oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. február 12. 06:49,  Miért is vagyok még itt? 517 komment

2015. február 12. 06:49 Határátkelő

Miért is vagyok még itt?

Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén vitaindítónak is szánja, jó beszélgetést.

nagy-britannia_anglia_cambridge.jpg

„Egy újabb írást szeretnék megosztani, mely részben a személyes tapasztalataimról szól, részben pedig a Határátkelős közösség felé intéznék egy/több vitaindító kérdést.

Aki követte az eddigi írásaim (2012. augusztus és 2014. július), az emlékezhet, hogy immár lassan 3 éve vagyok UK-ben, és most érkeztem el arra a pontra, hogy azt mondjam; egyre nehezebb racionális indokot találnom arra, hogy miért is vagyok még itt. De menjünk kicsit vissza az időben, úgy könnyebb lesz elmagyarázni ezt a felütést.

Amikor 2010-ben Budapestre költöztem az első munkahelyemre, alig voltak ott ismerőseim. Az a szűk két év, amit Pesten töltöttem, arról szólt, hogy: 1. szereztem két év szakmai tapasztalatot, 2. szereztem egy embert (volt barátnőmet), aki kijött velem a UK-be.

Alapvetően más célom nem is volt Pesten, de azt sajnáltam, hogy nem sikerült kiépítenem egy stabil baráti kört (csak 1-2 új embert szereztem). Ez akkor nem is volt gond, mivel a fő cél teljesült, nevezetesen az, hogy a UK-be jöhettem.

Ugrunk 3 évet az időben, és itt vagyok újra egy költözés előtt: 2,5 évnyi londoni munka után Cambridge-be fogok költözni márciusban egy új munka miatt. Maga a munka izgalmasnak ígérkezik, szóval részben ezért döntöttem a költözés mellett (meg mert jobb ötletem nem volt).

Valami nincs rendben a személyes kapcsolatokkal

Ha számot kell vetnem a londoni eredményeimmel (nem a munkát nézve), akkor azt tudom mondani, hogy valami itt sem stimmel; ugyan sokkal több barátságkezdeményt építettem ki (főleg munkatársakkal az első cégemnél, helyi politikusokkal, pár itteni magyarral, stb.), de úgy érzem, ezek megint olyan barátságok, amikkel hosszabb távon nem lehet számolni.

Szinte az összes ismerősömmel 1-2 hétre előre kell egyeztetni időpontot, van 2-3 óránk munka után és kész. Nincs az, hogy hétvégenként elmegyünk együtt valahova (vagy spontán, egy nappal előtte szervezve), nincs az, hogy közös nyaralást szerveznénk, esetleg akár valakivel olyan jóban lennénk, hogy lakótársak is leszünk (pontosabban volt egy ember, de aztán megromlott a kapcsolatunk, és szét is költöztünk).

A randizással ugyanez a helyzet; volt, hogy valakivel egyszer-kétszer tudtam találkozni, de nincs lehetőség arra, hogy szorosabb kapcsolat kiépüljön, mert azért annyira egyikünk sem találja érdekesnek a másikat, plusz egyikünknek sincs kedve 45 percet metrózni azért, hogy találkozzon a másikkal.

Még ha van is közös érdeklődési kör valakivel, akkor sincs az, hogy rá lennénk utalva a másikra (pl. anyagilag), így kisebb az esély, hogy komolyabb kapcsolatot akarunk majd a kényszer miatt kiépíteni (legalábbis eddig ennél jobb magyarázatot nem találtam a jelenségre).

És akkor itt jön a kérdés, hogy mindez normális-e? Az angoloknál vagy a legtöbb bevándorlónál tényleg az van, hogy felnőtt lett, viszi tovább a gyerekkori barátságait, és mellette csupa felszínes kapcsolatot épít ki? Hogyan tud társat szerezni magának és milyen minőségű lesz az a kapcsolat? Nekem vannak csak magas elvárásaim?

Szorongás a magány miatt

Ezeken szoktam gondolkodni, amikor hazamegyek az üres lakásba, és nézem a négy falat, mert épp nincs kivel találkoznom és jelenleg tartós hobbim sincs, ami lekötné a feles energiám. Tényleg erről szól a kivándorlás, hogy csak magadban bízva a pénzért mész előre, dolgozol minél többet, aztán majd lesz valami?

Mert számomra ez a tanulság közel 3 év után; hiába keresek annyit havonta, mint 33 közmunkás Magyarországon, hiába van az, hogy szakmailag folyamatosan egyre feljebb és feljebb haladok, hiába van az, hogy a most megszerzett tapasztalat egy fél életre biztos megélhetést fog nekem adni, ettől még nem leszek boldog.

Nem leszek boldog akkor, ha nincs kihez szólnom este a magyar és angol politikai híreket böngészve (és közben jókat káromkodva Orbán és Farage „okosságain”), ha megbetegszem és egyedül kell elvonszolnom magam az orvoshoz (szerencsére, erre még nem volt példa, de bennem van a félsz), ha keresek is annyi pénzt, hogy évente 4-5 hosszabb nyaralást megengedhessek magamnak elviekben (és még úgyis marad pénz), ám senki nem jön velem.

Ilyen szintű magánnyal még nem találkoztam

Szóval én úgy érzem, a magány egy sokkal komolyabb dolog, mint amilyennek elsőre gondolná az ember, olyan dolog, amit a sok pénz sem tud kárpótolni, és amire több határátkelő nem készül fel, ahogy én sem tettem.

Szerintem ilyen szintű magánnyal korábban nem is találkoztam; gyerekként és egyetem alatt mindig ott voltak a barátaim, a szüleim, a csoporttársaim, mindig volt valaki, akivel sorsközösséget alkothattam, és most először nincs ilyen, most először van az, hogy szinte csak magamra számíthatok. Ez egy olyan élethelyzet, amivel még nem találkoztam és ezért is tölt el szorongással a helyzet.

Ugyan tavaly októberben egy adott pillanatban úgy éreztem, lassan itt az ideje hazamenni (2015 tavaszán terveztem visszaköltözni Magyarországra) de egyelőre valamiért - számomra teljesen érthetetlen módon - a UK-ben maradás mellett döntöttem. Talán a sok pénz és a környezetváltozásba vetett remény (értsd: talán Cambridge-ben jobban tudok kapcsolatokat építeni, mint Londonban) az, ami még visz előre.

És akkor egy utolsó kérdés az itteni határátkelőkhöz: ti voltatok már úgy az életetekben, hogy a pénzen kívül semmi más indokotok nem volt egy adott helyzetet elviselni/megélni? Meddig lehet/érdemes ezt csinálni és mi lesz utána más, ha egyszer kilépek ebből a helyzetből?

Mert jelenleg nem tudom, mit kezdenék a megtakarításaimmal, lakást nem akarok venni, hobbim, amire költhetném, nincs, úgyhogy szépen pihen az összeg egy közepes kockázatú alapban, és arra vár, hogy egyszer csináljak vele valamit..., csak kérdés, mikor jön el ez a pillanat.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr577163173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs. Clayton 2015.02.12. 23:35:00

@Naschkatze (Mostindien / CH): igen, az elso ket napban meg nem vizionaltam semmi ilyesmit, de a harmadik napon, akkor mar mondtam, h engem nem erdekel, h hogy szoktak, de en hozza akarok menni felesegul, erre megkerdezte, h hogy mondjak magyarul, h hozzam jossz felesegul? de ezt szerintem mar elfelejtette :-)
tegnap az ujrahasznosit szot tanulta, abbol is a shit reszre koncentralt

Shanarey 2015.02.12. 23:35:52

Barát?
Barátnő?
A szavak jelentésével, elméletben tisztában vagy, de a gyakorlatban nem igazán.

Paraméterek?

Azt nem mondom hogy menthetetlen vagy de azt igen hogy ez nehéz ügy lesz, ha a paramétereidet nem törlöd sürgősen.

S ne aggódj, a paramétereid majd a kukában landolnak, ha tényleg ráakadsz arra a bizonyos "igazira"

Kihalt volna az emberiség, ha mindenki így keresett volna párt.

pappito · http://pappito.com 2015.02.12. 23:38:01

@maxval bircaman szerkesztő: "Az is lehet, hogy időnként valaki a másik nélkül megy valahová. De ha ez rendszeres, az azt jelenti, a házasság szarul működik."

lószart, mama

fotengelyszimering 2015.02.12. 23:42:53

Én totál ellentéte vagyok a posztolónak, nekem nincs annyi időm, amennyit szeretnék, pedig nem dolgozom halálra magam.
Azt tapasztaltam, hogy az angolok legtöbbje udvariasan elbeszélget, de arra várhatsz, hogy pl vendégül lásson.
A srácnak kellene nyitnia, mondjuk elmehetne önkénteskedni, vagy beléphetne valami klubba, mert nem hiszem, hogy hozzá be fognak csöngetni...
Vagy vegyen egy motort és térképezze fel a Királyságot... lépjen ki az unalmas mókuskerékből, vállaljon spontán dolgokat. A kalandok során szerzett tapasztalatok ki fogják nyitni, nem mellesleg esélyt adnak másoknak, hogy megismerjék...
Ez nem UK hibája, úgy érzem, hogy otthon, Magyarországon is ez lesz: mókuskerék és magány.

A pártaláláshoz jókora szerencse kell, magyarként UK-ben, hát... a brit lányok nem a kelet-európaiakra buknak.

pappito · http://pappito.com 2015.02.12. 23:49:10

@Sanz: "ahol én mozgok (pl. a politikus ismerőseim között egy 26 és 27 éves lány és fiú, mindenki más 35-40 fölötti)."

ostoba rosszindulat on
nyilván, ha valaki sikeres abban amit csinál, akkor nem kell a politikában keresnie magát, de huszonévesen az ember még nem tudja, hogy tévúton jár, mert halálbiztos mindenben :) aztán rájön és lesodródik a politikába :))))
ostoba rosszindulat off

egyébként a 30 v. 35 éves kor nem nagy különbség, ez a másik korához igazodás kb. olyan, mint a "nem járok nálam magasabb lánnyal" - akkor se, ha amúgy mindenben passzolunk és szeretjük egymást

nem vagyok egy coelho, szóval nem fogom megváltani a világot (sem a csodaváró háziasszonyok lelkét) de ha lemondasz a másokkal szembeni előzetes elvárásaid feléről, esetleg lesz olyan aki érdekesnek talál majd

adg 2015.02.12. 23:59:40

@33621: ja, hallottam rola. Sosem erdekelt a tema.
Nem tudom, hogy sikerul-e kiallitani valami minimum akkora durranast, mint az a szakallas ize legutobb. Anelkul nincs esely. :)

Semmi ertelmet nem latom az egesznek. Nem arrol szol, amire gondolnank az elnevezesebol, inkabb ilyen politikai korrektsegi vetelkedo. De ez csak az en velemenyem, ha valakinek tetszik, o baja, en nem banom. :)

TilosazA (UK) 2015.02.13. 00:00:25

@Shanarey(England) ISTP: Ezért jó, ha csak néhányan vannak akik így keresnek párt, mert ők nem örökítik tovább a génjeiket...:) Legalábbis jóval kisebb eséllyel. ;) És értük nem olyan kár ha kihalnak. (csak vicc volt, természetesen)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.02.13. 00:01:27

@Mirjam2: Ezt úgy kell mondani, hogy örülnek hogy lyuk van a s*ggükön és az még szelel...
:-)))
Bár inkább :-(

mirinda 2015.02.13. 00:05:38

Adam, megerintette az irasod es sok gondolatnal a magamera ismerek.
Jol latod, Angliaban (es foleg multikulti Londonban) sokkal inkabb a felszines ismeretsegeknek van eselye barmi melyebb, tartosabb baratsaggal vagy parkapcsolattal szemben.
Es nem csak a kultura miatt (ami itt latszolag baratsagosabb, mint Mo-n de megis hamar elered az uvegplafont tapasztalatom szerint), hanem praktikus okokbol: evente sokezer bevandorlo jon es megy az orszagban, egyik albibol a masikba, egyik munkahelyrol a masikba, egyik varosbol a masikba, a legkulonbozobb schedule-ok szerint dolgozva. Itt annak h hosszutavu, ertekes kapcsolatokat alakits ki nem sok realitasa van. Jobban 'jovedelmezo' az ad hoc haverkodas.

Ehhez jon hozza a sokat emlegetett sorskozosseg: sokszor tapasztaltam, hogy bar szimpatizaltam valakivel munkahleyen stb, de ha az illeto angol vagy mas nyugati orszagbol valo volt, valahogy ugy ereztem, kicsit tavol allunk egymastol alapveto mentalitasban. Legalabbis tul tavol ahhoz, h igazan fesztelenul ismerkedjunk, baratkozzunk, kozos idot toltsunk egyutt..

Es a szinten mar elokerult, khmm, oregedes... 30 korul/felett az ember mar nem annyira nyitott es nem fordul akkora bizalommal a kulvilag fele, mint tizen- es huszonevesen, ez van. Letrehozta a sajat kis eletkorulmenyeit, megvannak a szokasai, bogarai.... felnovunk.

Ettol fuggetlenul hajra baratkozassal, ismerkedessel! Mert nehezitett palya ode vagy oda, itt az embernek nagyon izgalmas uj tapasztalatai lehetnek, ha ellazul es nyitott ra, es nem ragaszkodik gorcsosen az otthon megszokotthoz, a regi stilhez. Olyan emberekkel es gondolkodasmodokkal, eletstilusokkal kerulsz kapcsolatba, amik egeszen frissitoen hatnak, es amikrol kesobb, akar az otthoni baratokkal nagyokat lehet sztorizni es nevetni egy jo uveg merlot vagy cserszegi fuszeres tarsasagaban :)

2015.02.13. 00:08:47

@adg [Au, Darwin]: Hat kerlekszepen, az Eurovizios fesztival, az egy kincs, egy kulturalis aranybanya, az europop slagerek olyanok, mint a kacsintos penztarca meg vetkozosnostoll a bazarban! Kepzeld, milyen lenne a vilag, ha nem lett volna Bluedabadida, meg Numanumaye! Az, hogy az europai urugynokseg landol az ustokoson, bagatell, de ez a sok csodas zene mind europai talalmany, erre igazan buszke lehet az egesz kontinens :D Ezert sem ertem, hogy miert pont Ausztralia lett meghivva a globalis kiserletbe, es miert nem Korea, Taiwan, Japan, es Thaifold, hiszen ugy kell nekunk a J-Pop es meg tobb Gangnam Style mint egy falat kenyer! :D

pappito · http://pappito.com 2015.02.13. 00:14:02

@maxval bircaman szerkesztő: " Filmnézés közben ő az esetek 90 %-ában olvasni szokott."

vagyis egy helységben tartózkodtok, de nem együtt csináltok valamit. most mondtad, hogy külön csinálni dolgokat rossz házasságot jelent.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.13. 00:18:07

@diggerdriver: Valahogy ugy.

@mirinda: Amugy nehogy barki is azt higgye, az jobb, hogyha mindenki ismer mindenkit. Videki magyar falu , ahol mindenki tudni akar mindent sem jobb. Arra akadok kilyukadni, hogy igen, vannak olyan dolgok , amik felszinesebbek itt, peldaula problemak szonyeg ala seprese.

Viszont itt is meg lehet talalni a mely baratsagokat, mitobb piszok jo erzes, hogy vannak olyan britek, akik pl a gyerekvallalast vagy a csaladi problemakat is megosztjak veled, mert biznak benned. Lehet ilyet talalni.

2015.02.13. 00:22:01

@Tudományos libsizmus: Közép-Európa viszont gazdaságilag sosem lesz olyan fejlett, mint a nyugat. Mindenhol vannak bevándorlók, csak a mérték nem mindegy, úgy gondolom.

2015.02.13. 00:24:39

@mojyo: És ahhoz mit szólsz, hogy magányos hölgyek escort szolgáltatást vesznek igénybe? De csak dumál a sráccal, semmi többről szó sem lehet. Elmegy egy ilyen klubba, és elszórakoztatják. A múltkor láttam yt-n. Teljesen ledöbbentem.

2015.02.13. 00:26:24

@~~Babette~~: Azt lehet, hogy én se szeretném. De viszont nem vagyok lusta főzni. :)

adg 2015.02.13. 01:31:49

@mojyo: ez tetszett. :D Az a bluddababada meg numajajmeja biztosan sok hatassal lehetett ram, mert ennyibol nem jottem ra, hogy mik azok.
Majd meg el kell melyulnom kicsit a kortars europai popkturaban, ha lesz kis idom. Erre sajnos nem sikerul idot talalni az elmult evtizedekben. Na de majd.

Szerencsere ausztralia tele van azsiaival, ha az o infantilis idetlenkedesukkel lehet nyerni egy eurovizios fesztivalt, akkor szerintem meg lehet talalni a megfelelo embereket hozza.
Hala Istennek itt nem probalkoznak vele, pont eleg ami befolyik azsiabol a yutubon mag a feszbukon.

Itt vagy a szokasos usa jellegu zene megy keves europaival, vagy country. Abbol az ausztralok is viszonylag jok. Bar egy ora utan mar heveny labrazast kapok tole. :)

2015.02.13. 01:50:17

@adg [Au, Darwin]: Micsodaaaa? Hogy te nem tudod mi az a bludabadida meg numanumaye? Dehiszen ez az europai alapmuveltseg resze, olyan, mint a gorog mitologia, meg a francia felvilagosodas!!!! :D

Hatakkor, kerlekalassan, egy kis kozszolgalat, szeretettel:

Bludabadida:
www.youtube.com/watch?v=68ugkg9RePc

Tovabba, Numanumaye:
www.youtube.com/watch?v=d7zYkMw1Ikw

Elobbit az olaszok kovettek el, utobbiert Moldovat terheli a felelosseg, kulon erdekesseg, hogy ok adtak a vilagnak az "Epic Sax Guy" memet* is, ezutobbi konkretan az Eurovizionak koszonhetoen lett vilaghiru!!!

*Ne mondd, hogy ot sem ismered, tessek!
www.youtube.com/watch?v=kxopViU98Xo

:D

adg 2015.02.13. 04:12:44

@mojyo: koszonom szepen, este kimuvelem magam. A masodikra van tippen, gondolom ez az a roman nyervogas.

Legalabb ma sem hiaba keltem fel. :)

skye8 2015.02.13. 04:56:33

posztolo ne keseredjen el, mindenki volt mar maganyos, nem mindenki ismeri be :D otthon Kolozsvaron nekem is megvolt a kis barati korom, gyerekkori haverek, aztan elkerultem Bukarestbe ahol 2 es fel evig ugy ereztem megorulok az egyedulletol, de mit nem tesz a jo fizetes. hazamentem es csodak csodaja ujbol maganyosnak ereztem magam, mar semmi sem volt a regi, a baratok eltek a maguk kulon eletet, csak en kerestem tovabbra is a magamet. egy eve Torontoban elek es igen, az angolok tavolsagtartoak de rajtuk kivul annyi fele-fajta ember el itt, hogy csodalatos es akaratomon kivul is sikerult beilleszkedni. szamomra a tanulsag ebbol az, hogy ami nem megy nem kell eroltetni, ahol boldogtalan vagyok, ott nem erdemes kinlodni. sosem almodtam volna hogy valaha is Torontoba sodor a sors es megis azt kell mondanom hogy otthon erzem magam a -32 fokos tel ellenere :D

kék madár 2015.02.13. 04:57:54

en szeretem a sört, es mindig talaltok olyan embereket akik szinten szeretik a sört, ez uj helyen azert sok problemat megold.

Ha 45 perc metrozas sok egy noert: az elso felesegem 10 oranyi repuloutra volt, ahhoz kepest a 45 perc nem tunik olyan soknak.

Esetleg kutyara gondoltal mar?

a zajtó kzáródnak 2015.02.13. 04:58:28

olyan érzésem van, mintha a mostani írás a legutóbb közzétett videó írásos folytatása lenne, a magyar piacra pozicionálva.

@andaluzkutya:
Csatlakozom @rezsöatya: -hoz, itt a fő gond az, hogy nem vagy tisztában önmagaddal (ezzel nem vagy egyedül) és egy olyan
...
Viszont ahhoz tisztában kellene lenned önmagaddal, hogy tudjad/érezzed, ki az, akiért te is tudnál 3 órát sárban kúszni :)

szerintem szerző tisztában van magával: tudja, hogy neki saját maga a legfontosabb. sőt, talán azt is erősen gyanítja, hogy nem született még ember, akiért ő 3 órát kúszna.
azt gondolja magáról, hogy jó parti, és értetlenül áll a tény előtt, hogy a piac nem igazolja vissza a várakozásait.

a megoldás?
nincs megoldás, mint az élet legtöbb fontos kérdésében. lehet választani, hogy tűrjük, tiltakozunk ellene vagy élvezzük - ugyanazt. ami adatott, amit magunknak létrehozunk.

ráadásul manapság az egyének egyre gyakrabban inkompatibilisek a társadalommal, ami kitermeli őket. érzelmileg változatlanul csimpánzok vagyunk, de értékrendünk egyre szélsőségesebben individualista, s e kettő nem egyeztethető össze.
a természet (evolúció) majd megoldja a problémáinkat. néhány év, és velünk együtt vesznek a feledés jótékony homályába.

kék madár 2015.02.13. 04:58:36

@maxval bircaman szerkesztő:
"Eleve a barátság és a házasság együtt nem működik"
ez azert sok mindent megmagyaraz

montroyal ( CAN qc) 2015.02.13. 05:04:28

@Sanz: @Réka ‎: @Cascabel: tarskereso oldalakat jol ismerem .. a nejemmel ott talalkoztunk ,de apamek szomszedsagaban lakott ...

noknek kivalo !!oriasi valasztek hiszen naponta kaphat 20-30 levelet .. mert nagyon keves no van joforman csak problemasok , gyerekekkel teli ,nehez megelhetes ( gyerek nelkuli , jo korulmenyek kozotti, csinos majdnem 0-val egyenlo)
ferfiaknal forditva napi 20-30 levelet kell irni hogy talan 1 valaszoljon ..

szerintem azert van joval kevesebb, no mert ok a gyerekekkel csaladdal foglalkoznak ,ha megtudjak oldani konnyen v nehezen nem akarnak a nyakukba meg egy ferfit is .. jobbara csak tenyleg desesperat nok vannak fent es elszallnak maguktol mert annyi levelet kapnak raadasul joval fiatalabb ferfiaktol is tudjuk tudjak miert de megis elhisziik foleg az otvenesek ok meg szamitanak mert 20-30 eves ferfiak irnak nekik .

viszont a ferfiak joval tobben vannak fent , azok is akik egyedul vannak es azok is akik kapcsolatban vannak , es igen is szamit a diploma ,lakas kocsi $. kulfoldi nyaralasok ha nem is ilyen durvan de az elso kerdese a noknek - mivel foglalkozol .. na ebbol ok mindent megtudnak osztanak. szoroznak . hol laksz .. ja van lakas haz v csak berelsz ..

vegul is manapsag ez van ezt kell szeretni .. neha jo dolgok is kisulnek belole vagy elorol lehet kezdeni de mar tobb tapasztalattal igennyel ..

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.02.13. 05:06:31

@blackhair-lady: :D

nem, nem, en bizom digger "tudomanyaban" (hogy az a viz mar steril) :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.02.13. 05:59:19

@montroyal ( CAN qc): ja értem, a nők mind rondák és kétségbeesettek meg sérültek, a pasik meg full normálisak :)
Ismerős ez a duma, sokszor olvastam ostoba/ronda pasik bemutatkozásában. A passive agressive hangnem mindig úgy meghozta a kedvem, hogy randizzak velük.

kék madár 2015.02.13. 06:48:51

@Réka ‎: azt ne hagyd ki, hogy az milyen jo bennuk, hogy lehet rajuk fozni, mosni, hagyni hogy ratok masszanak minden este, es megengedik hogy halasak legyetek nekik mindezert.

DieNanny CH 2015.02.13. 07:45:48

@mojyo:

Ausztriában erre úgy van lehetőség, hogy állatmenhelyekről lehet kihozni kutyát csak sétáltatni.
Egy családomnál csinálták a szülők, mert a gyerekek állandóan kutyát akartak, szülők meg mondták, jó, ha X ideig elmész kölcsönkutyát sétáltatni, kaptok egy sajátot. Egy idő után lelohadt a rajongás, de a menhelyeknek ezzel jót teszünk, mert nekik nincs kapacitásuk a sétáltatásra.

lavór 2015.02.13. 08:17:12

Haza kell jönni közmunkásnak, lesz stressz bőven, fizetéskor a barátok is sorban fognak állni a kocsmában.

Jó dolgában is sír a magyar.

2015.02.13. 08:25:13

@Réka ‎: Van olyan dolog, amiért nem a férfiak a hibásak?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.02.13. 08:27:06

@Philosoraptor: hm kit hibáztattam? nem tudom miről beszélsz.

tanato 2015.02.13. 08:37:24

@maxval bircaman szerkesztő: @kék madár: @pappito: Na Birca már csak mi maradtunk ketten akik szerint nem volna helyes ha az asszony a régi barátnőivel menne mondjuk nyaralni rendszeresen/pl.Tunéziába,ismerek ilyen férjezett idősebb nőket a környezetemből/ a férje nélkül.Vagy fordítva, én mennék a gyerekkori barátaimmal feleségeink nélkül pl. Thaiföldre rendszeresen.Eljárt fölöttünk az idő Birca ma már más szelek fújnak.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.13. 08:54:48

@puhacica: hát hogy ezt eldönthessük, nevesíteni kéne őket, de általánosságban nekem azok.

nem, az úriemberség nem az ajtónyitás. az ajtónyitás udvariassági gesztus.
az úriemberség más...valami régi dolog, amihez ragaszkodom.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.13. 08:57:47

@Sparrow79: köszönömköszönöm:) hát nem véletlenül nem találtam, egy régi kulcsszó nincs benne;)

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.13. 08:58:17

@Muscari: nem olvastam el, de az a válaszom, hogy : DE.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.13. 08:59:17

@Chamroe: azt én hogy imádom:) james spader és kirk kapitány:D

Mme.Brioche 2015.02.13. 09:02:12

@tanato: én is egyetértek! nem is csak, hogy helyes vagy nem helyes, ha az asszony különutakon jár, de én nem is bírnám elviselni a távolságot, állandóan a férjem után nyervognék, mint egy árva macska :-)
Mi évente három napot töltünk külön, azt is a szokásos szemészkonferencia miatt, de így is nagyon megszenvedjük, egész este a skype előtt ülünk, és annyit dumálunk, mintha évek óta nem találkoztunk volna :-))

Kiváncsi vagyok hogy akkor is ez lenne ha otthonmaradtunk volna, vagy csak a külföldi egymásrautaltság és elszigeteltség kovácsolt minket annyira egybe, hogy mostanra összenőttünk. (meg persze a szerelem és szeretet is, de ez több annál, a szüleim 35 éves házasok, még most is imádják egymást, és az idejük 90%-át együtt töltik a munkán kívül, de mindketten szoktak külön is lenni. Az apám gyalogtúrázni jár a hegyekbe, anyám meg volt már Törökországban nyaralni két barátnőjével. Én ezt el sem tudom képzelni.)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.13. 09:08:06

@tanato: és valami olyan verzió, hogy a feleség a barátnőjével wellness hétvégézik Hévízen, a férj meg a haverjaival mittomén vadászik vagy golfozik 3 napig?
én mondjuk meg azt nem szeretem, hogy anyukámmal csak akkor tudok beszélgetni skypeon, amikor a pasija dolgozik, mert amikor ő is otthon van, akkor vele foglalkozni kell meg társalkodni meg szórakoztatni (nem beteg, nem demens, van neki is saját családja régebbről, felnőtt ember). már most látszik, hogy az unokára is halál féltékeny lesz, hogy jé most a nője valaki mással is foglalkozik olykor (első unoka, és jóég hány éve hallgatjuk, hogy mikor lesz már). és ez egyébként anyukámnak sem tetszik, nagyon próbál helyezkedni és megoldani ahelyzetet, már most. hetente 2x másfél óra telefonról van szó perpill. hát kicsit infantilis nekem egy hatvanas embertől, így összenőni, na.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.02.13. 09:10:17

@brioche: nálunk ez potenciális jövőbeli konfliktusforrás, mert ő legszívesebben 24/7 a kezemet fogná, nekem pedig szükségem van a rendszeres egyedüllétre... egyelőre az összeköltözés gondolatára görcsbe rándul a gyomrom, mert eddig egész felnőtt életemben önálló voltam, és a gondolat, hogy ezután már soha nem lesz olyan, hogy hazajövök és egész este egyedül, csendben molyolhatok... enyhén szólva is ijesztő... .:(
szerencsére kettőnk közül ő a megértőbb, ráadásul biztos vagyok benne, hogy megoldja nekem az egyedüllétet meg bármit, amit kérek.

2015.02.13. 09:11:46

@tanato: Ha jol ertelmezem, te is meg Max is nagyon fiatalon talalkoztatok a felesegetekkel es azota egyutt vagytok, nyilvan egy olyan eletformat alakitottatok ki ami nektek megfelel - mindent egyutt csinaltok - es ezzel nincs is semmi gond, nektek ez mukodik. De azt allitani, mint Max tette, hogy ez az egyetlen kovetendo modell es valami baj van a hazassaggal ha a feleknek barataik vannak, az tipikus Max-fele intolerans hozzaallas: minden csak es kizarolag ugy jo ahogy o csinalja. Nekem es sokan masoknak szornyu, fojtogato helyzet lenne ha mindig mindent egyutt kene csinalni egy bizonyos emberrel, fuggetlenul attol hogy ki az; engem ez az oruletbe kergetne, keptelen lennek igy elni es nem hinnem hogy ezt eroltetni kene.

tanato 2015.02.13. 09:14:04

@brioche: Na akkor már hárman vagyunk.Mondjuk én sem mennék el kirándulni a hegyekbe egyedül.meg a feleségem iszlám államba való kiruccanását sem díjaznám a volt barátnőkkel.Ott ugyanis rámásznak a szinglin utazó/főleg idősebb/ európai nőkre hátha sikerül egy uniós bejutást kieszközölni.
Egy kétszer persze velünk is előfordult hogy egyedül mentünk külföldi konferenciákra csak kollégákkal,de nem díjaztam ezt én sem meg a nejem sem.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.13. 09:16:31

@Dragonlady (now in Thailand):
az
a kutyámat se hívom macskának, ha egyszer kutya;)

2015.02.13. 09:18:39

@Dragonlady (now in Thailand): :( Ez nem hangzik jol... Az en ferjem azt utalja ha hangosan beszelek Skype-on, mindig kerdezi hogy 'do you need headphones?' :)))

tanato 2015.02.13. 09:19:15

@Mirjam2: Persze Max azért egy egészen különleges figura,de speciel ebben hasonlóak vagyunk.Természetesen én nem vagyok intoleráns mint ő,mindenki úgy él ahogy neki jó.Természetesen a házaSSÁG NEM ÖLI MEG A barátságokat/úgy általában/csak átalakítja,ezután már mint házaspár-házaspár szoktak hosszú távon barátkozni,/főleg ha a gyerkőcök is hasonló korúak mindkét családban/

tanato 2015.02.13. 09:25:07

@Dragonlady (now in Thailand): Háát,mi nem dijaznánk ezt a 3 napos külön wellness hétvégét,meg külön vadászatot a barátokkal,de sokan csinálják így az biztos.Ettől még lehetnek jóban,bár azért megvannak a veszélyei a házasságra nézve,főleg ha az éjszakákat is külön töltik egy hétig vagy néhány napig.Elő szokott fordulni ilyenkor félrelépés.

tanato 2015.02.13. 09:27:15

@Dragonlady (now in Thailand): Ne aggódj ha rendes ember édesanyád új párja, szeretni fogja a pótunokáját.A bátyám is jól elvan a barátnője unokáival,csakúgy mint a sajátjaival.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.13. 09:27:19

@Mirjam2: skypeon / telefonon természetesen én is úgy beszélgetek, hogy nem zavarok másokat, meg ő is átmegy a másik szobába. ja és azt kifelejtettem, hogy természetesen a féltékenység arra is vonatkozik, hogy anyukám elmegy naponta ránéz a 90 éves szüleire, hogy megvannak-e.
én megőrülnék, ha valaki egész nap a nyakamban akarna lógni.
nyaralni jobb ketten :-)
de ha már 40 éve nézném ugyanazt a fazont (ilyen se lesz), hát szerintem még örülnék is neki, hogy végre a haverjaival megy nyaralni. :-)
hm, nahát, minden kapcsolat más, és ettől még lehet normális :-/

2015.02.13. 09:30:41

@tanato: Miert 'volt baratnok' - hazassag utan szakitani kell az azonos nemu baratokkal (is), vagy hogy? En ferjnel vagyok de tovabbra sem hivom a baratnoimet 'volt baratnoknek'. Sot uj baratnokre is szert tettem miota ferjhez mentem.

Mme.Brioche 2015.02.13. 09:30:51

@Réka ‎: ezt megértem, az állandó együttlét alatt én sem azt értettem, hogy egész este szorosan egymás mellett ülünk a kanapén, vagy mindent együtt csinálunk állandóan, kell az egyedüllét mindenkinek, csak mi egyedül lenni is együtt szoktunk valahogy, nem tudom ezt jobban mondani. Itthon a közös helységeken kívül mindkettőnknek van egy-egy saját szobája is, egy alkotókuckó, a saját kis dolgainkkal, hobbifelszereléssel, ahol el lehet molyolgatni, de egybenyílik, és tudjuk úgy intézni hogy egy helységben legyünk, bármikor szót válthassunk, közben ő kockul, én hímezgetek, van hogy zenét hallgatunk, vagy hangoskönyvet, és van olyan is, hogy becsukjuk az ajtót, ha kell egy kis egyedüllét. De csak ki kell lépni az ajtón, és rögtön ott van a másik, ha jó lenne emberi hangot hallani.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.02.13. 09:36:30

@brioche: na ez ideális berendezkedés, én is így képzelem valahogy: a "saját" szobát de legalábbis egy könyvtárszobát én is fontosnak tartom, ezért is szeretnénk nagy házat :)

2015.02.13. 09:38:16

@Dragonlady (now in Thailand): Nem kell ehhez negyven ev, nalunk kezdettol fogva ugy van, mar csak csaladi / logisztikai okokbol is, hogy rendszeresen toltunk napokat, heteket mas orszagokban (tehat kulon), ez szamomra teljesen normalis, nem latok vele semmi gondot. Oszinten szolva az en szempontombol - belatom hogy ez szubjektiv - beteges fuggosegnek tunik hogy ket felnott ember nem kepes napokat vagy heteket egymas nelkul tolteni. Normalis resze a felnott eletnek hogy kepesek vagyunk egyedul lenni idonkent. Nekem furcsa az ha valaki ugymond nem elvezi a sajat 'tarsasagat'. Persze en sem szeretnek egy barlangban lakni egyedul, de azert az szerintem tulzas hogy valaki mar egy napot is alig kepes egy bizonyos ember nelkul tolteni, ez inkabb egy kisgyerek-anya viszonyra emlekeztet engem es nem ket felnott viszonyara.

tanato 2015.02.13. 09:43:11

@Mirjam2: Persze megmaradnak a házasság előtti barátok is,de úgy nagy átlagban ők is megházasodnak és célszerű velük továbbra is barátkozni,de mint házaspár a házaspárral. Úgyanígy a munkahelyen megismert új barátokkal is.

2015.02.13. 09:44:47

@brioche: Tenyleg erdekes hogy mennyire masok vagyunk, marmint nem csak te meg en hanem az emberek altalaban... Peldaul nekunk soha nem volt 'kulon szobank' a ferjemmel, meg amikor egy nagy hazban laktunk tavaly ketten, akkor sem. Mindig ugyanazokat a helyisegeket hasznaljuk amikor egyutt vagyunk, most is itt ul mellettem a szofan :). Ugyanakkor teljesen magatol ertetodo szamunkra hogy en elmegyek idonkent a baratnoimmel dumalni o meg az ismeroseivel focit nezni peldaul, vagy hogy utazas miatt par hetet kulon toltunk. Ebbol latszik hogy nem lehet altalanositani hogy mi a jo, minden kapcsolat maskepp mukodik.

2015.02.13. 09:48:11

@tanato: Hat nem tudom, en nem akarok a baratnoim ferjeivel baratkozni, azt meg vegkepp nem tudom elkepzelni hogy a ferjem baratkozzon veluk. A baratnoim a baratnoim es nekem az a jo program ha elmegyunk egyutt dumalni, vasarolni, moziba vagy valami. Nagyon nem szeretnem ha a ferjeik is velunk tartananak.

tanato 2015.02.13. 09:51:16

@Mirjam2: Igen könnyen átmehet beteges féltékenységbe is a dolog, ilyenkor az jellemző hogy minden percéről el akarjuk számoltatni a másikat,meg vájkálunk a mobiltelefonjában stb.Szerencsére azért nálunk meg briochéknál,gondolom Maxéknál sem ez a helyzet,csak nem díjazzuk a több napos vagy hetes külön élést,de ha előfordul azért nem esünk egymás torkának.Pl.a nejem is volt már két hetet Angliában de szakmai célból, nem barátnőkkel meg én is Pl. Franciaországban több hetet,de nem a barátaimmal nyaralni,hanem szakma miatt.De rendszert azért nem csinálunk a különutakból,főleg nem nyaralási célból.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.13. 09:51:47

@Mirjam2: teljesen értem.
juteszembe, ha valaki meg akarja csalni a másikat, ami mint Digger óta tudjuk, minden pasi alapvető emberi joga, a félrekefélés/kurvázás, ahhoz aztán végképp nem kell egy külön ország, elég egy külön ágy valahol, akárhol.

@tanato: és ha a legjobb barátnőm férje meg én fújunk egymásra, mert annyira halál idegesítőek vagyunk egymásnak, akkor innen kezdve inkább ne legyen barátnőm se? nemár.

tanato 2015.02.13. 09:53:39

@Mirjam2: Na majd máshogyan lesz az amikor már lesznek gyerekeitek is.A gyerekeknek ehhez nagyon jó antennáik vannak és nagyon nem díjaZZÁK a szülők külön útjait.

tanato 2015.02.13. 09:56:22

@Dragonlady (now in Thailand): Igen ez sajnos sokszor probléma a barát vagy barátnő színrelépő párja,házastársa kiket esetleg nem kedvelünk.Ez sokszor megöli a barátságot is.De azért legtöbbször sikerül mint házaspár -házaspár kapcsolatot tartani,természetesen nem olyan intenzíven mint előtte.

2015.02.13. 09:56:48

@tanato: Igen, amit ti leirtok az teljesen normalis helyzetnek tunik nekem es elhiszem hogy ez mukodik es ti jol erzitek magatokat benne, engem csak az zavart ahogy Max leirta hogy minden mas helyzet 'rossz hazassagot' jelent. Egyebkent ha valasztani lehet akkor mi is mindig egyutt utazunk, de eddig sokszor alakult ugy hogy ezt nem lehetett megoldani, ettol meg nem fogok ketsegbeesni.

Vicces modon ennek a kommentnek az irasat megszakitotta a ferjem telefonja amit felvettem mert eppen mellettem volt; most mar o beszel rajta, eppen a squash-partnere hivta es megbeszeltek delutan 4 orara egy jatekot. Most lehet hogy teljesen ki kene keszulnom mert nelkulem akar squasht jatszani :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.13. 09:58:08

@Mirjam2: nahát pedig milyen szaudi megoldás, csajos traccsparti csak és kizárólag férfi kísérettel :-/
mindjárt megyek találkozni volt kollégákkal, ezer éve (najó, 9 ) ismerjük egymást, az egyik pasit kétszer láttam, a a feleségeket szerintem egyszer sem, vagy tán egyszer, de nem ismerném meg őket.
ez a pénteki munka után a Gekkóban lógás ezeréves (najó, 9) szokás.

Mme.Brioche 2015.02.13. 09:58:47

@Mirjam2: hát ez a külön szoba úgy alakult, hogy volt két felesleges szoba a házban, amikor megvettük a "rendes" szobákon kívül, ezek volt eredetileg gyerekszobának szánva, de mivel baba még nincs, viszont mindkettőnk hobbijához elég sok cucc tartozik, amivel tele lenne zsúfolva a nappali, így adta magát a dolog.
Egyébkjént ne gondold, hogy nem élvezem a saját társaságomat, nem vagyok betegesen ragaszkodó, 9 évig minden nap reggeltől estig teljesen egyedül voltam itthon, kivéve az ebédidőt, mert akkor hazajött enni a férjem, senkivel sem jövök ki olyan jól, mint magammal. És most is csak azért nem vagyok annyit egyedül, mert én is besegítek a rendelőben hetente háromszor fél napot, de amúgy azon kívül ugyanúgy egész nap magam vagyok. És hát igen, ha valaki ennyire egyedül van, az nagyon ragaszkodik az egyetlen emberhez a környezetében, és nem akar még napokat és heteket is külön tölteni tőle.

Ha lenne itt barátnőm, akkor persze én is összejárnék vele, de az egyetlen itteni barátőm Lyonban él többszáz km-re tőlünk, sajnos ritkán tudunk találkozni, viszont naponta beszélünk. Nagyon vágyom rá, hogy a közelebb legyünk egymáshoz, mert bár őt a neten ismertem meg, mint franciahonba szakadt magyar sorstárs, de kiderült, hogy nemcsak jól kijövünk, de tökugyanaz a hobbink, az ízlésünk, a világképünk, ugyanazokat szeretjük olvasni, még az életmódunk is hasonló.

2015.02.13. 09:59:37

@tanato: A ferjemnek vannak gyerekei es altalaban miattuk szokott 'kulon utazni'. Mi nem tervezunk egyutt gyereket, de ha megis lenne, akkor is biztos hogy utaznank tovabbra is kulon, mivel szamunkra ez a normalis es a gyerek ebbe szocializalodna, nem szeretnem ha azt latna hogy ket felnott ember ossze van nove.

2015.02.13. 10:05:04

@Dragonlady (now in Thailand): Abszolut, a megcsalashoz nem kell masik orszagba menni.

endorfina 2015.02.13. 10:15:59

Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, meg lehet, hogy nem, de 450 korábbi kommentet nem olvastam át. Szánom-bánom.

Nekem túlzó elvárás az, hogy 2-3 év alatt baráti kört építsek ki valahol; az az 1-3 barát, akivel szorosabb kötődés alakul ki, éppen megfelelő.
Van, aki egy egész emberöltő alatt tesz szert néhány igaz barátra (vagy épp egyre sem tesz szert), így a 2-3 év alatt 1-3 barát igen jó arány. Ennél több esetén szerintem nem mondható el, hogy mindenki igaz barát.

Az, hogy közös hétvégi vagy szabadságos programot szervezzünk, nekem, tőlem megint túlzó elvárás lenne. Bele is őrülnék, ha olyan baráti társaságba csöppennék, ahol ez a többség akarata. Nem, nem őrülnék bele, hanem valószínűleg rövid időn belül kívül akarnám tudni magam ezen a baráti társaságon.

A háta is borsódzik egy olyan baráti társaságtól, amely annyira homogén, hogy programjaik többségét együtt töltik.

Jellemzően sokkal több és más igényem is van, mint a legjobb barátaimnak. ... és ez így van jól számomra. Teljesen rendben van, hogy mások - nem feltétlenül szűk baráti körbe tartozók - jönnek szóba színházra, mint amatőr sportversenyeken való részvételre, vagy épp egy wellness programra, netán egy tudományos, féltudományos előadásra, pl.
... és élvezem ezt a sokszínűséget.

Velem is időben kell egyeztetni időpontot, preferált a 2+ hét, ajánlott a 4 hét :-) vagy :-(, de legalábbis jó előre egyeztessünk, hogy találkoznánk.
... és nem feltétlenül azért alakult így, mert hülyére dolgozom magam, vagy annyira fontos lennék, hogy tele a naptáram mindig, hanem mert szeretem jól kitölteni az időmet és előre megtervezem a programjaimat.
Éppen ezért, ha a posztoló ennyire szabad, hogy 1-2 hétre szeret csak előre tervezni, nekem sokkal inkább azt közvetíti, hogy nem tud mit kezdeni az idejével, nincs értelmes elfoglaltságra elképzelése. Ha ez így lenne, akkor biztos, hogy kellemes, üdítő társaságot jelenthet pl. egy pörgő embernek?

Akárhogyanis, sokan, sokfélék vagyunk, de szerintem ez benne a jó.

tanato 2015.02.13. 10:16:01

@Mirjam2: persze az más ha a férjednek vannak már gyermekei,akkor mint jó apának azért vannak kötelességei velük szemben,ami külön utakkal jár,tudom a bátyám is elvált ember. két gyerekkel/meg már 4 unokával./

tanato 2015.02.13. 10:17:40

@Mirjam2: természetesen nem kell a megcsaláshoz külföld,de azért alkalom szüli a tolvajt alapon nem igazán helyes a rendszeres külön utakon járás.A korsó meg a kút ugye.

Evain 2015.02.13. 10:27:05

@Sanz: a háeszekből rólad kialakuló kép alapján nekem van pár javaslatom, elküldöm privmailben. Te nem a kutyasétáltatós kategória vagy, és nem is a társkeresős. :)

2015.02.13. 10:48:46

@adg [Au, Darwin]: Igazan nincs mit, ha barmi kerdesed van meg az europai mainstream es alternativ szcenak akarmelyikerol, kerdezz nyugodtan, '96-ban lenyeltem egy walkment egy Love Parade kazettaval, a ceruzaelemek mar lemerultek, de azota termeszetes uton termeli a szervezetem az amfetamint :D

A poszotolonak meg esetleg azt is javaslom, hogy vehet egy Wilsont, tudjatok, olyan roplabdat, mint Tom Hanksnek volt a Szamkivetettben, beszelhet hozza, ha csak az a fontos, hogy legyen kinek szolni, lehet, kimeletesebb, mint egy szellemi munkaban lefaradt diplomas lanyt traktalni a politikaval vacsora utan :D

Na de ez mar csak gonoszkodas, en komolyan hiszek abban, hogy minden zsaknak van foltja, ma ugyan Pentek 13-a van, de holnap Valentin-nap, eljen a szerelem! <3 A posztolo is gondoljon erre, hogy az eleteben most van a Pentek 13 a Valentin-nap elott :D Mondom, nem drogozom, csak az amfetamin jon a rave kazibol :D

f.nero 2015.02.13. 10:51:09

Kedves Ádám,

tökéletesen értem amit írsz, nálam elég hasonló a helyzet Ausztriában. 5 év után van egy csomó ismerősöm, foci, jégkorong, és salsás ismeretségek, jó kollégák.
De olyan barátságok, mint amik otthon voltak, nemigen alakulnak ki. A helyieknek megvan a maguk kialakult élete, megvannak a barátaik, a családjuk. Leginkább más külföldiekkel lehet jól ismerkedni, akik szintén otthon hagyták a kapcsolatrendszerüket.
De ez is főként csak felületes barátság. Ha kocsit kell vontatni, vagy bútort kell cipelni, leginkább a néhány itt dolgozó magyar kolléga jön szóba. Természetesen ez kölcsönös alapon megy, segítjük egymást.
A randizás sem egyszerű, mert az itteni lányok kissé lenézik azért a "bevándorlókat", másrészt akármennyire is jól beszélem a nyelvet, udvarolni, finom utalásokat tenni, évődni azért nem triviális. A magány eddig kevéssé érintett, mert tudtam már korábbról, hogy egyedül nem jó, ezért egyből hoztam magammal a páromat is, de az utóbbi hónapokban tönkrement a kapcsolatunk, és nagyon féltem a magánytól. Külföldön ez sokkal jobban fáj. És valóban nem minden a pénz.
Akarjál lakást venni! Nem muszáj benne laknod, kiadhatod albérletbe. És gyűjtsd csak azt a pénz, később még jól jön, és egyébként is akkor kell pénzt keresni, amikor van rá lehetőséged.
Én az internetes társkereséssel próbálkoznék, és persze nyitott szemmel járnék a világban. Egyszer majd szerencséd lesz.
Azért én simán metróznék 45 percet egy nőért, de még sokkal többet is.
Mindenesetre kitartás, és fel a fejjel! Sokan szeretnének a helyedben lenni.

skylla 2015.02.13. 12:32:32

meg egy hobbit es meg kell newznem a gyürük urat

2015.02.13. 12:56:52

@Réka ‎: Úgy állítottad be a dolgokat, mintha Mo,-n a férfiak nem engednék, hogy egy nő sikeres legyen. Mintha a nőnek nem lenne önálló döntésre joga. Ezért kérdeztem. Nemrég írtál valami hasonlót, talán tegnap (?).

négyzet 2015.02.13. 13:19:25

@Cascabel: hát nálunk is ez volt a helyzet. Nekem volt magasabb végzettségem és jól (jobban) fizető stabil állásom. És ez így is maradt még 3 évig. Amúgy társkeresőn ismerkedtünk meg. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.02.13. 13:37:14

@Philosoraptor: hát ilyet tuti hétszentség hogy nem írtam. Egy létező társadalmi berendezkedésről írtam, amelynek létrejöttében a nők is tevékenyek voltak csakúgy, mint a férfiak. Nem szoktam teljes csoportokat semmiért hibáztatni, nem tudom honnan ered ez a tévhited, de jó lesz, a felhagysz vele.
Azt meg végképp nem értem, hogy annak mi köze a mai kommentemhez. Megsúgom semmi.

montroyal ( CAN qc) 2015.02.13. 14:48:43

@Réka ‎: nem bocs ha igy jott ki ... a ferfiak mind akik fent vannak csunyak szepek egyedulallok kapcsolatban allok , mind probalkozik legtobb komolytalanul de amit ki akartam hozni itt is a noknek van elonyuk a nagy valasztek miatt ... igen vannak csinos nok is es fuggetlenek anyagilag de ok a csillagokat , a fonyeremenyt akarjak ..

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.02.13. 15:00:14

@montroyal ( CAN qc): ebben igazad van, illetve nem csak a csinos nőknél vannak elszállva az igények... néha azzal szórakoztam, hogy végignyálaztam a "konkurrenciát", hát azt a sok arrogáns követelőző szöveget, pofám leszakadt komolyan...
mondjuk mindkét nemnél a többséget sokkal jobban érdekelte, hogy mit követelnek, és keveset írtak arról, hogy ők maguk mit tudnának adni másnak.

Mr Long 2015.02.13. 15:03:31

@Chamroe: Mi is ezt csinaltuk, csak hetvegemte. Neztuk a varost, a budai dombokat, a napzo csajokat a szomszed kertben...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.02.13. 15:55:11

@mojyo: @adg [Au, Darwin]: A másodikra csak annyit kellett volna írni, hogy a Numerakirály! :-))))))))))))))
A Hónaljkutyáéké a legjobb verzió. :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.02.13. 16:07:31

@Sanz: Aki olvasni szeret, az soha nem unatkozhat :). Ezek szerint azért Te sem unatkozol, mint jó páran gondolták. Gondoltál rá, hogy esetleg továbbképzed magad mondjuk a pszichológia terén?

mrsmihaly 2015.02.13. 16:11:12

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: szerintem mindenütt maganyosnak erezne magat.Nem elegge szocialis, Miert masoktol varja hogy szorakoztassak. Ezert neki is kell nyujtania, ugyanis 1 kapcsolat az adok-kapokrol szol. Mindegy hogy hova költözik, a beallitottsaga eleve negativ.

mrsmihaly 2015.02.13. 16:34:21

@snygg panda: attol függ, hogy kikkel van kapcsolatod. En ezt sosem erzekeltem, pedig vegyes a tarsasagunk, sok a jo fej sved közötte. Persze attol is függ szerintem, hogy milyen a te szemelyiseged.

gabors 2015.02.13. 21:13:33

Adam ... Neked TOK mindegy hol lennel ugyanez lenne a gondodl !!

Mo-on USA-ban Ujzelandon ... ennek a vilagon semmi koze az UK-hez !!

Csak szolok ... Cambridgben sem lesz jobb a helyzet ott 10 percet nem akarsz majd metrozni hogy "valakivel" legyel...

nem gondolod hogy valamit NEKED kellene csinalnod ??

puhacica 2015.02.13. 22:13:57

@~~Babette~~: ebben igazad van.

ertem, azt hiszem. (nekem peldaul ilyen fontos tenyezo, hogy kicsit bolond legyen a ferfi.)

pappito · http://pappito.com 2015.02.14. 01:57:38

@tanato: "már csak mi maradtunk ketten akik szerint nem volna helyes ha az asszony a régi barátnőivel menne mondjuk nyaralni rendszeresen/pl.Tunéziába"

ó, hát persze, egy ordas csúsztatás mindig jól jön. kurvára nem arról beszéltünk, hogy másokkal járjon nyarani az ember párja, hanem arról, hogy vannak programok amik csak az egyik felet érdeklik. És ez kurvára normális, az nem normális, ha mindenhova mindig mindent együtt csinálnak, mert ez a házasság, ahogy a maximka gondolja.

Ami amúgy is vicces, hiszen ők is csak úgy csinálnak, mintha együtt csinálnának valamit, de amíg max filmeket néz, a neje olvas...

szóval ne fárasszál már

tanato 2015.02.14. 10:07:53

@pappito: Jó minden házasság más,valamennyi külön program nyilván mindenütt van,csak az arányokra kell vigyázni.Főleg ahol gyerkőcök is vannak.

csillagközi romboló 2015.02.15. 09:12:51

Amikor megismerkedtem a férjemmel, akkor én egy kisebb céget vezettem, ő meg utána nem sokkal lett munkanélküli. Én anyagilag jobban álltam mint ő, aki 7 évvel fiatalabb nálam. Én 33 ő 26 volt. Sokan nem értették, hogy mit akarok tőle, mert nekem hasonló kaliberű partner kellene, mint én. Én viszont úgy gondoltam, hogy nekem az embert kell néznem, mert a beosztás, munkahely változó, az anyagi helyzet is, de az ember személyisége igen sokat nyom a latban. 11 éve vagyunk együtt, nemrég házasodtunk. Nekem volt egy depressziós időszakom, amikor elvesztettem a jó kis állásomat. Azt is kibírtuk, mert szerettük egymást.
Amit én javasolnék: az embert keresd, aki illik hozzád, A legfontosabb, hogy mennyire passzoltok, mind agyban, mint kémiában. És senkivel ne úgy ismerkedj, hogy ő lesz a feleséged. Ismerkedj, élvezd, randizz többféle mentalitású lánnyal. Aztán majd jön a többi. Ez nem kocsi vagy házvásárlás. És hidd el, hogy a lányok (legalábbis én) a magas IQ-juk ellenére sem olyan beszélgetésekre vágynak az elején, mint amit akollégáiddal folytatsz :) . Én legalábbis nem. Az maradjon meg a szakmai berkekben. Én sikítófrászt kapnék, ha valaki úgy akarna ismerkedni, hogy a "nehéztüzérségű" témákat dobja be az elején.
Ja, az internet jó megoldás, mi társkereső fórumon ismerkedtünk meg, és látod mi lett belőle :) Pedig először csak a teste kellett :) de bár diploma és pénz nélkül lehet egy kapcsolat tartós, szerintem kémia és testi vonzalom nélkül nem igazán.
Barátaink nem nagyon vannak, egymás legjobb barátjai vagyunk. Én jelenleg más országban élek mint ő, de már ő is nagyon jönne.
Természetesen ez az én meglátásom, de hidd el, hogy nem kell rágörcsölni mindenre. :)

ikari_ 2015.02.16. 12:09:16

A poszt írójának már otthol(n) :) Budapesten is gondjai voltak a barátkozással, akkor egy idegen országban, ahol más a kultúra az emberek más nyelvet beszélnek, természetes, h még több.
Ahogy a leírásból kivettem értelmiségi magyar, így még nehezebb a magyarok között is megtalálni a saját körét.
Nem egyszerű az biztos és nem lesz egyszerű Cambridge-ben sem. Szerintem egy picit a blogírónak kellene máshogy látnia a világot, nem szabad komolyan venni semmit/senkit .
Én is pesten éltem mielőtt kijöttem, 4 évig, elég nagy baráti kört építettem ki. rossz volt őket ott hagyni.
Itt az elmúlt szűk 2 év alatt kiépítettem hasonló kört, a különbség annyi, hogy itt jönnek-mennek az emberek. De még is van egy egy szűkebb kör aki mindig itt van.

Mivel nyelvet tanulni jöttem, úgyh a pénz problémát nem értem, sose kerestem jól, de arra rájöttem, h itt Londonban az emberek még anyagiasabbak.
DE önmagában a pénz nem boldogít, sokan a pénzhajszólásába keserednek bele és válnak boldogtalanná.

Kaatka 2015.02.19. 17:34:16

Nem is kell hazajönni, ha jól érzi az illető magát ahol él és bejönnek a számításai.
Engem csak az irritál, mikor mindenbe belepofáznak, osztják örökké az észt azoknak, akik itt élnek, itt akarnak boldogulni!

Beatrix Ildiko 2015.02.24. 18:47:24

Szinten hasonlo a helyzetem, a különbsèg èn 10 ève èlek külföldön 5 ève Ausztriàban...ès èn is a költözèsben remenykedek hàtha segit a kapcsolatok kièpiteseben ...de Magyarorszagban egy pillanat erejèig sem gondolkozom...több oka is van mièrt nem...szèpen szòlva mondjuk semmi vonzòerő nincs ami mellette voksolna...inkabb ìgy maganyosan mint a magyar jövötlen depressio.

Gábor Tüske 2015.02.25. 10:16:37

@Beatrix Ildiko: csak helyeselni tudom... :D
közel 4 éve élek kint Bécs mellett... kint élő magyarként nehezebb helyzetben van az ember... pedig eléggé közel van a magyar határhoz... a helyzet nem reménytelen... de az... hogy hazamenjek... meg sem fordult a fejemben... már nem látom értelmét...
pedig otthon vezető beosztásban dolgoztam... hosszú éveken keresztül... többszöri megkeresésre mentem vissza m.o.-ra dolgozni... otthon csak dolgoztam... itt élek... :) és boldog vagyok...
kiegyensúlyozottabb életet élhetek... és szerintem idővel ehhez a megfelelő embert is megtalálja... ezen legalábbis nem aggódnék a te helyedben... :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása