oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 01. 06:46,  Az elveszett trópusi Paradicsom 237 komment

2013. december 01. 06:46 Határátkelő

Az elveszett trópusi Paradicsom

A mai szokásos, vasárnapi blogajánló során jó messze kalandozunk Európától, hiszen járunk majd az indonéziai Banda-szigeteken, visszatekintünk egy kicsit az amerikaiak legnagyobb ünnepére, a Hálaadásra, igaz, Hawaii-módra, végül de nem utolsósorban kicsit bepillanthatunk abba is, miként ünnepelnek meg Brazíliában egy labdarúgó kupagyőzelmet.

Indonézia.jpg

Kezdjük tehát rögtön Indonéziában, méghozzá egy általam most felfedezett (egészen pontosan Rezsőatya által ajánlott - ha már itt tartunk, ha találkoztok jó és érdekes bloggal, jöhet a levél a szokásos email-címre!) blogon, a Zol-Indonézián keresztül. Egészen pontosan a Maluku tartományban fekvő Banda-szigetekre vezet az út, ami maga a trópusi Paradicsom. Hogy miért, az kiderül a posztból.

„Mert – véleményem szerint – itt megtalálható szinte az összes dolog, ami Indonéziában vonzó lehet:

- messze van mindentől, turista viszonylag kevés, az a kevés pedig általában jó fej

- csodaszép természet, zöldellő dzsungelek, pálmafás-fehérhomokos partok

- kristálytiszta tenger, lélegzetelállító vízalatti élővilággal

- iszonyú kedvesek a helyi emberek, főleg, ha beszélsz indonézül

- a kis szigetek lebilincselő kulturális/történelmi háttérrel rendelkeznek

- ár/érték arányban nagyon ott van (magyarul: olcsó)

- és még egy külön bejáratú vulkánszigete is van!

(...)

A vallási konfliktus mára a múlté, már el lett szívva a békepipa, az egykori heves harcokra már nem sok minden emlékeztet, bár az eléggé szemet szúrt, hogy iszonyú sok a rendőr és a gépkarabéllyal meg gránátvetővel (!) flangáló katona. Persze az is lehet, hogy csak a repteret őrizték túlzottan, vagy a közelben volt a laktanya, vagy valami ilyesmi.

Ahogy beszálltunk a helyi tömegközlekedési eszközként használt kiszuperált piros puttonyos autók egyikébe, a többi utas azonnal elkezdte citálni nekünk, heves bólogatások közepette, hogy milyen jó, hogy jöttünk, s hogy Ambon milyen biztonságos már, a muszlimok és a keresztények mekkora tesók, stb. Na, számomra ebből derült ki, hogy azért itt koránt sincs még minden rendben. Akárhogy is, az emberek velünk végig aranyosak voltak, és úgy tűnt, egymással is (túlságosan) azok.

Ambonban újabb angyalokkal ajándékozott meg minket a sors, Norris és családja személyében, akiket a Couchsurfing-en keresztül ismertünk meg. Mindenkinek melegen ajánlom, hogy couchsurfiingezzen, ha Indonéziában jár, az indók halálosan bele vannak buzulva minden online közösségépítős / barátkozós dologba, ilyenformán a a CS is elképesztően aktív és effektív errefelé.

(..)

Az indonézeknek nem erőssége a rendszer, a sorban állás és a jól szervezettség. A több ezer ember ugyanazt az egy, kb. másfél méter széles lépcsőt (tyúklétrát) használta a fel- és leszálláshoz (mondanom sem kell a két, ellentétes irányú mozgás egyszerre zajlott le), ami egy ízben szét is esett az iszonyatos embertömeg meg a mindenféle irányból érkező erők alatt.

Az egyébként jámbor és barátságos indonézek most lökdösődő, verekedő vadállattá változtak (apropó, Indonéziát megválasztottak a világ legbarátságosabb országának, igyekeztem erre gondolni felszállás közben, és nem arra, hogy ebben a kontrollálatlan káoszban fortyogó embertömegben, ahogy nyomulunk előre, akár a szememet is nyugodtan kilophatja bárki).

Nem sokat könnyített a cudar helyzeten, hogy mindeközben a kikötő hordárjai minden erejükkel megpróbáltak keresztültolakodni a teljesen zárt embertömegen, hogy aztán nem sokkal később csomagokkal megpakolva (pl: hűtő, csap, bicikli, kétszer méterszer másfél méteres doboz, stb.) jöjjenek vissza a tömeggel szemben hadonászva. Egy szó mint száz, a fedélzetre jutáshoz szükségem volt a tinédzser korom meghitt Slayer koncertjein szerzett pogózási tapasztalatra."

Ez persze csak egy nagyon apró részlet egy igazán részletesen és jól megírt posztból, úgyhogy mindenkinek ajánlom, kattintson, olvasgasson és nézegesse a képeket!

Hálaadás Hawaiion

A Hálaadás tipikus amerikai ünnep (ráadásul a legnagyobbak közül való), így természetes, hogy Hawaiion sem hagyják ki. Nézzük, hogyan is néz ki mindez belülről, azaz a résztvevő szemével!

Hálaadás.jpg

„Akármit csinálsz, pár kilót úgy is fel fogsz szedni, kb. mint otthon a húsvét. Jó a kaja, és a desszertek... (a sütőtökös pite szerintem az univerzum egyik legjobb találmánya). Mivel az átlagnép jó pár kilót felszed, már most elindultak, a 'gyorsan fogyja le 2 hét alatt az extra kilókat hálaadás után' diéták a mindenféle újságokban.

(...)

Tényleg családi ünnep, és aki nem tud családod hívni, az barátokat hív. Hála istennek mi is így jártunk, és legalább 4 helyre kaptunk meghívást, amiből kettőt el tudtunk fogadni. A szörnyű az a dologban, hogy mind a két helyen jól főznek, így nem kis kihívás lesz mindenütt helytállni kajálás ügyileg.

Mi házi készítési almás pitével kedveskedünk az ittenieknek, mindkét esetben. Továbbra is felháborító, hogy nincs rendes liszt sehol...

Munkaszüneti nap, amit eddig tiszteletben tartott a legtöbb munkáltató. Az árnyoldala az ünnepnek, hogy ezt követő péntek, a karácsonyi szezon kezdetét jelenti, és „fekete pénteknek" nevezik. Nem véletlenül. Az összes bevásárlóközpont látványos (de limitált darabszámú) akciókkal vonzza be a zombizó agyhalott vásárlók hadait.

Például az első 10, aki ezt a típusú ÜBERNAGY új tv-t veszi, megkapja fél áron vagy még olcsóbban. És bizony ez azt eredményezi, hogy csütörtök este, hálaadáskor az emberek megvacsiznak, aztán szépen a kemping felszereléssel elindulnak a boltok elé, hogy sorba üljenek. Egész éjszaka. Hogy aztán gyakran véres közelharcban / lealjasodva megszerezzék az új óccsó terméket, ami jellemzően nem is kell nekik, csak épp ez az első, amit el tudnak érni, és megvenni (aztán az interneten jó áron eladni).

(...)

A boltok ellen elindult egy „szívtelen multik vagytok mind, és hollók mondják a szemeiteknek, hogy csecsebecseeee" mozgalom, ami gyorsan hamvában holt, mert a multik nem hülyék, és közölték, hogy ők aztán senkit nem kényszerítenek, hogy dolgozzon az ünnepen. Önkéntes alapon lehet bejönni. Dupla bérért...

Meg egyébként is tudjuk, hogy ki az, aki nem csapatjátékos, mert ugye nem jön be. Aki nem csapatjátékos, az ne akarjon feljebb jutni nálunk... Tadaaaaa... Hogy betűzik a modernkori rabszolgatartást?

(...)

Ami viszont számomra egy emberibb módja a vásárlásra motiválásnak, az a következő hét hétfője. Amit Cyber Monday-nek (Kiber hétfő :) ) és a netes boltok művelik ugyanazt, amit előző pénteken a fizikai boltok. Akcióznak, hogy a karácsonyi „szeretlek, ezért valami drágát veszek neked" mozgalom hullámait meglovagolják."

Röviden itt és most ennyit (ne feledjétek, a Kiber Hétfő még előttünk áll...), minden mást (szokás szerint hosszabban és nagyon érdekesen) ide kattintva érdemes elolvasni.

Kupa-győz-tes!! Kupa-győz-tes!!

Bajnoki címet ünnepelni a kedvenc csapatoddal a világon mindenütt fantasztikus érzés, de ha választanom kellene, hogy hol vegyek részt egy ilyen őrületben, akkor alighanem Dél-Amerikát választanám, Argentínát vagy Brazíliát. Nos, erre túl sok esélyem egyelőre nincs, nem úgy mint Teónak, aki utóbbi helyen ünnepelhette a Flamengo labdarúgó kupagyőzelmét. Lássuk, hogyan!

Flamengo bajnok.jpg

„A város a feje tetejére állt! Én nagy rajongója vagyok a focinak, és láttam már ünneplést sokszor, de ehhez foghatót még életemben soha! Ez leírhatatlan, ami itt volt, Flamengo-mezes emberek mindenhol (már tegnap napközben is, meg ma is), a házunk portáján hatalmas vörös-fekete zászló, az FGV portáján szintén. Carlos az inge alá felvett egy mezt, így ment reggel dolgozni. :)

(...)

Gyerünk le az utcára! És ezzel elkezdődött az eszméletlen ünneplés! Mindenki üvöltött, énekelt, minden kocsi, taxi dudált, hatalmas volt! Aztán átmentünk Leblonból Baixo Gaveába, Carlosnak volt egy megérzése, hogy ott lesz nagyobb ünneplés.

Már pár száz méterről is megállapíthattuk, hogy talált! Ez az a tér, ahol főként csütörtök este utcabuli van, rengeteg ember, olcsó sör, olyan, mint Lapa, csak az emberek szebbek úgy általában véve. Na most ez a tér tele volt flamenguistával!"

Hogy mi történt ezután, és hogyan néz is ki egy, a boldogságtól megvadult emberekkel teli utca, azt elolvashatjátok és megnézhetitek itt.

Egy kis zene...

Végezetül hadd ajánljak nektek aláfestésnek egy kis zenét, (amit nekem is ajánlottak), meg egy rádiót, és ha a kettőt összeteszitek, akkor ezen a linken lehet kérni, hogy játsszák. Csak azért, mert jó. Kellemes vasárnapot mindenkinek!

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Brazília Indonézia Egyesült Államok Hawaii

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr135669100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.01. 18:43:26

A fiam legújabb nyelvújítása:
"rendőrség tűzoltóság mentőség"
:)))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 18:46:21

@Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]:
Nincs baj a női ízűvel, csak a fogselymezésnek is megvan a maga ideje és a zenélésnek is. A kettő együtt nem megy...
Megaztán minek csiklandozza az ember orrát, nem? :)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.12.01. 18:57:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: @Don Kartasch: @Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]: @charlieharper:

leggings: cotton made, long stretchy trousers that are very skinny.
jeggings: just like leggings, but made to look like skinny jeans.
treggings: like jeggings, but styled to look like trousers.
skinny jeans: like normal denim jeans, but very skinny around your legs.

De amúgy jó volt, fiúk!! :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 19:12:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Most esett csak le... veled valami lehet tényleg nincsen rendben, ha a puncit a csigához hasonlítod... ;)
Gyanús vagy nekem, nagyon-nagyon gyanús! :D

@petrasp:
Treggingre azt hittem, hogy nagyfarkú férfiaknak csinálják... :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 19:13:58

@petrasp:

S ha van zsebe, de nem farmer anyagból van és nem is olyan színű, akkor az mi?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 19:42:35

@petrasp: Es most akkor mi van a hercegnon? Tegy igazsagot! :-D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 19:57:45

@az igazi Trebitsch: ...az elveszett (tropusi) paradicsom... :-)))
@charlieharper: Aka tapadós farmer à la Mr. Long. :-)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.12.01. 19:58:46

@Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]: skinny jeans. Latszik, hogy zsebes-övtartós, van derékrésze. Normális körülmények között csak a skinny jeans az, amit rövid felsővel is viselhetünk, a többi inkább tunikával, hosszú felsővel kombinálható. Persze ezt sokan nem tudják, és azt hiszik a leggings nadrág, pedig nem!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 20:02:47

@petrasp:

Aki azt mondják, hogy a leggings nem nadrág, erősen tévednek.

Hozzáteszem: szerintem sem áll jól bizonyos típusú leggings rövid felsővel. De a nadrághoz hasonlító leggingsnél más a helyzet, azok így is jól állnak. Az előbb belinkelt saját magam által csinált fénykép pont ez a kategória: látható, hogy feleségen nem tunika van, hanem normál hosszúságú pulóver. Viszont mivel nagyon nadrágos a leggings kinézete, így nem disszonáns az egész így.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 20:13:39

Arra is gondoltam, hogy lehetne olyan napokat tartani itt, amikor tilos 1-1 szó használata és aki megszegi, annak a Soho-ban kell várni diggerre minimum 2 órát...

Holnapi szó: leggings ;)

2013.12.01. 20:19:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: a feleseged is csak furdoszoba takaritaskor veszi fel a leggingset.
Tetszik neked a koreai divat/szepsegipar?

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.12.01. 20:21:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
A LEGGINGS nem nadrág. Semmilyen körülmények között sem nadrág a leggings, de pl amit a feleséged visel, az nem leggigng, hanem treggings, ami nadrág szabású, szóval nem gáz rövid felsővel, ha valakinek olyan csinos alakja van, mint a feleségednek. A leggingsek általában sokkal vékonyabb anyagúak, nincs zipzárjuk, zsebük, nincsen rajta gomb vagy egyéb részletezés. Sajnos rengetegen hordják nadrágnak, pl itt Angliában minden második nő, mérettől és alkattól függetlenül felveszi, általában mell alatt hirtelen véget érő toppal, konkrétan olyan vékony leggingseket hordanak így, hogy teljesen átlátszik, a bugyijukat simán látod, de még a cellulitis is átfigyel rajta-na ez a leggings!!

Sajnos nem tudok képet feltölteni, mutatnék egypárat a leggings viseléséről!!

2013.12.01. 20:23:36

Ha ez egy Hataratkelo blog, akkor nem merek belegondolni mi folyik a Noklapja/Kiskegyed blogokon

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.12.01. 20:28:37

@charlieharper:
a tunika hosszított fazonú, kényelmes szabású felső
Íme egy összefoglaló, miért jó a tunika, és hogyan viselheted leggingsel:

www.femina.hu/szepseg/leggings_es_tunikakorkep_a_ketto_parban_jar

"Hol van már az az idő, amikor kizárólag a kismamák kiváltásága volt tunikát viselni? 2008. óta töretlen népszerűséggel tartja magát trendben ez a multifunkciós, hosszú pulcsiként és rövid ruhaként egyaránt használható ruhadarab, melynél kevés praktikusabb és egyben divatosabb öltözéket tudnánk említeni.

A tunikaviselés divatja valójában a messzi régmúltban, egész pontosan az ókorban gyökeredzik, a len- vagy kendervászonból készült előbb ujjatlan, majd ujjas ruhadarabot hölgyek és urak egyként viselhették. Akkoriban a fehér darabok számítottak a legelőkelőbbnek, így azt mindenki tartott ruhatárában, míg a szenátori rangot vastagabb csík jelezte, a bíbor színű tunika viselését pedig jogokhoz kötötték.
Ami azt illeti a 2010-es esztendőben a virágékes muszlintunikák a legkelendőbbek, de pamutból készült társaik is nagy népszerűségnek örvendenek a fiatalabb korosztály körében.

A tunika nagy előnye, hogy a teltebb idomokkal megáldott hölgyek és a soványak egyként viselhetik őket, hisz míg előbbieknél, ahol kell, ápol és eltakar, egy szűk nacival és a legendás 80-as éveket idéző övvel viselve a vékonyabb hölgyek alakján is sokat javíthat. A másik pozitívum, amit a tunikák javára írhatunk, hogy majd minden alkalomra viselhetjük őket. Míg egy csinos, fényesebb anyagú darab egy jelentős eseményen is megállja a helyét, egy sportos pamut tunika a hétköznapok során is lezser eleganciával ruházhatja fel viselőjét. Húzhatunk hozzájuk akár trendi, combközépig érő csizmát is.

A nagy designerek mellett sok sztár is a tunikára esküszik. Míg a hazai celebek köréből említhetjük Szekeres Nórit, vagy Ördögh Nórit, a külföldi színésznők krémjéből legyen elég Sigourney Weavert felhozni példának, aki az idei Oscar gálán örvendeztette meg a nagyérdeműt az ominózus red carpittal harmonizáló, bíbor vörös tunikájával."

morsels (törölt) 2013.12.01. 20:30:03

@charlieharper:
Nem, azt sepciel zuhanyozashoz vette fel :-)

2013.12.01. 20:33:11

@charlieharper:

Ott nemes egyszerűséggel a dugásról beszélnek.
Persze azok nem olyan konzervatív blogok,mint a HA.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 20:33:58

@charlieharper:

Nem, semmiképpen. Most is visel ilyesmit, Bár csíkosat már nem, mert azt mondja, túl öreg hozzá. A kép 8 éves.

Milyen a koreai szépségipar?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 20:34:55

@petrasp:

"itt Angliában minden második nő, mérettől és alkattól függetlenül felveszi, általában mell alatt hirtelen véget érő toppal"

Ebben a formában valóban nem oké.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 20:35:26

@charlieharper:
Átérzem a problémádat!

@VHB:
A leggings nem nadrág, a lófasz nem furulya, a majomsegg nem ibolya, se nem rózsabimbó...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 20:37:03

@charlieharper:

Ott tudományos igény nélküli, értéktelen beszélgetések folynak.

2013.12.01. 20:37:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: na, akkor wzt figyeld. Ha jol emlekszem, ezt a reklamlapot Koreaban szedtem ossze valamelyik plazaban. Szerintem azok is ertik, akik nem tudnak angolul
kepfeltoltes.hu/131201/296362475image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.12.01. 20:39:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: ugy erted ott nics nyelvesz disszertacio a "ly" es "j" hangokrol? Se leggings, jeggings, tunika, smink, pedo/homo dolgokrol?

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.12.01. 20:41:16

@VHB: na ezt kerestem, köszönöm!
Kedves férfiak, csak azt ne mondjátok, hogy ez szép látvány!!!

Én minden nap lesokkolódok....sokszor még akkor sem előnyös ez a leggings-top kombó, ha amúgy jó alakú a lány....:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 20:41:57

@charlieharper:
Ez a jeggings úgy hangzik, mintha sejpítve mondanád :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 20:43:03

@petrasp: Na akkor jol gondoltam. :D Max meg nem is ert hozza, az derul ki a vegen...

morsels (törölt) 2013.12.01. 20:44:10

@Kövérmadár:
Biztos, hogy pontos j? Nem lyeggings? :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 20:44:49

@charlieharper:

Nem, ott csak vad szex van, pornó, a ruhák is csak arra vannak, hogy letépjék őket egymásról, szóval se tudomány, se kifinomult gondolatok.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 20:46:53

@charlieharper: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 20:49:11

@az igazi Trebitsch: A HA nem konzervativ, hanem PR'U'D blog. Itt nem szeretjuk, ha valaki csak AZ korul forog (meg a kiraly-tengely korul, bar az ugyan az a szemely)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 20:49:19

@Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]:

Én mélyen értem a témát, de nem birtoklom a szakma terminus technicusait.

Amolyan autodidakta szakértője vagyok csak a témának.

Őstehetség, szűztehetség, mint a cigánygyerek, aki nem tud kottát olvasni és nem tudja megnevezni a hangszer részeit, de jobban hegedül, mint a prof a Zeneakadémián.

:-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 20:52:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: "Én mélyen értem a témát" Kb, mint Diggi a kerekparozas...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 20:54:29

@charlieharper: :D Ez desztilalt viz, vagy palinka? Water essence...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 21:06:34

@Kövérmadár: Én pedig azt hittem, hogy ma a szokäsos vasärnapi ki csinält szebb fényképet verseny folytatodik...karäcsonyi värosi dekoräcioval...de Nanny sehol sincs. Pedig a fekete péntekre és fény derült, amit a multkor kérdezett.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 21:07:35

@charlieharper: szex, szex, szex, és néha barnázás... :-))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 22:09:38

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin): Mi a szart beszelnek a csajok a barnazasrol? A csagcsijarol?

BTBTBT 2013.12.01. 22:18:45

@shakti_rom:
A Cougar-t láttam egy másik blogon kommentelni.

@charlieharper:
Tunika? Láttad a Star Wars-ot?
Ott "divatos" viselet volt.

www.google.hu/search?q=star+wars+tunika&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=NaebUpP6CoeqhAfAjoGYBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=954

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Ott szarásról témázgatnak? Ó, b+! :)))

@puhacica:
Annál szebbet nem tud senki, mert nem te vagy rajta? :)

@petrasp:
Fércmű. Már volt. Napokkal ezelőtt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 22:21:50

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
A pasik is állandóan a szexről beszélnek... ezek szerint a csajok is. Már csak az a kérdés maradt nyitva, hogy miért beszélnek róla és miért nem csinálják folyamatosan? :)
Vagy mindig, mindenki mással akarja, mint akivel lehet?

puhacica 2013.12.01. 22:23:02

@Barátusz: ennel szebbet nem tud senki, mert en vagyok rajta! :P :D

montroyal ( CAN qc) 2013.12.01. 22:35:07

@ctboy: a Bixi nevezetu talalmany lehet hogy innen indult el a bicaj kolcsonzorendszer de oriasi fiasko, allami hozzajarulas benyelese es csod szelen all a vallalat szethordtak a penzt es mindig ujabb dotaciot kernek . mig tobb mas varosokban epiti ki a rendszert a vallalat itt haldoklik... egyesek zsebe meg dagad..

montroyal ( CAN qc) 2013.12.01. 22:42:31

@Kövérmadár: miért beszélnek róla és miért nem csinálják folyamatosan? a csajok addig csinaljak (intenziven) amig el nem erik a celjukat .. es az inkabb hosszu tavu nem az a kis fake elvezet a sexbe..

montroyal ( CAN qc) 2013.12.01. 22:52:18

nalunk a halaadas sokkal elobb van tehat sokaig nem tartottak a Black frydayt.. par eve bejott egyidobe az amerikaival es kezdenek megorulni itt is ... nekem szemelyesen csak a boxing day tapasztalatom van vettem regebben egy TV-t 800$ volt octoberbe es ugyanazt a TV-t meg tudtam volna venni 300$-ral olcsobban boxinng day -en 1200 bol 300-t engedtek igy csak!! 900$ volt ... en engedmeny nelkul 800-ert vettem .. igaz egy oriasi reklammal nyitott raktararuhaz volt ,ami utana eltunt a 3 eves garanciakkal egyutt...
nem irom le milyen vallasuak voltak a tulajok...

montroyal ( CAN qc) 2013.12.01. 22:57:11

@montroyal: Black Friday termeszetesen .. amugy sem angolul franciaul v nemetul nem tanultam soha irni magyarul pedig ha oda figyelek tobbe kevesbe jol irok ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 23:04:05

@montroyal:
:)
Szornyu lehet akkor egy nonek a szex... lehet ezert hodit a melegseg? Lehet csinalni ejjel-nappal.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 23:10:00

@Kövérmadár: Biztos azert sikongatnak kozben, mert faj nekik. Bar akkor nem ertem mmiert mondjak, hogy erosebben.. Lehet elobb el akarnak ajulni???

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 23:11:07

@montroyal: Itt ma Fryday volt, lett sulthus, meg hamburger :D

montroyal ( CAN qc) 2013.12.01. 23:15:29

@Kövérmadár: nem annyira szornyu ... foleg ha elorebb viszi az ugyet .... nem kell rosszra gondolni feltetlenul .. pl megtartani egy jo csaladapat stb ... az tény nagyon nagy % csak fake foleg gyerek utan .. OK a simogatas osszebujas nem fake csak a vege meg az a kis nyogdecseles ... multkor szakemberek a TVben tanacsoltak a noknek batoritsak egy kis hangokkal a partneruket ugy jobb a hatas ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.01. 23:24:56

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Lehet. Vagy powerpityut akarnak rakenetni a cerkara ;)

@montroyal:
Csaladapava degradalni egy csodort... esznel vagy? Az a veg, annal mi lehet rosszabb?
Arra nem gondolnak, hogy ezert megy tonkre csomo hazassag vagy lesz hutlen a pasi?
Ferfiallatnak ez igenye. A nonek is biztosan vannak igenyei es az az erzesem, hogy annak a megkapasa ki van harcolva. Miert nem lehet ez kolcsonos akkor?

montroyal ( CAN qc) 2013.12.01. 23:36:06

@Kövérmadár: a noknel a sex nem elsodleges ... elso a gyereke es sajat biztonsaga anyagi es erkolcsi es az okos no ezt eleri ... ha kell a sexxel es kajaval rendel tisztasaggal stb.. csak sajnos az egyenjogusag neveben egyre tobbet a ferfire akarnak haritani es csoda ha vegul megszokik a pasi ... ha adod az ujjadat mar a karodat akarjak rogton ...... amugy tisztelem a holgyeket csak megint rossz passba vagyok..

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 23:36:13

@puhacica: Tudtam, hogy benned bizhatok! :-)
@Mr. Long [expert .... szakerto]: Mi az a "csagcsijarol"?
@Barátusz: Ugye nem akarod, hogy elmagyräzzam, hogy mi az? :-))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.01. 23:37:47

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin): par hsz-szel lejjebb javitottam. "Szagcsijarol" akart lenni eredetileg.

morsels (törölt) 2013.12.01. 23:38:40

@Kövérmadár:
Aha... szoval azert nem akarsz csaladapa lenni, mert csodor akarsz maradni :-).
Kovermadar, a Csodor :-).

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 23:42:10

@Kövérmadár: "Csaladapava degradalni egy csodort... esznel vagy? Az a veg, annal mi lehet rosszabb?
Arra nem gondolnak, hogy ezert megy tonkre csomo hazassag vagy lesz hutlen a pasi?
Ferfiallatnak ez igenye. A nonek is biztosan vannak igenyei es az az erzesem, hogy annak a megkapasa ki van harcolva. Miert nem lehet ez kolcsonos akkor?"
Erröl mintha olvastam volna a BA-n egy érdekeset... :-)
Mindjärt megkeresem neked.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 23:45:39

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Igen, lejebb görgettem miutän välaszoltam. :-) De elöször nem értettem, hogy mi van a csigäval? :-)
Amugy itt (CH) a puncit csigänak mondjäk...hät van benne valami. :-) Heisse Schnecke (forro csiga) az magyarul kb a jo bör / kivänatos bula megfelelöje. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 23:46:22

@morsels: Vagy kövércsödör. :-)))) ( Bocs Madár! )

BTBTBT 2013.12.01. 23:48:44

@puhacica:
Egyről beszélünk ám, fotós néni. :)
A tiédnél szebbet nem tud senki, és azért nem, mert azon nem te vagy.

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
De, de, DE! Magyarázd el, légyszives. :)))

@montroyal:
Akkor a koszos, rendetlen, trehány nő szex-szel éri el a biztonságot?
De kinek van kedve szexelni egy koszos nővel? Ja, egy koszos férfinak.

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
A hamburger nem sült hús? Vagy Manchesterben az is másként van? :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 23:52:29

@Barátusz: Annyit elärulok, hogy nem a zäroizmok renyhülésével van kapcsolatban... :-)
@Kövérmadár: Benéztem, nem arrol van szo benne, de jo meglätäsok vannak benne:
bezzeganya.postr.hu/varatlan-kiadasok-dontik-romba-a-kisgyerekesek-csaladi-kasszajat

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 23:53:36

@Barátusz: Nem, az kagylo! :-) (nekem nem izlett)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.01. 23:55:06

@Barátusz: Az NLC elött én is...de ott fölvilägosultam... :-)

BTBTBT 2013.12.01. 23:55:07

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Most egyről beszélünk csiga/osztriga-ügyben?

montroyal ( CAN qc) 2013.12.01. 23:55:34

@Barátusz: koszos no is elerheti jo sexel .. majd a ferfi mos foz takarit es tisztasag lesz..

BTBTBT 2013.12.01. 23:57:34

@montroyal:
Arra céloztam, hogy ki kíván meg egy koszos nőt?
LehetNE akármekkora kurva az ágyban, ha az embernek bottal sincs kedve hozzáérni.

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Mit nekem NLC? Maradok a pöttyözésnél. :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.02. 00:02:23

@Barátusz: Nem. Csak eszembe jutott, hogy kiprobältam egyszer az igazi osztrigät, és nem izlett. :-)))))

BTBTBT 2013.12.02. 00:04:39

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Látod, látod? Nem minden osztrigát kell megenni ám! :)))

@montroyal:
Egyébként elég nagy balek lehet az a férfi, aki mindezt megcsinálja egy kis punciért. :(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.02. 00:14:53

@Barátusz:
Szerintem meg csak munkamegosztäs kérdése.
Vagy nevezhetjük win-win szituäcionak is? :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.02. 00:15:30

@Barátusz: Märmint arra välaszoltam, amit montroyalnak irtäl.

montroyal ( CAN qc) 2013.12.02. 00:18:20

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin): ez nagyon nagy !!! olvassatok el .. milyen igaz es meg humoros is...

montroyal ( CAN qc) 2013.12.02. 00:21:01

@Barátusz: még is ez (is) mozgatja a vilagot ..

BTBTBT 2013.12.02. 02:16:09

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Házimunka, pénz hazalapátolása meg még dugás közben is a fárasztóbb szerep? Nem sok ez egy férfinak? :)))
(Egy nő szerint biztosan nem.)

@montroyal:
Valóban ez IS mozgatja, de azért "érdekegyeztetés" meg komplett balekság között is nagy különbség van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.02. 02:44:51

@Barátusz: "dugás közben is a fárasztóbb szerep"
HAHAHAHA! Ez milyen! :-))))))
Mert mindig csödörök akartok lenni, és csak arra värtok, hogy egy cowgirl betörjön benneteket! :-))))))

BTBTBT 2013.12.02. 03:00:45

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Jóval kevesebb cowgirl-ről tudni, mint alföldként elterülőről vagy bepucsítóról. :)))

Mi ez a Nasimacsek? Popócici? :)

Orbitot neked. (ez nem rágó)
www.youtube.com/watch?v=PneAIfv30jA

montroyal ( CAN qc) 2013.12.02. 03:02:07

@Barátusz: na ez a szo; erdekegyeztetes valtja fel egy bizonyos kor es tapasztalat utan a fiatalkori szerelem szot .... csak egyes nok szeretnek bullshittelni ezzel ...

2013.12.02. 03:39:48

A mai hirek kozott olvastam:
www.telegraph.co.uk/news/uknews/10486452/Child-taken-from-womb-by-social-services.html
Nem semmi, olasz allampolgartol elvettek a gyereket Angliaban:(

2013.12.02. 03:53:20

@Cascabel:
Ez meg jobb cikk a fentivel kapcsolatban, kulonosen a hozzaszolasok figyelemremeltoak, megy am a nacizas, fasisztalas erosen es jogosan, szerintem:(

www.independent.co.uk/news/uk/home-news/social-services-forcibly-remove-unborn-child-from-woman-by-caesarean-after-she-suffered-mental-health-breakdown-8975808.html

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.02. 06:33:04

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin): "Mert mindig csödörök akartok lenni, és csak arra värtok, hogy egy cowgirl betörjön benneteket!" Igy igaz! :DDDD

puhacica 2013.12.02. 07:54:00

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin): ugye-ugye? :)
@Barátusz: a lenyeg a lenyeg! :D de te most komolyan leneniztel?! a fotossal meg csak-csak megbaratkozok, de neni? mikor epp most mutattam meg hamvas udesegem? :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.02. 10:46:11

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Inkabb csodormadar ;)

@montroyal:
Tenyleg rossz passzban vagy... munka? Csalad? Egeszseg?

BTBTBT 2013.12.02. 11:47:20

@puhacica:
A mosolyt a mondat vegen nem tetszett latni? "Neni". :)))
Csak egy farberba, kabatba es napszemuvegbe burkolt no latszott a kepen. Raadasul sotetetedett is. :)
Zalakaroson is keszult az a kep, vagy az csak a haziko elejere volt irva?

Egyebkent lattalak mar a weboldaladon, ugyhogy nyugi. Messze vagy meg a nenisegtol. Legalabbis kulsore. :D

puhacica 2013.12.02. 15:09:56

@Barátusz: nem olyan jo mar a latasom, mint ifjonti lyany koromban! :D amugy a tied se 100%-os, mert az nem napszemcsi. az usankam fulein vannak ezek a szorgolyok, amikkel vakegeret jatszottam. igen, ott is jartunk, wellnesseltunk egy jot. :)

BTBTBT 2013.12.02. 16:22:44

@puhacica:
Tok jok a szemeim, csak sotetben nem latok jol. :)
Eletem egyik legemlekezetesebb 2 hetet toltottem ott gyerekkorom egy nyaron.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása