oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 02. 06:47,  Az öreg mama és a varázsló 113 komment

2014. március 02. 06:47 Határátkelő

Az öreg mama és a varázsló

Ma egzotikus nap lesz (legalábbis a kiválasztott posztok tematikája szerint, aztán hogy ti merre viszitek, az más kérdés), hiszen egyfelől karneválozunk Uruguayban, és megnézzük, mi minden történik Brazíliában karácsony és a karnevál kezdete közt, végül az is kiderül, mibe fáj egy délkelet-ázsiai kiruccanás.

cím Montevideo karnevál.jpg

Kezdjük tehát a montevideói karnevállal, amit idén a hatalmas esőzés miatt egy héttel később tartottak. Erről írt képes beszámolót a RiTravel blog.

„Az itteni karnevál fenn van a világ 10 legnagyobb karneváljának listáján, olyan helyek mellett, mint Velence vagy Rio. Ennek megfelelően egész nagy buli kerekedett itt, ami csütörtök estétől szombat hajnalig tartott. (...)

Lényegében ugyanazok a dobos csoportok vonultak fel, akiket már számtalanszor láttunk a környéken, és akikről már korábban is írtam, azzal a különbséggel, hogy most színes jelmezeket, extrém sminkeket és kiegészítőket viseltek. (...)

Magát a ritmust „Candombe“-nak hívják, amely akkor jelent meg, amikor az afrikai rabszolgákat Dél- Amerikába hurcolták a gyarmatosítók. A rabszolgák ilyen módon, a ritmus változtatásával kommunikáltak egymással. (…)

A mai napig minden egyes felvonuló csoportnak megvannak azok a tagjai, akik a következő szerepeket töltik be a felvonulás során.

La mama vieja: vagyis az öreg mama, aki alapvetően a fekete dadát szimbolizálja, aki rabszolgatartás idején a gazdagabb fehérek gyerekeivel foglalkozott. Szinte minden esetben kövér, 60 év feletti asszony, aki hosszú, díszes ruhát visel és napernyőt vagy nagy legyezőt visz magával.

El gramillero: egy idős úr, a varázslót szimbolizálja, aki korábban különböző gyógynövényekkel és füvekkel gyógyított. Általában hosszú fehér szakálla van, frakkot visel és bottal jár.

(...)

Ezen kívül vannak a zászlóvivők, akik minden csoport élén állnak, és hatalmas zászlókat lengetnek. Az ügyesebbek különböző trükköket is tudnak, például bréktáncszerű show-t mutatnak be a földön fekve, miközben lengetik a zászlót. A közönség imádja őket.

(...)

A csoporthoz tartoznak még a balerinák, akik a férfi nézőkért felelősek, illetve maguk a dobosok. (...) akadt jó pár „balerina“, aki a száz kilót súrolta, mégis ezzel mit sem törődve, szinte meztelenül táncolta végig az estét. Azért ez a magabiztosság valahol irigylésre méltó. :)

Általában lehet mondani, hogy a zenészek, táncolók többségét, és a közönséget is nagyrészt a szegényebb társadalmi réteg alkotja. Persze az olyan kíváncsi turistákon kívül, mint mi. Főleg a második napon volt néhányszor az az érzésem, hogy nem is Uruguayban vagyunk. Ahhoz már hozzászoktam, hogy minden ilyen bulin fűszag terjeng mindenfelé, de a karneválon sikerült egypár más dolgot is megtapasztalni.

(...)

A karneválon egyébként tucatjával láttunk rendőröket, kutyával és speciális felszereléssel is, mégis úgy tűnt, mintha a közterületen való piálás (18 éven aluliaknak?) és drogozás abszolút elfogadott lenne. Pár motozáson és ejnye-ejnyén kívül más akciót nem nagyon láttunk.”

Akit érdekelnek további részletek is, és szeretne képeket is látni a karneválról, az feltétlenül kattintson ide!

Eközben Brazíliában…

A riói karnevál csak pénteken kezdődött, márpedig a brazilok (a Teo in Rio blog szerint) úgy tartják, hogy Karácsony és a karnevál között semmi sem történik...

"Ez részben tényleg így is van, képtelenség bárkit munkaügyben utolérni, ez az időszak ugyanis az iskolákban a nyári szünet, így sok szülő is értelemszerűen ilyenkor veszi ki az éves szabadságát. Másrészről dehogyis nem történt rengeteg minden az ünnepek óta.

(...)

A turistáskodásból van, ami még nekem is új volt, például a focimúzeum Sampában. Nagyon tetszett, végigvezeti a foci történetét a kezdetektől napjainkig, főleg brazil vonatkozásban, de nem kizárólag, és sokszor aktuálpolitikát, kultúrát is belefon. Még annak is érdekes lehet, aki nem szereti a focit, ajánlott program Sao Paulóban! (...)

A Riviérára is leugrottunk egy napra, még múlt hétvégén is ott voltunk 3 napot „nyaralni”. Nekem még mindig ez a paradicsom. Szép, békés, tiszta. Épp azon filóztam, hogy hogyan lehet az, hogy szinte senki sem lakik ott állandóan. Aztán persze összeállt a kép.

brazil Riviera.jpg

Ez a hely körülbelül 20 éve épült. Akik akkor lakást / házat vettek ott, akkoriban, a 90-es évek elején voltak fiatal szülők, kisgyerekekkel. Vagyis most 50-60 évesek, még aktívak, Sao Paulóban dolgoznak. De elég valószínű, hogy 10-20 év múlva sokkal többen fognak állandóan ott lakni, sok tulajdonos tervezi ott tölteni nyugdíjas éveit. Milliószor nyugisabb, mint Sao Paulo, viszont ha bármi van, másfél-két óra kocsival a város.”

Eddig a részlet, a teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el!

Mennyi az annyi Délkelet-Ázsiában?

Végezetül egyik kedvenc blogom, a Veve Szecsuánban szerzője elugrott egy délkelet-ázsiai túrára (ez konkrétan Hongkong, Szingapúr, Malajzia és Thaiföld), és írt egy kis összegzést a költségekről, árakról. Az utazás költségeit itt nem idézném, de a többi költség érdekes lehet.

"Hongkong drágább, mint Kína, de ki lehet fogni olcsóbb helyeket, ahol 30 yuanből jól lehet lakni. Hosszabb távú tartózkodás esetén fogalmam sincs, mi mennyibe kerül. (…) Okosan költekezve valószínűleg elviselhető anyagilag is a hely.

Szingapúrban ki lehet fogni olcsón is szállást, s a tömegközlekedés használatával sokat lehet spórolni. A szolgáltatások drágák, enni leginkább olcsó helyeken érdemes, mint például Chinatownban az utcán, vagy bármelyik Mekiben. Ez utóbbi nem drágább, mint otthon, ellenben érezhetően finomabb. (…)

Malajziában az étkezés nagyon olcsó, ellenben finom. Az indiai kínálat mindenképp. A nagyáruházakban mindenféle nyugati cuccot is kapni: sajtok, normális kenyerek, margarin, tejtermékek nagy mennyiségben. A kínainál jóval olcsóbban. (…) Ami kimondottan drága, az a taxi, érdemes elkerülni, ha lehet. (…)

Thaiföldön töltöttem a legtöbb időt, s itt volt a legtöbb kiadásom is. Napra vetítve persze kevesebb, mint másutt, mert itt már nem utazgattam, egy helyben voltam. A szállással együtt napi ezer bahtból (200 yuan) nagyon kényelmesen ki lehetett jönni: 1-1 étkezés 100 baht vagy az alatt zajlott, nagy ritkán volt 150.

Voltam thai masszázson is, ott egy kétórás programért fizettem 400 bahtot. Az ezer baht átlagnak bőven jó napokra bontva, úgy is áll, hogy belefér az elefántos túra 700-ért, vagy a szigetes kirándulás 400-ért, vagy épp a bangkoki busz 650-ért.

Összesen a teljes nyaralás - mindennel együtt – kevesebb, mint 5000 yuanből kijött, s párosan még olcsóbb lehetett volna (…). Majdnem 3 hét trópusi melegért nekem megérte.”

A teljes posztot itt tudjátok elolvasni, (a teljes kalandozásról szóló írásokat pedig ide kattintva) segítségül csupán annyit, hogy egy yuan 36 forint, azaz az 5000 yuan kb. 180 ezer forint.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Hongkong Brazília Thaiföld Szingapúr Uruguay

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr25838995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscari 2014.03.02. 07:36:38

Charlie, megint Uruguay! Engem is erdekel am, ugyhogy koszi HA :-)

Ugy nem ki, mara is turistas beszamolokat kaptunk, de sebaj, en azokat is nagyon szivesen olvasom.

**mimi** 2014.03.02. 09:15:27

Uruguay, Brazilia...de jóóóóóó:)))))))

(csomagolok)

**mimi** 2014.03.02. 09:15:59

@Muscari:
én is szívesen olvasom...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.02. 09:58:11

Egyszer voltam karneválon. A havannain. 1985-ben. Majdnem elaludtam rajta.

Quercus a favágó 2014.03.02. 10:04:52

@maxval a gondolkodó birca:

Úgy látom max, Te már fiatalon is öreg voltál. Én pl. a képen látható lányok közül egyiken sem aludnék el. 55 évesen.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.02. 10:11:46

@QUERCUS:

Maga a műfaj a taszít.

Van pár műfaj, amit utálok: a cirkusz, a balett, az indiános könyv, s ezekhez jön a karnevál.

Hari Seldon 2 2014.03.02. 11:30:46

@maxval a gondolkodó birca:
A cirkusz én sem szerettem még gyerekkoromban sem.
Ha egyen voltál gyakorlatilag mindent láttál.
Szegény idomított állatok mennek körbe körbe.
bohócok meg egymást szívatják.

Hari Seldon 2 2014.03.02. 11:32:55

@maxval a gondolkodó birca:
Viszont egyszer azért csak megnéznék egy karnevált.
Így képek alapján biztos érdekes lehet.

tanato 2014.03.02. 11:34:00

Teo Rióból aktív kommentelő és posztoló volt itt,de az indexes váltás után eltűnt,sajnálatos módon.Nem tetszett neki az új stílusú HÁ.

tanato 2014.03.02. 11:49:43

hetivalasz.hu/itthon/ot-fecske-71498/
Egy kis off fele eü.,fele határátkelős méghozzá oda vissza

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.02. 11:55:13

@Hari Seldon 2:

Ez olyan mint a görög népzene vagy Julio Iglesias dalai vagy a marihuána. Egyszer ki kell próbálni, de nem nagy élvezet második alkalommal.

M. Péter 2014.03.02. 12:04:06

@Hari Seldon 2: Nem kell feltétlenül Dél-Amerikába utazni, Magyarországhoz közelebb is van karnevál. Németországban különösen a Rajna mentén, Kölnben, Bonnban. Düsseldorfban, Mainzban van nagy hagyománya. Spanyolországban a cádizi és a Santa Cruz de Tenerife-i a leghíresebb, de sok más helyen is ünneplik.

2014.03.02. 12:16:27

@maxval a gondolkodó birca: Maxval, nalad hogy nez ki, amikor szabadsagra mesz es pihensz? Hova mesz es mit csinalsz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.02. 12:42:06

@maxval a gondolkodó birca:
A cirkuszban maximálisan egyetértünk.
Soha be nem tenném a lábam.
A karneválért se mennék egy lépést se.
A balett viszont érdekes téma.
Nem szeretem ha egy színpadon zajlik.
Viszont a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjében a balett betétek nagyon jók.
Szerintem megfelelő környezetben élvezhető.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.02. 13:02:54

@diggerdriver:

Engem zavar a zene élvezetében a színpadon való ugrabugrálás.

Így www.youtube.com/watch?v=ZYUJy2EGgdY sokkal jobb, mintha ide-oda ugráló lánykák elvonnák az ember figyelmét.

Vagy valami modernet figyelembe véve, hogy jobb:
így www.youtube.com/watch?v=gMMbdG6eB-8 vagy így www.youtube.com/watch?v=kgAzphrkXB4 - ez valami orosz betegség,hogy mindenből balettet kell csinálni, ezen www.youtube.com/watch?v=T9PLo2TflqU még én is röhögtem.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.02. 13:06:24

A szovjet himnuszról jut eszembe, ez www.youtube.com/watch?v=_rjc0G1qWXA a legviccesebb verzió. 15 éve találtam rá, de még most is élvezem.

Sütemény1975 2014.03.02. 13:06:53

@maxval a gondolkodó birca: Winettou nem lopta be magat a szivedbe? :)

2014.03.02. 13:07:45

@diggerdriver: akkor nem lattal meg Cirque de soleilt

Latcho Rom 2014.03.02. 13:43:50

@charlieharper: Nem kell olyan messzire menni karel, ha van igazi Hungaricum, az a magyar cirkuszmuveszet, Hortobagyi csoport, Donner csalad, Eotvos csalad, Richter csalad - akikre buszkek lehetunk, sokan alapoztak meg a huszadik szazadi cirkuszmuveszetet.

Cirque du Soleil...szerettem oket nagyon, meg lattam is oket Montrealban amikor meg utcai muveszek voltak, ma mar untat kicsit..a kornyikalassal, giccses zeneikkel, kosztumok, make-ups..repetitiv nekem.

Amit ma is szeretek bennuk, az a valogatasuk a vilag minden tajarol, a legjobb orosz, kinai..+++ artistaik.

macamuca [IHUN] 2014.03.02. 13:55:02

Off, vagy mi:
1: a kommentek betűmérete "összement" (kommentablakban is, +az oldalon megjelenve is). Nálatok is, vagy csak az én gépem akadt ki???
2: F5 után nem adja be ismét az oldalt, hanem "A webhely elutasította a lap megjelenítését" szövegben gyönyörködhetem (ismételt oldal-, majd posztmegnyitás után olvashatom a friss kommenteket).
Ez is csak nálam van, vagy más is tapasztalt hasonlót?

puhacica 2014.03.02. 15:44:12

orulok ezeknek az utazos sztoriknak. legalabb igy tapasztalok valami erdekeset, mert a sajat nyaralasunk tervezeset lassan kezdem feladni. ugyanis ebbol a dragaszep orszagbol csak akkor jutsz el olyan helyekre, ahova mashonnan fapados aron, ha miller vagy.

Latcho Rom 2014.03.02. 16:30:05

Tud valaki olyan magyar online konyvesboltot aki szallit kulfoldre is?

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.02. 17:01:28

@M. Péter: Sőt, tulképp Magyarországot sem kell elhagyni, ott a debreceni Virágkarnevál...

@charlieharper: Mi a nagy szám a Soleilben?Nem fikázás, télleg érdekel...Van különbség a sima cirkuszhoz képest?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.02. 17:02:07

@macamuca [IHUN]: nálam semmi ilyen nincs, rendben megyen az oldal...

DieNanny CH 2014.03.02. 17:24:27

@geegee.:

Bizony, van. Eleve nincsenek állatok, ilyen a meggyőződésük.
Aztán tényleg begyűjtötték a legjobb művészi tornászokat, akrobatákat, gumiembereket.
Különleges zenét alkotnak a produkciónak, és nagyon jó a koreográfia. Első osztályú szórakozás!
(Bécsben volt alkalmam 2 előadásukat is megnézni. Első talán 2002, 2. kb 2008.)

Latcho Rom 2014.03.02. 17:52:01

@shakti_rom: Koszi, de ugy tunik nem mux..kivalasztom a konyvet, a kuldes opciot, rákatt kanadara, visszalok a Magyarorszag opciora:(

montroyal ( CAN qc) 2014.03.02. 18:07:05

@diggerdriver: @Hari Seldon 2: A cirkuszban ..
Soha be nem tenném a lábam. probaltad a Circus de soleilt n incsenek allatok idiota bohocok csak szinek zenek latvanyos acrobatika tanc ...
@shakti_rom: en fan vagyok sok eloadasukat lattam meg Ottawaba is elmentem a michael jacksonra , karacsony tajan mindig megyek a centre bellbe es a kikotobe aprilisban szokott lenni .. mar meg van a jegyem .

M. Péter 2014.03.02. 18:14:22

@geegee.: Annak csak a neve karnevál, a busójárás viszont igazi farsangi esemény.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.02. 18:17:29

@geegee.: talan a cirque du soleil jobban kozelit a muveszethez minden eloadas tematikailag felepitett technikailag zeneileg costumok szinek computer tchnika stb ... de kinek a pap... en 2x evente latok eloadast innen indul es sokszor sok ev utan it fejezodik be a tourne .. aprilisban a Korios bemutatoja
www.cirquedusoleil.com/en/shows/kurios/tickets/montreal.aspx?cid=dp:kurios_montreal_2013:kurios_montreal_2014:1565154:106091902%7C%7C57162609_rtb_retarget:tks:adv:state:quebec

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.02. 18:18:01

@montroyal ( CAN qc):
Nézd, nem tehetek róla engem mindig még kisgyerek koromban is taszított a cirkusz.
Nem az én műfajom de természetesen akinek teszik az nézze örömmel.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.02. 18:37:12

cirkuszt én se szeretem, és kifejezetten örültem, amikor Booth ügynök beparázott a bohóctól és rálőtt (Bones sorozatban), mert először láttam ilyet, hogy más is parázik a bohóctól, és nem én vagyok villamos :-)
egyszer megnéznék egy Cirque de Soleil előadást, amiket láttam eddig videón, nem is cirkusz, inkább valami showműsor.
és karnevál is jó lenne :-) hosszútávú listámon mindneképpen rajta van egy dél-amerikai kiruccanás, de félek attól, hogy nem olyan biztonságos (egyedül), mint Ázsia.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.02. 18:56:51

@diggerdriver: @Chang Yai: igen showmusor ha nem tetszik a cirkus ..es videon nagyon unalmas is lehet ,de ott lenni igazi elmeny . van egy 2oras mozi filmuk is super de azt is moziban 3D ,nagyban, hang technikaval nezni az igazi ..

montroyal ( CAN qc) 2014.03.02. 19:01:21

a carnavalok nekem is tervbe vannak de eddig csak a nyari carib festivallal es a Milsa nevu brasil etteremmel ( ahol nagy kepernyon vetitik mindig a carnevalt es kozben mindenfele brasil nyarsonsutott husokkal szétehetem magam) kell beérnem ...

DieNanny CH 2014.03.02. 19:33:15

@Chang Yai:

Te is Bones-os vagy? :-) Én anno még fanfiction-öket is írtam róluk... De bohócoktól nem félek. Én Szergejt láttam először, ő meg nem volt ijesztő.

nyuszigonosz 2014.03.02. 19:50:05

@DieNanny [SZ,CH]: " De bohócoktól nem félek " - nos,. akkor olvasd el a Stephen King: Es címü könyvét. :-) magyarul: Az

www.youtube.com/watch?v=ndmNc-rJtbc&hd=1

blackhairlady 2014.03.02. 19:57:33

@Hari Seldon 2: A bohocok a legfelelmetesebb es legvisszataszitobb lenyek a vilagon. Bocsanat azoktol akik szeretik ill. voltak mar bozhocok.
A lanyom a szek ala bujt a cirkuszban amikor jottek a bohocok, es csak akkor jott elo amikor a legtornaszok kovetkeztek.

blackhairlady 2014.03.02. 19:59:05

Viszont a karnevalokat imadom, kicsit nagyot egyarant. Olyan furcsa, megmagyarazhatatlan hangulata van ami engem vonz. Amugy is tomegimado vagyok.

blackhairlady 2014.03.02. 20:01:20

@shakti_rom: Miert hivod Karelnek a charlit?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.02. 20:15:28

@montroyal ( CAN qc): hát persze, az igazi lenne az igazi, de amikor még nem tudtam, miről van szó, azért csak megnéztem a videókat is.... volt egyszer már nmeg nem mondom melyik csatornán egy dokufilm is a kulisszák mögött. emlékeim szerint van vagy volt ott pár magyar tornász is.

@DieNanny [SZ,CH]: Bones minden mennyiségben. csak éppen két éve nem láttam egyet sem, majd most bepótolom, az öcsém letöltötte nekem karácsonykor a kimaradtakat, de még nem került rá sor. sajnos a legtöbb sorozatomat igen vacak streaminggel nézem, mert a torrentezéstől valahogy mindig tele lesz a gépem vacakkal, meg nagyon nehéz is lett Thaiföldön mostanság.

karneválügyben: ok, van busójárás, meg virágkarnevál, meg egy-két gyenge próbálkozás, de nekem nagyon hiányoznak Magyarországról az igazi nagy örömünnep fesztiválok, közösségi ünnepek, amiket itt nagyon szeretek. minden ottani ünnep olyan klausztrofób vagy borongós. aztán hirtelen lát az ember egy karnevált, és nem is tudja, mihez kezdjen vele, hova tegye.

morsels (törölt) 2014.03.02. 20:15:49

@nyuszigonosz/D/:
Olvastad az Insomniat?
A kedvenc konyvem tole.

2014.03.02. 20:24:46

@blackhair-lady: ugyanazert, amiert azt hiszi, hogy a kiraly utcaban nottem fel. Teved. Van ilyen.

2014.03.02. 20:34:11

Ez megint nagyon jo kis valogatas volt, a Veve nekem is az egyik kedvencem, meg a delamerikasak is! Braziliaba meg Uruguayba (meg Peruba) nagyon szeretnek eljutni.

@blackhair-lady: Dehiszen a bohocok pont azert olyan jok mert olyan felelmetesek! :D A cirkuszert nem kulonosebben rajongtam gyerekkent, bar tobbszor elvittek azt hiszem... de en regen gyujtottem a bohocos porcelanbabakat es a kepeket roluk, kinn voltak a szobamban mindig! Imadtam oket. (Amiota pedig 18as karikas filmeket is nezhetek, le se allok a horrorral... vajon van-e osszefugges? :D)

morsels (törölt) 2014.03.02. 20:36:20

@charlieharper:
Hat ugye Karel a cseh valtozata a Charles-nak... es Karel Gott-ra utal, aki ilyen erzelmes zeneket enekelt, mint mondjuk Poor Peter, vagy Szecsi Pal.

Szoval ezert.

nyuszigonosz 2014.03.02. 20:43:06

@morsels: Nem. Akkor érdemes? Mert egy rakat könyvet olvastam töle, csak az utolsókat nem. De ez is valahogy kimaradt.

2014.03.02. 20:47:38

Jaegyebkentpedig.... Ha karneval akkor Velence! Bar az igaz, hogy az utobbi idokben elgagyizalodott persze, mint minden mas....

2014.03.02. 21:06:44

@morsels: tudom, amde nem egy oromteli dolog, amikor egy kioregedett (szerintem borzalmas) zenesz utan probal valaki nevezni. A jo oldala a dolognak, hogy i've been called worse

2014.03.02. 21:11:10

@Chang Yai: del-amerika allitolag mehet egyedul is. Nyilvan a "kokain utat" nagy ivben el kell kerulni es bizonyos helyekre nem menni.
Az egyik londoni kollegam Rioban sokkal jobban biztonsagban erzi magat, mint Londonban.
Oltasaid mind megvannak?

Hari Seldon 2 2014.03.02. 21:15:49

@blackhair-lady:
Az én lányom is retteg tőlük, és amennyire emléxem én sem szerettem a "harsány humorukat".
Sőt, amennyire észrevettem, akármikor szóba kerülnek a bohócok, szinte mindenki utálja őket.
Nem is értem miért nyomatják minden cirkuszban?

morsels (törölt) 2014.03.02. 21:17:29

@nyuszigonosz/D/:
Ohh, nekem a kedvencem, es nem az uj konyvei kozul van, szoval en javasolnam. Persze ez is szubjektiv, de ha az It tetszett, akkor szerintem ez is tetszeni fog.

morsels (törölt) 2014.03.02. 21:20:56

@Hari Seldon 2:
Azt hiszem a bohocok kioregedett artistak, akik mar nem tudjak csinalni a trapezt, meg ugy altalaban azt, ami miatt cirkuszi eloadok lettek. Serulesek, ilyesmik es hat valamivel ki kell tolteni az idot addig, amig ket musorszam kozott atrendezik a porondot, felkeszulnek az uj musorra, ilyesmi.

morsels (törölt) 2014.03.02. 21:21:48

@morsels:
Ugy ertem, hogy a cirkuszokban a bohocok tobbsege 'kioregedett' artista, nagyon ritka az igazi bohoc. Mint mondjuk Alfonso volt annak idejen.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.02. 21:27:38

@charlieharper: erről sokat és sokfélt hallottam, nyilván minden ország és régió más, férfinek és nőnek más, meg persze nem árt tudni a nyelvet se (na ez az előnyöm legalább meglenne, rég volt, de visszajönne hamar mindkét nyelv). egyik régi osztálytársam nagyon kapacitál, hogy szerinte Brazíliába kéne mennem dolgozni :-) (ő most nem ott van.) egy mostani kollégám Mexikóba megy jövő tanévben, korábban is élt ott, csupa jókat mond. majd egyszer :-)
oltások így 10 év után, szerinted? :-)
úgy kezdtem a határátkelő pályafutásomat, hogy az első napon megharapott egy kutya. illetve, a mínusz egyediken. Bangkokban kaptam meg az első oltásokat, másnap mentem Tajvanra. ahol az egész országban nincs veszettség,így oltás sem, és valahonnan nagyon fentről (a főnök valakijének a valakije az egészségügyi minisztériumot riadóztatta kapásból) nagyon sürgősen szedték össze nekem a többi adagot.... (sajnos 2 év alatt elévül.) na így kezdődött. remélem, lesz hamarosan dengue-lázra oltás, mert ettől félek nagyon, ezt bármikor bárki benyalhatja, emlékeim szerint vannak nagyon ígéretes kísérletek, ha minden jól megy, már a célegyenesben vannak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.02. 21:42:54

@morsels: Alfonso sem bohócként kezdte.
Erőember volt meg fogóember.

Latcho Rom 2014.03.02. 21:43:08

@montroyal ( CAN qc): la-ben lattuk oket utoljara, a venice beachen volt a satruk..fiamek lattak az ottawai show-t, odavoltak..
Kicsit unom oket, de mindig ottragadunk a tv csatornan ha adjak oket :)
Alfonso untermann volt, tartoember, tancolt is azt hiszem.

Az igazi nagy huszadik szazadi bohocok nem kivenhedt artistak voltak, bohocok voltak a kezdettol, Grock, Rivers, Eotvos..s biza Chaplin is - bar o nem satrakban lepett fel mint gyerek, hanem vaudville, burlesque szinhazakban...

2014.03.02. 21:52:22

Angolul tanuloknak... A "Mexican standoff" erdekes kifejezes definicioja az ami Mirjam es Cougar kozott zajlott tegnap.

morsels (törölt) 2014.03.02. 22:09:50

@diggerdriver:
Hat ezert mondtam, hogy a bohocok mind valami mast csinaltak elotte.
www.youtube.com/watch?v=x3I8Ykiwh6g

De a mai napig a kedvencem tole az, amikor azt mutatta, hogy ki hogyan eszi a barackot... es azt nem talalom sehol neten.

morsels (törölt) 2014.03.02. 22:12:28

@shakti_rom:

"@morsels:
Ugy ertem, hogy a cirkuszokban a bohocok tobbsege 'kioregedett' artista, nagyon ritka az igazi bohoc."

blackhairlady 2014.03.02. 22:22:42

@mojyo: Ertem, es elfogadom az ervedet:))) De akkor minek mutogatjak a kisgyerekeknek?:))) Tenyleg nem akarok am a bohocok ellen beszelni, vannak aranyosak is, csak engem bosszant az egyugyuseg is. Ezert nem kedvelem Micimackot sem. Es ismet elnezest azoktol akik szeretik!!!!!!:)

blackhairlady 2014.03.02. 22:28:15

@Hari Seldon 2: En elvittem mindharom gyerekemet a varosunkba latogato vandorcirkuszba, de egyik sem elvezte olyan nagyon. Sajnos lattak ahogy atoltoznek, es ugyanaz a 4-5 ember jatszotta vegig az egesz eloadast. Az allatokat is meg lehetett nezni (persze jo penzert) eloadas utan, de szegenyek abban a 2 m2-es ketrecben nem nyujtottak felemelo latvanyt.
Viszont a Fovarosi Nagycirkuszban nem voltunk meg, iden nyaron mindenkeppen szeretnek elmenni ha egy mod van ra, kivancsi vagyok mekkora a kulonbseg kozte es a vandor cirkusz kozott.

blackhairlady 2014.03.02. 22:29:27

@morsels: En a Cujot olvastam, aztan ugy bexartam tole, hogy tobb konyvet a kezembe se vettem. Pedig szeretem a borzongast:)))

blackhairlady 2014.03.02. 22:32:49

@shakti_rom: Egyszerubb leirni neked, angolul beszelonek a Karelt mint a Charlit? na ezt nem hiszem. De akkor miert nem Karoly, Karcsi, ha mar magyar forumon vagyunk?

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

www.eotvosproduction.com/media/thumbs/about/10.jpg

Eotvos Gabor es Chaplin..

A mai fiatal bohocok kozott az oroszok szenzaciosak, sok fiatal franciat is kepeznek a cirque du soleil montreali iskolajaban bohocnak is.

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

@charlieharper: probal?? :)

jovan mimoza, charlie leszel ezentul :)

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

@Hari Seldon 2: eredetileg arra szolgaltak, gondolom mar romaban is, hogy ket attrakcio kozott kitoltsek az idot, amig beallitjak a kovetkezo szamot..ebbol fejlodott ki nehany nagy muvesz, s igy lett a bohoc szama tobb mint toltet. Koltoi, finom dolgokat is tudnak, aztan van akinek inge, s masokhoz nem ér el :)

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

@montroyal ( CAN qc): jok pedig, foleg azt szeretem ahol a musorok elokesziteset, a muveszek kepzeset, portreait mutatjak..

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

@morsels: Direkt bohockepzes van magyarorszagon az artistakepzo intezetben, montrealban is.
Egyik legnehezebb mufaj a humor ahogy..szinhazban, filmen, s irasban is.

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

@shakti_rom: Popovot kihagytam, zsenialis volt o is..

youtu.be/kqQUi3J4oHQ

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

@blackhair-lady: jesszasz! s nem is olvastad a micimackot a gyerekeknek?

Latcho Rom 2014.03.02. 22:39:04

@blackhair-lady: mert a blekhair lady olyan magyarosan hangzik? :)

morsels (törölt) 2014.03.02. 22:40:57

@blackhair-lady:
En meg azt nem olvastam...
Tudom, King elegge megoszto, sokan azt mondjak, hogy horrort ir, pedig alapvetoen nem. Szerintem legalabbis.

Az igaz, hogy nala jobban senki nem tud beleasni az emberi lelekbe es valami elkepeszto modon tudja a fantazit, az ezoteriat es a mindennapi embert osszedolgozni... es igen, vannak konyvei, amik inkabb a horror oldalra mennek, az It is az, ha ugy nezi valaki, de annal szerintem sokkal tobb.
Mint ahogy Romeo es Julia sem csak egy egyszeru szerelmi tortenet. Tobb annal.

Latcho Rom 2014.03.02. 22:54:15

- Nationality?
- Russian.
- Occupation?
- No, no, just visiting.

2014.03.02. 22:54:46

@blackhair-lady: Azt en sem tudom kisgyerekek szamara mi bennuk az appeal :D En olyan 7-8 eves voltam amikor felfedeztem Picassot es akkor kezdodott a harlekines korszakom, akkor kezdtem gyujteni ezeket, elotte nem erdekeltek, ugyhogy fogalmam sincs :D

Az egyugyuseget enis utalom, es a Micimackot is, de csak diznifele valtozatot, a konyvek a Karinthy-fele forditasban eleg jo emlekeim vannak roluk.

blackhairlady 2014.03.02. 22:56:37

@shakti_rom: Nem. En azt nem ertettem, hogy miert Karel, ami sem nem angolos sem nem magyaros. Csak a miertjere voltam kivancsi, hogy miert PONT karel? Engem nem zavar senki nickje, felolem lehet hottentotta is, csak mondom, nem retettem, hogy miert pont lengyel(?) nevre keresztelted at.

blackhairlady 2014.03.02. 22:59:58

@shakti_rom: Nem, nem olvastam. Eleg volt nekem egyszer vegig szenvedni. Nem vagyok en mazohista.

blackhairlady 2014.03.02. 23:02:18

@morsels: Tudom en. Szerintem a baj az volt, hogy rosszkor olvastam. egy percig sem vitatom King nagyszeruseget a sajat mufajaban.

blackhairlady 2014.03.02. 23:06:19

@mojyo: Ah, szoval te is gyujtesz valamit?:) Amugy nem is kell megmagyarazni, en siman elfogadom, hogy sokaknak bejonnek. Es persze van amikor viccesek is. Csak nekem ne kelljen nezni.
Most eszembe jutott Vitez Laszlo. Hogy azokon a gagyi vicceken, gegeken hogy tudtam, es tudok meg a mai napig is rohogni, na azt nem ertem:)))

blackhairlady 2014.03.02. 23:10:41

Es hogy a Del-Kelet azsias posztra is reagaljak, irigy vagyok, de nagyon. Nem akarmilyen elmeny lehetett az a vakacio, es nana hogy megerte az arat:) Remelem sok sok kepet csinaltal, es par ev mulva amikor visszanezed, mindegyikrol eszedbe jutnak ismet es ismet az atelt elmenyek:)

morsels (törölt) 2014.03.02. 23:12:03

@blackhair-lady:
Oh, hat szalonbeszolas.
Tenyleg nem erted? :-)

2014.03.02. 23:22:01

@blackhair-lady: Csak amikor gyerek voltam akkor gyujtogettem, sokmindenfelet (pl. kepeslapot, terkepeket, csomagolast, kulcstartot, penzermet, kituzot, megugye a bohocokat...) aztan kinottem ezekbol persze. (Ruhacipoekszertaska nemszamit! Butoros, designos, tajas kepek a laptopon se. :D) Egyebkent miert ugy kerdezted, hogy enis? :D Mert te is? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.02. 23:23:36

@M. Péter: Hát jó, nem vitázom, mert nem voltam még egyiken se...Mondjuk a busók jobban érdekelnének.

Többieknek köszönöm a soleilos válaszokat!

blackhairlady 2014.03.02. 23:34:01

@mojyo: Igen, en is, sajnos nem hires festok eredeti kepeit:DDD Maszkokat gyujtok, mindenfel tipusut. illetve szalvetat gyujtottem evtizedekig amit a nagyobbik lanyom tovabb folytatott.
Valamikor valamelyik poszt offjakent elojott, hogy ki mit gyujt, voltunk itt tobben is akik hodolnak eme szenvedelynek:)
( a ruhacipotaskanemer megjegyzes naggyonnaggyon teccik:)))

2014.03.02. 23:49:36

@blackhair-lady: Nahat, akkor lehet nem voltam itt epp, ilyen beszelgetesre nem emlekszem. Maszkok? Esmeghogy a bohocok az ijesztoek? Nahh! :DD

Szalvetat enis gyujtottem, de manapsag olyan sokfelet, olyan szepeket lehet kapni akarmelyik boltban, hogy elveszik a vadaszas lenyege. :D

blackhairlady 2014.03.02. 23:54:22

@mojyo: A maszkok nem adnak ki hangokat:))))
Azert neha ra lehet akadni jokra, nem is mindig a szepsege, inkabb az "erdekessege" neha a szexepilje egy egy szalvetanak. De abban igazad van, hogy regebben nagyobb kihivas volt ez a hobbi (is).

Latcho Rom 2014.03.02. 23:54:59

max?

www.bbc.com/news/world-europe-26409403

Ulok az elobb a szaunaban, a ket hangos szerb megint ott ordit - kerdem: serb? yes, how do you know? chess, mondom..ahh
you? kerdik, hungarian, felelem...ohh Magyar, mondja aa osz holgy orommel, s dob egy csokot ...:)))) wtf mondom magamban, de nagy vigyorral nyugtazom a suhintott puszit :)

Ul bent egy orosz is, kurva meleg van, szuszogunk, megbeszeljuk kicsit..ez mar majdnem europai szauna hofok...kerdem Russian?
dada, mondja, na villogok a rettenetes oroszommal: káktyibjázávut? szergej..small talk...aztan nem birom megallni...whats with Putyin?
Elborul s legyint nagyot, nem akar errol beszelni, inkabb mondja a 90 eves nagyapjat sziberiaban, meg mindig 20 km szalad sitalpon, allatokat fog, vadaszik, minden foga megvan, megjarta a Gulágot, WW2-t..azt mondja sok ilyen idos ember el arrafele...

Latcho Rom 2014.03.02. 23:54:59

@blackhair-lady: cseh.
lusta vagyok gepelni, s epp lattam egy gott videot a facebookon. charlie-karel.
vannak itt nem magyar s nem angol nikkek is, nezz korul..
ket macskank van a tobbi sokféle,eredet

ja..van egy dagadt madar is :)

erted feketehaju mitzimatzko? :))

Latcho Rom 2014.03.02. 23:54:59

@blackhair-lady: miket olvastal nekik, magyart...angolt?

blackhairlady 2014.03.03. 00:14:31

@shakti_rom: nem a nickekrol beszeltem (mint ahogy emlitettem is), hanem amire atkeresztelted, es mar tobbszor hasznaltad. Ezt nem ertettem, es ezert kerdeztem. Azt hittem, hogy direkt cikized, mert mar elotte is beszoltal neki a vs. miatt, hogy tud o jobban is magyarul, pedig szerintem nem volt semmi gond ott az irassal.

Meseket, rovideket. Csak magyarul, mivel otthon laktunk.

Latcho Rom 2014.03.03. 08:03:10

@blackhair-lady: pszt, red carpet is on - i hope karel silver spoon watches too :)

www.youtube.com/watch?v=aLGbXHc-Ce0&sns=em

Sent from my iPad

Latcho Rom 2014.03.03. 08:03:10

@maxval a gondolkodó birca: ez is meglehetosen mozgalmas :)

Csillag Adamot, a keszitot gondolom nem kell neked bemutatnom..

m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=FamI5lq72q0

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása