oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. szeptember 22. 06:49,  A polgárháborús Szíriától 15 kilométerre 210 komment

2013. szeptember 22. 06:49 Határátkelő

A polgárháborús Szíriától 15 kilométerre

Ha vasárnap, akkor blogajánló, ezúttal három témát választottam ki, törekedve a sokszínűségre. Azt hiszem sikerült is. A szíriai polgárháborúról rengeteget lehet hallani világszerte, a Mispaha blog azonban kicsit más perspektívából szemléli az eseményeket, hiszen kiderül, milyen érzés lehet alig 15 km-re élni a határtól. Aztán költözünk egyet a spanyol tengerpartra, végül megismerkedhetünk a még nem egészen egyéves gyönyörű új dél-afrikai bankjegyekkel.

cím_66.jpg

„Nem vagyunk hülyék, tudjuk, hogy a polgárháborús Szíria alig 15 kilométerre van tőlünk. Volt, hogy hallottuk az ágyúk dörgését. Egészen szürreális volt, amint csicseregnek a madarak, ugróiskoláznak a gyerekek, ringatjuk a babakocsit és közben remeg a levegő. Elhihetitek, a mi kis idillünkben meglehetősen dermesztően hatott a háború zaja. De egészen mostanáig valószerűtlennek tűnt, hogy a mi életünkre bármiféle hatással legyen az, ami Szíriában zajlik. Tulajdonképpen most sincs, de ez egy röpke pillanat múlva másképp lehet. És ez már annyira komoly változás, hogy nekünk is meg kellett hoznunk minimális óvintézkedéseket.

Nálam az lépte túl a vörös vonalat, hogy az amik berágtak a damaszkuszi gáztámadás miatt és a térségbe rántották a fél flottájukat. Ez nem szokott jót jelenteni. A hír hallatán izraeliek százezrei kaptak észbe és kezdtek el gázmaszkért rohangálni. Zsófival mi is összehívtuk a kéttagú család biztonsági tanácsot és úgy döntöttünk, hogy beállunk a sorba gázálarcért, amúgy meg úgy se lesz rá szükség. (...)

Azt gondolná az ember, hogy heveny vészhelyzet esetén, ha nem is minden sarkon, de legalább városonként egy-egy helyen osztanak gázálarcot. Hát nem, legalábbis Izraelben, pedig errefelé - mondjuk így - nagyobb a háborús kitettség, mégsem szöszmötöltek a logisztikával. Ahol mi élünk Észak-Izraelben (ami nagyjából az ország egyharmada) elvileg a legveszélyeztetettebb Szíria felől. Ehhez képest össz-vissz egy elosztóhelyet sikerült felállítani a régióban, azt is random módon hol Haifán, hol a vele szomszédos városban üzemeltetik. Nem csoda, hogy a múlt heti híradók rendre azzal rémisztgettek, hogy milyen hisztérikus a hangulat egyik-másik elosztóhelynél."

Nem részletezném itt most, milyen kalandok után sikerült (és hány darab) gázálarcot szerezni, olvassátok el inkább a blogon, megéri, nem akármilyen hercehurca – inkább nézzük, mi történt azután, hogy sikerrel jártak!

„Elmenőben uszkve másfél köbméter gázálarccal a kezünkben még egy tévéstáb is elkapott Patriszióval minket. Nekünk szegezték az adekvát kérdést, hogy "akkor most félünk-e?". Mit lehet válaszolni, amikor a helyzet olyan, mintha bankrablókat kaptak volna rajta, ahogy hónuk alatt pénzeszsákokkal slisszannak el, és azt tudakolják tőlük, hogy amúgy szeretik-e a pénzt. "Nem vazze, nem félünk, ha van rajtunk gázálarc. Meg aztán égünk a vágytól, hogy lássuk milyen hülyén mutatunk benne."

Új élet a Costa Braván

Roxi blogján találtam egy linket az alábbi blogra (ez már nem is tudom, hányszoros áttét így...), ám érdekesnek találtam a Madrid-Barcelona költözködést, és kíváncsian várom, hogyan alakul a szerző, Max sorsa. Addig is nézzük, mi a helyzet a tengerparton!

„A költözés vicces volt, mert mindenemet, a robogóval együtt betömtem egy Iveco Dairy kisteherautóba, és levezettem 700 km-t, majd 100-at Barcelonába, ahol leadtam a kocsit. Visszarepültem Madridba, majd másnap beültem a kocsimba, és megint 700 km. Persze, mindezek előtt volt még egy 700 km az interjúra, és persze 700 haza. Madrid - Barcelona a kisujjamban van! (o:

spanyol tengerpart.jpg

Lakást még nem találtam; egyelőre a céges lakásban lakok, ami Platja d'Aro jacht kikötőjében van (gondolhatjátok, milyen szar hely).

Lakásügyben amúgy is szenvedek, mert nem tudom, hogy nyugis, szép környéken akarok lakni, vagy kicsit zsúfoltabb, szűkebb környéken, de a városközpontban.

Egyelőre a nyugis környék vezet, így azt hiszem az lesz a nyerő. Igazából van már egy kiszemelt. Nyugis környék, 12 lakás, nagy kert, két medence, garázs, 3 szoba, 2 fürdő, grillező a teraszon..." További részletek és képek ide kattintva érhetők el!

Lehet-e nem létező pénzt hamisítani?

Nem tudtam megállni, hogy ne válasszam ki Kátya blogjáról ezt a bejegyzést, annyira megtetszettek a dél-afrikai randról készült képek, szerintem gyönyörű bankókat terveznek, gyártanak és használnak. Egy rand kb. 23 forint, de esetünkben nem is ez a lényeg, hanem hogy lassan egy éve lesz, hogy új bankjegyeket nyomtak.

„Felületes szemlélő hajlamos lehet azt hinni, hogy itt Afrikában minden a szafarizásról szól, ezt a vonalat erősítik az érmék és a papírpénzek is. A jelenleg forgalomban lévő bankjegyeken a big 5 képe található, a hátoldalukon pedig 1-1 fontos dél-afrikai iparág képe. Az érméket úgyszintén fontos természeti értékek képei díszítik: kudu, gnú, duiker, stb.

dél-afrikai bankjegy.jpg

2012-ben Jacob Zuma elnök bejelentette egy új típusú bankjegy széria bevezetését, amelyben az állatos "big 5″ oldal megmarad, az iparágak képei helyett azonban Nelson Mandela arcképe tekint ránk. Ezek a bankjegyek 2012 novemberétől vannak forgalomban párhuzamosan az eddigiekkel, de én azt hiszem, még egyáltalán nem futottam bele ebbe a típusba. (...)

Több helyen láttam az 500 randos képét, ezért megpróbáltam utána olvasni, hogy akkor ez most van vagy nincs? A nemzeti bank közleménye szerint ez a bankjegy nem létezik, egyfajta hoax, átverés. Annyira kreatív emberek vannak, nem? Ha már nekiállnak pénzt hamisítani, miért elégednének meg az eleve létezőkkel, ha kreálhatnak újabb, nagyobb értékűeket is? Gyönyörű!!

Nagyon szép képek vannak az ide átemelten kívül is még Kátya blogján, úgyhogy ha sikerült felkelteni az érdeklődésetek, akkor kattintsatok!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Izrael Spanyolország Dél-Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr335527861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.09.22. 21:04:20

attól tartok, én fogyasztom itt a legkevesebb gázt / áramot, de hát jó vicc, se nem fűtök, se nem hűtök. (vagy ez egy másik thread volt?)
de a tüzifa bakker, Európában ez a jövő? mert hogy mondjuk Pápuán a hegyekben így fűtenek meg főznek, az egy dolog....

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 21:09:44

@diggerdriver: Feszítem is, még az avataromat is szolidaritásból cseréltem le , kifejezetten hangsúlyozva hogy a harc nem ismer se Istent, se embert se nőt ! :-)

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:11:51

@diggerdriver: kudu, mormota, pézsmát adó őzike? (nem Indiában él), a második olyan átmenetszerű a bölény a bivaly és a jak között (ennyi a tippem) :)

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:12:39

@ffüttyfürütty: azt akartam írni hogy: nem Indiában él? - kérdőjel lemaradt

BTBTBT 2013.09.22. 21:13:34

@Quercus58:
Angliában meg nemcsak az áram, de a gáz is kWh-ban van megadva. Azt persze itt sem tudni, hogy levegővel "dúsított" gáz pörgeti-e a gázórát vagy teljesen gáz - viszont sokkal olcsóbb, mint Mo.-on.

@diggerdriver:
A szalagból meg a virágcsokorból ítélve ez valami esküvőre bérelt járgány lehetett.

Az állatos képeidhez: az 1. okapi? A 3. hód?

@Mirjam2:
Csütörtökön mentem a Selfridges-be borkóstolóra, és a Whitechapel Road Aldgate felőli részénél sétálva szembe jött velem a fentebb említett harmincas nem kimondottan angol arcú fehér nő másik 4 kendős nő társaságában, és - 15 éved ide vagy oda Londonban - mivel enyhe akcentussal beszélt hozzájuk, az jutott eszembe, hogy bár ilyesminek egymillió az egyhez az esélye, de akár te is lehettél. :)))

Lehet, hogy a Gera Zolit nem zavarja a "magyars".

@sodalisO:
Te ma off-os vagy, hogy ennyire a szíveden viseled a világ sorsát. :)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 21:21:37

@Barátusz: igeeen, offos vagyok:-)) Látom lassan összerakod, hogy mikor jön meg a hozzászólhatnékom ! :-))) De most majd 4 napot folyamatosan dolgozom reggeltől estig, valószínűleg el is megy majd a "hatnékom"!!!! :-DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 21:23:20

"....De egészen mostanáig valószerűtlennek tűnt, hogy a mi életünkre bármiféle hatással legyen az, ami Szíriában zajlik. Tulajdonképpen most sincs, de ez egy röpke pillanat múlva másképp lehet. És ez már annyira komoly változás, hogy nekünk is meg kellett hoznunk minimális óvintézkedéseket."
És igenis ez a kis rész ütött....

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:25:06

bóbitás szarvas és pézsmatulok? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 21:25:24

@ffüttyfürütty: A pézsmát adó őzike az pézsmaszarvas.
Határeset elfogadom.:)))))))))
A többi nem talált.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 21:27:03

@Barátusz: Igen esküvői járgány.
Az állatok nem talált.

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:27:47

és még csak nem is Indiában él, hanem Kínában és Mianmarban

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:29:38

földikutya?

pedig a bóbitás szarvasnak is ilyen fogszabályzó nélküli feje van

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 21:31:42

@sodalisO:
Igen. ettől a résztől ugrott csomóba gyomrom.
Azonnal bontanom kellett egy sört a világ jobbítása érdekében.
Ennyi tellett tőlem. Kis lépés a világ megváltása felé de nekem nagy lépés a hűtőszekrényhez.:))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.09.22. 21:34:20

@sodalisO:
Á, dehogy figyelek arra, hogy ki mikor offos.
Kommenteltél te már éjszaka is, amikor azt mondtad, hogy marha fáradt vagy.

@diggerdriver:
Háziállatokban jobb vagyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 21:40:36

@ffüttyfürütty: Nem.
De díjazom hogy legalább a nyalát ismered.
Ez Bongó.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.22. 21:43:54

@diggerdriver: Nem, bär manapsäg mär mindent ätfogoan csak parfümnek neveznek...

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:44:58

az utolsó egy marha? van köze a skót felföldihez?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.22. 21:46:14

Csinält mär vki gnocchi gorgonzolat fügével? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 21:46:17

@ffüttyfürütty:
Nem, egy nagyon ritka ázsiai tulokféle Takin.
A nyíregyházi állatkertben van.

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:47:41

@diggerdriver: a testfelépítése nem néz ki valami egészségesen, de legföljebb a jakhoz tudtam közelebb hozni, de hát az ugye szép nagy népviseletes-szoknyás :)))
jó játék volt! :)

ffüttyfürütty 2013.09.22. 21:49:46

@diggerdriver: viccesen fest, mint valami ősmarha kicsit altamirai rajzos

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 21:49:46

@Barátusz: Jaj, ez egy kicsit olyan "Barátuszos" volt. Persze, hogy kommenteltem. Azt ugyanis nem mondtam, hogy lebénulok, megnémulok, megvakulok, se írni se olvasni nem tudok. A hátam , a lábam és a derekam fáj, ami azt jelenti, hogy se állni, se ülni már nem tudok, tehát vízszintesen be az ágyba, és pihenni, gyorsan, sokat!! De attól még olvasni vagy épp írni van kedvem. ....Arról meg nem is szólok, hogy tud az ember olyan fáradt is lenni, hogy simán nem tud elaludni. Akkor meg azért jobb ha nem csak a plafont nézem felakadt szemmel a sötétben! :-D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.22. 21:52:28

@diggerdriver: Naaaa :-)
Én most komolyan kérdeztem! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 22:00:01

@sodalisO:
Egy hős vagy. Ilyen állapotban a világ sorsáért aggódni az valami emberfeletti erőfeszítést feltételez.
Fel foglak terjeszteni a legjobb gyapotszedő jelvényre:)))))))))))

BTBTBT 2013.09.22. 22:00:26

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Magyarul beszéljél, jó? :)

@sodalisO:
Őőőő... miért is volt ez "barátuszos"?
Nem mondtam, hogy a szemed/agyad/kezed lenne fáradt. :)

ffüttyfürütty 2013.09.22. 22:00:53

nyest, vizibivaly? az ocelotszerűségen meg a legelősön még gondolkozom :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 22:01:59

@ffüttyfürütty:
Ez jó de én is össze tudnék állítani egy ötös listát.

ffüttyfürütty 2013.09.22. 22:03:13

ködfoltos párduc! tényleg hallottam róla asszem

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 22:13:14

@Barátusz: " Kommenteltél te már éjszaka is, amikor azt mondtad, hogy marha fáradt vagy." Háttt, azért ebben éreztem egy kis tüskét...vagy egy ilyet > :-P :-)

M. Péter 2013.09.22. 22:14:31

@Quercus58: Ez sajnos így van, de a benzin oktánszámát, a pálinka alkoholtartalmát vagy a sajtok zsírtartalmát a szárazanyag %-ában sem tudod otthon mérni. Ezenkívül azt sem tudod ellenőrizni, hogy a gáz- vagy villanyórád pontosan mér-e Ha viszont a vízóra miatt aggódsz, akkor vegyél egy nagy vödröt, mérd ki pontosan, hogy meddig kell megtölteni, hogy pont 10l legyen benne. Ezután töltsd meg 100-szor, és nezd meg, hogy mennyit mért a vízóra.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 22:16:04

@diggerdriver: Igenis én ilyen vagyok, nagyon empatikus, és együtt érzek az embertársaimmal! Veled is pl. egy nehéz, nagy lépés a hűtőhöz, ahogy megmarkolod a sörös dobozt vagy üveget...szóval...mit mondjak, hát... nem piskóta! :-)))))

BTBTBT 2013.09.22. 22:16:37

@sodalisO:
Akkor ezt félreértetted, mert nem piszkálódtam. Arra céloztam, hogy nemcsak akkor kommentelsz, ha offos vagy, hanem akkor is ha ki vagy dögölve az egésznapos hajtástól.
Viszont ha szabis vagy, még a szíriai állapotok is érdekelnek. :)))

ffüttyfürütty 2013.09.22. 22:21:07

addax antilop from Nyíregyháza? :)

2013.09.22. 22:26:58

@Barátusz: Akar en is lehettem volna, de nem :). Borkostolo a Selfridges-ben, jol hangzik! Egyebkent jelenleg sajnos nem johetek veled szembe Londonban. Vicces modon a Kozel-Keleten vagyunk jelenleg a ferjemmel, es ugy tunik maradunk is egy ideig, itt kaptunk munkat nemreg. Ugyhogy valoban muszlim nokkel dolgozom, es az akcentus is megvan meg :)))

ffüttyfürütty 2013.09.22. 22:28:46

hmm a nercnek nem fehér a hasa

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 22:30:53

@sodalisO:
Eme nehéz feladatot én az emberiség érdekében szívesen magamra vállalom. Nehéz azt a lépést megtenni valóban de a hatás a lényeg.
Miközben betolom arcba azt az üveg sört ahogy a hűs árpatea átfolyik a gigámon... na olyankor szoktam legjobban aggódni szír felebarátaimért.
Eszembe jut olyankor hogy korán kel fel a Korán hogy véráztatta köveken vívják szabadságharcukat, hogy hogy a félhold árnyékában a napfelkelte újabb és újabb lánctalpak dübörgését hozza homokba tiporván a szabadság liliomjának hagymáját.
:))))))))))))))))))

ffüttyfürütty 2013.09.22. 22:31:10

nem a vejét hanem a menyét? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 22:35:48

@ffüttyfürütty:
Addax antilop de a képen szerintem kitömött példányok vannak valamelyik múzeum diorámájából.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 22:42:26

@ffüttyfürütty:
Szinte mindenki menyétnek nézné.
Pedig nem.
Hermelin nyári színben.
Ha megnézed a farka vége fekete.
A hermelin nyári szőrben megtévesztően hasonlít a menyétre csak a fekete farka vége árulja el.
Téli bundája ilyen.
A királyok palástja fehér hermelinprémből készült a fekete pöttyök a farka vége.

kepfeltoltes.hu/130922/2011-01-14_225534_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 22:43:18

@Barátusz: Akkor ezt félreértettem!...És...nah, a szabi néha a "végletekig" tudja az emberlányát sodorni! :-D
De most komolyan......nagyon utálom a politikát, vagy bármit ami kapcsolható, köthető hozzá, háborúkat, vitákat, egyezkedéseket, bonyodalmakat....de talán 2-3 héttel ezelőtt zenét hallgattam este / mint általában mindig / és valahogy az isten tudja, hogyan /gondolom addig kattingattam, na még egy , na még egyet/ , hogy a végére már olyan videót hozott be , ahol a vegyi támadás után készült videót indította el.....és akkor ...ott kicsit padlót fogtam....nagyon a hatása alá kerültem...

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.09.22. 22:49:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Dózsa egyáltalán nem volt jelentéktelen alak. Csak neked.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy visszatartott, cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.09.22 22:29
Magyarország

BTBTBT 2013.09.22. 22:53:00

@Quercus58:
Utódláshoz csak egy nagymellű vöröshajú jöhet számításba? :)

@DieNanny:
A mai kommentelgetés után azt gondolom, hogy nemcsak markolós, hanem zoológus is lenne azon a szigeten Digger személyében. Két legyet egy csapásra. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 22:54:42

@Kovermadar:
Kérlek szépen a sörök, amik eme nemes gondolatokért felelősek azok a Honey Dew valamint a Wild River nevet viselik.
Áldassék a nevük:))))))))))))))))))))

ffüttyfürütty 2013.09.22. 22:56:22

@diggerdriver: bepróbálkoztam volna, ha azt mondod hogy nem menyét a hermelinnel :D

BTBTBT 2013.09.22. 22:57:06

@Mirjam2:
Jó is volt, új-zélandi borokkal körítve. Szerencsére nem rúgott be senki, mint a whiskey-kóstolónál. :)
Véletlenek pediglen vannak, akcentusostul, muszlim nőstül . Sok sikert!

@sodalisO:
Kell neked mindenhová kattintgatni, ugye? :)
A netes videók hitelességével kapcsolatban érdemes óvatosan bánni - függetlenül attól, hogy mennyire nyomasztó a tartalom.

ffüttyfürütty 2013.09.22. 22:57:34

de akkor ezek milyen rebellis hermelinek hogy a hóban barnában ugrálnak? :P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 23:04:55

@sodalisO:
Tudod kevés olyan könyv és film van amit nem olvastam és láttam a háborúról.
Több ezer képet tudnék ide feltölteni a témában. Napokig tudnék beszélni róla.
Egyet viszont megtanultam. Bármilyen szörnyű volt is, már elmúlt és röhögni könnyebb rajta mint lelkiismereti problémát csinálni.
Kevés nemzet tudja ezt megtenni.
Az orosz nem tartozik közéjük.
Az amcsik a műfaj mesterei lásd például a "Kelly hősei" című filmet és még sok van.
A magyarok is csináltak hasonlót a "Tizedes és a többiek" című remekművel. "Az oroszok már a spájzban vannak" emlékszel?
Ne emlékezz mert akkor már öreg vagy:)))))))))))))
A lengyelek is beszálltak a "Négy páncélos és a kutya"-val de még a németek is kiröhögték a háborút a "Nem kell mindig kaviár+-ral.
Én ehhez tartom magam.

ffüttyfürütty 2013.09.22. 23:05:41

@ffüttyfürütty: Törölve, csak a fejemben volt hó úgy látszik. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 23:06:41

@diggerdriver: :-))))))) Látod, látod, egy sör és máris mélyen megjön az "átérzőkéd".:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 23:07:36

@ffüttyfürütty: Például idén márciusban is mekkora hó volt.
A korai vagy késői havazás nem mindig igazodik az állatok vedléséhez.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 23:10:00

@Barátusz: Hehe, igen, tudom, hogy a netes szörfözés áldozata lettem akkor . Katt ide, katt oda, aztán egyszer csak ott terem előttem egy méretes.......háborús videó.:-) Ez egy 35 perces film volt amit részletekben adtak le a BBC actuális külpolitikai műsorában, a riporter és 2 távol-kelet szakértő beszélt és elemezte a filmet. De tudom, hogy rengeteg fake anyag van fenn a neten, mindenhol. Óvatos vagyok!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 23:10:27

@sodalisO:
Hogy én mikor és mit szoktam átérezni annak publikálását neveltetésem tiltja:)))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.22. 23:12:48

@sodalisO: Ha avatart váltasz tedd fel a méretes...képet is:)))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 23:19:47

@diggerdriver: Igenis emlékszem ,minden általad említett filmre és mégsem vagyok öreg, Na ezt kapd ki, hogy csinálom ?! :-D
Jó, hülyülök is kicsit ,meg kicsit komolyan is beszélek. Mikor sulis voltam, a II. világháború a kedvenc témaköröm volt, gondolom azért mert halvány lila fingom nem volt az egészről,kisebb gyerekként csak nézegettük apu könyveiben a képeket és szörnyülködtünk, amikor nagyobb lettem akkor már tanultuk is, később már érdekelt is és kerestem, kutattam, filmeket vadásztam, próbáltam összerakni.Egy biztos, nem egy vidám dolog, háborúk voltak, vannak és lesznek, amíg mi emberek vagyunk.
Engem egyetlen vonatkozásból nem tud hidegen hagyni a háború, az pedig konkrétan a gyerekek szenvedése, emiatt sosem tudok átlépni egyes híreket.....Imádom a gyerekeket, ez családi örökség, pedagógus családban nőttem fel....ez már így is marad míg meg nem halok....Náluk tökéletesebb, szebb, jobb és csodálatosabb nincs a világon. :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 23:22:30

@diggerdriver: azt nem tudom, hogy kell, vagy honnan én az ilyenekhez hülye vagyok

az is nagy csoda, hogy ki tudom cserélni:-)
De bőszen utánozlak téged

rezsoatya (törölt) 2013.09.22. 23:31:49

@diggerdriver: erre talaltak fel a nagyitot! :D

@sodalisO: a sziriai feszultseg keltes csak figyelemeltereles fontosabb dolgokrol... ugy am!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 23:32:39

@diggerdriver: mindenhonnan leszedegetem és beteszem saját mappába és onnan töltöm fel

Bonjour 2013.09.22. 23:43:18

@Mirjam2: ez erdekes, en is azt akarom hinne, hogy ismerlek. A "Sterev" mond valamit neked? Ha igen is, nem boncolgatjuk tovabb, megigerem, marad az inkognito :). Ha nem, akkor tevedtem... Ez azert elofordul neha.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.09.22. 23:48:14

@Barátusz:
"Angliában meg nemcsak az áram, de a gáz is kWh-ban van megadva."
Az ugyanaz, mint a magyar. A Wh a J (a hivatalos SI) származtatott mértékegység változata.
1 Wh = 3,6 kJ
1 kWh= 3,6 MJ

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy visszatartott, cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.09.22 23:38
Magyarország

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.22. 23:48:26

@Barátusz: A krumplinudli büdöspenészessajttal megfelel? :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.22. 23:51:23

@diggerdriver: a letöltött képeket,a saját gépemről simán kicserélem az indapasszon lévő avataromnál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.23. 00:00:30

@sodalisO: Én is így csinálom csak én a Képfeltöltés.hu-n is feltöltöm és a legalsó linket bemásolom.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.23. 00:02:32

@diggerdriver: na, akkor nekem ez az utolsó lépés kimaradt

BTBTBT 2013.09.23. 00:38:02

@sodalisO:
Nekem akkor szokott gondot okozni a netes barangolás, ha eljutok valami szuper jóhoz, és elfelejtem betenni a kedvencek közé, és aztán halvány lila f...om nincs róla, hogy miként találtam rá előtte. :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Persze, mert ezt az utóbbit legalább értem. Te ettél már ilyet? Mert én még nem. :)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.23. 00:45:06

@Barátusz: Hehe, ne is mond, hányszor kapartam a falat ezért.:-)) Csak én sose találok amúgy se meg semmit, én nagyon béna vagyok .....lassan tényleg igaz lesz, rám, hogy "akinek nincs esze legyen notesze"....fel kéne írnom mindent ....elképzelem milyen édes lenne, a számítógép mellé odatéve egy notesz......Ez az, gyere cukor !!! :-)))

zopilote 2013.09.23. 03:34:53

Nem tudok aludni, ezert feltoltottem nehany kepet az indafotora, kettot a munkatarsam most kuldott at Kanadabol (image -1, 2) ami az indianrezervatumban keszult, melo kozben, golyalabon (stilts - en). A tobbi kep csak szep emlek, a " ven feher vadasz " iguanaval, csorgokigyoval, puskaval :)
indafoto.hu/zopilote/mix3
Fotok atmeretezesehez, stb. ajanlom a kovetkezo programot (freeware) en is ezt hasznalom:
www.faststone.org/FSResizerDetail.htm
Erdekes internetes oldalakat en megmentek *.mht extension-nel vagy pdf - ben, naponta datumozott folderekben. Igaz, nehez visszaemlekeznem hetek multan, de lusta vagyok oket database - be szervezni, kulcsszavakkal.

ffüttyfürütty 2013.09.23. 07:23:22

@zopilote: Két kérdés:
1. az elejtett állatokat kóstoltad?
2. arrafelé nem divat az A-létra? :)

eagles 2013.09.23. 07:43:16

@Barátusz:

Végül is lehet szőke, fekete, vagy barna is. De a nagy mell az nálam követelmény.

zopilote 2013.09.23. 08:19:54

@ffüttyfürütty:
Igen, ettem mar iguana levest - igaz, nem mondtak meg, hogy milyen husbol keszult, csak az elfogyasztasa utan. Jott az etterem tulajdonosa, vallan egy iguanaval es mondta, annak a testveret ettem, jo volt e:) Na, akkor majdnem visszajott az iguana a gyomrombol:( Amugy vedett allat, a sivatagi teknossel egyutt, amit szinten szivesen fogyasztanak a helyiek.
A csorgokigyot is nagy elvezettel vadasszak, megszaritjak es osszetorik, asztmara peldaul kivalo gyogyszer. A farka vegen levo szarudarabok adjak a jellegzetes csorgo hangot, amit en nyakba akasztva viseltem egy idoben.
Az " A " letrat ismerik, de a golyalab praktikusbb sokkal. Eleg veszelyes, nehany helyen be is van tiltva. Nem kis fizikai megterheles egesz nap rajta allni, egyensulyozni es kozben dolgozni is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.23. 08:34:20

@zopilote:
Ha én egyszer megeszek valamit az már onnan nem jön vissza.
Például irtózom a békáktól de a békacombot kétpofára eszem.

2013.09.23. 09:39:18

@Barátusz: 'Jó is volt, új-zélandi borokkal körítve. Szerencsére nem rúgott be senki, mint a whiskey-kóstolónál. :)
Véletlenek pediglen vannak, akcentusostul, muszlim nőstül . Sok sikert!'

Kosz. En mar voltam olyan borkostolon is Angliaban ahol berugtak az emberek, raadasul volt fonokeim, elegge kellemetlen volt :) Itt a Kozel-Keleten nem fenyeget ez a veszely. De mar most nagyon hianyzik London, ugyhogy nem tudom meddig birjuk... Az tartja bennunk a lelket hogy ha minden jol megy, talan vegre mi is buszke mortgage-tulajdonosok lehetunk Londonban.

2013.09.23. 09:41:20

@Bonjour: "Sterev" ???

Nem. Mi az? Te egyebkent nem Franciaorszagban vagy? En meg sosem jartam arrafele. Ket hettel ezelottig Londonban eltem.

BTBTBT 2013.09.23. 11:31:16

@Quercus58:
Hat ha arrol lenne szo, hogy benepesits egy szigetet vagy sem, es netan csak egyetlen normalis no lenne ott, akkor lehet hogy lejjebb adnal a mellmeret-igenyedbol. :)

@Mirjam2:
A borkostolon nem is csiccsentettek be, de a whiskey-sen annal inkabb.
A Kozel-Keleten mas veszelyek venyegethetnek, de talan megeri, hogy az emlitett celhoz kozelebb keruljetek.

eagles 2013.09.23. 16:05:38

@Barátusz:

Szükség törvényt bont.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása