oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. szeptember 28. 06:55,  A határátkelők javítják a gazdaság számait? 497 komment

2013. szeptember 28. 06:55 Határátkelő

A határátkelők javítják a gazdaság számait?

Van a propaganda és van a valóság, és amennyire ez a hírekből követhető, egyre nehezebb előbbivel elfedni az utóbbit. A héten éppen a Közgazdász Vándorgyűlésen volt téma a határátkelők gazdasági hatása – mit mondjak, akadnak érdekességek.

forint és euró.jpg

Egyre nagyobb érdeklődéssel figyelem a kormány viszonyát a határátkelők népes társaságához – na nem mintha eddig ne érdekelt volna a kérdés, de különösen izgalmas látni, ahogyan a tények hatására kényszerűen változóban van a kommunikáció.

Legutóbb például a nemzetgazdasági miniszter volt kénytelen elismerni, hogy a magyar gazdaság általuk kommunikált sikereihez hozzájárulnak a külföldön munkát vállalók is (igen, még mindig ez a szemérmes megfogalmazás megy a határátkelők, vagy külföldön letelepülők helyett, de most ezen ne akadjunk fenn).

Ami igazán érdekes, hogy Varga Mihály a Közgazdász Vándorgyűlésen tartott előadásában konkrét adatot is mondott: szerinte a külföldön élők 1,7 milliárdnyi eurót utaltak haza, ami „segítette az ország konszolidációját".

Mennyi az annyi?

Éppenséggel ezen a számon is el lehetne morfondírozni kicsit (gondolom, ti majd a kommentekben meg is teszitek), méghozzá két okból is: egyfelől, ha azt sem tudjuk, hányan élnek, élünk külföldön, honnan tudnánk pontosan mennyi pénzt utaltak haza (persze ezt a banki átutalásokon keresztül akár nyomon is lehet követni, de akkor meg hol a banktitok...), másfelől azért elég nagy összegben le merném fogadni, hogy még ennél is nagyobb összegről van szó, lévén a pénzek egy része biztos, hogy nem bankon keresztül érkezik Magyarországra.

A nemzetgazdasági miniszter előadásában szó volt a foglalkoztatottságról is, és itt is érintettek vagyunk. Varga Mihály ugyanis azt mondta, a 2007 után bekövetkezett foglalkoztatási visszaesést sikerült megfordítani a közmunka révén, de nem csak ez volt a hajtóerő.

Varga Mihály ugyanakkor tagadta, hogy a külföldi munkavállalás miatt lenne alacsonyabb a munkanélküliség, hiszen erre „nincsenek is hivatalos számok". (De azt tudjuk, mennyi pénzt utalunk haza...)

Kissé más véleményen van Surányi György (volt jegybankelnök, a CIB Bank Zrt. elnöke), aki viszont ugyanezen a rendezvényen úgy vélte, igenis a közfoglalkoztatás és a külföldi munkavállalás okozza a foglalkoztatási mutató emelkedését, enélkül enyhe csökkenés lenne.

A KSH és a Nemzeti Bank is mást mond

De mit mondanak azok a fránya tények? Nos, a tavalyi év lezárása után a KSH kiadott egy jelentést, amely szerint a 66 ezer fős foglalkoztatás-növekedés felét magyarázta a közmunka, harmadát pedig a külföldön dolgozók növekvő száma. Nem én mondom, hanem a Központi Statisztikai Hivatal.

Mi több, minő meglepetés: ugyanezt mondja a Magyar Nemzeti Bank is, sőt, azt állítja a jegybank jelentése, hogy idén a közfoglalkoztatás és a külföldön dolgozók nélkül számítva visszaesést mutatott volna a statisztika.

Nem akarok tovább senkit sem terhelni az adatokkal (akit érdekel, a linkeken keresztül további adatokhoz is juthat), csak két dolgot jegyeznék meg: akárhogyan is van, a kormánynak a statisztikák szempontjából igencsak kapóra jön a több százezer külföldön dolgozó magyar, hiszen egyrészt nem jelennek meg a munkanélküliek között, másfelől (mint most kiderült) közel 2 milliárd euró bevételt jelentenek, jelentünk az országnak.

Márpedig ez tiszta pénz, hiszen nem veszünk igénybe semmilyen közszolgáltatást, nem járunk orvoshoz, iskolába, nem használjuk a tömegközlekedést, csak szépen küldjük a pénzt.

Ezt akár lassan meg is lehetne becsülni...

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vitaindító Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr285537062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macamuca [IHUN] 2013.09.29. 00:24:47

@vazzup:
B+, tudsz te arról, hogy kiccaládom többi tagja aludna??? És ha feszt hangosan felröhögök, akkor előbb-utóbb csoportos morcos rám-nézés lesz????

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 00:26:30

@macamuca: Mondtam, bárhol, bármikor, akármikor eltévedek, betévedek, még egy GPS sem kihívás, simán betévedek oda is. Na akkor aztán kezdődhet a kollektív össznépi céltalan kóválygás akárbárhová! :-)))9

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 00:26:44

@macamuca: Nem sajät a sztori, de eszembe jutott...
Egyik barätnöm, még a régi szép bulizos idökben követte el azt, h egy ätdolgozott / ätmulatott éjszaka / reggel utän nem talälta meg a hotelszobäjät...minden emelet minden szobäjäba beleprobälta a kärtyäjät...:-)

macamuca [IHUN] 2013.09.29. 00:27:25

@Barátusz:
"Ha ez hagyma olvassa, varrás mentén reped a gyönyörűségtől. :) "

Te meg fokozod, amit vazzup elkezd...

Vajon mennyire lesz morcos a felébresztett csipetcsapat....

BTBTBT 2013.09.29. 00:27:35

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ja, bocs, tényleg említetted. Megtaláltam.

Ain't my bitch - Metala. Úgyja felfedeztem (de nem azért, mert a múltkor ajánlottad az új 3D filmet.)
Felétek is letiltják a a jogvédők az audió és vizuális tartalom felét, mint Németo.-ban? A Gema csinálja?
Errefelé nincs ilyesmi. Te is költözz át Angliába! CCTV van dögivel. Kaszinó is. Nem halnál éhen. :)))
Bár a napi 5000 CHF-es limittől elbúcsúzhatnál.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 00:30:45

@sodalisO: Én kb 1honapja GPS-sel tévedtem el gyalog... mentségemre legyen mondva, h még soha nem hasznältam a gyalogos funkciojät, és a 12-es szäm ahovä kellett mennem, és ahol bekapcsoltam a GPS-t ahelyett, h ränéztem volna a falra, az a 23-as és a 25-ös szämmal volt szemben... hät tettem egy kurva nagy kört, és telefonos segitséget kellett kérnem...:-(

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 00:31:06

@Barátusz:
" "egy turbános, szakállas indiai pasas, / akiről először azt hittem valami erdei orc/ "
B+! Te kész vagy! :)))

Egyébként nem azt írtam, hogy most tömegszálláson laksz, hanem hogy ha L.-be vinne a bátorságod, vagy esetleg eltévednél, és éppen oda lyukadnál ki, akkor ott nehogy tömegesre menj."
Ok, megígérem, ha betévedek L-ba, nem megyek tömegszállásra.
De, hogy mekkorákat röhöghetek én itt ma nektek, az valami csodaszámba megy, tényleg ! Rég szórakoztam ilyen jól, mint ma.:-D Még a végén kiderül, / hogy ha nem véresen komolyan, brillírozó elmével kommentelünk, / hogy egy csomó embernek még humora is van, nem is akármilyen ! :- ))))))))))

BTBTBT 2013.09.29. 00:31:31

@macamuca:
B+... ez most meg fog honosodni?
Csak 1 szobátok van, hogy felébrednek a picurok? :)))

Szárítógép-rajongó volt (és még az is) Mr Onion.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Szőke volt? :)

vazzup 2013.09.29. 00:34:51

@sodalisO: GPS? Mármint Global Positioning SodalisO? Ah, akkor tényleg te szorultál be abba a kis dobozba a műszerfalon!

@macamuca: sajnos kockázatok és mellékhatások tekintetében kénytelen leszel felkeresni gyógyszerészedet vagy kezelőorvosodat, a csoportos morcos-rádnézés meg csak érzelmi zsarolás

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): hm, egyszer nekem is sikerült ilyesmi, csak itt Mo-n. Egy kis motelben volt egy barátom esküvője, és hát hajnalban nem voltunk éppen színjózanok, amikor elmásztunk aludni (elvileg hárman, fickók aludtunk egy szobában), no már most egy emelettel eltévedtünk és szegény csaj nem zárta be az ajtaját, úgyhogy bedőltünk hozzá aludni.
Reggel kétségbeesett sikításra ébredtünk (már amennyire felébredtünk). A lényeg az, hogy valahogy sikerült kidumálni, hogy nem kell rendőr és nem akartuk őt csoportosan megerőszakolni, csak békésen alvás érdekében einstandoltuk az ágyakat és a kanapét.

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 00:37:50

@M. Péter: meg arrol a belga norol is biztos olvastal, aki egy hasonlo nevu szerb varosba ment (Belgium helyett) egesz Europan keresztul es csak a szerb hataron tunt fel a dolog, mert ott kertek az utlevelet...

Azert ott mar nem csak a GPS-t lehetett okolni...! :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 00:38:29

@vazzup: Na, pont ezt akartam írni, engem ne szidjatok, ha rossz felé vezérel el benneteket a cucc! Miután eltévedve tévedtem be a GPS-be is....mit várok tőlem, őszintén ??:-DDD

BTBTBT 2013.09.29. 00:38:52

@M. Péter:
Daily Mail? Te hitelesebb forrásokból szoktál idézni.

@sodalisO:
Te sem panaszkodhatsz. :)))
Biztos van itt humor, de az sokszor csak akkor jön rendesen elő, amikor egymásban gerjesztik az emberek a hülyeséget és a poénokat.
Mint amikor egy idő után már azért is tovább röhögsz, mert ránézel a másikra, és ő is ugyanezért.

@vazzup:
És addig hol aludt a csaj, ha lefoglaltátok az ágyat meg a kanapét is?

macamuca [IHUN] 2013.09.29. 00:39:16

@Barátusz:
Nem, nem egy szoba van, de a felröhögés hangereje simán áthatol több (panel)falon is.
És a picurok már nem picurok: ha azok lennének, lenne esélyem, kedveskedve vagy szigorral visszazsuppolni őket, node 18 éves lánygyerek+20 éves barátja.... nekem annyi... :)))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 00:40:23

Jaj, és akkor még arról nem beszélek, hogy holnap leszek életemben először a Luton repülőtéren. És persze egyedül........Azt nem is tudom, mi van pl. ha lekésem a gépet, mert eltévedek bent is ? Edinboroughban is megtörtént......

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 00:44:03

@Barátusz: A napi bankhälozat fiokjaiban fölvehetö limit. Abban a fiokban, ahol nyitottam a szämlämat többet is fölvehetek egyszerre. A kärtyalimitem 3ezer. :-)
A Metala jön... :-)
Nagyon kiväncsi vagyok mär rä. Megnézted a trailerjét? Nem koncertfilm lesz.
Amugy felénk is letiltjäk, de most az IT-sek ältal letiltottrol beszéltem... :-)
Soha nem akartam Angliäba dolgozni menni. Izraelben voltunk a cég ältal ugy elszälläsolva, mint amikröl ti itt Anglia kapcsän irtok. Csak ott a lakäsok / häzak nagy részben ujak voltak, a cég rendezte be öket mindennel. Fiatal voltam, buli volt, föleg h nem kellett költeni semmire, mert a fizu teljes egészében az enyém volt.
Annyit sehol nem fizetnek, mint itt, ezért is maradok a seggemen. Vagyis, ha szolnänak, h holnap vissza lehetne menni Izraelbe elgondolkoznék rajta erösen, föleg ha annyit adnänak, mint amit anno ott kerestem... :-) Älom, édes älom.

vazzup 2013.09.29. 00:44:10

@Barátusz: ezek ilyen három heverő + kiskanapé jellegű szobák voltak, a csaj az egyik ágyban, mi hárman meg két másik ágyban és a kanapén. Azóta sem tudom felfogni, hogy nem hangoskodtunk annyira, hogy felébredjen rá, de lehet ő sem volt józan éjszaka. :D

Az egymást gerjesztő röhögésről: www.youtube.com/watch?v=76UFAGC7nDY

@sodalisO: te figyu', nekem azt ígérték, hogy jó lesz, és odatalálsz a megadott koordinátákra, és nem kevés pénzt fizettem a klónodért, szóval embereld meg magad legközelebb! :)

@M. Péter: jó, azért eltúlözni nem kell, az én esetemben még elképzelhető volt, hogy jó irányt mutatott. Azért a folyóba nem kanyarodok be csak azért, mert @sodalisO azt búgja a műszerfalról, hogy itt forduljon fel... :)

BTBTBT 2013.09.29. 00:44:47

Hagymáról jut eszembe. (Ne orrolj meg, ha olvasod, mert nem rólad szól.)
Időnként kiugrok a munkahelyem közelében lévő lakókocsiból mindenféle kolbászos szendvicseket áruló kis csapathoz. Van közöttük egy marha jó fej lengyel srác, aki a kajáik összetevőit jó néhány nyelven tudja, és mióta kiderült, hogy magyar vagyok, mindig kérdezi, hogy kérek-e a szendvicsbe "hagyma? hagyma?". :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
GPS gyalogosan? Most csalódtam benned. :))

@macamuca:
Csipetcsapatot említettél.
Gondolod, hogy aludtak? :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 00:45:42

@Barátusz: Igen, bär itt a tetemes alkoholfogyasztäs volt a ludas... meg az egyforma folyosok, egyforma szobäval...:-)

vazzup 2013.09.29. 00:45:54

@sodalisO: A Lutonon azért nehéz eltévedni, bemész, balra fordulsz, <del>fogsz egy keresztet</del> aztán mész, amíg oda ne érsz, ahol kartonpapírra vetített emberek magyaráznak. :)

macamuca [IHUN] 2013.09.29. 00:51:15

@Barátusz:
Sanszos, hogy szunnyadnak/nának, mivel szombaton bulizni voltak, hajnali 3-kor értek haza, majd 5-kor ébresztő, a srácnak, irány meló du.-ig, leányzó meg nekiállt netezni, ha már felkelt, utána sem feküdt le... eléggé laposakat pillogott mindkettő estefelé :D

Bár, ha felébrednek, lehet, hogy nem reklamálni kezdenek...

macamuca [IHUN] 2013.09.29. 00:52:45

@vazzup:
nyugi, ha mégis a folyónak mennél, a mai nap után ezt örökösödésileg szerteszéttájékoztatva tennéd meg.....

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 00:53:29

@Barátusz: Hát, akkor bevallom töredelmesen , én is bekapcsoltam itt a második nap este , mikor fél órát gyalogoltam az állomásról kijőve , és akárhogy fordultam a helyzetjelző kék nyíl mindig velem együtt forgott és azt mutatta menjek előre. Hát én mentem!....Kicsit később....:-P leesett, hogy nem azt kell céliránynak venni....de akkor már késő volt mert elég sokat mentem mindig csak előre!!! :-))))))))))))

BTBTBT 2013.09.29. 00:54:47

@vazzup:
Tajrészegen az ember örül, hogy leheveredhet valahol, nemhogy még hangoskodjon. :)

Aranyos. A nevetés nevetést szül.
Biztosan ismered/ismeritek ezt is, bár ez kimondottan rövidfilm (és nagyon szépen van összevágva) -

www.youtube.com/watch?v=IQUg75Q_t1c

@sodalisO:
A Lutonra vonattal mész ki? Csak mert akkor keresd az úgynevezett shuttle bus-t, ami kivisz a reptérre.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Tudod ki vándorolt volna végig az összes hotelajtón?
Ha annyira részeg lettem volna, lefekszem a folyosón, nem érzem, hogy kényelmetlen a padlószőnyeg, és valaki majd csak felébreszt később. :)

@macamuca:
Úgy érted, hogy pénteken voltak bulizni?
Vagy ma, szombaton, és a srác holnap dolgozik?

Felébredvén új energiákkal telik meg minden tagunk... :DDD

BTBTBT 2013.09.29. 00:56:33

@sodalisO:
B+! Mennyivel egyszerűbb lenne megkérdezni a járókelőktől, hogy jó irányba haladsz-e, nem? :)))
(Ne mondd, hogy kihalt volt az utca.)

macamuca [IHUN] 2013.09.29. 00:58:02

@Barátusz:
pénteken buli, szombaton hajnalban hazaérkezés.
Ez az éjfél-átlépés kissé bekavart :))

Az ébredés után energiafeltöltődés... :DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 00:58:33

@vazzup: Jól van, ezúton megpróbálom megígérni, ha lehet soha többet nem tévedek be, semmilyen útiránymutató rendszerbe . Elég nekem a magam baja is ! :-DD
De az biztos, hogy ha véletlenül mégiscsak 3x, 4x ugyanott köröztök, vagy tényleg a folyóba kell hajtanotok, netán, kukoricaföldre, akkor könnyen előfordulhat , hogy mégiscsak kicsit el- vagy betévedtem!!! :-P

vazzup 2013.09.29. 00:59:02

@Barátusz: "Felébredvén új energiákkal telik meg minden tagunk... :D"

A hajnali merevedésre gondolsz, úgy deréktájon? Jaja, ennyi idősen már.

@macamuca: á, én nem vagyok olyan, én max a folyosónak megyek. :)

@sodalisO: ugye? Először én is csak a Burger Kinget találtam meg ott, ami pont szemben van a departure-rel. :)

macamuca [IHUN] 2013.09.29. 01:01:01

Én meg megyek, és engedek a fürdőkád-ágy duett vonzásának.
Jóccakát!

(remélhetőleg mindenki visszatalál ide holnap/ma/vasárnap :))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 01:01:32

@Barátusz: Hogy mennék vonattal ??? Megőrültél?? Azt sem tudnám, honnan hova, meddig, mikor kell fel vagy leszállni, én SOHA nem találnék oda a rep. térre vonattal. OFC kivisznek autóval és a bejáratnál tesznek le. Így a legnagyobb az esély, hogy hazajutok.....Talán!!.-D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 01:02:28

@Barátusz: Pedig nem vagyok szöke! :-)
A férjemen és a HA közönségén kivül nem tudja senki. :-)
És ha mär, akkor elmesélem a legcikibbet:
SodalisO el is tudja képzelni.
Szoval. Megépült végre az autopälya azon szakasza, ami Szegedet elkerülve viszi a romän és a bolgär kamionosokat Romänia felé. A szegedi elsö 2 kijäratot mär ismertük, és mivel nagy csinnadrattäval ätadtäk a Tiszän ätivelö hidat is, gondoltam nem megyünk be a värosba (Ujszegeden lakunk), hanem toväbb megyünk az autopälyän, ät a Tiszän, és a legközelebbi kijäratnäl kimegyünk. Fingom nem volt, h az hol van, merre megy az autopälya, de ugy voltam vele ismerem Szeged környékét annyira... A vége az lett, h az ültetett S3-sal uttalan földutakon, ärkon bokron ärtéri erdön keresztül majdnem beleszaladtam a Tiszäba... és kikötöttünk a täpéi komp tuloldalän...a férjem remegett az idegtöl (meg a färadsägtol is)... nem volt öszinte a mosolya!

Badeni_lakos 2013.09.29. 01:03:48

Az a baj, hogy ezzel a kb 2 milliárd EURóval (amit haza utalgatunk) csak fenntartjuk a posványt Magyarországon, értem ezalatt:

Nem teszünk semmit sem az otthoni helyzet megváltoztatásáért, az ellen pl. hogy a POLITIKUSOK OTTHON ELLOPNAK MINDENT, lenyúlják a bizniszt (pl. trafik ) az EU-s pénzeket, mindent!!!!

RÁ VAN A NÉPRE TELEPEDVE A POLITIKAI KLIENTÚRA.
FIDESZ- MSZP KILOPOTT MINDENT. ÉS EZ A SZÉGYEN!!!

NEM KÉNE HAZAUTALNI, HOGY BUKJON MEG AZ EGÉSZ KORRUPT MAFFIOZO RENDSZER! BORULJON KI A SZAR A BILIBŐL!!!!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 01:04:23

@Barátusz: Persze, hogy kihalt volt, mert ugyan én kifelé azonnal követtem a tömeget, de itt aztán mindenkit felvettek autóval. Jellemzően, elő ember nem gyalogolt arrafelé,természetesen, egy csak egy leány, ki ha nem én ?! Persze, megkérdeztem volna, ha lett volna kitől. De végül is volt IGO meg GPS a telefonomban, az meg mutatta : Csak mindig előre !!!!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 01:05:23

@sodalisO: Na kb ez nälam is... amit meg tetözött az, h a navi közölte, h közeledik a cél felé, majdan miutän tävolotam töle villogott, de nem értettem, h miért. :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.29. 01:07:23

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Heheeeeeeeeeeee!!!!!:-)))) És elvileg nem is volt ismeretlen a hely, ugye ??? Na, erről beszélek!! És lassan a kedves közönség is kénytelen lesz elismerni, eme rendkívüli képességünket , ami tényleg csak keveseknek adatik meg. Ugye??:-DD

BTBTBT 2013.09.29. 01:13:24

@vazzup:
Dehogy hajnali! Ébredés utáni. :)))
Különösen fiatalembereknél. Na, most ezt úgy mondtam, mintha vén f@sz lennék. :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Tudom, hogy a "Through the never" nem koncertfilm lesz. Láttam valami előzetest. Nem gondolta volna a Metala 30 éve, hogy 3D-s filmjük lesz valaha. Nimródért - ahogy korábban mondtam - a Kontroll kivételével nem vagyok oda.

Nem azt mondtam, hogy te vagy szőke, hanem a szállodában minden ajtót végigpróbálgató részeg barátnőd. :)
A mellben erősségről már regéltél tegnapelőtt diggernek. :)
Mi az, hogy "Újszegeded lakunk"? Most akkor Svájc vagy Mo.?
GPS helyett miért nem a táblákra figyeltek?

@macamuca:
Jóccakát!

@sodalisO:
Az jó kis út Reading-ből a Lutonig.

Akkor visszamész az állomásra, és ott kérdezel meg valakit.
Te ennél gyakorlatiasabb vagy. Vagy nem?

Erről a helyzetről mindig ez a vicc jut eszembe:

Egy férfi bemegy a pszichológushoz, és panaszolja:
- Doktor úr, mintha mostanában bizonytalan lennék. Vagy mégsem?
:D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 01:14:33

@sodalisO: Az az érdekes, h én amugy nagyon jol täjékozodom...utcanevek, häzszämok és egyéb zavaro körülmények nélkül. :-) Herotom van attol, ha benyögi a navi, h x m mulva forduljon balra / jobbra. Mert én pl a tävolsägokat nem tudom belöni. Amikor a férjem navigäl, akkor közlöm vele, h nekem ne m-eket mondjon, hanem h häny utca mulva. :-)

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 01:20:09

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): @sodalisO: Jo "feleseg-alapanyag" vagytok! :D
Mert az egyszeri ferj is azt mondta: - en mindenhova elviszem a felesegemet, de mindehonnan hazatalal...! :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 01:22:54

@Barátusz: Sväjcban vagyok. Ujszeged a Mo-i otthonom. :-)
És täbla meg nem volt még akkor, bär asszem még most sincs ugy ahogy kéne.
A mellben erösségröl regélésre nem emlékszem... :-) Csak arra, h a képeiröl értekeztünk, és megjegyeztem, h az indiänlänyos szép volt, de nekem nem az tetszett a legjobban a képei közül. :-)

BTBTBT 2013.09.29. 01:30:13

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Az ovis posztban írtad diggernek azt a mellben erősséget. :)
Most nem keresem meg, de emlékszem, mert úgy írtad, hogy "én is el vagyok látva mellesleg".

@rezsoatya:
Akkora a boldogság, hogy nem tudsz aludni? :)))

BTBTBT 2013.09.29. 01:40:29

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
:DDD
Mondjuk itt aztán teljesen mindegy, hogy ki hogyan néz ki. Nem azért vagyunk ott. Legalábbis én nem azért. :)

Egyébként a táblákkal kapcsolatban általánosságban írtam. Nem vagyunk egyformák, de mivel szeretek a lehető legegyszerűbb módón, a lehető legkevesebb idő alatt eljutni A pontból B-be, nekem - előzetes térképátolvasás után - egyszerűbb a táblákra figyelni, mint egy esetleg tévedő gépre hagyatkozni.

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 01:47:05

@Barátusz: exactly! :D

Amugy keves alvo vagyok. Napi nehany ora. Es negyven ev ota legalabb...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 01:49:12

@Barátusz: :-) Én sem azért. :-)
A navi nälam csak ilyen jo, ha van segitöként funkcionäl, meg radarjelzöként. :-) Amerikäban sem volt mindig a topon, föleg Los Angeles környékén. :-)
Sokszor 1m-ért szarabb lehetöséget taläl jobbnak, uh nem szoktam azért vakon utäna menni. A szegedi sztorinäl viszont muszäj volt, mert mire räjöttem, h mégsem ott vagyok ahol én azt gondoltam mär késö volt. :-) Aztän meg majdnem teljes kocsimosäs lett belöle. :-)
Az a jo, amikor a navi mond vmit, és a täbla meg az ellenkezöjét mutatja...

BTBTBT 2013.09.29. 01:51:41

@rezsoatya:
És akkor most írsz posztot a boldogságod okáról, vagy sem?

Már régen - évtizedekkel ezelőtt - meghaltam volna, ha csak napi néhány órával érhetném be.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 01:59:28

@rezsoatya: Tudom, a végén van elég idö aludni, de nekem nem megy a kevesebb. :-)
@Barátusz: Csatlakozom. Anno én ugy välasztottam gimit, h melyik volt a legközelebb (12p-re volt gyalog). Bagoly tipus vagyok, ki lehetne kergetni a vilägbol a kora keléssel...meg aludni /lustälkodni is szeretek. Viszont, ha van vmi fontos, akkor pär napig tudok keveset is aludni.

BTBTBT 2013.09.29. 02:05:01

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Reméltem, hogy egy férjjel felvértezve nem is azért vagy itt. :)))

Szakközepet az érdeklődési körömnek megfelelően választottam. Szerencsére egyszerű is volt eljutni oda - miután már beutaztam Pestre.
Többnyire én is bagoly vagyok, de nem az a hajnal 4-5-ig fentlévő. Legfeljebb kettőig.
Persze mióta 1 percre sem lakom a munkahelyemtől, elég 8-kor kelni. És 6 óra alvással már elvagyok. :)

Nem hiszem, hogy a bagolyságod ellenére nem vesz ki belőled ez az éjszakázás.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 02:13:55

@Barátusz: Meglepö modon nem. Ha szabin vagyok, akkor is +/- igy vagyok fönt.
Amerikäban ez vicces volt, mert 9és 12ora idöeltolodässal azt hittük, h majd akkor "normälisan" fogunk élni, de nem. Uugy keltünk/feküdtünk, mint itt. :-) Viszont visszatérve nekem pl nem volt jetlag-em.
Akik nem ismernek (nök is! :-) ) mindig joval fiatalabbnak tippelnek, ez viszont sztem adottsäg. Aztän lehet, h ha gyerekem lesz, akkor meg majd hirtelen öregszem.

BTBTBT 2013.09.29. 02:25:50

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nem úgy értettem, hogy öregebbnek látszol, hanem fizikailag, fáradtság terén vesz-e ki belőled.
Diákként éjszakáztam, és hiába volt a jó pénz, azért nem tartozott a legkedveltett elfoglaltságaim közé.
Baglyok ritkán térnek el az alvási/ébrenléti szokásaiktól, ha szabin vannak.

"mindig joval fiatalabbnak tippelnek"
Miután letagadtad a szokásos 5 évet? :)))

Most röhögni fogsz, de - annak ellenére, hogy a szövegkörnyezetből mindig kitaláltam - eddig még sosem néztem meg a "jetlag" pontos jelentését.
Nem tévedtem vele kapcsolatban, de nekem sosem volt. Csak fülfájás. :(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 02:32:48

@Barátusz: :-))))))
Nem vettem észre, de lehet, h mär megszoktam?
Én diäkként egyszer ujsägot hordtam ki nyäron...volt, h diszkobol mentem dolgozni, mert nem tudtam olyan korän lefeküdni.
Erröl jut eszembe. Izraelben 24oräs volt a kaszino. A reggeli müszak a végén 4-töl 12-ig volt. A müszak megnevezése Graveyard shift volt. :-) Csak 2hétig kellett nyomni, és utäna 3 szabadnap volt aztän éjszakai müszak, de azalatt a 2hét alatt mindenki hulla volt.
Hajnali vilägfäjdalom:
elitedaily.com/life/the-15-most-hilarious-first-world-problems-on-twitter/

BTBTBT 2013.09.29. 02:44:17

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Szóval mínusz 5 év, mi? :)))

Péntek éjszakánként dolgoztam, irodai jellegű, számítógépes munkám volt - sok más magamkorabelivel - és fiatalabbal - egyetemben. Volt, hogy 12 (éjfél) - 9-ig nyomtuk, volt, hogy 11-től (este) másnap délután 2-ig.
Érdekes, mert Az USÁ-ban a "graveyard shift" általában az éjfél utántól reggel 8-ig terjedő műszakokat hívatott leírni.

Nem tudtad, hogy a FB-generáció "problémái" sokkal "égetőbbek", mint a Twitteresé. :))

Ha már említetted a filmet, és úgyis ábécé sorrendben mennek az albumok (Load, Master, Metala), és mostanra éppen eljutottam idáig, akkor -

www.youtube.com/watch?v=WTmap-nc9_A

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 03:03:17

@Barátusz: Munkatärsaim között elég sok näciobeli volt, de amerikai pl nem. :-)
A FB-generäcio problémäit meg nem ismerem... :-) Én män ahhun öreg vagyok...

BTBTBT 2013.09.29. 03:20:42

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Mondjuk Izraelben niincs kimondottan sok usák.

Dehogynem ismered a FB-generáció "problémáit": hol vagyok, megint X-faktor megy a tévében, unatkozom, f...gottam egyet, üres a hűtő, ásítottam egyet - és a többi. :)))

Meghalnának internet nélkül. Némelyikükért nem is lenne kár.

Ha szóba került a baba, akkor nem lehetsz öreg.

Na, most már tényleg szundi van. Jó éjt/munkát/alvást!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 03:27:06

@Barátusz:
Halälom a minden sz@rt posztolni kell...legközelebb tényleg az lesz. In&Outputfoto...
Csütörtökön 6orän keresztül nem volt äramunk...még 1kv-t sem tudtam fözni, mert itt minden ärammal müködik! :-)
Na jo8 neked! Nekem még van kb 1ora, aztän go home&szunya.

DieNanny CH 2013.09.29. 07:00:19

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Jesszus! :-OOO (Ez jó rövidítés arra, hogy sikítok?)

DieNanny CH 2013.09.29. 07:36:32

@rezsoatya:

"Azert ott mar nem csak a GPS-t lehetett okolni...! :D"

Talán nem figyelt földrajz-órán, és azt hitte, Belgium ilyen nagy...
Mi lett volna, ha Londont írja be, de véletlenül az amerikait keresi? Az óceánra azt hitte volna, hogy a Csatorna?

DieNanny CH 2013.09.29. 07:47:12

@Barátusz:

"Mint amikor egy idő után már azért is tovább röhögsz, mert ránézel a másikra, és ő is ugyanezért."

myfun.hu/egy-hetfo-reggel-a-villamos-megalloban

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 07:55:15

@DieNanny: azert akkor hamarab felvilagositjak a derek ferry-s emberek!

DieNanny CH 2013.09.29. 07:55:26

@sodalisO:

Én Bécsben, első alkalommal az utcán, azt hittem, az 'Einbahn' azt jelenti 'U-Bahn'. (Csak kicsit szabadon fogalmaztak...) Nos, én követtem... Aztán úgy negyed órával később kezdett derengeni, hogy itt valami nem stimmel...
(Einbahn=egyirányú utca, U-Bahn=metró...)

DieNanny CH 2013.09.29. 08:09:22

@rezsoatya:

Te még MINDIG ébren vagy?! Vagy MÁR?!

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 08:18:40

@DieNanny: szabadon valaszthato... :D

mar kialudtam magam! :-)))))

De komolyan! 18 eves korom ota napi 3-4 orakat alszom. Azert datalom arra (pontosan nem emlekszem), mert akkor jartam foiskolai elokeszitore, rajzkorbe, erettsegiztem, minden... Akkor azt mondtak, egy evnel tovabb nem fogom birni... ennek mar majdnem negyven eve...!
Nem raerek aludni majd a sirban? Ott lesz idom! :D
Addig elek meg egy kicsit! Es szoktam mondani, eltem annyit, mint mas 80 evig... :-)))))

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 08:24:10

@DieNanny: ugye-ugye? A nyelvtanulas fontossaga...! :D

En fiatalkoromban (nem a mostani, az korabbi! :-) ) Szlovakiaban egy negyven km-es tura utan jatszottam el hasonlot. Breznora kellett volna jutnom a szallasra. Jott egy busz, ki volt irva ra: Pod Brezova. Gondoltam, valami elovarosa lehet... nem az volt! Ejjeli tura lett belole +30 km-rel...! :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.09.29. 09:27:28

én nem tudok vezetni (legalábbis autót, feladtam, nem érzem az oldalát és a hátulját egyáltalán), GPS még a kezemben sem volt. taxisnál láttam viszont többször, nem értem, miért nincs az összesnek.
szeretek eltévedni :-) valaki aztán mindig megmutatja az utat vissza. nagyon érdekes helyekre lehet bukkanni véletlenül.

puhacica 2013.09.29. 10:15:32

@diggerdriver: a "dallasi" fotozas nem iden tavasszal volt? epp szilvasvaradrol ertunk haza, tankolas kozben nezegettuk a stabot es a modellt. eleg nagy felhajtas volt, a kutasokkal meg nem lehetett szot erteni, guvadt a szemuk rendesen. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 10:20:26

@sodalisO:
Köszönöm a magyarázatot, megértettem és egyetértek.
Teljesen igazad van.
Amúgy láttál már itt angliában Pin Up albumot?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 10:58:47

@rezsoatya:
Jó Neked. Nekem ma is megvolt a 11óra alvás.
Amúgy aludni bárhol bármikor...
Volt már hogy munka közben elaludtam.
A gép fordult és egy földkupacnak zökkenve megállt. Jó hogy nem autót raktam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 11:01:04

@puhacica:
Nem, most volt egy hete.
Állandóan hívják mindig valami retró vagy amerikai autó vagy ilyenféle kiállításokra.

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 11:03:57

@diggerdriver: na de te olyan profi vagy, hogy almodban is tudod csinalni! :DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 11:53:12

Haggyadmá. Az a bajom hogy álmomban is dolgozok. Sőt még a kezem is mozog hozzá.
Angol kolléga javasolta hogy igyak meg minden lefekvés előtt fél liter Whiskey-t és garantáltan nem dolgozok:))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.09.29. 12:26:37

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
B+! :)
"nem ám ülök és filózok a szarrá tört Pözsó előtt, hogy jéééé, miért kerek a kerék! Na, a lányom az ilyen. ...nem vitte semmire. Amúgy, eszes kölök. ...Fingom nincs, mit fog csinálni, mert nem ért semmihez."
Ez a kedvencem. Sírva lehet röhögni rajta. :)))

@DieNanny:
Köszi, ezt vazzup is belinkelte.
A kicsit lentebbit is láttad? :)

www.youtube.com/watch?v=IQUg75Q_t1c

Engem egyszer a "subway" szó tréfált meg Londonban, mivel olvasom a térképen, hogy egy helyen van ilyesmi, és automatikusan a New York Subway ugrott be, ami persze ott a metró, és csodálkoztam, amikor ehelyett eljutottam egy aluljáróhoz. :)

@Chang Yai:
Egy teherautóval/busszal még nagyobb gondban lennél. :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 18:01:48

@DieNanny: Igen, jo. :-) Ez ugye mär megint durva ältalänositäs, de többek között ilyenekért sem szeretnék itt komolyabban orvoshoz menni...
@rezsoatya: Nekem 14éves korom körül josolta azt az orvos, h a szervezetem 1éven belül föl fogja adni, mert nem fogja birni az éjszakäzäst... ugy meglätogatnäm, h még élek, és köszönöm, jol vagyok! :-)
@Barátusz: Ugyehogyugye? :-) Még anyämat is räszoktattam, ö a FB-n is követi. Régebben Tarda-t olvastam, de az sajna megszünt. Sokäig nem volt hasonlo, mignem asszem a Modoroson irta be vki a tékasztorikat, mint tardapotlot. :-)

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 18:11:48

@diggerdriver: Bizkitet ismered? O is "dolgozik" almaban... Szegeny, rendszeresen falnak megy (nagyot koppan, azutan elhallgat! :-) )
www.youtube.com/watch?v=z2BgjH_CtIA&feature=youtube_gdata_player

Gazdaja vett neki bukosisakot... :D
Lehet, hogy neked is jobb lenne a Whisky helyett... :-))))

www.youtube.com/watch?v=e1tMxJmN9Tg&feature=youtube_gdata_player

puhacica 2013.09.29. 18:14:47

@diggerdriver: azt cseppet se csodálom. jó bőr, jó stílus. :)

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 18:16:28

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): 1:1-ben ugyanezt mondta egy orvos nekem is: "maganak olyan baja van, hogy mar reg meg kellett volna halnia!" ennek negyven eve!! Es en is ugyanezt kerdeznem: nem baj, hogy meg elek??! (egesz eletemben nem voltam orvosnal, csak a jogsi miatt... ja, meg ketto van a csaladban, de azok normalisak! :DDD )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 18:58:28

@rezsoatya:
Bazmeg így alszok én is:))))))))))
Komolyan.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.09.29. 19:16:10

nekem az asztma miatt mondta az orvos, hogy belehalok majd az első monszunba. nem jött be neki. sőt. még az asztmám is elmúlt, csak a macskasimogatástól fulladok be :-(

BTBTBT 2013.09.29. 19:51:21

@rezsoatya:
Holtbiztos, hogy ez vadászkutya. :)))

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Jajaja. :)
Néha összefutok a tékasztorikkal, és többnyire jókat derülök rajtuk.
Mi (volt) az a Tarda?

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 19:55:16

@diggerdriver: @Barátusz: szerintem ez Diggerdriver kutyaja...
Diggerdog. Almaban kaparja a foldet, sisakja is van... :-)))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 20:08:50

@Barátusz: Ez az egyik kommentben volt az utolso bejegyzésnél:
Eugeeeeenne....Euugeeeeeeeen... Eugeeeeeeeennneee, ez már nagyobb decibellel jött és türelmetlenebbül hangzott.
- Ja persze, a vendégek. Hiába mondogatom nekik, hogy nem akarok a Nemzetgyűlésbe mászkálni, nincs nekem arra időm. A cégnek mennie kell, a Baráti Kör meg mindennél fontosabb, hagyjanak békén – dünnyögte Jenő.
Eszébe jutott a tegnapi este és hangosan felröhögött.
Az egész ott kezdődött, hogy amikor Da Silva meghozta a disznókat – belőlük kettőnek az esti tűzhányós disznóölésen volt "fellépése" – , egy cikket emlegetett neki, amit a Guadeloupei Disznótenyésztők Magazinjában olvasott arról, hogy jót tesz a disznók húsának ha a vágás előtti napot nem zárt helyen töltik.
Jenő rávágta, hogy ez hülyeség, mert gyerekkorában kora hajnalban mindig az ólból húzták ki a disznót és az udvaron a fali lámpa alatt kapta a bökést. Erre határozottan emlékezett, mert egy darabig az állásban történt a dolog, de a Böllér Józsi egyszer a nagy sötétben Zoli bácsi tomporába bökte a nagykést, mert új pálinkát hozott a faterja és az első két kör alatt nagy vita robbant ki arról, hogy hány fokos lehet a nedű. Így aztán újabb két kör kellett, mire megegyeztek abban, hogy valahol 46 és 48 fok között lehet, de lehet hogy alulról üti az 50-et is.
Egyben viszont egyetértettek, a későbbiekben ezt még mindenképp pontosítani kell, mert tudattalanul igen, de tudatlanul nem lehet hazamenni.
Az ólban már össze-vissza világítottak, de nem csak a négy kör pálinka miatt, hanem a röhögéstől is, ugyanis a konyhából kifelé menet a szomszéd Karcsi megcsúszott a jégen és kurvaanyázva bekorcsolyázott a Böllér Józsi udvaron álló kocka Ladája alá. A Józsi még a bökés előtt is azt kérdezgette tőle, hogy látta-e a lyukat a kipufogódobon, meg hogy sáros volt-e az alja a Zsigulinak, mert akkor a legközelebbi mosásnál alvázmosást is kér, de aztán Karcsi megfenyegette, hogy hamarosan neki lesz két lyuk a hátsóján, ha nem fejezi be. A disznó meg persze hogy megérezte, hogy nem sebészeti szimpóziumra gyülekeznek az urak és nagy vircsaftot csapott, bár közben egy pillanatra elmerengett azon, hogy a kétlábúakból jövő fura szag mire emlékezteti, de hamar rájött, a hátsó kertben szokott ilyen szag lenni, amikor a rohadt almákat szokta felzabálni a fák alól.
A gazdasszony ilyenkor szokta neki mondogatni, hogy nnnnnnna, egyszerre két részeg disznó van a háznál, meg vagyok én veletek áldva….
Ez furcsa volt, mert a disznót már megtanulta, hogy őt jelenti, de azt soha nem értette mi az a részeg és ki lehet a másik disznó.
Miután ezt végiggondolta, folytatta a visítást, épp csak egy pillanatra hagyta abba, amikor az egyik kétlábú hangosabban kezdett el visítani nála, hogy hülyevagyjózsi, avalagambaszúrtadakést, te áááállat.......!!!!
- Hej azok a régi jó disznóölések, bár a tegnapi sem volt piskóta – gondolta Jenő és újból vigyorogni kezdett.
A probléma onnan indult, hogy komolyan vette Da Silva tanácsát és elengedte a disznókat a saját kis elkerített birodalmában. Ahhoz nem volt türelme, hogy azonnal kiválassza melyik kettő legyen az aznap esti főhős, így mindegyiknek adott egy kis kimenőt.
A disznók élvezték a szabadságot a park hátuljában, békésen túrogatták a földet, ő meg úgy gondolta leteszteli az estére hozatott curacao-t. Az ital sem volt rossz, a nap is kellemesen sütött, így aztán egy kicsit elnyomta az álom. Amikor felébredt, nem látta a disznókat és semmi jót nem sejtett.
– Na wazze, ha ezek bementek a veteményesbe, agybajt kapok – gondolta és hátrasietett, de elkésett.
Amit „veteményesnek” hívott, az tulajdonképpen a saját vadkender-ültetvénye volt az elkerített rész legeldugodtabb pontján, így senki nem is tudott róla, de a disznók bezzeg megtalálták.....
A veszteség és a probléma nem tűnt nagynak, a hat disznó épp csak a széléből tett magáévá pár centit, bár két dolgot azonnal látott:
a mai disznóölést innentől drága mutatványnak minősülő attrakcióvá kell nyilvánítani, valamint azt, hogy a cucc ebben az állapotában is megtette a magáét.
Aztán gyorsan felül kellett bírálnia önmagát, a helyzet kezdett érdekes fordulatot venni, hiszen nem volt nem észrevehető, hogy a disznók 3 párrá rendeződtek.
Az első pár két disznójának ütemtelen és szaggatott röfögése felettébb hasonlított egy röhögőgörcsre, annál is inkább, mert felváltva böködték egymást mellső csülkükkel és folyt a könny a szemükből, miközben hátsó sonkájukat csapdosták.

vazzup 2013.09.29. 20:10:25

@Barátusz: tarda.blog.hu/

A tékasztorik nekem is nagy kedvencem, pasiként sem szégyellem, mert az a csaj szerintem nagyon szórakoztatóan ír. Igaz, én a Gilmore girls c. sorozatot is hajlandó voltam végignézni. :D (comingout)

BTBTBT 2013.09.29. 20:10:25

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Köszi. Nem semmi blog lehet az, ahol egyből egy műpunci ugrik az embör arcába. :)))

@rezsoatya:
Akkor ez egy gold digger dog, nem? :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 20:10:48

@Barátusz: Folytköv:
A másik pár egy kicsit odébb leheveredett és valahogy megszerezték a szunyókálása közben a kezéből kicsúszott Guadeloupei Disznótenyésztők Magazinjának legújabb számát. Amikor rájuk nézett, épp a lap középső oldalait tanulmányozták nagy csámcsogás és nyálcsorgatás közepette. Rápislantott a lapra, a dupla oldalon az előző évi koca-szépségverseny első három helyezettjét mutatták be néhány fotósorozattal. Nem volt kialakult értékítélete a kocák szépségét illetően, de úgy tűnt az emberi zsűri eltalálta a duó ízlését. Egy pillanatra azt gondolta, kár hogy nem tudja megérdeklődni miképp van ez a sertésvilág kanjainál, ők mit helyeznek előtérbe: a nagy sonkák a menő trend, vagy azért játszik a filigrán alkat is?
Arról nem is beszélve, teljesen úgy tűnt mintha a herélt kannak néha elfelhősödött volna a szeme a képek nézegetésekor… Átszaladt az agyán, hogy vajon néhány év múlva az ő szeme is el fog-e párásodni amikor a kedvenc Playboy újságjait lapozgatja, de hamar elhessegette a gondolatot.
A harmadik párnál látszólag semmi rendkívüli nem volt… békésen álldogáltak egymás mellett, bár a fejük furcsán egy ütemre mozgott.....
Egy darabig azt gondolta, ők nem fértek az anyaghoz, de amikor kicsit közelebb ment hozzájuk megdöbbenve jött rá hogy a disznók ütemesen röfögnek, ráadásul az ütem és a röfögés nem volt öncélú, mert épp Bob Marley Sunshine Reggae-jét fejezték be elcsukló hangon. Már épp kezdte sajnálni hogy csak az utolsó taktusokat hallotta, de a vég egy új dolog kezdete volt, mert a „fiúk” azonnal tokát rengető hangerővel belekezdtek az I Smoke Two Joints című örökzöldbe.

Persze Da Silva majd beszart a röhögéstől amikor felhívta hogy van itt egy kis probléma, de ő is úgy gondolta, hogy ettől aztán kutya (illetve disznó…) baja se lesz az állatoknak.

Arra azért ő sem gondolt, hogy a cocák bőrébe meg a húsába szép csöndesen egy kis időre beépül a cucc, aztán az esti disznóölés a vacsorával együtt felejthetetlen élmény lesz….

A bökésnél még semmi jele nem volt annak, hogy mivé fajul a szelíd zabálós program, sőt az aznapra tervezett két disznót még mindig kurvára nem érdekelte hogy mi történik a környezetükben, jól elvoltak magukkal.
A két nyálcsorgatót hozta fel a tűzhányóhoz, azért őket, mert a röhögősök ugyan befejezték a mutatványt de egyfolytában csuklottak, a raszta röfik meg annyira szépen nyomatták tercelve a Songs of Freedom-ot a ketrecükben, hogy nem volt szíve őket választani, sőt egy pillanatra átfutott a fején, hogy jövőre indítani kellene őket a Francia Antillák X-faktorában.

Az első érdekességek a disznók perzselésénél kezdődtek, bár már ott gyanúsnak kellett volna lenni, hogy a füst nem annyira csípi a szemét mint máskor és a disznók bőréből felszálló gőz sem volt büdös, sőt kifejezetten egyre jobb érzés volt belélegezni …..

De ez már egy másik történet…. :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.29. 20:12:59

@Barátusz: Minden kép kapcsolodik a blogbejegyzéshez... de ezt mär a HA-n megtanulhattad! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 21:36:20

@rezsoatya:
Ki van zárva mert ki van zárva.
A lakásba rajtam kívül más állat nem tartózkodhat:)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 21:46:02

@rezsoatya:
Azokat megeszem a csótányokkal együtt:))))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.09.29. 21:47:22

@diggerdriver: miert? Bezart a kinai ott, mellettetek?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.29. 22:12:46

@rezsoatya:
Ez a háztáji saját nevelés saját vérből azért mégis más.)))))))))))))))

BTBTBT 2013.09.30. 11:18:27

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
El vagyok latva olvasnivaloval. Koszi.
Ez utobbi is nagy kedvenc. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása