oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 01. 06:48,  Ez életünk nagy kalandja 530 komment

2014. május 01. 06:48 Határátkelő

Ez életünk nagy kalandja

Miért éppen Nairobi? Na, ez egy jó kérdés egy poszt elejére, mert valóban, hogyan kerül egy házaspár Kenyába Magyarországról? Erre is választ kapunk Barbara írásából, amiből kiderül az is, miért érdemes minél előbb helyi igazolványt kiváltani és mi történik akkor, ha jön a (nem ritka) áramszünet.

1_32.jpg

"Jó kérdés, de a válasz egyszerű: munka miatt. 2014. február 19-én a férjemmel közösen elindultunk egy másik kontinensre, Afrikába. Még nem voltunk Európán kívüli országban, így nagy izgalommal vártuk az utazást, és, ami utána következett. Kulturális antropológusként pedig még a szakmai kíváncsiság is hajtott, hogy milyen lehet valójában ez a vidék, amiről féléveket tanultam.

A férjem jól fizető munkalehetőséget kapott Nairobiban, így az enyém volt az a nem egyszerű döntés, hogy maradok-e a magyarországi munkahelyemen, amit az évek során nagyon megszerettem és ahol engem is megszerettek, vagy kimegyek a férjemet támogatva, és lesz, ami lesz.

A lehetőség túl csábító volt, életünk nagy kalandjának tűnt és tűnik a mai napig is ez a vállalkozás, ezért az utóbbi mellett döntöttem. Jelenleg próbálom megszokni az otthoni pörgős, munkával teli hétköznapok után a HTB szerepet.

táj tóval.jpg

Hetente kétszer a férjemnek a munkájával kapcsolatos adminisztratív teendők intézésben segítek, a többi időt pedig én osztom be, és angolt tanulok nagy erőkkel, mindazok ellenére, hogy van nyelvvizsgám, de a tökéletesítésre mindig szükség van. :)

Hamarosan az itteni British Council egyik két napos tanfolyamán fogok részt venni, ahol a hivatalos levélírás lesz a téma.

A bürokrácia az bürokrácia

Akkor bele is vágok a közepébe, és az itteni ügyintézésről írok pár sort. Igazából mikor kiértünk, nem ért minket nagy meglepetés, mert sokat olvastunk az országról, és az itt élőktől sokat kérdezősködtünk a helyzetről, a mindennapi életről.

Ha valaki azonban arra adná a fejét, hogy ide jön dolgozni, akkor készüljön fel a lassú, hosszadalmas ügyintézésekre. A bürokrácia óriási, és hogy mi benne a nehéz, azt ne kezdjük el kutatni, mert nem fogjuk megtalálni az okot. :)

Csak egy példa: mivel mi 30 napnál hosszabb ideig tartózkodunk itt folyamatosan, ezért szükségünk van itteni személyi igazolványra. Ennek az a menete, hogy kitöltesz egy adatlapot, és csatolsz hozzá egy igazolvány képet, majd ezt beküldöd a helyi külügyminisztériumba, és vársz.

Aztán egy hónap után, többszöri telefonos egyeztetés után, és a minisztériumban töltött többszöri pár óra várakozás után elhozhatod a helyi ID-dat. Hallottunk olyan esetekről is, amikor valakinek elhagyták az adatlapját, és ismét be kellett adnia minden papírt a kérvényezéshez, és elölről indult a folyamat. Ez akkor kellemetlen, ha az otthon megkapott vízumod lejárt, és még itt sincs kész a személyid.

Aztán arra mindenképp érdemes figyelni, hogy a legtöbb hivatalos ügyintézéshez kérnek igazolvány képet. Ezt biztonsági szempontokkal magyarázzák, ami az itteni feszült helyzetben teljesen érthető.

NNP ember.jpg

Az egyik legfontosabb, hogy a bankszámlanyitáshoz is vigyél magaddal képet. Ott is ki kell töltened egy hosszabb adatlapot, de ők elég gyorsan dolgoznak, mert a bankszámla számunk 3 nap alatt, míg a bankkártyánk egy hét alatt elkészült.

Használati útmutató

Amit tudni kell, hogy itt reggel fél héttől este fél hétig van világos. Ebben az időszakban érdemes kint tartózkodni az utcán, boltban stb. Utána elég veszélyes, és sok a lopás, rablás, még kocsikból is, főleg ha beragadsz egy dugóba.

Közlekedni inkább autóval, gyalog eléggé necces fehér emberként, de napközben még elmegy. Két alkalommal voltam boltban egyedül nőként, gyalog, és mind a két alkalommal volt beszólogatás az útszélén melózó emberektől, de még nőktől is.

Kocsiban az ajtókat mindig zárva kell tartani, ablakokat a zsúfoltabb helyeken fel kell húzni, és ha be szeretnél menni egy bevásárló központba, akkor készülni kell az őrök átvizsgálására. Ez persze a saját érdekünkben is történik, és a tavaly szeptemberi robbantás óta komolyan is veszik.

Lakást bérelni nem olcsó mulatság itt, főleg ha biztonságos, és normális környéken szeretnél lakni. A biztonság itt azt jelenti, hogy elektromos és / vagy szögesdrót kerítés van a legalább három méter magas falak tetején, illetve 24 órás őrszolgálat a kapunál. A kezdő ár 200.000 Ft körül mozog, és ebben nincs benne a rezsi.

Vásárolni még drágább, az otthoni ingatlan árakhoz viszonyítva két- háromszoros, sőt akár még drágább árakon adják a lakásokat, főleg az új építésűeket. De egy biztos, hogy rengeteg lakás van, és folyamatosan építkeznek.

Mindent angol mértékkel mérnek, így itt a hálószobák és fürdőszobák száma meghatározó egy lakásban. A konnektorok is az angol szabvány szerint készülnek, de lehet kapni itt is átalakítót, mert több elektromos eszközt európai csatlakozóval árulnak.

állatok.jpg

Az áramszünetek azért elég gyakoriak, de teljes mértékben elviselhetőek. Talán akkor idegesítő, amikor épp sütsz, vagy a gépben áll a félig kimosott ruha. Velem mind a kettő megesett már, de lassan hozzászokunk.

Annyi lehet kellemetlen, hogy egy hosszabb áramszünet után a víz is szünetel, mert a vízpumpa nem nyomja fel a vizet az épület tetején lévő tartályba. Ezt lehet más apartmanoknál másképp oldották meg, de ahol mi lakunk az 7 éve épült, és a vízvezeték szerelő szerint ez a legjobb megoldás jelenleg.

Ha van generátorod a lakásban, az két vagy több óriási akksinak felel meg, ami a világítást szolgáltatja az áramszünetek idejére. Lehet olyan generátor is, ami minden áramforrást üzemeltet, de az óriási, és gázolajjal működik, és általában az épületen kívülre építik.

Ez közintézményeknél, bevásárló központoknál általában van, de álltunk már az óriási bevásárló központ közepén fél perc teljes sötétségben, izgi volt. :)

Az internet szolgáltatás egész jó, kicsivel drágább, mint otthon. A 8 megabites net és 97 tévécsatorna havi díja 10.000 Ft. Néha akadozik csak, de simán megy rajta minden.

Gázt itt csak palackosat kapsz a benzinkutakon, vagy rendelhetsz házhoz is kisebb és nagyobb palackokat egyaránt. a Kicsi 13 kg-os és kb. 5000 Ft-ba kerül.

Itt is van sok pozitívum

Egész évben kaphatsz friss zöldségeket, gyümölcsöket. A tejtermékeik frissek, finomak, és megfelelő zsírtartalmúak. Margarint nem nagyon lehet kapni, inkább csak főzésre, sütésre alkalmas cuccot árulnak.

gyümölcs.jpg

Étolaj rengeteg féle van, és a legkisebb kiszereléstől a kannásig bármilyet vehetsz, olívaolajat is többfélét árulnak, de azok persze olasz import cuccok, de nagyon jók.

A húsok közül a marha és a csirke megy, halak közül viszont rengeteg féléből lehet válogatni, és természetesen azok is finomak, és minden nap hoznak frisset Mombassából.

Kenyérből inkább az előre csomagoltat árulják, de azért lehet kapni helyben sütött friss pékárut is pár helyen pl.: ArtCaffe. A kiflit nem ismerik, inkább a francia pékségek pékáruit árulják, mint croissant, baguette, de ezeknek minden féle fajtáját.

Rizsből rengeteg félét lehet venni, és a kilóstól a 30 kg-os zsákig mindenféle kiszerelésben van. Lisztekből szintén. Mosóporból azonban csak fehér ruhákhoz való van, de a márkákat tekintve abból is legalább 5 féle, és szappan pelyhet is árulnak. Mosóporokból a legnagyobb 3,5 kg-os, a legkisebb pedig 200 grammos, árban pedig az otthoniaknak felelnek meg.

Rengeteg féle szappanjuk van, több mint otthon, és kézfertőtlenítő szerekből is több féle van, sőt más kozmetikumokból is bőséges a választék, csak a dekorkozmetikumokból nem. Nincsenek külön drogéria üzletek, inkább a gyógyszertárak töltik be ezt a szerepet, de választékban nem lehet összehasonlítani egy otthoni drogériáéval.

A növények azonban gyönyörűek, a kerteket mindenhol nagyon szépen rendben tartják, jobban, mint az épületeket. Minden nap nyílik valami virág a fákon, bokrokon.

NNP.jpg

Az esős évszakokban (április-május és október-november) is minden nap süt a nap, ha csak egy keveset is. A levegő a nap legnagyobb részében friss, hiszen 1700 méter magasan fekszik a város, de van, hogy a kertekben összeszedett zöld hulladékot elégetik, ami kicsit kellemetlen tud lenni, ha épp a kertben pihensz, vagy teregetsz, vagy nyitva van a szobák ablaka. A háztartási hulladékot viszont pont, mint otthon heti két alkalommal elszállítják.

A gyorsétterem láncok közül eddig csak kettővel találkoztunk, de a leghíresebb amerikai lánc nem képviselteti magát az országban, vagyis Nairobiban tuti nem.

Itt fontos, hogy olyan helyen egyél, ahol biztos fertőtlenítik a hozzávalókat, és friss hússal dolgoznak, de a legtöbb helyen erre ügyelnek, mert a turizmus még mindig nagyon fontos gazdasági húzóerő.

Kiránduljunk

Bár én még nagyon keveset láttam az országból, de egy biztos, hogy Kenya gyönyörű, és a nemzeti parkokat nagyon megbecsülik, rendben tartják. Eddig két parkot volt szerencsém látni (Nakuru, Nairobi), de mind a kettő szuper volt.

Az elsőt még turista státuszban, mert nem volt meg a helyi személyim, és úgy volt 90 dollár (18.000 Ft) a belépő, a másodikat már rezidens státuszban látogattam, és 1200 KSH volt a jegy ára, ami 3000 Ft-nak felel meg.

NNP zsiráf.jpg

A nemzeti parkok oldalán van egy részletes pdf táblázat is, ahol minden parknak a belépőjegy ára szerepel. Mehetsz saját autóval, és ott is csatlakozhatsz egy-egy csapathoz, akik a nemzeti park autójával mennek végig a parkon. Annak ellenére, hogy végig a kocsiban ülsz, vagyis inkább forgolódsz, kiülsz az ablakba fotózni stb., iszonyatosan fárasztó tud lenni.

Kaját, innivalót, kalapot mindenképp vinni kell, de az oldalon részletesen felsorolják a szükséges eszközöket. Térképet nem adnak, vagy csak mi voltunk bénák, és kérnünk kellett volna, de a parkon belüli útjelző táblákon nem mindig mentünk el, de nagyon eltévedni nem lehet, és mindig meg lehet kérdezni valakit, hogy akkor most merre is van az arra? A tengerpartokról személyes tapasztalatom nincs, de amint lesz, beszámolok azokról is.

Folyt. köv.

orrszarvú.jpg

A blogon a következő bejegyzések hamarosan olvashatóak lesznek, ott egy-egy itt felvetett témát is jobban ki fogok bontani, és természetesen képeket is posztolok. Köszönöm, hogy olvastatok, remélem hasznos infókkal szolgáltam!”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nairobi Kenya

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr156100457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 07:06:47

Offolni lehet már?
Finom friss, hófúvásos jó reggelt! :-))

Jó is az...Ezek a svédek tegnap a Valpurgis-éjen elégették a telet.Csak az a baj, hogy erről pont a tél nem tud...
:-))))))
Sose lesz itt nyár... :-o

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 07:08:23

@geegee: Mondhatni, májusi hófúvás aranyat ér...Én fizetek két aranyat is, csak ne essen, fúvjon semmi... :-((

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.01. 07:13:52

Minden nap jobbnál jobb posztok.
Mi van?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.01. 07:16:06

@geegee:
Fasza.
Itt esett az éjjel némi esö de 12fok van.

tableno 2014.05.01. 07:21:16

@geegee: hja, miért nem Kenyában élsz, ugye...

Azért a posztoló elárulhatná, milyen jellegű jól fizetett állást kapott a férje Nairobiban?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 07:22:41

Nahát, jó kis poszt, hajrá, hajrá.Azért saját kocsival kb sose mennék ilyen parkokba.Nem hiányzik, hogy az orrszarrvú mondjuk felhergelve magát felnyitja az ajtót a nála lévő konzervnyitóval.Vagy a kiselefánt merő játékból felül a motorháztetőre...
:-)))))

Csakis a park céges autója/busza.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 07:24:04

@diggerdriver:

:-))
Amúgy itt is jó idő van már ilyenkor, 10-18 fok, mikor hogy, csak ma reggel hülyült meg az idő.De nem marad meg úgyse.

2014.05.01. 07:48:48

@geegee: az egyik ilyen parkban, az elefant leszedte egy no vallarol felig divatosan lelogo (es a taska pantja az autobol felig kilogott) retikuljet es elvitte magaval. Kesobb eldobta.

@tableno: biztos nem allatorvos, akkor nem Nairobiban lennenek

2014.05.01. 08:10:36

Én azért hiányolom a varrógépet ...

@diggerdriver: Tegnap eszembe jutottál... bontanak egy 7 szintes épületet a központban. Két ilyen, hatalmas, hosszú nyakú, fém állkapcsú, sárga szörny. Mna, mondom, digger ...

adg 2014.05.01. 08:13:23

@diggerdriver: @geegee: Itt termeszetesen ma is 30 fok van es sut a nap. Es holnap is 30 fok lesz es sutni fog a nap. Meg egy honap mulva is.
Mar az eso sem fog esni par honapig.

Ez a poszt jobb, mint a tegnapi. De majd annak a 3. resze lesz csak igazan jo, be van mar igerve. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.01. 08:14:19

@Pink Petsch:
A hideg acél erotikus érintése...
:))))))))))))))))))

2014.05.01. 08:19:53

@diggerdriver: Hááát az a rumli meg rengeteg por, ami vele jár, nem teszi túl vonzóvá. A zajártalomról nem is beszélve ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.01. 08:23:15

@Pink Petsch:
Látod milyen szörnyű körülmények között dolgozom?
Felmondok.
Megyek az Amazonhoz a lóboxba.
:)))))))))))))))

adg 2014.05.01. 08:23:16

Ez egy marha jo hely lenne, ha a normalis kozbiztonsagot meg tudnak oldani. Nagyon kar erte.
Tetszik a leiras is, de megsem megyek meg.

"ha be szeretnél menni egy bevásárló központba, akkor készülni kell az őrök átvizsgálására." Miert kene atvizsgalni az oroket? :)

adg 2014.05.01. 08:25:40

@diggerdriver: Vigyel varrogepet is, hatha ott is jol jon. Javitja a munkakorulmenyeket, ha be tudod stoppolni a kifingott gatyadat munka kozben. :)))

2014.05.01. 08:26:56

@diggerdriver: Te? Te nem, te ülsz az összkomfortos kis kabinodban. A környezeted szenved tőled ;))))))))))

2014.05.01. 08:27:32

@adg [Au, Darwin]: en mar Adolfrol, a haziurrol, szeretnek fotot latni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.01. 08:31:14

@Pink Petsch:
Csak úgy szenvedjél tölem ahogy a környezetem szenved.
:)))))))))))))))))

2014.05.01. 08:31:29

@adg [Au, Darwin]: van valami romantikaja a helynek. Azok a veletlenszeru aramszunetek nem hianyoznak

szalka240 2014.05.01. 08:38:20

@geegee: Itt, a Balti-tenger másik végén, hagyományosan Húsvét szombatján gyújtják a tüzet (Osterfeuer), de itt hatott. Azóta zavartalan nyári napsütés van. Az elmúlt két napon már a vízparton is 15 fok fölött volt a hőmérséklet. Tavaly viszont be kellett látniuk, hogy a tél erősebb, így a hóhelyzetre tekintettel elhalasztották május közepére a tűzgyújtást.

2014.05.01. 08:39:45

@diggerdriver: A melód miatt, te! ;)))))

Hari Seldon 2 2014.05.01. 08:59:36

@geegee:
Melyik részén élsz? szakon vagy délen?

Hari Seldon 2 2014.05.01. 09:12:21

"Jelenleg próbálom megszokni az otthoni pörgős, munkával teli hétköznapok után a HTB szerepet."

Igen, ha nincs gyerek, akkor a HTB nem tul porgos.

Hari Seldon 2 2014.05.01. 09:13:26

@Hari Seldon 2:
Mondjuk gyerekkel HTB meg nyevtanulàs és munkakeresés az mà porgosebb.

Hari Seldon 2 2014.05.01. 09:18:40

"Egész évben kaphatsz friss zöldségeket, gyümölcsöket."
Mondjuk ez nem kulonlegesség, màshol is lehet friss dolgokat kapni.

(még el fog telni egy kis ido, amig ezt a billentyuzetet megszokom/àtàllitom)

tanato 2014.05.01. 09:20:51

Nagyon jó írás várom a folytatást!Tényleg mi a férj foglalkozása?Diplomata?Nemzetközi szervezetnél dolgozik ?Vagy multinál vezető beosztásban mint expat?

Hari Seldon 2 2014.05.01. 09:21:30

"A gyorsétterem láncok közül eddig csak kettővel találkoztunk, de a leghíresebb amerikai lánc nem képviselteti magát az országban, vagyis Nairobiban tuti nem.

Itt fontos, hogy olyan helyen egyél, ahol biztos fertőtlenítik a hozzávalókat, és friss hússal dolgoznak, de a legtöbb helyen erre ügyelnek, mert a turizmus még mindig nagyon fontos gazdasági húzóerő."

Ezek szerint, a nagy multi làncok a megbizhatoak! Mondjuk nekik fontos a màrkanév védelme, ezért meg is tesznek mindent a "gaz" multik.

nigara 2014.05.01. 09:28:34

Jó kis poszt, tényleg.

A tegnapi poszttal ellentétben, ilyeneket kéne írni mindenkinek.

nigara 2014.05.01. 09:30:41

@Hari Seldon 2: szerintem ez minden országra igaz, a multiknaál vannak szabályok, amiket be kell tartani. Ezért nem veszek pl. húst sehol máshol.

klappol 2014.05.01. 09:34:41

@adg [Au, Darwin]: nem azt írtam, hogy jobb lez :D:D:D másabb.

@diggerdriver: hajrá, mennyécsak :D:D tucc németűl?? igaz oda nem nagyon köll:))))))))))))))))))))))))

Hari Seldon 2 2014.05.01. 09:36:19

@nigara:
Ezért mondam, hogy ha egzotikus helyen vagy akkor még leginkàbb a multi céggben lehet megbizni, mert nem engedheti meg magànak hogy rossz hire legyen.

Ha elmesz valami sarki kifozdébe, nagy valoszinuséggel soha nem fogsz arra jàrni, ezért nincs az a kényszer, hogy egyenletesen jo minoséget adjon.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 09:40:03

"A háztartási hulladékot viszont pont, mint otthon heti két alkalommal elszállítják."

mármint budapesten, gondolom...

apu mit csinál?

nigara 2014.05.01. 09:40:07

@Hari Seldon 2: meg mondjuk fogalma sincs a higiénés, HACCP, stb irányelvekről.
Mondom, Magyaro-on is megkérdeznék pár maszek hentest pl. ezekről, szerintem nézne nagyot...

Hari Seldon 2 2014.05.01. 09:47:23

@nigara:
szépen egyetértettunk és megbeszéltuk... :-)

hogy fogjuk igy porgetni a kommentszàmot?

Szerintem dobjuk gyorsan be a "hanyatlo nyugatot" arra Don Kartacs is ugrik!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 09:47:39

@adg [Au, Darwin]: ""ha be szeretnél menni egy bevásárló központba, akkor készülni kell az őrök átvizsgálására." Miert kene atvizsgalni az oroket? :)"

Nah, rendben van, akkor nem en vagyok az egyetlen zakkant errefele. :) Ugyanez volt az elso gondolatom nekem is, amikor olvastam.

Mennyire tetu lassu lehet arrafele a bevasarlas ha minden egyes latogatonak vegig kell tapogatnia azt a nehany biztonsagi ort. :) Es mennyire szar lehet ott biztonsagi ornek lenni, amikor aznap mar a negyvenhetedik peklapatkezu negerlegeny csattintja fel a 1.2 negyzetmeteres mancsara a gumikesztyut hogy vegrehajtsa rajtad a testureg motozast. :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 09:51:00

@Hari Seldon 2: "Szerintem dobjuk gyorsan be a "hanyatlo nyugatot" arra Don Kartacs is ugrik!"

Tobbe mar nem. :) Idokozben megerkeztek a Tibetbol rendelt, zen buddhistak altal keszitett, zold tealevelbol es lama tragyabol kikevert "leszarom tablettaim". :) Azota ugy eszem oket, mint a PEZ cukorkat. :) Azota semmi nem erdekel, mar a hutoajtot se csukom be rendesen, szarok en mindenre! :D

mayree 2014.05.01. 09:53:23

Szuper, köszi a leírást!

Épp ide készülünk :)

tanato 2014.05.01. 09:53:25

@Hari Seldon 2: Úgy-úgy hanyatlik erősen,látod a mai posterina sem New Yorkban él mert ott ugye hanyatlanak,hanem Nairobiban ami ugye meg feljövőben van.

nigara 2014.05.01. 09:53:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: szóval a hanyatló nyugatot már csak így lehet túlélni? :)

tanato 2014.05.01. 09:55:25

@nigara: Te gyárban vagy patikába dolgozol?Itthon vagy külföldön?

mayree 2014.05.01. 09:58:18

@Hari Seldon 2:
Amikor először mászkáltunk Tuniszban, meglepődtünk a McDolly-n (vagy valami hasonló neve volt). Állítólag a McDonlds nem adta a nevét a frencsájzhoz mert nem látta biztosítottnak a minőséget. Azért elég ehető hamburgereik voltak.
Hambiból a legjobbat eddig Marokkóban találtam, mindent visz :)
Autópályák gyorséttermeiben, vagy a városokban... nyami!

nigara 2014.05.01. 09:59:13

@tanato: itthon, egyikben sem :)

nyuszigonosz 2014.05.01. 09:59:34

Nagyon szép képek, de nem élnék ott.

mayree 2014.05.01. 10:00:59

@geegee:
Ki korán kel vagy hülye vagy pék. :)

Mit sütöttél? :)))

tanato 2014.05.01. 10:01:49

@nigara: De gyógyszerész vagy?Úgy emlékezem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 10:02:01

@nigara: "szóval a hanyatló nyugatot már csak így lehet túlélni? :)"

Nagyon ugy fest. Tegnap reggel is kiontottem a muzlit a talba es akkor latom, hogy alig van benne eperdarabka, pedig az a kedvencem. Azt hiszem ekkor nyilalt belem reggel eloszor, hogy mindennek vege, kezdhetek csomagolni. Aztan jottek a leszarom tablettaim es mar a muzli gyumolcstartalma sem izgat. :)

tanato 2014.05.01. 10:04:01

@nyuszigonosz(D): Hát,igen fekete -Afrika az sajnos sötét kontinens.Nyilván a szerzőék sem fognak ott megöregedni.De néhány éves kalandnak,fiataloknak,főleg ha jól is lehet keresni,nagyszerű.

Hari Seldon 2 2014.05.01. 10:05:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Pedig milyen szépen tudja cifràzni a témàt Birca!

De most komolyan, neked kifejezetten ajànlom a Ridley Matt
A józan optimista cimu konyvet.

Itt van angolul pdf-ben:
joseywales1965.files.wordpress.com/2013/08/0001_the_rational_optimist.pdf

Persze rendelheted egy "loboxos" cégtol is!

nyuszigonosz 2014.05.01. 10:06:54

@tanato: Néhány hónapos, vagy éves kalandnak nagyszerü.

nigara 2014.05.01. 10:09:42

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: francba, akkor tökre át kell gondolni a terveimet... a müzli kulcsfontosságú nálam is, úgyhogy nyugat kilőve...de azt Afrikában talán nem is árulnak... francba...

mayree 2014.05.01. 10:10:24

@nyuszigonosz(D):
Megmászni a Kilimandzsárót oszt annyi.

(mondjuk én a szeizmikus kutatócsoporthoz mennék, de az is pár pár hónapos munka, ráadásul hat hetenként hazajövünk 3-4 hétre, szóval az úgy kibírható)

tanato 2014.05.01. 10:10:32

@nigara: Akkor jól emlékeztem.

nigara 2014.05.01. 10:11:02

@Hari Seldon 2: ez mi ez a könyv? valami terápia? :)

mayree 2014.05.01. 10:11:23

@nigara:
Dehogynem, azt a szart mindenki eszi :)))
(én a mazsolát szedegetem ki legföljebb, már ha olyan :))

Sütemény1975 2014.05.01. 10:12:44

jó reggelt, jó szurkolást! jó poszt, szép hely, meg minden, de 8 megabites net? atyám, borogass! egy sánta teknős gyorsabban hozza az adatot, mint az :)

nyuszigonosz 2014.05.01. 10:16:27

@mayree: Így igen. :-)
Na csak nekem nincs ott hasznosítható szakmám. :-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 10:19:37

@mayree:

Az iraki eset viccesebb.

Az USA-ból hazatért iraki akart nyitni egy McDonald's-ot, de akkoriban éppen embargó volt Irak ellen, így nem adtak neki franchise jogot. Az emberke mérges lett és nyitott egy MaDonal éttermet.

ak3.picdn.net/shutterstock/videos/4241558/preview/stock-footage-sulimaniyah-iraq-november-two-men-walk-past-sign-for-mcdonal-s-restaurant-with.jpg

www.riikosakkinen.com/blog/pictures/l_MaDonal.jpg

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 10:21:41

@Hari Seldon 2: Es ez mirol szol?
Csak azert kerdem mert en gyarilag is nagyon optimista vagyok, sokszor tulsagosan is. :D

Legalabbis a barataim szerint sokszor mar oket idegesiti, hogy barmilyen szar szituacio is tortenik, en mindig nyugodt vagyok, megtalalom a dolog jo oldalat es annak orulok. :)

Defektet kaptunk? Szuper, legalabb lehet setalni egyet ezen a szep kornyeken. Meghuztak egy vizsgan? Legalabb akkor nem kell mennem a konyvtarba es visszavinni a konyvet mert fogok meg belole tanulni. Elkaptal valami virust es egesz nap hanysz es nincs etvagyad? Ugyis mindig halogattad a dieta elkezdeset, ez a mai nap lehetne egy eros kezdes.

Szoval idegesitoen optimista vagyok. :) Nekem mar nem szabad poziti konyveket olvasni mert tulcsordulok. :D

nyuszigonosz 2014.05.01. 10:23:19

@maxval a gondolkodó birca: A volt, valamikori és tényleges Hessnek már sírhelye sincs.

( ugyanis idöröl idöre emiatt vonultak arrafelé a feketeruhás népek.
Mikor elöször voltam abban a kisvárosban túl hosszúra sikeredett a munka ott és szakadt az esö, akkor még ott volt a sírja, nem néztem meg, mire legközelebb mentem, oda, akkorra meg a város okosan és csöndesen megvárta, míg lejárt a kifizetett díj és éjfél után eltuntették kitudja hova az egészet. Így azóta nincs miért ott a feketébe öltözötteknek vonulgatni :-) )

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 10:24:12

@Sütemény1975: "jó reggelt, jó szurkolást! jó poszt, szép hely, meg minden, de 8 megabites net? atyám, borogass! egy sánta teknős gyorsabban hozza az adatot, mint az :)"

Nekem az isten hata mogotti videki Angliaban 2 megabites. Most mit csinaljak? Fussak en az informacioval a honom alatt Londonig? :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 10:24:17

@Sütemény1975:

Akkor te még fiatal gyerek vagy. Még nem emlékszel azokra az időkre, amikor észbontó sebességnek számított, ha lejött 1 MB 10 percnél gyorsabban.

Szerintem te még a modem-inicializáció szót sem ismered...

A régi időkből származó történetem, hogy amikor immár harmadszor szakad meg a vonal egy 800 KB-os fájl átküldésekor, cseng a telefon és beleszól egy ismerős: “Figyelj,
maxval, itt vagyok lent a megállóban a házatoknál, hozd már le a fájlt egy floppin, mert két és fél órája szarakszunk a modemmel!”.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 10:25:18

@nyuszigonosz(D):

De hisz az unokája ott dolgozik a lóboxban és magyarokat terrorizál...

nyuszigonosz 2014.05.01. 10:32:50

@maxval a gondolkodó birca: Igen, olvastam én is. Ezek szerint a lóboxban dolgozók mindenröl többet tudnak. :-)

Mr Long 2014.05.01. 10:37:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: MInt Manchesterben a plakat, amivel probaljak "csalogatni" a cegeket. Azt hirdetik rajta, hogy kiepult a varosban a nagysebessegu internet :DDDD

A futassal meg ovatosa. Tegnap kocogni voltam elmentem egy fogadoiroda elott es kb 12-14 perc mulva amikor jottem visszafele harom rendorauto elotte, par rendor bent az irodaban, egy auto ott cirkulalt a kornyeken. Valoszinuleg kiraboltak. Amilyen "mazlista" vagyok csoda, hogy nem szaladtam bele a rablokba...

mayree 2014.05.01. 10:39:44

@maxval a gondolkodó birca:
Ez nagyon jó :))
Hegyeket látok, csak nem kurdisztáni rész?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 10:41:54

@mayree:

Az bizony. Egy iraki kurd a tulaj.

Máig létezik. Most már nem is akar McDonald's franchise-t, mert így lett híres.

mayree 2014.05.01. 10:43:50

@maxval a gondolkodó birca:

Hajajj... Afganisztánban a műholdas net sebesség 0 és 80 byte között mozgott néha. Na, az penget húrokat :)

mayree 2014.05.01. 10:44:39

@maxval a gondolkodó birca:
Na mindjárt rákérdezek itt a srácokra, hátha tudják hol van oszt meglátogatjuk :D

mayree 2014.05.01. 10:50:14

@maxval a gondolkodó birca:
Na, hogy mik vannak... a libanoni dokink rokona a közelkeletet felügyelő McDonalds igazgató, Irak számukra még instabilnak számít.
A hely amit mutattál Sulaymaniaban van, sajnos az épp ellenkező irány mint ahova mi megyünk, ott 4 éve dolgoztunk, illetve múlt nyáron keresztülszaladtam rajta (2010-ben ott halt meg 8 munkatársunk a szálloda tűzben).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 10:50:42

@mayree:

Én már akkor foglakoztam ilyen dolgokkal, amikor szinte senkinek nem volt számítógépe, s az legtöbb ember nem hitte el, hogy lehetséges adatokat továbbítani telefonon. Szóval jól emlékszem amikor napközben 1200 bps-en is megszakadt a vonal, s éjszaka, ha felment 9800-ra, marhára örültünk.

Fiataloknak mondom: az 1200 bps az kb. egy mai nagyon szarnak mondott hozzáférési sebességnél kb. 500-szor lassabb,

Amikor először láttam ADSL-kapcsolatot, azt hittem álmodok. Pedig az is NAGYON lassú a mai megszokotthoz képest.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 10:52:12

@Sütemény1975: de fiatal vagy te, süti:) én még használtam 54kbps-os modemet is, sőt, egyszer kényszerből 2,4-eset is:DD

mayree 2014.05.01. 10:54:01

@maxval a gondolkodó birca:
Valamikor '97 áprilisában kezdtem, akkor már voltak ftp oldalak :)

Sütemény1975 2014.05.01. 10:54:18

@maxval a gondolkodó birca: ha már a nikkemből nem derül ki a korom, akkor elárulom, hogy már nem vagyok annyira fiatal :) 94-ben kezdtem netezni, 9600-as, betelefonálos, csipogós modemmel :) most 120 megabites van. a jót könnyű megszokni.

mayree 2014.05.01. 10:55:51

@maxval a gondolkodó birca:
Ha eljutok oda, feltétlen! De most Erbilben esz a fene bennünket, ma délután kiugrunk megnézni a tábor helyét.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 10:59:35

@mayree:

Akkor már web is volt. Nekem még Mosaic böngészőm is volt, aztán abból lett a Netscape Navigator első verzója. S használtam is egészen 2010-ig, csak azóta álltam át a Google Chrome-ra. Illetve most is fel van téve a Nightly verzió, de csak a feleség használja.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 11:01:07

@Sütemény1975:

Oké, akkor nagyjából ismered a dolgokat, csak a legkorábbi időszakról nincs ismereted. Én 8 évvel vagyok idősebb nálad.

mayree 2014.05.01. 11:01:49

A Netscape... ajj azt szerettem. Én is felraktam egy időben a Nightly-t de az nem a Firefox 64 bites verziója?

Mr Long 2014.05.01. 11:05:56

Nemar, a nap arrol fog szolni, hogy ki hasznalta a tavkozlest akkor, amikor bevetettek az elso postagalambokat?

mayree 2014.05.01. 11:06:51

@Mr Long:
Valamerre mindig el kell indulni :D

Mr Long 2014.05.01. 11:09:44

@mayree: :) De ez kezd abba atmenni, hogy aki nem hasznalta a netet akkor, amikor meg telefon sem vlt, az nem is erti mire jo (a helyes megoldas pornora, masra folosleges).

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 11:10:13

@Mr Long: nem akkor, hanem amikor még az oprendszert minden nap elején etalonlemezről töltöttük be:D

mayree 2014.05.01. 11:18:01

@Babette_:
Az első AT-m két floppymeghajtóval rendelkezett, egy a rencernek, másik az adatoknak. Aztán majd 500 dollárért került bele egy 20MB-os vinyó :)
Most a grafkártyán a laptopban van memóriából 3GB :)

klappol 2014.05.01. 11:19:43

Anno 135 pentium, woodo kártya, kis vincsi, AOL az internethez, ma viszont minden van már.

COmoddore c64:D:D

klappol 2014.05.01. 11:22:41

Harminc éve 1982-ben árulták az usában a commodort, már 84- ben ferihegyen azt használtuk.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 11:23:48

Akkor emeljuk a tetet, tegye fel a kezet, aki meg vadaszott mamutokra landzsaval.

Sütemény1975 2014.05.01. 11:24:06

@Babette_: windows 95 telepítése nem tudom hány floppy lemezről. priceless! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 11:25:05

@Mr Long: "MInt Manchesterben a plakat, amivel probaljak "csalogatni" a cegeket. Azt hirdetik rajta, hogy kiepult a varosban a nagysebessegu internet :DDDD"

Multkor bedobtak valami brossurat, hogy most mar elerheto nalunk is az optikai kabeles net. Azt hiszem lassan utana kene neznem. :)

Sütemény1975 2014.05.01. 11:26:04

@maxval a gondolkodó birca: igen, leszerelés után, 95-ben fizettünk először netre, még a cégnel. a leglátogatottabb site a www.free-xxx-porn-pictures.com volt :))))) mire betöltött egy kép, már el is mentünk... :))))

Mr Long 2014.05.01. 11:26:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Pffff...
En kialakuloban levo keteltuekre vadasztam, amikor probaltak uj eletteret talalni a szarazfoldon :DDDDDDDDD

Sütemény1975 2014.05.01. 11:27:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: akkor már érett férfi voltam. gyerekkoromban, még az ősrobbanás előtt, a nagy feketeségben mászkálni, az igen! :))

2014.05.01. 11:28:57

Én is szeretnék eljutni Kenyába, az idén tervezve volt de máshol kötöttünk ki. Leginkább nemzeti parkok érdekelnek. Az áramszünetet én nem tudtam megszokni, ezért van egy óriási nagy generátor a kertben, ami kb. 30 órára elég. Az őrök átvizsgálása viccesre sikeredett a félreírás miatt, a valóságban csak annyi hogy ha kocsival mennek, a csomagtartót ki kell nyitni, ha gyalog, meg át kell sétálni az ellenőrző kapun és csak a legritkább esetben állítanak meg motozásra. Nőket és gyerekeket szinte soha. A múltkori után lehet hogy alaposabbak. Nagyon jók a tengerpartok de ott már a malária is szóba kerülhet. Igaz hogy én egy országgal feljebb vagyok de az útlevelemen kívül nincs semmilyen papírom, igaz rezidens vízumunk van ami több mint 1 hónapra szól. Nagyon jó poszt volt, remélem jön a posztoló is.

2014.05.01. 11:29:16

Nekunk 91-ben kotottek be a telefont. Es meg az a vicces tarcsas, piros volt. Nem holmi nyomogombos!
Akkor meg Long meg se szuletett

Sütemény1975 2014.05.01. 11:30:43

@klappol: nekem a commodore az kimaradt. apuék 87ben hoztak egy schneider 128-ast. majdnem 1000 márka volt! és kb semmilyen programot nem lehetett rá itthon szerezni.

en.wikipedia.org/wiki/File:Schneider_CPC6128_white.jpg

2014.05.01. 11:33:58

@Sütemény1975: mar nem ismeri azt a szot, hogy villanykorte.

Mr Long 2014.05.01. 11:34:29

@charlieharper [home, sweet home]: Azt akartad irni, hogy kezdtem az iskolat!

De nekunk volt 91 elott is telefonunk, bar az nem matavos volt.

mayree 2014.05.01. 11:35:16

@klappol:
Sinclair ZX-81, 1KB memória... aztán vettem egy 16KB-os bővítőt, az már mindenre elég volt :D

adg 2014.05.01. 11:36:02

@Mr Long: na igen, probalkoztunk egyetemen csajos videokat letoltogetni, es az 5 pixelbol allo 3 perces video jott vagy fel oran keresztul. :)

Elso pc gepemnel apam feladta a lecket. Vagy xt 80 mb-os (!) Hdd vel es kis es nagy floppyval, vagy egy modernebb 286os, 640 kb memoriaval, nagy floppyval es 40 mb hddvel. Utobbi lett, de sikerult kiharcolnom 1 mb memoriat. Ja es zold monochrom monitor volt hozza. Es ez a szar 70 ezer ft volt plusz afa. Regi szep idok, azokban meg anyag volt... :)

SzZoole 2014.05.01. 11:36:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Don,en vadasztam mamutokra landzsaval,meg '87-ben,akkoriban meg nem volt divat a naked cunt,sot a lanyok nagy resze egyatalan nem szortelenitette magat,nemelykuk olyan szoros volt mint egy mamut,bokatol pupig,a landzsat meg az alsonadragomban hordtam:)))))))

2014.05.01. 11:37:02

@Mr Long: nalunk csak a munkasor csaladoknak volt telefonja 90 elott

mayree 2014.05.01. 11:38:23

@Turchi:
A "motozás" az ugye tudod hogy magában foglalja a testüreg átvizsgálást is, magyarul hőmérőzés gumikesztyűben? :)

Sokan nem tudják... :D

klappol 2014.05.01. 11:38:34

@Sütemény1975: Ismerős :D:D

@mayree: Ma mire lenne elég??

2014.05.01. 11:39:14

@mayree: ZX 81 volt az első gépem DD, és azzal még tanfolyamot is tartottam, 1, azaz 1 db. géppel, még a helyi újságban is benne voltunk :-)

mayree 2014.05.01. 11:39:46

Hááát... pókot még agyon lehetne vele csapni :))

(de szeressük a pókokat :))

klappol 2014.05.01. 11:40:03

És ö pedig már korábban: "Bill Moggridge 1979-ben tervezte meg a Grid Compass nevű hordozható számítógépet"

adg 2014.05.01. 11:40:48

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Megvan, rajottem. Tok logikus. Persze, hogy az oroket kell atvizsgalni, egy csomoszor latom, hogy fegyvert rejtegetnek. De a kenyaiak rajottek, revesz egy banda...

2014.05.01. 11:40:50

@mayree: magába foglalhatja, de még nem volt benne részünk. Egyszer egy nő a csöcseimet nyomkodta meg, na azért kiabáltam

mayree 2014.05.01. 11:41:02

@Turchi:
Én pedig az észlelőknek programot írtam rá, gombnyomásra újraszámolta az élő terítés két végét és grafikusan megjelenítette a Junosztyon :)

adg 2014.05.01. 11:43:59

@Zoole[uk]: Mostanaban kezd megint divatba jonni. Egyre tobb lanyon latok jol fejlett honaljkutyat, es nem lepukkant csoveseken, sot. Tulajdonkeppen nekem meg tetszik is...

Mr Long 2014.05.01. 11:47:48

@adg [Au, Darwin]: Hal istennek azok be vannak zarva egy szigetre :DDDDDDD

SzZoole 2014.05.01. 11:50:05

@adg [Au, Darwin]: a honaljkutya eleg kiambrandito,foleg mikor egy muszak utan megy haza es a buszon/metron kapaszkodik a kapaszkodoban felemelt kezel es a honaljkutya elkezd ugatni jo hangosan,na az jo budos tud lenni:)))

mayree 2014.05.01. 11:50:06

@Babette_:
Én meg létrehoztam az egészet... de kezdek elbizonytalanodni :D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 12:04:26

@charlieharper [home, sweet home]:

Ahol laktunk Bp-ben, a házban a 16 lakásból egyben volt telefon, mert a lakó postai dolgozó volt és nekik járt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 12:08:50

@Mr Long: @Sütemény1975: Nagyjabol ilyenekre szamitottam. :)

@Zoole[uk]: Oooo, hat nem pont erre gondoltam, de OK. Fair enough. Hatareset, elfogadom. :)

@Babette_: Helyes valasz! Ragos a mamut husa. :)

@adg [Au, Darwin]: Lo-gi-kus. :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 12:09:25

@adg [Au, Darwin]:

Nekem 1992-ben (!) lett egy laptopom. Mindenki marhára irigyelt. Apám 4 ezer dollárért vette nekem Kanadában.

A laptopban 120 MB merevlemez volt s 4 MB RAM. Mindenki azt mondta, hülyeség a 120 MB lemez, mert képtelenség megtölteni.

S volt benne beépített modem!

Persze csak monokróm 256-árnyalatos képernyő, a színes nagyon drága lett volna, az 6 ezer körül volt.

S a laptop nálam volt 2003-ig. Akkor eladtam egy régiség-gyűjtőnek 300 dollárért.

Sütemény1975 2014.05.01. 12:10:25

@nigara: furi, én pont a multiknál nem veszek húst! :) bár ez a hazai viszonyokra igaz..

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 12:11:03

@Sütemény1975:

Amikor Berlinben (nyugaton) vettem egy számítógépet 1984-ben, a határon megkérdezték van-e NATO-engedélyem hozzá.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 12:12:13

Nalunk a Commodore kimaradt, de faterom anno vett a vallalkozasahoz egy Amiga tipusu szamitogepet. Hogy en azon a Superfroggal hogy szerettem jatszani! :)

2014.05.01. 12:12:36

@maxval a gondolkodó birca: az egyik szomszed valami magasrangu munkasor volt. Neki volt telefonja es miatta az egesz utat eltakaritottak, ha esett a ho

Sütemény1975 2014.05.01. 12:12:38

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nem lehet mindenki olyan fiatal mint egyesek :)

nigara 2014.05.01. 12:16:05

@Sütemény1975: hát, nem tudom... én nem bízom az emberekben :) egy multinál nincs ok arra, hogy nekiálljanak vízbe áztatgatni, vagy vizet befecskendezni a húsba... és ez csak a legkisebb rossz.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 12:19:49

@Sütemény1975:

Nem.

Az úgy volt, hogy vissza lehetett igényelni a forgalmi adót. Mert egyébként Berlinben nem volt határőrizet nyugatról (hiszen a határt nem ismerték el). De ott álldogált pár nyugati vámos. Ők se állítottak meg senkit (hiszen nem ismerték el ahatárt), de oda lehetett menni hozzájuk,pl. az adóvisszaigénylés miatt.

Hát odamentem. Mutattam a számlát. Megnézték, konstatálták, hogy számítógép, ekkor jött a kérdés:
- Van NATO-engedélye stratégiai cikk kivetelére a szovjet megszállási övezetbe?
- Nincs.
- Beszerezhető minden hétköznap a nyugati szövetséges hatalmak berlini főparancskonságán.
- S szoktak engedélyt adni?
- Nem.
- Akkor mi legyen?
- Haladjon tovább Kelet-Berlin felé adóvisszatérítés nélkül!

Sütemény1975 2014.05.01. 12:23:04

@nigara: itthon (tisztelet a kivételnek!) a multi újracsomagolja a már nem túl frisset, lejártat, stb...
ezerszer inkább megbízok Lali bácsiba, a hentesbe, akitől kb 20 éve veszünk mindent, ami hús. Ő biztos nem fog átverni :)

klappol 2014.05.01. 12:26:04

1977-ben az NDK vámos mikor megérkeztem Dresda repterére, kinyittatta a bőröndöm, meglátta a desodort + a fa szappant és megdézsmálta, mondván ennyit nem szabad behozni. Aztán befújta magát a deoval. Én szégyelltem magam.

Anyád, gondoltam, de nem lehetett mit tenni.

ilyen emberek is voltak, de szerintem még ma is.

nigara 2014.05.01. 12:29:03

@Sütemény1975: akkor tuti nem egy multiba járunk

Papagály (törölt) 2014.05.01. 12:39:04

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: akkor nem maradt ki a komondor. az amiga volt a nagytestvér.

adg 2014.05.01. 12:40:03

@nigara: hű, hogyne volna. Kollégám apja teszkós volt, elmesélte a sajt életét.
1. Nagy kerek guriga, gyári csomagoás. Szavatosság lejár.
2. Kisebb kiszerelés, új dátum. Lejár.
3. Kibontás, ellenőrzés, rendben van. Új csomagolás.
3.
3.
4. Nem jó, már nem lehet kitenni. -> Sajtos stangli.

És húst is mostak, amikor beköpte a légy.
Nem szentek ők sem.

Már én is majdnem vettem átdátumozott sajtot. Egészet, mi csak olyat vettünk mindig, nem újracsomagoltat. A pénztárban álltunk, amikor feltünt, hogy a cimkéjén van egy másik cimke. Leszedtem, és hohó, az alsó cimkén egy régebbi dátum volt. A pénztáros meg nem tudott meggyőzni, így otthagytuk a sajt.

Az Auchanunkba meg egy időben beszoktak a madarak. Ott repkedtek bent, nem tudták kirakni őket, valahogy mindig bejöttek. Így simán lehetett szaros cuccot venni. :) Ez mondjuk nem a multi hibája, hanem az üzemeltetőé.

@maxval a gondolkodó birca: És meddig használtad? Őrizgettem otthon egy 80 mb-os merevlemezt emlékként, két darab 5,25 floppyhelyet foglalt, és kb 3 kg volt. Költözés előtt kidobtam, ha jól emlékszem. De lehet, hogy nem.
Furcsa visszagondolni, hogy most egy frissítés alkalmával feljön az üzenet, hogy a művelet során 485 mb adat lesz letöltve, előreláthatóan x percet vesz igénybe. annó ez évekig tartott volna.

puhacica 2014.05.01. 12:41:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a fonokom is ilyen. tegnap kerdezte, hogy beteg vagyok vagy allergias. mondom: beteg (fajt a fejem, fulem, osszes fogam, orrom, mellkasom, borom, szoval kb mindenem, tele a fejem takesszal). erre azt mondja, hogy ez milyen jo, mert legalabb elmulik, nem ugy mint az allergia. hat kosz bzmeg.

nigara 2014.05.01. 12:47:09

@adg [Au, Darwin]: mondom, hogy nem egy multiba járunk.... a tesco egy külön kategória, semmiképp nem multi-szintű, ahogy a minőség sem úgy a működés sem.
Az Auchan már csak egy fokkal rosszabb.
Nem is értem, hogy a külföldi anyacégekből ennyire nem tűnik fel senkinek, hogy mi megy? vagy nem is érdekli őket valszeg...
Ezért mondom, hogy a céges működési előírások itt nem léteznek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 12:48:18

@adg [Au, Darwin]:

1994-ben vettem egy asztali gépet mellé. 486SX-25 processzorral. Aztán a doboz maradt, csak cserélgettem benne. A dobozomat csak tavaly cseréltem le egy szuperhalk dobozra, csak a doboz volt 100 euró.

S idén cseréltem alaplapot is. 775-ös socketről ugrottam 1150-esre.

adg 2014.05.01. 12:48:29

Itt voszont olyat láttam, amit még soha. Volt nemrég egy bő félnapos áramszünet a teljes városban, mert széthullott valami főfőelosztóállomás, vagy micsoda. Nem kellett dolgozni sem, megállt az élet teljesen. Még a buszok sem jártak, a csíf miniszter meg bejelentette, hogy szabadnap van az áramszünet miatt. Más kérdés, hogy senki nem hallotta, merthogy nem volt áram, nem szólt a tv/rádió. :D
És utána, amikor mentünk a boltba, éppen kukázták ki kb az összes hűtendő cuccot. Lázasan rámolták a konténerbe a hústól a fagyiig mindent.
Itt népszokás egyébként, hogy a lejárt dolgokat kiteszik a bolt mögött egy konténerbe, és ki lehet túrni, ha akarod. Én még nem láttam, de sokan mesélték már. Főleg kisebb helyeken nagy divat a kukázás a bolt mögötti kicsesbányában.

firg_firg 2014.05.01. 12:50:42

Jo poszt varom a folytatast.

Azert az erdekelne mi hajtja fel a normalis ingatlanok arat ennyire Kenyaban. Eleve nem mennek olyan helyre lakni ahol az a normalis hogy sotetedes utan ne menj ki, meg hogy a kocsiban is kirabolnak, beszologatnak az asszonynak ha egyedul megy boltba, stb. Es hogy koltozz gated community-be ha biztonsagban akarod erezni magad. Plane hogy egy ilyen ingatlanert a magyar ar tobbszoroset kelljen kifizetni, Afrikaban, cserebe random aramszunetek is vannak.

Mondjuk Pesten is szaporodnak a zart lakoparkok csak fegyveres orseg meg villanydrot nincs meg. Meg az is kerdeses milyen magyar ingatlanhoz kepest tobbszoros a kenyai ar.

adg 2014.05.01. 12:51:54

@nigara: Ezen már én is filóztem, hogy a há-n mindenki el van ájulva a brit teszkótól, hogy micsoda minőség, meg milyen fasza. Otthon meg szerintem csak az auchan van lejjebb szinte.
Ugyanez az aldival is. Aldi van ausztráliában is, darwinban pont nincs persze, és itt is elég jónak számít. Ami nekünk otthon jutott, az meg egy szeméttelep volt.

nigara 2014.05.01. 12:59:38

@adg [Au, Darwin]: a brit tesco tényleg jó minőség, legalábbis amit láttam.
Az Aldi, hát igen, egy szeméttelep itthon és a Lidl is csaknem az, viszont a mindegyik tök más minden országban - mondjuk voltam már pár helyen külföldön, de mindegyik nagyságrendekkel jobb volt, mint az itthoni.

adg 2014.05.01. 13:01:31

@Mr Long: :)

@Zoole[uk]: Vannak ám fokozatok. :) Nekünk két ismerősünk is van, akiknek van kis kutyusuk. Mindkét lány eléggé ott van, csinosak, tiszták, jól öltöznek, és ott figyel egy kis pamacs a hónuk alatt. Persze nem korongecset méretű csatakos, összenemezesedet vadon, csak egy kis pamacs. Szerintem szexi :) Attól függ kié, és milyen.

adg 2014.05.01. 13:05:43

@nigara: Amikor németországban voltunk egy pár napig, mi messzire elkerültük a lidl-t is, meg az aldit is - a magyar tapasztalataink alapján. Akkor még nem tudtuk, hogy ott jó lehet.
Megszívták, pedig biztos költöttünk volna vagy 10-20 eurót. :)

Mr Long 2014.05.01. 13:05:53

@adg [Au, Darwin]: Egyre bizarabb nekem au.
Kutyas csajok, ossznepi kukazas...

nigara 2014.05.01. 13:07:27

@adg [Au, Darwin]: szexi????????
mondd azt, hogy vannak fontosabb "kvalitások" az illetőben, amikre minden körülmények közt buksz - ez így korrekt...

SzZoole 2014.05.01. 13:09:51

@adg [Au, Darwin]: igaz en csak az egyik vegletet velemenyeztem,en mar jo par eve nem lattam honaljkutyat,erre fele nagyon ritka joszag:)
Amugy osztom@nigara allaspontjat,itt a mi varosunkba is van tesco,es aldi is,a kulombseg leirhatatlan.
A Te velemenyed is csak megerositeni tudom ny,hazi tescoba a budos hust ecetes vizzel mostak at.

nigara 2014.05.01. 13:11:37

@adg [Au, Darwin]: viszont egy tök érdekes dolgot hallottam: a "Stadion-faluban" levő lidl-ben a sajátmárkás fagyi 10+ ízben kapható - amit eddig bármelyik másikban itthon csak a szokásos vanília, csoki, dió, eper van.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 13:20:02

@Papagály: "akkor nem maradt ki a komondor. az amiga volt a nagytestvér."

Ezt nem tudtam. De belegondolva logikus, hasonloan nezett ki a ket masina.

@puhacica: Igen, en tisztaban vagyok vele hogy ez leginkabb ram nezve jo tulajdonsag mert a sajat eletemet megkonnyitem vele. :) Haverok/kollegak is mindig mondjak mennyire idegesito tud lenni, amikor mindenki stresszel a nagy nyomas miatt en meg csak egy bargyu mosollyal az arcomon, keresztbetett labbal kepes vagyok vegignezni a teljes vilagegest. :D

tucano 2014.05.01. 13:20:34

@tanato: Ha már írtam volna, akkor bocsánat. Szóval kenyai faluban gyakorlaton dolgozó nővérke. Bejön egy harmincas férfi és egy kislány. -Nézze nővérke csináljanak vele valamit vagy elválok.
-Miért mi történt?
- Elvettem fél éve 12 évesen, de bárhogy "rakom", nem esik teherbe és szégyenbe kerülök a falu előtt.....
100% igaz sztori.

SzZoole 2014.05.01. 13:24:14

@tucano: a noverke nem mondta a tudatlan bantunak,hogy ha egy lyukal arrebb probalkozik akkor ossze johet?:)))

2014.05.01. 13:27:42

Mnaaaa ... adok Maxnak témát ;). Épp most zajlik egy Soldarität demonstráció. Sztálin apánk képmásával a főszerepben :DDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.01. 13:41:12

Nagyon tetszett a poszt, köszönöm!

Nem tudom, hogy élnék-e arrafelé, de nem zárom ki a lehetőségét, különösen, ha jólfizető állással kínálnának meg mindkettőnket... mondjuk akkor bárhol élnék (majdnem bárhol :) ).

Kérdés a posztolóhoz (és mindenki máshoz):
Szafarizni mikor érdemesebb? Nyáron vagy télen vagy ...?
A két meglátogatott nemzeti parkból melyik a jobb?
Melyik nemzeti park a legérdekesebb / legszebb / leglátványosabb Afrikában? Lehetőleg nem kiöregedett és agyonetetett oroszlánokkal :)

Hari Seldon 2 2014.05.01. 13:42:10

@nigara:
Na, beüzemeltem a régi gépet megint. (Nálam egyenlőre gépgondok vannak)

Ez a könyv eléggé átfogó képet ad a világ állapotáról, és szépen végigveszi a szokásos "nagy okosságokat", mást ne mondjak közhelyeket, és szépen utána jár a témának.
Nem csak olyan szenzációra éhes módon szalagcímeket dobál. Ponosan felvázolja a folyamatokat. Elemezve a korábbi eseményket is amik idáig vezettek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.01. 13:46:23

@klappol:
Legközelebb paprikaspray-t kell dezodornak álcázni, tufürdőt meg valami maró dologgal helyettesíteni (ami nem eszi a műanyagot).
Aztán lenne nézés este otthon 8)

2014.05.01. 13:48:06

@Hari Seldon 2: Te, azért a Dell és az Asus között nincs akkora különbség, hogy napokig lefagy tőle. Különben, hogy jutott eszedbe pont azt a gagyi Asust megvenni?

rezsöatya 2014.05.01. 13:57:36

Kicsit OFF, bar Kenyaban is van erdo...

@Quercus(a favago): fenykepeztem neked erdot! (Ivinghoe, Buckinghamshire)
:DDD

kepfeltoltes.hu/140501/2014-05-01_12.41.40_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 13:59:55

@Kövérmadár [swe]: "Lehetőleg nem kiöregedett és agyonetetett oroszlánokkal :)"

Most megnezni akarod az oroszlanokat vagy parozni veluk? :)

adg 2014.05.01. 14:06:21

@rezsöatya: :)
Nekem fényképeznél egy mezőt esetleg? Légyszíííí. Már olyan uncsi ez a sok angol erdőség. :DD

Mr Long 2014.05.01. 14:17:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Mennyire tetu lassu lehet arrafele a bevasarlas ha minden egyes latogatonak vegig kell tapogatnia azt a nehany biztonsagi ort."
Mashol meg az van kiirva, hogy ne nyuljon a kiallitott targyakhoz.

Papagály (törölt) 2014.05.01. 14:19:56

@rezsöatya: szerintem nem fogja látni a fától az erdőt. szakmai ártalom.

Papagály (törölt) 2014.05.01. 14:19:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: talán csak tesztelni akarja, hogy mennyit fejlődött, elég gyorsan tud-e már futni.

Papagály (törölt) 2014.05.01. 14:19:56

köszönöm, nagyon érdekes írás.
és egyben szomorú is, hogy csak rezervátumba lehet menni. én vagy mennék az igazi afrikába, ahol a hétköznapi, helyi átlagemberek élnek vagy inkább távol maradok.
vajon mennyire lehet a világot megismerni, ha valaki csak a hiltonokat látogatja, és kizárólag autópályán közlekedik a páncélozott fekete autóján? vagy a világ tényleg csak kulissza az élményvásárláshoz? háttérzene?
kösz, nem.

Papagály (törölt) 2014.05.01. 14:20:07

@tucano: a nővérke vagy valamelyik másik jelenlévő szereplő voltál, hogy "100% igaz"?

2014.05.01. 14:22:21

@Papagály: Szerinted hány nap alatt kapnád el a maláriát deep-Afrikában? Szerintem már az első nap után. Vannak helyek ezen a Földön, amelyek nem fehér embereknek valók. Ilyen ez ..

2014.05.01. 14:38:11

@Papagály: del-afrika barmely slumpjat szivesen ajanlom figyelmedbe. Garantaltan nem Hilton. Es nem lesz idod holmi malariara. Viszont, amig elsz, kapsz egy autentikus elmenyt.
Asszony egyik unokatestverenek volt az a katonasag alatti dolga, hogy reggel a slump szelere tett hullakat osszeszedtek, kb 20 eve.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 14:47:39

@szalka240: Hmm, köszi.Itt se vérmes már azért a tél, csak viccelt kicsit.Minden fa szépen ki van levelezve, azok meg csak tudják...

@Hari Seldon 2: Középen! :D De Stockholm az már inkább dél, mediterráneum.Írta az újság, hogy a sarkkörnél esett 40 centi még 30.-án.Az is finom lehet.De ott az még belefér. Ilyen ez... :-))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 14:49:44

OFF

Az embertelen, kapitalista, kizsakmanyolo Amazon margojara:

www.gizmodo.co.uk/2014/05/amazon-will-offer-8000-towards-uni-fees-of-low-paid-staff/

Ujabban mar diakhitelt is biztositanak az alulfizetett dolgozoinak a tovabbtanulashoz.

ON

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 14:50:37

@Hari Seldon 2: Ha nagyon zavar, vegyél/rendelj egy magyar usb-s billentyűt, sima asztalihoz valót.Amikor asztalon van a gép, simán jó szerintem.Plusz, ha abba folyik bele a gyerek kakaója, akkor 2000 forint a csere.Na, bumm.Míg a noti billentyűje mondjuk 20-30 ezer.Próba?

2014.05.01. 14:51:05

@charlieharper [home, sweet home]: A malária nem idő kérdése. Van egy barátnőm, aki végigcsinálta az 1 éves önkénteskedési programot Afrikában, amiről írtam már a 'varrógépekkel-Afrikáért' poszt alatt. Szóval, megkapta a 3 hónapos londoni továbbképzés alatt az összes lehetséges oltást. Az első héten maláriás lett ... Fifikásak azok az afrikai vérszívók :PPPPPP

2014.05.01. 14:55:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hát jah, de klappol már nem az a korosztály... no meg, a fia sem ... esetleg majd az unokája ;)))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 14:55:58

@mayree: Nem nyert, én a hülye vagyok! :-)))))
Egyébként meg akkor feküdtem le... :D

rumitom 2014.05.01. 14:58:48

Asszem lemaradtam az ókori pck bemutatása sorozatrol. Nálunk tvre köthető spectrum volt otthon amire kazettarol kellett betölteni a programokat. Az első céges laptop 286os volt. És a kedvenc, a kihuzhato antennaju mobil amibe a teljes bankkártya méretű simet be lehetett dugni. Azért örülök h nem kell a repulon extra borondot feladni ma mar az elektomos holmiknak. MacBook air rulez :)

Hari Seldon 2 2014.05.01. 14:59:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Nekem most egy ősrégi verziós win-em van, adobe sincs rajta még.
Írd be a google-ba "a józan optimista pdf" elsőnek a Bencze féle leírást dob ki, kicsit kirgadva a könyvből gondolaatokat.

Hari Seldon 2 2014.05.01. 15:02:51

@Pink Petsch:
Ez a régi DELL, de az új nem Asus, hanem HP. Lehet hogy nem véletlenül volt leértékelve a Corában? (500 helyett adták 300-ért)

A francia billenytűket megszokom. - Majd ti is szokjátok meg a betűimet, amíg "be nem lakom"... :-)

Egyébként meg, most valami van vele, mert nem megy rendesen. Még dolgozok rajta.

**mimi** 2014.05.01. 15:03:34

@Turchi:
jééééé...nekünk is az volt az első....te jó ég milyen régen volt!!! :)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:17:07

@Sütemény1975: Haha, nagyon el lehetsz kényeztetve... :-)
Én betárcsázós nettel sz*ptam vagy 10 évig.Mert nem tudott a köcsök Fatáv szolgáltatni (pedig nem Alsómocsoládon laktunk, hanem Óbudán...), illetve meg annyira drága volt a 2000-s évek elején az adsl, hogy nem fért bele a hav 10 ezer forint... :-(( 4-6-8 kilobájt/sec, (28.8-57.6 kilobit/s...) ezzel kellett beérjem.És mégis élek.Szóval tessék megbecsülni a 10megabites netet, ki tudja mikor jön rosszabb... :-/

2014.05.01. 15:17:33

@Hari Seldon 2: Hm, az évek során 2 Packard Bell notebookom volt. Ez a márka, itt, Németországban, kifújt. Notebook már nem is igazán van, néha a "kőkori" laptop. Gondolom, ami a készleten maradt.
(De mintha, nem azt írtad volna a napokban, hogy Asust vettél? Mert emlékszem, még fel is kaptam a fejem, hogy azt a szart, ugyan minek?).
Nah, de ezek hardver kifogások leginkább.
Most azt nem értem, hogy a francia billentyűzet-kiosztás, miben akadályoz téged? Vedd fel a regionális kiosztásoknál a magyart is, aztán a Tálcán, vagy bal Alt-Shifttel állítgathatod a nyelvet.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 15:22:37

@Hari Seldon 2: Beleolvasa erdekesnek tunik a tema. Koszi a tippet, utana fogok nezni ennek a konyvnek. :)

(Mar csak idot kene valahonnan szereznem, hogy mindent elolvassak, ami a listamon van. :P)

Sütemény1975 2014.05.01. 15:23:05

@nigara: én Maon lehetőleg semmilyenbe sem járok. illetve ha igen, akkor csak tartós élelmiszereket veszek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:27:10

@maxval a gondolkodó birca: Hahaaa, úgy-úgy. :-))

at&f&c1&d2...

Látod, süti, kapod az ívet... :-))

Egyszer volt egy cikk, csináltak egy kis szekeret hurkapálcikából, meg 2 db dévédé-lemezből (jó, tudom, a második dé eleve a lemez, ezen most lépjünk túl...) és ezt a kiskocsit ráakasztották egy csigának a hátára.A két dvd mondjuk 10 gigabájt.A csigát meg elkezdték inzultálni salátával.Ezáltal lett egy adatmennyiség-áramlási sebesség.Nem tudom már, mekkorára jött ki az érték, de valszeg nagyobb volt ez is, mint a modemes betárcsázás... :-)))))

blackhairlady 2014.05.01. 15:31:19

@adg [Au, Darwin]: Itt is ugyaz az a helyzet, elkezdodott a 30 fokos evszak (vagy tobb) egy kis ali 95%-os paratartalommal megspekelve. De en igy szeretem:)
@geegee: Havas sztorija enyhe hidegrazast valtott ki belolem:(:D

Sütemény1975 2014.05.01. 15:33:43

@geegee: mi Bp mellett lakunk, egy faluban. hozzánk mindig lassabban értek el a fejlesztések. máshol már dübörgött az ADSL, nálunk még ment a tárcsázgatás. aztán mire lette ADSL, bent haveroméknál már 30 megabiten jött le a cucc. most már nagyjából kiegyenlítődött a helyzet. és csodák-csodájára, meg vagyok elégedve a T szolgáltatóval. gyorsan ügyintéztek, korrektek az árak és száguld a net :)) mire letusolok, egy 15 gigás mkv lejön :)

2014.05.01. 15:34:27

@blackhair-lady: Esik az eső, kb 12-14 fok van, borús. Igazi április végi időjárás, hogy a franc essen belé :((((.

Sütemény1975 2014.05.01. 15:35:09

@Pink Petsch: mitől is szar az Asus? puszta kíváncsiságból kérdem.

2014.05.01. 15:35:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: 'Tegnap reggel is kiontottem a muzlit a talba es akkor latom, hogy alig van benne eperdarabka, pedig az a kedvencem.'

Ismerem az erzest. Ne csuggedj, van megoldas (legalabbis a rothado Nyugaton, bar itt a nem kevesbe rothado Keleten is lattam mar...). Lehet kapni kulon muzlibe valo gyumolcsdarabokat ('cereal topper')! Igy probalja a gonosz kapitalista szabadkomuves vilaghatalom aljas modon megszerezni a penzedet: breakfastbowl.blogspot.com/2008/01/cereal-toppers-future-of-cereal.html

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:36:03

@maxval a gondolkodó birca: Igen-igen.Én mondjuk télleg fiatalabb vagyok nálad, de én is elég régi mohikán vagyok, használtam még 14,4-es modemet is.Azon ilyen, hogy hang-kép-videóátvitel csak egy mese volt még.Jó, ha szöveg átment.Akkoriban az átlag magyarnak jó ha a munkahelyén, vagy az iskolájában volt valami nethozzáférés-kezdemény.Én meg már 1997 körül neteztem, otthonról...Az általános otthoni nethasználat olyan 2003-4 körültől kezdett elterjedni.És ez még nem volt mind nagysebességű.Sajnos a szolgáltatók is hátráltatták a dolgot erősen.Régi szép idők, de jó hogy vége van...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:39:47

@Sütemény1975: Otthonról vagy melóhelyről?Melóhelyről én is 95-től, akkor kezdtem dolgozni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:43:48

@maxval a gondolkodó birca: Jajj, azt a Netscapét de utáltam...Compuserve-re emléxik valaki?Talán az egyik első, igazán szolgáltatónak nevezhető cég volt.Elender?Matávnet?Áhh.Ma meg már a karóránk, kapunyitónk, tamagocsink nagyobb sebességgel kommunikál.

Sütemény1975 2014.05.01. 15:43:59

@geegee: 95-ben melóhelyről, akkor fizettünk elő a pékségben netre. :))) otthonról meg kb 97-98

2014.05.01. 15:44:04

@Sütemény1975: Végeredményben, ha kibírja 3 hónapig semmi hardver hiba nélkül, akkor, már kurva jó sorozatot fogtál ki. Már gyártásilag. Nekem úgy ment tönkre Asus notebookom (értsd: vihettem a rozsdatemetőbe), hogy miközben be volt dugva tölteni, megbotlottam a zsinórjában, és ettől szarrá ment a töltés csatlakozó. Olcsóbb volt újat venni (mindennel együtt), mint várni a 4-5 hónapos garanciális cserére, vagy megjavíttatni.
Megjegyzem, Dell, Lenovo, notebookom esett már le 1,5 méter magasról, bekapcsolt állapotban, és semmi bajuk nem lett. Ennek meg csak éppen meghúztam a zsinórját azzal, hogy belebotlottam, még az asztalról sem esett le, csak arrébb rándult, és máris elmozdult benne valami csatlakozás szarság. Gagyi, összetákolt szar. Nem érdemes érte pénzt adni. Ja, és az Acer még ennél is rosszabb. Azt se ...

Sütemény1975 2014.05.01. 15:44:55

@geegee: most eseik le nekem a tantusz! te szoktál irogatni a Volvo WiWre is, ugye?

2014.05.01. 15:45:05

@Pink Petsch: Malaria ellen nincs vedooltas. Megelozo orvossagot lehet szedni illetve tavol tartani a szunyogokat lehetoseg szerint.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:46:34

@Mr Long: Ez a büszkeség kérem, mi még mechanikus processzort is használtunk... :-) Ebbe a csetszoba-offolásba meg úgyis belefér a téma, nem?Dehonnem. :-)

adg 2014.05.01. 15:46:36

@blackhair-lady: Nálunk már múlik a pára. Még pár hét, és csodás idő lesz. Nyaralunk novemberig, akkor jön vissza a pára újra. Mondjuk és szeretem az esős évszakot is, hihetetlen zöld. Meg én az esőt, vihart is szeretem. Furcsa dolgok tetszenek néha. :)

Sütemény1975 2014.05.01. 15:46:43

@Pink Petsch: csak azért kérdem, mert notebookom, laptopom nem volt még Asus, viszont a tabletemet imádom tőlük. sőt, a PC kiegészítőim közül is több minden asus, és nem volt velük gondom.

Hari Seldon 2 2014.05.01. 15:47:13

@geegee:
Jó ötlet, de június közepéig nem megyek Mordorba.
Addig már csak kibírom.
Meg most itt van régi gép egy ideig. (amíg le nem fagy...)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:47:36

@Sütemény1975: igen! nocsak, te ki vagy ott?Mánia vagy Pityu?
:-)))

2014.05.01. 15:47:57

@Mirjam2: Jah, félreérthetően fogalmaztam .. szedették velük a kinint, szóval megelőzésileg mindent megtettek, amit lehetett, nemcsak az oltások területén. A szúnyogokat meg nem tudod elkerülni arrafelé, legfeljebb szerencséd van, és az, amelyik táplálkozik belőled pont nem terjeszti a maláriát.
Hát tudod, menjen oda a pöcsöm ...

2014.05.01. 15:48:59

@Sütemény1975: Mert még nem rántottad le őket a földre ;). Nagyon gagyi a hardver részük ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:51:37

@mayree: Jajaja, csoda ez a számtek-fejlődés.Nem is tudom, van/volt-e másik iparág, ami ekkorát fejlődött 20-30 év alatt.
Emlékszem, volt egy cikk ahol asszem az IBM akkori góréja kijelentette 60-as években, hogy világviszonylatban talán el tudunk adni 5-6 számítógépet...:-)))
Nem volt egy jövőbe látó ember... :D

Sütemény1975 2014.05.01. 15:52:11

@Pink Petsch: tablet esett már le, igaz nem magasról. az asztali pécé még nem :)

Sütemény1975 2014.05.01. 15:52:55

@geegee: Süti vagyok ott, de nagyon rég nem írtam oda. már Volvom sincs... :(

rumitom 2014.05.01. 15:54:34

@geegee: meg par eve egy német cikkben számoltak a leggyorsabb adatatvitelt berlin es roma között: egy kamion megrakva dvd-vel

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:56:07

@Sütemény1975: Az, főleg a szőke női verzióban:

-Tegye be a harmadik lemezt.
-De már a második is nagyon nehezen ment be... :-)

És akkoriban egy csomó adat, komplett szoftverek is elfértek egy floppin...:-o Persze, nert akkor még nem megabájt alapján kapták a pogromozók a fizetésüket.Meg nem volt elrejtve egy komlett doom-szerű játék a win95-ben...Ehh, télleg be kéne fejezni, pedig olyan jó kis téma...

2014.05.01. 15:56:12

@Sütemény1975: A kezdők szerencséje ;))))
Khm, olyan buliban viszont már voltam, ahol az asztali PC is borult :)))) Bár ez olyan jó 15 éve volt ... hmmm, nem is értem ... ki használ manapság otthoni, asztali PC-t? ;))))))))))))))))

2014.05.01. 15:56:55

@Papagály: @charlieharper [home, sweet home]: En nem voltam meg egy afrikai orszagban sem tehat teljesen kivulallokent szolok hozza... Nem tudtam ertelmezni a posztnak azt a mondatat hogy 'nokent' ketszer volt a posztiro gyalog a boltban de ekkor tobbszor 'beszoltak' neki, igy azota nem jar. Nyilvan csak o tudna ezt megmagyarazni, de en nem ertem mit ert ezen, azt hogy pl. azt mondtak 'hello', ami esetleg lehet ott teljesen normalis dolog, vagy fenyegetoen szoltak be neki es veszelyben erezte magat? Ha az utobbi akkor miert? Ha az elobbi, akkor az tenyleg eleg ahhoz hogy megakadalyozza abban hogy 'nokent' gyalog menjen boltba? Nyilvan nem arrol van szo hogy del-afrikai slumokban akarna setalgatni az ember ha nem muszaj, de en sem szeretnek olyan helyen lakni ahol nem jarhatok az utcan, nem talalkozhatok a helyiekkel. Neha valamilyen szinten valasztas kerdese ez, pl. itt Szaudiban is rogton azzal inditottak mikor idekoltoztunk hogy ne menjek egyedul sehova mert 'elrabolnak' (ugyanezt vegigjatszottam mar Indiaban es Nepalban is), azota is jarok egyedul a helyi boltba gyalog, meg nem raboltak el. Neha tenyleg 'beszolnak', ilyenkor vegiggondolom hogy ez miert lehetett (pl. ruhazat, viselkedes), legkozelebb megprobalom minimalizalni azokat a faktorokat amiert beszolhattak. Nyilvan ez nem mindenhol mukodik igy, csak az en ket centem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:57:06

@Sütemény1975: Jaaa, aham.Csak a kamionról gondoltam...

(Már megint a két végén eccerre olvasom a blogot...)

Mr Long 2014.05.01. 15:57:56

@Papagály: Mi Del-Azsiaval vagyunk hasonloan. Az igazi mely resze az orszagoknak nem erdekel minket, azert meg nem utazunk el oda, hogy "tucat tengerparton" hemperegjunk es az arusok az annyira valodi helyi szuvenireket akarjak ranksozni, mint Budan a Varban vett pirospaprika es karikas ostor...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 15:58:45

@Mr Long: Jól nyomjátok tik is... :-))))))))

2014.05.01. 15:59:44

@geegee: Oh, azok a rég szép idők, amikor az animékban, képregényekben, rajzfilmekben és hasonlókban egy floppy-lemez mentette meg vagy pusztította el a világot! :DDDD
Most meg már mindenkit megcsippelnek a zűrgyíkok ;)))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:02:45

@charlieharper [home, sweet home]: CB-667, piros bakelit? Szépek voltak...

-Halló, ez a 222-22-22?
-Igen...
-Akkor hívja legyen szíves a mentőket, mert beleszorult az ujjam a tárcsába...

-Halló, ez a 333-33-33?
-Nem, ez a 33-33-333.
-Akkor elnézést, félrement...

2014.05.01. 16:05:53

@Pink Petsch: Bocsi, tenyleg felreertettem. Malariat nem lehet 100%-ig megelozni. Nyilvan nem kellemes, de vannak sulyosabb es enyhebb valtozatai, nekem az utobbi volt Indiaban es bar nem volt kellemes, nem volt rosszabb mint egy influenza pl. Szinten az influenzahoz hasonloan, altalaban nagyban fugg eletkortol, altalanos egeszsegi allapottol, hogy mennyire visel meg (influenzaba is bele lehet halni, ha valaki nagyon fiatal / idos / legyengult a szervezete stb.). Megertem ha te nem akarsz Afrikaba vagy mas olyan orszagokba menni ahol malariat lehet kapni, csak azt akarom erzekeltetni hogy ha valaki egyebkent menne, a malaria-veszely nem kizaro ok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 16:08:24

@geegee:

Betárcsázós netem volt 2000-ig, aztán adsl, majd 2005-től szélessáv.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:08:51

@adg [Au, Darwin]: Jajj, ne is mondd.Nekünk nem volt gempa ilyen modern cuccokra.Aztán később lett egy leharcolt Commodore C16, majd megint később egy korszakának erősen végén járó 386-os konfig.Szinte a kukából, munkahelyi leselejtezéskor.De ingyen volt és hazavihettem...Óriási dolog volt még az is... :-((
Olyan régi volt az a gép, hogy a 386-os professzorban már nyikorogtak az ÉS-kapuk zsanérjai a rozsdától... :-))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:11:30

@maxval a gondolkodó birca: Nekem is vagy 2002-ig.Aztán jött valami megfizethetős széles.

Még akkoriban volt az isdn-nevű szédítés, hatalmas hájpja volt, de hamar lecsengett, páran persze beleugrottak, biztos anyáznak azóta is...

Hari Seldon 2 2014.05.01. 16:12:40

@Pink Petsch:
Az OK, hogy felveszem, de nem fogok emlékezni, hogy hol van az "Á" meg "Ő" stb... Összefirkálni meg nem akarom.

Szóval marad geegee tippje.

Az meg más kérdés, hogy az egy hetes szuper kis gépem most éppen nem működik. Gőzöm sincs hogy vaan, de egyszerűen nem kapcsol be (egyszerűen a főkapcsolóval). Még agyalok rajta mi lehet az oka.

Sütemény1975 2014.05.01. 16:14:35

@Pink Petsch: én :) meg az akinek ár/érték arányban jó teljesítményre van szüksége. neked netezni tökéletesen elég egy laptop. ha már képeket, videót szerkesztenél, akkor vagy egy bitang drága laptop kéne, vagy egy normális PC :)

2014.05.01. 16:15:04

@Hari Seldon 2: Ja, hogy nem ismered a magyar billentyűzet-kiosztást? Az más ... no de, ez gépmárkától független.
Ahham, fasza, viheted vissza. Dell vagy Lenovo.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:16:38

@maxval a gondolkodó birca: Mi is 16 évet vártunk telefonra, pedig csak egy áthelyezés lett volna...Majdnem hamarabb lett mobiltelefonom... :D
Ma ez meghallaná egy nyugati, el se hinné... :-o

2014.05.01. 16:18:59

@Sütemény1975: Édes egyetlenem, nekem ez a gép a munkaeszközöm. Megsúgom neked, sokkal többször használom a képszerkesztést (és egyéb más huncutságokat) egy nap alatt, mint te egy egész hónapban. És ez csak egy Lenovo E1 Vision AMD. Nem egy nagyon alap, de messze nem egy bonyolult gép. Viszont mindent tud, amit egy asztali PC. Csak te lenni kissé konzervatív ;))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:19:31

@maxval a gondolkodó birca: "hülyeség a 120 MB lemez, mert képtelenség megtölteni."

:-))))

Hát ja, aszitték, hogy egy szoftver mindig is csak 2-3 megabájt méretű lesz...Meg amit a paci himbál... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:20:40

@maxval a gondolkodó birca: És mit mondtál?Hogy hoztad haza?Kokott-listás volt?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.01. 16:22:54

@geegee:
Nekünk is volt ISDN-ünk, de amint lehetett, váltottunk ADSL-re.
Most is elvileg ADSL van, bár nem biztos... 25 Mbps-sel "hasít". Eredetileg 100/10-esre fizettünk elő, de szerintem ebben az épületben még nincs kábel, ezért kaptunk 25/valamit 379-ért havonta (Bettnában még ugyanez 439 volt :) ).

Nemrég jött egy házaló, nagyon r akart beszélni a 100/10 helyett egy 100/100-asra, csekély +100 koronáért. Nehezen értette meg, hogy nem érdekel a feltöltési sebesség, pláne nem felárért.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:25:11

@Kövérmadár [swe]: Aham, eddig nekünk is mindenhol asszinkron volt, jelentősen kisebb feltöltéssel.

Itt a 10/1-es 275 sek.De már csak ez a hónap van...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 16:25:18

@Sütemény1975:

Nekem jelenleg 80 Mb-es kapcsolatom van. 15 éve még a 80 Kb is elképzelhetetlennek tűnt... :-)

2014.05.01. 16:27:10

@Mirjam2: Nem, tényleg én voltam félreérthető. Szóval, őket felkészítették, amire csak lehetett, szerintem egész életében nem volt annyi egészségügyi ellenőrzése meg ilyesmije a barátnőmnek, mint abban a 3 hónapban. És mégis ...
Nem, igazad van, nagyon nem akarok olyan helyekre menni, ahol elkaphat a dengi-láz ...Nincs az a flóra és fauna. Én fehér ember vagyok, a szervezetem más bacikhoz és vírusokhoz alkalmazkodott, már amennyire. Szerintem, hagyjuk békén egymást ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 16:29:24

@geegee:

Na igen, kellemes szórakozás volt 20 floppit egymás után betéve telepíteni alkalmazást. Alig másfél óra csak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.01. 16:29:26

@Hari Seldon 2:
Egy percig se hidd, hogy nem fogsz emlékezni :)
Nekem is svéd billentyűzet van, magyar és svéd kiosztással. Semmi problémt nem okoz, hogy melyik magyar ékezetes betű hol található.

A másik dolog, hogy bár nem tudom a francia kiosztás milyen, de a svéden vannak ékezet-előválasztó billentyűk. Így, bár valamivel (jóval) macerásabban, de elő tudom csalni a legtöbb magyar ékezetes betűt. Annyi különbséggel, hogy a hosszó ű és ő inkább kalapot kap (olyan franciásat ;) ): ô és û
De tudok a svéd kiosztással ê-t, î-t, â-t ï-t és még sok egyebet is kreálni, már ha akarok, de nem akarok :)

Hari Seldon 2 2014.05.01. 16:29:29

@Pink Petsch:
Erre mondtam, hogy jó ötlet a magyar USB billenytűzet, de csak ha megyek Magyarországra. Akkor majd át fogom állítani a nyelvet.

Most meg úgyis ez a régi Dell megy. - amíg megy...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 16:29:42

@adg [Au, Darwin]: sajt, mint automatikus tárgyeset? :D

495 mega: jaja, a w95 telepítője csak 240 mega körül volt...ezért kellenek ma a terrás vinyók, a franc menjen rájuk.Egymást húzzák fel a szoftver-hardver gyártók, mink meg fizethetünk mint a katonatiszt...

2014.05.01. 16:31:39

@maxval a gondolkodó birca: És újabb 15 év múlva (már ha megéred ;) ) a szemüvegeden keresztül csatlakozol a netre (és addigra talán ez a nyomorult automatikus hejjjesírás-ellenőrző sem húzza alá pirossal a net szót és ragozott formáit :)))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 16:33:24

@geegee:

Azt a valódi történetet ismered 20 évvel ezelőttről, hogy az ügyfél panaszkodik, hogy eltört a garanciális pohártartója?

2014.05.01. 16:33:27

@Hari Seldon 2: No de, miért nem állítod most át? A regional settingsben megteheted. Urdura is ...

2014.05.01. 16:40:18

@Kövérmadár [swe]: Német kiosztás: é=ö, á=ä, ű=#, ü=ß, ö=0 és a többi. Szóval, nah .. nekem is alapból német kiosztású a billentyűzetem, de aki egyszer magyarul tanult meg gépelni, annak tök mindegy. Nekem a német és magyar mellett, ki van rakva még az angol és a román is ... Szóval, tényleg, nem értem, mi olyan k.rva bonyolult. Nekem néha az "i" betűim ragadnak be, de ez billentyűzethiba (hardver).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 16:45:08

@Pink Petsch: "Édes egyetlenem, nekem ez a gép a munkaeszközöm. Megsúgom neked, sokkal többször használom a képszerkesztést (és egyéb más huncutságokat) egy nap alatt, mint te egy egész hónapban."

Csak nem te csinalod a lanyok "marketing anyagat"? Nasty! :)

tucano 2014.05.01. 16:47:16

@nigara: felvilágosítás a kislány-menstruáció-terhesség témakörben

2014.05.01. 16:49:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Miért? Szerinted, ha nem profi fotókkal jönnek, hanem valami amatőr faszsággal, akkor ki rakja mögéjük a hátteret, meg szedi le a tokájukat? A Nánási on-line távmunkásként?

mayree 2014.05.01. 16:52:28

@Babette_:
Akkor még nem tudják jól :)

Az átvizsgálás miben különbözik a motozástól?

Az átvizsgálásra vonatkozó szabályokat a rendőrségi törvény szabályozza, a rendőri intézkedések egyik formája. A ruházat, csomag és jármű átvizsgálása bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésének gyanúja esetén a tárgyi bizonyítékok felkutatására, közbiztonságra veszélyes eszközök kiszűrésére irányulhat.

A motozás ezzel szemben büntető eljárásjogi fogalom. Az ügyész vagy a nyomozó hatóság által elrendelhető kényszerintézkedés, amelynek célja az elrejtett tárgyi bizonyíték, továbbá elkobozható, vagyonelkobzás alá eső dolog megszerzése. A hatóság tagja a motozás során nem csupán az érintett személy ruházatát, testét, illetve a nála lévő tárgyakat vizsgálhatja meg, hanem a személynél lévő csomagokat valamint a rendelkezése alatt álló járművet is.

www.panasztestulet.hu/index.php?link=hu_gyik,htm

2014.05.01. 16:52:34

@maxval a gondolkodó birca:
The Compaq Portable 486 is a computer released by Compaq Computer Corporation in 1992.[1] Its street price upon its release with a 120 MB hard disk was 5899 USD.[6] For a model with 210 MB hard disk the price was 6899 USD, but was not available initially in May 1992.[6] Both models are equipped with an 33 MHz[6] Intel 80486DX2 CPU, 4 MB DRAM (72-pin SIMM),[3] 1.44 MB 3.5" floppy, 120[5] - 1000 MB hard disk drive[3] (P-ATA),[4] Brightness control.[3] SCSI port for CD-ROM or tape.[4]"
Szerintem akkoriban 4000 dolarert nem lehetett olyan portablet venni, plane Kanadaban. Ne erts felre, nem kotozkodeskeppen irom, csak emlekszem azokra az evekre. Akkoriban vettem egy Atari Portfoliot, azon tanultam a DOS-t:) En meg kuldtem emailt telefonfulkebol olyan modemmel, amit ra kellett tenni a telefonkagylora es borond nagysagu muholdas telefonnal is 97-ben. Az internetezest 94-ben kezdtem, (AOL) 14400 kilobaudos modemmel. Kesobb a WiFi-t evekig loptam kornyezo irodakbol:)

33621 2014.05.01. 16:53:44

Nem tudom hogy valaki linkelte e már ezt a cikket. Egy kis visszatekintés és összehasonlítás az elmúlt 10 évről!

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140429-tiz-eve-leptunk-be-az-europai-uioba-tiz-abra-hogy-hova-jutottunk.html

Quercus a favágó 2014.05.01. 16:57:52

@rezsöatya:

Kösz atya! De azért figyelj ilyen helyen, el ne tévedj a sűrűbe.!

Egyébként most értem haza a melóból. Kezdődik a légy, és a hernyó szezon. Aztán nemsokára folytatódik a bögöly, és a darázs szezonnal. Orgazmus hegyek. Ezek a besavanyodott angolok nem tudják mi az élet.

33621 2014.05.01. 16:59:29

Nehogy így járjon a poszterina is! Férjuram még beújít valakit mellé!

www.origo.hu/nagyvilag/20140501-mostantol-torvenyes-a-poligamia-kenyaban.html

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 17:01:44

@Cascabel:

A pontos árra nem emlékszem. Eleve nagyker áron volt, egy ismerős adta el. De szinte biztos, hogy 4 ezer körül volt, S nem 486-os volt, hanem 386-os. S nem volt ismert márka.

2014.05.01. 17:04:51

@Mirjam2: Kedves Hozzászóló!
Köszönöm a kérdéseket. Igen, ez érdekes. Itt azt javasolták, hogy mivel sok helyi lakos gyalog mászkál, és javarészt férfiak, ne menjek egyedül, mert elrabolhatnak. Pont, amit Neked is. A hello, az nem volt fenyegető, inkább az volt a neccesebb, amikor a kocsi lassított mellettem, kihajoltak az ablakon, és felajánlották, hogy elvisznek. De ez egyértelmű, hogy MO-n sem ülök be senki idegenhez. Más, amúgy nem történt.

2014.05.01. 17:04:51

Kedves Mindenki!
Nagyon köszönöm a poszthoz szóló hozzászólásokat! Nagyon jó volt olvasni őket, és az őrök átvizsgálásából adótódott félreértések nagyon tetszettek. A magyar szabad szórend, és ezért adódhat néha kisebb galiba, mint több példa is mutatta már. Próbálok a kint töltött időnk alatt sok érdekes témát hozni még.
Üdv és szép május 1-ét.

**mimi** 2014.05.01. 17:04:56

@33621:
pont az előbb olvastam...

mayree 2014.05.01. 17:09:02

@nigara:
Egyszer skót ismerősökkel mentünk be valami tescoba, meglátták a halas akváriumot és rögtön a vezetővel akartak beszélni. Az nem sikerült, mondták hogy megemlítik otthon hogy milyen körülmények között vannak a pontyok.

mayree 2014.05.01. 17:12:26

@Cascabel:
Csak az bánt amikor meghalok, hogy a nejem majd annyért adja el a fegyvereimet, amennyit mondtam neki vásárlási árként :)

2014.05.01. 17:13:57

@QUERCUS(a favágó):
Szia Kollega!:) Tegnapelott kimentem a haverommal a Sziklas hegysegbe, Banff-re aztatni, kozben csavarogtunk is kicsit a kornyeken. szinte nyar volt, +14C:) Nehany kep:
www.dropbox.com/sh/4iq6s54vkdpcru1/d3Fpq7vuaJ

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:16:32

@adg [Au, Darwin]: Nem, az Auchan az jobb mint a Tecsó.Igaz, nem sokkal. Már Magyarországon.A Tecsó a legalja.

Egyébként ezek mind egy-egy nagy zenésznek az áruházláncai.
Billy Auchan és Aldi Meola...

A Lendli és a Tecsó az nem tudom kié.

blackhairlady 2014.05.01. 17:17:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A vegleges hanyatlas akkor lesz ha mar muzli tartalma sem lesz a muzlinek:)) (nekem is a kedvencem az epres:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:18:21

@adg [Au, Darwin]: "korongecset méretű csatakos, összenemezesedet vadon"

Vazze, sírok... :-))))))))

blackhairlady 2014.05.01. 17:19:48

@mayree: Nincs felvetel hozzatok? Elmegyek takaritononek, az tok nyugis allas, foleg ha eppen a sivetagban van a tabor:D

mayree 2014.05.01. 17:21:24

@geegee: Kozákkucsma megvan? :)))

2014.05.01. 17:22:04

@mayree:
Szia! Ez jo, tetszik:)))
Tegnap talaltam egy par perces videomat, 2000-bol, egy elakadt vibratort huzunk ki. Sajnos nem tudtam feltenni, estere rugnak ki a lakasbol, a foberlo haverom meglepett a Fulop-szigetekre es itt hagyott 2000 dollar kifizetetlen szamlat:(

mayree 2014.05.01. 17:22:37

@blackhair-lady:
Néha van, újabban lányok is feltűnnek, főleg geofizikusok. Néha több mint 200 kandúr között 1. Néha elképzelem fordítva :)

blackhairlady 2014.05.01. 17:22:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Maj Digger szallitja neked az infot a teknos pozicioba kapcsolt mecsbokszan:)))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:23:00

@nigara:
-Pisztácia nincs?
-Nincs, ma nem is volt...

:-)))

mayree 2014.05.01. 17:23:57

@Cascabel:
Annyira szorította a hölgy? :)))))))))))

Ajj, az ilyen meglepetés... gondolj arra hogy oka van...

blackhairlady 2014.05.01. 17:26:50

@mayree: En csak kapkodom a fejem ahogy te lokod az orszagok neveit ahol mar jartal, dolgoztal vagy csak atszaladtal rajtuk:))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:26:51

@Kövérmadár [swe]: "Lehetőleg nem kiöregedett és agyonetetett oroszlánokkal"

Miért, inkább futnál előttük? :D

Hari Seldon 2 2014.05.01. 17:27:48

@Pink Petsch:
Mert amint látod, ez most a régi gép.
Hiszen magyar betűket használok.
Az új HP döglött be, ez a régi mégcsak döglődik.

Mr Long 2014.05.01. 17:27:55

@Cascabel: "Tegnap talaltam egy par perces videomat, 2000-bol, egy elakadt vibratort huzunk ki."
:DDDDDDDDDD
Melyrement es nem logott ki a vege?

blackhairlady 2014.05.01. 17:28:23

@mayree: Na de en nem vagyok geofizikusleanyalkat, de takaritani tudok:)
(fantazialgatunk?:)))

Hari Seldon 2 2014.05.01. 17:31:11

Hú, ezt a jó kis poszot most eléggé szétoffoltuk, a hülye gépem miatt. Elnézést a posztolótól.
(Mentségem, hogy először még reagáltam rá is)

blackhairlady 2014.05.01. 17:31:27

@maxval a gondolkodó birca: En meg emlekszem amikor a szamvitel tanarunk elvitt minket a SZUV-be ahol az allami dolgozok adatainak feldolgozasa folyt (berek, stb...), es nekik volt eloszor szamitogepuk. Nagy szekreny meretu valamik voltak, csak neztuk amulattal, hogy ez a jovo:)

mayree 2014.05.01. 17:32:12

@blackhair-lady:
Pedig nem volt olyan sok: Tunézia, Szíria, Algéria, Egyiptom, Omán, Dubai, Türkmenisztán, Pakisztán, Afganisztán, Törökország, Marokkó, Irak, Kurdisztán. Na, még levegőt sem kell venni hozzá :)

blackhairlady 2014.05.01. 17:32:36

Ja, es ez valamikor 1980-84 kozott volt, mar nem emlekszem melyik evben.

2014.05.01. 17:33:11

@mayree:
Az en fonokom elvbol nem vett fel noket, mindig problema volt olyankor a csoportban. De azert sok ceg ujabban sok fiatal geofizikust vesz fel - koztuk noket is - Kelet-Europabol, harmadannyi fizetesert, mint amennyit egy itteninek adna.

mayree 2014.05.01. 17:33:12

@blackhair-lady:
Hamburgert sütni is, az elég :)

Hari Seldon 2 2014.05.01. 17:33:40

@Hari Seldon 2:
Majdnem olyan hatékonyan dolgoztunk (OFF-oltunk), mintha Birca, Sámán és hinta együtt csinálták volna...

2014.05.01. 17:33:56

@Barbara Kunt Balázsné Buczkó: Koszi a valaszt, illetve a posztot, ami szamomra nagyon erdekes volt. Nyilvan te vagy ott es te tudod felmerni a veszelyeket illetve hogy te mennyire szeretnel az utcan maszkalni. Mellettem is rendszeresen lelassitanak a pasik es felajanljak hogy elvisznek stb., en egyelore ugy itelem meg hogy ez nem fenyegeto, sot ha a ferjemmel vagyunk ketten es lelassitanak, szivesen el is fogadjuk az ajanlatot, foleg a boltbol visszafele mikor bevasarloszatyrokat cipelunk! De nyilvan teljesen mas orszagban / kontinensen vagyunk mint te, megertem hogy neked nem eri meg a para. En azt figyeltem meg, itt is es mashol is, hogy az elejen meg sok pasi probal felszedni, aztan mikor mar kevesbe vagyok uj, jobban alkalmazkodok a helyi oltozkodesi normakhoz, testbeszedhez stb., magabiztosabb vagyok, akkor kezdenek elmaradni. De ez az en tapasztalatom, lehet hogy veled illetve ahol ti laktok nem igy lenne.

blackhairlady 2014.05.01. 17:36:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: az is er ha csak ugy ereztem magam, hogy mammutokra vadasztam? Mert olyan egyre gyakrabban elofordul:))

mayree 2014.05.01. 17:37:42

@Cascabel:
Otthon megszokott volt ugye, kint már más a helyzet, az utóbbi években (számomra kb. 2006-tól) tűntek fel lányok, nálunk a geofizikusok azok perpill, de volt két csoportvezető is a Western-nél, Egyiptomban.
Persze nem egyszerű dolog... de úgy tűnik a nyugatiak fatökűek, vagy úgy szocializálódnak, vagy a fene tudja, soha nincs konfliktus, tisztelet az alapja a közös életnek.
(Azt azért kiszúrtam hogy gyakran elvörösödik a német nagylány amikor velem beszél, ki tudja mi az oka :))

2014.05.01. 17:39:42

@mayree: @Mr Long:
Nem is gondoltam arra, hogy ugrotok egybol a temara:) Sokszor kerdeztek tolem, hogy mit csinalok a szeizmikanal. -Vibrator kezelo vagyok-volt a valaszom:) Huuu, de irigyeltek:) Azert egy 30 tonnas vibrator nem piskota dolog:)

Quercus a favágó 2014.05.01. 17:40:43

@Cascabel:

Szia kolléga! Hát irigyellek. Ezerszer inkább élnék ott, mint Afrikába. Útálom a meleget.

blackhairlady 2014.05.01. 17:45:00

@puhacica: Reszvetem, en egy honapja estem at ezen, tudom milyen. Nekem arcureggyulladasom lett a vegen, az hianyzott mar csak a boldogsagomhoz.

mayree 2014.05.01. 17:48:24

@Cascabel:
Elég egy lányosztálynak... ráadásul melyik bolti vacak állítható 5Hz és 200Hz között? :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:49:46

@Sütemény1975: Na ja, manapság már okéság van majdnem mindenütt.

2014.05.01. 17:49:48

@mayree:
Itt a szeizmikanal meg nem lattam geofizikust terepen, sot dolgoztam par cegnel, ahol egyaltalan nem volt. Talakoztam par eszlelo csajjal, vibrator kezelovel, a vonalon is parral. Sokszor jobbak, mint a ferfiak. Nalunk, geoelektromosoknal az a problema, hogy kis csoportokban dolgozunk (2-5 fo) es egy no be tud kavarni nagyon:) (otthon volt sok problemam, sot fegyelmim is kiertekelo lanyok miatt) Regi szep idok!!!!:)

Quercus a favágó 2014.05.01. 17:51:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

"Tegnap reggel is kiontottem a muzlit a talba"

Beteg vagy, hogy ilyen szart eszel?

mayree 2014.05.01. 17:51:35

@adg [Au, Darwin]:
Ausi? Az egyik project manager is az, nagy mókamester az öreg. Mikor bemutatkozott, néztem rá furcsán, majd jött a:
- Ausztrália?.... Hm... jaaaa, tudom már, az a kis sziget Újzéland mellett! :))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:52:09

@Sütemény1975: Ja, hogy akkor ezért az a nikked, ami... :D

Munka után édes a sütemény. :-)

2014.05.01. 17:52:58

@maxval a gondolkodó birca: Te Max, mit szólsz ahhoz, hogy itt majd 2 órája felvonultak az unatkozó, képzelgő, echte német hülyegyerekek, Sztálin arcmását víve (többek között), mint molinót? ;)

mayree 2014.05.01. 17:54:15

@Cascabel:
ISS-t kivéve nem is csinálnak igazán mást, mint napijelentést, statisztikát, néha kis előfeldolgozást, de inkább csak az észlelők balfaszkodásait szűrik ki, QC hivatalosan a nevük emiatt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:54:42

@rumitom: Na, az se lehetett rossz...A hülyeség mindenhol népszerű...De addig jó nekünk. :D

Quercus a favágó 2014.05.01. 17:55:18

@Pink Petsch:

Ők már tudják, hogy a nyugatnak vége, keleté a jövő. Nyalnak Putyinnak.

2014.05.01. 17:55:45

@QUERCUS(a favágó):
Azert ne irigyelj, megfizettem en ezert:( Afrikaba en sem mennek, pedig imadom a meleget. Azert a 6 honapos telet is meg lehet unni. A nyar itt is meleg, +25C - nal mar erosen hasznalom a legkondicionalot a kocsiban.

2014.05.01. 17:56:15

Ezt a "né"-zást a büdös életben nem fogom megszokni. Most a posztoló nevéről jutott eszembe, de azért ez súlyosan degradáló ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 17:56:31

@Pink Petsch: Mindenki, aki nem akar egy memóriacserét szaxervízre bízni, pl.Sokkal könnyebb és olcsóbb bármit cserélni, fejleszteni, mint egy laptopban, telefonban.

blackhairlady 2014.05.01. 17:58:46

@Hari Seldon 2: Tehat elore megtervezve, korbejarva minden szemszogbol.
Hallod ezt Diggi, neked valo:)))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.01. 18:00:27

@rezsöatya: Ne viccelj, ez nem off, ez mar majdnem Kenya!:)
Gyonyoru kep (nem ugy festetted?:D)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:00:31

@Pink Petsch: És mire használsz te annyi képszerkesztést?Sűrűn kell cserélni a csajok portfólióját a honlapon?Télleg érdekel...

2014.05.01. 18:01:09

@QUERCUS(a favágó):
" Beteg vagy, hogy ilyen szart eszel? "
Jol kerdezed:) Az ilyenekre nem tudtam raszokni 30 ev alatt sem, pedig probalkoztam. Munkasembernek muzli nem valo!:)

blackhairlady 2014.05.01. 18:01:37

@adg [Au, Darwin]: :))))))
Azt mondja Kenyaban is van erdo. Na igen, ott van, de ezen a kepen?:))))

2014.05.01. 18:02:50

@geegee: A ma sebészet eljárásokkal fél órán belül produkálok neked olyat, ha igényled ;))))

@QUERCUS(a favágó):
Jajaja ... anno, én is lázadtam, csak éppen pont azok ellen, amelyek mellett most ők tüntettek ... Zu viel zeit, zu viel geld ... Mert ne tévedj, ilyen 20-on éves egyen-feketébe öltözött gyerekekből állt az egész. Leginkább megmosolyogtató volt :).
A Ceau-féle kommunizmusban is már az anyukájuk után sírnának ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:02:56

@maxval a gondolkodó birca: Ez nagyon rendszergazdásan hangzik...

-Neked mi volt a legkomolyabb kapcsolatod az életben?
-Nekem egy 100/100-as szinkron bérelt vonal.

:-))))))))))

Shanarey 2014.05.01. 18:03:05

@geegee:

Photoshop?

@Cascabel:
Ez így van.
Papírtologatók wellness kajája.
:-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:06:17

@maxval a gondolkodó birca: A cd-olvasó tálcája? :-))

Meg olyasmi is volt, hogy megkérdezték a szervizben:

-CGA monitor?
--Nem, saját...

Többieknek: ez egy technológia neve volt, kiejtve "cé-gé-a"

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:08:08

@Pink Petsch: Egyszer már belementem én is ebbe a kérdéskörbe, de le lettem ugatva...Azóta nem forszírozom.Bár tény, hogy keresgélni kell a kiosztást, vagy fejből megjegyezni, netán összefirkálni.

blackhairlady 2014.05.01. 18:09:04

@Mirjam2: Tehat amit a muzlibol kisporolt azt meg kulon, penzert eladja? Na ezt hivjak kizsakmanyolasnak (meg kisporolasnak:)!

2014.05.01. 18:09:12

@geegee: Leginkább az amatőr fotók feljavítására. Ezért lehet nálunk amatőr fotókkal is jelentkezni, mert én kiveszem a ruhásszekrényt a háttérből, meg lenyesem az előnytelen fotózásból adódó bakikat. Mivel még egy anorexiást is lehet 'zsírdisznóként' fotózni, ugye ... Így jobbára rajtam áll, hogy ki jöhet, ha nincsenek profi fotói, mert nekem kell szenvednem velük. (Igen, igaz, éppen ezért, én többet keresek, mint egy átlagos recis ... ezért is olyan kurvanehéz abbahagyni :( ...)

mayree 2014.05.01. 18:09:21

@Barbara Kunt Balázsné Buczkó:
Hú, most olvasom a blogod, na az a zöldség/gyümölcs fertőtlenítés ki van csukva nálam!
Egyszer tolták az orrom alá Tunéziában a neumagnolos vízben álló datolyát, a vidd innen vagy lehánylak hatott, soha többé :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 18:10:58

@Pink Petsch: egy jó férj vesz háromszázér' egy csatlakozót, oszt ráforrasztja a drótra.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.01. 18:11:48

@Pink Petsch:

Ha marxista lennék, én is Sztálin-képpel járnék. Gyakorlatilag ő volt az utolsó igazi marxista.

blackhairlady 2014.05.01. 18:13:17

@adg [Au, Darwin]: Itt szerintem mindig paras. Ma annyari az volt, hogy amikor az iskola elott kiszalltam a kocsibol, nem lattam semmit annyira beparasodott a szemuvegem.
Neha en is szeretem az esot, de a folyamatosat nem. A rossz ido nagyon depisse tesz, a napsutes meg meg ha rossz kedvem van is vidamma.

2014.05.01. 18:13:32

@geegee: Attól függ, ki milyen nyelven tanulja meg a gépírást. M, anno, a középsuliban tanultunk. Szóval, nekem nem gond egyből átállni bármilyen nyelvre (maradva azért a latin betűknél, ugye ...), mert van egy alap-nyelvem, amelyet meglehetős biztonsággal kezelek. És onnantól már csak pár eltérést kell megjegyezni. Az meg mindenkinek megy ...

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 18:14:16

@Pink Petsch: addigra te is megtanulod, hogy jobb gomb, és Felveszem a szótárba:DDDD

Hari Seldon 2 2014.05.01. 18:17:12

@blackhair-lady:
Akkor módosíthatjuk a régi közmondást:
"Sok kommentelő Bircát győz."

Na jó, mára tényleg abbahagytam.

2014.05.01. 18:17:33

@geegee: Te azt most komolyan mondod, hogy nem tudod egy laptop memóriáját először lementeni (ha kell), majd kisütni????????????

blackhairlady 2014.05.01. 18:18:59

@Mirjam2: "de en sem szeretnek olyan helyen lakni ahol nem jarhatok az utcan, nem talalkozhatok a helyiekkel."
Szerintem sokan mar olyan helyen sem szeretnenek lakni mint ahol most te vagy. Mindenkinel mas a tolerancia hatar.
Gondolom (sot biztos vagyok benne mert irtad), hogy neked is csak atmeneti, jo penzkereseti lehetoseg. A posztolonal is ez lehet szerintem, nem hinnem, hogy innen akar nyugdijba menni.

blackhairlady 2014.05.01. 18:21:36

Egyebkent nekem nagyon tetszett a poszt. En is a koltozest a ferjjel valasztottam volna, meg ha jo munkahelyet is kell otthagyni erte. Ilyen nem adodik tul gyakran egy ember eleteben. Aztan ha nem jon be a dolog meg mindig haza lehet koltozni.
Nekem is nagy vagyam egy szafari, vagy csak siman egy park meglatogatasa (gondolom van kulonbseg?).
majd megkerem Kovermadart vigyen el magukkal, en leszek a nyusziszitter:))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:21:59

@Shanarey(SCO): De mit kell fotósoppolni olyan sokat egy kupolda recepcióján? Vagy másodállásban nyomsz valamit, Peccs?

2014.05.01. 18:24:26

@Babette_: Nem, nem, nem .. a notebookban ment tönkre, és azt te házi barkáccsal nem oldod meg ... szakszerviz kell az ilyen fosokhoz. A haver, aki 30 euróért újrarakott, kitisztított mindent a gépemen, kezdve, a haldokló alaplaptól, ezt nem tudja. Ja, és aki nem mellesleg olyan üzletben dolgozik, ahova viszed a géped egyébként is, ha beszart. K van ez találva.. Asus, Acer 3-4 hónap után elkezd döglődni, az 1 éves garancia letelte után meg már csak a kasztnija ér valamit, kb 2-3 eurót.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:25:55

@Pink Petsch: Nahát, nem semmi, most látom Kartácsnak írt válaszod.És mi lenne, ha nem értenél hozzá?Eleve fel se vettek volna, vagy akkor maradnának tokásan a besték? :-)

2014.05.01. 18:26:08

@mayree:
Ezzel en is igy vagyok:) Semmit sem fertotlenitek, na azert neha letorlom a gyumolcsot, ha leesik a porba. Az utcai kifozdek a kedvenceim, oda megyek, ahol hosszu sor all. Meg nem kaptam semmi betegseget kajatol. Az ivoviz az, amiben nem ismerek trefat:) Csak palackozottat! Kanadaban pedig csak csapvizet!! Meghogy itt fizessek az ivovizert, ahol a vilag keszleteinek 20 %-a van. Ne mar!!:)

2014.05.01. 18:27:50

@blackhair-lady: @maxval a gondolkodó birca: Ezek sem marxisták voltak... csak túl sok a szabadidejük, meg a pénzük ... De ilyenkor azért tudok kárörömmel arra gondolni, hogy "Basszátok meg, csak egy évet élnétek Sztálin alatt, rögtön kussolnátok, hülyegyerekek!"

2014.05.01. 18:28:52

@Babette_: Mnaaa... épp ezért nem bízom a hejjjeeeesírásellenőrben :DDDDDDDDDDDDDD

mayree 2014.05.01. 18:30:18

@Pink Petsch:
Terjeszd ki a garanciát. Nekem most egy ASUS G75VX van, de nem tetsyik, megyek vissza Alienware-re, még ha az dögnehéz is.

Quercus a favágó 2014.05.01. 18:31:02

@Babette_:

Ha csak egy van, az háziállatnak számít. Az erdő tele van velük. Úgy hullanak az emberre mint az esőcsepp. Főleg a nyakamba. Az idén szezon lesz a kártevőkben az enyhe tél miatt. Most láttam hogy a hársakat megtámadta a cerkospórás levélfoltosság.

2014.05.01. 18:32:12

@geegee: Óóóóó, dehogynem vettek volna fel, ne hülyéskedj! Négy nyelven beszélek, kellemesen erotikus a hangom a telefonban, lelkiismeretes vagyok, én tényleg szeretek emberekkel foglalkozni, tudok rendet tartani ... az csak plusz, hogy a photoshophoz is értek az előző életemből ;).

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 18:32:22

@Pink Petsch: ó, az tényleg szar ügy, mert az alaplapra van heggggesztve vagymi.
az enyémnek a dróton levő ment tönkre már sokadszorra, szintél lábbal belerúgós esetek miatt, és hát az aksi se túl jó, úgyhogy csak dróton létezem. bár ez egy 2 éves toshiba. a kicsin meg a billentyűzet halt meg, ha emlékszem arra az időszakra (:D), és azóta nem szántam még rá annyi pénzt....:)

2014.05.01. 18:34:26

@mayree: Terjeszti a tököm, inkább nem veszek soha többé ilyen szemetet. A közmondásosan háromszor fordult elő egyébként is ...

mayree 2014.05.01. 18:34:43

@Cascabel:
Na igen, ha annyira poros hogy az bekavar az ízvilágba akkor letörlöm, de mosni???? Meg nem eszem itt sem a szőlőt (amit megmosnak) amíg szárazra nem törölgetem papírzsepivel. Nem egyszerű dolog :)
Én otthon sem iszom csapvizet, max átszűrve azon a kancsón amit vettünk, de ott is mindig rettegek hogy megérzem a klórt :)

klappol 2014.05.01. 18:34:46

@mayree: Tucc élni, 1 misi az ára :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 18:35:48

@QUERCUS(a favágó): nem zavar, csak tudom, minek a hernyója.

klappol 2014.05.01. 18:36:08

@mayree: de van 5 százért is + 1,4 misiért, melliket?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:36:23

@Cascabel: Ilyen haverok mellett ellenségre sincs nagyon szükség... :D Bocs.

mayree 2014.05.01. 18:36:40

@Pink Petsch:
Akkor ez már mazochizmus :)
Én szeretem a Dell-t, egyiket sem tudtam agyonverni eddig. Most a céges is Alienware m18x, még 2012-ben vettek egy csomót.

2014.05.01. 18:37:04

@Babette_: Jajaja .. hát pont ez az .. és pont az ilyen alja márkákkal, mint az Asus meg az Acer. Te, ezek nem is márkák, csak úgy néznek ki :PPP

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:38:02

@Hari Seldon 2: Jó az, semmi baj.Ha nincs a géped, akkor van más; így megy ez már régóta.

mayree 2014.05.01. 18:38:18

Utoljára az utolsó sorozatú M17X, ami már simán M17 az új terminológia szerint. De nehogy otthon vedd meg! Valami 700k volt üzletben gyengébb grafkártyával ráadásul, ami Angliából rendelve csak 1400GBP. Egy hét alatt otthon volt :)

2014.05.01. 18:38:33

@blackhair-lady: Bizony, ez a kapitalista kizsakmanyolas csucsa! :)

mayree 2014.05.01. 18:40:16

@klappol:
Nem, ez korábbi model, nincs 3D-s képernyő sem. De szoktam játszani, szóval... :)

2014.05.01. 18:41:25

@mayree: A Dellem 1,5 évig húzta. Vele nincs s nagy bajom, de utána egy Asus, 2 PB eltévelyedés, és azt mondom, a Lenovo, ami notebook-laptop márkában rendben van. Az ilyen csini-mini kütyükkel, mint 5 mm-s tablet meg okosteló, nem tudok mit kezdeni, mert ránézek, és kettétörik Mert nekem tank basszus! Ami túléli az atomvillanást is, ha arról van szó ;)

klappol 2014.05.01. 18:42:00

@mayree: Akkor, ha Dell miért nem a nagyot:DELL ALIENWARE 18 , vagy a legnagyobbat?

A játékhoz asszem nagyon menő, csak kutya drága.

klappol 2014.05.01. 18:43:51

A poszt teccik, nem megyek afrikába, még szafarira se, e-e.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:48:23

@Pink Petsch: Jó, most a memória csak egy példa volt.De egy csomó alkatrészt nem tudsz csak úgy cserélni, vagy rohadt drága, vagy nem elég gyors.Ahogy asszem Sharaney is írta.Megvan a felhasználási területe az asztali gépnek is.

mayree 2014.05.01. 18:49:02

@klappol:
Azzal dolgozok :) De azt nem egyszerű cipelni :)
(Egyszer volt egy 20.1"-os Pavilionom, na annak sem volt egyszerű zsákot találni :))
A 17"-es elég.

blackhairlady 2014.05.01. 18:49:44

@Cascabel: Szep kepek.
Ezek szerint jobban vagy mar, orulok:)

klappol 2014.05.01. 18:50:21

@mayree: Azzal dolgozol??.........a nagyobbal? ami 5 kiló????

Én azért cipelném, csak lenne:(:(:(

mayree 2014.05.01. 18:51:44

@Pink Petsch:
Alienware. Az tank :)

2000 óta a cégesek mindig Dell-ek voltak, egyet nem láttam ami tönkrement volna. Ja de igen, ráborult egyre a kondenzvíz a légkondiból :)
A 2011-es Precisiont a gyerek nyúzza napi 24 órában (meg még éjszaka is :)), még eldöcög rajta a BF4 :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:51:51

@Pink Petsch: Hmm, ez igen! :-) És télleg, a bestellák milyen sűrűn cserélődnek?Sűrűbben mint a bútorok? :-)

blackhairlady 2014.05.01. 18:52:42

@mayree: Ez nem sok? Raadasul nem is eppen turista celpontok:)

mayree 2014.05.01. 18:52:51

@klappol:
Épp most írtam róla (na azóta sikerült kibányászni a raktárból a feketét is, az már más :)
mayree-uh-uh.blogspot.hu/2014/04/murphy-el-es-balalajkazi-tanul.html

blackhairlady 2014.05.01. 18:53:34

@mayree: Na, az mar ket dolog, kesz zseni vagyok:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:54:01

@Babette_: Mondom, neked is: usb-s asztali billentyűt vegyél hozzá.Főleg, ha az a notebook már átment "vezetékes" technológiába... :-) Olcsó, magyar, ha kell, és mehet bele a gyerek kakaója is.

Shanarey 2014.05.01. 18:54:18

@geegee:

Még nem írtam ez ügyben ma semmit, de így van.

A laptop szép, és jó amíg el nem romlik, utána már egy rémálom.
Asztali gépnél nincs ilyen probléma, kivétel ha az adathordozó megy tönkre.

mayree 2014.05.01. 18:56:54

@blackhair-lady:
22 év alatt nem annyira... :)
És igazad van, amerre mi járunk, oda nem nagyon jut el turista.
Ez is szép benne...
Pl. Algériában a Szaharában találtunk kőből pattintott nyílhegyeket, 7-10 ezer éves kultúra élt a környéken, és amikor megállsz az 50+ fokban és kiszállsz a kocsiból egy rakás összedobáltnak tűnt hatalmas kődarab között és hirtelen megpillantod a rávésett zsiráfot, orrszarvút, majmot, gazellát... na az az érzés megfizethetetlen...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 18:57:46

@Pink Petsch: Másfél évig?? Nekünk egy Packard Bell van, semmi különös és 4 éve bírja, úgy megy, mint újkorában.Jó, nincs agyonhasználva.De hát akkor is.Másfél év esetében rátörném az ajtót a szervizre/kereskedőre/gyártóra...

2014.05.01. 18:58:51

@blackhair-lady: '"de en sem szeretnek olyan helyen lakni ahol nem jarhatok az utcan, nem talalkozhatok a helyiekkel."
Szerintem sokan mar olyan helyen sem szeretnenek lakni mint ahol most te vagy. Mindenkinel mas a tolerancia hatar.'

Felreertheto volt amit irtam, igazabol most sem tudom jol megfogalmazni mire gondoltam / gondolok. Nem ugy ertettem hogy 'ilyen helyre nem mennek', nyilvan teljesen szubjektiv hogy ki hova menne / nem menne. Arra gondoltam - es ez megint csak teljesen egyeni dolog - hogy en barhol lennek, megprobalnek jarkalni a varosban es vegyulni a helyiekkel, es ha ez tenyleg nem lenne lehetseges, akkor az nyomasztana (nyilvan vannak akiket nem). Azert vetettem fel az egesz kerdest mert kivancsi voltam, mi az ami miatt a posztolo ugy erezte, nem biztonsagos neki 'nokent' maszkalni. Erre a kerdesre valaszolt is, amit nagyon ertekelek, es remelem ujra fog jelentkezni akar kommentelokent, akar posztolokent a blogon.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.01. 19:00:30

@Shanarey(SCO): Akkor lehet, süti írta...nemtom.
De álmomba se jöjjön elő, hogy laptopot kelljen szerelni, szétszedni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 19:00:33

@Pink Petsch: "Asus, Acer 3-4 hónap után elkezd döglődni, az 1 éves garancia letelte után meg már csak a kasztnija ér valamit, kb 2-3 eurót."

Asszony jelenleg az en regi gepemet hasznalja, egy 7 eves laptopot, ami tokeletesen es rezzenestelenul teszi a dolgat.

De a tipusat nem merem leirni mert jonne a flame-hurrikan erte a nyakamba. :D

rezsöatya 2014.05.01. 19:02:31

@blackhair-lady: de igen! :-)
(es azert van csak egy fa, mert kifogyott a festek! :-))))) )

blackhairlady 2014.05.01. 19:04:02

@Babette_: En emlekszem, hogy amikor meg reges regen falunk laktunk, a szomszed sargara meszelt hazfala allandoan tele volt hernyoval szezonban. Nekem tetszett, szerettem oket simogatni:DDD

klappol 2014.05.01. 19:04:17

@mayree: Nem vagyok irígy természet, de most igen :D:D

Papagály (törölt) 2014.05.01. 19:05:13

melyik állatnak köszönhető a legtöbb emberhalal?
(figyelem, nem offtopic kérdés! :) )

/segítség a válaszhoz:
www.businessinsider.com/bill-gates-mind-blowing-infographic-mosquiotes-2014-4 /

s ha már bilgéc és május elzseje, még valami tőle a munka jövőjéről:
"Software substitution, whether it's for drivers or waiters or nurses … it's progressing. ... Technology over time will reduce demand for jobs, particularly at the lower end of skill set. ... 20 years from now, labor demand for lots of skill sets will be substantially lower. I don’t think people have that in their mental model."

stílszerűen a spiegel is erről elmélkedik ma, s megállapítja, hogy nem is elképzelhetetlen a 30 órás munkahét. ha a munkaidő változása tekintetében visszatekintünk az időben, elég egyértelmű a tendencia: németo.-ban 1900-ban 60 órás munkahét volt, a második világháború után már 48, az ötvenes évek közepétől 40, a kilencvenes években pedig - legalábbis az elektro és fémiparban - 35 órás.

a cikk megjegyzi, hogy a kevesebb munkát egyre kívánatosabbnak tekintik, ami a keményen dolgozó németo.-ban, ahol a lustaság vádja még mindig súlyos sértésnek számít, új fejlemény.

www.spiegel.de/karriere/berufsleben/arbeitszeit-einfuehrung-der-30-stunden-woche-und-elterngeldplus-a-966832.html

klappol 2014.05.01. 19:05:36

@mayree: Mégjobban irígyellek :D:D

mayree 2014.05.01. 19:10:48

@Papagály:
1. moszkitó
2. ember
többire nem emlékszem, utolsó a cápa évi 10-zel.

mayree 2014.05.01. 19:11:48

@klappol:
Ára van ám annak, azt is irigyelnéd? :)

Shanarey 2014.05.01. 19:15:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Egy laptopnak nem kötelező meghalnia, de a tulaj az aki a gyenge láncszem ebben a kérdésben.

Nekem van egy Compaq presario otthon az kb 12 éves lehet, pentium 1-es, a képernyőn van három csik vízszintesen, és halott az akkuja, de ettől függetlenül működik. Amit kihoztam magammal, az is Compaq, ez egy jobb verzió, és ez is rendben van pedig ez is idősebb mint 7 év.

mayree 2014.05.01. 19:16:51

@geegee:
Mi azzal a baj? :)
Valamelyik régi Vaión levettem még a procihűtőt is, hogy bekenjem pasztával. Aztán fgyott... aztán megnéztem miért, a proci átlépte a 80 fokot. Ajj. Újra sétszedtem, kiderült hogy az egyik leszorító csavart nem húztam meg, utána rögtön 30párfokos lett minden.

Régen én raktam össze a desktopjaimat (éjszaka hogy a zasszony ne lássa az új alaplapot, procit, grafkártyát :)). De mióta többet vagyok távol mint otthon, kell a mobil gép, viszont játékokról nem mondok le, kell az erőmű is :)

Aztán meg szerelni ezeket ugyanúgy lehet, csak kisebbek a csavarok :D

Shanarey 2014.05.01. 19:18:17

A poszt nekem tetszik, Afrika kevésbé.

Ja igen, nekem is asztali gépem van és Magyar billentyűzet is van hozzá.
:-)

2014.05.01. 19:21:49

@mayree: Az én Dellem is akkor halt meg végleg, amikor az egyik "tündérke" lesodorta 1,5 méter magasról, és pókhálóvá vált a képernyője, illetve valami megszakadt benne, ott mélyen .. legbelül ..

2014.05.01. 19:24:42

@blackhair-lady: Óóóóó, b+! Bocs, nem neked, a feletted levő Maxnak, aki benne volt a válaszban, de valszeg túl gyorsan kattintottam, és amíg töltődött az oldal, nagy hirtelen téged is belevett. Én meg nem vettem észre. Bocs ....

Shanarey 2014.05.01. 19:25:25

@geegee:

Nem olyan veszélyes dolog az, csak kell rá időt szánni, na meg megfelelő csavarhúzó is kell és türelem, na meg persze némi előképzettség sem árt. Vagy gyakorlati tapasztalat
(Nem a LEGO-ra gondolok)

blackhairlady 2014.05.01. 19:26:26

@mayree: Hat igen, ezeket nem latja turista. De azert en szivesen turistatskodom, engem nem zavar, hogy nem a "mely" kulturaba erkezem, en kikapcsolodni megyek arra az 1-2 hetre.

2014.05.01. 19:27:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Te, a mostanában gányolt sz.rokról beszélünk, amelyek 1-1,5 év után megadják magukat. Ezeken belül is az Acer meg Asus márkák előszeretettel teszik.
Különben az én régi Pentium I-esem is működik még ;))))

blackhairlady 2014.05.01. 19:27:45

@geegee: Az en Vaiomat is Noe dobta ki a barkajabol, mar lassan ot eves lesz szegenykem (ram maradt a gyerekrol termeszetesen:)

mayree 2014.05.01. 19:29:37

@Pink Petsch:
Úúúúhh!!! Az kemény! Én egyszer lakókonténerről zuhantam hátra olyan jó 2m magasból. Az idióták már kiszedték a lépcsőt rögzítő csapokat és épp nyitottam volna az ajtót :)
Vállamon volt a hátizsák, abban a Dell, szerencsére sikerült jól esnem és csak a könyököm csinált kis horpadást az aluötvözet házra, más baja nem lett.

blackhairlady 2014.05.01. 19:30:39

@Mirjam2: Igen, ertelek, azt hiszem ertettelek is, en meg csak arra probaltam ravilagitani, hogy mennyire mas a tolerancia szintunk, van aki mindent elvisel es van aki meg mar azt sem ha a biztonsagi or ranez csunyabban a boltban.
En azt hiszem mindenhova elmennek, (meg Alaszkaba is:DDD), de hogy meddig maradnek, na az mar kerdeses:))

mayree 2014.05.01. 19:31:36

@blackhair-lady:
Na jó, de ez nekünk munka :)

Viszont néha gondolkodtunk olyasmin hogy valahogy el kellene ide hozni népeket. Kis csoportokban. Csak hát Algéria sem biztonságos, délen.

blackhairlady 2014.05.01. 19:32:07

@rezsöatya: Sejtettem:) Vagy mert elfaradt a kezed a sok kis level festese kozben:)) (apropo, lehagytad a festmenyedrol a hernyokat:D)

2014.05.01. 19:32:24

@mayree: Terjessze a halál .. Tudod, mit csináltam a Lenovo gépemmel újkorában? Rögtön vásárlás után elvittem a haverhoz, és kidobattam róla az egész Win8-at app-os idegesítően béna cuccostól, mindenestől, és felrakattam helyette a win7-et. Magasról teszek a garanciájukra, mert az minimum 2 hét gépnélküliséget jelent. Az meg nekem túl hosszú idő ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 19:32:54

@Shanarey(SCO): Egyet ertunk. En is szeretem megjavitani a regi kutyuimet. Csereltem mar hutestol kezdve alaplapon es kijelzon at sok mindent laptopokban. Telefonban erintokijelzot, gombokat, stb.
Jo moka es koltseghatekony. :)

@Pink Petsch: Ertem en. :) Amugy egy 2007-es fekete Macbook. Azert nem merem csak megemliteni a nevet mert sokan az Apple cuccokat csak egy tularazott divattermeknek tekintik. Nah mindegy is, nalam a 7 evvel bizonyitott. :)

2014.05.01. 19:36:33

@mayree: Űűűűűűű, bazzzzzz!!! :DDDD
A gépemnek ez volt a második zuhanása olyan 1,5 méterről. Az elsőt túlélte, mert nem csempére esett. Igaz, amilyen kis "harcos volt" négy konyhai járólapot vitt magával ... no meg a "tündérke" aznapi keresetét ;)))

mayree 2014.05.01. 19:38:26

@Pink Petsch:
Garancia... én is magasról teszek rá, csak azt hittem az bosszant hogy utána megy tönkre :D
Nálam is első dolog hogy lecserélem az oprendszert olyanra, amilyenre én szeretném. Kihajítom a kis vinyókat és 1TB megy bele tárolónak, SSD meg a rendszernek. Alienware-nél az a jó hogy kidobhatod a DVD-t is és mehet be a harmadik vinyó :)

A nyelv. Én egyszerűen nem tudom megszokni a magyart. '87 óta dolgozunk gépeken, akkor jöttek az első XT-k, angol DOS-szal, naná. Azóta idegrángást kapok ha magyar nyelvű géphez kell leülnöm, de a progikkal is így vagyok, egyszerűen nem értem mit akar :)

rezsöatya 2014.05.01. 19:39:28

@blackhair-lady: Herr Nyok nemetben vannak. Itt Sir-ösek a larvak... :D

2014.05.01. 19:40:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Khm, a főnököm 12 év után most cserélte le a nem Mac laptopját ... ;)))) Ettől függetlenül a Mac egy túlárazott szar. Tudod mikor fizetnék ezer eurót egy nyavalyás notebookért? Amikor Steve Jobs kánkánt jár Bill Gates-szel .. mnaaa, akkor... talán :PPPP

blackhairlady 2014.05.01. 19:40:46

@Pink Petsch: Ma megijedtem, hogy irtam valamit sztalinrol tudtom nelkul amit toroltek:)

mayree 2014.05.01. 19:40:54

@Pink Petsch:
Tökös darab lehetett, béke poraira :)

Mrs. Clayton 2014.05.01. 19:41:36

Total off tema de ma tudtam meg h mar az NI interjuhoz is proof of address kell. Asszem beszuntettek a kepzetlen munkavallalok bearamlasat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.01. 19:42:14

@geegee: köszönöm a tanácsot, de az sajnos nem játszik, mert akkor asztalon kéne dolgoznom, rendes egérrel. én meg ölben szeretek, tapipaddal.

mayree 2014.05.01. 19:43:07

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Nem rosszak azok... csak régebben nem sok játék futott rajtuk.
(Régebben alatt mondjuk 2003 előttöt értek :))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 19:43:07

@Pink Petsch: Maradjunk annyiban, hogy ha tudnad, hogy mennyire nevetseges aron jutottam hozza a mostanihoz egy szimpla tevedes miatt, akkor most te is ilyet hasznalnal. :D

2014.05.01. 19:43:14

@geegee: Átlag 2 hetente van teljes váltás ;)))

2014.05.01. 19:44:28

@blackhair-lady: :DDDDD Ne izgulj, én nem voltam szinkronban a net-sebességemmel ;)))))

2014.05.01. 19:46:59

@blackhair-lady: Oke, akkor meg egyszer: azt probalom mondani, hogy ez nem passziv dolog - elviselem vagy nem viselem, hanem aktiv: ki tudok-e alakitani magam korul valamit, ami mukodik nekem, konkret esetben: vannak-e olyan helyek ahol biztonsagos maszkalni, vannak-e mas lehetosegek arra hogy a helyiekkel vegyuljek, stb. Az erdekelt, hogy a posztolo hogyan probalta ezeket kialakitani maga korul, nem az hogy hogyan fogadta el sztoikusan a megvaltoztathatatlant hogy nem tud az utcan maszkalni stb. Mivel kerdesemre mar valaszt kaptam, azt hiszem le is zarhatjuk a temat... Ha te mindenkeppen azt akarod hinni hogy ez arrol szolt a reszemrol hogy kinek mi az elfogadhato, nyugodtan gondolt azt, de teljesen mast akartam kerdezni.

2014.05.01. 19:47:14

@mayree: Jah, a garanciális kifogásokkal én sosem éltem.Mert vagy utána ment tönkre (tartós cikk), vagy nem sokkal előtte (jellemzően ruházati cikk), és tényleg, nem ért annyit, hogy visszamenjek szájat tépni.

2014.05.01. 19:48:02

@mayree: Igazi harcos volt, RIP! :)))

2014.05.01. 19:49:07

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hát oké, 70 euróért átveszem .... de csak, mert annyira tukmálod, és mert rólad van szó ;))))

Papagály (törölt) 2014.05.01. 19:51:56

@geegee: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
valljátok meg, ti hányszor rúgtatok bele, hányszor vertétek le az asztalról. ja, hogy egyszer se? úgy könnyű! akkor persze, hogy megy... ;)

Papagály (törölt) 2014.05.01. 19:51:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: szerintem is túlárazott divattermék, de ez nem jelenti azt, hogy a kapható legrosszabb minőség. csupán annyit, hogy apple minőséget jóval barátibb áron is kapni, a rágravírozott logo 30-50%-kal emeli az árat. :)

blackhairlady 2014.05.01. 19:54:27

@rezsöatya: Ez elso osztalyu humor volt Rezsoba':)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 19:57:59

@Papagály: Elarulok egy titkot neked, nem azert szeretem mert apple, hanem az op. rendszere miatt. Ha minden egyes gyartonal opcio lenne a Macintosh, akkor en is Vaio-t vagy Dell Precision-t hasznalnek. Ugyanez igaz telefon eseteben is. Nem azert hasznalok iPhone-t, mert whoa, az iphone, hanem mert iOS fut rajta es amiket en eddig probaltam (az osszes os-t probaltam mar), egyedul ez tetszett. Ennyi. :)

blackhairlady 2014.05.01. 20:02:19

@Mirjam2: Ok, mar ertem. Nem akarok en semmit sem hinni, kotozkodni sem, foleg veled, ugy hogy tenyleg kar tobb szot vesztegetni ra, elbeszelunk egymas mellett. Menjen es eljen mindenki ott ahol akar es ahol megeri neki:)

2014.05.01. 20:05:48

@Jess G: mekkora business lehet, a "fake address" igazolas?

puhacica 2014.05.01. 20:11:50

@blackhair-lady: koszi, mostmar megmaradok. :) de igaz ami igaz, voltak pillanatok, amikor azt hittem, el fogok pusztulni.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2014.05.01. 20:17:01

@Hari Seldon 2:
Vedd ki az akkumulatort a gepbol.
Huzd ki a halozati csatlakozo kabelt is.
Ebben az allapotban nyomd le a bekapcsolo gombot, es tartsd lenyomva legalabb 5 masodpercig.
Akku nelkul, dugd vissza a halozati kabelt es szinten hosszan lenyomva inditsd el a gepet.
Kapcsold ki, majd akku be, halozati kabel be, rendes inditas.

Sok szerencset.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.01. 20:18:52

Na szóval...

kepkezelo.com/images/u7jwun9d7r6vnyfo0iel.jpg

Sok hozzáfűznivalóm nincs.
Tökéletes.
Részletekbe menő.
Olvasmányos.
Tipikus jó poszt alig szól róla hozzászólás.
Minek mikor jó?
Várjuk a folytatást.

Nem akar valaki sárga gumicsizmában Szíriába menni?
Már úgy leugatnék egy posztot...
Na jó, csak vicc volt.
Gratula HA csak így tovább.

2014.05.01. 20:26:02

@charlieharper [home, sweet home]: Fizetsz nekem 1500 eurót, és én bejelentelek hozzám, per év. Ha nem EU-tag országból vagy, akkor 3000 euró.

mayree 2014.05.01. 20:27:36

@ctboy:
De közben nagyon fontos, hogy NE gondoljon nagy fehér elefántra. Ez nagyon fontos!

mayree 2014.05.01. 20:28:48

@diggerdriver:
Szép nagy tüdőkapacitás :)

2014.05.01. 20:30:16

@mayree: Szilikon édesapa, szilikon ...

Shanarey 2014.05.01. 20:31:42

@mayree:

Optikai tuning, igazi tartalom nincs benne.
:-)

mayree 2014.05.01. 20:35:11

@Pink Petsch: @Shanarey(SCO): Az, optikai, PS meg minden :))))
Nem vagyok oda a tejbüfékért, de az ívek...
Na mindjárt cserélek én is :D

2014.05.01. 20:39:54

@mayree: Hát optikailag oké .. de az ilyen lányok, nálunk a "nem-gyere-be" kategória ..

mayree 2014.05.01. 20:40:44

@Pink Petsch:
Szemüveges, szolid, kontyos irodista? :)

2014.05.01. 20:46:47

Már nem tudom kik írták de Afrika legtöbb országában mászkálhatnak a nők egyedül, még Szudánban is. Egyedül járnak bevásárolni, a gyerekért, utcán sétálnak, stb. Lentebb nem tudom mi a helyzet de Kenyáról ugyanezt hallottam, bár nem láttam. Na persze tüntetések környékére és semmilyen tumultusba nem szabad menni. Nem szoktak beszólongatni, mert nem illik. Kevesebb a beszólás mint Pesten. Ettől még előfordulhat. Malária veszélyes helyre én sem mennék.

2014.05.01. 20:48:02

@mayree: Lófaszt, az olyat megtalálja a munkahelyén a kliens ;)))
Nem, errefelé, itt délen, a természetesen szép lányok keresettek. Persze, ha D-nél nagyobb a kosárméretük (és mellette nem ütik a 100 kilót), annál jobb. De a Digger által kedvelt műanyag-barbiek, errefelé nem sokat keresnek. Hál'istennek .. ;))))

mayree 2014.05.01. 20:49:35

@Turchi:
Meg sem mertem nyitni az új posztodat, úgy rámszóltál :D

Mrs. Clayton 2014.05.01. 20:51:46

@charlieharper [home, sweet home]: sztem semekkora vagy nem olyan nagy ugyanis tenancy agreement nem maganszemelytol, utility bills, offer letter a munkaltatotol, illetve bank statement, holnap beszamolok h mibe kotnek bele

2014.05.01. 20:54:08

@Shanarey(SCO): A sóoldat is lehet vonzó ;)))

kaxy 2014.05.01. 20:55:45

Sziasztok. Azt szeretnem kerdezni toletek ,hogy ti milyen laptopot vennetek elfogadhato aron?

2014.05.01. 20:58:38

@kaxy: Mennyi most az euró-lej árfolyam, illetve, mire kell neked a gép?

Shanarey 2014.05.01. 21:01:14

@Pink Petsch:

Persze, ha az illető súlyos dehidratált állapotán akarna valaki javítani.

Ám én az avatar képre gondoltam.
:-))))))

Shanarey 2014.05.01. 21:02:12

@kaxy:

Netán pontosíts, mert ez attól is függ mire akarja használni a delikvens.

2014.05.01. 21:04:46

@Shanarey(SCO): Ahham, kettő darab zacsija van neki az emlői helyettt ... mármint sóoldatos, ha esze volt .. ha nem, akkor csak a gagyi szilikon, amit fel is gyújthatsz, akkor sem érzi.... max. a füstöt ;).

2014.05.01. 21:05:26

@klappol: Te kis gyanakvó, te ;)))

klappol 2014.05.01. 21:07:16

@Pink Petsch: Ha valaki így kérdez, csak megkérdem:D:D

mayree 2014.05.01. 21:08:31

@Pink Petsch:
Hogy újbeszélül fejezzem ki magam:
Vágom! Zsír :)

mayree 2014.05.01. 21:09:39

@kaxy:
Erre könnyű a válasz: Alienvare 17, 3D képernyővel.

mayree 2014.05.01. 21:11:15

@Pink Petsch:
Jujj! Meg nem fognék olyat... totál természetellenes mind. Brrrr....

klappol 2014.05.01. 21:11:58

@mayree: kérd a 18-at, a kisöccsét az csak 1.2 misi. Ja.....ha lenne rá megvenném. :D

most más fontosabb. lepónk az van, arra amire kell ponty jó.

blackhairlady 2014.05.01. 21:14:20

@diggerdriver: Ne a HA-nek gratulalj hanem a posztiroknak:)

Papagály (törölt) 2014.05.01. 21:14:33

istenkáromlók, házasságtörők, szodomiták! kerüljétek bruneit, mert a szultán most vezeti be újra a shariat. lopásért ingyenes végtagamputáció jár, komolyabb bűnökért (pl. istenkáromlás) kövezés általi halálra lehet számítani.

kaxy 2014.05.01. 21:14:33

Most szeretnek laptopot venni es meg nem tudom mit vegyek.Nem vagyok kereskedo.

kaxy 2014.05.01. 21:14:33

@Shanarey(SCO): Inkabb blogok ujsagok olvasasara meg egy par zeneszam megnezesere a youtubon

2014.05.01. 21:14:55

@klappol: Vásárhelyről sok esélye nincs ...

2014.05.01. 21:16:06

@mayree: Az, mint a zacskós tej ...

klappol 2014.05.01. 21:17:10

@Pink Petsch: Odavalósi? honnan tudod?

mayree 2014.05.01. 21:19:49

@klappol:
Hm... lehet... még a végén rábeszélsz :)

Ezek itt a cégnél régi modellek, már nem is gyártják őket, 2 darab GTX680M van bennük, ha jól tévedek.
Az újat meglesem angol e-bayen :)

**mimi** 2014.05.01. 21:19:54

@klappol:
Pinki mindent tud ...:))))))

mayree 2014.05.01. 21:21:28

@kaxy: Akkor vegyél tabletet...

Hari Seldon 2 2014.05.01. 21:21:39

@Jess G:
Ne is törődj vele, ma az egész csapat off-ol...

2014.05.01. 21:22:14

@**mimi**: Én-eeeeee?????? ;))))

klappol 2014.05.01. 21:22:38

@mayree: nekem meg add el a cégest, ha már nem kell :D:D

@**mimi**: Vettem észre :))))))))))))))

mayree 2014.05.01. 21:23:34

@klappol: És az ASUS-szal mi legyen? :)

kaxy 2014.05.01. 21:24:42

@Pink Petsch: Vasarhelynek a neveben benne van ,hogy vasarhely...

Papagály (törölt) 2014.05.01. 21:24:42

@mayree:

egy korábbi témával, a vibrátorokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
jól sejtem, hogy az alábbi szövegben említett nyersanyagkitermelő iparágak a vibrátorok(kal) teszik meg a tevékenységükhöz szükséges első lépéseket?

"This land belonged to my father," said Omot Ochan, a member of the Anuak tribe in Gambella, the poorest province in one of the world's poorest nations: Ethiopia.

"All 'round here is ours. For two days' walk. When my father died, he said don't leave the land. We made a promise. We can't give it to the foreigners."

Ochan's words echo the deadly battle faced by indigenous people around the world fighting to keep their homes out of the hands of extractive industries and land grabbers. (...)

Hari Seldon 2 2014.05.01. 21:25:03

@ctboy:
"Ebben az allapotban nyomd le a bekapcsolo gombot, es tartsd lenyomva legalabb 5 masodpercig.
Akku nelkul, dugd vissza a halozati kabelt es szinten hosszan lenyomva inditsd el a gepet."

Húú, ez nagyon geek-esen hangzik. Kipróbálom.
Kérdés, "abban az 5 másodpercben dugjam vissza a hálózati kábelt?
Mert ha nem, akkor mi a fenéért nyomkodom 5 másodpercig az áramtalanított gépet?!?

Hari Seldon 2 2014.05.01. 21:25:57

@ctboy:
És köszi a tippet. (Szóval meg fogom nézni.)

Shanarey 2014.05.01. 21:27:40

@kaxy:

Arra, akármilyen alapgép megteszi.
Tablet is akár.

2014.05.01. 21:28:42

@mayree: Mit csináltam?? !! Hogy mondtad?? Kötekedsz?? DDDDD

Shanarey 2014.05.01. 21:29:20

@Hari Seldon 2:

Azért, hogy a gépben lévő alkatrészek teljesen áramtalanítva legyenek. A kondenzátorok makacs jószágok, ha csak kikapcsolod a gépet azokban marad még szufla.

Hari Seldon 2 2014.05.01. 21:29:53

@kaxy:
Mi az, ma a laptop szóra EZT a blogot dobta a Google?!?

**mimi** 2014.05.01. 21:32:42

akkor én is jövök a laptopommal...
be fog szarni, szörnyű hangokat hallat...:(

SzZoole 2014.05.01. 21:34:08

@Pink Petsch: szia Pinky,van egy ismerosom aki munkat keres Ti feletek,itt van a rola keszult casting video,ha tudsz segits neki,koszi:)))
www.facebook.com/photo.php?v=641363895935532

**mimi** 2014.05.01. 21:40:25

@Babette_:

:DDDDDD

befogtam a száját, de hiába...

2014.05.01. 21:40:33

@Zoole[uk]: Óóóó, hogyne az összes elhagyott barátnőd irányítsd csak hozzám! Mindegyik ilyen csinos, mint a videóban szereplő? Mert ő igazán szex, és teljesen illik hozzád :PPPP

mayree 2014.05.01. 21:42:33

@Papagály:
A vibrátorok csak egy "energiaforrás" a sok közül, de ott van mellette a robbantásos módszer, a geoelektromos módszer, a graviméteres módser (eötvös ingával), az airgun-os módszer és ma mér repülőről is mérnek, földmágnesesség anomáliákat keresve.
A vibró a "szeizmikus" mérések alapvető eszköze, vele rétegszerkezet kutatást folytatnak. A különböző nyersanyag kitermelő cégeknek ismerniük kell a mélyben elhelyezkedő zárórétegeket, vagyis azt hogy azok vízszintesek, vagy kialakultak tárolók, olajcsapdák (ha leszűkítjük a szénhidrogén kutatásra a dolgot). Csak akkor érdemes mélyfúrást kezdeményezni, ha van esély arra, hogy a matéria össze tudott gyűlni egy arra alkalmas helyen.

A vibrátorok munka közben:
dl.dropboxusercontent.com/u/59397155/vibrok.mp4

mayree 2014.05.01. 21:43:08

@klappol:
Mai áron olyan 350k-t megér még :D

SzZoole 2014.05.01. 21:43:49

@Pink Petsch: nem ismerem a lanyom talalta a facebook-on,csak gondoltam vicces,vegig nezted a videot?Rud tancosnak azert jo lenne nem?:))))

mayree 2014.05.01. 21:45:34

@Turchi:
"Idefigyelj te görény!!" így kezdődik :))))

2014.05.01. 21:45:48

@Zoole[uk]: Képes vagy letagadni a barátnőd, miután annyi élvezetes órát köszönhetsz neki? Pfúúújjj!!!!!!!!!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 21:48:04

@**mimi**: A ventillatoranal szerintem egy hatalmas adag porcica van. Szedd szet es pucold ki alaposan belole a port. Foleg a ventillator utani hutobordas reszen szokott nagyon megulni a por, ott kepes por-kardfogutigrisse fejlodni az anyag...

**mimi** 2014.05.01. 21:50:14

@Zoole[uk]:
én is megnéztem...szánalmas szegény...és a "barátai" még fel is rakják a facéra

kaxy 2014.05.01. 21:50:21

@mayree: Nezegettem en is az angol e-bay t de ott amit szeretem volna (mint pl. dell 17 es atmerovel)azok mind felujitott allapotuak voltak es en inkabb ujat szeretnek

kaxy 2014.05.01. 21:50:21

@mayree: Nekem legalabb egy 15 os atmeroju kutyu kene es az ilyen atmeroju tabletek ara mar nagyobb mint a laptopoke ,legalabbis amiket en lattam

kaxy 2014.05.01. 21:50:21

@Hari Seldon 2: en csak azt lattam hogy ma errol "beszelgetek" es en pont egy laptopot akarok venni.Az egyik ismerosom jon haza Amerikabol es meg nem tudja mit hozzon.ENNYI.

**mimi** 2014.05.01. 21:52:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
ahammmm....valószínűsíthető a dolog, mert amikor váltok, betöltök valamit, nagyon hangosan felpörög valami,vélhetően a ventilátor.
És hun találom azt a ventilátort?
lesz még belőle laptop ha szétszedem,vagy inkább edény alátétnek használjam utána :))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.01. 21:58:08

@**mimi**: Ha a popsijat vedo boritast leszeded, akkor mar rogton latni fogod a ventilatort. Azt is erdemes picit kipucolni, de igazabol a vele szemben levo rez szinu hutobordas reszen szokott megulni a por es egy ido utan, ha nagyon sok a por, akkor a ventillator lapatja elkezd kerepelni a porcicak hatan. Ettol szokott undorito hangja lenni.

Lehet egy utananezest meger a neten, hogy van-e a te konkret tipusodhoz szerelesi utmutato, hogy mi hol van rogzitve csavarokkal, de ha nem, az sem baj, eleg egyertelmuen lathato altalaban, hogy melyik csavarokat kell kiszedni ahhoz, hogy hozzaferj valamihez. :)

SzZoole 2014.05.01. 22:03:53

@Pink Petsch: annyi banatod legyen neked ebben az eletben,mint amenyi idot toltottem ezzel a stikkes bigevel:)))

2014.05.01. 22:05:24

@Zoole[uk]: Nah, fasza .... mi ez? Ősi nyírségi átok? Hurka-átok? :PPPPPP

SzZoole 2014.05.01. 22:10:36

@Pink Petsch: ez nem atok,ez jo kivansag volt,le forditom;
Mivel egy percet sem toltottem el a csajal,ezert neked sem lessz banatod az eletben,remelem:)))
Amugy a debrecenieket hivjak hurkasoknak a nyirsegieket a tirpak jelzovel illetik,meg bicskasok:)))

SzZoole 2014.05.01. 22:13:27

@**mimi**: szerintem nem a csaj szanalmas,hanem az aki egy mentalisan beteg embert ravesz arra,hogy tancoljon es utanna meg fel is teszi az internetre,na az a szanalmas:(

**mimi** 2014.05.01. 22:17:43

@Zoole[uk]:
így értettem én is, nem a csajra...

2014.05.01. 22:20:44

@Zoole[uk]: Óóóóó, b+, nagy hirtelen barátoknak olvastam a bánatod-at. Szóval, bocsi, és köszi a jókívánságokat! :)))
Hát, te basszus, Szatmár romániai oldalára csak annyi jött át, hogy egyikőtök a hurkások, a másikotok meg a tirpák bicskások ... miközben ott éltek egymás szájában ;))))

Papagály (törölt) 2014.05.01. 22:21:22

@mayree: köszi, a video alapján született a kérdésem, nagyjából így képzeltem.
nem érzed úgy, hogy az Erő sötét oldalára kerültél?

klappol 2014.05.01. 22:30:06

@**mimi**: Ha nem akarod széjjelszedni, menj neki egy erős porszippantóval, néha segít a porcicák eltávolításában.

klappol 2014.05.01. 22:41:00

@**mimi**: nekem be szokott jönni, ha nem akkor leszedni az alját, ahogy azt a mester már írta. Nem kell félni, nincs ott semmi, összerakni pedig könnyebb. Ha valami alkatrész kimarad, de mukszik, akkor jó a géped :D:D:D

mayree 2014.05.01. 22:41:01

@Papagály:
Mindenkinek meg kell járnia az útját, ez az enyém...
Nincs sötét és nincs világos :)

SzZoole 2014.05.01. 22:43:56

@Pink Petsch: nem is volt abbol problema,szoviccek igen,de komolyabb balhe nem,illetve csak akkor amikor a ket varos focicsapata jatszott egymas ellen,akkor a kemeny mag osszeutkozott,jo kis csattanos derelye volt:)))

Papagály (törölt) 2014.05.01. 22:50:32

@mayree: akkor neked elég nehéz lehet a sakk. ;)
szerinted nincs helyes és helytelen cselekvés? nincs a tetteinknek erkölcsi aspektusa?

mayree 2014.05.01. 22:57:24

@Papagály:
Igen, mert intuitivan lépek, gondolkodni utána szoktam, akkor meg már fölösleges :)
Erkölcs... mi az az erkölcs? Kérdezd meg egy buddhista szerzetestől :)

Papagály (törölt) 2014.05.01. 23:07:43

@mayree: az erkölcs a helyes és helytelen megkülönböztetése. mellyel állítólag rendelkezünk, mióta szakítottunk a jó és rossz tudásának fájáról. te nem kaptál az almából?

Sütemény1975 2014.05.01. 23:15:27

@Pink Petsch: photoshoppal, 100-200 megas rawokat, tiffeket dolgozol fel? mert 23 kilobajtos jpegekhez nem kell ero. Szaz szonak is egy a vege: aki csak egy kicsit is ert a szamitastechnikahoz az tudja, hogy ugyanannyi penzbol egy erosebb pc-t kapsz mint laptopot.

Papagály (törölt) 2014.05.01. 23:28:45

@Sütemény1975: ez régen egészen biztosan igaz volt, manapság mintha egyre kevésbé lenne különbség. ha hozzászámítod a monitort a gép árához, akkor is úgy gondolod, hogy legalább 20-30%-kal kedvezőbb áron megkapod az ugyanolyan tudású asztali konfigot?

Sütemény1975 2014.05.01. 23:33:43

@Papagály: szamolj utana egy kicsit. Ma is igaz. meg ha monitort veszel, akkor is. plusz egy asztali pecet, barmikor bovithetek.

Sütemény1975 2014.05.01. 23:36:21

Laptopnak egyetlen oriasi elonye a mobilitas. Tehat aki nem hurcibalja jobbra-balra, annak szvsz tok felesleges. csak hat ez is divat lett.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.02. 00:17:38

@Barbara Kunt Balázsné Buczkó: Tetszett a poszt, szépek a képek! Ezt viszont nem igazän "értem": "A lehetőség túl csábító volt, életünk nagy kalandjának tűnt és tűnik a mai napig is ez a vállalkozás, ezért az utóbbi mellett döntöttem." - Az elején 2014 februär 19 van, ez a mondat meg kb ugy hangzik, mintha mär évek ota kint élnétek... :-)
@Pink Petsch: Nekem 1x volt szerencsém az exem belga billentyüzetü laptopjähoz...kb földughattam a 10ujjas gépelési tudäsomat... :-))) www.google.ch/search?q=notebook+belgische+tastatur&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=K6BiU4_2BKfI4ASk5ICIBw&ved=0CCkQsAQ&biw=1920&bih=939#q=notebook+franz%C3%B6sische+tastatur&spell=1&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=k1ZuHfcmJE4vIM%253A%3BJEdfY0UyBlQ5QM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tastaturaufkleber.eu%252Fimages%252Fcategories%252F10.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tastaturaufkleber.eu%252Findex.php%253Fcat%253Dc10_Tastaturaufkleber-Franzoesisch.html%3B883%3B466
Gépek: 2004 mäjusäban vett HP notebook, amiben mär kb semmi sem a régi, és egy kb ugyanilyen idös almäs asztali gép, amit a kuka elöl "mentettünk" meg.
Ismeritek? :-)
youtu.be/mtml5rWA9ZQ
youtu.be/omT0d6nm_3g

Sütemény1975 2014.05.02. 02:02:23

@rezsöatya: atyám, most lefárasztottál :)

mayree 2014.05.02. 05:58:48

@Papagály:
Azon már rég túlléptem...

pappito · http://pappito.com 2014.05.02. 06:27:41

@Pink Petsch: "és azt mondom, a Lenovo, ami notebook-laptop márkában rendben van"

szerencsés vagy, nálunk van egy kupac levonó a gyárban és most már hetente kell hívjam a supportot, hogy küldjenek valami faszit aki életet lehet az egyik percről a másikra meghaló szarokba. pc-k, laptopok, úgy repkednek az alaplapcserék, vinyócserék, mintha ingyen lenne. Ami kiszaladt a garanciából az megy a szekrény aljára, hozzá se nyúlunk már. Az IBM korból csak a think logó maradt meg, egyébként egy kupac fos az egész. csak ezen a héten három hibajegy ref.# jött össze, mind hw probléma. Idén úgy harmic körüli kiszállásnál tartunk, és ráadásul aznap, ha valami beszarik hívom a supportot, ha szerencsénk van másnap hív a szerelő, hogy mikor jön, ha szerencsénk van pont tud jönni harmadnap, és miután rendberakta a vasat nekem abból még munkaállomást kell csinálni, amire vagy ráérek a javítás napján, vagy se. 4-5 napokra kiesnek cuccok, hát ez nem cool. )

Timea Szalai 2014.05.02. 17:01:03

Hajra, Barbi, varom a kovetkezoket!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 18:43:32

@mayree: Hát jó, akkor megadom magam... :-)

@Shanarey(SCO): Jaja, így van.Nálam soxor a türelemből van a legkevesebb, oszt reped, törik a bepattanó fülecske... :-((

@blackhair-lady: Ne mondjátok már, hogy egy laptop öt évesen öreg...Csak én vagyok aki használ néha 15 éves monitort, nyomtatót, stb? (Jó, inkább odahaza használtam és főleg, mert nem tellett újabbra.)De attól még működnek ezek a cuccok, én meg hajlamos vagyok addig használni, amíg meg nem makkan..Na mindegy, ki hogy szereti, meg csurran-cseppen rá.Nincs semmi baj az új cuccokkal se, ezek vásárlása pörgeti a gazdaságot... :D

@Babette_:
na igen, ez csak asztalon jó, az igaz...

@Pink Petsch: whoa... az nem semmi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 18:57:55

@Pink Petsch: és ez azt jelenti, hogy mennek is a cégtől, vagy csak áthelyeződnek másik "telephelyre"? :D

@Papagály: én mondjuk télleg igyexem vigyázni rá, és erre nevelem asszonyt, gyereket is.Odahaza kurv@ra nem tellett ilyen cuccokra, még emléxem rá.Ezáltal meg tudom becsülni...

2014.05.02. 19:03:41

@pappito: Hm, fura, ezek szerint földrészenként változik a minőség. Itt a Dell és a Lenovo, amelyik megbízható, szervizben is ... A HP ingadozó, a többit meg évente cserélheted ... (Igen, a Vayo egy nagy átbaszás ;)))

2014.05.02. 19:05:35

@geegee: Vannak állandó visszajárósok, van, akit áthelyezünk más városba, és van, akitől végleg megválunk, különböző okok miatt. De nálunk egy termin egy városban, egy házban max. 2 hétig tart.

miller draft 2014.05.02. 20:33:43

Nem, hogy kedvet nem csináltál Kenyához, hanem egyenesen elborzasztottál.Az számomra nem csábító, hogy mindig van friss gyümölcs, ha van pénzed itthon is van télen-nyáron.Fehérként pláne nőként sehova nem mehetsz, majd egyszer nem meglopnak hanem kicsit csúnyábban elbánnak veled vagy veletek, akkor majd villámgyorsan húztok vissza a jó öreg Európába.Ilyen köcsög helyre még túristaként sem mennék el (az meg, hogy még drága is pláne jól hangzik)
Mivel a férjed jó munkát kapott gondolom itthon sem a Putyilov gyárban volt vasesztergályos, szóval mi a francnak mentek ilyen szar helyre....érthetetlen!

2014.05.02. 20:58:51

@miller draft: No ha elborzasztott akkor nincs miért olvasni sem. Engem meg nem borzasztott el, ó de borzasztó! Világot látnak. Otthon nagyobb esélye van hogy meglopják vagy bármit csináljanak vele mint Kenyában. De miért is szidod a posztolót ilyen randa stílusban? Bántott ő téged? Mást is érdekel az írása nem csak téged.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása