oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. július 31. 11:32,  A Határátkelő és a kommentek jövőjéről 1843 komment

2013. július 31. 11:32 Határátkelő

A Határátkelő és a kommentek jövőjéről

Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a komment, és nagyon jó beszélgetések szoktak kialakulni.

Ugyanakkor túl nagy a "zaj" is, vagy mondjuk ki nyíltan: a trollok időről időre elárasztják a blogot, nagyon komoly problémát és károkat okozva. (Ennek legutolsó példája a Keddi Klubsarok, amit sajnos emiatt kénytelen is voltam levenni az oldalról - igen, ez volt az a bizonyos utolsó csepp a pohárban.)

A Határátkelő egyik (talán legfontosabb) tartópillére a személyes történetek sora, ám érthető módon a trollok sok olyan embert elriasztanak, akik szívesen megosztanák a történetüket - hiszen ki szeretné, ha minősíthetetlenül megaláznák, és itt nem a normális hangnemben megfogalmazott kritikáról van szó.

Mindent összevetve tehát hosszas töprengés után arra jutottam, hogy muszáj változtatni a kommentelés eddigi gyakorlatán. A blog.hu-tól gyors segítséget kaptam, gyorsan összeállt a technikai háttér, így már ma el tudom nektek mondani, hogyan lehet a jövőben hozzászólni a posztokhoz.

A legnagyobb kérdés az volt, miként lehet megoldani a jó szándékú, normális kommentelők megtartását és a trollok kizárását egyidejűleg anélkül, hogy állandóan moderálni kellene - mert erre sajnos sem időm, sem módom nincs.

A prémium kommentelők

A megoldás egy olyan prémium lista felállítása, melyre jelentkezni lehet, és akik erre felkerülnek, azok a jövőben is ugyanúgy szólhatnak hozzá, mint eddig, ők semmilyen változást nem érzékelnek majd. Nevezzük őket prémium kommentelőknek.

Aki viszont nem jelentkezik, az csak előzetes moderáció után tud majd hozzászólni, ami sajnos várhatóan le fogja lassítani a megjelenését - tehát érdemes jelentkezni. A jelentkezéseket itt, e poszt alatt a kommentek között lehet megtenni (simán elég annyit beírni, hogy "jelentkezem, vállalom a normális kommentelést" és én aktiválom). Tervem szerint szeretnék megkérni pár őskommentelőt, hogy a kérdéses esetekben segítsen nekem dönteni, ők a jövőben reményeim szerint hosszabb távon is megmaradnak majd állandó segítőknek.

Mi lesz az újonnan jövőkkel?

Természetesen ők is csatlakozhatnak, nem az a cél, hogy egy zárt, kis közösség jöjjön létre, hanem az, hogy ki lehessen szűrni azokat, akik tönkre akarják tenni a blogot. E poszt alatt a jövőben is lehet jelentkezni, ezt minden poszt alatt röviden jelzem majd. Aki még soha sehol nem kommentelt korábban, arra a szokásosnál jobban oda fogok, fogunk figyelni.

Még egyszer szeretném nagyon erősen hangsúlyozni: a cél az, hogy akik eddig itt voltak, kommenteltek, azok továbbra is maradjanak és beszélgessenek, jó értelemben vett közösségi életet éljenek, és továbbra is osszák meg a hasznos információkat az olvasókkal, vagy akár csak dumáljanak egy jót - mindezt a trollok zavaró zaja nélkül.

Mikor lép életbe az új rendszer?

Szeretnék mindenkinek időt hagyni a jelentkezésre, ezért ezen a héten (terveimmel ellentétben) már nem lesz eredeti, új poszt, ezt a pár napot arra szeretném szánni, hogy mindenki eméssze meg magában a fentieket, és döntse el, kíván-e jelentkezni. Én természetesen szeretném, ha minél többen lennétek, ha minél több ember folytatna értékes, érdekes beszélgetést, hiszen ezek a beszélgetések sokszor legalább annyira izgalmasak, érdekesek, mint maga az aznapi poszt.

Tisztában vagyok azzal, hogy lesznek, akiknek nem tetszik majd ez az új rendszer, lesz, akit esetleg elveszítünk emiatt, amit nagyon sajnálok, de úgy éreztem, az utóbbi időben már a létében fenyegette a blogot a trollok viselkedése, márpedig nekem a Határátkelő fontosabb annál, mint hogy hagyjam tönkretenni.

Mit kell tehát tenni?

A teendő egyszerű: e poszthoz még a régi módon lehet hozzászólni (tehát azt is el lehet mondani, hogy ez egy diktatórikus, náci módszer és fogalmam sincs a szabadságról és a demokráciáról...), nyitott vagyok a kritikákra is, de elsősorban és mindenekelőtt: ITT JELEZZÉTEK, HA SZERETNÉTEK BEKERÜLNI A PRÉMIUM KOMMENTELŐK KÖZÉ.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: jövő kommentek Határátkelő

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr995434841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.31. 13:46:22

Jól látom, hogy még senki sem jelentkezett??? Én vállalom hogy továbbra is rendes leszek :)

Vittore. 2013.07.31. 13:47:12

Jelentkeznék kommentelni (de hülyén hangzik) és egyben megjegyezném, hogy tapasztalataim szerint a Facebook kommentelési lehetőség erősen visszaszorítja a trollkodást, az emberek névvel vállalva nem nagyon anyázzák egymást. Hozzáadni a Facebook kommentelési lehetőséget kb. 2 perc, csak a blog.hu-s srácok nem szeretik, mert nem a saját kutyájuk kölke.

azatya 2013.07.31. 13:49:50

Szivesen jelentkeznek rendes, jolnevelt kommentelonek. Mar amennyiben itt es igy kell.

Muscari 2013.07.31. 13:53:35

@Vittore.: Ez ok lenne, de nekem pl nincs Facebookom, es nem is akarok. Meg megint mas, ha nevtelenul kommentelsz, mint nevvel-arccal. Sok emnert elriasztana ez, hidd el.

Kedves HA, en mar irtam egy kommentet. Csak nem a @ betus szo miatt nem raktad ki? En csak ideztem pedig. Szoval akkor ujbol jelentkeznek, ha lehet :-)

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.07.31. 13:55:10

Én is jelentkezem prémium kommentelőnek. Szerintem tök jól hangzik! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 13:56:58

Én is írtam már de akkor megint.
Úttörő becsület szavamra betartom a 12 pontot.
Jelentkeznék kommentelönek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.07.31. 13:58:01

én is jelentkezek kommentelőnek. és még egy szavazat a facebookos izé ellen, akkor biztos nem írnék többet, mert egyszerűen nem keverem ezeket a dolgokat egymással.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 13:58:13

@Muscari:
Nekem sincs faszbuk és nem is akarok.
Kéretik tiszteletben tartani.

Etilcsoport 2013.07.31. 13:59:16

Jelentkeznek kommmentelonek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 14:02:59

@Vittore.:

A FB-kommentelést ellenzem. Nagyon sokan munkaidőben is kommentelnek, s sok munkahelyen le van tiltva a FB. Ezen kívül nem kap az ember jelzést, ha valaki válaszolt neki. A FB sok dologra nagyszerű, de blogkommentelésre nagyon rossz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 14:04:41

Írtam egy hosszú hozzászólást, még "moderáció" alatt, de az nem jelent meg...

Határátkelő 2013.07.31. 14:05:51

KÉT FONTOS MEGJEGYZÉS

Az egyik, hogy akadt egy kis technikai malőr, ezért nem jöttek eddig a kommentek. Megpróbáljuk elővarázsolni őket, de ha nem megy, akkor majd lehet, hogy meg kell kérnem a 13:46 előtt kommentelőket, hogy még egyszer írják le - remélem, ez elkerülhető.

A másik: Facebookos kommentelés FEL SEM MERÜLT, éppen azért, mert 1, van, akinek nincs 2, van, akinek van, de nem akar vele kommentelni 3, sok munkahelyen le van tiltva. Úgyhogy ez nem is szerepelt soha az opciók között.

Határátkelő 2013.07.31. 14:06:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, ezt értettem technikai malőr alatt. Bocs miatta, dolgozunk rajta!

mommmmo 2013.07.31. 14:07:31

Furi, ezt senki nem velemenyezi?

Szerintem nem rossz otlet,elvegre a premiumokon tul mas is hozzaszolhat, csak moderalas utan.
Szeretnek premium lenni persze.

mommmmo 2013.07.31. 14:10:57

Ja nekem csak most jelentek meg az eddigi kommentek... Bar kedvenc trollomat, voriket valszeg igy elveszitjuk:((

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 14:12:15

@mommmmo:
Mit véleményezzek?
Próbáljuk meg.
Aki megsértödik az úgy járt.

pappito · http://pappito.com 2013.07.31. 14:13:40

ha eddig nem tettem volna, akkor : leng a kezem, jelentkezem!

btw a fb accountot is csinálhatsz falból és kommentelhetsz vele marhaságokat, szóval az nem tart vissza senkit. de azért örülök, ha nem lesz fb komment

Balu kapitany 2013.07.31. 14:14:13

én is szeretnék premium kategóriába jutni,
és javaslom többek között bpetyát, maxvalt, tablenot, andaluzkutyát, mr. longot segítőtársadnak...

bomfi 2013.07.31. 14:16:14

Szeretnék prémium kommentelő lenni, igaz csak egy hozzászólásom volt eddig, de csak azért mert nem régen fedeztem fel a HA-t.

Sexual Harassment Panda 2013.07.31. 14:17:07

Jé, működök.Köszönöm.
Nos, ár vagy 1éve, vagy fél? hogy nem néztem ide, és mi történik?
Szénné trollkodják az oldalt..
Ne trollkodjatok, mert akkor én egy búús panda leszek.
Talán lehetnék "ne trollkodjatok panda" hehe.

Sexual Harassment Panda 2013.07.31. 14:19:16

Jaj ne már kedves bloggazda.Írjam le újból?

jelentkezem, vállalom a normális kommentelést!
Ha ez sem használ, akkor valóban búús panda leszek..

tableno 2013.07.31. 14:19:59

@Balu kapitany: köszi a bizalmat, bár fogalmam sincs, mivel érdemeltem ki... :)

Persze én is jelentkezem, bár nekem így elsőre vannak fenntartásaim az új rendszerrel kapcsolatban. Legfőképpen az, hogy így még nagyobb lesz a veszélye a blog belterjesedésének (már így is túl kevés az új kommentelő) és ezáltal a kommentek ellaposodásának. De hát a puding próbája, ugye...

négyzet 2013.07.31. 14:23:24

Reggel már írtam egy hosszabbat, most csak annyit, hogy:

jelentkezem

Sexual Harassment Panda 2013.07.31. 14:24:24

@tableno: Ez így van.
Ha nincs nyilvánosság, akkor sztem az nem jó.
Nem lehetne a trollokat csak simán ip-cím alapján kitiltani?
Mint Maxwalt, az amerikainépszava onlineról??
Tényleg, Max, azt egyszer meséld már el hogy volt?

2013.07.31. 14:27:26

Eltűnt a legelső hozzászólásom.

De a lényeget nem írtam bele, jelentkezek rendes hozzászólónak.

zopilote 2013.07.31. 14:28:26

" BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS. "
Elitelek mindennemu megkulonboztetest. :)
Regular, premium, VIP, angel, archangel, God.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 14:28:41

Ismét jelentkeznék! :)
Remélem nem vétózza meg senki sem :D

james80 (törölt) 2013.07.31. 14:28:51

@Sexual Harassment Panda: Az "amerikainépszava onlineról " kitiltás szerintem egy elismerés !

M. Péter 2013.07.31. 14:32:33

@Vittore.: Aki trollkodni akar, az csinál magának egy facebookot egy perc alatt, és onnan trollkodik majd.

Sexual Harassment Panda 2013.07.31. 14:34:31

@james80: Tudom, de jó pár hónapja mesélte Maxval, és szénné röhögtem magam, hogy egy ilyen birkatürelmű, higgadt pali mivel tudja magát kitiltatni?
Szívesen meghallgatnám a történetet.:)

négyzet 2013.07.31. 14:34:51

@zopilote: az én olvasatomban bárki lehet közvetlenül, rendesen kommentelő, csak az elején kicsit várni kell

Határátkelő 2013.07.31. 14:39:38

@négyzethálós: Az olvasatod tökéletes. A dolog lényege, hogy bárki kommentelhet, csak a nem prémium kommentelőknél (azaz akiket nem ismerünk) előmoderáció lesz, magyarul bizonyítania kell, hogy nem troll és tud normálisan beszélgetni. Másrészt mindenki kommenteléseit meg lehet nézni a blog.hu-n, tehát az új ember is gyorsan bekerülhet, ha látszik, hogy máshol normálisan kommentelt.

@tableno: Ez persze veszély lehet, ugyanakkor én azt gondolom, ha valaki komolyan gondolja, hogy beszélgetni szeretne, akkor nem túl nagy erőfeszítés ezt jelezni felém, azaz felvételt kérni a Prémium kategóriába. Ha valaki ezt nem akarja (bár nem látom, milyen negatívuma lenne), akkor fogadja el az előzetes moderációt. Szerintem többet nyerünk így, mint amennyit veszítünk.

mommmmo 2013.07.31. 14:40:10

@tableno: ez bennem is felmerult, de aztan arra jutottam, hogy a blog nem azert lett belterjes, mert nincs eleg (par 100) torzskommentelo, aki ugyis premium lesz, hanem azert, mert van kabe 10, aki itt chattel egesz nap.
Talan nekik meg lehetni nyitni a HA chattet?

fofofo 2013.07.31. 14:42:37

Jelentkezem. Eddig nem nagyon szóltam hozzá, mert nem láttam értelmét a követhetetlen kommentfolyam miatt. Remélem, bejön az új módszer.

kozmopolita 2013.07.31. 14:42:48

Énis, énis, engem is vegyetek fel!

Balu kapitany 2013.07.31. 14:44:24

@tableno: orvos vagy, nem? biztos tanultatok pszichológiát is így hamarabb vágod egy trollról a megnyilvánulásai alapján hogy ő beteg psziché-e vagy sem.., nem?:)

mommmmo 2013.07.31. 14:44:56

Hogy keszi Mary a burgert es beszelgessunk a terkepekrol cimu chatfolyamokkal??
Plusz lehetne egy chatfolyam azoknak is, akik Vori es egyebb trollok legujabb hulyesegein kivannak szorakozni, es beszologatni neki hogy levezessek az aznapi feszultseget.

M. Úr 2013.07.31. 14:46:11

Jelentkeztem már reggel, de akkor megint.
És remélem, a negatív kritika továbbra sem lesz cenzúrázva.

tableno 2013.07.31. 14:46:53

@mommmmo: Na igen, ez igaz. Néha nekem is az az érzésem, hogy az ilyen off-topic magánbeszélgetések többet ártanak a blognak, mint az igazi trollok (akik néha kifejezetten szórakoztatóak tudnak lenni).

tableno 2013.07.31. 14:47:28

@Balu kapitany: nem, az orvos az tanato. Mindig összekevernek minket...

Balu kapitany 2013.07.31. 14:51:25

javaslom tanatot segítőnek tableno helyett!:)

így jó?:)

tableno 2013.07.31. 14:52:32

@Balu kapitany: hát, végülis jobb, mintha én lennék Pilátus a Credoban...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 14:52:37

@Határátkelő:
Szerintem is jobb lesz ez így.

@mommmmo:
Ezt én is felvetettem nemrég HÁ-nak. Lehetne egy bármiről beszélgetős rész és egy cikkhez kapcsolódó rész.

Ha átmegy a blog "szakmaiba", akkor elvész egy csomó olyan interakció, ami egyébként akár építhetné is a közösséget, illetve egyéb információkat is meg lehet onnan szerezni. Ha pl. Kanada érdekel, akkor tudom, hogy kit keressek ezzel... de miért kellene megvárni, hogy Kanadás poszt legyen, hogy meg is kérdezhessem? Vagy ugyan így bármilyen ország szokásaival kapcsolatos dolgok (igen, akár Mary hamburgere is, mert ő biztosan echte amerikai hambit csinál és szívesen kérdeznék tőle how-to-t).

Érted?

VHB 2013.07.31. 14:55:10

Mostanában nem floodoltam szét a blogot, de azért kérek egy prémiumot. :)

érthetetlen chris 2013.07.31. 14:55:31

Jó ez a prémium kommentelős dolog!

Majd így legalább marad 10-12 ember, akik eddig is a hozzászólások 75-80%-át produkáltak és ők el lesznek egymással békességben.
Megmaradhatnak majd a saját kis mikró világukban és jól egyetértenek majd egymással, valamint nem kell tartaniuk attól, hogy valaki ellent mond nekik.

Igaz erre elég lenne létrehozni egy facebook csoportot nem kell hozzá külön blog, de mind1.
Üdvözlettel egy minden valószínűséggel FIDESZES bérkommentelő troll, a gyere haza portálról. :)

bobsys 2013.07.31. 14:56:15

"jelentkezem, vállalom a normális kommentelést"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 14:59:44

@érthetetlen chris:
Szerintem soha, senki sem tiltotta meg senkinek, hogy elmondja a véleményét, meglátását az adott posztról / országról.
És ezután sem fogja.

Mindenki képvisel egy szemléletet, egy véleményt. Erről lehet beszélgetni (már ha a jövőben lehet) és lehet ordibálni és anyázni.

Nem vagy te troll ;) (a politikai nézeteid meg senkit sem érdekelnek, nem az határozza meg, hogy igazad van-e vagy sincs)

tableno 2013.07.31. 14:59:52

@érthetetlen chris: Most akkor ez jelentkezés volt? Tulajdonképpen nem ártana ide egy FIDESZES bérkommentelő troll, boxzsáknak... :)

puhacica 2013.07.31. 15:00:41

jelentkezem, köszönöm! (prémium kategóriásnak lenni: megfizethetetlen! minden másra ott a mastercard.)

Határátkelő 2013.07.31. 15:00:48

@érthetetlen chris: Lassan kezdem feladni, hogy megpróbáljam elmagyarázni, hogy mi a különbség a kritika és a minősíthetetlen szenny között. Senki a világon nem mondta soha, hogy nem lehet kritizálni az adott posztot, az egész blogot, vagy engem, vagy a határátkelést. Egyetlen feltétel van: a normális hangnem. Szerintem nem olyan bonyolult ez.

Nem is tudom, hányszor mondtam már, de most elmondom megint: szívesen várok (és ezt veheted felkérésnek is) írásokat arról, miért jobb Magyarországon maradni, miért nem érdemes Magyarországról elmenni.

Arról nem tehetek, ha nem nagyon érkezik ilyen írás.

Talán majd most te... :)

tomfree 2013.07.31. 15:01:37

"jelentkezem, vállalom a normális kommentelést"

mommmmo 2013.07.31. 15:02:47

@Kovermadar: erre lett volna a klubsarok, csak nem igazan igy mukodik, mert az emberek a beszelgetes folyamaban valtanak at offttopikra, de posztot mar nem valtanak.

Lehet, hogy egy effele kulturat kellene kialakitani, hogy ha valaki rakezd az aktualis maniajara, akkor csak rendszeresen odszolnank, hogy "KLUBSAROK"????

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.31. 15:04:26

""jelentkezem, vállalom a normális kommentelést" és én aktiválom). Tervem szerint szeretnék megkérni pár őskommentelőt, hogy a kérdéses esetekben segítsen nekem dönteni, ők a jövőben reményeim szerint hosszabb távon is megmaradnak majd állandó segítőknek."

ismét jelentkezem (elsőre nem sikerült:)), vállalom a normális kommentelést:)
szívesen segítek is, más tematikus blogon is teszem, eddig nem érte szó a ház elejét, ott is egy hasonló balhé miatt vezették be, soft elvekkel.

Határátkelő 2013.07.31. 15:06:41

@puhacica: De kár, hogy ez nem nekem jutott eszembe... :)))))))

tomfree 2013.07.31. 15:09:11

@Határátkelő: július 26-án volt egy bejegyzés Ukrajnáról, de már nem elérhető a bejegyzés, történt valami amiről lemaradtam vagy technikai hiba?

Határátkelő 2013.07.31. 15:11:48

@tomfree: Sajnos a szerző munkahelyén nem örültek neki, ezért kénytelen voltam kérésére levenni. :((( Nem szokott ilyen előfordulni, de ebben az esetben kivételt kellett tennem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 15:12:08

@mommmmo:
Meg lehet próbálni, igen!
Mondjuk egy oldalmenüből elérhető, állandó "Klubsarok". Minden nap másikat nyitni talán nem szerencsés.
Aztán kérdés mit kezdene a blog egy olyan topic-kal, ahol már több 1000 komment gyűlt össze.
Viszont az értékes információkat (mert akár az is előjöhet) kár kidobálni mondjuk egy "minden vasárnak üritünk" módszerrel.

Valami fórumos megoldást vajon elbír a motor? Lennének a cikkek a főoldalon, mindegyik alá kommentelhető. Aztán lennének "szobák", mondjuk kontinens / ország jelleggel és az elmaradhatatlan dühöngővel :)

De az meg már nem ez a határátkelő lenne szerintem.

tableno 2013.07.31. 15:14:15

@Határátkelő: Basszus, pedig az egyik kedvenc posztom volt! :(

BTBTBT 2013.07.31. 15:14:52

No, akkor en is jelentkezem. Bevesztek?

érthetetlen chris 2013.07.31. 15:15:04

@tableno: Lehet jelentkezésnek is venni. :)

Egyébként érdekes a blog leírom, hogy miért.
Vannak jó postok amelyek általában egzotikus országokról szólnak, ehhez nincs egy normális embernek hozzáfűznivalója, max annyi hogy "hűde jó post, irigyellek stb"

Aztán van egy post fajta ezek általában az Angolok, ahol az ember leírja, hogy el kellet jönnie Magyarországról, mert nem jön ki a pénzéből, rezsi stb ezzel szemben Londonban........
Aztán a postból kiderül, hogy egy év után semmivel sem él jobban egy Pakisztáni családdal együtt valami lyukban, mint itthon.
Persze a történetét olyan kivagyi stílusban adja elő, hogy csak na, aki neki beszól az pedig csakis IQ 0 lehet..
Na egy ilyen írásra a tényeket tartalmazó leosztáson kívül egy nem elvakult ember mást nem tud írni.
Akkor ha szerintetek egy ilyen postra egy virágnyelven elmondott hülye vagyozás nem fér bele, akkor én nem kérem a tagságot.

A harmadik az aktuálpolitika. Magyarországon a politikai és a gazdasági helyzet xar, de korántsem annyira, mint egy két törzskommentelő néha kifejti. Az meg vicces, hogy mindenféle tájékozódás nélkül egy páran mennyire osztják az észt.
Tulajdonképpen ugyanolyan gusztustalan propaganda jön néha át az oldalról, mint a gyere haza portálról.
Szerintem nem kellene lemenni az ellenfél szintjére.
Azaz ha látom, hogy valaki a magyar politikára, vagy gazdaságra vonatkozóan hülyeséget ír és beszólok neki majd ez trollkodásnak minősül, akkor szintén ne adjátok meg a prémium tagságot.

köszi.

érthetetlen chris 2013.07.31. 15:16:05

@Határátkelő: upsz lásd a tablenonak írt válaszom.:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 15:16:29

@Határátkelő:
Tudtam.Tudtam.
Kétszer is megjegyeztem hogy remélem nem lesz baja belöle meg más is figyelmeztette.
Fideszékkel nem lehet játszani bosszúálló bagázs.

a nagy levin 2 2013.07.31. 15:16:56

No, akkor így lehet egymás között turbékolni az akolmelegben! Mindenképpen prémium kommententelő szeretnék lenni! Nem vagyok Troooolllll! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 15:18:18

@Barátusz:
Hol a bánatos pi...ban voltál eddig?:)))))))))

tableno 2013.07.31. 15:19:09

@érthetetlen chris: "Aztán a postból kiderül, hogy egy év után semmivel sem él jobban egy Pakisztáni családdal együtt valami lyukban, mint itthon. Persze a történetét olyan kivagyi stílusban adja elő, hogy csak na, aki neki beszól az pedig csakis IQ 0 lehet.." - ha figyelmesen olvasnál, tudnád, hogy ilyen esetekben a törzskommentelők szokták elsőként leoltani az "elkövetőt". Szóval amit kifogásolsz, az egyszerűen nem igaz.

noirp 2013.07.31. 15:19:54

Jelentkeznék én is kommentelőnek; bár eddig 4-5 hozzászólásom ha volt, sokat olvasok HÁ-t, és nemsoká (ha minden jól megy) eljön az az idő, amikor rengeteget _kell_ kérdezősködnöm a tapasztaltabb határátlépőktől.

Ne hagyjátok semmiképp, hogy a trollok, gyűrűlidércek és egyéb micsodák tönkretegyék a blogot. Ha csak így megy, akkor sajnálkozva, de belenyugszom, hogy tényleg csak így megy.

Minden kommentlehetőséget előre is köszönök.

Alikam 2013.07.31. 15:20:58

Ez a probléma ezzel a politikai bloggal is. Persze a bloggerek azok aztán azt írnak amit akarnak, a kommentelők szintjén pedig már kb. kínai cenzúrát alkalmaznak...

A szabadságnak ára van kedves elvtársak, ára van, ha nem tetszik a szólásszabadság, akkor nem kell blogolni vagy blogolj a haverjaidnak.

Ez vonatkozik az überliberalista Indexre is...

Határátkelő 2013.07.31. 15:20:59

@érthetetlen chris: Még egyszer: szerintem úgy is el lehet mondani, hogy "nincs igazad", hogy nem hülyézed le a másikat, hanem elmondod, hogy "ezért meg ezért nincs igazad, nem értek veled egyet", és még van rá ezer mód. Speciel megalázni nem kell a másikat. Azt is el lehet kulturáltan mondani (és nekem ezzel sosem volt bajom), hogy "figyelj, 4 pakisztánival és 3 bolgárral élsz egy házban, elmúltál 35 éves és egyetlen szobában nyomorogsz Londonban. Ez mennyivel jobb, mint Magyarországon egy vidéki házban / pesti panelban lakni?". Nem emlékszem olyan esetre, hogy emiatt bárki is ki lett volna tiltva, meg lett volna fedve, stb.

Szóval egyáltalán nem a vitával, hanem a hangnemmel van gond, amikor van.

Ha meg gusztustalan propagandát érzel, akkor írd oda, hogy az szerinted gusztustalan propaganda, aztán majd ezen jól el lehet vitatkozni.

Én meg örülni fogok annak, hogy többféle vélemény ütközik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 15:21:02

@Barátusz:
Drága barátuszom!!! :D
Hol jártál eddig?

(tuti a barátuszozásból is elege van már a népnek :) )

tomfree 2013.07.31. 15:25:03

@Határátkelő: Ezt sajnálom, mert jó bejegyzés volt, kár érte.

VHB 2013.07.31. 15:25:46

@érthetetlen chris: És miért nem emlékezünk meg azokról a drágaságokról, akik ha nem látnak leírva egy infót pl.: nyelvtudás, akkor a saját szájuk íze szerint, kiegészítik azt és ennek alapján küldik el a posztolót, hogy felelőtlen, tudatlan és társai. Az érmének, mint a lónak is legalább két oldala van.

Határátkelő 2013.07.31. 15:26:04

@Alikam: Most eldöntöttem, hogy állati megértő és türelmes leszek, így leírom ma sokadszor is: ha szerinted az kínai cenzúra, hogy nem lehet trollkodni és európai módon kell beszélni egymással, akkor nevezd annak. Azért Kínában szerintem meglepődnél.

Még egyszer javasolnám, hogy olvasd el a posztot, ami alá kommentelsz: a cél a trollok és nem az ellentétes vélemények megregulázása.

Az pedig, hogy egyesek (például te is) összekeverik a szólásszabadságot azzal, hogy mindenkinek bunkó módon be lehessen szólni, sajnálatos. Talán érdemes lenne szétnézni a szintén nyilván a kínai cenzúrát követő angolszász sajtóban, hogy ott miként mennek ezek a dolgok...

mommmmo 2013.07.31. 15:26:26

@Kovermadar: szerintem ugyanez lenne, de jobban rendszerezve?
Es szerintem a napi klubsarok is jol mukodhetne, ha az emberek hasznalnak.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.31. 15:26:34

Ha már a változásoknál tartunk... Én még annyit szeretnék javasolni, hogyha nincs értelmes poszt, akkor kihagyhatunk egy-egy napot. Szerintem nem kell ahhoz görcsösen ragaszkodni, hoyg midnen reggel legyen kint valami én inkább a minőségre mennék.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.31. 15:27:56

@Kovermadar:
volt egy blog, ahol megpróbálták, 1000 feletti kommentnél alig bírta betölteni a fullcommentlistet:(
(pl amikor egy hivatkozott hozzászólást akarsz megnézni, és 100 előtt van)

purple ragdoll 2013.07.31. 15:30:39

Én is szeretnék csatlakozni a prémium kommentelők táborához.

mommmmo 2013.07.31. 15:31:08

@Határátkelő:
Azzal kapcsolatban nem tudsz valamit tenni, amirol mi Kovermadarral es Tablenoval beszelgetunk? Hogy a chateloket valahogy be kellene terelni a klubszobaba?
Ertem ezalatt, hogy esetleg erre kulon fel lehetne hivni a posztok alatt a figyelmet, vagy ilyesmi?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 15:32:15

@Barátusz:
Szokjál le róla.
Nehogy má' jól érezd Magad:))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 15:33:53

@mommmmo:
Állati nagy munka lenne megint költözni, de ha mások szerint is jó megoldás, akkor biztosan nem jelent visszalépést egy strukturáltabb környezet.

@Barátusz:
Mesélj, milyen volt! Hol jártál?

@Babette_:
Jogos. Különösen telefonról / tabletról. Már a 400-as kommentszám is megfekteti a telefont, nemhogy egy 5.000-es.

@Határátkelő:
Lehet-e lapozhatóvá tenni a kommenteket? Mondjuk 100-as csoportokban? Mindentől függetlenül lehet, hogy egészen hasznos fejlesztés lenne... ha lehet (és van hozzá mindent elsöprő ingered :) )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 15:34:37

@mommmmo:
Én nem szivesen venném ha szét lenne tördelve az oldal.
Folyamatában jobb.

érthetetlen chris 2013.07.31. 15:36:41

@Határátkelő: Tudod én azt tapasztaltam (bár nem olvastam el minden postot és kommentfolyamot), hogy az első bíráló reakció általában tényleg az mint amit leírtál.

vagyis: "figyelj, 4 pakisztánival és 3 bolgárral élsz egy házban, elmúltál 35 éves és egyetlen szobában nyomorogsz Londonban. Ez mennyivel jobb, mint Magyarországon egy vidéki házban / pesti panelban lakni."

Aztán jön valaki, aki úgy érzi, hogy mindenképpen meg kell védenie az új hazáját és ír valami blődséget.
pl:Hát még így is megéri, mert Magyarországon mindenki piszkos proli stb"
Majd 3-4 ilyen üzenetváltás és jön az anyázás.

Aztán egy idő után már mindenkit beskatulyáz a tömeg, valamilyen pártállásra amihez köze nincs és rendszerint az első ellenvéleményt megfogalmazó nem törzskommentelő lesz a troll.

Írok még egy személyes példát. Leírtam itt, hogy a trafik eljárás az állam számára bizony szerintem hasznos és kifizetődő volt és szerintem a sok rossz intézkedés mellet ezt jól csinálta a kormány.

Persze jött a had, hogy mocskos FIDESZES vagyok, meg 4 ember írta le egymástól függetlenül, hogyha Gyurcsány hozta volna ezt a törvényt utálnám.
Én meg 4-szer írtam le, hogy nem akkor is jónak tartanám, de persze még mindig mocskos FIDESZES voltam, csak azért mert nem azt írtam amit a fórumos többség bégetett.

Szóval én leírtam egy véleményt amivel a többség nem értett egyet, aztán az észérves meggyőzés helyett, csak anyázást kaptam és mocskos FIDESZES voltam, tehát egy ellenvélemény alakított ki egy mindkét oldalról méltatlan vitát.
Most ki is volt a troll???

Határátkelő 2013.07.31. 15:38:23

@mommmmo: Hát ha elsöprő igény van rá, megpróbálhatjuk, bár bennem vannak kételyek. Mert mi a helyzet például akkor, ha nem mennek? Nem lehet senkit kényszeríteni, hogy Klubsarokban kommenteljen. És egyelőre arról sem vagyok meggyőzve, hogy olyan nagyon jó ötlet, mert azért elég sokszor előfordul, hogy egy látszólag sehová sem tartó beszélgetésből olyan infók jönnek elő, amik hasznosak lehetnek az adott poszt szempontjából is.

De ha Nagy Népi Kezdeményezés lesz mindent elsöprő akarattal, akkor persze lehet róla szó. Éppenséggel egy próbát megérhet majd. :)

BTBTBT 2013.07.31. 15:39:29

@diggerdriver:
Pedig nagyon igyekszem jol erezni magamat. Es ezen a hozzaallasomon meg a trollok sem tudnak valtoztatni. :)

@Kovermadar:
Nagyon jo volt - Mo., 35-40 fokban, csaladi korben.

2013.07.31. 15:40:40

@érthetetlen chris: "A harmadik az aktuálpolitika. Magyarországon a politikai és a gazdasági helyzet xar, de korántsem annyira, mint egy két törzskommentelő néha kifejti."

Ez elmondható azokról is, akik meg azt próbálják bebizonyítani, hogy végső soron nem is olyan rossz a helyzet. Szánalmas ez az önámítás.

Határátkelő 2013.07.31. 15:41:10

@zebralany: Igen, erre már gondoltam én is. Lehet, hogy nem lesz mindennap poszt, illetve szeretném már régóta elindítani a blogajánlót, (azaz az általam jónak tartott blogokról - kb. azok, amelyek a főoldalon is ki vannak téve) ajánlanék heti rendszerességgel olvasnivalót. Ez például lehet, hogy kiváltja majd az egyik hétvégi posztot. És van még ötletem ezen kívül is, de szívesen veszek javaslatokat is.

Határátkelő 2013.07.31. 15:42:06

@Philosoraptor: @érthetetlen chris: Na, most nehogy itt egymásnak essetek, mert összevonom a szemöldököm... :)))

tableno 2013.07.31. 15:45:39

@érthetetlen chris: Most akkor mivel is van neked tulajdonképpen bajod? Azzal, hogy cenzurazzak a velemenyeket, vagy azzal hogy nem a te izlesednek megfelelo velemenyeket cenzurazzak?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 15:47:28

@Határátkelő:
...és azt mondod hogy Irgum-burgum:))))))))

almare 2013.07.31. 15:47:51

Én is szeretnék jelentkezni, bár szökőévben egyszer kommentelek (itt; máshol egyáltalán nem :) ). Ígérem, nagyon rendes leszek! :)

Len.Mag 2013.07.31. 15:48:09

Nem emlékszem, hánykor írtam, de akkor újraküldöm, mert nem látom itt:

JELENTKEZEM!! :)

Prémiumot kapni is királyság, de ha magad lehetsz prémium, az a királyságok netovábbja! :D

Alikam 2013.07.31. 15:48:18

@Határátkelő: és hol a határvonal? Hol húzod meg? Mi számít trollkodásnak? Mi nem?

Továbbra sem értem, hogy egy blog-on, aminek alapvetően az volt a funkciója, hogy szabadon kifejthesse az ember a véleményét, minek kell cenzúrázni a hozzászólások szintjén?

Akkor inkább vedd le a hozzászólások lehetőségét..., az legalább tiszta és pártatlan.

Az Indexes füvesek, meg ultraliberalista faszok is képesek címlapra tenni olyan blogokat, ahol előzetes moderáció van. Gratulálok azoknak is, azok is csak addig pártatlanok a fasz másik végén dekkolnak...

Ez amúgy már trollkodás? Már ha egy ilyen pontos, komoly, tudományos definíciót használunk...

Muscari 2013.07.31. 15:48:36

Figyelitek, mennyien jelentkeztunk olyanok, akik csak neha szolnak hozza? En ennek szemrly szerint nagyon orulok, eddig is sejtettem h nagyon sokan olvassuk a blogot es most itt a bizonyitek.

Meg az is lehrt h majd irok egy posztot, mert lenne mirol. Nem szemely szerint magamrol, hanem a munkarol amit nemreg keztem el csinalni. Meg gondolkodom, de ha normalis marad a kommentek hangneme, belevagok.

mommmmo 2013.07.31. 15:49:03

@Határátkelő:
Hat lehet, hogy tenyleg nem mindenki ert egyet de szerintem azert 1000 kommentet nem artana valahogy strukturalni. Ez szerintem nagyobb problema, mint nehany troll. De hogy ezt hogy is valositsuk meg, arra vonatkozoan nekem sincs sok otletem egyelore.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 15:50:08

@Barátusz:
35-40 fok? Jajj! :)
Olvastam, hogy kánikula volt... legalább a szél fújt kicsit?
Emlékszem, annak idején Erdőkertesen, a nyarak embertpróbálók voltak. Ugyan ez a 35-40 fok, de szélcsend. Nem tudtam már hová bújni, az asztal alatt is meleg volt :)
Persze nekem semmi sem jó, ha itt 28 fok van, már akkor is teljesen készen vagyok.

Tegnap viszont végre sikerült megállapítani a számomra tökéletes hőmérsékletet: 19,5 fok volt az autó szerint, picit borús és nagyon enyhe szél. Tökéletes!
Na ilyen helyre kell költözzek :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.31. 15:50:15

en is akarok, kb hatodszor jelentkezem ma...
balu kapitanynak meg koszonom az ajanlast!

BTBTBT 2013.07.31. 15:51:41

Eszmeletlen, mennyi ismeretlen (tehat ritkan kommentelo) nick kerult ma elo. :)

@Alikam:
"Akkor inkább vedd le a hozzászólások lehetőségét..., az legalább tiszta és pártatlan."
Ha kitiltanak egy trollkodot, szerinted meddig tart neki ujra meg ujra beregisztralni, es folytatni, amit elkezdett?

@diggerdriver:
Nekem mar minden macskas avatarrol az nemreg kitiltott Garfieldes jut eszembe. Igen, digi, rolad is. :)

tableno 2013.07.31. 15:52:13

@Alikam: "Mi számít trollkodásnak? Mi nem?" - hát szerintem az "ultraliberalista faszok" kifejezés használata már annak számít. Te ultrajobbikista férfinemiszerv... :)

érthetetlen chris 2013.07.31. 15:53:55

@tableno: Röviden és tömören a kettős mércével van bajom.

A kiragadott példánál maradva, ha ellenvéleményt fogalmazok meg ne az legyen a zsigeri reakció, hogy mocskos FIDESZES hanem észérvekkel győzzön meg a másik fél.

Én meggyőzhető, vagyok de páran itt rendkívül egysíkúan gondolkodnak.

2013.07.31. 15:54:03

Én is szeretnák kommentálni.

Északifény74 2013.07.31. 15:54:55

prémium-nak jelentkeznék, ha esetleg kedvem támad kommentelni:)

érthetetlen chris 2013.07.31. 15:55:20

@Philosoraptor: Igen azt mondom én is, hogy legyünk mind2 oldalról objektívek.

Az is szánalmas önámítás, ha jó dolgokról is be akarjuk bizonyítani, hogy xar.

tableno 2013.07.31. 15:59:18

@érthetetlen chris: ebben egyetértünk, de itt általában olyan a fogadjisten, amilyen az adjonisten.

mommmmo 2013.07.31. 16:00:49

@érthetetlen chris: a mocskosfideszes kifejezes hasznalata is trollsag, de mond mar meg tenyleg elhangzott ilyen? Linkeld be, legyszi.
Mert szerintem ez epp nem az itteni torzsgarda stilusa.

Amugy trollsag a negativ kritika, indoklas nelkul, illetve, ha valaki szemelyiseget, jellemet minositgetjuk az irasa es a velemenye helyett. Roviden osszefoglalva.

2013.07.31. 16:02:18

szertenek premium kommentelo lenni ,koszonet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 16:06:18

@érthetetlen chris:
Hogy lehet mindkét oldalról objektív valaki, ha a személyes nézőpontját veszi bele a kommentbe?

Lehet, hogy valami szerinted kifejezetten jó dolog Magyarországon, de lehet, hogy pl. nekem pont nem mérvadó vagy pont nem tetszik. És fordítva.

Nyilván nem kell egymás torkának esni, hanem ha eljutunk arra a pontra, hogy te úgy látod A, én pedig úgy, hogy B, majd ezt megindokoljuk, de valamiért még mindig egymásnak feszülés van, akkor kell abbahagyni az adott beszélgetést és köpködés nélkül elfogadni, hogy másképp gondolkodunk.

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:07:03

@mommmmo: Bocs nem fogom előkeresni, mert lusta vagyok, az e-mail fiókomat, meg nem rég töröltem ahol jelzi a válaszokat.

Amúgy ha valakinek így beugrik, a korrupció és kapcsolati háló különbségéről és jó és rossz kurrupcióról ment ott a vita.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 16:07:46

@Sexual Harassment Panda:

Ha ismered Bartust, tudod. Neki az a baja, hogy a világ legokosabb emberének hiszi magát. S mindig abszolút igazság amit éppen gondol. Szerinte pl. Mo-n katolikus fasiszta diktatúra van, Orbánt a Vatikán irányítja, s mindebben Orbánt segíti szinte a teljes magyar ellenzék. Pl. a Klub Rádió meg az ATV szerinte fideszes média. Bajnai meg Orbán szekértolója, mert azt mondta, hogy Mo-n nincs diktatúra. Stb. Szóval ezen az alapon eleve nehéz a vita...

Na, de mivel érdemeltem ki akitiltást? Nos, NEM politikai vélemény miatt! VALLÁSI okból. Ugyanis azt találtam mondani, hogy a katolikus inkvizíció összes áldozata kb. 50 ezer fő. Bartus szerint meg 100-200 millió. Ezért ki lettem tiltva, ugyanis ezzel akijelentésemmel megsértettem a több százmillió áldozat amlékét és ezzel a faiszmust proapagáltam. Le is jegyeztem, lásd: maxval1967.files.wordpress.com/2012/09/amn2.jpg

Muscari 2013.07.31. 16:08:21

@diggerdriver: idosgondozas. Ugy, h a sajat lakasukban elo idoseket latogatok. Nem olyan nehez munka, mint sokan gondoljak es kozepfoknal kicsit gyengebb angollal is el lehet szerintem kezdeni. En nagyon szeretem csinalni.

mommmmo 2013.07.31. 16:09:36

@érthetetlen chris: es arra emlekszel, hogy ki mondta?

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:09:40

@Kovermadar: Bocs leírtam, hogy szerintem miért jó.
Mert röviden és tömören növeli az állam bevételeit.

A szerintem jelzés azért került oda, mert lehet más megközelítés amit meghallgatok. Az viszont nem más vélemény hogy mocskos F..

BTBTBT 2013.07.31. 16:09:53

Ujabb es ujabb ismeretlenek bukkannak fel. Lehet, hogy ez volt HA celja?

@Kovermadar:
Nagyon birtam, bar termeszetesen nem toltottem az egesz idot a napon.

@diggerdriver:
Tegnap beneztem. Lattam a rozsaszin malackadat.

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:11:26

@mommmmo: Nem is itt hanem az Munkahelyi Terror-on láttam sokszor az egyiket.
Nevet szándékosan nem írok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 16:12:31

@Sexual Harassment Panda:

"Nem lehetne a trollokat csak simán ip-cím alapján kitiltani?"

Nekem pl. csak otthon van fix ip-címem, a munkahelyemen százféle lehet, pl. olasz ip-címmel is tudnék írni. S sok embernek eleve nincs fix ip-címe.

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.31. 16:12:59

enisenis. premiumnak lenni jo. es megigerem uttoro becsulet szavamra, hogy nem fogok senkit letrollkodni. :D

Sexual Harassment Panda 2013.07.31. 16:14:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Szerinte pl. Mo-n katolikus fasiszta diktatúra van, Orbánt a Vatikán irányítja, s mindebben Orbánt segíti szinte a teljes magyar ellenzék. Pl. a Klub Rádió meg az ATV szerinte fideszes média. Bajnai meg Orbán szekértolója, mert azt mondta, hogy Mo-n nincs diktatúra"

Ugye most csak viccelsz?
Ki az a barom, aki ezt elhiszi??!!

aberdon 2013.07.31. 16:14:27

én is csak párszor kommenteltem eddig, de szeretnék jelentkezni!

mommmmo 2013.07.31. 16:14:37

@érthetetlen chris: de ha ki akarod tiltani a teged serto trollsagot a blogrol, akkor nem johetsz azzal, hogy "nevet szandekosan nem irok".

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:16:36

@Sexual Harassment Panda: Olvas Konteo Blogot és látsz majd 100* cifrábbakat.

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:18:59

@mommmmo: Nem félreértés van.
Én nem akarok kitiltani senkit, akkor és ott ők akartak engem kitiltatni, mert biztos a gyere haza portál bérkommentelője vagyok és így itt nincs keresnivalóm.

Annyi volt a bűnöm, hogy a kormány 1db kiragadott intézkedésével egyetértettem.

2013.07.31. 16:21:43

pontosan az volt a baj ,hogy mindig ugyanaz a 30 ember szolt hozza az oldalon ,a legnagyobb baj ,hogy hogy a legtobben nem kritikat vagy velemenyt fogalmazott meg a posztoloval szemben hanem itelkeztek,, a megirt poszt vagy bloghoz a hozzaszolas velemenyezes ugyanolyan fontos ,van mikor tobb informacio jut el hozzank a hozzaszoloktol mint maga a blogbol,,ehhez szerintem semmi mas nem kell csak inteligens es tartalmas informativ beszelgetesek a blog alatt,rengetegen azert nem kerdeztunk vagy azert nem szoltunk hozza mert az a bizonyos reteg trollok vagy csak egyszeruen bunkok szetvertek a mondandojukkal az egesz ertelmet, lenyeget,,mert ugye kinek van kedve vitatkozni a olyan emberekkel ,,kik olvasnak de nem ertenek ,ez millioszor eszreveheto mikor egy blog utan olyan kerdeseket tesznek fel lehuzva ,leszolva amit a blogolo az elso bekezdesbe beleirt,szoval remelem kicsit letisztul es kellemesebb elmeny lesz itt lenni,,es igy talan megtobb iras kerul vel az oldalra, remeljuk jobb lesz ,sok sikert.

Pernilla 2013.07.31. 16:25:09

Szeretnék prémium kommentelő lenni!

mommmmo 2013.07.31. 16:25:43

@érthetetlen chris: szerintem amugy a torzsgarda eleg ertelmesen tarsalog, es ez az egesz nem a magyar partpolitikarol szol.
Hanem arrol, hogy a tobbseg mar latta hogy hogy mukodik kabe egy fejlettebb demokracia, es ezert az egesz magyar politikai elittol okadnia kell.
Es mivel jelenleg fidesz kormany van, ezert sok beszukult agyu ember, akik a magyar stilushoz vannak szokva tehat azt hiszik, minden partpolitika, szoval ok azt hiszik, ez is arrol szol, hogy huuuu utaljuk a fideszt, pedig mi tobbsegeben a demokratikus kultura hianyat utaljuk, partpolitikatol tok fuggetlenul..
Mindenesetre ha te ugy latod, hogy a fidesznek vannak jo huzasai, es ezt ertelmesen meg is tudod indokolni, akkor ez szamomra kifejezetten erdekes, mert ahhoz ugysincs gyomrom, hogy mindezt a nyomi fideszes mediabol tudjam meg.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 16:30:02

@Sexual Harassment Panda: @tableno: @james80:

Keressek neked Bartus-cikket. MIndjárt idézek tőle egész mondatokat.

"Magyarországon már nem Orbán Viktor és az Orbán-rendszer a szabadság és a demokrácia legnagyobb akadálya, hanem a hivatalos ellenzéke és az ellenzéki sajtó"

"Az ATV nézőinek azt kell eldönteniük, hogy tévézni akarnak vagy szabadságot akarnak. Tévézhetnek is, de akkor azt diktatúrában kell tenniük. Ha szabadságot akarnak, akkor erről a tévéről le kell mondaniuk, mert ez kiveszi a lelkükből a szabadság iránti elszántságot és erőt."

"Ott tartunk a XXI. században, hogy a magyar parlamentben egy fasiszta állam alapjait vetik meg, Mussolinivel azonos gyökerekre hivatkoznak, és ezt senki nem veszi észre. A parlamentben bohózat zajlik, amihez asszisztálnak a maradék demokratikus pártok, a demokrácia látszatát kölcsönzik egy fasiszta puccshoz, amely megállíthatatlanul robog előre."

"Amikor azt írtuk, hogy létrejött az Unió első fasiszta állama, akkor azzal azt is mondtuk, hogy az »első«, de nem az utolsó. Tévedtek, akik azt gondolták, hogy Orbánnak nincs külső támogatója, az olasz fasizmus és a náci Németország nélkül nem lehet Európában fasiszta államot felépíteni. Egyrészt van külső támogatója, a Vatikán, amely jól kidolgozott ideológiát, stratégiát és nemzetközi támogatást nyújt a politikai katolicizmus erejével, másrészt Orbánnak azért nincs szüksége Mussolini olasz fasiszta államára, mert ő maga (és fasiszta Magyarországa) lesz a támasza újabb európai fasiszta rendszereknek."

De még 100 példát lehetne.

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:33:27

@mommmmo: Jó ok így egyetértünk.

Kíváncsian várom egyébként, hogy megkapom-e a prémium kommenttelői tagságot, ha igen majd valamelyik írás alatt folytatjuk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 16:34:18

S aztán jönnek a kommentek:
- Bartus úr, 100 %-ban igaza van!
- Laci, mit tennénk, ha te nem lennél. Most már minden világos!
- Koszonöm a nagyszerű cikket. Sokszorosítani kellene és osztogatni!
- S az a balfácén Mesterházy és Bajnai miért nem látja mindezt ilyen tisztán? Vagy lefizette őket Orbán?

A törzskommentek sokszor viccesebbek, mint a cikkek.

mommmmo 2013.07.31. 16:35:50

@érthetetlen chris: amugy az, hogy neked egy troll azt irta, hogy ki kellene teged tiltani, meg nem a blog vagy HA hibaja.

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:36:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Akár még igaza is lehet Bartusnak.

A kérdés, csak az, hogy mit szólnak mindehhez a gyíkemberek, na meg a a zsidó vallású UFO-k.
A háború a küszöbön áll.......... XD

Sexual Harassment Panda 2013.07.31. 16:37:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
De a kérdés az, Hogy Bartus el is hiszi, amit ír, vagy csak egyszerűen ezt adja el, de ő is tudja mekkora baromság.

2013.07.31. 16:38:05

@Határátkelő: Nem, én próbálok még nyugodtabban hozzászólni a dolgokhoz, mivel fenyítés van. :D

2013.07.31. 16:41:10

@érthetetlen chris: Furcsa mód, amikor rákérdezek ezekre a "jó" dolgokra, akkor hirtelen levegőnek vagyok nézve.

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.07.31. 16:43:44

@Alikam: Itt voltál tegnap este? Láttad, mi ment? Gyakorlatilag valaki(k) szándékosan ölte a beszélgetést azzal, hogy sértő kifejezéseket másolt be oldalakon keresztül. Kiszűrted, létrehozott egy új nicket. És ez így ment... Nem egészséges. Néhány emberrel tényleg probléma van, és az a szomorú, hogy az egész közösséget blokkolja, ha akarja.

2013.07.31. 16:43:57

@érthetetlen chris: A probléma forrása az, hogy az állam adóból szeretne mindent megoldani. Láthatod, hogy hova vezet ez a sikeres gazdaságpolitika... x)

2013.07.31. 16:43:59

VIP Lounge-ba en is kerek belepot. Legyszives ne feledkezz meg a nyaralokrol vagy akik nem nezik a blogot naponta, de akik itt szoktak lenni es nem trollok.
In no particular order:
- T-betusok: tucano, tanato, tableno, tildy, texasi kalandor, think different, Tokfozelek(n)
- andaluzkutya
- Niki
- olvaso_sg
- vladimir0370
- Fekete Pestis

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:50:38

@Philosoraptor: Most komolyan bele akarsz menni?

Nincs időm, hogy soroljam a pro és kontrákat, mert mind2-ből van bőven.
Egyébként miért fáj az neked, ha valaki Magyarországon 1-2 dologgal és korántsem mindennel meg van elégedve.

Éljél boldogan az új hazádban és számolj be időnként az ottani élményeidről.

érthetetlen chris 2013.07.31. 16:51:56

@Philosoraptor: Azt meg nem írtam, hogy feltétlenül sikeres a gazdaságpolitikánk, de látom máris sarkítunk............

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 16:54:41

@Sexual Harassment Panda:

Sok rosszat lehet Bartusról mondani, de egy dolgot nem: hogy tisztességtelen, számító alak lenne. Nem az, ő mindig őszinte, megvehetetlen, s mindig az igazságot mondja, mármint azt, amit ő éppen annak gondol.

Amikor hitgyülis volt, mindenben 100 %-ig hitt. S ostorzott mindenkit, aki Németh Sanyi egy szavában is kételkedett,

Amikor meg kiábrándult, őszintén megírt minden a Hitgyüliről. Azóta Német Sanyi a Sátán első szolgája, még Orbánnál is gonoszabb. A legjobb leleplező könyvet róluk ő írta. zugzwanged.org/dat/hun/vallas/bartus_laszlo_-_fesz_van.pdf

tableno 2013.07.31. 16:59:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az Amerikai Népszava kb az ekhoTV baloldali megfelelője. Nem kell komolyan venni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 17:04:58

@tableno:

Hát, én elneveztem Amerikai Magyar Kurucinfónak, a kommentek miatt.

kéményseprő 2013.07.31. 17:07:19

Jelentkezem kommentelésre, bár nem viszem túlzásba. :)

csello70 2013.07.31. 17:08:56

Szeretnék én is felvételt kérni a Prémium kategóriába. Köszönöm :)

London2009 2013.07.31. 17:12:15

jelentkeznek en is kerem szepen : )

tableno 2013.07.31. 17:12:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az Amerikai Magyar Kurucinfó az a Kurucinfo! :)

nyuszigonosz 2013.07.31. 17:18:16

jelentkezem a kommentelésre. - prémiumot én kapok majd? :-))))

peacefroggg 2013.07.31. 17:18:52

én is szertnék prémium sonka, akarom mondani kommentelő lenni, köszönet!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 17:21:49

@érthetetlen chris:
Az valóban nem az... igazad van!

@Philosoraptor:
Biztos rosszul kérdezel :)

@fannie:
Valószínű nem látta, ahogy elég keveseknek volt csak hozzá "szerencséje" :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ne is mondd. Jártam a minap a kurucinfón, de nem tudtam kommentelni, pedig olyan magasröptű a társalgás :)

ffüttyfürütty 2013.07.31. 17:28:48

@zopilote: Nekem is ez jutott eszembe. :) Elsőre visszatetsző ez a prémium kommentelő.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 17:31:29

@ffüttyfürütty: meg másodikra is, főleg h nem is old meg semmit, csak az eddig kommentelőket hozza idétlen helyzetbe
sztem

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2013.07.31. 17:31:38

Èn is èn is jelentkezem, bár nem kommentelek túl gyakran, de azèrt régóta minden nap itt vagyok.

mirx 2013.07.31. 17:31:48

@nyuszigonosz: Szerintem lassan odajutunk, hogy tagsági díjat kell fizetni. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.31. 17:34:34

En is szeretnek jelentkezni regisztralni a kov. valasztaso... akarom mondani, kommentelesre!!! :D Csak elceledom. :)

Nekem kimondottan tetszik az otlet, tenyleg picit elszaladt a paci mostanaban.

Amugy nekem egy ennel messzemenobb otletem is lenne. Tobb embert is ismerek akik nagyon nem mindennapi elettorteneteket tudnak maguk mogott es olyan melokat uznek szerte a vilagban amivel a legtobben max. Discovery Channel reven talalkozunk (egyik sracrol pl. tudom hogy kb. az orszagok 70%-ban jart mar es az elerheto legmagasabb szintu ipari alpinista vegzettseggel szelturbina lapatokat javit szerte a vilagban).

A baj az, hogy valahanyszor megkerdem, miert nem irnak egy posztot a HA-re, mert azert nem mindennapi amit uznek, mindig az a valasz: "Minek? Hogy utana masok kioktassanak, hogyan kene inkabb elni az eletem, pedig egy napot nem jartak meg ebben a cipoban?". Es ez jogos, lassuk be!

Szerintem sok erdekes tortenet van meg odakinn es ezeket is be kene vonzani ugy, hogy a posztolo kulon keresere senki sem kommentelhet, meg a premium kommenteluk sem (mint az archiv posztok alatt).

Es ha ezt a HA frankon kommunikalja es eljut sok emberhez ez az info, akkor szerintem sok erdekes tortenet fog meg beesni, akik eddig csak azert nem irtak mert nem vagynak arra hogy szetcincaljak az elettortenetet vadidegenek.

Tudom ez a nagy szolas-szabadsag kozepette elegge unorthodox, de en szivesen olvasgatok HA-t meg akkor is, ha nem tudok/akarok hozzafuzni semmit sem. Talan is masok is vannak meg igy...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 17:37:15

@Jess G:
Miért gondolod, hogy nem old meg semmit az új rendszer?

Mrs. Clayton 2013.07.31. 17:38:23

@mirx: na, ennek még értelme is lenne, főleg mert lehetne belőle fizetni egy főállású moderátort
az egy más kérdés, h nekem ez a jelentkezősdi is sok

2013.07.31. 17:39:10

@mirx: tagsagi dijert min egy designolt tagsagi kartyat kapsz. Jobb helyeken meg egy single malt-ot a barban. Itt egyiket sem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 17:40:39

@Kovermadar:

Az egy nagy élmény valóban.

Egyszer kommenteltem, mire mások beírtak a FB-oldalamra válaszul, hogy hazaáruló román zsidó kommunista vagyok és takarodjak Tel-Avivba.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 17:45:53

@Kovermadar: akkor úgy mondom, ha ment volna a moderálás korábban akár utólag is, akkor ma nem itt tartanánk
pl vörit meg tökit v nem tudom még ki volt kifejezetten csak a sértegetésre kihegyezve, de ferenc sztem csak egy futó bolond volt, 2 év alatt 1x belefér
nézd meg a többi blogot h reagált, sehogy, sztem sem így kellene, de ezt már mondtam

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 17:46:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Az az elképesztő, hogy ha valaki másként gondolkodik, akkor az:
a) zsidó;
b) román;
c) cigány;
d) kommunista.

Mikor általános iskolás voltam és kezdett divatba jönni ez az "utálni kell a zsidókat" dolog, akkor elkezdtem híresztelni, hogy zsidó vagyok. Írtó jól szórakoztam :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 17:48:25

@Jess G:
Ebben igazad lehet!
A többi blogos dolgot sajnos nem értem (csak ide járok).

ithakan 2013.07.31. 17:50:41

Bár már én is írtam reggel, azért biztos ami biztos jelentkeznék még egyszer, miszerint vállalom a normális kommentelést. Bár nekem sincs túl sok kommentem a blogon, de néha rámjön.:)
Addig is boldog szülinapot!

Mrs. Clayton 2013.07.31. 17:53:41

@Kovermadar: talán mirx tegnap bekopizta h az összes létező index/origos oldalt ugyanígy összeszemetelte a tegnapi őrült
na, ők ahogy láttam nem kapták így fel a vizet, mint HÁ
és főleg azért értetlenkedem, mert a kommentelőket és a szerzőket sértegető beszólások túlzott eluralkodása indokolta elvileg ezt a lépést
amennyiben ez igaz, akkor nem kellett volna eddig is csak szimplán 1 napra, 1 hétre, végleg kitiltani a delikvenseket
most őszintén, nem érzed dedósnak, h írjak ide egy kommentet, h légyszi hadd én is kapjak priority státuszt? tiszta óvoda
szóval ha HÁ berak, berak, ha nem hát nem

mirx 2013.07.31. 17:54:44

@charlieharper: Na itt erről van egy cifra sztori. Egy cilike nevű nő (a mai napig nem ismerem személyesen) elindított először egy honlapot, fórummal meg mindennel, aztán egy hozzá kapcsolódó facebook-csoportot, a lényege a mittomén "svájcban élő magyarok baráti társasága" jelleg volt.
Először jónak tűnt, hű, van tagsági, én is rendeltem (annyira azért nem is volt két fillér), kaptunk is izé nemzetiszínű fonállal hímzett fényképes nyakbaakasztósat, meg hogy majd mi mindenre lehet használni. Aztán valahogy a fészbúkon beszólt neki valaki valamit, a csaj meg elhatározta, hogy "tisztogat" vagy nemtom, és csak a szerinte "elit" emberek maradhatnak, ki is vágta vagy a fele embert. Oltári balhé lett belőle, aztán törölte az egész fészbúk csoportot is, jól megutáltatta magát egy csomó mindenkivel, sokak szerint csak pénzt akar magának leakasztani, mások védelmezték körömszakadtukig. Azóta a a mai napig nézegetem a tagságimat, hogy én mekkora elit vagyok, de még egy single maltot se kaptam érte sehol soha :))

fofofo 2013.07.31. 17:56:25

na már megint a gazdaságpolitikánál, hitgyülinél, klubrádiónál járunk. éppen hogy csak átfutottam a kommenteket. kivételesen nem találtam olyan hsz-t, amiben a kommentelő azt írja le, hogy szereti a lecsót. pedig elvileg csak jelentkezni kellene a prémium kommentelőnek. az ilyen túlfejlett közlési vággyal rendelkező egyedek elhúzhatnának valahová, hogy itt a kommentek valóban a posztról szóljanak.

2013.07.31. 17:56:35

Jelentkezem normális kommentelőnek :-o

érthetetlen chris 2013.07.31. 18:00:34

@mirx: Na bocs, hogy beleszólok, de ez a svájci csoportos sztori a nagy betűs szánalom.

tanato 2013.07.31. 18:01:18

Én is szeretnék jelentkezni a listára,mostanában ugyan már nem sokat írok,de azért sűrűn itt vagyok olvasóként.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.31. 18:09:50

@Kovermadar:

A legnagyobb röhej, amikor a törzsközönség egymással száll vitába, egymást hazaárulózva, UGYANAZOKAT az érveket használva.

Volt tavaly egy cikk, hogy Budapesten a Román Ortodox Egyház templomot akar építeni. Erre a kommentelők eleve két részre váltak: az egyik tábor kijelentette, hogy a rohadék szőröstalpú oláhok takarodjadanak ne csak Budapestről, hanme eleve az egész Kárpát-medencéből, míg a másik tábor megállapította, hogy ez mégiscsak keresztény templom, azaz jó, mert ez fel fogja bőszíteni a budapesti zsidókat. Ezután mindkét tábor kijelentette a másikról, hogy azt a Mosszad pénzeli. A csúcs az volt, amikor megjelent egy ortodox keresztény vallású szélsőjobbos székely kommentelő, aki kijelentette, hogy Ratzinger zsidó meg az egész Vatikán az, s a magyarság csak akkor tud megmenekülni a zsidóktól, ha elfordul a zsidóbérenc katolikus és zsidóbérenc reformáltus vallástól és felveszi az ortodoxiát, majd egyesíti a Kárpát.medencét magyar lobogó alatt. Itt kis zavar támadt, mert ez egy részről "hazafias" szöveg, más részről viszont védi a rohadék oláh hagymakupolás templomokat. Így már 2-nél többcsoport alakult ki, melyek mindegyike kijelentette, hogy aki nem azt mondja, amit ők, azok magyarellenes zsidó bolsevik dákoromán szabadkőművesek, akik beférkőztek a kommentelők közé.

DieNanny CH 2013.07.31. 18:16:03

Kedves HÁ, én be szeretnék kerülni az ELIT-be. :-)

Ti többiek pedig, egy napot nem vagyok itt, és valaki(k) szétverik a posztot??? Mi történt?
(Amúgy ma este utazom, lehet, két hétig ide se' bagózok...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 18:18:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
:D

De ne sztoryzgassunk, mert zavarja fofofo tekintetes uramat! :)

cristallo 2013.07.31. 18:29:39

Hát akkor nekifutnék mégegyszer, mert úgy látom, hogy a délelőtti jelentkezésem elveszett valahol a kibertérben:) pedig még örültem is, hogy most az egyszer milyen gyors voltam:)
Szóval jelentkezem én is.

Nordstjernen 2013.07.31. 18:37:25

szeretnék jelentkezni én is, bár nem szoktam túl gyakran hozzászólni az írásokhoz :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 18:44:54

@DieNanny:
Tudhatnád, te is ámokfutottál tegnap ;)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nade milyen sportszerűtlen dolog lenne nem mindenek fölé/elé helyezni fofofo kollégát?!
Ha őt zavarjuk, akkor nem szabad csinálni!

Ha megadja a bankszámlaszámát, a jövő havi fizetésemet is átutalom neki!

@Jess G:
Ha könyörögni kellene érte vagy HÁ azzal kezdené, hogy csak belátása szerint osztja ki a "kiváltságot", akkor az lenne. De most igazából csak jelezni kell, hogy szeretnénk-e a továbbiakban is kommentelni. Ebben (én) nem látok semmi dedósat...
Trollok most úgyis be fognak jutni, viszont lesz rá mód, hogy ki is kerüljenek és ne jöjjenek vissza (olyan egyszerűen).

sapkabojt 2013.07.31. 18:52:37

Jelentkezem Kanadából, vállalom a normális kommentelést.
Egyébként a Youtube-on van szerintem a legjobb rendszer, ahol minden olvasó is pontozhatja a kommenteket, ezt a blog.hu-n nem lehetne megoldani?

2013.07.31. 18:56:32

@érthetetlen chris: Komolyan érdekel, mert általában az emberek nevetséges közhelyeket szoktak leírni.

2013.07.31. 18:59:50

@érthetetlen chris: Én még Mo.-n élek, sajnos.

Amúgy engem igazából semmi sem szokott zavarni, leírom hogy látom, más is leírja, hogyan látja.

2013.07.31. 19:01:20

@fofofo: Régebbenmindenjobbvót!

Amúgy furcsállom, hogy eddig nem tűnt fel, hogy a hozzászólások 60-70%-a eddig is masszív off volt minden posztnál, de azért jól megmondtad. :)

Mrs. Clayton 2013.07.31. 19:01:38

@Kovermadar: akkor meg mi értelme ennek, h már a 150. énisénist olvasom? na m1
felfogtam, h HÁ nem akar/tud moderálni, s vhogy szűrni akar
bár sztem nem indokolta semmi, legalábbis a tegnapi max vicces volt, h itt akárminek jelentkezni kelljen
ráadásul nem világos h a mai 200-300as tömegből ki és mikor fogja kiválasztani a prémium, de hülyén hangzik, kommentelőket
aztán meg majd minden egyes poszt alatt ott lesz a felhívás h ha prémium akarsz lenni jelentkezz
erre majd jön papa fero jelentkezik és a elkezdi megint nyomni h xy egy köcsög, v mittomén
és akkor azt még nem is vettem számításba, h csak az itt ma megjelent 50 vki, aki bevallottan eddig nem szólt soha hozzá, ki vizsgálja, h ő ferenc, vörös, v töki-e, hm?

huncut 2013.07.31. 19:01:47

Én sem tartozom a gyakori kommentelők közé, de ígérem, ha írok, továbbra is normális hangnemben teszem.

2013.07.31. 19:02:49

@Kovermadar: Biztosan, hiszen nehezet kérdezek.

Bonjour 2013.07.31. 19:03:27

SZERETNÉK ÉN IS PRÉMIUM LISTÁRA JELENTKEZNI.

Úgy tűnik lemaradtam nehany dologrol a nyaralas kozben...
De a mai kommenteket még végig fogom olvasni valamikor, nagyon érdekes beszélgetésnek tűnik, csak koran fekszem, holnap sokat vezetunk.

Nem ertettem sose mire jo ez a pocskondiázós dolog. Nagyon klassz ez a blog, eletutakat megismerni, mindenkinek mas a jo, es lehet kerdezni, akar tanacsot adni, de a legjobb megismerni, más embereket, kultúrat, et cetera látni.

Szerintem nagyon megtisztelő, ha valaki bepillantást enged az életébe, es ennyi életutat sehol nem lehet elolvasni.

HA nem akar ebből egy tanulmányt vagy egy phd-t írni?

2013.07.31. 19:07:19

@Bonjour: Abból kellene írnia, hogy sokan miért érzik magukat okosabbnak mint maga a posztíró... :)))

Bonjour 2013.07.31. 19:07:21

Ja és jó nyarat mindenkinek továbbra is!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 19:08:24

@Jess G:
Ez valós progléma lehet, igen.
Majd meglátjuk... nem vagyok semmi jónak az elrontója, ha mégsem válik be, majd gondolom visszacsinálódik vagy lesz helyette más.

A prémium kommentelő tényleg hülyén hangzik, de nem is nagyon van jelentősége, hogy minek hívjuk, mert bárki az lehet. Előnyét annyit látom, hogy egy agymenés után kitiltott troll nem tud visszajönni azonnal.

Tiheli 2013.07.31. 19:13:56

jelentkezem, vállalom a normális kommentelést :)
mondjuk ritkán szoktam írni, inkább csak olvasok, de biztos mai biztos :)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 19:18:43

Mi történt itt? Hol a keddi és a szerdai klubsarok?

Tiheli 2013.07.31. 19:22:58

Eszembe jutott egy kérdés (bocs ha már volt, nem olvastam végig a kommenteket). Az előzetes moderáción átesett kommentek az írás vagy az engedélyezés időpontja szerint fognak megjelenni? Más fórumon volt "szerencsém" az első verzióhoz, és rettentő rossznak tartom. Sokszor mire átmegy a moderáción egy-egy komment, születik 5-6... akárhány másik, amik azonnal megjelennek, aztán egyzsercsak bekerül valahova középre a moderált, amit a kutya nem vesz már észre.
Szóval ha lehet javasolni, a második verzióra szavazok.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 19:24:53

@Kovermadar: most már csak az érdekel, h a kettővel alábbi blogtárs lehet-e prémium hozzászóló v sem
engem ő sem zavart kifejezetten, de azt hiszem a hozzászólásai inkább voltak sértőek mint építő jellegűek
és akkor vöribaba még föl sem eszmélt, h őisőis légyszi

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 19:25:45

Na elolvastam a posztot.

Én is jelentkezem prémium kommentelőnek. Igaz nem sok időm van, de amikor benézek, akkor szívesen segítenék a közösségnek.

Ha valaki leírja, hogy mi történt, akkor hálás lennék neki.
Köszönöm.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 19:28:52

@Jess G: "pl vörit meg tökit v nem tudom még ki volt kifejezetten csak a sértegetésre kihegyezve, "

én próbálok objektív és tárgyilagos lenni... igaz, nem kertelek, akik valós teljesítményt mutatnak, azokat elismerem, akik ingyenélnek, azokat lehúzom

Mrs. Clayton 2013.07.31. 19:33:59

@Tökfőzelék1: ez a te véleményed, az enyém nem ez, veled kapcsolatban csak olyan hozzászólásra emlékszem, h az illető kitartottnak, esetleg prostituáltnak, szerencsétlen losernek tituláltad, talán egy esetben mondtad azt, h habár nincs elit diplomája, de elismered a teljesítményét, mert egyedül férfi segítsége nélkül boldogul
sztem túl sokszor estél át a ló túloldalára mások feletti ítélkezés okán
de majd a bloggazda eldönti, h beférsz-e a keretbe v sem
kíváncsian várom

bpetya75 2013.07.31. 19:38:50

@Balu kapitany:

Köszi a bizalmat. Előkelő a társaság! ;-)

Bonjour 2013.07.31. 19:40:44

Még egy kommentre visszaugrottam, illetve javaslat ez: sokan nyaralnak (én is, hosszasan), valahogy többször kellene ezt a felhívást megtenni, nehogy kedvüket szegje, hogy csak órák múlva jelennek meg a kommentjeik. Pl. Tildy, Tilmir, Tanato... De csak belepörgettem most, lehet, hogy mindenki előkerül ma.

bpetya75 2013.07.31. 19:45:01

Ezek szerint nem sikerült megoldani a malőrt, szóval akkor ismét:

Teszek a nyavalygók (valamiért j-vel jobbnak tűnik ez a szó, de ha egyszer így helyes...) véleményére, nekem tetszik az új rendszer. Természetesen jelentkezem normálisan kommentelőnek.

bpetya75 2013.07.31. 19:49:13

@Philosoraptor:

Én máshogy emlékszem ;-)

bpetya75 2013.07.31. 19:50:46

@zopilote:

Hűha kolléga! Egészen immortal módig toltad a tuningot?

svajcineger 2013.07.31. 19:57:12

Jelentkezem, igerem jo fiu leszek! :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 19:57:53

@Jess G:
Vélhetően az lesz. Aztán vagy kidolgozza magát onnan, vagy nem.
A vöribabában már jobban kételkedem, de szerintem HÁ nem fog kezdésképpen tisztogatást tartni.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 20:04:47

@Kovermadar: de könyörgöm, ha tényleg ő is befér a keretbe, akkor ennek az egésznek mi az értelme?
mert vki meghibbant és lelopta mások nickjét és idiótaságokat sokszorozva beírt?
ilyen már volt máskor is, aki ezzel hagymát szivatta, és? megunta aztán odébb ment
de felőlem
jelentkezzen, aki akar, ha ettől nektek jobb
de azért az is érdekelne, h ha vkinek nincs ideje szűrni a trágár hozzászólókat, akkor honnét lesz kapacitás minden egyes új hozzászólót egyesével moderálni?
csak sztem több idő ez, mint fél évente kivágni, aki személyeskedik?
tudom h nem te vagy a bloggazda, de talán olvassa

NIKI LAURA 2013.07.31. 20:07:51

Kèrem Èn is a felvètelemet a Klubba!

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 20:15:30

@Jess G: kritikáimat érzésem szerint mindig intelligens módon tettem meg, egyszer sem beszéltem csúnyán

az, hogy nem ujjongok minden posztnál és angolszász módon nem jópofizom a semmire és sütöm el a szokásos pozitív közhelyeket még nem azt jelenti, hogy bunkó vagyok

ha valaki nem ér el semmit, arra most mit mondjak?
és ha valaki kitartatja magát, arra mit lehet mondani?

miegysmàs 2013.07.31. 20:18:11

"jelentkezem, vállalom a normális kommentelést"

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.31. 20:18:43

@Kovermadar: ami az index fórumokon van, az egy jó megoldásnak tűnik, először csak időkorláttal lehet kommentelni, és kell meghatározott számú komment, hogy rendes tag legyél.

skylla 2013.07.31. 20:20:20

@Jess G: egyetertek a mai kommentjeiddel. a tegnapi kiveteles eset volt. ez az uj rendszer csak fabol vaskarika.

viszont nekem sincs kedvem allandoan varni, ha nehanapjan valamit ide akarok böffenteni, ugyhogy sajnos csatlakozom a listahoz.

montroyal ( CAN qc) 2013.07.31. 20:20:46

eleg ennyi , akkor én is kerem magam a clubba amikor tudok kommentelek olvasok ... eddig jo voltam ezutan is az leszek mert karacsonyra szeretnek kapni ajandekot...

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.31. 20:21:06

@Tökfőzelék1: valld be, hogy titokban te vagy a Lézerjani.

mit jelent az, hogy valaki elért valamit? nem személy szerint neked, hanem úgy általában.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 20:23:54

@Tökfőzelék1:
Nem kell rájuk semmit sem mondanod. Eltartatja magát? Na és? Nem tudhatod, hogy mi az oka...
Van, aki csak boldog akar lenni és nem célja, hogy "elérjen" bármit is (az egyéni boldogságán kívül). Az pedig vélhetően mást jelent mindenki számára.

érthetetlen chris 2013.07.31. 20:29:02

@Philosoraptor: Most 3 apró dolgot leírok ami az én közhangulatomat jelentősen javítja.

1. havi 4000 Ft-ért láthatom a világ összes jelentős, sporteseményét a Premier League-tól a csóró Lengyel Ekstraklasa-ig. Ezzel szemben mondjuk tudom, hogy az USA-ban egy szaros boxmeccs 100 dollár előfizetéssel.

2. Ingyen elvégeztem 2 egyetemet, ami után el is tudtam helyezkedni, Magyarországi árszínvonalon jó fizetésért.
Írjátok le, hogy hol tehettem meg volna még ezt. Mármint azt, hogy ingyen megcsinálok 2 egyetemet valahol külföldön.

3. 1 haverommal együtt havi 40-50 K Ft-ért évszaktól függően fenntartok egy albérletet rezsivel együtt és nem nyomorgok 4 Pakival együtt, telik nyaralásra szórakozásra és tudok bőven félretenni. Persze tudom, hogy családdal nehezebb lesz, de gyűjtök rá.....

Mindezt úgy, hogy nem vagyok én egy extra gyerek és senki fejesnek sem vagyok a fiacskája.

Az meg már közhely, hogy szerintem, ha nem is a legszebbek, de átlagban szépek a lányok Magyarországon.
Az éghajlat is jó. Van egy kis tél és egy kis nyár én igénylem mind a kettőt.

Apró dolgok ezek, de jelentősen javítják az ember közérzetét.
Még hozzátenném azt, hogy Magyarországon az utca embere igenis jó fej és értelmes.
Az internet az ahol kiéli sok magyar a ferde hajlamait.

Szóval én szeretem Magyarországot.

wrstjnethn 2013.07.31. 20:30:06

Szeretnék jelentkezni, jófiú leszek!

yenoee 2013.07.31. 20:32:24

Jelentkezem, vállalom a normális kommentelést.
Bár én leginkább csak olvasok itt, de azt folyamatosan.

tableno 2013.07.31. 20:33:38

@érthetetlen chris: sok minden stimmel abban, amit felhoztál, de a 2 ingyen diploma sajnos már a múlté. :-(

tableno 2013.07.31. 20:34:48

@érthetetlen chris: sok minden stimmel abban, amit felhoztál, de a 2 ingyen diploma sajnos már a múlté. :-(

érthetetlen chris 2013.07.31. 20:36:30

@Philosoraptor: A politikához meg annyit, hogy a FIDESZNEK sajnos muszáj ezt a látszólag EU ellenes populista politikát folytatni, mert valahogy ki kell fogni a szelet a Jobbik hálójából, mert ha ők kerülnének hatalomra az lenne a katasztrófa......

Az meg, hogy a Jobbik megerősödött én nem tudom kinek a hibája, de támogatókörük az sajnos van. Meglátod te is ha szétnézel az országban.

Shanarey 2013.07.31. 20:36:50

Én, jelentkezem, bár van akinek az "idegeit" birizgálom, engem ez nem zavar, én ezzel együtt tudok élni.

Nem vagyok szép, és nem vagyok troll, én csak a drágaszágomat kereszem, de az a gonosz bagginsz ellopta......

mirx 2013.07.31. 20:38:00

@érthetetlen chris: Ezt nem értem, akkor szerinted "az utca embere" nem internetezik?

érthetetlen chris 2013.07.31. 20:38:25

@tableno: Akkor, ha jogász akarsz lenni vagy közgazdász és nem, vagy zseni akkor sajnos igazad van.

érthetetlen chris 2013.07.31. 20:41:31

@mirx: A szomszéd mari néni és Józsi bácsi a krimóból nem.

Magyarországon a kb 10 millió emberből maximum 500K jóindulattal internetezik abból max párezer aki aktívan fórumozik.
Ők meg nagyon nem az utca embere.

andaluzkutya 2013.07.31. 20:42:42

én is jelentkeztek prémium kommentelönek, akármit is jelentsen ez:) többet majd a nyaralásom után

tableno 2013.07.31. 20:45:44

@érthetetlen chris: Amúgy sok nyugat-európai országban tanulhatnak ingyen a magyarok. De én pl Japánban szereztem MBA-t úgy, hogy nem csak a tandíjat fedezte az ösztöndíjam, de a megélhetést is. Protekcióm nekem sem volt.

DonTintoretto 2013.07.31. 20:45:45

jelentkezem, vállalom a normális kommentelést :)

Shanarey 2013.07.31. 20:46:00

Ó jaj, mennyien olvassák hirtelen ezt az oldalt, alig akar betöltődni.

mirx 2013.07.31. 20:48:05

@érthetetlen chris: És szerinted a sarki krimóból a mari néni meg a józsi bácsi a jófej? Akik egymás torkának esnek, hogy ki kire szavaz, meg ki tartozik kinek 150 forinttal? Szerintem az átlag magyar korántsem az a joviális, nyájas, becsületes paraszt-melósember, ahogy képzeled. Azok között is ugyanannyi "real life troll" van, mint a netezők között.
Egyébként
karpatinfo.net/cikk/nettech/lassabban-no-az-internethasznalok-szama
"Magyarországon a 15–69 éves népesség 62 százaléka, 4,6 millió ember internetezik legalább havi rendszerességgel. "

De lehet, hogy pont a csecsemők meg az öregek jófejek csak? :)

érthetetlen chris 2013.07.31. 20:51:19

@tableno: Gratulálok!

Majd valahol leírhatnád, hogy ezt hogy sikerült összehozni, vagy a Japán egyetemi oktatásról szívesen olvasnák ezen a blogon is.

Mondjuk nekem a gyenge 4-es diplomáimmal nem hiszem, hogy sok esélyem van utánad csinálni és már nem is vágyom az iskola padba, de ez mindenképpen egy olyan dolog ami érdekel.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 20:53:21

@Kovermadar: "Nem kell rájuk semmit sem mondanod."
Tehát nincs szólásszabadság? Nem lehet kritizálni a történeteket?

2013.07.31. 20:54:05

Mindenkeppen szeretnek jelentkezni VIP-kommentelonek, mik a szabalyok, hol kell alairni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 20:54:05

@érthetetlen chris:
Az 1) és 3) kétségtelenül előny. Én 160e Ft-ot fizetek az albérletért (net, villany nincs benne).
A TV pl. egyáltalán nem érdekel, vagy megnézem az adott dolgot online vagy lemaradok róla.

2) Ma már csak 1 diplomát adnak ingyen. Ellentétben Svédországban bármeddig tanulhatsz ingyen. Nem csak felsőoktatásban, hanem különböző kurzusokat is elvégezhetsz ingyen. Mi svédül és angolul tanulunk, menyasszonyom németül.

Ha csak a fenti 3 dolgot vesszük, akkor 1) nekem mindegy; 3) irigyellek érte; 2) itt jobb a helyzet.

Az teljesen igaz, hogy ezek is javítják az ember közérzetét. Ha meg tudod találni a boldogságot, bárhol is legyél, az önmagában egy fentasztikus dolog.
Nekem ez Magyarországon nem sikerült sajnos. Itt viszont igen. Így aztán mindketten boldogok vagyunk, nemigaz?

érthetetlen chris 2013.07.31. 20:55:11

@mirx: Na durván általánosítasz és skatulyázol ne haragudj meg.
Az átlagember pont leszarja a politikát hülye mind felkiáltással.

A netes statisztika meg max akkor helyes, hogyha mindenki benne van aki életében egyszer látott PC-t.

párezer embernél több biztosan nem aktív fórumozó.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 20:57:55

@Tökfőzelék1:
Nem olvastál figyelmesen vagy rosszul értelmezted azt, amit írtam.

Nem kell =/= tilos!
Nem kell rá semmit mondanod = nincs kényszer, hogy mondj rá valamit.

Kritizálni lehet, elmondani, hogy ezt nem tartod túl sokra. Azt mondani, hogy ezek az emberek hulladékok viszont nem kellene.

Érzed a különbséget?

mirx 2013.07.31. 20:58:38

@érthetetlen chris: a "legalább havi rendszerességgel" szókapcsolaton mit nem értesz?

Az átlagember pont folyton a politikáról beszél otthon.

Kijelented, hogy aki netezik, az nem jó fej, bezzeg az utca embere, aki nem netezik (szerinted az ország nagyrésze), az jófej.
És én általánosítok durván. Aha.

érthetetlen chris 2013.07.31. 20:58:48

@Kovermadar: Persze egyetértek. Az nem baj, ha valaki leírja, hogy külföldön találta meg a boldogságát, mert én sem zárom ki, hogy egyszer külföldön kötök ki.

Azzal van baj aki visszaköpköd és külföldről osztja hallomásból szerzett információkra támaszkodva az itthoni helyzetre vonatkozóan az észt.

A diploma meg még mindig ingyenes, ha jó szakot választasz, vagy egy zseni vagy. :)

mirx 2013.07.31. 21:00:50

@mirx: Egyébként szerintem a tévedésed pusztán azon alapszik, hogy aki szembejön az utcán, arról nem tudod, mit gondol, milyen nézetek vall. Nyilván könnyebb jófejnek kezelni.
Míg a neked nem tetsző netes véleményre rá lehet húzni, hogy az nem jó fej, és akkor meg is van az a csoport, aki a rosszarc Magyarországon.

Szerintem ez a gondolkodásmód egyszerűen logikailag hibás. De felőlem azt hiszel, amit akarsz, amíg nekem nem kötelező. :)

érthetetlen chris 2013.07.31. 21:01:51

@mirx: Figyelj nem fogunk megegyezni.
Én nem azt tapasztaltam, hogy mindenki a politikáról beszél.

Akkor, ha Magyarországon laksz nagyon nem egy társaságba járunk az lehet a baj.
Akkor ha meg külföldön laksz leírsz valamit amit hallottál.
Ráadásul ismeretlenül bunkózod le szegény Mari nénit, meg Józsi bácsit.

nyuszigonosz 2013.07.31. 21:02:35

Nahát! Ma itt az egész világ! :-)))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 21:02:45

"Nem akarok olyan klubhoz tartozni, amely engem elfogad tagnak."
ugyhogy sokak oromere NEM jelentkezem, addig leszek, amig eloszor meg nem jelenik a felirat
" a kommented elozetes moderacio utan jelenik meg"

fellelegezhettek vege lesz north carilinanak, a szaritogepnek es Marynek / de neki nem ugy, jo borben van/ pedig fantasztikus hamburgereket tud utni:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 21:03:18

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/130731/095bc4992a40dcd5617e4244344f59ecfc741524_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A mai történésekből egy dolog mindenképpen kitűnik.
A többség egyetért a változásokkal a maradéknak pedig könnyebb fanyalogni mint elismerni a jobbító szándékot.
A szándék szót kihangsúlyoznám mert nem tudjuk eredményre vezet vagy nem.
Minden azon múlik hogy a HA menyire gyors reagálású hadtest.
Honnan tudhatjuk hogy máris nem jelentkezett a tegnapi troll?
Többszöri ellenőrzés mellett is bejöhet ha kezdetben jól viselkedik.
Ha pedig elkezd tombolni akkor minden azon múlik milyen gyorsan tud beavatkozni.
Már 5perc is túl sok idő.
Mindenesetre én jó ötletnek tartom egy próbát megér.
Valamikor 4évig írtam egy specifikus fórumba.
Ott volt egy lehetőség hogy valaki a saját hozzászólását törölje vagy a másét, ha hárman rákattintottak a "törlésre javaslom" gombra.
Akkor törlődik azonnal a hozzászólás és megjelenik a helyén egy felirat hogy "az oldal moderálási szabályainak megsértése vagy a kommentelő saját kérésére törölve"
Három normális ember mindig van az oldalon hogy azonnal be tudjanak avatkozni.

@Don Kartasch:
Minden tiszteletem Don, de ez nem kivitelezhető
Ha a posztot író megválaszthatná hogy akar e kommenteket vagy nem akkor sem úszná meg.
Akkor ha nem lehet a posztot kommentelni kellene mellé egy Klubsarok szerű valami ahol beszélgetni lehet.
Máris kapná ott a hideget-meleget. Ha aznap nem lehetne sehová akkor vagy az előző napin menne tovább vagy a következő napin de olyan nincs hogy megússza.
Egyéb szempontokról nem is beszéltem.
Mindettől függetlenül igaz az hogy sokakat visszatart a posztírástól a várható negatív vélemény.
Erre egyet mondhatok.
Jól kell megírni. Itt az utóbbi időben volt néhány remek poszt ami szinte csak pozitív hozzászólást kapott.
A többi kap mást is. Az enyém is kapott annak idején.
Túléltem.
Én egyébként próbálom visszafogni az olykor elszabadulni látszó indulatokat mert azt vettem észre hogy sokan az elsők között meggondolatlanul kommentelnek vagyis negatív véleményt fogalmaznak meg és ez a szerep rájukég már nem tudnak kijönni belőle akkor sem amikor megjelenik a poszt írója és tök szimpatikus hozzáállásról tesz tanúbizonyságot.
Én mindenesetre kívánom hogy továbbra is jó beszélgetések színhelye legyen ez az oldal.

Shanarey 2013.07.31. 21:03:40

@Tökfőzelék1:

Számodra komolyan az a kritika, hogy nem igazán burkoltan, kurtizánnak nevezel bizonyos személyeket, továbbá kevésbé burkoltan alázod azokat akik nem úgy élnek gondolkodnak mint te, és netán még diplomájuk sincs, vagy legalábbis nem olyan, mint neked. Már ha neked van egyáltalán.

érthetetlen chris 2013.07.31. 21:04:13

@tableno: Köszönöm elolvasom mindenképp.

Egyébként már leírtam rögtön is, hogy vannak itt jó cikkek amelyek miatt ide járok mindig.
Aztán jön egy ki ha én nem mosogató a következő nap. :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 21:04:31

@mommmmo: hehe ezt csak utana olvastam
pedig tudtam volna meg rola maselni:)
amugy itt csak nekem van a felesegemnek neve, mindenki masnak barinoje, meg parja van

mirx 2013.07.31. 21:05:32

@érthetetlen chris: Lebunkóztam Mari nénit? Mert én szerintem ezt írtam "közöttünk ugyanolyan arányban vannak trollok".

Nem fogunk megegyezni bizony, mert úgy gondolom, hogy a megfigyelésed, miszerint a nem netező ember valahogy automatikusan jófej, abszolút nem megalapozott.
Plusz a számba adsz dolgokat, hogy jobb legyen az érvelésed, pedig ez nem segít. Két kijelentéseddel sem értek egyet, és ez így is marad.

Shanarey 2013.07.31. 21:05:33

@Shanarey:
Az utolsó előtti mondat végéről ellopták a kérdőjelet.
Ezért adok egy másikat:

?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 21:07:28

@tableno: Te is megnyugodhatsz akkor:)
azert az uj rendszer bevetesekor kivancsisagbol laz elso nap belelolvasok
/nas neven nem fogom kommentelni, de kivancsi leszek a fantasztikus komolysagu magasroptu eszmecserere/

amugy tenyleg tul sok idot toltottem itt, hasznosabban is el tudom azt a kb napi 1 orat / mar osszessegeben es atlagban napi 1 ora, volt mikor egesz nap nyitva volt az ablak, megha mast is csinaltam kozben/

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 21:08:37

@Kovermadar: Én soha nem mondtam, hogy ezek hulladékok, csak tételesen felsoroltam, hogy mit csináltak és mennyit köszönhetnek a jólétükből maguknak.

Ugye te sem állnád meg azt szó nélkül, ha valaki írna egy posztod, hogy a fideszes/mszp-s megbízásokból él Magyarországon,mennyire jól megy neki az üzlet, hányszor jár nyaralni, hol vannak a legjobb luxuséttermek és üdülőhelyek Magyarországon, tulajdonképpen alig kell dolgozni, mert a beosztottak mindent megcsinálnak, ezután levonná a következtetést, hogy Magyarországon mennyire jó élni és mennyire kedvesek az emberek és mondaná a sok közhelyet.

Volt itt egy amerikai magyar, aki hazaköltözött Magyarországra és Bécsben dolgozik, de itt lakik. Másról sem szólt a kommentfolyam, minthogy ezt hangsúlyozta mindenki, hogy ő nem is Magyarországon él, mivel az USA-ból eladta a lakását és Bécsben dolgozik.

Ezeknél a posztolóknál ugyanez a helyzet, akiket kritizálok. Nem önmaguknak köszönhetik a jólétüket és erre fel is hívom a figyelmüket.

tableno 2013.07.31. 21:09:14

@hagyma: nem mindenki kívánja a blog.hu nyilvánossága előtt élni a magánéletét.

2013.07.31. 21:10:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A 'nemzeti erzelmuek' abszurditasa nem ismer hatarokat. Nemreg keszitett az Al Jazeera egy dokumentumfilmet a Magyarorszagon tapasztalhato rasszizmusrol (tobbek kozott antiszemitizmusrol is szo volt). Az Al Jazeera honlapjan ez alatt a video alatt megjelent par komment magyar nemzeti erzelmu kommenteloktol akik azt irtak hogy szerintuk ezt a dokumentumfilmet a 'cionistak' penzeltek :). No comment.

érthetetlen chris 2013.07.31. 21:10:42

@mirx: "És szerinted a sarki krimóból a mari néni meg a józsi bácsi a jófej? Akik egymás torkának esnek, hogy ki kire szavaz, meg ki tartozik kinek 150 forinttal?"

A válaszom igen ezzel lebunkóztad őket.

Akkor ha az internetes közösségre támaszkodol akkor te egy kis mikrovilágban élsz.
Meggyőzni úgysem foglak, de kb ez van.
Az átlag magyart, ha a politikáról kérdezed annyit fog mondani, hogy leszarom hülye mind aztán tovább lép.

blackhairlady 2013.07.31. 21:11:45

En is jelentkeznek, bar ido hianyaban nem tul gyakran kommentelek mar.

mirx 2013.07.31. 21:12:09

@Tökfőzelék1: De töki. Nem ugyanaz a két dolog. Egy párkapcsolatban az ilyesmi közös megegyezéssel történik. Egy csomó férfi írta, hogy neki ez a helyzet megfelel.
Rengeteg férfi van, aki képes napi 9 órát betont önteni, de leverné ám a hidegvíz, ha meg kellene fognia a partvist.

Ezzel szemben a közpénzek ellopása egyáltalán nem egy win-win szituáció. Szóval almát hasonlítasz össze a körtével.

mirx 2013.07.31. 21:12:41

@érthetetlen chris: Már a múltkor is kérdeztem, de nem válaszoltál: te Magyarországon születtél?

Mrs. Clayton 2013.07.31. 21:12:57

@Babette_: akkor eleve látja a bloggazda, h eddig ki, mit és mennyit szólt hozzá, simán beállíthat egy automata limitet ez alapján, akinek nincs x számú hozzászólása, v meghatározott időpont előtt regelt, akkor csak előzetes moderálás után jelenjen meg a kommentje és kész, mit kell itt jelentkezgetni?

érthetetlen chris 2013.07.31. 21:16:04

@mirx: Igen ott Hajdúböszörményben.
Nem értem, hogy ez miért fontos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 21:21:48

@zebralany: nade kinek mi a minoseg es amugyis ez nem szepirodalmi szakkor
azert mert valaki az Ir megdonaldszban melozik es utottek vagtajk itt, hogy nem tud irni
/ifen a torzsgarda/
hat nem tud, mert nem iro
elmondta a szvaival az elethelyzetet
ugyabn miert ne lehetne lekozolni a gyengebb iraskezseggel rendelkezok torteneteit?

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 21:21:59

@mirx: ez igaz, amit írsz, az viszont nem, hogy ezek a speciális élethelyzetben lévő személyek, akik valami folytán munka nélkül/kevés munkával/alacsony szintű és követelményű munkával (pl. recepciós/titkárnő és a férje orvos/bankár) jó színvonalon élnek, azok úgy élnek jó színvonalon, hogy ezt nem maguknak köszönhetik, így nem a valóságról szól a posztjuk

egészen másképpen lát egy dolgozó nő (pl. én) egy országot, mint egy otthonlévő asszony a gyerekkel akit a magas képzettségű férje eltart

lehet, hogy ez a férfinek és a nőnek is megfelel, de akkor a korrektség kedvéért kutya kötelessége a gazdaságilag profitáló személynek a poszt elején/végén megemlítenie, hogy miből és hogyan és ki teremtette meg ennek a jólétnek - amiben él - az alapjait és köszönetet mondani neki, mert nélküle ő sehol sem tartana

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 21:23:18

@Tökfőzelék1: "az viszont nem," ezt kéretik figyelmen kívül hagyni
már fáradt vagyok munka után sajnos...

33621 2013.07.31. 21:23:23

Ezennel ,,jelentkezem,, tetszik érteni!

ffüttyfürütty 2013.07.31. 21:27:00

@Kovermadar: Engem az érdekelne, hogy amit fofofonek írtál arra hol lehet jelentkezni? :D (énisénisidevele) :)

mirx 2013.07.31. 21:30:15

@Tökfőzelék1: Dehát ezt nem szokta tagadni senki. Te ennek ellenére nekik esel.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 21:31:19

@Tökfőzelék1: "mert nélküle ő sehol sem tartana "

jó példa erre az a cikk, amit ma olvastam:
hvg.hu/gazdasag/20130719_az_oceanjaro_es_a_haborus_szindroma

az ilyenekben lehet látni, hogy a lány, akit nem támogatott senki és nem volt ismerőse sehol, az hogyan boldogult
teljesen biztos vagyok benne, hogy ő is szívesen lenne otthon a gyerekével valamelyik fejlett országban, viszont neki ez jutott, ő ezt bírta EGYEDÜL elérni

a rossz képzettséggel, alacsony alkalmazkodó-képességgel, rossz hatékonyságú proaktivitással és gyenge csapatszellemmel rendelkező emberek rosszul élnek a későbbiekben, mivel nem jutnak előbbre a globális munkaerőpiacon

ebből következik, hogy rendkívül megtévesztő, ha valaki, aki az előbb felsoroltakkal nem rendelkezik és eltartják, az úgy nyilatkozik az életéről, mintha ő határozta volna meg a sorsát

mindenki csak dicsekedni szeret

pedig ha megnézzük, hogy önmagában mit ért volna el, akkor már meglepően egészen más posztok születnének és a kérdéses posztoló is teljesen más ember lenne

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 21:31:33

@diggerdriver: es minden nap meztelen nois segg es mell
nem melto wegy komolyabb bloghoz, es lejhet gyermekkoruak is jarnak ide..
ejjej

2013.07.31. 21:32:53

@Tökfőzelék1: 'Nem önmaguknak köszönhetik a jólétüket és erre fel is hívom a figyelmüket.'

Direkt visszatartottam magam attol eddig hogy vitaba szalljak veled, de most hogy a trolloknal tartunk: te nem vagy troll de az a baj veled hogy meg soha nem voltal tartos parkapcsolatban es ezert nem erted ezeknek a kapcsolatoknak a dinamikajat; raadasul, ahogy mar sokan elmondtak neked, irigykedsz is azokra az embertarsaidra akik tartos kapcsolatban vannak es itt probalod kielni a frusztraciodat ezen a blogon. Ahogy mar masok is javasoltak: arra kene forditanod az energiadat hogy megprobalsz magadnak pasit (vagy not, vagy barki mast akivel kapcsolatot szeretnel) keresni ahelyett hogy itt idegesited az embereket a blogon. Sokfelekeppen lehet tarsat talalni: erdemes megprobalni az internetet, illetve ha van penzed, igenybe vehetsz egy elit tarskereso irodat ahol segitenek neked talalni valakit akinek hasonlo penzugyi hattere es vegzettsege van mint neked (pl. www.berkeley-international.com/how-we-work/ de ez csak egy pelda, egy csomo ilyen van). Szerintem ne varj tovabb hanem probalj meg aktivan tarsat talalni, megeri. Sok sikert (es ezt most minden ironia nelkul mondom).

Rotoxis 2013.07.31. 21:39:14

Jelentkezem. Ha minden jól megy, előbb-utóbb poszttal is jelentkezhetek.

morsels (törölt) 2013.07.31. 21:39:25

Mondjuk en sem ertem ezt a megoldast.
Ami tegnap tortent, az nem tortenik rendszeresen, csak az miatt bevezetni ezt, az elegge agyu a verebre nekem.

Sot, megelozni sem lehet ezzel a megoldassal, csak egyreszt az ujak csatlakozasa valik feleslegesse, masreszt kialakul egyfajta 'elitista' hangulat, ami azt fogja eredmenyezni, hogy mar mas szempontok alapjan is szurni fogjak a hozzaszolokat.
Ennek meg ertelemszeruen lesznek kovetkezmenyei. Eloszor csak a jok lesznek persze, aztan idovel stagnalni fog az egesz es szepen lassan joval unalmasabb lesz, mint egy sved szavaloverseny.

Eino81 2013.07.31. 21:42:06

Én is bejelentkezem, szeretnék a normális kommentelők közé tartozni :) Reggel már próbáltam, de a technikai zűr miatt nem ment át...

Mrs. Clayton 2013.07.31. 21:42:08

@Tökfőzelék1: nézd, pl én már mondtam neked, h nem kifejezetten célom, h egyedül akármilyen felső vezetői pozícióba küzdjem fel magamat, hozzáteszem ismét
1. mert nagyon streszes, csomó időt elvesz, így számomra nem éri meg
2. én úgy látom, ha az ember pár órai munkával keres annyit, h a lakhatási költségének a harmadát megkeresi, akkor az jó
jelenleg 2 tervem van, vagy találok egy pasit, aki képes nekem biztosítani, h nekem ne kelljen napi pár óránál többet, v még annyit se másnak dolgozzak és csinálhatom amit akarok, viszont ő tarja fenn kvázi a nagy házat meg a kocsit fizeti a nyaralást, vagy egy olyan öko házba költözöm, amelynek fenntartása a pár óra munkából származó keresetem nagyjából, de inkább harmadából megvan
hidd el nem mindenki akar világ legnagyobb bankjának igazgató tanácsába bekerülni, ugyanis sztem 40 évesen infarktusban ám de gazdagon meghalni nem akkora poén

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.31. 21:44:15

@Határátkelő: Szerintem jobb lett volna egy jelentem gomb a kommenteknel.

Fura , hogy jelentkezni kell a listára, én rádbízom velem kapcsolatban a döntést.

morsels (törölt) 2013.07.31. 21:44:36

"ujak csatlakozasa valik feleslegesse"
helyett
ujak csatlakozasa valik feleslegesen nehezze.

Egesz egyszeruen azert, mert HA nem lesz itt mindig, nyilvanvaloan orakig nem fogja senki 'szurni' az 'ismeretlentol' jovo hozzaszolast. Aztan mondjuk az elso, vagy masodik hozzaszolas utan beengedi?
Vagy megnezi a multjat es csak vadiuj nickeknel fogja ezt csinalni?

Dehat en is csak ide kommenteltem, mas blogra meg nem. Tok uj voltam. Najo, valoszinuleg nem is hianyoznek senkinek, vannak nalam jobb ujak.

Oh well.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 21:45:50

@mirx: nem, ezt soha senki nem szokta megemlíteni és köszönetet sem olvastam egyszer sem, hogy ő ezt megteheti és olyan színvonalon élhet, amilyen színvonalon azt teszi

úgy kellene kezdődnie egy posztnak például, hogy:
"az egész úgy kezdődött, hogy Güntherrel egymásba szerettünk egy nyaraláson, mivel én kommunikációt/okj-t/stb-t végeztem otthon, ezért esélyem sem volt elhelyezkedni a fogadó országban és németül sem tudtam, így Günther átvállalta ennek a költségeit és évekig eltartott, a nyelvtanfolyamot is ő fizette meg a pluszképzést is a fogadó országban, aztán a kapcsolatán keresztül is talált nekem állást. Tavaly óta nem dolgozom, mert a pocaklakó kibújt, így már hárman vagyunk. Szerencsére elférünk, mert Günthernek remek helyen háromszobás öröklakása van, így jut hely mindegyikőnknek. Köszönöm neki, hogy ez megtörténhetett és segített nekem." stb., stb...

Így egészen reális képet kapnánk, hogy ki milyen helyzetben él és hogyan jutott oda, ahol éppen tart.

Ehhez képest kb ilyet olvasunk, hogy:
"Güntherrel egy nyaraláson megismerkedtünk, aztán kiköltöztem óriási nehézségek árán, nagyon nehéz volt búcsúzni/költözni és elhelyezkedtem vmi egyszerű állásba/amit ott kitanultam (Günther támogatásával,de ezt nem írja le). Ír még a szép környékről (persze, mert jó helyen laknak, nem a gettóban), a boltokról, az emberekről (akiknek a nyelvét alig érti), aztán a munkatársairól, akik kedvesek (Günther beprotekciózta valahogy), meg a kiegyensúlyozottságról, nyugalomról (persze, tuti anyagi háttérrel és jómódú házastársi támogatással ez is teljesül könnyen, a politikát meg úgysem érti, mert olyan finoman nem is meri a nyelvet vagy nem is beszéli). Ezután jön a gyerek, a rengeteg szociális háló leírása, támogatások, ovi, bölcsi (amit az őslakosok termeltek ki)."

Nem folytatom tovább, gondolom értitek a különbséget.

2013.07.31. 21:46:25

@érthetetlen chris: Egyik kutya, másik eb... A probléma forrása az, hogy vannak olyan hülyék (elég sokan), akik beveszik ezt a bábszínházat.

2013.07.31. 21:47:28

@érthetetlen chris: Látszik is a felfogásukon. Amit bemondanak a tévében, az úgy is van. Igény sincsen arra, hogy utánaolvasson bárminek is...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 21:50:06

@Jess G: engem nem szivatott
a nevemben irogalt
az mondjuk nem zavart senkit, de amugy egy bizonyos szint folott levok felismertek, hogy nem en vagyok
szorakozott
sokakat idegesit, hogy nem veszem a NET-et veresen komolyan + a maganeletemben boldog vagyok
sot meg el is merem mondani
ettol sokan idegbajt kapnak:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.31. 21:50:58

@érthetetlen chris:

"2. Ingyen elvégeztem 2 egyetemet, ami után el is tudtam helyezkedni, Magyarországi árszínvonalon jó fizetésért.
Írjátok le, hogy hol tehettem meg volna még ezt. Mármint azt, hogy ingyen megcsinálok 2 egyetemet valahol külföldön."

Uhh, hat hol is kezdjem... Akkor nyugatrol-keletre, hogy ne kelljen messzire utaznod: Izland, Skocia, Norvegia, Dania, Svedorszag, Finnorszag, Ausztria... folytassuk meg? :)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 21:51:36

@Jess G: "vagy egy olyan öko házba költözöm, amelynek fenntartása a pár óra munkából származó keresetem nagyjából, de inkább harmadából megvan"

ez sehogy sem fog teljesülni, mert miért van annyi lesüllyedt szegény a világ legfejlettebb országaiban, akik gettókban élnek egyik napról a másikra

ha pedig teljesen öneltartó akarsz lenni, akkor az sokkal nagyobb munka, mint heti 40 óra, mert hétvégén is dolgozni kell az állatokkal és a növényekkel (locsolás, etetés, stb) ja és ünnepek, szünnapok, szabadság nincsenek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 21:54:12

@hagyma:
Figyelj Hagymesz,
Mennyiben érdekel ez Téged? Most mondtad hogy eltűnsz a balfenéken.
Miért probléma Neked hogy én miket rakok fel?
Egyébként a 8éves fiamnak a szeme se rebben ilyen képek láttán.
Erkölcsi fertőben fetrengünk.
Ez van.
Bár úgy emlékszem ezügyben válaszoltam már Neked hétfőn.

érthetetlen chris 2013.07.31. 21:54:15

@Philosoraptor: Erre van igény. Egyébként az utánaolvasás is egy veszélyes dolog, nem minfegy, hogy hol és hány hejen olvas utána az ember.
Amúgy látod pár rossz év és egy olyan pedáns nép, mint a német is meg tud őrülni, a történelem kiszámíthatatlan.

érthetetlen chris 2013.07.31. 21:55:27

@Don Kartasch: Egyik helyen sem tudtam volna fizetni a lakbért.
Akkor ha állják a lakhatást is nyertél.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 21:55:41

@Mirjam2: kérlek olvasd el a következő hozzászólásomat, jobban rávilágít arra, amit szeretnék mondani
köszönöm

érthetetlen chris 2013.07.31. 21:57:08

@Don Kartasch: Ja és ezeken a helyeken tuti állják a második diplomát is.
Kíváncsiságból kérdezem csak nem kötekedésből.

tableno 2013.07.31. 21:57:45

@Tökfőzelék1: te igazából azt szeretnéd, hogy minden háziasszony posztoló úgy kezdené az írását: "üresfejű és lusta ribanc vagyok, nem vagyok méltó arra, hogy megcsókoljam Töki lába nyomát"

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.31. 21:58:43

@diggerdriver: Hat persze, ki lehet beszelni masnap a kov. poszt alatt, de az meg megsem ugyanaz. Szerintem sokan irtak mar ide ugy posztot hogy elolvastak par bejegyzest, megtetszett a tema, megirtak a tortenetuket, az megjelent, elolvastak, elmorzsoltak egy konnycseppet, megvolt az 5 perc hirnev, ma sem eltunk hiaba, aztan kalap-kabat, sose kattintanak ujra a HA-re vagy max. 3 havonta visszaneznek hogy kismiujsag, de nem kulonosebben erdekli oket a tema hogy napi szinten olvassak.

Szerintem sokan eszre sem vennek hogy esetleg egy masik poszt alatt kibeszelik... amirol meg tud, az ugye nem faj... de lehet en tevedek rosszul... :)

Mrs. Clayton 2013.07.31. 21:58:54

@Tökfőzelék1: nem, nem akarok önellátó lenni egyáltalán, boltban fogok vásárolni és étteremben is fogok enni, de ha nem tartok fenn egy indokolatlanul nagy házat meg kocsit, csak magam miatt, akkor egy csomó tőkém felszabadul és a pár órás munkámból pont ott leszek mint te, aki valszeg gyomorfekélyt, agyvérzést, infarktust fog kapni már 40 éves korában, sőt még lesz egy rakás szabadidőm is, amit nem idióta munkával fogok tölteni, hanem azzal amit szeretek és nem lesz semmi stressz az életemben vagy csak minimális

tableno 2013.07.31. 21:59:29

@érthetetlen chris: "Egyik helyen sem tudtam volna fizetni a lakbért." - ez nem feltétlenül igaz. A felsorolt országokban diákmunkákból jó eséllyel meg tudsz élni.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.31. 22:01:13

@tableno: egyáltalán nem erről van szó
nem írom le megint, amire válaszoltál, de az 1. változat a valóság , a 2. a látszat, ebből születik a poszt

persze 1000féle változat van, de amiket kritizálok, azokban kb. ez a közös, amit leírtam most
aki magától, akár segítséggel is, de elér valamit és ezt megemlíti, azzal semmi bajom nincsen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:01:44

@tableno: tudom, van aki meg azt sem meri megmondani milyen kocsija van, de ha valaki barmit is megtudott a maganeletemrol, annak nagy drakula:)
vagysis hat ha raklikkelt a blogomra akkor igen
majd ha esetleg talalok valami blogot ami megint tetszik, a Maryt a paromnak fogom hivni, mint ahogy itt is divat:)/
az ugy jo
vegig kisertuk pl,. hogy Tildy parja milyen nehezen talalt melot, pedig ez a maganugyuk, hogy mikor megy interjura meg ilyenek
stb.
nem akarok en ebbe mar belemenni
en kifejezetten elveztem sokak reakciojat:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.31. 22:02:07

@érthetetlen chris: hat en tudom te hogy vagy vele, en ugyanugy nem tudok koronat vagy fontot vagy eurot sem rajzolni, mint ahogy forintot sem tudtam. Mo.-n is meloztam az egyetem mellett mert osok nem tudtak eltartani, ezt meg tudod tenni kulfoldon is. Egyetlen kulonbseg hogy en pl. otthon heti 25 oraban toltam hogy kijojjek, skandiknal peldaul ez kenyelmesen megoldhato heti 10-15 oraban is.

Taxomükke (UK) 2013.07.31. 22:02:24

Vállalom a prémium jelzőt.

érthetetlen chris 2013.07.31. 22:03:50

@tableno: Jó hát megértem.
Szörnyű link alak voltam (vagyok) egyébként. Nekem az egyetemi éveim alatt elég volt, hogy tanultam, ha nem muszáj akkor még nem akartam dolgozni.
Ráadásul khm valahol építeni kellet a kapcsolati hálót is.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:04:08

@hagyma: most ez lovagolás a szavakon, veled szemétkedett ugyanúgy mint tegnap vki más másokkal és konkrétan a bloggal
na engem pl ez megakasztott, h az nem volt se baj, se bűn, nem kellett jelentkezni prémium kommentelőnek meg ilyen más hülyeségnek sőt ügyeletes moderátornak se, egyszerűen az idő kifullasztotta az embert
most meg itt ekkora felhajtás van és ilyeneket kell olvasni h kisdobos becsszó én is jó leszek légyszi vegyetek be
a gittet ki fogja rágni?
aki rossz lesz annak a nevekisbetűvel fog majd megjelenni?

érthetetlen chris 2013.07.31. 22:05:56

@Don Kartasch: Én kijöttem itthon a Szoc + tanulmányi + Bursa ösztöndíjból. Jó a havi 12k kolit a szüleim állták.

Ennyiben szerencsés voltam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:06:07

@diggerdriver: igen ez erkolcsi ferto, ami ellen tiltzkozom, amig tehetem
ha beindul az uj rendszer, akkor mar nem fogsz latni
\es neked nem vagyok hagymesz
diggicici/

Határátkelő 2013.07.31. 22:08:11

Na, hát akkor csak annyit általában, hogy a magam részéről sokkal rosszabb reakciókra számítottam. :) A hozzászólások nagy része megerősít abban, hogy a többség szerint is szükség volt valamilyen megoldásra.

Tökéletes ez a megoldás? Nem. Működni fog? Remélem.

Nem az a cél, hogy megnehezítsem az új kommentelők megjelenését, abban viszont hiszek, hogy egy troll nem fog azzal vacakolni, hogy írjon mondjuk 10 normális hozzászólást, hogy beengedjék, majd utána elkezdhessen őrjöngeni. Lehet, hogy alábecsülöm őket, de hiszek abban, hogy ez a rendszer működni fog.

Valaki felvetette, hogy ezt a posztot többször is meg kellene jeleníteni, hogy aki ma nem járt erre, az is értesüljön róla. Nos, erre azt tudom mondani, hogy a héten már nem terveztem több posztot, éppen azért, hogy mindenkinek, aki ellátogat az oldalra, ez tűnjön fel először, legyen egy pár nap mindenkinek, illetve a jövő héttől minden poszt végére be lesz linkelve ez a poszt és ez addig így lesz, amíg szükség van rá.

Tudom, hogy minden változás és szigorítás az elején furcsa és visszatetszést szülhet, de még egyszer szeretném hangsúlyozni: a lépésre a blog jövője érdekében volt szükség. Konzultálva a blog.hu-val, ez tűnt a leginkább járható útnak.

Nyilván előfordulhat, hogy majd finomítani, változtatni kell, ennek semmi akadálya, semmi sincs kőbe vésve.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 22:08:34

@ffüttyfürütty:
Azt csak neki jár, sajnálom :)

@hagyma:
Azért gondold át, mert szerintem szerves része vagy a blognak. Hol fogok így veled beszélgetni?

@Tökfőzelék1:
A kettő szerintem sem ugyan az. A végzettségen lovagolni pedig... felesleges. Nem mindenkinek azonosak a képességei. Van aki lusta (mint pl. én) és van aki szorgalmas. Nekem jó úgy, hogy nem elit diplomám van (ez egyébként egy értelmetlen kifejezés, mert mindig változik, hogy éppen mi számít jól eladhatónak). Arról nem is beszélve, hogy van aki reál beállítottságú és van, aki humán.

Ki hogyan és milyen energiabefektetéssel jutott oda, ahova miért lenne szempont nekem? Van aki gazdag családba születik és soha semmi dolga nem lesz. Naés? Van, aki a testéből él, ami szintén kemény munka és nem is tart örökké. Egy pénzes pasit megfogni és megtartani nem hiszem, hogy olyan húde könnyű lenne.

Az sem mellékes, hogy bizony van, aki fiatalon nem volt elég előrelátó és 40-50 évesen már elég nehézkes ezen változtatni. Mai fejjel nekem is inkább két mérnöki diplomám lenne, ha újrakezdhetném... de sajnos ez nem megy. Munka mellett keresem a lehetőségeket, hogy hogyan szerezzem meg az áhított végzettséget.
Tisztában vagyok az elkövetett hibákkal, ez van. Na bumm.

A te hozzászólásaid pedig nem építő jellegűek, hanem lenézőek. Nem csak az eltartottk irányába sajnos, hanem az itteni posztok és kommentelők 95%-a irányába.

De ez nem baj, csak akkor ne csodálkozz, ha ezt elmondjuk időnként :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:11:20

@Jess G: igy van szemetseg volt, mert sokan osszekevertek vele, meg akkor is hanyilvanvaloan mas volt a stilusa
ketszer kertem a publicban a banolasat, de szartak ra, utana szurtem

ja a temahoz szolva, en ertem hogy nem akarja a HA , hogy megint ilyenek tortenjenek, de ezen modszer ellenere, ha akarok csinalok 6 uj nicket, jelentkezem, hogy jo leszek es masnap ugyanugy szetszedem a blogot, mint ahogy tortent
tehat nem sok mindent akadalyoz meg
es raadasul mint latjuk az un torzskommentelok + sosem latott nickek hada jelentkezik
tulajdonkeppen csak en fogok eltunni, de ha ezzel segitem a blog felviragzasat, akkor orom fogja a lelkemet eltolteni:)

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:12:07

@Határátkelő: te tudod, te blogod, de ez mint vki írta gyakorlatilag ágyúval verébre
egyáltalán az őrült ferenc, v a személyeskedő vöribaba, v mi váltotta ezt ki belőled? ugyanis ha ferenc, akkor sztem fölösleges felhajtás, mert 2 év alatt 1 az semmi, ha vöri, akkor miért nem tiltod ki és minden mehet tovább
nem arról van szó, h baj csak sztem totál fölösleges

Határátkelő 2013.07.31. 22:14:12

@Jess G: Egyébként azért kértem azt, hogy itt jelentkezzetek, mert akkor egy helyen van mindenki, aki vállalja, és két kattintással be tudom engedni, nem kell előző posztoknál keresgélni a kommentelőket. Semmilyen extra perverzió nem munkál bennem, egyszerű technikai oka van.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:15:48

@hagyma: abszolút egyetértek, sőt sztem a ferinek ez csak vörös posztó lesz, mert neki aztán ne mutassák meg h hova kommentelhet, sztem
hát én se és tildy sem jelentkeztünk két ujjal
én akkor biztosan le is lépek, ha a későbbiekben személyeskedő nickek maradhatnak majd, mert akkor ez az egész egy képmutatás

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:17:04

@Kovermadar: meg neha elofordulok a homaron
amugy kicsit tudatos is a visszavonulas
voltam en 10 blogban is politikaiakban is
irtam is a blogomat stb stb stb
\es meg mellette az index amit olvastam neha NS, szoval sok
es akkor meg amerika
meg mondtam, en nem jelentkezek sehova:)
elomoderalt blogba meg kb 4 eve nem irok, ahogy meglatom menekulok
pedig volt egy-ket szakacsblog amit kedveltem, pl Fuszeres Eszter
de O is elomoderal
mondjuk mikor meg nem vettem eszre mindig megjelentem, mert fel sem tunt egy darabig, de igy nem
ellentetes a felfogasommal
az indexre regeltem, azon belul nem akarok jelenkezgetni, meg elomoderalt lenni
de semmi bajom am
a bloggazda munkaja van a blogban, ugy kezeli, ahogy jonak latja, ez igy termeszetes
es lehet , ha nem lesz Mary elojon a 230 rejtozkodo olvaso kommentelni:)

Határátkelő 2013.07.31. 22:18:14

@hagyma: Nem segíted, és én nem is örülök neki. A lényeg éppen az, hogy aki új nickkel jelentkezik és még egyszer sem szólt hozzá, az nem kapja meg automatikusan az előmoderáció nélküli kommentelés lehetőségét. Viszont ha látszik a hozzászólásain, hogy normális, akkor igen.

Muscari 2013.07.31. 22:18:18

@diggerdriver: kuldtem neked uzenetet priviben, nezd meg az emailjeidet :-)

Latcho Rom 2013.07.31. 22:19:13

Jelentkezem, bar nem sokat kommentalok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:19:51

@Jess G: annyit ne felejtsunk el, hogy leszarom, ha valaki nem szereti a stilusomat es azt is ha ezt naponta kozze is teszi, de en mindig csak visszalottem
es akkor is probaltam hatarokon belul maradni:)
jo,, szegelny vajmit lestriciztem, dehat ha az:)

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:20:32

@Határátkelő: m1, nekem ez totál idiótán hangzik, h én itt jelentkezzek bármire is, én nem akarok se örs vezető, se nótafa lenni, és nem szeretem a gittegyleteket sem
általános érvényű normák betartásával semmi bajom
sztem ezt a problémát simán egy ötödikes IT-s megoldotta volna úgy h x hozzászólás, x idejű tagság, esetleg a többi hozzászóló általi pontok gyűjtése révén bannolja, ha minuszba megy, nem kell ilyen dedós hülyeség, h énisénis pls olyanoktól, akikről azt se tudod kik

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:24:16

@hagyma: ez egy másik kérdés igen, de azt hiszem az abszolút elkerülhetetlen h vki legyen, akinek nem vagy te, én vki más szimpi, ez az életben is így van

Határátkelő 2013.07.31. 22:25:08

@Jess G: Ez csak az utolsó csepp volt a pohárban. Már korábban is gondolkoztam rajta, hogy ez így nem lesz jó.

Szerintem az különbözteti meg a Határátkelőt a blogok döntő hányadától, hogy itt emberek saját, személyes történetüket írják meg, az életükről, döntéseikről vallanak. Nem a blog szerzője ír, hanem vadidegenek tisztelnek meg azzal, hogy elmondják, mi motiválta őket. Egyre több volt az olyan jelzés, hogy megírná a történetét, de nem teszi a sokszor minősíthetetlen hangnem miatt.

Magyarul ez nem egy elemzői, politikai, gazdasági vagy akár gasztroblog, az szerintem kicsit más helyzet. Ezért hangsúlyoztam többször is, hogy NEM a kritikával van senkinek baja (még soha senki nem írta nekem azt, hogy mennyire rosszul esett, hogy kritizáltak), hanem azzal a hangnemmel, amit itt a trollok és pár ember megengedett magának.

Még egyszer: aki összekeveri a szólásszabadságot azzal, hogy bármilyen hangnemben alázhat másokat, az az én megítélésem szerint rossz úton jár. Ezzel lehet egyet nem érteni, én akkor is így gondolom.

Husz_János_Puszita 2013.07.31. 22:25:38

Én szeretnék jelentkezni prémium kommentelőnek.
Itt a Határátkelőn új vagyok, nemrég döntöttem úgy, hogy külföldön akarom folytatni az életem.
A blog.hu-n kb. 2 éve kommentelgetek, politikai blogokban főként.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 22:25:58

@hagyma:
Onion Jack köszönjük hogy itt voltál. Szia.

Shanarey 2013.07.31. 22:26:03

@Határátkelő:

Sacc / kb, egy komment törlő gomb , amelyet öt különböző személynek kellene megnyomni, az jobb lenne.

Öt személy aki egyetért, az már nehéz ügy, hacsak nem troll kommentről van szó.

Határátkelő 2013.07.31. 22:26:46

@Jess G: Akkor ne jelentkezz. Erre nem tudok mit mondani. Ha idióta dolognak tartod, akkor ne tedd.

ffüttyfürütty 2013.07.31. 22:30:32

@Határátkelő: Tényleg HA mikor lesz olvasható a te határátkelős történeted?

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:32:28

@Határátkelő: na de most állj, ha az a dolog eleje, h szét lett szedve pár poszt, akkor ezen nem fog segíteni ez a dolog, sztem
azon csakis egy azonnali moderáció segíthetne
ha Töki továbbra is előadhatja, h az amerikai feleség, aki szabadidejében jótékonysági szervezeteknek jár sütit sütni, de a férje fizujából kertvárosban laknak és mindkettőjüknek mittomén slk mercije van, s így a poszter egy ócska ribanc szte, aki maximum arról írhatna, h a férj mekkora egy isten, ő maga pedig egy élősdi, szerencsétlen, aki csak a lába közével érte ezt el s ezért örökké hálás blablabla
akkor megint ott vagyunk, h ez felesleges időpocsékolás volt
ha az volt a baj, h szétbarmolta vki pár értelmezhetetlen hülyeséggel a vasárnapi klubbot, hát attól ugyan nem fognak ide többen se meg kevesebben se írni, mert ha jól emlékszem pár törzs kommentelőbe kötött bele az illető

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 22:33:03

@Shanarey:
Jó ötlet ez is.
Kérdés: hogyan oldod meg, hogy egy troll 5 nickel törölgesse a nem szimpatikus versenyzőket?
Lehet szűrni arra, hogy 5 katt kell 5 eltérő IP-ről?
(nem értek az informatikához :) ).

A múlt éjszakai agyrémet lehet még csak 5-en sem hallgattuk. Biztos az 5 lenne az ideális? 3 túl kevés? 4?

Hogyan kezeled azt, ha valakit páran zsigerből nem szeretnek? Pl. hagyma esetén 100%-ig biztos vagyok benne, hogy lenne legalább 2-3 ember, aki a "Jó reggelt"-jét is azonnal "pontozná".

Az ötleted egyébként tényleg tetszik, kérdés, hogy elég felnőttek vagyunk-e hozzá mi, kommentelők?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.31. 22:33:34

@hagyma: Én is szívesen olvasom mások történeteit, ezért is vagyok itt. Olyan fölösleges posztokra gondoltam ami vagy kamu, vagy már 100 másik pontosan ugyanolyan volt. Máig kísért a piros strasszos nyakörves.... :))))))

2013.07.31. 22:34:33

@hagyma: Szörnyű lehet mártírként élni.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.31. 22:35:38

Lehetne egy olyan sorozat is, ahol régi cikkek írói elmondanák mi történt az elmúlt 1-2-x évben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 22:35:53

@zebralany:
Az igen jóféle volt!
Meg a homokban hempergős-erasmusos is :)

Határátkelő 2013.07.31. 22:36:54

@Jess G: Miért adhatná elő? Ha valaki előáll egy ilyennel, egy figyelmeztetés után lekerül a listáról (ha pedig nincs rajta, akkor meg sem jelenik) és csak előzetes moderáció után jelenik meg a kommentje.

Határátkelő 2013.07.31. 22:37:38

@zebralany: Remélem, lesz is, ez nekem is az eszembe jutott! :)

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:37:54

@Határátkelő: és akkor egy utolsó kérdés, aztán békén hagylak ezzel, mert mér magam is unom
ha nem jelentkezem, és nem fogok, akkor is hozzá fogok tudni szólni, csak moderáció után jelenik majd vmikor meg
de azt mondod, h xy holnap beregel, nem tudod kicsoda, normálisan írogat,majd ha 10x hozzászólt megadod neki, h prémium legyen, ok
akkor megkérdezhetem, h aki mától 10-nél több normális hangvételű kommentet küldött, az automatikusan miért nem lesz törzsgárda tag, ha leírta a 11. kommentjét?
miért kell külön kérvényezni? jó hogy nem kézzel írott felbélyegzett levél formában, már bocs

Shanarey 2013.07.31. 22:38:22

@Kovermadar:

A prémium kategóriások lehetnének azok akik törölhetnek.
A troll elvileg nem lehet elsőre prémium kategória.
Prémiumos versenyzőt törölni, több személy kellene.

Ez így működhetne.

Sokkal többen olvasnak, mint kommentelnek, velem is előfordul, hogy amit kommentelnék azt már mások leírták, és ezért nem kommentelek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 22:38:57

@Kovermadar:
Baszod ezt írtam le ma már legalább kétszer.
Láttam, működik.
Három különböző tag nyomása kell.
Csak annyi hogy kell egy kiírás hogy "törlésre javaslom"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:39:00

@Jess G: igy van
es Te ezt fontosnak tartod az illetonek naponta ketszer elmondani?
@diggerdriver: nahat ha valaki nem fog hianyozni abbol a harom kommentelobol, aki nem fog, az egyik Te vagy
szerezz mar egy not magadnak legalabb
@Határátkelő: ertem a koncepciot, a semminel tobb, de kijatszhato, remelhetoleg mivel tobb munkaval jar, inkabb lemond rola aki amugy hajlamos mondjuk reszegen vagy csak idegbetegen regisztralgatni es szetverni a blogot

itt amugy mindenki troll volt a 8-10 rgei kommentelonek akirol ugy dontottek, pedig nem volt semmi baj a bloggal
ez volt az elso eset
en kozben teljesen masrol beszelgettem massal, azt hiszem, a nyugdijrol
talan ha mindenki ezt teszi....
nade rogton hozzateszem, a rendszer egyaltalan nem antidemokratikus, mert elegge nyilt
van ahol azt csinaljak, hogy kb 20-30 ember kommentelhet, a tobbiek csak olvashatjak
nahat gondolod nem jarok oda...
a blog sokat nem fog valtozni, de lehet 2 ev mulva megint jon egy idiota
ez kikerulhetetlen

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 22:40:09

@Philosoraptor:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

nyuszigonosz 2013.07.31. 22:41:13

@Shanarey: Az ötlet jó, csak ahhoz az is kell, hogy a kommentelök ne csupán rosszindulatból töröljenek másokat.
Igen, ha valaki normális és saját magából indul ki, akkor ez, amit írsz lenne a legmegfelelöbb megoldás.

nyuszigonosz 2013.07.31. 22:43:06

@Shanarey: Így, ahogy most részletesen leírtad, így lenne szerintem a legjobb.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:43:10

@Határátkelő: de akkor minek kell itt nemíromlemégegyszerezni?
tilds ki, pont
viszont megkérdezném, h erre korábban miért nem került sor?
és nem védem vájmit,mert sokszor kritikán aluli volt és zavart engem személy szt, de amiért ő ki lett csapva az tizedesem volt annak, amit pl az általam annyiszor idecitált kommentelők elkövettek
és a másik, h abszolút nem tetszik, ha obszcén avatarok szerepelhetnek
és nem azért mert frigid aszexuális vagyok, hanem mert az utcán is ruhában járok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:43:26

@zebralany: OK ertem
@Philosoraptor: martirkent?
mar megint megnevettetsz
most ettem filet mignont seebassal, asparagusszal, hideg sorom nyitva
varom a kedvesemet haza, akinek nincs neve
hat ha ez martirsag, akkor martirnak lenni nem is olyan szar:)
@Kovermadar: az otlet nem jo
csinalok 5 nicket
es az egesz tarsasagot 1 ora alatt kiirtom
ha IP is nez akkor elmegyek akonyvtarba, vagy felhivom a haverjaimat
vagy csak ittthon valtogatom az IP-met
nem keresztulviheto
arrol nem is beszelve, hogy ha otnek valami nem tetszik, meg masik 200-nak tetszhet

Shanarey 2013.07.31. 22:44:02

@Philosoraptor:

A mártírok, meghalnak, Hagyma még él, és tőlem akármeddig élhet, még akkor is ha nem vagyunk egy véleményen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:44:52

@diggerdriver: en pl szigoruan buntetnem es banolnam aki a neveteset egy kettospont utan rendszeresen 234 zarojellel fejezi ki es noi csecs az avatarja

Határátkelő 2013.07.31. 22:45:35

@Jess G: Most komolyan nem érted, vagy csak hülyülsz? Azért kértem ezt, mert egyenként, manuálisan kell mindenkit beengednem. Így, hogy helyen van majdnem mindenki mondjuk csak egy fél napom megy majd rá, míg ha az előző posztokat is végig kellett volna nyálazni, akkor meg egy vagy kettő.

Nem gondoltam, hogy ez ekkora lelki törést fog okozni. Nem kell hűségesküt tenni, semmit, egyszerűen ez leegyszerűsíti az egészet.

Tényleg nem hittem, hogy ebből pár embernél ekkora gond lesz.

Shanarey 2013.07.31. 22:45:54

@hagyma:

Ha nincs neve akkor úgy nevezik: Jane Doe
:-)))))))))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:47:30

@Shanarey: en is meg fogok halni, de nem valoszinu, hogy martirhalalt halok
az nehez ugy
szerintem rakban fogok meghalni ami szar dolog, hacsak nem kapok elotte infarktust:)
amugy a legjobban a kozlekedesi balesettol felek / nem akkor mikor vezetek/ ugy altalaban ha latom
azt nem szeretnem, valahol az autopalyan egy zsakban

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:47:59

@hagyma: ez megint egy érdekes dolog, h az trollkodás-e ha ma már 30x leírtam, h mi a véleményem a kialakult helyzetről, valszeg elsőre is mindenkinek átment
de akkor eljutunk oda, h napi 3 komment engedélyezett csak és egy kommentárssal is max 2-t válthatok
ha a személyeskedést akarja a bloggazda kizárni, akkor egyedüliként egy valósidejű moderátor a megoldás
v a többiek általi le ill felpontozás
persze ez is eredményezhetne olyat, h mittomén vki kipontozódik aznapra, pedig engem nem zavart

monett 2013.07.31. 22:49:14

én még csak párszor kommenteltem, de azért szeretnék a jövőben is ha úgy érzem....szóval jelentkeznék, mert minden nap olvasom a blogot.

nyuszigonosz 2013.07.31. 22:50:01

@hagyma: amikor már a zsákban vagy, akkor már mindegy.

Elötte, míg odakerülsz, az a szörnyü.

morsels (törölt) 2013.07.31. 22:52:03

@Határátkelő:
Hat akkor ha latsz ismeros nicket, aki ide ir, arra klikkelj.
Vagy ne.
Aztan majd kiderul, hogy mi lesz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 22:52:40

@Shanarey:
Ez így nagyontetszik! Nem látom benne a buktatót sem jelen pillanatban.
Így tulajdonképpen moderátorok lennének páran a törzsgárda tagjai.

@Határátkelő:
Mit szólsz Shanerey ötletéhez?

@hagyma:
digger az egyik. Én vagyok a másik... ki a harmadik?

És egy gyors kritika a magyar közszolgálati TVnek: nézném a vizilabda VB-t, de nem tudom, mert bár a teleshort-on adják online, de mégsem tudom elérni...
Vagy csinlják rendesen vagy ne csinálják! :(

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:53:02

@Határátkelő: nem, nem hülyülök csak azt mondod nincs időd, erre most mondod h itt fogod minden nap nézegetni, h van-e vki új és dönteni h ma v csak jövő héten engedd be
el nem hiszem h ezt automatice nem lehet megoldani, de ha nem hát nem
nekem m1
elhiszem h úgy tűnik, h be akarom bizonyítani h hogyan nem lehet, pedig csak az anomáliákra hívom fel a figyelmed
sztem egyébként ma reggel rávetődtél egy tegnapi árnyékra, ami már rég sehol nincs

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:54:40

@Jess G: na mondjuk azt tudni kell hogy en kozel sem veszem ezt az internetet komolyan
biztos soha nem pontoznek
nem vagyok en mukorcsolyabiro
fajvkomafunf
@nyuszigonosz: na az meg a masik, ha nem is kerulsz zsakba rogton, hanem torott csontokkal leszakadt vesevel, nyilt koponyaval banyasznak ki a tuzoltok es meg elsz is 1-2 napot
minden mas halal inkabb
de meg tervezek olyan 20-25 evet:)
/Maryvel:)/

morsels (törölt) 2013.07.31. 22:56:09

@Jess G:
Mondjuk te is tudsz hulyesegeket irni, mint peldaul az otodikes ITs jelen esetben.

Nekem hianyozna Niki Laura, Toki, meg meg voribabci is.
A sok fanyalgo, aki csak azt jegyzi meg, hogy itt mindenki ilyen vagy olyan, na az nem hianyzik.

De hianyozna chris a magyar, meg egy csomo mas nick. Mert attol szines. Kulonben a vegen csak charliharper, meg te maradsz. Meg kovermadar.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 22:58:26

@Kovermadar: nem vagy olyan elokelo pozicioban, hogy bekerulhess a haromba
amugy mondtam egy szamot
nagyon keves nicket jegyzek meg
ahhoz sokat kell beszolni nekem
te nem vagy beszolos
es a 3 egy nagyon liberalis szam, mert a sokat kommentelok kozul kb tucatnyian teljes szivukbol nem kedvelnek:)
de bannya kanya:)
vegulis vadidegen emberek

monett 2013.07.31. 22:59:26

Az a kérdésem, hogy nem lehetne újra megszámozni a kommenteket mint a régi blogon volt? Mert napközben többször visszajövök elolvasni az újakat, de igy nagyon nehéz megtalálni, hogy meddig olvastam már.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 22:59:33

@hagyma: én sem, de vannak itt páran ilyen önjelölt nótafák, meg őrsvezetők, majd ők kibannolnának egy napra, ha nekik nem tetszik, mondjuk én akkor is felfüggeszteném a blog látogatását, ha ez gyakorivá válna
én pl nem nyitok nappali melegedőt a lakásomban, ha nem tetszik, h minden idióta bejön, v ha mégis szűrni akarom őket akkor felveszek egy biztonsági őrt
ennyi a megoldás sztem

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:00:38

@hagyma:
Ez így van jól.
De nekem akkor is hiányozni fogsz... de majd megfűzöm HÁ-t, hogy engedjen be téged is és akkor nem fogsz tudni róla, hogy már él a rendszer és prémium tag lettél :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 23:02:09

off-
na a vizilabda pl erdekel meg innen is / mert poloztam/ szegeny lanyok kikaptak a spanyoloktol
12-9-re vezettek es kikaptak 13-12-re
ez annyira magyaros, mar bocs, majdnem mindig elbotlunk a kuszobben
ha siman kikapnak, akkor jovan, de 3 golos vezetesrol negyet kapni es nem loni...
es nagyok jok
siman VB-t kellett volna nyerni

najo nem siman
majd meg azert megnezem a jegyzokonyvet a kiallitasi aranyrol

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:03:30

@monett:
Jó ötlet.

Tipp: meg szoktam jegyezni az időpontot, hogy hol tartottam... az is egy lehetőség, bár valamivel macerásabb, mint az, hogy 145.

@diggerdriver:
Ti most komolyan itt beszéltik meg, hogy e-maileztek? Eszem megáll! :D De ne hagyjátok abba, vicces! :)
Aztán utalhattok ti is fofofo-nak, mint én :)

Mrs. Clayton 2013.07.31. 23:04:06

@morsels: miért ötödikben nincs IT v mi? egyébként én biztosan nem maradok mert nem teccik a rencer
bár hozzáteszem, h az utóbbi időben azért nem voltam, mert sztem a kommentek sem arról szóltak mint régen
ja lehet belterjes lett, s így már kicsit uncsi
nincs új a nap alatt ma már, bár volt pár jó poszt

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.31. 23:05:35

@monett:

Próbáld ki a Blog Radart. Az utolsó 20-at mutatja.
Vagy letölthető a böngészőbe épülő Update Scanner és társai, azok mutatnak minden frissülést.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 23:06:34

@hagyma:
Vadász vadász......
:))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:06:36

@hagyma:
Spanyolországban van a VB... szerinted egy 13-12 arányú vereség úgy, hogy hosszabbítás volt és előtte 3-mal ment a magyar csapat mennyire a véletlen vagy a pech eredménye?

Ez a hazai pálya előnye...

Unokahúgomék voltak Göteborgban kézilabdatornán, ott is érezhető volt, hogy mindig merre lejt a pálya. A sport sajnos ilyen.

Abban igazad van, hogy el kell verni az ellenfelet 5 góllal és akkor nincs hová lejtenie a pályának.

Határátkelő 2013.07.31. 23:08:18

@Jess G: Mint feljebb is írtam, nem egy árnyékról van szó, hanem arról, hogy senkinek sem lesz kedve megírni a történetét, ha ki kell tennie magát annak, hogy esetleg megalázzák. És megint csak nem a kritikáról, hanem annak hangneméről van szó.

Nyilván a dolognak lesznek nehézségei, buktatói, egy percig sem gondolom, hogy nem. De egyszerűen muszáj volt valamilyen megoldást találni - és a tegnapi dolog csak a végső lökést adta meg ehhez.

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:08:49

@Jess G:
Te, engem senki nem ismer, nem is szamitok. Nem is kertem 'vedelmet', vagy tagsagot, szoval nekem oly mindegy.

Nade neked mi lenne a jo? Vilagos, toki nem, nade azon kivul? Te irtal posztot? Milyen kommenteket szeretnel latni?

A kommentek 80%-a nem igazan az adott posthoz kapcsolodik. A fennmarado 20% meg nem Angliarol szol. Innentol kezdve melyik reszevel van bajod? Mihez tudnal te erdemben, magas szinvonalu, targyhoz kapcsolod eszrevetelt (kritika, kiegeszites, javitas) irni?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 23:10:04

@Kovermadar: nem
mondtam, nem csak az uj rendszer az oka
most is itt vagyok tobb mint 2 oraja
jo, tobbek kzoott azert mert kovettem a polot
de akkoris

majd ha egyszer ugy latom jonak, majd jelentkezem:)

mommmmo 2013.07.31. 23:11:18

@Tökfőzelék1: tudod abban amiket irsz az a boki, hogy az a no, aki balfek nyelvtudassal meg tudja fogni es tartani a 3 szobas oroklakassal rendelkezo Gunthert, es ki tud alakitani vele egy hosszu tavu harmonikus kapcsolatot (ugy, hogy kozben a leirasod alapjan meg arra is lusta volt, hogy megtanulja normalisan a nyelvet)

Na az a no korantsem hulye, hanem tud valamit, es gondolom nem olyan egysiku az eletszemleleted, hogy azt hidd ehhez a kulonbozo poziturak ismerete eleg.

Ugyanakkor abban egyetertek, egy ilyen no inkabb valami parkapcsolati blogban ossza az eszt.

Amugy en is rengeteget koszonhetek a holland baratomnak, es ezt minden szegyen nelkul vallalom. bar ha nem jutok el egy egzisztencialis szintre magamtol akkor vele sem talalkozok, mert azert magukra valamit is ado nyugati ferfiak nem feltetlenul nezik gyanakvas nelkul a rajuk hajto angolul alig makogo kelet europai pincer csajokat . Ja, es o meg annal is tobbet koszonhet nekem, es ezt be is vallja, mert vegigcsinaltunk egyutt egyet s mast. Ezek a dolgok mar csak igy mukodnek, legalabbis jo esetben.

Határátkelő 2013.07.31. 23:12:14

@Kovermadar: Én csak félszemmel néztem, de a helyzet az, hogy a bírók persze tudták, mikor kell kicsit megtolni a hazai csapatot, de nem volt kirívó a dolog. Úgy nem lehet vébé-döntőbe jutni, hogy hosszú percekig csak kapjuk a gólokat. Ez sajnos a magyar csapaton ment el és nem a bírókon.

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:12:45

@Jess G:
"miért ötödikben nincs IT v mi?"

Szerinted minden egyszeru, mert tobbnyire hozzaszoktal hogy az ujjad ala tesznek barmilyen klikket. De egyreszt az IT az joval szelesebb meghatarozas, nem csak az, amit a klikkhez kell programozni, masreszt valoszinuleg "ötödikben" azt tanitjak, amit te is tudsz. Az persze boven eleg ahhoz, hogy ilyen kijelenteseket tegyel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 23:13:41

@Jess G: @hagyma:
Basszátok meg folyamatosan egész ittlétetek alatt arról beszéltek hogy mi nem jó és hogy nem maradtok itt.
Mire számítotok térdenállva könyörgünk hogy megtiszteljetek jelenlétetekkel?
Folyamatosan mondjátok hogy mentek.
Még mindig itt vagytok.
Ki tart vissza?
Eszem -faszom megáll.
Menjetek.
Komment nélkül halkan csendben.
Én csináltam már ilyet.
Roló lehúz ott komment nincs több de nem vergődök naphosszat.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 23:14:15

@Határátkelő: ok, értem, te ezt az utat választottad, sok sikert
azzal tényleg egyet kell értenem, h nem megengedhetőt, ha akár egymást a kommentelők, akár a szerzőt bárki pocskondiázza, akkor sem, ha maga a kritika egyébként indokolt lenne
ettől függetlenül én nem jelentkezem semmire és semminek, ha úgy döntesz h beengedsz, akkor hozzászólok, ha nem, akkor meg kimaradtam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 23:15:01

@morsels: tudom, de en styricinek hivtal
uri strici de strici:)
nem csinalt belole problemat, csak kozolte, hogy csak szeretne az lenni, mer' akkor tobb lenne a loveja
en birtam, megha neha eleg jol elkaromkodtunk egymassal:)
@Kovermadar: azert irtam, hogy kivancsi vagyok a jegyzokonyvre
kontrafault- bunteto- kiallitasi arany
mindenestre a merkozes veget 4-0ra hoztak a spanyolo
gondolom ok most hosok, 9-12-rol visszajottek es nyertek
nem volt hosszabbitas es a vegen 12-13-nal kettos elonyben voltunk , ami kapufa lett, ha az bemegy akkor lett volna hosszabitas

Muscari 2013.07.31. 23:15:42

@Jess G: Hat en csak annyit tudok mondani, hogy nekem hianyozni fogsz es szerintem gondold meg ezt at. Nekem te vagy az egyik kedvenc kommentelom, es ez most nem hizelges. Nem nagyon szolok hozza, de szivesen olvasom a blogot. Sok erdekes es hasznos informaciot is megtudtam itt, mar csak azert is megeri.

Van nehany dolog, ami nekem sem tetszik, de akkor egyszeruen tovabb gorgetek. Raadasul en rendszerint telefonrol vagyok fent, ott meg meg szures gomb sincs.
Szoval szerintem te most tulreagalod, ahogy Hagyma is.
Legalabb probaljatok ki, hogy milyen lesz, mielott vegleg lelepnetek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 23:16:02

@Határátkelő:
Bazmeg. Nem hiszem el hogy felnőtt emberek nem értenek a szóból.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.31. 23:17:53

@Határátkelő: Ez most picit ilyen provokativ lesz.

A bloggazda nem szeretne irni egy posztot? :)

Nekem speciel mindig is mozgatta a fantaziamat hogy vajon merre jarhatott, hol elhetett tisztelt HA holgy/ur (hmmm, en valamiert ur-ra tippelek :) ), hogy egy ilyen blog szerkeszeteset evek ota viszi a hatan onkent es dalolva. Azert ez szep munka egy embernek, foleg hogy egy fillert nem is latni belole, szoval maxi respect! :)

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:19:15

@Határátkelő:
Te most tenyleg csak azokat engeded be, akik kulon kerik?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 23:19:44

@diggerdriver: Te tenyleg analfabeta vagy
ennyire hulye nem lehetsz
en hol irtam, hogy nem jo?
azt iortasm kijatszhato es NEM jelentkezem
ki a tokom akarja, hogy valaki marasztaljon
hat ertsd mar meg, hogy igy dontottem, megirtam
sot azt is, hogy jol teszi a HA ha kiprobal avalamit
Te ne pprobalkozz szivegertelmezessel, maradj a csescseknel
mindenki jobban jar
azt is leirtam Te idiota, hogy az uj rendszer bevezeteseig, meg elo fogok fordulni
Te csak irsz, ket pornooldal kozott olvassal is, ha valaszolni akarsz
es a Te ertelmi szinteddel hivsz engem vadasznak........
na latod ez viszont engem szokot neha felbaszni, ritkan mert mint mondtam, az internet nekem szorakozas, de ha valaki lathatoan nem egy professzor, de qrwara okosnak kepzeli magat es humorosnak es meg oktatni is akar
azert az mar komikus
na a tovabbi vitat elkerulve, mielott bejon az uj rendszer addig, akarcsak papito engem , en meg neked jelentem ki szurom a noi seggeidet viszlat

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:20:48

@hagyma:
A strici eleve himnemu.
Vajmi meg allitolag nem az. Szoval ez zavarta, bar tudom, hogy teged az ilyesmi nem zavar. Szinvonalasak a poenjaid, szarkazmus folyik a betukbol, amiket betajpolsz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 23:20:50

@Muscari:
Az a helyzet hogy én is kedvelem Jess G-t soha semmi bajom nem volt Vele de amit ma csinált attól kihullik a hajam.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 23:23:40

@morsels: úgy értem, h a blog.hu mint szolgáltató felület nyilván rendelkezik olyan technikai munkatársakkal, akik a jelenleg formálódó megoldásnál jobbat és hatékonyabbat is megtudnának valósítani
jelzem sztem, h egy előmoderált blog még inkább belterjes lesz aminek következtében a látogatottság nem tudom, h nőhet-e
@diggerdriver: félre értesz, én nem várom, h bárki azt mondja, ó Jess maradj, ráadásul sehol nem fenyegettem a HÁ-t, h ha nem változtat az álláspontján, akkor nem jövök és majd jól megbánja, mert én itt annyit hozzáadtam akármihez, ugayan már helyén kezelem magamat
egyszerűen nem tetszik az előmoderáció, mert nem azt a helyzetet kezeli, ami a probléma, hanem távol tart egy csomó normális alakot
és kb 100x leírtam, h a személyeskedést kizárólag moderátorral lehet szűrni nem pedig előregisztrációval
és az is az igazság h vér ciki lenne ideállni és pitizni, h hadd kommenteljek vki blogján, ugyan már, ha nem tetszem HÁ-nak dobjon ki és passz

RecsölGrin · http://3x.no.londonorszag.dot.com 2013.07.31. 23:23:53

Én is jelentkezem, bár túl sokat nem szóltam hozzá, bár folyamatosan olvasom a blogot a kezdetektől.
Akkor kaphatok tagságit? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.31. 23:25:11

@morsels: en most nem nezek utana, de szerintem a strici az aki lanyokat/ prostitualtakat/ futtat es ez lehet no is
de mint mondtam, tudom, hogy O nem az, de mivel ellenzem a prostituciot ezert igy neveztem el
mint mondtam, ot nem zavarta
kaptam en is tole eleget:)
no problem

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.31. 23:25:47

@érthetetlen chris: No, amugy felreertes ne essek. Bar kifejezetten nagyokat szoktam kacagni a narancsosok legtobb huzasan, azert azt jo otletnek tartom hogy megnyirbaltak az ingyenes felsooktatsi ferohelyek szamat. Most hogy milyen modon intezik, azon lehet vitatkozni, de egesz egyszeruen Mo. gazdasagilag nem all olyan jol hogy az ingyenes felsooktatas hosszu tavon fenntarthato legyen... aztan emoge lehet tenni barmilyen ideologiat, de amig Szabolcsban nem mindenhol jut kenyer az asztalra es telen nincs futes altalanos iskolakban, kateteres nagyfaterok meg kinn dekkolnak a korhaz folyosojan helyhiany miatt, addig non-szensz hogy ilyen konyvtar-bufe meg fank-cukrozo szakokon emberek ingyen tanultak, amiert az intezmenyek szepen lehivtak a sok-szazezres fejkvotakat... szoval az uzenetem nem az, hogy "szar Mo., mar nem is tudsz ingyen tanulni se...". Sot, eppen ellenkezoleg! Ezt hosszu tavon jo otletnek gondolom. No offense! :)

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:26:34

@Jess G:
"nyilván rendelkezik olyan technikai munkatársakkal"
Ami szerinted otodikesekkel is megoldhato.

A belterjesseg mas kerdes, szerintem te semmit nem javitanal azon, ha jelentkezes nelkul, merit alapjan belterjes lennel.

Mrs. Clayton 2013.07.31. 23:27:00

@Muscari: köszönöm, ha így gondolod, de totál ellenkezik az elveimmel, a jelentkezés is meg az előszűrés is
de ez a bloggazda döntése nekem semmi közöm valójában hozzá, én itt ma100 kommentben elmondtam mit gondolok
de jöjjön be a számítása és legyen több, érdekes poszt

Mrs. Clayton 2013.07.31. 23:30:19

@morsels: hát ha a fiam szét-és összeszerelte 10 évesen a motorja blokkját, akkor felteszem, h ugyanilyen tehetséges IT-s fiatal is akad
de vmiért úgy érzem, h direkt kötekedni citálod az 5-es megjegyzésemet, nem világos, h a kommented további részében mit szeretnél közölni, de nyilván igazad van

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:30:37

@Don Kartasch:
Egyrészt nem fog válaszolni, mert valószínű, hogy egy közülünk (kommentelők közül) és egyébként sem biztos, hogy szeretné felfedni magát.

Nem lennék meggyőződve róla, hogy ingyen csinálja, mert vannak reklámok az oldalon, amik kattintásonként és kommentenként (nem tudom pontosan mi alapján), de némi filléres bevételt generálnak. Ez persze a sok kicsi elvén már nem filléres dolog, de azt nem hinném, hogy markáns a bevétel belőle.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.07.31. 23:31:26

Szeretnék jelentkezni prémium kommentelőnek, bár nem vagyok túl aktív és máshol egyáltalán nem is kommentelek, de megígérem hogy jó kommentelő leszek! Köszönöm!

rezsoatya (törölt) 2013.07.31. 23:32:01

Mint latszik, neha szolok csak (most keveredtem ide, "neha" dolgozni is kell!), hat akkor szeretnek en is jelentkezni p. kommentelonek!

Aldasom ratok! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 23:33:21

@hagyma:
Dehogy fogsz Te szűrni. Annál kisstílűbb vagy.
Alig várod hogy válaszoljak.
Minden mondatod minden lépésed kiszámítható.
Olyan vagy mint a Skoda 100-as. Lassan gyorsul. Váratlan reakciókra nem képes.

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:33:43

@hagyma:
A nonemu futtatot madamenak hivjak. A himnemu a strici.
Persze biztos van kivetel, meg amerikaban biztos mas, de latod ezert szeret mindenki.
Ragaszkodsz az irodalmi szabadsagodhoz, barmi aron.

ffüttyfürütty 2013.07.31. 23:34:55

@Don Kartasch: Hátha te több szerencsével jársz. :)
Én szurkolok.

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:35:37

@Jess G:
Ja ertem.
Akkor te ertesz kb. mindenhez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 23:39:12

@Jess G:
Miért mondasz ítéletet addig míg az új rendszer bizonyít vagy nem?
Ma legalább 100embernek nem volt vérciki ideállni és pitizni.
Tudod mi történt?
Valakinek a lakásába odajártunk beszélgetni. Aztán egyszercsak valaki berúgta az ajtót és odaszart a nappali közepére majd elment.
Ettől kezdve a házigazda azt mondja hogy gyertek nyugodtan továbbra is csak előtte kopogjatok és ő nagyon szívesen beenged.
Ennyi.

Fülpiszkáló 2013.07.31. 23:41:07

Ha még lehet jelentkezni.... akkor énisénisénis .

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:41:31

@rezsoatya:
Te vagy az a páleszos pap? A Tibi, csak álnéven? :D

@Don Kartasch:
Jó meglátás! Annak idején én a fizetős felsőoktatásra szavaztam, de nem csak a pénz miatt, hanem mert elszaladt a ló a néppel és mindenki diplomát akart.

Itt (ezt már említettem) ingyen van, akár a 10. diplomád is. De érdekes módon csak nagyon kevés embernek van, mert a többségnek ugyan mi a frászért? Nálunk a cégnél 80 emberből talán ha 2-3 van, aki diplomás, az egyik én vagyok. Nem is értik mit csinálok egy gép mellett... én sem, de ezt nem mondom meg nekik, mert a végén rájönnek, hogy nem értek hozzá :)

Nyelvvizsgáról sem nagyon hallottam még itt. Vagy tudsz, vagy nem, de a papír jó gyújtósnak is, felesleges tintával összekenni :)

2013.07.31. 23:43:14

@hagyma: Azon szoktam nevetni, hogy te itt mindig ártatlan vagy, téged mindig mindenki bánt és megtámadnak. :) Természetesen azért bicskanyitogató stílusban írsz sokszor és ezzel persze te is teljes mértékben tisztában vagy, csak játszod itt a hülyét. Tudjuk, hogy élvezed, szerintem ezért nem adja alád a lovat senki sem a régebbiek közül.

Határátkelő 2013.07.31. 23:43:51

@morsels: Első körben ez megkönnyíti a dolgot a már többször leírtak miatt. Fogalmazzunk úgy, hogy ők elsőbbséget élveznek. A mai poszt elsődleges célja az volt (és akkor leírom ma kb. negyedszer is, de hát erre felkészültem), hogy a lehetőséghez mérten egy poszt alatt legyen ott mindenki, aki szeretne csatlakozni, be- vagy felkerülni. Ellenkező esetben jönne a (jogos) kritika, hogy "az elmúlt két hétben szabadságon voltam, azért nem kommenteltem, de előtte sokat, miért nem engedtél be?", én meg nézhetném vissza ki tudja meddig a posztokat. Szerintem így egyértelműbb a dolog és komolyan nem értem, miért akkora ügy leírni, hogy "szeretnék csatlakozni"...

2013.07.31. 23:45:12

@diggerdriver: Egy újabb kapcsolat, ami zátonyra futott. :(

rezsoatya (törölt) 2013.07.31. 23:45:45

@Kovermadar: el kell keseritselek: se pap, se Tibi nem vagyok! Sot meg palinkat sem iszom! Es alnevem sincs!

De a tobbi stimmel! :-)

Határátkelő 2013.07.31. 23:46:14

@diggerdriver: De szépen mondtad!! :) Ez ma már a második olyan komment, amit sajnálok, hogy nem én írtam.

Az első a MasterCardos volt, kb. úgy szólt, hogy "Prémium kommentelőnek lenni megfizethetetlen, minden másra ott a MasterCard", amin nagyon röhögtem. Most várom a MC-ot, hátha hirdetne az oldalon. ;)

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:46:14

@Jess G:
Amit meg kozolni szerettem volna az az, hogy az en szememben te semmivel sem vagy jobb, mint Toki.
Csak a stilusod mas.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:49:18

@Philosoraptor:
Számomra az a megmagyarázhatatlan, hogy diggerrel is és hagymával is jóban vagyok (úgy tudom). De ha ők ennyire tudják utálni egymást, akkor valamelyiküknek nekem is be kellene szólnia, nem?

Vagy én mindkettőjük finomított változata vagyok? Pedig tudom mondani a magamét, mint hagyma :)

Hogy állsz a nyelvtanulással?

morsels (törölt) 2013.07.31. 23:51:33

@Határátkelő:
Ertem. Szoval nem automatikus.
Merthat ezt kerdeztem, ugye :-)
(azt mar meg sem emlitem, hogy az miert lett volna jo otlet szerintem jopar posztolo (torzstag) eseteben, de gondolom ez igy egyfajta felmeres is)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:51:51

@rezsoatya:
Még szerencse, hogy a többit sikerült eltrafálni! :D

@Határátkelő:
Emeltdíjas SMSért prémium tagság 3 hónapra? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.31. 23:55:19

@Határátkelő:
Azért mert némelyeknek sérti az önérzetét. Mert kérni kell. Ez olyan megalázó. Persze ezt azonnal tagadnák. Ők nem azért.
Hanem mert elveik vannak. Nekem meg isiászom.
Vihar a biliben.
A többség normálisan viszonyult az a néhány meg vergődik egy kicsit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.31. 23:59:00

@diggerdriver:
Mert nem iszol eleget!
Isiászra a legjobb a Johnny Walker... nézd meg a J.R.-t! Oda lett a mája ugyan, de a háta sosem fájt!

BTBTBT 2013.08.01. 00:01:36

400+? Mi történt itt? Néhány órája csak a fele volt.
Mindenki a prémiumra utazik? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 00:02:22

@Kovermadar:
Utálja a franc.
Egy jellegzetes karakter.
Az stréber tipus aki mellett az osztálytársai nem tudtak úgy elmenni hogy ne rúgjanak bele. A poén az hogy minden rúgásért tevőlegesen megszolgál. Az a beilleszkedni képtelen barátok nélküli figura tornából felmentve szódásüveg szemüveggel. Itt látom magam előtt gyereknek.
:)))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.01. 00:06:40

@diggerdriver:
Ez akár én is lehetnék, csak szemüveg nélkül :) Meg kövér is voltam, így nem rúgdostak; lusta is, így stréber sem lehettem... de a pálesz stimmel!

@Barátusz:
Ma termékeny napunk van! És kivételesen csak a 70% off :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 00:06:46

@Kovermadar:
Ebben lehet valami.
Innom kéne.
Az a baj hogy a sört csak melegben szeretem akkor is max 2.
A bort egyáltalán nem, semmilyet.
A rövidekből a keserűeket de ritkán. Éves adag max 2deci.
Így aztán marad az isiász:))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 00:10:03

@Kovermadar:
Milyen pálesz?

Teeee tudod mi a különbség?
Amilyen laza vagy Te pontosan olyan merev Hagymesz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 00:11:07

Na keresek holnap estére egy képet:))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.01. 00:11:27

@diggerdriver:
Nekem is 2 deci az éves adag töményből. De én tartom az összes vallás újévét is :D

BTBTBT 2013.08.01. 00:18:20

@Kovermadar:
A 70% OFF teljesen átlagos. Különösem magas kommentszámnál.
Mondjuk az oldalt tényleg ne tördeljék szét, mert a legutóbbi posztot, a július 20.-it, amit a maga bő 1100 kommentjével olvastam végig egy 30 fokos éjszakán, teljesen jól lejött telefonon is. :)

@diggerdriver:
"Ott volt egy lehetőség hogy valaki a saját hozzászólását törölje vagy a másét, ha hárman rákattintottak a "törlésre javaslom" gombra."

Aha, de ezzel csak az a gebasz, hogy ha 3 ember nem komálja a negyediket, akkor nem azért lesz törölve, mert mondjuk tényleg paraszt volt, hanem mert akadt 3, aki nem akarja őt ott látni.

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 00:18:33

@Kovermadar: "Én 160e Ft-ot fizetek az albérletért"

forintban fizetsz?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.01. 00:23:31

@pappito:
Nem. De ha azt írom, hogy 4.725 svéd koronát, valószínű kevésbé érthető.

@Barátusz:
Nekem az iPhone nagyon boldogtalanná szokott válni a több száz kommenttől :(

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 00:24:50

@érthetetlen chris: "Azzal van baj aki visszaköpköd és külföldről osztja hallomásból szerzett információkra támaszkodva az itthoni helyzetre vonatkozóan az észt."

ne feledd, hogy aki most külföldön él, az azért huszonharmincnegyven évet lehúzott már Mo-n, plusz sok esetben van ott élő rokona, barátja, rossz esetben ingatlanja vagy egyéb érdekeltsége, ha valaki akar, eléggé képben lehet lenni, gondolom olyan is van, akinek muszáj. Ezt csak azért írom, mert láthatóan alhasi becslésekre és alátámasztás nélküli fantazmagóriákra alapozva teszel kijelentéseket, amelyek így szükségképpen ostobaságok is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 00:24:59

@Barátusz:
Figyelj, ott ahol ez működött 19000regisztráció van az állandó kommentelők is több ezren vannak.
Ott működött.
Az én kommentemet egyszer törölték jogosan mert lefaszkalapoztam egy tagot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 00:26:07

@Kovermadar:
Miért nem telefont használsz?:))))))))))))))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.08.01. 00:34:41

@morsels: na ha valamiert utaltam sokszor idejonni az ez
leirom, hogy nem nezek utana, de szerintem letezhet nosi stri is es a szamba adod, hogy en ragaszkodom hozza
ha mar ugy nezzuk a madam sem noi strici, hanem az vajmi
recepcios
szpvegertes megint
pedug erted, csak nem akarod
es ugye a masik okos@Philosoraptor:
har komolyan
en mikor momdtam, hogy engem bantanak
en sorzkoazni jarok/tam / ide sosem sertodtem meg / visszaszolni nana hogy/
en nem veszem tamadasnak ha nehany - raadasul altalam nem sokba vett ember azt hiszi tamad
es nem tudok lovagolni, igy nem kell meg most lo
de tervezzuk Maryvel ha megvesszuk a hazat tala veszek egyet
eszem megall, hogy mekkora feneket keritetek nehany bloghozzaszolasnak, jellemrajzot abrazopltok
es allitolag felnott emberek
java reszt raadasul vadidegenek
elvezni el;vezem, ha a jo a duma, de stilusom , nem hogy bicskanyitogato de kifejezetten letisztult, kellemes
mar annak aki tud olvasni

BTBTBT 2013.08.01. 00:36:01

@Kovermadar:
Hja, ájfon? Ne csodálkozz. :D

@diggerdriver:
Több ezer állandó kommentelő közül nagyon könnyen akad 3, aki kitilthat faszkalapozás nélkül is.
A HÁ-n is sokszor előfordult már, hogy ha felbukkant itt valaki egy a fő vonaltól jelentősen eltérő véleménnyel - tehát még csak nem is trollkodott -, már nekiugrott vagy 10 másik.
Szerintem ez a hozzászólók általi kitiltásra jelölés akkor működhez, ha mondjuk 20-30 rossz pontot kell "összegyűjteni", nem hármat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.08.01. 00:40:35

@Kovermadar: en nem utalom
nem az en szintem
nincs humpra , erolkodik
vagdalozik
nem tud szoveget ertelmezni noi csecseket rak ki avatarnak 54 evesen
teljesen mas vilag
de miert utalnam?
az meg, hogy O ezt harcnak fogka fel es kuzd, az nem az en bajom:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
remelem ennyi zarojel eleg lesz, hogy feljussak a szintjere
mert O a keszonbetegseg elojotte nelkul az enyemre nem tudna felemelkedni

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 00:43:40

@érthetetlen chris: "Nekem az egyetemi éveim alatt elég volt, hogy tanultam, ha nem muszáj akkor még nem akartam dolgozni."

vagyis elvártad, hogy más fizesse a te jövőbeli jobb lehetőségeidet.
Csak a tisztánlátás kedvéért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.08.01. 00:44:00

de mar megyek is
megnezem a homart
ma magyar napot tartunk, mert holnap off, idom mint a tenger, a kedvesem meg melozik:)

BTBTBT 2013.08.01. 00:45:39

@hagyma:
Mindig is tudtuk, hogy szerény vagy. :)
Jess is rugózott itt jócskán HÁ-val, meg az egyre fake-ebb hangzású Töki is nyomta, mert este 7-kor még csak 220-nál jártunk.

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 00:45:53

@Kovermadar: de így sem jelent semmit, mert nem két albérletárat hasonlítasz össze (50khuf vs. 160khuf) hanem ugyanazért a munkáért kapott bér lakhatásra költött mo-i és svédiai hányadát

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 00:51:41

@zebralany: "Lehetne egy olyan sorozat is, ahol régi cikkek írói elmondanák mi történt az elmúlt 1-2-x évben."

ez tök jó ötlet én szívesen olvasnék olyanokról, akik az elmúlt két évben itt posztoltak, hgy lássuk hogyan alakult.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.01. 00:56:04

@diggerdriver:
Tervezem a cseret. Most az SGS4 es az SGS4 kozott vacilalok. Megvarom mi lesz jovore :)

@Barátusz:
A 20-30 viszont egy tegnap esti (alig paran voltunk) dolognak nem jon ossze.
Nem egyszeru.
Majfon: ld. fent :)

justStevee 2013.08.01. 01:00:57

"jelentkezem, vállalom a normális kommentelést" :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.01. 01:13:09

@pappito:
Tudom en.
Akkor mondom ugy, hogy a havi lakber kifizeteseert 40 orat dolgozom (netto berrel szamolva). Tehat a fizetesem cc. negyede. Ez egyebkent messze a legnagyobb kiadas. A kovetkezo az ennival (es egyeb bevasarlos dolgok) ami 25 oranyi berem kb. A harmadik legtobb mar elhanyagolgato (autohitel), 5,5 oranyi.

Ez igy jobb? ;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.08.01. 01:27:40

En is jelentkezem, remelem, hogy sok regi ismeros itt marad, es tovabbra is lesznek hasznos/kellemes/jopofa stb. beszelgetesek/posztok :)

eddie1977 2013.08.01. 01:33:43

Bár az utóbbi hónapokban csak ritkán néztem be ide, de azért a jövőre gondolva itt és most kijelentem, hogy “jelentkezem, vállalom a normális kommentelést”.
Amúgy ennek a kezdeményezésnek – ebben a tálalásban – van egy kis diszkrimináció szaga is, vagy mondjuk inkább úgy, hogy még egy közepesen képzett ügyvéd is találna rajta fogást, de természetesen megértem a szándékot.

Mindenkinek boldog életet kívánok!

Eddie – az eredeti

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 01:35:45

@Kovermadar: persze, hogy jobb, legalább van értelme :)

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 01:37:56

@eddie1977: fogást, Eddie? ne már, ez egy blog, nem kötelező olvasni, nem fizetsz érte. tetszik olvasod, nem tetszik nem. ha kommentelni is akarsz, akkor meg van szabály. A moziban se kommentelhetsz csak úgy (legalábbis nem sokáig :) pedig azért még fizetsz is

SilentDreams 2013.08.01. 01:46:02

Ez egy nagyon érdekes fordulat a blog történetében. Értem a problémát, de taszít a minősítgetés (te prémium vagy, te csak közepes, te meg csak alacsony szinvonalú) és a csoportokhoz való tartozástól is kiráz a hideg, ez a lépés meg erősen kimeríti mindkettőt, így a zártkörű tagságba kizárt, hogy belépjek.

Mellesleg nem is tartom megoldásnak a problémára, mert simán kijátszható és megnehezítheti az új kommentelők megjelenését, ezáltal sok érdekes gondolat elveszhet.

De, ahogy látom, a többségnek semmi problémája vele, hát hajrá :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.08.01. 01:51:02

jelentkezem én is prémium kommentelőnek...

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 01:51:50

@SilentDreams: hát, ha a csoporthoz tartozás kimerül abban, hogy nem kell kivárnom, amíg a szerk vévigmegy a kommenteken és kiengedi őket (értsd tudok beszélgetni azokkal akik szintén ilyen krézi elitzártkörűszupertopshelfpenthouse tagok) akkor engem ez nem zavar.

az én blogomon másképp csináltam (de ott persze havonta van egy komment, easy :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.01. 01:52:16

@charlieharper: oh, koszonom hogy gondoltal ram.:)
Tobbieket nem tudom merre jarnak, en nem nyaraltam, csak miota mindketten munkaban vagyunk hetkoznap, az elso par nap szinte osszeomlas volt. Mondhatni, mindig minden akkor romlott el, vagy jott ossze, mikor pont kezdett paroma munkahelyen.

Albiintezes, koltoztetes barati korben, minden osszejott. Bojler, ablak, kutyafule ( ja az nem) De szavam nem lehet, olyan emberekrol van szo, akiert tuzbe tennem a kezem.
Csak tudod, olyan mnye. Eleg...Mnye, el akarok bujni a vilag elol.

@hagyma: meg mindig: volt neki meloja korabban is. Penz nem igazan jott belole. Tok mas a ketto. Meglatjuk mennyire tetszik majd neki ez a melo ( egyelore elegge) , es a masik oldalrol is mit gondolnak. Sot szolok a mostani meloja mellett is van meloja, egy projekt, ami ha osszejon.... Jojjon ossze.

En csak azt szeretnem, hogy olyan munkat vegezzen, amit orommel csinal. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.01. 01:57:49

@tildy:): az egyik adidas ciponk is most ment szet, vehettunk uj cipot. A three kezd az idegeimre menni az indiai ugyfelszolgalatukkal hadakozom, mert ertetlenek, es total mas kultura, nyomjak a dumat , meg csak rajuk se szolhatsz, hogy tanulj mar meg angolul, bammeg.

PEdig eddig elegedett voltam veluk.

+ az USA-bol vett samsonite viz air tatyom iszonyat rossz minosegu, laptop cipzar nem zar jol, masik cipzar szetment...
Miota a kedves kitette itthonrol a labat, minden romlik elfele.

A HA mai hisztipics kommentjet olvastak.

SilentDreams 2013.08.01. 02:06:20

@tildy:): :- - - )))

A "three" mindaddig egész jó, míg nem kell az indiai call centerrel órákon át telefonon ügyet intézned úgy, hogy ők alig értenek téged, te alig érted őket és a komunikációt erősen akadályozza a tény, hogy mindent fel akarnak olvasni neked, amit épp maguk előtt találnak, függetlenül attól, hogy mi is volt a kérdésed/problémád.... :))
Most már csak nevetek ezen Németországból, de kb 2 éve Angliában épp ilyentájban 3 óra alatt sem tudtam telefonon felmondani velük az előfizetésem a költözés előtt, s kaptam helyette végül egy ingyenes előfizetést (SIM zero, ma már nincs ilyen azt hiszem), amihez még érvényes a "free skype for life", így legalább azt kihasználhatom, ha Angliában járok... Részvétem :)

BTBTBT 2013.08.01. 02:10:17

@tildy:):
A változás szelét, a megszokásból váltást nem viselnéd túl jól?

"En csak azt szeretnem, hogy olyan munkat vegezzen, amit orommel csinal. :) "
És ő mit szeretne? :)

O2-ügyfélszolgálatnál is akad bőven indiai (bár éppen ettől még lehet, hogy Angliában van a CC-jük), de egyszerűen nem hagyom, hogy másra terelődjön a szó, mint amiért hívtam őket, és amiről 5-10 perc várakozás után végre megbeszélhetünk. :)

BTBTBT 2013.08.01. 02:20:31

@tildy:):
Egyébként megtaláltam azt a FB-re linkelt Guardian-cikket, ami az anyáról, és a kevésbé okos lányáról szól. Mondjuk anyucinál is voltak ifjúkori viselkedésbeli gondok.

www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/apr/22/why-isnt-my-child-clever-as-me

SilentDreams 2013.08.01. 02:24:10

@Barátusz: Akkor vagy nagyon ügyes vagy, vagy nem "igazi", Indiában lévő indiai call centeresekkel volt dolgod, mert ők olyan könnyen nem hagyják magukat, s olyan nincs, hogy minden paragrafust fel ne olvassanak, hisz tisztában kell lenned mindennel , mielőtt bármit is szeretnél :)))
Ezenkívül pedig minden másról szeretnének beszélni, csak a konkrét kérdésedről nem. Ingyenes a hívás, nem probléma, de kinek van 2-3-... órája arra, hogy aztán még mindig ne intézze el a kívánt ügyét? Jajjjj... :)

River_Of_No_Return 2013.08.01. 02:27:07

@charlieharper:
Köszönöm, hogy be lettem ajánlva, de azt hiszem, én jól elleszek read-only módban is. Bár szinte mindennap olvasom a blogot, eddig is csak pár havonta szóltam hozzá, ha USA poszt volt, és volt megosztásra érdemes információm, vagy ha valaki USA-val kapcsolatban olyan butaságot írt, ami meghaladta a tűrőképességemet. Szerencsére Zsuzsi65 bejelentkezett a prémium hozzászólók közé, mi szinte mindig ugyanazt szoktuk kommentelni, és neki szerintem több türelme van „az amerikaiak mind hülyék és dagadtak” stílusú kommentelőkhöz. (Ha valami csoda folytán hagyma valóban nem ír többet ide a megszokott stílusában, akkor még talán javul is a renoménk.) Majd talán jelentkezem egy év múlva posztírásra egy picike államból/államról, ahová időközben átettük a székhelyünket, és amiről még az amerikaiak többsége is alig tud valamit.

2013.08.01. 02:28:38

@tildy:): Vigyazz, a 3-nek ne engedd hogy remote kontrollaljak a gepedet. En egyszer megengedtem nekik hogy 'kivizsgaljak a problemat', es nem tudom hogy tortent, de kinyirtak a Windows-omat es minden adatomat / szoftveremet elvesztettem, ujra kellett telepiteni mindent a nullarol a gepemre. Allitolag rosszul leptek ki mikor remote-ban voltak vagy valami ilyesmi. Eletemben eloszor uvoltottem a telefonban az ugyfelszolgalatossal mikor ez tortent. Persze ez nem segitett, soha meg csak karteritest sem kaptam, annyit mondott a manager hogy nagyon sajnalja... En is sajnaltam, azota semmit nem hasznalok ettol a szolgaltatotol. Most Vodafone-unk van, angliai telefonkozpont.

Utolag visszatekintve vicces. Magambol kikelve sikoltoztam a telefonba hogy 'my laptop died', a szerencsetlen indiai pasi Mumbaiban meg teljesen le volt fagyva mert meg soha nem hallotta ezt a kifejezest, azt kerdezgette hogy 'ki halt meg?' en meg tovabb sikoltoztam hogy 'you killed my laptop' :)

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 02:38:21

@kalandortexasi: " Majd talán jelentkezem egy év múlva posztírásra egy picike államból/államról, ahová időközben átettük a székhelyünket, és amiről még az amerikaiak többsége is alig tud valamit."

nem lehetne, hogy most írsz egyet róla és aztán majd egy év múlva is, amikor jobban látod a részleteket? Az első benyomások is érdekesek, meg ahogy finomodnak, az is...

River_Of_No_Return 2013.08.01. 04:05:14

@pappito:
Ebben igazad van, de nem akartam abba a hibába esni, hogy téves képet adok azért, mert még nem ismerem eléggé az itteni viszonyokat, és esetleg félreértelmezem a hátterét azoknak a dolgoknak, amik itt történnek.

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 04:13:21

@kalandortexasi: big respect ezért, de ha előre szólsz, hogy első benyomások, akkor azért elkerülhetőek a félreértések. És később, egy újabb posztban látnánk hogyan változott a nézőpontod. (jó, tudom, más izéjével a csalánt...:)

2013.08.01. 04:45:04

OK, én is jelentkezem a nyilvántartott kommentelők közé és elfogadom a szabályokat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.08.01. 04:50:57

@kalandortexasi: ritkan szoktam megvaltoztatni a velemnyemet ilyen ugyekben
foleg ha meg a renomedat is javitom
muhhhaha:)
azert ezek a humorok hianyozni fognak

BTBTBT 2013.08.01. 04:55:48

@SilentDreams:
Telefonon keresztül legfeljebb a rámenősségük vagy az ebből fakadó "erőszakosságuk" tűnik fel - szerencsére alig volt gondom, amiért a CC-t kellett volna hívni.

Olyan könnyen meglehet, hogy olyasmiről akarjanak beszélni, amiről szeretnének, ahelyett amiről én akarok, de olyan nincs, hogy az időmet pazarlandó sikerrel is járjanak.

Attól, hogy ingyenes a hívás, az időm még nincs ingyen, ráadásul a problémamegoldás a dolguk, és a nem témáról akarni trécselés a hozzáállásomat is negatív irányban befolyásolja. :)

Nem kommunikációs cég, de a British Gas-nak - tapasztalatom alapján - nagyon jó a kommunikációja a CC-ben, és az többnyire angolokkal van tele.
Az easyjet-nek meg egyszerűen annyira nincs ügyfélkommunikációja, hogy email-t sem küldenek. Van, hogy újságból lehet megtudni a változásokról.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.08.01. 06:54:14

jelentkezem, vállalom a normális kommentelés

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.08.01. 06:59:01

Tegnap is leírtam már, csak nem jelent meg: jó lépés, szükség volt már rá! Még így marad majd bőven "okos" hozzászólás. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 07:41:53

@Barátusz:
Csakhogy itt nem kitiltásról van szó.
Mindössze egy hozzászólás törléséröl amit utána látni lehet hogy ott valami törölve lett és azt meglehet beszélni.
Az egész folyamat minden jelenlevő által kontrollált.
Nem véletlenül müködik ott annyi emberrel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 08:01:41

@kalandortexasi:
Írd meg nyugodtan.
Ízekre szedem...
:)))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 08:08:41

@eddie1977:
Te vagy Eddy az eredeti?
Akkor Te vagy Eddy a Sas?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.01. 08:27:05

@Barátusz: pontosan ugyanezt szeretne. Enterpreneur tipusu ember. Ratapintotta a lenyegre, en viszont biztonsagi jatekos vagyok sokszor.

@Mirjam2: ket fejleszto mellett, akibol mindketto volt anno helpdeskes... Nem fogjuk engedni:)

Amarante 2013.08.01. 08:33:10

Talan ma tudok jelentkezni,mert a tegnap nem ment:((((

En is rendes leszek....a lehetosegekhez merten:))))))

2013.08.01. 08:38:53

@Kovermadar: Szerintem te vagy a kapocs közöttük. Amúgy nem kell feltétlen utálnia az egyiknek, mert a másikkal is jóban vagy...

Tanulom. :D

2013.08.01. 08:43:28

@SilentDreams: Ha a többségnek van is problémája vele, az sem jelent semmit. HÁ eldöntötte, hogy ez lesz, ezt kell szeretni.

think different 2013.08.01. 08:45:13

Jelentkezem prémium kommentelőnek.

Szeretnék ilyen pólót a későbbiekben: Prémium Határátkelő vagy Londoni Prémium :D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.01. 09:01:19

@tildy:):

Amikor a PartyPoker-nél dolgoztam, ami gibraltári cég, csak a londoni irodában voltak többségében angol anyanyelvűek, de ők meg nem foglalkoztak ügyfelekkel. Még a gibraltári központban is kisebbséget alkottak az angol anyanyelvűek.

S az angol nyelvű ügyfelek ellátása nagyjából fele-fele arányban Indiából és Bulgáriából ment. (Igen, nem tévedés, a Party LEGNAGYOBB európai irodája Szófiában volt.) S folyamatosan ment a munkahelyek megszüntetése Londonban és Gibraltárban, majd áthelyezésük Szófiába. Persze senkit nem rúgtak ki, mindenkinek felajánlották, hogy költözzön Szófiába kevesebb fizetéssel, de hát ezt szinte senki nem fogadta el, így el lettek bocsátva közös megegyezéssel 1 havi plusz fizetéssel búcsúként. Tény, hogy jelentős volt a fizetéskülönbség, míg Gibraltárban egy kezdő angolos ügyfélszolgának fizettek 1600 gibraltári fontot, ami kb. 1800 euró, addig Szófiában 1200 bolgár levát, ami meg 600 euró. Hozzáteszem: míg Gibraltárban az 1600 font szar fizetés, addig Szófiában az 1200 leva jónak számít, szóval eleve jobb munkaerőt lehet találni.

A vicc az, hogy a nyelvi kompetencia ilyen helyeken sokkal jobb a kisebb nyelvek esetében. Hiszen nehezebb találni embert. Pl. a román és a magyar ügyfélszolgálaton MINDENKI anyanyelvi beszélő volt.

pafff 2013.08.01. 09:02:27

csókolom!
én is szeretnék víájpí lenni, ha nem késtem még el. nem kommentálom ugyan széjjel magam, de a lehetőséget szeretném megtartani :))
pacsi.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.08.01. 09:08:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: egy kelet-europai cc-s nem is lenne gond. Mert nem arrogans, okoskodo es eroszakos.
anno dolgoztam otthon egyik mobilos cegnel, igaz nem cc-n, de azzal a viselkedessel amit ezek a three-sek itt a telefonban lenyomtak, szerintem eleg hamar ki lennenek penderitve.

Inkabb legyen akar kelet-eruopai cc, de ne indiai.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.01. 09:09:49

@Barátusz:

A Nokiánál - ahol szintén dolgoztam, mint magyar panaszirodás - meg úgy volt, hogy az angol ügyfélszolgálat eredetileg Londonban volt, dehát Angliában nem lehet egy ügyfészolgai fizetésre találni jobb munkaerőt, hiszen az túl drága lenne. Így végül az egészet bezárták és áttették Belizébe és a Fülöp-szigetekre. Belizéből látták el az amerikai kontinenst, s Manillából meg Óceániát és Európát. Ott csak diplomásokat vettek fel, de így is harmadannyiba jött ki.

Egy kolléga mesélte: a cég felvett egy ausztrál nyelvész emberkét, aki ausztrál kiejtést oktatott az ausztráliai-újzélandi részlegnek, hogy tudjanak ausztrálul beszélni. Állítólag az ausztrál ügyfelek nem szerették ha valaki brit vagy amerikai kiejtéssel beszél. :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.01. 09:13:35

@tildy:):

A Nokia európai ügyfélközpontja sokáig Varsóban és Budapesten volt, aztán ment át Szófiába.

De pl. a General Electric ma is Budapestről támogatja egész Latin-Amerikát. 2007-ben ajánlottak állást nekem, de végül nem jött össze, mert másfelé vittek útjaim. Nem is voltak rosszak a feltételek, a kezdő fizetés 330 ezer Ft bruttó volt. Ez 2007-ben abszolút átlag feletti volt. Sőt, most is jó pénz.

Zizifull 2013.08.01. 09:24:22

Szeretnek en is jelentkezni.

vazzup 2013.08.01. 09:35:18

No akkor mégegyszer, mert valszeg' az elsők között voltam akkor.

Szóval: jelentkezem.

Másrészt, én ezzel a döntéssel nagyon nem értek egyet. Milyen lelkivilága lehet már annak, aki amiatt nem ír meg valamit, mert a trollok beleköthetnek meg leanyázhatják?
Ez most komoly?

Ezek szerint soha nem jár szórakozóhelyre, mert beleköthetnek, horribile dictu még verekedés is lehet, pláne, ha tudatmódosítók is fennforognak az adott helyen.
Sőt, utcára se megy közlekedni, mert némely emberek közlekedés közben kifejezetten ingerlékenek és a legkisebb hülyeségre is heves kurvaanyázás lesz.

Hátdeeztígyhogy?

Balu kapitany 2013.08.01. 09:42:42

@tableno: na jó, ha ez tényleg így volt akkor mégiscsak javasollak nem orvos létedre is, főleg ha japánul csináltad az NBA-t! (és ezek szerint még magas is vagy!:))

Laslow · http://laslow.hu/ 2013.08.01. 09:44:08

Jelentkezem, vállalom a normális kommentelést.

Len.Mag 2013.08.01. 09:52:25

@érthetetlen chris: A 2 ingyen dilpomát hogy csináltad? Erre irigy vagyok. :)
Olyan ismerősöm van, aki egyszerre csinált kettőt, és valahogy így ki tudta ügyeskedni, hogy az egyik minimális költséggel járjon. De nem tudom, pontosan hogyan, nem néztem utána, mert akkor nekem már mindegy volt. Amúgy sem tudtam volna megcsinálni, mert nekünk óráink voltak, ahova be KELLETT járni (bár valószínűleg akkor is ott ültem volna, ha nem kérik számon a jelenlétet).

Len.Mag 2013.08.01. 09:58:08

@vazzup: Azért ezek egyáltalán nem egyenértékű dolgok. Egy szórakozóhelyen (jó esetben) nem adsz ki annyi személyeset. Ráadásul a kötekedőket ott is mesziről ki lehet szúrni, max. nem mész oda

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.08.01. 10:11:40

az én kommentem is elszállt, természetesen jelentkezem én is :)

érthetetlen chris 2013.08.01. 10:13:39

@pappito: Igen pappito én itt élek és alhasi becslésekre támaszkodó kijelentéseket teszek, még te ott Új-Zélandon birtokában, vagy a teljes és objektív igazságnak.

Nagyjából az érvelésed azon a szinten van, hogy bibibí az én apukám úgyis erősebb.

Egyébként ha az esetleges rokonaid nem érzik jól magukat miért nem intézitek el, hogy ki tudjanak költözni hozzád, aki már olyan jól gyökeret vertél külföldön.
Véleményem szerint az ember személyes boldogsága a legfontosabb.
Tehát nézd, ha a rokonok kiköltöznek ők is boldogabbak lesznek, hiszen itt már nem érzik jól magukat és tiszta lappal indulhatnak.
Te is boldog leszel mert veled lesznek azok az emberek, akiknek a véleményére adsz és megbízol bennük.

Az egyetemhez pedig. Nem vártam el, hogy más teremtse meg a boldogulásom.
Az elnyert ösztöndíjakért megharcoltam és megpályáztam őket, vagyis csak éltem egy lehetőséggel.
Ami segítséget kaptam az az volt, hogy a szüleim kifizettek a dúrva havi 12K Huf kolit.

Balu kapitany 2013.08.01. 10:13:53

@tableno: elolvastam a posztjaidat, zseniálisak!:) nagyon bele tudtam képzelni magam a helyedbe!:) ennél tényleg nem sok durvább idegen szitu lehet a fejlett világban...

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 10:16:42

@Len.Mag: mostanában valahogy úgy van, hogy különböző típusú képzési rendszert végezve ingyenes. úgy magyarázták nekem, hogy pl az osztott és az osztatlan különböző, vagyis ha csinálsz egy jogit osztatlan 5 évesben meg egy közgázt osztott 3 évesben, akkor mindkettő ingyenes lehet.
(nem néztem utána hiteles forrásban, mert annyira nem érdekelt)

érthetetlen chris 2013.08.01. 10:19:43

@Len.Mag: Hello

2 évet jártam egyedül az első BSCm-re. Majd a harmadik évben elkezdtem párhuzamosan egy másik BSC-t is, mert az első szakon a 3. évben nem volt sok tárgy. Ezután a 4-5 évben mivel a 3. év végén elvégeztem az első szakot csak a 2. szakomra jártam.
Illetve volt még a második szakon fél év kötelező szakmai gyakorlat.

Vagyis 11 félév alatt megcsináltam a két szakot. Az állam az én időmben 12 félévet állt.

Ja és volt pár tárgy amit az első szakon megcsináltam és el tudtam ismertetni a másodikon.

Na így sikerült.

Ja és félreértés elkerülése végett. Az egyetem alatt valóban nem dolgoztam, de a nyarakat szinte mindig végigmelóztam.

SilentDreams 2013.08.01. 10:24:15

@Len.Mag: ELTE TTK-n csináltam egyszerre 2-t ingyen a 90-es években. Minden órára bejártam mindkét szakon. Meg tudtuk szervezni úgy az órákat - olykor persze elég húzós volt - hogy mindenkinek jó legyen. Igy persze még délután/este is voltak órák, de aki akart, be tudott járni.

Len.Mag 2013.08.01. 10:28:10

@érthetetlen chris: Így már értem. Nekünk akkor éppen úgy volt, hogy a képzési idő + 2 félév volt ingyen, tehát max. fél-egy év elcsúsztatással, vagy teljesen egyszerre kellett volna végezni a kettőt. De ez a gyakorlatban lehetetlen volt, mert végig óráink voltak, sokszor még ebédszünetben is, és annyira sajnos nem kezeltek minket felnőttként, hogy ránk bízzák, szükségesnek tartjuk-e mindig ott lenni.
Utolsó évben ott is kevesebb tantárgy volt (elvileg a szakdolgozat miatt is ugye), ami azt jelentette, hogy "csak" heti 4 napunk volt tele órákkal.

Spacecake 2013.08.01. 10:30:04

nana h jelentkezem!!!

sztem 1ebkent ez teljesen felesleges,es rengeteg Xtra munkat fog jelenteni,node ez ne az en problemam legyen ugyebar:-)

Shebelle 2013.08.01. 10:30:34

jelentkezem, vállalom a normális kommentelést

:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.08.01. 10:31:53

@érthetetlen chris:
Így próbálkoztam én is nem olyan régen.
Az első BSc szakot csináltam azt hiszem 3 évig, utána felvettem egy másikt is távoktatáson. Aztán mikor végeztem az elsőn, jött levél, hogy az állam csak egy alapképzést fizet, így akkor most fizessem be a tandíjat (2 félév így is ingyen volt a második szakon).
De nem fizettem, mert 4 hónappal később már Svédországban voltunk, szóval egyáltalán nem érte volna meg folytatni.

Ezzel a rendszerrel, ha elkezdek egy sulit most, majd csak az államvizsgát halasztom el, hogy közben államvizsga közeli állapotra hozzam a másikat is, akkor simán meglehet a 2 BSc diploma, hiszen egyik sem volt befejezve a másik előtt (adminisztrációs szempontból).

Majd itt! :D

érthetetlen chris 2013.08.01. 10:36:05

@Len.Mag: Tudom, hogy vannak ilyen szakok amit említesz. Ezeken tényleg nehéz megoldani, hogy párhuzamosan járj, vagy ha meg is oldod nincs időd élni. :(

Egyébként mostanában rámegy sok egyetem az óraszám csökkentésre mert egyre kevesebb a tanár.
Láttam olyan gazdasági szakot ahol van 4 előadás és 2 gyakorlat egy héten, vagyis egy héten csak 12 órát kell a gyereknek a suliban lenni.
Na ez sem normális így az egyetem állami képzésen egy fizetett nyaralás, főleg, hogy az előadásokra nem is muszáj bejárni.

SilentDreams 2013.08.01. 10:38:42

@Philosoraptor: En azért úgy éreztem, hogy HA akár változtatna is ezen a döntésen (legalábbis megfontolná), ha nagyon sok ellenvélemény születne, föleg a gyakrabban kommentelök körében.

De eddig csak 1-2 embernek nem tetszett a dolog, úgyhogy ezt most megerösítésnek veheti majd, jogosan.
Nekem továbbra sem tetszik, pedig már aludtam rá egy keveset :)

érthetetlen chris 2013.08.01. 10:39:08

@Kovermadar: Nah igen egy idő után kitalálták ezt a rendszert, hogy megnehezítsék a hozzám/hozzánk hasonló ember dolgát.

Sokan emiatt halasztják el az első szakon az államvizsgát addig még nem végeznek a másik szakon.
Jó kis kiskapu ez a rendszerben. :)

érthetetlen chris 2013.08.01. 10:40:36

@érthetetlen chris: Ja közben leírtam ugyanazt, mint te bocs.

Len.Mag 2013.08.01. 10:43:38

@érthetetlen chris: Szent ég, hát igen. Pont az jutott eszembe, hogy - elvileg - nem csak a papírért jársz oda. Milyen szakmai ismereti lesznek annak, aki egy ilyen szakon végez?
Nem irigylem őket, gondolom majd a gyakorlatban, pályakezdőként kényszerülnek arra, hogy valahonnan magukra szedjék azt a tudást.

@Babette_: Ez túl jól hangzik, hogy igaz legyen! :) De attól még lehet, utána fogok nézni. Bár most éppen eltávolodtam attól, hogy megint tanulásra adjam a fejem, legalábbis ameddig nem látszik szükségesnek és valószínűsíthetően megtérülőnek a befektetés.

négyzet 2013.08.01. 10:43:41

@érthetetlen chris: "Magyarországon a kb 10 millió emberből maximum 500K jóindulattal internetezik abból max párezer aki aktívan fórumozik."

csak az origonak van egymillió egyedi olvasója saját bevallásuk szerint. a facebookon van kb 4 millió magyar user, aminek persze lehet akár a fele fake vagy nem használt, de akkor is jóval több, mint amit te mondasz. az okostelók miatt meg még többen neteznek, már az öreganyám, az összes rokon, aki soha nem ült desktop előtt életében, nyomkodja a netet a kütyüjén.

érthetetlen chris 2013.08.01. 10:49:12

@négyzethálós: Jó elismerem a facebook-os 4 millió user még helytálló is lehet. Az indexnek én nem tudom higgyek-e vagy nem. :)

Ám arra ráteszem a nyakam, hogy pár ezernél több aktív blogozó és fórumozó ember nincs.

tableno 2013.08.01. 10:51:50

@Balu kapitany: Köszi, örülök hogy tetszettek! :)

érthetetlen chris 2013.08.01. 10:52:09

@Len.Mag: Jah látod ez egy komoly valós gondja a felsőoktatásnak és alig esik róla szó.
Abból viszont, hogy pl: politológus szakon lesz a tandíj balhé van.

Na egyébként ezt viszont nem szeretem Magyarországban. A piszlicsáré dolgokat mindenki felkapja itthon is és külföldön is és nagy balhé van belőle.
A valós problémákkal meg kutya nem törődik.

2013.08.01. 10:53:44

@érthetetlen chris: Mo.-n is ez a probléma, már ha felmerül a közhangulat. Ha az egyén nem boldog, a közösség sem lehet az.

2013.08.01. 10:55:06

@SilentDreams: Nekem sem tetszik, hülyeségnek tartom. Sokkal egyszerűbb alternatívákat is felvetettek itt már jó páran.

négyzet 2013.08.01. 10:56:08

@Eino81: Hogy megy a cseheknél? Te ott vagy, igaz? Nagyon érdekelne, mennyire változott meg az élet az elmúlt években, szóval van-e válság, és hogy élik meg az emberek.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 10:57:34

@érthetetlen chris:
hogyhogy nem muszáj? nálunk nappalin katalógus van, és ha nincs meg az óraszámod, nem mehetsz vizsgázni.

négyzet 2013.08.01. 10:58:52

@érthetetlen chris: origót írtam. de az indexnek is megvan a hasonló nagyságrendű olvasó, az tuti.

ami a fórumozást illeti, én csak néhány tematikus fórumot olvastam régebben, de azokban is pörögtek több százan, pedig tényleg marginális témákról volt szó, úh szerintem alábecsülöd.

pamut 2013.08.01. 11:00:42

"jelentkezem, vállalom a normális kommentelést"

Mi volt a keddi posztban hogy törölni kellett?

pamut 2013.08.01. 11:01:55

@diggerdriver:
Mi volt abban az Ukrajnás posztban, hogy le kellett venni?

Én mindenről lemaradok...

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 11:05:41

@pamut: a munkáltató kérésére vették le.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 11:07:01

tökre offolunk itt az egyetemmel, úgyhogy talán elfér ez is itt, mert muszáj valakivel megosztanom. most mondta egy fórumon egy ember, hogy "az ima és a gondolat megváltoztatja a víz szerkezetét, és ez bizonyított tény".

részemről szájtátás.

érthetetlen chris 2013.08.01. 11:08:46

@Babette_: Nem tudom. A húgom most a Debreceni Egyetemre jár.
Előadásokra nem muszáj nekik bejárni.
Van 1-2 tanár aki azzal akarja motiválni őket az előadásra járásra, hogy vezet katalógust és, ha rajta vannak legalább 10-en ad plusz öt pontot a vizsgán.
Volt még egy olyan profuk, aki minden órai jelenlétért adott egy pontot.

A gyakorlatokra be kell járnia, de 3-at ott is lehet hiányozni.

Egyébként már az én időmben 4-5 éve is volt, egy bölcsész srác aki azzal dicsekedett, hogy mivel nekik csak ea van egyáltalán nem jár egyetemre és úgy végzett el egy félévet, hogy bent volt max 4-5 órát, elmondása szerint akkor is csajokat fűzni.
Nem hittem el amit mond, de sok csoporttársa megerősítette ezt olyanok is akik utálják.

négyzet 2013.08.01. 11:11:13

@Tökfőzelék1: az ilyen "ez is a puncijából él meg" típusú hozzászólások mióta számítanak normális kritikának? mert kb így tolod

négyzet 2013.08.01. 11:12:40

@Babette_: és mit dolgozott a posztoló? nem a munkahely neve érdekel.

érthetetlen chris 2013.08.01. 11:14:26

@négyzethálós: Nem tudom én, ha elkezdek fórumokat olvasni mindig azt látom, hogy 8-10 ember sok száz commenten keresztül beszélget, vagyis inkább vitatkozik egymással.

Balu kapitany 2013.08.01. 11:17:00

@érthetetlen chris: én szeretem olvasni az értelmes vitákat, sokszor olyan nézőpontokra világítanak rá, amikre nem is gondolnék...engem nyitottabbá (talán nem ez a legjobb szó ide) tesz

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 11:18:49

@négyzethálós: hát ezt nem lehet nem konkrétan mondani, úgyhogy megírom priviben.

Eiknarf 2013.08.01. 11:20:05

Jelentkezem tanärnéni kérem, tessék felvenni :)

négyzet 2013.08.01. 11:20:09

@érthetetlen chris: biztos témafüggő. politikába folyó fórumokat nem olvasok, de subbát, homárt és más hasonló agymenős helyeket sem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 11:20:10

@pamut:
Többször ìrtam hogy remélem nem lesz baja belöle.
Lett.
Fideszék belenyúltak.
Persze hadititok nem volt benne de egy állami alkalmazott egy ilyen rebellis fórumon már csipte a szemüket.
Biztos vagyok benne hogy nem ússza meg annyival hogy innen elvetették.
Sajnálom
Mai magyar valóság.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 11:22:06

@Kovermadar:
na.
és azok után, hogy a "homeopátiás szerekben nyomelemek vannak" én még meglepődtem ezen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.08.01. 11:23:22

@Babette_:
Igaza van.
Megiszod a vizet közben imádkozol meg gondolkodsz és a végtermék egy megváltozott szerkezetü víz.
Ennyi.

érthetetlen chris 2013.08.01. 11:23:42

@diggerdriver: Na az viszont, hogy levették az Ukrajnás posztot tényleg szánalom.
Nem is találok rá szavakat.

Remélem az írónak nem lesz baja belőle.

négyzet 2013.08.01. 11:24:45

@Babette_: vannak olyan háztartási ilyen bioizé szerek, amiket meg olyan vízzel készítettek, amit bizonyos formájú köveken lögyböltek, és akkor ettől energizált lett a víz. de vajon hogy őrzi meg a "lögybölési energiát"?

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 11:26:45

@négyzethálós: és vajon meddig emlékezik a víz, mert ha túl sokáig, akkor abból baj lehet, pl ha emlékszik egy mammut rosszindulatú léptére, akkor abból lehet valami bajunk?

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.01. 11:30:00

vagy egy gonosz busman meglögybölte a vizet egy rossz energiájú kövön, és az egyszer idejut hozzánk,
vagy az arabok, hogy kiirtsák az amerikaiakat...
belegondolni is rossz.

négyzet 2013.08.01. 11:36:19

@Babette_: mi sem egyszerűbb, előbb meg kell tisztítani. bizonyára vannak olyan kövek is..

pappito · http://pappito.com 2013.08.01. 11:36:21

@érthetetlen chris: hát baszodalássan az, hogy Mo-n párezren interneteznek az akkora marhaság, hogy nem nagyon van rá mit mondani. Ehhez képest tényleg birtokában vagyok az igazságnak.

A családom tagjainak földrajzi elhelyezkedéséhez meg semmi közöd.

Az egyetemről meg annyit, hogy miután nálad sokkal jobban tájékozottak szépen beletörölték az arcod abba az állításodba, hogy kizárólag Mo-n lehet ingyen egyetemre járni, közölted, hogy te nem voltál hajlandó dolgozni egyetem mellett - vagyis az adófizetők állták a tanulmányaidat. Most pedig nagy a szád, hogy te diplomás vagy.

Ha töki nem kért volna meg szépen valamire, most mondanék valamit, bár valszeg úgysem értenéd azt sem.

Legalább azt értsd meg amit te magad írtál, cimbora.

zopilote 2013.08.01. 11:38:14

@diggerdriver:
Szerintem semmi koze a politikahoz, a vilag barmely orszagaban, barmilyen politikai rendszereben alapveto dolog, hogy bizonyos " szakmak " nem nyilvanosak. A poszttal nem volt semmi baj, jo volt, csak a foglalkozasat nem kellett volna megemlitenie:( Ennyire naiv, amator nem lehet egy hivatasos " gumitalpu" :( Meg most sem hiszem el, hogy ez megtortenhetett:( ( ez az eset minositi az orszagot is )