oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. március 26. 06:40,  Első próbatétel: állásinterjú Alaszkában 486 komment

2015. március 26. 06:40 Határátkelő

Első próbatétel: állásinterjú Alaszkában

Eddig csak blogajánlóban találkozhattatok az Alaszka Anatómiája blog szerzőjével, Örssel, aki most posztot is írt nekünk, amiből rögtön két részt csináltam, hogy minél jobban kiélvezhessétek az egzotikus tájat, amelytől mackós romantikája ellenére nem áll távol a bürokrácia sem, és a szerző egyedi stílusát is. Szóval irány Fairbanks, először arról, hogy miért is éppen Alaszka. (A fotókból is csak ízelítőt kaptok, hogy aztán minél jobban várjátok a folytatást.)

aurora-4.jpg

„Mindig bujkált bennem a kisördög, hogy de jó is lenne egy kicsit külföldön élni, dolgozni. Nem az általános sanyar-nyöször meg a "de szar itt élni" miatt, hanem inkább a régi "inas-vándor-haza a tudással-mester" elgondolás motoszkált a fejemben.

Sokáig tanítottam az állatorvosi anatómiát, voltam kutató állatorvos is, de az igazi terep mindig is az anatómia volt számomra. Így, ha valami külföldi lehetőséget kerestem elég szűk volt a merítés. Egyik unalmas órában a netet túrva találtam egy hirdetést, hogyaszongya: induló állatorvos képzéshez keresnek állatorvosi anatómiában járatos személyt, Fairbanks-be, Alaszkába.

Csak pár apróság zavart, jelesül, nem szeretem a hosszú teleket, a jó idő nálam 25 fok felett kezdődik (nem Fahrenheit:)) és havat is csak módjával, ha lehet 2 hétig, de aztán legyen kánikula egyből az év maradék részében. Ebből csak néhány dolog hiányzik, de tovább gondolva a dolgot akad még sok minden, ami kárpótolja ezért embert. Mindjárt a kihívás, hogy valami teljesen újat (ez nem pont igaz, mivel illeszkedni kell a későbbi fogadó egyetem programjához) kell létrehozni, megszervezni. Azonkívül Alaszka úgy él mindenkinek a képzeletében, hogy ott kutyaszánnal szaladgálnak az emberek és macik eszik a lazacokat, meg a pisztrángokat, meg vadon és természet. Nem vagyok egy otthonülő típus, gondoltam ez sem rossz pont, legyen hát.

Beadtam a papírokat, vártam, egyszer csak jött egy levél, hogy akkor telefonos interjú. Ez kb. másfél órát tartott, mindenféle kérdések, elképzelések, hogyan csinálnám, stb. A végén csak annyit mondtak, hogy amennyiben, úgy döntenek, elmennék-e egy személyes interjúra? Akkor még viccnek fogtam fel a dolgot, meg még sosem voltam Alaszkában, hát miért ne? Pár hét múlva jött egy email, hogy várnak szeretettel. Persze ők sem idióták, minden személyes interjú tudatosan télen van, mert aki nem fordul vissza azonnal a mínusz 30 fokban és a reggeli- nappali sötétben, az talán megmarad.

A személyes interjú egy hétig tartott, volt itt minden, kaptam egy előzetes programot, hogy mikor, miről kéne beszélni, milyen próba órákat kéne tartani, persze minden nap megváltoztatták a programot, ez is a taktika része volt (még sosem voltam személyes interjún, olvastam ilyesmiről, azért annyira nem volt teljesen váratlan), de végül is lement az egy hét. A végén volt lazítás is, kutyaszán, lékhorgászat, forró feredő a -20 fokban, szauna, meg ziziBambiTibicsokikörhintaésreggizene. Kb. egy hónap múlva kaptam egy levelet és egy ajánlatot, hogy akkor enyém a pálya, ennyi és ennyi a tennivaló, ill. ennyi a fizetés. Itt jött a go to ‘fent leírt parák’, meg különben is már harminckilenc évesen felrúgni megint mindent, éppen kezdtem összerakni a dolgokat magam körül, nem fogok 8 hónapon keresztül télikabátban járni, stb. Persze, hogy attól is megijedtem, hogy véresen komolyan, a rendszer részeként kelljen azt csinálni, amit eddig a magam szórakoztatására csináltam. Meg a finnek is eszembe jutottak, hogyaszongya: Mikka, mit csináltál tavaly nyáron? Nem tudom, mert mind a két nap részeg voltam…

Szóval két hét kínlódás után azt mondtam, köszönöm, maradnék ahol vagyok. Még aznap kaptam egy email-t, hogy gondoljam meg inkább és akkor tartsunk egy telefonos konferenciát. Jó, legyen telefonos konferencia, meg közben a sok kedves jóbarát is rágta a fülem, hogy teljesen hülye vagy, ha nem mész, mert ők mennyire vágynak oda (akkor menjetek, mondtam), szóval legyen. Pár hét múlva körkapcsolásos telefonkonferencia. ahol kiderültek olyan részletek is, hogy rendszeresen el kéne járni Colorado-ba, a CSU-ra, az ottani állatorvosi egyetemre, mert a képzés velük együtt (ill. kvázi őket kiszolgálva) történik, meg a mindenféle egzotikus sarki állatok. Ment a fülrágás minden oldalról, elég sokáig tartott, de aztán a tavalyi év végére eldőlt, hogy akkor éppen ezért Alaszka.

 

Megérkezem, meg papírozom

Elindulás előtt igyekeztem némi információt begyűjteni a helyről, éghajlat, költségek, egyebek, de minden úgyis majd ott derül ki, szóval amolyan fejesugrás a befagyott folyóba jelleggel indultam el. Annyira azért mégsem, mert a leendő munkáltatóm lerendezett egy konténert a dolgaimnak (hülyék is lettek volna, ha nem, szinte egy komplett anatómia tanszékre való felszerelést vittem magammal), amit elindulás előtti utolsó napokban sikerült bepakolni, így nekem csak két bőrönd maradt. A vízumot az egyetem intézte, mivel a H1-t nekik kell megkérni, ez másik oldalról elég kellemetlen, mivel kvázi az ő tulajdonuk vagy. Ugyanis a H1-es vízum azt jelenti, hogy csak annak dolgozhatsz, aki a papírt intézte, senki mástól egy centet sem, csak a munkáltatón keresztül, még saját céget sem alapíthatsz, stb.

Annyit sikerült itthonról leszervezni, mégse teljesen "bénán" kelljen kezdenem, hogy vettem egy autót, majdnem vakon. Az első kinti körben összefutottam egy siklóernyős fazonnal, aki megnézte a "verdát", azt mondta jó, én meg otthonról átutaltam a pénzt, legalább ennyivel is beljebb voltam.

Alaszka alapból nem olcsó, mindent úgy kell ideszállítani, a macikon, a pézsmatulkokon, a havon, ja és a szúnyogokon kívül… A benzin az egyik legdrágább az Államokban, valahol az első tízben. Igaz ez a lakásra is.

A kerti „sufnitól” felfelé vezet az út

Az itt található lakások- házak sokfélék. Kezdjük a dry cabin-el. Olcsó, de tényleg alaska style. Gyűröttebb fejűek még emlékeznek a kiskerti szerszámtárolóra. Ez kb. olyan, csak nagyobb, kb. 30-60 nm (nem nanométer) között. A sziklás talajon kissé nehéz elvinni a közműveket, aki tud olvasni a sorok között, az vágja ez mit jelent. Marad a kerti budi, a kiskancsóban kézmosás, meg az ahol tudsz zuhanyozás. Megnyugtattak, hogy ha majd órát kell tartanom, valszeg nem a formalin lesz a legbüdösebb a teremben… Kerti pottyantós mínusz 40-ben vagy nyáron a macikkal pacsizva nem annyira gyere be, meg a kiskancsó sem, szóval ez az olcsó opció kilőve. Ezek egyébként 400-tól a 8-900 dolláros kategóriák, attól függően, hogy milyen messze vannak, mekkorák, mennyire leharcoltak.

Következő a semi-dry, amikben van legalább ejtőtartályos vízrendszer, szintén saját magadnak hordós megoldással. A dolog úgy működik, hogy először is szerzel magadnak egy pick up-ot, raksz rá egy víztartályt, amekkorát szeretnél, majd elmész a néhány kút egyikéhez és 50 cent/gallonért (3,8 liter kb.) megtöltöd. Ja, persze olajtartály is alap, akármilyen házad van, hiszen az olajtartályt is fel kell tölteni fűtőolajjal. Ami kissé olcsóbb, mint a dízel, asszem itt lenne a zöldséges Mergák Mekkája. A kutya nem kérdezi, hogy kert végében mibe töltötted az olcsóbb fűtőolajat, oszt alig van dízel autó… Kéne nekik továbbképzés okosságilag:) Na, szóval ezek a fajta házak már inkább a 800-1400 dollár kategória, aztán vannak a rendes folyóvizes, amolyan otthoni standard (aha, minimum a 2 hálószoba, 3 szoba, garázs), ezek már inkább 1200-nál kezdődnek és valahol a 2500-nál végződnek. Egyebekben esélytelen vagy neten leszervezni, mert ha még válaszolnak is, aki kapja marha alapon, ha beesik valaki kápéval és leteszi a kaució plusz bérleti díjat, akkor vitte is. Márpedig a jobb lakások nem maradnak sokáig…

Szóval maradt a reménykedés, mert itt akkora a demokrácia, hogy hiába jössz a világ túlfeléről, ahogy a listára befutott a jelentkezésed, abban a sorrendben kerülhetsz sorra a meglévő egyetemi lakásoknál. Amiknek nagy előnye (ami azért hátrány is), hogy itt vannak a campus-on, a bérleti díjban minden benne van (fűtés, víz, villany, net, TV), ez bármi más opciónál még havi 200-400 dollár plusz. Egy évi fűtés kb. 4-5000 dollár, olajilag. Szóval reménykedtem. Mákom volt, 3-4 héttel az utazás előtt szóltak, hogy van lakás, elfogadom-e? Láttam róla valami alaprajzot, volt két fénykép, meg különben is mit nézegetjük, úgyis ez van és relatív olcsó (825 dollár, majd szeptembertől 925) Örültem neki, mint majom a farkának, egy gonddal kevesebb.

Bürokrácia Alaszkában is van, nem is akármilyen

Az első éjszaka szállodában telt, másnap felvett a tanszéki ügyintéző néni és nekilódultunk elveszni a bürokrácia bugyraiban. Mire ideértem, amolyan távirányításilag már kinyomtattam, kitöltöttem, szkenneltem kb. csillió papírt, de ezt most elölről kezdtük, személyesen. Szerencsére, egy korábbi amerikai út miatt volt Social Security Number-em, ez kb. két napot spórolt az életemből. Mindegy, az I-94-es akármi még nem volt, meg a fene se tudja még mi. Erre elment az első délelőtt. Utána, kellett egyetemi ID card-ot csináltatni, ez kb 15 perc alatt megvolt, fénykép, kártya kinyomtat, persze előtte megint mindent újra le kellett írni a sokadik nyomtatványra.

Elmentünk a housing office-ba, a lakáskulcsokért. Kifizettem a kauciót, az időarányos bérleti díjat, kezembe nyomtak egy rahedli papírt, hogy welkoma, meg az átvételi papírok, hogy minden szép és jó a lakásban. Hurrá, már nem kell csövezni!

Volt ID kártya, elmentünk a bankba. Addig szinte halott vagy, amíg nincs bankszámlád, ez amolyan kötelező kör. Szintén a nyomtatványok tömkelege, de nagyon kedvesek voltak, de akkor sem fogok nevet változtatni… Minden nap, akárhova megyek ugyanaz a műsor, inkább adj egy papírt, leírom, nem fogom betűzni, mert úgysem érted..

Internet banking van, tessék mondani? Sto? Sto eta internetbanking? Mondom, otthonról intézni, esetleg mobilról. Ááá, az itt nincs, ez valami keleti mese lesz… És tényleg. Egyszer kellett utalnom pénzt azóta, nem hittem el a procedúrát, néztem is körbe, hogy ez valami kandi kamera lesz, de legalább a Monthy Piton. Fogol egy darab A4-es formanyomtatványt, amire beírod a számlaszámod, neved, meg a minden egyebet. Odaadod lady1-nek. Lady1 minden betűre és számra rákérdezve bepötyögi a gépbe. Amikor készen van, papírt kinyomtat, fogja a kinyomtatott papírt, meg az eredetit, átkocog lady2-höz. Plusz átküldi mindezt lady2-nek email-en. Lady2 szúrós szemmel végignézi az eredeti papírt, a kinyomtatottat, az email-t, majd 10 perc után odajön, hogy akkor ez itt 4-es? Mondom, igen, ahogy már lady1 is kérdezte. Jaj, akkor ez nem jó, mert lady1 1-est írt helyette. Nyomtatvány újra kitölt, mer hát hibásan nem lehet és akkor ki tudja, nem akarok perelni-e? Mondtam nem olyan családbó’ származom én. Akkor írjam fölé, hogy engedélyeztem a javítást. Magyarul, nyomtatott betűkkel kaparjam oda a monogramomat… Ajvé.. Jó, megvolt, lady2 is kinyomtat, email, vissza lady1-nek, hogy rendben, mehet az utálás. Ne sírjunk, egy sima OTP-ben ez alatt már egy komplett sor lement. Na, volt bankszámla is, hülyegyerek megkapja a csekkeket, ez most majd kelleni fog az egyetemen, mert erre a bankszámlaszámra állítják ki a fizetési csekkeket.

Telefonszám is kell. Ez volt a legeccerűbb, átmentünk a túloldalra az ATésT-be, odajön az alkalmazott orca, kezében egy iPad-el, majd kb. 2 perc múlva a kezemben volt a kártya. PIN, mint olyan nem kell és rögtön működött. Néztem is, hogy a papír majd biztos most jön, de NEM.
Visszamentünk az egyetemre, leadtuk a csekket a sokadik office-ban. Csináltunk még az egyetemi post office-ban postafiókot, végre lett vagy 3 féle címem. Az egyik a Po. box, a másik a fizikai cím, ami a posta szerint nem létezik, a harmadik, ahol dolgozom. Ebből még lesznek bonyodalmak.

Az út addig, hogy autóba ülhess

Másnap jött el végre, hogy megláthattam élőben a “kis” V8-ast:)) Péntek reggel, ott álltam a kis Toyota Tundra előtt és kerestem a létrát, hogy akkor mostan hol kell felmászni? Először át kell íratni. Ez kb. olyan volt akkor, amikor Pistikét kirángatják a karácsonyfa alól, hogy ott a kisvasút, csak előbb eszel szépen spenótot és elmegyünk éjféli misére és majd holnap jáccol vele… Az átíratás kb. annyi, hogy az autónak van egy (azaz egy darab) papírja. Egy A4-es lap, amolyan víznyomott, kacskaringós vonalakkal. Ezen szerepel pár adat az autóról, a tulaj az alsó perforált részre ráírja, hogy eladta. Meg fentre a kilométer (bocs, mérföld) állást. Ezután alsó perforált részt letépi, felső darabot odaadja.

Elmész a DMV (Department of Motor Vehicle), húzol egy sorszámot a gépből, ami mindjárt meg is mondja, hogy az x. számú nyomtatványt töltsd ki, ami csodák csodája, tényleg csak pár adat, név, cím, mérföldállás. Meg, hogy van-e rajta hitel. Kitöltöttem, kivárom a számot, felkészültem a harcra. Ügyintézőhöz odamegyek, elkéri a papírt, szkenneli, a nyomtatott részt, beírja, amit beírtam, aszongya 15 dollár. Odaadom, kinyomtat egy hasonló papírt, csak most már az én adataimmal. Meg annyit mond, viszlát. Hova kell menni még, kérdem. Haza, beülni a verdába. Mondom neee, ennyi volt? Igen. Se külön csekk, se sorbaállás megint, se té se tova? De, a biztosítóba mindenképpen. Bemegyek a biztosítóba, új papírt odaadom, csaj kérdez kettőt, beírja az adatokat, aszongya nincs még helyi kártörténetem, akkor az annyi, mint 280 dollár egy félévre. Csekk volt nálam, odaadom, nézi, hogy nincs rajta a nevem, meg a számlaszámom nyomtatva. Mondom, ezt kaptam a bankban tegnap. Felhívta a bankot, 1 perc, oké, rendben. Kész is voltunk:)

Vissza az egyemre, bemásztam, beül az Dzsoli a V8-asba, végre, tudok mozogni… Akkor még nem tudta, hogy persze az ügyintéző lehányzó elfelejtette megemlíteni, hogy a biztosítási díj csak amerikai kártörténettel érvényes. Kb. egy hónap múlva jött tőlük egy levél, hogy a biztosítás mégsem 280, hanem 530 dollár egy félévre... Bementem, megkérdeztem, hogy ezt így akkor, hogy? Egyszer ennyi, aztán máskor annyi. Különben is a ti ügyintézőtök hibázott, vele kardozzatok. Persze nem hatotta meg őket, maradt az új összeg.

Jogosítvány. Alaszkában a bármilyen más fajta jogosítvány 90 napig érvényes. Akár a lenti 48-ból jöttél, akár Szváziföldről. Ennyi idő alatt kell szerezz alaszkai papírt. Ez kb. a vicc kategóriája. Odamész a DMV-be, felmarkolsz egy ingyenes kiadványt, ami 76 oldal. Ebben a lényegi információ kb. 6 oldal. Olyanok vannak benne, hogy előzésnél balra kell előzni, meg index, meg egyebek, meg ha kanyarodsz akkor figyelj oda…. Jó, vannak persze fontos dolgok is, pl. miért mennyire büntetnek, meg mennyi a felelősségbiztosítás, stb.. Ezt a nagyon nehéz könyvet kell “beemelni”, ami kb. 3 óra, majd elmehetsz vizsgázni. Ez annyit jelent, hogy megint a DMV, odamész a valamelyik pulthoz, a nyomtatványoddal. A néni azt mondja, menj oda az n. számú géphez és jáccál vele. 20 kőkemény kérdés van, ha megbuksz, másnap mehetsz újra, mindezt hatszor teheted meg:)

Perszehogy az első alkalommal nem sikerült, mert pont az ilyeneket nem néztem meg, hogy mennyi a baleseti kár, meg mi hány dollár, meg hány pont a bünti. Kit érdekel, a biztosító dolga a kárrendezés, a rendőr, meg úgyis tudja a pontokat, nem szokás vele vitázni. Mindegy másnap sikerült, hurrá mehetek vezetésből vizsgázni, mivel nem amerikai a jogsim. Ehhez a sikeres vizsgával kell kérni időpontot, be kell fizetni a kemény 15 dodó vizsgadíjat. Maga a vezetés teszt kb. a kabaré kategóriája. Beült mellém egy 26 éves leányzó, aki repülőgép szerelő volt eddig a légierőnél, hogy akkor menjünk egy kört a tömb körül. Mert ott van STOP tábla (a legfontosabb jelzések egyike:) és valóban állok-e 3-5 másodpercet a táblánál. Kb. 15 perc alatt végeztünk is a vizsgával, visszamentünk, fél óra után kezemben is volt az ID, alias jogosítvány. 

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Alaszka Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr627305384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shebelle 2015.03.26. 07:45:05

ez marha jóóó :) ...mást nem is tudok hozzáfűzni :)

várom a következő részt! :)

NIKI LAURA 2015.03.26. 07:59:25

A biztositas occso akko is,ha nincs eloelet akkor 300$ is lehetne/ho,itt meg 530$ volt FEL EVRE,tehat ajandek.

Amugy meg ha van mar Usa/ Canadai jogsi,akkor azt kell mondani,hogy hogy mas allamban volt regota jogsid,es most cserelted erre az allamra,annak nem tudnak utananezni...de bemondasra elfogadjak,es sokkal olcsobb.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.03.26. 08:00:21

Wowww, nem semmi.
Nagyon jó írás, ha lehet kérni, legyen belőle egy sorozat.
:D

Taxomükke (UK) 2015.03.26. 08:12:12

HÁ ujra elkezdett posztokat irni, rajott, hogy tele a hociponk a tanulmanyokkal meg az adathalmazokkal.
Ket nap alatt ket remek iras, csak igy tovabb!

DieNanny CH 2015.03.26. 08:15:32

Nagyon jó, Alaszka egyik álmom... A szúnyogok ellenére.
És várom a folytatást!

Golf2 2015.03.26. 08:21:34

humoros,jó poszt,gratula!

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.26. 08:22:44

nagyon jó! és nagyon szép képek ... de azért nem tudom hogy hosszútávon elviselhető-e az a hely

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.26. 08:45:24

Teljesen atfagytam es raz a hideg a kepek lattan :-) varom en is a folytatast.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 08:54:41

Offoljon valaki mert ebből nem élünk meg.

Hari Seldon 2 2015.03.26. 08:55:07

Nagyon érdekes a hely, és elég kalandos, de a szleng nem tetszik.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.26. 08:55:49

Azt hiszem ez talán a 2. olyat poszt a HA-n, hogy mocskosul irigy vagyok az írójára. :)

Hari Seldon 2 2015.03.26. 08:58:27

Egyébként a szélességi foka Finnország és Svédország északi részének felel meg.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.26. 09:26:04

@Hari Seldon 2: bocs, ezt most nem tudom értelmezni

adg 2015.03.26. 09:29:58

HA-nak igaza volt mult heten, amikor jobb posztokat igert erre a hetre.

A Hataratkelo jobban teljesit!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.03.26. 09:41:43

már a múltkor rátaláltam erre a blogra és azonal végigfaltam a posztokat. Jól ír az úriember és rettenetesen érdekes, számomra egzotikus élete van.
Ötéves utazási tervben benne van egy Alaszka :) igaz ezt kb. tíz éve mondom, de egyszer csak összejön :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.03.26. 09:45:22

na rágugliztam a Toyota Tundrára... most mehetek letörölgetni aaa... nyálat a billentyűzetről :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.26. 09:53:41

@Dragonlady (Bp, Hun): Nem emlékszem. :D
Arra emlékszem csak, hogy valami fantasztikusan szép helyen valami outdoor munkát végzett a posztoló és akkor nagyot dobbant a szívem, de ez már vagy 3/4 - 1 évvel ezelőtt volt, nem emlékszem még az országra sem. De magamat ismerve gondolom valami kietlen északi hely volt. :)

qkuc 2015.03.26. 10:15:20

" H1-es vízum azt jelenti, hogy csak annak dolgozhatsz, aki a papírt intézte" Valóban, de létezik transzfer, ha más cég átvállalja a macerát. De majd az ügyben jártasak korrigálnak, :).

Pernilla 2015.03.26. 10:17:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Norbi? :D

Szeretem az ilyen "egzotikus" posztokat, bar engem mar csak a kepek levettek a labukrol. Az a foto a sarki fenyröl elkepesztö :)

qkuc 2015.03.26. 10:23:32

"Internet banking van, tessék mondani? Sto? Sto eta internetbanking? Mondom, otthonról intézni, esetleg mobilról. Ááá, az itt nincs, ez valami keleti mese lesz…"

:D :D :D Ez azért így megaLOL, hogy netbank nincs.

Bluely 2015.03.26. 10:28:19

Igazi határátkelő poszt, nagyon tetszett. Mondjuk hidegbe nem mennék... :-D

2015.03.26. 10:35:02

@diggerdriver: Hord a feleséged leggings-et?

pasztasuta 2015.03.26. 10:38:37

Joooo, ez a poszt most feldobott. :)
Kulon tetszett, hogy a negativumokat nem sirankozva adja elo.

2015.03.26. 10:44:47

@Dragonlady (Bp, Hun): En sem. Elfelejtettunk magyarul :(

soad1221 2015.03.26. 10:45:15

Marha érdekes, meg jól is ír, és tényleg elképesztően jó lenne, ha nem lenne ez a sok jópofizós szleng, meg minden, mint pl ilyenek, hogy lehányzó, meg dodó, az Dzsoli, stb...
kár, mert ezeket leszámítva tényleg első osztályú írás lenne...

SzZoole 2015.03.26. 10:46:06

Huh,ez nagyon jo volt,mind tartalmilag es szovegileg is,nekem bejon ez a slang vaker.Varom a folytatast.
HA tenyleg meg tartotta a mult heti igeretet a "kisreszvenyeseknek" es csupa jo posztok erkeztek eddig a heten.

2015.03.26. 10:46:41

@adg [Au, Darwin]: +1, teljesen igaz, ugyan a maitol engem kirazott a hideg :) de erdemes volt elolvasni...

SzZoole 2015.03.26. 10:49:59

@soad1221: Ne legyel mar ilyen merev:)
A slang pont,hogy feldobja az egeszet.

soad1221 2015.03.26. 10:58:20

@Zoole[uk]: nem tudom, nekem nem jön be.. vagy legalábbis ma nem jött be.. :) persze ettől függetlenül lássuk a következőt, meg amúgy sem leszólni akartam, éppen csak ennyivel csúszott le a top3-ból.. :)

Herr Géza 2015.03.26. 11:06:05

Na ha má', akkó má' én is: k. jó a poszt, a szleng önmagában így nekem sem jönne be (egy gyengébb posztnál biztos fikáznám is...), de itt a sztori még azt is elviszi. Sose legyen rosszabb reggeli olvasnivalónk.
A HÁ tényleg jobban teljesít. A statisztikás, pszichomókusos posztoktól nekem is herótom van, amire heveny vérnyomásnövekedéssel szoktam reagálni, az meg ugye árt a legendás szépségemnek.... :))))))

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.26. 11:12:16

@diggerdriver: @Taxomükke: @adg [Au, Darwin]:

Szerintem azt az aprosagot ne felejtsuk el hogy a HA kapott anyagbol dolgozik: Ha nem kuldenek az emberek ilyen postokat, akkor nem fog tudni ilyet kitenni. Szoval akinek nem tetszenek a postok, azok nezzenek magukba es kuldjenek sajatot :P

No offence - tudom h Diggernek peldaul eleg sok irasa volt mar itt. :)

Herr Géza 2015.03.26. 11:20:55

@diggerdriver: OFF, hogy örülj....
Építkezünk javában, megyek ki, mondom az elektronyosnak meg a vizesnek, hogy kazánházból az általam már elöre beépített védöcsövön keresztül húzzanak már ki egy drótot meg egy csövet a garázs ellátásához. Mindkettö rábólint, még azt is lebeszéljük, hogy kint nem kell semmit csinálni, csak a csövet ledugózni, a vezetéket meg karikába tekerve a földön hagyni, a többi az én dolgom (a garázs még nincs meg...). Megyek másnap, jön a villanyos, jelenti, hogy megcsinálta, amit kértem. Köszi haver, OK. Nézek be a kazánházba késöbb, ott lóg a kábelem vége a falon, "üresen". Kérdezem, hogy hát a bekötés? Mire ö: "Miért, be is kössem ? Azt nem mondta..." Hát vazze, a drótnak a csöbe húzásához szted. mi a túrónak kellenél nekem te ????? (Azt még egy bölcsész is megoldaná.....:D) Erre 10 perc múlva a vizessel ugyanez. Na vele már nem bírtam teljesen úriember lenni. Föleg miután felfogta, hogy be is kéne kötni, majd még azt is megkérdezte, hogy elzáró csapot tegyen-e a leágazásba.... Mondom neki, kösz, dehogy, amíg meghozzák a garázst, jó lesz szökökútnak..... :))))
Még mindig rácsodálkozom, hogy meglett felnött emberek, egyébként kiváló iparosok (tényleg nagyon szépen dolgoztak...) ennyire ne tudnának gondolkodni....
Aztán elképzelem, hogy mit müvelnének egy hozzá nem értö laikusnál..... :D
ON.

adg 2015.03.26. 11:21:55

@Flamy: jo, ezt az aprosagot igyekszem nem elfelejteni, koszi. :)

ganjagym 2015.03.26. 11:24:56

@diggerdriver: keresed parancs. Mi a feszek feneert nem epitenek pincet az angolok a hazaikhoz? Europaban mindenutt ahol megfordultam, alap a pince. Itt meg mindenki sir, hogy keves a terulet, kicsik az ingatlanok, mindenki raktarnak hasznalja a garazst, stb., ennek szerintem kezenfekvo megoldasa lenne lefele terjeszkedni. Igaz, koltseg valamivel nagyobblenne, de hosszabb tavon novelne az ingatlan hasznalati erteket, praktikusabb, stb. es ez ervenyes lakoingatlanra, haziorvosi rendelore, egyebre.

Meg mier buzultak bele az ikerhazasdiba? az meg a masik hulyeseg. Amikor kicsit tobbert mar kulonallo hazad lehetne. Egy kozveltel szomszeg belmukodeset es hazaseletet vegighallgatni is kinszenvedes. vagy ezek a beltenyesztett angolok ilyen perverzek, hogy ezrre elveznek/
Vagy a 'hagyomanyaikhoz' ragaszkodnak?

Elore is koszi.

SzZoole 2015.03.26. 11:29:37

@soad1221: Hat ha meg hallanal egy 10+ evet a gugolosban eltoltott emberket beszelni,az aztan a slang....

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.26. 11:33:08

egyébként ez komoly, hogy mínusz negyven fokban kinti pottyantós wc? :-O

Herr Géza 2015.03.26. 11:34:30

@ganjagym: Hadd mondjam el én a feltételezésemet: amit eddig az angol lakásépítésröl olvastam, az alapján a pince nekik megoldhatatlan feladat lenne. Höszigetelés, vízszigetelés pincéknél komoly meló, "high-tech", ezekkel nem nagyon vannak baráti viszonyban..... :)))))))))))

Herr Géza 2015.03.26. 11:35:21

@Dragonlady (Bp, Hun): -40°C-ban az nem is pottyantós, hanem koppantós ..... :))))))))))))))

SzZoole 2015.03.26. 11:39:14

@Herr Géza: Nem rossz a tundra,sot nagyon jo auto,de nezd meg ezt.Egy ilyet nehez uberelni:)))

m.mercedes-amg.com/g65.php

SzZoole 2015.03.26. 11:42:08

@Herr Géza: A magas paratartalom miatt fontos,hogy a hazak jol szellozenek.Ezert van a hazak alatt egy 60-80 centis legres.De majd jon a kotrogepes szaki es szak szeruen elmondja:)

Herr Géza 2015.03.26. 11:44:22

@Zoole[uk]: Na ja, technikailag csúcs. De a dizájn..... Engem egy felpumpált ös-Fiat Pandára emlékeztet. Amolyan durván cakk-cakk-agyú mérnökember tervezhette, aki csak mindenféle síkokban meg szögekben tud gndolkozni, az íveket meg hírböl sem ismeri.... :)))
De praktikus, az biztos: ha betörik a szélvédö, a sarki üvegesnél vágathatsz bele másikat.... :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2015.03.26. 11:46:57

@Zoole[uk]: Ááá, ha tudnának rendesen szigetelni, nem kellene légrés.... De jó, legyen, azt a pince mellett is meg tudnák csinálni, ha már ragaszkodnak hozzá.....

SzZoole 2015.03.26. 11:47:45

@Herr Géza: Nezzel csak ra a muszaki adatokra,egy gyarto sincs jelenleg aki ettol jobbat tud epiteni.
Nos ez tipikus kulcsiny es a belbecs esete:)

2015.03.26. 11:55:37

@Herr Géza: Hm. Ez nem tétel. Neked. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 11:57:54

@Flamy:
EMBER...
A világ legjobb posztját olvastuk.
Olyan jó hogy nincs miről beszélni róla.

Herr Géza 2015.03.26. 12:00:26

@Zoole[uk]: Tudod, hogy csak zrikállak, de legyen: te meg hallottál az ár-érték-arányról ????
Mellesleg engem is sokkal jobban érdekel az autó belbecse, de ez vonatkozik a belsö dizájnra is. Kívülröl meg elég ha csak egy fokkal szebb, mint a borzalom. De azért külcsín téren is van határ: a Fiat Multipla-t akkor is inkább felgyújtanám, minthogy beleüljek, ha ajándékba kapnám... :))) Számomra az az autó a gépjármüdizájn területén az emberiség ellen elkövetett egyik legnagyobb merénylet (azért van még egy pár).
De hát nem vagyunk egyformák, még annak is vannak rajongói....

Herr Géza 2015.03.26. 12:02:36

@Philosoraptor: Kösz a feltételezést... :)))) De "önszántamból" még akkor is max. a harmadát adnám ki egy autóra, ha nagyot nyernék a lottón......:)))

SzZoole 2015.03.26. 12:08:43

@Herr Géza: Take it easy,szokekapitany,tudom,hogy csak huzod az agyam(helyet?).
A multiplatol lattam mar rondabbat,Nissan-ak van egy irto ronda tipusa Cube,azt nezd meg.

Herr Géza 2015.03.26. 12:09:26

@Herr Géza: Vazze, ahogy rányomtam a küldésre, pittyent a mail érkezése a telefonon. A Deutsche Lotto GmbH. gratulál a nyereményemhez..... (Online lehet lottózni, így kapok értesítést, ha nyerek, de az összeg nincs a mailben...)
"Ilyen nincs" felkiáltással lázasan csekkolok be az oldalra, aztán nagy nyugi: 27,70 €. Infarktus megúszva....:))))))) Luxusautó elnapolva.

ganjagym 2015.03.26. 12:10:21

@diggerdriver: elore is koszonom, tenyleg erdekel, nem csak a napi English bashing adagomat tudtam le kirohanasommal.

Herr Géza 2015.03.26. 12:12:02

@Zoole[uk]: Grrrr, ismerem, egyszer az jutott bérautóként, nem tudtak mást adni, mert ad-hoc book-olás volt. Másnap rögtön lecseréltettem. Ha már Nissan: az eggyel ezelötti Juke se volt piskóta.....:)))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.26. 12:16:09

@Herr Géza: ez hány újabb lottószelvényre elég? :-D

Herr Géza 2015.03.26. 12:16:36

@Zoole[uk]: Oszt mitöl vagyok én "szökekapitány" ????:)))
Mellesleg a Daihatsu is ott van az "ó-borzalom" kategóriában vastagon....(pl. Daihatsu Materia....)

Herr Géza 2015.03.26. 12:17:29

@diggerdriver: Ez már csak a fine-tuning kérdése....:))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 12:18:28

@Zoole[uk]:
Státusszimbólumot ne hasonlíts egy igavonóhoz.

SzZoole 2015.03.26. 12:19:26

@Herr Géza: Egyszer a csaladal mentunk valahova es latunk egy ilyen fostalicskat.A gyerekek rohogesbe tortek ki,kerdeztem,hogy mit nevetnek enyire,miro Ok mondtak,hogy ez az auto anyanak valo,kerdeztem miert,mire
Ok,azert mert allva is tudna vezetni:)))
A nejem 153 centis orias:)))

Ha mar Nissan akkor a GT-R,negyed annyi az ara mint egy digoraketanak es lenyomja mint a szart.0-100-ra 2.8 mp.

Herr Géza 2015.03.26. 12:20:41

@Dragonlady (Bp, Hun): A kövekezö két heti lottóra.....Egy szelvény, de négy "hasáb", azaz játék, heti két = össz. négy húzásra.

SzZoole 2015.03.26. 12:21:37

@Herr Géza: Hat az avatarodrol Szoke Andras teves reklamja jut eszembe,O volt benne szokekapitany:)))

SzZoole 2015.03.26. 12:23:38

@diggerdriver: Terepen is verhetetlen,jelenleg a legjobb off road auto.
Olvass utanna,en is csak onnan tudom,mondjuk london belvarosaban tobbet lattam eddig mint terepen:)))

Herr Géza 2015.03.26. 12:23:55

@Zoole[uk]: A szomszéd faluban van egy Nissan kereskedö, már két-három hete áll a szalon elött egy GT-R, minden reggel le kell törölnöm az elcsöppent nyálam.... Pedig amúgy (praktikusság..) nem vagyok egy nagy sportautó fan. Egy S6-os Audi, M5 BMW, de akár (!) egy AMG E oszt. is jobban beindít....

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.26. 12:24:14

@Herr Géza: hát majd az illetékesek megszakértik, hogy ha már egyszer nyertél, mennyi esélyed van jövő héten megint nyerni :-))))

Herr Géza 2015.03.26. 12:26:16

@Dragonlady (Bp, Hun): Felesleges számolgatni, az elmúlt négy hétre mindig jutott valami, de jellemzöen még ennél is kevesebb. Tudod, ez az elöjáték és majd most jön a nagy durranás.....:))))))

SzZoole 2015.03.26. 12:28:23

@diggerdriver: Nem,csak arra utaltam,hogy a statuszszimbolum Mellet a legjobb terepjaro is,bar aki ilyet vesz ketlem,hogy off roadozni fog vele:))

Na jo tipliztem dolgozni,mert igy sose jon ossze az S 65.

adg 2015.03.26. 12:33:52

@Zoole[uk]: "statuszszimbolum Mellet"

Milyen a statuszszimolum mell? Kepes ismertetot kerek. :D

adg 2015.03.26. 12:35:41

@adg [Au, Darwin]: marmint szimBolum, de nem is ez a lenyeg. :))

2015.03.26. 12:41:41

Huuuuuu micsoda kepek, Alaszka, uristen de imadnam :D De nagyon jokat nevettem a burokracias reszen is, koszonjuk szepen ezt a posztot, nagyon jo volt, johet a folytatas :D

Ha ma nem irok tobbet, akkor csak egyszeruen megpukkadtam az irigysegtol, jovok majd holnap is :D

2015.03.26. 12:44:02

@Herr Géza: Akkor en nalad sokkal szerencsesebb vagyok, en minden heten kapok emailt, hogy milliokat nyertem a nigeriai lotton, pedig nem is jatszottam. :D

Muscari 2015.03.26. 12:45:47

Koszonjuk, HA, meg a vegen teljesen elkenyeztetsz minket :-)

Gyonyoruek a kepek, azt remelem csak, hogy a posztolo nem un majd ra az orok hora. Ugy tudom eleg frusztralo tud lenni a szinek hianya annyi honapon keresztul. Az en forrasomnak legalabbis ot ev utan nagyon elege lett a majdnem orokos hobol es vagyott vissza szines vilagba.

adg 2015.03.26. 12:46:26

@mojyo: akkor ezek szerint nem pukkadtal meg megsem. Kezdtem aggodni pedig. :))

2015.03.26. 12:57:09

@Muscari: 5 ev a hoban? Challenge accepted. :D Mondjuk en oroszulbeszelo helyre mennek inkabb, es ott lehet, hamarabb megdoglenek a vodkatol, de mindenkepp erdekes lenne kiprobalni, meddig birnam, en optimista vagyok mondjuk, szerintem en elegge erre vagyok tervezve :D

@adg [Au, Darwin]: Hat meg nem, de meg ebedido sincs :D

adg 2015.03.26. 13:07:22

@mojyo: ja, nincs mar ebedido. Sot, vacsora is elmult.

En nem nyerni szoktam nigeriaban, hanem az ottani dusgazdag rokonaim hullanak, mint a legyek. De szerencsere en vagyok az egyetlen orokosuk, ezt a nevem alapjan fejtettek meg (ami olyan egyedi, mint pl a kovacs jozsef), szoval nincs mar semmi gondom a jovoben, csak egy kis ugyintezesi penzt kellene utalni, mert az a nigeriai szabalyok szerint nem vonhatjak le az oroksegembol.

tanato 2015.03.26. 13:08:12

@Dragonlady (Bp, Hun): OFF:www.nlcafe.hu/ezvan/20150326/az-orszag-kedvenc-tanara-eniko-neni-thai/

SZó van benne egy magyar kislányról aki most költözik Csiangmajba,oda ahonnan jöttél.

**mimi** 2015.03.26. 13:12:15

hűűű de jó volt! kérek még :))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.26. 13:16:51

@tanato: köszi, úgy tűnik, tavaly mentek ki, és mindjárt jönnek vissza. (most lett vége kint az iskolaévnek.) ez lehet, hogy az a család, akiről hallottam nemrég - három szőke óvodás / iskolás gyerek, legalább az egyik szülő tanár, egy ismerősöm futott beléjük teljesen véletlen.

SzZoole 2015.03.26. 13:20:50

@adg [Au, Darwin]: értsd jol:)
Néha en is melle ütök:)))

P.Elliot 2015.03.26. 13:30:00

Nagyon jo iras , jo lenne ha tobb reszbol allna mint ketto mert biztosan sok erdekeset tudna irni a posztolo a mindennapokrol is.
Pottyantos wc? Hat latom a teveben eleget amikor az alaszkai haz elado musorokat nezem/ a taj miatt/, el sem tudom kepzelni abban a minusz 40 fokban hogy plane ejjel kikecmeregjek a netan hoviharban, az nem igaz hogy ne talaljam ki hogy hogy lehet egy kemping wc-t mukodtetni a haz valami felreeso zugaban kialakitott kis szobacskafeleben. Es tenyleg, mi van ha kilepve abbol a klotyobol elem all egy medve? Mi a teendo? Es ahogy ezeket a musorokat nezem, egyaltalan nincs kozel a hazhoz.
A posztolonak lehet hogy most kicsit fura minden de szerintem evek mulvan fajni fog a szive a hofedte hegyek utan.
Ha ugyan hazamegy valaha mert ismertem egy magyart aki odament olajmunkasnak, 3 ev utan otthagyta, aztan visszament orokre. Azt mondta hogy mar nem tudott mashol elni.
Minden ember mas persze.
Szep havas karacsony lehet ott.
Csinosak az alaszkai nok?

P.Elliot 2015.03.26. 13:39:18

@Muscari: Azt konnyu korrigalni hogy legyenek szinek. Tele kell rakni a lakas minden vilagos helyet novenyekkel. Szines parnak a kanapen, mosolygo nagy napot abrazolo langolo sarga szinu kep a falon, vidam szinu szonyegek, ruhak, bizonyitani kell az embernek maganak hogy az a feher hideg micsoda odakinnt van csak, belul vidam az elet...

montroyal ( CAN qc) 2015.03.26. 13:50:07

miért is éppen Alaszka.

ezt a film sorozatot (Miert éppen Alaska ) vegig neztuk az osszes reszet es nagyban hozzajarult hogy ellatogattunk Alaskaba ... mint turistak .. jun-jul gyonyoru es nappal 20 fokra is felmegy ...

Hari Seldon 2 2015.03.26. 13:51:32

@Dragonlady (Bp, Hun):
Nem emléxel Norbira, és a Norvég olajsztorira? Ő "lakott" Bodo-ban.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.26. 13:57:56

@Hari Seldon 2: dehogynem emlékszem a sztorira. csak a város nevére nem emlékeztem. köszi a segítséget :-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.03.26. 14:18:43

@Herr Géza: hú nekem kicsit túl sok a csicsa ezeken a képeken, ez a hirdetés amolyan belvárosi gazdagficsúroknak lehet célozva, akik életükben nem jártak még a természetben... valami viharvertebb nyersebb darab jobban bejönne személy szerint... nagy dögráccsal és sok reflektorral azért, abból nem engedünk :D

FutureFry 2015.03.26. 14:23:03

@qkuc: Előfordulhat, hogy a frissen vett házba se tudja valaki beköttetni az internetet (pedig a vétel előtt azt mondták lehet), és nem Alaszkában hanem Washington állam Kitsap megyéjében (Seattle-vel "szemben" a "Puget sound" öböl másik oldalán), és ezért az illető potom 3 hónap után most lehet eladni kényszerül (mert otthonról dolgozott volna):
consumerist.com/2015/03/25/new-homeowner-has-to-sell-house-because-of-comcasts-incompetence-lack-of-competition/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 14:35:09

Jajj, Alaszka, az Usa Norvégiája... :-)))))
De jó lenne oda kicsit kijutni, na nem feltétlen élni, de kirándulgatni.
Nyáron motorozni, télen snöskoterezni, és bámulni a zőőőd fényt.
Hátha majd egyszer...

"ziziBambiTibicsokikörhintaésreggizene. "

Ez olyan katonaszöveg, mint a csoki-ropi-kóla-szotyi, hosszú cigi-szines ital??
De olyan változat is volt, hogy kaja-pia-szimfónia-maláj qrva...
:-))))))))))))))

Q szépek a képek, ott még talán tellik rendes télre a költségvetésből... :D

A ződ utcasaki fényeket meg már únjátok, ugye?

:-)))))))))))))

Haha, jó poszt volt, jó volt röhögni rajta, kösz. :D

FutureFry 2015.03.26. 14:36:33

@qkuc: Olyan hogy "H1-B transzfer" igazából (tudtommal) nincs, hanem egy új peticíót lehet benyújtani az új munkaadó által. Előnye, hogy a dolog nem esik a vízum-kvóta hatálya alá. Viszont ha valaki "kiesik" az előző H1-B vízumából (mert pl. a régi cég elbocsátja), és nincs új, akkor elvileg rögtön (de általában egy 10 napos "kegyelmi időszakon" belül) el kell, hogy hagyja az USA-t, egyébként illegálissá válhat. Ilyet egyébként én konkrétan láttam: Eléggé stresszes, hogy pár nap alatt a több év folyamán felgyült dolgokat - autó, lakás (ha csak bérelt is) az ember valahogy "lerendezze" (pl. át- vagy eladja).

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 14:37:37

@Hari Seldon 2: Az-az. De Norvégiát se hagyd ki... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 14:44:45

@Herr Géza: Jajj, bakker, ne is mondd, mi is felújíttatunk nem sokára, így távolból remote procedure módon...Előre félek, hogy mi lesz belőle, magyar szakik, atyavilág...Olyan sztorikat hallottam nem rég első kézből, hogy a burkoló/vizes a fürdőszobában a lefolyót tette a legmagasabb helyre...Elfelé folyt a kiömlött víz...
:fejét fogó szmályli:

SzZoole 2015.03.26. 14:47:31

Olvastatok?
A másod pilóta szándékosan vezette a hegynek a gépet
@@&&£&&&(;:/:))£""@&££££&@&))&&&)((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 14:47:46

@Herr Géza: Uhh, bazz, ez egy harckocsi lenne, kisebb afrikai államokban...Az ára is ott van valahol... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 14:51:05

@Herr Géza: Hát jah, a cw értéke is olyan 5 lehet, mint a nagyi ruhásszekrényének... :-))))))))
De azért kipróbálnám.Régi az igazság, hogy a kocka alakú járművekben legalább van hely...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 14:52:38

@Herr Géza: Megént egyetértünk.Én úgy mondom, hogy vizuális környezetszennyezés... :D

qkuc 2015.03.26. 14:55:06

@FutureFry: Látod ezt nem tudtam, egy rakat pozícióhoz írták ezt a transzfert (hogy átveszik azt, akinek van valid H1B-je), de fogalmam sem volt, hogy pontosan mi a folyamat.

qkuc 2015.03.26. 14:56:22

@FutureFry: Tisztára otthon érezném magam, :D. Nálunk szolgáltatót nem lehet váltani, :D.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 14:57:41

@Muscari: Miért, a fehér a fekete meg a zőőőd is szín.Ne legyen már színrasszizmus...(Előre a világoszöldek, hátra a sötétzöldek...)
:-))))))))

Rónarider 2015.03.26. 15:00:18

@montroyal ( CAN qc): Ha ragaszkodsz a fantáziáidhoz, ne olvasd tovább.
A Miért éppen Alaszka-t Washington államban forgatták. Mellesleg az egyik kedvenc sorozatom (cheers és taxi a másik kettő a top3-ban).
De a jogsiszerzés nagyon kemény: arra megyünk, mert ott van stop-tábla is, holnap meg elugrunk Junoba, közlekedési lámpás kereszteződést nézni ;)
De jó is lehet amúgy viszonylag gyéren lakott helyen élni! Nekem a Paradicsom.

Golf2 2015.03.26. 15:00:18

Off direkt zuhant le a másodpilóta,volt 10 másodpercük sikítani az utasoknak.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 15:01:20

@adg [Au, Darwin]: szívassad őket, hogy oké, adod a pénzt, meg minden, de nem bízol a postában, a ban(g)kokban, inkább jöjjön el érte, találkoztok itt meg itt, stb.Aztán mikor kijött, akkor mégse jó, közbejött valami ; egy másik címen kéne taléálkozni ami ezer mérfölddel arrébb van, stb... :D

Állítólag van pár ilyen faszi, aki ezeket sz*patja halálba hivatásszerűen...Nagyon helyes, fel kell venni a kesztyűt... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 15:06:04

@P.Elliot: Na én is pont ilyen szobaklozeten gondolkodnék.Simán kifolyik a tartalom egy csövön egy gödörbe a ház mellé, télen úgyse büdös, mert keményre fagy, meg ráesik a hó, tavasszal meg rátolok egy köbméter földet, oszt csókolom...
Há' de nem? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 15:07:20

@P.Elliot: "Csinosak az alaszkai nok?"

Biztos csinosak, csak kicsit sok rajtuk a fókazsír...
:-))))))))))))))

catnip cupcake 2015.03.26. 15:11:46

@Herr Géza: jajj, az éleseszű jómunkásemberektől hidegrázásom van, mert épp fürdőszoba-felújításban vagyunk (ha minden jól megy, holnapra befejezik).
Mivel sem én, sem a párom nem vagyunk szakképzett víz- és fűtésszerelők valamint burkolók, megbíztunk egy céget csillió pénzért (tudom, tudom, így jártunk, miért nem hoztunk magyar munkásokat stb.).
Az eredeti terv szerint múlt hét hétfőn kezdtek volna és pénteken végeznek. A valóság: múlt hét szerdán kezdtek és holnap végeznek. Azt elfelejtették közölni, hogy az 5 nap munkát 2 hétre szétbontva végzik el:-/

A másik, ami bosszantó: nem figyelnek apróságokra. Pl. a padló lerakásakor leszerelt WC-kagylót nem kéne a szomszédos hálószoba bolyhos szőnyegére tenni csak úgy csupaszon.
Vagy pl. leterítenek ugyan takarókat a padlóra, de azokban annyi por rakódott le, hogy az egész város szilikózist kapna.

Helyzetjelentés: ma itthon vagyok egész nap, egyetemi beadandón kotlok - ha valaki ért a radix sort rekurzív implementációjához, ne habozzon megosztani valami érthető anyagot:)
A munkások az előbb ska-t hallgattak a rádiójukon és időnként dudorásztak hozzá. Egy élmény:)

qkuc 2015.03.26. 15:16:16

@Golf2: A szemétláda, ha meg akart halni, le is ugorhatott volna egy hídról .... Miért kellett 149 másik embert megölnie?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 15:16:29

@Zoole[uk]: Hát hogy rohadna meg télleg a pokol kénköves-tüzes bugyrában... :-((((((((((((((((((((((((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 15:19:49

Ha ez igaz, akkor simán lehet terroristának bélyegezni a másodpilótát...Hihetetlen, hogy ilyen állatok repülés közelébe kerülnek.És még mi lehetett volna, ha egy városra zuhan, lásd Lockerbie... :-((((((((

blackhairlady 2015.03.26. 15:22:23

Nagyon jo poszt, nekem a szleng is teteszik, jokat mosolyogtam mikozben olvastam.
A papirmunka valoban felorli az emberek idegeit egy ido utan, arrol is ki kell tolteni egyet es alairni, hogy egy masikat kitoltottel elotte:(( Ez kulonosen idegesito amikor beteg vagy, mar mennel az osztalyra, de 5 ugyintezo meg visszavan akik ugyanazt szorol szora megkerdezik.
Az online bankot nem ertem miert nem volt, talan valami kicsike helyi bankhoz ment a posztiro, mi mindent ott intezunk szinte.na de ezektol a kis helyi sajatossagoktol szep az elet:)
A tobbi ugyintezes, auto, telefon, stb... teljes egeszeben megegyezik az itteni, texasival.
A ferjem Alaszkaba vagyik, en nem annyira. remelem majd rajon, hogy nyugdijasan mar nem jo fat apritani meg jeget torni:))

Nekem a masik Alaszkas film volt a kedvencem, a Men in trees.

blackhairlady 2015.03.26. 15:26:42

@catnip cupcake: Mi egyszer epitkeztunk es egyszer bovitkeztunk. Soha tobbet. Mindent en inteztem, mert az "amerikai megtudja fizetni a haromszorosat is" (ez konkretan elhangzott), igy kenytelen voltam a beszerzestol a szakember keresesig, a felugyeletukig mindent en intezni. na akkor kezdodott az oszulesem folyamata.
Reszvetem es kitartast:)

SzZoole 2015.03.26. 15:33:22

@qkuc: plusz annak a 149 embernek a családtagjainak,rokonainak baratainak es szeretteinek mekkora fájdalmak okozott ezzel a tettével.
Ha van Isten,remelem olyan büntetést szab ki ra,mint egy tömeg gyilkosra.Soha ne nyugodjon a lelke az ilyennek:(((((

P.Elliot 2015.03.26. 15:35:57

@geegee: Az egeszsegugyi hatosagok nem engedik kozvetlenul a haz melle, ott sem gondolom.
Egyszer lattam meg az oskorban itt kemping wv-t, rendes alacsonyabb plesztik wc szerkezet, benne olyan plesztik vastag belszeru valami, hasznalat utan egy kar elforgatasaval megcsavarodott a bel es elzarta a termeket ami a wc aljan karikaban szaporodott es az uj belresz tisztan vart, Egyszeru es jopofa, szagmentes steril dolog volt, ilyen valo ilyen hazba. Kinnt a terep ugyis ugy nez ki mintha mindig kempingeznel, hehehe...
Szoval van megoldas visszautasitani a hoviharban, vad hidegben es a feltetelezheto medvejarasban azt hogy ki kelljen menni.
Kepzelem hogy luxus teteje egy ilyen helyen rendes wc-s furdoszoba. Egyet tudok en biztosan kitalalnam hogy lehessen meg a legvadabb helyen is.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.26. 15:36:40

@Herr Géza: aposom ablakot csereltetett.
parkany.
ferde.
aposom vegig ott volt, amikor csinaltak.
aposom azota duhong, hogy ferde.
aposom nagypofaju.
aposom megse szolt a munkasnak.
csak duhong es szidja a munkast.

qkuc 2015.03.26. 15:39:27

@blackhair-lady: Szóval akkor azért nagyobb bankoknál azért létezik netbank. Kérlek mondd, hogy igen, :D.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.26. 15:39:41

@Herr Géza: latod, elvette a jolet az eszedet
felgyujtanad. ahelyett, h nekem adnad.
majd en eladom, mert en se ulnek bele:-)

P.Elliot 2015.03.26. 15:42:12

@geegee: Legalabb jol melegitenek!

qkuc 2015.03.26. 15:43:46

@catnip cupcake: Én már a kérdést sem értem, :). Majd a kódból megpróbálom abszolválni, hogy mi a szöszről van szó, :D.
en.wikibooks.org/wiki/Algorithm_Implementation/Sorting/Radix_sort

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.26. 15:44:39

@P.Elliot: biztos emlekszel meg a regi bilikre
gyogyaszati.hu/kepek/thumbs/1184922933.jpg

nagyanyam ezt hasznalta ejjel, ha nem akart kimenni a jeghideg furdoszobaba:-)

bxf 2015.03.26. 15:52:08

Beleolvastam a blogba is, nagyon joooo! Majd a hetvegen ha tobb idom lesz, atragom magam mindharom hosszu oldalon :-)

Kulonben erdekes, mert ugy tunik, hogy akivel eddig beszeltem, mind megbukott eloszorre az amerikai jogsin. En is :-)))

Az egyik baratnom (aki AIDS-kutatasbol irta a PhD-jet, tehat nem egy hulye gyerek), ugyanugy, mint en, elfelejtette bevagni, hogy ittas vezetesert milyen buntetes jar. En is ugy voltam vele, hogy en nem iszom, akkor igy egy oldallal maris kevesebb.

Aztan par nap mulva mehettem ujra vizsgazni.

Floridaban persze joval vekonyabb volt a konyvecske, anno 2001-ben azt hiszem $10-et fizettem a vizsgaert, de valoban ugy van, ahogyan Ors leirta.

Hja, nagyon tetszenek a preparatumok. Van valami leiras hogyan ell oket elkesziteni? Erdekelne! Nna, nem akarok ittmaszekolni, es foleg nem emberi sziveken:-)))

P.Elliot 2015.03.26. 15:53:08

@~~Babette~~: Igen, persze, de azt reggelente ki kell vinni.

P.Elliot 2015.03.26. 15:56:31

@bxf: En atmentem. A ferjem nem pedig mar otthon is vezetett, motort legalabbis. A vizsgan elfelejtette a dombon betenni a kezifeket. A nagy izgalomban gondolom elfelejtodik ez-az.

adg 2015.03.26. 16:06:07

Szerintem meg varjunk egy kicsit a pilota elitelesevel. Lehetett mas oka is, hogy nem engedte vissza a tarsat.
Es ez az info egy nevtelen forrastol szarmazik, es nem erositette meg senki, ha jol tudom. (?)

Volt regebben egy masik ongyilkosnak kikialtott eset, talan egy del koreai gep. Mai napig peldakent hozzak fel az ilyesmi esetekben, pedig az ameriaki vizsgalatok behizonyitottak, hogy nem ugy volt. De ennek ellenere meg mindig o a pelda az ongyilkos pilotara.

Határátkelő 2015.03.26. 16:17:37

@Flamy: IGEN, bátorítanám erre a kedves társaságot, olvasótábort és MINDENKIT! Már az írásra.

morsels (törölt) 2015.03.26. 16:20:59

@adg [Au, Darwin]:
Mar hivatalosan bejelentettek, hogy szandekosan vezette a hegynek a gepet:
www.bbc.com/news/world-europe-32063587

SzZoole 2015.03.26. 16:29:37

@adg [Au, Darwin]: nem akarlak elkeseriteni,de ez mar sajnos hivatalos:(

montroyal ( CAN qc) 2015.03.26. 16:31:45

@Rónarider: Faibanks bol leugrani juneaoba jo nagy ugras plane olyan utakon telen meg egyaltalan nem .. csak repulo ..

a filmet nagyon szerettuk azert az alaskai typus embereket jol bemutatta .. lehetet v 60 reszes nem emlekszem . mi hajoval voltunk Ancorage-ig jutottunk el super volt aki tehet nem erdemes kihagyni .. ott elni ? na ne ... a fiatalok elmennek mashova tanulni es nem is nagyon jonnek vissza

Muscari 2015.03.26. 16:32:35

@P.Elliot: igen, ez mukodhet. Az ismerosom kollegiumban volt es hat ott eleg behataroltak a lehetosegek. Szereti a havat, de az egy kicsit sok volt neki is. Nem a keves napfeny viselte meg legjobban, hanem a sok feherseg.

de hat tudjuk, hogy nem vagyunk egyformak, van, akinek bejon. remelem a posztolo is jol erzi magat.

Muscari 2015.03.26. 16:39:23

@adg [Au, Darwin]: direkt nem engedte vissza a kapitanyt a fulkebe, mi lehetett ra az oka maskulonben? Nem volt eszmeletlen, mert van egy gomb, amivel meg tudja akadalyozni, hogy kivulrol koddal bemenjenek es azt nem lehet veletlenul megnyomni.

Az ugyeszseg nyilatkozott, ez mar nem csak kiszivarogtatas sajnos. Borzaszto tragedia :-(

catnip cupcake 2015.03.26. 17:11:28

@morsels: @qkuc:
Köszönöm a tippeket. A problémám amúgy nem is annyira az, hogy megértsem, hogy működik, hanem a rekurzív rész megvalósítása. Azzal úgy vagyok, hogy az egyszerű példák (mint pl. faktoriális) az OK, de amikor bonyolultabb dologról van szó, akkor elakadok. 2 hónap múlva vizsga, kezdek parázni:)
Ez a kép jellemzi leginkább a helyzetet:
memegenerator.net/instance/17153721

blackhairlady 2015.03.26. 17:14:18

@qkuc: Termeszetesen letezik, legalabbis itt Houstonban:)
Mivel Californiat is kiszemelted, remeljuk jon Zsuzsi vagy ABL CA es megerositenek, hogy ott is ismerik a rendszert:)
Viszont azt tenyleg el tudom kepzelni, hogy kis, helyi banknal nincs meg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 17:15:06

@Határátkelő:
Èrdekelne valakit egy építőipari poszt Londonból?
Sok kèppel videóval.
Teljesen más oldal mint amiről eddig ìrtam.

Shanarey 2015.03.26. 17:16:54

A poszt, akárcsak a tegnapi, ez is pöpec.
Tegnap nem szóltam hozzá, mert alkotói válságom volt. (aludtam)
A hidegért, annyira nem vagyok oda, de egy kirándulásra azért rá tudnám szánni magam.

@Herr Géza:

A "laikusnak" nincsenek "hülye" (extra) kérései.
:-))

1998 Balatonlelle. A helyi, anyós által ismert nem fiatal, de jó szakember, megérkezik a házunkhoz, amit nyaralónak vettünk meg és felújítjuk. Mondom neki mit szeretnék, és néz rám bután miért kell nekem plusz két lefolyócső a fürdőben, mert a wc, a kád, a padló lefolyó és a mosdó az csak 4. Nos igen nehezen értette meg hogy én az a fickó vagyok aki a mosógépet nem akarja a kádhoz rögzíteni egy hajlékony cső által, na meg a fali vízmelegítő csepegtető csövét sem akarom a mosdóba engedni, hanem mindkettőt be a falban található lefolyó csőbe.

Két évvel később, telefonvonal bekötés. Megérkezik a helyi jellegű Matávos alvállalkozó, és közli, hű de jó ez egyszerű meló lesz, oszlopról a vezeték az eresz deszkán végig szögelve, és be az ablak mellet, ahová kérjük. Mondtam neki hogy nem, mert vigye a vezetéket a padlásra, hagyjon rá 4 métert, és a többit én megoldom. Nehezen értette meg hogy a felújítás során kiépítettem a leendő telefon vonalat mindkét szobába, és a padláson csak össze kell kötni a meglévő vezetékekkel.

Kb 5 évvel ezelőtt, egy barátom felhív hogy kellene neki kábel TV, van e valami ötletem hogy is lenne az jó. Kimentem megnéztem és elmondtam neki mindent. egy hét múlva megérkezik az UPC helyi agyatlan verebe, aki úgy gondolja hogy egy kábel TV bekötés fél óra és lehet hazamenni. Amikor meglátja a helyszínt közli ez nem fog menni mert a szomszéd házakon kellene keresztül vinni a kábelt. Ügyfél aki egyébként szőke és nőnemű (emiatt sokszor hülyének is nézik) elmondja neki azt amit én mondtam. Válasz: -nahát, tényleg? és megcsinálta azt amit én javasoltam. Na benn van a ház padlásában, valahogy le is kellene menni a TV készülékekhez. A "szakember" úgy gondolta hogy a padlásról a fal mentén lelógatva, felszögeli a kanócot és bemegy az ablakkeret mellett. (biztos van erre egy képzés hogy ezek mind itt akarnak közlekedni) Majd fel lett világosítva hogy ott van 3 cső, a három készülékhez, benne a régi kanóccal, aminek segítségével behúzhatja a sajátját. Volt nagy csodálkozás, és szentségelés, mert nem félórás meló, de megcsinálta.

@ganjagym:

Az ilyen kérdéseket én a költői kérdések közé soroltam, mert értelmes választ egyetlen Angol sem tud erre. A költői kérdések rovatban van a két csapos megoldás, a garázsnak nevezett egyéb ahová egy normális autó, vagyis nem Mini Morris, nem fér be, a dokik paracetamol, és két hét múlva gyere vissza (ha még élsz) típusú megoldásai stb...

morsels (törölt) 2015.03.26. 17:20:24

@catnip cupcake:
Ott van a recursive megoldas :-)
(mindjart az elso code block)

soad1221 2015.03.26. 17:28:50

@diggerdriver: engem érdekelne.. ha nem itt a saját oldaladon mindenképp írd meg :)

Shanarey 2015.03.26. 17:32:48

@diggerdriver:

Tőlem elfér, én elolvasok akármit is ha van értelme.

tanato 2015.03.26. 17:39:13

@catnip cupcake: Huha,mi két hét múlva kezdjük a fürdőszoba felújítást.

tanato 2015.03.26. 17:40:59

@catnip cupcake: Ajjaj nekünk is egy hetes munkát ígértek,lehet hogy 3 lesz belőle?Addig hol lakunk majd?

tanato 2015.03.26. 17:42:06

@Dragonlady (Bp, Hun): Kicsi a világ,biztos ők azok.

ganjagym 2015.03.26. 17:43:21

@diggerdriver: barmi ingatlannal kapcsolatos poszt orommel fogadott, legyen bar technikai reszletekre knocentralo, epiteszettorteneti, mortgage dealek finomsagait targyalo, stb! (ez csak az en szereny velemenyem persze)

ganjagym 2015.03.26. 17:44:44

@Shanarey(England) ISTP:
' értelmes választ egyetlen Angol sem tud erre'
ezert nem is angol embert kerdeztem:)

Shanarey 2015.03.26. 17:47:31

@ganjagym:

Ez így van, de a megfelelő válaszhoz egy "itt született szigetlakó"
válasza lenne megfelelő.

blackhairlady 2015.03.26. 17:54:46

@diggerdriver: Engem igen. szeretem az epitkezos posztokst (is).

Taxomükke (UK) 2015.03.26. 18:06:39

@Flamy: Úgy látszik, te még nem tudod, hogy HÁ írja az összes posztot, sőt a kommentek javát is.

Taxomükke (UK) 2015.03.26. 18:13:26

@geegee: ""ziziBambiTibicsokikörhintaésreggizene. "

Ez olyan katonaszöveg, mint a csoki-ropi-kóla-szotyi, hosszú cigi-szines ital??
De olyan változat is volt, hogy kaja-pia-szimfónia-maláj qrva..."

Változnak az idők.

Régen mit is jelentett a VBK? Vörösboros kóla.
Ma?
Vodka-Bomba-Kataflam.

Határátkelő 2015.03.26. 18:17:59

@diggerdriver: Hogyne! Vevő vagyok rá, ahogy látom, többekkel egyetértésben.

qkuc 2015.03.26. 18:46:18

@catnip cupcake: adjál kódszavakat és feltúrom a netet, én morsels példája alapján értettem meg, hogy ezmiez, :D.

nyuszigonosz 2015.03.26. 18:46:53

A mai poszt is jó, mint a tegnapi is nagyon jó volt.
A csodálatos képek, na azok nagyon tetszenek. :-)

@diggerdriver: El fogom olvasni, Digger. Írhatnékod van? :-)

Igaz Barát 2015.03.26. 18:55:26

@morsels: Biztos jó az a rekurzív megoldás?

Shebelle 2015.03.26. 18:58:41

Én is szeretem az építkezéses posztokat, cikkeket! :)

A szerencsétlenséghez: nem nagyon hiszem h. öngyilkos lett volna a másodpilóta.....

SzZoole 2015.03.26. 19:12:44

@Shanarey(England) ISTP: en nem tudom hogy milyen helyen laktok de nekunk az összes csaptelep hideg meleg keveros
A garázsba 2 autó vígan befér ugy hogy a garázs falán végig szekrény van a garázs végében is szekrény van plusz fagyaszto lada

SzZoole 2015.03.26. 19:16:19

@diggerdriver: nem lehetne inkabb a depressziórol,jo kis parázs beszélgetés kerekedne ki belőle:)

nyuszigonosz 2015.03.26. 19:20:02

@Shebelle: fene tudja, szerintem túl gyorsan megtalálni vélik a szerencsétlenség okozóját.
Szinte nem hittemn a fülemnek kora reggel, mikor a rádióban azt hallottam, hogy valaki, aki a fekete box kiértekelésén dolgozott, már az éjjel eladta az infót a New York Times-nak....

P.Elliot 2015.03.26. 19:35:39

@nyuszigonosz(D) ESTP: Tudod hany szakerto dolgozik az ilyen ugyon? Raadasul tudjak a dolgukat, nem az elso ilyen feladatuk!

P.Elliot 2015.03.26. 19:36:41

En is szeretem az epitkezos posztokat, szivesen olvasom.

Shanarey 2015.03.26. 19:39:02

@Zoole[uk]:

Nos én egy sorházas házban lakom, és a konyhába sikerült keverőcsapot tenni, a fürdőbe és a mosdóba nem.
Itt külső garázsok vannak, és a többség csak tárolónak használja, mert a "garázs" mérete afféle kispolszki kategória. vagyis befér a "normál" autó, csak nem tudsz kiszállni. Számomra ez egyszerűen nevetséges, alig van parkolóhely, de a garázs sem jó arra amire kitalálták. Persze nem állítom hogy nem létezik normális garázs errefelé, de olyat csak ritkán látok és főleg csak egyedül álló házaknál.

nyuszigonosz 2015.03.26. 19:41:05

@P.Elliot: Hát képzeld el, hogy nem vagyok annyira tudatlan. :-)

Amúgy meg, egyelöre csakis az a box van meg, ahol a hangfelvétel van. Az, ahol a tényleges müszaki dolgok vannak, na ez még nem. És a Német pilóták egyesülete is azt mondja: túl korán van bárkit is egyedüli okozónak kikiáltani, mielött nincs meg az összes adat.

Meg még valami: a szakértök ( egy részük egyelöre) csak tegnap este kezdtek el egyáltalán valamin dolgozni és egy óra múlva már valamelyikük titokban eladta az elözetes infót! Na, ilyennek nem szabadna megtörténni.

morsels (törölt) 2015.03.26. 19:53:01

@Igaz Barát:
Nem ellenoriztem le, nyilvanvalo modon tesztelni kell, de kiindulopontnak jo lehet.

morsels (törölt) 2015.03.26. 20:02:40

@qkuc:
radix sort :-)
Van jopar algorithm a neten, bar recursive nem sok van.
VIszont a kulonbozo peldakbol ossze lehet hozni egy mukodot.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.26. 20:14:02

@Shanarey(England) ISTP: ezek a kabelesek u szoggel a kezukben szuletnek, eskuszom...

qkuc 2015.03.26. 20:26:36

@morsels: megtörtént, :), ma is tanultam valami újat, már megérte felkelni, :D.

P.Elliot 2015.03.26. 20:26:51

@nyuszigonosz(D) ESTP: Nem hiszem el hogy eladta, a CNN hirugynoksege egyutt dolgozott a nemetekkel, a New York Times csak toluk, illetve a tevebol tudhat mindent. Egyebkent a Japan adon is lattam, a nemetek nem titkoljak. A black boxbol tudjak hogy a pilota nem lett rosszul, normalis lelegzetvetele volt, / a fulere erositett felvevo meg a levegovetelt is adni tudja,rosszullet eseten van ott valahol egy gomb amit csak meg kell nyomni amire kinyilik az ajto. A pilota verte az ajtot hogy nyissa ki es nem reagalt ra.
A masodpilota mint az FBI mar ki is deritette hogy nem tul regen/ nem emlekszem ra hogy mit mondtak/ itt jart az Egyesult Allamokban valamilyen ugyben es most kutatjak hogy kivel beszelt, kivel erintkezett, van-e valami terrorista cselekmeny a dolgok mogott. Elhiszem hogy a nemeteknek nagyon rosszul esik ez a sztori, hidd el az egesz vilagnak osszeszorult a szive az aldozatok lattan de ami teny az teny, ugy nez ki hogy sajat maga vitte le a gepet. Ha nem ugy volt akkor nyugi, azt is kideritik.

Shanarey 2015.03.26. 20:41:53

@~~Babette~~:

Nos én is egy "kábeles" vagyok, s ezt sosem tagadtam, de az én munkám után többször inkább azt kérdezték, hol mennek a vezetékek, mert a tulaj, nem látja. Én az a marha vagyok aki jól akarja csinálni amit csinál.

Valamikor régen, még "alkalmazott" koromban, a "főnök" (szakértelem zéró, műszaki végzettség zéró, pofa nagy vélemény alkotás dettó) adott egy címet, hogy oda menjek ki másodmagammal és telepítsek egy riasztórendszert. kaptam erre egy segítőt, aki nem érkezett meg így egyedül csináltam meg. A riasztórendszer a telefonvonalra is rá lett kötve, mert azon keresztül kell hogy kommunikáljon a távfelügyeleti központal. Másnap felhív a "főnököm" aki amúgy nőnemű, hogy mi a fenét csináltam a házon mert mindenfelé drótok lengedeznek. Azt hitte az ostoba hogy a házon látható matávos madzagok és kábel TV-s madzagok azok amit én követtem el egy nappal később. Amikor mondtam neki hogy talán beszéljen a tulajjal mielőtt ilyesmit kérdez, na akkor megsértődött.

De a legjobb sztori az életem során, az a híres Budai körzetben esett meg velem. Budapest Budai oldalán van egy bizonyos biztonsági cég, amelyhez becsatlakoztam alvállalkozóként.
Ott is mindenkinek nagy arca volt hogy mekkora szakemberek, majd egy idő után rájöttek hogy én még nagyobb, és ennyiben maradtunk. Egyszer ám elküldtek egy címre mert valami vezeték lóg és ezt meg kell oldani. Nos a híres neves cég "szakemberei" a riasztórendszer kábeleit a falra felragasztották, mégpedig ragasztópisztoly segítségével. Nos röviden, ez a cucc, nem erre van kitalálva, de ezzel is lehet ezt csinálni, de rendes ember ilyet nem csinál. A szakemberek felragasztották a kábelt, de spóroltak a ragasztóval, mert siettek is. Én is felragasztottam, de nem siettem így a kábel azóta is fenn van a falon.

Később kiderült ez a ragasztópisztolyos megoldás náluk a favorit, így én le is léptem tőlük egy idő után.

Az U szög, helyett nekem U kapocs volt, és hozzá egy kapocs kilövő gép, amelynek segítségével, ha olyan volt a helyzet hogy ez volt a jó megoldás, akkor én is használtam, de nem ez volt az elsődleges.

Ennek az U szög dolognak az a magyarázata hogy több ügyfelet akarnak megcsinálni egy nap, és ezért végeznek ilyen silány munkát. persze ez a fővállalkozó hibája is, nem csak az övék.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 20:47:02

@ganjagym:
Akkor válaszolnék.
Azért ritka az alápincézett ház mert iszonyú kemények a biztonsági előírások és brutál drága betartani őket.
Kis telkek vannak ezért is gyakori az iker vagy sorház. Nincsenek tűzvédelmi távolságok mint Magyarországon.
Minden 1méternél mélyebb árkot bedőlés ellen biztosítani kell.
Két módja van. Vagy dúcolattal vagy lépcsős árokfal kialakítással.
Tegyük fel hogy van egy telked és alápincézett házat akarsz építeni.
A ház telekhatártól telekhatárig tart vagy az egyik oldala a telekhatárra épül. Két méter mély alagsort akarsz.
Hogyan dúcolod ki?
Táblákkal nem teheted mert 8-10 méteres mellszorítók kellenek.
A mellszorító az ami a táblákat nekiszorítja a földfalnak és a két táblát összefogja.
Egy árokban rendben van mert ott max 2méter a hosszuk.
Egy pincében ez megoldhatatlan.
Mi a megoldás?
Olyan támasz ami önmagát és a falat is megtartja.
Egyik megoldás a szádlemez. Ezek egymásba kapaszkodó acéllemezek amik árok vagy támfalak megtartására lettek kitalálva.
Így néz ki.

kepkezelo.com/images/e46mwg1jpr8kpo164p0.jpg

Olcsóbb mint a másik megoldás ráadásul az építkezés végén visszahúzható, de a képen látható esetben végleges a helyük.
Azért nem alkalmazzák magánházaknál mert egy vibrációval dolgozó gép tulajdonképpen belevibrálja a talajba.
Ez a vibráció viszont károsíthatja a közelben lévő házakat.
Egy hajszálrepedés a falon aztán 100ezer font a kártérítés.
A másik megoldás a körbecölöpözés. Biztonságos és nem jár káros mellékhatásokkal. Viszont iszonyú drága.
Ezen a képen egy már majdnem kész alápincézett ház cölöp támfala laátszik.

kepkezelo.com/images/0i9hqxd2b7po8zmb4m.jpg

Egy ilyen gép készíti a cölöpöket.

kepkezelo.com/images/40wfaltyz7ie2x4r7sa.jpg

Konkrét árat tudok mondani.
Wimbledonban dolgoztam egy bankigazgató telkén.
Alápincézett házat épített. 116 cölöp kellett a támfalhoz.
Ötvenkétezer fontba került.
Becslésem szerint ez a ház értékének 5%-a és ez csak egy támfal aminek a ház elkészülte után semmi szerepe nincs.
Persze ő sem feccölt bele ennyi pénzt holmi pincegarázsba hanem moziterem meg konditerem lett alul.
Szóval ezért nem építenek pincét itt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 20:47:52

@Zoole[uk]:
Figyu, most a lustaságról írjak posztot?

Shanarey 2015.03.26. 20:56:23

@diggerdriver:

Szerintem azért nem építenek pincét, mert félnek hogy ha túl mélyre ásnak előkerül néhány csontváz, és az vagy bűntény, vagy ókori lelet, és mindkettő hosszas vizsgálódással jár.
:-))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.03.26. 21:03:24

@Shanarey(England) ISTP: a mienk semi detached ,de minden helyiség normális méretű,meg a hátsó kert is

SzZoole 2015.03.26. 21:06:06

@diggerdriver: en másképp jellemezném azt az albetegseget;mentális es akarat gyengeségnek,mert nincs lehetetlen csak tehetetlen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 21:07:58

@Zoole[uk]:
Igen, lehetne még néhány jelzőt találni rá.
Úri hiszti. Munkaundor. Divatbetegség.

Hari Seldon 2 2015.03.26. 21:08:22

@Zoole[uk]:
Én már aznap mondtam, hogy szándékos baleset volt.
"Harántimpulzus", vagy ilyesmi. (van egy ilyenfajta hirtelen elmezavar)
De azon sem csodálkoznék, ha lett volna az utóbbi időben egy bosnyák barátnője, aztán "megtért"...

nyuszigonosz 2015.03.26. 21:08:32

@P.Elliot: Eleggé kioktatóan írtad, amit írtál, és hát a fele sem igaz .
Nos: nem a " németek a CNN hírügynékségével" ???? értékelték ki ma éjjel a hang dobozt, hanem francia szakértök. Akik közül az egyikük "eladta" a kiértékelés eredményét a New York Times-nak. Hogy te ezt nem hiszed el? Ne hidd el, akkor is így volt.
Erröl ennyit.

Természetesen nem titok ez, ha már amúgy is kikürtölödött, de akkor sem lenne titok, ha nincs információ eladás.
Ezenkívül a francia vizsgáló bíró eljárást indított a másodpilóta ellen. Szintúgy a német ügyészség.
Természetesen vizsgálják a másodpilóta egész életét, elsösorban itt, továbbá másfelé is.

Német szakértök csak ma repültek a helyszínre.

Én úgy mondanám, hogy ez egy szörnyü tragédia és nem úgy, mint te: " Elhiszem hogy a nemeteknek nagyon rosszul esik ez a sztori ".

És hát tudom, hogy a világ összes hírügynöksége ma erröl a hangfelvételröl tudósít. Hidd el, nemcsak a Japán.

És ami tény, az tény, de: még nincs meg az összes tény.
Nagy a valószínüsége annak, hogy a másodpilóta okozta a szerencsétlenséget, de ez még nem a vizsgálat végeredménye.

Amúgy: engem nem kell nyugtatgatnod.

2015.03.26. 21:11:39

@Shanarey(England) ISTP: Errol mindig az jut eszembe, hogy Romaban 16 evig keszult az elso metrovonal :D Es azota lett meg ketto masik, hogy hogyan, azt nem tudom :D

P.Elliot 2015.03.26. 21:15:07

@nyuszigonosz(D) ESTP: Nem erzem hogy kioktato lettem volna.
Inkabb az lepett meg hogy nem hiszed hogy a masodpilota akarattal csinalta. Ha nem lenne nyomos okuk hogy ezt igy higgyek akkor hidd el hogy ilyet nem mondtak volna elozetesben sem.
Dehat mindegy, ezen nem erdemes vitatkozni, az embereket ugysem lehet feltamasztani sajnos...

SzZoole 2015.03.26. 21:19:37

@Hari Seldon 2: majd kiderül,jo lenne ha itt lenne wuaaÖ jobban ért hozza.

nyuszigonosz 2015.03.26. 21:28:19

@P.Elliot: Nézd, nekem kioktatónak tünt, söt már az elsö a felkiáltójeles, szakértös. Ugyanis én szoktam szakértökkel is együtt dolgozni. :-)

Nem arról van szó, én mit hiszek. mert igen, én elhiszem, hogy a 28 éves másodpilóta okozta a tragédiát - az eddigi vizsgálat eredménye ugyanis ez, na meg én nagyon különbözö emberekkel dolgozom, engem nem lep meg sok minden.

Hanem arról, hogy még nincs lezárva a vizsgálat.

nyuszigonosz 2015.03.26. 21:29:52

@Shanarey(England) ISTP: Ez egy nyomós, pinceellenes ok. :-)

De tényleg: mert amint találnak bármit is, leáll minden, és az nagyon sokáig eltarthat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 21:30:22

@Határátkelő:
Ok. Kösz a bizalmat.
Nem ígérem a közeljövőben mert beteg vagyok mint állat de remélem a négynapos hétvégére rendbejövök.

P.Elliot 2015.03.26. 21:36:13

@nyuszigonosz(D) ESTP: Tudod mit, ezen nem erdemes vitatkozni. En sem allitottam hogy lezartak a vizsgalatot, sot!
Inkabb gyujtsunk egy kepzeletbeli gyertyat a halottakert.

nyuszigonosz 2015.03.26. 21:40:01

@P.Elliot: Nos, én nem vitatkozom. A sok áldozatra, de föleg azok hozzátarozóira meg lényegében tegnap óta gondolok. Nekik a legszörnyübb.

Csodabogár 2015.03.26. 21:46:24

Remek poszt volt, bár utálom a hideget, élvezet volt olvasni. Várom a folytatást.

ganjagym 2015.03.26. 21:50:08

@diggerdriver: koszonom a brillians, kimerito valaszt (a kepeket kulon is)!

Igy, hogy elmondtad, erteni velem, de a kontinenssel osszehasonlitva megsem teljesen vilagos a kulonbsegek oka.

A biztonsagi eloirasok akkor egesz Europaban lazabbak lennenek? Ott sem szoktak osszeomlani hazak pedig.

A foldkinalat szukossege, tularazott telkek, amire utalsz, az valoban lehet az ok. Pedig beepitett foldterulet nincs tobb, mint egy atlag europai orszagban.

Nem ertem az angolokat.

Koszi meg egyszer, en most nyugovora terek, hosszu nap lesz holnap.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.26. 22:00:13

@ganjagym:
A legszigorúbb munkavédelmi előírások Angliában vannak. Ráadásul kőkeményen betartatják.

morsels (törölt) 2015.03.26. 22:00:15

@Zoole[uk]:
En arra lennek kivancsi, amirol posztot is irhatnal, hogy
hogyan vetted az autodat es hogy kerultel ehhez a ceghez.

Az erdekes lenne.

SzZoole 2015.03.26. 22:03:07

@morsels: egyszerű,pénzből:)
A céghez pályáztam es felvettek

morsels (törölt) 2015.03.26. 22:09:57

@Zoole[uk]:
Hat ez posztnak keves, de nagykepuskodni eleg.

SzZoole 2015.03.26. 22:11:58

@morsels: Ja,igazad van...
Inkabb igyál meg valamit es kostogas mást

morsels (törölt) 2015.03.26. 22:19:27

@Zoole[uk]:
Ha most azt mondom, hogy nem ittam semmit, akkor elhiszed?
Es ha elhiszed, akkior mi a valaszod?

En csak azt kerdeztem, hogy hogyan vetted az autod, amivel bekerultel a cegbe, amitol ilyen nagymellu lettel.

SzZoole 2015.03.26. 22:26:53

@morsels: persze,en mindent elhiszek.

Az autót kinéztem a neten felhívtam hogy megvan e meg es erte mentem
Meg néztem es megalkudtam a kereskedővel es kifizettem.Ennyi
Ja a mellem is nagy 128 centi bimbotol bimboig.
Ja meg annyi,hogy majd akkor turkalj az en zsebemben,amikor majd en turkálók a tiedben.
En sem kérdezem tőled,hogy miből telik piara.

morsels (törölt) 2015.03.26. 22:36:43

@Zoole[uk]:
Es mennyi az az auto?
Mert allandoan buszkelkedsz vele... 80ezer euro?

Es azt csak ugy kifizetted.
Mint friss hataratkelo, aki epp leesett valahonnan.
Barki meg tudna csinalni.

Szoval azt mondod, hogy te nem koltesz piara, abbol vetted a kocsit?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 22:36:49

Na, csak most kerultem gep kozelebe, es elvezettel olvastam a mai posztot :) varom a kovetkezo "fejezetet" :)
Nekem rogton a Miert eppen Alaszka c. sorozat (Northern Exposure) jutott eszembe, az Alaszkaba (kenyszer)koltozo new York-I orvossal, aki eloszor nem igazan kedveli az egeszet, a szamara furcsa embereket, a "videki" kornyezetet, de aztan persze jobban megbaratkozik mindennel..Nagyon aranyos sorozat, csak ajanlani tudom mindenkinek, aki nem ismeri:)
(kostolokeppen az egyik epizodbol...:) www.youtube.com/watch?v=bnpEf9Dd0yI )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 22:37:27

Ok, most latom, hogy mar emlitettetek...bocsi (nem olvastam vegig a kommenteket :)

morsels (törölt) 2015.03.26. 22:38:25

@Zoole[uk]:
Egyebkent mibol gondolod, hogy iszok?
Es mibol gondolod azt, hogy mennyit iszok?

wuaaa 2015.03.26. 22:41:45

@Zoole[uk]: "..majd kiderül,jo lenne ha itt lenne wuaaÖ jobban ért hozza..."

Ááá dehogyis.... ehhez meg amúgy is inkább már Andalúzkutya doki kéne...

Taxomükke (UK) 2015.03.26. 22:42:13

@morsels: Figyelj, Zoli nem szorul rá, hogy beledumáljak, de azért csak megkérdezném, hogy szerinted mindenki lyukas gatyával jön ki?
Mi egy 180 négyzetméteres családi házat adtunk el. Nem Bivalybasznádon. Szerinted egyedül vagyunk olyanok, akik hoztak ki pénzt is?
Ráadásul az a kocsi munkaeszköz, dehát szúrja nyilván sokak szemit, főleg, hogy Zoli előszeretettel ír róla.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 22:45:13

@Herr Géza: Mi kerul ezen ennyibe??? pancelozott? :))
Itt a legujabb 2015-s model, ez "csak" $30 K kozeleben van :)
http://www.toyota.com/tundra/?srchid=sem|google|Tundra|Model_Tundra|Tundra_General_E|Tundra+-+Cost-Benefit+Valuators|Tundra_MLP

morsels (törölt) 2015.03.26. 22:46:27

@Taxomükke:
Akkor miert nem irta azt, hogy Magyarorszagrol vitte a penzt, aztan abbol befektetett.

Mondjuk a tortenetebe, miszerint milyen alja munkakat vegzett jopar honapig, nem igazan illik bele, de attol meg irhatta volna.

En csak kerdeztem.
Amire azt a valaszt kaptam, amit olvashattal.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 22:59:15

@blackhair-lady: "Mivel Californiat is kiszemelted, remeljuk jon Zsuzsi vagy ABL CA es megerositenek, hogy ott is ismerik a rendszert:) "

Ha netbankig-en azt ertitek, hogy online lehet utalni szamlarol szamlara, akkor termeszetesen igen, letezik. Nekunk Bank of America-nal van szamlank (az egyik legnagyobb bank, sok fiokkal), ott nagyon sokretu online szolgaltatas mukodik, kezdve az utalastol egeszen a szamlamozgast figyelo es figyelmeztetest kuldo mobil v. netes rendszerig..

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 23:10:48

@tanato: Nahat, milyen kicsi a vilag! A cikkben emlitett Eniko tanar nenit szemelyesen ismerem (ugyanebbe az iskolaba jartam en is). Regi pedagogus csalad, Eniko anyukaja es apukaja is tanar volt, apukaja az emlitett iskola igazgatoja is volt a 70s evekben. Gratula neki igy latatlanban is, nincs nagyobb elismeres, mint amikor a tanitvanyok nyiltakoznak igy egy tanarrol.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 23:22:38

@Taxomükke: "Engem igen. szeretem az epitkezos posztokst (is). "
Egy tobb eves epitkezesen tul (vegre bekoltozes utan:) engem is erdekel, erdekes osszehasonlitani a kulonbozo szokasokat egyes orszagokban.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 23:25:21

@diggerdriver: huh, nalunk is volt tamfalazas (basement-et epitettunk), es egy hasonlo monstrum "verte be" a foldbe a colopoket...:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.26. 23:40:01

@diggerdriver: Digger, csak neked kis "csemege"...ha jol ertettem, te is valami ilyesmivel dolgoztal:) susiehun.blogspot.com/2010/08/back-on-track-sinen-vagyunk.html

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.26. 23:59:53

@Zoole[uk]: Így van.Azt kívánnám neki, hogy maradt volna életben...Szénné égve, megvakulva, tolószékbe kényszerülve...
Pedig ritkán vagyok rosszakaró. :-(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.27. 00:09:10

@diggerdriver: Persze, jöhet.Széles a net háta, elbírja.Lesz annak is helye.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.27. 00:16:09

@Taxomükke: Hát ja, elhiszem...Ez a mai fiatalság... :D

adg 2015.03.27. 00:33:32

@morsels: @Zoole[uk]: @Muscari:
Hat akkor ez csodalatos. Le voltam maradva.

Herr Géza 2015.03.27. 01:21:14

@Zsuzsi65: Ez egy ilyen speckó modell, őszintén szólva ezt a Tundra típust olyannyira nem ismertem, hogy a nevét is ma hallottam először. Németországban ezt nem árulja a Toyota, de vannak az ilyen amerikai kocsik behozatalára specializálódott kereskedők, tehát azért hozzá lehet jutni újonnan is.
De egyébként a kivitel abszolút gyári, nem valamiféle sufnituning eredménye, keress rá az ottani Toyota-árlistán (Toyota Tundra Devolo), kíváncsi lennék nálatok mennyibe kerül....

Herr Géza 2015.03.27. 01:41:35

@Shanarey(England) ISTP: "A "laikusnak" nincsenek "hülye" (extra) kérései." Igen, ez igaz.... :)))))

Ma voltunk túl egy részleges átadáson, két ponton volt műszaki/optikai kifogásom. Mindkettőre kijelentették, hogy ezt még soha, senki nem kifogásolta. :))) Mondtam, hogy akkor kérek az elsőségemről 1-1 oklevelet, de a fényképemet nyugodtan vegyék le a "Vigyázz, mega-kekec ügyfél" tábláról, mert én már úgysem akarok még egyet házat építeni.
Ettől függetlenül meg kell hagyni, szuper jó munkát végeztek, és milyen tempóban... A múlt hét pénteken reggel még csak betonalapom volt, estére állt a ház, ma pedig kész már a teljes gépészet is, indítható a fűtés, víz-villany üzemre kész. Jövő kedden jön az esztriches, utána végátadás, mert a festést, burkolást már sk. csinálom. Ezt még nekem is élmény volt megélni, pedig azért láttam már egyet s mást az építőiparban.....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.27. 01:45:43

Köcsög magyar rendőrök, biztos emeli ez az eset is a "népszerűségüket"... :-(

index.hu/belfold/2015/03/26/eljaras_a_poffeszkedo_rendorauto_ugyeben/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.27. 01:57:13

Asztaqrva, magyar egészségügy, vajon miért kelnek át határt csapatostul a benne dolgozók...?
:-ooooooooooooooooooooooo

index.hu/belfold/2015/03/26/inggombot_varrtak_a_hasara_a_csaszarmetszes_utan/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.27. 03:37:06

Hej, otthoniak!
Mi az a nagy placc a második videó bal szélén?Lebontották az Ipari Minisztériumot?Vagy mi volt az...Döbbenek megfelé... :-o

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.27. 06:44:00

@morsels: miert, akinek tokeje van, annak muszyj a toket vakargatni, mig be nem kopogtat hozza a kiralyno, h munkat adjon neki?:-)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.27. 06:47:18

@Zsuzsi65: akkor elkelne mar egy ujabb fenykepes poszt a blogodon:-)

meatclone 2015.03.27. 07:27:52

Fairbanks-ben harom bank van Wells Fargo, Denali state bank es a Mt. McKinley Bank. Mind a haromnak van online banking szolgaltatasa. A posztolo vagy nem ertette a banki dolgozokat vagy ot nem ertettek a posztolot.Valoszinuleg nem azt a szot hasznalta hogy online banking ( talalgatok en). Nem kell hinni nekem, meg lehet nezni az interneten.

Hari Seldon 2 2015.03.27. 07:57:50

@Zoole[uk]:
Egyébként azon gondolkodtam, hogy ha öngyilkossági szándékkal depresszósan csinálta dolgot, akkor nagyo nagy részben felelősök a másodpilóta szülei is.
Teljesen deformálták a csávót. A szüleivel élt 28 évesen, egy elvileg jól kereső ember, saját lakása volt. Nem hagyták önnállósodni. Az ilyentől is be lehet kattanni.
Na, ez megint egy új teoria. Majd kiderül napok múlva. De jelenleg ez tűnik a legvalószínűbbnek.

DeFatter 2015.03.27. 08:03:35

A posztoló a First National Bank Alaska-nál van. Van olyan, hogy netbank, de elég korlátozott. Nemzetközi utalás pl. nincs, csak személyesen

qkuc 2015.03.27. 08:11:00

@Zsuzsi65: Hála az égnek, :). Őszintén kissé meglepődtem, hogy arrafelé még vannak kőkorszaki módszerrel üzemelő bankok. Ezen a téren el vagyunk "kényeztetve" itthon. Már annyira rákaptam a netbankolásra, hogy nagyon ritkán kell csak besasszéznoma fiókba.

qkuc 2015.03.27. 08:15:58

@meatclone: Azt esetleg nem tudod, hogy nemzetközi utalásra is jó-e? Csak kíváncsiságképpen érdekel, :).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 08:19:05

@morsels:
Azt kéne megérteni hogy maga a kérdés sértő.
Milyen alapon kéz meg bàrki bárkit hogy valamit miből vett?
Egy válasz elfogadható csak.
''Semmi közöd hozzá bazmeg''
Ilyen kérdést kulturált ember nem tesz fel.
Képzeld el ha valaki visszakérdezne.
''Ronda vagy mint állott szar a pincébe, honnan vetted a feleséged? ''
Ilyet nem kérdezünk.

DeFatter 2015.03.27. 08:22:55

@soad1221: nem szlenget akartam használni, inkább játék a szavakkal, hogy ne kelljen sokszor ugyanazt leírni. Dzsoli meg az A8-ba száll be a No roxa áj-ban:) persze kis Grófó is...

DeFatter 2015.03.27. 08:22:55

@P.Elliot: Nem sütögetünk közhelyet, de otthon szebbek a nők. Sokkal:)

DeFatter 2015.03.27. 08:23:04

@Réka ‎: Használt volt a Tundra persze, 8000 dollárért adták.

catnip cupcake 2015.03.27. 09:53:47

@qkuc: @morsels: Köszönöm a segítséget, sikerült összehozni nagyjából:)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.27. 11:01:06

@diggerdriver: habar egyetertek veled, nem birom kihagyni az alkalmat, hogy elmondjam neked, hogy ennel sertobb, amikor a depressziot negligaljatok, foleg azoknak, akiknek mondjuk egy csaladtagjuk halt bele.

es ezzel nem vitat akarok kelteni, es beszelgetesbe sem bonyolodni rola, csak nekem fura az erzekenyseged, mikozben a magad erzeketlenseget nem veszed eszre.

morsels (törölt) 2015.03.27. 11:49:57

@diggerdriver:
Felreertettel.
Ezt irta zoole:
"en másképp jellemezném azt az albetegseget;mentális es akarat gyengeségnek,mert nincs lehetetlen csak tehetetlen."

Szoval gondoltam, hogy a sajat eletet allithatna peldanak, pozitiv mintanak, hatha par lusta erot meritene belole.

Mert ertem en, hogy a depresszion viccelodni az humoros ismeretterjesztes, bar a mostani esemenyek fenyeben (a nemet masodpilota) lehetnek olyanok, akik erosen izlestelennek tarthatjak.

morsels (törölt) 2015.03.27. 11:52:39

@~~Babette~~:
Szerintem nem muszaj, de minden szituacio mas :-)

SzZoole 2015.03.27. 12:06:20

@morsels: Figyelj,ha enyire kivancsi vagy elarulom a nagy titkot.DOLGOZOM.
Otthon sem voltam lusta es itt sem vagyok az.
Otthon is dupla muszakot nyomtam,itt is.
Sokszor elofordul,hogy csutortok delelott beulok az autoba es vasarnap ejszaka esek ki belole,szoszerint.Nem ritka a heti szaz ora amit uton toltok.Az utasok nagyresze tehetos ember,igy a penz sem rossz amit keresek vele.
A nejem szinten ilyen beallitotsagu,csak a szakmajaban,Ö is addig all az asztal mellet,mig munka van es nem esik ki a kes a kezebol a munkaido lejartaval.
Azonkivul a delutanjait/esteit nem a tv elött tolti,hanem legfoglalja magat egy mas jellegu munkaval,part time-ban,ami szinten jol fizet.
Azert is irtam hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen.

A depresziorol meg fogok irni egy posztot.Lehettem volna depresszios de nem lettem.Magamnak koszonhetoen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 12:28:38

@morsels:
Na itt álljunk meg egy szóra...
Estig.

2015.03.27. 14:10:40

Megint Barátok Közt megy. Hozok pop-corn-t. :D

FutureFry 2015.03.27. 14:37:37

@DeFatter: @qkuc: Nemzetközi átutalást (wire transfer) sokszor a nagyobb bankoknál is csak személyesen lehet intézni. Esetleg kivétel, ha egy gyakran használt külföldi cél-számlát betesznek a rendszerbe (személyesen) és akkor arra interneten is lehet utalni.

bxf 2015.03.27. 14:57:59

@P.Elliot: Jooo, azert mas volt jogsit szerezni a 70-es evekben, meg mas 30 evvel kesobb.

soad1221 2015.03.27. 15:23:04

@DeFatter: Te meg nem magyarázd... :D
egyénként kösz az írást, tényleg marha jó, tegnap ez csak szépséghiba volt. jöhet következő, hátha tapasz lesz :)

inf3rno 2015.03.27. 15:31:42

Legalább jól nézett ki a repülőgép szerelő csajszi? :D

Világpolgár2012 2015.03.27. 15:56:33

@DeFatter:
Szuper poszt! Tegnap még azt sem tudtam, hogy létezel, aztán mára kiderült, hogy van közös ismerősünk is, kicsi ez a Magyarország :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.27. 17:44:46

@morsels: UK-ben kiugróan olcsóak a használtautók.

Egy 3-4 éves S Mercedest nagyon kevés futott km-el (50k mondjuk) simán tudsz venni £20,000 körül. Ha melléteszed, hogy jelenleg az országos bruttó éves átlagfizetés valahol £28,000 környékén mozog és egy vidéki nagyobb családi ház mondjuk £350,000, akkor láthatod hogy ez nem egy megfizetethetetlenül drága valami, ami csak a gazdagok kiváltsága lehet. Egy £5,000-ot átlagfizetésből simán félreteszel egy év alatt (ha ketten dolgoztok közös háztartásban, többet is). Ennyi önerővel meg egy normális munkahellyel már nyomják is a kezedbe a sluszkulcsot. 4 év alatt kb. havi £350 és vissza is fizetted.

Ha valaki egész életében ilyenre vágyott és hajlandó éveken át félretenni csak azért, hogy vehessen egy S mercit vagy esetleg kell neki mert munkaeszköz, kis tervezéssel és egy átlagos fizetéssel már simán beleférhet a büdzsébe.

Érted, azért az mégsem egy Lamborghini Aventador, nem egy kiugróan drága luxusautó, amit csak a felső 10,000 engedhet meg magának (pláne ha használtan veszi az ember).

morsels (törölt) 2015.03.27. 18:19:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Nalatod?
Szerintem nem volt serto a kerdes.
Vegulis ez itt a Hataratkelo, sokan megirtak a tortenetuket, hogy hogyan haladtak elore. Az o tortenete is biztos erdekes lehet, plane ha a depressziot a lustasaggal, albetegseggel azonositja.
Csak egy lehetoseget javasoltam. Irjon egy posztot, hogy hogyan lehet elore jutni.

De nem ezt tette, ugye? :-)

SzZoole 2015.03.27. 18:28:02

@Philosoraptor: amikor téged kostolgatott akkor nem volt kedved pop cornozni;)))

SzZoole 2015.03.27. 18:31:31

@morsels: fentebb leírtam neked,hogy,hogy.
Mire vagy meg kiváncsi?

2015.03.27. 18:37:24

@Zoole[uk]: Mármint ki? Amúgy szerinted érdekel innen bárkinek is a véleménye? :D Jaj, de nem ismersz. :)

SzZoole 2015.03.27. 18:39:47

@Philosoraptor: hat ki,aki most velem próbálkozik

2015.03.27. 18:49:12

@Zoole[uk]: Hm, én nem is emlékszem már rá. Kb. ennyire fontos lehetett a dolog. Amúgy néha morsels bal lábbal kell fel, de szerintem alapjáraton nincsen vele semmi baj. Mindenkinek lehet rossz napja. Ma te voltál soron. :)

SzZoole 2015.03.27. 18:51:39

@Philosoraptor: Ja,bal lábbal,igy mar értem,de mar sokadjára.....:)))

2015.03.27. 19:28:28

@Zoole[uk]: :DDD

És végül is kiderült, hogy miből vetted a kocsidat? A maffiának dolgozol?

morsels (törölt) 2015.03.27. 19:29:20

@Zoole[uk]:
Ja, most mar leirtad. Leirhattad volna tegnap is, de tegnap inkabb felkaptad a vizet.

Veled kulonben sem kotozkodnek, nincs sporterteked.
:-)

morsels (törölt) 2015.03.27. 19:37:07

@Philosoraptor:
Az nem derult ki most sem, csak azt, hogy most mennyit dolgozik, de tole nem is varok sokat :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 20:44:35

@~~Babette~~: @morsels:
Na akkor itt álljunk meg néhány keresetlen szóra.
Babett, a nevelésbeli hiányosság és a vélemény közé nem tehető egyenlőségjel.
Valakinek a zsebében kotorászni nettó bunkóság.
Az én véleményem meg a depresszióról az egy vélemény.
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Nézd meg, adtál egy támpontot Morzinak és már bele is szőtte a depressziót mint okot a magyarázatába.
Körülbelül annyi köze van a kettőnek egymáshoz mint a kidobott asztalnak a kínai munkások megbecsüléséhez.
Bármikor elvitatkozok veled a depresszióról de ne gyere ilyen erőltetett párhuzamokkal.
Egész egyszerűen senkinek semmi köze hozzá hogy ki, mit, miből vett.
Ezen nincs mit ragozni, nincs mit szépíteni.
Morzi időnként megjelenik este és kinéz magának valakit aztán beleköt.
Eddig elegánsabban tette.
Te pedig jó okot találtál hogy bekóstolj engem.
Ez sem volt túl elegáns.
Tudsz te ennél stílusosabb is lenni.

morsels (törölt) 2015.03.27. 20:52:00

@diggerdriver:
Hat haver, ez azert eleg gyenge volt.

Talan azt kene irnom, hogy egy fapina vagy.
Azt ertened.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 20:58:13

@morsels:
Ennyire telik csak? Ez minden ellenérv?
Igyál még egy kicsit lesz az még jobb is...

2015.03.27. 20:58:27

@morsels: Mindenki magánügye, hogy miből veszi meg, azt amit. Nem hiszem, hogy itt mindenkinek tudnia kellene mindent a másikról... Főleg nem az anyagi helyzetét.

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:09:23

@diggerdriver:
Natessek, mar megint.
Mibol gondolod, hogy ittam? Vagy most mar csak ilyen szemelyeskedesre futja csak?

Nezd, nem a zsebeben kotorasztam, mert nem is kell. Onmagatol leir mindent, mint ahogy te is meg a payslipet is felraktad a netre. Hidd el, nem izgat, nem vagyok irigy, nem erdekel.

De mindenkit az erdekel, hogy a masik hogyan jutott el oda, ahova. Marpedig Zoole eljutasanak fontos pontja a kocsi, mert ugye az a munkaeszkoze. Szoval nem azt kerdeztem, hogy mennyi penze van (nem erdekel), hanem azt, hogy hogyan kezdte az uzletet. Mert ugye az ritka, hogy valaki ugy gondolja, hogy vesz egy ilyen kocsit (amire buszke) aztan csak jonnek a vendegek.

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:10:47

@Philosoraptor:
Az anyagi helyzetet ismerjuk, megirta mar tobbszor :-)
Sot, barmikor, amikor lehetosege van, leirja, hogy hol lakik, mekkora haza van, milyen autoja, meg mindent.
Szoval hidd el, nem erdekel kulonosebben, rakerdezni meg plane semmi ertelme.

Ugye.

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:16:15

@diggerdriver:
De csak most, csak neked, adok egy segitseget.

Irhatta volna azt, hogy a balesete utan kapott karteritest.
Vagy kapott olyan lehetoseget, hogy belephet egy cegbe, ahol atvette egy ilyen kocsi reszletet.
Vagy irhatta volna azt is, hogy valaki mondta neki, hogy ha vesz egy ilyen kocsit, akkor beveszik a ceghez.
Vagy irhatott volna sok minden mas lehetoseget....

Es ez nem zsebben turkalas haver... nekem kulonben sem mond semmit az, hogy neked fel font egy paradicsomos husgomboc.

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:17:39

@morsels:
Dehat nem ezt irta, hanem most mar te is azon rugozol, hogy en 'zsebben turkalok', meg biztos iszok.

Namost ki a pocs?
Oszinten.

2015.03.27. 21:17:53

@morsels: Akkor én szelektíven olvasok, mert még egyszer sem olvastam tőle ilyeneket. Vagy pont akkor nem követtem figyelemmel a blog életét. Minden előfordulhat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 21:21:21

@morsels:
Nem, te konkrétan rákérdeztél hogy miből vette a kocsit.
A többi mellébeszéd.
Ami pedig a payslipet illeti, gondolj Ciranóra....
Én ha kell kiteszem, de elküldöm a kurva anyjába azt aki rákérdez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 21:24:22

@morsels:
Jó. Akkor írd le nekem azt a szituációt amit neked a zsebben turkálás jelent.

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:26:14

@diggerdriver:
"@Zoole[uk]:
En arra lennek kivancsi, amirol posztot is irhatnal, hogy
hogyan vetted az autodat es hogy kerultel ehhez a ceghez.

Az erdekes lenne."

Ezt irtam pontosan.
Nem azt, hogy mibol vette, hanem hogy hogyan es hogy kerult ehhez a ceghez.

SzZoole 2015.03.27. 21:27:09

@morsels: meg mindig itt kivancsiskodsz,vigyáz meg a végen depreszios leszel a kivancsisagtol,de végülis a whisky orvosság ra....

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:31:03

@diggerdriver:
Tegyuk fel, hogy Zoole azt irja nekem valaszul, hogy valaki ajanlott neki egy lehetoseget; itt egy auto, vegye at a reszletet, vagy leasinget es dolgozhat a cegnek, bizonyos beugrol utan.

Namost ha ez utan megkerdezem, hogy honnan volt penze felvallalni ezt a megoldast, pontosan mi mibe kerult, hogyan gazdalkodta ki, akkor az zsebben turkalas.

DeFatter 2015.03.27. 21:32:09

@~~Babette~~: Mikor micsinál a kicsoda? Mármint a Dzsoli meg a kis Grófó?

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:32:27

@Zoole[uk]:
:-))
(tiszta shakti szagod van)

DeFatter 2015.03.27. 21:33:52

@soad1221: Már az is kész van a stílus ugyanaz, lehet, hogy nem fog bejönni a "szleng" miatt. Sajnos, ilyen rosszul vagyok összerakva:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 21:35:57

@morsels:

"Es mennyi az az auto?
Mert allandoan buszkelkedsz vele... 80ezer euro?

Es azt csak ugy kifizetted.
Mint friss hataratkelo, aki epp leesett valahonnan.
Barki meg tudna csinalni."

???

DeFatter 2015.03.27. 21:37:12

@Világpolgár2012: Kijaza közös ismerős? Kíváncsivá tettél...

morsels (törölt) 2015.03.27. 21:59:54

@diggerdriver:
Hat ez azert volt, mert azt irta, hogy penzert vette.
Ami azt hiszem szerinted sem igazan valasz.

ganjagym 2015.03.27. 22:13:17

@diggerdriver: netto fasz kotozkodes.
Szerintem mindenki lazulni, kikapcsolodni, tarsalogni jar ide.
De ebben erezheto valami fojtott agresszio, nyilvanvalo ok nelkul.
De mostmar tenyleg mindenki igyon meg egy froccsot, tekerjen egy spet, izzanak a bongok, forduljatok ra az asszonyra, beke, szeretet, boldogsag, szent szombat itt van vegre:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.27. 22:15:42

@ganjagym:
Te vagy a király...
Nem tudok ráfordulni az asszonyra mert ma reggel hazautazott két hétre.
Úgyhogy ráfordulok némi ciderre és elsőhányásig iszok:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2015.03.27. 22:19:20

@diggerdriver:
Nade most tenyleg... hanyszor irta le azt, hogy meg sem mondja, hogy milyen autoja van, mert akkor rogton irigykednenek... szoval persze, buszke ra. Legyen.

De legyel te pelda.
Ha azt irnad, hogy milyen markolot vettel es kiknek dolgozol (allandoan), akkor toled is megkerdeznem, hogy hogy a picsaba vettel egy diggert?

SzZoole 2015.03.27. 23:55:28

@Philosoraptor: Dehogy dolgozok a maffianak!A maffia en vagyok:)))
Egyebkent sincs mar olyan,hogy maffia,uzletemberek vannak:)))

SzZoole 2015.03.28. 00:03:39

@morsels: Ki az a Shakti?A Te baratod nem?

Figyelj mar,Te miert nem irsz posztot?
Azt tudom,hogy mikor mentel ki,azt is hogy hany evesen,de mi motivalt,hogy kimenj,untad az orszagot,vonz az ismeretlen, kalandvagy vagy mi?
Azt sem tudjuk,hogy mivel foglalkozol,mi a hobbid,stb,stb

2015.03.28. 00:04:53

@Zoole[uk]: "Egyebkent sincs mar olyan,hogy maffia,uzletemberek vannak"

Létezik maffia, meg léteznek azok is, akik különböző illegális tevékenységekkel foglalkoznak üzletszerűen, és maffiózóknak hiszik magukat.... :)

swfla 2015.03.28. 00:32:47

@qkuc: az online banking hianyon en is csodalkoztam. Teny, hogy nincs nagy nyuzsges, a nagyobbak kozul a BofA mondjuk nincs, de Wells Fargo van Fairbanks-ben is. Azoknal meg van internet banking szolgaltatas.

Jo az iras!

Világpolgár2012 2015.03.28. 01:37:19

@DeFatter:
SZPG, te az egyetemrol/munkahelyrol ismered, en 8 evig jartam vele egy osztalyba :)

2015.03.28. 05:21:43

@Zoole[uk]: Mielőtt a depresszióról való posztodat megírnád, vagy a véleményedet, olvass egy kis szakirodalmat. Ismertem én olyan embert aki az egész életét végig dolgozta, nem unatkozott, nem a TV előtt töltötte a szabadidejét hanem akkor is dolgozott. Nem volt lusta. Pl. az apám. Aztán meghalt az anyám és depressziós lett. Orvos nem kezelte mert nem akarta. Majd meghalt. Mert nem akart élni. Már nyugdíjas volt és dolgozott végig. Gondolom hallottál olyat is már hogy a depresszió egyik fajtáját egy kémiai anyag hiánya okozza a szervezetben, vagy annak csökkenése amit úgy hívnak hogy szerotoin. A gyógyítás ennek az anyagnak a pótlásával történik. És még van a depressziónak számtalan változata ami olyan súlyos hogy szintén a halálba vezet. Gondolom lustaságból senki nem hal meg. Miután neked és diggernek ez meggyőződésed, nem akarlak győzködni, hiszem felnőtt ember vagy csak arra kérlek, amikor azt a posztot írod, vagy ide a véleményed, előtte tájékozódj és légy tekintettel azokra az emberekre, családokra akik ebbe belehaltak, vagy tönkrement e családjuk, miközben mindenki dolgozott, nem lustálkodtak, nem a TV előtt tespedtek. A te példád nem jelenti a véleményed igazát. Örülj neki hogy nincs ilyen problémád. Rengeteg orvos foglalkozik ezzel a betegséggel. Gondolom nem azért mert ez nem létezik, vagy mert csak a lusta, dolgozni nem akaró emberek kitalálják maguknak és tréfából még meg is halnak.

**mimi** 2015.03.28. 08:07:11

@Turchi:
big lájk!
maximálisan egyetértek veled!

Muscari 2015.03.28. 08:14:05

@Turchi: +10000 Köszönöm, Turchi, sokunk nevében is.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 08:27:57

@diggerdriver: esku, az volt az elso gondolatom, hogy elutazott tanaz asszony.
komolyan meglatszik rajtad. ilyenkor kivetkozol magadbol es nem ismerek rad.
es ezt felmosollyal mondtam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 09:39:46

@~~Babette~~:
:)))))))))))))))))))
Csak az asszony el ne olvassa...
Ilyenkor felszabadulok, szárnyal a lelkem, könnyűnek érzem magam mint egy kismadár.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csak vicceltem

SzZoole 2015.03.28. 11:21:02

@Turchi: most megpróbálod elmondani nekem hogy mi az a depreszio???
Olvassak szakirodalmat?Szerinted tudatlan,fogalmatlan vagyok?
Ha az lennék nem alkotnek rola véleményt.
Fogalmatok sincs,hogy min mentem at a balesetem utan,hogy mekkora fajdalmaim voltak fizikailag es lelkileg,milyen gondolataim es rém álmaim voltak ,hogy magatehetetlenül feküdtem hónapokig másokra utalva kiszolgáltatva es hogy jöttem ki az egészből es vissza gondolva milyen volt az egesz?
Nos,ha ez nem állna meg itt posztkent mert neked es a slepednek nem tetszik,akkor maradok csak kommentelő.

puhacica 2015.03.28. 12:00:16

@Zoole[uk]: ezt senki nem tudhatja, hogy min mentel keresztul, de senki nem is mondja, hogy ugyan, megutotted magad itt-ott, de nem is kellett annyira osszerakni. te felepultel, mas viszont lehet, hogy belehalt volna ebbe a balesetbe. es ez nem csak a gyogyulni akarason mulik, hanem peldaul a szervezeted milyensegen is. ugyanigy, van, aki depresszios lett volna egy ilyen baleset utan, te meg nem lettel. en sokkal kisebb esemeny hatasara lettem az anno. orvosi segitseg nelkul, egyedul masztam ki belole, de senkinek nem kivanom azt a par honapot.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 12:58:36

@diggerdriver: nevelesroljut eszembe, engem ugy neveltek, hogy sem nem turkalunk masok zsebeben, sem nem gunyolodunk mas testen, betegsegen.
es teged?

ha meg neked az, hogy szova teszem, hogy sokadszorra is gunyolodtok a depressziosokon elozmeny nelkul, az bekostolas, az a te bajod, de ez leginkabb az ideologiailag kepzetlenseg esete:-P
elore szolok, nem fogom legkozelebb sem szo nelkul hagyni. mindazok neveben, akiknek egy hozzatartozoja pl. ongyilkos lett.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 13:04:21

@Zoole[uk]: de most ezzel mit akarsz mondani?
hogy lehettel volna depresszios?
a depresszionak a legtobb esetben semmi koze egy balesethez, fizikai seruleshez.
nincs kozvetlen es kotelezo osszefugges.
a depresszio egy lelki betegseg, ahogy azt te is tudod.
pont ugy lehet ra hajlamos valaki, mint barmi mas betegsegre.
de hat,mint mondod, mindezt tudod.

akkor mondd meg nekem, miert gunyolodsz rajta minden alkalommal, amikor teheted, es miert mondod, hogy nem letezik?

SzZoole 2015.03.28. 13:06:28

@~~Babette~~: nem gunyolodok,csak sajat magamon tapasztaltam,hogy erős akarattal es pozitív gondolkodással ki lehet jönni belőle

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 13:12:03

@Zoole[uk]: nos, amibol akarattal ki leheg jonni, az nem depresszio. lehet neurozis (ami a depresszio eloszobaja), meg meg egy csomo dolog.
de a depresszionak pont az a lenyege, hogy tehetetlen az ember. szinte all sajat maga mellett, es nezi magat, ahogy nem kepes megtenni dolgokat.
ennek a gyogyitasahoz orvos kell es gyogyszer kell.

SzZoole 2015.03.28. 13:14:23

Latom nem értitek a mondani valóm
Amikor ott feküdtem magatehetetlenül es csak a 2 lábam es a jobb karomat tudtam mozgatni,azonkívül semmi mást,es nem tudtam,hogy mi lesz később,hogy béna maradok e vagy hogy egyáltalán fel tudok állni vagy az a tudat hogy kerekes székben kell élnem tovabb,nos akkor az ember elgondolkodik hogy akar e igy élni tovább

adg 2015.03.28. 13:22:03

@Zoole[uk]: Szerintem ird meg nyugodtan a tortenetedet, ha akarod, mert biztosan sok embert erdekelhet. Csak hagyd ki belole a depressziora vonatkozo reszt. Azt ird, hogy te mit ereztel, mit gondoltal, es hogyan leptel tul rajta, de inkabb ne altalanosits, mert erzekeny tema, es masok nagyon mashogy erezhetnek, es nem egyforman mukodunk. Jobb a bekesseg.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 13:36:25

@Zoole[uk]: ertelek, ha nem is hiszed.
nemcsak a depresszisoknak fordul meg a fejeben az ongyilkossag. depresszio nelkul is elgondolkodhat rajta, mint megoldasi lehetosegen, akar meg teljesen racionalisan.
nem azt mondom, hogy ez nem egy mas tudatallapot, mert bizonyara mas.
ami biztos:
nem csak a depresszisok lesznek ongyilkosok.
nem minden depresszios lesz ongyilkos.
ongyilkossagon gondolkodni nem feltetlenul a depresszio jele
az, hogy te ebbol a fizikai alapotbol felepultel, es ebbol a lelkiallapotbol kijottel, nem jelenti, hogy nem letezik a depresszio.

mi csak annyit kerunk, hogy ne gunyoljatok nyilvanosan a gyengeket es betegeket.

2015.03.28. 13:55:32

@Zoole[uk]: Én úgy gondolom az írásomban megadtam a kellő tiszteletet veled szemben. Nem akarok semmit megmagyarázni, mindenki azt gondol amit akar. A te eseted nem az orvostudomány egyetlen esete, ezért nem zárja ki a depresszió létét. Az írásod alapján igen, azt kell mondjam, tájékozatlan vagy. Abban egyetértek hogy a beteg sokat tehet önmagáért, csak a betegek nem egyformák és nem egyforma géneket örököltek. Azaz nem egyformák. Ugyanazt a stressz helyzetet különböző emberek másképpen dolgozzák fel. Nekem ezen a blogon nincs sleppem. Lehet hogy neked van, nekem nincs. Sértő ahogy írsz. Azt még hozzátenném hogy a nővérem 50 évesen öngyilkos lett. Depressziós volt. 3 kiskorú gyereket hagyott hátra. Dolgozott, nem tévézett. A saját esetedből nem lehet levezetni a depressziót, sőt tagadni sem a létezését viszont sokat segíthet azoknak akik képesek az állapotuknál fogva javítani a saját helyzetükön. Gondolod az a rengeteg orvos szórakozásból dolgozik? Nem ismernék el a módszered amivel javítottál a saját helyzeteden? Ami az egyik embernél jó módszer, a másiknál hatástalan. Ezt kell megértened. Ahogy én is elhiszem hogy te magadon sokat segítettél. Egy halálesetről írtam a családomban, sőt most már kettőről és te a sleppemről beszélsz. Én így soha nem sértettelek meg. Neked sikerült. Gondolom akkor a terhességi vagy utáni depresszióról sem hallottál ami akár olyan súlyos is lehet az anya állapota hogy az újszülöttet átmenetileg el kell választani az anyától mert az anya ön és közveszélyes. Nem az unalomtól, nem a tévézéstől és nem a lustaságtól. Ezek tagadása igenis számomra a tájékozatlanságot jelentik. Ebben a témában nem szeretnék többet írni, sem veled, sem mással. Pláne nem sértegetni másokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 14:13:04

@~~Babette~~:
Valóban igazad van nem gúnyolódunk betegségen.
Nem ismerek ilyen betegséget hogy depresszió.

**mimi** 2015.03.28. 14:44:46

megáll az eszem...és csak mondja mondja....
én ismerek ilyen betegséget!
Sőt sajnos voltam is benne!
Nagyon szépen kérlek benneteket hagyjátok abba, úgy se tudja egyik se meggyőzni a másikat, csak megint elfajulnak a dolgok!
Tartsuk már tiszteletben a másságunkat (nem homi szempontból értem) !

morsels (törölt) 2015.03.28. 15:03:25

@~~Babette~~:
Ne csinald mar te is.
Ez az egesz, a penztarcaban turkalasrol csak mubalhe.
Egyszeruen van egy lyuk Zoole torteneteben, amire meg most sem adott valaszt.
Irhatta volna azt, hogy nyert a lotton. Ez nem zsebben turkalas, egyszeruen csak azt utalom, amikor valaki azt mondja, hogy kitartas es kemeny munka... mikozben sokszor van egy 'lucky break'.

Es en csak erre voltam, vagyok kivancsi.
Amit itt muvelnek diggerek, az csak 'smoke and mirror', de nehogy mar az legyen ebbol, hogy en kotoroaszok barki zsebeben.

2015.03.28. 15:05:52

@diggerdriver: Ez egy igen magas labda is lehetne. Hiszen rá lehet kérdezni arra, hogy amit nem ismersz, az nem is létezik?

A depressziót én egy lelki állapotnak tekintem, amit viszont az orvostudomány is tud kezelni...

morsels (törölt) 2015.03.28. 15:08:03

@diggerdriver:
Van egy nagyon jo baratom, bipolaris depresszioval diagnosztizaltak.
Persze az ilyesmi nem ugy mukodik, mint mondjuk egy labtores, vagy autobaleset, hogy egyik naprol a masikra hirtelen csak nincs akaratereje, ami azt jelenti, hogy gyenge jellem, meg csak lusta.

Szoval nala voltak erdekes dolgok. Meredek dolgok.
Most mar jol van (tobbe-kevesbe, parszor megallt a szive, majdnem meghalt, kapott pacemakert), de elete vegeig szedni kell a gyogyszert, aminek az osszetetelet allanodan ellenorizni kell.
Ja, egyebkent meg dolgozik, szakacs.

morsels (törölt) 2015.03.28. 15:09:17

@Philosoraptor:
Zoole tud mindent arrol a betegsegrol, ami digger szerint nem is letezik.

Azt hiszem ez sok mindent elmond roluk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 15:18:56

@Philosoraptor:
Minden embernek jogában áll hülyének lenni. Még nekem is.

Most hogy így visszagondolok egyszer mintha akartam volna depressziós lenni. Sajnos pont akkor nem engedhettem meg magamnak.
Inkább ittam egy sört.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 15:21:16

@morsels:
Látod látod, én már csak ilyen műveletlen barom vagyok akinek fogalma sincsen mi az a depresszió.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.28. 15:34:23

@Zoole[uk]: @diggerdriver: @Turchi: @**mimi**: elarulom a nagy titkot.DOLGOZOM

szereny es tudatlan velemenyem ; eletem soran sok kemeny dolgon mentem keresztul amitol DEPRESSZIOS lehettem volna, talan kicsit lettem is, a fejemben gondolatokban, de nem merultem bele , tultettem magam es nem hagytam magamnak idot a rossz gondolatoknak , mert én is DOLGOZTAM , sokat ... nem volt idom depressziosnak lenni ... ha lettem volna is , kijottem belole a sikeres es idot elfogalalo munkaval ..

tobb ismerosom korulettem valoban kezeles alatt allnak semmit ,sem csinalnak, nem tudnak dolgozni a betegseguk miatt ,bezarkoznak a fejukbe, a rossz gondolataikkal ,csak erre hasznaljak az idejuket es mindig mélyebbre jutnak a betegsegbe ...

nem tudom a helyukbe kepzelni magamat tudom nem konnyu de .. dolgozzatok foglaljatok el magatokat es nem lesz idotok depressziosnak lenni, belemelyulni vagy csak igy kijohettek belole ...
csak a maganvelemenyem minden szakertes nelkul ..

2015.03.28. 15:43:06

@montroyal ( CAN qc): Bár kértem hogy a témában nem akarok többet szólni de ha elolvastad volna amit írtam, világosan, érthetően, mindkét rokonom egész életében dolgozott és depressziós lett, majd ennek következtében meghalt. A halálukig dolgoztak egyébként, nem sírdogáltak otthon. Az orvostudományt többre értékelem mint az egyes emberek véleményét, akik történetesen nem ezt tanulták, nem ez a foglalkozásuk. Még a saját példáim sem kellenek. Még egyszer megkérek mindenkit hogy a témát nélkülem folytassák. Leírtam a véleményem, mások is, részemről ennyi elég volt. Rendben hogy ez a magánvéleményed, mindenkinek van és lehet de ez nem zárja ki a másféle eseteket sem, mint ahogy én is elhiszem a sikeres felépüléseket orvos nélkül is.

morsels (törölt) 2015.03.28. 15:53:55

@diggerdriver:
Nezd, en sosem tartottalak teged muveletlen baromnak, nem neztelek le es nem gondolom azt, hogy buta ember lennel.

Szoval ez a megjegyzesed is egy mubalhe. Mint a 'zsebben turkalas' korul rendezett hiszti.

morsels (törölt) 2015.03.28. 16:25:56

@montroyal ( CAN qc):
Sokan probaljak ertelmezni, hogy mit jelent a 'Boldogok a lelki szegenyek' kifejezes.
Kozben meg itt vagy te, tokeletes peldanak.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 16:35:00

@diggerdriver: az nem baj, ha nem ismersz valamit.
csak legyel eleg okos felismerni, hogy olyan dolgok is leteznek, amikrol te nem tudsz.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 16:36:14

@morsels:
en egy szoval se mondtam, hogy te csinalnal barmit is.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 16:40:27

@montroyal ( CAN qc):

az utolso mondatban a lenyeg

es meg egyszer valaki elmondja, hogy a depresszio megelozesere dolgozni kell, idiotanak fogom nyilvanitani nyilvanosan

2015.03.28. 16:58:48

@diggerdriver: Ejnye digger. Előadhatod itt a 0 empátiát, de azért ennyire ne nézz hülyének. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 17:40:49

@~~Babette~~:
MÁR megérte...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 17:46:05

@~~Babette~~:
Az embert a munka emelte ki az állati sorból, a munka gyógyítja meg a lelkét.
A munkaterápia gyógyító hatását minden férfi láthatja szorgos asszonyán.
Ha az asszonynak van ideje gondolkodni az előbb-utóbb beteg gondolatokban tör a felszínre.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.03.28. 18:19:07

@~~Babette~~: Poszttraumas streszben voltam,ami egyutt jar kezenfogva a depreszioval.Tobb alkalomal voltam psihiaternel es nagyon sok alkalomal pshiologusnal es egy par alkalomal neurologus is latott.
Ezek utan meg mindig nem hiszitek el,hogy tudom,hogy mi az a depreszio?

SzZoole 2015.03.28. 18:20:50

@adg [Au, Darwin]: Meg fogom irni az en szemelyes tortenetemet,hogy en hogy eltem at.

SzZoole 2015.03.28. 18:28:02

@Turchi: Igazad van, en mar csak ilyen tajekozatlan,olvasatlan,tapasztalatlan,muveletlen,6 elemis tirpak paraszt vagyok.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 18:30:24

@Zoole[uk]:
nem mondtam, hog nem hiszem el. de akkor tegnap (is) miert gunyolodtal rajta?

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.28. 18:31:42

@diggerdriver:

na azt en is szoktam latni, hogy kire ferne ra egy kis kapalas,
de hogy jon ez ide.

SzZoole 2015.03.28. 18:35:28

@morsels: Milyen lyukra vagy kivancsi???
Ha anyira tudni akarod,hogy honnan van penzem elmondom neked;9 eves korom ota lopni jarok meg zaras utanni nyitast csinalok,igy jo?
Egyebkent neked hogy sikerult ki jutni Kanadaba,hogy sikerult ott munkat,hazat talalnod???
Valaszolnal erre,mielott masok zsebeben kotoraszol,mert neked nyilvan nem volt nehez az ujrakezdes,igaz?
Komolyan mondom az ugyeszek,nyomozok kutyafaszak hozzad kepes.

SzZoole 2015.03.28. 18:42:02

@morsels: Sehol nem irtam,hogy mindent tudok errol a betegsegrol,ateltem es kimasztam belole,csak az altalam atelt dolgokrol tudok irni.
Azt tudtad,hogy az alkoholizmus es a depreszio kez a kezben jar?

SzZoole 2015.03.28. 18:44:30

@montroyal ( CAN qc): Jol beszelsz,Te is atmentel 1-2dolgon az eletedben,igy tudsz velemenyt alkotni rola.

2015.03.28. 18:48:19

@Zoole[uk]: Semmi ilyesmit nem mondtam csak azt hogy a te egyedi példád nem ugyanaz és nem is lehet a mások helyzetével. Én elhiszem a te történetedet már előre is, hiszen bizonyára az igazat fogod írni, te viszont nem hiszed el a más helyzetét mert nem lehetsz a más helyzetében csak a sajátodban. Attól hogy valaki már átesett bármilyen betegségen, már ha annak tekinti, nem tudhatja hogy annak hány másféle változata van. Még az orvosok sem tudnak mindent hát még mi. Most is igyekeztem udvarias lenni, a családomban történt 2 halálesetet elbagatelizálod de nem küldelek el a pcsába. Te viszont még mindig támadsz pedig csak fel kellene fognod hogy nem ismerhetsz minden betegséget a saját példádon keresztül. Depresszió sokféle van. Egyesek szerint meg semmilyen nincs.

SzZoole 2015.03.28. 18:54:12

@~~Babette~~: Nem a benne szenvedo betegeken gunyolodtam.
Csak azt mondtam,hogy eros akaratal es pozitiv gondolkodasal ki lehet jonni belole.Erre is irtam,hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen
En eros voltam es megmaradtam,de a gyengek elvesznek benne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 18:55:30

@Zoole[uk]:
Na de hogy én min mentem keresztül az életben...
Azt tudnád barátom.
Te azért látod rajtam hogy az élet hogy megtört.
Már átadják a helyet a fiatalabbak a metrón.
Köztünk maradjon de képzeld, a múlt héten két percig depressziós voltam.
Na?
Mit szólsz?
Tudod hogy sikerült kijönni belőle?
Egyszercsak hallom hogy "wake up John".
Na így sikerült.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.03.28. 19:05:55

@Turchi: De en csak a sajat peldamat tudom leirni,masokerol nem tudok mit mondani.
Persze hogy minden eset mas,nem is irtam sehol az ellenkezojet.
Nem gunyolodtam a Te rokonaid halal eseten,mikor tettem?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.03.28. 19:13:07

@Zoole[uk]: Gondoltam, hagyom a francba a témát. De...

Szóval attól, mert te átestél egy poszttraumás stressz szindrómán még nem tudhatod, hogy milyen pld. a gyermekágyi depresszió. Aminek következtében egy ismerős felesége lett öngyilkos, csecsemőjét és nagyobb gyerekét árván hagyva. Mert ugye ez csak úri huncutság, meg lustaság, meg a ki erős az maga kimászik belőle.

Igen, ki lehet magadat a saját hajadnál fogva is húzni, ha elég okos vagy hozzá, hogy magadat diagnosztizáld és felismerd, hogy amit érzel, az betegség és a fekete felhők el fognak oszolni, de ki kell bírni addig is. Ha ez pánikbetegséggel párosul, az is felerősödhet a depressziós szakaszra és akkor azt is bírni kell. Ha gyógyszeres kezelést kapsz, előfordulhat, hogy éppen emiatt leszel munkaképtelen, ugyanis pld. a gyakran alkalmazott xanax mellékhatása a tompaság, közöny, álmosság.

Hogy ki miért lesz depressziós és miért nem, hasonló élethelyzetben, azt még az orvosok sem tudják. De attól még nem fogsz többet érni mint ember, mert jobban kezeled a depressziódat. Nem vagy attól értékesebb, mert fel tudtál állni. Lehet, hogy az aki időről időre megküzd ezekkel a démonokkal és tudja, hogy a jó szakaszt követően majd jön a rossz is, valami mást is tud az életben, ami miatt nem kellene leírni és gyengének titulálni.

2015.03.28. 19:18:14

@Zoole[uk]: Szó szerint nem gúnyolódtál ez igaz, de nem ismered el hogy a te eseteden kívül vannak más helyzetek is. Persze hogy te a saját tapasztalataidon keresztül látod a dolgokat de ez nem azt jelenti hogy más kimenetele ne lehetne a dolgoknak. A legtöbb depressziós beteg pont az erejét, hitét veszti el, amivel kijöhetne a szarból. Egy baleset után az ember reménykedik, amíg csak él, de ha valakinek meghal az egyetlen gyereke az már nem biztos hogy tud reménykedni. Ettől még talpra kell állni, segítséggel vagy anélkül, de itt mások megjegyzése, miszerint a munka csak úgy kirántja az embert a depresszióból, nem állja meg a helyét, főleg ha az illető dolgozott. Ezt most írtam le vagy 3x és még mindig ugyanazt az indokot hallom hogy aki dolgozik az nem lesz depressziós. Mintha el sem olvasnák. Az anyám 5 évig volt leukémiás, tudta hogy meg fog halni, mégsem volt depressziós pedig már dolgozni sem tudott. Az apám meg aki dolgozott a halála után meg mégis depressziós lett és meg is halt. Nincs két egyforma ember és betegség. A depresszió csak egy szó, jelent legalább 20-féle tünetet, és akkor még hozzá sem tettük a beteg alap fizikai és mentális állapotát. Most már tényleg befejezném, a nyugodt alvásom érdekében.

SzZoole 2015.03.28. 19:24:59

@diggerdriver: Az semmi,de kepzeld el mi tortent ma velem.
Az elso munkamnal ma a repter fele haladva feluton bal elso defektet kaptam,csak ugy jott a semmibol az a hulye defekt.Az utas meg ott ult es nem tudta,hogy mi van,en mondtam neki,hogy defekt.Lehuzodtam es 5 perc alatt kicserltem a pot kerekre.Aztan ki raktam az utast es huztam is a gumishoz,hogy csinalja meg.Nem tudta,sem hasznalt gumija nem volt abba meretben sem uj gumija.
Mentem a masodik gumishoz,ugyanaz.A harmadiknal mar tobb sikerem volt.Hasznalt gumija ugyan annak sem volt,de hetfore rendelt nekem egy ugyenolyan gumit.
Na most hetfoig itthon kell ulnom,tudod Te mennyi beveteltol esek el?
A szombat vasarnap a legjobb penzkereseti lehetoseg az en szakmamban(Ja ez nem is szakma,csak be tanitott munka,mert hat vezetni a hulye is tud)
Na most lettem teljesen letargikus:)))
Erted Te ezt itthon kel ulnom es nem dolgozhatok.

SzZoole 2015.03.28. 19:34:00

@zöldeketbeszélek: Irtam en a gyerekagyi depresziorol egy szot is?Nem.Alkotam rola velemenyt?Nem.
Es tobbirol sem irtam,ugyhogy nem tudom,hogy mirol beszelsz es miert nekem.
De neked is leirom.
Csak a sajat magam altal atelt dolgokrol tudok beszelni.
Azt sem irtam,hogy tobbet ernek barkinel is,nem tudom,honnan veszel ilyeneket.....
Demonokal meg csak akkor talalkoztam amikor be voltam fullra morphiumozva,de ne tud Meg,hogy akkor milyen remalmaim voltak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 19:40:53

@Zoole[uk]:
Csaxólok hogy olyan defektjavító készletem van amivel bármikor az út szélén meg tudod javítani a gumidat és még kompresszorom is van hozzá.
Ha már gömbölyűre aludtad a kockafejedet akkor gyere ide és holnap már dolgozhatsz is.
Látod ilyen az igazi barát, akkor is lehetővé teszi hogy dolgozz ha nem akarsz.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.03.28. 19:42:42

@Zoole[uk]: A depresszióról beszélgettetek általában. Azért hoztam fel a gyermekágyi depressziót, mert ez is egy olyan, ami ott van a teljes képben. A másik a mániás depresszió, amiről írtam - a hullámvasutazós. Ja és azért neked, mert veled még lehet vitatkozni...

És emiatt:

"Csak azt mondtam,hogy eros akaratal es pozitiv gondolkodasal ki lehet jonni belole.Erre is irtam,hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen
En eros voltam es megmaradtam,de a gyengek elvesznek benne."

Magyarán minősíted azokat, akiknek segítség kell a gyógyuláshoz. Gyengének.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.03.28. 19:44:17

@Zoole[uk]: A rémálmokat meg le kellett volna írnod, lehet, hogy már te lennél a második Stephen King :). És akkor valóra válna az a baromi hülye mondás, hogy akinek az élet csak citromot ad, az csináljon limonádét...

SzZoole 2015.03.28. 19:46:45

@diggerdriver: Nekem van kocka fejem,Te arvizkarosult?a nagykepernyos ITT NOKIA kutyafasza a Te fejedhez kepest:)))
Mar keso,a felnim a gumisnal maradt az auton meg csak a potkerek van,meg hat az autora is ra fer a pihenes.Az heti 1000-1300 merfold a dragamat is megviseli:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.28. 19:49:51

Haggyadmá...
A szentjánosbogár háromszor cserél akkumulátort mikor körberepüli a fejedet:))))))))))))))))))))))))))))

Azt mondd hogy nem akarsz dolgozni.

SzZoole 2015.03.28. 19:53:42

@zöldeketbeszélek: Nekem is segitet szakember.es a szakemberek segitsege nem eleg a gyogyulashoz,ahoz az ember is kell,hogy tegyen,ha nem eleg eros,akkor elvesz.
Velem csak arrol lehet vitatkozni amiben van tapasztalatom,amiben nincs ahoz nem is szolok hozza.

SzZoole 2015.03.28. 19:56:57

@zöldeketbeszélek: Most komolyan,ne tud meg milyen remalmaim voltak,olyan helyeken jartam es dolgoztam,hogy az hihetetlen.

SzZoole 2015.03.28. 19:59:22

@diggerdriver: Ha azt mondanam akkor hazudnek.
Az Meg tavol al tolem:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.03.28. 20:04:09

@Zoole[uk]: Ez nem erő kérdése. Hibás általánosítás, hogy akaraterővel ki lehet jönni belőle, mert előfordulhat, hogy amikor benne vagy, el sem tudod képzelni, hogy ebből ki tudsz jönni. És nem is látod értelmét. Nem csak a gyógyulásnak, de semminek az ég egy adta világon.

De még ha ez erő kérdése is lenne, mint írtam, sokszor pont a gyógyszerek nem hagyják, hogy az ember erős legyen...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.03.28. 20:06:22

@Zoole[uk]: Én az egyik legdurvább álmomban népfelkelő voltam és egy felrobbantott házban végignéztem a parancsnokom halálát és tudtam, hogy én következem...

(túl sokat foglalkoztam a forradalommal, azt hiszem...)

SzZoole 2015.03.28. 20:08:10

@zöldeketbeszélek:
Nekem sikerult,mert akartam,hogy sikeruljon.

micsoda? 2015.03.28. 20:09:50

Nagyon olvasmányos, érdekes poszt. Alaszkáról amit eddig olvastam az Széchenyi Zsigmond, "Alaszkában vadásztam" c. könyve volt. Micsoda különbség:)

morsels (törölt) 2015.03.28. 20:12:34

@Zoole[uk]:
Szerintem te nem mennel at a Touring teszten.

SzZoole 2015.03.28. 20:14:03

@zöldeketbeszélek: Lattad a Constatin a demon vadasz filmet?
Keanu Reeves jatszik benne.Amikor O a mas vilagon jart az en remalmaim is hasonloak voltak ahoz a helyhez

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.03.28. 20:19:51

@Zoole[uk]: Hű, így utólag nagyon izgalmas lehetett, bár valószínűleg akkor nem élvezted :(....mondom, írd le. Nem, jobb ötletem van, képregényt kell rajzolni belőle, azt falnák :)!

Egyébként szuper film, nem is olyan régen néztem újra.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.03.28. 20:23:59

@Zoole[uk]: Na egyébként viccen kívül, az a jó a rémálmokban, hogy felébredsz belőlük. A depresszió egy olyan rémálom, amiből nem ébredsz fel reggel.

morsels (törölt) 2015.03.28. 20:30:19

@Zoole[uk]:
Nos, a kerdesedre a valaszom a kovetkezo.
Mivel apam Kanadaban elt 1975 ota, igy gyakorlatilag az o (es a felesege) segitsegevel jottunk ki.
Mondjuk a papirok intezese majd 1 ev volt, igy is epphogy megkaptuk a landed immigrent statuszt, tenyleg szerencsenk volt.

Mikor ideertunk, akkor egy berelt lakasba koltoztunk be (ertelemszeruen nekunk kellett fizetne a lakbert utana), ami nagyreszt kulonbozo ajandek butorokkal volt berendezve.

A nejem (fodrasz) gyakorlatilag 2 het utan munkaba allt, napi 10 orakat dolgozott, heti 6 napot, en meg suliba kezdtem jarni. Eloszor csak angolul tanulni, aztan az ideerkezesunk utan egy evvel beiratkoztam egy foiskolara.
Kozben hordtam ujsagot hajnalanta, nyaron dolgoztam annal a cegnel, ahol apam volt mechanikus, mint segedmunkas, egy nyaron egyszerre csinaltam a kettot. Reggel 3-kor mentem ujsagot hordani, delutan 2-re meg segedmunkasnak, este 11-ig :-)

Hat kb. igy.

SzZoole 2015.03.28. 20:35:03

@morsels: Akkor neked nem is volt annyira nehez,mint Montinak,Cacabelnek vagy akar Shaktinak,nem?

montroyal ( CAN qc) 2015.03.28. 21:10:33

@Turchi: @~~Babette~~: jo hat engem még @morsels: sem tud megserteni pedig probalkozik de csak sajat gondolataimat irom (idiota meg lelki szegeny )

csak a munka egyik fajtajat ismerem ami sajat tapasztalatom szerint nagyon jo, hogy ne legyenek rossz gondolataim,ne betegedjek bele , ez pl az en munkam a fizikai munka , ami azert megoldasokat is kovetel ; mire megkinlodok azzal a szar autoval amibol azt se tudom az elejen, hogy lesz megint auoto - nem tudok masra gondolni, elmegy vele az egesz napom

na most csak elkepzelem aki bemegy 8kor egy irodaba es mered a falra ,ablakra vagy a monitorra es 5ig van eleg ideje ,hogy a sajat problemaja forogjon a fejeben , lehet hogy igy az ilyen munka mellett egyre jobban le lehet betegedni ..

semmi problemam ezzel a munkaval csak azt mondom van kulombseg ... az en munkamnal nincs idom magam bajaval foglalkozni .. meg fejbe sem ..

morsels (törölt) 2015.03.28. 21:18:15

@Zoole[uk]:
Mas volt.
De legyen, nekem nem volt nehez.
Viszont nem is allitottam soha azt, hogy nekem nehezebb lett volna.

morsels (törölt) 2015.03.28. 21:41:00

@montroyal ( CAN qc):
Namost tenyleg nem bantasibol, de szerinted ahhoz, hogy ide irj egy hozzaszolast, szerinted mi kell?
Es ossze tudnad e kalapalni a garazsodban mindazt, ami ezt lehetove teszi?

Ja es szerinted mennyi kalapacs kellett hozza?

morsels (törölt) 2015.03.28. 21:48:39

@Zoole[uk]:
Nezd, en valaszoltam a kerdesedre.
Te mikor fogsz az en kerdesemre valaszolni?

montroyal ( CAN qc) 2015.03.28. 21:58:26

@morsels: ide irni ? neha ha ebedelek vagy mint visszanezheto csak 6 ora utan .. a tobbi kerdest csak Te erted , de nekem nem is fontos .. en soha nem irok valaki ellen, ketsegbe vonni, vagy megcafolni amit ir .. az o dolga , o igy latja nem szolok bele .. jol irtad hogy magammal foglakozok mert errol van a legbiztosabb forrasom ..

morsels (törölt) 2015.03.28. 22:05:23

@Zoole[uk]:
Never mind :-)
Van meg valami, amit tudni szeretnel?

morsels (törölt) 2015.03.28. 22:07:37

@montroyal ( CAN qc):
Hat igen, ide irni..
Szoval kell internet, kell kapcsolat az internetre, kell egy eszkoz, ami ra tud kapcsolodni, kell software, amin keresztul amit gepelsz, az itt megjelenik.

Szoval erted, ezeket a dolgokat valakik kitalaltak, mukodtetik.
Akik merednek 8 orat naponta a monitorra.

morsels (törölt) 2015.03.28. 22:13:17

@montroyal ( CAN qc):
Szinte ijeszto, hogy bar latszolag parbeszedet folytattok, de nyilvanvaloan fogalmatok sincs, hogy mire valaszoltok.

Egy uj kategoriaja a homo sapiensnek.

SzZoole 2015.03.28. 22:15:03

@morsels: Ja,van.
Cascabeltol kaptam egy uveg Crown Royal Canadian whiskyt,hogy igyam,jegel vagy jeg nelkul finomabb?

morsels (törölt) 2015.03.28. 22:24:37

@Zoole[uk]:
Szerinted a jeg mennyit szamit a finomsagon?

morsels (törölt) 2015.03.28. 22:28:15

@Zoole[uk]:
You can drink it neat, on the rocks, or with Seven Up.
Or with coke.

Bar gyanitom, hogy most nagyon trukkosnek kepzeled magad, szoval tolem ki is ontheted a csapba.

SzZoole 2015.03.28. 22:44:08

@morsels: A tanacsod kertem,mi ebben a trukk?

morsels (törölt) 2015.03.28. 22:53:28

@Zoole[uk]:
Sajnos nem hiszek neked.
Szerinted miert nem?

morsels (törölt) 2015.03.28. 23:04:12

@Zoole[uk]:
De a tenyleg a tanacsomat kered, akkor javaslom mondjuk a 25 eves Macallant.
Szigoruan jeg nelkul.

SzZoole 2015.03.28. 23:05:20

@morsels: A whisky tisztan finom,1-2 jegkockaval.Colaval vagy egyeb edes lonyalal keverve mar pancs.
Nekem eddig a Black Velvet izlett a legjobban az edeskes ize miatt.

Nem tudom miert nem hiszel nekem.

SzZoole 2015.03.28. 23:10:45

@morsels: Mar ittam,de az egy skot whisky,ha jol emlekszem gold volt.
A bourbon jobban izlik.

morsels (törölt) 2015.03.28. 23:14:11

@Zoole[uk]:
Ez sok mindentol fugg.
A bourbon, rye, vagy single malt, esetleg blended nem ugyanaz a kategoria, azok kozott is vannak az olcsobbak, amik koktelnak jok, meg vannak, amik tisztan, szigoruan jeg nelkul elvezhetoek.

De ez ugyanugy igaz mas italokra... cognac, rum, tequila, calvados, vannak kulonbozo minosegek, kategoriak.

morsels (törölt) 2015.03.28. 23:17:40

@Zoole[uk]:
Az valoszinuleg Johnny Walker volt (ha gold, ok hasznaljak ezeket a szineket), ami egy blended skot whiskey, bar a gold igen jo minosegu. En valoszinuleg megkostolnam jegkocka nelkul, de a sima Johnny Walkert jegkockaval kernem.

A bourbon az amerikai kukorica whiskey, en speciel nem szeretem igazan, bar ittam 20 evest (mar vagy 10 eve), ami nem volt rossz. Alapvetoen edeskes ize van,ahhoz szerintem kell a jegkocka.

SzZoole 2015.03.28. 23:28:35

@morsels: Jim Bim volt a kedvencem a bourbon-ok kozul,de ittam Centucky-it is.

Ilyet ittam egy barban.

www.thewhiskyexchange.com/P-18098.aspx

Cognac-bol a Hennessy xo-t szeretem,isteni finom,volt hogy cognac-as kozben szivaroztam es a szivar veget a cognac-ba martottam es szivtam,na az volt utos a ketto egyutt.

morsels (törölt) 2015.03.28. 23:37:24

@Zoole[uk]:
En alapvetoen nem szeretem a bourbont (a Kentucky meg k-val van), ezt a Macallant nem ismerem.

A Henessy XO tenyleg nagyon jo minoseg, bar szerintem a szivart a konyakba martani hulyeseg... a ketto egyutt, marmint egy jo szivar (mondjuk Cohiba Esplendido), meg egy ilyen konyak, az tenyleg a dekadencia maga :-)

2015.03.28. 23:47:09

@montroyal ( CAN qc): De ugye azt nem gondolod hogy aki nem fizikai munkát végez az azt jelenti hogy beül a monitor elé és azt bámulja miközben a saját szarán gondolkodik? Megjegyzem az apám bár mérnök volt, a számítógépet még hírből sem ismerte, a nővérem meg nem a szakmájában dolgozott, ő sem irodában ücsörgött. Azt azért sajnálnám ha ebből azt akartad volna kihozni hogy aki pl. informatikus-féle mint a férjem, az munka közben a monitor bámulásával közben leginkább nem dolgozik. Napi 15 órákat dolgozik, szarni sincs ideje és nem is depressziós. Szóval aki nem fizikai munkát végez, de jól dolgozik, és miért ne, nem csak fizikai munkát lehet jól végezni, annak ugyanúgy nincs ideje a falat, monitort bámulni. Kezd egyre rosszabb lenni, lassan kiderül hogy aki nem fizikai munkát végez az nem is dolgozik igazán.

SzZoole 2015.03.29. 00:00:27

@morsels: miert lenne dekadens,próbáld ki egyszer

morsels (törölt) 2015.03.29. 00:07:33

@Zoole[uk]:
Azt hiszem nem ugyanazt ertjuk dekadencia alatt....
Egyebkent kiprobaltam, azert irtam, hogy szerintem hulyeseg a szivart a cognacba martani.

Persze mindenki ugy teszi tonkre magat, ahogy akarja.
:-)

montroyal ( CAN qc) 2015.03.29. 00:15:01

@Turchi: nem osztom 2 csoportra aki szellemi munkat vegez 8 oraban jol vegzi a munkajat nem is jonnek le neki depresszios gondolatok , csak azt akartam mondani hogy az irodaban ulve a sajat fejeben levo problemakrol gondolkozik tehat nem a munkajat csinalja mered valahova , na az konnyen elmelyul a depresszioban ... contre egy ketkezi munkas akinek termelnie kell kesz kell hogy legyen az a munka nincs ideje sajat problemajara a fejeben mert a munkajara kell concentralnia ( pl ne vagja le az ujjat, sorba vgye a muveleteket ) egyebkent javitsatok ki de ugy hallottam a szellemi munkasok tanarok (lablogato allami allasosok) akik depressziosok 1 eves fizetett betegallomanyba mennek .. vagy epp az otthon ulok munka nelkuliek aki lebetegednek ..
nem arrol van szo hogy az irodai dolgozok nem dolgoznak ...

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 00:46:02

@Zoole[uk]: nos, ez igy egyszeruen nem igaz.
vannak mas eletek, mint a tied. es vannak mas tortenek, vannak mas lelkek. vannak, akika helyedben ongyilkosok lettek volna, es vannak, akiknek a helyeben te nem elnel mar.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 00:47:20

@diggerdriver: ez hulye. azt kellett volna mondania, h ne legyel mar bunko, jani.

2015.03.29. 00:48:55

@montroyal ( CAN qc): Otthon nem mennek éves táppénzekre mert éhen halnak az az alatt kapott fizetésből. Ez régen bejött, ma már nem nyerő, nem kifizetődő. Te Kanadában vagy? Akkor azért vagy még fent DD. A munkanélkülieknél igazad lehet, de nem csak azért mert van ideje agyalni hanem ténylegesen nem tud megélni. Továbbra is vallom azt hogy örökletes a hajlam, ki hogy éli meg a problémákat valamint nem mindegy hogy mi a kiváltó ok. Aki már átélt egy terhességi depressziót 9 hónapos szigorú fekvéssel, amikor nem lehet ám dolgozni sem, az tudja mi a depresszió. Legalábbis azt a fajtáját ismeri. A tanári állás láblógató állami állás? Na ezt nem hallottam még. Én tanítottam majdnem 20 évig, vissza nem mennék. Az minden volt csak nem láblógatás. Szerintem nincs igaz válasz. Az emberek esendők. Előre nem lehet tudni, mi az ami túlmutat az elviselhetőségen. Nem gyenge és erős kérdése az állapot. A férfiak amúgy is hajlamosak ezeket elnagyolni, aztán infarktusban meghalnak pár perc alatt, vagy elviszi a mentő pánik tünetekkel, amit aztán letagad az ismerősök előtt. A nők legalább már eljutottak oda hogy be merik vallani ha gondjuk van. Ez is csak olyan betegség mint a nátha csak annál sokkal szarabb. De tényleg feladom a témát most már vagy negyedszerre, csak véletlenül ébredtem fel, aztán meg nem tudok vissza aludni. Holnap itt munkanap, ugye arabok

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 00:51:27

@Zoole[uk]:

"nincs lehetetlen csak tehetetlen"

ezt mondd azoknak, akinek kulfoldre kellett menniuk, mert itthon nem boldogultak.
ismerek olyat, aki bevallasa szerint keptelen volt plusz 50ezret megkeresni.

es most a te logikadat alkalmaztam.

SzZoole 2015.03.29. 00:51:59

@~~Babette~~: De Babette,en mind vegig magamrol irtam,nem masokrol

SzZoole 2015.03.29. 00:57:08

@~~Babette~~: Ha elhagyta az orszagot,akkor mar tett valamit,nem?

adg 2015.03.29. 03:16:09

@montroyal ( CAN qc): oh, anyam, hanyszor hallottam mar ezt a szoveget. Ez vilagszerte megy, vagy csak a magyarok kozt?
Aposom szerint is az dolgozik, aki ronggya izar es borkemenyedes no a kezen.

Az irodaban meg csak ugy ucsorognek az emberek, unatkoznak naphosszat, neha passzianszoznak egyet, ha mar ott a szamitogep. Kozben jol raernek addig gondolkozni, amig becsavarodnak.

Az auto, amin dolgozol, az meg csak ugy a kokemeny fizikai munka eredmenyebol lesz, a sok irodai unatkozo meg csak kivarja, amig kavezgatas kozben kijonnek a szamitogepbol a tervek.

Van erre ket jo peldam:
- epitesz ismerosnel kopogott az uj kuncsaft. Csaladi hazat szeretne. Nagy vonalakban megbeszelik, milyet, majd a koma ul tovabb. Elitesz megkerdi, hogy maradt meg valami megbeszelnivalo, vagy mit szeretne? Mire a csavo kinyogi, hogy hat o megvarna a terveket. :DD kb ugy kepzelte az epitesz munkajat, hogy beirja a gepbe, 3 szoba, pince stb, az meg kiadja a kesz tervet es lehet menni epiteni, vagyis rendes munkat csinalni.

Egyszer meg hozzank jott egy no, hogy az onkormanyzat eletveszelyesnek nyilvanitotta a hazat, ezert o hivott embereket, hogy felujitsak. De ez nem eleg az onkormanyzatnak, hanem kell nekik egy "statisztikus" szakvelemeny, "vagy mi a szar". Ezert jott hozzank, de mar ott dolgozik nala par ember, nincs neki penze "ilyen hulyesegekre". :D

Igy latjak sokan az irodai munkat. :)

blackhairlady 2015.03.29. 04:15:28

@Zoole[uk]: ezek szerint akkor te is voltal depresszios, es sikeresen kigyogyultal belole. De akkor miert tagadod magat a betegseget? Es meg egy kerdes.

blackhairlady 2015.03.29. 04:16:17

@blackhair-lady: inkabb nem irom a le a kerdesem.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.29. 04:17:43

@Turchi: @adg [Au, Darwin]: OK még egyszer ;csak a velemenyem tapasztalatom (statsztika)korulottem hogy az a depresszios akinek sok ideje van magaval foglalkozni es amikor ebbe a betegsegbe kerulnek v elmelyulnek benne , ez az irodai szellemi munkanal jobban fent all .. most johet hogy a troger fizikai melos is ilyen olyan beteg, de valahol alkohol vagy drog es az azzal jaro nem dolgozas nem torodomseg felmerulhet de nem is maradhat meg a munkajanal a falat nezegetve .. magamrol ; ha az irodaban kell doldoznom szamlak konyveles rendelesek - nem vagyok kepes ,nem megy az ido , utalom ... amit lehet a nejemre hagyom
ja canadaban a tanari burnout az biztos 1 eves fizetett gyogyulgatas ...

2015.03.29. 04:45:39

@montroyal ( CAN qc): Gondolom Kanadában azt is jól fizetik, otthon meg nem fogadná el a páciens mert a családnak enni is kell. Szóval mindenkinek van saját tapasztalata, de ezt eddig is tudtuk. Azért nem árt ha az ember a saját tapasztalatain kívül mást is tud, hiszen az ad igazi tájékozottságot. Az hogy az én környezetemben mi történik, vagy velem, egyáltalán nem jelenti hogy bármit is tudnék a jelenségről. A környezetemben történtek csak plusz adalékok de nem meghatározók. Olvasni, olvasni, ez a megoldás. A környezetem nem a világmindenség.

adg 2015.03.29. 05:05:24

@montroyal ( CAN qc):
"az irodaban ulve a sajat fejeben levo problemakrol gondolkozik tehat nem a munkajat csinalja mered valahova , na az konnyen elmelyul a depresszioban ... contre egy ketkezi munkas akinek termelnie kell kesz kell hogy legyen az a munka nincs ideje sajat problemajara"

"fizikai melos is ilyen olyan beteg, de valahol alkohol vagy drog es az azzal jaro nem dolgozas nem torodomseg felmerulhet de nem is maradhat meg a munkajanal a falat nezegetve "

Ezekrol beszelek. Egy irodai alkalmazott sem igen marad meg a munkajanal a falat nezegetve. Ott is van hatarido, ott is el kell vegezni a radbizott feladatot. Nem hinnem, hogy sokkal nagyobb aranyban lehet labat logatni egy irodaban, mint egy fizikai munkahelyen. Legfeljebb maskepp. Persze rovid idore lehet ugy csinalni, mi tha lazasan dolgoznek, de elobb utobb le kell adni a kesz produktumot.

Most ketszer is leirtad, amire az elobb utaltam, nagyon sokan ezt gondoljak az irodai munkarol. Ucsorognek ott 9-3-ig, dumcsiznak, telefonalgatnak, nezik a falat mig mas dolgozik.

Rónarider 2015.03.29. 09:30:17

@adg [Au, Darwin]: Na akkor az én példám. Irodában dolgozom, 24 orákat 6-7x egy hónapban. Mellette gazdálkodom. Amikor végképp kész vagyok, fát hasogatok baltával. (Nekem ez a sport, értelme is van, szeretem is csinálni, nem csak futok a futásért, az olyanokat nem szeretem). Soha semmin nem agyaltam feleslegesen, és kiválóan alszom, nagyokat eszem, minden nap elszívok egy pipát a kedvenc dohányommal(Thomas Radford Sunday's Fantasie). Így sem elhizás nincs, sem gyengeség, reggelente fel bírnám borítani a világot. A fizikai munkár szükség van az íróasztal mellett (meglátásom szerint), különban tényleg kattog az ember agya. Ám egy tisztességes fizikai lefárasztás helyrebillent mindenből. És nagyon nem árt, sőt.

Rónarider 2015.03.29. 09:30:18

@montroyal ( CAN qc): Azok a fiatalok rossz helyre születtek, meg én is. Én szeretném a remete-létet, mondjuk net legyen ;)

DieNanny CH 2015.03.29. 10:25:01

@Turchi:

Egyszer, egy 4 éves kislányomnál voltunk családlátogatáson, ahol az anyuka bevallotta, szülés utáni depresszióban szenvedett, de annyira, hogy sokszor megtervezte a kislánya megölését...
Mi a kolléganőmmel utána csak hápogtunk, és - mivel váratlanul ért a dolog - egymás közt nagyon elítéltük az anyukát. Ez '97-ben volt, még ennyire nem "illett" beszélni a dologról. Utólag belegondolva, nem tudom, igazából miért ítéltük el őt. Szerintem a szembesítés miatt, hogy ránk is rárakta a terhet. Pedig inkább meg kellett volna köszönnünk az őszinteségét.

SzZoole 2015.03.29. 10:53:42

@blackhair-lady: miert?ez olyan pshicai dolog,amiben nem hiszek az nem létezik.
Kérdezz nyugodtan

blackhairlady 2015.03.29. 14:54:50

@Zoole[uk]: de te irtad, hogy neked is volt. Akkor letezik, nem?

SzZoole 2015.03.29. 15:20:20

@blackhair-lady: Akkor sokadszora leirom,benne voltam,bar masok szerint nem,bizonyara Ok lattak az orvosi zarojelenteseim,vizsgalatieredmenyeim.Szakember,csalad es sajatmaganak koszonhetoen kijottem belole sikeresen.
En zartam magambol azt a szot,hogy depreszio,nem hiszek benne.
A sajat magam altal atelt toretenetrol beszeltem.Nem a szomszederol,nem az imeroserol es nem egy rokonerol,hanem a sajat magamerol.
Eddig mindenki a maserol beszelt,a sajat magaerol nem.
Csak en lennek oszinte ezen a blogon?

blackhairlady 2015.03.29. 16:27:03

@Zoole[uk]: "A depresziorol meg fogok irni egy posztot.Lehettem volna depresszios de nem lettem.Magamnak koszonhetoen."
Ezt te irtad. Tehat voltal depresszios. Akkor most neked is igy a szemedbe meri mondani Digger, hogy nincs ilyen betegseg? Hisz te vagy az elo pelda ra, hogy van.

blackhairlady 2015.03.29. 16:28:31

@Zoole[uk]: Na mindegy, en enm akarok ezen vitatkozni, csak nem tudom megerteni miert kell valamin mosolyogni ami letezik.
Valoszinuleg Andaluzkutya is csak hobbi orvos, es senki nincs a prakszisaban aki depresszioban szenvedne.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:30:19

@Zoole[uk]:
"Zoole[uk] 2015.03.26. 21:06:06
@diggerdriver: en másképp jellemezném azt az albetegseget;mentális es akarat gyengeségnek,mert nincs lehetetlen csak tehetetlen."

Albetegseg.
Te irtad.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:34:32

@Zoole[uk]:
En voltam depresszios.
Eros a gyanum, hogy kovermadar is kuszkodott egy darabig vele.

SzZoole 2015.03.29. 16:39:07

@blackhair-lady: Voltam es meg lehetek is,ha nem kello keppen kezelek dolgokat.
Aki volt depis az volt szakembernel is.A szakember azt mondja,hogy errol a dologrol lehet es kell beszelni,nem szabad magunkba fojtani,beszelni kell rola,Meg ha az masoknak kellemetlen is.En beszelek.
Digger az nem en vagyok,kerdezd meg tole.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.29. 16:40:33

@morsels:
de hát a faszacsávók ilyet nyilvánosan nem vallanak be, vagy ha igen, akkor durván körberöhögik egymást, hogy biztos csak egy jó dugás hiányzik, ez a módi, nem? na ez se segít túl sokat egyébként, attól tartok :-(

559 2015.03.29. 16:41:17

És még ezek után mondja valaki azt hogy Magyarország nem egy élhető ország....

SzZoole 2015.03.29. 16:41:36

@blackhair-lady: Nem vitatkozunk,beszelgetunk.
Lattad,hogy mosolyogva irtam rola?

SzZoole 2015.03.29. 16:43:30

@morsels: En tul vagyok rajta,nem hiszek benne es szamomra nem letezik.
De sokadszora ismetlem,ez az en allaspontom.

SzZoole 2015.03.29. 16:45:02

@morsels: Ha voltal es kijottel belole akkor tudod,hogy legyozheto.

Errol madarat kerdezd.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:50:00

@Dragonlady (Bp, Hun):
A faszacsavok szerint ilyen nem is letezik.

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:51:06

@Zoole[uk]:
Hogy nem letezhet az, amin tul vagy?

morsels (törölt) 2015.03.29. 16:54:42

@Zoole[uk]:
Igen, ki lehet jonni belole, de ket dolog biztos:
1. Letezik (hisz allitolag te is benne voltal, bar szerintem te osszekeversz dolgokat)
2. Nagyon nehez kijonni.

Amit a 'faszacsavok' gondolnak az az, hogy csak eros akarat kell, mert nekik sikerult. De ez nem igy mukodik. Az ember egy orvenybe kerul, amin persze lehet rohogni kivulrol (ahogy alltiasoddal ellentetben te is rendszeresen csinalsz), de az igazsag az, hogy fogalmad nincs semmirol, csak nagykepuskodsz, szokasod szerint.

2015.03.29. 16:58:39

@adg [Au, Darwin]: Ezt most olvastam, nagyon jo :D En sem ertem, miert divat lenezni a szellemi/irodai munkat? Mintha minden magatol elkeszulne, egyszeruen azert, mert kell hozza egy szamitogep, vagy mi? :D Egeszen elkepeszto.

Az igaz, hogy a depresszio sokszor onnan ered, hogy az illeto tul sokat van a sajat fejeben, es nem eleget azon kivul, de ennek csak annyi koze van a munkajahoz, amennyire minden mashoz az eleteben, ami az onbecsuleseben, onismereteben, szemelyisegeben szerepet jatszik. Szerintem egyenlo aranyban fordulhat elo a depresszio fizikai es irodai munkasok kozott, persze nem ertek en hozza, csak ugy elkepzelem.

Amugy hihetetlen, hogy meg magyarazkodni kell, hogy az irodai munka is munka, es nem lustasagbol van valasztva... :D

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:00:54

@Dragonlady (Bp, Hun):
Mndenkinek megvan a maga tortenete, nekem is az enyem.
Nekem nem volt trauma, nem kerultem korhazba, nem volt halal kozeli elmenyem...
egyszeruen csak ugy ereztem, hogy az eletem kicsuszik a kezembol. Hogy nem rajtam mulik mar az, ami tortenik velunk es persze, felelosseget ereztem a csaladom irant.
Es kuzdottem erte, de allandoan vesztesre alltam, vagy legalabbis ugy ereztem.

Es ha valakinek mar nincs celja, nem talal semmit, ami miatt hasznosnak erezhetne magat, akkor abbol nehez kijonni.

SzZoole 2015.03.29. 17:01:00

@morsels: Probalsz kibillenteni?Csak probalkoz tovabb,nem fog sikerulni.
Amugy milyen erzes volt alkoholista depresziosnak lenni?
Mert hat ugy nekem a balestembol eredt,ami szinten mas volt,mert engem postraumas stres ert.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:06:20

@Zoole[uk]:
Szar.
Sot, el sem tudod kepzelni, hogy milyen az, amikor osszedol az eleted, amiert addig dolgoztal... es fogalmad sem volt arrol, hogy akar egy hetig is kepes vagy csak whiskeyn es soron elni, nem kell semmi etel.

Es azt sem tudod elkepzelni, hogy milyen megy bugyrait tudja megjarni az ember a sajat eletenek, meg azt sem, hogy hogyan kepes kimaszni onnan.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:20:15

@Zoole[uk]:
Najo, meselek, aztan rohogjetek ki. Te, digger, shakti...

Dolgoztam, sokat tettem azert, hogy a csaladnak jo legyen. Mert hat azert jottunk. Es ment is minden egy darabig, persze nem azert, mert ki volt parnazva az ut, hanem mert kuzdottem erte.

Es meg voltam gyozodve arrol, hogy ha kuzd az ember, ha csak jobban csinalja, akkor az elete is jobb lesz. Es mindenki masnak jobb lesz, aki vele van.

Aztan szep lassan ez az egesz kezdett valtozni... en meg probaltam meg erosebben egesz addig (es itt nem par naprol, hetrol van szo, hanem evekrol), amig azt vettem eszre, hogy kicsuszott a kezembol az, amirol azt hittem, hogy kepes vagyok kontrollalni az eletemet, az eletunket. Persze ez az ut, amikor mar tudtam, hogy minden csak rosszabb lesz, idobe telt. Koben kuzdottem, harcoltam, de mindig vesztettem... a vegen mar az is nehez volt, hogy egyaltalan bemenjek a munkahelyemre, mert tudtam, hogy csak ido kerdese, hogy mikor adnak le.

Az osszeomlas profan eredmenyekkel jart.
Es a semmibol epiteni valamit, az viszonylag egyszeru.

Amikor te erzed azt, hogy semmi vagy... es abbol ujra kezdeni... az mar valami.

SzZoole 2015.03.29. 17:24:46

@morsels: Azt tenyleg nem.
De Te eltudod kepzelni milyen egy agyban fekudni torot gerincel torot kezel lyukas tudovel,torot bordakal leszakadt lepel torot kulcs csontal es egy agy mutet utan,amikor csak a ket labad es jobb kezeden kivul semmidet nem tudsz mozgatni.

A faszagyerekrol eszembe jutott egy regi slager,neked is meg az erzelmileg valtozo labilis baratodnak is ajanlom.

youtu.be/jfCZx7EMmGQ

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:27:05

@Zoole[uk]:
Nem.
Viszont nem is viccelodok vele.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:32:38

@Zoole[uk]:
Az erzelmileg labilis baratom nem erzelmileg labilis.
Ha nem szedi a gyogszeret minden nap, akkor megint olyan otletei lesznek, ami miatt vagy a rendorok szedik ossze ejjel 1 orakor, vagy a hataron tartoztatjak le, mert szerinte volt egy jo otlete.

Neked tenyleg lila gozod nincs arrol, hogy ezek a dolgok hova vezethetnek.

morsels (törölt) 2015.03.29. 17:40:00

@Dragonlady (Bp, Hun):
Mondjuk meg vagyok lepodve, hogy masok is olvassak ezt.

SzZoole 2015.03.29. 17:42:43

@morsels: A falubelid nevet etikatlan emlitened,hiszen nincs itt,nem tud hozza szolni.
Amugy egyatalan nincs kedvem rohogni rajta,ha hiszed ha nem.
Te is maskep elted at es mas okbol,meg en is.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 17:55:25

@blackhair-lady: az hagyjan, de o sajat maga nem ismeri be!

meg azt sem tartom kizartnak, hogy meg mindig nem mult el, es ez annyira megrazta ot, hogy benne ragadt a tagadas allapotaban.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 17:57:45

@Zoole[uk]:
ne told le magadrol. mar nem az elso eset, amikor gunyosan osszekacsintatottal vele a tema kapcsan, kirohogve azokat, akik valoban betegek.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 17:59:22

@morsels:

"engem gyikka valtoztatott...
....
de mar elmult"

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.29. 18:03:29

@Zoole[uk]: nem tud 123456789. nicket regisztralni?
ugyan.
ne is jojjon, epp eleg, ha priviben mocskolodik a leselkedes utan.
ja meg sok is. szanalmas.

SzZoole 2015.03.29. 18:08:29

@~~Babette~~: Osszekacsintottam vele?Lattad?
Mar nem vagyok az es ismetlem szamora nem letezik,ezt egyfajta ongyogymodnak is fel lehet fogni

SzZoole 2015.03.29. 18:11:59

Konspiralunk,konspiralunk???

morsels (törölt) 2015.03.29. 20:36:43

@Zoole[uk]:
You must be fucking kidding me.
Egyreszt tudom, hogy olvassa a kis geci, mar joparszor irt nekem egy masik forumon az miatt, amit itt olvasott tolem... szoval vedd ugy, hogy uzentem neki.
Masreszt meg miert lenne etikatlan? Tudom, hogy mit gondol, amig ide irhatott, akkor is baszogatott ez miatt.

Azon sem lennek meglepodve, ha most csak azert zavart volna teged ez, mert neked mar irt maganban, ezzel kapcsolatban.
Akkor meg?

SzZoole 2015.03.29. 20:48:19

@morsels: nem irt,de ezt nyilván nem fogod elhinni.

Az érzelmileg labilis baratodat nem ra értettem.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:05:44

@Zoole[uk]:
Az erzelmileg labilis barat alatt en sem ot ertettem, de azert mondom ujra.
Nem erzelmileg labilis.
Bipolar.
Pszichiater diagnosztizalta es gyogyszert szed.
(mondom, hogy nem mennel at egy Touring teszten)

SzZoole 2015.03.29. 21:11:36

@morsels: En nem ertem,Ti canadasok mind valamilyen problemaval kuzdtok?

Nem a Turing testre gondolsz?Mert a touring az mast jelent.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:26:26

@Zoole[uk]:
De, Turing.
Montroyal nem kuzd problemaval, ha a felesegeket nem szamitjuk annak.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:39:01

@Zoole[uk]:
En sem.
Dehat itt irta, hogy szerinte csak irodistaknak van idejuk depressziosnak lenni, ami szerinte is csak uri huncutsag.

:-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.29. 21:41:01

@morsels: ne bosszantsd fel magad. nem érdemes :-(

SzZoole 2015.03.29. 21:42:14

@morsels: Nem Montroyalt nem ismerem,hanem a tesztet.

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:47:45

@Dragonlady (Bp, Hun):
Ja, ez nem bosszankodas volt, hanem teljesen higgadt, targyilagos es tenyszeru velemeny.
Miszerint egy kis geci.

:-)

morsels (törölt) 2015.03.29. 21:51:02

@Zoole[uk]:
Gondolom azota mar utananeztel.
Egyebkent Turingrol nemreg jott ki egy film (szerintem nagyon rossz lett).
Azt tudtad, hogy akkoriban a homoszexualitas buncselekmenynek szamitott Angliaban es mivel szegeny lebukott, igy kemiai kasztraciot vallalt inkabb, mint bortont?

SzZoole 2015.03.29. 21:53:33

@morsels: Nem neztem utanna,de nem ertem hogy jovok en ebbe a tesztbe?

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.29. 21:57:18

"The Turing test is a test of a machine's ability to exhibit intelligent behavior equivalent to, or indistinguishable from, that of a human."

SzZoole 2015.03.29. 22:01:38

@morsels: Felolem pocskolhatod,nem igazan erdekel,de ha jol emlekszem amikor osszeugrotattok es HA ki rakott beneteket,akkor csak ugy johettel vissza a blogra ha nem szolsz hozza es nem emlited a nevet.

SzZoole 2015.03.29. 22:11:49

@morsels: Hogyne emlekeznek,keso ejszakaba folyo csatatok volt.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:15:11

@Zoole[uk]:
Nade a HA-val kapcsolatos egyeszseg?
Szerintem ilyen nem volt.
Legalabbis reszemrol.

SzZoole 2015.03.29. 22:20:54

@morsels: Nem csak neked szolt,mindenkihez szolt HA felhivasa,hogy aki nincs jelen arrol nem irunk,mert nem tudja magat meg vedeni .
Keresd vissza,ha van eleg idod ra,amikor le teszed az eskut,hogy leszalsz a falubelidrol.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:22:10

@Zoole[uk]:
Mondjuk attol meg igazad lehet, hogy irtam ilyet, amikor meg o is irt ide.
De annak semmi koze nem volt ahhoz, hogy ki lettem tiltva, vagy hogy az miatt engedett vissza HA.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:24:28

@Zoole[uk]:
Ahh, az mas dolog.
Nezd, az igazsag az, hogy nekem tenyleg az jon at, hogy o lokdos hatulrol.

SzZoole 2015.03.29. 22:25:39

@morsels: En igy emlekszem,meg arra is,hogy itt trolloztatok egymast,Meg,hogy mar tobb forumrol is ki voltatok tiltva,mert tonkre tettetek a blogot,majdhogynem egymas anyjat is szidtatok.

SzZoole 2015.03.29. 22:27:45

@morsels: Az fizikailag lehetetlen,hiszen egy Ocean valaszt el minket,megaztan en abszolult homofob vagyok.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:30:11

@Zoole[uk]:
Hat, latod.... ilyesmiket nem tudhatsz csak azert, mert olvasod a HA-t.

Elvileg beszelgethetnenk errol, de nem tudom, hogy mennyire erdekes. Plane neked miert erdekes.

De kerdezz nyugodtan, valaszolok. Ez mar regi topik, gondolom itt nem zavarunk senkit.

SzZoole 2015.03.29. 22:43:15

@morsels: Nem akarok ebbe belemenni

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:44:29

@Zoole[uk]:
Most miert? Csak ketten vagyunk.
Irtam, oszinten valaszolok, kerdezz barmit.

SzZoole 2015.03.29. 22:51:41

@morsels: Ezt ketlem,a kattintasok szamat nezve tobben nyomon kovetik az itt folytatott beszelgetest,az emberek kivancsiak.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:52:58

@Zoole[uk]:
Ja, hogy a homofobba nem akarsz belemenni... valahol megertem.
:-)

De a tobbire all az ajanlatom.

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:56:01

@Zoole[uk]:
Es?
Te kerdezel, en valaszolok. Mit veszthetsz?

morsels (törölt) 2015.03.29. 22:59:58

@Zoole[uk]:
Peldaul (csak hogy elkezdjuk):
Tenyleg ki lettem tiltva az index forumrol?

Igen. Sot, az osszes nicket, ami hozzam volt kotheto, toroltek. Toroltek az osszes hozzaszolast, mindent.

Tenyleg ki lett tiltva shakti az indexrol?
Hat... ez egy erdekes kerdes... ugye az egesz ugy kezdodot, hogy a faszit be se akartak engedni. Aztan persze behizelegte magat es a mai napig trollkodik, csak kulonbozo neveken.

SzZoole 2015.03.29. 23:01:01

@morsels: Mit szolsz az uj hataratkelo oldalhoz a hataro kivulihez?

SzZoole 2015.03.29. 23:06:52

@morsels: mondtam hogy nem akarok ebbe belemenni,hiszen nincs itt nem tud hozza szólni
Etikátlan lenne vele szembe.

SzZoole 2015.03.29. 23:07:34

@morsels: mindjárt, megyek a furdobe

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:24:35

@Zoole[uk]:
Az bezzeg etikus, hogy olyasmiket kerdezel tolem, amit csak tole tudhatsz.

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:25:12

@Zoole[uk]:
"Mit szolsz az uj hataratkelo oldalhoz a hataro kivulihez?"
Ezt nem ertem.
Milyen hataron kivuli oldal?

SzZoole 2015.03.29. 23:30:11

@morsels: Ebbe a sok ellensegeskedesbe bele fogsz betegedni.

Olyanok hoztak letre a HA ellenlabasakent akik nem birnak mar a mi fajtankal beszelgetni,gondolom tobbre tartjak magukat.

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:32:15

@Zoole[uk]:
Fogalmam nincs, hogy mirol beszelsz.

SzZoole 2015.03.29. 23:34:29

@Zoole[uk]: Akkor ezek szerint Te nem kaptal meghivot a zartkoru clubba email formajaba?

SzZoole 2015.03.29. 23:35:34

@morsels: Az elobbi neked ment volna.

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:37:59

@Zoole[uk]:
Ezek szerint nem.
Es ezek szerint te meg igen.
Szoval mirol van szo? :-)

SzZoole 2015.03.29. 23:40:58

@morsels: Igazsag szerint en csak veletlenul kaptam,nyilvan nem nekem akartak elkuldeni,mert mint irtam pont a mi fajtanktol mentes oldalt csinaltak,ami szerintem eleg gyengus lett

morsels (törölt) 2015.03.29. 23:53:45

@Zoole[uk]:
Mint irtam, fogalmam nincs, hogy mirol van szo. Most toled hallottam errol eloszor.

SzZoole 2015.03.29. 23:55:51

@morsels: Errol.

hataronkivul.blog.hu/2015/01/28/induljunk_neki

Mentem aludni,jo olvasast,vagy uszast,mert szerintem egy nyaltenger.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása