oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. március 26. 06:40,  Első próbatétel: állásinterjú Alaszkában 486 komment

2015. március 26. 06:40 Határátkelő

Első próbatétel: állásinterjú Alaszkában

Eddig csak blogajánlóban találkozhattatok az Alaszka Anatómiája blog szerzőjével, Örssel, aki most posztot is írt nekünk, amiből rögtön két részt csináltam, hogy minél jobban kiélvezhessétek az egzotikus tájat, amelytől mackós romantikája ellenére nem áll távol a bürokrácia sem, és a szerző egyedi stílusát is. Szóval irány Fairbanks, először arról, hogy miért is éppen Alaszka. (A fotókból is csak ízelítőt kaptok, hogy aztán minél jobban várjátok a folytatást.)

aurora-4.jpg

„Mindig bujkált bennem a kisördög, hogy de jó is lenne egy kicsit külföldön élni, dolgozni. Nem az általános sanyar-nyöször meg a "de szar itt élni" miatt, hanem inkább a régi "inas-vándor-haza a tudással-mester" elgondolás motoszkált a fejemben.

Sokáig tanítottam az állatorvosi anatómiát, voltam kutató állatorvos is, de az igazi terep mindig is az anatómia volt számomra. Így, ha valami külföldi lehetőséget kerestem elég szűk volt a merítés. Egyik unalmas órában a netet túrva találtam egy hirdetést, hogyaszongya: induló állatorvos képzéshez keresnek állatorvosi anatómiában járatos személyt, Fairbanks-be, Alaszkába.

Csak pár apróság zavart, jelesül, nem szeretem a hosszú teleket, a jó idő nálam 25 fok felett kezdődik (nem Fahrenheit:)) és havat is csak módjával, ha lehet 2 hétig, de aztán legyen kánikula egyből az év maradék részében. Ebből csak néhány dolog hiányzik, de tovább gondolva a dolgot akad még sok minden, ami kárpótolja ezért embert. Mindjárt a kihívás, hogy valami teljesen újat (ez nem pont igaz, mivel illeszkedni kell a későbbi fogadó egyetem programjához) kell létrehozni, megszervezni. Azonkívül Alaszka úgy él mindenkinek a képzeletében, hogy ott kutyaszánnal szaladgálnak az emberek és macik eszik a lazacokat, meg a pisztrángokat, meg vadon és természet. Nem vagyok egy otthonülő típus, gondoltam ez sem rossz pont, legyen hát.

Beadtam a papírokat, vártam, egyszer csak jött egy levél, hogy akkor telefonos interjú. Ez kb. másfél órát tartott, mindenféle kérdések, elképzelések, hogyan csinálnám, stb. A végén csak annyit mondtak, hogy amennyiben, úgy döntenek, elmennék-e egy személyes interjúra? Akkor még viccnek fogtam fel a dolgot, meg még sosem voltam Alaszkában, hát miért ne? Pár hét múlva jött egy email, hogy várnak szeretettel. Persze ők sem idióták, minden személyes interjú tudatosan télen van, mert aki nem fordul vissza azonnal a mínusz 30 fokban és a reggeli- nappali sötétben, az talán megmarad.

A személyes interjú egy hétig tartott, volt itt minden, kaptam egy előzetes programot, hogy mikor, miről kéne beszélni, milyen próba órákat kéne tartani, persze minden nap megváltoztatták a programot, ez is a taktika része volt (még sosem voltam személyes interjún, olvastam ilyesmiről, azért annyira nem volt teljesen váratlan), de végül is lement az egy hét. A végén volt lazítás is, kutyaszán, lékhorgászat, forró feredő a -20 fokban, szauna, meg ziziBambiTibicsokikörhintaésreggizene. Kb. egy hónap múlva kaptam egy levelet és egy ajánlatot, hogy akkor enyém a pálya, ennyi és ennyi a tennivaló, ill. ennyi a fizetés. Itt jött a go to ‘fent leírt parák’, meg különben is már harminckilenc évesen felrúgni megint mindent, éppen kezdtem összerakni a dolgokat magam körül, nem fogok 8 hónapon keresztül télikabátban járni, stb. Persze, hogy attól is megijedtem, hogy véresen komolyan, a rendszer részeként kelljen azt csinálni, amit eddig a magam szórakoztatására csináltam. Meg a finnek is eszembe jutottak, hogyaszongya: Mikka, mit csináltál tavaly nyáron? Nem tudom, mert mind a két nap részeg voltam…

Szóval két hét kínlódás után azt mondtam, köszönöm, maradnék ahol vagyok. Még aznap kaptam egy email-t, hogy gondoljam meg inkább és akkor tartsunk egy telefonos konferenciát. Jó, legyen telefonos konferencia, meg közben a sok kedves jóbarát is rágta a fülem, hogy teljesen hülye vagy, ha nem mész, mert ők mennyire vágynak oda (akkor menjetek, mondtam), szóval legyen. Pár hét múlva körkapcsolásos telefonkonferencia. ahol kiderültek olyan részletek is, hogy rendszeresen el kéne járni Colorado-ba, a CSU-ra, az ottani állatorvosi egyetemre, mert a képzés velük együtt (ill. kvázi őket kiszolgálva) történik, meg a mindenféle egzotikus sarki állatok. Ment a fülrágás minden oldalról, elég sokáig tartott, de aztán a tavalyi év végére eldőlt, hogy akkor éppen ezért Alaszka.

 

Megérkezem, meg papírozom

Elindulás előtt igyekeztem némi információt begyűjteni a helyről, éghajlat, költségek, egyebek, de minden úgyis majd ott derül ki, szóval amolyan fejesugrás a befagyott folyóba jelleggel indultam el. Annyira azért mégsem, mert a leendő munkáltatóm lerendezett egy konténert a dolgaimnak (hülyék is lettek volna, ha nem, szinte egy komplett anatómia tanszékre való felszerelést vittem magammal), amit elindulás előtti utolsó napokban sikerült bepakolni, így nekem csak két bőrönd maradt. A vízumot az egyetem intézte, mivel a H1-t nekik kell megkérni, ez másik oldalról elég kellemetlen, mivel kvázi az ő tulajdonuk vagy. Ugyanis a H1-es vízum azt jelenti, hogy csak annak dolgozhatsz, aki a papírt intézte, senki mástól egy centet sem, csak a munkáltatón keresztül, még saját céget sem alapíthatsz, stb.

Annyit sikerült itthonról leszervezni, mégse teljesen "bénán" kelljen kezdenem, hogy vettem egy autót, majdnem vakon. Az első kinti körben összefutottam egy siklóernyős fazonnal, aki megnézte a "verdát", azt mondta jó, én meg otthonról átutaltam a pénzt, legalább ennyivel is beljebb voltam.

Alaszka alapból nem olcsó, mindent úgy kell ideszállítani, a macikon, a pézsmatulkokon, a havon, ja és a szúnyogokon kívül… A benzin az egyik legdrágább az Államokban, valahol az első tízben. Igaz ez a lakásra is.

A kerti „sufnitól” felfelé vezet az út

Az itt található lakások- házak sokfélék. Kezdjük a dry cabin-el. Olcsó, de tényleg alaska style. Gyűröttebb fejűek még emlékeznek a kiskerti szerszámtárolóra. Ez kb. olyan, csak nagyobb, kb. 30-60 nm (nem nanométer) között. A sziklás talajon kissé nehéz elvinni a közműveket, aki tud olvasni a sorok között, az vágja ez mit jelent. Marad a kerti budi, a kiskancsóban kézmosás, meg az ahol tudsz zuhanyozás. Megnyugtattak, hogy ha majd órát kell tartanom, valszeg nem a formalin lesz a legbüdösebb a teremben… Kerti pottyantós mínusz 40-ben vagy nyáron a macikkal pacsizva nem annyira gyere be, meg a kiskancsó sem, szóval ez az olcsó opció kilőve. Ezek egyébként 400-tól a 8-900 dolláros kategóriák, attól függően, hogy milyen messze vannak, mekkorák, mennyire leharcoltak.

Következő a semi-dry, amikben van legalább ejtőtartályos vízrendszer, szintén saját magadnak hordós megoldással. A dolog úgy működik, hogy először is szerzel magadnak egy pick up-ot, raksz rá egy víztartályt, amekkorát szeretnél, majd elmész a néhány kút egyikéhez és 50 cent/gallonért (3,8 liter kb.) megtöltöd. Ja, persze olajtartály is alap, akármilyen házad van, hiszen az olajtartályt is fel kell tölteni fűtőolajjal. Ami kissé olcsóbb, mint a dízel, asszem itt lenne a zöldséges Mergák Mekkája. A kutya nem kérdezi, hogy kert végében mibe töltötted az olcsóbb fűtőolajat, oszt alig van dízel autó… Kéne nekik továbbképzés okosságilag:) Na, szóval ezek a fajta házak már inkább a 800-1400 dollár kategória, aztán vannak a rendes folyóvizes, amolyan otthoni standard (aha, minimum a 2 hálószoba, 3 szoba, garázs), ezek már inkább 1200-nál kezdődnek és valahol a 2500-nál végződnek. Egyebekben esélytelen vagy neten leszervezni, mert ha még válaszolnak is, aki kapja marha alapon, ha beesik valaki kápéval és leteszi a kaució plusz bérleti díjat, akkor vitte is. Márpedig a jobb lakások nem maradnak sokáig…

Szóval maradt a reménykedés, mert itt akkora a demokrácia, hogy hiába jössz a világ túlfeléről, ahogy a listára befutott a jelentkezésed, abban a sorrendben kerülhetsz sorra a meglévő egyetemi lakásoknál. Amiknek nagy előnye (ami azért hátrány is), hogy itt vannak a campus-on, a bérleti díjban minden benne van (fűtés, víz, villany, net, TV), ez bármi más opciónál még havi 200-400 dollár plusz. Egy évi fűtés kb. 4-5000 dollár, olajilag. Szóval reménykedtem. Mákom volt, 3-4 héttel az utazás előtt szóltak, hogy van lakás, elfogadom-e? Láttam róla valami alaprajzot, volt két fénykép, meg különben is mit nézegetjük, úgyis ez van és relatív olcsó (825 dollár, majd szeptembertől 925) Örültem neki, mint majom a farkának, egy gonddal kevesebb.

Bürokrácia Alaszkában is van, nem is akármilyen

Az első éjszaka szállodában telt, másnap felvett a tanszéki ügyintéző néni és nekilódultunk elveszni a bürokrácia bugyraiban. Mire ideértem, amolyan távirányításilag már kinyomtattam, kitöltöttem, szkenneltem kb. csillió papírt, de ezt most elölről kezdtük, személyesen. Szerencsére, egy korábbi amerikai út miatt volt Social Security Number-em, ez kb. két napot spórolt az életemből. Mindegy, az I-94-es akármi még nem volt, meg a fene se tudja még mi. Erre elment az első délelőtt. Utána, kellett egyetemi ID card-ot csináltatni, ez kb 15 perc alatt megvolt, fénykép, kártya kinyomtat, persze előtte megint mindent újra le kellett írni a sokadik nyomtatványra.

Elmentünk a housing office-ba, a lakáskulcsokért. Kifizettem a kauciót, az időarányos bérleti díjat, kezembe nyomtak egy rahedli papírt, hogy welkoma, meg az átvételi papírok, hogy minden szép és jó a lakásban. Hurrá, már nem kell csövezni!

Volt ID kártya, elmentünk a bankba. Addig szinte halott vagy, amíg nincs bankszámlád, ez amolyan kötelező kör. Szintén a nyomtatványok tömkelege, de nagyon kedvesek voltak, de akkor sem fogok nevet változtatni… Minden nap, akárhova megyek ugyanaz a műsor, inkább adj egy papírt, leírom, nem fogom betűzni, mert úgysem érted..

Internet banking van, tessék mondani? Sto? Sto eta internetbanking? Mondom, otthonról intézni, esetleg mobilról. Ááá, az itt nincs, ez valami keleti mese lesz… És tényleg. Egyszer kellett utalnom pénzt azóta, nem hittem el a procedúrát, néztem is körbe, hogy ez valami kandi kamera lesz, de legalább a Monthy Piton. Fogol egy darab A4-es formanyomtatványt, amire beírod a számlaszámod, neved, meg a minden egyebet. Odaadod lady1-nek. Lady1 minden betűre és számra rákérdezve bepötyögi a gépbe. Amikor készen van, papírt kinyomtat, fogja a kinyomtatott papírt, meg az eredetit, átkocog lady2-höz. Plusz átküldi mindezt lady2-nek email-en. Lady2 szúrós szemmel végignézi az eredeti papírt, a kinyomtatottat, az email-t, majd 10 perc után odajön, hogy akkor ez itt 4-es? Mondom, igen, ahogy már lady1 is kérdezte. Jaj, akkor ez nem jó, mert lady1 1-est írt helyette. Nyomtatvány újra kitölt, mer hát hibásan nem lehet és akkor ki tudja, nem akarok perelni-e? Mondtam nem olyan családbó’ származom én. Akkor írjam fölé, hogy engedélyeztem a javítást. Magyarul, nyomtatott betűkkel kaparjam oda a monogramomat… Ajvé.. Jó, megvolt, lady2 is kinyomtat, email, vissza lady1-nek, hogy rendben, mehet az utálás. Ne sírjunk, egy sima OTP-ben ez alatt már egy komplett sor lement. Na, volt bankszámla is, hülyegyerek megkapja a csekkeket, ez most majd kelleni fog az egyetemen, mert erre a bankszámlaszámra állítják ki a fizetési csekkeket.

Telefonszám is kell. Ez volt a legeccerűbb, átmentünk a túloldalra az ATésT-be, odajön az alkalmazott orca, kezében egy iPad-el, majd kb. 2 perc múlva a kezemben volt a kártya. PIN, mint olyan nem kell és rögtön működött. Néztem is, hogy a papír majd biztos most jön, de NEM.
Visszamentünk az egyetemre, leadtuk a csekket a sokadik office-ban. Csináltunk még az egyetemi post office-ban postafiókot, végre lett vagy 3 féle címem. Az egyik a Po. box, a másik a fizikai cím, ami a posta szerint nem létezik, a harmadik, ahol dolgozom. Ebből még lesznek bonyodalmak.

Az út addig, hogy autóba ülhess

Másnap jött el végre, hogy megláthattam élőben a “kis” V8-ast:)) Péntek reggel, ott álltam a kis Toyota Tundra előtt és kerestem a létrát, hogy akkor mostan hol kell felmászni? Először át kell íratni. Ez kb. olyan volt akkor, amikor Pistikét kirángatják a karácsonyfa alól, hogy ott a kisvasút, csak előbb eszel szépen spenótot és elmegyünk éjféli misére és majd holnap jáccol vele… Az átíratás kb. annyi, hogy az autónak van egy (azaz egy darab) papírja. Egy A4-es lap, amolyan víznyomott, kacskaringós vonalakkal. Ezen szerepel pár adat az autóról, a tulaj az alsó perforált részre ráírja, hogy eladta. Meg fentre a kilométer (bocs, mérföld) állást. Ezután alsó perforált részt letépi, felső darabot odaadja.

Elmész a DMV (Department of Motor Vehicle), húzol egy sorszámot a gépből, ami mindjárt meg is mondja, hogy az x. számú nyomtatványt töltsd ki, ami csodák csodája, tényleg csak pár adat, név, cím, mérföldállás. Meg, hogy van-e rajta hitel. Kitöltöttem, kivárom a számot, felkészültem a harcra. Ügyintézőhöz odamegyek, elkéri a papírt, szkenneli, a nyomtatott részt, beírja, amit beírtam, aszongya 15 dollár. Odaadom, kinyomtat egy hasonló papírt, csak most már az én adataimmal. Meg annyit mond, viszlát. Hova kell menni még, kérdem. Haza, beülni a verdába. Mondom neee, ennyi volt? Igen. Se külön csekk, se sorbaállás megint, se té se tova? De, a biztosítóba mindenképpen. Bemegyek a biztosítóba, új papírt odaadom, csaj kérdez kettőt, beírja az adatokat, aszongya nincs még helyi kártörténetem, akkor az annyi, mint 280 dollár egy félévre. Csekk volt nálam, odaadom, nézi, hogy nincs rajta a nevem, meg a számlaszámom nyomtatva. Mondom, ezt kaptam a bankban tegnap. Felhívta a bankot, 1 perc, oké, rendben. Kész is voltunk:)

Vissza az egyemre, bemásztam, beül az Dzsoli a V8-asba, végre, tudok mozogni… Akkor még nem tudta, hogy persze az ügyintéző lehányzó elfelejtette megemlíteni, hogy a biztosítási díj csak amerikai kártörténettel érvényes. Kb. egy hónap múlva jött tőlük egy levél, hogy a biztosítás mégsem 280, hanem 530 dollár egy félévre... Bementem, megkérdeztem, hogy ezt így akkor, hogy? Egyszer ennyi, aztán máskor annyi. Különben is a ti ügyintézőtök hibázott, vele kardozzatok. Persze nem hatotta meg őket, maradt az új összeg.

Jogosítvány. Alaszkában a bármilyen más fajta jogosítvány 90 napig érvényes. Akár a lenti 48-ból jöttél, akár Szváziföldről. Ennyi idő alatt kell szerezz alaszkai papírt. Ez kb. a vicc kategóriája. Odamész a DMV-be, felmarkolsz egy ingyenes kiadványt, ami 76 oldal. Ebben a lényegi információ kb. 6 oldal. Olyanok vannak benne, hogy előzésnél balra kell előzni, meg index, meg egyebek, meg ha kanyarodsz akkor figyelj oda…. Jó, vannak persze fontos dolgok is, pl. miért mennyire büntetnek, meg mennyi a felelősségbiztosítás, stb.. Ezt a nagyon nehéz könyvet kell “beemelni”, ami kb. 3 óra, majd elmehetsz vizsgázni. Ez annyit jelent, hogy megint a DMV, odamész a valamelyik pulthoz, a nyomtatványoddal. A néni azt mondja, menj oda az n. számú géphez és jáccál vele. 20 kőkemény kérdés van, ha megbuksz, másnap mehetsz újra, mindezt hatszor teheted meg:)

Perszehogy az első alkalommal nem sikerült, mert pont az ilyeneket nem néztem meg, hogy mennyi a baleseti kár, meg mi hány dollár, meg hány pont a bünti. Kit érdekel, a biztosító dolga a kárrendezés, a rendőr, meg úgyis tudja a pontokat, nem szokás vele vitázni. Mindegy másnap sikerült, hurrá mehetek vezetésből vizsgázni, mivel nem amerikai a jogsim. Ehhez a sikeres vizsgával kell kérni időpontot, be kell fizetni a kemény 15 dodó vizsgadíjat. Maga a vezetés teszt kb. a kabaré kategóriája. Beült mellém egy 26 éves leányzó, aki repülőgép szerelő volt eddig a légierőnél, hogy akkor menjünk egy kört a tömb körül. Mert ott van STOP tábla (a legfontosabb jelzések egyike:) és valóban állok-e 3-5 másodpercet a táblánál. Kb. 15 perc alatt végeztünk is a vizsgával, visszamentünk, fél óra után kezemben is volt az ID, alias jogosítvány. 

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Alaszka Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr17305384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.03.28. 23:47:09

@montroyal ( CAN qc): De ugye azt nem gondolod hogy aki nem fizikai munkát végez az azt jelenti hogy beül a monitor elé és azt bámulja miközben a saját szarán gondolkodik? Megjegyzem az apám bár mérnök volt, a számítógépet még hírből sem ismerte, a nővérem meg nem a szakmájában dolgozott, ő sem irodában ücsörgött. Azt azért sajnálnám ha ebből azt akartad volna kihozni hogy aki pl. informatikus-féle mint a férjem, az munka közben a monitor bámulásával közben leginkább nem dolgozik. Napi 15 órákat dolgozik, szarni sincs ideje és nem is depressziós. Szóval aki nem fizikai munkát végez, de jól dolgozik, és miért ne, nem csak fizikai munkát lehet jól végezni, annak ugyanúgy nincs ideje a falat, monitort bámulni. Kezd egyre rosszabb lenni, lassan kiderül hogy aki nem fizikai munkát végez az nem is dolgozik igazán.

SzZoole 2015.03.29. 00:00:27

@morsels: miert lenne dekadens,próbáld ki egyszer

morsels (törölt) 2015.03.29. 00:07:33

@Zoole[uk]:
Azt hiszem nem ugyanazt ertjuk dekadencia alatt....
Egyebkent kiprobaltam, azert irtam, hogy szerintem hulyeseg a szivart a cognacba martani.

Persze mindenki ugy teszi tonkre magat, ahogy akarja.
:-)

montroyal ( CAN qc) 2015.03.29. 00:15:01

@Turchi: nem osztom 2 csoportra aki szellemi munkat vegez 8 oraban jol vegzi a munkajat nem is jonnek le neki depresszios gondolatok , csak azt akartam mondani hogy az irodaban ulve a sajat fejeben levo problemakrol gondolkozik tehat nem a munkajat csinalja mered valahova , na az konnyen elmelyul a depresszioban ... contre egy ketkezi munkas akinek termelnie kell kesz kell hogy legyen az a munka nincs ideje sajat problemajara a fejeben mert a munkajara kell concentralnia ( pl ne vagja le az ujjat, sorba vgye a muveleteket ) egyebkent javitsatok ki de ugy hallottam a szellemi munkasok tanarok (lablogato allami allasosok) akik depressziosok 1 eves fizetett betegallomanyba mennek .. vagy epp az otthon ulok munka nelkuliek aki lebetegednek ..
nem arrol van szo hogy az irodai dolgozok nem dolgoznak ...

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 00:46:02

@Zoole[uk]: nos, ez igy egyszeruen nem igaz.
vannak mas eletek, mint a tied. es vannak mas tortenek, vannak mas lelkek. vannak, akika helyedben ongyilkosok lettek volna, es vannak, akiknek a helyeben te nem elnel mar.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 00:47:20

@diggerdriver: ez hulye. azt kellett volna mondania, h ne legyel mar bunko, jani.

2015.03.29. 00:48:55

@montroyal ( CAN qc): Otthon nem mennek éves táppénzekre mert éhen halnak az az alatt kapott fizetésből. Ez régen bejött, ma már nem nyerő, nem kifizetődő. Te Kanadában vagy? Akkor azért vagy még fent DD. A munkanélkülieknél igazad lehet, de nem csak azért mert van ideje agyalni hanem ténylegesen nem tud megélni. Továbbra is vallom azt hogy örökletes a hajlam, ki hogy éli meg a problémákat valamint nem mindegy hogy mi a kiváltó ok. Aki már átélt egy terhességi depressziót 9 hónapos szigorú fekvéssel, amikor nem lehet ám dolgozni sem, az tudja mi a depresszió. Legalábbis azt a fajtáját ismeri. A tanári állás láblógató állami állás? Na ezt nem hallottam még. Én tanítottam majdnem 20 évig, vissza nem mennék. Az minden volt csak nem láblógatás. Szerintem nincs igaz válasz. Az emberek esendők. Előre nem lehet tudni, mi az ami túlmutat az elviselhetőségen. Nem gyenge és erős kérdése az állapot. A férfiak amúgy is hajlamosak ezeket elnagyolni, aztán infarktusban meghalnak pár perc alatt, vagy elviszi a mentő pánik tünetekkel, amit aztán letagad az ismerősök előtt. A nők legalább már eljutottak oda hogy be merik vallani ha gondjuk van. Ez is csak olyan betegség mint a nátha csak annál sokkal szarabb. De tényleg feladom a témát most már vagy negyedszerre, csak véletlenül ébredtem fel, aztán meg nem tudok vissza aludni. Holnap itt munkanap, ugye arabok

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 00:51:27

@Zoole[uk]:

"nincs lehetetlen csak tehetetlen"

ezt mondd azoknak, akinek kulfoldre kellett menniuk, mert itthon nem boldogultak.
ismerek olyat, aki bevallasa szerint keptelen volt plusz 50ezret megkeresni.

es most a te logikadat alkalmaztam.

SzZoole 2015.03.29. 00:51:59

@~~Babette~~: De Babette,en mind vegig magamrol irtam,nem masokrol

SzZoole 2015.03.29. 00:57:08

@~~Babette~~: Ha elhagyta az orszagot,akkor mar tett valamit,nem?

adg 2015.03.29. 03:16:09

@montroyal ( CAN qc): oh, anyam, hanyszor hallottam mar ezt a szoveget. Ez vilagszerte megy, vagy csak a magyarok kozt?
Aposom szerint is az dolgozik, aki ronggya izar es borkemenyedes no a kezen.

Az irodaban meg csak ugy ucsorognek az emberek, unatkoznak naphosszat, neha passzianszoznak egyet, ha mar ott a szamitogep. Kozben jol raernek addig gondolkozni, amig becsavarodnak.

Az auto, amin dolgozol, az meg csak ugy a kokemeny fizikai munka eredmenyebol lesz, a sok irodai unatkozo meg csak kivarja, amig kavezgatas kozben kijonnek a szamitogepbol a tervek.

Van erre ket jo peldam:
- epitesz ismerosnel kopogott az uj kuncsaft. Csaladi hazat szeretne. Nagy vonalakban megbeszelik, milyet, majd a koma ul tovabb. Elitesz megkerdi, hogy maradt meg valami megbeszelnivalo, vagy mit szeretne? Mire a csavo kinyogi, hogy hat o megvarna a terveket. :DD kb ugy kepzelte az epitesz munkajat, hogy beirja a gepbe, 3 szoba, pince stb, az meg kiadja a kesz tervet es lehet menni epiteni, vagyis rendes munkat csinalni.

Egyszer meg hozzank jott egy no, hogy az onkormanyzat eletveszelyesnek nyilvanitotta a hazat, ezert o hivott embereket, hogy felujitsak. De ez nem eleg az onkormanyzatnak, hanem kell nekik egy "statisztikus" szakvelemeny, "vagy mi a szar". Ezert jott hozzank, de mar ott dolgozik nala par ember, nincs neki penze "ilyen hulyesegekre". :D

Igy latjak sokan az irodai munkat. :)

blackhairlady 2015.03.29. 04:15:28

@Zoole[uk]: ezek szerint akkor te is voltal depresszios, es sikeresen kigyogyultal belole. De akkor miert tagadod magat a betegseget? Es meg egy kerdes.

blackhairlady 2015.03.29. 04:16:17

@blackhair-lady: inkabb nem irom a le a kerdesem.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.29. 04:17:43

@Turchi: @adg [Au, Darwin]: OK még egyszer ;csak a velemenyem tapasztalatom (statsztika)korulottem hogy az a depresszios akinek sok ideje van magaval foglalkozni es amikor ebbe a betegsegbe kerulnek v elmelyulnek benne , ez az irodai szellemi munkanal jobban fent all .. most johet hogy a troger fizikai melos is ilyen olyan beteg, de valahol alkohol vagy drog es az azzal jaro nem dolgozas nem torodomseg felmerulhet de nem is maradhat meg a munkajanal a falat nezegetve .. magamrol ; ha az irodaban kell doldoznom szamlak konyveles rendelesek - nem vagyok kepes ,nem megy az ido , utalom ... amit lehet a nejemre hagyom
ja canadaban a tanari burnout az biztos 1 eves fizetett gyogyulgatas ...

2015.03.29. 04:45:39

@montroyal ( CAN qc): Gondolom Kanadában azt is jól fizetik, otthon meg nem fogadná el a páciens mert a családnak enni is kell. Szóval mindenkinek van saját tapasztalata, de ezt eddig is tudtuk. Azért nem árt ha az ember a saját tapasztalatain kívül mást is tud, hiszen az ad igazi tájékozottságot. Az hogy az én környezetemben mi történik, vagy velem, egyáltalán nem jelenti hogy bármit is tudnék a jelenségről. A környezetemben történtek csak plusz adalékok de nem meghatározók. Olvasni, olvasni, ez a megoldás. A környezetem nem a világmindenség.

adg 2015.03.29. 05:05:24

@montroyal ( CAN qc):
"az irodaban ulve a sajat fejeben levo problemakrol gondolkozik tehat nem a munkajat csinalja mered valahova , na az konnyen elmelyul a depresszioban ... contre egy ketkezi munkas akinek termelnie kell kesz kell hogy legyen az a munka nincs ideje sajat problemajara"

"fizikai melos is ilyen olyan beteg, de valahol alkohol vagy drog es az azzal jaro nem dolgozas nem torodomseg felmerulhet de nem is maradhat meg a munkajanal a falat nezegetve "

Ezekrol beszelek. Egy irodai alkalmazott sem igen marad meg a munkajanal a falat nezegetve. Ott is van hatarido, ott is el kell vegezni a radbizott feladatot. Nem hinnem, hogy sokkal nagyobb aranyban lehet labat logatni egy irodaban, mint egy fizikai munkahelyen. Legfeljebb maskepp. Persze rovid idore lehet ugy csinalni, mi tha lazasan dolgoznek, de elobb utobb le kell adni a kesz produktumot.

Most ketszer is leirtad, amire az elobb utaltam, nagyon sokan ezt gondoljak az irodai munkarol. Ucsorognek ott 9-3-ig, dumcsiznak, telefonalgatnak, nezik a falat mig mas dolgozik.

Rónarider 2015.03.29. 09:30:17

@adg [Au, Darwin]: Na akkor az én példám. Irodában dolgozom, 24 orákat 6-7x egy hónapban. Mellette gazdálkodom. Amikor végképp kész vagyok, fát hasogatok baltával. (Nekem ez a sport, értelme is van, szeretem is csinálni, nem csak futok a futásért, az olyanokat nem szeretem). Soha semmin nem agyaltam feleslegesen, és kiválóan alszom, nagyokat eszem, minden nap elszívok egy pipát a kedvenc dohányommal(Thomas Radford Sunday's Fantasie). Így sem elhizás nincs, sem gyengeség, reggelente fel bírnám borítani a világot. A fizikai munkár szükség van az íróasztal mellett (meglátásom szerint), különban tényleg kattog az ember agya. Ám egy tisztességes fizikai lefárasztás helyrebillent mindenből. És nagyon nem árt, sőt.

Rónarider 2015.03.29. 09:30:18

@montroyal ( CAN qc): Azok a fiatalok rossz helyre születtek, meg én is. Én szeretném a remete-létet, mondjuk net legyen ;)

DieNanny CH 2015.03.29. 10:25:01

@Turchi:

Egyszer, egy 4 éves kislányomnál voltunk családlátogatáson, ahol az anyuka bevallotta, szülés utáni depresszióban szenvedett, de annyira, hogy sokszor megtervezte a kislánya megölését...
Mi a kolléganőmmel utána csak hápogtunk, és - mivel váratlanul ért a dolog - egymás közt nagyon elítéltük az anyukát. Ez '97-ben volt, még ennyire nem "illett" beszélni a dologról. Utólag belegondolva, nem tudom, igazából miért ítéltük el őt. Szerintem a szembesítés miatt, hogy ránk is rárakta a terhet. Pedig inkább meg kellett volna köszönnünk az őszinteségét.

SzZoole 2015.03.29. 10:53:42

@blackhair-lady: miert?ez olyan pshicai dolog,amiben nem hiszek az nem létezik.
Kérdezz nyugodtan

blackhairlady 2015.03.29. 14:54:50

@Zoole[uk]: de te irtad, hogy neked is volt. Akkor letezik, nem?

SzZoole 2015.03.29. 15:20:20

@blackhair-lady: Akkor sokadszora leirom,benne voltam,bar masok szerint nem,bizonyara Ok lattak az orvosi zarojelenteseim,vizsgalatieredmenyeim.Szakember,csalad es sajatmaganak koszonhetoen kijottem belole sikeresen.
En zartam magambol azt a szot,hogy depreszio,nem hiszek benne.
A sajat magam altal atelt toretenetrol beszeltem.Nem a szomszederol,nem az imeroserol es nem egy rokonerol,hanem a sajat magamerol.
Eddig mindenki a maserol beszelt,a sajat magaerol nem.
Csak en lennek oszinte ezen a blogon?

blackhairlady 2015.03.29. 16:27:03

@Zoole[uk]: "A depresziorol meg fogok irni egy posztot.Lehettem volna depresszios de nem lettem.Magamnak koszonhetoen."
Ezt te irtad. Tehat voltal depresszios. Akkor most neked is igy a szemedbe meri mondani Digger, hogy nincs ilyen betegseg? Hisz te vagy az elo pelda ra, hogy van.

blackhairlady 2015.03.29. 16:28:31

@Zoole[uk]: Na mindegy, en enm akarok ezen vitatkozni, csak nem tudom megerteni miert kell valamin mosolyogni ami letezik.
Valoszinuleg Andaluzkutya is csak hobbi orvos, es senki nincs a prakszisaban aki depresszioban szenvedne.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:30:19

@Zoole[uk]:
"Zoole[uk] 2015.03.26. 21:06:06
@diggerdriver: en másképp jellemezném azt az albetegseget;mentális es akarat gyengeségnek,mert nincs lehetetlen csak tehetetlen."

Albetegseg.
Te irtad.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:34:32

@Zoole[uk]:
En voltam depresszios.
Eros a gyanum, hogy kovermadar is kuszkodott egy darabig vele.

SzZoole 2015.03.29. 16:39:07

@blackhair-lady: Voltam es meg lehetek is,ha nem kello keppen kezelek dolgokat.
Aki volt depis az volt szakembernel is.A szakember azt mondja,hogy errol a dologrol lehet es kell beszelni,nem szabad magunkba fojtani,beszelni kell rola,Meg ha az masoknak kellemetlen is.En beszelek.
Digger az nem en vagyok,kerdezd meg tole.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.29. 16:40:33

@morsels:
de hát a faszacsávók ilyet nyilvánosan nem vallanak be, vagy ha igen, akkor durván körberöhögik egymást, hogy biztos csak egy jó dugás hiányzik, ez a módi, nem? na ez se segít túl sokat egyébként, attól tartok :-(

559 2015.03.29. 16:41:17

És még ezek után mondja valaki azt hogy Magyarország nem egy élhető ország....

SzZoole 2015.03.29. 16:41:36

@blackhair-lady: Nem vitatkozunk,beszelgetunk.
Lattad,hogy mosolyogva irtam rola?

SzZoole 2015.03.29. 16:43:30

@morsels: En tul vagyok rajta,nem hiszek benne es szamomra nem letezik.
De sokadszora ismetlem,ez az en allaspontom.

SzZoole 2015.03.29. 16:45:02

@morsels: Ha voltal es kijottel belole akkor tudod,hogy legyozheto.

Errol madarat kerdezd.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:50:00

@Dragonlady (Bp, Hun):
A faszacsavok szerint ilyen nem is letezik.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:51:06

@Zoole[uk]:
Hogy nem letezhet az, amin tul vagy?

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:54:42

@Zoole[uk]:
Igen, ki lehet jonni belole, de ket dolog biztos:
1. Letezik (hisz allitolag te is benne voltal, bar szerintem te osszekeversz dolgokat)
2. Nagyon nehez kijonni.

Amit a 'faszacsavok' gondolnak az az, hogy csak eros akarat kell, mert nekik sikerult. De ez nem igy mukodik. Az ember egy orvenybe kerul, amin persze lehet rohogni kivulrol (ahogy alltiasoddal ellentetben te is rendszeresen csinalsz), de az igazsag az, hogy fogalmad nincs semmirol, csak nagykepuskodsz, szokasod szerint.

2015.03.29. 16:58:39

@adg [Au, Darwin]: Ezt most olvastam, nagyon jo :D En sem ertem, miert divat lenezni a szellemi/irodai munkat? Mintha minden magatol elkeszulne, egyszeruen azert, mert kell hozza egy szamitogep, vagy mi? :D Egeszen elkepeszto.

Az igaz, hogy a depresszio sokszor onnan ered, hogy az illeto tul sokat van a sajat fejeben, es nem eleget azon kivul, de ennek csak annyi koze van a munkajahoz, amennyire minden mashoz az eleteben, ami az onbecsuleseben, onismereteben, szemelyisegeben szerepet jatszik. Szerintem egyenlo aranyban fordulhat elo a depresszio fizikai es irodai munkasok kozott, persze nem ertek en hozza, csak ugy elkepzelem.

Amugy hihetetlen, hogy meg magyarazkodni kell, hogy az irodai munka is munka, es nem lustasagbol van valasztva... :D

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:00:54

@Dragonlady (Bp, Hun):
Mndenkinek megvan a maga tortenete, nekem is az enyem.
Nekem nem volt trauma, nem kerultem korhazba, nem volt halal kozeli elmenyem...
egyszeruen csak ugy ereztem, hogy az eletem kicsuszik a kezembol. Hogy nem rajtam mulik mar az, ami tortenik velunk es persze, felelosseget ereztem a csaladom irant.
Es kuzdottem erte, de allandoan vesztesre alltam, vagy legalabbis ugy ereztem.

Es ha valakinek mar nincs celja, nem talal semmit, ami miatt hasznosnak erezhetne magat, akkor abbol nehez kijonni.

SzZoole 2015.03.29. 17:01:00

@morsels: Probalsz kibillenteni?Csak probalkoz tovabb,nem fog sikerulni.
Amugy milyen erzes volt alkoholista depresziosnak lenni?
Mert hat ugy nekem a balestembol eredt,ami szinten mas volt,mert engem postraumas stres ert.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:06:20

@Zoole[uk]:
Szar.
Sot, el sem tudod kepzelni, hogy milyen az, amikor osszedol az eleted, amiert addig dolgoztal... es fogalmad sem volt arrol, hogy akar egy hetig is kepes vagy csak whiskeyn es soron elni, nem kell semmi etel.

Es azt sem tudod elkepzelni, hogy milyen megy bugyrait tudja megjarni az ember a sajat eletenek, meg azt sem, hogy hogyan kepes kimaszni onnan.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:20:15

@Zoole[uk]:
Najo, meselek, aztan rohogjetek ki. Te, digger, shakti...

Dolgoztam, sokat tettem azert, hogy a csaladnak jo legyen. Mert hat azert jottunk. Es ment is minden egy darabig, persze nem azert, mert ki volt parnazva az ut, hanem mert kuzdottem erte.

Es meg voltam gyozodve arrol, hogy ha kuzd az ember, ha csak jobban csinalja, akkor az elete is jobb lesz. Es mindenki masnak jobb lesz, aki vele van.

Aztan szep lassan ez az egesz kezdett valtozni... en meg probaltam meg erosebben egesz addig (es itt nem par naprol, hetrol van szo, hanem evekrol), amig azt vettem eszre, hogy kicsuszott a kezembol az, amirol azt hittem, hogy kepes vagyok kontrollalni az eletemet, az eletunket. Persze ez az ut, amikor mar tudtam, hogy minden csak rosszabb lesz, idobe telt. Koben kuzdottem, harcoltam, de mindig vesztettem... a vegen mar az is nehez volt, hogy egyaltalan bemenjek a munkahelyemre, mert tudtam, hogy csak ido kerdese, hogy mikor adnak le.

Az osszeomlas profan eredmenyekkel jart.
Es a semmibol epiteni valamit, az viszonylag egyszeru.

Amikor te erzed azt, hogy semmi vagy... es abbol ujra kezdeni... az mar valami.

SzZoole 2015.03.29. 17:24:46

@morsels: Azt tenyleg nem.
De Te eltudod kepzelni milyen egy agyban fekudni torot gerincel torot kezel lyukas tudovel,torot bordakal leszakadt lepel torot kulcs csontal es egy agy mutet utan,amikor csak a ket labad es jobb kezeden kivul semmidet nem tudsz mozgatni.

A faszagyerekrol eszembe jutott egy regi slager,neked is meg az erzelmileg valtozo labilis baratodnak is ajanlom.

youtu.be/jfCZx7EMmGQ

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:27:05

@Zoole[uk]:
Nem.
Viszont nem is viccelodok vele.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:32:38

@Zoole[uk]:
Az erzelmileg labilis baratom nem erzelmileg labilis.
Ha nem szedi a gyogszeret minden nap, akkor megint olyan otletei lesznek, ami miatt vagy a rendorok szedik ossze ejjel 1 orakor, vagy a hataron tartoztatjak le, mert szerinte volt egy jo otlete.

Neked tenyleg lila gozod nincs arrol, hogy ezek a dolgok hova vezethetnek.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:40:00

@Dragonlady (Bp, Hun):
Mondjuk meg vagyok lepodve, hogy masok is olvassak ezt.

SzZoole 2015.03.29. 17:42:43

@morsels: A falubelid nevet etikatlan emlitened,hiszen nincs itt,nem tud hozza szolni.
Amugy egyatalan nincs kedvem rohogni rajta,ha hiszed ha nem.
Te is maskep elted at es mas okbol,meg en is.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 17:55:25

@blackhair-lady: az hagyjan, de o sajat maga nem ismeri be!

meg azt sem tartom kizartnak, hogy meg mindig nem mult el, es ez annyira megrazta ot, hogy benne ragadt a tagadas allapotaban.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 17:57:45

@Zoole[uk]:
ne told le magadrol. mar nem az elso eset, amikor gunyosan osszekacsintatottal vele a tema kapcsan, kirohogve azokat, akik valoban betegek.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 17:59:22

@morsels:

"engem gyikka valtoztatott...
....
de mar elmult"

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 18:03:29

@Zoole[uk]: nem tud 123456789. nicket regisztralni?
ugyan.
ne is jojjon, epp eleg, ha priviben mocskolodik a leselkedes utan.
ja meg sok is. szanalmas.

SzZoole 2015.03.29. 18:08:29

@~~Babette~~: Osszekacsintottam vele?Lattad?
Mar nem vagyok az es ismetlem szamora nem letezik,ezt egyfajta ongyogymodnak is fel lehet fogni

SzZoole 2015.03.29. 18:11:59

Konspiralunk,konspiralunk???

morsels (törölt) 2015.03.29. 20:36:43

@Zoole[uk]:
You must be fucking kidding me.
Egyreszt tudom, hogy olvassa a kis geci, mar joparszor irt nekem egy masik forumon az miatt, amit itt olvasott tolem... szoval vedd ugy, hogy uzentem neki.
Masreszt meg miert lenne etikatlan? Tudom, hogy mit gondol, amig ide irhatott, akkor is baszogatott ez miatt.

Azon sem lennek meglepodve, ha most csak azert zavart volna teged ez, mert neked mar irt maganban, ezzel kapcsolatban.
Akkor meg?

SzZoole 2015.03.29. 20:48:19

@morsels: nem irt,de ezt nyilván nem fogod elhinni.

Az érzelmileg labilis baratodat nem ra értettem.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:05:44

@Zoole[uk]:
Az erzelmileg labilis barat alatt en sem ot ertettem, de azert mondom ujra.
Nem erzelmileg labilis.
Bipolar.
Pszichiater diagnosztizalta es gyogyszert szed.
(mondom, hogy nem mennel at egy Touring teszten)

SzZoole 2015.03.29. 21:11:36

@morsels: En nem ertem,Ti canadasok mind valamilyen problemaval kuzdtok?

Nem a Turing testre gondolsz?Mert a touring az mast jelent.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:26:26

@Zoole[uk]:
De, Turing.
Montroyal nem kuzd problemaval, ha a felesegeket nem szamitjuk annak.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:39:01

@Zoole[uk]:
En sem.
Dehat itt irta, hogy szerinte csak irodistaknak van idejuk depressziosnak lenni, ami szerinte is csak uri huncutsag.

:-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.29. 21:41:01

@morsels: ne bosszantsd fel magad. nem érdemes :-(

SzZoole 2015.03.29. 21:42:14

@morsels: Nem Montroyalt nem ismerem,hanem a tesztet.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:47:45

@Dragonlady (Bp, Hun):
Ja, ez nem bosszankodas volt, hanem teljesen higgadt, targyilagos es tenyszeru velemeny.
Miszerint egy kis geci.

:-)

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:51:02

@Zoole[uk]:
Gondolom azota mar utananeztel.
Egyebkent Turingrol nemreg jott ki egy film (szerintem nagyon rossz lett).
Azt tudtad, hogy akkoriban a homoszexualitas buncselekmenynek szamitott Angliaban es mivel szegeny lebukott, igy kemiai kasztraciot vallalt inkabb, mint bortont?

SzZoole 2015.03.29. 21:53:33

@morsels: Nem neztem utanna,de nem ertem hogy jovok en ebbe a tesztbe?

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.29. 21:57:18

"The Turing test is a test of a machine's ability to exhibit intelligent behavior equivalent to, or indistinguishable from, that of a human."

SzZoole 2015.03.29. 22:01:38

@morsels: Felolem pocskolhatod,nem igazan erdekel,de ha jol emlekszem amikor osszeugrotattok es HA ki rakott beneteket,akkor csak ugy johettel vissza a blogra ha nem szolsz hozza es nem emlited a nevet.

SzZoole 2015.03.29. 22:11:49

@morsels: Hogyne emlekeznek,keso ejszakaba folyo csatatok volt.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:15:11

@Zoole[uk]:
Nade a HA-val kapcsolatos egyeszseg?
Szerintem ilyen nem volt.
Legalabbis reszemrol.

SzZoole 2015.03.29. 22:20:54

@morsels: Nem csak neked szolt,mindenkihez szolt HA felhivasa,hogy aki nincs jelen arrol nem irunk,mert nem tudja magat meg vedeni .
Keresd vissza,ha van eleg idod ra,amikor le teszed az eskut,hogy leszalsz a falubelidrol.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:22:10

@Zoole[uk]:
Mondjuk attol meg igazad lehet, hogy irtam ilyet, amikor meg o is irt ide.
De annak semmi koze nem volt ahhoz, hogy ki lettem tiltva, vagy hogy az miatt engedett vissza HA.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:24:28

@Zoole[uk]:
Ahh, az mas dolog.
Nezd, az igazsag az, hogy nekem tenyleg az jon at, hogy o lokdos hatulrol.

SzZoole 2015.03.29. 22:25:39

@morsels: En igy emlekszem,meg arra is,hogy itt trolloztatok egymast,Meg,hogy mar tobb forumrol is ki voltatok tiltva,mert tonkre tettetek a blogot,majdhogynem egymas anyjat is szidtatok.

SzZoole 2015.03.29. 22:27:45

@morsels: Az fizikailag lehetetlen,hiszen egy Ocean valaszt el minket,megaztan en abszolult homofob vagyok.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:30:11

@Zoole[uk]:
Hat, latod.... ilyesmiket nem tudhatsz csak azert, mert olvasod a HA-t.

Elvileg beszelgethetnenk errol, de nem tudom, hogy mennyire erdekes. Plane neked miert erdekes.

De kerdezz nyugodtan, valaszolok. Ez mar regi topik, gondolom itt nem zavarunk senkit.

SzZoole 2015.03.29. 22:43:15

@morsels: Nem akarok ebbe belemenni

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:44:29

@Zoole[uk]:
Most miert? Csak ketten vagyunk.
Irtam, oszinten valaszolok, kerdezz barmit.

SzZoole 2015.03.29. 22:51:41

@morsels: Ezt ketlem,a kattintasok szamat nezve tobben nyomon kovetik az itt folytatott beszelgetest,az emberek kivancsiak.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:52:58

@Zoole[uk]:
Ja, hogy a homofobba nem akarsz belemenni... valahol megertem.
:-)

De a tobbire all az ajanlatom.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:56:01

@Zoole[uk]:
Es?
Te kerdezel, en valaszolok. Mit veszthetsz?

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:59:58

@Zoole[uk]:
Peldaul (csak hogy elkezdjuk):
Tenyleg ki lettem tiltva az index forumrol?

Igen. Sot, az osszes nicket, ami hozzam volt kotheto, toroltek. Toroltek az osszes hozzaszolast, mindent.

Tenyleg ki lett tiltva shakti az indexrol?
Hat... ez egy erdekes kerdes... ugye az egesz ugy kezdodot, hogy a faszit be se akartak engedni. Aztan persze behizelegte magat es a mai napig trollkodik, csak kulonbozo neveken.

SzZoole 2015.03.29. 23:01:01

@morsels: Mit szolsz az uj hataratkelo oldalhoz a hataro kivulihez?

SzZoole 2015.03.29. 23:06:52

@morsels: mondtam hogy nem akarok ebbe belemenni,hiszen nincs itt nem tud hozza szólni
Etikátlan lenne vele szembe.

SzZoole 2015.03.29. 23:07:34

@morsels: mindjárt, megyek a furdobe

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:24:35

@Zoole[uk]:
Az bezzeg etikus, hogy olyasmiket kerdezel tolem, amit csak tole tudhatsz.

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:25:12

@Zoole[uk]:
"Mit szolsz az uj hataratkelo oldalhoz a hataro kivulihez?"
Ezt nem ertem.
Milyen hataron kivuli oldal?

SzZoole 2015.03.29. 23:30:11

@morsels: Ebbe a sok ellensegeskedesbe bele fogsz betegedni.

Olyanok hoztak letre a HA ellenlabasakent akik nem birnak mar a mi fajtankal beszelgetni,gondolom tobbre tartjak magukat.

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:32:15

@Zoole[uk]:
Fogalmam nincs, hogy mirol beszelsz.

SzZoole 2015.03.29. 23:34:29

@Zoole[uk]: Akkor ezek szerint Te nem kaptal meghivot a zartkoru clubba email formajaba?

SzZoole 2015.03.29. 23:35:34

@morsels: Az elobbi neked ment volna.

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:37:59

@Zoole[uk]:
Ezek szerint nem.
Es ezek szerint te meg igen.
Szoval mirol van szo? :-)

SzZoole 2015.03.29. 23:40:58

@morsels: Igazsag szerint en csak veletlenul kaptam,nyilvan nem nekem akartak elkuldeni,mert mint irtam pont a mi fajtanktol mentes oldalt csinaltak,ami szerintem eleg gyengus lett

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:53:45

@Zoole[uk]:
Mint irtam, fogalmam nincs, hogy mirol van szo. Most toled hallottam errol eloszor.

SzZoole 2015.03.29. 23:55:51

@morsels: Errol.

hataronkivul.blog.hu/2015/01/28/induljunk_neki

Mentem aludni,jo olvasast,vagy uszast,mert szerintem egy nyaltenger.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása