oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 08. 06:47,  A narancssárga valóság egy szelete 494 komment

2014. július 08. 06:47 Határátkelő

A narancssárga valóság egy szelete

A mai poszt egy fiatal lány első külföldi tapasztalatáról szól. Niki öt hónapja él és dolgozik Hollandiában au-pairként, írása inkább benyomásokat rögzít, és elsősorban talán a fiatalabbnak szól. Fogadjátok ennek megfelelően! :) (A képekért köszönet neki.)

cím_107.jpg

„Az én történetem jelenleg Hollandiában játszódik. Az eleje senkit sem fog meglepni, két diplomának nevezett papírral rendelkezem, és hőn szeretett országomban valahogy nem jártam sikerrel velük.

Lehet az én elvárásaim voltak nagyok, lehet a tudásom volt kevés, lehet az ország kínálata nem volt megfelelő, felesleges is az okokat keresni. Ezt dobta az élet, ezzel kell kezdeni valamit. :)

Ez a poszt talán inkább a fiatalabb generációnak fog szólni, ezen belül is azoknak, akik esetleg az au-pairség felé kacsingatnak, de remélem másoknak sem lesz unalmas, ígérem igyekezni fogok. Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy mit is csinálok Hollandiában, igen au-pair vagyok. Előre szólok, nyilvánvalóan legfőképp azokat a dolgokat fogom megemlíteni, amiket egy au-pair tapasztalhat ebben az országban.

Nyelvtanulás a cél

Február óta élvezem ennek a csodálatos országnak a vendégszeretetét, szóval pont annyi ideje, hogy úgy érzem, láttam is már sok mindent, meg nem is. Így bátran kijelenthetem sok helyen csak a saját véleményemre és a saját tapasztalataimra tudok hagyatkozni, kérlek, ne bántsatok. :)

Az ittlétem egyik legfőbb célja, ami sokak számára lehet ismerős, az idegennyelv-tudásom edzése, erősítése. Szerencsére az ország és a környezeti tényezők is lehetővé teszik, hogy mind az angolom, mind a hollandom magasabb szintre kerüljön, utóbbi teljesen a nulláról.

A körülmények adottak, innen pedig mindenki saját szorgalmától függően tud egyről a kettőre jutni. Szóval, ha azért akarsz elmenni, hogy tanulj, akkor tenned is kell érte, mint minden területen az életben, függetlenül attól, éppen melyik országban vagy, mert ez nem ország, hanem személyiségfüggő. Ha azért akarsz elmenni, hogy pénzt keress, akkor abba kell mindent beleadnod és még lehetne sorolni tovább a lehetőségeket.

Egy átlagos utcakép.jpg
Jöttem..., láttam..., elmondom

Hollandiáról mindenkinek gondolom legelőször a legális fű és a narancssárga szín jut az eszébe, aztán rémlik valami a sok bicikliről, meg a sajtokról, meg mintha földrajz órán annak idején szó lett volna tulipánokról, szélmalmokról és fapapucsokról.

Na meg nyilvánvalóan a piros lámpás negyedről, persze ez már nem föci óráról. Ezek mind teljes mértékben több-kevesebb túlzással igaznak is mondhatóak, szóval ezekre nem is térnék ki különösebben.

Könnyű megszokni a körforgást

Az én szemszögemből próbálok majd betekintést nyújtani ebbe a kicsi, de zsúfolt országba. Hollandia 41.000 négyzetkilométer, míg Magyarország 93.000, tehát a nem penge matekosok is láthatják, hogy kisebb, mint Magyarország fele.

Ebben annyira nincs is semmi különös és meglepő, a csavar viszont, hogy míg Magyarországon 10 millióan, addig Hollandiában 17 millióan élnek. A népsűrűség, azaz az egy négyzetkilométerre jutó lakosok száma Európában itt a legmagasabb, 389 fő.

Ezek csak számok, ijesztgetni lehet vele, viszont nem úgy kell elképzelni, hogy egymás hegyén-hátán vannak az emberek, és nem férsz fel a buszra vagy állandóan sorba kell állnod a boltban. Nem kell!

Valahogy úgy működik az ország, hogy észre sem veszed – kivéve, ha nem egy dugóban állsz – hogy ilyen sokan vannak. Mindenben szeretnek jól működő rendszert használni legyen szó tömegközlekedésről, iskoláztatásról, építkezésről … stb, és ha tényleg szándékodban áll nagyon könnyű megszokni a körforgást.

Tisztában vannak vele, hogy ennyi embert csak így lehet kezelni, és ami még fontosabb, ennek az emberek is tudatában vannak és ennek megfelelően is viselkednek, civilizáltan!!

Jobban figyelnek egymásra

Imádom, ahogy bármit csinálnak, azt szívvel-lélekkel teszik és legyen szó a gyerekek úszódiplomájáról, aminek itt komoly szintjei és követelményei vannak, vagy a most ugye aktuális foci vb-ről, mindent képesek a lehető legnagyobb lelkesedéssel és élettel megtölteni.

Amikor az iskolában egy gyerkőcnek (bármelyiknek!!) születésnapja van, az udvaron várakozó összes szülő összegyűlik az ablak alatt és együtt éneklik élvezettel, tapssal kísérve a szokásos dalocskát.

Ezt a mentalitást és hozzáállást én személy szerint Magyarországon soha nem tapasztaltam közösségi szinten. Ha baba születik, kiírják a nevét, és feldíszítik a kertet, hogy mindenki tudja. Ha valaki 50 éves lett a családban, kitesznek egy öreg babát, de ha ballag a gyerek, az iskolatáskát akasztják ki, vagy ha valami nemzeti ünnep vagy éppen futball-világbajnokság van, a zászló kerül ki és ebben nincs semmi dicsekvés, egyszerűen csak lelkesek, odafigyelnek egymásra és képesek közösségi szinten is örülni egymásnak.

50. szülinap.jpg
Itt nincsenek flegma eladók, itt nem kell „félned” attól, hogy ha odamész valakihez segítséget kérni, akkor elküld melegebb éghajlatra, mert a lojalitás, az elfogadás, a tisztelet és a tolerancia szintje évtizedekkel előrébb jár, mint otthon, és ez mindenhol észre is vehető.

Nagy átlagban mindenki köszön például mindenkinek, sőt a tömegközlekedésen utazva sokszor fog el olyan érzés, mintha mindenki ismerne mindenkit, mert mindenkinek vagy egy-egy kedves szava a másikhoz, nem olyan zárkózottak és introvertáltak, mint a magyarok nagy százaléka.

Itt még a fű is zöldebb, persze ez az időjárással magyarázható, ami egyébként (leszámítva, hogy néha olyan párás, mintha az esőerdőben élnénk) eddigi tapasztalataim alapján nem ad okot nagyobb panaszkodásra.

Ha már itt tartunk, a hollandok teljesen másképp érzékelik az időjárást is. Tapasztalatom szerint például sokkal tovább bírják, azaz később kezdenek el fázni.

Baby a fedélzeten.jpg

Szeretlek is, meg nem is

Még csak öt hónapja élek itt, szóval ezek csak az első benyomások, nyilván akad köztük sok apróság is, de szerintem olykor ezek is nagyon sokat számítanak.

Lehet szidni Magyarországot, hogy milyen rossz és borzalmas ország, szerintem nem az. Ott is vannak kedves emberek, szép tájak, lehetőségek, a probléma az emberek gondolkodásmódjában rejtőzhet.

A jó és a rossz hozzáállás is ugyanannyi időt vesz igénybe, csak a végeredmény más, és itt ezzel tisztában vannak az emberek. Aki elgondolkozott már azon, hogy nekivág, annak csak egy tanácsot tudok adni: gyere!

Gyere és nézd meg, hogy milyen egy olyan országban élni, ahol valóság az egymás iránti tolerancia! Aztán ne lepődj meg, hogyha sokszor érzed, hogy hé emberek, ezt így is lehet csinálni és mennyivel jobb!

Ha ez az érzés elfog, akkor pedig ne csodálkozz, ha azon kapod magad, hogy néha elkezdesz kicsit mérlegelni az otthon maradt család, barátok, szerelem, kutya, macska, körülmények és az élhetőbb, emberségesebb, ideálisabb jövő között.

The Dutch.jpg

Sokakkal ellentétben itt a legkevésbé sem a pénzre gondolok, hanem arra, hogy milyen mentalitású országban és világban akarod leélni az életed, mert ez mindennek a kiindulópontja.

Szóval jelenleg izgatottan és kíváncsian várom, milyen pozitív vagy negatív impulzusok fognak még érni a továbbiakban. Most csupán ennyire futotta, remélem, az elolvasás után senki nem érzi elvesztegetve ezt az 5 percet.

Ha csak egy embert késztettem arra, hogy kicsit elgondolkozzon bármiről akkor már megérte. Köszönöm, hogy meghallgattatok és további szép napot kívánok!”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: au pair Hollandia au-pair

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1006482931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.07.08. 06:55:23

A jó felvezetés után vége is lett, pont a lényegről nem esett egy szó sem.
:(
Kár.
Sok szerencsét!

Herr Géza 2014.07.08. 07:05:26

Igen, egy óvatosan kidekázott hollandiai anziksz, semmi több. De nem baj, hátha kedvet kap többet is írni (föleg, ha nem esszük meg ...) :)))
Az a dutch-os kollázs viszont tetszett.... :))

Herr Géza 2014.07.08. 07:07:50

Ja, meg a nyitókép is. Csak nem a foci-VB apropóján öltöztették így fel a házakat??? Mindenesetre szuper!!!!

pappito · http://pappito.com 2014.07.08. 07:10:29

Hollandia szívem csücske, reméljük a poszt toló majd kilábal az aupairségből és kezd valamit ott a diplomáival és még vidámabban éldegél majd.

mivel kivételesen nem sopánkodik az időjárás miatt, majd én (csak az egyensúly végett): nálunk megint évszázad vihara van, már vagy harmadszor ezen a télen :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.08. 07:12:00

Nagyon-nagyon tetszett.
Bövebben este.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 07:25:06

Jo volt, tetszett, kernenk szepen meg! ;)

@pappito:
Akkor hozzatok is szeptember-oktober magasan erdemes kikoltozni :)

2014.07.08. 07:28:12

"A körülmények adottak, innen pedig mindenki saját szorgalmától függően tud egyről a kettőre jutni. Szóval, ha azért akarsz elmenni, hogy tanulj, akkor tenned is kell érte, mint minden területen az életben, függetlenül attól, éppen melyik országban vagy, mert ez nem ország, hanem személyiségfüggő."

Ezekre a szavakra mondja majd Niki meg hinta, hogy akkor miért nem sikerült otthon is érvényesülni... :)

Nekem tetszett a poszt, csak nagyon rövid lett. :P

2014.07.08. 07:42:15

@Philosoraptor:
"Ezekre a szavakra mondja majd Niki meg hinta, hogy akkor miért nem sikerült otthon is érvényesülni... :) "
Miert, nincs igazuk???

2014.07.08. 07:51:50

@Philosoraptor:
"A körülmények adottak, innen pedig mindenki saját szorgalmától függően tud egyről a kettőre jutni."
Tipikus protestans eletfelfogas:) A szerencse es a veletlen hatarozza meg a mindennapi eletet, nem a szorgalom:) (szerintem)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 07:55:25

@Cascabel:
Csak reszben.
Sokan keptelenek feldolgozni, hogy vannak, akik mas ertekrendet vallanak.

Hiaba lennek keresett mernok Magyarorszagon, kulfoldon biztosan tobbet tudnek keresni. Ez csak egy.
Ketto: mi van akkor, ha a Karpatok gyuruje helyett en az oceanpartra vagyom?

Ha tetszik, ha nem, vannak dolgok, amiket Magyarorszag nem tud megadni az embernek. Van, aki 10m-s varosba vagyik es luktetesre. Van, aki oserdore. Vizesesre. Tengerpartra. Van, aki a japan cseresznyefak viragzasara. Millio es egy dolog lehet, mind egyeni elbiralas alapjan, ami fontos lehet es nem adja meg Magyarorszag, sem egy svednek Svedorszag, sem egy kanadainak Kanada.

Emberek vagyunk, egyeni vagyakkal, erzesekkel es szerintem ezek kielegitese sokkal fontosabb, mint egy nem is altalunk valasztott haza. Illetve akinek az fontos, az eljen annak megfeleloen.

Teged nem faraszt az, hogy folyamatosan meg akarjak mondani, hogy hol kellene elned? Hogyan kellene elned? Miben kellene hinned? Mit kellene szeretned / erezned?
Engem vegtelenul... mert nincs a vilagon semmi, aki kotelezo lehet!

firg_firg 2014.07.08. 08:00:12

Hollandia egy csodalatos orszag, ha jol ertettem a posztot.

Honeymoon period, aranyos, varom a folytatast :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 08:00:32

@Cascabel:
Ezzel is csak reszben ertek egyet :)

Szorgalom nelkul kevesebb az eselyunk a szerencsere.

Mondjuk a veletlennek koszonhetoen ismered meg a jovendobeli eleted parjat a repulon. "Sajnalatos" modon angol az anyanyelve. Ha korabban nem vagy szorgalmas ez ellogod az angoltanulast, sosen beszelgetsz vele, igy a szorgalom hianya megfoszt egy veletlen talalkozas lehetosegetol.
Helyettesitheted munkasdoval, barattal, barmivel.

Szerinted hintanak mennyi eselye van a szerencsere es boldog veletlenekre? Kb. nulla. Kicsit tobb szorgalommal nem lenne a vilag szerencsetlenje. :)

Kaksi Kapitány 2014.07.08. 08:00:48

Nekem tetszett, egy csomo erdekes dolgot tudhattam meg hollandiarol.

Az azonban nem derul ki hogy csak egymassal, vagy az orszagukat elozonlo bevandorlokkal is ilyen toleransak-e?

LyukasBogrács 2014.07.08. 08:00:58

@Philosoraptor:
"Ezekre a szavakra mondja majd Niki meg hinta, hogy akkor miért nem sikerült otthon is érvényesülni... :)"

Mármint nekik, vagy a posztírónak?

A posztíró ügyes, szorgalmas lány, még sokra viszi.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 08:01:25

@firg_firg:
Hala a caffee shopoknak, ez egy never ending honeymoon :)

NIKI LAURA 2014.07.08. 08:02:36

@Cascabel: ja,ja...:)
Epp neztem a nemet RTL -t ,a autobahn polizei allitja felre a holland lakokocsisokat,nincs "E" kategoria egyiknek sem,a nagy bazi lakokocsik meg nehezek.
Amugy a holland nyugdijasok nagy resze itt el Lajosmizsen,mellettem...innen meg mennek oda...fene sem erti,na.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 08:09:34

@NIKI LAURA:
Te, mellettem meg szomaliaiak elnek. Lehet, hogy a szomaliai nyugdijas jobban el, mint a holland, mert meg tudja fizetni Svedorszagot? ;)

Quercus a favágó 2014.07.08. 08:13:07

@NIKI LAURA:

"Amugy a holland nyugdijasok nagy resze itt el Lajosmizsen,mellettem."

Én eddig úgy tudtam, neked román vendégmunkások szedik az epret. Most meg kiderül, hogy holland nyugdíjasok! Fasza!

NIKI LAURA 2014.07.08. 08:28:51

@QUERCUS: romanokkal reg szakitottam.
Jo sracok,csak: lopnak,nem dolgoznak,koveteloznek,kirabolnak,becsapnak,.

Az eper csak hobbi,errefele a legnagyobb bisznisz az asvanyviz!
Ertsd: az ingyen vizet szurik,bubit raknak hozza,es eladjak.
Egy litert kb 60 ft adjak,kb 10ft van onkoltsegen.

A penz mindenhol,csak le kell hajolni erte.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.08. 08:30:20

"Hollandiáról mindenkinek gondolom legelőször a legális fű és a narancssárga szín jut az eszébe, aztán rémlik valami a sok bicikliről, meg a sajtokról, meg mintha földrajz órán annak idején szó lett volna tulipánokról, szélmalmokról és fapapucsokról."

- Nekem először a németalföldi zsoldosok jutnak eszembe, aztán a tulipán, aztán a németalföldi festők...

"A körülmények adottak, innen pedig mindenki saját szorgalmától függően tud egyről a kettőre jutni. Szóval, ha azért akarsz elmenni, hogy tanulj, akkor tenned is kell érte, mint minden területen az életben, függetlenül attól, éppen melyik országban vagy, mert ez nem ország, hanem személyiségfüggő. "

- Féligazság, pár napja beszélgettünk erről már itt. Kicsit nagyobb élettapasztalattal hangyányit árnyaltabb lesz a kép a poszterinának is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 08:31:35

@NIKI LAURA:
Nem is ertem azokat, akik kepesek asvanyvizet inni. Hihetetlen penzpocsekolas.

NIKI LAURA 2014.07.08. 08:32:22

@Kövérmadár [swe]: nem,mert a szomaliai egy ruppotlan menekult,aki log a sved socialnetz csecsen.
Itt meg a holland Jan papa 80 evesen 60 nak nez ki,es mindenkinek zsebbol fizet,sokat.

pamut 2014.07.08. 08:32:34

Jó kis bevezető volt, várom a poszt közepét és végét :)

Két diplomával nekem az ó/-kedés visszalépésnek tűnik, gondolom beszél angolul vagy németül az ifjú hölgy, biztos találna valami egyszerűbb melót magának, a holland úgy is ragadna rá.

Az alsó kép nagyon tetszik, szívesen látnék ugyanilyen logikával egy magyar képet is :) Bár az tuti megosztó (politikai) lenne, nekem is lenne pár ötletem :)

Furos 2014.07.08. 08:38:17

@NIKI LAURA: Te nem a Klapka Gyuri vagy itt Incognitoban? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 08:40:06

@NIKI LAURA:
Sokat fizet?
Ugyan miert?
Meg nem tudja, hogy neki kulfoldi felarat kell ott mindenert fizetnie? :)

NIKI LAURA 2014.07.08. 08:46:11

@Kövérmadár [swe]: rosszul fogalmaztam.Pontosan annyit fizet,mint a magyar...csak o zsebbe nyul,nincs varia butorcsalad.

Errefele tipikus: majd hozom,most nincs nalam annyi,utalok 30 nap mulva,csak a felet fizetem,mert ennyit er,stb...az egesz orszag igy el!
Biztos hallottatok,bebukot itt az Orgovany es Videke Tagszov.
A betet biztositas 30 millkaig jot all,de van sok olyan vallalkozo,akiknek 500-600mill volt bent,azok beszivtak.
Ez egy ilyen orszag,

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 08:56:46

@NIKI LAURA:
Ha te is azt mondod, hogy az egy olyan orszag, akkor miert "hurrogod le" azokat, akik nem (csak) a krozusi vagyonert mennek kulfoldre, hanem azert is, hogy ne egy olyan orszagban kelljen elniuk?

Sok olyan birka van, mint en, akinek nem fekszik az ugyeskedes. Mi csak elni szeretnenk, bekesen (de nem Bekesben ;) ).

jewel79bp 2014.07.08. 09:01:34

@Kövérmadár [swe]: teljesen egyetértek. Én is Hollandiában élek, és amit a legjobban kedvelek az országban, hogy Magyarországhoz képest sokkal zöldebb! Persze ez időjárásfüggő, de sokkal jobb érzés számomra egy zöld városban élni, mint Magyarországon az aszfalt és a kiégett sárga fű világában. A másik a Hollandiában minden utcában megtalálható vízfelület (csatorna, tó, tenger)... Egyszerűen jó ránézni. Apróságnak tűnik, de meghatározza az ember mindennapjait.

Ahatis [DE] 2014.07.08. 09:09:41

@NIKI LAURA: Szerintem az, aki ma még takarékszövetkezetben tartja a pénzét, az magától hajtja a fejét a bárd alá...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 09:10:50

@jewel79bp:
Ugyehogyugye?

Amszerdamban imadtam a csatornakat, nem lehetett ugy eldobni egy kovet, hogy ne csatornaba essen :)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.07.08. 09:13:32

A tök jó bevezetés után vártam a posztot. Erre kiderül ennyi volt. :( Kedves Niki légyszi írd meg nekünk a folytatást, mert nagyon olvasnánk.
Fiamnak rengeteg holland barátja van és azt mondja ők azok akik kivétel nélkül mind barátságosak, kedvesek.

rezsöatya 2014.07.08. 09:18:56

@Kövérmadár [swe]: es mi kesztetett, hogy Amszterdamban kovel dobalozzal??? :-)

Herr Géza 2014.07.08. 09:36:14

@rezsöatya: Hát egyik kezében a füves cigi, a másikban a sör, nehogy már azok közül dobjon el valamit.... :))))

Herr Géza 2014.07.08. 09:40:28

@NIKI LAURA: "...de van sok olyan vallalkozo,akiknek 500-600mill volt bent,azok beszivtak." Ja, sok pénz = sok gond. (Meg úgy passzol is a magyar mentalitáshoz: de jó nézni, ahogy megdöglik a szomszéd tehene..., na meg a másik klasszikus: biztos lopott, csalt meg hazudott...) :))

Herr Géza 2014.07.08. 09:41:56

@Kövérmadár [swe]: Dehogynem, csak a joint miatt azt hitted, hogy csak álmodtad... :))

tableno 2014.07.08. 09:46:38

@NIKI LAURA: na akkor nem értem, mit nem értesz... A magyar is ruppótlan (gazdasági) menekült, aki azért megy Hollandiába, hogy 80 éves korában ő is 60-nak nézzen ki, él tudjon zsebből sokat fizetni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 09:47:05

kislany, te ugye budapesti vagy?

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 09:50:00

@Kövérmadár [swe]: innam en a csapbol, csak valahogy errefele abban nincs bubi

tableno 2014.07.08. 09:51:00

@Kövérmadár [swe]: ezzel nagyon egyet tudok érteni. Minek zárja be magát a zember 93k négyzetkilóméterre, amikor tíz élet sem elég hozzá, hogy kipróbáljon minden jó helyet a Földön? :)

tableno 2014.07.08. 09:51:55

@Babette.: régen volt olyan, hogy szódásszifon.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 09:51:56

@NIKI LAURA: milyen orszag?? ah ol a nem allaami ceg helyett visszaadja a penzedet?
ja, tenyleg tok szar

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 09:53:13

@jewel79bp:
Számomra anno nem is a vízfelület megléte volt a nagy élmény, hanem ahogyan kihasználják.
Hallottam én előtte mindenféléket a kanálisokról, de különösebb elképzelésem nem volt róla. Illetve ismertem a hazai kanálisrendszert, elég behatóan :D

Viszont kint az a rengeteg hajó, hogy gyakorlatilag ráépültek a házak a vízre, van, amelyik csak motorcsónakkal megközelíthető, a gyerek azzal jár iskolába.

A döbbenet a vízszintesen zuhogó esővel jött :D
Az volt az egyetlen, amit nem szerettem ott.

A fákon kilószámra csüngött a laskagomba és senkit nem zavart.
Kismillió kertitörpe és állatfigurák.
Az előketben rohangáló 5 dekás, felnőtt díszbaromfik, dísznyulak, törpekecskék...
Harsogó zöld mindenütt, gyönyörű előkertek.
A boltban nagyon kedves eladók, az utcán szintén kedves és udvarias emberek.
A bicikliúttól először paráztam, mert ránézésre csúszik, de a gyakorlatban, esőben sem. Olyan szépen feküdt rajta a gumi, hogy többé nem paráztam...
A kanálisrendszer a földek körül, ahogyan lecsapolták a felesleges vizet, mindenki hasznára és megelégedésére, követendő.
Ja, és elgyomosodott táblákat sem láttam...

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 09:53:27

@tableno: a csapba epitve?
figyi, a szoda 40, a mizsei asvanyviz 60 forint. szerinted melyiket veszem, ha a szodanak nem tudom a forrasat?

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 09:56:03

@nezzazegfele:
"Ja, és elgyomosodott táblákat sem láttam"

tobb penzuk van gyomirtora?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 10:02:29

@Babette.:
Az biztos, hogy idot es energiat nem kimelve sajnaltatja magat ahelyett, hogy tanulna valamit es lenne rendes megelhetese.

Aki allandoan sir es elegedetlenkedik, az hogyan lehet szorgalmas? Vagy ha az, akkor valamit nagyon rosszul csinal :)

A mi csapunkbol sem bubis jon, ezert tudom meginni :)

@tableno:
Mondom en. Vilagot latni, megismerni dolgokat stb. Beleragadni 93e vagy akar 450e km^2-be kar.

@Herr Géza:
Kizart :)
Sort soha, semmilyen korulmenyek kozott sem vagyok hajlando inni.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 10:15:15

@Babette.: Minden fel volt szántva. Zsíros, fekete földek halomban, és az övező, út melletti árokparton egyenletes 5 centire nyírt fű volt.
Valószínűleg gyomírtóznak, de ez sem feltétlenül biztos. Sok a biogazda.

Evain 2014.07.08. 10:17:31

@nezzazegfele: há' nem tom, azért amerre én járok, az elég gazdag környék (mármint a gemente gazdag - Haarlemmermeer), de vannak olyan bicikliutak, ahol olyan érzésem van, hogy szétesik alattam a motor. Mivel minden nap arra járok, és az alternatív útszakaszok is hasonlóak, annyira nem vagyok hepi. :P
Az esőben motorozás meg művészet. (khm)

Egyébként meg miért hurrogjátok le, hogy két diplomával au pairkedik? Olvasd el mit írt egy teljesen más kultúráról. Szerintem igenis az a legfontosabb, hogy milyen élménnyel megy haza, és AZT hogyan fogja otthon hasznosítani. Nem visszalépés. Most ismét leírom, az au pair nem munka, hanem ösztöndíj rendszer. Tölts el egy évet egy másik kultúrában, és az ott szerzett tapasztalatokat majd egyszer hasznosítani fogod.
Uff. :)

Niki, jól csináltad, sok sikert a továbbiakban is!

Evain 2014.07.08. 10:19:36

@nezzazegfele: az út mentét az önkormányzat nyírja (vagy géppel, vagy birkával, lol). Meg az árkokat is ők tisztítják. Pont múlt szerdán futottam bele egy ilyen ároktakarító gépbe az egyik úton. A házunk mellett is van egy csatorna, azt évenete egyszer kikotorják. Idén még nem voltak, kíváncsi vagyok lesz-e benne bicikli idén :D:D:D

Kriszta D 2014.07.08. 10:28:21

@Kaksi Kapitány: nem tudok minden bevándorló nevében nyilatkozni, de nekem az a tapasztalatom, hogy igen. Eleve 2 féle ember özönli el az országot, az expatok meg az emigránsok. Nyilván az expatokkal eleve jó fejek, az emigránsokat meg gyámolítják ezerrel. Azzal nem tudnak mit kezdeni, aki nem illik bele egyik kategóriába sem (pl. fejlődő országból érkezett, de nem háborús vagy gazdasági menekült, hanem csak úgy jókedvéből ide jött új életet kezdeni. És magától tanulja a nyelvet, és nem segélyből akar élni hanem kapaszkodik a munkáért...).

Kriszta D 2014.07.08. 10:30:51

"A körülmények adottak, innen pedig mindenki saját szorgalmától függően tud egyről a kettőre jutni. Szóval, ha azért akarsz elmenni, hogy tanulj, akkor tenned is kell érte, mint minden területen az életben, függetlenül attól, éppen melyik országban vagy, mert ez nem ország, hanem személyiségfüggő. " - +1 !

Írj még! Én nagyon várom a folytatást!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 10:34:33

@Evain: Ugyanott laktam :) Csak én gyalog és biciklivel jártam. Bicajjal kb. 20 perc volt Schipol. :)

Egyébként nem tudom mi a fene bajod van velem...
Én is rossz lábbal keltem fel, de egy rossz szavam nem volt a poszterinához, sőt, meg sem nyilvánultam au pair témában...

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 10:39:29

@Evain: Karbantartják, ez a lényeg.
A szembe utcánkban a közmunkások három nap alatt végeztek. 500 méterrel. Kb. hatan.
Ha ez a mentalitás Hollandiába kikerülne, ott is térdig állna a gaz.

Birkával nyíratni kettős hasznosítás: a rézsű nem megy tönkre a sok esőzésben, mert fűvel van telepítve, a birka meg meghízik rajta.
Nekem libák nyírják a füvet az elkerített részen, legalább annyira hatékony. Meghízik, levágjuk, megesszük.
Ha el nem lopják addigra.
Amikor meghízik

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 10:43:36

@Evain: Talán valahogyan jelezni kellett volna egy pár kötőjellel, vagy "mindenki másnak:" megjegyzéssel.
Az én nevemhez írtad, ergo nekem címezted.
Légyszi máskor valahogyan jelezd az ilyesmit.
Nem vagyok most erre ráhangolva.

Evain 2014.07.08. 10:44:04

@nezzazegfele: apropó csatorna, férjem mesélte, hogy anno kénytelenek voltak megszigorítani a horgászengedélyek ellenőrzését, mivel a (hátizé) kétes viselkedésű bevándorlók rájöttek, hogy rohadt sok hal van benne, és az milyen jó ingyen kaja meg milyen jó eladni. Mert arra ugye nem gondoltak, hogy az a sok madár vajon mi a toszt eszik, ha lehalássza előlük.
No, tettek ellene.

Evain 2014.07.08. 10:46:05

@nezzazegfele: azért tettem külön bekezdésbe. De majd legközelebb külön hozzászólásban anyázok, mert nekem meg ez a téma a tyúkszemem. :P

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 10:48:54

@Evain: A fiúk mesélték anno, hogy kijártak horgászni, de engedéllyel. Senki nem kockáztatta volna, hogy kidobják a gyakornoki programból.
Más bevándorlókról nem tudok nyilatkozni, mert csak lengyelekkel találkoztam, de ők jóravaló, szorgalmas emberek voltak.

S valóban a sok-sok sirály, vadkacsa, az is fantasztikus volt. :)

Gizi06 2014.07.08. 11:15:06

Azt hiszem a következö eletemben Hollandiaban elnek,

jewel79bp 2014.07.08. 11:26:08

@Babette.: nem csak a több pénz, hanem itt tényleg nincs semmi parlagon. Mert pont a népsűrűség miatt az baromi nagy luxus lenne.

SzZoole 2014.07.08. 11:34:08

@Herr Géza: nem jol irtad Geza,az egyik kezeben cannabis a masikban meg magic mushroom:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 11:36:35

@Zoole[uk]:
Tudsz te, ha akarsz ;)
Ezek szerint kiismerheto vagyok, egy nyitott konyv? :)

SzZoole 2014.07.08. 11:43:41

@Kövérmadár [swe]: nem,csak en is eltem egy kis idot Hagaban es tudom merrol fuj a szel:)))
Nem csak a coffeeshop-ok voltak erdekesek,hanem qurvanegyed is,ott lattam eloszor fekete csempet rozsaszin fugaval:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 11:46:27

@Zoole[uk]:
"ott lattam eloszor fekete csempet rozsaszin fugaval:)))"

Ez oriasi! :))))

Herr Géza 2014.07.08. 11:53:31

@Zoole[uk]: Fordítva még szexibb lenne..... :DDDD

Herr Géza 2014.07.08. 11:54:46

@Zoole[uk]: Most mondjam az, hogy jellemzö mit veszel észre a qrvanegyedben ?? :DDDDDDD

Lukas Meier (törölt) 2014.07.08. 11:56:11

@Philosoraptor: @Kövérmadár [swe]: tudjátok én sok mindennel egyetértek, amiket Hinta ír. Lehet őt piszkálni folyamatosan, de egy szakképzetlen munkásnak pont olyanok a kilátásai, mint amiket ír.

A pénze épphogy a túléléshez elég, feljebb lépni nagyon nehéz szakképzettség nélkül, barátkozni is, barátnőt szerezni is sokkal nehezebb, mint otthon.

Abban is igaza van, hogy az otthoniaknak a kint lévők sokszor villantanak és a rossz dolgokat elhallgatják, illetve elfelejtik megemlíteni.

Tehát mond ő jó dolgokat is, de az igaz, hogy én sem értek mindennel vele egyet, például nem reménytelen az élet kint, lehet tanulni és fejlődni és ezt előbb-utóbb díjazzák is.

Az más kérdés ugye, ha valaki otthon is ugyanolyan óriási erőket tenne bele a karrierjébe és magába, mint sokan kint, akkor otthon is elérne valamit. Persze ez is relatív, mert általában kevesebbet, mint kint, legalábbis ha pénzben mérjük az eredményeket.

Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy kb. az első 3-5 évben a munkahelyi, mindennapos és baráti kapcsolatok kiépítése, akár a networking vagy a barát/barátnőszerzés sokkal nehezebb kint, mint otthon és ezt csak nagyon intenzív nyelvtanulással és helyiek között mozgással lehet leküzdeni (tehát nem szabad gettósodni és éjjel-nappal nyelvet kell tanulni).

Családosoknál, nem barátkozósoknál ez az akadály kisebb természetesen, de még mindig létezik (pl. munkhelyi pletyi mindenkinél van, híradót, újságot, tv-t gondolom mindenki szereti érteni, meg a járműveken a hangosbemondót is, stb.).

Nagyon fontos, hogy itt most nem a nyelv klasszikus tudásáról van szó, hanem a helyi dolgok, illetve praktikus kifejezések felszedéséről. Gondolom tudjátok, miről beszélek, azok, akik kimentek először elvileg tudva a nyelvet, aztán ugye meglepődtetek, hogy mi is igazából a beszélt nyelv.

Tegnap még szó volt a nyelvtanulási módszerekről, én a poroszos módszer híve vagyok. Ismerek olyanokat, akik évek óta itt élnek és azt mondják, hogy majd ragad a nyelv, de évek óta rossz szórenddel, ragozással és végződésekkel beszélnek és soha nem fejlődnek, mert nem néznek a szabályoknak utána. Tehát NEM ragad a nyelv. Rám sem, mert 1-2 elharapott kifejezést, új szót nem tanulsz meg rögtön vonzatokkal, főneveknél nemmel és többesszámmal, ha egyszer hallottad. Sok-sok év alatt sem, én legalábbis ezt tapasztalom.

@Kaksi Kapitány:
"Az azonban nem derul ki hogy csak egymassal, vagy az orszagukat elozonlo bevandorlokkal is ilyen toleransak-e? "

Igen, ezt nem tudjuk.

Én úgy tudom, hogy Anglián kívül a legtöbb európai városban van kisebb-nagyobb rasszizmus. De ha belegondolunk, akkor miért ne lenne? Miért bízna meg egy helyi egy a nyelvben néha hibázó, másképp viselkedő egyénben jobban, mint egy ott született és nőtt fel emberben?

Én sokszor teljesen elfogadhatónak tartom a rasszizmust ezért, de az kétségtelen, hogy nekünk, bevándorlóknak ez megnehezíti a helyzetünket.

Ausztriában van rasszizmus, ezt ki merem jelenteni. Mégpedig eléggé jelentős. Ez van.

Még a poszthoz: ha a lány megtanult hollandul nagyon jól és jó pár év eltelik, akkor tud majd hitelesen a hollandokról nyilatkozni. Addig ezek csak első benyomások.

ocso79 2014.07.08. 11:56:57

9 honapot huztam le Hollandiaban.
Az elmult 9 evet Anglianan.
Fantasztikus orszag es a szivem meg mindig odahuz.

SzZoole 2014.07.08. 11:59:22

@Herr Géza: szabadnapos voltam es "kirakatokat" nezegettem a belvarosban es ramjott a pisiles,eskuszom,hogy csak pisilni mentem be:))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2014.07.08. 12:00:28

@Lukas Meier:
"....Addig ezek csak első benyomások."

Ö sem állított mást !

2014.07.08. 12:08:52

@NIKI LAURA: 'a holland nyugdijasok nagy resze itt el Lajosmizsen,mellettem...'

Ez jo :). Remelem sikerult kimentened a milliardjaidat tegnap.

2014.07.08. 12:14:17

@pamut: Nem tudom mit ertesz 'egyszerubb melon', de ha pl. takaritast vagy gyari munkat akkor az au pair munka sokkal jobb alternativa lehet es kivalo arra hogy elkezdj beilleszkedni egy uj orszagban, nyelvet tanulj stb. Ha arra gondolsz hogy biztosan irodai munkat is talalhatott volna egy nyugati orszagban helyi munkatapasztalat es folyekony nyelvtudas nelkul, akkor tevedsz, ez nem ilyen egyszeru.

pappito · http://pappito.com 2014.07.08. 12:20:11

@Lukas Meier: "tudjátok én sok mindennel egyetértek, amiket Hinta ír. Lehet őt piszkálni folyamatosan, de egy szakképzetlen munkásnak pont olyanok a kilátásai, mint amiket ír."

vagyis egyetértesz egy közismert ténnyel. bravó

A kulcs: a szakképzetlen. Ezen tudna változtatni, szakképeződhetne. De sírni könnyebb.

"A pénze épphogy a túléléshez elég, feljebb lépni nagyon nehéz szakképzettség nélkül, barátkozni is, barátnőt szerezni is sokkal nehezebb, mint otthon. "

francokat. bezárja magát a konyhába és rinyál, hogy nem kopogtat be hozzá egy osztrák bombázó aki jól tud magyarul.

"Abban is igaza van, hogy az otthoniaknak a kint lévők sokszor villantanak és a rossz dolgokat elhallgatják, illetve elfelejtik megemlíteni."

bullshit. olvasd át ezt csak ezt a blogot

"Tehát mond ő jó dolgokat is, de az igaz, hogy én sem értek mindennel vele egyet, például nem reménytelen az élet kint, lehet tanulni és fejlődni és ezt előbb-utóbb díjazzák is."

szóval te is látod, hogy siránkozás helyett csinálhatna is valamit. nem csinál - szarban marad

"Az más kérdés ugye, ha valaki otthon is ugyanolyan óriási erőket tenne bele a karrierjébe és magába, mint sokan kint, akkor otthon is elérne valamit. Persze ez is relatív, mert általában kevesebbet, mint kint, legalábbis ha pénzben mérjük az eredményeket. "

bullshit. Csak itt számtalan posztoló és kommentelő fordult elő, aki Mo-n is teljesen rendben volt, csak máshol akart élni.

Evain 2014.07.08. 12:24:05

@Zoole[uk]: ha behúzta mögötted a függönyt, akkor hiába magyarázod a bizonyítványt :D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 12:25:19

@Lukas Meier:
Nagyon sok igazsag van abban, amit irsz, hazudnek, ha nem ertenek veled egyet.

A felsorolt problemak / nehezsegek szerintem 95%-ban egyeni szinten dolnek el es igy nem lehet ramondani azt, hogy egyertelmuen nehez ez vagy az.

Szakkepzetlen emberkent a vilagon mindenhol nehez. Az itt jelenlevok viszont jellemzoen nem szakkepzetlenek. Ahogyan a megjelent posztok tobbsege sem szakkepzetlen ember tollabol szuletett.
Az pedig mar egy kulon tortenet, hogy mitol lesz valaki szakkepzetlen. Ehhez, normalis korulmenyek kozott, legalabb annyi "munka" kell, mint egy szakkepzettseg megszerzesehez. Nem diplomarol beszelek, hanem szakkozepiskolai vegzettsegrol.
Ha valaki ennyire nem kepes es meg buszke is ra (tipikus hinta), akkor kifejezetten kikerem magamnak, hogy egy kalap alatt emlitsen magaval, mint "kulfoldon elo munkas".

Baratkozni nem konnyu, ez teny. Nekem sehol sem volt az, sajat szerzemenyu baratom talan csak egy van. Mindenki mast Norin vagy az emlitett baraton keresztul ismertem meg.
Letezo dolog, de nagyobb a fustje, mint a langja.

Nyelv: sorike helyett lehet nyelvet tanulni. Szunetben beszelgetni a kollegakkal. Az elso idoszak kutya nehez, foleg ha ugy erkezik az ember, hogy nem beszeli a helyi nyelvet es kenytelen egy harmadik nyelven kommunikalni.
Nekem 2 honap volt, mire kiboktem az elso "ertelmes" sved mondatomat. Kb. 8 honap, mire elkezdtem megerteni amit mondanak. 3 ev utan meg mindig fenyevekre vagyok attol, hogy kijelentsem, beszelek svedul, de elboldogulok.

Meg lehet csinalni?

Igen, meg!

Akkor mi a gond es miert kell beallitani ugy a dolgokat, hogy vilag katasztrofaja a kulfoldi elet?

SzZoole 2014.07.08. 12:25:27

@Evain: nem nem,eskuszom,hogy csak pisilni voltam:)))

Evain 2014.07.08. 12:25:48

@pappito: ezzel szóról szóra egyetértek.

Evain 2014.07.08. 12:27:31

@Zoole[uk]: Én mindent elhiszek neked. :D
Most már csak azt mondd meg, hogy mivel vetted rá a lányt, hogy egy vadidegen pasit beengedjen csak pisilni. :P

SzZoole 2014.07.08. 12:32:29

@Evain: a lanyok a kirakatuvegen belul voltak en meg kivul a vizelde is kivul volt nem mentem be,komolyan nem:)))
Nem is tudtam mi van ott bent,csak masok mondtak:)))

szaboniki9 2014.07.08. 12:36:31

Sziasztok!
Én vagyok a lány, aki elmerte követni ezt a szösszenetet! Valami ilyesmi "fogadtatásra" számítottam. :)
Köszönöm a pozitív és a negatív kritikákat egyaránt! Mindenképp figyelemmel kísérem a további reakciókat is! Szép napot!

pappito · http://pappito.com 2014.07.08. 12:37:42

@szaboniki9: á, igazából nem volt mibe belekötni, klassz volt amit írtál :)

sok sikert!

Kriszta D 2014.07.08. 12:40:38

@Lukas Meier: 'Ha valaki otthon is ugyanolyan óriási erőket tenne bele a karrierjébe és magába, mint sokan kint, akkor otthon is elérne valamit. Persze ez is relatív, mert általában kevesebbet, mint kint, legalábbis ha pénzben mérjük az eredményeket.' - ezzel nagyon nem értek egyet.

Nyilván szakterülettől (is) függ, de pl. saját tapasztalatból kiindulva egyáltalán nem így van. Tehettem volna akármennyit erőt/energiát a karrierembe otthon, sehol se lennék még mindig. Lenne munkám, persze, de kb. visszafele fejlődnék benne. Megpróbáltam és tapasztalatból beszélek. Egyszerűen az általános mentalitás ellehetetleníti az ember előre jutását, hogy a szakmai igénytelenségről ne is beszéljünk...

SzZoole 2014.07.08. 12:42:46

@szaboniki9: csatlakozom @pappito: velemenyehez,majd 5 ev mulva sokkal tobb jot fogsz tudni irni:)

SzZoole 2014.07.08. 12:45:26

@Kövérmadár [swe]: "
"ott lattam eloszor fekete csempet rozsaszin fugaval:)))"

Ez oriasi! :))))"

A fuga volt oriasi madar,mint egy felbe hajtott svajci sapka,akkora volt:)))

Herr Géza 2014.07.08. 12:45:32

@Zoole[uk]: @Evain: Persze.... A lelki szemeim elött már láttalak, ahogy bekopogsz, hogy izé..., csak pisilni kéne, de nagyon, mire a (jellemzöen úgyis külföldi) lány széles vigyorral közli, hogy "aha, pisiszex, no problem, de egy kicsit drágább lesz..." :DDDDDD

Kriszta D 2014.07.08. 12:47:11

@szaboniki9: Szia! Legközelebb ha írsz, esetleg lehetne benne valami konkrétum is arról, hogy pontosan merre vagy, hogy találtad a munkát, milyen a család, mik a további terveid, hogyan tanulsz hollandul, stb stb... Engem minden érdekelne!

SzZoole 2014.07.08. 12:47:54

@Herr Géza: hangos kacagas:)))
Egyebkent meglepo volt,hogy nagyon sok magyar szot is lehetett hallani.

Kriszta D 2014.07.08. 12:48:49

@Kövérmadár [swe]: 'Nyelv: sorike helyett lehet nyelvet tanulni. Szunetben beszelgetni a kollegakkal. [...]

Meg lehet csinalni?

Igen, meg!

Akkor mi a gond es miert kell beallitani ugy a dolgokat, hogy vilag katasztrofaja a kulfoldi elet?'

+1! :)

McZozo 2014.07.08. 12:49:53

Nekem tetszettek a leirtak. Mindig tetszett Hollandia. Sok jot hallottam mar rola, szivesen mentem volna oda Anglia helyett cdsak hat az a franya nyelv hianyzik es en mar oreg vagyok Hazirabszolgaskodni, na meg ugye pasibol is vagyok, igy ez emiatt is kilove :) De ettol meg sok sikert a poszternek

Herr Géza 2014.07.08. 12:54:07

@Kövérmadár [swe]:
Akkor mi a gond es miert kell beallitani ugy a dolgokat, hogy vilag "...katasztrofaja a kulfoldi elet?"
Tegyük hozzá: mondják ezt mindketten külföldröl. Nem jött be? Haza is lehet menni... Ausztriában rasszizmus van? Semmivel nem komolyabb, mint M.o.-on, söt... Stb.
Csak azt az egyet nem bírom fölfogni, hogy ha ök szarul érzik magukat ott, ahol éppen vannak, akkor miért is kell minket is meggyözni arról, hogy tulajdonképpen mi is (???) szarul érezzük ám magunkat, csak nem tudunk róla, vagy még durvábban: mi hazudunk. Brrrrrr......

Herr Géza 2014.07.08. 12:58:44

@Zoole[uk]: Mi ebben a meglepö ?? Mi exportáljuk is a jól képzett munkaeröt (söt, a know-how-t...) :DDD Legyünk rá inkább büszkék, hogy a magyar lányok ott is megállják (vagy inkább "megfekszik") a helyüket.... :DDD

Herr Géza 2014.07.08. 13:00:14

Ott még a "nyelv-tudás" kérdéskör is más értelmet kap.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 13:04:52

@szaboniki9:
Melyik a kedvenc caffeeshopod? ;)

@Zoole[uk]:
Ember, ha ilyeb kozel kerultel ahhoz a fugahoz, akkor nen volt koztetek kirakat :)

@Herr Géza:
Ha vegre bevallanad magadnak, hogy 12 pakisztanival laksz egy szobaban es ejjelente vibratort mosogatsz az egyik nyilvanos hazban, akkor te is szarul erezned magad.
De amig azt a nonszensz keptelenseget hazudod, hogy tanultal, dolgozol es boldog vagy, nincs mirol beszelni... ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 13:10:41

@Herr Géza:
Egyebkent a kutyanknal rasszistabb allatot meg nem lattam. Szivbol gyulolte a macskakat!

SzZoole 2014.07.08. 13:12:05

@Kövérmadár [swe]: aaa,nem mertem en oda bemenni,ki volt irva,hogy vigyazz harap!:)))

Herr Géza 2014.07.08. 13:15:42

@Kövérmadár [swe]: "....ejjelente vibratort mosogatsz az egyik nyilvanos hazban, " Beszarok, hát a mosogatóknál is van kasztosodás ? Ennél a hullamosogató lejjebb, vagy feljebb van egy fokkal?
:DDDDDDDDDDD

Herr Géza 2014.07.08. 13:16:53

@Kövérmadár [swe]: És mi a rasszista kutyák honlapja ? A kuruc-blöki ??

2014.07.08. 13:16:56

@Herr Géza: Ha magyarul probalt volna beszelni, akkor is nagy esellyel megertette volna a lany... Csak egy cikk a sok kozul a temaban: futurechallenges.org/local/hungarian-prostitutes-migrate-farther/

Herr Géza 2014.07.08. 13:20:02

@Kövérmadár [swe]: Ja úgy én is rasszista bázison élek: nekünk két kutyagyülölö macskánk van....

Sütemény1975 2014.07.08. 13:27:11

A holland kisvarosok, falvak csodaszepek! A nagyvarosokba nem vagyom mar.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 13:28:07

@Herr Géza:
Latod? Mondom en, kegyetlen a vilag!

Mindenhol van kasztosodas. Ez a nyugat rothadasanak elso jele. A hullamoso utalja a vibrimosot, az edenymoso meg a fogmosot. A sors fintora, hogy mind villamoson utaznak.

@Zoole[uk]:
Igyekszem elhinni, de valahogy nem megy ;)

Herr Géza 2014.07.08. 13:34:00

@Mirjam2: "Érdekes" egy cikk, azt mondja már az elsö mondatban, hogy:
"...unemployment rate in Hungary stands at 10.3% but there are big regional differences. Unemployment in northern Hungary is 13.3%..."
Hát a nagy különbség az nálam nem 3%...

Meg azt mondá:
"...worked as prostitutes in Hungary before (which is forbidden). "
Mióta tilos? (A lányok futtatása, az igen, de nem maga a prostitúció..)

Az a szó meg, hogy "trafficking" külön tetszik... Tessék mondani, elválasztani úgy kell, hogy "traf-ficking" ? :DDD
(Egyáltalán helyes ez így angolul??)

Természetesen nem neked szólt a kekeckedésem, csak úgy hangosan gondolkoztam erröl a Mészáros Anikóról, aki a cikket jegyzi....

Herr Géza 2014.07.08. 13:36:05

@Kövérmadár [swe]: És az edénymosók is külön kasztoskodnak, mert hiszen van éjjeli edénymosó is....:)))))))))))))))))

2014.07.08. 13:36:30

@szaboniki9: Ahogy mar masok is mondtak, nem volt mibe belekotni, kar hogy nem irtal olyanokat hogy ver a csalad, vagy te vered a gyerekeket, vagy mindig esik az eso es a hollandok piszkosak; akkor most lenne mirol vitatkozni! Mindenesetre koszonjuk a posztot es sok sikert!

2014.07.08. 13:38:24

@Herr Géza: Hat rengeteg cikk meg tanulmany van rola hogy mennyi magyar lanyt futtatnak Hollandiaban, szoval lehet hogy vannak kisebb pontatlansagok vagy leegyszerusitesek a cikkben de a lenyegen nem valtoztat. Egy film is keszult errol nemreg.

Herr Géza 2014.07.08. 13:41:59

@Kövérmadár [swe]: "A sors fintora, hogy mind villamoson utaznak." Ez szimplán hazugság: a nyugati kapitalista fertöben hogy lenne már a kulimunkásnak pénze villamosjegyre? Mind gyalog járnak, tuti. Azért tuti, mert: 1. én mondtam, 2. mert láttam a múltkor is a szomszéd mosogatót, hogy gyalog jött haza a melóból (pszt.: igaz, a szembe sarkon dolgozik, meg a városban nincs is villamos....)
Így gömbölyü. :DDD

Herr Géza 2014.07.08. 13:45:40

@Mirjam2: Tudom persze, láttam egyet én is a múltkor, igaz Zürichröl. Mondjuk sokan abszolút "maszekolnak", ha meg futtatják öket, akkor a futtatók legtöbbször maguk is magyarok....

Evain 2014.07.08. 13:47:15

@Kriszta D: izé, most nem kötözködésiből, de sok mindent a családról nem nagyon írhatna azon túl, hogy van x gyerek meg kedveli/nem kedveli a szülőket. Az meg azért nem indok, hogy a család nem olvassa a határátkelőt. :)

Jómultkorában volt egy angliai au paires poszt, ahol a poszterina beküldte a szülők hálószobájának a fotóját. Ok, dühös volt, mert kihasználták, meg nagyon szar helyre került, de ez akkor is a privát szféra durva megsértése.
De ez csak az én véleményem. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 13:54:49

@Herr Géza: @Mirjam2:
Biztosan en vagyok a kis csacsi, de a lanyokat miert kell futtatni?
Egy lonal meg megertem, esetleg agaraknak, de egy prostitualtnak nincs jobb felhasznalasi modja, mint a futtatas?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 13:56:36

@Herr Géza:
Tenyleg!
A kulimunkas a kulimunkabol hazakullig.

2014.07.08. 13:57:05

@Herr Géza: Nem mondtam hogy nem 'maszekolnak', csak annyit jegyeztem meg hogy ha a mi Zolee-nk magyarul keredzkedett be a fekete csempes WC-be, akkor is volt vagy 50% eselye hogy megertik mit szeretne :). Ez foleg annal a resznel volt fontos amikor valasztekosan elmagyarazta hogy nem igenyel mas szolgaltatast. felreerteseket megelozendo... :). De egyebkent nem akarok Zolee maganeleteben vajkalni, csak viccelek.

2014.07.08. 14:03:17

@Kövérmadár [swe]: Azert mert onszantukbol nem 'dolgoznanak' prostitualtkent. A cikkben is le van irva hogy erzelmileg kiszolgaltatott fiatal lanyokat (tudom hogy te vasbol vagy es nem hiszed el, de vannak erzelmileg kiszolgaltatott, naiv fiatal lanyok) behaloznak ferfiak akik eloszor azt mondjak szerelmesek belejuk, majd fokozatosan belerangatjak oket a drogokba es prostitucioba. De nem akarom elvinni a mai beszelgetest ebbe a temaba mert mar annyiszor megbeszeltuk, utolag belatom hogy nem kellett volna felhoznom. Hagyjuk, szerintem. Akit erdekel, nezzen utana maga.

Kriszta D 2014.07.08. 14:04:28

@Evain: ja nem ilyen konkret dolgokra gondoltam, hanem csak hogy kb. hogy erzi magat, mennyit tud tanulni munka kozben/mellett, ilyesmik :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 14:09:44

@Mirjam2:
Itt ma nagyon meleg van :(
Raadasul surgos a munka, 12 oras muszakban leszek 2-3 napig. Nehez az elet, kulimunkaseknal is... ;)

"Vasbol van a hod... vaa-aasbol van a hooood" :)

program készítő 2014.07.08. 14:12:52

Igen,szép minden külföldön-esszük a 0,34 e-s bagettet,1 euros konzervet,néha veszünk 3 euróért szavatosságát lejárt húst stb,és otthon elmondjuk milyen szép idegenben minden.A hazánk gyönyőrű ország,csak a politikusaink teszik saját érdekükben nem élhető országgá.

kóserkóla 2014.07.08. 14:12:52

Mindkét ország (Hollandia, Magyarország) olyan, mint a focija.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 14:14:11

@kóserkóla:
Elhetosegi arany 8:1? :)))

@program készítő:
Szia hinta, mar hianyoztal :))))

szaboniki9 2014.07.08. 14:18:17

@pappito: Köszöntem szépen! :)

@Zoole[uk]: Én is ebben bízok. :)

@Kriszta D: Igen, vannak még sztroik, de direkt nem akartam a kicsit laposabb részletekkel senki sem untatni, de köszönöm a tanácsot, mindenképp átgondolom. :)

@Kövérmadár [swe]:
Caffeeshop??? Nem tudom miről beszélsz, én itt gyerekekre vigyázok :) :)

@Mirjam2: :) Nem ver a család, én sem verem a gyerekeket az eső eddig egész nap szakadt, de nem szeretek panaszkodni, pláne olyan dolgok miatt amin ha a fejem a falba verem sem tudok változtatni. :) A sok sikert pedig köszönöm, elfogadom. :)

London2009 2014.07.08. 14:18:49

Valtozatlanul azt gondolom, hogy Magyarorszaggal jobb nem tortenhet mint a fiatalok kivandorlasa, majd hazaterese. Nekem ez a cikk is erre bizonyitek. Megtanulni, megismerni mast es hazavinni az uj szemleletet, tudast. Sok sikert!

Kriszta D 2014.07.08. 14:18:52

@kóserkóla: ...ez alapján akkor érdemes lenne mondjuk Kolumbiába vagy Brazíliába költözni?

Pernilla 2014.07.08. 14:19:56

@program készítő: Hol van 0,34 euroert bagett?? Gyorsan oda szeretnek költözni, hogy meg nagyobbakat tudjak loditani otthon a nyugati joletröl! Ne tudd meg itt mennyit kell güriznem a 90 centes zsömleert! :O

szaboniki9 2014.07.08. 14:24:03

@kóserkóla: Ott a pont!!! :)

@London2009: Örülök, hogy a lényeg átment!! :) Köszönöm! !!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 14:24:48

@London2009:
Kerdes, hogy a sokat tapasztalt fiatal milyen sebesen fog atstartolni Magyarorszag "folott", mikor rajon, hogy a sajat, uj szemlelete nem kompatibilis a magyarral.

Pontosabban ha megkerdezel 100 embert egyenileg, mind orulni fog az ujnak. Ha 10es csoportokban kerdezel, akkor mar lesz mindig 1-2, akinek nem tetszik. Ha a 100-at egyszerre "szavaztatod", a tobbseg a valtozas ellen lesz.

Miert?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 14:29:03

@Pernilla:
BREAKING NEWS!

A nyomor begyuruzott Svedorszagba. A cegunk tulajdonosa a napokban vett egy 2004es, tuzpiros lovacskas-FIATot. Eszem megall, romokban a jolet, kihasznalnak, elnyomnak!

Hol vagy hinta?! Sirhatok a valladon?

NorthPier 2014.07.08. 14:34:34

@Kövérmadár [swe]: (Én állandóan egy lakatlan szigetre vágyom)

Pernilla 2014.07.08. 14:36:19

@tildy[UK]: nem gondolod, hogy beteszem a labam egy iylen proli diszkontba!! :D

(mielött valaki felreertene, rendszeresen vasarolok a lidl-ben :))

2014.07.08. 14:37:03

Nahat.... ez egy ilyen aranyosan racsodalkozos poszt egy fantasztikus orszagrol.

"Hollandiáról mindenkinek gondolom legelőször a legális fű és a narancssárga szín jut az eszébe, aztán rémlik valami a sok bicikliről, meg a sajtokról, meg mintha földrajz órán annak idején szó lett volna tulipánokról, szélmalmokról és fapapucsokról."

Aha, hat en nem igy vagyok ezzel akkor. Nekem igy ebben a sorrendben a kovetkezok jutnak eszembe Hollandiarol elsonek: techno zene, design, Helveticas plakatok, vizvedelmi rendszer, De Stijl, Mondrian, Bruegel, Vermeer, Van Melden, Van Dyck, Van Gogh, Van Persie, Robben, Kluivert, Van Nistelrooy (jujdeutaltam :D), Edgar Davids (ot is :D), Rem Koolhaas, meg a narancssarga. Igy elsonek persze.

Szoval ezekrol csak nyugodtan, lehetne reszletezni boven.... :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 14:37:37

@Zoole[uk]: Ezt ők is elhitték? Hogy csak könnyíteni akarsz magadon, csak nem úgy, ahogy ők gondolták... ;)))

@szaboniki9: Hajrá :)

2014.07.08. 14:38:53

@Kövérmadár [swe]: Ezt nem ismertem, de jol hangzik, a hoddal! Elkepzeltem hozza egy dallamot :) Tulorat fizetnek, vagy ingyen dolgoztatnak a rabszolgatartoid?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.07.08. 14:39:04

@Pernilla: :D csak mert uk-ben 15p ott a zsomle, 30p a bagett :)
------------------------------------------------
Amugy kezdem szegyeleni magam, hogy pihenek, napozok a betegszabimon. Lerendezzuk munkahelyen, ki volt veve szabinak, csak ugye jott a mutet, doki meg kiirt ket hetre, es hiaba mondtam munkahelen , hogy barmelyik jo nekem, mert pihi kell , ezt erzem is, most epp belul huz a hasam, de akkoris... en mar csak ilyen lelkis vagyok:S

Pernilla 2014.07.08. 14:43:37

@tildy[UK]: itt sogoreknal a Lidlben 15 cent a zsömle es 79 cent a bagett. Az meg mindig 3x annyi majdnem mint a 34 cent! :O :DD
Viszont peksegben lazan elkernek 90 centet egy zsömleert, pofam leszakad.

De mondjuk en a teljes kiörlesü dolgokat veszem altalaban, az joval dragabb, de meg mindig verhetetlen a lidl-s ar. Es nem azert veszem mert olcso, hanem mert mindig frissen sült es teljesen meg vagyok elegedve a minöseggel :)

2014.07.08. 14:44:53

@mojyo: Ja mert amugy az alap, hogy siksag, meg az alacsony horizont, meg ilyen dolgok nyilvan az a legelso, a topografia termeszetesen :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 14:59:39

@mojyo:
Az szep es jo, hogy

@Mirjam2:
Jajj, rabszolgatartas sved modra:
Jott tegnap delutan a fonokom, hogyugyan meg hatra van 26000 furat, de vajon keszen lesz-e csutortokre? Mondtam neki, hogy orankent 500-550 furatot tud a gep megcsinalni, igy a furocsereket nem szamitva is 49 ora lesz meg. Az 6 muszak.
Lattam rajta a boldogtalansagot. Elviharzott.
Fel 4kor bementem hozza, hogy ez igy nem fog menni, meg egy muszak kell a gepre, az napi 16 ora. Necces igy is, de talan.
Majd odament aposomhoz, megkerdezte! , hogy tudna-e jonni delutan, valtasban velem. Persze, tudna. Aztan bedobta, hogy akar 12 oras muszakban is johetunk. Ennek a fonok nagyon megorult, de annyit mondott: beszeljuk meg apossal es amennyit vallalunk, annyit jojjunk. Vallaltuk, jovunk.

Itt olyan nincs, hogy ne fizetnek a tulorat :) raadasul az alap munkaberem kb. 1.5*-eset adjak, igy a 2*4 orara 12 oranyi bert kapok. Hetvegen lenne az igazi, akkor dupla oraberrel megy a dolog.

Ki vagyok zsakmanyolva ;)

Ezek a gyorssegelyes megoldasok itt arra nagyon jok, hogy javitjak a megitelesunket. Tudjak, hogy barmi van, mi itt leszunk. Ez a svedekre nem jellemzo...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 15:00:41

@mojyo:
Tehat :)
Azt mar tudjuk, hogy van Persie, de azt meg nem arultad el, hogy mi nincsen...

puhacica 2014.07.08. 15:00:56

mindeközben: velünk meg ma közölték, hogy befagyasztották a bérek kifizetését huzamosabb időre. ami azért vicces, mert mindketten itt dolgozunk, nincs olyan, hogy "majd a másik fizetéséből kihúzzuk". szóval lehet, hogy hamarabb kötünk ki Angliában mint gondoltuk.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 15:02:03

@Kriszta D: + uram-bátyám, meg honnan gyütté című röhelyek...

@Herr Géza: :D

@Zoole[uk]: Mint pl. "Istenem!" , "Igen!", "Még!" :D ???

@Kövérmadár [swe]: +1 (Volt már posztja?)

@McZozo: Angollal nyugodtan mehetsz hollandokhoz. Az én munkahelyemen is angolul beszéltek.

@Babette.: Tökéletes találat. Köszi. :)

2014.07.08. 15:06:22

@Kövérmadár [swe]: Szornyu ez a kizsakmanyolas a kapitalizmus egyik fellegvaraban... Nem tudom hogy birod, szerintem fel kene lazadnod a rasszista szemetek ellen!

2014.07.08. 15:08:05

@Kövérmadár [swe]: Ja... oooo... peldaul nyersuran es bauxitbanyaszat...? De lehet, hogy nem ez volt a kerdes...? Nemertem, elnezest. :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 15:11:23

@Kövérmadár [swe]: Felszaporodott a sok mosogatnivaló, mi? :)

@tildy[UK]: Gondold azt, hogy egy szanatóriumban pihensz. Semmi okod arra, hogy lelkifurdalásod legyen. Balesetről, betegségről senki nem tehet... :) Egyszerűen csak töltődj. :)

@puhacica: Bakker... Részvétem.

bpetya75 2014.07.08. 15:11:38

@Kövérmadár [swe]:

Föl se éred a vállát. Úgy meg elég hülyén néznétek ki, hogy ő leül, te meg a vállára borulva zokogsz ;-P

@puhacica:

Azt meg hogyan? Csak nem állami szektor?

London2009 2014.07.08. 15:15:18

@Kövérmadár [swe]: Erre csak egy tortenetet tudok elmeselni. A szuleim egy zsakutcaban laknak ami egy kis zart kertben vegzodik. Kitalaltak egy paran, hogy van nehany kisgyerek az utcaban akiknek lett egy atmeneti hinta keszitve es mi lenne ha helyette egy kis jatszoteret kiepitenenek. Lakogyules. A fel tarsasag onmagabol kikelve, hogy a gyereknek nem az utcan a helye es meg, hogy jatszoter, akkor ott hangoskodnanak. Megjegyzem most is van kint egy hinta es igy meg bicikliznek allandoan, tehat semmi valtozast nem jelentene. Raadasul ez a no aki ezt kijelentette egy ovono! :D Pont otthon voltam amikor ez az eset tortent es egyszeruen le voltam teljesen dobbenve, hogy itt valoban semmi nem valtozik… Na ugyhogy igy nem lett kis jatszoter…a sajat unokaiknak. Dobbenet. De olyat is latni itt kerem, hogy van ket haz egymas mellett ahol ket testver lakik a csaladjaval egymas szomszedsagaban. Inkabb kimertek, hogy mekkora a tavolsag a ket garazsajto kozott, hogy csak a fele keruljon lefestesre, mint sem a sajat testverenek lefesse a falat. Tobbe kerult kimerni, mint lefesteni. A maradek festek gondolom utana csak beszaradt. Hihetetlen.
Regebben egy csendes, nagyon kulturalt utca volt. Mara ha kiteszel egy cserep muskatlit reggelre ellopjak a ciganyok. Volt olyan, hogy utanuk mentunk kocsival es inkabb visszavasaroltuk a sajat viragunkat, amit aztan persze masnap reggelre megint elloptak.
Az is felmerult, hogy zarjak le kapuval az utca veget, hogy ne jarjon be senki, de a “hinta ugy” utan ezt nem volt senkinek mar kedve felhozni. Magyarorszag 2014. Nyugodtan essetek nekem, de nem tehetek rola, rosszul vagyok az egesztol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 15:16:15

@nezzazegfele:
Fel biza. Raadasul eddig vibratorokat mostam, most attettek a hasznaltovszer tisztitoba. :(

@bpetya75:
Majd ulok az olebe ;)

@mojyo:
A nyersuran nem jo, en jol atsutve szeretem. Nem szeretem ragas kozben erezni a sugarzast.

@Mirjam2:
Fel is fogok, de elvettek az utlevelem, igy nincs hova menekulni. :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 15:18:59

@nezzazegfele:
Nem hiszem, hogy irt volna posztot. Maximum prosztot.

@London2009:
Nem esek, elhiszem. :(

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.07.08. 15:19:19

@Kövérmadár [swe]: na jo.

Ectopic pregnancy with fractured left tube and internal bleeding.

Lukas Meier (törölt) 2014.07.08. 15:19:24

@pappito: az utolsó idézett szöveghez: sokaknak otthon is jól ment a szekere, azoknak valószínűleg kint is jól fog menni, ha nem még jobban. Igazad van.

@Kövérmadár [swe]: hát tény, hogy Hinta kicsit sokat sír, de ez betudható fiatal korának. Pár év és rájön, hogy ezeken csak ő maga tud változtatni és akkor elkezd saját magáért dolgozni. Remélem így lesz.

@Kriszta D: igazat kell adjak neked. Csak a saját szakterületemre gondoltam és még ott sem igaz, amit leírtam. Más területeket is megnézve azt kell mondjam, hogy mindenhol nagyobb a perspektíva és minőségibb a munkaerőpiac, mint otthon.

bpetya75 2014.07.08. 15:21:15

@Kövérmadár [swe]:

Ez most tényleg érdekelne. Azt írod, hogy nem számoltad a fúrócseréket, vagyis elképzelhető, hogy a hatodik műszak végén, csütörtök este még hiányzik 1200-1500 furat. Akkor mi lesz? Egyikőtök ráhúz még 3 órát, vagy az marad péntekre?

puhacica 2014.07.08. 15:23:18

@Kövérmadár [swe]: persze. szemrebbenés nélkül.

@Mirjam2: @nezzazegfele: nekünk is lefelé görbül a szánk.

@bpetya75: nem állami szektor. egyszerűen csak elfogyott a pénz.

holnap indulunk Zakynthosra, megpróbáljuk jól érezni magunkat és nem foglalkozni azzal, mi lesz utána. hehe. biztos menni fog.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.08. 15:24:07

@Kövérmadár [swe]:

Engem nem szoktak kiengedni ide :) Más a véleményem, és az nem fér bele a nyugaton minden jól működik képbe. Helyette ilyen cikkeket kell olvasni hogy Hollandiában nem löknek fel, nem flegmák, mindenki kedves és toleráns és az emberek gondolkodásmódja természetesen sokkal jobb mint otthon. Nem veszitek észre hogy minden poszt szinte erről szól?

2014.07.08. 15:24:50

@Kövérmadár [swe]: De ugy sokkal jobban hizlal mint nyersen es kevesebb benne a vitamin. :D

Evain 2014.07.08. 15:27:40

@mojyo: oi! Rutger Hauert lehagytad! :D Meg Paul Verhoevent :)

Határátkelő 2014.07.08. 15:27:45

@házelőtthinta: Téged akkor szoktak beengedni ide, amikor nem ugyanazt a szöveget írod állandóan a saját problémáidról. Lehet, hogy ez keményen hangzik, de ideje kimondani: nem akarom minden nap elolvasni, hogy a borzalmas nyugat, meg a nyomor, meg a konyhában élés és a rémes Meki. Elmondtad százszor, már csak fárasztó. Tehát a jövőben sem fogom az ilyen típusú kommentjeid beengedni.

Ha érdemben szólsz hozzá egy poszthoz, akkor azt beengedem. (És akkor sem engedlek be, ha a kommented egyik fele érdemi hozzászólás, a másik pedig az előbb említett siránkozás. Csak hogy egyszer s mindenkorra egyértelmű legyen.)

Határátkelő 2014.07.08. 15:29:16

@házelőtthinta: Ja, és még valami: elképesztő csúsztatás (hadd ne mondjam: hazugság) az, hogy ezen a blogon mindenki csak dícséri a "nyugatot". Ez két dolgot jelenthet: vagy szelektíven csak azt veszed észre, amit akarsz, vagy direkt ferdítesz.

Nem tudom, melyik a rosszabb.

2014.07.08. 15:29:43

@Evain: :o Rutger Hauer holland??? Aszittem nemet. :D Hat ezert. :D Mindennaptanulvalamiujatazember!

Evain 2014.07.08. 15:31:07

@tildy[UK]: Uramisten, nekem ez a rémálmom. :S Nagyon vigyázz magadra!

2014.07.08. 15:33:11

@Kövérmadár [swe]: Szar ugy - akkor kenytelen vagy tovabb robotolni ehberert...

Evain 2014.07.08. 15:33:58

@mojyo: De még mennyire az. Játszott holland filmekben is, pl Soldat van Orajne, ami a hollandoknak kultuszfilm. Meg most a Heinekenes filmben.
Én spec jó színésznek tartom. :)

2014.07.08. 15:34:56

@tildy[UK]: Huha. Ne sajnald magadtol a ket hetet, ez a legkevesebb amit megerdemelsz ezek utan... Remelem minden rendbejon!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.07.08. 15:37:21

@Evain: @La Pantera: Probalok.

Nem volt ido felfogni, ket nappal korabban derult ki, poztiv tesztnel.
Parom ket napig nagyon boldog volt:) En sajnos tudtam vagy ereztem, hogy baj van.
Ez van. Majd lesz masik. Muszaj igy felfogni. Kisebb esely, mert vitt magaval egy-ket dolgot, de meg igy is 80% valoszinuseggel lehet normal modon kesobb.

SzZoole 2014.07.08. 15:40:22

@nezzazegfele: az ingyen volt,marmint a konnyites:)))

SzZoole 2014.07.08. 15:42:38

@puhacica: lehet,hogy epp azert fagyasztottak be a penzetek,mert ki szagoltak,hogy Angliaba akartok "diszidalni":))))

2014.07.08. 15:45:59

Jo poszt, nekem tetszett. :)
Sok sikert a jovore nezve! :)

SzZoole 2014.07.08. 15:46:39

@nezzazegfele: ": Mint pl. "Istenem!" , "Igen!", "Még!" :D ???"
Ahh.felreertesz,itt tobben tudjak,hogy csalados ember vagyok,feleseg 2 gyerek,ra adasul a nejem is torzskommentelo es olvassa mindig,szoval csak vicc volt az egesz:)))

bpetya75 2014.07.08. 15:47:08

@puhacica:

Az milyen már, hogy elfogy a pénz? Lukas lett a zsákom, kihullott a mákom???

Ezt nem lehet hónapokkal előre látni?

Minden esetre jó nyaralást!

Muscari 2014.07.08. 15:47:44

@Herr Géza: nem az atlaghoz kepest nagy a kulonbseg, hanem pl a budapesti ot szazalekhoz kepest.

Az, hogy legalis a prostitucio is csak felig igaz. Az lenne az un. turelmi zonakban, amit az onkormanyzatoknak kene kijelolniuk. Csak mivel a lakok mindenhol tiltakoznak, gyakorlatilag az onkorik mulasztasos torvenysertest kovetnek el mar tobb, mint tiz eve, mert nem jeloltek ki a turelmi zonakat. Azon kivul pedig igenis illegalis a dolog, tehat szerencsetlen prostik hiaba szeretnek legalisan uzni a dolgot, nincs nekik hol.

bpetya75 2014.07.08. 15:48:44

@Zoole[uk]:

Biztos én vagyok lemaradva, vagy titok, hogy ki a feleséged?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 15:49:13

@tildy[UK]:
Huha... sajnalom! :(

@bpetya75:
Egyelore az uj furoval lement tobb, mint 5000 furat igy az idoveszteseg minimalis lesz.
Most tartok osszesen 31500 furatnal, van meg kb. 20000. Orankent 525tel szamolva meg 38 ora. Apossal valtjuk egymast 06-18 es 18-06-os muszakokban. Tehat napi 24 orat megy a gep. Ezzel valamikor szerda es csutortok kozott ejjel kesz is lesz. Utana meg kis csinositgatas es csut. delutan mehet is a megrendelonek.

(Epp most csereltem furot, kb. 10 perc kieses)

La Pantera 2014.07.08. 15:51:58

@tildy[UK]: jól állsz hozzá, nagyon erős csaj vagy.
Drukkolok, hogy a következővel minden rendben menjen!

bpetya75 2014.07.08. 15:53:45

@Kövérmadár [swe]:

Összerakhattam volna, hogy nem napi 16, hanem 24 órát megy a meló. Tartósan is bírná a gép egyébként ezt a terhelést?

Muscari 2014.07.08. 15:53:54

Na, tema befejezve, beszeljunk a gyonyoru holland tulipanfoldekrol. Vagy az idojarasrol.

Meg regebben volt itt a blogon valaki, aki Hollandiaba tervezett kikoltozni. Munkat es alberletet is talat otthonrol es azon lelkendezett, hogy milyen jo, hogy delutan arnyek lesz a teraszon, mert majd nem egnek meg a viragai :-))))

Jot nevettem, az illeto nyilvan nem volt tisztaban az ottani idojarassal.

Elso evben en is vartam itt a nyarat, de eltelt az augusztus is, rajottem, hogy hiaba. Azota mindig nagyon orulok, ha husz fok fole megy a homerseklet, 22-23-nal mar nyari ruhat veszek fel :-)

bpetya75 2014.07.08. 15:55:33

@tildy[UK]:

Jobbulást! Mindkettőtöknek.

SzZoole 2014.07.08. 15:56:30

@bpetya75: hat persze,Lunacica neven megtalalod,ritkan szol bele mostanaban,de mindig olvassa.
Regebben tobbet kommentelt,meg posztot is irt,de a hinta es eddie felek tavol tartjak tole mostanaban,pedig egy ujj poszt irasan is elgondokodott a regen es most temaban,mivel most 4.-en volt 4 eve,hogy itt dolgozik kint.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 15:57:11

@Lukas Meier:
Hat. Annyi idos kb. mint Don Kartasch... a kulonbseget remelem nem kell korulirnom.
Ez nem feltetlenul a kor fuggvenye; de legyen igazad.

@házelőtthinta:
Meg szerencse, hogy itt vannak nekunk a te igen valtozatos kommentjeid ;)

@Mirjam2:
Ne is mondd! Gondolkozom is rajta, hogy hazafele a vonat ele lokom magam.

@Evain:
Nagyon allat, pont ott van az egyik hegem :)

@mojyo:
Ez igaz! Es ha megkenem bauxittal?

bpetya75 2014.07.08. 15:58:37

@Zoole[uk]:

Eddie már jó ideje nincs, Hintát meg erősen szűri HÁ. Visszajöhetne, de azt a posztot mindenképpen megírhatná ;-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.07.08. 15:59:33

@Babette. , @La Pantera: @Kövérmadár [swe]: Ne aggodjatok, a lenyeg, hogy elek, kicsit megszereltek es ennyi. Ennek oromere anyosjeloltek le is hoztak az Adriara, ahol csodalatos az ido, es egesz nap csak logatom a labam, es gyogyulok:)

Kicsit nekem is emeszteni kellett a helyzetet, ezert is nem irtam itt rogton, holgy mi tortent, csak magat a mutetet.

@Muscari: Pontosan. :) en nagyon kedvet kaptam Hollandiahoz.

bpetya75 2014.07.08. 16:00:08

@Kövérmadár [swe]:

Szerintem Kartács és Hinta a skála két vége. Egyikből sem sok szaladgál a világban. ;-)

Határátkelő 2014.07.08. 16:00:39

@bpetya75: Minden szavad arany! :) Szerintem is visszajöhetne ÉS megírhatná.

Herr Géza 2014.07.08. 16:01:28

@Muscari: Persze, hogy tudom én is, hogy mire gondolt. De nem azt írta le. És akiknek írta, azok ugyanígy fognak nézni.
Még egyszer: nem a cikk tartalmát kritizáltam, csak az újságíró szakmai alkalmatosságát (már ha egyáltalán szabad nekem ilyet...) :DD.
Az általad írtakkal viszont mégis vitatkoznék: prosti nem csak az utcai verzióban létezik. Azt, hogy valaki pl. a saját lakásán, szállodában, stb. bárkivel is üzem- ill. üzletszerüen kéjelegjen, azt nem tiltja semmi (tudtommal...). Tehát nem maga a prostitúció a tiltott, hanem az ilyen "szolgáltatások" kínálása a türelmi zónán (ami persze nincs) kívül. Jogilag ez igen nagy különbség azért.
De igaza van Mirjam-nak, ne vigyük el a mai posztot ebbe az irányba, annyira nem lényeges az ügy.....

2014.07.08. 16:02:39

@bpetya75: @Zoole[uk]:
Eddie nem az az iroszagi gyerek? O nem is jott at a posztr-es koltozes utan (nem regisztralt be az indexre), hanem inditott volt egy ellenblogot, ha jol emlekszem, ami aztan be is halt... Vagy rosszul emlekszem?

Herr Géza 2014.07.08. 16:03:04

@bpetya75: Azért Hinta esetében dukál a "hál'istennek" megjegyzés....

Herr Géza 2014.07.08. 16:05:24

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Rosszul emlékszel. Mármint részben: az "ellenblog" valóban kimúlt, de van neki másik és itt is járt többször is (mint kéne).

SzZoole 2014.07.08. 16:06:10

@Ödenburger Wiener Schnitzel: de,pontosan O,ha Gezat megkered belinkeli neked az ujj blogja cimet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 16:09:26

@bpetya75:
Jo kerdes :)
Max fordulaton porog lassan 12 oraja... meglatjuk. Surubben zsirozza magat, az biztos.

Latni elore honapokkal, hogy baj lesz. De mielott szolnak a dolgozonak, a vezetes meg ellopja, amit csak lehet.

@Zoole[uk]:
En batoritanam Zoolenet egy irasra, de csak akkor, ha nem tesz fel kepet a peksutemenyekrol ;)

2014.07.08. 16:10:56

@Herr Géza: @Zoole[uk]:
Hat, nem kovetem napi szinten a blogot (sot, neha heti szinten sem :), igy lehet, hogy ez kimaradt. Csak az remlik, hogy nagyon behisztizett, amikor kiderult a koltozes... :)

Herr Herr, bitte... ha nem nagy keres es nem tul OFF, ossza mar meg velem, mert kivancsi vagyok, valtozott-e az Eddie velemenye az irekrol, vagy azota sem igazan szereti oket?

Evain 2014.07.08. 16:12:46

@Zoole[uk]: nem mostanában kérte HA, hogy ne linkelgessétek, mert megegyeztek egymás közt, hogy nem teszik?

2014.07.08. 16:15:52

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Don't go there... Tudom hogy nem a te hibad mert pont nem voltal itt akkor, de az volt a legutobbi hogy E. jogi lepesekkel fenyegette HA-t ha meg egyszer rosszat mondunk rola itt, szoval legjobb ha ejtitek a temat.

2014.07.08. 16:17:06

@Kövérmadár [swe]: Akkor megsavanyodik, es raadasul a fogakat is rontja!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 16:17:25

@bpetya75:
Mas a szakterulet, de Nori nagyon hasonlo Kartasch-hoz. Tobb olyat ismerek, aki a skala kartachi vegehez kozelit, mint aki hintahoz. Valoszinu elegge szelektalo tipus vagyok ;)

@tildy[UK]:
Na jo, de tudod, nem is miattad aggodunk, te talpraesett leanyzo vagy! De ha kidoltok, ki javitja meg digger szamitogepet, mikor mar megtelt a pornositeok virusaival? ;)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 16:18:02

@Kövérmadár [swe]: Jó lesz vigyázni a hajgumikkal... :D

@Zoole[uk]: Akkor elmondhatjuk, hogy olcsón megúsztad. :)))

@puhacica: A legjobb helyre mentek. Szó szerint eltávolodtok a problémától, és abban a szerencsés helyzeten lesztek, hogy amikor haza értek, már be lesz csomagolva a bőrönd, ha a továbblépés mellett döntötök. :)

@tildy[UK]: Sajnálom. Viszont túlélted, és ez jó. A lelki része eltart még egy darabig. Arra igazán csak a később bekövetkező valódi boldogság lesz a gyógyír. Addig kitartás.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 16:19:46

@mojyo:
Ezert kell az uraniumot meg sutes elott olmosbottal jol kiklopfolni.

Profibbak probalkozhatnak nehezvizzel toltott uraniumtekercseket is rantani. Az kimeli a fogakat es ott hat, ahol het.

Muscari 2014.07.08. 16:20:50

@puhacica: mi az hogy befagyasztottak??!!!

Uristen, ti nyaralni keszultetek, szegenykeim, nem csodbe menni :-(

2014.07.08. 16:21:03

@Herr Géza: @Zoole[uk]: @Evain: @Mirjam2:

I see... Akkor a linkelesre iranyulo keresem ejtve... Viszont mivel igy mar egyre izgalmasabbnak tunik a dolog, ha valaki privatban atdobna a linket, azt halasan megkoszonnem ;)

Mr Long 2014.07.08. 16:21:28

@Herr Géza: En gyalog jarok dolgozni. Akkor kulimunkas vagyok? :( Csak azert veszek egy kocsit, hogy reggel ot perc alatt ott legyek, delutan meg sz*pjak a dugonban,,,

Muscari 2014.07.08. 16:23:18

@tildy[UK]: ne legyen lelkiismeret-furdalasod, nem a te hibad, hogy igy jott ossze. Pihenjel es elvezd anyaralast, amennyre a korulmanyek engedik.
Hozol akkor nekem paprikat? Termeszetesen kifizetem :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 16:24:41

@Mr Long (UK):
Te ribanc! Delutan? Sz0pni? A dugoban?
Latom, hiaba fagyasztottak be puhacicaek beret, Angliaban eroteljes a globalis felmelegedes... ha ezt Maximilian Birca hallana?!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 16:25:18

@Zoole[uk]: Csak húztalak. :) Ilyen bakikba a pasik sűrűn belefutnak gyerekkel is. :) A férjem bevitte a női vécébe egyszer a csajszikámat megpisiltetni, mert senki nem volt benn.
Mire kimentek kezet mosni, a mosdó és az előtér is tele volt nőkkel. :D
Azt mondta legközelebb megállnak egy bokor mellett. :D

@bpetya75: Ezt mondjuk konkrétan tudom, hogyha ki van percre pontosan számolva egy vállalkozás ki- és bemeneti pénzügye, és ebbe belerondít csak 1-2 kliens, aki nem fizet időben, vagy sohasem, akkor máris prolémás a dolog. A körbetartozás szépen kiszipolyozza a kisebb és a nagyobb cégeket is.
Bár az ő hátterüket nem ismerem,de láttam már egy-két dolgot.
Pl. a férjem főnöke is anno kiment spanyolokhoz nyaralni, "elfelejtett" utalni, mikor haza jöttek, akkor rakta át a pénzeiket.

@Kövérmadár [swe]: Egész jól álltok. :)

Muscari 2014.07.08. 16:28:12

@puhacica: ja latom, azert a nyaralas nem marad el, ha nem is lesz olyan felhotlen, mint lehetett volna. Azert ti is probaljatok meg elvezni a napsutest meg a tengert, a kek barlangot, a hajoroncsot meg a teknosoket ki ne hagyjatok! Aztan toltsetek mejd fel par fotot, hadd irigykedjunk.

Mr Long 2014.07.08. 16:32:08

@Kövérmadár [swe]: mONDJUK NEM ITT KELLENE IROGATNOD, HANEM DOLGOZNI ES AKKOR VEHETETT VOLNA A SZALONBOL IS, NEM KELLENE EGY AGYONHAJTOTT SZ@RT VEZETNIE :ddd

Muscari 2014.07.08. 16:32:14

@Zoole[uk]: nagyon szepen kerjuk Lunacicat, hogy irja meg azt posztot. Eddie mar nincs itt, Hinta moderalva van, a HA nem fog semmi gyalazkodo vagy rasszista hozzaszolast beengedni.

2014.07.08. 16:32:25

@Kövérmadár [swe]: Nalatod, ez eszembe se jutott :D Mar megerte folkelni ma is.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 16:33:26

@Muscari: Valamelyik évben én is így jártam itthon. Rengeteg dolgom volt, és csak azt vettem észre, hogy telik az idő, de én még mindig két takaróval alszom és estefelé polárpulcsit veszek fel... :D

@Zoole[uk]: Csak biztatni tudom posztügyben :)

@Mr Long (UK): Nem biciklivel? Vagy az Rezsőfater?

2014.07.08. 16:33:48

@Határátkelő: OMG hat ez nagyon szigoru ez a blog. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 16:34:16

@Mr Long (UK):
Miert kiabalsz? :))))

@mojyo:
Hat meg az esti derby miatt, igaz-e? ;)

Muscari 2014.07.08. 16:35:07

@tildy[UK]: elore is koszi. Ez azert is jo, mert ez egy jo apropo arra, hogy talalkozzunk. Remelem, hamar rendbe jossz, mind testileg, mind lelkileg, ezt azert nem konnyu feldolgozni, tudom.

Muscari 2014.07.08. 16:38:27

@nezzazegfele: En mar beletorodtem. remelem, azert augusztus elso feleben kanikula lesz otthon, legalabb 35 fokot szeretnek, hogy behozzam a lemaradast.

Mas. Megkerdezhetem, hogy az avatarodnak miert maradt le a feje? Direkt raktad fel igy?

szaboniki9 2014.07.08. 16:42:06

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Köszönöm a kedves szavakat! :)

@házelőtthinta: figyelj, nyílván sehol nincs csodaország, de én úgy gondolom, hogy minden hozzáállás kérdése...
Neked lehet egy kicsivel nehezebb lesz ilyennel, úgyhogy csak sok szerencsét tudok kívánni! :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.08. 16:42:45

@Határátkelő:

Ezek nem a saját problémáim,hanem az egyszerű melósok problémái. Ők ugyanis csak álmodozhatnak kényelmes,tágas lakásokról, autóról és egyebekről.Én felfogom hogy én felelek csak a sorsomért meg minden, de nézzük már meg miket írnak a Nyugatról! Biztos jövőkép, nyugalom, kiszámítható élet meg minden.Persze, annak biztos akit jól kitömnek hó végén, de az egyszerű melósnak nem. És az vesse rá az első követ akinek van energiája 8-10 óra lapátolás után elmenni iskolába. Örül hogy elér az ágyig ahová bezuhan szabadesésben. Lehet hogy ez keményen hangzik de ezen a blogon szerintem nincs egyensúlyban a tájékoztatás a külföldi életről. A pozitívumokat (nagyobb vásárlóerő) állanóan olvashatjuk, cserébe még csomó kitalációt is olvashatunk mellé. Ahogy ma is olvashattuk. Komolyan, van olyan felnőtt ember aki elhiszi hogy csak azért mert egy kicsit jobb az életszínvonal máris minden más? Meg toleránsak meg nem flegmák meg a többi tündérmese? Így AKARJA látni. De attól még nem ilyen. A negatívumokról szinte sose hallani. Nem csak a pénzről beszélek hanem bármi másról. Beilleszkedés és a többi. Ha pedig pár ember szóba hozza (pl én vagy Lukas Meier) akkor egyből el vannak küldve a fenébe hogy ők nyilván lúzerek. Én 2 éve olvasom ezt a blogot de állandóan ez a kifestő megy szinte minden 2. posztnál. A nem löknek fel/kedvesek/mosolyognak szentháromság. Mindenki nagyon jól tudja hogy nem így van, de 2014 ben is azt kell olvasnunk hogy nem löknek fel Nyugat-Európában. Helyette nem beszélünk arról ami tényleg számítana. Hogy hogy élünk mi, mosogatók, postások, futárok, átlagos emberek,átlagos munkákkal,sztárszakmunkás képzettségek nélkül, mérnöki papírok nélkül. Mire számíthatunk, milyen az életünk.Helyette egy sajátos éteri tér lett ez a felület ahol naponta leírják (akárcsak Hinta, akit itt sikk dolog utálni) hogy Magyarországon minden rosszul működik.

Tudom hogy mindenki érzi a szíve mélyén hogy igazam van.
Aláírom hogy sokat rágom ezt a témát és sokszor indokolatlanul hozom fel. Aláírom. De rólunk is beszélni kell. Érző emberi lények vagyunk mi is a mosogatópult mögött,akárcsak ti, (gazdaságilag) sikeresebb emberek.

2014.07.08. 16:44:50

@Kövérmadár [swe]: Na igy van, plane! Megyek, rakeszulok, veszek is egy langyos zuhanyt meg ilyenek. :D

rafflesia 2014.07.08. 16:48:45

Niki, nekem nagyon tetszett a posztod. Mi január óta vagyunk itt, az időtáv tehát nagyon hasonló. Én egészen másként látom az országot :) - de nyilván ez élethelyzet, és viszonyítási alap kérdése is. Annyira nekem nem tűnnek kedvesnek és segítőkésznek a hollandok, a körforgás sem tűnik olyan hatékonynak - kész cirkusz volt pl, mire a férjem működő bankkártyához jutott, beletelt 2,5 hónapba a történet, a harmadik elkészített kártyát sikerült aktiválni... Viszont vannak kétségtelenül jó dolgok, ami nekünk leginkább bejön az a bicikliút hálózat, komolyan több bicikliút van, mint autóút, nem győzöm felfedezni a környéket. Nagyon tetszik, szerintem nagyon hatékony is, ha csomag érkezik azt leadják a szomszédba, nem kell másnap munkaidőben a postára menni érte. Apró dolog, de sokat jelent, megkönnyíti az életet.
Én is szívesen olvasnék később többet arról merre élsz, milyen a befogadó család, ők mennyiben nevelik másként a gyereket, mint otthon. Meddig tervezed itt, stb
Sok szerencsét!

Határátkelő 2014.07.08. 16:51:07

@házelőtthinta: Csak ismételni tudom magam: ha szerinted ezen a blogon csak a pozitívumokról lehet olvasni (és Magyarországról sem csak rosszat, de hát könnyebb ezt gondolni, igaz?), akkor te egy alternatív valóságban élsz. Ennél nem tudok erre többet mondani, akkora csúsztatás.

Ráadásul te nem szóvá teszel dolgokat, hanem kényszeresen ismételgeted ugyanazt.

Egyébként nem "kell" olvasni semmit, különösen nem ezt a blogot, főleg, ha szerinted ennyire hamis képet fest.

A magam részéről ezt a vitát lezártam. Szerintem a szabályok világosak, te döntöd el, hogy tartod magad hozzájuk, vagy sem.

SzZoole 2014.07.08. 16:51:27

@Kövérmadár [swe]: @Muscari: @nezzazegfele:
Rendben,ha viszont nem akarja akkor rautalo magatartast fogok tanusitani,hogy megirja(ez,csak viccbol irtam mielot meg valaki betamadna,hogy verem a nejem)

SzZoole 2014.07.08. 16:55:00

@nezzazegfele: hat eleg olcso volt,hogy ne pisaljak be,de viszont elmenyekben gazdagon jottem ki,igy mar ha egyszer gazdag leszek akkor tudom majd,hogy,hogy megy a fekete csempehez a rozsaszin fuga:)))

SzZoole 2014.07.08. 16:56:14

@Evain: de irta,azert kertem meg Gezat,hogy kuldje at neki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 16:58:47

@szaboniki9:
+1 :)

@házelőtthinta:
Meg elmondom: az en fizetesem tokeletesen megfelel a sved atlagfizetesnek. Nem vagyok mernok, sem orvos, hogy a duplajat keressem.
En testesitem meg az atlagembert Svedorszagban. Torodj bele...

Lehet beszelni rolatok is. Irjatok posztot. Irjatok meg, hogy milyen sz@r kis eletetek van. De teljesen szanalmas, amikor egy valodi atlagember posztjat probaljatok lehuzni folyton.

Az pedig kifejezetten cuki, amikor kiemeled, hogy mi gazdasagilag vagyunk sikeresebbek. Rossz hirem van, cukorfalat: a dolgok jelen allasa szerint te minden teren elbuktal. Mind munkaerokent, mind csaladfenntartokent, mind egy parkapcsolat tagjakent. Jah, utobbi ketto sosem voltal, pech...
Persze ugy konnyu a konyhapadlorol osztani az eszt es bolcsesseget, mint meg nem ertett zseni, hogy semmifele felelosseged nincs.

Sebaj, te tudod, ugy jaratod le magad, ahogyan csak akarod.

SzZoole 2014.07.08. 16:59:36

@Muscari: Ti is augusztus elejen mentek haza?
Mi is 7.-tol 18.-ig.

szaboniki9 2014.07.08. 17:00:32

@rafflesia: :) köszönöm szépen!!
Igen, vannak dolgok amikből a helyzetemből adódóan kimaradok (ügyintézés,munkahelyi körülmények..stb) tisztában vagyok vele, és ahogy látom örüljek is neki mi? :) Igen a bicikliút hálózat tényleg fantasztikus, még nekem sem sikerült mindenhol bejárnom pedig megyek rendesen. :) Nagyon szimpatikusnak tűnsz, ha esetleg van kedved valamikor, valahol meginni valamit, pláne Velem, :) szívesen benne lennék és akkor kicsit bővebben átrághatjuk magunkat a tapasztalatainkon. :) Szeretek mászkálni az országban is ha esetleg nem a közelben élnétek. :)

jewel79bp 2014.07.08. 17:01:50

@házelőtthinta: Én Hollandiában takarítok. A férjemnek sokkal jobb állása van, így rálátok mindkét "világra". Igen, vannak rossz dolgok. Idióta a munkabeosztásom, emiatt valóban nem jutok el suliba. Suli helyett meg inkább önkéntes munkát végzek egy menhelyen, mert azt szeretem. Engem is lelúzereztek már nem egyszer emiatt, főleg, hogy két (jó) diplomám van... De nem érdekel, mert mindezek mellett jól érzem magam. Szeretem s tengert, a zöldet, az önkéntes munkát, a kirándulásokat, azt, hogy a kutyáimmal normálisan kirándulhatok, strandolhatok, hogy beengednek bárhová. Igen, stressz is van bőven, és sokszor hülyének néznek - de a jobb dolgok vannak túlsúlyban. Te egyedül élsz, ugye? Mert szerintem ez a baj. Ha van egy párod, aki ugyanúgy megkeresi minimum a minimálbért, akkor már korántsem olyan rossz az élet szerintem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 17:03:06

@Kövérmadár [swe]: azt tudtad, hogy brit tudosok kimutattak, hogy tiz emberbol negy
az hat?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 17:03:34

@mojyo:
Ebben a kanikulaban egy langyos zuhanyt? Magassagos Peter Crouch! :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 17:04:59

@Muscari: Micsoda fejetlenség! Fel sem tűnt... A feltöltéskor látszik és bent is látszik egyben, de húzgálni nem tudom. Felrakok egy másikat. A csomag a lényeg... :)

Most hozzátok hűltünk. Délben jött egy nagy zuhé, az amit tegnapra vártam volna, de így is jó, a paradicsomok és a paprikák örülnek. Most 24,5 fok van. :) Hűlt 10 fokot itt is.
Augusztusban egész jó idő szokott lenni, szerintem remek nyaraló időtök lesz. :)

@házelőtthinta:

www.hrblog.hu/acoaching/2014/01/05/mit-tanuljak-ingyen-2014ben/

www.eutanfolyam.hu/

www.manhattannyelvstudio.hu/ingyenes-nyelvtanfolyamok-tamop-2-1-2.phtml

www.biokiskert.hu/online-tanfolyam

www.duolingo.com

Emellett a kamarák is szoktak indítani ingyenes tanfolyamokat.
Online tanfolyamok is vannak, mondj egy témát, amit szívesen tanulnál, keresek neked...

Mennyit is lógsz a neten, egy nap?
Csak a 10%-át fordítsd tanulásra, információkutatásra.

Én pl. háttérblogozok.
Jelenleg szakszavakat tanulok angolul, állásportálokat, a reggel belinkelt EURES-t böngészem, stb.

Pedig nekem is nagy kedvem lenne sírni.
De lehet, hogy a Tisza kiöntene, és nem szeretném, ha az én lelkemen száradna családok sorsa...

Google, keresőszó, enter.

Mi a férjemmel munka mellett, gyerek mellett is folyamatosan tanulunk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 17:06:14

@Babette.:
Eddig nem voltam benne biztos, de ez volt az egyik Madar-fele sejtes.
Orulok, hogy bebizonyosodott a dolog, majd bejelentkezem egy Ig-Nobel dijra.

@jewel79bp:
A zoldet en is ;))))

Muscari 2014.07.08. 17:11:49

@Zoole[uk]: Mi 5-en megyunk, a gyerekek meg egy kicsit korabban. Sajnos az iskola miatt muszaj igy, jovore mar julius elejen tudunk menni, mert a nagylanynak hamarabb befejezodik a suli.

A te lanyod tudja mar, hogyan szeretne tovabb tanulni?

@nezzazegfele: gondoltam, hogy a csomag a lenyeg, de ennek sincs feje :-)))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 17:12:06

@Zoole[uk]: Hátőőőőizé... Én egészen másra asszociáltam a ráutaló magatartásnál... :D Örülnék, ha megírná a tapasztalatokat. :)
Te is írsz?

@jewel79bp:
+1
Az önkénteskedést később, egy jobb munka megcélzásánál munkatapasztalatként beszámítható.
Egy naplót ha írsz róla, később könnyebb visszakeresni, hogy mi mindent végeztél önkéntesként.

Herr Géza 2014.07.08. 17:13:25

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Kéresed parancs. Priviben nyilván azt teszem, amit akarok - vagy legalábbis úgy rémlik.....

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 17:13:42

@Muscari: Nem-nem, ennek van feje, az a kis sárga pötty középen balról... :D
Akkora csomag, mint egy dívány... :D

Mr Long 2014.07.08. 17:15:58

@Herr Géza: Nem azt teszed, amit akarsz, hanem amit a nyugati gazdak megengednek. Ha laza a lanc, akkor kicsit tobbet tehetsz, de alapban semmit! :D

Sütemény1975 2014.07.08. 17:17:51

Na, mire vegeztem a meloval, leszakadt az eg, itt Chesterfieldnel. Pedig setaltam volna kicsit. Sheffielden jottem keresztul delutan es lattam villamost! Nem is tudtam, hogy a szigeten van villamos :)

Quercus a favágó 2014.07.08. 17:20:50

@Határátkelő:

" Ja, és még valami: elképesztő csúsztatás (hadd ne mondjam: hazugság) az, hogy ezen a blogon mindenki csak dícséri a "nyugatot"."

Ezt megerősítem. Én sem dicsérem. Igaz a keletet sem.

Quercus a favágó 2014.07.08. 17:22:25

@Herr Géza:

Nyugi. Csak álmodik az eddi gyerek. És ráadásul rosszat.

Muscari 2014.07.08. 17:24:30

@rafflesia: szia, regen lattalak errefele. Szoval ti is Hollandiaban kotottetek ki, igazan jelentos valozas a tropusok utan :-)

Milyen ujra Europaban lenni? Azert tetszik Hollandia? Dolgozol vagy tanulsz valamit?

Muscari 2014.07.08. 17:28:34

@nezzazegfele: most megneztem jobban, es tenyleg. Azt hittem, az a teste es egy laba van csak ;-)

rafflesia 2014.07.08. 17:37:08

@Muscari: Szia! Igen itt vagyunk Eindhoven mellett. Ne is mond, állandóan fázom még most "nyáron" is, már ha ezt lehet nyárnak nevezni :) És jókat mosolygok a hollandokon, amikor 10 fokban már rövid naciban és flip-flopp papucsban szaladgálnak :) Biztos hozzá lehet ehhez is szokni, csak idő kérdése.
Nagyon vegyesek az érzéseim Hollandiával kapcsolatban egyelőre, de még az elején vagyunk. Vannak jó dolgok, és van amiben csalódtam. Talán a legfájóbb az iskola, a maláj suli sokkal sokkal jobb volt, emberileg, tanulmányilag egyaránt. Viszont a gyerekeknek sokkal több szabadságot adhatok. Hosszú távon ez is éppoly fontos a személyiségük fejlődéséhez.
Egyelőre főállásban hollandot tanulok, nyár után pedig nekilátok a munkakeresésnek... Hát izgalmas egy dolog lesz így 4 év után.

2014.07.08. 17:38:28

@Mirjam2: De ezt egyebkent nem ertem... Milyen jogi lepesek? Es miert? Ha valaki publikal egy blogot, azzal vallalja, hogy az nyilvanos lesz, barki olvashatja, kritizalhatja, sot akar meg negativ kritikakat is megfogalmazhat. Ez azert csak nem buntetojogi kategoria... Na, de mindegy...

SzZoole 2014.07.08. 17:55:11

@Muscari: gyerek psihologus,szeptembertol folytatja a 6th formot emelt szinten,hogy jo university-re vegyek fel.

SzZoole 2014.07.08. 18:05:14

@nezzazegfele: irtam,hogy csak viccelek.
Szerintem meg fogja irni.
En nem irok csak kommentelek,mar eleg sok mindent leirtam magamrol a kommentekben nem latom ertelmet,hogy posztot irjak.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 18:08:00

@Zoole[uk]: Lassan frissítek, közben tanulok-dolgozok. Értem a vicceidet. :) Én kérek elnézést. :)

Várom. Várjuk. :)

2014.07.08. 18:11:57

@Cascabel: Nincsen, mert Mo.-n becsületes munkával a többségnek nem sikerül előrébb jutni. Akkor a társadalomban vagy a magyar rendszerben keresendő a hiba? :(

SzZoole 2014.07.08. 18:12:36

@nezzazegfele: nincs miert elnezest kerned:)))
Lehet,hogy nem kene enyire viccesnek,kedvesnek lennem,mert epp a hetvegen kaptam meg,hogy nepszerusegi versenyt csinalunk nehanyan itt a blogon es en is kozejuk tartozok.

2014.07.08. 18:13:24

@LyukasBogrács: A leányzónak. Hiszen Niki meg hinta tökéletesek. :D

2014.07.08. 18:14:38

@NIKI LAURA: "lopnak,nem dolgoznak,koveteloznek,kirabolnak,becsapnak,."

Nahát, de érdekes, pont mellettük is van egy ilyen nép... :D

Quercus a favágó 2014.07.08. 18:54:09

Miután már este felé van, lehet uffolni.

A napokban gyakori téma volt a blogon az úgynevezett deviza hitellel kapcsolatos törvény. Szerintem itt is sokakat érint. Nem vagyok jogász. Viszont úgy látom, elég sok félreértés van ezzel kapcsolatban. Berakom most ide a miniszter által beterjesztett törvényjavaslatot. Az elfogadott törvény ehhez képest nem sok mindenben változott.

www.parlament.hu/irom40/00465/00465.pdf

Minden törvényjavaslathoz van miniszteri indoklás. Ez azért fontos, mert egy bírósági perben ha jogértelmezési vita van, ez hivatkozási alap. A legtöbb félreértés az egyoldalú szerződésmódosítással kapcsolatban van, mondván, a bankoknak egyszerű lesz a dolga, hogy bizonyítsák, törvényesen jártak el. Nos ez szerintem egyáltalán nem így van. A törvény, a Kúria jogegységi állásfoglalása alapján 7 feltétel teljesülését írja elő ahhoz, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességes legyen. Felhívnám a figyelmet, hogy mind a 7 feltételnek teljesülnie kell az Általános Szerződési Feltételekben. Mind a hétnek! Ha csak egy olyan is van, amiről egy per során a bíróság azt állapítja meg, hogy az nem felel meg a törvényi előírásoknak, az egész bukik.
Érdemes elolvasni a miniszteri indoklást ami a 4. §-hoz, az egyoldalú módosításhoz fűződik. Szerintem lámpással kell keresni olyan szerződést, ami ezeknek megfelel.
Szerintem. Bár mind mondottam, nem vagyok jogász.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.07.08. 19:07:27

@házelőtthinta: paromnak diplomaja sincs, mégsem keres rosszul. Bocsánat már, hogy nem mindenki raktaros vagy mosogató. Ha lenne benned ambíció, neked se kéne mekiben tolnod. Így viszont ne lepődj meg, hogy tudást fizetik meg, a bármikor pótolható, munkáját nem szerető egyszeri mekis dolgozót meg kevésbé.

Félreértés ne essék, minden munkát értékesnek gondolok, de szerintem így korrekt, hogy amiből hiány van vagy kvalitast kíván, azt jobban megfizetik.

SzZoole 2014.07.08. 19:10:33

De jo,szakad az eso,igy nem kell este viragokat es fuvet locsolni.

SzZoole 2014.07.08. 19:13:15

@tildy[UK]: szegeny,most a lelkebe gazoltal.Pedig te voltal a nagy platoi szerelme:)))

DieNanny CH 2014.07.08. 19:30:23

@Lukas Meier:

"Az más kérdés ugye, ha valaki otthon is ugyanolyan óriási erőket tenne bele a karrierjébe és magába, mint sokan kint, akkor otthon is elérne valamit. Persze ez is relatív, mert általában kevesebbet, mint kint, legalábbis ha pénzben mérjük az eredményeket.
"

Én Mo-on a környékem összes óvodájába bekopogtattam - ez 4 város/falu, 5-től 20 ezres létszámig, tehát kb 10 ovi - sehova nem kellettem. Itt Svájcban ahogy feltettem az adatlapomat egy oldalra, máris jelentkezett 3 család, 1 hónappal később pedig besétáltam a bölcsibe, és rögtön felvettek.
Úgyhogy tévedsz.

DieNanny CH 2014.07.08. 19:34:44

@McZozo:

Fiúk is lehetnek au-pairek! Sok felvilágosult országban - főleg Hollandia, Dánia, Franciao. - direkt fiút keresnek.

puhacica 2014.07.08. 19:46:59

@Zoole[uk]: akkor az egész cég "dezertőrnek" készül, mert senki nem kap fizetést. :)

@bpetya75: szerinted nekem mennyire nyúlt meg az arcom, amikor közölték a fényes jövőt? köszi, azért igyekszünk kikapcsolni.

@nezzazegfele: ez jó! már csak az igazi puhacicát kell felnyalábolni, aztán mehetünk is tovább. :)
"kiolvastam" a blogod, sokat gondoltam rátok a napokban. le a kalappal előttetek.

@Muscari: kedves vagy. :) már nagyon készülünk, ezeket a látnivalókat biztos nem hagyjuk ki! :)

és a fotókról jut eszembe: ha HA és ti is úgy gondoljátok, ősszel lehetne egy nyaralós-képes poszt. igaz, ez nem igazi határátkelés, de én pl. kíváncsi vagyok, ki hol pihen. sokan jöttök haza is, érdekes lenne látni, hogy a családlátogatás mellett ki mit tart fontosnak. olyan helyekre "juthatnánk el", ahova posztokon keresztül biztosan nem. :)

tanato 2014.07.08. 19:48:56

@NIKI LAURA: Bebuktam én is az Orgovánnyal,bár azért nagyságrendekkel a felső határ alatt,úgy hogy remélem visszakapom a pénzt valamikor.

puhacica 2014.07.08. 19:58:54

@tildy[UK]: sok erőt kívánok, hogy fel tudjátok dolgozni!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.08. 20:05:52

Na szóval...

kepkezelo.com/images/0cawho5dd8a7e0fz8tb.jpg

Lehet hogy kezdek egy szentimentális vén marha lenni de ez a poszt meglágyította amúgy köztudottan kemény szívemet.
Ez az utóbbi idők legüdítőbb posztja volt. Sugárzik belőle valami fiatalos báj. Valami kedves rácsodálkozás a világra.
Az ilyen posztoktól feltöltődik az ember és még a depressziós is hedonistává válik.
Nem hibátlan poszt. Hosszú az előzmény és rövid a tárgyalás.
Nadehát az író életkora sem feltételez valami hosszú élettapasztalatot.
Van egy mondat az írásban amit tanítani kéne. Életfilozófiának is beillik.
"A jó és a rossz hozzáállás is ugyanannyi időt vesz igénybe, csak a végeredmény más"
Ez mindent visz. Ez a kicsi lány tud valamit. Tud pozitívan nézni a világra.
Birtokában van a boldog élet kulcsának.
A hozzászólásokban a hozzáállása a kommentekhez még rátesz egy lapáttal.
Lehet hogy nem kéne már ennyire dicsérnem de nem tudom megállni.
Ebből a lányból sugárzik a kedvesség és a jóindulat.
Én csak egyet tehetek.
Boldog és sikeres életet kívánok neki.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 20:06:25

@QUERCUS: fasza, köszi a linket.

meg is válaszolta az általam felvetett kérdéseket.
ez amúgy csak hat feltétel, az utolsó kettő vagylagos

ha ezt így tényleg, akkor valóban van remény.
nem hiszem, hogy van olyan bank, amelyik rendesen megindokolta a kamatemelést vagy tájékoztatott volna, mikor és miért kerül majd rá sor..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.08. 20:06:46

@Zoole[uk]:
A plató azért megmaradt neki:))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.07.08. 20:10:55

@diggerdriver: de mi lenne vele,ha meg az sem:)))

firg_firg 2014.07.08. 20:13:27

@nezzazegfele: hat ebbol a kommentbol tobbet megtudtam hollandiarol mint a posztbol

firg_firg 2014.07.08. 20:19:16

@tildy[UK]: eztan ne egyel mekibe. Lement a drot az osszes UK beli meki alkalmzottnak es rakerultel a globalis "belekopok a szendvicsebe" listara. Mar vadasznak rad!

bpetya75 2014.07.08. 20:52:19

@Határátkelő:

:-D

@Ödenburger Wiener Schnitzel:

Eddie nem olyan régen felbukkant, sőt posztot is írt. Osztott némi észt, aztán balfenéken el. ;-)

@Herr Géza:

Hát ja. Ez a mentalitás csak ön- és közveszélyessé teszi az embert.

Muscari 2014.07.08. 21:11:49

@Herr Géza: figyu, azt az ellenblogot a postr-en Eddie inditotta? Ez komoly?

Muscari 2014.07.08. 21:16:44

@Zoole[uk]: az nagyon jo, sok sikert kivanok neki hozza. Regebbenaz enyem is jatszott a gondolattal, hogy kriminalpszichologus legyen, aztan ugy dontott, hogy inkabb a gyermekvedelem erdekli. Mar ki is nezett harom egyetemet, azokat fogja megcelozni, megyunk majd nyilt napokra az osszel.

Muscari 2014.07.08. 21:19:45

@QUERCUS: a profeta szoljon beloled...
Koszonjuk a tajekoztatast es hogy igy a sziveden viseled a sorsunkat.

Muscari 2014.07.08. 21:24:13

@diggerdriver: hehe. eloszor azt hittem, valtoztattal a stiluson, ezentul vadallatokrol teszel fel kepet, es ma kezdted a zebraval :-)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.08. 21:29:03

@Zoole[uk]:
Zolika figyu te nézed úgyis a VB-t szóljál már légyszives a következő meccsnél.
Köszi

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.08. 21:31:58

@Mirjam2:
már nem találom, melyik posztban kérdeztél vissza, hogy "what??" itt a video:
www.youtube.com/watch?v=ioS0ILrHvfU

Herr Géza 2014.07.08. 21:35:01

@Muscari: Hát ellenblognak nem nevezném éppen, de volt egy alternatív blogja, ami aztán elhalt, ha jól rémlik....

Herr Géza 2014.07.08. 21:44:35

@QUERCUS: Miért is? Gondolod, hogy meg kellett volna ijednem? Ne már ....

SzZoole 2014.07.08. 21:44:41

@diggerdriver: mindjart kezdodik,ez mar az elodonto a BBC 1-en lesz 9 orakor Nemetorszag vs.Brazilia.
HAJRA NEMETORSZAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SzZoole 2014.07.08. 21:51:35

@Muscari: koszi.A lanyom mar tul van egy ket nyilt napon de egyik sem tetszet neki,O a Warwick University-t celozta meg ami benne van Russell Group-ban.

Quercus a favágó 2014.07.08. 21:55:51

@Herr Géza:

Hát, elég rémült arcot vágsz....DDD

Quercus a favágó 2014.07.08. 21:59:16

@diggerdriver:

Olyan mint az előjáték, csak 4-es partiban.

blackhairlady 2014.07.08. 22:02:09

@tildy[UK]: Nagyon sajnalom, remelem lelkileg is rendbe jossz nem csak fiikailag!

blackhairlady 2014.07.08. 22:05:10

@Zoole[uk]: Ebbol most mar nem jossz ki jol, a svajcisapkas megjegyzesed mindent elarult. Nem tudom mit fog szolni a feleseged ha beleolvas, en nem lennek nyugodt a helyedben:)

nyuszigonosz 2014.07.08. 22:05:15

@diggerdriver: Az az, hogy az összes résztvevö közül már csak négy maradt. A mai játék gyöztese és a másik két csapat (Hollandia-Argentina) gyöztese kerül a döntöbe, ahol a VB címért játszanak majd. A mai vesztes a másik játék vesztese is játszik majd még a 3. és negyedik helyezésért.

SzZoole 2014.07.08. 22:06:52

@diggerdriver: Aki most nyer az az utolso meccsen a dontoben fog jatszani.

blackhairlady 2014.07.08. 22:06:54

@puhacica: Jo nyaralast!:) Sajnalom ami a ceggel tortet, tudom milyen szar erzes lehet a bizonytalansag. Sajnos a tesom is igy jart tavaly, ugyhogy at tudom erezni a kilatastalansagot.

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:13:35

@morsels:
Hogy hagyhattak pont Mullert ennyire szabadon... elkepeszto hiba.

blackhairlady 2014.07.08. 22:13:36

@Kövérmadár [swe]: En meg kovetelem a peksutemeny fotokat:)))))))

nyuszigonosz 2014.07.08. 22:13:47

@morsels: Gondolom: nem igazán, de kérdezte. :-)

blackhairlady 2014.07.08. 22:14:17

Es tudom, hogy sokan unjak a fociival offolast, de 1-0 Nemetorszagnak:) Vagy inkabb :(

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.07.08. 22:16:06

@firg_firg: eddig sem ettem, max évente egyszer, ha már nagyon nem volt más, de szerintem ez utoljára 3 éve volt. "Szemét" kajának tartom, ha nem muszáj inkább kihagynám.

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:22:26

@blackhair-lady:
Becsben van az a hires 12ezer eves kavezo, ahol mar 12ezer evvel ezelott is ujsagot olvasni jartak az osztrakok.

Na, ott a sutemenyes pult valami tunemeny volt, rendeltunk is par dolgot... es a sutemenyek - legalabbis szerintem - kiabranditoak voltak. Marmint izre.

Evain 2014.07.08. 22:24:59

Miazisten, már most 3:0? Meglesz a hollandoknak a németek elleni döntő? :D Bár ahhoz még be kéne jutni ugye :D

SzZoole 2014.07.08. 22:26:53

A brazilok mar sirnak a lelaton,en is oromomben:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.08. 22:27:43

A futball az olyan játék ahol a németek percenként rúgnak gólt?
Csak kérdezem.

Evain 2014.07.08. 22:29:13

@diggerdriver: hát kábé, most rugták az ötödiket :D

puhacica 2014.07.08. 22:30:42

@Zoole[uk]: besz@rok ezen a meccsen! :D meg a vegen igaza lesz Madarnak es az uramnak, nemet-holland dontovel.

@blackhair-lady: koszi! :) es tesod valtott vagy talpraallt a ceg?

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:32:23

@diggerdriver:
Gary Lineker mondta azt, hogy a foci olyan jatek, amit 22 jatekos jatszik es a vegen a nemetek nyernek.

Egyszeruen erthetetlen, hogy mi tortent a brazilokkal.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 22:32:57

A meccs elott meg akartam kerdezni a tudosokat, hogy dontetlen eseten a nemetek jutnak-e tovabb, idegenben lott golokkal.

Szerintem mar nem aktualis a kerdes... :)))))

SzZoole 2014.07.08. 22:33:05

@puhacica: en is azt josoltam meg a mult heten:)))
Remelem holnap a Hollandok is leiskolazzak Argentinat.

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:33:57

Es hanyan mondtak, hogy a brazilokat befujjak a dontobe :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 22:34:05

@morsels:
Az elso perctol ereztem, hogy nincsenek rahangolodva a dologra. Pedig nem vagyok football tudos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.08. 22:35:00

Emberek, nézze mindenki a meccset, ekkora kokeró brazilverést nem látott még a világ! :-))))))))))))))))))
Fél óra alatt 5-0!

Remélem, holnap a hollandok ugyanígy lemossák Argentínát...
De jó lenne... :D

Herr Géza 2014.07.08. 22:35:44

Mi vaaaaaaaan a brazilokkal??????

2014.07.08. 22:37:28

@Herr Géza: Lefizettek oket? De pont a nemetek? :)

puhacica 2014.07.08. 22:38:16

@morsels: en is arra tippeltem. :)

Muscari 2014.07.08. 22:38:19

@Zoole[uk]: az igen. En azt az infot kaptam egyebkent, hogy egy gyakorlatiasabb szakmanal nem annyira szamit, hogy melyik egyetemen vegzett az ember, ellentetben a gazdasagi szakokkal.
Az enyemnek jo eredmenyei vannak ugyan, de nem kiemelkedoek, igy a Russel Group nem kerult szoba. Mondjuk azt sem szeretnem, ha csak a Metropolitanra jutna be (oda mondjuk nem is jelentkezik)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.08. 22:38:27

Jó, igaz, hiányzik a Thiago Silva, meg a lerugott Neymar, de akkor is.Aki világbajnok akar lenni annak kell tudnia pótolni a hiányzókat...

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:40:47

@Kövérmadár [swe]:
Azert az elso percben ez meg nem latszott :-)
Azt gondoltam, hogy ebbol jo meccs lesz, mert mentek a brazilok is meg a nemetek is, amolyan nyiltsisakos ize, de mar az elso golnal latszott, hogy valami nem stimmel. Pont Mullert igy uresen hagyni... aztan ez csak rosszabb lett :-)

Csori brazil szurkolot mutattak... korulotte mindenki ul, o all, aztan acsorog, majd leul es csak nez.

Azt a mindenit...

nyuszigonosz 2014.07.08. 22:41:45

@Kövérmadár [swe]: Amúgy ilyenkor olyan, hogy döntetlen nincs: hosszabítás van es ha akkor is döntetlen lenne, akkor a tizenegyesek vannak.

Muscari 2014.07.08. 22:42:03

@diggerdriver: ugy latom , igen. Mondjuk en csak az Index cimlaprol tudom :-)

nyuszigonosz 2014.07.08. 22:43:48

@morsels: Igen, én is azt mondtam, még ma is.
Hát, még nincs vége a játéknak. Még akárhogy lehet.

blackhairlady 2014.07.08. 22:44:22

@diggerdriver: Te, fogd vissza magad, ne dicsergesd, tudod, ennek nem szokott jo vege lenni:))))))
Amugy igazat adok neked, tenyleg egy nagyon pozitiv szemelyiseg rajzolodott ki elottem is olvasas kozben

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:45:44

@geegee:
A vedelembol nagyon hianyzik Silva, ez egyertelmu. Ha jol lattam, David Luiz jatszott a helyen, Luiz helyen meg Dante es hat rohangaltak ossze-vissza. Ilyen hibat nem lehet csinalni hatul.

Mondjuk ehhez nem kaptak semmifele segitseget a kozeppalyarol sem.

Herr Géza 2014.07.08. 22:50:50

@33621: A cikk kommentjei tökéletes képet alkotnak egy beteg országról, nemzetről.....

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:51:41

@nyuszigonosz(D):
Biroi hibak vannak majd minden meccsen. En nem hittem abban, hogy a brazilokat a dontobe fogjak fujni.
Persze ettol meg lehet azoknak igazuk, akik szerint a Bilderberg csoport csak viccbol kiprobalja, hogy milyen hataskoruk van es milyen hatassal van ez a milliardos nezokre, akiket nyilvanvaloan atbasznak :-)

Evain 2014.07.08. 22:51:45

Ha már foci, és hollandok, ilyenkor a tévéreklámok is megérnek egy misét :D

blackhairlady 2014.07.08. 22:54:08

@morsels: En itt rendszerint ilyenekbe futok bele, keves kivetellel:(
De ha mar az izet nem kostolhatjuk Lunacica remekmuveinek, legalabb a latvanyat csodaljuk.
Amugy szerintem finomakat keszit, Muscari is dicserte egyszer, raadasul a magyarorszagon tanult cukraszok igen jo szakemberek, ezt szemelyesen tapasztaltam.

blackhairlady 2014.07.08. 22:55:21

@Zoole[uk]: Azt hittem a 3. golt ismeteltek, aztan kiderult, hogy mar a 4.:))

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:57:10

@blackhair-lady:
Ja, nem is azt vitattam, hogy nem finom, amit Lunacica csinal, csak hogy milyen az ember :-)
Mar a keprol el tudja donteni, hogy milyen.

Mint ahogy az emberekrol is fotok alapjan komoly ertekeleseket tudunk mondani :-)

blackhairlady 2014.07.08. 22:57:59

@puhacica: Sajnos bezart a ceg, azota is csak ide-oda helyezkedik, nem tud talalni egy stabil helyet. 55 evesen szakmunkaskent nem egyszeru. Meg nem szakmunkaskent sem:(

morsels (törölt) 2014.07.08. 22:59:09

Kaptak mar a brazilok valaha is 5 golt?
Vagy valaha is kikaptak volna 5 gol kulonbseggel?

Nameg milyen az, hogy Klose kezdett? Low a kovetkezo 20 evben szovetsegi kapitany lesz :-)

Ahh... hihetetlen, na...

SzZoole 2014.07.08. 23:01:04

@blackhair-lady: nem csak a magyar es angol izekben jartas,Torontoban is volt 16 nap szakmai tanulmanyi uton amire a fonoke fiztte be,de azonkivul jartas es gyakorlott a karamell cukraszatban es bon-bon keszitesben is.

blackhairlady 2014.07.08. 23:02:01

@morsels: Hat igen, mert nekunk mindenrol van velmenyunk, es az mindig helytallo is:))))))

Na nezzuk a masodik felidot:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.07.08. 23:02:09

@puhacica: szerencsere meg nem tudatosult a dolog, amikor mar tudtam, hogy problema lehet ( teszt elotti nap szuro fajdalom, majdnem ajulas, majd folyamatos huzo erzes az alhasban, kis szedulessel) . Bar valamennyire tervezett volt ( szeretnenk mar) , nem gondoltuk, hogy ennyire hamar osszejon. Es valahogy a mozaik sem adja kia dolgokat, nem tudom osszerakni, nem klappolt a datum alapjan a meret/hcg szint, leven majus vegen junius elejen volt egy negativ tesztem.

Szoval szerencse a szerencsetlensegben, hogy ne eltuk meg bele magunkat, nagyon hamar kiderult. Sajnos annyira mar nem, hogy a baloldalam mentheto legyen. Ez van. Balszerencse.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.08. 23:02:20

i.imgur.com/mh41ilb.gif

i.imgur.com/ZB4x8NF.gif

A nézőtéri reakciók... :-))))))))))))))

Szerencsétlen csóri gyerek felhigítja a kóláját... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.08. 23:03:29

@morsels: 1920-ban 6-0-ra kaptak ki, Uruguaytól.
Nem saját főből vagyok ilyen okos, puskáztam... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.08. 23:05:05

Ilyen dumák vannak az nso-n, hogy a németek már vagy 5 perce nem szereztek gólt... :-))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.07.08. 23:06:49

@Zoole[uk]:
Csak a felreertesek elkerulese vegett mondom, hogy biztos vagyok benne, hogy a nejed nagyon jo sutemenyeket keszit.
Fel sem merult bennem, hogy ezt megkerdojelezzem, vagy barmilyen formaban arra utalnek, hogy nem uzi magas szinten a szakmajat.

SzZoole 2014.07.08. 23:09:55

Ez a Neuer...kapus ez nem portas:)))

Evain 2014.07.08. 23:12:18

@Zoole[uk]: na jó, kész, most már tuti benézek abba a cukiba egyszer!

puhacica 2014.07.08. 23:13:39

@blackhair-lady: azert milyen fura, miket mesel digger meg az atya pl., milyen elete van egy 50-esnek Nyugaton es ehhez kepest mi van itthon. vagyis hat nem is fura. az kellene, hogy normalis legyen.

@morsels: igen, 1920-ban 6-0-ra verte oket Uruguay, ha a kommentator igazat beszel.

@tildy[UK]: azert kivanom, hogy a jobb oldaladdal sikeruljon! jonni fog, amikor keszen allsz ra. :)

morsels (törölt) 2014.07.08. 23:14:15

@geegee:
Akkor meg van a nemeteknek miert hajtani :-)

morsels (törölt) 2014.07.08. 23:18:41

@puhacica:
Az igazsag az, hogy a brazilok nem voltak meggyozoek (marmint ugy, hogy vilagbajnok csapat) mar az elejen sem. Par villanas, de nagyon torekeny az egesz.
Az utolso meccsen kezdtek mar meggyozoek lenni, akkor azt hittem, hogy kezd kialakulni a csapat. De Neymar es Thiago Silva nem jatszik, ugy latszik szetesett az egesz.

Azert azt is hozzatennem, hogy a nemetek sem hoztak egyenletes teljesitmenyt, mint ahogy a hollandok sem.

Az mellett, hogy mindketten kepesek fantasztikus teljesitmenyre, szo se rola.

SzZoole 2014.07.08. 23:18:54

@morsels: fel sem merult bennem,hogy ilyet gondolnal,de komolyan.

nyuszigonosz 2014.07.08. 23:20:39

@morsels: Nem. Egyszer 3:0 a Franciáktól, és az volt a legtöbb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.08. 23:20:42

@puhacica:
Én például azt nem értem hogy otthon miért szempont a kor.
Az én szakmámban annál jobb valaki minél idősebb.

morsels (törölt) 2014.07.08. 23:21:10

@Zoole[uk]:
Akkor jo.
Csak gondoltam leirom mielott az jon, hogy megint kotozkodom :-)

nyuszigonosz 2014.07.08. 23:21:52

@geegee: Na ezt meg én nem tudtam, csak annyit amennyit a sportkommentátor mondott az elöbb: azt a 3:0 -t 1998-ban egy VB-n.

szaboniki9 2014.07.08. 23:23:28

@diggerdriver: Kedves szentimentális vén marha! :) Örülök, hogy nem tudtad megállni! Imádtam :) (nyílván, mert halálra dícsérsz benne..) :) Nagyon szépen köszönöm!!

puhacica 2014.07.08. 23:23:55

@morsels: nem vagyok egy nagy szakerto, de azt azert lehetett sejteni, hogy ez a fiatal csapat nem biztos, hogy tud ugy jatszani, hogy az eleg legyen a dontoig. de ennel tobbre szamitottam.

SzZoole 2014.07.08. 23:24:42

@morsels: mar mondtam,hogy nekem semmi bajom veled:)

morsels (törölt) 2014.07.08. 23:24:54

@nyuszigonosz(D):
Mint kiderult, a kozepkorban Uruguay mar megverte oket egy hatossal.

De a nemetek meg rughatnak siman kettot, ha epp azt akarnak.. bar ahogy elnezem, annyira nem akarnak :-)

Evain 2014.07.08. 23:25:14

na jó, ez nem foci, ez kivégzés :s

puhacica 2014.07.08. 23:28:26

@diggerdriver: altalaban veve elmondhatjuk, hogy minden normalis helyen tisztelik a kort es az azzal egyuttjaro szakmai- es elettapasztalatot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 23:30:53

Tényleg megállja a helyét a délutáni kijelentés, miszerint olyan az ország, mint a focija ;)

szaboniki9 2014.07.08. 23:33:35

Szerintem a meccset már senki nem is nézi, csak gyártják a mémeket... :)

Chamroe 2014.07.08. 23:36:15

@tildy[UK]: Gyors felépülést kívánok!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 23:36:33

@Zoole[uk]:
Te, ezt nálunk még csak most rúgták :D

@morsels:
Náluk a hokit nézik :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 23:37:41

Lassan hozzák a holland - magyar eredményt.

SzZoole 2014.07.08. 23:37:56

@Kövérmadár [swe]: azert mert nalatok 1oraval kevesebb van:)))

SzZoole 2014.07.08. 23:38:55

@Kövérmadár [swe]: vagyis nalunk(qrva auto corrector)

Evain 2014.07.08. 23:39:37

@Kövérmadár [swe]: jaj, pont erre gondoltam én is. :s

SzZoole 2014.07.08. 23:46:36

8:1
Legalabb a becsulet gol megvan.

SzZoole 2014.07.08. 23:49:18

Hat a Braziloknal nem lesz ma karneval.
Nem baj a Nemetek megtartjak helyetuk:)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.08. 23:50:32

@Zoole[uk]: Igen, láttam, éppen jelen voltam. Szerintem nincs itt semmilyen verseny, kinek mikor van jobb napja, akkor viccesebb. Van, akinek éppen akkor van rosszabb napja. Ebből szoktak keletkezni a feszültségek vagy félreértések.
Aki hosszú távon mellre szívja, annak megnő a kosármérete.

@puhacica: Kedves vagy. :) Eredeti alvás-számú Puhacicának a motyeszát bekészíted az ajtóba, így be sem kell lépni, csak felkapni és lehet tovább haladni kérem, nem feltartani a forgalmat az utcában. :)

@tanato: Délután kaptam egy sajtós videóüzenetet, hogy augusztus 31-ig rendezni kívánják a dolgaikat.

@firg_firg: Lehet azért, mert én már túl vagyok a rácsodálkozós korszakon, már csak a nosztalgia él bennem és a vágy, hogy megmutassam a családomnak. Sok vizet fotóztam, de ahogyan ott cikáztak a napszikrák a kanálison, olyat még máshol nem láttam. :)
A másik, hogy mindent rendszerbe gyűjtök és sorrendet állítok fel, listákat készítek. Szakmai ártalom, jól fejlett.
Lehet, egyszer megírom a memoáromban... :D
Nem sokat voltam kint sajnos, legalábbis nem annyit, mint szerettem volna, de örök élmény marad.
Leginkább a nyelvtanulásos része, mert dolgozni bárhol lehet, de könyvből tanult kiejtéssel megértetni magamat visszakérdezés által, és érteni az egyszerűbb válaszokat, fenomenális élmény volt. :D
Azóta beszereztem már más nyelvek szótárait is, hátha egyszer sikerül mindet kipróbálnom :D

morsels (törölt) 2014.07.08. 23:51:31

@Kövérmadár [swe]:
Lattad a vb-t 2009-ben?
Kanada-Magyarorszag 9:0

De az is valami szenzacios volt, csak maskepp :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.08. 23:56:00

@morsels:
Nem sajnos.
Nagyon kevés hokit láttam eddig, ami érthetetlen, mert itt a csapból is annak kellene folynia. Mondjuk nincs sportadónk, sem semmilyen fizetős, csak a földi 6 db.

9:0 biztosan jutalomjáték volt Kanada számára, pedig az utóbbi időben a magyarok majdnem feljutottak a legjobb csoportba, ha jól tudom.

SzZoole 2014.07.08. 23:56:00

Az egesz Brazil csapatban David Luis es Oscar ert valamit,nem hiaba jatszanak a Chelsea csapataban a Premier League-ben.

Határátkelő 2014.07.08. 23:56:01

Küldhettek ám Brazíliából és Németországból képeket a gyászról és az ünnepről (a hataratkelo@hotmail.com-ra), ha elég érkezik, lehet belőle egy gyors poszt is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.08. 23:56:13

Amúgy ezt így kell csinálni.
Esélyt sem adtak hogy a braziloknak fújjanak.

SzZoole 2014.07.09. 00:05:21

@Határátkelő: akkor ezek szerint Te is nezted a meccset es nem banod az offolast:)))

SzZoole 2014.07.09. 00:05:54

@diggerdriver: tan csak nem vegig nezted?

morsels (törölt) 2014.07.09. 00:08:35

@Kövérmadár [swe]:
A magyarok akkor jutottak fel az A csoportos vilagbajnoksagra es abba a csoportba kerultek, ahol Kanada is volt.

Namost eselyuk nem volt ugye.. de kuzdottek, hajtottak, a kozonseg meg vegig szurkolt a csapatnak. 9:0 utan is :-)
A meccs vegen meg unnepeltek a magyar jatekosokat :-).

Spezza (aki az Ottawa Senatorsban jatszott) azt mondta, hogy ilyen szurkolokat szeretne o is :-)

Szoval az is tortenelem volt.

Határátkelő 2014.07.09. 00:09:46

@Zoole[uk]: Dehogy bánom! :) (Lehet holnap este is...)

SzZoole 2014.07.09. 00:11:42

@Határátkelő: abban biztos lehetsz,hogy holnap este is itt leszunk:)

2014.07.09. 00:11:45

Most tudtam meg hogy 2002-ben a nemetek megvertek a szaudi csapatot 8-0-ra.

morsels (törölt) 2014.07.09. 00:18:12

@Mirjam2:
Es a nemetek minket vertek meg 3-2-re 54-ben.
Ezek a nemetek :-)

Furos 2014.07.09. 00:18:44

@Zoole[uk]: ezt a luisz gyereket eladta a mourinho.
Jol is tette mert fogalmatlan a focihoz....

SzZoole 2014.07.09. 00:20:19

@Furos: egy reszuk irni olvasni sem tud szerintem

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:23:18

@szaboniki9: És milyen jól teszik, legalább is a mémgyártást.Mi lesz itt holnap, atyaisten... :-)))))

Gyapjas banda, szerintem haza se mernek menni a vágóhídról...
Jaj, de jó volt nézni...

Ha nem csalják el a horvát(h)ok elleni meccset, lehet már a csoportból kiestek volna.És ez a nem semmi...

2014.07.09. 00:23:34

@morsels: Jo de a 3-2 megsem annyira emlekezetes mint a 8-0.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:24:10

@Kövérmadár [swe]: Én már régóta mondom, nem volt az olyan ciki eredmény... :-))))))))))

morsels (törölt) 2014.07.09. 00:24:16

@Mirjam2:
Hat a szaudiaknak biztos nem :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:26:10

@Kövérmadár [swe]: És a durva még az, hogy ezek a németek kaptak a svédektől a selejtezőn 7 gólt!Igaz a németek meg rúgtak 9-et...de akkor is.(4-4 és 5-3as német győzelem...) Kitől kaptak a németek utoljára ennyit?És Zlátánék nem jutottak ki...
Pedig annyira képesek lettek volna, mint a spanyolok, portugálok, stb...

2014.07.09. 00:26:41

@morsels: :) En azert orulok hogy a brazilok berugtak a vegen egy golt, kulonben annyira ciki lett volna szegenyeknek...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:29:29

@Határátkelő: A twitteren van-lesz rengeteg kép, mém, isteni szokott lenni mindegyik... :-)))

pappito · http://pappito.com 2014.07.09. 00:29:47

@házelőtthinta: "Tudom hogy mindenki érzi a szíve mélyén hogy igazam van."

na ezt fejezd be kurvagyorsan

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:30:16

@Zoole[uk]: Ilyenkor a meccstől bárhogyan eltérő téma számít offolásnak. :-)

morsels (törölt) 2014.07.09. 00:32:12

@Mirjam2:
Hat, a nemetek rughattak volna meg harmat nyugodtan :-)

Mondjuk en nem vagyok karorvendo, en sajnalom a brazilokat. Ez nagyon komoly zako volt, raadasul otthoni vb-n.

Mondjuk mar evek ota nem tudjak igazan osszerakni a csapatot, nem vagyok annyira (olyan nagyon) meglepodve, hogy szetestek. Eleg rozogak voltak eddig is, egyedul Kolumbia ellen voltak meggyozoek, ahol ket kulcsemberuk kiesett.

Na mindegy, tortenelmet lattunk holgyeim es uraim :-)
Brazil legsulyosabb veresege es Klose 16. golja.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:32:59

Aszondják, Sele K.O a selecao-ra, bróóhahaa... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:39:51

62 meccs után kaptak ki a brazilok otthon.Már rájuk fért nagyon... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:44:30

A második és az ötödik gól között hét perc telt el, ennyi idő kellett a brazil világbajnoki álmok szertefoszlatásához.

Döbbenet, komolyan...

szaboniki9 2014.07.09. 00:47:08

@geegee: Igen, én is óriási érdeklődéssel követem a mémgyárak akcióit! Egyik-másik tényleg zseniális :) Na de csak egy kis idő van meghökkenni, mert holnap nagy nap lesz hollandéknál!! :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.09. 00:50:15

@Muscari: Én is annak néztem... :)

@QUERCUS: :D

@Babette.: :D Azok a csodálatos adminisztrátorok... :D

@Zoole[uk]: :)

@33621: THX. :)

@puhacica: Itt meg leírják az ötveneseket...

@Chamroe: Te hogy vagy?

Zuzimamiékról tud valaki valamit? Ők is Hollandiában vannak.

hataratkelo.postr.hu/tragedia-kulfoldon

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 00:55:11

@szaboniki9: Most nézem, te vagy a poszt-toló? Még nem olvastam el, meg a kommenteket se az összeset, de el fogom.Hajrá Hollandia!Remélem, eszi a fene már őket rendesen... :D
Ugyanilyen mészárlást kérünk az argokra, a végén meg legyen egy 10-9-es gálameccs a döntőben.Mindegy, kinek... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 01:01:30

mtc.cdn.vine.co/r/videos/909A0DEEDE1098393527559286784_10ca8946e17.3.2.mp4

:-))))))))

Így kell ezt csinálni!
Nagyon rápörögtem erre a meccsre, próbálok lassan lenyugodni... :D

2014.07.09. 01:01:42

@Babette.: Koszi a linket, most latom eloszor... Oszinten szolva nem sokat fogtam fel belole, lehet hogy azert mert nem iszom alkoholt :). Nem tudok rola hogy a szovegnek lenne valamilyen masodlagos jelentese.

szaboniki9 2014.07.09. 01:04:11

@geegee: Igen, én vagyok aki elkövette.. :) Biztos vagyok benne, hogy Robben és Krul nevét már napok óta imába foglalják :)

szaboniki9 2014.07.09. 01:06:25

@geegee: :D :D :D :D :D síííírok... :D na ezzel zárom is a napomat.. :D kéész :D :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 06:13:15

@morsels:
Kar, hogy nem lattam. Majd megnezem youtubeon. :)

@pappito:
Ezek szerint te nem erzed ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 06:14:13

Uj nap, uj elodonto... Hollandia - Argentina 5:2 ;)

pappito · http://pappito.com 2014.07.09. 06:38:24

@Kövérmadár [swe]: nem bírom, ha meghazudtol valaki akitől újra és újra ugyanazt a faszságot kell olvasnom, ami tényszerűen nem igaz.

de úgy tűnik múlóban van a dolog

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.09. 06:41:10

@Mirjam2: en sem iszom, de feszt ez megy a tvben

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 07:04:33

@pappito:
Abszolut megertem. Engem is ez irrital benne a leginkabb.

SzZoole 2014.07.09. 07:40:08

@geegee: a HA is igy gondolta,sot ma este is elvarja az offolast:)

Megdobbent 2014.07.09. 08:30:56

"...mert a lojalitás, az elfogadás, a tisztelet és a tolerancia szintje évtizedekkel előrébb jár, mint otthon..."

O, naiv gyermek. Ebben az orszagban soha nem is volt es nem is lesz semmifele tisztelet vagy elfogadas, Ilyen polgarsag mellett, ilyen erosen novekvo primitivseg hatasara ez csak rosszabbodni fog, javulni vagy + iranyba valtozni soha. Ha nem tette 1000 evig, csodat mar ne varjunk ;)

Egyebekben erezd jol magad, kivancsi vagyok lesz-e honvagyad valaha :>

2014.07.09. 09:12:35

@Babette.: Erdekes, itt Szaudiban nem nyomatjak! :)

tanato 2014.07.09. 09:18:45

Job Opportunities in Saudi Arabia

Lion Recruitment has exclusive contracts with trusted employers in the Saudi Arabia and we are currently seeking the following Healthcare professionals:

Specialist Doctor
Staff Nurse
Head of Physical Therapy
Chief Clinical Dietitian
Supervisor of Medical Laboratory
Senior Medical Technologist
Clinical Pharmacist
Quality Improvement Coordinator (Pharmacy)

Contracts offering competitive salary and benefit to include:
Tax-free salary
Generous annual leave entitlement
Medical Insurance
Airfares
Support with accommodation
Support with Licensing and Visas

If you are interested in any of the above opportunities please send us your CV at:
saudiarabia@lionrec.com

You can travel the world with Lion Recruitment.

tanato 2014.07.09. 09:27:44

@Mirjam2: Ahogy ígértem,küldök egy ilyen Szaudiba eü.dolgozókat hívó hirdetést.elég sűrűn küldenek ilyeneket,persze nem pont nekem hanem minden orvos és egyéb nekik szükséges eü.dolgozó emailjére.Sőt nagyon sokszor egyidőben küldenek angol,román ,bulgár és görög nyelven is ugyanazt.Mint mondtam a múltkor nagy beindultak ilyen téren a szaudiak.Eltanulták az Emirátusiaktól.Oda már sikerült fogniuk jó néhány kelet-európai eü.szakembert.Épp a múlt héten beszéltem egyikőjükkel,egy ifjú urológus kollégámmal/Dubaiból/,4 éve már kint van,jól érzi ott magát.Annyi hogy a dög meleg nyári hónapokra a feleségét és a kisgyereket hazaküldi az itthoni rokonaihoz.Persze ha a gyerek nagyobb lesz ő is elkezd majd kint dolgozni,gyógyszerészként.

szaboniki9 2014.07.09. 09:29:50

@Megdobbent: Az életkorom alapján sajnos már abszolút nem férek bele a gyermek kategóriába, inkább oda sorolnám magam, akik, most kezdik megtanulni és elfogadni a felnőtt élettel járó dolgokat... De tudod mit, bárki bármit mond, soha nem fogom teljesen feladni a gyermeki énemet, hanem próbálom tökéletes összhangba hozni a felnőttel. Az ilyen véleményekkel rendelkező emberek, mint Te pedig csak segítenek ebben. Köszönöm! :) Lehet, hogy naív vagyok, valószínűleg már az is maradok, de soha nem akarom ennyire feketén látni a világot. Honvágy pedig naná, hogy mindig lesz, mert ha nem lenne egy droid lennék. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 10:43:37

@szaboniki9:
Nekem nincs honvagyam de droid sem vagyok.
Most mi lesz?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.09. 10:50:19

@Kövérmadár [swe]: szerintem magáról mondta, hogy akkor ő droidnak érezné magát. ettől még másnak nem kell ugyanígy éreznie. vagy ez nem fér bele a fenti kommentbe?
vagy ha én azt mondnom, hogy "megőrülnék, ha egy helyben kéne maradnom 10 évig", az azt jelenti, hogy szerintem mindenki megőrül, aki 10 évig egy helyen van és még élvezi is?

tanato 2014.07.09. 10:53:06

@nezzazegfele: Köszi az infót,most még óriási a káosz.

2014.07.09. 11:07:04

@tanato: Hat Dubai meg az Emiratusok tobbi resze nagyon-nagyon-nagyon mas mint Szaudi. Viszont pont ezert itt sokkal jobban is fizetnek altalaban. Az a furcsa nekem hogy nyilvan minden ilyen allashoz folyekonyan kell tudni angolul, marpedig ha egy ilyen vegzettsegu magyar ember tud angolul magas szinten, akkor nem talalna munkat jo penzert mas orszagokban? Mert ide 99%-ban tenyleg csak a penz miatt jonnek az emberek, az 1% meg altalaban aki az iszlam miatt jon, de gondolom a magyar jelentkezoknel ez nem jellemzo... Ennyivel jobban fizetnenek az egeszsegugyben mint nyugati orszagokban, hogy megeri?

szaboniki9 2014.07.09. 11:32:19

@Kövérmadár [swe]: Az lesz, hogy neked nem lesz honvágyad nekem meg mindig is lesz akárhol kötök ki. :) Én úgy érzem ezzel az érzéssel kerek ez az egész, de még szerencse hogy mindenki más így meg lehet ismerni más perspektívákat is.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 11:47:42

@Kövérmadár [swe]: Ha már szúrós víz.Pár napja bementem a bótba és elkezdtem vadul röhögni.Lehet kapni vaníliafagyi (!) ízesítésű (szagosítású) ásványvizet (szúrósat)...Komolyan, ott álltam és rázkódtam a nevetéstől...Ha ezek normálisak a s*ggem villanyzongora. :-))))))))))

Marhára kíváncsi lennék, mekkora a piaca...?

tanato 2014.07.09. 16:38:11

@Mirjam2: Persze sokkal jobban fizetnek.nem véletlen hogy nyugati országokból is sok eü.dolgozó van ott.Kelet-Európát és Balkánt ,még csak most kezdik elárasztani az araboknak rekrutáló fejvadász cégek.

2014.07.09. 17:38:14

@tanato: Itt Szaudiban szinte nincsenek egeszsegugyi dolgozok nyugati orszagokbol. En meg eggyel sem talalkoztam. Csodalkoznek ha sokkal jobban fizetnenek, az mar tenyleg brutalisan magas fizetes lenne, hiszen ugy tudom Angliaban szakorvosok durvan evi netto otvenezer fontot vagy tobbet keresnek, azert az itt is szep fizetesnek szamit, ahhoz pedig hogy erdemes legyen az orvosnak itt elni, joval tobbet kene neki fizetni. Bar lehet hogy vannak mas szempontok, mint ahogy nekunk is voltak, mint pl. konnyebb itt magasabb pozicioba kerulni gyorsan.

Ami a novereket illeti, eddig meg csak filippinokat, sri lankaiakat lattam. Europaiakat semmikeppen sem, de lehet hogy nagyvarosban, maganklinikakok vannak. Az itteni orvosom szaudi aki Franciaorszagban tanult, ot is csak szemelyes ismeroson keresztul talaltam, es szaudi letere azt mondja, az egyetlen ok amiert itt dolgozik az hogy az anyukaja idos es nem szeretne magara hagyni.

Egy amerikai orvos hazaspar lakik a lakoparkunkban, ok azert vannak itt mert mar felig nyugdijban vannak, es az egyetemen kaptak munkat professzorkent ami nagyon nyugis allas es valoban rengeteget fizetnek nekik. Azt mondjak, orvoskent nem erne meg nekik itt dolgozni, sem anyagilag, sem emberileg.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 20:02:19

@Kövérmadár [swe]: Az Emötös Bömbike helyett vette?Vagy ez egy másik góré?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 20:03:31

@Chang Yai:
Lehet így is értelmezni. Az számomra nem derült ki, hogy mindenki droidnak számít-e, akinek nincs honvágya.

@szaboniki9:
Akkor pont ideális a helyzet! :)

@geegee:
A villanyzongora seggnek vagy a vaníliás bumurnyákvíznek?
Szerintem még sosem vettem önszántamból ásványvizet, maximum ha túráztunk és nem volt más lehetőség, de akkor is kivetettem belőle mind a 3 bubit. Nekem ne pezsegjen, szúrjon, csípjen...

--------------------

Tényleg, mint mond a 200 kilós veréb a villanyoszlopon?
...
CSÍÍÍP!

--------------------

Nóri tippje 3:1, bár nem pontosítottunk, hogy melyik csapatnak.
A hollandokban csalódtam, Robben rosszabb primadonna, mint a kis CR. Az argentínokra még mindig haragszom Maradona kacsója miatt. De legalább egyértelmű, hogy a döntőben kinek fogok drukkolni ;)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 20:04:13

@mojyo: Nistelroy már csak Volt...asszem kivénhedt.Pedig nem volt rossz játékos

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 20:05:51

@geegee:
Ő az.
Kezdetben vala egy fekete M3-as BMW-je. Utána vett egy fehér, kombi BMW-t (nem tudom milyen, de rajta volt az M).
Eladta a feketét és vett egy narancssárga M5-öst.
Eladta a narancssárgát és vett egy kék 1-est.
Eladta a fehéret és vette most a Ferrarit.

Aggódhatnék, de innen már azért elég korlátozottak a lehetőségek a továbblépésre :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 20:06:35

@Kövérmadár [swe]: A víznek szólt...
Én mondjuk szeretem a sima, fapados szúrósat, és mivel az nem jön a csapból, így venni is szoktam.A szúrásmenteset nem, arra jó a csapvíz is.

De ezt a vanilia-, meg eperfagyi ízűt ki nem próbálnám... :-o

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.09. 20:09:29

@Kövérmadár [swe]: Na, bökje meg...Igen, innen már nehéz feljebb lépni... :D

Amúgy a magyarországi bömbikék kb. 80%-a M-kivitelű, hisz rajta van a betű...Megalóf@szt...:-)
Otthon a legnépszerűbb a 712i lenne.Villantós méretű kaszni, de pici fogyasztással.A szomszéd úgyse lát bele a motortérbe, meg a forgalmiba...Idáig jutottunk... :-/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 20:12:20

@geegee:
Rá emlékszem. Olyan lópofi volt :)

Rájöttem, hogy utoljára a 98-as VB érdekelt úgy igazán. Azokra a játékosokra még emlékszem nagyjából. A mostani válogatottakból már senkit sem ismerek.

tanato 2014.07.09. 20:14:32

@Mirjam2: Köszi az infót,a fizukkal persze nem vagyok tisztában,de az biztos hogy egy kelet-európai orvosnak vagy magasan szakképzett eü.dolgozónak érdemes lehúzni jó pár évet valamely gazdag Öböl menti államban/persze nem végleg letelepedni egyéb okok miatt/.Az angol szakorvosi fizunál/amit egy kelet-európai kaphat/ biztosan többet kap egy kelet európai,meg nyilván amit írtál jobban előrejut a ranglétrán is.Bele fognak húzni a szaúdiak is anyagi megbecsülésben ha kelet európai eü.kvalifikált dolgozókhoz akarnak jutni.Már pedig nagyon rajta vannak az ügyön,ez látszik a hirdetéseik intenzitásán,gyakoriságán is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.09. 20:18:04

@geegee:
Na várj csak!
Megtaláltam a piaci rést!
Képzeld el a következő ásványvíz típusokat:
Älgsmak
Lakrissmak
Laxsmak
Nötsmak, ezt a muzulmánok is fogyaszthatnák, míg lenne Blandatsmak vagy Grissmak az árjáknak.

Ínyenceknek Pyttipannasmak, esetleg Kasslersmak.

Gondoltam még az Ölsmak-ra is, de az az alkoholmentes sör :)

----

Szerencsére nem ott élünk ;)

tanato 2014.07.09. 20:27:37

@Mirjam2: Itt azt írja havi 5000-7000Euró/hó-tól kezdődik ez azért nem tűnik rossznak egy 30-35 éves magyarnak,plussz bónusz.

2014.07.09. 20:40:07

@tanato: Ertem - hat minel elobb jonnek, nekem annal jobb :). Az biztos hogy ha en orvos lennek, nem lennek itt, mert sokkal normalisabb helyeken is lehet azzal a szakmaval jol keresni normalisabb munkakorulmenyek kozott. De nyilvan egy csomo szempont van, biztosan van akinek megeri. Az biztos hogy a szaudiaknak lenyegesen tobbet kell igerni a terseg mas allamainal hogy ravegyek az embereket hogy ide jojjenek dolgozni.

Olvastam par finn novernek a blogjat aki itt dolgozik / dolgozott, es ok emlegetnek amerikai orvosokat akikkel osszejottek, de ezek feltetelezem hogy nagyvarosokban vannak maganklinikakon? Termeszetesen nem szeretnek hogy beazonositsak oket, igy nem irnak reszleteket a munkahelyukrol. Nem tudom mennyit fizetnek nekik, de jo sok penzrol lehet szo ha megeri nekik idejonni Finnorszagbol! :)

2014.07.09. 20:41:51

@tanato: Oszinten szolva nekem ez egy tapasztalt, angolul beszelo orvosnak nem tunik soknak, sot kimondottan kevesnek tunik, legalabb a duplajat gondoltam...

2014.07.09. 20:47:37

@Mirjam2: Osszehasonlitaskeppen: ennyit megkeres nalunk az egyetemen egy vezeto beosztasban levo brit no, akinek valamilyen human tantargybol van PhD-je es annyi a munkaja hogy jo benyomast tesz az emberekre, elokelo kiejtessel tarsalog veluk es mindenfele papirmunkat csinal, aminek a nagy reszet egyebkent a szemelyi titkarja vegzi helyette. Csodalkoznek ha nyugat-europai orvosoknak is ennyit fizetnenek... Itt tenyleg az utlevel alapjan fizetnek :(

tanato 2014.07.09. 20:56:07

@Mirjam2: Azért ebből már félre tud rakni szépen egy 35 éves kelet európai néhány év alatt ingyen szállás meg adómentes jövedelem mellett.De kell azért kalandvágy is hozzá az biztos,anélkül nem megy egy más éghajlatú, más kultúrájú térségben dolgozni.Mondjuk szerencsés ha a házastárs is eü.diplomás,ekkor szorzódik a félretehető összeg.

2014.07.09. 21:13:46

@tanato: Figyelj, itt olyan korulmenyek vannak hogy nem eleg motivacio az hogy felre tudsz tenni valamennyit. Mashol is felre lehet tenni valamennyit, ide a legtobb ember akkor jon ha legalabb tizszer annyit tud felretenni mint mashol. Ha az illeto nem hazas, akkor azokat az eveket gyakorlatilag elveszti amit itt tolt tarskapcsolat szempontjabol. Ha hazas, akkor a hazaspar noi tagjanak olyan dolgokat kell felvallalnia amit tenyleg csak sok penzert csinal az ember. Ha gyerekek vannak - hat en gyerekkel nem lennek itt, ha megis es iskolas koruak akkor el is felejtheted az egeszet mert az oktatas egy katasztrofa es meg a rossz iskolak is nagyon dragak, annyiba kerulnek mint egy jo maganiskola egy nyugati orszagban.

Fekete Pestis 2014.07.09. 21:28:03

@zöldeketbeszélek:

németalföldi zsoldosok nem voltak, csak német ( L. sacco di roma 1526 ) vagy svájci zsoldosok.

Amikor a "németalföldön" ( vagyis Burgundiában ) háborúk voltak, az a XV. sz-ban volt ( Karel de Stoute-t Gransonnál kalapálták el a svájciak 1477-ben ), attól a Német Római Birodalom része volt.

A burgund hercegek viszont tényleg brutálisak voltak, Jan zonder Vrees p.l. orvul megölette a orleansi Lajost, stb, stb. De mindez a feudális és nem a zsoldos hadseregekkel hajtotta végre.

A Willem van Oranje függetlenségi harcát sem zsoldosok vívták jórészt ( asszem).

A Gouden Eeuw-ban (17 sz) pedig kisebb gondjuk (tözsde, VIC, VOC, gyarmatosítás) is nagyobb volt, mint a zsoldoshadsereg.

@házelőtthinta:
nézd, engem mind NLben mind DK-ban nagy meglepetésként ért, hogy az emberek tényleg kedvesek a vadidegenhez.
Elöre köszönnek a parkban a vadidegennek (Enschede).
A kisgyerekek spontán szóbaállnak velem, segítenek a boltban csomagolni a kasszánál (Haarlem).
Az emberek az utcán vigyorognak a kiskölykömre és kérdezgetik, hogy hány hónapos meg mi a neve (Koppenhága).

Kb 28 évet éltem Mo-n de ilyen élményekben nem volt részem. ez nem jelenti az hogy ilyen nincs, csak azt hogy én ezeket Nyugaton tapasztaltam meg elöször.

[Persze nem emiatt evett ki ide a fene, hanem szakmai lehetöségek meg a pénz miatt].

tanato 2014.07.09. 21:53:24

@Mirjam2: Persze kell hozzá egy nagy adag kalandvágy is,de a szocialista rendszerben is sok magyar család élt különböző arab államokban gyerekkel is sokan/orvosok,mérnökök pl./és egyáltalán nem bánták meg sem anyagilag sem más szempontból/pl. gyermekek nyelvtudása/ azt a néhány évet

2014.07.09. 22:13:52

@tanato: Szaudi kicsit mas mint a tobbi arab allam... Korulneztem ugyanazon az oldalon amit belinkeltel es pl. Abu Dhabiban hirdetnek gyerekorvosnak munkat 9-12 ezer euro havi fizetessel: www.mejobs.eu/hu/hot-jobs/160, marpedig nincs szerintem olyan normalis ember aki Abu Dhabi helyett inkabb Szaudiban dolgozna. Szoval nem ertem az 5-7 ezer eurot, de mindegy, biztosan van akinek igy is megeri, csak nekem furcsa. Minden mas allasnal sokkal tobbet fizetnek itt mint a kornyezo allamokban. Pl. mi nagyon szerettunk volna atmenni Omanba es kaptunk is allasajanlatot, de a fizetes kb. a fele lett volna az itteninek, igy szomoru szivvel ugy dontottunk hogy igy nem erne meg.

tanato 2014.07.09. 22:54:35

@Mirjam2: Hogy Szaudiban mennyi magyar szakember fog dolgozni,az a jövő titka,de az intenzív kampánynak köszönhetően valamennyi bizonyosan.Az Emirátusokban már sok évvel ezelőtt elkezdődött a rekrutálás,persze hogy ott jóval többen vannak.Na meg ugye nem egy a két állam egy európainak

tanato 2014.07.09. 23:29:46

@Mirjam2: A Kádár rendszerben a magyar szakemberek/olajmérnök,orvos,néhány agráros meg katonai szakember/ a Szovjetunióhoz dörgölődző arab államokban dolgozott,/Algéria,Líbia,Dél-Jemen,Szíria/,ma meg egyértelműen a gazdag Öböl menti olajállamok a favoritok arab relációban.
Akikkel én beszéltem anno,nehéz,küzdelmes de nagyon hasznos évekről számoltak be,úgy anyagilag mint világlátás,más kultúrák megismerése,gyermekeik idegen-nyelvi,angol,francia fejlődése szempontjából.
A most kint lévők is gondolom később hazatértükkor ugyanezeket mondhatják majd el.Hogy per pillanat mennyi szakember dolgozik,különböző területeken Szaudiban azt Te jobban tudhatod.

tanato 2014.07.09. 23:31:02

@tanato: Mármint magyar szakember persze.

2014.07.10. 00:30:47

@tanato: Oke, en csak azt mondom hogy Szaudi nagyon mas ezeknel az orszagoknal amiket felsorolsz, teljesen mas vilag, nemcsak egy europainak hanem barki masnak is. Nem veletlen hogy maguk a szaudiak ozonlenek a kornyezo orszagokba ha megtehetik. A szudani kolleganoim visszasirjak Dubait, Omant, meg Kuwaitot is. Mindannyian azert vannak most itt mert itt tobb munkalehetoseg van es jobban fizetnek, semmi masert. Ha nekem gyerekeim lennenek, tutira nem szeretnem ha ezt a 'kulturat' ismernek meg, az iskolak pedig a legrosszabbak kozott vannak a vilagon (es hangsulyozom most kimondottan Szaudira gondolok, nem mas arab orszagokra, allitolag messze jobbak mindenhol az iskolak a tersegben mint itt).

Annamaria Beke 2014.07.10. 00:56:10

En 4 eve elek Londonba es ha nem kotne ide a munkam, fognam magam es elkoltoznek Amszterdamba! Beleszerettem a varosba a hetvegen!!! Elheto gyonyoru rendezett varos! Es nem akart minden saroknal egy taxis vagy egy busz elcsapni!!! :) max egy-egy bringas :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.10. 01:06:59

@puhacica: Akkor ti meg fagyasszátok be a munkák elvégzését hosszabb időre!Ekkora pofátlanságot!Ne hagyjátok magatokat!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.10. 01:09:25

Ide is beírom, mert itt lelkendeztem, úgy korrekt:Sajnos jól el lett kiabálva a dolog, ilyen sz@r, ötlettelen semmi játék után még a tiziket se bírják berúgni...Hollandia elégtelenre vizsgázott...Remélem a németek jól megfing@tják ezeket a dél-amerikai olaszokat.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.10. 02:00:19

@Kövérmadár [swe]: Katasztrófa lenne ezeket az ízeket inni... :D

Meg még a csokikon vagyok kiakadva.Valami istenbarma elkezdte, hogy legyen mentolos csoki.Fogrém edisön, bakker?
Aztán jött a csilis íz.
Nóóóóóóóóóóóórmálisak?
Múltkor emlegettem, hogy már csak a szalonnás hiányzik.Erre valaki belinkelte azt is.
Állatkertek ezek.Már télleg csak a fokhagymás, meg a tepertős kellene...
Agyhalottak ezek a gyártók, komolyan... :-)

tanato 2014.07.10. 06:59:55

@Mirjam2: Akkor nincs más mese,magának Szaud -Arábiának kell előnyére megváltoznia ha sok külföldi eü.,és egyéb szakembert akar odacsábítani.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.10. 07:50:03

@geegee:
Megeszik a smörgostårtat is, nem? Annal undoritobbat ugysem hordott meg hatan a golyobis :)

Ha azt megeszik, desszertnek meg verpuddingot, akkor akar le is kiserhetik egy kis lakrissmak uditovel :)

2014.07.10. 09:44:10

@tanato: Hat szerintem ilyen nem lesz szoval mar annak is orulnek ha tobbet fizetnenek a dokiknak hogy megis jo orvosok jojjenek ide, a korulmenyek ellenere... De erdekes hogy az egeszsegugyet relative mennyire elhanyagoljak. Errol mar beszelgettunk az amerikai dokinovel a lakoparkban, hogy erdekes, milyen gazdag orszag es ahhoz kepest milyen rossz allapotban van az egeszsegugy, es pl. az oktatashoz kepest sokkal kevesbe probaljak fejleszteni, kevesebb penzt tesznek bele.

Nem tudjuk miert van ez, csak talalgatni tudunk hogy pl. ha gazdag ('igazan' gazdag :)) emberek betegszenek meg, azonnal elhuznak a kornyezo orszagokba kezelesre, akar maganrepulogeppel is, igy nem igazan erdekli oket milyen a helyzet a sajat orszagukban. A kevesbe gazdag embereknek meg nincs osszehasonlitasi alapjuk es nekik valoszinuleg ez is jo, ok valoszinuleg nem nagyon veszik eszre hogy mennyivel jobb is lehetne. Altalaban ugy vettem eddig eszre hogy a helyi emberek nagy reszenek az egeszseg nem feltetlenul a legfontosabb; pl. nagyon egeszsegtelen eteleket esznek, nem mozognak, nem tesznek meg mindent hogy elkeruljek a baleseteket stb.

tanato 2014.07.10. 12:21:45

@Mirjam2: Ez Mo.-on is így,az eü. a többi szektorhoz képest a bányabéka alatt van finanszírozási szempontból.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.10. 12:24:38

@tanato:
Persze!
Tobb penz az EUba -> tovabb elnek az emberek -> tobb segely / nyugdij kerul kifizetesre.

Logikus mar az egesz tovenel elvagni a dolgot: hagyjuk oket meghalni fiatalon, igy sporolunk a nyugdijon is es az egeszsegugyon is. Dupla haszon, befektetes nelkul.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása