oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. szeptember 07. 06:43,  Becsületgyilkosságok 294 komment

2014. szeptember 07. 06:43 Határátkelő

Becsületgyilkosságok

Ma három igencsak eltérő posztot ajánlok. Az első Törökországba vezet és a becsületgyilkosságok még ma is létező hagyományáról szól, a másik egy angliai vidéki hétvégi napot mutat be, míg a harmadikban kiderül, mi késztethet két magyart arra, hogy a tervezettnél majd’ egy évvel tovább maradjon Oroszország túlsó végén.

cím_becsületgyilkosság (girltalkhq.com).jpg (forrás: girltalkhq.com)

Kezdjük tehát Törökországgal, ami rengeteg szempontból egyensúlyoz Európa és Ázsia határán (földrajzilag és egyéb téren is). A Tede in Turkey blog legutóbbi posztja is bizonyos szempontból ezt a kettősséget mutatja meg, méghozzá egy még létező, ám ettől még vérfagyasztó hagyomány, a becsületgyilkosság kapcsán.

„Vannak dolgok a világban, amelyek őrjöngésre késztetnek, mert borzalmuk felfoghatatlan, érthetetlen. (...) Amikor meghallom a hírekben, hogy egy fiatal lányt a saját bátyja gyilkolt meg, hidegvérrel, előre megfontoltan, a család utasítására, a borzalom hideg leheletét érzem. Család? Milyen család az, amelyik ilyet kér, ilyet rendel el? (...)

A becsületgyilkosság célpontjai mindig azok a többségében fiatal nők, akikről a család vagy a közösség úgy ítéli meg, hogy valamely tettükkel szégyent hoztak rájuk, ezért csakis életük kioltásával lehet a becsületükön esett szégyenfoltot lemosni. A gyilkosságot általában a család egyik férfitagja követi el, de az is előfordul, hogy a „bűnöst” öngyilkosságba hajszolják.

Az általuk büntetendőnek ítélt tettek közül ezek a leggyakoribbak: hűtlenség, házasságkötés előtti kapcsolat (nem biztos, hogy szexről van szó, egy titkos együttjárás is túl sok lehet), nem jóváhagyott házasságkötés, illetlen öltözködés vagy viselkedés, szökés a közösségből, féltékenységre okot adó (vélt) viselkedés, egyéni döntéshozatalra való törekvés, családon belüli vagy családok közötti konfliktusok, vérbosszú; és bűnös az a nő is, aki azért válik tisztátalanná, mert (sokszor a saját rokonai) megerőszakolták. (...)

Sokan gondolják úgy, hogy a becsületgyilkosság vallási alapokon nyugszik, mégsem lehet kimondani, hogy csak az iszlám világra jellemző. Általában olyan zárt, patriarchális berendezkedésű közösségekben fordul elő, ahol a törzsi, feudális gyökerek még mindig erősek, és ahol a belterjesség sem ritka. Ezekben a közösségekben olyan normák szerint élnek, ahol a hierarchiának mindennél fontosabb szerepe van, és a nők szinte semmilyen joggal nem rendelkeznek. (...)

Törökországban a Kelet- és Délkelet-Anatólia vidéki régióiban fordul elő nagy számban becsületgyilkosság, de nem hanyagolhatók el azok a nagyvárosok sem (Isztambul, Ankara, Izmir, Bursa, Diyarbakir, Antalya), ahová erről a területről vándorolnak az emberek a munkalehetőség és a jobb élet reményében.

Amikor az ilyen elszeparált környezetben élő családok egy nagyvárosba költöznek, viszik magukkal a szokásrendszerüket. Ez a nagyváros mindegy, hogy hol van, Törökországban, Európában vagy bárhol a világban. A városi környezet, a lehetőségek új tárháza, a városi lüktetés új igényeket ébreszt az addig mindentől elzártan élő nőkben.

A család azonban nem mindig tolerálja, ha a nő kifejezésre juttatja, hogy milyen új dolgokban szeretne részt venni. Olyan számunkra hétköznapi mozzanatok ezek, mint pl. új barátságokat kötni vagy divatosabb ruhákban járni.

Egészen hihetetlen, de a török büntető törvénykönyv 2004-es szigorításáig enyhítő körülményként vehették figyelembe, ha kiderült, hogy a bűncselekmény a család becsületének helyreállítása miatt történt! A kiszabott büntetés idejét csökkenthette, ha a bűncselekményt közvetlenül a házasságtörés vagy paráználkodás elkövetése előtt, közben vagy utána követték el!

A törvény módosításával már a becsületgyilkosságok elkövetőit is életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtják, és nem csak az elkövetőket vonják felelősségre, de azokat is, akik az elkövetőnek kiadják a parancsot. (...)

Lehet törvényt módosítani, segélyvonalat létrehozni, menedékházakat emelni. De amíg a fejekben nem történik változás, addig marad a szörnyűség, amitől időről-időre újra elborzadunk, mert mi csak ritkán láthatunk a színfalak mögé, ha egyáltalán belátunk…"

Akit további részletek érdekelnek, az ne habozzon ide kattintani és elolvasni a teljes bejegyzést!

Vidéki Anglia

A következő poszt teljesen más világba, a vidéki Angliába visz el Digger révén (aki sokat fejlődött a blogszerkesztés területén… ;) ), a ma ajánlott írása pedig nem csak azért tetszett, mert szinte tapintható, mennyire szereti tárgyát, az autókat, hanem a rengeteg fotó miatt is (amiből én ide elloptam egyet).

digger.jpg

"Olyan tökéletesen megszervezett volt az egész, hogy ha nem lett volna benne egy kis plusz, akkor akár precíz német szervezésnek is gondolhattuk volna. Ez a plusz pedig a családiasság hangulata volt. Az angol barátságosság, udvariasság legszebb hagyományai szerint.

A kiállított járművek tulajdonosai ott voltak a járművük mellett és aszerint, hogy egy vagy két napra jöttek vagy piknikeztek vagy kempingeztek. Minden kérdésre kedvesen válaszoltak, mindent bemutattak, megmutattak és őszinte örömmel vettek minden érdeklődést. (..) A belépő családi jegyként 15 font volt. Viszont az egész rendezvény bevétele jótékonysági célra egy kórház számára lesz átutalva.

A kapun belépve számomra a nirvána tárult fel. Nekem ez amit láttam felért egy sorozatorgazmussal. :))))))))))) Fantasztikus szerkezetek csodálatos állapotban. Egyik ámulatból estem a másikba. (...)

Kicsit odébb a világ legnagyobb lovaiból mutattak egy kis ízelítőt. A Shire lovak némelyikének két méteres marmagassága van. (...) Majd szembejött velünk az első működő gőzgép. (...) A gyerekeknek rengeteg programot és kreatív szórakozási lehetőséget kínáltak. Például állatsimogatót. (...)

Innen elmentünk ebédelni. Na, az volt a nap fénypontja. Odamentünk egy „Fish & Chips” nevű lakókocsi kajáldához és rendeltünk két fish & chipset meg a gyereknek valami csirkemelles történetet. Három üdítővel mindösszesen 20 fontot fizettem. Mit mondjak, a Hungaroring áraitól, de akár egy vidéki búcsú magyarországi áraitól is messze olcsóbb volt.

De nem ez a lényeg. Miközben fizettünk, megkérdezték, honnan jöttünk. Mondtuk, hogy Magyarországról. Na, mindjárt szóltak a háttérben hamburgert forgató Jimnek, hogy jöjjön és adja elő művészetét magyar nyelven. Ő pedig jó öblös hangon beleordította a pusztába, hogy „MI A FASZT CSINÁÁSZ BAZMEG!!!!”. Ez mindent vitt. :)))))))))))))))))) Kiderült, hogy tavaly a Balatonnál nyaralt és ott tanulta eme veretes műremeket.

Továbbmenve az árusok kerültek sorra. Na, gondoltam itt biztos aranyáron mérnek mindent. Olyan aranyáron mérték, hogy nem tudtam ellenállni egy dugókulcskészletnek racsnival együtt 10,5 fontért. Szinte ingyen volt. (...)

Mi kell egy ilyen kellemes lehúzásmentes naphoz? Először is mindenképpen egy gazdag ország. Aztán gazdag önkormányzat, amelyik nem vet ki hely, terület, és egyéb fűszálgörbítési adót. Az árusok ebből kifolyólag nem fogják egekbe emelni az árakat. Az egész bevétel egy kórház számlájára megy. Sokfelé voltak adománygyűjtő fiatalok. Én is tettem a perselybe. Mert értelmét láttam.”

Aki további képeket és videót nézegetne, valamint kíváncsi a Rolls-Royce Maharadzsa történetére, az feltétlenül kattintson ide!

Ráadás

Sajnos nagyon ritkán frissül egyik kedvenc blogom, a Káma-túra, ami egy magyar pár oroszországi kalandjait mutatja be. Így amikor frissül, akkor szívesen beválogatom ide, most különösen, hiszen kiderült, hogy maradnak még közel egy évet a távoli Izsevszkben. Az okok rögtön kiderülnek…

Kazanszkij állomás.JPG

"A nyár végeztével a mi életünkben is lezárult egy három éves korszak. Era befejezte lektori munkáját az Udmurt Állami Egyetemen, én pedig megszereztem hőn áhított diplomámat a Kalasnyikov Egyetemen.

Jogosnak tűnik a kérdés, hogy akkor mégis mi a csudát keresünk mi itt Izsevszkben?! Hát igen, nem bírunk elszakadni ettől a várostól, a megszokás, meg a nosztalgia… lehetne viccelődni, de ennél azért prózaibb okai vannak.

Era elnyert egy ösztöndíjat, hogy végre befejezhesse doktori disszertációját. Ilyen lehetőség ritkán adódik, hogy fizetnek azért, hogy valaki írja a tudományos dolgozatát, ezért végül elfogadtuk a szerződést.

Voltak ugyan kételyek bennünk, hiszen a legutóbbi tavasz elég nyűgösen telt, de bízunk benne, hogy a valamivel szabadabb életvezetés és az új magyar lektor vicces társasága majd némileg enyhíti Era szenvedéseit.

A magam részéről jobb híján újra beiratkoztam az egyetemre. Most nem a „jó öreg” Kalasnyikov Egyetemre, hanem én is az Udmurt Államira, ahol Era eddig tanított. Orosz nyelvtanfolyamra fogok járni, mint sok más külföldi diák, aki Izsevszkbe érkezik. Még azért van mit csiszolni a tudásomon, főleg a nyelvtan területén. (...)

Eredetileg csak dolgozni szerettem volna valamelyik orosz építészirodában, de tavasszal az itteni barátaim nem sok jóval kecsegtettek. Állítólag a külföldi munkavállalók után valamilyen plusz járulékot kell fizetni a munkáltatónak az állam felé, amit természetesen nem szívesen fizetnek ki. Ezért hivatalos munkavízumot, bejelentett orosz állást valószínűleg nem kaptam volna.

Lehet, hogyha nagyon kerestem volna, valami összejött volna valamelyik nagy cégnél, de az utolsó napokban, a diplomázás hevében, erre se energiám, se időm nem volt. Azt pedig már a nyár elején le kellett rendezni, hogy milyen minőségben jövök ide vissza, mert otthonról intézni a meghívólevelet meg a vízumot sokkal bonyolultabb lett volna."

A további részletekért ide érdemes kattintani, az eredeti bejegyzésre!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Oroszország Anglia Nagy-Britannia Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr576675957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 20:48:09

@Jani haverja: Folytatás az előző kommenthez: Persze, ha Putyint elzavarnák, akkor megint csak káoszt okoznának Oroszországban is.

SzZoole 2014.09.07. 20:49:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: es ha nyernek az amerikaiak az tudod miert lesz?Mert van nekik egy Chuck Norris:)))
(Csak vicc volt)
Tudjatok mi tortenek,ha Chuck Norris be tesz egy szelet szalamit a DVD lejatszoba?Vissza tudja nezni a diszno vagast:))))

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 20:49:31

@diggerdriver: Hát azért én ebben nem vagyok egészen biztos...
A másik dolog: A Világ leghatékonyabb titkosszolgálata a Moszad. Az meg nem az oroszokkal van...

Mr Long 2014.09.07. 20:50:20

@Jani haverja: Hatha Viki verszemet kapna es nagyobb tronra torekedne, mint a magyar :D Lehet jot is tennenek P. elzavarasaval!

@diggerdriver: Lehet az amcsik is mindenhol ott vannak, de "Maradjunk annyiban hogy senki sem tudja mi van ott és hol tartanak."

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 20:50:23

@Zoole[uk]: Ezt még nem hallottam, de marha jó! :)

Mr Long 2014.09.07. 20:52:02

@Zoole[uk]: Ha meg leklonozzak, akkor meg vilagegest is tudnak rendezni?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 20:52:07

@Mr Long (UK): Miért? Azt hiszed, hogy akkor az orosz trónért kivonulna a Viki Felcsútról? Kötve hiszem... D

Mr Long 2014.09.07. 20:56:46

@Jani haverja: Ha videki birtoknak csak megtenne :) Meg mekkor a foxistadiont lehetne ott epiteni! Meg a FIFA szabayokat is atirnak, hogy a palya hossza lehessen xezer kilometer. Plusz mennyi folgmunkat lehetne arra elszamolni, hogy elhordjak az Uralt es a maradek dombokat!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.07. 20:56:57

@Jani haverja:
Ja. A Moszad szépen lejelentette 9/11-et az amcsiknak csak a CIA nem hitte el.
Így kell ezt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 21:03:39

@Mr Long (UK): Meg rengeteg földmunkával járna egész Szibériában a talajfűtéscsövek lerakása is, mert különben elfagyna a gyepszőnyeg... D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 21:04:23

@diggerdriver: De azért szerintem az amcsik is tanultak ebből, hogy a Moszadnak hinni kellene ezután...

Mr Long 2014.09.07. 21:05:33

@Jani haverja: HEEE!!!
Nem vagy te valamelyik tanacsadojuk? :DDDDDDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 21:08:31

@Mr Long (UK): Nem, sajnos nem. Illetve inkább hála Istennek. Merthogy így ugyan pénzem nincsen annyi, de megmaradt a gerincem, és ennek örülök.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.09.07. 21:09:31

@Zoole[uk]: Azert ne kapkodd el, a masik oldalnak meg van egy Steven Seagal-ja. Az sem piskota! :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 21:10:36

@Mr Long (UK): Viszont az Uralt nem biztos, hogy elhordatná a Viki, szeret ő lejtős pályán játszani...

montroyal ( CAN qc) 2014.09.07. 21:14:15

@diggerdriver: CIA nem hitte el.
Így kell ezt.

foleg nem hitték ... amikor ok szervezték(??!!)

www.youtube.com/watch?v=YsRm8M-qOjQ

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.07. 21:15:55

Ismét 3 nagyszerü blogvälogatäs!
@diggerdriver: Läny létemre imädok autos-motoros-repülös muzeumokban / kiällitäsokon mäszkälni. Bär kb annyit értek hozzäjuk, hogy szépek. :-) Köszi a szuper fotokat! (Cuki a fiad abban a poloban! .-) )
@nyuszigonosz(D): Nekem is egyböl ez jutott eszembe... :-( Pär éve volt egy müsor erröl mär nem tudom melyik adon. Ott megszolaltattak olyan länyokat is, akiknek sikerült. Egyetlen egy volt, aki arccal és hanggal vällalta az interjut, ugy hogy mäs néven, mäs helyen laktak...
OFF
Lättad ezt a filmet? :www.youtube.com/watch?v=SklT3XcHt10
ON
@bes3: www.turkinfo.hu/db/mutat.php?tabla=konyv&&id=3908
@puhacica: :-) Imädom azt a kiällitäst! Amikor lehetöségem volt rä, mindig kimentem rä.
Megmutattam a bolgär kollégämnak. Elmagyaräztam a hätteret... erre ö: I wash London... :-)
@Muscari: Ha bizik magäban és talpraesett az ismerösöd, akkor "el tudja adni magät" az interjun, hidd el! ;-)

SzZoole 2014.09.07. 21:16:43

@Mr Long (UK): olyat nem lehet,belole csak egy van,egy maganyos farkas:)))

Mr Long 2014.09.07. 21:21:29

@Zoole[uk]: De mindig a gonosz kapitalistak ellen harcol. :)

@Jani haverja: Mondjuk utana nekem is eszembe jutott. :)

wuaaa 2014.09.07. 21:24:52

Ha már Diggie előhozta a 9/11-et, nekem mindig ez jut róla eszembe... :)
www.youtube.com/watch?v=WoljRt7G9uI

blackhairlady 2014.09.07. 21:28:05

@diggerdriver: Akkor James Bond csak egy mese? Na most egy vilag dolt ossze bennem:)))))))))))))))))))))))
Kerlek mondd, hogy a Mikulas letezik!:DDDD
(Vicc volt!)

blackhairlady 2014.09.07. 21:32:22

@Naschkatze (Mostindien / CH): " Läny létemre imädok autos-motoros-repülös muzeumokban / kiällitäsokon mäszkälni. Bär kb annyit értek hozzäjuk, hogy szépek. :-) Köszi a szuper fotokat! (Cuki a fiad abban a poloban! .-) )"

En is ugyan igy vagyok ezzel:)))

Tenyleg jo buli lehetett, a kepek is jok, de eloben az igazi.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.07. 21:38:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Otthon voltam, vasaltam, és valamelyik butitoadon Steven Segal film ment... éppen valamilyen atombombät rabolgattak össze-vissza, és a fögonosz beinditotta. Segal pedig azt javasolta az ügyeletes cicababänak, hogy menjen ki azonnal a väros szélére (szokäs szerint kb 2p volt hätra... :-) ) mert ott mär nem lesz a bomba hatäskörében. Mega B+! (Természetesen ügyeletes cicababa nem mert egyedül a väros szélére menni, igy Segal kénytelen volt vele együtt "megmenekülni"...)

SzZoole 2014.09.07. 21:38:17

@Mr Long (UK): igazad van,lattam egy "remek"filmjet amiben orosz maffiozot jatszot,biztos kettos ugynok:)))

nyuszigonosz 2014.09.07. 21:41:36

@Naschkatze (Mostindien / CH): Kösz. Nem láttam a filmet. Te láttad?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.09.07. 21:51:16

@yes Sir!: De ebből a szempontból ez lényegtelen. Mindettől függetlenül igaz az, hogy Putyint kb. 2 hét alatt tudnák elzavarni, ha akarnák.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.09.07. 21:56:00

@Zoole[uk]: Hat, max. beepitett ugynok mert mostansag eroteljesen az orosz oldalhoz vonzodik. :)

Putyin nagy spanja lett, naluk szokott zenelni az orosz szeparatistakert meg valami harcmuvesz sulit is nyitott a ruszkiknal.

@Naschkatze (Mostindien / CH): Hat mit mondhatnek, sosem a kiemelkedo szineszi tehetsegert alkalmaztak. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.09.07. 21:58:48

@Zoole[uk]: Amugy mostanaban mar orosznak vallja magat a mediaban. Allitolag valami orosz felmenoi is vannak.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.07. 21:59:28

@Zoole[uk]: Hät ez az, semmit! :-))) Viszont a tea majdnem a monitoron landolt....
@nyuszigonosz(D): Nem, még nem. Moziban a környékünkön nem ment, letölteni még nem tudtuk. :-)
Olvastad?
www.welt.de/politik/ausland/article131976724/Der-Dalai-Lama-will-keinen-Nachfolger-mehr-haben.html
Nälunk most ez az egyik vezetö hir a rädioban...

SzZoole 2014.09.07. 22:05:12

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ezt nem tudta,le vagyok torve:(((
Hogy lehetek ilyen ostoba,hogy egy ilyen elso osztalyu szinesznek nem kovetem az elet utjat:(((
(Csak vicc volt)

En igy tudtam,hogy indian felmenoi voltak,ez az oroszokhoz valo dorgolozese nekem ujj.

nyuszigonosz 2014.09.07. 22:11:08

@Naschkatze (Mostindien / CH): Kösz, ezt sem olvastam még, csak most.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.09.07. 22:15:31

@Zoole[uk]:
www.theguardian.com/world/2014/aug/10/steven-seagal-pro-russian-separatists-ukraine-crimea-concert

Figyelj mar Zoli! Most nem azert hogy kotekedjek, de szerintem sokszor megolod a poent azzal, hogy mindig utanairod hogy "ez csak vicc volt". Miert irod ezt mindig a vegere? Ertjuk hogy mi a vicc es mi nem. :)

nyuszigonosz 2014.09.07. 22:18:10

@Naschkatze (Mostindien / CH): Pont ezt is elolvastam az elöbb, mert azon az oldalon volt, ahol a Dalai Lámát küldted.

nyuszigonosz 2014.09.07. 22:19:46

@Zoole[uk]: Már 2013-tól fegyverlobbiista, az oroszoknak dolgozik, szóval az orosz fegyverek exportjában segíti az oroszokat, Meg mindenféle ilyen dolog.

DieNanny CH 2014.09.07. 22:25:22

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Úgy tudom, nemrég valaki komolyan vette egy poénját. Azóta írja... Asszem...

SzZoole 2014.09.07. 22:26:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: figyelj,Don,vagyunk itt egy joparan akik,igy vagy ugy ismerjuk mar egymast es a szokasokat,volt mar olyan hogy igy elviccelodtunk mar este fele es egy alkalmankent beugrotol megkaptam,hogy,hogy lehetek ilyen meg olyan,meg ez mennyire bunko dolog es en magyarazatra szorultam,na azota mindig ki irom.
(Ez nem volt vicc)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.09.07. 22:33:38

@Zoole[uk]: Hat ahogy gondolod, bar szerintem nyugodtan leszarhatnad ezeket a velemenyeket. :) En is azt szoktam. Mondjuk az nagyobb baj, hogy en a valo eletben is. :D Bar cserebe rohadt konnyuve tudja tenni az ember eletet. :)

puhacica 2014.09.07. 22:34:49

@diggerdriver: tegyuk fel, az oroszok naprakeszek, csillivilli atomfegyvereik, technologiaik vannak. akkor hogy a budos pics@ba nezhettek be azt a nyomorult gepet Ukrajna folott??? valaki, akinek nalam tobb esze van, mondjon mar erre valamit? en ugy ki vagyok bukva ezen a mai napig! meghalt "veletlenul" 300 ember, es a vilag "felvilagosultabb" felenek az volt ra a reakcioja, hogy na, holnaptol majd ejnye-bejnye, lehet, hogy ilyen szankciot hozunk, de lehet, hogy olyat? ezek az allatok meg rohognek a markukba! mi garantalja, hogy holnaputan nem minket akarnak magukhoz csatolni? vagy a lengyeleket? es tenyleg ekkora truvajsag van ott, hogy ez a maximum, amit tenni birt a diplomatikus nyugat veluk szemben? elnezest a kirohanasert, es ne ertsen felre senki, en nem haborut akarok, meg nem is tudom a jo megoldast, de ez igy szamomra felfoghatatlan. :(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.07. 22:42:20

@puhacica: Gyere ide. Talán nem jönnek idáig.
:)))))))))))))))))

puhacica 2014.09.07. 22:47:00

@diggerdriver: idezem magam: "valaki, akinek nalam tobb esze van...", a valaszodbol kiindulva te se vagy nagyon eleresztve! :)))

SzZoole 2014.09.07. 22:52:27

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: en nem akarok rossz szinben feltunni,igy is vannak olyanok akiknek meg van a velemenyuk rolam,de legalabb en magamat adom,nem hazudok, nem arrol beszelek amit szeretnek es nem a masok altal meg tortent dolgokat mondom itt el,mint egyesek,hanem arrol amim van es meg tortent velem.
Te meg leszarhatod,mert fiatal vagy.25 evesen en is leszartam mindent es mindenkit,majd az ido mulasaval Te is valtozni fogsz,higy nekem:)

SzZoole 2014.09.07. 22:53:40

@DieNanny [SZ,CH]: mert egy jo nanny-nek figyelnie is kell:)))

Taxomükke (UK) 2014.09.07. 22:55:42

@Muscari: Én tudok olyan céget, ahova (sajnos...) nagyon minimális nyelvtudással is felveszik kijárós ápolónak... ha godolod, dobj egy mélt.

SzZoole 2014.09.07. 23:02:02

@Taxomükke: lattad az Ali G in the house cimu filmet?

SzZoole 2014.09.07. 23:04:16

@nyuszigonosz(D): ezt nem tudtam,akkor most alulmuvelt vagyok?:)))
Hogy mire nem kepes ez a Szegal Pista:))))

nyuszigonosz 2014.09.07. 23:05:44

@Zoole[uk]: Segalról valamit nemtudni, az nem alulmüveltség. :-)
Nem olyan fontos figura.

SzZoole 2014.09.07. 23:07:10

@nyuszigonosz(D): persze tudom,csak elfelejtettem oda irni,hogy viccbol irtam:)))

SzZoole 2014.09.07. 23:15:56

Na hova tunt mindenki,fel lottek a picsamat/haloinget?

Taxomükke (UK) 2014.09.07. 23:17:41

@Zoole[uk]: Nem emlékszem, hogy láttam volna.
@nyuszigonosz(D): Ezt ismeritek? Steve'n'Seagulls:
www.youtube.com/watch?v=e4Ao-iNPPUc
:)))

SzZoole 2014.09.07. 23:24:26

@Taxomükke: nezd meg egy nagyon jo vigjatek a Te varosreszedben jatszodik,a kacagas garantalt:)))
Sacha Baron Cohen a foszereplo benne.

Majdnem olyan jo mint az eredeti,ezek a redneck-ek mire nem kepesek:)

Taxomükke (UK) 2014.09.07. 23:28:21

@Zoole[uk]: Stainesben játszódik?
OK, köszi, megnézem mindenképpen.

SzZoole 2014.09.07. 23:35:46

@montroyal ( CAN qc): ertem,es akik erre fele laknak?
Nyomon kovetem en is,a nagyok megint kiestek,ugy latszik az ifju titanok elore tortek.

SzZoole 2014.09.07. 23:40:11

@Taxomükke: igen Stainesben,de mindenfelekeppen ugy nezd,hogy a gyerekek ne lassak,Pulcsi az igen:)))
Egy kis reszlet:)))

youtu.be/IAVjKVUtFRY

Taxomükke (UK) 2014.09.07. 23:41:54

@Zoole[uk]: A gyerekek már nagyok (21 és 16). De mindenesetre köszi a figyelmeztetést. Le is töltöttem, mindjárt megnézzük a feleségemmel.
Jó éjt :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.07. 23:42:25

@Zoole[uk]: Dolgozni is kell néha! :-)
@Taxomükke: Tuti, hogy ismered, a filmjei mellett nem szoktak az emberek csak ugy elmenni... de a Madagaszkär Julien kirälya is ö volt. ( I like to move it move it... :-))) )
hu.wikipedia.org/wiki/Sacha_Baron_Cohen

montroyal ( CAN qc) 2014.09.07. 23:42:49

@Zoole[uk]: mi nezzuk
egy jopofa hirdetes a tenis onbizalmat ad a gyerekeknek ... neha talan tul sokat ..

www.youtube.com/watch?v=1A1cpSJEW0w

SzZoole 2014.09.07. 23:46:14

@Taxomükke: meg ma ejjel megnezitek?
Varom a velemenyed,jo szorakozast :)))

SzZoole 2014.09.07. 23:49:01

@montroyal ( CAN qc): hat igen,neha tenyleg sokat,de a kislany jopofa:)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.07. 23:56:46

@Zoole[uk]: Hogy fogalomzavarral éljek, nekem ma van péntek. :-)))

SzZoole 2014.09.08. 00:04:55

@Naschkatze (Mostindien / CH): pentek?,itt mindjart hetfo lesz.Sot feletek mar hetfo is van:)

SzZoole 2014.09.08. 00:06:52

Na akkor en is megyek aludni,jo ejt/napot mindenkinek:)

montroyal ( CAN qc) 2014.09.08. 00:12:07

@Zoole[uk]: elso probalkozasra azt mondja .. a kezifek .. utanna -mi van ebbe a kocsiba kovek ..

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.08. 00:13:03

@Mr Long (UK): azt allitod, te renegat, hogy az mar nem letezik??

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.08. 00:19:01

@Zoole[uk]: Hétfö az én szombatom, kedd a vasärnapom. ;-)
Ällando hétfö kedd szabadnapos vagyok, bär néha belezavartak a rendszerbe...
De mär ätvettem a hatalmat: én irom a beosztäst. :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.09.08. 03:50:28

@blackhair-lady: A Mikulás létezik, én már fogtam is kezet vele.
Csaxólok.

Rovaniemiben él, Finnország sarvidéki részén, ő szabályozza a Föld forgását is, már voltunk nála...

www.santaclausvillage.info/santa-claus/santa-park/

Nem kéne ezzel viccelődni...
.
.
.
.
.
.
.
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.09.08. 04:34:34

@geegee: Na akkor emgnyugodtam. Teljesen elveszik az embertol azt a kis hitet is ami megmaradt:)))))

Muscari 2014.09.08. 06:11:32

@puhacica: en el tudom mondani az en velemenyemet. Szerintem azert ez a nagy hallgatas, mert sajnos az ukranok lottek le a gepet veletlenul.

Olyan embertol hallottam, aki ert a temahoz, mert raketairanyitast tanult, hogy a szeperatistak nem voltak kepesek kiloni egy ilyen raketat. Lehet, hogy van nekik, de szaktudassal a szukseges kb. 50 fonyi szakkepzett szemelyzettel nem rendelkeznek. Azt nem lehet csak ugy hirtelen megtanulni, hogy az ember elolvas egy kezikonyvet.

Szoval valszeg az amcsik tudjak, hogy mi tortent, csak nem erdekuk nyilvanossagra hozni.

Olyat is hallottam, hogy allitolag Putyin repult arra hazafele Kubabol vagy honnan es igazabol ot akartak leloni, akar ezt is el tudom kepzelni.

@Taxomükke: koszi szepen, meg ma irok.

DieNanny CH 2014.09.08. 08:06:59

@Taxomükke:

Nagyon jó ez a videó! Köszi!

M. Péter 2014.09.08. 08:18:06

@Muscari: Brazíiliaból repült haza Putyin, az útvonala egyáltalán nem ment át Kelet-Ukrajnán. Miért gondolta volna valaki, hogy tesz egy kitérőt Kelet-Ukrajna felé? Hogy személyesen is megnézza harcokat a levegőből? A ukrán kormányoldal igazán tudhatta a saját légiirányítástól, hogy arra jár-e Putyin. A Buk rakétához nem kell 50 ember, 4 is elég.

SzZoole 2014.09.08. 08:23:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): ne is hagyd magad:)))
Ha nem vagyok indiszkret,megkerdezhetem,hogy mi a Te munkad?

2014.09.08. 09:16:34

@diggerdriver: Miről beszélsz? Mo.-n még nincsen diktatúra. De már építik.

2014.09.08. 09:19:13

@diggerdriver: Jah, csak az orosz gazdaság kicsit erősebbnek bizonyult, meg több embert tudtak kiküldeni a frontra. Amikor már tolták az amcsik is őket, akkor meg már nem is lehetett kérdés, hogy mi lesz a vége.

Hari Seldon 2 2014.09.08. 10:07:34

@Hari Seldon 2:
Hurrááááá!
Megy itt a máááásik gépen is az ékezet.

puhacica 2014.09.08. 11:03:09

@Muscari: ez a verzió pedig talán még szomorúbb. hihetetlen a hallgatás ebben az ügyben és borzasztó, hogy következmények nélkül meg lehet ezt tenni. :(

McZozo 2014.09.08. 11:14:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Hamajd jonek a tankok mond nekik hogy meghekkelted a tuzfalukat :)
Amugy meg szerintem pont az IT fuggoseg miatt sebezhetobb az amerikai Katonai gepezet. Mert tok jol lehet lovas Arab torzsek ellen dronokat bevetni, De mondjuk egy eles Orosz Amerikai haboruban felrobbantanak egy atomot X magassagban amerika folott es AZ EMP maris kiuti fel amerika elektronikajat. Es akor lehet dronozni majd vezerlo egyseg nelkul :) Szoval azert nem vagyok meggyozve az emerika mindenek felett elvrol .

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.09.08. 13:14:07

@blackhair-lady: Viccen kívül, télleg van EGY f@szi, aki A télapó; ez a foglalkozása, ott él, dolgozik, stb.Nem rég volt repülővel Pesten is, asszem valami jótékonysági akció keretében.Azon csodálkozok, hogy ez nem Amerikában van...Felnőttként is egy szívet melengető dolog ez, hát még egy kis eszetlenke kizsgyereknek... :-))
Ott megy át a Naapapiri, vagyis a sarkkör, van rénszarvasfogat, amire fel lehet ülni, stb; szóval rendesen körül van járva a téma.Természetesen télen kell menni; nyáron semmi hangulata nincs, ha 25 fok van...:-)) Guglimapszzal érdemes körülnézni.

blackhairlady 2014.09.08. 14:18:46

@geegee: Igen, tudom, sokszor olvastam mar rola:) Megnezem maj d a Googlen is. Mi a nagylanyommal komolyan vesszuk a Mikulas-Karacsony dolgot, nekunk ez nem trefa dolog, a csalad mar tudja, hogy nem erdemes viccelodni az extrem diszito es meglepi szokasainkkal:)))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.08. 14:21:01

@Zoole[uk]: Hivatäsos kukkolo (surveillance operator). ;-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.09. 03:36:24

@Zoole[uk]: Beteg emberekre és az äpolokra figyelek... :-)))

bes3 2014.09.09. 06:50:15

@Naschkatze (Mostindien / CH):

magasról szarom le hogy a törököknek mit jelent a "becsület" szó, fôleg amíg sikerül kihagyni ôket az EU-ból.

Könyörgöm, magyarul miért kell ezt így hívni? Hogy kevésbé legyen borzasztó?

SzZoole 2014.09.09. 08:13:52

@Naschkatze (Mostindien / CH): ertem,biztonsagi or:)))
(Csak viccelek)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.09. 14:40:40

@bes3: Asszem, kicsit agressziv vagy... pedig még kävét is ittam. Normälisan välaszoltam neked, egy török ironö könyvével, hogy mit jelent a törököknek a becsület szo. (Becsületgyilkossägok mäshol is léteznek, de gondolom ez elkerülte a figyelmedet.)
Amig nem talälsz rä jobb magyar szot, és nem terjeszted el a köztudatban, addig akär tetszik, akär nem, ez lesz a neve.
@Zoole[uk]: Nem (de igen) :-))) (Räjuk is én figyelek. Félnek is tölem, mint a tüztöl. :-))) )

SzZoole 2014.09.09. 14:45:20

@Naschkatze (Mostindien / CH): aham,akkor big brother:)))
Vagy svajci garda beepitett embere:)))

bes3 2014.09.09. 20:09:00

@Naschkatze (Mostindien / CH):

lehet gondolkodni más normális magyar néven, nem kell feltétlenül tükröfordítással élni és terjeszteni ezt a borzadalmat. Mert maga a szó is rettenet.

Kis fantázia kéne és jóakarat.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása