oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 30. 06:40,  Kezdek kilábalni a magányomból 345 komment

2014. július 30. 06:40 Határátkelő

Kezdek kilábalni a magányomból

Két évvel ezelőtt jelent meg Ádám írása angliai kalandjairól (aki esetleg egészen véletlenül nem emlékezne... az ide kattintva elolvashatja). Akkor frissen érkezett határátkelőként még inkább a várakozás és az első élmények (és munkakeresési csalódások) voltak hangsúlyosak. Nos, azóta eltelt két év, most pedig következik az azóta eltelt időszak története. (Egyúttal itt ragadnám meg az alkalmat, hogy biztassak mindenk korábbi szerzőt – írja meg, hol tart ma, mi változott az életében, másként látja-e a kinti életet, szerintem ezek nagyon érdekes írások lennének!)

London, utca saját_1.jpg

„Szeretném folytatni, hogy mi is történt az elmúlt másfél-két évben. Lehet, hogy kicsit hosszú lesz, de remélem, érdekes is. Szóval a történetem ott maradt félbe, hogy sikerrel kaptam állást a szakmámban (műszaki szakszövegíróként) és mind barátnőm, mind az ő testvére is elkezdtek dolgozni, szóval minden a helyén volt.

Nagyon boldog voltam, tényleg örültem annak, hogy azt csinálhatom, amiben jó vagyok, és amiért Londonba jöttem. Maga a munka eleinte nagyon izgalmas volt, ugyanis bele kellett szoknom az angol céges kultúrába, ami először elég furcsának érződött (mindig minden meeting le volt beszélve, nem voltak ilyen „van 10 perced ezt megbeszélni?” jellegű ad hoc meetingek, stb.), de hamar megszoktam.

A munkatársaim mind nagyon kedvesek és nyitottak voltak, rengeteget meséltek nekem az országról (még ha szerencsére magamtól is sokat tudtam), bevezettek az angol ciderek világába, egyéb kajákba (pl. pénteken mindig fish&chips volt a céges kantinon, illetve többször elvittek beer and curry estére), szóval éreztem, hogy segítenek integrálódni.

A magánélet már nem volt olyan jó

A munkában kapott folyamatos pozitív élményekkel szemben volt egy másik oldal is, sajnos tele negatívumokkal; ez pedig a magánéleti probléma és a bizonyos szintű elmagányosodásom volt.

Kezdem először a magánélettel: ha két ember munkahelyi élményei és státusza merőben eltér egymástól, azt nehezen fogja mindkét fél elviselni és a kapcsolat is veszélybe kerülhet.

Ez történt barátnőm és köztem; őt a hotelben, ahova felvették, folyamatos stressz és kiszolgáltatottság érzés érte, mivel nem britekkel dolgozott és nem egy olyan céges környezetben, amelyben a munkavállalót, mint értéket kezelték, emiatt pedig nagyon frusztrált volt.

Én pedig ugye pont az ellentettjét éltem át az országban, ezért nem is nagyon értettem az ő problémáját (pontosabban annyit tudtam neki mondani: „keress másik állást, oldd meg, ennyi”). Lényeg az, hogy ez odáig fajult, hogy hiába laktunk együtt, inkább csak veszekedni jártunk haza.

Haverkodni jók, barátkozni nem sikerült

A másik dolog pedig az volt, hogy az én szociális életem nem tartott tovább a munkán túl; érdekesek voltak a munkatársaim, de munkán kívül nem szerveztünk sok programot. Kicsit olyan érzésem volt, hogy az angolokkal nagyon jó haverkodni, de egy formális kereten belül marad az egész (hozzáteszem, Magyarországon sem tudtam igazán munkahelyen barátkozni, szóval itt bennem van a hiba).

Ezzel szemben barátnőm jól megtalálta a munkatársaival a hangot, állandóan eljárkáltak szórakozni, és gyakran úgy éreztem, hogy teljesen marginalizálva vagyok. Végül ez odáig fajult, hogy 1 év után úgy döntöttünk, hogy akkor elválnak az útjaink (de még 3 hónapig lakunk egy helyen, mivel addig tart az albérlet-szerződésünk).

Ezt követően 4 hét múlva ő már szólt, hogy akkor ő el is költözik, mert bizony, van egy új barátja, egy másik srác személyében. Ez engem teljesen letaglózott, mivel én inkább a magányomba temetkezve búslakodtam, nem téve semmit egy jövőbeni kapcsolatért, ehhez képest ő pedig már meg is találta a továbblépés útját (hozzáteszem, tényleg rendes a srác, szóval nem választott rosszul).

Plusz anyagilag elég kellemetlenül érintett, hogy a hátralévő 2 hónapban egyedül kellett fizetnem a lakást (volt is ebből komoly vitánk, de úgy ahogy sikerült rendeznünk).

Egyedül

Tehát nem sokkal egy évvel a határátkelés után ott ültem egyedül a lakásban, és csak az járt a fejemben, hogy akkor most mi lesz velem egyedül, hazamenjek-e, maradjak-e, tényleg csak a pénzemnek élek innentől kezdve, vagy mi legyen.

Szenvedtem még pár hetet, aztán végül összeszedtem magam és azt mondtam magamnak: „oké, akkor most, hogy egyedül vagyok, mik is azok a dolgok, amelyeket eddig nem csináltam és kellett volna?”.

És bizony, elkezdtem networkingelni. Van egy nagyon érdekes oldal a meetup.com, ami itt nagyon népszerű; gyakorlatilag online alapított csoportokról, közösségekről van szó, ahova csak besétálsz, és ott ismerkedsz.

A csoportok rendkívül sok érdeklődési kört lefednek, vannak külön dating networkök, vagy vitaklub, túrázók klubja, startup networking, stb. Több ilyen csoporthoz is csatlakoztam és rengeteg emberrel tudtam így találkozni.

Eleinte ezek abszolút felszínes barátságok voltak, de azóta egyes csoportokon belül egyre inkább vannak emberek, akikkel jobban érzem magam. A helyi magyar közösséggel is kicsit közelebbi kapcsolatba kerültem (ugyanilyen szervezett csoporton keresztül), de továbbra is inkább angol/nemzetközi társaságokban mozgok.

Hiányzott a politika

Ezt követően rádöbbentem arra is, hogy egy dolog van, ami igazán hiányzik Magyarországról, ez pedig a politika (pontosabban az, hogy aktívan részt vehessek valamilyen szinten tüntetésekben/pártpolitikában, stb.).

Úgyhogy pár hónapja úgy döntöttem, hogy felkeresem az itteni liberálisokat (Liberal Democrats), és megkérdezem őket, hogy szükségük van-e segítségre a májusban esedékes Európai Parlamenti választások előtt.

A válaszuk abszolút pozitív volt, nagyon örültek, hogy van, akit ez érdekel (alapvetően az emberek elfordultak itt is a pártpolitikától az elmúlt pár évben, úgyhogy nehéz megszólítani bárkit is, pláne még aktivizmusra sarkallni).

A leginkább pozitív dolog számomra az volt, hogy miután elmondtam, hogy ki vagyok, miért jöttem, és mik a terveim, azt mondták, hogy ez nagyon jó és felajánlották, hogy induljak a szintén májusban esedékes londoni önkormányzati választásokon (mint kerületi képviselő-jelölt).

Ezt a lehetőséget el is fogadtam és bár nem nyertem meg a lakóhelyem szerinti választókerületet (kb. 10 000 fő van egy kerületben és ez egy jobboldali körzet, ahol lakom), attól még nagyon örülök annak, hogy egyáltalán lehetőséget kaptam erre viszonylag friss migránsként.

Szóval összességében azt tudom elmondani, hogy a magányomból kezdek kilábalni, hála a networkingnek és az aktivizmusnak; ha az ember folyamatosan pörög és csinál dolgokat, akkor nincs ideje a korábbi hibás döntésein agyalni.

Talán ezért is csinálom mindezt és terveim szerint még további éveket fogok így eltölteni Londonban... remélhetőleg kevésbé magányosan, mint az elmúlt 12 hónapban tettem azt."

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr406523975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 21:15:46

@Hari Seldon 2: Én csak válaszolgattam :) Ti kérdeztetek :)

2014.07.30. 21:18:50

@Babette.: Donald Tusk? Nem hiszem...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.30. 21:19:36

@Jani haverja:
Láttam.
Addig kéne elmenni oda míg el nem basszák.

onewayticket 2014.07.30. 21:27:54

Ez egy korrekt poszt, most nem érheti az a vád, hogy rózsaszínre van kifestve.

Szerintem azzal mindenki tisztában van, hogy bárhol is éljen az ember, az élet megpróbáltatásaitól (pl. betegség, munkanélküliség, szakítás/válás, elszigetelődés, öregedés, stb.) nincs védve. Csak arra számítunk, hogy ha jobbak az általános életkörülmények, munkafeltételek, stb., akkor könnyebb az emberi kapcsolatokat is jól alakítani, mert nem fásulunk bele az életbe a sok stressztől, a kilátástalanság érzésétől.

Munkahelyen szerintem igen ritka az, hogy valaki nemcsak haver, hanem barát is. Némi szerencse is kell ahhoz, hogy olyan kollektívát fogjon ki az ember + a főnöke se legyen egy terrorista.

2014.07.30. 21:28:45

Ti hol neztetek meg ezt a tarskereso videot? Sehol nem latok linket hozza, pedig megneznem, meg soha nem lattam ilyet...

Ami a posztot illeti, maximalisan egyetertek @zöldeketbeszélek: allaspontjaval. Szerintem a volt baratno jol jart hogy megszabadult a fickotol meg idejekoran. Nyilvanvalo szamomra hogy a pasira nem lehet szamitani nehez helyzetben, igy jobb hogy ez most derult ki mint valamilyen komolyabb dolog kapcsan.

Azert arra kivancsi lennek, hogy miutan az exbaratno felvallalta hogy az elso perctol kezdve fizikai munkat vegez es tamogatja a pasit amig o munkat keres, ezek utan mikor a pasinak jol kereso allasa lett, felajanlotta-e hogy eltartja a baratnot akar 2-3 honapig hogy az fizikailag, lelkileg ne legyen kimerult es a munkakeresesre tudjon koncentralni. Mert tudom hogy pl. a ferjem ezt csinalta volna hasonlo helyzetben, nem varta volna el tolem hogy hotelben takaritsak amig neki jo irodai meloja van, foleg ha minden nap panaszkodtam volna hogy nem szeretem a munkamat. En sem varnam el hogy o ladakat pakoljon ejjel e Tescoban ha meg tudnank elni az en fizetesembol. Azt mondanam neki hogy hagyd a csudaba a ladapakolast, maradj otthon, ulj a szamitogep elott es keress olyan munkat amit szeretsz csinalni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 21:28:52

@diggerdriver: Azért nem olyan könnyű ezt az országot elbaszni, bár tény, hogy ez is folyamatosan romlik, de szerencsére nem nagyon.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 21:32:14

@Mirjam2: Videó: Az utolsó bekezdésben a zölddel szedett szavakra kattintsál rá!

vivike22 2014.07.30. 21:42:48

@Zoole[uk]: Sajnos jobban, mint kellene, egyem az edes kis pofijat :) Ha szigoruan nezzuk, dolgoztam is "neki", kozalkalmazottkent egy idosek klubjat vezettem Debrecenben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.30. 21:52:55

Megnéztem a videóját.
Megérett a világ a pusztulásra...

2014.07.30. 21:56:21

@Jani haverja: Koszi, megneztem! Erdekes... El tudom kepzelni hogy a jovoben nagyon elterjedt lesz ez a fajta tarskereses.

Azon meglepodtem hogy tobben irtak milyen jol beszel angolul a pasi: nem akarom leszolni, biztosan jol beszel de ez egy teljesen atlagos szoveg amit a videon elmond, ettol hasraesni... Szamomra az akcentus erdekes volt, ritkan hallok magyarokat angolul beszelni es majdnem pontosan ugyanazokat a hibakat koveti el o is mint en. Neki viszont tobb eve van ra hogy megszabaduljon toluk mint nekem...

Kedves posztolo, ha meg nem sertelek, tanacsolok valamit - nekem is a voice- and accent-trainer mondta, es en is dolgozok meg rajta! -, probalj meg lassabban beszelni es szunetet tartani a szavak kozott. Magyarul normalis ez az osszefolyo szoveg, de sokkal angolosabban hangzik es erthetobb angol anyanyelvueknek ha lassabban beszelsz es jobban elvalasztod egymastol a szavakat. Pl. ahelyett hogy 'wouldyouliketoplayapart' - 'would (rovid szunet) you (hangsuly, hosszu szunet) like (rovid szunet) to play (szunet) a part'.

SzZoole 2014.07.30. 22:12:17

@vivike22: azt tudtad,hogy nyiregyhazi a felesege?
En a tamogatojat(oligarcha) ismerem jobban.

2014.07.30. 22:31:16

@Mirjam2: "El tudom kepzelni hogy a jovoben nagyon elterjedt lesz ez a fajta tarskereses."

Huh nemar! :D En meg mindig le vagyok dobbenve ezen a figuran, ha ez a jovo, akkor en elvonulok valami kolostorba. :D

Valosznuleg bennem van a hiba es en vagyok igazan ilyen szocialisan diszfunkcionalis, hogy ez engem ilyen melyen erint, hogy igy mukodik a vilag, hogy odamegyek valakihez, hogy networkingolni akarok es akkor igy. :D De de de de de.... dehat ez is olyan szocialisan diszfunkcionalis dolog, nem? Marmint, hogy csak igy direktbe mukodik mar, hogy en ez vagyok, akarsz-e a csajom lenni, semmi ilyen "szoktalszigetrejarni?" stilusu kertelesek. :D

De mondjuk nem tudom mit csodalkozom, Japanban mar baratot (!) is lehet berelni, penzert kikozvetitenek egy embert akivel elmehetsz golfozni meg sorozni meg mittudomen, halal komoly, szoval ez a helyzet... :D

nyuszigonosz 2014.07.30. 22:37:59

@mojyo: Kolostorba mehetsz bármikor egy egy hétvégére. :-)
Nagyon menö dolog pár napot egy kolostorban tölteni manapság.
Érdekes is lehet vagy tudomisén már az sem az a valamikori középkori kolostor, ahol még gyertyafény volt meg minimalisztikus berendezés meg mindenféle gyógynövények meg ilyenek.

Nemrég egy doku- filmben pont egy nagyon mai modern kolostort mutattak, hát már az sem az, mint ami nekem tetszene.

Amúgy meg barát-bérlésen jót vigyorogtam. :-)

vivike22 2014.07.30. 22:40:10

@Zoole[uk]: Nem tudtam, hogy nyiregyhazi, de sokszor volt hozza is szerencsem, egy iskolaba jartak a gyerekeink. Szuloi ertekezleten is talalkoztunk..... Inkabb semmitsemnem mondok :D

De talan mostmar nem is Lalival van, hanem egy uszonovel el egyutt Gyongyi. Nem volt neki eleg a jatszoter, amit Lali epitett.....

Muscari 2014.07.30. 22:55:56

@Mirjam2: az nagyon jo lenne, koszi szepen

Sanz 2014.07.30. 22:57:27

@Mirjam2: Hadd pontosítsak: nem fizikai munkát végzett, hanem telefonos operátor volt először.
És felajánlottam neki, hogy ne dolgozzon, de nem fogadta el, mert az önérzetéhez kellett az, hogy ő is hozzájáruljon a családi kasszához (igaz, mindig is külön kasszán voltunk, talán ezen sem akart változtatni, hogy akkor most legyen közös). Én pedig ezt elfogadtam, mint magyarázat.

Muscari 2014.07.30. 22:57:33

@rezsöatya: nekem nem muxik, regisztraciot ker :-(

rezsöatya 2014.07.30. 23:02:10

@Muscari: az hogy lehet?

Gyere at Berkshire-be! Itt ingyé van! :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.30. 23:04:50

@mojyo:
"Japanban mar baratot (!) is lehet berelni, penzert kikozvetitenek egy embert akivel elmehetsz golfozni meg sorozni "
Akkor a teganapi gyerek-kölcsönzös ötletem ettöl mar nem is all olyan messze

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 23:10:16

@rezsöatya: De nekem Berkshire nagyon messze van... :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.30. 23:15:06

@Jani haverja: te, menni ido alatt er at a hajo Korfurol?
Aztan a többi kerdesem mar emailben teszem fel ha nem zaklatlak

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 23:24:21

@Der echte Weinachtsmann: A szárnyashajó 25 perc. A "lassú" hajó 45 perc. Itt a menetrend, de van más társaságnak is kompjárata (ha még van):
www.ionian-cruises.com/lines.php

Inkább - ha lehet - vegyél fel Skype-ra, akkor tudunk élőszóban is beszélni.
Skype név: alfa-kontakt.info

De ha nem megy valamiért, akkor nyugodtan írj emailt!

33621 2014.07.30. 23:27:04

@vivike22: Üdv a külhoni cíviseknek innen cívis honból ! Itt minden szép és minden jó és mindennel meg vagyok elégedve!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 23:27:08

@Der echte Weinachtsmann: Most nézem csak, úgy látszik már változtattak a menetidőn, mert nem bírták tartani :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 23:31:26

@Der echte Weinachtsmann: Ja, és arra nagyon figyelni kell, hogy Korfun egy órával több van, mint Sarandában, hiába van nyugatra tőle, merthogy Korfu az Görögország!!!
Ezért is van az, hogy a Korfuról reggel 9-kor induló szárnyashajó elmegy Sarandába, lerakja az utasokat, felveszi a másikakat, és szintén reggel 9-kor visszaindul Korfura! :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.30. 23:32:29

@Jani haverja: Ha már így benne vagyunk a propagandában... :D

Csobbanni, pancsolni mennyire lehet édesvízben?Alkalmanként jó persze a tenger is, de az édesvizet szeressük igazán.A franc akarja a sót nyalni a szájáról...Akadnak tavak vagy folyók ilyen célra.Esetleg édesvízű medencés hotelek?Ne röhögjön senki, az olasz riviérán a szállásnál nem kicsit döbbentem meg, hogy van f@sza jó medanszié, erre bökje meg, sós víz van benne...Hát, hurrá.Meg még jól le is égtem abban a pár napban (nem anyagilag, meg nem is erkölcsileg, hanem napsütésileg...) biztos nem marta szét a sebes hátamat a sós víz.De kurvára bele kellett menni, mert rohadt meleg volt...

Illetve ha nem szeretjük a 40 fokot, de azért a kellemes nyári jó időt igen, akkor melyik hónap célszerű Albániába utazni?Valszeg kocsival mennénk, Svédországból, az ám lenne a kaland, átvágni egész Európán... :-o

vivike22 2014.07.30. 23:39:03

@33621: :D :D Latom, osszefujja a civiseket a szel :D

Ha ajanlok itt blogot, nem tudom, kiutasitanak e, civisek es barki aki szeret jokat nevetni, olvassatok a becses brigantikat :D

Jo moka, foleg hogy tudod, hol irodnak a sztorik :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.30. 23:41:02

@Jani haverja: Akkor laza arcok ezek az albánok... :-)))))))

Egyre jobban teccik nekem... :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 23:50:17

@geegee: Vannak édesvizes medencés szállodák mindenhol (minden nagyobb településen) több is. Pl. Sarandában a Hotel Butrinti, a Grand Hotel, stb.

Tavak: 2 nagyobb tó van, az Ohridi (itt Pogradeci tónak hívják), ez a jobb fürdésre, és a Shkodrai. De kismillió kisebb tó van, ahol lehet fürdeni. Folyókban kevés helyen célszerű fürdeni, mert nyáron vagy bokáig ér a víz, vagy jéghideg, vagy nagyon erős sodrása van, vagy ezek kombinációja :)

Szeptemberben már nem szokott kánikula lenni, de fürdeni még bőven lehet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.30. 23:52:28

@Jani haverja: Aham, köszi, jó hírek ezek.Mindjárt nyitom is a guglimapszot...Jövő nyáron elgondolkodunk rajta, vagy inkább tavasz végén.Május mennyire jó nyaralni ott, esőmentesség, kellő hőmérséklet terén?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.30. 23:58:49

@geegee: Május levegő hőmérséklete szerint nagyon jó. A víz (tenger, ill tavak) viszont lehet, hogy még hideg. Mondjuk a kis tavak (azok mindenhol vannak szinte) addigra már felmelegszenek. A medencéket a szállodákban általában itt már április eleje felé üzembe helyezik, úgyhogy májusban már simán használhatók, és kellemes a vizük.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.31. 00:00:52

@tanato: szerencsere Ontario 500kmre van ...azert van problema veluk ott is ...meg hogy nem verik meg oket csak azert mert roma ... Mo-on ki ? az a 5-6 magyar gyerek a 30 ciganyt az osztalyba mintha forditva lenne .. de semmi gond miert ne kapnanak lehetoseget az oktatasra ...

egyebkent a cigany kisgyereknek nem kell felnie hogy megverik az iskolaba .... az apja is oda jar a 7. osztalyba ..DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.31. 00:03:13

@geegee: Ja meg amíg itt fél dollár egy feles raki (szőlőpálinka) vidéken kávézóban, de puccos, és egyben turistás helyen sincs több 1 dollárnál, addig egy Svédországban élőnek nincsen itt hideg víz... :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.31. 00:06:14

@montroyal ( CAN qc): Erről jut eszembe: Gazsika büszkélkedik az apjának:
- Képzeld apu, nekem van a legnagyobb farkam az osztályban!
Mire az apja:
- Jól van kisfiam, elhiszem, de azért ne feledd, hogy te 15 éves vagy, a többiek meg 7 évesek...
DDD

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.31. 00:19:00

@Jani haverja: :-)))))))))))))

Én is valahogy így sejtem...Valahogy össze kell ezt hozni.Épp néztem, 100-150 km csak Szaloniki is, meg közel van Macedónia is, biztos lenne látnivaló dögivel...Vannak olyasmik, hogy fizetős utak, hidak, alagutak?Nem kizáró tényező, csak érdekel.Gondolom ott is elég rongyos, cafrangos lehet a tengerpart, vagy a folyók vonala...
:D

montroyal ( CAN qc) 2014.07.31. 00:46:39

@Jani haverja: Tanato talalt egy cikket itt canadaban is 14 evesen abbahagyjak az iskolat mert mennek ferjhez
nos meddig szuz egy ciganylany?
-ameddig erosebb mint az ocsse..
-ameddig gyorsabban fut mint a batyja ..
-ameddig az apja bortonbe van ...

pappito · http://pappito.com 2014.07.31. 00:48:34

nem tudom miért piszkáljátok a video miatt a csávót, ez miben különbözik attól, hogy milliók mennek társkereső meg dating meg csitcset szájtokra meg ojságokba hirdetni magukat? szerintem ezzel nincs semmi baj

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.31. 00:50:47

@geegee: Albániában és Koszovóban nincsenek fizetős utak, csak Koszovó nem tagja a nemzetközi biztosítós zöldkártya egyezménynek (nem az ő hibájukból), így 30 EUR ott a kötelező biztosítás 10 napra. Montenegróban egy fizetős útszakasz, ill alagút van. A többi országban fizetősek az autópályák, de nem vészes árral.

Hát vannak errefelé cafrangos helyek, az biztos :) Nem egy Hortobágy...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.31. 00:52:22

Na, elmegyek, szunyálok egyet, jó éjszakát mindenkinek!

pappito · http://pappito.com 2014.07.31. 00:54:00

@Mirjam2: "Azon meglepodtem hogy tobben irtak milyen jol beszel angolul a pasi: nem akarom leszolni, biztosan jol beszel de ez egy teljesen atlagos szoveg amit a videon elmond, ettol hasraesni"

hasraesésről nincs szó, meg arról se amit mond. ahogyan beszél az viszont fényévekkel van az átlagos angolul vakeráló magyarhoz képest (igen, ideértve magamat is) itt sok helyi a srácnál szarabbul beszél :) jó, persze angolszakos/nyelvész vagy mi a frász, nyilván sokkal többet foglalkozott a nyelvvel,mint átlag géza

de a kedvedért átfogalmazom, _nálam_ sokkal ösztönösebben és természetesebben beszél angolul

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.31. 04:18:14

@pappito: és ez milyen vagány, hogy be mered vallani, jobban tud nálad a srác. :-)
én ritkán hallok magyarokat ilyen jó akcentussal beszélni angolul (mondjuk nem is jártam Angliában a múlt évezred óta, nem ismerek ottani magyarokat).
az egyetemen eléggé erőltették a brit akcentust annó, de saját tapasztalatom mindig az volt, hogy más külföldiek jobban értik a "semleges" angolt, amiben pl kimondja az ember a r hangot, és minden mást is (nem le'a a letter pl, angol módra), és (sajnos?) én már erre szoktam rá. nem mondják rám, hogy native vagyok, viszont mindenki érti, amit mondok :-)
erről jut eszembe megint az echte cockneyt beszélő kollégám ezer évvel ezelőttről, dobtam egy hátast, amikor felküldött nagycsoportba egy rakat ötévest, akik szintén cockney akcentussal tolták az angolt (ugye mind thai volt), nagyon bizarr volt :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.31. 04:29:39

@tanato: köszi a cikket.
és persze hogy a magyar / cseh / stb oktatási rendszer cserbenhagyta a cigányokat, még a meglevő értelmes programokat is ellehetetlenítik perpill, amennyire képben vagyok. és jó, ha valahol valaki tud velük mit kezdeni.
de ez a végtelen leegyszerűsítés, hogy szegény cigányokat a bőrük színe miatt diszkriminálják Európában, azért ezt nagyon nem kéne. kicsikét komplexebb a probléma. remélem, nem fognak rájönni odaát is. amennyire érzékeltem itt korábbi linkekből, Skandináviában már néznek és pislognak.

pappito · http://pappito.com 2014.07.31. 04:35:22

@Dragonlady (now in Thailand): nincs ebben semmi vagányság, szimpla tény.
Mondjuk engem sose izgatott ez túlzottan, amíg tud valaki zökkenőmentesen kommunikálni.
Én elég jól elvagyok a szakmai angollal is meg a smalltalkkal is, de van akcentusom ami nem is fog elmúlni sose már. Mondjuk ez nem nagyon aggaszt errefelé senkit :)

Csak örömmel láttam, hogy van aki klasszul beszél, futottunk már bele itten igen kínos szitukba magyarkákkal.

Egyébként leginkább kétféle van, az egyik aki tudna helyesen beszélni de nem mer mert sose beszélt, leblokkol, a másik meg aki meg van győződve arról, hogy keni-vágja a nyelvet aztán valami szánalmas makogás jön elő belőle amit ő maga se ért.
Meg van pár köztes eset. Azért majd' mindenki belerázódik előbb utóbb, csak elindulni nehéz.

A gyerekeimnek viszont cuki kiwi akcentusa van :)

tableno 2014.07.31. 06:50:58

@pappito: Az igazi helyes kiejtést csak gyerekkorban lehet megtanulni...

lavór 2014.07.31. 08:52:36

Ajjaj. maradj kint! Itthon a liberálisokat lassan máglyahalálra ítélik. :)

Muscari 2014.07.31. 10:00:46

@montroyal ( CAN qc): szerintem az ilyen vicceket hanyagolni kene :-( Es baromira nem is vicces.

Muscari 2014.07.31. 10:03:48

@Dragonlady (now in Thailand): az valami halali lehetett :-)
Nekem a mai napig vannak gondjaim a cockney-val, mert eleg ritkan talalkozom veluk. Altalaban megprobalom kikovetkeztetni, hogy mit akarnak mondani.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 10:10:41

@Muscari: Vidéki tanárnő ismerősünk sokat mesélt a cigány iskolásokról, sajnos valóban a házasodás felé indulnak már 13-14 éves kortól, persze akkor még nem szó szerint, de már csak az érdeklő őket és a családot is...így még az alsó tagozatban is kifejezetten okos, tehetséges gyerkőcök is 'elkallódnak' a ballagásig.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 10:14:59

@Sanz: Úgy látom, a ti kapcsolatotok jóval bonyolultabb volt annál, mint amit a posztodból és a hozzászólásaidból megtudtunk. De biztosan mindketten tanultatok belőle. Nagyon fiatalok vagytok, sok mindent ennek a számlájára lehet írni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 10:16:11

@Mirjam2: Az én párom is hasonlóan járt el, miután megváltunk egymással a volt munkahelyemmel :).

micsoda? 2014.07.31. 10:16:21

Tetszik a posztíró őszintesége, ráadásul a magyaros politizálást is vitte magával, szuper:) Biztosan akad hozzá illő társ is. Jöhet a következő beszámoló.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 10:18:26

@montroyal ( CAN qc): "szoval nem annyira rozsaszin ..
tudom rengeteg a hiba bennem de viszont megigerhetem nem fogok valtozni es ezt nem is rejtegetem .."

És megelégszel ennyivel? Tényleg ennyit érdemelsz, ennyit ér az életed egy nagy része? Hát....

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 10:25:52

@tildy[UK]: Nálam az a baj, hogy nem bízom a férfinépben. (Rossz tapasztalatok, elvált szülőt etc.) Elképzelem, hogy 40 éves vagyok, a párom 30, van két kisiskolás gyerekünk, aztán a férjem meglát egy hamvas kis huszonévest és rájön, hogy fiatal ő még családapának...

Félre ne értsd, még véletlenül sem rátok gondolok!

Egyébként azt tapasztaltam, hogy hihetetlen nagy a különbség még egy 30 éves nő és egy 30 éves férfi gondolkodásában is, nem véletlenül használtam az óvodás szót. Nyilván itt is tisztelet a kivételnek. Ja, és nálam elképzelhetetlen, hogy kivárjam a kedvesem 'felnőtté válását', elég egy gyerekkel foglalkozni :))).

Muscari 2014.07.31. 10:33:56

@zöldeketbeszélek: biztos sok helyen igy van, de messze nem mindenkinel. En megyeszekhelyen elve ismertem meg tobb cigany csaladot, akik teljesen beilleszkedtek. A legtobbnek as gyerekerol mar meg sem mondanad, hogy cigany. Van koztuk zenesz es vallalkozo, az egyik csaj gyonyoru kepeket fest, szoktam latni Facebookon.
Ezert nem szeretem az altalanositast, mert nekem van ellenkezo tapasztalatom is jocskan.

Muscari 2014.07.31. 10:40:33

@zöldeketbeszélek: ez egy valos problema lehet, amit felvetsz. Egy no otven evesen szerintem inkabb mar csak egy otvenot-hatvan eves pasi szamara vonzo, egy negyvenot evesnek szerintem a harmincas nok jonnek be inkabb.

Termeszetesen kivetelek mindig vannak, ha olyan nagy a szerelem es az egymasra hangolodas, a kozos ertekrend, akkor mukodhet.

Aztan lehet, hogy csak azett erzem igy, mert en mindig is az idosebbekhez vonzodtam, az exem 6, a ferjem 7 evvel idosebb nalam.

A csaladbeli rossz trapasztalatok miatt meg reszvetem :-(

Sanz 2014.07.31. 10:48:44

@zöldeketbeszélek: Első hosszabb kapcsolat volt mindkettőnknek, és hát igen, idővel tanul az ember. Csak persze ez a tanulás piszkosul tud fájni. :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 11:06:59

@Muscari: Valahogy az az érzésem, hogy ők vannak kisebbségben. De természetesen jó, hogy egyre többen lesznek. Érdekes kérdés lehet különben, hogy miként lehet úgy beilleszkedni a többségi társadalomba, hogy a kisebbségi ne veszítse el az eredeti identitását, de a maximális elfogadottságot elnyerje.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 11:10:43

@Muscari: Hát tudod, rossz tapasztalatokkal a statisztikák szerint egy igen népes társaság tagja vagyok :). Nálam érdekesen alakult, az első és egyetlen exem 16 évvel volt idősebb, a párom pedig fél évvel idősebb nálam. Mivel ő pasi, tulajdonképpen fiatalabb nálam, de nem fél évvel :)))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.31. 11:12:15

@Sanz: Nem kicsinylem le a fájdalmadat, huszonévesen én is úgy tudtam szenvedni a szerelmi bánattól, mint a kutya :). Na de kutyaharapást szőrével ;)!

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.07.31. 12:25:42

A kultúraváltás bizony nem mindig egy könnyű galopp. Van ilyen, hogy összeomlik vagy megrogy az a boldogságkép, amit úgy ahogy összerakott az ember.

Az egy óriási lépés, ha be tudunk kapcsolódni a helyi közösségi életbe. Van olyan ismerősöm, aki ennyire tudatosan bele vetette magát a T csoportok világába és ez tényleg jó alkalom arra, hogy közelebb kerüljön helyben élő itteniekhez vagy akár magyarokhoz.

A magyarok közül sokan eleve elutasítják a közösségi aktivitást és az elmúlt 5 generáció akár életveszélyes fenyegetést is kapott a nyakába azért, mert közösségi aktivitást mert kezdeményezni. Ez már a "bevállalok egy kisvállakozást" szintre is igaz.

A magyarok között a próbálkozók páriának számítanak.

Ezzel sikeresen elérték, hogy a világ legkevésbé sikerorintált kultúrája címért dobogós helyen vannak, az individualizmus - kollektivizmus skálán is és még sorolhatnám a GLobe Hofstede kutatás skáláit.

Aki ezügyben fellázad a magyarsága ellen és akár ennyire tudatosan használja a közösségi tereket, az persze nincsen kitéve az olyan jellegű veszélyeknek, mint az átlagos magyarok.

Most szombaton csodatévő szentember orbán viktor urunk bejelentette, hogy akik odahaza karitatív szervezetekben dolgoznak, azok külföldi kémek. Ahogy ez a Putyin hívő országokban lenni szokott.

Mi külföldi magyarok szabadon eldönthetjük, hogy lemásoljuk ezt az identitás mintát, vagy levesszük magunkról és bedobjuk a szennyeskosárba ahogy este a ruhánkat. Az otthoni magyaroknak ez nem megy ilyen könnyen.

A választásokon 70% szavazott erre az ideológus érdekcsoportra.

Alick 2014.07.31. 12:49:02

"felkeresem az itteni liberálisokat (Liberal Democrats)"

Jájjj... akkor már miért nem a UKIP-et? :)

2014.07.31. 13:31:30

@pappito: "ez miben különbözik attól, hogy milliók mennek társkereső meg dating meg csitcset szájtokra meg ojságokba hirdetni magukat?"

Az egvilagon semmiben. Az pont ugyanennyire kiborito jelenseg. :D

2014.07.31. 14:30:04

@Sanz: Bocsi, nem voltam internet-kozelben mostanaig. Tehat nem akartam a maganeletedben vajkalni, ezzel a kiegeszitessel mar sokkal arnyaltabb szamomra a kep. Az elso posztod alapjan kb. azt hittem hogy Mekiben dolgozott a baratnod, ezek szerint ez nem igy volt. Ha felajanlottad neki hogy segited illetve o utasitotta el a kozos kasszat, akkor reszedrol mindent megtettel amit tehettel es nem a te hibad hogy nem jott ossze. Nyilvan nagyon fiatal vagy meg, elotted az elet - sok sikert kivanok a karrieredhez, tars-talalashoz stb.

2014.07.31. 14:33:22

@Muscari: Latom kozben Rezso atyank belinkelte (a kis ravasz, talalt egy ingyenes forrast! :)), ha esetleg nem tudod megnyitni szolj es elkuldom.

2014.07.31. 14:39:25

@mojyo: Gondolom tudod de ha megsem akkor felhivom a figyelmedet hogy ma mar teljesen elfogadott es nagyon gyakori az internetes tarskereses.

M. Péter 2014.07.31. 14:58:00

@Der echte Weinachtsmann: Mikor ölted meg utoljára saját kézzel az ebédedet?

2014.07.31. 15:01:30

@Mirjam2: Ertem en persze, dehat a gyorskaja is elfogadott, meg a hipszterszakall, attol meg nem muszaj, hogy en szemely szerint oruljek neki, ugye? :D

Nem kotottem bele amugy, es nem kritizaltam, semmi bajom szemelyesen a posztiroval egyaltalan, senkivel sem aki ilyeneket csinal. Amit akartam mondani az az, hogy ez a jelenseg maga amit ez a poszt is kepvisel, szamomra ijeszto es bizarr, es az en ertekrendembe be nem illesztheto, a szemelyisegemtol nagyon tavol allo. It's not them, it's me. Remelem igy mar ertheto. :)

Tapsi75 2014.07.31. 15:05:50

Szerintem ez sokkal egyszerűbb... Beszélni kell a nyelvet, minél magasabb szinten! Mivel Angliába kb 300 éve folyamatos a bevándorlás, az itteni emberek nagy része abból indul ki, hogy mindenki más idióta, de ha bizonyitod az ellenkezőjét, akkor viszont elfogadnak! Ehhez meg kell tudni fogalmazni az Ő nyelvükön a gondolataimat, problémáidat, fel kell fogni a vicceket, neked is kell tudni viccelni, es mind ezt egy pörgős, nem erőltetett párbeszédben. Az általam itt ismert magyarok 95 százaléka ezen elbukna, azt mar nem is mondom ha ehhez meg mondjuk egy walesi tájszólás párosul... Es persze az örök probléma, a magyarok valahogy imádják gancsolni egymást, es nem segíteni!

2014.07.31. 15:08:56

@mojyo: Oke, azt megertem hogy te szemelyesen nem akarsz internet dating-et hasznalni, de szerintem kicsit meglepo hogy egy mainstream jelenseg szamodra 'ijeszto es bizarr'. Vagy lehet hogy felreertettem amit mondtal, lehet hogy a poszt mas aspektusaira hasznaltad ezeket a jelzoket?

Mindenesetre az internet dating egy teljesen bevett dolog, es az internet koraban teljesen logikus is hogy tobbek kozott parkeresesre is hasznaljak az emberek. Pl. olyan tarsadalmakban is nepszeru az internetes tarskereses ahol elrendezett hazassag van; a hagyomanyos hazassagkozvetito mellett vagy helyett hasznaljak.

2014.07.31. 16:01:14

@Mirjam2: Hat a jelenseg lehet, hogy mainstream, es elfogadott, de en nem vagyok az :D Nem a poszt mas aspektusaira gondoltam, hanem az ilyen direkt megkozelitesekre, hogy meetupoljunk, meg politizaljunk, meg csajozzunk. Ez tolem nagyon tavol all, ha csak igy lehetne lelki-, meg uzlettarsam, akkor inkabb maganyos luzer maradnek egesz eletemre, minthogy ilyenekkel egessem sajat magamat, es ha engem igy valaki megkeres, tuti, hogy elszaladok, hogy mitakarez, en rettenetesen paranoias vagyok amugyis :D

Ha van kozos tema akkor az mas, az interneten is, ha pl valakik ezen a blogon igy a posztrol beszelgetve osszejonnek, azt egyaltalan nem tartom bizarrnak... Enis igy jottem ossze az enyemmel hosszu evek alatt egy teljesen hivatalos szurkoloi / rajongoi (NERD ALERT!!!) forumon ahol volt kozos tema, es nem az volt a cel, hogy part talaljunk, hanem csak a beszelgetes. Szoval az internet nem para maga, baratokat is ismertem meg igy, az, hogy az egyikbol tobb lett az csak mazli. :D De ez annak a virtualis megfeleloje, mintha a focimeccsen vagy a rockkoncerten, vagy a szinhazban egymas melle szolt volna a jegyunk, es arrol beszelgetunk, csak irasban, mivel a valo eletben pattanasos, onbizalomhianyos, szerencsetlenkedo nyomorultak lennenk, otthoni kanaperol viszont osszeszedetten fogalmazo "normalis" emberek benyomasat is tudjuk kelteni, mar akinek sikerul ugye... :D

De a hirdetesek, meg a direkt megkeresesek viszont az ujsaghirdeteseknek es a leszolitasoknak az internetes megfeleloje, ezektol az internet elott is kirazott a hideg es most is igy vagyok vele. :D Az uzleti networkingben meginkabb gigamega paranoias vagyok, hiszen eleve az ugy kezdodik, hogy van otletem, kerek valakit, hogy segitsen megvalositani, talalok valaki random csokat a netrol aki meg jol lenyulja az otletemet es meg le is huz penzzel, vagy hogy? :D Az meg ugy is megtortenhet, hogy rendezvenyen kapta meg a nevjegyed, de az interneten igy megkeresek valakit az felhivas keringore.. :D A tarskereses meg az ultraciki kategoria, azzal nem tudok mit kezdeni, hogy valaki ram kivancsi, hol a turoba kezdjem a "magamrol" reszt, erted, meg, honnan tudjam, hogy mi erdekel a masikbol, ha semennyit se tudok rola, mit tudom en, kit keresek, csak legyen hapsi azert :D Meg erdekelje es szeresse azt az embert aki en vagyok, dehat ez barki lehet, kiveve ha a Unitednek drukkol :D Szerintem (tehat az en szemelyisegemhez passzolo elvek szerint) ezeket a dolgokat, marmint az uzletelest es a szerelmet is csak ugy lehet elkezdeni, hogy van keszlet ember mar, akiben megbizol, ha ez a helyi golfklub, vagy valami hulye emos fanklub az interneten az mindegy, csak ne igy direktbe kelljen mert az mar regen rossz. (En amugy ilyen extraliberalis nevelest kaptam, es nekem is azok az elveim, hogy soha semmilyen korulmenyek kozott nem az a lenyeg, hogy ki vagy, hanem, hogy mit gondolsz, ezert utalok magamrol beszelni es azt se szivesen arulom el, honnan irok itt. :D)

(Valoszinuleg nem ismered, de az avatarom, es a nicknevem is egy japan animebol jon, aminek az a cime hogy "Watashi ga Motenai no wa dō Kangaetemo Omaera ga Warui!" vagyis "Akarhogy is nezem, miattatok van, hogy nem vagyok nepszeru!", ennek a foszereploje en vagyok :D Vagyis egy "nemnepszeru lany" egy motenai shoujyo, vagyis egy mojyo, aki egy ugyanilyen szocialis paranoias karakter aki nem bir az emberekkel szot erteni, mert az egy nagyon bonyolult, faraszto dolog ami tudomanyos elokeszitest igenyel :D Nagyon vicces kulonben, remelem hamarosan jon a masodik sorozat :D)

Huh, namindegy, asszem most kicsit tobbet elarultam magamrol, mint amennyit szerettem volna, de lehet megmagyarazza, honnan jon az a hanyadek amit en posztok ala szoktam okadni neha, es lehet, hogy ha a kedves posztolo is olvassa, inkabb megsajnal es nem fog megsertodni, hogy ennyire kiakadtam a posztjan :DD

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.07.31. 16:53:05

@mojyo: annyira magamra ismerek abban, amit irsz, foleg az elso reszeben, az anime nem annyira a vilagom, bar a Mushishi (egyedulikent) nagy kedvenc mangaban es animeban is :) mindig nagyon hulyen ereztem magam tarskereso oldalakon, pont azert, mert bennem volt az a feszenges, hogy namost akkor itten vagyok es part keresek... ehmm.... hepp... igaz ugyan, hogy eletem szerelmet pont egy ilyen sima tarskereson talaltam meg, de ott is ugy irtam neki, hogy lattam hogy szeret fotozni es hivtam hogy tartson velem egy nap ha ugy tartja kedve szoval a kozos tema adott volt kinos csend eseten is :)

Viszont a meetupok valahogy simabban mentek, pont mert ott is volt egy kozos tema, en egy expatos csoporthoz verodtem hozza es ott mindig adott volt, hogy te honnan jottel, meddig leszel itt, hogy talaltal lakast... kozos problemaink meg elmenyeink voltak. Sok jofej embert megismertem, sot med odaig is eljutottam, hogy elmentem koktelezni egy ilyen divatos lounge-bar szerusegbe, ahova amugy sose tennem be a labam ha fizetnenek se :)

2014.07.31. 17:09:24

@Réka ‎:

Hat ez erdekes lehet, ilyen szemelyiseggel kiprobalni ezeket marmint, tarskeresozni meg meetupolni :D De ha neked bejott, akkor jo, ennek orulok, hogy egy egesz szerelemmel meg egy csomo baratsaggal es koktelbaros elmennyel gazdagodtal ezek altal :D

En sose tudnek szerintem igy, de azert nem vagyok teljesen elszigetelt :D Csak nekem az a "meetup" hogy eljarok valahova ami erdekel, peldaul sportolni vagy nyelvtanfolyamra, vagy vmi szakmai klubba vagy ilyesmire :D (Meg a Hataratkelore az interneten ugyebar :D) De ezek nem ilyen direkt szocializacios dolgok, sot nincs is mindenhol kialakult kozosseg, a feladat a lenyeg, kinos csend esetere is, pont, ahogy megfogalmaztad. :)

2014.07.31. 18:47:49

@mojyo: Oke, erdekes perspektiva, mas mint az enyem de jo hogy leirtad. Animevel sajnos nem vagyok kepben, de orulok hogy most mar ertem az avatarod szimbolikajat :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.31. 19:13:56

@mojyo: ez majdnem olyan negatívan meg önlehúzósan hangzott, mintha én írtam volna :-D

Sanz 2014.07.31. 20:00:51

@mojyo: Az animéket én is szeretem, de ezt konkrétan nem ismertem. :-)
Amúgy abszolút megértem, hogy nem szereted az ilyen "direktbe odamegyek" dolgot, én sem szeretem, de ebben az adott helyzetben egyszerűen nincs más alternatívám. Ezt úgy értem, hogy ha tudja az ember, hogy a napi 5 perc beszélgetés az lesz, hogy munkatársakkal beszél reggel egy kicsit, meg esetleg délben (bár ahogy írtam, az angolok nem túl eljárkálósak ebédkor), akkor valamit kell az tenni ellene, különben becsavarodik a magánytól (nekem napi 30-40 perc beszélgetés kell legalább).

És jó interneten is beszélgetni - én is folyamatosan beszélek minden magyarországi ismerőssel -, de egyszerűen más (hozzáteszem, régebben sokkal többet csináltam és a legjobb barátomat is először neten ismertem meg). Szóval ezért mentem el én is, és nekem is borzasztóan komfortzónán kívüli kaland az egész, de hát ez van, nincs jobb, ezt kell akkor csinálni.

Amúgy online datinget próbáltam, de nem jön át a karakterem annyira, mint a videómon (jó, mindkét esetben a zsiráf esete történik; megnézik a profilom és azt mondják: "jé, ez aranyos, de otthonra nem kéne"). Ha az ember kicsit különc, akkor sosincs könnyű dolga, mert mind az általam keresett piac, mind az engem fogadó piac kicsi (szép közgazdasági analógiával mondva).

Illetve még a meetup-okról annyit, hogy én szerintem az elmúlt évben voltam kb. 60 eventen, egy lánnyal elmentem onnan randizni kétszer, és kész. Míg egy másik (lány) ismerősöm - aki szakítás után szintén meetupozni kezdett - elment 1 darab eventre, ott összejött egy sráccal és azóta is együtt vannak. Szerencse vagy jobb keresettség? Valószínűleg is-is. Szóval lehet ezt így is csinálni. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.31. 20:26:34

@Sanz: rajottem, hol a video:D

szerintem cuki vagy, ugyhogy ne add fel. kedves a mosolyod, kedves a lenyed.
a kek polo nem tetszik nekem.
az inges oltozek tuti.
mindosze ket tanacsom van:
huzd ki magad, mint egy buszke uriember
beszed kozben jobban artikulalj, erosebb szajmozgassal
ez a ket dolog lenyugozo tud lenni a lanyok szamara, meg a maiaknak is, mert tudat alatt hat.
o szinten sok sikert kivanok!!!!

2014.07.31. 20:33:06

@Sanz: Hat persze ertem en, es mondom, nem rajtad dobbentem ugy le, hanem a jelensegen :D De ebben semmi szemelyes nem volt es orulok, hogy nem vetted annak :D

Nyilvan masok vagyunk, te valoszinuleg egy extrovertaltabb figura vagy, meg politizalsz meg napi 40 perc duma, meg mittudomen, szoval neked bejon ez az egesz, hajra :D En eleve egy ilyen elvonulos alak vagyok, nekem akkor mar inkabb a magany mint az ismerkedesi celu ismerkedes :D Nem tudom hany eves vagy, de nekem pl. az emlitett arcig osszesen egyvalakim volt, es amugy pedig oelotte, 20 eves koromig senkim se volt es nem is kerestem csak azert, hogy legyen, voltam persze szerelmes, meg ilyenek, de ha nem jott ossze akkor ez volt, csak ugy, onmagukert engem nem annyira erdekelnek az emberek, mar irtam a tobbieknek is korabban, hogy a filmben se erdekel, mi van a szereplokkel, vagy mi a sztori, csak legyen jo a hangulata :D Lehet, hogy sokszor voltam maganyos es most is az vagyok, de egyaltalan nem zavar, van egy lelkitarsam, csaladtagok es egy legjobbbaratno, ezenkivul meg eljarok emberek koze dolgozni, meg hobbijaim is vannak, nekem ez igy boven eleg :D

Ez lehet, hogy nem tul egeszseges, es valoszinuleg neked van igazad, hiszen nekem nagyon nehez peldaul a vallalkozasomat beinditani, embereket keresni akik segitenek, es eladni a munkaimat emiatt, de csakis olyanok kozott merem egyaltalan reklamozni, akikben megbizok es tudom, hogy erdekelheti, mert en csakis hosszu tavra tervezek, fiukkal is meg uzleti partnerekkel is :D

Ezert en inkabb ugy csinalom, hogy tokre hagyomanyos "eventekre" jarok, peldaul tanfolyamokra, kiallitasokra, ilyesmikre, es ott igyekszem kapcsolatokat epiteni, es a direkt megkeresesek elott mindig puhitani, meg informaciot gyujteni, hogy ne "hideg" legyen a megkereses, hanem hagyomanyos erdeklodesnek tunjon :D Persze ez muveszet amit meg kell tanulni nyilvan, de remelem, hogy sikerulni fog igy azert, mondom, mindenkepp tanulsagos volt a sztorid! :D

Ja igen, az animet (roviditett cime Watamote) mindenkepp csekkold, en sirvarohogtem rajta. :D

Sanz 2014.07.31. 22:26:32

@Babette.: Köszönöm a tanácsokat, legtöbbször ingben vagyok, csak a teniszhez a kék póló volt kézenfekvőbb. :-)

skylla 2014.07.31. 22:43:10

@mojyo: hat ez volt a legjobb hozzaszolas honapok ota. lehet, hogy nekem is ezt meg kene neznem? na ne. maradok a miyazakinal :) remelem, ö nem csinalt sorozatokat :/

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.31. 22:50:08

@Sanz: nem az a baj, hogy polo, hanem hogy log a valla. vannak szep szabasu polok, amik szep tartassal csinosak tudnak lenni
:)

tsabus UAE 2014.08.01. 08:29:33

@mojyo: Uhhh... A mangát leszámítva, még egy könyvben, filmben, posztban, vagy hozzászólásban sem ismertem ennyire magamra...
Basszus... Öreg koromra olyan lettem, mint egy fiatal csaj...

pinkunicorn (UK) 2014.08.01. 22:37:55

@Mirjam2: Na, helló, itt a volt barátnő. Csak megjegyzem, hogy még csak nem is fizikai munkát vállaltam a hotelben, hanem két évig könyvelésn dolgoztam, ami magában is stresszes, de mivel a hotel működési elvei alapján hétvégente is dolgoznom kellett, mert az összes étteremnek, plusz a recepciónak is naponta kellett levezetnem a bankinget, mindig máskor voltam szabadnapos. Sajnos enyhén szólva nem fizettek agyon és egy elviselhetetlen emberrel kellett együtt dolgoznom, ezért elég szar volt arra hazamenni, hogy na és miért nincs másik állásod. Persze én nem mennék bele az egészbe, mivel nyilván árnyaltabb a történet és mindenkinek megvan a joga a saját verziójához, egyszerűen annyit adnék hozzá, hogy az "új" barátom a lehető legtámogatóbb ember, akit valaha ismertem. Elég sokat számít, hogy mit kapsz otthon. Kb egy hónappal azután hogy összejöttünk és elkezdtünk komolyabb témákról beszélni, pl fizetés, munkahelyi boldogulás, annyit mondott, hogy te nem ennyit érsz, neked sokkal jobb jár. Minden egyes nap bátorított, hogy jelentkezzek, menjek interjúkra... És az első helyre, ahova behívtak, fel is vettek. Sőt, azóta kaptam egy még jobb munkát. Nagyon sokat számít, hogy mit kapok otthonról. Ha már amúgy is fáradtan és kimerülten megyek haza, már nem lesz kedvem munkát kereseni. Sőt még néhány más dolog is lemerít, nem is beszélve arról, hogy esetleg egy darab sz@rnak érzem magam alkalmasint, mert én "csak" egy hotelben dolgozom.
De ha ez lett volna az egyetlen probléma, én lettem volna a legboldogabb. De ne is menjünk ebbe bele, én sem vagyok nyilván hibátlan az ügyben, de őszintén örülök, hogy így alakult.

**mimi** 2014.08.02. 08:05:46

na ugye...a másik fél elmondása is lényeges, azért árnyalja a képet...nekem is tele lenne a tököm ..." az old meg a problémádat " állásponttal...elvégre társak, vagyunk/voltunk vagy mi...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.08.02. 08:22:39

@alasse11: Örülök, hogy minden jó, ha vége jó :).

Nagyon is jól tudom, mennyit jelent a biztatás, támogatás bizonyos helyzetekben. De ha megengedsz egy tanácsot. Azt írtad, hogy "esetleg egy darab sz@rnak érzem magam alkalmasint, mert én "csak" egy hotelben dolgozom."

Ne adja az ég, de bármikor kerülhetsz még olyan helyzetbe, hogy 'rangon aluli' munkát kell végezned egy darabig. Gondolj csak bele, ez csak egy élethelyzet, az aktuális munkád nem a te értékedet jelzi. Nem értékmérő sem a munkahely, sem a drága autó, sem a nagy lakás.

Egy mindennapos példa a kisgyereket otthon nevelő anyukáké. Drága kis hazámban van erre egy mondat: Otthon Ülő Anyuka. Na, tegye fel a kezét az az anyuka, aki úgy gondolja, hogy a feladata a gyerkőc mellett ücsörgés lett volna...
De mégis, a társadalmi elismertsége szinte nulla és szerencsés az a nő, akinek a párja munkaként értékeli az asszonykája 16 órás műszakját.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.02. 11:03:47

@**mimi**: Szeritnem ez embertol is fugg. Egy nagyon halogato embernel siman jo tud lenni egy ido utan hatarozottabb, "oldd meg " kijelentes.

Egyebkent kb egy het hiszti utan, hogy kozel van a monitor, vegre jon az asztal. Kicsit odaszoltam, hogy unalmas mar ezt hallgatni folyamatosan, nezzen ki egyet vegye meg :D:D:D

Sanz 2014.08.02. 15:23:02

@alasse11: Jé, szia. :-)

Ezért is írtam a történetben, hogy én abszolút megértem a döntésed, mert az "új" barátod egy nagyszerű ember, legalábbis azok alapján, amit én tudok róla. Illetve a kommentekben írtam, hogy nem fizikai munkád volt.

Az pedig, hogy nem tudtunk megfelelően kommunikálni, ahhoz vezetett, hogy vége lett a kapcsolatnak. Ennyi.

Aztán ki jobban, ki kevésbé jól birkózott meg ezzel. C'est la vie.

pinkunicorn (UK) 2014.08.02. 15:53:27

@zöldeketbeszélek: bocs, ha felreertheto voltam, nem arra celoztam, hogy szamomra volt rangon aluli hotelben dolgozni, hanem hogy ez "statuszkulonbsegkent" volt erzekeltetve velem. Igen, vannak olyan munkak, amelyeket nem szivesen vallalnek el, es remelhetoleg nem is kell, de en ugy vagyok vele, hogy amig valaki odateszi magat es dolgozik-akarmit, azzal semmi baj. Pl baratom pincerkent kezdte, beleadott mindent es most a lanc legnagyobb ettermeben assistant general manager, epp egy ujabb eloleptetesre var. Szoval minden csak azon mulik, hogy mennyit tudsz kihozni magadbol. Plusz lehet, hogy en penzugyi asszisztenskent dolgozom epp, de akkor sem neznem le ot, ha esetleg utcat seperne, mert este ugyanaz a ember ul le mellem a vacsorahoz, akit szeretek. Hat ennyi:)

pinkunicorn (UK) 2014.08.02. 18:31:56

@Sanz: Hát ez van, mindenesetre biztos találsz egy olyan hölgyeményt, akivel megtalálod a közös hangot hamarosan.

2014.08.02. 21:51:49

@alasse11: Hoppa... Most olvastam ezt, szerintem mindenki szamara erdekes volt a 'masik oldala' a tortenetnek. Nekem a posztbol eredetileg az derult ki hogy te annak idejen szobat takaritottal a hotelben, orulok hogy nem igy volt (nem sokan elvezik a hotelben takaritast...). Szerintem szep teljesitmeny hogy penzugyi teruleten talaltal munkat Londonban, raadasul ha jol ertem 'szakiranyu' vegzettseg nelkul. Ezen nem hogy semmi 'lenezendo' nincs, hanem nagyon is szep teljesitmeny, meg ha nem is fizettek jol. Gratulalok ahhoz hogy azota meg jobb munkat talaltal es tovabbi sok sikert.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása