oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 03. 06:49,  Így találtam állást Angliában 646 komment

2014. április 03. 06:49 Határátkelő

Így találtam állást Angliában

Mai szerzőnk. Dávid két hónapja már írt egy bemutatkozó posztot (aki nem olvasta volna, az itt pótolhatja, érdemes!), amit nagyon szerettetek (én is), úgyhogy most örültem, hogy némi unszolásra megírta kicsit részletesebben is, hogyan sikerült munkát találnia Angliában, egészen pontosan Portsmouth-ban.

cím_Southsea Castle.jpgSouthsea Castle

„Többen írták a kommentekben a múltkori írásom alá, és Te is javasoltad, hát folytatván a történetem, kicsit részletesebben is mesélek a munkámról, és arról, hogy milyen volt a „keresés".

Ezúttal viszont nem nagyon tudok képeket mellékelni, mivel titoktartási szerződésem van, és nem közölhetek információkat a gyárról. Pont ezért a történetben sem fogok konkrétumokat említeni, de amúgy sem lenne értelme, mert úgy gondolom, az csak a szakmabelieknek lenne érdekes.

De, hogy - ne maradjatok teljesen kép nélkül - dekorációnak kaptok párat még Portsmouth-ról, illetve a „suliról", ahol tanfolyamon voltam. Utóbbiak a Polymer Training and Innovation Centre oldalán nyilvánosan is elérhető képek.

Fontos a mobilitás

Aki olvasta az első írásom emlékezhet rá, hogy mire megérkeztünk Angliába, már alakulóban volt pár interjúm. Akármennyire is rizikós volt kihozni a kocsit, nagyon nagy segítségnek bizonyult.

Kiemeltem a telefonba minden ügynöknek, hogy mobilisak vagyunk, autóval jöttünk. Anélkül az interjúkra is csak nehezen jutottam volna el, mert mi Birminghamben laktunk, de Marveln-ben, Coventryben, Telfordban és ugye Portsmouth-ban is volt interjúm - ráadásul ipartelepeken, ahol a tömegközlekedés nem a legjobb.

Clock tower.jpgClock tower

Visszatérő kérdés volt a fejvadászok részéről, hogy vannak-e rokonaim vagy barátaim Birminghamben, amire azonnal mondtam, hogy pár ismerős ugyan van, de költöznénk a munkáért simán, bárhova.

Az első nem jött össze

Az első interjú Malvernben volt, Worcester mellett, amire bejött a papírforma, miszerint az első helyre biztosan nem vesznek fel. Habár hamar közös nevezőn voltunk a vezetőmérnökkel, aki interjúztatott (kiderült, hogy dolgozott Magyarországon három hónapot kiküldetésben), és a gépparkjuk is fele részt olyan típus volt, amin otthon is dolgoztam, és hiába kaptam extrém pozitív értékelést az interjúra, végül mégis mást választottak.

Nagyon sajnáltam, mert a műhely pazar volt, nem túl nagy, épp amire még azt mondom, hogy családias, digitális, valós időben dolgozó termelésirányítási rendszerrel, a munkarend pedig 12 óra / nap 4 on 4 off lett volna olyan rotációval, hogy a hétvége jött volna ki mindig a 4 off-ra. Azt hiszem, nem kell részleteznem, milyen jó lett volna. A környék gyönyörű, Worcester csodás, úgyhogy fájt a szívem, hogy nem jött össze.

Csepel Művek, Coventry

A második és a harmadik interjú egy napon volt, reggel Telfordban, egy amerikai multi angliai gyárában kezdtem. Hát itt rendesen felsültem... Valahogy a teljesen sablonos HR-interjú 1-2 szakmai kérdéssel nem feküdt annyira. Zavart a személytelenség, és az angollal is küszködtem. Itt műhelybejárás sem volt, ez már jelentett valamit.

Az HMS Warrior, a világ első páncélos hadihajója a Historic Dockyardban.jpgAz HMS Warrior, a világ első páncélos hadihajója a Historic Dockyardban

 

Elég rossz érzésekkel jöttem ki, és indultam Coventrybe, a második interjúra. Pont mikor megérkeztem, hívott az ügynök az előző helyről, hogy ugyan a technikusi állásra valaki tapasztaltabbat szeretnének, de CAD-modellezőnek felvennének (van egy kevés ilyen tapasztalatom is) alacsonyabb fizetésért, de idővel felkapaszkodhatok. Ezt elutasítottam, volt még pár interjúm, és reménykedtem. És a telefon lerakása után besétáltam a Csepel Művekbe...

Coventry nem nyerte el a tetszésem. Sem a város, sem a gyár. Habár az összhang az üzemvezetővel itt is igen hamar megvolt, a bejáráskor ősöreg gépeket és sötét arcokat láttam csak.

Ide minőségfejlesztésre vettek volna fel, irodai munkarend (8.00-16.00), amit annyira nem is kedvelek, és furcsa is lett volna azonnal „főnökösködni" egy idegen országban... Nem hinném, hogy szerettem volna.

Habár az öreg gépekkel dolgozni mindig kihívás, de nem olyan értelemben, hogy szakmailag megfelelően fejlődnék. Mindenesetre, amikor kijöttem már éreztem, hogy itt befutó leszek, ez jócskán visszahozta az aznap reggel elveszett önbizalmam.

Irány Portsmouth, szakadó esőben

A következő interjú egy hétre rá volt Portsmouth-ban. Ide az út is érdekes volt, kora reggel indultam, szakadó esőben, és itt sokan nem kapcsolnak lámpát. Nem kötelező, ezért nekik nem rutinművelet indulás után, és így néha el is felejtik, főleg ha amúgy ők látnak (pl. kivilágított úton éjjel, esőben stb.)

Na most, ömlő esőben, amikor az őrülten csapkodó ablaktörlő mögül is csak az előttem haladó lámpájának a fényét látom, igen meglepő tud lenni egy-egy ilyen lopakodó. Főleg, hogy a reggeli csúcsban mindenki bőven féktávon belül tapossa a másik mögött, hogy odaérjen a dugó előtt... És én sem totyoghattam, 250km az út, fogalmam sem volt, hol lesz dugó és nem jó késni az interjúról.

Megmásztuk a Portsdown Hillt is.jpgMegmásztuk a Portsdown Hillt is

Szóval Portsmouth. A leendő munkahelyem volt, ami elsőre a leginkább lenyűgözött. Nagy gyárcsarnok, összesen 50-60 különféle géppel (fröccsöntő, palackfújó, összeszerelő), mindenféle olyan dologgal felszerelve, amiről otthon a kollégáimmal csak álmodtunk.

Az összhang az üzemvezetővel itt is hamar megvolt. Amikor a magamról szóló jól begyakorolt monológom után nem is kérdezett semmit, hanem elkezdett mesélni a cégről, éreztem, hogy jó lesz ez.

Mondta azt is, hogy ha felvesznek, akkor elküldenek NVQ tanfolyamra - ez kb. az otthoni OKJ szintű szakmai tanfolyamnak felel meg, csak általában többszintes.

Amikor kijöttem és felhívtam a barátnőm, csak annyit mondtam, ha szakmai alapon és nekem kellene döntenem, ide jönnék (ekkor még csak Telfordból volt válasz), nemcsak a műhely, hanem az angol szakmai képesítés miatt is. Hazafele pedig életem legnagyobb dugóját álltam végig Oxfordnál...

Munkásruha turbánnal

Az utolsó, és egyben legviccesebb interjú annál a cégnél volt, akik még a Magyarországról küldött érdeklődésemre reagáltak. Azért csak ekkor került rá sor, mert ők nyári leálláson voltak, amikor érkeztünk.

Ez a cég Birminghamben volt, és már a válasz e-mailből tudtam, hogy egy indiai fog interjúztatni. Amikor magára az interjúra került a sor, kiderült, hogy nem csak az interjúztatóm az, hanem gyakorlatilag az egész cég.

Egy fiatal srác volt, beszéltünk pár mondatot, körbementünk a műhelyen (átlagosnak mondanám, habár a vákuumszívó gyártósor extruderrel nekem új volt, noha ez sokaknak nem jelent semmit :) ), ahol elég vicces volt látni a munkásruhában, de turbánban dolgozó szikh-eket.

Hadihajók mellett érkezik a banán.jpgHadihajók mellett érkezik a banán

Aztán mondta, hogy most vesznek fel valakit a vákuumszívóra, és én jó lennék a fröccsre, beszél a bácsikájával. Kijöttem, beültem a kocsiba, és átmentünk az út túloldalára egy McDonald'sba kávéért a barátnőmmel (aki a kocsiban várt rám).

Csak itt néztem meg a telefonom, ami még rezgésről is ki volt ütve, nehogy kellemetlen helyzetbe hozzon az interjún, és ekkor már két nem fogadott hívásom és egy üzenetem volt az interjúztatótól, hogy vissza tudnék-e menni.

Nem tudtam hova tenni, de amikor visszamentem már tolták is elém a jelentkezési papírt, meg a fizetési ajánlatot. 16.000-et ajánlottak, ami próbaidő után 19.000-re ment volna fel - ezt azért keveselltem, kis gondolkodási időt kértem.

És a nyertes…

Amikor hazaértem, nekiálltam írni a cégeknek, hogy mi a helyzet, mert van már egy ajánlatom. Először a marvelni interjút szervező ügynöknek küldtem, mert a listámon az a cég volt az első helyen (leginkább az ügynökökkel voltam kapcsolatban, nem közvetlenül a cégekkel).

Onnan hamar jött a válasz, hogy ugyan az interjú után úgy gondolták, én leszek a megfelelő, de végül jött valaki jobb... Utána jött Portsmouth, ahol volt közvetlen elérhetőségem az interjúztatómhoz is, így neki írtam.

Mielőtt válaszolt volna, csörgött a telefonom. A coventry-i interjút szervező ügynök volt, hogy engem választottak, és behívnának konkrét munkamegbeszélésre. Ettől elég jó kedvem lett. :)

De kb. 10 perc múlva ismét csörgött a telefon. Portsmouth-ból hívtak, hogy nehogy máshova menjek, felvesznek. Gyorsan eldarálták a fizetést, meg hogy éjszakai műszak lesz, ha nem gond, mert csak ott tudnak eleget fizetni.

01. Ezen a gépen olyan darabot gyártottunk a tanfolyamon az általam megírt programmal, hogy megtartották oktatási mintának.jpgEzen a gépen olyan darabot gyártottunk a tanfolyamon az általam megírt programmal, hogy megtartották oktatási mintának

Megkérdezték mennyi idő kell leköltözni, én egy hetet kértem, de az üzemvezető azt mondta biztos, ami biztos, legyen kettő. Nem vitatkoztam. A végén pedig mondta, hogy a belépési „csomagot" a munkaszerződéssel a munkaközvetítőnek kellene átküldenie, de ő inkább kihagyná már őket, küldi nekem egyből, ennyivel is gyorsabb lesz a folyamat. Mondanom sem kell, majdnem kiugrottam a kert mögötti susnyásba örömömben, hogy kicsit rohangálhassak, mint egy félőrült...

Sajnáltam az ügynököt, aki kiközvetített Coventrybe, mert ő volt az egyetlen, akin tényleg éreztem, hogy 120%-ig azon pörög, hogy nekem sikerüljön. Az interjú előtt behívott, hogy megbeszélje velem, mire számítsak, közvetlenül utána felhívott, hogy hogyan ment, amikor megkapta az interjú kiértékelését, akkor is hívott, hogy jó lett, és végül engem is választottak, én rá is bólintok, majd pár órával később visszakozom...

Írtam neki, hogy kaptam egy jobb ajánlatot, egy „álommunkát", ami ráadásul a tengernél van. Erre jött a válasz, hogy mennyire örül neki, és hogy gondoljak majd rájuk „szárazföldbe zártakra" (land locked) a tenger mellől. Ezek után még inkább sajnáltam...

Szóval felpakoltunk, búcsút intettünk indiai lakótársainknak és leköltöztünk.

Az első nap

Az első munkanapom kicsit stresszesre sikerült. Az egész ott kezdődött, hogy azt sem tudtam kihez kell mennem. A belépési csomagban a szerződések mellé rakott levélben annyi volt, hogy jelentkezzek XY-nál 9-én este 10.00-kor. Fogalmam sem volt ki az.

Itt érdemes megemlítenem, hogy a legtöbb gyár bejárata egy nagy sötét ajtó és egy kapucsengő (néhol egy üres előtér és egy telefon a mellé rakott mellékekkel), sehol senki, akivel beszélni lehetne, nincs portás, se biztonsági.

Nem volt ez másként itt sem, és majdnem biztos voltam benne, hogy senki nem lesz a kaputelefon másik oldalán este 10-kor. Azt is csak guglimapszon néztem meg, hogy hol a dolgozói parkoló...

Úgyhogy odahajtottam a parkolóba, hogy csak lesz ott valaki, aki megmondja, hol lehet bemenni, és kit kell keresnem. Kiszálltam a kocsiból, megláttam egy cigiző alakot, akihez odasiettem és kérdeztem, hogy „I'm sorry, but…" „David?" vágott a szavamba. Megkönnyebbültem. :)

Bevezetett a kantinba, és mondta, hogy ott várjak. Megjelent egy srác, aki adott egy overallt. A sajátját, de amikor felálltam, látta, kb. fele akkora, mint én. Nem baj, azért beszuszakoltam magam a ruhába, bár igen hülyén néztem ki. Jött a főnököm, gyorsan körbevezetett a műhelyen, és bemutatott mindenkinek.

Aztán odavezetett ahhoz, aki kint volt, amikor érkeztem (igazából nem rám várt, csak pont jókor érkeztem). Ő épp fröccsöntő-szerszámot cserélt egy gépen, és közölte, hogy ő igazából nem a kollégám, hanem csak őt helyettesíti, mert szabin van, és csak 2-ig marad.

02. Ilyen gépen dolgoztam Mo-n, de a tanfolyamon nem jutottam a közelébe.jpgIlyen gépen dolgoztam Magyarországon, de a tanfolyamon nem jutottam a közelébe

Remek, egyedül egy gyárban, ami csak olyan típusú gépeket használ, amivel eddig nem dolgoztam, senkit nem ismerek, és a hallott szövegértésem sem a legtökéletesebb gépzajban, füldugóban. De végül minden probléma nélkül helytálltam.

Másnap megjött a kollégám is, később kaptam overallt méretben, úgyhogy lassan a helyükre kerültek dolgok. Két hét után két napot egyedül voltam megint, ekkor hívott félre a főnököm, és közölte, hogy én már addig dolgozom ennél a cégnél, amíg én akarok. Az azért jól esett.

A gyár

Otthon mindig úgy gondoltuk, nyugaton minden modern és tuti. Az ember hajlamos az képzelni, hogy itt minden fehér padlós, csillogóan tiszta műhelyben készül, ahol fehér köpenyes emberek felírótáblával a kezükben ellenőrzik az alig pár éves, a technika csúcsát képviselő gépeket...

Hát ez abszolút nincs így. Az új munkahelyem gépparkja jó pár évvel öregebb, mint a magyarországi műhelyben volt. Az állapotuk sem sokkal jobb, a magasabb szintet a szervezettség képviseli. Minden sokkal flottabb. Valahogy olyan érzés, mintha minden tökéletes rendben menne. Mindennek alaposan ki van dolgozva a menete, semmi nem megy ad hoc módon. És ez nem csak a termelésirányításra igaz, hanem a személyügyekre is.

Két-három héttel a belépésem után volt egy eligazításom a munkahelyi szabályzatról (balesetvédelem, tűzvédelem, táppénz, szabi kikérése stb.), ahol kaptam egy táblázatot, amiben mindenki fizetése benne volt. Mert a fizetés pozícióra jár, és mindenki számára látható, nem titok.

Ezért kerültem éjszakába, mert csak az éjszakai műszak fizet annyit, mint ami az igényem volt, és ők nem adhatnak többet nappalra, bármennyire is szeretnének. A bértábla fix és transzparens.

Az is érdekes, hogy se táppénz, se műszakpótlék nem jár hivatalból. A cég ad táppénzt, ha akar (nálunk fél évig nincs, utána 1 hét 100%-os és 1 hét 50%-os fizetett betegszabadság van, ami aztán évente 1-1 héttel bővül egészen 4-4-ig), és fizet többet éjszakára, ha akar, de semmi nem kötelező.

Barátnőm munkahelyén pl. ha beteg, az fizetetlen szabinak számít (ő zero hour contractban dolgozik, azok kedvéért, akik ismerik a kifejezést). Nálunk félévente van csoportos eligazítás, ahol konkrétan, fontra lebontva elmondják, mennyi a cég bevétele, mennyi a profit, mennyit forgatnak vissza és mibe, milyen szerződésekért tárgyalnak és kivel, és azok mennyit hozhatnak majd.

Leesett az állam az elsőn. El sem hittem, hogy ilyen szinten beavatnak mindenkit a cég működésébe... Tényleg elég komolyan gondolják az átláthatóságot.

Naplemente apálykor, Southsea-n (Portsmouth azon városrésze ahol mi is lakunk).jpgNaplemente apálykor, Southsea-n (Portsmouth azon városrésze ahol mi is lakunk)

A munka

Maga a munka sokkal könnyebb, mint otthon volt. A technológiai folyamat sokkal kevesebb változót tartalmaz, a jobb szervezettség miatt sokkal kevesebb a felesleges kör. Sokszor napok, néha hetek telnek el anélkül, hogy komolyabb dolgunk lenne, csak sétálgatunk a kollégámmal, és várjuk, hátha valamelyik géppel lesz valami kis gond, és akkor ott termünk.

Jót nevettem, amikor mondták, hogy volt itt egy lengyel srác előttem, aki két hét után kilépett, mert nem bírta a hajtást!!! Hát sírna, ha tudná mi volt Magyarországon... Pedig szerintem még az sem volt sok. De itt borzasztóan sok nap telik el semmittevéssel. A gépek termelnek, mi meg várjuk a reggelt és a váltást. Nem értem mi volt ezen neki hajtós.

Kollégák

Mint írtam az előző posztomban, a technikusok elég hamar befogadtak, azzal nem volt gond, mondjuk ők egy kivétellel angolok. De a lengyelek (főként csomagolók / gépelszedők) távolságtartók voltak.

Lehet, hogy csak a nyelvi korlátok miatt, de az is igaz, hogy még a filippínó kollégámmal is hamar jóban lettünk, aki pedig alig beszél angolul. A munkamorál kb. olyan, mint otthon volt, csak az a különbség, hogy itt valahogy senki nem akar túllépni a saját felelősségi területén.

Úgy értem, hogy ha pl. van egy mellépottyant termék az út közepén, senki nem hajol le összeszedni, mert az nem az ő dolga. Ez kicsit idegesítő. Sokan szidják az angolokat, hogy lusták, de én ezt nem érzékelem nálunk.

Volt nem egy olyan alkalom, hogy reggel, műszakváltás előtt 30 perccel kezdtünk bele olyan munkába, amit biztosan nem tudtunk befejezni, és én már ezerszer inkább mondtam volna, hogy hagyjuk a fenébe a másik műszaknak. És ugyan ez szombat reggel is...

A francnak van kedve úgy befejezni a hetet, hogy egyikünk a gépeket kapcsolja le, a másik meg még szerszámot cserél az egyik gépen. De mennek, és csinálják (megyünk, és csináljuk) kérdés nélkül.

Én ez alatt a fél év alatt elég lelkiismeretes és szorgalmas munkásoknak ismertem meg angol kollégáim. Hogy nem akarnak mással foglalkozni, mint ami a dolguk, az más lapra tartozik. Ebből egyenesen követezik az is, hogy karakteresen ellenállnak a fejlődésnek, nem akarnak megtanulni mást.

A főnököm az elejétől azt mondogatja nekem, hogy minél több dolgot tanulok meg (minél több fajta géphez értek, mint pl. az összeszerelő automaták, fröccsfújó gépek stb. - minden fajtára külön technikus van), annál jobb a cégnek, és végtére nekem is, mert annál többet keresek majd.

De amikor elkezdtek 1-1 gépet megmutatni, és hagytak dolgozni rajta, megjelent a kollégám, és mondta, hogy ne tegyek meg nekik túl sokat, mert akkor még többet akarnak majd tőlem. De ez engem egyáltalán nem zavar. Majd amikor hajtás van, rendezem a feladatokat fontosság szerint, de mint írtam, leginkább ráérek bármire.

A tanfolyam

A cég minőségpolitikája előírja a hivatalos szakmai végzettséget minden technikusnak. Az első tanfolyamom pont két hete ért véget. Ez az úgy nevezett NVQ (National Vocational Qualification) level, ami kb. az otthoni OKJ helyi megfelelője.

Az a különbség, hogy itt sok szintje van, melyek egymásra épülnek, de nem mindig fednek le egy teljes szakmát. Pl. csak a fröccsöntő-technikusoknak 4 szint van (ez a 4 kurzus a gerincképzés), de a teljes „fröccsöntő szakma" ezen túl még 8 kiegészítő modulból áll.

03. A második gyakorlati napon ezen matattunk. Ilyenen is dolgoztam otthon..jpgA második gyakorlati napon ezen matattunk. Ilyenen is dolgoztam otthon.

De még ez sem egy otthoni két éves OKJ szintje, ami valamennyi műanyagipari technológiát lefed, ahhoz a többi modult is meg kellene csinálni, ami összesem még vagy 25 tanfolyam. Bár a nagyon intenzív gyakorlati képzés miatt ez már picit alaposabb is.

Műanyagipari képzési centrum csak egy van az országban, ott voltunk mi is most NVQ level 2 és „Biztonságos szerszámcsere” modulon egy kollégámmal. Az is érdekes, hogy ugyan volt záróvizsga, de nem szimplán egy eredményt kapunk, hanem egy komplett szöveges kiértékelést a 4+1 napos tanfolyamunkról, és azt is csak 2 héttel a tanfolyam után.

A cég nem akart a 2-esre küldeni, helyből 3-ast akartak, mert a szakmai tudásom meg lenne hozzá, csak a nyelv gyakorlása miatt döntöttek végül az alacsonyabb szint mellett. És be kell valljam, ez elég jól is jött.

Szóval itt tartok most, remélhetőleg hamarosan megkapom az eredményem, és remélem megfeleltem az NVQ 2-nek, mert akkor ősszel küldenek a 3-ra. Az már belépő Nagy-Britannia valamennyi műanyagipari cégéhez. Nem mintha szeretnék váltani, jól érzem magam, nem zavar az éjszakázás sem, a csapat is jó, akikkel dolgozom, de ha egyszer valamiért váltani akarnék, az a papír a szakmai tapasztalatommal gyakorlatilag bárhova elég.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Együnk valami finomat! Arra gondoltam, megkérlek titeket, írjátok meg, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia Portsmouth

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr365890682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2014.04.03. 07:20:48

Na, látom azért nem hanyatlik még a Nyugat, de a Határátkelő blog sem! A tegnapi után ez megint egy nagyon jó poszt volt!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 07:30:53

Na ez is egy hozzám hasonló fasz aki szereti a munkáját.
Skandalum.
:)))))))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 07:38:28

A múltkori is, ez is jó írás. Nem lehet belekötni, de még kérdezni sem. Világos, mint a nap.
:)
Sok sikert!
@diggerdriver: Nekem is az jutott eszembe, hogy vannak még ilyen emberek... :)

Mr Long 2014.04.03. 07:39:14

Nem rossz, de az NVQ-val nem ertek egyet.
Az nem az OKJ megfeleloje, max bizonyos NVQ szint felel meg neki.
NVQ 1 a GCSE, mig NVQ 6 BSc/BA, NVQ 7 MSc/MA es NVQ 8 PhD.
Annak meg orulj, hogy szakmailag a csucson vannak, en rendszeresen belefutok olyan dolgokba, hogy a multidisciplinary knowledge azt jelenti, hogy megkerdezunk valakit, aki ert hozza...
Kicsit olyan mint Mo, csak sokkal tobb penzzel :D

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.04.03. 07:45:40

Nagyon tetszett ez a poszt is! Köszönöm!

Sütemény1975 2014.04.03. 07:59:52

@Mr Long: "NVQ 1 a GCSE, mig NVQ 6 BSc/BA, NVQ 7 MSc/MA es NVQ 8 PhD."

ne káromkodj már! :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 08:03:38

@Mr Long: Bővebben mi is ez?
PhD - fröccsöntésben?
???

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.03. 08:07:22

@Sütemény1975: szerszámgyártó gépek kezeléséből lehet píédzsdízni?:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 08:09:33

@Babette_: Egy hónap múlva nálunk is lesz népszavazás. A tét 4000 frankocska/hó.

Mr Long 2014.04.03. 08:10:27

@Babette_: Ismerek olyat, akinek a disszertacioja hegesztesbol van. :D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 08:14:04

Igen, így megy ez. A nyugati világban egyre nagyobb nehézség lesz a munkatalálás, különösen az állandó munkahely szerzése. Ennek oka természetesen az, amit sokszor felvázoltam: a nyugat hanyatlása.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 08:14:51

@tableno:

Dehát ennél pontosabb leírást a nyugat hanyatlásáról kívánni se lehet!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 08:16:26

@Babette_:

Ez csak gyorsítani fogja a hanyatlást.

Vicces látni, hogy a nyugati szakszervezetek "kiharcolják", hogy a lehető legkevesebb munkahely maradjon nyugaton. Fene érti, miért jó ez nekik...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 08:16:38

Szakmabeli 8)

Jo volt olvasni, a muhelyeseket leszamitva szuper kepek (a muhely is csak azert, mert ezt latom nap mint nap :) ).

Nincs kerdesem, biro ur! :)

Mr Long 2014.04.03. 08:17:52

@maxval a gondolkodó birca: Bulgariaban mennyire biztos egy munkahely?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 08:18:44

@maxval a gondolkodó birca:
Meg szerencse, hogy Magyarorszagon annyi a munkahely, hogy Nemetorszagbol kell importalni a dolgozokat! ;)

Mr Long 2014.04.03. 08:19:27

@maxval a gondolkodó birca: Te Messias! Mo-n is van minimalber, lehet azert hanyatlik?

adg 2014.04.03. 08:22:52

@maxval a gondolkodó birca:
"S csak a szocialista berendezkedésű társadalmak képesek a válságmentes fejlődésre. A nyugat régen meghaladta felívelő pályáját és halálra van ítélve. Mindent megtesznek, hogy fellazítsák a magyar politikai légkört, és banánt mutogatva elégedetlenséget szüljenek szocialista hazánkba. Ne felejtsük el, hogy a nyugat irigyli a szabad, szocialista, Magyar Népköztársaságot" (Csermanek Janos, irogepmuszeresz, '80-as evek eleje)

Sütemény1975 2014.04.03. 08:23:08

jó poszt volt!
korán van még, visszafexem :)

Hari Seldon 2 2014.04.03. 08:29:28

Én is csak annyit tennék hozzá, és megyek is, hogy jó poszt volt.
Még egy megjegyzés:
"Coventry nem nyerte el a tetszésem. Sem a város, sem a gyár."
Nem csoda, hogy nem tetszett, a második világháborúban tettek arról, hogy gyorsan újjá kelljen építeni. Gondolom, a nagy sietség az oka, hogy nem lett a szép a város.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.03. 08:32:00

@maxval a gondolkodó birca: a monomániádról egy igen kedves ismerősöm mondása jutott eszembe: "igen erős szopási hajlam"

Mr Long 2014.04.03. 08:36:12

@maxval a gondolkodó birca: Lehet ugy mukodik a Nyugat, hogy 3 embernyi munkara 3 embert alkalmaznak, nem hatot, mint a szocializmusban...

Bebbi 2014.04.03. 08:52:32

Csatlakozom, nekem is nagyon tetszett a poszt, jo volt olvasni. Gratulalok ahhoz, amit eddig elertetek, csak igy tovabb!

VHB 2014.04.03. 08:55:35

Klassz poszt, köszi!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 09:09:57

@Mr Long:

Nem. ma a nyugat úgy működik, hogy 3 ember munkáját 6 végzi és 12 ember fizetését kapják.

Sütemény1975 2014.04.03. 09:10:10

OFF

Calais-Dover, mindkét kikötő lezárva, mert a k&@#>& francia megint sztrájkol. Nincs még egy nemzet, akinek ennyire büdös lenne munka, mint ezeknek a csigazabálóknak.

ON

Mr Long 2014.04.03. 09:10:14

@maxval a gondolkodó birca: Akkor olvasd el ezt:
Igen, így megy ez. A Magyarorszagon egyre nagyobb nehézség lesz a munkatalálás, különösen az állandó munkahely szerzése. Ennek oka természetesen az, amit sokszor felvázoltam: a Magyarorszag hanyatlása.
Kisertetiesen hasonlo Nyugathoz..

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 09:10:44

@Babette_:

Dugjam inkább a fejemet a homokba és ne vegyem észre napjaink folyamatait?

Imre apó 2014.04.03. 09:11:22

Gratula a poszt írójának, mit is lehet erre írni mást. Menni fog, mert ez érződik az írásodból, téged nem kell félteni. :P

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 09:14:35

@maxval a gondolkodó birca:
Arra, hogy bar lehet, hogy NyE hanyatlik es egyre nehezebb, de KE meg mindig kategoriakkal rosszabbul all.

Ha igazat adok neked, akkor sem valoszinu, hogy pl. Svedorszag elerje az en eletemben Magyarorszag szintjet.

Innentol bar lehet, hogy igazad van, de meg mindig netto nyertese vagyok a kivandorlasnak, jobb, mintha maradtam volna.

Tehat csaloka ez a hanyatlas.
Annak, aki itt el 20 eve lehet minden rosszabb. Nekem, aki meg emlekszem arra milyen volt 5 eve, meg 20 ev mulva is jobb lesz, mint akkor volt.

Nem ugyanonnan nezzuk a dolgot es nem ugyanazt varjuk el.

2014.04.03. 09:15:54

@maxval a gondolkodó birca: Bezzeg Keleten, ahol a töküket vakarják egy fügefa alatt egész nap, vagy egymást irtják. Az aztán a felemelkedés. Jézusom!

M. Péter 2014.04.03. 09:17:14

"Az is érdekes, hogy se táppénz, se műszakpótlék nem jár hivatalból."
Műszakpótlék tényleg csak ott van, ahol benne van a szerződésben, viszont táppénz törvény alapján jár.

2014.04.03. 09:18:06

No de, a poszt tényleg jó, élveztem, annak ellenére, hogy számomra ezek a dolgok olyanok mint egy nagyon sok ismeretlenes, megfejthetetlen egyenlet. Felüdülés volt az utóbbi napok 'ki a hülye?' társasjátékai után.

**mimi** 2014.04.03. 09:20:32

Jó volt olvasni :))
Úgy látom, ha van szaktudás, nyelvismeret, akarta, lehet boldogulni, sőőőt, még választani is....:)

jut eszemebe választás...
kepfeltoltes.hu/view/140403/10174889_10200746464103524_801361968_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

**mimi** 2014.04.03. 09:21:24

@Pink Petsch:

:)))))))))))))))))))

mindig az a hülye aki kérdezi....

Herr Géza 2014.04.03. 09:22:23

@svájci sapka (ch): "Nem lehet belekötni,...." És ezt pont Te írod? Majd meglátod, hogy Eddie és hinta mit fognak reagálni.... :DDD

Imre apó 2014.04.03. 09:23:14

@maxval a gondolkodó birca: ez szerintem nem összehasonlítható, mert a MO-i viszont több mint az afrikában, na ezzel mit kezdesz?
:P reálisan csak :D egy nagyon fejlett országot ne hasomlíts már lszi.

adg 2014.04.03. 09:25:16

Nem tudom Max, amiket ide beirogatsz neha minden nap, azok mire ervek? Azok nem ervek. Sokkal jobban tetszik amikor nyelvesz vagy, ezerszer erdekesebb. A kadar idezet pont ekvivalens volt a te szovegeddel, es pont annyira is volt alatamasztva.

Herr Géza 2014.04.03. 09:27:31

@Herr Géza: Birca már meg is kezdte.....

2014.04.03. 09:29:20

@**mimi**: Hát ja, ha már kérdezned kell ...;)

Mr Long 2014.04.03. 09:38:16

@diggerdriver: Mi ezt nem lathatjuk innen, de ne szomorkodj, mert szerencsere Bulgariabol megmondjak nekunk mi az igazsag.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 09:38:45

@diggerdriver:

Mostanában kezdenek a túl magas fizetések zuhanni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 09:39:54

@adg [Au, Darwin]:

Kádár a kapitalizmusról beszélt, én meg a nyugatról.

Mr Long 2014.04.03. 09:40:27

@maxval a gondolkodó birca: Ez igy van, negativ zuhanast produkalnak...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 09:40:55

@Mr Long:

Nyitott szemmel kell járni a világot és sokat gondolkozni, előítéletek nélkül, s megláthatók a folyamatok.

Mr Long 2014.04.03. 09:44:16

@maxval a gondolkodó birca: Igazabol nem erdekel mennyire esik a szinvonal, amig engem kielegit.
De ugy gondolom, hogy ne legyen mar megvetes targya, hogy egy magasan kepzett, csak hozzaadott erteket teremto jomunkasember fizujabol megelnek ketten, sot meg megtakaritanak is. Lehet ez keleten nincs igy, de akkor nem leszolni kell a nyugatiakat, hanem elerni ezt a szintet.

Mr Long 2014.04.03. 09:44:51

@maxval a gondolkodó birca: Ui. nem tudom mennyi a nemet minimalber, a magyart is kb tudom es nem erdekel, mert nem erint.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 09:49:03

@svájci sapka (ch): "Bővebben mi is ez?"

Sok NVQ kepzesben (de nem mindenhol) van 9 szint. Ha nagyjabol be kene loni hogy ezek az otthoni oktatasi rendszerben hol helyezkednek el:

NVQ1 = erettsegi tantargy
NVQ3 = otthoni OKJ
NVQ6 = otthoni egyetemi alapszak diploma
NVQ7 = otthoni egyetemi mesterszak diploma
NVQ8 = otthoni doktori fokozat

Nyilvan nem kapsz NVQ8 utan Dr.-t a neved ele. Ezt ugy kell elkepzelni hogy ha kijosz egy PhD-vel akkor azt honositjak NVQ8-ra neked, ha szeretned.

"PhD - fröccsöntésben?"

Roviden: igen. Bar az illeto statusza az Polimer szakiranyu gepeszmernok lesz es termeszetesen nem a gepek kezeleseert lesz felelos hanem froccsontott termekek es froccsonto gepek fejleszteseert.

@Babette_: "szerszámgyártó gépek kezeléséből lehet píédzsdízni?:)"

Persze hogy lehet. Csak ezt mar nem annyira kezelesnek hivjak hanem inkabb peldaul NC gep programozasnak. ;)

2014.04.03. 09:50:04

@Mr Long: Még semennyi. Jelenleg Németországban nincs minimálbér. Most fogadják el, ha minden igaz. Jövő évtől kerülne bevezetésre, bruttó 8,5 euró lesz óránként, és elsősorban az Ossiekat érinti.

2014.04.03. 09:51:46

@M. Péter: ezt en sem ertem
@maxval a gondolkodó birca: errol majd irok egyszer hosszabban, de van igazsag abban amit mondasz. Valamennyi

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 09:54:03

@Mr Long:

Ez nem leszólás. Senki sem vitatja, hogy jobb élni Svédországban, mint Vietnámban. Itt folyamatokról beszélünk.

Imre apó 2014.04.03. 10:00:17

@Mr Long: most a németeknél 8.50 euró/óra a minimálbér.

Imre apó 2014.04.03. 10:00:18

A Magyar népnek az a rossz szokása (tapasztalatom), hogy megpróbál jobban teljesíteni, túllihegi, de hosszútávon nem tudja tartani a tempót, kivéve a tiszteletnek. Szerintem azt ami be állt és működik azt hagyni kell. erre van 1 jó történetem, ha érdekel benneteket.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 10:00:52

@Herr Géza: Mondjam vagy mutassam? :D
Egyébként utólag rájöttem, hogy nem jól fogalmaztam. A "belekötés" rossz szó. Jelen esetben arra gondoltam, hogy világosan leírt mindent, még kérdezni sincs mit. :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Köszi, világos mint a nap. És jó is, mert áttekinthető a dolog. Ha valaki azt mondja, hogy x szinten vagyok, akkor mindenki tudja, hogy mit végzett. Max. az a kérdés, hogy hol.

2014.04.03. 10:03:05

@Imre apó: Még nem .. jövőre, ha ősszel is átmegy.

2014.04.03. 10:03:34

@Kövérmadár [swe]: Mo.-n minden nő, ráadásul naponta. Kérlek, ne legyél szemellenzős. ;)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.03. 10:04:15

@Imre apó: nem tudom, miért érzik emberek, hogy a rabszolga szó használható szabad emberekre és országokra. A rabszolgaság lényege, hogy nincs választás. Nem az, hogy nincs jobb választás. Sem az, hogy nem vagyunk kellően önállóak.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 10:04:30

Nekem is tetszett, az ilyen típusú üzem és gyártás fekete folt nekem, de klassz és érdekes leírást adott, még így is érthető volt, hogy hülye vagyok hozzá teljesen. Átlátható pályáztatási folyamat, a végén siker, látható továbblépési lehetőség is lesz. Optimális start, minden szempontból jó döntést hozott Dávid. Sok sikert neki.
Pussz.

2014.04.03. 10:05:04

@svájci sapka (ch): Hinta akkor átköltözik majd hozzátok. :D

Herr Géza 2014.04.03. 10:08:56

Ma egy kicsit vulgárisan deviáns vagyok, tehát: ez egy faszagyerek fasza posztja, oszt ámen. Jó látni/olvasni, milyen könnyedén tud boldogulni egy jó szakmunkás is, ha van benne némi ambíció. Teljesen csillagos ötös a posztért is és az életpályáért is !
Támadt is bennem egy kis nosztalgia, bár én annak idején éppenhogy pályakezdöként kerültem ide. Engem sem a német gazdaság "fenomenális dübörgése" fogott meg, hanem az ilyen hétköznapi apróságok. Hogy nincs külön portás, telefonközpontos meg titkárnö, hanem mindezt egy ember végzi, és csak nappal. Szocreál magyar szemmel horribilis érték az udvaron és nincs örtorony, szögesdrót, vagyonör meg a jó ég tudja mi minden, söt szimplán kerítés sincs. Hogy az idetévedt kelet-európai legénynek az elsö nap generálkulcsot adnak az egész épülethez, hogy akkor jöjjön-menjen dolgozni/haza, amikor akar. Hogy a céges autópark (pool) kulcsai forgalmival és menetlevéllel egy kis nyitott szekrényben vannak a bejárat mellett, és a munkaidön túl a szabad autókkal oda és akkor mész, ahova és amikor akarsz, csak be kell vezetned a menetlevéltömbbe, melléírva, hogy privát használat. (És még csak a fizudból sem vonnak ezért km-pénzt...). Egy szóval: határtalan bizalom.
És: kaján vigyorral nézed, hogy a mühelyes kolléga munkaidö után céges anyagból barkácsol valamit a motorjára (na azért itt sem minden más...), de másnap döbbenten találkozol vele a könyvelésen, ahol a saját listája alapján (50 cm csö, 20 csavar, 10 alátét, stb.) pfennigre ponosan kiszámoltatja a felhasznált anyagok értékét és kp. befizeti a pénztárba...
Te, aki otthon szemrebbenés nélkül hazavittél 50 db A4-es papírt (mert kell és van ott böven, na meg miénk a gyár...). De ha kellett valami segédeszköz a munkádhoz, akkor 6 példányos indigós papíron, nyolc fönökkel aláíratva megrendelted az Anyagellátási és Beszerzési Föosztályon, és ha szerencséd volt, már laza 6 hét után meg is kaptad. Itt meg szóltál Heidinek (ha éppen nem volt a szekrényben) és másnap, harmadnap ott volt. Késöbb otthon, a német cég leányvállalatánál (akkor már szocializmus sem volt) , amikor kifogyott a papír a fénymásolóból szóltál a titkárnönek, mire ö nyeglén visszaszólt, hogy akkor menj és vegyél (mellesleg a saját pénzeden és a már csak két példányos elszámolásod után a hónap végén visszakaptad az árát), mert a kis okos fejével fel sem fogta, hogy neked, mint mérnöknek egy kicsit fontosabb feladatod van a cégnél. De erröl nem világosíthattad fel szíved szerint (emeld fel a segged kicsikém és intézkedj...), mert ö a (magyar) fönök közeli rokona volt.
Hát ilyen volt akkor a hanyatló nyugat.

2014.04.03. 10:11:28

Off
Digger: asszony kerdezi, hanyig van ma nyitva a zsido peksegek Golders Green-nel? Es van barchesz?
Vagy ha a Zoli tudja esetleg???

On

Herr Géza 2014.04.03. 10:13:48

@Imre apó: Még nem, csak lesz... Tegnap szavazták meg. :DD

Herr Géza 2014.04.03. 10:18:30

@Pink Petsch: Lásd fentebb, így van. De nem csak az ossiekat érinti, hanem egész brancsokat itt nyugaton is. Takarítás, vendéglátás, építöipar, 400 eurós minijobok (bár itt lehet továbbra is játszani a munkaidövel), stb.

2014.04.03. 10:22:10

@Herr Géza: Jaja, persze, a minijob meg teilzeit melókat érinti mindenhol az országban. Pontatlanul fogalmaztam, a teljes munkaidős melók esetében érinti főként az Ossiekat, mivel nekik többségükben bérnövekedést jelent majd.

2014.04.03. 10:27:14

@svájci sapka (ch): mikor lesz mar arrol nepszavazas, hogy hany deci tej legyen a dobozban? Vagy hogy feriak hordhatnak -e rozsaszin inget Svajcban?

Komolyra forditva, nekem tetszik, higy a "nep" dont mindenrol. Van mar szavazo app az iphone-ra?

Mrs. Clayton 2014.04.03. 10:27:41

@M. Péter: ha a fizetése heti szinten elér 109 fontot akkor jár SSP különben nem, meg még van pár feltétel ezen túl is

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 10:28:51

@maxval a gondolkodó birca:
Akkor megegyeztunk, ezt is megeltuk! Kapok en is dedikalt kepet?

Mar csak arra vagyok kivancsi, hogyha EU szamit nyugatnak, a kozelkeleti orszagok (nem tudom minek nevezzem mondjuk Azerbajdzsant) pedig sem szorgalomban, sem gepesitesben, sem sehogy nem allnak sehol, ok biztosan nem fognak feltorni.

Maradnak az arab orszagok az olajjal, bar ok 10 eve sem eltek rosszul, nehany helyet elnezve (pl. Emiratusok) nem tudom hova van meg a feljebb.
Igy ezt a vonalat is kizarnam, mint ipari termelesi kozpontot (egyelore).

Ott van Kina, ami alkitolag egy lufi es amugy is szepen jon felfele.

Afrika? Del-Amerika?

Mert ha valahol hanyatlas van, gondolom mashol felfele iveles. De egeszen pontosan hol is? Es miben nyilvanul meg?
Melyik, mostani szegenyebb regio, fogja elerni es meghaladni a mai vagy a 20 ev mulvai nyugati eletszinvonalat?
Teljes nepesseget nezve, nem csak a 10m leggazdagabb kinait.

A masik kerdes a hanyatlas uteme. Gyors? Lassu? Mihez kepest?
Foldtorteneti idotavban 100 ev nagyjabol definialhatatlanul rovid ido. Az ember elete szempontjabol pedig pokolian sok.
Ha hanyatlik, akkor ezt nyilvan szerzett adatok alapjan mondhatjuk. A szerzett adatokbol lehet grafikont csinalni. A grafikonrol leolvashato a hanyatlas szamszeru erteke (mondjuk munkahelyek szamanak valtozasa / ev ; esetleg atlagfizetes valtozas / ev). Mikor fogja elerni ez a feltetelezhetoen negativ meredeksegu egyenes Magyarorszag egyeneset? 10 ev? 20? 50? 200?
Nekem meg 35-40 ev van nyugdijig. Elegendo idom van?

Egy dolog a trend tenye es egy masik a nagysaga, illetve az egyenre gyakorolt hatasa.

@Philosoraptor:
A szegenysegre, adokra es a fure gondolsz? ;)
Esetleg a kilatastalansagra?

@Imre apó:
Mindenkeppen!

Herr Géza 2014.04.03. 10:32:55

@Herr Géza: A végéröl lemaradt valami:

Az a nyugat azóta sem változott. De a magyar leányvállalat helyét már réges rég beszántották. Háromszor mondott fel a komplett szakmai állomány (háromszor 3-4 mérnök + 2 szervízes szakember) a "vezetöi" vonal (fönök+felesége+sógornöje) allürjei miatt, mire a távoli anyacég felébredt és elküldte öket kapálni. Addigra viszont a hazai szakmai körökben pont eléggé elterjedt a hír, így új fönököt még találtak (naná), de nem tudtak már mellé közlegényeket szerezni. Még volt egy évig one-man-show, aztán ámen.

SzZoole 2014.04.03. 10:33:29

@charlieharper [seoul, south korea]: 6.-ig,mit szeretnel?
Az edgwarit jobban tudom ajanlani,de csak azer mert nagyobb,mint valasztekban,mit szeretnel?ha gondolod el tudom neki rakatni.

Herr Géza 2014.04.03. 10:34:40

@Pink Petsch: És ezzel együtt kevesebb munkahelyet, azaz elbocsájtásokat. Nem maradéktalan még az érintettek körében sem az öröm.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.03. 10:36:14

@Kövérmadár [swe]:

Nagyon röviden vázolom, mert mindjárt mennem kell a város másik végébe.

A nyugat hanyatlása 1985-ben indult be, majd a kommunizmus bukása a folyamatot leállította - a Kelet-Európából érkezett többmilliárdos ajándék miatt.

Ennek hatása 2005 körül állt le.

Kb. 30 év kell még ahhoz, hogy az egész folyamat mindenki számára nyilvánvaló legyen. Azaz 2035-ig nyugodt lehetsz, ha nyugaton élsz és van stabil munkád, jövedelmed.

2050 körül már tömegesen lesznek jelen a nyugati munkakeresők, határátkelők, kitántorgók Kínában, Oroszországban, Brazíliában, a Közel-Keleten.

Imre apó 2014.04.03. 10:37:53

@Zka: Átvitt értelemben gondoltam, mert a szó jelentésével azért tisztában vagyok, de igazad van, mert meg lehet változtatni sok mindent,....... ha valaki nem tudja annak bizony nem rózsás. Ez persze sokmindentől is függhet, hogy miért nem tudja, de ezt ne firtassuk. :P

Kaksi Kapitány 2014.04.03. 10:37:54

Jo kis cikk, bar kisse bolere lett eresztve keptelen voltam vegigolvasni. Gratulalok a sikereidhez, igy tovabb :o)

Ez egy elo pelda hogy kulfoldon barki lehetsz, ha megvan az ambicio es a kitartas minden adja magat.

7esbusz 2014.04.03. 10:37:54

És akkor mennyi volt a zseton? Ha már beleírta, hogy mennyi a kevés....

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 10:38:49

@charlieharper [seoul, south korea]: Appról még nem tudok, de ami késik... az a vonat. No.az sem itt.
:)
Egyébként banális kérdésről is szavaznak, és utána pofa lapos.
:)
Pl. a listán van az is, hogy megemeljék- e az autópályákon a sebességet 120-ról 140-re, vagy sem...
:D

2014.04.03. 10:40:09

@Zoole[uk]: szerintem be akar menni korbenezni az anyossal
Barcheszt tudom, hogy akar. Meg mit azt nem tudom. Del-Afrikaban nincs nagy suti valasztek. Barmi kelet/kozep-europai suti es kenyer jo lesz.
Tud ott parkolni?

2014.04.03. 10:41:10

@Herr Géza: Igen, ezt jósolják az ellenzői. De a melót akkor is el kell végezni. Nem hiszem, hogy masszív elbocsátások lennének. Olyan érzésem van, mint amikor 23 millió románnal "fenyegettek", vagy amikor az angolokat szaratták be a bolgár és román "invázióval".

Mr Long 2014.04.03. 10:42:34

@svájci sapka (ch): Ketszer utaztam svajcban vonattal, ebbol az elso kapasbol kesett. Igaz azert mert a mozdony lerohadt az allomason es azt javitottak.

2014.04.03. 10:45:28

@svájci sapka (ch): A német vonatokhoz képest a svájciak "késnek" ;) 2-3 perces késést például ki sem jeleznek, mint itt, hogy "ein wenige minuten spater", vagy valami hasonló szöveg ;). Oké, oké ... :DDD

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.04.03. 10:45:53

Gratula a poszt irónak. Ismét. Csak igy tovább! Pár év és tényleg megnyilik előted minden kapu.

2014.04.03. 10:47:04

@maxval a gondolkodó birca: megyek este egy kamcsatkai etterembe kajalni.
Mit javasolsz kiprobalasra?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 10:49:20

@Mr Long: @Pink Petsch: Igaz-igaz, tényleg szokott késni, úgy 2-3 hetente 1 percet.
:D
Egyébként, a jót könnyű megszokni. Míg otthon azon sem akadtunk meg, ha egy fél órát késett a busz/vonat (amiről csak találgattuk, hogy épp miért), itt már 1 percnél is a fejünket csóváljuk.
:D

SzZoole 2014.04.03. 10:52:05

@charlieharper [seoul, south korea]: a valasztek eleg nagy,szerintem az anyos szaja tatva marad
Tud parkolni az uzlet elott is,de kornyek tele van parkoloval egy resze fizetos.
Az edgwari kozelebb van hozzatok es konyebb megkozeliteni mint a Golders Greenit,ha le jonnek az A1-rol kb 5-10 perc az uzlet.
Keresek a felesegem,seggit nekik mindenben:)
Ja meg valami,ha ma mennek a nejem csak fel haromig van,de a holnap es a pentek nagyon tele van az uzlet erdemes menni a reggeli kora delelotti idoben,mert delutanra kifosztjak az uzletet.
Ha kerdesed van kerdez,amiben tudok segitek:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 10:53:33

@Mr Long: én fél évig jártam dolgozni vonattal, minden második szombaton törölt járatok, késés, kimaradás...öngyilkos ugrott a vágányok közé....amilyen tökéletes olyan tökéletlen is....

Latcho Rom 2014.04.03. 11:00:26

@Herr Géza: :) Jobban szeretem a firkádat mint a napi igét :)

Latcho Rom 2014.04.03. 11:03:29

@Zoole[uk]: egy barheszt s egy lájtos rozskenyeret nekem is tegyen félre az asszon, testvérem :)

radirpok123 2014.04.03. 11:10:54

UK, ehhh... ez mar unalmas :)
Mindekozben itthon:
tinypic.com/r/6zavdg/8

Jol idozitettuk a ket hetes szabit. Van itt minden, mint a kirakodovasarban: Varkert Bazar avatas, unneplo tomeg (nehanyan tablaval: "Koszonjuk, Toni, hogy ujjaepitetted a belvarost!"), erdekes, az ellenzeknek semmi nyoma. Kisse csalodtam, ennyire nem kerdes, ki itt az ur. En azert jol szorakozom, sot, szavazni is fogok.

Amugy TAVASZ VAN itthon, Budapest gyonyoru ("Manchester is a shithole" - es tenyleg), a budai hegyekben pedig tovabbra is fantasztikusat lehet bicajozni. Ilyenkor azert egy kicsit megingok, miert is koltoztunk el innen. Nemsokara var a hideg, szurke, esos Anglia, meg a peneszes lakas ;(((

Latcho Rom 2014.04.03. 11:14:15

@maxval a gondolkodó birca: Viccelt a Gót, te...nem hallatszik fel a humor a hordódra? :)

Latcho Rom 2014.04.03. 11:16:10

@maxval a gondolkodó birca:

Megfontolt, fröcsögésmentes..Szalay Júlia szociológus Fridivel.
zöldinek is..

www.atv.hu/videok/video-20140403-friderikusz-2014-04-02

Mr Long 2014.04.03. 11:22:20

@radirpok123: " Nemsokara var a hideg, szurke, esos Anglia" Egesz kellemes az ido es nem esik. Sot, hetvegen nagyon is meleg volt.

SzZoole 2014.04.03. 11:24:00

@shakti_rom: felre teve,mikor jossz erte?:)))

2014.04.03. 11:27:47

@svájci sapka (ch): Jaja, így van ;). Bár egyszer volt egy nagyon megrázó élményem, amikor Rostockból utaztam a DB-nal Regensburgba. Alapból nem egy rövid út, de 3 átszállással kivitelezhető volt. Azaz lett volna, ha Magdeburg előtt nem rohad le az egész rendszer, áramellátási problémák miatt. Ott szteppelt két vonatnyi ember egy nevenincs tököm állomáson kb 20 km-re Magdeburgtól, várva a DB mentesítő buszait. Hát mit mondjak, hajnal fél ötre értem Regensburgba, délután helyett. A legszebb a 1,5 órás várakozás volt Nürnbergben hajnali 2 körül. Még szerencse, hogy a Burger King nyitva volt, és volt wifi....

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 11:32:06

@Pink Petsch: Na, igen. Ilyenek vannak. Pár éve a szüleim utaztak volna haza Zürichből. Valahol elvitte a lavina a sínt, "Moszkva" érintésével jutottak haza, 6 órás késéssel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 11:39:18

@maxval a gondolkodó birca:
Mostanában mennek felfelé az órabérek a szakmámban.
Nem kicsit. Nagyon.
A minimálbért minden évben emelik és az adómentes határt tolják egyre feljebb.
Minden évben kevesebbet adózok.
Hogy van ez Max???

**mimi** 2014.04.03. 11:41:35

@diggerdriver:

ez már a süllyedés jele....egyre lejjebb fogtok jutni..:)

Latcho Rom 2014.04.03. 11:42:52

@Zoole[uk]: délre gyere értem a reptérre :)

2014.04.03. 11:44:35

@svájci sapka (ch): Hát ja, de mélyen belém égett ;). Azt el is felejtettem említeni, hogy majdnem túlment velem a vonat Regensburgon, mert amikor Nürnbergben felvonszolódtam rá, már rohadt fáradt voltam. Annyi eszem még volt, hogy szóljak a kalauznak, ébresszen fel Regensburgnál, mert kivagyok, mint egy megtömött liba. De gondolom, ezt látta is rajtam ;). Hát, ha a jó ember nem ébreszt fel, lehet csak Frankfurtban térek magamhoz, vagy még ott sem ;).

SzZoole 2014.04.03. 11:45:06

@shakti_rom: melyik nap es melyik repter?:)))

Latcho Rom 2014.04.03. 11:49:17

@Zoole[uk]: :)

peccs tudja a részleteket :)

2014.04.03. 11:52:23

@diggerdriver: Á, ez csak a Kelet trükkje, hogy hamis biztonságba ringasson ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 11:54:22

Finoman a hatterbol kerdezem, nem lehetne hogy ezt a haldoklu nyugat temat tiltolistara tegyuk a leggingsekkel, melegekkel, pedofilokkal, nemi eroszakkal es sminkelessel egyutt?

Marhara kezd unalmas lenni hogy nap nap utan ez jon fel temakent...

Latcho Rom 2014.04.03. 11:54:55

@Réka ‎: a tegnapi posztban hívogatott téged..

2014.04.03. 11:55:16

@shakti_rom: Elvesztettem a fonalat ...

2014.04.03. 11:56:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Na, most speciel a sminkeléssel mi bajod, he? ;)
Különben, de, jó lenne. Csak ehhez meg kellene vonni max hozzászólási jogát, attól tartok ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 11:57:22

@7esbusz: "És akkor mennyi volt a zseton? Ha már beleírta, hogy mennyi a kevés...."

Nem irta de az elso es mostani poszt alapjan, ismerve a kvalitasait azt mondanam hogy valahol 23-27000 kozott.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.04.03. 11:58:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: egyetértek, hiába szűröm maxot, ha meg x kommentelo valaszaval van teli a kommentmezo... :(
@shakti_rom: lesem!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 11:58:31

@Pink Petsch: Szerencsedre akkor meg nem jottel vissza. Volt egy ilyen korszaka is a bolgar messiasunknak, napokig nem lehetett leloni a temarol...

2014.04.03. 11:58:47

@diggerdriver: a macko nem kosher. Nem parosujju patas es nem kerodzik. Tudtommal.

Latcho Rom 2014.04.03. 11:58:51

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Dobj be valami témát Don kartárs, s máris ugrunk rá.
Barchesz kamcsatkából kifújt, pénzügyek ditto - sértik némelyek érzékenységét...mit is lehetne, valami kis pörgős témát adj..:)

SzZoole 2014.04.03. 12:00:05

@Pink Petsch: Te is jossz?
Ennek kulon orulok:))))

2014.04.03. 12:01:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ó basszus, ezt nem hiszem el! Ez már tényleg ... hát, nincs is rá szó! Nem is értem, hogyan bír létezni egy annyira nyugati országban, mint Bulgária. Irán, baszod, oda. Hogy érezze a törődést. De ahhoz gyáva, persze :P

Latcho Rom 2014.04.03. 12:01:32

@Pink Petsch: ..mi van ma, seggunk kivan
s holnap mi lesz? Jobban kilesz..
Esse jutott el Brassóig ;)

Köszi a tegnapi román ragozást..

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.04.03. 12:02:13

Ja, a szakmai kíváncsiság teljes hiánya számomra is ismerős. Jópár olyan kollégám van, aki reggel bejön, tisztességgel és elfogadható színvonalon elvégzi a munkáját, aztán hazamegy és ezzel részéről le is van tudva az egész.

De azért akad olyan is, akiben egy kis noszogatással fel lehet kelteni a lelkesedést.

2014.04.03. 12:02:34

@Zoole[uk]: Hát, ha kifejtenétek, miről s van szó, akkor perszehogy ;). Mint említettem, elvesztettem a fonalat ...

2014.04.03. 12:03:44

@shakti_rom: Hát nem, még sosem hallottam.
Szívesen, bármikor, ha valamit meg akarsz tudni a román nyelvről.

Latcho Rom 2014.04.03. 12:06:37

@Herr Géza: @Réka ‎: Fröccsöntöttem az átkosban, úgyis mint szellemi szabadúszó, de mégsem tudtam ráhangolódni a mai posztra...lehet mert nincs phd-m a fröcsiben :)

Latcho Rom 2014.04.03. 12:07:47

@Pink Petsch: mégjobban kilesz..így a pontos.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 12:08:09

@shakti_rom: En jellemzoen inkabb sodrodom az arral aztan neha beugrom ha van idom. :)
Van akinek a GDP-t is kell porgetni amig ti hancuroztok. :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.04.03. 12:08:31

@shakti_rom: a tegnapi poszt nem dobott semmit, se ot, se engem... nevet valtoztatott?

Latcho Rom 2014.04.03. 12:09:19

@Pink Petsch: sminkeljük ki maxit..lehet hogy szeretné?? :))

Latcho Rom 2014.04.03. 12:11:13

@Réka ‎: pedig láttam tegnap..hmm..talán tegnapelőtt?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 12:11:55

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Na akkor szedjük össze, hogy legyen komplett a lista....Kilőtt témakörök
Tiltólista:
szex..
nő <>férfi, házasság>> lerágott csont, uncsi
leggings, smink, hoppáridikül...
gyerek, szülés, ovi, esőköpeny, gumicsizma>unjuk már
halal, kóser kaja> szintén zenész
poltika> inkabb hagyjuk
Magyarország, fostalicska<>külföld rohadt cool...... túl vagyunk rajta
IT, diplomások, mérnökök, kurva magasan kvalifikált jankók<> kétkezi melósok, mosogatók, aljamunkások....tuuuudjuuukkkk
kulturális sokk I.,II.,III,.....> kinek van kinek nincs..:-)
család, honvágy , van , nincs......hazudjunk vagy ne ??:-)
sírjunk, vagy röhögjünk, leszarjuk vagy nyavalyogjunk inkább........:-)))))

hirtelen most ennyi az elmúlt 3,5 fél év határátkelős tapasztalatomból.
Szóval pls.......bármi más jöhet akkor , ugye ?? :-))))))
Bárki bővíthet rajta lazán ! Pussz

SzZoole 2014.04.03. 12:12:09

@Pink Petsch: a fonalat en is....
Tenyleg nem tudom,hogy Te hogy kerultel kepbe,de ha Te is jossz annak orulnek:))DD vagy FF,vegul is mindegy:)))

Latcho Rom 2014.04.03. 12:12:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: cirmogunk kérlek, valaki így fogalmazta meg a minap :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 12:12:54

@Mr Long: "Az nem sok egy bevandorlonak?"

Chartered Senior Lead Kitchen Porter poziban? Ne viccelj, abszolut realis.

2014.04.03. 12:15:43

@Zoole[uk]: Én már ott elvesztettem a fonalat, hogy hova és miért? Bár ez utóbbi nem is annyira fontos ;)

Mr Long 2014.04.03. 12:16:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: De akkor is hol a mosogatos szakasz a karrierbol? Anelkul kamu!

Latcho Rom 2014.04.03. 12:16:19

@sodalisO [eng]: :)

ne feledd hogy harmincezer juzer olvassa ezt,a,blogot s fluktuálnak, ahogy a törzskommentelők is..így nem olyan rosszak a felmelegített témakörök :)

szexet is kihúztad?? :)

2014.04.03. 12:16:30

@shakti_rom: Nem szeretnék rémálmokat ...

Herr Géza 2014.04.03. 12:17:20

@shakti_rom: Te, az milyen, amikor a szellemi szabadúszó fröccsönt ? Egy fröccs, két fröccs, sok fröccs, mindezt a sarki krimóban ??? XDD

2014.04.03. 12:18:00

@sodalisO [eng]: Mi a tök az a hoppáridikül???

Latcho Rom 2014.04.03. 12:19:45

@Pink Petsch: Csak a djuri mézesmadzag - Brassóban is világhírű - lett elhúzva az orrod előtt.
Régi technika, még 'namban(vietnam) tanúltam :))

Latcho Rom 2014.04.03. 12:22:18

@Herr Géza: Kérlekszépen a sógoromé volt a biznic Kispesten.
Jól bele lehetett zombisodni a munka ritmusába..játékalkatrészeket csináltunk..

Mr Long 2014.04.03. 12:22:19

@Mr Long: Btw melyik councilhoz tartozo institutok kozt kell keresni chartershiphez? Marmint a chartered senior lead... dologhoz? Portering council?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 12:22:23

@shakti_rom: részemről nem lenne kihúzva, de az előző időkben történt hozzászólásokból, / pár hölgy kommentelő, és pár törzskommentelő kedves férfi társunk megjegyzéseiből következtetve kényes, vagy uncsi, vagy ciki mittomén,..../
@Pink Petsch: ha nő vagy tudnod kéne , ha meg fickó akkor meg főleg! :-DDD

Mr Long 2014.04.03. 12:24:27

@sodalisO [eng]: " pár törzskommentelő kedves férfi társunk megjegyzéseiből"
Arra gondolsz, hogy diggi tenyeszbikat nevel otthon London leigazasara? ;)

Mr Long 2014.04.03. 12:25:07

@Pink Petsch: Akkor nem csak en vagyok alulmuvelt. :D

Latcho Rom 2014.04.03. 12:26:09

@Mr Long: Igásbika???
mik nem vannak ködös Albionban! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 12:28:12

@shakti_rom: " a nyulad nemi élete :))"

Nah, arra mondjuk igeny vona! :D Legalabbis reszemrol. :) Kivancsi lennek mennyi a valosagalapja a "dugnak, mint a nyulak tavasszal" kifejezesnek. :)

Latcho Rom 2014.04.03. 12:29:29

@Pink Petsch: Digsi vett az ócskapiacon egy piros ridikült(autostaskat) par napig szivattuk vele, de a szivére vette a dolgot.

ez vót a Hoppáridikül.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 12:29:53

@Mr Long: Haha! :-D
Neeeem, emlékezz , mikor szex témákba bonyolódtunk, azért nem volt teljes az egyetértés itt. Pedig kellett volna , hogy legyen, mert elméleteim szerint "dugni" , ahogy itt egyesek emlegeteik mindenki szeret és szokott is....ki többet ki kevesebbet gondolom......De!
Mindig voltak, akik elkezdtek itt, jajjjjjjjjjjjjjjj, ne máááááááár, ez olyan gusztustalan és ugyan már , ez magánügy, meg hálószobatitok, meg különbeniskitérdekelkihogycsináljaésmikorésmennyitmeghátintimitásisvanavilágon, meg amúgy fujj de rohadt közönségesek tudtok lenni....szóval jobb ha feltesszük ezt is a listára,és akkor Diigi repkedő brutál méretű csöcsei meg a egyebek is lekerülnek a palettáról.:-)))))))))

VHB 2014.04.03. 12:31:36

@Kövérmadár [swe]: Nyócker mindenhol van, a penészes kecó a Rózsadombon is fos...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 12:33:05

Bár a lista még közel sem teljes, én most arra lennék kíváncsi miről fogunk akkor majd jót veszekedni, ordítozni, anyázni itt........:-))))

Latcho Rom 2014.04.03. 12:34:13

@sodalisO [eng]: Nem volt olyan sok ellenkező!

Először morsels tette szóvá, le lett buzizva, én egyszer..mert a főnököm rápillantott a képernyőmre s csöcsöket látott..arra nem emlékszem hogy nők kifogásolták volna a seggeket.

Nigro notanda lapillo 2014.04.03. 12:34:46

@Sütemény1975: a lufthansa dolgozoi is sztrajkolnak, pedig ok nem eppen franciak...

Nigro notanda lapillo 2014.04.03. 12:35:38

OFF
Londoniak egy kérdés:
érdemes a Docklands-ben megszàllni(messze?; jo közlekedés?, biztonsàgos csak lànyok együtt?)
vagy inkàbb ràtenni még +-200 eurot és valahol beljebb?
köszönöm
ON

Imre apó 2014.04.03. 12:35:49

Jó étvágyat amíg van :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 12:44:54

@VHB:
En is igy gondolom.

@shakti_rom:
Azt mondod?
Neha latom rajta, hogy megb@ssza az unalom ;)

SzZoole 2014.04.03. 12:48:53

@Pink Petsch: ha hiszed ha nem sokszor en sem ertem,sem azt amit ir,se amirol ir:)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 12:57:38

@Kövérmadár [swe]: Muffinnak szexmentes az elete? Ooooo... :(
Kepzelem szegeny hogy osszetort mikor kozoltetek vele a hirt:

cheezburger.com/6897686016

rezsöatya 2014.04.03. 13:02:53

Üdv Dávid! Így kell ezt csinálni, ahogy te teszed! Gratula!

(amúgy nem egészen egy hete jártunk felétek, ha ezt tudom...
az első képhez (csak nem volt olyan szép idő, mint a te képeden):
kepfeltoltes.hu/140403/DSCN5495_www.kepfeltoltes.hu_.jpg )

SzZoole 2014.04.03. 13:10:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: lattal mar Te nyulakat akcioban?
Mert en igen ,apam kb.30 eve nyulakat tenyesztett.
A varrogep hajtoszara nem mozog olyan gyorsan,mint a nyul akcio kozben:)))

tucano 2014.04.03. 13:11:30

na, majd kicsit később nekilátok a kommenteknek, de a poszt JÓÓÓ!

tanato 2014.04.03. 13:16:13

@shakti_rom: @Kövérmadár [swe]: @Réka ‎: Egyszerűen nem tudom eldönteni Maxról,hogy viccel,provokál,vagy tényleg komolyan gondolja a Nyugat hanyatlását/nem az ott is érezhető,de azért nálunk sokkal jobban érezhető gazd.válságról beszélek/,esetleg egyik sem hanem tényleg a cár futárja.2050-ben az emberek majd tömegesen mennek Nyugat -Európából,USA-ból Oroszországba,Kínába Brazíliába ,Arab Államokba Pl. Egyiptom,Líbia,Szudán ipari üzemekbe,mezőgazdaságba,milliószám segéd és szakmunkákba dolgozni?Azért ez az évszám nincsen annyira messsze,gondoljunk vissza 35 évvel ezelőttre pl.

2014.04.03. 13:16:43

@sodalisO [eng]: @Mr Long: @shakti_rom: Mnaa, agyon vagyok/vagyunk Mr. Longgal egyetemben világosítva ;)
De az nem, hasitasi?
Hogy is? Piros? Piroooooos?????

2014.04.03. 13:17:59

@Zoole[uk]: Azt meg pláne nem, hogy miért? ;)))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 13:18:01

@shakti_rom: Hát mi nők , vagyis a többség nem is kifogásoltuk a seggeket, csak konkrétan a női seggek meg csöcsök helyett inkább valami "nekünkvalót kértünk néha. Mert , hogy a többség inkább a férfiakra gerjed...valahogy...mittomén nem jövök lázba egy meztelen nőtől..látok eleget éppen.....de egy jó kisn izmos férfivalag..az azért oda........, na mindegy...de szívem harmatos rózsaszála, írtam, ......csak a kisebbség volt ellenlábas....-))))) Igen, csak páaran na! :-))) Szerencsére. Fő az egészség!! Meg a húslevesem...jaj...habzik...na páááááá

**mimi** 2014.04.03. 13:18:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
a sminkelést ne tegyük máááá...:))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 13:19:39

@**mimi**: szerintem se...de mindegy, úgyis a többség dönt..:-DDDDDDDD

SzZoole 2014.04.03. 13:22:05

@Pink Petsch: akkor mar ketten vagyunk,de persze ilyenkor nincs itt a ven kappan,hogy magyarazatot adjon:)))

**mimi** 2014.04.03. 13:22:25

@diggerdriver:
ahammmm, jó is az :)))))))

**mimi** 2014.04.03. 13:25:00

@sodalisO [eng]:
na de akkor mi marad??? :))))

**mimi** 2014.04.03. 13:25:38

@Zoole[uk]:
hova mentek ? én is mennék....:))))))))

Papagály (törölt) 2014.04.03. 13:26:58

@Pink Petsch:
A vakarás szerintem sokkal kevésbé káros, mint a többség tevékenysége.

Herr Géza 2014.04.03. 13:27:31

@shakti_rom: Áhá, az volt a szocreál álomvállalkozás (a balatoni maszek lángosos/palacsintás mellett). Akkor ti nagy királyok voltatok... Volt kereklámpás 1500-as Zsiguli is nyuszifarokkal a slusszkulcson???

SzZoole 2014.04.03. 13:27:47

@**mimi**: oh nem messze,csak ide hozzank egy kis koser kajara:)))

2014.04.03. 13:29:44

@Zoole[uk]: Beztos Influ Ellával birkózik éppen ;)

@Sár Garépa (Mi Larepa magyar rokona és üzletfele): Jézusom, hát te melyik kő alatt rejtőztél eddig?

**mimi** 2014.04.03. 13:33:37

@Zoole[uk]:
az télleg csak egy ugrás:)))

Latcho Rom 2014.04.03. 13:36:17

@Herr Géza: zastava 600 volt, fehér, a Munnich cimü filmben látható többször, Bpestet Párizzsá változtatva :)
Nagy okosság nekem nem volt, darabbért kaptam, nejnek jó állása volt, igy megvoltunk..

Latcho Rom 2014.04.03. 13:39:09

@sodalisO [eng]: Majd a Peccs rak föl nektek pecseket, női Naszóval...cimmel :)

Latcho Rom 2014.04.03. 13:45:04

@Pink Petsch: Jah s az Ella a győztes, eddig #%^^^*

szancsó zolinak majd később adok amerikai angol útmutatást a mondókámhoz :) Nem mindig forditódnak le a dolgok úgy ahogy kellene..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 13:51:45

@charlieharper [seoul, south korea]:
A felsorolt ismérvek egyike sem igaz a csirkére mégis kóser.
Tehát a medvét besoroljuk a csirkék közé.
Esetleg a halakhoz.
:)))))))))))

Mr Long 2014.04.03. 13:54:39

@diggerdriver: Az vagy amit megeszel.
Szoval a halevo medve lehet hal, ha elfogadjuk a fenti szabalyt.

Latcho Rom 2014.04.03. 13:56:31

@tanato: attention whore, sikerrel.
Ez a másik itt felettem kevésbe sikeres mostanában.
Alólam is kiesik a hordó vasárnap...

Te mire tippelsz, első három befutó?

Latcho Rom 2014.04.03. 13:57:39

@Mr Long: Nem rád gondoltam attention whore jeleggel :)

2014.04.03. 14:00:27

@Mr Long: Akkor én ma rakott krumpli leszek, kolbásszal ;)

Latcho Rom 2014.04.03. 14:02:32

@Pink Petsch: ehhhh..hétvégére kutyabajom..

keress jó izmos férfi farpofákat sodalis művésznőnek, idődből futja :)

Latcho Rom 2014.04.03. 14:03:29

@Pink Petsch: Kapok hozzád céklát?? :)

2014.04.03. 14:06:08

@shakti_rom: Fiúkkal nem foglalkozunk, de pár transzot ismerek, ha megfelel ;)

2014.04.03. 14:07:12

@shakti_rom: Káposztasali van meg koktélparadicsom és sós-kapros uborka meg jégsaláta. Cékla, na az pont nincs.

Latcho Rom 2014.04.03. 14:21:50

@Pink Petsch: azokban a zoligyerek érdekelt :)

SzZoole 2014.04.03. 14:22:11

@**mimi**: ja de igyekezz nagyokat ugralni,le ne maradj:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.03. 14:23:35

@maxval a gondolkodó birca: dehogy , isten ments, nem kívánnék ilyet neked.
de érzem, hogy jót tenne egy kis kapálás.

adg 2014.04.03. 14:24:14

@diggerdriver: "Tehát a medvét besoroljuk a csirkék közé.
Esetleg a halakhoz."
Inkább a halakhoz. Sok okos azt mondja, hogy azzá válsz, amit megeszel, tehát a medve lazac. Ha elég szerencsés helyen él.
A csirke amúgy sem lenne jó, mert csak két lába van, nem hasonlít egyáltalán.

Mr Long 2014.04.03. 14:26:24

@adg [Au, Darwin]: Nem lattal meg allo medvet? Plusz nem tud repulni, ebben is hasonlit a csirkehez.
Nehez dontes. :(

SzZoole 2014.04.03. 14:27:17

@shakti_rom: moron!!!
I'm absolutely homofob)))

2014.04.03. 14:29:43

@shakti_rom: 'a főnököm rápillantott a képernyőmre s csöcsöket látott..arra nem emlékszem hogy nők kifogásolták volna a seggeket.'

Nekem semmi kifogasom Digger kepei ellen, de... enyhen szolva megneheziti az eletemet mostanaban, ugyanis az orak kozotti szunetekben probalom olvasni a blogot az osztalyteremben, a kivetitore (projector) kotott laptopon, es nagyon kell figyelnem hogy ha bejon valaki, azonnal kepernyot valtsak, mielott meg meglatjak az ominozus kepeket a tablara kivetitve! :)

Latcho Rom 2014.04.03. 14:30:43

@Zoole[uk]: beszélj a maxival, ő szervezi a blogon a homofób lobbyt.

biztos hogy nem heterót akartál irni?,:D

Herr Géza 2014.04.03. 14:31:36

@shakti_rom: Munnich/Münnich film?? Aztat nem ismerem...Miaz, kiaz??
600-as Zasek, az király volt akkoriban. Félig nyugatinak is számított... :DD Nekünk késöbb volt Zasek 55GTL, az 1200-es Zsiga után maga volt a "keleti kényelem". Csak vállban volt szük a családnak. Anyám XXL-es méret volt, így ha beült a fater mellé és becsapta az ajtót, akkor a fater a másik oldalon kiesett.. XDDDD

adg 2014.04.03. 14:31:44

@Mr Long: Basszus ez tényleg nehéz...
Digger feladta a leckét rendesen.

Latcho Rom 2014.04.03. 14:33:54

@Mirjam2: Képekkel nincs baj, csak az avatarból lehet probléma..már azoknak akik irodákban dolgozunk.

Nu visszaszoktál már, sikerült valami szinház londonban??

SzZoole 2014.04.03. 14:34:24

@shakti_rom: az csak az en privat nezetem nem hirdetem es senkit nem akarok se le,se ra beszelni .Kesz ennyi,mielot meg barki felre ertene.

Latcho Rom 2014.04.03. 14:37:47

@Herr Géza: Spielberg..

m.youtube.com/watch?v=M2J1_yaQops

Faternek kis 1200-as zsigája volt..piroska.
A zastavát Bucikának hívták.

2014.04.03. 14:38:29

@Zoole[uk]: Hogy milyen faszán összetalálkoztatok ezekkel a kommentekkel ;).

2014.04.03. 14:38:59

@Babette_: Ma húsmentes napot tartasz?

Latcho Rom 2014.04.03. 14:40:34

@Pink Petsch: Csendesen, kliensekben megdermed az orgazmus :))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 14:41:07

@Pink Petsch: "Fiúkkal nem foglalkozunk, de pár transzot ismerek, ha megfelel ;)"

Erre mindig kivancsi voltam. Ok dragabbak vagy olcsobbak a hagyomanyos lanyokhoz kepest? Milyen a kereslet irantuk?

2014.04.03. 14:45:47

@Babette_: Akkor kenyeret meg egyéb szénhidrátot ne egyél ;)

2014.04.03. 14:47:43

@shakti_rom: Irl, csak halkan röhögök ;)

adg 2014.04.03. 14:49:30

@Babette_: Én nem értek egyet az okosokkal. Van esélyed, hogy tévednek, és nem leszel saláta. Én pl többféle kaját is szoktam enni, hogy néznék ki lekváros mákos rántottszeletként?

2014.04.03. 14:50:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Drágábbak, még a legratyibban megcsinált transz is egy olyan 30 euróval többet kérhet, mint egy lány. A fullosan megcsináltak meg 100-al is. És hát ige, van kereslet irántuk.

2014.04.03. 14:51:40

@diggerdriver: a koshersag szabalya szerint a szarnyasoka es a vizben elokre mas szabaly vonatkozik.
Vizben elo: pikkelyes es uszonya kell hogy legyen.

Egyebkent (szerintem valami halat vacsoraztam). Nem biztos, az etlap koreaiul es oroszul volt). Veletlenszeruen raboktem valamire.

Latcho Rom 2014.04.03. 14:54:11

@Pink Petsch: Nős kliensek is érdekeltek? Nálatok csak lányok vannak..igaz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 14:55:04

@adg [Au, Darwin]:
Akkor megállapíthatjuk hogy a medve kóser, a medvetalp kóser.
Hajrá Charli.

2014.04.03. 14:59:38

@shakti_rom: Ahol most vagyok, igen, de dolgoztam már transzokkal is, de az nem ház volt, hanem ügynökség. Szerintem, a transzok esetében magasabb a nős kliensek aránya, mint a lányoknál. De ez persze, csak magánvélemény.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 15:00:42

@charlieharper [seoul, south korea]:
Na most várjál.
Szárnyas kérödzö vízben élö párosujjú patás...
Olyan állat nincs.
Tágítsuk a kört.
A medve mindenevő mint a hal tud két lábon járni mint a csirke bundája van mint a birkának.
Hol itt a hiba?
:))))))))))))))

adg 2014.04.03. 15:01:24

@diggerdriver: Na erre csavarodj rá: www.bluethread.com/kashrut/bearnot.html
Meggugliztam a témát :D
Probléma megoldva, nem illik macit enni.
Apropó, mi van a sajtokkal? Kecskesajt, mackósajt, disznósajt, papsajt?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 15:04:47

@Pink Petsch: Valahogy erre tippeltem en is. A kosaras kartyak kozott is tudtommal mindig a felrenyomtatott ritka darobok ernek a legtobbet. (Tudom, csunya analogia, de ez ugrott be! :D)

@shakti_rom: Isten ments, csak kivancsiskodom. :)

Latcho Rom 2014.04.03. 15:05:22

@Pink Petsch: Látensek valszeg, akik nagy garral szidják a melegeket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 15:05:33

@tanato:
Nem tudok visszagondolni, 5 evvel kesobb szulettem ;)

@Babette_: @Pink Petsch:
Ehet mindkettot, csak esszel ;)
En pl. naponta eszem rozskenyeret es megis mar a 10. leadott kilomat ostromlom februar ota. Igaz, mozgok is melle eleg sokat.

Egyen sok feherjet, keves zsirt es a maradek (kb annyi, mint feherje) lehet CH. Mondjuk ne cukor es feherkenyer.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 15:06:28

@charlieharper [seoul, south korea]: Akkor itt a kacsacsoru emlossel mar durvan zavarba lehetne hozni a rabbit! :D

(Vagy megkapnank ra az egyszeru pasztor Bela bacsi fele valaszt: "Marpedig ilyen allat nincs!" :D )

2014.04.03. 15:08:18

@diggerdriver: ha ott az anyos, akkor nem.
De disznot, azt soha nem eszunk.

Latcho Rom 2014.04.03. 15:09:20

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Így szokott kezdődni :)

Nu elég a cirmogásból, befejezem ezt nagyon informativ dokut, negyedik résznél tartok:

www.pbs.org/wnet/story-jews/

Herr Géza 2014.04.03. 15:10:19

@shakti_rom: @Babette_: Ugye, ugye a helyesírás ? Miután két n-nel volt írva (gondoltam ippen nem találtad az "ü"-t..), így azonnal Münnich-re asszociáltam (mja, a megszokás: Münnich F. gimibe jártam anno). Munich=München, az már mindjárt más. Azt láttam is, nem is egyszer. Abban konkrétan a ti autótok volt? De hát az 2005-ös film, akkor már ca. 30-40 évesnek kellett lennie a vasnak? Te mégis mikor léptél le ?

2014.04.03. 15:12:53

@Kövérmadár [swe]: Hát én inkább a kenyérről mondok le, mint a húsról, az tuti :) Igaz, itt azt a tipikus fehér kenyeret ritkán kapni, inkább valami mischung van, a rozskenyeret viszont nagyon nem szeretem. De van kukorica kenyér is, sőt savanyú káposztás kenyér is ;).

Latcho Rom 2014.04.03. 15:13:30

@Herr Géza: 81-ben, haberomnál maradt a buci, onnan tudom hogy ő az.
Itt az utcánkban egy szomszéd kis fiatokat gyűjt, van egy zastavája is..

Mr Long 2014.04.03. 15:14:12

@Pink Petsch: Egy transz miert jo?
Alul lukas, felul dudoros, olyan mint egy no csak Bela a neve. Vagy alul nincs atalakitva? Mert akkor meg olyan, mint a kacsacsoru emlos...

adg 2014.04.03. 15:16:50

@Babette_: Na végre, már csak ez hiányzott, mostmár minden rendben van. Az előzményekre emlékszem, olvastam annak idején.
Lehet, ennek előszele volt már, hogy nemrég egy formanyomtatványon ezt találtam: Sex: male/female/other. Egy kicsit megakadtam rajta vagy fél másodpercre. :D

-----
Jut eszembe, ha már csak ez hiányzot:
Iskolában kérdik a gyerekeket, mire vágyik a családjuk, mondjanak példákat.
Jönnek is a példák, új autó, nyaralás, leggings anyunak a homoklobbitól, stb, majd Pistike kihúzza magát, és bejeleni, hogy nekik ugyan semmi sem hiányzik tegnap este óta.
-Hát hogy hogy Pistike?
-Tegnap este furcsa zajok voltak anyáék szobájába, és mikor odamentem az ajtóhoz, hallottam, hogy anya mondja, "na, ez a szar is elfonnyadt, már csak ez hiányzott". Tehát már semmi sem hiányzik.

Latcho Rom 2014.04.03. 15:16:57

@Pink Petsch: Látni maxim szőrös hátát ahogy putyint magyarázza a hím kurvának?

Ezt a képet meghagyom Sodalisnak :)))

Mr Long 2014.04.03. 15:19:09

@adg [Au, Darwin]: Itt van ilyan opcio is, hogy nem mondom meg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 15:21:57

@Pink Petsch:
Nyilvan :)
Kerdes milyen hus az a hus.
Nalam a napi "menu": 160g feherje, 160g szenhidrat es 35g zsir. Ez 1600 kcal maximum. Van, aki szerint ez butasag, van aki szerint jo megoldas. Nem tudom mi az igazsag, de mukodik egyelore.

A fogyas lemondasokkal jar :(

TilosazA (UK) 2014.04.03. 15:22:22

@Mr Long: Izé. Nincs túl nagy ismeretem a témában, de a transzvesztiták nincsenek egyáltalán átalakítva, csak úgy vannak öltözve és sminkelve, mintha az ellenkező nemhez tartoznának. Aztán vannak a transzneműek, akik viszont valószínűleg át vannak alakítva, legalábbis részben. Azt hiszem a második csoport valóban nőnek érzi magát, míg az első csak szeret nőnek öltözni. Kicsit bonyolult az egész.

2014.04.03. 15:23:26

@Mr Long: Nem tudom, miért jó egy transz, nem vagyok pasi :P
Van, aki teljesen át van alakítva, van, aki csak felül, van az androgün típus, van, aki csak az öltözködésében fejezi ki és hormonokat szed. Szóval, van egy pár típus ;)

adg 2014.04.03. 15:23:31

@Mr Long: Nagyon ravaszul átvágták a gordiuszi csomót. Bele sem lehet kötni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 15:25:12

@charlieharper [seoul, south korea]: Tudom amugy ez egy hulye kerdes, de tulajdonkeppen mi az oka annak hogy a diszno a "no go" kategiroba vegezte? Marmint mi a vallasi indok mogotte?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 15:25:38

@adg [Au, Darwin]:
Az "other"-on en is elcsodalkoztam egyszer. Aztan rajottem: azt annak kell bejelolni, aki egy csendes-oceani szigeten el, mint tulelo (Lost).
Mas logikus magyarazatot nem tudok.

2014.04.03. 15:26:30

@TilosazA (En/Mum): Az első típus épp úton van az átalakulás felé, legtöbbjük hormonokat szed, mert vagy nincs pénze, vagy tart a műtéttől. De egy "picivel nagyobb cicit" (szó szerinti idézet ;) ), azért azok is szeretnének, akik a transz lét női ruhás fokozatát érték "csak" el ;).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 15:26:51

@TilosazA (En/Mum): Igen, ezt en is igy tudtam. Es akkor meg ott a hermafrodita, aki... nah ezt a kategoriat ugyis ismeri mindenki a csigak vegett biologia orakrol. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 15:27:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Az eghajlat es a hutoszekreny hianya a vallas kialakulasakor.
Ezt egy arab srac mondta, mikozben sonkat evett. "Ma mar van hutonk... buta szabalyokat nem kell betartani"

2014.04.03. 15:27:39

@shakti_rom: Bassszzz! Hányingerem lett :(.

TilosazA (UK) 2014.04.03. 15:28:03

@Kövérmadár [swe]: Most néztem meg a wikin egyébként, hogy jól mondtam-e a transz-okat, és ott van még egy pár definíció, szóval gondolom ők lennének az egyéb. hu.wikipedia.org/wiki/LMBT

2014.04.03. 15:29:21

@Kövérmadár [swe]: Te, én beleőrülnék, hogyha grammra ki kellene mérnem a napi kaját. Éhes vagyok, eszek, ha nem, nem. Huhh! Kemény lehet. Őszinte részvétem :(

Herr Géza 2014.04.03. 15:29:37

@shakti_rom: Ach so.... Így már összeállt a kép... Azért király lehetett a "találkozás". Én is összefutottam (egy kivételével) az összes saját autómmal ill. a családi batárokkal is minimum egyszer, véletlenszerüen akárhol, de pont a Zasekot pl. ca. 15 éven keresztül milliószor láttam, mivel a dunaújvárosi kereskedötöl egy budaörsi koma vette meg, aki a föúton lakott rádásul és az utcán parkolt a ház elött. Én meg Érdre költöztem, de akkoriban Pesten dolgoztam, majd késöbb külföldröl hazajárva is rengetegszer mentem arrafelé, útbaejtve a budaörsi Auchan/IKEA/Tesco/Media Markt konzumfellegvárat... Viszont pont az elsö saját, újonnan vett autómat (Lada Samara ötajtós (!), fele dollár-fele forint akciós konstrukcióban a néhai Konsumex-nél soron kívül vásárolva) nem láttam soha többé, pedig környékbeli vevönek adtam el.

2014.04.03. 15:31:26

@shakti_rom: Mnaaa, ezt azért nem. NO-NO-NO! :)

Latcho Rom 2014.04.03. 15:34:06

@Herr Géza: Volt egy barátunk, trabanttal emigráltak párizsba.

Feledhetetlen emlék :)

Mr Long 2014.04.03. 15:34:23

@adg [Au, Darwin]: De azert a szexualis iranyultsag kerdesnel a lista a nem mondom meg es a massal zarul. Legkozelebb odairom, hogy kiskutya...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.04.03. 15:36:41

@Babette_: akkor már csak a nyelvet kéne hozzáigazítani, ez a he/she dolog kicsit korlátos :D

TilosazA (UK) 2014.04.03. 15:37:37

@Mr Long: nade lány kiskutya, vagy fiú?! :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.03. 15:37:46

@Mirjam2: beállítani a böngészőt úgy, hogy ehhez az oldalhoz ne töltse be a képeket? (nekem is kellett már hasonló okokból.)

Herr Géza 2014.04.03. 15:40:51

@shakti_rom: Azt meghiszem. Az NDK leomlása után itt is vettek sokan Trabit hobó-car-nak (egy idöben pár száz euróért szinte zsír új négyütemüeket lehetett venni), de már rég kikoptak. Pont a múlt héten láttam nagy meglepetésre egy igencsak viharvert, koros darabot, helyi rendszámmal, rádásul kétütemüt. Mentem mögötte pár kilométert, hát rendesen 70-es, 80-as évek feelingem lett a kék füst láttán, na meg az ájert beszívva. :)))

TilosazA (UK) 2014.04.03. 15:40:56

Amúgy tényleg, mit szólna a férfiközönség itt a blogon, ha valamelyik nő napról napra meztelen pasis képeket váltogatna avatarként? :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.03. 15:42:15

@adg [Au, Darwin]: űrlapon sex témában - egy haverom kitöltötte poénból úgy, hogy "yes please"

SzZoole 2014.04.03. 15:47:07

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: azert mert nem tiszta(koser)alat,ertsd,a foldet turja,mindent megeszik(meg a sajat szarat is) meg a sarban hempergozik,ezert tisztatalan alatnak szamit a szabalyok szerint.
Amit a madar mondott az hulyeseg.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.03. 15:47:30

@Kövérmadár [swe]: a 160 szénhidrát teljesen jó egy felnőtt férfinak diétához.
az különösen jó, hogy "tudományosan" csinálod.

adg 2014.04.03. 15:48:34

@Chang Yai: Én meg egyszerűen félretolom a böngésző ablakát, hogy az avatarok kilógjanak a képernyőről. Így megmaradnak a posztban szereplő képek is, meg az avatarok sem annyira látszanak. Bár nem lenne szerintem gond, de inkább.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 15:49:53

@Kövérmadár [swe]: Azt akarod mondani hogy a malac alapanyag gyorsabban oxidalodik mint a csirke vagy a marha? Ez nekem bizony uj informacio.

@Chang Yai:
-Name?
- Abdul al-Rhasib
-Sex?
-Three to five times a week.
-No, no...I mean male or female?
-Yes, male, female, sometimes camel.
- Holy cow!
- Yes, cow, sheep, animals in general.
- But isn't it hostile?
- Horse style, doggy style, any style!
- Oh dear!
- No, no! Deer runs too fast..

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.03. 15:51:27

@TilosazA (En/Mum): a transzvesztita a másik nem ruháit szereti hordani, többször vonzódik is a saját neméhez
a transznemű pedig rossz testbe született, belül a másik és kívül is nagyon szeretne az lenni

Latcho Rom 2014.04.03. 15:53:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ezt a Mirjam meglátja véged van :-)

amugy :DD

Latcho Rom 2014.04.03. 15:55:17

@Herr Géza: Ne tudd meg! Egyszer a Diadalivnel doglott be, a korforgalomban :-)) Negyen toltuk, a franciak fetrengtek.

Ott s akkor jottem ra hogy a hideghaborut elvesztettuk :-)

Mr Long 2014.04.03. 15:57:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: PC-seg azt mondatja velem, hogy Oh, my God.
De szerintem Oh, my God.
Hangsulyt tessek hozzatenni.

Herr Géza 2014.04.03. 15:57:51

@shakti_rom: Négyen toltátok? Annyian a vállatokon is vihettétek volna... :DDDD A franciák meg akár csöndben is maradhattak volna, mert azért a CV2 kacsa (vagy az R4) sem volt piskóta. Technikailag semmivel nem volt magasabb színvonalú....

Latcho Rom 2014.04.03. 15:57:59

@Zoole[uk]:

Zotyi bácsi, ha igy haladsz.. be fogsz zsidulni! :P

SzZoole 2014.04.03. 16:00:57

@shakti_rom: ha egy jo ideig az ember koztuk el es nekik dolgozik akkor illik tudni bizonyos dolgokat.

Latcho Rom 2014.04.03. 16:01:04

@Herr Géza: volt desovom(cv2) azert az jo kis jargany volt.

nem itt, ott..i

de egyszer probalt a renault exportalni nagyban..korai 90s? Egy telen szetrohadtak a sotol, hotol..nem birtak a telunket.

tucano 2014.04.03. 16:09:34

@maxval a gondolkodó birca: "2050 körül már tömegesen lesznek jelen a nyugati munkakeresők, határátkelők, kitántorgók Kínában, Oroszországban, Brazíliában, a Közel-Keleten."

Ezzel kicsit elkéstél. Már 2000-ben is bitang sokan kerestek melót mindenfelé. Brazilok be sem engednek senkit sem. De ez egyáltalán nem jelenti a hanyatlást. Utoljára pont akkor jelentek meg a kékszeműek mindenfelé, amikor párszáz évre elvettek mindent a helyiektől. Szóval a tejbetökök megjelenése történelmileg pont újabb aranykort jelent a hanyatló Nyugatnak.

SzZoole 2014.04.03. 16:10:00

@diggerdriver: arrol,hogy a huto hianya miatt alakult volna ez ki en meg nem hallottam,ha igy nezzuk akkor a szarnyasokat,marhat vagy a halat sem tudtak huteni a vallas kialakulasakor.
Egy pelda; a foldiepret sem ehetik mert a foldon terem tehat koszos,ha megis epret szeretnenek enni akkor azt egy rabbi kulonleges eljarasal megtisztitja.
Tudnek meg sok ilyen erdekes szabalyokrol irni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 16:10:08

@shakti_rom: En csak copy-paste-eltem, de legyen! Akkor a nevet csereljuk John Smith-re es a camel-t donkey-ra. Megteszi? :D

Herr Géza 2014.04.03. 16:13:14

@shakti_rom: Eszembe jutott az NDK. Haverral közösen vettünk egy 500-as Trabit, amolyan keleti módra ecsettel volt lefestve valami irtózatos kerítészöld színüre. Békának hívtuk ezért. A kolesz mögött még helyi viszonylatban is valami irtózatos minöségü kockaköves út volt, amin persze mentünk volna ezerrel (ez úgy usque 30 km/h-át jelentett), amikor is az autó (?) hirtelen belassult, viszont a haverom iszonyatos módon el kezdett röhögni. Nézek rá, mire fulldokolva csak annyit szólt, hogy "azt hiszem kiesett az egyik féltengely". Látta ugyanis a tükörböl. Megálltunk, haver visszaszaladt a féltengelyért, én meg ott helyben megemeltem a kocsi elejét, ö alámászott, cakk, féltengely vissza. (Azt hiszem szerszám se kellett hozzá...). Leporolta magát, aztán indít és döngettünk tovább. Na ezen hogy röhögtek volna a franciák ??
Mondjuk a motort úgy javítottuk, hogy a kolesz elött kikaptuk a motort (kellett hozzá ca. 4 szerszám: 2 villáskulcs, csavarhúzó, meg kombinált fogó), a hónunk alatt felvittük a szobába, az asztalon megbuheráltuk, majd levittük és visszeszereltük. Motor ki-be, némi gyakorlattal: ca. 2 x 15-20 perc.

tucano 2014.04.03. 16:13:25

@svájci sapka (ch): @Pink Petsch:
Itt ha fúj a szél és tud olyat, akkor nem jár a komp. Akár napokig is eltarthat.

Latcho Rom 2014.04.03. 16:13:28

@Zoole[uk]: Az nagyon rendben van, csak nem egészen ugy ahogy mondod.

A halal,es kosher tradicioknak egeszsegugyi okai vannak, a mediterran klima miatt.
Nagy valoszinuseggel a serteshus tobb bakteriat hordozott magaban, ezert kerult ki az aran es zsido etlapokrol.

halaltransactions.org/halal-vs-kosher/

SzZoole 2014.04.03. 16:17:30

@shakti_rom: lehet,de majd megkerdezek egy hithu zsidot mindjart.

2014.04.03. 16:18:34

@tucano: Mna, az is szép lehet ..

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.03. 16:18:35

@tucano: Akkor oda sem költözök... :)
Nem a komp miatt.
Nem bírom a szelet.
:(

blackhairlady 2014.04.03. 16:22:02

@sodalisO [eng]: Gyakrabban kene jonnod, ez nagyon jo volt, tokeletesen osszeszedted, szerintem nem hagytal ki semmit:))
Apropo, rolad almodtam a multnap, es nagyon merges voltam rad, meg sirtam is. Es meg is irtam csupa nagy betuvel itt a hataratkelon . Csak kicsit kellett volna megnyirbalni a a hajam veget, es te LEVAGTAD!!! Erted? Levagtad tok rovidre a derekig ero fekete hajzuhatagomat:))))))))))) (tul sok hataratkelot olvasok, tenyleg szunetet kell tartanom).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 16:26:31

@shakti_rom: Igazad van :(

Akkor mar inkabb a skot a "...but once you fuck a sheep..." csattanoval. :D

Sütemény1975 2014.04.03. 16:32:59

@Herr Géza: tehát a lényeg, hogy meg kellett várni, hogy Heidi kijöjjön a szekrényből! :))))))

Sütemény1975 2014.04.03. 16:40:11

@Nigro notanda lapillo: nem azt írtam, hogy más országokban egyáltalán nincs sztrájk, de franciákra jellemző. én már sokszor belefutottam.

2014.04.03. 16:40:22

@blackhair-lady: Az semmi, én shakti-val álmodtam nemrég... Sírva könyörögtem a felébredésért ;)

2014.04.03. 16:42:23

@Sütemény1975: Oh, épp a múlt héten sztrájkoltak a frankfurti tömegközlekedésiek valami 4 napig. Az U- és S-bahnok jártak csak. Hát, azt a káoszt!

blackhairlady 2014.04.03. 16:43:36

@Kövérmadár [swe]: Ez milyen fajta dieta? Van neve, vagy csak magadtol igy kikalkulaltad? A cukormentes es nagyon keves szenhidrat (19-24 gramm) azt is foleg zoldsegekbol az Atkins, itt lehet hust enni, zsirosat is, sok sajtot, tojast.

Latcho Rom 2014.04.03. 16:43:51

@Pink Petsch: Jesszassz pepi. Na pattanj gmailre s ird meg mi vót :)

Sütemény1975 2014.04.03. 16:46:21

@Pink Petsch: nem jönnek ki a havi 2500-3500 euroból, mi? :))

blackhairlady 2014.04.03. 16:51:50

@TilosazA (En/Mum): Jol irtad. A tobbseg azt hiszi, hogy a ketto ugyanaz, de nem. A transgender tenyleg ugy erzi, hogy neki a masik nemunek kellett volna szuletnie, es csapdaban erzik magukat a testukben. Igyekeznek hormontablettakkal es mutetekkel atalakulni. Sokan ongyilkosok lesznek, vagy eletuk vegeig terapiara szorulnak, mert a kornyezet nem akarja oket elfogadni, legtobbszor a szulok, testverek sem.
A transzvesztitak cak ugy oltozkodnek, de igazabol nem akarnak teljesen atalakulni.

2014.04.03. 16:53:21

@shakti_rom: @svájci sapka (ch): @Sütemény1975:
Hát, eléggé vegyes volt, meg valami nagyon fura, mert keveredtek benne a régi barátaim, meg az itteniek és shakti. Történetre nem emlékszem, pedig biztos volt, de nem szoktam, csak érzésekre és benyomásokra ... és hááát, mondom, fel akartam ébredni!!!!! ;)

blackhairlady 2014.04.03. 16:55:27

@Pink Petsch: En a ferjemnek mar 3 honapja meregetem, grammra, illetve ouncera pontosan, tizedmilli izebigyo elteres sem lehet.:)))0 Mindennap 5 etkezsre, pontosan kimerve, felcimkezve. Szerintem sajat maganak sokkal nehezebben csinalja meg az ember, hamarabb feladja. De ha mas odateszi elejuk amit meg kell enni, akkor nincs baj, konnyen megy a fogyokura:)

Herr Géza 2014.04.03. 16:55:49

@Sütemény1975: Tanfolyamon voltál Eddienél ??? Egyébként jogos..... :)))) Majd gyakorolok.

Herr Géza 2014.04.03. 17:00:24

@Pink Petsch: Mától meg a pilóták (A szegények.Hogy el ne kezdjek sírni...). Lufthansa/Germanwings: kampec. Anyázás van. A Deutsche Bahn meg dörzsöli a markát.... A nyomorult "egyszer az évben nyaralni induló" meg kapja be...

Herr Géza 2014.04.03. 17:02:08

@Herr Géza: Ja, az utóbbiak java nyugger. Már nem tudnak a föszezonban Balira menni, mert hanyatlik a Nyugat. XXL D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 17:05:50

@Sütemény1975: " nem azt írtam, hogy más országokban egyáltalán nincs sztrájk, de franciákra jellemző. én már sokszor belefutottam."

Igen, tudjuk miert van fel Franciaorszag macskakovekkel burkolva. :)

Latcho Rom 2014.04.03. 17:06:06

@Zoole[uk]: Jó, kérdezd meg azt is hogy mit tud Little Hugh-ról, Limcolnról..

blackhairlady 2014.04.03. 17:07:25

@Herr Géza: www.youtube.com/watch?v=R2ApOviGdrI&feature=share

Ez egy tankcsapda videoklip. A benne szereplo auto az enyem volt, pontosabban mar a testvereme, mert odaadtam neki amikor mi ujat vettunk, de meg az en nevemen volt. A klipben szereplo postas nyugdijsikkaszto volt, es pon t a mi autonkra bukkant ra a hirdetesben, 10 perc alatt lepapiroztuk, kifizetti kp-ben, es miutan megkert, hogy alljak ki a garazsbol, elhuzott. Kesobb jott a jogasz, hogy adjuk vissza a penzt, visszaadjak az autot. Hahaha...:)))))))

Sütemény1975 2014.04.03. 17:14:33

@Herr Géza: poénkodni próbáltam, semmi szándékos nem volt benne. nem ment át....

blackhairlady 2014.04.03. 17:20:25

@Herr Géza: A mi regi trabantunkat allandoan ugy keleltt betolni, az exferjemmel igen jo vetelt csinaltunk:( Egyszer a gyerekek segitettek betolni amikor a haz elott indultunk, az uttest olyan jo kis feltort aszfaltos volt. az ablak felhuzva, irtozatos trabihang ami ugye elnyeli a kinti zajt. Megallok az ut vegi stop tablanal amikor hallom a kiabalast. Kiszallok, hat a kislanyom ott log a trabi hatulja, beleakadt a ruhaja a vonohorogba, en pedig eleg hosszan huztam magam utan. azt hittem ott halok emg helyben, zokogott szegenykem, en meg vele egyutt. Meg szerencse, hogy a borgyogyaszat ott volt kb 20 hazzal odebb, azonnal szaladtunk vele. Harmadfoku egesi serulest szenvedett, kesz csoda, hogy elmultak a hegek egy ido utan.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.03. 17:21:39

@Herr Géza: már másodszor jön elő Bali, na mit rejtegetsz?! :-)

juteszembe, ugye milyen ügyes vagyok, megelőztem 35 évvel a nyugat hanyatlását, és már itt is vagyok, csak ki kell várni ezt a kis időt :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.03. 17:28:34

@blackhair-lady: jesszus :-(
engem egy bkv-busz kapott el, lehettem vagy 13 éves, feltettem a lábam, hogy felszállok, erre ajtó becsuk, elindul, húzott maga után seggen csúszva vagy 5 métert, mire kirángattam valahogy a lábam, még jó, hogy cipőstül legalább, nem lett volna vicces beesni a busz alá se, de télen mezítláb hazamenni se nagyon :-(
másik égési sérülés, 9 évesen, ülök a körhintán valami búcsúban, elpöccent valaki egy cigarettacsikket, ami beesik a pólóm alá ott fent körbe közben, elájulok, nem tudom, hogyan szednek le, több mint fél év után is megvannak a hatalmas hólyagok, mint egy nagy csipketerítő, úgy nézett ki. aztán elmúlt.

Herr Géza 2014.04.03. 17:30:37

@blackhair-lady: Ez se semmi! Micsoda sztárok lappanganak itt: shakti Zastavája, a te Mazdád....
Viszzaadtátok a pénzt ?? Mindet? Na ne már... (Mert gondolom nem két nap múlva történt meg a csere-bere ?

Herr Géza 2014.04.03. 17:34:28

@Chang Yai: Ja, úgy benne van az agyamban hátul. :)) Remélem elöbb-utóbb a pénztárcámban is benne lesz...
Egyébként meg tök rád gondoltam, miután leírtam. Gyorsan meg is néztem a Google-n, nehogy ott most legyen a föszezon, mert akkor biztos elöugrasz és helyreigazítasz... XDDDDD

Herr Géza 2014.04.03. 17:39:15

@Sütemény1975: A fenét nem jött át... Azért van ott egy fél kiló szmájli. De 1:1, mert én is poénkodtam az Eddie-s tanfolyammal... :)))))))))) Így már látszik ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.03. 17:41:54

@Herr Géza: Most akartál nyaralni menni? ;) Különben én DB-vel szoktam utazni nagyobb távokra. Egyszer szoptam az áramkimaradásnál. De képzeld el, ha ez repülőn jön össze ;).
Mentem már Germanwings-szel párszor Stuttgartból Budapestre, és vissza. Maga a repülőút ugye csak cca 1,5 óra, de az a sok baszakodás előtte, aztán a Ferihegyen megint, meg ugye az átverős valutaváltás a reptéren, az idióta taxisok. Megyek DB-vel, 80 euró oda-vissza, utanként 4 órával több, de inkább elvagyok az ICE-n meg a Railjeten, nem beszélve arról, hogy emberi időben érkezik a Keletibe.

Herr Géza 2014.04.03. 17:42:00

@blackhair-lady: Upsz. Ügyes voltál.... Még jó, hogy hosszú távon happy end lett.
Más. Majd még elöbukkan egy-két kandúrnáci és benyomja neked, hogy hja, nöböl van..... Fogadjunk?

Mr Long 2014.04.03. 17:43:11

Most ment el elottem egy kocsi es szerintem magyar tulaja volt.
Ezt a rendszamabol kovetkeztettem ki, mivel 2 RO volt rairva. :)

2014.04.03. 17:43:39

@blackhair-lady: Hát, minden tiszteletem a türelmedé, hallod! :)

Sütemény1975 2014.04.03. 17:45:13

OFF

gyerekek, ez a megjelenés bearanyozta a napomat! ezer éve várok rá!

store.intrada.com/s.nl/it.A/id.8569/.f?sc=13&category=22848

ON

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.03. 17:52:32

@Herr Géza: fogalmam sincs, mikor van szezon, alighanem egybeesik az ausztrál iskolai szünetekkel :-)
juteszembe, én itt meg tudnám oldani a sokat emlegetett havi 175 ezerből a láblógatást :-))))
(elhúztam aludni)

Herr Géza 2014.04.03. 17:57:35

@Pink Petsch: Nem, sajnos (?) engem nem érint a dolog, csak hallgatom a rádiót.
Én is így vagyok a Germanwings-szel. Ritkán tudom elöre, hogy mikor megyek/megyünk, amióta nincs Malév, azóta meg rövid távon már alig kapsz jegyet 80-100 € alatt. Mindez általában hármunknak... Egyedül, ha tehetem, én is vonattal megyek. Családdal meg marad az autó. Ami persze egyúttal verhetetlenül olcsó, mert hát céges autó, korlátlan privát használattal.. A korábbi helyeimen a maszek külföldi utaknak sk. kellett a külföldi tankolásait fizetnem (céges elszámolási hókuszpókusz), de itt azt mondá a fönök, hogy öt rohadtul nem érdekli honnan jön a kártyás tankolásról számla, hacsak nem szándékozok hobbiból havonta elautózni Moszkváig. Akkor azért orrba fog vágni. :))) Így most autóval "ingyér" van... (Illetve nem teljesen, mert cégautó-adót fizetek, de az akkor is ugyanannyi, ha csak az ALDI-ig megyek privát..)

2014.04.03. 18:02:35

@Herr Géza: Hűűű, ez tényleg fasza! Nekem is kell ilyen melóhely! :)

Herr Géza 2014.04.03. 18:02:37

@Pink Petsch: Milyen idióta taxisok Ferihegyen?? Nem elment mind Írországba ? :))))) Meg különben is: nem Ferihegy, hanem Liszt Ferenc Nemzetközi Repülötér. Amiböl hamarosan kikerül a "köz"..... :)))
Apropó, a germánok is hallhattak erröl valamit, mert a stuttgartit meg hamarosan Manfred Rommel Flughafen-nek fogják hívni.

Herr Géza 2014.04.03. 18:05:41

@Pink Petsch: Hát... Úgyis tovább akarsz tanulni, mi meg permanensen keresünk embert. Mondjam milyen szakra kéne menned???

2014.04.03. 18:12:01

@Herr Géza: Hát pár marha maradt. Legutóbb tavaly tavasszal repültem, és kurvára külföldinek nézhettem ki, mert rám szállt egy egész csorda. Aztán nagyon lelombozódtak, mikor mondtam, hogy megvárom a 200-ast a Kökiig, aztán majd veszem a kék metrót. :P
De hallod, kész rablás, ami a reptéri váltónál folyik! Én mindig csak 5 eurót váltok be, ami elég a BKV-ra, és persze, a velem egy időben váltani akaró külföldieket is rendre lebeszélem, hogy 10 eurónál többet váltsanak be ott. A múltkor nagyon morcosan vizslatott a valutaváltós srác. Mondtam is neki, hogy bocsi, de cirka 80 forinttal váltotok szarabbul, mint a városban ....

Herr Géza 2014.04.03. 18:20:49

@Pink Petsch: Azt hittem, már a "müszaki" is elrettent, de ha pontosan tudni akarod: épületgépész mérnök (klíma, szellözés, hütés-fütés, ilyesmik). Na, érdekel? :))

Herr Géza 2014.04.03. 18:24:43

@Pink Petsch: Csak egy praktikus tanács, miért nem viszel magaddal kifelé egy kis ungarische aprót, úgy egy ötezrest, vagy ilyesmi ? Én még 5 eurót is csak akkor váltanék náluk, ha az életem múlik rajta... Csak úgy elvböl.
Ugyanezért nem is mentem még haza soha a reptérröl taxival. Ha urizálni akartam/kellett, akkor is elmentem a Köki-ig és max. ott fogtam taxit....

2014.04.03. 18:27:53

@Herr Géza: Tudod, hogy hülye vagyok hozzá. Legfeljebb titkárnő vagy adminisztratív munkatárs, menedzser asszisztens lehetnék nálatok. De halálra unnám magam. Az IT szektorhoz is annyi közöm van, hogy egy jó évig voltam menedzser asszisztens egy IT cégnél. Mna, hát sok kihívást nem jelentett az excel meg a powerpoint, de még a bank- és vámügyek intézése sem. Mikor szervezni kellett azt szerettem, de a rutinba döglöttem bele ...

Herr Géza 2014.04.03. 18:28:34

@Herr Géza: Egy idöben pont egy reptéri taxis volt a szomszédom. Az IQ-ja a "matematikailag elhanyagolható" kategóriában volt, ezt próbáltam úgy finoman jelezni is felé, de persze nem vette az adást, és mindig arról sztorizott, hogy éppen kit hogyan nyúlt le. Majd sírt egy sort, hogy milyen nehéz az élet, sokakat már nem lehet átb@szni.... Szimpi gyerek volt... :))))

2014.04.03. 18:30:07

@Herr Géza: Mert évente max. kétszer megyek Budapestre. Mnaaa, tudod, ki pakolgatja a forintokat a tárcájában? Ha meg kirakom valahova, azt ott is felejtem. Az hótziher! ;)

Herr Géza 2014.04.03. 18:32:04

@Pink Petsch: Az elöbbi is neked ment volna, de mellényúltam. :))
"Tudod, hogy hülye vagyok hozzá." Hát én honnan tudjam. Miért, te tudod? Láttam én már karón varjút eleget....
Mondjuk én rutinra meg unalomra nem panaszkodhatok, söt.... Kivitelezésben dolgozunk, ott mindig zajlik az élet.

2014.04.03. 18:32:31

@Herr Géza: Kedves fijjjúúúú ... :P

Herr Géza 2014.04.03. 18:33:36

@Pink Petsch: Na mi van, hogy eltüntek a többiek ?? Megyek én is, majd jövök vissza késöbb...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 18:34:40

@blackhair-lady: Jaj, hehe , nagyon cuki vagy ! :-))) De abban biztos lehetsz, hogy az egyetlen fodrász vagyok aki soha nem tenne ilyet. Főleg nem álmodban! :-D

blackhairlady 2014.04.03. 18:35:36

@Herr Géza: Dehogy adtam vissza, hulye vagyok en? Mondtam a jogasznak, hogy az mar be van fizetve az uj autora. Ami egyebkent igaz is volt, 2 nap mulva jott az uj Renaultom. Tudta o is, hogy nincs jogalapja, de beprobalkozott, direkt azert eljott Pecsrol szemelyesen, hogy meggyozzon. Hat kapott egy jo kavet, egy kis makos kalacsot, emrt eppen akkor sult ki, es megegyeztunk, hogy bizony ezt le kell irnia vesztesegkent a cegnek.

blackhairlady 2014.04.03. 18:36:40

@Herr Géza: Ja, egyebkent olyan oreg auto volt, tobb olajat evett mint benzint, 450ezer ft-ert vitte el a postas bacsi:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.03. 18:38:14

@TilosazA (En/Mum): Haha, nyugodj meg, én simán bevállalnám.....Voltam én már itt minden úgyis, troll, kis édi trollibusz, nagymama, pikáns, nagyszájú, sminkelő, legginges nőcske"....szóval az ötlet jó és nem megvalósíthatatlan.....:-DDDDD

2014.04.03. 18:38:16

@Herr Géza: Hidd el, nekem a természettudományok nagyon nem fekszenek, én humán beállítottságú vagyok. Persze, ez nem túl konvertibilis, legfeljebb a szolgáltató iparban.
De mondok egy nagyon egyszerű példát, nem igazán van térlátásom, azok a játszós 3D-s képek, amiket meg kellene látni a 2D-ből. Mna, azok nekem sosem mentek. Hamarabb fájdult meg a szemem, mint, hogy lássak is valamit pacákon kívül. A másik meg, az IQ teszteken mindig akkor leszek veszélyesen hülye, ha a teszt matematikán alapul, és nem logikán. E miatt nem lettem -többek közt ;)- eurokrata sem ;).

blackhairlady 2014.04.03. 18:40:09

@Herr Géza: Hogy erted, hogy nem 2 nap mulva tortent meg a cserebere? A postas reggel elhatarozta, hogy egy napig jol fog elni. Nem vitte ki a nyugdijat. Bement egy Nike boltba, vett markas cuccokat, Beult etterembe kajalni, majd fogott egy ujsagot ahol meglatta az authirdetesunket. Elbuszozott hozzank, benezett a garazsba, mondat jo lesz, irtunk egy adasvetelit, kialltam a garazsbol, o odaadta kp a penzt, es elhajtott. 2 ora mulva mar elkaptak a rendorok:) a jogasz meg 2 nap mulva jott, hogy ide vissza a lovet, en meg mondtam, hogy nem nem.

blackhairlady 2014.04.03. 18:41:58

@Herr Géza: miert is ugranak elo a kandur nacik?:)))

2014.04.03. 18:45:30

@blackhair-lady: Azért meg mindent ... :)

blackhairlady 2014.04.03. 18:49:40

@sodalisO [eng]: Persze tudom en, csak biztos mely nyomot hagyott bennem, hogy Karacsony korul az Isten f@sza hajat is levegtad,

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 18:57:28

@Pink Petsch: "azok a játszós 3D-s képek, amiket meg kellene látni a 2D-ből. Mna, azok nekem sosem mentek."

Az on altal keresett kifejezes a stereograph. Szivesen. ;)
(En nagyon szeretem nezegetni oket. :) )

2014.04.03. 19:00:13

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Köszönöm :). Ha látnék valamit, én is biztosan szeretném ;)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.03. 19:00:34

@svájci sapka (ch): Akkor már a mekisek is milliomosok lesznek?

egyébként a poszt jó. Hamarosan megyek jelentkezni segélyért :\

mikulenko 2014.04.03. 19:00:34

Köszi a posztot! :) és gratulálok az állásodhoz!
Ilyen szakmában elég sok matek.fizika kell, ugye?
Valaki esetleg tudja?

köszi! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 19:02:52

@Pink Petsch: @Herr Géza:

Nem tul tavoli rokon Kanadaban szuletett magyar szulok gyereke. Abszolut folyekonyan es valasztekosan beszel magyarul, de amerikai ackentussal. Kanadai baratnovel jottek latogatoba Mo.-ra. Vonattal lementek Godolloig. Godollon belul taxival mentek a vonatallomasrol a csalad hazaig.

Meselte hogy direkt odafigyelt ra hogy a leheto legszebb magyarjat vegye elo es megprobalt nem amerikai akcentussal beszelni mert tudta hogy akkor at instant lesz baszva... hat nem sikerult. :( Mondta hogy hogy a circa 2 km-es uton autoztak vagy 20 percet, a szeme sarkabol meg a Gododolloi kastelyt is latta pedig az mar a varos masik vege. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 19:16:56

@Herr Géza:
A magyar nyelvben van néhány szókapcsolat ami nem létezik.
Ilyen a becsületes taxis vagy az igazmondó politikus.

VHB 2014.04.03. 19:22:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Gödöllőt 20 perc alatt minden irányban átautózod, "dugóban" is.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 19:27:21

@VHB: Pontosan. Es ezt a rokon is pontosan tutta. Ezert volt marha kenyelmetlen mar a 6. - 7. perc utan. :D

2014.04.03. 19:36:13

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Áh, hiéna taxist nem lehet átbaszni ilyen egyszerűen ... Az azt is megmondja, melyik kerületben nőttél fel, ha véletlenül pesti találsz lenni, akkor is, ha budai ;).

tanato 2014.04.03. 19:38:03

@shakti_rom: Fidesz,Mszp,Jobbik,ilyen sorrendben

VHB 2014.04.03. 19:40:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Azt hittem, hogy csak afféle nyomaték avagy enyhe túlzás a sztori kedvéért. Pfff. Hiába, vannak dolgok, amik nem változnak.

@diggerdriver: +1

tanato 2014.04.03. 19:44:37

@tucano: Persze hogy jelen lesznek,csak nem úgy ahogy egy szegényebb régió, rendszer munkavállalói a fejlett régiókban./segédmunkás,mosogató,mezőgazdasági munkás,pincér, bébiszitter stb./hanem úgy ahogy a fejlett országokból a harmadik világban dolgozók:Képzett értelmiségiek,expat családok,nagy cégek kiküldöttei,olajmérnökök,orvosok,pénzügyesek,angoltanárok stb.De ők az előző pontban említettek többségével ellentétben,nem fognak ott véglegesen letelepedni.

M. Péter 2014.04.03. 19:51:47

@Pink Petsch: Miért nem az automatából veszel fel pénzt? Azon nincs reptéri felár.

2014.04.03. 19:57:22

@M. Péter: Jah, a BWB kártyámról, ha pénzt veszek fel Magyarországon, tök rentábilis lesz ;). Nem, én Magyarországon mindig készpénzt használok. Azt a 400 forintot, amit meg nyer rajtam a reptéri váltó, költse patikára :P

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 19:57:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "tutta"

Az igen, az szep volt! Nah, megyek, jol megbuntetem magam ezert. Nagyon nem megy ma a helyesiras...

MagyarJoe 2014.04.03. 20:01:43

@diggerdriver: tiltakozom!
A szokapcsolat letezik es van becsuletes taxis. :)

morsels (törölt) 2014.04.03. 20:03:52

@diggerdriver:
Ezt mondjak ugy, hogy oxymoron :-)

M. Péter 2014.04.03. 20:04:22

@tucano: Pedig tízezrével mennek a portugálok Brazíliába legálisan, azt hallom, hogy az olajiparban meg az építőiparban van munka.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 20:20:50

Na szóval...

kepkezelo.com/images/87ln9xboxi1k8flrtz.jpg

Mit mondhatnék erre a posztra?
Egy szakmáját szerető munkamániás ember írta. Ugyanolyan hülye mint én.
Pedig azt hittem én vagyok az utolsó mohikán.
Úgy látszik nem.

Disznóhús.
Hogy egy kicsit messzebb kezdjem vissza kell mennünk az ősidőkbe.
Az ember emberré válását többféle mérföldkőhöz kötik.
A fáról való lemászás, az eszközhasználat, a beszéd, a tűz felfedezése, a kerék feltalálása stb...
Szerintem az ember kiemelkedésének az állatvilágból két fontos állomása volt.
A beszéd kialakulása mindenképp.
Ebben nem az egymás közötti kommunikáció volt a lényeg hiszen ezt számtalan állat tudja, hanem a tapasztalatok, az INFORMÁCIÓK átadása a következő nemzedéknek.
Jellemző hogy az ember kialakulása és az írás között közel egymillió év telt el és az írás, mint az információátadás legmagasabb foka és napjaink között csak néhány ezer év.
A másik leglényegesebb állomás az élelmiszer tartósítása volt.
Egy bizonyos élettérnek meghatározott a csúcsragadózó eltartó képessége.
Az élettérben az élelem nem állandóan egyenletes elosztásban van jelen.
Az évszakok az időjárás hatására vándorolnak az állatok és azokat követik a ragadozók.
Az a ragadozó vagy vegyünk egy embercsaládot, amelyik nem képes követni a vándorló csordákat éhenhal.
A ciklikus élelmiszerhez jutás a legnagyobb szelektáló tényező a csúcsragadozók között.
Egy oroszláncsalád élelemszerző próbálkozásai közül ja ha átlagban minden tizedik sikerül.
Akkor aztán iszonyatos mennyiséget befalnak egyszerre némelyik akár 20kilót is. Miért? Mert nem tudják tartósítani.
Abban a pillanatban hogy az ember felfedezte a tartósítást gyökeres változás állt be a családok életében.
Költözés nélkül át lehetett vészelni akár évszakokat is. A gyerekekre, öregekre nem rótt elviselhetetlen terhet a vándorlás. Egyazon területsokkal több embert el tudott tartani.
Miért.
Azért mert egy elejtett állatot a tartósításnak köszönhetően teljes egészében el tudtak fogyasztani míg addig amennyit megettek megettek a többi a hiénáké lett.
Sokkal ritkábban kellett vadászni.
A birtokolt tartósított élelmiszer hatására kialakult az osztálytársadalom, megjelentek a gazdagok és a szegények. Több lett a szabadidő több idő jutott az eszközkészítésre és hát természetesen az egymás gyilkolászására is.
Kezdett az ember emberré válni.
Mi volt a legelső tartósítási eljárás?
A legegyszerűbb, a napon szárítás.
Hogy az északi népeknél ezt megelőzte vagy helyettesítette e a fagyasztás természetes módja nem tudni de a fagyasztás erősen időjárásfüggő.
Ha kitört a jó idő és kiolvadt a készlet akkor baj volt.
Mivel az ember kialakulása a trópusokra tehető valószínű hogy a szárítás volt az első tartósítás.
A mai napig létezik a módszer, a Dél Afrikai biltong nem olcsó étel.
Itt Londonban is lehet kapni 5dekás zacskókban aranyárért.
Aztán a tűz felfedezésével egyidőben törvényszerű volt hogy felfedezik a füstölést.
Mi a lényeges különbség?
Szárítani csak száraz szinte zsírmentes húsokat lehet.
Kecske, birka, marha elsősorban.
A disznóhús, magas zsírtartalma miatt megrohad a napon. Füstölés után már ki tud száradni.
Képzeljük el a a néhány ezer évvel ezelőtti Közel Keletet.
Ha egy nyúzott kecskét vagy birkát a hentes kiakasztott a bolt eresze alá mi történt?
A száraz forró levegőtől azonnal egy száraz kemény réteg képződött rajta.
Ez két haszonnal járt. A legyek nem tudták belerakni a petéjüket és nem száradt ki a belső húsréteg.
Ha bárki ezt megpróbálná megcsinálni egy disznóval az néhány óra alatt megrohadna.
Na ezért tiltja mind a zsidó mind a muzulmán vallás a disznóhús evést.
Kövérmadár arabja az egészségügyi magyarázatát adta elő, Zolika pedig a vallási magyarázatot.
Mindkettő igaz, bár a vallási magyarázattal lehetne vitatkozni.
A disznó az egyik legtisztább háziállat, a birka sokkal koszosabb nála.
Aki látott már birkahodályt az tudja.
Persze, belefekszik a sárba mert valahogy hűteni kell magát meg az élősködők ellen is védekezni kell de ezt teszi az ázsiai vizibivaly is mégsem tisztátalan. Az orrával túrja a földet mert ásót-kapát nem tud használni.
Mindegy de végül is vallási magyarázatnak megteszi.
Érdekes hogy a hal nincs tiltólistán pedig a legromlandóbb élelmiszer.
A vallás nem merte megtenni hogy a vízben ingyen termő bőséget tiltólistára tegye.
Ezen előírások többsége visszavezethető egészségügyi okokra de ez nem baj, ez az emberek érdekét szolgálják.
A körülmetélés szintúgy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 20:24:03

@MagyarJoe:
Most hogy mondod...
Mintha emlékeznék egyre.
Robert De Niro-nak hívják.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.03. 20:24:59

@diggerdriver: Nem az utcán strihelő taxikba kell beszállni, hanem hívni kell taxit. Ilyen alapszabályokat még én is tudok..pedig nem sokat taxizok. Igazmondó politikus pedig létezik, Nyugaton igazat mondanak nem?

tucano 2014.04.03. 20:49:16

@M. Péter: meg franciák, magyarok, angolok, stb. De általában melóra. Az nagyon nehéz Brazíliában, hogy odamegyek, aztán lesz vmi. Így nem engedik be az embereket, illetve nem adnak vízumot. Pont most próbálok tanácsot adni egy magyar lányank, aki angoltanár. Hiába hiányszakma, akkor sem tudja megoldani, mert munkája lenne dögivel, de nem akarják elintézni a papírjait sehol.

@tanato: ez sem biztos. Régen a magyarok minek mentek oda? Földművesnek, meg amit találtak. Persze, ha egy doktor ment, akkor ritkán maradt meg a kikötői dokkmunkás életformánál :) A lényeg az, hogy Európa igen gyakran volt kibocsátó ország. Több fehér ember ment el szerencsét próbálni, mint ahány feka jön-jött a vén kontinensre :D :D És mindenféle társadalmi réteg. Ugyanúgy mint most a Magyarországról kiözönlők, mindenféle társadalmi osztályból.

MagyarJoe 2014.04.03. 20:49:37

@diggerdriver: Nyiro Robert tenyleg :)

Amugy 6 ev kb 35000 fuvar utan 0 atveres. Engem kb 10x vertek at

Igaz ez az UKban tortent :)

wuaaa 2014.04.03. 20:51:58

@diggerdriver:

..Jani bá, Jani bá.....
...láttam már ezen a blogon ettől a hozzászólástól rövidebb posztot is...
:)

Imre apó 2014.04.03. 20:52:02

@diggerdriver: neked elég sok avatárod van :) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 20:53:06

@MagyarJoe:
Mármint hogy téged 35ezerszer NEM vertek át?
Álmodj Királylány...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 20:53:15

@M. Péter: Olajipar tenyleg porog Del-Amerikaban, de oda nem egyszeru bejutni. Meg egyszeru fizikai munkara (roughneck) is kell az ismeros vagy jopar ev olajos tapasztalat.

Latcho Rom 2014.04.03. 20:53:33

@tanato: Papirforma, igen..valószinüleg ez lesz.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 20:54:24

@wuaaa [nor]: "..Jani bá, Jani bá.....
...láttam már ezen a blogon ettől a hozzászólástól rövidebb posztot is...
:)"

A nap kommentje dij? Senki tobbet harmadszor? :D

Latcho Rom 2014.04.03. 20:54:40

@wuaaa [nor]: nem böffentett rosszat, ne bánd.

MagyarJoe 2014.04.03. 20:55:16

@tucano: brazil ferj angol feleseg. Tanarok mindketten
2008 korul mentek oda melozni.... rengeteg munka stb.
2 ev mulva visszajottek Ukba mert allitolag Brazilia annyira draga lett hogy itt megis jobb

Ez altalanos helyzet most is?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 20:56:37

@Mr Long: Finoman jelzem, azota is tukon ulve varjuk az emailt. En mar levegot sem merek venni, siess! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 20:56:38

@Babette_:
A tudományosság azért túlzás.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Szerintem a benne lévő baktériumok miatt. A disznó pl. nem fogyasztható nyersen, míg a marha igen (ld. tatárbifsztek).
Majd egy muszlimisztikában járatos valaki elmondja a tutit. :)

@blackhair-lady:
Nincs neve.
Kiszámoltam a napi kcal igényemet (órára pontosan), ez napi 2200-2300 kcal körül van. Aztán választottam egy maximum 1600 kcal-ás étrendet, majd egy ismerősöm tanácsára felosztottam ezt az 1600 kcal a 3 alapvető tápanyag szerint.
1g fehérje = 4 kcal, 1g szénhidrát = 4 kcal, 1g zsír 9 kcal. Így jött a 160/160/35 arány. Egy kevés zsír a zsírsavak miatt mindenképpen kell. Ehhez szedek vitaminokat és egyéb tablettákat, amik segítenek a már meglévő zsír energiává alakítani. Semmi varázslat vagy csodaszer, természetes cuccok és bár hihetetlennek tűnik, de segítenek (ha másért nem, azért, mert az 1600 kcal-ból legtöbbször csak 1300-1400 kcal lesz + mozgok majdnem minden nap (úszás, futás, power walking) + minden nap a céges konditeremben is "edzek" kicsit az ebédszünetben (ez inkább azért, hogy átmozgassam a satnya izmaimat).

Hosszú évek után újra 7-essel kezdődik a súlyom :)

blackhairlady 2014.04.03. 21:01:13

@tucano: Ezt linkeltem be en is, a klpben szereplo auto az enyem:)

MagyarJoe 2014.04.03. 21:01:21

@diggerdriver: en a kiralyfi vagyok :)

A magyar taxis is azert ver at mint a magyar vizszerelo, magyar barkimas... csak igy tud megelni

Amugy 4 eve hagytam abba de kepzeld el a sok sztorit amit meselhetnek neked :)

Szerintem neked jo lett volna foleg az ejszakai muszak .... avatarodbol kiindulva :)

2014.04.03. 21:02:37

@Chang Yai: 'beállítani a böngészőt úgy, hogy ehhez az oldalhoz ne töltse be a képeket?'

Ezt hogy lehet??? Muszaki analfabeta vagyok. Halas lennek ha leirna valaki lepesrol lepesre, mert tenyleg nem szeretnek felreertheto helyzetbe kerulni a Digger avatarjai miatt :)

Mr Long 2014.04.03. 21:03:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Elvileg most keszul. En finoman jegyzem meg, hogy nem szoltam nektek elore rola :) Ha kerhetem!

2014.04.03. 21:05:40

@blackhair-lady: Szia, remelem lattad a tegnapi kommentemet, nem akartalak felrevezetni - az a lenyeg hogy bar szemelyesen kell alairni minden erdekelt felnek, de ezt kulonbozo helyeken es kulonbozo idopontokban is megtehetik (mi is igy csinaltuk), nem kell egy helyen lenni egyidejuleg.

blackhairlady 2014.04.03. 21:05:43

@Kövérmadár [swe]: Ugyes vagy, csak vigyazz, hogy ha elerted a verseny sulyodat, nem hizz vissza. Sajnos ez a legnagyobb baj a fogyozokkal. A ferjemnel most ezek az utomunkalatok folynak, nem egyszeru. O 20 kilot fogyott 2 honap alatt.
Egyebkent latszik, hogy matekos agyad van, szepen kiszamolgattad a kaloriakat es egyebeket:) En mar januar ota nem vettem kajat ugy a boltban, hogy ne tanulmanyoznam at a tablazatot rajta. Elotte azt sem tudtam, hogy letezik ilyen a csomagolason:))

blackhairlady 2014.04.03. 21:07:01

@Mirjam2: Nem lattam, mindjart megnezem. Koszi:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:09:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Várjá baszod valamelyik kommentedre akartam reagálni reggel aztán elfelejtettem.
Nem találom.

Latcho Rom 2014.04.03. 21:10:25

@Mirjam2: Ez az extension eltudja rejteni a képeket

www.hideimages.net

Milyen böngészőt használsz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:12:02

@Kövérmadár [swe]:
Hány disznóból készült ételt mondjak amit nyersen eszek?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:14:33

@MagyarJoe:
Én egy szóval sem állítottam hogy a "vállalkzóbarát környezet" ELLENÉRE vernek át.
De átvernek. Mindig. Mindenkit.

Amúgy én is az éjszakában dolgoztam.
:)))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.04.03. 21:14:55

@Mirjam2: Megneztem, es koszi, valoban felreertettem. majd meghanyjuk-vetjuk a dolgot aztan eldontjuk, csak mar ott tartanank:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:16:39

@morsels:
Minden amit csak füstölnek vagy csak sóznak.

morsels (törölt) 2014.04.03. 21:18:43

@diggerdriver:
Gyanitottam, hogy erre gondolsz, bar az mar szerintem nem nyers.

Latcho Rom 2014.04.03. 21:19:39

Fistelés/sózás után már nem "nyers".
szerva itt csere ott pupák :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.03. 21:21:52

@Kövérmadár [swe]: A kalória rendben, csak azt nem tudom, hogy oldod meg, hogy a tápanyagok aránya tényleg ennyi legyen. Hasonló diétát csinálunk a párommal (mármint én főzök, ő meg hálásan befalja), de én főleg a kalóriára figyelek, a tápanyagokkal annyira foglalkozom csak, hogy lehetőleg minél kevesebb ch legyen és hús inkább fehér, az is csak hetente 1x-2x. Ja, én 2000 kcal-ra álltam rá, ez is jóval kevesebb, mint amit előtte megevett. Így mozgás nélkül heti fél kilót lehet fogyni.

Latcho Rom 2014.04.03. 21:23:37

@Mirjam2: Ha szépen megkérjük talán beszünteti őket - nekem csak munkában lehet kellemetlen.

Esetleg HA megkérhetné, megint.

2014.04.03. 21:24:12

@shakti_rom: Szuper, koszi!! Chrome-ot hasznalok. Most lattam a korabbi kommentedet is. Termeszetesen Digger 'avatarjaira' gondoltam mint 'kepre'. Kar ertuk kulonben, a legtobb kimondottan esztetikus.

Szinhaz: sikerult megneznem a 12 duhos embert, sajnos nem volt tul jo ralatas a szinpadra a helyemrol, de a semminel igy is jobb volt. A kedvenc kulturalis programom a Grand Budapest Hotel film volt. Szeretem a rendezo korabbi filmjeit is, es ez nagyon-nagyon tetszett nekem, szivesen megneznem meg egyszer. Mindenkinek csak ajanlani tudom aki meg nem latta (bar sajatos stilusa van a rendezonek, vagy bejon valakinek, vagy nem).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:24:46

@morsels:
Hanem?
Én például disznóvágáskor meg szoktam enni a farkát és a fülét nyersen.
Láttam már aki a vért megissza.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.03. 21:25:04

@shakti_rom: De, abban az értelemben igen, hogy nem hőkezelték. Pácolni hideg pácban pácolnak, füstölés meg lassú, hideg füstön történik.

2014.04.03. 21:26:30

@shakti_rom: En nem vagyok hive a cenzuranak, nem mindenki dolgozik szaudi leanyiskolaban mint en :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.03. 21:26:31

@shakti_rom: Ha én elmondanám, hogy szerintem miért kellene ezzel végre felhagyni, megint én lennék a blog ügyeletes ba....lan fap....ja. Szóval inkább nem mondok semmit ;).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:27:44

@zöldeketbeszélek:
Na látod a cikkben is elismerik hogy a füstöltáru nyers.
Azért figyelted a gyakoriságot?
Gyakorlatilag hangyafaszán a pattanás a jelentősége.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 21:33:13

@Mr Long: Yoyo, celba ert! Gratula megegyszer no! Elindultatok az emelkedon vegre 100%-ig... vagy a lejton, ahogy tetszik! :D

@diggerdriver: "Várjá baszod valamelyik kommentedre akartam reagálni reggel aztán elfelejtettem.
Nem találom."

Varok, baszod! :)

@shakti_rom: "Diktatúrha! abcug, Don non coronat.
:)"

Egeszsegedre! (barmit is jelentsen amit irtal... :))

morsels (törölt) 2014.04.03. 21:33:30

@diggerdriver:
Az mar kulonbozo kemiai valtozason megy keresztul, raadasul a kulonbozo bakteriumok, parazitak nemigen birjak sem a fustot, sem a sot :-).

2014.04.03. 21:34:20

@blackhair-lady: Sok szerencset az ingatlan-ugyhoz. Lehet hogy nyaron tobb erdeklodo lesz mint telen. Nekem nagy megkonnyebbules hogy eladtam, nem kell tovabb azon paraznom hogy mi lesz ha uj torvenyeket vezetnek be, megvaltozik a forint arfolyama stb.

morsels (törölt) 2014.04.03. 21:34:45

@zöldeketbeszélek:
Mi az, hogy megint?
Volt itt mar majd mindenki. Paran tobbszor is :-)

Latcho Rom 2014.04.03. 21:36:10

@zöldeketbeszélek: Hagytam neked linkeket, de oda se bagózol.
Tegnapi posztnál.
Kezicsókolom :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:38:20

Úgy látom megint meg lettem találva.
Hajrá hajrá hölgyeim és uraim(?) tegyék meg tétjeiket.
Senki többet harmadszor?
Esetleg faszbukon a háttérben?
Tessék tessék.
Öcsibácsi szorítóba küldi sportolóit...
Ha nagyon ütik kihívja taktikai tanácsadásra...
(fb) ha nem érti (fészbook)
Lehet még licitálni kérem.
Ki nyer ma?
Játék és muzsika tíz percben.
Most üssétek most még meleg...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.03. 21:39:56

@shakti_rom: Sajnos nem értem rá, pátyolgató üzemmódba kellett kapcsolnom. De láttam és meg fogom nézni!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 21:40:45

@morsels:
Mint a cikk is utal rá kutyába sem veszik a baktériumok.
A nyers hús az HŐKEZELÉS nélküli hús.

Latcho Rom 2014.04.03. 21:41:06

@Mirjam2: Prűd főnökasszonyom van, s szeret besliccolni az irodámba. Az alt-tab már nem megy olyan gyorsan mint ifjúkoromban :)
A mai habzó fenék nem izléstelen, de nem is erről van szó.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.03. 21:42:14

@diggerdriver: Igaz és azt is kihangsúlyozzák, hogy főként házi disznóvágásoknál és ha vaddisznót is nyomnak a kolbiba, akkor fordul elő. De ne mondd, hogy ti nem soktatok telente jó kis disznóvágást csinálni .)?

Jó, én mániákus vagyok, a fasírtot is úgy kóstolom, hogy egy kicsit kisütök belőle.

Latcho Rom 2014.04.03. 21:45:39

@zöldeketbeszélek: ehh füle botját se. Maxizmus avatarokkal, ennyi :)

morsels (törölt) 2014.04.03. 21:47:08

@diggerdriver:
Mondom, szerintem a hokezeles csak egy formaja a hus kezelesenek, de nem fogok egy cikkel vitatkozni.
Ezert irtam, hogy szerintem.

morsels (törölt) 2014.04.03. 21:48:35

@diggerdriver:
Hat, itt nem lehet megbeszelni semmit.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.03. 21:53:39

Ket hete varunk az NI-ra , nekem anno ilyenkor mar megerkezett, UK-ben lakok, nektek mennyi ido volt?

tucano 2014.04.03. 21:58:22

@MagyarJoe: Igen. Brazijú iszonyú drága és k. veszélyes. Mi sem lakunk most ott, megvárjuk, hogy mi lesz vb, meg olimpia után, bár gondolom a közbiztonság nem fog javulni. Imádom az országot, meg az embereket, de kisgyerekekkel nem megy sajnos.
@blackhair-lady: oh, bocsánat, nem olvastam végig, inkább gyorsan átmentem headbangbe :D és csak linkeltem.

morsels (törölt) 2014.04.03. 21:59:09

@diggerdriver:
Egyebkent tudod min rohogok? :-)
Itt van ez a faszi, akinek elvei vannak. Kepes osszeveszni barkivel itt, csak hogy a politikai elveit ervenyesitse, erted.

Aztan emlekszem ra, hogy amikor en irtam az avatarjaidra, hogy hat ja, nem a szexszel, vagy a kepekkel van bajom, csak nem ertem, hogy minek kell olyankor is azt nyomatni, amikor nem az lenne a lenyeg, akkor (es ezt korabban elfelejtette emliteni, mikor ram hivatkozott ma reggel) o is teli szajjal rohogott rajtam, hogy prud vagyok.
Most meg hirtelen rossz az amit csinalsz, erkolcstelen, meg hat nem tud a munkahelyen miattad blogot nezni.

Szoval ennyire gerinces a faszi. Mondjuk en inkabb opportunistanak hivnak (tobbek kozott), dehat kedvelik, latod.

wuaaa 2014.04.03. 22:00:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

A nap kommentje ? Az enyém !? Na ne szivass.... birca szabin van? :)

@shakti_rom:
Dehogyis, eszemben sincs... :)

wuaaa 2014.04.03. 22:00:54

@zöldeketbeszélek:

"... ba....lan fap....ja .."

Amíg a megfejtésen törtem a fejem, ez jutott az eszembe :

www.youtube.com/watch?v=n-UnL3Ns4bw

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.03. 22:01:10

@diggerdriver: Jó videó. Azonban a szocializmus felé kell tartani. Az embernek kéne a középpontban lenni, nem a piacnak. Én ezért nem érzem magam jól a kapitalizmusban. Mert nem az emberekért van, hanem a piacokért. Az emberek csak alkatrészek. A szociálisabb piacgazdaságokban érzik a legjobban magukat az emberek. Egy olyan rendszer kellene ahol mindenkinek van munkája, aki munkaképes, a jólétük is legyen meg(igen, a piac kárára!), és ami a legfontosabb : ne legyenek ekkora különbségek : nem normális dolog hogy kétszer háromszor annyit kap egy szakmunkás mint mondjuk én aki sajtburgereket gyárt! A hivatástudat hajtsa, ne a pénz! Írtad te is hogy szereted a munkádat. Szeretnéd csinálni 900 fontért is? Na ugye hogy nem! A pénzt szereted érte, nem a munkádat.

Szotyi_ 2014.04.03. 22:03:23

@Pink Petsch: Hát őszintén szólva nem igazán. "Józan paraszti ész" meg jó műszaki érzék. Jó ha hamar átlátod a gépek működését. De számolni nem nagyon kell. Persze nem árt ha az ember kicsit jártas az anyagszerkezettanban, de lehet boldogulni nélküle is. Te vagy egy ismerősöd gondolkodik ezen a pályán?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:05:30

@zöldeketbeszélek:
Mi vaddisznót még soha nem tettünk bele bár már vágtam vaddisznót.
Olyan vad volt hogy öten alig bírtuk lefogni:))))))))))))))))))))))
Én minden további nélkül megeszem a nyers disznóhúst.
Disznóvágáskor két négyzetméter bőrkét.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:07:34

@morsels:
Valóban a hökezelés egy formája a hús kezelésének de a tartósítással ne keverjük bár az is kezelése a húsnak.

nyuszigonosz 2014.04.03. 22:08:24

Az avatarokról: van akinek van, van akinek nincs.
És akinek van, olyan van, amilyet akar.
Miért kell még ezt is szabályozni akarni?
Persze ugye mindig a másét.
Akinek baja van a munkahelyén a net privát használatával, az kezdje el esetleg a saját szabadidejében, saját gépén az avatarokat nézegetni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:13:27

@morsels:
Te, nekem az tetszik a legjobban mikor beszól a küzdőtérre "fb".
Hihetetlen hogy emberek meddig tudnak lemenni kutyába.
"fb"
Beszarás.
"fb"
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2014.04.03. 22:13:27

@morsels:
Akkor még másik épületben voltunk, nem volt beslissz. Ilyen egyszerű.
De röhögj csak, bár inkább vicsorgásnak tűnik, mint mindig.

Ugye.

tanato 2014.04.03. 22:13:51

@morsels: Igen ez érdekes cikk volt és határátkelős is részben.

morsels (törölt) 2014.04.03. 22:15:01

@diggerdriver:
Ez meg a masik.
Mintha direkt reklamozna, erted.
Igy lesz o a blog hirmondoja.
Meg persze a blog ostora.

SzZoole 2014.04.03. 22:15:07

@diggerdriver: igen en a vallasi oldalat ismerem,ami ugy szolt,hogy mikor Mozes lejott a hegyrol a tizparancsolattal a kezeben..aaa ugy sem erdekel senkit.
Halat is csak olyat ehetnek ami pikelyes a borost mar nem.

Latcho Rom 2014.04.03. 22:15:10

fb fb, senki sem konspirál ellened te nyakas árokásó :)
Ásod te magadnak kiválóan :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:15:49

@házelőtthinta:
Tökéletesen felvázoltad a Svéd társadalmat
:)))))))))))))))))))))))
Tudod, én szeretem a munkámat.
Harminc évig dolgoztam nem 900fontért hanem a feléért sem.
Akkor is szerettem.
Namármost ha választhatok akkor melyiket válasszam?
Azt vagy ezt?

morsels (törölt) 2014.04.03. 22:15:55

@shakti_rom:
Vilagos, mindig a sajat erdekeid hatarozzak meg a kozjot.
Persze hogy rohogok :-)

Latcho Rom 2014.04.03. 22:17:30

@nyuszigonosz(D): Lehet(ne) másokra tekintettel.
Eddig öten kértük, HA szintén.

nyuszigonosz 2014.04.03. 22:19:50

@shakti_rom: És a mások?
Azok kire vannak tekintettel?
A kép a fontos vagy az, amit ír?

Latcho Rom 2014.04.03. 22:20:33

@morsels: Túróst kiskoma, téged buzizott egy hétig amikor szóltál miatta, bár te csak alfáskodni próbáltál, nem hiszem,hogy neked gond a melóban.

Most én röhögök ::DDD

tanato 2014.04.03. 22:21:12

@tucano: Brazil viszonyokkal nem vagyok azért jól tájékozott,de érzésem szerint az elkövetkező évtizedekben nem lesz nagyarányú főleg a nem diplomás rétegeket érintő vándorlás nyugatról-keletre illetve pl. az USA-ból dél Amerika irányában.Egyelőre a műszaki zár a külső behatolás ellen védi az USA-t,nem fordítva.Szerintem nem lesz ez másképpen 2050-ben sem.Bár az is igaz bármi megtörténhet,ha azt kezdtem volna terjeszteni 1980-ban még Brezsnyev életében hogy 10 év múlva megszűnik a Szovjetunió és kivonulnak tőlünk a külföldi csapatok nota bene belépünk a Nato-ba és a Közös Piacba,valószínűleg diliházban vagy börtönben végzem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:24:59

@morsels:
Nézd, én egy percemet sem vagyok hajlandó elrontani valaki miatt aki harcol itt az alfahím státuszért.
Tegye.
Igen, vannak akik virtuálisan lefeküdtek neki.
Azóta új szóval bővült a szókincsem, a "netkurva" kifejezéssel.

blackhairlady 2014.04.03. 22:25:54

@Mirjam2: Szerintem is nagyon jo film a BGH, nekunk csaladilag tetszett:) A 12 duhos ember pedig pont az otthoni varosom szinhazaba megy, es nagyon szomoru vagyok, hogy nem lathatom:(

tanato 2014.04.03. 22:26:26

Szóval egyelőre dél-Amerikából próbálnak sokan bejutni pl.Az EU-ba a fizikai munkások./Az értelmiségiek vándorlása,külföldi munkavállalása ,az un.expat lét az más tészta/Nemrég bukott le egy ismerősöm lánya pl. aki Angliában él és egy brazil fiút akart bejuttatni oda hamis házassággal.

Latcho Rom 2014.04.03. 22:26:40

@nyuszigonosz(D): Színfolt a faszi, valahol a max és hagyma közöttt, jobbára copy-paste dolgokkal.
Nem miatta szeretem ezt a blogot, bevallom férfiasan, lehet hogy hiányozna ha kipöccentném :)

morsels (törölt) 2014.04.03. 22:26:48

@shakti_rom:
Ja. Te meg igazat adtal neki. Akkor :-)

Mr Long 2014.04.03. 22:27:28

@tildy[UK]: Nekem nem volt 2 het, asszonynak majdnem 4. Mar szolni akart nekik mi van, de reggel hozta a postas.

Mas. Most volt a tvben egy musor egy tengerparti varosrol, ahol garnelat halasznak/rakasznak. A 90%-at spanyolba viszik. A spanyolok meg itt jajgatnak, hogy az angliai tengeri herkenytyuknek nem olyan finom az ize, mint a spanyolnak...

A fizetes osszegenek van koze a hozzaadott ertekhez. Tudomasul kell venni, hogy a hambisutes nem akkora tudomany, mint egy szakmunkas meloja. Barki tud hambit sutni, nekem is megy, pedig magamtol tanultam.

blackhairlady 2014.04.03. 22:28:29

@Mirjam2: Tavaly junius ota volt az ugynoksegen, szoval benne volt mar egy egesz nyar:) Na min1, legfeljebb leromboljuk, vagy kiutaljuk a ksiebbsegnek:)))

morsels (törölt) 2014.04.03. 22:30:09

@diggerdriver:
Nem lehet ugy megszolalni, hogy ne tegyen megjegyzest. pedig hat sem te, sem en nem szolunk hozza.
Mintha az utcan allandoan a kutyaszart kene kerulgetni :-)

blackhairlady 2014.04.03. 22:31:37

@tucano: Oh, semmi baj, velem is gyakran elofordul:)

tucano 2014.04.03. 22:36:32

@tanato: Majd gyere el egyszer velem sorba állni szabadon választott brazil város bevándorlási hivatalába :) Lisszabonban nincs annyi brazil, meg afro (sőt alig vannak), mint ahány francia és német sorban áll pl. Recifében. Nem hittem először a szememnek, mintha egy fotónak a negatívját láttam volna :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:39:32

@morsels:
Ja. Mondtam már olyan mint a folyosón Napóleon.
Meghallgatjuk, jól van te vagy Napóleon, nővérke mindjárt hozza a csákót, és megyünk tovább.

Latcho Rom 2014.04.03. 22:40:22

@morsels:

Ez mind fluff, s nem változtat aon a tényen hogy egy juzer miatt többünknek kellemetlensége lehet az avatarjai miatt.

Azt suggalod hogy igaza van a nyuszigonosznak, s napközben ne nézzen be ide akinek ez kellemetlen?
Ugye hogy nem.

Maradjunk csak ennél, s hagyjuk ki a személyeskedést, netkurvázást, alfáskodást, jó?

tanato 2014.04.03. 22:42:26

@tucano: És mit akarnak Brazíliában csinálni a németek meg a franciák?Milyen jellegű munkát akarnak ott végezni?És mennyiért a francia vagy a német bérekhez képest?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:44:54

@morsels:
Figyelj, amíg valaki egy ilyet képes leírni addig miről beszélünk?

kepkezelo.com/images/cvwe7r1058hyzzitdmyg.jpg

Gyakorló elmebetegekkel miről beszélünk?
Mikor én ezt elolvastam onnan kezdve roló le.
Minden további szó felesleges.
Ezt nem lehet magyarázni.
Mivel?
Egy ilyenre mit hozol fel magyarázatként?
Roló le soha semmire választ nem adni nem reagálni. Ennyi.

morsels (törölt) 2014.04.03. 22:46:53

@shakti_rom:
Olvass vissza haver.
A szemelyeskedest, a beszolasokat te kezdted el ma is.

morsels (törölt) 2014.04.03. 22:48:33

@diggerdriver:
Dehat masok szerint olyan kis szellemes. Igaz, legtobbszor nem ertik :-)

Najo... vallvonas.
Ugysem valtozik semmi.

nyuszigonosz 2014.04.03. 22:51:00

@tanato: A franciákat nem tudom, de pár németröl tudok. Sokuk hiszi azt, hogy ott majd lógatják a lábukat az óceánba, élvezik a meleget, és a sültgalamb majd repültében beletalál a szájukba.

Természetesen meg vannak azok, akik különbözö kiküldetésben vannak ott, gyárakat, bankokat képviselnek, vagy orvosok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.03. 22:52:39

@blackhair-lady:
A hosszú távú terv az, hogy még nagyjából 2 hónapig tartom az intenzív fogyókúrát. Utána elvileg elérem a 70-71 kg-t (ennyi szerintem általános iskola óta nem voltam - igen, nem elírás).

Ha ez megvan (május vége, de inkább júlnius közepe, mert úgyis le fog lassulni), akkor a mostani heti 5 úszás/sétálás + 1 futás "ezdést" felváltja heti 3 konditerem és még 2, nem túl intenzív sétálás/úszás (jelenleg 7,5km-t sétálok kb. 1 óra alatt vagy 75 percet úszom folyamatosan, később ez 4km séta vagy 45p úszás lesz). A táplálkozás átalakításának eredményeként fellépő esetleges újbóli hízás elkerülése végett + szálkásodni sem lesz rossz.

@zöldeketbeszélek:
Nem bonyolult pedig.
Van egy excel-táblám, kigyűjtök bele folyamatosan mindent, amivel találkozom. Van 1-2 favorit étel, amik pl. fehérjében dúsak, illetve szénhidrátban (ilyet nem nehéz találni :) ). Minden nap megtervezem a következő napi "menüt", ahhoz tartom is magam. Így nem vészes a dolog, mert addig sakkozok este, míg elégedett nem leszek a végeredménnyel. Ha valamiből nagyon elmaradnék, akkor bedobom a már említett favoritot és helyreáll a rend.

Amire menet közben jöttem rá: eddig az étkezésekre és élelmiszerekre úgy tekintettem, mint "csokis croissant", " tejfölös gombapörkölt", "bableves". Mióta rendesen csinálom ezt a számolósdit, ez átalakult arra, hogy "13g P, 20g CH, 0,5g F" vagy "20g P, 4,5g CH és 1g F". Gyakorlatilag megszűnt az ételek neve, már csak tápértéke van. Sokkal kevésbé kívánom az evést, mert íncsiklandozó faladok helyett "számokat" eszem.

Biztosan hülyén hangzik, de nekem csak így megy.

Ha meg akarok botlani, akkor előre megtervezem és hagyon helyet egy darab brownie-nak ha olyan alkalom van (születésnap).

Ettől digger biztosan hülyét fog kapni :)

Latcho Rom 2014.04.03. 22:53:52

@morsels: Ugyan.

Lekutyaszaroztad a dolgaim, amikor a diggerrel az én témáimon molyoltok.

Csúnya vagy amikor vicsorogsz, ezzel nem sokra mész itt(sem)

HA, elnézést az intermezzoért.

morsels (törölt) 2014.04.03. 22:56:39

@Kövérmadár [swe]:
ez átalakult arra, hogy "13g P, 20g CH, 0,5g F" vagy "20g P, 4,5g CH és 1g F"

Ez marha izgalmas lehet :-)

tucano 2014.04.03. 22:58:14

@tanato: Az utolsó fizetési ajánlatom Santosból 27.000 reál volt/hó(2012-ben), az mostani árfolyamon 8623 euró... Tudást nagyon megfizetik. Az átlag szegény brazil, tehát akik minimálbért kapnak, nem is tudom hogyan élnek meg, mert keresnek 724 reált, az 231 euró, mondjuk jön még hozzá mindenféle. Brazília nagyon drága ország, de ha ért valamihez az ember és még nagyon jól beszél portugálul és még kapcsolatai is vannak, akkor komoly pénzeket lehet keresni. Aztán sok a klasszik expat, akik nyitnának vmi turistás-vendéglátós vállalkozást, de az sztem annyira nem jó, mert bitang drága. Mondjuk brazíjú óriási ország, végtelen lehetőségekkel, óriási beruházásokkal, ráadásul mindig megy a hype, folyamatosan mennének oda a népek.

nyuszigonosz 2014.04.03. 22:58:47

@Kövérmadár [swe]: Most itt irigykedek. Én nem tudok számokban gondolkozni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 22:58:47

@morsels:
Én azért három dolgot tanultam tőle.
Paganinitől a Brémai Muzsikosokig a világ összes zenészével pertu-ban van.
Már 13 évesen a magyar szabadságért dobogott a szíve.
Egy zene attól jó ha a Bundeswehr, a Bundestag és a Bundesliga sírva fakad rajta.
Ennyivel lettem gazdagabb.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Te, olyanokat röhögök néha...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.03. 23:03:02

@Kövérmadár [swe]:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Te Madár mostmár értem miért vagy az utóbb időben besavanyodva.
:))))))))))))))))))))))))))))))

Ja egyébként Hinta az előbb felvázolta az ideális társadalmat ami hogy hogynem pont milliméterre passzol Svédországgal.
Úgyhogy jó hogy lefogysz mert így helyet tudsz neki szorítani az ágyon magad mellett.
Mert remélem segítesz rajta.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.04.03. 23:07:19

@házelőtthinta:
Te hinta, ez az indexrol van:
index.hu/gazdasag/2014/04/03/igy_elnek_a_magyarok/

"Burzsoának érezheti magát, akinek mosogatógépe és céges okostelefonja van"

Latcho Rom 2014.04.03. 23:12:57

@shakti_rom: Ne sírj árokásó, pakolj rá egy kis Mága Zolit,,vagy a giccshuszár kedvenced,a Rieux-t.

:))

Babszi! nem monológ :)

DieNanny CH 2014.04.03. 23:13:58

OFF

... Bár tegnap Bernről volt szó, meg az ottani állatkert mackóiról. Nos, az a hír, hogy az egyik bocst (?) a szülők kivégezték, 90%-át el is fogyasztották, így nem lehet megállapítani, tulajdonképpen miben pusztult el. A fél lakosság követeli, hogy a másikat vegyék el a szülőktől, az állatkert pedig ragaszkodik ahhoz, hogy együtt maradhassanak, mert ez hármójuk dolga...
Érdekes.

Mrs. Clayton 2014.04.03. 23:19:36

@tanato: hány év börtönt kapott? és milyenek a börtönviszonyok? a bíró mennyire csúnyán szidta le azért amit csinált?
legalábbis amennyire olvastam nem szoktak szívbajosak lenni

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.03. 23:21:58

@wuaaa [nor]: "A nap kommentje ? Az enyém !? Na ne szivass.... birca szabin van? :)"

Nah, azt latod nem tudom. En mar jo ideje instant szurom, amint felbukkan. :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.03. 23:52:09

@diggerdriver: Norvégia az elsődleges szerelmem...ott a legkisebb az olló a jövedmek között, egyértelmű hogy a világ legjobb helye. Szigorúan csak gazdaságilag nézve persze. Engem betegesen vonzana egy olyan hely ahol a mérnök se kap kétszer annyit se mint én. És norvégiában ez így van. Ugye fiúk?

"Norvégiában heti 30-35 óra munkával meg lehet keresni 21-25 ezer koronát nettóban. Főállásban ritka, ha valaki 20 ezer alatt keres, a jól fizető munkák sem többek 35-nél. Aki ennél többet keres nettóban az valami nagyon különleges ember. "

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.03. 23:59:44

@nyuszigonosz(D): Most későn van, vagy még korán, de nem értelek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:01:45

@Kövérmadár [swe]: A párom komplett honlapot csinált e célból, szóval nekem sem lenne gond a számolgatás, csak ez már sok. A kalóriát figyelni még hagyján, de azért belegondolni, hogy három főre főzni változatosan, egészségesen úgy, hogy a válogatós gyerek is megkóstolja, mindezt tápanyagokra leosztva...hát, nekem nincs ekkora lelkierőm :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:12:32

@diggerdriver: @shakti_rom: @morsels:

Biztos most sírni fogtok (nem), de azt kell mondjam, mindhárman rohadtul megéritek a pénzeteket. Bár lehet, hogy ez valami pasis játék, amit egyébként nagyon élveztek. Közben talán nem kellene másokba is belerúgni, pláne férfiként (ha azok vagytok).

Digger, tudod kik a netkurvák? Azok a nők, akiknek a pucér képeit avatarnak felpakolod ide a Határátkelőre.

Érdekel miért zavarnak engem személy szerint? (nyilván nem, de leírom, ha már vettem a fáradságot és itt szarakodok éjfélkor)
- mert nőként és most figyelj! konzervatív feministaként sértőnek érzem
- mert olyan érzésem van, ha látom ezeket a képeket, mintha egy 16 éves segédmunkás öltözőszekrényébe kukkantanék be - zavar az ellentét a bölcs jómunkásember képével, amit magadról sugallsz
- mert még csak nem is ízléses művészi aktok, hanem többségében valami harmadosztályú kézimunka-lapból kivágott húsáruk

Latcho Rom 2014.04.04. 00:13:00

@Mirjam2:

Nagy levegőt vegyél előtte..csúsztató libertarian asswipe

m.youtube.com/watch?v=BY_DqzLGpCk&feature=share

(elnézést digger, felirat nincs)

Mr Long 2014.04.04. 00:13:05

@házelőtthinta: "Engem betegesen vonzana egy olyan hely ahol a mérnök se kap kétszer annyit se mint én. " Irigykedsz?

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:15:33

@zöldeketbeszélek:
Egyreszt en nem rugtam bele senkibe...
Masreszt beszelj a baratoddal, hogy talan neki nem kene allandoan a szart kavarnia.

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:17:04

@shakti_rom:
Tessek zold (vagy zoldike, vagy kedves --- majd a facsen megbeszelitek), most is ki az, akinek muszaj beszolnia?

Shanarey 2014.04.04. 00:17:13

@tildy[UK]:

Nekem, két hét volt.

@morsels:

Na meg a blog gerinctelenje is.
Mintha pont ő mondta volna nemrég hogy nem fog annyit ide írni mert dolgozik.

@nyuszigonosz(D):

Értem én hogy a munkaidőben akad free time, de azt miért erre kell használni, azt nem értem. Persze az mindenkinek a saját dolga, de azon képek amelyek ellen reklamál, nem tegnap tűntek fel először, és van erre a problémára más megoldás is mint hogy a kommentelőt verbál szexeljék.

@diggerdriver:

Sacc per Kb, drogozik.

Amikor velem volt vitája akkor arra sem emlékezett mit írt le 10 perccel korábban és miért.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:20:38

@morsels: Azokat minősítitek nagy összekacsintva Diggerrel, akik szerint Shakti nem a sátán kutyája. A netkurva kifejezés nem tőled jött, de egy úriember azért tett volna rá megjegyzést.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:22:50

@morsels: A fácsén van jobb témánk is, elhiheted. Tőlem átharaphatjátok egymás torkát, de még egyszer mondom, másokat hagyjatok ki ebből, ha kérhetek ilyesmit. (mondhatnám, hogy engem.)

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:23:36

@Shanarey(SCO):
Az a legszebb, hogy mirjamnak rogton talalt megoldast, de o azert reklamal, hogy nem tud bekesen blogolni munkaidoben :-)

A lofaszt. Szandekosan kotott bele diggerbe mar megint. Persze lehetoleg ugy, hogy masok moge alljanak.
Tipikus shakti.

2014.04.04. 00:24:35

@házelőtthinta: A wikipédia azt írja, hogy Mo.-n szociális piacgazdaság van, Látszik az országon, meg a gazdasági helyzetén is.

Latcho Rom 2014.04.04. 00:24:40

@zöldeketbeszélek: Kértelek korábban hogy ne görgesd ezt a dolgot, meg is értetted hogy miért.

Köszönöm megint.

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:25:28

@zöldeketbeszélek:
Es szerinted shakti uriember?
Aki azt irta neked, hogy itt kuncsorogsz munkaert????

Fogadjunk, ha egy not szajonveri a ferje, akkor azt mondod neki, hogy hagyja ott. Mert hiaba ker bocsanatot, ujra meg fogja tenni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:27:55

@shakti_rom: Mivel rám is megjegyzést tettek, nem hagyom szó nélkül, az nem érdekel, hogy nektek egymással mi a bajotok. Komolyan mondom.

bpetya75 2014.04.04. 00:28:04

@morsels:

Látom jól elvagytok :-P

Ez jó hasonlat volt. Ütős!

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:28:17

@zöldeketbeszélek:
Mondjuk a netkurvazassal tenyleg tulment, dehat mi nem beszeljuk meg elore, vagy kozben, hogy ki mit ir.

Es nem digger kezdte. Mint ahogy nem is en kezdtem.

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:29:00

@bpetya75:
Ugyanmar.
Holnaptol ugyanugy fog menni minden, mint eddig :-).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:30:38

@morsels: Ezt megbeszéltük, félreértés volt, nem arra vonatkozott a dolog, amire gondoltam és arra sem, amire te gondolsz. Ha nem így lett volna, most nem beszélgetnék vele. Ennyi.

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:31:44

@zöldeketbeszélek:
Te, en nem tettem rad megjegyzest. Ismerem shakti modszereit, biztos vagyok benne, hogy az osszes noi nicket megkeresett mar maganban, rajtad kivul is tobbekkel kapcsolatban all. Ahogy itt jelezni is szokta :-)
Szoval en nem teged szurtalak ki, en altalban tettem a megjegyzesemet, miszerint lathatoan sokan kedvelik. Ferfi nickek is.

Dehat ez mar csak igy mukodik.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:32:27

@morsels: Most önző módon azt mondom, nem érdekel, hogy ki kezdte...ez amúgy sem most kezdődött, igaz?

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:33:16

@zöldeketbeszélek:
Fogadjunk, hogy most is egyfolytaban kuldi az emaileket, vagy a facebookon irja neked, hogy en milyen vagyok :-)

Es shakti az uriember... hat persze :-))

Latcho Rom 2014.04.04. 00:34:11

@zöldeketbeszélek: Okey, beszélgetünk ahol tudunk, itt most nem.

Munkahelyemen semmiféle programot se tehetünk be, ez a stalkeromnak szól, nem neked.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:34:21

@morsels: Ebben mi a túró a vicces? Képzeld el, volt Tildy-vel is egy kis nézeteltérésünk, azt is privát megbeszéltük. Sőt, ha most elkezdenénk egymással anyázni (nem fogunk) és túl messzire mennénk, azt is igyekeznék megbeszélni. Lehet, hogy naív vagyok, nálam ez így működik.

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:34:43

@zöldeketbeszélek:
Most nem azert, de tenyleg nem emlekszel az elmult napokra? Vagy akar egy hetre is vissza?
Hany olyan shakti commentet hozzak, amibe bele kellett fuznie valakit (leginkabb digger), aki nem is szolt hozza?

Es ez rendszeres. Nem letezik, hogy nem latod.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:36:03

@morsels: Mondtam én, hogy úriember? Ezen a blogon három úriembert ismerek, egyik sem ti vagytok, muskétások ;).

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:36:25

@zöldeketbeszélek:
Semmi. Majd megtudod :-)

Mi biztos nem kezdunk el anyazni. Semmi bajom veled.

Latcho Rom 2014.04.04. 00:38:02

@morsels: Mindenki rólad beszél a háttérben, uhum.

Hangok is vannak, megint? Mit mondanak?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:39:51

@morsels: De, látom. Ez a ti dolgotok. Akkor most hadd mondjam azt, hogy nem igaz, hogy nem látod, hogy provokál. Nagyon ügyesen, ti meg ugrotok. Vagyis nem, te ugrasz. Ti tudjátok, miért megy ez kettőtök-hármótok között, két felnőtt, javakorabeli férfi között. A ti dolgotok, mint már írtam.

És írtam azt is, hogy nincs sem veled, sem vele bajom. Diggerrel már van, a mai kedves címkéjét még én sem nyelem le. Jaj, hagyjuk. Már megint hülye vagyok, hogy belemászok egy ilyen tesztoszteron-bokszba.

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:39:58

@zöldeketbeszélek:
Hat latod, masnal meg nem mindenki erdemli ki az uriholgy cimet :-)

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:41:28

@zöldeketbeszélek:
Ja, szoval akkor o provokalhat, en meg maradjak csondben?
Hat digger meg kiteszi az avatarjat, o meg csondben marad. Hmm :-)

Egyebkent nem szoktam reagalni, ugye. A mai nap kivetel volt, ez igaz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:41:51

@morsels: Én nem is pályázok rá. De azért másra sem...

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:43:23

@zöldeketbeszélek:
Egyebkent meg igazabol az a lenyeg, hogy ezt a provokalast sunyi, alattomos modon csinalja. Sokszor hivatkozik masokra is.
Ebbol mar lehetne kovetkeztetni a jellemere, dehat... tudom, hogy nagy jatekos :-)

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:45:07

@shakti_rom:
Nem irtam azt, hogy mindenki. Csak azt, hogy te, most :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:46:22

@morsels: Most tőletek függetlenül. Ha valaki provokál, szerinted mi a jó módszer arra, hogy a homokozó békéje megmaradjon és ne legyen ereszd el a tortaformámat-háború? Nos?

Digger avatarjairól meg már leírtam a véleményem...ami amúgy nem jelent semmit.

bpetya75 2014.04.04. 00:48:14

@morsels:

Mi ugyanmár?! Tényleg jó hasonlat volt.

Aztán hogy holnaptól mi lesz, az már más kérdés.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 00:48:23

@morsels: Nem fogom egyikőtök jellemét sem kielemezni itt, azt hiszem, csak Hintával tettem kivételt...

Latcho Rom 2014.04.04. 00:50:55

HA, azt hiszem ennyi elég morselsből, s ha gondolod digger avatarjaibol, netkurvázásaiból is. Nem az első ilyen beszólása.

All a blog miattuk, tudom én sem vagyok teljesen ártatlan, de.

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:54:43

@zöldeketbeszélek:
Kulonosebben nem szoktam felulni provokalasnak.
Masreszt meg meg akkor is, ha valaki provokal, az altalaban tart egy orat, talan egy fel napot.
Shakti viszont itt van reggel 4-tol este 11-ig :-)

De most is csak azert reagaltam, mert megdobbentonek talalom, hogy soha senki nem veszi eszre, hogy mi tortenik.

Vallvonas. Holnap reggeltol a vilag egyensulye helyreall :-)

morsels (törölt) 2014.04.04. 00:58:05

@bpetya75:
A 'jol elvagytok' kitetelre irtam :-)

Mondjuk tenyleg nem kellenenek ezek az intermezzok, dehat latod, mar megint azon dolgozik, hogy kirugasson embereket.
Ez nala valamifele 'politikai hitvallas'. Hogy aki felhivja a figyelmet huzasaira, az ellenseg es annak pusztulnia kell.
Nem emlekeztet valakire? :-)

blackhairlady 2014.04.04. 01:00:31

@zöldeketbeszélek: En kulon fozok mindenkinek, mert mind a negyunknek masfajta etkezesre van szuksege:)))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 01:01:37

@morsels: Nekem már ma reggeltől :). Kialszom magam és szépen minden dolog a maga helyére kerül a fontossági sorrendemben...a netkurvázás is meg minden egyéb.@shakti_rom: @bpetya75: Nektek is jó éjt!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.04. 01:03:53

@blackhair-lady: Na, az gyönyörű. Én nem élvezném :). Megyek elteszem magam, mert már közel a reggel :(. Jó éjt!

M. Péter 2014.04.04. 01:08:48

@Mirjam2: Nem lehet lekapcsolni a vetítőt?

Latcho Rom 2014.04.04. 01:11:55

@zöldeketbeszélek:

Lehet hogy en is bedobok egy kis kuerkuszt, kivarom amig morsels mester rootra teszi magat itt

is.

Reggel negytol este tizenegyik a seggemben van, szája mozog ahogy olvas, alkalomra vár. Szánom mert egy beteg alkoholista.
Ne hidd hogy vicces egy ilyen fazonnal egy varosban elni. Nem az.

Joejt, viszlat, ciao principessa :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.04. 06:07:23

@tucano: írhatnál egy posztot Brazíliáról :-)
van egy ismerősöm, aki nagyon szeretne oda küldeni engem, mert neki kb 10 éve nagyon bejött, de gondolom, akkor minden más volt vízum és munkaügyi szempontból. érdekelne pedig Dél-Amerika, de ez a non-native dolog kilövi nálam a legtöbb ország bürokratikus procedúráit, amennyire képben vagyok :-(

2014.04.04. 06:30:56

@tucano: az a heyzet, hogy nem szivsen mennek olyan orszagba dolgozni, ahol mar az en szintemen is testort adna a munkahelyem es golyoalloo autot. Egy atlagos europai orszagban, ilyen biztonsagi intezkedesek csak a Lloyd Blakefein szinten vannak.

2014.04.04. 06:32:25

@Chang Yai: Uruguayban nem gondolkozol?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.04. 06:42:48

@shakti_rom: de honnan tudja,mi megy a fb-on,ha nincs neki?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.04. 06:45:10

@charlieharper [seoul, south korea]: mit keresel Koreában? business trip?
ebben a hónapban semmiképpen nem tervezek semmin se gondolkodni, de ha van valami tuti tipped, ne fogd vissza magad :-)

2014.04.04. 07:33:02

@Chang Yai: Korea: korbe kellett pisilnem a terretoriumomat (allva).
Uruguay: nagyon szeretnek eljutni oda, sajnos semmilyen tutti tippem nincs, de a HA irasbol nagyon szep hely. Az admin kikeszitene, soha veget nem ero LATAM burokracia.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.04. 07:33:46

@diggerdriver:
Ne beszelj butasagokat!
Most csokentettek a munkanelkult 3 honapra. Az orvosert fizetni kell, az oktatas sem ingyenes mar. Rideg, hideg, elhetetlen vilag!

(nem, de hianyzik a francnak hinta... a hozzaallasaval ugysem tudna beilleszkedni)

Ugy altalaban valoban kicsit "befordultam". De azert ne aggodj nagyon ;)

@zöldeketbeszélek:
Sokminden egyszerubb, ha az ember maganak csinalja, ez igy igaz. Egy gyereknek nehez megmondani, hogy akkor most 3 napig csirkemellfile lesz brokkolival. Unod? Mi is, de attol meg ez lesz.

Mar rajottem, hogy lehet valtozatosan csinalni, de azert macerasabb. En szerencsere igenytelen vagyok ezen a teren (is) es nem okoz gondot 3-4 napig ugyanazt enni. De van sved kollegam, aki szinte megbotrankozott azon, hogy nem fozok minden nap valami ujat. :)

Igazabol a legfontosabb, hogy mukodjon a dolog es elegedettek legyetek az eredmennyel. Ha eleg a kcal szamolas is, akkor tokeletes megoldast valasztottatok.
En probalom maximalizalni a hatasfokot, igy szamolok mindent. Viszon magamalatt vagyok, ha valamivel veletlen kilogok a keretbol es akkor aznap/masnap jobban kihajtom magam :)

@morsels:
:)
Valamit valamiert ;)

@nyuszigonosz(D):
Amit nyerek a vamon, azt elveszitem a reven. Nekem ez megy, de ha elmeseli valaki, hogy miert hat negativan a lelkere a kivandorlas, akkob bar felfogom es elfogadom, de aterezni nem tudom. Az empatikus kepessegem valahol egy 4 eves szintjen van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.04. 07:36:43

Latom tegnap is megvolt a vihar a biliben 8)

tanato 2014.04.04. 08:01:01

@Jess G: Ő speciel megúszta,mert hazajött,de volt egy magyar banda aki hasonlókat csinált,ott tényleg börtönbüntetések lettek kiosztva.

tanato 2014.04.04. 08:04:23

@tucano: Ja,értem így már azért más a fekvése a dolognak,ez nem az a jövőkép amit Max felvázolt a kommentjében.Az viszont dicséretes hogy a tudást megfizetik,nem nivellálnak mint itthon ahol a tanár kevesebbet kap mint pl. a szemetes.Na meg gondolom sok nyugatit a nagyon szép éghajlat is visz oda.

tanato 2014.04.04. 08:08:22

@nyuszigonosz(D): Hát igen én is erre gondoltam,vagy magas képzettségű un. expatok,vagy kalandor fiatalok.na meg természetesen a hideg éghajlatot már nehezen viselő nyugdíjasok.De semmiképpen sem a hanyatló Nyugat és a felemelkedő Kelet/Persze nem égtájilag gondoltam/ előhírnökei.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.04. 09:23:26

@Mr Long: Nem irigykedem.Nem hiszek abban hogy az emberek teljesítményét a piaci értékük alapján kéne honorálni. Inkább szociális értelemben kellene. Miért keresnek a mentősök sokkal szarabbul mint a mérnökök, miközben ők életeket mentenek a mérnökök meg csak tervezgetnek? Egyik hivatás eltörpül a másik mellett, annak ellenére hogy szükséges részei az egésznek. Számomra a tanári hivatás is többet ér a mérnöki hivatásnál, én mindent felsőbbrendűnek tartok ami emberekkel foglalkozik. Ami csak közvetetten van hatással ránk azok kevésbé fontosak és lényegesek. Nem érdekelnek a gazdasági vetületek, amikor emberekben gondolkodunk akkor ott nincs helye számoknak, mutatóknak. Nem érdekel hogy mekkora a terület (lásd IT).

@zöldeketbeszélek: Tudtam én mindig is hogy kedvelsz! Imádod a soraim! De nekünk nem lehet jövőnk..mást szeretek..

@Philosoraptor: a wikipédia sok marhaságot ír.

radirpok123 2014.04.04. 09:23:26

@tildy[UK]: az NI number 2 het alatt csak regen volt, most mar 4-6 hetet igernek. En 5 het alatt kaptam meg, de volt kozben egy karacsony meg ujev. Erdemes oket felhivni es rakerdezni, lehet, hogy nincs osszefugges, de amikor en felhivtam oket, akkor mondtak, hogy mindjart kuldik - es tenyleg, 2 nappal kesobb levelet hozott a posta... addig gubbasztottak rajta :)

2014.04.04. 09:43:59

@diggerdriver: igen. Ban egy hasonlo, ormeny verzio "basturma" neven
Az ormeny finomabb

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.04. 10:21:14

@házelőtthinta: a mentőautó meg magától építette meg magát, mint a transzformerekben, mi?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.04. 10:32:03

@Chang Yai:
Mondom, szurd!
Vagy csak provokal, mert ennyire futja neki vagy tenyleg ennyi esze van, de akkor kar energiat olni a kommentjeibe.

@zöldeketbeszélek:
Charlia, tanato, tableno... andaluzkutya? Quercus?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.04. 10:47:25

@Kövérmadár [swe]: igazad van, azt hittem, olyan vicces vagyok, hogy ezt kár kihagyni :-p
nincs jó kedvem, ha valakinek ma beszólnék véletlen, az megint egy ilyen fosós-hányóstól van.

M. Péter 2014.04.04. 10:49:43

@Pink Petsch: Nem tudom, mi az a BWB kártya, de bankok 5%-nál kevesebbet szoktak felszámolni, általában jóval kevesebbet. Ha szétnézel, esetleg olyat is találsz, amelyik a Visa vagy MC hivatalos árfolyamán váltja át a más valutában végzett tranzakciókat. A reptéri pénzváltó 15 vagy 20%-os feláránál nem nehéz jobbat találni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.04. 11:11:55

@Chang Yai: Nem érted? A mérnök úr a székében üldögél és tervezget, a klimatizált irodában. A tűzoltó bemegy az égő házba és megment. Komolyan nem érted? Én értem hogy egyik nincs meg a másik nélkül, de engedd már meg hogy ne annak tapsoljak aki kódolásért többszörösért kapja mint az aki bemegy érted a lángok közé, meg 200 al száguld hogy életben maradj.

tucano 2014.04.04. 11:16:03

@Chang Yai: 10 éve éppen válság volt és akkor nagyon olcsó volt Brazília. Most valahol München és Zürich közé lőném az árakat, a szolgáltatások viszont Maputo-t verik alulról... Viszont mindenki kap napsütést egyenlően :)
@charlieharper [seoul, south korea]: Sztem fizetési szinttől függetlenül mindenkinek járna testőr, meg golyóálló :D Jól be van állva mindig a nyakam a sok számítógépezéstől, viszont Recifében a folyamatos hátranézéstől elég jól kilazult.

De nem akarok rossz képet festeni, mert pl. engem sosem raboltak ki és van párezer olyan strand, ahová gondolkodás nélkül, bármikor költöznék. Meg vidéki városok is.

bpetya75 2014.04.04. 11:28:23

@Réka ‎:

Ha engem keresel, vagyok. Csak ritkábban és kevesebbet ;-)

Mr Long 2014.04.04. 12:13:44

@házelőtthinta: Ezt a tarsadalamat meg nem talaltak ki, masreszt nekem tetszik, hogy nekem nem rossz es igy elvagyok.

wuaaa 2014.04.04. 12:23:29

@házelőtthinta:

Na akkor leírom a kedvedért PONTOSAN milyen a fizu Norvégiában a mekiben :

18 éves korig : 98,04 - 108,04 NOK
18-tól 20 éves korig az induló fizu 123,04 NOK, ami 4 hónap után 147,42 NOK-ra emelkedik.
20 éves kor felett a kezdő 147,42 NOK, ami természetesen idővel emelkedik.

Ehhez jönnek a pótlékok (óránként) :
esti (21-24h, kivéve szombat) : 10,68 NOK
éjszakai (24-06h) : 37,38 NOK
hétvégi (szombaton 14-24h, vasárnap 06-24h) : 20,29 NOK.

Számolj 37,5 órás munkahetet, 36% adó levonása után megkapod a nettót.

2014.04.04. 13:58:53

@M. Péter: 'Nem lehet lekapcsolni a vetítőt?'

De, le lehet. Csak akkor kesobb ujra fel kell allni egy szekre bekapcsolni (magasan van a gomb) meg be kell dugni ujra az osszes vezeteket, en meg lusta vagyok - alapbol is, es miota itt elek, egyre sikeresebben veszem at a 'ne mozduljunk meg ha nem muszaj' mentalitast :).

2014.04.04. 14:05:57

@Chang Yai: Sajnalom hogy nem vagy jol, remelem gyorsan rendbe jossz. Hintaval kapcsolatban: nekem is nagyon nehez megallni hogy ne reagaljak az ilyenekre mint 'miert fizetnek a mernokoknek tobbet' stb., de tenyleg semmi ertelme reagalni, ha valaki magatol nem fogja fel hogy miert fontosabb egy mernok vagy orvos munkaja mint egy McDonalds dolgozoe, ott tenyleg nincs mirol beszelni. Permanens szures lenne az egyetlen megoldas hogy ne idegesitsuk rajta fel magunkat, ennek hianyaban en megprobalom atugrani a kommentjeit.

Mr Long 2014.04.04. 14:11:20

@Mirjam2: A laptopon be lehet allitani, hogy a jelet kikuldje a projectorra, vagy csak a monitoron lassad. Igy nem kell lekapcsolnod a vetitot, hanem addig egy no signal jelet (altalaban kek, de projector fuggo) vetit. Billentyu paranccsal lehet altalaban valasztani a hasznalt megjelenitok kozt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.04. 14:11:42

@Mirjam2: igazad van :-/
szűrés: kb másfél perc, mire átfut, és visszadob utána a kommentfolyam elejére, és mivel a kommentek még mindig nincsenek beszámozva, az idő alapján pörgethetek adott esetben többszáz kommentet, hogy megtaláljam, hol voltam. mobilon nem is tudom megcsinálni. mire ennek vége, kb még kétszer annyira felhúzom magam, mint eredetileg a kommenten. remélem, örülnek neki, hogy elérték a céljukat. :-/

2014.04.04. 14:17:14

@tanato: Max egyszeruen irigykedik azokra akik 'nyugati' fizetest kapnak, es ezt azzal fejezi ki hogy itt naponta leirja nekunk, a nyugatiak tul vannak fizetve (mihez kepest?) meg hanyatlas, stb. Az igaz hogy a globalizacio hatasara ertelmisegi munkakorokben kezdenek kiegyenlitodni a berek vilagszerte, de olyan szerintem a mi eletunkben biztosan nem lesz hogy 'nyugati' (vagy akar kelet-europai) emberek fizikai munkara probaljanak kivandorolni a nyugati vilagon kivulre. Pl. itt a Kozel-Keleten az azsiai, afrikai orszagokbol szarmazo 'munkasosztalybeli' dolgozokat gyakorlatilag rabszolgasorban tartjak, nem eleg egy generacio ahhoz hogy ezek az eletkorulmenyek barmilyen nyugati orszagbol szarmazo ember szamara elfogadhatoak legyenek. A spektrum masik vegen pedig, barmilyen nyugati orszagban felnott, kepzett embernek (borszintol fuggetlenul) annyival jobb a munkahoz valo hozzaallasa es tudasa a helyieknel, hogy minimum ketszer annyi fizetest kap, ahhoz is sok ido kell meg hogy ez megvaltozzon. Max ervelese, miszerint ezek az emberek 'tul vannak fizetve', rohejes. Egyszeruen jobb es / vagy tobb munkat vegeznek mint masok, ennek megfeleloen tobb fizetest kapnak.

2014.04.04. 14:24:52

@Mr Long: Koszi az infot, de oszinten szolva ezt nekem kb. kinaiul is irhattad volna... Remenytelen eset vagyok, csak akkor ertenem, ha konkretan megmutatna nekem valaki helyben. Egyebkent nem akkora problema az egesz, csak megjegyeztem tegnap hogy milyen vicces mikor azon parazok hogy bejon valaki az osztalyterembe es meglatja Digger avatarjat kivetitve :). Ha tudtam volna hogy vita lesz belole, eszembe sem jutott volna megemliteni. Egyebkent ezuton is megerositenem hogy @diggerdriver: avatarjai egyaltalan nem zavarnak, sot altalaban vagy esztetikusnak, vagy viccesnek talalom oket. Es termeszetesen csakis a sajat felelossegemre vetitem ki a blogot egy kozel-keleti leanyiskola osztalytermeben :)

2014.04.04. 14:27:45

@Chang Yai: Igen, a szures gomb nem tul praktikus sajnos. Es hidd el, nem vagy egyedul, en is felhuzom magam ezeken a hulyesegeken a mernokokrol, pedig tudom hogy nem kene.

Mr Long 2014.04.04. 14:28:38

@Mirjam2: Mi a laptop markaja, tipusa?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.04. 14:40:55

@Mirjam2:
Es ha csak a gepbol huzod ki a projektor kabelet?

tanato 2014.04.04. 16:24:33

@Mirjam2: Igen ez eszembe sem jutott ez az ötödik varáció Max-al kapcsolatban.Méghogy 35 év múlva egy német vagy akár egy magyar kőműves vagy szobafestő Kínába vagy Oroszországba menjen dolgozni spontán /céges kiküldetés nem számít/,vagy akár Dubaiba is.Nem létezik,jelenkori agyammal felfogva.Na de te viszont éltél sok ilyen 3.-világbeli országban te tapasztalatból is mondod.ugyanezt.

Mr Long 2014.04.04. 16:56:37

@házelőtthinta: Akkor egy utolso pelda, hatha atmegy.
Amikor a mernokok megtervezik a hambipogacsa sutodet es hasznalat kozben meghalsz tervezesi hiba miatt, akkor a mernokok mennek bortonbe.
Ha kicsit jobban megsul a huspogid, akkor max a vendeg nem lesz annyira elegedett, de nem tortenik semmi.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.04. 17:21:07

@Mr Long:
Látom, te sem érted :D

1) Csak provokál ...
a) ... azért, mert jobb dolga nem lévén, Hazaffyságát kihangsúlyozva bomlasztani akar;
b) ... mert valóban annyira ostoba, hogy nem érti a helyzetet.

2) Minek akarsz meggyőzni valakit, aki ...
a) ... csak provokálni akar és hiába mondasz bármit?
b) ... annyira ostoba, hogy kár rá pazarolni egyetétlen leütést is?

Tetszőlegesen választhatsz kombinációt ;)

2014.04.04. 20:42:14

@Mr Long: Dell Inspiron N5040. (Ez persze nem az 'igazi' laptopom, csak egy regi laptop amit a munkahelyen hasznalok :)).

2014.04.04. 20:54:49

@Kövérmadár [swe]: @Mr Long: :))) Az a baj hogy ha kihuzom a kabelt, kikapcsol magatol a projector, es kesobb oda kell mennem a tolem tavol elhelyezkedo szekhez amire fel kell allnom es megint bekapcsolni a projectort, aztan bedugni a tobbi kabelt amik kozben elmozdultak a helyukrol (speakers stb.). Megoldhato, de lusta vagyok mindig vegigcsinalni mikor csak az orak kozti 10 perces szunetet probalom kihasznalni netezesre.

M. Péter 2014.04.04. 21:00:56

@Mirjam2: Óra közben is állandóan megy a vetítő, ha kell, ha nem, nincs távirányító vagy az asztalba beépített kapcsoló? Ha tényleg nincs, valamelyik funkcióbillentyűvel lehet állítani, hogy csak a saját képernyőn legyen kép, csak a vetítőn, vagy mindkettőn, jó esetben is kis ábra is jelzi, hogy melyikkel.

M. Péter 2014.04.04. 21:14:36

@Mirjam2: Akkor Fn F1-et próbáld ki.

2014.04.04. 22:06:46

@M. Péter: Koszi, megprobalom ezt az Fn F1-et jovo heten. Taviranyito nincs (allitolag voltak eredetileg taviranyitok az epuletben, de nem mukodtek es / vagy elloptak oket). A vetito altalaban vegig be van kapcsolva ora kozben. (Kiveve mikor abban az epuletben vagyok ahol nincs vetito, de ott internet sincs, ha-ha :)).

2014.04.04. 22:28:19

@tanato: En Europan kivul eddig meg csak Indiaban ill. Szaudiban eltem tehat nem vagyok szakerto, de Max gondolatmenetevel tobb ponton nem ertek egyet (ezt mar megbeszeltuk vele parszor). Eloszor is, osszemossa a 'Nyugatot' a kapitalizmussal, pedig ez ket kulonbozo dolog (meg akkor is ha a kapitalizmus eredetileg Nyugaton fejlodott ki). Lehet - sot szerintem biztos - hogy a Nyugat (Europa, Eszak-Amerika) hanyatlik abban az ertelemben hogy politikai, gazdasagi szempontbol veszit a vezeto poziticiojabol es a vilag mas reszei veszik at a helyet fokozatosan. Ez teljesen normalis folyamat, a vilagtortenelem soran mindig voltak vezeto hatalmak amelyek aztan atadtak a helyuket masoknak stb.

Viszont a kapitalizmus mint gazdasagi rendszer el es virul, mind a nyugati vilagban, mind azon kivul. Nem arrol van szo hogy pl. a szegeny emberek elkezdenek kicsit tobbet keresni, a gazdagok meg kevesebbet, es par ev mulva mind ugy fogunk elni mint Bulgariaban, ami Max szerint egy 'normalis' (mihez kepest?) szinvonal. Pl. mind Indiaban, mind a Kozel-Keleten azt latom hogy van a tarsadalomnak egy jelentos retege akik sokkal, de sokkal jobban elnek mint az atlag kelet-europai; es van egy szeles reteg akik meg sokkal rosszabbul. Semmi arra utalo jelet nem latok hogy ez a ket reteg kozelitene egymashoz. Nyugati embereknek pedig nem eri meg azert mas kontinensre koltozni hogy a nem-nyugati munkasosztaly szintjen eljenek. Az biztos hogy egyre tobb nyugati 'white collar worker' fog 'Keletre' vagy pl. Del-Amerikaba stb. koltozni, de ennek a folyamatnak szerintem nem az lesz a vege hogy mindenki pl. ezer eurot fog keresni havonta, hanem sokan tovabbra is tobbet fognak keresni (csak lehet hogy nem Londonban hanem pl. Hong Kongban), mig masok kevesebbet. De nyilvan lehet hogy tevedek, majd az ido megmutatja.

Latcho Rom 2014.04.04. 22:44:16

@Babette_: Lehet hogy kukkolja kik a barátaim, ez is elmebeteg dolog, ahogy az is hogy évek óta koslat utánam, fenyeget..olyan dolgokkal amitől ebben az országban sokat lehet veszíteni.
Ő tudja.

morsels (törölt) 2014.04.04. 22:54:06

@shakti_rom:
Haver, te irod ide ki, hogy kinek mikor kuldesz uzenetet :-)))
Az meg, hogy miert... hat ja. Mar ismerlek mar 15 eve.
Kaptam en is toled napi 8 emailt annak idejen.

Szoval nem nehez kitalalni, hogy mit csinalsz. Nem vagy te annyira ravasz, mint gondolod :-)

Latcho Rom 2014.04.04. 23:08:11

@morsels: Mindenki látja hogy mániás vagy.
Mit kutakodsz utánam, miért nem ápolod a saját kapcsolataidat?
Ja..digsit nem kell ápolni, őt a szegény naiv prolit be tudtad oltani ellenem. Eljutottak az elmebeteg
leveleid hozzám.

Hányban volt az idegösszeroppanásod amire itt célozgattál korábban? Hm? Nem kéne piálnod ha még mindig gyógyszeren vagy..

Na húzz a bánatba :)

Te dolgod, vállvonás.

Latcho Rom 2014.04.04. 23:11:20

@morsels: Troll voltál, maradsz, leszel.

morsels (törölt) 2014.04.04. 23:17:47

@shakti_rom:
Dehat ezt mondom, hogy en nem kutakodok utanad.
Te irsz ide mindent.

Nem, nem volt idegosszeroppanasom.
Volt egy kemeny idoszak, amikor megtapasztaltam olyasmit, amin te csak rohogsz.

Tudod haver, amikor te arrol irsz erre a blogra, hogy te a 'belsot' akarod latni, ami legtobbszor a noktol jon.. akkor az bullshit. Te csak ki akarsz hasznalni embereket. Zsarolni, manipulalni, egy polcra betenni. Ez vagy te.

Igen, volt problemam. Nem szegyellem, bar nem is vagyok buszke ra. De en legalabb tudom, hogy mirol beszelek es nem rohogok ki masokat, mint ahogy azt te teszed.

A mai napig sajnalom, hogy veled valaha is szoba alltam. Hogy eloszor elmentem veled sorozni.

Latcho Rom 2014.04.04. 23:19:48

@morsels: Hányban volt az idegösszeomlásod, vagy az "epizódod"?

Ne beszélj mellé.

Latcho Rom 2014.04.04. 23:23:19

@morsels: Kezeltesd, mert látszik, értek hozzá, tudod azt is tanultam. Nem miki mouse oskolában.

Nem röhögöm ki, nagyon nem, félelmetes a mániád, semmi vicces nincs benne.

További kellemes trollkodást.

tanato 2014.04.04. 23:29:02

@Mirjam2: Pontos a helyzetelemzésed.Hiába lesz egy ország,egy régió gazdasági vagy katonai nagyhatalom ha a lakosság életszínvonala nem éri el,meg sem közelíti a nyugatét.Így volt ez már a Szovjetunió idejében is,katonai világhatalom volt,szegénységben élő lakossággal de a határait nem a kintről bevándorolni,beszökni akarók ellen kellett védenie,hanem a belülről kifelé igyekezni akaró tömegek, saját állampolgárai ellen.Szóval csak akkor emelkedne kelet a nyugat meg haldokolna ha a kivándorlás,bevándorlás trend 180 fok fordulatot venne,ezt erős katonai fejlesztés nem pótolhatja.Erre pedig nem látok esélyt 35 év múlva sem.Arra meg végképp nem hogy a néhai szocialista országokhoz hasonlóan egyformán keressen a segédmunkás,szakmunkás meg az orvos,tanár,muzeológus könyvtáros stb.Az jelenleg tényleg csak a néha szocialista országokban él tovább kvázi kommunista örökségként.
A fehérgalléros munkaerő harmadik világban dolgozása az teljesen más tészta,egyrészt ők nem szándékoznak véglegesen az adott keleti országban letelepedni végleg,másrészt ez a jelenség még a szocialista országokban is létezett,nem új jelenség.Anno nagyon sok magyar is dolgozott államközi szerződések keretében pl. Afrikában,Arab államokban: orvosok mérnökök,gazdasági szakemberek,kereskedelmi szakemberek,katonai tanácsadók stb.
Nagyon sok itt kommentelő szülei is ilyen akkori expatok voltak,Charlie,Max,Andalúz,Tableno,Roxyspain stb.De ettől nég Magyarország nem közelítette meg a Nyugatot.

morsels (törölt) 2014.04.04. 23:30:42

@shakti_rom:
Nos, ezt nem neked, hanem HA-nak.

Apam 2005-ben halt meg, tudorakja volt. 2 evvel korabban diagnosztizaltak, eleg kemeny dolgokon mentunk keresztul. Volt olyan, hogy engem kert meg... pontosabban zsarolt, hogy segitsek neki, hogy ongyilkos legyen.
A temetese utan 1 hettel leadtak azt a csoportot a cegtol, aminek en is resze voltam. Harom honappal kesobb a legjobb baratom halt meg Lou Gehrig betegsegben.. ami onmagaban nem egy nagy dolog, de szombaton meg voltam nala. Csinaltunk neki rantott hust :-)
Vagtam neki a hust, etettem, mert ugye mozogni mar nem tudott. Kozben dohanyzott is :-)
Aztan kedden hivott a felesege, hogy meghalt.

Szoval egy evig munka nelkul voltam, 24 ezer dollaromba kerult. Szoval igen, nem volt jo idoszak.

Erre jon egy ilyen pocs es azon rugozik, hogy aztan milyen kanos? Hat legyen. De nem lehetne azt, hogy ne hozzam merje magat?

morsels (törölt) 2014.04.04. 23:32:36

@shakti_rom:
Te figyelj... en elhiszem, hogy fasza bolcsesz vagy, aki mint szociologus nyomokat hagyott maga utan a magyar ugaron.

Nade milyen iskolad van neked az IT-t illetoen?
Mert en 3 eves college diplomaval rendelkezem, honours vegzettseggel.
Neked mid van?

DieNanny CH 2014.04.05. 12:26:02

@házelőtthinta:

A tűzoltó azért megy be az égő házba, mert tűzálló ruhában van, amit az irodában ülő mérnök tervezett...
Minden munka fontos és összefügg.

mommmmo 2014.04.05. 12:39:43

En is igy gondolom, hogy a tarsadalmi kulonbsegek a jovoben erosodni fognak a nyugati kulturkorben is, ezt nevezheti barki hanyatlasnak, persze. Mert a "nyugat" verszenykepesseget lehuzza az, hogy a teljesen szakkepzetlen munkas minimum 10-szer annyit keres mint pl Indiaban. A globalizacio miatt ezek a kulonbsegek kiegyenlitodnek.
De a szituacio az, hogy a legtobb innovacio meg mindig nyugat europabol es tavol kelet kapitalista felebol jon, mert ott olyan a tarsadalmi gazdasagi berendezkedes, hogy ezt elosegiti. A vilag tobbi resze max azert versenykepes, mert nincs szocialis rendszer es jo fizetes, ahogy gazdagodnanak, a versenyelonyuk szepen el is parolog.
Amugy mi masban rejlene a versenyelonyuk, a csorisagon kivul kerdem Maxwalt. Es vajon a technologiai fejlodesben, innovacioban elen jaro cegek vajon miert meg mindig csak ezekben a fejlett kapitalista regiokban tomorulnek. Mikor jelenik mar meg a kinai Apple es az indiai Toyota. Majd akkor, ha tobb tarsadalmi es ceges kulturat is importalnak a hanyatlo nyugattol, de jelenleg tul sok energia megy el a hatalmon levok helyzetenek bebetonozasara, a korrupcio, nepotizmus es egyeb nyalanksagok utjan. Es egy ilyen rugalmatlan kornyezet nem igazan kedvez az innovacionak es nem is fog.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása