oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. július 06. 06:57,  Miért veszekszünk avagy áltudományos stresszigény 618 komment

2013. július 06. 06:57 Határátkelő

Miért veszekszünk avagy áltudományos stresszigény

A mai poszt előtt mindenkinek azt ajánlom, kapcsoljon nyári üzemmódba, kerítsen magának egy hideg italt, heverjen el és utána kezdjen az olvasásba (a reggeli kávé is engedélyezett...). Bevallom, jómagam nehezen tudtam hova helyezni ctboy írását, aztán nem kevés intenzív levelezés után jutottunk el odáig, hogy ma ezt olvashatjátok. Kíváncsi vagyok, mit szóltok ehhez a kísérlethez. :)

comment.jpg

„Sámán áldásos tevékenysége révén a Határátkelő a tudományos publikációk elsődleges helyszínévé vált. Néhány hónapja, a HÁ olvasógárdája egy egész napra tudományos kutatócsoporttá változott, és az intenzív munkának köszönhetően nemcsak egy tudományág művelője lett, hanem VALÓDI, EREDETI (ál)tudományos felfedezést tett.

A Határkelő blog időnként parázs viták helyszíne.

Mire keressük a választ?

Miért akarunk külföldre menni? Mire kell felkészülni utazás előtt? Mennyiben lesz más a kinti életünk? Hogyan fogunk beilleszkedni?

Aztán az ilyen gyakorlatias kérdések után olyanokon is vitatkozunk, mint hazaszeretet, honvágy, büszkeség, boldogság, magyarság, meg persze éhség, szomjúság, lakhatás, hagyma, Túró Rudi, tejföl és egyebek.

Mitől lesz az HÁ-n az egyik nap békés és építő, és miért kiabál ugyanaz a közönség egymással a másikon?

Egy békés szombati napon a Határátkelő közönsége ál-tudományos felfedezést tett.

Olyan tudományágra sikerült rátalálni, ami segít a fenti fogalmak megértésében.

Mi vezetett el a felfedezéshez? Hát persze a csillagok a szerencsés együttállása.

A rossz idő miatt egész kutatócsapat verődött össze a blogon, hogy segítsen megérteni egyik blogtársát (továbbiakban – hősnőjét), és támogassa felkészülését a külföldi megpróbáltatásokra.

Olyan önzetlen volt ez a segítség, mint ami csak az M1-es autópályán március végén hóban rekedt honfitársaink segítségnyújtásához hasonlítható.

Hősünk a külföldre költözés előtti felkészülési fázisnál tart. Egyelőre Budapesten edzi magát a jogrendszer és a hivatalos ügyintézés útvesztőiben. Fizikai állóképességét csúcsidőben BKV-buszon közlekedve javítja. Emellett minden alkalmat megragad szellemi és fizikai erőnlétének fejlesztésére is. Hősünket meglepően sok attrocitás éri a budapesti mindennapok során.

Hogy megértsük a drámai helyzetek kiváltó okát, a HÁ kutatócsoportja az izraeli titkosszolgálat (MOSZAD) módszeréhez hasonló elemzési eljárást vezetett be. A vizsgálat tudományos keretek között zajlott.

Hősünk anonim maradt. Kizárólag választott nevét és avatarját használta. A kutatók egyidejűleg tették fel interjúkérdéseiket, míg hősünk, sakk szimultán módszerrel válaszolt azokra.

A több mint kétszáz kérdés-felelekből kialakult egy személyiségtérkép.

Szavak említésgyakorisága témacsoportonként

Nő: 157 említés

Hősünk 25 évesnek látszó késő "huszonéves", pici, vékony, törékeny, ápolt nő.
Vidéki megyeszékhelyen – ami amúgy egy „porfészek" – született és nevelkedett budapesti nő.

Belföldi élettapasztalatát az országban rengeteg helyen lakással gyarapította. Nem bír kis helyen élni. Megszokni egy budapesti világváros ritmusát három napig tartott neki. Kultúrsokk semmi. Neki még Budapest is kicsike. És ekkor elhangzott a kutatók számára fontos első kulcsmondat: nekem SZUPERMETROPOLISZBAN lenne a helyem.

Versenysúlya 46 kg. Öltözködése divatot követő, csinos. Fő jellemzője a magas sarkú cipő, hullámos barna haj. Egyszerű személyiség, nem tartja magát bonyolultnak, csak bizonyos szempontból, de az is csak látszólagos ellentét, ezek nem is olyan ellentétek, amik kizárják egymást.....................igazi NŐ (szerkesztő megjegyzése).

Férfiak és nők által is csinosnak mondott.

Család: 10 említés

Hősünk szegény családból származik..
Boldog házasságban él. Párja nagyon konok férfi, akinek a felesége az első. Kedves, udvarias, tisztelettudó. Viszont állandóan veszekszenek.

Férfi+férj+fiú: 112+66+11 említés

Hősünk férje 100 kg-os, remek táncos. Tök egyszerűen mozog, csak teszi a lábát jobbra és balra, kicsit mozgatja a kezét, semmi fakszni, de annyira szexi. Húsáruban csak a prémiumterméket érdemes megvenni, abban nincs csalódás, és húsból van. Egyébként is, van, aki csak a jó fiúkat szereti.

A budapesti férfi fatökű. Persze, van kivétel, de azokon látszik, hogy vidékiek, azért nem fatökűek.

Magyarországon az általános vélekedés szerint egy férfi 100 kg alatt csak karácsonyfadísz. Hősünk férje tehát megfelel a minimális elvárásoknak, egyébként is vidéki.

A férfiak megvehetők:
• nem csak a pénzzel, hanem
• jó koszttal,
• állandó tisztasággal és renddel,
• a csendes-kedves, semmiért nem szóló hozzáállással,
• jó szexszel és a
• családi otthon melegével.

Itt azonban újra meg kell állnunk egy kis elmélkedésre.

A MAGYAR LÁNYOK a legszebbek a világon. Ezzel minden magyar egyetért. Statisztikai alapon azt gondolhatnánk, hogy ehhez a világsikerhez az is kell, hogy a magyar férfiak a legizmosabbak, legjobban kinézőek, legszexisebbek legyenek. (A legszebb férfi kifejezés nem tűnik nagyon "hot"-nak, de annál inkább melegnek, ezért ez a kifejezés semmiképpen sem illik ebbe a felsorolásba.)

Miért van az, hogy az ideális férfi egy gyönyörű maszáj harcos, akinek a látványától szerelmes lesz egy európai nő, de egy magyar férfi csak a futottak még kategóriába fér be ebben a rangsorban? Hogyan magyarázható meg a látványos ellentmondás a magyar NŐK csodálatos szépsége és a magyar férfiak középszerűsége között? (Ez a probléma egy újabb kutatás témája lehet.)

Persze ez a gondolati kitérő nem segíti a tudományos munkát, ezért a csapat gyorsan visszakanyarodott az eredeti felfedező útra.

Otthon, lakhatás, életmód: 51 említés

Egy átlagember rendkívül szürke életet él. Reggel felkel, összecihelődik, felszáll a buszra, elmegy dolgozni. Alig várja az ebédszünetet, majd a munkaidő végét. Hazabuszozik, otthon ugyanaz a kép várja nap nap után. Pocakos, szőrös férj gatyában és atlétatrikóban az egyik sarokban. Pampogó, szájhúzogató tinédzser a másikban. Telnek-múlnak az évek, és hirtelen arra eszmél, hogy felnőttek az unokák, és még mindig arra vár, hogy elkezdődjön az élete.

Na bizony hősünk nem ezt az életet választotta. Elsőrangú érzékkel választja ki azt a lakást 10 ezer közül, ahol a
• Szomszédban lakó öregasszony óbégat, rendőrséget kell rá hívni.
• Rendszeresen betörnek a szomszédos lakásokba.
• A kerékpárok kereket oldanak és
• Valami BŰZLIK.

Budapest mint város kiválasztásánál elsődleges célja az eltűnés volt. Szürke átlagemberként akarta élni az egyszerű emberek észrevehetetlen életét.

A haza és média általános elvárásai szerint egy nő ne hízzon el terhessége alatt, szülés után 2 hónappal már legyen újra 50 kg, és persze legyen kívánatos, még akkor is, amikor főz. A gyermeknevelés, a napi munka és az otthoni robot után még kívánja is a szexet, és legyen ott is bomba formában.

Hősünk kisebb nehézségekkel, de képes az elvárásoknak megfelelni. Mos, főz, takarít, de fodrász, körmös nincs, nincs rá szüksége, egészséges hosszú és ápolt mind a kettő. Ruhát nem kínaiban és túrkálóban vásárol magának, ezt betudhatjuk hobbinak. Tusfürdőt vesz és egyéb illatszereket, természetesen nem mosószappannal mossa a testét. Hősünk rend és tisztaságmániás.

Szerelem: 138 említés

Hősünk a ruccolába (pitypangféle) szerelmes. És a korai Robert Redfordba (The way we were, magyarul: Ilyenek voltunk).

Számára
• a szenvedély és a szerelem közt nagyon elmosódott a határ,
• a szerelem vak, nem gondolkodik, nem számító,
• a szerelem képes lecsökkenteni a kulturális, társadalmi, és mindenféle különbségeket,
• ami számít az a gondolatok, a kimondott szavak, és ahogyan azt kimondják. Intelligencia, humor meg minden.

Hősünk úgy érzi, nem sokszor volt szerelmes (kb. négyszer), és nem is esik könnyen szerelembe, ha igen, akkor sem mondja ki sokáig a másiknak. (Ennek a megállapításnak történetünkben, később még nagy- nagy jelentősége .)

BKV, busz: 28 említés

Hősünk a budapesti tömegközlekedés speciális formáját használja, gyakran használja a hírhedt 173E és 7E buszokat.

Amikor Ő utazik
• A buszon utazva gyakran inzultus éri.
• Reggel odafele, és este vagy délután visszafelé vagy hazafelé valakivel gyakran összevész.
• Egy időben minden nap volt balhé, általában kettő. Egy öregnyanya meg is rángatta.
• 30 körüli BKV-ellenőr belemászik egy kb. 16 éves kislány arcába.
• Hősünk csak kirívó esetekben szól. Vagy akkor, ha másokat ér bántás, mert akkor közbelép.
• „Gyógyszeres kezelés" hatására (magnézium) a konfliktusok száma a BKV-n jelentősen csökken.
• Mindezt esőben, szélben, hidegben, kánikulában.

Kutatócsoportunk remek tempóban haladt a felfedezések felé. A fenti gyakoriságelemzés után azonban olyan mértékben gyorsultak fel az események, hogy a továbbiakban új módszert kellett alkalmazni.

A továbbiakban a kutatócsoport és hősünk között a Határátkelő oldalán lezajlott párbeszéd következik:

Hősünk: A BKV-n a férfiak más férfiba bele sem mernek kötni, csak egy 48 kg-s nőbe.
Kutatócsapat: Hát érdekes. Engem tizenakárhány év alatt semmi attrocitás nem ért Pesten.
Hősünk: Hát bocs, de ezt gondoltam.
Kutatócsapat: Ezt az agresszív választ nem értem, de valóban sokkal szelídebb ember vagyok nálad. Meg nem is jártatom a számat, visszaélve, hogy majd egy nőt nem fognak merni megütni, ahogy te írtad. Ez részedről egy manipulatív játszma, most szólok.
Hősünk: Az a különbség, hogy neked tágabb a tűréshatárod, mert szelíd vagy. A férfiak az ilyen nőket veszik el feleségül. Te mondjuk 100 esetből 8-szor szólsz vissza, én meg 98-szor. Nm agresszív voltam, arra céloztam, hogy ahogy megismertelek, te nem vagy olyan temperamentumos nő, mint én. Én kinyitom a szám, ez igaz, ezen vannak felháborodva, mert merek szólni, (hogy mer egy nő szólni egyáltalán a BKV-n???) Hogy ne lökdössön, hogy NE fogdossa a fenekem (szatírok rendszeresen a fenekem mögé akarnak kerülni, pedig védem a fenekem), hogy ne dőljön már a kezemre, amikor kapaszkodom, hogy ne lépjen a drága cipőmre, amit most tisztítottam ki, hogy ne lapítson neki teljes testsúlyával és testmagasságával a 4-6-oson az üvegajtónak, úgy, hogy levegőt se tudok venni. Ha nem reagál normálisan az első halk és udvarias kérésre, akkor kiabálok, ez igaz, és hidd el, hogy nem manipulatív játszma az, hogy nem félek senkitől, üssön meg, akkor visszaütök, rúgok, jó hosszú körmeim vannak, és nem műköröm, legyen akár kétszer akkora, mint én, de ha ideges vagyok, akkor én ezt nem kezdem el számolgatni meg matekozni, hogy kinek mekkora az esélye. Nem bírom az igazságtalanságot. Más a temperamentumunk, ennyi.

Kutatócsapat: Azért csak van neked valami kisugárzásod, ami miatt beléd kötnek. Vagy nagyon csúnya vagy. De azért Magyarországon a nőkkel kifejezetten udvariasak szoktak lenni a férfiak. Ok nélkül nem nagyon kötekedünk egy nővel.

Kutatócsapat: Ilyenkor (is) nagyon örülök,hogy nem járok BKV-val, esküszöm, félnék veled 1 villamoson utazni: hűha, te aztán szeretsz a penge élén táncolni.
Hősünk: A férjem elzavart a gyógyszertárba, ahol könyörögtem a gyógyszerésznek, hogy adjon magnéziumot vagy bármit, kivéve nyugtatót, mert a férjem megmondta, hogy nem mehetek többet haza, ha nem leszek nyugodtabb. Minden este gőzölgő aggyal jöttem haza, hogy már megint mi történt velem a villamoson, és a férjem már unta a sztorijaimat. Szóval, mióta megvettem a magnéziumot, egy csapásra nyugodtabb lettem, és most már sokkal többször tudok csendben maradni, és tűrni. De nehéz. Kirívó esetekben szólók csak, és akkor, ha másokat ér bántás. Akkor közbelépek.
Kutatócsapat: A magnézium mellett megnézték már a pajzsmirigyed is? Magnézium helyett egy kis füvet kéne inkább szívnod, és lenyugodnál! Azért ha veled ilyen gyakorisággal fordulnak elő ilyen esetek, akkor el kellene gondolkoznod, hogy talán te csinálsz valamit rosszul.
Hősünk: Nézetem a vérképem. A pajzsmirigyem mindig jó, pont középen van. Drogellenes vagyok, semmi fű. Amúgy a nőkkel miért nincs konfliktusom? Miért csak a férfiakkal csapom a "patáliát"?
Kutatócsapat: Akkor a Lítium a következő, ha az se használ, akkor jöhetnek az antidepresszánsok. Utána meg a homloklebeny-eltávolítás.
Hősünk: Nem vagyok én mániás depressziós, hogy lítiumot szedjek!!
Kutatócsapat orvosa: Szerintem sem orvosi eset, vannak ilyen szenvedélyes természetű emberek főleg délen, de a mi éghajlatunkon is előfordulnak. Na jó, ha valaki nagyon feszült, egy szem Xanax vagy Frontin nem rossz, csak nem szabad rendszeresen szedni őket.
Hősünk: Köszönöm, doktor úr! Már lítiummal akartak tömni, meg el akarták távolíttatni a halántéklebenyemet. Klausztrofóbiás vagyok nem kicsit, és a tömegben bezártnak érzem magam. Plusz a tisztaságmániámnak sem tesz jót, hogy mások hozzámérnek.
Kutatócsapat: Néha pedig jót tud tenni egy kis feszültségoldó gyógyszer, de pl. kis mennyiségű alkohol is jót tehet ilyenkor.
Hősünk: DE NEM VAGYOK FESZÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Elég nekem a magnézium, azóta nincs balhé annyi a BKV-n!
Kutatócsapat: Megfejtettelek! Te szorulásos vagy. Onnan az agresszió.
Kutatócsapat: Te egyébként szereted így magadat? Nem hiszem azt, hogy idegbeteg vagy. Nálunk a család nagyobb része eléggé "latinos" temperamentumú, sokszor kell csitítgatnom őket.
Hősünk: Igen, szeretem így magam, de megnehezítem vele sokszor az életem.
Kutatócsapat: Ha Te MINDEN BKV-utazáson bele tudsz kötni valakibe, ott valami nincs rendben.
Hősünk: Még gondolom nem volt több olyan élményed a reggeli 173 vagy 7 expresszen, hogy a szatír mögéd áll direkt, aztán érzed, hogy mozog valami ritmikusan.
Kutatócsapat: A 173E/7E járatokon tényleg eléggé mindennapos az ilyen. Ohh, a 7es busz szatírja? Azt én is ismerem.
Hősünk: Egyszer úgy felidegesítettem magam, amikor éreztem, hogy hátulról a fenekemhez nyomja az ágyékát, aztán meg a ritmikus motoszkálást, hogy a tisztaságmániám ellenére fogtam magam, és egy életem, egy halálom felkiáltással hirtelen hátranyúltam, és megfogtam, amit találtam a fenekemnél. Nem tudom mi volt az, illetve nem merek belegondolni, de mondtam neki, hogy azonnal fejezze be, mert a következő megálló még messze van, és várni fogják a rendőrök. Amúgy azért szeretem a telet, mert ilyenkor kesztyű védi a kezem. Abban reménykedem a mai napig, hogy csak a kezét fogtam meg, olyan kemény volt... úgy értem, olyan csontos.
Úgy lehet felismerni a szatírt még a támadás előtt, hogy már a buszmegállóban kiszúr téged, és azt figyeli, hogy te melyik ajtón szállsz fel, ő is ott fog, majd úgy próbál helyezkedni a nagy tülekedésben, hogy véletlen se melléd kerüljön, vagy háttal állva mögéd, hanem mögéd áll, mintha hátulról szeretkeznél a pároddal, mindeközben sűrűn bocsánatot kér, és úgy csinál, mintha nem lenne más választása, és kedvesen úgy tesz, mintha bánná. Én már van, akit arcról megismerek a megállóban, esélye nincs a közelembe jönni.
Hősünk: Én az első szatírral kb. 5 évesen találkoztam, és nem Budapesten, hanem egy vidéki megyeszékhelyen.
Kutatócsapat: Biztos történik ilyen másokkal is, de vannak emberek akik 'bevonzanak' bizonyos dolgokat. Bár lehet tudat alatt élvezed, ezért is vonzod be a szatírral találkozást.
Hősünk: Dehogy élvezem, gyerekkoromban én úgy szégyelltem magam, amikor ilyen történt. Amúgy egész életemben bevonzottam az ilyen helyzeteket.
Milyen a természetem? Olyan sokszor szeretnék szürkén a háttérben észrevétlen maradni, mert sokszor utálom, hogy előtérben vagyok. De nem sikerül. Van, hogy direkt meghúzom magam, hátha nem vesznek észre, mert el akarok tűnni, de akkor is mindenki észrevesz. Tök szar. De én ezeket nem akarom, mégis megtörténik!!!!!!

Kutatócsapat: Na látod,a civil életben is mindig előtérben vagy, hiába szeretnél szürkévé válni. Ilyen a személyiséged.
Kutatócsapat: Ez nem sima szenvedély, ez valami feltűnési viszketegség, vagy nem is tudom micsoda.
Ekkor hangzott el a kifejezés az áltudományos felfedezés alapjává vált.
Kutatócsapat: Mindenkinek van egy stresszigény-szintje, amiben jól érzi magát.
E körül kialakul a komfort zóna. Pl. Ha nincs elég bajod, akkor csinálsz magadnak, hogy újra jól érezd magad (visszakerülj a komfortzónába).
A te stresszigény szinted jóval magasabb, mint az átlag. Lehet, hogy ezt az öltözködéseddel, viselkedéseddel, (metakomunikációddal) mindenki tudtára adod (persze tudat alatt). Aki pedig szatírként olyan alanyokat keres, mint pl te, az ezt azonnal észre is veszi.
Talan ezért talál meg minden idióta.
Hősünk: Ezen most én is elgondolkodtam. És szerintem igazad van.
Válasz Hősünknek másnap hajnalban jól elrejtve a kommentek között, egyben hormonrezonancia-vizsgálat az elmélet helyességének tesztelésére.

„Tegnap definiáltuk a stresszigényt.
Mi van akkor, ha kibillensz a komfortzónádból?
Szükséged van egy stressz tevékenységre.
Ez lehet negatív (pl. alvás, olvasás, mozi stb.) vagy pozitív (paintball háború, oroszlánsimogatás,tinédzser gyerekkel beszélgetés, anyós meglátogatása stb.)
A stressz tevékenységre egy sor fizikából ismert fogalom érvényes. Például:
- erősség
- tartósság
- intenzitás
- frekvencia
- küszöbérték (egy szakadt öreg szatírt nem tekintesz ellenfélnek a buszon)

- meg a stresszmunka fogalma is értelmezhető (erős stressztevéknység egységnyi ideig végezve).

Na most lássunk pár példát

Átlagos stresszigényű személyeknél (kispolgári, normális) a szokványos stressz tevékenység: tanulás, munka, sport, család, szórakozás plusz egy hobbi.
Egy mazochistánál ugyanez a stressztevékenység már kevésbé szokványos.
Szadistánál, nőcsábásznál, kleptomániásnál, pszichopatánál és egyéb unortodox személyiségnél, a stresszaktivitás más- más formájú.
Pl. Ilyen szokatlan stressztevékenység az is, amikor 5 határátkelős egyfolytában cukkol egy olvasót, ő pedig élvezettel válaszol/osztja a lapot mind az ötnek, de olyan gépelési tempóban hogy alig bírják követni.
Szintén ilyen hagyma és aleb19 teljesen értelmetlen vitája. aleb19 olyan hatékony a másik kiakasztásában, hogy meg hagymát is padlóra vitte.
Nézzük a BKV szatírvadászatot!
Szereplőink: Piroska (Hősünk) és a Farkas (Szatír)

Mivel magasfokú stresszigényed van, szükséged van arra, hogy a szatír (vagy más agresszív idióta) téged, és csakis téged találjon meg a buszon.
Tudod hogy a szatír (továbbiakban FARKAS) csúcsidőben közlekedik, te is akkor utazol.
Kiismered a szokásait, módszereit, felderítést végzel.

Majd csapdát állítasz, 48 kilós, törékeny, ártatlan, védtelen kislánynak öltözöl, csakúgy, mint Piroska. Alapozóval, rúzzsal, szemfestékkel, hajfestékkel álcázod magad, megfelelő szagokkal (parfüm) eltereled a figyelmet az intenzív feromonokról.
Mindezt azért, hogy a Farkas téged, csakis téged lásson a másik 200 potenciális áldozat között.
Áldozati viselkedéseddel félrevezeted a Farkast (szatírt), és amikor mögéd somfordálva éppen kényelmesen végezné farkasi stressztevékenységét, egy laza mozdulattal hátranyúlsz, és kesztyűs kezeddel megragadod a csontos ........... kezét.

A fenti példában mindketten intenzív stressztevékenységet végeztek, Piroska is és a Farkas is. Semmi mást nem akartak csak, visszakerülni a komfort zónájukba..."
Kutatócsapatunk feszült várakozásba kezdett, hogy Hősünk vajon felkutatja-e a kommentek között elrejtett választ.
A csapat elképzelte, amint hősünk kíváncsian (hormonszint komfort zónán kívül) leül a gép elé (stressz aktivitás). Keresgél a Határátkelős kommentek között (stressz aktivitás). Nem találja, amit keresett. Erősebb késztetést érez. Tovább keresgél. Érzi, hogy van itt valami elrejtve csak neki (stressz aktivitás). Megtalálja a tesztdokumentumot. Megindul a hormonszint emelkedés a komfortzóna közepe felé. Hormonszint csak megy, megy , megy tovább......... még mindig csak megy, de nem tud megállni....... rezonál ...továbbemelkedik........xxxxxxXXXXXX........
Piroska ekkkor gépelni kezd. 6000 km távolabb a kutatócsapat monitora elvörösödött.

Hősünk reakciója:

„Most olvastam a vasárnapi poszt végén a személyiségelemzésemet. Először akkorákat röhögtem (tinédzser gyerekekkel beszélgetés, anyós meglátogatása..., és most beidézhetném szó szerint az egész leírást elejétől a végéig), hogy komolyan zengett tőlem a ház. Majd pár perc után rájöttem, hogy olyan történt velem, amire sosem gondoltam volna: létezik a virtuális szerelem. Beléd szerettem ctboy! Okos, intelligens férfi vagy. Bámulatos, ahogy megközelítetted a témát, időt szántál rá, a fogalmazás stílusa, összeszedettsége pedig letaglózott. Most ezt komolyan és nem ironikusan írom. Okos vagy, intelligens vagy, légy rá büszke! Bár volt benne egy-két részlet, ami nem volt helytálló, pl. nem kesztyűs kézzel fogtam meg a szatír kezét (remélem kezét), hanem csupasz kézzel, ami a tisztaságmániám miatt elég hihetetlen még számomra is, nem hordok rúzst, alapozót, csak púdert, de ez mindegy, ezek csak apró részletek. Továbbra is tagadom, hogy tudat alatt élvezem a szemét szatírok szexuális zaklatását, de a lényeg átjött. És igazad van. Nekem más a komfort zónám, egy magasabb stressz-szinten érzem magam jól. Ezt már én is megfogalmaztam magamnak, de azt hittem, a rendkívül alacsony vérnyomásom (90/60) akarom ezzel feljebb vinni. És ezzel meg is született az első HA-szerelem, bár csak egyoldalú, de az most mindegy. Engem ez nem stresszel.

Nem is értettem, hogy tudtad azt úgy megírni, az állam leesett, pedig ez ritkán fordul velem elő. Hol síri csendben olvastam a döbbenettől, hogy hogy lehet egy egyszerű hétköznapi kommentet így összerakni, ilyen ésszerűen, ilyen olvasmányosan és érthetően, hol hangosan röhögtem, úgy, hogy tényleg zengett a ház, és ettől még jobban ledöbbentem, mert még humoros is volt. Pedig ez csak egy mezei komment volt!"

Kutatói értékelés:

Pozitív hormonrezonancia. A három hormonális dimenzióban (a sokból) hősünk akkor érzi magát békességben (boldogságban), ha hormonszintje optimális (ilyenkor boldog), vagy legalább komfortzónán belül van (elégedett). Ha kívül van a zónán, feszültség keletkezik (éhségérzet, szomjúság, szeretre vágyakozás, vagy éppen agyon akar csapni valakit) ez a motiváció. Amikor hősünk elvégez egy stressztevékenységet, megváltozik a hormonszintje, megint zónán belülre kerül, nincs több motiváció.
Hősünk reakciója megfelel az előzetes hormonrezonancia-várakozásoknak. Egyes kutatók szerint – mivel válasz intenzitása kiverte a számítógép biztosítékát – a jelen esetre a hormonrezonanciánál erősebb, pozitív hormonrobbanás kifejezést kell alkalmazni.

A kutatócsapat a fent leírt pozitív hormonrobbanással az elméletet bizonyítottnak tekintette.
Megszületett a STRESSZTUDOMÁNY, nemzetközi nevén STRESS SCIENCE (vagy Stress-Demand Science).
A további kutatási irányt a hasonló áltudományokkal (szociológia, pszichológia stb.) szinkronizált irányba jelölték ki, mint a mindenható biológia egy al(ál)ágát.

A siker láttán az alkotók elérzékenyültek. Maguk előtt látták a HATÁRÁTKELŐ mint világszínvonalú tudományos média elismerését. Városokat, folyókat vizionáltak elnevezve a csapat tagjairól. Nobel-díjról álmodtak, és máris látták az első utcatáblát a nevükkel, a többi XXI. századi Magyar Nobel-díjas között, Széles Gáborral és Sheldon Cooperrel együtt.

A Nobel-díj elköltésén természetesen azonnal összevesztek. A csapat egyik fele azonnal mediterrán sziget vásárlásába kezdett, míg a másik fél a kutatás folytatására koncentrált.

Egy bölcsőben szunnyadó tudományról azt feltételezték, hogy a további felfedezések az országot soha nem látott növekedési pályára állítják. Ez a növekedés pedig elegendő lesz arra, hogy több százezer értékes magyar fiatal buszjegyet vásároljon.

Hazahozott tudásukat pedig az újra megbecsült magyar nép épülésére, és a jövő támogatására hasznosítják."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr635393095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 01:19:53

@morsels: nem, de mivel azt hitted, hogy azt hiszem, hogy a serteskorom benne van a csirkeben, igyekeztem veled megismertetni maganeletunk aprobb dolgait

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:20:05

@hagyma:
Nem kell ahhoz 10ezer dollar.
Mondjuk az utazassal, mindennel egyutt sem olcso, de szerintem 5ezer dollarbol is kijossz. Kenyelmesen.
Persze ki tudja, hogy mik a terveid.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 01:20:33

@mojoking77: OK
europai korutrol szo nincs
bar szerintem siman beleferne 10 ezerbe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 01:22:26

@morsels: hat en is remelem, kevesebb lesz
de nem tudom a kocsiberlest
ajandekok
biztositas
repulo0jegy
2 het
nem tudom
az ut meg csak fejben van tervezve, anyagilag nincs
10 fole nem megyunk az tuti
tokom
az egy jo kocsi ara

Igényes 2013.07.07. 01:22:33

@Amarante: Ettől én nem tartok. Mint felsőbbrendű lény, kizárt hogy ilyen elmaradott óvilágbeli senkiknek bizonygatna bármit is. Legrosszabb esetben egy kinek mije van, és melyik a nagyobb partira számíthatunk. :)

Amarante 2013.07.07. 01:22:54

@hagyma:

Marynek szoltal,hogy az europai latogatas lecsokkent mo-nyi meretre???Lehet o nem igy kepzeli ezt a korutat,hogy osszes rokont,baratot latogatjatok:))

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:22:59

Mert a maganeletedben komoly szerepet tolt be a serteskorom csirkehez valo viszonya?
Amire nem voltam kivancsi, de ha gondolod, meselj meg. Azt ugyis szeretsz, tudom :-).

(peldaul)
Hianyzik Mary?

Amarante 2013.07.07. 01:25:02

@Igényes:

Most meg plane,mert utazik:)

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:25:39

@hagyma:
Nem kell kocsit berelni.
Vannak mar Magyarorszagon is szolgaltatasok, Pestrol levisznek Egerbe, aztan ha azon kivul akarsz valahova menni, berelhetsz autot arra a par napra. Peldaul.
A credit kartyadon elvileg van biztositas, de ha Magyarorszagon valami ellatas kell, akkor mindig van ismeros, akin keresztul olcson meg lehet oldani (nem javaslom, mert torvenytelen)
2 het roved ido. Sok idod sincs penzt kolteni.

Igényes 2013.07.07. 01:25:54

@morsels: Rájöttem, hogy Te szeretsz minket kínozni. :DD

Tschüss 21 2013.07.07. 01:25:55

@morsels: Na oszt, nekem nem lehet? Vedd úgy, hogy megjött :P

Amarante 2013.07.07. 01:28:23

@morsels:

Ha csak neha,akkor nincs nagy baj:)))

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:28:55

@Tschüss:
Har mar hogyne lehetne? Marmint tolem :-)
Csakhat altalaban a hiszits recisekkel az a baj, hogy azt sem ismerik el, hogy hisztiznek :-)

Igényes 2013.07.07. 01:29:55

@Tschüss: Nem szívesen szólok bele megint, de arra esetleg gondolt rá, hogy téged akart védeni azzal, hogy kibaszott? Az arab világot meg a lakóit állatoknak nevezni elég udvariatlan dolog. Arról nem is beszélve, hogy törvénytelen, mert simán kimeríti a gyűlöletbeszédet.
Valaki feljelent, aztán nézhetsz nagyokat.

Igényes 2013.07.07. 01:30:40

@morsels: Beszélgessünk inkább mégis az apokalipszisről. :D

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:31:34

@Amarante:
Ohh, hagyma alig varja, hogy meseljen.
Vagyishat lofaszt varja, mesel o. Ha kell, ha nem :-)

Neki mindenrol Mary jut eszebe :-)

Tschüss 21 2013.07.07. 01:32:22

@morsels: Hé.hé.hé ...én itten mostan full magánemberként pofázok... Recisként olyan kedves vagyok, hogy az első szerelmed sem volt olyan veled soha, de az neked sokba kerül... ;)

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:37:22

@Tschüss:
Mar ne haragudj, de biztos, hogy te recis vagy?
Mert az elkepzelheto, hogy az elso szerelmemmel osszehasonlithato egy minosegi szolgaltao, ami sokba kerul, de az nem a recis :-)

Tschüss 21 2013.07.07. 01:38:30

@Igényes: Lehet, udvariatlan, de nagyjából fedi ...
Hm, aki engem megtalál az ip-cím alapján, az mehet Billyhez alelnöknek. :P

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:38:45

@Igényes:
Hat otthon :-)
Egyebkent Kanadaban, ahogy irtam mar. Azon belul Ottawaban. Azt is irtam mar.

Tschüss 21 2013.07.07. 01:39:48

@morsels: :DDDDDDD
Igaz, én vagyok a hülye, minek írok ilyeneket :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 01:41:01

@Amarante: eleve csak magayroszagra akartunk menni
de utan beleszxottunkk egy kis bajororszagot, mert anyai agon nemet ver is van benne
akorutat meg igy kepzeli
latni akarja a hazamat, anyamat
nem tudom, mitol ne lenne eleg egy magyarorszagi nyaralas?
naprol napra utazzunk europan belul?
lofasztmama
nem is nyaralni megyunk, hanem hazarepulunk 2 hetre
ennyi
@morsels: OK
2 het doszt eleg + a 2-3 nap repules
a fiam volt otthon
mondta, hogy kb az otodik naptol nem tudott mit csinalni....

Amarante 2013.07.07. 01:44:27

@hagyma:

csak azert kerdeztem,mert nekem ugy jott at,hogy Mary Europat akarja latni.Gondoltam szolok,hogy Europa nem csak Mo-bol all:)

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:45:54

@Igényes:
Igen :-)
Nem egy Budapest, vagy Toronto, vagy New York.

Igényes 2013.07.07. 01:45:59

@morsels: Egyeseknek mindenről ugyanaz jut az eszébe. :)

morsels (törölt) 2013.07.07. 01:49:30

@Igényes:
:-)
(jaja... miert mutat kepeket, amiken pinak vannak)

Igényes 2013.07.07. 01:50:01

@Amarante: Amerikai. Szerintem simán be lehetne neki adni.

mojoking77 2013.07.07. 01:50:32

@hagyma: Hat, azert megint mas haza menni, es mas idegenvezetokent mukodni a szulofoldodon, bemutatni azt eleted parjanak (hu de dagalyosra sikerult. Remelem azert ertetted a lenyeget)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 01:51:34

@Amarante: nem, O elsosorban a szulohazamat es a csaladomat, foleg anyukamat
@morsels: helyes:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 01:53:16

@mojoking77: jajj ne vegyuk mar ilyen komolyan
2 felnott ember elutazik magyarorszagra 2 hetre
az egyiknek szulohazaja
ennyi
es pont az egyik nem annyira akar menni:)

mojoking77 2013.07.07. 01:53:55

@hagyma: Arra valaszoltam, hogy a fiad 5 nap utan unta magat otthon.....

mojoking77 2013.07.07. 01:55:31

@hagyma: Mellesleg ereztem en is, hogy tul dagalyos lett.. Fogjuk ra a Chavignon Blanc-ra, amivel probalom elviselni a 87 fokot igy este 8 korul...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 02:01:35

@mojoking77: semmi rossz sandek nem volt a valasozmban:)
en sorozgetek
tenyleg unatkozott
1 het utan tul volt a haverokon, gondolom berugasokon
es utana?
hat egerben 2 nap alatt meg tudok mutatni mindent
vacon 1 nap
pest?
max 2 nap
balaton?
2 nap max
egy hetnel tartunk
mar mindenkinel voltunk vacsorazni
ahh
haggyuk is
ettol fuggetlenul van bennem kivancsisag, mi valtozott 15 ev alatt, az teny
tartok tole sok mindent nem tudok majd kezelni
dehat bannyakanya

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 02:04:06

@Igényes: a felesegem nem hulye
altalaban az amerikaiak sem
de ezen jol lehet szorakozni
hulye amerikaiak
unalmas
foleg otthonrol:)
sot vicces
na vacsora

Igényes 2013.07.07. 02:04:58

@hagyma: Drága hagyma, hozzád képest (önfegyelempróba szempontjából) a komplett kurucinfó lófaszt sem ér.
:)

Amarante 2013.07.07. 02:06:55

@hagyma:

Ha eszben tartod,hogy onnal mentel el,nem mondod allandoan,hogy:Bezzeg nalunk! meg Bezzeg Amerika,akkor nem sok kezelni valo helyzet lesz:)))

mojoking77 2013.07.07. 02:08:37

@hagyma: Debrecen/Hajduszoboszlo 2 nap, Pecs/Villany masik 2,esetleg helyette Gyor/Sopron/Burgerland/Becs meg 3..... Szerintem gond nelkul... Mondjuk Becs munchen fele is beleferhet...

Igényes 2013.07.07. 02:12:29

@mojoking77: Aztán hazamennek azzal, hogy jól megnézték európát. :D

mojoking77 2013.07.07. 02:16:58

@Igényes: Basszus, Europat megnezni kb fel ev kellene... Ez kb akkora hulyeseg, mint hogy vegigjarni az USA-t. Fel eve vagyok itt, azota voltam X helyen, 10 kulonbozo allamban, meg sem allitanam, hogy akar csak 10-15%-at lattam az USA-nak (latnivalok tekinteteben pedig Europa fenyevekre van tole) Europat 10 eve jarogatom be, megis vannak olyan "lyukak" mint Athen vagy Roma...

Igényes 2013.07.07. 02:19:32

@mojoking77: Te nem mérheted magad hozzájuk. Ők AMERIKAIAK. Főleg a hagyma. :)

mojoking77 2013.07.07. 02:27:37

@Igényes: Ne legy gonosz. Mondjuk mikor meseljuk a helyi kollegainknak, merre jarunk hetvegenkent, altalaban megkapjuk, hogy ok 30 X ev alatt nem jartak, meg fele annyi helyen sem itt az USA-ban... Mokas.
Mondjuk otthon is jellemzo, hogy az atlag magyar nem nagyon ismer akar csak mas megyet se, mint amiben el.. Mellette Horvatorszag, esetleg Gorogorszag, es eleg is a vilagjarasbol egy eletre....

2013.07.07. 02:33:25

@charlieharper:
"Azt mondta, hogy tobbszor fustoli. Ez mit jelent pontosan? Egymas utan ketszer fustoli a lazacot?"

Gondolom próbálja tartósitani. Elég sok időbe kerül az alacsony hőmérsékleten való füstölés. Ez jobban kiszáritja a halat de egyben tartósitja is. Az ilyen füstölt lazacokat árulják a reptéreken, ajándéknak. Mi a gyorsabb változatát csináltuk - füstölés és egyben főzés, de ez is mérsékelt hőmérsékleten. Igy is órákba telik. Az ilyen füstölt lazac kivül keményebb de belül még valamennyire omlós - lehet használni pl. egy jó kis olaszos, tejszines sajtos mártáshoz, tésztával. Előtte a halat bepácoltuk - már nem emlékszem pontosan mi minden volt benne, de rengeteg só, barna cukor, szója szósz? De hüteni kell és napokon belül meg kell enni.

Hja, nagyon népszerü errefelé a sporthorgászat igaz a lazacok már igencsak eltüntek. Tizenvalahány éve októberben csapatostul ugráltak felfelé iváskor a környék patakjaiban de már nem is tudom mikor láttam ilyet. :(

@Igényes: "Ennek kereskedelmi szempontból kevés értéke van. Ott is kapnak extra támogatást a nyomik alkalmazásáért?"

Nem kapnak. Még vagy két évtizede volt egy olyan program hogy a börtönből kijövők alkalmazásáért kapott a munkáltató kedvezményt. Nem tudnám megmondani hogy van-e még ilyen. Ha nem válik be a munkaerő, kirúgják, vesznek fel újat. Jelenleg kevés a munka ebben a városban, könnyen megtehetik. Gondolom a munkáltató nem tudja ez illető múltját, a drogos meg nem beszél róla. :) Ha a drogos éppen használ, akkor party-hardy, nem fog elmenni dolgozni úgysem.

@diggerdriver: Nagyapám nagy mestere volt a füstölt sonka és füstölt paprikás szalámi készitésnek. :) Nálatok van finom lox az UK-ben igy akkor dőzsölhetsz. :)

Igényes 2013.07.07. 02:33:30

@mojoking77: Nem vagyok gonosz. Az átlagmagyarra pedig ez egyáltalán nem jellemző. :)

Igényes 2013.07.07. 02:36:52

@cougarcat: Akkor ez nagyon önzetlen dolog tőlük. És sok drogos teszi le a cuccot, csak hogy a gyorséttermi alkalmazottak boldog és gondtalan életét élhesse? Ha igen, az ottani rehabilitációs programok nagyon tudnak valamit. :)

mojoking77 2013.07.07. 02:39:58

@Igényes: Oooo dehogynem... Esetleg nem a varosi fiatal diplomasokra. De ez mondjuk az atlag magyar 15%-a. A tobbiek? Ugyan mar. Ugyanez igaz az amerikaiakra is. A kulonbseg, hogy ok kb 20-szor annyian vannak mint mi, igy a hulyekbol is tobb van. Sok kollegam tudja pontosan merre van Budapest, mi a kulonbseg Bukarest es Budapest kozt, sot az egyikkel a mult heten a magyarok a masodik vilaghaboruban betoltott szereperol vitaztunk egy sort, es sokkal tajekozottabb volt, mint a legtobb blogokba irogato birka.....

Igényes 2013.07.07. 02:40:06

Tulajdonképpen mi az, hogy átlagmagyar? Mi van felette, mi alatta? Valaki írjon már egy posztot az átlagmagyarországról. :))

Igényes 2013.07.07. 02:41:27

@mojoking77: Nem tudom mikoriak az infóid, de én egészen mást látok.

mojoking77 2013.07.07. 02:46:00

@Igényes: Na. Orulok neki. Konnyen lehet, hogy mindenki utazik otthon, bar azert hadd legyenek ketsegeim :)
Cserebe neked is el kellene fogadnod, hogy nem csak irritalo es banto, de meg pontatlan is az altalanositasod ;)
(Soha nem gondoltam, hogy akarmilyen vitaban valaha is vedeni fogom az USA-t, de most marhara nincs igazad...)

Igényes 2013.07.07. 02:54:03

@mojoking77: Legyenek, engem nem zavarnak. :) Amit te elképzelsz átlagmagyarnak, olyan nem létezik, és valószínűleg sosem létezett. Fiatal városi diplomások, hát hogyne. :)

Hogy téged mi irritál, azt elfogadom, csak nem érdekel. Egyrészt mert nem nagyon érted miről van szó, másrészt meg mert azt gondolsz, amit akarsz. Meg én is. :)

mojoking77 2013.07.07. 03:01:55

@Igényes: Mi a baj baratom? Sikerult kotekedore inni magadat? Nem hiszem, hogy ilyen volt itt eddig a beszelgetes szinvonala. Ha mindenkepp kotozkodni akarsz, keress erre inkabb egy masik forumot, en biztos nem valszolok tobbet az ilyen stilusu hsz-ekre.

Igényes 2013.07.07. 03:04:30

@mojoking77: 1. Nem vagyunk barátok. 2. Ez a legjobb, amit tehetsz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 03:05:04

@Igényes: semmi g kozom a kuruncifo nezeteihez
igen amerikai vagyok es magyar, az elobbi akkor sem leszel ha beszarsz
ez van
@Amarante: sose bezzeg amerikaztam
ezt altalaban belembeszelik, foleg a kissebbsegi zavarokkal kuzdo emberek
@mojoking77: akkor meg eguszer
ugy latszik neme rted
hazamegyunk
nem akarom vegigvezetni sem az orszagon, sem europan
hogy mondjam?
csaladlatogatas!!!
erted-e?:)

2013.07.07. 03:05:34

@Igényes: Ha igen, az ottani rehabilitációs programok nagyon tudnak valamit. :)

Sok pénzt költ az állam rehabilitációs programokra, az biztos. Az én klienseimnél van egy eléggé kényszeritő motivációs erő, az, hogy a gyereke gondozásban van, vagy hogy a gyerek elvétele fenyegeti. Sokan birósági rendeletre végeznek el programokat. Nem a legjobb ösztönzés talán de a normálisabbaknak igy meg van adva a lehetőség és a többség él is vele.

Azért Kanadában a drog nagy probléma és amióta elterjedt a meth azóta mondhatnám hogy súlyos (fü már senkit se érdekel). Dolgozni kénytelen időnként a drogos is mert a szociális segélyt nem lehet csak úgy, a végtelenségig felvenni.

mojoking77 2013.07.07. 03:07:44

@hagyma: Haat, tolem egesz pontosan azt teszel amit akarsz ugye. Tanacsokat adtam, amit vagy megfogadsz, vagy nem :)
Tovabbi szep estet a kommentekhez....

Igényes 2013.07.07. 03:10:18

@cougarcat: Ez elég jól hangzik mindenki más számára, aki nem zoknihülyén megy oda, és esetleg dolgozni is akar.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 03:11:02

@mojoking77: orommel vettem, csak nem akarom elvinni a hortobagyra
mert minek?
nezzen egy mezot?
oda megyunk ahol ismerosok es csaladtagok fogadnak szeretettel
eger
vac
bp
balaton
szigethalom
ennyi, meg egy bambi
en nem akarom emgmutatni neki a tihanyi viszhangot, sem belescsabat, sot kecskemetet sem
hazaugrunk es megyunk erre-arra, ahol a rokosag el

Igényes 2013.07.07. 03:11:35

@hagyma: Ne kísérts bakker, lassan órák óta küzdök magammal, hogy ne írjam le, hogy te mi vagy... :D

mojoking77 2013.07.07. 03:15:42

@hagyma: Jol erzem, hogy ennek a postnak is vege mara? Csak tudnam, hogy csinaljak ezek. Figyelik, hogy melyik blogon van meg forgalom ejfel utan, es racsapnak? Ahelyett, hogy elmennenek szorakozni szombat ejszaka... Fura nepek elnek otthon (is)

2013.07.07. 03:39:04

@Igényes: "Ez elég jól hangzik mindenki más számára, aki nem zoknihülyén megy oda, és esetleg dolgozni is akar."

Protestáns munka etika elvileg az alapja.... Sokat és keményen dolgoznak az emberek azért hogy megéljenek. Vannak lehetőségek, de élni kell vele, senki nem fogja a kezed. Az európai nyugati államokhoz képest, itt az állam pl. alig támogatja a gyerekeseket. A gyerekgondozás idő csak egy év. A magánbölcsi és ovi egy vagyonba kerül (csak alacsony keresetü kap támogatást). Drága a felsőoktatás, igaz van rá alacsony kamatú kölcsön. Az öregségi nyugdij határt épp nemrég emelték fel 67-re. A közalkalmazott 15 nap szabival kezd, stb. stb. Vagyis többet kell betenni a kalapba mint kivenni.

Ez nem jelenti azt hogy itt mindenki Hófehérke. De a többség elfogadja és betartja a fenti játékszabályokat, mert a társadalom egésze ezt várja el.

OK most én megyek mozizni, jó éjt....

PS. Melatonint próbáltad már az álmatlanságra? Nekem sokszor segit...

zopilote 2013.07.07. 04:17:17

@hagyma:
" igen amerikai vagyok es magyar, az elobbi akkor sem leszel ha beszarsz "
Az ilyen beszolasokert megy fel sok olvtarsunknal a pumpa. A nagykepuseg netovabbja. Rosszabb, mint a bezzeg amerika. Egy jotanacs: otthon ne nagyon hangoztass ilyen dolgokat, ne legyel ilyen arrogans, mert konnyen megfenyitenek, fizikailag. Akkor csodalkozhatsz.
@Igényes: en honapok ota kuzdok ellene, hogy beszoljak neki, de szerencsere legtobbszor gyoz a jozan eszem:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 06:28:25

@zopilote: ha osztani akarnak, mint ez az igenyes nicknevu
mar anick is sokat elarul, akkor neha szolni kell nekik, hogy pofa be:)
maskeppen nem ertik
igen, nagy valoszinuseggel az altala szidott egyesult allamok allampolgara budos eletben nem lesz es ez lathatoan, ugy melyen belulrol frusztralja, azert mond ilyeneket, hogy akkor se mennek oda , ha fizetnenek stb. baromsag
ja es igen
nem beezeg amerikazom, de rettenetes jo erzes tolt el, hogy ket ilyen gyonyoru orszag allampolgara lehetek
nem sokan mondhatjak el

amugy mar rengetegszer es folyamatosan beszolsz, de kurvara nem erdekel:)
epitkezzel tovabbra is a sivatagban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 06:36:12

@zopilote: ja otthon nem lesz gond, mert meg sem szolalok majd magyarul es aki olyan fenyitos tipus az ugy sem fog erteni, mert analfabeta
az arrohancia rettenetesen tavol all tolem
en bekes , vidam, baratsagos ember vagyok
termeszetesen ha beszolnak, akkor ved, visszaszur...
ez normalis

azt hitted nem voltam vivo?

zopilote 2013.07.07. 06:40:08

@hagyma:
" amugy mar rengetegszer es folyamatosan beszolsz "
Az nem beszolas. Az lenne az, ha en is olyan bunko, paraszt stilusban osztanalak, mint ahogy te masokat:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.07. 06:45:35

@zopilote: soha senkit semmilyen stilusban nem osztok
nem a stilusom
mondtam, beszolas eseten visszaszolok az teny
vagyok ennyire esendo
de pl meg soha senkire nem mondtam, hogy bunko paraszt a stilusa
valaki ezt nem olyan regen megtette
5 perce???

DieNanny CH 2013.07.07. 07:33:56

@Amarante:
"az a velemenyem,hogy normalis hangnemben is el lehet kuldeni valakit a halal f...ra,nem kell ahhoz csunyan beszelni."

Például így?:
www.youtube.com/watch?v=3dQrnlB8YJ0

DieNanny CH 2013.07.07. 07:45:17

@Igényes:
"Nekem csak annyi jut eszembe róla, hogy egy ekkora országot sem bírunk rendben tartani. Mi a fene lenne itt egy duplaekkorával?"

Dupla ennyi kitántorgó...

DieNanny CH 2013.07.07. 07:56:35

@mojoking77:

Milyen az az USA-féle porszívó?

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.07. 09:04:48

@charlieharper: nem, én nem az vagyok:) benne vagyok, de nem az, amelyikre te gondolsz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.07. 10:24:50

@hagyma:
Persze, egyetértünk benne hogy szerepet játszik és túljátsza.
Hogy pasi vagy nő én nem tudom eldönteni de szerintem magas végzettsége biztos nincs.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.07. 10:30:36

@hagyma: Kivétel nélkül minden belsőséget szeretek mint ahogy csirke disznó hal bőrét is. Baszok rá hogy mit szűr.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.07. 10:33:12

@charlieharper: en csak egy mondatot ismertem fel, ami tolem szarmazott:D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.07. 10:35:22

@hagyma: mert eszre sem veszed, ha epp olyan a stilusod. Eloszeretettel "alazol" akar jelen sem levo embereket. De persze nem veszed eszre. Sebaj hagyma, sokan biztosan igy szeretnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.07. 10:35:26

@hagyma: Angol barátaink kedvence a rakott krumpli.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.07. 10:38:19

@hagyma:
Akkor még nem jártam jó vendéglátóhelyen, mert tőlem sosem kérdezték meg, hogy hogyan szeretném. Mondjuk Miamiban sosem ebédeltünk rendes étteremben (ergó nem ettünk hambit, csak mekiset).
Magyarországon sokszor találkoztam azzal a jelenséggel, hogy a magyarok szeretik kicsit szaftosabban és rögtön úgy gondolják, hogy én is ezt az ízlésvilágot kedvelem.
A Trófeában tudom egyedül, hogy mondani kell a grilles embernek, hogy kopogjon :) De már egyszer ott is megkaptam, hogy az nem jó, úgy nem lesz finom... jólvanakkor, biztos jobban tudja, hogy nekem mi a jó :)

Viszont azok az amerikai reggelik... azóta is könny szökik a szemembe, mikor rágondolok :)

tanato 2013.07.07. 11:03:54

@tildy:): Én két saját mondatomat fedeztem fel a cikkben.

tanato 2013.07.07. 11:14:42

@diggerdriver: Én az A feltevésedre tippelek immáron sokadszor,bár némely kommentnél azért meginogtam én is.

mojoking77 2013.07.07. 15:50:29

@Kovermadar: Oooooo, ,sajnalatos, de ezek szerint tenyleg nem. Legjobb tudomasom szerint (lasd Burger Blog), mar otthon is megkerdezik, hogy mennyire atsutve szereted a burgert, hala az egnek. Ha pedig a steak-rol van szo, akkor ki kell hogy abranditsalak, legnagyobb valoszinuseggel meg eletedben nem jartal valodi steak house-ban. A trofeat eleve kerulom, de ha tenyleg igy volt, akor csak becsulni tudom oket, ugyanis a vilag steak evo helyeinek 90%-ban nem vallalnak felelosseget a well done steak-ert, (a komolyab helyeken nem is keszitik el) egesz egyszeruen, mert az nem steak, hanem jol atsult, es kiszaritott marhaszelet, amelybol pont a lenyeg hianyzik. .. Bar, ha neked az jo... Gondolom nem igazan probaltad meg medium modon elkeszitve...
Amerikai reggeli? Marmint a juharsziruppal leontott szalonnas tojasrantotta, az ugyanolyan juharsziruppal leontott palacsintaval talalva? Hat nekem is konny szokott a szemembe. Csak mastol....

mojoking77 2013.07.07. 15:53:23

@DieNanny: http://www.bestbuy.com/site/Hoover+-+WindTunnel+T-Series+Pet+HEPA+Bagless+Upright+Vacuum+-+Velvet+Violet+Metallic/4876599.p?id=1218562659248&skuId=4876599&ref=06&loc=01&ci_src=14110944&ci_sku=4876599&extensionType={adtype}:{network}&s_kwcid=PTC!pla!{keyword}!{matchtype}!{adwords_producttargetid}!{network}!{ifmobile:M}!{creative}&kpid=4876599&k_clickid=2609fe79-775f-e4a9-da8e-0000538004ed

Igényes 2013.07.07. 16:27:18

@zopilote: @tildy:): Gondolom ezt nevezik szerencsétlen természetnek. Viszont mivel sokakat láthatóan nem irritál, majd ellesem a módszerüket. :D

rupicapra 2013.07.07. 16:43:43

Nekem nem jött át, mit akar mondani ez a poszt. Please, help!

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.07. 17:33:44

@charlieharper: stress.blog.hu/
Az történt, hogy még áprilisban mikor a beszélgetés friss volt megirtam ezt a "SÁMÁN paródiát".
Aztán hosszú huzavona után pont akkor jhelent meg amikor két napig nem volt internetem, Nem sikerült a teljes cikket beélesiteni, és nem tudtam válaszolni sem a kommentekre mert csak most, vasárnap reggel olvasom az elejét.
Kár érte.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.07. 20:12:04

@mojoking77: nem tudom miert szeretik ezt egyesek errfele annyira. Nekunk vaxban van ilyen, de az takaritogep, mocsoknehez is, meg nem is fer oda mindenhova. Azt nem mondom, hogy gyulolom, mert karpitot gonyoruen tisztit, csak porszivonak nem tudnek ilyet elkepzelni sem.

mojoking77 2013.07.07. 20:40:17

@tildy:): Haat, ha valaki gyuloli a takaritas folyamatat, az en vagyok, viszont ezzel (kb ilyennel) max 10 perc alatt vegzek az egesz apartmannal. Nem kell cipelni, sem pedig allitgatni a szonyeg meg a parketta/csempe kozt...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.07.07. 20:41:20

@mojoking77: Megkésett Sámános tudományparódia akart lenni.

stress.blog.hu

mojoking77 2013.07.07. 20:45:19

@ctboy: Koszonom. Azota felvilagositottak. Sajnos pont kihagytam az adott postot, igy csak bamultam, es nagyjabol a lenyeget nem ertettem, pont mint anno a szoke lany mellettem a moziban anno a Gyuruk Ura harmadik reszenek premierjen.....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.09. 00:11:54

@mojoking77: akkor neked bevalt. En ruhellem, hangos is, nhez is takaritani. Az ultrasilencerem most javitas alatt, de kerem vissza.

bunny.hu · http://www.divecenter.hu 2013.07.09. 14:25:02

Le a kalappal az előtt, aki ezt elolvasta.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása