oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 04. 06:47,  Így ment el a lányom Szingapúrba 677 komment

2013. december 04. 06:47 Határátkelő

Így ment el a lányom Szingapúrba

Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya ment egy ösztöndíjjal külföldre. Még csak nem is Európába, hanem egyenesen Szingapúrba. (A képek és a rajz is a lány munkája.)

Szingapúr Varga Hanna cím.jpg

„A lányunk egyike lehetett annak az 5 szerencsésnek, akik 2012. évben elnyerték az UWC Magyarország nemzetközi ösztöndíját. Öt országba ajánlottak fel helyet.

Ő Olaszországot szemelte ki, mi pedig rámosolyogva és hátradőlve nyugtáztuk, hogy az semmiség, hiszen csak 6 órányi autóútra lesz tőlünk. A sors azonban egyenesen a világ túlsó végére: Szingapúrba sodorta.

Utoljára öleltem meg

Az égvilágon semmit sem tudtunk Szingapúrról, ezért a nyár nagy része az információgyűjtéssel ment el. Felvásároltam a könyvesboltokból a létező összes Szingapúrral kapcsolatos útikönyvet, és gyakori telefonos segítséget kértem a Szingapúrt már megjárt diákok szüleitől.

Védőoltások után rongáltunk, hivatalos ügyeket intéztünk, rengeteg levelet váltottunk az iskolával, vásároltunk, csomagoltunk, gyorsvarró, gyorsmosó és gyorsfőző tanfolyamot tartottam a lányomnak.

Augusztus 5.-én ott álltunk a reptér zsúfolt csarnokában és utoljára öleltem meg a kis 16 évesemet. Akkor azt hittem, tudom, miért potyognak a könnyeim. Azonban a hiányt egészen más elképzelni és egészen más megélni!
Most már egészen másért, és máshogy sírok.

Az ezerféle elfoglaltság közénk állt

Néhány hétig abban a hiszemben voltam, hogy nemsokára "Kelet felől, pirkadatkor érkezik". (Mert folyton ezt mondta amikor viccelődött velem.) Ami az elején könnyűnek tűnt, az egyre nehezebb és nyomasztóbb lett.

A 6, illetve télen 7 óra időeltolódás, a rengeteg tanulnivaló, az ezerféle kötelezettség és elfoglaltság egyre jobban közénk állt és foltokban tudtam róla valamit. Skype-on nagyon ritkán, levélben pedig pár rövid mondatban tudtunk kommunikálni.

Ahogy ő hullámzott, úgy hullámoztam én is: tavaly augusztus 5.-e óta másfél év eltelt. Sokféle pillanat volt, olyan pillanatok és olyan érzések, amilyenekkel eddigi életem során még soha nem szembesültem.

Rácsodálkozás, öröm, boldogság, kiegyensúlyozottság, félelem, bánat, honvágy, tehetetlenség, szomorúság, bátorság, élmények, csodák, idegenség, természetesség, természetellenesség, elcsendesedés, kinyílás, tolerancia, szeretet, bizonytalanság, magabiztosság, küzdelem, erő, akarat, célok, teljesség, tökéletlenség és tökéletesség, aggódás pillanatai voltak ezek.

Pontok, vesszők, felkiáltójelek és kérdőjelek sokasága.

Összeállt minden pillanat érzésekké, gondolatokká és emlékekké.

Semmit sem tudsz

Amikor elbúcsúztam a lányomtól, csak elképzeltem milyen lesz nélküle. Csak terveztem, csak gondolkodtam és csak beszéltem róla. Most már tudom milyen benne lenni, megélni. Az elgondolom és a benne vagyok semmiben sem hasonlít egymáshoz!

Egészen más, ha tudod, hogy a hiány meddig tart. Egészen más úgy hiányolni valakit, hogy tudod, ha letelik a két év, újra hazajön és újra egy család lesztek. A dolgok azonban úgy alakultak, hogy még megtippelni sem tudom, mikor jön végleg haza a lányom.

Szingapúr Varga Hanna Fb 2.jpg

Újabb ösztöndíjak felé

Az ösztöndíj két évre szól. Úgy terveztük, hogy érettségi után visszajön és állatorvosként vagy képzőművészként folytatja a tanulmányait.

Az IB nemzetközi érettségi magyarországi elfogadottsága körül azonban igen komoly bizonytalanságok adódtak, így jelen esetben, - hogy csak a legjobb egyetemeket említsem a világ számos kiváló egyeteme mellett -: a Yale, a Princeton, a Brown, a Harvard, az Oxford, a British Columbia, stb. tárt karokkal várják az IB-diplomás és főleg UWC- s diákokat, míg Magyarország ezen még hezitál.

Ezért a „csakazértis hazaszeretet" és a „büszke vagyok a magyarságomra" ellenére a lányom úgy döntött, hogy újabb ösztöndíjakat pályáz és a tanulmányait az USA-ban vagy Kanadában folytatja.

Mindent elkövetett azért, hogy a szingapúri iskola és az ott tanuló nagyjából 65-70 országból érkezett diák megismerje Magyarország kultúráját és történelmét. Magyar néptáncot tanított, magyar nyelvleckéket adott, magyar ételeket főzött, fotókat mutogatott és ódákat zengett az ő gyönyörűséges hazájáról.

Sokan elvágynak itthonról

Igen, sokan álmodoznak, hogy más földön vetik meg a lábukat. Sok fiatal vágya, hogy külföldön tanuljon, minőségibb oktatást, jobb lehetőségeket kapjon, és számos kultúrát megismerhessen.

Valóban óriási dolog, kiváló lépés, vagy éppen a mi példánkból okulva: „nincs más választás".

De egyet tudni kell: Bárhova mész, bárhogy is színleled, bárhogy is szeretnéd elfojtani, a szíved egy darabját mégis itt hagyod.

Otthon.

Abban a házban ahol felcseperedtél, abban az udvarban ahol játszottál, annak a fának a tövében, amit átöleltél, abban a kertben, ahol anyával együtt ültetted a nárciszokat.

Az otthon illata, melegsége, fénye és szeretete veled és benned született. Te pedig kitörölhetetlenül mindenhova magaddal viszed. Ez a te hamuban sült pogácsád a hosszú útra.

Köszönöm Szingapúrnak

Szingapúr egy futurisztikus álomvilág, egy hihetetlen csoda, az irigylésre méltó pedantériájával, tisztaságával és érdekesen beszabályozott világával. Egy színarany csomagoló papírba rejtett tökéletes és tökéletlen, néha mű, néha természetellenes, néha mosolytalan, de „csakazértis" megálmodott és megcsinált kerek, szögletes, lenyűgöző és megdöbbentő "Csak egy ilyen van ország"!

Szingapúr, ahol még sosem jártam, de mégis hozzám tartozik.

Szingapúr az az ország, amelynek elmondhatatlanul hálás vagyok, mert önzetlenül felkarolta a lányomat.

Számos nemzetközi díjat nyert és a világ egyik legjobb gimnáziumaként ismert UWCSEA-ban, elképzelhetetlenül magas színvonalú oktatást kap és kapott. XXI. századi, pazarul felszerelt laborokban gyakorolhatott.

Tioman szigetén végezhetett kutatásokat a mangrove mocsarakban, esőerdőben és a vizek mélyén. Bejárhatta és megismerhette fél Ázsiát. Nemzetközi környezetben élhet és tanulhat megismerve számos nép kultúráját.

Rengeteg programban, feladatban, szakköri, sport és önkéntes tevékenységben vehet részt és megtanult olyan gyakorlati dolgokat, melyeket itthon az ember egy élet alatt tud csak elsajátítani.

Megtanult még jobb lenni, még jobban odafigyelni a környezetére, még jobban szeretni és értékelni az élet csodáit, még jobban küzdeni a célokért, még jobban akarni. A 16 évesem megtanult felnőtté válni.

Magyarország

Mit mondhatnék? Gyűlöllek és szeretlek!

Szingapúr Varga Hanna rajz.jpgRemény

Egy anyának mindent túl kell élnie

Egy anya, egy apa, egy testvér nem tehet mást, mint távolról szeret, figyel, vigyáz, óv és félt. Távolról bízik abban, hogy minden a lehető legjobban alakul, hogy ott a világ túlsó oldalán boldog, sikeres ember válik a gyerekéből, testvéréből.

Nem tehetek mást, mint túlélem, hogy nem tudom megölelni a lányom és nem tudunk bezárkózni a szobába, hogy beszélgessünk, elmélkedjünk dolgokról.

Nem tehetek mást, mint néha mosolyogva, néha sírva nézem azt, ahogyan a köldökzsinór napról-napra vékonyabbá, átlátszóbbá válik.

Ha úgy lesz jó, akkor pedig bízom benne, hogy egyszer újra hazatalál."

Aki részletesebben is szeretne minderről olvasni, az megteheti Ildikó blogján, ide kattintva.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: oktatás Szingapúr

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr315674025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bpetya75 2013.12.04. 23:05:20

@Barátusz:

Érdekel a dolog. Eleinte csak egy büszke anyának tűnt. Aztán a gyerekén keresztül sikert sikerre halmozónak. Aztán mégsem.

Végül arra jutottam, hogy ez a minta nekem semmiképpen sem való. Ennél sokkal spontánabb vagyok. Meg a gyerekeim is ;-)

puhacica 2013.12.04. 23:05:29

@Mr. Long [expert .... szakerto]: egyszer lattam egy filmet a mopszokrol, talan a 101 nagykutya sorozatbol, es abban mondtak, hogy nagyon kell rajuk vigyazni, mert ha erolkodnek, akkor kiugorhat a szemuk. azota nalunk szalloige, hogy "kell a f@szomnak olyan kutya, aminek sz@ras kozben kiesik a szeme!" :)))

BTBTBT 2013.12.04. 23:07:29

@shakti_rom:
Érdekes látvány lehetett ott sorakozni.
Eleinte, amikor még nem volt ingyen nemzetközi hívás a mobilomon, az olcsó hívókártyákat használtam a telefonáláshoz.

Egyáltalán nem tudtatok franciául, amikor kint felejtettétek magatokat?

bpetya75 2013.12.04. 23:07:40

@Barátusz:

De itt nem átmenenti a megoldás, hiszen új ösztöndíj és amcsi vagy milyen egyetem a cél. Egy ennyire elsöprő egyéniség mellett nehéz lehet felnőni. Biztos kialakulnak módszerek anyu kezelésére.

BTBTBT 2013.12.04. 23:09:04

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Mobilon. O2.

@bpetya75:
Nekem is szimpatikus volt eleinte, mert lelkiismeretesen válaszolt a kérdésekre, de aztán elszakadt nála a cérna, hogy nem nyaltuk a lába nyomát.

bpetya75 2013.12.04. 23:10:05

@Mr. Long [expert .... szakerto]:

Itt se sokkal több ;-)

Csak ne lenne olyan közel a reggel. No mind1. Pár hét és lesz nagy pihi.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 23:10:16

@puhacica: gonosz macskas! de miert kellett ilyet mondanod!!!!!!!!!!!!!!! :((( most majd aggodok miattuk, h lesznek. bar amilyen hulye vagyok addigra ugyis elfelejtem :)

BTBTBT 2013.12.04. 23:11:43

@bpetya75:
Igen, felnől a gyerek, távol is lesz, meglehet, hogy házasodik is, és akkor anyunak - ha nem gyenge a gyerek akarata - nem lesz sok szava. Nemcsak itt, hanem hasonló esetekben, általánosságban sem.
(Mert hát anyuci biztosan ide-idenéz még.)

bpetya75 2013.12.04. 23:14:52

@Barátusz:

Erős a párhuzam NC lannyal. Erős egyéniségek érzésem szerint némi túlkompenzálással, akik nagyon rosszul fogadják a kritikát vagy a kérdéseket. Tényleg mintha feltétlen hódolatra számítottak volna mindketten.

puhacica 2013.12.04. 23:17:24

@Mr. Long [expert .... szakerto]: na, igy legyen segitokesz az ember gyereke! meg le is gonoszozzak! :( amugy a mopszok cukik. de viz mindig legyen nalad! tudod, ha netan oblogetni kell... ;P

BTBTBT 2013.12.04. 23:21:55

@puhacica:
Látszik, hogy csak a macskák terén vagy szakértő. Ha szarás közben kiesik a kutya szeme, akkor utána visszarakod neki. :)))

@bpetya75:
Semmi baj azzal, és teljesen érhető, hogy a saját gyerekük, és büszkék rá, de ne kelljen már nekünk is elájulnunk egy leírásból olyasvalakitől, akit nem is ismerünk.

GERI87 2013.12.04. 23:30:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A Srbsky film egy beteg film, én a horrort szeretem amúgy, de ez csak simán beteg fasság.

csilla123 2013.12.04. 23:30:10

Kedves Ildiko
Gratulalok neked. Oszinten. En is anya vagyok, en is tudom vagy legalabbis gondolom mennyi munka van ennyi siker mogott. Te biztosan nem azzal toltotted az idodet az evek folyaman, hogy minden nap naponta tobbszor forumra irogattal (mint a sok rosszindulato kommentelo), hanem azido alatt is a lanyoddal/csaladoddal voltal.

Ami itt tortenik a forumon, az pontosan az ami manapsag Magyarorszagon tortenik, annak a levetitese. Ahogy valaki egy kicsit sikeresebb, optimistabb , azt a tobbiek rogton foldbe dongolik. Elszomorit, hogy miert vagyunk mi egy ilyen nemzet, es a meg szomorubb hogy ez a rengeteg kommentelo, hiaba el evek ota kulfoldon, ezt a jo magyar szokast sajnos ott sem tudja levetkozni.

En oszinten nem ertem azt a bolondot (bocs, de muszaj ezt a kifejezest hasznaljam) aki erre a hataratkelore meg hajlando posztolni es megirni a tortenetet. Ha meg valaki ezen gondolkozik is, a legnagyobb orultsegnek tartom. Hat nem latjatok hogy egy csomo ember masra se var, csak arra hogy kielhesse a hajlamait es szetcincaljon minel jobban. Ezzel kelnek reggel: "na lassuk gyorsan milyen poszt van ma, kit tudunk jol kiosztani ". A posztok 99%-ban ez tortenik, hogy fikazzak a posztirot. Ez a hataratkelo szegyene es ot is terheli ezert felelosseg mert o biztositja azt a platformot, ahol a posztirok folyamatos megalazasa es bemocskolasa folyik.

Tisztelet a kivetelnek. Igen, vannak ertelmes hozzaszolasok is. Van , amelyikbol meg tanulni is lehet. De a hozzaszolasok 90%-bol frocsog a rosszindulat, a ka'ka'n is csomot keresunk mentalitas. Olvassatok kicsit vissza magatoknak kedves kommentelok, ti tenyleg buszkek vagytok arra amiket irtok ? Ti tenyleg nem latjatok milyen hangulatot csinaltok allandoan ? Ti tenyleg azt erzitek, hogy csupan elmondjatok a velemenyeteket ? Miert a szegeny posztolokon elitek ki a kulonbozo serelmeiteket, kudarcaitokat, lelki problemaitokat ? Miert nem lehet egyutt orulni egy honfitarsunk sikerenek ? Ezek a posztok csodalatos lehetosegek. Peldaul arra hogy megkerdezzunk egy ilyen palyazatirot arrol hogyan sikerult egy ilyen nehez palyazatot elnyernie ? Mik voltak a kriteriumok ? Mi volt az (legalabbis szerinte) amiert az o lanyat kivalasztottak ? Lehet, hogy valamikor ezek a tapasztalatok hasznosak lehetnek. En azt hittem ilyen celbol jott letre ez a forum, hogy EGYMAST SEGITSUK.

GERI87 2013.12.04. 23:30:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Abszurd azt mondani rá, hogy propagálná a gyermekpornót vagy az erőszakot, hiszen pontosan ezek ellen szól."

faszt...van ilyen, de ennél konkrétan ezt csak belemagyarázzák, mert senki nem akar direkt beteg állatnak tűnni, miközben az.

Ha valami ellen szólna elég lenne erőteljesen de nem beteg, perverz módon megjeleníteni mert az nem éri el a célját...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 23:31:02

KUlonben para, mert az arogans neni es a napi beszelhetnekunk 601 hsz-t generalt :)

BTBTBT 2013.12.04. 23:36:59

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
A végére azért beköszönt egy korábban is csak erkölcscsőszködő is. :)

Latcho Rom 2013.12.04. 23:38:07

@Barátusz: De tudtunk, dehat magyarorszagon tanult francia volt, sokszor gozunk se volt mit mondanak. Ca doit etre, pld, olyan gyorsan porgetik, 3 hetig tokoltem mire bejott..nem irodalmi tudasu franciakkal meloztam, meg kellett tanulni sok kis dolgot..

BTBTBT 2013.12.04. 23:50:06

@shakti_rom:
Szóval akkor legalább nem a nulláról indultatok. Sokszor már az is segítség, ha irni-olvasni tud valaki. A kiejtést pedig, ahogy írtad, úgyis a mindennapi beszédből hozod össze.
Ezt a szádoátetr-et azért meg kellett néznem. :)

mojoking77 2013.12.04. 23:50:24

@csilla123: Piciket felreertetted az egeszet, vagy nagyon nem akarod latni a bizonyos erdot a fa mogott... Egy srac jelezte, rengeteg hozzaszolassal ezelott, hogy azert ez nem annyira hu de extra, mivel o maga is vegigcsinalta ugyanezt par eve. Erre a draga holgy, kelloen emelkedett Cohellon csiszolodott stilusban midenkit elkuldott a picsaba, hogy mit ertenek ok hozza, es kulonben is mit kepzelnek, hogy nm istenitik ot, es a kis -nem atlagos- lanykajat... Ezek utan ne varj igazan joindulatot senki reszerol..
Mindenki ugy neveli a gyereket, ahogy akarja, a postiro holgy (es ezek szerint te is) egy modon, az ideirok tobbsege (es hala a jo egnek a vilag nagyja) picit mashogy. Aztan, hogy hala az egnek, vagy sem, majd kesobb kiderul. Konnyen lehet, hogy egy sikeres ember (sportolok, vezetok etc), nem erte volna el azt, amiert buszkek lehetunk ra, ha anno a szulei nem egy elore megrajzolt osvenyen terelgetik, hiaba is szeretett volna akarmi mast csinalni.. Konnyen lehet. Szamomra ez szornyen visszas, en nem igy akarom csinalni, bar az biztos, hogy valamennyire azert kell majd.

morsels (törölt) 2013.12.04. 23:57:49

@mojoking77:
Hat meg van, aki csak nyulat nevel.
Csak a teljesseg kedveert :-)

Latcho Rom 2013.12.05. 00:20:25

@Barátusz: allandoan hasznaljak, mint a szoval nalunk.

jo vagy franciaban?

Latcho Rom 2013.12.05. 00:21:06

@shakti_rom: Ott. Quebeci francia alig..

Herr Géza 2013.12.05. 00:58:57

@shakti_rom: Ez tök jó. NDK, korai 80-as évek, ugyanez a trükk, ugyanígy a "rosszarcú" külföldiek sorban állása (szerintem ez volt az egyetlen sor a néhai NDK-ban, ahol külföldiek (csak azok) álltak sorban... :) A lógatós elött meg volt a pillanatragasztós trükk, csak azzal hamar leamortizáltuk a város összes fülkéjét. :DD

Latcho Rom 2013.12.05. 01:09:14

@Herr Géza: szent komam volt a leggyorsabb logato, vittuk is ha telefonaltunk. Na az is, lehuzott 15 evet ny-ban, magasepiteseken, hazavitt harom harleyt. Elobb buddhista lett, most ilyen szittya nyilazos grandpierres barom, mire volt jo az egesz kerdem en :)

Herr Géza 2013.12.05. 01:16:05

@shakti_rom: Egy klasszikus jut eszembe a barátodról: az élet nem habostorta... Nagyon sokan fordultak nagyot az elmúlt 30 évben, hát istenem, neki rögtön 540 fokot sikerült.

Latcho Rom 2013.12.05. 01:33:42

@Herr Géza: ES! videkre helyeztek a cegevel, most mufogsorkeszito..

Latcho Rom 2013.12.05. 01:35:06

@Herr Géza: keves regi komam van otthon aki nem buddhista. De lett parbol nyilko is.

Herr Géza 2013.12.05. 01:35:56

@shakti_rom: De "szépen" fogalmaztál - ez fogtechnikus akar lenni?

Herr Géza 2013.12.05. 01:38:09

@shakti_rom: Egyik sem az én világom, söt az utóbbi nagyon nem ..:)

Latcho Rom 2013.12.05. 01:40:30

@Herr Géza: elobbiek legalabb torodnek az ehezokkel, csorikkal.
A dogmajuk hidegen hagy, megrogzott ateista vagyok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.05. 04:51:45

egyébként az a "vicces", hogy nekem a poszt maga tetszett, habár kicsit csöpög, de mindig érdekes valami más nézőpontot olvasni. azért kattintottam a blogra, mert érdekelt, hogy mi minden érdekeset ír esetleg a lány.
aztán katt és a blog az anya blogja arról, hogy a lány hatodikos korában milyen rajzversenyt nyert, meg copy-paste rajongások Szingapúrról, ja és a félrefordított oklevél. öööö, ok, kicsit dilis, én megkattannék, ha anyám blogot írna arról, hogy mit csinálok az iskolában, de az én vagyok.
aztán anyuka idejött, és jól beledöngölte a földbe Aonangot meg pár másik embert, akik csak simán tettek valami laza ártalmatlan megjegyzést Szingapúrral kapcsolatban, úgy, hogy még jártak is ott.
aztán kicsit kibújt a szög a zsákból.
csak a poszt alapján tényleg elég érthetetlen, hogy miért szabadultak el a kommentek, a blog meg a cikk írójának kommentjei kicsit világosabbá teszik, ha esetleg alkalmi kommentelők itt felháborodnak a színvonalon.
azt viszont nem értem, miért kell a lányt cseszegetni, simán vannak olyan emberek, akik élvezik a tanulást, rajzolást, önkénteskedést, aktívkodást, és ebben a korban (még) nem esnek bele a bulizás, pasizás, drog és cigi témába. mi is ilyenek voltunk, nem bántam meg, valszeg a többiek sem. nem feltétlen az van, hogy belehajszolják az embert, beletörik, beleverik, és nincs élete neki szegénynek. egy jó iskolában jó osztálytársakkal nagyon más az egész élmény, mint a mucsaröcsögei Petőfi Sándor Gimnáziumban, és bárcsak ilyesmik felé haladna a közoktatás, és nemcsak ösztöndíjasoknak jutna ki valami ilyesmi.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 05:43:37

@mojyo: hát leginkább a harmadik bekezdés...

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 05:48:35

@bpetya75: égvilágon semmit. írtam neki, de nincs válasz.
pedig már a szemüvegemet is feltettem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 06:25:54

@morsels:
Es ha tudnad mennyi munka van benne?! De mar derivalni is tud...
;)

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):
Engem pont a csopoges zavar... nagyon. Ha arra vagynek, bekapcsolnam a delamerikai TV adokat :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 06:34:04

@Barátusz: A Gravity-t nem és nem! :-)
Hogy tetszett amugy a Now you can see me?
@Kövérmadár: Hétfön irtam neked csödörmadaram. Mär nem is emléxel rä? :-)))

deputy sheriff 2013.12.05. 06:50:14

Hat Szingapurrol aztan semmit nem tudtam meg, de azert meghato kis tortenet a fak oleleserol, meg a magyar pamelek illatarol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 07:08:47

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Huha...
Reagaltam is ra? ;) ha nem, akkor nem figyeltem. Ha igen, arra nincs mentseg :(

bpetya75 2013.12.05. 08:26:06

@Babette_:

Akkor nagyon belefelejtkezhetett a melóba. Bár, ha csak feltetted a szemüveget, de képet nem küldtél neki...

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):

Szerintem a lányt nem csesztette senki. Volt, aki furcsállotta a rajzait, azt azért nem sorolnám a csesztetés kategóriába, meg anyuka kibontakozása után többekben felmerült, hogy mennyire van tere a leányzónak a saját életében. Ez se csesztetés szerintem. Ha hasonló típus vagy, mint Hanna, akkor könnyebben el tudod képzelni, hogy a posztban, blogban, fb-on leírtak belőle fakadnak, nem szülői nyomás eredményei. De ezt "átlagosabb" tapasztalatokkal kétségbe is lehet vonni. Ha valami csoda folytán megjelenik az Ő posztja is, és fel is bukkan (amit végképp kétlek), akkor kicsit többet tudhatunk majd erről.

A lényeg, hogy szerintem erősen túlreagálta Ildikó a kommenteket, amivel többekben erős antipátiát váltott ki, de nem a lányával, hanem saját magával szemben.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 09:21:49

@bpetya75: hát remélem, hogy csak ennyi, és nincs semmi baja...kár hogy nem kértem egy telefonszámot tőle:(
--------------
a lánnyal semmi baj. klassz ember lesz belőle.

csak az visszatetsző, hogy anyu el akarja lopni tőle a bulit.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 09:52:15

@Bécuska: Ha az elejétől olvastad a kommentfolyamot, nem értem, miért csodálkozol a kommentelők stílusán.

Ildikó már kb. a negyedik hozzászólásában kimutatta a foga fehérét és utána a 'drágámozás', a 'vedd fel a cipőjét utána dumálj' és hasonló lenéző, bicskanyitogató megszólalásai csak még jobban aláásták sokak már amúgy is meggyengült szimpátiáját. Idézet tőle:

" Szeretettel köszöntök mindenkit!
Nyilván számítottam a cikk kapcsán hidegre-melegre egyaránt. Azt is vállaltam, hogy reagálok a kommentekre.

Egy idézettel kezdeném, ami azt hiszem választ is ad néhány kommentre:

""Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ...S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!... ""

A többi:

1. Nem elég Szingapúrba "átugrani" . Ott kell élni egy jó ideig. Ne elég felületes benyomások alapján ítélni. .......
2. Miért nem a lányom írt? Mert engem kértek fel, hogy írjak. ....és a lányom is fog hamarosan írni :)
3. A lányom rajzai: Nem érdekelt soha senki kritikája, eztán sem fog. Betudom irigységnek. Tessék bármit utána csinálni! Komoly nemzetközi és hazai sikerekkel büszkélkedhet, neves szakemberek látták és értékelték a munkáit....de egy a fontos: örömét leli benne, boldog az alkotásban. Innentől fogva semmi más nem számít! Amíg nem nézel utána, hogyan él, mit csinál, miért küzd, addig kímélj meg a légből jött megjegyzéseidtől. ....... 4. A lányom után csupán azért nem megyek, mert itt élünk, itt dolgozunk, itt van mindenki aki a részünk! ....
5. Nem érted miért nem beszélünk egymással? Olvasd el még egyszer a cikket, utána olvasd el a blogomat......
Köszönöm szépen a kedves és megértő hozzászólásokat.
Szép napot:
Dreska Ildikó "

Én rákérdeztem, miért gondolja, hogy bárki is irigykedne a lánya rajztudására, honnan tudja, hogy itt a blogon ki mit tett le az asztalra. Felhívtam arra is a figyelmét, hogy a művészek általában nem az asztalfióknak írnak-rajzolnak és igenis számít az emberek véleménye.

Megkérdeztem tőle, nem félti-e a túlterheléstől a lányát, mert nekem természetellenesnek tűnik, hogy arra ne legyen Hannának 5 azaz ÖT PERCE, hogy úgy szkájpoljon az anyukájával, hogy közben nem rajzol, nem beadandót ír és így tovább. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy én nem tenném ezt az anyámmal, mert hihetetlenül tiszteletlen dolog. Még mindig öt percről beszélünk.)

Másvalaki megkérdezte, hogy mit tesz akkor, ha homok kerül a gépezetbe.

Ezekre a kérdésekre még csak nem is reagált. Talán mert nem tudott rájuk a szokásos kioltató stílusban semmit sem mondani? Talán mert elgondolkodtatta? Mindegy is már.

Később kifejtette, hogy a lánya nem átlagos és hogy nem is akart átlagos gyereket.

Elárulom neked, Hanna bizony egy átlagos lány, ha tetszik, ha nem. Tudjátok, hány hasonló tehetséggel és szorgalommal megáldott-megvert tizen-huszonéves szaladgál a világban? Én is művészi pályára készültem, elárulom, az osztálytársaim között is volt ilyen, nem egy. Ha egy kicsit belegondoltok a művészetek múltjába, mondjuk hogy csak nézzük a reneszánsz Itáliát, hány ezer tehetséges festő került ki a mesterek kezei közül, ezekből hánynak a művei, neve maradt végül az utókorra?

A 'legvégén' mi fog vajon számítani? Egyvalami, az, hogy szeretett-e valakit és őt szerették-e emberként, csak azért, mert ő Hanna. Nem azért, mert tehetséges, nem azért, mert sikeres, nem azért, mert megfelelt az elvárásoknak. Nemrég olvastam egy riportot Czeizel Endrével - szegény nagybeteg - megkérdezték tőle, mit sajnál az életében. Azt mondta, sajnálja, hogy nem nevelt ki magának utódot a tudományos munkájában és hogy keveset törődött a családjával...elgondolkodtató, nemde?

Ez a járj a cipőjében, aztán dumálj dolog...Hát bocsánat, nekem nem az a teljesítmény, amit Hanna csinál, nem ettől esek hasra - noha elismerem, hogy tehetséges (és vegyük hozzá az ösztönző szülői hátteret, hogy ne mondjam, hátszelet is!)... Amikor eszembe jut az az osztálytársam, aki gyámja lett 18 évesen a kistestvéreinek, és fel is nevelte őket...amikor eszembe jut az a 12 éves osztálytársam, aki minden délután segített a három kistestvérének ellátásában az édesanyjának és mellette kitűnő tanuló volt...Nekem ez az a teljesítmény, ami a 'legvégén' számít is valamit.

És még egy. Miért várják el a posztolók, hogy a hiányos, kérdéseket felvető posztjukat megfejtendő majd mindenki végigolvassa a blogjukat, meg a fiuk-lányuk blogját, meg a facebook-os oldalukat???

BTBTBT 2013.12.05. 10:23:46

@shakti_rom:
Olyanok, hogy bonzsúr, szilvuplé, möszjő meg mersziboku mennek. :)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
A Gravity-t de, és de, és DE! :)))
Nem érdekelt a NYSM. Majd jövő pénteken A Hobbit.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:32:24

@Barátusz: Nem volt kerítésünk. Egy kb. 80 százalékban kész házunk volt, a kert és minden egyéb még kialakításra várt. Most nem emlékszem, hogy a kecskék kifutójába raktuk-e a kutyát éjjelre (a kecskék a belső istállóba voltak elzárva természetesen !), vagy a pulinkkal osztozott a kutyaházon, de könnyedén el tudott szökni, ha akart.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 10:32:47

@zöldeketbeszélek: mer' hülyék.

de téged nagyon bírlak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:34:45

@Babette_: :) Én is téged! Jól csinálod a tömör, velős, titokzatos hozzászólásokkal ;)!

Muscari 2013.12.05. 10:38:37

@zöldeketbeszélek: szepen osszefoglaltad a tortenteket, teljesen egyetertek veled. Keso este lett tegnap, mire atkuzdottem magam a kommentfolyamon. Nem semmi volt! Az kulonosen tetszett, ahogyan Chang beszolt, ra ez annyira nem jellemzo.

Az rendben van, amikor a gyerek nagyon tehetseges es szorgalmas, de az a szuloi presszio, aminek itt tanui lehetunk, szerintem mar nem egeszseges. Aztan lehet, hogy csak irigy vagyok, ki tudja, mivel nekem csak "atlagos" gyerekeket sikerult csinalnom.

Kivancsian varom, vajon a lany posztja megjelenik-e. Erdekelne a tortenet az o szemszogebol is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:45:13

@Muscari: Gondolod, hogy őszinte írást várhatunk tőle? Talán igen. Én mindenesetre kiváncsi vagyok. Nem feltétlenül arra, hogy lelkileg hogyan éli meg a családi kapcsolatait - vagy azok hiányát - hanem hogy milyen életet él ott Szingapúrban, vannak-e barátai, mit csinál a szabadidejében (már ha van neki) stb.

2013.12.05. 10:50:02

@zöldeketbeszélek: szerintem el kell kuldenie elobb anyukajanak, hogy megfelel-e a szuloi elvarasoknak, kelloen kihangsulyozta-e az eredmenyeit, stb :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:57:06

@Whave: Bizakodjunk :). Különben nagyon érdekesek voltak a diplomás közmunka témában írt kommentjeid!

2013.12.05. 10:58:46

@zöldeketbeszélek: koszi, de mikor, hol irtam olyat? :D gondolom regebben volt, mert a heten alig kommenteltem, mult heten szabin voltam, olyankor meg egyaltalan nem olvasok blogokat :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 11:01:27

@Whave: Még november 14-én a Milyenek a német nők posztnál.

bpetya75 2013.12.05. 11:30:29

@Babette_:

Dönöü! Neki is elküldted?

2013.12.05. 11:31:10

@zöldeketbeszélek: ja, hat mindig fel tud huzni, ha valaki a kozerdeknek nevezett kontraproduktiv tuneti kezelest vedi, ami csak csapolja es csapolja az amugyis az alkotmanyhoz foghato betonszilardsagu koltsegvetest.

adrienne1 2013.12.05. 11:46:47

@IldikóD:
Kedves IldikoD, az én lanyom Kanadaban élt egy jo darabig, az idöeltolodas ott sem kevesebb, és akar hiszed, akar nem, az ottawai egyetemen is kellett tanulni és volt mas dolga is.
Söt, én is dolgozom, de azért valahogy mindig sikerült megoldani. Nem minden nap, valoban, de hetente egy-kétszer biztosan.

adrienne1 2013.12.05. 11:46:58

@rezsoatya: Haaaat, nalunk ugye elöször én elmentem, unokak mashol születtek, de azért a szüleim ölelgethették elég sokat öket:)
Most, hogy a gyerekeim vannak elmenöfélben, arra gondolok, hogy végülis a szüleimnek jobb volt a kapcsolata az unokaikkal, mint az itt élö nagyszülöknek...

adrienne1 2013.12.05. 11:47:06

@tilmir: Ne haragudj, Te honnan ? Eddig nem nagyon követtem a posztokat... én Neuchâtel, 25 éve (de volt ebben Zürich és Fribourg is).

puhacica 2013.12.05. 12:21:33

@Barátusz: óóóó, nem!!! én bölcs tudója vagyok rengeteg témának. a kipotyózott kutyaszemekre a megelőzést tudom ajánlani, mint ahogy már fentebb említettem: a "kell a f@... " kezdetű mondat pont erre gyógyír. :)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.05. 12:37:00

@Muscari: köszi - Chang éppen szegény azzal darálja a délutánjait, hogy kötelezően húszpercet beszél minden szülővel (fogadóóra), mindennap, két hétig naponta 3. háromdében megjelenő szülőknek nem tudok ilyen szinten beszólni, még akkor se, ha legszívesebben kirúgnám alóluk a széket. anyukának rossz időzítés, ennyi :-)

azt elfelejtettem mondani tegnap, hogy hatodikos koromban megnyertem a budapesti helyesíró-versenyt (már nem látszik, mi?), és az én pontszámom lett a legmagasabb az AN-299-es tanegység vizsgáján az egyetemen ;-) további részletekért olvassátok a blogomat.

(hű bazmeg de gonosz lettem. a szülők tehetnek róla.)

bpetya75 2013.12.05. 14:18:38

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):

Egyébként mi a baj a szülőkkel arrafelé?

Biztos írtad már, csak lemaradtam róla: milyen suliban milyen gyerekeket tanítasz?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 17:00:06

@zöldeketbeszélek:
Nekem még a kommentemet is kitöröltette... :D

Nem nagyon akar tudomást venni a külvilágról, de semmi baj...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:30:30

@Kövérmadár: Dehogy reagältäl... :-)

@Barátusz: A Hobbittol mär elöre félek...mert meg KELL néznem. :-) Az elsö rész nekem sem tetszett annyira, olyan LOTR meglovagläsa feeling volt nekem. Kb egész végig az järt a fejemben, hogy mikor lesz mär vége. Amikor végre valahära elindultak, akkor meg kénytelen voltam megällapitani, hogy mindjärt vége -> ergo ebböl 2. rész lesz...
A NYCSM szerintem egy jo kis film volt. Nem moziban lättam. (És ami még aranyos volt, az a Monster Uni. :-) azt is itthon letöltve néztem meg.)
Megvolt még az Escape Plan is. Hozta az elvärtakat.
Amire még kiväncsi vagyok.: The Counselor, Thor 2, Grudge Match, The Wolf of Wall Street, The Monuments Men. De ezek valoszinüleg mär csak jövöre férnek bele. (vagy letöltjük öket) :-)

2013.12.05. 17:33:23

@Barátusz: '"minden idok egyik leghiresebb filmsztarja"
Sose hallottam erről a pofáról. Még csak a fizimiskája sem ismerős. :)
Ja, hogy Bollywood-sztár? Akkor érthető.'

Bollywood a legnagyobb filmipar a vilagon, a legtobb filmet gyartjak es a legtobb mozijegyet adjak el vilagszerte. A fickot akit belinkeltem tobben felismernek mint pl. Brad Pittet. Ami nem is csoda, hiszen jobb szinesz es sokkal jobban nez ki mint Brad Pitt, legalabbis szerintem, meg kb. fel milliard masik no szerint. A felesege mellesleg Aishwarya Rai, aki egy volt Miss World, es szerinte sem atlagos a ficko... :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:34:56

@Barátusz: @zöldeketbeszélek: Egyik öcsém a rendörségnél dolgozik, kutyäs. Ö mesélte, hogy mekkora maffia van ott. :-( Ha csak a felét is tudnätok ami ott megy....:-((((

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:40:51

@Muscari: Én is ugyan igy voltam, reggel lett mire äträgtam magam a kommenteken. Az elején még azt gondoltam, hogy OK, nekem egy kicsit tul szirupos, de hät Istenem, ez a stilusa, azzal meg nem lehet mit kezdeni. Az elsö beiräsnäl még OK is volt. Aztän amikor kezdett beszologatni, föleg Evain-nak, na akkor mär kezdtem fölhuzni a szemöldököm...aztän jött Chang, és räjöttem, hogy ez a nö nekem nem szimpatikus. (És itt még szerényen fogalmaztam.) Leolt mäsokat ugy, hogy nem tudja értelmezni a kérdés és a kekeckedés közti különbséget...
Igaza van Whawe-nek. Ez egy bezzeganya...vannabe Hanna...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 17:44:16

@zöldeketbeszélek:
Nem, itt.
Az FB-n nem kommentelek, mert jobb az úgy :) Különben kitörne a harmadik világháború, amilyen okostojások elő szoktak kerülni néha... :)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Ezesetben vélhetően már aludtam és ritkán szoktam másnap is belenézni a kommentekbe. De most pótolom ;)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:45:55

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job): Lehet utolag is gratulälni? :-) És légyszives avatarnak az erröl szolo oklevelet...

-----------
Üdv: egy Hagymáné

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:47:06

@Kövérmadár: Nem kapsz rola értesitést?
Ja amugy 1 kérdés: Sokat kellett värni/sorban ällni Miamiban, mig bejutottatok az igéret földjére?

BTBTBT 2013.12.05. 18:01:37

@Mirjam2:
Nem azt mondtam, hogy nem tetszik - gáz is lenne, ha tetszene :) -, hanem hogy nem ismerős.
Tisztában vagyok az india filmiparral, de attól, hogy félmilliárd nő felismeri ezt a pasit - Indiában, vagy Indián kívül élő indiai nő -, attól még a maradék 3 milliárd nagy része nem. És akkor a másik 3 milliárd földlakót - férfit - még csak nem is említettem. Mondjuk innentől a Brad Pitt-es példa is sántít. :)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Mé? Hányan vagytok ti összesen, hogy "az egyik öcsém"-et említed? :)
Kutyát házilag vagy magánba is lehet képezni. Nem köll ahhó rendet őrző ség.

Miért kellene megnézned a 2. Hobbitot? Nem mész el, és kész. Menjem az urad a haverokkal.

A Szörny Egyetemet a keresztlányommal láttam nyáron. Nagy élmény volt vele mozizni. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 18:17:08

@Kövérmadár: Nem mondod, hogy HÁ kérésre kommenteket töröl??? Annyira brutális voltál?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 18:19:24

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin): Mire gondolsz? Az általam vázolt szitu is beleillik ebbe? (oltás elmaradása, félkész kutyák kipaterolása/leoltása)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 18:26:22

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Nem volt vészes, de nem is két perc volt. Nehéz megmondani, mert este volt már és fáradtak voltunk a repülőút után.
Talán 45-60 percet.

@zöldeketbeszélek:
Nem hiszem, bár nekem elég magas az ingerküszöböm. Valószínűbb inkább, hogy a posztoló elit-tökéletes világképébe nem fért bele olyan szó, hogy drogok és himbilimbi :)

De már legalább tudjuk, hogy lehet ilyet kérni, így lehet töröltetni tökfőzi kommentjeit is. Elvégre sértőek szoktak lenni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 18:59:54

@Barátusz: Naszoval... :-)
Van 1db (édes)hugom, 2db (ikrek) féltestvéröcsém, és anyäm nevel még 1testvérpärt (2db fiu), és kb 10éve "hozzäcsapodott" a csapathoz még 1db fiu. Egyikük sem kiskoru mär. (Bär néha ugy viselkednek)
@zöldeketbeszélek: Igen sajnos. Mellette még szaporitok szednek össze innen-onnan kutyäkat, behazudjäk az életkorukat, hogy jo pénzért el tudjäk adni öket a rendörségnek. A kutyäk ältaläban nincsenek jo ällapotban...és azok a kutyäk, akik nem alkalmasak...:-(
Àllatkinzäsi törvény? HAHAHA
@Kövérmadár: Köszi! Az "annyira" nem vészes. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 19:11:03

@Barátusz: Ja, az öcsém mindent maga csinäl/fizet, mert a rendörségnek nincs pénze. Minden szirszarért ugy kell könyörögnie, levelezni ide-oda. A franciabundät ami a trenirozäshoz kell pl én "vettem". :-) A kennelt a kutyänak megépitették...tüzö napon a betonon. Àthelyeztetni nem lehet, mert nincs rä keret, az öcsém sajät maga sem teheti ät. :-(
Toväbb is van, mondjam még?

2013.12.05. 19:55:39

@Barátusz: 'Nem azt mondtam, hogy nem tetszik - gáz is lenne, ha tetszene :)'

Nagy gaz lenne, mert Max rogton megprobalna atnevelni... Meg az allitolagos londoni sharia rendorseg is rogton a nyakadon lenne :)

BTBTBT 2013.12.05. 20:18:53

@zöldeketbeszélek:
Nyolc.
Azért is nagy élmény volt, mert eddig az apjával (öcsém) járt, de őt ez a film nem érdekelte, és most először mentünk mi ketten. Ráadásul a kiscsaj külön élvezte, hogy nem fogom olyan rövid pórázra, mint az apja. (Csak mert a gyerek nincs Pesthez szokva.)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Nagy család, az biztos.

Nem irigylem az öcsédet. Rendőrségnél legfeljebb irodistának lehet jó.

@Mirjam2:
Ez a veszély nem fenyeget. Úgyis egyre többször "kapom meg" a környezetemben, hogy minden nővel "flörtölök". Nem is, csak figyelmes vagyok velük. :)
Birca önkéntes sharia-rendőrséget említett. Valaki más is blogolt erről. Nemrég bele is olvastam, de meg nem tudom mondani, ki volt az.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.12.05. 20:39:52

@IldikóD: látod Ildikó, ez lesz azokkal, akik jobbak, mint az átlag... sajnos előre megmondtam és igazam is lett (mint általában)

én is egyre ritkábban járok erre éppen ezért

megismétlem a tanácsomat, erre sajnos én is évek alatt jöttem rá:
"soha ne engedd, hogy a kozepszeruek lehuzzanak, mindig csak elore es felfele tekintsetek, kulonosen hagyd figyelmen kivul az alja reteget es azokat, akik nalatok rosszabbak, mert ok csak arthatnak neked "

még egyszer minden jót neked és a lányodnak!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.12.06. 11:37:33

Én olyan verziót szeretnék, szóval ami egy steril, nem vagyok anya, számomra ez elviselhetetlen csöpögősség. A Szingapúr téma érdekelne, de nem nyerhető ki csak az információ, ahogy elnézem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 15:08:57

@Kellemes Zérókomponista: Esetleg, ha a lánynak nem ment el a kedve és mégis ír posztot. Ugyanis anyuka nem volt még ott...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 15:10:06

@Barátusz: Az egy nagyon jó életkor, még érdeklődő, nyitott, kicsit még a mesék világában él és még lehet gyerekes dolgokkal kényeztetni :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 15:11:53

@Tökfőzelék1: Ezt már Mark Twain is megírta, kicsit előbb, mint te, de nem azokra gondolt, akik mások (pld. a gyerekeik) farvizén evezgetve akarják magukat felsőbbrendűnek beállítani, hanem akik saját jogukon 'nagyok'.

BTBTBT 2013.12.06. 17:46:07

@zöldeketbeszélek:
Eleget kenyezteti az apja/anyja/nagyszulei. Nincs vele egyszeru dolgom. :)
Egyebkent valoban jo kor. Lassan o fog majd meset olvasni nekem. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 17:51:06

@Barátusz: Nem tudom, egyke-e, ha igen, szinte lehetetlen a kényeztetést elkerülni. Akárhogy is, ő a család szeme-fénye.

BTBTBT 2013.12.06. 18:44:53

@zöldeketbeszélek:
Van tesója, de 6 évig egyke volt, mert csak akkorra lett meg az öccse. 1. unoka - már a kereszt -, úgyhogy ki volt nyalva még a feneke is. :)
Érdekes volt látni azt az időszakát, amikor belerázódott a "nem vagyok többé kizárólag a figyelem középpontjában"-állapotba. Azon is túl lett.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 20:06:43

@Barátusz: Milyen volt a belerázódás időszaka? Ez pont nagyon érdekel...

BTBTBT 2013.12.06. 20:14:57

@zöldeketbeszélek:
Időnként eléggé viharosra sikeredett. A hisztin túl egyszer-kétszer még tettlegességig is fajult.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.06. 20:27:05

@Barátusz: @Kövérmadár: szoktatok piszkálni, hogy írjak posztot, van egy ötletem, hogyan lehetne megoldani: megkérem a zanyukámat, hogy írjon egyet rólam! végülis ő már járt Thaiföldön, velem volt az iskolában 2 vagy 3 napot (segített mindenben, nagyon aranyos volt a kölykökkel), sőt, Yangonban is voltunk együtt 3 napot (még régebben turistaként). ergó simán el tudna mindent mondani mindkét országról. ha nagyon nyaggat, akkor még beszkennelném neki a poszt számára a Teacher of the Year oklevelemet is :-D
na?

DieNanny CH 2013.12.06. 21:14:36

@tilmir:

Ez semmi! Az egyik osztrák családomnál az anya, míg Bécsből délután hazaért - 40 perc - MINDIG végigbeszélte az anyukájával... Ja, és amúgy kertszomszédok...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 22:00:56

@Barátusz: A nagyobbik gyerek bántotta a kisebbet??? Vagy a pattanásig feszülő idegekkel dzsiggelő szülőknél nyílt ki egyszer-kétszer a pofonzsák?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 22:02:22

@Chang Yai: Néhány díjnyertes rajzot is novellát is kérünk :) !!!

BTBTBT 2013.12.06. 22:34:31

@Chang Yai:
Nem szoktunk piszkálni. Még a végén hátra kötöd a sarkunkat. :)

@zöldeketbeszélek:
A nagyobbik a kicsit. Nem durván, de mégis. Például - ennek én is tanúja voltam - együtt fürödtek (vagyis anyuci a picurt mosdatta), és a lány belerúgott a srác lábába, aztán hisztiben tört ki, mert nem vele foglalkoztak.
Nem pofozkodós a család.

rafflesia 2013.12.07. 16:14:13

@zöldeketbeszélek: @Chang Yai: :) meg pár fotót is, amit ellátsz 'Chang Yai Photography' felirattal, pls

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása