oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 06. 06:49,  Te vagy az egyetlen sápadtarcú a környéken 349 komment

2014. május 06. 06:49 Határátkelő

Te vagy az egyetlen sápadtarcú a környéken

Pár hete elég jól fogadtátok Zsolt Dzsibutiból érkezett, sajátos hangvételű posztját (aki kihagyta volna, feltétlenül pótolja ide kattintva), úgyhogy most itt a folytatás, melyből kiderül, hogy hősünk miként birkózik meg a helyi konyhával és milyen a kenyerestrutyi fehérszmötyivel.

Jemeni hal.jpg(forrás: Tripadvisor)

"Pár hete van helyi munkatársam, és ennek köszönhetően kezdem jobban megismerni a várost. Igaz, hogy 11 hónapja már itt vagyok, de sajnos ezalatt sem voltam hajlandó megtanulni franciául (tudom, nagy hiba, de nem tetszik ez a nyelv).

Szóval ma elmentünk egy helyi étterembe a városközpontban. Leparkolás, rögtön kéregetők, meg a kocsira akarnak vigyázni, finoman elhessegetem őket, irány az étterem.

Hmm, ez inkább egy nagy hodály, és mellette egy kis konyha. Ismeritek azt az érzést (OK, nem biztos), amikor belépsz egy helyiségbe, és úgy kb. 100 helyi csoki néz rád, hogy te meg hogy a tutiba kerülsz ide, és aztán leesik neked, hogy te vagy az egyetlen sápadtarcú itt a környéken.

Sápadtarcú, dupla ár

Mindegy, helyet foglalunk. Finoman áttessékelnek egy kisebb helyiségbe, itt kell kiválasztani a halat. OK, jó hír, itt legalább hűtőben vannak a halak, nem úgy, mint pár másik helyen, ahol már dél körül lassan kimásztak a kosárból, olyan szaguk volt.

Kiválasztok egy számomra megfelelő nagyságút (mondanom sem kell, eredetileg az ár egész elfogadható, de mivel sápadtarcú is van a társaságban – lásd én -, közel duplájába kerül a hal), természetesen alkudozás, szívemhez kapás, te-teljesen-hülyének-nézel-engem? kérdés, családos-ember-vagyok-nincs-pénzem komment, sírás-rívás, galléron rángatás után rögtön csökkent az ár valamennyivel.

Vissza az asztalhoz, hoznak háromfajta szószt. Az egyik szerintem sima turmixolt paradicsom; a másik a kedvencem, zöld citromos chili szósz, az az igazi aljas kategória, amikor a kis ánuszrózsád rögtön elkezd lüktetni az első falat után – pedig én bírom a csípőset – és jelez, hogy gondok lesznek este.

A harmadik szósz teljesen meghatározhatatlan fehér szmötyi, valami helyi magot kevernek össze szerintem tejjel, és azt turmixolják össze. Tökmindegy, botrányos íze van, mert keserű.

Ízkavalkád minden szinten

Aztán jön az első fogás, én azt hittem, előétel, de nem, ezt a halhoz eszik. A következőképpen néz ki: helyi lapos kenyér összedolgozva vagy datolyával, vagy banánnal, vagy mézzel. Az egész egy trutyi, de meglepően finom.

Na, ez már így érdekes ízkavalkád, mert a kenyerestrutyi édes, a zöld chili csípős, a fehér szmötyi keserű, és a zöld citrom hozzá az meg savanyú. Szóval picit sok ízkavalkád egyszerre, így aztán az édes kenyeret eszem magában, és amikor jön a hal, rendelek sima kenyeret.

Hát ez a yemenid fish, ez valami eszméletlen finom. A kiválasztott halat hosszában kettévágják, jó vastagon be van dörzsölve lime-mal, a fehér belseje meg fűszeres piros nemtommivel, de rohadt jó. Így kifordítva dobják rá a hamura a kemencébe.

Ennek folyománya, hogy a hal külső része ropogós, a belső része ezzel a piros fűszeres szmötyivel meg olyan puha, mint a vaj. Először eltöröd a farkánál, és megpróbálod egyben kiszedni a gerincet és a fő szálkákat, aztán természetesen kézzel eszed.

Nem kellett volna megnézni…

Elkövettem azt a hibát, hogy látni akartam, hogyan készül, lebandáztam a helyiekkel, és megmutatták… A kemence még csak OK, a kenyeret csináló muki a tésztát felcsapja a kemence falára és az ott sül meg, de a kenyeres szmötyit nem kellett volna megnézni.

Három helyi gyúrta a kenyeret össze péppé, az egyik a banánnal, a másik a datolyával, a harmadik a mézzel. Könyékig benne a trutyiban, miközben a helyiségben 40 fok, és a higiéniát inkább nem is említem. Hát ha ezután a kaja után nem fütyülöm el a seggemmel a Keno-reklám főcímdalát, akkor soha semmi nem árthat már meg...”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: gasztronómia Dzsibuti

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr96120996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscari 2014.05.06. 21:14:56

@charlieharper [home, sweet home]: megtudhattuk hogyan mukodik a generator es hogy Digger kedveli Pandat.

klappol 2014.05.06. 21:18:48

@Muscari: A forró disznósz@r az nagyon rossz lehet, még hidegen is az. :D:D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.06. 21:19:24

@Babette_:
Ha nem licitálós, hanem "vedd meg" típusú, akkor kattintasz és viheted.

Szállítási idő: le szokták írni, messziről nyilván tovább tart.

Fizetés: mindig kártyával fizetek, eddig nem volt gond. Ha valami probléma adódik, akkor lehet írni nekik és szerintem megoldják a dolgot.

Muscari 2014.05.06. 21:21:21

@klappol: apukam mutatta a gyerekeimnek, nalam ez valahogy kimaradt. Bitument ovasztott ra egy madzag vegere es belelogatta a lukba. A pokocska meg rakapott!

Azelott sosem lattam ilyen szep nagy szoros pokot vadon, nem tudod milyen faj lehet?
A lanyom baromira elvezte, de o egyebkent is szereti a pokokat.Nem hagyja oket osszenyomni, hanem ki kell lakoltatni :-)

klappol 2014.05.06. 21:21:32

@Kövérmadár [swe]: Eccer vettem egy laptopot, már vagy 10 éve, azóta is jön. Nem tettek semmit az eBay-osok, se pénz, se lapi. így jártam.

klappol 2014.05.06. 21:23:39

@Muscari: Ezek valamilyen Farkaspókok közé tartoznak, nem hálóznak.

2014.05.06. 21:27:20

@Sütemény1975: Egy rud teliszalamit vittunk magunkkal - azt is ugy kellett protekciosan szerezni - aztan az NDK-ban vettunk peksutemenyt, vajat, paradicsomot. Napi 3x !! :)

@Cascabel: Szerencsed hogy ott a szmajli, diszmadar (Zopilote-ra utalva) ! :))

@NorthPier: Mi az a szupervizio? :) Nem hivatalos, hanem kotetlen megbeszelesekre gondoltam, amikor kieresztjuk a gozt. A csoportgyuleseken mashogy viselkedunk, meg persze az se lenne jo ha allandoan ekeznenk azokat, akikkel dolgozunk. Vannak razos szituaciok amelyeket fekete humorral dolgozunk fel - mert rossz esetben mehetunk terapiara (vicarious trauma).

@Papagály: "ízlés dolga"

Innen hol maradt a szmajli? :) Miert kene barkit is lassu modszerrel halalra kinozni azert mert nem volt huseges? (ez koltoi kerdes) Az a video amit en errol a szerencsetlen 17 eves lanyrol lattam - dobbenetes, amig elek nem fogom elfelejteni. :(

@Muscari: Kuldjetek privatot. Az egyik kolleganom egy darabig ezt csinalta a UK-ben is ... most itt.... harom foldreszen keresnek munkaerot ebbe a szakmaba, angolszasz orszagokban elfogadjak egymas diplomajat is.

@charlieharper [home, sweet home]: Szerintem nalam van az asz :))

@Babette_: Csak ranyomsz es kesz. En eddig meg mindig olyan helyrol vasaroltam ahol direktbe elfogadtak a hitelkartyat. Ket heten belul erkezett az aru, szerencsere nem kellett visszakuldeni.

klappol 2014.05.06. 21:28:29

@cougarcat: Mikor jártál a volt NDK-ban?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.06. 21:34:44

@nyuszigonosz(D):
Nehogy felfázzál:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.06. 21:35:47

@Babette_:
Izlesek es ... :D

Hetvegen talan kuldök nekik egy Randes Martha steaket. Egyenek valami normalisat is. Abban is van feherje.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.06. 21:35:47

@Babette_:
Lehetoleg olyantol vasarolj akinek 100% positiv a megitelese ( meg ha egy ket €-val dragabb is) ha mar akar csak 99,3, akkor er dem es bele olvasni a megitelesekbe hogy miert csak annyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.06. 21:36:01

@nyuszigonosz(D):
Ááááááááááááááááááá
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Látnok vagyok:))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.06. 21:38:14

@klappol: Az a jo ha ossze-vissza van velemeny - akkor a posztolo is tamogatva erzi magat, de az esetleges kritika is hangot kap...

@NorthPier: Na, leesett!! :)) Supervision-ra gondolsz. Igen az is van, havonta egyszer, zart ajtok mogott, meg esetenkent debriefing. Ezek eleg komoly beszelgetesek, ahol keves a humor - valszeg jobb is, meg idonk sincs beszelgetni, csak kivesezzuk hogy hogyan tovabb.

2014.05.06. 21:40:16

@klappol: 80-as evek elejen. Az uzletek felig uresek voltak, ha valaki mondja hogy ilyen van, nem hittem volna el. Meg persze mi is szegenyek voltunk, tehat a teliszalami dolog azert is volt hogy ne koltsuk etteremben a penzt.

nyuszigonosz 2014.05.06. 21:41:23

@diggerdriver: Nem vagy látnok:-)
Mert az az asztal egy valamikori üdülöhelyen volt, ahol gyerekként a szüleimmel voltam.

Muscari 2014.05.06. 21:41:51

@Babette_: csak ranyomsz es kesz, utana azonnal tudsz fizetni, de nem nem muszaj, van ra par napod.

Tudsz masik paypal regisztraciot csinalni, csak masik email cimet kell hasznalnod. Ugyanazzal a bankszamlaval ossze tudod utana kotni.

Bankkartyaval semmikepp ne fizessel Kinaba!

Tudsz uzenetet kuldeni az eladonak, ha kerdesed van, altalaban hamar valaszonak. A szallitas varhato datumat is megtalalod majd, ez neha csak par nap, meg Kinabol is.

Sok szerencset!

Sütemény1975 2014.05.06. 21:45:57

@Muscari: " A csomgon ugyanis rajta van az ebay logoja, igy mindenki tudja, honnam jon. "
Miota? 12 eve hasznalok e-bayt, de meg sosem volt a csomagon ebay logo. Miert is lenne? Az xy ceg kuldi az en nevemre. Az ebay csak kozvetito.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.06. 21:48:47

@Zoole[uk]: "en szivesen jatszok veled,lelkes amator vagyok,nem azt mondom,hogy tudok,de szeretek:)))"

En benne vagyok. Ha valamikor megyek Londonba valami ertelmes idopontban (tehat nem szerda delelott), akkor majd megbeszeljuk.

De most mar szerintem a lelkes amatorok is lealaznak a porba mert legutobb talan egy eve volt dako a kezemben (igen, tudom, hogy ez mondat befejezes nagyon magas labda...).

@Kövérmadár [swe]: "Keresztapa!
Küldtem neked pár napja PÜ-t. Megkaptad-e?"

Jo, hogy mondod mert nem vettem eszre. De most mar megvan! :)
Attettem a sajat fiokomba, holnap fogok ra valaszolni meg utana is nezek majd kicsit neked, csak ma har hulla vagyok. Bocsi. ;)

klappol 2014.05.06. 21:49:27

@cougarcat: Ez így volt. Paradicsomot nem tudtam venni, mert vagy nem volt, vagy mert elfogyott. Akkoriban nagyon sok cuccot nem lehetett kapni, én igaz 75-ben voltam ott, katasztrofális, azt meg tökre nem értem még ma sem, hogy mi volt ott a Demokratikus ország?? a legnagyobb baromságnak tartottam, + még ma is.

33621 2014.05.06. 21:52:26

@Zoole[uk]: Tegnapról mára virradó éjszaka a ,, Gangesz partjánál dolgoztam'' a 4-es bevezető részénél a Tesco mögötti részen. Szegény őrzünk és védünk embereket a ,,Gangesz'' partján háromszor is megzavartuk, az éjszakai pihenésben, ennyiszer kellett arrébb állniuk a föld útról elölülőnk amikor a szántóról mögéjük ill eléjük álltunk reflektorral. Valószínűleg ott szerették volna el kummantani az éjszakai szolgálatot csak mi a munkánk miatt szegényeket megzavartuk. De becsületükre legyen mondva szó nélkül arrébb álltak mindig. Most ha netán loptunk volna akkor még felügyelettel is tettük volna!

SzZoole 2014.05.06. 21:53:04

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: olyanak ismersz,mint aki le is uti?
Aaaa nem olyan csaladbol szarmazok en:))))

Sütemény1975 2014.05.06. 21:53:23

@cougarcat: nem semmi lehetett. en 87-ben, 12 evesen voltam az ndk-ban. Szuleim meseltek, hogy olcso volt, meg nekunk magyaroknak is.

klappol 2014.05.06. 21:54:49

@Sütemény1975: Na de mi volt olcsó??? :D:D:D

2014.05.06. 21:57:48

Nem vagyok megelégedve a mai kommentekkel. Eddig 90%-ban ki tudtak következtetni a kommentekből, miről szól a poszt. Ma nem.
Igaz viszont cserébe megtudtam, vannak pókevő gyerekek, Zolika szeret nagy bottal járni, amit szemérmesen snookernek hív, valamire rá kell nyomni, coougar okos nő(ezt eddig is tudtam), panda elcseszte a rántást, és a mérgét a posztolón töltötte ki, stb.

De miről szól a poszt?

SzZoole 2014.05.06. 22:00:33

@33621: Te a 4-es melyik be vezeto szakaszan,mert ha Debrecen felol ott a gangesz es a metro van.A tesco a 4-es ki vezeto szakaszan van ami zahony fele halad tovabb.
Szegeny kutyak nem hagyod oket aludni?Pedig az benne van a munkakori leirasukban:)))

33621 2014.05.06. 22:00:51

Tisztelt Kommentelök!
Most zajlik az Eurovízió elődöntője melyben Magyarországot Kállay Saunders András képviseli. Neten keressetek rá, Koppenhágában van a verseny. Hajrá Magyarok!!!!!!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.06. 22:01:00

@klappol: "Azért, mert a golyók így tudnak a legjobban gurulni (tapadás minimális), lehet mnden irányban csavarni. Sokkal tovább gurulnak melegített asztalon. Na nem minden asztal fűtött. a versenyasztalok igen, a pool az nem mindig, de a karambolos az igen. Samot téglásak."

Na most en nem akarok kotekedos genyonak tunni... pedig annak fogok. :D

Tenyleg erdekel. A futes hogyan csokkenti a gordulesi ellenallast?

Mert az ugye F(s)=mu*F(g). A tomeg valtozatlan, a "mu" pedig anyagjellemzoktol fugg, de a homerseklet nem igazan van ra hatassal.

Genyo-mano vagyok mert en mar utananeztem a valasznak, csak kivancsi vagyok ra, hogy te is tudod-e? :DDD
De lelovom a poent, amikor a mai helysegek (meg a kocsma is) "szobahomersekletuek" mar nincs szukseg asztalfutesre. :)

klappol 2014.05.06. 22:01:31

@lexrex: Hát ez ni "Te vagy az egyetlen sápadtarcú a környéken"
:)))))))

2014.05.06. 22:01:38

@klappol: Ott eleg kemeny diktatura volt, nem csoda hogy onnan elmenekultek emberek. Emlekszel a 80-as evek vegen, az NDK menekult krizisre nalunk? Szemtanuja voltam ahogy ketsegbeesett szulok a kis gyerekuket tettek at az NSZK kovetseg vaskeritese felett, hogy menedek jogot kapjanak. A felnotteket nem engedtek be a kovetsegre es nem engedtek hogy atmasszanak a keritesen... A gyerekek es a szulok is sirtak, hat borzaszto volt, akik arra jartunk emberek, csak dobbenten neztuk. Aztan persze a magyarok megnyitottak Ausztria fele a hatart.

Muscari 2014.05.06. 22:01:45

@klappol: pedig hatalmas betukkel ki van irva, hogy 100% money back guaranty.

Ha nem adjak vissza a penzt, ugyet kell nyitni (open a case), ilyenkor az ebay is beszall a targyalasba. Van egy honapotok megyezni. Ha neked adnak igazat, es o nem fizeti vissza, nagyon megbuntetik. Sokszor meg a hibas arut sem kell visszakuldeni, siman elhiszik bemondasra, hogy rossz.
Az eladok mindenaron el akarjak kerulni a negativ feedback-et.

33621 2014.05.06. 22:03:18

@Zoole[uk]: Bocsi Metró! Ott voltunk kirándulni és a szolgálunk és védünk embereit zaklatni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.06. 22:04:01

@Zoole[uk]: "olyanak ismersz,mint aki le is uti?"

Nem is rad gondoltam. :) Ahogy diggert ismerem szerintem azert van ilyen csondben mert most gepeli a mai masodik "naszoval" nagydoktorijat, aminek ez a poen lesz az egyik sarokkove.

SzZoole 2014.05.06. 22:05:30

@lexrex: igy is meglehet kozeliteni a temat:)

2014.05.06. 22:08:00

@klappol: Az NDK turmixgep, a levehetos ajtaju :)))) (ha emlekszel erre a klasszikusra)

klappol 2014.05.06. 22:08:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem tartalak annak, de most a fizikai képleted nem jó, a képlet jó, de nem ide való. Nem tudom honnan van az infód, de hidd el, a verseny asztalok fűtve vannak, mert a golyók jobban gurulnak, precízebben lehet játszani. A szobahőmérséklet nem mindig 30 fok :D:D. Nézz jobban utána:)))))))))))))))))))))

klappol 2014.05.06. 22:09:32

@cougarcat: :D:D:D Andris humorja:D:D

SzZoole 2014.05.06. 22:09:39

@33621: mit dolgozol?
A fonokodnek jo kapcsolata lehet,ha tirpakiaba be engedtek egy hurkast:)))))))

2014.05.06. 22:10:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: En attol tartok hogy Digger most dolgozik a Feminista Kiseloadason. :) Tegnap beigerte! :)) Lanyok, es asszonyok, most assak a vedoarkot, fenyesitik a pancel sisakot... :))

SzZoole 2014.05.06. 22:11:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: tudod sokszor szivesebben olvasom Digge diszdoktorijat mint egy-ket posztot az valahogy szorakoztatob:)))

SzZoole 2014.05.06. 22:13:03

@cougarcat: kern andras,megunhatatlan kabareja:))))

2014.05.06. 22:14:29

Megfejtettuk mar, hogy miert nem akar a poszter franciaul tanulni? Nem erdekli/ nincs hozza ideje/kedve egy napi 10-12 ora munka utan/nem megy/marginalisan hasznalt nyelv az ITben/vagy csak egy "bunko"?

@Long, elfelejtettem mondani, a trimaranos gyerek utcajaban olyan autok parkoltak, hogy egy tetszoleges kozep-afrikai orszag allamadossaga kijott volna beloluk (rovid volt az utca).

klappol 2014.05.06. 22:17:17

@cougarcat: Láttam az akciót, pont Brémában éltem. Azt hiszem Kohl és Horn Gyuszi üzlete volt a határnyitás?.

Mr Long 2014.05.06. 22:21:20

@charlieharper [home, sweet home]: Nice...

A futott asztal nem azert kell a snookerhez, hogy a golyok es a fal rugalmassaga allando legyen? Nem vagyok fizikus, de szerintem ez a magyarazat. Igy mindig ugyan olyan feltetelel mellett jatszol Vancuverben, meg Napolyban is.

2014.05.06. 22:25:26

@Mr Long: most a fototjobban megnezve, annak a szegny halnak szenne bbq-ztak a fejet.
A naanbol hatul kilog a hal farka?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.06. 22:26:12

@klappol: Igen, a fizikaban a szobahomerseklet 25 fokot szokott jelenteni.

Utananeztem. A 20'-as evekben talaltak ki az asztalfutest es ebbol mar sejtheto miert. Akkoriban a helysegek marhara nem voltak kifutve, plane nem egy pub. Az emberek szepen zakoban mellenykeben eljatszogattak a 15 fokos helysegben. Ez mar eleg alacosny ahhoz hogy a leheletbol a para kicsapodjon az asztalra es a nedves poszto lassitja a golyot (megvaltozik a 'mu').

DE, engedd meg hogy szkeptikus legyek. A billiard terem nem 15 nm-es helyseg szokott lenni, a paranak van helye. Nyilvan nem szokas 25 fokra felfuteni egy kocsmat, de mondjuk legyen 22-23. Ekozott es a felfutott asztal 30 fokja kozott szerintem annyira minimalis a kondenzalodo vizben a kulonbseg hogy azt nem lehet eszrevenni. Hulla vagyok, de ha gondolod holnap szivesen kiszamolom neked hova esmik egy kocsmaban a harmatpont. :)

Szoval no offense, de szerintem ez olyan mint amikor az audiofilek azon veszekszenek hogy melyik a jobb, amikor a hangfal zsinorja balra van csavarva vagy jobbra... aztan a vakteszten 10-10-szer nem tudjak megkulonboztetni. :) Szerintem ez sokkal inkabb marketinfogas mintsem valodi funkcio, de ezen nem veszunk ossze. :)

@Zoole[uk]: Persze, nincs is ezzel semmi baj. :)

@cougarcat: "En attol tartok hogy Digger most dolgozik a Feminista Kiseloadason. :) Tegnap beigerte! :)) Lanyok, es asszonyok, most assak a vedoarkot, fenyesitik a pancel sisakot... :))"

Huha, digger kommentre keszul a noi lelek legmelyebb bugyraibol? Az elnok osszehivta a valsagstabot, a papa megkezdte az aggodast, a voroskereszt tobb uj adomanygyujto szamlaszamot hozott letre... :)

2014.05.06. 22:26:21

@klappol: Tenyleg, Horn Gyula, aki akkor kulugyminiszter volt...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.06. 22:28:26

@Mr Long: Nah ez latod lehet, a fal rugalmassagat tenyleg befolyasolja a homerseklet. Ott fontos lehet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.06. 22:28:27

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ezt a poént már lejátszottam Nyuszigonosszal. Keress vissza.

klappol 2014.05.06. 22:29:14

@Mr Long: Mondom, hogy a golyók jobban futnak, a meleg posztó viszont mint a tükör símasága, nincs légbubborék keletkezés. Nah haggyuk. :D:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.06. 22:30:50

@cougarcat:
Neeem ahhoz több idő kell meg rá kell készülni.
Munka közben szoktam ám kigondolni a magasröptűeket.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.06. 22:31:01

@charlieharper [home, sweet home]: Markakat, tipusokat! :)

Koenigsegg, Pagani, Spyker, Bugatti?

2014.05.06. 22:32:16

@diggerdriver: Szetrobbanok mar az izgalomtol :) Akkor jon majd amikor a legkevesbe szamitunk ra, igaz? :))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.06. 22:32:54

@klappol: "nem az oldalát fűtik te :D:D"

Miert, a falat meg kulon szigetelik? O.o
Sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen komplikalt. :DDD
De nem rugozom ezen, megyek elteszem magam holnapra.

klappol 2014.05.06. 22:34:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Jó fej vagy :)))))))))) haggyuk, értelmetlen, kár is volt bele menni. Lényeg a lényeg, fűtött oszt kísz :D:D:D na nem mind :))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.06. 22:38:17

@diggerdriver:

Tehát az hal lenne, ami a képen van? És hányadszor próbálják megenni? Mert ahogy elnézem,legalább két sikertelen kísérlet már volt.

2014.05.06. 22:47:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a Lambo es a Bugatti eppen jott velunk szemben es elvezettel neztem, hogy mit csinal a fekvorendor a Lamboval
A legjobb az egyik csaladihaz elott parkolo felsorakozott autok voltak. Szerintem a hazam ara parkolt ott.

33621 2014.05.06. 22:54:04

@diggerdriver: Öcsém ma is igazad volt!

33621 2014.05.06. 23:01:38

Hajrá Magyarország! Hajrá Kállay Sauners András!

33621 2014.05.06. 23:13:07

@Zoole[uk]: Szerencsére a munkám független mindenféle Hurkás vagy Tirpák előítélettől! Itt a hazát ill. a munkahelyet kell szolgálnunk! Kötött pályás közlekedés, Debrecentől Nyíregyháza bejárati jelzőig. Vagy akár máshol!

SzZoole 2014.05.06. 23:17:21

@33621: felre ertesz,nekem nincsenek eloiteleteim az csak a tudatlan poor nep fejeben alakult ki meg a b kozepnek,mint mar korabban irtam en jo kapcsolatot apolok/apoltam a debreceni ismeroseimel:)
Szoval MAV.

schlumbergerna 2014.05.06. 23:18:38

A helység és a helyiség között hatalmas különbség van, tessék már egy kicsit tanulni!

33621 2014.05.06. 23:23:46

@Zoole[uk]: Yes! Már 33 éve lesz Június 16-án!

Muscari 2014.05.07. 00:28:32

@Der echte Weinachtsmann: nagyon keves mindenkinek van 100%-a. Vannak a szemet vasarlok is, illetve olyanok, akik nem varjak meg, hogy az elado lerendezze a reklamaciot, hanem azonnal nyomjak a negativot. Eleg csak raguglizni hogy "negative feedback abuse".

A legtobb problema altalaban a szallitassal van, nem a minoseggel.

Erdemes a feedback-eket elolvasni, abbol lehet nemi infot leszurni.

Muscari 2014.05.07. 00:34:38

@Sütemény1975: Suti, ha az ebay oldalarol vasarolja meg es nyomtatja ki az ember a "belyeget", nem tudom magyarul, angolul postage label, akkor ranyomtatja a logot. Ha mashonnan veszed meg, akkor persze nem.

Persze lehet, hogy ez csak a UK-ben mukodik igy, mas orszagokban nem. Itt az ebay atiranyit a Royal Mail oldalara, paypallal fizetsz a postaert is, mint elado. Nagyon gyors es hatekony.

Muscari 2014.05.07. 00:43:21

@cougarcat: holnap lesz idom irni, koszi szepen

Herr Géza 2014.05.07. 01:43:31

@Babette_: Bocsi, kicsit távol voltam...Nem néztem még át, hogy el tudta-e magyarázni valaki, de a lényeg az, hogy ez csak a gumírozott lap a mikrokapcsolókkal és a hátulján a félvezetö fóliával, azaz ez csak a billentyüzet egy alkatrésze, nincs "házba" építve. Jó például meghibbant billentyüzet cseréjére... Erre utal a képen kívül a címsorban a típus után a "No Frame" megjegyzés. Söt a szövegben is van több helyen figyelmeztetés (tehát az eladó abszolút korrekt!!!)

Herr Géza 2014.05.07. 02:06:11

@Sütemény1975: Csatlakozom. Az Ebay az nem az Amazon (és ugye még ott sem mindent tölük vásárolsz, van amiben ök is csak közvetítenek). Szóval én sem láttam pakkon soha Ebay logót. Mellesleg a 100% pozitív vélemény ritka, mint a fehér holló, föleg olyanoknál, akik nagy tömegben adnak el.(Mindig vannak birkák, akik megrendelnek 1 db világoskék bigyót, majd meggondolják magukat és utána az eladó nyakába akarják varrni, hogy miért nem találta ki, hogy ö igazából narancssárga kütyüre gondolt...Stb.) Szóval 90% fölötti pozitív értékelésnél már igen jó az eladó.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.07. 05:56:55

@Herr Géza: vegkepp nem ertem:(

mi az, h hazba epitve?
ezt csak ugy lehet kivenni a notebookbol, hogy kicsavarozom hatul, kipattintom elol a noti keretebol,felemelem es mibuzom a csatlakozot. tartalmazza a gombokat, amiben a gombok vannak,meg a muanyag lapot, ahogy az utolso kepen latszik.

a no frame-et en ugy ertettem,hogy az a keret, ami elol lefogja , nincs benne. es az nem is kell,

segits

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.07. 06:22:05

@33621:
Nem tudom, hogy milyen a notaja, de dalt meg nem gyuloltem ugy, mint a multkori "Hentesem"-et.
Ket pozitivuma ugyan volt: a vege es a parodiak :)

@lexrex:
:D

@Babette_:
Szerintem vegyel egy erintesnelkuli billentyuzetet...

mayree 2014.05.07. 07:00:06

@klappol:
Mi kígyókat fogtunk. Siklót, szerencsére :)

Sütemény1975 2014.05.07. 07:08:09

@Herr Géza: nekem 100% a feedbackem :) igaz, csak 360 korul van :)

cenzuratroll bosszanto 2014.05.07. 08:05:18

"Te vagy az egyetlen sápadtarcú a környéken"

Akkor biza indiánok között vagy. Földrészt tévesztettél. Írót is, Rejtőre sem jellemző a sápadtarcúzás.

Herr Géza 2014.05.07. 09:51:37

@Babette_: Sorry valszeg én értettelek félre. Azt hittem, hogy te egy komplett billentyüzetet keresel (mondjuk egy tablethez..). Ha csak alkatrészként kell, a laptopban cserélni, akkor stílszerüen "No Para". Úgy rendben van. Különben a linkben benne van a várható szállítási határidö: per pill. ez máj.22. és június 13. közé van belöve.
Egy dolog viszont meggondolandó: ha bármi gond (már úgy értem, hogy mégsem az kellett volna, vagy túl gagyi, stb.) van vele és csere, akkor a visszaküldés a Te költséged, azt meg garantáltan nem úszod meg olcsón. (Csomag, M.o.- Kína, tuti lesz vagy 10-15k...) Szóval csak akkor vedd itt, ha garantáltan tutira pont ez az alkatrész kell, ebben a verzióban. A negatív kritikákat el tudod olvasni, ha az eladóra kattintasz a jobb felsö sarokban: több ilyen sztori is van... Persze ez önmagában ne ijesszen meg, mert a 99,1%-os elégedettségi index azt jelzi, hogy ez a pár mínusz csak marginális jelenség...

Herr Géza 2014.05.07. 09:53:17

@Sütemény1975: Föleg ha anyagot árulsz, akkor nem is csodálkozom..... Ki reklamál ott?? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.07. 10:09:19

@Herr Géza:
lh5.googleusercontent.com/-uBnp-HSn3fY/U2npcLzrxsI/AAAAAAAAFeE/hSEQkri50H0/w948-h534-no/WP_20140507_001.jpg

ide középre kell bepattintani, a vincsi alatti résbe kell a csatlakozót bedugni
(most már csak egy bajom van, nem találom a régit, hogy ellenőrizzem rajta a számokat, nehogy ugyanahhoz a típushoz legyen többféle is...)

NorthPier 2014.05.07. 10:54:17

@cougarcat: Nem-nem, a segítők mentális segítésére gondoltam, de úgy látszik, ez nincs, már csak a "nincs idő beszélgetni"-ből is kiindulva.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.07. 11:16:51

@Muscari:
A vevökkel kapcsolatban teljesen igazad van. valo an nagyon sok a bunko. Szallitassal eddig sosem voltak Problematik, inkabb azzal hogy nem Volt egesszen korrekt a leiras. Valszeg eddig szerencsem is volt.

SzZoole 2014.05.07. 13:25:35

@33621: huh,az nem kis ido egy helyen.
En helyedben vigyaznek a kommentelesel,mivel ne feled,hogy allami cegnel dolgozol:)

2014.05.07. 18:54:57

@NorthPier: O ertem - letezik az is, evente 10 alkalommal lehet elmenni ingyenesen terapiara. A "burnout rate" kb. 3 ev. Ez tobbnyire ugy megy hogy az orvos kivesz a munkabol 3-4 honapig (stress leave) es kezeles gyanant terapiara jarsz. CBT, EMDR, stb.

Papagály (törölt) 2014.05.07. 19:37:28

@cougarcat:
' "ízlés dolga" - Innen hol maradt a szmajli? :) '

nincs itt, kérem, semmi szmájlnivaló. én télleg úgy gondolom, hogy az én véleményem csak egy a sok közül, az ízlésem meg még kevesebb. semmi okom rá, hogy univerzális elfogadottságot követeljek neki. erre mifelénk mostanában nem trendi a sharia, de attól, hogy valami nem a legújabb divat szerint való, még lehet helyes (és vica versa) - bármit is jelentsen ez a szó.

2014.05.07. 19:48:26

@Papagály: Szoval te halalra koveztetnel fiatal noket azert mert nem husegesek, ertem. Ez megdobbento es oszinten nem felteteleztem volna rolad. Nemreg meg fel voltal felhaborodva mert szerinted nem vagyunk toleransak, de ugy latszik nalad is vannak a tolerancianak elegge komoly hatarai. Akkor errol tenyleg nincs mit tovabb beszelni.

Papagály (törölt) 2014.05.07. 22:15:39

@cougarcat: :)
megalapozatlan következtetést vontál le. olvasd vissza, sehol sem utaltam rá, hogy szerintem helyes / ízléses dolog a sharia vagy a kövezés.
éppen ellenkező véleményen vagyok.
de - és itt beidézhetném az előző válaszom; inkább egyszerűen olvasd vissza. :)

amúgy hasznosabbnak tartom a saját portánkon söprögetni, ahogy erre kettővel ezelőtt utaltam: a magyar radikalizmusra és "rendpártiságra". egyre többen vannak. :(
eddigi benyomásaim alapján az itteni - értelmes - olvasók között is vannak néhányan, akik nem riadnának vissza a radikális eszközöktől a "cigánybűnözés" visszaszorítása érdekében. :(

2014.05.08. 01:11:23

@Papagály: A megkovezesrol volt szo, erre te azt irtad hogy a bahreini szultan most vezeti be, es hogy ez "izles dolga". Aki helytelennek tartja, az szerintem nem egyaltalan nem igy fogalmazott volna, mert nem igazan izles dolga ez, hanem alapveto emberi jogokrol van szo. Felteteleztem hogy vicceltel, mire te azt irtad hogy nem. Ebbol igazan nem lehetett tudni, hogy te pont az ellenkezojet gondolod.

Ez a sajat portankon valo soporgetes most azert nem jogos, mert a poszt Djiboutirol szol, es en ezzel kapcsolatban hoztam fel egy par dolgot. Megkonnyebbulten olvastam hogy Djibouti olyan iszlam orszag, ahol felhagytak a megkovezessel.

Papagály (törölt) 2014.05.08. 20:27:29

@cougarcat: "az alapvető emberi jogok": ízlés dolga. túlzok, tudom. pontosabban fogalmazva: kultúrafüggő. semmiféle örök emberi nincs benne. húsz éve is más volt a fogalom tartalma, meg garantálom neked, hogy húsz év múlva is más lesz, mint most - még egy adott kultúrán belül is.
emberi jogok nem léteznek. a mi kultúránkon belül persze igen, de ez éppolyan fikció - és ugyanannyira "örök emberi", mint a sharia törvényei (azaz: semennyire).

2014.05.08. 22:21:05

@Papagály: Engem nem erdekel ennek a filozofiaja meg a tobbi ideologiai tereles. :) En gyakorlati oldalrol kozelitem meg a kerdest. Moralis-e vagy sem, mondjuk egy 17 eves lanyt kovekkel lassan halalra kinozni, azert mert "szegyent hozott" a csaladjara. Mar az iszlam orszagok tobbsegeben is a valasz erre az hogy nem. Szamomra az errol alkotott velemeny univerzalis, nem faj, etnikum vagy vallas fuggo - ha a buddhistak ezt csinalnak, azt is ugyanugy elitelnem...

Papagály (törölt) 2014.05.09. 00:42:47

@cougarcat: szíved joga, hogy univerzálisnak hidd a saját kultúrád tanítását és meg se próbálj az általa számodra biztosított szemüveg nélkül tekinteni a világra. :)

2014.05.09. 01:02:36

@Papagály: Ehhez semmi koze a "sajat kulturam" tanitasanak! Az iszlam vallasu volt szomszednom ugyanigy elitelte a megkovezest. Te tenyleg nem erted miert nem kene halalra kovezni noket? Akkor megsem ertettelek felre, es szerintem mar tenyleg csak provokalsz, ugyhogy fejezzuk be.

DieNanny CH 2014.05.09. 10:19:32

@Der echte Weinachtsmann:

Az érdekes az, hogy csak rágcsálja a dolgokat, de nem nyeli le... Kis művész!

Papagály (törölt) 2014.05.09. 19:28:34

@cougarcat: ha azt hiszed, hogy ehhez semmi köze a saját kultúrád tanításának, az annak a jele, hogy a szemüveg immár az arcodra nőtt. valószínűleg nem tudatosult benned, hogy még a látásunk is kulturálisan determinált. olyasmi ez, mint hogy a műértő meglát dolgokat, amit az iskolázatlan szem nem. néz, de nem lát. a kultúra műértővé tesz minket, látásmódot ad. mit ad? parancsol! magát (az általa kínált látásmódot) egyedüli objektív létezőként tételezi, mintha rajta kívül más mód fizikailag, fiziológiailag lehetetlen lenne, de legalábbis nem létezne.

nem provokállak és a világért se kövezném halálra se a férfiakat, se a nőket - se megcsalásért, se más hasonló dologért.

semmire sem cáfolat az, hogy a szomszédod egyetért veled a kövezés kérdésében. csupán annak a jele, hogy már ő is ehhez a kultúrához tartozik.

a kultúrának a valláshoz nincs köze, annál jóval szélesebb körü igényekkel / tanításokkal lép fel.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása