oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. január 09. 06:45,  Szakállként Londonban 420 komment

2014. január 09. 06:45 Határátkelő

Szakállként Londonban

Külföldön is előfordul, hogy a főnök megpróbál visszaélni hatalmával és ellenszolgáltatást vár azért, hogy „jóban legyenek". Nem könnyű ezeket a helyzeteket kezelni, miként az Edina mai írásából is kiderül. Már csak az a kérdés, hogy jön ide a szakáll?

Anglia, London, egyfontos bolt.jpgA kép illusztráció

„Egyrészt örülök annak, hogy Londonban sokszor esik az eső, másrészt olyasmit szeretnék megosztani veletek, amibe még az anyukámat sem tudtam beavatni.

Az előzmények

Eladónak tanultam, aztán mivel többet akartam, és érdekeltek a ruhák meg a divat, a ruhaipari főiskola következett. Munka mellett nem volt egyszerű, át kellett szerveznem az életemet, nem volt hó végi dőzsölés, és néha elgyengültem a baráti „szívességek" hallatán, de aztán inkább a sarkamra álltam. Nem szerettem volna kiszolgáltatva lenni senkinek.

Időközben üzletvezetővé sikerült felküzdeni magamat az egyik pesti plázában, de valahogy ez sem volt jó. Viszont mire elvégeztem az iskolát a diplomám legfeljebb a szekrény billegő lába alá volt jó.

A váltás

A munkahelyem az előléptetés ellenére is posvány volt, éppen barátom sem akadt, hitelem meg még annyi se, és a súlyos családi viszontagságok után maradásom sem. Úgyhogy egy barátnőmmel elszántuk magunkat, hogy szerencsét próbálunk külföldön. Az angolunk elég jó volt, tehát hol máshol, ha nem – Londonban? Kettővel több magyar már nem oszt, nem szoroz abban a tömegben.

Fogalmam sem volt, hogy milyen óriási az a tömeg és a belváros, csak amikor már ott bolyongtunk, és az életrajzainkat szórtuk az olyan az üzletekben, ahol még 2011-ben sem lehetett online jelentkezni.

Nem az olcsó étel, hanem a drága lakbér miatt fogyott a pénzünk, még úgy is, hogy egy kétágyas szobában éltünk a barátnőmmel. Viszont a forgalmas üzleteknek nem kellettünk, hiába a többéves tapasztalat, mert az nem itteni. Mintha Londonban másként kéne eladni ugyanazt a göncöt, mint Pesten.

Tehát maradtak az otthoni százforintos boltokhoz hasonló pound shop-ok. Árufeltöltőnek, vásárlókra mosolygónak kellettünk, igaz nem ugyanarra a helyre vettek fel minket.

A probléma

Jókat lehetett röhögni azokon a helyzeteken, amik naponta történtek velünk. Legalábbis a legtöbbön. Nagyjából két hónap után a paki menedzser behívatott az irodájába, és mondta, hogy néhány reklamáció érkezett a hozzáállásommal kapcsolatban. Kértem, hogy mutassa meg őket, mert nekem nem rémlik ilyesmi. Hülye lettem volna elveszteni ezt a nem túl jó bevételi forrást, ha nem muszáj, amíg jobb állást nem találok.

Szóbeli reklamációk voltak, állította a paki, és ő komolyan veszi őket. Amúgy is vagy 15-20 ember sorakozik, hogy betöltse a helyemet. Ez nem volt vicces, de amikor kibökte, hogy van megoldás, és igazán jól meglehetnénk, csak tennem kéne neki néhány apró szívességet, már tudtam, mi a pálya, mert ilyesmibe otthon is belefutottam néhány főnökömtől – de nem egy szirszar egyfontos boltban!

Aztán mivel visszautasítottam, jött a zsarolás: hogy akkor kirúg. Néhány nappal később mégis én jöttem el, mert addigra elterjesztette rólam, hogy rámozdultam, és ő így nem tud dolgozni. Jól kidühöngtem magamat, szétcsusszantunk egy-két buliban. Aztán újabb álláskeresés következett, majdnem egy hónapig semmi eredménnyel. Ideggörcs voltam, a barátnőm nyugtatott, de hiába.

Az ajánlat

Annyi jó mégis származott az egészből, hogy bekerültem az ő baráti társaságába, és több emberrel tudtam beszélni, hogy munkát keresek. Az egyik angol fiúval jól elvoltunk, legalább más is meghallgatott, de a nemrég történtek után egyelőre nem is akartam tőle vagy más hímneműtől semmit.

Viszont olyan ajánlatot tett, amit nem tudtam, vagyis nem akartam, visszautasítani. Nem, nem akart megdugni. A szlengben nem voltam annyira otthon, úgyhogy először nem is esett le, hogy mit értett azon, hogy legyek a szakálla (beard). Kiderült, hogy meleg a lelkem. Kedves, okos, jól is nézett ki, de csak kirakati babaként jöhettem nála számításba.

Azt kérte, hogy járjak vele buliba, moziba, ide-oda, mutatkozzunk együtt társaságban, hogy ne gondolják róla egyből, hogy meleg. Cserébe ruhákat vett, pénzt is adott, ám ami ennél is fontosabb: voltak kapcsolatai, amelyek segítségével, nem sokkal az olimpia előtt, bejutottunk egy nagy bevásárlóközpontba. Nemcsak magamra gondolok. Ennyivel tartoztam a barátnőmnek, hiszen ha ő nincs, sosem futok össze ezzel a fiúval.

Az egyfontos üzlet után jót tett a környezetváltozás, a másféle vásárlók és az emberbarátibb műszakok. A főnökeink látták, hogy hajtunk, és néhány hónap múlva több felelősséget kaptunk (készletezés, időszakosan pénztár is).

A nagy forgalom miatt unalomról szó sem lehetett, mint otthon, és ezt még tetézték a ránk hajtó biztonsági őrök is. Az egész napos szájtátás miatt, ami ugye a munkájuk része, bizonyos értelemben nem is csodálom, hogy nem volt jobb dolguk. De ettől még nem volt kellemes. Mivel egy idő múlva sikerült eljutnom a szupervizori beosztásig, kevesebb genyó ajánlat érkezett, a szokásos mosolyt, nevetést sem volt könnyű lehervasztani az arcomról.

Az incidens

Részben a fiúbarátom kapcsolatainak, részben a növekvő helyi tapasztalatomnak köszönhetően tavaly ősszel átkerültem egy belvárosi nagyáruházba, hogy a karácsonyi rohammal küzdjek.

Hónapokkal később, egyik este a kasszákat zártuk le az új főnökömmel, akitől már kezdettől fogva vártam, hogy mikor áll elő valamilyen ajánlattal, de az csak nem jött. Nem, mert kiderült, hogy a tettek embere, és ezt az alkalmat használta fel arra, hogy rám másszon.

Könnyű azt mondani, hogy küzdjél meg kiabálj. Egy üres üzletben? Nagyon féltem, mert erősebb volt nálam, és dulakodtunk. Nem sokon múlt, hogy nem szedte le rólam a nadrágot: ebben az egyik kolléganőm zavarta meg, aki visszajött, mert az öltözőben felejtette az ernyőjét, odakint meg eleredt az eső.

Annak ellenére, hogy aztán a főnök elég sok mindent megtett, hogy elhallgattasson és minél hamarabb cégen kívül tudjon minket, komolyan latolgattam, hogy feljelentem. Viszont amikor felkerestem egy ügyvédet, az elmondta, hogy bizonyítékok nélkül esélyem sem lehet. Sajnos igaza volt, mert bár elegem volt ebből a bánásmódból, de eltekintve néhány kék folttól a karomon meg a combomon, semmi jele nem volt annak, hogy igazat mondanék.

Azóta

Nem akarom az észt osztani, de aki eladónak jön Londonba, készüljön fel arra, hogy elég nagy a nyomás a hím kollégák részéről – de talán nálam is szerencsésebben meg lehet megúszni.

Időnként még összejárunk a fiúval a társaságban, de mivel talált magának nálam is szebbet, nem nekem kellett kimondanom azt, hogy inkább mással foglalkoznék, és egyre inkább zavar, hogy elhalmoznak a semmiért. Hálás vagyok neki, de inkább előre nézek, és a karrieremre összpontosítok, az emelkedő fizetésemet is igyekszem jól beosztani, normális emberekkel veszem körül magamat, rendes barátom is van, és a várossal sem csak pubok szintjén ismerkedem.

Ezenkívül szervezkedem, igyekszem felvenni a kapcsolatot az enyémhez hasonló helyzetek áldozataival, és egy munkahelyi zaklatásokra specializálódott ügyvéd segítségével megpróbálunk némi elégtételt szerezni számukra. De az még a jövő titka, hogy ez mennyire fog sikerülni."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr965747721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peacefroggg 2014.01.09. 19:19:20

@blackhair-lady: az ottani kommentek alapján teljesen általános

blackhairlady 2014.01.09. 19:21:57

@DieNanny [SZ,CH]: Akkor a fogkefe, a tusfordo vagy szappan, torolkozo az valami zart reszben, szekrenyben van? Mert hat ugy ki szeretne szappanos fogkefevel fogat mosni:))

DieNanny CH 2014.01.09. 19:22:30

@VHB:

Á, ebben a videóban az a kalapács minimum másfél kilós. Így ránézésre... Az én félkilósommal azért falat törni sokáig tartana...

2014.01.09. 19:22:33

@Kövérmadár [swe]:
Babette irta, hogy:
" mert a nők többnyire nincsenek tisztában a férfiakkal, azt hiszik, olyanok, mint ők. "
Erre irtam, hogy a forditottja is ervenyes lehet:
mert a ferfiak többnyire nincsenek tisztában a nőkkel, azt hiszik, olyanok, mint ők:)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.01.09. 19:23:49

@Babette_: köszönöm Babette, igazad van.
@Mirjam2: abban a helyzetben ezt találtam legmegfelelőbbnek, ugyanakkor évekkel később, amikor a kolleganőmet zaklatta a biztonsági őr mindenféle trágár ajánlatokkal, már nem voltam udvarias......abban a pillanatban, amikor a lány már nem bírta tovább és elmesélte hogy mi történt, a fickó repült a boltból, hát voltam minden a büdös kurvától kezdve a baszatlan picsáig, de kit érdekelt??

DieNanny CH 2014.01.09. 19:25:04

@blackhair-lady:

Csak a szokásos szállodai üvegpolc volt a csap fölött. Meg a tükör. A cuccainkat rátettük a wc fedélre. A függöny túloldalára. Meg ott volt az ajtó is.

blackhairlady 2014.01.09. 19:25:17

@Kövérmadár [swe]: Az ok, hogy minimal, de tenyleg nem ismerik a zuhanytalcat? Mert hat az ugye nem foglal akkora baromi nagy helyet, tudom, mert a nyaralonkba eppen csak elfer a wc, mosdo es zuhany, pedig igen csak szukre szabott a hely, kosebb mint nemelyik itteni (a kepeken) helyiseg.

blackhairlady 2014.01.09. 19:27:31

@peacefroggg: Nem olvastam el a kommenteket csak a kepeket neztem vegig. Akkor ezek szerint ez elfogadott. Most mar hatarozottan allitom ahogy tobb orszag "erdekessegeit" is latom, hogy a magyar epiteszettel semmi baj:))

VHB 2014.01.09. 19:29:08

@DieNanny [SZ,CH]: Van benne kalapács is? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 19:31:57

@blackhair-lady:
Svédországban még nem láttam zuhanykabint vagy tálcát. Nálunk sincs, csak egy lefolyó + függöny. De legalább elég nagy a fürdő, így nincs belőle gond.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 19:33:50

@Cascabel: persze, de kevesebb férfival beszéltem erről, mint nővel..

micsoda? 2014.01.09. 19:35:49

Hiánypótló, jól megirt poszt. Külön gratula, hogy másokra is gondol. Az már csak hab a tortán, ha nála is bejönne ügyessége, külsője miatt a "Hölgyek öröme" könyv végkifejlete:-)

**mimi** 2014.01.09. 19:35:58

@geegee:
nagyon szomorú...:(

"Horvátország EU-tagságával egy időben bejelentette az euró mihamarabbi bevezetésének szándékát. Magyarország? A kérdés már évek óta nincs napirenden."

GERI87 2014.01.09. 19:36:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ez talán jó válasz lehetett még akkor, amikor nem ismerték a kórokozókat, bacikat, vírusokat.

Könnyen lehet ezzel az 'eredendő bűnnel' manipulálni az emberek: akkor is hitre és egyházra van szüksége, ha semmi bűnt nem követett el, mert hát 'alanyi jogon' (vagy mondhatni "faji alapon") már bűnös...
vicc.

2014.01.09. 19:39:09

Nem értem sokszor a férfiakat, egyrészről előszeretettel beszélnek a nőkről "csöcsök, seggek és p....k" szintjén, de ha IRL egy fiatal, csinos nő ehhez a szinthez igazodna, az már qrva. :) A való életben a nő legyen szolid, anyás, engedelmes és legfőképpen takargassa magát, ha nem akar bajt. Micsoda? :) Ez egy kissé ellentmondásos nekem.

A nőkben ugyanúgy buzog a szexuális vágy, mint a férfiakban, ugyanúgy izgatónak találnak egy szexi férfit, de ettől még ugye nem helyes, hogy megragadják a micsodáját anélkül, hogy erre engedélyt kaptak volna. :)

Charlie-nak és Mirjam-nak tökéletesen igaza van, ilyen esetben panaszt kell tenni, erre szinte mindenhol van hivatalos eljárás. Ehhez az is hozzátartozik, hogyha valakiről bebizonyosodik hogy indokolatlanul tett panaszt, arra súlyos következmények várhatnak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 19:42:55

@Cascabel:
Tudom, tudom... te viszont nem érted a viccet ;)

2014.01.09. 19:43:02

Ferfiaknak:)
Egy erdekes es szep zene:

Waylon Jennings With Mark Knopfler - Learning The Game:
www.youtube.com/watch?v=wHKREz4Ac_I

Hearts that are broken and love that's untrue
These go with learning the game
When you love her and she doesn't love you
You're only learning the game
When she says that you're the only one she'll ever love
Then you find that you are not the one she's thinking of
Feeling so sad and you're all alone and blue
That's when you're learning the game
When she says that you're the only one she'll ever love
Then you find that you are not the one she's thinking of
Feeling so sad and you're all alone and blue
That's when you're learning the game
That's when you're learning the game

2014.01.09. 19:53:48

@Mirjam2: +1 :)

@zöldeketbeszélek: Nem bizony. A 80-as években pl., amikor én voltam fiatal, akkor olyan divat volt, hogy se a melled, se a feneked nem látszott, mert minden olyan lógós és bő volt. Ettől függetlenül, voltak férfiak, akik erősen nyomultak a fiatal, még egyedülálló nőkre. Ebből néha egész humoros esetek adódtak, pl. amikor egy idősebb főnököt a fiatalabb kolléganőm visszalökött és az beesett egy nagy cserép filodendronba. :)

@Balázs Kiss: Nem szélsőséges, ez normális gondolkodás.

DieNanny CH 2014.01.09. 20:05:45

@VHB:

Éppen azért linkelted a videót, mert van benne egy kalapács. Nem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 20:08:09

Na szóval...

kepkezelo.com/images/y7e98fex2fgedbg30g.jpg

Nekem tetszett a poszt.
Nem volt informatív. Lényegét tekintve akár mondhatnám azt is hogy olyan volt mint a tegnapi semmitmondó poszt.
Mégsem teszem mert felvetett egy élethelyzetet egy problémát amibe a lakosság legalább fele belekerülhet.
Az egész tulajdonképpen egy gumicsont amin el lehet rágódni pro és kontra napokig.
Aki megéli annak már nem olyan vicces.
Az én véleményem egyébként megegyezik Madáréval és még néhány kommentelővel hogy nincs olyan élethelyzet hogy akarata ellenére hozzányúljunk valakihez aki teljes szellemi és fizikai állapotban van.
A násztáncnak megvan a koreográfiája férfi és nő között a kialakult jelrendszerrel.

Van viszont egy dolog amivel nagyon nem értek egyet.
Vannak olyan emberek akik ha olyasmit látnak aminek a birtoklására nincs lehetőségük akkor csípőből elutasítják azt.
Azt mondja "nem fájdítom a szívem".
Miért?
Miért kéne fájni a szívemnek ha meglátok egy ritka, különleges autót?
Körbejárom, megcsodálom és jó érzéssel gyönyörködök benne.
A világ tele van szépséggel.
Meg kell látni a szépet.
Nálam okosabb ember mondta hogy "A szép az ami érdek nélkül tetszik"
Érdek, és a birtoklás lehetősége nélkül tudok gyönyörködni egy épületben, egy park virágaiban, egy autóban, egy múzeumi tárgyban, és igen, egy szép dekoltázsban.
A női test szép.
Azok a nők akik meg akarják mutatni szépségük egy részét vagy teljes valóját miért ne tegyék?
Miért kell őket megszólni, neadjisten kurvának tekinteni?
Megmutatják amire büszkék.
A mínusz 5fokban izompólóban feszítő gyurmaembert miért nem szólják meg?
Az mennyivel különb?
Mindent amit ebben a világban szépnek tartunk az ad egyfajta vizuális kielégülést. Jó ez annak aki adja és jó annak aki kapja.
Mi a probléma?
Nem kell ennél továbblépni.
Megmutatta?
Meg.
Láttam?
Láttam.
Kész. Jobbra el.
Kiskezitcsókolom holnap is megyek majd egy kávéra.
Viszont ha egy nő bevállalja hogy kihívóan öltözködik akkor azt viselje méltósággal.
Nincs annál szánalmasabb hogy 100 miniszoknyás nőből 100 húzkodja lefelé a szoknyáját.
Természetesen az itt jelenlévők nem.
Azt tudjuk.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Énbagoly 2014.01.09. 20:12:54

Hát, beleolvasgattam, mi lett a posztból. :)
Van egy olyan érzésem, hogy ma az átlagosnál több volt az előzetes moderálás.
Kizárt, hogy ne lettek volna ettől lényegesen bunkóbb hozzászólások is. Gondolom pont erre lett kitalálva ez a rendszer. :)

Ennike (DK) 2014.01.09. 20:15:45

@blackhair-lady: igen ilyen zuhanyzok vannak, es meg az elsok, a jo kategoriasok...sajnos, ezen voltunk 2 evig kiakadva, aztan megszoktuk. En most vettem lakast es "ulokadam" van. 120 cm a hossza, 70 cm a szeles, nagyon mely... olyan mint egy mosdotal... viccces mindenesetre:)))) egyelore nem ujitok, most ezt szokom:))), de ezt irtam a posztomban is "wcfurdoszobak" az enyem meg istenes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 20:16:08

@diggerdriver:
Igazad van, tényleg nem húzkodom a miniszoknyámat...

Megint megláttam a lényegi mondanivalót, mi? :)

Mondhatnám, hogy egyetértek, de te már leírtad, hogy egyetértesz velem és ha erre rákontráznék, az már olyan buzis lenne ;)
(semmi bajom a melegekkel)

2014.01.09. 20:17:24

@Babette_: En is no vagyok, nem igazan ertem, milyen alapon gondolod hogy te jobban tudod mi van 'a ferfiak' fejeben mint en. Nyilvan mindannyian ismerjuk ezeket a sztereotipiakat hogy a ferfiak mindig szexelni akarnak, fontosabb nekik a szex mint a noknek, a nok erzelmekre vagynak a ferfiak meg szexre, stb. Az eddigi elettapasztalatom alapjan azt gondolom hogy az emberek sokkal komplexebbek ennel hogy ket kategoriaba lehessen oket elkuloniteni es a ferfiak mind ilyenek, nok meg mind olyanok. Ami biztos, hogy a noket minden tarsadalomban fiatal koruk ota arra szocializaljak hogy ne mutassak ki nyiltan a szexualis vagyaikat, illetve altalanossagban ne fejezzenek ki eros vagyakat, haragot, agressziot, stb. Ennek nyilvan nagyon eros hatasa van a nokre. En szemely szerint nem gondolom hogy noknek kevesbe lenne fontos a szex mint a ferfiaknak, hiszen ez az emberi elet egyik nagyon fontos resze, nok is rendszeresen gondolnak szexre, stb., de ez tarsadalmilag kevesbe elfogadott, ezert nem fejezhetik ki nyiltan, szemben a ferfiakkal.

tableno 2014.01.09. 20:17:50

@diggerdriver: Tebenned egy filozófus veszett el. De nagyon! :)

Komolyra fordítva: minden szavaddal egyetértek.

tableno 2014.01.09. 20:27:36

@diggerdriver: "Miért kéne fájni a szívemnek ha meglátok egy ritka, különleges autót?
Körbejárom, megcsodálom és jó érzéssel gyönyörködök benne." - a múltkor láttam az utcán parkolni egy Bugatti Veyront. Teljesen feldobta a hangulatom! :)

Quercus a favágó 2014.01.09. 20:28:20

@Kövérmadár [swe]:

"Vagy arra gondolhatott, hogy a férfi legviccesebb testrésze a pénztárcája?"

A rablónak a pénzed, vagy az életed kell. A nőnek mindkettő.

2014.01.09. 20:32:33

@Cascabel: Oke, koszi, utananezek a legalis helyeknek! :) Tovabbra is olvasom a konyvet, tenyleg jo. Bar a ferjem kicsit meglepodott, mikor ranezett a kepernyomre es meglatta a cimet...

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 20:41:34

@Mirjam2:
első körben számold meg, hányszor gondolsz a szexre egy nap
(nem, nem a seggének a látványára, hanem arra, hogy hozzádsimul, belédhatol, stb),
majd kérdezz meg erről egy férfit.
vagy többet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 20:42:09

@QUERCUS:
Nincs ezzel baj.
A kérdés, hogy mennyire kölcsönös a dolog?

Brix 2014.01.09. 20:51:47

Ha a posztíró ilyen sokszor találkozik molesztálással, akkor el kellene gondolkoznia azon, hogy nem viselkedik-e úgy , hogy elősegítse az áldozattá válást.... Ha kellően határozottan , elutasítóan viselkedne, akkor feltehetőleg sokkal kevesebb ilyen eset fordulna elő. Azt a főnököt , amelyik fizikailag is vegzálta, fel kellett volna jelenteni , hiszen legközelebb majd megerőszakol valakit, ha lehetősége lesz rá.
Ha van fiú barát, akkor minimum telibe kell ütni az ilyen zaklatót!
Nyilván nem könnyű egy egyedülálló nőnek Londonban bevándorlóként , "alávetett" munkás pozíciókban paki és egyéb alantas nációk között, de határozott , konzekvens viselkedéssel mindig ki lehet vívni a férfiak tiszteletét és az ehhez hasonló esetek nem fognak előfordulni.

Advanced Flight 2014.01.09. 20:51:47

@Mirjam2: megnézheted a korábbi, más, hasonló témájú posztokhoz írt kommentjeimet, amikor is mindig a megerőszakolt/zaklatott nőket védem, pedig többnyire habzó szájú hímsovik szoktak azonnal megjelenni a témára.
De jelen esetben poszterina leírása tényleg árulkodó egy kicsit: hogy ő már szinte várja, hogy zaklassák és csodálkozik, ha mégsem.
Igenis létezik viktimológia és ha egy nőnek kivétel nélkül minden munkahelyén ajánlatokat tesznek meg zaklatják, az pöttyet gyanús.
Ja, egyébként nő vagyok és több munkahelyem volt eddig; két alkalommal fordult elő, hogy kulturált módon randira hívtak, illetve normális hangnemben tett bókokat kaptam a külsőmre.
Tehát tudom, miről beszélek, csinos nőként is el lehet kerülni a zaklatást.

Wabbit 2014.01.09. 20:51:47

Nem ismerhetem az illető hölgyet, simán lehet, hogy igazat mond. Előre is elnézést, ha így van. Viszont egy tipikus mintázat jutott az eszembe, amit Londonban tapasztaltam magyar csajoktól.
Csinos. Kikezd mindenkivel, főleg azzal, akitől valamit várhat is. Soha nem tudhatod miért teszi, de leginkább az szokott lenni a háttérben, hogy muszáj áldozatnak látszania. Való életben egy ribanc, aki csalja a pasiját fűvel fával, de kellenek valós tények, amik alapján ő egy áldozat. Erre jók a bolti főnökök és egyes lakótársak. Addig tologatja a picsáját mosolyogva, ameddig (sok-sok kételkedés és gondolkozás után) az illető rámozdul. Aztán jönnek a pajkos visszautasítások, és egyszercsak azt se tudod mi van, mert hirtelen te leszel mindenki szemében maga az ördög. És akkor fogod csak észrevenni, hogy pont ezt akarta elérni, pont ez az, amivel egy harmadik (pénzes, angol, akármilyen) illetőt meg tudott hatni, és rá tudott venni arra, hogy odafigyeljen rá. Láttam ilyet párat. Huszonegy-két évesek, játszanak, nem veszik komolyan a dolgot, de azt jól látják, hogy ártatlan szüzeknek, áldozatoknak kell, hogy látsszanak ahhoz, hogy egy idősebb, komolyabb, tapasztaltabb faszi észrevegye őket. És persze sajnáltatják magukat kibaszottul.

Én annyit kérdeznék meg ebben az esetben, hogy mégis honnan a fészkes fenéből gondolta ez a hölgy, hogy a rendőrség nem venné őt komolyan? Meg fogják hallgatni a kollégáit is a rendőrök, őt meg fogja hallgatni egy pszichológus is, és el fogják tudni dönteni, hogy mégis ki az, aki igazat mond. Számomra elég hihetetlenül hangzik a sztori, elég sok magyar csajt ismerek akik Londonban dolgoznak, és eddig még egy ilyen sztorit se hallottam - vagyis olyat még nem, ahol a hölgy is ártatlan bárányka lett volna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.09. 20:51:47

komolyan latolgattam, hogy feljelentem. Viszont amikor felkerestem egy ügyvédet, az elmondta, hogy bizonyítékok nélkül esélyem sem lehet."

én nem tudom, de ilyenkor nincs bejelentési kötelezettség? akkor nem feljelentés, de azért erről illene tudnia a hatóságoknak.
és ha valaki mást megtámad? ami valószínű, ha legalább nyitnának róla a rendőrőrsön aktát, nyilvántartást, és egyszer behívták volna kihallgatásra, visszavehetett volna az arcából ha értelmes.

" Nem sokon múlt, hogy nem szedte le rólam a nadrágot: ebben az egyik kolléganőm zavarta meg, aki visszajött, mert az öltözőben felejtette az ernyőjét, odakint meg eleredt az eső."

ezt amúgy nem úgy hívják hogy tanú? TANÚ. mi az hogy nincs bizonyíték? ez nekem elég gyanús írás.

kultúrhelyeken meg nincs előzetes moderáció

Ennike (DK) 2014.01.09. 20:51:57

a poszthoz: Szexualis zaklatas, minden munkahelyen elofordulhat, es altalaban a hatalommal van kapcsolatban, noket gyakrabban erint, de elofordul forditott eset is. Nem minden esetben a szepseg, a vonzosag a meghatarozo, hanem az a teny, hogy en folotted vagyok, te alattam, esetleg gyengebb vagy, meg tudlak felemliteni, markomban tudlak tartani. Majdnem mindig a zaklatonak komoly komplexusa lehet mas teren. Intelligens, jozan ember tud merlegelni az osztoneit kontrollalni, hisz attol Ember.
Nem tudok aljasabb dolgot elkepzelni annal, amikor valaki egy kiszolgaltatott helyzetben levo embertarsat, megfelemliti, megalazza, zaklatja, ne adj isten megeroszakolja.

blackhairlady 2014.01.09. 21:01:24

@Ennike (DK): Tenyleg, te ott elsz Daniaban.
Arra nincs is lehetoseg, hogy ezt egy kicsit atalakitsa, modositsa az ember? Meg az ulokad sem zavar, hisz abban is lehet normalisan furodni, de az, hogy a viz megy amerre lat mert a zuhanyrozsa csak ott van a falban, semmi korulotte, sem lefolyo a foldben... hat az nekem kicsit fura. De hat mindent meg lehet szokni, a tobbi jo dolog mellett meg ezek a problemak mar eltorpulnek.

rumitom 2014.01.09. 21:02:05

@cougarcat: vannak olyan helyek ahol gond nélkül belemarkoltak a hatsomba erre az aktra általam nem feljogosított noszemelyek

DieNanny CH 2014.01.09. 21:05:18

@tesz-vesz:

"kultúrhelyeken meg nincs előzetes moderáció"

Ez egy elit hely. Itt van.
hataratkelo.blog.hu/2013/07/31/a_hataratkelo_jovojerol

rumitom 2014.01.09. 21:07:35

@rumitom: ez így picit rövid lett es félreértésre ad lehetőséget, tehát amerikában igen közvetlen (defaultbol nem alkohol hatására) elsősorban 40+os nők, egy sima bárban. nem egyszer es nem kétszer

Ennike (DK) 2014.01.09. 21:08:55

@blackhair-lady: Borzaszto, tudom es igy ahogy mondod: a viz megy amerre lat...lehet valtoztatni ha a sajatod, ha berelt, akkor nem, de, hogy miert ilyenek en meg most sem tudom, eleinte igenytelensegnek gondoltam, mint sok masmindennel kapcsolatban, de aztan elfogadtam, itt ez van, ez az o kulturajuk, en jottem ide, en alkalmazkodom, a korulmenyekhez es a lehetosegekhez kepest es a magam izlese szerint valtoztatok rajta, amint lehet. Nekem sincs mar hagyomanyos fuggonyom, es a hajamat sem szaritom mar korkefevel mint az elejen...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:09:02

@tableno:
Én még csak a szalonban láttam itt.
Viszont láttam forgalomban McLarent.
Morgant nagyritkán.
Maybach-ot is néhányat.

lüke 2014.01.09. 21:15:19

jó a dramaturgia, sok a möchte gern

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:18:15

Tipikus:))))))))))))))))

"Megtörtént házastársi beszélgetés:
Férfi: "Rendelek magamnak egy pizzát. Kérsz te is valamit?"
Nő: "Nem."
Férfi: "OK."
Nő: "... vagy mégis..."
Férfi: "Na mi legyen akkor?"
Nő: "Nem tudom."
Férfi: "Nem tudod, hogy akarsz-e valamit enni?"
Nő: "Nem."
Férfi: "Éhes vagy?"
Nő: "Nem tudom, talán igen."
Férfi: "Mit értesz azalatt, hogy talán?"
Nő: "Azt, hogy nem vagyok biztos benne."
Férfi: "Ha én éhes vagyok, akkor észre szoktam venni."
Nő: "Talán később éhes leszek."
Férfi: "Ok, akkor rendelek neked is egy pizzát."
Nő: "És ha késöbb mégse leszek éhes?"
Férfi: "Akkor otthagyod."
Nő: "Az pocsékolás."
Férfi: "Akkor becsomagoltatod és megeszed holnap."
Nő: "És ha holnap nincs kedvem pizzát enni?"
Férfi: "Pizzát mindig lehet enni."
Nő: "De nem nekem."
Férfi: "Akkor keress valami mást."
Nő: "De most nem akarok mást."
Férfi: "OK, akkor mégis egy pizzát kérsz."
Nő: "Nem."
Férfi: "Akkor nem kérsz semmit."
Nő: "De."
Férfi: "Megőrjítessz!"
Nő: "Miért nem rendelsz magadnak addig is valamit...?"
Férfi: "Ahogy gondolod..."
Nő: "Rendelj magadnak egy sonkás pizzát!"
Férfi: "De én nem szeretem a sonkát."
Nő: "Én viszont igen."
Férfi: "Azt hittem, hogy MAGAMNAK rendelek..."
Nő: "Persze, hogy magadnak rendelsz."
Férfi: "Akkor minek rendeljek sonkát?"
Nő: "Ha esetleg megéheznék akkor ehetnék belőle."
Férfi: "És?"
Nő: "Azt hiszed, hogy megeszek valamit amit nem szeretek?"
Férfi: "Hogy-hogy TE megeszel valamit?"
Nő: "Miért ne?"
Férfi: "Egy pillanat... tehát én rendelek magamnak valamit, azért, hogy te ehess valamit ha esetleg később megéheznél?"
Nő: "Pontosan."
Férfi: "És akkor mit eszek én?"
Nő: "Az is lehet, hogy nem leszek éhes..."
Megjegyzés: A legfelsobb Bíróság felmentette a férfit a gyilkosság vádja alól és a vádat önvédelemre változtatta meg."

mirx 2014.01.09. 21:20:48

Én már csak azt szeretném kérdezni, hogy most a posztoló panaszkodik, vagy dicsekszik.

E_di_na 2014.01.09. 21:21:17

Mit nem lehet ezen erteni? Az engem letamado fonok korabban NEM tett semmifele ajanlatot, nem tapizott, nem celozgatott, nem lepett at semmilyen hatart.

@Mirjam2:
Koszi a tanacsot.
Nem mentegetoztem, csak leirtam, mert rohejes volt, hogy nehanyan ordas kurvanak kepzelnek.
A fonok megfenyegetett minket, hogy ragalmazasert beperel, ha eljar a szank. Arra az ugyved is figyelmeztetett, hogy szolid bizonyitek nelkul valoban en huzhatom a rovidebbet.

@tesz-vesz:
Mar irtam: az ajto zarva volt, nem latott be a kolleganom, es a nadrag is rajtam maradt. Ha bugyiban lettem volna, akkor is felkaptam volna, mert menekultem volna kifele.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:26:00

@E_di_na:
Én hiszek neked.
Jól írsz szívesen olvasnánk tőled még posztot.
Nem tudom mennyire olvasod a Határátkelőt de egy ilyen posztért általában kicsontozzák itt az embert.
A te posztod várakozáson felül részesült kedvező fogadtatásban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:26:49

A mai nap összegzése.

kepkezelo.com/images/mkvl38xy3rc1ln7f6c9.jpg

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.01.09. 21:29:01

@diggerdriver:
Egyebkent erre rendkivul egyszeru a megoldas, bar nekem is tobb evembe kerult :-).

Szoval a 'vagy megis' utan rendelni kellett volna annyi pizzat (feles sonkas), ami eleg akkor is, ha megehezik az asszony. Ha megsem, akkor masnap megeszem en a maradekot.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 21:30:43

@blackhair-lady: Pedig a zuhanytalca az, aminek semmi ertelme. Ez a modszer tetszik, egyszeru, funkcionalis. Nalunk asszony maniaja, hogy tagas furdo kell. Persze azt nem tudja megmondani, hogy miert :) Azert a napi max fel oraert (ebben a borotvalkoasom is benne van) amit eltoltok ott?

Quercus a favágó 2014.01.09. 21:33:42

@E_di_na:

Unus testis nullus testis.
Egy tanú, nem tanú.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 21:33:59

@Babette_: Neha eszunkbe jut nekunk feriaknak mas is :DDDDD

Quercus a favágó 2014.01.09. 21:35:22

@Babette_:

"első körben számold meg, hányszor gondolsz a szexre egy nap"

Kivel?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 21:39:19

@QUERCUS: Ahogy Joey mondta a Jobaratokban "Ha ilyen seggeim lennenek egesz nap a kezemen ulnek!" Ez mindent elmond szerintem :DDDDDDDD

2014.01.09. 21:44:04

@rumitom: engem egyszer Disneyworldben egy 40-es anyuka markolaszolt meg

2014.01.09. 21:46:32

@rumitom: Épp ezért irtam, hogy nem helyes az ilyen viselkedés, anélkül hogy valaki erre félre nem érthető engedélyt adott volna. Kettős mérce nem OK.

E_di_na 2014.01.09. 21:57:49

@diggerdriver:
Koszi. Olvastam a blogot, es ismerkedtem a resztvevokkel. A noi szakaszbol sem ert nagy meglepetes.
Van ertelme a folytatasnak?

@QUERCUS:
Helyzettol fugg.

nosuti 2014.01.09. 21:59:55

@blackhair-lady: az én kecómban nem ilyen.

a cabinn hotelekben ilyesmi, de azt gondoltam azért, mert az olcsó tegória

2014.01.09. 22:03:27

@QUERCUS: Ez jol hangzik igy latinul, ettol fuggetlenul mindannyian tudjuk hogy eliteltek embereket olyan buncselekmenyek miatt amelyeknek nem volt tanuja az elkoveton es az aldozaton kivul.

2014.01.09. 22:09:14

@E_di_na: Teljesen mindegy hogy mivel fenyegetozik a pasi, en is fenyegetoztem volna egy kicsit a helyedben, meg panaszt is tettem volna. Tudom hogy utolag meg kivulallokent konnyu okosnak lenni, de azt aki megtamadott, a rendorsegnek kellett volna feljelentened, ugyvedhez fordulni szerintem felesleges ilyen esetben. Azon nem tudom mit ertesz hogy 'te huzhatod a rovidebbet', hogyan? Ezt nehez igy neten keresztul megfogalmazni, de azt uzenem hogy legyel magabiztosabb a jogaiddal kapcsolatban. Sajnos vannak ilyen emberek akik probalnak masokat molesztalni, megfelemliteni stb., nem kell oket azzal batoritani hogy semmit nem teszel az eroszak / fenyegetes ellen. Ezzel csak azt ered el hogy meg jobban elbizzak magukat es nagyobb valoszinuseggel fognak a jovoben mas noket zaklatni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 22:12:51

@E_di_na:
Igen, van.
Mondtam, jól írsz.
Akire én azt mondom hogy jól ír...

Az vagy jól ír vagy nem.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.01.09. 22:23:29

@Advanced Flight: Ne haragudj, nem akartam beled gazolni! :) Szerintem ez nem tudatos valasztas vagy csinossag kerdese hogy zaklatnak-e vagy nem. Pl. engem sem zaklattak egyszer sem munkahelyen, sok mas helyen sajnos igen, de munkahelyen Angliaban tenyleg nem. Ettol fuggetlenul elhiszem hogy van akit igen es nem azert mert direkt ezt akarta elerni.

Hogy csak egy lehetseges okot emlitsek - es ez tisztan csak spekulacio, nem ismerem a posztolot, es nagyon tavol all tolem hogy hibaztassam barmilyen formaban is - tehat nekem az derult ki a posztjabol hogy kevesbe hatarozott a fellepese mint pl. nekem a munkahelyen. Szerintem az en viselkedesembol munkahelyen egybol kiderul, hogy ha nem tetszik nekem valami, azt nem fogom szo nelkul hagyni, igy egy olyan pasi aki aldozatot keres, tutira nem engem fog valasztani. Ettol en nem vagyok semmivel sem jobb ember mint egy kedvesebb, kevesbe hatarozott fellepesu no. Sot, kritizaltak mar engem amiatt hogy tul sokat konfrontalodok emberekkel, stb. munkaval kapcsolatban. Ugyanakkor el tudom kepzelni hogy pont az ilyen 'negativ' tulajdonsagaim vedenek meg a szexualis zaklatastol. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha valakit zaklatnak, nem feltetlenul azt jelenti hogy az illeto direkt provokalta vagy hogy valami problema van vele. Azzal van a problema, aki megtamadja vagy zsarolni probalja stb.

E_di_na 2014.01.09. 22:32:21

@Mirjam2:
Nagyon meglepett, megijesztett az egesz. Szegyelltem is, hogy eppen velem tortent ilyesmi.
Egy napig gondolkoztam, aztan elmentem a rendorsegre, de semmi. Majdnem kirohogtek. Azt mondtak, csaladon beluli verekedesnel is csak akkor tudnak kozbelepni, ha eppen rajtakapjak oket, es folyamatban van a veres. :(

Mar tisztaban vagyok a jogaimmal, es fo az ovatossag.

@diggerdriver:
Vagy jol vagy nem. Harmadik lehetoseg nincs? :)

2014.01.09. 22:35:38

@Babette_: Nem szeretnem ezt itt nyilvanos forumon tovabb ragozni, foleg nem magammal kapcsolatban, de maradjunk annyiban hogy en is ismerem azokat a felmereseket amik szerint az atlagos ferfi orankent tobbszor szexre gondol, es biztos forrasbol tudom hogy az nokkel is elofordulhat :) - es nem, nem csak a latvanyrol van szo! Semmi bizonyitek nincs ra hogy nincsenek olyan nok, illetve hogy a nok hany szazaleka az, akik szinten naponta / orankent x alkalommal gondolnak szexualis aktusokra. Mas kerdes, hogy noknek 'nem illik errol beszelni'.

2014.01.09. 22:53:46

@E_di_na: Teljesen ertheto hogy sokkos allapotban voltal az elejen, ez normalis reakcio. Az viszont nagyon meglepo es egyben felhaborito, ahogy a rendorsegen reagaltak. Egyaltalan nem igaz hogy pl. csak akkor tudnak kozbelepni ha 'folyamatban van a veres', sajat tapasztalatombol tudom hogy ez nem igy van (Londonban szereztem a tapasztalatot, most inkabb nem mennek bele a reszletekbe).

Szerintem nezz utana hogy milyen jogaid vannak, mind a munkahelyen, mind buntetojogilag ilyen esetben. Tenyleg remelem hogy soha nem lesz szukseged ra, de ha esetleg megis valaha hasonlo tortenne veled megint, elj a jogaiddal. En pl. azt csinaltam volna (konnyu ezt mondani, mert nem en voltam ott stb.) hogy azonnal hivatom a rendor feletteset, kerem hogy no hallgasson ki akit specialisan kikepeztek szexualis eroszak aldozataival kapcsolatban, stb. Ehhez mind jogod van a torveny szerint.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.09. 23:19:38

@szaszo71: Fogadjunk, hogy nem no vagy. Siman bele lehet futni ilyen esetben. Szerinted egy G-s mellet pl hova rejtsen az ember?

Nekem is rendszeresen jottek hasonlo ajanlatok, volt aminel engem hoztak felreertheto helyzetbe, holott semmit nem csinaltam( Es meg utana probaltak megmagyarazni, hogy en ertettem felre az illeto kozeledeset).
WTF...

Nem mondanek tobbet, mar igy is sokat mondtam, par mondatbol konnyeden felismerheto lenne az illeto valaki szamara, eleg ha azok akik ott voltak tudjak.

Na szoval lenyeg a lenyeg, nem kell ahhoz semmit kitenni, vagy ugy viselkedni, hogy az embert betalaljak. Marpedig ha no vagy, igen nagy az esely, hogy betalalnak.

morsels (törölt) 2014.01.09. 23:32:18

@Babette_:
Namost ha egy kecske bak is vetelytarsat lat benned, akkor miert vagy meglepodve azon, hogy a himnemu kommentelok tartanak toled?
:-)

blackhairlady 2014.01.09. 23:41:39

@Ennike (DK): Igazad van, alkalmazkodni kell a korulmenyekhez.
En azert varrattam otthon csodas fuggonyoket minden ablaklmra a kedvenc fuggonyos boltomban, a rolo nem eleg nekem.:))

Balázs Kiss 2014.01.10. 00:00:20

@Babette_: Kedves Babette. Szeretnem hinni, hogy a funkcionalis analfabeta alatt nem engem ertettel. Szerintem olvasd at ujra a kommenteket. Tobben is megengedoek voltak a dolog interpretalasaban. Mondvan volt oka a fonok viselkedesenek...
En nem vagyok megengedo.

blackhairlady 2014.01.10. 00:03:47

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Ittt nem a tagassagrol van szo hanem hogy minden vizes lesz. A zuhanytalca sem kotelezo, csak hogy legyen valami ami megvedi a wct meg a torolkozot. Na de meg mindig jobb mint lavorban mosakodni, bar azt is tul eltem, 15 eves koromig kenytelen voltam abban tisztalkodni.

BTBTBT 2014.01.10. 00:17:32

A férfiaktól sem okés a dolog, és ritkán szoktam ilyesmit mondani, de a mai negatív hozzáállásáért szégyellje magát a női szakasz néhány "női" képviselője.

@DieNanny [SZ,CH]:
"Úgy emlékszem, van egy ügyvédes film is azzal kapcsolatban, hogy ki kit ítél el molesztálás vagy erőszak esetén. Már nem emlékszem. Valamilyen krimi-szerű dráma, és asszem a színésznő ismert."

The accused (Azt hiszem, Vádlottak címen futott Mo.-on, de nem biztos.)
www.imdb.com/title/tt0094608/?ref_=nv_sr_1
Jodie Foster Oszkárt is kapott érte.

rumitom 2014.01.10. 01:46:36

@QUERCUS: uhh, hat nalunk a cegnel ez pont forditva van, mindenki oltonyben flangal, csak az igazan okosak engedhetik meg hogy farmerban legyenek :)

rumitom 2014.01.10. 01:54:47

@diggerdriver: egy ilyen szintu beszelgetes nalunk naponta lejatszodik :) pedig bevezettem a nem tudom mint tabu szo osszetetelt. nem sokat segitett.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 02:16:37

@szaszo71: Én erre csak annyit tudok mondani, hogy engem gyerekkoromtol fogva a mutogatos perverz ällatok talälnak meg. Ehhez pär éve "hozzäjött" a buli utän kissé szétcsuszott fiatal fiucskäk, ök valahogy bennem lätjäk a megmentöt, monologjuk meghallgatojät.:-)
Akkor én mi vagyok/gyerekként mi voltam szerinted?
Van olyan barätnöm, akit rendszeresen megtalälnak az agyilag kissé zakkantabb emberek.
@tilmir (ch): Nem mondom, hogy mindenütt zaklatnak, de elöbb megyek keresztül egy kihalt temetön, minthogy bizonyos korcsoportu férfiakkal egy tärsasägban legyek...
@rumitom: @tableno: Räkkattantam mostanäban a CSI: New Yorkra... :-) Az egyik föszereplöt (Stella) a produkcio öltöztetöje 100 bol kb 99x köldökig dekoltält fölsöbe öltözteti...és szegény nönek kb 2pattanäs van a melle helyén... viszont a nöket csak szigoruan derékik mutatjäk, premier planban sejhajt még nem lehetett lätni. :-)
Ja, amugy Sväjcban megkezdödött a farsangi dekoriert (=félmeztelen) szezon egyes pubokban...
@Babette_: Ezt elöször ugy olvastam, hogy tökös kedves läny... :-)))
@zöldeketbeszélek: És ehhez még: Aki ilyeneket hangoztat, azt azért megkérdezném, hogy egy gyerek pl mennyire tud kihivoan öltözködni... :-(
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: ...és erre te is beszälltäl, hogy téged hogy akartak... :-)))
@diggerdriver: Az csak azért van, mert a szük szoknya järäs közben fölfelé csuszik. :-)))
@DieNanny [SZ,CH]: Jo érzés az elithez tartozni, ugye? :-))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 02:29:06

@E_di_na: Ez nagyon gäz... :-((((
@svajcineger: Egyszer mär kérdeztelek, de nem välaszoltäl... Te ugyan az a sväjcinéger vagy, aki a postr-re irta az egyik posztot?
@Kövérmadár [swe]: De egész nap... :-)))))
@tildy[UK]: Én a melltarto alä szoktam... és te? :-))))
A viccet félre téve, tudom mire gondolsz. Tök mind1, hogy mi van rajtad a szemkontaktust kb 20cm-rel lejebb keresik...

svajcineger 2014.01.10. 03:24:26

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):
Kérdeztél? Mikor, hol, mit? :)
Bocs, de akkor nem vettem észre...

Egyébként, igen, az vagyok! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 07:20:29

@Balázs Kiss:
drága Balázs, egyetlen megengedő kommentet sem láttam, és nem azért mert nem olvastam el őket.
senki nem mondja, hogy szabad, meg ilyesmik,
azt mondjuk, hogy a viktimológia létezik, a viselkedéstudomány létezik.
de ez nem menti fel a zaklatót egy pillanatra sem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 08:20:52

@blackhair-lady: A kepeken a torcsik egy fuggony moge voltak pakolva, ha jol lattam, csak nem aztatjak el ott is.

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ): a legikiserokre gondolsz? az mas teszta, nem fajult tetlegessegig. kapcsolatban levokent azt mondom szerencsere, ferfikent meg, hogy sajnos :) szereny, ahogy diszkreten jellemzed magad a zarojelben :DDDD

ditta75 2014.01.10. 08:34:01

A hozzászólások alapján nem értem, hogy a nőknek hogy van bátorságuk strandra menni, és a férfiaknak miért nem okoz ez kiállhatatlan kínokat. Ha tényleg a kihívó viselkedés, vagy az öltözködés lenne az erőszak oka, akkor a bikinis nőket MIND sorban kellene megerőszakolni a strandokon... Ekkora baromságot!

rumitom 2014.01.10. 08:58:54

@ditta75: termeszetesen nem a kihivo oltozkodessel van a problema, hanem a nem megfelelo helyen torteno kihivo oltozkodes es viselkedessel.

DieNanny CH 2014.01.10. 10:07:28

@Barátusz [UKCaLCM]:

Igen, ez az, nagyon szépen köszönöm!

ditta75 2014.01.10. 10:18:38

@rumitom: Ha annyira kihívó az az öltözködés, akkor:
1. szól a főnök, hogy bocs, ez itt nem szokás/megengedett
2. hoznak rá valami szabályt, ha a kérésből nem értette meg az illető
3. kirúgják az alkalmazottat, mert nem tudja betartani az elvárt normákat

Ha viszont ez nem igaz, mert az öltözködés nem lépte túl a megengedett/elvárt határokat, akkor nem túl kihívó és minden ember legyen kedves elviselni a munkahelyen is, és nem szexuálisan zaklatni az illetőt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.10. 11:53:57

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ): az ala nehezen lehet, mert nem rejt el. Pont ugy , ahogy a garbok es a v kivagasu felsok is kiemelik.

Egyeduli "hatasos" oltozek talana gypsy vagy bohem bluzok, derekban gumirozva. Ebben az esetben azonban az ember dereka nez ki nagyobbnak, ambar ugye igy csokkenti a derek es a mell kozti kulonbseget.

Hadd ne mondjam, ez nem minden alkalomra megfelelo viselet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 11:54:18

@E_di_na: " aztan elmentem a rendorsegre"

a posztból ez érdekes módon kimaradt..

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 11:54:34

@DieNanny [SZ,CH]: a másik meg, ilyen nagyszámú kommenteknél pont jól jön, hogy én a kommentemet könyvjelzőként is használom, mert a válaszlinkjén visszamegyek pont oda, ahol tartottam az olvasásban.

most meg kereshetem újra mindig a fonalat, hol hagytam abba az olvasást!
többet nem is jövök ide

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 11:54:39

@DieNanny [SZ,CH]: szerintem a szólásszabadsággal nem összeegyeztethető, de látom nagyon sok itt a komment, mindig ilyen sok van?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 12:24:48

nem is sorrendbe jönnek ki a kommentek így előzetes moddal? hát milyen ez?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 17:46:56

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:Erre probältam poénkodni: "Azert aranyos ahogy a csajok elkezdik egymast uberelni kit es mennyire akartak allandoan felszedni :)" - hogy téged meg 1pasi környékezett meg, de lätom nem jött le... :-)
A mäsikhoz meg: Ez ironia szeretne lenni...:-)
Ha magamat akarnäm jellemezni, akkor az uszomellényes (Coca Cola shape) lennék, mert magam szerint kb ugy nézek ki. :-) Räm szaladt 1pär kg Amerkikäban, na... :-) Amugy egy ismeretlentöl kaptam, aki miutän Istent és 1-2kötöszot is beleszöve kinyilatkozott, majdnem beleszällt a bicajäval a järda melletti buxusba annyira megbämult.
@tildy[UK]: Poénkodni akartam, de lätom nälad sem jött ät... :-)
Legutobb tölük vettem bikinit, igaz üzletben.www.lionslairdesigns.com/
Vérprofi kiszolgäläs volt, az adatokat elmentik ha kéred, és igy késöbb mär online is tudsz rendelni tölük. Külön lehetett megvenni az also-/fölsörészt (70G, S), ugy variälni amilyet és ahänyat szeretnék, és végre valahära nem nagyrozsäs nagyistilusu.:-)
@svajcineger: 100ezer évvel ezelött. :-) Még mindig ott vagy?

Quercus a favágó 2014.01.10. 19:51:33

@Babette_:

Én csak álmodni merek erről.

svajcineger 2014.01.10. 23:42:58

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):
Marmint, hol? Itt vagyok ugyanazon a helyen, ahova anno kijottem. Most a honap elejen majdnem valtottam, de aztan meggondoltam magam...

holl gold 2014.01.11. 00:10:49

@Kövérmadár [swe]:
Itt legalabb kovetkezmenye van ennek, ha egy no zuzodasokkal bemegy a rendorsegre es feljelent, siman beviszik a feljelentett.

Ugyanakkor ha megdugsz valakit (a beleegyezesevel) de utolag feljelent valamiert, nos akkor is visznek, azutan gyözködhetsz a birosag elött. Sajnos arra is volt mar pelda hogy az iskolas csaj feldobta bosszubol a fatert (mert nem vett meg neki valami kutyut), fatert bevartak es csak par honap utan derult ki az artatlansaga... Valamelyik ujsagban egy geniusz azt javasolta (es ez nem vicc) hogy a csaj kuldjön SMS-t a krapeknak hogy "gyere dugni" es ez az elmentett uzenet legyen a bizonyitek kesöbbre... F@szom-eszem megall...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása