oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. március 02. 06:41,  Nehogy rossz irányba változzatok 743 komment

2015. március 02. 06:41 Határátkelő

Nehogy rossz irányba változzatok

A mai poszt azért elgondolkoztató, mert felhívja a figyelmet arra, mennyire félrevezethet minket az, ha egy-két esetből általánosítunk. Ezért arra kérlek titeket, ti se általánosítsatok Luna írása nyomán, ugyanakkor (bár a poszt nagy részével a magam részéről nem értek egyet) vannak benne megfontolandó részek is.

buzafold.jpg

„Én itthon élek, Magyarország egyik városában és egy apró történetet szeretnék megosztani veletek.

Akármilyen posztot olvasok olyantól, aki külföldre költözött, szinte mindenki elmondja, hogy mennyivel másabb a közhangulat, az emberek mentalitása, az életminőség, mint itthon. Másabb, értsd: jobb, barátságosabb, tisztább, emberibb... és még sorolhatnám.

Az ember, ha ilyet hall csak ámul és bámul, hogy nahát, a magyar vajon tényleg ennyire depressziós-mogorva nép lenne? Én nem érzem magam annak. Persze vannak kisebb-nagyobb gondjaink néha, de hát kinek nincsenek?

Kevés kis fizetésünkből tudunk félretenni nyaralásra pénzt, van egy autónk, eljárunk néha-néha színházba-moziba, és a családi ünnepek alkalmával van úgy, hogy házhoz rendeljük az ünnepi ebédet.

Nem vagyunk gazdagok, csupán ezekre a dolgokra spórolunk, amin lehet. Nagy társasági életünk nincs, de eddig sem volt. Egy-két baráttal találkozunk, de mindenki a saját életét éli, kevesebb idő jut találkákra, kisgyerekkel, várandósan, esküvő előtt, válás után.

Nem érzem magam boldogtalannak

Itt van a családom, akiket imádok, és akikkel mindig számíthatunk egymásra. Nem érzem, hogy bármiben is hiányt szenvednék: persze, néha jó lenne csak egy picit többet keresni, csak egy picit közelebb lenni a tengerhez, egy kicsit körülnézni másfelé hogyan élnek. Jobb lenne nagyobb közbiztonság, jobb iskola, ha majd nagyobb lesz a kicsi, jobb egészségügyi ellátás.

Na de rátérek a mondandóm lényegére, mert a bevezetésből talán ennyi elég volt.

Szóval, ha azt hallom, hogy valahol az embert ennyi pozitív benyomás éri, akkor az őt is jó irányban fogja megváltoztatni. Nos, nekem egy olyan közeli ismerősöm (a barát szó talán nem állja meg a helyét) van, aki Angliában éli az életét, és akivel tartom a kapcsolatot.

Na, vele pont ellenkezőleg történt.

Egyszerű családból ment ki, inkább még a nehezebb körülmények közt élők közé soroltam volna. A nyári nagy kaland volt, egy hétvége a Balcsin, egy jó kis mozi vagy az egy év alatt összespórolt Horvátországi hosszú hétvége, társasúttal.

Örült az apróságoknak, pár kedves szónak, szülinapkor egy képeslapnak egy doboz csokival. Aztán kiment Angliába. Ismerős magyar családhoz, szállás tele hűtővel, kölcsönkocsi, állás, - és nem mosogatás vagy takarítás - minden készen várta. Ő persze erre már másként emlékszik, azt állítja, milyen keservesen járta be ő a létra minden egyes fokát, mire végre elért oda, ahol most tart.

Hát, most éppen ott tart, hogy minden jövedelem nélkül éldegél a kiemelkedően jól kereső, szintén magyar férje mellett, aki a segítő család barátja. Félreértés ne essék, ezzel nincs semmi baj. Szeretik egymást, szépen nevelgeti otthon a kislányaikat és rendben tartja a házat.

„Nem nyaralás, csak egy rövid pihenés a tengeren”

Az a lány, aki egykor vígan nyalta a fagyit a Balaton partján, most azt írja, „Megyünk a Maldívra, mert szükségem van egy kis pihenésre”; „Meggyőztem, hogy menjünk Olaszba, mert nekem hiányzik a hó. Amúgy is mindig ki akartam próbálni, milyen síelni”; „Jaj, a férjem jachtján voltunk, hát de mit csináljak egy hétig egy hajón, hát baromi uncsi volt”; „A férjem családjával kell Új-Zélandra mennem gondold el, semmi kedvem hozzá”; „Á, az nem nyaralás lesz, csak egy rövid pihenés a tengeren”…és akkor talán itt be is fejezném…

Mielőtt azt a választ kapnám, hogy irigy vagyok, nem, egyáltalán nem. Én is voltam olyan szerencsés, hogy utazgattam, és fogok is még, ha a kisfiunk egy kicsit nagyobb lesz. Nem vágyom, és soha nem is vágytam nagy gazdagságra. Én is megtaláltam a páromat, akivel boldogan nevelgetjük a világ legcsodálatosabb kisfiúját.

Na, de az a stílus, amiben képes megnyilatkozni, az azért tényleg bicskanyitogató. Panaszkodik, hogy neki már nincsenek meg az itthoni barátai, mert mind irigyek, mert azt hiszik, jól megy neki, pedig hát ő megmondja őszintén, nincs ám kolbászból a kerítés, és én nem is sejtem, ő mennyit nélkülözik. De Angliában mindenki mosolyog és kedves és... és… és…. Miközben otthon minden és mindenki sz*r. Mindezt az új, négy szobás lakás nappalijából, teljesen őszintén, a Skype kamerájába.

Nyolc év alatt sikerült szereznie egy csomó magyar barátot, magyar fodrászt, magyar éttermet, magyar ételeket áruló boltot, magyar játszóházat a lányoknak és magyar fogorvost… az egész olyan, mintha nem is ott élne, hanem egy darabka Magyarországon, Angliában. Persze, gondolom, mindenki próbálja felidézni az otthon ízeit, próbál az anyanyelvén társalogni, ha van kivel, hogy legalább az ne hiányozzon.

De ő olyan magas lóról beszél a puszta ténytől, hogy külföldön él, hogy az már sértő. Pedig szerintem ez önmagában még nem érdem, csak egy döntés. Hogy jó vagy rossz, azt az idő majd igazolja mindenkinek, aki ezt az utat választotta.

Megfekszi a gyomromat

Ezzel persze nem panaszfalat szeretnék nyitni, nem akarok senkit megsérteni. Csak arra szeretném felhívni – ezen személyes tapasztalat és több poszt olvasása után - a figyelmet, hogy csupán az, hogy valaki kivándorolt, nem ad okot arra, hogy lenézze az itt maradtakat, hogy azt mondja itt MINDENKI mogorva, rosszindulatú, depressziós és ideges, hogy irigységről meg magyar mentalitásról beszéljen.

Persze, vannak szebb helyek, kedvesebb emberek, finomabb ételek, jobb fizetés. Nem vagyok vak, tudom, hogy mennek itthon a dolgok. De ez a fajta utálat, - nem is utálat, de egy ide illő szó sem jut eszembe - már nekem is megfekszi a gyomromat.

Persze feltételezem, vagyis remélem, nem ez a nagy átlag és nem ez alapján kívánok véleményt alkotni a külföldi magyarokról. Nem általánosítok, csupán annyit szeretnék mondani, nehogy rossz irányba változzatok, ha szerencsés helyzetbe kerültök egy jól fizető állással, egy jó párkapcsolattal, vagy puszta szerencsével, mert az itthoniak nem irigyek lesznek, hanem csalódottak és kiábrándultak.

Aztán, mikor visszamentek, egymást kérdezgetik majd, hogy hova lett az a lelkes és kíváncsi fiatal, akivel együtt söröztek a Duna-parton, és pár éve sírva, tele izgalommal és félelemmel szállt fel a repülőre. Soha ne felejtsétek el, hogy kik vagytok és honnan indultatok, mert lehet, hogy anyagi jólétben éltek majd a határon túl… de az akkor is fájni fog, ha azt kérdi a családod, mi lett veled lányom/fiam… és már nem várnak a barátok idehaza.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr107230447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qkuc 2015.03.02. 22:05:19

@tableno: Ghibli ... Örök "szerelem", csepegtetem a 8 éves unokahugicába is, neki egyelőre A vándolró palota és Totoro a favorit.

Annyi jó anime van, a Haibane Renmei végét is végigbőgtem ... Azt is ajánlom jó szívvel.

Zolee-nak meg a Neon Genesis Evangeliont, :D.

mojoking77 2015.03.02. 22:06:28

@tableno: Hat nem volt konnyu megallni az teny, es nem csak a "nagyjelenet" alatt, hanem sokszor elotte is. Irta egy forumon egy csaj, hogy elozo nap latta, es tejesen ahatasa alatt van. En visszairtam, hogy baj van, mert en mar egy eve ,es meg mindig...
:)
Nekem amugy 38 evet kellett varni, hogy rendesen megkonyezzek egy filmet, es termeszetesen egy mese volt. Nem tudom mennyire ismert egy ausztral gyurmafilm, a Mary es Max. Ket fele ember van, az egyik ot perc mulva kikapcsolja, a masik meg mint en is teljesen a hatasa ala kerul nagyon hosszu idore.. :)
Bocs az off-ert

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.02. 22:09:23

@diggerdriver: hát hogy nagyon ott van, telitalálat. ahogy írtam utána rögtön magyarul is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.02. 22:09:43

@Giddy Lamb:
Igen.
Vén vagy mint az országút:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2015.03.02. 22:14:23

@diggerdriver:
Hogy teljesen igazad van, egyetert, like, 1000+
:-)

Egyebkent szerintem is igazad van.
Szerintem is igaza van a poszt irojanak, hogy megemliti, hogy valamikor a tolcseres fagylalt volt a nyaralas csucspontja a Balatonon, most meg mar panaszkodik, hogy hat a Maldiv szigetek...

2015.03.02. 22:17:27

@Zoole[uk]: Nem vagyok anime rajongo, vagyis szeretem, es nezek parat, de egy igazi rajongo nalam sokkal tobbet latott egeszen biztosan :) Japan-rajongo viszont vagyok, ezt vallalom :D

@Shanarey(England) ISTP: "na meg a percekig szemben állnak egymással és semmi sem történik csak a zene megy és hol az egyik pofát hol a másikat mutatják. Ez jó volt a Volt egyszer egy vadnyugat című filmben, de itt kissé nevetséges." :D Ez egy tokeletes leirasa annak, hogy hogyan latjak a nyugatiak az RPG-t (role playing game, vagyis szerepjatek)... Fogalmam sincs, hogy miert, de a japanok imadjak ezt... Ilyenkor, amikor ezt latod, hogy csak allnak szemben egymassal, esetleg alladoan szajalnak mikozben kuzdenek egymassal, valojaban az ilyen jatekokat utanozzak filmen, vagyis ezek mukodnek ugy, hogy "az en szornyemnek 5000 rugalmassag-pontja van, ami megveri a te 3000 erosseg-pontodat, legyoztelek most, te rohadek, muhahaha" :D Meg en sem jottem ra, hogy mi benne akkora szam, hogy mindennek eszerint kelljen mukodnie... :D Lehet, hogy a harcmuveszetbol ered, hogy a hagyomanyos kuzdelemhez is igy allnak hozza es akkor ez csak egy ilyen osi parbajozasnak a popkulturalis manifesztacioja ez az egesz jelenseg :D

Hari Seldon 2 2015.03.02. 22:24:04

@bxf:
"Azt hiszem, hogy a nem tul felemelo velemenyem mara le is zarom a haztartasbeliekrol. Nagyon nem kell senkinek magat torni a valasszal, mert nagyon pici fogalmam van rola, hogy mit jelent,"

OK. Gondoltam, hogy van róla fogalmad.
És persze én is el tudom képzelni Peggy Bundy "élőben".

blackhairlady 2015.03.02. 22:29:04

@mojyo: Azert ne ebbol tervezd a kovetkezo nyaralasodat:)

blackhairlady 2015.03.02. 22:29:58

@qkuc: Na azt en sem tudom. Bar lehet, hogy van recept a neten. De gondolom otthon nem sokra mennel vele:D

blackhairlady 2015.03.02. 22:33:00

@~~Babette~~: Akkor inkabb ne meseld el, felejtsd el gyrosan:( Ma este gondolj valami szepre:)

qkuc 2015.03.02. 22:40:32

@blackhair-lady: Azért ha belébotlasz, küldd csak el. Van egy egész jó herkentyűzde Budaörsön, mindenféle tengeri szörny kapható, tarisznyarák is ha jól rémlik.

Muscari 2015.03.02. 22:44:42

@articsóka60: szia, veled orulunk es aggodunk egyszerre :-)

Irtam emailt, nezd majd meg.

blackhairlady 2015.03.02. 22:50:27

@qkuc: www.jfolse.com/recipes/vegetables/entree09.htm

itt van egy

Kerss ra, hogy crab meat Shrimp Stuffing vagy valami ilyesmi

2015.03.02. 22:56:32

@tableno: Vagy Tudor, az Angliaban kifejezetten arisztokratanak szamit, nem? ;)

**mimi** 2015.03.02. 22:56:44

@tableno:
nekem van egy Vidor nevű ismerősöm....:)
Olyan vidoros:))))

2015.03.02. 22:59:27

@**mimi**: En meg rengeteg Morgot ismerek :D

**mimi** 2015.03.02. 23:02:36

@mojyo:
azt könnyű:))))
na de egy Vidort.....:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.02. 23:02:46

@**mimi**: ha örökli a parlagfűallergiát, akkor átiratjuk Hapcira :-)

Giddy Lamb 2015.03.02. 23:27:54

@diggerdriver: "Vén vagy mint az országút:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))"

Vagy az apámnak az általánosban ugyanolyan sildes sapkája volt, mint a filmben az eredetinek, ezért az osztálytársai elnevezték Gronyárnak...
Én meg kérdeztem tőle, hogy a haverjai miért hívják így, mit jelent ez?

Giddy Lamb 2015.03.02. 23:27:54

@blackhair-lady: "Bar lehet, hogy van recept a neten. De gondolom otthon nem sokra mennel vele:D"

Élő tarisznyarákot nem gond venni Mo-on sem, a többi alapanyag pedig adott. Homár is van élő + a LIDL-ben fagyasztott is, ezek alap dolgok, minden országban elérhetőek. www.lidl.hu/hu/2908.htm

www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/crab-cakes-recipe.html

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.03. 00:15:28

@bxf:" En valahogy egyetlen ilyen htb.-vel sem tudok egy sikon lenni. ...
SZELLEMI IGENYTELENSEG. Nagyon jol megfogalmaztad"

Azert ezzel kicsit vitatkoznek, es felhivnam a figyelmet az altalanositas csapdajanak veszelyere:)
Vannak olyan HTB anyukak, akik pl. home schooling miatt maradnak otthon a gyerek(ek)kel, es egyaltalan nem jellemzo rajuk, hogy szellemileg igenytelenek lennenek, sot! (ismerek szemelyesen parat). tehat a kep itt is, mint mindenhol sokkal arnyaltabb, mint amilyennek kivulrol latszik.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.03. 00:21:41

@brioche (FR): "miért gondolod, hogy az az önmegvalósítás, ha az ember 8-10 órát melózik valahol? :-))"

Ezt en sem ertettem soha:)) nem lehet, hogy ez me'g valami regi beidegzodes bennunk? mert az "otthon ulo" feleseg csakis valami burzsuj dolog, csak lebzsel stb. stb. Bezzeg a kemenyen dolgozo, "karriert" epito no, az ugye "onmegvalosit" :))
Ahogy te is irtad, akar egy HTB is "onmegvalosithat" :) Sot, talan me'g tobb lehetosege van ra :)

Ferike333 2015.03.03. 00:36:43

Érdekes problémafelvetés, és szerzője is érthetően írja, hogy ez inkább egy személyes rossztapasztalaton alapszik, mintsem általánosítana. Kis irígységet érzek azért, amit, hogy most én is nagy kliséket mondjak, sok más emberben is érzek otthon. Na de hát én is szívesen mennék a Maldívra...

Tanulok, majd elkezdtem dolgozni mellette. Aztán dőltek az ezer eurók, mi meg ugyan ritka jól éltünk otthon is, de a korábbi havi 20.000 zsebpénz után azt sem tudtam, hova tegyek ennyit. Persze hamar megtanulja az ember, aztán valamelyest lecseng a dolog. Nekem volt, hogy komolyan meg kellett erőltetnem magam, hogy visszaszálljak a földre (legalábbis saját magam így éreztem, sose mondta senki), így el tudom képzelni, hogy van olyan, aki csak elszáll és valahol csak kilométerekkel a föld fölött orbitál. Az otthoniak meg ezt nyilván nem értik. Másak az életkörülményeink, másak a problémáink és másak a céljaink. Akik ezt belátják, megértenek, megmaradnak nekem.

Ahhoz, hogy valakit viszont a barátai ne várjanak otthon, több kell. Vagy nem voltak sose barátok, vagy az illető változott tényleg nagyon sokat rossz irányba, vagy a szerző él enyhe túlzással. Néhány "barát" lekopik, a többivel a kapcsolat meg az új helyzetre való tekintettel átalakul. Én ha 4-5 napra hazaszédelgek, az 4-5 nap 0-24 család-barátok-család-barátok. Én is jól érzem magam velük, ők is velem, aludni majd ráérek otthon (=külföldön). Legnagyobb bajom, ha valakire nem marad időm, pedig szeretném.

Ezek az én problémáim. Az hogy épp nem a kistarcsai kórházba visznek, hanem esetleg az új-zélandiba, valamint, hogy nem az hatvani, hanem a luxemburgi önkormányzattal vívok végeláthatatlan csatákat az utóbbi időben, hadd legyen nekem ugyanolyan probléma, mint másnak Tarcsa vagy Hatvan. De azért őszintén remélem, az én hátam mögött senki sem arról csámcsog, hogy na bezzeg én onnan is csak a betegségről tudok beszélni, meg itt is csak bajom van mindennel.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.03.03. 00:54:40

@Taxomükke: "@bxf: Te aztán imádod megmondani a tutit. :))) "

OK, megnyugodtam, hogy nem csak en ereztem igy :))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.03.03. 01:01:57

@bxf:

"Azt hiszem, hogy a nem tul felemelo velemenyem mara le is zarom a haztartasbeliekrol. Nagyon nem kell senkinek magat torni a valasszal, mert nagyon pici fogalmam van rola, hogy mit jelent, es batran kijelenthetem, hogy siman lehet logisztikazni a krumplifozest meg a mosast, stb. foallas mellett itt (is)."

Erre azt mondom, hogy a fozes NEM CSAK az asszony dolga. Sokan beleesnek abba a hibaba, hogy onkent magukra veszik, aztan meg megy a hiszti, hogy de hat en mindent megcsinalok....

Nem. Nem kell.

Nekem napok ota parom foz kajat, minden este. Tegnap mondjuk en keszitettem neki vacsorat, de a mai ebedem, vacsoram es a holnapi ebedem is o keszitette el . ( mondjuk lefozte a thai green currymrol a kokusztejet, de ez legyen alegnagyobb baj :D:D)

Penteken ugyanis kiderult, hogy a terhessegi diabeteszem kicsit komolyabb, napi szinten inzulinoznom kell magam. PErsze atestem azon, hogy baszki miert pont en, aki szemet kajanak tartja a mekis kajakat, aki hasonloan velekedik a keszetelekrol -mirjam, sajnos bejott a megerzesem, tenyleg azok, a rengeteg feldolgozott elelmiszerben iszonyat magas a szenhidrat- de kezdme lassan megszokni.

Dieta+ inzulin. Remeljuk mikor a kis Lala megerkezik, elmulik majd. De addig csirke kb csirkevel, sok zoldseggel, keves elore feldolgozott anyaggal.

Bar van feldolgozatlan elelmiszer a boltokban, de egyszeruen elozonlik a polcokat az egeszsegtelen cuccok. Azt hiszed a fat free yoghurt jo? Hat valami csak kell bele, hogy "teste" legyen, hat persze, joval magasabb (kb a duplaja) a szenhidrattartalma a normalenak.

Namindegy, mara kinyafogtam magam.

blackhairlady 2015.03.03. 01:24:29

@Giddy Lamb: Valoban, a Lidleben altalaban vannak ilyen finomsagok, bar a kis varosomban en a Matchben szoktam neha shrimpet venni. Viszont tarisznyarakra nem emlekszem, bar az is igaz, hogy nem is kerestem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.03.03. 01:31:03

Dragonlady : nekem egy idoben kedvencem volt a Noel, de fiunevekbol mindig is jol alltunk, meg valogatni is tudtunk.

Szoval Endre, Noel, Attila, Kevin, Darren, Daniel , Gabor pl nekem bejonnek.

blackhairlady 2015.03.03. 01:34:01

@tildy[UK]: Oh szegeny, sajnalom:(
Azert a sok zoldseggel is vigyazz, mert a legtobben nagyon magas a szenhidrat. En mar kivulrol fujom a fo elelmiszerek szenhidrat szazalekait, a ferjem egy idoben csinalta ezt a dietat.
Cukor pedig szinte mindenben van, amirol nem gondolnad abba is.
Erdemes minden elelmiszer utmutatojat elolvasni, mert igencsak emglepodik az ember az osszetevokon.es foleg a serving sizeot, mert nem az egesz dobozra, flakonra, stb... vonatkoznak a szazalekok.
A husokban egyebkent semmi szenhidrat nincs, ehetsz masfajtat is nem csak csirket (persze csak ha szereted).
Erdemes atolvasni az Atkins dieta utmutatojat, ott talalsz tablazatot, hogy mibe mennyi cokor, szenhidrat van. persze ne csinald azt a dietat, mert nem hiszem, hogy jot tenne a picinek, de azert lehet latni, hogy mit kell igazan kerulni.

blackhairlady 2015.03.03. 01:35:54

@tildy[UK]: En is emglepodtem a joghurt szenhidrat es cukor tartalman. De itt lehet kapni low carbohydrate joghurtot, ami nagyon finom.

blackhairlady 2015.03.03. 01:37:36

@tildy[UK]: Ket kozeli ismerosom kisfianak is Noel a neve.
A Patrik is eleg enmzetkozies.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.03.03. 01:38:44

@blackhair-lady: Szerencsere nem csipazom a zoldsegek jo reszet, igy a paprikan, a zoldbabon, a retek, iceberg salata, cekla, uborka , hagyma kombon kivul keves amit megeszek. Repa pl teljesne kziart, brokkolis karfiol is max heti egyszer.

Disznot nem eszek, ha nem muszaj, max feketeerdo sonkakent. Halat regen ettem, de mostanaban nem birom a szagat.

Szoval marad a csirke meg marha, illetve a tobbinel keves szenhidrat.

Tudom sajnos, hogy mindenben van, kell is a szervezetnek, csak nem mindegy mennyi.

blackhairlady 2015.03.03. 01:52:07

@tildy[UK]: A sonkak nagy reszeben is van cukor, nagyon meg kell nezni a tajekoztatot.
Mi sem eszunk disznot, mert itt nem finom, illetve nekunk nem finom. Pedig nagyon olcso.

Herr Géza 2015.03.03. 01:56:28

@tildy[UK]: Akkor én nagyon befutó lennék nálatok: ebböl kettö a nevemben, a harmadik meg az öcsémé.... :))))))))))))))

blackhairlady 2015.03.03. 02:02:36

@Herr Géza: Nincs is Geza a felsorolasban:))

Herr Géza 2015.03.03. 02:08:01

@blackhair-lady: a Géza csak terelés ..... :D

2015.03.03. 05:48:06

@diggerdriver: +1, teljesen igaz, arrol nem beszelve mikor hozzateszik (mint a posztolo is) hogy 'en sosem akartam gazdag lenni'. Na most egyreszt mi szamit gazdagnak, masreszt ha akart volna 'gazdag' lenni az illeto akkor lehetett volna? Ha megnyerne a lottot akkor kiosztana a szegenyek kozott azonnal az osszes penzt? Na ugye hogy nem... Akkor meg mirol beszelunk, miert kene nekunk felneznunk ra mert o 'soha nem akart gazdag lenni'... Oke, nekem sem az az eletcelom hogy 'gazdag' legyek, de azert nem art ha van penze az embernek, nem leszek magamra attol buszke mert nem akarok 'gazdag' lenni.

2015.03.03. 05:54:01

@tableno: 'Abban egyetértek, hogy iskoláskorú gyerekeknél már nem feltétlenül jó otthon csücsülni.'

Kiveve azokat akik home schooling-ot csinalnak. Nekem volt ilyen ismerosom Londonban, 3 gyerekkel siman a legjobb valasztas volt es annyira jol tanultak a gyerekek hogy kozepiskolas korukra osztondijat kaptak egy draga maganiskolaba mind a harman. Ugy tudom Amerikaban elegge elterjedt a home schooling, es majdnem mindig az anya vallalja ezt a feladatot. Persze vannak akik azt hiszik hogy a tanitas sem munka, mindenki meg tudja csinalni :(

2015.03.03. 06:00:05

@Dragonlady (Bp, Hun): Az ekezet nem szamit nemzetkozileg, az en nevemben is van ekezet es senkit nem erdekel semmilyen hivatalos ugynel, teljesen irrelevans, meg soha senki nem emlitette.

2015.03.03. 06:05:20

@tildy[UK]: Sajnalom hogy igy alakult, nagyon remelem hogy visszaall normalisra szules utan. Nem kotozkodesbol, de gondolom tudod hogy nem minden elore csomagolt kajaban van szenhidrat, attol fugg mit veszel, csakugy mint barmilyen mas etelnel. Kivancsi lennek hogy terhesseg elott is magas volt-e glukoz szinted. En rendszeresen ellenorzom az enyemet es egyelore nem magas, de mindannyiunkra rafer hogy egeszsegesebben eljunk, en pl. az utobbi idoben nagyon keveset mozgok es pont nemreg dontottem el hogy muszaj lesz ezen valtoztatni. A mozgas is hatassal van a glukoz-szintre, nemcsak a taplalkozas. Termeszetesen a terhesseg egeszen kulon kategoria, tudom hogy sokaknak felmegy a glukoz-szintje sajnos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 06:29:40

@Dragonlady (Bp, Hun): Hahaha, köszönöm, eszembe se jutott rákeresni...Pedig valaki szintén írta korábban...Aszittem, csak énnekem forognak a gondolataim a cicik után.
:-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 06:40:29

@mojoking77: Érdekes lehet ez a transszibér vasútvonal.Van is egy ilyen blog, valami plackart a neve.Csak az aggasztana engem, hogy a faxnak van kedve egy 40 fős vagonban utazni, illetve aludni szeparálatlanul.Erősen félnék, hogy éjszaka közben eltűnne ez meg az.A ruszkik valahogy nem arról híresek, hogy tisztelnék nagyon a magántulajdont.
Vagy létezik valamilyen kulturáltabb formája is ennek?Hogy mondjuk egy háromágyas fülkében csak én meg a családom utazik?

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.03. 07:12:44

@Dragonlady (Bp, Hun): jezus, multkorvoltunk egy helyen, az egesz hutojuk tele volt narancssarga hutomagnesekkel. Nem tudtamlevenni rola a szemem.

Pedig amugy normalisoknak neznek ki

tanato 2015.03.03. 07:31:03

@bxf: A férfiaknak egy darabig a hasán egy darabig más testrészén egy darabig meg az eszén vezet az út,mint írod..Nem létezik hogy ugyanazon nő legyen szexuálisan vonzó,jól tudjon főzni, és tanult értelmes is legyen ?

Quercus a favágó 2015.03.03. 07:52:22

@diggerdriver:

Ez nálam is így működik. A különbség csak annyi, hogy akiken segítettem, akiknek tippeket, tanácsokat adtam,mint erdész, azok elég jó pénz kerestek ezen, én meg maradtam a templom egere.

Quercus a favágó 2015.03.03. 07:54:32

@tanato:

"Nem létezik hogy ugyanazon nő legyen szexuálisan vonzó, jól tudjon főzni, és tanult értelmes is legyen ?"

De. Csak egy ilyen történet mindig úgy ér véget: itt a vége, fuss el véle.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.03.03. 08:27:39

@Shanarey(England) ISTP: nem, de Blizzard: Diablo 3 :)
@geegee: 1. osztályon 2 fős kupéban utazol. Néztem én is, nem olyan vészes az ára.
@QUERCUS: a párom szerint létezik egy ilyen hölgy a személyemben... és mivel ő is vonzó, értelmes és istenien főz, ki vagyok én, hogy ellentmondjak neki?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 08:27:45

@blackhair-lady: Szinesztézia! :-))))
Eutanázia! :-))))

Ezek is mind-mind gyönyörű női nevek...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 08:29:36

@Réka ‎: Hmm.Az már úgy nem rossz.Hát majd egyszer talán.De a legizgalmasabb az mégiscsak kocsival lenne, valami nagy dög terepjáróval.Csak úgy nagyon magára marad az ember.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.03.03. 08:39:09

na ja, én leginkább az ember- és egyéb rablóktól félnék. Pedig jó volna pont ahogy mondod, egy szibériai road trip, meg mondjuk Kirgizisztán, onnan csodálatos tákjakat láttam.
De talán Kanadában biztonságosabb lenne egy ilyen kaland :)

svédnyugger 2015.03.03. 08:51:44

@tanato: Nemcsak hogy létezik, de minden jóképû, nobeldíjvárományos, szórakoztató, gazdag, romantikus, lovagias férfit meg is illet. Nektek meg coki!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.03.03. 08:56:17

@Mirjam2: Eddig az osszesben volt, amit neztem. Sot sajtban, kefirben, kb mindenben van.

Amugy nem tudom, hogy magas volt-e. Nyaron a mutetnel csak szoltak volna, ha igen. Vagy nem, ki tudja, decemberben vagy januarban se szoltak, ha en nem kerdek ra most.

Utoljara kb 5 eve neztem otthon, akkor normal volt.

Hari Seldon 2 2015.03.03. 09:06:18

@Mirjam2:
+1
És azt is hozzáteszem, hogy MINDENKI gazdag akar lenni. Legfeljebb "elnyomja magában", vagy nem meri nyilvánosan kijelenteni, mert az nem comme il faut.

Kérdés, persze, hogy kinek mi a gazdagság szintje.

Van egy olyan mondás, hogy "mindenki a saját szintjén nyomorog".

Hari Seldon 2 2015.03.03. 09:08:54

@Mirjam2:
Nem munka? Ha azt az összeget ki kéne fizetni egy magántanárnak, mindjárt kiszámlázna 2500 Eurot- Fontot Dollárt. Mindjárt "munkának minősülne"...

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.03. 09:21:21

@geegee: meg a Leokadia is,
de azt kozben kivettek az engedelyezett nevek kozul.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 09:22:35

@mojoking77: Én inkább maradok ennél a Ghiblinél...

en.wikipedia.org/wiki/Maserati_Ghibli

:-))
A lavórszemű rajzfilmeket meg én bizony mesének nézem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 09:25:07

@~~Babette~~: Jaaaaj, azt kifelejtettem, köszönöm...
Pincés Leokádia versmondólány... :D

mojoking77 2015.03.03. 09:31:19

@geegee: :) Majd rajossz. Nincs ezzel semmi gond, mindenkiben megvannak azok a gatak, amik foleg gyermekkoraban ragadtak ra.
Leginkabba 70'es evek masodik feleben szuletettek szamara tunik az egesz vilaga az animenek valamifele pocsekul megrajzolt, csak az elmebeteg japanok altal felfoghato es megertheto hulladeknak, amit a mai fiatalok is csak azert neznek, hogy majmoljak a japanokat, de igazabol ok sem ertenek semmit belole.
Csak veszitesz, ha ragaszkodsz hozzajuk, de ugyan ki vagyok en, hogy iteletet mondjak

qkuc 2015.03.03. 10:11:17

@geegee: Ó mester, pedig a Grave of the fireflies elég kemény dráma ... Igazából nem rajzfilm európai értelemben véve.

Szerintem pár tetszene, ami nem a kicsiknek készült, :).

Herr Géza 2015.03.03. 12:00:05

@Mirjam2: Én sem foglalkozok az ékezettel a nevemben, nem is erölködök vele. Ellenben a feleségem amolyan kis következetes, "csakazértis" kökeményen használja a hosszú "ö"-t. A különbözö cégek meg hivatalok "komolyságát" meg azon méri, hogy le próbálják-e követni a helyes írásmódot. Meglepö módon egyre többen megteszik.... :)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 12:04:55

@mojoking77: Nálam a mese az, ami nem valóság.Pl a scifi is az, a Star Wars, vagy a Gyűrűk ura.
Nem utasítom el végső soron ezt a japán rajzfilmkultuszt, de egyelőre nem vitt még rá a lélek.Lehet, majd később fog, ki tudja.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 12:06:38

@qkuc: Az a baj, eleve nem tudom, hogy mi készül kicsiknek és mi nem...De majd esetleg belekukanntok ezekbe, amiket itt írtatok.
Létezik ezekhez felirat?

qkuc 2015.03.03. 12:20:59

@geegee: Igen, plusz egy része szinkronos is, :). Nem kell erőltetni a szemet, :D.

mojoking77 2015.03.03. 12:38:09

@geegee: Inkabb azt mondanam, hogy fiataloknak mar erdekes lehet, mert esetleg fel is tudjak fogni, mi a mogottes mondanivalo. Hulyen hangzik europai gondolkodassal, de ezek a mesek sokkal inkabb elgondolkodtatnak, mint siman "szorakoztatnak". Nagyon furcsa, de nem is rejtik el a mogottes tartalmat, es szinte kivetel nelkul fontos tarsadalmi problemakat vesznek elo. Kb 7-8 -at lattam, (imdb Top 250), azok kozul egy volt, amit a kisgyerekek is elvezni tudnak, pont azt utaltam a legjobban (www.imdb.com/title/tt0096283/?ref_=fn_al_tt_3). Ne ezzel kezd semmikep se, mert felnottkent egy eletre megutalod az egesz mufajt, minket meg neveletlen jelzokkel fogsz illetni. Amiket emlitettunk, azokat inkabb egyedul nezd meg, esetleg paroddal, ha nyitott az uj elmenyekre (filmes tekintetben :)). Utana ugyis fogod latni, mi az amit a kolkok is elveznenek.

P.Elliot 2015.03.03. 13:00:36

@qkuc: En eleg sok japan rajzfilmet lattam es meglepodtem hogy mennyire sok van ami rendkivul jo, elgondolkodtato, volt amelyiken meg konnyeztem is, / igazan nem szokasom/, volt amelyiket nem is igazan ertettem, illetve azt szurtem le belole hogy a japanok nem szerelmesek hanem a szerelembe szerelmesek, neha vagy sokszor csak a tudat eleg hogy van valaki aki a balvany de nem kell feltetlenul megkaparintani, eleg almodozni rola...
A felnott lanyom aki szereti az ilyesmit es eljar a nagy bemutatokra az minden uj filmet megnezet velem, van ami tetszik, van ami nem, van ami a mai napig az eszembe jar es bizony sokszor feler egy normal filmmel , sot egy romantikus tortenet nem olyan nyalas, erzelgos, valahogy igazibb mint a normal film emberi szereplokkel....
Szerintem van jovoje a rajzfilm, felnotteknek is!

qkuc 2015.03.03. 13:01:33

@geegee: Sztem egész jókat ajánlottak a többiek, de bedobok mág párat a levesbe, :D.

Amit én neked (és a gyereknek nem) ajánlok:
Wolf's Rain
Haibane Renmei
Ghost in the Shell - összes, :D, a zenéje is iszonyat jó, főleg a GITS 2-nek
Animatrix
Akira
Gankutsuou - Modern Monte Christo feldolgozás, szerettem és nincs hepiend ...
Neon Genesis Evangelion (bááár ennek a végét szerintemmég az alkotó sem érti ..., de addig nagyon pörgős kis sorozat)
Nauszikaa - Ghibli
Mononoke Hime/A vadon hercegnője - Ghibli
Laputa - Ghibli
Szél támad - Ghibli
Planetes

2015.03.03. 14:04:56

@mojoking77: +1, @P.Elliot: +1, @qkuc: +1.

Mindenkinek igaza van, a japan rajzfilmekben tenyleg az a legjobb, hogy rendes tortenetuk van, es nem debilek :D En utalom a 3D-s cgi-os szar amerikai animacios filmeket, egy volt nagyon jo, a Paranorman, azert, mert azok a figurak is 3D nyomtatoval meg voltak csinalva, hogy stop-motion gyurmafilm szeru legyen, es ettol sokkal kulonlegesebb vizualis vilaga volt, mint a tobbi ilyen szarnak, meg a sztorija is aranyos volt :)

A japanok viszont erzekenyek, es ez a figyelem es erzekenyseg tenyleg minden rajzfilmben megjelenik, es megtoltik az ember lelket es gazdagok leszunk tole belul ha ilyeneket nezunk :D

P.Elliot 2015.03.03. 14:27:10

@mojyo: Ez az utolso mondat nagyon tetszett! Szazas pontot adnek ra! Igen! Pontosan meghataroztad!

articsóka60 2015.03.03. 14:52:49

@Dragonlady (Bp, Hun): @Herr Géza: @Muscari: @diggerdriver: @qkuc: @Hari Seldon 2: @blackhair-lady: Bocs, hogy csak most jelentkezem, tegnap behalt a tabletem. Tehát mindenkinek nagyon köszönöm a jókívánságokat a gyerek nevében is! Egészen meg volt hatódva, hogy ennyi kedves ismeretlen ismerős gondolt rá. Tehát jelentem szerencsésen megérkezett, már tegnap intézték a papírjait, konkrét állásra ment (az interjún őt választotta a német főnök) tervek szerint hosszú távra. Eddig mindennel (szállással, környékkel, kajával) meg van elégedve. Ma reggel már kezdett dolgozni, szerencsére Skype-n esténként tudjuk tartani a kapcsolatot. Én pedig már izgulhatok a férjem után a lányom miatt is, de ez így van rendjén, mert erősnek kell lenni, ha az ember (és lánya) jutni akar valamire amire itthon nem volt módja. Mégegyszer köszönöm a bíztatást mindenkinek. :)

catnip cupcake 2015.03.03. 14:53:07

@geegee: erről a "Hófehér" jut eszembe és I. (Egetverő) Arrogancia :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.03. 15:11:09

@catnip cupcake: vegra valaki ismeri!!!
ezert most kapsz egy konyokpuszit:-)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.03. 15:12:06

@articsóka60: ugy veszem, hog veletlen hagytal ki;)

catnip cupcake 2015.03.03. 15:27:34

@~~Babette~~:
:D
Még hogy ismerem?! Megvan DVD-n... igaz, régen láttam. A párom annyira nem lelkesedik az efféle groteszk történetekért, a Belleville Rendezvous a békalevest főző öreglányokkal sem jött be neki:)

blackhairlady 2015.03.03. 15:33:20

@qkuc: Nekem egy rajzfilm volt amiert kepes voltam hetvegen koran reggel a TV ele ulni (felnott fejjel:D), Az elsullyedt vilagok. A zeneje meg az egyik legjobb rajzfilm zene.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 15:35:39

@qkuc: Nekem sajnos kell a felirat, mert nem hallok rendesen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 15:38:01

@mojoking77: Értem.Hát majd ha egyszer úgy adja ki, akkor megnézek/megnézünk egy ilyet.A kölöknek van elég mesecsatorna.Kösz.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.03. 15:40:27

@catnip cupcake: :D
Igen, lehetne még valszeg sokáig folytatni...

qkuc 2015.03.03. 15:51:20

@blackhair-lady: Az egy nagyon jó sorozat volt és érdekes, egyszer szeretném végre látni a végét. Sokáig nem is tudtam, hogy 2 évados volt ..., :). Megvettem dvd-n magyarul, csak neki kéne ülni végre, :D.

Apropó, az igaz, hogy Los Angelesben esett a hó?!

qkuc 2015.03.03. 15:52:22

@catnip cupcake: Utolsó oroszlánszagú Leó már smafu? :D

blackhairlady 2015.03.03. 17:21:07

@qkuc: Majd megkeresem en is es ujra nezem:)

Ugy tunik igaz, bar nem hallottam rola, de most rakerestem:

pix11.com/2015/03/02/snow-coats-huntington-beach-and-los-angeles-residents-lose-it-on-twitter/

blackhairlady 2015.03.03. 17:22:57

@qkuc: Nalunk is rohadt hideg van, emg mindig telikabatban jarok, es itt van mar marcius. Esik a kod, szutyok szurke ido, migren, teljesen lehangolo:( De legalabb 3 het mulva jon a fiam 3 honapra, az felvidit:)

2015.03.03. 17:31:40

@~~Babette~~: enis ismerem, enis kerek konyokpuszit :D Az abszolut kedvenc magyar rajzfilmem (vagyis az egyik, a Sarkany es Papucs a masik... aki ezt ismeri, az tolem kap konyokpuszit :D)

A nick már létezik válassz másikat 2015.03.03. 19:27:53

@Hari Seldon 2: ez körülbelül annyira igaz, mint az, hogy minden férfi célja az, hogy az összes elérhető nőt magáévá tegye.

A nick már létezik válassz másikat 2015.03.03. 19:27:54

@Herr Géza: akkor a német amazon nagyon komolytalan cég.
a múltkor rendeltem tőlük, "csomagpontos" kézbesítéssel. külön kihangsúlyozták, hogy nagyon pontosan ugyanazt a nevet írjam, ami az igazolványban van. erre a visszaigazolásban és a csomagon az ő helyén egy kérdőjel szerepelt. :)
még jó, hogy egyáltalán nem olyan merevek a németek, amilyennek sokan leírják őket. az átadásnál a fickó szóra se méltatta, mosolyogva, szó nélkül elfogadta a hosszú ő-t az amazon kérdőjele helyett.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.03. 21:20:27

@mojyo: hat akkor ebbol a korbol kimaradok:-)

Kaksi Kapitány 2015.03.08. 12:56:57

Index2-n botlottam bele, nem nagyon követem a blogot manapság.

Magamon azt tapasztaltam hogy nem lenézem, de valahogy sajnálom azokat akik átlagemberként ottgon tengődnek és fogalmuk sincs mennyire más egy jóléti országban élni.

Persze ott a másik oldal is, a régi baráti kör, család, stb... hiánya. Ez is teljesen igaz. Ha nem lenne ilyen egészségtelen a munkahelyi közeg és az általános morál, egy jó állással sztem szívesebben élnék otthon.

De ezek a beszólások tipikusan a felvágós, hű de jó nekem külföldön te csóró magyar senki típusú kategóriába tartoznak.

Sőt odáig merészkednék hogy csak egy üresfejű megjátszós buta liba posztolgathat ilyeneket, aki az addigi frusztrált életét akarja kompenzálni az ilyen megjegyzésekkel.

További szépet...

Hanastazia 2015.03.08. 16:27:47

Nos, a tapasztalataim szerint, mint szegényebb családból származó, eléggé a magyarokra jellemző az, hogy minél több a pénz, annál jobban lenézőek azokkal szemben, akiknek kevesebb van - kivétel persze mindig akad.
Ahhoz nem kell kimenni külföldre, hogy a sok pénztől lenézővé váljon az ember. És a legszomorúbb, hogy én ezt csak otthon látom. Mint 6 éve Németországban élő, az itteni tapasztalatom az, hogy itt a gazdagok teljesen egyenrangúan kezelik a szegényebb körülmények között élőket is.
Voltam Londonban egy hetet nemrég, ott az volt a meglátásom, hogy a legtöbb magyar, aki ott dolgozik, az vmilyen étteremben felszolgál, pultos vagy hotel recepciós (teljesen mindegy hogy van-e felsőfokú végzettsége vagy nincs, jobb munkája a legkevesebbnek van). Heti 6-7 napban napi 10-12 órában dolgoznak, hogy a kis lepukkant szállásukat meg tudják fizetni, amit 4-5 másik külföldivel osztanak meg, mert elképesztő drága ott a lakhatás. De amikor haza látogatnak egy hétre, akkor ott királyként élnek és ezt a benyomást is akarják kelteni, hiszen az ő fizetésükhöz képest a falusi kocsmaárak nevetségesek.
A külföldön élő magyarok nagy részére pedig valóban az a jellemző, hogy csak magyarokkal lógnak, magyar fodrászuk van, stb. Ennek az oka pedig sokkal inkább az, hogy egyszerűen nem tudnak beilleszkedni az adott kultúrába és nem is találnak magyarokon kívül barátokat.
Én például itt nem is barátkozom itt magyarokkal. Az elején próbálkoztam, de miután az első pár kérdésükben mindig benne volt a "hol dolgozol és mennyit keresel", leszoktam a velük való ismerkedésről. Ha pedig elmesélem vkinek, hogy én Németországban jártam egyetemre, akkor mindig az rá a reakció, hogy akkor biztos jó tehetős szüleid vannak, hogy ezt megengedhetik maguknak, pedig erről szó sincs.
És valóban sokkal jobb a hangulat külföldön, az emberek barátságosabbak és kevésbé irigyek! Mert valóban nagyon irigyek otthon - ez a tapasztalatom a saját családomon belül is - . Sokoszor már el sem merem mondani az otthoniaknak, hogy megyek nyaralni, mert állandóan csak azt hallom, hogy nekem aztán nagyon jól megy...
Ha haza megyek, az első amit hallok, hogy mindenki csak panaszkodik - buszsofőr, taxisofőr, és mindenki, akivel csak szóba egyedek - bocs, de nem vagyok rá kíváncsi, nekem is meg van a saját bajom, és nem traktálom vele az első szembe jövőt.
Szeretek haza menni, az otthoni barátaimmal találkozni, de nem kell 24 óra ahhoz, hogy tudjam, nem is dönthettem volna jobban, mint külföldre költözni.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása