vajon végeztek-e már a cégvezetők kalkulációt: milyen a költség, a hatékonyság és a munkaerő minősége, ha háromhavonta új munkaerőt vesznek fel??? Lassan ideje lenne szerintem.”

A moderálási alapelveket itt találod. 

(Fotó: pixabay.com)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr488340506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.02.01. 23:42:55

@A nagy kékség: "És a feleséged nem retikült, hanem ridikült hord magával? :) "

Akar hordhatna ridikult is:)))
"... A ’Nyelvi vizsgálat’ szakaszban az alábbiakat kaptuk:

A magyarban a ’női kézitáska’ jelentésű a retikül és ridikül szó egyaránt ismert. Köznyelvi, szótározott formája: retikül, archaikusabb, népibb formája: ridikül. Az értelmező kéziszótárban retikül formában szótározták, a ridikül-t elavultnak minősítették (2003: 1144). A Bakos-féle idegen szavak szótára csak a retikül formát adja meg (2002: 571), a Tótfalusi-féle viszont mindkettőt (2004: 798, 803). A legnagyobb, Osiris-féle helyesírás csak a retikül formát adja meg (2004: 1236). Az internetes keresőprogram szerint a két szóalak előfordulása: retikül (567 E), ridikül (55.700), vagyis a retikül tízszer gyakoribb. A nyelvművelés szakirodalma foglalkozott a kérdéssel (Nyelvművelő kézikönyv, 1985: 2/587), illetve tömör véleményként ennek rövid összefoglalása (Nyelvművelő kéziszótár, 2005:468): „A női kézitáska francia eredetű idegen neve két változatban is él a magyar nyelvben. Valójában két különböző francia szó a forrása: a réticule [retikül] és a ridicule [ridikül]. Az elsőnek régebbi a jelentése: ’hálócska, hajháló’, ebből ’női kézitáska’. A másodiké: ’nevetséges’, majd ’(furcsán, különcködően divatos) női táska’.

A fentieket természetesen szószerint idéztük a szakvéleményből. Bár tartjuk azt az álláspontot, hogy nem a francia nyelv szabályainak kell megfelelnünk, hanem a magyarnak, de a fentiekből látszik, hogy bár kétségtelenül elterjedtebb, gyakoribb, modernebb a ’Retikül’ forma, a ’Ridikül’ is jelent női táskát. Franciául is, magyarul is."
(bovebben itt: ridikul.tv/content.php?id=a1-0 )

Ha mar ennyit nyelveszkedtunk ma...:))))

adg 2016.02.01. 23:43:08

@diggerdriver: "lehet okosabb mindkettőnknél." max nalad. Nala biztos nem. :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.02.01. 23:45:20

@mojyo: +1 ...ja, most latom, olvasgatva a kommenteket, hogy a "ridikulrol" mar te is irtal :)))

2016.02.01. 23:49:07

@tanato: Ha ettol felsz, akkor aludj jol, a britek az EU-bol valo kilepes eseten is (ugy tudom, hogy) feltetlenul az Europai Gazdasagi Terseg tagjai szeretnenek maradni. Svajc, Norvegia, es Izland sem EU tagjai, de az EGT-nek igen. Ezekbe az orszagokba sem kell vizum sem a latogatashoz, sem a munkavallalashoz.

kardio1 2016.02.01. 23:49:28

@Zsuzsi65: a ridicule nem jelent táskát franciául...

Herr Géza 2016.02.01. 23:49:41

@A nagy kékség: Kicsi szívem, te csavarod ki a teljes sztorit, de rendesen. Egy-két vesszőhibáról volt szó eredetileg, de már ott tartunk, hogy minden diplomás egy fasz. Meg mindegyik paraszt, mert "nákol". Mindeközben én annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy a tré magyar beszéd és írás igazából már a 8 általános után is szégyen. Innentől semmi mást nem vélek felfedezni írásodban, mint a frusztrációt, mert neked nincs diplomád. Így aztán lehet két vessző ürügyén a rohadt magas sofőrülésből alázni a diplomásokat, erkölcsi fölényed (fals) tudatában.
Maradjuk abban, hogy semmi különbség nincs és nem is lehet egy érettségizett és egy diplomás ember esetében elvárt nyelvi igényesség tekintetében. Nákolni, suk-sükölni már nyolc általános leküzdése után is suttyóság, valamint a diplomások nagyobbik fele semmiféle céges kommunikációért nem felel, cserében bevallom neked, hogy sok prosztó diplomással találkoztam már, de nákolóval emlékeim szerint nem találkoztam.
A többi magasívű következtetésed meg a tőled sajnos már megszokott bullshit.

macamuca [IHUN] 2016.02.01. 23:53:29

@kardio1:
Na igen..., jogos felvetés.
Amúgy általánosságban értettem, kivételek természetesen mindig minden általánosság kapcsán akadnak, és mint te is bizonyítottad, soxor még csak különösebben keresgélni sem kell.....

adg 2016.02.01. 23:54:47

@tanato: egy sor nem eu orszagba mehetsz vizum nelkul.

tanato 2016.02.01. 23:56:01

@mojyo: Ebben egy kicsit Tamás vagyok,hisz pont ezért a K_európaiak ellen lett kitalálva az egész népszavazósdi,kilépősdi.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.02.01. 23:56:22

@kardio1: hat en csak bemasoltam, amit a cikkben olvastam :) egyebkent mar moyo v. vki emlitette, es eleg koztudott is, hogy a ridicule (angolban is nevetsegest jelent,ill. ennek igei valtozata) azert ragadt ra erre a taskara, mert eredetileg - gondolom - kisse viccesnek, nevetsegesnek tunt...na, ennyit az etimologiarol :)
most kivancsisagbol meggoogliztam az angol-francia szotarban:

ridicule

n dérision f
→ His prophecy was greeted with a good deal of ridicule.
to be an object of ridicule être un objet de risée
She was an object of ridicule with her classmates. Elle était la risée de ses camarades de classe.
to hold sb/sth up to ridicule tourner qn/qch en ridicule
→ The press has held the royals up to ridicule
vt ridiculiser, tourner en dérision
→ He was ridiculed at school for being fat.

Ma tenyleg sokat nyelveszkedunk :))))

tanato 2016.02.01. 23:58:41

@adg: Néhány év múlva okosabbak leszünk,valszeg Angliába továbbra is lehet majd menni vízum nélkül,viszont a szabad letelepedés és munkavállalás jövője az kérdőjeles még,legalábbis számomra.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.02.01. 23:58:42

@tanato: "ő is angol nyelvterületen dolgozott,előtte itthon sofőr volt.Állítólag tavaly márciusban hazament.Lehet hogy közös lelkük van? "

Lehet, hogy a soforok kedvenc hobbija a nyelveszkedes? :))))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 00:14:57

@tanato: Te most tulajdonképpen Magyarország mellett, vagy a hazád ellen szólsz, amikor a szabad angliai munkavállalás miatt aggódsz? Nem az lenne a jó, ha minden honfitársunkat itthon köszönthetnénk, és velük együtt építhetnénk egy szebb jövőt? Vagy inkább mindenki menjen el, az utolsó meg kapcsolja le a villanyt? Te melyik oldalon állsz?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.02.02. 00:46:39

@macamuca [IHUN]: Én a celeb szót szimplán az ismert ember szókapcsolatra értem.Ha még ezen túl akarok negatív jelentést adni, akkor azt külön megteszem... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.02.02. 00:50:19

@Mirjam2: Szerencsére talán változik a felfogásuk, nemrég volt egy hír, miszerint 90 ezer migrit akarnak kib@...ni az országból.Ez hatalmas szám, majdnem egy évi "termés"...Csak kérdés, hogy mikorra és hogyan sikerül ezt abszolválni.
De én már annak is örülök, hogy végre van némi kémiai elváltozás az agyukban, és talán legalább a növekedés üteme csökkenni fog.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.02.02. 00:56:53

@Mirjam2: Nemtom, egy csomó fekát láttam a hírekben, akik fosztogattak , azok is valamikor bejöttek az országba, gondolom.Illetve ott is megvan a bevándorló-helybéli-menekült problémahalmaz elég sok gyűlölettel nyakon öntve (ki veszi el kitől a munkahelyeket, a segélyt, a szociális lakásokat, az óvodai helyeket...).Na mindegy, nem akarok itt bármiféle fallikus szerv-méregetésbe belemenni (hol is rosszabb valójában...), szerintem egész Európa kompletten önsorsrontó politikát folytat.Ki így, ki úgy, minden ország a saját szintjén.Legalább is az utolsó 5-10-15 év sehol sem diadalmenet, és még mindig nem látszik a vége...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.02.02. 01:13:13

@kardio1: Na, hát az meg a másik.Egy tiszteletre méltó művészemberként gondoltam rá sokáig, aztán meg egyszer csak az ivarszervét pörgette a kamerának valami valóságsóban...Nem is hittem el egy ideig... :D

macamuca [IHUN] 2016.02.02. 01:38:44

@A nagy kékség:
A mindenki otthon es a mindenki elmegy: csak ezt a 2 lehetőséget ismered?
Halkan szólok, Nehogy megijedj: Ettől picit több variáció létezik, még ha te csak e kettőt említed is....

macamuca [IHUN] 2016.02.02. 01:40:58

@A nagy kékség:
(aki akar, mehessen, aki maradni akar, az is boldoguljon: ez is 2 variáció, még ha neked nem is jutott eszedbe....)

2016.02.02. 05:36:05

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Te is nyugodtan leirhatod, hogy neked szemely szerint milyen tapasztalataid vannak a brit multikultirol :)

2016.02.02. 05:38:51

@kardio1: Ha esetleg nem tunt volna fel, pont a kilepesen gondolkoznak. Ha megtortenik, majd meglatjuk hogy milyen utemben 'urul ki a City' (ami mellesleg nem igazan az EU megalapitasa ota valt a vilag egyik penzugyi kozpontjava, hanem kicsivel elotte...).

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 05:45:38

@macamuca [IHUN]: A boldogulásért tenni kell. Az nem úgy működik, hogy itthon maradok, várom a csodát, aztán ha nem jön, akkor inkább elmegyek. Mert a csoda kint sem jön majd magától. Viszont ha valaki kint hajlandó tenni is valamit ahelyett, hogy másoktól várja a megoldást, akkor a kérdés az, hogy ezt itthon miért nem tette meg. A problémákat nem úgy kell megoldani, hogy keresek egy oldalt, amit telesírhatok a bánatommal, aztán addig pityergek, amíg jó sok támogatót nem találok az önsajnálatomhoz.

2016.02.02. 05:59:38

@tanato: Ha kiderul a molesztalas, a not itelik sulyos buntetesre, akit molesztaltak. Erre szamos kozismert esetet lehetne felhozni peldakent (lasd szerencsetlen lany esetet Qatifbol akit het ferfi megeroszakolt, es meg ot iteltek megkorbacsolasra es bortonbuntetesre hazassagon kivuli szex miatt). Es nyulkaltak mar nekem is fenyes nappal, mondjuk nem a szoknyam ala mert ugye abaya van a szoknya folott, ettol meg semmivel sem kellemesebb elmeny.

Teljesen megszokott, mindennapi dolog hogy beszolnak, kovetnek noket nyilvanos helyeken. Kozismert hogy noket elrabolnak es megeroszakolnak Szaudi Arabiaban, ezert nem mer a nok nagy resze egyedul maszkalni. A ferfiak, ha szaudiak, nem kapnak buntetest (vagy esetleg enyhe buntetest, ha szaudi volt az aldozat). Cseledlanyokat rendszeresen molesztalnak, nem kapnak buntetest az elkovetok.

Peldaul ezeket a fiukat sem buntettek meg: www.youtube.com/watch?v=RVJQrKYEfho. Mikor ez az eset nyilvanossagra kerult, a sajtoban a ket lanyt hibaztattak mert ferfikisero nelkul voltak a tengerparton, igy allitolag az o hibajuk hogy egy kb. szaz fos, fiatal ferfiakbol allo tomeg korbevette es molesztalta oket. Es ez nem is egyedi eset sajnos...

2016.02.02. 06:16:43

@tanato: Az iraki hataron fal van, amit szigoruan oriznek, es ezt tervezik kiterjeszteni az orszag egesz hatarara pl. az 'Iszlam Allam' fenyegetese miatt. Idonkent szoknek at emberek a sivatagon keresztul, regen Yemen felol jottek, most nem tudom mi a helyzet; a Voros Tengeren keresztul is jonnek illegalisan Afrikabol, es sokan egyszeruen nem tavoznak a vizumuk lejarta utan. Viszont az orszagban nem lehet normalis eletet elni papirok nelkul. Ha megtalalnak a hatosagok, bortonbe zarnak es kitoloncolnak. Illegalisan nem lehet dolgozni, az ilyen helyzetben levo embereknek max. az a perspektivajuk hogy gyakorlatilag rabszolgakent tartjak oket valahol Szaudiban es / vagy prostitualtkent dolgoznak pl., az meg tobbnyire nem jobb helyzet mint amibol elindultak; lehet hogy sokkal rosszabb. Emiatt nem probalkoznak emberek tomegesen, meg ha fizikailag be is tudnanak jutni az orszagba.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.02. 06:19:34

@Shanarey:

Mert nem lett volna elég az eladói fizetés életem fenntartására.

2016.02.02. 06:23:13

@mojyo: Igy van, pontosan.

2016.02.02. 06:30:00

@A nagy kékség: Ez most olyan, mint ha valaki azt mondja hogy szeretne ha a nok tovabbra is szabadon maszkalhatnanak az utcan, te meg felhaborodnal hogy hat azt akarjatok, hogy elhagyjon a felesegem? :) Az mar regen rossz ha azert marad valaki a 'hazajaban' vagy a csaladjaval mert nincs mas lehetosege, nem kap vizumot, kulcsra van zarva a lakasajto stb.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 06:51:32

@Mirjam2: Szó nincs erről. Én szabadságpárti vagyok, csak nem értem azokat, akik most emiatt aggódnak. Régen is meg lehetett oldani, ha valaki külföldön akart dolgozni, legfeljebb egy kicsivel több papírmunkával járt. És hát akkor sem omlik össze a világ, ha valaki mégsem megy el, és nem egy idegen ország gazdaságát erősíti, hanem megtanul tenni valamit a saját hazájáért. Mondjuk sírás helyett képzi magát, aztán szerez egy jó melót, ahol hasznára válik másoknak.

El sem akarom képzelni azt az eladót, aki minden áldott nap ezen az oldalon sír, hogy neki milyen rettenetes itthon az élete. Az ilyen ember vajon milyen szolgáltatást nyújt? Hogyan bánik a vásárlókkal? Még belegondolni is szörnyű. És az ilyen megkeseredett, kiégett, állandóan elégedetlen ember vajon mennyivel fog jobban teljesíteni külföldön? Mitől változna meg? Mert a pénz önmagában kevés.

Szóval a szabad munkaerőpiac nem megoldás, pusztán egy lehetőség, amivel élni kell tudni. Viszont ha valaki kint képes talpon maradni, annak itthon sem okoz gondot az élet. A mosoly és a kiegyensúlyozottság nincs országhatárokhoz kötve.

tanato 2016.02.02. 07:00:32

@A nagy kékség: A szabad angliai munkavállalás nagyon sok magyar fiatalnak adott egy szebb jövőt még úgy is hogy sokan közülük már hazatértek.De pénzt és tapasztalatokat meg nyelvtudást akkor is hazahoztak,miként te is.ha ennek vége az mindenképpen hátra arc.

tanato 2016.02.02. 07:05:34

@Mirjam2: Köszi az infót,a kollégám még csak egy éve van kint,majd ha már sokat lesz ott,bizonyosan másképpen fogja látni.

tanato 2016.02.02. 07:11:15

@A nagy kékség: Természetesen mint írtad az volna jó ha mindenki itthon építhetné a szebb jövőt.De most a világ nem erről szól hanem a nemzetközi vándorlásról, hogy,magyarosan fejezzem, ki magam és ne migrációról,meg migránsokról beszéljek.
Egyébiránt a kint lévők nagy százaléka is szereti MO.-ot/sokan vissza is jönnek emiatt/,meg az itthon lévők egy jó része fordítva meg nem szereti az országunkban uralkodó életviszonyokat dacára hogy sosem fog elmenni.
Egyébként a hozzáállásod nagyon hasonlít arra a bizonyos régebbi nickére akinek nem szabad leírni a nevét.

2016.02.02. 07:24:51

@tanato: Lépjenek ki vagy ne. Csak döntsék már el, mert rohadt unalmas már ez a téma...

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 07:26:06

@tanato: Nem tudom, kire gondolsz. Viszont amit írsz, az érdekes, ugyanis (ahogyan már írtam) ez korábban is elérhető volt, csak kicsit göröngyösebb utakon. Szóval aki világot akar látni, nyelvet akar tanulni, ki akarja magát próbálni idegenben is, annak nem okoz majd akadályt, ha az Egyesült Királyság esetleg "bezárja a kapuit". Azonkívül nem UK a világ közepe, még akkor sem, ha sok ember számára kézenfekvő célpont. Én például az Államokban voltam életemben először "bevándorló" (legálisan, vízummal, nagyjából a '90-es évek közepén, amikor ez még mindig kuriózumnak számított), szóval van más lehetőség is, és nem csak Európában.

2016.02.02. 07:26:56

@Mirjam2: Köszönöm, hogy megengeded. :)

2016.02.02. 07:33:03

@tanato: Nem tudom. Majd ők eldöntik, hogy mi a "jó" nekik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.02. 07:33:47

@tanato:
Nem tudom de egy másba húzhatnák a…

©________ 2016.02.02. 07:41:48

@tanato: k0nyorgom, hasznalj mar idézőjelet, mert igy mindannyiszor meghokkenek, mi tortent veled.....

tanato 2016.02.02. 07:45:23

@A nagy kékség: Jól mondod,kuriózumként,kevés esetben előfordult,de nem volt tömeges,az csak 2004,de főleg 2011 után lett,lehetséges.Addig főleg feketemunka,külföldre házasodás,au-pair mozgalom,nemzetközi hajózás nemzetközi vizeken létezett tömegesen.
A másik nickre meg nem emlékezhetsz akkor még nem voltál itt.

tanato 2016.02.02. 07:46:17

@Praliné.: Köszi ez jogos,mert azt hihetik én vagyok ott.

©________ 2016.02.02. 07:46:21

@Herr Géza:
A kisebbsegi erzes nagy ur, lattunk mar olyan embert, aki inkabb behazudott egy pennsylvaniai jogi egyetemet a kompenzalas miatt:-):-)

tanato 2016.02.02. 07:48:14

@diggerdriver: Van ilyen hasonlóság,pl. sokáig meg voltam győződve hogy FÜrge Diák meg Hinta ugyanaz.
Na megyek dolgozni,majd estefelé benézek még.

2016.02.02. 07:49:13

Mondtam a múltkor, hogy ebben az országban kb. "mindenki" gyűlöl mindenkit, vagy legalábbis egy bizonyos társadalmi réteget avagy nemzetiséget. Ezek szerint azokat is utálni kell, akik nem akarnak tovább szopni a többi magyarral. Persze megpróbálják őket visszahúzni ebbe a mocsárba, ha már fizikailag nem tudják bántani őket, akkor marad a lelki hadviselés. De ez is végső soron csak a frusztráltságból és az irigységből fakad.

©________ 2016.02.02. 07:49:30

@A nagy kékség:

Aham. Ezert mentel te iskulfoldre, ugye?
Mar ha egyaltal voltal valahol, Kobanya-alson tul.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.02. 07:49:54

@A nagy kékség:
Egyre jobb vagy.
:)))))))))))))
En tovabbmennek a gondolatmeneteden.
Állítsuk vissza vasfüggönyt aknazárral.
Máris mindenki otthon épithetné a SZEBB JÖVŐT.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 07:53:25

@tanato: Oké, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy én a feleségem révén juthattam ki, hiszen neki rokonai élnek a nyugati parton. Szóval értem én, hogy a szabad mozgás megkönnyíti az emberek dolgát, de azért ha valaki nagyon akar, akkor ettől függetlenül is meg tudja találni a módját annak, hogy elmehessen egy kicsit kalandozgatni.

De még egyszer mondom: szerintem nem UK a világ közepe. Itt van például a mai hollandiai poszt.

2016.02.02. 07:55:43

@diggerdriver: Támogatom. Viszont akkor már azt is, hogy deportáljanak minden magyart vissza ide, függetlenül attól, hogy hol lakik, hány éves, és a többi. Miután ez megtörtént, mindenki boldog lesz és kiegyensúlyozott. Mert egy magyar Mo.-n kívül nem lehet boldog.

A próféta szólt hozzátok.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 07:56:22

@diggerdriver: Miért? Szerinted az jó, hogy sokan megfutamodnak? Én nem mondom, hogy senki ne menjen el (sőt minden alkalommal hangsúlyozom, hogy a külföldi életből sokat lehet tanulni), de azt sem állítom, hogy a menekülés az egyetlen megoldás.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 07:59:38

@Praliné.: Kedves Babette! Neked mi bajod van velem? Vagy inkább csak magaddal nem tudsz kibékülni? Ezért piszkálsz folyton? Tudom, hogy sok mindent nem értesz abból, amit írok, de azért nem kéne állandóan fogást keresned rajtam. Inkább tanulj, hogy te is boldog ember lehess végre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.02. 08:05:44

@A nagy kékség:
Nem jobb. Viszont ne te mondd meg hogy kinek hol kéne építeni a SZEBB JÖVŐT.
Ha már SZEBB JÖVŐT emlegeted nezz utana kik használták köszönésképp.
SZEBB JÖVŐT.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.02. 08:07:42

@A nagy kékség:
Te figyu, van még ép porcelan a polcokon?
:)))))))))))))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 08:12:33

@diggerdriver: Én nem társítok ideológiát egy-egy kifejezéshez. És nem akarom én megmondani senkinek, mit csináljon, ellentétben sok hozzászólóval, akik rendszeresen azt próbálják sugallni az embereknek, hogy húzzanak el Magyarországról, mert máshol biztosan sokkal jobb lesz. Nem hiszem, hogy itt én képviselem a szélsőséget.

2016.02.02. 08:14:17

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Mondjuk konnyebb lenne komolyan venni amit irsz ha a sajat tapasztalataidrol irnal. Szerintem neked is vicces lenne egy olyan angol aki eleteben nem jart meg Mo.on de rendszeresen kifejti hogy szerinte a magyaroknak mit kene csinalniuk a sajat orszagukban...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.02.02. 08:14:41

@A nagy kékség:
Az biztos.
Aki nalad szélebbre(de szép szó) van az mar leesett a semmibe.
:)))))))))))))))))

2016.02.02. 08:22:33

@tanato: Szerintem akkor fogja maskepp latni, ha no lesz, vagy azsiai vendegmunkas :). Vagy ha leveszi a rozsaszin szemuveget. Nyugati, magasan kepzett ferfikent szerintem nagyon kenyelmesen es jol lehet elni Szaudi Arabiaban. Nokent is, csak azert akkor mar jobban megmutatkoznak az arnyoldalak.

2016.02.02. 08:35:29

@A nagy kékség: Miota hivjak azt 'menekulesnek' ha masik orszagba koltozik valaki?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 09:03:32

@Mirjam2: Akkor szólni kéne a magyaroknak, hogy ne utálják annyira a szír és afgán "menekülteket", hiszen ők is csak egy másik országba szeretnének költözni. Vagy nekünk lehet, nekik nem? És milyen alapon tartjuk magunkat többre másoknál? És akkor most jöhet a vékony takaró, ami arról szól, hogy nekik kell vízum, nekünk nem. De talán ez hamarosan megváltozik, és akkor a ma még elkényeztetett magyarok, akik szintén egy másik ország vendégszeretetét élvezik, ugyanakkor az elfogadást gyakorolni nem hajlandóak, megtanulják végre, hogy milyen szírnek és afgánnak lenni. Rájuk férne.

2016.02.02. 09:29:20

@A nagy kékség: Szerinted pl. a brit nyugdijasok akik Spanyolorszagba koltoznek, vagy a gorog munkanelkuliek akik Nyugat-Europaban keresnek munkat, vagy az angol ferjem aki jelenleg eppen Anglian kivul el, ok mind 'menekultek'? Szerintem neked kene magyarorakat venned, mert lathatoan nem vagy tisztaban alapszavak jelentesevel, mint pl. 'menekulni'. Ja, es az sem tunt fel neked hogy a 'menekult' szo nem ertekitelet, csak maximum tenymegallapitas hogy pl. egy szir aki vizum nelkul erkezik, sajat meghatarozasa szerint, menekultkent Europaba, az menekult (a haboru elol), mig egy masik szir aki pl. munkavallalasi vizummal tartozkodik Szaudi Arabiaban az nem menekult, hanem legalis munkavallalo. Ettol meg egyik sem jobb a masiknal, de azt allitani hogy mindenki aki nem a szulohelyen el, 'menekult', arra utal hogy nem tudja valaki mit jelent menekulni. Angolul pl. 'refugee', olyan emberre utal aki oltalmat (refuge) ker valahol. Szerinted csak azert koltozhet valaki masik orszagba hogy ott oltalmat kerjen valamilyen veszely elol?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 09:48:17

@Mirjam2: Természetesen nem, de akkor ne próbáljuk a magyarországi magyarokat, akik a jövőben külföldre kívánnak költözni, áldozatként beállítani. Akkor említsük őket kalandvágyó emberekként, akik mindössze szeretnék kipróbálni magukat egy másik országban is. És akkor nem kellenek az önsajnáló történetek sem arról, hogy valaki egyedülálló anyaként, diplomával a zsebében nem kell senkinek. Ne a szükséget, hanem a lehetőséget hangsúlyozzuk, és inkább örüljünk az ilyen ember hazai kudarcának, hiszen ez alapot nyújt számára ahhoz, hogy egy másik országba költözhessen. Ami ezek szerint nem ördögtől való dolog.

Szóval el kéne végre dönteni, hogy a külföldre költözés jó dolog-e, vagy csak hangulatkeltő alap a panaszkodáshoz.

2016.02.02. 10:02:33

@A nagy kékség: Az nem lehet, hogy kulonbozo embereknek egyeni velemenye van errol? Pl. szamomra egyszeruen jo lehetoseg volt hogy legalisan mas orszagba koltozhettem (mert en pl. illegalisan is elhagytam volna Mo.ot az elso adando alkalommal, ugyanis utaltam ott lenni). A fenti poszt szerzoje meg maskent eli meg az egeszet, hadd legyen mar joga hozza hogy elmondja a sajat elethelyzetet a sajat szemszogebol. Meg az is lehet hogy nem ugyanolyan az elethelyzete vagy az eletszemlelete mint a tied vagy az enyem. Meg az is lehet hogy szerinte mashova kell tenni a vesszot egy szovegben mint szerinted, vagy szerintem. Es meg az is lehet hogy ettol egyikunk sem hulye, csak masok vagyunk.

DieNanny CH 2016.02.02. 10:05:09

@A nagy kékség:

Hát, ha te nem lennél, ki kellene téged találni...... !!!!!

(És nem dicséretnek szántam.)

DieNanny CH 2016.02.02. 10:07:27

@A nagy kékség:

Ezt írod:
"És nem akarom én megmondani senkinek, mit csináljon, "

Előtte meg ezt írtad Praliné-nak/nek:
"Inkább tanulj, hogy te is boldog ember lehess végre."

...szerintem szűrni foglak...

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 10:11:10

@Mirjam2: Legyen így, de akkor azt az embert sem szabad darabokra szedni, aki azt meri írni, hogy jól érzi magát Magyarországon. Mert bár sokak számára elképzelhetetlen, itt is lehet ám boldogulni. És nem csak buszvezetőként.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.02.02. 10:15:56

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Ez mindössze egy kedves tanács volt egy olyan ember számára, aki érezhetően boldogtalan, éppen ezért nincs más öröme az életben, mint mások életén csámcsogni. Ez amúgy ezen az oldalon nem csak Babette-re igaz. Én őszintén kívánom azoknak, akik akár itthon, akár kint élve halálra unják magukat, hogy mihamarabb találjanak rá a boldogsághoz vezető útra.

2016.02.02. 10:21:28

@A nagy kékség: Szerintem senki nem azert szedett teged darabokra mert azt irtad hogy jol erzed magad Mo.on, hanem egy egesz csomo mas ok miatt. Most se idom, se energiam arra hogy ezt reszletezzem, ha lenne egy kis onkritikad, neked is feltunt volna.

2016.02.02. 10:23:35

@Mirjam2: Továbbra sem akarom megmondani, hogy mit csináljanak az angolok. Eddig sem akartam. Azonban azt be kell látni, hogy a multikultit elbaszták (nemcsak ők, a svédek még tökéletesebb példát nyújtanak), és hogy ehhez semmi köze sincsen a lengyeleknek, meg a románoknak. Az, hogy egy lengyel v. egy román úgy kap a gyereke után pénzt, hogy a gyereke nem is Angliában él, egyrészt agyrém, másrészt pedig tökéletesen megmutatja, hogy mi a probléma az impotens döntéshozatallal. Talán túlságosan naivan ítélték meg ezt az egész szituációt, most meg már ott tartanak, hogy ideje lenne kezdeni valamit ezekkel a furcsa anomáliákkal. Az a baj, hogy erre is mennyi idő múlva jöttek rá.

2016.02.02. 10:43:25

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ez az EU torveny a csaladi potlekkal. Nem az angolok talaltak ki, hanem az EU kenyszeriti rajuk, es meg sok, ennel lenyegesebb dolgot is. Es ebbol van elege sok britnek, meg mas nemzetisegu embereknek is mas orszagokban. Erre nem most jottek ra, mar evek ota szot emeltek ellene hivatalos helyeken, de mint tudjuk, az EU burokratak minden kerdesre ket valasz egyiket adjak: A) jovore megtargyaljuk egy konferencian; B) neonaci szelsojobboldaliak vagytok, maradjatok csendben.

A 'multikulturalizmus' pedig egy nagyon osszetett dolog, teljesen mas a helyzet Angliaban, egy volt gyarmattarto orszagban, ahol az Europan kivuli bevandorlok nagy resze munkavallalasi vizummal, hianyszakmakat betolteni erkezett eredetileg (vagy akar meg rabszolgakent hoztak be az oseit a brit szigetekre es sok generacio ota ott el a csaladja) mint Svedorszagban ahol egyszer csak kitalaltak hogy 'humanitarius alapon' befogadjak a vilag szenvedoit es eletuk vegeig ingyen lakast, megelhetest biztositanak nekik (legalabbis kivulrol kb. ilyennek tunik a helyzet). Hiaba irod le te kivulallokent nagyon sokszor hogy valojaban mennyire utaljak a britek a nem feher bevandorlokat (akiknek a jelentos tobbsege nem 'bevandorlo' hanem masodik, harmadik vagy tobbedik generacios brit), ez nem valtoztat azon a tenyen hogy a valosagban ez nekik sokkal kisebb problema mint ahogy azt te elkepzeled, es / vagy hogy a kelet-europai bevandorlok legalabb annyira zavarnak egy tipikus rasszista angolt mint az azsiaiak, afrikaiak.

Herr Géza 2016.02.02. 11:16:28

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ácsi-bácsi: a gyerek után járó csp szabályozása szerintem nagyon is logikusan van felépítve. A család fö fenntartója az Angliában (pl.) élö egyik szülö. A családi pótlék itt/ott is a családfenntartó(k) jövedelmének kiegészítése, ami a gyerekek ellátását hivatott segíteni. Ebböl a szempontból irreleváns, hogy a gyerek az EU-n belül hol él. Továbbmegyek: Angliának (is) jobb, ha a gyerek marad otthon, hiszen ellenkezö esetben neki jóval többe lenne a gyerek eü. ellátása, iskolázása, stb. Söt, ha a gyerekek jönnek a papa után, akkor jönne a jellemzöen nem feltétlenül dolgozó mama is, akinek a szociális ellátása szintén plusz terhet jelentene. Szóval pusztán gazdaságilag szerintem addig jó Angliának, amíg a gyerek (és az anyjuk) marad ott, ahol van, és koponyánként x fonttal ezt meg lehet váltani. Arról nem is beszélve, hogy a családját hátrahagyó Angliában dolgozó fél elöbb-utóbb nagy valószínüséggel haza fog térni, míg ha az egész családot odavonzzuk, a hazatérés esélye exponenciálisan romlik.
Így is lehet ezt látni.

Herr Géza 2016.02.02. 11:19:21

@Herr Géza: Jó, ez a papa külföldön gályázik, a család meg otthon éldegél a hazaküldött pénzböl, ez csak egy alapmodell, nyilván van számtalan más variáció is, de talán ez a leggyakoribb verzió...

2016.02.02. 11:54:58

@Mirjam2: Határozottan egyetértek velük, ugyanis ez pl. egy jó nagy faszság.

Multikulti témára. Nem kellett volna megengedni, hogy idáig eljussanak. Talán még nem késő változtatni. Igaz, attól még, hogy kilépnek az unióból, a probléma ugyanúgy fent fog állni. Amikor az állam azt mondja, hogy csináljatok azt, amit akartok, nyugodtan gettósodjatok, ne akarjatok véletlenül sem beilleszkedni (ne adj Isten alkalmazkodni), ott pontosan ez lesz a végeredmény

Egy rasszista angol/magyar/német embernek teljesen mindegy, hogy román v. afrikai. A sajátján kívül úgyis mindenkit utál. Belőlük jobb nem kiindulni.

2016.02.02. 11:57:05

@Herr Géza: Szerintem baromság. Ha ott él a családja, akkor kapják meg a kötelezően járó pénzt, ha meg nem, akkor ne kapjon semmit. Ez szerintem így lenne korrekt.

**mimi** 2016.02.02. 13:06:04

@diggerdriver: nem én voltam...de ismerős a helyzete...

2016.02.02. 13:24:41

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Te hozod mindig fel ezt a temat hogy szerinted az angolok igazabol a szines boru bevandorlokat utaljak. Nyilvan aki nem rasszista az nem utal senkit a szarmazasa alapjan. Viszont aki rasszista pl. UKben, ez legalabb akkora valoszinuseggel utalja a kelet-europaiakat mint a nem feher boru 'bevandorlokat'. Gettok pedig nincsenek Angliaban, legalabbis en sok ev alatt nem lattam oket. Pl. egesz veletlenul laktam Tottenhamban, pont mikor a hires 'riots' kitort, es tanusithatom hogy Tottenham sem getto, meg Londonnak egyik masik resze sem. Se nem getto, se nem no-go zona. Egyszeruen egy lepusztult varosresz ahol jellemzoen szegeny emberek laknak, sokan kozuluk feketek (tobbnyire masodik, harmadik generacios britek), meg mindenfele mas borszinu es szarmazasu ember. A rendorseg termeszetesen bejohet a varosreszbe, sot olyannyira bementek hogy a riotot az robbantotta ki hogy lelottek, marmint a rendorok, egy (felig fekete, felig feher szarmazasu) allitolagos bunozot. Szerintem tobb konfliktus es nagyobb tarsadalmi szakadek van Mo.on a ciganyok es nem ciganyok kozott, mint UKben az 'angolok' es a masodik generacios bevandorlok kozott, szoval nem gondolom hogy akkora oriasi problemajuk van a 'multikulturalizmus' teren amit meg kene oldaniuk.

Herr Géza 2016.02.02. 13:33:55

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Az a baj, hogy nem tudsz elszakadni a "Hegyeshalomnál sorompó van meg határörök" gondolkodástól... Ha az illetö Pesten dolgozik, a családja meg Mátészalkán él, akkor ö se kapjon csp.-t ? Vagy csak kevesebbet, mert Mátészalkán mennyivel olcsóbb az élet, mint Pesten?
Kb. ugyanerröl van szó, csak nagyobb léptékben. Ne feledd, a családfenntartó Angliában fizeti az adót, amiböl neki is "jár" a visszacsorgatott csp. Az, amit a Magyarországon maradt család (és ott kiutalt csp. esetében) a te zsebedböl tolnak át nekik.
Van ennek a dolognak logikus megközelítési módja is.....

Muscari 2016.02.02. 14:18:27

@A nagy kékség: a pofám leszakad! Te vádolsz valakit azzal, hogy piszkál??? Mondd, néztél már tükörbe??

LittleG (uk) 2016.02.02. 14:23:20

@Hari Seldon 2: Kb. hasonló szinten beszéltem mindkét nyelvet, két dolog döntött: a férjem nem akart német nyelvterületre menni plusz amit már írtam, hogy szerintem Angliában nagyobb előny németül is tudni, mint fordítva.

Muscari 2016.02.02. 14:36:26

@Mirjam2: ezzel tortenetesen egyetertek :-)

tanato 2016.02.02. 15:19:54

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: www.origo.hu/nagyvilag/20160202-donald-tusk-david-cameron-brexit-javaslatcsomag.html

szóval a terv szerint ezután nem az angol családi pótlékot kapná pl. a magyar otthon élő gyermek hanem a magyart,így spórolna az angol állam

Karma17 2016.02.02. 15:33:55

@tanato: Amibe viszont a visegradiak nem akarnak majd belemenni, elvegre miert fizessenek olyannak csaladi potlekot, akinek a szulei nem az orszagban fizetnek adokat?

2016.02.02. 16:26:05

@Mirjam2: "Te hozod mindig fel ezt a temat hogy szerinted az angolok igazabol a szines boru bevandorlokat utaljak."

Sosem mondtam ilyet. Élénk a fantáziád. :P Egy rasszistának teljesen mindegy, hogy milyen színű a másiknak a bőre, vagy honnan származik. Nincsen szüksége érvekre a gyűlölethez.

"Szerintem tobb konfliktus es nagyobb tarsadalmi szakadek van Mo.on a ciganyok es nem ciganyok kozott, mint UKben az 'angolok' es a masodik generacios bevandorlok kozott, szoval nem gondolom hogy akkora oriasi problemajuk van a 'multikulturalizmus' teren amit meg kene oldaniuk."

Az biztos. Meg az is, hogyha minden így megy tovább, az összes jóléti és "befogadó" államban komoly problémákkal fognak szembenézni. Ne legyen igazam. de a radikális eszmék és vallások mindig vérontáshoz és háborúhoz vezettek, amióta világ a világ.

2016.02.02. 16:31:46

@Herr Géza: Mátészalka és Pest ugyanabban az országban található, míg Varsó és London például nem. :p

Logikus magyarázata is van, meg van egy olyan változat is, amikor megkérdőjelezed a jelenlegi rendszer létjogosultságát. Miért kellene egy vadidegen államnak neked családi pótlékot adni csak azért, mert neked valahol máshol a térképen van gyereked? Mármint miért kellene erre kötelezni bármelyik országot is? Miért nem kell kevesebbet adóznod, vagy éppen miért nem lehet leírni azt az összeget az adódból?

2016.02.02. 16:47:54

@tanato: Olvastam. Szerintem teljesen logikus felvetések vannak a cikkben.

Herr Géza 2016.02.02. 17:42:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Az elejét azt hiszem megválaszoltam, az utolsó kérdésnél meg nem mindegy, hogy az angolok miért nyafognak? Ha kevesebbet adóznál, leírhatnád, az a lényegen rohadtul nem változtat, csak matematikai lépés, bár lehet, hogy abban igazad van, hogy a többi segílyes angol úgy talán nem is értené, hogy mi történik. :))))
Az meg erős csúsztatás, hogy "vadidegen" ország: oda tolja a keleti polgár az adóját, ott fogyaszt, termeli a GDP-t ezerrel... Akkor????

2016.02.02. 18:55:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Akkor felreertettelek ebben a tekintetben, bocs. A masodik resszel amit irtal meg teljesen egyetertek.

2016.02.02. 19:30:56

@Herr Géza: Nem "vadidegen", de nem a te szülőhazád. Ha ennyire komoly kiadást jelent egy országnak a rengeteg szociális juttatás, amit ráadásul még nem is az őslakosoknak adnak, akkor teljesen logikus elgondolkozni azon, hogy ez miért menjen így. Mármint azon kívül, hogy az EU megmondja a frankót. Lényegtelen, hogy gazdag országról van-e szó, vagy nem.

DieNanny CH 2016.02.02. 20:11:14

@Karma17:

Én úgy értelmeztem, hogy a magyar csp összegének megfelelő fontot kapná Angliától a Mo-on élő gyerek.
De lehet, hogy tévedek.
Mert haegy Angliától gazdagabb Eus országból jönne valaki, annak a csp összege nagyobb, ezáltal Anglia rosszul járna... (Van egyáltalán ilyenről táblázat, hogy európai országokban mennyi a csp összege?)

holapotelvan 2016.02.02. 20:53:20

@tanato: ugye? én is azon gondolkoztam, hogy e.die reinkarnálódott, vagy a hivatásszerű géplyárművezetés és a hejesírás-mánia között valamiféle eddieg még részleteiben fel nem tárt, relytett kapcsolat lenne? vajon zoole mikor áll elő a farbával? bár, ha lyobban belegondolok, neki is salyátos viszonya van az anyanyelvápolás e mérhetetlenül tiszteletreméltó formályával.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.02.02. 21:37:36

@holapotelvan: nem úgy akartad írni inkább h "valyon"? Aztán csodálod h itthon nem kaptál állást és az Alpok ig kellett menekülni? ?

kardio1 2016.02.02. 22:07:57

@diggerdriver: és annak melyik részén ? Én leginkább a békésit ismerem, az se semmi.

kardio1 2016.02.02. 22:14:03

@Mirjam2: Cameron vsz. nem a kilépést forszirozza, inkább az uniót szeretné a saját szája íze szerint atformalni.
A City valóban központ volt már az EU előtt is, de az angolok kilépése után nem az eredeti helyzet állna vissza, és jó eséllyel London szerepe mint pénzügyi központ sokat csökkenne egy egységes EU mellett, melyben egyébként Németország súlya nőne.

kardio1 2016.02.02. 22:17:38

@diggerdriver: az utobbitol Békés északi fele pedig nem esik messze. Erdekes, mindig tanul az ember.

tanato 2016.02.02. 22:30:54

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Ponotosan,fontban kapná de a magyar csp. összegét.

2016.02.03. 06:35:15

@kardio1: Es mi a gond azzal hogy a britek, vagy az o politikai kepviseloik, a brit emberek erdekenek megfeleloen szeretnek alakitani az EUt? Ez a normalis, nem? Mindenki aki nem hulye vagy mazochista, azt szeretne ha a sajat erdekei ervenyesulnenek egy kozossegben. Egyebkent azok a britek akikkel mi beszeltunk mostanaban - nyilvan nem reprezentativ - egyszeruen kilepni szeretnenek, fuggetlenul attol hogy Cameron allitolag mit szeretne. A City meg majd tuleli valahogy, nem ez a lenyeg a legtobb embernek. Mar maskor is mondtam: nem a penz az elsodleges szempont, sokan akkor is tamogatjak a kilepest ha az atmenetileg nem kedvez a gazdasagnak. Az meg kit erdekel ha Nemetorszag sulya tovabb no - mar most is ok diktalnak az egesz EUban, ez az egyik dolog ami a sok kozul ami nem szimpatikus pl. a briteknek. Ha a tobbi orszag egy Nemetorszag altal vezetett klubban akar letezni, am legyen.

tanato 2016.02.03. 07:03:11

Ki fognak lépni én is úgy érzem,pedig sosem laktam Angliában.A médiából ez jön le.

kardio1 2016.02.03. 08:06:14

@Mirjam2: nekem azzal nincs gondom, hogy adott esetben az angolok kilépnek, még akkor sem, ha szerintem ezzel nem csak rövid távon vesztenek. Azzal már inkább, ha a bennmaradasukert cserébe követelnek olyan dolgokat, ami a többi tagállamnak nem megengedett. Szóval benn akarnak maradni a klubban, de úgy, hogy kimazsolazzak azt, ami nekik megfelel, a többiről meg hallani sem akarnak.

Buchhalter 2016.02.05. 23:22:24

@A nagy kékség: a posztod tetszett buszsofőr,de ez a nyelvtan náci szereped nem jön be.Van HR-es unokatesóm,tévedsz!Nem a HR-es dönt hanem általában a felső vezető aki a legtöbbször azt nézi,hogy ki milyen olcsó és mennyire irányítható.A HR-es csak javasolhat ,vagy a felvázolt keresési paraméterek alapján szűri a jelentkezőket.A sógorom helyesírása pocsék ,de elsőrangú hegesztő és karosszéria lakatos.Na ennyit a nagy magyar nyelvtan helyesírásról.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása