A gazdagság és a szegénység tulajdonképpen meglehetősen viszonylagos, erről az elmúlt napokban már jó párszor beszélgettünk itt, a blogon. Némileg ezt a vonalat folytatja eheti blogajánlónk első darabja, amely Miamiba visz minket, a gazdagok közé. Aztán bepillantunk a kulisszák mögé, megnézve, hogyan esett ki Király Viktor az amerikai The Voice műsorból, végül kiderítjük, mi is az a farinata.
A szegénység és a gazdagság a legtöbb nagyvárosban sokszor igencsak közel él egymáshoz, ez a közelség Miamiban igencsak látványos – számol be a Monder Wander blog szerzője. Olyannyira, hogy miközben az egyik utca még a teljes szegénységé, a szomszédban már hihetetlenül hatalmas házakat találhatunk.
„Nem először dolgozom nagyon gazdagéknál, de ilyen helyen ahol most vagyok még korábban sosem jártam. Valójában úgy érzem magam, mintha egy latin amerikai telenovellába csöppentem volna bele.
Szó szerint mint a Vad Angyalban volt anno, van egy hatalmas, nem is hatalmas inkább óóóóóóóriási ház, ahol van a házon belül mozi, 1 medence, egy uszoda bent a lakáson belül, konditerem, 6 hálószoba, 2 nappali, 1 hajó és még sorolhatnám.
Minderre van egy takarítónő, egy szakácsnő, egy kertész, egy karbantartó, és vagyunk mi ketten, akik a 3 gyerekre felügyelnek. (...)
Rajtam kívül az összes alkalmazott dél-amerikai, és a szakácson kívül senki nem beszél angolul. Ezek az alkalmazottak a nagyon szegény rétegből vannak itt és dolgoznak heti 6 napban 10, vagy akár 12 órát is azért, hogy a saját országukban maradt családjuknak küldjék haza a pénzt. (...)
A férj hétfőtől péntekig eljár az irodájába, míg a feleség szó szerint semmit nem csinál. A délelőtt nagy részét azzal tölti, hogy be van zárkózva a szobájába és a kis laptopján a kamerán figyeli és hallgatja az alkalmazottakat, hogy mit csinálnak és miről beszélgetnek.
Majd az ebéd után pedig fogja magát, bevágódik a kocsijába és elmegy, és mielőtt a gyerekek hazaérnek az iskolából szépen visszajön. És ez így megy minden egyes nap. (...)
Tudom, hogy nem boldogok (én legalábbis biztos, hogy nem lennék az, pénz ide, vagy oda). A nő egyáltalán nem az, egyértelműen észrevehető az arcán, valamint szerintem akinek az a szórakozása, hogy az alkalmazottait lehallgassa, annak egyáltalán nem lehet valami nagyon boldog élete.
Nos, hogy én miért csinálom mégis mindezt? Azért, mert hosszú ideje ez az első olyan munkahelyem ahol nem baszogatnak (bár a Nagytestvér figyel), ingyen tanulom a spanyolt, valamint van egy kitűzött célom, amihez pénz kell és ezt a pénzt ezen a munkahelyen tudom összegyűjteni.”
A teljes posztot itt olvashatjátok el, nem minden tanulság nélkül való…
Így esett ki Király Viktor - testközelből
Noha soha nem voltam Király Viktor nagy rajongója, teljesítménye előtt meg kell emelnem a kalapom, hiszen egy amerikai mainstream műsorban eljutni az élő adásig, és ott 13 millió néző előtt énekelni, gyakorlatilag páratlan teljesítmény a magyar könnyűzene történetében. Hogy miként nézett ki mindez testközelből, erről számol be a Hungeleno oldal.
„Számunkra a show reggel tízkor kezdődött, ekkor érkeztünk a Universal Stúdióba. A résztvevők persze már jóval korábban, ők már hajnal óta próbáltak az adásra. (…)
A beléptető kapunál átestünk egy heveny táskavizsgálaton, szigorúan mobiltalanul és fényképező nélkül lehetett csak belépni. És ezzel némiképp csökkentek az esélyeink arra, hogy képes beszámolót tudjunk adni az eseményről.
Ezután röpke két órát töltöttünk várakozással egy sátor alatt, amit nasival ütöttünk el. A választék ebben a délelőtti órában babos burrito, tripla hamburger vagy brokkolis tekercs volt. (...)
Megelőzendő a dögunalmat, kis magán show-t rittyentettek össze a beengedő emberek, akik végig kísértek bennünket. Olyannyira szoros kapcsolat alakult ki velük, hogy később a stúdióban még pisilni is csak ötösével, az ő felügyeletük mellett mehettünk el.
Először megtanítottak minket tapsolni, mert taps nélkül ugye, nem show a show. Ezt a mozdulatot fej felett érdemes végezni, mivel, ha az ölünkben van a kezünk, nem látszik. Vagy, ha igen, akkor meg másnak látszik, mint ami. (...)
Egy számot vettek fel Christina Aguilerával, Blake-kel és Adammal. Christina bordó feszülős kezeslábast viselt, ami igen jól kihangsúlyozta idomait, de Blake-nek csak a hónaljáig ért, és ezt szóvá is tette Christina.
Felvették a dalt, mi a jól begyakorolt módon tapsoltunk hozzá a fejünk felett, majd megismételték a felvételt. És majd még háromszor. (...)
Egy közönség bemelegítő ember bemelegített minket, és aztán egy műsorvezető is, bár őt nem is hallottuk. És aztán végre, végre! Bejátszották a műsor szignálját és megkezdődött a show.
Majd nekünk tíz perc múlva véget is ért, a fent említett okok miatt. A versenyzőket két részre osztották, a továbbjutók elhagyták a színpadot, a kiesett lányok pedig sírva borultak Viktor nyakába.
Ő még odament a mentorokhoz udvariasan elköszönni, majd jöttek a takarítók és hatalmas sárga partvisokkal feltörölték a lehullott könnyeket. Blake csapatának érkezésekor már tökéletesen csillogott újra a padló.”
A teljes posztot itt olvashatjátok el (és az is kiderül, igazi-e Gwen Stefani és Blake románca – már akit ez érdekel).
Mi az a farinata?
Ha Olaszország, akkor pizza. És tészta. Vagy fordítva, de mindenképpen ez a két étel jut róla az eszünkbe. De mi is az és hogy jön ide a farinata? Kiderül az Olaszmamma blogról.
„A farinata egy csicseriborsólisztből készült ligúr étel, elkészítéséhez elég annyit konyítani a konyhaművészethez, mint tyúknak az ábécéhez, de ha szebben akarjuk kifejezni, több szív kell hozzá, mint tapasztalat.
Elegendő összekeverni a csicserilisztet vízzel és olívaolajjal,fűszerezni, majd egy tepsibe önteni és kisütni. A farinata még a Római Birodalom idejében született, ekkor a katonák a csicseriborsós keveréket a pajzsukon sütötték ki.
Hagyományosan a farinátát réztepsiben és fatüzelésű kemencében illene készíteni, a leghíresebb genovai lelőhelyén, a Sa Pesta nevű vendéglőben a mai napig így készül.
A farinata rendkívül tápláló, tele van növényi fehérjével, és olyan ásványi anyagokkal, mint kálcium, vas és foszfor, emellett C és B vitaminforrás, de a legjobb, hogy gluténmentes, úgyhogy kiváló eleme a manapság menő diétáknak.
Egy hétvégi este simán kiválthatjuk a pizzát egy farinátával, amelyet sonkával, mozzarellával vagy bármilyen más pizza-alkatrésszel pakolunk meg.”
Ha ide kattintotok, akkor az is kiderül, hogyan kell elkészíteni a farinátát. Én azt hiszem, valamelyik nap kipróbálom!
A moderálási alapelveket itt találod.
Utolsó kommentek