oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. január 14. 06:42,  Fotelből a sürgősségi osztályra 312 komment

2015. január 14. 06:42 Határátkelő

Fotelből a sürgősségi osztályra

Néhány hónapja kezdett álláskeresésbe a brit egészségügyben Norbien, ami ráadásul sikerrel járt, így hamarosan utazik. Az álláskeresés alighanem mások számára is hasznos és érdekes élményeit sűrítette ebbe az írásba!

surgossegi.jpg

"Manapság az internetes álláskeresés a legelső és legegyszerűbb út, ha új munkahelyet keresünk, pláne ha külföldről van szó. Én is hasonlóan tettem, konkrét elképzelésem nem volt, valamilyen kórházi ápolói munkalehetőség után néztem az Egyesült Királyságban, nagyjából ennyi volt a kritérium.

Sok helyen olvastam, hogy a brit egészségügy világviszonylatban is elég előkelő helyet foglal el (egyes források szerint 5.) a foglalkoztatottak számának tekintetében, hát gondoltam, majdcsak összejön nekem is egy hely, ha már közel egy Budapestnyi népességű a brit egészségügyben dolgozók tábora.

A keresőoldalak segítségével jelentkeztem 20-30 álláslehetőségre, gondoltam ennyi elég lesz első körben. Nagyjából egy hét után jöttek az elutasító levelek, aztán körülbelül 2-3 hét után egyszer csak egy angliai telefonszámról érkezett az első hívás.

Amit a fejvadászokról tudni érdemes

Utólag mondom azoknak, akik most kezdik a keresést, az a munkáltató, aki komolyan érdeklődik a jelölt iránt, az felhívja az álláskeresőt egyből mobilon. Nem igazán zavarja őket, hogy külföldi telefonszámot kell hívniuk. Nyilván ezzel le is mérik a nyelvtudást, és kialakul a szimpátia (vagy nem). Engem csak és kizárólag fejvadász cégek hívtak, ők állnak kapcsolatban a kórházakkal és idősotthonokkal.

Én azt tanácsolnám, hogy érdemes egy brit fejvadász cég hívására várni, mivel ő lesz az egyedüli láncszem köztünk és a kórház között. Felvette velem a kapcsolatot néhány magyar fejvadász cég is, akik közvetlen kapcsolatban voltak egészségügyi intézményekkel, de volt olyan is, akik brit fejvadász cégekkel voltak kapcsolatban, így plusz egy láncszem beépült a gépezetbe, ami nagyon lelassítja az információáramlást.

Fontos tudnivaló, hogy ezek a cégek nem kérhetnek az álláskeresőtől semmilyen regisztrációs vagy egyéb bújtatott díjat, nekik a munkáltató fizet a felvett emberek után, szóval aki pénzt kér tőlünk mindenféle adminisztrációra hivatkozva, azt gyorsan felejtsük el!

Ha magyar fejvadászcégekkel lépünk kapcsolatba, érdemes résen lenni! Nekem az egyik azt mondta, hogy akármilyen egészségügyi végzettségem és gyakorlatom van itthon, Nagy-Britanniában egyedül öregek otthonában kezdhetek dolgozni. Állítása szerint ezt az utat minden külföldinek végig kell járnia, nincs más lehetőség.
Egy szót se higgyünk el ebből!! Gondolom ők több idősek otthonával álltak kapcsolatban, ezért szerették volna, ha rajtuk keresztül kapok munkát. Esetleg ha valakinek nem kielégítő az angol nyelvtudása, nekik célszerű idősek otthonában kezdeni, ahol kisebb a felelősség, és gyakorolhatja a nyelvet is, hogy később aztán kórházi munkára is alkalmassá váljon, gördülékenyebben menjen a kommunikáció a betegekkel.

Általában véve jó tapasztalataim vannak a fejvadász cégekkel, valószínűleg 4-5 helyre is elhelyezkedhettem volna nekik köszönhetően, viszont én kitartottam az egyiknél, amely egyből sürgősségi osztályon végezhető ápolói munkát ígért. Ha már kórházi munkáról van szó, akkor talán ez a terület áll a szakmámhoz legközelebb, ráadásul itthon is dolgoztam sürgősségi osztályokon.

Az ügynökség munkatársa „kézen fogott”

A fejvadász cég alkalmazottja, nevezzük Ninának, folyamatosan tartotta és tartja velem a kapcsolatot már a kezdetektől. Tanácsokkal és különböző hasznos dokumentumokkal segít az ügyeim intézésében. A kedvessége már-már zavarba ejtő néha. A levelezésünk hangvétele és stílusa olyan bizalmi kapcsolatot teremtett kettőnk között, hogy úgy érzem, bármikor számíthatok rá. Fura azt elképzelni, hogy ha mindezt egy magyar cég alkalmazottja művelné velem, már gyanús lenne a kedvessége. A jó öreg belénk nevelt bizalmatlanság az emberek felé, ha valaki túl kedves, az már gyanús.

Nina egy skype-os interjút szervezett a kórházzal, ami először egy kicsit fura volt nekem, ugyanis eddig mindig csak személyes állásinterjún voltam, de óriási könnyebbség egy ilyen online interjú. Így hatalmas összegeket spórolhatunk azzal, hogy csak emiatt nem kell külföldre utaznunk. Ha valaki ilyen interjúra készül, az interneten találhat sok hasznos információt arról, hogy mire kell figyelni, és miket kell máshogy csinálni egy személyes interjúhoz képest.

A beszélgetés sikeresen lezajlott, (nagyjából 50 perces volt) sokat kérdeztek a tapasztalataimról, aztán jöttek a szokásos kérdések, hogy miért szeretnék oda menni dolgozni, miért szeretném elhagyni a hazámat, mik a rossz tulajdonságaim, hol képzelem el magam 5 év múlva...stb., végül szakmai kérdésekre is válaszolnom kellett.

Nina az interjú után nagyjából fél órával felhívott és gratulált... engem választottak. :)

Papírok tömkelege szükségeltetik a munkavégzéshez

Másnap elküldték a szerződést, dolgozni viszont csak akkor kezdhetek, ha elkészül a regisztrációm az ottani ápolói nyilvántartásban (NMC). A papírjaimat nagyjából rendeztem, de nem volt ám egyszerű. Mivel ápolói munkakörbe vettek fel, az én végzettségem viszont mentőtiszt (ami náluk ismeretlen szakma), ezért kell néhány plusz dokumentum.

A jelentkezés gerince a következő:

- Már az álláskeresgélés legelején jó, ha elindítjuk az NMC regisztrációt, ha komolyan szeretnénk Nagy-Britanniában dolgozni. Ez elég sokat nyom a latban egy interjún, mivel látják, hogy komolyan vesszük a jelentkezést, és lépéseket is tettünk az ügy érdekében. Nina külön kiemelte nekem, hogy tetszett a bizottságnak az elhatározottságom.

Az első lépés a regisztrációs lap kikérése a hivataltól, amire a hivatalos oldalukon van lehetőség: http://www.nmc-uk.org/ Ez az alapfeltétele, hogy ápolóként, szülésznőként dolgozhassunk az Egyesült Királyságban. A hivatal postán küldi el nekünk ezt a dokumentumot, kapunk is egyből egy PNR számot, amivel bizonyíthatjuk, hogy elindítottuk a kérelmet.

- Oklevél-melléklet kikérése a főiskolától / egyetemtől. Ez teljesen ingyenes magyarul és angolul is, és nekem kötelező volt. Ebben a dokumentumban benne vannak az elvégzett tantárgyaim, valamint egy részletes leírás a képzésről. A legfontosabb bekezdés kiemeli, hogy ezzel az oklevéllel kórházban is dolgozhatnak mentőtisztek. Ápolóknak, szülésznőknek nem feltétlenül szükséges.

- Jó hírnév igazolás. Ezt nálunk az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) állítja ki nagyjából 26 000 forintért! A lehető legnagyobb lehúzás az egészben, viszont kötelező, ráadásul ehhez is kell másolat néhány papírunkról. Sokat szitkozódtam emiatt, kiskapukat kerestem, de egyszerűen nem lehet megúszni.

- Referenciák a munkahelyekről. Nekem ez azért volt kötelező, hogy igazoljam, hogy dolgoztam kórházban. Egyébként ha ápolói végzettsége van az embernek, akkor egy elég ebből.

- Háziorvossal lepecsételtetni és aláíratni az NMC regisztrációs lapon egy bekezdést, amiben ő kijelenti, hogy jó egészségnek örvendünk. Ez szintén fizetős, én hál' istennek megúsztam. Jó fej volt a háziorvosom, azt mondta, mivel az egészségügybe megyek dolgozni, ezért ezt elengedi, de hivatalosan ez egy fizetős alkalmassági vizsgálat.

- A jó öreg erkölcsi bizonyítvány, amiért szerintem én már 20-30 ezret biztosan kifizettem életem során. Na, ez itt se maradhat el, és persze az EEKH is kér egyet, szóval máris hitelesíteni kell egy másolatot, hacsak nem mindjárt kettőt kérünk.

- És a hitelesített másolatok: jelenlegi alkalmazási státusz, útlevél vagy személyi, lakcímkártya, diploma.

- Persze ami ezek közül nem angol nyelvű, azt hivatalosan lefordíttatni és az eredeti példány hiteles másolatát is csatolni.

- Ha minden megvan akkor ezt az egész paksamétát visszaküldeni az NMC-nek (jó kövér boríték lesz) és megfejelni egy £110-os átutalással a hivatal részére.

Startra készen

Jelenleg az EEKH-tól várom a jó hírnév igazolást (30 napos határidővel dolgoznak), a többi papír rendben van. Ha megjön, küldöm is a többivel együtt az NMC-nek, akik 2-3 hónapos határidővel dolgoznak, szóval reményeim szerint idén március-április magasságában állhatok munkába. Az elején néhány álláshirdetésben olvastam, hogy sok intézménynél el lehet kezdeni az NMC regisztráció előtt is dolgozni nagyjából a későbbi órabér feléért. Sajnos, ez a kórház ez nem tette lehetővé, amit kicsit sajnálok, de addig is türelmesen várok.

Szóval, kedves egészségügyben dolgozó kollégák…, amennyiben megvan az elhatározás, valamint egy folyékony, kommunikációképes angol nyelvtudás, akkor nem érdemes tovább habozni.

Bizony ma már nem kell szerencsevadásznak lennünk, mindent felrúgva nekivágni Nyugat-Európának, hátha bejön a számításunk. Napjainkban már lehetséges, hogy otthonról a fotelből szerezzünk egy állást, ahogy nekem is sikerült."

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: egészségügy álláskeresés Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr327072411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscari 2015.01.14. 19:34:57

@tanato: így van, egy frissen végzett egyetemistánál ez nem lehet gond, mert úgyis kell nekik a nyelvvizsga.

montroyal ( CAN qc) 2015.01.14. 19:48:30

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: ertettuk .. Maxon kivul senk sem mondta de ha egy no kedves az alapbol gyanus ... miert es meddig ... altalanossagban

montroyal ( CAN qc) 2015.01.14. 19:52:06

@Muscari: azota vannak igaziak is .... a nemetek atlapatoltak az osszes scrapot ..

blackhairlady 2015.01.14. 20:12:39

@Muscari: En csak a korulottem levo 4 utcaban (10 hazbol all egy utca mindket oldalon) le tudnam fenykepezni az autopiac sport es uri kocsijainak kremjeit, szinte kivetel nelkul:) Szinte csak a mi hazunk elott nincs semmilyen draganak szamito auto.

puhacica 2015.01.14. 20:17:50

@Muscari: @btiborc: itthonrol nem nagyon tudunk mast tenni, mint bizni a hirdetesek valosagtartalmaban. azt mar megtanultuk, hogy elore lehetoleg ne utaljunk senkinek semmit. kaptunk innen a blogrol olyan kontaktot, aki bar segiteni nem tudott, olyan hasznos tanacsokkal latott el minket, mintha a szemelyes ingatlanugynokunk lenne. remeljuk, nem szivjuk meg.

@charlieharper: pont ezt beszelgettuk, hogy ahol az egyik berlesi lehetoseg van, sok garazs/haz elott Mercedes, Porsche, BMW all. messzemeno kovetkezteteseket nyilvan nem lehet ebbol levonni, de a reszletekbol elobb-utobb osszeall egy kep. a kozelben van peldaul tobb golfclub, gondolom, oda se a csorok jarnak. de majd ha ott leszunk, okosabbak leszunk. :)

puhacica 2015.01.14. 20:25:59

@charlieharper: koszi a tippet! en is azt latom, hogy dumalni kell, kifejteni, mit miert vagy miert nem. nekem rengeteget segit, hogy a foiskolan sok szobeli vizsga volt, illetve az elso munkahelyemen rengeteget kellett telefonalni ugyfelekkel. ezek a szituaciok adtak egyfajta rutint. nem mondom, hogy profi kommunikator vagyok, de nem ijedek meg, ha beszelni kell. hogy angolul ez mennyire fog menni, az ugyis ott fog kiderulni. gyanitom, eleinte nem leszek valami hu de valasztekos. :D

Mrs. Clayton 2015.01.14. 20:29:56

@puhacica: azert itt az atlagemberek is golfoznak, ebbol ne vonj le semmilyen kovetkeztetest, nem szamit kifejezetten uri sportnak
de pl sok embernek van falun nem egy hanem tobb lova ez sem uri huncutsag, kb olyan mint a kutya

2015.01.14. 20:34:14

@geegee: Azert ezt nem kellett volna. Gondolhattal volna arra hogy ezek a kepek belegazolnak az erzekeny lelkembe! Vegigneztem oket, tulzas nelkul allitom, szamomra igy nezne ki a Pokol. Sokkolo. Es meg azt is irtak a cikkben hogy angoltanarkent van esely elhelyezkedni! :) Szo szerint nincs az a penz...

montroyal ( CAN qc) 2015.01.14. 20:34:56

@blackhair-lady: Szinte csak a mi hazunk elott nincs semmilyen draganak szamito auto.

aki sir, attol el kell venni ...:-)

puhacica 2015.01.14. 20:38:38

@Jess G: atlagemberek atlagkornyeken, nekem ez pont eleg. itthon se a Rozsadombon laktunk, de nem is a nyockerben. szerencsere egyikunk se nagyravagyo. videki "parasztgyerekek" vagyunk. :)

Taxomükke (UK) 2015.01.14. 20:40:51

@puhacica: Miért ragaszkodtok Londonhoz? Vidéken sokkal olcsóbb a szobabérlés, és munkát ott is találni.

Mrs. Clayton 2015.01.14. 20:47:45

@puhacica: nekem egyik kellemetlen tapasztalatom epp egy golf klubnal volt, ugyanis ezek a klubok a nagy zoldben vannak, mert ugye betonon meg nem terjedt el ez a sport, szoval az egyik maganiskola epp a zold mogotti meg zoldebben volt, en meg jottem el kocsival, az ut mellett egy gyer fasor, egyszer csak azt latom h ket viszonylag kover pasi epp lobalja am a micsodajat de felem, azta mit ne mondjakjat
a lenyeg annyi, h h a segguk a tobbi havernak hattal volt, amikor meglattak kejesen rohogtek
azt hiszen nem arisztokratak voltak, vagy ha igen, akkor nem a tul kenyes fajtabol

blackhairlady 2015.01.14. 20:47:57

@montroyal ( CAN qc): En nem sirtam:)) Egyszeru tenymegallapitas. Nekem a kis hibrid hondam nagyon megfelel, a ferjem is elegedett a truckjaval es a jeepjevel, a lanyom meg azt hasznalja amit kapott, egy Pontiacot, termeszetesen hasznaltat.

puhacica 2015.01.14. 20:49:20

@Taxomükke: a munkank miatt. tudom, hogy nem lesz egybol szakmai melonk, de a legtobb lehetosegunk ott lesz.

morsels (törölt) 2015.01.14. 20:53:22

@Mirjam2:
Melyik vallasban van az, ahol a Pokol -40 fokos?

puhacica 2015.01.14. 20:56:07

@Jess G: oszinte leszek, remelem nem sertelek meg, de neha falra maszok a sznob kommentjeidtol, neha meg behalok rajtuk. ez az "azt hiszem nem arisztokratak voltak" duma mindent visz. :D egyszer a Nyugati Pu-on jartam nagyon hasonloan, hat az a hapsi se volt egy fouri tipus.

Cheap Charli 2015.01.14. 20:57:06

@puhacica: Én is így indultam neki októberben, hogy otthonról próbáltam találni szállást. Sikerült is, de hát nem éppen az fogadott mint amire számítottam. Nálatok meg még a macsek miatt még nehezebb. :(

morsels (törölt) 2015.01.14. 21:01:55

@puhacica:
a golf lehet barki szorakozasa, klubok vannak mindenfele.
Hogy melyik klub... na az mar penz es/vagy sznobsag kerdese :-)

morsels (törölt) 2015.01.14. 21:07:19

@puhacica:
Mondjuik en meg azon gondolkodom el
(oszinte leszek, remelem nem sertelek meg)
hogy mondjuk irhatnal egy posztot a HAra, valami ilyesmi cimmel:
1. Majdnem hataratkeltem, de a macskamat nem tudtam elhagyni.
2. Macsakval nehez a hataratkeles, de megerte.
3. Macska nelkul sehova.
4. Inkabb macska, mint gyerek.
5. Macskasok iranymutatoja, hataratkeleshez.
6. Miert nehez a hataratkeles macskaval.
7. A macsakanak jobb Magyarorszagon.
8. Miert lesz jobb a macskanak Angliaban.

puhacica 2015.01.14. 21:10:23

@btiborc: miben tert el a megbeszelttol? es elkoltoztel onnan azota?

@morsels: ok, ezt ti nyilvan jobban atlatjatok. de meg egyszer mondom, mi nem uri kornyekre vagyunk, csak atlagosra. :) aztan lesz, amilyen lesz, nem az elso berlemenybol szandekozok a temetobe kerulni. :)

puhacica 2015.01.14. 21:13:24

@morsels: :D baszki, olyan vagyok mint hinta. csak nalam nem a "melos" a kulcsszo, hanem a "macska". :D

elnezest kerek mindenkitol, neha tulzasba viszem a macskazast.

Herr Géza 2015.01.14. 21:17:36

@morsels: Fogadd el szimplán, hogy van, amit te sem értesz....:)))))

Mrs. Clayton 2015.01.14. 21:19:25

@puhacica: nem, nem sertodom meg, egyebkent a valo eletben nem annyira elviselhetetlen a sznobsagom, eleve nem is lehetek annyira sznob, ha takaritokat igazgatok, minden esetre a kollegaim, S. aki hat a fiam mellett a legfontosabb pasi az eletemben is sokszor megmondja, h ez vagy az a kijelentesem nagyon sznob

viszont, csak ha muszaj akkor jarok pl waitroseba, mert azt a kozonseget sem szeretem annyira, nekik jellemzoen az orrukba esik az eso, ha az utcan jarnak, ok nem mindenkinek, de sokaknak

2015.01.14. 21:20:14

@Jess G: Micsoda sztori. Eddig azt hittem, hogy csak Mo.-n vannak abnormális férfiak.

pasztasuta 2015.01.14. 21:24:15

@geegee: @puhacica: @charlieharper: @Dragonlady (now in Thailand): @DavidToth:
ha már interjúzás: láttátok A módszer/El método cimű spanyol filmet? amiatt néztem meg anno mert behívtak egy assessment centeres interjúra (az ac egyébként annyira rossz volt, hogy egy ponton majdnem felálltam, de aztán erőt vettem magamon, és olyan jól viselkedtem, hogy fel is vettek, aztán pár hétre rá felmondtam, mert kaptam egy érdekesebb ajánlatot :D ). A film viszont nagyon tetszett, szerintem nagyon tanulságos.

www.youtube.com/watch?v=oexVQPQNGS4

Mrs. Clayton 2015.01.14. 21:29:18

@Philosoraptor: azt azert megjegyzem, h nem tudhattak h en epp ott fogok eljonni,
ilyet senki nem allit, h csak Mo-n vannak abnormalis ferfiak, de ezt a fonalat megint ne vegyuk fel sztem

M. Péter 2015.01.14. 21:37:44

@Jess G: Ez pont a rögbijátékosok jellegzetes viselkedése..

puhacica 2015.01.14. 21:38:01

@pasztasuta: nem hallottam rola, de elmentem a linket, megnezem, ha lesz ra idom valamikor.

puhacica 2015.01.14. 21:40:52

@puhacica: ja, hogy ez csak a trailer! no majd megveszem a videoboltban. :)

Muscari 2015.01.14. 21:45:17

@blackhair-lady: micsoda posh környékén laktok :-)
A múltkor küldted nekem azt a számot, amit most nagyon szeretsz. Hát már én is agyonhallgattam.

Mrs. Clayton 2015.01.14. 21:46:59

@M. Péter: hacsak nem jatszanak rugbyt a golfpalyan, akkor szinte kizart h azok voltak, meg a szerelesuk sem volt vmi rugbys, legalabbis nem ilyen kigyurt alakok voltak

morsels (törölt) 2015.01.14. 21:47:11

@Herr Géza:
Ohh, ez nekem nem okoz problemat.

Mondjuk Jesst kedvelem, remelem ezzel nem rontottam az eselyein ahhoz, hogy a jelenlegi klubban elorebb lepjen :-)

De majd megmondja :-)

DieNanny CH 2015.01.14. 21:49:31

@morsels:

"Melyik vallasban van az, ahol a Pokol -40 fokos?"

Mirjaméban!

(Legalábbis, úgy tudom, mindenkinek a saját személyiségére szabott mennyországa illetve pokla jár...)

Mrs. Clayton 2015.01.14. 21:49:37

@morsels: mimimi??? milyen klub??? elit klub? hol kell jelentkezni :-)

montroyal ( CAN qc) 2015.01.14. 21:52:02

@blackhair-lady: hat mit akarsz egy autoparkotok van ... 1,98$ gazzal konnyu .. floridaba sok helyen volt 2 alatt ...

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.14. 21:52:29

?@puhacica: mondjuk nem ertem, arisztokrataknak nincs, vagy fixre van rogzitve?

Muscari 2015.01.14. 21:54:11

@Mirjam2: www.amnesty.org.uk/actions/saudi-arabia-free-raif-badawi-flogged-blogger
Bar lehet, hogy nem kéne megbyitnod...
Szegény srác már megkapta az első 50 korbácsütést, most az AI kampányol érte. Az a nűne, hogy a blovján a szólásszabadságról beszélt.

@puhacica: akkor valamennyire már képben vagytok, ez jó. Reméljük szerencsétek lesz, én szurkolok.

pasztasuta 2015.01.14. 21:55:20

@puhacica: Ha elég jó a spanyolod, akkor megnézheted a jutubon is. :D
Amúgy nem amiatt tartom érdekesnek, mert egy valós állásinterjún jól jön (sőt kifejezetten remélem, hogy ilyesmi egyáltalán nem fordulhat elő a való életben), hanem, hogy bizonyos szituációk mit hoznak ki adott emberekből.

blackhairlady 2015.01.14. 21:56:06

@montroyal ( CAN qc): Tudod te is, hogy mindenkinek kell egy auto itt, nincs busz meg metro:)

Mrs. Clayton 2015.01.14. 21:57:21

@montroyal ( CAN qc): ezt elmagyarazna valaki nekem, h eszak amerikaban miert hivjak a benzint gaznak, ha az egyszer nem gaz hanem cseppfolyos?

Herr Géza 2015.01.14. 21:59:41

@montroyal ( CAN qc): @charlieharper: Urak, be lehet ám fejezni a BMW ekézését. Különben nagyon dühbe jövök..... :))))))

blackhairlady 2015.01.14. 22:02:18

@Muscari: :))) Atlagos kornyek, atlagos emberekkel:)))
Ugye milyen jo? Azt hiszem ir nemzetisegu a srac.

Cheap Charli 2015.01.14. 22:03:14

@puhacica: A teljesen felszerelt konyhában egy mikró és két lapos tányér volt. Hideg meleg vizes ellátás úgy volt, hogy inni meleg, fürödni meg hideg volt. :) Aztán az egész lakás állaga se épp a képeknek megfelelő volt. Természetesen amint lehetett dobbantottam onnan. A második helyemen vagyok jelenleg, de már itt se sokáig. Itt van minden és a lakás is rendben van, csak éppen az itt lakó viselkedése fura.

Herr Géza 2015.01.14. 22:05:37

@Jess G: Ez komolyan kérdés??? Hát, mert Amerika... :))))

Herr Géza 2015.01.14. 22:10:48

@morsels: Mi vaaan? Hogy jön ehhez Jess ? Puhacicáról és a macskákról volt szó ?? Vagy én néztem félre valamit ? :))))))

Mrs. Clayton 2015.01.14. 22:17:39

@Herr Géza: komoly hat, multkor pont vacsora kozben beszeltunk ezekrol a dolgokrol, h az amerikaiak furak, es akkor jott ez h ok gast raknak a kocsiba, mikozben ugye benzint, ami hat nyilvan valoan nem legnemu
szoval kicsit fura, aztan N. meg mondott egy rakas mas dolgot is, de elfelejtettem

puhacica 2015.01.14. 22:21:32

@Babette .: biztos van nekik, bar en meg nem lattam egyet se, de szerintem ok nem lobaljak az utcan. :D

@Muscari: meg rosszul is fogalmaztam. szoval azt akartam kinyogni, hogy ures helye pont nincs az illetonek, de informacioval nagyon is a segitsegunkre volt. probalunk minden forumon minel tobb infot begyujteni, ezert irkalok itt is annyit, de belatom, ez masoknak uncsi lehet, szoval visszaveszek. :) majd ha tul leszunk az egeszen, irok egy "hogy volt"-ot, mert ez igy most egy folytatasos teleregenyre kezd hasonlitani. :)

@pasztasuta: a spanyolom nagyon jo, annyira, hogy ha tesomat hivom es az elettarsa veszi fel, akkor meg tudom mondani, ki vagyok. :D

puhacica 2015.01.14. 22:28:24

@Herr Géza: de azert te egy kicsit megertesz, ugye? :D

@btiborc: ertelek. ilyen pofonokba bizony mi is beleszaladhatunk. remelem, a 3. hely bevalik majd! sok sikert hozza!

Mrs. Clayton 2015.01.14. 22:35:25

@morsels: petrol, mi petrolt vagy diselt tankolunk, ti meg gast, pedig nem is :-D

Muscari 2015.01.14. 22:42:34

@morsels: okos csaj, még ha sznob is :-)

M. Péter 2015.01.14. 22:47:09

@Jess G: Teljes nevén gasoline.

morsels (törölt) 2015.01.14. 22:48:29

@Jess G:
Szoval nem benzint.
Pedig nem petrol.

morsels (törölt) 2015.01.14. 22:49:54

@Muscari:
Hat, ha fiatalabb lennek, meg nem lennek nos, akkor mar elvettem volna felesegul.

:-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.01.14. 22:56:16

@**mimi**: Lehet mar irtak, de a metroberlet csak zonan belul ervenyes, ha azon kivulre utazol, akkor fizetni kell pluszban, vagy buszra kell szallnod, mert busz eseten viszont ervenyes az osszes zonaban.

Muscari 2015.01.14. 22:59:23

@puhacica: ha itt lesztek, már könnyebb lesz, könnyebben találtok másikat.

Mrs. Clayton 2015.01.14. 23:00:24

@M. Péter: na most aztan mar total confused vagyok, asszem feladom ezt a temat, ha vesztesre allok, inkabb kiszallok :-)

@morsels:
:-)

Muscari 2015.01.14. 23:04:48

@morsels: :-)

@tildy[UK]: Puhacica Newham-ről kérdezett, mert ott lenne nekik egy szoba. Nem tudom, melyik része okés és melyik nem, valaki írta, hogy nem nó hely, de ti is ott laktok, nem?

montroyal ( CAN qc) 2015.01.14. 23:07:14

@blackhair-lady: tudom kell az auto ... azert dolgozok en 10 perc gyalog a lakasomtol.. meg mi condoba lakunk es 30K egy garazshely ... szoval nekunk eleg egy auto ...

@Jess G: jo ez a benzin ... valszeg itt nem is ismerik ezt a szot ...

sot a benzinkutat se ... csak gas station van ...

pappito · http://pappito.com 2015.01.14. 23:11:37

@Jess G: "de egy kicsivel nagyobb kocsi meg a garazsajton sem fer be, szoval okosok ezek a brit mernokok, de nagyon"

ha régen épült az épület, akkor az akkori autóméretekhez csinálták a garazsakat, egy '66-os Austin vagy egy Ford Cortina simán befért, csak most már sokkal ducibbak a járgányok, még a kicsik is, a régi építésű házakban itt is pici garázsok vannak sok helyen, anno a demionk mögé épphogy elfért a motorom keresztben, de már nyomta a kormánya a garázsajtót :)

a frissebb épületekhe viszont rendes méretű garazsak vannak (tehát több cucc fér be, ha a kocsit a feljárón hagyod :)

Mrs. Clayton 2015.01.14. 23:18:08

@pappito: nem, epp ezt mondtam, h ahol lakom az egy 6 eve beepult kornyek, elotte nem volt itt semmi, csak puszta, meg meg messzeb egy slaughterhouse, na annak a helyen is mar uj, max 6 eves hazak vannak es ezekhez a hazakhoz jar akkora garazs, h az en Jazzem csisszre befer, de az S-max meg behajtott tukorrel sem, de egy Focust, vagy Civicet sem tudnek betenni, pedig ezek az atlag autok
nemreg volt egy cikk, mert egy no vett kb 170k-ert valahol egy uj hazat, majd rendelt egy garazst is, mar nem emlekszem 20-30k volt a garazs talan, erre volt egy ceges mondeoja, amivel nem tudott beallni, a ferjenek meg volt valami Kia-ja, na az se fert be, igy perelte a kivitelezot, h ez igy nem er, nem tudom mi lett a vege, de ez itt jellemzo, hogy a garazst nem tudod garazskent hasznalni, mert nem fer be a kocsi, vagy csak kifejezetten mini meretu, ami viszont nem jellemzo csaladi kocsi

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.01.14. 23:20:55

@Muscari: Igen, itt lakunk. Canning town allomashoz kozeli resze teljesen rendben van, Plaistow es a Statfordhoz kozeli resz nekem nem volt szimpi, ahogy a barking roadon kifele levo sem. erdemes megnezni a a metroolitan office bunozesi terkepet is esetleg.
Amit meg tudok, hogy a King George V. dlr station kozelebe sem szivesen koltoznek. Viszont itt az allomas mellett nagyon rendben van, es az Excellel szemben sem rossz a dock mellett.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.01.14. 23:23:20

@puhacica: Abszolut fugg attol, hogy merre. Newham-ben van Canning town is, rohamosan alakitjak at , en abszolut elegedett vagyok vele. Egyebkent meg Londonban nem ugy van, hogy 8. ket es akkor ott olyan amilyen, hanem itt utcarol utcara valtozhat. Ha mondasz postcodeot, megmondom.

Mrs. Clayton 2015.01.14. 23:23:24

@pappito: en itt lakom meg par hetig, a kepeken a kocsik kozul talan egy sincs ami befer az ajton

https://www.google.co.uk/maps/@52.202763,-0.873893,3a,75y,250.17h,74.18t/data=!3m4!1e1!3m2!1sDsKTZukfYvswqz32YAXIRA!2e0

2015.01.14. 23:27:34

@Jess G: Engem teljesen hidegen hagy a téma.

pappito · http://pappito.com 2015.01.14. 23:34:59

@Jess G: amit az amerikaiak (is) gas-nak hívnak az a gasoline (vagyis petrol :)

Amiben egyébként van benzol (C6H6) amit viszont ők úgy hívnak, hogy benzene.

A köznyelvi elnevezések keverednek mind a két nyelven a tudományos (v. hivatalos) megnevezésekkel.

Az usában a benzol (benzene) nem hajtja a motort, de a gasoline(gas) vagy petrol igen, és bár abban van benzol, nem hívják így. Magyarul meg azért benzin, mert a német benzine szó került a magyar nyelvbe. (annak ellenére, hogy nem tiszta benzol :)

remélem nem kevertem össze nagyon :) nálunk is gas/petrol a neve amúgy

pappito · http://pappito.com 2015.01.14. 23:43:21

@Jess G: ha újonnan épültek az elég gáz, nem lehet, hgoy szimplán van valami rendelet, hogy legalább egy garázsnak kell lennie az újonnan épült házaknál és így hozzátolnak valami kis, olcsón felhúzható izét, ráírják, hogy garázs, hogy ki lehessen pipálni átvételkor, hogy ott van, aztán oldd meg, hogy beférjen a kocsid?

én is igen bosszankodnék, ha vennék egy házat és nem férne be az autóm a garázsba...

pappito · http://pappito.com 2015.01.14. 23:47:28

@Jess G: uhh, a dupla garázsajtón már legalább egy autó befér, de a szimpla mögött nem hinném, hogy nem a mosógép van :)

Mrs. Clayton 2015.01.14. 23:47:49

@pappito: kerdeztem S-t, de szerinte nincs ilyen, -es o kulon buszke az angol mernoki tudasra, de egyetert, h ez egy faszsag es az emberek lehuzasa- hanem egyszeruen igy olcso, a legtobb embert meg valszeg nem izgatja, nincs azert olyan tel, h nagyon kelljen garazs, sokan egyszeruen atalakitjak szobanak, sot vannak kifejezett hirdetesek, akik ilyenre vallalkoznak, h garazsbol szobat csinalnak
az en garazsom kulonallo a haztol, de mind a 3 szomszedom kacatot tart benne nem kocsit, hanem az ajto elott sorakoznak a kocsik
vicces...

pappito · http://pappito.com 2015.01.14. 23:50:44

@Jess G: a linken amit küldtél, áll egy szürke/ezüst autó a ház előtt. na az pont úgy néz ki, hogy "na ilyen széles lesz a ház, jobbra egy szoba, ez ekkora, aztán bejárat, előszoba, ez akkora, hú, maradt még két és fél méter, ebből mi legyen? ja, garázs :)"

Mrs. Clayton 2015.01.14. 23:52:10

@pappito: meg soha egy kocsit nem lattam kijonni egyik ajton sem, szerintem mind mogott lom van, amig mi is nem raktuk tele a koltozes miatt a garazsomat S. cuccaival en voltam az egyetlen aki rendeltetes szeruen hasznalta, de mar mi sem...
szoval ez egy roppant furcsa dolog ebben az orszagban
nyilvan egyebkent 600-900k-s hazak eseten lehet nagyobb az ajto
de megmondom oszinten, h jarok nagyon draga kornyeken es a kocsik ott is kint sorakoznak az udvaron, igaz akkora az udvar, h a fenet se zavarja, tehat lehet ez nemzeti sajatossag, h nem allnak be a garazsba

pappito · http://pappito.com 2015.01.14. 23:56:42

@Jess G: vagy csak ma már nem áznak be még a brit gyártású autók sem, nem kell beállni :)

gondolom a nagyobb komfort (+1 szoba) többet ér, mint az, hogy ne legyen vizes az autó, szét nem fagy úgyse

Mrs. Clayton 2015.01.14. 23:57:20

@pappito: egyebkent most nezem, h ahol a ford focus all, epp azt a garazst alakitottak at szobanak, de ha megnezed ezek ilyen total egyen hazak, az egeszet egy kivitelezo csinalta, sztem volt egy budgetuk, h mennyibe kellett belefernie egy keconak, es mint mondod ekkora hely maradt a garazsnak, aztan h mi fer bele, ki nem tolja le, max jo lesz tarolonak

pappito · http://pappito.com 2015.01.15. 00:02:03

@Jess G: hát kb. :)

de látom az utcán nem is parkol senki. nem szabad vagy nem szokás??

Mrs. Clayton 2015.01.15. 00:06:54

@pappito: ha ket sarga vonal van akkor nem szabad, ha csak egy akkor kidobhatsz valakit de nem allhatsz ott, ha az utcanak a wootton hope driveot erted, akkor de parkolnak, foleg delutan nem lehet kozlekedni a parkolo kocsiktol, mert iskola, bolt minden epp ott van, az angolok kepesek barhol barhogy leparkolni
most volt egy no, aki vett egy smartot, es a reklamban azt latta, h aaz uttal parhuzamosan felfestett parkoloba keresztbe is beallnak vele, na o igy parkolt, erre kapott egy birsagot, majd perelt, mert h ez nem fair

Herr Géza 2015.01.15. 00:07:38

@puhacica: Naná! Mindig minden nyaralásnál / telelésnél / hosszabb kirándulásnál az első három kérdés egyike, hogy "mi lesz a macskákkal", de eddig mindig sikerült megoldani.... :D A költözéseknél viszont sose volt gond, mert a kertes kategóriában hál' istennek ez nem téma....

FutureFry 2015.01.15. 01:14:46

@blackhair-lady: Na ja - mert ott nem kell havat kotorni róluk télen sem…

PannonBoy 2015.01.15. 01:22:00

@tildy[UK]: Megnéztem a Canning Town részt, Stratford-ot meg a Barking road körüli részt Google Maps-en.
Hát, egyáltalán nem könnyű így véleményt mondani arról a környékről, mondjuk azt figyelembe véve, hogy milyen lehet este sötétedés után és milyen alakok közlekednek arra. :S

FutureFry 2015.01.15. 02:09:16

@Jess G: USA-ban nogyon sok helyen szintén a bejárón (driveway) állnak, mert a garázs tele (lásd pl. @blackhair-lady: hozzászólását). Pedig itt sok helyen tuti befér a Hummer is.
Egyébként az a jó ha nem látom a szomszédok autóit, de nem feltétlenül azért mert a garázsban állnak. Mondjuk télen nem szívesen hagynám kint.

blackhairlady 2015.01.15. 03:54:40

@FutureFry: en az enyemnek szoritottam helyet, mert nincs kedvem a parat torolgetni reggelente .igen, itt nem a ho hanem ez a problema:) a masik feleben a ferjem hardware storeja van:)) de valoban hammer meg a camarro egyutt is befernek a garazsba. Single garazsokat nem is lattam meg csaladi hazaknal.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.15. 05:01:42

@montroyal ( CAN qc): Én mennék szívesen, van jó pár rokon Kanadában, csak hát ugye oda a bevándorlási esély egyenlő a nullával.Még a bádivörköt is kitanulnám, oszt vinném addig a műhelyt, hahaha. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.15. 05:04:05

@Jess G: Mondtam már, tisztességes autó-motorbuzi ember, így van ez jól, becsüld meg! :-))))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.15. 05:04:54

@Babette .: Passzolom, én is csak annyit tudok, mint te... :D

2015.01.15. 05:25:26

@Muscari: Igen, kovetem az esemenyeket, koszi. Hat ez van, ez egy ilyen orszag. Kicsit naiv volt a pasi, nem igazan tudom mire szamitott... A legrosszabb hogy az ugyvedjet 15 ev bortonre iteltek azert mert vedeni probalta; ez altalanos gyakorlat ilyen esetekben, az ugyvedet is elitelik, ennyit az 'igazsagszolgaltatasrol'.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.15. 05:47:47

@Jess G: Nem lehetett tudni előre, hogy mekkora az építendő garázs ajtaja?Nem lehetett módosítani?Ez nekem valahogy fura...

montroyal ( CAN qc) 2015.01.15. 05:56:08

@geegee: mondom xxxxxnegyzetmeteres helyemet kicsi carib helyre cserelnem .... legalabb a téli 4 honapra ... persze az itteni benefitteket megtartva ...

az igaz hogy valakik nagyon elszurtak ezt a volt befogado orszagot

kanadavilaga.com/2015/01/12/fontos-tajekoztato-a-kanadaba-utazoknak/

2015.01.15. 06:20:49

@morsels: 'Level 9 - Cocytus

This is the deepest level of hell, where the fallen angel Satan himself resides. His wings flap eternally, producing chilling cold winds that freeze the thick ice found in Cocytus. The three faces of Satan, black, red, and yellow, can be seen with mouths gushing bloody foam and eyes forever weeping, as they chew on the three traitors, Judas, Brutus, and Cassius. This place is furthest removed from the source of all light and warmth. Sinners here are frozen deep in the ice, faces out, eyes and mouths frozen shut. Traitors against God, country, family, and benefactors lament their sins in this frigid pit of despair.'

(Dante: Inferno - www.4degreez.com/misc/dante-inferno-information.html)

Ha jobban erdekel a tema, 'take Dante's Inferno Hell Test' :)))
www.4degreez.com/misc/dante-inferno-test.mv

2015.01.15. 06:30:09

@Jess G: @morsels: Arabul benzinnek hivjak, legalabbis kikiserleteztem hogy ha azt mondom jo magyaros kiejtessel, 'benzin', megertik! Ez hasznos informacio mindazok szamara akik esetleg benzinkutat keresnek a Kozel-Keleten... Ha azt kerdezed, hol van a 'petrol station', a legtobben neznek rad ertetlenul, de ha azt mondod 'benzin', rogton felderul az arcuk es elmutogatjak hol van a legkozelebbi benzinkut. Nemetul is Benzin egyebkent (gondolom onnan vettek at a magyarok).

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.01.15. 07:14:48

@pasztasuta: koszi a filmemlekeztetot meg a linket!

mindenkepp megnezem

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.01.15. 08:18:01

@PannonBoy: Errefele, canning town allomastol a silver town way-in lefele nezd. Erre kellemes, nincs gond az esti alakokkal.

puhacica 2015.01.15. 08:22:27

@Muscari: mi is igy latjuk. :)

@tildy[UK]: na akkor ma is beulunk a google autoba. :) postcode-ot meg nem tudok, de ha lesz valami, megkerdezlek majd. koszonom!

@Herr Géza: na igen. nalunk is mindig szuletett eddig megoldas, ugyhogy most is biztosan fog. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.15. 09:46:29

@puhacica: Cica, a Magyarok nyugaton csoportban a Facen rengeteg kiadó szoba meg lakás van folyamatosan. Érdemes lenne nézegetned, tag vagy már ? Csatlakozz, ha nem vagy még benne.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.15. 10:47:32

@montroyal ( CAN qc): Az a spiné már a nyitó képen is olyan unszinpatikus, hogy nem lehet elmondani.Csak úgy tündöklik róla a vendéxeretet... :-))
Írtam is egy kommentet a lap aljára, hogy miért akarják, hogy mindenki egy csomó kápével utazzon be...Fura ez is.Na mindegy, valszeg úgyse fogunk arra járni...Pedig körülnéznék.

Szerintem már az usákokhoz is könnyebb bejutni, mint Kanadába.Bár lehet, hogy ez a jövő, húzza le minden ország a rolót, maradjon mindenki a seggén ott ahol van... :-o

FutureFry 2015.01.16. 01:31:08

@tildy[UK]: @puhacica:
Csak néha egyesek az utcán veszik fel a gatyájukat (?):
https://www.google.com/maps/@51.503132,0.027876,3a,75y,126.25h,77.04t/data=!3m4!1e1!3m2!1sKRMCGEE4zDbbnVd-36-ofQ!2e0

catnip cupcake 2015.01.16. 11:02:38

@Jess G: Nemcsak az új építésű házakhoz járnak a cipősdoboz méretű garázsok. Mi egy 80-as évek közepe körül épült városrészben lakunk és itt is ilyen mini-garázsok vannak.
Drága a földterület, így igyekeznek a lehető legkisebbre méretezni mindent (nemcsak a garázst, a házakat is).

Szerintem ezt az autómodellt vették mintának, amikor tervezték a garázsokat:D
en.wikipedia.org/wiki/Sinclair_C5

catnip cupcake 2015.01.16. 11:40:16

@puhacica: a macskázást nem lehet túlzásba vinni:D

Sajnos nálunk kizárt a macskatartás (allergia miatt), de a macskás videók valamennyire kárpótolnak ezért.

Ja, tegnap kb. kéttucatnyi macskafotós emailt kaptam az egyik címemre, ugyanis egy macskás FB-oldal elírta a saját emailcímét és az oda szánt cuki fotók nálam landoltak. Először azt hittem, ezt valami újfajta spam:D

Ami a lakást illeti: gondolkodtok Londonon kívüli lakhatásban is? Pl. Reading és környéke?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása