oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. augusztus 14. 06:45,  Sírva rohannék ki Ausztriából! 527 komment

2013. augusztus 14. 06:45 Határátkelő

Sírva rohannék ki Ausztriából!

Sok szó esett már és esik is itt, a blogon arról, mennyire kell vigyázni arra, milyen külföldi munkát vállal el az ember, és kiben bízik meg. Sajnos sok az átverés és nagyon észnél kell lenni, különben könnyen úgy járhat az ember, mint a mai poszt (vagy inkább segélykiáltás) írója, Marianna. Aki tud segítsen neki!

Szavazz a Határátkelőre a Goldenblogon - egy kattintás ide és a Közélet kategóriában már voksolhatsz is!

hotel szobalány_1.jpg

„A mi történetünk tulajdonképpen májusban kezdődött igazán, amikor a párom kijött ide, Neuhofenbe. A jelszó és az ígéret a rengeteg munka és a jó kereseti lehetőség volt.

Amikor megérkezett, a cégnél berakták napi 2,5 órára, azaz részmunkaidőbe a Dpd céghez pakolni. Mindent elvállalt, mivel végleg ki akartuk jönni és itt letelepedni.

Sajnos a cég átverte, az ígért „nagy pénznek", a beígért jövedelemnek a negyedét sem kapta meg. Ezért aztán elment a Hogo nevű munkaközvetítő céghez.

Ott szereztek is neki munkát, dolgozott is három napot. Akkor azt mondták neki, hogy rengeteg a munka, szívesen látják. Erre kilépett az előző cégtől, majd fogtuk a papírokat és visszamentünk velük a Hogóhoz, hogy ott bejelentsék.

Akkor és ott azt a választ kaptuk, hogy nincsen munka, menjen munkanélkülire. Egy fillért sem kapott a munkájáért, semmilyen papíron még csak az aláírását sem kérték.

Az a takarítócég, ahol én dolgozom, ezen a héten jelezte, hogy a magyar segítőnk ígérete szinte mind hazugság. (Egyébként ő most Angliában nyaral és véletlenül éppen nem ér rá...)

A munkahelyem sajnos elfelejtette megmondani, mennyi az órabérem, mikor kapom meg a munkaszerződésem – és hogy megkapom-e a fizetésem...

A párom szakmája díszítő festő, de bármit elvállal és vele együtt én is. Nagyon kérlek, messzi idegen, valahogy segíts! Legyen az bármilyen munka, segédmunka, szalag melletti munka, nem érdekel, meg fogjuk állni a helyünk!

Az sem gond, ha messzebb kell mennünk a munka miatt, csak a fiúnknak ne kelljen azt mondani, hogy VÉGE, megyünk vissza Magyarországra munkanélkülinek!

Köszönjük szépen, hogy végigolvastátok és azt is, ha esetleg tudtok segíteni!"

(Aki úgy érzi, tud segíteni, az velem vegye fel a kapcsolatot emailben, én továbbítom majd Mariannának. Előre is kösz!)

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! Megváltoztak a kommentelési szabályok, a részleteket ide kattintva olvashatod el, ahol az is kiderül, mi kell ahhoz, hogy a jövőben is ugyanúgy hozzászólhass a posztokhoz, ahogyan eddig. A félreértések elkerülése végett: bár oda van írva, hogy hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg, a Prémium kommentelők szabadon hozzászólhatnak, nem kell várniuk semmire. Köszönöm a türelmet!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr615458682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.08.14. 07:09:27

Segíteni sajnos nem tudok, de ismét visszaköszön a régi téma. A közvetítő átvert, kihasznált stb.
Véleményem szerint NEM SZABAD másokra hagyatkozni. Annak soha nincs jó vége.
Csak azt tudom tanácsolni, menjetek be az össze munkaközvetítőbe (egy nem elég), jelentkezzetek be. Végig kell járni a környéken található munkáltatókat, és személyesen próbálkozni.
Sok sikert nektek!

eagles 2013.08.14. 07:21:13

Úgy látom terjed a "magyar betegség" nyugatra is.
Átverni, becsapni, kihasználni akit csak lehet.

Eddig azt tudtuk, hogy Magyarország nem jogállam, Soha nem volt az, és soha nem is lesz az.
Na de Ausztria sem?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.08.14. 07:30:11

@Quercus58: Bizonyara jogallam Ausztria. De a posztolo - bar az iras elegge kusza volt - valoszinuleg nincs bejelentve sehol, ugymond turistakent van kint, akkor meg ertheto, hogy nem karolja fel a rendszer. Raadasul ha be is jelentette, hogy mostantol itt akar elni es munkat vallalni, nulla kapcsolati tokevel rendelkezhet, valoszinuleg nem tudja, kihez kell fordulnia. Felkeszuletlennek tunik es egyetlenegy ember kezebe tette a sorsat. Sajnos az az ember nem bizonyult meltonak a bizalomra :(

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.08.14. 07:40:11

Én sosem értettem, hogy miért indulnak el emberek a teljes bizonytalanságba.... Nem árt ha legalább egyikőjüknek van egy előre lezsírozott állása, vagy legalább egy ismerős aki segít az elején.

pafff 2013.08.14. 08:35:41

@zebralany: amellett, hogy én sem indulnék el előre csak úgy, el tudom képzelni, hogy van olyan helyzet, amiből már nem lehet, vagy nagyon nehéz kimászni, így inkább elindulnék én is neki-a-végtelennek.

de tény, hogy felelőtlenség, pláne ha gyerek is van a képben.

négyzet 2013.08.14. 08:39:01

Miért lenne akkora tragédia, ha visszajönnek, mert nem sikerült? Nincs itt kolera, és lepra sem fenyeget, kérem! Ha nem jött be, amit akartak, és képtelenek munkát keresni (nem közvetítőn keresztül, ami több mint rizikós, szinte már közhely), akkor itt az ideje elgondolkodni, hogy még akkor visszakozzanak, amikor van miből megvenni a vonatjegyet.

négyzet 2013.08.14. 08:47:58

És ha arra képesek voltak, hogy elmenjenek Ausztriába, akkor képesek lehetnek Magyarországon belül is oda költözni, ahol munka van. Ha Szentgotthárdon, akkor oda, ha Szolnokon, akkor oda. Megpróbálhatják a magyar határ innenső oldaláról is az ingázást, sokan csinálják, Ausztria ebből a szempontból egy nagyon kedvező hely. Persze bérelni kell valamit, de gondolom ez így van Ausztriában is. És persze ez sem fog a szájukba repülni csak úgy.

chatinbretagne 2013.08.14. 08:52:49

@zebralany: pont hogy volt valami segítő, aki átverte őket. és most nem elérhető.

Ennek ellenére valahogy nem stimmel, hogy ennyire átverhetőek.... Talán azt tippelem, hogy nincs nyelvtudás??
Nem szabad úgy dolgozni, hogy előre nincs lebeszélve, papírozva az órabér. Mi az hogy elfelejtette megmondani, hát miért nem kérdezte ?? Ez a világ sajnos ilyen, ami nincs rendesen leírva vagy legalább normálisan, követhetően, ellenőrizhetően megbeszélve, az sokszor nem úgy történik, ahogy azt mi elképzeljük.
Egyébként ettől függetlenül nem ítélem el őket, még akkor sem, ha totál nyelvtudás nélkül mentek ki szerencsét próbálni. Összejöhet szebb élet, mint otthon.
Csak figyeljenek már jobban, hogy ne legyenek átcseszve, mert a szívem szakad az ilyenekért!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 08:53:04

Nem írta a posztoló, hogy mekkora a gyerek, de ha el mertek vele indulni, akkor gondolom már elég nagy hozzá, hogy a szülei elmagyarázzák neki a helyzetet. El kellene végre felejteni, hogy a munkanélküliség egyenlő a selejtes életformával, amit szégyellni és titkolni kell. Ez csak egy átmeneti állapot, amin a mai világban bárki és bármikor áteshet, az a fontos, hogy ne gyökerezzen bele. Egyébként most rákerestem pár festő, díszítőfestő, takarító álláslehetőségre és nem egyet találtam, az ország (Mo) különböző városaiban. Ha jól tudom, a díszítőfestő szobafestőként is dolgozhat - tudom, nem ugyanaz a kategória, de átmenetnek jó. Szerintem is el kellene azon gondolkozni, hogy hazajönnek, itthon munkát keresnek és sokkal felkészültebben vágnak neki ismét a külföldi munkavállalásnak.

NIKI LAURA 2013.08.14. 08:56:40

Megdobbento.
Nem,nem a szitu- az teljesen stendert-hanem az,hogy kikerult posztra.
Mo-on rengeteg munka van,amibol igaz,gazdag nem lesz senki,de relative polgari eletet lehet elni.

NIKI LAURA 2013.08.14. 08:56:40

Masik.
Ott a ,willhaben, osztrak oldal,rengeteg munka van,a sok szazbol csak van valami,csak a siras,rivas,segitsetek kombo

www.willhaben.at

chatinbretagne 2013.08.14. 08:57:49

@négyzethálós: miért ne lehetne, hogy otthon olyan falakba ütköztek, amit nincs kedvük újrakezdeni ott. vagy ha egyszerűen csak beleélték magukat az osztrák életbe, és szeretnék végigvinni. nem kell rögtön azt belelátni, hogy kolera meg lepra, meg ilyesmi. szó se volt Mo. fikázásáról. lehet, hogy otthon munkanélküliek voltak, most meg elhatározták, hogy így váltanak - országgal együtt.

nyuszigonosz 2013.08.14. 09:04:15

Hát elolvastam.

...csak a fiúnknak ne kelljen azt mondani, hogy VÉGE, megyünk haza Magyrországra munkanélkülinek."

Vége: minek is a vége? Az ausztriai kilátástalanságnak? Miért, az mennyivel jobb a gyereknek?

Amúgy az írásban talán az van, hogy a hölgy még dolgozik.
Nézzen már utána a szerzödésének az órábérének!

A férj meg próbáljon saját maga valahol valamit keresni.

Amikor az ember már azt gondolja, lejjeb nincs, akkor sokszor tényleg nincs, de mindig lehet jobb, csak tenni kell érte valamit.

négyzet 2013.08.14. 09:08:55

@chatinbretagne: nyilván ha visszajönnek, akkor egy ideig álláskeresők lesznek. Mondjuk festőként általában pont hogy van munka, főleg ilyenkor. De nekem azért elég fura, hogy valaki azt gondolja, hogy ír egy jajveszékelést, persze semmi a nyelvtudásról, a nő szakmájáról, és várja itt a blogon a nagy segítséget. A HÁ naponta kitehetne egy ilyen posztot, ahol valaki a bármilyen munkát, csak szerezzetek nekem lécci felkiáltással próbálkozik. Ha tényleg repatriálni akarnak, akkor legyenek felkészültebbek, ez nem a 19. század, amikor nehéz volt információhoz jutni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 09:09:02

@nyuszigonosz: Igen, én is erre gondoltam. De gyanús, hogy a hölgy azért hagyja magát megvezetni az órabérével kapcsolatban, mert esetleg nem tud jól németül vagy azt hiszi, hogy nem elég jó és nem mer megszólalni.

Babett333 2013.08.14. 09:09:59

Esetleg tudok segíteni. A babett333@gmail.com on elértek... németországi szállodába keresnek itt nálunk 2 mosogatot. 1 éve itt dolgozom. Korrektek. Fizetnek. Szállást intéznek de nem a hotel állja... keressenek ha erdekell. :)

Babett333 2013.08.14. 09:09:59

Mi az email amire írni lehet ha tudnék segíteni?? :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 09:12:41

@négyzethálós: Van egy szobafestő ismerősünk, komolyan mondom, hogy szétszedik a munkákkal. Ugyanis precíz, pontos, nagyon szépen dolgozik és egyetlen szenvedélye a coca-cola. Ráadásul szimpatikus, kedves, de szerény személyisége van, ami csak hab a tortán. Leginkább itthon dolgozik, de időnként átugrik Németországba is, egy-egy komolyabb megbízásra. Na ezt csak azért írtam le, mert egy jó szakembert itthon is megtalálnak, hiába van szobafestőből ezernyi, ebből kevés az igazi szaki. De azoknak nem is kell munkanélkülire menni!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 09:14:58

@Babett333: Gyanítom, hogy ez: hataratkeloKUKAChotmail.com

Az Országfelelősök menüpont alatt volt.

négyzet 2013.08.14. 09:17:17

@zöldeketbeszélek: nyáron kellett festetnem, és bizony alig találtam szakit, mert mindenki úgy be volt már táblázva.

Taxomükke (UK) 2013.08.14. 09:19:15

Ezeket a "közvetítőket soha senki nem jelenti fel? Nem indul ellenük rendőrségi eljárás? Még soha senki nem verte meg vagy nyírta ki őket?

chatinbretagne 2013.08.14. 09:20:27

@négyzethálós: jaja, teljesen egyetértünk.már ami az utsó kommentedet illeti. viszont amit még mindig tartok, hogy nem fikázták Mo-ot, és nem tudhatjuk, hogy miért nem akarnak hazamenni. úgyhogy felesleges ráharapni arra, hogy miért nem fordulnak vissza.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.08.14. 09:21:07

@chatinbretagne: Csak az a baj, hogy külföld az nem "jár", ahogy ezt sokan gondolják hanem egy lehetőség, amivel élni lehet ha (!) van vkinek teszem azt nyelvtudása.

Az meg kifejezetten röhej, hogy ennek a munkaerő közvetítésnek semmiféle betartott jogi szabályozása otthon nincsen. Az ver át bárkit, aki akar. És nem is ez a legtragikusabb. Hanem, hogy nincs is olyan cég, amit jó szívvel lehet ajánlani. amíg éttermekből lehúznak egybe-kettőbe a másik tízbe el tudsz menni. Munkaerőközvetitőnél nincs ilyen.

lisandra 2013.08.14. 09:21:52

Aki azt tanácsolják hogy mennyen csak vissza Mo-ra bizonyára jó pár éve nem otthon laknak,fogalmink nincs milyen falakba ütközik a magyar ha dolgozni akar azér a nevetséges pár forintér amiböl vagy lakik az ember vagy él.
Mikor valaki el hadja a hazáját(ami a világon a legborzalmasabb dolog-hidd el én tudom! ) azért teszi mert elkeseredett,nem tudja meg érteni miért nem kel sehova,miért nem érdekli senkit miböl tartaja fent magát,pláne a gyerekét,ha segitséget kér ki nevetik,miért van minden hülyeségre pénz csak arra hogy az emberek élhessenek nincs,holnap reggelig sorolhatnám a miérteket....
Mi emberek hajlamosak vagyunk azt hinni embertársainkrol hogy becsületesek,segitökészek...pedig nem igy van,mindig mindenhol csak magadra számithatsz.
Én is majdnem az Ők helyzetében vagyok egy külömbséggel nem vagyok fiatal igy ugyan ugy mint a hazámba nem kelek sehova(vagy majdnem sehova) ezen kivül még van egy bünöm nem beszélem a nyelvet-most tanulom és nagyon nehéz mert nincs pénzem kurzusra,tanárra-de mindent meg probálok mert ha hajléktalan kel legyen az ember itt Ausztriában legyen mert még az is jóbb mint otthon
Kitartás Nektek és mert gondolom fiatalok vagytok lesz lehetöségetek csak küzdeni kel,nem szabad fel adni!!!!!!

nyuszigonosz 2013.08.14. 09:23:24

@Taxomükke: Tudom. Csak nem akartam a kedvét venni senkinek.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.08.14. 09:24:33

Egyébként arra is kiváncsi lennék a bármit bárhol elvállalok párnak van-e annyi tőkéje, hogy pár napon belül tudnak kezdeni egy másik városban vállalva az átköltözés minden költségét vagy csak olyan munkáltató jöhet szóba, aki szállást is fizet.

2013.08.14. 09:25:27

Ez a mai poszt komolyvagy megint valakinek a szociologia diplomamunkaja?

nyuszigonosz 2013.08.14. 09:27:07

@Taxomükke: Ez van: amíg nem jelenti fel senki öket, nem indul ellenük eljárás.

Van azért úgy is, hogy egy-egy ilyen közvetítöcéget ellenöriznek, és megkérdezik a náluk regiszrtál, rajtuk keresztül dolgozókat, na akkor azok meg ahelyett, hoyg az igazat mondanák el, és akkor indulhatna eljárás, inkább ködösítenek, képesek még a közvetitö érdekében jobbat is hazudni, mint ahogy az egész van.
Aztán indítson az ügyész eljárást, ha a tanúk csak jót tudnak mondani...:-((

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.08.14. 09:27:35

@lisandra: Persze ez így van, amit leírsz de külföldön csak egy akadályba ütköznek: Nincs nyelvtudásuk. És ez pont elég. Erre mást nem lehet tanácsolni mint, hogy menjen haza és üljön be egy nyelvtanfolyamra.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.08.14. 09:28:29

Én is a semmire költöztem ki 9000 km-re, de én egyedül kockáztattam, nem családdal - és bejött. Családdal csupán ígéretekre "kicsit" vakmerőnek érzem, de azért sok szerencsét!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 09:30:15

@lisandra: Én is azt tanácsoltam, hogy költözzön haza és bizony Magyarországon élek, utoljára hat éve dolgoztam külföldön, két hónapig. Pontosan tudom, milyen falakba ütközik az ember, ha dolgozni akar, a legmagasabb fal az elvárásaink és a valóság közötti különbség. Ha ezt megugorjuk, találunk valamit biztosan. Szerencsére engem senki sem nevetett még ki, ha segítséget kértem, a munkáim többségét baráti ajánlásra tudtam elvállalni, de én is segítek a barátaimnak, amiben tudok. A család támogatását is mindig magam mögött tudhattam, ha a posztoló nem ilyen szerencsés érthető, ha el van keseredve és idegenekhez fordul segítségért.

Teljesen komolyan írod, hogy nyelvtudás nélkül, hajléktalanként jobban érzed magad Ausztriában, mint itthon? Ezt nagyon nehéz elhinni...

chatinbretagne 2013.08.14. 09:31:58

@flash.gordon: ezt biztos nekem szólt? nem értem a hozzám intézett szép kioktató szavakat :) , hogy hogyan is következik ez az én kommentemből?
vagy számodra ha én azt mondom, hogy nem ítélek el senkit, aki bepróbálkozik nyelvtudás nélkül, az azt jelenti, hogy szerintem a külföld "jár" ?? ez hülyeség, már megbocsáss.....
nyelvtudás nélkül is láttam már olyan karrier-indulást, hogy rirgylésre méltó, aztán persze 1-2 év után jött a nyelv is. nem, egyáltalán nem ítélek el senkit, akárhogyan is próbálkozik jobb életet élni. őneki van arról elképzelése, hogy neki mi a jobb, remélhetőleg.
nyilván, ha már tanácsokat kell adogatni, hogy mi könnyíti meg az életet, akkor a nyelvtudás az első pont. de ez már egészen más hangvitel, nem felkiáltójeles kinyilatkoztatás.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 09:35:58

@négyzethálós: Erről beszéltem.
Lehet, hogy nekünk már túlságosan a mindennapjaink része a net ,de szerintem egy jó honlap (két nyelven) is segíthetne, kompetenciák, referenciamunkák, elérhetőség, vállalási határidők, árak. A díszítőfestés eléggé speciális, ha nagyon jó benne, referenciamunkák alapján még az is lehet, hogy őt keresik meg, nem ő keres mást.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 09:37:49

@lisandra: nem akarok kocsogolni, de ezzel a helyesirassal amit elkovettel nem csodalom, hogy nem vesznek fel. azert nemetul tanulj meg jobban, mint magyarul, mert nem fogsz kolbaszos keritest tenni a haz ele.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 09:40:13

@Mr. Long: Szerintem indulattal írta, erős személyes érintettséggel, ilyenkor csak úgy száguld a klavi felett az ember keze!

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.08.14. 09:40:13

@chatinbretagne: Az első bekezdés szólt neked az sem kioktatással, annak ellenére, hogy én ezt vettem ki szavaidból, hogy külföld bizony jár.

A nyelvtudás nélküli indulás biztos bejön valakinek de a többségnek tuti nem. Van olyan típus, aki megoldja de az nem irogat ide.

2013.08.14. 09:40:27

@Mr. Long: az en magyar irasom se jobb.

2013.08.14. 09:41:14

@Mr. Long: azert a kell egy l-el fajt

Amarante 2013.08.14. 09:42:05

Aki penz,paripa,fegyver nelkul megy haboruba,miert csodalkozik,hogy mar a harc elejen megserul,netan elverzik????

Mindeg mindenhol leirjak,hogy mit NE tegyen az indulni szandekozo,de mindeg van,aki nem tanul a jo szobol.

Posztnak rovid es elegge kakkancs.:))

Babett333 2013.08.14. 09:56:10

@zöldeketbeszélek: köszi. A telom nem akarta az ország felelős menüt behozni... :)

Spacecake 2013.08.14. 09:56:20

Kedves posztolo,

Irany Anglia,azon belul is London,mert ott,ha nem tudna,meg a kerites is kolbaszbol van:-)

Ausztriaban neeeeeeem??
(ja az mar Balkan:-)

0/10

Elizabeth72 2013.08.14. 09:56:35

Hadd vedjem meg a posztolot:
Mi az, hogy hogy lehet elindulni a bizonytalanra, es hasonlo, felrazos kerdesek?
Emberek..mindenki elkezdte valahogyan. Van akinek volt valodi segitsege, volt akinek nem. Es akinek nem volt, aruljatok el, megis, mit kellett volna tegyen? En tobb mint egy evig keszultem lelekben Angliaba, elolvastam mindent, amit talaltam rola, es megis, egy teljesen mas vilag fogadott, amiben ha nem lett volna szerencsem, akkor igazabol nem tudom hol lennek...
Azok, akiknek egyenes volt kifele az utja, vagy viszonylag nem volt rogos, sosem fogjak megerteni, milyen otthonrol valahova menekulni. Az hogy ezt annak hivjak, hogy kimegyunk dolgozni kulfoldre, az egy dolog. En nem szegyellem, hogy a melyszegenysegbol jottem, es nagyon is megertem azokat, akiket tudas es tapasztalat hijjan atvert a kozvetito. Engem is atvertek joparan. De mentem. Elso alkalommal csak mosolygas a repteren? Nem baj, csak mentem. Nem megerteni a joindulatu embereket sem? Nwem gond, csak mentem. Es csinaltam amit megertettem. Dolgoztam, a leheto legjobb tudasom szerint. ert eletben akartam maradni. Ugyhogy ne itelkezzetek azok felett, akiket atvert a kozvetito. Inkabb gondoljatok bele, milyen, amikor a honap felet ehezesben toltod, amikor nem tudod eldonteni, hogy melyik szamlat fizesd be, vagy amikor behajto cegek hivogatnak es telefonon akarjak eloadni, hogy aaz most ott gyakorlatilag egy birosagi targyalas...ami persze viccesnek tunik, mert hazugsag, de van alapja. Es azt hiszem, nagyon sokat fogjak tudni,most milyen dolgokrol beszeltem. A felet nem mondtam megsem el annak, megis milyen okokbol indul neki valaki a bizonytalansagnak.
Ha segiteni nem tudtok neki(k), akkor ne is itelkezzetek. Sajnos en sem tudok, Csak az indodokat, hogy miert akarunk hinni valakinek, aki munkat iger,

Elizabeth72 2013.08.14. 09:56:35

@lisandra: Szerintem van borzalmasabb dolog, mint elhagyni az orszagot. Pl. Minden nap megalaztatasban, lehetosegek nelkul, remeny nelkul belesuppedni a szegenysegbe.

Elizabeth72 2013.08.14. 09:56:35

@négyzethálós: Es amig nem lesz munka, addig mit fognak enni?

Elizabeth72 2013.08.14. 09:56:35

@zöldeketbeszélek: te 2 honap utan, visszafordultal. Ugyhogy pontosan semmit sem tudhatsz arrol, milyen kuzdeni egy masik orszagban egyedul, keves nyelvtudassal. Csak a tisztanlatas kedveert. 2 honap az semmi. Annyi ido alatt, az ember meg magat sem ismeri meg, nemhogy egy masik orszagot, nepet.

peacefroggg 2013.08.14. 09:56:45

@charlieharper: az még akár lehet is gépelési hiba, de az "el hadja"-ra és a folyamatos "igekötő-szóköz-ige" formációra nincs mentség, ilyen hibák miatt tényleg úszhatnak el állások

Elizabeth72 2013.08.14. 09:56:50

@Amarante: Pont mint ahogy reagaltal...

négyzet 2013.08.14. 09:59:18

@Elizabeth72: mert legalább Ausztriában biztos olcsóbb lesz megvenni a kaját, igaz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 10:00:32

Miert eli meg mindenki a nagy halalkent, hogy elkoltozik Magyarorszagrol? Azt megertem, hogy nem talalkozik olyan gyakran a szuleivel, barataival, stb, de miert kell annyira ragaszkodni az orszaghoz (melymagyarok kimeljenek, oket megertem)

VHB 2013.08.14. 10:03:29

@charlieharper: Ez kb. a mai magyar valóság. Egy kis szelete legalábbis. Ugyanakkor a FB fórumok tele vannak hasonlókkal. Ez a réteg kitermelte a sakáljait is. Itt van egy tyúk - angol férj, közös gyerek - kitalálta, hogy magyaroknak "segít". Benefitek, NI ügyintézés stb., előre fizetve 10-15 font/óra vagy egyedi megállapodás szerint. Az oldalára meg mennek az üzik, hogy hogy lehetsz ekkora ****, és ha vkinek ilyenben kell segítség, akkor ő ingyen is megteszi stb.

@Mr. Long: pedig "kocsogol"-tél.

@Amarante: Csak azt ne mondd, hogy hosszabbra nyújtva jobban élvezted volna. Az tuti, hogy egy jó poszt bevezetőjének lenne a legjobb, és most kíváncsian várnánk a folytatást.

pappito · http://pappito.com 2013.08.14. 10:08:06

remélem a posztolóék rendbejönnek.

Én azt nem értem, hogy hol vannak a papírok? Nem kérték az aláírását... de csak bejárt a jóember vhova, ott miért nem kérdezett? azért egy "Wo ist mein Geld (himmelherrgottverdamtsakrament)?" csak nem fáj...

Itt a legtöbbünk távolról irkál, szóval sajnos nem látom, hogy tudnánk segíteni.

(mellesleg egyszer egy hasonló esetet itt végignéztünk, többen segítettünk, de az embereket nem lehet erővel megmenteni saját maguktól, annak a sztorinak se lett jó vége, pedig ott átbaszós munkaígérgetés nem is volt)

Amarante 2013.08.14. 10:08:19

@Elizabeth72

Mert mi a loturot lehet erre reagalni?

az jo lesz neked ha most egyperces,fohajtassal diszitett,nema falallassal adozok az emberi hulyeseg elott??:)))

:

Robert N. Danahi 2013.08.14. 10:08:36

@lisandra: pontosan melyik nyelvet nem beszéled? van egy olyan gyanúm, hogy a magyar az.

London2009 2013.08.14. 10:09:21

@NIKI LAURA: sajnos kenytelen vagyok egyeterteni. Nem tudom ez a poszt mit keres itt.

Robert N. Danahi 2013.08.14. 10:11:07

festőként én sem értem, hogy hogy nem tud megélni, nem lehet egy rendes szabad szakembert találni tavasztól-őszig annyira be vannak táblázva. A legtöbb szobafestő ismerősöm saját céggel rendelkezek otthon, mondjuk egy-kettő jobban is él, mint én anno több diplomával.

Amarante 2013.08.14. 10:11:16

@VHB:

Nem!!!Csak nem akatram azt irni,hogy rovid,szar es kit erdekel:))))

Mindenki kovet el hibakat de nem posztolja ki.
az hogy vki meg a munkaja fizetsegeerol sincs tajekozodva.....most ezt inkabb nem minositenem.

Es persze azok a buta,bugris munkaadok...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 10:12:38

@Elizabeth72:
Igen. Ez a hozzászólás hozzáállás rendben volt.

négyzet 2013.08.14. 10:13:16

@chatinbretagne: de én csak arra reagáltam, hogy "jaj csak Magyarországra vissza ne kelljen menni". márpedig lehet, hogy ez jobb megoldás, mint minden maradék pénzüket felélni Ausztriában, aztán csövezni, gyerekkel?

Robert N. Danahi 2013.08.14. 10:13:42

Amúgy benne vagyok néhány külföldi magyarok fb csoportba, az ilyen történetek megosztása mindennapos. Nem irigylem az illetőket, de az is igaz, hogy nagyon sok ember nulla nyelvtudással, nulla szakmával, nulla önerővel akar boldogulni kinn. Ez össze is jön a 0,5 %-nak, a többi meg írja az ehhez hasonló posztokat. Amit sajnálok, de azért na.

VHB 2013.08.14. 10:14:15

@Amarante: Teleshop, mágneses karkötő, fogyasztáscsökkentő, hajhullásgátló - hajnövesztő, Ön nyert!, kisorsoltuk, szokott nyaralni?, legyen a vendégünk egy INGYEN, majd kap egy INGYEN, és még süthet is vele stb.

Amarante 2013.08.14. 10:15:23

@pappito:

En a sajat boromon tapasztaltam,hogy rinyalos poszt utan nem szabad segiteni.Megtettem es cirka £250 lettem szegenyebb.
Lehet nem szep a hozzaalladsom,de aki hulye az fizesse a sajat hulyesege arat.En mar fizettem a maset.
az eset eppen itt tortent a HA-n.

Len.Mag 2013.08.14. 10:15:44

@Taxomükke: Miért? Mert "ígérnek" valamit, aztán nem tartják be? Jaj hányan eljátszák ezt.
Jogi lépéseket nem szerződés birtokában lehetne tenni? Vagy mit mondasz a rendőrségen? Azt mondta, hogy van munka, kijöttem és mégsincs... ez bűncselekmény lenne?

Sajnálom a posztolót, szerintem valahol érthető, hogy jóhiszemű volt, megállapodás alapján mentek ki, nem a semmire. A másik oldalról pedig rengeteg az ehhez hasonló történet, és ma már tényleg paranoiásnak, plusz extra rámenősnek kell lenni a munkáltatónál.

eandor 2013.08.14. 10:17:12

Az ams-nél (osztrák munkaügyi hivatalnál) is érdrmes lenne érdeklődni, lejelentkezni.

négyzet 2013.08.14. 10:17:46

@Amarante: írhatnál belőle egy posztot :) nevek nélkül persze

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 10:17:47

@Elizabeth72: Szia! A posztolót megvéded, rajtam meg ítélkezel, azzal együtt, hogy csak annyit tudsz, két hónapot dolgoztam utolsó alkalommal külföldön. Ha tényleg érdekel, leírom, miért csak két hónapot, hol és mit.

Elizabeth72 2013.08.14. 10:17:56

@négyzethálós: En alapvetoen nemcsak a kajarol beszeltem. Egyebkent Londonban a hajlektalanoknak van lehetosege napi szinten elelemhez, ruhakhoz, tisztalkodo szerekhez jutniuk. Nem biztos, hogy ezen a vonalon kellene gondolkdni, amikor valaki azt modnja, hogy inkabb ott lesz hajlektalan./..ez ugyanis szorszalhasogatas. Nyilvan, ez nem lehet senki eletcelja...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 10:20:12

@Babett333: Addig én sem kommenteltem, amíg telóval neteztem, túl macerás lett volna és tényleg nem látni minden menüpontot. Remélem, tudsz segíteni a posztolónak.

Amarante 2013.08.14. 10:20:15

@négyzethálós:

Lehet megirom.Mar csak azert is,hogy a segitokesz,joszandeku embereket ne verjek at.

abaya-oman 2013.08.14. 10:21:36

@peacefroggg: szerintem pedig iPhone- nal ír. Az tesz mindig közt az igekoto es az ige köze. Néha úgy átjavítja amit írok, hogy ujraolvasaskor alig tudom megfejteni.

VHB 2013.08.14. 10:25:13

@Amarante: Szerintem is írd meg.

2013.08.14. 10:25:44

@London2009: szerintem diplomamunka

Amarante 2013.08.14. 10:27:44

@VHB:

A legszebb,hogy most eppen egy ilyen helyzetben vagyok.A ferjem egyik rokona van itt es most ugy nez ki hogy az eleg romos hazassagunknak vege....

tanato 2013.08.14. 10:28:39

@charlieharper: Hát ez látod bennem is rögtön felmerült,hogy szociológiai tanulmány.Volt itt már ilyen nem is egy,amikor később derült ki ez.

Amarante 2013.08.14. 10:28:55

@charlieharper:

Annak eleg rovid:)))

Majd szoljatok hol kernek ilyen diplomamunkat,mert azt az egyetemet en is elvegeznem:)))

tanato 2013.08.14. 10:29:38

@Amarante: Tényleg mi van az illető nővel,akinek segítettél,és becsapott?

Amarante 2013.08.14. 10:31:52

@tanato:

Otthon van.Nem tudok rola semmit,mert az osszes helyrol toroltem.A volt munkaadoja hivott vagy ketszer,aztan elmagyaraztam,hogy eppen ugy atvagott,mint oket,tobbe nem zaklatott.

peacefroggg 2013.08.14. 10:35:39

@abaya-oman: akkor ezt a részét készséggel visszavonom, nem ismerem az iPhone-t, ezt nem tudtam

tanato 2013.08.14. 10:37:58

@charlieharper: Mindenestre használható nyelvtudás nélkül nekivágni a határnak csak abban az esetben szabad,ha már van kint szülő,testvér,gyerek, vagy barát,barátnő,házastárs.Vagy csapatban ahol a vezető kétnyelvű/építőmunkás vagy mezőgazdasági munkás csapatok./

M. Úr 2013.08.14. 10:42:01

@Quercus58: Ausztria hiába jogállam, ha:
1. A "közvetítő" magyar (szlovák, román),
2. a károsult nem szól senkinek (gondolom az osztrák munkaügy nem a HÁ-n lóg egész nap)m
3. a posztoló nem dolgozott szinte semmit Ausztriában, így nem jár munkanélküli segély.

VHB 2013.08.14. 10:42:23

@tanato: Világútlevélllel és 50 dolcsival fejenként, illetve kgst kocsikkal nekivágni a nyugatnak legalább hasonló felelőtlenség volt sokszor. Igaz nem letelepedési szándékkal. :)

Valameyik kommentelő lovagolt ezen sokat, hogy hiányzik /értsd: nincs megemlítve/ a kezdő segítő a (siker)posztból. És lám.

M. Úr 2013.08.14. 10:53:50

A "történet" egyébként tényleg megszokott. Rá kéne jönni, hogy a kevés szerencsés helyre született emberen kívül mindenki a maga sorsának kovácsa. Ha most a poszt hatására jelentkezik egy újabb "segítő", abban ugyanúgy meg fog bízni a posztoló, mint az előzőben?

A minap írta valami csaj az egyik Facebook-os csoportban, hogy Ausztriában szeretne dolgozni, segítsünk neki. És ennyi. Semmi mást. Ennyi az, amit ő bele tudott tenni a dologba?
Persze rákérdeztem, mihez ért, mi az elképzelése, hol akadt el. Egy nagyon segítőkész csaj meg beírt neki ezer munkakereséssel kapcsolatos oldalt.
Erre a válasz: "Ezeket már 1 éve nézegetem, semmi eredmény. Olyan embert keresek, aki tudja hogy konkrétan itt és ekkor van munka, és bevinné az önéletrajzom."
Hát bazmeg, dolgozni ne menjek be helyetted?

tanato 2013.08.14. 10:54:54

@VHB: Persze van akinek segítő nélkül is bejön,de az azért tényleg nem jellemző.

M. Úr 2013.08.14. 10:55:00

@eandor: Az AMS csak akkor tud segíteni, ha van bejelentett osztrák lakcímed. Segélyt meg csak akkor kapsz, ha x ideig már dolgoztál Ausztriában.

Bonjour 2013.08.14. 10:56:29

@Amarante: ez mi volt, nem meseled el?

Bonjour 2013.08.14. 10:59:17

@abaya-oman: hajlektalan es iphone-nal ir? Az erdekes lenne. A regi iphone-k, amelyek olcsóak lehetnenek, nem muxik az akksijuk, ugy lett betervezve... Sz'al nem hiszem.

Amarante 2013.08.14. 10:59:30

@Bonjour:

Most elviszem a gyerekemet fogaszatra,kesobb leszek es meselek:)))

BTBTBT 2013.08.14. 11:05:15

Ez a kep is volt mar tavasszal, egy londonos poszt kapcsan.
(A mait meg nem volt idom elolvasni.)

tanato 2013.08.14. 11:06:18

@Bonjour: Érdekes történet,itt kezdődött a HÁ-n két éve,Amarante megsajnált egy kommentelőt és segített neki,na de majd elmondja személyesen.Bizony.bizony már több mint két éve él a blog.

nigara 2013.08.14. 11:08:52

Hát nekem borzasztóan zavaros az egész poszt, pláne a történet maga (kimentünk ide aztán oda aztán megint valami kavarás...)
A helyesírást már nem is említem.

Ha iPhone, akkor pláne nincs mentsége semmire.

nigara 2013.08.14. 11:10:44

@Amarante: lehet, hogy tényleg valami ilyen készülődik most is, más magyarázatot nem látok erre az elképesztő hülyeségre

Bonjour 2013.08.14. 11:11:55

Aki aldozatkent viselkedik, az sajnos aldozat lesz.

Bonjour 2013.08.14. 11:14:05

@tanato: az meg a postr-os cimmel, akkor is nezegettem a HA-t, talan nem ennyire surun :). Tenyleg erdekes es tanulsagosnak igerkezik.

Bonjour 2013.08.14. 11:15:00

@Bonjour: kerdojel lémaradt! Szoval kerdes volt...

Bonjour 2013.08.14. 11:16:30

Lémaradt = lemaradt

Javít megint ez a megatalkodott, pedig kikapcsoltam par hete ezt az opciót :)

2013.08.14. 11:17:44

@tanato: ok, sok magyartnem ismerek, de akiket ismerek, azok mar min 10 eve UK vagy USAban vannak, altalaban rokon nelkul jottek ki. Mindegyiknak van valammifele karrierje.
Innen a blogrol par emberrel valtottam privat emailt, mindegyiknek van valami sikertortenete, legyen az fogorvosi rendelotulajdonos, sajat vallakozas (autokban) vagy IT support manager. Van azert sikertortenet boven, csak nem kurtolikvilagga, mert senki nem akarja, hogy keresgessek utana.

eandor 2013.08.14. 11:21:11

@M. Úr: feltételeztem hogy ha május óta kint vannak akkor van bejelentett lakcímük. Ha itt kér segítséget akkor gondolom nem ismerősnél laknak.

tanato 2013.08.14. 11:22:32

@charlieharper: Persze sok történet van,de nem lehet összekeverni még a régi komm.rendszerben elmenőket a maiakkal.mert azok tényleg 0 nyelvtudással is nagyon szép karriereket tudtak csinálni,mivel politikai menekülteknek számítottak,így felkarolták őket állami szinten.

abaya-oman 2013.08.14. 11:25:54

Szerintem nem nyelvtudás stb számít hanem szerencse es persze a próbálkozó személyisége. En ezer éve nyelvtudas nelkul au pair-nek mentem ki Londonba. Az ugynok nevet egy ismerostol kaptam, epp csak azt felejtette el megemliteni, hogy a noverevel jol kiszurt ez az ugynok. Azt hazudta az első családnak, hogy jól beszélek angolul. Persze fel óra után kirúgtak, a következő "családot" en hagytam ott, mert a nő a barátnői gyerekeit is rám sozta de fizetni nem fizetett, a harmadik családtól meg azert rúgtak ki mert a gyerek elkezdett "mummy"-nak szólítani miután 6 hétig csak en voltam vele. Sok lány ennél kevesebb után hazajött. En elfogadtam a taxisofőr ajánlatát, hogy ő tud munkát. Fel írtam a nevet, rendszámát, megkérdeztem hol a munka. Minden adatot odaadtam egy barátnőmnek aztán elmentem a megbeszélt szallodahoz es másnaptól ott voltam reggeli felszolgáló es mosógato-előkészítő. Lehet idegenektől segítséget elfogadni csak meg kell próbálni csökkenteni a kockázatot. Aki nem hajlandó például igazolványt mutatni vagy muszáj azonnal vele menni mert csak akkor van munka az mar gyanús. En így a tervezett idő végéig kint maradtam. Következő myarakon mar jobb munkákat is találtam. Később Uj-Zelandon a minisztériumok mentem, mikor nem kaptam választ az állás jelentkezeseimre. Kaptam segítséget tőlük es hamarabb lett tanári állásom mint az angol anyanyelvű kollégáimmal. Mindent lehet csak rámenősnek kell lenni es bármennyire szeretnénk soha nem panaszkodni annak akitől munkát szeretnénk.

BTBTBT 2013.08.14. 11:27:12

Most komolyan: ez egy poszt?
Nem fog lejonni, hogy egyebkent szocialisan erzekeny vagyok, de hogy lehet ennyi esze felnott embereknek, hogy meg az oraberuket sem tudakoljak meg?
Nem ismerem az osztrak viszonyokat, de Angliaban az az 1. dolog egy ugynoksegi munkanal, amit kideritesz a munkavegzes helye mellett.

@NIKI LAURA:
"Mo-on...relative polgari eletet lehet elni"
Te meg almodsz vagy mar felebredtel?

@M. Úr:
"Erre a válasz: "Olyan embert keresek, aki tudja hogy konkrétan itt és ekkor van munka, és bevinné az önéletrajzom."
Hát bazmeg, dolgozni ne menjek be helyetted?"
So typical...

VHB 2013.08.14. 11:27:25

@tanato: Talán annyival finomítanék, hogy max munkát adtak nekik. Mármint első munkahelyet esetleg kecót. Onnantól mindenki, arra ment, amerre látott. Nincs személyes érintettség, de van egy magyar klub Rochdaleben, még az 56-osok alapították. Nagyrészük bányász maradt vagy ügyesen házasodtak. :)

abaya-oman 2013.08.14. 11:27:30

@Bonjour: csak azt mondta, hogy inkább hajléktalan is lenne

nigara 2013.08.14. 11:29:56

@nigara: na én is összekavartam itt mindent...
A poszt zavaros, de lisandra még jobban, és neki szól az iPhonos és helyesírásos (ill. helytelenírásos) mondat.

Bonjour 2013.08.14. 11:39:55

@Elizabeth72: itt parszormeseltem arrol, hogy a nagy USA-ban dolgoztam hosszabban, igaz, hogy diákként (ami belatom, h diffent issue). Bar en franciakkal vagyok bratyiban, elotte, meg utana.

Na most ezalatt 2x akartak atvagni. Eloszor a szallas depositra eskudoztek, hogy utanunk kuldik, de most hat eppen nem megy, mert... Tudtak, hogy masnap indulunk el baratnommel a nyugati partra. Egy hetig konyorogtunk a penzert, osszesen 1000 dolcsi/fo.

Na most en letaboroztam az office ajtaja ele latvanyosan egy hatizsakkal... Tobbiek mondtak (ot diak osszesen), ne vicceljek, nem akarnak becsapni, biztos elkuldik, ok elindulnak. En ott vartam estig, masnap reggel hatra is bementem, reggel nyolcra jott az officer a penzzel. A tobbiek soha tobbe nem kaptak meg a penzt.

Aztan az adovisszaterites, mivel diak, nem egesz evben, stb. Londoni szekhelyu ceg szakosodott erre (pedig USA), tobb ezer dollarrol volt szo. Kotelezo volt veluk... elvileg. Kuldtek egy elszamolast mo-i lakcimemre, ami a valos visszateritendonek a fele volt, plusz a service fee. Visszairtam nekik, h koszi, de akkor magam intezem, mert nekem dupla osszeg jott ki, mivel meg amcsiknal begyujtottem minden infot errol. Jott a level, h bocs elszamoltak, de addigra en elinteztem az amerikai hivatallal.

Mindezt az internet hajnalan, no emailezes, meg no informacio-aradat, zoldfulu diakkent. Teny, nekem volt hatterem, nem fenyegett az ehenhalas, abban a korban, amikor meg a halyogkovacs magabiztossagaval intezi az ember maganak a dolgokat. Biztos, h nagy kulonbseg.

Bonjour 2013.08.14. 11:41:01

@abaya-oman: mashogy ertettem, kicsit kusza volt a megfogalmazas

Bonjour 2013.08.14. 11:45:25

... Different issue... Ezt most szimplan elirtam

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 11:46:00

@Mr. Long: Lehet, hogy rögtön elkönyvelsz mélymagyarnak, de erre a kérdésre Radnóti Miklós Nem tudhatom című verse a legjobb felelet.

abaya-oman 2013.08.14. 11:46:56

@Bonjour: kicsit az enyém is kusza, nem értem miért cseréli a szavak véget a telefonom.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 11:50:55

@zöldeketbeszélek: nincs semmi bajom a melymagyarokkal, elfogadom az erveiket. aki csak a turo rudi (stb) miatt sir, na azt nem ertem meg.

chatinbretagne 2013.08.14. 11:59:23

off topic: tegnap diggerdriver említette, hogy Angliában az élelmiszerek bizony jobb minőségűek. Egyet kell, hogy értsek.
Ma ismételten arról is megbizonyosodtam, hogy a gyógyhatású készítmények, gyógyszerek is jobbak a nyugati országokban. Lassan, hosszú évek után veszed észre azokat a különbségeket, hogy pici mindennapi kellemetlenségekre adott kenőcsök, tabletták, fújók, stb itt (francia föld) kicsit természetesebb hatóanyagúak, jobban használnak, kényelmesebb használni őket.
Ezt már más is észrevette, aki több éve él Ny-Eu-ban?
Ja, nem kell nekem ugrani, már több éve kinőttem az "itt minden gyönyörű és jó" szindrómából, már sajnos elég reálisan látom az itteni dolgokat (és az otthoniakat is).

abaya-oman 2013.08.14. 12:05:31

Mikor mi először költöztünk el nyugatrol keletre az információs oldal meg arra is figyelmeztetett, hogy vigyünk magunkkal minden rendszeresen szedett gyogyszerbol nagyobb adagot, mert ugyanazon cég azonos nevű gyógyszereit sem ugyanazok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 12:06:02

@Mr. Long: Azt én sem. Most is teljesen jól elvagyok Túró Rudi nélkül, pedig bármikor vehetnék :))!

2013.08.14. 12:18:02

Mindig oda lyukadunk ki, hogy ismeretség, baráti segítség, kezdőtőke, jó szakma és nyelvtudás szükséges a külföldi boldoguláshoz.

Nos a belföldi boldoguláshoz is nagyjából ezek szükségesek, Mégsem rinyál senki, hogy jaj, itt ragadtam Alsódughagymafalván, átvert a munkaadó, segytsetek, mert különben haza kell mennem Böhönyepusztára.

Ha nekem segít valaki pl.Pesten ingyen szállással, és kézenfogva eljön velem munkát keresni, komolyan mondom, haza költöznék. De segítsen olcsó lakást is keresni, nézegesseg a hirdetéseket, és szerezzen nekem jólfizető állást. Majd a végén megköszönöm, jó esetben majd viszek neki egy üveg piát, valami házifőzést.

skylla 2013.08.14. 12:18:02

melyik varosban lakik a posztolo? milyen szinten beszel nemetül? min. ezeket az infokat meg kellett volna osztani, ha mar segitseget ker. becsben eleg, ha a nyakaba veszi a varost, es par nap alatt van munkaja. nagyon sok kocsma kiraktaban latom, hogy kellnerin gesucht. ha ennyire mindegy, hol el es mit dolgozik, akkor meg eleg regisztralnia az ams honlapjan, öneletrajzot, stb.-t feltölteni, par nap alatt talal munkat. kiveve, ha egy szot se tud nemetül.

SilentDreams 2013.08.14. 12:18:02

Kommenteket még nem olvastam, csak a rövidke történet alapján:

Soha nem szabad ígérgetésekre elkezdeni dolgozni valahol. Lehetöleg mindent elöre meg kell beszélni és írásba is foglalni. Munkaszerzödés alap! Hitegetésre elkezdeni dolgozni, hogy majd valamikor meg lesz a szerzödés, abszolút felelötlenség.

Ha egy cég nem akar elöre mindent irásban rögziteni, azt messze lekerülném, ígerjen akármennyi munkát és akármiylne jó fizetést, hisz nagy az esélye, hogy át fog vágni: semmi sincs irásban rögzitve. A szóbeli megállapodás pedog nem megállapodás, nem ér semmit.

Ennél az alapvetö dolognál nagyobb segítséget nem tudok.

Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14. 12:18:02

Imádom ezeket a sztorikat, amikor a kommentelők bebizonyítják, hogy milyen kemény gyerekek és mindent milyen jól csináltak ANNÓ!

Én azért drukkolok a posztolónak, hogy ne bánkódjon, küzdve küzdjön és bízva bízzon!

Ne hagyja magát!

Elizabeth72 2013.08.14. 12:18:03

@Amarante: Nem. Csak azert mert nem jott ossze neki, meg lehetne egy humanusabb, empatikusabb hozzaallast tanusitani, amiben nem jelzed a vilaggal, hogy amugy te mar rendben vagy es tojsz a masik fejere.
Aki eloszor ul a bicajra leesik rola, aki masodszor, az is. De minel tobbszor ul fel ra, es probalja hajtani lesz eselye jol csinalni.

Elizabeth72 2013.08.14. 12:18:03

@zöldeketbeszélek: Leirhatod, elolvasom. Itt a 2 honapon volt a hangsuly. Hamarosan en is elkuldom ide az en tortenetemet, amiben egyebkent golyamatosan az volt a jellemzo az elso evben, hogy sosem volt penzem, mindig bajban voltam, de kimasztam belole. Es en most ezzel nem irtam le semmit. A valosag az sokszor talalkozott azzal, hogy hihetetlen volt, mindenre lett segitseg, vagy megoldas. Nagyo sokat kell meg megtapasztalniuk mielott hazamennek a posztolok. Remelhetoleg nem adjak fel. A lenyeg, hogy azt kell megerteni, hogy milyen a szegenyseg elol menekulni.
Eljutottunk odaig, hogy szukseg van erre.

Elizabeth72 2013.08.14. 12:18:03

@zöldeketbeszélek: egyebkent tenyeket kozoltem, hogy a 2 honap az igazabol nem eleg ido...sehol sem. Ha itelkeztem volna, akkor beirtam volna, hogy egy hulye gyava balf...voltal. Vagy hasonloakat. De en ilyet sosem tennek. Godoom azota mar rajottel arra is miket hibaztal el, amiket nem lehet mar meg nem tortentte tenni. mar a multkor emlitettem, hogy en nem szoktam itelkezni. Ha veletlenul igy ertelmezted, bocs.

Warlimont 2013.08.14. 12:18:03

@nyuszigonosz: Szerintem sajnos nincs sok feljelentnivalo a közvetitökön.
Az igereteik, es a napi megbeszelesek veluk többnyire szobeliek/telefonosak, ennek nincs bizonyithato nyoma. Barmit allitasz, könnyen kimagyarazza, hogy pl rosszul ertetted, amit mondott, mert rosszul tudsz nemetul, ha meg per van es nem tudod igazolni papirral, hogy volt a kerdeses idöpontban C akarhanyas nyelvvizsgad, akkor ebböl eleve nem jössz ki jol.
Ha van irott szerzödes veluk indulaskor, az is nyilvan csak arrol szol, hogy minden felelösseg es kockazat az ugyfele, barmi es barmikor lehet vis major, stb.

Plusz ha fel akarod jelenteni, akkor kereshetsz nagy penzert egy osztrak ugyvedet, es targyalhatsz, pereskedhetesz nemetul egy amugy is erösen ketes ugyben.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.08.14. 12:18:35

@NIKI LAURA:
"Mo-on rengeteg munka van,amibol igaz,gazdag nem lesz senki,de relative polgari eletet lehet elni. "

Nézd, én ugyan Magyarországon élek, nem panaszkodom, mert bőven több a bevételem, mint amilyen összegeket tegnap írtak az angliaiak, de látom a magyar rögvalóságot is.
Nem tudom mit értesz te "polgári élet" alatt, (lehet hinni a fideszben?), de szerintem csak vegetálni lehet a legtöbb munkából.
Értem alatta, hogy se színház, se étterem, se külföldi nyaralás, se egy új autó nem fér bele. Könyv is csak a könyvtárból.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.08.14 12:17
Magyarország

Taxomükke (UK) 2013.08.14. 12:27:41

@Mr. Long: @Len.Mag: Nem hiszem, hogy nem érted, mit írok. Ha írásban ígérnek valamit, átvesznek pénzt és arról van bizonylat, akkor lehetne valamit kezdeni, nem? Ha mondjuk minden szóban történt és a készpénzt is csak átvette a "közvetítő", és nem adott róla bizonylatot, akkor tényleg a kliens nagyon naiv.

abaya-oman 2013.08.14. 12:29:52

@Sax_Maschine: ANNO? En pár évente uj országban bizonyítok, pedig mar nem létszükséglet. Valóban ma sem könnyebb de nem is nehezebb.

Taxomükke (UK) 2013.08.14. 12:34:23

@abaya-oman: Hát akkor kapcsold ki az automatikus javítás funkciót.

tanato 2013.08.14. 12:35:22

@abaya-oman: Ez így van,Keletre nem is egy gyártósoron csinálják a gyógyszert/ugyanazt/mint Nyugatra.Pl.Vérnyomáscsökkentőknél ez már itthon is többször kijött.Ugyanazon személy ugyanazon gyógyszerrel kiment Angliába ahol az ott kiváltott tablettákkal tökéletesen egyensúlyban volt,visszatérvén több hónap után itthon meg nem használt az ugyanolyan de itthon vásárolt készítménye.Ez elhangzott egy orvosi továbbképzés keretében,onnan tudom.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 12:39:02

@Elizabeth72: "te 2 honap utan, visszafordultal. Ugyhogy pontosan semmit sem tudhatsz arrol, milyen kuzdeni egy masik orszagban egyedul, keves nyelvtudassal. Csak a tisztanlatas kedveert. 2 honap az semmi. Annyi ido alatt, az ember meg magat sem ismeri meg, nemhogy egy masik orszagot, nepet."

Azért írtam, hogy ítélkezel, mert nem tudhatod, miért voltam én valahol két hónapot. Nem fordultam vissza sehonnan, nem volt célom a másik országot és népet megismerni, szimplán csak pénzt akartam keresni és az sikerült is. Még egy hónapot maradtam volna, ha akarok, de nem akartam. Nulla nyelvtudással mentem, egy magyar lány volt a társam aki más területre került, úgyhogy én vagy két tucat lengyel egyetemistával kerültem egybe, akik egy hónapon keresztül nem szóltak hozzám. A munka olyan kemény volt, hogy a második hónapban az Advil lett a legjobb barátom. A második hónap letelte után még eltöltöttem egy hetet Dublinban turistaként a párommal, majd hazamentem és a keresett pénzből 6 hónapig kényelmesen megéltem, majd itthon kezdtem dolgozni.

A két hónap alatt többet tudtam meg magamról mint hittem. Megtudtam, hogy hol van a fizikai teljesítőképességem határa, megtudtam, hogy a napi izomszakasztó munka után még képes vagyok este nyelvet tanulni és a nulláról elkezdeni beszélgetést kezdeményezni írekkel és lengyelekkel egyaránt, holott tipikusan az a fajta vagyok, aki fél megszólalni, mert nem tökéletes a kiejtése.

Taxomükke (UK) 2013.08.14. 12:43:06

@abaya-oman: Settings -- General -- Keyboard -- Auto-Correction legyen OFF

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 12:46:59

@Elizabeth72: A lényeg az, hogy egy gyerekkel a nagy bizonytalanságba elindulni nem bátorság, hanem könnyelműség és egyáltalán nem hiba vagy nem gyávaság visszafordulni és később újra, immár felkészültebben elindulni.

Én háromszor vágtam neki a külföldi munkavállalásnak mindig rövid időre, eszem ágában sem volt kivándorolni. Első alkalommal az egyetemen keresztül, ezután baráti ajánlásra ugyanabba az országba majd végül idénymunkára egy másik országba. Az első két alkalommal segített a nyelvtudásom és még így is voltak kemény helyzetek, utoljára pedig mint írtam, nem beszéltem az ország nyelvét. Viszont biztos helyre mentem, biztos volt a munka, a szállás. Máskülönben nem kockáztattam volna.

Most is gyakran vágyom arra, hogy nekivágjak, de nincs az az Isten, hogy könnyelműen, felkészületlenül mennék, mert hogy ott még éhezni is jobb, mint itt.

Peetee 2013.08.14. 12:58:13

"és visszamentünk velük a Hogóhoz, hogy ott bejelentsék".
Egy munkaközvetítő soha nem fog bejelenteni, mert - ahogy a neve is mutatja - KÖZVETÍTI a munkákat.
Öngól I.

"A munkahelyem sajnos elfelejtette megmondani, mennyi az órabérem, mikor kapom meg a munkaszerződésem – és hogy megkapom-e a fizetésem..."
Miért, megkérdezted? Úgy tűnik NEM.
Öngól II.

"Amikor megérkezett, a cégnél berakták napi 2,5 órára, azaz részmunkaidőbe a Dpd céghez pakolni....Sajnos a cég átverte, az ígért „nagy pénznek", a beígért jövedelemnek a negyedét sem kapta meg. "
Napi 2,5óra munkára vártátok a teljes bért? Szóltatok, hogy ez így nem lesz jó, vagy birka módjára vártátok a csodát, hátha?
Öngól III.

Őszintén szeretném, hogy segítsen nektek valaki, de amíg a saját érdekeiteket sem tudjátok alap szinten sem képviselni, akkor nagyobb a baj, és ez nem Ausztria hibája.

Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14. 12:58:13

@abaya-oman: persze, nem rád értetettem, de ez már korábban is előfordult, hogy valaki itt hősködött, pedig lehet, hogy nem is úgy van, ahogy mondja

@zöldeketbeszélek:
"Most is gyakran vágyom arra, hogy nekivágjak, de nincs az az Isten, hogy könnyelműen, felkészületlenül mennék, mert hogy ott még éhezni is jobb, mint itt. "

Ez nagyon igaz!!!!!!
De azért ne bántsuk a posztolókat, mert ők is csak emberek és hibáznak. Isten mindenkinek megbocsát, akkor ti is legyetek irgalmasabbak.

VHB 2013.08.14. 13:03:17

@Peetee: Köszönjük néked Sárvár.

"Egy munkaközvetítő soha nem fog bejelenteni, mert - ahogy a neve is mutatja - KÖZVETÍTI a munkákat.
Öngól I."

Erre azért gyúrjál egy kicsit, a kölcsönzött munkaerő címszónál mondjuk.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 13:04:44

@zebralany: úgy tűnik, nem volt vesztenivalójuk. akkor meg miért ne ment volna?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 13:07:06

@Sax_Maschine: Dehogy bántom, sőt, tippeket adtam neki, mit tehetne (korábbi hozzászólásaimban), másvalaki még konkrét munkaajánlatot is tudott küldeni nekik.

BTBTBT 2013.08.14. 13:12:35

@Sax_Maschine:
Tevedes. A kommentelok azt irtak, hogy nem kovettek el ilyen alapveto, sulyos hibakat. Az pedig nem egyenlo azzal, hogy mindent jol csinaltak volna.

zopilote 2013.08.14. 13:15:30

@tanato:
Nem csak a Kelet - Europaba szant gyogyszert csinaljak mas gyartosoron Nyugaton, hanem sok minden mast is: festek, szerszamok, haztartasi eszkozok, kocsik, stb:( Ez a szemetseg!
@Mr. Long:
Egy melymagyar soha sem fog Radnoti verset felhozni indokkent:) Radnotival normalis magyarok ervelnek:) Turo Rudis egy harmadik kategoria, de a melymagyarnal egy fokkal jobb:)
A munkakozvetito cegekkel kapcsolatban:
" Aki tudja, csinalja, aki nem tudja, tanitja, aki lusta es szemet, az kozvetiti "

Bonjour 2013.08.14. 13:15:39

@chatinbretagne: hogy mondhatsz ilyet, tiltakozom! Fanciaorszagban a legjobb minoseguek az etelek! :))))))))

abaya-oman 2013.08.14. 13:17:24

@zöldeketbeszélek: en is tanacskent szantam. Legfontosabb hogy ne panaszkodjunk. Masodik a hatarozottsag. Akkor sem szabad mindent elfogadni, ha az embernek az utolso cent van a kezeben mert ha ezt eszreveszik mi joszandeku ember is hajlamos azt nezni, hogy ebbol o hasznot huzhat.

andaluzkutya 2013.08.14. 13:19:20

@Barátusz: Az is alapvető, hogy az embernek legyen tartaléka, ennek ellenére nekem 10e Ft volt az összes pénzbeli vagyonom egy hitelkártyán, amikor pár éve péntek délután fölszálltam a repülőre asszonnyal, két gyerekkel...
Más kérdés, hogy sok más előre el volt rendezve és elég biztosnak nézett ki. Ami meg bizonytalan volt, az rajtam múlott.
De én se kritizálnám a posztolót, nem tudhatjuk, mit cserélt fel erre reményre.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 13:23:50

Ez az eset abszolút országfüggetlen és emigránsfüggetlen. Ilyesmi megtörténhet bárhol belföldiekkel is.

Még velem is megesett. 1998-ben elvégeztem biztonsági őr tanfolyamot, s miután kirúgtak a bankból, ahol előtte dolgoztam, kerestem munkát biztonsági őrként. A hirdetésben az állt: 400 Ft kezdő órabér, majd felmehet 550-re. Elmentem. Ott végül a kezembe nyomtak egy szerződést 180 Ft órabérrel.

Persze eszem ágában sem volt vállalni, de viccből aláírtam, majd véglegesen távoztam. Aztán jól szórakoztam, mert 3 héten keresztül fenyegtőzve telefonálgattak, hogy miért nem jelentem meg a kijelölt helyen, s most majd jól beperelnek.

Hozzáteszem: nem volt hitelhartozásom és mindig számíthattam a szüleimtől anyagi támogatásra, azaz nem volt valós szorult helyzetben. De ha valaki szorult helyzetben van, akkor esetleg kénytelen így is elvállalni.

nyuszigonosz 2013.08.14. 13:24:03

@Warlimont: Kétes ügyben nem éri meg pereskedésnek kezdeni.

Minimum egy szerzödés kell, amit a másik fél nem teljesített.

Kirendelt ügyvéd bizonyára létezik az osztrákoknál is, így nem kell drága pénzért ügyvédet keresni.

Bonjour 2013.08.14. 13:24:05

@chatinbretagne: egyebkent sajnos de. Igazad van. Talan a csehek ugrottak neki az EU-nak, mert bemerettek tobb multis termeket, es lass csodat, a K-Eu-ba tobb cûkorral, kevesebb hatóanyaggal, tobb telített zsirral, mas osszetetellel adjak ugyanazon neven elvileg ugyanazt a termeket. Sok ujsaghir foglalkozott vele, de elhalt a balhe, tagadtak az erintettek. Ez sajnos a ny-i multik csinaljak. Nemreg olvastam egy magyar piackutatast (helyesebben: piacokrol szolo kutatast, a ketto uis nem uaz!), asszem ujsagcikk is lett belole. Nos nem meglepo modon a magyarok keresik az ismeros archoz kapcsolhato haztajit. Aki arcaval vallalja a minoseget. Nem ez volt a kutatas lenyege, de nekem ez emelkedett ki belole.

Szoval jobb nyugaton :).

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 13:28:31

@VHB:

Mo-n már kifejlődött az átveréseket átvető embercsoport is időközben, ezek azok, aki elmennek minden ingyenes akcióra, majd persze képtelenség őket bármire rávenni. Nyugdíjasok közül ismerek ilyeneket. A pofátlanabb típus nem csak, hogy ő maga nem vesz semmit, hanem még ellenpropagandát is kifejt a többiek között "nehogy vegyél valamit, ezek csalók!".

Bonjour 2013.08.14. 13:28:42

@nyuszigonosz: nem akarok ma mindenkivel kotekedni, de az irasbeli munkaszerzodes hianya nem rohato fel a munkavallalo terhere. Ha dolgozott, akkor meg lesz tanu.

Hu, de hivatalos voltam :).

Ilyen ugyekre majdnem mindenhol van jogi segitseg. Kerdes megeri-e harom napert. Gondolom elobb munkat szeretnenek.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 13:29:22

POSZTOLÓ:
ausztriai álláslehetőségek, akár azonnal is
www.facebook.com/Ausztria?fref=ts

nyuszigonosz 2013.08.14. 13:33:02

@Bonjour: Nem is veszem kötekedésnek. :-)

Meg igazad is van. Nem írtam le az összes létezö lehetöséget, mert van belöle több.
Jogi segítség is van.

3 nap munkáért viszont nem éri meg az egész.

Eredetileg arra írtam, hogy létezik-e ilyen lehetöség egyáltalán, aztán a továbbiakban meg arra, hogy nem kell drága osztrák ügvédet saját pénzen szerezni.
A posztban leírt dolog, az meg szerintem más, mint amivel pereskedni lehetne. :-))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 13:33:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Velem pont az ellenkezője esett meg (mármint én szorult helyzetben voltam). Érettségi után nem vettek fel a vágyott egyetemre, elkezdtem munkát keresni. Persze a Bokros-csomag évét jellemző mélyrepülésben senkinek sem kellett egy nyelveket nem beszélő, érettségizett de képzetlen ember, így jelentkeztem a munkaügyi központban. Amilyen zöld voltam, naponta bejártam, hogy van-e valami munka, persze soha semmi. Napi expressz-vétel, telefonálgatás, utazgatás vitte el a csekély álláskeresési támogatásomat. Végül megléptem az addig elképzelhetetlent, jelentkeztem egy gyorsétterembe és le sem merem írni milyen órabérrel (a tiéd nagylelkű ahhoz képest) elvállaltam a melót. Nekem el kellett vállalnom és kész, bár a fizetési papíromat meglátva heveny idegrohamot kaptam.

Len.Mag 2013.08.14. 13:34:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez tetszik! :D
De ebben nincs semmi átverés, nem kötelezhetnek, hogy vásárolj

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 13:35:28

@nyuszigonosz: kirendelt ügyvéd itthon csak büntetőügyben van. úgy sejtem, máshol is.

zopilote 2013.08.14. 13:38:36

Kb. 3 hete jelentkezett nalunk egy magyar, hogy dolgozni szeretne, van ne'mi gyakorlata is. Amikor megjelent, majdnem elsirtam magamat: totyogott, akkora hasa volt, mint egy 9 honapos kismamanak. En abban a pillanatban elzavartam volna, pedig onzetlenul segitek barkinek. 3 napig volt nalunk, 20 $ - t kert orankent, 15 - t kapott, annyiert maradhatott volna. Azt kevesellte. A haverom hozta - vitte kocsival munkaba vagy mast kert meg. Tobb kart csinalt, mint hasznot.
Mas: par eve Vancouverben dolgoztam, epp kinn cigiztem az utcan a bejaratnal, mikor egy szakadt mexikoi " honfitarsam " spanyolul megkerdi tolem, van e felvetel. Mondta, nem tud angolul, nem ert semmihez sem, de barmi munkat elvallal es nincs munkavallalasi papirja sem. Szoltam a tulajnak, aki fel is vette. Ott is maradt 4 honapig, takaritgatott, tedd ide, tedd oda munkat biztak ra, amit meg is csinalt. Ja, es minden reggel jott dolgozni idoben, pedig szallasa sem volt az elejen, utcan aludt. Ezzel csak azt akartam hangsulyozni, hogy a szerencse is kozrejatszik az Eletben, nem is kicsit. De kell neha csiklandozni, hogy rank mosolyogjon:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 13:39:06

@tanato:

Annak idején Kubában is így volt.

Volt 3-féle kávé, mindegyik kubai gyártmány,

Az egyik volt a diplomatabolt valutás részén, az 100 % kávé volt. A másik a diplomatabolt normál, kubai pesós részén - magyarul a KGST-országbeli kiküldötteknek - az 50 % kávé, 50 % cikória volt. S volt utcán kapható verzió - azaz normál kubaiaknak -, az meg olyan 90-95 % cikória volt.

S a szívarral is így volt. Ugyanaz a márka a pesós részen volt 15-20 peso, a valutás részen meg 70-80 dollár! Egy magyar annak idején nagyszerű üzletet eszelt ki. Szépen megveszi a diplomatabolt pesós részén kapható szivart, elviszi Spanyolországba, s ott eladja féláron boltoknak. Még így is a haszon kb, 500 % dobozonként! El is vitt 10 dobozt. Kérdezi a boltost megveszi-e, az mondta, hogy igen. Elvett egy dobozt, megfordította, valami jelet keresett rajta, majd mosolyogva visszaadta "ez negyedosztályú dohány, nem érdekel". A spanyol szakértők ismerték, hogy Kubában azonos márkanév alatt több minőség van! Az elsőosztályút persze megvette volna, csak azzal meg pénzt nem lehetett keresni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 13:41:00

@abaya-oman: Fentebb megkerestem a kommentedet, hallod, kemény vagy mint a kád széle, ahogy itt Pesten mondják :)!
Komolyabban, én bizony nem lennék ilyen talpraesett olyan helyzetben, amiben te ilyen jól kivágtad magad. És ahogy a poszt mutatja, a posztert sem ebből a fából faragták. Nagyon igazad van abban, hogy nem szabad akármit kényszerből elfogadni, mert könnyen a rövidebbet húzhatjuk.

nyuszigonosz 2013.08.14. 13:41:02

@Babette_: Kirendelt ügyvéd büntetöügyben van.
Civil pereknél, akár munkajogi civil pereknél kérni kell a bíróságon az ügyvéd díjának átvételét. Mert lehet. Abban az esetben, ha bizonyítottan nincs az embernek olyan bevétele, hogy az ügyvédet fizetni tudná.

Viszont ezt a kérelmet szivesen elintézi az ügyvéd a kliens helyett, és akkor biztos is benne, hogy a végén meglesz a honorár is.

Válóperi dolgoknál nem lehet kérni az államtól fizetett ügyvédet.

Len.Mag 2013.08.14. 13:41:56

@zöldeketbeszélek: "egyáltalán nem hiba vagy nem gyávaság visszafordulni és később újra, immár felkészültebben elindulni"
+1!

morsels (törölt) 2013.08.14. 13:42:02

@Elizabeth72:
Ezt/hasonlot mar en is probaltam irni korabban, mas posztokra adott kommentek kapcsan, de teljesen hasztalannak tunik.

Igazad van, egyetertek veled.

Bonjour 2013.08.14. 13:42:11

@nyuszigonosz: @Babette_: Ausztriaban nem tudom eppen, hogyan is van. De a jellemzo, hogy van ingyenes jogi segitseg ilyen jellegu ugyekre, perekre, de kerni kell, sot a pert is neked kell meginditani, medialas megelozheti. A bunteto ugy mas, ott az allam koteles a vedelmet biztositani, ha te nem tudsz ugyvedet megfizetni. De ott nem is a vadlott indit maga ellen pert :)))). Szoval polgari/munkaugyi perekben is van segitseg, csak kerni kell, utanajarni akarni.
De harom napert ingyen sem eri meg.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 13:42:41

@Len.Mag:

Persze. De míg a legelején egy ingyenes buszkiránduláson a résztvevők kétharmadát simán be tudták a szervezők fűzni valami épületes baromságra, ma már a 10 %-os arány is jó. S ugye van egy szint, mely alatt az egész meg sem éri már.

nosuti 2013.08.14. 13:44:39

@Barátusz: már kezdesz mániákusnak tűnni

Bonjour 2013.08.14. 13:45:39

@zopilote: "De kell neha csiklandozni, hogy rank mosolyogjon:)"
+1

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 13:47:02

@nyuszigonosz: az a költségkedvezmények, amiről beszélsz. nem keverendő a kirendelt ügyvéddel.
(teljesen másként működik)

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 13:49:02

@Bonjour: hát ja, van itthon is Nép ügyvédje, ami ingyenes. de ahhoz rettentő szegénynek kell lenni valakinek, hogy jogosult legyen rá.
még a Jogpont hálózat, ami ingyenes, és munkaügyben releváns.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 13:49:36

@nyuszigonosz:

kieg. de persze a végső cél (az ingyenesség) elérhető vele.

Bonjour 2013.08.14. 13:49:41

@Babette_: szerintem jol irta le, laikus nyelvezettel, nem mondta, hogy az kirendelt

Bonjour 2013.08.14. 13:50:43

@Babette_: na ezt nem ismerem pontosan, mindig tanul az ember :), koszi

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 13:51:51

@Len.Mag: Néha pont az a hiba, ha körömszakadtáig ragaszkodunk egy vesztes helyzethez, ahelyett, hogy míg a tartalékok még lehetővé teszik visszavonulnánk, rendeznénk sorainkat, majd újult erővel ismét belevágnánk. Nem csak a háborúkra igaz ez, hanem a külföldi munkavállalásra is :). (most hirtelen Napóleon oroszországi hadjárata jutott eszembe - hátország, tartalék, időzítés)

Bonjour 2013.08.14. 13:52:56

@Babette_: de hat visszatekertem, es nem nem mondta :)). De azert nehogy osszevesszunk, elore leszogezem, hogy szimpi vagy, es nem vagyok hajlando :))))).

zopilote 2013.08.14. 13:54:18

@abaya-oman:
" ha az embernek az utolso cent van a kezeben mert ha ezt eszreveszik mi joszandeku ember is hajlamos azt nezni, hogy ebbol o hasznot huzhat. "
Joszandeku ember nem huz hasznot mas bajabol, azert joszandeku:) Ha ilyennel talalkozom, adok neki egy 50 - est ($ - t). Volt mar ra pelda sokszor. Valahol olvastam, hogy a sikeres ember kihasznalja masok gyengeseget:(

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 13:54:35

@Bonjour:
én se vagyok hajlandó:)))

"nyuszigonosz 2013.08.14. 13:24:03
@Warlimont: Kétes ügyben nem éri meg pereskedésnek kezdeni.

Minimum egy szerzödés kell, amit a másik fél nem teljesített.

Kirendelt ügyvéd bizonyára létezik az osztrákoknál is, így nem kell drága pénzért ügyvédet keresni."

nyuszigonosz 2013.08.14. 13:55:18

@Babette_: Én nem keverem, Babette. :-))

Bonjour 2013.08.14. 13:56:14

@Babette_: o, bocs, egy masik kommentben.
Mea culpa maxima.
De utana jot irt, latszik, hogy van ismerete valahonnan.

nyuszigonosz 2013.08.14. 13:57:43

@Babette_: Igen, így írtam, mert nem volt kedvem belemenni a részletes leírásokban. :-))

Mert a poszt írójával és a 3 ledolgozott nappal kapcsolatosan felesleges lenne ilyenbe belemenni.

nyuszigonosz 2013.08.14. 13:58:16

@Bonjour: Igen van, ... valahonnan. :-))))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 14:00:10

@nyuszigonosz: ebben tökéletesen egyetértünk.

Két komment elküldése között várnod kell! (mi ez az új módi?)

Len.Mag 2013.08.14. 14:00:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hát így van ez, ha valaki ezt a businesst választja... :)
Azért jó hallani, hogy fejlődőképesek a népek. Bár valószínűleg azért is vagyok ilyen kárörvendő, mert a nagymamám révén érintettek vagyunk. :)

A repülőtéren rendszeresen leszólítgat(ná)nak egy bank alkalmazottai, hogy akciós hitelkártyát tukmáljanak rád. A pultjuk rögtön a terminál bejárat közepébe van kihelyezve, tényleg alig tudsz elslisszolni mellettük. Egyszer sikerült megállítaniuk, én pedig meghallgattam őket (én ráértem, volt még idő a járatig). Vagy 20 percen keresztül ecsetelték nekem a feltételeket, meg hogy ez miért jó nekem, a végén már ketten csak velem foglalkoztak, és amikor szinte erőszakkal elkezdték kitölteni nekem az igénylőlapot és otthagytam őket, mínősíthetetlen káromkodásban törtek ki - érthetően, hiszen 20 értékes percük veszett kárba. Holott én az első perctől kezdve mindig nagyon követketezetesen elmondtam, hogy nincs rá szükségem, nem kérem, köszönöm. :))

abaya-oman 2013.08.14. 14:04:53

@zopilote: az itteni hozzaszolasaidbol nekem ugy tunik te nem az atlaghoz tartozol:-) Ezt pozitiv ertelemben ertettem. Az emberek nem feherek es feketek. Joszandeku ember is probal neha hasznot huzni. Ugy gondolja, segitek, ez a masiknak jo, de had legyen egy kicsit nekem is jo. Sok kulfoldi munka erre epul. Segitenek szegeny bevandorlonak, de egy kicsit kevesebbet fizetnek mint a helyinek elvegre neki az is jo penz. Nem helyeslem de attol ez teny.

Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14. 14:05:10

@zöldeketbeszélek: úgy vállaltad el, hogy nem tudtad a fizetésedet?

@Babette_: erről a segítségről beszélek, Babette te egy igazán jó ember vagy :-)

Sax_Maschine (törölt) 2013.08.14. 14:05:11

@Barátusz: igazad van, bocsáss meg, kérlek, rosszul értelmeztem a hozzászólásokat

legközelebb figyelmesebb leszek

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.08.14. 14:08:31

@régebb óta vagyok Subban mint te:

"én ugyan Magyarországon élek, nem panaszkodom, mert bőven több a bevételem, mint amilyen összegeket tegnap írtak az angliaiak"

No, csak kibujt a szog a zsakbol! Milyen az ido most a parthaz elott tisztelt kepviselo ur? Hozott ma mar a postas Nokia-s dobozt? :D :D

(Csak ugratlak, ne vedd komolyan, pontosan tudom en is hogy sok multi felsovezeteseben vannak milla feletti fizuk. Meg ugye vallalkozokent is lehet jol keresni ha az ember raerez valamire :) )

Határátkelő 2013.08.14. 14:08:49

@Babette_: Mindig várni kellett - legalábbis én nem emlékszem olyanra, hogy ne kellett volna.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 14:11:55

@Sax_Maschine: Nem, azt tudtam - az órabéremet -, de azt nem, hogy a túlórapénzzel, hétvégi pótlékkal miegymással együtt a nettóm mennyi lesz (Tudom, ki kellett volna számolnom, de nem tudtam előre hogy alakul a beosztásom, azt hetente készítették). Ez volt az első munkahelyem, két hónap után egy jobban fizetőhöz mentem, majd egy még jobbhoz és így tovább. Ez a gyorsétteremlánc ma már azért humánusabb, mint a rendszerváltás utáni néhány év gazdasági zűrzavarában.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 14:13:15

@Határátkelő: akkor szori, még _sosem_ futottam itt bele. más blogon simán előfordult már, és ott se kommentelek más intenzitással, mint itt.

Len.Mag 2013.08.14. 14:13:44

@zöldeketbeszélek: Valószínűleg az motiválja erre az embereket, hogy kudarcnak, arcvesztésnek élik meg, ha nem jól jönnek ki a dolgok, ha nem sikertörténet a vége, mint az amcsi filmekben. :)
Szerintem érthető, mindenki szeretne a saját történetének a győztes hős főszereplője lenni, nem? :)
Csak éppen ha a valóság nem ez...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 14:13:50

@zopilote: Ezek szerint a normális magyarok csoportjába sorolódtam :)!

VHB 2013.08.14. 14:14:46

@Don Kartasch:
"ha az ember raerez valamire"

Még otthon történt: a beszerzővel tárgyalok, majd félbeszakít, hogy minden király, de szeretné ha meggyőzném, hogy minket válasszon.
Én nem értettem, mert abban a hiszemben voltam, hogy eddig is ez történt. De rendes volt és segített: szerződés összegének 8%-a zsebbe számla nélkül. Lehet úgyis, hogy a 8% fele a szerződéskötéskor, illetve a másik fele teljesítéskor. Ha nincs zseton, nincs teljesítésigazolás. Simple as.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 14:14:53

@Len.Mag:

Nem voltak profik. A profi művészi szinten műveli az átverést és azonnal kiszúrja, ha valaki reménytelen eset, így nem is pazarol rá időt.

Mivel Európában Mo. az mlm-piramisok paradicsoma, tele az ország a hülyébbnél hülyébb esetekkel.

A legröhejesebb mlm-piramis valószínűleg az volt, amikor a 2000-es évek elején valaki azzal jött, hogy Mo. 2004-es EU-csatlakozásával megszűnnek aközüzemi monopüliumok, így mindenki meggazdagodhat majd szomszédai áram-, víz- és gázfogyasztásából. Valami 30-40 ezer csatlakozott a hálózathoz, szinte hihetetlen! Sokan verekedtek, hogy minél hamarabb befizethessék a 310 ezer Ft-os regisztrációs díjat.

De volt már mlm-es szociális háló, kb. mint a Facebook,csak kevsebb szolgáltatással és PÉNZÉRT. Meg a másik nagy kedvecem a fényképészeti mlm, oda is ezrek csatlakoztak.

De a "gazdagodjon költekezéséből" háló fanatikus hívei mind a mai napig azt mondják, hogy a hálózat nagyszerű volt, csak a rohadék MSZP meg a rohadék FIDESZ döntötték be, mert irigyek voltak.

Egy időben a nyaralást kínáló rendszerek mentek nagyon. Apám kitalálta amódszert lerázásukra:
- Jó napot, szeretnék feltenni pár kérdést az Ön nyaralási szokásairól.
- Tessék!
- Szeret Ön nyaralni?
- Nem.
- Öööö... nem szeret nyaralni?
- Nem!
- Hát akkor elnézést... viszhall...

zopilote 2013.08.14. 14:19:27

Mielott megyek dolgozni, leirom egy peldaval, hogy miert is dragak a hazak Kanadaban. Valaki csodalkozott ezen, csak azert.
Par eve a haveromat megkereste egy del - afrikabol ideemigralt orvos, hogy mennyiert csinalna meg az uj hazanal a tepezest ( gletteles magyarul) Srac osztott, szorzott, majd ravagta, 20 ezer dollarert. Meg is kapta a munkat, amit a masik haverommal el is vegeztek. Tobb, mint 100 dollaros oraber jott ki nekik fejenkent. A vegen a doki megmondta, hogy nagy ceg 70 ezret kert ugyanazert a munkaert. A melosnak fizetett volna 30 - at orankent, azaz 6000 - be lett volna neki, a tobbi haszon. Na, ezert dragak a hazak, a greed miatt:( Es ez csak a munkaero, az anyagon szerzett haszonrol nem is beszeltunk meg. Es csak egy munkafolyamat, kb 20 masik ilyen van, mas szakmakkal egy hazepitesnel, ahol rateszi mindenki a hasznot. Szoktunk kisebb extra javitasokat csinalni, 10 perces munkaert 500 dollart ker a fovallalkozo a megrendelotol.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 14:20:11

@Len.Mag: Biztosan ez is benne van bizonyos embereknél, akik nem eléggé biztosak magukban, nem ismerik a saját értéküket, mert ha ismernék tudnák, hogy nem szégyen többször is újrakezdeni. Ha a poszter végigelemezné, hogy mi vezetett a kudarcokhoz és mérlegre tenné, mi szolgálja jobban a család érdekét, lehet, hogy nem sokat tétovázna a hazaút előtt.

Nekem egy olyan munkám volt, amit nem jószántamból hagytam ott, a bürokrácia nem engedett legálisan munkát vállalni mert túl voltam a kvótán amit még beengedtek abban az évben, így nem kudarcként éltem meg a hazautazást, hanem csak kényszerként. A vicces az, hogy a következő évben a korlátozást feloldották és biztos helyre mehettem volna vissza, de addigra megismertem a páromat és inkább maradtam.

BTBTBT 2013.08.14. 14:21:08

@andaluzkutya:
A gond, hogy nekem nem igazan tunik posztnak ez az egesz iromany. Egy segelykialtas, amit ki lehetett volna irni a FB-ra is.

Ugy mentem ki, hogy hagytam, itthon tartalekot, ha nem jonnek ossze a dolgok, persze feleseg meg gyerek nelkul, es csak sajat magamert kellett felelosseget vallalni.

@nosuti:
Maniakusnak? A szokas hatalmara celzol? :)

Len.Mag 2013.08.14. 14:24:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez sem rossz. Én a saját gyerekemnek szoktam kiadni magam, anyukám nincs itthon. :)
Ez onnan jött, hogy amikor elkezdték a hívogatósdit, még tényleg nem voltam 18, úgy pedig nem lehetsz a célcsoportban.

nosuti 2013.08.14. 14:33:34

@Barátusz: de én bírom a mániás embereket :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 14:33:54

@Len.Mag:

Én egy időben majdnem dolgoztam egy tájmser cég részére, ahol ugye üdülési jogokat kellett eladni. Végülis nem dolgoztam, mert meguntam a legelején, de az egyhetes tanfolyam első 3 napján részt vettem. Ott eleve elmondták, hogy kikkel nem szabad beszélni és hogy lehet mgeállapítani ki a meggyőzhetetlen alak. Ezek a technikákat azóta is sikeresen alkalmazom a barikád ellenkező oldaláról... olyan ügyfélnek kell mutatkozni, aki nem számít esélyes vevőnek, s akkor a profik békén hagynak. Az amatőrök nem hagynak békén, de rajtuk meg lehet röhögni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 14:38:21

@nosuti: Nem tudom mi ennek az oka, de ha okostelórol olvasom a blogot, a te nicked jelenik meg a szólj hozzá alatt...

Evain 2013.08.14. 14:39:29

@Len.Mag:
Engem gyerekkönyvekkel szoktak hívogatni, de amikor udvariasan megkérdezem, hogy milyen magyar nyelvű mesekönyveik vannak, akkor nagyon gyorsan el szoktak köszönni. :D

rumitom 2013.08.14. 14:41:11

@régebb óta vagyok Subban mint te: ami nem is meglepo figylembe veve, hogy a lakhatas kivetelevel magyarorszag nem tunik olcsobbnak nyugat-eunal.

BTBTBT 2013.08.14. 14:44:05

@Len.Mag:
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"A repülőtéren rendszeresen leszólítgat(ná)nak egy bank alkalmazottai, hogy akciós hitelkártyát tukmáljanak rád."

Nyilvan nem en vagyok az egyetlen, akivel ez tobbszor is elofordult Ferihegyen.
Es mindig akkor teremnek ott es lepnek meg, amikor atmesz a biztonsagi ellenorzes utani draga ajandekbolton.
Altalaban azt kerdezik, hogy "Szia! Mo.-on laksz?", es amikor azt valaszolom, hogy "Nem", akkor beken hagynak.
Mult honapban viszont valtozott a taktika, ahogy a szokas szerint kellemetes kulseju, huszhoz kozeli leanyzo megallitott azzal a kerdessel, barmifele koszones nelkul: "Hova utazol?"
Egy pillanatig meglepodtem, aztan kiboktem: "Miert?"
Erre a lany elkezdte rancolni a homlokat, es zavaraban csak annyit mondott, hogy: "Csak mert a Citibank kartyaszolgaltatasat szerettem volna ajanlani."
Aztan egy kenyszeredett mosollyal gyorsan elbucsuzott, es biztosan ujabb "aldozat" utan nezett. :)

BTBTBT 2013.08.14. 14:44:41

@nosuti:
Akkor is, ha uldoznek a maniajukkal? :)

nosuti 2013.08.14. 14:45:23

@zöldeketbeszélek: most megneztem okostelosan is. Nalam rendben van es nem a te neved jelenik meg :)

nosuti 2013.08.14. 14:47:18

@Barátusz: attól függ, ki üldöz

egy állandó képfelismerő mánia még nem olyan rossz. lehetne valami hasznát venni :) bár nem tudom még mire lenne használható

Len.Mag 2013.08.14. 14:53:45

@Barátusz: Nem egyformán rutinosak. Rám is azért szállt kettő, mert az első nem boldogult. :) Zongorázni lehetett a különbséget a kezdő és a fogkrémreklám-mosolyú, "leveszlek a sármommal a lábadról" hozzáállású "róka" között, aki folyékonyan nyomta a szöveget. Utóbbinál az önbizalom faktor is nagyon rendben volt. Túlságosan is.

BTBTBT 2013.08.14. 14:53:54

@nosuti:
Peldaul arra, hogy ezer kozul is fel lehetne vele teged ismerni? :)

Egyebkent ez nem mania, gyarilag jar a keszulekemhez. Akarcsak a memoria. Ugyhogy remelem, hogy sosem leszek Alzheimmeres. Bar akkor az sem fog feltunni. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 14:53:59

@nosuti: Nem tudom hogy lehetséges, de pld. ha a Tékozló Homárt olvasom, akkor CID jelenik meg. De ne aggódj, tutira nem kommentelek senki más nevében :)! Meg ez nem állandó probléma, csak időnként vacakol, én meg technikai-informatikai analfabéta vagyok, úgyhogy fogalmam sincs, milyen ufójelenség áldozata lehetek...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 14:56:55

@Len.Mag: En nekik az "Excuse me, what?" kerdest teszem fel, akkor otthagynak.

nosuti 2013.08.14. 14:58:29

@zöldeketbeszélek: nézd, szinte megtiszteltetésnek veszem, hogy a sok nick közül engem választott a blogmotorok istene :)

BTBTBT 2013.08.14. 14:59:44

@zöldeketbeszélek:
Nekem is volt mar olyan, amikor Mo.-on telefonrol neztem a HA-t, hogy digger jelent meg nick-emkent, aki viszont Londonban volt. Viszont amikor kommentelni akartam, mar a sajat nick-em jelent meg.

@Len.Mag:
Ram egy utazas soran ketto meg sosem szallt. sok lenne a jobol ket dekorativ kiserovel?
Lehet, hogy a rutin is kozrejatszik, meg az is, hogy olyan valaszt kapnak (akar visszakerdezes formajaban), amire nem szamitottak.
Konnyen lehet, hogy ez a fent leirt lany is ahhoz volt szokva, hogy az emberek automatikusan kiboktek neki az uticeljukat. En meg nem, es foleg azert, mert meg csak egy koszontesre sem vette a faradtsagot. Akkor miert eroltessem meg magamat egy normalis valasszal? :)

Len.Mag 2013.08.14. 15:01:16

@Mr. Long: @Barátusz: Szerintem simán nem állsz meg és kész. A fenti esettől eltekintve én sosem tettem. Esetleg válaszolsz valamit az udvariasság kedvéért, de ez csak formalitás, a mondat végére már ott se vagy.

nosuti 2013.08.14. 15:04:04

@Barátusz: az nagyon jó dolog lenne:)

a memória tényleg nagyon hasznos, én is abból élek :) De igyekszem nem túlterhelni magam. Sokszor azért jól jönne egy ilyen szuper memória nekem is :)
van egy ilyen sorozat is, egy vörös hajú nyomozónő mindenre emlékszik...de gyenge volt így nem jegyeztem meg a címét

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 15:05:13

@Barátusz:

Azt kell mondani teljes komolysággal:
- Engem egy olyan konstrukció érdekelne, melyben a kártyával elköltött összeget a bank leírja veszteségként, ha 12 hónapig nem fizetek. Tudnak Önök ilyet ajánlani? Nem? Sajnos akkor kénytelen leszek egy másik bankot keresni, mely rugalmasabban kezeli az ügyfelei igényeit.

Len.Mag 2013.08.14. 15:26:00

@Barátusz: Pontosan. :)
De nem hiszem, hogy sokáig ott lesznek még. A konkurencia most már vette a fáradságot, hogy legyártsa és postázza meglévő ügyfelei részére a csilli-villi kártyát, így már az otthonodban zaklatnak, nekik legalább megvannak az elérhetőségeid. (Vajon ez mennyire éri meg nekik, hány ügyfél darálja le csuklóból a kártyát és mennyi megy be aktiváltatni? Nem kis költség lehet...)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 15:26:10

@zöldeketbeszélek:
Ha ilyen van akkor menjél le az oldal legaljára ott választhatsza mobil vagy a teljes verzió között.
Menj a teljes verzióra a kkor feladja azt a képet mintha számítógépen lennél.
Onnan kommentelj.
Aztán visszamehetsz a mobil verzióra.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.08.14. 15:27:54

@Don Kartasch:
köszönöm kérdésed, de összekeversz valakivel.
A gyurcsányi-libás időszakban voltak nokiás dobozos próbálkozások irányomban, de én már akkor is lebasztam őket, nekem csak iPhone-os dobozban hozhatnak ajándékot, a nokia olyan snassz.
De mióta az orbán rezsim van, nincs se iPhone, se nokia doboz.
Simán átutaltatjuk az offshore bankszámlára.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.08.14 14:43
Magyarország

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.08.14. 15:27:54

@VHB:
A valóságban pont fordítva van.
Rendszeresen próbáltak megvenni az ajánlattevők, szállítók.
Amikor még zöldfülűek voltunk, tutira volt olyan beruházásunk, aminek a 20-30%-át eltette "ajándékba" a cégünk beruházás szervezője.
A munkáltatótól lopás, valami elképesztő mértékben van itthon.

És nem a gyógyszergyárak az egyetlenek, akik a vevőiket (orvosok) próbálják megvesztegetni, egy egy külföldi úttal, miegymással. Ráadásul volt olyan alkalmazott, aki próbált meggyőzni, hogy adott termék forgalomnövekedéséért járó bónusz a szállítótól jogosan jár neki.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.08.14 14:54
Magyarország

Warlimont 2013.08.14. 15:27:54

@Barátusz: En ennek olyan variaciojat tapasztaltam, hogy a bankos lanyok a többlepcsös repteri akadalyverseny reszenek adjak ki magukat. Ott jönnek kepbe, amikor mar atersz a vetközös-motozos reszen, at a bolton es eppen kiersz fellelegezve az "uvegpalotaba". Ekkor lepett oda a formaruhas hölgy, hogy megnezheti-e a beszallokartyam, melyik kapuhoz kell mennem. Elsöre a bizt szemelyzet reszenek tunt. Mutattam neki a beszallot, erre gyorsan temat valtott: banki szolgaltatasra. Siman otthagytam.

SilentDreams 2013.08.14. 15:27:55

@Len.Mag: Asszem az egyik C betüs bankról van so, ha nem tévedek. Tipikusan menekülni kell elölük, nagyon eröszakosak ott a reptéren...

Velem ilyen Máltán is elöfordult (asszem a fövárosában), ahol a lovaskocsist nem tudtam leállitani, hiába ismételtem el többször, hogy gyalog szeretnék közlekedni, nem lovaskocsival. Ö csak mondta, mondta a magáét szinte levegövétel nélkül, amig csak birta, majd a végén szinte már én sajnáltam, hogy nem tudott rávenni a lovaskocsikázásra. De ha egyszer biztos vagyok benne, hogy nem akarom, akkor miért próbálkoznak...? Erthetetlen :)))

Amarante 2013.08.14. 15:30:39

@SilentDreams:

Na hallod!Amiert neked fogalmad nincs mi a jo neked,attol meg mas tudhasssa:)))))
egy a lenyeg:ne hagyd magad rabeszelni a "jora":)))

BTBTBT 2013.08.14. 15:30:52

@Len.Mag:
Azert a dolognak az a resze mukodik, hogy egy pasi megall egy dekorativ nonek, ha az kozelit hozza. Es en legyek a kivetel? :)
Illetve - a nemuktol fuggetlenul - szeretem meghallgatni, hogyan kezdenek neki, es hogyan probalnak boldogulni hott ismeretlenul megszolitott szemelyekkel. Aztan arra gondolok, hogy ezek meg nem tudjak, hogy ha nincs szuksegem valamire, akkor barmennyire dorzsolt elado is probalhat ravenni, kudarcot fog vallani. :)

@nosuti:
De hogyan is tudnalak felismerni a tomegben, ha nem tudom, kit keressek? :)
Adjak kolcson memoriat?
Meg jo hogy se voroshaju nem vagyok, se nyomozono.
Ja, es no sem.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Jo otlet, de mire ezt bemagolnam...
Egyszerubb azt mondani: Elnezest, de Mo.-on nem tudnak olyan konstrukciot kinalni, mint a kulfoldi bankom.

VHB 2013.08.14. 15:33:21

@régebb óta vagyok Subban mint te:
"A valóságban pont fordítva van"
Ezen próbálok nem megsértődni és kiegyezhetünk annyiban, hogy ez az én, az meg a te tapasztalatod? Nem zárja ki egymást a kettő.

BTBTBT 2013.08.14. 15:38:06

@Len.Mag:
A bankoknak - talan Mo.-on is - irtozatos mennyisegu forrasaik vannak erre elkulonitve.
Mondjuk nekem eletemben 3 banknal volt szamlam, de nem tudok rola, hogy barmit is kuldozgetnenek az allando lakcimemre.

@Warlimont:
Aham, a mindkettonk altal leirt helyszin ugyanaz.
Ezek a holgyek mar nagyon dorzsoltek lehettek. Persze az ilyesmi csak olyannal mukodhet, aki a) eloszor utazik, es nem tudja, merre kell mennie, b) elfogadja "segitokesz" ismeretlenek kozeledeset.
Nalam szerencsere egyik sem mukodik. Plane nem az, hogy meg akarja nezni a beszallokartyamat. Ha iigy tenne barki, akkor szimplan megkerdeznem, hogy miert?

2013.08.14. 15:41:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: UKban nem probalnak meg telefonon ilyeneket, postan viszont minimum hetente. Telefono azert nem, mert tanultam USA es kanadai peldabol, szigoruan off-directory a szamunk.
Amivel viszont probalkoznak es szerintem UK sajatossag, illetve mashol nem lattam:
- vallasos teritok kopogtatasa hetvegente
- irek, akiket hivatalosan "traveller"nek hivunk UKban. Ok altalaban kisebb munkakbol elnek es becsongetnek, hogy leaszfaltoznak az auto lejarot, stb (egyszer megneztem milyen munkat vegeztek a szo szednal, ugyhogy, kosz, nem). Viszont, egyszer mondtam nekik, hogy megvaghatjak a fa tetejet, mert tulnott. Egy hosszukas fenyofat kepzelj el, amit fogott egy furesszel es a tetejebol egy 1.5 metert levagott a torzsenel. Siman no felfele a fenyofa es nem elvekonyodik. Hanem csak nincs tovabb. A hosszanal meggyilkolta a bejaronal levo fenyofamat!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 15:42:51

@VHB: ilyenekbe mindenki belefut, aki vallalkozok kozt mozog. epitesvezetokent nekem is jott az alvalalkozom, hogy mennyire ismerem a fuggetlen minosegellenort, vagy kit. mondom miert? mert lenne ket boritekja amit nekem ad. az egyiket tartsam meg, a masikat adjam a komanak, hogy ne kelljen hivatalos papirt hoznia az elszallitott fold lerakasarol (tobbszaz kobmeterrol volt szo, legalabb 40 km-re levo lerakoba kellett volna szallitani). utana megsertodott, hogy nemmel valaszoltam. de legalabb az ebedet kifizette utana...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 15:48:46

@Len.Mag: megszuntettem a szamlaimat Mo-n multkor. ki akartak fizettetni velem a bankkartyaimat, mert nem tudtam leadni oket. a ket kartya (egy forint, egy gbp deviza) majdnem 10e HUF lett volna. na rohantam haza megkeresni. meg elore fizessek ki egy havi szamlavezetesi dijat, mert a kartyak miatt 30 nappal kesobb tudjak csak megszuntetni a szamlam, de az automatikus lesz. itt evente negyszer rendelhetek egyedi kepe kartyat a barclaystol es a regit csak vagjam kette kidobas elott... mondjuk amilyen szar kartyat adnak kell is evente negyszer ujat kerni. egy honap utan a folia kezdett a szelen feljonni...

BTBTBT 2013.08.14. 15:51:11

@charlieharper:
Angliaban tobb bank is automata uzenettel hiv fel maganszemelyeket, kozintezmenyeket, es cselesen csinaljak, mert ahogy felveszed, es beleszolsz, hogy 'XY speaking' vagy 'hallo?' vagy 'yes?', csend van 1-2 masodpercig, es mire ezt elmondtad, akkor all neki a kellemes noi hangautomata szolgaltatasokat ajanlgatni.
Ez valoszinuleg nem tortenik meg titkositott vagy telefonkonyvbol kihagyatott szamok eseteben.

2013.08.14. 15:52:05

@Mr. Long: miert nem mesz a first direct-hez (HSBC-e). £125-ot adnak a szamladra, ha atviszed hozzajuk a szamladat. Normalis kartyat adnak.

BTBTBT 2013.08.14. 15:54:09

@Mr. Long:
"egy honap utan a folia kezdett a szelen feljonni."
Olyan sokszor veszel ki ATM-bol, vagy mi?

2013.08.14. 15:54:52

@Barátusz: es csinaltak USAban is, gyakorlatilag naponta (lehet, hogy tulzas, de napontanak tunik visszaemlekezve), volt valami szenny hivas.

montroyal ( CAN qc) 2013.08.14. 15:59:55

@zopilote: Aki tudja, csinalja, aki nem tudja, tanitja, aki lusta es szemet, az kozvetiti

ez jo csak az elso felet ismertem...de tenylg volt egy kis csaj a reptéren szerelo , semmire se tudtak hasznalni ,csak lecsavarozott elemeket meg a vegen visszacsavarozta , vegul bekerult tanarnak a repulogepszerelo iskolaba...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 16:01:17

@Barátusz: nemigazan. a telefontokomba szoktam tartani, ha elmegyek vasarolni, mert az irattarcam a zakom zsebere van meretezve, nem a farzsebemre. szerintem az csinalja ki. nem nagyon hasznalok kp-t, csak a munkahellyel szembeni kioszkban igazan. mindenmasra ott a mastercard (ami jelen esetben visa).

én már a fény gyermeke vagyok 2013.08.14. 16:02:51

Tegnap elromlott a fűnyírom, azt hiszem szénkefét kell cserélni benne. Ha valakinek van otthon ilyen feleslegben, kérem küldje el nekem. És ha már ott van a postán, küldjön pár tekercs rötyipapírt is, mert tegnap kifogyott.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.08.14. 16:02:51

@VHB:
nyilván te szállítói, én meg vevői oldalról nézem. :)
Egyezzünk meg abban, hogy elképesztő méretű az ilyenféle korrupció. :(

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.08.14 15:59
Magyarország

Határátkelő 2013.08.14. 16:05:21

FOGADÓ A HATÁRON!

Csak jelzem, hogy megnyílt a Fogadó a blog Facebook-oldalán, úgyhogy ha valaki kíváncsi Thaiföldre és szívesen beszélgetne Cooperrel, az egy egész órán át megteheti. Nézzetek át oda is dumálni kicsit! :)

Határátkelő

www.facebook.com/photo.php?fbid=652972658053928&set=a.291414667543064.79852.257984057552792&type=1&theater

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 16:05:26

@Mr. Long:
" a kartyak miatt 30 nappal kesobb tudjak csak megszuntetni a szamlam"

ez a vásárlások miatt van, és szerintem külföldön is ez van. ugyanis a merchandiserekkel később számolnak el, mint a vásárlás.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 16:08:56

@Babette_: ezzel tisztaban vagyok, ez a resze nem baj. csak azert fizessek meg szamlavezetesi dijat egy honapra...

Len.Mag 2013.08.14. 16:09:15

@Mr. Long: Nálunk éves díjat vezettek be a kártyára. Tehát függetlenül attól, mennyi ideje van nálam és milyen állapotban, évente vonnak érte. Ennek vajon mi értelme van?
Nyiván van a kártyának egy egyszeri legyártási költsége, de onnantól kezdve minél tovább van nálam használható állapotban, annál több pénz folyik be nekik utána. Gondolom, ha az érvényesség lejárta előtt cserélni kéne, azért is fizettetnének.... :-Q

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 16:09:35

A kommentek elolvasása nélkül:

HÁ: ezt ne!! Ilyet ne! Mert ilyen sztoriból rengeteg van. "Kimentem/tünk, nem tudtuk, azt mondták/azt hittük, átvertek/lehúztak, baj van, segítsetek/segítsen valaki!"

Komolyan mondom, nem akarom bántani a posztolót. Sajnálom is, amiért jóhiszeműségét kihasználva átdobták a palánkon.
De ezzel a sajnálattal ő nincs beljebb egy szálat sem.
Nem csak jóhiszemű volt, hanem tájékozatlan is. És úgy tűnik, most is az.
Ha Neked ír, akkor tud rólad, a blogról.
Az én véleményem szerint ez blog azért van, hogy a mér kint élők elmondják/elmondhassák, hol, melyik országban mi van, mi hogy műxik, mire célszerű/ajánlatos/kell ügyelni, stbstb = információk tengere egy ismeretlen országról az oda készülőknek.
Az is soxor leíródott már, országtól függetlenül, hogy először (!!) tájékozódni, adott nyelvet min. alapfokon (de jobb, ha alaposabban) ismerni/beszélni, munkaszerződést (!!) írni, stbstb.
Alap dolgok.
A HÁ-n kívül is van sok-sok hely a neten, ahol van lehetőség infót gyűjteni, jellemzően kérdezési lehetőséggel (kommentekben): blogok, fészes csoportok (sok olyan van, ami országonként szerveződik, egy sima "Jelentkezem"-gomba kattintással tag lehet bárki, van "ausztriás" is).

A posztoló ismeri a blogot, mégis "bele a közepébe"-módon váltott országot, és most "valaki segítsen".

Hogyan???
Komolyan azt hiszi, hogy mindjárt kapja a tuti tippet/munkát, és minden okés lesz?? Naivitásnak ez már kissé sok lenne... (nem lehetetlen ez a variáció sem, de a valószínűsége... mondom, nem olvastam a kommenteket, lehet, hogy már kapott valami konkrét ajánlatot, de kétlem. Ne legyen igazam.)

A fészes "ausztriás" csoportokon kívül nincs használható tippem. Munkalehetőség/álláshirdetés-megosztás is van, van olyan csoport, amelyik kimondottan ezért jött létre, de az ilyen bejegyzéseket sok helyen nem szeretik: ott a sok hirdetés, tessék végigböngészni, választani, próbálkozni. A "mindent elvállalok, valaki adjon egy tutit!"-jellegű posztok beírói nem önmagukra támaszkodnak, hanem más segítségére. Egy országváltást így nem lehet eredményesen véghezvinni...

Még egyszer mondom: nem akarom bántani a poszterinát, de legelőször szemléletváltásra lenne szükségük.

Len.Mag 2013.08.14. 16:10:43

@Határátkelő: Mire hazaérek, vége lesz :(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.14. 16:14:22

@Len.Mag: eves dij nalam is volt. itt arrol volt so, hgy a forint kartyam kartyaletiltasi dija kb 2400Ft. amiert, ha letiltatom cserebe kapok uj kartyat. persze, ha kirabolnak (!) akkor is ki kell fizetnem ezt a dijat. de ezt kell kifizetnem akkor is, ha megszuntetetm a szamlam es nem adom le a kartyam, persze ertelem szeruen nem kapok a penzemert ilyen esetben semmit.

BTBTBT 2013.08.14. 16:14:55

@Mr. Long:
Lehet, hogy akkor a tarolas es nem a hasznalat miatt jon le rola a folia? akkor viszont mas bankok kartyai is hasonlo sorsra juthatnak a telod tartojaban.

Kp. nalam is legfeljebb 5-10 font van. Neha annyi sem.
A kartya es az online lehetosegek alapjaiban valtoztattak meg a vasarlasi/fizetesi szokasainkat.

@Len.Mag:
Bar tavalyelott tortent, de amikor elvesztettem a Barclay-os kartyat, nem szamoltak fel semmit az uj legyartasaert. Lehet, hogy ez az eves dij ertelme?
Persze akkor az jar jobban aki surubben elvesziti?

Határátkelő 2013.08.14. 16:21:01

@macamuca: Két dolog miatt tettem ki. Az egyik, hogy segítsünk, ha tudunk. A másik, hogy tanuljunk belőle, ha tudunk. Mert amíg ilyen esetek előfordulnak, addig szerintem beszélni is kell róla, hiszen ezek szerint nem mindenkinek természetes az, ami itt a legtöbb embernek igen.

Nyilván rengeteg ilyen és hasonló történet van, de szerintem éppen ezért kell egyszer-egyszer beszélni róla itt is.

Határátkelő 2013.08.14. 16:21:38

@Len.Mag: Igen, az időzítés nem tökéletes, de az időeltolódás miatt nem sikerült más időpontot találni.

Len.Mag 2013.08.14. 16:29:41

@Barátusz: "Persze akkor az jar jobban aki surubben elvesziti?"
:)
Ez logikátlan, hacsak nem feltételezzük, hogy az ügyfélnek az mindenképpen jó, ami a banknak rossz. Már itt tartanánk?! :)

BTBTBT 2013.08.14. 16:41:48

@Len.Mag:
Arra celoztam, hogy ha valaki notoriusan kartya-elveszejto, akkor az eves dij ellenere tobbszor kaphat ingyen kartyat, magyaran tobbszor vehet igenybe egy szolgaltatast, mint az, aki egyszer sem hagyja el a plasztikot.

@Mr. Long:
Nekem otthon volt egy Citibank hitelkartyam, amit egyebkent nem hasznaltam, tehat elegge el is feledkeztem rola. Viszont amikor megtalaltam egy iratkupacban az erre vonatkozo iratokat, es bementem, hogy akkor megszuntessem, mar megkezdodott az egyeves kartya utolso honapja, tehat a rendszerben meginditottak a megujitast, es nem voltak hajlandoak megszuntetni a szamlamat, csak akkor, ha kifizetem az amugy fizikailag meg le sem gyartott kartya kovetkezo evi dijat.
Az volt az utolso kalandom a Citi-vel.

Len.Mag 2013.08.14. 16:51:00

@Barátusz: Igen, de még nem számoltunk a kártya elvesztésének olyan kényelmetlenségeivel, mint az ügyintézésre (bejelentés/letiltás) fordított idő, és hogy az új kártya készhezvételéig minden piszlicsáré dologért bankfiókba kell menni, nem tudunk vásárolni a kártyával...
Ez meg kicsit olyan logika, mintha pl. azt mondanám, hogy kötöttem utasbiztosítást, ezért csak akkor járok jól, ha bajom esik az út alatt (különben kárba veszik a pénzem). :)

BTBTBT 2013.08.14. 16:56:31

@Len.Mag:
Nem ugy ertettem a notorius kartyaelvesztot, hogy direkt hagyja el, es okoz onmaganak kenyelmetlenseget, hanem a tenyleg szetszort emberekre gondoltam.

Ha elveszik a kartya, telefonon letiltas, es amig meg nem jon az uj kartya (ami B.-nal nehany nap), egyszer be a fiokba utlevellel vagy szemelyivel, penzkivet, es gond nincs a vasarlassal.
Kiveve ha online akarsz valamit, mert azzal varni kell kicsit.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 17:03:36

@VHB:
""Egy munkaközvetítő soha nem fog bejelenteni, mert - ahogy a neve is mutatja - KÖZVETÍTI a munkákat.
Öngól I."

Erre azért gyúrjál egy kicsit, a kölcsönzött munkaerő címszónál mondjuk."

A munkaerőkölcsönző bejelent, majd kölcsönöz.
A munkaerőközvetítő nem jelent be, hanem közvetít.

2 teljesen különböző dolgot nem kellene összemosn....

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.14. 17:04:46

@charlieharper:

Az előbb telefonált egy ügynök a kábelszolgáltatómtól, hogy szuper ajánlata van. Olcsóbban kapom a tévécsatornákat és az első két hónapban féláron. Persze nem tette hozzá: 18 hónapos szerződést kell aláírni, de ez nem is igen zavar engem, hiszen nem tervezek meghalni 18 hónapon belül. S marha ügyes volt, megnézte ki vagyok. Látta: 40+ férfi. Így bemondta az ajánlatba: az összes pornócsatorna is jár (esetleg érdekel ez férfiként), de ezt nem hangsúlyozta ki, sőt hozzátette, le tudom tiltani ezeket a csatornákat (hátha esetleg már abban a korosztályban vagyok, akit ez már nem izgat vagy hívő vagyok és nem nézek pornót). Megnézte viszont, hogy eddig mit néztem, így azt külön kihangsúlyozta, hogy az összes HBO és Cinemax csatorna benne van az ajánlatban. Jól tette, ezek nélkül az egész nem is érne nekem semmit. Eddig is előfizettem az összes reklámmentes filmcsatornára, számomra ez az alap.

kacsa232 2013.08.14. 17:06:06

@NIKI LAURA: "Mo-on rengeteg munka van,amibol igaz,gazdag nem lesz senki,de relative polgari eletet lehet elni. "

Atyaisten...ekkora baromságot,hogy tudsz írni?

Gondolom te valami rózsaszín burokban felnőtt budai úrilány lehetsz,de az biztos,hogy minden az öledbe hullott,amid van...zéró az élettapaszalatod!

A mai magyar valóságot csak a barátok köztből és a hasonszőrű újgazdag barátaidtól ismerheted...

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 17:13:22

@Határátkelő:
A kommentek kb felét olvastam el eddig (VHB kommentjéig, amire írtam is).

Továbbra sem szeretnék érzéketlennek tűnni, merthogy nem vagyok az, de tartom, hogy e blog célja nem az efféle történetek közlése, még néha sem (merthogy van sajnos rengeteg ilyen sztori), hanem a tájékoztatás/infó-átadás, az, hogy az efféle szituk kikerülhetőek legyen. Hab a tortán, hogy a posztoló nyilvánvalóan tud a blogról, hisz ide írt...

Tudom, hülyén hangzik tőlem (vagy bárkitől, kivéve Téged), hogy azt írja le, hogy "a blog célja". Hisz nem én (vagy más) szerkeszti a blogot, hanem Te, bármilyen céllal teszed is.
De nekem ez jött le a blogposztokból/kommentekből.

Van infó, tanács, csak utána kellene nézni. Pld a HÁ-n...

Jut eszembe: olvastam, hogy Babette segítséget kínált. Mivel nem olvastam még el minden kommentet, itt rákérdeznék: lett ebből valami? Úgy értem, jelentkezett itt vagy nálad a poszterina, olvasta az ajánlatot, érdeklődik iránta, valami...?
A kommentek között fellelhető a posztoló? (ez a továbbolvasásnál majd kiderül amúgy)

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 17:16:33

@Amarante:
Én is kíváncsi vagyok a sztoridra :)

olvaso_sg 2013.08.14. 17:28:05

@Barátusz: haha nekem is volt citis hitelkartyam. aztan amikor meg akartam szuntetni, a weboldalra kitett szingapuri szam egyszeruen nem mukodott. mivel prepaid telefonom van, nem akartam a magyar szamot hivni ugyhogy ra kellett csorognom skypeon az egyik citis ismerosomre hogy szerezze meg a mukodo szamot. ahogy meglett a szam fel is hivtam oket es semmi para nem volt szerencsere:)

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 17:29:03

@nyuszigonosz:
"Válóperi dolgoknál nem lehet kérni az államtól fizetett ügyvédet."

Hát hogy mit lehet kérni, azt nem tudom, azt tudom, hogy az ingyenes jogsegélyszolgálat nem csak jogi tanácsot ad, hanem jogi képviseletet is ellát szükség esetén (=ha perre kerül a sor és kéri a kliens).
Mindenféle ügyben, így válópernél is. (munkaügyi, büntetőjogi, polgári per/vita esetén is, nomeg szerződéskötések-egyebek terén is).
Sógornőm anno így vált el, a kezdéstől számítva 3 hónap múlva a kezében volt a válást kimondó bírósági határozat. Igaz, megegyeztek mindenben (bár nem volt "szép" válás) előre, épp a jogásznak/ügyvédnek köszönhetően.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 17:37:33

@Babette_:
Nem csak munkaügyben vehető igénybe, és nem kell jövedelemigazolás/akármi = bárki igénybe veheti, anyagi helyzettől függetlenül.

A kirendelt ügyvéd büntetőperben van: ha nincs rá pénzed, akkor kirendelnek egyet, merthogy a büntetőeljárás megindítása-lefolytatása nem szándék kérdése az állampolgár részéről (bűncselekmény elkövetésével, ill. azzal gyanúsításkor), nem érv, hogy őneki most erre nincs pénze/stb. Megindítják, lefolytatják, és mivel a jogi védelem mindenkinek jár (nem lehet mindenki jogász, és pénze sincs mindenkinek ügyvédre), ezért az állam biztosítja a vádlott számára is a szakszerű jogi képviseletet, kirendelt ügyvéddel.

Polgári pert vagy munkaügyi pert az állampolgár saját döntése/szándéka alapján indít, bekalkulálva, hogy valahonnan valamilyen joghoz értő személy is jó lenne.
Ezekhez az ügyekhez meg az ingyenes jogsegélyszolgálat/jogpont az elérhető a vékonybuxájúaknak.

Más:
Volt valami reagálás a segítség-ajánlatodra?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 17:52:13

@Barátusz: Szerencsére én telefonról csak olvasom a blogot, kommentelni csakis pc-ről. Úgyhogy inkább furcsa a dolog, mint zavaró.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.14. 17:54:11

@diggerdriver: Köszi a tippet. Ha mobilról kell majd kommentelnem - remélem minél később - ki is próbálom. Azért ha nem muszáj, nem használom erre a telót, mert ékezet nélkül nem szeretek írni, ékezettel viszont túl lassú.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 18:05:42

@tanato:
"Ergo akár 50 százalékot is emelkedhetnek a soproni árak, HA nyitva marad az osztrák munkaerőpiac és HA alacsonyan maradnak a banki kamatok” "

1: miért zárulna?
2: mitől emelkedne (pláne számottevően)?

Logikus folyamat amúgy, végig a határszélen megfigyelhető: ingáznak, Mo.-on keresnek/vesznek lakást/házat, még a falvakban is emelkednek az ingatlnaárak (ott főleg az áttelepülő nyugdíjasok száma növekszik, nem csak Ausztriából, hanem másfelől is).

tanato 2013.08.14. 18:11:08

@macamuca: Igen én is megfigyeltem,nemrégen voltunk nyaralni Velemben,majd mindenki a sógoroknál dolgozik.Pedig régen meg a határsáv miatt el voltak zárva a külvilágtól ezek a falvak,csak külön engedéllyel volt belépés.Így lesznek az utolsókból elsők.Most meg még a volt határőrparancsnok is átjár szőlőmunkásnak a szomszéd faluba Euróért parasztizálni.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 18:22:28

@tanato:

he-he...
letört..
vagy fel?
:D

tanato 2013.08.14. 18:26:05

@macamuca: Hát,hatalma nincsen már,viszont anyagilag jobban járt mert a nem kicsi BM-es nyugdíja mellett,még zsebre-vág még adómentesen egy rahedli Eurót is.

montroyal ( CAN qc) 2013.08.14. 18:27:45

@macamuca: canadaban ha jogosult vagy ra mindenre van legal aid ..csak bizonyos jovedelem alatt kell lenned... a cigany kivandorlas hullambol is sok ugyved meggazdagodot az allam altal fizetet penzekbol ,persze annyit szamlaztak amennyit csak akartak..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.14. 18:43:02

@kacsa232:
Pedig igaza van... részben!
Rengeteg munka van, ugyan mind aprópénzél és átlag olyan életszínvonalért, ami... khm... olyan, amilyen :)

Egy ismerős anyukája az Auchanban dolgozik, vezeti a takarítókat az egyik áruházban. Ott kvázi folyamatosan van emberfelvétel. Igaz, annyi pénzért, ami még EUR-ban sem sok :)

Amarante 2013.08.14. 18:47:36

@macamuca:

Na hallod ez inkabb a hulyesegem tortenete lesz:)))))

Amarante 2013.08.14. 18:49:10

@montroyal:

Akkor januar 1-tol az angol ugyvedek is gazdagodasnak indulnak,ha beozonlik a roman roma tarsadalom:)))

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 18:50:03

@tanato:
hát ez az... effélére tippeltem.
le- vagy fel?
:D
Sajnálni nem fogom, irigyelni sincs miért (=akár én is mehetek, elérhető távolságra van a határtalan kapálás :))) euróért, sógoréknál), de azt azért meghallgatnám, hogy ő maga hogyan érzi magát eme szituban: ok, ő ment kapazinozni, nem kergették, de nyilván érzi a szitu furaságát. Vajon hogyan/hova tette helyre magában?
Csak úgy, szimpla kíváncsiságból...

(megyek, betömöm a likat az oldalamon...)

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 18:52:31

@Amarante:
Vagyis képzési anyag nekem. :)))))))) (van ám még hiva fejlődnöm! :D)
Ide vele! :))))))))

Amarante 2013.08.14. 18:56:02

@macamuca:

Megirom,bekuldom oszt meglatjuk:))))

En levontam a magam tanulsagat:soha tobbe senkinek semmit.Tanacsot,kerdesre valaszt igen,egyebb segitsegnek ott a Notanacs:))))Alljon mindenki arra ha a sajat laban nem bir.

Nagyon szepek az emberbarati eszmek de csak eszmei sikon:))

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 18:58:53

@montroyal:
passz, én csak a Mo.-i szitut.lehetőségeket ismerem :))

Pitykeőrmester 2013.08.14. 19:00:09

Hmmmmm... jó sok hozzászólás van ehhez a 10 sornyi szösszenethez. Ez egy elkeseredett, keszekusza és összecsapott segítségkérés. Nem tudok ugyan segíteni, de nem értem hogyan tudtak helyzetről helyzetre átverve lenni. Ha a nyelvtudás hiánya az ok, akkor talán tényleg le kellene ülni és tanulni, mint a kisangyal. Ha minden nap csak 10 mondatot bemagol az ember, ami több, mint három szóból áll az öt nap alatt már ötven mondat.

Aztán szépen fogni kell magukat és besétálni az összes hotelbe vagy/és étterembe, pékségbe, hogy a managerrel szeretnének beszélni. Elmondani, hogy nem jó a nyelvtudás, de nagyon szeretnének dolgozni mondjuk a konyhán vagy a takarítókkal.

Sokan kezdték így és egyik sem lett átverve, azok közül akiket én ismerek. Az a helyzet, hogy amíg az ember nem érti meg, hogy nem fog kapni mástól segítséget, addig ilyen helyzetekbe fog mindig kerülni. AZ EMBER MINDIG CSAK MAGÁRA SZÁMÍTHAT!!! SOSE MÁSTÓL VÁRJ SEGÍTSÉGET!

Pitykeőrmester 2013.08.14. 19:00:09

@macamuca:

Egyet kell értsek veled. Ráadásul itt inkább csak tanácsot tudunk adni, de segítséget nem. El tudjuk mondani, mi hogy kezdtük anno, de azt hiszem azzal sem lesz most előrébb a posztoló.

Remélem nem fog elmenni ebbe az irányba a blog. Mostanában így is elég sok érdektelen poszt volt. Tudjuk! Unalmas már Anglia vagy a szigetország bármelyik része. Tényleg az, de mégis sokan választják, mert relatíve fizetést kap az ember a munkájáért.
Unalmas Németország és Ausztria is, de lehet mondani ugyanezt Európa bármelyik országára. Unalmas és kész. Viszont százezrek vannak bennük, akik le tudják írni a tapasztalataikat és élményeiket, amiket mégis szívesebben olvas az ember, mint egy 10 soros segítségkérést. Sajnálom őket nagyon, mindenkit sajnálok, akit átvernek, de akit át lehet verni azt sajnos át is fogják.

Határátkelő 2013.08.14. 19:03:13

@Pitykeőrmester: Biztosan igazad van, csak ilyenkor azon mosolygok mindig magamban, hogy pénteken lesz két éves a blog és én gyakorlatilag két éve hallgatom, hogy "remélem, nem ilyen irányba megy el", valamint hogy mi miért unalmas. Félre ne értsd, tiszteletben tartom mindenki véleményét, te így gondolod, mások meg másként. Már feljebb leírtam, de megismétlem: néha kell egy-egy ilyen írás is, mert lehet, hogy meglepő, de még mindig sokan vágnak így neki. Talán okulnak belőle.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 19:03:38

@Amarante:
Remélem, meglátjuk! :)))

(És remélem, ha sor kerül a tényleges kivonulásomra, akkor tanács-kategóriás segítségedre számíthatok /+1-2 emberére innen, a privát ismeretségeimen túl: több szem többet lát alapon/. Kalács-kategóriát magamnak sütök :D )

Amarante 2013.08.14. 19:05:25

@macamuca:

Persze,hogy persze!!!!:)))))

Mikor gondolod a kivonulast?:)Es merre?

Amarante 2013.08.14. 19:08:20

@Határátkelő:

Meg jo,hogy csupa rendes ember kommentel itt,mert a premiumszamitas elotti idokben szep kis vircsaft lett volna itt:)))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 19:12:29

@macamuca: én ezt mind tudom, de nagyon jó, hogy ilyen szépen összefoglaltad.

nem volt válasz, de nem is vártam, nem enyém az fb-oldal.
a posztoló nem jelent meg. én arra gondoltam, hogy nincs túl gyakran internet-közelben a helyzetéből kifolyólag.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 19:15:27

@macamuca: majdnem mind így van, kivéve, hogy emelkednek az ingatlan-árak. épp minap nézegettem apróhirdetési oldalakat, és ülj le: már 300ezer forinttól kínálnak házakat. jó, nem luxus, de pl olyannak, aki nagyvárosban elvesztette a lakását, megfelel fedélnek. meg osztrák nyugdíjasnak is, felújításra. volt 600 ezres, 1,5 milliós.
ezek mind nagyon-nagyon olcsónak számítanak, még nem nyugati határszélen is.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 19:16:46

@Határátkelő:
"Talán okulnak belőle."

Tudod, én igazából azt nem értem, hogy aki esetleg ebből a konkrét segélykiáltásból okul (=így ne, mert akkor ez lesz/lehet belőle), az miért nem képes okulni abból, ha sikeresen kitántorgók számolnak be arról, ők hogyan kezdték/csinálták, és hozzáteszik (vagy a kommentelők), hogy erre+arra+amarra fontos figyelni, mellőzni, muszáj valamit, vagy tilos valamit, merthogy efféle vége lesz/lehet a próbálkozésnak?

Miért nem elég okítás felnőtteknek a figyelmeztetés, miért kell konkrét bajról szóló beszámoló???
És aki csak a konkrét baj beszámolójából okul, azt vajon meddig fogja visszafogni az emlékezés arra, hogy pld Marianna hogyan járt?
Hogyan akar akkora váltást-változtatást eredményesen (!!) lebonyolítani az, aki a figyelmeztetéseket nem olvassa el/nem fogadja meg??

Alapjában véve ezt nem értem...
Felnőtt ember, figyelmeztetés nem érdekli, max a bajra figyel fel. Szerintem arra is csak ideig-óráig. Hisz rengeteg van = belefásul, illetve reménykedik, hogy vele ez nem történik meg, hisz annál rosszabb, ami itthon történt vele, annál rosszabb nem lehet: az elkeseredettségükben a kilátástalan helyzetből menekülők "imája": "ennél már csak jobb lehet". Ez tájékozatlansággal és jóhiszeműséggel párosulva tuti bukta. Akkor is, ha nem hiszik el, merthát reménykednek...

Határátkelő 2013.08.14. 19:30:54

@macamuca: Kész szerencse, hogy hely is van meg idő is mindenféle történetre. :) Egyébként pedig nagyon remélem (és ez is az egyik cél), hogy aki elolvassa, az nem csak a posztot olvassa el, hanem a hozzászólásokat is, például a tieidet, és azért azokból szerintem sokat lehet tanulni. Éppen azért változtattam a kommentelési rendszeren, hogy érdemes legyen megint a hozzászólásokat is elolvasni, kisebb legyen a zaj.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 19:34:12

@Amarante:
A cég rogyadozik, idő kérdése, hogy mikor lesz újabb leépítés (tavaly már volt egy háromkörös nagy adag, akkor kb felezték a látszámot). Perpill egész okés a fizum, de tudom, hogy feleennyit sem kapok a környéken, ha nekem is mennem kell = költözni kell.
Namost eccer már költöztünk, a keleti határszélről a nyugati közelébe, ha ismét menni kell, akkor nem keletre indulok, hanem teljesen nyugatra. Ausztria közel van, csak épp nix sprechen deutsch. Inglisül valamelyest = Anglia. Vagy megtanulok németül, vagy gyúrok az angolra. Lusta voltam (most még... ki tudja, mi lesz belőle) újat kezdeni, így maradt a gyúrás.
Sacc/kb 1 éven belül kiderül, hogy borul vagy marad a melóhelyem (mármint az én helyem, mert a cég nem fog megszűnni még jó darabig, ez fix: egyetlen európai telephely vagyunk).
Addig van időm edzőtáborozni a szótárral-hangfelvételekkel, aztán ha indulni kell... akkor majd jelzek :)

És kösz, előre is :))

@Babette_:
a posztolót én is hiába kerestem. Tán estefelé előkerül, és egy "kösz"-t elrebeg neked (eredménytől függetlenül). Kérdés, végigolvassa-e az összes kommentet... Ahogy láttam, a tied volt egyedül konkrét tipp, a többi általános tanács (a szokásos egymás közötti beszélgetésekkel fűszerezve).....
Majd kiderül...

A keleti határszélen (Nagyvárad mindössze 40 km.) eladó a 1,5 szobás házunk. Nagy udvar, gyümölcsfák/bokrok, kis műhely, 1,5 szoba, félkomfort (=wc+fürdő egy helyiség), vastag vályogfal (kb 40 cm), cserépkályhás fűtés. Ha valaki letesz 1 millát, viheti.
Akinek kellene, nincs pénze.
Akinek van pénze, annak nem kell (munkalehetőség, bejárás, stbstb).

Érdeklődni itt is, bátran, csak folyvást....
:))

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 19:38:34

@Határátkelő: szerintem egyrészt ez a poszt teljesen jól elfér itt,
másrészt lehet, hogy ennek a lánynak pont ezen a poszton múlik a szerencséje. sosem tudhatjuk, nem téved- e erre valaki, aki tud neki segíteni.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.14. 19:40:06

@macamuca: nem, nem én voltam az egyedüli, előttem volt valaki, aki konkrét állást ajánlott, és e-mail címet is adott.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 19:40:29

@Határátkelő:
hátha....
a remény hal meg utoljára....
Már csak magamat nem értem: ha reménytelennek tartom (e téren is) sokak felfogását, miért reménykedem, hogy de hátha...??..

Doktorúr!!! andalúzkutya: szeretnék időpontot kérni. Lehet?
(van remény??)
:)))))))

2013.08.14. 19:50:47

@négyzethálós: +1 Nemreg ujittattam fel lakast Budapesten, egyreszt nem volt konnyu utolso pillanatban munkasokat talalni, masreszt a munkaber majdnem ugyanannyi volt mint amennyi itt lett volna Angliaban. Feltetelezem hogy kicsit 'atvertek' mivel kulfoldon elek, de meg ezt figyelembe veve is ugy tunik hogy nem elnek annyira rosszul a jo szakemberek Magyarorszagon.

2013.08.14. 19:56:41

Nem akarok rosszindulatu lenni, de tobbszor elofordult mar hogy megjegyeztem: szerintem semmi ertelme annak hogy nyelvtudas es / vagy megbizhato allasajanlat nelkul kulfoldre menjen valaki, foleg gyerekkel. Erre mindig le szoktak hurrogni hogy en nem ismerem a magyar valosagot, mennyivel jobb helyzetben lesz a szakkepzetlen, nyelvet nem tudo illeto Nyugat-Europaban mint Magyarorszagon munkanelkulikent. Engem az ilyen posztok egyertelmuen arrol gyoznek meg hogy semmi ertelme igy a bizonyalanra nekiindulni; mivel kerult posztolo es csaladja jobb helyzetbe mint amiben Magyarorszagon voltak?

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 19:59:35

@Babette_:
pardon, elmentem ződerdőbe. Mentségemre szolgáljon, hogy Babett333 néven kommentelt = rápillantva (felületesen) veled azonosítottam :))

Meg még Niki is linkelt egy osztrák állásportált.

33621 2013.08.14. 20:05:29

@macamuca: Hosszúpályi,Monostorpályi,Létavértes? Vagy attól délebre esetleg?

Amarante 2013.08.14. 20:12:57

@Mirjam2:

Maskor szolj,mert van egy 100%-ig megbizhato ismerosom,korrekt arakkal dolgozik:)))))

Chamroe 2013.08.14. 20:25:16

@macamuca: Ajánlom neked a szokincsfejleszto.hu oldalt, én is ott szoktam gyakorolni, lehet szórártyákat is készíteni. Nálam a nyelvtan egész jól megvan, de kevés szó maradt meg, úgyhogy arra még gyúrnom kell.
Összeteszem a két kezem, hogy nekünk még nem sürgős az indulás, és lesz időnk bőven felkészülni. Bevállaltunk plusz munkát, hogy legyen miből félretenni a kezdő tőkét, tanuljuk a nyelvet és gyűjtjük az infót.
Először a férjem megy, majd ha minden jól alakul, pár hónap múlva én is a két gyerekkel.

BTBTBT 2013.08.14. 20:26:06

@olvaso_sg:
Nekem még szerencsére otthon akadt dolgom a Citi-vel, tehát nem kellett holmi szingapúri telefonszámmal bajlódnom.

@zöldeketbeszélek:
Én is csak olvastam a telefonon. A fene se bajlódna azon kommentelni.

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 20:31:14

@Amarante: Honnan tudod ezt? Ismersz te engem? :-)))))

2013.08.14. 20:37:31

@Amarante: Koszonom, kar hogy ezt nem tudtam par honappal ezelott... Egyelore vegeztunk, de ha felmerul meg valami a kozeljovoben, mindenkeppen szolok.

macamuca [IHUN] 2013.08.14. 20:39:53

@Chamroe:
kösz :)
Az indulás szerencsére nálunk sem sürgetős = van idő gyakorolni, infókat felszedni/kérdezni, félretenni.
Ha beüt az, amire reális esély van (a kérdés csak az, hogy 1: mikor, 2: hány részletben "létszámleépítenek" /tavaly 7 hónap alatt zajlott le, addig ettem a kefét: "most nem voltam benne, de van még 2/1 kör..."/ = meddig tart majd "biztos-bizonytalanság" 3: hasonlóak lesznek-e az elbocsátási juttatások a tavalyihoz, mert ha igen, akkor az takaros plusz összeget jelent majd), akkor nem fog váratlanul és készületlenül érni bennünket.
Albiban élve itt tuti anyagi csőd lenne a maradás a családnak (ismerve, merthogy figyelem, a környékbeli munkalehetőségeket) = menni kell. És nincs más út, mint kifelé.
Készenlét van....

Chamroe 2013.08.14. 20:51:19

@macamuca: Ti merrefelé éltek? Mi Győrbe jöttünk Baranyából, de már az eredeti terv is az volt, hogy megyünk tovább.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 21:06:13

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/130814/2013-02-28_205551_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Igazából nincs bajom a poszttal ez is színesíti a palettát.
Egy segélykiáltás volt amire néhány segíteni akaró vagy együttérző válaszon kívül a többi hozzászólás önigazolás vagy ostorozás volt.
Önigazolás hogy mennyivel okosabban csináltam mint a posztoló és ostorozás hogy hogy lehetett ilyen ostoba.
Ezek a reakciók természetesek.Az emberi természetből fakadnak.
A posztolón ez nem fog segíteni de talán felelősebb gondolkodásra késztet néhány a posztolóhoz hasonló embert.
Már nem hiába lett kitéve.

buday008 2013.08.14. 21:07:52

Engem csak az a sok földön imádkozó muszlim taszít egyre jobban ynugat európától. szánalom hogy kiemnnék londonba azt egész nap csak afro, arab pakisztáni jönne szembe.. Most őszintén ahol iylen alakokat látni ott miylen munkát lehet találni?

buday008 2013.08.14. 21:07:52

de jó hogy ittsem lehet az igazat írni emrt kimoderálnak

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 21:10:53

@Chamroe:
Most néztem a Szókincsfejlesztő.hu-n még mindig második vagyok a gyakorolt időt tekintve.
12nap 21órával.:))))))))))

Chamroe 2013.08.14. 21:19:11

@diggerdriver: Tőled vettem a tippet. Ezúton is köszi :)

Chamroe 2013.08.14. 21:31:38

Ha már tippek és infók...
Tudna valaki infót adni arról, hogy technikusként milyenek az elhelyezkedési lehetőségek?
A férjem termelés támogató technikus, konkrétan gyártósorok karbantartásával és üzemeltetésével foglalkozik (hullámforrasztók, kemencék, teszterek, szállítószalagok, stb..)
Mivel a gépeken futó szoftverek angolul vannak, és a cég, ahol dolgozik multi, így a szakmai szavakat jól ismeri.
Tíz év tapasztalata van már a területen, nagyon szereti ezt csinálni, így örülnénk, ha hasonló munkakörbe tudna dolgozni.
Ha van valakinek ismerőse, aki ilyen területen dolgozik, lécci írjon pár sort. Előre is köszi :)

Taxomükke (UK) 2013.08.14. 21:34:58

@buday008: Semmilyet. Maradj otthon nyugodtan.

james80 (törölt) 2013.08.14. 21:37:02

@diggerdriver: A betyár mindenit , de jól sikerült ez a kép ! ( Küldök egy virtuális Skol-t !)

2013.08.14. 21:38:12

@diggerdriver: ez az avatar mindent visz

buday008 2013.08.14. 21:38:26

mindig azon agyalok sokan mennek innen ki. valahol szállást kapnak dolgoznak utaznak a városokban stb. ugyanakkor nézem a híradókat.. kocsikat robbantanak fel randalíroznak stb...2 nigériai a saját hazájában lemészárol egy angol katonát fényes nappal. szóval kész őrületnek tűnik már ami ott megy. ha már osztákoknál tartunk elvileg ők si bizonyos szintig lenézik a magyarokat. érreztetik is veled ha az avyg én iyleneket halottam vissza. posztolónak megcsak azt tudom mondani ahol közvetítők vannak ott bozony nagyobb a veszélye hoyg lehúznak mintha mondjuk megfelelő tartalékokkal valamennyi nyelvtudással ismerősök nél/ közelébe lakva mész ki. jó gondolom lényegesebb egyszerűbb. azt meg mégsem irhatom hoygha lehet ottani közvetítőt keress.xd

Amarante 2013.08.14. 21:42:39

@rezsoatya:

Nem ismerlek csak tombol bennem az optimizmus:)))))))

james80 (törölt) 2013.08.14. 21:44:09

@buday008: Szerintem nem a származásuk a lényeg , inkább a vallásuk!( Majd az ez ellen tüntetőket "lenácizzák", érdemes megnézni milyen zászlót lobogtatnak , és tüntetést szerveznek ellenük ! )
Nagyon hamar megjelenik amit írtam , miről maradtam le?

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 21:48:50

@Amarante: ennek tortenete is van, tavaly ev elejen azert kaptam meg egy lakast (berles, ofkorsz), /tobb jelentkezo volt/, mert a Landlord ramnezett es azt mondta, hogy latja rajtam, hogy jo ember vagyok...
Azota tiltakozom... :-))))

Amarante 2013.08.14. 21:50:48

@rezsoatya:

Meg egy Landlord is tevedhet:)))))))

montroyal ( CAN qc) 2013.08.14. 21:55:16

@macamuca: OK csak eggyel tobb ok a HA-ra..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 21:56:57

@rezsoatya:
Ja. Ő meg rossz emberismerő:)))))))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 21:59:49

@diggerdriver: azert kesobb bizonyitottam... :-))))
Nem, nem volt gond...

buday008 2013.08.14. 22:05:16

@Taxomükke: Most ez így részedről jol hangzik de nehoyg baj legyen ott is pár éven belul a kis mozlimokkalxd mer nagyon recseg ropog az egész multikulti.... a fizetés amikről ódákat zengenek megint uyg hallom azért ottani árakhoz viszonyítva, munkaarányosan már egyáltalán nem annyira nagy buli. S lehet hülye vagyok de azért nagyon nem mindegy milyen környéken lófrálsz egy vadidegen országban mint pl anglia xd feláras fehér környék meg joval többe kerül tehát végül is kinek mi éri meg. Neked bejön elhiszem. középtávo komoly gondok lehetnek ott is. sookan mennek családostul is az meg már megint másik játék. mert uyge a ygereket meg valaho iskoláztatni kéne.. Londonban a világon a legmagasabb pla késelések száma meg ien apróságok.. szóval azért érdekes xd

buday008 2013.08.14. 22:05:27

@james80: aránylag későn jelent emg amit írtam. én csak azt mondom az itt írogató szerencsétlen embereknek hogy bizony már a nyugat kezd egyre élhetetlenebb és veszélyesebb lenni. s mikor választunk célországot sztem ezen dolgokat is érdemes bekalkulálni.én egyenlőre mérlegelem a lehetőségeket klf szempontokból

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 22:10:55

@buday008:
Figyelj, emlékeim szerint legalább 50éve temetik a nyugatot szünet nélkül folyamatosan.
Köszöni szépen jól van.
Múltkor két napig állt a kocsim lehúzott ablakokkal az utcán.
Hozzá se nyúltak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.14. 22:13:28

@buday008:
Ne aggódj, engem is taszít :)
De mit akarunk itt, Európában? Európai embereket? Európai kultúrát? Ugyan-ugyan! :)

Magyarországon is volt csoport, akik taszítottak, itt is van. Mindenhol van :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.14. 22:14:26

@diggerdriver:
Akcentuson javító oldalt nem tudsz? Angol, svéd érdekelne :)

Ne csodálkozz, akinek trabantja van ;)

Amarante 2013.08.14. 22:18:27

@buday008:

Na azert tudok en BP-en is olyan varosreszt es utcak sorat,ahova a rendor is csak kisetettel mer bemenni meg fenyes nappal is:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 22:21:26

@Kovermadar:
Dehogynem. Univerzális minden akcentust javít.
Unikum a becsületes neve.
Fél liter után kezd hatni:))))))))))))))

2013.08.14. 22:26:34

@buday008: eltel mar Magyarorszagon kivul?

james80 (törölt) 2013.08.14. 22:28:35

@Amarante: Nem kell olyan messzire menni ! Elég ha csak másik "faluból" jöttél ! ( Vallás. rassz , akcentus ugyanaz ,mégis jár 1-2 pofon mert 7km-rel távolabb laksz! )

BTBTBT 2013.08.14. 22:34:32

@Amarante:
Nem veszed észre, hogy most nem arról van szó?
Itt az a lényeg, hogy akadt otthon még egy egy álmodozó, aki menne is meg maradna is, de mivel a kényelme legyőzte a bátorságát, ezért felsorolja itt nekünk azokat a negatívumokat, amiket a különféle médiumokból összeszedett.
Bármit is írunk, mi vagyunk a hülyék, hogy eljöttünk otthonról. :)))

@diggerdriver:
Akkor már inkább Jagermeister.
Az avatarodon lévő nőnek olyan segge van, mint amelyiken megállna egy kancsó. :)

BTBTBT 2013.08.14. 22:35:48

@charlieharper:
Azok után, amit olvastál tőle, ez ugye költői kérdés volt?
Csak mert a világból Anglián és Ausztrián kívül nem igazán említ semmi mast.

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:39:21

@Chamroe:
88%-ot ertem el a kiprobalason. Az jo?

Amarante 2013.08.14. 22:42:00

@Barátusz:

Jaaaa:))))?!
Fene tudja mar ebben a nagy tomegben,hogy mi is van igazabol:)))

Voltak vendegeim,egy igazan nagytudasu,tanult hazaspar,akikrol en mindeg azt hittem,hogy tenyleg intelligens emberek.Nagyon meglepodtem,mert egyik este kifejtettek a nezeteiket es bizton allithatom,hogy ok a legmagyarabb magyarok a jobboldalon.A szelsosegesek legszelen allnak.
Kisse meglepodtem,de hazigazda leven ,nem szalltam heves vitaba veluk,mert ha nagyon ingerelnek,akkor elegge hangosan es kozerthetoen fogalmazok:)))
Nem mindeg a batorsag hianya a visszatarto ero....

A Jagertol az en akcentusom is sokat javulhatna:)))

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:42:01

@james80:
Gondolod o csinalta a kepet?
Akkor tenyleg megerdemel egy dicseretet :-)

Amarante 2013.08.14. 22:44:11

@morsels:

Mar miert ne?

Az o szakmaja a markolas(geppel vagy annelkul) :)))))))

2013.08.14. 22:44:41

@morsels: beirtam a raktarea, hogy warehouse, erre kiirja, hogy nem jo

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:45:20

@james80:
Hat ha o csinalta a fotot, akkor tenyleg dicseretet erdemel :-).

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:46:30

@charlieharper:
Hat mondtak, hogy store. Nem figyeltel :-)
Mondjuk en az essayt nem ertettem hogy mit mondtak... meg a lelki segito... azt meg most sem ertem, miutan leirva lattam.

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:47:18

@Amarante:
Igaz, erre nem is gondoltam.
De arra nem jar kulon dicseret :-)

2013.08.14. 22:48:47

@morsels: ja, nalam neman van. Valamit hallgatni kene?
Most meg a kozepszerure beirtam, hogy mediocre, az is hibas.

BTBTBT 2013.08.14. 22:48:55

Amikor rámegyek a szokincsfejleszto.hu-ra, jobbra egyből egy "meet muslim singles" reklám jön be. Ez azér' van, mer' Londonba vagyok? :)

@diggerdriver:
Azt az 5% alkoholtartalom-különbséget az Unikum javára észre sem veszed. A kesernyésebb ízt viszont annál inkább.

Körömlakkot igyanak a ruszkik. Akkor már inkább jöjjön az orosz pszichológus: Smirnoff:)

@Amarante:
És hogy bírtad velük egy hétig?

Nekem is van elég tapasztalatom kvalifikált emberek által megideologizált nézetekkel.

james80 (törölt) 2013.08.14. 22:49:22

@morsels: Ha Ő csinálta a képet diggerdriverné a főszereplő... ! ( Ez egy rosszindulatú megjegyzés , amit kéretik nem komolyan venni ! )

2013.08.14. 22:51:08

@Barátusz: nekem meg learn languages busuu.com jon fel jobb oldalt

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:52:08

@charlieharper:
Ja, ugy csinalja, hogy kinnt van a magyar szo (vagy mondat), amit angolul elmondanak neked. Legtobbszor normalis angollal, neha meg fogalmam sincs, hogy milyen kiejtessel, en ezeket nem ismerem. Na, azokat nemigen ismertem fel. Neha meg egyszeruen hibasan irtam le a szot, a spelling volt rossz. Ami az en hibam, mert csak hagyni kellett volna a browser spell checkjet jelezni :-).

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:53:26

@Barátusz:
Kancsobol a Jaigert?
Amindenit, tudsz elni :-)

2013.08.14. 22:53:48

@morsels: most mar bekapcsoltam a hangot, de meg mindig nem beszel. Ipaden.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 22:54:02

@james80:
Naaaa és akkor ki markol ha én fényképezek? :))))))))))))))))))))

buday008 2013.08.14. 22:56:30

elfogom olvasni a blogjaitokat is hogy jobban képbe legyek. sose tudni . az ember gyűjti a hsznos információkat.

buday008 2013.08.14. 22:56:30

@Amarante: értem jogos a felvetés xd akkor ezek szerint ez lesz az Európai ember jövője a saját országában..mellbebasz de jobb vele barátkoznixd időben fel készülnixd

buday008 2013.08.14. 22:56:31

@diggerdriver:elhiszem

@Kovermadar: Végül is Ebben igazad van:_))

morsels (törölt) 2013.08.14. 22:56:33

@charlieharper:
lelki tanácsadó - agony aunt
De olyan kiejtessel, hogy fogalmam nem volt masodszorra sem, hogy mit mond :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 22:57:37

@Barátusz:
Pont a keserű íz miatt az Unájkum a nyerő

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.14. 23:03:06

@ctboy:
Tokeletes!
Nem ertem a kerdest... mashol is beszelnek angolul? ;)

@diggerdriver:
Az unicumot nem szenvedhetem :) Whiskey, ha mindenaron :) vagy edes (es utos) koktelok.

BTBTBT 2013.08.14. 23:03:07

@charlieharper:
97.59% lett. Lehet felsőfokot is próbálni regisztráció nélkül?
De mi a halál az az agony aunt=lelki tanácsadó?
A másik a nevermind volt, amit a gép különírva fogadott el helyesnek, én meg nemcsak a Nirvana albumcím miatt írok/mondok egybe.

Vicces volt az angol-amerikai szóhasználat közötti különbség néhány példánál:
nyugdíjas - retired/pensioner
A radír - rubber meg szlengben kotont jelent.
De hogy hol használják az egérpadra a "mouse mat"-ot "mouse pad" helyett?

@morsels:
Őőőő... nem említettem kancsót.

@diggerdriver:
De hát nem is látogatok társkereső oldalakat - pláne nem muszlim nőset -, hogy ilyesmit bedobjon a gugli. :)

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:04:50

@charlieharper:
Hat azon nem tudok segiteni :-)

Ja, szoval tanulmany - essay
Radir - rubber.

Namost errol van egy regi tortenetem.
Az ebedloben ucsorgunk az osztalytarsaimmal es szuksegem volt egy radirra. Szoltam is, hogy kaphatnek egy-e egyet.
Marmint rubbert.

Ezek elkezdtek nevetni korulettem (egy magyar nem volt koztuk), aztan az egyik fiatal srac hot komolyan kozolte velem, hogy:
The rubber is what you put on your dick. What you want is eraser.
Mindenki dolt a rohogestol, en meg tanultam ket uj szot :-)

2013.08.14. 23:04:53

@Taxomükke: :)))

Igazad van, jobb ha Buday kollega nem jon London kozelebe, itt 'nigeriaiak' meszarolnak angol katonakat minden nap az utcan. Legjobb ha ott marad Mr B ahol van.

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:05:57

@Barátusz:
Hat dehogynem.
A Jaigert szereted es a no feneken egy kancso is megallna.

Amarante 2013.08.14. 23:06:44

@Barátusz:

Azert volt meglepo,mert evek ota ismerem oket:))
Igaz,hogy politikarol most beszeltunk eloszor:)))
Csak megkerdeztem,hogy mizujs otthon....

Nem volt veszes,mert tobbet nem politizaltunk.Finoman jeleztem,hogy itt es pont most,meg kesobb sem erdekel,mivel mar nem elek ott.Akkor meg minek belemenni:))))?

Vettek a lapot:)))

Mikor meg otthon voltam,akkor nagy fideszesek voltak....ertem en,hogy csalodtak,na de ekkorat!!!!???Gondolom olyan latens-jobbik szurkolok lehettek:)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.14. 23:08:53

@Barátusz:
A gugli érzékeli hogy ott üres hely van és betesz oda. Nekem is.
Muszlim társkereső oldal.

BTBTBT 2013.08.14. 23:14:17

@diggerdriver:
A keserű íze ellenére is megiszom, de akkor inkább a fagyasztóból kivett vadászmestert. Annak teltebb az íze.

Akkor miért nem már valami jó fagyi vagy hűsító ital-hirdetést tesz be, ha már nyár van? :)

@morsels:
Nem egy kontextusban említettem őket.

@Amarante:
Itt nem politizálok, otthon meg ha valaki rákezd, akkor ha közeli rokon/barát, szépen megkérem, hogy ne ezzel kefélje el azt a kis szabit, amit velük töltök, ha nem annyira közeli rokon, akkor nem ennyire finoman terelem mas irányba a beszélgetést. :)

És akkor miről ment a duma? A vitorlásokról?

2013.08.14. 23:14:40

@morsels: en is siman beirtam az erasert, nem tudtam, hogy van hang es kiadta a rubbert. Meg is mosolyogtam

2013.08.14. 23:15:15

@Barátusz: 'De hát nem is látogatok társkereső oldalakat - pláne nem muszlim nőset -, hogy ilyesmit bedobjon a gugli'

Azt hiszem a szamitogep kialakit rolad egy profilt pl. a Facebook info vagy vasarlasi szokasok alapjan; pl. 40-es egyedulallo Londonban elo ferfi, es ennek megfeleloen jelennek meg a reklamok. Engem is halalra idegesitenek: mindig fiatalito kremek reklamjai jelennek meg, rajott a gep hogy 30-as gyermektelen no vagyok! Zavaro, mivel a legkevesbe sem erdekelnek a fiatalito arckremek.

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:16:05

@Barátusz:
Ohh.. hat vicc volt.
Tudod, annak formajara, hogy milyen a tokeletes no.
Egy meter magas es kocka feje van.
Mert allva tudja szopni a farkad es nem billeg a fejen a soroskorso.

Amarante 2013.08.14. 23:18:39

@Barátusz:

Kifejtettem,hogy miert nem erdekel az otthoni politika:Mert nincs szandekomban visszakoltozni,na innen mar jott a miert jobb itt,megis magyar vagy,gyerek elfelejti a nyelvet,Ady,Himnusz,Wass,szep tajak....ez mar csupan csevej volt ahhoz viszonyitva,hogy mi lett volna,ha elmeselem,hogy mit is gondolok az emberi butasagrol:))))

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:19:15

@charlieharper:
Ja van hang, onnan tudtam, hogy rubbert kell irni :-)
De gondolom ez a british angolban igy van, az amerikaiban meg eraser... de az agony aunt az nekem teljesen uj. Soha nem hallottam.
A tanulmany nekem a study lett volna, az essay meg essze.

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:19:58

@Mirjam2:
A szamitogep nem alakit ki rolad semmilyen profilt :-)

2013.08.14. 23:22:35

@morsels: itt is erasert szoktam mondani, a rubber itt is azt jelenti.
A tanulmanynal en is studyt irtam. Mindezeket hang nelkul. Ugyhogy csak "vaktaban".

Amarante 2013.08.14. 23:22:51

@morsels:

Rakerestem dirrrrrekt:counselor a lelki tanacsado .

Ez meg a haldoklo nagyneni:))))

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:23:37

@charlieharper:
Ohh, akkor te nagyon elbuktad :-)
Nekem is volt jopar olyan, amire mast irtam volna, ha nem hallom az angolt.

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:25:03

@charlieharper:
Talan szolni kene nekik... most kepzeld el, ha olyanok ozonlik el Angliat, akik innen szedik a szokincsuket.
:-)

2013.08.14. 23:25:18

@morsels: agony aunt - a newspaper columnist who answers questions and offers advice on personal problems to people who write in

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:27:13

@Amarante:
Hat... az is necces igazabol.
Mert a counselor lehet barmilyen tanacsado.
Soul counselor, de olyat sem hallottam meg :-)
Soul mate, de az meg nem kifejezetten a tanacsadas miatt valik azza, szoval nem is tudom igazan leforditani, hacsak nem megyek el a 'guru' iranyba. Nade ezt az angol kifejezest meg soha nem hallottam, hogy agony aunt.

BTBTBT 2013.08.14. 23:27:57

@Mirjam2:
De hát nem vagyok negyvenes. Mondjuk az email-emben szereplő keresztnevem segíthet neki abban, hogy pasi vagyok.

Egy harmincas gyermektelen nőnek minek ránctalanítő krém? :)

@Amarante:
A Wass-t nem baj, ha elfelejti a gyerek. A többivel egyetértek.

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:29:05

@charlieharper:
Nem mond most azt, hogy ezt igy hivjak Eszak-Amerikaban is.
(persze mondhatod, de en meg tenyleg soha nem talalkoztam ezzel a kifejezessel)

Amarante 2013.08.14. 23:29:11

@morsels:

Beutottem a gugli forditojaba es azt adta ki,hogy gutrelem nagyneni:))))))))

2013.08.14. 23:29:30

@morsels: hat nagyon. Legjobban a warehousenal neztem, hogy miert nem fogadja el.
A masik, hogy klubokba jar, beirom, hogy goes clubbing. Erre kiirja, hogy nem jo, go clubbing

2013.08.14. 23:32:10

@morsels: en sem emlekszem, hogy gyakran hallottam volna ezt az agonizalo nagynenit.

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:33:34

@charlieharper:
Biztos voltam benne :-)
Talan tenyleg segiteni kene nekik... nadehat ki vagyok en.

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:35:05

@Amarante:
Hat ezert nem ertem.
Azt meg elfogadom, hogy egy adott ujsagban van valaki, aki olvasoi levelekre valaszol es annak egy ilyen cimet adnak.
De az akkor specialis, nem mindennapi kifejezes. Persze mit ertek en hozza. Csak meglepodtem.

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 23:35:45

@Mirjam2: nekem meg a gugli is, meg a yahoo is olyat hoz ki mindig, hogy gyujtsek a temetesemre... :-)))
ANYAD! Nem keszulok még halni!!!

Amarante 2013.08.14. 23:36:57

@morsels:

Amilyen olvasoi leveleket kaphatnak az ujsagok.....:)))))

2013.08.14. 23:38:11

@morsels: megvan, leforditottam magyarra ezt az agony aunt-ot: Tekozlo Homar blog (toled tanultam egyebkent, amikor irtal rola, akkor neztem ra a homarra). Csak ott nem egy columnist ir, hanem mindenki.

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.08.14. 23:39:08

@Barátusz:
"felsorolja itt nekünk azokat a negatívumokat, amiket a különféle médiumokból összeszedett."

Bocs, de én pont ebben a posztban olvastam egy hozzászólást, amiben arra panaszkodik valaki, hogy a feleségét futás közben inzultálták a színes bőrűek.
És biztosan veszélyes a dolog, mert azt tanácsolták neki, forduljon a rendőrséghez.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.08.14 23:05
Magyarország

Amarante 2013.08.14. 23:39:25

Idezem,ill. masolom:
An advice column is a column in a magazine or newspaper written by an advice columnist (colloquially known in British English as an agony aunt, or agony uncle if the columnist is a male). The image presented was originally of an older woman dispensing comforting advice and maternal wisdom, hence the name "aunt". An advice columnist can also be someone who gives advice to people who send in problems to the newspaper.

BTBTBT 2013.08.14. 23:41:13

A Szókincsfejlesztőn érdemes kipróbálni a felsőfokú szintet. Kész szopás.

@rezsoatya:
De itt az ideje egy jó kis életbiztosítás megkötésének.

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 23:43:37

@Barátusz: mar van. Lehet, hogy ezert palyaznak a halalomra? :-))))

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:44:35

@Amarante:
Vegulis nem mondtam azt, hogy ilyen nincs, csak azt, hogy meg sosem hallottam.
Masreszt meg ez elegge specifikus, a lelek tanacsado messze nem hatarolja be a contextet.
De vegulis csak erdekesnek talaltam, kulonosebb jelentosege nincs :-)

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:45:19

@Barátusz:
Lehet felsofoku szintet kiprobalni regisztralas nelkul?

Latcho Rom 2013.08.14. 23:46:29

@Barátusz: Meg jobb ha meg sem ismeri.

Latcho Rom 2013.08.14. 23:48:38

az anti kizarolag brit, belekeredzekedett az oceanba idefe.

BTBTBT 2013.08.14. 23:48:59

@rezsoatya:
Könnyen lehet. De csakazértis élj sokáig! :)

@morsels:
Sajnos nem, ráadásul FF-hez nincs hanganyag. Azért szívás. Meg azért, mert kétértelmű szavakat ad magyarul, pl. vállalkozó. Lehet melléknév vagy főnév is.

Amarante 2013.08.14. 23:49:25

@morsels:

En is most hallottam eloszor:))))Azert neztem ra:))))

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 23:53:26

@Barátusz: Pre paid funeral plans...
Ezt nektek!
Dogkeselyuk!
(csak dohogok magamban!) :-)))

morsels (törölt) 2013.08.14. 23:55:14

@Barátusz:
Ertem.
Hat annyira nem erdekel, csak kivancsisagbol neztem meg.
Gondolom felsofokon mar nemis ez a website kene, hanem angolul konyveket olvasni. Annak tobb ertelme van.
Szerintem.

BTBTBT 2013.08.14. 23:56:48

@Amarante:
Szóval már agonizáló nagybácsi is van? :)

@régebb óta vagyok Subban mint te:
Végülis ez a blog is egyfajta médium, de amit említesz, a tegnapi posztban volt, nem a maiban, és nem a feleségének, hanem a menyasszonyának szóltak be. Ami lehet veszélyes is. Viszont amelyik kommentből te idéztél, ott minden rossz, és a jónak még csak a nyoma sem látszik.

@shakti_rom:
Egyetlen kivétellel valóban jobb, ha neki sem áll. De Erdélyből jövet azért sokak számára van hagyománya a Wass-olvasásnak.

Volt olyan kolléganőm - marosvásárhelyi származású -, aki szinte elalélt Wass neve hallatán. Éppen csak orgazmusa nem lett, amikor a kezébe vette a legújabb kiadású könyvét. :)

BTBTBT 2013.08.15. 00:00:26

@rezsoatya:
Mit akarsz? A 21. században nemcsak autót meg tévét lehet részletre venni, hanem temetési szertartást is. Nem mondhatod, hogy Angliában nem haladnak a korral. :)))

@morsels:
Én is csak kíváncsiságból néztem rá, de megtetszett. A regisztráció nélküli középfokú - a charlie-nak bepötyögött eredménnyel - nekem túl egyszerű volt. De a felsőfokú tényleg genyó.

Amarante 2013.08.15. 00:01:53

@Barátusz:

Akkor en egy melyen alulkulturalt csodabogar vagyok,mert nem olvastam soha,semmit tole.Nehany boffentese itt-ott megjelenik,de soha nem voltak szimpik nekem a naci besugok:))))Valahogy nem birja oket a szakszevezetem:)))

rezsoatya (törölt) 2013.08.15. 00:03:14

@Barátusz: otletet adtal!
Kene valami jo kis svajci frank hitel!

:D

BTBTBT 2013.08.15. 00:05:34

@Amarante:
A sógornőm sem olvasott tőle semmit, pedig a volt kollégánőmmel hasonló környékről származik.
Azért sokáig nem az élt aköztudatban Wass-ról, hogy besúgó volt. "Az erdélyi magyarság hangja"-ként élt a köztudatban. Írónak másodrangú volt, de mivel emigrált, "fontossá" vált.
A "Csaba" kivétel.

Fura egy szakszervezeted van neked. :))

Latcho Rom 2013.08.15. 00:06:07

@Barátusz: Van ilyen. Megvolt nekunk az Uz Bence - tudom nem wass - halinaba kotve, imadtam mint gyerek. Senki se szolt hogy nyilas volt.

BTBTBT 2013.08.15. 00:07:49

@Amarante:
Egyébként meg tudjuk, hogy egy mélyen alulkulturált csodabogár vagy. :DDD

@rezsoatya:
Kéne a rablánc meg a szenvedés, ugye? :)
A svájci frankos hitel nemcsak megőszítene, de talán a temetésed idejét is közelebb hozná.

Amarante 2013.08.15. 00:13:13

@Barátusz:

Fura bizony:))))

A legnagyobb bune az en szememben a tehetsegtelensege volt.Sem a stilust sem a hangnemet nem birom.Csakis abban a korban lehetett az,ami,az a kor meg nekem nem jon be:)))

Ez a Csaba mitol kivetel??Merthogy eztet sem olvastam:))

Bevallom oszinten,hogy en meg anno sem sokat hallottam rola,tiltott is volt meg annyira fontos sem volt,annyira jo iro sem volt.Sztem inkabb csak a szekelysegben volt ismert .

rumitom 2013.08.15. 00:16:20

@charlieharper: usaban nekem is.. raadasul ugy, hogy idejottem, vettem egy uj simet. masnap mar hivtak a gepek. es sms-ek is jonnek.

legszebb, hivtam egy nemzetkozi szamot mobilrol, ket perc mulva jott az sms a szolgaltatomtol ajanlva a nemzetkozi kedvezmenyes tarifa csomagot... bar ennek legalabb volt alapja.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.08.15. 00:18:19

@Határátkelő:

Tanárom mondogatta, amikor példákat hozott fel: minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának.
Ha másra nem is volt jó a poszt, arra igen, hogy ez alapján ki-ki be tudja lőni, hogy hol helyezkedik el a skálán, amin a felkészültségét méri.

A posztolót én is nagyon sajnálom, segíteni nem tudok rajta, csak ajánlani, hogy nézze meg a nevem melletti blogot, amit most kezdtem el.
A linkek nyilvánosak, ha csak azokat átnézi, már lesz kapaszkodója.

@macamuca:

A házeladással detto ugyanígy állunk mi is. Kaliber hasonló, csak más az erőssége/gyengéje. Az ország közepén. Arról a településről pedig még a munkahelyet adó megyeszékhely is könnyen elérhető, buszmegálló ott van a háztól pár méterre...
Érdeklődnek, érdeklődnek, de mi is A Vásárlóra várunk.

@Chamroe: @diggerdriver:

Linket köszi, én is megyek szókincsezni... :)

BTBTBT 2013.08.15. 00:19:15

@shakti_rom:
Erdélyi Szépmíves Céh. Kényes halina-kötés. Az "Uz Bencé"-t felnőtt fejjel is lehet imádni. De azért nem mindent Nyirőtől.

Amennyiben nincs tele politikával meg vallással, a jól fogalmazott mű jobban érdekel, mint a szerző élete, felfogása, hibái.
Ny. tudott írni, Wass meg csak próbált.
Persze az erdélyi irodalmi életnek ott volt a Tamási-Nyirő irodalmi konfliktus is.

@Amarante:
Lásd eggyel feljebb Wass "tehetségéről". Mégis zabálják. Persze nem ő az első író a világon, aki nem ír jól, mégis sikeres. Igaz, hogy ő a halála után lett az.

A "Csaba" olvasható, persze ez egy sokat olvasó szubjektív véleménye.

Amarante 2013.08.15. 00:25:24

@Barátusz:

Teny,hogy Erdelyben Nyiro ismertebb volt .Apam nagy kedvence,de en neki sem vagyok rajongoja.

Majd belenezek a Csaba-mube:)

Latcho Rom 2013.08.15. 00:29:08

@Barátusz: Az az, megvoltak a Koos konyvei is a sorozatban.

BTBTBT 2013.08.15. 00:35:40

Közben belefutottam egy tavalyi posztba "egy nyálasszájú magyar gyerek osztrákiában"-szinten.
Nem reklámozni akarom, csak egy szerzpi gondolatot idéznék: "Nekem például az a vágyam, hogy szaporodjak, mert nem látom más értelmét az emberi létezésnek."

Éccaka? Negró? :DDD

@Amarante:
Akkor inkább a Bencét.

@shakti_rom:
Pontosan.

Latcho Rom 2013.08.15. 00:38:21

@Barátusz: majd utanaolvasok a tamasi nyiro dolognak, alig tudok errol.

Amarante 2013.08.15. 00:43:03

@Barátusz:

Megegyeztunk:))))

Egy baratuszert meg ezt is megteszem:))))

BTBTBT 2013.08.15. 00:46:00

@shakti_rom:
Erről én sem tudtam. Más - természetesen erdélyi diplomás - avatott be. Lehet mindkettőt népi íróként definiálni, de nekem Nyirő valahogy autentikusabbnak hangzott - igaz, Tamásinak jobbak voltak a történetei.
Mondjuk Móriczot egyik sem űbereli. Az "Árvácska" a mai napig bicskanyitogatóan drámai.

@Amarante:
Miattam ne olvass el semmit. Csak akkor állj neki, ha belső indíttatású lesz a szakszervezeted. :)))

Amarante 2013.08.15. 00:47:11

@Barátusz:

Hol a tobbi baratusz????

Es hogy van az,hogy nincs Tokink???

Mi van itt kerem?????ilyen sokaig voltam tavol??:))))))

Amarante 2013.08.15. 00:52:25

@Barátusz:

A kivancsisag belso indittatasnak szamit?:)))

2013.08.15. 00:54:24

@Barátusz: Nyilvan csak egy peldat mondtam, az a lenyeg hogy kialakitanak rolad egy profilt (eletkor, nem, eletmod, vasarlasi szokasok) es azok alapjan jelennek meg a hirdetesek. Nyilvan akik ezeket kitalaljak, azt vettek eszre, hogy a 30-as gyermektelen nok pl. atlagban sok penzt koltenek fiatalito arckremekre. Ezert a cegek amik a kremeket gyartjak fizetnek az internetes szolgaltatonak hogy jelentessek meg a hirdetesuket az olyan profilu felhasznaloknak mint en.

rumitom 2013.08.15. 00:55:46

@Mirjam2: keress ra adblock plus. firefoxszal es operaval mukodik, tobbi browsert nem tudom. kb 5 eve csak igy netezek. szerencsere mar telefonhoz is van.
a ceges gepen IE alatt mindig elszornyedek hogyan is nez ki valojaban az internet. egy atlag ujsagcikket nem lehet vegig olvasni valamilyen villogo banner nelkul

BTBTBT 2013.08.15. 00:56:48

@Amarante:
Kellett neked értelmiségi párral időt tölteni. :)

Kit érdekel Tüki azok után, hogy színjátszik, hogy ő prémiumként sem fog kommentelni, csak olvassa a blogot? :)
Madár ki van dögölve, mert a héten kezdett el dolgozni 4,5 hónap után. Digi is korán kel holnap.

Én is megyek aludni. Jó éjt!

@Mirjam2:
A gmail-ben is van "targeted advertisement", és az éppen olvasott/írt levélben szereplő kulcsszavakhoz kapcsolódó szolgáltatások jelennek meg az oldalsó "banner"-eken.

2013.08.15. 01:00:10

@Amarante: Toki sajnos lelepett, de sebaj, beugrok en helyette ha annyira hianyzik. Tehat: meg mindig a ferjed tart el, vagy??? Egyebkent ne is valaszolj, nincsen elit egyetemrol diplomad es nem dolgozol befektetesi banknal ugyhogy nem targyalok veled. Vegeztem, most rohanok mert valakinek dolgozni is kell; osszedol a vilaggazdasag ha nem valaszolok egy surgos hivasra. Ja es Obama hiv a masik vonalon (de a titkarnom mar mondta neki hogy varjon mert en egy dolgozo no vagyok, nem egy kitartott k*, nem erek ra mindig felvenni a telefont).

Amarante 2013.08.15. 01:02:11

@Mirjam2:

:)))))

Nem hianyzik csak feltunt a csend es normalis hangnem:)))

2013.08.15. 01:02:41

@rumitom: Ez jo tipp, megprobalom. Koszi.

Bonjour 2013.08.15. 01:09:10

@én már a fény gyermeke vagyok: ezen szetrohogtem magam... Mekkora arc vagy. Tul intelligens a szarkasztikus humorod, de jo helyen jarsz: itt ertekelik.

Bonjour 2013.08.15. 01:09:57

@Amarante: meseltel? Erdemes visszaolvasnom?

Bonjour 2013.08.15. 01:11:36

@Mirjam2: te is sziporkazol. Jo a hangulat itt a HA-n ugy latom.

Amarante 2013.08.15. 01:12:17

@Bonjour:

Nem.Majd megirom:)))))

Ket tortenetem is van,egyik a HA-hoz kapcsolodik,arrol itt sokan tudnak,a masik eppen most tortenik:)))

Amint vege lesz megirom ezt a tortenetet is:)

Bonjour 2013.08.15. 01:39:12

@Amarante: posztnak? Nekem nagyon tetszik azotlet! Jo kis vitaindito lehetne.

buday008 2013.08.15. 07:21:36

@Barátusz: igen van itten valaki aki számol sokféle lehetőséggel hogy hol mi éri meg. Eszem ágában sincs senkit lebeszélni semmiről menjen. Csak a magam részéről azt osztottam meg én még mien szempontokat vennék számításba. egyébként meg ha úgy találom hogy adott esetben egy Londoni városrész nem jön be-a z nem jelenti azt hogy mondjuk egy vidéki walesi kisvárosba ne tdunám magam elképzelni. Vagy mondjuk rotterdam helyett egy holland kis városban. De mivel a világ elég nagy léteznek még országok bőven és Európán kivül is. azért nemértem miért kell fölényeskedni meg lenézni. az ember tájékozódik azt csókolom. Senki lelki világába nem akartam belelépni .

na4 2013.08.15. 07:21:36

Eljött az igazság pillanata: a posztoló tudása ennyit ér a világpiacon. Gyakorlatilag semmit.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.08.15. 07:43:45

@Chamroe: ez a szokincsfejleszto kiakasztott. Egyáltalán nem kezeli a szinonímákat, csak az jó amire ő gondol, hát kapja be :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.08.15. 07:46:52

@Mirjam2: de azt a profilt nem a te géped csinálja, hanem a különféle hirdetőoldalak (fb, google és még regetegen). Náluk vannak az adatok.

orange85 2013.08.15. 08:20:44

@Chamroe: alapszabály, hogy szavakat nem tanulunk külön, és ez az oldal nagyszerűen rávilágít erre.Nem elég, hogy nem jelzi, hogy jelzőről vagy főnévről van szó, hanem csak egyetlen megoldást fogad el,pl.:

tud: én:know, ő:can
alkalmi: én:occasional. ő:casual
különálló: én:outlier, ő:separate ...
tervező: én:planning (jelző), ő: designer (főnév)

Én senkinek nem ajánlom azt az oldalt!!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.08.15. 08:27:10

@orange85: teljesen egyetértek. Miután a sokadik jó megoldásomat jelezte hibásnak, bezártam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 08:27:20

@Zka:
Miröl beszélsz?
Csinálj magadnak saját szótárt és azt gyakorold.
Én összeállítottam magamnak egy 2000szavas szótárt különböző témákban és azt gyakoroltam.

2013.08.15. 08:40:35

@orange85: @Zka: ugyanazt a hibat csinaltatok, mint en. Morsel ravilagitott. Hanggal kell. Kimondja a szot es csak utana irod le.
En is csak hang nelkul irtam es nagyon rossz lett, mert pl kulonallora leirtam, hogy single, radirra meg eraser, stb

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 08:48:35

@charlieharper:
Mikor én ott gyakoltam semmiféle hang lehetöség nem volt.
Az az oldal lényege hogy teljesen a saját személyedre szabhatod a leckéket.
Te állítod össze a szavakat a jelentésüket mindent.
Amiért nekem tetszett az az hogy ha gyakoroltam egy szócsoportot akkor utána mindig csak azokat adta fel amiket nem tudtam.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.08.15. 08:48:43

@charlieharper: nem sok értelmét látom annak, hogy egy szónak egyféle értelmét megismerhetem a rengeteg közül, kontextus nélkül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 08:51:40

@Zka:
Baszod írd be a szót a jelentéséhez meg egy regényt is írhatsz.
Te határozod meg hogy mi a szó és mit jelent.

2013.08.15. 08:51:47

@diggerdriver: az ipaden fel sem jott a hang. Ahhoz pc kell.

2013.08.15. 08:53:08

Ki tudja? Van ilyen franciara es spanyolra?

orange85 2013.08.15. 08:54:04

@diggerdriver: tehát elmondom még egyszer:szavakat nem tanulunk külön, hanem rövid mondatokat vagy kifejezéseket mert félreértésre adhat okot!Got it?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 08:58:42

@orange85:
Akkor mondatfejlesztö lenne a címe nem szókincsfejlesztó.
Ezzel a címmel azt várd amit a cím ígér.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 09:00:56

@charlieharper:
Lehet választani a nyelvek közül.
Persze a kész mások által összegyűjtött leckék ott kevesebbek de csinálj magadnak.

nigara 2013.08.15. 09:17:31

@tanato: "Ugyanazon személy ugyanazon gyógyszerrel kiment Angliába ahol az ott kiváltott tablettákkal tökéletesen egyensúlyban volt,visszatérvén több hónap után itthon meg nem használt az ugyanolyan de itthon vásárolt készítménye.Ez elhangzott egy orvosi továbbképzés keretében,onnan tudom."

Szerintem itt meglehetősen nagy a csúsztatás. HA ugyanazon cég termékét vette meg, akkor egészen biztosan ugyanaz a gyógyszer!!!
Nem tudják, hogy ki gyártotta, mert szerintük ha a név ugyanaz, akkor ugyanaz minden...
Tehát nem keverjük a szezont a fazonnal...
Azt az orvosi konferenciát meg szintén nem kéne referenciaként említeni, nyilván valami gyógyszercéges ember valami hasonlót mondott - ami egyébként igaz, hogy igenis vannak különbségek - de a külön gyártósor ostobaság.

orange85 2013.08.15. 09:20:41

@charlieharper: az tollbamondás.szavakkal.
de most komolyan: a bocsánat-ra nem fogadja el a sorry-t csak az excuse me-t,az vmit sejtet az nyelvtanítás szintjéről!

orient 2013.08.15. 09:20:41

En is ugy latom ahogy paran leirtak mer. Sokan elmennek mert
itthon kilatastalansagot ereznek es ott sincs foldi paradicsom kemenyen kell dolgozni. Szinten nem ertem miert megy el egy olyan akinek jo, keresett szakmaja van itthon is. Van burkolo ismerosom aki nagy vallalkozoknak dolkozott be, sokazor atvertek es nem fizettek ki es o is kulfoldre akart azonnal menni. Azt tanacsoltam neki hagyja az ilyen munkakat es kezdjen el maga dolgozni egyedul megrendelesekre mert preciz es megbizhato. Ennek hamar hire megy majd es nem gyozi majd meloval. Jelenleg kb. 300-400k korul keres havonta es mikor hivom hogy jojjon hozzank valamit megcsinalni 2 honapot kell varjak mert annyira be van tablazva elore, mindezt itthon. Persze ha mondjuk szegeden van megrendeles melora akkor lemegy oda es megcsinalja es ha utana pesten akkor visszajon. Tehat benne van az ingazas, de a mai vilgban azert nehez ugy megelni hogy egy helyben ulok es itt legyen munka csak. Megis itthon van es legalabb csaladnak is nyugis. Festonek ugyan ez a helyzet, ha jol dolgozik megtud elni itthon mert annyira keves mar a jo es megbizhato szakember hogy kezrol kezre jarna az ilyen. Es persze ha festo akkor kitanulhat egy ket extra dolgot melle mint pl. gipszkartonozas, almennyezet es gyozni sem fogja a melot ha jol csinalja.

orange85 2013.08.15. 09:20:41

@diggerdriver: ha így akarsz nyelvet tanulni nagyon rossz úton jársz.mert az látszik, hogy ezen a téren segítségre van szükséged.
Kérdezz,segítek!Komolyan!

If you want to learn some language this way, this is not the most efficient method.It's not a good method at all.It's clear, that you need help.I could be your guide, believe me!Ask and you shall receive!:-)

orange85 2013.08.15. 09:20:41

@diggerdriver: Nem,nem,nem!
Utóljára:szavakat tanulni önmagában tilos!Főleg aki kint van terepen mint te és használni szeretné aktívan,helyesen!Mi ezen olyan nehéz?
Ajánlok egy könyvet, hidd el aranyat ér:Huron's Check Book 8000.
át tudom küldeni neked pdf-ben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 09:33:11

@nigara:
Miért kellene másik gyártósor?
Ugyanaz a gyártósor csak az összetevöket változtatják egyszer ide egyszer oda.
Ugyanazon a soron.
Ilyen egyszerű.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 09:39:10

@orange85:
Kezdek kételkedni hogy ugyanarról az oldalról beszélünk.
Amiröl én beszélek az olyan oldal ami azt adja ki válasznak amit TE beírtál helyes válasznak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 09:43:24

@orange85:
Figyelj, én értelek de ha van egy oldal aminek az a címe hogy Szókincsfejlesztö attól mit vársz?
A tanulás módszerén lehet vitatkozni de az oldal nevén és a kínált tartalomban mit kérsz számon?
Komolyan nem értem.
Ha meghívlak vacsorára akkor nem reggelit fogok feltálalni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.15. 09:48:53

@buday008: olyan munkat talalsz, amilyen kvalitasod van... hogy lehet valaki ennyire idiota?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.15. 10:06:13

@buday008: gondolom te sem lattal meg UK terkepet. Na az ugy nez ki, hogy London csak egy kis resze a kiralysagnak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.08.15. 10:10:32

@buday008: arra keszulj, ha kijonnel, hogy itteni szabalyok vannak, nem tudsz mire menni a magyar logikaval.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.15. 10:14:13

Off: Tudja valaki, hogy az évekkel ezelőtt kapott PPS szám meddig érvényes? (Írország). Köszi!

tanato 2013.08.15. 10:18:16

@nigara: Nem gyógyszercéges ember mondta,hanem egy egyetemi tanár,akinek a betege járt így.A prof,persze nyíltan nem támadta a szokást,csak megemlítette,hogy ez azért neki is furcsa.Egyebekben Te szakmabéli vagy?

nigara 2013.08.15. 10:29:50

@tanato: igen, szakmabéli vagyok.
A betegről megint csak az a véleményem, hogy fogalma sincs arról, hogy mit beszél, a prof meg nem tudom, miért alapozza a SAJÁT véleményét egy megbízhatatlan infóra.
Még egyszer: ez ostobaság.
A gyógyszeripar szigorúan szabályozott, ilyenre nincs is lehetőség, másrészt igény sincs rá.

orange85 2013.08.15. 10:41:53

@diggerdriver: hm...
nem ismeri a szinonímákat, nem jelzi a szó szófaját!Uram atyám!

de ha azt mondom, hogy ez a legminőségibb záptojásból készült reggeli,megeszed?
felejtsük már el az 50 éve makacsul magát tartó nyelvtanulási módszereket!
még ha normálisan lekezelné a többféle válaszlehetőséget, akkor sem lenne használható!
de mond meg te:pörög tőle az angolod van sem?ha igen, befogtam a szám!egyértelmű számodra, hogy mely helyzetekben mely szavakat használj?ez az oldal mondta meg neked, hogy mi a különbség a sorry és az excuse me kifejezések között?ha igen,befogtam a szám.

orange85 2013.08.15. 10:41:53

@diggerdriver: de befejeztem.ha nem fogadod el a tanácsomat akkor az a te döntésed.én átmentem a szótanulós perióduson, és tudom, hogy mennyire nem hatékony.azon vettem észre magam, hogy a szavakat keresem, mert önmagában tanultam, kiragadva szövegkörnyezetből.
azóta mindenkit próbálok erről lebeszélni.
I'm off.

2013.08.15. 10:41:53

Ennek a postnak szerintem a szánalmas blogon lenne a helye!

Ébredjetek fel! Gyerekkel kimenni semmire, külföldre??? Normális???

2013.08.15. 10:41:53

Szomorú eset :(
Külföldre csak ismert helyre vagy baráton (nem ismerősön, közvetítőn!!!) keresztül szabad menni.

Ausztria amúgy remek hely, mind barátom mind az én munkámat megbecsülik (csónakokat pakolunk, meg rafting túrákat viszünk). Ő ebből jól keres, nekem meg megéri csak a kikapcsolódás miatt kimenni. Mindíg van vacsorám meg jó szállásom a gyönyörű hegyek között. Nekem ez ausztria: kikapcsoódás fizikai munkával ;)

M. Péter 2013.08.15. 10:41:53

@tanato: Lehet, hogy csak az tortent, hogy a magyarorszagi helyzettol felment a vernyomasa.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 10:46:17

@orange85:
Kérlek linkeld ide az oldalt mert nem vagyok biztos benne hogy ugyanarról beszélünk

nigara 2013.08.15. 10:48:40

@M. Péter: na igen, ez egyébként a legvalószínűbb...

tanato 2013.08.15. 11:11:32

@nigara: Orvos vagy,esetleg gyógyszerész?

tanato 2013.08.15. 11:16:41

@nigara: Egy tanszékvezető egyetemi tanár adta elő,és célzott arra hogy nem egyforma lehet a hatóanyag mennyisége ugyanazon nevű tablettában,attól függően hogy mely országba irányul az export.

BTBTBT 2013.08.15. 11:31:36

@orange85:
"a bocsánat-ra nem fogadja el a sorry-t csak az excuse me-t,az vmit sejtet az nyelvtanítás szintjéről!"
Talán azért, mert a "sorry/I'm sorry" "sajnálom"-ot jelent, az "excuse me" pedig "bocsánat"-ot/"elnézés"-t? Magyarok IS szeretik keverni a kettőt különféle helyzetekben.
Sajnálod, ha rálépsz valakinek a lábára a tömegben, de elnézést kérsz, ha - akár ugyanabban a tömegben - kicsit tülekedve haladsz előre, és meglöksz néhány embert.

Egyébként te indulatos vagy, amikor feleslegesen felkiáltójeleket használsz?

"szavakat nem tanulunk külön, hanem rövid mondatokat vagy kifejezéseket mert félreértésre adhat okot!"
Ha nem tanulod meg a szavakat, rövidebb-hosszabb mondatokat sem leszel képes összeállítani, és az egyes szavak jelentésének pontos ismerete nélkül lesz aztán igazán félreértés.

"ha így akarsz nyelvet tanulni nagyon rossz úton jársz.mert az látszik, hogy ezen a téren segítségre van szükséged.
Kérdezz,segítek!Komolyan!
If you want to learn some language this way, this is not the most efficient method.It's not a good method at all.It's clear, that you need help.I could be your guide, believe me!Ask and you shall receive!:-) "
Aki ezt így leírja/fordítja, az ne marasztaljon el mást a nyelvtanulási szokásai miatt, hanem inkább gyúrjon a saját angoltudására. :)

Senki védelmében, de ez egy szókincsfejlesztő oldal, nem beszédfejlesztő. Full stop.

nigara 2013.08.15. 11:32:23

@tanato: nézd, én sem feltételezem, hogy bizonyos orvosok v. kórházak áthágják a szabályokat - pedig ennek alapján én is megtehetném, sőt a mérnökök vagy bárki más szakmai hitelességét is kétségbe vonhatnám.
Gyógyszerész vagyok, gyógyszeriparban, tudom miről beszélek, kérlek ne próbálj meggyőzni. Inkább hallgass rám, mert én tudom, miről beszélek.
A generikumoknál van egy határérték, amin belül eltérhet a hatóanyag mennyisége. Ez teljesen legális és elfogadott, DE nem függ attól, hogy hova megy az export. Ugyanis minden egyes gyártási tételnél van analitikai vizsgálat, aminek meg kell felelni. Azt hittem, ez tiszta sor az orvosok számára is - kár, hogy pont profok nincsenek képben, és hirdetik a hülyeséget

tanato 2013.08.15. 11:41:45

@nigara: Hát,ha a gyógyszeriparban vagy,az más,akkor van rálátásod a dologra.Ne feltételezzünk rosszat a cégekről.
Remélem más gyáraknál,nem csak a gyógyszeriparban sem fordul elő hogy Keletre mást adnak el mint Nyugatra ugyanazon címszó alatt.

nigara 2013.08.15. 11:47:29

@tanato: cSak pár példa:
Amlodipin néven (ez a neve!) 8 gyár terméke van forgalomban Magyaro-on
Ezek közül pl. melyikről beszélünk?

vagy Atorvastatin néven 11?

Ahogy mondtam, az egyes gyártók termékei között lehet különbség (sőt van is, ezért nem helyes a hatóanyagfelírási rendelet!). De azonos gyártó nem fog mást gyártatni különböző helyekre...

BTBTBT 2013.08.15. 11:47:32

@buday008:
"azért nemértem miért kell fölényeskedni meg lenézni."
Mintha éppen te sajnáltad volna le a londoni viszonyokat. Mondjuk nem kell aggódnod, mert ezzel a szintű "tájékozottságoddal" senkinek, aki a városban él, és itt kommentel, nem fogsz beletenyerelni a lelkivilágába.

@nigara:
Igazán nem akarok itt belebarmolni a kettőtök párbeszédébe, de a "corporate interest" (és itt nem kamatról van szó) gyógyszercégek esetében is eszméletlen, és az igazgatóság nem fogja a te meg a hasonló szinten lévő dolgozók orrára kötni, hogy hol és mikor trükközik a hatóanyagokkal. Nem minden alkalmazott jut hozzá minden információhoz.
Éppen ezért őszintén és hévvel tudod letagadni a fentebb taglaltak létezését.

Uzi 2013.08.15. 11:58:41

@tanato: Az egyes gyógyszerek országonként vannak engedélyeztetve, ezért akár ugyanaz teljesen más néven is jelen lehet vagy teljesen más is lehet ugyanazon a néven. A hatóanyagtartalmat a csomagoláson kell megnézni, általában 1-2 hatóanyagból egy gyógyszergyár akár többszáz fajta terméket hoz ki a koncentráció/felvivőanyag/csomagolás/megrendelő/stb különféle kombinációjában

tanato 2013.08.15. 12:09:57

@nigara: @Uzi: Én is nagyon bízom benne hogy azonos gyártó nem, küld más-más országokba ugyanazon néven kisebb vagy nagyobb hatóanyag-tartalmú gyógyszert.Nem volna etikus tőlük.Hogy a prof.mit észlelt,vagy mit mondott neki a betege az már nem az én asztalom.

nigara 2013.08.15. 12:15:57

@Barátusz: "te meg a hasonló szinten lévő dolgozók "

te figyu, honnan tudod, hogy én milyen szinten vagyok????????

"Nem minden alkalmazott jut hozzá minden információhoz."

nos, a hozzám hasonló pozícióban levők ilyen információkkal dolgoznak napi szinten.
Ha valamelyet jártas vagy a szakmában, akkor tudod, hogy ez milyen munkakör.
Ha nem, akkor nem értem, hogy milyen alapon osztod az észt.

tanato 2013.08.15. 12:26:08

@nigara: Egyébként nincs harag,én nagyon szeretem a gyógyszerészeket legjobban persze egyet közülük,mivel a feleségem is gyógyszerész.Igaz nem gyárban van,hanem kórházban,de régebben volt egy infúziós üzemben is .

BTBTBT 2013.08.15. 12:33:52

@nigara:
Eddig nagyon úgy tűnt, hogy te osztod az észt, én csak megjegyeztem egy dolgot.
Nem mondtam semmit arról, hogy milyen szinten vagy, csupán utaltam az azonos, de nem igazgatóság szintjén dolgozókra, úgyhogy az erre vonatkozó, sok kérdőjeles felfortyanásod értelmetlen.
Az, hogy információkkal dolgozol, nem jelenti, hogy minden infót megkapsz. De amiről nem tudsz, az nem fáj.

A szervezetfejlesztési tapasztalat valamivel több rálátást ad a profitorientált cégek különféle piaci körülmények közötti valós viselkedésére, mint a vállalaton belüli információkezelésed.

buday008 2013.08.15. 17:40:16

Kösz emberek, hogy azért nagyon nem küldtetek ela búsba.. Oké tényleg írrtam 1-2 nem kellően átgondolt magánvéleményt..xd

buday008 2013.08.15. 17:40:16

@orient: ebben sok igazság van. Lassan ott tartunk hogyha valakinek valamiben van gyakorlata pl. tud hegeszteni aránylag, akkor bakker el tudja magát adni lakatosnak és elvállahat pl egy kerítést kaput stb.. Röhelyes. Igazi szakembert viszont tényleg nemigazán találni már. Tudom mert egyre jobban kezdem magam beleásni a klf szakmákba, mivel nincsen pénzem magam csinálom, és kezd rálátásom lenni. sokszor röhögünk azon ismerősökkel hoyg sok megrendelő azt sem veszi észre ha a munka adott esetben szakmailag kaki, mert megnézi de szépxd Viszont azt mondom ha eza burkoló ismerősöd teszem azt ausztriába kimenne valami közvetítőn keeresztül, látné az osztrák a munkáját lefogadom ott is évekre munkát kapna.. egyik ismerősöm szerencsés értelemben így járt. Kiment 2-3 hetekre ingázni azt lecsapott rá az osztrák--- 3 évre felvette!!!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.08.15. 17:59:41

@rumitom: Köszönöm, ez jó hír! Próbáltam utánanézni, de mindenhol csak azt találtam, hogy ez kell a munkavállaláshoz, de hogy egy külföldinél van-e úgymond szavatossága, nem.

ffüttyfürütty 2013.08.15. 18:56:07

@orange85: Szia! Engem érdekelne ez a könyv. El tudnád küldeni? futtyfurutty kukac hotmail pont hu
köszönöm

Chamroe 2013.08.15. 21:26:38

@orange85: Szia! Nekem is el tudnád küldeni? szuszek23 kukac vipmail.hu Köszi!

Azért én a szókincsfejlesztőt használom továbbra is, arra, amire kitalálták, tökéletesen megfelel.
Amúgy sem hiszem, hogy a nyelvtanulásban csak egyetlen igaz út van. Én pl több könyvet, módszert kombinálok úgy, ahogy nekem megfelel :)

Chamroe 2013.08.15. 21:29:40

@diggerdriver: Mostantól motivál a gyakorlásban az, hogy rádverjek minimum egy órát :)))

macamuca [IHUN] 2013.08.15. 21:30:04

@Chamroe:
Komárom. Párom most Győrben melózik.
Mi nem terveztünk kifelé, azt hittük, itt minden okés lesz: tuti meló, okés fizu, igényeinknek megfelelő megélhetés. Kezdés albiban majd saját ház vásárlása, valahol a környéken (bejárás megoldott).
Majd jött a válság, házvásárlás lefújva, várjunk, meló volt, fizu/megélhetés is rendben volt.
A válság "megszokottá" vált, a lehetőségek tovább szűkültek, cég ingataggá vált (nem a válság miatt).
Munka is bizonytalanná vált. Párom ment, én maradtam. Ettük a kefét, ismét filléreztünk-számoltunk, és kikalkuláltuk, hogy semmi sem biztos.
Így elkezdtük kialakítani a sokadik "B"-tervet, amiben már igencsak dobogós helyen van a kifelémenet...
Kefeevés csökkenőben, reménykedés az itthoni változásra úgyszintén.
Vagy feladjuk, vagy teljesen áttervezzük az életünket, a hátralévő sacc negyed századot. Elég hosszú idő, az újratervezés mellett döntöttünk :))))))) Racionalice :))) (csak magyaroschan!!! :))) )

macamuca [IHUN] 2013.08.15. 21:39:12

@Barátusz:
"kvalifikált emberek által megideologizált nézetek"

Gyönyörűűűűűűűű!!!!!
És pontos....
Meggyőzhetetlen, mert ő sokáig seggelt az iskolapadban.

Chamroe 2013.08.15. 21:53:21

@macamuca: A mi legnagyobb bajunk az, hogy bár meg tudunk élni a jövedelmünkből (egyenlőre), de előrébb jutni nem tudunk.
Ha kifizetjük az albérletet és a rezsit, megvesszük a bérleteket, befizetjük az ovit, stb... hó végén még marad kb 10 ezer ft (kivéve télen, mert az halálbiztos, hogy a gyógyszertárban költjük el).

Mindenképpen addig szeretnénk lépni, amíg kicsik a gyerekek, a fiunk 4 éves, és szeretnénk, ha az iskolát már nem itt kezdené el.

Chamroe 2013.08.15. 21:56:55

@diggerdriver: Azt olvastam a blogodon, hogy a fiad szívesen jár iskolába az első napoktól. Tudnál arról is írni, hogy a kiköltözés óta, milyen tapasztalataitok vannak?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 22:14:02

@Chamroe:
Sok lehetőséget el tudta képzelni de ilyen gyors beilleszkedést nem.
Gyakorlatilag perfekt beszél angolul angol kiejtéssel.
Jól tanul és semmi probléma nincs.
Azaz egy igen.
Az én fiamnak házifeladat fóbiája van.
Néha hétvégére feladnak leckét. Jó esetben negyed óra alatt meg lehet csinálni.
A fiamnak ha gyorsan végzett akkor fél nap.
Most a hasa fáj ülni nem tud állni nem tud pisilni kell éhes szomjas álmos fáradt fáj a nézés stb...

BTBTBT 2013.08.15. 22:30:32

@macamuca:
Volt olyan angol kollégám, aki művelt és tanult is volt, ráadásul az enyámnél kb. 20x nagyobb zenei tudásnak volt birtokában, tehát jókat is dumáltunk, de amikor egyszer kijelentette, hogy mivel ő is rebellis volt kiskorában, a 2,5 éves lányának nem fogja megtanítani, hogy mi a "szülői tekintély"-t, és hagyja, hogy a gyerek azt csinálja, amit akar, akkor kicsit kiakadtam.
Amikor rákérdeztem, hogy mégis hogy fog viselkedni az ilyen palánta a szüleivel, és később mindenkivel, akivel életében kapcsolatba kerül, akkor a "felelős apuka" eloldalgott, mert erre nem volt kész válasza. :)

@diggerdriver:
Kétoldali idült iskolaundor. :)

Chamroe 2013.08.15. 22:37:57

@diggerdriver: Épp ma beszélgettem az óvónénivel, kérdezte, hogy itthon is problémás-e a gyerek? Kérdeztem, hogy miben nyilvánul meg a probléma? Szerintuk túl izgága, nem tud sokáig figyelni egy dologra, nincs el úgy egy helyben huzamosabb ideig, mint a többi gyerek, és folyton kérdez...
Hát nem tudom, én ezt nem tudom problémaként megélni, hiszen születése óta ilyen, ehhez vagyunk szokva.
Folyton kérdez, és nem rázzuk le, mint ahogy a környezetünkben azt a legtöbb szülő teszi, hanem válaszolunk neki, ha valami érdekli, és nem tudunk mit mondani, hát utánanézünk.
Vegyes csoportba jár, de a nála nagyobbaknál is választékosabban beszél, és sokkal gazdagabb a szókincse.
Nem értem, hogy miért akkora gond az, ha kicsit eltér az átlagtól...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 22:38:51

@Barátusz:
De nem...
Mert iskolába szeret járni jól tanul ott megcsinál mindent.
A lecke a probléma
Mi lenne otthon ahol naponta van annyi mint itt két hónapban összesen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.15. 22:42:48

@Chamroe:
Azért bazmeg mert Magyarországon ráhúznak egy sablont minden gyerekre és ami kilóg alóla azt levágják.
Itt meg amiben jó a gyerek azt fejlesztik tovább arra motiválják hogy azt csinálja amit szeret.
Itt a folyton kérdező gyerek a jó gyerek. Mert a válaszokból az egész osztály tanul.

BTBTBT 2013.08.15. 22:43:11

@Chamroe:
Miféle óvónéni az? A 2-4 éves gyerekeknek nagy általánosságban igen rövidke az érdeklődése bármi iránt, és mindig belekapnak másba.

@diggerdriver:
Javítok: kétoldali idült házifeladat-undor. :)

Az öcsém sokszor hasmenést produkált vagy lázasra sírta magát reggelente, mire elértek az oviba, hogy ne kelljen elszakadnia anyámtól.

orient 2013.08.16. 04:41:37

@buday008: ilyen ismerosom is van aki kiment es ott is jol megvan persze. A lenyeg az, hogy aki jol dolgozik az akar itthon marad akar megy meg tud elni, ha van egy jo szaktudasa ami keresett es persze megbizhato is. Nekem 4 ceget kellett kirugnom felujitaskor mert pocsekul dolgoztak es vegul haverral csinaltattam, piaci aron, sokat varva ra, de legalabb szep lett...

macamuca [IHUN] 2013.08.16. 13:21:14

@Chamroe:
" Szerintuk túl izgága, nem tud sokáig figyelni egy dologra, nincs el úgy egy helyben huzamosabb ideig, mint a többi gyerek, "

Az ilyen gyerekre itthon könnyen "rásütik", hogy figyelemhiányos=figyelemzavaros, túlmozgásos, és ezzel a jellemzéssel kerül első osztályba, ahol ennek "megfelelően" beskatulyázzák. Eleve hátránnyal indul(na)...
És nincs az az Isten, aki meggyőzhetné az ilyen gyereket így minősítő óvónőt/tanítót, hogy egyszerűen csak korának megfelelően viselkedik (eleven és kíváncsi: hát milyen legyen???), mert neki csak az a lényeges, hogy "más", eltér attól, amit ő kívánatosnak tart. Ha nem sablon, és nem ül meg egy szóra nyugodtan, akkor más, akkor túlmozgásos-stbstb...

Mondom mindezt úgy, hogy az én lányom is pörgött, mint a búgócsiga, feszt kérdezett, nem csak az oviban, hanem később is. Szuper óvónői voltak, így ez ott nem volt probléma: kapott feladatokat, volt elfoglaltsága, otthon úgyszintén, neki természetes volt, hogy kérdez, hisz kapott válaszokat, nem lett elhajtva.
A suliban úgyszintén, ott ráadásul sok és sokféle plusz elfoglaltság közül választhatott. Választott is. Némelyiknél először kérdezett otthon, hogy lehet-e/mehet-e, máskor meg eleve azzal jött haza (6 évesen, első osztály...), hogy ő beszélt a kórusvezetővel, mert szeretne énekkarra (IS) járni, és hogy igen, felveszik, szóval heti 2 nap az is lesz... (minden évben talált valami újabb "valamit" magának, a meglévőek mellé, én meg egyrészt hápogtam, hogy nem lesz ez sok, meg nem győztem magyarázni a tágabb családnak, hogy nem én küldöm, sőt, inkább sokallom, ő akar menni, merthát a család szerint túlterhelem....) A tanulással minden rendben volt, dícsérték az eszét meg a jegyeit, megjegyezve, hogy eleven...
Nagy szerencsénk volt, hogy ott, abban a faluban ilyen szuper óvónők és tanítók/tanárok voltak/vannak...
De ha kényelmesebbek, akkor könnyen túlmozgásosnak és figyelemzavarosnak minősítik.

Chamroe 2013.08.16. 14:45:04

@macamuca: Remélem, hogy mire ez nekünk gondot okozhatna, már rég nem leszünk itt :D

Eni_USA 2013.08.25. 10:45:32

ezen az oldalon talaltok munkat Becsben: www.wungarn.at irjatok a kinti magyaroknak, biztos van aki tud segiteni.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása