oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 25. 06:41,  Magunkkal cipelt súlyos terheink 726 komment

2014. május 25. 06:41 Határátkelő

Magunkkal cipelt súlyos terheink

Az eheti blogajánlóban egyfelől elmélkedünk azon, mi a különbség a svéd és a magyar élet között (és ez nem feltétlenül, vagy talán nem is elsősorban csak az anyagiakat illeti), aztán ügyet intézünk Ausztriában, végül pihenésképp ellátogatunk Chilébe, egészen pontosan Santiagóba, ahol kiderül, mitől is olyan szuper hely a város.

Stockholm_2.jpg

Kezdjük bandirepublic posztjával a Bezzeg a svédek! blogról, melyben legutóbb azt próbálta meg számba venni a szerző, hogy mitől és miért is más az élet minősége Svédországban mint Magyarországon.

„Magyarországon szerintem egyáltalán nem azt jelenti a boldogulás, hogy a boldogságot keressük, próbáljuk megvalósítani önmagunkat, hanem azt az igyekezetet, hogy ne haljunk bele idejekorán a körülményekbe. Hogy éljünk túl. Csak ússzuk meg! Valahogy csak kibekkeljük még ezt a 4 évet is! Hiszen már annyi mindent túléltünk. Annyi mindennek tudtunk ellenállni. Annyi szabadságharcot sikerült elvesztenünk.

Amíg valahogy be tudjuk fizetni a csekkeket, és még megvan a gyűlölt állás, addig kapaszkodunk a székünkbe. Lapítunk meg kussolunk, amikor valami igazságtalanság történik. Nem állunk ki sem magunkért, főleg nem másokért. Aztán a kocsmában elpanaszoljuk a világ fájdalmát és igazságtalanságát, jól berúgunk, betépünk, sírva vígadunk, hogy másnap folytatni tudjuk a túlélést – letompított érzékekkel, mert úgy nem fáj annyira.

Ha nem bírod elviselni ezt, és szeretnéd lerázni magadról az őseid béklyóit, akkor könnyen arra a következtetésre juthatsz, hogy ez inkább fog menni „nyugaton”, egy jóléti társadalomban, mert otthon csak beledöglesz te is, mint annyian mások előtted (az élőhalottak is ide számítanak).

Én már gyerekkoromtól kezdve érdeklődve figyeltem, hogy tényleg jobb-e az élet máshol, és ha igen, akkor miért?

Az elmúlt lassan 2 évben Stockholmban közelről szemlélem a kérdést. Itt úgy építettünk föl egy új életet, hogy a pesti 37 év termése belefért 5 bőröndbe, amit magunkkal hoztunk a többit itt kellett megteremteni.

Most látom csak, hogy nem csupán ruhák voltak azokban a bőröndökben ám, hanem olyan súlyos terhek is, amiket a reptéri mérleg nem képes a számok nyelvére fordítani. Magyar családok több generációjának, egy egész nemzetnek a terhei is benne maradtak a pakkban.

Általánosnak mondható, hogy eltart pár évig eljutni arra a szintre az új, külföldi életedben, ahol otthon abbahagytad, vagy ahová szerettél volna megérkezni.

Amikor már van egy olyan munkád, amit szeretsz, és jól fizet, szép helyen laksz, megveszed 3 havi fizetésedből azt az autót, amiről otthon 9 éve csak álmodoztál. A gyereked szuper óvodába jár, ahol a pelus és a helyben főzött friss étel mellé tényleges foglalkozás és törődés társul.

Elkezdesz félrerakni, ami otthon a két jónak számító jövedelem mellett is fantasztikum volt. Felépítesz egy biztonsági tartalékot a bankban, ami ad neked félévnyi megélhetést arra az esetre, ha beütne a ménkű. Lesznek új barátaid, akik szintén egy jobb életet keresve kerültek oda, ahová te is. Akik változtatni akartak az életükön.

Közben a rendszer, amiben élsz, arra fókuszál, hogy neked miként lenne a legegyszerűbb. Elfelejted lassan az instant gyomorgörcsöt, amit a postaládában talált hivatalos levéltől kaptál mindig. Nincsenek többé értelmetlen napi harcaid, amiket meg kell vívnod az életben maradásért.

A tajtékzó tenger lenyugodott körülötted és a fejed kint van a vízből. Te pedig csak pislogsz, hogy akkor most merre ússzál? Nincs már ár, ami el akarna sodorni, amivel szemben vagy megalkudva annak hátán úszni kellene. Senkit nem érdekel, mit teszel, amíg nem sérted meg a liberális(abb), emberközpontú(bb) rendszer normáit.”

Ez persze szokás szerint csak egy részlet a teljes posztból, amit ide kattintva tudtok elolvasni, és a magam részéről csak ajánlani tudom, hogy tegyétek is meg, mert nagyon tanulságos írás.

A konzulátuson

Még maradunk egy kicsit Európában, egészen pontosan Ausztriában, ahol az egyik legjobb tematikus blog, a Mammy Ausztria szerzője most éppen ügyeket intéz babájával együtt.

„Az ügymenet viszonylag egyszerű volt. Beadtuk a kért papírokat, ő a számítógépbe felvitte azt, majd ki kellett töltenünk egy 4 oldalas formanyomtatványt.

Javasolta azt, hogy valamelyikünk adja le a magyar lakcímét és tartós külföldi távollétet jelentsen be. Ez megkönnyíti az ügyintézést, nem kell tb-, adó-, lakcímkártyát igényelni, nem kötelezhetik óvodába és iskolába sem, így csak az osztrák kötelezettségeknek kell megfelelnünk. Sokan írtak nekem levelet, hogy kell-e fordíttatni a hivatalos okmányokat, de tőlünk mindent elfogadtak németül.

Amiket beadtunk:

- Osztrák nemzetközi anyakönyvi kivonat (ezt meg is tartották, így az osztrák anyakönyvezésnél érdemes mindkét anyakönyvet kikérni, tehát az osztrákot is és a nemzetközit is)
- Útlevelek
- Magyar lakcímkártya
- Anyakönyvi kivonat (én nemzetközi anyakönyvi kivonatainkat adtam le)
- Osztrák apasági elismerő nyilatkozat
- 2 db 3,5*4,5 cm méretű igazolványkép

Az igazolványkép készítése igazi akrobata mutatványnak felelt meg. Szegény kisbabámat a csípőjénél fogva kellett körülbelül vállmagasságban tartanom. Ezt a műveletet kábé 15 percig kellett végrehajtanom, addigra bedurrant az összes nem létező izmom. :) Szóval erre készüljetek, hogy nem egy egyszerű művelet a fényképeszkedés.

Az útlevél 3-4 hónap múlva jön meg, olyan hosszú az ügyintézési folyamat. Viszont arra mindenki ügyeljen, hogy valahol nem fogadják el a Konzulátus által kiállított Bestätigungot arról, hogy az útlevélkérelem beadásra került.”

Aki érintett (és aki nem) ide kattintson, ha kíváncsi a teljes írásra!

Santiago, a magával ragadó

Végezetül egy olyan blogból ajánlok, melynek szerzője nagy fájdalmamra elég ritkán ír, olyankor viszont mindig érdekeseket (csak remélni tudom, hogy a közelgő foci-vb megihleti majd!). A Teo in Rio szerzője most ráadásul nem is Brazíliából, hanem Chiléből jelentkezett.

Santiago de Chile.jpg

„Vannak olyan helyek, amik nem csak simán tetszenek (abból nagyon sok van), hanem valami tényleg megfog bennük, magával ragad, úgy érzem, hogy voltam már itt, hogy ismerem a várost. Aztán elkezdek azon morfondírozni, hogy milyen lehet itt élni, és hogy én hogyan keveredhetnék ide valamilyen úton-módon.

Kevés ilyen élményem volt eddig, talán Kolozsváron és Lisszabonon kívül nem is volt több, egészen addig, amíg meg nem láttam Santiagót.

Santiago a tökéletes egyvelege egy európai és egy latin-amerikai városnak. Európai benyomást kelt, mert rendezett, tiszta, a brazil városokhoz képest mindenképp. Sok szép parkja van, amit használ is a nép.

Rióval ez a baj, nincs igazán élhető park a Jardim Botanicót es a Parque Lagét leszámítva, az előbbi fizetős, az utóbbi pedig elég hamar bezár. Meg mindkettő hatalmas, ennél kisebb park is megtenné.

Aztán ott van az Aterro. Végig az öböl mentén, szép park nagyon, de nem használják a lakosok, mert a vasárnapi tumultust leszámítva kihalt, sok a csöves meg a zombi, és ezért kicsit para. Nem nagyon, de az, hogy ott heverésszenek fiatal párok, vagy piknikezzenek családok, az szinte elképzelhetetlen. Santiagóban viszont ez megy.

Első nap, mikor megérkeztem, elindultam egy kis felfedező körútra a környéken. A Providencia negyedben szálltam meg, ami egy jó környék még Santiagón belül is. Húsz méterre a hoteltől van egy csatorna, és annak mentén egy parkszerűség.

Messziről láttam, hogy fekszenek a fűben az emberek, és egyből jött a rossz érzés, hogy ne menj közelebb, mert ezek tuti csövesek vagy crackes zombik. Aztán mégis közelebb mentem, és láttam, hogy dehogy, ezek szimplán fiatal szerelmesek, meg családok gyerekekkel, meg gimisek / egyetemisták, akik élvezik a délutáni napsütést.

Ez Rióban annyira nem megszokott, hogy már el is felejtettem, hogy egyébként otthon, meg a világ fejlettebb részein ez teljesen normális.

Santiago ugyanakkor teljesen latin-amerikai is, mert új város, néhány szebb, klasszikusnak számító épülettel, sok modern toronyházzal, és főként tipikus, nem túl szép, 50-es 60-as években épült házzal, amivel Rio is tele van, és nem sokkal szebbek, mint a mi paneljeink (ha egyáltalán szebbek, ez általában azon múlik, hogy mennyire tartják karban).

Latin, mert latinok lakják. Ez kinek pozitív, kinek negatív, nekem sokkal inkább pozitív, még akkor is, ha lassabb a kiszolgálás az éttermekben, kávézókban, és ez a kényelmesség valószínűleg más területeken is érezhető. Ugyanakkor elképesztően kedvesek, segítőkészek, szórakoztatóak.”

Nekem nagyon tetszett a poszt, ráadásul jó sok kép is akad benne (én is onnan nyúltam le a posztban szereplőt), úgyhogy megéri ide kattintani!

Továbbra is várom ám, hogy megírjátok, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel, ha belefér ahataratkelo@hotmail.com címre.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Ausztria Svédország Chile

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr646202124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2014.05.25. 08:04:31

köszönöm a Határátkelőnek az ajánlást.

amikor eredetileg megjelent ez a személyes hangvételű, a saját belső történéseimre reflektáló írás a blogomon, akkor azonnal megjelentek azok a kommentelők, akik konkrétan Svédországot kezdték fikázni.

az ehhez hasonló fölösleges negatívkodás megelőzése végett szeretném leszögezni, hogy ez az egész nem Svédországról, hanem "egy határátkelőről" szól, s annak érzéseiről, gondolatairól.

köszönöm, hogy elmondhattam.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.25. 08:11:07

Bandirepublic blogjában volt kommentben ez a link
444.hu/2014/03/21/boldogtalanok-vagyunk-rettegunk-mindenkit-utalunk-es-lassan-kicsuszunk-a-fejlett-orszagok-kozul/
bocs, ha mindenki látta már márciusban, nekem új volt.

DieNanny CH 2014.05.25. 08:28:54

Mindhárom blog nagyon jó, köszi szépen!

(Mit lehet Svédországban fikázni??? Még ha Svájc lenne, a heti egyszeri 5 órás mosási lehetőség miatt!!! :-)))

tableno 2014.05.25. 08:57:01

Bandirepublik posztját én már olvastam a blogján, és nagyon tetszett. Nálam ez a kontraszt még erősebben jön ki a latin-amerikai feleségem révén, aki bár messze nem jóléti társadalomból jön, mégis olyan pozitív életszemléletet hozott otthonról, amin én búvalb@szott magyarként gyakran csak ámulni tudok, hogy így is lehet.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 09:00:38

@Chang Yai:

A fejlett országok közül való kicsúszáshoz még sokat kell küzdeni, sok évig, szóval ez valószínűtlen.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:07:48

@maxval a gondolkodó birca: igen, de "divat" szìdni Magyarorszàgot.
Van egy alapszabàly, "kūlföldön minden jobb".
Èrtsd:bàrhol ami nem Magyarorszàg..

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 09:12:15

@Sexual Harassment Panda:

Én ezt úgy szoktam mondani: mindenhol rossz, de legrosszabb otthon.

:-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.25. 09:14:06

@maxval a gondolkodó birca: elolvastad a cikket is? nem kell a címével vitatkozni. elég érdekes statisztikák vannak.

@tableno: ilyesmiken én még mindig rendszeresen meglepődök 10 év után is, ok, nincs férjem, csak szemlélem az olyan tragikus sorsú népeket, mint a laoszi, burmai, vagy khmer. a szegénységről nem is beszélve. még mindig nehezen tanulok.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:14:11

@maxval a gondolkodó birca: de viccen kìvūl ìgy van.
Ùgy is szoktam mondani:Magyarorszàgon minden xar csak a hugy nem.
Tiszta szànalom.

Quercus a favágó 2014.05.25. 09:16:58

@maxval a gondolkodó birca:

Tegnap írtad, hogy szavazási lázban égsz. Vegyél be lázlehúzót, majd elmúlik. Nekem bejött.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 09:29:43

@bandirepublic:
Eszmeletlen jo iras!!!

Annyira raillik az en erzeseimre is, hogy ezt ennel szemelyre szabottabban nem tudnam megfogalmazni!

A fanyalgok engem is talaltak mar meg, nem kell veluk foglalkozni. Csak te szamitasz az eletben, nem a sok ostoba!

Szep volt, csak igy tovabb! :)

@Sexual Harassment Panda:
Divat szidni a hataratkeloket is... akkor en miert ne szidhatnam Magyarorszagot?

firg_firg 2014.05.25. 09:31:12

@maxval a gondolkodó birca: ez igaz, de kemenyen dolgozunk az ugyon, mar 25 eve hajtunk hogy kikeruljunka fejlett orszagok kozul

@DieNanny [SZ,CH]: az semmi, van ahol ket hetente egyszer lehet mosni, ismerosnel osregi lyukkartyas ipari mosogepet is lattam (ami meg mindig mukodik)

@bandirepublic: tetszett amit irtal, svedorszag meg tetszes szerint sok masik nyugati orszagra kicserelheto benne, szoval nem ertem a svedorszag fikazast

2014.05.25. 09:31:30

Hinta agyvérzést fog kapni a svéd poszt kapcsán ;)))))))

Sütemény1975 2014.05.25. 09:31:42

@Sexual Harassment Panda: igen, ezen en is ki szoktam akadni, de mar kevesbe. Mindenki azt gondol amit akar. En minden hulyesege ellenere szeretem Mo-t, a tobbi nem erdekel.

tableno 2014.05.25. 09:32:20

@Kövérmadár [swe]: én igyekszem nem belemenni egymás szidalmazásába, mert semmi értelme. Mindenki élje a saját életét, ahogy és ahol neki jó.

Sütemény1975 2014.05.25. 09:32:52

@Kövérmadár [swe]: szerintem ezt senki sem vitatja. Talan csak hinta :))

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:38:50

@Sütemény1975: termèszetesen Magyarorszàg nem egy sùlycsoport pl Angliàval vagy Nèmetorszàggal.Ezèrt èrtelmetlen összehasonlìtani őket.
Màr soxir ìrtam, mikor olvashatunk pl egy Katar vs Anglia, vagy pl Dubai vs Svèdorszàg posztot?:)

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:41:11

@Kövérmadár [swe]: nem, de ennyi erővel màshol meg könnyebb az èlet Svèdorszàgnàl.Akkor az is xar hely?
Van egy kollegàm, Dubaiban dolgozik, ès szò szerint azt mindta:"Te bazd+, ehhez kèpest London egy c.gànytelep

"

tableno 2014.05.25. 09:42:04

@Sexual Harassment Panda: Anglia vs Dubai poszt volt már (régen) mommmo-tól. Anglia jött ki az összehasonlításból győztesen... :)

2014.05.25. 09:42:14

Egyébként az ügyintézés kapcsán jutott eszembe. Hm, nagyon fura, kaptam a napokban német azonosító számot. Kérdeztem a német tulajt, hogy ez mégis...? Eléggé wtf?-fejet vágott, mert szerinte ezt csak állampolgárok kapják. Legalábbis eddig így volt.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:44:10

@tableno: hogyne perzze.ès mi alapjàn?
Èletszìnvonal? Ne röhögtess..

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:46:55

@maxval a gondolkodó birca: hogyan tudnèk pl Kubàban vagy Dèl-Amerikàban cukràszkènt dolgozni?
Nehèz ūgy?

tableno 2014.05.25. 09:47:12

@Sexual Harassment Panda: az életminőséget nem csak az anyagiak befolyásolják. De az a helyzet, hogy a nyugat-európai országok életminőségben is a világ élvonalában vannak, jóval olyan kőgazdag országok előtt, mint Katar vagy Dubai. Persze ez a jól kereső expatok szemszögéből kicsit más. Egy angol expat szerintem Magyarországon is jobban élne, mint otthon.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:49:48

@tableno: ne fàrassz.Dubai, Katar gdp-je magasabb mint az eu àtlag.katarè kb 3x akkora mint Angliàè.

tableno 2014.05.25. 09:52:29

@Sexual Harassment Panda: te ne fárassz. Épp azt magyarázom, hogy a magas GDP nem egyenlő az életminőséggel, csak korrelál.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 09:55:26

@tableno: akkor azt javaslom mellőzzūk egymàst.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 09:56:24

Ez a sved poszt tenyleg nagyon jol meg van irva. Tkp. minden
Oka le van irva a "hataratkelesi hullamnak"

Ezt a Santiagot szivesen megneznem, gyönyörü lehrt.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 09:56:28

@Pink Petsch: milyen nemet azonosito szamot? Ado? Vagy milyen?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 09:58:00

@Sexual Harassment Panda:
Nem jartam meg Dubaiban.
Ha igaz, amit hallok rola, akkor igen, Svedorszag szarabb, mint Dubai...

Lenne 1-2 fenntartasom (nem csipem a meleget), de pl. Norvegiahoz kepest is rosszabb hely Svedorszag.

Nem vitatom, hogy Mo jobb hely, mint Uganda vagy Ukrajna... de ez nekem nem eleg arra, hogy szeressek ott elni es elfogadjam otthonomnak.

@Sütemény1975:
De o a taplaleklanc legaljan csucsul ;)
Merre jarsz eppen?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:00:37

@Kövérmadár [swe]: en ùgy tudom hogy a skandinàv orszàgok messze az euròpai àtlag fölött vannak mibden tekintetben.Angliàhoz kèpest fènyèvnyi kūlönbsèggel .

DieNanny CH 2014.05.25. 10:00:43

@Sexual Harassment Panda:

"Màr soxir ìrtam, mikor olvashatunk pl egy Katar vs Anglia, vagy pl Dubai vs Svèdorszàg posztot?:)"

Akkor, ha a blog olvasóinak nagy többsége Angliából, vagy Katarból, vagy Dubai-ból, vagy Svédországból jön.
Ha ilyeneket akarsz olvasni, keress ottani blogokat, ott a kommentelők egészen biztosan azt a témát fogják kivesézni.
Én Mo-ról jövök, engem csak és kizárólag Mo vs bármi fog érdekelni.
Ha te Ném.o-ból akarsz valahova menni, nézz rá az ottani kivándorlók blogjaira.

2014.05.25. 10:01:30

@Der echte Weinachtsmann: Nem, nem. Persönliche Identifikationsnummer, egyenesen a Bundeszentralamt für Steuern-től. 11 számból áll.

Herr Géza 2014.05.25. 10:02:15

@Sexual Harassment Panda: @maxval a gondolkodó birca: És a két megközelítést összefoglalva adódik a klasszikus kérdés: a pohár akkor most félig tele van, vagy félig üres ?? :DDD

DieNanny CH 2014.05.25. 10:04:04

@Sexual Harassment Panda:

Keresőszavakon múlik.Beírod gugliba a cukrász német/angol megfelelőjét, egy + jel, majd az országnév angolul. Ha szűkíteni akarod, akkor a 'blog' szót is beleírod. Ilyen egyszerű.

tableno 2014.05.25. 10:05:48

@Kövérmadár [swe]: Dubairól és Katarról hosszabb ideig kint élők a következő negatívumokat szokták mondani: szinte elviselhetetlen éghajlat, hülye vallási törvények, feudális jellegű osztálytársadalom, európai értelemben vett kulturális élet hiánya, hosszú távon dögunalom.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:06:16

@DieNanny [SZ,CH]: neem, nem ilyen egyszerű sajnos .
Vanbak olyan honlapok amikbe vakon bìzok, de sok nagyon rossz.
Vèletlenūl lehet ràjuk talàlni .

Herr Géza 2014.05.25. 10:09:02

@Pink Petsch: A fenét. 2007.-óta van ez az egységes adóazonosítószám. A német polgár már születésekor megkapja, a külföldi pedig akkor, amikor elöször bejelentkezik Németországban és/vagy dolgozni kezd itt. Szintén a tiéd mindörökre, tehát ha hazaköltözöl, majd ne adj isten visszakeveredsz ide, akkor a régi számod él tovább. (Korábban minden adóhivatal saját egyéni adószámot adott a polgárnak, ha tehát költöztél, akár N.o.-on belül is, akkor az új helyeden az új illetékes adóhivataltól új számot kaptál. Így már minden adóügyletedet központilag, egy szám alatt tartják nyilván. (Big brother watching you...) :))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 10:09:37

@Sexual Harassment Panda:

Kubába úgy, hogy valamelyik nagy külföldi szállodaláncnál jelentkezel munkára, s esetleg Kubába küldenek egy ottani hotelükbe. Kubába utazva közvetlenül ez kizárt dolog.

S a fizetés is más. Átlag kubaiként havi 30-40 euróra számíthatsz, míg kiküldöttnek ennek a 20-30-szorosára is akár.

nigara 2014.05.25. 10:10:32

Ez nagyon tipikus... amikor valakinek bejön a külföldi élet mindenben, tényleg sínen van, akkor ebből azt vonja le a nép, hogy ez tutira, mindenkire minden körülmények között igaz.

Mindenki máshonnan jön, mások az igényei, mások az elvárásai, és legfőképpen eléggé a szerencsén múlik, hogy minden tökéletesre fut ki.

A sikeres történetekből ne kezdjen el senki álmokat építeni.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:12:05

@maxval a gondolkodó birca: igazad van!
Forseasons vagy pl ritz.meg is nèzem van e ott szàllodàjuk.hehe

2014.05.25. 10:18:20

@Herr Géza: Hm, nekem adószámom már van ... izé, akkor ezek szerint már csak volt. Igaz, most jelentkeztem be új helyre Stuttgartban ... ahham .. akkor ezért. Ok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 10:19:24

@Sexual Harassment Panda:

Mexikói, spanyol és kanadai hotelek vannak leginkább. A legtöbb spanyol.

nigara 2014.05.25. 10:22:50

@tableno: még a korrelál is erős kifejezés... A GDP egy adat - az, hogy mire fordítódik a valóságban, hát ez engem sokszor érdekelne. A legrosszabb példa, amit eddig tapasztaltam, az Írország - nyoma sincs a sok éven át tartó óriási GDP-nek, alig van infrastruktúra, közlekedés, stb.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:23:12

@maxval a gondolkodó birca: igen, se fourseasons, se ritz nincs.
Pedig nekem Kuba /Dèl-Amerika az àlmom.
Svèdorszàgtòl, Angliàtòl a rosszullèt kerūlget.Menjen oda az akinek muszàly..

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:25:48

@Herr Géza: Uram, lenne 1 kèrdèsem.
Ha èn most pl elhagyom Nèmetorszagot mert mondjuk Kubàban talàlok àllàst (hehe) , ès visszajönnèk 3èv mùlva, akkor nekem mindent ùjra kellene jezdenem, vagy màr nem ùjonan betelepūlőnek szàmìtok?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 10:27:19

@tableno:
Ha jól tudom, akkor állampolgárságot nem is lehet szerezni. Innentől csak átmeneti, pénzgyűjtögetésre lenne jó.
A vallási törvények valóban jelentősen dobják az élhetetlenség fogalmát a számomra, bár elvileg az egyik legnyitottabb arab ország, nem? Szaudinál biztosan nyitottabb :)

London kissé zsúfoltnak tűnik nekem, viszont irigykedve szoktam olvasni, hogy milyen jó éttermek, pékségek, bárok vannak. Ez még Svédországból is hiányzik, sajnos (vagy nagyon ritka, mondjuk mi vidéken élünk, Stockholmban biztosan minden más lenne).

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:27:41

@Pink Petsch: nekem pl fogalmam sem volt a steuer id-m ről, a munkahelyemtől 509km-re kèrdeztem meg egy finanzammtban hogy mi az.
Pontosan ahogy mondod egy 11jegyű szàm.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 10:28:27

@Sexual Harassment Panda:
Muszáj ;)
Mindenkinek vannak olyan országai, amitől a rosszullét kerülgeti... nekem a Kárpát-medencében van az egyik ilyen ;)

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:29:25

@Kövérmadár [swe]: rosszul tudod .London gasztronòmiai szempontbòl sehol sincs Skandinàviàhoz.
A skandinàv konyha a Francia, Olasz, Àzsiai konyha mellett emlìtendő!

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:32:04

@Kövérmadár [swe]: persze lehet hogy a szàm nagy, amikor tavaly lehetősègem volt Katarban dolgozni, èrtsd munkaszerződès/vìzum/repjegy megvolt, inamba szàllt a bàtorsàgom..
Olvastam több helyen hogy a munkavàllalòi jogok kicsit màsok mint az euròpai.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 10:32:22

@Sexual Harassment Panda:
Nem az angol konyhára gondolok, hanem arra, hogy utcánként van 3 ázsiai, olasz, francia étterem.

A skandináv konyhával az a probléma, hogy halközpontú. Azt meg utálom, így a helyi gasztronómiának csak a csirke-marha-disznó vonalán tudok elindulni. Ezek együtt tesznek ki kb. annyit, mint a halak és tengeri gusztustalanságok.

szaszo71(D) 2014.05.25. 10:32:49

@Pink Petsch: Ilyet mindenki kap, egyszer ez fogja leváltani a mostani Steuernummer-t, még a gyerekek is kapnak.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:33:53

@Kövérmadár [swe]: hàt persze, mert London lakossàga kb 3x akkora mint egèsz Svèdorszàgè!

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:34:54

@szaszo71(D): szal a steuernummer nem azonos a steuer id-vel?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 10:37:12

@Sexual Harassment Panda:
Erről nem tudok semmit. A fizetés Dubaiban tudom, hogy sokkal jobb.
Van egy ismerős, aki évekig dolgozott ott. Azért jött el, mert egy idő után már nem tudott feljebb lépni (oda már csak helyiek kerülhettek). Mondjuk ő palesztín, nem tudom, hogy egy európait hogyan ítélnek meg és meddig juthat.

A másik dolog, ami számomra Svédország mellett szól, hogy itt nem kell aggódnom. Tudom, hogy ameddig a cég áll a lábain, lesz munkahelyem. Ez számomra óriási kincs és csak nagyon speciális esetben adnám fel (lehet, hogy egy dubai fizetésért sem, nem tudom).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 10:38:14

@Sexual Harassment Panda:
Na jó, de itt 30km-t kell autóznom az első olyan városik, ahol vannak éttermek, nem csak egy olasz és kínai büfé. :)

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:40:34

@Kövérmadár [swe]: azt hallottam, hogy a hatalmas jòlèt ellenère nen a skabdinàv-orszàgok a bevàndorlòk elsőszàmù cèlpontja.Ez igaz?
Ès ha igen, mièrt? Ennyire megnehezìtik?

2014.05.25. 10:41:33

@Sexual Harassment Panda: Hm, nem. Az az idő, amit itt dolgoztál nem tűnik el nyomtalanul;). A majdani bérleményedbe kell majd bejelentkezned, meg az áramszolgáltatónál jelezned a dolgokat, és persze megtalálnak az audios díjjal is. Már szerintem ...

2014.05.25. 10:43:34

@Sexual Harassment Panda: ...világosítva ;). Meg arra is rájöttem, miért pont most, mivel most jelentkeztem be új lakcímre, így újra felbukkantam a rendszerben ;).

Sütemény1975 2014.05.25. 10:45:00

@Kövérmadár [swe]: IJmuiden, kikoto. Varom a hajot, hogy atvigyen a szigetre.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:46:30

@Pink Petsch: ja, csak vilàgosìtva?:(
Azt hittem hogy valamelyik vendèg "véletlenūl" rossz ajtòn nyitott be.:)
@szaszo71(D): a steuer id vàltja a steuernummert?

tableno 2014.05.25. 10:55:39

@Kövérmadár [swe]: állampolgárságot az Öböl-országokban lehetetlenség szerezni, csak annak lehet, akinek helyi az apja (anya nem elég). A vallási törvények lazábbak, mint Szaudiban vagy Iránban, de nekünk európaiaknak még ez is bőven sok.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 10:57:52

@Pink Petsch: termèszetesen csak vicceltem, nem akartalak +bàntani.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.25. 10:59:11

@Kövérmadár [swe]: Eltem a norvegoknal, de Svedorszagban csak latogatokent voltam. 1 szavazat Svedorszagra. Emberileg eg es fold a ketto.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:00:51

@Pink Petsch: figyejjmà! Mikor ketesel valami normàlus àllàst?
Meddig akarod vakarni az odaszàradt g.cit a falròl, meg szòrakozni az "ūgyfelekkel"?

szaszo71(D) 2014.05.25. 11:01:27

@Sexual Harassment Panda: Majd egyszer. Most párhuzamosan futnak.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:02:21

@Pink Petsch: akkor jò.Sajnis nagyon extrèm humorom van.Tiszta monthy python!
Volt màr kellemetlensègem belőle, de olyan is volt aki èrtèkelte! (Ez volt a több)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 11:03:05

Ha már EU választás lesz ma, ki mondja meg nekem, hogy melyik svéd párt nyitott a marijuana legalizációjára?

Mivel kb. mind ugyanazt írja a többi kérdésben, így nem marad, csak ez, mint sorsdöntő tényező :)

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:04:13

@szaszo71(D): hogyhogy pàrhuzamosan?
Ugyanannak a szemèlynek van mindkettő, vagy vanakinek ez, màsnak az?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:05:56

@szaszo71(D): kupiban recepciòs!:)
Nem a munkakör hanem a munkaidő a durva.
@Pink Petsch: persze, mert visszafogom magam.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 11:07:00

bandi, minden szavad nagyon,,,

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:08:17

@szaszo71(D): ja, meg a szobàkat is takarìtja.Lehet ott oroszlànszag!@Pink Petsch: volt màr olyan, hogy tèged is meg akart ..izè.."hòdìtani" valamelyik ūgyfèl?
Ùgy èrtem kaptàl ajànkatot? Vagy az tabu?

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 11:14:22

@Sexual Harassment Panda: szerintrm hagyni kene,hogy mindenki maga mondja el,mit csinal meg ilyenek,meg ha amugy "koztudott" itt. nemtom,ertesz-e.

szaszo71(D) 2014.05.25. 11:16:10

@Sexual Harassment Panda: Nekem van egy Steuernummerem, a férjemnek is, meg még plusz van egy közös, mivel együtt adózunk. Meg mindenkinek van egy Steuer-id-je. Az adóbevallásban meg kell adni a közös adószámot meg mindkettőnknek a Steuer-id-t.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:16:43

@Babette (eper vagyok a jogobellában): igen igaz! Elnèzèst, közben èn is rajöttem hogy hiba volt!
Elnèzèst pinky.
Esetleg a nagy testvèr törölhetnè azt a kommentet, sűrű elnèzèsek közepette..

szaszo71(D) 2014.05.25. 11:17:05

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Ja, igazad van, én is rossztól kérdeztem:)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 11:18:52

@Pink Petsch: ez a szemelyes adoazonositod. Nem csak nemet allampolgar kapja meg. Felesegem sem nemet es bejelentkezes utan kb ket hetre jött automatice neki. Ha jol tudom kb harom eve probalkoznak atallni csak erre az id-re es a regi adoszam megszünik. De hat itt a bürökracia fellegvaraban semmi se egyszerü. Ugyhogy parhuzamosan megy mind kettö. Ügyintezeshez viszont ezt kerik.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 11:18:52

Oh most latom Herr Geza mar megvalaszolta.
Sorry.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 11:18:52

@szaszo71(D): ez igy van. Nov.-ben született a kicsi. Hamarabb megvolt az Id-je mint a szül. Kivonat!

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:20:14

Ne bantsatok Pinkyt. Dolgozik. Tok mindegy mit. Nem eltartatja magat, nem segelybol el, dolgozni akar es dolgozik is. Mindig azt hangoztatjatok, hogy a munka becsulete igy meg ugy. Akkor miert kell fikazni? Amikor elmondta akkor is fikaztatok, vagy akkor jo bulinak tartottatok es nem iteltetek el nyiltan? Most meg felhasznaljatok ellene es igy probaljatok megbantani.(?) Szanalom! Ne csinaljatok ezt.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:23:20

@Rebarbaraa: ki fikàzza?
Èn szemèly szerint imàdon!
Pedig fènykèpet is làttam ròla!

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:23:49

A post egyebkent nagyon tetszett, kuonosen ahogy HA osszerakta. Edekes egyveleg, mint egy kollazs.

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:24:25

@Sexual Harassment Panda: "Èn szemèly szerint imàdon!
Pedig fènykèpet is làttam ròla! "

Nem vagy igaz :DDDD

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:26:08

@Rebarbaraa: èn arra cèloztam hogy règebben elmondta milyen òraszàmban dolgozik.
Az a durva! Szerintem egy ilyen értelmes talpraesett nő màst is tudna csinàlni.

nyuszigonosz 2014.05.25. 11:26:46

@szaszo71(D): Itt már leváltotta a Steuer ID a Steuernummert. Egy évig - a csere évében - kellett megadni még mindkettöt.

szaszo71(D) 2014.05.25. 11:29:15

@Rebarbaraa: Mondjuk szerintem azért cikizés nem volt, csak tényközlés. Egyébként szerintem tök érdekes munka lehet:))

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:30:31

@Sexual Harassment Panda: Nem fejtenem ki a velemenyemet ezugyben, kiveve ha kifejezetten megkersz ra, hogy irjam le mert erdekel.Es termeszetesen ha kulturaltan tudunk beszelni a temarol.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:33:27

@Rebarbaraa:kifejezetten megkèrlek hogy fejtsd ki a vèlemènyedet a tèmàban!
A morbid stìlust sajnos nem tudom elhagyni .

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:33:36

@szaszo71(D): Igazad van, van nemi pikanteriaja a munkajanak. Amugy ismered a mondast, hogy mas karara viccelodni (tenyt kozolni)?;) De nem szeretnek belemenni :)

DieNanny CH 2014.05.25. 11:36:58

@Sexual Harassment Panda:

De a lényeget érted, ugye? Ne itt, ennél a blognál várd, hogy NEM Mo-gal fogjuk összehasonlítani a többi országot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 11:38:10

@Sexual Harassment Panda:
Jó kérdés. Nagyon sok a bevándorló, volt is egy "vicc", a arab forradalmak után:
"Szaddam halott. Bin Laden halott. Gaddafi halott. Most már minden menekült hazamehet és nem marad más, csak 2 millió boldog svéd."
(Jelenleg az ország lakossága 9,6 millió fő.)

Szerintem itt a menekülteket elég jól tartják, ezért vonzó célpont. Ugyanakkor a klíma egy afrikai számára lehet, hogy meredek. Bár már magyaroktól is hallottam, hogy ilyen hidegbe biztosan nem jönne. Idén a leghidegebb a környéken -16 fok volt, ami szerintem még belefér és ez is csak pár hétig. Megint más kérdés, hogy mennyire romboló hatású, amikor május elején egy napig esik a hó. Most viszont napok óta számomra határértéken mozog a hőmérséklet (25 fok körül van). Ennél melegebbet a hétköznapokban nem szeretem. Nyaralás esetén más, akkor jöhet a 30-35 fok is, de élni, dolgozni 20 fokban szeretek.

A menekültek számára biztosan célország. Bevándorlók számára már nehezebb a dolog.
Ha dolgozni szeretnél itt, akkor addig nem nagyon fognak szóbaállni veled a munkaadók, míg 1) nem beszélsz svédül, 2) nincs személyi számod. A svéd jól tanulható otthon, de a kiejtéssel és hallgatással lesznek gondok, az biztos. Iskolába szám nélkül nem járhatsz.
Tehát az alapja mindennek, hogy legyen személyi számod. Azt viszont már csak akkor adnak, ha van munkahelyed (vagy rohon segít, de az is nehezebb, mint korábban volt).

Kicsit 22-es csapdája a dolog, így a klasszikus, dolgozni érkező bevándorlónak akkor van esélye, ha olyan a szakmája, amire nagy szükség van. Ilyen volt a CNC-s amikor én jöttem. Ma viszont sajnos a munkanélküliség nőtt meg annyira, hogy amíg svédek állnak sorba a munkahelyekért, addig egy friss idegennek nem sok esélye lehet. Biztosan vannak olyan szakmák és olyan tapasztalat, amivel könnyebb, de az általános eset nem ez.

Lengyel nagyon sok van. Szerintem magyar sem kevés. Rajtuk kívül találkoztam menekültekkel (a világ minden tájáról), illetve ide házasodó thaiokkal ( :) ). Néhány németet ismerünk még. De ugye mi egy vidéki kisvárosban élünk, Stockholmtól kb. 100km-re. Göteborg, Malmö és Stockholm egészen más lehet. Södertälje-ben pedig már az arabok (szerintem) a legnagyobb%, erről Geegee tud nyilatkozni (svéd kollégák azt mondják, hogy ha nem muszáj, nem mennek abba a városba).

@Sütemény1975:
Folyamatosan kell ingáznod? Hogyan vannak a szabadnapjaid?
Mennyi idő egy oda-vissza út?
Van olyan, hogy szabadnapod külföldre esik (mondjuk 2 nap Angliában)?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:39:00

@Rebarbaraa: ne haragudj, de ezeket ő màr itt leìrta.
Tudom hogy ezt csak ő teheti meg, erre èn is ràjöttem ès bocsànatot is kèrek/tem tőle, de azt visszautasìtom hogy kritizàltam vagy degradàltam volna őt, vagy a munkàját!
De hallgassuk meg őt, szòlj màr valamit lègyszives pinky.

Herr Géza 2014.05.25. 11:40:13

@Sexual Harassment Panda: Mármint mire gondolsz ? Állampolgárság ? A Steuer-ID és a SV-Nr. (Sozialversicherungsnummer) mindörökre megmarad, ha ismét bejelentkezel valahova, akkor minden fut tovább ugyanúgy, mint amikor elmentél. A lakcímbejelentést a Bundeszentralamt für Steuern és az illetékes tartományi nyugdíjbiztosító hivatalból megkapja, így ezekkel semmi további dolgod nincs.
Egyébként, mint írtam vala a helyi adóhivataloktól esetleg korábban megkapott adószámokat már nem kell használni (rubrikája még van az adónyomtatványokon, de már csak opciós lehetöség a megadása). A Steuer-ID megadása böven elég, idövel a többi szám úgyis kikopik a rendszerböl. Egyébként az illetékes adóhivatal ugyanúgy a saját rendszerén keresztül látja az ID-det, tehát igazából csak a munkaadók és egyéb intézmények dokumentációjához kell megadnod. Mellesleg a Lohnsteuerbestätigungokon (február tájékán kellett mindenkinek megkapnia a munkáltatójától) már csak az ID szerepel...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 11:40:38

@Rebarbaraa:
Ki bántja?
Kit zavar, hogy mi a munkája?
Mi szégyellnivaló van abban a munkában?

Nem értem...

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:41:37

@Sexual Harassment Panda: Rendben.
"Szerintem egy ilyen értelmes talpraesett nő màst is tudna csinàlni. "
Ha nem tudnad, hogy kupiban vegzi a munkajat akkor is feltetted volna a fent emlitett kerdest? El tudsz vonatkoztatni a munkaltatoja profiljatol?
Miert mit csinal? Takarit es recepcion dolgozik. (?) Miert kovetkezik a munkaltatoja profiljabol egyertelmuen, hogy o is vegzi a tevekenyseget, vagy csupan asszisztal. Csupan a vendegkor es igenyeik kulonboznem egy szallodai recepcios vagy takarito munkajatol.
Amugy meg...nekem is van gyakran hozzad hasonlo stilusom, ezert is kedvelem a tiedet. De nekem kicsit banto es szurkapiszkalodos volt a hozzaszolasod. Lehet nem szantad annak de ...kicsit megsajnaltam Pinkyt.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:46:02

@Rebarbaraa: èn arra gondoltam, kedves Rebarbara, hogy koràbban emlìtette milyen òrazzàmban dolgozik, valamint azt is, mi az amit szeretne helyette csinàlni.Èn erre cèloztam.Nekem teljesen mind1 ki mit dolgozik, nincs kūlönbsèg .

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:47:10

@Kövérmadár [swe]:

"Ki bántja?" Nem bantjak csak en szurkalodasnak ereztem.
"Kit zavar, hogy mi a munkája?" Senkit, csak a munkaltato profilja miatt erdekes a terulet. Sexual tobbre tartja annal, hogy ilyet vegezzen.
"Mi szégyellnivaló van abban a munkában?" Szerintem semmi.

"Nem értem... " Nem baj:)

2014.05.25. 11:48:06

Nah, vagyok ... de ma váltás is van, így ma szakadozni fogok.
Gyerekek, nem kell miattam összeugrani. Senki sem bántott vagy sértett meg. Nyugi. Vasárnap van, süt a nap, és egy hülye liba meg eltévedt. A munka szépségei ;).

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 11:50:44

@Pink Petsch: najòvanakkor..
Màr lelkiismeretfurdalàsom volt, hogy elàrultam azt amit mindenki tud.

Herr Géza 2014.05.25. 11:51:15

@Der echte Weinachtsmann: Kevered a dolgokat. A Steuer-ID 2007. óta van, amivel próbálkoztak legutóbb, az a régi papír alapú adókártya elektronikusra (ELStAM = Elektronische Lohnsteuerabzugsmerkmale :DDD) való kiváltása volt. De tavaly óta - 2 év halasztás (!) után- az is müxik...

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:51:17

@Sexual Harassment Panda:"èn arra gondoltam, kedves Rebarbara, hogy koràbban emlìtette milyen òrazzàmban dolgozik, valamint azt is, mi az amit szeretne helyette csinàlni.Èn erre cèloztam.Nekem teljesen mind1 ki mit dolgozik, nincs kūlönbsèg . "

"@Pink Petsch: figyejjmà! Mikor ketesel valami normàlus àllàst?
Meddig akarod vakarni az odaszàradt g.cit a falròl, meg szòrakozni az "ūgyfelekkel"? "

Ez szerinted helyes volt?Oke, elnezest kertel tole. Nekem meg durvanak hatott, ezert irtam, hogy ne csinaljatok. Ennyi. Reszemrol befejeztem az offolast.

Rebarbaraa 2014.05.25. 11:52:45

@Pink Petsch: Milyen amugy a napsutest leszamitva. Mert itt kifejezetten huvos van.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 11:54:56

@Herr Géza: igen igazad van. Összekutyultam. Ennyi rohadt sok azonositonal mar nem is csoda.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 11:59:25

@DieNanny [SZ,CH]: szia Nanny. Jelentem kesz a hazi turo es valami fantasztikus lett. Alig birtam lecsipni magamnak egy kis turorudira valot. Asszonyka mar az egeszböl akarta volna megcsinalni a körözöttet. En meg AZT nem szeretem.
Ne megyek olvasztok csokikat.

Herr Géza 2014.05.25. 11:59:30

@Pink Petsch: A hülye liba eltévedt: eszembe jutott, amikor még a 90-es években jöttek ki a melósaink, és az egyik rettenetes IQ-val bíró borsodi legény felhívott, hogy "eltévedtem, itt vagyok Stuttgartban "a" bezinkútnál"..... :DDDD Nyugalmamat (nehezen) megörizve elmeséltem neki, hogy Stuttgartban van biza' kb. 50 benzinkút, inkább valami utcanévtáblát próbáljon megkukkolni. Közölte, hogy olyat ugyan nem lát, de "az" ARAL-kútnál van..... Mondom neki, hogy öcsém, akkor tényleg beljebb vagyunk, mert ARAL-kútból kb. "csak" tizenöt van. LOL. (Úgy tudtuk megoldani, hogy mondtam neki, nyomja a kezébe a legközelebbi németnek a telefont...)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 11:59:53

@bandirepublic:
Még nem olvastam a hozzászólásokat.
Tudni kell hogy nekem az "önmegvalósítás" szó és a "keresem önmagam" kijelentés vörös posztó.
Nem tudom értelmezni lehet az én hibám.
Viszont most olyat mondok amit még soha senkinek.
Ennek a blogbejegyzésnek egyetlen hibája van.
Az hogy nem én írtam.
Gratulálok.

nyuszigonosz 2014.05.25. 12:01:03

@Herr Géza: Amúgy köszönöm a múltkori kiegészítést szintén ebben a témában.
Mivel nem költöztem Németországon belül, azt nem is tudtam, hogy régebben ilyen esetben cserélödtek az adószámok, így ez nekem is új volt, és a váltás évére sem emlékeztem pontosan.

nyuszigonosz 2014.05.25. 12:02:18

@Pink Petsch: A nap végre itt is süt és szép idö van az Európai Parlamenti választásokra.:-))

Tegnap volt vihar, és ijesztö volt.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:02:27

@Herr Géza: sirva röhögök. Vizualis tipus vagyok, ugyhogy elkepzeltem a legenyt ahogy Ott all es üvöltözik a telefonba hogy "Hilfe"
(Inkabb uszni tanultal volna meg):D

2014.05.25. 12:03:27

@Herr Géza: :DDD A hölgy most éppen Bécsbe tart visszafelé. Linzben kellett volna átszállnia, erre felszállt a másik railjetre, ami visszafelé tart. Most sakkoztam ki, hogy mivel ér ide.
Nah, őt sem az eszéért fogjuk szeretni, ha egyszer ideér :D

2014.05.25. 12:05:08

@nyuszigonosz(D): Ha lenne rá időm ...
Itt is szemét idő volt tegnap, de a vihart megúsztuk.

Herr Géza 2014.05.25. 12:06:23

@nyuszigonosz(D): Ahogy a német mondaná: "Nichts für Ungut!" :))))

szaszo71(D) 2014.05.25. 12:06:28

@nyuszigonosz(D): Nálunk is vihar volt, félbeszakadt a lányom atlétikaversenye.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:07:58

@Pink Petsch: ha jol ertettem, hogy hol dolgozol, akkor Ott amugysem az esznek Kell dominalnia nem. Marmint nem a te munkakörödre gondoltam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 12:08:45

@Sexual Harassment Panda:
Egyet azért fel kéne fogni.
Katarba és Dubaiba az Isten odabaszott egy irdatlan olajvagyont.
Az ott élő emberek a MUNKÁJUKBÓL semmit nem tudnak felmutatni.
Mutass nekem egy katari Adam Clarkot vagy dubai Jedlik Ányost.
Kétszáz év múlva lehet hogy a gaz veri fel a városokat és a katariak az eget nézik mikor dobják le az angolok a segélyt.
Ha már összehasonlítod Angliát akkor hasonló munkaalapú társadalmakkal hasonlítsd össze. Azokból is van bőven.

Herr Géza 2014.05.25. 12:09:22

@Pink Petsch: :DDDD Gyanúm szerint nem is az esze volt a szempont a felvételi "beszélgetésen" sem.... :))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:09:58

HA: most mi törtent? Meg le sem irom teljesen a hozzaszolast es mar megis jelenik. Ezer köszönet erte.:D:D

2014.05.25. 12:10:06

@Der echte Weinachtsmann: Azért némi életrevalóság nem árt ... ja, és ne szabadkozzatok már folyton ;))))).

Herr Géza 2014.05.25. 12:10:17

@Der echte Weinachtsmann: Sikerült rádupláznom.... :))))))

2014.05.25. 12:11:36

@Herr Géza: Hát ez tény ... de azért nah ... és nem tűnt fel neki, amíg a kalauz kézzel-lábbal el nem magyarázta, hogy nagyon rossz irányba megy.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 12:12:26

@diggerdriver: Usa?
Japàn?
Szingapùr?
Kìna?
India?

nyuszigonosz 2014.05.25. 12:12:55

@szaszo71(D): Nem csodálkozom mert az Érzhegységben gondolom még eröteljesebben csapott le a vihar és már itt szörnyü volt.

Herr Géza 2014.05.25. 12:13:03

@Der echte Weinachtsmann: Rájöttem (már..) mi "báncsa" a szememet a nicknevedben... Az a télapó az Weihnachtsmann lenne úgy a Duden szerint...... :)))))))) Még nem reklamált senki ???

Herr Géza 2014.05.25. 12:15:18

@nyuszigonosz(D): Na, ma én leszek a germán Eddie (azaz nyelvtannáci): vagy Erzgebirge, vagy Érchegység.... Juj, de utálhattok.... :))))

szaszo71(D) 2014.05.25. 12:15:56

@nyuszigonosz(D): Vogtlandban voltunk, az kb 50 km Nyugatra (már majdnem Bayern). Nálunk csak sima vihar volt, szerencsére nem verte szét a tegnapelőtt ültetett muskátlijaimat:))

szaszo71(D) 2014.05.25. 12:18:07

@Herr Géza: Jóvanna, csak 1 betűt ütött el.

tableno 2014.05.25. 12:18:10

@Sexual Harassment Panda: na most, ha szerinted Indiában és Kínában jobb az életminőség, mint Európában (vagy akár magasabb a GDP), akkor te egy másik bolygón élsz. USA izlés kérdése, Japánt elfogadom.

tableno 2014.05.25. 12:20:05

@tableno: Szingapúr sem rossz hely, de az egy 5 millió lakosú városállam, Európa pedig egy 400 milliós kontinens.

nyuszigonosz 2014.05.25. 12:20:21

@Herr Géza: Jogos amúgy. :-))) De ez most tényleg csak elütés volt.

Herr Géza 2014.05.25. 12:20:53

@Pink Petsch: Ez olyasmi lehet, mint amikor én a kezdet kezdetén egyszer egy éjszakai indulású hazaútnál egész Ausztriában követtem ugye a Bécs-táblákat, majd már azon túljutva rá is fordultam a Bécs irányra megint (immár visszefelé), mert olyan zsibbadt voltam már, hogy fel sem tünt, hogy immár a Budapest irányt kéne becélozni....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 12:21:40

@diggerdriver:
Szerintem ennek az az oka, hogy ezt a két kifejezést Magyarországon erősen félre sikerült magyarázni és teljesen hétköznapi hülyeségeket bújtattak mögéjük.

"Még keresem önmagam" - lusta vagyok csinálni bármit is.

"Önmegvalósítás" - lecsúszott, önjelölt festő vagyok, tehetség nélkül.

Még nem vetted észre, hogy vannak dolgok, amik a már kiforrott társadalmak számára egészen vagy részben mást jelentenek, mint a még gyerekcipőben járó magyar társadalom számára?

(gyerekcipő alatt értem a szovjet hatás alól való kikerülés óta eltelt rövid időt)

Herr Géza 2014.05.25. 12:22:27

@nyuszigonosz(D): Ígérem, csöndben is maradok.... :)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:22:44

@Herr Géza: te vagy az elsö aki esszrevette. Többe- kevesbe szandekos volt mert a helyes formatumot nem fogadta el valamiert. De hiszen amugy is csak egy a coca c... Altal kitalalt figura. Christkind-et meg nem akartam. Azzal nem wizz-elödünk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 12:25:00

@Sexual Harassment Panda:
Pedig?????????????
:)))))))))))))))))))))))
Ez szép volt:)))))))))))))))))))))))))

M. Péter 2014.05.25. 12:29:27

@Sexual Harassment Panda: Hány nem skandináv beszéli a skandináv nyelvek valamelyikét? Ha az ember nem csak mosogató vagy takarító akar lenni, akkor általában kell nyelvtudás is.

nyuszigonosz 2014.05.25. 12:29:38

@Herr Géza: Én meg egyszer - pár éve csak - szépen bementem Bécs centrumba.
Tábla kiszedve valami útjavítás miatt, az útra fel volt festve nagy fehér betükkel minden, csak nem figyeltem, meg teherkocsikat elöztem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 12:32:50

@Sexual Harassment Panda:
Mindegy csak olyan legyen amelyik nem nyersanyagexportból él.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:36:02

@M. Péter: most ez lehet hogy szörösködes, de en meg a mosogato es takaritotol is elvarnek egy bizonyos szintet. Q..va sok felreertes szarmazik a nyelvtudas hianyabol ami akar meg felmondashoz is vezethet. Sajat szememmel lattam ilyen esetet. A munkahelyet annak köszönheti hogy odamentem tolmacsolni. Pedig semmi közöm nem lett volna hozza, csak megsajnaltam.

Sütemény1975 2014.05.25. 12:39:17

@Kövérmadár [swe]: havi 3 utat megyek Mo es Anglia kozott. De olyan is van, hogy csak 2 fer bele. Az utak kozott 2-3 napot vagyok otthon. Egy ut valtozo hosszusagu, kb 8-9 nap. Angolban nem szoktam hetvegezni. Nemetben, belgaban altalaban. Vagy a kamionstop fog meg, vagy szigoru szabalyozasu munkarendunk "itel" kenyszerpihenore.

szaszo71(D) 2014.05.25. 12:41:22

Tartok tanfolyamot külföldi orvosoknak, akik azért már el tudnak boldogulni, de inkább csak szakszöveggel. Mesélte az egyik, hogy mikor opreált, és varrta össze a sebet, meg akarta kérni a főnökét, hogy tartsa össze, és azt sikerült mondania: "Sie sind der Zuhälter."
Csak a félreértések témához:))

2014.05.25. 12:41:43

@Herr Géza: Az ember sok mindent megért, de azt speciel nehezen, hogy nem tűnt fel neki, hogy a hangosbemondó Budapestet emleget? :DDDD

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:41:45

@Sütemény1975: magyar munkaltatonal (speditional) vagy?

DieNanny CH 2014.05.25. 12:41:52

@Der echte Weinachtsmann:

Nagyon ügyes vagy! Szóval, nem nyomtad át, csak egyszerűen hagytad lecsöpögni?
Itt néztem Buttermilchet, de 0,6 százalékos zsírtartalmú. Én nem tudom, próbálkozzak vele? Nekem túl kevésnek tűnik...

M. Péter 2014.05.25. 12:43:17

@Kövérmadár [swe]: Ettél már egy igazi roast beef-et vagy steak and kidney pudding-ot?

Quercus a favágó 2014.05.25. 12:43:39

@maxval a gondolkodó birca:

Te Max! Egész jól elvagytok a Ténytáron!!!!!
Ja, olyan hogy ballib nincs. Vagy baloldali, vagy liberális. A ballib kifejezés Fidesz kreálmány.

DieNanny CH 2014.05.25. 12:46:27

@Herr Géza:

Variáljunk egy kicsit: 'A borral vigyázó ember'
Wein - acht(s) - Mann
Na?

M. Péter 2014.05.25. 12:48:18

@Der echte Weinachtsmann: Ha gagyog angolul, akkor a főnökével már tud beszélni. Ha csak magyarul tud, az más.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:49:11

@DieNanny [SZ,CH]: tennek fel kepet de nem tudok. HA adott tanacsot de abba meg nem merültem bele.

M. Péter 2014.05.25. 12:50:04

@diggerdriver: A katariak most felvásárolnak annyi mindent, hogy a befektetéseikből meg tudnak élni azután is, ha elfogy az olaj.

2014.05.25. 12:50:26

@DieNanny [SZ,CH]: Hm, a buttermilch író, leginkább ... nem tudom, abból milyen lenne ...

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:52:25

@DieNanny [SZ,CH]: igen. Tehat amikor " megsült" es kihült leöntöttem a savo javareszet aztan bele pelusba. Felkötöttem es hagytam egesz ejszaka csöpögni. Eredmeny tökeletes.

Papagály (törölt) 2014.05.25. 12:54:05

@Kövérmadár [swe]:
"A svéd jól tanulható otthon, de a kiejtéssel és hallgatással lesznek gondok, az biztos. "

nekem semmi gondom sincs a hallgatással. sőt, norvégül is remekül tudok hallgatni. lehet, hogy nyelvzseni vagyok? ;)

M. Péter 2014.05.25. 12:55:06

@Herr Géza: Spanyolországban hallottam egyszer egy magyar családot vitatkozni az utcán. A kocsijukat keresték, és csak arra emlékeztek, hogy egy gyógyszertár előtt hagyták. Elég nagy város volt ahhoz, hogy legyen több tucat gyógyszertár.

szaszo71(D) 2014.05.25. 12:55:33

@Der echte Weinachtsmann: Sok ilyen sztorim van, ez volt a legújabb:))

DieNanny CH 2014.05.25. 12:55:36

@Der echte Weinachtsmann:

Rámész erre az oldalra: www.kepfeltoltes.hu/
klikk: fájl kiválasztása
Megjelenik a géped mappája, kiválasztod a képet.
kepfeltoltes oldalon lejjebb görgetsz: 'feltöltés'-re klikk.
Picit vársz, míg feltölt.
Még lejjebb görgetsz, a 4. lehetőség lesz a 'vágólapra másol' Ráklikk. Kék lesz. Utána ctrl+c, majd bemásoláshoz ctrl+v.

(A fájl kiválasztása mellett a 'publikus'-ból a pipát is kiveheted).

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 12:56:15

@M. Péter: itt most speziell a nemet volt nulla, az angol meg vegkepp. Mondtam is neki utana hogy sürgössen fizettesen maganak egy tanfolyamot a jobcenterrel. KI lehet AZT hajtani belölük.

DieNanny CH 2014.05.25. 12:56:30

@Pink Petsch:

Van egy videó youtube-on, ami alapján lehet.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 12:57:03

@Pink Petsch: de qrva okos lettèl..te mindenhez èrtesz igaz?

szaszo71(D) 2014.05.25. 12:57:06

@Papagály: Te is direkt írtad rosszul a neved?

DieNanny CH 2014.05.25. 12:59:31

@szaszo71(D):

Te próbálgatod az avatarokat? Sárga nemigen van...

2014.05.25. 13:02:06

@Sexual Harassment Panda: A kvantumfizikához speciel nem :P

nyuszigonosz 2014.05.25. 13:03:25

@Papagály: Én jó pár nyelven tudok figyelmesen hallgatni és mosolyogni. :-))))

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:04:10

@Der echte Weinachtsmann: nekem ùgy tűnt elsőre nèmetorszàgban, hogy angollal el lehet indulni, mondjuk nekem kifejezetten keresett szakmàm van. (Cukràsz)
Sőt, a legtöbb nèmet szìvesen ès jòl beszèl nèmetül, a konyhàn èn vagyok az egyedūli nem nèmet.

nyuszigonosz 2014.05.25. 13:04:26

@Der echte Weinachtsmann: Neked van igazad. Egy minimális alap az mindenképp kell, és azt lehet aztán fejleszteni.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:08:16

@Pink Petsch: na ne szerènykedj!
Erdèly melyik rèszèről szàrmazol?
(Biztos mondtad màr, de ki a fas figyel ràd)
A nagynamàm Marosvàsarhelyi.Sokat voltam arra.
Egyszer gyerekkoromba a helyi sràcikjal kiràndultunk valami Almàsi-barlangnàl, èjfèlkor indultunk haza, ès 3mèterrel előttem kisètàlt az ùtra egy medwe.
Sosem fèltem aannyira.(kivève hogy kövèr felesègem lesz)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 13:08:21

@M. Péter:
A felvásárolt értékeikkel együtt el fognak tűnni a süllyesztőben.
Ők az olajvagyonnal pontosan úgy jártak mint hülyegyerek a lottó ötössel.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 13:12:13

@nyuszigonosz(D): persze. Ha az alappal, utana emberek (ottani) között el, mozog, automatikusan jön a többi.
Felesegem detto. Nem tudott nemetül egyaltalan. Itt ra volt kenyszerülve. Szandekosan hagytam Ott sokszor a hentesnel ,STB.nel. most mar egyedül intez orvost, bevasarlast, mindent.
Alairom Kell egy pici erzek is, de aki akar ...

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 13:14:15

@DieNanny [SZ,CH]: 1%os amit hasznaltam. Nem draga nalunk legalabbis. Ugyhogy egy probat meger a 0,6os is szerintem.

SzZoole 2014.05.25. 13:14:28

@Sexual Harassment Panda: basszus panda,en eddig azt hittem,hogy holgy vagy:)

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 13:19:47

@DieNanny [SZ,CH]: ja es nem kettö hanem harom orat melegedett a sütöben 110 C° fokon.

Papagály (törölt) 2014.05.25. 13:20:01

@szaszo71(D):
már a XIII. század óta így írjuk, a nemesi okiratokban így szerepel. ;))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 13:23:27

@Papagály: es milden fajta vagy? Arara?
Többet nem ismerek nem vagyok ornitologus:D

Papagály (törölt) 2014.05.25. 13:28:44

@firg_firg:
"kemenyen dolgozunk az ugyon, mar 25 eve hajtunk hogy kikeruljunka fejlett orszagok kozul"

ne szerénykedjünk, erőfeszítéseinknek kezd beérni a gyümölcse, egyre több statisztika igazolja vissza, hogy a helyes viszonyítási alap a magyar teljesítmények értékeléséhez egyre inkább az öreg kontinensen kívül, - pl. afrikában - keresendő.
legyünk büszkék az elért eredményeinkre!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 13:29:27

Na szóval...

kepkezelo.com/images/99aoowukphm5k9cresb.jpg

Régóta akartam már írni erről a dologról de mindig elmaradt.
Aztán múltkor Muscari direktben rákérdezett hogy mi a véleményem a homokosokról.
Tessék itt van.
Most elmegyek megnézem az Alexandra Palace-t addig kéretik a keresztre feszítésem megeszközlését foganatosítani.
Köszönöm.

A homofóbiáról.

Induljunk ki abból hogy mit jelent a fóbia.
Valamitől való viszolygás, idegenkedés, undor, félelem.
Minden, hangsúlyozom MINDEN férfiember homofóbiára van genetikailag kódolva.
Ha egy férfiemberben nincs természetes ellenérzés a melegekkel szemben akkor ott gond van a nemi identitással.
Ezt a fóbiát a felvilágosult férfiak tudják kezelni. Megértik hogy egy homokos az nem tehet róla hogy annak született. Kialakul egy toleráns elfogadó viselkedésforma de a viszolygás akkor sem szűnik meg. Az ember azért ember hogy az ösztöneit a genetikai örökségét kezelni tudja.
A nők ezt a férfi viselkedést kevésbé értik meg de megpróbálom megvilágítani hogyan is van ez.
Sok nő arachnofóbiás. Irtózik a pókoktól.
Magyarázatot nem tud adni rá de mégis ha meglát egy pókot azonnal hatalmába keríti a viszolygás félelem undor. Vannak erről leszoktató terápiák. A nők megtanulják hogy ne féljenek a pókoktól sőt még meg is simogatják őket.
Olyan viszont hogy a viszolygás megszűnjön nincs. A tünetet lehet eredményesen kezelni de az ok továbbra is létezik.
Ettől semmiben sem különbözik a homofóbia csak a társadalmi normák már rákényszerítik a férfiakra a viszolygás elfojtását.
Valamikor nem volt ez így sokfelé volt hétvégi szórakozás a suttyók között a buziverés.
Mai szemmel nézve ez természetesen egy tahó bunkó viselkedés.
Nekem egyébként a pókok elpusztítása ugyanilyen sutyerák reakció.
Én is fóbiás vagyok. Nekem békafóbiám van.
Ha hozzámérne egy béka akkor az világvége gyorshalál.
Viszont soha eszembe sem jutna bántani egyet sem.
A homokos, a pók, a béka hasznos tagjai a társadalmunknak.
Én különbséget szoktam tenni a meleg és a buzi között.
A meleg nem teszi közszemlére másságát, A buzi kérkedik vele.
A homoszexualitás egy olyan jelenség mint a testi fogyatékosság.
Tegyük fel hogy valakinek csonkolják a lábát. A csonkolt láb látványától viszolyognak az emberek. Viszont abban a pillanatban hogy ELFEDI a csonkolt végtagot máris segítő szándékot vált ki az emberekből.
A társadalom számtalan segítő intézkedéssel könnyíti meg a mozgáskorlátozottak életét az emberek pedig partnerek ebben és mindenki ott segíti őket ahol tudja
Abban talán egyetértünk hogy a fogyatékkal születés az nem természetes.
A jelenség létezik sajnos. Próbál az orvostudomány tenni ellene a társadalom próbál teljes életet biztosítani nekik de mégis az a kívánatos az a természetes ha egészségesen születik valaki.
A homoszexualitást miért nem fogadjuk el természetellenesnek?
Talán azért mert a homoszexuálisok nem érzik annak.
Igen de a vaknak született ember sem érzi magát fogyatékosnak. Nem tudja milyen látónak lenni.
A homoszexuális sem tudja milyen heterónak lenni.
Vég nélküli vitát lehetne itt folytatni arról hogy meddig lehet elmenni a homoszexualitás elfogadásában. Az én problémám az hogy miért nem lehet ez két ember magánügye?
Emberek milliárdjai élik szexuális életüket zárt ajtók mögött. Hogy ott és akkor MIT csinálnak senkire nem tartozik rajtuk kívül. Szerintem az sem tartozik senkire hogy KIVEL csinálják.
Miért kéne nekem a szomszédban élő Jóskáról és Pistáról tudnom azt hogy melyikük a nő a kapcsolatukban mert a Pista például rendszeresen ratyinak öltözve kiskosztümben centis szakállal közlekedik az utcán?
EZ az ami a férfiembereket taszítja. A hivalkodó buzeráns viselkedés.
Ha én ELFOGADOM azt hogy Jóska melegnek született akkor PISTA fogadja el hogy énbelőlem undort vált ki az ő viselkedése. A társadalmi tolerancia kölcsönösen ezt kívánná meg.
Miért csak nekem kell tenni abba az irányba és miért nem várhatom el hogy az én viszolygásomat is tolerálják OTT és ennek megfelelően viselkedjenek?
Most ebben az írásban a homoszexuálisokról írtam. Ne keverjük bele a férfitestbe született nőket vagy női testbe született férfiakat mert az orvosi műtétileg korrigálható dolog semmi köze a homoszexualitáshoz.
Tudom hogy megint követ dobtam az állóvízbe de hát én már csak ilyen renitens vagyok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 13:30:45

@QUERCUS(a favágó):

Sajnos nem.

Igazad lenne egy nyugati politikai helyzetben, ahol van jobboldali liberális és van polgári baloldal, s a legtöbb kérdésben nem értenek egymással egyet.

De Mo-n NEM így van, nagyon nem így.

Magyarországon egy se füle. se farka valami van, ami magát baloldalnak hirdeti, miközben jobboldali liberális elveket hirdet.

Magyar baloldal: radikális társadalmi liberalizmus + balos demagógia + jobboldali gazdaságpolitika.

Ezért van erős Jobbik. A Jobbik a hiányzó baloldal helyett van.

Papagály (törölt) 2014.05.25. 13:31:02

@Der echte Weinachtsmann:
igen, az ararát környékéről is vannak ősök, noé bárkája tudvalevőleg ott feneklett meg a heves esőzéseket követően, mi természetesen már ott jelen voltunk.
de manapság araráti helyett inkább a korszerűbb rátarti alakot használjuk. ;)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 13:31:53

@diggerdriver:

"Ha egy férfiemberben nincs természetes ellenérzés a melegekkel szemben akkor ott gond van a nemi identitással."

Így van.

"Ezt a fóbiát a felvilágosult férfiak tudják kezelni."

Kérdés mit értünk kezelés alatt...

szuperkrumpli 2014.05.25. 13:34:04

@bandirepublic: Az a néhány sor nagyon ottvan. Sok otthoni élete csak nyűglődés és vergődés! Az az érzése az embernek, mintha egy gödörben lenne amiből esélye sincs kimászni!

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:34:29

@maxval a gondolkodó birca: vitatkoznèk.Valòban a jobbik erős, vagy inkàbb a zellenzèk gyenge?
Ha jòl èrtem, most arra būszkék, hogy 21ről 15%-ra "erősödtek", ès ők ha most jobban szerepelnek mint az mszp akkir evidens hogy ők lesznek a vàltòpàrt .Ami sztem ìgy ebben a formàban baromsàg.

szuperkrumpli 2014.05.25. 13:36:56

@diggerdriver: Pontosan ugyanezt érzem mikor meglátok valakit citromos sörrel a kezében!

Ugye ma nem a láncos kotró kanalával mentél bevásárolni az ASDA-ba?!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 13:37:53

@Sexual Harassment Panda:

A Jobbik azért erős, mert nincs baloldal. Ha lesz, nem lesz Jobbik sem.

A EP-választás arról szól:
- folytatódjék-e a jelenlegi ballib ámokfutás Európában, melynek vége az EU szétesése lesz,
- vagy legyen átgondolva jobban a szövetség jövője.

Az előbbi csoportban van a 2 fő pártcsalád - néppárt és szocik - és a liberális csoport gyakorlatilag összes tagja. Ők képviselik a statusquot, hogy nem kell tenni semmit, mert minden a legnagyobb rendben van.

A szocik és a néppárt közti harc valójában mesterkélt, hamis, hiszen gyakorlatilag minden alapkérdésben egyetértenek egymással.

A második csoportban pedig vannak zöldek, komcsik, szélsőjobbosok és más szkeptikus pártok. Ezek más-más szemszögből, de mind változást akarnak.

Sajnálatos, hogy Mo-n a Jobbik a legnagyobb képviselője ennek a csoportnak. Még az LMP is, de az kicsi párt.

szaszo71(D) 2014.05.25. 13:39:05

@diggerdriver: " Az én problémám az hogy miért nem lehet ez két ember magánügye?"

Ezzel egyetértek. Ennyi erővel bárki kiírhatná magára, hogy pl. heti 8-szor dug a férjével/feleségével.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:40:14

@diggerdriver: èrdekes, nekem nincs semmilyen furcsa èrzèsem, "termèszetes ellenèrzèsem" a melegekkel szemben.
S vèlemènyem:mindenki azt b.sz akit akar.Kizàròlag a b.szòra/b.szottra tartozik.
Az meg, hogy hàzasodhatnak e, pl, senkinek semmi köze hozzà.
Mindenki azzal hàzasodik akivel akar, akàr fèrfivel, nővel, vagy egy doboz fūstölt heringgel, teljesen magànūgy.
Ha valaki beleszòlna pl hogy èn kuvel hàzasodhatok azt elhajtanàm a ferde f szba.(feltève ha talàlok egy olyan barmot aki alàmfexik ingyen).Gyereket is nevelhetbek az sem zavar.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:42:29

@maxval a gondolkodó birca: igaz .sztem euròpa nagyot fog vàltozni.Ès nem euròpai egyesūlt àllamok lesz, hanem nèppàrti nemzetek euròpàja.
Lesz mèg Orbàn Viktor pèldakèp, ès nem wiccelek.

Papagály (törölt) 2014.05.25. 13:42:42

@diggerdriver:
"Minden, hangsúlyozom MINDEN férfiember homofóbiára van genetikailag kódolva."

köszönjük a felvilágosítást. ez egyben definícióértékű kinyilatkoztatás is? azaz magyarra fordítva: TE nem tekinted férfinak azt, aki nem homofób. jól értem, ugye?

esetleg ez a rövid tájékoztatás a genetikustársadalom számára készült székfoglalód fő felismerését előlegezi meg, mely részletekkel fog szolgálni az általad megtalált "homofób gén" azonosításának módjáról? előre is köszönjük!

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:43:57

@maxval a gondolkodó birca: azèrt a jobbik szeret nagyojat kamuzni, nem?
Rettenetes meglepetèst fogunk okozni..
Ja, làttuk..

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:46:15

@Papagály: szerintem is butasàg .
engem egyàltalàn nem zavar ha valaki homokos.csak engem be akarjon meghomokoztatni.van kollegàm homi, ő a legintelligensebb, legtisztàbb, legàpoltabb közöttūnk.mindig hūlyèskedek vele.csòkokat dobàlok, ès megfogom a seggèt! Nagyon vicces!:)

2014.05.25. 13:48:30

@diggerdriver: Nem erről van szó. Nem a magánéletükről. Hanem a jogaikról. Bár lassanként itt is van előrehaladás.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 13:50:24

@diggerdriver: szokasodhoz igen hiven, pontosan es nagyon jol leirtad a dolgokat.
"A meleg nem teszi közszemlére másságát, A buzi kérkedik vele."
Alapvetöen ugyanolyan embernek fogadom el a "masokat" mint a normal ist. De ezek a masok tegyek mindezt otthon, nem a nyilvanossag elott es engem haggyanak beken vele.
Reszemrol nem is szolok ez ügyben többet, mert megint megdorgal HA.
Csak egy utolso kerdes:
Eddig barkivel beste lüften, olvastam ujsagot, stb. Mindenki fel van haborodva ezen a "puncika-kolbaszon". (HA: ne haragudj, de hat igy hivjak) akkor hogy a pics...ba valasztottak meg?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 13:51:03

@Sexual Harassment Panda:

Nem örülök én ennek a Jobbiknak sehogy se. Taktikailag jó, hogy verik a ballibeket, de nem jó ez sehogy se más szempontból.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 13:51:52

@Der echte Weinachtsmann:
beste lüften = beszeltem
Rohadt szofelajanlo.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.25. 13:53:36

@Sexual Harassment Panda:

Nem látok át Orbánon.

Két vonalat látok:
- ő a fasizálódó Európa előképe,
- a reformokat elindító csoport egyik vezetője lesz.

Én az utóbbit szeretném, de van egy nagyon erős érzésem, hogy az előbbi lesz.

Vedd észre: Orbán ellen nincs komoly támadás nyugatról. Ez nem véletlen.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:54:20

@maxval a gondolkodó birca: egyáltalàn nem biztos hogy verik .
bagy volt a pofàjuk àpr.-an, azt nem nyertek.Az ùj magyar orszàggyűlèsben kevesebben vannak mint a szocik.akkor?
Miről beszèlūnk?
A mostani rèszvèteli aràny lesz vagy 30% .Abbòl leszűrni bàrmit is.Max azt, hogy senkit se èrdekel az ep vàlasztàs

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 13:56:23

@maxval a gondolkodó birca: nincs komoly tàmadàs?? De volt, csak kifulladt.Orbàn mind2 amit felsoroltàl.
A jelen avantgardjai a jövő klasszikusai.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:00:20

Die Nanny: ez most egy proba a keppel.[url=http://kepfeltoltes.hu/view/140525/IMG_20140525_114959_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:02:54

Na ez nem sikerult. Majd mindjart megegyszer

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.25. 14:04:52

@Sexual Harassment Panda:
Neked ez a mániád, fogadd már el hogy Ny-Európában a legmagasabb az életszínvonal a világon. Bármennyire fáj is.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.25. 14:05:05

"megveszed 3 havi fizetésedből azt az autót, amiről otthon 9 éve csak álmodoztál."

micsoda álomautó lehet :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:05:09

http://kepfeltoltes.hu/thumb/140525/IMG_20140525_114959_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.25. 14:05:12

@Der echte Weinachtsmann: En meg ugy vagyok vele, ha nyilvanosan kurkassza nyelvevel egymas szajat kozteruleten vagy akar buszon akar hetero akar homo par, az hagyja mar abba, senki nem kivancsi rajuk, tegyek otthon.

Quercus a favágó 2014.05.25. 14:06:59

@maxval a gondolkodó birca:

Klasszikus politológiai értelemben a nyugati világban a liberálisok a baloldali kulturális mintákat kötik össze a jobboldali
gazdaságpolitikával, a szocdemek pedig a baloldali kultúrpolitikát a baloldali gazdaságpolitikával. Magyarországon hagyományos értelembe vett baloldali, szocdem párt nincs. 20 éven keresztül a liberálisok baloldali szavazatokkal folytattak liberális gazdaságpolitikát. Ez 'hál Istennek megbukott. Viszont ráment az ország. Meglátásom szerint a felnövekvő generáció lesz az, amelyik erős szocdem beállítottságú lesz, liberális mételytől mentesen.
Abban igazad van, a Jobbik megerősödése az erős szocdem párt hiányának köszönhető.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 14:08:18

@maxval a gondolkodó birca: de pontosan mièrt is kellene tàmadni?
Azokban az ūgyekben amiben hatalmas hisztèria volt, mèdia, igazsàgszolgàltatàs, alkotmàny, mind lezàrtàk.akkor?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.25. 14:09:00

@QUERCUS(a favágó): az ami magyarorszagon liberalizmus neven futott kozel sem az, mint ami a valodi liberalizmus. A liberalizmus nem metely, ahogy a konzervativizmus sem.
Pl ossze sem hasonlithato az itteni konzervativ part az otthoni fidesszel.

tableno 2014.05.25. 14:12:50

@diggerdriver: részben igazad van, de csak részben. Amiben igazad van, az a heteroszexuálisok természetes viszolygása a homoszexualitástól (NEM a homokosoktól, hanem attól, amit csinálnak), de ez kb olyan, hogy például Kövérmadár meg a hal- és tengeri ételektől viszolyog, amiket én kifejezetten kedvelek. A homokosok meg a heteró szextől viszolyognak. Az sem igaz, hogy a homokosság természetellenes lenne (az állatvilágban is megfigyelhető), és az sem, hogy fogyatékosság (a "fogyatékosság" feltételezi ugyanis, hogy a fogyatékosnak hátránya származik belőle, nem lát, nem hall, alacsony az intelligenciája, stb). A homokosnak alapból (tehát ha nem diszkriminálja a társadalom) semmillyen hátránya nam származik a hajlamából, elvileg még gyereke is lehet (igaz hogy kisebb eséllyel, de egyrészt egy túlnépesedő Földön ez nem is baj, másrészt a meddő embereket sem hívjuk fogyatékosnak). A mai tudomány a homokosságot inkább olyasminek tekinti, mint a balkezességet (ami régen szintén "fogyatékosságnak" számított): egy valószínűleg genetikai eredetű, alapvetően ártalmatlan mutáció, ami a népesség kb 10%-át érinti (érdekes módon a balkezesek aránya is ennyi). Amiben viszont teljesen igazad van, az a magamutogató buzik ellenszenves volta, de mondjuk nekem egy full heteró VV Csöcsike vagy Faszika is ugyanolyan gusztustalan.

adg 2014.05.25. 14:13:47

@Herr Géza: Errol eszembe jutott egy ismerosom, akinek jott az anyukaja magyarorszagrol ide, ausztraliaba, meglatogatni kicsi fiat. Am a szingapuri repteren eltevedt a mama. Semmifele nyelven nem tudott egy szot sem, igy felhivta a fiat, hogy segitsen. Hat probalkozott a srac, hogy milyen tablakat lat, milyen feliratokat, stb, de semmi eredmeny. Vegul szinen az lett a megoldas, hogy keressen anyu valakit, akin valami egyenruhafele van, es nyomja a kezebe a telefont jo hatarozottan. Igy tett, es sikerult megoldani, talaltak valakit, aki odavitte anyut a megfelelo helyre, majd eligazitotta mindenben.

A sors kulonos fintora, hogy hazafele utjan ment csodbe a malev, o pedig epp nemtudomhonnan tartott egy malev geppel pestre. De oda mar nem erkezett meg, mert a gep laszallt veluk torinoban, att kiraktak oket, hogy majd lesz valami. Szegeny meg felreertette a helyet, torontonak :) Na telefonos segitseg megint, hogy a faszba kerultetek kanadaba, stb, majd gyorsan kiderult, hogy torino az, meg volt is ott valami malevos segitseg, termeszetesen nem hagytak ott senkit. Atiranyitottak valami masik gepre oket, es siman hazajottek. De marha nagy sztori volt, auogy elmeseltek. Ez volt anyu elso repuloutja, keresztul az egesz vilagon. Azota rutinos repulo lett, es mar nem vesz el sehol. Mindegy, hogy singapur, dubaj vagy sydney, mindenhonnan mindenhova eltalal, kerdez, intez, megold.

Quercus a favágó 2014.05.25. 14:13:55

@maxval a gondolkodó birca:

Orbán tökéletesen kihasználta az EU töketlenségét. Jól látta, hogy a brüsszeli hölgyek és urak a saját bajukkal vannak elfoglalva, és elkezdte fárasztani őket. Na meg nemes egyszerűséggel rájuk rúgta az ajtót. Úgy gondolta, előbb-utóbb beleunnak, és föladják. Jól gondolta. Arról nem is beszélve, hogy nem is igazán akarják megszorítani. Tudják, az EU bajban van. Csak had kísérletezzen Orbán. Majd meglátják lehet-é használni valamit belőle.

Muscari 2014.05.25. 14:25:47

Mielott nekiallnek a kommentek elolvasasanak le kell irnom: Bandi, fanasztikusan jol irsz. Megprobalok majd idot szakitani a blogodra, de a HA mellett nem nagyon fer bele mas blog olvasasa, sokszor meg az se, mert nincs idom. Kar, mert Digger blogjat is szeretem, meg lenne meg egy par masik :-(

Quercus a favágó 2014.05.25. 14:27:05

@tildy[UK]:

Magyarországon a gengszterváltást követően neoliberális ámokfutás volt. Ennek részese az első Orbán kormány is. Lett volna lehetőségünk más gazdasági modellt is választani(északi, rajnai modell), de a legrosszabbra fogadtunk. A depadens versenyállamot akartuk bevezetni, a parciális érdekeket a közjó elé helyezve, mint az USA, vagy Nyugat-Európa. Csak azt felejtették el, hogy nekik van erre alapjuk, múltuk. Nekünk meg nincs.
Ezért vagyunk mai is a multik gyarmata, ezért tudnak kizsákmányolni bennünket. A multik, a bankok, a nyugati kézben levő közművek megadóztatása Matolcsy egyik legjobb húzása. Függetlenül attól, hogy semmilyen unortodoxia nincs abban amit csinál.

rezsöatya 2014.05.25. 14:36:17

@Der echte Weinachtsmann: amig a tobbieknek egy hataratkelos blogon a massag a legfobb problemajuk, en segitek: a vegerol szedd le a zarojeles reszt [/img][/url] es mindjart mukodik

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:37:45

@QUERCUS(a favágó): nem fogok politizalni, plane nem Mo-gal kapcsolatban. Nem ott elek igy hat semmi jogom nincs oda beleszolni. ( valasztas).
Abban teljesen igazad van hogy Organ jol latta a dolgokat. Csak nem Brüssel töketlenseget hasznalta KI hanem az emberek velemenyet. Emlekezz csak vissza: az ominozus "emult nyoc EV" alatt teljesen kivonultak a parlamentböl. Nem azert Mert nem volt kedvük, hanem a nep hangjat tanulmanyoztak. A nep mit akart? ( legalabbis a többseg) visszasirta az atkost.mert akkor volt munka, "letbiztonsag", szot üdülö stb. Az hogy mindezek hitelböl mentek nem erzekelte a "nep". Csak hogy van es elnek mint marci hevesen.
Ezt tanulmanyozta az egesz fidesz nyolc evig es ezt hasznaltak fel es probaljak meg megvalositani. Es en komolyan kivanom nekik hogy sikerüljön. Mi mar akkor sem fogunk visszaköltözni mert ide tettük le a voksunkat. De a csalad es ismerösök erdekeben tenyleg szeretnem ha vegre normalizalodna Ott a helyzet.
Hol van mar az a vendegszeretö magyar nep mint a nyolcvanas evek elejen, közepen. Az a vidam, boldog nep. Aki amikor jöttek a turistak, vadidegenkent beinvitaltak egy palacsintara vagy kavera. Vagy az is mind csak haszonleses volt? Nem hiszem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 14:41:51

@M. Péter:
Bevallom, hogy soha :)
Utóbbiról elképzelni sem tudom, hogy micsoda...

Egyszer ettem smörgostarta-t, ellenségemnek sem kívánom! :)

@diggerdriver:
Olyat mondok, amitől sokáig pislogni fogsz. 1-2 szót picit erősnek érzek, de a mondanivaló lényegével maximálisan egyetértek!

Kicsit kevesebb szóval úgy foglalnám össze, hogy felőlem bárki lehet meleg, de az utcán való erőltetett kimutatásától agyf@szt kapok. Nyugodtan fogja meg egymás kezét két férfi (vagy nő), nyugodtan éljenek kulturált módon szerelmi életet az utcán (ahogyan a heterok, hiszen hetero pár esetén is rühellném nézni, hogy könyékig másznak egymás szájába). Szakállas nős agyrém, nőnek öltöző férfiak, zsákba öltözött nők viszont nekem más sok. Ahogy a különféle vallási jelképek viselése is. Egy apró kereszt vagy félhol vagy valami OK, de turbán? Hullazsák? Adott esetben cigány népviselet? Ezeket utálom, sajnálom...

Ma együtt állunk a falhoz ;)

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:42:04

Es lam atyam te vagy a megmentöm.
Köszönöm

rezsöatya 2014.05.25. 14:42:40

@Der echte Weinachtsmann: remek!

Most mar csak a felbontassal kellene valamit kezdened... ez a turod, ugye?

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:43:48

Mindig tudtam hogy öszentsegeben meg lehet bizni:D Amen

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 14:44:18

@diggerdriver:
Sosem felejtem el, mikor a budapesti melegfelvonulásra azt mondta egy azóta Angliában dolgozó meleg ismerősöm (akit nagyon kedvelek egyébként), hogy aki ilyenre elmegy, az mind hülye buzi... :)

DieNanny CH 2014.05.25. 14:44:25

@diggerdriver:

Cseréljünk. Neked adom minden pókomat, add nekem minden békádat. Deal?

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:45:22

@rezsöatya: igen ez az kellene hogy legyen.
A felbontassal majd mindjart probalkozok.:D

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:47:20

@DieNanny [SZ,CH]: neked van pokevo kicsi embered, miert akarsz cserelni?

rezsöatya 2014.05.25. 14:47:24

@Der echte Weinachtsmann: ez egy 120×90 pixeles kep, 5 Kb. Nyugodtan feltolthetsz nagyobbat is, azt hiszem 2 Gb-ig lehet arra az oldalra.

Sütemény1975 2014.05.25. 14:48:17

@Kövérmadár [swe]: madar, te egy igazi liberalis konzervativ vagy :))))

DieNanny CH 2014.05.25. 14:48:28

@Papagály:

Fogd fel pozitívan. Amelyik férfiban nincs ellenérzés, annak az apja már olyannyira kezelni tudta a saját ellenérzését, hogy ez genetikusan beléivódott, te pedig már genetikailag védve születtél...

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 14:49:16

@rezsöatya: OK! De örülök hogy egyaltalan sikerült eddig is eljutnom.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 14:50:37

@Der echte Weinachtsmann: nem kellenek a html tagek, es a http sem. csak ugy puceran.

rezsöatya 2014.05.25. 14:51:58

@DieNanny [SZ,CH]: ezt valami tudomanyos oldalrol szedted? Most komokyan kerdem: ez igy van?

Muscari 2014.05.25. 14:52:57

@diggerdriver: ne aggodj, maximum Birca fog most szerintem vitatkozni veled, mert ez most egy teljesen korrekt iras volt, abszolut megertelek. Koszi, hogy leirtad :-)

Mi nok tenyleg kicsit maskepp latjuk, belolem pl. nem valt ki viszolygast egy kihivoan viselkedo meleg, vagyis de, de nem maskepp, mint egy kihivoan viselkedo hetero. Inkabb rosszallasnak neveznem, mint viszolygasnak.

A ferjem pl. joban volt a meleg kollegaimmal, jokat beszelgetett veluk, egyaltalan fel sem merult bennuk, hogy a masik orientaciojanak van valami jelenosege. Ugyanakkor egy csokolozo meleg part o sem szivesen nez, mig engem meg nem zavar.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 14:55:16

@Sütemény1975:
Ne is mondd... tisztában vagyok vele, hogy minden oldal (még a legvadabb szélsőségesek is) elképzelései között tudok olyat találni, amivel szimpatizálok.
Valószínű ezért utálom a politikát, mert ott kénytelen az ember oldalt választani és viszont nem tudok. Jobb esetben bizonyos politikusokról, kvázi pofa alapján el tudom dönteni, hogy szimpatikus-e vagy sem.

Jó példa erre, hogy melyik oldal vagy párt támogatja egyszerre a halálbüntetés visszaállítását kirívó esetekben és a cannabis legalizálását? Melyik zárkózik el a vallásoktól (a hit személyes dolog, nem szabad összemosni az állammal, szerintem) és követeli meg az utcán a fokozott rendőri jelenlétet?

Megyek is az EU választásra, azt mondják rekord alacsony lesz a részvétel :)

DieNanny CH 2014.05.25. 14:57:15

@Der echte Weinachtsmann:

:-)))
Múlt héten hüledezve mesélte az anyukája, hogy ő meg gilisztát húzott ki a gyerek szájából... Mit mondjak, ínyenc a drága! :-)

SzZoole 2014.05.25. 14:59:45

@Muscari: "A ferjem pl. joban volt a meleg kollegaimmal"
Es ezt Te,hogy toleraltad?:)))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.05.25. 14:59:49

@rezsöatya:

Á, csak az én agyszüleményem. Miért? Tetszik? Segítesz belerakni pár idegen szót, publikálom, aztán híres leszek. Oké?

Quercus a favágó 2014.05.25. 15:00:22

@Der echte Weinachtsmann:

Én sem akarok politizálni. Ez a blog nem erre lett kitalálva.
Csináltam egy saját blogot, ott majd lehet értekezni ilyen dolgokról is.
Az egyébként már egy párszor ki lett itt fejtve, téveszme az, hogy Kádárék hitelből finanszírozták az életszínvonalat. Ilyen dologra nem kaptak volna hitelt.
Amit kevesen látnak át, az az, kialakulóban van a világban egy új osztály. A prekariátus osztály. Szerintem 10 éven belül meghatározó szerepük lesz Európában is. Illetve már jelenleg is van. Ők képezik a Jobbik, a Nemzeti front, a UKIP bázisát.

DieNanny CH 2014.05.25. 15:00:33

@Der echte Weinachtsmann:

Oké, ügyes vagy, bár tényleg túl kicsi.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.25. 15:01:00

@DieNanny [SZ,CH]: hat Erre nem lehet mit mondani:D
De a feherje fontos eleme az egeszseves taplalkozasnak.

Muscari 2014.05.25. 15:02:10

@Der echte Weinachtsmann: jo a kep, csak kerunk hozza nagyitot :P

Muscari 2014.05.25. 15:09:46

@Zoole[uk]: "annyira" nem volt joban :-))))

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:11:27

@QUERCUS(a favágó):
Nameg Orban is jol tudja, hogy Magyarorszag sosem lesz tenyezo az Europai kozossegben. Maximum kis ellenzeki partkent lehet eselye arra, hogy kiharcoljon elonyoket, hisz az egesz parlamenti kepviselet arrol szol, hogy kinek van hatalma es hogyan egyezkedik masokkal.

Muscari 2014.05.25. 15:11:41

@QUERCUS(a favágó): ezt kifejtened bovebben? Mindig is erdekelt, hogy az emberek milyen indittatasbol szavanak a szelsoseges partokra.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 15:14:02

@morsels: baromsàg .a v4-ek igenis lehet tènyező.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.25. 15:15:05

Talan maxval irta, hogy hiaba jelentkezunk itt be, otthon nem irjak at a nevjegyzeket. Nos, parom eseteben igaza volt. Leszavaztunk itt, de mintma kiderult, az otthoni nevjegyzekben is ott a neve ( apukajanak ugyanaz a neve, ugyanott lakik, latta a nevjegyzekben, hogy benne van! )

rezsöatya 2014.05.25. 15:15:08

@DieNanny [SZ,CH]: hat, kicsi turo, na! Egy turo rudihoz eleg!

Taxomükke (UK) 2014.05.25. 15:15:51

Apám eljött látogatóba.
Hozott téliszalámit.
Lángolt kolbászt.
Rétest.
Éééééééés Túró Rudit :)))
Lehet irigykedni/utálkozni. :)

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 15:19:03

Sosem èrtettem hogy idegen orszàgban mièrt kell az otthonit enni.
Mi èrtelme van?
When you are in Rome, do as romans do.

gyengetölcser 2014.05.25. 15:20:00

@diggerdriver: ha kezenfogva mennek, az mar kozszemlere teves?
Ha Pista szoknyaban maszkal, az miert hivalkodo, mit art ezzel neked? Miert kene "elfednie" azt, hogy ő milyen?
En mondjuk egy fellabutol sem viszolygok, de kinek mi jon be:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.25. 15:20:23

@Sexual Harassment Panda: /En meg sosem fogom megerteni az ertetlenkedoket, akik nem tudjak felfogni, hogy az ember neha vagyik hazai izre.:)

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 15:21:26

@tildy[UK]: nekem nem szempont hogy te mit nem èrtesz.

mommmmo 2014.05.25. 15:22:46

Szerintem a hetero nokbe is be van kodolva hogy undorodnak a leszbikus szextol, legalabbis belem igen.
Sot a leszbikus viselkedestol is,mindig azon gondolkodom amugy, hogy azert tartom tok undoritonek Ellen Degenerest, mert leszbikus, vagy mert tenyleg van benne valami visszataszito, de szerintem az elobbi.
Tegye fel a kezet az a no aki szinten igy van vele.
amugy persze ezert nem diszkriminalnek, eleg sok embert visszataszitonak tartok, akiket megiscsak el kell viselnem.

Quercus a favágó 2014.05.25. 15:23:26

@morsels:

Visegrádi négyek. Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország.

Négy több mint egy, de itt tényező csak a volt szocialista országok közösen lehetnek.

SzZoole 2014.05.25. 15:23:32

@morsels: a visegradi 4-ek
Lengyelorszag
Csehorszag
Szlovakia
Magyarorszag

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:23:59

@Sexual Harassment Panda:
Kerdesed eddig sem volt, csak bunkoskodsz. Mar megint :-)

Ha a Visegradi negyekre gondolsz, az megint csak jelentektelen az EU szempontjabol. Gazdasagi hatalmuk nincs, politikai befolyasuk nincs, az egyuttmukodesuk meg elegge felszines, nem komoly tenyezo.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.25. 15:24:32

@mommmmo: nem vagyok igy vele. Parommal akkor is egyutt lennek, ha tortenetesen nonek szuletett volna, es o is hasonlokeppen gondolkodna :-)

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:27:27

@QUERCUS(a favágó):
Es ettol a panda mar bunko?

Az EU egyertelmuen gazdasagi szovetkezes, alapvetoen a nemet gazdasagra epulve, amibe persze a franciak is szivesen belementek, mert globalisan nem tudnak maskepp versenyben maradni. Nem olyan komplikalt ez. Kell a piac es ertelemszeruen nem Europaban akarnak versenyezni egy csomo kis orszaggal szemben, hanem Amerikaval es Kinaval.
De az, hogy a Visegradi negyek azt hiszik, hogy nekik barmi jelentosege van, az egy vicc.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 15:29:09

@morsels:
Ne butáskodj már!!!

A V4-ek igenis tényező! Gondolj csak bele, amikor munkaerőhiány van nyugaton, megemelik a minimálbért 50 centtel/pennyvel és máris özönlik az olcsó munkaerő nyugatra.
Kelet-Európa valójában Nyugat-Európa humán erőforrás raktára. Ha kellenek, ott vannak bármikor, ha nem, őket küldik el először (nem mindig). :)

Ennél jobban nem tényező, különösen amíg a fél világ a szlovák-magyar ellentéten röhög.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 15:29:35

@morsels: de van.
Sőt, olyan is előfordulhat hogy most nincs, de kèsőbb lesz.

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:32:53

@Kövérmadár [swe]:
Mint irtam, onmagaban sosem lesz meghatarozo helyzetben. Inkabb amolyan hasznalhato csoport, akiket le lehet kenyerezni.
Ettol fuggetlenul a Visegradi csoport sem egy osszetarto csapat, nincsenek egyseges celjaik, az egesz inkabb neveben letezik, politikai tenyezokent nincs sulya.

Quercus a favágó 2014.05.25. 15:34:19

@mommmmo:

Nekem semmi bajom a leszbikkel. Szívesen lennék húspogácsa egy leszbi hamburgerben. A buzik sem érdekelnek, amíg a magánéletüket nem közterületen élik.

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:34:38

@Sexual Harassment Panda:
Nezd haver, en elhiszem neked, hogy te fasza gyerek vagy meg minden, multkor meg segitettem is, hogy Pink emailjet megkapd, de talan nem kene mindenbe beletenyerelned, mintha lecso lenne.
Persze csak otlet, aztan azt csinalsz, amit akarsz.

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:36:00

Ja...ettem marhapofat vajas galuskaval.
Az volt a legjobb :-)

Taxomükke (UK) 2014.05.25. 15:37:31

@Sexual Harassment Panda: Há mé, mit hozzon ajándékba, Nagy-Magyarország-térképet???

mommmmo 2014.05.25. 15:39:07

@tableno:

Szia Tableno,
Nekem nem a vallasi torvenyekkel volt konkretan bajom az Emirsegekben, mert nyugatiakat eleg ritkan er ezek miatt inzultus. Hanem epp a jogbiztonsag hianyaval, marmint, hogy mindenkire mas iratlan szabalyok vonatkoznak.

Szerintem masok sem a vallasi torvenyeket emeltek ki jellemzoen mint a negativumot. De amugy igazad van.

Amugy mas tema, a magyar hulyesegrol.

Most olvasom, hogy a BGF PSZF kara a PWC-vel egyutt elinditotta a rendkivul nagy presztizsu nemzetkozi konyvvizsgalo, alias ACCA kepzest. A foiskolai hallgatok meg kulon valogatason esnek at, mert nem mindenki felel meg a magas kovetelmenyeknek, de a legjobbaknak kifizetik a vizsgankenti 300 ezer forintos tanfolyami dijat. Es miutan atestek ezen a valogatason, utanna is sokan kiesnek, (a valogatott pszf-esek kozul) mert nem tudjak a PWC kovetelmenyeinek megfeleloen eleg gyorsan letenni a vizsgakat.

Erdekes, mi Londonban csak szimplan regisztraltunk az ACCA weboldalan, megvettuk a konyveket, aztan beultunk a vizsgakra. :))))
Szoval a magyarok megint kitalaltak, hogy hogyan lehet a legnagyobb erofeszitessel a legkisebb eredmenyt elerni, de ugy, hogy lehetoleg meg egy jo kis idegosszaroppanast is kapjanak kozben

Ehhez mar csak az hasonlithato, amikor az anyukak nyomulnak, hogy az elit oviba jarjon a gyerek, meg fizetik a nagy csuszopenzeket az ovodavezetonek, mert csak az elit ovibol lehet elit altalanosba, kozepsuliba es egyetemre jutni.

Eszmeletlen jokat birok rohogni ezeken az abszurditasokon.

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:39:22

@Sexual Harassment Panda:
Nem mondod. Tenyleg nyilvanos?

Na es szerinted te valamifele blogos polihiszter vagy, aki csak ugy lebaromoz barkit?
Na es erveid vannak, vagy csak csuklobol cukrasz?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 15:40:50

@Taxomükke: nem èppen ràd èrtettem, nagy àltalànossàgban mondtam.

mommmmo 2014.05.25. 15:41:57

@QUERCUS(a favágó): Igen, ezert mondtam, hogy tegye fel a kezet az lany (!):))

tableno 2014.05.25. 15:45:57

@mommmmo: Én arra emlékszem, hogy a Közgázon a Számvitel volt messze a leggyűlöltebb tanszék, és az ottani professzorok közül többen is NYILVÁNOSAN kijelentették, hogy nekik az a céljuk, hogy minél több diák kedvét elvegyék a könyvelő/könyvvizsgáló szakmától, mert nem érdekük, hogy konkurrenciát képezzenek maguknak. Ugyanis mindegyik nagy pénzeket keresett mellékesben (értsd: tanítás helyett) privát könyvvizsgálóként.

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:47:17

@Kövérmadár [swe]:
Azt nem tudom, de ez volt a neve :-)
Viszont tenyleg finom volt a galuska. Is :-)

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:49:07

@Kövérmadár [swe]:
Hasonlo volt ehhez: www.tvpaprika.hu/Receptek/HU/V/Vorosboros_marhapofa_puliszkaval

Csak a vajas galuskaval :-)

Egyebkent egy fiatal nyikhaj volt a fonok, azt hiszem.

mommmmo 2014.05.25. 15:50:06

@mommmmo: Ja es amugy a homoszexualis ferfiakat egyaltalan nem tartom visszataszitonak csak a noket.

Sütemény1975 2014.05.25. 15:51:25

@Kövérmadár [swe]: megsugom neked, hogy en az osszes drogot legalizalnam. herka, koko, stb barmi legyen elerheto. drogmaffia osszeomlik vagy mas bevetel utan nez, azt a sok szazmilliard dollart, amit jelenleg vilagszinten a drog elleni harcra koltenek lehetne ertelmesebb dologra is forditani.

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:51:40

@mommmmo:
Szerintem a ferfiak tobbsege meg ugy van vele, hogy a homoszexualis noket nem tartja visszataszitonak, csak a ferfiakat :-)

morsels (törölt) 2014.05.25. 15:54:24

@mommmmo:
A ferfiak meg a homoszexualis noket nem tartjak visszataszitonak, csak a ferfiakat :-)

Sütemény1975 2014.05.25. 15:56:30

@Sexual Harassment Panda:aki evekig kulfoldon el, az nem ehet hazait? mekkora baromsag ez mar! az altalad citalt mondasnak kb semmi koze az etkezeshez. max a viselkedeshez, beilleszkedeshez, amivel 1etertek.

mommmmo 2014.05.25. 15:58:00

@tableno:
Gondolom ez a mostani szervezes arra megy ki, hogy a haveroknak menjen a penz az oktatasi cegnel.

Na marmost, szerinted aki mar a pszf-rol is valogatas utjan kerul be a programba, annak kell az a 300 ezer forintos tanfolyam, egyedul nem tudja megtanulni????

Sütemény1975 2014.05.25. 15:58:12

@Sexual Harassment Panda: hallottad mar azt a mondast, hogy :" A stilus maga az ember." ?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:00:04

@Sütemény1975: szeribtem az ètkezès, ès az ètkezèsi szokàsok hozzàtartoznak a kultùràhoz.
Megnèzem a hűtődet, megmondom ki vagy.
Fölösleges kūlföldön a hazai dolgokat erőltetni, a helyi dolgokat kell kipròbàlni.

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:00:19

@Sütemény1975:
A drogokkal az a baj, hogy az allam mit engedhet meg.
Peldaul az, hogy amit a boltban megveszel, annak egy adott kovetelmenynek, szabalynak kell megfelelnie. Igy biztositjak azt, hogy az egeszsegugyi elvarasoknak megfelelo alapanyaghoz jutsz. A drog eseteben ez egy mas kategoria ertelemszeruen.

De ha allami ellenorzes alatt osztogatnak, akkor ahhoz egy csomo szabaly kene.

tableno 2014.05.25. 16:01:39

@mommmmo: van az a klasszikus mondás, hogy "keresd a nőt!". Ennek magyar változata a "keresd a mutyit!" ;)

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:02:00

@Sütemény1975:
En nem ertem, hogy mi a baj a rantotthussal.
Van egy szerb etterem, ott jol csinaljak, de itthon is meg tudom csinalni. Szeretem meg mindig :-)

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:05:24

Azt màr meg sem merem kèrdezni, a ràntotthùs mitől "hazai"?

Quercus a favágó 2014.05.25. 16:05:39

@Muscari:

Gyöngyike drága! Elviszem a beszélgetés fonalát a sokkal érdekesebb témákról. Megpróbálom röviden.

Azt nem tudom, más eu országokban miért szavaznak az emberek az úgynevezett "szélsőségesekre", de itthon elég egyszerű a képlet.
Szerény véleményem szerint a magyar társadalom túlnyomó többsége egyértelműen a gengszterváltás vesztese. A liberálisok mostanában szívesen szajkózzák azt, a magyarok visszasírják a szocializmust. Ez baromság. Ha ez így lenne a Munkáspárt nyert volna 2/3-dal. Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek a saját bőrükön érzik az elmúlt 24 évet. Nem arról van szó, hogy a magyarok nem akarnak kapitalizmust, hanem arról, hogy azt a fajta kapitalizmust nem akarják,amit a liberálisok kínáltak nekik. A neoliberalizmust, a depadens versenyállamot. És joggal. Mert ez taszított a kilátástalanságba a szegénységbe több millió embert. 4 millióan élnek a létminimum alatt. Óriási szám, még ha eltúlzott is egy kicsit, mert azért azt tudjuk, nem a statisztikában szereplő jövedelmekből él kizárólag a társadalom többsége.
Ezekre a problémákra, kérdésekre a politikai palettán kizárólag a Jobbik próbált meg választ adni. Mondhatjuk, csak ő tematizálta ezeket a kérdéseket. Nyíltan, világosan elmondta a véleményét a korrupcióról, az ehhez szervesen kötődő elszámoltatásról, a munkahelyteremtésről, a közbiztonságról(ezen belül világosan fogalmaz a cigány bűnözésről), a munkaerő multik általi kizsákmányolásáról, stb.
Világosan, a választók egy része számára egyszerűen, érthetően beszélnek.
Ezt a retorikát képviseli zömében a Fidesz is, csak pl. az ő szájukból a korrupció felszámolása röhejesen hangzik. A liberálisokról már nem is beszélve.
Az is tény, a magyar társadalom egy része zsigerből zsidóellenes. Bár szerintem a Jobbik szavazóinak csak egy kisebb hányada számára elsődleges szempont ez.
Miután nincs a politikai játszótéren olyan baloldali párt amely egyértelműen fölvállalná a szociáldemokrata eszméket, és alternatívát nyújtana a Fidesz politikájával szemben, továbbá az emberek egy jelentős része már csak a Jobbiknak hitte el, hogy visszamenőleg képes lesz elszámoltatni a tolvaj politikusokat, nos ezért lett az ország gyakorlatilag második legnépszerűbb pártja.

Most már tényleg befejezem, ert kivág innen a HA.

adg 2014.05.25. 16:06:14

@Sütemény1975: Mondjuk pl a meg tobb drogos kezelesere, meg a meg tobb kieso gdp potlasara. Csak persze messze nem lenne eleg ra...
Azonkivul a rendorseget, meg a katonasagokat is meg kellene szuntetni, mert vilagszerte irdatlan penzeket koltenek ra. Aztan csinaljon mindenki, amit csak bir, mvagy masok hagynak.

firg_firg 2014.05.25. 16:06:37

@Muscari: A noket a csokolozo leszbikus parok szoktak zavarni.

@diggerdriver: Nezz utana hogy buzultak a romaiak vagy a gorogok. Aztan meg gondolj arra hogy ha mondjuk Krisztus elott szulettel volna mondjuk Spartaban, es mondjuk delceg spartai harcos lettel volna, akkor valszeg egy idosebb harcos a szarnyai ala vett volna es egyutt buzultatok volna. Na akkor nem irnal ilyeneket. Komolyan nezz utana mondjuk Wikipedian. Az OK hogy Europaban meg a zsido-kereszteny kotodesu helyeken elitelendoek a buzik, kb pont ugy mint a hazassagtores vagy a hazassag elotti szex (egyebkent a boszorkanyok is), es te ott nottel fel es ezt lattad.
Evolucios szempontbol nekem azt tunik logikusnak, hogy a heterok orulnek annak ha sok a homo, mert akkor tobb csaj marad nekunk, szoval ez az egesz homofobia olyan logikatlan.
A magamutogatas (legyen az akarmilyen, hetero, homo, vagyoni, ertelmisegi, nacionalista, akarmilyen) meg megint mas, de ez is fuggetlen a buzulastol. Te melyiket utalod jobban: a magmutogato buzit vagy a magamutogato ujgazdag majmot (hatmegharaadasulciganyarabisegyben)? Nehez lenne valasztani?

Pokiszony: Nem igaz hogy a nok pokiszonyosok. Van amelyik igen, van amelyik nem. Van ffi is aki pokiszonyos, van aki nem. Te felsz pl a bekaktol, van aki a madaraktol, egerektol, kigyoktol, injekcios tuktol, bohocoktol fel, mig masnak ugyanaz meg se kottyan. Igazabol nem tiszta mi okozza, valszeg tanult dolog, kellemetlen elmenyek hatasa. Gondolj arra, hogy vannak akik a pokokat is megeszik, csemegenek tartjak, vagy epp egy tok erdekes torekeny allatnak. A kis gyerekek pl tok nem pokiszonyosok. Tanult dolog, nem genetika.

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:07:51

@Sexual Harassment Panda:
Namost mi a problema?
Vannak, akik azon hisztiznek, hogy nem kell rantotthust enni, en meg szemely szerint szeretem. A legjobb rantotthust Becsben ettem, hogy mitol 'hazai', azt en sem tudom, de mintha a Turi Rudival kerult volna egy kategoriaba.

Van meg kerdesed?

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:09:27

@adg [Au, Darwin]:
A ketto nem igy fugg ossze. Szerintem.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:09:57

@QUERCUS(a favágó): sztem azèrt az erős hogy a lyobbik a 3.legerősebb pàrt.
A baloldal padlòn van.Ha jön egy ùj bsloldali vagy liberàlis erő a jobbik eltűnik.
Az a 15% azèrt nem olyan hűdenagy erő.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:10:53

@morsels: en meg rantott gidat ecetes szilvaval.

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:12:25

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Na, olyat meg nem ettem. Mondjuk barmi eceteset nem is fogok.

Na es a kerdesem a hujemalyommal kapcsolatban?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:12:40

Nincs ember a vilagon aki ne szwretne a rantotthùst.
De nem "hazai".

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:13:13

@Sexual Harassment Panda:
Egy kicsit elszalltal haver. Lehetne normalisan beszelgetni?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:15:08

@morsels: szalltam el.
Mindig ilyen vok.bunkò.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:15:10

@Sexual Harassment Panda: akoor ugye nem jarsz olasz pizzeriaba,meg kinaiba,meg indiaiba,csakis olaszorszagba,kinaban meg indiaban,ugye?

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:15:58

Namègegyszer:nem szàlltam el.
Hurrà le tudtam ìrni

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:16:55

@morsels: mondom nem szàlltam el.
Lehet normàlisan beszèlgetni csak èn nem vok normàlis.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 16:17:22

@morsels:
Ez jól fest!

@Sütemény1975:
Tulajdonképpen jogos, bár én a "keménydrogokat" azért mégsem legalizálnám :)

Szerintem a legnagyobb kereslet jelenleg is a cannabis és származékai iránt van. Ezek pedig semmivel sem veszélyesebbek, mint az alkohol. A legalizálásukkal óriási adóbevételhez jutna az állam egy olyan dolgon keresztül, aminek a fogyasztása most is relatív magas, a legalizáció nem jelentene ugrásszerű fogyasztás növekedést.
Ha okos egy állam, akkor nem terheli agyon adókkal, mint pl. Svédország az alkoholt és cigarettát, amivel csak a szürkegazdaságot erősítik. Így egy normál, 25%-os ÁFA mellett, a végfelhasználó által kifizetett most nettó 2000 Ft-os gramm ár esetén 2700 forintos bolti árat és grammonként 700 forintos állami adóbevételt jelentene.
Ha az egész "Nemzeti Cannabis Hálózat" égisze alatt működne és az állam importálná, majd adná el haszonnal, akkor grammonkénti 1000 ft bekerülési költséggel számolva 1700 forint hasznot hozna.

Mennyi füvet szívhatnak egy évben Magyarországon? Biztos, hogy a végén több 10mrd forintos bevételt jelentene és a kiadási oldal nem lenne nagyobb, hiszen aki szívni akart, eddig is szívott, így nem jelenne meg hirtelen nagy mennyiségű beteg ember, akiket kezelni kell.

Abban is igazad van, hogy az üldözésére, elterelésre költött pénzt sokkal értelmesebben is el lehetne költeni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 16:18:06

@morsels:
Schnitzelre gondolsz a bécsi rántotthús esetén?

tableno 2014.05.25. 16:18:16

@Babette (eper vagyok a jogobellában): nekem volt olyan (hetero) nőismerősöm, aki úgy gondolta, hogy a leszbikus szex "esztétikus". Persze simán elképzelhető, hogy volt némi biszex hajlama. Mint minden emberi tulajdonság, a szexualitás sem fekete vagy fehér, rengeteg átmenet létezik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 16:19:29

@Sexual Harassment Panda:
Kipróbálni vagy mindig azt enni?
Mi mindenfélét eszünk, magyart is, kínait is, olaszt is, svédet is... minden konyhának vannak kitűnő ételei, kár leragadni egynél és nem tudomást venni a többiről.

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:20:30

@Kövérmadár [swe]:
Ettem jopar helyen, de ez tenyleg nagyon finom volt :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:22:05

@tableno: nemtom.szeringem az ember szep. a test szep. mindegyik.

ez fuggetrlen szexualis indittatastol

es total hetero vagyok,egyes leszbikusok nagy banatara;)

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:22:24

@Kövérmadár [swe]:
Hat persze. Mondjuk echte borju schnitzel volt, de azert erdemes elmenni Becsbe :-)

szaszo71(D) 2014.05.25. 16:22:38

@Sexual Harassment Panda: Kipróbálni ok, de azért a német konyha elég behatárolt. Még a németek is inkább mást esznek. És ha ehetek olasz, spanyol, stb. kaját, akkor mért ne ehetnék magyart is? Egyébként itt még a legnagyobb boltban is lehet kapni Piros Aranyt, Gulyáskrémet, Erős Pistát stb. Tehát ha német lennék, akkor is megvehetném.
Mondjuk ha hozzánk jön valaki, én mindig Ági szörpöt hozatok:)))

Sütemény1975 2014.05.25. 16:22:40

@Sexual Harassment Panda: es miutan kiprobaltam a helyi dolgokat? vagy ad absurdum nem izlenek a helyi cuccok? ehetek azt, amit szeretek?

tableno 2014.05.25. 16:22:51

@Kövérmadár [swe]: sőt, mi kombináljuk is: elég gyakran van nálunk például lecsó és patacones (sült plantain banán), esetleg japán algasalátával... :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:23:14

@morsels: u,peid poennak szantam,nevettem kozben.

bocsanatot kerek, nem akartalak bantani.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:23:39

@Kövérmadár [swe]: igen, belàtom igazatok van.Főleg abban hogy mindent kell enni.@Babette-nek is igaza van.
sőt, az is előfordulhat, hogy az etedeti nem ìzlik.
Pl lehet hogy Londonban eszel egy jò curryt, vagy valami kìnait, ès ugtanaxt kìnàban/indiàban nem tudod megenni.
A wienerschnitzel meg szerintem araboktòl/törököktől jön.

firg_firg 2014.05.25. 16:23:56

@Kövérmadár [swe]: "különösen amíg a fél világ a szlovák-magyar ellentéten röhög."
E miatt nem kell aggodnod. Csepp a tengerben, csekelyke aprocska konfliktus ket fingnyi orszag kozott, vihar a biliben, ami csak a ket resztvevot erdekli. A tobbiek szamara annyira lenyegtelen, hogy meg rohogni sincs idejuk rajta, mar ha egyaltalan eszreveszik. EU-n belul amugy se nagyon van ket szomszedos orszag akiknek nincsen bajuk egymassal, csak mi ahoz kicsik vagyunk hogy felkeltsuk a figyelmet a nevettseges konfliktusainkkal.

Sütemény1975 2014.05.25. 16:24:12

@Sexual Harassment Panda: ha meg is kell magyarazni, akkor mar regen rossz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:24:22

@szaszo71(D): pedi az mar nem olyan,mint regen. lett valai utoize:(

tableno 2014.05.25. 16:24:46

@Babette (eper vagyok a jogobellában): ezt is elfogadom, sőt, nagyon egészséges hozzáállás szerintem!

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:25:50

@Sütemény1975: ehetsz. de utana elmormolsz szaz miatyankot pandara gondolva.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:26:20

@Sütemény1975: ez van.jò neked ha sosem tèvedtél.elàrulhatnàd hogyan csinàlod.

firg_firg 2014.05.25. 16:28:47

@tableno: a klasszikus utan: "a mutyi az, amibol kihagynak"

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:28:53

@morsels: de legalabb rakerdeztel,es nem dedelgetted magadban a sertettseget. ez jo.

(felcsereltem a j betuket,hogy erezheto legyen, de ugy tunik,jobban kell figyelnem,ha olyannak irok igy,aki nem anyanyelvi kornyzetben el mar,mert kevesse erzi)

szaszo71(D) 2014.05.25. 16:29:05

@firg_firg: Hogy nem genetika, az ok., de mért tanult dolog? Nálunk senki nem fél semmitől, de a fiam (17 éves) ha lát egy madarat, ami mondjuk felé tart, akkor halálra válki. Már 2 évesen sem volt hajlandó bemenni az állatkertben a madarak közé. A múltkor már fél órája haza kellett volna érnie a suliból, baromi éhes voltam, felhívtam, hogy mért nem jön. Egy galamb sétált a lépcsőn, amin fel kellett volna jönnie, és nem mert:))

szaszo71(D) 2014.05.25. 16:30:43

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Nem tudom, milyen volt, én nem szeretem a szörpöt, de a gyerekeim azt viszik a suliba. Így nem kell teát főzögetnem és hűtenem.

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:30:44

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
A betuk felcserelese feltunt, csak nem ertettem a poent.
Es igen, nem ertettem, hogy miert lettem lebaszva es igen, meg akartam kerdezni, mert nem ertettem.

firg_firg 2014.05.25. 16:31:19

@Sütemény @Kövérmadár [swe]: : En a prostituciot is legalizalnam.

szaszo71(D) 2014.05.25. 16:33:27

@firg_firg: Én a prostitúciót előbb legalizálnám, mint a cannabist.

tableno 2014.05.25. 16:34:23

@firg_firg: az sok helyen már most is legális.

adg 2014.05.25. 16:34:52

@morsels: Hat ez igy kisse keves, hogy vitatkozzam vele. Mindenesetre a furol meg talan lenne ertelme beszelni, de a kemenydrogok, meg kotyvasztott szarok, mint a krokodil, meg kitudja mik, hat, biztos velem van a gond, de szerintem nem volna helyes engedni oket. Majd ha a te gyerekedet szoktatjak ra, akkor is tetszeni fog, hogy a drogosok uldozesere szant penzt mas, ertelmesebb celra forditottak? Mire is?
oke, legyen legalis, lehessen a sarki wallmartban kapni kis kokot is. Es akkor hogyan tovabb? Nyilvan a csempeszes csokkene, lenne adobavetel. Ennyi. Nagy haszon, meg egy rakat azerencsetlen zombi...

tableno 2014.05.25. 16:36:22

@szaszo71(D): na ja, de az sokkal kevesebb helyen és rövidebb ideje.

tableno 2014.05.25. 16:38:25

@adg [Au, Darwin]: a kemény drogokat én sem legalizálnám. Túlságosan veszélyesek. Viszont a függőket gyógyítanám, nem pedig büntetném.

Sütemény1975 2014.05.25. 16:38:35

@adg [Au, Darwin]: gondolod, hogy tobb drogos lenne? ha igen, szerinted mennyivel? nem hiszem, hogy sokkal tobb lenne a jelenleginel. vagy naiv vagyok?

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:39:55

@morsels: a tobbire mar nem emlekszem...ha akarod,mailben megbeszeljuk.

tableno 2014.05.25. 16:40:10

@Sütemény1975: kemény drogok esetében jó eséllyel igen, mert azoktól akár egy kipróbálás után is függővé lehet válni. A cannabisnál nincs ilyen veszély.

morsels (törölt) 2014.05.25. 16:40:34

@adg [Au, Darwin]:
Az en gyerekem mar 30 eves...
De persze ertem, hogy mit mondasz, viszont (es nem tudom, hogy te iszol e alkolot, vagy dohanyzol) azt tudom, hogy amikor en voltam gyerek, akkor en is megcsinaltam azt, amit tiltottak.

Namost abban igazad van, hogy vannak kemeny cuccok, amikhez talan nem kene szabad hozzaferest biztositani, de a gyerekek hozza fognak jutni igy is, ugy is. En nem tudom, hogy mi a jobb. A tiltasnak ritkan van pozitiv hozadeka, raadasul az alkohol es a cigaretta is egyfajta drog; raadasul ez a ketto sokkal rosszabb, mint peldaul a marijuana. Mondom ezt ugy, nem nem hasznalok marijuanat (meg mas drogot sem)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 16:40:50

@firg_firg: ha a kurvakra go,dolsz,az legalis. a futtatas es kitartatas tiltott.

firg_firg 2014.05.25. 16:41:47

@szaszo71(D): Kora gyerekkori kellemetlen elmeny, megijedt egy madartol az utcan, toparton, TV-ben lattot rajzfilmben, vagy latta anyukat hogy fel a madaraktol, stb, akarmi (a szulonek) aprosag. En is ismerek olyat akik egy szamomra artalmatlan galmabtol fal feher lesz. Hivatalos neve Ornithophobia.

Google: "Like all animal phobias, ornithophobia is commonly caused by a negative encounter with the feared animal. Many birds can be somewhat aggressive in hunting for food, and childhood run-ins with pigeons or seagulls bent on stealing popcorn or other snacks are common. "

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:42:07

Megvan .A " becsi szelet" bizànci eredetű.

adg 2014.05.25. 16:44:24

@firg_firg: ilyet mar tolem is kerdeztek otthoniak, hogyaszongya: es az ausztralok mit szoltak, hogy a gyurcsanyorban mit mondott, vagy hogy a fidesz ismet megnyerte a valasztast? Mit? Eszre se vettek. Senkit nem erdekel, meg annyira sem, mint a szomszed utcaban lako neni vizholyagja. Az ertelmesebbek egy resze tudja, hogy mo europaban van, ennyi.

szaszo71(D) 2014.05.25. 16:44:29

@firg_firg: Hát nem tudom.
Mindenesetre Helsinkiben a piacon vett halat gyorsan odaadta a húgának, mikor közeledtek a sirályok:)))

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:48:09

A mòrok hoztàk Andalùziàba, onnan Olaszorszàgba, majd pedig Ausztriàba .

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.25. 16:48:47

@Sütemény1975: "megsugom neked, hogy en az osszes drogot legalizalnam. herka, koko, stb barmi legyen elerheto. drogmaffia osszeomlik vagy mas bevetel utan nez, azt a sok szazmilliard dollart, amit jelenleg vilagszinten a drog elleni harcra koltenek lehetne ertelmesebb dologra is forditani."

Az mind semi, milyen hatékony népességszabályozó lenne. 50 év alatt megoldaná a túlnépesedés kérdéskörét.

DieNanny CH 2014.05.25. 16:50:29

@szaszo71(D):

Szegény! Rossz lehet neki... :-(

adg 2014.05.25. 16:51:19

@morsels: kemenyrol beszeltunk szerintem. Es ha konnyebb hozzajutni es olcsobb, akkor biztos tobben kiprobaljak, erre mernek fogadni. Marpedig ha legalis, de nem konnyebb hizzajutni es nem olcsobb, akkor megint csempeszes lesz es illegalis arusitas.
a kemenydrogot legalizalni olyan kb, mint a gyilkolast. En nem tennem.
A furol meg a kurvakrol lehet beszelni, azt meg szabalyozni is konnyu.
meg azt is elfogadom, hogy a fuggoket kezelni kell, nem buntetni.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 16:51:32

@morsels: bàr az is igaz, hogy a ma ismert fajtàjàt az osztràkok/olaszok csinàltàk először.

adg 2014.05.25. 16:55:49

@Sütemény1975: honnan tudnam? De szerinted nem? Ha csak ugy lehetne kapni kokaint mint egy sort, szerinted nem tobb hulye probalna ki? Azert van, akit visszatart, hogy illegalis meg draga is, meg hogy esetleg nem tiszta amit a diszko budijaban vesz valami ketes fazontol.

DieNanny CH 2014.05.25. 16:55:52

@adg [Au, Darwin]:

Talán úgy lehetne, mint most a dohánynál, 18 éven aluli nem vehetné, valamint, alig lenne rajta áfa, amit úgy értek, hogy érdemesebb legyen megvenni legálisan, mint a csempészettet. Mert így valamennyire lehetne rálátás, meg korlátok között lenne, és még áfa is folyna be.
Amúgy én is ellene vagyok, minden olyannak, ami hatással van az agyra. Vagyis, pl aki elszívott 3 normál cigit, az kb ugyanolyan eséllyel okoz balesetet, mint szívás előtt, míg ha valaki füvezik/iszik/drogozik, ott megnő a kockázat.

szaszo71(D) 2014.05.25. 16:58:01

@DieNanny [SZ,CH]: Szerencsére elég lazán fogja fel, ő is tud nevetni saját magán:))) Mert tényleg elég vicces, ahogy egy 185 centis csupa izom "gyerek" megrémül egy galambtól, de akár verébtől is.

firg_firg 2014.05.25. 16:58:01

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Arra gondolok, hogy lehetne szabalyozottabb, igazolvany, eu vizsgalatok, adofizetes, stb, es most nem konkretan Mo-rol beszelek, hanem a vilag nagy reszerol. Mindenhol jelen van, ennek ellenere a vilag legalabb felen tiltott. en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_law

Mindegy, kell az adobevetel, az USA is a fu legalizalasa fele megy, a prositucio se varat magara sokaig.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.25. 17:03:34

@adg [Au, Darwin]: az viszont elég nagyot szólt, amikor kiszivárgott az öszödi beszéd, engem az angol kollégák (thaiföldön) hetekig szivattak ezzel a "hazudtunk reggel, délben és este" szöveggel. aztán amikor a snittpali plágiumügye előkerült, akkor megkaptam megint hasonlókat :-)
amikor negyedikeseknek tanítottam később, hogyan kell idézni, mondtam is, hogy vigyázni, mert nálunk belebukott ebbe a köztársasági elnök :-)

firg_firg 2014.05.25. 17:04:55

@adg [Au, Darwin]: Ugyaez volt velunk is. Nehez elmagyarazni az otthoniaknak (pedig mi EU-n belul vagyunk) hogy a kulfoldi sajto 1%-ban se folgalkozik a magyar dolgokkal, annyira jelentektelenek vagyunk, meg ha otthonron nem is ez erzodik a nagy szabadsagharc kozepette.

2014.05.25. 17:07:49

@adg [Au, Darwin]:

Szerintem ez kölcsönös. Az sem igazán érdekel senkit Európában, hogyan birkózik egymással Ausztráliában a munkáspárt, meg a liberálisok.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 17:09:52

@lexrex: euròpa nagy rèszen azt se tudjàk ki van kormànyon Ausztràliàban..

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 17:11:11

@firg_firg: azèrt ez nem teljesen igaz.Nèmetorszàgban elég sokat foglalkoznak velūnk.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 17:12:05

NA ittvan.2000eurò egy kès.idiòtàk..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 17:12:57

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Ezt most nem értem... mit számoltam el?

@firg_firg:
Természetesen!
És a kaszinókat is...

Lenne egy város fűvel, prostikkal é szerencsejátékkal... nem lenne hely annak a pénznek, amit ez hozna az országnak.
De az idiótáknak nem kell...

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:14:15

@DieNanny [SZ,CH]: errol nem vagyok feltetlen meggyozodve, mondjuk nem ismerem a vonatkozo statisztikat, de sztem sokkal tobben okoznak jozanul balesetet mint alkohol/drog hatasa alatt, ettol fuggetlenul nem tamogatom, h barki is beszivva vezessen
azert altalaban ezek az emberek tisztaban vannak vele, hogy le vannak lassulva, mig a tiszta emberek meg vannak rola gyozodve, h ok bizony tudnak vezetni, es uraljak az autot
ja, hogyne, az elso vezetestechnikai treningen el szokott kenodni a szajuk, amikor a rantopad 3x korbeporgeti oket az uton
szoval sztem az ilyen nagyon magabiztos emberek a legveszelyesebbek

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:20:38

@Jess G: Igen, a túlzott magabiztosság szerintem is veszélyes. Én pl. simán bevállalom, hogy nem tudok tolatni, mikor megyek valami szervízbe és mondják, hogy tolassak be, mindig odaadom a kulcsot, és mosolygok szépen:))

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:30:16

@szaszo71(D): en most is magabiztos vagyok, viszont sokat visszavett az arcombol, amikor 130-nal 3 m egyszer csak eltunt az 5 meteres kocsibol, annak kovetkezteben hogy egy villanyoszlop, egy komplett kerites, egy kortefa valamint egy arok is aldozataul esett a mutatvanyomnak, viszont mindenki kiszallt es senki nem halt meg

DieNanny CH 2014.05.25. 17:34:31

@Kövérmadár [swe]:

Ilyen kaszinóra gondolsz?:
kepfeltoltes.hu/140525/SAM_2753_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(Lugano-i tónál.)

Amúgy sosem értettem, minek kaszinót gyönyörű helyre tenni, mikor a kutya sem néz onnan az ablakon kifelé...

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:35:24

@Jess G: Én is magabiztos vagyok amúgy. Nagyon sokat is vezetek, kb 40ezer km-t évente. De a túlzott magabiztosság hülyeség. Én csak 1-szer pördültem meg 180 fokban a tükörjégen, szerencsére nem jött semmi, de Isten szavának vettem, és úgy ahogy a kocsi beállt, szépen hazamentem, a munkahelyemet meg felhívtam, hogy sorry. Azóta összkerékmeghajtású van, az jobb.

adg 2014.05.25. 17:35:32

@lexrex: @Sexual Harassment Panda: igen. Errol van szo. Mindenkit a helyi ugyek erdekelnek elsosorban, aztan a nagyok. A vilag masik vege meg nem erdekes. De magyarorszagon azt sugallja mindenki, hogy az egesz vileg azt lesi mit mondot a zorbangyurcsany. Pedig nem izgat senkit. Kiveve valami tenyleg szokatlant, mint schmitt pali vagy s hazudtunk szoveg. Ezek azert tenyleg kirivoak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.25. 17:35:35

@szaszo71(D): na én ezért nem vezetek soha, és nem is fogok, csak végszükség esetén (jogsim azért van....)

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:36:26

@DieNanny [SZ,CH]: Ha valaki sokat veszít, és öngyilkosságot fontolgat, hátha meggondolja magát a látványtól:))

firg_firg 2014.05.25. 17:36:34

@mommmmo: "Hanem epp a jogbiztonsag hianyaval, marmint, hogy mindenkire mas iratlan szabalyok vonatkoznak."

Nekem mondjuk Mo-val is ez a bajom.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.25. 17:38:31

(a motoron nincs rükverc ugye, az megy :-) )

adg 2014.05.25. 17:38:39

@DieNanny [SZ,CH]: Na de heroint meg kokaint??? Nem furol van szo hanem kemeny drogrol.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:39:49

@morsels: o, ez mar talan 15 eve tortent, volt egy Honda Legendunk, mentunk haza, jott mogottunk egy BMW bent a varosban, addig tolt, amig valami felindulasbol ugy nem dontottem, h ne nekem akarja megmutatni
csakhogy 130 nem abban a kanyarban ahol a gumik feladtak a tapadasi kepesseguket, hanem gyakorlatilag barmelyik masik kanyarban sok lett volna
ma is halas vagyok a sorsnak, hogy ott akkor ezt megtanultam
ma mar sokkal jobb vagyok ballab fek jobb lab gaz kombinacioban
:-)

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:42:09

@Chang Yai: Mototr az nálunk tabu. A férjem az intenzíven orvos, tavasszal mindig megtelik az osztály a motorosokkal. A fiam eddig akart, de a barátja apukája most halt meg motorbalesetben, azóta ő sem akar. Az a baj vele, hogy mehetsz te jól, elég egy hülye autós, és vége. Ha autóban ülsz és jön egy hülye, akkor azért jobban védve vagy.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:43:44

@szaszo71(D): ilyet nekem is sikerult atelnem egy kva nagy gimszarvassal a total havas es nyomvalyus uton
mire 3-t pordultem es feleszmeltem a budos dog persze nem volt sehol
pedig kitekertem volna a nyakat :-)
a fiam epp nem reg torte ossze a kocsimat
neki is vilagosan elmondtam, h attol h egy hulye vizsgan atment meg repulot vezet attol meg kvara nincs tapasztalata es keszuljon fel h ossze fogja magat torni
csak eroskodott h o nem
de termeszetesen mint mondtam nekem lett igazam
de igy is tudom, h meg lesz 2-3 hasraesese mire elhiszi h nem a levegobe beszelek

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:43:53

@Jess G: örülhetsz, hogy jó kocsi volt.

morsels (törölt) 2014.05.25. 17:44:38

@Jess G:
Szoval megmutattad, hogy a te farkad nagyobb :-)

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:46:06

@Jess G: Ne ijesztgess, a fiam most jár autósiskolába. Szerencsére 18 éves koráig csak úgy vezethet, ha mellette ülünk (begleitetes Fahren), talán 1 év elég lesz, hogy megtapasztalja a megtapasztalni valót.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:47:47

@adg [Au, Darwin]: barmelyiket az altalad fogyasztottak kozul fogyasztottad mar?
az a baj h altalaban akik azt se tudjak mi az tiltakoznak a leginkabb es kivanjak a legszigorubban uldozni
a magam reszerol sokkal szivesebben latnek egy olyan vilagot, ahol nem hulyesegeket beszelnek ossze a drogokrol sem a tv-ben sem pedig az ujsagokaban
es sokkal tobb tamogatast nyujtananak az elvezoknek
nem akarok megint ebbe belemenenni, de nagyon nagy sotetseg van a drokokkal kapcsolatban a fejekben
foleg azokeban akik meg csak azt se tudjak hogy nez ki a kokain vagy a hasis es mit csinal ha elszivod/lenyeled

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:49:52

@szaszo71(D): nem lesz eleg, ha szerencsetek lesz csak 1-2x tori ossze magat
ha nem lesz akkor tobbszor
ha meg annyira sem lesz akkor egyszer de nagyon
higgy nekem, ossze fogja torni a kocsit minimum az elso 3 evben
ez nagyon szeleskoru tapasztalaton alaoulo statisztika
sztem minel elobb annal jobb, hamar el kell kenni a szajukat
es nem art befizetni egy vezetestechnikai treningre se
bar az soha nem olyan hatasos mint egy valos szitu

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:51:58

@szaszo71(D): sokat szamitott, bar lehet ha nem akkora akkor meg fel sem vettem volna, h kikezd velem, hanem rahagyom
@morsels: nana, az enyem egyebkent is mindig mindenkienel nagyobb :-D

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:52:07

@Jess G: Azért én bizakodok, elég megfontolt gyerek. Én se törtem össze a kocsit forgalomban, mindig csak parkolóban:)))

Muscari 2014.05.25. 17:52:13

@QUERCUS(a favágó): hat koszonom, nem lettem a valaszodtol vidamabb :-(
Mert sajnos az, hogy kimondjak azokat a problemakat, amiket masok nem, meg nem jelenti azt, hogy a megfelelo megoldast is kinaljak ezekre a problemakra.

Azt ertem, hogy az embereknek fontos, hogy legalabb beszeljenek rola.

szaszo71(D) 2014.05.25. 17:53:23

@szaszo71(D): Tavaly meg szétverte a jég, a szemét biztosító erre felmondott.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 17:53:51

@adg [Au, Darwin]:
Engem nem az tart vissza, hogy illegális, hanem az, hogy nem vagyok annyira hülye, hogy kisérletezzek vele. Nincs az a pénz, amiért bármiféle port magamba erőltetnék (kivéve a fehérje izolátumot ;) ).

De nem kell varázslónak lenni ahhoz, hogy lássuk a különbséget egy joint és egy intravénás belövés között. Kb. mint a sör és a denaturált szesz... alkohol, alkohol... na de milyen?!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.25. 17:54:34

@szaszo71(D): OFF hiába 6x annyi a halálos baleset Thaiföldön, mint Mo-n, ez egyszerűen Ázsia realitása, motor nélkül nem lehet mozdulni. meg kell szokni. persze, mindig jöhet egy részeg őrült, viszont nem vezetnek szándékosan agresszívan, nincs olyan, hogy direkt letoljuk egymást az útról stb, inkább egyszerűen csak figyelmetlenek, pl soha senki nem néz hátra. ráadásul mivel rengeteg a motoros, az autósok megszoktak minket, tudják, miket csinálunk (pl szlalomozás dugóban), nem éri őket olyan meglepetésként egy-egy motoros felbukkanása, mint Mo-n. én ott nem is mernék vezetni, mert annyira másképpen mozog meg viselkedik mindenki, hogy meg kellene szoknom először.
eddig még csak 2x álltam fejre, meg pár kisebb esés. legelőször egy állat kinyitott előttem egy kocsiajtót egy sikátorban (ha akartam volna se tudok hova menni), azon sikerült átesni úgy ez az egyben.
a napokban említettem, hogy láttam tevét, de egy kis lista, hogy őrült embereken kívül mi minden szaladt /haladt még át előttem: elefántok, méteres iguána, vizibölények, sokméteres kígyók, majmok, plusz mindenféle háziállatok. a csirkék a legrosszabbak, mert hirtelen megrémülnek és elédugranak, ha olyanjuk van, hogy az út másik végén érzik magukat biztonságban. rémálmom, hogy elémugrik egy csirke, én meg megpróbálom kikerülni és fejreállok. de akkor is majdnem szívinfarktust kaptam, amikor egy kivilágítatlan városi utcán kishíján beleszaladtam egy útszéli elefántba. (ott volt mellette a gazdája is.)
Tajvan, Thaiföld, Malajzia, Indonézia és Nepál után hamarosan lenyomom India útjait is :-)
olvasom, Klein Dávid visszafordult, ok, ide párszáz km a Csomolungma, deviszont tegnapelőtt megérkezett a monszun, igen erős szél volt itt lent is, meg szakadt az eső, ráadásul ennyi villámot még soha nem láttam. el se merem képzelni, ott fent mi lehet.
ON elhúztam aludni.

2014.05.25. 17:55:44

@mommmmo: En nem igy vagyok vele. Ha ranezek egy emberre, akar meleg, akar hetero, nekem nem a szexualis elete jut eszembe. Ahhoz semmi kozom, es nem kezdek el ezen gondolkozni. Ellen Degeneres egy brillians komika es meg lehet szakadni rajta a rohogestol - ez jut eszembe.

Az exhibicionizmust utalom, akar hetero, akar meleg - a szakallas nociket ugyanugy nem birom mint a dinnye mucsocseiket a masok orraba tolo hetero noket. :)

A melegek szexualis exhibicionizmusaval az a problema, hogy akkor emlekeztetik a heterokat a meleg szexre - es itt mar nalam nagyjabol az jatszodik le amit Digger irt fent.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.25. 17:56:19

@Jess G: milyen repülőt? hűűű! repülni jó :-)

2014.05.25. 17:57:52

Bandirepublictol ujra egy nagyszeru iras - mint mindig. :)

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:58:29

@szaszo71(D): persze ne legyen igazam, bar ha nincs mibol tanulni az sem jo
fogalma nem lesz mit csinaljon jeges uton, ha megcsuszik kanyarban a kocsi, vagy ha csak lehajta a vizes nyalkas padkara az meg keresztbe forditja
ezeket mind nem art megtanulni
elsore meg azert kevesen erzik annyira h tudjak mit kell csinalni, igy egynehany lokharitot, vizhutot futomuvet nem art a garazsban raktarozva tartani :-D

DieNanny CH 2014.05.25. 17:58:36

@adg [Au, Darwin]:

Ennyire nem gondoltam tovább, éppen azért, mert ellenzem.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 17:59:22

@Chang Yai: pillanatnyilag vitorlazo repulore, Cirrusra, Cesnara es Buldogra van tipusvizsgaja

adg 2014.05.25. 17:59:25

@Jess G: huha. Itt most ugye arrol volt szo, hogy legyen legalis barmilyen drog. Magyarul szabadon beszerezheto. Nem a drogosokkal valo banasmodrol beszeltunk, csak a beszerezhetosegrol. Tenyleg ki kellene probalnom, hogy lehessen rola velemenyem?

2014.05.25. 18:00:16

@cougarcat: Oh, a "szakallas nocivel" a Conchitara utaltam. :)

DieNanny CH 2014.05.25. 18:04:08

@Jess G:

Ősszel az itteni családom jött az autópályán, megengedett legnagyobb sebességgel; egy audi a fenekükben volt, anyuka úgy döntött, ráhagyja, elengedi. Na, ez az audi 1 perccel később akkora balesetet csinált, hogy 5 km-nyi hosszan 2 órára bedugult a pálya. 3 gyerekkel a hátsó ülésen nem volt valami kellemes...

Quercus a favágó 2014.05.25. 18:04:23

@Jess G:

A helyes döntések meghozatalához tapasztalat kell. A tapasztalat megszerzéséhez meg rossz döntések.

szaszo71(D) 2014.05.25. 18:04:26

@adg [Au, Darwin]: Egy ismrősöm most volt Amszterdamban, vettek egy sütit és öten megették. Nekem elég, amit arról mesélt. Pedig nem is mondott szörnyűségeket, de utálom/utálnám elveszíteni a kontrollt magam felett.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 18:05:44

@adg [Au, Darwin]: en nem latom karosabbnak a drogozast mint az ivast, megis alkoholt barhol lehet venni, jo svedorszagban csak allami boltban, fozi is mndenki otthon zugban
nem kell kiprobalnod feltetlenul, de ahhoz h realis elkepzelesed legyen nagyon, nincs mas valasztasod, szoval jobb ha egyszeruen hiszel nekem, foleg h a media elegge hulyen allitja be a dolgokat es akik meg csak nem is talakoztak vele soha eletukben azok hajlamosak bedolni a tiltsuk be, uldozzuk tuzzel vassal zarjuk orokre bortonbe lobbinak
egyebkent epp az iment olvastam a drogriporteren egy cikket, igaz az a designer drogokrol szol, de ott ugyanez a helyzet, total sotetben vannak a laikusok

DieNanny CH 2014.05.25. 18:08:12

@Chang Yai:

Tök jó olvasni téged: ablakodból rálátsz a himalájára, sikátorban majdnem elütsz egy kivilágítatlan elefántot... :-DDD

Már akartam kérdezni: amikor dolgoztál, ott volt veled a motorod? Vagy itt volt az itteni lakásodnál garázsban? Vagy hogy oldod meg?

2014.05.25. 18:08:30

@QUERCUS(a favágó): Nem azokra a leszbit jatszo hetero porn szinesznokre utalt Mommo... :)

Mrs. Clayton 2014.05.25. 18:08:41

@QUERCUS(a favágó): es meg a sok rossz dontes sem garantalja h a vegen tisztan fogsz latni, sajnos

szaszo71(D) 2014.05.25. 18:09:01

@Jess G: Hát nem tudom. Chemnitz a világ legnagyobb Crystal-forgalmazó helye, sokat beszélnek itt róla (tőlünk az 20 km). Az a baj, hogy hiába próbálnak leszokni róla, több, mint 90% a visszaesési ráta.

Quercus a favágó 2014.05.25. 18:13:41

A pedagógusok a legnagyobb drogosok. Mindig az anyagon jár az eszük.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 18:15:35

@szaszo71(D): ezt en em tudom megerteni, h mit lehet abban elvezni, h nem tudjak magukat akar alkohol vagy kabitoszer vagy gyogyszer hatasa alatt kontrollalni
eleg sokszor probaltam rajonni, de azt hiszem nincs egyseges magyarazat

egyebirant az a baj, h az utcai drogdilernek fogalma sincs mit arul, aki meg a zuglaborban egy betonkeveroben kesziti neki nem kell semmilyen eloirasnak megfelelnie, igy lehet h egy tabletta 200x annyi hatoanyagot fog tartalmazni mint a masik
vagy nem is katinont hanem pentetronnal kevert kationont vagy az elozo keveresbol szarmazo harmadik negyedik szert is tartalmazo szert fog venni a user
errol viszont koztudott h a legrosszab ha mindent osszekeversz, ebbol van a halalozas
szoval ezert kell mindent legalizalni es ellenorizhetove tenni

Mrs. Clayton 2014.05.25. 18:18:44

@szaszo71(D): igen tudom, talan cougarcat tudna rola meselni, en csak egy par videot lattam a canadai programrol, de az az erzesem, h ok jarnak pillanatnyilag a helyes uton
ezt itt mar parszor leirtam, es nem akarok annyira elmenni megint a drogozas fele, de csak ugy nem fognak leszokni a drogosok, h mondjuk nekik, h ez rossz es befektetjuk oket egy klinikara
ez egy nagyon osszetett problema, ugyanis nincs munkajuk, nincs tarsadalmi kapcsolatuk, csak hozzajuk hasonlokkal, nincs motivaciojuk se nagyon mert a tarsadalom normalis fele kirekeszti oket
szoval ez egy teljesen masfajta hozzaallast kivan mint amit eddig probaltunk
annyira elszant vagyok ebben, h lassan azt fontolgatom ezzel fogok foglalkozni

2014.05.25. 18:20:34

@adg [Au, Darwin]: Sajnos a gyerekeket igy is raszoktatjak, hogy tiltjak, ez elkerulhetetlen. Sot, a tiltott gyumolcs effektus lep fel. A gyerekekkel kapcsolatban csak csaladi szinten tudsz vedekezni, igy is, ugy is. Nincs erre egyszeru megoldas, illetve megoldas sincs, mert az emberek hasznalnak kabitoszereket eppugy mint hasznalnak alkoholt, vagy cigarettaznak (vagy halalra zabaljak magukat). Nalam ott van a hangsuly hogy a drogok uldozese mennyibe kerul nekunk, es milyen kovetkezmenyei vannak az illegalitasnak - mint pl. gang-ek es egyre tobb automata lofegyver terjedese Kanadaban. Az elvonokat is azok a polgarok tartjak fent akik nem drogoznak es kozuk sincs a terjeszteshez - a drogfuggo nem kepes dolgozni, nem fizet adot (sot, segelyen el), es a drogot nem adoztatjak meg....

2014.05.25. 18:22:11

@QUERCUS(a favágó): Sajnalom ha esetleg kipukkasztottam volna egy lufit. :))))))

Mrs. Clayton 2014.05.25. 18:23:37

@szaszo71(D): a masik meg ki vagyok en h barkinek megmondjam h hogyan eljen, mindenki maga dont, h drogozik-e vagy sem
ebbol kovetkezoleg en mint egyen csak melle tudok allni es tamogatom es azt remelem, h egyszer a bizalmaba fogad, megbizik bennem es magatol abbahagyja mert meglatja az eselyt, hogy neki is van helye a tarsadalomban
ez nem hiszem h mindenkinel mukodni fog egyebkent es tovabbra is lesznek akik hasznalni fogjak, de ha nem a csatornaban meg az utcan meg effele lepukkant helyeken kell csinaljak, akkor a tarsadalomra valo veszelyesseguk es egyben terhuk is sokkal kisebb lesz mint most

szaszo71(D) 2014.05.25. 18:27:11

Igazad van, én is inkább a segítő típusú ember vagyok. Én nem merném kipróbálni egyik drogot sem, mert cigizek, és látom, hogy az is mennyire függővé tesz. Nem ítélem el, aki drogozik, viszont az a véleményem, hogy ha a cannabis és csak az legális lenne, akkor inkább azt fogyasztaná, akinek szüksége van ilyesmire, és az mégsem olyan veszélyes.

Muscari 2014.05.25. 18:28:59

@Jess G: elolvastam en is a cikket, sok igazsag van benne. en is a marihuana legalizalasa mellett vagyok, mert akkor legalabb kontrollalni lehetne a fogyasztast, a minoseget, a terjesztest stb.
Igy is hozzajut szinte mindenki, aki akar, nem hiszem, hogy sokkal tobben probalnak ki.

A kemeny drogokban mar nem vagyok ilyen biztos, de a dekriminalizalas mindenkepp kivanatos, sokkal tobb segitseget is kellene kinalni a leszokashoz. Sajnos Mo-n pont az ellenkezo iranyba mennek a dolgok.

Egyszer mar emlitettem, hoyg a csaladban volt heroinista, aki jo sok eve mar szerencsesen leszokott. Ha bortonbe kerult volna, nem is tudom, mi tortent volna vele, lehet, hoyg mar nem is elne.

A UK-beli drogstrategiarol tudsz valamit?

Quercus a favágó 2014.05.25. 18:29:14

@Muscari:

A politika a világon mindenütt hazugságok gyűjteménye. Ha valaki választást akar nyerni, egyszerű lenne a dolga. El kellene mondania az embereknek az igazságot. A kérdés csak az: túlélné-e.

2014.05.25. 18:29:19

@Jess G: Elvileg a hatter okokat kellene megszuntetni - de nagyon sok esetben ez nem lehetseges. Az elvono programok nagyon dragak es nem eleg hosszuak ahhoz hogy vegigkiserjek az illeto teljes felepuleset. A szerhasznalat abbahagyasa utan meg egy jo evvel is nagy eselye van a visszaesesnek - egesz egyszeruen az agy nem kepes ennel hamarabb atallni, a dopamin egyensulyt visszaallitani. Ez ido alatt valakinek rendszeresen foglalkozni kellene veluk,mindennapi bajaikban segiteni oket - na erre nincs kapacitas itt. Mondjuk ezek a sulyosabb esetek de egyre tobb ilyet latni.

Andaluzkutya tudna meselni, o a szakerto ebben.

mommmmo 2014.05.25. 18:33:58

@cougarcat:
En ugy vagyok Ellennel, hogy annak ellenere, hogy nem explicit szexualisan, gyakran olyan mozgasokat meg gesztusokat produkal, amit egy hetero no sosem tenne..
Az elejen nem is tudtam, hogy leszbikus, de mar akkor is azt gondoltam, hogy ez borzalmas, sot, mikor megtudtam a leszbikussagat, ez mondhatni megnyugtatott, hogy ok, legalabb nem egy hetero no csinalja ezt.

Es ez annyira zavar, hogy a poenjaira mar nem is birok odafigyelni. Ez az egesz termeszetesen nem az o hibaja, csak szimplan nem jon be nekem, jo, hogy masoknak meg igen, oszinten mondom. Biztos csak en veszitek azzal, hogy ennyire erzekeny vagyok erre es igy lemaradok a poenjairol.

mommmmo 2014.05.25. 18:36:15

Conchitta viszont tokre nem zavar, hiaba magamutogat. Mindezt nem ertekiteletkent irom jelzem, csupan egy beszelgetes arrol, hogy kiben milyen erzeseket kelt a homoszexualitas.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 18:37:50

@cougarcat: amit en lattam kanadai programot ott teljes rehabilitaciot nyujtanak a programban resztvevokenk, munka, lakas es onkentes reszvetel a szervezetnel
szerintem e harom nelkul nem lehet senkit eredmenyesen leszoktatni
ha nincs hol lakjon, megy a haverokhoz, ahol drogoznak, ha nincs munkaja, mibol fizessen lakast, es ha csak a megszokott barataival talalkozik, akkor megint csak visszahuzzak
a masik resze pedig h kanadaban a film szerint belovo szobak orvosi, vagy legalabbis egeszsegugyi szemelyzettel, akar azonnali beavatkozasra is felkeszulve fogadjak ezeket az embereket
persze lehet h az egeszet felturbozta valamelyest a film keszitoje, de azt hiszem, h mindaddig amig egy ilyen felresiklott eletu ember a tarsadalmon kivul bolyong, akkor elso dolgunk csak az lehet, h megprobaljuk megerteni, elfogadni, es amennyit lehetseges segiteni neki, nem csak azert mert en mondjuk annyira emberbarat vagyok, hanem mert nem szeretnem h a gyerekem egy olyan vilagban nojon fel, ahol a csatornabol elobujo drogosok maszkalnak a hullaik meg rohadnak valahol az utcan az odamereszkedo gyerekeket meg lelovi a rendorseg
ez persze igen eros utopia, de en nem a jelenlegi europai felfogas mellett vagyok

2014.05.25. 18:41:15

@mommmmo: :)) Az mondjuk nekem se hianyzik amikor sorban allok a hipermarketben es a tabloid fotokon ott csokolozik Ellen vagy mas no egy novel. :) Szoval bennem is megvan az idegenkedes de addig amig nem toljak a dolgot a kepembe, elhessegetem.

En jobban meghokkentem egyes nokon, akikrol mindig is azt hittuk, hogy heterok, es ugy is neztek ki es viselkedtek, aztan egyszercsak kisetaltak a szekrenybol. :) WTF :))

Mrs. Clayton 2014.05.25. 18:44:03

@Muscari: ugyanaz mint ugy altalaban az eu-s allamoke
azt nem mondtad h heroinista volt
en szemely szt nem ismerem el kemeny es nem kemeny drogok letezeset, ilyen kategoria nincs]csak azok fejeben akik nem ismerik a kabitoszereket
a kokain semmivel nem addiktivabb mint a fu
van aki ezen van, aki azon, mas meg semmin se marad rajta

2014.05.25. 18:54:31

@Jess G: |amit en lattam kanadai programot ott teljes rehabilitaciot nyujtanak a programban resztvevokenk, munka, lakas es onkentes reszvetel a szervezetnel
szerintem e harom nelkul nem lehet senkit eredmenyesen leszoktatni|

Ez elvileg igy van, ennek alapjan szuletnek meg a segito szandeku tervek, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a kivitelezesere nem vagyunk felkeszulve. Nincs eleg ferohely, nincs eleg addiktologus, szocialis munkas, stb - az ugylistak hosszuak, a varolista is. Ezeknek a fiatal noknek (akikkel en dologzom pl.) nagyon sok segitsegre lenne szuksege, napi szinten - talan azert is mert a legtobbnek nincs tamogato kore, egyedul meg osszeesnek, vagy pedig visszamennek abba a korbe, ahol hasznaltak, es visszaesnek.

Muscari 2014.05.25. 19:02:13

@Jess G: nagyon osszetett dolog ez, az mindig gyanus, mikor valaki egyszeru megoldast kinal (magasabb buntetesi teteleket pl.)
A rehabilitacio meg nagyon sok penzbe kerul, az egyertelmu, de nincs mas ut, ami vezet is valahova.

Igen, az volt. Hala Istennek azota sem szokott vissza, cigizik csak, de nalunk az egesz csalad cigizik/zett, a szulok meg a nagymamam is. En mar reg leszoktam, kabitoszert meg nem probaltam, csak a partvonalrol "ugatok" :-)

Muscari 2014.05.25. 19:05:53

@cougarcat: most jovok ra, hogy kirol beszeltek. Lanyom regebben nezte a show-jat a teveben, nekem annyira nem jon a stilusa es a poenjai. Nem gondoltam volna, hogy leszbi.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 19:09:28

@cougarcat: viszont ha be akarjuk csukni oket a bortonbe a sok dilerrel egyutt gyakorlatilag ara sincs kapacitasunk
viszont en inkabb addiktologust, pszichiatert es korhazat epitenek mint bortont, meg bortonort

Muscari 2014.05.25. 19:11:54

Megint velunk foglalkoztak Angliaban, most a Sunday Times:

hvg.hu/vilag/20140525_Rabszolgakent_tartott_magyarokrol_ir_a_Su

Ez meg az ujjonnan erkezok eletenek megneheziteserol szol:

hvg.hu/gazdasag/20140525_Alakulnak_a_brit_tervek_a_kulfoldiek_munk

Mrs. Clayton 2014.05.25. 19:14:43

@Muscari: osszetett, ez biztos, en sem vagyok szerencsere drogfuggo, meg hasznalo sem, de azert tudom mirol van szo, lehet nincs igazam es majd valami 3. lesz a megoldas, de az is lehet h nem lesz megoldas sose

2014.05.25. 19:28:40

@diggerdriver: +1 Lehet hogy nem PC, de igaz.

2014.05.25. 19:30:24

@Jess G: Ez mar itt megvalosult, ahhoz komoly dilernek meg visszaesonek is kell lenni hogy valaki drog miatt bortonbe keruljon.

A szemelyes hasznalatra szant, meg kemeny drogot is, BC-ben elnezik - "letartoztatjak" az illetot (helyszinen, aztan elengedik rogton), de nem emelnek vadat, ami csak figyelmeztetes. Viszont a bortonokben is vannak nagyon jo programok, sot, nem ritkan pont itt sikerul valakinek felhagyni a szerrel, mert erosen kontrollalt kornyezetben van (marha huzamosabb ideig bent van). Van terapiatol kezdve minden - ha kijon a bortonbol, akkor meg tobbnyire egy evig a probation officer kiseri figyelemmel. Rohej de neha csak ebben az esetben jutnak el emberek a legjobb programokhoz. De a borton mint szocialis intezmeny szinten draga dolog...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:30:31

Megjöttünk az Alexandra Palace-ból.
Tetováló kiállítás volt.
Nem szeretem a tetoválást.
Nem szeretem mert állandó.
Viszont ez...
Fantasztikus, elképesztő istenkirályság volt.
Valami hihetetlen.
A szakma legjobbjai mind itt volt.
Nagyon nagyon tetszett.

kepkezelo.com/images/7agw476plsxx5onud1p.jpg

kepkezelo.com/images/dw9sfn4s883qo55k66v.jpg

kepkezelo.com/images/dpscjvhsp7y6uc5ck4ko.jpg

Imre apó 2014.05.25. 19:33:18

@Muscari: Ez nagyon szomorú dolog.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:34:05

@szuperkrumpli:
Baszod a citromos sör merénylet az emberiség ellen.
Viszont tegnap vétkeztem.
Mea culpa mea maxima culpa.
Tekilás sört vettem.
Nem kellett volna.
Undormány.
Van még két üveggel.

2014.05.25. 19:35:24

@diggerdriver: Nem semmi az a csontfaragas....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:37:00

@szaszo71(D):
Mondok egy példát.
A nemi devianciák között gyakori a szado-mazo kapcsolt.
Mégsem látok dominának öltözött nőket sétálni az utcán korbáccsal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:37:59

@cougarcat:
Kiváncsi vagyok tudja e valaki minek a koponyája?

Imre apó 2014.05.25. 19:39:47

@diggerdriver: olyan mint a horror kabinett :D:D a csont izé az dögös.

2014.05.25. 19:39:50

@diggerdriver: A homofobias bigyot inkabb nem olvasom el, tudom hogy ugysem ertenenk egyet... Inkabb azt mondd meg, hogy meg mindig van Farmers' Market az Alexandra Palace-nal vasarnaponkent? Tisztara meghatodtam mikor eszembe juttattad a kornyeket, ott laktam kb. 5 evig. Nyaron nagyon jo a park, az egesz napot el lehet tolteni ott, kulonosen gyerekkel. Ha be akarsz ulni valahova kavezni vagy enni, menj fel a W7-essel vagy W3-massal Muswell Hill Broadway-re (kb. tiz perc busszal Ally Pally-tol), ahol a boltok, kavezok, ettermek vannak. Muswell Hill Broadway egyben a helyi buszjaratok kozpontja is, sokfele el tudsz onnan jutni busszal, ha nincs kedved visszabuszozni a vonathoz / metrohoz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:40:11

@Sexual Harassment Panda:
Nincs bajom a melegek házasságával a gyerekvállalásukkal pláne nincs.
Bajom van a magamutogató ratyi viselkedést reklámozó buzikkal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:42:01

@Sexual Harassment Panda:
Mert te ollllyan kis ccukkifiú vagy...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 19:52:33

@firg_firg: hat ugye ehhez el kene ismerni,hogy letezik es letezni fog.@Kövérmadár [swe]: hat2000 +25 afa az nem 2700. vagy pedig maskent ertetted,akkor viszont magyarazd el.

Imre apó 2014.05.25. 19:52:46

@diggerdriver: Ez egy varacskos cucué, szerintem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:53:53

@rezsöatya:
Látod fater ebből is látszik hogy te mennyire "más" vagy
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 19:59:11

@rezsöatya:
Ez túró???
Azt hittem egy medál az Antarktisz térképével.
Komolyan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:01:15

@Zoole[uk]: .
A vadkan én vagyok ha ilyen hülyeségeket olvasok bazmeg.
:))))))))))))))))))))))))))))
Kár hogy nem jöttetek a tattoora.
Tetszett volna neked.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.25. 20:03:45

@diggerdriver: Bár ezt eddig is sejtettük, de egyre inkább úgy fest hogy se te, se Muscari fia nem fogtok unatkozni a közeljövőben. Circa 250 felhőkarcolót kell felhúznotok a következő évtizedben. ;)

www.erdekesvilag.hu/igy-fog-kinezni-london-2025-ben/

(Nem, ne izgulj, senki nem fogja jóváhagyni az offshore szélturbinákat a Temzén. Ez csak látványterv. :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:07:10

@DieNanny [SZ,CH]:
Húúúúúúúúúúú bazmeg.
Ilyen burkoltan és finoman lebuzizni valakit...
Minden elismerésem.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.05.25. 20:08:11

@diggerdriver: epp akartam irni,hogy haragszom rad 2 dolog miatt is.
1.Latom ujj szakacsod van es el sem hivsz,hogy bemutas neki:)))
2.Tudod,hogy szeretem a tetovalasokat,biztos,hogy elmentunk volna es felvarrattam volna a 9.-ket is vagy a 10.-ket.:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:12:41

@DieNanny [SZ,CH]:
Hagyjátok, erősödik az immunrendszere.
Mindenkinek meg kell enni másfél kiló koszt évente.
Én már most kettőnél tartok.:))))))))))))))))))
Néha harapok a földből amit kiások:))))))))))))))))))))))

Igaz Barát 2014.05.25. 20:14:32

@diggerdriver: De legalább disznó? Engem is arra emlékeztet.

Imre apó 2014.05.25. 20:14:32

@diggerdriver: akkor nem nyertem varrógépet :))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 20:16:24

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Igazad van, elvi hibát vétettem.
Úgy számoltam, hogy a kifizetett összeg 25%-a az ÁFA, ami nyilván téves volt.

Tehát a 2.000 ftos árra jönne a 25%, azaz 2500 ft lenne. Így is szép összeg maradna az államnak :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Tetszenek a képek, még a szélturbinák is!
Ha elfért a London eye, akkor a turbinák is bele kell férjenek :)

DieNanny CH 2014.05.25. 20:17:20

@diggerdriver:

Nem jársz te túl sokat bolhapiacokra csecsebecsék közé...??? :-DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:17:47

@Zoole[uk]:
Én se tudtam baszod.
Csak belecsöppentünk mit Pilátus a krédóba.
Először még gondolkoztam hogy kifizessek ötven fontot kettőnknek a belépőre mert engem nem vonz kicsit se a dolog.
Aztán el kell ismernem hogy bőven megérte.

Milyen szakácsról beszélsz?
Új hentesem van:

kepkezelo.com/images/1p3zmqb095hl8ykcsyz.jpg

Mrs. Clayton 2014.05.25. 20:18:28

a svajci szekciot kerdeznem h 3500 euronyi fizetes milyen savban adozik svajcban?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:18:58

@Zoole[uk]:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:20:58

@Muscari:
Feleannyira?
Most kicsontozunk:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.05.25. 20:21:23

@diggerdriver:

Dehogyis! Ilyet még burkoltan sem csinálnék.
Félreértettél. Merthogy kihagytad a listádból azokat, akiket én mondtam.
1: genetikailag benne van
2: nincs, ezért b.
3: MÁR nincs, apjának köszönhetően, ezért identitásilag az 1-es csoporthoz tartozik.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.25. 20:22:26

@Kövérmadár [swe]: London Eye a parton van, te! :)
Turbinát nem szoktunk folyóra tenni mert több gond van vele, mint amennyi előny származna belőle. Plusz azért a Temze valójában nem teljesen így néz ki. Ennél jóval zsúfoltabb a valóságban. Építészbácsi kiradírozott pár hidat is, pedig erősen kétlem hogy azokat felrobbantanák a következő tíz évben. :)
Már hogy a folyami hajózás kérdését ne is feszegessem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:22:52

@Taxomükke:
Jövő héten jön anyósom.
lehet sajnálni...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.25. 20:24:04

@Kövérmadár [swe]: "Tetszenek a képek, még a szélturbinák is!"

Jah, amúgy tetszeni tetszik nekem is. De azért írtam mert digger nem komálja őket. Tudod, frusztrálja hogy nem lehet őket csak úgy, egy kanállal kifordítani a földből. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:24:04

@morsels:
Ha jól emlékszem régen a Ford Capri-ban volt V4-es motor.
:))))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.05.25. 20:24:25

@diggerdriver:

"Hagyjátok, erősödik az immunrendszere."

Ez igaz. 2 hete kijött rajta a bárányhimlő, de csak az alfelén pár kiütés, meg hőemelkedés, kicsit többet aludt, aztán 4. napra már semmi. (Kivéve a kiütések helyei.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:25:02

@Sexual Harassment Panda:
Hónapok óta ez volt az egyetlen értelmes mondatod.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.05.25. 20:29:19

@diggerdriver: az avatarodrol Te....
A kepek jok:)))
Mondjuk ugy szolhatal volna,hogy ott vagy,latod,hogy milyen esemeny tortenik es azt mondod Ildinek,hogy; Te Ildi,Zoole szereti a tetkokat fel hivom hatha erdekli,en pedig kocsiba ultem volna es 30-40 perc mulva mar ott is lettem volna csaladostul,hat igy.:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 20:29:24

@gyengetölcs:
Nem árt.
Visszataszító. Undorító.
Semmi baj a féllábú emberrel.
Valahogy a féllábú emberek nem teszik közszemlére a meztelen csonkjukat.
Nem láttam még féllábú embert tolókocsiban rövidnadrágban.

Sexual Harassment Panda 2014.05.25. 20:29:34

@diggerdriver: melyik?
Màr az előző ováciòdat se èrtettem dèleőtt, ahogy azt sem.

DieNanny CH 2014.05.25. 20:32:11

@Jess G:

Ez több mindentől függ:
Melyik kantonban laksz?
Külföldi vagy? (Forrásadót fizetsz?)
Ha igen: egyedülálló gyermektelen, vagy 1 gyerek, 2 gy, stb.
Vagy házaspár gy nélkül, vagy 1 gy, vagy 2gy stb.
Ezt csak annak a falunak a járási internetes oldala tudja megmondani.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 20:34:34

@DieNanny [SZ,CH]: egyedulallo, gyermektelen, fogalmam sincs melyik kanton, de az lehetseges h egy ilyen osszegu havi fizetes 5%-os adoval tarsuljon barmelyik cantonban?

DieNanny CH 2014.05.25. 20:36:43

@Jess G:

Pl: (bár ez frank, nem euro)
3.451-3500 sFr: egyedülálló, gy nélkül: 3,31% (114 sFr)
1 gyerekkel: 1,50% (52 sFr)
2 gy.: 0,14% (5 sFr)

Van itt egészen 6 gyerekig, de nekem kinyomtatva csak 3500 sFr-g van, 3 gyerektől meg az a sáv adómentes.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 20:38:01

@DieNanny [SZ,CH]: akkor tehat tenyleg alig kell adot fizetni ha havi 3500 korul keres az ember?

DieNanny CH 2014.05.25. 20:38:17

@Jess G:

Schwyz kantonban 3,31%, tehát 5% az lehetséges.

DieNanny CH 2014.05.25. 20:39:31

@Jess G:

Igen, ez így van. Forrásadónál nem évente, hanem 3 havonta vonják a 3 hónapra esőt.

tableno 2014.05.25. 20:40:01

@DieNanny [SZ,CH]: apropó bárányhimlő: a feleségem úgy egy éve kapta meg. Jól betojtunk, hiszen felnőtteknél súlyos szövődményei lehetnek. Tele lett szegény ronda kiütésekkel, viszketett neki mint a fene. Az orvos azt mondta, nemigen lehet mit csinálni, bírja ki amíg elmúlik. Csakhogy ő ugye latinaként ismer egy-két indián gyógymódot is. Úgyhogy elment a virágboltba, és vett egy cserepes aloe vera növényt. Letörte a leveleit, és bedörzsölte a kiütéseket a levével. Én próbáltam lebeszélni róla, mondván még elfertőződik. Ehhez képest másnapra elmúlt a viszketése, és egy héten belül a kiütések is, nyomtalanul!

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 20:43:15

neha tele a hocipom az angol nyelvvel.
szrrintetek mit jelent az ágilrán?

DieNanny CH 2014.05.25. 20:44:29

@Jess G:

Ja, és hacsak nem vallásos, akkor ne ikszelje be, hogy vallásos! Mert az is sok levonás.

tableno 2014.05.25. 20:45:17

@Babette (eper vagyok a jogobellában): hát ezt így kiejtés alapján, a dialektus ismerete nélkül nehéz lesz megmondani...

DieNanny CH 2014.05.25. 20:48:01

@Jess G:

A pontos jelentését nem tudom, én úgy fordítottam le magamnak, hogy ezt a külföldiek - L, B, meg tudomisén milyen engedélyű emberkék - felé találták ki. Átlagember évente fizet, mert biztosan nem tűnik el a süllyesztőben. Külföldiek eltűnhetnek, ezért 3 havonta vonják tőlük - van kanton, ahol havonta - így ha meg is lóg az emberke, az állam csak 1-2 havi adót veszített.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 20:48:32

@DieNanny [SZ,CH]: akkor ha havi 3500-at keresek, az evi 42000 annak a 3%-a 1260, akkor az 1260-at 4 reszletben kell gyak kifizetnem?
az nem is rossz, foleg h az ember MO-n lakik es a cege van csak oda bejelentve

DieNanny CH 2014.05.25. 20:49:13

@tableno:

Ez de jó! Én szegénykémet hintőporoztam, és az is segített.

Mrs. Clayton 2014.05.25. 20:52:36

@DieNanny [SZ,CH]: aha :-) koszi szepen a segitseget

Mr Long 2014.05.25. 20:53:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Igy is van jopar epulet, ami enyhen szolva is vizualis kornyezetszennyezes...

SzZoole 2014.05.25. 21:09:28

@Babette (eper vagyok a jogobellában): furge,gyors,elenk,mozgekony.
De csak tipp,szukseg lenne,hogy,hogy van leirva pontosan,vagy legalabb a szovegkornyezetre.

Hari Seldon 2 2014.05.25. 21:14:25

@Chang Yai:
Most te Thaiföldön élsz, vagy Indiában?
Thaiföldön egy kanyi Himalája nincs.

2014.05.25. 21:18:21

@bandirepublic: "amikor eredetileg megjelent ez a személyes hangvételű, a saját belső történéseimre reflektáló írás a blogomon, akkor azonnal megjelentek azok a kommentelők, akik konkrétan Svédországot kezdték fikázni.
"

És te ezen meglepődtél? :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 21:23:38

@tableno: segitseg: gilrán gilrán ágilrán. igy hangzik a dal.
ennyi idosen kell rajonnom,mia szar ez:D

2014.05.25. 21:27:16

@Sexual Harassment Panda: Az is szánalom, hogy még mindig vannak olyanok, akik képtelenek elfogadni mások Mo.-ról alkotott véleményét. Ha egy országban nem működik semmi sem, vagy fordítva, mint ami elvárható, mit vársz, mit fognak mondani róla?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 21:29:42

@Mirjam2:
Kocsival mentünk.
Van még Farmer Market mert tőlük egy kicsit feljebb találtunk parkolót.
Na onnan felgyalogolni a Palotához...
Fogytam 5kilót a tüdőmet madzagon húztam magam után és fent fél óráig ápolt három Ambulanciás kocsi teljes személyzete.
:)))))))))))))))))))))))
Aztán mikor sétáltunk le látom hogy i van írva hogy Alexandra Palace Gardens.
Na bementünk hogy valami szép kert aztán csak egy kertészeti bolt.
Hol van ott park?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.25. 21:32:30

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Passz. DE! Shazam felismeri neked a dalt es megmondja előadót, számcímet. Úgy pedig már rá tudsz keresni a dalszövegre. ;)

@Mr Long: Mármint a látványterv nem tetszik vagy a mostani városkép.
Nekem speciel bejönnek ezek az össze-vissza felhőkarcolók. Biztosan nem élnék köztük, de turistaként meglátogatva ilyen helyeket mindig is tetszettek. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.25. 21:34:43

@Babette (eper vagyok a jogobellában): "gilrán gilrán ágilrán"

Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy valami felvidéki skót dialektusban ez a 'girl run, girl run, again run' lesz. :DDD

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 21:35:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: pont ment a teveben,ugyhogy megmutaffam az emberemnek,o mindent ismer.

szoval ez a bee gees: i get around
hogy lehet ezt agilrannak ejteni??????

tableno 2014.05.25. 21:36:06

@Babette (eper vagyok a jogobellában): őőő... Fogalmam sincs. Nem ír-kelta a szám véletlenül? ;)

tableno 2014.05.25. 21:38:29

@Babette (eper vagyok a jogobellában): na basszus, pedig ezt még ismerem is! De fonetikusan inkább így hangzik: geröráun geröráun ágeröráun...

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 21:39:34

@diggerdriver: meg kremest is csinaltam persze. holnapra visszajon az osszes kilo csessze meg...

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 21:40:22

@tableno: oszt megis gilrant enekelnek ezek a malymok.

2014.05.25. 21:51:09

@tableno:

Round, round, get around, I get around

Beach Boys "klasszikus" :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 21:52:08

@DieNanny [SZ,CH]:
Mostmár ne magyarázkodj.
Lebuziztad hát lebuziztad.
Elegánsan.
Így kell ezt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.25. 21:53:45

@Kövérmadár [swe]: Azt mär megälmodtäk... Eurovegas néven Bezenyén :-)
www.mfor.hu/cikkek/Ujabb_igeret_____most_mar_tenyleg_epul_az_Eurovegas.html
Addig is, a fijugg sogor koma jobarät alapon elosztottäk a piacot: www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/negy-kaszino-nyithat-meg-az-iden-427199
@DieNanny [SZ,CH]: A sväjci kaszinok egyike sem kaszinonak épült. :-) Amugy meg egy rendes kaszinoban nincsenek ablakok és ora, hogy a jätékosok ne érzékeljék az idö muläsät.
A képfeltöltésre amugy nem tudtam képet föltölteni, mert tul nagy volt a fäjl...a telom 4,3MB-os képet csinält... :-( Még multkor akartam cugarcat-nek egy levél mellett ivo pillangot föltenni amit Mainauban löttem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 21:53:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Tudod te mennyi földmunka van egy szélturbinánál?
Sok.

tableno 2014.05.25. 21:54:21

@cougarcat: igen, van egy rész benne, amit nehéz félrehallani: ú úú úúúú!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 21:55:44

@Zoole[uk]:
Ez igaz. Ezt elmulasztottam.
Bocsánatot kérek. Tényleg.
Ez hiba volt.

DieNanny CH 2014.05.25. 21:55:45

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Vannak programok a méret kicsinyítésére, de talán paint is megcsinálja (számgépen.)

SzZoole 2014.05.25. 22:00:08

@diggerdriver: semmi gond,egy jo par evet ugyis lehuzunk meg itt,majd leggkozelebb:)))

2014.05.25. 22:02:34

@tableno: :))))))))))

@diggerdriver: De nem vaddiszno? Szarva is van meg agyara is - fura....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:03:47

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Képzeld, gyerekkoromban a 60-as évek végén anyám a piacon szokott venni kisgidát levágásra. 50Ft volt egy.
Apám aki pedig rendkívül kemény ember volt még ő sem vállalta a levágását.
Elhívta mindig a bátyját aki az orosz fogságban edződött és nem lelkizett egy gida levágásán.

Papagály (törölt) 2014.05.25. 22:06:20

az osztrák fiatal férfiak (29 év alattiak) között - 33%-kal - messze a legtámogatottabb párt a szélsőjobbra hajló FPÖ (az osztrák "jobbik", ennek vezetője volt jörg haider), amelyik szavazást akar az eu-ból való kilépésről, visszaállítaná a schillinget, stb.

megfigyelhető ez magyaro.-n is, a fiatalok körében extrém erős a jobboldali szélsőséges párt támogatása (az eu-s szavazás eredményeit nem ismerem, korábbi közvéleménykutatásokban viszont rendre elsöprő támogatást kapott).

a fiatal nők között jóval kevésbé népszerű az fpö (16%-os, a pártok között a 3. helyre elég).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:06:40

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Azanyámidegesúristenit.
Mi van itt?
Szövődmény?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.05.25. 22:08:28

@diggerdriver: hu te, en olyanban ultem, az volt az elso "igazi" sportkocsi, amit kozelebbrol lattam. Ugy 90-ben tortent, atyaeg, de regen volt.

Muscari 2014.05.25. 22:09:32

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Babette, nekem is elkuldod a kepet a kisgidarol? Leccileccilecci :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:10:13

@DieNanny [SZ,CH]:
Jóvanna.
Nem mondom el senkinek hogy PÜ-ben megírtad hogy mégis...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:11:19

@Zoole[uk]:
Ok de mostmár bánt a dolog.
Tényleg.
Hogy lehettem ilyen fasz.

gyengetölcser 2014.05.25. 22:14:23

@diggerdriver: engem nem zavar vagy taszit, bar ha nagyon lanyos a fiu, azert megnezem, es orulok, hogy nem en vagyok az anyukaja. Volt ilyen tanitvanyom, az igazi nevet se arulta el, es egy allandoan Börberi tatyoval jott orara, noiesebb, mint en:)

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 22:14:23

Nekem csak egy bajom van a tartósan, örökre külföldre költözőkkel, hogy a nehézségek ellenére a könnyebbik utat választották. Nem voltak elég okosak, tökösek, vakmerők, hogy a szülőföldjük gondozását és védelmét felvállalják. Beülnek egy kész demokráciába, ami hosszú idő alatt jött létre, az ott élők ősei megfizették az árát a működő rendszernek, és ennyi. Nem nézem le a gondjaikat, nagy sokk egy másik ország megszokása, a munkavállalás stb., de valahogy annyi sütnivalójuk nem volt, hogy a hazai rendszert megváltoztassák. Az utólagos nagy felismeréseik nevetségesek számomra.

SzZoole 2014.05.25. 22:15:02

@diggerdriver: mondom,hogy semmi gond,majd leggkozelebb:)))
Igyal meg meg egy sort az egeszsegemre,en is iszok egyet a tiedre:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:15:24

@Muscari:
Má' megette. A képet is.
:)))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:16:20

@Zoole[uk]:
OK megbeszéltük.
Bontok egyet a jobbikból nem a tekilásból.
Egészség...

SzZoole 2014.05.25. 22:19:46

@diggerdriver: ok,azt az izesitet szart meg hagyd meg a melegeknek:)))
A szakacs nodet meg tenyleg bemutathatnad nekem:)))

2014.05.25. 22:20:27

@diggerdriver: Wow!

@Igaz Barát: Most hallok eloszor rola, milyen erdekes allat...

Papagály (törölt) 2014.05.25. 22:25:12

franciao.: szélsőjobb
görögo.: szélsőbal és szélsőjobb

vajon lesznek még ep választások, vagy addigra feloszlatja magát adenauer álma?

A francia nemzetgyűlés feloszlatását és az arányos választási rendszer bevezetésével új választások kiírását kérte vasárnap a köztársasági elnöktől Marine Le Pen, a szélsőjobboldali euroszkeptikus Nemzeti Front elnöke, miután az első becslések szerint pártja 25 százalékos eredménnyel jelentős győzelmet aratott az európai parlamenti választásokon.

Az évek óta súlyos válságban vergődő Görögországban első helyen futhat 26-30 százalékos eredménnyel a szélsőbaloldali Syriza párt a Bloomberg által ismertetett információk szerint. Második helyen a liberális-konzervatív Új Demokrácia párt állhat 23-27 százalékkal. A harmadik helyezett a szélsőjobboldalinak, sőt, neonácinak nevezhető Arany Hajnal lehet 8-10 százalékkal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:25:21

@Gamma Leonis:
Felvázolnád nekem hogy egy magamfajta jómunkásember hogy tudja a rendszert megváltoztatni?

Muscari 2014.05.25. 22:25:42

@diggerdriver: de hulye vagyok, hogy nem jottem ra! Az allatkertben van egy par, regen az Elefanthazban voltak. Odajottek a racshoz es meg lehetett vakargatni a hatukat. Ugy dorgoloztek, mit egy hazi malac :-)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:31:43

@Zoole[uk]:
Figyu, hallgass az öreg vén bölényre.
Konyhaasztalon dugni és ágyban enni a két legjobb dolog a világon.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.25. 22:32:21

@diggerdriver: Vajon mennyi ideig tart egy ilyen reszletes faragas... Mennyit kert erte? (ha elado volt)

Azok borostyan darabok az asztalon?

SzZoole 2014.05.25. 22:33:18

@diggerdriver: hat persze,de mint tudjuk neked mar csak az utobbi jut:)))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:36:01

@cougarcat:
Nem tudom az árát.
Igen borostyán darabok.
Viszont ott a háttérben az a megkövesedett fából vágott szelet az nagyon ott van.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.25. 22:36:08

@Papagály:
A dolgozók szintén az FPÖ mellett vannak többségben. Az is valami 33 %. Röviden : Tele van a hócipőjük a bevándorlókkal.

Igaz Barát 2014.05.25. 22:36:08

@cougarcat: Én is ma hallottam róla először :) Kb 1,5 órát agyaltam rajt (azért mást is csináltam közben), meg tekertem a google-t, mire rájöttem :) Nem kicsit néztek itthon furcsán rám, mi ez a hirtelen érdeklődés a disznófajták iránt. Remélem a nyeremény varrógép legalább szép lesz.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 22:36:08

@diggerdriver: Azok, akik létrehozták a mai Angliát, Svédországot, Németországot tutira nem kérdések feltevésével kezdték, hanem körülnéztek, hogy mit tehetnek.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.25. 22:36:11

@diggerdriver:
Gondolom otthon sem haltál éhen 30 éves szakmunkás tapasztalattal. Elmentél több zsetonért. Van akinek az értékrendjébe ez nem fér bele. Részemről mindegy. Mindenki úgy éli az életét ahogy akarja. De amikor valaki ilyen véleményt ír le, akkor azzal nem lehet sok mindent kezdeni. Biccentesz rá és belátod : valóban, cserben hagytam a hazámat. Ennyi. Ha mindenki így gondolkodna, akkor egész Kelet-EU becsődölne. Aztán utána meg egyből a Nyugat is, mert nem tudna mit kezdeni a beáramló tömegekkel. De a jövő úgyis ez. Egyre inkább sűrűsődik Nyugat-Európa, úgyis vissza fog ez még ütni. Lesznek még csúnya napjaink. Meg szépek is. Nagyon szeretem hogy a hazámat elkerüli a csürhe az alacsonyabb bérezés miatt. Mikor felüti a fejét majd Európában a totális fasizmus, akkor nem győzzük majd köszöngetni Nyugat-Európának hogy ilyen helyzetben lehettünk, hogy a mi országunk tiszta maradt. Fog még kincset érni a magyar föld. Fogunk még kincset érni. Meg fegyvert is fogunk még fogni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 22:37:08

@diggerdriver: en oda ss nezek. az emberem azon igyekszik,hogy hangj se legyen. hat en segitettem oket vilagra.

de idenre nincstobb.

szaszo71(D) 2014.05.25. 22:37:15

@Gamma Leonis: Mi pl. megpróbáltuk. Még a külföldi férjem is megtanult magyarul, felvette az állampolgárságot is. Nagy nehezen honosította a német diplomáját. Majd 5 év munka után, mikor szakvizsgázni akart, akkor közölték, hogy bocs, mégis 2 évig rezidensként kell dolgoznia, akkor szakvizsgázhat csak. Ekkor beláttuk, hogy Magyarország egy olyan hely, ahol csak keresztbe tesznek az igyekvő embernek, és sajnáltuk, hogy 10 évet vesztegettünk az életünkből rá.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.25. 22:38:07

@diggerdriver: ja az agyamban. biztos nem voltam eleg faradt

2014.05.25. 22:39:04

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Amerikai angol... :)

@diggerdriver: Rovar is volt bennuk????? Szivesen vettem volna legalabb egy ilyet.

szaszo71(D) 2014.05.25. 22:40:20

@szaszo71(D): Ja, és semmi sokkot nem éreztem, azonnal meg tudtam szokni, hogy nem néznek hülyének az összes hivatalban és köszönnek a boltban:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:41:55

@Gamma Leonis:
Ne térjél ki a kérdés elől.
Tele van a tököm az ilyen dumákkal hogy otthon kéne tenni valamit az országért.
Ok rendben van mond mivel kezdjem?
Tudod valamikor ha volt valami igazán változtatni akaró ember a munkahelyeken akkor azt mondták neki "gyere közénk elvtárs legyél párttag ott tegyél az országért"
Amikor a hülyéje belépett a pártba akkor megmondták neki hogy van olyan hogy pártfegyelem és különben is kuss.
Most mi van?
Pofázni lehet korlátlanul.
A lapok viszont le vannak osztva.
Ennyi.

szaszo71(D) 2014.05.25. 22:42:51

@házelőtthinta: Ezt komolyan gondolod, vagy már szívtál valamit?

2014.05.25. 22:44:30

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Nem irigyellek - es persze nem is itelkezem, mit lehet tenni.... A gyengedseget sokfelekeppen ki lehet fejezni - "ne legyen hang" is egy...

@Igaz Barát: :)))) Ezert antik Singer jar, minimum... :))

Hova fogtok jonni?

rezsöatya 2014.05.25. 22:44:53

@Gamma Leonis: na idefigyelj! En megprobaltam! Kozerdeku adatkikeres, amikor megtudtam, hogy a polgarmester lenyulja az unios penzt. A TASZ segitsegevel ket evig pereskedtem, csak mert a fideSS, a szocik egy kovet fujtak. Mit nekik Videkfejlesztes, NFŪ, csalnak, lopnak hazudnak! Olyan dokumentumok vannak a birtokomban, hogy itt a "demokraciaban" siiman lecsuknak oket. TV riportot adtam, nyilvanossag, miegymas...

DE!

Egy eletem van. Vegigdolgoztam! Felneveltem harom gyereket egyedul, minden tamogatas, szocpol, stb. nelkul.
Elni szeretnek. Es most elek! Megbecsulnek. Leszarom az egesz orszagot, ugy ahogy van! Szoval hatrebb az agarakkal! A java kijott, reszemrol mehet az orszag a sullyesztobe, bonsai hitlerestul, mindenestul.

"Mert hulye azert nem vagyok!" :-)

szaszo71(D) 2014.05.25. 22:44:58

@diggerdriver: Tökéletesen egyetértek. (A múltkori kajás bejegyzés óta amúgy is a szívembe zártalak:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:45:41

@cougarcat:
Nem volt.
Nekem tetszik a borostyán de olyan mértékben könnyű hamisítani hogy szinte lehetetlen valódit találni.

2014.05.25. 22:48:07

@diggerdriver: A Finsbury Park felol mentetek? Ha igen, akkor lehet hogy azert nem lattatok a parkot. Ez nem egy klasszikus 'park', hanem egy nagy kiterjedt zoldterulet a hegy tetejen, gyonyoru kilatassal Londonra:

www.alexandrapalace.com/park/

www.alexandrapalace.com/visitor-information/parking/

Orulok hogy a Farmers' Market megvan meg, remelem jol ereztetek magatokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:49:08

@Igaz Barát:
Későn adtad fel a szelvényt. Én már feltettem a megfejtést és utána érkezett be a tiéd.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:51:30

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Igen, nehéz ez.
Én egyszer vágtam le egy magam nevelte birkát.
Nem volt egyszerű.
Nyulak-disznók százain vagyok túl de a birka az kemény volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 22:54:07

@rezsöatya:
Hagyjad...
Van akik a szélmalomharcban találják meg az életcéljukat.
Csinálják.

SzZoole 2014.05.25. 22:57:49

@rezsöatya: atyam,ne huzd fel magad,mert art a szepsegednek:)))
Ismered a mondast,nem?
Hulyek kozott vedtelen az ember,vagy,
Fegyvertelenekel ne vivj szellemi csatat.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.25. 22:58:02

@QUERCUS(a favágó): És homo hambiban? :-)))
@Chang Yai: Asszem egyes Harley-kon az is van. :-)
@szaszo71(D): Ez sajnos igy van... :-( Itt tavasszal (vagy amikor jön a jo idö) szoktäk is mondani, hogy na megkezdödött a donor szezon... :-(
@diggerdriver: Pedig szeretnél, igaz? :-))))
Jok a képek. Föleg az elsö.
@Jess G: Ne felejtsd el, hogy nem csak adolevonäs van!
@DieNanny [SZ,CH]: Ezt ne hirdesd mint igét, mert tölem havonta vontäk le (amig meg nem häzasodtam).

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.25. 22:58:58

@DieNanny [SZ,CH]: Nem sajät gépröl akartam föltenni, uh nem probälkoztam toväbb...

rezsöatya 2014.05.25. 22:59:16

@diggerdriver: en hagyom. Csak pofazni konnyu, anelkul, hogy ismerne a kint elok hatteret. Azt mondja, a konnyebbik utat valasztottuk... otthagyni a sajat házat, sokszor csaladot, rokonokat, emlekeket, csak mert nehany nyikhaj kisajatitotta az orszagot... elkezdeni egy uj eletet, nem leanyalom! De boldog vagyok es va n jovom 58 evesen!

rezsöatya 2014.05.25. 23:00:34

@Zoole[uk]: ne aggodj, olyan szep vagyok, hogy ennyi belefer...!

2014.05.25. 23:01:11

@Gamma Leonis: Oszinten, en nem hittem abban, hogy az adott emberanyaggal es az adott korulmenyek kozott azt a bizonyos pozitiv valtozast el lehet erni. Mindezt 90-ben, amikor mindenki ujjongott. A tobbit mar tudod.... Nem, nem konnyebb itt kint ujraepiteni az eleted, ez tevedes - konnyebb lett volna ottmaradni, csak akkor rosszabb lenne az eletem, ennyi. Persze nyilvan sokak maradtak, es van akinek bejott - en ennek oszinten orulok.

2014.05.25. 23:04:15

@Zoole[uk]: Igazad van, megfeledkeztem magamrol. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.25. 23:05:27

@Gamma Leonis:
Lesz@rni lehet, de felsz@rni nem... ez a véleményem a szülőföldet övező mesterséges hisztiről.

@rezsöatya:
+1

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.25. 23:08:25

@Jess G: Kb fél ora, és otthon vagyok, akkor megirom, ok?

SzZoole 2014.05.25. 23:08:53

@rezsöatya: persze atyam,errol elfeledkeztem:)
A szepsegedtol mar csak a szerenyseged nagyobb:))))

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 23:10:51

Sin Dong Hjok észak-koreai menekült pechére ismeri a súlyos terheket.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 23:10:55

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Magyarországon élek, az egyik leszakadó térségben. (Ennek ellenére unszimpatikusak nekem a szélsőjobboldali pártok.)

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 23:11:20

@rezsöatya: Igazad van, egy életed van, ahogy a haza kiárusító politikusainknak is.
Elveszett a bizalom, ostoba jelmondatokra mozdul pár millió "zombi", a normális életre vágyók külföldre pattannak, itthon közben beköszönt a hülyék és a gátlástalan férgek kora.
Nem ostorozom a határátkelőket, azért könnyezek és háborgok, mert senki sem marad, aki szövetséges lehetne.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 23:11:28

@rezsöatya: Szóval néhány nyikhaj kivágása a parlamentből nehezebb feladat mint az új élet kezdése egy ismeretlen országban. Értem. Egyébként senkit se akarok visszarángatni a kétmillió fidesz zombi földjére.

SzZoole 2014.05.25. 23:11:41

@cougarcat: semmi gond,csak nyugodtan ird ki magadbol:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.25. 23:16:35

@Gamma Leonis:
Az mögött a néhány nyikhaj mögött törvények állnak aminek ha kell karhatalommal is érvényt szereznek.
A felhatalmazásukat törvényes úton a magyar választóktól kapták.
Mi a probléma?

2014.05.25. 23:17:41

@Gamma Leonis: Dehogynem, a tobbseg maradt. Mozgositsd oket, ha gondolod, hogy lehet. :)

Papagály (törölt) 2014.05.25. 23:17:53

@Gamma Leonis:
"annyi sütnivalójuk nem volt, hogy a hazai rendszert megváltoztassák"

igen, mi vagyunk a szellemi szegények. de legalább nem nyomasztanak bennünket a gondok, mosolyoghatunk boldog tudatlanságban. :)

a hazai rendszert az ott élők legitim többségének ELLENÉRE lehetne csak megváltoztatni, akik láthatóan boldogan dagonyáznak a hazai mocsárban. nyilvánvalóan jól érzik magukat így. miért vennénk el a játékukat? én vagyok annyira demokrata, hogy senkit és senkinek az életét nem kívánom megváltoztatni saját akarata ellenére. miért ne hinném, hogy jó nekik, amire buzgón bólogatnak, igent mondanak?
nem hiszem azt, hogy jobban tudom, mint ők saját maguk, hogy nekik mi a jó.
de azt is biztosan tudom, hogy nem kívánok asszisztálni abban, ahogy a többség jóváhagyásával, annak bárgyú mosolya mellett a szakadékba navigálják az országot. és főleg nem kívánok áldozati bárány lenni egy ízléstelen lakomán.

SzZoole 2014.05.25. 23:18:16

@diggerdriver: "Nagyot szóltál.
Mikor avatják szentté?"
Marmint Kim Jong Un-t?

SzZoole 2014.05.25. 23:26:14

@diggerdriver: mi is leleptunk:)))
Amugy olvastam a vele keszult riportot,nem semmi eletuk volt:(

Papagály (törölt) 2014.05.25. 23:26:33

@házelőtthinta:
"Ha mindenki így gondolkodna, akkor egész Kelet-EU becsődölne."

bár úgy lenne! nagyon örülnék neki, ha végre beolvasztanák ezeket a saját sorsuk alakítására is alkalmatlan népeket. hozzácsapnák valamelyik profi csapathoz, cserejátékosnak.
magyaro. nem érdemli meg, hogy önálló ország legyen. megméretett és könnyűnek találtatott. fátylat a rossz álomra! helyét sóval hintsék be.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 23:42:46

@cougarcat: Nem jött be, ami itt van. Majdnem felfordultam a parlamenti választás idején, mert elszállt a vérnyomásom az elbaszott kampánytól, az önelégült fidesznyik bandától, eleve attól, hogy átírták a választási törvényt... majd négy év múlva úgy írják át, hogy egy millió agyhalottal is meglehessen a kétharmaduk. Nem bírom ezt a kiégett, unott képű, gólemszerű Kádár másolatot és a segítőit sem, a többi gazembert. Ezek nekem romlott, kerülendő alakok. Ebbe az egészbe belehalok, de legalább "anyám ölén" halok meg. Szegény Magyarország.

tableno 2014.05.25. 23:43:58

@Gamma Leonis: engem jobban inspirált a nagyvilág megismerése és felfedezése, mint a magyar mocsárban történő dagonyázás vagy iszapbirkózás. Kalandor, kozmopolita és individualista vagyok. Magyarországot szeretem, viszont rohadtul nem izgat, hogy egyesek "hazaárulónak" tartanak ezért.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.25. 23:44:28

@Papagály: Világos. Nekem sincs kedvem kétmillió fidesz zombit győzködni, hogy gazembereket követ.

2014.05.25. 23:46:43

@Gamma Leonis: Nagyon sajnalom, tenyleg. :( Akkor neked fontosabb hogy pont ott elj, akarmilyen nehez szamodra a helyzet. Nagyon nehez volt elmenni, hidd el... nalam nem kis idobe telt, mig feldolgoztam. De feldolgoztam.

Furos 2014.05.25. 23:55:15

@Gamma Leonis: @házelőtthinta: Csinaljatok forradalmat. Mi tart vissza? A megbizhatatlan elemek kulfoldre tavoztak, az oroszok a spejzban vannak itt a lehetoseg, de izibe mert kulonben azt kell gondoljam rolatok, hogy csak a pofatok jartatasahoz ertetek de az eleteteket nem tudjatok iranyitani!
@rezsöatya: Amen!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.26. 00:14:06

@Jess G: Na vagyok.
A brutto fizubol levonäsra kerül: AHV / IV (nyugdij / rokkantnyugdij) ez 5,1500 %, ALV (munkanélküli hozzäjäruläs): 1,1000 % PK (magännyugdijpénztär): 6,500 % és a Quellensteuer (forräsado): az sokmindentöl függ.
Itt meg tudod nézni kb, hogy hogy alakul a különbözö kantonokban:
www.comparis.ch/steuern/quellensteuerrechner/default.aspx
A Bruttoeinkommen-hez (brutto bevétel) beirod az összeget (lehet € is välasztani) a Wohnkanton-hoz (lakohely kantonja) meg beirsz egyet.
A következö oldalon kijön egy täbläzat.
Art der Erwerbstätigkeit (keresö tevékenység formäja): itt lehet välasztani a Haupterwerb (föfoglalkozäs), Nebenerwerb (mellékfoglalkozäs) és a Studium / Praktikum (tanulmäny / gyakorlat) között.
Familienstand (csalädi ällapot): Itt lehet välasztani a következök közül: eingetragene Partnerschaft (bejegyzett pärkapcsolat, geschieden (elvält), ledig (egyedülällo), verheiratet (häzas), verwitwet (özvegy).
Doppelverdiener (kettös kereset = egyedül tartod-e el a csalädot -> nein; mäs keresö is van -> ja)
Ha igen, akkor jön a Status: Ehemann (férj), Ehefrau (feleség)
Konfession (valläs): andere (mäs valläsu = nincs a kivälaszthato között), keine (nincs valläsod = nem vagy valläsos, ha nem järsz rendszeresen templomba, akkor ezt ajänlom)
Anzahl Kinder: gyerekek szäma
Dauer Arbeitseinsatz pro Steuerjahr: ez a munka hosszät jelenti von-bis (mettöl - meddig), célszerü 1évet megadni.
Mit welchem Kanton möchten Sie vergleichen? (Melyik kantonnal szeretné összehasonlitani?): günstigster und teuerster Kanton (legolcsobb és legdrägäbb kanton), Alle Kantone im Überblick (az összes kantont ättekinti), Individuell ausgewählte Kantone (itt te hatärozhatod meg, hogy melyik legyen; 5-öt ajänl föl élböl, de a weitere Kantone (toväbbi kantonok) alatt még hozzätehetsz)
A következö oldalon kijönne az adatok, amiket megadtäl. Ha a Berechnungsgrundlagen ändern (szämitäsi alap) -re klikkelsz, akkor vissza tudsz menni a legelsö oldalra vältoztatni. Steuern pro Monat (havi adok); Steuern pro Jahr (éves szinten); Steuervorteil pro Jahr (adoelöny/haszon éves szinten). Ha a kanton melletti + -ra räklikkelsz, akkor kiadja az ado mértékét éves, havi és %-os havi szinten.
Remélem mindent leirtam. :-)
Ha vällalkozo vagy, vagy a häzastärsad /partnered az, akkor viszont tök mäshogy adozol. :-)))))

poggY 2014.05.26. 00:53:44

@Gamma Leonis: en megertelek. En is itthon vagyok meg de csak ido kerdese. En imadom magyarorszagot es GYULOLOM a gondolatot, hogy el KELL hagynom. Magam miatt? Ugyan. Az onon boldogsagom nem lenne eleg, nem... es nem is tartom tisztessegesnek hatra hagyni a hazamat, de megfogom tenni. Es tudod miert? A gyerekeimert. Mert en kikoltozom finnorszagba es az sosem lesz a hazam. Ott sosem leszek igazan de igazan boldog. De a gyerekeim? Nekik nem lesz hianyerzetuk. Ok finneknek fognak szuletni(akik tudnak egy furcsa nyelven) nekik semmilyen aldozattal nem jar a jobb elet. Hidd el mi megprobaltuk: a szuleim pedagogusok, en egyetemista. De csalodtam a magyarokban es en elvesztettem a remenyt. Nem az orszagban, a nyelvben azokat imadom. Hanem a birka magyarokon akiken atlehet tolni 7576 fele adonak nevezett lehuzast(lopast) de csak meg kell lobogtatni a rezsicsokkentest es meg vannak szavazva ujra. Es en feladtam. Bassza meg a nemzet, ha ez kell neki sullyedjen el, haljon ki. De hogy en nem tartok vele, az hot zicher.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.26. 01:08:25

@Gamma Leonis: "Nem voltak elég okosak, tökösek, vakmerők, hogy a szülőföldjük gondozását és védelmét felvállalják. " Vagy csak belefaradtak....

pappito · http://pappito.com 2014.05.26. 03:41:24

@diggerdriver: "Minden, hangsúlyozom MINDEN férfiember homofóbiára van genetikailag kódolva.
Ha egy férfiemberben nincs természetes ellenérzés a melegekkel szemben akkor ott gond van a nemi identitással."

ha még nem mondta volna más (csak most kezdtem a kommentokat) akkor szólok, hogy ez egy irdatlan nagy faszság

pappito · http://pappito.com 2014.05.26. 05:18:00

@Gamma Leonis: "Nekem csak egy bajom van a tartósan, örökre külföldre költözőkkel, hogy a nehézségek ellenére a könnyebbik utat választották. Nem voltak elég okosak, tökösek, vakmerők, hogy a szülőföldjük gondozását és védelmét felvállalják."

Irigylem a gondjaidat. Én készséggel belátom, hogy nem vagyok elég okos, tökös és vakmerő a Magyarországi élethez, nem lehet mindenki tökéletes. A szülőföldem védelme... a legtöbb kárt drága honfitársaim okozzák a szülőföldemnek.

" Beülnek egy kész demokráciába, ami hosszú idő alatt jött létre, az ott élők ősei megfizették az árát a működő rendszernek, és ennyi."

Én egy fiatal demokráciába ültem és fenttartója vagyok a jelenlegi rendszernek, szabad akaratomból. Ezt úgy hívják, hogy a döntés szabadsága, kissé más szavakkal az a híres besztszeller is említi annál a résznél ami Egyiptomban játszódik.

"valahogy annyi sütnivalójuk nem volt, hogy a hazai rendszert megváltoztassák."

Kissé általánosító megjegyzés ez, de igaz, én már korán felismertem, hogy nem vagyok elég okos ahhoz, hogy változtatni tudjak a rendszeren.

"Az utólagos nagy felismeréseik nevetségesek számomra."

Utólagosról nincs szó, bár értékelem a zsigeri rosszindulatot. 33 évig éltem benne - nem vagyok gyors, na - ezalatt született meg az elhatározás, hogy inkább az okosakra és tökösekre kell hagyni az ilyen komoly dolgokat.

A kivándorlással kapcsolatban egy dolgot bántam meg, és ezt sosem fogom megbocsájtani magamnak: nem maradtam külföldön 15 évesen amikor lehetőségem volt rá, hanem elvesztegettem még tizenpár évet

pappito · http://pappito.com 2014.05.26. 05:30:01

@házelőtthinta: "Ha mindenki így gondolkodna, akkor egész Kelet-EU becsődölne."

Ez már rég megtörtént, az EU tartja életben ezeket a helyeket.

"lesznek még csúnya napjaink. Meg szépek is. Nagyon szeretem hogy a hazámat elkerüli a csürhe az alacsonyabb bérezés miatt."

hol is élsz? :)

"Mikor felüti a fejét majd Európában a totális fasizmus, akkor nem győzzük majd köszöngetni Nyugat-Európának hogy ilyen helyzetben lehettünk, hogy a mi országunk tiszta maradt. Fog még kincset érni a magyar föld. Fogunk még kincset érni. Meg fegyvert is fogunk még fogni."

fegyvert, mi? és mit csinálnál vele, no meg ki a fene adna fegyvert egy iszákos álmodozó baszatlan kommunista hülyegyerek kezébe? a munkásőrség már rég megszűnt.

kincset érni :))) és te a mekiből meg sámánka a kfc-ből fogja vezetni a saját magatok ellen vívott forradalmat... majd árnyékkormányt alakítotok a félórás ebédszünetetkben :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.26. 05:31:31

@tildy[UK]: szerintem ez nem belefáradás a legtöbbünknél

csak ugye ez olyan, hogy ha megkérnek, hogy ugorj le a hatodikról, hogy jobb legyen az ország, akkor eldöntöd, hogy ugrasz-e vagy sem. de ha megkérnek, hogy ugorj fel a hatodikra... :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.26. 05:39:48

meseljen mar valaki gammanak k. gyularol....

tableno 2014.05.26. 06:16:29

@pappito: a bandirepublik cikkében feszegetett magyar kultúrális "baggage"-re jó példa Gamma Leonis hozzáröffenései. Normális önértékeléssel rendelkező társadalmak legkésőbb a hidegháború vége óta tisztában vannak vele, hogy se nem gyenge, se nem áruló az, aki külföldön próbál szerencsét. De nálunk sokan úgy viselkednek, mintha a magyarság valami ki...szott szekta volna...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.26. 06:17:53

@Gamma Leonis:
Minden alkalommal elborzaszt a teny, hogy vannak olyan emberek, akiknez csak a haza jutott... se csalad, se hobby, se celok, se vagyak... semmi, csak a haza mantrazasa.

pappito · http://pappito.com 2014.05.26. 06:21:09

@tableno: itt a végeken félmillióan élnek országon kívül (egy négy és félmilliós országban) és évente egyszer jön elő a téma, akkor is csak az oz/nz polgárok egyenlőtlen elbírálása miatt (oz a legnagyobb kiwi-felszívó erő) és folyamatosan van áramlás, ki meg be, év végén meg szokták mondani a nettő elvándorlást és nem hisztiznek. És ide elég erős bevándorlás van, tehát jönnek az idegenek, jujj

Morgo1229 2014.05.26. 06:22:24

@Papagály: te egy netto hazaarulo vagy. Te semmit sem kaptal a szuleidtol?

Morgo1229 2014.05.26. 06:23:33

@Papagály: te egy netto hazaarulo vagy. Te semmit sem kaptal a szuleidtol?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.26. 06:25:17

@pappito:
"ki a fene adna fegyvert egy iszákos álmodozó baszatlan kommunista hülyegyerek kezébe?"

Ez olyan szep volt! :)))))))

@poggY:
Neked is mondom: ha a sajat boldogsagod nem eleg motivalo es magad ele helyezel eszmeket, akkor elveszett ember vagy... senki, ismetlem SENKI nem fogja ezt meghalalni, senki nem fogja visszaadni az rlpocsekolt eletedet...

tableno 2014.05.26. 06:43:29

@Kövérmadár [swe]: na igen, a XX-dik század magyar történelme mindenkit megtaníthatott volna már rá, hogy amit ma a "hazáért" teszel, azért a következő kurzus amúgy is hazaárulóként fog megbüntetni...

tableno 2014.05.26. 06:44:48

@Morgo1229: a fenti kommentemet a te figyelmedbe is ajánlom!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.26. 07:01:54

@Morgo1229:
Te ostoba, az en vagyok!
Pappito nem adna el az orszagot, en viszont minden tovabbi nelkul ;)

Javaslom nezz utana annak, mit jelent a hazaarulas, mert ugy fest, nem tudod... ott lesz a fereglyuk mellett.

Btw csodalkoztok, hogy visszafele kopkodunk? Minden nap ez a musor: hazaarulozas.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.05.26. 07:09:22

Előfordulhat, hogy a bevándorló lesz az új piréz Európában, akit majd a most megerősödő nacionalista szabad ifjak fognak végigkergetni kedves szülőföldjükön, hogy mocskos bevándorló, húzzál haza... aztán az óhazában a visszatérő azzal szembesül, hogy a hazai szabad ifjak szintén fújni fognak rá, mert már idegennek fog számítani, és esetleg egykori szülőföldjén lincselik meg. Tehát el lehet menni, tényleg, de senki se tervezzen hosszú távra, mert nincs hová menekülni az emberi természet sötét oldala elől.
Semmit sem szedek. Bár gondoltam rá, hogy ezt józanul elviselni önbüntetés, és egyben megértettem a szenvedélybetegeket.
Nem értitek, hogy csak egy mértékig lehet terhelni a kialakult demokráciák jól működő rendszereit. Lehet hasznos tagja lenni a választott ország társadalmának, lehet büszkének lenni, hogy sikerült helytállni egy új terepen és jobb életet biztosítani a gyerekeknek, de, ha túlterhelnek egy rendszert akkor jönnek a működési zavarok és kétlem, hogy bárki részese szeretne lenni egy idegenüldözésnek. A zsidók zöme is azt hitte, hogy a náci birodalom békén hagyja őket, hiszen régóta németekként élnek, aztán valahogy mégsem lettek a haza megbecsült polgárai a nácik szemében... Nem értitek, hogy nincs menekvés. Persze tudom, hogy egyszer élünk, de biztosak vagytok benne, hogy egy demokratikus, élhető, szabad Európát hagytok a gyermekeitekre és unokáitokra idegenként egy másik országban?
Nem érzitek és nem is látjátok a veszélyt. De megértelek titeket, és nem tartalak titeket árulónak, és megbízhatatlannak sem.

tableno 2014.05.26. 07:14:59

@Gamma Leonis: "Semmit sem szedek" - pedig jobban tennéd...

szaszo71(D) 2014.05.26. 07:17:05

@Gamma Leonis: Nagyon érdekesnek találom, hogy akik otthon maradtak, azok annyira tudják, hogy mi hogy élünk. Mikor otthon vagyok, és hallgatom a rádiót, akkor is sok érdekes dolgot tudhatok meg az itteni életemről. Már írtam itt, egyszer pl. azt is hallottam, hogy Németországban 6 euro egy kilo kenyér. Direkt végigjártam utána a pékeket, egy helyen sem találtam 6 euros kenyeret.
Azt, hogy idegennek tekintenek, azt is mindig csak az otthoniaktól tudom meg. Itt egész mást tapasztalok. Tőlünk pl. már a lányom atlétika edzője kérdezte, hogy mikor akarjuk felvenni a német állampolgárságot, akkor indulhatna nemzetközi versenyeken is. Mikor megtudják, hogy csak 6 éve vagyunk itt, csodálkoznak. A városban többen köszönnek rám, mint otthon bármikor. Szóval nem érzem magam idegennek.

pappito · http://pappito.com 2014.05.26. 07:17:24

@Kövérmadár [swe]: "Ez olyan szep volt! :)))))))"

mert szívből jött :)

tableno 2014.05.26. 07:18:35

@Gamma Leonis: ja, egy találós kérdés: ha teszemazt valaki magyar zsidó, és már egy ideje nem érzi magát biztonságban a szülőföldjén, az mijafaszt tegyen? Ja, tudom a választ: húzzon haza Izraelbe, mert Magyarország a mogyoróké!

tableno 2014.05.26. 07:26:15

@tableno: Amúgy persze szabadságot Palesztínának!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.26. 07:27:05

@pappito:
Sziv kuldi szivnek? ;)

@Gamma Leonis:
Lehet, hogy szamodra istenkaromlas, de megis mit fognak kezdeni azzal, ha helyi allampolgar leszek? Kulonosen, ha magyar allampolgar mar nem?
Nemzetkozi egyezmenyek nem nagyon engedik, hogy a egyetlen allampolgarsaggal rendelkezotol elvegyek azt az egyet...

Nem mellekesen ha igazad is lenne, a sor vegere kerulok. Elobb fogjak kitessekelni a arabokat es szomaliaiakat, mint a dolgozo europaiakat. De el kell keseritselek, senkit sem fognak kirugni sem innen, sem mas orszagbol.
Te csak szeretned ezt hinni, szeretnel egy utolso kapaszkodot, hogy az orszagod er valamit...

A gyerekeinknek mi koze az egeszhez?
Ha ugy dontenenk, hogy lennenek, NEM kapnanak magyar identitast. O(k) mar svedek lennenek annak minden szepsegevel es sotet oldalaval... kell a fenenek egy elvarazsolt, melldongetos identitas a csaladba.

pappito · http://pappito.com 2014.05.26. 07:33:12

@Gamma Leonis: "Előfordulhat, hogy a bevándorló lesz az új piréz Európában, akit majd a most megerősödő nacionalista szabad ifjak fognak végigkergetni kedves szülőföldjükön, hogy mocskos bevándorló, húzzál haza"

ja. van aki meg az ufóktól fél. Meg hát ugye Európán kívül is van némi élet...

"... aztán az óhazában a visszatérő azzal szembesül, hogy a hazai szabad ifjak szintén fújni fognak rá, mert már idegennek fog számítani, és esetleg egykori szülőföldjén lincselik meg."

ki a franc lincsel meg kicsodát? a legtöbbünkre már akkor is fújtak, amikor otthon éltünk, néha egy jobb kocsi egy saját lakás vagy egy szimpla fiztésemelés miatt, (hogy súlyosabb okokat ne is említsek). meg hát ez a sok okoskodás persze feltételezi a visszatérést, amire kevés az esély a többségnél. Felépített egzisztenciákat, gyerekek jövőjét senki nem dobja el.

"Tehát el lehet menni, tényleg, de senki se tervezzen hosszú távra, mert nincs hová menekülni az emberi természet sötét oldala elől."

én a mo-ra menést nem tervezem, de azt igen hosszú távon.

"Nem értitek, hogy csak egy mértékig lehet terhelni a kialakult demokráciák jól működő rendszereit. Lehet hasznos tagja lenni a választott ország társadalmának, lehet büszkének lenni, hogy sikerült helytállni egy új terepen és jobb életet biztosítani a gyerekeknek, de, ha túlterhelnek egy rendszert akkor jönnek a működési zavarok és kétlem, hogy bárki részese szeretne lenni egy idegenüldözésnek."

Nem értjük, persze. Az alapfeltételezés hibás, ergo az ebből levezetett hagymáz is hülyeség - a legtöbbünk (az ide posztot írók nagyrésze mondjuk) többet ad a társadalomnak amibe bevándorolt, mint amennyit kivesz. Nettó befizető, hgy úgy mondjam. Nem terheli a rendszert, hanem olajozza a működését.

" A zsidók zöme is azt hitte, hogy a náci birodalom békén hagyja őket"

hagyd ezt, ez marhaság, ne keverd ide, meg ahogy nézem fingod sincs miről beszélsz

"biztosak vagytok benne, hogy egy demokratikus, élhető, szabad Európát hagytok a gyermekeitekre és unokáitokra idegenként egy másik országban?"

Nem érdekel európa, a gyerekeim meg itt vannak velem.

"Nem érzitek és nem is látjátok a veszélyt. "

Nem, vakok vagyunk mind. Meg ostobák. Nem látunk semmit és nem értjük miért nem látunk. Orbánisztánból a szabad európáért siránkozni, nahiszen...

tableno 2014.05.26. 07:33:27

@Kövérmadár [swe]: ez a szerencsétlen persze azt nem gondolja végig, hogy ha tényleg mindenhol a nacionalisták kerülnének hatalomra, az szükségszerűen a harmadik világháborúhoz vezetne, akkor meg tökmindegy hol vagy, abból meg Magyarország sem jönne ki jól, nagyon nem.

tableno 2014.05.26. 07:37:18

@pappito: speciel a zsidók sorsa a náci Németországban (vagy Magyarországon) nem rossz példa: az járt jól, aki még idejében dobbantott! :)

tanato 2014.05.26. 07:47:31

@tableno: Ez jó,tényleg így van,a magyar/meg más európai/szélsőjobbosok,azt hirdetik menjenek a zsidók vissza Izraelbe,ne zavarjanak.A szélsőséges palesztinok meg azt,hogy nincs szükség Izrael államra,menjen vissza minden zsidó abba az államba ahonnan jött,ne zavarjanak.

Igaz Barát 2014.05.26. 08:55:27

@diggerdriver:
Előbb feladtam, csak nem számítok megbízhatónak :)
Legalább egy fényképet kaphatok róla?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.26. 09:15:53

@DieNanny [SZ,CH]: sajnos az ablakból nem látszik a Himalája, minden reggel 5 körül kibotorkálok, hogy vajon ma hajnalban látszanak-e a hegyek, vagy felhős minden, aztán meg nem tudok aludni :-)
a motoros kérdést nem értem pontosan, de az volt a helyzet, hogy mikor elköltöztem Yangonba, akkor otthagytam egy kollégámnak a motort Chiang Maiban, nem adtam el, annyit nem ért volna az egész. ő használja azóta is, fizeti az adót meg a biztosítást, és amikor visszamegyek látogatóba, van motorom, meg ha visszamegyek, még mindig lesz. mivel 17 vagy hány éves már a dög, sajnos már a hegyre se megy fel, de városban szaladgálni pont jó. nekem zárható kerítés mögött volt a kis udvaromban, neki kint az utcán, ha az ember bennefelejti a kulcsot, akkor se szokták ellopni, inkább az a baj, hogy egyfolytában ázik az esőben.
máshol mindig bérelt motor, ez egy naponta 4-12 dolláros tétel, helytől függően. amikor Kambodzsában, Laoszban voltam, akkor ott külföldiek nem vezethettek, nem tudom, ez azóta változott-e. Yangonban pedig be vannak tiltva a motorok, azért nem játszott soha a lehetőség.
sajnos jövőre lejár a thai jogsim, és ha nincs munkavállaló vízumom, csak turista, akkor egyszerűen nem tudom meghosszabbítani, úgy tűnik, kénytelen leszek majd megint jogsi nélkül vezetni, ha úgy alakul, hogy olyan helyen és úgy fogok dolgozni, hogy nem tudok szerezni. körbe kell majd szagolnom, a többi országban hogyan adnak esetleg jogsit. át kellett volna váltanom magyarra, és abból egy nemzetközi :-(
szóval nekem ilyen bajaim vannak :-)
megkaptad a privát üzenetem kb tegnapelőtt?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.26. 09:29:50

@Hari Seldon 2: nyaralok és láblógatok. perpill Nepál, két hét múlva India, aztán ki tudja. Thaiföld 2005-2012 hat és fél tanév, Burma 2012-2014 két tanév.

KoNor_engineer 2014.05.26. 09:31:09

@Morgo1229: Bár nem nekem címezted, de reagálnom kell.
Tudod te, hogy ki a nettó hazaáruló? A K(G)Béla, akit pont tegnap küldtetek Brüsszelbe! Na ő valóban hazaáruló, egy határátkelőről viszont nem állítható ilyen egyértelműen.

A másik dolog meg: sokan pont azért mennek külföldre, hogy a szüleiket segítsék (itthonról ez nem mindig megy), ennek nincs köze a hazaáruláshoz. Egyáltalán tisztába vagy te a hazaárulás fogalmával, te kis hülye?

Mrs. Clayton 2014.05.26. 10:18:41

@Chang Yai: azt elhiszem :-) multkor a haverjait vitte belfoldon, mindenki oda meg vissza volt
de ahhoz h egy wizzair co-pilot allas osszejojjon meg rengeteg jogositas es rengeteg penz ezzel egyutt rengeteg repult orara szuksege lesz meg

Hari Seldon 2 2014.05.26. 10:24:18

@diggerdriver:
Tényleg. Szerintem neked is elég lenne két hét...

Hari Seldon 2 2014.05.26. 10:37:18

@Gamma Leonis:
Már ne haragudj, de hülye vagy. Mindenki aki nem teljesen hülye, vagy drukker az tudja, hogy bűnözők. (megint lehet jönni, hogy a másik sem tisztességes, ja persze de ezekhez képest kiscserkészek)
Ennek ellenére ott maradsz a bűnözők között, az legyen a te bajod.
Én amióta kijöttem, nagyon jól érzem magam. Sőt még hálás lehetek ennek a senkiházinak, hogy "rávett" hogy kijöjjek, és látom a különbséget. Most már nem nagyon rágom magam rajta.
Utólag még örülök is, mert ha nem nyer 10-ben, akkor nyer 14-ben, vagy 18-ban. Mindegy is, a magyarok többsége előbb utóbb felül a demagógiának. Mondjuk 2108-ban már nehezebben mozdultunk volna. És végig kellett volna szenvednem azt. Szóval minden úgy jó, ahogy történt. (persze, ha te is lépsz valamit)

Hari Seldon 2 2014.05.26. 10:48:56

@poggY:
Ti most tényleg szedtek valamit.
Nem kell ennyire befordulni.
Kijössz, és ha "honvágyad" lesz, csak ránézel a magyar honlapokra. (elmúlik, nyugodt lehetsz)

Egyébként meg, ha megismered az országot, ahol élsz.
A környéket. kirándulsz. "őszintén" érdeklődsz, micsoda nép ahol élsz. Miért beszélnek így. Mik voltak az ő "történelmi sérelmük".
Mik voltak a nagy győzelmeik. - ja ráadásul, külföldön több ilyet találsz, mit Magyarországon... :-)
Nagyon hamar magadénak érzed az országot.

Mi is már csak annyira követtük az ottani belpolitikát, hogy visszamentünk szavazni. (többet nem vagyok hajlandó idegeskedni az egészségügyi elvonásokon, az idióta tananyagokon, Simicskán, stb...)

poggY 2014.05.26. 11:14:47

@Hari Seldon 2: lehet, igazad van. Sok ev majd elfedi a hianyerzetet, de ez nem valtoztat azon, hogy en magyarorszagon szeretnek elni(normalisan) es utalok mindenkit aki miatt ez nem lehet, akik miatt nekem egy hidegorszagba kell koltoznom. Imadom finnorszagot, a finneket a parom finn etc de sosem lesz a hazam. Elfelejthetem neha...de ez lesz.

Hari Seldon 2 2014.05.26. 11:53:41

@poggY:
OK Finnországban hidegebb van, de mehettek Svédbe is, ott is sokan beszélnek Finnül (gondolom, mert van vagy 400ezer finn bevándorló). És ott "melegebb" van.

Én (mi) nem egészen egy év alatt megszerettük az országot.
A Mi kis vártornyunkat, a játszóteret. (jó, itt Lotaringiába kicsit melegebb van, de megszokás kérdése ez. Ki ezt szereti ki azt. Én például szeretem a szemerkélő esőt, és utálom a rohadt tikkasztó 40-os magyar nyarakat)

poggY 2014.05.26. 12:17:21

@Hari Seldon 2: en mar ott toltottem egy rakat idot megszakitasokkal, imadom. Svedorszagbol max csak a nyelvet cserelnem el, a finn az piszok nehez a sved sokkal egyszerubbnek(logikusabb) tunt amikor tanultam :)(nemet es angol utan)
A finn olyan mint a magyar brrr. :))

mrsmihaly 2014.05.26. 13:52:10

@Gamma Leonis: " Nekem csak egy bajom van a tartósan, örökre külföldre költözőkkel, hogy a nehézségek ellenére a könnyebbik utat választották. Nem voltak elég okosak, tökösek, vakmerők, hogy a szülőföldjük gondozását és védelmét felvállalják. " latom savanyu a szölö. A bajod megoldasahoz ne masokban keresd a hibat. Pont ök voltak a tökös es vakmerö emberek,mert mertek felvallalni az elet nehez es göröngyös utjat. Nem mindenki gerince birja a hajlongast, a nyelve pedig rövid hogy nagy nyelvcsapasokkal dolgozzon felfele. Erre mondom en, a kenyes gyomruak hanynak ettöl az eletfelfogastol. Az utadat meg tapossad ki egyedul, ne arra varj, hogy majd csak jön valaki aki kihuz a sz@rbol!

DieNanny CH 2014.05.26. 18:42:29

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Nagyon szép!

(Köszi Jess-nek a kiegészítést.)

DieNanny CH 2014.05.26. 18:55:12

@Chang Yai:

Köszi a motoros választ! Érdekes, hogy egyik országban külföldiek nem vezethetnek, másikban meg még motorozni is tilos!
Hú, nem néztem email-eket, most megnézem.

DieNanny CH 2014.05.26. 19:04:21

@Chang Yai:

Megkaptam az email-t, köszi! Gyönyörűek a képek! (Sajnos angolul nem tudok, de a képaláírásokat azért megértem...)

2014.05.26. 19:07:31

@Gamma Leonis: Pont ők fognak hiányozni ebből az országból, amikor már csak a zombik meg a "majd lesz valahogy" emberek hangját fogod hallani. De akkor már késő lesz...

2014.05.26. 19:42:48

@Chang Yai: La Dolce Vita! :) (sohajtas)

@Igaz Barát: Akkor onnan egy jo par gyonyoru parkot elertek viszonylag hamar - marmint kanadai mertek szerint. :) Az idojarassal meg ott az az elony (pl. Edmontonhoz vagy mas hideg eghajlatu varoshoz kepest), hogy rendszeresen jon a Chinook szel, ami par ora alatt akar 20 fokkal is felmelegiti a levegot. Igy konnyebb elviselni a telet.

Ez mar lehet hogy megvan, de ha nincs, akkor itt erdemes korulnezni a felesegednek, hogy megtudja, mi szukseges egy kulfoldi diploma akkreditalasahoz (es hogy egyaltalan lehet-e)

www.cicic.ca/413/assessment-of-credentials-for-employment-in-canada.canada

Meg amugy is sok hasznos info van itt annak aki dolgozni akar...

Igaz Barát 2014.05.26. 20:07:25

@cougarcat: A parkokra nagyon készülünk, a kanadai természet már gyermekkorom óta mágnesként vonz. Remélem, lesz idő rá, hogy megnézzük őket.
Jó hogy te is említed a Chinook-ot, amikor rábukkantunk, hogy enyhíti a téli hideget, onnantól kezdett igazán lelkesedni, hogy mehetünk :)
Köszi a linket, erre még nem bukkant rá.
Kanadában mennyire jellemző a közintézményekre, hogy érdemben válaszolnak egy e-mailben feltett kérdésre?

2014.05.26. 22:38:57

@Igaz Barát: Lenyugozo a termeszet, majd meglatjatok. Ha netan Calgary az agyatokra megy (mert hat ez elofordulhat minden varosban), akkor van hova "menekulni". Drumheller, Kananaskis, Banff..... Nagyon sok Calgarian egesz BC-ig eljon egy hetvegen, at a Sziklas hegysegen es valamelyik termal vizes furdoben aztatnak, vagy kirandulnak.

Amugy az idojarashoz akklimatizalodtok majd. Ha mondjuk ott elnetek tartosan akkor valszeg telen idonkent elmennetek Mexikoba, Hawaii-ra, esetleg Arizona-ba, mint a helyiek kozul sokan. Szinte minden nepszeru udulohelyre direkt repulo jarat megy, es a jegy sokszor olcsobb mintha nemely belfoldi jarat.

Ha az intezmeny honlapja megad email cimet mint kommunikacios eszkozt, akkor illene hogy valaszoljanak. Ha kb. 5 nap utan nem kaptal valaszt, akkor erdemes kuldeni egy udvarias figyelmeztetot es felhivni a figyelmet, hogy csak igy tudsz kapcsolatba lepni veluk.

Igaz Barát 2014.05.27. 09:18:58

@cougarcat: Hú, köszi szépen az infókat! Most már aztán tényleg megjöhetne az LMO, még inkább mehetnékem lett :)

Morgo1229 2014.05.27. 13:36:42

@tableno: @KoNor_engineer: @Kövérmadár [swe]: @Zka:

papagaly ezt irta: "bár úgy lenne! nagyon örülnék neki, ha végre beolvasztanák ezeket a saját sorsuk alakítására is alkalmatlan népeket. hozzácsapnák valamelyik profi csapathoz, cserejátékosnak.
magyaro. nem érdemli meg, hogy önálló ország legyen. megméretett és könnyűnek találtatott. fátylat a rossz álomra! helyét sóval hintsék be. "

En erre reagaltam. Ez hazaarulas. Leszarom, ha szerintetek nem. Ha mindezt Izraerlor irta volna valaki akkor ti mar megbolondultatok volna. De Magyarorszagot lehet igy emlegetni.

Bocs, de ez meg az ehhez hasonlok es mostanaban egyre tobb van ebbol a blogon nagyon megbantanak.

tableno 2014.05.27. 15:25:50

@Morgo1229: engem viszont az idegesít halálra, hogy a magadfajta jobbostibik mindenről Izraelre asszociálnak. Én például leszarom Izraelt, ugyanolyan ország, mint a többi, nyugodtan lehet kritizálni. De persze ismerem a szabályt: aki nem vérjobbos, az zsidó.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.29. 01:04:03

@Sexual Harassment Panda: Bzmeg Panda, ezen felnyerítettem...
:-)))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.29. 01:23:55

@Kövérmadár [swe]: "Södertälje-ben pedig már az arabok (szerintem) a legnagyobb%, erről Geegee tud nyilatkozni (svéd kollégák azt mondják, hogy ha nem muszáj, nem mennek abba a városba)."
Na, szép baleset... :D
Igen, ez a kisváros már elesett, kb a kokerók vannak túlsúlyban.Közigazgatás, stb működik még úgy-ahogy, kérdés, hogy meddig.Lehet, úgy járnak néhány év múlva, mint a dél-afrikai városok, ahol átvették a fekák a hatalmat.(Már csak azt tudom, amiket itt olvasok...)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása