oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 19. 06:47,  Boci, boci tarka 403 komment

2014. április 19. 06:47 Határátkelő

Boci, boci tarka

Azt javaslom, hogy ha már hétvége van (ráadásul a legtöbb európai országban hosszú), ma ne vegyük túl komolyan magunkat. Ennek jegyében ma egy egészen különleges poszt következik, egészen pontosan egy verselemzés. Hogy mi köze mindennek a határátkeléshez? Péter írásából pillanatokon belül kiderül!

röhögő tehén.jpg

„Régi olvasója (évekkel ezelőtt kommentelője) vagyok a blognak, magam is külföldön élek már több mint négy éve. Ahelyett azonban, hogy történetet osztanék meg, inkább egy ismert vers elemzését küldeném el, amit külföldre költözésem után nem sokkal írtam (mármint az elemzést): a Boci, boci, tarkáról van szó.

Hogy ennek mi a kapcsolata a külföldi léttel, az talán a szemlélet - lám, az extra horizont igencsak képes a szövegértelmezést befolyásolni - avagy hogyan interpretálható ugyanaz a szöveg másképp azért, mert a sorok közt is segít olvasni az emigráns lét.
Ha hiszik, ha nem, ez a vers pont arról szól, mi vezetett sok magyart a határátlépéshez... (Senki ne vegye komolyan! :))

"Boci, boci tarka, Se füle, se farka - Oda megyünk lakni, Ahol tejet kapni."

A pontos szerző nélküli szöveg igen tömör, mindössze egy strófa. Ez az összeszedettség azért ne tévesszen meg senkit, az egymásra rakódó jelentésrétegek explicit módon tágítják a szöveg szemantikai horizontját.

A páros rímű, morfológiai homonimával (tarka-farka) és ragrímmel (lakni-kapni) operáló szöveg látványosan két részre különül szerkezetileg: az első két sor és a második két sor adja a két egységet.

Az első szerkezeti rész kulcseleme a „boci”. Egy fületlen, farkatlan, tarka bociról van szó, amely éles hangulatkontrasztot ébreszt a befogadóban.

Az első sor játékos, szóismétléssel lebegővé tett vidám, tarka bocija a második sorban semmisül meg - elveszíti bociságának alapvető paramétereit. A költő ismétlődő negatív festéssel (a „se” tagadószó) mintegy felszeleteli az imént még élettel teli bocit, és csinál belőle egy torzót.

A boci-motívum mint analógia

A második két sor elviszi a nézőpontot a felismerhetetlenségig szétszabdalt, vérben fürdő bocikorpuszról, és elbeszélőt vált. A második szerkezeti egység uralkodó narrátora a „mi”, ami a főige személyragjaiból egyértelműen azonosítható ("megyÜNK"). Látszik, hogy tudatos szerkesztésről van szó, ugyanis a vers nem esik szét ettől a nézőpontváltástól - a „tej” motívum összeköti a strófa két felét.

A vers csak akkor érthető meg a maga mélységében, ha odafigyelünk a jelentésrétegekre. A boci-motívum az egész versen átívelő analógia, amely különböző minőségekben fordul elő. A szöveg egy egészséges bocival kezdődő íve a boci megcsonkításán át a boci termékéig terjed, mely egy teljes társadalmi korrajz.

A gyermekkor ártatlanságát szimbolizáló vidám, tarka boci súlyos megrázkódtatások árán ér a felnőttkorba, ahol elveszíti irányérzékét, eszközeit (füle, farka), és áldozatává válik a világ könyörtelen darálójának.

Az így egzisztenciáját, identitását vesztett boci, aki maga a költő, kvázi megsemmisül, nem ura többé a saját életének, gyakorlatilag halott. Ez indokolja az elbeszélőváltást (lévén, hogy egy csúnyán megrongált boci képtelen a tagolt beszédre), és itt lép be a bocibőrbe bújt narrátor helyére a cselekvő elbeszélő.

Az ő szerepe az, hogy a statikus, állóképszerű boci-világ helyébe dinamikus mozgást hozzon (ezt erősítik az igei jellegű kifejezések: „megyünk”, „lakni”, „kapni”), ami az első két sorból teljesen kimaradt.

A dezintegráló társadalom, mint kiváltó ok, csak közvetetten jelenik meg. A vers második felében megbúvó „lakni”, „tejet kapni” kitételek a költő szociális érzékenységére utalnak, illetve arra a kiszolgáltatottságra, amelyet az önmaga feletti uralmat elvesztő boci-lét helyébe kap az ember.

A kelet-európai társadalmak teljes jogú tagjává lenni azt jelenti, át kell esni egy igen embertelen beavatási szertartáson, ahol a megcsonkítások által veszik el az embertől (illetve termelő bocitól) mindazt, amit valaha is képzelt az életéről. Így válik a „tej” mint a társadalom teremtett értéke keresett hiánycikké, ami indukálja a társadalmi migrációt, majd a megalkuvást.

A hibás erőforrás-gazdálkodás

Az „Oda megyünk lakni, / ahol tejet kapni” sorpár a hibás erőforrás gazdálkodás tipikus példája, ami párhuzamba vonható a „sok a boci, kevés a tej” képzavarral (eredetileg egy régi költőnk intertextusa ez: „sok az ember, kevés a fóka”).

A tej hiánya, a tej keresése szimbolikusan összekapcsolódik az elveszett gondtalan, vidám boci-gyermekkor visszaszerzésének óhajával. Ez a törekvés azonban tragikussá teszi a költeményt azzal, hogy a gyermekkort a második sor gyötrelmei után lehetetlen visszakapni. Már örökre farkatlan, fületlen, lappangótőgyű bocik maradunk, míg élünk.

(Amennyiben a vers létezik gyík-verzióban is, ott ez az érvelés nem igaz, mert a gyík farka pl. visszanő! - a szerk.)

Útkereső boci

Egy leheletnyi remény a megoldásra az útkeresés. Az a dinamika, ami a vers második sorában mozgóvá teszi a képet a „megyünk” ige révén. Minden önmagát vesztett boci útkeresővé válik, ahol az új otthon a tét; egy olyan otthon, ami tejet ad, vagyis ahol vannak még megcsonkítatlan, fülükkel, farkukkal legyező bocik.

A költő saját társadalmát az „elapadt tej” társadalmának nevezi, ezzel indokolva a Nyugat-Európa felé tartó migrációt. Ebbe a körbe azonban nemcsak egy ország tartozik, hanem attól keletre is néhány, így a vers horizontja kitágul, magába foglalva mindazon népeket, amelyek társadalmát ma már egy sajátos „tejóhaj” határozza meg.

Ez a tej, amint a versből is látszik, a másé – „Oda megyünk lakni”, ahol mások tejét kaphatjuk, mert a mi tőgyünk a csonkaságunk következtében végzetesen elapadt...”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: humor Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr606051522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Dublinbol 2014.04.19. 08:33:15

Oriasi! Mindig is tudtam, hogy iszonyu nagy ertelme van a gyerekekre raeroltetni a verselemzest :-) Meg kell hogy mondjam, az en egykori magyartanarnom ebbe is belekotne az biztos! Vagy a bocit vagy a farkat nem ertelmezted az o izlesenek megfeloen - igy csak negyest kaphatsz tole :-)

swGuru 2014.04.19. 08:46:49

És igen, 30 éve itt utáltam meg a költészetet. Azóta sem sok verset olvastam, pont azért, mert ilyeneket kellett írni a semmiről.

adg 2014.04.19. 08:49:25

Tegnap volt egy faszi, aki pontokba szedte, hogyan kell kinéznie egy határátkelős bejegyzésnek. Ha olvas még minket, szeretném kérdezni, hogy a mai poszt megfelelőnek találtatott-e? Minden egyes pont ki lett-e alaposan vesézve? Vagy nem?

----------

Gratulálok, nekem tetszett, tőlem kaphatsz egy 5-öst is akár, bár a statikusok nevében tiltakoznom kell, a statikus világ nem állóképszerű bocivilág.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 08:56:10

Igen, nagyszerű írás. Valójában teljesen igaz: a kitántorgók zöme anyagi okokból megy külföldre. Ezt az őszinte rész meg is mondja nyíltan, egy kisebb rész meg kamuzik, lásd "elüldözött Orbán/Gyurcsány".

**mimi** 2014.04.19. 09:19:03

hüühaaaaa...ez nagyon király:))))))))

Hari Seldon 2 2014.04.19. 09:27:33

Már olvastam ezt az elemzést korábban. Nagyon jó.
Tényleg ilyen hülyén ki kellett elemezni minden sort. És még emléxem rá, hogy mennyi baromságot bekamuztunk, és a tanárnő meg komolyan értékelgette, hogy jól értjük-e. Mindenki ezt csinálta. Azt hiszem a 70-es évek generációjával totálisan sikerült megutáltatni a vereseket. Legalább elértek valamit. (mondjuk a regényeket nagyon olvastam, de az legalább szólt valamiről)

klappol 2014.04.19. 09:32:00

Én vettem a fáradságot és megnéztem több elemzést erről a versről. Nem hiszitek el, hogy mennyi van a neten. Ha azokat is elolvassátok más lesz a véleményetek.

Véleményem nem tudom megfogalmazni......sajnos.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 09:41:02

Nagyszeru poszt!

Az lenne a kerdesem, hogy mivel foglalkozik a posztolo? Hol el? Mennyibe kerul 1g fu (mert eros a gyanum ;) )?

@Hari Seldon 2:
En is gyulolom a verseket :)

@maxval a gondolkodó birca:
Na jah.
Amikor az ember kb. 20 eve keszul (vagyik) kulfoldre, akkor nehez rahuzni erre a Viktorekat...

nyuszigonosz 2014.04.19. 09:48:52

@Kövérmadár [swe]: Nem a verseket kell gyülölni, hanem a verselemzést. :-))
( na, én sem olvasok szivesen verseket :-)))) )

Mint a Seldon írta, sajnos minden rímelö pár sort kellett elemezni az iskolában. És jaj, ha nem úgy, mint a tanárnö gondolta! Körmösöket is osztogatott a hülyeségért. Mármint az általa vélt hülyeségért.

@maxval a gondolkodó birca: Találjál már más szót a "tántorgás" helyett, mint nyelvésznek, gondolom nem annyira nehéz dolog.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 09:56:25

@Kövérmadár [swe]:

Látom, gyűlölöd a verseket. Meg kell szeretni őket. Ennek módja, hogy valami nagyon egyszerű témával kezded.

Íme egyetlen versem, melyet elő lett már adva közönség előtt. Annak idején azért írtam, mert szólt a tanár, hogy egyszerű biológiai folyamatokról is lehet szépirodalmat csinálni.

*

Hideg van, de én kellemesen borzongok;
Ülök és várok, felállni nem tudok,
Nyögök, mikor már érzem, hogy jön,
Pirosodik arcom, verejtékez homlokom,
Nyomom tovább, tovább szinte a végtelenig,
S jön, egyre jobban, egyre csak jön,
Mintha sziámi gúlákat szülnék meg;
Érzem ott a bőrömön, hogy a középen túl vagyok,
S már fellélegezhetek, már ki is jött;
Halk csusszanással vízbe csobban,
Néhány csepp felcsap rám, érzem,
Megborzongok, de a bűzölgés megcsap,
Kicsit hullámzik bennem egy pici öröm,
De már fel is állok, mert a lényeg, hogy vége van

nyuszigonosz 2014.04.19. 09:58:49

@maxval a gondolkodó birca: Mert már elcsépelödött.
Ott és akkor: abban a versben, megfelelö volt.
De már nem az.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 10:02:03

@klappol:

Van egy amerikai vígjáték, mely arról szól, hogy a multimilliomos bunkó elhatározza, elvégzi az egyetemet. Persze igyekszik tanulás helyett a pénzét hasznosítani. Így például amikor azt a feladatot kapja, hogy írjon elemzést Kurt Vonnegut egyik művéről, egyszerűen felhívja Vonnegutot és felkéri elemezze a saját művét. Vonnegut persze meg is teszi (hiszen sok pénzt kap érte). A diák beadja a dolgozatot, mire visszadobják, hogy ez hülyeség, mert Vonnegut nem is ezt akarta mondani a művével.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 10:02:52

@nyuszigonosz(D):

A közhelyek használatának is megvan a maga íze...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 10:03:44

@maxval a gondolkodó birca:
Igazan szivhez szolo ;)

Szerencsere mar felnottem es nem kell tovabb turnom az iskolai terrort (mert szamomra az volt). Igy aztan megszunt a "kell" szo jelentese is :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 10:05:48

A kovetkezo jelek hogyan jelennek meg nalatok?

nyuszigonosz 2014.04.19. 10:10:26

@Kövérmadár [swe]: Négy kocka, csillag, aztán olyan többszög, két oldara olyan, mint egy szögletes csengö az utolsó meg egy fordított szív féle valami.
Hogy csináltad?

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 10:11:03

@maxval a gondolkodó birca: na aztàn neked mellik a kedvenc versed, te nagy versolvasò?

Nekem ez:

"..mert jogàban àll minden fèregnek dögnek vèdekezni, ha èletère törnek.."
Na melyik ez a vers?

Hari Seldon 2 2014.04.19. 10:15:48

@Hari Seldon 2:
Egyébként fogalmam sincs, de ő írt ilyeneket.

nyuszigonosz 2014.04.19. 10:17:11

@Hari Seldon 2: Nem az, megtgaláltam:
BALLADA A PARLAMENTHEZ Most, hogy a bitó árnyékában állok, a parlament eszéhez apellálok. Mert jogában áll minden féregnek, dögnek védekezni, ha életére törnek, a kutya vonít, a kígyó sziszeg, a farkas üvölt, s ebben a hideg, tetves ketrecben, ahová bezártak: csak én, csak én fogjam be a pofámat? Persze: nem nékem állna a deres, ha úr lehetnék vagy gazdag nemes, de mivelhogy szegény bitang vagyok, a vallatásnál csak pofont kapok, s most, hogy még hozzá kínpadra ítéltek, ha hegyes szögekkel húsomba tépnek, ha olajba főznek, ha négyrétre vágnak: most is, most is fogjam be a pofámat? Nem - a fejemben még több szalma lenne, mint amennyi szalma nőtt már eddig benne, ha most a parlament elé nem állnék, a végső lehelletig nem protestálnék, hogy ártatlan vagyok, s ha siralomházba zárnak s a bitó alatt a martalócok várnak, míg a szuronyok merev négyszögben állnak, hát még akkor is fogjam be a pofámat? BÚCSÚ Nem: látjátok, nem hiába firkálok, mert ha ezt a verset ki nem gondolom, fölöttem folyna már régen az árok, s csalán nőtt volna már a gyomromon. Ezért, ha a zsaruk a nyakadra hágnak, az urak előtt ne fogd be a pofádat.
( Francois Villon, balladák)

Hari Seldon 2 2014.04.19. 10:23:59

@nyuszigonosz(D):
Legalább megtudtuk, hogy Villon-t kivégezték.
Vagy mégsem? :-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 10:24:32

Azt a narha Villont tènyleg halàlra ìtèltèk, ès amikor ìrt egy verset a halàlos ìtèletère, szabadonengedtèk.
A kedvenc költöm. (Sziveri utàn)

Egy francia vagyok Pàrizs vàrosàbòl
Mely làbam alatt a piszkis mélybe vèsz,
S most mèterhosszan lògok egy nyàrfaàgròl
Ès nyakamon èrzem hogy seggem mìly nehèz..

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 10:25:18

@Hari Seldon 2: valszeg kivègeztèk.eccercsak eltűnt.

Hari Seldon 2 2014.04.19. 10:27:10

@Hari Seldon 2: ű
OK. most én is rákerestem. Nem végezték ki, "eltűnt".

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 10:27:16

Van egy verse is, amelyikről nekem pl az emigráciò jut eszembe.
Kèrem belinkelni
Idèzet:"Megàldva s leköpve mindenütt"

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 10:29:01

A vicc az, hogy amikor a francia kollegàmnak idèztem Villon egy hìres mondatàt, fogalma sem volt ròla ki mondta..
"De hol van màr a tavalyi hò"

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 10:31:52

@Sexual Harassment Panda:

Valójában nem is vagyok nagy verses ember. Nem a kedvenc műfajom.

Valószínűleg ez rpo.library.utoronto.ca/poems/so-well-go-no-more-roving a világ legjobb verse egyébként, van egy nem rosssz magyar fordítása is biktop.hu/byron-tobbe-nem-csatangolunk-hat/ - de ismétlem, nem vagyok nagy versszakértő.

Én is elsősorban prózát írok.

Vannak persze verseim is. Elsősorban az absztrakt területen. Illetve alkalmazom a durvaságot is. Két példa:

*
Körültekintő realitás

A srácok lehiggadnak
A fejek kitisztulnak
Olyan kézzelfoghatóvá lesz minden
Mint a szar a vécében

*

Görény vagyok

Látom már hogy minden hiába
Most már késő
Bűzlöm, mint egy görény
Gatyám szaros, hónaljam büdös
Összecsináltam magam!
A toilette padlóján barna kupac – bűzölgő szar
Én csináltam oda!

Hari Seldon 2 2014.04.19. 10:31:59

@Sexual Harassment Panda:
Kérlek, itt van:

Ballada a senki fiáról

Mint nagy kalap borult reám a kék ég,
és hű barátom egy akadt: a köd.
Rakott tálak között kivert az éhség
s halálra fáztam rőt kályhák előtt.
Amerre nyúltam, csak cserepek hulltak,
s szájam széléig áradt már a sár,
utam mellett a rózsák elpusztultak
s leheletemtől megfakult a nyár,
csodálom szinte már a napvilágot,
hogy néha még rongyos vállamra süt,
én, ki megjártam mind a hat világot,
megáldva és leköpve mindenütt.

Fagyott mezőkön birkóztam a széllel,
ruhám csupán egy fügefalevél,
mi sem tisztább számomra, mint az éjjel,
mi sem sötétebb nékem, mint a dél.
A matrózkocsmák mélyén felzokogtam,
ahogy a temetőkben nevetek,
enyém csak az, amit a sárba dobtam,
s mindent megöltem, amit szeretek.
Fehér derével lángveres hajamra
s halántékomra már az ősz feküdt,
és így megyek, fütyülve egymagamban,
megáldva és leköpve mindenütt.

A győztes ég fektette rám a sátrát,
a harmattól kék lett a homlokom,
s így kergettem az Istent, aki hátrált,
s a jövendőt, amely az otthonom.
A hegytetőkön órákig pihentem
s megbámultam az izzadt kőtörőt,
de a dómok mellett fütyülve mentem
s kinevettem a cifra püspököt:
s ezért csak csók és korbács hullott árva
testemre, mely oly egyformán feküdt
csipkés párnák között és utcasárban,
megáldva és leköpve mindenütt.

S bár nincs borom, hazám, se feleségem
és lábaim között a szél fütyül:
lesz még pénzem és biztosan remélem,
hogy egy nap nékem minden sikerül.
S ha megúntam, hogy aranytálból éljek,
a palotákat megint otthagyom,
hasamért kánkánt járnak már a férgek,
és valahol az őszi avaron,
egy vén tövisbokor aljában, melyre
csak egy rossz csillag sanda fénye süt:
maradok egyszer, Francois Villon, fekve -
megáldva és leköpve mindenütt.

nyuszigonosz 2014.04.19. 10:33:25

@Sexual Harassment Panda:
Mert a halálos itéletet megfellebezte, és így nem lett kötél, hanem 10 évre számüzték Párizsból.
És eltünt.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 10:33:45

@Hari Seldon 2: köszönöm!
@maxval a gondolkodó birca:
Lehet én vok a fasz, de szoktam cerseket olvasni.sajnàlom:(

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 10:34:48

@nyuszigonosz(D): de àllìtòlag tènyleg bűnöző volt!

nyuszigonosz 2014.04.19. 10:35:53

@Sexual Harassment Panda: Igen, az volt, papot is ölt. Most olvastam el róla sok mindent.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 10:51:58

Lyaly, ez így egy kicsit talán már sok is volt, így reggelre.Pedig nekem lételemem a hülyeség...

bpetya75 2014.04.19. 10:58:18

@Kövérmadár [swe]:

Vigyorgó fej; négyzet, benne a felső sorban: 01F, alatta 634; kétségbeesettnek tűnő fej; négyzet, benne a felső sorban: 01F, alatta 407; csillag; lombos fa tölgy szerű levéllel; lombos fa juhar szerű levéllel.

bpetya75 2014.04.19. 10:59:53

@Sexual Harassment Panda:

Szerintem Faludi átköltéseiadtak hozzá.

A poszthoz: Kétszerre tudtam elolvasni, de tetszett. MIlyen néven kommenteltél régebben?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:03:26

@Hari Seldon 2: plusz ezer!

Ahogy mondod.Már herótom volt, amikor az irodalomtanárnőnk (Igen-néni) elkezdte magyarázni, hogy "itt azt gondolta a költő, hogy..." Honnan a faxomból szedte azt, hogy ő tudja, mit gondolt egy költő 300 évvel ezelőtt???Nooooooooormális?(Nem...)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:04:56

@Kövérmadár [swe]: Meg hány órát kell dolgozzon, hogy így "ráér"... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:09:08

@Kövérmadár [swe]: 4 db kocka, csillag, cumi, lángnyelv.De kurvára apró, nehéz jól látni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:14:07

@maxval a gondolkodó birca: Birka, benned egy poéta veszett el...de jó mélyen! :DD
Azt már tudjuk, hogy az anyagcsere-téma valamért központi szerepet kap nálad... :-))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 11:16:02

Köszönöm mindenkinek a helyzetjelentést! :)

@nyuszigonosz(D):
A telefonban találtam ilyen jeleket és kiváncsi voltam, hogy ti mit láttok belőle (nálam színes mind, de csak telefonon, gépen van, ami négyzet és van, ami butított rajz).

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Telefonról vagy?

@bpetya75:
Tyűha, akkor nálad estek szét a legjobban :)

@geegee:
Cumiiii??? :D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 11:16:08

@geegee:

S a poén az, hogy a filmben Vonnegut szerepét Vonnegut játssza.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 11:16:46

@geegee:
Azt mondod, megint egyértelműen állást foglalt a végbél egyirányúságáról? :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 11:18:03

@Kövérmadár [swe]: "Telefonról vagy?"

Nem. Laptop. Safari 7.0.2-es bongeszorol.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:18:17

@Kövérmadár [swe]: most már azért elmondhatnád, hogy a hieroglifáiddal miket is akartál láttatni.Mondjuk egy prinscreent töltsél fel valahová... :-)

Egyébként mit csináltál, betűtípust váltottál?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 11:19:06

Az gaz ha en nem tudom mi az a verselemzes?
Az a helyzet hogy az irodalomorakon leginkabb aludtam vagy rajzolgattam.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:22:11

@Kövérmadár [swe]: mit csináljak, ha egyszer cumit rajzolsz a kommentfalra... :-))))

A végbél egyirányúságát osztom én is.Ezzel semmi baj nincs.(Mondom, begyepesedett a felfogásom.)

@maxval a gondolkodó birca: Köszi, le fogom tölt...izé, kölcsön fogom kérni.

Meghökkentő elem...:D

2014.04.19. 11:22:43

@Kövérmadár [swe]: tapsolo, alvo, csodalkozo, nyul, csillag, treff, pik

bpetya75 2014.04.19. 11:23:40

@geegee:

Nem ilyesmire mondják, hogy análisan fixált? ;-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:24:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Jó neked.
Én is aludtam meg rajzolgattam volna, ha hagyták volna.
Egyébként meg a szöveggyűjteményt olvasgattam, általában sosem azt, amit épp kellett volna.De voltak abban azért értelmes írások is.

nyuszigonosz 2014.04.19. 11:25:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Azthiszem teljes értékü életet élhetsz a vers elemzés felesleges tudása nélkül is.

bpetya75 2014.04.19. 11:26:07

@Kövérmadár [swe]:

Gyökér vagyok.@charlieharper [home, sweet home]: ráböbbentett, hogy az uccsó kettő nálam is treff és pik :-P

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:27:53

@charlieharper [home, sweet home]: Hogy te micsoda kiművelt vagy, treff, pikk?Én csak úgy mondom a francia kártya formáit, hogy szív, leveskocka, nyeles szív, lóhere... :-)))

Pl fekete nyeles-szív, kú.

Tudom, ne nagyon menjek elit körökbe pókerezni... :-)

bpetya75 2014.04.19. 11:28:34

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

A verselemzés szerintem is baromság ("Gondolta a fene"). Szerencsére nálunk ez nem volt véresen komoly, így nem maradtam le néhány remek írásról, amivel irodalom órán foglalkoztunk. Pl Átváltozás, Ivan Iljics halála, Köpönyeg, Orr. Ezek nagyon tetszettek anno.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 11:35:17

@bpetya75: "Nem ilyesmire mondják, hogy análisan fixált? ;-)"

De. Es ezt a legtobb ember legkesobb 3 eves korara kinovi. :)

@geegee: A regenyeket szeretem. Nem az olvasassal tenyevel van bajom hanem a vers elemzesevel. :) Ez szerintem mindenkinel a szabad asszociaciokrol szol. Ha nekem egy bor izerol a bogyosgyumolcsok ugranak be, haveromnak meg az akacmez, attol en meg nem fogom letorni a borosuveg nyakat es szurom vele hatba. (Csakmert voltak pillanatok amikor ugy ereztem az irodalomtanarom kepes lenne ilyesmire. :D )

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 11:37:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Apszolút egyetértek, én is imádok olvasni, csak az erőltetett baromságokat nem bírom.Lásd 300 évvel ezelőtti költő gondolatainak ismerése.De amit te írsz, az is tökéletesen igaz.

2014.04.19. 11:40:13

@geegee: nagy kartyas a csaladom. Bridzs kulb, nemzetkozi es online bridzs
6 eves koromvan mar tutam, hogy kör, treff, pik, káró
Aztan meg is tanultam leirni oket; coeur, carreau, stb

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 11:44:26

@maxval a gondolkodó birca: par reszlet abbol az idbol, mikor elindultunk
"Nem erzem ,hogy menekules lenne. Egy nagy almom valositom meg. Az orszagot probaltam jobba tenni, de nem vagyok hajlando elturni a sok panaszkodast meg az en megkeresett penzemen eloskodest. Oda megyek ahol konnyebb boldogulni, ha maximalisan beleadom minden erom."

"Igazából csak az álmom valósítom meg. Oda megyek, ahol tisztelik azt a tudást, amit összeszedtem, és persze meg is fizetik. Mindezek mellett szeretném, ha majdan a gyerekemnek nem lenne olyan nehéz sora, mint nekem volt.
Elég mélyről jöttem, és büszke vagyok arra, amit önerőből elértem, mindezek mellett pedig úgy tartom, az embernek érdemes megvalósítani az álmait.
Jópár dologból elegem van, voltak olyan dolgok is , amelyben kényszeres kompromisszumot kötöttem, na ezt nem szeretném többet. És látom azt is, hogy anyukám mennyit dolgozik es milyen keveset kap.
Talán őket is tudom valamennyire támogatni külföldről.
Nem fujjolok a politikusokra, nem belőlük van elég. Hanem a kiskapukból, és abból, hogy senki nem lép fel a kiskapuk ellen, sőőőt."

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 11:58:38

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Én is az első 10-15 hétben. Utána eszméltem, hogy összeszedtem vagy 5 karót "tárgyi tévedés" témakörben és onnantól kénytelen voltam figyelni, hogy kettesre mentsem a félévet-évvégét :)

Mikor 6-osztályosba jártam (7. osztály) az első félévben összeszedtem 3 hónap alatt 11 cölöpöt. Nem is sikerült menteni akkor :)

@charlieharper [home, sweet home]:
Ön nyert! :) Köszönöm!
Színesek vagy fekete-fehér?

@bpetya75:
Nem akartam mondani, mert a körülírás stimmelt :)

@geegee:
kepfeltoltes.hu/140419/Screenshot_2014-04-19-11-55-31_www.kepfeltoltes.hu_.png

Joder Cabrone 2014.04.19. 12:17:40

@maxval a gondolkodó birca: A kivandorlok tobbsege nem anyagi okok miatt megy el, hanem azert, mert elhetetlen az orszag, ennyi...

Papagály (törölt) 2014.04.19. 12:17:40

@Hari Seldon 2: nem mindenütt voltak sikeresek a tanarak. igaz, engem meg is buktattak irodalomból, de a verseket máig is szeretem.
nálunk pont az volt a gond, hogy a tanár úgy vélte, hogy magyartanár diploma nélkül nem veheti az ember a bátorságot a saját véleményre.
jó dolog az iskola, meg az ilyen tanár is - elrettentő példának.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.19. 12:23:45

@Kövérmadár [swe]: én az égvilágon semmit nem látok ott, ahol 7 mindenfél e izének kéne sorkozni, egyik böngészőben sem, pedig kíváncsi voltam :-)

a poszt nagyon tetszett, mindig irigyeltem azokat, akik ilyen szinten tudnak bullshittelni :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 12:31:34

@Chang Yai:
"mindig irigyeltem azokat, akik ilyen szinten tudnak bullshittelni :-)"

Ezért kellett volna magyar-irodalom szakra menned és nem angolra ;)

klappol 2014.04.19. 12:40:56

Na ja

"Egy magyar család kiköltözik az USA-ba, a kisgyereket beadják az oviba. Az első szülői értekezleten az óvónő mondja az anyukának:
- Vigyék el pszichológushoz a gyereket, megmagyarázhatatlan kegyetlenség, agresszivitás látszik rajta.
- Miért, miből látszott?
- Égő csigát rajzolt. – mondja az óvónő.
- Égő csigát? De hát ez igen egyszerű. A magyar gyerekek a csigát így hívogatják ki a házukból: Csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki.. Talán volt más is?
- Hát, mindenféle sérült madarakat rajzol, például a múltkor egy vak madarat. – így az óvónő.
- Hm, hogyan? Ja, igen. Ön nem hallotta azt a kedves magyar mondókát, hogy csip, csip, csóka, vak varjúcska.?
- Na, jó. De a csonka tehén mégiscsak durva.
- Csonka tehén? Hm,.. Ja, igen. Egy nagyon helyes kis dalocskánk van: Boci, boci tarka, se füle, se farka..
- …és mondja, kedves anyuka! Semmi vidám, kedves dalocskát nem énekelnek a magyar gyerekek?
- Dehogynem. Ott van például a Süss fel nap, fényes nap, ..kertek alatt a ludaink… Basszus!"

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 12:50:49

@Joder Cabrone:

Nem éppen.

Ha Mo-n kőkemény diktatúra lenne, de magas életszínvonal, szerinted sokan mennének el?

Mondjuk nézd meg hány indiai tántorog ki külföldre és hány bahreini! Indiában demokrácia, Bahreinben meg totálisan antidemokratikus rend. De Bahreinben az életszínvonal a világon az egyik legmagasabb, magasabb, mint az USA-ban.

klappol 2014.04.19. 12:56:06

Ezt ki ismeri még?

"boci boci tarka se füle se farka oda megyünk lakni ahol tejet kapni, ha az enyém volna lenne füle farka."

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 13:03:23

@geegee:

A profi magyar pókeresek angul mondjuk és rövidítve. Azaz CDHS.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.19. 13:05:17

@Kövérmadár [swe]: ja, nagyon sikeres határátkelő lett volna belőlem úgy :-/ még így is határeset :-)

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 13:17:25

Műelemzés: én (/mi valahai osztálytársaim és a többiek) azért voltam szerencsés, mert magyartanárnőm soha nem azt kérdezte, hogy mit mond a szerző/mű, hanem azt, hogy NEKEM/SZERINTEM mit mond. Elmondta persze azt is, hogy neki/szerinte, de a lényeg az volt, hogy az én érzéseimre-gondolataimra volt kíváncsi = elérte, hogy elgondolkodtunk az olvasottakon, az "eredményt" pedig mertük+tudtuk megfogalmazni (bónuszként pedig szívesen olvastunk, ki-ki ízlése szerint, nem volt rossz mű, a lényeg az volt, hogy örömforrás legyen az olvasás, ne pedig nemszeretem iskolai feladat).
Azt hiszem, ez lenne az irodalom-tanítás lényege, nem pedig az, hogy életrajzot-egyéb adatokat bebiflázzon a diák (nyilván ezeket is elmondta, majd számonkérte, de ezek tudása még nemigen kedveltette meg az irodalmat....).

@Joder Cabrone:
"A kivandorlok tobbsege nem anyagi okok miatt megy el, hanem azert, mert elhetetlen az orszag, ennyi... "
Na ja.
Másodlagos szempont, hogy az anyagiakhoz-pénzhez köthető mindennapi megélhetése milyen, a külföldre távozás elsődleges szempontjai/okai társadalomfilozófiai okokra (emberiségi alapjogok, társadalmi berendezkedés, annak sajátosságai, etc) vezethetők vissza.
Hát hogyne, persze.... szerinted.
Francokat.
Élhetetlen az ország, igen: a mindennapi megélhetés nem biztosított még rövid távon sem (pár hónap-1 év), hosszabb távon pedig pláne nem az. A bizonytalan mindennapos megélhetés miatt nem lehetséges tervezni (van/nincs munka = jövedelem, meddig lesz/nem lesz, mennyi a jövedelem).
Ezek bizony anyagi okok-indokok: nem menne el annyi ember, ha előbbieket biztosítva látná, vagy legalább reális esélyt látna arra, hogy mindezek belátható időn belül rendeződnek.
Mivel sem munka=jövedelem=megélhetés nincs tömegek számára, sem pedig reális (!!) esély arra, hogy ez rendeződjön (évtizedek óta hallgatjuk, hogy "csak még egy kicsit kell kibírni, utána jó lesz minden!"), így nem vártak tovább, hanem leléptek.
Anyagi okok miatt.

adg 2014.04.19. 13:23:31

@klappol: :)) Vannak vidám gyerekdalok is, csak most nem jut eszembe...

... továbbá rasszista: "török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja",
rosszindulatú: "doktor bácsi ne gyógyítsa meg",
pajzán:"annak aki megtalálja, csókot adok érte"...

És ha brutálisan akarunk törökellenesek lenni:
"Katalinka, szállj el!
Jönnek a törökök,
Sós kútba tesznek,
Onnan is kivesznek,
Kerék alá tesznek,
Onnan is kivesznek,
Kemencébe tesznek,
Onnan is kivesznek.
Mikor jönnek a törökök,
Mindjárt agyonlõnek!"

Persze tudom, hogy ezek miért, hogyan alakultak ki, és nem kell komolyan venni, stb.
És hoppá, mégis az amcsi gyerekek szokták halomra lőni egymást uzsiszünetben. :)

adg 2014.04.19. 13:35:12

@macamuca [IHUN]: "Műelemzés:"
Az ilyen magyartanárt be kell kereteztetni, és kiakasztani minden suliban példaképnek.
A miénk is az a fajta volt, hogy "amikor a szerző azt mondja, hogy tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta, akkor valójában arra gondol, hogy..." Elmész te a bánatba. Szerintem meg arra gondolt, hogy a kevés csapadéktól szegény szöcskék megszomjaztak. Ha mást gondol, mást ír le. Amúgy szerintem sáskák, mert azok járnak tömegesen, de ezt csak onnan tudom, hogy valószínűleg felkészültebb vagyok rovartanból, mint Arany János. Ő viszont jobban írt, 1-1 :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 13:36:40

@klappol:

Igen, vannak ilyen dolgok.

Bolgár irodalommal foglalkozó amerikai mesélte, hogy amikor először olvasott egy híres bolgár novellát arról, hogy a paraszt megöli az adóhivatali alklamazottat és még nem ismerte a bolgár mentalitást, biztos volt benne, hogy a paraszt negatív hős. Nagyon megdöbbent amikor megtudta: a negatív hős a adóbeszedő.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 13:37:16

@maxval a gondolkodó birca:
De sokkal egyszerűbb a zorbánt/gyurcsànyt hibàztatni a saját sikertelensègünkèrt, mintsem megvizsgàlni mi miben hibàztunk, ès mit kell tennünk a siketèrt.

klappol 2014.04.19. 13:37:22

@adg [Au, Darwin]: Egyetértek,

nem akartam többet beírni, mert sokan ismerik ezeket a szocialista korban tanult dalokat-verseket.

Ha belegondolunk, anno milyen hangulatban énekeltük, meg se fordult a fejében senkinek, hogy a tartalom mit akar magyarázni, de lesz ember aki azt írja majd, hogy dehogyisnem :))))))))))

Joder Cabrone 2014.04.19. 13:37:28

@maxval a gondolkodó birca: Alighanem ertelmesen gondolkodo ember elhagyja azt az orszagot, ahol a gyermekei oktatasa olyan nemberek kezeben van mint Hoffman Rozsa es utodai. Ahol videken 40 folott mar csak kozmunkat kaphat a helyi fidesznyik atyauristentol es ahol a nyugdijasokat nyuggernek becezik es ereztetik veluk, hogy semmire sem jo, buta, parazitak. Persze elheto az orszag, ha gyermekeid jovoje vagy az oregkorod nem szempont. Az hogy egy orszag elheto-e, nem a rendszer kerdese, attol fugg, hogy az emberek hogyan viszonyulnak egymashoz. Magyarorszagon pedig a dogoljon meg a szomszed tehene mentalitas van az eloterben, zsigerbol mindenkit utalunk aki mas, aki mast mond vagy mast akar, de meg azokat is leszoljuk a hatuk mogott akikkel egy akolban orrizzuk a disznot.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 13:39:22

@maxval a gondolkodó birca: a
"Baj van a rèsxeg tengerèsszel" c dal/vers ugye nem magyar?
Merhogy skòciàban sokat hallottam kocsmàkban.(angolul persze)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 13:40:25

@Joder Cabrone: neked az orvan rendszerrel van bajod.erre kensz rà mindent.
Barom vagy.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 13:41:49

Azèrt hihetetlen, hogy egy mondatot sem bìrok leìrni elìràs nèlkül.Lehet tènyleg kellene egy noti?

2014.04.19. 13:46:57

@maxval a gondolkodó birca: 'Ha Mo-n kőkemény diktatúra lenne, de magas életszínvonal, szerinted sokan mennének el?

Mondjuk nézd meg hány indiai tántorog ki külföldre és hány bahreini! Indiában demokrácia, Bahreinben meg totálisan antidemokratikus rend. De Bahreinben az életszínvonal a világon az egyik legmagasabb, magasabb, mint az USA-ban.'

Van valami abban amit mondasz, de azert nem ilyen fekete-feher a dolog. Itt van pl. Szingapur: a lakossag nagy resze jol kepzett, angolul folyekonyan beszel, nok egyenranguak a ferfiakkal, es a fiatalok jelentos resze vandorol ki, telepszik le hosszu evekre vagy akar vegleg mas orszagokban, a nagyon magas szingapuri eletszinvonal ellenere, fokent mert egy szabadabb tarsadalomban akarnak elni.

Bahrain illetve mas kozel-keleti orszagok egeszen mas helyzetben vannak: a lakossag nagy resze egyszeruen nem tudna a sajat regiojukon kivul megelhetest biztositani maganak, mivel nem beszelnek arabon kivul mas nyelven es nincs piackepes szakmajuk. A nok pedig teljesen fuggoek a csaladjuktol - jogilag, anyagilag, emberileg -, szo sem lehet rola hogy csak ugy fognak magukat es elkoltoznek masik orszagba. Azok a kozel-keletiek (pl. szaudiak akikkel en talalkozom) akik beszelnek nyelveket es megtehetik, probalnak hosszu eveket kulfoldon tolteni illetve kulfoldre kuldeni a gyerekeiket tanulni, kesobb csak kenyszerbol jonnek vissza a regioba, ha egyaltalan visszajonnek.

Ami Indiat illeti: sokan koltoznek vissza, amint megvan ra a lehetoseguk, amint kepesek megfelelo eletszinvonalat elerni ott is pl. a kulfoldon szerzett munkatapasztalattal, tokevel. Nem vettem eszre hogy Magyarorszagon ez lenne a jellemzo.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 13:49:13

@klappol: a lexörnyűbb az; hogy van.Apàm hetente megkèrdi, hogy kedves kisfiam, a teljesen ùj samsung notebookod nem kellene esetleg?

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 13:54:42

@Mirjam2: jajne.szerinted màs orszàgokbòl nincs L-vàndorlàs?
A nagy bezzegorszàgokbòl mint Anglia, szerinted nem vàndorolnak?
Ès azokròl mièrt nem beszèlünk akik Mo -ra költöznek?
Volt a kossuthon egy műsor, hogy Tolna/Baranya megyèbe mennyi Finn költözik.Szaunàjat èpìtenek a helyieknek, ès a nyelvet is tanìtjàk.
A Balaton környèke tele van holland/nèmet hàzakkal, a tulajok ott is laknak.Az orszàg nyugati hatàra szintèn.Budapestet meg ne is emlìtsük.
Ne fàrasszuk egymàst ezzel az èlhetetlen dumàval.

klappol 2014.04.19. 13:56:59

@Mirjam2: Miért a Kádár rendszer nem hasonló volt????

klappol 2014.04.19. 13:57:49

@Sexual Harassment Panda: Látod látod :D:D ::::::::)))))))))))

klappol 2014.04.19. 14:04:52

@Sexual Harassment Panda: Fokoznám, a németekkel van tele spanyol is. Igaz nagy része nyugdíjas.

Papagály (törölt) 2014.04.19. 14:07:55

@adg [Au, Darwin]:
"mégis az amcsi gyerekek szokták halomra lőni egymást uzsiszünetben"

na persze, mert szegény hátrányos helyzetű magyar gyereknek az anyukája nem tud smith & wesson-t venni.
de próbáljuk csak meg, mennyien maradnak, ha itt is bevezetjük a fegyverviselési jogot.
eszköztelenek fiaink és lányaink, ezért marad el az ország ilyen szégyenletesen az egy főre jutó iskolai mészárlások számában.

2014.04.19. 14:08:03

@Sexual Harassment Panda: @klappol: Birca - normalis, intelligens hangnemben - felvetett egy erdekes kerdest; mi a fo motivacio kivandorlasnal, az anyagiak vagy az ugynevezett szabadsagjogok, demokracia / diktatura stb. Erre reagaltam nehany mondattal. Nem tudom miert kell nektek rogton ilyen agressziv stilusban lehurrogni, meg a Mo.ra betelepult nyugat-europai nyugdijasokat emlegetni (akik persze orulnek annak hogy nevetseges penzert ingatlant tudnak venni magyar falvakban). Egyebkent tudom hogy Angliabol is kivandorolnak, pl. en meg az angol ferjem nemreg vandoroltunk ki onnan a Kozel-Keletre. Ennek semmi koze ahhoz amit fent leirtam. Kicsit tobb bevandorlo van Angliaban - beleertve pl. kozel-keleti arabokat - mint ahany brit kivandorlo van errefele, es a be/kivandorlas okai, dinamikaja is enyhen eltero. De nem feltetelezem hogy benneteket erdekelnenek a reszletek, csak beszolni probaltok ismeretleneknek itt a blogon.

Papagály (törölt) 2014.04.19. 14:08:27

@Mirjam2:
"Ami Indiat illeti: sokan koltoznek vissza, amint megvan ra a lehetoseguk, amint kepesek megfelelo eletszinvonalat elerni ott is pl. a kulfoldon szerzett munkatapasztalattal, tokevel. Nem vettem eszre hogy Magyarorszagon ez lenne a jellemzo. "

pedig szerintem részben de. csak még az elején vagyunk a folyamatnak. most még a kiáramlás tart, még nem szereztek elég tőkét az emberek, hogy visszaköltözzenek.
no meg, a külföldi tapasztalat dacára, nem tudnának "megfelelő" színvonalon élni magyaro.-n.

azzal együtt, hogy személy szerint nem megélhetési kivándorló vagyok, hanem éppen az otthoni politikai változások szolgáltatták a fő okot számomra, azt gondolom, hogy a magyar kivándorlók legalább a 80%-a megélhetési migráns, aki - orbángyurcsány ide vagy oda - örömmel költözne haza egy diktatórikus gulyáskommunista országba, ahol kiszámítható és pozitív perspektívák nyílnak az anyagi boldogulás felé.
a magyarok magasról "gondolnak" a szabadságjogokra, a plazmatévé érdekli őket, más nem nagyon.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:08:50

@klappol: hoppà! Micsoda èlhetetlen hely az a Nèmetorszàg!
A rohadt Orbàn aztat is tönkretette!

Chamroe 2014.04.19. 14:08:53

@Sexual Harassment Panda: Azért a kettőt ne hasonlítsd már össze. Akik idetelepülnek (főleg vidékre), azok megvesznek egy kis parasztházat, kipofozzák, majd vígan élnek benne a külföldi nyugdíjukból. Itt lent apósék falujában főként hollandok vannak, egyik sem aktív korú dolgozó.

adg 2014.04.19. 14:08:55

@Sexual Harassment Panda: " a lexörnyűbb az; hogy van"
Hát, nem irigyellek. Tényleg borzalmas lehet. :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:11:09

@Mirjam2: Sokan azèrt költöznek Mo-ra, mert ott dolgoznak.Ha beked ùgy jobb, hogy Magyarorszàg egy xar èlhetetlen hely, gondold azt.

adg 2014.04.19. 14:13:00

@Papagály: Ezt akkor inkább ignorálom, nem baj?

nyuszigonosz 2014.04.19. 14:13:11

@Mirjam2: Szerintem meg mindenhonnan van kivándorlás meg bevándorlás is.
Mert miért is ne legyen?
A világ nyitott.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:13:28

@Chamroe: de Magyarorszàgot èletszìnvonalban összehasonlìtani ny.Euròpàval kb olyan, mint mikor a cigànygyetek dicsexik hogy neki a legnagyobb a fasza az osztàlyban.Csak azt nem teszi hozzà hogy ő 20 èves, a többiek meg 8.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:14:29

@nyuszigonosz(D): a migràciò nagyon jò dolog.Ha nem lenne , a skòtok nem zabàlnànak füstölt lazacot..

nyuszigonosz 2014.04.19. 14:15:57

@Sexual Harassment Panda: Nem értem: nem lenne lazac? Vagy nem lenne füst? Vagy nem lennének skótok?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.19. 14:17:55

Egyebkent masoknak siman megy telefonrol a kommentek olvasasa? Tucatszor Kell frissiteni, vagy nekem is kommentlni, h megjelenjenek. Tulelem, de idegesito.

2014.04.19. 14:19:57

@Sexual Harassment Panda: 'Ha beked ùgy jobb, hogy Magyarorszàg egy xar èlhetetlen hely, gondold azt.'

Egyaltalan nem ezt mondtam, nem is emlitettem ezeket a kozhelyeket. Semmi kedvem ilyen agressziv stilusban vitazni ismeretlenekkel az interneten, inkabb keresek magamnak valami ertelmesebb elfoglaltsagot.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:21:30

@nyuszigonosz(D): A füstölt lazacot a zsidò bevàndorlòk vittèk magukkak, mint az indiaiak a curryt.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:25:31

@Chang Yai: nem.màsnak is szar.
Egy fos.
Először is nem tudok hiba nélkül leìrni egy sort sem, de ez az èn bènasàgom.
De soxor ùjra be kell lèpnem az indapassal, ès soxor màs nevèben kommentelnèk.előbb pl diggerdriver nickjèből nem tudtam kilèpni.
@Mirjam2: nagyon sajnàlom, valahogy megpròbàlom tùltenni magam rajta.
Azt màr meg sem merem kèrdezni hogy mi volt olyan rettenetesen felzaklatò.

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 14:26:05

@adg [Au, Darwin]:
:)))
Ennek a felfogásnak köszönhetően később a gimiben simán szembementem az ottani tanerővel. Nem volt nehéz, a tudásáról egy példa: a fringia szóról azt mondta, hogy egy ivóalkalmatosság régies neve. Amikor mondtam, hogy neeem, hanem egy kard, akkor letolt, további erősködésemre egyessel "fenyegetőzött". Eredmény: következő órára bevittem az értelmező szótárt, plusz egy Jókai-regényt, bejelölve egy csatajelenetet (kb tartalma: a lovon ülő huszár kirántotta hüvelyéből a fringiáját és azzal esett neki az ellenfélnek). Utóbbi kapcsán megkérdeztem, hogy mennyire élethű az, hogy a huszár egy ivóeszközzel harcol?? :D
Leégettem a tanerőt, na. "Élveztem" is kitüntető figyelmét az év hátralévő részében, köv. évben másik tanárt kaptunk, szintén a "keretbe való"-kategóriából....
(töritanárunk szintén "keretes" volt, gimiben pedig a kémiával volt szerencsénk, tehát reál tárgyakat is lehetséges megszerettetni, pusztán megfelelő módszertan kell hozzá)

@Sexual Harassment Panda:
Miért mennek el Mo.-ról (és még jópár országból) a zemberek? Megélhetést keresni.
Az általad említett finn-német-holland emberek NEM megélhetési okok miatt jöttek Mo.-ra (nyugdíjasként van fix jövedelmük, melynek vásárlóértéke ráadásul magasabb Mo.-on, mint ott, ahol megszerezték azt, bónuszként enyhébb/más klímát és gyönyörű tájat "kapnak" /nem véletlen, hogy nem Angyalföldön, borsodi-bihari zsákfaluban, stb vásárolnak házat.../).

Mindig is jöttek-mentek az emberek, ebben semmi új nincs, a kérdés az, hogy honnan-hova, mennyien és miért.
Lehet persze ugyanúgy tekinteni a holland/finn/német nyugdíjasra és a 30 körüli munkanélküli magyarra, mondván, mindegyik egy másik országban fog a költözése után élni.... de azt hiszem, a létszámuk és az indokaik lényegesek.
Az egyik meglévő pénzéért szeretne többet/jobbat/mást kapni (életkörülmények), a másik pénzt szeretne kapni/keresni (elsősorban a jelenéhez, a mindennapokhoz, másodsorban a jövőjéhez, pld ahhoz, hogy majdan legyen nyugdíja...).

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:26:49

@nyuszigonosz(D): namostmàtudod!
Mùltkor az egyik kollegàmmal vitàztunk, szerinte a wieberschnitzel osztràk eredetű.
Hànem.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:28:20

@macamuca [IHUN]: nem, persze hogy nem, igazad van.de ùgy beàllìtani a helyzetet, hogy ittmindenxar ès mindenki menekül nem igaz .

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:30:08

@macamuca [IHUN]: de valamit nem èrtek.Vessetek a mòkusok elé, de nem èrtem.
Ha ny.euròpa olcsòbb mint Mo, akkor minek jønnek ide a nyuggerek??
Mostkomolyan..

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:31:28

@nyuszigonosz(D): szerintem az araboktòl, vagy törököktől, de tuti az iszlàm vilàgbòl.
Birkàtòl jòl megkérdezzük ha idetolja a képèt.

2014.04.19. 14:32:39

@Sexual Harassment Panda: Az a 'felzaklato', hogy agressziv, bunko, unintelligens stilusban valaszolgatsz nekem ismeretlenul. Ha te ettol jol erzed magad, akkor csinald tovabb nyugodtan - masokkal, ne velem, en inkabb kiszallok a jatekbol ezen a ponton. Szerencsere vannak online, illetve offline kozossegek korulottem ahol normalis stilusban tarsalognak az emberek.

klappol 2014.04.19. 14:34:14

Én nem tudom mi van az emberekkel, de ma úgy vásárolnak mint, ha a világvége jönne. Annyian és nagyon sokat vesznek. Két napos ünnepre ez megy máshol is???

nyuszigonosz 2014.04.19. 14:36:35

@Sexual Harassment Panda: Utánaolvastam.
Nem, nem az iszlám világból került Ausztriába a bécsi szelet, tényleg ausztriai kaja volt ez a sült csirke ( 1719-ben elöször osztrák receptkönyvben leírva) korából.
Az olaszok szerettek volna a bécsi szelet atyjai lenni, de nem ök találták ki.

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 14:39:02

@Papagály:
"a magyarok magasról "gondolnak" a szabadságjogokra, a plazmatévé érdekli őket, más nem nagyon."
Azt hiszem, ez nem kizárólag magyar sajátosság.
A "Kenyeret és cirkuszt a népnek!"-elv megvalósulása esetén elégedett a tömeg, nemzetiségtől függetlenül.
Ha viszont kevés a kenyér, pláne ha nincs, akkor üres gyomorral egyre nehezebb "élvezni" a cirkuszt...
Hogy aztán lelép az egyén onnan, hol már nem kap kenyeret (netán tömeges méretekben lép le), vagy megpróbál kenyeret szerezni (felkelés, lázadás, puccs, tüntetések, zavargások, stbstb, ezek vagy a kívánt eredményt hozzák, vagy nem....), az már inkább lehet nemzeti sajátosság, mentalitásbeli különbség miatt.
Ennek kapcsán jutott most eszembe, hogy mi lett-lehetett volna, ha a hivatalos kormánystatisztika szerinti cirka félmillió külföldre távozó ember, vagy nagy részük nem a távozást választja, hanem itthon próbál erővel kenyeret szerezni...
(Pedig a mobilitás, a "költözékenység" nem kimondottan magyar sajátosság = igen nyomós ok kell arra, hogy rászánja magát, pláne olyan sokaságban, ahogyan ezt az elmúlt években tették...)

nyuszigonosz 2014.04.19. 14:40:15

@klappol: Igen. Nemrég sikerült túlélnem egy bevásárló akciót.
Több az autó, mint az út, parkolókba jobb lett volna tankkal bejutni, csak a népek nyugodtak, áru ugyanis annyi, hogy majd szét pukkadnak az üzletek és még ma is hozzák a kamionok a friss mindent.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.19. 14:42:40

@Sexual Harassment Panda:

Úgy tudom, ez eredeti osztrák találmány. Ezért is "bécsi".

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:45:15

@Mirjam2: emiatt el ne menj.A büdös èletbe hozzàd sem szòlok.
Egy közössègi oldalon megesik hogy emberek ìrnak egymàsnak, na.
@nyuszigonosz(D): szerintem nem.
Az arabok akkor, amikor euròpàban szarputrikban èltek, màr kövezett ùton jàrtak, ès közvilàgìtàsuk volt, ès aranyfüsttel bevont hùst is ettek.Az arany egyèbkènt ehető. (Most ne rohanj a zaciba fèl kilò ètkezèsi aranytömböt venni a holnapi ebèdhez ezèrt)
És amikor az arabok megszàlltàk a pireneusi fèlsziget egy rèszèt, magukkal vitték a kultùràjukat, ès az aranyfüsttel bevont hùst is.Ez jutott el olaszorszàgba persze arany nèlkül, egy sselet hùs a tetejèn egy szelet kenyèr, aranyszìnűre sūtve.És ezt koppintotta le Radecky Marsall ès vitte el a monarchiàba.
Ebből lett a ràntotthùs.
Èvszàmokra nevekre mà nememlèxem, de olvastam valahol.
Persze könnyen lehet hogy nem igaz ès neked van igazad.(ha a neveket nem ìgy kell ìrni akkor bocs)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:46:17

@maxval a gondolkodó birca: aha, akkor vissza minden.belenyugszom.
De azt nem vitatod hogy a tèma rendkìvūl fontos!

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:53:18

@macamuca [IHUN]: ès gondold L, az a barom jobbik meg van ròla győződve arròl hogy mindenki a fidesz miatt ment el, ès ha òk hìvják haza az embereket, akkor mindenki hanyatt-homlok rohan haza.
Megkèrdeznèm pl vona urat (ìgy kisbetùvel), hogy mijafax van azokkal akik pl miattuk nem akarnak hazamenni?

Mondjuk a kurucon nem vagyok tùl nèpszerű, màr pàrszor kaptam ìgèretet dunàbalövèsre.
Először amikor volt az àrvìz, ès a lyobbikisok megmutattàk hogy òk mekkora hazafiak, azt javasoltam, higy egyszerűen nyilvànìtsàk az àrvizet hazaàrulònak, ès akasszàk fel.
Aztàn pàr napja volt egy cikk amiben Putyin a lyobbikot leszèlsősègesezte, nos rögrön követeltem hogy vona ùr azonnal üzenjen hadat oroszorszàgnak!

Papagály (törölt) 2014.04.19. 14:54:46

@nyuszigonosz(D):
"mindenhonnan van kivándorlás meg bevándorlás is"

azért a magyar helyzetet így "elemezni", nos, finoman szólva csúsztatás.
ha hasonló számban települnének be magyaro.-ra a németek meg az angolok, mint viszont, akkor elfogadható lenne az összegzésed. de tudomásom szerint egyelőre nem igazán erről van szó.

Papagály (törölt) 2014.04.19. 14:54:56

@Sexual Harassment Panda:
te nagyon nem érted a világ működését, ha azt hiszed, hogy az emberek legfőbb motivációja az akciós teszkós tej.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 14:57:13

@Papagály: tiszta szerencse hogy te viszont mindennel tisztàban vagy, ìgy aztàn mutatod az utat fàklyakènt a sötètsègben a magamfajta bunkòknak.

tsabus UAE 2014.04.19. 14:58:05

Akik határátkelők lettek, mind megtapasztalták már otthon, az évek során, hogy csak pár peták csörömpölt a zsebükben. Aztán lett jobb munkájuk, illetve túlélték valahogy ezt az időszakot. Mert a rossz után - előbb-utóbb - jobb idők jöttek. A sok politikus és sok lopás ellenére.Akik az utóbbi évtizedben tapasztalták, hogy kicsit, vagy nagyon rosszabbul mennek a dolgok, éppen kevesebb a pénzük / sikerélményük, vagy nem úgy alakul az előmenetelük, azok nem mennének külföldre, ha az aktuális nehézségeiket átmenetinek gondolnák. Ha pedig az emberek nem látnak reményt a kilábalásra, akkor azzal már a politikának kellene kezdenie valamit.
Konklúzió (szerintem): Kizárólag gazdasági migrációnak felfogni azt, ami most történik, enyhén szólva rövidlátó gondolkodásra vall...

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:00:59

@tsabus: szerintem nincs egy olyan kaptafa amire fel lehetne hùzni minden törtènetet.Mindenki màsèrt megy el.
Èn csak szakmai okokbòl mentem, hogy a szakmàmban tanuljak.
Azt majd hazamegyek .

klappol 2014.04.19. 15:05:05

@nyuszigonosz(D): De azért MO-on rossz a helyzet. Na akkor az a rengeteg nép nem szegény? Ezt a nyugati szemlélő látja, milyen benyomása van? Ne politizájjak már :D:D:D Tudom a nyugatiak is odahaza ünnepelnek.

klappol 2014.04.19. 15:07:52

@nyuszigonosz(D): Ezt googliztam:"Az étel első leírása egy 1884-ben kiadott szakácskönyvben szerepel. Katharina Prato 1907-ben kiadott nevezetes délnémet szakácskönyve „zsemlemorzsás borjúszelet”-ként említi. Egyes, nem bizonyított feltételezések szerint az étel az északolasz Cotoletta alla milanese-ből származtatható, melynek elkészítési módja a 15. század folyamán juthatott el Bécsbe."

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:08:59

@klappol: naugye! Mindenkit èrdekel a bècsi szelet..DD..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 15:09:55

@Sexual Harassment Panda:
Igaz, nincs értelme összehasonlítani Magyarországot és Németországot. Nem egy kategória.
Még azt is beismerem, hogy a magyar (már ha magyar), túróscsusza világbajnok étel (a tojásosnokedliról nem is beszélve).

Ettől függetlenül viszont, amit Magyarország nyújtani tud, nekem kevés. Ezzel nincs baj, ettől még élhető (hiszen élnek is ott emberek), de ennél én többre vágyom.

klappol 2014.04.19. 15:10:44

@Sexual Harassment Panda: Az Asszonyomé nekem jobban ízlik, de a nagy fiam is csodásat csinál, én viszont nem.

klappol 2014.04.19. 15:12:06

@klappol: "tojásosnokedli" fejessalátával, nagyanyám specialitása volt. nyam nyam :D:D

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 15:13:14

@Sexual Harassment Panda:
"de valamit nem èrtek.Vessetek a mòkusok elé, de nem èrtem.
Ha ny.euròpa olcsòbb mint Mo, akkor minek jønnek ide a nyuggerek??
Mostkomolyan.. "

Mi azt olcsóbb? (mármint ny.-E.-ban)
Amennyire az itteni posztokból-kommentekből, valamint kint élő-élt rokonaim-barátaim elmondásából kivettem, a műszaki cikkek és a ruházat olcsóbb, az élelmiszer nagyjából hasonló, a lakhatás (akár bérlés, akár vásárlás) és az utazás drágább, az oktatás és az eü.-i ellátás szintén.
Mármint adott ország konkrét árát/költségét forintra átszámolva.
A nagy kérdés az /szerintem/, hogy
1: van-e munka, munkahely, ami havi fixet biztosít, illetve van-esély-kilátás munkára
2: a kapott jövedelemből levonva az alapszükségletek költségét (lakhatás+étel) mennyi marad másra (gond-e egy pár új cipő, telik-e havi bérletre a munkába járáshoz, vagy marad a gyaloglás-biciklizés, merjen-e a fiatal gyereket vállalni -annak költségeivel is kalkulálva...-, stbstb. A nyaralás, szórakozás, stb költségeit nem is említve: szóba kerülhet-e, vagy megmarad vágyálomnak...)

Magyarán (nagy általánosságban): az említett országokban nyugdíjat szerző ember kint is nyugodtan megélne a nyugdíjából, Mo.-on viszont magasabb színvonalon élhet.
Sokkal olcsóbb a ház (nem jellemző, hogy városba, panelba költöznének, inkább csöndes, nyugis faluba, szép tájon), hozza a meglévő bútorát-műszaki cikkeit (vagy eladja kint, és pótolva a pénzt újat vesz: amúgy sem szokatlan-megterhelő számára, hogy a megunt-tönkrement-stb dolgait újra cseréli: a keresetéből is megtehette), ruhatárát-egyebeit, aztán a havi apanázsából a kintihez hasonló áron vesz élelmiszert, fizet rezsit, stb.
Számolj: Mo.-on 300-350 euró (100-120 ezer ft) körüli fizu jónak számít, sokan ettől jóval kevesebből próbálnak valahogy megélni (és nem a közmunkásokra gondolok, hanem a havi 70-80 ezret keresőkre...).
Egy kétkeresős családban ez 600-700 euró (200-240 ezer ft).
Ismerős német nyugdíjaspár tagjai fejenként többet kapnak ettől, havonta! És a megtakarított pénzük (merthogy ilyenjük is volt-van...) bőven elég volt az itt megvásárolt ház árára és felújítására. Kényelmesen élnek, továbbra is képesek megtakarítani, pedig keresztbe-hosszába bejárták-bejárják Mo.-ot (gyalogostúrák, fürdőhelyek, kastélyok: ezeket kedvelik), egyáltalán nem otthonülő-típusok :)

Amúgy az, hogy itt minden sz@r, meg mindenkinek az, az tényleg túlzás. Az viszont nem, hogy szinte minden egyre rosszabb (stagnálás vagy javulás helyett folyamatos romlás, mint tendencia), egyre több embert érint egyre nagyobb mértékben ez a romlás (=egyre nagyobb mértékben van jelen az elszegényedés, az, hogy milyen életkörülményeket képes megteremteni-fenntartani, és itt szó szerint az alap-dolgokra gondolok: lakhatás+élelmiszer).
És ez az egyre többeket érintő romlás egyre több embert vett rá-vesz rá, hogy felkerekedjen és máshol próbálkozzon.
Figyelembe véve, hogy a magyar nemigen mobilis, el lehet képzelni, hogy mekkora kényszerítő erő kellett ahhoz, hogy ekkora számban (cirka félmillió) útra keljenek az emberek...
Na, ez a kényszerítő erő az anyagi ellehetetlenülés.
A "nincs". Munka, jövedelem, kilátás, remény, esély, lehetőség.
Nem "kevés van", hanem "nincs".
Ez vitt-visz ki sokakat, és ez messze nem ugyanaz a motiváció, mint a nyugdíjjal ÉS megtakarítással (=stabil és jó anyagi háttér) rendelkező holland-stb nyugdíjas, aki Mo.-ra migrál.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 15:15:19

@Sexual Harassment Panda: Szerintem senki nem mondta, hogy minden olcsobb Nyugat-Europaban. Sok minden olcsobb. De ha mar szolgaltatast akarsz, amihez hozzanyult valaki, akar etterem, akar fodrasz , akar fogorvosi ellatas nem tb-n belul, maris valtozik a kep.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:15:59

@Kövérmadár [swe]: ez egy korrekt vàlasz uram!
A rögös tùrò eredettvèdett hungarikum.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:17:51

@tildy[UK]: minden poszt arròl szòl hogy kolbàssbòl van a kerìtès ès minden olcsòbb.Akkor minek megy a nyugger hozzànk?

nyuszigonosz 2014.04.19. 15:19:05

@klappol: A Radetzky legenda nem bizonyított.

Ismerem az ehetö aranyat. :-))

nyuszigonosz 2014.04.19. 15:22:17

@Papagály: Nos, én nem a magyar helyzetet elemeztem. Nem vagyok elemzö.

@klappol: Olvasd tovább, nem Olaszországból került Ausztriába.
Vagy én mást is olvastam. :-)

klappol 2014.04.19. 15:23:32

@tildy[UK]: Kár a hasonlítás, nem jó dolog, vitatéma marad sokáig.
értem itt a fodrász...fogorvos..stb-re. Németből jöttem vissza, a bajorok részéről, aki tehette a csehekhez szaladt ki fodrászkodni, tankolni, cigit venni és és és.

**mimi** 2014.04.19. 15:24:17

@Sexual Harassment Panda:
ugye tudod miért költöznek a belga , holland, finn stb. emberek Baranyába?

Mert itt nagyon szépen megélnek a belga, holland, finn stb. nyugdíjakból...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 15:24:47

@Sexual Harassment Panda:
Tény és való, hogy itt már halmazállípotú a túró, de a jó túróscsuszának a tészta is az egyik "lelke". Csuszatészta nincs errefelé (van másmilyen, az is jó, de nem ugyanaz).

Érdekes egyébként, hogy rögöstúrónak nevezik a magyar túrót. Az itteni sokkal inkább nevezhető rögösnek (lencsényi darabok). Vagy én értem félre a dolgot :)

Tojásosnokedlit a múlt héten reprodukáltuk, tökéletes lett :) De a legjobb az, amikor elmegyek egy étterembe és megcsinálják nekem (erre itt nincs esély).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 15:26:25

@Sexual Harassment Panda:
Erre kb. tudom a választ... illetve mégsem :)
Nyugdíjasként mi vagy Thaiföldön vagy a Karib-térségben képzeljük az utolsó 30 évet :)
Esetleg Barcelonában, egy tengerre nező lakásban :)

klappol 2014.04.19. 15:26:31

@nyuszigonosz(D): Utánna néztél, remeknek tartom. Persze van tovább is, még mindig ki van nyitva nálam az az oldal. :))))))))))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.04.19. 15:29:26

@Kövérmadár [swe]: Mokor leszel nyugdíjjas? és viszel minket is?? :)))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 15:32:54

@klappol:
Ezt nem csak rajtam múlik, de az előrejelzések alapján már csak 40 év 8)

Joder Cabrone 2014.04.19. 15:33:46

@Sexual Harassment Panda: Barom lennék? Miért is?
Mellesleg nekem nem ay Orbán rendszerrel van bajom, mert a gengszterváltás óta ugyanez megy kisebb-nagyobb intenzitással.
Mellesleg az anyagiaknál sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben, talán még időben rádöbbensz.
„Egy filozófia tanár a kezébe vett egy nagy, üres üveget, és megtöltötte golflabdákkal. Ezután megkérdezte a diákjait, hogy szerintük tele van-e az üveg. Azok azt felelték, hogy igen.

A tanár ekkor kis kavicsokat kezdett az üvegbe rakni. Kissé megrázta az üveget. A kavicsok belegurultak a golflabdák közötti apró résekbe. Ezután megkérdezte a diákjait, hogy szerintük tele van-e az üveg. Azok azt felelték, hogy igen.

Ezt követően homokot töltött az üvegbe. Ez mindent kitöltött. Megint megkérdezte, hogy tele van-e az üveg. A diákok egy egybehangzó igennel válaszoltak.

A tanár ekkor két üdítőt húzott elő, és beleöntötte azokat az üvegbe. Ezek teljesen kitöltötték a teret. A diákok nevettek.

Na mármost - kezdte a tanár ahogy a diákok nevetése alábbhagyott - Azt akarom, hogy megértsétek, hogy ez az üveg az életet jelképezi. A golflabdák a fontos dolgok: a család, a gyerekek, az egészség, a barátok és a hobbik. Ha minden más elveszne, és csak ezek maradnának, az életetek akkor is teljes lenne. A kavicsok a többi lényeges dolgot jelképezik, mint a munka, a lakás és az autó. A homok pedig minden más - az apró dolgok.

Ha először a homokot teszed az üvegbe, nem marad hely a kavicsoknak és a golflabdáknak. Ugyanez igaz az életben is.

Ha az összes idődet és energiádat az apró dolgokra fordítod, akkor nem marad hely a számodra fontos dolgoknak.

Azokra a dolgokra figyelj, amik elengedhetetlenek a boldogságodhoz!

Fordíts időt a gyerekeidre! A szüleidre. Látogasd meg a nagyszüleidet! Vidd el a párodat vacsorázni! Szórakozz! Mindig lesz időd kitakarítani és füvet nyírni.

Először a golflabdákkal törődj - azokkal a dolgokkal, amik számítanak! Állíts fel fontossági sorrendet! A többi csak homok.

Az egyik diák megkérdezte, hogy mit jelképez az üdítő. A tanár elmosolyodott, és így szólt: „Örülök, hogy megkérdezted. Az üdítő azt jelenti, hogy mindegy mennyire van tele az életed, mindig jut hely egy italnak a barátokkal.”

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:34:23

@macamuca [IHUN]: abban tök igazad van hogy a magyar nem mobilis.Az orszàg nyugati felèn munkaerőhiàny van, a keleti felén munkanèlkūlisèg.A multicègek vàllaljàk a szakkèpesìtèst, nyelvtanulàst, költöztetèst, ès rengetegen skkor sem mennek.a munka legyen helyben, ès ne kelljen idegen nyelven megszòlalni.
Ebben igazad van sajnos.
Persze van jò példa is, főleg a mostani szakmunkàsok akik màr az ùj rendszerben tanulnak.
Van egy unokatestvèrem aki jelentkezett a mercedeszhez, 25 èves autòszerelő, Törtelen volt munkanélkūl.
A cèg kivitte Stuttgartba tovàbbkèpzèsre, nyelvet tanult, ès most a mercedesz gyàrban műszakvezető.Csakhogy ehhez kell az akarat.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:36:31

@**mimi**: a hozzàszòlàsodbòl ùgy tűnik hogy te Tolna/Baranyai vagy.Van eseyleg tapazztalatod amit megosztanàl velünk?
Tényleg sokan vannak?
Jòl beilleszkedtek?

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:38:49

@Kövérmadár [swe]: ne viccelj.meddìg tart csuszatèsztát csinàlni?
Van olyan elvetemült rajtam kìvül, aki szalonnàval ÈS cukorral eszi?:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 15:39:49

@Sexual Harassment Panda: "minden poszt arròl szòl hogy kolbàssbòl van a kerìtès ès minden olcsòbb.Akkor minek megy a nyugger hozzànk?"

Ne jatszd mar a hulyet panda. Azert mert nyugaton 350 000 GBP videken egy szepen felujitott nagy csaladi haz, Mo.-n meg 50 000 GBP. A kulonbozet meg annyi, hogy abbol a vilag barmely pontjan mosolyogva meg tudna elni abban a meg hatralevo 1-2 evtizedben.

@Kövérmadár [swe]: "Nyugdíjasként mi vagy Thaiföldön vagy a Karib-térségben képzeljük az utolsó 30 évet :)
Esetleg Barcelonában, egy tengerre nező lakásban :)"

Itt mar el is kezdhetsz "bungallot" keresni a Nyugdijas evekre. :)

www.rightmove.co.uk/overseas-property.html

klappol 2014.04.19. 15:40:15

@Kövérmadár [swe]: 40 év 8????????????? hét v@zze 57 vagyok :D:D:D:D:D:D:D

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 15:42:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: èn nem jàtszom!
Minden poszt arròl szòl, hogy otthon minden szar, a sajàt lakàs is, bezzeg londonban 5 pakival milyen csodàlatos.

2014.04.19. 15:53:38

@klappol:
" Egyes, nem bizonyított feltételezések szerint az étel az északolasz Cotoletta alla milanese-ből származtatható, "
Ebben lehet valami, ugyanis spanyol nyelvteruleteken - legalabb is Mexikoban - a rantott husokat (breaded) milanesa de ....-nak hivjak.

Mr Long 2014.04.19. 15:56:05

Abban igaza van Pandanak szerintem, hogy NyE akkor jo igazan, ha jobban keresel, mint az atlag. Mondjuk engem nem zavar, ha lesi a biztonsagi or mit csinalok aboltban, hisz nem lopni megyek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 15:57:11

@Sexual Harassment Panda: Most ki beszelt errol? Senki. Itt egyedul te szajkozod hogy mekkora baromsag az hogy kulfoldon mindig minden olcosbb, holott senki nem allitott ilyet. Ez az altalad leirt sor ma mar szerepelt eddig vagy 3X... mindharomszor te irtad le.

Masreszt ha szerinted ezen a blogon minden poszt szar, akkor nem veszed tolakodasnak ugye ha megkerdem, hogy minek jarsz ide?

tanato 2014.04.19. 15:59:27

@Chamroe: A holland nyugdíjasok/belgák németek stb./nem életvitelszerűen vannak MO.-on/nagy részük télire hazamegy.A tanyavilágban, kis falvakban télen azért nem olyan nagyszerű nekik sem mint nyáron madárcsicsergésre ébredni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 16:02:18

@Mr Long: "NyE akkor jo igazan, ha jobban keresel, mint az atlag."

Szerintem meg ezt a vilag osszes orszagara el lehet mondani. :)

Langyos mar a Balaton? :)

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 16:09:39

@Sexual Harassment Panda:
Hogy miről van "meggyőződve" a jobbik, vagy a többi párt, azt nem tudom, merthogy nem látok bele a vezetőik fejébe. Az meg, hogy mit hangoztatnak (pláne kampányidőszakban... és a kampány még nem ért véget, jön májusban az eu-parlamenti választás, ősszel meg a polgármesteri pozikra lehet "hajtani"), nos, az nem feltétlenül azonos azzal, amit gondolnak.
Kb ezért van az, hogy a valóságot látva (jelenlegi lakhelyemen, nyugat-Mo.-on, illetve előző lakhelyemen, a keleti határ mellett) csak röhögni tudok a hangoztatott szövegeiken is: a kettő között ég és föld a különbség. Arról nem is beszélve, hogy a pártszlogenek megvalósíthatósága mennyire reális, figyelembe véve a valós (=megtapasztalt) helyzetet. Olymindegy, melyik párt, milyen szlogen (milyen témával kapcsolatos).
Leegyszerűsítve: akinek itthon üres volt a zsebe, kilátástalan a jövője, és rávette magát egy országváltásra (munkalehetőség és tervezhető jövő reményében), annak olymindegy, hogy ki hívja haza, a korábbiakhoz hasonló szép ígéretekkel, mert nem fog hazatérni: távozása előtt már hallhatta ezeket a szólamokat/ígéreteket és megtapasztalhatta, hogy semmit nem érnek....
Az ilyen embernek konkrétum kell: stabil munkahely, a kintihez hasonló (=kint megszerzett-megtapasztalt) életszínvonal megteremtéséhez szükséges jövedelemmel, és mindez országosan jellemző mértékben-módon.
Na, ennek megteremtéséhez kevés néhány/sok pártszlogen...

Nem hiszem, hogy aki kényszerből ment külföldre (és azt hiszem, a többség ilyen...), az ha kint boldogul, akkor feladja és hazajön.
Sokan mondják pld, hogy kint összespórolják egy lakás/bútor/kocsi árát, aztán hazatérnek. Vagy menetközben jönnek rá, vagy tényleg hazaköltöznek és megtapasztalják, hogy a megvett-berendezett lakást/kocsit fenn is kell tartani, ehhez jövedelem kell, ahhoz meg munkahely, ez meg továbbra sincs....
Maradnak hát (pedig határozott hazatérési szándékkal vágtak neki), illetve visszamennek. Mert a fenntarthatatlan saját ház helyett jobb a fenntartható bérelt...

Általánosságban azt hiszem, nagyjából ez a jellemző.
Magam részéről utálom azt, ami ma Mo.-on politika-politizálás címszó alatt zajlik, ezzel együtt érdekel és a színtér szereplőiről is megvan a véleményem (nem túl hízelgő....).
Mégsem mondom azt, hogy egyik vagy másik párt x dumája miatt tervezem egyre erősebben a távozást: nem.
Jelenleg anyagilag úgy-ahogy megvagyunk, de ez nem marad így (munkahelyem dőlni készül, erősen...). Márpedig akkor bajban leszünk, anyagilag (is). És itthon a környékünkön esélyt sem látok arra, hogy másik munkát=fizut találjak, illetve a pár hónapos, havi 70-80 ezret fizető munkahelyet nem tekintem megoldásnak.
Marad a kifelé kacsintgatás....
Nem a pártok miatt, hanem a kiürülő zseb miatt.
Ennyire egyszerű.

2014.04.19. 16:14:41

@Sexual Harassment Panda: Gondolom ugyanazert mennek a nyugdijasok Baranyaba,mint amiert mennek Eszak-Amerikabol Mexikoba, Costa Ricaba, Panamaba - hogy a nyugdijabol jobban tudjon elni mint az anyaorszagban - van akinek ez egy normal szintet jelent, van aki meg csak itt elhet luxusban. Aztan egy par ev utan megunjak a mas kulturat es mennek haza, legalabbis ezt latni. Egy par evig en is el tudnam kepzelni pl. Costa Ricat, az itteni ingatlanert nagyon szep helyeken vehetnenk hazat...

2014.04.19. 16:19:28

@Mirjam2:

És akkor még nincs itt a barátnője. Olvass bele a tegnapi üzekedésükbe. Kupiszint. Kupistílus.

@Joder Cabrone:

Tetszett. Isten hozott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 16:20:04

@Sexual Harassment Panda:
Életedben egyszer egy normális ember nickje volt a tied.
:)))))))))))))))))))))))))))

Mr Long 2014.04.19. 16:23:06

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:Nem, de vihar van a lisztferin... Bar meg van egy ora a felszallasig. Iszonyat para az akusztika a csarnokban, duborog rendesen a dorges!

2014.04.19. 16:38:51

@adg [Au, Darwin]:
" És hoppá, mégis az amcsi gyerekek szokták halomra lőni egymást uzsiszünetben. :) "
Meg a kanadai urigyerekek:( Bar itt szigoru fegyvertartasi torvenyek vannak, ezert kest hasznalnak.
Most olvasom, hogy Calgaryban apr. 15.-en egy egyetemista partyn egy helyi rendorfelugyelo aranyos, egyetemet vegzett fia (arukirakodo volt egy elelmiszer uzletben) halalra szurkalt 5 fiatalt. Meg mindig a hir sokkhatasa alatt vagyok:( De kibacottul duhos, az elkenyeztetett urigyerekekre. Az aldozatok se proli melosok voltak. Igenis rohad ez a tarsadalom!!!!!!

2014.04.19. 16:43:24

@Cascabel:

Az ámokfutás a XXI. század tömegsportja.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 16:46:38

@Mr Long: Ne izgulj, gumibol van a gep kereke, le lesztek szigetelve. :DDDD

Chamroe 2014.04.19. 17:03:43

@tanato: Itt ez nem jellemző. Szépen berendezkedtek a tartós ittlétre , itt is telelnek. Jófejek amúgy :-)
Apósék házát is holland vette meg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 17:05:58

@Sexual Harassment Panda:
Van még ilyen elvetemült, de nekem sósan az igazi :)
Én a bundáskenyeret eszem baracklekvárral, ettől mindenki teljesen ki van borulva... egyszer próbáltam sajttal és hagymával, de rettenetes volt :)

@Cascabel:
Ne stresszeld magad... ha nagyon elharapódzik ez a dolog, úgyis kihalunk. Utána lehet előről kezdeni ;)
No para, vegyél egy duplacsövűt, védd meg magad, ha kell, a többi kit érdekel?

@Chang Yai:
Az első dolgom, hogy mobileszközön átváltok asztali nézetre. Az rendesen működik.

@Mr Long:
Egyszer meg kell halni, nem? 8)

2014.04.19. 17:07:49

@Cascabel: Hat en meselhetnek neked hogy "proli" gyerekek miket csinalnak, de nem 10-20 evben egyszer, hanem hetente. Kessel, illegalis lofegyverrel, nunchaku-val, stb. vagy pusztan okollel. Csak nem gondolod hogy a fenti eset jellemzo az egyetemistakra? - merthogy nagyon kihangsulyoztad... Epphogy nem jellemzo, azert is van mindenki ledobbenve rajta. Ulj be egyszer juvenile court napon a birosagon es nezd meg kik vannak ott...

2014.04.19. 17:07:53

@maxval a gondolkodó birca:

" Egy nép annyira alkalmas az államalakításra, amennyire az államot elgondolni, elképzelni képes. Innen ered, hogy minden
népnek van egy véghatára az állandó fejlődésben, pontosan az a határ,amelyet a természet a képzelőereje elé szabott."

Jose Ortega Y Gasset
A tömegek lázadása.

Nagyon úgy néz ki, a magyar nép elérte ezt a határt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 17:08:59

@klappol:
Nem tehetek arról, hogy nekem még minimum annyi van vissza, amennyin te már túl vagy ;)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Óh, igen-igen! Ez lesz a mi helyünk :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 17:10:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Egyébként nyugdíjasként egy szállodába is szívesen beköltöznék, nem kerül pl. Thaiföldön olyan egetverően sokba... hozzá egy all-inclusive ellátás és mi kellhet még?

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 17:18:49

@diggerdriver: meg is voltam hatòdva!
Àtèreztem a pillanatot!:)

klappol 2014.04.19. 17:20:43

@Cascabel: Akkor csak van más vélemény is. Ki tudja ezt már.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 17:22:57

@Kövérmadár [swe]: a bundàskenyeret èdesen enni nem őrūltsèg.
A ffrancàk eszik èèdesen is, pl karamellizàlt almàval ès vanìliafagyival is, meg sòsan, pl 2 szelet kenyèr között vaj, sonka, sajt, majd össehajtva beleforgatják felvert tojàsba ès vajban kisūtik, salàtàval toljàk. (Croque monsieur a neve)
Szòval baracklekvàrral inkàbb ì yenc semmint őrūltsèg.

2014.04.19. 17:22:59

@Cascabel: @cougarcat:

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb.

klappol 2014.04.19. 17:25:47

@Kövérmadár [swe]: Az biztos, hogy nem tehetsz róla, de nem is fogsz már utolérni, idében már nem. Életkorban persze, de akkor én már hol leszek?????

2014.04.19. 17:29:43

@Sexual Harassment Panda:
Nalunk a french toast-ot juharsziruppal leontve, rajta tejszinnel, gyumolccsel eszik. Elosszor le voltam dobbenve, de ma mar termeszetes a szamomra, raadasul finom es laktato is:) Egyik kedvenc reggelim.

www.google.ca/search?q=french+toast&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=W5VSU-G4I4K1yATwiYKADg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=520

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 17:30:44

@Cascabel: mondom hogy eszik èdesen is.A juharszirupos jò 5let!

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 17:34:06

@Sexual Harassment Panda:
A keleti részen jelenlévő munkanélküliséget ismerem-"kóstoltam", előle-miatta költöztünk 7 éve a nyugati országrészbe.
Akkoriban valóban az volt a helyzet, hogy az itteni multik "vadászták" a munkaerőt (mi is így jöttünk, ezzel együtt finoman szólva is nem volt könnyű rászánni magunkat arra, hogy ott feladjunk mindent /saját ház, rokonok, stb/, és máshol előlről kezdjünk mindent, gyerekkel).
Azóta eltelt pár év, az itteni cégek/multik már nem vadásznak emberre, van elég ember, akiből válogathatnak, ha éppen fel akarnak venni néhányat. Megjelent itt is a munkanélküliség, beszűkültek a lehetőségek, minden korosztály számára: mi (és unokatesód) még mehettünk az országon belül nyugatabbra, még volt hova (volt munka, "csak" meg kellett mozdulni, vállalni a váltást-változtatást, a tanulást, újrakezdést).
Ma már ez nincs: itt is munkanélküliség van, meg havi 70-80 ezret fizető gyári munka (miért fizetne többet, ha egyszer ennyiért is kap embert?, nopersze, hatalmas a fluktuáció ezeken a helyeken, nem véletlenül, így statisztika-szépítésnek jó csupán az, hogy X-Y-Z cég folyamatosan/sűrűn keres embert...).
Innen 3 lehetőség van:
1: keletre indulni: hova?? (országon belül értve)
2: maradni és tovább próbálkozni, hátha....
3: nyugatra indulni
3/a: Mo.-on lakva Ausztriába ingázni (dolgozni, sokan csinálják)
3/b: külföldre költözni (a választott ország, annak távolsága, nyelve, stbstbstb: egyénenként változó, ki hova és miért pont oda).

Negyvenesként megint belevágni egy újrakezdésbe: nem kimondottan vonzó, jobban szeretnék-szeretnénk a megszokott helyen-módon élni.
De nem lehetséges.
A muszáj nagy úr.
Vagy maradunk, és akkor biztos a teljes anyagi ellehetetlenülés, idő kérdése, mikorra (=nem látok reális esélyt a mostani fizumhoz hasonló bérű munkára-munkahelyre), vagy belevágunk ismét, immár határon túl=nehezebb körülmények (teljesen ismeretlen/idegen környezet) között az újrakezdésbe.
És akkor arról még nem is szóltam, hogy lányomnak milyen lehetőségei vannak itthon.... Számára sem tartom "megoldásnak", perspektívának a 70-80 ezer ft.-os bérű 3 műszakos gyári melót. Nem a strapája miatt, hanem a bér adta lehetőségek miatt: ebből az összegből egy meglévő, kialakított életet-életvitelt is nehéz fenntartani (pláne úgy, hogy a munkahely=fizu is bizonytalan...), de egy önálló életet felépíteni-kialakítani lehetetlen. Megélni kevés, éhenhalni sok.

Szóval, mindezek létező motivációk, és igencsak anyagiak, ahogy látom-hallom, nem mondhatóak ritkának sem.
Úgy gondolom, ilyen és hasonló okok miatt sokkal többen (=többség) vágtak-vágnak bele a külföldi életbe, mint politikai (pártszimpátia-antipátia, stb) okok miatt.

klappol 2014.04.19. 17:34:08

OFF:
Keresek egy embert, határátkelő és Samoa Joe a neve, ha ismerné valaki a jelenlegi tartózkodási helyét nagyon megörvendeztene. A neten 2010 óta nincs semmi hír felőle. "Samoa Joe megtalálta a paradicsomot" cím alatt leht régi videjót látni csak.

2014.04.19. 17:36:42

@lexrex:
Az amokfutot abban a korhazban es akkor kezeltek, amikor engem operaltak, A Rockywiev Hospitalban es nem is tudtam rola. Nehany tulelo aldozatot is lattam azt hiszem, tele volt a korhaz parkoloja hordagyakon fekvokkel es rendorokkel amikor ejfel utan atvittek egy masikbol. Csodalkoztam is.

2014.04.19. 17:38:51

@lexrex: Egy ilyen tragedia amit Calgary-ben tortent, "szenzacio", minden ujsag lehozza, ezzel foglalkozik. A legtobb "mezei" gyilkossag nem kerul be a nemzeti lapokba, foleg amit az oslakosok kovetnek el. De ezzel egyutt tovabbra is a tomegkozlekedes joval nagyobb veszely az atlagember szamara. Egyebkent errol a sajnalatos esetrol eszembe jutott, hogy milyen jo, hogy itt szabalyozzak a lofegyvereket. Ha ez a srac egy automata lofegyverrel jelent volna meg a hazibuliban, most valszeg joval tobb aldozat lenne....

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 17:52:07

@diggerdriver: te mikor költözöl haza Magyarorszàgra a csalàdoddal?
Nem tudod belinkelni azt a posztot amit ìrtàl?
Elolvasnàm szìvesen ùjbòl

2014.04.19. 17:52:26

@cougarcat:
Ezert nincs fegyverem, es nem is tervezek venni, sot kest sem hordok magamnal. Amikor kinn eltem a hegyekben egyedul, volt fegyvertartasi engedelyem. Amikor kertem a rendorsegen, mondta a rendor, hogy veszelyes dolog. Mondtam, voltam katona. Erre felhabordott, hogy ott gyilkolni tanitottak. Teved - valaszoltam - ott magyaraztak el, hogy vigyazni kell vele. Azert megkaptam az engedelyt. Ma mar nem biztos, ugyanis az ex felesegnek vagy baratnonek is hozza kell jarulnia a fegyvertartasihoz:) (szerintem jogos)

2014.04.19. 17:54:18

@cougarcat: nalunk 2 kanadas hir van. A crackes t.o.-i ex-polgarmester ujra akar probalkozni.
A masik Justin Bieberrol, hogy 275,000 ember alairta, hogy deportaljak az USAbol (who could blame them?)

2014.04.19. 17:55:51

@cougarcat:
Mindkettonknek meg van a maga " pet peeve-je" : neked az "oslakosok", nekem az "urigyerekek" :) De azert nincs harag, ugye?:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 18:02:22

@klappol:
A trópusokon, miközben pina coladat szürcsölsz kókuszdióból :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 18:03:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: na itt szetneztem, nincs egy sved property sem. Szomoru. :(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 18:09:51

Na szóval...

kepkezelo.com/images/4xf7nmlpy768rd03je0q.jpg

Egészen kiváló poszt volt. Aki ennyit tud írni a semmiről az csak jó arc lehet.

Ma igen kellemes időben igen kellemeset piacoztunk a Muscari családdal.
Ezek a szerzemények:

kepkezelo.com/images/ktks8whg510xx8tukled.jpg

Utána egész délután a romokat takarítottam mert holnap reggel megyek a családért a repülőtérre.

Mrs. Clayton 2014.04.19. 18:12:18

most olvasom, h a londoni Billingsgate Market halpiacán 50p egy tarisznyarák, az azért durva, vagy csak vége volt a napnak? járt már ott valaki?

2014.04.19. 18:15:01

@Cascabel: Harag nincs persze, csak vitatkozunk. :)

Felreertheto voltam, termeszetesen nemcsak oslakosokrol van szo, de teny hogy szegenyebb retegekbol kerul ki az eroszakos buncselekmenyeket elkovetok tobbsege, amibe termeszetesen feherek es bevandorlok, stb. is beletartoznak. Viszont amit az oslakos bunozessel kapcsolatban irtam, tenyleg igaz, kerulik ezt a temat a lapok, es a birosagokon egyertelmuen kettos a merce.

Nem pet peeve ez nalam, hanem tapasztalat. A ferjem Justice of the Peace volt tobbek kozott, tudna neked meselni es en is sokat jarok birosagra. Nagyon sok bunozovel kellett egyutt dolgoznom az utobbi idoben - valamikor az ilyen szuloket csak ignoraltak, de most kotelezo nekik is "szolgaltast nyujtani". A tiz ev alatt azert talakoztam "urigyerekkel" is, egy pszichopata aki kessel meggyilkolta a feleseget egy hajnalon ahogy szegeny a buszhoz igyekezett - en is tanu voltam es meg a nevem is benne volt az ujsagokban (az aldozat neveben tanuskodtam). Mindig fraszt kapok ha kegyelemert folyamodik de mindig elutasitjak.

Ezek szerint azt gondolod, hogy negativan elfogult vagyok az oslakosokkal szemben, pedig ez nem igy van. En tudom hogy mi folyik zart ajtok mogott. Ez nem jelenti azt hogy mashol nincs problema, csak nem ugyanolyan mertekben...

@charlieharper [home, sweet home]: Fordot sokan szeretik mert letorte a szakszervezeteket es penzt takaritott meg az adofizetoknek. A multja meg mar nyilt lap - the devil you know. :) Szerencsere a Bieber gyerek nincs a radaromon, mas generacio...

2014.04.19. 18:18:06

@Cascabel: @cougarcat:

A televízió "feltalálásával" kezdődött a társadalom, az emberi közösségek szétzüllesztése. Az élhető társadalomnak az alapjait támadták. A hitet, a helyi közösségeket, a munka becsületét, de legfőképpen a család fundamentum szerepét. Új célokat jelöltek ki, az egyént, és a fogyasztást. Mindent ennek rendeltek alá. Napi 24 órában bombázzák az agyat a nyílt, vagy rejtett reklámokkal. Vedd meg, mert ez neked kell!
Meggyőznek bennünket arról, nem a szüleink, a nagyszüleink élete a példakép, hanem a színészeké, a sportolóké, a celebeké. A drogos, botrányos, alkoholista életvitel. Nem a tisztességes munka a cél, hanem spekuláció, mert azzal lehet pénzt, sok pénz szerezni. A világ legtermészetesebb dolga, hogy színészek, sportolók egy évben több pénzt keresnek, mint egy dolgozó ember egy életöltő alatt. A világ legtermészetesebb dolga, hogy Soros, Buffet, és a hozzájuk hasonló spekulánsok milliárdokat keresnek spekulációval.Elérték azt, hogy erőnkön felül megadunk mindent a gyerekeinknek, mert állítólag ez a társadalmi elvárás.

És mi erre vevők vagyunk. Akkor miért sírunk.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 18:19:36

@diggerdriver: Uram, mèg mindìg az Önè az egyik legjobb poszt ami itt született.
Pedig sokszor olvastam màr, de mindìg tartogat ùjat.

nyuszigonosz 2014.04.19. 18:20:31

@diggerdriver: Miböl van a teknöc? Lehet bele rakodni is, vagy egy darab?

2014.04.19. 18:20:52

@cougarcat: Termeszetesen az a pszichopata urigyerek feher volt. :) A ferjnek meg az a pet peeve-je hogy sohasem keszulok el idoben... mennem kell...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 18:22:05

@diggerdriver: @Kövérmadár [swe]: "Egyébként nyugdíjasként egy szállodába is szívesen beköltöznék, nem kerül pl. Thaiföldön olyan egetverően sokba... hozzá egy all-inclusive ellátás és mi kellhet még?"

Nem igazan szeretsz takaritani, mi? :)

@tildy[UK]: "na itt szetneztem, nincs egy sved property sem. Szomoru. :("

Hat jahm, gondolom nem jellemzo hogy a jomodu angol nyugdijasok tomegesen Svedorszagba koltozzenek a nyugdijas eveikre. :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 18:22:41

@diggerdriver: Az publikus hogy neked honnan ered ez a kacsa-fixaciod? :)

2014.04.19. 18:22:47

@lexrex: Ebbol sok minden igaz, foleg amit a peldakepekrol irsz.... de most leptem...

nyuszigonosz 2014.04.19. 18:24:34

@lexrex: Leírtad, de ez is egy általánosítás.
A tv-t is tudni kell kikapcsolni, és önállóan gondolkodni is tudni kellene.
Meg nem mindig a szomszédok, ismerösök istentudja ki mindenki elvárásainak megfelelni akarni, hanem a saját életet élni is tudni kellene.

2014.04.19. 18:29:44

@cougarcat:
" Fordot sokan szeretik mert letorte a szakszervezeteket es penzt takaritott meg az adofizetoknek. "
Gondolom, nem a CUPE - t torte meg:) Osztalyharc ez a javabul:)

2014.04.19. 18:43:55

@diggerdriver:
" Ma igen kellemes időben igen kellemeset piacoztunk a Muscari családdal. Ezek a szerzemények: "
Ez mind nagyon szep es remek dolog. De gondolkoztal mar azon, hogy mi van, ha koltozni kell vagy meg tobb "szerzemeny" lesz? Tapasztalatbol kerdem, ez a "pack rat" viselkedes veszelyes tud lenni:) Atmentem en is ezen.

nyuszigonosz 2014.04.19. 18:53:32

@Cascabel: Én már évek óta a selejtezésnél vagyok, és még mindig több a felesleges mindenféle, mint kellene. :-(

Joder Cabrone 2014.04.19. 19:03:38

@Sexual Harassment Panda: Volt egy Guineai munkatarsam, nem Bissau, Conacry-bol jott, na o a fott tojast ette lekvarral, kiette szepen a sargajat, megtoltotte lekvarral es uzsgyi be vele, egyszer kiprobaltam nem volt ehetetlen, de azert jobb szeretem sozva. ;-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.19. 19:04:49

@maxval a gondolkodó birca: Hát ne haragudj, de ez borzasztóóóóó....., a szöveg, a tartalom, amiről írsz.....egyszerűen zéró a köbön, ez nem vers, még ha rímel is és sorokba van szedve....
Bocs az őszinteségemért... azért a vers mint "vers" ettől hál istennek fényévekre van!!!! :-)))

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 19:05:04

@Joder Cabrone: sòzva a lekvàrt?
Hà nòòrmàlis?:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 19:05:29

Basszus, most olvasom digger bejegyzeset, azt irja, par napon belul megkapta az ni szamot. mi meg mar 4 het es 2 napja varunk, de semmi. 3-szor hivtuk oket, azt mondtak minden rendben van, de a szam meg sehol :(

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 19:05:51

@diggerdriver: aha.miòta vagyol kint?
Temànakkorkintismaracc?

2014.04.19. 19:07:00

@sodalisO [eng]:

Ezt ő is tudja. Ezért hál' Istennek, nem próbálkozott többel.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 19:07:12

@tildy[UK]: szerintem nagyon jòl ìr, isnt it?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 19:08:11

@Sexual Harassment Panda: szerintem magyar :D

Bocsanat, nem tudtam kihagyni:)
Amugy igen:D

2014.04.19. 19:09:02

@nyuszigonosz(D):
Akkor tudod, mirol beszelek:) Fel eletem kacatok gyujtesevel es selejtezesevel ment el:(

Shanarey 2014.04.19. 19:10:38

Ez a poszt az a kategória, aki ezt elkövette, az nagyobb gazságokra is képes lehet.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Amíg a gép a földön van addig a villám veszélyes rá. Konkrétan nem száll fel, ha még a földön belecsap a villám.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 19:12:09

@tildy[UK]: egy iskolapéldàja annak, hogy intelligenciàt nem biplomàval adnak.komolyan.

Shanarey 2014.04.19. 19:13:21

@lexrex:

Az efféléket én inkább átugrom, nekem jobb az úgy.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 19:15:10

@Sexual Harassment Panda: biploma? az kettos diploma?:D
Szerintem olvasd el ujra ami irtam.
tudom, neha farasztoak a szovicceim. :) De hogy annak mi koze az intelligenciahoz, azt nem tudom:D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.19. 19:19:18

@diggerdriver: Bibibíí, én meg holnap vintage vásárba megyek !!!!! Én is veszek szépeket ám!!! Majd jól megmutatom oksa ?? :-D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 19:20:14

@Sexual Harassment Panda: ahh oke. Kapcsoltam, bocsanat, most esett le.

Diggernek van iroi venaja, az hogy diplomaja nincs,na bumm, Steve Jobsnak se volt. hvg.hu/tudomany/20111006_Steve_Jobs_diplomaoszto

Ettol fuggetlenul amit alkotott, a latasmodja es meg lehetne sorolni meg evekig ott marad az emberek emlekezeteben.
Na igy vagyok diggerrel is. Nem kell ahhoz diploma, hogy valaki ertelmes legyen.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.19. 19:23:33

@lexrex: :-D Egyébként utánanéztem , hogy akit a szar" mint téma foglalkoztat, annak gyermekkorból származó , mély és komoly pszichés problémája van ebben a kérdéskörben, amit érdemes lenne lassan feldolgozni, de nem vers formában! Vannak kiváló szarfóbiaoldószakemberek! :-))))

nyuszigonosz 2014.04.19. 19:27:25

@diggerdriver: Kösz a képet Digger!

Nagyon tetszik! Szeretem a mindenféle világító dolgokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:29:33

@Sexual Harassment Panda:
Ez pedig még az első időkben íródott aztán két év múlva írtam egy másikat is.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 19:30:59

@diggerdriver: linkeld mà ba+.
Mièrt kell könyörögni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:39:15

@Cascabel:
Ajaj ne is mond.
Lesz baj nem kevés.
Épp most küldtünk haza a familiának egy 40kilós csomagot.
Maradt bőven.

Papagály (törölt) 2014.04.19. 19:39:47

@diggerdriver: ez volt már! megint megvetted a kacsát? ;)

Latcho Rom 2014.04.19. 19:39:47

@lexrex:

Es megis lexi.
Itt ulsz 24/7..kukucskalsz kifelé a liberális, piacon alapulo. karvalytokes "joletben" elo hataratkelok eletet figyelgetve, hiszen mozdulni nem tudsz kifelé...

Nincs itt valami ellentmondas?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:41:00

@tildy[UK]:
Kérdezd Muscarit az ő fia nemrég igényelte.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:42:07

@Sexual Harassment Panda:
2011 július.
Nyugdíjig mindenképp szeretnénk. Aztán meglátjuk mik a kondíciók.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 19:44:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Well, mindig a legkisebb ellenállás és a maximális kényelem irányába fordulok... tudod, mint az áram :)
Még a fizikumom is ezt a célt szolgálja, áramvonalas, lekerekített, sehol egy lapos rész. :)

40 év hosszú idő, de ha majd ott tartunk és lesz lehetőségem megtenni, akkor meg is fogom tenni.

@diggerdriver:
Ki kell ábraádítsalak... a tenknős egy ÁLLAT!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 19:44:49

@diggerdriver: Bocs. A takaritos az madarnak ment csak mellenyomtam valamit.

nyuszigonosz 2014.04.19. 19:45:16

@diggerdriver: És mit csinálnak otthon aztán vele? Üzletük van?
Vagy tártoljak nektek valahol valamire?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 19:46:04

@Shanarey(SCO): Tudom. Viccnek szantam en azt. Azert is volt ott a smiley. :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 19:47:36

@diggerdriver: a nyugdìjig azèrt még hàtravan egy kevès, nem?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 19:51:40

@lexrex:
Nem vagy te egy kicsit befordulva? Tiszta Harcosok Klubja ez a szöveg :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:52:27

@Papagály:
Ja. Hetente megveszem ugyanazt.
:)))))))))))))))))))))))

bpetya75 2014.04.19. 19:53:11

@lexrex:

Abban a katolikus családközösségben, amelyiknek tagjai vagyunk, elég gyakori, hogy nem, vagy csak alig néznek tévét. Mi esténként nézzük, de nincs bekapcsolva folyamatos háttérzajnak, ahogy sok helyen tapasztalom. A másik érdekes tapasztalásom, hogy sok a 3+ gyerekes család, és ezekben a családokban általában nem a gyerekek körül forog a világ. Nem fontosabbak a párkapcsolatnál, vagy az Istenkapcsolatnál.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.19. 19:53:23

@geegee: gyerekeknel van anális korszak. Van,aki megreked benne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:53:29

@Kövérmadár [swe]:
Baszod. Igazad van.
:)))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.04.19. 19:54:04

@tildy[UK]: nekunk kb. egy honap volt, de kozben volt karacsony es ujev is. Lehet, hogy most egy kicsit tobb munkajuk van, ne aggodj. Ha azt mondtak, hogy rendben van, biztos ugy lesz

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.19. 19:54:07

Az kiderult mar, hogy Peter mit szed?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:54:47

@nyuszigonosz(D):
Nem.
Nagy a család mindenkinek jutott ajándék.
Én soha nem adok el semmit.
Vagy odaadom ingyen vagy sehogy.

Shanarey 2014.04.19. 19:55:09

@Babette_:

Nem, de ütős anyag az biztos.
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 19:56:29

@Sexual Harassment Panda:
A hivatalos 65-ig 15-év.
De ebben a szakmában dolgozhatok ameddig akarok.

nyuszigonosz 2014.04.19. 19:59:16

@diggerdriver: Csodálatosan szép, meg érdekes dolgok.
Csak mert én is mindenfélét meg szoktam venni, mert tetszett, csak hát sajnos a lakás nem felfújható. :-)

Ezért is a selejtezés. Csak még mindig vannak dolgok, amiket sajnálok kiselejtezni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 20:00:46

@Babette_: @Shanarey(SCO):
Az átélt élmények alapján elsősorban fűre, kis LSD tuninggal :)

@diggerdriver:
Nem vagyok jó biológiából, de addig még megy a dolog, hogy ha nem növény, akkor gomba. Ha nem is gomba, akkor már csak állat lehet (ha megszavazzuk a tektősnek azt, hogy nem egysejtű - ez látatlanban is kikvetkeztethető, hiszen a neve indikálja a többsejtűsgét: teknős = valamilyen dolog, ami rendelkezik teknővel, következésképp már legalább két sejtből kell álljon, önmagából és a teknőjéből).

nyuszigonosz 2014.04.19. 20:02:38

@Kövérmadár [swe]: Most a crystal meth a menü ütös dolog.
Remélem nem azt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 20:06:22

@nyuszigonosz(D):
Ez a Walter White-os cucc, igaz?
Soha ki nem próbálnám...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 20:07:05

@diggerdriver: Kesz szerencse hallod ennyi porcelantarggyal a lakasban, hogy nem jellemzok a foldrengesek Londonban. :)

nyuszigonosz 2014.04.19. 20:09:13

@Kövérmadár [swe]: Az.
Bár a legtöbbet Csehországban gyártanak ebböl a szörnyüségböl.
Ne próbáld ki soha!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 20:14:44

@nyuszigonosz(D):
Az a baj hogy ezek a tárgyak megszólítják az embert hogy vigyél magaddal.
Te is hallod ugye mikor utánad szólnak?
Na ez a baj.:)))))))))))))))))))

kepkezelo.com/images/doo72zpijv839hbj9j8.jpg

kepkezelo.com/images/4yhzmqyg5ego3mbmzes0.jpg

kepkezelo.com/images/9yovtdo2vd4f3094xlzp.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 20:17:00

@Kövérmadár [swe]:
Na most azért itt álljunk meg egy pillanatra.
Ismerek olyan teknővájókat akiknél legalábbis kétséges a többsejtű lét.
:))))))))))))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.04.19. 20:27:19

@lexrex: ezt nagyon benézted. a tévé feltalálásakor már javában züllött a soha nem is volt aranykor. az individualizmus sokkal régebbi topik, mint a tévé. ne csak írjunk, olvassunk is! :)
nem csempészi be a gonosz imperializmus senki nappalijába a tévét. csak nem kéne elfelejteni gondolkodni. persze, tudom, a zombi üzemmód sokkal kényelmesebb. de akkor miért panaszkodsz?

azok, akiknek ez nem tetszik, járhatják a maguk útját (kisközösségek). a többit meg hagyni kell, hadd dagonyázzon, ha úgy érzi jól magát.

mellesleg a család fundamentum szerepe meg amúgyis csak európai-keresztény maszlag, nem valamiféle örök emberi igazság.

2014.04.19. 20:29:15

@diggerdriver: Vegigneztem ezeket is meg a fenti kepeket is - ti tenyleg szep holmikat talaltok... Ugy latom a UK egy vintage aranybanya.

nyuszigonosz 2014.04.19. 20:41:17

@diggerdriver: Igen, így van. És aztán nem lehet otthagyni öket, mert jönni akarnak. :-))

Nagyon szépek ! Föleg az utolsó képen az a gömbölyü üveg valami azzal a lepke-szitakötö nemtudom mi fémmel rajta.
Meg hát a porcelánok!

Na még jó, hogy nem vagyok ott. Már nem férnék el a lakásban.

Mr Long 2014.04.19. 20:57:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: De vajon o portalanit, vagy a neje fele azzal fejezi ki a szeretetet, hogy atengedi neki a feladatot?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 20:58:24

@nyuszigonosz(D):

Az a szitakötős üveg egy parfümszóró.

Azért én rá tudok ficcenni egy ilyen világháborús réz repülőre is ami mellesleg ceruzahegyező.

kepkezelo.com/images/icz2n05mrjyyqnt0jm5.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 20:59:36

@Mr Long:
Miért az nem elég hogy kifizetem a sok csetreszt?
:))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.04.19. 21:02:31

@diggerdriver: Jó képek, nem vagyok oda a porfogókért, de ezek nem giccsek, egy kicsit nagyanyám ideje jutott eszembe.

Ezeket vinni kell mindig tovább.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 21:05:47

@cougarcat: "Ugy latom a UK egy vintage aranybanya."

Hajajj! De meg mennyire, plane a videk! :)

Ha van ra keret, akkor ilyen kastelyokat is vehetsz:

www.rightmove.co.uk/property-for-sale/property-29583102.html?premiumA=true

Az interiort elnezve azon sem lepodnek meg ha maga, Sir Lancelot teljes lovagi pancelban erkezne alairni az adasveteli szerzodest. :)

nyuszigonosz 2014.04.19. 21:07:20

@diggerdriver: Jé! Ezt én se hagytam volna ott. :-))

klappol 2014.04.19. 21:07:55

@sodalisO [eng]: A keményen megmondó :D:D:D

Yes :)))))))))))))))))))

Shanarey 2014.04.19. 21:10:23

@Mr Long:

Van az a kézigránát, amivel az összeset porrá lehet alakítani, és akkor jöhet a következő vásárlás.
:-)

2014.04.19. 21:19:31

@diggerdriver: Fillerekert raadasul, sarga irigyseg. :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nekem nagyon tetszik! Nem is olyan egetveroen draga, ha a Victoria ingatlanarakat veszem alapul - persze csakis gazdagoknak. A hazat korulvevo kert, park, csodalatos. Azt hiszem el fogok szorakozni egy kicsit ezen a honlapon - megrogzott almodozo vagyok...

2014.04.19. 21:21:56

@Babette_: az nem. Inkabb Samant olvasnam
@diggerdriver: segitettem ma kitenni egy crab net- et

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 21:26:56

@cougarcat: " Azt hiszem el fogok szorakozni egy kicsit ezen a honlapon - megrogzott almodozo vagyok..."

Cumbria-ban keress elado ingatlanokat. Az a legszebb resze Anglianak, olyan kastelyokkal es tajakkal, hogy csak pislog az ember. :)

En peldaul ha ott dolgoznek siman berelnek valami ilyesmit (bar errol pont nincs sok kep):

www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-43142338.html

Marha jo szerintem! :) (Azt meg nem tudom, hogy a tehenek felugyeleti jogat is megkapom-e az ingatlanberlessel egyutt :))

Muscari 2014.04.19. 21:28:34

@Kövérmadár [swe]: a krokodil, na az szornyu. Lattam kepeket, meg videokat a neten, szigoruan 18-as karika :-(

Fel nem tudom fogni, hogy emberek miert toljak ezt magukba.

Itt egy video, de tenyleg csak eros idegzetueknek:

www.youtube.com/watch?v=8HLYnl7vEoY&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D8HLYnl7vEoY&has_verified=1

2014.04.19. 21:28:55

@cougarcat: na, jo lenne erre ebredni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 21:29:56

Éldegélünk...

-A feleségem, mikor a tévé elött ültem, megkérdezte:
- Mit nézel?
- A port ...
Ezután veszekedni kezdtünk.
-A feleségem azt mondta, ad egy támpontot, hogy mit szeretne születésnapjára: Legyen vörös, és menjen 0-ról 100-ra 3 másodperc alatt.
Ajándékoztam neki egy piros fürdöszobamérleget.
Ezután veszekedni kezdtünk...
-A feleségem a tükörben magát nézegetve azt mondta: Rettenetesen nézek ki, öreg, kövér és ráncos vagyok. Most tényleg szükségem volna egy bókodra!
Azt mondtam: De a látásod nagyon jó...
Ezután veszekedni kezdtünk...
-Elkisértem a feleségemet egy osztálytalálkozójára. Egyik volt osztálytársa egyik poharat a másik után ürítette ki, és alaposan berúgott. Megkérdeztem a feleségemet, hogy ismeri-e? Persze, felelte. Együtt jártunk, és mikor vége lett, elkezdett inni, és azóta nem tudta abbahagyni.
- És még mindig ünnepli? - kérdeztem.
Ezután veszekedni kezdtünk...
-A Tescoban megkérdeztem a feleségemet, hogy ne vegyünk-e egy láda sört 15 Euroért. Azt mondta, nem, és anélkül hogy megkérdezett volna, vett valami beauty-krémet 65 Euroért. Mondtam neki, hogy egy láda sör többet segítene abban, hogy szépnek lássam, mint a krém.
-Ezután veszekedni kezdtünk
Néhány napja megkérdeztem a feleségemet, hogy a házassági évfordulónkon hová mehetnénk.
Azt felelte: Valahová, ahol már rég nem voltam.
Erre a konyhát ajánlottam.
-Ezután veszekedni kezdtünk...

Muscari 2014.04.19. 21:34:29

@cougarcat: igen, tenyleg aranybanya . A ferjem a regi orakba szerelmesedett bele, mar szerelni is tudja oket.

Ilyet peldaul: kepkezelo.com/images/jjj4u8kp4wnocfeh0dis.jpg

nyuszigonosz 2014.04.19. 21:34:45

@Shanarey(SCO): Ez jó! Még selejtezni sem kell, eltünik minden egyszerre. :-))

2014.04.19. 21:48:07

@charlieharper [home, sweet home]: Erre igen, aztan gondolom ehhez is hozzaszokna az ember. Legjobb lenne csak turistakent egy ilyesmi angol kastely b&b-ben megszallni, par napra. Tudod, csak az "ize miatt" :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Ez is szep, a tehenek hab a tortan. Ertekelem amikor ilyen szepen felujitanak regi hazakat. A berleti dij turista szemszogbol nezve nagyon jo.... probalj ezen a szigeten ennyiert egy hazat kiberelni olyan helyen, ahova menni is akarsz, lehetetlen lenne...

@Muscari: Ez is nagyon szep... Ilyesmit itt az antik uzletek vasarolnanak fel es utana jo dragan arulnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 21:48:53

Az amerikai vonatok nyomtávja (a sínek közötti távolság) pontosan 143,5 cm (4 láb és 8,5 inch). De vajon mi az oka annak, hogy ez a távolság pont ekkora lett? Mi olyan vonzó ebben a számban?

A válasz meglehetősen egyszerű és könnyen kitalálható: az USA-beli nyomtáv pontosan megegyezik az Angliában használatos nyomtávval, mivel az első vonatokat angliai bevándorlók kezdték építeni az Újvilágban. Na jó, de ettől a kérdés még kérdés marad. Most arra kell választ találnunk, hogy Angliában miért lett 143,5 cm a nyomtáv. Azért, mert az első vonatokat Angliában azoknak a terveknek és sablonoknak az alapján készítették, amelyeket a hinták és kocsik gyártásához is használtak. így hát felmerül a kérdés, hogy a hinták és kocsik nyomtávja miért lett pontosan 143,5 cm?

A válasz megint nagyon logikus: ha más lett volna a nyomtáv, akkor ezek a járgányok nagyon hamar tönkrementek volna az angliai kőutakon, mivel azokban, épp ilyen távolságra, volt két vájat, amelyeket a régebben ott járt kocsik vájtak ki. Nem meglepő továbbá, hogy az Angliában található kőutakat, szinte egytől egyig, az ókori Róma építtette. A kőutakba vájt vájatokat pedig az első római kocsik és harci szekerek vájták.

Már az ókori rómaiak is szabványok szerint építették az utakat és a harci szekereket, ezért aztán mind ugyanakkora lett, ami a vájatok távolságának egyformasá-gát is maga után vonta. A vájatok aztán évszázadokon keresztül kényszerítették az utókor járműtervezőit az ősi szabvány betartására... A tanulság tehát, hogy ezek után, ha azt kérdezed, hogy ki a fene találta ki ezt vagy azt a számot (például 143,5 cm-t), még az is lehet, hogy rátapintottál a valóságra: a római kocsik távolsága ugyanis épp azért lett akkora, amekkora, hogy két ló hátsója kényelmesen elférjen egymás mellett a kocsi előtt.

Megvan hát a válasz! Római lovak fara szülte ezt a különleges számot. Ha pedig már eléggé izgalomba jöttél attól, hogy birtokába jutottál a modern világ egyik nagy titkának, még egy adalék: Bizonyára láttad már azt a két vastag rakétát az amerikai űrrepülők oldalán, felszállás közben. A nevük Solid Rocket Boosters -SRB. Ez a hét rakéta hajtja fel az űrbe az űrhajót. A rakétákat az utahi „THIO-KOL" gyárban gyártják, és tervezői sokkal, de sokkal vastagabbra szerették volna csinálni. A probléma csupán az volt, hogy a rakétákat vonaton kellett a kilövőállo-másra szállítani. A vonat pályája néhány olyan szűk alagúton keresztül vezet, hogy a sínek épp hogy elférnek benne. Ezért aztán a rakéta sem lehetett szélesebb, mint a nyomtáv. így esett meg, hogy a világ egyik legfejlettebb technológiájával gyártott rakétájának a szélességét egy római ló fara határozta meg...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 21:52:59

Továbbképzés nők,majd férfiak részére!

Iskolánk felnőttek számára továbbképzést tart. A tanfolyamokat sikerrel
teljesítő túlélők bizonyítványt kapnak.

Tantervünk nők számára:

1. óra: Hidegben fel, melegben le, avagy hogyan kezelj egy termosztátot.
Előadás képekkel, oktatófilmmel.

2. óra: Mi kerül több energiába: lehajtani a vécéülőkét, vagy 3 órát
duzzogni miatta?
Kerekasztal beszélgetés.

3.óra: Lehetséges elmenni egy ruhaüzlet előtt anélkül, hogy vásárolnánk?
Csoportfoglalkozás.

4. óra: Az alapvető eltérések egy női retikül és egy bőrönd között.
Felismerési gyakorlat.

5. óra: Hogyan tegyünk fel kérdéseket a reklámok közben, és maradjunk
csendben a film alatt?
Csoportfoglalkozás.

6. óra: Lehetséges egy jó fürdőt venni 14 különféle szappan és habfürdő
nélkül?
Szeminárium

7. óra: Egészségügyi felvilágosítás: léteznek gyógyszerek a menstruáció
előtti feszültség csökkentésére ; HASZNÁLD ŐKET!
Előadás.

8. óra: Tévedtem, a páromnak volt igaza!
Tényfeltáró beszámolók.

9. óra: Hogyan parkoljunk le kevesebb, mint 20 perc alatt a biztosító
igénybevétele nélkül?
Gyakorlati bemutató.

10. óra: Hogyan használjuk a féket anélkül, hogy az összes utas lefejelje a
szélvédőt?
Gyakorlati foglalkozás.

Tantervünk férfiak számára:

1. óra: Hogyan forraljuk fel a vizet?
Előadás képekkel, oktatófilmmel.

2. óra: A vécépapír tároló tényleg magától töltődik fel?
Kerekasztal beszélgetés.

3. óra: Lehetséges úgy vizelni, hogy a fal és a padló ne kapjon belőle?
Csoportos gyakorlat.

4. óra: Alapvető eltérések a szennyes tároló és a padló között.
Felismerési gyakorlat.

5. óra: Szennyes edények ; tényleg maguktól repülnek be a mosogatóba?
Élménybeszámolók.

6. óra: A távirányító átadása másoknak tényleg a személyiség elvesztésével
jár?
Csoportterápia.

7. óra: Egészségügyi felvilágosítás: a virágcsokor átadása nőknek nem okoz
egészségkárosodást.
Előadás.

8. óra: Eltévedtem, útbaigazítást kértem!
Tényfeltáró beszámolók.

9. óra: Hogyan maradjunk csendben, míg párunk leparkol?
Gyakorlati bemutató.

10. óra: Hogyan legyünk ideális társak a bevásárlásban?
Relaxációs technikák, légzőgyakorlatok.

2014.04.19. 21:58:06

@diggerdriver: A noi resz vicces de a ferfi resztol meg konnyes a szemem a rohogestol :)) Lehet hogy a ferfiaknak ez pont forditva van? :)

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 22:05:17

@diggerdriver:
:)))))))))))))))))))
Lopom :)))))))))))))))

2014.04.19. 22:07:50

@macamuca [IHUN]: Ezt le kell forditanom a ferjnek... :)))

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 22:12:00

: A férfi természetrajza

Az ember az élővilág legfelsőbb rendű élőlénye: gerinces, eleveneket szül, és azokat saját emlőjéből táplálja.
A férfi nem szül eleveneket, azokat nem táplálja saját emlőiből, nem is mindig gerinces, mégis ő kapta az 1-es személyi számot!

* KÜLALAKJA

Magassága és szélessége rendkívül változatos. Egy adott életkor után, és bizonyos mennyiségű serital elfogyasztása eredményeképpen kirajzolódnak a férfi fő alkotóelemei, úgymint fej, tor és potroh. Az alsó végtagjai általában jobb és bal lábra tagolhatók, hacsak nem magyar focista a szerencsétlen, mert annak mindkét lába bal. Biológiai felépítését illetően van néhány lényeges eltérés a női és a férfi test között, például a férfi ádámcsutkája. Néhány úr sz*rvat is visel, eme díszes trófeát nem a teremtőtől, hanem felesége őnagyságától kapja, és a büszke dámvaddal ellentétben, igyekszik a legnagyobb titokban tartani. Ez persze képtelenség, hiszen ő az, aki utoljára értesül a dologról.

* ELŐFORDULÁSA

A férfiak behálózzák az egész földet, ezen belül is a nőket. Fellelhetők vad állapotban a futballpályák lelátóin, félvad állapotban bárszéken, szószéken, hordón és minden elképzelhető vezető beosztásban, háziasítva a családi tűzhely körül papucs minőségben.

* EGYEDFEJLŐDÉSE

A férfit nem a gólya hozza. Mint mindent, az életét is a nőnek köszönheti. Eleinte újszülött, bébi, csemete, csöppség, gyerkőc a kissrác neve. Ebben a korban elhitetik vele, hogy tűzoltó lesz, meg katona, vadakat terelő juhász. A nők mindig mesélnek a fiúknak. Eleinte mesével altatják őket. Ha a kiskorú szerencsésen túljut az ebadta, nebuló, kölyök, kamasz, siheder, süvölvény, lakli stádiumokon, a fejlődés megállíthatatlanul továbbsodorja, és lehet belőle pali, ürge, manusz, hapsi, krapek, pacák, koma, pók, ipse, úr, régebben elvtárs, bajtárs, szaki, haver, pancser, mazsola, tag, góré, polgár, muksó, pasi, atyafi, fószer, fater, bácsi, tata, öregfiú, vén trotli, szenilis bakkecske.

* TERMÉSZETE

Vannak béketűrő, szelíd, igen jámbor fajták, ezeket az édes anyanyelv becenevekkel illeti. Például: pipogya fajankó, gügye f*szi, hülye melák, te málé! Vannak pimasz, gátlástalan, rámenős, lelkiismeretlen fráterek is, ezekből lesznek a női ideálok, szívtipró filmsztárok, feledhetetlen örök szerelmek. Egy szerelmes férfi a nő számára a legvonzóbb látvány. Két szerelmes férfi a nő számára a legtaszítóbb látvány. A férfi a világ leghiúbb teremtménye. Képes volt szakállat növeszteni, hogy feltűnés nélkül bámulhassa magát a tükörben minden áldott reggel borotválkozás ürügyén. A férfinak van humora. Minden nőt sikerül megnevettetnie azzal a viccel, hogy a teremtés koronájának nevezi magát. A férfi igen leleményes és ravasz. Ádám addig nyaggatta istent, amíg Éva személyében társat remekelt számára. Mihelyt volt kire hárítani a felelősséget, azonnal szakított az almából. Az elveszett paradicsom tehát nem Éva kíváncsiságának, hanem Ádám pákosztosságának a következménye.

* TÁPLÁLKOZÁSA

A férfi mindenevő. Egy okos asszony mindent meg tud etetni az urával! Többségük mindenivónak is nevezhető, bár vannak férfiak, akik sosem isznak. Vizet. A magyar háziasszony szerint a férfit a gyomrán keresztül lehet megfogni. Ez bölcs megállapítás. A nokedlis pörköltön hizlalt sörhasú férj nem szaladgál más szoknyák után. Örül, ha levegőt kap, és nem infarktust!

* FELHASZNÁLÁSA

A férfi eredményesen használható az élet számos területén, például konzervnyitásra, a kiégett villanykörte kicserélésére, családalapításra stb.

* ÉRDEKLŐDÉSI KÖRE

Mi érdekli a férfit? A politika, a pénz, a gazdaság, a technika, a művészet, az autó, az ulti, a póker, a veszély, a vita, a játék, az ismert, az ismeretlen, a föld, a víz és a levegő, a flóra és a fauna, a múlt, jelen és jövő, az élet és a halál, a szomszédok bögyös Icukája és a világmindenség. Szeretik a kutyákat, berzenkednek a macskától. Kockás inghez csíkos nyakkendőt kötnek, a boltban övék minden megbuggyant konzerv, csöpögős zacskós tej, sületlen kenyér. A legszerényebb teljesítmény után is elvárják az elragadott dicséretet, amellyel nem szabad fukarkodnunk.

Miért is fukarkodnánk, kedves sorstársaim, lányok, asszonyok?

Hiszen meg vagyon írva: „A férfi legszebb jutalma a nő, a nő jutalma az a tudat, hogy ő a jutalom.”

Taxomükke (UK) 2014.04.19. 22:14:14

@diggerdriver: Ezek között még akár értékes cucc is lehet.
Főleg, ha valamelyik mellé kanyarítasz egy cirkalmas történetet, miszerint a dédapád a tökömtudja melyik csatában együtt harcolt Y. X. earllel, akinek a felesége aztán egy teázás alkalmával a szóbanforgó csetresz dédnagyinak ajándékozta.
De csak ha angol a szereplők többsége.

macamuca [IHUN] 2014.04.19. 22:16:12

A hálószobagolf szabályai

1. Minden játékosnak gondoskodnia kell saját felszereléséről.
A felszerelés általában egy ütő és két labda.

2. A játékhoz hozzá kell járulnia a pálya tulajdonosának.

3. A szabadtéri golftól eltérően itt az ütő lyukba juttatása a cél, miközben a labdák kint maradnak.

4. A jó játékhoz az ütő rúdja kemény kell, hogy legyen.
A pálya tulajdonosának joga van ellenőrizni a rúd keménységét.

5. A pálya tulajdonosa (a lyuk épségének megóvása érdekében) fenntartja magának a jogot, hogy megszabja az ütő hosszúságát.

6. A játék célja: annyi ütés elvégzése, amennyi ahhoz szükséges, hogy a pálya tulajdonosa elégedetten elismerje, hogy a játéknak vége. Ennek elmulasztása azt vonhatja maga után, hogy a játékos ezen a pályán nem játszhat többet.

7. Rossznak tartják, ha egy lyukat azonnal a pályára érkezéskor megjátszik valaki.
A tapasztalt játékos általában időt szakít arra, hogy megcsodálja a teljes pályát, különös tekintettel a szép formájú bunkerekre.

8. A játékosokat figyelmeztetjük, hogy játék közben ne említsenek egyéb pályákat (amelyeken már játszottak vagy ezzel egyidejűleg játszanak), a jelenleg játszandó pálya tulajdonosának. Ismertek elkeseredett pályatulajdonosok, akik ezen okból a játékos felszerelését megrongálták.

9. Bátorítjuk a játékosokat, hogy minden eshetőségre legyen náluk megfelelő esőruházat.

10. A játékosoknak meg kell bizonyosodniuk arról, hogy játékuk tökéletesen tervezett, különösen, amikor egy pályán először játszanak. Ismertek játékosok, akik felháborodtak, amikor fölfedezték, hogy más is játszik azon a pályán, amelyet ők privát pályának hittek.

11. A játékosoknak nem szabad feltételezniük, hogy egy pálya állandóan játszható. Néhány játékos megszégyenülhet, amikor rájön, hogy a pálya ideiglenesen javítás alatt áll. A játékosoktól elvárt dolog, hogy ez esetben rendkívül taktikásak legyenek. Haladóbb játékosok ilyenkor alternatív lehetőségeket találnak a játékra.

12. Javasoljuk a játékosoknak, hogy kérjenek engedélyt a pálya tulajdonosától, mielőtt megjátsszák a hátsó kilencest.

13. Általában a lassú játék javasolt, de a játékosoknak fel kell készülniük a sebesség fokozására, ha időlegesen is, a pálya tulajdonosának kérésére.

14. Csodálatos teljesítménynek számit - ha az idő engedi - ha a játékos többször meg tud játszani egy lyukat egy meccs alatt.

15. A pálya tulajdonosa az egyetlen bírája annak, hogy ki a legjobb játékos. Tanácsoljuk a játékosoknak, hogy kétszer is gondolják meg, mielőtt állandó tagságot váltanak egy pályára. Plusz elvárásokat emelhet a pálya tulajdonosa és a szabályok is változtatás tárgyát képezhetik. Ennek okán sok játékos jobban szeret több különböző pályán játszani.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 22:22:05

napi hiszti: elegem vana birit kurumplikbol, amik alkalmatlanok rakott krumplinak. Ha bemegyek a boltok tobbsegebe, csak sargaheju krumpli van, ami fantasztikus baked potatoesnak vagy tort krumplinak, ellenben ha fozom szetesik. Oke maradjunk a jo oreg desiree-nel az mar otthon bevalt. Kevesebb ideig fozom, es ez is szetesik. King edward? Szinten.

Csinaltam volna rakott krumplit, otthon 40 percig fozom a desireet hejaban, nem esik szet, itt 25 perc, es szetesik. Mehh....

Tanacsokat varok, ki mit hasznal rakott krumplira errefele.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 22:23:12

@Muscari: az egy dolog, de kezdodne az angol tanfolyam, ahova kell, allashoz sem artana, ha mar meglenne...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 22:28:13

@Kövérmadár [swe]: Aham, érdekesek.De itt nekem télleg cumi volt... :D Jó, igaz kurva kicsiben jöttek elő, akár más is lehetett...

2014.04.19. 22:29:11

@macamuca [IHUN]: Ezek is nagyon jok!! :)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 22:31:16

@maxval a gondolkodó birca: Hát jó, de nem irigylem azért őket...
:-) Bár a pénzdíjjak néha eszementek.

klappol 2014.04.19. 22:41:57

Ma nem sokan vagytok, de kilómétereket raktok be szövegként. Nehéz volt a hét???

:D:D:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.19. 22:42:47

@diggerdriver: ezek tobb mint 15 eve voltak új szövegek a neten...

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 22:43:12

@tildy[UK]: persze.neked olyan krumpli kell amelyik "lisztes".
A baking pt. nem olyan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 22:44:36

@tildy[UK]:
Figyelj,
Katona voltam magamnak főztem az őrszobán.
Rakott krumplit mert ahhoz tudtuk lopni a hozzávalókat.
Nem emlékeztem teljesen hogy anyám hogy csinálta.
Szépen összeállítottam de NYERS krumpliszeletekből.
A világ legjobb rakott krumplija lett.

klappol 2014.04.19. 22:45:40

@diggerdriver: Ki volt a zsűri? :)))))))))))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 22:46:25

@diggerdriver: mindig hejaban fozom elotte. Egyszer probaltam nyersen felvagva kesziteni, nem jott be.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 22:47:04

@klappol:
12 őr 2felvezető és én mint őrparancsnok.

klappol 2014.04.19. 22:48:07

@diggerdriver: Egy őrparancsnoknak merték volna azt mondani, hogy ez nem jó??? :))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 22:48:25

@tildy[UK]:
Tudom hogy meg kell főzni előtte.
De az a krumpli amelyik szétesik az talán hamarabb megsül ha nyersen teszed bele.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 22:48:34

@Sexual Harassment Panda: tudom, ezert probaltam az otthon bevalt kinezetueket -tipusokat. Bartlett Red Rooster Potatoes-t ajanlottak most, legkozelebb kiprobalom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 22:49:17

@klappol:
Azok???
Nem. A fegyverszekrény kulcsa nálam volt.:)))))))))))))))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 22:53:28

@tildy[UK]: Nekem nincs ezzel tapasztalatom, de egyik kollegam es a csaladja csak magyaros kajakat csinalnak. O is panaszkodott erre, de aztan meselte hogy elment egy ilyen termeloi piacra es ott talalt "nem uj" krumplit. Vett is gyorsan vagy 3-4 zsakkal. :)

Lehet erdemes lenne neked is valamifele piacon probalkozni inkabb a boltok helyett, nem?

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 22:57:42

@tildy[UK]: te nem piacra jàrsz??? Uramatyàm!
Biztos h van az angoloknak jò krumplijuk ami lisztes.kèrdezősködj piacon.
Azt is meg merem kockàztatni, hogy -bàr kevès zöldsègūk van ami jobb a magyarnàl- a krumpli pont ilyen.

nyuszigonosz 2014.04.19. 22:58:26

@tildy[UK]: Nekem ha pont nem az a megfelelö krumpli van itthon és mégis szeretnék ilyet csinalni, akkor megpucolom - szóval nem héjában rakom föni egészben - és olyan szeletekre vágva fözöm, ahogy majd kell, és beleszúrok villával vagy így, hogy tudjam, mikor pont olyan, amilyennek lennie kell.
Utána rendesen rakoptt krumplinak csinálom tovább.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 23:00:04

@Muscari:
Én is láttam... nem tudom elhinni, hogy ilyet ember képes elkövetni saját maga ellen.

@diggerdriver:
Nha, már te is prolizol?! :D

@geegee:
Hát persze ;) Akár bármi más is, de ezek a fránya jelek pont ezek voltak 8)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 23:04:26

@Kövérmadár [swe]:
Leírtam a proli szót?
Azoknak közük nincs a prolikhoz.

Mr Long 2014.04.19. 23:10:15

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hany magyar dolgozik nalatok? Nem csak megegy?

klappol 2014.04.19. 23:12:54

Ha főznivaló krumplit veszel, akkor azt inkább elő kell főzni, de van a sütnivaló krumpli, azt nyersen. Egy igazi proli kaja.:))))))))))))))

klappol 2014.04.19. 23:16:34

Kipróbáltam a görög rakött kumplit. Ütős.

klappol 2014.04.19. 23:17:27

@Kövérmadár [swe]: Rájuk gondolsz (etnikum)? Ja eszik.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 23:18:14

@Mr Long: Nem. Van egy budapesti R&D reszlegunk is, ahonnan jottek at paran hozzank is (meg mas site-okra is, Svajcba, US-be, Franciaorszagba, stb.).

A mi reszlegunkon dolgozik meg 3 magyar rajtam kivul. Ezek kozul en kettovel dolgozom egyutt projekt szinten, szoval veluk szoktam neha beszelni.
De a divizion belul van meg egy masik reszleg, ahol azt hiszem talan van meg 1-2 magyar, de veluk abszolut nem dolgozunk egyutt mert teljesen mas gepeken es projekteken dolgoznak, szoval nem is beszelunk igazabol veluk.

Amugy ok, rajtam kivul mind ismerik egymast regrol mert ugye evek ota egyutt dolgoztak Bp.-en mielott ide jottek. En meg fekete barany vagyok mert engem, mint egy kulsost vettek fel ide. :)

klappol 2014.04.19. 23:23:02

@diggerdriver: Biztos elfoglalt vagy, itt ha kimaradsz pár sorból, elég visszarázódni. :)))))))))))))))

Port töröltél?? :D:D

nyuszigonosz 2014.04.19. 23:26:05

@klappol: Abba mit kell tenni? Egy görögöt, aki üt, vagy görögdinnyét? :-)

Mr Long 2014.04.19. 23:27:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem a pestiek foglalkoztak felujitassal, karbantartassal? Isnertem ott PM-et.

klappol 2014.04.19. 23:28:29

@nyuszigonosz(D): :D:D:D Görög nem kell bele, inkább ezek
:1/2 kg burgonya
125 g darált hús
1 tk gyros fűszerkeverék
100 g tejszín
100 g tejföl
75 g feta sajt
75 g reszelt sajt
1 ek olaj

bors
vaj a tál kikenéséhez

nyuszigonosz 2014.04.19. 23:31:52

@klappol: Kösz, jól hangzik.
Nemrég hasonlót csináltam: csak nem krumplival, hanem makarónival és darált hús helyett meg brokoli volt benne, de a feta sajt benne volt és ehetö lett.

klappol 2014.04.19. 23:35:39

@nyuszigonosz(D): A neten találsz sokat, én is onnan szoktam kuksizni, nem vagyok nagy szakács, A görög gyümölcsleves is klassz, főleg nyáron jól lehűtve.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 23:37:12

@klappol:
Nem. Az asszony nem volt itt egy hétig a hányásfoltokat fel kellett takarítani.
:))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.04.19. 23:37:49

Mindenkinek jóccakát.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.19. 23:38:55

@Mr Long: Pesten rengeteg minden volt, csak a nagy reszet kesobb kivitte a ceg mas kulfoldi site-okra. A Power divizion belul volt szervizkozpont, retrofitting, fejlesztes es meg gyartas is. A vilag egyik legnagyobb marogepe nalunk volt!!! Csak ketto van belole Europaban!!!

Aztan szinte mindent kivitt az orszagbol a ceg. Egyedul a fejlesztocsapat maradt. De ok is megcsappant letszammal mert a ceg felkinalta a transzfert mindenkinek es a tarsasag egy jo resze elt is a lehetoseggel. Szetszeledtek a vilagban cegen belul. :)

Es kesobb bejott hozza a Transportation uzletag. Ok most az uzemeltetesert, karbantartasert felelosek meg van egy egesz nagy csapat, akik a vezerloszoftvereket debug-oljak vagy valami ilyesmi. :D

klappol 2014.04.19. 23:38:58

@diggerdriver: Te iszol???? nem birod a piját, vagy rossz a gyomrod??? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 23:39:21

@klappol:
Jóember ezt egy személyre szánod?
Csaxólok hogy nekem előételnek kevés.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 23:40:19

@nyuszigonosz(D):
Olyan volt csak teljesen más egyéb minden stimmel:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 23:43:22

@klappol:
Nem, nem iszok amióta a vedelést feltalálták.
Roppant mód gyűlölöm az alkoholt és meggyőződésem hogy megsemmisítésének legjobb módja a saját gyomorsavam.
Az tuti.
Ha ráköpök egy lóra a patkó se marad meg utána.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 23:44:58

@Sexual Harassment Panda: korabban jartam, akkor meg mashol laktunk (Hackney), es volt a kozelben piac. Btw, ott is megkerdeztem , hogy jo-e fozesre, amit venni akartam, nem tudta a bacsi a valaszt.

nyuszigonosz 2014.04.19. 23:46:04

@diggerdriver: Na de majdnem ugyanaz.:-)
Feta sajt volt benne es a sütöben készült. :-)

Kreativ konyha, ami van a hütöben meg itthon, abból finomat fözni.:-)

Vagy legalábbis ehetöt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 23:49:27

@Kövérmadár [swe]: "pina coladat" Mi az a colada?Az elsőt az tudom, hogy mi... :-))))))))))

Szerintem mond szalonképesebben, mondjuk úgy, hogy Vulva colada.Hmm?

Muscari 2014.04.19. 23:51:02

@tildy[UK]: salata krumplit vegyel, az nem esik szet. A pontos fajtat nem tudom, de az ASDA-ban ilyen neven rejtozik. Viszonyleg kis szemu es sarga heju. Van meg olyan, ami meg kisebb es kifli alaku, az sem szetfovos fajta.

Krumplipurenek viszont tapasztalatom szerint a Maris Piper a legfinomabb. Az olcso, pakisztaniaknal kaphato sarga hejunak szerintem vizize van es ot perc utan szetesik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 23:56:08

@nyuszigonosz(D):
Na. Azt mondom énis hogy ugyanaz. A végeredmény tejbegríz de teljesen olyan.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.04.20. 00:23:51

@diggerdriver: mar talaltam receptet a kenyersuto gephez, holnap veszek mindent es kiprobalom. Mer nagyon regota szerettem volna, amikor meg itt a blogon szoba kerult, hat, azota alig tudtam magam turtoztetni. De most vegre nekem is van :-)

A tobbieknek: Diggerrel car boot sales-en voltunk ma es en vettem egy vadi uj, meg soha nem hasznalt kenyersuto gepet egy idos magyar hazaspartol. Nagyon draga volt, 7 fontot fizettem erte :-)

Latcho Rom 2014.04.20. 00:25:31

@Babette_: mutti hálásan csoválja értük, jó ez így, kerek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.20. 00:41:02

@Muscari: Vat dö fakk iz car boot sales?Autócsizma árusítás?Gumikat vettél a kocsira? :D

2014.04.20. 01:47:07

"@Babette_: mutti hálásan csoválja értük, jó ez így, kerek."

Hataratkelo, oszinten szolva nem ertem, hogy ezt miert engedted at. Ezt nekem cimeztek azert mert tetszett nekem valakinek a vicce. Ne haragudj, de ez gusztustalan - en nem vagyok itt senkinek "mutti" foleg nem egy trollnak.

Babette! Te meg legyszives szolj a kedves haverodnak hogy szalljon le rolam.

2014.04.20. 01:58:03

Es a MUTTI mar megint a svab szarmazasomra valo utalas. Szoval tenyleg nem ertem HA. Miert OK ez itt???????

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 07:35:11

@cougarcat: felnott ember, nem vagyok felelos azert,amit ír. Es
foleg:attol, mert nekem irja, meg nem vállalom kozossdgst azzal,amit ír.

2014.04.20. 07:35:40

@cougarcat:

Neki ez olyan, mint normális embernek a levegő. Ez élteti.

2014.04.20. 07:37:28

@Papagály:

Vitakultúrából egyes. Leülhetsz.

2014.04.20. 07:50:58

@Kövérmadár [swe]:

Nem ismerem a harcosok klubját. A tv. tudatbefolyásoló hatásáról elég sok tanulmány megjelent. Ma ez a legerősebb fegyver a tömegek manipulálására.

Muscari 2014.04.20. 07:53:24

@geegee: :-)))))
Nem, a gumikat csizma helyett vettuk magunknak, tudod, olyan papucsfelenek. Tudod, cipore sem telik a londoni mosogatoi fizetesbol ;-)

2014.04.20. 07:57:47

@bpetya75:

Meg kell nézni, hogyan beszélnek a mai gyerekek, fiatalok a szüleikkel. Az úgynevezett civilizált világban. Aztán vissza kell gondolni arra, vajon meg mertünk-e volna mi ilyen hangnemet engedni a szüleinkkel szemben. Nem. De ugyan ez elmondható a iskolai viselkedésre is. A liberalizmus egy lassan ölő méreg az emberiség szervezetében.

Latcho Rom 2014.04.20. 09:09:24

www.mediaklikk.hu/musor/pava/

Klikk hetedik rész a döntőhöz.

Gyönyörű volt a Sebő-Sebestyén Márta nyitószám, nagyon örültem Vaszi Levente közönségdíjjának.

HA, tudsz róla hogy sváb származék vagyok, tehát...abba kellene fejezni a hisztizést ezügyben, talán, mert nevetséges.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 11:30:44

@lexrex:
Lehet ezért taszít tudat alatt?
Nem nézek TV-t, bár ez csalóka, mert filmeket és sorozatokat viszont igen, de pl. reklámmentesen.

Liberalizmus: megint félremagyarázás van és jó lenne tisztába tenni a dolgokat...
Liberálisnak tartom magam, mert azt gondolom, hogy ami nincsen más kárára, azt az ember nyugodtan tegye meg. Ilyen pl. a füvezés, a szerencsejáték, a prostitúció, a pénz értelmetlen elszórása és még nagyon sok minden. Miért? Mert neked pl. mi közöd van hozzá, hogy én füvet szívok? Okozok ezzel kárt neked? Akkor nincsen jogod felemelni a szavad ellene.

DE!
Az nem liberalizmus, hogy embereknek / bűnözőknek elnézzük a mások által elkövetett cselekedeteiket. Ez idiotizmus.

Azt gondolom, hogy kellenek szabályok. Kevés, de alapvető szabály. Aki ezeket megszegi, az megy a villamosszékbe. Aki a szabályokon belül marad, az azt csinál, amit akar. Nincs moralizálás, mert az nem jó semmire (szubjektív). Van viszont a törvény betűje. Ezt lehet, ezt nem lehet. Amit lehet, azt lehessen anélkül, hogy bárki beleugatna.

Gyerek-nevelés-iskola: a régi iskola híve vagyok, mert bár nincs gyerekem és nem is szeretnék, de amit a fiatalok megengednek mguknak, az katasztrófa. Ha meglátok egy gyereket, az jut eszembe róla, hogy egy mini terrorista, aki szabadon szekálhatja a felnőtteket és a világukat, közben kijátszva a "gyerek vagyok, nem bánthatsz" kártyát. Csak azt felejti el mindenki, hogy ezeket a szarcsimbókokat a felnőttek tartják el, a felnőttek tartják életben. Cserébe semmit sem kapnak.
Ahogy a szülőnek is kell, hogy joga legyen megnevelni (igen, akár fenyítéssel is) a gyereket, úgy az iskolának is kellene legyen erre jogosítványa. Így lesz csak ember én nem valami szharfaszú takony belőlük, mire 10-en évesek lesznek. (kivétel mindig van).

Latcho Rom 2014.04.20. 11:38:29

@Papagály: Pontosan. Mániákkal teljesen felesleges vitatkozni.
+1

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 12:35:16

@Kövérmadár [swe]: a moral a legrégebbi dolog,ami a tarsadalamakt,közösségeket szabályozza.
anelkil anarchia van.
a törvénynek meg moral nelkul nincs társadalmi elfogadottsága. Amelyik törvényt meg nem tartják be, az nem ér semmit.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 14:55:37

@lexrex: a konteo.hu - n jelentek meg ezek a tanulmányok, ugye? igen, sőt szerintem a rotschild család minden tagja máig is él! feltaláltatták maguknak az örök életet és elvissel óriási bulikat tartanak a becsületes dolgozó emberek pénzéből! felháborító, nem?

Papagály (törölt) 2014.04.20. 14:55:50

@lexrex: van ennél még lejjebb is? vagy az "ezek a mai fiatalok!" és a "bezzeg az én időmben!" már az abszolút szellemi mélypontot képviselik?

mellesleg: mindenki olyan gyerekeket "kap", amilyeneket nevel. szuper-igazságos, hogy orrba vágják a félrenevelt gyerekek a szüleiket. csak tegyék is! ők (a szülők) ugyanis a leginkább felelősek azért, hogy selejteket szabadítottak a társadalomra (kígyót melengettek a keblükön).

Papagály (törölt) 2014.04.20. 14:56:18

@Kövérmadár [swe]: a társadalmi együttélés nem olyan egyszerű, mint a sakkjáték, hogy világos szabályokkal definiálni lehetne, mit szabad és mit nem.
számos hírhedt eset van, amikor valakit tévedésből ítéltek halálra.

hogy valami pozitívat is mondjak: szerintem a közösségek hiányoznak. a társadalom, a nemzetállam nem közösség (utóbbi ráadásul idejétmúlt is). a család az lehetne, de egyre kevésbé az (ezért személyenként a saját családunkban mi vagyunk a felelősek).

az individuális értékekről nem szeretnénk lemondani, elutasítjuk a kollektivizmust, az egyéni felelősséget hangsúlyozzuk, és nem akarjuk tudomásul venni, hogy nem lehet egy dolognak csak a jó oldalát akarni és a rossz, nemkívánatos oldalát elutasítani.

ha olyan férjet akarunk magunknak, aki jól keres, akkor ne lepődjünk meg, hogy karrierista, hogy nem a családja az első, hanem esetleg munkamániás.
ha olyan feleségre vágyunk, aki éjjel háromkor is makulátlanul ki van festve, akkor ne lepődjünk meg, ha havonta egy átlagfizetést hagy a kozmetikusnál, a pedikűrösnél, sőt napi 8 órás munkára se lesz ideje, mert az aktuálisan legújabb ámbraszínű rúzs beszerzése rengeteg utánajárást követel.

ugyanígy van ez a társadalmi eszmékkel is. ha a hatékonyság és a pénz az istenünk, ne lepődjünk meg, hogy ennek az igazságosságra, a lelki életünkre, közösségeink megtartó erejére is meglesz a hatása.

2014.04.20. 15:23:42

@Papagály: "ha olyan férjet akarunk magunknak, aki jól keres, akkor ne lepődjünk meg, hogy karrierista, hogy nem a családja az első, hanem esetleg munkamániás.
ha olyan feleségre vágyunk, aki éjjel háromkor is makulátlanul ki van festve, akkor ne lepődjünk meg, ha havonta egy átlagfizetést hagy a kozmetikusnál, a pedikűrösnél, sőt napi 8 órás munkára se lesz ideje, mert az aktuálisan legújabb ámbraszínű rúzs beszerzése rengeteg utánajárást követel"

Nagy nagy igazság!!

Quercus a favágó 2014.04.20. 16:07:27

@lexrex:

Értelmes emberek vitáznak. A vita arról szól, hogy észérvek ütköznek. Vannak akikkel csak vitatkozni lehet. Ott csak a hangerő számít. Ezek az emberek egy lényeges dolgot figyelmen kívül hagynak. Az észt nem lehet hanggal pótolni.
Csak javasolni tudom: ne vitatkozz. Nincs értelme.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 18:38:32

@Babette_:
Úgy érted, a büntetés?
Már a legkorábbi korokban is csak azt nem tették meg az emberek, amiért számukra túl nagy büntetést kaptak.
Sem morál, sem erkölcs, sem semmi más, csak a lehetséges büntetéstől való félelem.
Ez a büntetés lehetett kiközösítés, kiátozás, börtön, csonkítás, halál vagy bármi más.
Soha nem az tartja vissza az ember, hogy "vajon ez helyes?", hanem az, hogy "vajon megbüntetnek-e érte?".

@QUERCUS(a favágó): @lexrex:
Ha szerintetek a társadalom rohad, akkor mondjátok már el, hogy milyen a számotokra ideális társadalom!
Ha rohad a mostani, akkor kellett legyen egy nem rohadó állapota is. Mikor volt ez és miért?

Erős a gyanúm, hogy egy olyan utópisztikus elképzelés állhat ezen kijelentések mögött, amilyen az ember soha sem is volt. Akkor pedig nem beszélhetünk rohadásról, csak arról, hogy nektek nem tetszik.
Nekem sem tetszik sok minden, de elfogadom, alkalmazkodom és kihozom belőle számomra a legtöbbet.
Olyan illúzióm nincsen, hogy a legszűkebb környezetemet leszámítva bárkit is érdekelne, hogy én mit szeretnék, esetleg hozzá is segítene, emberbaráti szeretetből... ha mégis van ilyen, akkor mutatom a katalógusban, hogy milyen autót szeretnék, lehet bizonyítani az über-giga-metál-brutál emberséget és önfeláldozást...

Ellenkező esetben az egész nem több, mint hangatos "Jajj, kéremszépen, ez rohad!"

Most megyek és készítek ham&eggs-et a kedvesemnek (és magamnak) vacsorára... van olyan vélt vagy valós társadalmi rend, ami tiltja a kedvesünknek való sonkástojás készítést és amiért ezzel hozzájárulok az össznépi társadalmi rohadáshoz vagy ezt azért még szabad?
Ha szabad, minimum 8 "Igen"-t szeretnék kapni, ellenkező esetben ott a kétség és inkább az éhenmaradást választanám.

Quercus a favágó 2014.04.20. 18:45:35

@Kövérmadár [swe]:

Hosszába törlek ketté, ha Nóri éhes marad.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:09:19

@QUERCUS(a favágó):
Nem maradt! Remélem ezzel nem járultam hozzá az emberiség elkorcsosulásához ;)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.20. 20:31:12

@Muscari: Hát jó. :-) De télleg érdekelt volna, miért van ilyen hülye neve...Gondolom ez sima bolhapiac lenne, nem?Mondjuk a svéd is elég hülye nevet használ erre: loppis... :-)

**mimi** 2014.04.20. 20:31:23

@Kövérmadár [swe]:

én kedvellek Madár...na mutasd azt a katalógust:))))

majd együtt örülök veled :))))))

Papagály (törölt) 2014.04.21. 01:25:57

@Kövérmadár [swe]: többek között nils christie-től tudom, hogy mit ér, és mekkora a visszatartó ereje a büntetésnek. ajánlom figyelmedbe a szerzőt, igaz, nem svéd, de norvég! ;)
"a fájdalom korlátai" akár magyarul is olvasható, de gondolom, svédre is lefordították.

nagyon érdekees, és olvasmányos, sok illuzórikus elképzeléseddel le fog számolni, ha elolvasod.
en.wikipedia.org/wiki/Nils_Christie

Papagály (törölt) 2014.04.21. 09:13:06

@geegee: a bolhapiac is hülye név, nem? vagy ott bolhákat árulnak? :)
elég sok néven fut ez az üzletág:
flea market (or swap meet), kanadában: garage sale.

egyébként a car boot sale arra utal, hogy gyakran közvetlenül az autó csomagtartójából árulnak.
en.wikipedia.org/wiki/Car_boot_sale

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása