oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. január 09. 06:45,  Szakállként Londonban 420 komment

2014. január 09. 06:45 Határátkelő

Szakállként Londonban

Külföldön is előfordul, hogy a főnök megpróbál visszaélni hatalmával és ellenszolgáltatást vár azért, hogy „jóban legyenek". Nem könnyű ezeket a helyzeteket kezelni, miként az Edina mai írásából is kiderül. Már csak az a kérdés, hogy jön ide a szakáll?

Anglia, London, egyfontos bolt.jpgA kép illusztráció

„Egyrészt örülök annak, hogy Londonban sokszor esik az eső, másrészt olyasmit szeretnék megosztani veletek, amibe még az anyukámat sem tudtam beavatni.

Az előzmények

Eladónak tanultam, aztán mivel többet akartam, és érdekeltek a ruhák meg a divat, a ruhaipari főiskola következett. Munka mellett nem volt egyszerű, át kellett szerveznem az életemet, nem volt hó végi dőzsölés, és néha elgyengültem a baráti „szívességek" hallatán, de aztán inkább a sarkamra álltam. Nem szerettem volna kiszolgáltatva lenni senkinek.

Időközben üzletvezetővé sikerült felküzdeni magamat az egyik pesti plázában, de valahogy ez sem volt jó. Viszont mire elvégeztem az iskolát a diplomám legfeljebb a szekrény billegő lába alá volt jó.

A váltás

A munkahelyem az előléptetés ellenére is posvány volt, éppen barátom sem akadt, hitelem meg még annyi se, és a súlyos családi viszontagságok után maradásom sem. Úgyhogy egy barátnőmmel elszántuk magunkat, hogy szerencsét próbálunk külföldön. Az angolunk elég jó volt, tehát hol máshol, ha nem – Londonban? Kettővel több magyar már nem oszt, nem szoroz abban a tömegben.

Fogalmam sem volt, hogy milyen óriási az a tömeg és a belváros, csak amikor már ott bolyongtunk, és az életrajzainkat szórtuk az olyan az üzletekben, ahol még 2011-ben sem lehetett online jelentkezni.

Nem az olcsó étel, hanem a drága lakbér miatt fogyott a pénzünk, még úgy is, hogy egy kétágyas szobában éltünk a barátnőmmel. Viszont a forgalmas üzleteknek nem kellettünk, hiába a többéves tapasztalat, mert az nem itteni. Mintha Londonban másként kéne eladni ugyanazt a göncöt, mint Pesten.

Tehát maradtak az otthoni százforintos boltokhoz hasonló pound shop-ok. Árufeltöltőnek, vásárlókra mosolygónak kellettünk, igaz nem ugyanarra a helyre vettek fel minket.

A probléma

Jókat lehetett röhögni azokon a helyzeteken, amik naponta történtek velünk. Legalábbis a legtöbbön. Nagyjából két hónap után a paki menedzser behívatott az irodájába, és mondta, hogy néhány reklamáció érkezett a hozzáállásommal kapcsolatban. Kértem, hogy mutassa meg őket, mert nekem nem rémlik ilyesmi. Hülye lettem volna elveszteni ezt a nem túl jó bevételi forrást, ha nem muszáj, amíg jobb állást nem találok.

Szóbeli reklamációk voltak, állította a paki, és ő komolyan veszi őket. Amúgy is vagy 15-20 ember sorakozik, hogy betöltse a helyemet. Ez nem volt vicces, de amikor kibökte, hogy van megoldás, és igazán jól meglehetnénk, csak tennem kéne neki néhány apró szívességet, már tudtam, mi a pálya, mert ilyesmibe otthon is belefutottam néhány főnökömtől – de nem egy szirszar egyfontos boltban!

Aztán mivel visszautasítottam, jött a zsarolás: hogy akkor kirúg. Néhány nappal később mégis én jöttem el, mert addigra elterjesztette rólam, hogy rámozdultam, és ő így nem tud dolgozni. Jól kidühöngtem magamat, szétcsusszantunk egy-két buliban. Aztán újabb álláskeresés következett, majdnem egy hónapig semmi eredménnyel. Ideggörcs voltam, a barátnőm nyugtatott, de hiába.

Az ajánlat

Annyi jó mégis származott az egészből, hogy bekerültem az ő baráti társaságába, és több emberrel tudtam beszélni, hogy munkát keresek. Az egyik angol fiúval jól elvoltunk, legalább más is meghallgatott, de a nemrég történtek után egyelőre nem is akartam tőle vagy más hímneműtől semmit.

Viszont olyan ajánlatot tett, amit nem tudtam, vagyis nem akartam, visszautasítani. Nem, nem akart megdugni. A szlengben nem voltam annyira otthon, úgyhogy először nem is esett le, hogy mit értett azon, hogy legyek a szakálla (beard). Kiderült, hogy meleg a lelkem. Kedves, okos, jól is nézett ki, de csak kirakati babaként jöhettem nála számításba.

Azt kérte, hogy járjak vele buliba, moziba, ide-oda, mutatkozzunk együtt társaságban, hogy ne gondolják róla egyből, hogy meleg. Cserébe ruhákat vett, pénzt is adott, ám ami ennél is fontosabb: voltak kapcsolatai, amelyek segítségével, nem sokkal az olimpia előtt, bejutottunk egy nagy bevásárlóközpontba. Nemcsak magamra gondolok. Ennyivel tartoztam a barátnőmnek, hiszen ha ő nincs, sosem futok össze ezzel a fiúval.

Az egyfontos üzlet után jót tett a környezetváltozás, a másféle vásárlók és az emberbarátibb műszakok. A főnökeink látták, hogy hajtunk, és néhány hónap múlva több felelősséget kaptunk (készletezés, időszakosan pénztár is).

A nagy forgalom miatt unalomról szó sem lehetett, mint otthon, és ezt még tetézték a ránk hajtó biztonsági őrök is. Az egész napos szájtátás miatt, ami ugye a munkájuk része, bizonyos értelemben nem is csodálom, hogy nem volt jobb dolguk. De ettől még nem volt kellemes. Mivel egy idő múlva sikerült eljutnom a szupervizori beosztásig, kevesebb genyó ajánlat érkezett, a szokásos mosolyt, nevetést sem volt könnyű lehervasztani az arcomról.

Az incidens

Részben a fiúbarátom kapcsolatainak, részben a növekvő helyi tapasztalatomnak köszönhetően tavaly ősszel átkerültem egy belvárosi nagyáruházba, hogy a karácsonyi rohammal küzdjek.

Hónapokkal később, egyik este a kasszákat zártuk le az új főnökömmel, akitől már kezdettől fogva vártam, hogy mikor áll elő valamilyen ajánlattal, de az csak nem jött. Nem, mert kiderült, hogy a tettek embere, és ezt az alkalmat használta fel arra, hogy rám másszon.

Könnyű azt mondani, hogy küzdjél meg kiabálj. Egy üres üzletben? Nagyon féltem, mert erősebb volt nálam, és dulakodtunk. Nem sokon múlt, hogy nem szedte le rólam a nadrágot: ebben az egyik kolléganőm zavarta meg, aki visszajött, mert az öltözőben felejtette az ernyőjét, odakint meg eleredt az eső.

Annak ellenére, hogy aztán a főnök elég sok mindent megtett, hogy elhallgattasson és minél hamarabb cégen kívül tudjon minket, komolyan latolgattam, hogy feljelentem. Viszont amikor felkerestem egy ügyvédet, az elmondta, hogy bizonyítékok nélkül esélyem sem lehet. Sajnos igaza volt, mert bár elegem volt ebből a bánásmódból, de eltekintve néhány kék folttól a karomon meg a combomon, semmi jele nem volt annak, hogy igazat mondanék.

Azóta

Nem akarom az észt osztani, de aki eladónak jön Londonba, készüljön fel arra, hogy elég nagy a nyomás a hím kollégák részéről – de talán nálam is szerencsésebben meg lehet megúszni.

Időnként még összejárunk a fiúval a társaságban, de mivel talált magának nálam is szebbet, nem nekem kellett kimondanom azt, hogy inkább mással foglalkoznék, és egyre inkább zavar, hogy elhalmoznak a semmiért. Hálás vagyok neki, de inkább előre nézek, és a karrieremre összpontosítok, az emelkedő fizetésemet is igyekszem jól beosztani, normális emberekkel veszem körül magamat, rendes barátom is van, és a várossal sem csak pubok szintjén ismerkedem.

Ezenkívül szervezkedem, igyekszem felvenni a kapcsolatot az enyémhez hasonló helyzetek áldozataival, és egy munkahelyi zaklatásokra specializálódott ügyvéd segítségével megpróbálunk némi elégtételt szerezni számukra. De az még a jövő titka, hogy ez mennyire fog sikerülni."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr135747721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2014.01.09. 07:35:18

Nem csak Londonban, hanem szerintem bárhol a világban - itt, Thaiföldön is...

tableno 2014.01.09. 07:40:20

Durva. Ahogy S.L. Jackson mondta a Ponyvaregényben: puskát kellett volna hozni, bazdmeg!

Énbagoly 2014.01.09. 07:45:06

Ez kifejezetten érdekes, ugyanakkor elkeserítő poszt. :S
Az ember azt remélné, hogy tőlünk nyugatabbra már több védelmet kaphatnak a nők hasonló helyzetekben.
Bár egy távol-keleti kultúrából jött férfi gondolkodása sosem lesz olyan, ami például számomra elfogadható lenne. Tudom, ez általánosítás, és nagyon remélem, hogy egyre kevésbé lesz jellemző.

tableno 2014.01.09. 07:47:19

Esetleg egy javaslat: gyanus helyzetben bekapcsolni az okosteló videokameráját és letenni valahová a közelbe. Bizonyítéknak. Meg a gázspré sem rossz befektetés.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.09. 07:49:55

Hm... én meghallgatnám a másik oldalt is.

2014.01.09. 07:55:16

@tableno: "Meg a gázspré sem rossz befektetés." Zart helyen?

szaszo71(D) 2014.01.09. 08:03:31

"már tudtam, mi a pálya, mert ilyesmibe otthon is belefutottam néhány főnökömtől – de nem egy szirszar egyfontos boltban!" - ez azért kicsit furcsa. Az volt a baj, hogy "paki", meg hogy egy egyfontos boltban esett meg az eset???
Egyébként az is érdekes, aki állandóan belefutnak ilyen szituációkba.

Nem akarom bántani a ti.-t, mert nem ismerem, de nekem ez jutott elsőre eszembe.

tableno 2014.01.09. 08:05:26

@szaszo71: szerintem ehhez elég fiatal és csinos nőnek lenni, kiszolgáltatott helyzetben.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.09. 08:08:56

@tableno: ezzel nem értek egyet. Sajnos, sok hölgy elfelejtett megfelelően "viselkedni".

tableno 2014.01.09. 08:12:03

@tableno: @tilmir (ch): na ezzel meg én nem értek egyet. Sok férfinak már az is "kihívó" viselkedés, ha az illető hölgy lélegzik. És ezt mint férfi mondom.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.09. 08:15:06

@tableno: Én meg mint nő mondom, hogy néha én szégyenkezem nőtársaim miatt.
:)
Nem vitatom, hogy vannak ilyen palik is, de ha valakit mindig, mindenhol zaklatnak, az nekem nem kerek... :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 08:21:46

na ez a nagyképű, nem a múltkori fiú...

szaszo71(D) 2014.01.09. 08:24:11

@tableno: Nem elég, kell egy bizonyos "plusz".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 08:25:10

@Énbagoly:
Sajnos nekunk is van mar rossz elmenyunk Svedorszagbol. Szerencsere ennel sokkal enyhebb, de jol mutatja, hogy az emberbaratisag zaszlaja alatt allatokat is beengednek.

Egy kollegam felesege pedig eskudt volt egy targyalason, ahol egy sved ferfit iteltek el eroszak miatt.

Itt legalabb kovetkezmenye van ennek, ha egy no zuzodasokkal bemegy a rendorsegre es feljelent, siman beviszik a feljelentett.

Énbagoly 2014.01.09. 08:28:21

@tilmir (ch): és akkor akit megerőszakolnak, az is mindig hibás?

Igen, sok lány öltözködik kihívóan, mert azt gondolja, hogy ez a trendi, és tetszeni akar mindenáron. Lehet, hogy ez másoknak nem tetszik. Lehet, hogy nekem sem. De ez nem jogosítja fel a pasikat arra, hogy zaklassák őket, főleg arra nem, hogy fizikailag is.

Shebelle 2014.01.09. 08:30:15

Már pár éve hogy megfigyeltem, hogy az öltözködés, smink, frizura terén ami Magyarországon főleg Budapesten elfogadott, megszokott az nyugatabbra érve feltűnőnek számít(nyilván keletebbre ez még tovább fokozódik). S valljuk be őszintén, ha férfi ilyet lát, azt hiszi szabad a "tánc". Nő vagyok én is, igy tudom miről beszélek, megtapasztaltam. Igy kicsit visszafogottabban öltözködöm ha oda utazunk. Viszont azt is tudom, hogy nem kell ahhoz szépnek lenni, bárki belefuthat ilyen esetekbe sajnos. Sajnálom is a hölgyet, és remélem hamar átlátja a helyzetet, és sikerül elkerülnie az ilyen sziutációkat.. Még annyi megjegyzésem lenne a poszthoz, néhány helyen olvasva olyan érzésem van,mintha egy tinédzser írta volna, s nem egy 23-24-25 éves fiatal de diplomás nő. Persze lehet tévedek.

Énbagoly 2014.01.09. 08:30:53

@Kövérmadár [swe]: sajnos sehol nincsen ideális helyzet, de felétek legalább van esély a bűnös megbüntetésére.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.09. 08:31:44

@Énbagoly: Nem ezt írtam, ne forgasd ki a szavaimat kérlek.
Igen, sajnos előfordul olyan eset is.
De!
Ha valakit MINDIG, MINDENOL zaklatnak, akkor abban lehet, hogy az alany is szerepet játszik.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.09. 08:32:18

Igen, ismerem ezt a típusú homokost. Ő maga is tudja, hogy beteg, de nem bír szabadulni a bűntől, s igyekszik minden áron leplezni magát.

Taxomükke (UK) 2014.01.09. 08:33:20

@tilmir (ch): Fogalmam sincs, hogy te hogy nézel ki, és személyeskedni sem akarok, de lehet, hogy terád nem véletlenül nem akar senki rádmászni. Attól még elképzelhető, hogy más kerül ilyen helyzetbe.
Én pasiként vagyok hozzád hasonló, nem szoktak felajánlkozni a nők, nem is voltam soha az a "csajozós, a legyet is röptében" fajta. Ettl még elhiszem, hogy másnak csak csettintenie kell, és szétvetik a lábukat a csajok.

Énbagoly 2014.01.09. 08:35:44

@tilmir (ch): nem akartam kiforgatni a szavaidat, de nagyon sok ilyen szöveget hallottam már, önigazolásként, férfiaktól. És mindig rosszul esik ezt nőktől hallani.
És ha valakit gyakran zaklatnak, annak biztos van oka. Talán az, hogy már szinte számít rá, és ezzel bevonzza.
Csak ez akkor sem mentség a férfiaknak. Már egy ideje kinőttünk az állati ösztönök korából, elvileg.

tableno 2014.01.09. 08:37:21

@Shebelle: hát nem tudom, szerintem a londoni nőknél kevés feltűnőbben öltözködő van. A kelet-európaiak viszont csinosabbak, és "könnyen kapható" hírük van (ami részben jogos). Meg aztán a pakisztániak... Aki nálam kevésbé rasszista, az csal, de arról a tájékról hetente hallani csoportosan megerőszakolt és megölt nőkről.

rumitom 2014.01.09. 08:38:38

@tilmir (ch): tilmirrel ertek egyet reszben
a minap a reggelizo helyemen uj, holgy volt a pult mogott (olasz), szep arcu, csinos, karcsu, ket medicinlabdaval a mellei helyen. ezzel nincs is gond, tegyuk fel nem tehet rola (aka eredetiek), de hogy ne tudja elfedni oket?, olyan szinten voltak push up es legalabb a harmada fedetlen, nem kicsit vonzotta a tekintetet es igen erosen kellett koncentraljak, hogy ne csusszon le a fokuszom. meglehetosen kellemetlenul ereztem magam es koszoneskor melyen a szemebe nezve kenyszeritettem magam. o meg csak mosolygott mint aki pontosan tisztaban van min megyek keresztul es direkt csinalja.
azota nem jartam ott. nem szeretem ha erolkodnom kell, hogy uriember maradjak.

tableno 2014.01.09. 08:38:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: na, te is megtaláltad a kedvenc témádat... :/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 08:41:56

Na.
Akkor hátradölök és egész nap azon szórakozok hogy végigkövessem a hozzászólások evolúcióját a szegény lánytól a kurváig.
Szerintm nem kell hozzá sok.

tableno 2014.01.09. 08:41:59

@rumitom: arra nem gondoltál,hogy a főnöke esetleg KÖTELEZI arra, hogy kirakja, amije van, hogy ezzel is bevonzza a vendégeket? Naív vagy, de legalább igazi uriember. :-)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.01.09. 08:42:12

Én elhiszem hogy létezik a jelenség. Mint ahogy a fordítottja is. De arról a férjem tudna inkább mesélni. Régebbi munkahelyén rendszeresen próbáltak rámászni a női kollégák. Úgy hogy tudták családos, felesége, gyereke van, sőt a legtöbben engem is ismertek.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.09. 08:43:40

@Taxomükke: :) Nem veszem magamra. Nem voltak problémáim a társkereséssel. :)
Mai szemmel bizonyára régimódi a gondolkodásom, de a munkahely, az munkahely, nem ott kell "csöcsöt villantani" (bocs).

@Énbagoly:
Ok, valóban nem kell állat módjára viselkedni. Ebben igazad van.

rumitom 2014.01.09. 08:45:05

@tableno: erre nem, mert ismerem a helyet, es a fonoke egy masik olasz lany A-s kosarral ;)
igen, tudom, ennyi info mar eleg egy "osszeeskuves elmelet szintu" pont azert, kompenzalando, vagy uj uzleti strategia...

2014.01.09. 08:49:37

A poszterinak, ha perre viszed a dolgot, olyan ugyvedet valassz, aki az ugyed simeressege szerint szamlaz.
Ha perre kerul a sor, ugyis van elotte egyeztetes. Az illetot, aki radmaszott, kotelessege a cegnek kivizsgalni, meg akkor is, ha artatlan. Azt irtad ez nagyobb ceg, ahol ez tortent. Ott erre bejaratott HR folyamatok vannak. Valoszinu, hogy fizetni fognak, hogy elallj a pertol, foleg, ha van valami bizonyitekod (foto a serulesekrol, baratno a tanu). Igaza volt az ugyvednel, azonnal rendorsegre kellett volna menned.

tableno 2014.01.09. 08:54:08

@rumitom: nem azért, de a vendéglátóiparban a "csöcsös felszolgálólány" az egyik legrégebbi üzleti stratégia.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 08:56:02

@Énbagoly: nem arról van szó, hogy hibás-e.
hanem hogy az áldozatoknak TÖBBNYIRE van egyfajta jellemző viselkedésmintájuk, ami pl. az öltözködésben is megjelenik.
de lehet egyéb más is, beszédstílus, egyéb viselkedés is.
és szerintem meg lehet tanulni azt, hogyan érje el az ember, hogy ne zaklassák úton-útfélen.

rumitom 2014.01.09. 08:58:22

@tableno: persze, erre egy egesz etteremlanc epul (hooters), ez azonban egy kavezo/bagel house. 2 fos szemelyzettel. ertem hogy mirol beszelsz es nem vitatom, de itt nem ez volt a helyzet.

ha szombat este elmegy pasizni, aldasom ra, de a munkahelyen, mint kiszolgalo szemelyzet, ne hozza a vendeget zavarba. templomba sem bikinibe jarnak az emberek
a hely pedig ne a mellekkel, hanem a versenykepes bagelekkel operaljon

Frőczy Sanyi 2014.01.09. 08:58:55

Érdekes és szomorú ez a poszt. Azt hinné az ember, hogy angolszász kultúrkörben a helyén kezelik az erõszakoskodókat és zéró tolerancia van velük szemben. Egy kérdés azért felmerült bennem: nem volt abban a k... boltban biztonsági kamera? Mégis csak egy plázában van az üzlet. Persze lehet, hogy most már késõ és ha van is kamera nincs már meg a felvétel.

Taxomükke (UK) 2014.01.09. 08:59:41

@diggerdriver: A nőnemű kritikusai szerintem elsősorban irigyek... de lehet, hogy tévedek.

tableno 2014.01.09. 09:03:29

@rumitom: szerintem a Hooter's csak annyiban különbözik bármely más étteremlánctól, hogy ők nyíltan bevállalják azt, amit a többi szemlesütve bár, de ugyanúgy csinál. ;-)

tableno 2014.01.09. 09:07:51

@tableno: amúgy nagy összegben fogadnék, hogy a Hooter's-ben nagyon megütné a bokáját az a főnök, akire akár csak az alkalmazottak zaklatásának leghalványabb gyanuja is rávetül. Ahogy mondani szokták: mindig a kuplerájban van a legnagyobb rend! :-)

2014.01.09. 09:08:47

@Frőczy Sanyi: "Azt hinné az ember, hogy angolszász kultúrkörben a helyén kezelik az erõszakoskodókat és zéró tolerancia van velük szemben"
Ez igy van. Nagyon szigoru torveny van erre es bejaratott folyamatok. A poszterina ezt nem ismerte es nem kezdte el a "Grievance procedure"-t, ami minden UK cegnek kotelessege, hogy legyen.

szaszo71(D) 2014.01.09. 09:09:40

@Taxomükke: Igen, tévedsz:)))
Figyelmedbe ajánom a következő sorokat: " új főnökömmel, akitől már kezdettől fogva vártam, hogy mikor áll elő valamilyen ajánlattal, de az csak nem jött"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 09:10:18

@Énbagoly:
Nagyon egyetertek!
Senkinek nincsen joga akar egy ujjal is hozzaerni a masikhoz, az akarata ellenere. Fuggetlenul a hajszintol, szemszintol, alaktok, ruhazattol.

Rettenetes egy korcs vilagban elunk :(

@Babette_:
Ezek egyike sem indok!

Vagy az is ok, ha atterek a muszlim hitre es megeroszakolom azokat a kislanyokat, akiken nincs burka? Mert ugy iteltem meg, hogy ezzel azt jelezte, hogy nyitott az ilyesmire...

edina. 2014.01.09. 09:18:25

En csak egyet nem ertek. Minden plazaban es boltban vannak kamerak, sok es sok helyen. Nem vettek fel a fonok szemetkedeset?

2014.01.09. 09:18:39

Egy kis jogi tanacsadas mielott beerek
A UK munkaugyi jog komlex (gondolom minden orszagban az). Ha barmilyen problema van, zaklatas, diszkrimanalas, stb, az elvaras a kovetkezo:
- eloszor a managernek szolsz
- ha a managered nem oldja meg vagy o a problema forrasa, akkor HR es hivatalos panasz, vagyis a "Grievance procedure"-t kezdeni
- ha ez sem mukodik, lehet perelni. Akkor is lehet, amikor meg mindig ott dolgozol.
- a per az Employment Tribunal-nal zajlik. Meg fogjak kerdezni, hogy te milyen lepeseket tettel a cegen beluli megoldasra. Ha semmilyet, vagyis nem jelentetted a HRnel/manager-ednel, eleve nehezebb lesz az ugyed. Nem lehetetlen, csak elvart a Ukben.
Az Employment Tribunalra te mesz az ugyveddel es a ceg ugyvedje. Eloszor egyeztetnek, senki nem akar pert. Ha megis ler lesz belole, az eleg koltseges lesz. Ezeert mondtam, hogy fontos az olyan ugyved valasztasa, aki a simertol teszi fuggove a dijjat

rezsoatya (törölt) 2014.01.09. 09:23:12

arra nem is gondoltok (már akinél a posztíró a hibás), hogy a munkahelyén tölti a napjait, fiatal, csinos, most menjen mackónadrágban dolgozni és CSAK a hétvégi kikapcsolódás alkalmával legyen csinos? Aki igényes, van szeme arra, hogy mi áll neki jól (függetlenül a testalkattól), az nem feltétlenül "könnyűvérű"! Egy nőnek kell a jó közérzetéhez az is, hogy jól érezze magát a bőrében. A kiszolgáló, felszolgáló, s általában a szolgáltató munka meg ilyen. Próbálj meg úgy mosolyogva dolgozni, hogy közben szarul érzed magad!

Shebelle 2014.01.09. 09:32:48

@tableno: a feltűnő öltözködésnél azt értettem, hogy kirívó, dögös stb.,Hisz elég csak bemenni Magyarországon bármelyik butikba, plázába s egyből látni is mire gondoltam, itt fel sem tűnik már, s nem is baj, sőt. .... de "szegény" pakik, arabok, törökök stb. ott Londonban nyilván máshogy viszonyulnak ehhez az ő kultúrájukban más a megszokott. Mondok egy pl. kb. 2003 táján mikor Münchenben jártam, metróztam stb. az öltözködésem miatt feszélyezve, kurvásnak ééreztem magam, pedig itthon minden második nő így öltözött akkoriban, furcsa hogy Frankfurtban ezt már nem éreztem. Ugy látszik, nem mindegy mikor, milyen közegbe kerül az ember. Furcsa viszont hogy cikkíró ilyen sokszor került ilyen helyzetbe, nem mintha itélkeznék...
Szerintem is akkor azt jelentenie kellett volna, de hát utólag okosabb az ember. Reméljük mások ha hasonló helyzetbe kerülnek, tanulnak az esetből, de hát ez egy elég kényes ügy.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 09:34:05

@rezsoatya(eng): nem csak a ruha. a viselkedés is, mint írtam.
nem akartam ezzel jönni, de nem bírom tovább: valahogy engem sosem zaklattak, inkább azt mondták, hogy nem mertek megközelíteni sem.

már volt erről szó egy csajnál régebben, hogy őt miért zaklatják folyton a hetes buszon. ..

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 09:36:21

@Kövérmadár [swe]: félreértesz, nem arról beszélek, hogy minden áldozat vessen magára.
arról beszélek, hogy fel kéne ismerni, mi vezet oda, hogy valakit ÁLLANDÓAN zaklatnak.
de ezzel NEM mentem fel a zaklatót.

a nyúl sem hibás, hogy ő zsákmányállat.
viszont ő nem is tud változtatni.

2014.01.09. 09:40:30

@Shebelle: UKben az a szokas (nem a jog!), hogy abban a pillanatban, hogy jelenti a no a HRnel, a zaklato felet azonnal "gardening leave"re teszik. Vagyis ott helyben hazakuldik a zaklato munkatarsat es amig nem zarul le a vizsgalat nem johet be az epuletbe. Ezzel is segitik a noi aldozatot, hogy ne erezze magat kellemetlenul a vizsgalat alatt a munkahelyen.
Amugy a noi munkatarsak szerint, UKban csak egyszer kell szolni, hogy "elmegyek a HRhez, ha megegyszer zaklatsz", az esetek nagy tobbsegeben segit.

Len.Mag 2014.01.09. 09:42:29

@szaszo71: Én is erre gondoltam, hogy egyrészt ha molesztálnak, akkor teszek rá, hogy az illető társadalmilag milyen státuszt foglal el,
másrészt hogy vajon van-e ilyen lelki alkat, ami szinte vonza ezeket a helyzeteket.

@tableno: A magabiztos fellépés csodákra képes. Egyetlen esetben tudom elképzelni, hogy csökkenjen a motivációm az önvédelemre: ha fegyver van nála.

@Shebelle: Huszonegynehány évesen is sokakban (főleg lányokban) van annyi megfelelési kényszer még, hogy mindig kedves, (akár kényszeredetten) mosolygós akarjon lenni a munkatársaival, főleg ha ügyfelekkel is foglalkozik és ez valamelyest elvárás is vele szemben. Akkor még nem tudja az ember olyan biztosan meghúzni a határokat, azt hiheti a kedvességéért szeretni fogják, vagy fél a konfliktusoktól és mindenkivel jóban akar lenni. Ezt pedig félre fogja érteni, aki akarja...

tableno 2014.01.09. 09:54:23

Pár éve volt egy asszisztensem, egy feltűnően csinos fekete lány, aki a Masters diplomájához kötelező egy éves gyakorlatát csinálta nálunk. Én voltam a főnöke, a mentora, nekem kellett értékelést írni róla az egyetemnek. Mondhatni teljesen tőlem függött a karriere. Mint mondtam, az a típus volt, aki "vonzza a férfiszemeket", kifejezetten extrovertált, kedves csaj és kifejezetten nem apácaként öltözködött. Még viszonylag az elején elvittem magammal egy háromnapos üzleti útra, aminek nagyon örült, és végig nagyon igyekezett mindenben jól teljesíteni. Viszont ahányszor kettesben maradtunk (már a vonaton is, de különösen este, amikor a szállodában vacsoráztunk), végig éreztem benne egy erős feszültséget (hogy azt ne mondjam félelmet), elég könnyű volt kitalálni, hogy miért. Innentől kezdve kínosan ügyeltem arra, nehogy úgy érezze, hogy akár csak megfordulna a fejemben az, hogy visszaéljek a helyzetemmel. A feszültség hamar el is múlt, és onnantól remek munkaerő lett, és bár már rég máshol dolgozik, máig is találkozunk néha, és többször nyilvánosan kijelentette, hogy én voltam a valaha volt legjobb főnöke. Szóval így is lehet.

Len.Mag 2014.01.09. 09:55:27

@Taxomükke: Szerintem ez nem csak a külsővel függ össze. A legszebb lány is lehet olyan bénácska, hogy nem veszik észre és egy kevésbé szabályos külsejű embernek is lehet olyan karizmája, hogy hullanak körülötte a bugyik... :)

@edina.: @Frőczy Sanyi: Nem biztos, hogy az irodában is van kamera pl. Max. az üzlethelyiségben, esetleg raktárban.

Link elek 2014.01.09. 10:06:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Azert kell rejtozkodnie, mert a hozzad hasonlo primitiv emberek elve egetnek el oket.

szakasz2 2014.01.09. 10:09:12

Üdv mindenkinek! Régóta követem ezt a blogot, de most szólok hozzá először (elsősorban a rendkívül érdekes vitafolyam miatt).

Az eddigi tapasztalataim szerint majdnem minden hozzászólásban van igazság. Tény, hogy vannak nők, akiknek nagyon erős és vonzó kisugárzása van a férfiak felé, pl. egy SZTK-műanyag keretes szemüvegben és nem kihívó ruházatban is "megbabonáznak" majdnem mindenkit, főleg hogy adott esetben még okosak is. A feleségem is kb. ilyen :), gyerek és fiatalkorában szinte mindig jobban érezte magát (kultúrált) fiútársaságban, mint lányokkal. Ez persze nem jogosít fel egyetlen férfit sem arra, hogy letámadja a nőt (ahogy kultúrált társaságban ez nem is történik/történt meg). Még akkor sem, ha a nő esetleg öltözködésével vagy "tudatalatti" várakozásával ("már kezdettől fogva vártam, hogy mikor áll elő valamilyen ajánlattal") még kihívó is. Amíg nincs teljesen egyértelmű felhívás a keringőre, addig nem szabad erőszakoskodni. És utána is először a keringő jön, utána a többi... :)

Mindemellett, mint mások is írták azért esetleg az adott nők is tehetnének azért, hogy ne támadják le őket állandóan. Csak az egyik kedvenc beszólásomat tudom idézni az Ál/Arc (Face/Off) című filmből (John Travolta mondja a "lányának", a magyar szinkron itt sokkal jobb, mint az eredeti): "Ha kurvaként öltözöl, ne várd el, hogy hercegnőként bánjanak veled!"

Szép Napot Mindenkinek!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.09. 10:12:28

@Link elek:

Ez tévedés. Mi szeretjük a homokosokat, a javukat akarjuk.

bpetya75 2014.01.09. 10:12:32

@Kövérmadár [swe]:

"Itt legalabb kovetkezmenye van ennek, ha egy no zuzodasokkal bemegy a rendorsegre es feljelent, siman beviszik a feljelentett. "

Na bassz. Asszony évente lecsukathatna, mert olyan a szervezete, hogy könnyen lesz kék-zöld foltos. Neki megy az asztalnak, és kész is. Kétélű fegyver ez.

@tilmir (ch):

Egyetértek.

bpetya75 2014.01.09. 10:24:52

@rezsoatya(eng):

Tény, hogy nem vagyok szép, fiatal nő, de szerintem, ha ilyet érez az ember: "Hónapokkal később, egyik este a kasszákat zártuk le az új főnökömmel, akitől már kezdettől fogva vártam, hogy mikor áll elő valamilyen ajánlattal", és nem érdekli az ajánlat, akkor csak tudja úgy alakítani a dolgát, hogy ne kelljen totál kettesben maradnia a fazonnal.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 10:29:16

@tableno: utana olvastam, hogy mar felmerult :)

@bpetya75: Nalunk is rendszeresen lesznek rajra foltok... Van amikor reggel felkel es a combjan ott a nagy folt, pedig semmi olyat nem csinaltunk este, csak ahogy fekudt az agyon benyomodott a combja.

Link elek 2014.01.09. 10:31:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Akkor miert tartod bunosnek, mint egy baltas gyilkost?

bpetya75 2014.01.09. 10:32:44

@rumitom:

Gratulálok! Ön elérte a szemkontaktus szakértelem 100-as szintjét! :-D

@Taxomükke:

A lényeg a mindig, mindenhol. Ha visszatérő a probléma, akkor talán el kéne gondolkozni azon, hogy min is kéne változtatni. Elég egysíkú a hímekre fogni az egészet.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 10:33:30

@bpetya75: a fehér bőr már csak ilyen, én tudom ;D

a minap a kecskebak rohamozott meg, hát a nyomait látva nem csak az emberemet, de még téged is lecsuknának, még ha sosem találkoztunk is:))))

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.09. 10:34:27

@Link elek:

Mert a betegség mindig bűn is, akkor is, ha nem egyéni bűn.

tableno 2014.01.09. 10:37:42

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Amúgy már a középkori angolban is létezett a "buxom bar wench" kifejezés... :)

bpetya75 2014.01.09. 10:40:23

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Ez azért egy kicsit gyanús. Lehet, nem este csináltátok az olyat? ;-)

@rumitom:

Egyszer én is kerültem kényelmetlen helyzetbe. Busójáráson voltunk páran az egyetemről. Az egyik csaj húga okozott nekem gondot. Úgy nézett ki, mint egy görög istennő és semmit sem tudott az intim szféráról. Szerencse, hogy elég jól ismertem a nővérét ahhoz, hogy ne értsem félre kapásból az odabújásait. De nem sokon múlott. Aztán este megjött a barátja. Piszok büszke voltam magamra, hogy nem vesztettem el a józan eszemet.

bpetya75 2014.01.09. 10:41:14

@Babette_:

Embered helyében ezt azért lerendezném azzal a bakkal :-D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 10:44:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: F@sza... Akkor ha influenzas leszek bunos vagyok? Mert az is betegseg.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 10:46:46

@charlieharper (UK, de nem London!): Vajon kollegam is jelezhette volna a HR fele, hogy egy ceges partyn a kollegano nyilvanosan belenyomta az arcat a csavo szoros mellkasaba egy pub kozepen? Plusz a csaj gombolta ki a srac ingjet is. :D Van fotos bizonyitek is a zaklatasrol :DDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 10:56:54

@rezsoatya(eng):
Komolyan már szégyellem higy egyet kell értenem veled:)))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 10:59:58

@Babette_:
Én se mernélek.
Így látatlanban sem.
:)))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:01:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nem tudom mi tortent, szerintem elnyelte a blogmotor a hozzaszolasomat.
Szoval a torokgyulladas a sal-fel-nem-vetele bun eredmenye? Vagy a tul-hideg-viz-ivas bune?

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 11:02:05

@bpetya75: meglesz, kap még egy utolsó esélyt,
ha nem használ eladom a pitlákba.

bpetya75 2014.01.09. 11:06:23

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Nem szép dolog gyónás közben hazudni. Túl-hideg-víz-ivás. Na persze!

@Babette_:

A pitlákba? Micsoda szavakkal dobálózol!

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.01.09. 11:07:22

Milyen érdekes, nemrég írtam meg a posztomat, a kereskedelem is érintve volt, de egész máshogy....na mindegy. Nekem nem voltak ilyen tapasztalataim, igaz én nem is vagyok feltűnően szép, de a környezetemből sem hallottam senkit főnökre panaszkodni, sem itt UK-ben, sem MO-n. Biztonsági őrrel már volt konfliktusom, az egyik kolléganőmet zaklatta verbálisan, azonnal jelentettem a felettesének, elrakattam az üzletből, de megmondtam hogy másik boltban sem szeretném meglátni, így is lett.
Kamera: UK-ban szinte mindenhol van kamera, az irodában főleg!!!!!! Hiszen ott pénz is van. Az öltözőben nincs.
Nálunk egy minimális szinten meg van szabva hogy hogyan öltözhetsz, túl kirívó ruha nem lehet rajtad, hiszen emberek között dolgozol, a konfliktust kerülni kell. Volt már, hogy haza kellett küldeni a kislányt a túl rövid nadrágja miatt, vagy megkérni a másikat hogy a köldökig dekoltált topja helyett kapjon fel egy munkapólót.
A szexuális zaklatásra vonatkozóan mindenki tájékoztatva van, MO-n pl a szerződés melléklete, és ott van egy ingyenesen hívható vonal, amin anonim tehetsz feljelentést akár ilyen esetben is.
De itt kint is tehetsz, sőt tenned kell bejelentést és a vezetőnek kötelessége foglalkozni vele. Ha a vezetőd a probléma, akkor az Ő felettesét kell megkeresni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 11:07:34

@tableno: akkor az elején csak etetném egy kicsit, amíg emberfomája nem lesz...

Csodabogár 2014.01.09. 11:10:26

@tilmir (ch): Nekem is ez a véleményem. Igaz sokszor mondták, hogy tartózkodó, söt bizonyos esetekben barátságtalan vagyok, nem udvariatlan! De soha életemben nem molesztált senki, annak ellenére, hogy mindig főleg férfiak közt dolgoztam. Állítólag nem csak csinos, hanem kifejezetten sexy voltam akkoriban.
Volt viszont olyan ismerősöm, akit állandóan mindig és mindenhol molesztáltak.

auntbessi 2014.01.09. 11:10:44

@tilmir (ch): neked meg azt hiszem kell egy kis kulturat folszedned abban a svajcban, gondolom, aki nem adja at a helyet a buszon azt gyomron vagod, aki meg nem koszon azt meg szemkozt kopod csak a miheztartas vegett, hiszen aki kirakja a csocseit azt rendben van megeroszakolni, fogdosni jezus!

@rumitom: na latod, ha valaki tul kihivo es ez zavar odebb kell allni, de semmikepp leteperni, meg fogdosni, aki bunkon beszologat, ahhoz se megyunk oda es verjuk jol pofan, mondvan ugyis erre hajtott

tableno 2014.01.09. 11:14:11

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Éva túl kihívóan öltözködött a Paradicsomban (leggings sem volt rajta!), mire a kígyó kihasználta a helyzetet. Persze ezt is szegény felszarvazott Ádám szívta meg...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 11:15:17

@tableno:
Ez teljesen igaz. Így nézek ki.
A háj alatt.
:)))))))))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:15:33

A del-angliaiakat kerdezem, akik kertes hazban laknak. Nektek is van felfujhato medence a hatso udvarban? Epp a gogle mapson keresek valamit es a hazak tobbsegenek van medenceje. Ezt vajon futik nyaron, vagy hogy lesz elviselhetoen langyos?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:16:42

@tableno: Aha, akkor mar ezt is tudom... Meg is mondom anyamnak, hogy nem a sal tehet a torokfajasomrol, se nem en, hanem EVA!!! Mindenrol a nok tehetnek ezaltal :DDDDDDDDD

bpetya75 2014.01.09. 11:17:43

@petrasp:

Rád fogják húzni, hogy bányarém vagy. Úgy látszik, egyesek itt azt hiszik, hogy akire nem akarnak rámászni a főnökei vagy a biztonsági őrök, esetleg az építkezéseken melózók, az nem is jó nő. Szánalom...

2014.01.09. 11:21:06

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: ez az Eva annyira hot buta volt, hogy mikor talakozott egy beszelo kigyoval, ahelyett, hogy terrariumva zarta volna penzert mutogatni, kovette inkabb a beszelo kigyo utasitasait

tableno 2014.01.09. 11:23:15

@bpetya75: Ki állított ilyet? Hol? Én eddig legfeljebb olyanokat olvastam, hogy akit molesztáltak már, az biztos tett is valamit érte.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:25:57

@charlieharper (UK, de nem London!): Najo, de Adamnak tudta volna csak mutogatni, az annyira nem nagy biznisz :) (Gondolom Adi meg mindent megadott neki, mert AZT csak Evitol tudta megkapni, mert mas meg nem volt a kornyezetukben)

tableno 2014.01.09. 11:25:57

@charlieharper (UK, de nem London!): És Emese, aki megizéltette magát egy turulmadárral? That's mythology for you...

tableno 2014.01.09. 11:27:37

@tableno: persze félrekúrás-mítosz kategóriában az ókori görögök voltak verhetetlenek.

2014.01.09. 11:28:01

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: na de kerlek, akkor meg a Paradise volt a "permanent residency"-juk. Voltak ott angyalok, stb.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:28:03

@charlieharper (UK, de nem London!): Jut eszembe a legjobb megoldas az lett volna, ha megtomi nyulakkal a kigyot es megsutik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:29:35

@charlieharper (UK, de nem London!): Na azok voltak az igazi stewardessek, szarnyas melosok :DDDDDDDDDD

bpetya75 2014.01.09. 11:31:27

@tableno:

Miután elküldtem, beugrott, hogy magadra fogod venni, pedig.nem a te inged. Nem is akartam senkinek címezni konkrétan, csak már a többedik olyan vélemény bukkant fel, hogy aki nő létére kritikát, vagy csak simán ellenvéleményt fogalmaz meg a zaklatott nőtársa felé, azzal valami baj van. Túloztam és sarkosítottam, hátha átmegy. Pont nem nálad kellene átmennie ;-)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.01.09. 11:32:46

@bpetya75: nem vagyok bányarém, de tudni kell kezelni a szituációkat, mit lehet és hogyan lehet egy munkahelyen, és mit nem.
Pl nem kell kirívóan öltözködni, és ettől még lehetsz csinos, sőt a divatot is követheted.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 11:34:22

@charlieharper (UK, de nem London!):
Ja. Vannak ilyen hülyék.
Hallottam valami zsidó ácsról aki elhitte hogy a felesége valami ufótól lett terhes:))))))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:34:41

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: szarnyas emlosok, nem melosok...

@charlieharper (UK, de nem London!): de a kigyio nem a staff tagja volt? Vagy God's property legalabb. Plusz tudott gondolkodni a kigyo, igy onnallo entitas volt, igy felmerult volna a kidnapping tenyallasa is. Komplex dolog ez szerintem, de majd Max elmondja higy is van ez.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.09. 11:35:25

@tableno:

A kihívó öltözködés nem bűn, hanem a női lét alapeleme.

2014.01.09. 11:36:48

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: a kigyo G-d's payroll-jan van. Tehat, egy sima munkavallalo. Adam es Eva meg nem munkavallalok, hanem kulsos szemelyek.

dodge2 2014.01.09. 11:40:44

Butaság volt nem elmenni a rendőrségre! Ha lett volna egy csepp eszed, akkor tudod, hogy két bizonyítékod is van: a kék-zöld foltok és a kolléganő, aki visszajött az ernyőért, mint tanú.

BTBTBT 2014.01.09. 11:41:48

Hát a poszt sem semmi, de azért - nemtől függetlenül - akad itt néhány hajmeresztő vélemény.
Meglep, hogy azt még senki nem dobta be, hogy a poszterina szegről-végről "kitartott" volt.

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Valami komoly dolog történhetett veled Ferihegyen, ha már napok óta azokat a repülő emlősöket emlegeted. Asszony látott már? :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 11:45:16

@Barátusz [UKCaLCM]: ja semmi, csak egyedul vagyok. asszony ket het mulva jon, en meg akkor megyek Saraekhoz egy hetre. Majd ho vegen talalkozunk.

thinker_ 2014.01.09. 11:52:58

tényleg szánalmas, hogy egy nő leírja, hogy megpróbálták megerőszakolni, erre nem is egy férfi, hanem egy nő kezdi el magyarázni, hogy tuti a csaj is tehet róla. irigy talán?

rezsoatya (törölt) 2014.01.09. 11:54:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: ez erdekes, meg sohasem hallottam. Elgondolkodtato. Mert sohasem voltam beteg egesz eletemben, viszont stikliket (ne szepitsek, egyesek szerint bunoket) kovettem mar el, ergo valamilyen betegsegemnek csak kellett volna mar lennie... vagy a sors varat magara es kinok kinjaval fogom vegezni?!

rezsoatya (törölt) 2014.01.09. 11:56:59

@thinker_: egy no? Hat voltak itt tobben...!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.01.09. 11:59:04

Azért én örülök neki hogy végre Töki is megosztotta velünk a maga kis történetét. :D (JK)

Taxomükke (UK) 2014.01.09. 11:59:23

@Barátusz [UKCaLCM]: Várjál, Töki még nem bukkant fel... :)

thinker_ 2014.01.09. 12:14:28

@diggerdriver: ez azért egy kicsit erős.... legyünk már tisztelettel a másik vallása felé.

thinker_ 2014.01.09. 12:14:28

@rezsoatya(eng): igen, utána olvastam tovább és szembe jött a többi :)

psyery 2014.01.09. 12:14:28

A jelenség eléggé tipikus és jól ismert a parxisban is.
Mint szakember (pszichomókus) mondanám,hogy bizony vannak ilyen nőtípusok,akik vonzzák azt,hogy ezek történejenek velük.
Persze ez nem azt jelenti,hogy az összes megerőszakolt,zaklatott nő "megérdemelte" vagy "bevonzotta" a sorsát,ha így lenne,akkor hamramdannyi ilyen borzasztó dolog történne a világon.
De akivel sorozatosan megesik,sőt már furcsállja,h még nem zaklatta a főnöke,az ne csodálkozzon. És ennek köze nincs az öltözködéshez,szexuális kisugárzáshoz. Nem tudhatjuk,hogy mi van a családi történetében,bár ahogy írta,sok viszontagságon van túl,és az édesanyjának sem merte elmondani ezeket...na de nem analizálok.

Ja,és amióta Londonban élek,soha nem mászkáltam ilyen nyugodtan éjszaka,és végre bármit felvehetek,amit akarok,otthon meg a gázspray nélkül ki nem mozdultam,és még most is szorgosan viszem magammal haza.Ja,és nem tartozom azok közé a nők közé,akiknek nagyon sokat rá kéne dolgozniuk arra,amit a természet adott ahhoz,hogy megnézzék.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 12:26:49

@Link elek:
:D +1

@Len.Mag:
En pl. ronda is vagyok es antikarizmatikus is :)
Innen szep nyerni ^_^

@Babette_:
Azt hiszem, hogy mindenkinek joga van az onkifejezeshez, akar oltozkodessel vagy egyeb magatartassal.

Igazabol lehet barhogyan szepiteni, a lenyeg, hogy akarata ellenere senkihez sem erunk hozza. Ha meztelenul vonaglik az utcan, akkor sem. Erre nincs rautalo magatartas.
"Oh igen, eroszakolj meg, akarom!"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 12:29:03

@bpetya75:
Kulturalt, felnott emberek kozott nem az. De az is igaz, hogy nagyon sok a selejt :(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 12:29:31

@psyery: a szerenysegedet is a termeszet adta? :D

Meg jo, hogy ez a mai tema es most ajanlkoztunk kolleganonek, hogy ha viszked a hata szoljon es megvakarjuk neki. :) Mondjuk ezt jofejsegbol teszuk, mert szegeny tegnap edzeni volt egy ev kihagyas utan es nem birja mozgatni a karjait rendesen :))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 12:29:37

@thinker_:
Akinek szántam az érti a viccet.
A többi meg nem érdekel.

Link elek 2014.01.09. 12:32:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Egyreszt:
Miert lenne bunos aki náthás???????

Masreszt a vallas betegseg, az elme virusa.
Vagyis a te ertekrended szerint aki vallasos, az bunos. Bortonben a helye.
Jo olvasgatast, hogy miert:
en.wikipedia.org/wiki/Viruses_of_the_Mind

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 12:33:29

@thinker_: most akkor minden maskepp gondolkodonak bortonben a helye?

Link elek 2014.01.09. 12:34:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ez mekkora idiotasagnak hangzik.
Van bizonyitekod, vagy a fejedben beszelo hangok mondtak neked?

bpetya75 2014.01.09. 12:35:36

@Kövérmadár [swe]:

Node a multikulti felé rohanunk ezerrel, nem? Egyre kevésbé lesz ez olyan egyszerű, hogy aki kulturált, az minden körülmények között úriember.

Ha az azonos kultúrájú nációkat nézem, akkor viszont teljesen igazad van. Egyre több a selejt.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 12:35:39

@Link elek: Nyugi, szerinte az is beteg, aki az ordogot szolgalja. szerintem meg az beteg aki szerint nem a voros csajok a legdogosebbek. szoval parttalan vita :DDDD

Link elek 2014.01.09. 12:37:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Azilyen idiotak, mint te ölték meg a sziami-ikreket a sotet kozepkorban.
A vilag bajainak donto reszet azok a vallasos idiotak okozzak, akik barmirol ami nekik nem tetszik az ördög tenykedeset feltetelezik.

Na ezek az emberek (pl: te) az igazi bunosok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 12:45:56

@bpetya75:
Amennyiben a multikulti azt jelenti, hogy mindig a legalacsonyabb szabalyszint az alkalmazando, akkor az egy nagyon rossz dolog.

Ha azt jelenti, hogy egymas mellett tud elni muzulman, buddhista es mondjuk ateista anelkul, hogy megolnek egymast, akkor jo dolog. Foiskolas koromban imadtam a kozeli kinaiban enni. Bekes "egyutteles" volt.

Node a nyaklo nelkuli multikultinak az a vege, hogy halomraoljuk egymast.

Link elek 2014.01.09. 12:46:53

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Nem az, mert aktivan dolgozik, hogy megnyomoritsa mas emberek eletet.
ha valami olyat lat, ami neki nem tetszik, rogton az ordog tenykedeset feltetelezi es aktivan harcolni kezd erte.
Ha nem tiltanak a vilagi torvenyek, akkor fizikailag is fellepne a neki nem tetszo dolgok ellen.
A vallasosok mindenhol veszelyesek, ahol a vilagi torvenyek nem tartjak kordaban oket.
Europaban is ez volt a sotet kozepkorban. Szerencsere most mar nem tudnak elve elegetni embereket, meg akkor sem ha a fejukben beszelo hangok nagyon igenylik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 12:48:19

@Link elek: @Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Most mondja azt valaki, hogy nem pont az a beteg, aki hisz valamiben, amit meg soha, senki sem latott? :)
Tiszta LSD hangulat... 8)

Link elek 2014.01.09. 12:49:01

@Kövérmadár [swe]:
Szerintem az egesz ott vallik el, hogy mit akarsz csinalni azokkal, akik nem ugy viselkednek, mint te.
Ha semmit, akkor bekes lehet az egymas mellett eles.
Ha ra akarod kenyszeriteni a sajat hitedet masokra, akkor nem valoszinu.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 12:50:10

@Link elek:
A muszlimokat rohadtul szokta am zavarni, hogy Europaban vagy Amerikaban a vilagi torvenyek mik tiltanak ;)

33621 2014.01.09. 12:52:11

@Babette_: A kommentjeid alapján én sem mernélek zaklatni de még lehet megszólítani sem! :-)

2014.01.09. 12:53:22

@Énbagoly: Pakisztan miota 'tavol-kelet'? A poszterina valoban kaphatott volna segitseget, de nem kert, illetve nem a megfelelo helyen.

bpetya75 2014.01.09. 12:54:49

@33621:

Én már szóltam be neki és túléltem. Pedig nem okozna gondot, hogy tökéletes pontossággal beazonosítson ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 12:55:03

@Barátusz [UKCaLCM]: A kitartott dolog miatt olvastam el a posztot, miutan emlitetted :)
Azert a csajnak is van elkepzelese. Az zavarja, hogy a "paki" ra akart maszni, de a stilus alapjan az armani boltvezetovel mas lett volna a teszta?

tableno 2014.01.09. 12:57:08

@Kövérmadár [swe]: na igen, Franciaországban a muszlimok pl hatalmas hisztit csaptak, amikor betiltották nyilvános helyen az arcot is elfedő burka viselést (a kendőt csak az iskolákban), Iránba meg letartóztatnak minden (akár külföldi) nőt, aki kendő nélkül megy ki az utcára.

DieNanny CH 2014.01.09. 12:57:19

@diggerdriver:

Most, hogy nincs Dr Kutya, jöhet egy nőnemű analizáló is. Nem?

bpetya75 2014.01.09. 12:57:42

@Mirjam2:

Itt és most óvatosan ezzel a stílussal! Ekézni kell a vallásosakat, meg azokat a nőket, akik a posztot elolvasva nem picsogják elhaló hangon, hogy erőszak! erőszak!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 12:59:43

@Link elek:
A problema ott van akkor, hogy idejon egy idegen es hozza a sajat dolgait. Ezek neha nem pont idevalo ertekek (hangoskodas, lopas, eroszak).
Ha nem eroltetem ra a sajat (helyi) kereteket, akkor o fogja rameroltetni az ovet.

Azt hiszem, hogy mivel a milyenk volt itt elobb / az a hazai, annak kell mervadonak lennie. Sokmindent viszont nem kell szabalyozni, mert felesleges.

Tudom pl. hogy nem lennek szaudi-kompatibilis. Ezert nem megyek oda, turistanak sem. Ha megis, akkor 1 hetig tudok ugy viselkedni, hogy ne legyen baj. Ezt elvarom ebbe az iranyba is. De ez nem szokott menni... :(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 13:00:30

@DieNanny [SZ,CH]: Nem akarok analizalni, hagyjatok beken a szexista irkalassal :DDDD

thinker_ 2014.01.09. 13:01:18

@Kövérmadár [swe]: te elhiszed, hogy az anyagok atomokból épülnek fel? gondolom igen. láttad már őket szabad szemmel? nem. akkor, hogy is van ez?

DieNanny CH 2014.01.09. 13:01:29

@Link elek:

Ne etesd!!! Már fogyókúrán van pár hete!

2014.01.09. 13:02:23

@tableno: @charlieharper (UK, de nem London!): Gazspray szigoruan tiltott UK-ben, 'offensive weapon'-nek minosul. Szabalysertest kovetsz el ha gazspray van nalad, ha megtalalja nalad a rendorseg, criminal recordod lesz.

rezsoatya (törölt) 2014.01.09. 13:05:18

@Link elek: ne jelentsd ki, hogy idiota, csak mert maskepp gondolkodik! Akkor te sem leszel kulonb! Nyilvan oka van, hogy ilyeneket allit, talan kifejti bovebben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 13:05:25

@Kövérmadár [swe]:
Te Madár még soha senki, én sem láttam az agyadat.
Nagyon beteg vagyok ha hiszek benne hogy mégis van?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 13:07:25

@thinker_: "tényleg szánalmas, hogy egy nő leírja, hogy megpróbálták megerőszakolni, erre nem is egy férfi, hanem egy nő kezdi el magyarázni, hogy tuti a csaj is tehet róla."

DieNanny CH 2014.01.09. 13:08:11

@Mirjam2:

Jé, de fura, hogy tiltott! Akkor mit lehet bevetni? Mini dezodort?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 13:08:22

@DieNanny [SZ,CH]:
Abszolút.
De holvá tünt Damon Andalúzia????

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 13:08:51

@DieNanny [SZ,CH]: en szeretem, hogy barmikor lehet a gumicsontjaira ugratni :D

2014.01.09. 13:09:01

@Mirjam2: a baseball uto is tilos. De (!), ha mar baseball labda is van nalad, ugy mar nem, mert mondhatod, hogy gyakorolni mesz.

rezsoatya (törölt) 2014.01.09. 13:09:05

@diggerdriver: azert, hogy a meduzak sok millio eve elnek agy nelkul, némi biztatast ad nemelyikunknek... :DDD

rezsoatya (törölt) 2014.01.09. 13:10:36

@DieNanny [SZ,CH]: hat, nemely dezodornak lenne hatasa...! :D

tableno 2014.01.09. 13:12:31

@Mirjam2: akkor az tényleg nem nyerő. Ez esetben még a szembefújt hajlakk is működhet. Vagy egy jól irányzott tökönrúgás... :-)

33621 2014.01.09. 13:13:25

@psyery: Egy újabb agyturkász a blogon! Andaluzkutyával már ketten vagytok akkor akik megfigyelhetitek az itteni kommentelők lelkivilágát és lehet őket analizálni is. Igaz Andaluzkutyát mostanában nem láttam erre.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 13:14:56

@charlieharper (UK, de nem London!): en multkor krikett utovel setaltam a varosban. aztan meg bp-n is, mert havernak vittem ajandekba. A hulye meg ferencvarosbol a bosnyak ter fele ment haza bkv-n lonsdale cuccokban, pufimellenyben, a kezeben az utovel :D

adg 2014.01.09. 13:15:15

Olvasva - elsősorban magyar - kommenteket különféle bűncselekményekről, vagy csak szívásokról, valahogy mindig az áldozat kerül ki hibásnak.
- Megerőszakolták? Ja, biztos kurvajelmez volt rajta.
- Ellopták a kocsiját? Úgy kell neki, vett volna valami kevésbé feltűnőt.
- Feltörték a kocsit? Minek hagyta bent a cuccát!
- Elszált a törlesztője? Dögöljön meg, minek vett fel hitelt.
.....
Szerintem meg nem lehet az áldozat bűnös, akkor sem, ha felkínálja a lehetőséget. Simán el tudnám venni a szembejövő gyerektől a telefonját, ellophatnék ezt-azt, stb, mert meg tudom csinálni. De azért is érzem magam embernek, mert tudok uralkodni magamon. Érdekes, hogy majdnem minden ember tud.
Szerintem az áldozat hibáztatása a saját relativ jólétünk fokozása miatt szükséges. Hiszen ha a másiknak szar, akkor nekem relatív jó, jobb. Neki minnél rosszabb, nekem annál jobb, hozzá képest. Abszolút értelemben persze nem.

És hiába pakisztáni. Szerintem Pakisztánban sem úgy működik a dolog, hogyha meglátnak egy csinos, vagy nem szokásosan öltözött (vetkőzött) nőt, akkor azonnal gerincre kell vágni. Ott is csak az állatok csinálják ezt.

tableno 2014.01.09. 13:15:27

@bpetya75: szerintem sem kéne átesni a ló egyik oldalára sem, de az erőszak az erőszak, akárhogy is nézzük.

DieNanny CH 2014.01.09. 13:17:04

@rezsoatya(eng):

Erről eszembe jut egy sztori:

Már régóta kerestem itt kalapácsot, de 20-30 dekásnál nehezebbet valahogy sehol nem találtam. Na, egy használtcikk boltban végre tudtam venni egy fél kilósat. Hazafelé beugrottam tesómhoz még valamiért, és kerestem valamit a hátizsákomban, és kitettem a kalapácsot is. Erre ő tök komolyan:
- Tudod..., itt manapság már gázspray-t használnak...

:-D

tanato 2014.01.09. 13:19:47

@Babette_: 9 34 o5 re:Tényleg hogy felszívódott a hetes buszon állandóan zaklatott kommentelő is,pedig egy időben rengeteget írt ide.Persze lehet hogy azért olvas még HÁ-t.rengeteg régebben sokat itt lévő kommentelő társunk eltűnt mint szürke szamár a ködben.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 13:22:43

@tanato: engem meg nem zaklattak :( csak egyszer kaptam egy ajanlatot egy nemet sractol :)

bpetya75 2014.01.09. 13:24:46

@rezsoatya(eng):

+1

@tableno:

Igazad van. Bár vannak érthető esetek:

Bíró a tárgyaláson a nőgyógyászhoz:
- Doktor úr, fel tud valamit hozni mentségként, amiért különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy prostituáltat?
- Tisztelt Bíró Úr! Aznap reggel hétre mentem a kórházba dolgozni. Levezettem 3 szülést, felraktam 3 pesszáriumot, 4 spirált, volt még 2 abortuszom és 12 általános nőgyógyászati vizsgálatom. Este 11-kor hullafáradtan megyek haza az utcán, mikor odalép hozzám ez a kurva:
"Té szépfiú, egy ezresért megmutassam a pinám?"

DieNanny CH 2014.01.09. 13:27:27

Most tényleg belegondoltam, hogy posztoló úgynevezett "kitartott" volt. Bár én nem nevezném annak, hiszen csupán dekorációnak kellett, nem a lábát szétrakni. Erős a gyanúm, hogy sok celeb társa a bulvárok lapjain csupán ilyen szerepet tölt be. Én ezt úgy fogtam fel, mint egy állást. Mikor egy autókiállításon a kocsik mellé nőket állítanak.
Ennyi.

33621 2014.01.09. 13:27:59

@DieNanny [SZ,CH]: Csak nem kovácsnak tanulsz, hogy mindig nagyobb kalapácsra van szükséged? Mit csinál egy nő egy fél kg kalapáccsal?

tanato 2014.01.09. 13:28:12

@tableno: Ha van egy kívánatos nő és próbálunk vele kapcsolatot létesíteni az persze még nem zaklatás,zaklatássá akkor válik,ha közeledésünk elutasításra talál és ezek után újra próbálkozunk egyre erőszakosabban.Ez már súrolja a bűncselekmény határát.Itt már lépnie kell a nőnek ,mert ha nem ezután már a fizikai erőszak következhet,ami akár gyilkosságba is torkollhat mint sok példa van erre.Nyilván fordítva is lehet zaklathat egy nő is egy férfit/rámászhat a férjemre/mint ahogy egy nő kommentelőnk fogalmazott fentebb.De a lényeg:mivel azért a férfi általában erősebb így itt fizikai erőszakba nem torkollhat a dolog.

auntbessi 2014.01.09. 13:28:31

@DieNanny [SZ,CH]: vannak sipolo, meg festek szoro cuccok, amit csak nagy sokara lehet lemosni itt megnezheted
www.crimepreventionproducts.co.uk/personal-alarms/

auntbessi 2014.01.09. 13:28:48

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: hat elegge nagy a kulonbseg akozott, hogy egy bevallottan homokos ferfi arra ker, hogy nyilvanosan mutatkozzam vele, amit hajlando anyagilag honoralni, mint ha egy masik ferfi csak ugy meg akar eroszakolni/szexualis szolgaltatast var el, ha meg akarom tartani az allasomat

thinker_ 2014.01.09. 13:28:48

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]

ezekből a sorokból te azt olvastad ki, hogy aki másképp gondolkodik annak börtönben a helye?
annyit írtam, hogy szánalmasnak tartom.
érzed a kettő között a különbséget? vagy lovagoljunk még rajta egy kicsit?

DieNanny CH 2014.01.09. 13:31:06

@33621:

Hogy néz ki egy háztartás kalapács nélkül??? Amúgy a félkilóssal sokkal könnyebben és szebben lehet szöget beverni, mint a 20 dekással.

2014.01.09. 13:38:08

@bpetya75: Ja, bocs, nem tudtam a szabalyokat... :) Meg nem olvastam el a kommenteket. Az biztos, hogy a posztironak azonnal panaszt kellett volna tennie. En a pakisztani fonok eseteben eloszor bizonyitekot gyujtottem volna (pl. azt mondom majd gondolkozom az ajanlaton, aztan a legkozelebbi beszelgetest felveszem stb.), aztan feljelentem a nagyfonoknek. A pasit aki fizikailag megtamadta meg azonnal fel kellett volna jelenteni a rendorsegen, szinte biztos hogy volt bizonyitek hiszen mindenhol kamerak vannak az uzletekben, es tanu is volt, serulesek stb. Ezeket az eseteket szerintem erkolcsi kotelessege az aldozatnak jelenteni, annak erdekeben hogy az elkoveto jobban meggondolja mielott mas novel hasonlot probal csinalni. Angliaban nagyon is komolyan veszik az ilyen panaszokat, mind a cegek, mind a rendorseg.

bpetya75 2014.01.09. 13:38:42

@tanato:

"Nyilván fordítva is lehet zaklathat egy nő is egy férfit/rámászhat a férjemre/mint ahogy egy nő kommentelőnk fogalmazott fentebb.De a lényeg:mivel azért a férfi általában erősebb így itt fizikai erőszakba nem torkollhat a dolog."

Azért áttételesen mégis. Ezért írtam Madárnak, hogy kétélű fegyver ez, amivel egy nő könnyen visszaélhet. Tényleg felnőttnek kéne lenni, hogy a férfi és a nő is képes legyen tudomásul venni a nemet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.09. 13:53:55

index.hu/kulfold/2014/01/06/viszlat_lat_hello_euro/

A lettek 5-6 év alatt kb. háromszor akkorát léptek, mint a dicsőséges akasztófavirág magyar politikai elit...

A cikk utolsó mondata a legdurvább... :-(

Bocs az offért...

tanato 2014.01.09. 13:55:56

@bpetya75: Persze vissza tud ütni/ha nem is ököllel/ a nő elutasítás esetén,lásd Putifárné és József esetét a Bibliából rögtön.Jó pár éve volt itthon is hasonló épp a szakmámban:egy nős,több gyermekes főorvosra "szállt rá "a főnővér ,elutasítás után meg sikerült neki meghurcolnia ,végül menesztetnie a főnőkét/ismervén persze szakmai stiklijeit/

2014.01.09. 13:59:50

Ismeritek a "késleltetett vágybeteljesülés" (gumicukor) tesztet?
A lényeg, hogy gyerekeknek adnak valami finomságot azzal, hogy ha egy kicsit meg tudják állni, hogy megegyék, kapnak még.

www.youtube.com/watch?v=0mWc1Y2dpmY

A gyerekek elbuknak ezen a teszten, és vegyük észre, hogy a férfiak ugyanezt élik át, amikor egy kívánatos nővel állnak szemben.

Szóval szerintem nem arról van szó, hogy mint társadalom túlléptünk-e az ösztönök szintjén, hanem hogy mint egyes egyének mennyire tudunk uralkodni magunkon.

És félreértés ne essék, felnőttkorára az ember baromi civilizált lesz, a férfiak különösen, mert rengeteg olyan dolgot szoktunk megállni, amihez pedig kedvünk volna. Nem szabad sírni, elvenni az óvodásoktól az uzsonnájukat (bármennyire is éhes vagy), nem szabad megütni a nőket(!), nem szabad bámulni a dekoltázsukat (csak annyira, amennyire ők szeretnék) stb.

Ez iszonyatosan, iszonyatosan nehéz.

Fentebb írta valaki (rumitom?), hogy nem megy vissza olyan kávézóba, ahol ki vannak pakolva a mellek... hát én sem! Úgyis olyan kurva nehéz az élet, nincs nekem arra szükségem, hogy még kihívóan öltöző nők is legyenek körülöttem, akiket legszívesebben ugyanúgy megnyalogatnék meg megnyomkodnék, mint azok a szerencsétlen kölkek a gumicukrot.

És azt is vegyük észre, hogy minden férfi a saját kultúkörére van szocializálva. A saját kultúrköröm szabályai szerint öltözködő nőkről megtanultam, hogy nem az én gumicukraim, de ha mondjuk beszabadulok csupa meztelen modell közé, ott elkezdődik a kínlódás, mint a linkelt videón.

Én szupercivilizált vagyok, még soha nem erőszakoltam meg senkit, füttyögni meg nagyon bámulni sem szoktam, mégis nagyon-nagyon remélem, hogy soha nem kerülök ilyen helyzetbe.

Jáj, csak hogy erről beszéltünk... mindjárt le kell töltenem valami pornót. (Na jó, ebben csak vicceltem.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 14:01:40

@thinker_:
Elektronmikroszkoppal vagy valami utosebbel. A CERN is szep sikereket er el...

@diggerdriver:
Lehet nekem nincs is ;)
Mindenesetre ha kinyitod a fejemet vagy ott lesz vagy nem.
De egy istent nem tudsz megmutatni, ha a fejed tetejere allsz sem.

Azert talaltak ki, hogy:
a) legyen kitol felni, ezzel kordaban lehessen tartani az embereket;
b) tamasznak;
c) magyarazatul olyan dolgokra, amiket akkoriban nem tudtak megmagyarazni.

Namost, nekem pl. egyikre sincs szuksegem. Ha valamit nem ertek / tudok ra magyarazatot adni, akkor elfogadom, hogy nincs rola ismeret(em). De nem rakok moge egy szakallas foszert, kulonosen olyat, aki 2000 eve szexelt utoljara :)

2014.01.09. 14:08:02

@charlieharper (UK, de nem London!): @tableno: Kosz a tippet Charlie, amint visszaterunk a civilizalt vilagba, az elso dolgom lesz hogy baseballutot veszek, szigoruan csak labdaval egyutt. (Itt az araboknal szerencsere nincs ilyen gondom, tul veszelyes az utcan maszkalni, baseballutovel vagy anelkul...)

tableno 2014.01.09. 14:13:32

@DieNanny [SZ,CH]: azzal szerintem nincs különösebb gond, ha valaki "kitartott", amennyiben a dolog közös megegyezésen alapul. Mondjuk erről a "szakáll" dologrók még soha sem hallottam, és kissé furcsállom is, hogy egy meleg férfinek mi szüksége van erre pont a hipertoleráns Londonban?

2014.01.09. 14:14:33

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: teljesen osszezavartal! Eddig azt sulykoltatok itt, hogy aki magyar, az focizik. Te meg importalsz mocskos imperialista sportot Magyaroszagra?

2014.01.09. 14:15:38

@Mirjam2: Ja, most jutott eszembe, tudjatok mit hordanak az angol bunozok (de ez komoly) - csavarhuzot! Mert az legalis, ugyanakkor nagyon hasznos lehet ha meg akarsz tamadni valakit.

Indiaban meg sok no tut hord maganal, hogy ha fogdossa egy pasi pl. tomegkozlekedesen, bele tudjon szurni a kezebe. En meg nem probaltam, de allitolag nagyon hatasos. A legjobb az, hogy utana elejted a tut a tomegben, igy nincs bizonyitek hogy te voltal.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 14:17:41

@33621: pedig én egy tök kedves lány vagyok.

meg tudnád indokolni?

2014.01.09. 14:18:08

@tableno: Rogton en is erre gondoltam, kinek lenne arra szuksege Londonban hogy fizessen egy nonek azert hogy 'heteronak' latsszon? Nagyon nem ertem. Jo lenne ha megjelenne a posztolo es megvilagitana ezt a reszet a tortenetnek.

tableno 2014.01.09. 14:18:35

@Mirjam2: valaki mesélte, hogy az USA-ban elkobozta tőle a rendőr a gázspray-t. Amikor megkérdezte, hogy akkor mégis hogyan védje meg magát ezen a veszélyes környéken, a rendőr azt felelte: "buy a gun, ma'am".

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 14:25:00

@Mirjam2: Mondjuk barhol kinek van erre szuksege. Vlt kollegamat sosem lattunk novel, megsem gondoltukrola, hogy mas/bunos (kivant szo alahuzando). OK, ha noi taskaval a kezeben jarkalt volna, akkor gyanakodtunk volna.

33621 2014.01.09. 14:29:03

@Babette_: Azt hogy tök kedves vagy azt nem. De sokszor a hozzászólásaidból az jön le, hogy egy kemény és határozott nő lehetsz. Az ilyet pedig mindig óvatosan kell kezelni.

tableno 2014.01.09. 14:34:16

@Mirjam2: még az lehetséges, hogy az illető olyan családból/környezetből jön (például muszlim), ahol ezt nem tolerálják.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 14:35:14

"Hónapokkal később, egyik este a kasszákat zártuk le az új főnökömmel, akitől már kezdettől fogva vártam, hogy mikor áll elő valamilyen ajánlattal, de az csak nem jött."

Ebbe a mondatba többen is belekötöttek. Az én olvasatom szerint a vártam=féltem attól, hogy egyszer bekövetkezik.

skye8 2014.01.09. 14:38:07

szerintem itt az alapveto tiszteletrol van szo, amivel mindenkinek tartozunk,nemtol fuggetlenul.amit ezek a bantalmazok muveltek a lannyal, az egyszeruen primitiv es en melysegesen elitelem.
senkinek nincs a homlokara irva, hogy 'available', ruhazattol fuggetlenul. egyes munkakorok megkovetelik a vonzo megjelenest, egy plazabeli ruhasuzletben nem viselhet az elado otthonkat.
abban egyetertek, hogy a kihivo oltozkodesu/viselkedesu no szamitson arra is, hogy keretlen ajanlatok fogjak erni. sajnos azt is valoszinunek tartom, hogy ha munkat kereso kulfoldi csinos no vagy, egyesek szemeben mindjart kiszolgaltatott, barmilyen kompromisszumra kesz szemellye valsz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 14:38:47

@szaszo71: Nem lehet, hogy itt egyszerűen csak arról van szó, hogy a felkapott, menő üzletek üzletvezetői természetesnek veszik, hogy a méretre készített öltönyükkel, sportkocsijukkal stb. jogot nyertek arra, hogy a beosztott lányokra rámozdulhassanak, akik persze ezt érezzék megtiszteltetésnek? Míg egy ezekhez képest csóró 1fontos bolt vezetője általában nem gondolja magát a világ és a beosztott nők urának?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 14:41:25

@Babette_: A múltkori fiú a 'remek stílusával' nemes egyszerűséggel elmebetegnek titulálta a barátnőjét és annak barátját. Gondolom, a raktárosi munka mellett az elmeorvosi képzést is gond nélkül nyomta le.

BTBTBT 2014.01.09. 14:41:49

Poszterina -
A szüleiddel mi a helyzet?
Stramm csaj lehetsz. Szerintem a tiéd a sikertörténet (mert felálltál, küzdesz, nem tűnsz megkeseredettnek sem), nem azé, aki X meg Y tízezreket keres.

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
"egyedul vagyok. asszony ket het mulva jon"
Te szegény.

Nekem nem úgy tűnik, hogy a boltok színvonala jelenne meg a leányzó szexre való hajlandóságában, de aztán lehet, hogy tévedek.

@Th's child:
+1

@adg:
+1

@thinker_:
+1

@Mirjam2:
Lehet, hogy mégsem mindenre kiterjedő az a tolerancia Londonban?

tableno 2014.01.09. 14:45:17

@Barátusz [UKCaLCM]: mint fentebb felvetettük, a multikulti Londonban vannak nemtoleráns közösségek is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 14:45:57

@Babette_: Az a bizonyos viselkedésminta éppenséggel a félelem vagy az enerváltság is lehet, nem kell rögtön a kihívó testbeszédre gondolni.

2014.01.09. 14:46:02

@tableno: Ahol a melegeket nem toleraljak, ott az europai baratnoket sem toleraljak. Az olyan kulturkorokben altalaban elrendezett hazassagok vannak hasonlo hatteru csaladok kozott.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 14:47:50

@szaszo71: "Hónapokkal később, egyik este a kasszákat zártuk le az új főnökömmel, akitől már kezdettől fogva vártam, hogy mikor áll elő valamilyen ajánlattal, de az csak nem jött."

Ebbe a mondatba többen is belekötöttek. Az én olvasatom szerint a vártam=féltem attól, hogy egyszer bekövetkezik.

tableno 2014.01.09. 14:48:12

@Mirjam2: ez is igaz. Esetleg európai, de bigott keresztény szülők?

2014.01.09. 14:49:00

@Barátusz [UKCaLCM]: Most komolyan, el tudod kepzelni hogy pont Londonban (vagy barhol mashol, de tenyleg, az osszes letezo hely kozul Londonban) egy pasinak fizetnie kell egy not, kulonben azt gondoljak hogy meleg es akkor bajba kerul? Nyilvan van egy csomo elethelyzet amit nem ismerek, de ezt nagyon nehezen tudom elkepzelni. Tovabbra is varok tobb informaciot errol a posztolotol.

tableno 2014.01.09. 14:54:59

@tableno: vagy jamaikai. Náluk a fehér barátnő teljesen OK, a homokosság viszont nagyon nem az.

2014.01.09. 14:56:44

@tableno: Oszinten szolva nem tudom elkepzelni mi lehet a magyarazat. Nem azt mondom hogy nem hiszem el hogy van ilyen, de en meg nem hallottam rola es nagyon nehez elkepzelni hogy szukseg lenne ra. Google-on annyit tudtam meg, hogy valoban hasznaljak a 'beard' szot ilyen helyzettel kapcsolatban (en.wikipedia.org/wiki/Beard_(companion)). Az is lehet hogy az illeto ferfi egyeni hobortja hogy azt szeretne ha heteronak gondolnak az emberek; esetleg az is lehet hogy tarsadalmilag olyan pozicioja van ami miatt jobb neki ha heteronak gondoljak. Ki tudja.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 14:57:22

@petrasp: Uramatyám. Én konkrétan mackónadrágban és kinyúlt pólóban, fűrészporos hajjal is hónapokig voltam kénytelen tűrni a zaklatást, míg el tudtam menni végre máshová.

2014.01.09. 14:59:25

@tableno: Tenyleg, ebben lehet valami. Sajnos nagyon keveset tudok a jamaikai kulturarol, ugyhogy nem tudok hozzaszolni, de kivulallokent el tudom kepzelni hogy naluk a feher baratno oke viszont mas szexualis iranyultsag nem.

BTBTBT 2014.01.09. 15:01:03

@Taxomükke:
Hát ha ebbe Töki azon az alapon köt bele, mint a többibe szokott, akkor elmegy a p...ba. :)

@Mirjam2:
El tudom képzelni.
Csak vaktában lövöldözünk. Lehet, hogy nem is "bajba kerül", csak kényelmetlen/hátrányos számára, ha a külvilág megtudja. (Bár átvitt értelemben ez is bajba kerülés.)
Tudom, hogy ez híres emberekről szól (valaki említett is valami hasonlót ma), de az elv ugyanaz -
en.wikipedia.org/wiki/Beard_%28companion%29

A "fag hag"-et már hallottam, de ez a "beard" nekem új. Vennem kéne egy szleng-szótárat?

2014.01.09. 15:04:56

@Barátusz [UKCaLCM]: Ez jo, ugyanazt linkeltuk be :).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 15:05:08

Azert aranyos ahogy a csajok elkezdik egymast uberelni kit es mennyire akartak allandoan felszedni :)

2014.01.09. 15:13:47

@Th's child: Elarulok neked egy titkot, nem fogsz neki orulni. A nok is akarnak szexelni, ugyanannyira mint a ferfiak. Tehat nem vagyok lenyugozve ha egy ferfi hatalmas onuralommal nem fogdossa meg a mellemet, mert akar hiszed, akar nem, amikor meglatok egy szamomra vonzo, jol oltozott fiatal ferfit, en is legszivesebben odabujnek hozza es megfogdosnam. De kepzeld, nem teszem, mert keteves koromban megtanultam hogy nem lehet mindenhez odarohanni es megragadni ami megtetszik nekem. Ilyen az elet. Nem vagy kulonleges attol hogy ferfi vagy, ugyanolyan emberi leny vagy mint barki mas, es ugyanolyan szabalyok vonatkoznak rad. Semmivel nem nehezebb neked uralkodnod magadon mint nekem pl.

BTBTBT 2014.01.09. 15:14:58

@Mirjam2:
Persze, mert itt vasalás közben kotlottam a komment fogalmazásán, és mivel nem frissült az oldal, nem láttam, hogy a te hozzászólásod már megjelent.
Milyen "proli" lehetek, ha a nem létező szárítógépem nem ráncmentesíti az ingeket, és nekik kell menni a vassal, mi? :)

tableno 2014.01.09. 15:16:28

@Mirjam2: van egy olyan érzésem, hogy túl komolyan vettél egy viccnek szánt kommentet...

Balázs Kiss 2014.01.09. 15:21:02

Elgondolkoztam azon, hogy hozzaszoljak-e a mai poszthoz de az igazsagerzetem gyozott. Nem tudom szo nelkul hagyni ,hogy barki barmilyen szinten is a zaklatott noket hozza ki ugy a tortenetbol, mint akik bevonzottak, vagy megerdemeltek amit kaptak. Nem szamit, hogy ha a poszterina a playboy magazin lapjairol lepett ki. Senki semmilyen korulmenyek kozott nem erhet hozza ugy ahogy az a fonoke tette.
En meg amikor hajon voltam supervisor-kent... Volt a csapatomban lany aki folyamatosan flortolt velem de megsem leptem semmit. Miert? Mert a beosztottam volt. Lehet h en latom szelsosegesen ezt a dolgot de szerintem nem lehet toleralni semmilyen korulmenyek kozott ha egy fonok tobbet akar mint jo koleggalis viszony a beosztottakkal. Annak a pasinak bortonben a helye. A 'paki'-nak meg tavol mindenhonnan ahol nok dolgoznak.
Szegyellje magat minden hozzaszolo aki a posztolot barmilyen szinten hibaztathatonak hozta ki ebbol!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 15:24:18

@Barátusz [UKCaLCM]: egyreszt masodallasban vaslono vagy? masodszor a prolik nem hordanak inger, harmadszor meg az en szaritogepem sem rancmentesit, plusz nem is szaritja szarazra a ruhat. :(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 15:26:58

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Nem tudom feltűnt-e, hogy a csajok arra hoznak példákat, hogy nem kell ahhoz kihívóan öltözni, hogy rámozduljon egy férfi az ember lányára.

bpetya75 2014.01.09. 15:30:21

@zöldeketbeszélek:

Ami azért nem olyan rossz, nem? Feltéve, hogy a rámozdulás felismerhető, de kellően visszafogott.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 15:30:40

@zöldeketbeszélek: feltunt, de az elejen meg az volt a pelda, hogy nem sokat kell dolgozni a termeszet ajandekan a "sikerhez" es most mar a mackonadrag+fureszporos haj komboval elert "siker" az "etalon".

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 15:32:33

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Mióta siker a zaklatás, terrorizálás???

Ez egy ellenpélda volt Petrasp példájára.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 15:34:18

@zöldeketbeszélek: inkabb szurjel ki, mert a vegen az agyverzesedrol is en tehetek...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 15:35:35

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Miért szűrnélek, semmi bajom veled, csak félreértetted a kommentemet, mert nem láttad, mire válaszoltam előzőleg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 15:36:56

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Az agyvérzéshez meg egyrészt túl fiatal vagyok, másrészt meg még nem kellően ideges :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.09. 15:38:20

@Mirjam2: Én rugós kést hordtam magammal önvédelmi céllal, de most tudtam meg, hogy ezzel szabálysértést követtem el.

bpetya75 2014.01.09. 15:40:38

@zöldeketbeszélek:

Akkor nem ugyanazt értjük rámozdulás alatt ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 15:43:39

@zöldeketbeszélek: Erre haveromnak a Kraw Maga (vagy hogy irjak) edzoje mondta, hogy ilyet csak akkor hordj es hasznalj, ha 110%-ig biztos vagy benne, hogy belevagod az emberbe es bele is tudod vagni. O is inkabb elszaladt a balhe elol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 15:46:19

Ha egy leszbikus no berel maganak himet, hogy mutogassa, akkor azt szakallas nonek hivjak?

@zöldeketbeszélek:
Rettenetes :)

nosuti 2014.01.09. 15:47:40

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
megélni nem annyira aranyos :)
mikor vkinek az önérzetébe gázolsz azzal, hogy szimplán visszautasítod, hát nehezen viselik el, és tök mindegy milyen kultúrkörnyezetből való, vagy mennyire intelligens.
velem erőszakoskodás sosem fordult elő, sőt még egy főnököm sem kért tőlem extra dolgokat a munkámért.
ezt inkább a szerencsére, valamint a határozott fellépésemre fogom és nem a mackónadrágra vagy a miniszoknyára

amúgy meg élni és élni hagyni és peace :)

ja és jó az új képed

bpetya75 2014.01.09. 15:49:56

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Több eset is példázza, hogy jobb elkerülni a bajt, mint beleállni. Volt valami többszörös magyar bajnok kick-boxos srác, aki úgy halt meg, hogy páran körbevették, leverte őket. Aztán visszajöttek kicsivel többen fegyverrel.

Már nem emlékszem melyik filmben volt valami olyan duma, hogy "Mindenkit megfog a 9 mm-es."

2014.01.09. 15:50:53

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Nekunk volt felfujhato medencenk amikor kertes hazban laktunk gyerekekkel, meleg vizet kell bele tenni, futes nincs, az angol gyerekek jol birjak a hideget (illetve ami magyaroknak altalaban hideg).

M. Úr 2014.01.09. 15:51:46

@Th's child: " nem szabad bámulni a dekoltázsukat (csak annyira, amennyire ők szeretnék) stb."

Hö??? Ezt ugye nem gondolod komolyan? Oda nézek sé annyiszor ahova csak akarok. A dekoltázs azért van kirakva, hogy lessék. Akkor a nők meg nem nézhetnek rá a férfi autójára (kb. hasonló a vonzereje a nő számára)? Ha valaki csillivilli sportautóval jár, akkor vállalja azt is hogy mindenki bámulja. A kirakott csöcs ugyanez a kategória.

A poszter csajnál azt nem értem csak, hogy ha őt folyton letámadják, akkor miért nem dolgozott még ki valami stratégiát a helyzet kezelésére? Nem mondom hogy hibás, hiszen én is a kezdeményező kedves főnököket húzatnám karóba, de egy felnőtt nő egy nyugati társadalomban már csak talál valami módszert a hasonló szituációk elkerülésére... Főleg ha "már várja", mikor másznak rá.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 15:54:14

@bpetya75: Erre utaltam en is. Kulonben pont ez a "kuzdosport" az, ahol sosem fejeztek be egy gyakorlatot sem, mert toresek, ficamok, stb kiserte volna az edzest... Ez kb olyan, mint megsutni egy tokeletes steaket es kidobni a kukaba egybol...

@nosuti: Koszi a bokot (remelem most nem nyomulni akarsz ram ;) , de Baratusznak koszonhetem. O emlitette ma a tegnapi posztnal a hillbilly kifejezest, amire rakerestem. Ez a kep nagyon oletes oltozkodesi tanacsot ad szerintem :D

2014.01.09. 15:54:57

@Mirjam2:

Hát most több dolgot mondtál egyszerre.

"De kepzeld, nem teszem, mert keteves koromban megtanultam hogy nem lehet mindenhez odarohanni es megragadni ami megtetszik nekem."

Igen, pontosan, ezt mondom én is.

"Tehat nem vagyok lenyugozve ha egy ferfi hatalmas onuralommal nem fogdossa meg a mellemet,"

Szerintem pedig legyél, mert azt jelzi, hogy mérhetetlen mennyiségű munkaóra és szenvedés lett beletéve abba a gyerekbe, amíg ember lett. Természetesen, _természetesen_ ez visszafelé is igaz: én is nagyon le vagyok nyűgözve attól, ha egy nőnek van annyi önuralma, hogy nem veszi el az uzsonnámat, vagy van annyi önuralma, hogy nem üt meg, amikor dühös. Ez most viccnek hangozhat, de komolyan mondom.
Az emberek erendően rohadt vadállatok, a nők is, a férfiak is.

"Semmivel nem nehezebb neked uralkodnod magadon mint nekem pl."

Ez meg egy jó kérdés, vagy így van, vagy nem. Biztosat nem fogunk tudni soha, mert egyikünk sem tapasztalja meg mindkét oldalt. De az tény, hogy vannak különbségek a szexhez való hozzáállásunkban... te éltél angliában, ugye? Pár éve volt botrány stephen fry egy szövegéből, hogy szerinte a nők nem is igazán szeretik a szexet. Rémlik ez neked? Ha igen, tuti leverte nálad a lécet annak idején a koma, (pl. itt egy feminista felhangú vélemény róla: www.dailymail.co.uk/femail/article-1325771/Stephen-Fry-says-women-dont-like-sex-right.html), de az egy good point-ja volt neki, hogy ha a nők pont ugyanannyira és ugyanúgy kívánnák a szexet, mint a férfiak (~ugyanolyan nehéz volna uralkodnuk magukon), akkor a hetero (szex)kapcsolatok pont úgy működnének, mint a gay (szex)kapcsolatok, és ez nem tűnik igaznak.

Én ehhez csak a saját, csak önmagamra vonatkozó tapasztalataimat tudom hozzátenni, és amit lényegesnek tartottam kiemelni, hogy a nőkkel kapcsolatban önuralmat tanúsítani nagyon, nagyon, nagyon nehéz -- és egyébként maga az a tény, hogy a nők (és te is) ezzel kapcsolatban kételkedőkek, sőt, gyakran teljesen obliviózusak, számomra arra utal, hogy esetleg valóban nem ugyanúgy működik ez a két nem között.

Ami egyébként nem jelenti azt, és ebben teljesen igazad van, hogy az embernek nem kutya kötelessége uralkodni magán, és a kölkeit is ránevelni az önuralomra.

nosuti 2014.01.09. 15:55:28

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
de, szívesen megböködném azt a hasat :)))

2014.01.09. 15:56:52

@Kövérmadár [swe]:
" A problema ott van akkor, hogy idejon egy idegen es hozza a sajat dolgait. Ezek neha nem pont idevalo ertekek (hangoskodas, lopas, eroszak).
Ha nem eroltetem ra a sajat (helyi) kereteket, akkor o fogja rameroltetni az ovet. "
Ez igy van. Az eszak-amerikai vagy az ausztral aboriginalok sokat tudnanak errol meselni:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 16:00:15

@nosuti: Azert ehhez meg zabalnom kellene nekem is. Kisebb, de sokkal szorosebb van nekem :DDDDDDD

bpetya75 2014.01.09. 16:00:29

@Cascabel:

Hozod a formád Öregem :-D

bpetya75 2014.01.09. 16:01:44

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Akkor epilálni is fogod? Vagy lézeres szőrtelenítés lesz a képhez való hasonulás érdekében? ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 16:03:28

@Cascabel: Engem folyamatosan hulyenek neznek, mert a "Romaban viselkedj ugy, mint a romaiak" elvet vallom. Mert mar nem az aszimillacio, hanem az integracio a meno...

2014.01.09. 16:04:28

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Pont ezert nem hordok magamnal fegyvert, mivel nem tudnam es nem is akarnam hasznalni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 16:05:13

@Cascabel:
Igy igaz.
En sem vagyok szent, mereven elutasitom a halat es minden tengeri dolgot (kiveve a kukoricat). Nehez az uj szokasok felvetele nah...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 16:05:52

@Mirjam2: Koszi az infot. Delen rengeteg kertben latni medenceket a muholdkepeken, nekem feltunoen sokat. De akkor ezek szerint inkabb a gyerekeknek jo pancsolni, mert a felnottek nem, hiszem, hogy ebben akarjak huteni magukat, hisz ahhoz kicsi es annyira meleg sincs.
Nektek is lyen 3-6 m atmeruju volt? Mert ilyeneket lattam es ezekbe rengeteg melegviz kellhet :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 16:06:45

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Akkor en nyertem, nekem nagyobb es szorosebb :)

Ki nez hulyenek ezert?

DieNanny CH 2014.01.09. 16:07:47

@tableno:

Ó, erről a hipertoleráns Londonról jutott eszembe: Nézem a Sherlock című angol sorozatot, ami napjainkba helyezi a nyomozópárost, és ott mindenki meg van győződve kettőjük intim kapcsolatáról. Még az idős házvezetőnő is... :-)

Amúgy pont a sorozat kapcsán marhára irigylem a londoniakat, mert láthatják a forgatási helyszíneket.
Én a Rex felügyelővel voltam így anno, mert Bécsben forgatták őket, sőt, még a mödlingi Aquadukt-nál is voltam emiatt!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 16:07:48

@bpetya75: Nem, mert buszke vagyok a szoromre. :D Szerintem a csupasz ferfiak bizarok es isten ellen valok. :)

@Mirjam2: plusz sz@rabbul jarsz te is, ha kiveszik a kezedbol es tudas nelkul ez konnyen elofordulhat...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 16:08:58

@Kövérmadár [swe]: keveredtem mar bele olyan beszelgetesbe, ahol megkaptam, hogy el KELL fogadniuk es nem nekem kellene alkalmazkodni...

nosuti 2014.01.09. 16:09:34

@Mirjam2:
index.hu/bloghu/konyves/2014/01/09/vaginajabol_rantott_elo_pisztolyt_a_pulitzer-dijas_iro_exneje

na ő a fegyverhordás igen érdekes és meglepő verzióját használta :)

ez a legjobb:
" „Ki az őrült, te vagy én?” A jelentésből nem derül ki, hogy a férfinek volt-e mersze válaszolni a kérdésre."

bocs az offért

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 16:09:57

@DieNanny [SZ,CH]: Ne is mond, azokra a helyszinekre szivesen koltoznek en is :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 16:11:36

@DieNanny [SZ,CH]:
Nekem a Csillagok Haboruja (eredeti elso resz) helyszinehez volt szerencsem.

Illetve, bevallom, Miamiban kerestem az ismeros helyeket a GTA Vice Citybol :) bunos lelek vagyok...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 16:15:42

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
En kifejezetten rosszul erzem magam, amikor nagyon kilogok a sorbol (mondjuk oltozkodessel, beszeddel). Nyilvanos helyen, ahol svedek is halljak, nem szeretek magyarul beszelni. Ez alol a nyaralas kivetel, akkor turista vagyok es nem helyi lakos :)

Tarsasagban kizart, hogy ne svedul / angolul beszeljek.

2014.01.09. 16:18:01

@Th's child: Termeszetesen emlekszem a Stephen Fry esetre, ami szerintem azert irrelevans mivel o meleg ferfi, tehat nem igazan ertem miert kene pont neki megmondani a tutit a nok szexualis vagyaival kapcsolatban. Noknek is nagyon eros szexualis vagyai vannak, ez az egyik legmelyebb emberi oszton. Nem poenbol, hanem komolyan irtam, hogy ha meglatok egy bizonyos kulseju ferfit, en is legszivesebben megerintenem stb., de turtoztetem magam, mivel emberi leny vagyok es nem allat. Nem feltetlenul rad gondolok mivel nem ismerlek, de teny hogy ferfiak nagyon gyakran hozzak fel mentsegkent szexualis eroszakkal kapcsolatban hogy a ferfiak vagyai erosebbek mint a noke es ezert nem tudjak magukat turtoztetni. Ez szerintem nagyon gyenge kifogas, es szamtalan peldaval lehetne igazolni hogy a molesztalasnak, szexualis eroszaknak nem a szexualis vagy a fo motivacioja, hanem a masik megalazasa, az az erzes hogy uralkodsz a masik felett. Tipikus pelda hogy bortonben az orok megeroszakoljak a ferfi foglyokat, illetve az utobbiak kozul az erosebbek a gyengebbeket. Az ilyen esetek nagy resze nyilvan nem azert tortenik mert a bortonor meleg ferfi aki nem tudja visszafogni magat, hanem mert az egesz helyzetnek a lenyege hogy tudatosan meg akarnak alazni valakit. Rengeteg kutatas igazolja hogy a megeroszakolasok jelentos resze elore eltervezett, tehat nem ugy tortenik hogy valaki meglat egy vonzo not es nem tud uralkodni magan, hanem elore, tudatosan megtervezi hogy megprobal megeroszakolni valakit. Ennek megfeleloen az esetek nagy reszeben elkoveto es aldozat ismerik egymast, gyakran csaladtagok vagy szomszedok.

DieNanny CH 2014.01.09. 16:22:12

@Kövérmadár [swe]:

Hű, jártál a tunéziai Tataouine-ban??? Azt már én is kiszeltem magamnak úgy 20 éve. Majd talán egyszer sikerül.

2014.01.09. 16:22:57

@bpetya75:
Igyekszem Kollega:)
Nem vagyok jo passzban, tegnap besokalltam, ma mar dolgozni sem mentem el, azt hiszem, nem is fogok egy ideig. Megharagudtam a Vilagra!:)

2014.01.09. 16:23:58

@Mirjam2:

Ez jogos, valószínűleg csiszolnunk kell még kicsit az elméletünket mr. fry-jal.

Advanced Flight 2014.01.09. 16:24:55

Csak adalékként mesélném el a zaklatásos témához.
Volt egy osztálytársnőm gimiben, amolyan közepesen csinos, helyes arcú lány, de semmi extra.
Na ő azt csinálta, hogy egyszerűen minden sráccal flörtölt, az ölükbe ült, mindenféle ürüggyel kereste a fizikai kontaktust, aztán ha valamelyik ugye "rámozdult", akkor meg ment a nyavalygás, hogy vakarjátok már le rólam.
Egyébként egy értelmes, jó tanuló csajszi volt, de gyszerűen nem bírta elviselni, ha nem minden pasi vele foglalkozott.
Kérdés, hogy ez mennyire tudatos, mert szerintem fogalma nem volt róla, hogy mennyire ciki, amit csinál.

E_di_na 2014.01.09. 16:25:00

Sziasztok!
Koszonom a mindenfele velemenyeket.

Nehany dolgot tisztaznek, kesobb majd visszajovok, es ha van meg kerdes, valaszolok.
Se munkaba, se privatba nem oltozkodom kihivoan, nem log ki a seggem, nem villantok "csocsot". (Nem is nagyon tudok, mert hiaba jo az alakom, cicibol nem sok adatott.)
Nem allandoan jottek az ajanlatok, de mivel dekorativ vagyok, es rengeteg emberrel dolgozom, elegge rendszeresen.
A pakinal nem tudtam rola, hogy ajanlatot tesz a csajoknak, a masik fonoknel viszont hallomasbol igen, es szamitottam ra. De remeltem, hogy nem kovetkezik be.
A helyettese voltam, ketten zartunk, a szef az irodaban, ahol nem volt kamera, az oltozok az iroda mellett, ott se volt. Az ajto belulrol zarva, csak a visszatero kollegano meghallotta a kiabalasomat, es a fonok kiengedett.
Felvetel nem keszult.
A fiubarat feher, angol (benne van a posztban), de a tarsadalmi pozicioja (nem felso tizezer, de specialis) miatt a kornyezeteben nem elfogadott a melegseg.

denever747 2014.01.09. 16:25:12

Kedves posztoló, minden munkahelyeden belefutsz egy ilyenbe? Mit mond ez neked rólad?

Sanyi9 2014.01.09. 16:25:15

@Balázs Kiss: aludj el szépen, kis Balázs...

2014.01.09. 16:26:06

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: En 2 brit csaladnal voltam nanny, es mindket csaladnal kb. olyan medence volt amit leirsz, amit csak a gyerekek hasznaltak. Rengeteg viz kellett bele, de ez nem volt problema, mert penzuk volt, nekem meg idom volt arra hogy teletoltsem :). Ez tobb mint tiz eve volt, tehat nem emlekszem pontosan, de azt hiszem valami muanyag csovet tettem a kerthez legkozelebb levo csapra es abbol jott a melegviz.

DieNanny CH 2014.01.09. 16:27:04

@Kövérmadár [swe]:

Ja, és te még átugorhatsz Norvégiába is, a "Hoth"-bolygóra! - bár ott gondolom minden havas síkság egyforma...

2014.01.09. 16:36:16

@E_di_na: Szia, koszonjuk a magyarazatot a fiubarattal kapcsolatban, en igy mar ertem. A magam reszerol azt tudom mondani hogy nem kene magyarazkodnod az oltozkodeseddel stb. kapcsolatban, szomoru hogy ez egyaltalan meg felmerul ilyen esetekben. Szomoru hogy ezeken kellett keresztulmenned, tenyleg csak azt tudom javasolni hogy ha meg egyszer megtortenik - remelem, nem - akkor eloszor fenyegesd meg a fickot hogy jelented a fonokenek; ha tovabbra sem szall le rolad, tenyleg jelentsd a fonokenek illetve HR-nak, hivatalosan, formal complaint formajaban (irasban). Ha fizikai tamadasrol van szo, en mindenkeppen a rendorsegnek jelentenem, akkor is ha nincs 'bizonyitek'. Az a ferfi aki teged megtamadott, mas noket is meg fog tamadni, egeszen addig amig bajba nem kerul emiatt - akkor lehet hogy ketszer is meggondolja mielott ujra ilyet csinal.

2014.01.09. 16:43:33

A napokban toltottem le egy erdekes konyvet a poszttal kapcsolatban, tegnap este bele is olvastam, Elgondolkoztato es egyben elszomorito is:(
www.amazon.ca/When-Women-Sexually-Abuse-Men/dp/0313397295

2014.01.09. 16:44:06

@Advanced Flight: Oke, kb. minden no meg adalekkent elmeselhetne hogy semmit nem csinalt es molesztalta egy ficko. Ennyit az adalekokrol. Miert kell mindig abbol kiindulni hogy a no azt akarta hogy molesztaljak, akkor is ha 'nem tudott rola', csak igy tudattalanul ezt akarta elerni? Van arrol is egy sztorid, hogy az egyik haverod mindig a kreditkartyait lobogtatta az uzletekben, aztan csodalkozott hogy mindig kiraboltak, pedig tudattalanul azt akarta elerni?

2014.01.09. 16:44:44

@Cascabel:
Elnezest, nem a poszttal kapcsolatban erdekes a konyv, hanem a hozzaszolasokkal kapcsolatban.

DieNanny CH 2014.01.09. 16:50:46

@Cascabel:

Úgy emlékszem, van egy ügyvédes film is azzal kapcsolatban, hogy ki kit ítél el molesztálás vagy erőszak esetén. Már nem emlékszem. Valamilyen krimi-szerű dráma, és asszem a színésznő ismert. De több nem rémlik. ( Nem láttam, csak tartalmát olvastam valamikor. Talán 15 éve.)

2014.01.09. 17:05:32

@Th's child: :) Fry kulonben az egyik kedvencem, meg te is jo fej ertelmes embernek tunsz, nem baj ha nem ertunk mindig mindenben 100%-ig egyet. Engem most kisse erzekenyen erint a tema, mivel jelenleg Szaudi Arabiaban lakunk, es pont a napokban volt az irodankban egy nagy vita az egyik szaudi kolleganonkkel. Itt a legtobb nonek nyilvanos helyen csak a keze lathato, illetve ritkan a szemei. Ez a munkatarsam - fiatal, ertelmes, tanult no - a helyi normaknak megfeleloen allitotta, hogy ha egy no nyilvanos helyen koromlakkot vagy szemsminket visel, akkor az o hibaja ha megeroszakoljak. Ez extrem peldanak tunik neked, de jol mutatja hova vezet az a logika, ha az aldozatot hibaztatjuk. Az kulturalis norma kerdese hogy mi szamit kihivo ruhazatnak, itt a koromlakk mar annak szamit. Mindig lesz valami amire ra lehet fogni hogy a no direkt provokalta a pasit aki erre nem tudott uralkodni magan es megtamadta.

Ezzel a logikaval akar azt is lehetne mondani hogy ha egy gyermektelen no ellop egy csecsemot, akkor nem lehet felelossegre vonni mert nem tudott uralkodni az anyai osztonein, stb. Vagy egy valos pelda: volt egy kezdemenyezes par evtizede, hogy ha egy no a menstruacio idoszakaban kovet el eroszakos buncselekmenyt, azt enyhito korulmenykent kell figyelembe venni, mivel nem tudott uralkodni magan. En szemely szerint nagyon orulok hogy ebbol nem lett torveny, mivel nagyon igazsagtalan lett volna, meg viccnek is rossz. Nyilvan vannak hangulatingadozasok stb. menstruacio miatt, de nehogy mar ez eleg ok legyen arra hogy valaki eroszakos buncselekmenyt kovessen el.

2014.01.09. 17:13:37

@Cascabel: Ez tenyleg erdekes, elolvasnam, de olyan szinten nem erdekel hogy meg is rendeljem. Ha van kedved, irjal rola tobbet a kommentekben.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 17:23:32

@DieNanny [SZ,CH]: latom akkor szeretsz alaposan tervezni :) ne kapkodd el :DDDDD

2014.01.09. 17:36:40

@Barátusz [UKCaLCM]: Nem tudom proli vagy-e, de legalabb nem vagy himsoviniszta, szexista macso aki massal vasaltatja a ruhait! :)))

Quercus a favágó 2014.01.09. 18:08:20

@Cascabel:

"Megharagudtam a Vilagra!"

Az még nem olyan nagy baj, öreg harcos.
Csak a világ meg ne haragudjon rád!

blackhairlady 2014.01.09. 18:09:04

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Majd ha a feleseged is egyszer ugy megy haza, hogy a fonok (tanar, munkatars, akarki) beprobalkozott nala, akkor mondd neki, hogy; "je, ez milyen aranyos, meg a Hataratkelos lanyokra is ralicitaltal."

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 18:14:23

@33621: az vagyok, de itt igyekszem max viccelni, meg néha véleményt nyilvánítani...

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 18:16:26

@Mirjam2: neked igazad van.
de nem tudod, mi jár a férfiak fejében.
állandóan.
Állandóan.
ÁLLANDÓAN

teljesen máshogy vannak összerakva, mint mi.

2014.01.09. 18:16:42

@Mirjam2:
Engem sem erdekel annyira, hogy megrendeljem. "Talaltam" :) Nagy konyvgyujto vagyok:) A cime ragadta meg a fantaziamat:) Voltam "aldozat" is, de akkor buszkesegnek vettem, en hulye! :) (bebujt az a'gyamba)
Itt elolvashatod a konyvet:
www.dropbox.com/s/bpmxqpfamgpnrno/2014-jan09.pdf

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 18:17:45

@Balázs Kiss: meg azok is, akik funkcionális analfabéták.

ugyanis senki sem mondta, hogy hibásak
vagy a zaklatókat nem kell megbüntetni.

senki.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 18:21:30

@Kövérmadár [swe]: nekem az angol betegéhez, de nem hatott meg
úgyse bírtam azt a szenvelgő filmet

blackhairlady 2014.01.09. 18:26:51

Off:

Most olvastam, illetve lattam ezeket a kepeket Daniabol. Az ott eloktol kerdeznem, hogy tenyleg ilyen zuhanyzok vannak ott, vagy ezek csak ritka es erdekes, kiragadott esetek?

geccodejoakecod.444.hu/2014/01/09/valami-buzlik-daniaban/

2014.01.09. 18:27:41

@QUERCUS:
" Csak a világ meg ne haragudjon rád! "
Az nem erdekel. Kell minimum ket het, hogy kibekuljek. Csak idot akarok, osszeszedni, utolerni magamat, helyukre tenni a dolgokat.
Off:
Par hete, mikor hosszabb ideig nem jelentkeztel, egy hozzaszolasomban irtam a fizikai munkarol, Amikor kozepiskolas korunkban, 15-18 evesen milyen kemenyen kellett dolgoznunk iskolai gyakorlatokon: csemete ultetes, kapalas, favagas fejszevel, kezifuresszel, motorfuresszel, esoben, hoban, nyari melegben. Emlekszel? Tuleltuk, megedzodtunk:)

nyuszigonosz 2014.01.09. 18:33:09

Hát elszomorítóak ma a kommentek a poszthoz: vagyishogy nem is olvastam el az összeset, csak elkezdtem.
Kedves, elsösorban hölgyek: akivel még nem történt meg a szexuális zaklatás bármilyen formában, az örüljön neki. Nem az áldozat a bünös! Nem afelett kell ítélkezni!

Lényegében nem is csodálkozom azon, hogy sok sok ilyen és hasonló eset sosincs sehová bejelentve, mert az akivel történt, annak kellemetlen ilyenröl beszélni. Mert jönnek a mindentudók és az ö szavait cáfolják, öt kiáltják ki bünösnek. Pedig nem kell sem kihívóan viselkedni - öltözködni de még csak szépnek sem lenni ahhoz., hogy ilyen vagy hasonló dolgok megtörténjenek.
Így is szerencséje van még a poszt írójának, rosszabbul is végzödhetett volna az egész.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 18:36:58

@Babette_:
Ezért könnyű minket megfogni és megtartani... vagy mégsem? Akkor valahol, valami hiba van a számításban és lehet, hogy:
a) a férfi mégsem csak azt akarja;
b) a nők mégsem akarják ugyanannyira.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.01.09. 18:39:22

@zöldeketbeszélek: Nem értem ezt az uramatyám-at.......arra tettem utalást, hogy egy nő nem csak kirívó ruházatban lehet csinos, és hogy igenis van egyfajta dress code minden munkahelynél.
NEM azt írtam, hogy a poszter kihívóan öltözködik.
NEM azt írtam, hogy farmeres-fűrészporos lányokat nem lehet zaklatni.
Sőt! Annak idején egy kertészetben dolgoztam, és egy alkalommal, amikor a főnök fuvarozott haza, a keze egyszer csak a combomon landolt (kisvakond-naciban és bakancsban mennyire lehettem kihívó??), de határozottan, ugyanakkor udvariasan elhárítottam a közeledését. Nem rúgtak ki utána.

Quercus a favágó 2014.01.09. 18:39:43

@Cascabel:

Bizony, bizony. És még a jobbik eset volt, ha az egy hónapos nyári gyakorlatot a szakmában töltöttük el. Nekem volt olyan év, hogy a felnémeti vasúti sínt krampácsoltuk. Az volt aztán szakmai gyakorlat!!!!

Én most is zömében fizikai munkát végzek. Érdekes, hogy ha olyan helyen járok, ahol nem ismernek, és először úgy jelenek meg mint erdész, érzem a tiszteletet. Aztán, ha meglátnak melós ruhában, annyi. Az emberek valami oknál fogva úgy gondolják, aki fizikai munkát végez, annak annyi esze sincs, mint egy marék hangyának. Mi magyarok még ott tartunk, hogy az ész=öltöny.

2014.01.09. 18:40:49

@Cascabel: Nagyon koszonom, mar elkezdtem olvasni, az elso 4 oldal nagyon erdekes! Elarulnad a titkot, honnan lehet konyveket csak igy letolteni? Sajnos IT analfabeta vagyok! Most olvasok tovabb.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 18:42:12

@Kövérmadár [swe]:
a férfi nem csak azt akarja, de azt nagyon akarja
a nők többsége nem ugyanannyira akarja

szerintem

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 18:44:38

@petrasp: de az nem zaklatás.
tisztába kéne tenni a fogalmakat

az ajánlattétel/kezdeményezés és a zaklatás két külön dolog

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 18:46:39

@QUERCUS:
Egyetértek.
Engem is sokszor mondtak el mindennek, amiért pl. rühellem az öltönyt. Munkásruhában is lehet bármilyen intellektuális munkát végezni, ahogy a főnökeim is pólóban dolgoznak. Inget csak akkor látok rajtuk, ha valami fontos tárgyalásuk van, évente kb. 2*.

Voltam én már utolsó senkiházi, bunkó proli, alacsonyabbrendű életforma csak azért, mert nem vagyok hajlandó kiöltözni a számítógép kedvéért (természetesen magyarok által)
(van az a pénz, persze, de... annyit még nem ajánlottak :) )

2014.01.09. 18:48:18

@Mirjam2:
Le is toltheted innen, nem kell online olvasni:)
Hogy hol lehet konyveket letolteni?
Legalisan sok helyrol, pl. a Magyar MEK - rol, stb.
Illegalis helyeket itt a nagy nyilvanossag elott irok:) (kerdezd maxvalt, o biztosan sokat tud)
Nem akarom a HA-t kellemetlen helyzetbe hozni:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 18:50:17

@Babette_:
Szerintem is.
De akkor honnan az az általános tévhit, hogy csak azt akarjuk? És ha ezt tudja a nő és szeretné megtartani a pasiját (mert mondjuk szereti), akkor ez miért okoz konfliktust sok esetben?

A napokban olvastam az FB-n:
"A nők csak kedvességet akarnak. Egy kis kedvességért néha szexre is hajlandóak.
A férfiak csak szexet akarnak. Egy kis szexért néha kedvességre is hajlandóak."

Az emberek végtelenül bonyolultak, ha egy ilyen végtelenül egyszerű "egyenletet" nem képesek megoldani. :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 18:52:53

@Kövérmadár [swe]: mert a nők többnyire nincsenek tisztában a férfiakkal, azt hiszik, olyanok, mint ők.

Quercus a favágó 2014.01.09. 19:06:04

Különös teremtmények a nők. Beleszeretnek egy férfibe, majd megpróbálják megváltoztatni. Általában sikerrel járnak, és egész életükben sajnálják, hogy ilyen unalmas és megalkuvó emberhez mentek feleségül.

David Gemmell

2014.01.09. 19:06:27

@Babette_:
Ez vice versa is ervenyes lehet, nem?:)

DieNanny CH 2014.01.09. 19:09:40

@blackhair-lady:

Én '88-ban voltam énekkarral Pozsonyban, és ott egy szállodában a mosdóban/nál/körül volt a zuhanyzó. Képzelj el egy átlagos wc helyiséget normál kézmosóval, kb 1x2 méter. Na, a mosdó alatt a padlóban is van lefolyó, a csap szélétől kb 50 cm távolságban lóg a zuhanyfüggöny. Tehát behúzhatod, és legfeljebb a csap lesz vizes. Ja, és ugye van 50 cm-ed forgolódni zuhanyzás közben... Csehszlovák spórolás.

Quercus a favágó 2014.01.09. 19:09:47

@Kövérmadár [swe]:

Marilyn Monroe szerint ha meg tudsz nevettetni egy lányt, bármit megtehetsz vele.
Hát nem tudom. Ha ez igaz lenne, én már háremmel rendelkeznék.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 19:11:10

@QUERCUS:
Erről olvastam egyszer egy jó viccet, volt benne motoros srác, aki eltunyult, az asszony dobta, majd szerzett másik motoros srácot. A régi meg előre röhögött rajta, hogy mikor kap majd kötött sapkát.
Vagy valami hasonló :D

@Cascabel:
Mérmit, hogy a nő akar szexet a férfi meg kedvességet?
Persze.

2014.01.09. 19:11:34

@petrasp: Nem kotozkodeskeppen, de en tutira nem lettem volna udvarias a fonokkel ha a combomon landol a keze...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 19:12:31

@QUERCUS:
Hát... pont erről árulkodnak a férfiak, akik... a jelek szerint elég jó humoróak voltak :D

Vagy arra gondolhatott, hogy a férfi legviccesebb testrésze a pénztárcája? :D

VHB 2014.01.09. 19:12:40

@33621: Mit csinál egy nő egy fél kg kalapáccsal?

A válasz 2:36 körül.
www.youtube.com/watch?v=jzy2dgEUOhY

DieNanny CH 2014.01.09. 19:14:41

@Babette_:

Nem, nem, köszi. Amit én olvastam, abban egy nőt erőszakoltak meg, vagy csak akarták, és asszem egy női ügyvéd próbálta védeni, de nehéz volt, mert vagy nem hittek neki, vagy olyan szakmában volt - talán pincér -, hogy kihívóan kellett öltöznie...
Bocs, sajnos már nem emlékszem...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 19:14:59

@blackhair-lady:
Létezhet ilyen.
Nálunk is elég minimál stílusú volt a régi lakásban a fürdő. Aztán szereztünk bele egy kádat, az sokat segített. A mostani már modernebb, felhasználóbarát :)

peacefroggg 2014.01.09. 19:19:20

@blackhair-lady: az ottani kommentek alapján teljesen általános

blackhairlady 2014.01.09. 19:21:57

@DieNanny [SZ,CH]: Akkor a fogkefe, a tusfordo vagy szappan, torolkozo az valami zart reszben, szekrenyben van? Mert hat ugy ki szeretne szappanos fogkefevel fogat mosni:))

DieNanny CH 2014.01.09. 19:22:30

@VHB:

Á, ebben a videóban az a kalapács minimum másfél kilós. Így ránézésre... Az én félkilósommal azért falat törni sokáig tartana...

2014.01.09. 19:22:33

@Kövérmadár [swe]:
Babette irta, hogy:
" mert a nők többnyire nincsenek tisztában a férfiakkal, azt hiszik, olyanok, mint ők. "
Erre irtam, hogy a forditottja is ervenyes lehet:
mert a ferfiak többnyire nincsenek tisztában a nőkkel, azt hiszik, olyanok, mint ők:)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.01.09. 19:23:49

@Babette_: köszönöm Babette, igazad van.
@Mirjam2: abban a helyzetben ezt találtam legmegfelelőbbnek, ugyanakkor évekkel később, amikor a kolleganőmet zaklatta a biztonsági őr mindenféle trágár ajánlatokkal, már nem voltam udvarias......abban a pillanatban, amikor a lány már nem bírta tovább és elmesélte hogy mi történt, a fickó repült a boltból, hát voltam minden a büdös kurvától kezdve a baszatlan picsáig, de kit érdekelt??

DieNanny CH 2014.01.09. 19:25:04

@blackhair-lady:

Csak a szokásos szállodai üvegpolc volt a csap fölött. Meg a tükör. A cuccainkat rátettük a wc fedélre. A függöny túloldalára. Meg ott volt az ajtó is.

blackhairlady 2014.01.09. 19:25:17

@Kövérmadár [swe]: Az ok, hogy minimal, de tenyleg nem ismerik a zuhanytalcat? Mert hat az ugye nem foglal akkora baromi nagy helyet, tudom, mert a nyaralonkba eppen csak elfer a wc, mosdo es zuhany, pedig igen csak szukre szabott a hely, kosebb mint nemelyik itteni (a kepeken) helyiseg.

blackhairlady 2014.01.09. 19:27:31

@peacefroggg: Nem olvastam el a kommenteket csak a kepeket neztem vegig. Akkor ezek szerint ez elfogadott. Most mar hatarozottan allitom ahogy tobb orszag "erdekessegeit" is latom, hogy a magyar epiteszettel semmi baj:))

VHB 2014.01.09. 19:29:08

@DieNanny [SZ,CH]: Van benne kalapács is? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 19:31:57

@blackhair-lady:
Svédországban még nem láttam zuhanykabint vagy tálcát. Nálunk sincs, csak egy lefolyó + függöny. De legalább elég nagy a fürdő, így nincs belőle gond.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 19:33:50

@Cascabel: persze, de kevesebb férfival beszéltem erről, mint nővel..

micsoda? 2014.01.09. 19:35:49

Hiánypótló, jól megirt poszt. Külön gratula, hogy másokra is gondol. Az már csak hab a tortán, ha nála is bejönne ügyessége, külsője miatt a "Hölgyek öröme" könyv végkifejlete:-)

**mimi** 2014.01.09. 19:35:58

@geegee:
nagyon szomorú...:(

"Horvátország EU-tagságával egy időben bejelentette az euró mihamarabbi bevezetésének szándékát. Magyarország? A kérdés már évek óta nincs napirenden."

GERI87 2014.01.09. 19:36:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ez talán jó válasz lehetett még akkor, amikor nem ismerték a kórokozókat, bacikat, vírusokat.

Könnyen lehet ezzel az 'eredendő bűnnel' manipulálni az emberek: akkor is hitre és egyházra van szüksége, ha semmi bűnt nem követett el, mert hát 'alanyi jogon' (vagy mondhatni "faji alapon") már bűnös...
vicc.

2014.01.09. 19:39:09

Nem értem sokszor a férfiakat, egyrészről előszeretettel beszélnek a nőkről "csöcsök, seggek és p....k" szintjén, de ha IRL egy fiatal, csinos nő ehhez a szinthez igazodna, az már qrva. :) A való életben a nő legyen szolid, anyás, engedelmes és legfőképpen takargassa magát, ha nem akar bajt. Micsoda? :) Ez egy kissé ellentmondásos nekem.

A nőkben ugyanúgy buzog a szexuális vágy, mint a férfiakban, ugyanúgy izgatónak találnak egy szexi férfit, de ettől még ugye nem helyes, hogy megragadják a micsodáját anélkül, hogy erre engedélyt kaptak volna. :)

Charlie-nak és Mirjam-nak tökéletesen igaza van, ilyen esetben panaszt kell tenni, erre szinte mindenhol van hivatalos eljárás. Ehhez az is hozzátartozik, hogyha valakiről bebizonyosodik hogy indokolatlanul tett panaszt, arra súlyos következmények várhatnak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 19:42:55

@Cascabel:
Tudom, tudom... te viszont nem érted a viccet ;)

2014.01.09. 19:43:02

Ferfiaknak:)
Egy erdekes es szep zene:

Waylon Jennings With Mark Knopfler - Learning The Game:
www.youtube.com/watch?v=wHKREz4Ac_I

Hearts that are broken and love that's untrue
These go with learning the game
When you love her and she doesn't love you
You're only learning the game
When she says that you're the only one she'll ever love
Then you find that you are not the one she's thinking of
Feeling so sad and you're all alone and blue
That's when you're learning the game
When she says that you're the only one she'll ever love
Then you find that you are not the one she's thinking of
Feeling so sad and you're all alone and blue
That's when you're learning the game
That's when you're learning the game

2014.01.09. 19:53:48

@Mirjam2: +1 :)

@zöldeketbeszélek: Nem bizony. A 80-as években pl., amikor én voltam fiatal, akkor olyan divat volt, hogy se a melled, se a feneked nem látszott, mert minden olyan lógós és bő volt. Ettől függetlenül, voltak férfiak, akik erősen nyomultak a fiatal, még egyedülálló nőkre. Ebből néha egész humoros esetek adódtak, pl. amikor egy idősebb főnököt a fiatalabb kolléganőm visszalökött és az beesett egy nagy cserép filodendronba. :)

@Balázs Kiss: Nem szélsőséges, ez normális gondolkodás.

DieNanny CH 2014.01.09. 20:05:45

@VHB:

Éppen azért linkelted a videót, mert van benne egy kalapács. Nem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 20:08:09

Na szóval...

kepkezelo.com/images/y7e98fex2fgedbg30g.jpg

Nekem tetszett a poszt.
Nem volt informatív. Lényegét tekintve akár mondhatnám azt is hogy olyan volt mint a tegnapi semmitmondó poszt.
Mégsem teszem mert felvetett egy élethelyzetet egy problémát amibe a lakosság legalább fele belekerülhet.
Az egész tulajdonképpen egy gumicsont amin el lehet rágódni pro és kontra napokig.
Aki megéli annak már nem olyan vicces.
Az én véleményem egyébként megegyezik Madáréval és még néhány kommentelővel hogy nincs olyan élethelyzet hogy akarata ellenére hozzányúljunk valakihez aki teljes szellemi és fizikai állapotban van.
A násztáncnak megvan a koreográfiája férfi és nő között a kialakult jelrendszerrel.

Van viszont egy dolog amivel nagyon nem értek egyet.
Vannak olyan emberek akik ha olyasmit látnak aminek a birtoklására nincs lehetőségük akkor csípőből elutasítják azt.
Azt mondja "nem fájdítom a szívem".
Miért?
Miért kéne fájni a szívemnek ha meglátok egy ritka, különleges autót?
Körbejárom, megcsodálom és jó érzéssel gyönyörködök benne.
A világ tele van szépséggel.
Meg kell látni a szépet.
Nálam okosabb ember mondta hogy "A szép az ami érdek nélkül tetszik"
Érdek, és a birtoklás lehetősége nélkül tudok gyönyörködni egy épületben, egy park virágaiban, egy autóban, egy múzeumi tárgyban, és igen, egy szép dekoltázsban.
A női test szép.
Azok a nők akik meg akarják mutatni szépségük egy részét vagy teljes valóját miért ne tegyék?
Miért kell őket megszólni, neadjisten kurvának tekinteni?
Megmutatják amire büszkék.
A mínusz 5fokban izompólóban feszítő gyurmaembert miért nem szólják meg?
Az mennyivel különb?
Mindent amit ebben a világban szépnek tartunk az ad egyfajta vizuális kielégülést. Jó ez annak aki adja és jó annak aki kapja.
Mi a probléma?
Nem kell ennél továbblépni.
Megmutatta?
Meg.
Láttam?
Láttam.
Kész. Jobbra el.
Kiskezitcsókolom holnap is megyek majd egy kávéra.
Viszont ha egy nő bevállalja hogy kihívóan öltözködik akkor azt viselje méltósággal.
Nincs annál szánalmasabb hogy 100 miniszoknyás nőből 100 húzkodja lefelé a szoknyáját.
Természetesen az itt jelenlévők nem.
Azt tudjuk.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Énbagoly 2014.01.09. 20:12:54

Hát, beleolvasgattam, mi lett a posztból. :)
Van egy olyan érzésem, hogy ma az átlagosnál több volt az előzetes moderálás.
Kizárt, hogy ne lettek volna ettől lényegesen bunkóbb hozzászólások is. Gondolom pont erre lett kitalálva ez a rendszer. :)

Ennike (DK) 2014.01.09. 20:15:45

@blackhair-lady: igen ilyen zuhanyzok vannak, es meg az elsok, a jo kategoriasok...sajnos, ezen voltunk 2 evig kiakadva, aztan megszoktuk. En most vettem lakast es "ulokadam" van. 120 cm a hossza, 70 cm a szeles, nagyon mely... olyan mint egy mosdotal... viccces mindenesetre:)))) egyelore nem ujitok, most ezt szokom:))), de ezt irtam a posztomban is "wcfurdoszobak" az enyem meg istenes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 20:16:08

@diggerdriver:
Igazad van, tényleg nem húzkodom a miniszoknyámat...

Megint megláttam a lényegi mondanivalót, mi? :)

Mondhatnám, hogy egyetértek, de te már leírtad, hogy egyetértesz velem és ha erre rákontráznék, az már olyan buzis lenne ;)
(semmi bajom a melegekkel)

2014.01.09. 20:17:24

@Babette_: En is no vagyok, nem igazan ertem, milyen alapon gondolod hogy te jobban tudod mi van 'a ferfiak' fejeben mint en. Nyilvan mindannyian ismerjuk ezeket a sztereotipiakat hogy a ferfiak mindig szexelni akarnak, fontosabb nekik a szex mint a noknek, a nok erzelmekre vagynak a ferfiak meg szexre, stb. Az eddigi elettapasztalatom alapjan azt gondolom hogy az emberek sokkal komplexebbek ennel hogy ket kategoriaba lehessen oket elkuloniteni es a ferfiak mind ilyenek, nok meg mind olyanok. Ami biztos, hogy a noket minden tarsadalomban fiatal koruk ota arra szocializaljak hogy ne mutassak ki nyiltan a szexualis vagyaikat, illetve altalanossagban ne fejezzenek ki eros vagyakat, haragot, agressziot, stb. Ennek nyilvan nagyon eros hatasa van a nokre. En szemely szerint nem gondolom hogy noknek kevesbe lenne fontos a szex mint a ferfiaknak, hiszen ez az emberi elet egyik nagyon fontos resze, nok is rendszeresen gondolnak szexre, stb., de ez tarsadalmilag kevesbe elfogadott, ezert nem fejezhetik ki nyiltan, szemben a ferfiakkal.

tableno 2014.01.09. 20:17:50

@diggerdriver: Tebenned egy filozófus veszett el. De nagyon! :)

Komolyra fordítva: minden szavaddal egyetértek.

tableno 2014.01.09. 20:27:36

@diggerdriver: "Miért kéne fájni a szívemnek ha meglátok egy ritka, különleges autót?
Körbejárom, megcsodálom és jó érzéssel gyönyörködök benne." - a múltkor láttam az utcán parkolni egy Bugatti Veyront. Teljesen feldobta a hangulatom! :)

Quercus a favágó 2014.01.09. 20:28:20

@Kövérmadár [swe]:

"Vagy arra gondolhatott, hogy a férfi legviccesebb testrésze a pénztárcája?"

A rablónak a pénzed, vagy az életed kell. A nőnek mindkettő.

2014.01.09. 20:32:33

@Cascabel: Oke, koszi, utananezek a legalis helyeknek! :) Tovabbra is olvasom a konyvet, tenyleg jo. Bar a ferjem kicsit meglepodott, mikor ranezett a kepernyomre es meglatta a cimet...

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.09. 20:41:34

@Mirjam2:
első körben számold meg, hányszor gondolsz a szexre egy nap
(nem, nem a seggének a látványára, hanem arra, hogy hozzádsimul, belédhatol, stb),
majd kérdezz meg erről egy férfit.
vagy többet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.09. 20:42:09

@QUERCUS:
Nincs ezzel baj.
A kérdés, hogy mennyire kölcsönös a dolog?

Brix 2014.01.09. 20:51:47

Ha a posztíró ilyen sokszor találkozik molesztálással, akkor el kellene gondolkoznia azon, hogy nem viselkedik-e úgy , hogy elősegítse az áldozattá válást.... Ha kellően határozottan , elutasítóan viselkedne, akkor feltehetőleg sokkal kevesebb ilyen eset fordulna elő. Azt a főnököt , amelyik fizikailag is vegzálta, fel kellett volna jelenteni , hiszen legközelebb majd megerőszakol valakit, ha lehetősége lesz rá.
Ha van fiú barát, akkor minimum telibe kell ütni az ilyen zaklatót!
Nyilván nem könnyű egy egyedülálló nőnek Londonban bevándorlóként , "alávetett" munkás pozíciókban paki és egyéb alantas nációk között, de határozott , konzekvens viselkedéssel mindig ki lehet vívni a férfiak tiszteletét és az ehhez hasonló esetek nem fognak előfordulni.

Advanced Flight 2014.01.09. 20:51:47

@Mirjam2: megnézheted a korábbi, más, hasonló témájú posztokhoz írt kommentjeimet, amikor is mindig a megerőszakolt/zaklatott nőket védem, pedig többnyire habzó szájú hímsovik szoktak azonnal megjelenni a témára.
De jelen esetben poszterina leírása tényleg árulkodó egy kicsit: hogy ő már szinte várja, hogy zaklassák és csodálkozik, ha mégsem.
Igenis létezik viktimológia és ha egy nőnek kivétel nélkül minden munkahelyén ajánlatokat tesznek meg zaklatják, az pöttyet gyanús.
Ja, egyébként nő vagyok és több munkahelyem volt eddig; két alkalommal fordult elő, hogy kulturált módon randira hívtak, illetve normális hangnemben tett bókokat kaptam a külsőmre.
Tehát tudom, miről beszélek, csinos nőként is el lehet kerülni a zaklatást.

Wabbit 2014.01.09. 20:51:47

Nem ismerhetem az illető hölgyet, simán lehet, hogy igazat mond. Előre is elnézést, ha így van. Viszont egy tipikus mintázat jutott az eszembe, amit Londonban tapasztaltam magyar csajoktól.
Csinos. Kikezd mindenkivel, főleg azzal, akitől valamit várhat is. Soha nem tudhatod miért teszi, de leginkább az szokott lenni a háttérben, hogy muszáj áldozatnak látszania. Való életben egy ribanc, aki csalja a pasiját fűvel fával, de kellenek valós tények, amik alapján ő egy áldozat. Erre jók a bolti főnökök és egyes lakótársak. Addig tologatja a picsáját mosolyogva, ameddig (sok-sok kételkedés és gondolkozás után) az illető rámozdul. Aztán jönnek a pajkos visszautasítások, és egyszercsak azt se tudod mi van, mert hirtelen te leszel mindenki szemében maga az ördög. És akkor fogod csak észrevenni, hogy pont ezt akarta elérni, pont ez az, amivel egy harmadik (pénzes, angol, akármilyen) illetőt meg tudott hatni, és rá tudott venni arra, hogy odafigyeljen rá. Láttam ilyet párat. Huszonegy-két évesek, játszanak, nem veszik komolyan a dolgot, de azt jól látják, hogy ártatlan szüzeknek, áldozatoknak kell, hogy látsszanak ahhoz, hogy egy idősebb, komolyabb, tapasztaltabb faszi észrevegye őket. És persze sajnáltatják magukat kibaszottul.

Én annyit kérdeznék meg ebben az esetben, hogy mégis honnan a fészkes fenéből gondolta ez a hölgy, hogy a rendőrség nem venné őt komolyan? Meg fogják hallgatni a kollégáit is a rendőrök, őt meg fogja hallgatni egy pszichológus is, és el fogják tudni dönteni, hogy mégis ki az, aki igazat mond. Számomra elég hihetetlenül hangzik a sztori, elég sok magyar csajt ismerek akik Londonban dolgoznak, és eddig még egy ilyen sztorit se hallottam - vagyis olyat még nem, ahol a hölgy is ártatlan bárányka lett volna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.09. 20:51:47

komolyan latolgattam, hogy feljelentem. Viszont amikor felkerestem egy ügyvédet, az elmondta, hogy bizonyítékok nélkül esélyem sem lehet."

én nem tudom, de ilyenkor nincs bejelentési kötelezettség? akkor nem feljelentés, de azért erről illene tudnia a hatóságoknak.
és ha valaki mást megtámad? ami valószínű, ha legalább nyitnának róla a rendőrőrsön aktát, nyilvántartást, és egyszer behívták volna kihallgatásra, visszavehetett volna az arcából ha értelmes.

" Nem sokon múlt, hogy nem szedte le rólam a nadrágot: ebben az egyik kolléganőm zavarta meg, aki visszajött, mert az öltözőben felejtette az ernyőjét, odakint meg eleredt az eső."

ezt amúgy nem úgy hívják hogy tanú? TANÚ. mi az hogy nincs bizonyíték? ez nekem elég gyanús írás.

kultúrhelyeken meg nincs előzetes moderáció

Ennike (DK) 2014.01.09. 20:51:57

a poszthoz: Szexualis zaklatas, minden munkahelyen elofordulhat, es altalaban a hatalommal van kapcsolatban, noket gyakrabban erint, de elofordul forditott eset is. Nem minden esetben a szepseg, a vonzosag a meghatarozo, hanem az a teny, hogy en folotted vagyok, te alattam, esetleg gyengebb vagy, meg tudlak felemliteni, markomban tudlak tartani. Majdnem mindig a zaklatonak komoly komplexusa lehet mas teren. Intelligens, jozan ember tud merlegelni az osztoneit kontrollalni, hisz attol Ember.
Nem tudok aljasabb dolgot elkepzelni annal, amikor valaki egy kiszolgaltatott helyzetben levo embertarsat, megfelemliti, megalazza, zaklatja, ne adj isten megeroszakolja.

blackhairlady 2014.01.09. 21:01:24

@Ennike (DK): Tenyleg, te ott elsz Daniaban.
Arra nincs is lehetoseg, hogy ezt egy kicsit atalakitsa, modositsa az ember? Meg az ulokad sem zavar, hisz abban is lehet normalisan furodni, de az, hogy a viz megy amerre lat mert a zuhanyrozsa csak ott van a falban, semmi korulotte, sem lefolyo a foldben... hat az nekem kicsit fura. De hat mindent meg lehet szokni, a tobbi jo dolog mellett meg ezek a problemak mar eltorpulnek.

rumitom 2014.01.09. 21:02:05

@cougarcat: vannak olyan helyek ahol gond nélkül belemarkoltak a hatsomba erre az aktra általam nem feljogosított noszemelyek

DieNanny CH 2014.01.09. 21:05:18

@tesz-vesz:

"kultúrhelyeken meg nincs előzetes moderáció"

Ez egy elit hely. Itt van.
hataratkelo.blog.hu/2013/07/31/a_hataratkelo_jovojerol

rumitom 2014.01.09. 21:07:35

@rumitom: ez így picit rövid lett es félreértésre ad lehetőséget, tehát amerikában igen közvetlen (defaultbol nem alkohol hatására) elsősorban 40+os nők, egy sima bárban. nem egyszer es nem kétszer

Ennike (DK) 2014.01.09. 21:08:55

@blackhair-lady: Borzaszto, tudom es igy ahogy mondod: a viz megy amerre lat...lehet valtoztatni ha a sajatod, ha berelt, akkor nem, de, hogy miert ilyenek en meg most sem tudom, eleinte igenytelensegnek gondoltam, mint sok masmindennel kapcsolatban, de aztan elfogadtam, itt ez van, ez az o kulturajuk, en jottem ide, en alkalmazkodom, a korulmenyekhez es a lehetosegekhez kepest es a magam izlese szerint valtoztatok rajta, amint lehet. Nekem sincs mar hagyomanyos fuggonyom, es a hajamat sem szaritom mar korkefevel mint az elejen...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:09:02

@tableno:
Én még csak a szalonban láttam itt.
Viszont láttam forgalomban McLarent.
Morgant nagyritkán.
Maybach-ot is néhányat.

lüke 2014.01.09. 21:15:19

jó a dramaturgia, sok a möchte gern

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:18:15

Tipikus:))))))))))))))))

"Megtörtént házastársi beszélgetés:
Férfi: "Rendelek magamnak egy pizzát. Kérsz te is valamit?"
Nő: "Nem."
Férfi: "OK."
Nő: "... vagy mégis..."
Férfi: "Na mi legyen akkor?"
Nő: "Nem tudom."
Férfi: "Nem tudod, hogy akarsz-e valamit enni?"
Nő: "Nem."
Férfi: "Éhes vagy?"
Nő: "Nem tudom, talán igen."
Férfi: "Mit értesz azalatt, hogy talán?"
Nő: "Azt, hogy nem vagyok biztos benne."
Férfi: "Ha én éhes vagyok, akkor észre szoktam venni."
Nő: "Talán később éhes leszek."
Férfi: "Ok, akkor rendelek neked is egy pizzát."
Nő: "És ha késöbb mégse leszek éhes?"
Férfi: "Akkor otthagyod."
Nő: "Az pocsékolás."
Férfi: "Akkor becsomagoltatod és megeszed holnap."
Nő: "És ha holnap nincs kedvem pizzát enni?"
Férfi: "Pizzát mindig lehet enni."
Nő: "De nem nekem."
Férfi: "Akkor keress valami mást."
Nő: "De most nem akarok mást."
Férfi: "OK, akkor mégis egy pizzát kérsz."
Nő: "Nem."
Férfi: "Akkor nem kérsz semmit."
Nő: "De."
Férfi: "Megőrjítessz!"
Nő: "Miért nem rendelsz magadnak addig is valamit...?"
Férfi: "Ahogy gondolod..."
Nő: "Rendelj magadnak egy sonkás pizzát!"
Férfi: "De én nem szeretem a sonkát."
Nő: "Én viszont igen."
Férfi: "Azt hittem, hogy MAGAMNAK rendelek..."
Nő: "Persze, hogy magadnak rendelsz."
Férfi: "Akkor minek rendeljek sonkát?"
Nő: "Ha esetleg megéheznék akkor ehetnék belőle."
Férfi: "És?"
Nő: "Azt hiszed, hogy megeszek valamit amit nem szeretek?"
Férfi: "Hogy-hogy TE megeszel valamit?"
Nő: "Miért ne?"
Férfi: "Egy pillanat... tehát én rendelek magamnak valamit, azért, hogy te ehess valamit ha esetleg később megéheznél?"
Nő: "Pontosan."
Férfi: "És akkor mit eszek én?"
Nő: "Az is lehet, hogy nem leszek éhes..."
Megjegyzés: A legfelsobb Bíróság felmentette a férfit a gyilkosság vádja alól és a vádat önvédelemre változtatta meg."

mirx 2014.01.09. 21:20:48

Én már csak azt szeretném kérdezni, hogy most a posztoló panaszkodik, vagy dicsekszik.

E_di_na 2014.01.09. 21:21:17

Mit nem lehet ezen erteni? Az engem letamado fonok korabban NEM tett semmifele ajanlatot, nem tapizott, nem celozgatott, nem lepett at semmilyen hatart.

@Mirjam2:
Koszi a tanacsot.
Nem mentegetoztem, csak leirtam, mert rohejes volt, hogy nehanyan ordas kurvanak kepzelnek.
A fonok megfenyegetett minket, hogy ragalmazasert beperel, ha eljar a szank. Arra az ugyved is figyelmeztetett, hogy szolid bizonyitek nelkul valoban en huzhatom a rovidebbet.

@tesz-vesz:
Mar irtam: az ajto zarva volt, nem latott be a kolleganom, es a nadrag is rajtam maradt. Ha bugyiban lettem volna, akkor is felkaptam volna, mert menekultem volna kifele.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:26:00

@E_di_na:
Én hiszek neked.
Jól írsz szívesen olvasnánk tőled még posztot.
Nem tudom mennyire olvasod a Határátkelőt de egy ilyen posztért általában kicsontozzák itt az embert.
A te posztod várakozáson felül részesült kedvező fogadtatásban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 21:26:49

A mai nap összegzése.

kepkezelo.com/images/mkvl38xy3rc1ln7f6c9.jpg

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.01.09. 21:29:01

@diggerdriver:
Egyebkent erre rendkivul egyszeru a megoldas, bar nekem is tobb evembe kerult :-).

Szoval a 'vagy megis' utan rendelni kellett volna annyi pizzat (feles sonkas), ami eleg akkor is, ha megehezik az asszony. Ha megsem, akkor masnap megeszem en a maradekot.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 21:30:43

@blackhair-lady: Pedig a zuhanytalca az, aminek semmi ertelme. Ez a modszer tetszik, egyszeru, funkcionalis. Nalunk asszony maniaja, hogy tagas furdo kell. Persze azt nem tudja megmondani, hogy miert :) Azert a napi max fel oraert (ebben a borotvalkoasom is benne van) amit eltoltok ott?

Quercus a favágó 2014.01.09. 21:33:42

@E_di_na:

Unus testis nullus testis.
Egy tanú, nem tanú.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 21:33:59

@Babette_: Neha eszunkbe jut nekunk feriaknak mas is :DDDDD

Quercus a favágó 2014.01.09. 21:35:22

@Babette_:

"első körben számold meg, hányszor gondolsz a szexre egy nap"

Kivel?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.09. 21:39:19

@QUERCUS: Ahogy Joey mondta a Jobaratokban "Ha ilyen seggeim lennenek egesz nap a kezemen ulnek!" Ez mindent elmond szerintem :DDDDDDDD

2014.01.09. 21:44:04

@rumitom: engem egyszer Disneyworldben egy 40-es anyuka markolaszolt meg

2014.01.09. 21:46:32

@rumitom: Épp ezért irtam, hogy nem helyes az ilyen viselkedés, anélkül hogy valaki erre félre nem érthető engedélyt adott volna. Kettős mérce nem OK.

E_di_na 2014.01.09. 21:57:49

@diggerdriver:
Koszi. Olvastam a blogot, es ismerkedtem a resztvevokkel. A noi szakaszbol sem ert nagy meglepetes.
Van ertelme a folytatasnak?

@QUERCUS:
Helyzettol fugg.

nosuti 2014.01.09. 21:59:55

@blackhair-lady: az én kecómban nem ilyen.

a cabinn hotelekben ilyesmi, de azt gondoltam azért, mert az olcsó tegória

2014.01.09. 22:03:27

@QUERCUS: Ez jol hangzik igy latinul, ettol fuggetlenul mindannyian tudjuk hogy eliteltek embereket olyan buncselekmenyek miatt amelyeknek nem volt tanuja az elkoveton es az aldozaton kivul.

2014.01.09. 22:09:14

@E_di_na: Teljesen mindegy hogy mivel fenyegetozik a pasi, en is fenyegetoztem volna egy kicsit a helyedben, meg panaszt is tettem volna. Tudom hogy utolag meg kivulallokent konnyu okosnak lenni, de azt aki megtamadott, a rendorsegnek kellett volna feljelentened, ugyvedhez fordulni szerintem felesleges ilyen esetben. Azon nem tudom mit ertesz hogy 'te huzhatod a rovidebbet', hogyan? Ezt nehez igy neten keresztul megfogalmazni, de azt uzenem hogy legyel magabiztosabb a jogaiddal kapcsolatban. Sajnos vannak ilyen emberek akik probalnak masokat molesztalni, megfelemliteni stb., nem kell oket azzal batoritani hogy semmit nem teszel az eroszak / fenyegetes ellen. Ezzel csak azt ered el hogy meg jobban elbizzak magukat es nagyobb valoszinuseggel fognak a jovoben mas noket zaklatni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.09. 22:12:51

@E_di_na:
Igen, van.
Mondtam, jól írsz.
Akire én azt mondom hogy jól ír...

Az vagy jól ír vagy nem.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.01.09. 22:23:29

@Advanced Flight: Ne haragudj, nem akartam beled gazolni! :) Szerintem ez nem tudatos valasztas vagy csinossag kerdese hogy zaklatnak-e vagy nem. Pl. engem sem zaklattak egyszer sem munkahelyen, sok mas helyen sajnos igen, de munkahelyen Angliaban tenyleg nem. Ettol fuggetlenul elhiszem hogy van akit igen es nem azert mert direkt ezt akarta elerni.

Hogy csak egy lehetseges okot emlitsek - es ez tisztan csak spekulacio, nem ismerem a posztolot, es nagyon tavol all tolem hogy hibaztassam barmilyen formaban is - tehat nekem az derult ki a posztjabol hogy kevesbe hatarozott a fellepese mint pl. nekem a munkahelyen. Szerintem az en viselkedesembol munkahelyen egybol kiderul, hogy ha nem tetszik nekem valami, azt nem fogom szo nelkul hagyni, igy egy olyan pasi aki aldozatot keres, tutira nem engem fog valasztani. Ettol en nem vagyok semmivel sem jobb ember mint egy kedvesebb, kevesbe hatarozott fellepesu no. Sot, kritizaltak mar engem amiatt hogy tul sokat konfrontalodok emberekkel, stb. munkaval kapcsolatban. Ugyanakkor el tudom kepzelni hogy pont az ilyen 'negativ' tulajdonsagaim vedenek meg a szexualis zaklatastol. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha valakit zaklatnak, nem feltetlenul azt jelenti hogy az illeto direkt provokalta vagy hogy valami problema van vele. Azzal van a problema, aki megtamadja vagy zsarolni probalja stb.

E_di_na 2014.01.09. 22:32:21

@Mirjam2:
Nagyon meglepett, megijesztett az egesz. Szegyelltem is, hogy eppen velem tortent ilyesmi.
Egy napig gondolkoztam, aztan elmentem a rendorsegre, de semmi. Majdnem kirohogtek. Azt mondtak, csaladon beluli verekedesnel is csak akkor tudnak kozbelepni, ha eppen rajtakapjak oket, es folyamatban van a veres. :(

Mar tisztaban vagyok a jogaimmal, es fo az ovatossag.

@diggerdriver:
Vagy jol vagy nem. Harmadik lehetoseg nincs? :)

2014.01.09. 22:35:38

@Babette_: Nem szeretnem ezt itt nyilvanos forumon tovabb ragozni, foleg nem magammal kapcsolatban, de maradjunk annyiban hogy en is ismerem azokat a felmereseket amik szerint az atlagos ferfi orankent tobbszor szexre gondol, es biztos forrasbol tudom hogy az nokkel is elofordulhat :) - es nem, nem csak a latvanyrol van szo! Semmi bizonyitek nincs ra hogy nincsenek olyan nok, illetve hogy a nok hany szazaleka az, akik szinten naponta / orankent x alkalommal gondolnak szexualis aktusokra. Mas kerdes, hogy noknek 'nem illik errol beszelni'.

2014.01.09. 22:53:46

@E_di_na: Teljesen ertheto hogy sokkos allapotban voltal az elejen, ez normalis reakcio. Az viszont nagyon meglepo es egyben felhaborito, ahogy a rendorsegen reagaltak. Egyaltalan nem igaz hogy pl. csak akkor tudnak kozbelepni ha 'folyamatban van a veres', sajat tapasztalatombol tudom hogy ez nem igy van (Londonban szereztem a tapasztalatot, most inkabb nem mennek bele a reszletekbe).

Szerintem nezz utana hogy milyen jogaid vannak, mind a munkahelyen, mind buntetojogilag ilyen esetben. Tenyleg remelem hogy soha nem lesz szukseged ra, de ha esetleg megis valaha hasonlo tortenne veled megint, elj a jogaiddal. En pl. azt csinaltam volna (konnyu ezt mondani, mert nem en voltam ott stb.) hogy azonnal hivatom a rendor feletteset, kerem hogy no hallgasson ki akit specialisan kikepeztek szexualis eroszak aldozataival kapcsolatban, stb. Ehhez mind jogod van a torveny szerint.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.09. 23:19:38

@szaszo71: Fogadjunk, hogy nem no vagy. Siman bele lehet futni ilyen esetben. Szerinted egy G-s mellet pl hova rejtsen az ember?

Nekem is rendszeresen jottek hasonlo ajanlatok, volt aminel engem hoztak felreertheto helyzetbe, holott semmit nem csinaltam( Es meg utana probaltak megmagyarazni, hogy en ertettem felre az illeto kozeledeset).
WTF...

Nem mondanek tobbet, mar igy is sokat mondtam, par mondatbol konnyeden felismerheto lenne az illeto valaki szamara, eleg ha azok akik ott voltak tudjak.

Na szoval lenyeg a lenyeg, nem kell ahhoz semmit kitenni, vagy ugy viselkedni, hogy az embert betalaljak. Marpedig ha no vagy, igen nagy az esely, hogy betalalnak.

morsels (törölt) 2014.01.09. 23:32:18

@Babette_:
Namost ha egy kecske bak is vetelytarsat lat benned, akkor miert vagy meglepodve azon, hogy a himnemu kommentelok tartanak toled?
:-)

blackhairlady 2014.01.09. 23:41:39

@Ennike (DK): Igazad van, alkalmazkodni kell a korulmenyekhez.
En azert varrattam otthon csodas fuggonyoket minden ablaklmra a kedvenc fuggonyos boltomban, a rolo nem eleg nekem.:))

Balázs Kiss 2014.01.10. 00:00:20

@Babette_: Kedves Babette. Szeretnem hinni, hogy a funkcionalis analfabeta alatt nem engem ertettel. Szerintem olvasd at ujra a kommenteket. Tobben is megengedoek voltak a dolog interpretalasaban. Mondvan volt oka a fonok viselkedesenek...
En nem vagyok megengedo.

blackhairlady 2014.01.10. 00:03:47

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Ittt nem a tagassagrol van szo hanem hogy minden vizes lesz. A zuhanytalca sem kotelezo, csak hogy legyen valami ami megvedi a wct meg a torolkozot. Na de meg mindig jobb mint lavorban mosakodni, bar azt is tul eltem, 15 eves koromig kenytelen voltam abban tisztalkodni.

BTBTBT 2014.01.10. 00:17:32

A férfiaktól sem okés a dolog, és ritkán szoktam ilyesmit mondani, de a mai negatív hozzáállásáért szégyellje magát a női szakasz néhány "női" képviselője.

@DieNanny [SZ,CH]:
"Úgy emlékszem, van egy ügyvédes film is azzal kapcsolatban, hogy ki kit ítél el molesztálás vagy erőszak esetén. Már nem emlékszem. Valamilyen krimi-szerű dráma, és asszem a színésznő ismert."

The accused (Azt hiszem, Vádlottak címen futott Mo.-on, de nem biztos.)
www.imdb.com/title/tt0094608/?ref_=nv_sr_1
Jodie Foster Oszkárt is kapott érte.

rumitom 2014.01.10. 01:46:36

@QUERCUS: uhh, hat nalunk a cegnel ez pont forditva van, mindenki oltonyben flangal, csak az igazan okosak engedhetik meg hogy farmerban legyenek :)

rumitom 2014.01.10. 01:54:47

@diggerdriver: egy ilyen szintu beszelgetes nalunk naponta lejatszodik :) pedig bevezettem a nem tudom mint tabu szo osszetetelt. nem sokat segitett.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 02:16:37

@szaszo71: Én erre csak annyit tudok mondani, hogy engem gyerekkoromtol fogva a mutogatos perverz ällatok talälnak meg. Ehhez pär éve "hozzäjött" a buli utän kissé szétcsuszott fiatal fiucskäk, ök valahogy bennem lätjäk a megmentöt, monologjuk meghallgatojät.:-)
Akkor én mi vagyok/gyerekként mi voltam szerinted?
Van olyan barätnöm, akit rendszeresen megtalälnak az agyilag kissé zakkantabb emberek.
@tilmir (ch): Nem mondom, hogy mindenütt zaklatnak, de elöbb megyek keresztül egy kihalt temetön, minthogy bizonyos korcsoportu férfiakkal egy tärsasägban legyek...
@rumitom: @tableno: Räkkattantam mostanäban a CSI: New Yorkra... :-) Az egyik föszereplöt (Stella) a produkcio öltöztetöje 100 bol kb 99x köldökig dekoltält fölsöbe öltözteti...és szegény nönek kb 2pattanäs van a melle helyén... viszont a nöket csak szigoruan derékik mutatjäk, premier planban sejhajt még nem lehetett lätni. :-)
Ja, amugy Sväjcban megkezdödött a farsangi dekoriert (=félmeztelen) szezon egyes pubokban...
@Babette_: Ezt elöször ugy olvastam, hogy tökös kedves läny... :-)))
@zöldeketbeszélek: És ehhez még: Aki ilyeneket hangoztat, azt azért megkérdezném, hogy egy gyerek pl mennyire tud kihivoan öltözködni... :-(
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: ...és erre te is beszälltäl, hogy téged hogy akartak... :-)))
@diggerdriver: Az csak azért van, mert a szük szoknya järäs közben fölfelé csuszik. :-)))
@DieNanny [SZ,CH]: Jo érzés az elithez tartozni, ugye? :-))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 02:29:06

@E_di_na: Ez nagyon gäz... :-((((
@svajcineger: Egyszer mär kérdeztelek, de nem välaszoltäl... Te ugyan az a sväjcinéger vagy, aki a postr-re irta az egyik posztot?
@Kövérmadár [swe]: De egész nap... :-)))))
@tildy[UK]: Én a melltarto alä szoktam... és te? :-))))
A viccet félre téve, tudom mire gondolsz. Tök mind1, hogy mi van rajtad a szemkontaktust kb 20cm-rel lejebb keresik...

svajcineger 2014.01.10. 03:24:26

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):
Kérdeztél? Mikor, hol, mit? :)
Bocs, de akkor nem vettem észre...

Egyébként, igen, az vagyok! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.10. 07:20:29

@Balázs Kiss:
drága Balázs, egyetlen megengedő kommentet sem láttam, és nem azért mert nem olvastam el őket.
senki nem mondja, hogy szabad, meg ilyesmik,
azt mondjuk, hogy a viktimológia létezik, a viselkedéstudomány létezik.
de ez nem menti fel a zaklatót egy pillanatra sem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.10. 08:20:52

@blackhair-lady: A kepeken a torcsik egy fuggony moge voltak pakolva, ha jol lattam, csak nem aztatjak el ott is.

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ): a legikiserokre gondolsz? az mas teszta, nem fajult tetlegessegig. kapcsolatban levokent azt mondom szerencsere, ferfikent meg, hogy sajnos :) szereny, ahogy diszkreten jellemzed magad a zarojelben :DDDD

ditta75 2014.01.10. 08:34:01

A hozzászólások alapján nem értem, hogy a nőknek hogy van bátorságuk strandra menni, és a férfiaknak miért nem okoz ez kiállhatatlan kínokat. Ha tényleg a kihívó viselkedés, vagy az öltözködés lenne az erőszak oka, akkor a bikinis nőket MIND sorban kellene megerőszakolni a strandokon... Ekkora baromságot!

rumitom 2014.01.10. 08:58:54

@ditta75: termeszetesen nem a kihivo oltozkodessel van a problema, hanem a nem megfelelo helyen torteno kihivo oltozkodes es viselkedessel.

DieNanny CH 2014.01.10. 10:07:28

@Barátusz [UKCaLCM]:

Igen, ez az, nagyon szépen köszönöm!

ditta75 2014.01.10. 10:18:38

@rumitom: Ha annyira kihívó az az öltözködés, akkor:
1. szól a főnök, hogy bocs, ez itt nem szokás/megengedett
2. hoznak rá valami szabályt, ha a kérésből nem értette meg az illető
3. kirúgják az alkalmazottat, mert nem tudja betartani az elvárt normákat

Ha viszont ez nem igaz, mert az öltözködés nem lépte túl a megengedett/elvárt határokat, akkor nem túl kihívó és minden ember legyen kedves elviselni a munkahelyen is, és nem szexuálisan zaklatni az illetőt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.10. 11:53:57

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ): az ala nehezen lehet, mert nem rejt el. Pont ugy , ahogy a garbok es a v kivagasu felsok is kiemelik.

Egyeduli "hatasos" oltozek talana gypsy vagy bohem bluzok, derekban gumirozva. Ebben az esetben azonban az ember dereka nez ki nagyobbnak, ambar ugye igy csokkenti a derek es a mell kozti kulonbseget.

Hadd ne mondjam, ez nem minden alkalomra megfelelo viselet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 11:54:18

@E_di_na: " aztan elmentem a rendorsegre"

a posztból ez érdekes módon kimaradt..

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 11:54:34

@DieNanny [SZ,CH]: a másik meg, ilyen nagyszámú kommenteknél pont jól jön, hogy én a kommentemet könyvjelzőként is használom, mert a válaszlinkjén visszamegyek pont oda, ahol tartottam az olvasásban.

most meg kereshetem újra mindig a fonalat, hol hagytam abba az olvasást!
többet nem is jövök ide

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 11:54:39

@DieNanny [SZ,CH]: szerintem a szólásszabadsággal nem összeegyeztethető, de látom nagyon sok itt a komment, mindig ilyen sok van?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.10. 12:24:48

nem is sorrendbe jönnek ki a kommentek így előzetes moddal? hát milyen ez?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.01.10. 17:46:56

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:Erre probältam poénkodni: "Azert aranyos ahogy a csajok elkezdik egymast uberelni kit es mennyire akartak allandoan felszedni :)" - hogy téged meg 1pasi környékezett meg, de lätom nem jött le... :-)
A mäsikhoz meg: Ez ironia szeretne lenni...:-)
Ha magamat akarnäm jellemezni, akkor az uszomellényes (Coca Cola shape) lennék, mert magam szerint kb ugy nézek ki. :-) Räm szaladt 1pär kg Amerkikäban, na... :-) Amugy egy ismeretlentöl kaptam, aki miutän Istent és 1-2kötöszot is beleszöve kinyilatkozott, majdnem beleszällt a bicajäval a järda melletti buxusba annyira megbämult.
@tildy[UK]: Poénkodni akartam, de lätom nälad sem jött ät... :-)
Legutobb tölük vettem bikinit, igaz üzletben.www.lionslairdesigns.com/
Vérprofi kiszolgäläs volt, az adatokat elmentik ha kéred, és igy késöbb mär online is tudsz rendelni tölük. Külön lehetett megvenni az also-/fölsörészt (70G, S), ugy variälni amilyet és ahänyat szeretnék, és végre valahära nem nagyrozsäs nagyistilusu.:-)
@svajcineger: 100ezer évvel ezelött. :-) Még mindig ott vagy?

Quercus a favágó 2014.01.10. 19:51:33

@Babette_:

Én csak álmodni merek erről.

svajcineger 2014.01.10. 23:42:58

@Naschkatze (...awesome shape baby.. ):
Marmint, hol? Itt vagyok ugyanazon a helyen, ahova anno kijottem. Most a honap elejen majdnem valtottam, de aztan meggondoltam magam...

holl gold 2014.01.11. 00:10:49

@Kövérmadár [swe]:
Itt legalabb kovetkezmenye van ennek, ha egy no zuzodasokkal bemegy a rendorsegre es feljelent, siman beviszik a feljelentett.

Ugyanakkor ha megdugsz valakit (a beleegyezesevel) de utolag feljelent valamiert, nos akkor is visznek, azutan gyözködhetsz a birosag elött. Sajnos arra is volt mar pelda hogy az iskolas csaj feldobta bosszubol a fatert (mert nem vett meg neki valami kutyut), fatert bevartak es csak par honap utan derult ki az artatlansaga... Valamelyik ujsagban egy geniusz azt javasolta (es ez nem vicc) hogy a csaj kuldjön SMS-t a krapeknak hogy "gyere dugni" es ez az elmentett uzenet legyen a bizonyitek kesöbbre... F@szom-eszem megall...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása